W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Magyar Gyermek XI.

2010.12.19. 10:33 Tóta W. Árpád

Jézus, Hanuka, hajléktalanok, Stohl - gyerekeknek.



Címkék: magyar gyermek

152 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr702525387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@knausz: Miért búcsúzol? 2011 kemény év lesz, sajnos. És ha lehet valamit tenni - akár itt "névtelenül" írni ez ellen, ami itt készül,- akkor írni kéne még.

Jó volt látni a fiatalokat este a Szabadság téren, hogy cirkusz nélkül de megmutatták, hogy nem lehet mindent dróton rángatott bábuként eltűrni. És ha csinálnak még ilyesmit, elmegyek, ha tudok.

Biztos Indiában is szükség lenne rád, de itthon is,nem? Angolul tudni, tájékozódni is fontos cél, de ma a magyar nyelven írt sajtó van veszélyben. Tudod, Popper azt mondta, hogy nem véletlen az odaszületés, ahová - és elmenni innen máshová az nem biztos, hogy megoldja a személyes problémát.

Na mindegy bocs, nem beleszólni akarok. Itt most helyzet van és sajnosmég olyanabb lesz.
@knausz: "ellene szólt az egész Jézus történetnek.."

egyrészt, mert nem hiteles, másrészt, mert sokan szemtelenül kiforgatják.
@a szív fészkei: Ja, persze, a gyerekeidnek is kívánok jobb évet, mint amilyen lesz.
Minusz 20 fok télen, plusz 40 fok nyáron.
@a szív fészkei: "Itt most helyzet van" és az egyre fokozódik - a második kozmikus igazság szerint, ami el tud romlani, az el is romlik.
De azért, "fiaim, csak énekeljetek".
@a szív fészkei: kíváncsi leszek, mikor vezetik be a Támogatott-Tűrt-Tiltott minősítést újra. (Az index bírságszavazatai szerintem viccesek. Még.)
@a szív fészkei:

Hat ha ilyen az erdeklodes a partoktol fuggetlen, civil, facebook kezdemenyezesek utan (2500-an jeleztek, hogy eljonnek es 1500-an ha voltak) akkor az alcsuti Nero (elvezzuk ki, hogy iden meg irhatunk ilyet) jo hosszu idore berendezkedhet.
Bar igaz, hogy letolhatnak mindent a torkunkon, vezethetnek akarhogy a kozvelemeny kutatason a megfelelmlitett polgarok koreben, ugyanugy pofara eshetnek, mint 2002-ben. De nem lesz konnyu a kormanyrudat kicsavarni Viktorka kezebol. Kicsit ragaszkodik hozza.
@anyátok: Köszönöm a jókívánságokat és mindent viszont!! www.youtube.com/watch?v=83tqYaXV3Xk&NR=1 (nem tudom, emlékszel-e a KEX-re: nagyon underground és lázadó banda volt, zseniális frontemberrel, a Baksa Soóssal, akit az a most visszasírt/visszaállított cucilista renccer rendesen megkínált mindig friss-meleg kádárkolbásszal, pedig volt a pasi vasággyal együtt 30 kg. De bátor öntörvényűként mindig kimondta, amit mi is gondoltunk arról a katyvaszról. Aktuális lesz megint ő meg a zenekara nagyon.)

Azért reményhal...
@anyátok: :-) Újabb kösz és viszont - azt hallom az időjárási( és egyéb) anomáliák folytatódnak: télen nagyon hideg lesz olyan jó micimackósan áprilisig, viszont akkor rögvest valóban 40 fokos hőség száll ránk aszállyal. Vagy nem... :-))
@Waldi!: Nézd, ezt nem Pesti Imre, Kubatov és egyéb polgári ökörkörös komisszárok hívó/vekkeres szavára szervezetten vidékről buszokkal felhozott jónépek gründolták pártpénzekből... (és biztos, hogy jöttek volna vidékről is, de ugye a vonat-busz-benzinárak...)

Akik ott voltunk, magunktól mentünk a cidriben, meló után és nagyon jó hangulat volt ohne zászlóerdő, viktor-képek,kakukkosórák, egyebek. Azért írtam, hogy ne az MTI hazugságai menjenek át a köztudatba. Ez szám szerint lehet kevés, de ez teljesen önkéntes megjelenés volt.

És ki tudja, nem lesz-e még nagyobb kravál karácsony előtt téli estén azért nem szoktak annyira tülekedni a népek politikáért/ellen tiltakozni, inkább a plázákban hemzsegnek. Az is kell, ez nem értékítélet.

Viktorkától oviban túl sokszor vehették el piros homokozólapátot és a kék bádogvödröcskéjét - ezt a stresszt nyeleti le mindannyiunkkal azóta is, ez igaz.
@a szív fészkei: "azzal csodásan bejön"

A pdf-es böngésző pluginokkal nagy gondok szoktak lenni (láttam olyat is, amitől lemeredt a böngésző).

Mindenképpen javasolt hogy ne megtekintsd, hanem lementsd és indítsd a lementett olvasását, mert akkor a szokásos pdf olvasó jeleníti meg.

Árpinak javasoltam korábban, hogy érdemes lenne egy google megjelenítős linket is mellékleni.

docs.google.com/viewer?url=http://index.hu/x.php%3Fid%3Dmemo%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fmf.index.hu%252Fdocs%252Fmemo%252Fmgy11.pdf
@Waldi!: @a szív fészkei:
Nem olyan rossz ez az ezerötszáz ilyen hidegben. A múltkor a 800 pláne nem volt rossz a diáktüntetésen havas esőben. És hát ezek nem a Molotov-koktélos parasztok, aki csokiautomatát fosztogatnak a tv-székházban. 1500 (köztük sok fiatal) értelmes ember, aki ma és holnap mondatokat ír le erről, beszélget kocsmában, egyéb helyeken.
Voltak mindenféle abszolutizmusaink, diktatúráink. A progresszív értelmiség a jakobinusoktól Kazinczy körén a reformkoron és folytathatnám a sort, Kádár demokratikus ellenzékéig, sosem voltak néhány száznál többen, de inkább kevesebben.

Ma azt mondhatjuk, hogy a komplett internet ellenzékben van. (Oda szorítják.) Ez több tízezer fiatal, ha úgy tetszik, trendi lányt és fiút jelent rendszeres olvasóban.

És hát hosszú évek óta nem röhögtünk ennyit ilyen hülyéken. Kár, hogy Hofi nem érhette meg, jaj, nagyon elemében lenne. Látom magam előtt, ahogy mondja: "Itt van az államfőnk, a vívó, tudod. Megy be a titkárnője az irodába, és látja, hogy a Paja rajzol egy filctollal a képernyőre. - Jaj, elnök úr, várjon már annyit legalább az aláírással, míg kinyomtatom!"
@a szív fészkei:
"Itt most helyzet van és sajnosmég olyanabb lesz."

Uj Péter visszaírt arra a pár sorra, amit megjegyeztem és ez még jobban elkeserített engem, mintha egy szót sem szól.
Az, hogy védelmére kelt Szombathy kollégájának (napi telefonkapcsolatban voltam Szombathy Pállal akkor!), ez valójában nekem azt jelenti: az Index is bármikor arra a sorsra juthat, mint a Magyar Hírlap.

Ez a naivitás eredményezte a kétharmadot, ha valaki nem hisz nekem, legalább vegyen egy Magyar Narancs karácsonyi duplaszámot! A 3. oldalt kellene elolvasni. A cikk korrekt. A hasznával szállnék vitába. A demokrácia szemszögéből ennek a kormányzásnak semmi, de semmi haszna nincs.

Az emberek ugyanis nem összekapaszkodni fognak, hanem még jobban ketté, három és sokfelé indulnak el. Ebben van az Orbán –kormány jövője.
Ne legyen igazam.
@szerénységem:

Hat a MNYP mento csomag alairasaval nem siet ennyire az elnok ur, hol van mar legalabb az a 45 nap?
@Waldi!: Szűk harminc nap lesz, már mikor megírtam. Ha nincs meg az arany Watermanja, akkor nincs meg. Ácsceruzával csak nem firkálhat összevissza, nem igaz?

