W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ideje a parasztáldozatnak

2009.10.12. 07:15 Tóta W. Árpád

A tömegpártnak az az átka, hogy rettentő darab szarok tapadnak rá, ahogy gurulgat az emberek között ide-oda. Előnye viszont, hogy ha a szart leverjük róla, akkor se lesz sokkal kisebb.

Adott egy ostoba ember, aki ostobaságokat nyilatkozgat, a jelek szerint nem kivételesen, hanem életvitelszerűen. Hülyeségei se nem szórakoztatók, se nem meglepők, szoros illesztéssel passzolnak a magyar jobboldal ocsmányabbik arcába, amit jól ismerünk.

A magyar jobboldalnak ez az arca mindig létezett, gyorsan összerakták ezt a patinás arckifejezést a rendszerváltás után. Megvolt már akkor is, amikor az MDF-kormány köztévéjében, Stefka István és Pálfy G. értő felvezetésével, tetűhintás-kalapos zsidók csetlés-botlása volt a humorforrás. Rasszista tökkelütöttek rendre felbukkannak a jobboldali mozgalmakban, ez ugyanolyan adottság, mint a magyar baloldalnál az emblematikus kommunisták. Kivéve, hogy utóbbiak azért csak kihalnak pár évtizeden belül, a rasszizmus viszont újratermelődik.

Nem végzetes probléma ez, csak kezelni kell. Mégpedig úgy, hogy amikor Kukalakó Oszkár felböffen, akkor Oszkárt a kukájával együtt lerúgjuk a szekérről. Büdös is, ciki is, fertőzéseket terjeszt.

Elbeszélgetni velük teljesen felesleges. A baj megtörtént, a figuráról messziről látszik, hogy ő ilyen. Nemcsak az a gond vele, hogy magánemberként rasszista, hanem hogy fogalma sincs, hol van és mit csinál, ezért belemondja a tévébe a zsidótőkét. Ezekkel nem az a probléma, hogy valamit rosszul tudnak, és nem fognak észbe kapni attól, hogy a főnökük fél órában felvilágosítja őket. Legfeljebb duzzogva elhallgatnak egy időre. Ha az intézkedés zárt ajtók mögött történik, ha utána mosolyogva előbújnak, és közlik, hogy tisztázták a félreértést, akkor előbb-utóbb jön a következő seggfej.

De ha az ilyesmire hajlamos képviselők, polgármesterek és miniszterségért ácsingózó oligarchák azt látják, hogy az illetlenkedő – a győzelem küszöbén – belebukott a tufaságába, akkor legalább moderálják magukat.

És az igazi kárt nem ez az egy szem debil okozza a leendő kormánypártnak, vagyis Magyarországnak. Hanem az ilyenek menetrendszerű, végtelen sora. Egy-egy viselkedésképtelen buta alak előfordul a legjobb családban is. Az viszont aggasztó, hogy nem telik el év anélkül, hogy a párt elfingja magát valamelyik szájából. Mintha a rég lenyelt Kisgazdapárt készülne újra megszületni, hogy ha a Jobbik-koalíciót meg is ússza a Fidesz, akkor is legyen saját, házi tenyésztésű hülyeállománya, akik aztán mással se foglalkoznak, mint hogy támadási felületeket építenek a kormánynak.

Connection lost

A Fideszben azonban nem a szaros csizma letörlésének van hagyománya, hanem a maszatolásnak. Az egytáboros elmélet megkövetelte, hogy a rasszista-fasisztoid pofákat ne riasszák el maguktól. Csakhogy ez a képlet már nem érvényes.

Azok, akik szívükbe zárnak bárkit egy öblös zsidózásért, már régen átigazoltak. Ha nekik ez a dallam jön be, akkor miért várnának a Fidesz évi egy-két félhangos kiszólására, amikor tetűhintázhatnak minden nap a Jobbik játszóterén? Sőt nemcsak cigányoznak és zsidóznak, de még gárdáznak is, és szigorú intézkedéseket ígérnek; nem pusztán sajnálkoznak a zsidótőke miatt, hanem megfogadják, hogy elűzik. Ide a Fidesz úgysem követheti őket. Obamával is jóban kell lenni.

A radikális frakció végérvényesen leszakadt. Az utóvédharc, a nekik tett engedmények csak arra jók, hogy a végre magától leesett szarban újra meghenteregjen a kormányképes jobboldal. Ennyit tud elérni Kukalakó Oszkár, meg az újraélesztett Stefka István.

Ami elsősorban a Fidesz baja. De minden magyarnak ciki, ha az új kormány már a beiktatásakor rasszistáktól bűzlik.



Címkék: fidesz jobbik cigányság

505 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr691443997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország a magyaroké 2009.10.17. 15:59:22

Másnak úgyse kell.És ha kéne, itt vannak derék magyar harcosaink, a honvédek, gárdistak, férfiak, akik vállvetve harcolnak, ha kell a gyepükön, ha kell a Donnál, hogy megvédjék ezeréves határainkat. És különben is, körülölelnek minket a magas Kárpátok ...

Trackback: Ki költséget vet... 2009.10.12. 11:01:02

Csak remélni tudom, hogy a cigányság életkörülményeinek javítására vonatkozó kormányzati politikai ígéretek és a 2010 évi költségvetési tervezet között nincs kapcsolat. Szeretném azt hinni, hogy a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás normatívájának...

Trackback: Országos képviselő helyi ügye 2009.10.12. 10:18:47

Orbán Viktor már ügyesen játszotta a tényt-vagy-"véleményt"-mondok játszmát, amikor a "konzervatív" politikus a marihuánát és Thürmer Gyulát védő szervezettel szövetkezett. A mondjuk-is-meg-nem-is játékot nemrég a melegfelvonuláskor...

Trackback: A méltósághoz való jog 2009.10.12. 10:09:13

Hogy érzed, Neked van méltóságod?  Tótavé legújabb böfögése után Molnár Oszkárnak van-e? Most mindegy, hogy rasszista-fasiszta-antiszemita-náczi-közszereplő-barom-e Molnár Oszkár, vajon milyen következmények mellett lehet valakit manapság nyilvá...

Trackback: Malac a jégesőben 2009.10.12. 09:39:30

Idézni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, csak úgy nem csúsztatás. Molnár Oszkárnak, az edelényi megmondóembernek ismét ügye van. Tehertétel ő a középre tartó Fidesznek, nem kétséges

Trackback: 2009.10.12. 08:54:07

A Tudózsidó hírolvasója

Trackback: Fidesz-kormány 2009.10.12. 08:52:28

Olvasom az Indexen, hogy Pintér alá raknák a titkosszolgálatot is, ha kormányra kerül a Fidesz. Én meg ismét szomorú vagyok, hogy a Fidesz nem tanult megint a múltból. A 2002-es választásokat a Fidesz nem a rossz teljesítménye, vagy gazdasági prob...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Magyar Gárdával – szerintem - pontosan ugyanaz a probléma, mint a zsidózással és a cigányozással.

Amikor a zsidózás (Csurka), majd a cigányozás elindult, azonnal határozottan fel kellett volna lépni ellen. Megértetni világosan mindenkivel, hogy ezek a fogalmak nem „háborús kategóriák”, tehát a politikai életben ezeket nem szabad (tilos!?) használni. Éppen úgy, mint a Genfi Egyezmény alapján nem szabad pl. a hadifoglyokat bántalmazni az „éles” háborúban. Mert ugye mind a „zsidó”, mind a „cigány”, mind a „buzi” fogalmak HÁBORÚS KATEGÓRIÁK a politikában.

Sajnos az történik, hogy mindig megy a sumákolás – különféle politikai érdekből – és hiányzik a nyílt kiállás ezen fogalmak használata ellen. A maszoposok tessék-lássék tiltakoznak (nekik is szükségük van a hülyék táborára), a Fidesz-prominensek sunyin mosolyogva nem nyilvánítanak véleményt (teljesen azonos okok miatt).

A közvélemény ebből azt szűri le, hogy ezek a fogalmak legálisak, használhatók – akár a politikában, akár a mindennapi életben (kriminológiában). Elmosódik a kategóriák háborús jellege, látszólag szabad őket használni. Ezért hát basztatni lehet a cigányokat, ütni a buzikat.

A Magyar Gárda története – legyenek bármilyen „ártatlan hülyék” is mindannyian - pontosan ugyan ez, csak éppen még a csíráknál, a kezdetnél tartunk, mint történt ez 1989-ben, amikor Csurka zsidózni kezdett. Ha most nem lép közbe a társadalom, először kifejlődik egy reguláris, majd utána egy fél-fegyveres testület, végül nem lesz megállás. Most még csak „Csendőrség” feliratú trikót viselnek és mindenki rajtuk röhög: holnap esetleg már lesz elektromos sokkolójuk, holnap után professzor Németh Oszkár hivatalosan felkéri őket helyi rendfenntartásra, erősítendő az amúgy fegyvertelen polgárőrséget.

Az erőszakszervezet – minden országban a világon! – állami monopólium, nem teljesen véletlenül. Nincsenek alternatív erőszak-szervezetek, pláne fegyveres szervezetek. A végén még különféle magánhadseregek szerveződnek majd (mint Afganisztánban) és akkor megnézhetjük magunkat. Bár kicsit távolinak tűnik a lehetőség – de könnyen eljuthatunk oda, hogy ezek a magánhadseregek döntik majd el a választásokat – és akkor ennyit a demokráciáról.
@huba:

Azt akartam mondani, h mivel én úgy gondolom, h semmi baj sincs azzal, h az erdélyi magyarok kettős identitásúak, ezért önmagában azzal sincs baj, ha a mi országunkban egy másik nemzetség/identitás/mittudoménimeknevezzem tagja kettős identitású.

A kettős identitás akkor válik neccesé, ha képviselője hatalmat kap a többség felett, de a többség nem érzi azt, h ezt a hatalmat az ő érdekében mozgósítaná a kettős identitású egyén.

Ezért is kell mindig óvatosan bemennie a hatalomba az RMDSZ-nek Romániában, és megfontolni bármit, amit a hatalomban javasol, tesz, képvisel.

@pfúj:

Övön alul nem ütünk. Ezen a szinten már túl vagyunk, nem?

Szóval, azért hoztam példának a gyerekek viselkedését, mert az még sokkal ösztönösebb, mint a felnőtteké. Te egy olyan dolog ellen veszed fel itt a harcot, egy olyan következetességet kérsz számon, ami alapvetően idegen az emberi ösztöntől. Ezt számon kérni éppúgy kiábrándító botorság, mint számon kérni a megcsalt férjet azért, h mikor megtudta az asszonyka punci exportját, miért kevert le neki egy kiadós maflást.
Persze, gáz az erőszak, de hát... na mindegy...,
... te csak küzdj, és bízva bízzál, h ki tudod fordítani az embereket mocskos, alantas ösztöneikből, és végre egy tökéletesen következetes országban élhetsz, ahol a széljobber rasszista gyurcsányra gondolván elátkozza saját nemzetségét, és mérhetetlen utálattal fordul minden magyar irányába...
@Csacsicska: „Nem létezik magyar értelmiség. A „nagy nevek”, mint az akadémikusok, az egyetemek, a kutatók – hallgatnak, mint a sír. (Konkrét példa: amikor az egészségügy reformjáról volt szó, az orvosok szavát sem lehetett hallani.)”

Fentebbi írásodból ezzel értek egyet a legkevésbé. A magyar értelmiség egy része a Gyurcsány által összehozott válságcsúcson a gazdasági válságról elmondta a véleményét. Aztán megalakult a Reformszövetség, és programot is tettek az asztalra. Ezt valósítja meg Bajnai Gordon. Az egészségügyi reformra meg a kamara össztüzet zúdított. Mióta Éger István az elnök, a kamara lapjában oldalakat szentelnek a kormányzat sokszor színvonaltalan, folyamatos kritizálásának. És ezt nem csak én vettem észre (én, az elfogult), hanem politikával nem foglalkozó ismerőseim is.

