W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Since November 7

2006.12.07. 22:00 Tóta W. Árpád

Egy hónapja indult ez a blog; és mivel az itt összegyűltek egy jó része azon az állásponton van, hogy igenis kellenek a szentségek, meg az ünnepek és az ilyesmi, hát nem bánom, emlékezzünk és vessünk számot. Majd legközelebb egy év múlva. Nem miattam: a community miatt.

Az jóval régebben felmerült, hogy legyen valamilyen feedback-lehetőség az Indexen azon kívül, hogy az olvasó írhat egy e-mailt, amire aztán vagy válaszol a szerző, vagy inkább nem. Én akkor egyáltalán nem üdvözöltem ezt a felvetést - cikkekhez nyíló automatikus fórumokról volt még szó, mint a Hírlapnál például -, mert a beérkező e-mailek legalább háromnegyede szóra sem érdemes, egyszavas, egymondatos semmi volt. Bravó és dögöljmeg, kábé. Az ilyeneknek, ugye, minek még egy felület: polfórumunk van már, val-fil fórumunk is van, kár az anyázást tenyészteni. Mert ha netán mégis testté tud lenni az ige, akkor egyik reggel aztán egy égig érő lófaszt találunk a szerverparkunk helyén.

Ehhez képest az eredmény a lehető legkellemesebb csalódás. Érdemi és értelmes viták alakultak ki, művelt és okos emberek jelentek meg itt, akik nem lusták érvelni, linkelni, sőt bocsánatot kérni alkalomadtán. Egy club, az. Csak ide jöhetnek nők is. Mindez azért örvendetes, mert a blog nem az indexes cikkeket váltja ki, hanem nagyon hatékony hátországa lehet azoknak. Mármint azáltal, hogy például patikustémában hipp-hopp itt terem egy gyógyszerész, aki előadja a maga igazát. Nem kell vele egyetérteni, de jobb tudni róla, mint anélkül írni.

Amúgy szokni kell még kicsinyt a dolgot; ez valahol a napi glosszarovat és a talkshow közt volna félúton, ha akarnék definiálgatni, de így két tenyérnyi bőrös malacsült után, vérnyomás híján nem akarok. Nagyjából fedi a műfajt a "blog" kifejezés. Pár éve még elég cikiül hangzott a picsogós csajblogok túltengése miatt, de ha Gyurcsánynak és Sarkozynek, pláne egy Kupper Andrásnak nem derogál, akkor nekem se.

Moderálni alig kellett eddig, egy-két eltévedt chates/polfórumos hülye akadt csupán, aki nem jött rá pár percen belül, hogy itt mások a szabályok. Továbbra is csak a reklámokat és az olvasók egymás közti, sehova se vezető gyalázkáit fogom kiszedni. Meg ha olyanom van, akkor az előre megfontolt tereléseket, azokat a cuccokat, amelyek a normális vitát hátráltatják. De ilyet is talán ha kétszer kellett tenni a sokezer kommentből.

A legérdekesebb tapasztalatom az, hogy a legmegosztóbb, leginkább mobilizáló téma a vallás. Valójában nem annyira meglepő az eredmény; a vallás valószínűleg a XXI. század legfőbb témája lesz a technológia mellett. Továbbra is oda lesz rá figyelve, de ezután egy jóval politikusabb, sajtó- és médiacentrikus, de történelmi minyonokat is felszolgáló blogra tessenek készülni, mert nem lehet minden héten Isten létén merengeni. Illetve lehet, de az másik munkakör.

Mindenkinek köszönöm a kitüntető figyelmet, a civilizált részvételt és a kérlelhetetlen ellenvéleményeket. Szeretlek titeket.


Címkék: index inside

218 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2921609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak jo lenne egy olyan hozzaszolas kezeles ahol a ki valaszol kinek sokkal kovethetobb lenne.
olyasmi mint a thread(szal)kezeles az emaileknel.(vannak ilyent tudo forumok, csak hat nem pont arra vannak tervezvegy, hogy egy oldalon 1000 hozzaszolas jelenjen meg :( )

de olyasmi mint ami a slashdoton van pl szep lenne. akar a ratingelessel is :)


foleg azert mert van, hogy ket harom ember beall valami eszmei vaganyra, aztan nyomja vegig, ha kell - ha nem, es az ilyet jo lenne 1-2 klikkel eltuntetni, ha nem erdekel engem szemelyesen. nem egy nagy kunszt megoldani.
Valahol vicces "hónapfordulót" tartani, de illik ahhoz a tempóhoz, ahogy mostanában a neten történnek a dolgok. 2 hónap múlva már a novemberi postokat "a régi írások"-nak fogjuk hívni, 3-4 hónap múlva meg ríni, hogy hogy felhígult, bezzeg "réééégen"... ? :-)
Továbbítottam a kommentkezelési észrevételeket a gépháznak, rövid távon nem, "közepes" távon meg fogják oldani. Nem számítottak arra, hogy gyakorlatilag fórum alakul ki, bár a commentcomon volt már 1000 kommenten felüli post. (A hitgyüli műsoráról szólt...)
ja hogy rating is kéne :) OK, akkor most az összes ilyen észrevételt ide kérem szépen, nyalábba.
Te Arpi, malacsultet maskor is egyel...jo hatassal van rad:))

(en is szeretlek, czupp czupp)

:D
Szerintem meg nem kell fórummá válni, jó ez így. Ahogy nőnénk a lehetőségek, úgy szűnne ez a mostani normális jellege. Ez most olyan, mint nagyon régen a fórum elődje (olvír/7kérdés) lehetett, amíg fórummá nem vált. Maradjon ilyen amíg lehet.
a legjobb a legutolso, MSN szivecskes szeretlek titeket. most ettol sokkal jobban fogok aludni!
"Érdemi és értelmes viták alakultak ki, művelt és okos emberek jelentek meg itt, akik nem lusták érvelni, linkelni, sőt bocsánatot kérni alkalomadtán."

Az fenntebb felsorolt tulajdonságokon kívül én még szerény is vagyok.
Jajj, majdnem elfelejtettem...

A szottyadt mackot rakd fel lecci elerheto helyre, koszi:)

(mar kertem eccer, de gondolom jol elfelejtodott)


xx
A komment-kezelésről jut eszembe az www.opentheory.org c. kezdeményezés, ami szerintem elég érdekes a tartalmát es a technikai megoldast illetőleg is. Nézzétek meg!
ja és ide kérném az összes egyéb (tartalmi, fejléc, maci) észrevételt is.
mackót kirakom mingyár.
Érdekes, az első, a nyitóposzt miatt akartam megmondni, hogy kicsit tán magas lóról teccik beszélni, kicsit odavetett, stb. Aztán itt van ez a biztos stílusérzékkel, sziporkázó humorral és mély, meleg humánummal megfestett poszt. Köszönjük Árpád, mi is szeretünk téged.

Various
Namég a kommenteléshez annyit, az is nagyon hasznos lenne ötven komment felett, ha az időben legutolsó lenne legfelül, hogy ne kelljen scrollozni. Gondolom ezt annyira nem bonyi megírni, csak meg kell fordítani a sort irányát :)

Egyébként gratula a bloghoz, nagyon szórakoztató, a szó jó értelmében :)
szerintem eleg lenne ha be lenne szamozva minden komment (pl 124.), es lenne mellette egy kis gomb h "valaszolok ra" es a valasz mar egy 124/1 kent jelenne meg...

lehet nagy macera. csak egy otlet.

Ha lehetne komment előnézetet. Szerintem egy jó eszköz a hozzászólások színvonalának növeléséhez.
Arpi, koszi h felrakod a mackot, de most megyek alszani.

Joejt mindekinek
Nem megy a levelezésünk most (se), úgyhogy itt: a mackó és a többiek fenn vannak. worluk.index.hu/medve/
Na, akkor első hozzászólásnak egy konstruktív javaslat. Ne legyen threades megoldás, az elmegy technikai fórumokra néhány 10 hozzászólásig, de több száz hozzászólásra már nem alkalmas.

Gondolom az Index fórumát mindenki ismeri. Na, az ottani "válasz erre" megoldás teljesen jó.

Amúgy meg a véga a blognak nyálas lett. :-)
hvuk: nézz körül pl slashdot.org -on.

Ott a több száz hozzászólás a standard, a több ezer meg előfordul. Threaddel. Máshogy áttekinthetetlen lenne. Szépen elkülöníti a gondolatmeneteket.
Thread meg rating tényleg jó lenne; addig is meg lehetne csinálni, hogy a kommentek számozva legyenek, és ha mondjuk azt írom, hogy #123, az automatikusan belső linkké váljon a megfelelő sorszámra. (Szvsz jobb, mint a "válasz erre", mert rugalmasabb.)
Szeretlek titeket.

Mi is teged Drrrrrrrraga Professzor:)))
Meg az is jó lenne, ha lehetne rendesen linkelni. Az URL-ek csúnyák, és széttördelik a szöveget, márpedig politikai témáknál sok kell belőlük, ha nem csak a levegőbe beszél az ember.
Szamomra is erdekes, hogy mekkora agyak tudnak neha eszt osztani itt, minden ironia nelkul. Miert nem tettek mashol korabban? Mi valtotta ezt ki beloluk? En abban bizom, hogy jo ertelemben Tota W-re is visszahat mindez, es ezt a "figyelem tőkéjét" a leheto legjobb celok szolgalataba fogja allitani. Tovabba a csunya szavakat kikommenteznem, szerintem irasban NEM KENE, az iras az konyorgom egy szent dolog.
Szal GWG! (Go Worluk Go)
En egy kicsit a threadelt es a "valasz erre" megoldas kozotti dolgot csinalnek: alapbol mindenki megkapja a "valasz erre" kinezetu vmit, ami backtrackelheto is, de ha vki vmi tenyleg erdekes szalat talal, akkor egy klikkel ki lehessen szedni a csak ahhoz a szalhoz tartozo hozzaszolasokat amolyan thread nezetbe.

(Ha mar fantazialunk.)
Egyet nem értek: el lehet ennyi kommentet olvasni? Én beleőszülnék.
hamár fórum jelleg lehetne, valami új hozzászólások gomb, vagy legalább jegyezze meg hogy mit látott az ember, elég a támén gondolkodni, nem pedig azon hogy hol tartok..egy lusta..:)
Sztem nem én vagyok az egyetlen, aki 150 komment fölött neki sem áll olvasni...
A mackók nagyon tutik :D
ilyen bookmark nem hiszem, hogy lesz. sorszám kéne mindenekelőtt.
Csatlakozom a Téged 'szeretők' táborához.
Csak ez az irgalmatlan mennyiségű hozzászólás ne lenne. Hol van nekem ennyi időm?
Üdvözlet!
örömmel olvastam ezt a postot. Úgy nézem ez egy beteljesült szerelem te szeretsz minket(köztük engem) én meg téged. az első bejegyzés óta követem az oldalt.többé kevésbé. a cikkeket mind elolvastam és többezer komentet is főleg az engem érdeklő témákban. egy idő után sikerült neked és a sok színvonalas hozzászólónak addig hergelnie a közléskényszeremet hogy mostmár én is beleböfögök néha a diskurzusba. két dolog:
1: SZÍNVONAL: megvan, tartsuk(bocsi én kevésbé) tartsátok is meg főleg te herr W!
2: a káromkodás bizonyos körülmények között elfogadható szerintem egy ilyen blogon. annál is inkább mert bizonyos esetekben lényegesen érzékletesebben lehet fogalmazni. igen bizony azokkal a csúnyabuta szitokszavakkal.