Ő a mi elnökünk, ennek rangja vagyon. Addig, míg alákapar, számolhat mindenki: index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/21/graf/
@szerénységem: :-DDDDDDDDD Hofi a Testnevelési előtt elmondott csuoa merő egy szeretettől csöpögő beszédbe halt bele - megnézte, infarktus és konyec filma. Ott is voltunk csomóan, aki csak elmentünk. Mert elárvultnak éreztük magunkat, akkor pláne, tán emlékszel azokra az időkre...

Most itt az volt a jó,m hogy mindenki mosolygott a - szörnyű apropó ellenére - másikra. És ezek a kölykök azt mondták, hogy nem adják fel, mert szabadságban nőttek fel eddig, ebben is akarnak megöregedni. Semmi randalír nem volt - kivéve az őrült ebünket, aki egyszerre nyolcfelé rohant volna nagy izgalmában, a többi kutya ól nevelt, de nem tanult tőlük modort. :-)) (kicsi még) - csak békés sétálás, álldigálás, egyetértés. Lehet, hogy ma nálunk ezt nem lehet tüntetésnek hívni, mert az már örökre rontom-bontom őrjöngés a barikádokon? Ennek volt méltósága.
@knausz: Nem tudjuk, Nobilis Kristófnak www.a100leggazdagabb.hu/index.php?m=person&nID=59 mennyi pénze é abból költeni mennyi szándéka van a szólásszabadságra. Övé az Index - a kuruc szerint (öt éve írták), Schmidt Mária halott férjének, Ungár Andrásnak (Ungár Klára bátyja) az üzlettársa - eddig hagyta hinteni az itteni igét.

Nem tudom, hogy Széles Videoton-, Ikarusz-,lap- és tévé tönkretévő meg akarja-e venni az Indexet vagy valami vérjobber másik médiaguru. Akkor fordul az irány, de gondolom, Árpád, Uj és a többi hangadó nem ide fog akkor írni. Hanem máshová, esetleg külföldről nyomott cuccra. Ne siessünk ennyire előre, ahogy anyátoknak is írtam, azért reményhal!

Hogy sikerült a lánykád szereplése?
@a szív fészkei:
"Akkor fordul az irány, de gondolom, Árpád, Uj és a többi hangadó nem ide fog akkor írni."

Hát nem tudom. Szerintem csak aki komolyan gondolja, fog írni és jól írni a tehetséges, még lelkes emberek tudnak. Uj Péterrel készítettek egy interjút, amit aztán csak át tudtam futni, és sajnos a neten sem elérhető, pont a lényege nem.

FELHÍVÁS! Akinek 2009 augusztusi ELLE Magazinja megvan, azt én átvenném, kifizetném. A fodrásznál vagy befogták festékes papírnak vagy nem tudom, de eltűnt! Ott nyilatkozott a munkájáról, életéről, családjáról. Meglepett. Akkor láttam először, a minap éppen.

Az lepett meg, amit a munkájáról írt. Nem olvas újságot, hagyján, de nem jár be a kollégákkal beszélni, azon kiakadtam. Ha a férjem ezt megtenné, pedig kötetlen munkaidőben van, ma is éppen tréningen és éjjel nem jön haza (szabad éjszaka, nagy ágy, sok, színes tűfilc), hát igen.
@a szív fészkei:
"Hogy sikerült a lánykád szereplése?"

Köszönöm, jól sikerült, aztán inkább még a mai napnak örültem, mert a lányom hozott egy olyat, amit a Tehetséges Gyerekekért Alapítvány adott és Mátyás király élete és kora a címe. Nem bánom, hogy már 4. osztályos! Őt igazából megváltoztatni nem lehet, úgy idomítani, egyetlen iskolában sem.

Gondolkodtam Szombathy Pál vajon miként vélekedik rólam? Úriember, az biztos, mert végighallgatott mindig, nem úgy, mint az Általad oly hosszan idézett újságíró, aki itt mindenféle darabban felléptetné Orbán Viktort. Na ezért az új médiatörvény szerint jövőre kinéz a 25 millió. De látod, most őt is sajnálom!

A normális az lenne, ha egy demokráciában mindenki leírhatná, amit gondol. Nekem a mai napig rosszul esik, amikor a gimnáziumban visszavetették a cikkemet a faliújságról és még szankcionálták is. 16 éves korom óta tudom, mi az, felelősen írni.

Merthogy az új médiatörvényt elfogadták az éjszaka. Ennyivel előrébb vagyunk. Látod? Pár nap és rend lesz itt! index.hu/kultur/media/2010/12/21/megszavaztak_a_mediatorvenyt_elhalasztottak_a_digitalis_atallast/
Elkezd adni Amerikából a Szalonnmáriától független magyar televízió: nepszava.com/
Az év utols vicceként kaptam:
Idei utolsó vicc

Gyurcsány Ferenc, Sólyom László és Orbán Viktor áll Isten színe előtt a mennyországban.

Isten kérdezi Gyurcsány Ferencet..
-Tudod miért vagy itt?
Tudom Atyám.
-Jó akkor ülj a bal térdemre.

Megkérdezi Sólyom Lászlót.
-Tudod-e miért vagy itt?
Igen Atyám, tudom.
-Rendben, ülj a jobb térdemre.

Megkérdezi Orbán Viktort:
-Na, fiam és Te tudod miért vagy itt?
-Azt nem, de azt tudom, hogy a helyemen ülsz!

Lesznek még jobbak is, most szokjuk a kiagyalását... Hofi nincs.
Assange a börtönről: www.borsonline.hu/news.php?op&hid=36953

Tőle is nagyon be lehetnek szarva ezek szerint
@a szív fészkei:
„volt bizalmam Orbánékban, hittem, hogy a kétharmad birtokában rendbe hozzák a gazdaságot,”- írja Para-Kovács Imre.

Hát nem gondoltam volna, hogy őnála is nekem kellett volna kilincselnem! Azt hittem, elég, ha szólok jobbra: bárkire szavazhattok, csak a Fideszre ne, mert a kétharmad olyan hatalom, amit megadni felelőtlenség lenne bárkinek. És akkor a balliberális Para-Kovács Imrének hirtelen bizalma lett Orbánban. Ki hitte volna? Amerika Hangja. Éjjel könnyebb rámenni, viszont kérdéses, hogy a családi nyugalmat ezzel bontsuk-e meg, de csak a saját lelki békémre ha gondolok: liberális ember hogyan szavazhat jobbra?

„Komolyan hittem, hogy az írástudók kötelessége adni egy ki előnyt a Fidesznek, és megengedő pillantásokkal nézegetni, mivel is bíbelődnek, aztán esetleg óvatosan beszólni, ha nagyon elcsúsznak valamerre,” – ez most komoly? Ki vagy kis vagy. Ki?

„Valakiknek rossz lesz, valakiknek nagyon rossz, de igazán jó senkinek sem, mert ahhoz kellene némi bátorság, tudatosság és politikai érzék.”

Az eszem áll meg! Odaszavaz a Fideszre és akkor nekem mondja, hogy legyek tudatosabb, amikor sziklaszilárd konzervatív alapokkal NEM adtam hatalmat a Fidesznek, sőt! Ellenben azt nem gondoltam, hogy a baloldali vagy liberális emberek ennyire ostobák.

Ha Tóta W. Árpád is odaszavazott a Fideszre, akkor én most már azt mondom, de komolyan, itt az éjszaka csöndjében, kitérek a hitemből! De azt is mondom: aki oda szavazott baloldali létére, az most ne menjen Amerikába, onnan megmondani a tutit! Nekem legalábbis.
imre.para-kovacs.nepszava.com/2010/12/20/mindenki-jol-jar/

Ha ezt én most hozzászólnám oda, mert lehet szólni ám! A szerzőről. Van egy olyan. „Jelenleg az Amerikai Magyar Népszava Szabadságnál és a Hírszerzőnél publicista, a Hócipőné humorista,” lehet, hogy ez most a humor része volt?