Csak még egy:
„A szemük előtt látjuk a BKV-t, az MVM-et, a különféle ingatlan-ügyeket – foglalkozik ezzel a média? NEM!”

Dehogynem. Meg is látszik az MSZP népszerűségén. Az igaz, hogy felszínesek, valódi oknyomozást, helyzetelemzést, összehasonlításokat nem végeznek, és ez nekem is nagyon hiányzik. Azzal kapcsolatban, hogy végül mekkora is a korrupció, mennyi látszik belőle, mennyire részrehajló az igazságszolgáltatás, ha az egyáltalán, szóval ezekben a kérdésekben magunkra vagyunk hagyva, és nincs egy BBC, aki objektivitásra törekvően, minden politikai oldal számára elfogadhatóan elemezne. Esetleg a hvg? Vagy az Index? Ezeket mindkét oldalról elég sokan olvassák. :)

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Köszi. Egyébként mint olvasó, voltam már akkor is.

„soha többé ne legyen az országban egy olyan - félig-meddig etnikai alapon szerveződő - kettős identitású párt, amelyik 20 év alatt több rombolást vitt végbe a lelkekben és egyebütt, mint bármely más erő. Ezért jut most arra a sorsra, ami neki jár. És nem mellesleg, én erősen azt gondolom, h ez a párt többet tett az antiszemitizmus feltüzeléséért indirekten és akaratlanul, pusztán az erőszakos létével, mint bármely más széljobber mozgalom.”

Ezt találtam fentebb. Nagyon súlyos. Mintha nem is Te írtad volna. Szerintem gondold át még egyszer. Vagy igazolj át a Jobbikba. Schnell! Schnell, Sturmbannführer Malac! :)

@Ács Feri: Igazad van. Amikor Viktor kisegítette Schüsselt az elszigeteltségből, nagyon előrelátóan cselekedett. Ez nem jótékonykodás volt: szándékosan tágította az EU tűréshatárát, hogy később az ő stiklijei már ne tűnjenek fel senkinek.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Kezdesz, malac, úgy beszélni, mint a debilebb antiszemiták.

"És az miért van, h Franciaországtól kezdve az USA-n át Oroszországig mindenhol van antiszemitizmus.

Gondolom, minden nemzet fiai idióták, és szegény sémita barátaink semmiről sem tehetnek."

Ad1. Az antiszemitizmusnak Európában már legalább kétezer éve élö, virágzó és buzgón tutujgatott hagyománya van.

Ad2. Nem minden nemzet fiai idióták. Pontosabban: az összes nemzeteknek nem minden fiai idióták. Csak az antiszemiták. Ök viszont klinikai értelemben.
A zsidók en bloc valóban nem is tehetnek semmiröl. Legfeljebb egyes zsidók, legfeljebb egyes dolgokért.

Pont. Aki általánosít hülye. Ilyen egyszerü. Nem kell ezt ragozni.
@Gestas: mazochista...meg iszonyú idealista!:)
@mavo: "jaj, malac bazmeg, amikor a kérdést úgy idézed, mintha a riportalany válasza lenne ... neked lételemed a csúsztatás, hogy bármilyen, vagy még annál is bármilyenebb áron bebizonyíthasd, hogy igazad van. mert neked igazad van, a valóság le van szarva"

hogy ez engem miért is nem lep meg?
:-)
@malac69 zsákutcalakó:
Ezt idézted a nyilas védencedtől:
"A világ minden országában az emberek, a polgárok nacionalisták, azaz nemzeti érzelműek. Ezt jelenti a nacionalizmus, én az vagyok. Én nacionalista vagyok, mert én szeretem a hazámat, szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik az orosz nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot, főleg Magyarországot.”

Van-e ezzel szemben kifogás? - kérded.

Igen, van. Ez a fasz nincs tisztában a nacionalizmus fogalmával (te sem, mondjuk). Különben nem mindenki nacionalista, aki szereti a hazáját, a hazaszeretet pedig nem automatikusan nacionalizmus. Ez az, amit az orbánisták képtelenek felfogni. Mint ahogy azt sem, hogy a nagytőke és a kapitalizmus elleni uszítás nem jobboldali platform.
Igaz, én sem állítottam, hogy a fidesz jobboldali párt (soha nem is volt az).
Ha ebben a pártban (gittegyletben, szektában)egy seggfejnek ekkora becsülete van, akkor alátámasztja korábbi megállapításomat az irányvonalára (amibe te is számtalanszor meg tudtál engem erősíteni): nemzeti kommunisták.

Amúgy, korábbi kérdésedre válaszolva: az antiszemitizmus zsidógyűlölet, a külföldi tőke elleni uszítás pedig idegengyűlölet. Egyszerű dolgok ezek sün elvtárs, tanár létedre tudnod kellene, nem pedig félreértelmezni.
"Aszt nem félreérteni, mert én itt csak feszegetem a kérdéseket, mert 3 év alatt sem sikerült megfejtem, h miért pont az antiszemitizmus és a cigányellenesség terjedt el szerte Európában. Esküszöm, szeretném megérteni"

Malacka, segítek, jó? Nemcsak cigányellenesség meg zsidóellenesség van Európában, hanem sokféle-ellenesség, a szomszédos országokban pl. konkrétan magyarellenesség kisebb-nagyobb mértékben. Ezenfelül kellenek az univerzális bűnbakok és erre a szerepre a cigányok és a zsidók tökéletesen megfelelnek.

Csacsicska: Botrány, hogy a régi-új Gárda szabadlábon masírozik, de a mögötte álló párt alkotmányossága is sok szempontból hibádzik.
@mavo:

Hát pont ez volt a baj velük. Csak elhitetni akarták hogy az ország érdekében fognak munkálkodni. Aztán egészen mást tettek.
@mavo: mostan nem értlek téged, kis barátom.

A zsidó áldozatokon poénkodni kisebb problema, mint a globalizációért egy népcsoport felelősségét emlegetni?

Furán vagy te összerakva... Konkrét Weisz néni gázosítása csak ócska poén, azt állítani viszont, hogy ámblokk a nemzetközi globáltőke nem önmozgó, hanem irányított éspedig nem tamil bennszülöttek által: ez egeket ostromló irdatlan becstelenség?

Mifaszé', mommámmeg.

Üdv,

P.
mavo: sietve teszem hozzá, mielőtt még lefaszistázol: nálam pünkt fordítva van az értékrend. A Wájsz muti élete szent, a mohendzsódárói kultúra hegemón törekvése meg vitatható.

De ha szerinted nem vitatható, akkor persze nyugodtan kennyé' pofán, igazad is lesz, mert marha az, aki leáll vitatkozni azon, hogy ki a szabadelvű...

Üdv megest,

P.
@Csacsicska:
"__hogy ezek a magánhadseregek döntik majd el a választásokat – és akkor ennyit a demokráciáról."

...estleg a nemzetbiztonsági szolgálatok, vagy a biztonsági szolgálatok, vagy az örző-védő "vállalkozások".
@Ács Feri:

Csak magam tudom idézni:)
Shore 2009.10.12. 18:24:56

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"Az miért van, h Magyarországon van sok német(sváb) kisebbségi, és áramlik be cefetül a német tőke, de egy szemvillantásnyira sincs németellenesség?"

Mindenellenesség van. Csak ha a "zsidó" ellen fókuszálunk, az egyszerűbb. És a legszebb az, hogy mindenki lehet (lesz) egyszer zsidó. Csak egy megfelelő tahóval kell találkozni.

(Csak zárójelben merem megjegyezni, hogy ezen a poszton sikerült alulmúlnod minden eddigi teljesítményed. Malac, nem áll jól neked ez téma, hagyd rá a profi tahókra.)
Ha már ilyen jól kizsidóztuk magunkat, lazulásképp:

www.youtube.com/watch?v=R9WTlP08LEg

A kurva létező miatt nem láthattamm őket fiatalkoromban, csak most ezerévesen.
@huba:

Semmi,gondoltam hátha nem láttad.
Sajnos a hasonló Kuncze filmet már letörölték.
@Shore: Speciel németellenesség is volt, amikor bő hat évtizede kidobták kishazánkból a svábok jelentős részét.
@Ács Feri: ó igen, ezt nagyon szeretem. ártatlan bociszemekel kérdezősködni, hogy vajon miért utálják a zsidókat mindenhol, hát biztos van valami oka, különben nem utálnák, elvégre az ember igazságos.

ja, nyilván van oka annak is, hogy körbe-körbe minden irányban utálják a magyarokat.
@Shore:
@Lord Kilburn:
@amergin:

Én komolyan veszem, amit mondtok, de egyikőtök sem adott kellő magyarázatot arra, h miért létezik minden európai országban, de mondhatni az egész világban antiszemitizmus.

Az a válasz, h mert idióták mindenütt léteznek, és mindenütt van igény a bűnbak szerepére, nem tűnik sem kellően eredetinek, sem kellően meggyőzőnek.

Az a baj,h képtelenek vagytok a zsidóságra nem szent tehénként, nem érinthetetlen tömbként nézni. Semminemű kritikát nem engedtek meg rájuk nézve, még a globáltőke, a cionizmus vagy Izrael bírálatát is antiszemitizmusnak tekintitek.

És közben a ti oldalatokról (legyen ez bármi, de egy platformon vagytok, ez nem kétséges) sorra jönnek az arra való provokációk, h a fidesznyik váljon antiszemitává.

Példát is mondok:

1. Gerő András bejárja a televíziókat, gyalázó, megalázó kijelentéseket tesz Sólyomra, Orbánra, akit egy átlag fidesznyik tisztel, becsül. Ezek után 2008. márc. 15-én gyurcsány ferenc Széchenyi-díjjal tünteti ki.

2. Orosz József, akiről fingom sem volt, mi a származása, milyen a nemi identitása, mert rohadtul nem érdekelt, de vmi ocsány módon tudott műsort vezetni a _közszolgálati_ _Magyar_ Televizióban_, egyszercsak bejelenti, h meleg és zsidó.
Kérdezte vki Jozefina, hö?

Most pedig próbáljátok beleképzelni magatokat egy 2-3 bites jobber helyébe, és meséljétek el, mit éreztek...

Mert az egy dolog, h én csak ezt a szarházit (bocs!) vetem meg, de nem mindenki áll meg ezen a szinten. 2-3 biten azonnal jön az általánosítás.

Ez a két példa mintha azt mutatná, egyes balliberális tényezők szándékoltan keltenek antiszemita, vagy ahhoz tartó hangokat a Fidesz köreiben, h azután terelhessenek és revolverezhessenek az antiszemita kártyával.

És ne higgyétek, h csak ezt a két példát tudom felhozni, de vagy elég ennyi, vagy úgysem értitek, miről beszélek.

Ui.: ne keverjétek azt, ha valakinek fenntartása van vmivel, vagy vkikkel szemben (pl. nektek egy átlagos Jobbik vagy Fidesz szavazóval szemben) azzal, ha valaki másvalakit gyűlöl. A gyűlölet kemény szó, ne koptassátok el lényegesen ligthosabb érzelmekre.

Olvassatok néhány kuruc.info-t, mert az valóban igazi gyűlölet, az valóban igazi uszítás, aztán gyertek vissza, és csodálkozzatok rá, h mennyire semmiségekre tudtok itt időnként rágerjedni, milyen alacsonyra tettétek az elfogadható beszéd szintjét a vitatott kérdéskörben.

Gyakorlatilag azt veszem észre, h ebben a témában nem is lehet vitázni, mert ha vki nem azt a vonalat viszi, amit ti, abban az esetben már kezditek is a minősítgetéseket: antiszemita, jobbikos, rasszista, alul múlod magad, stb....

