W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Cikkcakkban pancsolni

2006.12.16. 04:39 Tóta W. Árpád

Akit érdekel a Magyar Hírlap, megnézheti Széles Gábort Friderikusznál, az ATV honlapján. Érdekes dolgokat mond, bár rajta kívül a többiek úgy kerültek a műsorba, mint Pilátus a krédóba.

Azt nem tudom, melyik kollégára gondolhat Széles, amikor azt kifogásolja, hogy egyes külsős szerzők az ő lapjában szóltak be a katolikus egyháznak, mert a saját lapjuknál nem merték megtenni. Nem baj, elég, ha ő tudja. Tud mást is, az izgalmasabb.

Azt állítja a médiamágnás, hogy nem tartható, amit a Hírlap eddig művelt a publicisztikáival, tudnillik hogy egyik nap bepancsol a jobboldalnak, aztán rá pár napra meg a baloldalnak. Hallatlan. És emiatt aztán se a jobb-, se a baloldal nem érti, hogy miért megy a Hírlap cikkcakkban.

Ha józan ésszel meg tisztességgel tájékozódunk, akkor elég nyilvánvaló, hogy máshogy nem is lehet ezt művelni. Széles szemmel láthatóan úgy gondolja, ez a jobbra-balra pancsolás pénzfeldobással dől el. A valóság ezzel szemben az, hogy az ember felkel, megnézi a híreket, aztán egyszer csak azt mondja: nicsak, mekkora hülye ez. Ez a Mikola. Vagy ez a Szekeres. Plusz még hazudik is. Aztán megírja a lapba, hogy jelentem, hülyét láttam. Függetlenül attól, hogy a nap barma épp szoci vagy fideszes. A hülye, az hülye. Valamivel melósabb minden egyes alkalommal azonosítani a célpontot, és tényleg egyszerűbb, ha meg van mondva előre, de az már másik liga.

Tehát az nem tartható, hogy minden oldalon észrevesszük a kikandikáló seggeket, és megírjuk. Mi tartható? Az, hogy kiválasztunk egy oldalt, és az onnan belógó seggeket inkább nyalogatjuk, de minimum elhallgatjuk, nyilván. Ezenkívül csak azt lehet, hogy semmit nem írunk meg senkiről, és mindenkivel aranyosak vagyunk - de ahhoz meg nem kell megjelenni se.

Nem heccből csapkodott a Hírlap jobbra meg balra - és az Index se azért teszi -, hanem mert jobbra és balra is van elég idióta, aki ki kell szerkeszteni. Még a katolikus egyházban is, bizony. Szerintem nem annyira nehéz követni, alapfokú szövegértés birtokában is kiderül egy jegyzetből, mit is kifogásol a szerző. De az is igaz, hogy nem lehet mindenki ennyire okos, mint én.

Mondom, ezt a józan ész és a tisztesség diktálja így. Az üzleti érdek simán lehet ezzel ellentétes. Hiszen az elmúlt évtized legnagyobb sikertörténete a hetilapok közt nem más, mint a Demokrata. Stabil, kényelmes piac, könnyen kielégíthető, egyszerű olvasók. Széles döntése akkor helyes, ha kizárólag jobb- és baloldal van, és ezek ráadásul nem is kíváncsiak a mások véleményére. Viszont ebben a felismerésben megelőzte őt a Magyar Nemzet.


Címkék: magyar hírlap

175 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4222835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahelyett hogy büszkén verné a mellét hogy ni, íme mi vagyunk a nagy semleges sajtó!
Saját tulajdonú lapjába mindenki az írat, amit (szakmailag nem szükségképpen alátámasztva) akar. Kicsit megroggyan a tökéletes magyar médiába vetett hitünk, amely ugye szó nélkül lekaratéjoz minden hibát, bűnt, származzon az bármely politikai párttól.
Bárdos András sem tétlenkedik egy baráti vacsora után sem, Kapitány Gergőt megszégyenítő naturalizmussal feltárni a kormány ballépéseit, mint ahogy a HIRTV is elsőként közli, ha Orbán rosszul fogalmazott.
Igaz?

Más. Ez az indás bejelentkezés...hát sokakat elriaszt, hogy bejelentkezzenek. Nem nagy fáradtság, tényleg...azonban felmerülnek a történelemben már oly sokszor felmerült kérdések.
"Mi a franc ez, és miért jó nekem?"
Akar a halál vipmailt üzemeltetni.

Más2. Árpád! Elolvastad Te a blog.hu felhasználási szerződését? És hozzájárultál, hogy a létrehozott szellemi tulajdon automatikusan átmenjen a tulajdonukba? Micsoda fasiszta rendszer ez?
"Még a katolikus egyházban is, bizony."

Az emberiség történetének legnagyobb diadala lenne az összes vallásos/istenhívő számának 1% alá való csökkentése.
nr egyetértek:

"Vagyis az élet tudatosan és szándékosan lett létrehozva.
Más szavakkal kifejezve, teremtve lett. Minden élőlény egy
felsőbbrendű hatalommal, bölcsességgel és tudással rendelkező
Teremtő tervei alapján született. Ez a valóság nem csupán
meggyőződés kérdése, hanem az a normális következtetés, amire a
bölcsesség, logika és tudomány jut."
érdekes műsor volt.
nekem már eleve nyomás keletkezik a tarkóm felett, picit jobbra, ha egy még élő művész pályájáról /kállai/ múltidőben beszélnek, főleg ha vele. olyan "na vessél számot, mondd el a saját nekrológod, te utolsó bölény. sok babér már nem terem." az utolsók nem húzzák szokáig, mert az a dolguk, hogy velük legyen vége.
széles azért volt izgalmas, mert saját magának mondott ellent igen sűrűn. a középre /vagy picit jobbra/ pozícionálás nekem valahogy pont a cikkcakk, átlagban kiadja. volt szó formáról és a publicisztkák számáról is, ami látványosan racionális magyarázat, csak ideológiával keverve már hamiskás.
a felhasználói szerződés engem kevésbé érdekel, hiszen amit írok, az eleve az index tulajdonává válik.

széles nem átlagban picit jobbraközépre húzó lapot akar a jelek szerint, hanem olyat, amiben minden egyes írás az átlagot képviseli meg lehet cisnálni, de nem lesz túl érdekes.

mindenesetre a gazsót súlyosan meghazudtolta, ő ugye minden egyebet mondott, csak azt nem, amit széles, hogy ideológiai/tartalmi kifogások lennének.
semleges sajtót szerintem ma Magyarországon sajno nem lehet csinálni. a jobbnak az MN, a balnak a népszabi a semleges. aki tojik az egészre, az nem vesz politikai napilapot. azok az olvasók pedig, akiket maga a politikai helyzet izgat fel, már és még kevesen vannak.
Eyg kisvárosban élek, ahol az expolgármester kiadott egy ingyenes lapot. A polgármester MSZP-s volt. Nagyjából arról szólt az újság, hogy ingyenesen reklámozta a polgármester munkásságát minden háztartásban+események&sporthírek. Kampányidőszakban legalább öt kép volt a P.mesterről, ebből kettőn szalagot vágott át.

A főszerkesztőt úgy hozatta, egyben politikai tanácsadója is volt(ha lehet hinni a szóbeszédnek). Az írásain egyszerre húztam föl magam és kaptam sérvet a röhögéstől. Egyszer arról számolt be a címoldalon, hogy már a kifli sem görbe és kemény kiflit vitt haz egy önkiszolgáló(!) boltból. Máskor meg arról írt, hogy a fölvágott végét kapta a húsboltban.

Az új polgármester MDF-es, a főszerkesztő elhúzott, a lap megmaradt...
Szia Árpád!
Már amikor a műsort néztem akartam mondani, hogy Széles Gábor feldobott neked egy labdát..csak ott bizonytalanodtam el én is, hogy "...saját lapjánál nem meri megtenni.."
Lehet, hogy nem te, de akkor ki.
jelentem, hülyét láttam
Írnám, hogy újságot csak reggelente, bizonyos meghatározott célra veszek kézbe, de még ez sem igaz. Bidét használunk. A mai magyar írott (és persze nemcsak az írott) média vagy bulvár, vagy pártlap (nagyon kevés kivétel van). Le kell szokni róluk...

Azért pár hónapja kezembe vettem egy újságot. Bedobták a postaládába, az volt ráírva "mutatványszám" (Békés Megyei Hírlap). Nem akartam hinni a szememnek. Leírták benne szépen, egyszerűen, hogy mindenki megértse, milyen jó helyen élünk, utak, iskolák épülnek, traktoroz a traktoros, kombájnol a kombájnos, hegeszt a hegesztő, és persze avat a polgármester, harcolunk a munkaverseny frontján. Javaslat ehelyett: ízlése szerint kinek-kinek Örkény, Márai, Ottlik, Heller (Ágnes, vagy Joseph, ahogy tetszik), Updike, stb... A pártokat meg a szennylapjaikat pedig tartsák el a hívőik.

TWÁ!
Szabad témát bedobni/kérni?! Ha már vallási fanatikusok voltak, most beszélhetnénk a politikai fanatikusokról, dupla adag adrenalinnal, extra vitriol feltéttel, ha lehetséges...
Hali,Cartman,
kedves földi, én a BMH mutatványszámát (jó vastag volt) begyújtásra használtam.
Égett rendesen:-)
Hát, ez OK, kedves Guga, csakhogy én korábban nyomdában dolgoztam, ezért tudom, hogy milyen sok munka és pénz van egy ilyen újságban. Majdnem annyi, mint egy igényes kiadványban. Ráadásul ezt a sz*rt mi fizettük. De legalább akkorát bukott a polgármester, mint az ólajtó... :-). Félreértés ne essék, nem a másik sikerének örülök, azt se tartom többre. Így végiggondolva, siralmas ez az egész...
Mutatványszám
Táttáttátáááá!
(fanfárok)
Békés megyei vagyok Én is, de engem elkerült a mutatvány világszám.
A Demokrata nem annyira sikertörténet.
Van egy csaj a Demokratában hírdeti magát. Cifraködmönt varr kacagánnyal
www.hampelkati.com/
A múltheti MaNcsban megjelent egy naccerű cikk az MH elmúlt tizenöt éves történetéről, éspersze a mostani mostani turbulenciáról. Érdemes elolvasni: www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=13980

Kedvenc részem: "Az új lapmenedzser első teendője az volt, hogy egy hatalmas Nagy-Magyarország térképet függesztett ki az irodája falára."

Hehh...jobbról a közepet...undorító.
Hmm... Széles. A cipész miért nem marad a kaptafánál? Amíg valaki sikerre viszi a Műszertechnikát, építkezik a széthullott Videoton romjain, addig akár még szimpatikus is lehet. De miért akar beledumálni abba, amihez nem ért? Szegény Tábori meg foroghat a sírjában...

