W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Próbálj meg lazítani

2010.01.04. 08:00 Tóta W. Árpád

Köszöntöm a nemzettestet, legyen szíves leülni, elhelyezkedni, szusszanni, fingani egy másnaposat maga alá. Na, itt a kétezertíz, mit szól hozzá?

Szokás ilyenkor fogadalmat tenni, bár attól tartok, hogy ez a hagyomány visszaszorult a bejglizabálás és a részegeskedés mögé, pedig fogadalmat tenni bármilyen apropóból illő és helyénvaló. Viszont lesz még itt ígérettel teli a padlás, abban nem lesz hiba.

De ha fogadalmat nem is teszünk, legalább némi tervezést el lehet várni egy állampolgártól, ugye? Az azért belefér, hogy még így nyugis állapotban felmérje, milyen események várhatók az évben, és arra milyen hülye választ adna az első löttyös indulattal, és hogyan szégyellné magát utána. Tehát hogy mitől kellene idén tartózkodni. Aki tudja, mennyi alkoholt ihat meg kínos jelenetek nélkül, az fel tud készülni, és észreveszi magát, amikor át kell váltania a Schlossgoldra.

Kétezertízben egy lényeges eseménybokor látszik biztosan, vagyis a választás, előtte a kampány, utána meg a kormányzás megkezdése. Ezeket kellene idén úgy lereagálni, hogy azt utána ne szívjuk meg, és ne szaladjunk bele vállalhatatlan cikikbe, átlátszó hazudozásba, gyerekes durcába.

Műveljük kertjeinket

Ilyen veszélyt jelent mindenekelőtt a civil kapcsolatok mérgezése kampányolással és árokásással. Figyelem: politikáról beszélgetni, sőt politizálni nem bűn, amíg az öncélú sértegetés nélkül megoldható. A lerészegedési pont az, amikor a fideszes nagybácsit vagy a libsi kollégát le akarnánk győzni a párt nevében vagy ellenében. Ilyenkor kell abbahagyni, és a további vitát elhárítani, az unokákra terelni a szót, vagy dicső brit szokás szerint az időjárásra. Eléggé el lett kúrva ez a húsz év, de legalább egyetlen alapszabályát mostanra elsajátíthattuk volna: sokfélék vagyunk, sokfélét gondolunk, de attól még nem kell egymást kiirtani. Elférünk e hazán.

Vállalhatatlan, szégyenletes túlkapásokat azonban elkövethetünk a privát szférán kívül is, például köztéren. A választás előtt nagygyűléseket szokás tartani, és az utóbbi időben ezek odáig fajultak, hogy meglett emberek egy becsületesen ledolgozott élet után fognak egy öles korongot vagy négyzetet, és azt vezényszóra lóbálják. Előfordult ugyanez vekkerrel, növényekkel, sőt élő baromfival is, ezekről az esetekről felvétel készült, ami örökre fennmarad. És mit válaszol majd az ilyen kínos helyzetben lefilmezett ember, amikor az unokája felteszi a kérdést: mégis miért dobált libát a nagypapa a nyílt utcán? Hogy pillanatnyilag jó ötletnek tűnt? Hogy körülötte mindenki ezt csinálta, és nem akart kilógni a sorból? Vagy hogy ez volt a nagypapa ötvenhatja, a hőstettek kora?

Elvileg ezt küszöbölik ki az online acsargás terepei, ahol névtelen maradhat a hőbörgő, és nem kérdezik meg otthon, hogy apa, te tényleg ekkora vadállat vagy-e. Összevissza hazudozol csak úgy sportból? Nevetséges hülyéket veszel védelmedbe, csak mert a mieink? Hát mi vagy te, egy ügyvéd?

Amikor a nick mégis összekötődik a személlyel, akkor az pont olyan ciki, mint a részeg önkívületben mondottak, de ez azért ritka esemény egyelőre. Viszont enélkül is benne van ám a karma az internetes kampányolásban. Mert hiába áll úgy fel az önkéntes fórumharcos a géptől hajnalban, hogy megint jól odavert ezeknek, mégiscsak elbaszott erre órákat az életéből. És ezen meg is bukik a saját mitológiája, amelyben ő csakis az ország és a nemzet üdvéért dolgozik, ugyanis szinte bármilyen tevékenységgel, még az alvással is többet tett volna a saját és az ország boldogulásáért, mint azzal, hogy paneleket ismételgetett süket füleknek órákig.

Ti mindannyian egyéniségek vagytok!

A választás azzal a veszéllyel fenyegeti a magyarokat, hogy focimeccsnek fogják fel, és tömegesen teszik magukévá a drukkermentalitást. Pedig békeidőben tudja jól mindenki, hogy a futballhuligán, aki szétveri a metrót, amiért nem az ő csapata győzött, az a legalja. Mindig is a legalja volt, és most is az, akkor is, ha épp nem focicsapat a rajongása tárgya. Hiszen annyira nincs az életében semmi értelem, hogy muszáj neki teljes testfelületével felfeküdni a csapatra, a szubkultúrára, a rituálékra és az olvasmánylistákra, hogy legalább valami nyomorult öndefiníciója legyen. Fradista, ezt elmondhatja magáról, és tanulni se kellett hozzá.

Bízzunk abban, hogy a magyarok többsége nem ilyen puhatestű ázalék. Él a választás lehetőségével, megkeresi a legkisebb rosszat, de nem képzeli azt abszolút jónak, és nem bolondul bele szervezetekbe vagy szerepekbe, főleg ha azonos nemű. Felismeri, hogy a választás túllihegésével többet veszíthet, mint ha esetleg nem az ő pártja nyer. Az országgyűlési választás eredménye ugyanis messze nincs olyan hatással az életére, mint az, ha emiatt elhibázza a saját magánválasztásait. Aki a családi adózás jelszaváért szétveri a családját, aki a szolidaritás nevében nem áll szóba a szomszédjával, az végzetesen elszámolja magát. Ezt kérem szem előtt tartani az új évben. Isten, szedáld le a magyart!



Címkék: kampány magyarland

190 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr141644123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Bit Rot: Lehet, hogy Budapest tényleg nem bír el ennyi bliccelőt, parkolási rokkantat, kutyát utcára szaratót, tolvaj politikust, önkormányzati bérlakásban ingyenélőt - ezért drága azoknak, akik fizetnek is az igénybe vett szolgáltatásért.

Mert vidéken (falun) reflexből drágább a víz, a szemétszállítás, a kábeltv, az áram. Nem evidencia az aszfaltozott út, és ha nem csinál rendet a kertkapu előtt, akkor nem jön a FŐKEFE, és nem söpör föl helyette. Ott járatkimaradás miatt nem 5 percet kell várni a buszra, hanem menetrend szerint 3 órát, és a szomszéd városba kétszerannyirért visz el a busz, mint amennyiért Budapesten átmész metróval.

Talán tényleg vállalhatnának a budapestiek a városüzemeltetés költségéből annyit, amennyibe kerül.
@Accordion: Maximálisan egyetértek mondandóddal, tökéletesen megfogalmaztad!
semmi "szar", vagy más lazaság...
ezt nem is Árpi írta!
"Figyelem: politikáról beszélgetni, sőt politizálni nem bűn, amíg az öncélú sértegetés nélkül megoldható."

Itt nyilt ki a választási etikai kódex, amikor leverted a polcról részegen?
Ha a sok bántó öncélú, gyalázkodásodat összegyűjtenék, lenyomná a New Yorki-i telefonkönyvet.
Azt hiszem inkább onnan fúj a szél, hogy egy tuti bukta választás előtt, jó taktikának vélted relativizálni a választások súlyát.
Szerintem nagyon is fontos, értem én, hogy szeretnéd Sólyom beszédének a reciprokát elénk tenni, de ha valami igaz volt benne, akkor az pont a választás súlya.
Kicsit az a kislány jut eszembe rólad aki a futó verseny közepén látja, hogy nem nyerhet így durcásan levonul oldalra.
Nem is játszom! Hülye verseny!! beeee
Valaki most már definiálja a futballhuligánt, mert úgy látszik nem ugyanarra gondol mindenki, amikor erről beszél.
@solmyr: nem, nem kell szeretettel fordulni feléjük. Amit kéne, az az, hogy sehogy sem kéne feléjük fordulni. Don't feed the troll, ugye. Tehát egész egyszerűen ignorálni kellene a minősíthetetlen dolgokat. És ez nem egyenlő azzal, hogy "gyilkosok közt cinkos aki néma", mert nincsenek hatalmon.
Ki kell szorítani az ilyen gondolkodást a társadalomból, azt pedig szerintem csak így lehet. Már kezdettől ezt kellett volna tenni szerintem, mert a szélsőséges véleményekre adott heves, vagy éppen higgadt válaszreakciók csak arra jók, az így kialakult "diskurzusra" még többen kapják fel a fejüket. És minden ilyen után, ha csak egy valaki gondolja úgy, hogy a trollok mondják a frankót, már az is sok. Legközelebb már az is trollkodhat és így tovább.
Szavazzuk meg mkik a legalja.

Javaslatok:

A mutyikormányokkal kollaboráló sőt szimbiózisban élő újságíró?

A lopó-csaló-hazudó-.... politikus?