Üdv.
@Tóta W. Árpád:

"ja, nyilván van oka annak is, hogy körbe-körbe minden irányban utálják a magyarokat."

Hogyne lenne. Van oka!
Sztem magad is fel tudnád sorolni...
@Lord Kilburn: Hidd el: nincs magyar értelmiség, főként politikai értelmiség. Borzalmas tudatlanság van – BORZALMAS. A politikusok mögött nem állnak olyan elméleti szakemberek, akik a figyelmet TARTALMI kérdésekre irányítanák. Ilyen szempontból talán még az SZDSZ volt a legjobb helyzetben, de a mérvadó embereik már korán elhagyták őket (Kis János, Tölgyesi Péter, Hack Péter, stb.) NB: volt még „stb.”!

Értelmes hangot nem hallunk az egyetemek irányából, pedig van néhány „társadalom-tudományi egyetemünk és milliókat kereső rektoraik. Síri csend az Akadémia felől, pedig tudjuk, hogy az akadémikusok rendszeres – és nem is csekély – havidíjat húznak az akadémiai tagságukért. Az aktuális társadalmi konfliktusok nem jelennek meg a művészetekben (nincs szociográfia, hol van a film-színház-művészet a hetvenes-nyolcvanas évek teljesítményétől - noha ma nem kellene bujkálnia, mint akkor.

Nincsenek viták, ha meg vitázik valaki, akkor percek alatt eljut a pártok közötti konfliktusokig (Fidesz kontra MSZP) és máris jön a gyalulás. Itt van a cigányok problémája: professzor Molnár Oszkáron kívül kinek van érdemi javaslata? Senkinek.

Ott volt az egészségügyi reform: orvosok álltak az élén, úgy is nézett ki. Szerették volna az egészségügyet megreformálni úgy, hogy az orvosok teljesen jogtalan és elavult privilégiumai ne sérüljenek. Ennek a logikus eredménye lett a reform elbukása, mert az orvosok előjogainak korlátozása nélkül nem lehet reform. Belezavarták az egészségügyi reformot a biztosítási reformba – nem is kellett többet tenniük. Csak hát ezt senki sem merte kimondani. Kökény Mihály, hogy mást ne említsek… balról, az orvosok „szakszervezete” vagy mi a fenéje, jobbról…

De nincs az életnek olyan területe, ahol egy olyan megoldási javaslat születne, ami megáll a lábán. A Fidesz máris kijelentette, hogy hozzá sem fog a nagy társadalmi rendszerek reformjához, mert az sok pénzt emésztene fel. Még hatalomra sem kerültek… már be vannak szarva a felelősségtől.

Az állami vezetők jelentős része közismerten korrupt, senkiházi. Kisstílű ügyeskedők rabolnak, ahol lehet: minisztertől bankelnökön át országgyűlési képviselőkig. Ide jutottunk – és nincs érdemleges perspektíva. Sajna.
@jaegtoer: Azt hiszem, tökéletesen igazad van, szó szerint. Ezek a csirkefogók – mert azok valamennyien!: - nemzetbiztonság, levitézlett rendőrök (biztonsági szolgálatok), őrző-védők – előbb „épülnek be” ezekbe a magánhadseregekbe, mint hogy azok létrejönnek. A dolguk az lenne, hogy informálják ezeket a szolgálatokat arról, mi történik az ilyen alakulatokban – de nem ezt teszik, hanem igyekeznek átvenni az irányítást, a döntő befolyásolást. Magyarul: passzív részvétel helyett azonnal az aktív részvételre törekednek, holott nem ez lenne a dolguk.

Így volt ez a Fidesz alatt és így van ez most is. Én egyetlen tollvonással feloszlatnám mind az öt titkosszolgálatot és azonnal újat hoznék létre helyettük. Nem ötöt, talán csak egyet, vagy kettőt. De aki a réginek tagja volt, azt elhajtanám az őrző-védő iparba (legalább tudni lehetne hová kerültek). Persze a titkosszolgálatok mind azt hangoztatják, hogy akkor mi lesz a jól kiépített hálózattal? Hát kérem: az megszűnne, tököstül. Volt már ilyenre példa a magyar történelemben nem is egyszer – mégsem dőlt össze a világ. Nem rohanták le a szomszédok Magyarországot és nem attól nőt a bűnözés, hogy teljesen újra szervezték a szolgálatokat.

A fiataloknak adnék lehetőséget, ők arra várnak, hogy bizonyítsanak – és meg lehetőséget adnék nekik. Legalább dinamizálódna egy kicsit a világ.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „azért hoztam példának a gyerekek viselkedését, mert az még sokkal ösztönösebb, mint a felnőtteké. Te egy olyan dolog ellen veszed fel itt a harcot, egy olyan következetességet kérsz számon, ami alapvetően idegen az emberi ösztöntől.”

az emberi ösztöntől lehet, hogy idegen (bár ez így elég elnagyolt kijelentés), de a társadalomban élő értelmes embertől biztosan nem. akitől mégis, az nem való a társadalomba.
a gyereknevelés célja többek közt éppen az volna, hogy a buta kis ösztönlény észlénnyé, vagyis emberré váljon, akit majd felügyelet nélkül is bátran beereszthetünk a többi ember közé. aki nem hajlandó a következetes gondolkodásra, és még azután is ragaszkodik a zsigeri válaszokhoz, hogy elmagyarázták neki azok téves voltát, az nem ilyen ember. ezért azt ütni kell.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: "Az a baj,h képtelenek vagytok a zsidóságra nem szent tehénként, nem érinthetetlen tömbként nézni."

nem malacka, en keptelen vagyok a zsidosagra tombkent tezni.

"Mert az egy dolog, h én csak ezt a szarházit (bocs!) vetem meg, de nem mindenki áll meg ezen a szinten. 2-3 biten azonnal jön az általánosítás."

e szerint aki nem all meg ezen a szinten az antiszemita.

aki megall az meg utaja oroszt es kesz. ez teljesen rendben is van.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
""ja, nyilván van oka annak is, hogy körbe-körbe minden irányban utálják a magyarokat."

Hogyne lenne. Van oka!
Sztem magad is fel tudnád sorolni..."

en nem. legalabb is egy valos, elfogadhato okot sem. felsorolnad?
@Tóta W. Árpád:

marha vagy, leülhecc.

Mér nem utálják magyarokat Kínában, Koreában, vagy Indonéziában?

És miért utálják a zsidókat ugyanezen országokban, ahol még csak nem is vannak? Kínában esetleg voltak, de már nem...?

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3675560,00.html

pedestrianinfidel.blogspot.com/2007/02/anti-semitism-in-korea.html

209.85.129.132/search?q=cache:zMnhBKnvwr8J:www.arts.usyd.edu.au/departs/indonesian/docs/thesis_mirela_suciu.pdf+antisemitism+indonesia&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Mugyammá. Ne legyél elfogult...

Biztos őket is a fasz magyar jobbikosok hergelték be...

Ehhe, ehhe. Nem eccerűsítesz te is hihetetlen módon?

De.

Üdv,

P.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Kedves Malac!

Szerinted mi az oka, hogy míg a Szlovák Köztársaságban van magyarellenesség, addig a Dominikai Köztársaságban nincs? Mi az oka, hogy a Baltikumban van oroszellenesség, a Togói Köztársaságban viszont nincs?

Arról már lehet, hogy olvastál tőlem, mennyire szeretem a görögöket/rómaiakat, és hogy kultúránk megalapozóit tisztelem bennük. Most, az antiszemitizmus kapcsán újra képbe kerülnek. Biztos vagyok benne, hogy Hadrianus császárról, meg Simon Bar Kohba zsidó felkelővezérről is vannak ismereteid. Azt olvastam, hogy még a Duna vidékéről is, lehet, hogy Pannonia provinciából is mozgósítottak csapatokat a felkelés leverésére. A második zsidó felkelés végén „Roma victrix!”. (Írhattam volna „Roma victor!”-t is, úgy ismertebb, de úgy tudom, nyelvtanilag a victrix-szel helyes.) A rómaiak kegyetlenül megtorolták a felkelést, ennek eredménye lett a diaszpóra (szétszóródás). Zsidók Európa minden országába jutottak, hát ezért van mindenhol antiszemitizmus. Nagyjából ez a helyzet a cigányokkal is. Arról mondjuk lehetne értekezni, hogy a hosszú évszázadok alatt ez a két népcsoport miért nem asszimilálódott. A cigányoknál nagy szerepe lehetett ebben a jelentős kulturális különbségnek.

Amiket lentebb írsz, azokat meg határozottan visszautasítanám. Nem tekintek én szent tehénként még a Szent Tehénre sem. A sztereotipizáló, kollektív felelősséget feltételező, etnikai vagy vallási alapú, akár primitív gondolkodásmódból eredő gyűlöletet viszont talán fel tudom ismerni.

Gerő Andrást jól ismerem, lehet vele egyet nem érteni, de ő határozottan nem az a fajta, aki szalonképtelenül fejezné ki gondolatait. Hogy Gerő Orbánt kritizáló megnyilvánulásai egyesekből antiszemitizmust váltanak ki, az nem Gerőt, hanem az antiszemitákat minősíti. Ez igaz Oroszra is. Elfogult, meg minden, de nem szalonképtelen, nem kelt gyűlöletet senki ellen, csak véleményt nyilvánít.

Elmondanám, hogy felmenőim apai ágon szlovákok. Nem kérdezted. Politikai kérdésekben általában nem szoktunk egyetérteni. Keményen szoktam kritizálni Orbánt is. Most akkor ez Téged, vagy ezért bárkit feljogosít a szlovákgyűlöletre?

Ha most elmesélném (nyugi, nem fogom), hogy hogyan szeretem a szexet, hol van nálam a perverzió határa, és esetleg ez nem esne egybe a Te ízlésvilágoddal (mert sokkal perverzebb vagy, esetleg a másik véglet: csak gyermeknemzés céljából vetemedsz a dologra, szigorúan szerzetes pozitúrában :)), akkor elképzelhető, hogy megundorodnál, meggyűlölnél?
@Lord Kilburn:

Gerő a televízióban nyíltan "beszari alaknak" nevezte Sólyom Lászlót, Orbánt pedig mindig is "bukott miniszterelnöknek" aposztrofálja, miközben ezt sosem teszi meg sem Horn Gyulával, sem Medgyessyvel, sem Gyurcsánnyal. Akkor miért is pont Orbánnal? Nem lehet, h ez a jó ember egy icipicit jobban gyűlöli az ellenfeleit, mint őt azok?

Orosz meg egy fröcsögő barom volt az MTV-n a Napkeltében. Hadd ne minősítsem. De kérdem: hogyan vezethetett Orosz, Bánó és Aczél műsort a közszolgálatiban?????? Mintha műsort vezethetne. Ókovács, Csermely és Rákay Fülöp 2010-től...

A többire nincs időm, rohanok, bocs!

Üdv.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"Az a baj,h képtelenek vagytok a zsidóságra nem szent tehénként, ...nézni. Semminemű kritikát nem engedtek meg rájuk nézve, még a globáltőke, a cionizmus vagy Izrael bírálatát is antiszemitizmusnak tekintitek."

Malac ezt már számtalanszor eljátszottuk. Olyan dolgokat adsz a számba, amit én nem mondtam.
Ha megnézed, ehhez a poszthoz alig szóltam hozzá, és csak egy kommentemben jelent meg a "zsidó" szó, akkor is inkább szimbólumként.
Honnan a francból veszed azt, hogy én hogy és mint gondolkodok a zsidókról?

"Ti oldalatok.." ezt is rühellem. Nincs se "ti", se "oldalatok". Ennél a világ sokkal bonyolultabb.
@Shore: „"Ti oldalatok.." ezt is rühellem. Nincs se "ti", se "oldalatok".”