„Nős, Budapesten lakik, de ennek azért annyira nem örül.” Minek nem örül? Annak hogy nős vagy annak, hogy Budapesten él?
Éjjel 3 óra van. Ez Amerika Hangja!
@a szív fészkei: Tölgyessy is bedurvult. Egyébként meg csináljon egy weboldalt, ahol hetente továbbra is megszólal. Nem kell hozzá hatalmas beruházás. :-) Lehet, hogy többen hallgatják majd, mint a rádióban.
@a szív fészkei: Ó, jönnek még szépségek. Most épp ez lesz kellemes karácsonyi meglepetés, mondjuk a nyugdíjasoknak, kismamáknak, meg akik sokat járnak még gyógyszertárba. Ezek teljesen hülyék. De tényleg.
@szerénységem: "Látom magam előtt, ahogy mondja: "Itt van az államfőnk, a vívó, tudod. Megy be a titkárnője az irodába, és látja, hogy a Paja rajzol egy filctollal a képernyőre. - Jaj, elnök úr, várjon már annyit legalább az aláírással, míg kinyomtatom!""

Jaj, de jó! Ezt Te találtad ki?
Gratula!
@a szív fészkei: "Elkezd adni Amerikából a Szalonnmáriától független magyar televízió:"

Nem jön be a link! Azt írja a szerver, nem tudja behozni. No, Talán majd holnap. Addig is joccakát.
Amit a legnagyobb problémának látok a mai magyar újságírásban:
Írok a felsőoktatásba, említettem. És akkor 4 egyetemi tanárból 4 jobboldali és nekem olyan munkát kell írnom, amit ők elfogadnak. Múltkor megkíséreltem és belevittem Tóta W. Árpád újságíró cikkéből mondatokat, szemléletet, és mi ketten kiadtunk egy középen álló cikket, ami átfogóan szemléltette a témát. Az egyetemi tanár csak arra volt vevő, amit én írtam, de arra maximálisan ráharapott.

Ha ez az állapot így marad, akkor különösebben azon sem kell gondolkodni, hogy mi minősül sértőnek a médiatörvényre nézve és mi nem. Egyértelmű lesz. Felsőoktatásba pedig azok kerülnek majd, akik elfogadják a játékszabályokat, hiszen már ma, csak ők tudnak megmaradni.

Akik át akarják vinni a gondolatot, másképpen, nekik szükségük lesz egyfajta profizmusra, ami mondjuk a Hócipő gárdáját nem jellemzi. A Magyar Narancsban vicc, de nézem, te jó ég, ezt ki írta??? A lap aljáig nem jutok el, annyira amatőr. Mire látom: A szerző joghallgató.

Az Indexnél kapásból több embert tudnék mondani, akikre biztonsággal lehet építeni!
Szerintem Uj Péter főszerkesztő kezében van most a magyar demokrácia ügye és nem Amerikában.
@a szív fészkei:
Kegyetlenül lassan tölti. Ez lesz a megoldás?
@anyátok: Egyrészt igen, másrészt már forog egy ideje a neten. :-)
Emberek, matol lehet menni nyilatkozni:

Érdeklődő levelére válaszolva az alábbi tájékoztatást adjuk:

Az Országgyűlés 2010.12.13-ai ülésnapján elfogadott, 2010.12.22-től hatályban lévő - a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló törvény alapján a magánnyugdíjpénztári tagnak a tagsági jogviszonya fenntartásának szándékáról 2011. január 31 napjáig - személyazonosságának ellenőrzése céljából - személyesen kell nyilatkoznia bármely nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (Nyufig), illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál (ONYF).

A nyilatkozattételhez szükséges nyomtatványt az Igazgatóságokon biztosítjuk a megjelenő ügyfelek számára. Megjelenéskor a személyi okmányait (személyi igazolvány, lakcímkártya ) és TAJ kártyáját kell bemutatni. (Időpontot nem szükséges kérni.)

2011. január 31-ig e témában meghosszabbított nyitva tartással fogadjuk az ügyfeleinket.

A Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság ügyfélszolgálatain:
Budapest a VIII. ker. Fiumei út 19!a,
Cegléd Táncsics Mihály u. 4.
Vác dr. Csányi László krt 16.

Magán-nyugdíjpénztári tagság fenntartása ügyében ügyfélfogadási idő:
Hétfő 8.00-18.00
Kedd: 8.00-16.30
Szerda: 8.00-16.30
Csütörtök: 8.00-16.30
Péntek: 8.00-14.00
@knausz: Igazad van, én se értettem ezt az őszi hájpolást mindenkinél, hogy fújcsúnya maszop,szadesz, tűnjetek el, jöjjön a tisztaszemű élcsapat! Amiről hirtelen mindenki mindent elfelejtett,- ó Szent Mizéria, ó Szent Amnézia, ó Donna Klára, hogy parafrazeáljam Pampalinit, a nagy vadászt :-) - majd ők megmutatják a 2/3-dal, hogyan is kell faszályosan, demokratán, reformistán kormányozni a süllyedő hajót (amibe ők is vágtak nehány kis finom csákánylyukat.)

Ezt nyomatta Árpád, a mindent mindig megmondó Babarczy Eszter, stb. Tény, hogy ámokfutásba torkollott a koalíció utolsó éve és Bajnaiék se tudták a maszopnyik lopósbrigádot megakadályozni semmiben - de azt lehetett tudni értelmes embernek, aki már volt itt Gyurcsány előtt is országlakó, hogy a Fidesz nyomában nem reformok, hanem sokkal nagyobb szabású és jobban kivitelezett, 2/3-ot kihasználó új törvényekkel alátámaszott (tehát semmiben el nem meszelhető) sika-kasza jövel el. Aki ezt nem gondolta végig, az imbecil kissé, bocs mindenkitől, aki baloldali, liberális (egyéb szitokszót majd a kedves a jobber kórus kantátázik ide), etc.

Nem véletlen, hogy anyátokkal - aki itt a józan ész üde hangja - folyamatosan nyomattuk a Kétfarkú Kutya Párt marhaságait, mint egyetlen elfogadható alternatívát ebbe a - már nem is annyira - vicces dark comedy-ben. Leadtuk nekik az ajánlószelvényt, idéztünk tőlük, de hát ugye elvéreztek e humortalan és hülye világban.

Na akkor kire is szavazzak? Elmenni se akartam, pláne ahol lakom, az ezeréve bebetonozott fideszfan környék; de ne ugassák az itteni hittérítők, hogy nem törődöm hazámmal. Mentem, szavaztam az LMP-re, mert hogy ők hatalomszűzek voltak... És kurvára impotensek is és fogalmam sincs máig, mit akarnak a Geréb Ágnes szentté avatásán túl.

Na, ennyi az én konfesszióm, azóta is köpöm ki pick up-ömöm ezeréves viccel szólva (szokjuk csak a kádári hangulatot) és nézem a népek elképedését. Hogy az objektív cicafiúk, - lányok most meg vannak lepődve, mert ők ezt nem gondolták volna Orbánról. Hát akkor mit, kérem szépen? A fenti vicc béna, ám azért meglátásában pontos.

Para-Kovács is elhúzhat bárhová - ja Amerikából én is nagyon bátor és megmondó lennék, csak lennék ott! És a Bartustól is hülyét kapok amúgy, mert onnan ő is mennyire de tisztán lát minket eléggé lekezelően - erről az adásáról idős barátnőnk szólt, hogy ez van, hát idetettem.

Az én ott kint élő barátaim is aggódnak, hát mit tehetnének, de még ők is látták ősszel, hogy hosszú Fidesz-éra jön - mert a szoci-szadesz tandem mindent elrontott a selejt embereivel, amit ellehetett. Még ha heroikusat is akart volna az elején tenni GYurcsány.