Hamár témakérés, szerintem is fel lehetne szentelni ezt a blogot egy-egy ütős Orbános és Gyurcsányos posttal. Cikkcakkban. Alapanyag van :)
NZoli, ez nagyon kemény. Felrémlik Csurka, amint azt mondja, "mindenki kezdjen el bocskait varratni, mert az lesz a kötelező viselet(vagy mi). Hát ja. Tartsák el ezeket a hívők. Piros micikosztüm muffal közel két kilóért, csak mert sujtásos... Bár ha meggondolom, az a negyven rugó nem is olyan sok azért a muffért. (vagy valamit félreértettem?:)
Énnékem van egy menekülőutam, amikor normális híreket szeretnék. Vagy esetleg olyan riportereket, akik nem csak élő mikrofonállványok, hanem fel is vannak készülve.Sőt! Mernek kérdezni! És marhanagyon egyszerűen csinálják egyébként: pontosan azokat kérdezik meg, amiket én,a nempártos átlegember, megkérdeznék.Jaja. Tehát nem a párt sajtóosztálya által előzetesen "egyeztetésre" leküldött kérdéssort. Úgy híjják őket, INFO Rádió. Bocs a reklámért, de tényleg. Pártosságban max. addig megy el, hogy esetleg néha az utolsó megszólaló egy témában nem a kormányoldal, de statisztikai hibahatáron belül mozog még ez a szerkesztési elv is.
Ha már itt tartunk, és szóba került Friderikusz... Nem szoktam nézni az ATV-n a műsorát, legutóbb (és jó időre utoljára) az okt.23-i rendőrattackot követően láttam, mikoris Buda Péter és Varró Szilvia volt a vendége. Az egy dolog, hogy a hölgy meglehetősen felkészületlen volt (Budához képest mindenképp), és a tények ütköztetése helyett inkább az érzelmekre próbált hatni. Azt viszont megengedhetetlennek tartom, hogy Friderikusz izomból letámadta, és a moderátor szerepkör helyett durvábban (nincs rá jobb szó) szivatta szegény nőt, mint a vitapartnere. Amit Fridi bemutatott, az a műsorvezetés szégyene volt. Kicsit a Ceaucescu-perre hasonlított az egész (amikor az ügyvéd is ügyészt játszott).

Nem tudom, hogy Sándorunk gyárilag ilyen vagy érdekből csinálja, de nem csak jobboldali jelenség az elfogultság, annyi bizonyos.
Fura világ ez ...

Amikor a "hiteles" műsorvezető, (akinek egy korábbi műsorát véletlenül épp a GLOBEX pénzelte), elfogulatlan műsort csinál a "nagyiparossal".

Nagyiparos.

Hogy is tudott ez a "nagyiparos" korlátlanul behozni az országba olyan PC alkatrészeket, amik akkor vastagon COCOM tilalom alatt voltak? Teljesen véletlenül nem rokona-e neki egy pénzügyminiszter-helyettes, valami Péter nevű? (Cseresznyéssy, vagy mi a vezetékneve, de lehet, hogy nem is cseresznye, hanem meggy?)

Aztán az így felhalmozott milliókból befizet egy mamelukot a miniszterelnöki székbe. A nyugodt erőt, azt. Kap érte cserébe Videotont meg Ikarust.

Most meg ő játssza itt a nagymenőt.
Tökéletesen igazad van Árpád, minden leírt szóban. Csakhogy: egy sajtótermék, ha tetszik, ha nem, a hirdetett igék mellett üzlet is. (legalábbis annak kéne lennie, bizonyos mértékben.) Na most, ez az ide is, meg oda is basszintás (mindkét oldali hülyék) marhára nem tetszik az olvasóknak. Nézzétek csak meg, ha a Népszabi lehoz véletlenül egy lájtos jobbos beszólást, vagy egy professzori nyökögést az MSZP ellen, milyen olvasói hörgések következnek. (Lemondom, nem ezért vesszük, kurvaanyátok stb.) Egyszerűen nem lehet, mert a sok barom nem viseli el, és akkor innen is, onnan is vásárlót veszt a lap. (Kedvencem az az sms, ami azondja: ez a nyilatkozó tűzoltó biztos egy rohadt fideszes, mert valamit halkan kifogásolt a felszerelésben.)Ez itten nem Anglia, uraim... Minden bajok egyik gyökere, hogy a hazai lakosság rosszul viseli a többpártrendszert, a pluralizmust, a más véleményt, meg a demokráciát...
dts: Az InfoRádió nekem is bejön, van egy csomó nem politikai műsoruk (pl. nagyon jó a gasztronómiai rovat), jót tesz nekik a BBC-vel való együttműködés is. Tényleg csak halovány narancssárgák. A KlubRádió a túloldalról jóval elfogultabb. Még talán a szoftosabb vonalhoz sorolható a Heti Válasz is (túloldalról a HVG), aztán kb. ennyi, a többi orgánum egyértelműen (és néha elég durván) elkötelezett valamerre. És most a MH is beállt a sorba...

Kakukktojás még az index, lehetne jó kis ütök jobbra-balra típusú lap, csak hát ők meg elkurvultak, elbulvárosodtak. Kár értük.

ááááá, b..., pont azért volt olvasható a Hírlap, mer nem volt anniyra oldalfüggő. Ahogy a baromság se oldalfüggő.
eloszor is koszi arpi ezt a postot! :D tegnap, miutan delelott megneztem a friderikusz musoranak ismetleset, pont azon toprengtem, hogy hol es hogyan vessem fel ezt itt.

ugyan azon akadtunk ki, ugytunik: azt hittem leesek a szekrol, amikor szeles kozolte, hogy nem lehet egyik nap a jobboldali olvasoknak, masik nap meg a baloldaliaknak "bepancsolni", mert szegeny olvaso akkor majd nem fogja tudni, hogy mi van, milyen lapot is tart a kezeben.

mondta mindezt ugy, hogy utana is tobbszor erosen hangoztatta, meg bologatott amikor mas mondta, hogy _ertelmisegi_ olvasokat akar, meg _mertekado_ lapot.

hat igen. egy mertekado lap ertelmisegi olvasoi azok olyanok, hogy nem tudjak mire velni az ilyesmit.
a mertekado lap ertelmisegi olvasojanak sorvezeto kell, hogy ertse a dolgokat. azert ertelmisegi, meg azert olvas mertekado lapot.

most volt szerencsem eloszor latni szeles urat a temaban nyilatkozni, de talan jobb lett volna ha a tanacsadoit kuldi maga helyett, mert orditott rola, hogy fogalma sincsen az egeszrol. rendre a sajat allitasainak ment neki ket perccel kesobb.

az pedig talan meg idegesitobb volt, hogy folyamatosan probalt rajatszani arra, hogy nem az o tulajdonosi akarata ervenyesul a lapnal.
peldaul akkor, amikor kozli, hogy egyhazrol rosszat irni az pfuj, es ez nem az o izlese miatt pfuj, hanem mert van egy szeles reteg az orszagban, akiknek ezt nem veszi be a gyomra.

irigylem az mh munkatarsait, hogy ilyen ott a nagyfonok :D

(ja, amugy meg kellett allapitanom, hogy ha valaha elkeszitik a "besenyo csalad husz ev mulva" cimu eloadast, babarczy eszter siman eljatszhattja majd evettke szerepet :D)
Édesapám (+) újságíró és író volt.
Rengetege napi vendég fordult meg nálunk ezekből a körökből, így nőttem fel. Tinédzserként szemléltem a rendszerváltást és hallgattam a nagyokat.
Bár az óta sok dolog világossá vált.
Egy nap (március 14.) a telkünkön voltunk. Szilvalekvárfőzés lett volna a programja Atyám baráti körének. Mivel szilva nem volt így kénytelen voltak beérni gulyással, és borral. Neves személyek (írók, újságírók, költök, festők) ülték körbe az öreg fenyőfa asztalt.
Dél körül egy író, XY csengetett lent a kapuban. Egy beponyvázott ZIL teherautóval jött, illetve hozták. Hallottam, hogy sokan ülnek a platón. Beszélgettek.
Valahogy így:
-Lajoskám! Fel kell jönnötök pestre! Az emberek holnap ki akarnak menni a Petőfi szoborhoz és ezt meg kell akadályoznunk! Az, ex-munkásőrség összeszedte magát és fegyverekkel, teherautókkal már a megbízhatóbbak Győr és Tatabánya között állnak! Nektek, az értelmiségnek ezt…!
A nemleges válasz és az egyéb csúnya jelzőket követően, XY megígérte Édesapámnak, hogy ha a dolgok rendeződnek lecsukatja majd az itt jelenlévőkkel együtt.
XY-tól nem lett volna meglepő, hiszen folyamatosan mószerolta a többi írót. 1972-töl Vég Antalt és Atyámat, valahogy jó elvtárs akart lenni. Kötelező volt a műveit színházakban játszani, míg a többiekét a süllyesztőbe dobták.
Pár év múlva felhívta apámat:
-Lajoskám! Az MDF téged vár…!
Azóta keménykalapos jobbos.
Van, aki a hír tv-n kap külön műsort, bár sok emberről tette le a jelentését az átkosban, ismerem, hallottam a saját fülemmel.
A politika, undorító.
Legjobb fentről, függetlenül szemlélni! Zabálják fel egymást! Belefér már!
A média? Próbáljon független maradni, az a munkájuk igen is pofozkodjon, ha kell de, egy tál rizsért ne adják el magukat. Ott bent a fejben! Az nem eladó!
Tanulnám a formát, hogy nélkülözhessem!
Szélesnek azért kell a média, hogy a milliárdjai egy részét hatalomra válthassa át.

Ha van neki médiabirodalma, akkor bele tud avatkozni abba, hogy ki kerül a hatalomba.
Ha ez tőle függ, akkor a leendő hatalomgyakorló is tőle függ.
Akkor pedig a közpénzek áramlásának iránya meg van határozva. Így térülhet meg az a kiadás, amit deficites lapok fenntartására fordít. Nem Strabag-reklám lesz, hanem véletlenül pont az ő cége nyeri meg a közbeszerzést.

Szerintem, ha a média területén a piac érvényesülne, akkor lenne közönsége egy "józan paraszti ész" nevű irányzatnak.

Ahogy Árpád apánk is írta: ha jobbról jő egy ostoba, akkor megírom, ha balról jő, azt is megírom. Mindezek mellett kellenének szakemberek, humán- és gazdasági téren egyaránt, akik cikkezhetnének arról, hogy hogy is kéne rendesen csinálni azt, amit nem úgy csinálnak.
"Minden bajok egyik gyökere, hogy a hazai lakosság rosszul viseli a többpártrendszert, a pluralizmust, a más véleményt, meg a demokráciát..."