Most akkor velem nem akarsz egy társaságba keveredni, vagy Amerginnel van valami bajod? :)
@Shore:

Pedig bizony van itt olyan, h "ti oldalatok". Nagyjából szinte mindenben egyetértetek, és amit mondotok, az a Magyarországon lévő két főirány egyikéhez tartozik, amit meg én, az a másikához. Ez egy megosztott ország, és mi - még ha nem is tépjük egymás haját, és nem küldjük el egymást a női altesttájékba - nem ugyanabban a megosztott részben vagyunk.

Dehamár.
"Honnan a francból veszed azt, hogy én hogy és mint gondolkodok a zsidókról?"

Én nyitott vagyok, figyelek rád. Mit gondolsz?
No, ezt a posztot ezzel a hozzászólásommal zárom:

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/10/16/Az_Oszi-gate_margojara/

Hosszú is, idegesítő is, nem nektek való, de ezzel letudom az itteni kommentfolyamot.

Üdv.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „És közben a ti oldalatokról (legyen ez bármi, de egy platformon vagytok, ez nem kétséges) sorra jönnek az arra való provokációk, h a fidesznyik váljon antiszemitává.”

„Gerő a televízióban nyíltan "beszari alaknak" nevezte Sólyom Lászlót, Orbánt pedig mindig is "bukott miniszterelnöknek" aposztrofálja, miközben ezt sosem teszi meg sem Horn Gyulával, sem Medgyessyvel, sem Gyurcsánnyal. Akkor miért is pont Orbánnal? Nem lehet, h ez a jó ember egy icipicit jobban gyűlöli az ellenfeleit, mint őt azok?”

És ez elég is ahhoz, hogy a „fidesznyik” antiszemitává váljon? A „bukott miniszterelnök”-özés, meg a „beszari”-zás? Hát, Malacka, kik közé keveredtél…

„De kérdem: hogyan vezethetett Orosz, Bánó és Aczél műsort a közszolgálatiban??????”

Én meg azt kérdem, hogyan említheted őket egy lapon „Csermely és Rákay Fülöp” kollégákkal. A felsorolt, balos triásznál egyébként elfogultabb arcok is képernyőn voltak 1998-2002 között a magyar királyi televízióban: Siklósi Beatrix, Matúz Gábor, Szaniszló Ferenc. Aczél Endrét pl. inkább Heltai Péterrel lehetne összehasonlítani, nem egy Philip kaliberrel.

A külpolitikai elemzések utolérhetetlen nagymesterének Gömöri Endrét tartom. Még mindig megvannak valahol, úgy emlékszem, a Népszabadság Hétvége mellékletéből kiollózott, az aktuális hónap történelmét elemző írásai. Ő volt a legnagyobb hatással külpolitikai látásmódomra. Aczél meg az ő tanítványa. Bár külpolitikai elemzései kevésbé színvonalasak Gömörihez képest, én azért így is eléggé elfogult vagyok irányában.
@Lord Kilburn:

"Hát, Malacka, kik közé keveredtél…"

Te miről beszélsz? Hát még mindig nem érted, h én arról beszélek, h próbálom empatizálni, mitől válik vki antiszemitává. Vki, és nem én.

Pont abba a hibába esel, mint amit az új posztom elején írtam kirívó színnel.

Orosz és Bánó igencsak párja a Csermely- Rákay duónak, és itt nem az írói vagy egyéb vénákat értem, hanem az elfogultságot.

Megerősítem: Orosz, Bánó és Aczél jelenléte az MTV-n éppen olyan, mintha holnaptól Ókovács, Csermely és Rákay vezetné a reggeli műsort. De ha nagyon derogál Rákay, cseréljük le Nagy Katalinra.
@Tóta W. Árpád: "elfogadták a vereséget, és ellenzéki demagógnak készülnek. kreativitás híján erre telik"

Még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy e baloldali-antikapitalista újkuruc seregek élén egyszer majd egy bizonyos Gyurcsány Ferenc nevű egyént fogunk felfedezni... megvan a vénája az ripacskodó ideologizáláshoz, és bár kormányozni egyáltalán nem tud, a magyar Ség. Royal szerepének eljátszására azért tökéletesen alkalmas.
@Lord Kilburn:

Uppsz!
Én azt is felettébb rühelltem, amikor a Fidesz vagy az MDF foglalta el az MTV-t. Nem kicsit utáltam, és abszolút kontraproduktív volt sztem.

Se Csermelynek, se Orosznak nincs helye a közszolgálati tv-ben. Félreértés részedről, ha azt gondoltad volna, h én őket oda kívánnám. Az érzést akartam, h empatizáld. Neked olyan érzés lenne egy reggeli műsor Csermellyel, vagy Ókováccsal, mint nekem Orosszal, vagy Bánóval.

Egyik se, maradjanak a kertv-ikben
@Lord Kilburn:

"Most akkor velem nem akarsz egy társaságba keveredni, vagy Amerginnel van valami bajod? :)"

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"az a Magyarországon lévő két főirány egyikéhez tartozik, amit meg én, az a másikához"

Nekem az itt kommentelők túlnyomó részével nincs bajom. Ha lenne, nem kommentelnék itt.
Természetesen van akivel szinte mindig, és van olyan is akivel szinte soha nem értek egyet. Ilyen értelemben tehát vannak oldalak. De olyan értelemben, ahogy malac te használod (kormánypárti vs. fideszes), nem vagyok hajlandó elfogadni. Az ugyanis egy rendkívül primitív tagolás lenne, ami az általam oly nagyon "tisztelt" politikusokon kívül egyetlen polgárnak sem jó.

"Én nyitott vagyok, figyelek rád. Mit gondolsz? "

Amit gondolok már leírtam, tegnap 22:58-kor.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „"Hát, Malacka, kik közé keveredtél…"
Te miről beszélsz? Hát még mindig nem érted, h én arról beszélek, h próbálom empatizálni, mitől válik vki antiszemitává. Vki, és nem én.
Pont abba a hibába esel, mint amit az új posztom elején írtam kirívó színnel.”

Nem esek abba a hibába, mert én meg csak Veled empatizálok, amiért Gerő András megnyilvánulásai miatt antiszemitává váló fideszesekkel kell empatizálnod. :)

A postodat meg olvastam. Elég szörnyű. Már az alapvetésével sem értek egyet, hogy az SZDSZ egy kettős identitású párt lenne, mondjuk hasonlóan az RMDSZ-hez. Egyszerűen azért vonzott maga köré annyi izraelitát, mert liberális. Miért csodálkozol azon, hogy amíg Bayer Zsoltok, meg Molnár Oszkárok tevékenykednek kedvenc pártodban, a nagygyűléseiken meg hemzseg az árpádsávos zászló (az utóbbi időben kevésbé), addig nem tülekednek izraelita honfitársaink a Fideszes párttagkönyvért? Vagy Te jó szívvel ajánlanád egy cigány, vagy zsidó barátodnak mondjuk a Jobbikot?

Megfordítva, szerinted, ha nem lenne RMDSZ, a székelyek kire szavaznának? A Nagy-Románia Pártra, vagy inkább a Nemzeti Liberális Pártra?

Amennyit én erről tudok egyébként, a magyar izraeliták többsége sem kettős identitású. A legtöbbjük elsősorban magyarnak tartja magát, és csak másodsorban zsidónak.

A Rákay – Nagy Kati cserével nagyon nagylelkű vagy. Aczél esetében akkor sem engedlek Heltai Péter színvonala alól párhuzamot állítani! :)

A közszolgálatival kapcsolatban egyetértünk. Csináljunk inkább egy magyar BBC-t.

Azt viszont fenntartom, hogy a Fidesz annak idején sokkal inkább agitprop csatornává tette a köztévét, mint a szocik. Igen, még a Napkeltével együtt is. Nem emlékszel pl. azokra a Híradókra, Papp Endrével? Az meg árulkodik a jövőről, ahogyan már a kormányváltás előtt elkezdenek újra rátelepedni.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: "Te miről beszélsz? Hát még mindig nem érted, h én arról beszélek, h próbálom empatizálni, mitől válik vki antiszemitává."

malacka, erdekes, hogy ez a hatalmas empatia csak igen szelektiven nyilvanul meg.

amugy meg egyszer mondom, hogy te magad adtal egy tokeletes peldat:

"Mert az egy dolog, h én csak ezt a szarházit (bocs!) vetem meg, de nem mindenki áll meg ezen a szinten. 2-3 biten azonnal jön az általánosítás."

tehat aki nem all meg az rasszista.

ez egy teny. az mas kerdes hogy levezetheto e mitol is valik valaki rasszistava.
@Lord Kilburn:

"Egyszer volt szerencsém azt mondani, hogy megértem a tv-ostromnál lévők dühét és indulatát, de elítélem, amit tettek. Mégis az lett belőle, hogy egy kalap alá vettek velük."

Itt van ez a mondatom a posztom elején. Namost, miért írtam ezt oda?
Mert világos kell, h legyen, h 2006. szept. 18-án én is roppant dühös és indulatos voltam, erősen fel voltam háborodva, pedig aznap már a teljes beszédet is ismertem, mégis. Tehát a düh és az indulat ugyanaz volt bennem, mint a tv-t ostromlókban, ám én békés természetű vagyok, és kurvára nem tetszett, amit látok, piszkosul elítéltem azokat, akik magukból állat mód kikelve megostromolták a székházat. Durva, ostoba, elfogadhatatlan.

Tehát azt akartam ezzel az analógiával érzékeltetni, h bizony akkor, amikor a regnáló zsidó értelmiségi, a zsidó elit folyamatos és kíméletlen harcot folytat a magyar jobboldallal szemben, az bizony a saját nemzetségére hull vissza, és amíg én meg bírom azt tenni, h személy szerint erre az elitre haragszom (Bauer, Pető, Konrád és társaik...) addig sokan tömbösítik ezt az érzést (általánosítanak), megfeledkezve arról, h a Fideszen belül is politizálnak a "tömbből": Deutsch, Fónagy. Vagy akár említhetném az Echon műsort vezető Vámos Györgyöt, vagy éppen Reiner Péter, akiről csak ennyit:
magyarsors.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2686

De mondom, a többség, a döntő többség Bauer szerint viszonyul Orbánhoz és a jobboldalhoz: gyűlöl.
És mint tudjuk, a gyűlölet gyűlöletet szít.

Azt mondod, nincs kettős identitás. Okés.

De akkkor mivel magyarázod azt, h amikor Retkest demokratikus uton megválasztották, majd hitet tett a liberális politika mellett, ám nyitást ígért a vidék felé, továbbá nemzetibb programot helyezett kilátásba, azonnal kiléptek a pártból sokan: Konrád, Pető, Magyar és még sokan. Épp azok, akik szerintem pontosan folyamatos bajban vannak a magyarságtudatukkal.

Vagy ott van Horn Gábor, aki az önéletrajzának első soraiban így ír:
"1955. november 25-én született Szombathelyen (Vas megye).
Apai ági õsei gazdag zsidó polgári család tagjai;
nagyanyja svájci származású, családja egy része ma is ott
él."

www.parlament.hu/kepviselo/elet/h223.htm

Mi a francért tartja ezt olyan fontosnak, h rögtön az elején le kell szögezni miheztartás végett?

Szép hétvégét!
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: "Mi a francért tartja ezt olyan fontosnak, h rögtön az elején le kell szögezni miheztartás végett?"

Nem tudom, de akár még az is lehet, hogy pontosan annyira büszke a zsidó polgári ágra, mint a svájci nagyanyára.
Tudod a világ bonyolult és lehetséges, hogy rendesebb ember volt a zsidó nagyapa, mint az echte magyar (de general) nagyapa... vagy akár fordítva is.
„Aki általánosít hülye. Ilyen egyszerü.” (amergin – de mindegy)
szép, tiszta liberális ostobaság, de minta értékű az egész tótawé-bizniszre. Nekem csak egy vessző hiányzik belőle, de hát jobbos lennék, biztos azért
@baumann: "„Aki általánosít hülye. Ilyen egyszerü.” (amergin – de mindegy)
szép, tiszta liberális ostobaság,"

hatha atfogalmazva jobban tetszik:

aki atalanosit az rasszista. ilyen egyszeru.
Bréking!