Ne hagyd abba W! csak így tovább!rég nem derültem akkorákat, értettem egyet annyira és idegesítettem magam annyira mint itteni írásokon és hozzászólásokon. csak így tovább!
en a tematikus megoldas hive vagyok.
Be kene vezetni temakat, amikhez lehet hozzaszolni (vallas, pedofil pap, buzi, tolvaj-cigany)
Be kene vezetni szineket a postok hatterenek, ami azt jeloli, hogy a hozzaszolas egyetert, ellenzi, benyal, semleges, ertekez, anyazik a tema ismerete nelkul
A szinek mellett meg minden hozzaszolot is kategorizalni kene a neve betutipusaval, pl. Arial bold underline: konzervativ hetero vallasos, Times Italic liberalis buzi zsido STB.
Igy sokkal egyszerubb lenne olvasni, lehetne filterezni, hogy kit akarok latni es kit nem.
mos nem azer a breki meg a macko is nagyon aranyos de ha mar ennyi kep font van roluk oda bokhettel volna egyet a savanyu kis dinnyerol is ha mar a neve akkora titok:)))
TWA: a címet látva azt hittem, hogy a szülinapomról írsz! Pedig dehogy:-) Majdnem megdicsértelek...
Egy baj van az egésszel: véges az idő, amit e blogra fordíthat az ember, már most túl nagy, túl sok időt vesz el végigolvasni mindent, sajna a munkahelyemen nem azért fizetnek, hogy a blogot olvasgassam, vagy irogassak ide; itthon meg más dolgom is akadna... :( :) És ha pl. egy félórára elhagyom az oldalt, annyi hozzászólás érkezik, hogy mire van időm elolvasni őket, újabbak jönnek százszámra, és minden vitáról lemaradok... :(

Egyébként: csak így tovább TótaW! :) Bár továbbra is fenntartom, hogy nem kellene ennyi belpolitika, vallás, stb. mert sokaknak van csömöre tőle (na jó, a többségnek - egyelőre - meg nincs :P), sok parlagon hagyott téma van még Magyarlandben, ami kis életünkben szót érdemelne, remélem idővel színesedik kicsit a paletta. Persze igazi panaszra nincs okom most sem, ez csak amolyan magyaros "műsírás", nehogy már kritika nélkül maradjon bármi is... :D

Szép estét mindenkinek.

Ui.: A kommentek szerintem is lehetnének visszafelé (mármint mindig a legutolsó legfelül).
bloodhound
Ui.: A kommentek szerintem is u.i.lehetnének visszafelé (mármint mindig a legutolsó legfelül).


ez meg a szamozas azt nagzon jo otletnek tartom

apam en hoooooooooooooolnap doooooooooooooooolgozom...minoseg nem lesz kave igen, ejnye ez a bloggggg:)))
gratulalok. mindig az elso honap a legnehezebb; most mar johet a rutin:)

egyebkent az indexesek a kommunizmus izeibol elegansan kihagytak a bananos kremturot. ez nem fair.
én hál' istennek (aki persze nem létezik :D) szabin vagyok, így könnyen duhajkodok itt éjnek évadján...
TWÁ: Már pár éve szívesen olvasom el a véleményedet, és úgy látszik ezzel sokan vannak így. Meglepően értelmes vita életszerű témákkal kapcsolatban, ez kuriózum Magyarlandon. Nagyon sokszor nehéz otthagyni a vitákat, pedig szívesen követném, de nincs időgenereátorom. Valamilyen szűrési lehetőség jó lenne, mert a részletkérdésen elídőzőket sokszor kihagynám.
Mivel lehet vágyat írni én egy hsz fölolvasót szeretnék, ami mobil és onnan folytatja ahol abba hagytam az olvasást:D Úgyis itt a Karácsony!:)
Meglep hogy egy nyilvános hely tud ilyen is lenni, ezért valamilyen táj- illetve tudat(godolat)-védelmi-körzetnek nyílvánítanám, ha tehetném.
Maradjon sokáig ilyen.
A slashdot.org/ hozzaszolasi rendszerenel szerintem a digg.com/ -e jobb.
jobban kiderul melyik az a hozzaszolas ami igazan tetszik a nepnek;)
csak a szurest ne szabad elfelejteni.
off:
angleday I robot osszehasonlitasa digg cimlapos eppen;)
Nah ez szép volt!
De mégiscsak jó volna, ha a jobb áttekinthetőség miatt, lehetne hivatkozni arra a kommentre amire válaszol az ember.
Mondom ezt úgy, hogy végigolvasni is nehéz néha a kommenteket így hozzászólni már nincs is erőm. Max rinyálok egy kicsit a mérhetettlen véleményáradat miatt.(Amit azért bőszen végignézek.)
Akkor már csatlakozom énis :)
(főleg kedvenc borom után ;)

Vártam már a blog-ot, reklámozom is annak akiről tudom, hogy PilótaRádió hallgató volt. (a fórumában volt is nemrég egy ötletem Árpád, összekötendő a két kedvencemet)Annak is szóltam, akiről tudom, hogy grafomán, és véleménnyel bír.

Büszke vagyok, hogy lehet ezt a műfajt másként is csinálni, csak a gép előtt ülők kölcsönös emberszámba vétele kell hozzá. Polifórumból 5 perc olvasgatás is elég, a kommenthez már gusztus sem marad. Ellenben itt!

Számozással, és fordított sorrenddel én is 1et értek. Már csak egy Worluk blogparty-t álmodok, valahol egy füstös kis kocsmában...és a döbbenetet egymás korán, nemén, és habitusán.

Megyek is megálmodni.:)

Jóéjt, vagy jó reggelt!
Szerintem rohadtul nincs értelme "válogatni" a hozzászólók között a hozzászólóknak. Elég azokat kiszedni, amik fentebb már le lettek írva, hogy folyamatosan kiszedésre kerülnek. (szép mondat) :-)

Ha eldöntheted, h kit akarsz "hallani", akkor a végén visszatérsz 1984-be: lesz egy Emmanuel Goldsteined, aki megkapja a napi 2 perc "gyűlöletet", oszt jónapot. A többit a Nagy TWÁestvér, vagy te, mint O'Brien, szűröd ki. Sztem a vitának épp az egyet nem értés a lényege. Az, hogy csak kicsit eltérő véleményeket olvasunk, nem visz sehova. Az éles ellentét is jó, ha nem fordul anyázásba, mert akkor értelmetlen. Szóval nem kell kategorizálni a népet, sem így a fentieken túl más formában is szűrni senkinek sem.

A fentebb javasolt #123 szerintem is jó lenne a tekercselés helyett, meg valamiféle "válasz erre" szerű lehetőség is.

Esetleg egy rendőrállamos "moderálást kérek" (beköpő) opció is jól jönne, szerintem. Persze ennek is vannak hátulütői.

A legfirssebb hosszászólás kerüljön legfölülre.

Amúgy ez egyben egy közönségtalálkozó is, Árpád. Megismered azon olvasóidat (is), akik mélt már lusták írni, de kommentelni még nem, és van véleményük arról, amit írsz, sőt neadjisten, néha még értik is, ha egyet nem is értenek feltétenül vele :)

Én sem ma kezdtelek ám olvasni, hanem jó 2 éve is van annak már.

PS: Talán pontokba kéne szedni a követeléseinket és "Mit kíván a Magyarland nemzet" néven benyújtani TWÁ-nak :-)
Elvégre nehogymár petíció nélkül maradjunk a héten :)

Linkelni is jó lenne ha lehetne. Bár én nem tudok.
Nem tudom, hogy létezik-e jelenleg olyan technológia, ami tényleg komolyan elősegíti, hogy 500 hozzászólásból azt a harmincat olvasd el, ami várhatóan érdekelni fog. Talán a ratingolás segítene, nem tudom. Nekem spec. az a véleményem, hogy ritka az olyan Lazarus Long - típusú zseni, aki három sorban is tud valami tényleg jót mondani, ezért általában a leghosszabb hozzászólások a legérdekesebbek - számomra. Ezért én lehet, hogy örülnék méret szerinti rendezési lehetőségnek.
malacful,

"A szinek mellett meg minden hozzaszolot is kategorizalni kene a neve betutipusaval, pl. Arial bold underline: konzervativ hetero vallasos, Times Italic liberalis buzi zsido STB."

Ezt gondolom iróniának szántad, mert annak kurva jó :-)))

Fejlesszük tovább! Avatarok (kis kép a hozzászólás mellett), mint sok fórumban. De nem ám szabadon választott avatar, hiszen az micsoda anarchia lenne. Legyen inkább mondjuk egy Avatar Odaítélő Bizottság, összeválogatva mondjuk a PolFórum moderátoraiból, a MÚOSZ elnökségéből, meg Vegetariánus Leszbikusok Klubjának tagjaiból, hogy a politikai korrektségre is ügyeljünk.

A bizottság onlány ülésezne minden este, és olyan avatárokat osztana ki, ami passzol a hozzászólók identitásához, karakteréhez, stb. Például, egyszerűbb hozzászólók egy Warcraft vagy Tolkien orkot nyernének avatárul, még egyszerűbbek egy kékmoszatot, a legegyszerűbbek pedig Torgyán Józsefet. A szilárdan balos elkötelezettségű hölgyek/urak egyszer csak egy Lenin vagy Vörös Danny képét találnák a hozzászólásaik mellett, a szilárdan jobbosok pedig Mussolinit vagy Szabolcska Mihályt. Elszánt vallásosoknak Torquemada, elszánt agnosztikusoknak egy bután néző kérdőjel és így tovább.

Természetesne Árpi nem szerepelne a Bizottságban, éppen ellenkezőleg, a Bizottság egyik kiemelt funkciója éppen az lenne, hogy strukturált, demokratikus formában biztosítson neki feedbacket a blog színvonaláról. Igy tehát ha a színvonal netán leesne, akkor egyszer csak Eric Cartman vagy Dopeman képét találná a postjai/hozzászólásai mellett, míg jelentős színvonal-emelkedés esetén megszavazhatna a Bizottság egy Richard Dawkins-képet.