A fűre ülőket gázzal lefúvató rendőrparancsnok?

Vagy ?

Sajnos könnyen lehet folytatni e sort...
Árpád, már kezdtem aggódni, de hál'istennek megint rendben vagy.
Üdv, és boldog új évet mindenkinek!

Nekem az az elméletem, hogy magyarországon semmiféle társadalom nincs, nincsenek valódi közösségek, de még olyan szükséghelyzetekben sem, mint egy társasház, teszem azt.

A zembereknek meg hiányérzetük van, keresik hova lehet tartozni. És, hát párt- és focidrukkernek lenni a legegyszerűbb. Megadja a csapat-érzést, de nem kér cserébe semmit.
Na meg is van az illusztráció:

"mennyire fél a fajtád attól a homogén tömegtől, amelyiknek a torkán nem tudjátok lenyomni a liberális maszlagotokat."

Azért már alig várom azokat a bájos jeleneteket, amikor a homogén tömeg egyik tagja (alkesz agrárproletár) a homogén tömeg másik tagjának (budai pedigrés úrilány) a nyakába ugrik nagy boldogságában.
És a legnagyobb poén pedig az lesz, ahogy a Párt mindkettőt kielégíti egyszerre.
"És mit válaszol majd az ilyen kínos helyzetben lefilmezett ember, amikor az unokája felteszi a kérdést: mégis miért dobált libát a nagypapa a nyílt utcán? Hogy pillanatnyilag jó ötletnek tűnt? Hogy körülötte mindenki ezt csinálta, és nem akart kilógni a sorból? Vagy hogy ez volt a nagypapa ötvenhatja, a hőstettek kora?"
Él ebben az országban jó néhány ember (az ismert öngyilkosságok után is), aki a saját bőrén megtapasztalt tények alapján pontosan meg tudja ítélni, mennyire torz ítélőképességre vall, hogy valaki a libadobálást kínosabbnak tartja, mint az odavezető előzményeket; és nem attól tart, hogy az unoka esetleg azt kérdezi, milyen ország az, amelyikben a libás csávó miniszterelnök lehetett.
"És mit válaszol majd az ilyen kínos helyzetben lefilmezett ember, amikor az unokája felteszi a kérdést: mégis miért dobált libát a nagypapa a nyílt utcán?"

Milyen szerencse ,hogy pl. az autópályamutyikról,a hatodik alvállalkozóról nem készül videó.Legalább nem kell a zunokának magyarázkodni.Nem mintha igény volna rá ,az ilyen sarjak szoktak lenni a világmegváltó,rasztahajú,antifák...

Jó volna ez a monológ totaw ,csak nem aktuális,ha egyre szarabbul él az ember ,előjönnek az átgondolatlan reflexek,tompul a gondolkodás.
Sziasztok! Asszem már megint túlzásokba estetek.
Magyarországon nincs tömeges ellenségkép.
Magyaroszágon még a tüntetéseink és a nagygyűléseink is afféle "light" kategóriába esnek. Tessék átnézni Európa boldogabbik felére - franciáknál teljesen természetes a napi 2-300 felgyújtott autó. Németországban valódi nácik verik egymást valódi szélsőbalosokkal + muzulmán és muzulmán ellenes támadások+. Görögország, phü. Olaszország havonta két-háromszor sztrájkol. Angliában azért nem mehetsz egyes munkás-kerületekbe, mert nem ottani "fehér" vagy, egyes részekre meg még az ottaniak sem. Izraelben a rendfenntartók hol palesztinokat, hol ortodoxokat vernek véresre. Spanyolhonban robbantanak, tüntetnek.
Lehet, hogy nagynak tűnik a szemétdombunk - pláne egy tetején kukorékoló kakasnak - de jól szétnézve ez csak amolyan dombocska.
Valódi - nem verbális - támadások pedig gyakorlatilag rendszeresen a jobboldali jelölteket/plakátragasztókat érik a kampányban(szerencsére ritkán).
A kiabálás, attól van - hangos nép vagyunk.
Vajon megvannak még a "rosszabbul élünk mint 4 éve" táblák?
Kicsit korán lettek ellőve, most még értelmük is lenne. :(

Nem mintha számítana, ha tényleg, azt tudja mindenki magától is.
Kedves Tótha W. ! Majd ha a maga apja, férje halt volna bele a libás ügybe, akkor lehet, hogy maga is lóbálna valamit...:::(((
Igen, most, hogy már tudjuk, 3 millió álompolgár él a létminimumon, hogy tudjuk, soha ennyi munkanélküli még nem volt az országban/vagy volt már ???/, hogy tudjuk a MeH-ben 600 ezres bónuszt, egyéb minisztériumokban 450 ezrest osztogatnak, a nyugdíjasoktól meg elvették a 13. havit, hogy tudjuk Sólyom szerint korrupcióban fuldoklik az ország, tényleg elmegyünk és x-elünk egyet, mer mér ne ! hátha mégis, vagy mégse !!! :)
Most vagy én élek túl passzív közösségi életet, vagy TWÁ szobájában jelent meg túl sok bevizionált narancsbarna pillangó. A magam részéről soha ennyire kampány- meg politikai térítés mentes közéleti időszakot nem láttam még a kb. utóbbi 12-13 évben, mint amilyen a mostani.

Egészen más lenne a helyzet, ha TWÁ valami olyasmi hangulatú cikket írt volna, hogy "oké, srácok, most ti nyertetek, elismerem, úgyhogy lécci-lécci, legyetek könyörületesek, fáj ez nekem a plusz pofonok nélkül is" - ám ehelyett a cikknek ez a hangulata: "most ti nyertetek, de akkor is ti vagytok a suttyó, csaholó jobbosprolik, mi meg a nyugatikulturált attitűdgyőztesek, úgyhogy most megszabom nektek, hogy hogyan viselkedjetek!"

No aktualitás + szereptévesztés + mondanivalótlanság...

- egy nemfideszes, nemjobbikos -
Minek ide komment, ha egy kis szarkazmusért kimoderálnak?
@félemelet: Jól mondja.. ráadásul úgy tesznek mintha el se.. rontották volna.. pedig nagyon elrontották...Ezért pedig fizetni kell..
- Na fiúk! Felolvasom a napiparancsot. Kilencvenkilenc egész nyolcvanhat század százalék.
- Az mi?
- A zemberek ilyen hányadának kell a választásokig rettenetesen, vészteljesen és végzetterhesen megutálni a komcsikat. Ez persze csak egy kérés, de inkább csak egy halk sóhaj. Nem mondom meg, ki kéri. Szerény, visszahúzódó inkognitó, világos? És egyáltalán nem kötelező. Semennyire se. Aki nem így látja, azt kinyírom. Szóval komcsik, Gyurcsány, Bajnai, azaz fiókgyurcsány, marionettbáb, mindent Gyurcsányra vezetünk vissza. Az már egyszer bejött.
- De hát ők …
- Mit dehátozol! Ők már az anyatejjel, azonkívül KISZ. Világos? Nnna.
- Mi a teendő?
- Hülye vagy te, édes fiam? Sose hallgattál Szíjjártót? Ma kapsz egy dévédét a gyűjteményesből, és holnaputánig százszor. Utána kikérdezem. Egy hiba, és ugrott a Magyarok Szűzmáriájának Kultuszát Ápoló Főhivatal osztályvezetői állása. Nnna. Megszállni mindent, éjjel-nappal és mindenütt.
- A Tóta W. blogját is?
- Főleg. A rohadék komcsi!
- Honnan tudod, hogy komcsi?
- Velünk ellentétben Kádár apánk zemberei helyett a kapitalizmust ajnározza, és krumplileves helyett Cordon Bleu-t eszik. Arról ismerszik meg a komcsi. És még a focit is utálja!
- Te is utálod, Róna küzdőtárs.
- Psssszt, mert megfojtalak, te nyomorult. Nagyon halkan fojtalak meg. Nagyonnagyon halkan. Értesz? Szóval, küzdőtársak, jelszavaink valának a liba, a száz öngyilkos …
- De hát …
- Kuss! Nincs dehát! Legyen inkább ezer öngyilkos és háromezerhatszáz szemkilövetés. Azonkívül mindent elkúrtak, sarc, megszorítás, rosszabbul élünk, mint a török időkben, ellopták az országot, az OMV kutasok megtudták a rendőrautók rendszámait, satöbbi, satöbbi.
- És hogy fogom én ezt a sok ökörséget egy értelmes embernek megma …
- Állj! Aki ki meri ejteni a „magyarázom”, „tények”, „logika”, „információ” és egyéb ilyen szavak bármelyikét, azt a diadalmas győzelem után személyesen fogom delegálni egy harmadrendű állami vállalat iratkihordói állásába. Nix osztályvezetőség, kocsi, iroda, titkárnő, satöbbi! Még ha megvan a nyolc általános, akkor se! Értem? Tehát érzelmek, érzelmek, érzelmek. Az mindig bejön. Fradi-Dózsa gránit kockakővel. Vegyétek olybá, hogy értelmes ember nincs, és akkor menni fog. Ezen kívül irigység. Mindenekelőtt, valamint főleg. Építeni reája, építeni! Világos, küzdőtársak?
- Már ne haragudj Róna küzdőtárs, de ha úgyis diadalmas lesz az a győzelem, akkor minek erőlködünk mi itten?
- Mert a százezer null jobb, mint a tizenöt null. Az nekünk kevés. A mi célunk: küzdeni a legnemesbekért. A legnemesb pedig az országosan totális gyűlölet, azaz a száz százalék, amit persze nem lehet elérni, napéldául a vakapad nevű undorító komcsi miatt, meg a Gyurcsány se fogja magát gyűlölni, ahogy azt a szemetet ismerem, de a napiparancs minimumcélja teljesíthető. Emháká.
- Az mi?
- Munkára, harcra kész. Ott hátul találtok gépeket, a böngészők már be vannak izzítva. És fél percen belül füstölögjenek a klaviatúrák. Világos?
Jövőbe látó, önkritikus cikk.
Ebben az országban alig néhány ember meri azt mondani, hogy "nem tudom".
Nem tudom, mi köze Bajnainak a libákhoz. Ő döntött úgy, hogy a libások menjenek tönkre? Személyesen? (Személyesen döntött úgy, hogy a libások személyesen menjenek tönkre?)
Egyébként mindenki felelős, aki elmúlt 38 éves, ugyanis ők csinálták a renszerváltást. A hülyék. Kádár idejében 3.60 volt a kenyér. Jó volt, ugyi? Aki 1989.-ben felnőttnek azámított, felelős azért, hogy itt most kapitalimus van. Ne bízzatok bennük. Esetleg lőjétek őket a Dunába.
Drukker a legalja? Meglehet. Ennél lejjeb már csak TWÁ található.
@ÁkiBáki: Nem moderálnak apukám hanem cenzúráznak! Csak me' a komcsik azt szokták! Kár érte! Minden vélemény vélemény, mégha nem is szabatos vita csak egy 'Agecibuzicigóbibsikurvaanyjukat ezeknek' sóhaj!