Ezért írom, hogy itthon huszonöt évig nincs normális garnitúró sehol politikuséknál; talán ez a millió pofon Orbántól felébreszti az embereket arra, hogy mennyi nímand ülhetett a nyakunkra és ebből legyen végre elég.

De tényleg "álmom, álom, édes álom, álomkép" volt azt hinni, hogy sitt-sutty húsz év alatt lesz it demokrácia, amikor soha nem is volt még errefelé. Mint Déva vára, most épülget a könnyeinkkel és a vérünkkel. Jó magyar minőségben, omlik le állandóan.
Csodalkoztam volna, ha Szegyengyarto nem fedezte volna fel a luxemburgi kulugyminiszterben a nemzetkozi gyurcsanyizmus felebredt alvo ugynoket :D
Uzenem Matolcsyne ferjenek, hogy mar kiiratkoztam a nemzeti nemtom mibol :D
@a szív fészkei: "Tőle is nagyon be lehetnek szarva ezek szerint"

Ha igazak a hírek, még vagy 100.000(!) hivatalos feljegyzése vár publikálásra [az eddigi néhány száz után].
Az csak tőle (és a szerkesztőitől) függ, hogy mennyire mocskos iratokat húznak elő. Éppen mennyire keresnek és mit akarnak megjelentetni.

Kis kritikai is;)
A magyar III/III ügyben is ezt tartom a legmocskosabbnak.
Vagy mindent (mindenkit!) hozzanak nyilvánosságra, egyszerre. Vagy sülyesszék el az egészet. De ez a "szemezgetés" ami itt ment (megy) nagyon mocskos dolog.

Mondjuk a Wikileaks-nél megértem, hogy elvből először a dokumentumok hitelességet ellenőrzik. Korrekt.
De ez az utóbbi 'fogás' egyben százezer doksi. Feltételezhetően vagy mind igaz, vagy egyik sem.
Európa egyik legazdagabb europa.eu/abc/european_countries/eu_members/luxembourg/index_hu.htm kis nyugis országának külügyminiszterét is lefizették a honi libbant bérrettegők? Mert miket nem mond a hülyéje, hogy Orbán a második Lukasenko???????? index.hu/kultur/media/2010/12/22/diktatornak_nevezte_orbant_a_luxemburgi_kulugyminiszter/
@knausz: Most nekem se jön be. Tegnap, amikor felhívták rá a figyelmem és linkeltem, simán azonnal...

Hát ennyire hosszúak a szalonnás ujjak?
Drága Kilburn. Kicsit 'lopok' tőled ;)

<<„Gondoljuk ehhez hozzá a nagy hatalmú elnök által uralt, kétharmados többséggel bíró, vasfegyelmű kormánypártot; az elnöknek szolgáló rendőrséget s a titkosszolgálatokat (hisz így osztható ki a gárdának – és bárkinek – egy-egy jól irányzott pofon); mindez persze egyházi áldással. Vegyünk ehhez még egy új, bármikor az aktuális helyzethez igazítható választójogot (magas parlamenti küszöbbel, a határon túliak állampolgárságával); egy második kamarát, feltöltve saját emberekkel (az egyházi főméltóságoktól az MTA elnökéig); egy szintén saját emberekkel (15, de ha kell, 21 főre) felduzzasztott, vagy ha az kell, akkor kasztrált Alkotmánybíróságot; meg egy tetszés és igény szerint átszabott népszavazási törvényt. Mi kell még? Egy új médiatörvény: totálisan uralt közmédiával és jól megrendszabályozott privát sajtóval. Meg amit csak akarnak! Hisz kétharmados többséggel mindent – és mindennek az ellenkezőjét – lehet! Bármely posztra, bárki megválasztható. És bizony-bizony: adott esetben akármelyik képviselő mentelmi jogát föl lehet függeszteni!”

Az idézet Debreczeni József egy 2008-as, Horthy és Orbán című cikkéből való.>>

A torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/20/301_lejton_a_fidesz lapról.

Ami erről eszembe jutott: Debreceni bizonyított.
Két évre előre pontosan jósolt. Nagy dolog! [Két hétre nem mernék előre jósolni orbánékkal kapcsolatban dolgokat.]

Soros kivonult Magyarországról, mert 'itt beteljesedett a demokrácia' és továbbvitte a segítséget más demokrácia hiányos országokba.

DRÁGA SOROS GYÖRGY!

[Hátha valami véletlen folytán eljut Önhöz ;)]

Lehet visszahurcolkodni!

Soros Úr! Kezdetnek mondjuk létrehozhatna egy új politikai elemző intézetet. Vagy 4-5 embernek állhatná a bérét és az intézet költségvetését. Esetleg segíthetne ezen független elemző intézet publikációinak nemzetközi terítésében.
Vezetésére javaslom Debreceni Józsefet, mert az Orbán kurzus (bizonyíthatóan) jó szemű elemzője.

Tisztelettel és előre is köszönettel.
@a szív fészkei: "Elkezd adni Amerikából a Szalonnmáriától független magyar televízió: nepszava.com"

Sikerült.
A TV-t nem is néztem, mert T.G.M.-et olvastam, ami kb. másfél órás munka volt - nekem megérte. Attól félek, sok igaza van.
@a szív fészkei:
Tudod, talán kell hozzá rálátás. Én eljártam a Fidesz gyűlésekre. Láttam, milyen a hangnem. Tudtam, mi várható. Te anélkül is tudtad és Anyátok is. Para-Kovács alapból nem bírta Orbánt, jobban engem cikizett vele a MH-n.

Babarczy Esztert már nehezen viseltem, folyton ott mondta a tévében, de állandóan, hogy hát mi lesz, mi lenne, majd élünk a VÉTÓ joggal. Nahát! Most nem hallom, hogy tiltakozna valahol. De azt mondod, Tóta W. Árpád is beleesett ebbe a bolondériába? Nahát akkor most ő is vétozzon, de tudja, hogy bár akkor nem voltam itt, azóta szépen elvagyok itt, csalódtam!
Ha a Fideszre szavazott, nem volt velem egy táborban és egy zászló alatt sem oszonnáztunk.

„de még ők is látták ősszel, hogy hosszú Fidesz-éra jön”

Igazad van! Bár azt mondom már, nekem ne legyen igazam annyiszor, végre jöjjenek mások, akiknek jobban igazuk van.

Karácsony. Most már hangulatom sincs hozzá! A Fidesznek ebbe nem szabadott volna szólni, legalább a szólás szabadsága maradt volna meg, ha semmi sincs, kenyér sincs, legalább az ember jól megmondja. Ez ártani úgy sem ártott volna. Homok a szélben. Rákeresek erre a számra, a Fecó éppenséggel pont jobboldali.

Elküldöm Babarczy Eszternek innen és akkor ő meg majd vétózik…
ÉN: „ha nem lennék szabad, élni sem tudnék..” ÉRTITEK?
www.youtube.com/watch?v=oPspXI6AbY0
@a szív fészkei:
"Most nekem se jön be"

Á! Én nem akarok Ámerikába menni. Minek? TGM és Para-Kovács miatt? Egy lépést se!
@Waldi!:
A külügyminiszter telefonban mondta el, hogy a törvényt nem ismeri, arról a médiából értesült és budapesti barátai tájékoztatták, akikben megbízik.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001575694626#!/pages/Egymillioan-a-magyar-sajtoszabadsagert/169854769717975
Már azt hittem a szalonnás ujjacskák belepiszkálhattak a skype-ba is, az se nincsen már két napja. De látom, ez világraszóló gebasz hálisten. Így karácsony előtt...