Na ja. Magamon tapasztalom: akár jobbos, akár balos társaságban jelenek meg, gyanakodva néznek rám, méregetnek, letámadnak. Mert táboron belül bírálni, no azt nem lehet, akkor mocsok komcsi vagy meg hülye fideszes. Kb. mintha csak Fradi és Újpest drukkerekre lehetne felosztani a várost. Tiszta óvoda.

Ötvenes, normálisnak gondolt, széles látókörú, művelt értelmiségiek sem tudnak sokszor másban gondolkodni, csak feketében meg fehérben. Akarom mondani narancsban meg vörösben. Gyurcsányban meg Orbánban. Komolyan mondom, az tenne legjobbat az országnak, ha eltűnne végre ez a két bohóc.

Majd jön fedáksári, és megmondja a frankót: Árpádnak savanyú a szőlő.
-Pedig ez csak egy blog, napló amelybe a gondolatmorzsáit írogatja az ember. Így még ha savanyú is, sárga is, az övé...kis képzavar:)

Nekem is szimpatikus az az attitűd, hogy a mindenkori hülyeség ellenzéke kíván lenni egy újságíró. Egy lap gondolom én a hírdetőkből tartja fenn magát, és jó esetben az olvasóiból. Így nem igazán értem, ebben a nagy pártoknak milyen befolyásuk lehet. Abból a "kevéske" állami pénzből még mi mindenre fussa? Vagy az lehet a magyarázat, hogy a hírdetők is oldalakra oszlanak? (Strabag?:) Ha hülye lennék azt hihetném az olvasottság, példányszám a hírdető számára az egyedüli mérőszám.

Ha jó kérdéseket akarok hallgatni InfoR., ha látni is egyben, akkor Fiala J., és Kálmán O. Ha nemkicsit alányalósat akarok, Hírtv, vagy ATV többségi vonala. Árpádot is az odamondók sorába teszem, bár sokak hiányolják kezéből a "nagy Samu" kalapácsot amikor balra csap, de ez szubjektív.

Választék, az van. Igaz keresni kell időnként, és nem árt ha van internete a delikvensnek, nyomtatva ugyanis szegényesebb lett a piac.

Széles igyekszik is a szekérrúdból fogpiszkálót faragni. Az is hasznos eszköz amikor a maradékot kell kipiszkálni.:)
A Magyar Hírlap jobbra térése nem meglepő. Ki áll mögötte?
Hát, ja ez egy ilyen sakk játszma. Csak mi lesz az újságírókkal, akik másról is akarnak netalán írni? De jobb lenne, ha bentről is itt volna valaki.
Hát nem tudom...

Ha nem süllyednek a Magyar Nemzet szintjére, végül is van igény egy kevésbé propagandisztikus jobbos napilapra is - azért kicsit még be tudnak szólni.

De nagyon sajnálom az MH-t, az R. Székelyeket mondjuk nem szerettem, az is egy elég beszűkült társaság volt a maga módján, viszont a zavargások alatt messze az ő vélemény rovatuk volt a legjobb, respect érte. Ha tartják azt a szintet, arra tényleg nem lett volna kereslet?

Lehet, a neten jobban bejön ez a dolog. Más légkör. Az Index tud még jó lenni, tényleg - de szívesen látnék itt is olykor Kiss Jánost, Eleket, Hankisst, Tölgyessyt, vagy mondjuk Rainer M. vs. Schmidt Máriát, esetleg Cséfalvayt, Németh Györgyöt mondjuk egy szabadpiacos Mihályi ellen vitatkozni, meg hasonlókat... Szóval a helyezkedés OK, az energia viszont kevés itt is.
Lehet, hogy nagyon naív vagyok, de nem értem, hogy egy olyan gazdag ember, mint a Széles Gábor, ahelyett, hogy jobbra-balra nézne, miért nem csupán a szinvonallal törődik. Ha nekem lenne 70 milliárdom, és egy lapot szeretnék fenntartani, akkor megvenném a legjobb újságírókat tekintet nélkül arra, hogy jobb-, vagy baloldali szemléletüek, és hagynám őket dolgozni.Lehet, hogy akkor egy "Széles" olvasóközönségre tennék szert. De az is lehet, hogy pont fordítva lenne, és senki sem venné a lapot ?
LukeL

nem a hirdetés meg az olvasók az üzlet, hanem a baráti szívesség viszonzása, ha sikerül nyerni :-)
"Magamon tapasztalom: akár jobbos, akár balos társaságban jelenek meg, gyanakodva néznek rám, méregetnek, letámadnak. Mert táboron belül bírálni, no azt nem lehet, akkor mocsok komcsi vagy meg hülye fideszes. Kb. mintha csak Fradi és Újpest drukkerekre lehetne felosztani a várost."

Azért ez nem teljesen igaz. Viktorra pl. október után jobbos körökben is divat volt haragudni. Kérdés, milyen széles ez a réteg (de pl. a vásárlóereje nagyobb vszeg a súlyánál).
Helyezkedés balra, helyezkedés jobbra, helyezkedés lefelé (bulvár), ill. felfelé (elitlap). Ezt tudja a sajtó, a TV, a rádió, illetve az újságírók, a tévések, a rádiósok, az internetesek. Kurva egy szakma.
Quick!
de a mi kurváink...mi fizetjük meg a munkájukat, minket szolgálnak ki..még a gondolatankat és és a vágyainkat is megpróbálják kitalálni:csak néha nem jön össze.oszt akkor a kurva másik kuncsaftot keres,a kuncsaft meg másik kurvát..
darfuture,

"Na ja. Magamon tapasztalom: akár jobbos, akár balos társaságban jelenek meg, gyanakodva néznek rám, méregetnek, letámadnak. Mert táboron belül bírálni, no azt nem lehet, akkor mocsok komcsi vagy meg hülye fideszes. Kb. mintha csak Fradi és Újpest drukkerekre lehetne felosztani a várost. Tiszta óvoda."

Én is tapasztalom. Mihelyst megy a kritika (mostanság balra - részemről) mindjárt fasz fideszes leszek..

"Ötvenes, normálisnak gondolt, széles látókörú, művelt értelmiségiek sem tudnak sokszor másban gondolkodni, csak feketében meg fehérben. Akarom mondani narancsban meg vörösben. Gyurcsányban meg Orbánban. Komolyan mondom, az tenne legjobbat az országnak, ha eltűnne végre ez a két bohóc."

Ha elmennének, akkor is itt maradna a fennt említett gyök alatti -iq.

Ami pedig a cikket illeti: Nyílván R. Székely Julianna az egyik, akit igen is sajnálnék ha nem lenne. Egyértelmű balos, viszont mindig is odamondja, ha öszöd ha tokaj. És még jókat is kuncogok rajta. Ha nagyritkán olvasok Magyar Hírlap-ot akkor őt biztosan megkeresem benne, mert a többi nem valami óriási hírhordozó.. Hibázik Széles, ha kirúgja..

tistedur: Valós igény van a kurvákra, vagy a kurvák vannak olyan helyzetben, hogy igényt generálnak magukra? Kell nekünk az újságírás egyáltalán?
Quick!
akarunk egy tyúk-tojás vitát?! :)
van kereslet és a jó kurva még generál is magának ...
Külföldön élek már egy jó pár éve. Azt osztrák feleségemmel élőben néztem végig a TV ostromát és az október 23-i tüntetéses meg emlékezést. A pofámról égett le a bőr!
Másnap szintén a munkahelyemen, amikor a köztudottan jobbos főnököm az orrom alá dugta a napi sajtót (vigyorogva). -Mit műveltek ti?- kérdezte - Balkánosdit játszotok Európában?
Az Osztrák Köztársasági Elnök, előző este a magyar operában beszélt, és megemlékezésre kért mindenkit. Ne feledjük ötven éve Ők segíteni próbáltak, hiszen egy évvel előtte elhagyták az oroszok Ausztriát! Majd szembesül a nyilas zászlóval? Na szép. Az ötvenedik évfordulón? Ahol alázattal kellet, volna megemlékeznünk? De egyes párérdekek fontosabbak.
Ahogy egy kollegám mondta – ez volt 56 legnagyobb megcsúfolása! Vajon volt egyáltalán valami ötven éve nálatok? Már kétlem.
Itt a jobbosok és a balosok is csúnyán néztek az egészre! Bár itt nincs olyan szakadék közöttük, mint otthon.
Lehet, hogy tényleg tanulnunk kellene Európától?
Miért kell azon kiakadni, ha egy pénzeszsák hülyeségeket beszél? Az észt nem lehet forintban, vagy euróban mérni. Csak az a félelmem vagyon, hogy a hatalomba még egy ostoba ember akar a többi infantilis közé bejutni.
Baráth,

Nem nagyon akarnám 56-t lehúzni, de sztem egy kicsit romantikusabb a mai közkeleti elgondolás róla, mint ami valójában volt.

Megnyugodhatsz, ott is volt csürhe - csak a tisztánlátás végett.
Laca, és mi a félelem bére?
:-))))
Tiko! Vlahol osztom. :-)
Szerintem üsd meg a főnöködet! :-)

Árpád:
Hiszen Te is fenntartod a jogot, hogy a blogodból azt húzzál ki, akit akarsz.
És? Másra ez nem vonatkozik? Annak a förmedvényét nyomtatja ki, akiét akarja.
Mármint a Széles.
És Te is.
Baráth 2006.12.16. 13:05:38

Amúgy mondhatnád a főnöködnek, hogy nálunk nem volt kormányon Jörg:) És az osztrákok támogatják legkevésbé az új belépőket - míg a franciák gyújtogatnak Európában. Balkán mi?:)
Tiko:
mit tudsz Te Haiderről?
lac1, nem sokat:) de az is elég:)
"Mondom, ezt a józan ész és a tisztesség diktálja így. Az üzleti érdek simán lehet ezzel ellentétes."