Talán csak akkor lenne más a szitu, ha lett volna György királyunk (Dózsa György)! Vagy lesz!?
"Az országgyűlési választás eredménye ugyanis messze nincs olyan hatással... (az életére, mint az, ha emiatt elhibázza a saját magánválasztásait.)"

Depediglenámbár: van. Aki ezt 8 év permanens elkúrás után nem látja, a tényleg rendesen le van szedálva, + még alkoholt is fogyasztott rá.

Az önkéntes mérvadóknál pedig egy rosszabb van: a hivatásos.

Hozott Isten! - ha szabad ilyesmivel rágalmazni. :))
Hát Árpi, mintha megint összemostad volna a teljes jobbos tábort a futballhuligánokkal meg az erőszakkal téríteni akarókkal...

Egyébként régebben én sem bírtam a térítő jobbosokat (személyesen sem meg úgy sem, mint pl. HÍR-TV, Magyar Hírlap), míg rá nem jöttem, hogy "aztab*dösk*rvaéletbe' ezeknek sokmindenben igazuk van!"
Azóta máshogy látom őket (persze sok hülyeséget mondanak ők is) és azt gondolom, hogy nagyon ráférne a még vak balosokra egy kis kultúrált eszmecsere korrekt érvelésekkel.
Mint ami sokszor itt a blogodon is kialakult.

De tudod, mi van?
Bizony a balosok is sokszor olyan vakok, hogy semmi érvre nem nyitottak, ami az ő kis biztos balos világképüket megingathatná - na ja, hatott a életreszóló agymosás :-)

És a jobbosokat szidják - szidnák - mikor azok próbálnának csak beszélgetni (nem, nem téríteni, csak beszélgetni)politikai témákról.

Na melyik a jobb állampolgár az ország szempontjából?
Akivel lehet politizálni (érvek, számok, események szembeállításával, mert érdeklődik azok iránt és nyitott), vagy aki kerüli a témát nagy ívben?
És melyik oldal tagjai hova tartoznak inkább?

Egyébként lerágtál már minden csontot jobbos témában, most már jöjjön a választás minél hamarabb aztán lássuk az eredményt! Addig meg békén hagyhatnád a jobboldalt, ez a cikk is már felesleges volt, volt már egy ilyen hasonló témájú cikked a jobbos "droid"-okról.
Nézzétek meg az Utolsó Vacsora c. filmet.
Írtam úságba, ami talán „lazán” kapcsolódik a témához:

Régi gondunk oldódott meg – legalábbis ideje volt megregulázni minden bajunk okozóit – , hogy hangsúlyozottan a kormány kezdeményezésére 30 százalékos forrásadó lépett életbe az offshore cégeknél. Nőtt a minimálbér, a nyugdíjak pedig az inflációt meghaladó mértékben növekednek. Csökkent a bürokrácia: „egyablakossá” vált az ügyintézés az autósok számára – emeli ki a miniszterelnök. A lakásvásárlási és ingatlan adás-vételi illeték csökkenése már csak hab a tortán. Más oldalról széles társadalmi támogatottságra számíthat a vagyonadó nem-fizetésre buzdító felhívás és az alkotmánybíróság is hamarosan „ítélkezik” a vagyonadó-törvény ügyében. Egyelőre nem érkezett tömeges panasz a vagyonadó-kalkulátor többször csúszó üzembehelyzését reklamálva. Némiképp ronthatja a törvényalkotás statisztikáját is, ha beigazolódnak a köztársasági elnöki aggodalmak több új határozat esetében.
A választási kalkulációk merész szélsőségek között ingadoznak, ám legnagyobbat mindenképp az adó-moratórium átvitele üthet. Mert amíg ki nem találják azt a pofonegyszerű, átlátható berendezést, hogy egyik végén bedobjuk – a lehetőleg kevés – adóforintunkat, a másik végén kijön a vadiúj járdán a kiokosított gyerek, addig nem csoda, ha kevés a fizetési hajlandóság.

És ennek az innovációnak a bevezetése – sokak szerint, minden várakozás ellenére – nem most lesz.
@hauptrichter: egyáltalán nem írtam olyat, amitől a fentiek a jobbosokra vonatkoznának, a balosokra meg nem. ezt már te látod bele.
@Accordion: Egy kis szépséghibát érzek a hozzászólásodban, azt próbálod sugallni, mintha mindent az utolsó 8 évben k..tak volna el. Pedig a történet szegény Antall-lal és a pancser kárpótlásával, a mezőgazdaság szétverésével (Torgyán nevű seggfej) és a privatizálásnak nevezett országkirablással kezdődött. Folytatódott a Horn alatti Princz és tsai című tragikomédiával, amikor Bokros a mi kontónkra szanálta a jelenlegi elit által szétlopott bankokat (Mezőbank, Agrárbank, Ingatlanbank, Postabank stb). Aztán jött a 2002-ben csuhásozó, később őskereszténnyé változott szélkakas, ahol minden maradt a régiben, csak Simlicske gyorsan eltakarította a nyomokat, mint APEH-vezér (ez is kabaréba illik), majd a maradék állami gazdaságok lenyúlása után elbaromkodta a választásokat és utat engedett ezeknek a KISZ KB-s rablóvezéreknek. Róluk meg talán nem is érdemes már beszélni.
A legszomorúbb az egészben, h. az RT-ék, alapítványok és bankok igazgató- és felügyelő tanácsaiban jó kis pénzért igen jól megvannak az urak és elvtársak egymással, az egész ciri-buri csak nekünk, az adófizető barmoknak szól.
Mi a megoldás? Néha azt kell gondolnom, h. Trockij és az anarchizmus. Talán, ha nem lesz miből lopkodjanak, talán lemásznak már a nyakunkból
Re: Franky4fingers 2010.01.04. 11:31:25

"Ott kéne kezdeni ezt a történetet, hogy felelős emberként mindeni megjelenik az urnáknál, és van 90%-os részvételünk."

