W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Bélát itt ne keressék

2006.11.24. 16:13 Tóta W. Árpád

A Magyar Hírlap meghitt olvasótáborának azon még meghittebb szegmensét, amely a szombati számokban elolvasta, netán kereste szerénységem hevenyészett közéleti sziporkáit, ezúton tájékoztatom, hogy ne keresse tovább. A közepet jobbról közelítő lap nekilátott a jobb középről való közelítésének erősen, úgyhogy hasonló okokból Para-Kovács kolléga sem lesz ott olvasható.

Aggódó barátaimat megnyugtatom: a búcsú se földhöz nem vág, se eddig nem abból a honorból éltem. Az előre látható folyamatban nem az a sajnálatos, hogy ezután nem a Hírlapban, hanem az Indexen jönnek le azok a cikkeim is, hanem hogy ezzel gyakorlatilag az Indexre szűkül le azoknak a lapoknak a köre, ahol markánsan ellenkező vélemények is megjelenhettek, akár egymás mellett. Már ha jól értem én ezt a jobbról középre hadműveletet.

A közepest jobbról közelítő munkatársaknak sikeres további munkát kívánok. Címkék: magyar hírlap

302 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8918814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazuk van Oviéknak. Tényleg nincs szabad sajtó.
ha én lettem volna a magyarhirlap szerkesztöje ugyan ezt tettem volna:)
De van. Itt ezt szabad írni, ott azt.
én még tudok egy jó újságot, bár az hetilap :-D
Vince, miért kell nekem 8 lapot meg 6 műsort venni, követni, hogy tájékozódjak? Miért nem lehet tisztességesen ütköztetni a véleményt bárhol? Az apám újságíró volt. Azt mondta, hogy amelyik lapban nem lehet eltérő álláspontokat megmutatni, az reklámújság.
Na végre.

Már kíváncsi voltam, mikor dobják ki ezt a két undorító szabadgondolkodót a mértékadó nagyipari laptól.

Egész jó újság kezdett lenni az MH az elmúlt pár hónapban.

PKI stílusát és lényeglátását is csípem.
Most akkor jön a nagyon mérsékelten a világ bajain sopánkodó Makai-jegyzetek sora, idönként felütve egy kis Stumpffal. Azért még fogom olvasni.

Árpád, szerintem fogjatok össze Parával, Szilyvel, és mondjuk donB-vel és csináljatok egy nyomtatott indexet :(
Tény h MH jobbközép lap lett/lesz, a Gazsó ugyanis az...bár érdekel hogy mire nyomul most a Széles:)
De legalább így jól kicsesznek az igencsak belterjes/dekadens/álokos/liberális értelmiséggel akik eddig olvasták a lapot. Olvassák az indexet. Az is elég szennyes, jól lesz nekik.(Árpád, veled együtt, már ha bocsánatos az eltérő véleményt is ide nyomni:) )
A Magyar Hírlap ezzel a húzásával egyébként egyértelműen kijelölte a közvetlen versenytársát is. Ahhoz pedig tényleg jobbra kell menni, ha nem is kell leesni, mint a versenytárs.
Csak honnan lesznek szerzők hozzá, kérdem én halkan. Ld a Gondola gyakorlatilag analfabéta puiblicistáit. Stumpf meg Hont András, akik tudnak írni jobbosul, de rendesen. Ha viszont a párt árnyéka rálóg a lapra, akkor repül Hont is.
Tényleg, a jobbközép az milyen? MDF-es? Vagy mi a halál? Amúgy majd figyeljük, osszák a kormányt és osszák a fideszt is, ráfér mindkettőre.
RöFá: a madöfnek égvilágon semmi köze sincsen a jobbközéphez:)
Hehehe TWÁ - olvashatod a motoros topicban az újságírói szubjektív általánosításról szóló véleményeket, az enyémet is. Sajnálom, hogy az Indexre szűkül a megjelenésed. Talán nemcsak a mocsok világ az oka, ezegyszer.
Az Ufi-tól kéne elcsaklizniuk pár arcot. Mondjuk jegyzetírónak Oli urat, akinek nemtom mi a rendes neve, de tud írni, nem kicsit. (Velük folyton gondban vagyok, ugye fidesz franchise-ként indult, és látszólag nagyon nem az lett belőle. Egyszer még a Narancsnak is dobtak egy dícsérő félmondatot).

Opus Dei

Ez vélemény volt, kinyilatkoztatás, vagy egyenesen vox dei? Tényleg, akkor mi a jobbközép? Van nekünk olyanunk? Importáljunk? Hö?
Oli úr a Szomszédok meleg fodrásza volt (Bajor).
Te Oli bácsira gondolsz.
anatom

igaz. Megmondtad a frankót :)

RoFá: idehaza semmi értelme sincsen jobbközépröl, baloldalrol, jobboldalrol beszélni, gondolom nem kell leirnom hogy mondjuk a szociknak mennyi köze is van valojában a baloldalhoz:)
kár hogy ezzel elvették a lehetőségét is egy olyan ersztésnek, hogy a kevésbé szélsőséges György Péterek, Bayer Zsoltok egy lapban írkáljanak. Mindenki kapna egy egy hasábot, a nép meg majd eldönti magában, kinek van igaza.:)
Ja, vágom.

Azért mégis a hagyományos keretek között beszél róluk, aki beszél. Meg a többi pártról is.

A jobbközép azért nemzetközi kitekintésben is mást jelent országtól és korszaktól függően. Maradjunk annyiban, hogy a madöfösök jobbközép akar lenni most éppen. Mind a négyen.

Ezt azért sajnálom; a közepesítés tetszik, de valahogy úgy, ahogy a zavargások idején volt (akkor kifejezetten tetszett, legalábbis a vélemény rovat...). Hogy mindenki kapjon fórumot, ne senki. Enélkül hazugság...

De azért én nem féltem annyira az Indexet sem, többnyire itt is (OK-OK, aránylag korrekt) ballibek írják az esetenként a jobboldallal szimpatizáló cikkeket is, én úgy érzem; és választások előtt mintha moratórium lenne ebből is :-(
A Te Egyház-cikkeidre sem sok papot hagytatok reagálni, bár nem tudom, próbálta-e valaki - a munkatársak közül mindenesetre biztosan nem :-)

Bár nem tudom. Gazda Albert kolléga írásaiban pl. olykor mintha felfedeztem volna némi jobbközép irányultságot. Egy hónapja viszont nem látom sehol...
Para-Kovács volt a legmenőbb, legsziporkázóbb gonzo-stílusú újságíró volt TWÁ előtt. Most már/csak egy médiakurva. Bárhová odaállhatna haknizni (oda is áll), ahova jobb érzésű ember mégcsak pökni se szokott (konkrétan kertévés reggeli műsorokra gondolok.) Úgy tűnik, aki Miskolcról Pestre kerül, idővel mind elkurvul (mint Zaci PatA).

Könyvei alapján szórakoztató jelenség (még azzal a súlyosbító körülménnyel egyetemben is, hogy a nyálas Blogteren tanyázik) maradt, épp ezért éhenhalna a jobboldali médiában, mely valamilyen oknál fogva képtelen egyetlen vicces vagy szórakoztató pillanatot okozni. Olyan ez, mint egy 60 éves vénlány bugyijába beleszagolni. Egyetlen pillanatig érdekesnek tűnik az ötlet, de aztán megcsap az avitt, cseppet sem üdítő inger és többé nem próbálkozol.

Ez pont olyan hmmm, szemtelen, érdekes megközelítés, mint még egyszer ideírni, hogy
hemar.freeblog.hu/

Ami azt a mérve becsült adatot tükrözi, Drága TWÁ liker/hater, hogy saját becslésem szerint tegnap 20000-en láttátok a romás blogot. Csak egy becslés.

Albert gazda megvan, csak most gondolom nem volt ihlete.

Mondom, nem siránkozom, van hova írnom, a pénz meg nem volt jelentős. De kíváncsi vagyok, merre megy Gazsó ilyen határozottan.
-1 "volt"! Nem győzök elnézést kérni. Bocsánat.
Pl. Dévényi, meg Borókai is tud azért elég jól írni (meg stílusban Bayer is, csak mit! :-( ) - de az is igaz, hogy nekik van más elfoglaltságuk :-(
Lehet hogy médiakurva, de szerintem ámde viszont te meg kicsit ilyen értelmiségi fanyalgásbú mondtad ezt. Vagy kéne neked is lé Hemar új bárdjára, amivel savanyú szőlőt lehet aprítani agyvelőmártáshoz, és nem találsz médiakuplerájt bőkezű madámmal?

Viccet félretéve, a Para tolla szerintem ugyanolyan hegyes, mint régebben, csak mióta lejött a piáról, már gyakrabban értem meg elsőre, amit ír. Csillebércért meg örökké hálás leszek neki :D
Amúgy nem tudom, az MH-ból Para-Kovácsot sajnálom jobban, bocs. Valahogy a Te szösszeneteid papíron sokkal kevésbé tetszenek, nem tudom megmondani, miért...
Ja, teszem még hozzá: a jobbközép lehet hogy itt korosztályt is jelent. Csináljunk egy olyan 45-48 éves, hosszú ballonkabátos VW Passatos újságot.

Lehet hogy ebbe a Tóta akkor se férne bele, ha amúgy ott ülne Schmitt Pali bá' mellett mindig a tribünön, dekülönben ugyanilyen stílusban alázna, csak ritkábban a R.K. egyházat és gyakrabban a pápai gyereket.
Én erre kettőt írok.
1, Ha nem is mindig 100-ban értek egyet Árpáddal még szívesen leülnék vele egy (vagy tíz) sör mellett beszélgetni. Valahogy érdekel a véleménye. Kár, hogy én nem adhatok neki témát miről írjon :)
Pontosabban nem javasolhatok.
2, A Szélesnek volt már egy-két olyan nyilatkozata a világ és hazánk dolgairól, hogy leesett a pittyem. Megmondom őszintén érdembem nem udok hozzászólni, mert az MH-ot nem olvasom, de ezután kíváncsiságból néha ránézek egy ideig, hogy milyen irányba mozdult.
Drága RoFä!
MONDTAM, hogy Para tehetséges és jó. Viszont nem fényezi értelmiségi imázsát, mikor Kiszel Tündével vezet közösen reggeli műsort. A hemáros oldalrúgdosásról meg annyit, hogy mi nem ebből élünk, műveletlen perverz állatok vagyunk (kivéve talán Vászkát) és csak ugatunk bele a világba. Ingyér.

Ja, az UFI tényleg kivétel a mezőnyben, de ne is hivatalos jobblap. Na, puszi!
OK, a Jóisten tartsa meg egészségben :-)

Bár valakit még felvehetnétek hozzá, mondjuk nekem Hont megfelel, ha épp nincs munkája (tudom, a Fideszre kicsit fúj mostanság, betett neki a Garbits(?)-ügy, de ennyi belefér) :-).

-----

Pedig az MH most talán elég jól elkaphatott volna egy pillanatot, amikor a médiaértelmiség jó része végre nagyjából kiábrándult végre a ballibekből is, kezdett látszani a sokszínűség (ld. pl. Index címlap, most :-) ).

Ezt érdemes lett volna megmutatni; igazán jó független fórum lehetett volna...
Egyelőre szerintem nem nagyon goromba az irányváltás.

Ha nem lesznek pártsajtó light, akkor akár lehet is belőle valami. (Kérdés, mennyi ideig lesz Szélesnek türelme benyelni a további veszteségeket. A papír alapú lapok olvasótábora mindenhol esik, neki meg ezzel a húzással a Rossz Hírek Lapjától kellene olvasókat csábítania.

Igaz, vihet a Népszabótól is, ha jobban belegondolok.
az eddigi kirúgottak azért eléggé szekértáboros figurák, nem ejtettem könnyeket utánnuk.

téged pedig még véletlenül odakattintóból is több olvas az indexen -- szerintem -- mint amennyien az MH-t megveszik összesen, a mai adatok szerint, és akkor ne számítsuk a jobbról közelítés utáni állapotot.
Doktor Kő!

Nem nézek TV-t. De tényleg. Tündécske valóban gerincborzoló jelenség, szerintem abszolút bizonyíték, hogy Dänikennek igaza van.

A Hemarral csak viccelődtem. A figura feje elég jó, remélem nem álmodom vele soha.

Esetleg összehaverkodhatnátok az Ufi-sokkal, és belinkelhetnétek a blogjukat :-)
Hát nagyapó,

engem a jobbos barátaim ballibsinek tartanak, de valószínűleg az ufisokkal hamarabb tudnék értelmesen beszélgetni egy sör mellett, mint a népszavásokkal.

Szép is lenne, ha a vakbélműtétet is úgy kezdenénk, mint a koponyalékelést...
Nem Névtelen

Szekértáboros és szekértáboros között is van különbség, pld. színvonalban :))

Hmm. Gratulalok Szeles urnak. Elofizetes ugrik es innentol nem olvasok nyomtatott napi sajtot. Kellene mar valami fuggetlen media...
Pedig amiota volt az a kis tulajdonosi ceco azota szerintem a legjobb napilap lett. Eltekintve nehany kis seggnyalocska irastol egeszen korrekt volt. Na ennyit errol.
fuggetlen media aha
ott a fedel nelkul meg talan a fix.tv
meg az adult csatornak
astra: nyilván nincs totálfüggetlen lap, mert mindnek van tulajdonosa, és ha az enyém a Liberáns Beobachter, akkor az nem fogja megírni, hogy dugom a kutyámat.

viszont van egy réteg, amelyiknek annyi az elvárása, hogy elolvashassa, ahogy naponta elküldi a lapja a Zorbánt vagy a Gyurcsányit a kurvaannyába. nekik készül a Népszava meg a Nemzet. meg van egy, amelyik szeret néha gondolkodni, és nem kibukik, ha más véleményt olvas, hanem eltöpreng. erre volt jó eddig az MH.

persze Makai még megvan.
az ECHO tv még mindig nézhető, és onnan még nem rugták ki R Székelyt, ahogy látom.
pedig az is jobbról közelíti a közepet. :)

egyébként a hírtv lapozó és az echo tv korrektúra műsorába miért nem kapsz meghívást? véletlen, vagy már ne is számítsak rád?
Ami késik, nem várat magára, az Echo és a Hírlap egy cég.
a korrektúrával nem tudom, mi történt. ugye sztankóczy is out már. pedig az vidám kis műsor volt, csúri ákossal pláne.
a hírtv-ből a pápás jegyzet után tanácsoltak el, aztán még egyszer hívtak beugrani, de akkor már nem mentem.
Mennyire naívak voltunk. Anno még szóra éedemesnek találtatott a Mancs dilemmája, hogy írjanak-e Princz Gábor - fő szponzoruk - viselt dolgairól.