A volt munkásőr, Zoltai Gusztáv, aki a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, Budapest díszpolgára lesz. Vajon miért?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Sajnos, Te Vagy az, aki megkerülte a kérdésemben foglaltakat.

Ad1. Nem tekintek a zsidóságra inkább szent tehénként, mint a katolikusokra, a muszlimokra, a magyarokra vagy a szlovákokra.

Bármi meglepö, a zsidóság nem egy monolitikus tömb. Ahogy a magyarság, szlovákság, katolicizmus, stb. sem az. Akkor most a muszlimok tehetnek róla, hogy a legtöbb (nem arab) országban a terrorizmus jut eszébe a legtöbb embernek az iszlámról? Akkor most ez az aszociáció is jogosult?

Van itt néhány nagyon egyszerü eldöntendö kérdés - és én szeretem az egyszerü kérdéseket, mert olyan buta vagyok.
1. Monolitikus tömb-e a zsidóság? (Id est: minden zsidó ugyanúgy gondolkodik, ugyanolyan hajlamokkal van megáldva/ megverve, stb).
2. A zsidóságról általában kialakult sztereotípiák (a szélsöjobbos körökben) igazak-e a zsidóság több mint ötven százalékára (pénzsóvárság, hajlam az intrikára, libertianizmus, nemzetbomlasztás, gyökértelenség)?

Ezek igen/nem-típusú kérdések, kérem, hogy válaszoljon egyszerü igennel vagy nemmel.

Ad2a. Az antiszemitizmusnak megvan a maga bonyolult, összetett története. Fejlödési szakaszai voltak, kimagasló hösei, mint az egy kultúrtörténetileg specifikus terület esetében lenni szokott. Legalább kétezer éves beágyazottsága van. Szívósságának ez az egyik fontos oka.
Miért pont a zsidók? Azért, kedves Malacka, mert a zsidók saját identitásuk legföbb forrását specifikus hagyományaikban élik meg, és ezeknek a hagyományoknak a gyakorlása elszigeteli öket a környezö népektöl. Nem adják fel hagyományaikat a környezö népi kultúra javára - ezáltal mindenütt kvázi idegen testként jelentek meg.
A katolicizmus például lényegi módosulásokon ment keresztül azért, hogy magába intergrálja a népeket - egészen a politeizmus átvételéig, mely a szentkultuszban örzödött meg.

A zsidóság hagyományai viszont olyan módon alakultak ki, hogy sajnos, nem sajnos, megtiltja a kompromisszumokat (a szokások szintjén - az együttélés alapvetö normái szintjén nem. "Diná dömálsutává Diná" - "az ország törvénye a törvény").

Ez az idegen test-szerü jelenség az, ami miatt szerte a világban népszerütlenek lettek. (Kivéve Kínában, mely tolerálta a kulturális másságot).

Ad2b. A másik ismert dolog a fegyelmezett munka- és tanulási kulturából eredö sikeresség, mely irigységet szült; (a középkorban csak a kereskedelem állt nyitva elöttük, mint érvényesülési lehetöség, stb.)

Tényleg úgy beszélsz Malacka, hogy simán lehetnél egy középkori francia apát reinkarnációja, akinek a neve hirtelen nem jut eszembe, és akibe akkor botlottam bele, amikor a templomos lovagok után folytattam kultúrtörténeti kutatásokat.
A nevezett XIV. századi apát egy levelében egy barátjának hálálkodik szerencséje miatt, mivel befolyásos barátai adatottak a pápai udvarban, akiknek köszönhetöen mindig elkerülhette a fenyegetö anyagi csödöt. Ezek a barátai ugyanis, ha emberünk megszorult, rendre a máglyára küldték az apát zsidó hitelezöit.

Nos, pontosan ennyire tehetnek a "zsidók" az öket körülvevö gyülöletért. Pontosan ennyire, semmivel sem jobban.
@amergin:

Kicsit elbeszélünk egymás mellett, nem reagálsz konkrétumokra, a mai magyarországon újjáéledő antiszemitizmus okaira, kicsit túl elviszed elméleti (történelmi) síkokra, holott ott van pl. Paszternak barátom beírása is:

w.blog.hu/2009/10/12/ideje_a_parasztaldozatnak/fullcommentlist/1#c7378331

Igen, vannak sztereotípiák, de lehet az, h a sztereotípiák minden alapot nélkülöznek?
Az nagy baj lenne, mert ha Orbán, vagy a jobboldal jön szóba, millió számra ontjátok a sztereotípiákat.
Hogy is van ez?
Egyszer van alapja a sztereotípiáknak, egyszer meg nincs?

Természetesen a zsidóság nem monolitikus tömb, nincsenek egységes tulajdonságai, és azt sem lehet tudni, h a zsidó szó alatt etnikai, kulturális, vallási, izraeli állampolgársági, vagy milyen egyéb hovatartozást ért valaki.

"a középkorban csak a kereskedelem állt nyitva elöttük"

Ma azonban művelhetnének akár földet is, beszállhatnának az építőiparba, húsiparba, tejiparba, bármibe, ami valódi terméket állít elő. Szted ez jellemző? Szted az emberek hogyan viszonyulnak érzelmileg a termelő ágazatokhoz és hogyan a pénztőkével manipulálókhoz (Soros)?

Fontosnak tartom leszögezni, h én azt gondolom, h az antiszemitizmus legfőbb hajtóereje az ostobaság, de ha csak ezzel intézzük el, az sztem kevés. Amúgy megírtam a magam posztját a témában, ahol épp arra keresem a választ, amit te megkerültél, és azzal valamilyen szinten ki is ment belőlem a téma... (Fentebb linkeltem)

Végül: azt azért megjegyezném, h a máglyás-apátos analógia nemcsak öv alatti, de min. prosztóság is, nem vártam volna éppen tőled, méltatlan Hozzád.

Legvégül: azért a hsz-ed feletti kérdésemre jól esne egy rövid válasz. Plííííííz!

Üdv.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: malacka, őszintén csodálkozom rajtad...te most itten is zsidózol???
@huba: "aki atalanosit az rasszista. ilyen egyszeru."

Nem ilyen egyszerű!
Az emberi gondolkodás alapelve az általánosítás. A világról alkotott modellekben gondolkodunk.
Az adatok tények, tapasztalatok tömkelege megismerhetetlen, kezelhetetlen és feldolgozhatatlan, így csak a megfelelő modellképzésben bízhatunk.
[Pl. ismeretlen piros bogyót nem eszük meg, mert a törzs tagjai között van aki piros bogyótól lett rosszul]

Persze vannak jobb és kevésbé jó modellek a világról. Az már inteligencia és elmeképességek kérdése, hogy azonos bemenő adatokból ki-ki milyen információt állít elő, és milyen (mennyire valósághű) modellt tud felállítani.
@Letícia-Charlotte in SBp:

Itt most kutatómunka folyik, ha nem vetted volna észre. Jaaa, és békés beszélgetés.

Definiálnád, mit értesz zsidózáson? A róluk való beszélgetést? Ők egy tabu téma? Joav Blum sukorói ügyéről beszélni zsidózás? Te tudod, miért lesz Budapest díszpolgára Zoltai Gusztáv exmunkásőr?

Izrael szerint az ENSZ is antiszemita már, amiatt a határozat miatt, amit hoztak a gázai övezet ügyében. Az EU-t is leantiszemitázták már ennek kapcsán, mert ők is merészelték bírálni őket. Nem érzed, h itt egy kicsit problémás a kérdéskör? Nem lehet, h túl könnyen osztogatják egyesek az antiszemita jelzőt? Egyébként figyeled ennek a posztnak a tartalmát?

Leticia, posztok sora szól arról, h a kommentfolyamban ordenáré hangnemben katkóznak, kerkóznak. Én ezt nem teszem a zsidókkal, de vannak kérdéseim politika és ők összefüggésben. Neked minden olyan egyszerű és eldöntött ezekben a kérdésekben minden?

Üdv.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: @malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: "Fontosnak tartom leszögezni, h én azt gondolom, h az antiszemitizmus legfőbb hajtóereje az ostobaság, de ha csak ezzel intézzük el, az sztem kevés".
Ezt lehet mondani, csak ezek után azt is meg kell engedni, hogy "Fontosnak tartom leszögezni, h én azt gondolom, h a magyarellenesség /szlovákellenesség / keresztényellenesség / négerellenesség legfőbb hajtóereje az ostobaság, de ha csak ezzel intézzük el, az sztem kevés"

Sztereotípiáink mindannyiunknak vannak. "Milliószám ontjátok a sztereotípiákat". Ez egy tipikus sztereotípia. A tipikus jobbos. A tipikus balos. Ezek sztereotípiák. A sztereotípiákat le kell építeni.
@amergin:

"A sztereotípiákat le kell építeni."

Egyetértve a hsz-eddel, tegyük azt is hozzá, hogy a sztereotípiákat tápláló mentalitásokat is célszerű leépíteni.

Pl.: a magyarságellenesség egyik sztereotípiája, h a magyarok lenézik a tótokat, az oláhokat (szándékosn írtam így). Ez ügyben a magyarok is tehetnének.

A jobboldallal szemben sztereotípia, h hatalomban pökhendi, kioktató, atyáskodó mentalitású. Ezért ha Orbánék hatalomra kerülnek, kínosan ügyelniük kell arra, h ne ilyenek legyenek.

Szóval a sztereotípiákat építsük le, de a sztereotípiákért szvsz mindkét fél felelős, és ahogy EMEL igen jól írja, az általánosítás (ami a sztereotípiákhoz vezet) az emberiség igencsak általános sajátsága, valamilyen szinten az ellene folyó harc olyasmi, mintha a szelet akarnád megállítani. Az általánosítás, a modellek létrehozása sok szempontból még hasznos is lehet az emberi tevékenyéségben.

Éppen ez a nehéz küzdeni ellene, mert vmilyen témában hasznos, valamelyikben meg kifejezetten káros.

Úgy érzem alakul a kutató munka;-))
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „Tehát azt akartam ezzel az analógiával érzékeltetni, h bizony akkor, amikor a regnáló zsidó értelmiségi, a zsidó elit folyamatos és kíméletlen harcot folytat a magyar jobboldallal szemben, az bizony a saját nemzetségére hull vissza, és amíg én meg bírom azt tenni, h személy szerint erre az elitre haragszom (Bauer, Pető, Konrád és társaik...) addig sokan tömbösítik ezt az érzést (általánosítanak), megfeledkezve arról, h a Fideszen belül is politizálnak a "tömbből": Deutsch, Fónagy.”

Rendelkezésemre álló eszközök és lehetőségek arányában én sem folytatok kevésbé „folyamatos és kíméletlen harcot” az általad idézett zsidó elitnél a mai magyar jobboldallal szemben, ez gondolom kommentjeimből már kiderült. Kezdhetsz rám is haragudni. Antiszemita fideszes barátaidnak meg üzenem, hogy magyar vagyok és katolikus. Nyilván ettől az említett csoportokat úgysem fogják gyűlölni, úgyhogy nyugodtan mondd el nekik, hogy nem tartom a vallásomat, meg hogy apai ágon jelentős szlovák vér is csörgedez ereimben, ez számukra majd bizonyára mindent megmagyaráz, és így lesz kiket gyűlölni (ateisták, szlovákok).