Magyarorszagon. A regebbi demokraciakban altalaban az ilyen lapok biztos piacvezetok.
Biztos vagyok, hogy tévedsz, ha azt gondolod, hogy azért KELL utálni Haidert, mert kirekesztő.
lac1 2006.12.16. 13:12:22

Ó. Ő nem kirekesztő. Tárt karokkal vár téged meg engem egy sörre a házába, ami szerinte nem kéne hogy az EU-ban legyen. Továbbá az is biztos, hogy itt mindenki téved, csak ő nem. Lol
Tiko!
Annak idején hány kiskatona halt, meg mert AVO-k titulálták Őket? Hányan rettegtek a padlásokon a géppuska fészekben?
Majd több Nyugat-Európai lapban is lejöttek a fényképek a kétarcú forradalomról! Ifjak a tankok ellen. Felkelő gépsuskával nyakán hat kiló arany nyaklánccal.
Nem tudjuk meg soha. Más generáció.
Valami hiányzik belőlünk, Magyarokból! Talán az öntudat? Nem tudom pontosan.
Nézd ez a médium (MH) itt ki kit szolgál majd ki? Milyen eszközökkel? Vajon szükségünk van erre? Tényleg ennyire hülyék vagyunk?
Marad a HVG!
Ez volt az álca. Ebben a mai világban a nácizás a legkézenfekvőbb, ha valakit így eliminálunk, aki nekünk nem kedves. Egyébként ha így is lenne, mi a baj, ha megválogatná, kiket is akar eltartani, vagy a szomszédjának fogadni?
Baráth 2006.12.16. 13:16:54

Nagyapám és nagyanyám telenyomott ilyen sztorikkal amit te is írtál:P Nem az a baj, hogy nem tudjuk meg soha, hanem az, hogy megtudjuk, de csak és kizárólag a rózsás oldalát. Csakúgy mint 48-49, dicső kép lesz, mert az igazságot senki, vagy csak nagyon kevesen merik leírni.
Ja, HVG. Meg a Narancs... Ugye?
Haidert itt sokan szerették hovatartozástól függetlenül. A szerb kollegáim leginkább. Szerintük Haider takarított.
Nekem meg tök mindegy, mint sok más itt élőnek. Fő a nyugalom.
Quicksilver, wazze :)

Nemtom kell-e neked újságírás, de most is épp azt olvasod, beszélhet Árpád akármit, hogy that's nothing but a blog, azért mégiscsak újságírói munkásságának része :))

lac1 2006.12.16. 13:18:35

A cél a baj. Azaz, ha nem törekszel pozitívumokra, akkor a szomszédod sem fog. A végén pedig rendezitek a számlát egy kaszával az utca végiben.
És hogy mi a baj a válogatással? Semmi. Csak és kizárólag annyi, hogy Ő egymaga, ha lehet, ne döntse el. Voltak már páran a világtörténelemben, akik egymaguk döntöttek.


Valóban, nácizással manapság könnyű kiütni politikai ellenfeleket. De mégis hogy neveznéd azt aki az?
Baráth

Az osztrák alapvetően nem volna a kedvenc népem, bár kevés (azért van) a személyes ismeretség, és ugye Thomas Bernhard jó, de nem elfogulatlan forrás :) Viszont amit '56-ban tettek a magyar menekültekért, az felejthetetlen. Köszönd meg nekik légyszi a nevemben is :)))
Laci! Ha, nincs más? ;-))
Haider nem náci, csak olyan világosbarnás.

(Egyébként akármi az ideológiai csillagképe, nekem európai politikus ne kokettáljon SS-veteránokkal, ha szabadna)
Nagyon nincs kedvem sokat írni erről, higyjétek el, de pár mondatban mégis.
Ugyebár a kirekesztés az osztrákok felé nem is etikus, igyanis Haider a választások előtt csak VÉLEMÉNYT közölt, hogy mit szeretne, ha...
És a vélemény szalad. Tehát nem tett semmit, nem hozott törvényt, etc. Aztán a kollektív büntetés, ugyebár Haider vs. komplett osztrák nép.
Az igazi okról azonban annyit, hogy Haider kormányra kerülésével egy időben az addig közel 20 évig kormányon levő szociáldemokraták kikerültek a kormányzásból, és az akkori portugál kormányon levő ottani szociáldemokraták ezzel próbáltak revolverezni.
Azt ugye nem merték mondani, hogy a sziciáldemokratákat mindenképp vegyék be, még "vesztes" választás ellenére is az osztrák kormányba, hát így próbálták meg.
De javaslom a gugli használatát.
Laci!
Az Árpádsávos zászlót mire véljem? Nyilasnak? Vagy valami egészen újnak? Annyi gyönyörű történelmi zászlónk van. Miért pont ez? Fasiszták? A bőr fejű, surranós ifjak is igaz hazafiak? Esetleg a bőrtarisznyás tiszta magyarok régi mentében? Éljenek az ária magyarok?
:-)))))))))))))
Aki meg nem hiszi, keressen Haidertől kirekeasztő mondatokat, mondjuk legyen kettő, ez elég kicsi szám.
Ám felhívnám mindenki figyelmét, hogy a magyarországi példával élve, a bankárkormány egy bújtatott zsidózás (ki nem emlékezne erre?) valami félre nem érthetőt szeretnék.
Laci!
Igaz, ami igaz! De jelenleg nagykoalíció van? Jobb és bal hatalmon (jönnek az EU-s pénzek)
RoFä: nem, nem újságírást olvasok. Emberek vagyunk itt, beszélgetünk; 'vendéglátónk' némileg/többnyire/sokszor még mellékes is. Felveti a témát, néha tereli is, de alapvetően mi, 'olvasók' írjuk ezt a blogot. Ez az érdekes benne.
Baráth:

most!!!!
De én AKKO-ról beszélek.
lac1,

Valóban. Ami a demokráciát illeti - egyetértünk. Én sem értettem egyet Ausztria megbüntetésével, hisz nem mindenki Haider-re voksolt, cserébe kollektívan szívtak.

Ami viszont a véleményét illeti (pl török vendégmunkás, román koldus) már kirekesztő. És ez szépen kinőheti magát, először országos szinten, utána pedig tovább. Ez nem egy rémkép, de azért Szálasi is tudta hogy csinálja. Maradjunk ennyiben.
Lac

A bankárkormányt én a félre nem érthető kategóriába soroltam anno, ha jól értem te is :)

Pedig az áradatra fel kell készülnie az országnak! Múltkultúra!
Akár tetszik, akár nem.
RoFá:

igen félre nem értehetőbe.
A jellemtelen korlátolt bunkó tanulatlan csürhe vagdalkozásai feliratú dobozba tettem bele.
Nekem is van egy pici gondom ezzel a "szólásszabadság van, beleférnek a kirekesztő nézetek is, úgyis marginálisak" hozzáállással.

Hatttalmasss liberális demokrata felvilágosult blah blah fiatalemberként egyetértenék evvel, böföghessen mindenki, amit akar... Csak ott vannak a rossz történelmi példák. "Áh, nem veszélyes ez a bajszos, hagyjuk játszani".

95% az esély rá, hogy jelenleg Európában nem adottak a feltételek egy - bármilyen - diktatúrára. Maximum 4 évig tombol valami kis fiókhitler, aztán elküldik a választók.

Ám de ha jön egy jókora gazdasági világválság véletlen? Akkor mi van? Már nem olyan tiszta a képlet. Ha nem éheznek a németek, gyakorlatilag, és nincs káosz, Hitler sosem jut hatalomra.
lac

A túloldalról ilyen a 23 millió román kezdetű örökbecsű népiesch műdal. :)
Látod most nálunk is, erre megy ki a játék.
Áááááá.....

Te valamit rosszul tudsz, vagy nem írsz érthetően, vagy én nem írok úgy!!!
Mind a kettőt a komcsik mondták. A 23 milliót is, meg azt hogy a Fidesz "bankárkormány" kijelentését (asszem) lendvai burkolt zsidózásnak nevezte anno.
A "régi" Magyar Hírlap is nyalta rendesen a jó liberális seggeket, mivelhogy egy liberális lap volt. De Gyurcsány felbukkanása óta igen-igen nehéz 'szocialista' és 'liberális' között különbséget tenni e honban.
Ellenben amit az Orbán csinál manapság, arra igen sokan bepöccennek a jobboldalon is, és mivel "odaát" nincs őt kritizáló orgánum, jó üzlet lehet egy jobbos, ám nem-orbánista (egyszóval emdéefes) lapot csinálni.
vagymi:

van abban valami amit írsz.
Csak érdekességnek: látsz különbséget a "szocialista" "libsi" és "kapitalista" meghatározás között a mai Magyarországon?
vagymi!
a mancs még mindig liberális..(habár az nem napilap)

a 90' évek elején én reggelente a népszabit,a MN-t és a MH-t is elolvastam...(azok a régi szép idők,amikor még olvasható napilapok voltak ezek.most már csak a pártpreferencia alapján olvashatóak)
tistedur:

szombatot? :-)))))
Nem látok különbséget. Fletó ugyanúgy lehetne az SZDSZ miniszterelnök-jelöltje, mint a szociké.
Hát, amikor Fletó ME lett, én úgy éreztem, elementáris erejű liberális nyalakodás ment az ő irányába a Mancs felől is...
Amúgyként szerintem manapság is érdemes mindegyik napilapot olvasni (persze, a Népszavát leszámítva); mindegyiknek van gyengesége és erőssége is... ha ezeket az erősségeket gondolatban "összevágjuk" kapunk egy "számunkra" ideális napilapot, azt hiszem... (na persze, ha megéri ez az idea 98+135+145 Ft-ért... ja, és már nyugdíjasok vagyunk, időnk is van rá egy köbö 60 oldalas "napilapot" olvasni...)
...és az örök szooci vs. kapitalista ellentétet ma látod Magyarországon? Én nem.
variaciok dark future es Lukel kommentjeire:

Ehhhhhhhhhhh de jo esik ,egy kis politika:)))...nekem nincs ilyen szeleslatokorom hisza periferian elek, ami viszont nyilavanvalo a Delvideki hungarian politikus gardanal az az, h jol tudnak seggnyalni, ha Gyurcsany jon annak, ha az Orban annak. Itt mindig is nagyuzembe ment a koponyeg forgatas...Viszont en is kerdezek, keresem a valaszokat es azt gondolom, h ez a vilag igy ahogy van gyokereiben megromlott es ide valami olyan buli kell mint 2000 eve Jeruzsalembe csak globalisba es teljes vegkifejletbe, h most jojjon el az es szoljon kozbe az aki akkor nem tehette meg es hagynia kelett, h vegezzenek vele, miattunk...ide egy ilyen nagy katarzis tudna csak utos lenni...szwerintem:)))
Szerintem Jeruzsálemben már az eljövendő bűnökért is szenvedett az a valaki.
Miért szólna most?
lac1
nem értem a kérdésedet..tényleg nem értem..
Mert vicc volt.
Nézd meg a szombat c. újságot, és abból lehet következtetni a pártpreferenciára.
a MH eddig is veszteséges volt, és valszeg ezután is az lesz, mert az "MDF szavazó" mentalitású előfizetők egyszerűen nincsenek elegen ahhoz, hogy eltartsanak egy napilapot, mint ahogy ahhoz sincsenek elegen, hogy Ibolyka valaha is ME legyen

szóval üzletileg tökmindegy mit csinál Széles (mennyi teret enged a liberalizmusnak: arra sincs igény), a színvonal pedig már egy ideje tényleg egyre kevésbé van az átlag magyar sajtótermékeké felett



"jó üzlet lehet egy jobbos, ám nem-orbánista (egyszóval emdéefes) lapot csinálni"

No, az MDF-táborért kár lenne egy lapot fenntartani. Én azt is vitatnám, hogy az MDF jobbos. Azt is, hogy egyáltalán vmilyen :-). Jelenleg túlélésért küzdő entitásként definiálnám, akik hol ide, hol oda nyomják a gombot, és hol innét, hol onnét nyúlnak le szavazókat. Vezérelvük az "életben maradni".
lac1!
persze.az új embernek is van pártpreferenciája..
és most meg lett mondva a tuti?!
Háááát, azért nyomnak ezek "jobbközép" szövegeket is. Sőt, csak olyanokat nyomnak; mondjuk, a kommunikáció szintjén egyértelműen egy jobboldali-center pozíciót tartanak - na, ami a tetteket illeti, ott már valóban követhetetlen az emdéefes "logika". Ami persze azt jelenti, hogy nagyon is jól követhető: szimpla politikai & anyagi haszonszerzés.
A MDF-tábor tényleg szűkös manapság, ám bővülhet az, ha beindulna végre az orbánizmus eróziója. Ehhez pedig az kell, hogy legyen egy magát jobboldalinak (na jó: jobbközépnek) nevező befolyásos médium, ami amti-orbánista szövegeket (is) rak.
Ha úgy tetszik: az MDF ma már inkább a jövő, mintsem a múlt pártja...
Ha Széles egy konzervatív lapot akar csinálni, akkor hajrá. Kéne egy, mivel most nincs. Az is igaz, hogy egy ilyen vállakózáshoz nem Tóta. W. a legmegfelelőbb ember.