Hogy tecc? :-)
Shenpen!
Szerintem sem a méret szerinti vállogatás a megoldás. Viszont, ha látom, hogy ki kinek válaszolt, már el tudom dönteni azt az adott szálat akarom e követni a vitában.
Az én avatarom lehet egy égő kereszt?!
Vagy egy dicsfényben úszó csillagromboló?
:-)
na, lassítsunk, emberek. a bloghu teamje most máson dolgozik, 1-2 hét lesz, amíg hozzányúlnak a szoftver vonatkozó részéhez. a rating az legfeljebb hosszútávon, de nem is tdom, hogy lehetne. usert vagy kommentet osztályzol? ki fog osztályozni 800 kommentet?

moderálást nem kell kérni, lehet, hogy egy-egy troll bennmarad, de én kapom mailben a kommenteket, és a gyanúsakat megnézem (és minden új nick gyanús!)

amíg a helyzet nem javul - egyelőre a sorszámozás és a válaszerre link reális -, addig is javaslom mindenkinek a gyorsolvasást. elég gyorsan végig lehet vitorlázni azért; ami 1 mondat, az annyi, ami 50, ott az első párból vagy a nickből lehet látni, h van-e értelme odazoomolni, vagy kötöttpályás a kolléga.

azt azért tartsuk észben, hogy ez nem egy portál, nem az index, csak egy blog.
"egyelőre a sorszámozás és a válaszerre link reális"

Ennél több nem is kell!
szvsz
:-D
Elég sokan bedobták a sorrend megfordítását, az az igazság, hogy így nekem jobban tetszik, mert automatikusan lefelé olvasom a kommenteket (ezzel nem vagyok egyedül) és így jön ki, hogy passzol az időrend. Ha megfordítjuk, akkor mindig visszafelé olvassuk őket, ami szerintem nem túl jó ötlet. Amúgy nem hinném, hogy túl kéne kombinálni a dolgot avatarral, meg effélével, a sok ilyen olyan izé kiszorítja a lényeget. A sorszámozásnak és az egyedi válaszlehetőségnek hajrá!
pilóta rádió óta ez a legjobb dolog in online magyarland.

erről jut eszembe hogy ha épp nagyon nem érsz rá stb, meghívhatnád alkalmanként kiricsi zolit egy kis vendégblogra, vagy mondjuk aki felé megvan a respekt (PKI akárki).

amúgy meg a hét vagy a hónap hozzászólása - hozzászólója award megérne egy külön kiemelést, de lehet visszafelé sülne el ;-]

nway, long live the w!


igen persze vicceltem. De tenyleg foglalkoztat, hogy hogy lehetne kiszurni a velemenyt, visszaszolast, es egy hozzaszolas nem epito jellegu kritikajat. Egy halom hozzaszolo 400 comment utan azzal kezdi, hogy: "nem olvastam el ezt a 110 oldalt, es bocsi, ha ismetlek, de azt akarom mondani, hogy:" Innentol az egesz kezd leulni. Esetleg (vicc, ja) az erdekes hozzaszolasokat bal oldalon kene hagyni a tobbit meg erdektelensege aranyaban beljebb tolni jobbra. A fotozz.hu fasiszta szabalyrendszeret is at kene venni, lenne itt aztan rend : )
Gratulalok Arpad!Masszoval:Apuka,ez egy szep szules volt,egeszseges a gyerek,1 honap alatt a lilakisnyalkastestbol,szorakoztato kis teremtes cseperedett!
A sok technikai ujitootlethez meg annyit:nem kell meg oltonyt varrni a babanak,kisebb valtoztatasok(amiket egybol szovatettek ugyis)elkellenek,de amugy ez eletkepes igy,hadd nojjon a fiju!:)
Ja,amit a gyorsolvasasrol irtal,igaz Arpi,vegigvitorlazhato ez a parszaz velemeny,nekem nem uncsi,az biztos.
"Szerintem meg nem kell fórummá válni, jó ez így. "

semmikeppen se legyen forum. ott akarki indithat postot, meg hasonlo marhasagok vannak.

"Szerintem rohadtul nincs értelme "válogatni" a hozzászólók között a hozzászólóknak. " es "Ha eldöntheted, h kit akarsz "hallani", akkor a végén visszatérsz 1984-be: lesz egy Emmanuel Goldsteined, aki megkapja a napi 2 perc "gyűlöletet", oszt jónapot."

egyaltalan nem errol van szo.
van hogy csak este van idom feljonni, mar van 3-400 komment. hozzaszolnek, de nem akarok esetleg olyat irni, amit mas leirt, elolvasni esetleg nincs idom az egeszet, persze 1-2 mondatot olvasva minden postbol lehet, hogy meglehet, de gyakoriak a hosszu postok, tobb elmeleti szallal - foleg olyan emberektol akiknek a nickjet mar megjegyeztem, hogy jokat ir(meg ha nem is ertek egyet vele)

es a zarojeles resz a fontos. egyik kedvenc irom(itt a wlog (:)) hozzaszolasai kozt mar rengetegszer ideztem tole) R.A.Heinlein mondta egyszer: "I never learned from a man who agreed with me."

semmi ertelme csak olyasmit olvasni ami tetszik nekem, viszont vannak olyan threadek amelyek egyszeruen olyasmirol vitaznak aminek a temahoz semmi koze, esetleg szamomra lenyegtelen, vagy csak ugy onmagukban semmitmondoak.
a ratinggel az a bajom, hogy nem csak en ratingelek, szoval a thread lenne a legjobb, ha majd a fejlesztoknek idejuk lenne erre :D

amugy malacful: ha threadelve van akkor kicsi az esely, hogy egy-ket (szamomra) mellekvaganyra futott tarsalgas ertelmes hozzaszolast tartalmazzon. sokszor egy-ket klikk el 800 helyett csak 100 komment marad, annyit meg csak el birunk olvasni, es reagalni is ra.
a masik dolog a threaddel, hogy most ha tobb embernek irok, akkor egyetlen postban teszem ezt, ezaltal jo zavaros postok is letrejohetnek, threadelve ez sokkal egyszerubb es szebb.

csak a rating marhasag, mukodhet (mint ahogy sokszor mukodik is), de nem igazan bizom benne, van, hogy olyasmi kap rossz ratinget aminek semmi egyeb hibaja, csak mindenkit oszt.. ezt pedig pont ezen a blogon kicsit vicces lenne buntetni :D

viszont a sorszamozas, a #sorszam automatikus linkke valasa "valasz erre: #sorszam" stilusban tenyleg jo otlet, es nagyon egyszeruen megoldhato, addig is mig threadek lesznek(ami nagysagrendekkel komplikaltabb:( )
galileo neked mennyi ido 500 hozzaszolast vegigpasztazni? :) es amugy mibol elsz?
lapozás!
Az agnoszkálós post rém lassan jön le a több, mint 800 hozzászólásával.

Bocs ha már írták, fáradt vagyok olvasni most. De talán még nem, mert rákerestem a szóra, de nem volt találat.

jó 8!
Ha már technikai problémák: nem lehetne megoldani, hogy ne lehessen nick-et klónozni? Van itt egy álzsíragy is. Semmi bajom vele, de az igazi én vagyok! :-)
Árpád, nekem is lenne technika észrevételem. Az RSS általában egy posttal le van maradva.

És mi is szeretünk! :D
"Érdemi és értelmes viták alakultak ki, művelt és okos emberek jelentek meg itt, akik nem lusták érvelni, linkelni, sőt bocsánatot kérni alkalomadtán."

Ezzel bezzeg senki sem vitatkozik, sőt mindenki magára veszi :-)
Nagyon szeretem olvasni ezt a blogot, én is sokat tanultam belőle.
Szeretni egymást jó!
TWÁ:
Látám az egységet és ez egynek jó.
Ez az egység egy nem egy nagy egy valami: csupán egymás elfogadása (az egyet nem értés az egy másik tészta)

Én tudom ám, hogy miért működik ez itt jól: Nincs senkinek témaválasztási lehetősége. Laza diktatúra-a működőképesség alapfeltétele a xxi.században mindenhol.
Democracy is over - if you want it.
megen:500 hozzaszolas?Az nem tobb 150 embernel altalaban,ugyhogy 10perc utan eszleled kihanymeter,oszt kihuzod a vitorlakat...20-25perc max.!Ennyi ido kell egy tarsasagban is,mig leveszed a kabatot,sapkat,meg rendelsz valamit!ugyhogy ne nyafogjon senki,hogy olvasni kell,meg huuudesok.
Amugy egy szep szigeten elek,egeszsegugyben dolgozom.Eleg?:)
Nekem lenne egy észrevételem a másik oldal felé is. Légyszi kíméljetek már meg az ehhez hasonló "nőlyilyes-
nacóval-csak annyit cerrrrretnék-
sörgősen kő a magyar ázattt-humortalan, álintelligens kifejezésektől.
Nem vicces, ellenben rettenetesen idegesitő! Köszi
Guga:"Ez az egyseg egy nem egy nagy egy valami:csupan egymas elfogadasa(az egyet nem ertes az egy masik teszta)"

Ha csak ennyi 1seg lenne ma kisorszagunkban,mint itt,elorehaladna minden,es kiszamithato jovo nezne rank!Pont ez az alapveto tolerancia-ami itt mukodik-hianyzik ma veszettul a Karpat-medenceben!Az meg termeszetes,hogy nem ertunk egyet mindenben,furcsa volna,ha nem igy lenne.
"Nincs senkinek temavalasztasi lehetosege.Laza diktatura..."
Ez nem igaz igy,ha kovetted az esemenyeket,lathattad,hogy mi magunk is eloterjeszthetunk temakat az Arpadnak.Jaah,hogy nem mindenki szaladhat fel a tablahoz firkalni...epp azert valasztottunk egy firkaszt(:)),hogy az alapsztorit o vesse fel a tablara!
Democracy starts here-if you want it!

Cartman:nnaaa ugye,hogy identitas kereskedelem viragzik ma,tegnap irtam!
Én mondjuk többet olvasok itt, mint írok, mégis azt hiszem, hogy egy idő után kénytelen leszel fórumrendszert kialakítani, ha a látogatottság továbbra is növekszik.

Tetszenek az írások, a kommentlégkör pedig néhány kivételtől eltekintve gyanúsan korrekt, remélem nem jár úgy mint ahogyan pl. Honfoglaló járt (eleinte kb. 200 aktív közösségi ember vidám társasága volt, aztán egyre populárisabb lett, és elöntötte a szenny).

Remélem így folytatod a jövőben is, és ki tudsz alakítani egy olyan honlapot, ahol az általad determinált diskurzusmezőben (meg kell hagyni, érdekfeszítő témák tartoznak ide) végre megvalósul a kultúrált netmagyarok álma: az mindenhol emlegetett, de sehol sem tapasztalt egészséges vitakultúra!

:)

gl&hf
Árpád, ez a második cikk ahol tulképp a saját munkádról írsz valamifajta összefoglalót. Ez annyi pozitív tartalommal és humánummal lett feltöltve, örül a szívem.