Viszont ez azért nem véletlen, habár szerintem nincsenek is véletlenek. index.hu/belfold/2010/12/23/szamizdatba_ment_at_a_sajtoszabadsagert_inditott_facebook-csoport/

Múltkor a Facbook a szomjas Oázis című női irodalommal, témával foglalkozó oldalt tiltotta le, elég kemény küzdelem árán egy exbankár magánakciója folyományaként állítódott helyre. Ez most ismét egy érdekes egybeesésé a szalonnás mentalitás törvényerőre emelkedésével, amitől Európa úribb - konzervatívakat is beleértve ugye - fele en bloc hány.

Na érdekesen alakul a kegyelemteljes karácsonyi áhítat egyeseknél, mit mondjak.

Na, kívánok kellemes /?/ ünnepeket mindenkinek ezzel a KEX-számmal. Ők tényleg harcoltak a renccer ellen, nem susogtak befelé minden kollégát, mint a bocskays Vikidál, a dizsis Arató stb. Ide illenek most is 40 év után.

Karácsonyhoz annyiban aktuális, hogy ZÖLD-sárga :-) www.youtube.com/watch?v=R7qtB4K6hUM
@a szív fészkei:
A saját fülemmel hallottam, hogy a törvényt nem olvasta, a tartalmát nem ismeri, de megbízik azokban, akik informálták, és sok más újságban is olvasta az aggályokat.

Ez a tipikus, a szocializmus professzionális propagandarendszerének egyik alapmódszere, a hullámverés. Addig keltik és hangolják össze a kisebb hullámokat, amíg azok nem szuperponálódnak különböző pontokon. A legelfogadhatatlanabb szoclib manipulációs módszer, a média hatalmi jellegének fitogtatása.

Ezért volt szükség a 2/3-ra, hogy a rendszerváltás előtti hatalmi körök hatalmi hálójának a rendszerét szétvagdalja. Ami ma zajlik, az a hatalmi manipuláció utolsó, kétségbeesett csapásai.

A legvidámabb barakk nem azért volt a legvidámabb, mert az emberek boldogok vagy szabadok lettek volna, hanem mert a hatalom képviselői megtanulták manipulálni a társadalmat, és felépítettek egy nagyon működő, több tényezőjű hatalmi manipulációs rendszert. A rendszerváltás legfontosabb célja ennek a hatalmi manipulációs rendszernek a lebontása.
@eMeL: Hatalmas zsarolási potenciál volt Antall kezében meg a töbiében, aki követte a stílust. Borítani kellett volna egyben a bilit, ami itt zagytározó méretű volt ugyebár...

De akkor ki maradt volna a parlamentben, a szószékeken, stb.? Mondom, minden ma vezető politikus szerintem ezekből mazsolázott és készített életre szóló biztosítást magának, kiírva az aktuális adatokat.

És máig körbezsarolgatják egymást. Erdélyi magyaroknál ishány szekus volt? Látod, azok a csontvázak zuhangatgnak kifelé, nem a Vargáéi.
@eMeL: Három éve ott voltam az életrajzi könyve bemutatóján a Szabó Ervin (mocskos komenista az is, tudhassuk-láthassuk) Könyvtárban.

Akkor mondta, hogy megy Moldovába, ott nincs még kiépülve a demokrácia, itthon semmi keresnivalója már hálisten. Odaviszi a pénzét, ott tud segíteni nyílt társadalmat építeni. Na, csinálhat egy rükvercet, ahogy te is kéred. Drága megszponzorált kis védence mindent elfelejtett, amit a pénzén magolt Oxfordban.

Mindenki hogy cikizte a Debreczenit, ugye? Bérrettegők vagyunk vele együtt ugye, hülyék, malaczka elemzésére méltók, aki pezsgővel várta a Fidesz-érát. majd megszivatja őt is a Rózsika istene!

Még a Fidesz-logó betűtípusát is a Solidarnosc-tól lopták anno. Adam Michnik lapja ma ollókezű Edwardnak rajzolta Orbánt: szép ki politikusi karrier, grat megint.
@a szív fészkei:
Nézd, hivatásos rettegők vagytok. Tökmind1, hogy ebből van-e hasznod.

Egy kérdésem van. Olvastad a médiatörvényt?

Ha erre Nem a válaszod, akkor nincs több kérdésem.
@xsasha:

Szerinted hanyan szoktak balkani narancskoztarsasagok torvenyeit a Lajtatol nyugatra olvasni? Arra ott van a budapesti nemet nagykovetseg.
Ne kezd mar, hogy a nemzetkozi gyurcsanyizmus van a hatterben. Ekkora balfaszjoska lenne mar ez az Orban, hogy Europa legerosebb partjakent nem kepes a nepparti baratjait meggyozni, mert azok a hazug magyar (volt) miniszterelnoknek hisznek?
@xsasha: "Olvastad a médiatörvényt"

Hát Te?
@xsasha: "legvidámabb barakk nem azért volt a legvidámabb, mert az emberek" stb., hanem mert a többihez képest itt volt a legjobb hangulat.

A leggazdagabb barakk az NDK volt, a legjobban berendezett barakk Csehország.
Vidámság viszont itt volt, annyi, amennyi.
@xsasha: "Nézd, hivatásos rettegők vagytok."

Úgy van. Pl. nagyon utáljuk ha a béka feneke alá minősítenek azok a gonosz judeobolsevista finánckapitalista bankárok.
@eMeL: "Mondjuk a Wikileaks-nél megértem, hogy elvből először a dokumentumok hitelességet ellenőrzik."

Aztán hogyan? Milyen forrásaik vannak?
@a szív fészkei: "itthon huszonöt évig nincs normális garnitúró sehol"

Mózes 40 évig terelgette ide-oda zsidóit abban a kis sivatagban, hogy csak szabadonszületettek menjenek be az Igéret Földjére.
De nálunk hol születhet valaki szabadon?
Nem baj, azért mind bemehetünk az igéretek földjére.
@knausz: "Szerintem Uj Péter főszerkesztő kezében van most a magyar demokrácia ügye és nem Amerikában."

Amíg ki nem ütik belőle.

Egyébként szerintem a MI kezünkben van.
Kellemes Karácsonyt Kívánok a Szerkesztő Úrnak!
És ugye már készül a beígért Walesi bárdok?
@Waldi!:

Edes, hogy Babarczy Eszterke milyen lelkesen nyuzsog a sajtoszabasagos facebook oldalon. Volt valami nyilvanos torespont, vagy csak szep csendben dontott ugy, hogy Orbanek 2/3-at tamogatni megsem volt valami kurva nagy otlet? :D
Ezt így együtt? A portfolióról.

"Azzal kapcsolatban, hogy leminősítette Magyarországot a Fitch Ratings, Rogán Antal azt mondta, az összes leminősítés sokkal inkább az elmúlt nyolc év örökségének az eredménye."

Rogán Antal fenti kijelentése kapcsán a Fitch Ratings csütörtöki leminősítését tartalmazó közlemény egyik mondatát idézzük szó szerint:

"However, the new Fidesz government, which won a two-thirds majority in parliamentary elections in April 2010, has set out fiscal plans that go in the wrong direction for further fiscal consolidation."

www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=2&i=21476

Eddig tartott. A visszamutogatás. Ez már Ferencnek sem állt jól.
@anyátok: Hogy hogyan ellenőriznek, gőzöm sincs. De gondolom a szokásos újságírói módon (a szakmai kritériumokról talán szakmabeli írhatna;).
Több független forrásból igazolt, a forrás ellenőrzése, stb.