Szerintem meg ott, hogy kitölteni egy vizsgatesztet azzal, aki szavazni szeretne, és ha az eredmény elégtelen, akkor nem kerülhetne fel a szavazói névjegyzékbe.
BUÉK
Grat Árpikám:-)
Még akkor is ha elég sokan nyüszögnek itten sok marhaságot.
Érdemileg szívesebben beszélgetnék veled egy sör mellett, az sokkal izgalmasabb.
Persze ha nem jön össze akkor is elolvasgatom amiket írsz.
@Tóta W. Árpád: Korrekt módon elolvastam még egyszer a teljes cikket... formálisan igazad is lehetne, de hát azért a konkrétabb példáid erősen húznak az egyik oldalra... :-)
(Ugye mert mondjuk az Mszp-nek nem is voltak igazi (nagy) gyűlései, egyre emlékszem, az Andrássy úton a Hősök terénél, na az nagy égés volt nekik.... ha már témánál tartunk, inkább legyen kordonbontás meg libadobálás, azt inkább vállalnám így utólag is.. :-))
Kedves Árpád! Hosszú idő után az első cikked, ami elől nem felháborodva pattantam fel, hogy azért írsz hülyeségeket, mert így több hozzászólásod lesz! Valljuk be, a mindent elsöprő baromságaid, mint pl. az a gaiás cikk, amiben a bálnáid le vannak mentve cd-re, több hozzászólást hozott, mint ha ugyanezt legalább megpróbáltad volna komolyabb, egyetemi szinten megírni! De hát ugye, ehhez több MUNKA kellett volna, pl utána olvasni, gondolkodni a dolgokon, mielőtt össze hordod az érveidet, biztos vagyok benne, hogy így kevesebb hozzászólást kaptál volna, ismerve az emberi reflexet, az pedig a te hiúságodnak és az indexnek nem lett volna jó, mert neked csak a mutatók kellenek, nem pedig az, hogy érdemben írj értelmeset! Ha így tennél, akkor könnyen lehet, hogy max. két hozzászólást kaptál volna, az pedig ugye nem jó! Nem az álláspontoddal van a baj! Hanem azzal, hogy egyfajta fekete mágiára használod a tehetségedet, zéró energiabefektetéssel és utána azzal jössz, hogy te bezzeg DOLGOZOL! Árpád! Te több, mint tíz éve nem állítottál elő semmit, az intellektuális bölcsész faszkodáson kívül! Az említett cikkedhez azért nem szóltam hozzá, mert tudtam, ha egyszer elkezdem, akkor két hét múlva sem állnék fel a gép elől! Ráadásul, venném kellet volna a fáradtságot, hogy utána nézzek az én ellenérveimnek és a te érveidnek ez ügyben, mivel én, ellentétben veled, intellektuálisan becsületes vagyok, még ingyen is! Ismerve téged pontosan tudom, hogy már tizenöt évesen előadtad a kocsmában, csajozós dumaként, hogy pl. Afrikát le kéne betonozni, meg hogy a gőték, nem azért pusztulnak ki, mert mi olyan csúnya rosszak vagyunk, hanem egyszerűen lemaradtak az evolúciós versengésben, nem voltak képesek alkalmazkodni a változó körülményekhez! Te leírtad azt, amit tizenöt éve nyomatsz! És semmit sem fejlődött azóta ez a koncepciód! Emlékezetes számomra az a cikked is, amiben a semmiről, a semmi fogalmáról próbálsz értekezni, nos az oviban Árpi!, az Oviban!!..., de talán még ott se lenne SEMMI helye annak a híg fs.-nak, amit te akkor abban a bejegyzésedben összehordtál! Jó lenne, ha észrevennéd, hogy szinte minden hozzászólás, amit kapsz, így ezek is, amiket erre a cikkedre kaptál, politikai, vallási hovatartozás nélkül, egy bizonyos és fontos (ez a baj, hogy talán pont neked nem fontos) dologban, lényegében egységes képet adnak; kurvára nem nézel utána még saját magadban sem, hogy miről beszélsz! Vagyis: kártyavár az egész, úgy ahogy van és igazából, csak egy pöccintés elég lenne (saját magadban), hogy ne írd le! De hát ugye termelni kell, mert sürget az idő és kellenek a hozzászólások (lehetőleg minél több. Rólad van szó, amikor írsz, nem a Bajnairól meg az Orbánról! És ha lehet nemzeti egységről beszélni, akkor lásd és halld, hogy a kommentek velejében, úgymond implicite, ezt próbálja neked közölni a közönséged, egységesen mindenki, immár húsz éve, mondhatnám ezer éve! Ferdítésekkel, csúsztatásokkal és meg nem értésekkel van tele ez a blog, meg a válaszokra adott válaszaid! El kell ismerni, hogy nagy a szókincsed, szellemes vagy, a nyelvi fordulatokra érzékeny, de ennél nem sokkal több, amit előadsz! A politika témakörében valamivel józanabb vagy és élesen látóbb, mint másban! Az, hogy mi a jó ebben az írásodban és mik a gyenge pontjai, azt itt már leírták előttem mások, csak látnod kéne, és megpróbálni változtatni a hozzáállásodon! Így például, úgy általában, fosod a szót, vagyis fél perc alatt képes vagy ötven oldalnyi gondolatot gondolni és kimondani - másnak ehhez egy hét kell -, és ezek morzsáit látják itt az olvasok! Meg azok morzsáit, amiket egy sör mellet agyaltál ki, valami úttörő táborban tizenhat évesen! Persze érettebb volt a gondolkodásod már akkor az átlagnál, csak az a baj, ismétlem, hogy azóta sem ment végre benne semmi fejlődés! Te a sorozatokról beszélsz, hogy így meg úgy! Csak nem veszed észre, hogy egy olyan korban, piacban élünk, amiben minden szar eladható, vagyis, van rá vevő, ha nem így lenne, te sem élhetnél meg az írásaidból! Annyi az egész, amit létrehozol, mint a kommunizmus utolsó lehelete konzerv, amiket a kilencvenes években lehetett kapni, ötletes, szellemes meg minden, de azért; .....-ra Tanár Úr!

Szépen beleadtam mindent ebbe a hozzászólásomba, szívemet-lelkemet, így tekintsd ezt, amolyan karácsonyi-újévi köszöntőnek! P
Lépcsőházi gondolatnak, még azt fűzném ide, hogy még jóvá teheted bűneidet! Egyfajta Széchenyi tervként, vezeklésként, bevezethetnéd, hogy minden értelmes, építő hozzászólásért felajánlasz a fizetésedből egy ötvenest, százast, hiszen a hozzászólók, ugyanannyit és ugyanolyan jókat, hasznosakat írnak ide, mint te, egyengetik utadat, boronálják elmédet. Ezt még a kurucok is elismernék! Vezekelj Árpád! Vezekelj!
Én például szeretettel fordulok afelé a mentalitás felé, hogy a solmyroknak nem kell önként és dalolva kellemetlen szagú ciánkamrákba vonulni, holott rajtam kívül ezt még rettenetsokan sem kívánják, pláne nem tiszta szívből, mint én sem, meg senki.
@anyátok: "Ebben az országban alig néhány ember meri azt mondani, hogy "nem tudom".
Nem tudom, mi köze Bajnainak a libákhoz. Ő döntött úgy, hogy a libások menjenek tönkre? Személyesen? (Személyesen döntött úgy, hogy a libások személyesen menjenek tönkre?)": Igen, ő döntött, ő írta alá a papírokat és a pénz egy részét is ő tette el. Hiába próbálod mosdatni csak azt éred el, hogy bűnrészes leszel. Mocskos tolvaj, gyilkos, csaló gazemberek, akiket a kommunisták állami vezetői szerepbe emeltek és te pedig megpróbálod megvédenin őket az állampolgárok jogos haragjától. Ostoba is vagy nem csak gazember.
Szép jó reggelt kívánok!
Vajon miért van déjavu érzésem a cikk olvastán? Mert még emlékszem arra a korszakra, amikor politikáról beszélni nem volt okos dolog nagy nyilvánosság előtt, amikor óvatosságból "az unokákra tereltük a szót"...amikor gyülekezni köztéren hiba volt, sőt tilos... amikor a rendszer érdeke az volt, hogy "leszedálja" a magyart...
Mély tisztelettel, én igenis ragaszkodnék avéleménynyilvánítás szabadságához.
És - mély tisztelettel - élek választói jogommal, mert igenis hatással van az életemre, hogy épp ki mit csinál a befizetett adómmal.
A "legkisebb rossz" pedig...
Hát, kedves Árpád, a helyzet a következő: lehet félig burkoltan arra biztatni az olvasót, hogy ne szavazzon a nagy pártokra. Lehet pl. nevetséges, magát pártnak nevező baráti körre is voksolni, mindenkinek szíve joga. Sőt, sértődötten otthon is lehet maradni. Ám minél többen teszik ezt, - na, kedves Árpád? - hát persze, hogy annál erősebb lesz a Jobbik, a maga elkötelezett szavazótáborával, amely számbelileg már az MSZP-s nyugdíjasok rohamosztagaival vetekszik.
Bizonyára ezt akarod:-))
Azzal van a baj, hogy a politikáról folytatott párbeszédekben igazából nem a liberalizmusról-konzervativizmusról, a szocdemségről-szabadpiacosságról szokás vitatkozni, hanem Orbánról, Bajnairól, Gyurcsányról meg Kókáról. Mennyivel kevésbé lennének drukkerszagúak az átpolitizált vacsorák és kocsmázások, ha el tudnánk távolodni az aktuálpolitika szemétdombjától, és inkább ideológiákról, nem pedig percemberkékről vitáznánk!
2-3-szorosára nőttek a reálbérek? az utóbbi 20 évben gyorsan nőtt az életszínvonal? én hol éltem eddig? nekem a forrásokból stagnálás jött csak le átlagban, és ha nem tévedek még a szocializmusban is volt 20 év amikor gyorsabban növekedett. köszi minden kommentelőnek, akinek az ominózus komment szemet szúrt.

pont az a szégyen szerintem, hogy nem sikerült életszínvonal-emelkedést elérni az utóbbi húsz évben. az hogy színvonalasabb termékek vannak egy más dolog. a szabadságot is köszönöm, hogy utazhatok, így már a lábammal is szavazhatok. meg az egyéb szabadságot is. na de életszínvonal, ez kérem egy vicc.
Hosszú idő után a cikk sem jó és a kommentek is szoárék./ tisztelet 1-4.kivéve/
Annyira unalmas már, hogy aki kérdez az csak komcsi lehet....
Akinek saját véleménye van és nem egyezik teljesen az nemzetáruló....