De akkor könyörgöm, mondja bele egyenesen a kamerába, hogy igen, jobbos lapot akarok csinálni a Magyar Hírlapból, mert eddig nem volt az. A belpolitika meg a publicisztika rovat nem, vagy nem eléggé volt jobbos, és ezért x és y kollégákat elbocsátottuk isten hírével.

Lehetne morgolódni, akiket elbocsáttattak, azok ettől nem fognak jobban örülni, el fogja veszteni a lap az olvasótáborának egy részét, de szerencsés esetben lesznek helyettük új olvasók jobbról, akiknek nem fér bele a Magyar Nemezt féle zsidózás, meg esetleg nem pártlapot akarnak olvasni minden nap. Még szerencsésebb esetben több új olvasó és előfizető lesz, mint amennyit elvesztett a fordulattal, meg volt eddig és akkor lehet nyereséget termelni veszteség helyett.

Meg létrehozhat egy fórumot a normális jobbosoknak, és akkor Debreczeni József és társai nem kényszerülnének arra, hogy a Népszabadságban, vagy a 168 Órában publikáljanak. Szélesnek van ahhoz a pénze, hogy megcsinálja ma az első jobbos lapot, ami nem Kádár Jánosból vezeti le a konzervativizmust és még azt sem kéne odaírni, hogy mai számunkat szerkesztette: Áder János.

És ha mindezt megcsinálta, akkor nem kéne sötét hülyeségeket nyöszörögni kamerába, és össze-vissza hazudozni, hogy Sándor Iván lejárató kampányt folytat a lap ellen, csak azért, mert megmondja, hogy úgy szar az egész, ahogy van.

Az ilyen átalakításhoz nemcsak koncepció kell, hanem újságról lévén szó, olyanok is akik tudnak írni. Azokat meg most eresztette szélnek.
tistedur:
arra gondolsz a "tuti"-val, hogy mindenkinek van pártpreferenciája, mint azt Te is írtad?
Ha beindul a Széles-vezette jobbközép gőzhenger, és az eddigi Orbán-befizetők mennek vidáman-boldogan az "Új Jobboldalhoz", akkor bekövetkezik az áhított Magyar Nemzet-Magyar Hírlap csere...
Na, akkor nagyot fog kaszálni a Széles, mi pedig röhöghetünk a markunkba a Magyar Nemzet döglődése láttán...
Széles Gábor.

Sajnos nincs fenn a neten online és papírváltozatban sem találom, de valamikor a 90-es években készítettek vele egy interjút a HVG-ben (tudjátok, az utolsó oldalon, az interjúk állandó helyén). A legutolsó kérdések arra vonatkoztak, hogy miután felfuttatta a Műszertechnikát, ipari parkot csinált a Videotonból, tele volt pénzzel, miért kellett neki az Ikarusba is belevágnia a fejszéjét. Próbálom visszaidézni:

-- ...miért volt erre szükség, a még több pénz reményében?
-- Nem.
-- A hatalomért?
-- Nem.
-- Hát akkor miért?
-- Az extázisért.

No ez egy ilyen faszi, és ki is nézem belőle. Nem feltétlenül akar ebből profitálni, de mivel jobbos beállítottságú, szeretné, hogy a lapja is ilyen legyen, s mint tulajdonos, az ehhez szükséges átalakítást véghez is vitte.

Tetszik-nem tetszik megteheti, kapitalizmus van, piacgazdaság van, övé a lap. És akkor is megteheti, ha ezáltal még jobban csökken a lap piaca. Valószínűleg ezt a lépést sem az olvasótáborért csinálta, és nem is a profitért. Hanem az extázisért...
Ja, még itt van egy link hasonló témában Árpádtól:

index.hu/velemeny/imho/mediafoleny/
"mondja bele egyenesen a kamerába..."
Azért nem mondja bele, mert ha belemondaná, akkor hirtelen az összes eddigi Hírlap-olvasó eltűnne, még mielőtt kialakult volna az új, jobbközép olvasótábor... vagyis helyből befuccsolna a lap.
(Olyan ez, mint amikor a Fidesz '93 táján a liberális oldalról átment a konzervbe: akkor se mondták ki nyíltan, hogy mostantól, tisztelt hölgyeim és uraim, jobboldaliak leszünk... ha megtették volna, ma Orbán legfeljebb "sztárügyvéd" lehetne... igaz, így is kis híján kiestek a parlamentből '94-ben. Na, hát ilyesmi fog történni - legalábbis ha minden a "forgatókönyvnek" megfelelően történik - a Magyar Hírlappal is.)
lac1
nem arra gondoltam hogy mindenkinek van pártpreferenciája..
egyszerűen nem értem,hogy miért kellett felhozni a szombat című újságot..
itt most politikai napilapokról van szó-említés szintjén megjelentek a politikai hetilapok is...
vagy a szombat egy bevallottan politiki hetilap,amit én nem ismerek?
Various
Milyen jó kis cikk volt az. Ezt szeretem a Tótában, hogy néha megírja, amit én nem tudtam rendesen szavakba önteni :)
--j(vagymi):

Ebben igazad van, kicsit gőzös fejjel írtam a kommentet. Az is igaz viszont, hogy a jelenlegi hozzáállás viszi az olvasót, és nem hozza. Nem azért, ha konzervatív lapot akar csinálni, akkor ott Árpád tényleg nem rúg labdába, de lehetett volna ezt stílusosabban, kulturáltabban csinálni. Elmegy a kedvem a Magyar Hírlaptól már most, pedig én örülnék a legjobban, ha lenne normális jobbos lap. De ha mégis sikerül összehozni, az ezzel a hozzáállással okozott rossz szájíz akkor is megmarad.
RoFä:

Itt van még egy link: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=102789

Ebből nekem egyesen jön, hogy miért volt oltári nagy baromság Árpádot ejteni.

Most megyek szalagavatóra, este még benézek.
Na, végre volt egy kis időm, és végignéztem a beszélgetést.
Széles Gábor egy tahó. Nem lehetett volna nehéz érvekkel kellemetlen helyzetbe hozni, de nem sikerült sajnos egyik 'ellenfélnek' sem. Sándor Iván már-már nevetségessé vált a maga pitiáner problémájával (t.i. nem sikerült lemondania az előfizetését), amikor meg végre valahára elkezdett beszélni a valódi témáról, Fiderikusz időhiányra hivatkozva belé folytotta szót.
Pedig egy nagyon jókis vitát össze lehetett volna hozni...kár.
Ja, ennek, a balról jobbra való áttérésnek ez a bizonyos "szájíz" a büntetése az "eredendő bűnért": soha nem lesz képes abszolút hiteles jobboldalivá válni. Lásd például a Fideszt mint olyat. De, ha a Fidesz-példánál maradunk, azért az olyanok kisebbségben maradnak, akik jobboldaliak, de csak azért nem szavaznak a Fideszre, mert valamikor liberális volt. Hiszen emlékszünk, ki nyert '98-ban...
Úgy tűnik, ezt nem lehet stílusosan, kultúráltan csinálni: megintcsak a Fidesz-példára utalok. Akkor, a "Fodor-kizárások" idejében bizony jócskán bolsevikozták Orbánt és Kövért, ha bátorkodunk visszaemlékezni...
És ugyanezek a heves immunreakciók jellemzik a mostani liberálisokat is, mint a "fiataldemokraták" áttérése idején.
Szembe kell nézni a ténnyel, hogy akárcsak a kocsim akkumlátora, a politikai újságírás is "morális válságban" van. Az előbbin segíthet, ha pár emberrel megtoljuk a kocsit, az utóbbira nincs ötletem. Számold össze, hány épkézláb publicistát találni kis hazánkban. (Hangsúlyozottan épkézláb)
TWÁ
Úgy emlékszem Megyesi Gusztáv is írt publicisztikát a MH-ba katolikus egyház ügyben. Bár azt nem tudom elképzelni, hogy az ÉS-ben ne merte volna leírni:)
Na Megyesi tipikusan az a publicista, aki ha hülyét lát, akkor az a hülye nagyon ki lesz szerkesztve :)

Various:
Debreczeni József, mint normális jobbos? Ha-ha-ha... Talán inkább megélhetési orbán-gyűlölő, már-már patologikus formában, gyurcsány-seggel az arcában. Ha tanulmányoznád a pofa 15 éves működését, csodákat láthatnál. Nem tartozom az állat módjára összeesküvéseket beszopók közé, de ez biztos, hogy "küldött ember". Előjött a merülésből, és lihegve szolgálja azokat, akik a markukban tartják. Ős is. Sajnos...
alább egy link, tessenek megnézni széles gábor ábrázatát, betonfrizuráját. én a kádár rendszerben nőttem fel. így nézett ki a rendszer maga. csak akkor még nem pénzzel hanem gumibottal hadonászott. ki vár ettől jobbat?

hetilap.hetek.hu/images/08.052/Cimlap/3szeles.jpg
Megyesi írt publicisztikát az MH svájci tulajdonosának regnálása alatt is, hisz ezért szerződtették. (Némileg laposan elviccelődött azon, hogy a svájci szurkolók Csillaghegyen zacskóból itták a tejet.) Aztán úgy rúgták ki, mint macskát szarni. A tulajdonosok már csak ilyenek. Meg olyanok, hogy a nagy hirdetőket nem hogy cikizni, de negatív összefüggésben még a nevüket leírni sem engedik. Erre a legszebb példa az volt, amikor egy őrült lövöldözni kezdett egy körúti mekiben, és ezt a részletet krétafehér arcú, alaposan beszart újságírók, szerkesztők napokig. mellőzték.
tistedur 2006.12.16. 14:57:47


NEM láttad a smileyt a végén?????????
Eddig a Széles "jobbra" tolódásáról beszéltünk, ígyhát azt gondoltam, hogy a másik véglet elég jó vicc...
Most mát látom, nem kellett volna.
Vagy... beletaláltam véletlen?
lac1, nem vitatom el Széles tulajdonosi jogait, azt csinál a lapjával, amit akar, ha neki úgy tetszik, mostantól megtöltheti keresztrejtvénnyel is. véleményem viszont lehet, az meg az én jogom.

ugye ha én kihúznék minden kommentet innen, ami nem párállt szemű helyeslés, az nem dobna sokat a látogatottságon.