Másik oldalon meg ne csináld ezt velem. Mert akarnék én írni és vitatkozni, méltánytalan beírásokról, javító szándék hiányáról, a téma letegezéséről. Meg olyan bejegyzésekről, amelyeket a nagyszámú de színvonaltalan bejegyzések tönkretettek. És ezen nemcsak a moderálás segíthet, hanem korrektség a cikkekben és az utánlövésekben. Félre ne érts, nem a - néha radikális - tartalomról és a cinikus tollról van itt szó. Felkészülésről, érzékenységről, pontos és korrekt fogalmazásról igen. Mondjuk rá jó, de lehetne jobb?

Szóval akartam ilyesmiről írni, konkrétan és negatívan, de most így nem megy. Annyit talán, hogy a fenti humánumból többet a cikkekbe és utánlövésekbe.
Bloodhound: "A kommentek szerintem is lehetnének visszafelé (mármint mindig a legutolsó legfelül)."

hát akkor tuti senki nem olvasná el a kommenteket. több száznál, mondjuk én is feladom, de egy-két százig próbálok hős lenni.
Javaslom a rating mellett például azt, hogy egy bizonyos karakterszám felett (ez mondjuk azért legyen jó tág határ) vágja meg magát a szövegdoboz, és rakja következő postba, vagy tiltson. Az ilyen egyéb izés dolgokat nem látom át.
Ezt a gigant commentek miatt.(Mer én attól kapok idegbajt..:) Lehet, h más nem) Ha már okosakat akar vki mondani akkor próbálja meg letömöríteni.
Bőrös malacsült, ropogós piros bőrével, ragadós hájával és omlós hússal... attól aztán tényleg elárad az emberben a szeretet és a béke...

Ha már technikai önökkérték:
a postokhoz a 18783 komment mellé ha kérhetném az utolsó komment dátumát, idejét.

Ha meg tartalmit is lehet, szívesen olvasnék egy jót "az adócsalás hatása a morális válságra és az államháztartásra" témakörben. Különös tekintettel a gázárkompenzációra.
Eme ünnepi alkalomból szeretném jelezni: már huszonvalahány napja nem tudjuk, meddig lesz még Strabag hirdetés az MNO nyitólapján :))

Árpád blog_dog születésnapot! És ha már itt tartunk: Die pelenka hoch!
Egyetértek azzal, hogy ez a blog "formátum" jobb, mint a fórumozás, mert TWÁ-nak sztem jó érzéke van ahhoz, hogy olyan témákat vessen fel, ami érdekli a zembereket.
Külöm fasza dolognak tartom, hogy emiatt nem silányult a dolog egy kétdimenziós civakodássá. Pl. az egyik post-on kurvára nem értünk egyet egy bizonyos nick-el, a következőn meg mintha a számból vette volna ki a szavakat. Ez így OK.

Szóval, keep up the good work, Árpi!

P.S.: Valaki korábban említette, hogy praktikusabb lenne, ha a friss kommentek kerülnének felülre. Ezt én is támogatnám, az egerem görgetője kezd már furcsa hangokat kiadni, nem tudom meddig bírja a kiképzést. ;)
Én is szeretlek, Árpád!
I LOVE YOU Árpád! Örvendek a szerencsének, hogy van ez a hely és mód, ahol döntően értelmes emberekkel lehet eszmecserélni! Amit javasolnék: valami nfo a hozzászólóról, csak az alpvetőek, pl. nem, kor, esetleg avatar. Ami már vot: válaszlehetőség bizonyos commentekre, hozzászólás előnézet, frissességi sorrend. Ja, és sör/bor+malacsült a hozzászólóknak is:-)
csak így tovább!

ha már a technikai megoldásoknál tartunk: én ellenzem a fordított sorrendet. ugyanis fentről lefele szeretem végigscrollozni átnézni a hozzászólásokat. szóval ha ilyen sokan szeretnék fordítva akkor legyen mondjuk opcionálisan választható hogy milyen sorrendben kérem. nem nagy dolog, egy kis nyíl ikon oszt kész.

a lapozás, illetve a "válasz erre" az meg nagyon hasznos ötlet szerintem is
A malacsült tényleg csodákra képes, de a babával azért nem versenyezhet.
Gratula és sok boldogságot hozzá, meg persze a bloghoz is!

Csak egy kérdés: a gimiben az idegen nyelvek mellett az egyedüli tantárgy, amit utáltam, a nyelvtan volt, az irodalomhoz se értek túlzottan, úgyhogy laikusként kérdem: a bazmegek és társai tényleg kellenek?
Rontják, javítják vagy nem érintik az irodalmi értéket?
Ez a "szeretlek titeket", meg viszont "mi is szeretnünk, Árpi!"-zás kezd kicsit viccessé fajulni... :))
Kedves nagyárPi,

szerintem meg limitálni kéne a hsz-ek hosszát... mert aki fél oldalas hsz-t, az nem csak magával b****ik ki.
"Egy club, az. Csak ide jöhetnek nők is"

... és ki is akadhatnak rendesen, például amikor meglátják a mai címlapot. Annyira azért nem szar a lap, hogy csak egy (fél)meztelen női seggel lehessen eladni...

Ja igen: és mennyivel rosszabb egy "picsogó csajblog", mint mondjuk a szoknyavadász.hu?
Ez a blog a legjobb dolog, ami az elmúlt időszakban történt a magyar online világban szvsz. Szóval köszönet kedves Árpád, és mindenki másnak is itten! És én is szeretlek benneteket, mert az én szívem hatalmas :D
(bocsi, a makktársalgót akartam írni...)
blondie: milyen címlapot? én egyből W blogjára jöttem, meg általában így teszek, és nem láttam itt női hátsót...
- Volt néhány igen jó hosszú hozzászólás is, nem biztos, hogy automatice korlátozni kéne.

-a kereső funkciót jó lenne kibővíteni, hogy lehessen szavakra és hozzászólókra is keresni

-Szép lenne a nagyobb off topicocat valamiféle al-bejegyzésekbe gyüjteni, pl. ha az agnoszticizmus a topic, akkor a kreacionizmus már kicsit off (de nem tudom hogyan működhetne ez igazán jól).
Ez már csak azért is jó lenne, mert akkor egy esetleges új kreacionizmus-bejegyzés kommentálása előtt ajánlott olvasmányként végig lehetne futni, hogy ami már egyszer le lett tárgyalva, az ugyanúgy ne kerüljön megint elő.
blog analfabéta vok, de azt nem lehetne megoldani hogy a külső hivatkozások egy új ablakban jelenjenek meg és ne navigáljon el a blogról ha egy ilyenre rákattintok? nagyon idegesítő, ha egy küldő hivatkozást majd' egy percig töltöget és a blogot sem tom addig olvasni - egy idő után inkább nem kattintok rá hivatkozásokra.. Gondolom ez a később valszeg megjelenő reklám szempontjából sem túl jó ("majd fogsz! majd fogsz!")[ott ha jól tudom nézik a felhasználók által folyamatosan a honlapon töltött időt is - de ehhez sem értek..;)]..

remélem már rég megjelent az ötlet és tök feleslegesen tépem a klaviatúrámat, de nem volt időm 70 ajnározó hozzászólást elolvasni..;)
amúgy minden nagyon szép minden nagyon jó, mindennel megvagyunk elégedve...;)
Árpád, ha nem haragszol meg érte, szerintem Neked is jót tett ez a "blog".
Alapvetően kedvelem/kedveltem az írásaid, még ha nem is értettem mindig egyet vele. A stílus, és egyes cikkek időzítése néha csípte a szemem (pl. game over, JP II; egyből a halál beállta után).
Mostanában meg olyan, mintha mindig számolnál 10-ig, s csak némileg lehiggadva vetnéd képernyőre a - továbbra is karakteres - véleményed.
Lehet, hogy csak nekem tűnik így, de mindegy, én ezért maradok olvasód.
Szerintem most ne szopjuk egymás f@szát, kezd nyomasztani ez nagy egyetértés :)

Szerintem fentrôl-le. Ejrópa! Akinek zsenánt a görgô, használja a billentyûzetet.

Ha nem olvassuk el kommenteket, csak instant észt tudunk osztani, amit lehet, hogy már többen megtettek

A sorszám hiányzik. Ez megoldja, hogy addott kommentre lehessen reagálni.

A csoportosítást (kirekesztés :) ellenzem, mert az a páros vitákat hergeli - nemtomhány ember párban beszélget - inkább tessenek csetelni. Akkor kerek a vita, ha több hozzászóló véleménye keveredik, hömpölyg elegybe. Attól szines. Tézis-antitézis-szintézis-cáfolat stb.


Ha esetleg lehet témát is földobni valami későbbi időpontra, akkor engem érdekelne a társaság emancipációról szóló véleménye. Eddig nem jöttem elő téma felvetéssel, és ez bejegyzést tűnik leginkább a blog jövőjével foglalkozónak.
intifan: jobb klikk a linkre aztán "megnyitás új ablakban" - firefoxon így hívják, IE-n is valami hasonló a neve ha jól emléxem
Csak nagyon ritkán írok, ellenben mindent elolvasok!Egyszerűen jó veletek!!!
Arpi, koszi a macit, tunderi:)

Hozzaszolok ehez a forumszapulashoz man mer nagyon nem ertek egyet.

Rengeteg forum van ahol jokat lehet csevegni, jo a tema es ertelmesek a hozzaszolok.

Nyilvan a TWA blogja specialis merthogy egyreszt ujsagiro (ert a figyelemfelkelteshez) masreszt meg mindig bosszanto dolgokrol ir, a kis galad.

Szoval ne legyunk mar elszallva, meg azt se gondoljuk hogy az a nemtomhanyszaz ertelmes ember aki ide irkal az CSAK ide irkal am...

csak ennek a blognak nagyobb a publicitasa.

amen.

:)
"de azt nem lehetne megoldani hogy a külső hivatkozások egy új ablakban jelenjenek meg és ne navigáljon el a blogról ha egy ilyenre rákattintok? nagyon idegesítő, ha egy küldő hivatkozást majd' egy percig töltöget és a blogot sem tom addig olvasni"

az ilyenektol futok falnak. ertelmes ember mar tudja, hogy firefox alatt kozepso gomb(a scroll pl), de fos IE alatt is jobb klikk open in new window, megnyitas uj ablakban es boldog vagy.

en pont attol futok falnak ha a webfejlesztok megszabjak nekem, hogy most valami marpedig uj ablakban fog megnyilni, hadd dontsem en el.
syntax: igen, ie-n ugyanaz...:) akkor sikerült egy értelmes hozzászólással kezdeni! :D
Az offtopikolás, tartalomszûrés sztem zsákucca. Kiszûrni az iróniát, a bunkóságot, a félreolvasást stb. komoly moderáló-bizottságot feltételezne, amitôl átlendüle az egész teletubbizba.