Hiába figyelmeztetünk, hogy rossz vége lesz a bírkaságnak..... Bármelyik oldalon....

Csak azt látják amit látni akarnak... Mert hinni akarnak, nem bírnak a valósággal együtt élni...

Akinek sikerül, az mind szemét csaló, ügyeskedő....Másképp itt nem lehet csak lopni és gyűlölni....
Szegény gyerekeink,
az egyik eladta, ellopta a jövőjüket,
a másik, országimázsként gyűlöletre uszít, intoleráns, és populista. Nem tanít gondolkozni, dönteni, felelősséget vállalni a tetteinkért.

Szerintem hagyjuk ezt , ebben a formában. Lesz ami lesz, most már kár ezen rágódni. A többség döntése a demokrácia és el kell fogadni. Ahogy ez eddig is többeknek sikerült.HeHe
Ez nem mohács, ahogy a 4 évvel ezelőtti választás sem volt az...
A népek színvonala , na az gáz. De hát el lehet menni, mert megszokni nehéz.
@Mintapolgár:
ad1. sok esetben, akik metrót szétvernek huszon-harmincévesek. utaztam együtt egy sereg fradistával buszon, tizenévesként eto-mezben, csoda h élek. úgy bontotta a negyvenéves is a busz műanyagborításait, h minden destruktivista nyála csöpögött volna.
ad2. régen rossz ha a ti "liberális maszlagot" kiköpő tömegegetek "homogén". menjetek és lakjatok akkor falanszterben, ahol csak egy közösségi tévé van, úgyis simán megegyeztek a műsorban. mindemellett magam is kijárok meccsekre és a győri eto ún. szurkolójának vallom magam.
ad3. az index hibái ellenére még mindig a messze legszínvonalasabb és függetlenebb sajtóorgánum. miért? mert a tulajdonosai nem pártokhoz igencsak közel álló emberek. (pl. magyar hírlap - "énimádomorbánviktort" széles, meg népszava á lá "leggazdagabbpolitikus" "jóbavoltamkádárral" kapolyi)

amúgy. Árpád, szerintem meg igenis össze lehet veszni ismerőseinkkel azért mert hiszünk az igazunkban. Akkor nem lehet, ha a mi igazunk szóról-szóra megegyezik valamelyik főbalfasz, BKFesek írta szövegével.

amúgy2. örülnék egy inkább mszp-vel barátkozó kispártnak, amire (még ha elveszik is) le tudnám adni a voksom áprilisban (mondjuk jöhetne kupa misi:)). ugyanis fidesz-közeli kispárt nincs, ugyanis az a monstre narancssárga dög kispártokat lakomázik (fkgp, miép, kdnp, mdnp). mivel az egyetlen real esélytelen kispárt valami elcseszett "feküdjünkazatomvonatelé" hippigyülekezet, marad az mdf, a híres-neves porondmesterrel. a jobbikról meg szó se essék, megnézném egyszer amikor a cipőfűzőjükkel küszködnek. "goering hunor segíccsémá, eszemfaszom megáll, ez nem megy"

amúgy3. én várom a kampányt, mindig könnyesre röhögöm magam a balfaszok már-már túlvilági seregletén.

amúgy4. bízom abban, hogy orbán a gazdasági kérdéseket martonyira bízza, nem kövér "titkosszolgálatos" lackóra.

heló
Libáznak itt egyesek, mert valamibe kapaszkodniuk kell, hogy utálják Bajnait. Oszt majd leköpik az újságot, ha leírja, hogy a rendszerváltozás legjobb miniszterelnöke.
Milyen nagy változás jön, ami még egy Köztársasági Elnököt is elkeserítően pitiáner pártosságra késztet ? Bedől az a sok Felccsúton kiválogatott bólogató János a Parlament falai közé, oszt onnantól az lesz ebben az országban, amit egyetlen egy ember akar, szeret, vagy nem szeret. Ezt meg tudjuk hogy hívják.
Ja! A 8 év elkúrás. Nem kell félni! Van olyan tehetséges az új jelölt, hogy ehhez neki egy év is bőven elég lesz.
De ameddig nem kell kötelezően,kórusban skandálni a nevét, tőlem kiélheti a vágyait. Nem oszt, nem szoroz.
BÉKE...
A cikk olyan ,amilyen..és,szerintem olyan,..de te szerinted ilyen.
Én más vagyok,nem jobb,nem rosszabb de egyet akarunk mind:JOBBAT,SZEBBET,KÖNNYEBBET
De hogyan tudnánk már most mi lesz az elültetett magból ,pláne ha mindig ugyanabból a két szar lejáratos szavatosságú magot ültetjük el ugyanarra a helyre !
VAZZE,VESZEK A JOBBIK FAJTÁBÓL.....
@rockjano: "Minek ez az egész kampány még ide? valamire való viták vagy akármi úgysem lesz"

Ez a bajom nekem is, hogy felszínes és jelszó pufogtató az egész, vagyis mosóporreklámmá vált a politizálás, a választás (végső soron a saját jövőnk irányítását győzikék kezébe tettük).

Egy korábbi twa-a bejegyzésem idézném be: (fenemód idealista, de ha már ideái sincsenek az embernek...)

Én a demokrácia mellett állok teljes mellszélességgel, de a demokrácia megsértésének tekintem, ha a szavazó nem kellően tájékozódott vagy nem felkészült a döntésre.

Vagyis ha az érintettek (tipipusan pártok, kormány, érdekképviseletek és egyéb közösségi szervezetek és a véleményformáló elit [hivatalból hozzáértők] valamint médiák "nem terítik ki az igazság teljes szövetét", akkor csalnak.

Így hát az utóbbi években leginkább egy jó nagy választási csalás résztvevői vagyunk (illetve lesznek, akik elmennek).

Ennyit a demokratikus választásokról és döntésekről...

Másrészt az az 50%+1 sem úgy értendő mindíg... értsd a modern demokráciák nem fogadják el a többség diktatúrájának elvét sem.

emel.blog.hu/2010/01/04/demokracia_na_de_milyen
Én már régen ráuntam az aktív topikolásra, mert ha kifejtem a véleményem, akkor azonnal ugrik egy Jobbikos marha, aki szerint nekem biztos félni valóm van a Jobbikos győzelemtől, mert tutirahótziher, hogy olyan mocsok vagyok, aki hasznot húzott ebből a liberálbolsevik diktatúrából.

Még is mit gondol az a marha, hogy pont egy államtitkárt szid a fórumon?

Ha meg valakit sért a marha jelző használata, annak a fejére vastagon és magasról, mert tényleg marhák ezek.

Mert többet ártanak a rajongott pártjuknak, mint ezer korrupciós botrány. Mert ezzel meggyőzni senkit sem fognak, csak elriasztani, aki meg örül neki rajta kívül, az a másik marha a saját táborból.
Hmmm.... Kivételesen egyetértek Árpáddal.
BUÉK és további szép napot mindenkinek!

Az elmúlt 20 évben azért lépegettünk is valamerre, hisz Bal-Jobb-Bal. Aztán jött egy sasszé. Vajon ki lesz aki tripla leszúrt rittbergert leghamarabb megcsinálja.
" Köszöntöm a nemzettestet, legyen szíves leülni, elhelyezkedni, szusszanni, fingani egy másnaposat maga alá."

Azt hiszem, ezzel mindent el is mondtal 2010 Magyarorszagarol. Telitalalat!
Látom, hogy néhányan szörnyülködnek az életszínvonalas megjegyzéseimen. Nem akartam troll lenni, nem is vagyok nagy fórumozó, és főleg nem akarom offra vinni, de ha már elkezdtem, hadd segítsek egy egyszerű példával:

Vedd a 20 évvel ezelőtti jövedelmedet (ha még nem dolgoztál, kérdezd meg szüleidet), és számold ki, hány liter benzint, hány sört, hány akármit tudtál érte venni. Ezután nézz meg egy embert, aki ma ugyanezt a munkát csinálja, és számítsd ki, ő hányat tud venni.

Szerintem elég egyszerű, nem kell hozzá más, csak józan paraszti ész.

Segítségképpen egy példa: én számítástechnikai operátorként hazavittem 3500 forintot, ezen 14 Ft egységáron számítva vehettem 250 üveg sört. Ha ma ugyanez az ember keres 100-150e Ft-ot, vehet rajta 500-800 üveg sört.

És nem a sör lett olcsóbb, próbáljátok nyugodtan ki más termékekkel is. Biztosan fogtok találni olyanokat, ahol nem jön ki a 2-3-szoros szorzó, de olyanokat is, ahol sokkal nagyobb az eltérés. Szerintem egy átlagos fogyasztói kosárra megállja a helyét.
@rockjano: "Mi is a Fidesz legutóbbi álláspontja???"

És a kommunikált duma mennyiben is érinti a döntésed?
[Még szerencse], de részemről egyáltalán nem hiszem, hogy a most fennen hangoztatott (betarthatatlan) ígéretek bármit is jelentenének.

Szóval a mindenkori törvényeket tartsuk csak be (jó polgárhoz illően... hahaha egy 'polgári' párt szokott uszítani a törvények betartása ellen).