Az elv a lényeg. Nem egyszerűen "ami bejön az kimegy a lapra", hanem kicsit konzekvensebb hozzáállás, ettől lehet hiteles.
nol.hu/lap/hetvege/20101224-mi_szuletik__ki_szuletik_

Benn a most szemünk láttára sajnos újra életrekelő - sokak szerint legaljasabb - mondat Lenint elvtárstól:[...]"„Megbízni jó, ellenőrizni még jobb.”
Még egy hivatásos Rettegi Fridolin ? :-DD, újabb megvezetett, - ezek az Eu-nál mind milyen hülyék? Ugranak a semmire, mert innen rángatják a ballibsi hordák őket. index.hu/kulfold/2010/12/24/az_europai_bizottsag_alelnoke_is_vizsgalja_a_mediatorvenyt./

Nem tudják mi a menő...
@anyátok: Mindenki tudta Kádár-érában, hogy mi manipulatív rizsa és mi nem. Ha mindenki olyan megvezethető hülye lett volna, ahogy ez a szerencsétlen xsasha itt bizonyítgatni próbálja, akkor bebuktak volna az olyan filmek, amiket ma is idézünk: Tanu, Jancsó-, Kovács András-művek, Gazdag Gyula mozik, stb. Akkor mindenki folyton Állami áruházat akart volna nézni évtizedeken át.

DE nem. Kexet, Illést hallgattak a fiatalok, direkt hosszú hajat növesztettek, hadd idegeljék a KISZ- és párttitkárokat, minden hülye újság sorai mögött kiolvastuk az valót. Lukasenkorbán nem lebontja a nagy média-manipulációs falat, hanem épp emelni gondolja szegény. A valagát fényesre törlő nyelvcsapásokra edzett, korlátozott tehettségű slapjaival megiratva "hősi" Gesta Hungarorumját, ami már most röhej, mert mit lehet írni törpilláról? (hogy mamája szerint 10 évesen minisziterelnök akart lenni?)

Angela Merkelt is megvezették az itthoni libsik, lengyeleket is, óh persze - tömjénlovag Zsolt kristálytisztán látja és államférfiúi módon meg is fogalmazza: hvg.hu/itthon/20101223_ma_reggel_semjen_mindenki hülye persze, csak luk..orbán nem.

Röhej, hogy én éltem akkoriban már bőven, ez meg fentebb itt magyarázza, hogy miket gondoltunk akkor. És hogy meg voltunk vezetve. Na ő csak tudja. Lószart mama! - idézem a kedvencét, Gyurcsányt - tudott itt mindenki mindent, de kussolt a java, mert élni akart mindenki és élni lehetett, valóban jobban, mint NDK-ban, jobban, mint Csehszlovákiában, Bulgáriát, Romániát (ezekben is jártam), SZU-t ne is említsem. Voltam cseheknél 78-ban: Prága egy nagy szürke depi volt - olcsó sörrel, kajával és két méterenként randa szovjet hősi emlékművel. Úgy néztek meg minket, mintha Párizsból cseppentünk volna oda közéjük... NDK-ba soha nem mentem, nem is bánom, de a hangulatról meséltek kint járt rokonok. Hát mit mondjak, örültek, hogy jöhettek haza vagonnyi olcsó bőrgatyával, gyerekcuccal, de el onnan!

Ami igazán emberi, nagyon cool és kellemes volt, szinte nyugat, az Jugo volt, amíg szét nem barmolták a háborújukkal a sovén marhák. Azt a világot nagyon irígyeltem a szabad utazással, isteni, divatos holmikkal, színvonalas élettel, örökös laza derűvel. MEG A TENGERRREL!
@anyátok: Igen, el kellene a zsigeri meghunyászkodást felejteni. Na de itt hol van Mózes??? És minket most épp visszaterelnének a hunyászba...
@Waldi!: Nem jó vátesznek lenni, mert beleverheti az orrukat az eredménybe. Azt hinni, hogy valaki, aki ab ovo hatalommániás, jól sáfárkodik a végre megnyert - helyesebb a maszop által elé tálalt - korlátlan uralommal, több, mint Honthy hannás naivitás. És mi ugrunk a nagybőgőbe. A barométer marhára szarul áll.

Írhatna Babarczy is egy bocsánatot kérek-cikket, ahogy Árpás is sokadszor revideálja magát már.
@eMeL: hu.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks nézd nagyon nehéz ezt ellenőrizni, mert akik kiszivárogtatnak, az életükkel játszanak. (ez a szexvád se vicceskedés, ahogy olvaso, gondolom rögtön kinyírni a azonnali beismerése lenne a szövegei igazságtartalmának)

Akkor hiteles valami, ha arccal, adatokkal jelentjkezik xy, hogy ja én ott voltam, láttam, küldtem, mondtam, stb. Ki ennyire oktalan hős manapság, amikor úgy el lehet tüntetni embereket, hogy nyomuk se marad, csak ők a betonban? Talán egy végstádiumos rákbeteg merné ezt felvállani, de még ő félne a megkínzatástól, stb...

Assange azt mondja, hogy Amerikában simán kinyírnák, mint Oswaldot, akiről beszélték, hogy orosz kém, meg mindenfélét, hogy köz nem volt Kennedy lelövéséhez, stb. Tudunk valamit? Nem, már mióta, nem. Nekem az, hogy megpróbálták erkölcsileg ellehetetleníteni- erőszakvád, az nagyon komoly - valamiféle beismerése annak, hogy hatalom van kezében.

Független forrás? Hátha bír komoly tényeket kiszivárogtatni, akkor mitől független? Valamilyen kormányhivatalban, itt-ott döntéshozóknál dolgozik, nem is mint Kis Mariska cleanermanager=takkermama, hanem olyan, akinek belépése, jogosultsága van kényes adtok, tények megtekintéséhez. Nagyon is függ. Nehéz ügy ez.
@anyátok:
"Egyébként szerintem a MI kezünkben van."

Egy reggel e-mailt kaptam, hogy szimpátiatüntetés lesz a Magyar Hírlap mellett. Fogalmam sincs, a mai napig nincs, ki küldte nekem, de azonnal készültem és ott voltam Budapesten, a Centrál Kávézóban. Rövidre veszem.

Szombathy Pál főszerkesztő semmikor nem érkezett meg, Para-Kovács főmunkatárs befutott, majd elfutott, és én voltam az egyetlen szimpatizáns. Szombathy Pált másnap felhívtam telefonon, ő próbálta megmagyarázni, amiért éppen nem volt ott! Az újságírókat jobban ismertem, mint saját maga, ezért tudtam tanácsokat adni neki (egyiket sem fogadta meg).

Uj Péter főszerkesztő csapatát talán jobban ismerem, mint saját maga (ami baj!). Nagyon kemény idők jönnek. De fegyelmezett ember mind. Nehezen és egyre nehezebben bírják majd el, ami most következik. Álljon oda melléjük!

Tóta W. Árpád újságíróval korábban sem tudott mit kezdeni. Most én itt vagyok. Ismerem Árpádot, neki lesz a legnehezebb. Együtt tudunk dolgozni, próbáltam, működik, ha ő is akarja. Nekem ennyi fér bele, mert mellette több helyen felelősséget kell vállalnom.

Hogyan értetted: "a MI kezünkben van"? Mik az elgondolásaid?
www.parameter.sk/rovat/paramagyar/2010/12/24/feljegyzesek-az-utolso-padbol

No, hát erről beszéltem. A saját jogon való hülyeség. Amely akaraterővel párosul. A legrosszabb kombó.
@a szív fészkei: "nagyon nehéz ezt ellenőrizni"

Pl. ezt a 250.000-et nem nehéz ;) Az USA azzal, hogy a kiszivárgató katonával szemben vádat emelt, automatice hitelesítette az általa átadottakat.

De a korábbiak között (névtelen beküldő) emlékszem volt olyan, amit vagy fél évig altattak, ezalatt állítólag valamiféle ellenőrzésen estek át és aztán került csak ki a lapra.
Szóval úgy tűnik, ez nem egy kókler bandaazért ;)
@knausz: "Hogyan értetted: "a MI kezünkben van"? Mik az elgondolásaid?"