Egyebekben szeretném nyomatékosan felhívni figyelmedet, hogy amikor a Fidesz még liberális volt, sokkal szélesebb volt izraelita értelmiségi holdudvara. Mi csodálkozni való van azon, hogy amikor Orbán a Lezsák féle MDF-et választotta a Szabó Iván féle MDNP helyett, amikor koalícióra lépett Torgyánnal, amikor tömegtüntetésein eluralkodott az árpádsávos zászló, Viktor meg nem tudta, mi kivetnivaló van ebben, amikor Lovas István, Bayer Zsolt a Fidesz udvari újságírói lettek, amikor Bence György jótanácsai helyett Viktor Wittner Mária meg Bencsik András tanácsaira kezdett hallgatni, amikor Vona Gábor Viktor polgári köréből kinőve lett gárdaalapító nagymagyar, hogy zsidó honfitársaink java része eltávolodott a Fidesztől?

„De mondom, a többség, a döntő többség Bauer szerint viszonyul Orbánhoz és a jobboldalhoz: gyűlöl.
És mint tudjuk, a gyűlölet gyűlöletet szít.”

Ez nem igaz. Bauer Tamás nagy tisztelőjeként, írásainak rendszeres olvasójaként határozottan vissza kell utasítanom a gyűlölet jelzőt. (Amikor Riennevaplus-val arról vitatkoztatok, hogy Te nem vagy tisztában azzal, mi a gyűlölet, túlzónak találtam állításait. Most már semmi kétségem, Riennevaplus-nak igaza volt.) Bauer Tamás elutasítja Orbán politikáját, tevékenységét veszélyesnek tartja demokráciánkra, és minden alkalmat meg is ragad, hogy ezt elmondja, de írásai, szóbeli megnyilvánulásai mindenkor mérsékeltek, higgadtak, racionális érvelésen alapulnak. Soha, még csak csíráit sem találtam írásaiban az olyasfajta indulatnak, prekoncepciózus vagdalkozásnak, személyeskedésnek, érzelmi manipulációnak, ami süt, egyenesen éget Bayer Zsolt, Bencsik András vagy Pilhál György egyes írásaiból, hogy néhány ismertebb jobbos szerzőt idézzek, és amire én nem tartanám túlzónak a gyűlölet jelzőt. Kedvenc fideszes politikusaid beszédeiben (egészen Orbánig) sokkal több gyűlölet munkál, mint Bauer Tamás bármilyen megnyilvánulásában.

„De akkkor mivel magyarázod azt, h amikor Retkest demokratikus uton megválasztották, majd hitet tett a liberális politika mellett, ám nyitást ígért a vidék felé, továbbá nemzetibb programot helyezett kilátásba, azonnal kiléptek a pártból sokan: Konrád, Pető, Magyar és még sokan. Épp azok, akik szerintem pontosan folyamatos bajban vannak a magyarságtudatukkal.”

Pedig egyszerű a magyarázat. Több verzió is adja magát, csak néhányat mondanék:

Nem lehet úgy átvenni egy pártot, hogy egyrészt szeretném egyben tartani, elődeimet magam mögött tudni, de közben kijelentem, hogy amit ők tettek korábban, az egy az egyben hiba volt, szégyellni való, ostoba bűn.

Bizonyára taktikai oka is van egyes politikusok ellépésének. Az SZDSZ márkanév halott. Szerintem az EP választás után sokan gondolták úgy, hogy változatlan politikai széljárás mellett nem is lehet életet tölteni bele. Ideje hát ellépni mellőle. Retkes meg egy végtelenül eltévedt politikus, ha úgy érzékeli, hogy a jelenlegi helyzetben bármilyen jobbra, a Fidesz felé tett gesztus szavazatot hozhat neki. Se Te nem fogsz rá szavazni ettől, se Cartman, se senki, aki magát nem átallja „nemzeti liberálisnak” nevezni helyenként. Kunczéék Retkes általi fikázása csak a maradék 2% liberálist bizonytalanította el még inkább. Ha feláll egy SZPE, biztos vagyok benne, hogy a liberálisok maradék szavazatait elviszi. Retkesnek kb. 0,5%-ot jósolok jövőre. Legalább gyors és kíméletes halál lesz.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „A volt munkásőr, Zoltai Gusztáv, aki a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, Budapest díszpolgára lesz. Vajon miért?”

Hát kb. azért, amiért egy hitlerjugendes pápa lett.

Nyilván egyikőjük sem katonai alakulatokban szerzett tapasztalataiért kapta az elismerést, hanem éppen annak ellenére. Azért, amit ezek után felmutattak.

„Vajon miért?”

Te tényleg zsidózol. Az ajánlott posztod is zsidózás volt, de azóta csak egyre jobban belebonyolódsz. :) Szerintem ideje lenne leállni, mert a kimosakodásokkal csak egyre mélyebbre kerülsz. :)
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „Izrael szerint az ENSZ is antiszemita már, amiatt a határozat miatt, amit hoztak a gázai övezet ügyében. Az EU-t is leantiszemitázták már ennek kapcsán, mert ők is merészelték bírálni őket. Nem érzed, h itt egy kicsit problémás a kérdéskör? Nem lehet, h túl könnyen osztogatják egyesek az antiszemita jelzőt?”

Az izraeliták között is lehetnek hülyék. Azok, akik antiszemitázzák az ENSZ-t, ugyanazok az elmebajosak, akik valamiféle misztikus, nemzetközi, magyarellenes összeesküvésnek tartják Trianont. Akik antiszemitázzák az EU-t, ugyanazok zsidóban, mint akik azt hirdetik magyarban, hogy Izrael felvásárolni készül Magyarországot. Paranoid elmeháborodottak, akik túl nagy jelentőséget tulajdonítanak önmaguknak és nációjuknak. Ha Molnár Oszkár izraeli zsidó lenne, biztosan azt mondaná, hogy a palesztin nők gumikalapáccsal verik a hasukat, a szaúdi tőke meg éppen felvásárolni készül Tel-Avivot.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „A jobboldallal szemben sztereotípia, h hatalomban pökhendi, kioktató, atyáskodó mentalitású. Ezért ha Orbánék hatalomra kerülnek, kínosan ügyelniük kell arra, h ne ilyenek legyenek.”

Nem ül a hasonlat. Ha valaki a Horthy rendszerből kiindulva tartja ezt, az pl. sztereotípia. De ha alapul veszi az előző Orbán ciklust, meg az az óta eltelt ellenzéki létüket, és ebből példákkal illusztrálva levezeti, hogy márpedig a jobboldal pökhendi, kioktató meg atyáskodó, az nem sztereotípia, hanem tényekkel alátámasztott vélemény.

Amergin fentebb megpróbált rávilágítani, hogy az antiszemitizmus miért csupán sztereotípia.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: jaj malacka, oszt mi a kutatás tárgya??? Ez fájt!!Jobb indokot találj ki, mert a hátam nem tollas...:))
Lord, a legnagyobb tisztelettel sem tudok mást mondani, minthogy rengeteg és nagyon nagy hülyeséget írtál, már megbocsáss.

Néhányat kiemelek:

1. "Antiszemita fideszes barátaidnak"

Nincsenek antiszemita barátaim, de még csak fideszes barátaim sem. Legfeljebb ismerek néhány fideszest, de ők nem antiszemiták. Idióta személyeskedés volt ez, nem több.

2. "Bauer Tamás nagy tisztelőjeként, írásainak rendszeres olvasójaként határozottan vissza kell utasítanom a gyűlölet jelzőt."

Bauer írásait én is jól ismerem. Süt belőlük az Orbán-gyűlölet és a jobboldalfóbia. Egyáltalán:
Én úgy gondolom, h mai napig nem bírta feldolgozni az apját. Ez lehet a baja. Nem lehet könnyű demokratikusnak feltűnni, miközben az apám körmöket szaggatott le ávósként. Ezen gondolkodj el, pls.

3. Retkest támadod, okés, te dolgod, de arról nem beszélsz, h Pető gyakorlatilag leantiszemitázta őt (is). Nevetséges és szánalmas.

4. "Hát kb. azért, amiért egy hitlerjugendes pápa lett."

Ezért kell kapnia Zoltai Gusztáv exmunkásőrnek díszpolgárságot? Te ezt most komolyan írod? Ez most egy érv volt Zoltai elismerése mellett? Ha igen, elárulom: mélyen színvonal alatti, mert a Pápa a katolikusok belügye, de a Bp díszpolgárság egész Budapesté! Most, mikor nemsokára okt. 23., éppen ekkor kap egy exmunkásőr díszpolgárságot. Bravó! És te ezt megvéded. Az is bravó!

5. "Te tényleg zsidózol."

Hogy lehet a zsidókról, általában erről a témakörről vitatkozni (és nem egymás farkát szopizni) úgy, h azt egy filoszemita ne nevezze zsidózásnak? Megmondom: sehogy. Te mindent zsidózásnak tartasz és fogsz tartani, ami nem filoszemita módon közelít a témához, hanem esetleg kritikai dolgokat is meg merészel fogalmazni.
Tudod, mit? Vedd úgy, h zsidózok. Ha neked ettől jobb, ám legyen.

6. "Az izraeliták között is lehetnek hülyék. Azok, akik antiszemitázzák az ENSZ-t, ugyanazok az elmebajosak, akik valamiféle misztikus, nemzetközi, magyarellenes összeesküvésnek tartják Trianont. Akik antiszemitázzák az EU-t, ugyanazok zsidóban, mint akik azt hirdetik magyarban, hogy Izrael felvásárolni készül Magyarországot."

LOL, mert itt az izraeli kormányról van szó!!!! Érted-e? Az ő állásfoglalásuk ítéli el úgy az ENSZ-et éppúgy, mint az EU-t akkor, amikor a Gázai-övezet kapcsán horkannak rájuk, mert kb. 4-5 háborús törvényt megsértettek, és ezért a két szervezet elítélő nyilatkozatot adott ki.

7. "Amergin fentebb megpróbált rávilágítani, hogy az antiszemitizmus miért csupán sztereotípia."

Az antiszemitizmus nem sztereotípia, hanem zsidógyűlölet, a zsidók iránt érzett antipátia. Amergin azt állítja, h sztereotípiák táplálják. Namostan, antiszemitának lenni nyilván ostobaság, de sztem az is, h minden sztereotípia, mely a zsidókhoz kötődik, marhaság.

Különben olyan hülye sztereotípiák terjengenek, h ép ésszel fel sem fogható:

a) Nem fognak össze, nem segítik egymást, nem juttatják egymást be helyekre. Akik az ELTE BTK szakos ismerőseim voltak, azok mind hazudtak ez ügyben. Undorító antiszemita szemetek.

Lábjegyzet: Amikor az ELTE-n tanultam (85-90') két analízis tanszék volt. Senki nem értette, hogyan lehet ez. Később kiderült (egy bennfentestől, aki éppenséggel zsidó volt), az egyiken tanítók zsidók, a másikon tanítók a nemzsidók voltak. (Egyébként én a zsidó-félén tanultam, és tök meg voltam vele elégedve.) Láttál már olyat, h egy egyetemen ugyanannak a tantárgynak két tanszéke van? Érdekes, nem? És mondom: 1990 előtt vagyunk!

b) Sztereotípia az is, h kiemelkedő szerepük van a bank és tőzsdevilágban, azaz a nem termelő gazdaságban. Hallottál-e arról, miért büntették meg Sorost a nyáron félmilliárdra?

c) Sztereotípia az is, h az szdsz volt a magyarországi zsidók pártja. A vezetésükben semmivel sem volt több zsidó, mint bármely más pártban, beleértve a szocikat is. És ha az szdsz bunkó módon és erőszakosan politizált, az egy cseppet sem ártott a zsidóságnak.

Zárásul:
Felőlem nevezhetsz zsidózónak, antiszemitának, nácinak, pszichiopatának, stb... bárminek, mert onnantól kezdve, h Bauert megdicsérted, túl sokat nem számít ebbéli véleményed. Őt ugyanis már a te oldaladon sem igazán ismerik el, sőt...

