W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Bástyaáldozat

2006.11.09. 01:10 Tóta W. Árpád

Ritkán írom, hogy monnyonle, de akkor le is mony. Na jó, mondták mások is. Jópofa figura volt egyébként rendőrkapitányként, a hülye sapkájával meg a cigarettájával. Tudta, hogy a médiarendőrnek kellenek ilyen emblémák. Viszont legalább nem pipázott.

Azt a verziót ugye senki se hiheti, hogy Gergényi Péter éppen tegnap öregedett meg. Október 23. után kérdezték is tőle sajtótájékoztatón, hogy nem akar-e lemondani. - Éééén? - kérdezett vissza a főkapitány, és nem úgy értette, hogy "igen, már megérett bennem a visszavonulás gondolata, csak november 4-et még lerendezem". Hanem hogy esze ágában sincs. Hát most beojtotta valaki az esze ágába mégis.

Sok levél jött, hogy akkor most a lehallgatott telefonok ismeretében is fenntartom-e, amit; vagyis hogy nem a rendőrök tereltek, hanem Debil és Gyík. De hát nemcsak a nyugis és a megvadult tüntetők összekeveredése, majd kollektív lepofozása lepofozása volt itt problematikus. Az tény, hogy a fideszesek házhoz mentek a gumibotért - kivéve azt, aki páncélautóval érkezett -, de a rendőrségnek akkor is meg kell őket védeni. Egy ellenzéki tüntetés, az ugyanolyan védendő objektum, mint a tévé.

A leesett jelvényekről meg a viperáról szóló pofátlan hazudozás ellenben védhetetlen, és annyira átlátszó, hogy attól minden más gyanús lesz. És még mindig izgalmas kérdés, hányan voltak a kékekből rendőrök, és hányan irreguláris gorillák, akiknek sose volt jelvényük. Gergényi ettől még lehet kiváló utcai hadvezér, és bizonyára akad neki egy tanácsadói státusz a Halálcsillagban, de ezt a balhét el kellett vinnie valakinek. Halvány jó jel, hogy most nem az időjárás lett a felelős.



Címkék: zavargás

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2417480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hopp, egy 0-zás! :)

Ja, egyébként, gondolom, látta a kormány, hogy most tisztet kell áldozni, mert nagy a felháborodás. És ez talán segíthet abban, hogy ne az ávósozók befolyásolják a közbeszédet.

A kérdés csak az, hogy a mexorítások miatt amúgy is morc zsaruk mennyire lesznek lojálisak legközelebb.
Előzetes holnapról, de erről szól: "...annyira sérthetetlen, hogy félévente beáldoznak védelmében másfél-két tábornokot, tucatnyi tűzoltó alezredest. Eddig nem tűnt fel senkinek, hogy úgyszólván semmihez sem ért. Hosszú távra tervezve nem jó választás, előbb-utóbb elfogynak az alezredesek."

Gergényinek azért van előélete. A kiskunhalasi ex-rendőrkapitány mesélhetne. Mindenesetre üdítő egyéniség az "elfogás végrehajtása megvalósításra került"-féle nyelven beszélő rendőrarcok között.
Fura. Alapjába véve támogatnám a rendőröket, de a kérdésekre tényleg kérdésesen reagáltak. Lehet, naiv vagyok, de bizonyos esetekben egyáltalán nem értem, mi értelme volt hazudni. Kiderült, hogy valami (jogtalan?) belső szabály miatt nem voltak jelvények (már ha ez a legutóbbi tényálladék). Miért lett volna gáz azonnal elmondani ezt? Másik, a T-34-es ominózus esete: hogy aki kezelt már olyat, az be is tudja indítani. És jön a mese a sorba kötött akkumulátorokkal. Minek? Itt már nem arról van szó, hogy engem néznek hülyének, hanem hogy ők azok. Ez nem gonoszság, ez hülyeség.