A linkes dolog nem nagy ügy, de támogatva.
Vászka,

lehet, rosszindulatú vagy:-))), de egyetértek a szűrésre/vitára vonatkozó felvetéseddel!
Uff!
ok megen, fuss falnak!
Én olvasom az összes kommentet, az agylágyulásig, de hát könnyen vagyok hajlott korúként, a Duna fölött, itt a hegyen, magányosan, sok szabad idővel. Úgy rászoktam, mint jointra a gyakorló gimnáziumokba járók. A szerelem kölcsönös Árpi, de módfelett kedvelem a hozzászólók döntő többségét is, talán egy-két paranoid figura vagy született tahó kivételével. Így tovább!
en is egyet ertek vaszkaval

nem kell tartalom szures... a "valasz erre" boven megteszi

ez azert forum mert kulonbozo velemenyek vannak, nem csak TWA fanclub meg anti-TWA-sok

mint az oviban

nah
Lecsapok a lehetőségre, hogy közöljem: Én is szeretlek Téged, Árpád! :)

Múltkor újra olvastam egy-két írásod, de még mindig nem tudok dönteni, hogy melyik az abszolút favourite..az biztos, hogy a top tízben ott van, a népszavazás a maga másodfokú egyenletével, és ugye a felejthetetlen Mr. Spigott..bár ez ugye alapból is jó!

Hajrá, csak így tovább! :)
gyz: Mikor az előbbi hozzászólásodat írtad, szerintem kicsit megfeledkeztél arról, hogyan is kerültél ide. Azért olvasod TWA cikkeit mert őszinte , merész véleményt kapsz kreatív tálalásban. Ehhez a stílushoz nem passzol a tolerancia, nem mindig lehet egyszerre őszinte, érdekes és egyben tapintatos véleményt alkotni, pláne ha még humorra is törekszünk.
A pápa halálát millió hívő gyászolta, megfelelő mennyiségű média is foglalkozott velük, de azokkal akik azt találgatták miért is olyan morbid,visszatetsző ez az egész, kevesek mertek foglalkozni.
Már rendelhetôk nálam a Szeretünk Árpi pólók, uniszex kivitelben több méretben és színben. Pompás ajándék bármijen klerikális avagy póóógári ünnepre.

A jelvényre kicsit várni kell, bocs :-)
Természetesen, most rögtön én kérek elnézést :)
icsep,

gondolj valakire, akit seggfejnek tartasz. éreznél kényszert arra, hogy a halála pillanatában világgá kürtöld, milyen hülyének tartottad? szerintem elég jó humorérzékem van, ezt viszont soha nem fogom viccesnek tartani. Egyszerűen egy halottról már nem írok úgy, mint egy élőről, aki elméletileg tud még védekezni. (ezzel persze nem azt akarom valószínűsíteni, hogy II. János Pál válaszlevelet küldött volna az indexnek :))


ráadásul az a cikk, ha jól emlékszem, nem (csak) a halál morbiditásáról szólt, hanem az egész életpályájának volt egy sajátos szemszögű összegzése. s ez utóbbival - ha nem is értek vele mindenben egyet - nem is lett volna semmi baj: csak legalább annyit várt volna vele, amíg kihűl a holttest

Akkor új lapot a Pápának.

Bizalmatln népség ez a római. Ha feltámadunk (mér a Fônök is!), miért rakták rá azt a három böszme nagy követ?

Én itt valami összeesküvést selytek...
"A legérdekesebb tapasztalatom az, hogy a legmegosztóbb, leginkább mobilizáló téma a vallás"

akkó ezt nyomassad, és ha tényleg ezres kommentek lesznek gyövök a "sTRABAg" mellé reklámoznyi a portékámat
(kis istenszobrokat forgalmazok, műanyag szüzanyás-kisbabás-tól kezdve sokkarú-sokfejű-nagytökű hindu istenekig minden vanitt)
Halottakról jót, vagy rosszat...
Tudom, le lettem dörmögve, visitva neten nem illik baszogatni kis/nagybetü, ékezet miatt. Ettől még úgy gondolom, aki ide ír az azért teszi, hogy elolvassák. Tiszteljük a velünk együtt, vagy másként gondolkodókat. Egyébként föntről lefelé, balról jobbra systéma a voksom. A sorszámozás és válasz neked megoldás sokat javítana.
PS: Ékezet nélkül mit kezdenék SZÁRNYALÓ GONDOLATAIDDAL. Persze akinek nincs, vagy le van tiltva, annak majd kitalálom mit is...
A balról jobbra nem volt kérdés (csak nem valami burkolt uszítás???)

A jelek felett elhejezett jegyek nem jeles dolga e remek hejnek.
Na, hogy én is beleszóljak, mert az jó nekem, szerintem is jó így a kommentek sorrendje, én utálom lentről felfele olvasni.
Egyébként meg tényleg jó, hogy ez egy olyan hellyé alakult, ahol nem csak a cikket, de a hozzászólásokat is érdemes elolvasni (na jó, bevallom, hogy az utsó Isten létezésén vitatkozó kommenteket nem volt erőm végignézni), és sztem a sorszám+válasz erre kombináció bőven elegendő lesz ide, minden további bonyolítás tök feleslegesnek tűnik számomra.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
üdv :)
Ha már gépház:

az meg mér van, hogy Mac OSX-en (Safari) csak kalapos az ô, û, viszont XP-n meg rendes. Nem nagy ügy, de kicsit zsenánt.
Vászka: a te általad írt ő, ű nálam (linux/firefox) kalapos, a mások (pl TH kettővel feljebb) által írtak viszont normálisak

valami diszkriminációt sejtek ;)
Syntax Error!

Hát én is. Mikor PC-rül, akkor normál, hogy összezavarjanak. De én átlátom ám az ármányt...
Vászka, magyar billentyűzetkiosztást kéne használni.
én igyekszem mindig, mindent elolvasni, bár írni már sose marad se erőm, se időm, meg én amúgy is olvasó vagyok, nem író, de arra mindig rácsodálkozom, hogy húúúúúúúú, mennyi értelmes ember van még a kies Magyarlandban, és cak így tovább, és jó ez így, hogy felülről lefelé. na.
Tgr!

Azt használom, különben kalapos sem lenne. ôôôôôô[[[[[[[[ôôôôô
Olyan rating kéne, aminek a kezelőfelületéből nyilvánvaló, hogy nem az alapján kell pontozni, hogy egyetértesz-e a kommenttel vagy sem, hanem hogy az értelmes társalgásra törekszik az írója vagy valami másra. Szerintem ennek a blognak az olvasóitól el lehet várni, hogy különbséget tudjanak tenni a kettő között.

Pl. lehessen olyan címkéket aggatni egy hozzászólásra, hogy spam, troll, flame, off. A Slashdot rendszere is ezen alapul, csak meg van bonyolítva metamoderációval meg karmával.
Vászka, nem azt használod, mert a magyar billentyűzetkiosztásban nincsen kalapos ő. Az a nyugat-európai karakterkészletben van, a magyar meg a közép-európait használja.
Tgr - nem vágom amit írsz, de az elöbb minkét magyar kiosztás kipróbáltam, nem megy. Ja, és Mac OSX 10.4.8.
Mar elnezest ha valakit zavar az ekezet nelkuli iras, ne olvassa...

tolerancia hun van?
érdekes, hogy az árpi mindenkit leszól meg rosszindulatú, de az olvasóinak meg benyal . Erről kéne írnia. Egyébként meg néha úgy tűnik, hogy azt, hiszi amit ír az igaz is, pedig csak lehetősége van osztani az észt, de az nem egyenlő az igazsággal.
basf: szívesen olvasunk téged is.
Hajrá!
basf, ez a forum pont bizonyitek arra hogy TWA sem mindig korrekt nehany meglatasaban.

Nem lattam meg benyalni, a szeretlek titeket sztem vicces volt es nem nyalas.

A lenyege az a blognak, hogy velemenyt kepvisel, nekunk meg lehetoseget ad hogy jol ellenkezzunk, vagy eppen egyetertsunk.

A cikkek felevel nem ertek egyet, de ettol meg nem kezdem el szapulni se az arpit se a tobbi ujsagirot. Velemenye mindenkinek lehet, meg ha elfogult is.

"azt hiszi, amit ir az igaz is"

- miert, lehet ezt maskeppen?
Engem bosszant magamat illetôen, hogy nem tudok ékesen írni Mac-rül, mikó XP-rül meg megy.
engem nem zavar, sot nem is tudnek maskepp irni, mar ugy megszoktam (english keyboard), persze gondolom letoltheto a magyar ekezet, de se osszefirkalni nem akarom a klaviaturat se hetenkent at meg visszaszokni az ekezetes meg ekezet nelkuli irasra.

el se hiszem, hogy ezen vitazunk...latszik pentek van, mindenki zokni...:)
Ugyan már azóta 100 hozzászólás eltelt, de azért reagálok.

Br: A slashdot-tal is az a baj, mint minden más thread-es rendszerrel. Egészen pontosan három bajom van:

1. Egy thread végigolvasásához minden egyes hozzászólásra külön kell kattintanom (legalábbis bizonyos, nem túl nagy mélység után). Gyors a netem, de még így is sokkal fárasztóbb, mint a nem threadest olvasni.

2. Az időrend nagyon nehezen látható. Melyik volt az utolsó hozzászólás? Milyen időrendben haladt?

3. NEm működik akkor, ha általános a téma és nem valakivel vitázol, hanem két tábor egymással. Vagy ha egyszerre több embernek válaszolsz.

A normál fórumok több százezer hozzászólást képes lekezelni fórumonként. Egy threadessel ezt lehetetlen megoldani. Jó, itt nem lesz ennyi hozzászólás, de több ezer lazán lehet. Már az sem igazán egészséges threades rendszerrel.

Az idézős módszer (azaz van "válasz erre" gomb, aminél látható, hogy kinek válaszolsz és beidézi vagy beidézheti az eredetit) szerintem teljesen oké, jól látható és problémától mentes. Ritka az, hogy egy valakivel vitázol és a többiek hozzászólása nem érdekel (általában mind el akarod olvasni), akkor pedig egy ilyen gyorsan növekvő fórumnál ez a legjobb megoldás.
Vászka, nem értek az OSX-hez, de az ő meg az ô két külön betű, ha neked rossz jelenik meg, az azért van, mert a billentyűzetedhez nem az van társítva, amelyiknek lennie kéne, szóval arrafelé kell keresni a hibát.
hvuk, egy normál fórumban az is csoda, ha az utolsó száz hozzászólást elolvassa valaki, mielőtt megpróbálja megmondani a frankót. Nem hiszem, hogy ez kéne nekünk.