Azért jegyezzük meg, egy magántulajdonú lapba mindenki azt írat, amit akar. ATV kontra HIRTV. Más tészta, hogy a köztévé a közapanázsból mit művel.
Sajnállak Árpi...
De téllegg... hidd el...:-)
Elúszott a hajó, te + ott maradtál a parton...
De nyugi, nem vagy 1edül! Itt vunk mi is!
Csak elpecázgatunk, míg visszajön (esetleg jöhetne egy másik???)...
sztankóczy akkor pattant meg, amikor átkerült a Rádióhoz, nem? többek közt neki köszönhetjük a jól megvágott Gyursány-vallomást (ehh...).

Ja tényleg, Csuri is eltűnt, de ő még volt, egy picit utánatok. azért egy picit átalakították a műsort, csak három vendég van + Kóczián Péter.
Ha a nezheto azt jelenti, hogy unalmas es sokszor dilettans, vagy kepmutato (al'a Koczian) es az osszes set ordenare akkor az ECHO valoban nmezheto.

AA. W -nel a pont.
Az ÉS-ben volt egy szép hosszú cikk Széles és a MH viszonyáról. (Az emlékezetes Széles-Fletó asszó és annak MH beli visszhangja kapcsán). Érdemes elolvasni, médiaszakosoknak főleg :)

Mondjuk nemtom mit nyivákolunk. Széles a nemzeti nagytőkés, aka erősebb kutya, tehát ő baszik. Majd alulnézetből feltkinthetünk a céljaira, és mérlegelhetjük, nem hiszem hogy érdekli :))

"viszont van egy réteg, amelyiknek annyi az elvárása, hogy elolvashassa, ahogy naponta elküldi a lapja a Zorbánt vagy a Gyurcsányit a kurvaannyába. nekik készül a Népszava meg a Nemzet. meg van egy, amelyik szeret néha gondolkodni, és nem kibukik, ha más véleményt olvas, hanem eltöpreng. erre volt jó eddig az MH."

R. Székely Juliannával? Tényleg?

Egy időben olvastam a MH-t, de amikor elkezdtem leszokni róla, a publicisztika rovattal kezdtem a spórolást.
Szerintem a minőséggel több a baj, mint a "pártossággal". Bárcsak ott tartanánk, hogy _azért_ nem olvasok egy újságot, mert nem az én oldalamhoz szól. Ma az a baj, hogy nagyon-nagyon kicsi a hozzáadott érték. Nem érződik a professzionalizmusra való törekvés, inkább böfögéseket lehet olvasni (persze akkora flekkpénzért mit lehet várni ésatöbbi ésatöbbi).
Árpád: Egyrészt a 2002es választások körül tudtál cikket írni politikáról anélkül, hogy leírtad volna "a szoci szavazó állatagyát", vagy a "fideszes szavazó állatagyát". Engem a konkrétan a motoros topic érintett, de a mondjuk 14. (sic) Benő sem érne ma Pulitzer díjat. Lehet és fogsz itt a fórumodon elég hozzászólót találni akik veled sírnak a sajtó romlásán.

Másrészt érintve éreztem magam egy másik cikknél, most meg egy - egyébként tényleg sajnálatos - esemény kapcsán kárörvendve jól beszóltam neked, szégyellem magam.
Kóczián miért képmutató...? nemá'.
Télleg mér képmutató, SCD?
Kóczián 1996 körül írt egy cikket a "Mérleg utca nyelve" címmel az Szdsz-ről. Nem örültek neki. Azóta nem sikeres ember.
Árpi, azért várjál még, lehet, hogy visszacsinálják /ld. pl. Szombathy Pál tavaszi (?) sztorija, stb./. ;-)
a pontos cikket nem találtam meg, esetleg valami konkrétum?
vágom en ezt a "függetlenséget", de nem szeretem, ha médiára használják, mert előfordulhat, hogy a magyar átlagember naívan totális és szent függetlenséget és igazságot feltételez, szóval ez igy talán csusztatás
amit "nem függetlennek" definiálsz, azt én úgy hívom, hogy propaganda, a "független"-t meg felesleges minősíteni, csoportosítani, mert nincs olyan sok :)
gondolom vicces dolog elismert lapban publikalni, de offline az off-line lett, es egyre nehezebben el meg "fuggetlenul", es a tomeg forgatását celozza be.
Árpád: Ez jó. Én ezt pofázom már pár éve a haveroknak is. Mindkét oldalt el kell olvasni a maga szennyével együtt és a sok kurvaanyázások között kell megtalálni mindenkinek a saját álláspontját - bár számomra az is érdekes, amikor egy-egy választási ígéret be nem tartása személyesen érint valakit és ennek ellenére újra oda szavaz.
Para-Kovács,Uj Péterrel eggyütt a félistenek kategóriájába tartozik nálam!Gyakorlatilag nincs náluk eredetibb újságíró Magyarországon!Nagyon bíztam benne,hogy Para minél előbb koccol a villámgyorsan jobbra kanyarodó Magyar Hírlaptól!Hál istennek nem kellet csalódnom!!!
Nándo,
az eredeti cikk nincs, de a balhéról itt egy cikk:

emc.elte.hu/~ve/964/nari.html
Említ néhány újságírói-szakmai hibát is - pártok vetülő árnyéka is igaz lehet.
Hehe, Magyarországon max. a Sporthorgász c. lap független politikailag. Sztem a jövő úgyis az internetes újágírásé. Meg ingyé' is van...
Nagyobb a balhé, mint most megtudtam. Egyelőre hírzárlatos.
Sejtettem. Leigazolták Ugró Miklóst. :))
Amikor székely júlianna, a tv-ben szokta felolvasni azon a kibaszott affektáló hangján a förmedvényeit, esküszüm, hogy még heller ágnesnél is jobban utáltam...

-..na ész moszt Orbán, mit cinálsz? Elvesztetted a választászt? NA? Jó érszész? Tudd meg Orbán, hogy ez volt megírva a cillagokban, ész esz ellen még te szem tehetsz Orbán!...
Áááááááááááááááááááááááááá!
Ettől függetlenül R Székely meglehetősen jó tollú újságíró.
Na ezt se gondoltam volna, hog megvéded. Igen trendi cikizni.

Na de most ezek után tényleg kiváncsi vagyok a véleményedre Kedves Árpád, mondjuk a mécs féle megélhetési politikusokról...
RoFa!
Szerinted én trendiségből "cikizem"????
Idős hölgyeket trendi cikizni. Sesztákot is. Persze mindketten elég szemellenzősek, ki tudja, talán addigra én is az leszek. Viszont mindketten tudnak írni.
Sesztáknak a "az én igazam az igaz" hozzáállása a ciki...
Szerintem.
Na, félre a tréfával (mert megint kimoderál): MN és Népszabit olvasok egyszerre, hát asszem tényleg igaza lesz TWA-nak, ugyanakkor szvsz. ráfért a lapra egy kis helyrepofozás.
Nem Lac, csak azért cikizted, mert vállaltan balos, és valóban olyan anyókás a hangja.

Te meg egy cinikus-tökös-vállalkozós-egészségesenmagyaros-inkábbjobbos-depolitikusellenes vagy, nyilván nem jön be a stílusa (nekem se gyakran, didaktikus).

Azé nincs harag?

Amire céloztam egyébként : az indexen elég sokat cikizték, hívószó volt az "erszékely-jegyzet" mint valami zöld takonyra feltűnőn hasonlító képződmény . Ha jól emléx, Szily vette elég gyakran a tollára. De lehet rosszul emléx.
Jé, végre valaki kimondja, hogy Seszták is tud írni. Riszpekt.
hellis: a legelején szóltam, h értelmetlen hülye kommenteket törlöm.

amúgy nekem nem fáj, a főállású kollégáknak nyilván igen. hosszú távon azt hiszem, a lapnak fog fájni.
Emlékezel arra, hogy már említettem: nem olvasom az indexet, maximum a főlapot, a híreket?
És a balosság nekem nem számít, ha nem hazudik folyton folyvást rosszindulatú hülyeséggel körítve...
Ha megtalálom (nem biztos) akkor megmutatom, mire is gondolok.
Apropó, kedves Árpád, ahogy írtad, aki gondolkodni akar(t), az vette a MH-ot.
De mennyi is volt az eladott példányszám?
Tíz-tizenkétezer?
Hát csak ennyi ember akarna gondolkodni ebben az országban?
Jah, nem téma a törlés, nem kell megmagyarázni (s tényleg, nem voltak a legjobbak).
Hát arról szól az egész blog, hogy kevesen. (De az én forgalmam nő :)

Persze a fenti a napilapvásárlók körén belül értendő. Nehéz vitatni, egy átlag MN-számon vagy Népszava-számon nincs mit gondolkodni.
Hát, engem el tudnak gondolkodtatni az említett lapok is :)
""...MN-számon vagy Népszava-számon nincs mit gondolkodni.""

Most a sértettség beszél belőled Árpád?
miért lennék én megsértve? sajnálom a lapot.

miért, van mit gondolkodni? Gyf köcsög, OV köcsög. Ezt magától is tudja a fanklub.

Ahogy keresem itt a székely vackait, ITT nem valami szépen írnak rólad, Árpád.
Mivel a matuláról van szó, és a te heyledben mivel indexes a a BUZIja, jól belemásznék a képibe...
matula.hu/index.php?section=article&rel=39&id=464
én nem vagyok muzulmán :)
most azonban főzni fogok, bis bald.
Jó étvágyat, de rágd meg rendesen, tönkremegy a gyomrod.
Jaj, hát megvan Gyenge Zoltán ex-barátja? :)
Bocs
Árpád!


Ha már köztünk vagy és ilyen pályafutásos ügyekről esik szó...Megírod egyszer hogy miért nevezett Tomcat árulónak? Elvileg ez a kijelentés magában rejti egy korai együttműködés avagy szellemi szimpatizálás tényét. Nem akarom/juk, hogy a háta mögött beszélj ezekről a dolgokról. Lehet közös nyilatkozat is.
Tomcat a legmegosztóbb figura a nem hivatásos médiaszereplők között. Egyikőtök nagyon megváltozott, na ki?
Ezzel a vérjobbos forradalmáros fordulattal szerintem, hát vesztett rajongókat. És már nem lehet vele normálisan szót váltani. Tiszta személyi kultusz. Egy kétezer hozzászólásos postot megér szerintem.

Ez a Matulás fantasy league már annak idején is nyerítve röhögésre késztetett.
Tomcat...

Marha kíváncsi lennék rá, miről beszélget mondjuk Markos Györggyel egy országos polgárőr-szeánszon :)
Áhh... nem találom. Viszont BUZI ügyben kiváló oldalt találtam:
www.hatter.hu/buziduma.htm
De kihalt. Mi van, ciánoztak?
Szlacsi

Volt annak idejen az az ominoze interjuh az alacsonyabbik partelnokkel, amibol a Gajdics bacsi kivagott egy Koczian szerint relevan mondatot, ezert o gyorsan le is mondott posztjarol....
Blah blah blah. Veletlenul dolgozott tobb ismerosom az emlitett fuggetlen kicsit sem kezivezerelt medianal. Hat Koczian nem kifejezetten ezert jott el, de vegyuk ugy, hogy az a megoldas elegansabb volt. Aztan lehetett hakniturnezni, interjuzni.
Mmmmmm azt lehet tudni, hogy a mit honnan kozelites merteket es iranyat ki es milyen modszerrel vegzi el? Van erre szakmunkas, vagy ne adj' isten a boszorkanysag megallapitasara hasznalt kifinomult eszkozoket a mai kor kovetelmenyei es a kivant eremeny elerese erdekeben modositottak es most mindenkinek a merlegre kell ulnie?
A magam részéről szinte kizárólag Para Kovács és TWÁ miatt látogattam az mho.hu-t. Hát, legfeljebb eztán több idő jut a munka szüneteiben az indexre.
TWÁ: Szerintem probáljatok meg örülni. Széles Gábornak nem csak a válla széles.

Ja még, az ember különböző okokból vesz újságot:
- Kiváncsi a hírekre,
- azok kommentárjaira,
- élvezeti célra lsd.: irodalom, horgászat...,
- vagy szerzőre hajt Új, Para-Kovács, Váncsa...
Ha ez utobbit vesszük, akkor ?
A lapot meg ne sajnáld. Volt nagyon jó Magyar Nemzet is (80-as évek).
a papir (hir)lapok felett eljart az ido.
maradnak azok, amik reszletesebb "elezeseket" kozolnek (pl: hvg). a doglodes kozben (ez zajlik most), termeszetes, hogy a megmaradt utolso olvasokra koncentral mindegyik lap.
vagyis kozeprol mindenki messze el.
index.hu rulez. (nameg origo.hu, hup.hu, digg.com, wikipedia.org, drudgereport.com, ...)

a fagyilkosok, meg pusztuljanak;)
Tragédia!!!
Tóta W. elvesztette az (egyik) állását. Szervezzünk már gyűjtést!!! Vannak ebben az országban még egy páran akik elvesztették-vesztik, el fogják veszteni az egyetlen munkájukat. Sérült a sajtószabadság is! A betyárját. Kapitalizmus van. Ha az említett urakra (ill. hölgyre) van igény, akkor a többi lap most elhalmozza őket ajánlatokkal.
Remélem elég demagóg voltam. (mint Tóta W.) Tőlem ennyire futotta:)
Szerintem igen. Ha azt vesszuk, hogy mi volt a bejegyzes igazi ertelme akkor meg mi az hogy! Nagyonis!
ANR: a fagyilkosok, meg pusztuljanak;)
Jaja, mondjuk az áram se környezetbarát termék,
majd ha lesz fúziós erőmű, akkor, talán...
primera, téged nem töröllek, lásson az elitklub szerencsétlen balfaszt is. látjátok, feleim, ezért érdemes megtanulni olvasni.
Árpi,

Mi van a Budapest Sun-nal? Arról nem tudsz véletlenül valamit? Igéretesen indult, mert lenyúlták az egyetlen jó arcot a Heti Választól, Toóth H. Zsoltot. Aztán nagyon nem hallottam se róluk, se Zsoltról. Na mindegy. Csak azt akartam kérdezni, hogy-hogy nem írtál oda soha?
Primera, elég markáns különbség van aközött, hogy valamire van igény, és aközött, hogy valaki mindezt finanszírozza is a háttérből. A másik oldalról nézve a dolgot pedig nyilván TWÁ sem adná a nevét akármihez. Elég zárt ebből a szempontból a skála.
Shenpen: nem tudok róla semmit. illetve mintha rémlene valami megkeresés, de az biztos, hogy nem írtam oda.
"Pl. Dévényi, meg Borókai is tud azért elég jól írni"

Szomorú lennék, ha a Heti Válasz - amúgy számomra tökéletes - szerkesztősége szétforgácsolódna.