Gergényi "Darth" Pétert sajnálom. Úgy, ahogy Darth Vadert is. A jó öreg Sith-t mindig is tökös főgonosznak hittük, az új trilógiában pedig kiderült, hogy igazából csak egy nagy lúzer. Pálinkásüveget neki, nem Halálcsillagot. Még visszafele sülne el.
Na azért álljunk meg, jó? Darth Vadert ilyen szimplán lelúzerezni, az sokak számára sértő. Pláne olyantól, akinek fingja nincs arról, mennyire szűk volt a mozgástere Palpatine alatt.
Ez egy szép iskolapéldája annak, hogy még ha a biliben háború is van, azt nem visszük ki a nép elé. Gergényinek szép csendben megmondták, hogy ezért lakolnia kell, kitalálták neki a halálnemet és hamarosan a kivégzőosztag elé állítják. Az hogy nem lövik főbe, mert mint tanácsadó vagy mittoménmi továbbrai is ott marad. De ha megfigyelitek nem volt színház, nem kreáltak hatalmas botrányokat a dolog köré, hanem szépen, csöndben maguk között elrendezték.

Mégiscsak haladunk Európa felé?
Árpád, sajnálom, ha valakit sértek Darth Vader hívőségében megjegyzésemmel, de engem meg sértettek Darth Vader hívőségemben az új filmekkel. Persze lehet, megint naivitás volt azt hinni, hogy Palpatine mellett nem csak egyszerű csicskás lehet valaki.

Amúgy meg nem erről van szó, hanem a buta hibákról.
Avran, TWÁ: Viszont én kaptam egy mélt még a tévéostrom után, ahol a klónhadsereg katonái állnak sorfalat a tévéépület előtt. Most akkor ez csak egy jól sikerült fotosopolás volt?! :DDD
Hát szerintem meg a jelvényes/viperás bakik ellenére hosszú idő óta ő volt talán a legvállalhatóbb rendőri vezető. No mindegy. Ezt most már elbuktuk.
Azért gondoljunk csak bele milyen érdekes ez az egész! Gyurcsány abban a bizonyos öszödi beszédben többször is egyértelműen utal arra, hogy itten kérem csúnya balhék lehetnek... És, láss csodát ki lett közben Budapest rendőrfőkapitánya?! Egy még a szakmát is megosztó, közismerten keménykezű rendcsináló... Aztán amikor tényleg rendet csinált hát szépen nyugdíjazák is! Nekem inkább egy bizonyos mór jut róla eszembe... :)
Tetszetős elmélet, csak Gergényi nem "közben", hanem 2003-ban lett bp-i főkapitány. De sebaj. Szerintem benne voltak a rákemberek is.
Debil es Gyik esetet ha az ember figyelmesen megnezi akkor 2 dolog lehetseges:
1. D és Gy valoban vezetoi voltak a randalirnak, es az o szavukra "repultek a kovek". ebben az esetben ok lazadas szervezeseben bunosok 10-20 evre kaptarba kell ulniuk. ez esetben, es _csak_ ez esetben a lehallgatott beszlegetes bizonyitja, hogy nem a rendorok tereltek.

2. D es Gy beszelgetese valojaban Moriczka es Pistike beszelgetese, hogy holnap delelott osszeszerelnek egy atombombat, es akkor hudehuha lesz. ez esetben teljesen ertheto, hogy miert nem tartoztattak le oket, nem ironyitottak semmit, viszont ez esetben a lehallgatas nem bizonyit semmit.

osszefoglalva, a lehallgatott anyag _csak_ akkor bizonyit barmit is, ha a lehallgatottak ellen 10-20 eves bortonbuntetest eredmenyezo eljaras indul. addig az artatlansag velelme miatt en pistikenek, es moriczkanak tekintem oket.;)
Nana. Azért ha Luke hallgat az apai szóra, akkor Vader nemigen lacafacázott volna Palpival, legalábbis a birodalomban olybá tűnik.

Gergényi: az a baj, hogy megint faszul van kommunikálva. Most lemond, mert megöregszik. Remek. Tehát nem felelős, akik fejeket követeltek azok úgysem veszik ezt be, akik meg nem, azok csodálkoznak, hogy mi ez a maszlag?

Ha marad a hazudozás és maszatolás továbbra is, akkor meg mi a különbség a két oldal között?
Létezik egy harmadik lehetőség is, de ne próbáld kitalálni, mert ráfázol. Csak annyit mondok: rákemberek.
Matko Destanov:

Szerintem akkor haladnánk nyugatra ha nem takargatnák a dolgokat hanem megmondanák a frankót hogy most akkkor miért is mond le. És hogy miért neki (és nekik) kell lemondaniuk. Vagyis nyugdíjba menniük. Így hogy megint a semmineksemmiközesemmihez-dolgot nyomják inkább keletre haladunk, pontosabban maradunk ott ahol vagyunk. Az más kérdés hogy az ún. Európa tőlünk nyugatra is csak a fejekben létezik, ott sem történnek másképpen a dolgok.
Azért mert Gergényi még a Medgyessy kormány alatt lett kinevezve még teljesen jól mutat az elméletem... Csak kicsit tágítani kell a határait. :)
A rákemberek meg természetesen benne vannak! Mint ahogy Tóta W. cikkeit is a lamantinok sugallják. Természetesen...