Bár lehet hogy szerencséd lesz és eltörlik ezt az adót, de ne félj, a pénz kell, vagyis ha nem így, majd más módon beszedik tőled ezt a pénzt is.

[érdekes, ha a fidesz nevét meghallom mérhetetlen idealizmusom szertefoszlik és keményen realistává válok]
Hello mindenki!

Őszintén szólva szakadok a röhögéstől...

Tóta W. leírja a bejegyzésben, hogy nem kéne egymás torkának ugrani olyan faszságok miatt mint politika.
(Hozzátenném, vagy ha igen, akkor csináljátok rendesen. Van azonban az a sanda gyanúm hogy a mostani hazafiak ránézni se mernének egy Szovjet tankra. Ők csak a blogszférában meg macskakővel rendőr ellen fasza gyerekek. Szóval ne hasonlítsuk őket a szabadságharcosokhoz. Ők tényleg a söpredéket képviselik.)
Basszus, én is itt elkezdek politizálni, feltépem magam a sok marhán, estébé...

Lényeg, mindenki álljon fel a gép mellől 5 kiszabott percre, és gondolkodjon el rajta:
Van valami, amit tehetnék az országomért (vagy szűkebb körben családomért) ahelyett, hogy politizálok?

Ui: Tényleg, csak a gyengébbek kedvéért.
"Él a választás lehetőségével, megkeresi a legkisebb rosszat, de nem képzeli azt abszolút jónak, és nem bolondul bele szervezetekbe vagy szerepekbe, főleg ha azonos nemű." = elmész választani. Előtte, utánna leszarod
@Fue: Nem józan paraszti ész amit írsz hanem demagógia. Azt is nézd meg hogy a környező országokban hogyan alakult az életszínvonal, meg azt is hogy a régi EU-tagoknál hogyan.

Az EU nyugat-európa gyarmattartó birodalma, afféle neszesemmifogdmegjól, keveseknek itt is jó üzlet persze. Bárki aki dolgozott nyugateurópában külföldön - akár magas, megbecsült beosztásban is - a megmondhatója hogy ott is annak tartják a magyart aminek a politikusaink. Rabszolgának. Okos, dolgos, eldobható. Magyar.

Aki ez ellen a tényszerű helyzet ellen nem lázad hanem inkább békében szedálódik az agymosott idióta. Igenis elég a narancsvörös váltópártozásból, igenis rendszerváltás kell, és igenis bármi áron.

Tévedésben élnek páran, nem hülye ám a nép. Csak le van döbbenve ettől a pofátlan tolvajláson amit itt véghezvittek, merszük volt hozzá hovatovább. Most tart ott hogy felemeli vastagnyakú fejét a tölgyfaasztalról, összevonja busa szemöldökét és az asztalra kúr ököllel. Össze is fog törni pár pohár, ennek ez a rendje. Kevesebbet kell majd mosogatni.
Az már jó ideje látszik, hogy a demokrácia jelenlegi működése - mindenütt, de nálunk meg főleg - kihívásokkal küzd. Mert jó politikusaink a tömeg (nálunk: adóelkerülők és/vagy ingyenélők) kegyeit keresik az ország, neagyisten a világ gondjainak orvoslása helyett.

De némi javítócsomagot rá lehetne küldeni a rendszerre, ilyenféle ötletek vannak:
a.) Mindenki kap egy kétezer forintos választási csekket, amit beválthat a sarki kocsmában, vagy leadhat a választás során. Aki inkább levásárolja, az nem választ (oszt jónapot).
b.) A közterhekhez való hozzájárulás arányában ér a szavazatod: 150 eFt SzJA alatt zéró szavazat, fölötte meg sávosav 1-2-3 értékű (nyugdíjjasok, egyemisták kérdése megoldandó).

Nem állítom, hogy minden gondot egy csapásra megoldana akármelyik verzió, de párat leszedálna tán...
"és nem a sör lett olcsóbb, próbáljátok nyugodtan ki más termékekkel is. Biztosan fogtok találni olyanokat, ahol nem jön ki a 2-3-szoros szorzó, de olyanokat is, ahol sokkal nagyobb az eltérés. Szerintem egy átlagos fogyasztói kosárra megállja a helyét."

A lényeg, hogy vannak fontos alap dolgok amik nélkül nem lehet meglenni. Ezek közül a ruha ára csökkent jelentősen. A többi; a lakás, annak rezsije, az alap élelmiszerek, a gyógyszer a benzin ára az átlagkeresethez képest nőt, van amelyik nem is keveset. Ráadásul az átkosban nem volt munkanélküliség valamilyen jövedelme mindenkinek volt. Tehát nem 15-20 százalékos nem volt, hanem semmilyen sem. Az, hogy Pesten ahol jóval magasabbak az átlagbérek, és valamivel olcsóbbak az árak is, meg lehet élni annak aki dolgozik, az igaz. De egy keleten lévő vidéki megyeszékhelyen könnyen lehet diplomával 15 évi munkaviszonnyal keresni 90 nettót. Az hogy a hatalmas túltermelés miatt olcsóbban lehet venni mindenféle elektronikai cikket meg régen nem létezett kütyüket semmit nem jelent, ha hideg a lakás. Be lehetne ezt szabatosabban is mutatni, vannak rá statisztikák, de ezt már sokan megtették, egyébként meg napi szinten is érezhető. Ami kifelé látszik annak 2/3 hitel.
@Fue:
Mondhattad volna egyszerűbben is: nincs semmilyen megalapozott forrásod, csak a szubjektív megérzésed. Ami szerinted a józan paraszti ész, szerintem meg akkora csőlátás, mint "Budapest az eredmények városa".
aawake.blogspot.com/2010/01/budapest-az-eredmenyek-varosa.html
@Fue:

"Szerintem egy átlagos fogyasztói kosárra megállja a helyét."

3.60-as kenyér jutott először eszembe, de azzal nem jön ki:

Kb. 1000 kg-ot vehettél régen, és a mai átlagbérből kevesebbet vehetsz.

A lélegeztetőgép árakat nem tudom.
Halihó!

Ez mekkora Árpi:

"Mert hiába áll úgy fel az önkéntes fórumharcos a géptől hajnalban, hogy megint jól odavert ezeknek, mégiscsak elbaszott erre órákat az életéből. És ezen meg is bukik a saját mitológiája, amelyben ő csakis az ország és a nemzet üdvéért dolgozik, ugyanis szinte bármilyen tevékenységgel, még az alvással is többet tett volna a saját és az ország boldogulásáért, mint azzal, hogy paneleket ismételgetett süket füleknek órákig."

Ez nagyon nagy!:)

Ugyanakkor, mint harcedzett fórumharcos (ez mekkora duma, terjesztem megengeded?:D) írom, hogy ilyen egy-két csörtében azért meg lehetséges - értelmes vitában - a másik álláspontjának a megismerése. Na jó van egy-két Rambo köztünk, meg Don Quijote, de azzal úgy vagyok, hogy inkább a billentyűzetet verje, mint a t. vagy k. családját, nem? És lehet görgetni, szóval nem kell végighallgatni, mintha pl. egy társaságban vagyok vele...:)

Kommentelni jó, de ez is úgy van, mint mindennel, ésszel kell vele élni, és nem szabad túlzásokba esni.
@Letícia: nem én találtam ki a fórumharcost
@Tóta W. Árpád: oké, akkor lenyúltam....:)

És ami eszembe jutott e poszt kapcsán, hogy nem nagyon szoktam tudni még a közvetlen, nagyon jó barátaimnak se a politikai nézetét, a munkatársaimét se, s ezen el is gondolkoztam. Ugyanis belőlem néha kifakad egy-két mondat egykét vágóhídra homopoliticusról, akkor nagy csend van. A kollegáim zöme 40-50 feletti.

Én emlékszem arra az időkre, amikor nem volt szabad pl. a Szabad Európáról, a "ellenforradalomról" beszélni, még a családba is csak suttogva, és hogy a volt csendőr nagybácsit kiközösítette a család, mert egy hülye, höbőrgő alak volt vagy aki "vitéz" volt, de arról se lehetett beszélni. Szóval az jutott eszembe, hogy majd ilyen világot ugye nem fogunk élni? És akkor inkább pofázzunk bele a nagy magyar éjszakába.

A képen olyan a - jobboldali- tüzijáték, mint egy Muppet-bárgyú-bábu, de lehet hogy csak én vagyok leszedálva kissé...:)
@Ács Ferenc: szerintem is. Amikor TWA nem konkrétan baszogat, sokkal jobb, mint amikor szép módszeresen rámászik valakiknek a képére.

De már inkább nem is szólalok meg, mert a Mester annyira a szívemből szólt, hogy ihaj. Meraszondi, ez a mondata: "Aki a családi adózás jelszaváért szétveri a családját, aki a szolidaritás nevében nem áll szóba a szomszédjával, az végzetesen elszámolja magát.", na ez kifejezi mindazt, amit én is gondolok erről a félfeudális-törzsi Hangörisztánrul. Ebben minden benne van.

Naon fullerájos vaker.