Tenyésszen csak az MH magának új újságirókat, Worluknak meg legrosszabb esetben majd gyüjtést rendezünk. Mondjuk KDNP rendezvényeken, heh:)
Köszönöm az elismerő szavakat. Közhely, hogy stílus maga az ember. Na ez nekem nem megy ... ezen a szinten, ennyi ember előtt, stb. Ha az (újságíró)elitbe te is beletartozol,barátom, akkor nincs min csodálkozni ebben az országban...
dr stein: hol nevezett engem tomcat árulónak? én nem láttam ilyet.
Elkezdem keresni. A blogjában, viszont abban a (technikailag) szarban nem lehet megtalálni semmit, csak ha egyenként végiglapozod.
Nevezhetjük iróniának is, de összesen ennyi szövegből nem derül ki. Egy éve olvastam, csak beugrott hirtelen. Konkrétan az első idézet harmadik mondatára gondoltam.


"MZ/Y kérdezi, hogy:
Az indexes patkány tóta w. könyvét árulod? Szégyen!

Nem, hanem a sajátomat. õ csak elõszót írt hozzá. Tudom, tóta w. ernõ áruló, de attól még ember."
blog.tomcatpolo.hu/index.html?loadpage=http://blog.tomcatpolo.hu/blog/level/20050523.html

"Worluk mester könyvét vettem meg, mely az Eljövetel címet viseli, és immár kötelezõen ott kell lennie a polcomon, lévén hogy baloldali ügynök és hazaáruló vagyok, akárcsak õ."
Ez nekem szarkazmusnak tűnik.
jó hogy szarkazmus.
de majd írok egy "Tomcat és én" postot, mert valahogy ezt a témát mindenki szereti egészen György Péterig.
Ennél jobban érdekel, hogy lesz-e valami írás arról, hogy elfenekelni való rosszkisfiú-e az, aki otthon valami náci egyneruhába bújik, olvasgatva a Matulát :)
ezen törpengek épp, hogy ér-e ez egy glosszát. persze zabálnák, de olyan semmi ügy ez végül is. majd meglátom, mit súg a tudatállapotom.
Na György Péter önmagában megérne postot :)
Ez azt jelenti, hogy meg kertek ra, vagy pedig Te dontottel ugy, hogy nem tetszik a helyzet (alakulasa), es Magadtol leptel le?
Hol vagy, Béla! Bújjáelő most rögvest / per / azonnal!
nem kért senki, és a helyzet alakulását csak sejtettem (szombathy, szále, r székely), mivel összesen egyszer jártam Hírlapnál személyesen. PKI hívott, és ismertette a helyzetet, aztán a rovatvezetőm, hogy ne készüljek jövő hétre.
Igy ertettem "megkertek"-et... Csak, hogy tudjam, hogy a folyamat mennyire radikalis es pontosabban hogy ertekelendo.
Béla elköltözött rég, új lakása tágasabb s a kilátás is szép...
bakker miért nem olvasok! bocs
TWÁ: Néznék ám nagyokat, ha csak az indexre szűkülne le a megjelenésed. (olcsó poén, persze, de erre lehetne mondani, hogy indexre tettek) Biztos lesz más lehetőséged is, de azért - szerintem - jó helyen vagy az Indexen.
Offtopic: hogy mekkora marhaságokat tud lehozni az Index is!

index.hu/gazdasag/magyar/fgykar061124/

"A szezonális élelmiszerekre, illetve az ilyenkor népszerű elektronikai eszközökre, így például a fényfüzérekre."

Mitől elektronikus egy halom, sorba kapcsolt elektromos izzó?
szerintem tök jo lenne ha Árpád nem irhatna többet az indexre, sokat nöne a szemembe ez az oldal.
Shenpen: ma már az ilyenekben csip van ám! meg mesterséges intelligencia. épp most akarok hűtőt rendelni, alapból ki is hagytam a digitálisan vezérelteket. nem óhajtok csipet meg szoftvert cserélni a hűtőmben.
Hát, aki szerint a papíralapú újságírásnak eljött a vége, annak üzenném:
nekem örök élményeket nyújtott a 90-es évek eleji MH a nagy lapjaival, amikor stoppolás közben ért az éj, jó volt a ruha alá gyűrni. Na persze olvasni is előtte.
Igen, hamarosan teljesen mást fog jelenteni az a kifejezés, hogy "lefagy a hűtő" :-)
Opus Dei: rücskös az élet számodra. látod, még azt is én mondom meg, írhatsz-e ide. De mivel végtelen az én irgalmam, írhatsz. Látod, különbözünk ebben is.
Arpad, Eddig azt hittem, hogy tok jol tudod, hogy mire nem kell reagalni. Ez a kommented szerintem tokfolosleges volt. Az ilyennek ugyis mindegy... Ha mar itt tartunk: valahol kulon ossze kellene gyujteni es kozze kellene tenni azokat a hozzaszolasokat, amiket kimoderalsz. Szerintem az is sokatmondo volna...
Nagyon keveset moderálok, nem sok volt eddig. De majd gyűjtöm, ha lesz. Egyelőre nyugis szalon ez itt.
Majd ha a volt-homárosok ide találnak, lesz itt nemulass!
Árpád,

ha úgyse írsz a Hírlapba
(amit könyörgöm ki fog olvasni? áááá),

írjál már léci egy kimerítően alapos postot a holland fickóról,

akit állatvédő lőtt le,
és ilyen későn meg se kísérlem leírni a nevét.

Megigérted!
Hát, ez a döntés is azt jelzi, hogy a hírlap új vezetésének fogalma sincs, hogy merre menjen a lap. Árpád! Ha már épp gépnél vagy, lehet néhány nem idevágó kérdésem? Konkrétan az Indexről.
Egyébként meg nyugi Árpi, a Magyar Narinál biztos van egy puha bársonyszék para-kovácsnak, érte ne aggódj.
kovvacs: Meglesz, meglesz a Fortuyn-CV. De nem hétvégén, az mindenkinek szól.

szbogy: Lehet. Amíg nem a hétszünyű Üzleti Titkokat feszegeted.
Az egyik az volna, hogy nálatok a publicisztika rovatnak van szerksztője? Mrt az impresszumban nem találtam. Viszont egyre gyakrabban találkozom olyan írásokkal, amik nem is értem, hogy kerülnek ki. Az Indexnek azért elég jó hagyományai vannak ezen a téren, ehhez képest a jegyzetek egy része nettó hülyeség (igen, néha a tieid is:), de még nagyobb baj, hogy úgy vannak megírva, mintha egy szabadnapos FVM-osztályvezető követte volna el őket.
A publikat az ügyeletes szerkesztő, illetve elvileg UP nézi át. Igaz, nagyon ritka, hogy bármit visszadobnának.
Hát ez elég baj. A másik, hogy az Index körül alakuló blogszférának mi az értelme? Én print marketinggel foglalkozom elsősorban, de akkor is feltűnő, hogy például a te írásaid itt reklámmentes felületeken (najó, Strabag van:) jelennek meg ahelyett, hogy az Indexen pörgetnék a bannereket. Plusz a címlapról is kiviszik az embereket az indexről.
szbogy: Igen, egyelőre a blogfelületek nincsenek eladva, de indulgat. A cc-n pl már van néha banner. Ami meg ezt a blogot illeti, ez egy személyesebb hangvételű dolog, ezek az írások az indexen furán mutatnának. Pl egy ilyen náciufós töprengés.
Na jó, akkor már csak az a kérdésem, hogy a Subbával mit akar az Index?

Csak azért kérdezem, mert ugye szponzort oda… hát én nem vállalnám ezt a megbízást, de lehet, hogy konzervatív az ügyfélköröm. Ráadásul az eredeti hírlevélhez képest halvány, véleménynek gyenge… mi volna ez?
Azt én nem tudom, mit akar, azt a lapvezetés tudja, ha tudja, és különben is niylván titok.

Nem feltétlenül csak "eladható" felületek kellenek. Ugye amikor a Danone lök egy forintot a rákos gyerekeknek, az is ráfizetés, de tett egy gesztust egy csoportnak.
Ha mar epp a permanens fogado- (vagy most inkabb: osztalyfonoki) oranal tartunk, TWA bacsi, azt is tessek megmondani, hogy mi az, hogy ugyeletes szerkeszto? Az impresszumon belul azok kik? Csak UP es a ket foszerk-helyettes vagy a rovatvezetok is szoknak lenni?
Még esetleg tőlem is egy; a nyomtatott sajtóhoz képest elég kevés nálatok a külsős vélemény.

Ennek valamiféle fejlesztését nem tervezitek?

Szívesen látnék valami olyan arénát, mint pl. az MH-vélemény volt az Elkúrtuk-gate körül, bár nem tudom, neten ez mennyire emészthető...
Na jó de ez hova gesztus? A félanalfabéta maszturbátoroknak? Az érdekes kísérlet volna, hogy "Matula goes big", de ez sajnos sehol sincs attól. A radikalizmusát megette az, hogy kijött a fél-illegálból, ami meg helyette lett, az… hát, diákújságírás, 12 egy tucat. A virtus.hu-n elmegy, de az indexhez méltatlan. Bár biztos jelentős forgalmat generálnak Kelemen Anna ondós csöcsei, csak rosszul mutat egy újság címlapján..
Dick: a főszerk-helyettesek az ügyeletes szerkesztők, heti rotációban működnek. Vezető anyagról döntenek, témákat osztanak, kész cikkeket megnézik, szerkesztik, beosztást csinálnak, ilyesmi. Rovvezek a rovatjukat istápolják.

Nagyapó: eleve a vélemény kevés nálunk. A napisajtóhoz képest. Külsős meg akkor van, ha beesik Tölgyessy, h írta ezt a dolgot, és akkor most izé. Nem tudok ilyen fejlesztésről, de jelöltekről se nagyon. Ilyen bloggerek meg effélék szoktak küldeni anyagokat, de többnyire szarok.

szbogy: Az indexblogokat szerintem is sürgősen le kell pattintani az indexcímlapról a cikkek közül, mert egyrészt idétlen pinázásba hajszolják a bloggereket, másrészt nem férnek el. Viszont nyilván nem fogok beszállni az index(-aura) efféle ekézésébe, nem az én dolgom. De Szíjjártó Pétert idézve: megértjük a zemberek felháborodását.
TWÁ: Szíjjártó Pétert idézve: megértjük a zemberek felháborodását.
:))))
Az is 1 nonszensz, hogy Tóta W. moderál! Modor nélkül:-D Valamit elért. Ő az élet császára.
Primera: Tótyának van modora, csak kicsit más mint az átlag, szélsőséges.

Bár mostanában, kissé hiányzik tőle a vulgáris beszéd, a polgárpukkasztás, mintha beszédében egyfajta tudatos disztingválás lenne érezhető [csaknem mitnya jancsi "per" miatt?].

De, ezt egy vallási, nácizos, buzizos témával elő kéne/lehetne csalogatni belőle:-]
Azt értem, hogy az MH kiszórja az inkább balos, vagy liberális szerzőit de ezek tényleg ismert húzónevek. Kikre akarja őket kicserélni? Erről nincs valami hír?[Hamár megy itt ez a kérdésreválaszlós, engem az érdekelne UP nem csinál hasonló blogot? Akár?!]
>de majd írok egy "Tomcat és én" postot, mert valahogy ezt a témát mindenki szereti egészen György Péterig.

ez igazan jo otlet;)
pl: irhatnatok a roma kerdesrol mindketten. ket hasab, es egymas melle tenni. ugyanazokrol a kerdesekrol irjatok nagyjabol ugyanannyit.
odalenne a baratsag?
;)

nekem azert erdekes a tema, mert nagyon mas a velemenyetek megis mintha tudnatok egymassal beszelni. ami igen ritka manapsag Mo-n.
Illetlenség, de nem olvastam végig az összes kommentet, csak annyit tennék hozzá, hogy személy szerint sajnálom ami a Magyar Hírlappal történik. Nem rajongok Tóta W. Árpádért, pl. amit legutóbb itt az iszlámról leművelt, az megrendítően szomorú, de ezzel együtt, nem véletlenül vagyunk itt ezen a blogon. És a MH-ban pont az volt a jó, hogy nem Tóta lapja volt, de írhatott bele, sok más mellett. Hihetetlen, de nem tudok jóérzéssel újságot venni. Veszek, veszek, de hát... A Narancs előttem teljesen le, értitek, Mihancsik Zsófia??!!??? HVG langyos, Heti Válasz nemán(bár 100-ból van benn kb. 2 jó cikk), Népszabiban botrány a véleményrovat és a általában véve a szerkesztés elfogultsága, Magyar Nemzet és társaik egy perc néma csend, Népszava dettó. Mégis, ma reggel is veszek a vonatra egy Népszabit, MH-t, a Narancsot viszem, és hányok végig. Lehet hogy belőlem kevés van, de egy kiba lap nincs amit kézbe lehetne venni?? (Az Indexnek meg nem tudom megbocsátani ezt a bulvárosodási tendenciát, akkor se, csak azércse. Meg eleve nehéz kézbe venni.)
Nem kell ezen meglepődni. Én már papír formában semmilyen újságot nem veszek meg vagy 2 éve, mert nem ér annyit, mint a nyersanyag (a papír). Erre való az internet. Ne vegyetek újságot!
Komolyan mondom, két éve nem veszek semmit, de semmiről sem maradtam le, az internetnek klöszönhetően.