A Slashdotnál egyébként át lehet kapcsolni flat módba, és akkor mindent látsz, meg időrendben van. Itt se lenne nehéz megoldani. Az, hogy nem mindent látsz, azért is jó, mert nem töltődik olyan piszok sokáig.
Nekem sem tetszik a threados megoldás, viszont olvastam, hogy másnak meg a fordított időrendi sorrend ellenszenves. Viszont az a csodás a számítógépekben (a por.nón kívül), hogy mindezek választhatóvá tehetők...persze jóval több munka, de az index fórumokon is megoldott az időrendi megjelenítés beállítása, a megjelenített postok lapokra tördelése (az egy oldalon mutatott postok számának beállítása), a threados nézet is ki és bekapcsolható lehetne.

Annyira azért nem vészesen bonyolult feladat.

Sőt, akkor már azt is lehetne, hogy valamilyen vizuálisan kiugró jellel mutatni, ha egy régebbi posthoz új komment érkezett. Az a lényeg, hogy lehessen látni, ha valahol "élet" van a blogban.

De sztem a blogszolgáltatók közül még mindig a blog.hu a legjobb.
Két apró fícsör, ami jó lenne, és nagyon egyszerű megvalósítani:

- legyen accesskey a szövegdobozhoz. Kíméli a görgőt meg a PageDown-t, és gyorsabb is. (Meg az elküldéshez is lehetne, ha már a tab-order másik végére tették. Mondjuk azon is lehetne változtatni, nagy merénylet a felhasználók ellen szvsz.)
-legyen egy olyan link valahol a kommenek után, hogy "mutasd meg az új hozzászólásokat!". Ha rákattint valaki, legyenek kiszínezve azok a hozzászólások, amiket időközben írtak. (Esetleg lehetne kommentküldésnél is ez a default viselkedés.) Pluszpont, ha AJAX-ból tudja.
TWA-statisztikai megfigyelés:

CSak az utolsó két téma megy.

A többi, hiába érdekes, le van szórva.
Megoldás: tegyük fel a címeket két dimenzióban (Gy.K.: sor, oszlop)
Hátha így még áttekinthetőbb is lenne.
"Sőt, akkor már azt is lehetne, hogy valamilyen vizuálisan kiugró jellel mutatni, ha egy régebbi posthoz új komment érkezett."

Ha kapna az ember valami értesítést arról, hogy írtak egy új választ valamelyik kommentjére, az tényleg jó lenne. (Mindig is csodáltam egyébként, hogy az index fórumon x év alatt nem voltak képesek ezt megcsinálni.)
Hát én csak pár hete olvasom a blogot... Eleinte rögtön két szivenütő téma volt, motorosok és vallás. De most már ezt elfogadtam egészen megszerettem ezt a helyet, szeretem ha értelmes emberek képviselnek velem ellentétes véleményt, így lehet sokat alakítani néha egymás nézetein és nem csak a "köcsög paraszt katolikus meg jobbikos" és stb. szövegelés megy. Szóval jó ez.
Az index fórum tényleg már muzeálisnak számít, ennek ellenére még mindig áttekinthetőbb (legalábbis számomra), mint az avataroktól, szaggatott vonallal bekeretezett idézetektől hemzsegő, átláthatatlan valami.

Ha pedig megcsinálnák, hogy az új kommentek megjelenése ne frissítésre, hanem automatikusan történjen, hogy csak hátra kelljen dőlni, és nézni a műsort. Biztos van erre valami AJAXos csodaszer, mint a címlapon :)
K. Kalapos Vászka, nem OS 10.4.8-asában, a hiba Ömbemvan (elrejtve). Semmiről sem olyan egyszerű akármilyen nyelven írni, mint a Mac OSX ről. Mondja neki az ember egérrel: turul, fönn kicsi zászló megjelen, és billentyű turul. (lásd, Tgr u.e. a témában). Ugyanezt tudja kevésbé egzotikus nyelvekkel is, mint a Han-kínai, középinnuit, vagy a délbantu. Ezt se Safari se Fájerfox se Opera nem tudják elrontani. Kérem ha felfedte, meséljen érdekes technikájáról, u.i. anyagot gyűjtök egy “Hétköznapi Szabotázsok” c. anarchista munkához. (Csak magamból mégse meríthetek mindent.)


na uj otletek, nehany szuper;

pl

page down

valasz kijelzes a komentre (tehat h valaki valaszolt nekem) - email

es valoban csak az utolso 2 cikk megy, ez lehet azert van mert eppen aktualis dolgokrol van szo, es nem erdemes a valasztasrol beszelni ha mar jo ideje tul vagyunk rajta...de nem vagyok benne biztos. MIndenesetre jo otlet.

KiHaEnNem:

utso 2 cikk: persze, az is benne van, hogy "ki van már beszélve" a többi téma. De a többségnek egyszerűen lekopott a bőr az ujjáról a sok szkroll miatt, és nem megy lejjebb. Nem feltétlenül baj, mittomén.
ja, egyetertek...meg sose neztem meg regebbi cikkekre adott uj valaszokat...:)
"Az index fórum tényleg már muzeálisnak számít, ennek ellenére még mindig áttekinthetőbb (legalábbis számomra), mint az avataroktól, szaggatott vonallal bekeretezett idézetektől hemzsegő, átláthatatlan valami."

Pedig egy idézés funkció nem lenne rossz. Jó, nem kell szaggatott keret, bőven elég a dőltbetű vagy valami ízléses szürkeárnyalat.
Én azt nézem, hogy a blog.hu az index része, azaz ugyanaz(ok) reszelik a biteket, mint a fórumszoftot. Akkor viszont maradjon ez a blog úgy, ahogy van. Formailag. Ne kelljen már itt is 'bug vagy feature?'-özni.
"De a többségnek egyszerűen lekopott a bőr az ujjáról a sok szkroll miatt"

A megoldás: 'End' gomb a billentyűzeten.
Csodákra képes :)
Kedves svin,

Nem jó, mert az meg elmegy a végére, és kimarad a közepe, ahova megin' vissza kő dzsanázni.
Ne legyen igazam, de ezeket a mostani írásokat olvasva félek hamarosan egy olyan cikk születik majd Tóta W. tollából, hogy miért költ az állam az adófizetők pénzéből 200 millió forintot Puskás Ferenc temetésére.

Azért az igen komoly mélypont lenne...
nyugi, engem még ennyire sem érdekel Puskás.
pimpa, es tenyleg?

miert kolt az allam 200 milliot egy temetesre?

erm...legalabb valami nagy ossznepi tor lenne...

eszemiszom;)
Ne legyen igazam, de Pimpa28 tollából egy abszolút ebbe a posztba nem passzoló, egyébként meg bután fikázó provokációt olvastunk itten, ami egyébként nem baj, belefér, miért ne.

Sün-fűnyíró vicc megvan?


Kedves Guga!
A posztba nem passzolást elismerem, a buta, fikázó, provokáció jelleget kicsit támaszd alá. :)
Én már a mélyponton vagyok....
Ha már itt tartunk, akkor tényleg miért költ az állam .........
De főleg: miért temetik Puskást a Bazilikában ? Tudja valaki, hogy kiket temettek el idáig ott ? Ezt a család járta ki (ld. pénz), vagy Schmitt Pál, vagy valamiért a katolikus egyház kezdeményezte a dolgot ? Akárhogy is van, azért egy kicsiny aránytévesztés van a dologban.
Kedves Pimpa,
csakazérse' mondom el a süni-fűnyíró viccet, keress utána. Tanmese a bután fikázó provokációról.

Szájbarágósabban: 1., "ne legyen igazam"-mal bármit lehet kezdeni, az akkor is provokatív, ha történesen igaz, mert indirekt feltételezést tartalmaz, és eleve tartalmazza a visszavonulást. Ne legyen igazam, de félek, hogy te egy kétméteres mutogatós transzvesztita vagy aki a börtönből írogat, ahová kiskorúak megrontása miatt jutott.
Hé, ne tojj be, ez csak példa volt, nehogy magadra vedd, bár szerintem - ne legyen igazam - nem ütöd meg azt a mércét, hogy ezt példának vedd.

Na, nem elég provokatív:

2., bután fikázó: feladod a lasztit, hogy aztán jól lecsapják. Tótawé meg is tette.

Ennél részletesebben nem megy...
Ha nem világos, keress rá a viccre.

Barátsággal: Guga
Nibelung:
ez a temetés: lelkifurdalás-kompenzáció. Puskásra és a legendára nem most, hanem az életében köllött volna többet költeni.

Szerintem egyébként nem Puskás tehet róla, hogy ennyiért szervezték meg neki a temetést. Attól még ő a valaha élt legnagyobb focista, nehogy már emiatt ő sározódjon.
helyes, nem csak engem haborit fel...

en amugy is utalom a focit, de gondoltam en vagyok a nagy hazaarulo, hogy nem ertek egyet Puskas "melto" temetesevel...de akkor megsem..igen nagy megnyugvas.
senki nem mondta h Puskas a hibas. az aron vagyunk megdobbenve...(tudom, h nem hozzam szoltal, de gondoltam reagalok)
Oké, csak muszáJ volt leszögezni, mert "ne legyen igazam" :-) de egyesek még félreértik.
egyesek ugyis felreertik ha akarjak:)
Mókás, hogy mily csinos kis következtetéseket vonsz le néhány mondatnyi kommunikációból. De minden bizonnyal megvan erre a képességed. :)

Az is mókás lenne, ha összahasonlítanánk, hogy melyikünk (a másik által nem ismert) munkája jár nagyobb "társadalmi haszonnal". Bár ez meg részemről volt egy a tieidhez hasonló tévedhetetlen következtetés, amire minden bizonnyal azzal fogsz reagálni, hogy csak az ír ilyeneket, aki munkanélkül lógatja a lábát és ennél jobb aduászt nem tud kitalálni. :)

További jó szórakozást és sok szép beszélgetést nektek. :)
na, uj cikket kerunk, mar egymas hajat huzogatjuk unalmunkban!
Kedves Pimpa 28
tényleg ne haragudj, de meg kell jegyeznem: vagy semmit nem értettél meg, vagy mindent félreértettél.
Két lehetőség van: vagy nagyon okosan hülyéskedsz, vagy nagyon hülyén okoskodsz:-)

Most olvasom: társadalmi haszon... inkább a bé verzió,

azér' bocs, meg pusszantás meg minden hepi fíling, majd talizunk:-)

nekem bejön így, ahogy van. a lassúság ellen sajnos hosszú felhasználói múlttal sem tudok jobbat, mint a gyorsabb gép. ez van.

ami viszont zavar, az leginkább az egyre jellemzőbbé váló, amúgy helyenként elkeserítő színvonalú episztemológiai commentek tömege. mindig ugyanaz a vége, azaz folyt. köv.
Tényleg, hogy csak egy alap dolgot mondjak, vö. felhasználói élmény: mért nem lehet ez a rohadt szövegbeviteli doboz szélesebb ennél az átokverte 37 karakternél, illetve magasabb 11 karakternél? Amikor a 19"-es monitorok képe, mondjuk, úgysem keskenyebb 1280 pixelnél, akkor én mért 640 széles oldalt nézek? Mintha egy jegyzettömbre írnám a Háború és békét.