Azt meg én úgyis jobban tudom, h valójában miről mit gondolok, kivel és kikkel szemben mit érzek.

Tiszteletem nem csorbult, de ez a sorozat meglehetősen kiábrándító volt, és arról győzött meg, h nagyon rossz kezekben lenne a szólás- és véleményszabadság sorsa, ha rajtad múlna.
Sorry, de ez van. A címkézéseid sora tabusít, és szemmel láthatóan elnémítani akar.

Nem fog menni, de kerülni fogom veled ezt a témakört, nem bírsz kilépni a filoszemita szerepből, úgy meg nincs értelme. Az én vitatkozásomnak sem lenne értelme, ha gyűlölném a zsidókat. Mindenesetre, az szdsz elmúlt 20 évét látva fenntartásaim vannak, legalábbis a zsidóság elitjével szemben.
Azt ugye még szabad, nem?
Vagy már az is antiszemitizmus, ha az ember egy kisebbség elitjével kapcsolatban fenntartásokat fogalmaz meg?

Üdv., részemről lezártam ezt a posztot. És mivel ismerem magam, be sem fogok ide lépni, nehogy fogadalmat szegjek.

bye
@Lord Kilburn: "Soha, még csak csíráit sem találtam írásaiban az olyasfajta indulatnak, prekoncepciózus vagdalkozásnak, személyeskedésnek, érzelmi manipulációnak, ami süt, egyenesen éget Bayer Zsolt, Bencsik András vagy Pilhál György egyes írásaiból, hogy néhány ismertebb jobbos szerzőt idézzek, és amire én nem tartanám túlzónak a gyűlölet jelzőt."

Kedves Lordom, ezek nem jobbos szerzők, hanem egyszerű fröcsögők. Kicsit eltúloztad a jelentőségüket.
:-)
@malac69 zsákutcalakó:
"Kicsit elbeszélünk egymás mellett, nem reagálsz konkrétumokra..."

Az a helyzet, sün elvtárs, hogy ezt baromi könnyű tőled eltanulni.
www.youtube.com/watch?v=sbhNiiKs5Eo

ez egy Pázmány-közgázóra hangfelvétele. előadó Botos Katalin exminiszter.

a molnároszkáros poszt óta Wittner bement ápolni Budaházy lelkét, Meggyes Tamás előadta a tömény őrületet a városa főterén, most meg ez.

nem fogok minden ilyen hülyeségből posztot írni, de azért kénytelen vagyok észrevenni, hogy akárhol kopogtatja meg valaki a lambériát, potyognak kifelé a nácik, a vérszomjasok, meg a komplett őrültet. Botos oktatót az utóbbihoz sorolom inkább. miért van ez?

oké, vágom, a szociknál meg a tolvajok potyognak minden lyukból, az se szép. még azt is megértem, aki azt mondja, inkább a nácikat és a holdkórosokat választja, mint a tolvajokat. azt az egyet nem értem, aki lelkesedik értük.
@Tóta W. Árpád:

Csak megszegem a szavam, mely némaságot fogadott e posztban.

Szóval, igazad van, lelkesedni olyanért, ami árt, ami rossz, ami idióta, az hülyeség, de a szocikkal túl enyhén bántál a felbukkanó agyatlanságokkal, mert

Nemcsak tolvajok potyognak ki minden lyukból, de vérkomcsi gazemberek (gazembernők--> Havas Sz.), félőrült antifák (TGM, György Péter, stb...), paranoiás zsidók, bűnöző cigányokat mentegetők, hisztériás elmebetegek (legutóbb Molnár Csaba a parlamentben, mint kancelláriaminiszter tombolt:
malacnews.freeblog.hu/archives/2009/10/13/Az_igazi_gyurcsany-klon_2/ )

Szóval örültekből és debilekből mindkét párt bőven el van látva, ne spórold meg ezeket a jelzőket a Fidesznek.

Üdv.
@Tóta W. Árpád: A Botos Katalin-performanszot menten reklámozni kezdtem, de rögtön megkaptam egy cimbitől, hogy persze "már megint csak meg a szokásos műliberális, pszeudoérzékeny hangulatkeltés" és "hogy pontosan mi is a bajom" a videóval?

Elmondom.

Egy jogászoknak tartott Bevezetés a közgazdaságtanba című kurzuson szerintem minden perc drága. Ezért nem kéne énekelni, ami alapvetően kurva idegesítő, és hozzá még nevetséges is, sőt, alapjaiban kérdőjelezi meg az előadó mentális státuszát. Amiből mindjárt kapunk az elején egy löketet, amikor üvöltözni kezd.

A Rákosi-rendszer "objektív" (hogy egy tipikusan marxista fordulattal éljek)"nemzetellenességével" (értsd. kizsákmányolás) egyetértek, Szálasiék után ők ártottak a legtöbbet, erre vannak mindenféle adatok. De hogy Rákosiék után közvetlenül a Gyurcsány-kormányt helyezi (amire modorosan eufemizálva utalni akar a "közelmúltban"), az tényleg egy röhej, és úgy kell bemondani a Lófaszt, ahogy állítólag Kodály.

No, én eme történet hitelességében se vagyok biztos. Kodály elutasította a felkérést, Illyés Gyula se vállalta el az új szöveg megírását, ez meg van írva. De hogy Kodály bemondta volna Rákosinak a lófaszt? Aha, persze, lófaszt. Gondolom, ötvenhatban mesélte el először a történetet.

Kolompár Orbánozás OK, én is rühellem, de akkor se hiszem, hogy a Bevezetés a közgázba erre való, mondom, minden perc drága. Az állam nem ezért fizeti a fejkvótát, csókolom!

Mi is volt még? Kommunizmus és antiszemitizmus téma. Ez önálló írást igényelne. Maradjunk annyiban, hogy bántóan leegyszerűsíti a kérdést. Végül, a kedvencem. Ahogy súlyosan utal, hogy "emlékeznek-e, hogy ki volt egyszerre pártelnök és miniszterelnök?" Csak nem Orbán Viktorra gondolt (1998-2000)? Mintha ez valami kommunista dolog lenne. Bolsevik trükk. Lófaszt, mama. Kezitcsókolom.

Istenem, és azért Botos Katalinnak nem akármilyen szakmai életrajza van, nem akármilyen karrierrel. Azért jobban örülnék, ha helyette mondjuk egy frissfejű tanársegéd oktatna.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Örömmel látom, hogy visszatértél, és így esélyem nyílik végigelemezni azt a „rengeteg és nagyon nagy hülyeséget”, amit írtam. „… már megbocsáss.” Megbocsátok. Egyébként én is sértődött lennék, ha bármilyen soft antiszemitizmussal vádolnának. Egy dologra azért felhívnám a figyelmed: Nem én vagyok az egyetlen, akiben ez megfogalmazódott. Olvasva TWÁ blogját, ez több kommentelőben, egyszerre merült fel, és jellemzően olyanokban, akikkel beszélgetni, vitatkozni szoktál, tehát nyilván számít a véleményük. Shore, Amergin, Letícia, Peredhil… folytathatnám. Nem beszéltünk össze.

Következzenek hát a hülyeségek:

„1. "Antiszemita fideszes barátaidnak"
Nincsenek antiszemita barátaim, de még csak fideszes barátaim sem. Legfeljebb ismerek néhány fideszest, de ők nem antiszemiták. Idióta személyeskedés volt ez, nem több.”

Namármost, ezt Te írtad:

„És közben a ti oldalatokról (legyen ez bármi, de egy platformon vagytok, ez nem kétséges) sorra jönnek az arra való provokációk, h a fidesznyik váljon antiszemitává.”

Meg ezt is:

„Ez a két példa mintha azt mutatná, egyes balliberális tényezők szándékoltan keltenek antiszemita, vagy ahhoz tartó hangokat a Fidesz köreiben, h azután terelhessenek és revolverezhessenek az antiszemita kártyával.”

Utána meg ezt írod:

„Hát még mindig nem érted, h én arról beszélek, h próbálom empatizálni, mitől válik vki antiszemitává. Vki, és nem én.”

Ebből én azt raktam össze, hogy antiszemitává váló fideszesekkel empatizálsz, és egy merész ugrással a barátaidnak neveztem őket. Ebben a bakugrásban (hogy a barátaid) volt némi személyeskedés, de az idióta jelzőt határozottan visszautasítom. Remélem sikerült levezetnem, miért.

„Bauer írásait én is jól ismerem. Süt belőlük az Orbán-gyűlölet és a jobboldalfóbia.”

Le kell szögeznem még egyszer, a gyűlölet jelentéséről egészen mást gondolunk. Kíváncsi vagyok, ha Bauerre elhasználod ezt a jelzőt, minek neveznéd azt az érzést, amit egyes, már fentebb citált jobboldali újságírók táplálnak a baloldal, vagy annak vezetői, értelmiségi képviselői iránt. Gondolom, az lehet a felebaráti szeretet. :)

„Nem lehet könnyű demokratikusnak feltűnni, miközben az apám körmöket szaggatott le ávósként.” (Bauer Tamás apja)

Igen, valóban, Bauer jelleméből süt a túlkompenzált demokratikus érzület, ami hiperszenzitív minden antidemokratikus megnyilvánulással szemben. Én ezt így tudnám vulgárpszichologizálni.

„3. Retkest támadod, okés, te dolgod, de arról nem beszélsz, h Pető gyakorlatilag leantiszemitázta őt (is). Nevetséges és szánalmas.”

Retkes talált a földön egy, az SZDSZ-re akasztott antiszemita jelzőt, mégpedig azt, hogy az SZDSZ nemzetellenes. Felvette, egy darabig nézegette, majd a magáévá tette, és elkezdte használni elődei politikájának leírására. Pető erre reagált.

„4. "Hát kb. azért, amiért egy hitlerjugendes pápa lett."
Ezért kell kapnia Zoltai Gusztáv exmunkásőrnek díszpolgárságot? Te ezt most komolyan írod? Ez most egy érv volt Zoltai elismerése mellett? Ha igen, elárulom: mélyen színvonal alatti, mert a Pápa a katolikusok belügye, de a Bp díszpolgárság egész Budapesté! Most, mikor nemsokára okt. 23., éppen ekkor kap egy exmunkásőr díszpolgárságot. Bravó! És te ezt megvéded. Az is bravó!”

Kíméletből nem fogok jelzőt használni arra, ahogyan önkényesen kiragadsz egy részletet bejegyzésemből azért, hogy aztán bármit belemagyarázhass.

„Hát kb. azért, amiért egy hitlerjugendes pápa lett.
Nyilván egyikőjük sem katonai alakulatokban szerzett tapasztalataiért kapta az elismerést, hanem éppen annak ellenére. Azért, amit ezek után felmutattak.”

Kiragadtad az első mondatot, de a lényegi mondanivaló a másodikban volt. Éppen azt akartam érzékeltetni, hogy ha egy hitlerjugendesből későbbi értékes élete okán válhat pápa, akkor egy volt munkásőr, ha később rászolgál, miért ne kaphatna díszpolgárságot Budapesten? Azért a pesti díszpolgárság mégsem követel olyan erkölcsi makulátlanságot, tisztaságot, mint Krisztus földi helytartójának lenni. Vagy már ebben sem értünk egyet?

„6. "Az izraeliták között is lehetnek hülyék. Azok, akik antiszemitázzák az ENSZ-t, ugyanazok az elmebajosak, akik valamiféle misztikus, nemzetközi, magyarellenes összeesküvésnek tartják Trianont. Akik antiszemitázzák az EU-t, ugyanazok zsidóban, mint akik azt hirdetik magyarban, hogy Izrael felvásárolni készül Magyarországot."
LOL, mert itt az izraeli kormányról van szó!!!! Érted-e? Az ő állásfoglalásuk ítéli el úgy az ENSZ-et éppúgy, mint az EU-t akkor, amikor a Gázai-övezet kapcsán horkannak rájuk, mert kb. 4-5 háborús törvényt megsértettek, és ezért a két szervezet elítélő nyilatkozatot adott ki.”