Az annyira snassz lenne ha egyszerűen csak arról lenne szó, hogy elszúrták a rendőri fellépést és most mennie kell. Ilyen Gyurcsányozós, posztkommunistázós, viktorhajtottkimindenkit törni - zúzni világban minimum a rákemberek voltak!
arpi, azert ide irom, mert a bolcseszholokauszt cikkedhez nincs kulon post itten, ez a blog meg ugye azert van, hogy ne kelljen mailt irni, vagy mi.

szoval, minden kotozkodes nelkul, tokeletesen egyetertek az irassal, csak felmerult bennem egy kerdes:

te nem pont bolcseszkaron vegeztel es nem pont egy szakmajan kivul dolgozo tanarember vagy?
Árpád.

Ha már a védhetetlen dolgoknál tartunk, írjál már légyszi még valami blikkfangost a gyülekezési törvény módosítás + traktortáblák ügyében. Kíváncsi vagyok a véleményedre. Meg mindenkiére.

Szerintem ui. azon túl, hogy antidemokratikus a vonulat, van vele még egy nagyobb probléma: végtelenül kicsinyes, izzadságszagú, bornírt. Nem úriemberhez méltó. :)

Nem is úriember találta ki.
Debil és Gyík esetében persze rögtön kiderítették egyes ködevő fórumozók, hogy III/III-as (továbbá békaember és Stirlitz) volt az egyik, a másikra nem emlékszem, tehát a beszélgetés megrendezett, D és Gy provokátorok, a háttérben a Szíriusz-Nemesmedves jajj mitis beszélek, szóval a tudjátokmilyen tengely.

Nem lennék nagyon szomorú, ha az egész búvalbaszott ülés teljes anyagát nyilvánosságra hoznák. Legalábbis érdekes csámcsizni való lehet egy olyan anyag, aminek a nyilvánosságát kart karba követeli Simicskó és az MSZP. Hehe.
Oftf:

