W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Úgy lobog fel nékem

2010.06.09. 05:30 Tóta W. Árpád

Részletek az őszödi beszédből

Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel, hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik, nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt.

Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk ! Nincsen ennyi kapacitásunk. Azt az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat, és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körülülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek !

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmapolitikai egységet, mint soha az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka, hagy maga után kívánnivalót. Igen, igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Amikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert az Alkotmánybíróság visszaküldhet dolgokat, tudjuk mi ezt.

Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan felépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobbra a tempót. Ez a helyzet. (…) Nézzétek, a dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. (…) Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata.

És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kibaszott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni. Azt tudom nektek mondani, nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek. Nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen. Hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek én még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk, és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva.

Általában sok jó ötlet van egészen addig, amíg nem kell számolni. Amikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány. Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen, és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje. Gyerekek, nem vagyunk tökéletesek !

Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a kurva életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg ! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot ! Csak azért ! Egzisztenciát lehet még találni sokat.

Nem arról szól, hogy nekem van egy A-Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra, és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Francot! (…) Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben. Egyáltalán nincsen. Azt a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával ?



Címkék: gyurcsány

60 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr212067998

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutyiország 2010.06.14. 08:43:25

"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a...

Trackback: Nem bontották ki 2010.06.09. 12:50:15

Igaz, Orbánék nem bontották ki az igazság összes részletét, de azért lássuk már be, ez mégsem az őszödi méretű trauma, bármennyire is így szeretnék láttatni egyesek. Orbán 29 pontjáról lesz

Trackback: Már a nosztalgia sem a régi... 2010.06.09. 07:46:52

Előre szólók: nem azt szeretném megvitatni, hogy a zemberek többsége szerint valóban rosszabbul élünk-e, mint nyolc éve. Április 25-én ugyanis egyértelműen kiderült, hogy a többség úgy érzi, igen. Sőt: aki nem volt szavazóköri forradalmár, még az is. É...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a kérdés az, ki fogja ezt a helyzetet (is) a saját (politikai) céljaira kihasználni...
" mert ki fogja megváltoztatni, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával ?"

ha mazlink van!
A napokban leköszönt kormány költekezése és kötelezettség-vállalásai miatt a korábban becsült 5,5 százalék helyett várhatóan a 6 százalékot is meghaladhatja az államháztartás bruttó hazai termékhez viszonyított hiánya 2002-ben. (...) A vártnál vélhetően magasabb államháztartási hiány oka az előző kormány túlköltekezése mellett, hogy a Magyar Fejlesztési Bank "szekrényében még sok a csontváz". (GKI, 2002. május)

Azt hiszem, lehetne találni még egy rakár párhuzamot.

De örülök ennek az őszödi gyűjtésnek. Mert az a baj, hogy az egészből csak az elkúrás maradt meg, ami rá is száradt a szocikra. De hogy mi is volt az elkúrás, arról senki nem beszél.
"mert ki fogja megváltoztatni, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával ?"

Hát ebben igaza lesz, úgy tűnik.
@huba: Reméljük! Sokkal több az esélye, mint Gyurcsánynak: Őt nem árulja el a közvetlen környezete, a saját bizalmas pártvzető-társai. Legfeljebb böszméskednek, dezt is csak azért, hogy túllihegjék a vezér szándékait, és nem azért, hogy megfúrják.
Természetesen ezek a mondatok 4 év kormányzás után hangzottak el. Amikor az új kormány egy világgazdasági boom közepén ilyen helyzetet teremtett magának, hiszen az előző is ő volt. Nem egy recesszió mélyén, amikor az egész világ összeesik egy 10 milliós ország 40000 tagú pártja alelnökének tüsszentésére.

Elvben lehet, hogy Orbán Viktor is mond majd ilyen beszédet, de az a tudomány jelenlegi állása szerint legkorábban 4 év múlva lesz.
Ha megtörténik, akkor ÖOrbán még úgyabbul fog járni, mint Gyurcsány (és meg is fogja érdemelni, ismétlem, HA...
Mi Árpival azon kevesek közé tartozunk, akik szerint ez egy jó beszéd volt: mert hogy hazudtak este-reggel, azt tudhatta, akinek szeme van a látásra, a kurvaországot és társait meg tudjuk be a pillanat hevének. A mondanivalója pedig, hogy ezt ezentúl másképp csináljuk!
(Az elmúlt 20 évben mindig jobboldali pártra szavaztam, mielőtt jól lekomcsiztok :)).
Egy dolog hiteltelenítette el, az is utólag: a "keressetek másik madámot". Mert nem tűnt el, mikor nyilvánvaló lett, hogy ő már nem tud jót lépni, bármit is lép (az ellenzék és saját pártja hatékony működése eredményeként).
Hát igen, az utolsó mondattal, ez így, most ide tökéletes.