és hát nehéz ilyet mondanom egy gazsó l. ferencről, de széles mondőkájának tükrében ő meg hazudott nekem is, pki-nak is, meg a nagyvilágnak is.
lac1!
láttam a mosolyt a végén...:)
azért kérdeztem,amit kérdeztem mert tényleg nem értettem,hogy hogyan kerül a csizma az asztalra(politikai napilapok-szombat összehasonlítása)(és tényleg csak ennyi)
és szerintem nem találtál bele semmibe :)
Á, kedves Árpád,

soha senkitől nem kértem a véleménye megtartására.
A hazug ember, meg jellemtelen, nem kéne velük (bárki is az) példálózni.
tistedur:
most akkor érted?
Mellesleg ha bele is találtam volna, nem változna meg sem a véleményem, sem a vitastílusom, sem a hozzáállásom.
Barátom.
Tényleg azt csinál a lapjával amit akar ez a Széles. Ha jól tudom, akkor komoly veszteségeket termel. A furcsa az, hogy amennyiben a veszteséggel volt problémája, akkor miért nem gazdaságilag indokolható változtatásokat csinál? Mennyivel többen fogják venni a lapot Gazsó&Zelei miatt? (Egyébként az eddigi teljesítményük elég elkeserítő. A publicisztikákon azonnal érezhető lett az új vonal. Megerősödött a "jobboldali ujságírónak nincs humora" hitem.)
Various: az a hírlap-cikk pont egy kampánycsendes szombatra íródott. igaz, végül arra jutottak, hogy nem lehet lehozni, mert mé a végén valaki belelát valamit.
Tudjátok mi a jó a gazdagságban?
Azt csinál az illető, amit akar. Nem kell megérteni, nem kell hogy legyen benne logika, nem kell hogy bárkinek is tetszen.
Semmi nem kell.
Nem kell most utólag "bezzeg"-ezni.
Nem kell helyette gondolkodni, hogy mi van ha csődbe megy, vagy csak veszteséges.
Sőt, blogolni sem kell.
Nem kell, lehet.
Ez a szép benne. Szélesnek sem kell, és mégis teszi. Kirúg, és csődbe visz.
És hazudik, vagy logikátlan dolgokat tesz.
És?
Savanya a szőlő tótavé elvtársnak. Ennyi.
jegec elvtárs meg hülye. ennyi.
Milyen primitív és egyszerű vagy Árpád... (Ez leginkább a jegec-re vonatkozó reakciód miatt...)
Gazsó L. Ferenc? Magyar Hírlap? Ez most komoly, Worluk? Egy nullajakab és egy lap, amit senki nem olvas, csak azok az újságírók, akik valaha ott dolgoztak, meg talán egy-két könyvtáros unalmában? Az MH-nak max. 30 ezer „hivatalos” előfizetője van már jóideje. A tényleges előfizető nyilván kevesebb. Egy szar megyei lapnak van ennyi, helló. Ez egy nem létező lap már régen. Mér sajnálkozol? Hogy ide is ütött meg oda is ütött, azér? Na ne már. Szar volt, van és lesz. Ezért bukott és bukik meg. A hülye Szélesen kívül senki sem fizet érte, és ez így rendben is van. Értem én, hogy hiányzik neked a „print”, mint szerzőnek, mással nem is nagyon tudom magyarázni, hogy az MH-ban publikáltál. Éppen te, baszod, akinek még a szarabbul sikerült írásai is sokkal többet érnek, mint a Magyar Hírlap elmúlt pár évének össes megjelent száma együttvéve.
Messze nincs 30 ezer, pláne előfizető. Én feleennyi eladott példányról tudok cakkumpakk. És mondtam már az előzőnél, hogy nem hiányzik a print, például ezért se. Másféle munkastílus, ami érdekes és tanulságos, de ezt ki lehet váltani mással, könyvvel például.
A Magyar Hírlap olyan a lappiacon, mint egy szárnyvonal a MÁV-nál. Megszüntetni, megszüntetni, meeegszüntetniii!!! Meg_sem_probalni_fejleszteni.
Vagy most már nem vagyunk olyan nagyon kapitalisták?!
Még annyit, hogy ami a lappal most történik, az csak az amolyan "magunkfajta" radikális liberálisok számára nyöggesztő. Ezért a "problémánk" eléggé szubjektív jellegű, azt hiszem, csak "nekünk" nem tetszik. Egy light liberális számára szerintem nem sokkoló az egyáltalán, ha az MH ezentúl nem balközép, hanem jobbközép orient lesz. Az is elég messze van a szélsőségektől, meg a Főgonosz Orbántól is.
A Magyar Hírlappal nem az a baj, hová húz (szerintem jobra húz, és nem középre, mint próbálják elhitetni), hanem hogy lapos, színtelen, szagtalan orgánum, amelynek nem maradt egyetlen olyan újságírója, akiért érdemes naponta végiglapozni az újságot.
Kertész Péter, a Magyar Hírlap egykori főmunkatársa (történetesen akkor mentem nyugdíjba a laptól, amikor Gazsó L. először lett főszerkesztő)
Szerintem ez a lapos színtelen szagtalanság erős összefüggésben áll azzal, hogy már egy ideje középre akar húzni a lap; ezért nem mernek semmiben határozott véleményt nyilvánítani, mert akkor ki kéne menniük a centerposztból - lásd pölö az "igen ám"-os vezércikkeket.
A center szerintem maga a politikai-elvi vákuum, a nagy semmi. Ez köszön vissza a lap oldalairól. Az "igen ám".
aronmira:egyetertek,rendkivul hatasos volt a lugozas...
En se megyek mar arrafele,pedig olvasojuk voltam naponta.Sz.Pali tokosen viselkedett a "laphalal" idejen,ezt pontoztam.
A szemelyisegek mindig is fontosabbak szamomra,mint az intezmenyek.Az elobbiek szulik az utobbiakat,ugyhogy erdemes megbecsulni oket.
Szerintem - bár a beszélgetést nem láttam - Széles arra gondolhatott, hogy a MH eddig kényszeresen középen próbált állni, úgy hogy egyik héten belerúgtak az egyik oldalba, majd egy hét múlva a másikba (nem azért, mert akkor épp az csinált hülyeséget, hanem azért, hogy a statisztika stimmeljen!). Mint a vizilabdabírók: a közvélekedés szerint akkor bíráskodnak jól, ha ugyanannyit állítanak ki mindkét csapatból, függetlenül attól, hogy ténylegesen ki mennyit szabálytalankodott. A probléma forrása ugyanaz: a vizilabdában folyamatosan ölik egymást, ezért bárkit bármikor ki lehet állítani, a bíró kénye-kedve szerint dönt. A politikában is mindig akad bírálni való, mindenki maga dönti el, hogy hetente kétszer a katolikus egyházzal foglalkozik vagy időnként eszébe jut a miniszterelnök is.
Protestalok, Protestalok!!!!!
R.SZ.J, Julika, vagy hogy hivtak a hölgyet akit szinten kipenderitettek a laptol, Kedves Arpad, ha azt mered mondani, hogy a fent nevezett hölgy, reggel felkelt es megnezte hogy ki a hülye aznap es megirta, akkor ez hat öö hazudcc bazmeg!!!
Mert a hölgy reggel felkelt megnezte hogy ki a hülye aznap, es Debreceni ur lendületevel elkezdett fikazni mindent ami David I-tol jobbra van
Én az ilyen emberektől tudok hányni, mint Széles. A szocialista ipar egyik gyöngyszemének volt a vezére; tudjuk, ez hogyan volt lehetséges: teljes elkötelezettség a pártnak, vezetőinek és tiszta kádermúlt.

Most meg nyalja a jobboldal fenekét.

Ugyanilyen semmi ember Stumpf (Gyurcsánnyal együtt volt KISZ vezér), Pozsgai, Szűrös és még sokan mások.

Nem értem, a hiteles jobbosok hogyna tűrik meg ezeket.
+ mo-n ez csak igy müködik, jobbra is balra is rugni, meg ha nem is erdemli meg akibe belerugunk, mert különben "hiteltelen" lesz a lap, igy talan mindenki olvassa "odaatrol" leteve a hivatalos "part lapot".
napilapoknal ez nem nagyon müködik, hetilapoknal, megpenditenem a Figyelöt, a HVG na jo azt nem.
a teljes print sajtó válságban van. minden lap előbb utóbb áldozatul esik az e-sajtónak. próbálnak is valami módon átmentődni. nincs rájuk szükség. az olvasó neten nagyon el van kényeztetve. időben sem férnek bele a napilapok. Legfeljebb tömegközlekedésen használható. de nem követem el semmit, hogy azokat olvassam. de nem is tömegközlekedem.
másrészt: legyen az bármely irányból jövő nézet, mondanivalója érdektelen mert így újságszinten (reklámszinten) nem befolyásoló tényező. neki az a véleménye, nekem ez. arra vagyok kíváncsi h tudja előadni (eladni)magát szellemesen. ha már brillirozott megérte elolvasni. ha nem tud ne is lássam. ha elismerem a velem ellenkező nézetet vallóról h milyen jól csinálta, és ezzel történetessen ő is így van, (tudom álomvilág) akkor nincsen itten semmi acsarkodás. mindkettő tudja h nem az ő véleménye formázza a merevlemezt.
harmadrészt: hírt szigorúan a tényekre korlátozva minden kommentár nélkül kell leadni. Legyen az olvasó kiszolgáltatva a saját agytekervényeinek (ha már felnőtt és nem óvodás). de mindenképpen felnőttnek kell tekinteni.
Laptulajdonos a legritkább esetben tud lapot csinálni, de ő nem is lapot akar csinálni, hanem pénzt. vagy lap vagy pénz. nyugati példák itten nem érvényesek.
kis és igénytelen olvasótábor.
vorobjanyinov: a vizilabdabírós jó hasonlat, valóban a mai magyar politikában folyamatosan lehetne rudosni jobbra, balra, mindenhová, és a semlegesség/középenállás csak azt jelenti, hogy statisztikai alapon lesz kiválasztva, hogy hány jobb-, és hány baloldaliba rúgjanak és mikor. A baj az, hogy ennek már a vizilabdában sincs semmi köze a tényleges történésekhez, csak ez az életünk, és nem egy viszonylag lényegtelen sport. Bár tény, hogy minden egyes rúgás jót tesz (jót tesz? én naív...) a közéletnek, ami azért a vizilabdameccsről nem mondható el. Azért kíváncsi lennék TWÁ vajon mérlegel-e, és hogyan a rúgások aktuális irányában, de ezt valószínűleg nem fogja ide leírni.
Speciel azért azt figyelni kéne, hogy Széles miért így döntött ahogy. Nem a logikát keresni benne, úgysem találni azt.
Nem lehet, hogy ez a Széles tud valamit?
Ide a rozsdás bökőt, és így jöjjön be a lottó ötösöm.
Lehet, hogy hamarosan csak pártbrossúrák jelennek meg napilap címén.
A többit meg majd el lehet olvasni neten.