Konkrét elgondolásaim egyelőre nincsenek - majd kialakulnak, talán - de bízom abban, hogy a hozzánk hasonló, önálló gondolkodásra törekvő emberek elég sokan vannak, az internet pedig korlátozhatatlan médium.
Ebből sok minden következik. Egy részüket talán látom is - holnapután részletesebben megírom, most megyek aludni, mert holnap mozgalmas családi élet lesz.
Országimázs=szégyen: www.stop.hu/articles/article.php?id=795709

Mind félre van tájékoztatva, még Kína is.
Mese, mese mátka Hodorkovszkíjról, az szibériai rabról, a nagy orosz testvérről és az ő módszereiről - amik oly szimpik lettek mostanában itthon (sehol a Továris konyec! és egyéb húsz éves felhorgadások ugye?)

index.hu/kulfold/2010/12/26/a_rab_aki_korul_megfordult_oroszorszag/
@anyátok:
Éjjel nem tudtam aludni, olyan felemás érzéseim vannak.
1. A sajtó szabadsága fontos
2. De az újságírók jelentős részével nekem csak a gondom van

A húgom mondta tegnap, hogy az én főszerkesztőm (a TE! főszerkesztőd - így!) nem adott ki archív anyagokat a cégünknek. Jövő héten lesz word, most nincs, de írok neki egy olyan levelet:

Tisztelt Főszerkesztő Úr! még mindig Kedves János! Amennyit én tettem érted, amikor téged kirúgtak onnan, a minimum, amikor a húgom munkáját segíted, de adok 2 db jegyzetet is, amivel földobhatod a lapodat, ha ez még mindig nem elég szólj, mert tele vagyok gondolattal - irányodba. Csupa jóérzéssel. Baráti üdvözlettel.

Anyátok! Nekem probléma, hogy Tóta W. volt eddig a legszerényebb újságíró, akivel összefutottam. Álljak ki mellettük? Megérdemlik?
Mik vagytok ti, Istenek?- ilyen címmel írok én is, ha jobban bemérgedek, de a főszerkesztőkről, főmunkatársakról és újságírókról.
"A The Times is beszólt az Orbán-kormánynak...
...A "Press Ganged" főcím összetett értelmezésű szójáték: a "Press" a sajtó angol megfelelője, ám a "Press Ganged" kifejezés a modern angol zsargonban azt jelenti, hogy valakit erőszakos meggyőzési módszerekkel szorítanak rá az engedelmességre. Eredete a korábbi évszázadokra nyúlik vissza, amikor katonai kényszertoborzó osztagok — "press gangs" — járták az országot, civileket hajtva erőszakkal fegyveres szolgálatra."

Köszönettel apus53-nak, innen www.stop.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=278434&database_id=795709&forum_forbidden=0&no_results_total=208&lstresults=6
@eMeL: Lepereg erről minden. Orbánführer, Lukasenkorbán, ezeket már nem lehet leírni? Csodálatos elődökhöz hasonlítják, ezt elérte.

Még ahhoz is bornírt, hogy felfogja.
@eMeL: @a szív fészkei:

hát, lehet persze most arról énekelni, hogy orbánfűrer, meg minidúcse, satöbbi, de gondolom, ezeket olyan jóemberek irkálják önzetlenül, akiknek vagy fingjuk sincsen a magyar rög-és-véres valóságról média- és egyébügyileg, vagy van, és éppen ebből élnek (végre itt a lehetőség témázgatni a témát, elvégre Madzsarisztánnal átlag 4 évente lehet híres az ember 15 mp-ig...) akkor meg álságos, hogy függetlennek akarnak látszani, mint jó Paul Lendvai és társai.

Assange-t biztos lehet hősnek látni az egyik serpenyőben és Patásördögöt az agyban ülő kopasz cenzornak, csakhogy az egyik serpenyőben egy angyalarcú segg ül milliónyi ember életét felelőtlenül veszélyeztető kitudjahonnétszerzett titkok kiszivárogtatásával, a másikban meg egy 10millió ember életéért és biztonságáért felelős muki, akinek megadta a lehetőséget az ország néppppe, hogy fülkeforradalmárkodjék és viselje a felelősséget.

Én úgy érzem, titeket az rohadtul zavar, hogy Orbán a mi f@szunkkal veri a csalánt, de ha Assange az Orbánéval veri, az épp ellenkezőleg, egyenesen tetszik. Ez nem korrekt, bocs. Vagy faincsávó mindkettő, vagy egyik se.

Üdv,

P.
@szerénységem:

"that go in the wrong direction for further fiscal consolidation"

lájkolom, hogy ők mondják meg, mi a wrong direction,

hát te?

Cső,

P.
@mozzie: "Ne haragudj, Árpád, de nem értem mi a racionálé emögött a hírlevél mögött? Érdekesebb volt a régi formula, a (majd) mindennapos kommentárjaid.

Bocs, de ez a Magyar Gyermek...unalmas."

Hahó!!!

Karácsony van, ez már abból is svarcaufvájsz látszik, hogy én egyetértek mozzie-val!

Szeressük egymást, gyerekek, a Magyar Gyermek nevű kontrapunktot meg feledjük mán el. Ez engem nem lelkesít, szerintem egy blognak nem ez a műfaja, mint ami itten megy MGy-sorozatban.

Üdv mindenkinek,

P.
@knausz:

"Nekem probléma, hogy Tóta W. volt eddig a legszerényebb újságíró, akivel összefutottam. Álljak ki mellettük? Megérdemlik?
Mik vagytok ti, Istenek?- ilyen címmel írok én is, ha jobban bemérgedek, de a főszerkesztőkről, főmunkatársakról és újságírókról."

NEKED probléma?!?!?!

És akkor mit mondjunk mi, sima kis mezei takonypócok, akiknek qrwára felállt a hátán a szőr, amikor Bánó András alákérdez Vágóúrnak, hogy mitől félti a demokráciát...?

Hidd el, a médiatörvényt pontosan azért kaptuk-kaptátok, mint amiért az MSZP a zakót: mert elkurvult a döntő része. És a Zembereknek tele volt a töke azzal, hogy fal dumákból milyen rohadt sokat lehet kaszálni, és hogy a média felemel és lesújt, és hatalmi ág, és kurvára nincsen felelőssége egy Bolgárúrnak éppúgy, mint egy Bayerzsocának.

Hogy ne érts félre, rühellem a szolgamédiát, de leszögezném: ti magatok szorgosan dolgoztatok azon, hogy a magyar társadalom kurvának tartson benneteket, s a ti egyéni felelőtlenségeitek szummájaként a "szakma" felelőtlenségének és nyegleségének lett a következménye ez a lex censoris.

Én titeket tartalak a felelősnek a kialakult tragikomédiáért. Eddig magas lóról osztottátok az észt, most meg mehettek alázkodni... Szégyen, baszod, rám nézve is.

Hogy ne kenjük el: a média és a politika élettársi kapcsolatának felbomlásáért és a súlyos torzulásokért NEM az egyik felet terheli kizárólagos felelősség. Ők hülyék, az biztos, de sajna, a Vicsek Ferencek és a napkeltés brigád még inkább.

Egyénileg természetesen tisztelet a kivételnek, az igazségot kereső és becsületéhez ragaszkodó embert mindig megsüvegeltem, bármely oldalon is állt. De ebből oly kevés volt, hogy egy 47-es villanyoson elférne, bakker.

Inkább gyúrjunk a tisztes iparra, vazze.