Ennyi.
Primera, higgadj le és nyisd ki a szemed. Az Index blogjai közül Tótáé magasan a legtöbbet kommentezett, ez pedig nyilván arányban van az olvasottságával. Neki nem a szereteted kell, hanem az hogy olvasd bazze :D.
Egyébként nem csak az elfogultság meg a hihetetlen színvonaltalanság, hanem a hírhiány is. Túlzásokkal fogok élni: Nyáron pl. felvetődött a nagyvilágban egy, a Közel-Keletről kiinduló harmadik világháború lehetősége. Hazajöttem és nézegettem, hallgatgattam a magyar sajtót, és basszus, mintha nem is történt volna semmi. Ha az emberke nem beszél vmi nyelvet, egyszerűen elszakad a világtól. Totál röhej, de egyszerűen mintha nem tudna átszűrődni a külvilág. A Magyar Hírlap pl. írt ezt-azt, de össze sem hasonlítható a cikkek mélysége (nem színvonalban, hanem információtartalomban) a CNN-nel vagy a BBC-vel. És pl. a CNN nem az objektív tudományosság temploma. Ha erre valaki a pénzzel jön, komolyan mondom, kést rántok, ahhoz, hogy valaki legalább átnézze a világsajtót és azt közölje magyarul, gyakorlatilag nem kell pénz, mondjuk egy kiküldött tudósítóhoz képest.
>Meg eleve nehéz kézbe venni.

szokj ra, hogy kepernyorol olvasol. PDA, vagy laptop, es viheted magaddal.
esetleg egy ilyen osszehajtogathato laptopra:
youtube.com/watch?v=oPl9c198KHY

a papir ujsagok meg fagyilkosok! ;)
>Ha erre valaki a pénzzel jön, komolyan mondom, kést rántok, ahhoz, hogy valaki legalább átnézze a világsajtót és azt közölje magyarul, gyakorlatilag nem kell pénz

es mit csinalsz a kessel? ;)

meg kell venni a hirt, ami penz, es le kell forditani. a legjobban azt utalom a magyar nyelvu sajtoban, hogy a forditoknak a legtobb esetben fogalmuk sincs arrola temakorrol, amirol a cikk szol, neha azon kell agyalni mit is lehetett az eredeti angol.

egy ujsagiro csak akkor kepes elvezheto dolgot alkotni, ha ert ahhoz amirol ir. nezd meg a CNN stablistajat kbasz hosszu. minden temakorbol van megfelelo szamu tudosito.
ha tajekozott akarsz lenni, akkor felejsd el a magyar nyelvet, de meg a franciat/nemetet is.

One language rule them all.;)
Igen, igazad, van a tájékozottsággal kapcsolatban, de engem ez zavar. Kívülálló vagyok, hogy úgy mondjam "az olvasó", nem tudom min múlik ez, hogy működik, de azért annyi pénz azért van(látszik, látszani vélődik, ijj) a médiában, hogy egy ilyen kívülálló számára teljesen érthetetlen, hogy (kis túlzással) mindenhol Tálas Péter a szakértő. Nehéz elhinni, hogy a 10 milliárdos reklámpiacból nem jut elég arra, hogy egy 1.0-ás olvasó nagyjából képben tudjon maradni (bármit is jelentsen ez) a nagyvilágban/ról. Aljas sejtésem inkább a médiatulajdonosi réteg személyes kvalitásait kérdőjelezi meg. (Nyakatekertséggel leplezem a demagógiát, ez meg az én hibám ;-) )

A kést előrántom, és, öö, hát, öö, na mindegy, nagyon félemeletes tudok lenni, mint egy belvárosi lakás.
az a baj a magyar újságokkal és újságírókkal, hogy egy darabig tudnak elfogulatlanok lenni, netán még a kormányt is szidják a hülyeségek miatt, de amint választásra vagy bármilyen (sors)döntő momentumra kerül a sor a politikában, azonnal és egyértelműen a komonisták mögé soroznak be, kampánykompatibilisen, agyatlanul. ki érti ezt? ott a pénz, vagy mi? vagy egzisztenciális félelmük támad, esetleg fenyegetések alapján jogosan? egészen érthetetlen.
sajnos a magyar hírlapról nem tudok mit mondani, már egészen régen kiírták magukat a spektrumomból, olyan helynek tartom, amit épeszű, a komonizmus csapásaira még emlékező, szabadságszerető újságíró messzire elkerül, vala mint a népszabadságot.
viszont egészen extrém jelenség manapság a napi világgazdaság. nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy ha van lap, ahol gyurcsány előzetesen konzultált a szerkesztőkkel, hogy hogyan kell lenyomni a nokedlit a nép torkán, hát akkor az kétségkívül a világgazdaság. gyurcsány blog, népszabadság, magyar hírlap idézetek, átvett cikkek, gyurcsányi vokabulár (dübörög, robog, csúcson van stb.), katasztrófa. lassan arra sem jó, hogy a gazdaságról tájékozódjunk, mert ki tudja, mikor milyen adatot hamisítanak meg. (képzelem azokat a vállalkozókat, akik az 5 éves adócsökkentési tervre bazíroztak, oszt most fizethetik az elvárt, külön- és szolidarítási adókat, járulékokat, hacsak nincsenek dübörgő fejlesztéseik...)
esküszöm, sajnálom az újságírókat ánblok, hogy ilyen mélyen kell a szarban turkálniuk. de azért csak hajrá, árpád, ha már ez a mániád... ;-)
ja, meg még az a baj, hogy iszonyatosan hibásan írnak. nincs ott egy ember pl. az indexnél, akinek lenne annyi agya, hogy átolvassa legalább egyszer, amit írt, és kijavítsa benne a hülyeségeket?
csak rákattintottam az első cikkre, ez itt a harmadik mondat:
"A karácsonyi szezonban átlagos havi költéseinknél 20 százalékkal többet a hagyunk kasszáknál, és ennek nagy részét hitelekből fedezzük."
és akkor arról már nem is beszélek, hogy összetett mondat közben - valahol félúton - elfelejtik, hogyan kezdték, és egy egészen más irányban folytatják, minekutána ötször kell nekifutni a szövegnek, hogy a környezetéből nagy nehezen rájöjjünk, mi a túrót akar mondani a nagyon művelt tollnok, a két alany közül melyik játszik, és vajon mi lehetett az állítmány.
ezen a téren is lehetne ám erősíteni...
Ezen a Sesztákos dicséreten elgondolkodtam. Számomra aki a Demokratába azokban az időkben írkált, amikor a hátlapja tele volt a hitlerájt, Szálasit dicsőítő könyvreklámokkal, a belseje meg zsidózással, cigányozással, az kiírta magát a normális emberek/újságírók közül. Így soha nem gondolokoztam el az itt megjelent írások minőségén. Lehet, hogy rosszul tettem? Árpád, tényleg érdekelne a véleményed, hol szabad és hol nem szabad megszólalni egy újságírónak.
Gazsó jóirányba megy a másik három sunyi libsi pedig remélem oda ahova én remélem és gondolom.
Ja és az évtized vicce, hogy az index.hu egy mérvadó újság(vagy portál vagy amit akartok). Ha az index egy vagány punkos cucc lenne a peremen, akkor még örülnék is, hogy van ilyen, de az origo, és az egyéb, sajnálatosan nem létező internetes sajtóorgánumok naggyá teszik.

a libsiző és co. meg menjenek a helyükre, a hajó aljába, tőkesúlynak biztos jók.
Danni,

csak szólok, a 'bibsi'-t véletlenül kihagyta, hozzászólása alapján abba a körbe tartozhat, amelyik a kettőt általában együtt használja.
wes_montgomery:

"nehéz elhinni, hogy a 10 milliárdos reklámpiacból nem jut elég arra, hogy egy 1.0-ás olvasó nagyjából képben tudjon maradni (bármit is jelentsen ez) a nagyvilágban/ról."

A helyzet a következő: "A kivülálló számára lazának és érdekesnek tűnő munka igen sokszor önpusztító munkakötrülményeket takar. Másrészt amennyire kívánatos álomfoglalkozásnak tűnik az újságírás a pályaválasztóknak, annyira hullámzó a presztízse a lakosság körében. A szerkesztőségekben pedig éles árok húzódik a státuszban lévők és a külsős páriák között. A fizetéseket az Axel Springernél (illetve az Axel Springer által birtokolt lapoknál) kollektív szerződés szabályozza, sok helyen viszont egyedi alkuk. A flekkdíjak általában 1000-3000 FT körül mozognak. (1997-es helyzet)

további info: Bárány Anzelm: Volt egyszer egy sajtószabadság (Média és politika 1987-1997) In Janus-arcú rendszerváltozás szerk. Schmidt Mária és Tóth Gy. László, Kairosz Kiadó, 1998
Ja, és most jut eszembe: a privatizáció során szerződésekben kötötték ki, hogy nem lehetnek személycserék a szerkesztőségekben. Magyarul mindenütt maradt a régi, jól bevált "bizalmi" dilettáns komcsi banda. Ezektől, illetve a szárnyaik alól felnövőktől - őszintén - mi mást is lehetne várni?!
Vox! Pont ahogy írtad az utolsó kettőben. Van néhány futtatott, körön belüli újságíró haver, aki azt csinál és úgy, ahogy akarja. Ezek gyakorlatilag nem tudnak megbukni. Aztán van egy csomó másik, aki szar körülmények között, néha hónapokig fizetés nélkül csinálja. Szombathyt, R.Székelyt nem tudom sajnálni, ott maradnan ők a kondér mellett. Az MH-n pedig nincs mit sajnálni, én pl. mostanában kezdem olvasni megint.
Normális helyeken ugye nem lenne olyan fontos, hogy bal vagy jobb, írhatnál mindenhova. A Kreatívba viszont írj továbbra is, ráfér a bagázsra. Ott mindegy, hogy kimerre, mert senki se sehova.
Kicsi Én

pont azért lehet sajnálni az MH-t, mert elég sokan most nemrég kezdtük olvasni megint.

Világosíts fel kérlek. Én úgy értettem, hogy mostanában lett mérsékeltebb a lap, ha az említettek elmennek, gondolom marad vagy javul ez a tendencia.
Netudki:

Mit gondolsz te "normális" helynek?

Gondolom azt, ahol a cikk minőségét, és nem a politikai seggnyalást értékelik.

Innen nézve Magyarországnak tényleg van mit fejlődnie. Főleg, ha a betokosodott komcsi III/III - asokat végre kipenderítik a főbb politikai és megyei (regionális) napilapok éléről.
Tudom, hogy hiú ábránd, de hát reménykedek.
Nekem egy lap ne mérsékelt legyen, hanem szabad, legalább viszonylag. Ezen túl pedig minőségi, esetleg.

A mostani tendencia nem teljesen erre mutat, de majd meglátjuk.

(Amúgy a politikai irányultság megítélésében Einstein segít leginkább. Van, akinek a MH egy csúnya jobbos lap volt már eddig is (Drágaminiszterelnökúr Népszavaolvasó), egy hardcore jobbosnak, akinek a Nemzet is túl puha, pedig eddig is ballib szemét volt.

A normálisan gondolkodók meg értékelték, hogy Stumpf és Tóta egy oldalon jelenik meg, és a seggnyalás (kivéve bizonyos széles seggeket) helyett valami vitaféle is kialakul markáns véleményekkel.

De aki ide jár erre a blogra, az valószínűleg szintén értékeli az ilyesmit, vagy eleve hányni jár ide :))
Háát elvtársurak itt arról van szó,hogy a Széles 'benyúlt',mert tavaly 100millió volt a vesztesaég,idén 60millió lesz.Azt gondolja - fantazmagóriám szerint - ha átviszi a lapot jobbosba,akkor nő a példányszám.Ez lehetséges,mert az MN jobbról nézve kezd k.rva unalmas lenni,így meg a napilap palettán lesz két jobbos és két balos lap.Széles,ha nem is újságíró,azért még nem hülye.
A mérsékeltet arra értettem, hogy régebben jobban hajazott a Népszavára, ehhez képest lett mérsékeltebb, sőt. A mostani trend nekem megfelelő, de ezt már valahol leírtam. Nincs ellenemre egy nemzeti-liberális megújulás. Ráadásul több lapot is olvasunk + net, így legfeljebb hozzátesz a véleményemhez és nem az abszolút igazságot keresem benne. Tóta W.-t is olvasom pedig néha ír olyanokat, hogy legszivesebben keresnék egy szamárállkapcsot. :)) Van mikor egyetértek és van mikor nagyon nem.
Mióta az Ikarus ember átvette a lapot, azóta lehetett tudni,hogy csak idő kérdése mikor csap bele a lecsóba és fröccsenti szét a Magyar Hírlap sokszínű és minőségi szerzőgárdáját!Nem volt túl sok türelme!Tipikus újkapitalista tempó!
vale72:

A Magyar Hírlappal kapcsolatban alkalmazott "sokszínű és minőségi szerzőgárda" kifejezésed legfeljebb irónikusan értelmezhető. Hasonlítsd össze bármilyen nyugati lappal, és meglátod.

+még amit fentebbiekben írtam.
György Péter egy segg!
Ja,két jobbos,két balos napilap!Folyik a kiegyenlítősdi!Szépen lassan abba lehet hagyni a rinyát a brutális baloldali média túlsúlyról!!!
gergely:
valóban logikusnak tűnik a lépés innen nézve. az én szempontomból viszont annyit mondhatok: basszák meg. én és a hozzám hasonló olvasók szívják meg az egészet..Népszava, Népszabadság, Magyar Nemzet? melyiket szeressem? naugye..
Kedves Béla!