Hepinyújork,

P.
@Letícia: fórumharcosok egyesüljetek:-)
@TGV3: (ill. Árpi)

"Afrikát le kéne betonozni"

Nem sikerül megfejtenem. Mit nyernénk vele?
@Letícia: ... nem nagyon szoktam tudni még a közvetlen, nagyon jó barátaimnak se a politikai nézetét, a munkatársaimét se, ...

Mázlista. :]
Nincs az a Dózsa/ETO drukker, akivel ne tudnék meginni egy jó sört.

Mindamellett, per se: Hajrá Fradi!
@hhh.:
Ivády Gábor! ! !

áááÁÁááÁÁááÁÁáÁÁÁáÁÁÁÁÁÁÁÁáááá

(Könyörgöm, akasszuk fel)

Ijesztő, hogy az LMP arca (mer' ő az!) demagógabb a fidesznél és szocibb az mszp-nél.

Ha ennyire okos, akkor azt mér' nem veszi észre, hogy az egyetlen, amit mondhatna, hogy
"...figyeljetek, emberek, az összes 1500 főnél kisebb önkormányzatot polgármesterestül, jegyzőstül, titkárnőstül, sofőrőstül - szüntessük mán meg..."
De nem fogja mondani, amiért az 50 v 100 fős Parlamentet sem szavazzák meg soha. Miért is tennék?

Ez a barom (elnézést a szarvasmarhaféléktől a jelzőért) úgy gondolkodik, hogy egy 400 fős településnek muszáj venni egy 10 millás autót, hogy azzal furikázzák a beteg embereket. Mer' ez kurvára jár!
Hát hülye vagy, bazdmeg?
Ezek szerint egy 40 ezres városnak 100 autót kellene ilyen okból fenntartania?
Vagy hogyan kell számolni?

Ha ez kerülne a hatalomra, akkor szórná a pénzt, mint állat. Mer' abból csak úgy van.
Valaki mondja el ennek a fasznak, hogy azért nincsen pénz (többek között) az államháztartásban, mert ilyen semmirekellő emberek ezreit kell eltartani, mint ő.
Tyűdeigenhülye.
@Schindler Pistája:

"Mulatságos a ballibek igyekezete, ahogy a szdsz pofára esése óta - és a várható választási eredmény tudatában - próbálják középre pozicionálni magukat."

nem vágom, ha valaki rájön, hogy mindkét tábor átveri, akkor mitől oly nagy szégyen végre világosan látni.

ahhoz aztán nem kell erőlködni, hogy valaki két szék közt a pad alá essen. hogy ezt a végeredményt nyíltan bevállalja, az előtt csak elismeréssel lehet adózni

"Nem fog bejönni, csak szólok."

mi nem jön be? ki a frász akar téged bármiről meggyőzni? :D

"Az LMP meg a pöcegödör maradt nektek."

dehát az lmp nem is librális
egyébként mire föl ez a szánakozás?
éppen te beszélsz? akinek meg csak orbán viktor maradt? már megint?

:D
@Letícia: szerintem azért kerüli az értelmesebbje idehaza a politikai csevejt a munkahelyen, mert kétféle dolog történhet:
1, Véletlenül emberére akad, meggyőzni nem fogják egymást, de beszélgettek egy jót, mintha autómárkákat hasonlítottak volna össze. Szóval kockázata volt, értelme nem. Amúgy is ritka végkifejlet.
2, Egyik felkapja a vizet, elhangzik a hülye szó valamilyen változatban, többször is, és a munkahelyi 3 lépés távolságból lesz 30 plusz a másik háta mögötti kibeszélés.
Na, ez utóbbit nem akarja senki. Nekem is van egy kollégám szélsőjobboldali nézetekkel. Amikor az összeférhetetlenségét felhozza valaki a háta mögött, akkor a politikai nézeteit is hozzá szokták csapni. Pedig jól dolgozik, és szélsőbalosként is nehéz természet lenne. Szóval öngólt rúgott, mikor szélesebb körben elkezdte a politikai nézeteit híresztelni.

Lássuk be, amikor politikáról vitázik két átlagember (neten is), akkor nem gazdasági- és szociológiai elméletekről, prioritásokról vitáznak, hanem személyekről. Nem a nacionalizmus hülyeség, hanem az orbán. Nem a globalizáció rossz, hanem a gyurcsány. Nem a Valutaalap követ rossz irányt, hanem a Bajnai gágog.
Válaszolnál a kollégádnak, hogy ugyan ne beszéljen már butaságokat, mert fáraszt és már ezerszer hallottad más csökkent képességűtől is a suta érveit? Inkább hallgatsz, másra tereled a szót.

Nem véletlen, hogy a kampány is pont olyan, mint egy mosópor reklám: ha elhiszed, hogy az új intelligens por jobban mos, akkor megveszed. Bemondásra. Majd rájössz, hogy lóf@szt mama, de azért megveszed a másik reklámozott terméket legközelebb ugyanúgy, hátha az már tudja, amit ráígért az előzőre..
@Schindler Pistája: Kedves vagy, hogy az LMP-t a pöcegödör alternatívájaként tünteted fel. Én már az LMP-t választottam, neked marad a másik.

Dehogy a témánál maradjunk, a vadliberálisok sokkal inkább az MDF-t választhatják most Bokros fővezérségével, vagy pihenőre vonulhatnak valamelyik új képződményben (Szeta meg ki tudja mi lesz még). A kevésbé elvadultak nyugodtan szavazhatnak az LMP-re, nem fog kárbaveszni.
@Brandauer Marcsi (Klaus) - ex Σ:

Afrika lebetonozás helyett a Fidesz nyugdíjjal kapcsolatos tervei szivárogtak ki. Hol a Fidesz többi programja? Tessék verni az asztalt!

www.fn.hu/hetilap/20100105/a_fidesz_nyugdijtervei/
@Letícia:
"hogy inkább a billentyűzetet verje, mint a t. vagy k. családját, nem? "

Szerintem a billentyűzet vs család verés között nem biztos, hogy vagy-kapcsolat áll fenn. Megy az parallel is.
Végre magához tért a KKK, már csak 3 évet kell aludni a használatarányos útdíjig.

www.mfor.hu/cikkek/Magyarorszagon_2013_tol_lehet_hasznalataranyos_utdij.html

"A KKK emellett arra is számít, hogy javul a magyarországi, de különösen a helyi, regionális termelők versenyelőnye, hiszen a közelben előállított áruk költsége csökken a nagyobb távolságból érkezőkkel szemben "
Újabb kiszivárgás a közelgő imperialista megszállásról:

"Egyetlen közszolgálati médiumot hozna létre, és megszüntetné az MTI-t a Fidesz"

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=126740
Brandauer Marcsi (Klaus) - ex Σ 2010.01.07. 14:06:28 és 2010.01.07. 16:05:26:

Gondolom, már készülget valahol egy Orbán Viktor köszöntése című poszt... vagy Mea culpa, Viktor! is lehet a címe akár.
@Nyomek: Bezony, az isten mentsen meg az ilyen Ivády Gábor féléktől. Hallottam vele egyszer régebben egy beszélgetést az Infó Rádióban, na ő egy igazi trendi (újliberós), nyomulós, agilis kis entellektüel okostojás. Érdekes, hogy az LMP tele van ilyenekkel. Kicsit kiráz a hideg ettől a típustól, nem tehetek róla.
@Nyomek: Jó lenne, ha visszafognád magad, kisapám, kiesik a kapa a szádból. Próbáld elképzelni, hogy más igazság is létezhet, nemcsak a tiedé.

A számításod igencsak primitív. Ivády nem képzelt semmit, egyszerűen volt egy pályázat 600 fő alatti településekre, amiből kocsit lehetett venni, ők pedig szerettek volna egy ilyet. Mégpedig nem egy Suzukit, hanem egy kisbuszt, hiszen nem 1-2 főt kell alkalomadtán szállítani. Ez 8 milla nettó volt, ami abszolút nem túlzó ár egy kisbuszért (plusz még egyebek is voltak benne, nem tom pontosan).

Ivády több éve polgármester és nem a pénzszórásáról híres. Ivády és az LMP is a takarékosság híve. A kisebb parlament kívánatos, de ez a kedvenc terepe a vérdemagógoknak, mintha attól bármi is negváltozna, hogy 400 helyett 200 vagy 100 képviselő ül bent.

Peace!
Nu még egy uccsó link, csak hogy minden együtt legyen: hirextra.hu/2010/01/07/orban-szazezer-kinaira-cserelne-az-imf-hitelt/

És persze, hogy a demagóg, populista MDF kezdi az orbofób cincogást...
@Republikánus Péter: ez érdekes húzás, ha igaz!

mdf hol cincog?

amúgy pár éve volt egy ilyen ötlet kormányrészről, h távol-keletieket importáljunk, akkor asszem a kdnp verte a nyálát. egyébként én örülnék, a kínai szorgos és alkalmazkodó, még az se biztos, hogy a munkanélküliséget növelné, mert munkát is adnak, ráadásul a legszegényebbeknek is (pl nem érdekli őket, h cigány a jelölt). persze ehhez érdemes volna nyesni a minimálbért.

viszont a cikk 100 ezer kínait említ, aki már itt van, ez nem igaz, sokkal kevesebb.
eh, nem is igaz.