Óriási stratégia volt a Fidesztől nyerni hagyni Fletóékat 4 éve, akik baromira nem számítottak erre. Akinek ez a fenti szövegből nem ordít át, az süket/vak. Ki is nyírták vele a szadeszt és megrokkantották a maszopot, jó eséllyel örökre (rokinyuggerré vált), na persze az ország is majd beledöglött, de mégse. Risky, de egyelőre fényesen beválik.
Ügyes válogatás, csak az a baj, hogy éppen nem ezzel verte ki feri a biztosítékot, hanem a többi apró részlettel. Leginkább azzal, hogy akkor megtudhattuk: jól tudták ők már két éve, hogy mekkora szarban vagyunk. Ha akkor nekiállnak, most ünneplem őket.
Sajnos azonban a történethez az is hozzá tartozik, hogy később - megijedve a népszavazástól - visszatáncolt az itt fennebb felvázolt eltökéltségből. Azzal pedig azt bizonyította, hogy ezek a nagy szavak is csak hazugságok.
Feri, ezt (is) beszoptad :))))))))
Az utolsó bekezdés kivételével akár most Orbán is elmondhatná ugyanezt!
Csak neki van Személyes sztorija is! (ő a megváltó :D)
Az őszödi beszéd (nem a százszor ismételt) mondanivalójának lényegi részei 2,5 percben:

www.youtube.com/watch?v=xjPoW_of4p0
Kísérteties.
Komoly vezetők ugyanazokat a gondokat a létező alternatívák ismeretében, azok közül választva - és ha kevés van ilyen - hasonlóan oldják meg.
Rajta!
Feri, miközben feszeng a parlamenti székében, ingyen megtanulhatja hogyan kell határozottan cselekedni.
1.) Respekt az irodalmi párhuzamért.

2.) Egy válaszkommentben megírhatnád, hogy igazam van-e, amikor arra tippelek, hogy az erre a posztra írt nettó kurvaanyázós kommentek száma szignifikánsan meghaladja az átlagos poszthoz írottakét.

2.) Nincs véletlenül az őszödi beszédnek egy korrektúrázott vörzsönje, ami nem hemzseg a gépelési hibáktól? (De, van.)
Jav.: 3.) (Ha már a korrektúráért rinyáltam. :( )
"Azt a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával "

Szerintem úgy, ahogy van, le kellett volna védetni az öszödi beszédet GyF-nek, most kérhetné a kópirát jogokat, vagy legalább perelhetne szabadalomlopásért.

Mindezek után azért azt remélem, hogy az a barom szoci, aki saját ambícióját előretolva avagy csak sima anyagi előnyt szimatolva szivárogtatott, az most álmatlanul forgolódik. IGEN! Megcsináljuk!
Nemtom Orbán tokaji beszéde megvan-e, tavaly tavaszról:
www.youtube.com/watch?v=ZssNeSBMZhw
Mondtam én :-) Mondtam én :-)

Csak galádul kiszervezted offshoreba.
Feri szépen beszélt, de nem volt meg a folytatás. Bár meglett volna...
Pont ezt várjuk Orbántól, hogy meg is teszi, ami kell ennek az országnak
"igazságbeszéd" - ez a kedvenc, abszurd médiahazugságom egy gondosan eltervezett, kellő időben piacra dobott, mszp-összekovácsoló marketingfogásra.
ennél már csak ennek a hazug rinyának orbán mostani beszédeivel való összemosása a röhejesebb dolog.
Hajaj, ha nem tudnánk honnan van, mondhatnánk ez ovi jól titkolt, belső monológja amikor álmatlanul forgolódik egy "te jó isten, győztünk" mámorban.