Reméljük, hogy új lakása tágasabb és a kilátás is szép!
Hát a három közül akkor már inkább a Népszabó a legkevésbé pártlap. (Jobbosoknak: csak ügyesen álcázzák, de néha a nagy álcázásban túllőnek a célon:))

vale72:hát persze,hogy kapitalista tempo,de nem új.A két szép szemedért nem fog évente 60-100 milliót kidobni az ablakon.Amúgy én nem rinyázok.

str.:kövesd az én példámat:főként a neten olvasok.
Hiu abrand de nekem az economist a merce.
barmilyen problema van, amiben nincs nagy konszenzus nekiall es keres 2-20 hozzaertot, akik kepesek vilagosan fogalmazni, es _profi_ ujsagiroi/szerkesztoi munkaval mindenkibol kihozzak a legjobbat. az ember kepbe kerul _minden_ lenyeges lehetosegrol. utana kepes donteni.
itt meg meg az index se vallalja fel, hogy egy oldalon legyen egy letisztult jobbos, es egy balos velemeny. raadasul az ujsagiroi szakma is falaz az olyan alszakertoknek, akiknek (mar?) nincs ertelmes gondolatuk, csak az erzelmeiket adjak el szakertelemkent.
pl: Keri a Heti hetesben, vagy Fritz az MN-ben.
vale! "Szépen lassan abba lehet hagyni a rinyát a brutális baloldali média túlsúlyról!!!" Ajjaj, hol van az még barátom, nagyon nagyon messze. Amúgy meg nem is nagyon értem a nagy rinyát, a jobbosoknak megvannak már a saját orgánumaik, persze még most is jóval kevesebb. Pláne vidéken gáz a helyzet, ott a megyei lapoknál ülnek a régi jó káderek.
Aha, és a vidékiek legolvasottabb napilapja, a Szabad Föld is igen erősen balos :)))
A Szabad Föld nem hetilap?
> Kisfaludy 2006.11.25. 08:18:37

Mo alkotmanyos jogallam. ahol gondolkodas szabadsag van, es az artatlansag velelme. nem mondott bibsit, nem _szabad_ belekepzelni.
majd ha mond az mas helyzet lesz. addig megilleti (ot is) az artatlansag velelme.;)
>Aha, és a vidékiek legolvasottabb napilapja, a Szabad Föld is igen erősen balos :)))

az olvasottsaga elenyeszo a volt MSZMP-s megyei lapokehoz kepest.
na azokban vannak jokis kadar rendszerben megszokott ujsagiroi modszerek.
Helló! Mivel Tóta W. kolléga megemlített, meg én is írok a Hírlapba, jól idekörmölöm a véleményemet.

Két hete írtam egy tárcát oda, amiben néhány helyen odapörköltem Tóta mesternek, ha már egyszer Vélemény és vita a rovat címe, gondoltam, elkezdhetnénk tényleg vitatkozni, üzengetni egymásnak hétről-hétre. Egy idő után még akár hírértéke is lett volna a sorozatnak, mi meg azt hiszem inspiráltuk volna egymást, szóval egy kialakuló vita hosszú távon is biztosította volna az írások minőségét.

Csakhogy: fölhívott a publirovat vezetője, hogy biztosan akarom-e, hogy a Tóta-fricskák is benne legyenek. Nem hittem a fülemnek. Addig ugyanis soha nem szóltak bele, mit írok. Mondtam, hogy "hát tudod, vita, miért baj az....". Kiderült, hogy a rovatvezetőnek igaza van: úgy tűnhetne föl, hogy beszálltam a "fúrjuk ki a nem jobbosokat" játékba. Úgyhogy végül átírtam a tárcát. Nem is lett olyan jó.

Én sem értem a Hírlap vezetését, habár nyilván nem kell nekem mindent értenem. Szerintem nem hiányzott más ennek a lapnak, mint egy kiadós reklámkampány arról, hogy nálunk objektív híreket, frankó hírhátteret kapsz, meg véleményeket minden oldalról, igazi vitát, ráadásul mi vagyunk a legtrendibben csomagolt napilap. Merthogy idáig ez volt a hírlap, csak épp a kutya se tudta róla.
Most viszont, hogy te is elhúzod onnan a beled, Árpád barátom, nem nagyon látom, mi lenne az én szerepem. Nullához konvergál az izgalom-faktor.

A nagy hőzöngést ugyanakkor (mint például amit TGM produkált) nem értem. Hogy fujjfujj jobbos média nyomulása. Mert itt egyszerűen arról van szó, hogy van egy gazdag ember, az vett egy lapot, innentől kezdve az tetszik-nem tetszik, az övé. Ezen nincs mit kritizálni. Főleg nem a Népszavában, egy mesterségesen lélegeztetett ócska pártlapban. (Persze ott gazdag ember rossz ember, igaz, csak akkor, ha jobboldali.)

R. Székely kirúgását még értettem is egyébként. Nem azért, mintha nem lenne jó tollú, de bravúros tollászkodása közben olyan sűrűn hullottak pártpihék, gyűlölet- és paranoia-morzsák a papírra, hogy látszott, bizony a Népszavában van neki a helye. Oda sem árt egyébként egy jótollú pártmunkás.
Ha R.Székely marad, úgy Bayer Zsoltot is szerződtetni kellett volna a számomra egyégként nagyon rokonszenves koncepció megvalósulásához. Bayer meg foglalt, ugye.

Tehát R. Székely kirúgása még egyáltalán nem volt ellentétben a sokszínű Hírlap koncepcióval.
A mostani távozások már igen.

Na mindegy, ha vitatkozni akarok, majd írok erre a blogra.

Üdv.

Stumpf András
Tényleg Árpád, újságírói-szakmai etika, korrektség, mit gondolsz erről stb.? A méltatlan hozzászólókat kimoderálod ez rendben van, sajnálkozol a sajtó romlásán, ez is rendben van..
Három-négy évvel ezelőtt szívesen olvastam a cikkeid az indexen, mondjuk nem értettem egyet mindegyikkel.. pár napja megtaláltam ezt a blogot, katolikus egyház an bloc, iszlám dettó, motorosok, tuctuc zene hallgatók..
Akármilyen a lap, neked sem és senkinek sem jó, ha a publicitásod szűkül.
Vagy rosszul látom és nincs összefüggés, ilyen ága a történetnek?
Üdv András! Túl azon, hogy Széles valóban azt csinál a lapjával amit akar, ezek szerint valóban konz-lib irányultság felé megy?
Vajon miért radíroztad ki a Myegyesi Gusztáv kirúgásáról szóló kommentemet, Árpi? Mibe léptem bele? Némi magyarázatot, ha lehetne... Persze csak okulásul.
András, szerinted az ominózus olvasói ombudsmanos ügy óta milyen illúziói lehetnek az emberek a MH függetlenségével kapcsolatban? Hihető ezek után, hogy a lap valaha objektív módon lesz képes kezelni bármilyen ügyet, amiről Szélesnek határozott véleménye van...? Szerintem az elmúlt hetek kirúgásai ill. felmondásai pont abba az irányba mutatnak, hogy a Magyar Hírlapból lassan Széles Gábor véleményrovata lett/lesz...
valoban az a legnagyobb problema ebben az orszagban hogy a tota w meg a parakovacs nem ir tobbet a magyar hirlapba... jaj jaj jaj, ettol zengjen az egesz magyar internet... ez tenyleg komoly es nagy problema... az hogy kozben naponta mas emberek szazai veszitik el az allasaikat, es ok valoban az egzisztencialis osszeomlas fele veszik az utat, az igazabol nem erdekes, csak ennek a par kis voros ujsagirocskanak a sorsa... ezeket mindig jol megfizeti a part, sose lesznek megelhetesi gondjaik.
A Magyar Nemzet(t) című kiadvány azért lassan megvalósítja az objektív újságírás eszményét, hiszen itt jelent meg Bayer olaszliszkás uszítása, Pilhál mester szösszenete a VB döntőről, miszerint hajrá olaszok, mert vesszen Trianon ( az milyen volt már?!), de kérnek cikket Thürmer Gyulától is. Ennél Szélesebb (muhaha) palettával nem lehet újságírni...
kár, hogy az történik a Hírlappal, ami. azért egyelőre még venni fogom, de nem nagyon bízom benne, hogy sikeres lesz ez így. jó volt pedig jobbos és balos meg semilyensemolyan publicisztikákat/véleményeket is olvasni egy lapban, nehezen hiszem el, hogy egy simán jobbos/"közepetjobbról" újság tartani tudná a színvonalat. kíváncsi vagyok milyen jobbos újságírókat fognak most odadeszantolni

egy Stumpf-W heti fordulós vita tényleg jó lett volna
Hattory Hanzo,

dehogynem lehet. Ugró Miklós mint a Magyer Nemzet (vezető?) újságírója egyben a Pannon Front szerzője. Érdekes írások és szerzők körében mozog Ugró, szentigaz. Szálasi újraértékelése, Szálasi itt, Hitler ott...

De Lovas se sokkal jobb, brüsszeli tudósítőó, és a kuruc.info-n publikál rendszeresen. Ott most ütöttek két legyet egy csapásra: egy írásban tudják utálni a négert meg a zsidót, a tragikus, UEFA-meccs utáni rendőri fellépés és halál okán.
edebácsi: biztos, hogy én nem radíroztam ki, ez vmi újabb paranormál dolog! megyesi, ha jól tudom, magától távozott. momentán nem tudom, ki marad.

András: hát úgy látszik, itt kell vitáznunk. a limuzinpüspököket észleltem, a rovveznek igaza volt, ez most tényleg szarul jött volna ki. (egyébként nekem se szóltak egyszer se, hogy ezt meg ezt ne írjam, pont ez volt a lényeg, hogy leadhattam egyszer egy puskatusos rendpárti publit, legközelebb meg egy reformista himnuszt, és elfért.)

Pascal: ezt így nem értem, elaborate pls.
Lovas nem publikál a kutykuruttyinfón, hanem az ő írásai afféle vadjobbos creative commons szerint kitehetők akárhova, ahol van elég árpádsáv.
>egy Stumpf-W heti fordulós vita tényleg jó lett volna

csak rajtuk mulik, hogy megcsinaljak-e mashol.
pl. itt;)
Árpád: A cikked gyorsan készült az esemény után rögtön, ilyesmi esetleg megér egypár átaludt éjszakát, leülepedést. Egyrészt a fenti "engem az egész nem annyira érdekel, majd publikálok az indexen, csak a MHt sajnálom" stb. bár igazság lehet benne, nekem nem cseng egész őszintén. Javíts ki ha rosszul látnám: neked rosszul esett, és sajnálod (nem a pénzt) de az elmaradtó láthatóságot. Másrészt itt a blogon rengeteg kommentet, visszajelzést, beszólást kaptál, amely túlzást, általánosítást, alapnélküliséget, felületességet, sőt uszítást reklamál. Ezekre következetesen nem reagáltál, pedig talán nem lett volna méltatlan (ott, a konkrét esetben). A szélesésapolitikamostmármindenbebeleszól
holasajtószabadság mellet lehet egyfajta magambanézés: - korrekt voltam-e minden esetben, kaphattam volna hasonló jelzéseket egy MH cikk után?
R Székely pártmunkás a Stumpf szerint. Van ennek hírértéke?
Bazki, de tényleg! Ki dolgozott kormányközel?
És pl. a MN-tel nem az a baj, hogy jobbos,
hanem hogy szar. Dől a harag és frusztráció belőle. Ennek kell egy versenytárs? Nem nagyon értem.
Pascal: fentebb már voltak találgatások az Hílap, az Index és akár a blog olvasottságáról. A Hírlap nekem nem a publikum miatt számított, főleg mert talán velük a legnagyobb az Index közös halmaza. Print lapba írni kicsit más, tovább tart, húzni kell, hogy beférjen, ez jót tesz az embernek, ha addig ahhoz szokott, hogy sose lesz túl hosszú.

Általánosítások: gondolom, senki nem várja, hogy egy cinikus Allah-bejegyzéshez mellékeljek egy ezer oldalas tanulmányt az iszlám történetéről Mohamedtől bin Ladenig; de az iszlám világ radikalizálódása egyébként közismert. A motorosknál is volt egy pár rider, aki tudta, hogy nem róla szól, hanem a segg módra viselkedő kollégáiról.

Különben: igen, korrekt voltam, miazhogy nagyonis. A hírlapos cikkekben (sem) írtam olyasmit, amit nem gondoltam volna úgy. Mellesleg nem azzal szűnt meg az együttműködés, hogy Tóta úr, maga egy szoci pártkatona, hanem azzal a mondvacsinált faszsággal, hogy "mér ír máshova is he".
"R Székely pártmunkás a Stumpf szerint."

Gondolom, úgy érti, hogy elfogult, nem úgy, hogy a Köztársaság tér utal neki.
Árpád, az index, a blog, és a MH olvasottságában nincs köztünk vita. Mégis sajnálod, én is sajnálom, nem akarlak győzködni.

Én nem vitatom, hogy azt írod amit gondolsz. Nekem a korrektség az igaz dolgot jelent összekapcsolva jobbítási szándékkal. Pl. ha én azt mondom "büdös cigány" lehet 100%ig igaz de nem korrekt, mivel nem javítok, hanem bélyegzek és elidegenítek. A cinikus (gonzo) stílus (javíts ha szakmailag valami hülyeséget mondtam) egyik igazi nehézsége -és ezért élvezem aki jól műveli - hogy könnyű a mércét elnézi, a jó cinizmus csak egyetlen hajszál az összevissza fikázódástól (a katolikus, motoros, iszlám, stb. általánosításra vonatkozó észrevételek lehetnek nem igazak, de ott lehet és nem méltatlan rájuk reagálni).

A "Tóta úr, maga egy szoci pártkatona"
is lehet ugyanolyan álságos mint a "mér ír máshova" de vajon mit gondolt Gazsó belül a fejébe őszintén?
Nekem meg a korektség azt jelenti, hogy azt írom le, amit gondolok, még akkor is, ha az indulatos, és nem tudományos igényű. Ld még: "foglalod a kurvanyádat / de nem ánm a mi hazánkat". Ez egyben azt is jelenti, hogy midnenféle pártvezér és pártszimpatizáns érdekeire és érzékenységére ívben szarok.