Szélesnek annyi pénze van, hogy ez a magyarhirlapozás neki csak szórakozás, hadd jácconcsak:-)
1980-as évek elején volt egy kvázi-ellenzéki(nek mondott) lap: a Mozgó Világ.
Akkor egy erdélyi cikk miatt menesztették a szerk. gárdát. pártutasítás, központból vezérelve stb.
Terjedt is a hír Magyarországon, hogy betiltották a Mozgót... Az ellenállás misztériuma...

Az új Mozgó egyik prominens alakja R.Székely Julianna lett.
Az értelmiségi réteg tekintélyes része megvetéssel nézte az új Mozgó tevékenységét, noha igyekeztek a fiúk-lányok.

Ezt most azért mondom, mert mily érdekes az élet.
Amit nyert egyszer R.Székely azt el is vesztette (pozíció), és amit elvesztett, azt meg is nyerte (erkölcsi tőke).
kovvacs:

Azt hiszem, igazad van.

Múltkor álltam sorba újságárusnál és fogalmam sem volt, hogy mit vegyek. Annyira nincs egy normális napi vagy hetilap. Jobboldalon szinte nincs is szóbajöhetős, pártlap valamennyi. A Heti Választ is csak azért emelném ki, mert ott legalább a stílus elfogadható, nem zsidóznak. Baloldalon sem sokkal jobb a helyzet, Népszava pártlap, Népszabi is erősen balos, a balos MSZP-s értelmében. 168 Óra teljesen ellaposodott és unalmas lett, nem mentek le teljesen kutyába, de nagyon érződik az MSZP nyoma ott is. Az ÉS egy unalmas, belterjes, húdeértelmiségivagyok újság. Magyar Narancs teljesen jelentéktelen.

Igaz, vehetnék HVG-t, Figyelőt, Napi Gazdaságot, de mi van, ha nem érdekel a gazdaság olyan behatóan.

A Magyar Hírlap az egy sokesélyes dolog, lehet belőle normális jobbos lap, de nem sok esélyt látok erre. Ha Széles továbbra is főszerkesztőként értelmezi a szerepét, akkor halálra van ítélve a dolog. Teljesen világos, hogy nem Gazsó, hanem Széles az igazi főszerkesztő. Ha ezen az úton megy tovább a Hírlap, akkor nemsokára be lehet csukni a bótot.

És akkor mi marad?

Az Index. Az az egyetlen lap az interneten, ami kb. betölti egy napilap szerepét.
edebácsi:

Nem ismerem Debreczeni József életművét, a könyveit sem olvastam, pár cikket, vele készült interjút láttam. Ezekből nekem ez így nem jött le, de majd alaposabban áttanulmányozom a munkásságát, ha lesz időm rá.
Árpád:

Nem mondod komolyan? Nem is hozták le, csak a neten? Na, ennyit a Hírlapról.
ha a kampánycsendes írásra gondolsz: de lehozták, csak nem szombaton, hanem utána hétfőn. merthogy az ügyvédjük, aki mellesleg a mi zugügyvéd-bloggerünk is, úgy találta, hogy bele lehet kötni.
Ja, akkor Csonka néni témában vissza. A Széles-főszerk. véleményt tartom. :)
Jo volt a Magyar Hirlap, amig ez a Szeles genyo meg nem jelent. Lelke rajta, ha egyszer melyen be kell nyalni, akkor beszorult nyelvvel tenyleg nem egyszeru ellatni a baloldalig is. Nem baj, egy lappal kevesebb ami elolvasok naponta, nekem nem faj, ugysem az iranyitotta az eletem :) Szoval Szeles koma bukd be izombol, majd felvasarlom az MH reszvenyeket 50 fillerert, mind az 5 darabot, amit kibocsatottal es birtokolsz, wehehe :>

Jah meg az egyhaz... Uhuhu, na az egy vicc mar vagy 2 eve. Epeszu romai katolikus a templomok kornyekere sem megy, mert a jobbos agitacioert nyilvan kenyelmesebb beulni a polgarok hazaba, vagy mibe :))))
Outsideri vélemény.

Ez a cikkcakkos elmélet, miszerint ezt a dolgot máshogy nem is lehet művelni, valahogy nincs rendben.

A kérdés az, hogy az a légneműanyagszerűen elképzelhető közeg, amire a tabusodott igazság és értékrend szó hiányában elég nehéz hivatkozni, de ami mögül mégiscsak meghatározódik az a mértékadó attitűd, mely a napi hülyékre vonatkozó szelekciós mechanizmust vezérli az újságíróban _és_ az emberben úgy általában, nos, ennek a közegnek az eloszlását hogyan képzeljük.

Azaz. Van-e az igazságnak iránya, akármilyen halvány is, fúj-e a szél, vagy mindig mindenhol ugyanolyan szélcsendes bűz van. Hja igen, fúj, de össze-vissza. Ok.

Azért már mégiscsak gyanús ez. Mert ez a bűz filozófiája, és végső soron nihilista. Számomra a cikkcakkos újságíró az a fajta állat, aki nagyon okos, sőt szórakoztató, de éppen odáig még nem jutott el, hogy felismerje, amilyen hévvel (izé, panemetcircensesi faktorral) adja elő kiválasztott hülyéjét terhelő argumentumait, éppoly hévvel és panemetcircensesi faktorral volna képes a széljárás fordított irányát megigazolni. Csak át kell menni az utca másik oldalára, ahol esetleg, ki tudja, mert ő nem, tagadni mindenesetre tagadja, még tegnap volt, és a megalkuvást nem ismerő lakmuszpapíri önkép máris nem ismer magára.

A publicista nem tud kibújni a terhelő körülmény alól, hogy a nagybetűs igazság nevében beszél. Jó esetben nem is akar, rossz esetben igen, amire elég sok példa van, és nem nehéz belátni, hogy a dolog ellentmondásos, erősen. Mert akkor meg már minek ír. Jah, mert művész és individualista, de mint ilyen mégiscsak vátesz, aki az igazságot mindazonáltal hivatkozás nélkül tálalja, mintegy megalkotja, cikkről cikkre, sziluettes önarcképpel díszítve.

Sok szempont létezhet, lélektanilag mindenesetre elég jól belőhető a cikkcakkos szerzők nyelvezetének szlenges/közönséges stilizáltsága: levedleni a váteszi tisztaság piszkát; ahogyan az individualista költők tették a maguk módján.

De nem ez a lényeg. Hanem hogy nyilván mindent túlzásba lehet vinni, van elfogult pártosság, és van random pártosság. Ám a Széles-féle névleges koncepció még mindig egy pozitívabb valami az őt megítélő létező vagy nem létező, cakkos vagy nem cakkos szempontrendszer szerint, mint maga az abszolút cakkosság, mely mögül - a semmi nem lévén - az ismeretlenség árnya ugat, hogy úgy mondjam.

Nincs összefüggés cakkosság és igazság között, pláne nem több, mint a nem vagy kevésbé cakkosság esetén. Egy dolog viszont következtethető belőle: hogy önmagáért van és öntörvényű; mint az individualisták.
számítottam erre a véleményre, ismerem, ogalalkoztam vele, és külön postban fogok rá válaszolni. nem üres ígérgetés.
Nekem innen a tavolbol a Magyar Hirlap tunik a "legrealisabb" lapnak.

A Nepszabadsag messze a legjobban szerkesztett lap, de tulsagosan balos. A Magyar Nemzet olyan felfasiszta lapocska Lovas irasaival... a Nepszava nem nagyon szamit...

De a Magyar Hirlap azt hiszem jol pozicionalodik mert a magyarok tobbsege kozeputas es konzervativ.

Persze ne feledjuk hogy a 4 "nagy" politikai lap peldanyszama 400 ezer korul van... vagyis olyan 1 millio ember olvassa magyarorszagon... Mit olvas a masik 9 millio...? mar ha tud olvasni?

Szerintem szeles nagyon is jol pozicionalja a lapot... jol latja a "palyat"...

Azt állítja a médiamágnás, hogy nem tartható, amit a Hírlap eddig művelt a publicisztikáival, tudnillik hogy egyik nap bepancsol a jobboldalnak, aztán rá pár napra meg a baloldalnak.

Ja es meg valami. Szelesnek ebben nagyon igaza van. Azok az ujsagok amelyek nagy tabort tudnak megtartani nem lehet "egyik nap bepancsolni a jobboldalnak, aztán rá pár napra meg a baloldalnak."

Nezze meg a New York Times-t vagy az International Herald Tribune-t... nagyon ritkan foglal el a szerkesztoseg egy szelsoseges allaspontot mert azzal csak hiteluket veszitenek el - megha "igazuk" is van... a muveszet az hogy ugy kepviseljen egy iranyvonalat hogy minel kevesebb tyukszemre lepjen ra kozben...
[figyelem! macsó beszólás következik. Gyengébb idezetűek lapozzanak]
Hihi akkor a MH eddig olyan volt, mintha ha a Szöszit a 3b-ből eddig jobbról is balról is meg középről.
Mostmeg majd csak jobbközépről. Ki fog meredni Szöszi háta....
[mondjuk , hogy a hülyékről nekem miért a szex jut az eszembe ?]
Bárcsak mindenki elolvasná ezt a cikket!!! Én kötelezővé tenném az iskolába a tanítását és sajtótörvénybe foglalnám és hatalmas kivetítőkön olvastatnám el az emberekkel!
Ez a sok, média által meghülyített ember észbe kapna és ez csak hasznára válna az országnak!