... és mint kiderült, (a lényeget tekintve) ugyan ott tartunk, mint négy éve, csak az arcok mások!
Mikor volt mázlink az elmúlt ezer évben?
lehet Orbán a patás ördög, de Gyurcsány még rajta is túltett. A népnek egészen egyszerűen totál csömöre lett a szocikból. És ha lehet: ezt a csömört mintegy "megacélozza" - képzavarral élve - az a viselkedés, amit a szocik a parlamentben naponta elővezetnek. Ha így folytatják, legkorábban 2024-ben aspirálhatnak valami - másodrendű, rangú - koalíciós szerepre, úgy, mint annak idején az szdsz.
Javaslom a 29 pont újbóli figyelmes elolvasását. Számos kiadáscsökkentő lépés szerepel benne. Szelektíven (színvakon) látni lehet, olvasni bajos. Az nem lep meg, hogy TWA szerint sok tekintetben a fidesz a liberálisokat másolja. Eddig nácik voltak, legalábbis eszement populista radikálisok. Lesz az indexen a fityesz még szélsőbal is.
Már nem azért, de épeszű ember tudja, hogy:
-a kormányka minimális a mozgástere (IMF és EU miatt)
-választást nyerni nyugdíjemeléssel kell, kormányozni meg kiadáscsökkentéssel

Azt mégse mondhatja OV, hogy bocs fiúk alkotmányozni tudunk, a költségvetési margón számokat tologatni tudunk, de a keretszámokon ha megfeszülünk se tudunk változtatni (rövidtávon), ergo egyhamar nem lesz népjólét. De aki nem látja, na az is hülye.
Jó.

De ilyeneket nem fogunk hallani:
-tele vagyunk kétségekkel
-nem lesz tökéletes
-Nem tudjuk

...
Ha hasonlóságról beszélünk, illik kiemelni a különbségeket is. A különbségek pedig nem csak a pártok, a szóban forgó vezetők és emberek között állnak fenn, hanem a környezetben, a közhangulatban is. A környezet pl. 2008 óta egészen más, mint 2006-ban. 2006-ban még konjunktúra volt meg alacsonyabb államadósság, lényegesen alacsonyabb munkanélküliség, stb.
A közhangulat pontosan 2006 nyara óta változott meg, onnantól gondolják sokan, hogy az elkúrást ne az (a banda) hozza helyre, aki csinálta (az inkább takarodjon).
@huba: Vagy ő, vagy senki, ezt még Bolgár úr se tudja cáfolni.
Kíváncsi vagyok, hogy ha "szép" szóval és küldetéstudattal nem lehet reformot csinálni, akkor vas szigorral,és önkényuralommal lehet-e. Ezt persze a párthozzáállásra értem. Bár azt hiszem a Fidesz nem azért összetartó mert ott nem 100 féle érdekellentét és mentalitás húzódik, hanem a párt nagyrésze olyan mint a szavazó: hisz a párt isteni küldetésében, akármi is az..-
Ez most keményebben ütött, mint valaha.

Azért, minden hibájával együtt, micsoda Erő és akarás veszett el benne... lelkileg szerintem soha nem fogja feldolgozni, ami történt.

És mondhattok bármit, de én akkor is ezt gondolom :)
Árpi,

neked nehéz lehet feldolgozni, h feriben hittél, Viktorban nem, aszt mégis a Viktor az igazi államffi, így hát nem maradt más, mint megpróbálni utólagosan visszaigazolni magad.

Nem meggyőző, nincs rá piaci kereslet. Tipikusan kistömegbázisú rétegelmélet ez.
@Rot:

Tegnap is elhangzottak ilyenek a parlamentben, csak nem figyeltél, vagy nem is nézted/hallgattad.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: valóban nem néztem

lehet hogy csak 1998 és 2002 közöttről rémlik hogy minden tökéletes és hibátlan volt...

ezek szerint van fejlődés
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Viktor az igazi államffi

bearanyoztad a napom

Azért várjuk meg a ciklus végét...
@Vanek B. Eduard: Nem, nem ez hiteltelenítette el, hanem az, hogy másnap nem hangzott el hasonló tartalmú beszéd a nyilvánosságnak szánva. Az őszödi beszéd azért tdott akkora csapást mérni Gyurcsányra és az őt eláruló szocialistákra is, mert "leleplezték".