Még egyszer: ha a Hírlap vezetése azt az üzenetet továbbítja, hogy Tóta úr, a cikkei szerintünk ócskák, összecsapottak és vonalasan kormánypártiak, és ezért a jövő héttől Kocsis L. Mihállyal helyetetsítjük - azzal semmi gond. De itt totális politikai tisztogatás történt, ami nyilvánvaóan azzal jár, hogy a lap elveszti eddigi nyitottságát.

Olyan lap viszont már van, undorodik is tőle minden értelmes ember.
Kicsi Én:

De, hetilap a SZF. Elnézést, elírtam.
Furmint

Lehet, hogy RSZJ és Bayer kb. egy (nemlétező, de azért jelenvaló, haha) politikai paletta két végéről egymásnak megfeleltethetőek, de stílusban azért nem. :)

Amúgy Bayer is "jó tollú", kérdés hogy aki közelebbről ismeri, az meg tudja-e nékem mondani: valósak az indulatai, vagy játszik. Vagy titok?

üdv, egy veled ritkán egyetértő olvasód :)
" "R Székely pártmunkás a Stumpf szerint."

Gondolom, úgy érti, hogy elfogult, nem úgy, hogy a Köztársaság tér utal neki. "

Stumpf azt írja, hogy hullanak a pártpihék írása közben ezért nem oda való, vagy pedig a Bayer kellene ellensúlynak.
Nekem ez a sok.
Árpád

Andalgo hozzászólását javaslom a később megjelenő gyűjteménybe :)
Árpád, az igazság biztosan nem fekete/fehér. Pl.lehetett Gazsó fejébe belül kb. 50% ban az, hogy "Tóta úr, a cikkei túlzottan kormánypártiak és a tulajdonos érdeke azt kívánja, hogy itten most politikai tisztogatás történjen". További 30%ban az, hogy "ha ezt az 50%ot megpróbálom elmondani neki, azt mondja, ívben szarok". Még 15%ban az, hogy "Tóta úr, a cikkei ócskák és összecsapottak" (te fogalmazásod, ne haragudj). És 5% az, hogy "és ha ezt a 15%ot megpróbálom megbeszélni vele, akkor is azt mondja, hogy ívben szarok".

Persze nem voltam ott, másképp lehetett. Viszont ez a 15%+5% on való elgondolkodás a te fenti cikkedből is hiányzik. Értem én, hogy a 80% nagyobb és igazságtalanabb is, a 15%+5%ért viszont tudsz tenni.

Szóval így magamba nézve, tulképp az általánosításról szóló kommentekre való reagálást hiányolom, nem itt persze, hanem a megfelelő topicban, lehet, hogy a MH esetnek ehhez mégse semmi köze.
Nem az indulatok előjelében különbözik csak a két oldal, hanem - ahogy Tóta írja - nyitottságban. A helyet ahova az MH most törekszik már betölti a MN. Mit tudnak majd írni, ami a MN-ben nincs már benne. Ahogy a Zelei honlapot nézem nem a minőség oldaláról közelítenek.
Tényleg, ha már így felvetettük, Juli néni és Zsolti bácsi párhuzamát.

Úgy várom már azt a végletesen elfogult, szemellenzős (vagy magát annak kiadó) vérbalos újságírót, aki akár csak megközelíti BZS néhány kirohanását, és "aljas, szemét mocsoknak", "hazaáruló gazembernek", "utolsó rohadéknak" (nem pontos idézetek, bocs) nevezi akár a Hauptingeneer-t, akár mondjuk valamelyik jobbikos vérmegye-kisbírót. Egy másfajta médiaegyensúly, ugye.

Vagy a lakájmédiának nincs szüksége erre? Viccen kívül: a verbális erőszak miért inkább a jobboldal sajátja? Tényleg nem értem, ez köll az olvasóknak, vagy csak azt hiszik, hogy ez köll? (Megrög fideszes barátaimnak nagyon nem köll, többször mondták, bár megszokásból azért olvassák a Nemzetet).
Szerintem - ha van egy csöpp eszük - megpróbálják azokat megnyerni, akik

a) eddig megszokásból vették a Nemzetet, de heveny antiperisztaltika mellett

b) Annyira tele volt a tökük a Rossz Hírek Lapjával, hogy inkább Népszabót olvastak. Híreket meg lehet tudni belőle, színvonalas háttércsapatuk van, az Aczél Endre cikkeket neg nem olvasták el, vagy befogták közben az orrukat.

Nekem mindkettőre van példa ismeretségi körben.
Pascal: már mondtam, hogy _szerintem_ jó, szép, okos, logikus cikkek voltak :)
normális szerkesztő ebebn az esetben keres valakit, aki meg tudja írni meggyőzően, hogy de igenis nem kell reform, csak járulékcsökkentés.

az általánosításokra már válaszoltam.
motoros köcsögök esetében eleve a postban, ugye.
AZ a hányinger az egészben,hogy Széles is a szocializmus farvizén evezve szedte meg magát, most meg segget nyal a jobboldalnak.

Azok pedig lehetnének olyan korrektek, hogy kivetik magukból az ilyeneket: Pozsgai, Szűrös, Stumpf, Széles és a többi.

De hát ez volna a csoda. Ami pedigitt nem létezik.
Máshol olvastam egy blokkban, hogy: "A jobb oldal tud mást is"
Most megmutathatja, de a rajt nem sikerült. Tényleg, miért nincs azon az oldalon jó lap? Hol vannak a vicces jobbos ujságírók?
Pataj

momentán szerintem az Ufinál :)
DrBob

Nem tudom, mennnyire seggnyalás. Aki ebben az országban megszedte magát (rendesen), az a) profitált a cuclizmusból b) volt egy akkora ötlete, mint Rubik Ernőnek c) akkora gengszter, hogy még a szocialista zavarmaradványban való halászásra se volt szüksége.

Meg ezek kombinációi.

Attól még el tudom képzelni, hogy Szélesnek valóban jobbos a lelke. Már régtől fogva, akár. Miért ne? Az odlalágon püspöki felmenővel rendelkező, vérjobbos barátom családjának a politikai nézetei az elmúlt 60 évben nem sokat változtak, ettől még dolgozhat a családfő a vörös Budapest polgármesteri hivatalában évtizedek óta...
>Hol vannak a vicces jobbos ujságírók?

fabry? ;)
Anr
Na jó, mondj mégegyet :)
Fábry tényleg vicces, de kéne oda pár udvari bolond is, értitek: aki a jó királyról is mondhat nagyon rosszakat :))
Adjuk el a székházukat vmi "vállalkozónak", így idézőjelekkel. Vagy ha nem megy, akkor az Eiffel-tornyot vashulladéknak, harmadjára is, mivel 3 a magyar igazság.

en.wikipedia.org/wiki/Victor_Lustig
Viccen kívül: a verbális erőszak miért inkább a jobboldal sajátja?


Blogunk szerzője mondjuk konkrétan ellenpélda erre :-)

Amúgy szerintem életkori-szociológiai sajátosság. Az MSZP épp azzal jött vissza, ugye, Mari néni, a szocializmusban milyen jó volt - nem szapulták egymást folyton azok a csúnya politikusok?
NagyaPo

Valóban, a blogtulaj lehet ellenpélda. :)

Egy nagy különbség van, ha káromkodik, az nem a morális megsemmítés szándékával történik. Inkább intellektuális felhanggal.

A szocik ajdebájos-gügyögős reprezentánsaitól és a nagyon halkan, európai értelemben véve csontig benyaló holdudvarosaitól én is sikítófrászt kapok.

Vicces jobboldali újságírót legalább olyan nehéz elképzelni,mint olyan focistát aki képtelen csulázni!
Árpád!
"Zorbánt vagy a Gyurcsányit a kurvaannyába. nekik készül a Népszava meg a Nemzet.meg van egy, amelyik szeret néha gondolkodni, és nem kibukik, ha más véleményt olvas, hanem eltöpreng. erre volt jó eddig az MH."
Azért ez elég meredek gondolat a Népszavának inkább a Magyar Fórum lenne a tükörtengelye. Távol álljon tőlem a Fidesz, de egészen másképp tálal a Magyar Nemzet. Én azokat az újságokat szeretem ahol riportok vannak, amik emberi sorsokat mutatnak be. Ezt két újságban találom meg 1 Népszabi: hétvége melléklet 2. Magyar Nemzet hébe hóba. Viszont a Fábri Péterkéktől, György Péterkéktől (tengelyes tükrözés) Lovasoktól, Csintalanoktól a hideg futkos a hátamon.
Másrészről az újságíró is érdekes állat mert lószarhoz nem ért mégis mindenbe beleüti az orrát.
tanarur

Az a dolga.

Amúgy az, hogy a lószarhoz nem ért, kicsit sommás, nem gondolod?

Humorista legyen vicces, meg bohóc. Ujságíró elég, ha szellemes. Abból meg általában van kevés.
Persze, ha úgy vesszük, jópár újságíró vicces, amikor hülyét csinál magából. Svábyhoz hasonló figura például kevés van :)
Rofa
Maximálisan egyetértenék ha nem lenne az Magyarországon, hogy Gyurikám írjál már egy négyhasábost ezekről a mocskos balosokról/jobbosokról.

így értsd a fentit
Régen 100 újságíróból 90 tanár volt. a mi megyei lapunkál a felépítés most: -újságíró1: könnyűipari mérnök
-újságíró2: marxista egyetem
-újságíró3: agrártudomány
-újságíró4: vegyész

Elképesztően unalmas témáik vannak. És elképesztően kevés könyvet olvastak el ahhoz, hogy intelligens embereknek tartsam őket (figyelem rosszmájúak) ezen a pályán.
Annyira felhígult ez a szakma nézd meg minden hülye divatpicsa újságíró akar lenni, holott fogalma nincs milyen munka az.
Sváby nem újságíró, hanem üzletember, aki újságírónak képzeli magát.

Vagy megvette a Fidesz, múhaha.

Szerintem a mainstreamben dolgozó, viszonylag ismert újságíró ekkorát nem égett még Magyarországon, mint ő. Talán Fridi első pár szólásszabadsága-adása sorolható ide, de más okból (ott a tálalás profi volt, csak tövig be lett nyalva Megyónak.)
Nekem speciel semmi bajom a mérnökből lett újságírókkal. Sokkal rizikósabbak, akiknek Havas, Anettka, vagy éppen Sváby tanítja a szakmát.
Az újságíró dolga a "fecseg a felszín hallgat a mély" történéseknél a mély felszínre hozatala. Magyarán megmutassa hogy ilyen is van emberek ebben a kicsiny országban. Ha a véleményét hozzáfűzni attól hánynom kell, mert nem vagyok rá kíváncsi cikktől függetlenül.
Namármost hány ilyen is van aki ennek a két úgytűnik igennehéz feltételnek megfelel? Egy kezemen meg tudnám számolni :(
tanarur

igaza van, tanár úr, de tényleg.

(A fő baj, gondolom, nem a mérnökséggel van, hanem a kevés elolvasott könyvvel).

Innen az indexről (tán fura), de a Zsadon írásait szeretem a legjobban. Van stílusa, utánanéz a dolgoknak, és valami szimpatikus humánum van az egész dologban, amit csinál.
Na, na. Azért véleményt fűzni jegyzet vagy glossza témában megengedett, sőt kötelező. Úgy-e, vagy nem úgy?

1-2 nevet mondhjatnál az egy kezedről, hátha eddig nem figyelmtem rájuk.

Igen ott belefér a vélemény hiszen mégiscsak arról szól.
Bocsánatot kérek hazudtam.
Mondok csakmár nem élnek.

Tiszai Lajos, Körmendi Lajos (József Attila díjas), Igriczi Zsigmond.

Szubjektív véleményem : színes anyagokat írtak emberekről, emberközeli élményekről.
egyfelé voltak elkötelezettek: az emberek felé.
Sajnos kevesen "fűzik hozzá" a véleményüket. Divatosab a "beleszövés".
Hogy a tények szubjetktív szemszögből történő beállításáról már ne is beszéljünk.
És valahogy az én fejemben sem hemzsegnek a nevek.
Akkor...A bloggazda sem újságíró, ebben az értelemben. Max közíró.

Akikről ti beszéltek, inkább a tényfeltáró újságíró kategóriába tartoznak.

Már megtanultam rövid kis életem során, hogy definiálni nehéz, a legnehezebb :)
Arra emlékeztek-e a 80-as évekből, amikor a tv híradóban megmagyarázták a híreket? Az micsoda újságírás volt :)
Kár, hogy nem emlékszem a nevekre. Talán Ipper Pál...
Kedves TWÁ,
Elszomorít ami az MH-nál történik (me' mé' nem látnak az orruknál tovább he), az is elszomorít ami Veled és PKI és RSZJ-val történik, de valami azt súgja, hogy a jövő nem ott van.
Elég okosak vagytok és van bennetek spiritusz, hogy ne a gazda kezét kelljen nyalni a publikáláshoz.
Ez most rövid távon rossz, de egy jó alkalom hogy valami újba kezdjetek!
>Talán Ipper Pál...

Aczél elvtárs volt a főszerkesztője mind a hiradonak, mind a Hétnek. most meg a napkelteben es a nepszabadsagban osztja az eszt.

o a kozepkoru magyar ujsagiro mintapeldanya. akinek stilusa, hozzaallasa az elvtarsakhoz valo husege mit sem valtozott az elmult 30 ev soran.
Rofa,
visszamenve Széles nézeteire. Aki a 80-as években egy állami gyár vezetője volt, annak nem lehetett más nézete, mint a harcos kommunizmus. Nem tudom, mennyire vagy fiatal, de annak idején még a középvezetőknek is legalább párttagnak kellett leniük, és a Marxista egyetemet kellett elvégezniük.

Egy olyan beosztású, mind Széles makulátlannak kellett lennie.

Ugyanaz a sztori, mint Schmittnél, aki a 80-as évek elejétől magas beosztású sportdiplomata, hűségesküt kellet hogy tegyen a pártnak, a gyerekei ugráltak a képernyőn minden nap tv torna formájában.

És ezek az emberek hangoztatják, hogy ők nemzetiek, és örökös jobboldalinak adják ki magukat. Szánalom.