Nem hát. Engem azért zavar nagyon, mert veszélyes út. "Ha gátlástalanokkal állunk szemben, legyünk mi is azok" - háborúban működik, békében nem kéne.
Nyilván a színfalak mögött történnek azért komoly sakkozások. Abban egyetérthetünk, hogy a társadalom szomjazza az igazságot, de vajon képesek vagyunk azt megemészteni? Minden tekintetben átlátni? Mert azért nem minden fekete-fehér...
Gondoljatok csak bele: Tizenhat évi demokrácia-gyakorlás után még mindig ott tartunk, hogy Magyarországon igazmondással nem lehet választást nyerni. Kevésbé nagy hazugsággal már sikerült.
Akkor jó úton haladunk...?
Lehet, hogy ez sokkal egyszerübb. Gergényi bevállalta ezt az okt 23-nov 4.-et. Megcsinálta jól, rosszul. Nem jól. Majd elmehet nyugdíjba, még idén. Ha jól tudom, akkor a mostani rendeletek érvényesek rá, nem kell adóznia, ha jövőre nyugdíjasként elmegy dolgozni! Pénz, pénz, pénz (nem Montecuccoli)
Nincs vmi külön hely, ahol gyűjtitek az őszödi beszéddel és az utána bekövetkező eseményekkel kapcsolatos összeesküvés-elméleteket? Mert itt kicsit OFF lenne leírni drága családom verzióját, lazán kapcsolódik a témához.
(Azért van két olyan kérdés, ami még mindig komolyan foglalkoztat, és úgy tűnik, a közvéleményt nem érdekli: 1, ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet? 2, miért mondott le a rendvédelmi miniszter a TV-ostrom éjszakáján?)
Kedves RoFa!
Íme az én véleményem:
Régen az átkosban volt egy olyan óra az iskolában, hogy "Állampolgári ismeretek". Biztosan emlékeztek még rá. Az más kérdés, hogy mi volt a tananyagban (fegyverkezési verseny, teendők atomtámadás esetén, és egy kis agitprop...) Talán vissza kellene állítani, és elmagyarázni a nebulóknak többek között azt, hogy miről is szólnak ezek a törvények. Saját ismeretségi körömben is van sajnos olyan felnőtt ember, aki azt hiszi, hogy ami az Alkotmányban benne van, tudniillik hogy lehet gyülekezni, az "annyi, oszt jóvan".
Azzal tisztában volt, hogy a gyülekezéshez való joga sérült, de azzal nem hogy közben ő is jogsértővé vált.
Estleg meghívhatnának rohamrendőröket, hogy meséljen az oszlatásról... (ez vicc volt).
Azért jó lenne már túllépni ezen a mesén, hogy Gy. húzta a rendőröket vagy őt nyomták az Astóriára.
A rendőr nem indulatai szerint masírozik előre (vagy másfelé), hanem parancsra. A kis helyi randalírozását pedig általános irányelv, saját karaktere és a helyi parancsnok bólintása mellett végzi.
A közzétett hangfelvételek szerint a rendőrség fél öt körül kezdett aggódni az Astoriás résztvevőkkel való összefolyás miatt, de akkor már késő volt. És az aggódáson túl, tettek valamit?
Mondjuk 2 századdal elzárni a Károly körutat a Wesselényi utcánál 4 órakor? Vagy a Bajcsyt a Révay utcánál fél négykor? Azt nem.
A dolog 2 körül kezdődött az Alkotmány utcánál. A tüntetők a Bajcsyn jöttek, arra is kezdtek hátrálni. A Nyugati tér felé nem is mehettek, a felüljáró lábánál rendőrök voltak vízágyúval. A FIDESZ gyűlés 16-ra lett meghirdetve és a rendőrség szerint 17:46-kor, egy részvevő szerint 17:51-kor ért véget. A Madách téri attak 18:01-kor kezdődött. Ennyi idő alatt 40-50 ezer ember nem oszlik szét és semmi sem biztosította, hogy az Astoria felől ne induljanak a Madách tér felé. A lovasrendőrök (20 fő)17 órakor még a Városligetben voltak!
A tüntetők maguktól nem mennek be a kis utcákba, mert nem tudják mi várja ott őket a rendőrség részéről. Erre kényszeríteni kellet volna őket, útzárral. A garázda rész meg persze, hogy szívesen csatlakozott volna az Astoriás tömeghez. Ők nyertek, a rendőrség közreműködésével. Ez minimum egy olyan szakmai hiba ami miatt Gergényinek mennie kell. Negyedennyi sem lett volna, ha a találkozás nem jön létre!
Az Alkotmány utca és az Astória közötti távolság 1,7 km és a Dob utcáig 27 irányba lehet távozni a Bajcsyról/Károly krt.-ról. A pestiek nyugodtan menjenek végig rajta, ha nem ismerősek arra.
Lecsó!

A véleményem rövid, de velős.

Ha valaki kiáll, hangosít, üvöltöz,hazaárulóz, szívcsakráz, kurzivál: eltűröm. Jogában áll neki.

Ha zavarog, parittyáz, gyújt, borogat, akkor utána ne lepődjön meg, ha őt is borogatni kell.

A gyülekezési jog korlátozása - szerintem - rossz üzenet. Főleg ilyen gagyi eszközökkel.
Van mire hivatkozni, van mit felfújni, diktatúrát üvölteni. És némi (nem sok) jogalappal, ráadásul. Tehát még taktikailag is szar lépés.

Amúgy Történelem és állampolgári ismeretek volt már nálunk, de még a töri anyagot se tudta rendesen befejezni a tanár :))
Ebben a történetben sok a "ha..."
Bedobok én is egyet:
Ha feláll egy rendőrkordon az Astoriás tömeg mögé, háttal a korántsem homogén tömegnek, nem vagyok benne biztos, hogy sokáig kihúzták volna provokáció nélkül. Azt már könnyű elképzelni, mi lett volna akkor ott...

De ez csak egy újabb "ha"...
A "ha" postot Tündöklőnek írtam.