Ez egy olyan bődületes marhaság, ami csak valami nagyon beteg elme szüleménye lehet - reagált közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője egy sajtóhírre.
fidesz.hu/index.php?Cikk=144031
@Aldobói Feldob:
Dekódoljuk, amit írtál: vagyis Ivády egy okos, törekvő, korszerű ember. Tényleg félelmetes. Ennél csak egy olyan párt félelmetesebb, ahol ilyenekből sok van, ez pedig az LMP. Ne is szavazz az ilyenre. Ezzel ellentétben, egy buta, nyámnyila, sötét emberekből álló párt (juszt se mondom meg, melyik), nagyon is kívánatos.
@Tóta W. Árpád:

Megnéztem a minimálbért, hogy is van:
"A minimálbér a jelenlegi 71 500 forintról 2010. január 1-től 73 500 forintra,
a garantált szakmunkás bérminimum pedig 87 500 forintról 89 500 forintra emelkedik. Emellett a nettó keresetek jövőre megőrzik reálértéküket. (DM)
2009.12.02."

Hát tényleg elképesztően sok.

410€...500€... ez aztán a kánaán.
@iii: Szasz Ivády polgártárs! Látom, nem tűröd jól a kritikát!:DD
@Tóta W. Árpád: cincog? Max. brekeg valami alatt...:DD
@Tóta W. Árpád: "amúgy pár éve volt egy ilyen ötlet kormányrészről, h távol-keletieket importáljunk"

És az sem pont úgy volt... de mindenképpen bődületes üzletől estünk el (emlékeim szerint is a jobboldal hőbörgése miatt).

Amikor tajvan 99 éves bérlete lejárt a tajvaniak szerettek volna biztonsági útleveleket, ha mégiscsak megszállja őket kína. Mivel (mint várható volt) maradtak a fenekükön, nem jelentett volna nagy számú valós betelepülőt. Ha jól emlékszem a feltétel egy nagyobb összeg (1 millió dollár?) befektetése lett volna nálunk útlevelenként.

Mindenesetre én is úgy tapasztaltam, hogy többet nyer az ország --adott esetben-- egy-egy kínaival, mint egy erdélyből áttelepülővel. Sajnos. De tény.

Nagyon fontos lenne egy végigondolt bevándorlás politika. Az amcsik mintájára egzakt pontrendszerrel. Az EU miatt valóban kívánatos célország vagyunk, használjuk ki és értékes emberekkel bővítsük a csapatot, mert ha már mindenképpen szükséges a létszámimport, legalább hasznos legyen.
@Tóta W. Árpád: "eh, nem is igaz."

Mondjuk némi "közgazdasági vénával" hamar megcsáfolható.
25.000.000.000 euro osztva 100.000 fővel, az 250.000 euro, vagyis mintegy 70.000.000 Ft/kínai.
Tudom a legfőbb érték az ember, de kínának sem ér ennyit egy kis kínai ;)
Emlékeim szerint ennyi pénzből játszva lehet az usában is zöldkártyát szerezni (céget alapítani és helyben vezetni azt).
@Tóta W. Árpád:

Ne baszd már el ennek a jó kis posztnak a hangulattyát.
aszondodhogy:
"...persze ehhez érdemes volna nyesni a minimálbért."

Mennyi is most? 75000 HUF? Ez volna a világ tetejes teteje?
Már nem kell reform, mert az MSZP régen megcsinálta:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=126746

"Az MSZP a kormányzása alatt végrehajtott változtatásokkal hosszú távon fenntartható nyugdíjrendszert alakított ki, nincs szükség modellváltásra - mondta Keller László szocialista képviselő az MTI-nek csütörtökön"

"A nyugdíjrendszert egy Magyarországhoz hasonló gazdaságban nem lehet kitenni a változó gazdasági környezetnek, ez elképzelhetetlen - szögezte le. A szociálisa politikus kiemelte, hogy a svéd gazdaság stabil, azt nem lehet a magyarhoz hasonlítani."

hmmm. Ha ez így megy tovább, akkor újra a Szocik fognak nyerni. Talán még az SZDSZ is feltámad...
@Aldobói Feldob:
Dekódoljuk, amit írtál: vagyis Ivády egy okos, törekvő, korszerű ember. Tényleg félelmetes. Ennél csak egy olyan párt félelmetesebb, ahol ilyenekből sok van, ez pedig az LMP. Ne is szavazz az ilyenre. Ezzel ellentétben, egy buta, nyámnyila, sötét emberekből álló párt (juszt se mondom meg, melyik), nagyon is kívánatos.
@jaegtoer: :DDD

@Edrik: valóban!:)

@EG0: hát valahogy így. Én néha ha a hírekből hallok, olvasok valami poént, max. azon röhögök - minthogy ma sötéttömjéntódort itt és most www.stop.hu/articles/article.php?id=589711 s szakadok a röhögéstől -, magamban.
hol cincog? az MDF volt az első párt, amelyik lecsapott a témára: mandiner.hu/cikk/kinaiakra_cserelne_az_imf-hitelt_orban_

Hja, az Index információját az MTI bezúzásáról is csípőből megcáfolták. Szóval szerintem attól ez még lehet igaz. Lehet hogy csak eltanultak egy-két dolgot egy bizonyos Gyurcsánytól... no nem a kormányzati töketlenkedést, hanem a választási győzelemig való módszeres hazudozást.
@eMeL:

"70.000.000 Ft/kínai."

Szép is lenne.
:)
Az a baj, hogy nem megszüntetné a hitelt, csak átvenné. (Így nem növekedne a hozam azzal, hogy az IMF a piacon bróbálja átadni valaki(k)nek a hitelezői stafétabotot)

Ha már mindenáron bevándorlókat kell fogadnunk, akkor szerintem is a kínai a legkisebb rossz.
@eMeL: "Mindenesetre én is úgy tapasztaltam, hogy többet nyer az ország --adott esetben-- egy-egy kínaival, mint egy Erdélyből áttelepülővel. Sajnos. De tény."
Majd 2050-ben küldheted az unokáidat az enyémekhez Erdélybe magyar nyelvet tanulni :) Ti ott már szórványban lesztek.
@Letícia: Nem az vagyok, ő saját néven szokott irogatni, van ahol Polgármester nick alatt xD

A kritikát jól tűröm, csak az indokolatlan mocskolódástól szokott felmenni a pumpa. TWÁ pl. indokoltan szokott többnyire mocskolódni a cikkeiben :-D (ezért jár egy pirospont, ugye, főnöx?)
@iii: ja, de ha mocskolódik, akkor van rá oka...:D
@bigBB: "Majd 2050-ben küldheted az unokáidat az enyémekhez Erdélybe magyar nyelvet tanulni :) Ti ott már szórványban lesztek."

Szerintem az erdélyi magyarságban is demográfiai csökkenés várható és mivel románia is az EU tagja (valamint hiszek egy egységes EU-ban a természetes kiegyenlítődésben, vagyis a gazdasági felzárkózásban mindkét ország vonatkozásában) így pont ugyanaz a folyamat fog lezajlani ott mint itt. Nem indokolt a hangnemed (ha nem értem félre).

A nemzeti kultúra megtartható olyan esetben is, ha egy adott országban egy népcsoport akár erős kissebbségben van is. Ez csakis a népcsoport akarata. Márpedig komoly betelepülés ellenére is várhatóan a magyar nyelv és kultúra túlsúlyban marad és hivatalos állami nyelvként domináns lesz.
Sajnállak, ha másként képzeled, de pont az erdélyi magyarság fogyatkozására fogadnék inkább. Részint a magyarországra vándorlás, de főként a vegyesházasságokon keresztüli magyar nyelvhasználat lemorzsolódásával. Olvastam olyan cikket, ami szerint már most is számszerűen kimutatható, hogy a vegyes házasságban (tulajdonképpen logikus módon) a román nyelv dominál és elnyomja a magyart.
@iii: "Dekódoljuk, amit írtál: vagyis Ivády egy okos, törekvő, korszerű ember."

Na látod, fején találtad a szöget, pont ezektől a tulajdonságoktól ráz ki engem a hideg, még "dekódolva" is.

Tudod, ez a "korszerű ember" kitételed a végén, kísértetiesen megegyezik pl. Rákosi Matyi Kádár Jani, Sztálin, Mao Cet Tung, Fidel Castro vagy Kim Dzsong Il bácsik által kieszelt prototípussal. Pont az ilyen típusból kellett nekik nagyon sok. Farigcsáltak is ilyen embert rengeteget, de a dolgok mai állása szerint mégsem eleget.
@eMeL: "A nemzeti kultúra megtartható olyan esetben is, ha egy adott országban egy népcsoport akár erős kissebbségben van is. Ez csakis a népcsoport akarata."
Pontosan. A tömb székelység akarja. Amit leírtál Erdéllyel kapcsolatban az a szórványmagyarságra vonatkozik.
@Aldobói Feldob: na ebből itthon is van elég, nem kell importálni a prototípust. Ami erről eszembe jut, Victor!:DD A nevedhez semmi köze, arról semmi nem jut eszembe, a véletlen műve, ha esetleg másnak valami más ami, eszébe jut. Záradék: A komment szerzője felelősséget nem vállal más gondolataiért...:D
süti beállítások módosítása