Ez remélem, másnak is csípi a szemét. Csak már hozzászoktunk, ez nem a Netvibes.
Bocs, ha valaki már írta volna:

A sorszámozás mellé jó lenne könyvjelző is, meg ugrás könyvjelzőhöz!
Tóta W. For President!
Bocs, próba kalap témában:

ôôûûûőőőőűűűűű
Tessék abbahagyni a játékot kollégának:
a homáj csak részben oszlott el.

kalap kisérlet ügyben:
Eredmény: az előző hsz. otthoni OSX, kendács vs. gyári hun kbrd. Siker van.
Céges nem fasza. Itthon 10.3.9. Lehet, hogy fejbe verem a rencergarázdát. Vagy nem. Amióta tuttomon kívül rencert frissített, sok a diverzió. A diverzió oka feltehetőleg a régi fontkészlet kezelhetőségében van. Van vagy sok hun kbrd driver, a kőkorszaki kompatibilitás okán. Vagy mittomén. A témát mindenesetre zárom, a hiba nem a Blogban van. Csak feltételeztem a gyári gép jóságát. Nem jött be. Kösz a jótanácsokat.

Ja, és a hiba nem bennem volt :-)
R. Vászka, egy utolsó, erőszakos (bocs, tudom, lezártad, de émmég csak ezután) tipp: Safari kinyit/a menüsorban, fennt "Safari"-ra kattyint/ dropdownban: beállításokra katty/ abban: megjelenítésre (vagy ilyesmi, magyarul) katty/ abban lent: standard kódolás, ott a dropdownban "Középeurópai (ISO Latin 4)"-t keres, belő/ bezár/ újraindít: kipróbál. Aztán vagy áll a bál, vagy marad a gáz. Persze utóbbi se nem nagy baj. Egy gondolat Armageddonra mindent jóindulatúan relativál.
Üdvözlet mindenkinek,

új hús vagyok, legalábbis itt, a Törzsasztalon régebben előfordultam. Mostanában ott azért nem, amiért itt igen (arrafelé egy ideje sajnos 90% körüli a "spam" arány, arányításul: itt 20-30%, ami még elviselhető, közel 100% a Homár volt anno). Én voltam az a faszi, aki még Körmendy-Ékes alatt pár további naív civillel nekiment a korhatár-karikáknak meg az ORTT elnökasszonyának. (Az eredmény sajnos csak 50%, karikák azóta is vannak, Körmendy-Ékes és internetcenzúra szerencsére nincs, de sajnos az utóbbi sem miattunk...)

Worluknak gratula a bloghoz, ezzel mindenkinek jót tett: nekünk, hogy gyakrabban olvashatjuk + még vissza is szólhatunk néha, magának, hogy kiírhatja a bánatát + promólehetőség a hosszabb cikkeinek, ill. az indexnek is, mert így megkímélik magukat a mitnyan-féle faxkalapoktól és a 2 millás perektől.
köszi, de a blog ugyanúgy az index-franchise része, mint a homár meg a többi, csak még nem sikerült kilobbiznom, hogy felszereljék rá a logót.

de majd vigyázva lesz a faxkalapokkal ügyesen.
Hogy érdemben is szóljak: jó lenne egy olyan topic (vagy "blogcikk", nem tudom, mi a terminológiája), ahol témákat lehetne javasolni Worluknak, hogy azért ne ragadjunk le az egyházbaszogatásnál, bár az is érdekes és hasznos dolog. Ha ráharap, akkor örülünk, ha nem akkor nem, az is szívejoga (akinek nem tetszik, csináljon magának saját blogot).

Ha jól funkcionál a "W" blog és értelmes reakciókat szül (az sem baj, ha pro és kontra reakciókat), akkor szerintem az egyik alapköve lehet az oly fájdalmasan hiányzó civil véleménynek, a "nép hangjának" (pontosabban a nép IQ 100 fölötti hangjának). Nem már csak a cserélhető memóriakártyás, agymosott gombnyomogató zombi honatyák meg a pártpropaganda-gépezetek mondhassák meg a tutit...
Ez az a topic. De foci akkor se lesz. Puskás se.
W-nek:

"de majd vigyázva lesz a faxkalapokkal ügyesen"

A blog ebből a szempontból védett terület, nem? Jogilag -- gondolom -- itt nem mint az index újságírója, hanem mint magánszemély irogatsz, tehát kb. annyira vagy jogilag számonkérhető, mint mi. (Kb. mint Gyurcsány, ha valamit leír a blogjában, vagy ugyanazt a kormányülés utáni sajtótájékoztatón mondja el. Gondolom az sem ugyanaz.)
Ez legfeljebb a médiatörvény alól húzza ki az ügyet, de a nagy nilyvánosság előtt elkövetett önérzetsérelem meg a többi ostobaság megáll.
Ha ez az a topic, akkor íme egy témajavaslat.

Eddig is sokakat érintett, januártól még többeket fog az elektronikus adózás. Gondolom az itteni olvasók nagy része is dolgozott már az ABEV-vel, majd küldte el elektronikusan a bevallását. Ugye nem csak én érzem azt, hogy ennél elmebetegebb módon nem működhetne a dolog? Szerintem megérne egy misét, hátha eljut azon kedves befolyásos döntéshozó és APEH-ügyekben kompetens minisztériumi urakhoz is, akik még életükben nem töltöttek ki adóbevallást. Kezdve az agyonbonyolított nyomtatványokkal, folytatva a bugokkal (némelyik űrlap havonta frissül), az XML-ekkel, a "kr-állományokkal", az ügyfélkapuval, a nyugta letöltésével, a hibakódokkal.

Vagy olyan házon belüli, kivénhedt Clipper-programozók izzadták ki ezt a rendszert, akik még egy webes elektronikus banki átutalást sem csináltak életükben, vagy direkt az volt a cél, hogy szopassák az állampolgárt.

Lennének ötleteim a rendszer jobbítására is, bár a fokozatos egyszerűsítések mentén gyorsan eljutottam odáig, hogy az adóbevallás egyetlen rubrikából állna, ahová a havi befolyt pénzek összegét kellene beírni...
Ha már thread view-t, meg mindenféle fórumos feature-t akarunk ide, nem volna egyszerűbb ha a kedves Árpád kapna az index fórumon egy saját kategóriát, meg moderátor jogokat? A címkefelhőről lemondhatnánk, de a többi feature hasznosabb volna. Meg technikai szempontból egyszerűbb volna, mint a mostani blogot fórumosra átírni.
Ez gondolom pl. a beléptetés miatt nem jó (más felhesználók itt és ott). Meg akkor könnyebben rányomulnának a hülyegyerekek... Meg lassabb is lenne, mert az index fórum néha olyan, mint a csiga.

Azt viszont lehetne, hogy azzal a motorral csinálni egy új, indexétől független adatbázist.
W,

ez a szívecske a végén meg a jackos "szeretlek titeket"... rég röhögtem ekkorát.

na, de a lényeg: már régebben is akartam írni: szerintem nem a vallás a fő téma. Sőt... Szerintem a legtöbb embert, aki a blogodat olvassa kifejezetten hidegen hagyja ez a téma. A mindennapjaikat meg főleg nem szövi át. Ennél sokkal fontosabb dolgok is történnek nap-mint-nap Azonban az a helyzet, hogy a Te blogodon Te adod meg a témákat. És Te valamiért nagyon rászálltál a vallásokra. Ezek után persze mi sem tudunk másról beszélni.

Bár a bejegyzésekhez érkező hsz-ok száma ennek ellentmondani látszik.

Hát akkor valszeg csak én unom marhára.
olyat nem lehetne, hogy a hozzaszolokra rakeresni? pl mi masra kommenteltel meg?

engem erdekelne...

szóval ti egy komplett fórumot szeretnétek ide. ez sajnos még hosszú távon sem valószínű. a sorszámozás és a kommentek közti navigáció az, ami reális mostanában. a bloghu persze folyamatosan fejleszt és bővül, de ilyen tömegű komment tartósan nincs a többi blogon, a motor az átlag max 100-ra lett kitalálva nyilván.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.09. 21:04:31

Esetleg "Amerikás" témát nem tervezel valamikor? Egy kis "Bush-bashing" meg "war on terror"? Sztem azon vitatkozhatnánk egy jót, mert eddig majdnem mindig egyetértettem az eddigi topiknyitó cikkeiddel. ;)
Bár nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországon ez egyáltalán érdekel valakit. :(
De, biztos lesz ilyen, csak most épp nincs hozzá komolyabb aktuális hír. És tényleg nem érdekel senkit a külpolitika, legalábbis az indexen.
"Senator Levin: Do you believe, that we are winning the war in Iraq?
Robert Gates (nominee for Secretary of Defense): No, sir."

Hát, azért szerintem lenne, miről cikket írni.

Mondjuk az a fórumokon is látszik, hogy a külpolitika keveseket érdekel. sajnos.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.09. 21:41:50

"És tényleg nem érdekel senkit a külpolitika, legalábbis az indexen."

Nem csak ott. Iszonyú erősen belterjes kis társadalomban élünk, sajna.

Kérdezz csak meg vkit, hogy mi az EU, vagy mi a európai néppárt/szocik/libsik programja. (és abból mennyit vett át a vérnaracs/MaSZoP/SZaDeSZ aranyháromszög). A dinnyékről nem is beszélve.
"És tényleg nem érdekel senkit a külpolitika, legalábbis az indexen."

Ez elég szomorú dolog, tekintve, hogy a külpolitika/világpolitika pont egy olyan téma lehetne, amiről értelmesen, a bal/jobb tengelytől függetlenül lehetne beszélgetni.
Aha, persze. A szamárvezetők működnek külpolban is. Elég például a Magyar Nemzet palesztinbarát/muszlimbarát attitűdjét felhozni. Na vajon miből eredhet?
korrupciorol lehetne meg cikk. annyi fajtaja van. pl: rendor, vagy orvos, aki csak akkor operal, ha kap 200e-t, vagy nierzetvezeto foorvos, aki csak akkor engedi be egy ceg orvoslatogatoit, ha megkapja a maga 300-500eFt-jet cegnkent evente.
vagy a nagyelismertsegu foorvos, aki 3mill-ert hajlando jot mondani egy gyogyszerrol konferencian.
de ugyanez/hasonlo megvan az iskolafelujitasoktol elkezdve az APV Rt-ig mindenhol.
Külpolitika és EU.

Egyrészt a magyar ember (Magyar Ember) mindig is provinciális volt, általában csak azok az ügyek érdekelték, amiben érintett.