Rofa! Veled egyetértek.
A trv-t nem szabad ilyen hangulatban módosítani. Szerintem.
Egyszerűbb lenne értelmezni a már meglévőket. Ebben segíthetne a mondjuk pedagógus. Hány tanár szembesült vajon azzal, hogy "nézd már itt a Pisti a 10/c-ből"? És vajon eszébe jutott-e, hogy elmagyarázza holnap a gyerekeknek, hogy mit szabad és mit nem?
Ha van itt pár pedagógus, kérdezem őket:
Lehet erről fentartások nélkül beszélni az iskolákban?
kovvacs: a rendvédelmi miniszter azért mondott le, mert NEM tudták megvédeni a TV székházat, én a Gyurcsány helyében el is fogadtam volna a lemondását, ha nem is feltétlen a biztosítás hiányosságai miatt, de a súlyos kommunikációs hibák miatt nem tartom alkalmasnak erre a posztra
T. Lecsó (2006.11.09. 11:15:30)

Támogatom a "Ha..."-t, és tovább töprengenék azon, hogy miként lehetett volna megakadályozni a két tüntető tömeg egybeolvadását.
Pl. ha teljesen körbefogták volna valamikor idejekorán (1600-kor talán már késő lett volna, mert ha a rendőrök nem is, de a randalírozva tüntetők békés hátvédsora nagyjából elválaszthatatlan volt a Fidesz-gyűléstől) minden irányból (Rákóczi út, Kálvin tér, Károly krt., Erzsébet híd), de legalább a Deák tér felől az Astoriánál összegyűlt tömeget, és ki is tették volna a táblát, hogy oda senki nem mehet be, mert már megtelt. Ezzel kb. csak a gyülekezési törvényt szegték volna meg.

Szerintem igen fogós feladat két tömeg egyesülésének törvényes megakadályozása, ha azok nagy részének egyébként nincs ellenére az egyesülés. Egy randalírozva tüntető pillanatok alatt azt a látszatot keltheti, hogy csak békés tüntető, hiszen ehhez elég levennie az arcát takaró ruhadarabot, és letennie az eldobásra/küzdelemre kiszemelt tárgyat, és mindjárt szabadon és a békések által elfogadottan csatlakozhat a törvényes tüntetéshez.
Lecsó: a törvény módosítása nem egyértelmű szigorítás pl szó volt a bejelentési kötelezettség eltörléséről (a tüntetések nagyrészét ezzel az indokkal álltak neki feloszlatni). Nyilván az indulatok elszabadulását hivatott elkerülni... legtöbb derék magyar pógár csak odáig jutott el, hogy neki gyülekezési joga van, az hogy keretek közt azt nem értették, többnyire provokációnak vették ha haza akarták küldeni őket.
Más kérdés, hogy ez jó-e. Ki fogja a mi érdekeinket megvédeni? Mi köze annak a szerencsétlennek az egész poltikai cécóhoz aki az útlezárás miatt elkésik reggel a munkából, ki fizeti ki a tönkretett közterek rendbetételét? Az rendben van hogy, mondjuk egy nagy horderejű kérdésben mint pl a felsőoktatási "reform" az érintettek demonstrálnak egyszer. De az a ló másik oldala, hogy fél tucat ember megzsarolhat egy országot azzal, hogy ha nem teljesítik a követeléseiket akkor lezárnak valami forgalmas csomópontot.
Ráadásul tenni kéne valamit az irreális követelések ellen is, senki ne sztrájkolhasson, vagy tüntethessen 500%os fizetésemelésért, a darwini evolúciós elmélet betiltásáért, a nők kötelező szoknyaviseléséért, vagy a hűbér viszonyok visszaállításáért... sajnos persze ez jogilag gyakorlatilag megoldhatatlan kérdés, mert hogyan definiáljuk az irreális követelést? Ez inkább pszichiátriai hatáskör :/

Azok a tinédzserek akik ott voltak, gyújtogatni, meg verekedni, azok az iskolában sem különbek. Ott sem tartottak be semmiféle szabályt, a tanárok szabályosan félnek tőlük. Ez nem olyan, hogy leülünk osztályfőnöki órán és megbeszéljük, hogy gyerekek tudjátok-e mi az a demokrácia, hogyan kell véleményt nyilvánítani.
Nem tudták megvédeni a TV székházat? :O Háát, nem is nagyon akarták.

De amúgy tiszteletben álló dolog volt a városvezetőktől a térkövek raklapokon való kihelyezése a belvárosban, több ponton is... tessék-tessék vigyék, csak vigyék. Illetve a tank is jó ötlet volt, hisz liberális városban élünk. Ennél szebb már csak az lehetett volna, ha esetleg lőszert is elhelyeznek mellette.... :)
Éppen a rendőr-szakmai kérdések feszegetésének elkerülésére írtam, hogy sok a "ha...". Én ebbe nem kívánok belemenni, mert nem értek hozzá.