Gratulálok!
Én is gratulálok a cikkhez. Tipikus liberális cikk. Úgy csinál mintha független lenne, pedig egyáltalán nem az. Nincsen független ember, max arra törekvő, na ez utóbbi ami Árpádról nem mondható el. Nem szeretem ezt a csúsztatást, hogy úgy csinálunk hogy, aztán dehogy.
ejnye Pál, ez megint nagyon kevés tőled. ezzel még vitázni se lehet. vagy írjam azt, hogy "mindig eggyel több de"?
Frakikaezer,

akkor lenne tökigazda, a ha a dolgok, úgy nagyjából, elfogadhatóan mennének. Egyelőre a legfontosabb az lenne, hogy ki kéne valahogy dumálni az emberekből a reményt, hogy a jelenlegi politikai elit bármiféle komolyabb változást valaha is meg bír csinálni. Ehhez meg cikkcakkolni kell.
Shenpen!
"Egyelőre a legfontosabb az lenne, hogy ki kéne valahogy dumálni az emberekből a reményt, hogy a jelenlegi politikai elit bármiféle komolyabb változást valaha is meg bír csinálni."
Akkor most kell feladni az elhatározást.
Minden diktatúra netovábbja az emberek leértékelése. "kidumálni az emberkből" Manipulálni ameddig a töküket el nem hagyják.... Ettől szenved ez a régió. a szó túlmisztifikálásától.
Shenpen,

"Az irány te magad légy" - ez az, amiben nem hiszek, mert ezt úgy hívják, hogy személyi kultusz. TWÁ váltig állítja, hogy szelekciós mechanizmusa nem pénzfeldobásos alapon működik, statisztikailag nézvést viszont legalábbis elég jól modellezhető azzal.

Totális megjósolhatatlanság = személyi kultusz; totális megjósolhatóság = szürkeség. Marketingszempontból ugyan érthető az előbbinek a választása, azonban elkezd mocorogni ilyenkor valahol a morál, és ebből az ambivalenciával való belső marakodásból lesz aztán az, hogy zászlónkra tűzzük az antivátesziséget egy alapvetően váteszi műfajban. Figyeld meg ezt a permanens bírkózást a trágár szavak használatával kapcsolatban. Itt a clubban meg akár milyen jól megvolnánk nélküle, az, ami beugrik, már-már alibi. Ugyan mi a búbánatot tud csinálni egy publicista, ha nem váteszkodik? Trágárul váteszkodik. Mert egy vátesz akkor is vátesz, amikor azt állítja magáról, hogy nem az, és akkor is, amikor azt mondja, hogy elkúrtuk. A műfaj definiálja őt, nem fordítva.

Érdekes módon az antivátesz vátesznek még nagyobb a kultusza, mint a hétköznapinak, sőt, megkockáztatom, neki van egyáltalán; milyen különös fordított arány. Egyszer azt hallottam, hogy a megigazulás tkp. a személyiség halála. Ezt egy újságíró esetében akár piaci értékre is fordíthatjuk. És e haláltól való irtózás önkéntelenül távol tartja őt az igazságtól. No, ha ügyesen lavírozik, a hazugságtól is, és akkor marad a végtelen szkepszis meg a fikázó nihilizmus.

Nincs olyan dolog, amit a marketing ne tudna igazolni. És a liberálisok folyamatosan azzal játszanak, hogy a morált házasítják a marketinggel, vagyis morális színben jönnek elő marketingérvekkel, vagy marketingalapon magyaráznak morális kérdéseket. És a végeredmény nem jósolható, és nem tiszta, mikor beszél a moralistát leugató permisszív vátesz, evolúciós (marketing) érvekre támaszkodva, s mikor a moralista vátesz, mert épp megszólalt a cikkcakkos csingilingi.

Számomra az a jó író, amelyik úgy tud lakmuszpapírkodni, hogy közben érdekes tud maradni, vagy éppen precíz. S tisztában van vele és jelzi, mikor beszél morálul vagy marketingül, és nem keveri a szart. Ez a betegség engem egyébként még inkább visszataszít, mint a politikai elit mindenfajta hatalmi fekélye.
Kicsit off:Árpád,olvastad Para-Kovács blogján Andrassew Iván bácsi írását,ami a Magyar Hírlap, mondjuk így átalakításáról szól?Imígyen fejezi be a mondandóját"Mondjuk legalább Tóta W. Árpádot megtarthatná.Jól illett volna az új koncepcióba,hiszen egy sajtóetikai véglény,igaz:Uj Péter-epigon.Szakmailag.Bár annak jó!"Pontosan idéztem!!!Most akkor áld,vagy ver??
Jó mércéje lehet a szerzőnek, mert én még magamról se merném az állítani, hogy idióta, nehogy már senkimásról.
Ez a Mikola. Vagy ez a Szekeres. Meg a Szcenczy. Rendben is van ez. De: motoros állatok, AKrázó iszlámhívők, lubickoló keresztyének... pancsolgatás, nincs benne semmi ... ?
Sibelius nevű zeneszerző mondta:
" Ne figyelj a kritikusokra. Kritikusnak még soha nem állítottak szobrot. "
Viszonylag könnyű a hülyéket észrevenni, még könnyebb erre vagy arra azt mondani: hülyeség. Valami olyasmit tenni, főleg Magyarországon, amire a többiek nem mondják: hülyeség, az is nehéz.
Valószinű erre is gondolhatott Széles, amikor így nyilatkozott. A kritikai szemlélet csak akkor hatásos, ha alkotómunkával is párosul.
kaarmee!
ja...az újságírás erről szól...
Ballib vagyok.
Gyerekkorom óta Népszavát olvasok
hagyományból.
Az utóbbi 10 évben változatosságból
a hétvégi szám a MH volt.
Még várok néhány hetet, de val.színüleg
új lapot kell keresnem.
Sajnálom. (keresem a régi MH-s újságírókat)

Dzsoo
vale72!
ver
kaarmeenhetki!
" Ne figyelj a kritikusokra. Kritikusnak még soha nem állítottak szobrot. "
kritikus meg újságíró nem ugyanaz
frakikaezer!
nem volna lehetséges esetleg kevésbé bonyolultan előadni a mondanivalódat?
dzsoo!
ez kamu
füli!

köszi, LOL! De! Minden lehetséges :)

"kritikus meg újságíró nem ugyanaz"
Ennyire azért neked sem kell egyszerűnek lenni. Kifejtenéd, mi a különbség?
Ja, a hülyékkel kapcsolatban is akartam mondani, h milyen játékos dolog: a hülye mint olyan ui. lehet azért hülye, mert balek (marketing) és lehet mocsok (morál).
fraki!
..ha tényleg nem tudod.
A kritikusnak szakterülete van, zene, film, színház, irodalom, művészet. ere szakosodott. Ezek a művészeti ágak sokkal több hozzáadott ismeretet igényelnek. A hasonlóság annyi, hogy mindkettő újságban v folyóiratban ír. Az újságíró általában nem szakosodott egyik területre sem. Nem is ezt várja el a szerkesztő/olvasó. Inkább legyenek jó/kritikus meglátásai eredeti mondanivalója, legyen szellemes.
Attól h kritizál még nem kritikus.
Ok, csak az észrevételt nem éreztem túl relevánsnak, analóg a kettő.

Először is a kritikus újságíró. Másodszor az újságíró ha kritizál, csak tárgyában különbözik. De éppúgy megkíván bizonyos tájékozottságot, legfeljebb egy elterülőbb horizonton. Az, hogy az egyik egy művet kritizál, a másik meg egy közszereplőt, teljesen mindegy. Sőt, ennek fényében még inkább érvényes az idézet a szereptévesztő újságíróra.

Vagy azt akarod mondani, hogy az újságíró mentes lehet a kritikusi objektivitástól? Vagy hogy a jó kritikus ismérvei nem épp a jó meglátások és eredeti mondanivaló, sőt szellemesség?
andrassew kemény, mint a vídia :)
blogján egyébként reagál arra a postra, hogy vajon érdemes-e orbánt lebolsizni, amiért komcsizik, illetve azt írja, hogy nagyon is pontosan fogalmazott.
ahogy ma láttam andrassew blogja teli kommentel...hehe
kedves fülolaj,

kritikus témában éppen csak a kritika, mint műfaj Sibelius által szellemesen megfogalamazott hatásfokára akartam rávilágítani.
Magyarul: ha kellőképpen eltökélt vagy, és tudod a dolgot, nagyjából mindegy, mit mondanak a kritikusok, legyenek azok akár szakkritikusok, akár mezei újságírók.
Számomra aki kritizál, az egyben, valamilyen, szinten kritikus is lesz. Az más kérdés, hogy valaki ebből él (hiába, élni lehet belőle, csak szobra nem lesz neki).
Azt hiszem, az MH esetében arról van szó, hogy egy olyan lapot akarnak csinálni, ahol nem az "ülök a gép előtt, figyelem a világot, és észreveszem a hülyéket" stílusú, közben azért mégis valamerre mélyen benyaló újságírást akarják megjelentetni. Hanem valami mást...
na sziasztok!
en csak roviden szolnek a napok ota figyelt komment-ozonvizhez, es a hetek ota tarto enye, akut hisztihez.
talan varni kellene egy kicsit, hogy mi alakul a Hirlap korul, milyen is a gyakorlatban az uj foszerk es Szeles koncepcioja. sztem nem kell rogton hohert sikoltani, meg pazar elmeleteket gyartani, hogy miert nem akarom elolvasni a Hirlapot ezutan. mer ha nem olvasom, honnan tudom, hogy szenny-e vagy nem-e. szoval varok, olvasok, latok, tapasztalok, es csak utana sikoltozom, nem?
amugy meg idekopizok egy velemenyt a lap kulturrovatabol, ha ilyen lesz az irany, azt hiszem, nem sulyos a helyzet, ugye?

"Ilyenkor, karácsony előtt még a szokásosnál is szórakoztatóbb egy olyan ország, amelynek városaiban a plaza lett az Isten háza (copyright by Lukács László), és minden hétvégén megtelik bőségimádókkal; olyan szép az a végre megvalósult egyetértés és nagy gödörbetemetés, ahogy lassan, csoszogva, a hatalmas bevásárlókocsi kizárólagos biztonságába kapaszkodva araszol a polcok között a viktorista meg a ferista, és elfelejtik, hogy ők tulajdonképpen úgy vélik, a másik miatt tart itt az ország…"
"...jobb leszögezni, hogy erről kizárólag a másik oldal tehet, az a kommunista, fasiszta, nemzeti jelképeket lenyúló, hazaáruló, történelemrelativizáló örök másik oldal, mert a másik oldalon mindig ördögök vannak, és maga a Fősátán kormányozza őket az ország ellenében, bezzeg azon az oldalon, ahol mi vagyunk, szentek és angyalok grasszálnak, és a Főangyal, az ország megmentője kormányoz minket… Milyen jó, hogy a plazában a hívek minderről megfeledkeznek, és milyen szánalmas, hogy a szerzés mámorában, a bankhitelek szagára a plazaküszöbön semmivé foszlik a szép, nagyra nőtt hisztéria és az örök másikoldalozás."
süti beállítások módosítása