Üdv,

P.
Hogy is mondjak, hazug ember, santa kutya?

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=378566

"Egyetlen furaságot találtam az interjúban: Anikó asszony a családi pápalátogatásról ezt mondja: "A választások óta ez volt az első alkalom, hogy együtt utaztunk Viktorral. Fél évig én sem voltam vele sehol, annyi munka várt itthon is."
Mintha júniusban arról zengett volna Szijjártó szóvivő, hogy miniszterelnök Bulgáriába ment nyaralni a családjával. Sőt, mintha onnan üzent volna levélben, hogy Schmitt Pált akarná elnöknek. És mintha az a furcsaság is megesett volna, hogy a nyaralás miatt elmaradt valami Merkel-Orbán találkozó.
Tudom, hogy nem tartozik ránk, és röstellem is, hogy megkérdezem: hol volt Orbán, amikor Bulgáriában volt? Ez az ünnepi légkör talán alkalmas az igazmondásra."
@knausz: A magyar sajtóból csak Gömöri Endrét ismertem személyesen, amíg élt. Máig gyászolom. A többiekhez nem tudok hozzászólni, csak írásaik alapján - gyömölcseiről ismerszik meg a fa. (Talán Máté evangéliuma? Jézus mondja.)
A sajtószabadság pedig szerintem a legfontosabb dolog egy ország életében.
Ajánlom figyelmedbe Debreczeni József: a póráz végén c. NOL-ban olvasható cikkét.
Kölcsey, Petőfi, Bibó, Márai - ma szájkosárra számíthatnának, Adyról nem is szólva.
Még Andy - jól szpomzorált: megveszi a veszteséges kaszinóját ugyebár a Szerencsjáték ZRT, mert a hála itt mégis politikai kategória - Vajna se bírja majd idevontatni Clintonné, ha így megy tovább: www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/orban-engedjen-vagy-szenvedje-el-a-megalaztatast-336892
Ugocsa non coronat, csak ilyen lábszagúakat... Van élet az unión kívül - már ezt mondogatják a klubban nekünk, köszönjük a csodás országimázst! index.hu/belfold/2010/12/27/felcsulaztak_alaalltak/

Piha
Szia Árpád!

A napfordulóhoz és a napéjegyenlőséghez:

video.google.com/videoplay?docid=-3771631600908598884#docid=4848119372052317142

(kb 50 perc.)
@Paszternak: Engem az zavar, ha a "cél szentesíti az eszközt" alapon államok, miniszterelnökök saját népeik ellen tesznek dolgokat.

Orbánnal nem az a baj, hogy patásördög. Nem kell találgatni (túl vagyunk a választási villantásokon).
Tény, hogy mit tett. Tény, hogy miért.
Csak a tényeket kell helyesen értelmezni.

A '45 utáni magyar történelem legveszélyesebb figurája. [Kéretik minden szereplőt saját történelmi kontextusában értékelni!]
@anyátok: Nem minden újságíró kurvult el, nem mindenki lett mikrofonállvány, amelyik ráadásul alázatosan meg is hajlik. Csak elfogyott körülöttük a levegő már mikor - Ferenczi Krisztina hol van? Mibe írhat? Az ÉS kibírja az eddig is röhejes bírósági ítéleteket (és azok anyagi vonzatait) a "nem volt taggyűlés" című etimológiai ámokfutásról?

Andressew blogját vagy mijét múltkor letiltotta a Facebook, ahogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért című oldalt is úgy bizgerálja, hogy nehéz kezelni. http://www.facebook.com/#!/pages/Egymillioan-a-magyar-sajtoszabadsagert/169854769717975.

Elkezdődött itt már régebben fejben a cenzúra rákészülve a kisdrága kétharmados uralmára. Persze, lehet most hörögni újságírók ellen. Hogy milyenek civilben, hát istenem... Dolgoztam köztük a régi Magyar Nemzetnél - volt köztük édes, aranyos jófej és kibírhatatlan tetű.

DE nem is az a dolguk, hogy cukik legyenek. Politikus se legyen az. Csak az emberi minimumot tartsa be. Na ez most kilátásban sincs.
@Waldi!: Azt mondja a mocskos pesti urban legend (bűnös város, nem vitás: ebből is kitetszik), hogy lószart mama volt ő családilag Bulgáriában a legjobb seggek csalgahazájában - ott volt a foci VB-n, ahogy egy becsületes focistától el is várható.
@Paszternak: Engem Orbán zavar rohadtul, nem most, hanem immár 17. éve. Ország népppét innen csókoltatom a kiváló választásáért és ameddig ez a nekünk mennyből 2/3-dal alászállított csodaember engedi, ezt el is mondom, ahol lehet.
Ha téged meg ez zavar (ill. annak a kritikája, hogy ő még ezt sem bírja tűrni "nyűgés s nyilait"), végtelenül sajnálom: bírd ki fél lábon, ameddig el nem hallgattat mindenkit, kivéve az ő nagyszerűségét zengő kórust.
Abban úgyis komoly szólószereped van, szóval neked lesz mindig megnyalvánulási lehetőséged. Nem is érted szól a harang. Na BUÉK nektek, ez biztosan a ti évetek lesz!
@Paszternak:
"Én titeket tartalak a felelősnek a kialakult tragikomédiáért. Eddig magas lóról osztottátok az észt, most meg mehettek alázkodni... Szégyen, baszod, rám nézve is."

Én is az újságírókat tartom felelősnek a ma kialakult helyzetért. Saját magam megtettem mindent, hogy ne így legyen.

Messzebre nem jut el a szavam? Ami ötletem volt és van a folytatásra, azt is leírtam. A visszaszámlálás elkezdődött.

@anyátok:
Egyetértünk.
@knausz: Köszönöm a szavaidat, biztos érzed, hogy a kevés kivétel között ott tartottalak Téged is (és azért van még egy-kettő...).

Sajnos, ebben az országban, ahol a pedagógusokról közvélekedés azt gondolni, hogy alkalmatlanok, a rendőrök hülyesége kiapadhatatlan viccforrás, a politikusok korruptsága közismert, miért pont az újásgírók lettek volna grállovagok...

De egyetértek, a helyzet okai nem a biciklisták és nem is a kertész kutyája, hanem a két érintett fél: a(z) (ál)politikusok és a skriblerek.

Éljen a minőség forradalma, hajrá, Németh László, hajrá, németlászlók!!!

Üdv, és jobb évet neked és szeretteidnek 2011-ben:

P.
@a szív fészkei: Ja, és ööö, akkor mostan hogy van a fainság? Mert helyette kaptm tőled virgácsot a csukámba, holott.

Üdv,

P.
@a szív fészkei: kedves Szivem, biztos észrevetted már, hogy tőlem a nyalás kb annyira van, mint tőled, hát ne vádolj engemet igaztalanul, kérlek. Ami meg Orbánt illeti, mélységesen sajnálom, hogy téged ilyen régóta zavar, bár hozzá kell tegyem, 17 év utálás után biztos minden lépése rossznak tűnik, jól gondolom-e?

Üdv,

P.
@Paszternak: Ugyan ezt nekem írtad, de ha már: nekem nem Németh László és az ő magyarfelosztása az etalon.
@Paszternak: Elnézést, bántani nem akarnálak, miért is. Mást gondolsz jónak, hát a te dolgod. De összemosni egy nagy 2/3-os, mindent megengedő hatalommal rendelkező embert egy olyannal, aki épp a hatalmat akarja valahogy - a sandaságait kiteregetve - bármelyik oldalról, nem cicózik se Amerikával, se mással Assange - féken tartani, az nekem nem jön össze.

Orbán szerintem káros és pont. Szerinted meg pont nagyon jó. Két végén vagyunk a dolgoknak.

De neked is üdv.
@a szív fészkei: Jav: NEM NEKEM ÍRTAD. És akkor már stilárisan helyesbítve: Számomra nem Németh magyarfelosztása az etalon.
@a szív fészkei: magyarfelosztásról szó sem volt, én a minőséget hiányoltam, amit knausz és te is. Ha most lekopiználak, akkor az Orbán káros és pont-os szövegedre azt mondanám, hogy leszarom a szőlőbányákat, és nekem nem attól jó min.eln., hogy a faterja komcsi volt.

Érted ugye?

Köze hozzá, amiről beszélünk?!?!?!

De hagyjuk a magyarfelosztást, nekem Radnóti Miklós az etalonom, az Arany-összessel a hátizsákjában.

Pont.

Üdv,

P.
@anyátok: Kis Menuhin léleksimogatónak a zord napokra :-))
@Paszternak: Az utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek. Még a ponttal is. :-))

Neked is üdv.
süti beállítások módosítása