Ráadásul Széles adót sem akar fizetni, hiszen fenyegetőzött, elviszi a termelést Szlovákiába. Ennyit érneki a nemzet.
határontúliként s uram boccsás, magyar ajkúként (magyarán abslutly lúzerként az anyaországi politikai kesergősben ) tök szánalmasnak tartom a magyar média és közélet hisztérikus jobbra vagy balra osztását. Nég akkor is ha tudjuk, kinek az Or(bá)nyából ered az egész. Személy szerint elolvastam a MH szombati számát s egyáltalán nem tartom gáznak. Szerintem adni kéne egy esélyt...egy kis tolerancia kedves uraim s hölgyeim,egy kis tolerancia!
Amúgy valszeg mindnyájan többé-kevésbé paranoiásak vagyunk ezzel a jobb-bal dologgal. Ez intelligenciától független dolog, mélyebbre rágra be magát.
Nem jobbos vagy balos. Az itten a kérdés jó vagy rossz. Az már szinte másodlagos melyik oldal. Az olvasó nem azért olvas, hogy párt véleményt biflázzon. Véleményt majd ő formál. Drága sajtómunkások ...no capisco?
Azért eléggé szomorú, hogy még mindig azon rágódik a nép, hogy most ez akkor jobbos-e, avagy balos. Szerintem annyira mindegy ez, a lényeg, hogy normális hangvételű legyen. No és persze az sem baj, ha lekaparja a kovászt az uborkáról.
Tényleg: szerintetek a kukán kívül hová lehet helyezni azt a sajtóterméket, amelyik jobbközépről huszonhárom miliméterrel, balközépről
huszonkétegésznegyvenötszázad miliméterrel, északról pedig 199,34 kilométerperórás sebességgel közelíti meg a Gyurcsány bal füléből kibányászott vattacukrot?
Szerintem pont az a lényeg hogy nincs jó vagy rossz, nincsenek bakok meg juhok, amiket aztán balra vagy jobbra terel Valaki.
Micsoda dejá vu. Volt egyszer egy Magyar Nemzet, ami olvasható jobbos lap volt, nem csak Gyurcsányi kurvaannyába küldésére szolgált. Aztán egyszer csak "megszűnt" a köcsögstílusú Új MaO, és furcsa dolog történt: mindenkit kibaszarintottak a Nemzettől és az ÚjMaO gárdája egy az egyben berendezkedett a Nemzet szerkesztőségében. A Nemzet eggyik régi szerkesztőjének pl azt ajánlották fel, hogy legyen olvasószerkesztő az új lapnál. Szal ott sem maradt írmagja sem a régi gárdának. A Nemzet akkor silányodott ennyire le. A Hírlapért kurvára kár. Dehát, ilyen hülye egy világ ez.

Mondjuk, elég fura az, amikor valaki "bele tud szokni" egy ilyen helyzetbe, és nem húz el a pébe onnan, ahol a kövezetet mossák fel a tulajdonosnak nem tetsző kollégákkal. Nagyobb hányás helyzet lapkiadásban tán nincs is ennél...
Ez az. Juden raus! :D
Azért beszéljünk arról is, hogy mennyi a példányszáma ennek a lapnak?
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=148780

"a Hírlap eladott példányszáma, amúgy stagnál az elmúlt egy évben, tudomásunk szerint nem sokkal tízezer példány felett."

Egy megyei napilapnak csak az előfizetői vannak cirka 50-80 ezren nyilván megyétől változóan. A Hírlap példányszáma röhejesen kevés.
És azért Árpi szívre a kéz milyen lap is volt ez eddig? Ha azt mondom kemény libsilap nincs harag ugye?
Kiskorukban a Gazdálkodj okosan! helyett ezzel játszhattak: www.wsherc.org/center_&_local_resources/Gallery/Juden%20Raus%20Boardgame.html

Amúgy a megyei napilapokat átlag 10x (!) többen olvássák a helyiek, mint az országost. Veszprém megyében spec a Naplót kb 60e-en, míg pl a Népszabadság/hazugságot 5 azaz öt ezren, ha jól emlékszem az adatokra.
Vince

Így igaz de megnézhetjük annak fényében is hogy mennyi támogatást kap egy Hajdú Bihari Napló vagy egy országos napilap.
Árpád! Ennyire savanyú a szőlő?

Tényleg eltaláltad ezt a "közepet jobbról közelítő lap" kifejezést. Nade 5 mondatos cikkben 4x ismételgetni...?
Gondolod, hogy ő találta ki? Ne becsüld túl!
Gábor, Primera: olvasni, olvasni, olvasni.
Aztán meg érteni!
A médiamanipulátor/újságiró társadalom permanensen aláz. Akinek nincs méltósága az másnak sem tud adni. BBC etikai kódexével dobálózni kevés. Tiszteletben tartani az egyes ember méltóságát h saját véleményét ő alakítsa ki, anélkül hogy ráerőszakolnák ezen a tájon sajnos ismeretlen fogalom.
De miért menne ez másként pont ebben a szférában....?
A legszebb húzás most az lenne,ha mondjuk pl:Leisztinger úr megvenné a Magyar Nemzetet!Kíváncsi lennék a jobb oldali pittbul publicisták milyen cikkeket kanyarintanának!??
Pedig harcos jobboskent epp leszoktam a MN-rol es attertem a MH-ra. Mondjuk nem Arpad miatt, bocs. De most eltunkit az a Sztankoczy nevu is, ot is kirugtak? Sztem o volt egy kozep. Persze egy jobbos szamara. Lovasra visszaterve, neki is van egypar vesszoparipaja, mint Arpadnak a buzi plebanos, de sok olyan kerdest felvet, amit a mainstream media bnem mer, nem tud, nem akar.
De azert nehogy mar R.Szekely Juliannat hianyolja valaki.......a Sesztak hasonlat kituno, csakhogy Sesztakot betettek a szelsoseges fiokba, RSZJ meg a kozszolgalatiban nyomulhat. Mondjuk az, h nem kepernyokepes, az mar csak a legkevesebb. Mikor van egy ilyen jegyzetiro a BBC-n????
DrBobKelso

Eléggé tisztában vagyok, minek kellhetett megfelelnie Szélesnek. (Még tanítottam is szocializmus gazdaságtanát...Kornai alapján :) érdekel a korszak, bár akkor még kisgyerek voltam).

A véleményem nem erre vonatkozott. Idealistán: attól, mert párttag valaki, exponálja magát, sőt akár csúnya dolgokat is tesz, még gondolhat teljesen mást az egészről (szélsőséges irodalmi példa Vonnegut: Éj anyánk).

Cinikusan: az is lehet, hogy megéri neki 'jobboldalinak' lenni, jelentsen ez bármit. Racionális alapja is lehet: Orbánék, szóban legalább, mindig a "nemzeti tőke" felvirágoztatásáról beszélnek. Ebbe most ne menjünk bele, hogy mennyire lehetséges ez, vagy volt igaz az ő idejükben, de Szélesnek (Csányinak, Demjánnak, stb) ez jól jöhet ám.

Igaz, az említett urak azért általában minden politikai párttal def. szerint jóban vannak. Ez normális. (Bár ha jól tudom, Széles és Gyurcsány viszonya nagyon rossz, és nem csak a múltkori asszó óta, amiből MH-s botrány is lett, hanem korábban is.
Seszták is nyomult régebben a Napkeltében. Mivel évek óta nem nézek tévét, nem tudom most mi a helyzet.

Szerintem alapvető félreértés egy jegyzetírótól elfogulatlanságot elvárni, egyszerűen nem az a műfaj.

A hírek tálalásában már nem vagyok ennyire engedékeny, de bizonyos szabadsága ott is lehet az újságírónak. Végül is attól újságíró, hogy nem átveszi az MTI hírt, hanem "lefordítja".

A Magyar Nemzettel sem az a baj, hogy 'elfogult', legyen is az, azért veszi az olvasótábora. Hanem hogy elvtelenül elfogult.

Szokás példálózni a hírhedt ballib lapokkal, mint bértollnok-egyletekkel. Nos, az ÉS-ben elég kemény kritikák jelennek meg sorban a kormány munkájáról, a népszabó sem a kritikátlan seggnyalás mintapéldája, amit meg a Narancsban kap hetente a kormány, azt legtöbbször nem tennék zsebre. Még az Árpád által többször baloldali Demokratának titulált 168óra is kritikusabb a szocik felé átlagban, mint az a nyálas hozsannázás, ami MN-Fidesz vonalon megy. A legrosszabb agitprop stílust idézi. Ez a baj vele, mert így a harcos, 'független' jobboldalisága csak vakok számára lesz hiteles.
Kéne egy normális lapot gründolni, ahol a minőség lenne a mérce :))
Azon azért csodálkozom hogy Zelei adja a nevét ehhez, sőt errefelé vezeti a lapot. Kár érte is.
tanarur:
Ha kemeny libsilaplett volna sokkal magasabb lett volna a peldanyszama nemdebar?
jó volt ezekez a kommenteket olvasni... sokblog-olvasó vagyok, de gyerekek, itt végre úri közönség verexik esténként! legalábbis néha van színvonal. öröm a szemnek.
sőt, továbbmenek:
lehetne egy ajánlórendszer, amivel egy-egy kerekdedebb komment felkerülhetne TéTowa mester jegyzetének a helyébe...
:P
Jó kis téma volt ez, majdnem végigolvastam.
Valaki írta hogy az a lap ahol többfajata vélemény nem jelenhet meg, az reklámújság. Kérdés hogy hány nem reklámújság van ma kicsiny országunkban? És miért éri meg köcsög reklámokkal bombázni épphogy 10millió embert?
És az is teccet hogy a köcsög motoros nem hangzott el, hanem csak a motoros köcsög, ami nem mindegy, szerintem. ...Aztán itt eltelt pár perc és ismét megnéztem TWÁ motoros írását és rá kellett jönnöm hogy nem szerepel nyelvtanilag általánosítás a cikkében...
Lehet hogy egy hete még nem figyeltem oda erre most meg már igen? Érdemes ide járni mert tanul valamit az ember? Vagy minek, mert a sok reklám újság meg reklámtévé nézésekor úgy sincs szükségem ilyen finomságokra? Ejhh ez a véleményem a MH-ról?
DrBob:
Ne legyünk naívak. Nincs elöl egy széplélek se. Mindegyik minden nap amikor felkel belenéz a tükörbe, elkezd émelyegni beveszi a dedalont, majd a nyugtatót is, de csak annak érdekében hogy az aznapra elrendelt "kompromisszumokat" el tudja követni annak érdekében hogy a "másik oldal" tervezett nép, vagy nemzetvesztő disznóságait meg tudja akadályozni merő hősiességből meg hazaszeretetből.

el tudja követni=meg tudja kötni
Nekem van haverom a Magyar Nemzetnél gyakornokként és nem elvakult egyáltalán, és azok sem akiket én ismerek még onnan. Persze attól a többi még az lehet, csak ne általánosítsunk.

Népszabi közvetetten részben MSZP tulajdonban van (Szabad Sajtó Alapítvány 26,5%), uh én nem nevezném sem függetlennek, sem kiegyensúlyozottnak/elfogulatlannak. Főleg úgy nem, hogy Fletó konzultál a főrészvényessel a Népszabi és a Ringier más lapjainak (pl Blikk) politikai beállítottságáról.

index.hu/kultur/media/nepszabi8785/
Outsider: sokan pl. konkrétan "a motoros ugyanis éjjel kettőkor recsegve vonul végig az utcákon, mert az ő ostoba állatagyát ez kellemesen ingerli" mondatot érezték inkorrektnek. A "a motorost ezért eleve kívánatos üldözni" mondatrészt pedig szerencsétlennek. Szigorúan nyelvtanilag nézve ezek bizony általánosítások.

TWÁ: én figyelmesen végigolvastam, én ott nem találtam a reakciód. Sőt írtál egy összefogalót motoros postokról, ez az aspektus ott egyáltalán nem jelenik meg. Értem én, úgy gondolod, akinek nem inge nem vegye magára (biztos van egy pár biker aki ezt is teszi). Ha Sólyomnak azt írod, ne csak másnál kifogásolja a hazudozást hanem a magánál a parlamenti demokrácia megcsúfolását, akkor kérlek ne csak Gazsónál kifogásold a politikai tisztogatást, vajh az ideális szélesmentes teljesenszabad lapnál a fenti két mondat(rész) így elmenne-e? Értjük azért, hogy a cikk nem minden motorosról szól, de ezt úgy lehet-e papírra vetni, hogy megkérdőjelezhetetlenül világos legyen?

Láttam azt is korábban feldobtad nekem a labdát az iszlám témánál, szerintem azzal is van hasonló gond, persze nem az, hogy nem mellékeltél kétszázoldalas tanulmányt. Délután lesz pár percem, majd odapostolom, mit is gondolok.

Tudom, már mondtad, hogy jó, szép, okos, logikus cikkek voltak. Na ebben nem biztosan osztom véleményed, függetlenül attól, lehet-e és kell-e az MH esettől való távozásod ezzel összefüggésbe hozni.
Annyit azért megjegyeznék, hogy az UFI az vaskosan pártlap. Nem baj, mert abból legalább jó színvonalú (v.ö.: olvasható), de attól még az. Lelopott Narancs lay-outtal, meg modorral.

Jim
Árpád, sztem tényleg veszített az MH azzal, hogy elmentél. Nem férsz be a lap új profiljába, de értelmes alak vagy! Viszont, ha a laptulajdonosi/főszerkesztői szándék arra irányul, hogy legyen végre egy olvasható jobbközép napilap Mon, ehhez én csak tiszta szívvel drukkolni tudok. Hidd el sokan vagyunk jobbosok, akik szerint az MN egy kifejezett agymosoda, a Népszabi állandói közül meg csak UP szerdai szösszeneteit tudjuk befogadóan értelmezni. Szóval a Széles sztem jól látja, van mit keresni a piacon: az MH-ból rövid idő alatt példányszámilag is ütős lap lehet! A többi meg moralizálás /TGM/, meg krokodilkönnyek. Kapitalizmus van, na)
jimmy

lehet, talán pont azért tetszik. (Néhány necces dolguk ellenére lassan tíz éve hűséges Narancs-olvasó vagyok, és szerintem maradok is még).