Másrészt országunk méretéből adódóan leginkább csak a nézői lehetünk a történéseknek. Szerencsére. Képzeljétek el, mi lenne, ha ezek arcok aktiválnák magukat az EU-ban. Mi lennénk az unio Ugocsája :-)

Harmadrészt nem egészen kompatibilis az itthoni paletta az ottanival, amitől még zavarok támadnának a mátrixban... Mert ugye Demszky "traktormentes főváros" Gábor és pártja mennyiben liberális, Gyurcsány "elkúrtuk de helyretesszük" Ferenc és pártja mennyiben szocialista, ill. Orbán "háromhatvanas kenyeret a népnek" Viktor és pártja mennyiben konzervatív?
Témajavaslat: közbeszerzés. Na? Mindenkinek lenne egy-két története...
"a bloghu persze folyamatosan fejleszt és bővül, de ilyen tömegű komment tartósan nincs a többi blogon, a motor az átlag max 100-ra lett kitalálva nyilván."

Ne tessék olyan provinciálisnak lenni! Miért csak a blog.hu-ban lehet gondolkodni? Lopsz valami jó kis fórum (esetleg blog) motort a az www.opensourcecms.com/ -ról, oszt kezit csókolom.

A külpolitika meg jó dolog, értem?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.09. 22:27:55

"Elég például a Magyar Nemzet palesztinbarát/muszlimbarát attitűdjét felhozni. Na vajon miből eredhet?"

Természetesen abból ered, hogy magukénak vallják az "ellenségem ellensége az én barátom" elvet. Ez ÁTLÁTSZÓ és elég szánalmas dolog. Amúgy én a beszélgetést nem magyarnemzetes-szinten képzeltem el. Aki olyan szinten van, azzal úgysem állnék le vitatkozni. Annak mi értelme? :(
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2006.12.09. 22:27:55

Ja, még valami. Azért dobtam fel ezt a témajavaslatot, mert talán van itt pár ember, aki külföldi lapokból (is) tájékozódik a világ eseményeiről. Ha igen, akkor meg kit érdekel, hogy mit mond a MN. Ha esetleg vki a palesztinok ügye mellett akar érvelni, találhat értelmes érveket is.
Persze Magyarországon maximum azért támogatja vki a palesztin ügyet, mert utálja a zsidókat, de ez nincs mindenhol a világon így.
Mint vki már leírta egy másik post-on: ha véletlenül nem lennének Izrael ellenségei, akkor a palesztinok csak "arab cigányok" lennének a nagy pro-palesztin magyarok szemében.
Hát én elolvasom a kommenteket (mindet), aztán mire a végére érek fogalmam sincs ki mondta amire reagálni akarok...igen válasz erre gomb ok. De hogy kor, meg nem, meg egyebek jelzése! Életrajzot ne linkeljek?
A szövegre figyelj, válaszolj, a többi nem lényeg.
Árpád még csak véletlenül se legyen avatar!
És igen, mi is szeretünk! :-)
avatar meg ilyen firlefranc nem lesz. sztem egy fórumon mindenki a postjaiból épít magának személyiséget.
"avatar meg ilyen firlefranc nem lesz"

De kár... :-)

Kedvenc reklámtípusom a cserélhető mobil előlap meg a letölthető logó. Aszongya a cukrosbácsi: "adj egyéniséget a telefonodnak". Csak azt nem teszi hozzá: "ha már neked nincsen...".
"Továbbra is csak a reklámokat és az olvasók egymás közti, sehova se vezető gyalázkáit fogom kiszedni"

Árpád, az pl. reklám h isteni a somlói galuska a budaörsi Auchan-ban?

A comment funkcio meg sztem jó így, ahogy van!
temajavaslat:

globalis felmelegedes, foleg az Al Gore film. utos.
Vannak vilagvege joslatok a tudomanyos vilagban is.
pl:
en.wikipedia.org/wiki/Technological_singularity
en.wikipedia.org/wiki/Grey_goo
en.wikipedia.org/wiki/Near-Earth_object
Temajavaslat:
Tabutemak Magyarorszagon
Mi szamit meg mindig szentsegtoresnek?
Beszeljunk arrol, amirol nem lehet beszelni :-)
Árpád, mondjuk én mindenképp érdeklődnék a külpolitikai téma iránt, nagyon is. Én inkább azt mondanám, hogy kevés a felkészült újságíró, kevés a jó cikk. Ez a palesztin-izraeli téma, amit felvetettél pl. akár jó is lehet, persze csak felkészülten.

Meg ha már náci technológia, akkor inkább pl. a náci atombomba, nem a náci ufó.
Anr: ez a téma engem is érdekelne. (jobban, mint a külpolitika, remélem ezért nem köveztek meg).
gyűlölet és megvetés a földesúrtól.
a légbábok életre keltek és szeretnivaló(a)k
Arról nem akarsz írni, hogy mekkora állatok bírnak lenni az amerikaiak időnként?
index.hu/politika/bulvar/zakl8385/
erről már a south park mindent elmesélt. asszem a Szexuális Zaklatás Panda az.
No akkor egy másik témajavaslat, igazi morális kérdés. Kinek lehen atombombája? Aktuális is: index.hu/politika/kulfold/pomat1210/

Még egy ötlet: génmanipuláció, avagy amikor az ember istent játszik.
A kérdés részben szakmai, részben viszont szintén morális.
index.hu/tech/tudomany/darvas5497/?main&rnd=72
Támajavaslat: Bele lehet-e halni az egészséges életmódba, avagy miért lesz manapság mindenből magatartászavar?
Még egy ötlet:

Kezdünk túl sokan túl sokat írni egy-egy témához (én is), amitől barokkosan áttekinthetetlenek lesznek a beírások, így a legtöbben végig sem olvassák/szkennelik legfeljebb csak az utolsó néhányat.

Lenne egy forradalmi (vagy spanyolviasz?) ötletem. Legyen pl. a napi kredit ezer leütés/fő (vagy témakörönként ezer leütés/fő). Aki több nickkel nyomul egy IP-ről, annak örök kizárás. A kreditből kelljen gazdálkodni. Ezen felül lehetne jutalomkrediteket is csinálni, amit Te osztasz ki :-). Meg mi, egymás között.
Hosszabb szövegeket lehetne linkeni kívülről.
ezt nemhogy ez a jóval szerényebb igénybevételre tervezett kommentgép, de az általam ismert komolyabb fórummotorok sem tudják.

valamint ez a sáskajárás (ok, katicajárás is) a blog.hu blogjai közül tartósan csak ezt érinti jelenleg, vagyis emiatt nem hiszem, hogy nekilátnak fórumot is fejleszteni. mivel ez elvileg index-tartalom, ahogy a homár és a többi, az indexes fejlesztőgárda talán tehetne valamit, de ők meg roppantul túlterheltek.

vér, veríték, könnyek.
dark future 2006.12.13. 02:31:47

szerintem ez az ötlet simán baromság.

1000 leütés az semmi, és pont, hogy a viták kárára menne.

egyébként van egy haverom, aki ezt pont fordítva oldotta meg a saját fórumán, asszem' 100 vagy 200 karakter (nem leütés) volt a minimum, amit nem dobott vissza a rendszer.

ami jó ötletlen tűnik száámomra, hogy a kommenteket ötvenesével, százasával tördelni kéne, néha még 1mbittel is lassú a rendszer.
Az tök mindegy, hogy hány leütés, az elv az érdekes. Valahogy valami kis rendet kellene tartani. Az index főoldala is azért viszonylag áttekinthető (most itt a különböző tartalmak vegyitésébe ne menjünk bele, arról már írtam), mert ott a cikkek rövid tartalmi összefoglalója két mondatban (már amikor nem csesznek át, de erről majd postol W.). Ha valaminek a formátuma áttekinthető, az arra ösztönzi a népeket, hogy a mondandó is legyen valamelyest fésült.

"de az általam ismert komolyabb fórummotorok sem tudják"
Elitklubot akarsz, nem? ;-) Tucatfórum van elég.

"az indexes fejlesztőgárda talán tehetne valamit, de ők meg roppantul túlterheltek"

Jómagam is félállásban szoftveres vagyok, megértem. Azért egymás között legyen szólva, ez a blogmotor kb. két napos munka. Ha nagyon szüttyögtek vele, akkor három.
Nagyon kis krumpli vagyok tudom, de hogy lehet megnézni a szavazás állását új szavazat leadása nélkül?
csak ok gombra nyomj. az ip-t szűri, így nem fogja még egyszer elfogadni a szavazatodat, de ha mégis, akkor sem releváns az a +1 szavazat 10K körül. :)
Árpád, ebből kiderülne, hogy prédikálod-e vagy eszed is a disznóhúst!

Egy 2000 hozzászólásos téma:
index.hu/politika/kulfold/pali1215/

OFF:
Az index programozói tehetségtelen faszok, mert nem képesek írni egy olyan blogmotort, ami nem nyeli be a sok melóval begépelt hozzászólásokat. Monnyanakle.
Bocs az előző kirohanásért, de elegem lett a blogmotorból.

Egy ilyet megírni nem kihívás, hanem szimpla ujjgyakorlat. Aki nem képes rá, az vagy tehetségtelen (monnyonle), vagy lusta (szégyelje magát), vagy hülyék a főnökei (azok monnyanakle).
-nagy kár, hogy meghalnak a 2-3 naposnál régebbi témák

-tényleg jó lenne valami kereső funkció, amivel a kommentekben levő kifejezéseket lehetne keresni
-meg jó lenne nick alapjánm is keresni, legalább azt, hogy ki melyik poszthoz írt be
először is az lenne jó, ha az indapass előtti működés helyreállna. aztán alá kéne tolni egy fórumengine-t valóban.
"nagy kár, hogy meghalnak a 2-3 naposnál régebbi témák"

Igen, azok nem nagyon mennek. Talán ha látnánk, hogy melyik témához írtak új hozzászólást, az motiváló lenne. Fórummotor neki...

Ma (dec.23.) este egyébként szokatlanul lanyha a forgalom, pedig a legtöbben ilyenkor otthon vannak.
Nemtom, volt-e már téma, de jó lenne, ha minden post kommentjei külön feedeket kapnának, mert ez az ömlesztett cucc, ami most van, kevésbé használható, nem érdekel minden témád egyformán.
Témajavaslat:

"Liszkay a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, a Lánchíd rádió készítésében részt vesznek majd a Magyar Nemzet és a Hír tv szerkesztői, illetve bemondói. A rádió a tervek szerint tavasszal indul. "Főszerkesztője Belénessy Csaba, a Vasárnapi Újság felelős szerkesztője lesz.

Az előző tulajdonos által készített műsorszolgáltatási szabályzat szerint a rádió 24 órában ad majd, műsorainak több mint fele közszolgálati lesz."

index.hu/kultur/media/hirrad1228/

Különösen az utolsó tagmondatot ajánlom figyelmedbe :-).

süti beállítások módosítása