Pammy!
Én is hallottam a módosítás esetleges irányairól. Ennek ellenére sem tartom most "kifizetődőnek" semmilyen irányban (enyhítés vs szigorítás).
A törvény sztem alapvetően jó. Egyes alap fogalmak viszont tisztázásra szorulnak, de ez nem a törvényalkotás feladata. Sokkal inkább a társadalmi normák fejekben történő rendbetétele, a szélesebb látókör sulykolása, hogy nem gondolkozzunk feketén-fehéren. És erre nincs igazi fórum.
Egyetértek veled. Lehet Alkotmányt emlegetni gyülekezés okán, de közben ne feledkezzünk meg azokról a nem kevésbé alapvető jogokról, ami szintén megillet minden magyar állampolgárt, aki mondjuk nem akar gyülekezni éppen ma éppen ott. A magántulajdon és köztulajdon védelmét, stb... Nem beszélve arról, hogy az Alkotmány nem a gyülekezéshez való jogot, hanem a BÉKÉS gyülekezéshez való jogot ismeri el, s támogatja annak gyakorlását.

A pedagógusokat nem a gyújtogató tinédzserek hittérítése okán említettem. Halvaszületett vállalkozás lenne. Ők elvesztek. Inkább az olyan jól szituált, a jövő értelmiségét képező, lézengő, fotózó-videózó, vagy ide-oda vonuló fiatalok okán, akik talán nem fogták fel, hogy mibe keveredtek. Pont azért nem, mert nem ismertek olyan fogalamkat, mint szándékegység, egyéni felelősség, és a többi olyan sokat hallott, de nem Gergényi és Bene álltal kitalált fogalmak.
Tanulni/tanítani kellene a "Viselkedés törvénytelen tömegbe vagy tömegoszlatásba csöppenés esetén" című tudományt? Talán...
függetlenül a politikai nézetedtől, szerinted mi a dolga egy rendvédelmi miniszternek ha alultervezik egy rendezvény biztosítását és ennek hatására az állami tv székházát kvázi rágyújtják a bentlévő rendőrőkre, tvsekre, valamint egy miniszterre?
Állampolgár-társam!
Ugye te sem gondolod komolyan ezt az összeesküvés elméletet?
Én mindenesetre egy olyan országot szeretnék, ahol nem kell az állami ünnepek előtti napon a fuvarosnak visszahordani a téglát a raktárba, majd az utána következő munkanapon visszahordani.
Az a baj, hogy amig egyes pártok azt kommunikálják a híveik felé, hogy nehogymár nekünk kelljen otthon maradnunk addig a pedagógus hiába mond bármit is, lesznek akik bemennek balhézni, hogy komcsi propagandát terjeszt.
A fejekben rendrakás elég reménytelen vállalkozás, mindig lesznek fejek amikben nincs rend és már néhány tucat ember is tud sok kellemetlenséget okozni sajnos.
Ezek a demokrácia gyerekbetegségei, nem hiszem, hogy bárhol lenne rájuk mindenki számára elfogadható megoldás
Lecsó: igazán én már nem merek belegondolni olyan nagyon semmibe sem lassan, mert annak borzalmas kártékony következményei lennének a szürke-állományomban.... viszont okt. 22-én mikor sétáltam a Deák tér felé, az a röpke gondolat futott át kis buksimon, mikor a sokadik rakpal térburkolókő mellett haladtam el, hogy tulajdonképpen ha én városvezető lennék, akkor talán nem helyeznék ki okt 23. előtt egy rakás térburkolókövet a városban.
Pammy!
Éppen most néztem Hírtv-n azt a hölgyet, aki az Elte büntetőjogásza, mosolyogva meséli hogy a "rettenetesen félelemkeltő lovasroham tömegbe hajtása, és a könnygáz bevetése" törvényellenes cselekmény, mert a gyülekezéshez való jogot sérti, ezért ő már meg is tette a feljelentést. Hol van itt akkor a következetesség? Egy egyetemen tanító ember, aki ennyire szemellenzősen látja a dolgokat, bennem nagyobb félelmet kelt, mint a gyújtogató tinédzser.
Lecsó: volt anno egy praktizáló bíró az elhíresült dávodi vagy milyen abortusz perben akinek sikerült a hatályos törvényekkel tökéletesen ellenkező itéletet hoznia, megfosztva ezzel az érintettet az önrendelkezési jogától. Tudtommal annak se lett semmi következménye azon kivül, hogy másodfokon megsemmisítették a határozatot, pedig neki jogi és nem erkölcsi itéletet kellene hoznia ez a szakmája. A jogot minden szakember a szája ize szerint értelmezi.