Nem ismerem, nyilván, a belső viszonyaikat (mármint Ufi). Ha csak azért ők azok, akik elküldik néha a Fidesz-vezérkart a vérbe (nyilván a kormányoldal ekézése mellett, de akkor is), mert ők jóváhagyottan megtehetik, az gáz. De ezzel együtt s még mindig jobb, mint a Nemzetes seggnyalás, amit a gyengeelméjűek kivételével a jobbosok is csak a sorok közt bírnak elolvasni. A Népszabó ahhoz képest a fejlett, szabad vitakultúra és a kiegyensúlyozottság kis polgári köre.

Amúgy UFI-ról én úgy hallottam, függetlenedtek a párttól, ha nem is teljesen (?). Valaki valamit tud?
Vince: Próbálj meg legalább hasonló mércével mérni. Ha van egy gyakornok a Magyar Nemzetnél aki szerinted nem elvakult akkor ebből mi következik?
Tulképp meg tudjuk pozitívan fogalmazni hogy milyen lenne az a független, objektív lap amit szeretnénk?

Mert szerintem az alábbi pontok közül bármelyik baromság, mégis ezek szokták az ellenkező oldallal szembeni sommás kritika alapját képezni, mindkét oldalon.


Ne legyen értékrendje?
Ellenálljon a közéleti szereplők, pártok tematizálásának?
Ne vegyen részt a negatív kampányban? Ne jelenítsen meg kritikát a közszereplők személyiségével kapcsolatban?
Ne foglalkozzon a közszereplők nem nyilvános megszólalásaival?
Közöljön csak tényeket?
Adjon helyt mindkét oldalnak azonos terjedelemben?
Adjon helyt mindkét oldalnak ameddig csak van mondanivalója egy témával kapcsolatban?
Legyenek benne elentétes világnézettel rendelkező újságírók akik egymással vitatkoznak?
RoFä!

Nem kell hozzá igen sok ismeret (nekem se nincsen, csak a sejtésnél erősebb gyanúm), hogy az a lap csupán a piacról nem tud megélni. Nem szeretném őket bántani, tényleg, mert tényleg színvonalas amit csinálnak. Az, hogy engedik néha fricskázni a saját kenyéradóikat, az viszont csak részint szánalmas, részint jól felfogott opportunizmus, segít ugyanis megteremteni a távolodás érzetét, holott nem is van távolodás. Pártsejtót csinálni nem ciki, ahogy vállalati magazint sem, ha jól csinálod. Ők közel állnak hozzá. Mondom ezt úgy, hogy én sosem szavaznék arra a pártra, ahonnan ők a veszteséget szanálják.
Jim
RoFä!

Nem kell hozzá igen sok ismeret (nekem se nincsen, csak a sejtésnél erősebb gyanúm), hogy az a lap csupán a piacról nem tud megélni. Nem szeretném őket bántani, tényleg, mert tényleg színvonalas amit csinálnak. Az, hogy engedik néha fricskázni a saját kenyéradóikat, az viszont csak részint szánalmas, részint jól felfogott opportunizmus, segít ugyanis megteremteni a távolodás érzetét, holott nem is van távolodás. Pártsejtót csinálni nem ciki, ahogy vállalati magazint sem, ha jól csinálod. Ők közel állnak hozzá. Mondom ezt úgy, hogy én sosem szavaznék arra a pártra, ahonnan ők a veszteséget szanálják.
Jim
RoFä!

Nem kell hozzá igen sok ismeret (nekem se nincsen, csak a sejtésnél erősebb gyanúm), hogy az a lap csupán a piacról nem tud megélni. Nem szeretném őket bántani, tényleg, mert tényleg színvonalas amit csinálnak. Az, hogy engedik néha fricskázni a saját kenyéradóikat, az viszont csak részint szánalmas, részint jól felfogott opportunizmus, segít ugyanis megteremteni a távolodás érzetét, holott nem is van távolodás. Pártsejtót csinálni nem ciki, ahogy vállalati magazint sem, ha jól csinálod. Ők közel állnak hozzá. Mondom ezt úgy, hogy én sosem szavaznék arra a pártra, ahonnan ők a veszteséget szanálják.
Jim
Steve: az, hogy nem mind elvakult. Neked nem?
Vince:
Persze... és ebben mindenki széles ez országban egyet is tud érteni. Csak hogy mellik elvakult az átkozottul szubjektív.
Pascal:
"a motoros ugyanis éjjel kettőkor... szerintem ez az általánosítás
A "a motorost ezért eleve...az üldözni és ítt úgy folytatódik "igazoltatni, hangkibocsátást megmérni, és először decibelenként tízezressel megbaszni,.." az üldözni értsd ellenőrízni- gondolom.
Persze most nem TWÁt akarom védeni csak 1 7 után már másképp látom a dolgot és most magamon szórakozok...nem árt az önkontroll:)
Tisztelt Tóta!
Kár, hogy nem írsz a Hírlapban, azonban, még mindíg szebb a commented, mint a Paráé. Ő ebből az alkalomból csontig benyalt a Fletónak, bár nyílván negatívan érintette, hogy egy milliárdos, nem azért tart fennt egy lapot, hogy az újságírók örüljenek, hanem azért, hogy ő örüljön és a pénzén nem újabb vadregényes túrára indul, hanem egy veszteséges lapot finanszíroz! Sajnos ilyen a világ...
Az lesz miniszterelnök, miniszter vagy éppen laptulajdonos, akinek van rá pénze!
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=113365

Para-Kovács Imre, főmunkatárs, hétfői MH? Ez akkor most hogy van?
Idézet Para-Kovács blogjáról. Tehát december elsejétől:
-------------
Kibékíthetetlen koncepcionális ellentét mutatkozott mai főszerkesztő csevegésünk alkalmából Gazsó L. Ferenccel, ezért december elsejétől lelépek a közepet jobbról célzó napilaptól. Bár kétségtelenül érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam volna a maradás során, most mégis úgy látom jobbnak, ha nem veszek részt a kibontakozó folyamatban.
Ja OK.

Bár mondjuk ha - ezek szerint mégis - önként lép le (?)...
Remélem PKI saját magam mellett áll ki a tettével és nem valamelyik(na melyik) oldal mellett. Olyan elszomorító a pártok mögötti kórusban ismert más téren kiemelkedő embereket látni. Olyan elkurvulás fílingje van a dolognak. A Para legyen maga nem pedig D-209-es opportunista. :)
De mondjuk ha magátóllép le... Persze, nem tudhatom, mit mondtak neki. De ezek szerint nem kirúgták az elvei miatt, hanem eljött.

Ez viszont akkor valószínű nem azt jelenti, hogy a vezetés meg akart szabadulni a sokszínű véleményektől, hanem azt is jelentheti, hogy Para-Kovácsnak nem tetszett, amit várhatóan mások fognak írni ugyanott (ez lehet pl., hogy a valóban eddig is színes és színvonalas vélemény rovat mellett maga a lap többi része sem kemény balos többé).

Ez persze szíve joga (és kár is), csak épp innentől nem olyan egyértelmű a helyzet...
Ne spekulálj, Nagyapó. Ha PKI-nek az lett volna a baja, hogy mások ("nem keménybalosok") is írnak publit, akkor már rég lelépett volna, ugyanis írtak eddig is. Pl Stumpf kolléga. Meg Hont se az a kiköpött komcsi. Azt kérte PKI-tól Gazsó, hogy ne írjon publit egyáltalán, de ha van kedve kucsmában lemenni disznóvágásra riportozni, akkor maradhat. Ennyi.
"Ne spekulálj, Nagyapó. Ha PKI-nek az lett volna a baja, hogy mások ("nem keménybalosok") is írnak publit, akkor már rég lelépett volna, ugyanis írtak eddig is."

Ezt elismertem én is ( még ha a főállásúak közül azért nehéz is lett volna jobbost találni kirúgásra :-) ) - csakhogy emellett a lap többi része tudott azért csúnyán balra húzni. Nem csak publicisztikák vannak, de pl. címadás és interjúkérdések is... És ezeknek még növeli is a hitelét, ha amúgy a vélemény rész korrektül is tud viselkedni.


"Azt kérte PKI-tól Gazsó, hogy ne írjon publit egyáltalán, de ha van kedve kucsmában lemenni disznóvágásra riportozni, akkor maradhat. Ennyi."

OK, ha ez így van, az indok a lelépésre.
Ha szakmailag nézzük, akkor az MH egy gyenge lap volt eddig.
Nem lehet publicisztikákkal tele aggatni egy lapot, mert zöld saláta lapjai érdekesebbek, mint egy tele publikált papírtekercs.
Szombathy rég válthatott volna már, mert unalmas, szürke lap lett az MH.
Kedves Tóta, Ön lehet, hogy szereti a publicisztikákkal tele írt lapokat, de az olvasók nem!
Aki szerkesztett már lapot, talán képben van! Szerintem, ha megkérdezné UP-ot, Ő sem bizonyos, hogy a publicisztikákat fogja felmagasztalni, mert pár fanatikuson kívűl, senki nem fogja elolvasni, az olyan termékeket!
Kedves oldeye, talán ebben a kérdésben valamivel járatosabb vagyok, mint Ün. Mivel mi itt az Indexnél például pontosan mérjük a látogatottságot, tehát látjuk, hogy mi az, amire negyedóránként ezren kattintanak, meg mi az, amire harmincan.

(Az utóbbi jobbára a külpolitika: ez ilyen egy saját seggébe fúlt ország.)

Szóval a publicisztikát éppenséggel olvassák az emberek, aztán vagy hőbörögnek miatta, vagy egyetértenek, majd ennek örömére ideírnak pár száz kommentet. Működik ez, nyugi. Persze én is ismerek olyat, aki nem szereti a véleményújságírást en bloc, de hát istenem, én meg a pezsgőt nem szeretem.
Kedves Tóta, Ön lehet, hogy magára vette az MH terhét, pedig nem kéne.
Nem azt mondtam, hogy nincs szükség publicisztikára, de manapság, ha megnézzük a nyomatatott sajtó irányultságát, akkor világosan látjuk, hogy bulvárosodik a világ. Talán az Indexet ez nem zavarja és a látogatottságát sem.
A jól megírt híreknek, riportoknak ugyanúgy tere lehet egy lapban és kell is, hogy legyen, mint a jó publicisztikáknak.
Nem egymást kizáró fogalmakról beszélünk, hanem egymást erősítőkről, amelyek mind részei, egy érdekes, izgalmas színvonalas lapnak. Sőt.
Talán a magyar újságírásból, ami nekem nagyon hiányzik talán, a Günter Wallraffhoz szintű riportok és ez viszont mindenhol érvényes, az elektronikus és a nyomott sajtó világában is.
A TV2 valamivel próbálkozik, de az a képi világ.
UP mondta a 2004-es ominózus pártrendezvényen készűlt írásról, hogy olyan wallraffi, ami talán kicsit túlzás, de valóban volt benne vmi. Hasonló volt nemrég a rádió szösszenete. Ilyesmiket hiányolok én egy magát liberálisnak tartó laptól, mert hol, ha épp nem ott kéne harcos liberálisnak lenni?
Tehát nem a véleménnyel van baj, sőt egyáltalán nem baj, ha megírja vki. a véleményét, de néha nem ártana meg a lart pour lar írások mellett, az emberi lét valóságos, földhöz ragadt kérdéseivel is foglalkozni.
Hangsúlyozom, mellett.
PKI írásai talán inkább fárasztóak, az Öné messze jobbak, mint az említett uré, tehát nem is szerettem volna, ha magára veszi és ettől, még nyugodtan szeretheti a pezsgőt.
Tehát, a mellett a kulcsszó és továbbra is úgy gondolom, hogy kissé szürke volt az MH és ez a főszerkesztő hibája, hogy nem erősítette a lap riport és hír rovatait, oda illő írásokkal és értő tollforgatókkal.
oldeye, ön véletlenül nem Gazsó L. Ferenc?
Alig egy napja pont ugyanezt terminológiát hallottam Obersovszky Péter Tabuk nélkül műsorában Gazsó úr szájából? :)
Értem Vince.

Magyar Nemzet nem elfogult, Népszabóság meg elfogult.

Pöktem egyet, fúj Népszabó, ne hidd hogy tűröm az ilyen disznóságokat.

A Nemzetre akkor fizessek elő?
Nándo
hát nem.
Lehet, hogy Gazsó L. Ferenc, mégiscsak ért a lapszerkesztéshez?
Széles nyílván csak azt látja, hogy nem jön a pénz, hanem csak megy...
Úgy zárójelben idézem Eötvös Pált, aki ugye azt szokta volt mondani, hogy a sajtó mindíg ellenzéki.
Hát amelyik nem, az már igencsak gyanus...
Eötvös Pálnak igaza van, de itt Alsó-Európában az is gyanús, ha egy lap ellenzéki. :))
„Nem lehet publicisztikákkal tele aggatni egy lapot, mert zöld saláta lapjai érdekesebbek, mint egy tele publikált papírtekercs.”

Nos, ehhez képes baromi sokan veszik a Magyar Nemzetet, amely részben publicisztikákból, részben hírnek álcázott publicisztikákból, részben hírnek álcázott bulvárból, végül kis részben hírekből áll.
Shenpen

Hiszed, nem hiszed, az izzófüzérek nem kis hányada elektronikus.

Bé verzió, veszel egy halom izzót, sorba kötöd, nó elektronika, nó tranzisztor, nó ícé, aztán sasolod, mikor kezd csak úgy magától iksz izzó mindenféle mintázatban villogni, mint az mai napság természetes.
Nándo,

Lehet, de ha kormánypárti, akkor méginkább!:)
mavo,

A Népszabadságot is. Minden minisztérium ezerszámra veszi.
Bár a Népszabadság legalább nyíltan párt és kampánylap és becsülendő, hogy látszik minden egyes cikken, hogy az MSZP a lap egyik tulajdonosa.
Nagyon helyes kell a bulvár. Azt veszik, csak beteg emberek akarnak mindennap buta politikusoktól, eszement sületlenségeket olvasni.
süti beállítások módosítása