Egyébként én is egy jó beszédnek tartottam - volna.

@sztd: És Orbán a mostani akciótervében még mindig csak a töredékét adagolta az igazságnak és a várható keményítéseknek. Nem a négyévnyi kormányzás a lényeg, mint előzmény, hanem az, hogy tudjuk a valós helyzetet, megvannak a fájdalmas terveink, de elhallgatjuk.

És ez sem számít, csak akkor, ha lelepleződik. Úgyhogy nem biztos, hogy négy évet kell várni rá: Lehet, hogy két napot, de lehet, hogy az örökkévalóságig.
@Circus: "azért azt remélem, hogy az a barom szoci, aki saját ambícióját előretolva avagy csak sima anyagi előnyt szimatolva szivárogtatott, az most álmatlanul forgolódik"

forgolódik a' biza', hiszen ő volt az a szerencsétlen, maga a kopirájttulajdonos, aki annyira bízott az "igazságbeszédében", hogy aszitte evvel a rapid terítéssel majd el lehet oszlatni az addigra már igencsak gyülekező felhőket...

hiszen már előre megmondta: fognak tüntetni...megúnják...hazamennek...

ennek az árát is bekalkulálta tán, én meg szeretném, ha visszafizetné azt pár év hűvössel...
Orbán mint államférfi? Ez viccnek is rossz. Momentán Magyarországon nincs államférfi. Percemberkék vannak.

Jelenleg egyébként a "reformnak" még árnyéka sem látszik. Az állami szféra kiadásainak csökkentése ha jól látom, kimerül a 15%-os bértömegcsökkentésben. (Majdnem brétömeg lett belőle, ugy se rossz :)) (A 2 M fölötti jövedelmek megvágása csak langyos háj, gyógyereje nincs)
Igy meg nem reform, csak megszoritás, akárhogy is cifrázzuk. Könyvelőirodában ma halottam a köz véleményét a tervekről, különös tekintettel a 16%-os adó és az adójóváírás viszonyáról. Nem volt hízelgő.
malacz, ha netán módodban áll, inkább rettegést elemezz, mert a szöveg elemzés úgy áll a szádban, mint bíróné valagában a lófasz. mégis, hogy méltányoljam erőfeszítéseidet, helyet foglalhatsz várúr kollega mellett!
Na, azért, GyF véleménye a tervekről:

"Robin Hood forog a sírjában. A melósok szívnak, a főnökök meg röhöghetnek a markukba."

"A piacok persze, hogy pozitívan reagálnak, hiszen a kormány felhagyott a költségvetési ámokfutás rémálmával. Nekik ennyi elég. És miért érdekelné őket, hogy a hiány fenntartása mögött az adóterhek szociálisan elfogadhatatlan súlyos átrendezése valósul meg."

Ennyit arról, h szakad az mszp, és lesz egy kapitalista párt.

Többi itt: kapcsolat.hu/blog/szegeny_fizess

Ezen túl pedig az LMP is elég szépen belőtte magát balszélre a reakcióban, akárhogy vesszük, pillanatnyilag a fidesz a legpiacbarátabb párt a parlamentben.

(mellesleg kokának tetszik a program: www.origo.hu/itthon/20100609-koka-janos-tamogatja-az-egykulcsos-ado-bevezeteset.html )
@DarthVader:
Különös fogalmaid vannak az időről. Orbán mint percemberke húsz éve perceg folyamatosan. Csomó percegő már rég kihullott mellőle. Qrcsány öt évig bírta, az is sok vót. Én már a miniszterelnöki vita után, nyilvánvaló agresszív, hazug fellépése miatt félpercet nem adtam volna neki. ("Elnök úr, legyen úriember, ne akarjon valótlant állítani" stb.)Közben szemrebbenés nélkül csúsztatott, mint az egész bécsi jégbalett, ferdített, mint a pisai ferde torony. Akkor nem dőlt rá, 3 év múlva rogyott.
@Lacóka:
Kiafene az a Kóka? Jaaahh... a pannon puma cincog megint. Azt hittem, 20-30 aranyórájával (mellesleg az a dicsekvése micsoda gátlástalan újgazdag ízléstelenség volt) vérvörös kopterével rég elrepült Barbadosra.
@Várúr: hazug? :D
a dobozdíj miatt?