Az étterem megszokott sötét sarkában Dr. Cyrus levest evett. Fogalma sem volt milyen ízű az étel, de ez már évek óta így volt, és évek óta nem vette ezt észre. Az sem tűnt fel neki, hogy régóta nem érti azt a világot amely körülötte van. A külvilágnak és gondolatainak egyre kevesebb ésszerű találkozási pontja volt, de hogy ez tragédia, vagy szerencse - nehéz kérdés. Az asztalon előtte kiterítve újság. A félhomályban csak főcímek és szürke képek láthatóak. Cyrus elgondolkodva nézte a lidérces fotókat: "Az összes igazi rendőr akit ismertem bűnöző volt. Calcutta, Róma, Prága, Lyon, London... Ha szenvedélyesen üldözöd a gonoszt, észre sem veszed és attól fogsz függeni te magad is." A kávé hideg volt és keserű.
Csak nektek, csak ma. Előzetes a 18 órás műsorunkból. Szeretettel.

"Lássuk be, a magyar rendőrség annyira életképtelen és alkalmatlan alaprendeltetésére, hogy jelenleg egyetlen funkciója működik, az pedig a szórakoztatás. E feladatát eddig többé-kevésbé még ellátta, azonban manapság sötét kép rémlik fel. Jóval kevesebb embert zavarnak az aluljárókban, falkában támadó vasrudas szegényok, az úgyszólván elérhetetlen rendőrségi vészvonal, mint ahányan a Naplóban látják Gergényi szobrának fényezését.. Új seriff jött a városba és szétrúgja a rosszfiúk seggét, sugallják az „Egy este a Vasprefektussal”, „Kapitány a(z Erzsébet) hídon” vagy „Kirúgta a szolgálatban alvó zsarukat” hangulatú kis tízpercesek. Hősök kellenek ennek az országnak! Emberek, akik megmondják az őszintét, nem pedig kizárólag szenvedő szerkezetben beszélő, szürke tisztviselők. Hazánk eddig nem szenvedett hiányt a Zaphod Bebleebrox-elmélet jegyében kinevezett hivatalnokoktól. Nevezetesen: bizonyos posztokban ülőknek annyira nincs ráhatásuk az eseményekre, hogy létezésüket bizonyítandó röhejes és feltűnő dolgokat kell művelniük, egyébként átmosódnak egy másik dimenzióba."
Na még ezt is: "Kiss „KBI” Ernő dandártábornok érdemeit sem feledhetjük. Oldalba hugyozni a rendőrpalotát több, mint önkritika, már-már művészi performance."
Akkor nézzük a tényeket:
- Gergényi Főkapitány Úr decemberben lesz 60 éves.
- A rendőrségen jelenleg 57 év a nyugdíjkorhatár.
- Gergényi Úrnak már kétszer hosszabbították meg a szolgálati viszonyát, a jelenleg hatályos szabályozás szerint többször már nem hosszabbíthatnak.

Tehát kár bármilyen elméletet gyártani a nyugdíjazással kapcsolatban.
Gergényi marad.
Lehet írni a következő publit:P
Gyurcsány Ferenc nem támogatta a budapesti rendőrfőkapitány nyugdíjazási kérelmét, Petrétei József pedig nem írta alá.

lhgaekujérehjgeh,mfsnnvsdliédfzhjlds,mbqkuéyqserxsfgék
Milyen ország ez?????!!!!????
Aki elhiszi, hogy ma Magyarországon VALÓDI demokrácia van, az vagy roppant tájékozatlan vagy szimplán droid, barbi.
Egyszerűen ilyen nincs egy demokráciában, ami idén Magyaroszágon történt. Rendőrnek öltözik egy csomó huligán, huligánkodnak, és semmi se történik.
A koronát az egészre a titkosításos ügy adta, az már kabaré.
Viccesebb még a szerverbotránynál is.
Csak az a baj, hogy mindkettő igen erősen fekete humor.
süti beállítások módosítása