Könnyeimmel küzködve várom a Budapest Ügyi Minisztériumot és a 6-os metrót.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "neked nehéz lehet feldolgozni, h feriben hittél, Viktorban nem"

malac, eleg nehez lehet neked feldolgozni, hogy vannak emberek akik hisznek biznonyos dolgokban es az ezeket kepviselo politikusokat tamogatjak.

ellentetben azokkal akik politikusokban hisznek es a politikusok altal aktualisan kepviselt dolgokat tamogatjak.
@Lacóka: Hát nyilván. Gyurcsány előre megmondta (azoknak, akik maguktól nem jöttek volna rá), hogy ellenzékben ugyanazt fogja játszani, mint OVi. Minden rossz lesz. A számonkérő érvelése ugyanakkor jogos, az persze nem igaz, hogy ez rossz lenne az országnak meg a "kisembernek". Mert szép dolog az, hogy a húdegazdag 500-at keresőre mutogatunk, mármint bruttó 500 gondolom, ami egyáltalán nem sok egy jó rakás szakmában, csak hát alapvetően azért keresnek ilyen kevesen ilyen "sokat", mert a nagy adóterhek miatt aki teheti az feketézik. Akár zsebbe, akár alkalmazotti státuszt alvállalkozónak feltüntve számlára, stb.

Persze pontosan tudja ezt GyF is, csak mos ő játszik ilyet. Ugyanakkor ez rendkívül káros viselkedés (a fidesz és OV megmutatta, hogy mennyire), ezért szerintem nem lehet olyan pártra szavazni felelősen, aki így viselkedik ellenzékben.

LMP meglepő? Már a választások előtt sokkal mondogatták, hogy olyan, mint a görögdinnye: kívül zöld, belül vörös...
@Várúr: Orbán 20 évnyi parlamenti munkáját (képviselőség + miniszterelnökség) méred Gyurcsány miniszterelnökségéhez? És ezt komolyan érvnek szánod? Mire számítasz amikor ezt leírod, hogy nem olvassa senki, vagy hogy mind olyan hülye lesz, hogy nme veszi észre? Vagy magadat akarod becsapni, hogy a hited erősítgesd? Mert amúgy semmi jelentősége nem lenne az éveknek. Orbán régebb óta parlamented, Gyurcsány tovább volt kormányfő. De spec még most is ott ül képviselőként a parlamentben, tehát ilyen értelemben fura róla multidőben beszélni. Aktívabb is, mint OV 2006-ban.

Amúgy engem nem érdekel, de meglep, hogy valakinek olyen fontos, hogy torzítsa a tényeket egy ilyen totálisan érdektelen kérdésben.
@Vanek B. Eduard: "A mondanivalója pedig, hogy ezt ezentúl másképp csináljuk!"

De nem csinálta másképpen! Nem az hiteltelenítette el, amit Te írsz, hanem az, hogy amikor meglátta, hogy ettől a politikai hatalmuk leépül (nem mellesleg így is az történt; ha ezt akkor előre felismeri, most ünnepelt államférfi lehetne), akkor megrettent és visszatáncolt. Azaz mégiscsak madame-nak állt, s megpróbálta megint visszahozni a szarból a kormányzást.
@huba:

Nah, eszembe jutott még egy, ami nem tetszik Viktoréknál, amiért gondolom, elsősorban ő okolható:
miért nem teszik tisztába a köztársasági elnökjelöltjüket, mikor jún. 29-én már választja a parlament. Hát ez pl. egyáltalán nem tetszik.

És még vmi:
Nézd meg az alábbi linken, h több embernek jelest adtam (Nagy A., Navracsics, Lázár J.), de Viktornak nem:
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/06/07/Sok_beszednek/

Ennyit erről.
@huba:

Kamu szöveg. Itt bizony Árpád egy emberért lelkesedett, mint ahogy Bokros esetén is, és mindezt úgy tette, h képtelen volt belátni adott pillanatban az alkalmatlanságukat.

Jelzem, egy 30 fős osztályban alapból 3-4 gyerek szereti a matekot, de a tanár személyiségén keresztül még aktívvá lehet tenni legalább 10-15-öt.

Az ember és az ő elvei, gondolatai nem választhatók szét. Az ember személyiségéről pedig nem bontható le az eredményessége. Sokan próbálkoznak ezzel, de a vége mindig kudarc.

Ha nem értesz vmihez(pl. műtét), de kénytelen vagy rábízni magad vkire , akkor arra fogod bízni magad, aki bizonyítottan eredményesebb, akiben jobban bízol.

Egyébként meg hülyeséget mondasz, mert sok mindenben mást gondolok, mint Viktor, bírálom is őt ezek miatt, csak ugye te ezeket nem olvasod, be vagy szűkülve fórumilag.

Nem értek egyet pl.:
Szijjártó és Pintér kinevezésével, azzal, h Orbán szerint nincs szükség semmilyen nemzeti gárdára, és azzal sem, h Bajnait egy kalap alá veszik gyurcsánnyal. Van más is, de falra hányt borsó.
@Várúr: "Orbán mint percemberke húsz éve perceg folyamatosan."

Nem érted a szó jelentését.
Az történelmi távlatban mért idő ;)
Megjegyzem szerintem sem igaz a percember megjelölés, mert az olyan legfeljebb apróbetűsként szerepel egy tankönyvben majd, ovi meg --sajnos-- vastagbetűs lesz, mint aki sokban hátráltatta a rendszerváltás utáni átalakulást, az ország jó pályára állítását.
Most átírhatta volna magát a jófiúk közé, de eddig nem tett érte semmit, inkább megerősítette a rossz imageját.
Off

Árpád, nagyon zavaró tud lenni néha, ha a sorrend rossz.

Fentebbi két kommentem esetén fordítva volt a sorrond. Sőt, kb. 1 óra különbséggel írtam a kettőt. Ügyelned kéne arra, h a régebbit mindig hamarabb engedd be, tehát időrendben engedd be a kommenteket, mert időnként nehezen értelmezhető, ha a folytatással előbb találkozik az ember.

Legjobb módszer (magam is csináltam), ha egyesével eriszted be. Ez akkor simán megcsinálható, ha már nincs dömping.

Ezt lécci hagyd benn, h Huba is lássa, mi volt a helyes sorrend. Kösz!
@huba:

Itt az újabb hiba! Állítólag Schmitt lesz a Fidesz jelöltje a köztársasági elnöki posztra:-((((

pedig Pálinkás a megfelelő ember.

Mit esznek Schmitten?
Soha meg nem értem... :-(((
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "Mit esznek Schmitten?
Soha meg nem értem..."

no ezzel egyetertek! de eleg sok embert fel tudnek meg sorolni akit nem ertek: mikola stb.

"Árpád, nagyon zavaró tud lenni néha, ha a sorrend rossz."

hat nem is ertettem eloszor hogy mi van. azt hittem valahogy kihagytam egy kommentet. gondolom a megoldas az lenne ha a kommentelok nem kommentelnenek ossze vissza hanem mindenki irna 1 osszeszedett kommentet. en nyilvan kiesnek ebbol a korbol.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "Kamu szöveg. Itt bizony Árpád egy emberért lelkesedett, mint ahogy Bokros esetén is, és mindezt úgy tette, h képtelen volt belátni adott pillanatban az alkalmatlanságukat."

nem, malacka, ezt nem jol latod! az emberert valo lelkesedes egyenesen kovetkezett az ember altal kepviselt celok/eszmek iranti lelkesedesbol. es nem is tartott tovabb mint addig amig meg nem kezdett el mast kepviselni.

ez nalam akkor kovetkezett be amikor nem tartotta be az "ehhez masik madam kell" igeretet.

en a 2006-os es az idei valasztas utan is fellelegeztem hogy micsoda szerencse a gyoztes csak hulyesegeket beszelt eddig de talan nem is gondolja oket komolyan. ez van. majd meglatjuk most tobb szerencsenk lesz e. ha mazlink van a mai ellenzek nem annyira profi a keresztbe tevesben mint elode. ( ja es remelem nem kerul ki semmilyen hangszalag...)
@Vanek B. Eduard: ugyan, ezt a beszédet kiemelve még tűnhet nagy államférfianak, a nagy baj az összképpel van. Ebben csúsztat w is, na vegyük csak sorban mit is hozott emellé a felismerés mellé ez az úriember?

...

naugye.
süti beállítások módosítása