Ezt meg végképp nem értem. Tudod, hülyék időközönként sajnos kormányra is kerülnek. Ha minden így marad, a zsidó nagytőkéző Molnár Oszkár jövőre kormányon lesz. Jan Slota kormányon van, és hülye. „Érted-e?” Václav Klaus cseh elnök, és jelenleg éppen a Benes-dekrétumokat védi az EU-tól, ezért nem akarja a Lisszaboni Szerződést. Hát nem egy tőről metszett, EU ellenes hülye?

„c) Sztereotípia az is, h az szdsz volt a magyarországi zsidók pártja. A vezetésükben semmivel sem volt több zsidó, mint bármely más pártban, beleértve a szocikat is. És ha az szdsz bunkó módon és erőszakosan politizált, az egy cseppet sem ártott a zsidóságnak.”

Ha fentebb nem tudtam érthetően elmondani, hogy az SZDSZ miért nem egy etnikai alapon szerveződő párt, azt nagyon sajnálom. A választásról választásra 6-8%-os eredménnyel szereplő RMDSZ-t egy kalap alá venni az SZDSZ-szel, amelyik párt 1990-ben 21, 1994-ben 20, ’98-ban 8, 2002-ben 6, 2006-ban 7, 2009-ben meg 2%-ot ért el különböző választásokon, szerintem „nagyon nagy hülyeség”. Hacsak nem gondolod, hogy 1990-ben 20%-nyi izraelita választópolgár élt hazánkban. :)

Egyébként hol neveztelek nácinak meg pszichopatának? Vagy ez önkritika volt? Szerintem annak is durva. :)

„Mindenesetre, az szdsz elmúlt 20 évét látva fenntartásaim vannak, legalábbis a zsidóság elitjével szemben.”

De ne legyenek, könyörgöm. Legyenek fenntartásaid a liberálisok elitjével szemben, vagy velem szemben, vagy mittudomén, de ez így rosszul hangzik. Nem érzed? Tényleg kerülnünk kéne ezt a témát:

„Vagy már az is antiszemitizmus, ha az ember egy kisebbség elitjével kapcsolatban fenntartásokat fogalmaz meg?”

Nem. Ha pl. Slota fogalmaz meg a felvidéki magyarság elitjével kapcsolatban fenntartásokat, az nem antiszemitizmus. Az magyarellenesség.
@egyittlakó: A szmájliból gondolom, vicceltél. Te is tudod, hogy Bencsik András Orbán Viktor deklaráltan kedvenc hetilapjának főszerkesztője. Bayer Zsolt pedig Fidesz alapító, aki a mai napig bensőséges viszonyt ápol Viktorral. Elég megnézni a Fidesz születésnapok fényképalbumait.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

Korábban:
"Abból van elegem, h itt egyesek kommentek alapján pszichoanalizálni próbálják egymást, ahelyett, h a tárgynál maradnának. Totálisan értelmetlen arról értekezni, h ki és miért ír, meg hogy ki-kinek akar megfelelni, tetszeni, vagy éppen mitől fursztrált, vagy mi teszi boldoggá, vagy mi a kis kuki."

Később:
"Én úgy gondolom, h mai napig nem bírta feldolgozni az apját. Ez lehet a baja."

Csak ismételni tudnám magam, nem teszem.
@Tóta W. Árpád:

Ez az az "egyetem" ahol olyan komoly dolgok vannak, mint Újszövetségi tanszék? LOL.

Aki meg kikerül onnan szidja a "büdöszsidókat", hogy szar az élete.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"Csak megszegem a szavam, mely némaságot fogadott e posztban"

És nem is először:)

Lásd:
"Hosszú is, idegesítő is, nem nektek való, de ezzel letudom az itteni kommentfolyamot."

(Megint nem ismétlem magam:))
@Shore:

Bauer itt kommentel? Héééé Bauer, szólalj meg, ki vagy? Melyik nick! Jééééééééé!

Vagy baj van a szövegértéseddel?
Én az itt kommentelőkről beszéltem:

"Abból van elegem, h itt egyesek kommentek alapján pszichoanalizálni próbálják egymást,"

Csalódás, te eddig képes voltál szöveget értelmezni.

Természetesen politikusokat, közéleti szereplőket nem kell kímélni, velük szemben bármilyen kritika megengedhető, oldaltól függetlenül, mert miért is ne. Pe3rzse a kritika éle, minősége és stílusa kontraproduktív is lehet.

@Lord Kilburn:

Elovastam, nem volt könnyű menet... És most pont.
Szép estét a te világodban! Nekem is az lesz az enyémben: Unicum + Kozel:o))
Üdv.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

Én viszont nem csalódtam. Tudtam, hogy megpróbálod kidumálni, meg még azt is, hogy mivel:)

Mellesleg mennyivel nagyobb genyaság azokat rugdosni, akik képesek védekezni (mert itt vannak, és reagálhatnak), mint azokat, akik nincsenek itt?
Ezt a kifordított logikád sose értettem.
@Shore: Szerintem ne rejtőzzünk nicknevek mögé, Tamás, ne kábítsuk tovább Malac nickném mögött kommentelő Mikola István barátunkat, hiszen láthatod, magától rájött, hogy Bauer Tamás vagy. Szerintem árulkodó volt számára, ahogyan ketten kezdtünk el vitázni vele, mint annak idején, amikor a többiztosítós egészségügyi rendszerrel kapcsolatosan is mi, a két pártonkívüli liberális képviseltük leghitelesebben az ügyet, amit a tehetetlen liberális pártnak kellett volna.

Ölel barátod: Mihályi Péter
örülnél te, ha mikola olyan kedélyes arc volna, mint malacka!
@Tóta W. Árpád: Mondj egy jobbos egészségpolitikust, aki olyan malacos karakter lehet. Gógl Árpád? Neeem. Sinkó Eszter? Esetleg Pusztai Erzsébet? :) Pesti Imre!
@Lord Kilburn: nemhogy egészségpolitikust, de másmilyet se nagyon tudok. igazából malacka jól tudná vinni az emberarcú fideszt, ha végre elvállalná a jelöltséget. persze benne van a pakliban egy oszi-botrány is.
@Tóta W. Árpád: :D
Vigyázz magadra, Malac erre nagyon érzékeny!
@Shore:

"Mellesleg mennyivel nagyobb genyaság azokat rugdosni, akik képesek védekezni (mert itt vannak, és reagálhatnak), mint azokat, akik nincsenek itt?
Ezt a kifordított logikád sose értettem."

Ad1. először is, itt lehetnek, ha akarnak, és védekezhetnek.

Ad2. a közszereplő politikus fizetésében az is benne van, h bírálható, még hozzá nagyon kemény szavakkal is. Ne keverjük már pl. gyurcsány ferencet vagy Kovács Hatszázezredik Józseffel.

Ad3. Ha beszélgetni akarsz valakivel, aki itt van, nem támadod személyes fasságokkal, mert ezzel elrontod a beszélgetést.

Summa-summárum: én részemről a te logikád kifordított.

@Tóta W. Árpád:

"benne van a pakliban egy oszi-botrány is."

Ugyan, nem vagyok én olyan hülye, h helyi tv-ben, vagy rádióban, vagy közgyűlésben.... ééééérted?!

Az Oszi azzal kúrta el, h képtelen térben és időben tájékozódni. Fingja nincs arról, h a XXI: században mekkora nagy úr a mikrofon és a kamera nevű uraság.

Jelzem, egyszer még Kósa is leszúrta, mikor belehomokosozott egy kamerába. Bumm! Homofób is lett egy-két hónapig, de nem tapadt rá.

Ha ott volna a kamera és a mikorofon, én lennék a legnagyobb filoszemita, aki ezer kézzel kapna a zsidó tőke bejövetele után; én lennék a legnagyobb homofil, aki nemcsak egy házasságra adna engedélyt a melegeknek, hanem rögtön poligámiát tenne lehetővé számukra; továbbá folyamatosan a cigányság önhibán kívüli hátrányos helyzetéről, és annak pénz és ingyen lakás általi megoldásáról értekeznék;o)))
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"mélyen színvonal alatti, mert a Pápa a katolikusok belügye, de a Bp díszpolgárság egész Budapesté!"

Ez aztán galaktikus muhaha. :) Hiába no, budapestiből mennyivel több van, mint katkóból.
@Lord Kilburn:

Most megleptél.
Az eddigi hozzászólásaitokat olvasva hihető,hogy Shore valójában BT és Te MP vagytok.
Shore útálja a fideszt és következetesen csúsztat,Péterkém ,Te meg rendkivüli magabiztossággal értekezel olyasmikről,amikről -néhány mondat után világos-finoman szólva,kevés ismerettel rendelkezel,de rendkivül szeretsz elemezni.Tulajdonképpen ezzel nincs is addig semmi gond,mig nem próbálod az elképzeléseidet másokra is ráerőltetni.
Saját szórakozásra kiválló,gondolom Téged ez megnyugtat és ezért ez nem ártalmas az egészségre.

Szerintem is nyugodtan irhattok ezentúl a valódi neveteken.Semmit nem ront a renomén.
@mavo:

Ne legyél már tájékozatlan, baszod!

"A pápa arról beszélt, hogy tizenévesként kényszerült belépni a
Hitlerjugendbe, a náci Németország ifjúsági szervezetébe. A második
világháború vége felé egy rövid időre a német hadseregbe is
besorozták, de végül sikerült dezertálnia. Állítása szerint soha nem
vett részt harcokban."

index.hu/kulfold/papa1407/

Érted? Besorozták! Besorozták! Besorozták!

Zoltait is besorozták munkásőrnek?

Másképpen közelítve:

A katkó egyház egy klub, és ha nem tetszik az, ami a klubban megy,
kiléphetsz bármikor, van bőven más kerkó egyház.

De ha teszem azt fél Bp-nek nem tetszik, h egy volt _önkéntes_ _munkásőr_,a kétes ügyekkel bíró Mazsihisz egyik főarca kap díszpolgárságot, akkor költözzön el a fél város? Ugyan már, ez azért más helyzet.
És ne, ne kérdezz vissza a Mazsihisz - mondjuk így - érdekes ügyeire,
mert van egy pár, és én nem akarok új frontot nyitni.

@6.Lenin:

Kedves Lenin!

Az világos, h Shore a Bauer, de akkor még mindig nem értem, h ki írogat ide posztokat Tóta W. Árpád nickkel?
Csak nem gyurcsány? Esetleg Dobrev Klári?
:o)
@6.Lenin: Ez jó! Köszönöm a bizalmat, nagyon megtisztelő. Egyébként örülnék, ha tudásban legalább Mihályi Péter köldökéig felérnék. Azt nem tudom, hogy kritikád végül is nekem szólt, vagy neki, vagy mindkettőnknek. :) Te viszont legalább olyan okos vagy, mint Lenin!
@Lord Kilburn:
Hát nem vicceltem, mert akiket Te jobbos szerzőknek neveztél, az én véleményem szerint egyáltalán nem jobbosak, mint ahogy az őket alkalmazó egylet sem. Inkább amolyan nemzeti komcsik. Na erre volt a smile.
@6.Lenin:

"Shore útálja a fideszt és következetesen csúsztat"

Na kezd olyan érzésem lenni, mint a régi szép időkben, amikor a hiénafalka (Malac, Lenin, Ne félj!, Pelikán, Hölgyválasz stb. stb.) egy hiénaként esett neki mindenkinek, aki esetleg valami kis jóságot fedezett fel a regnáló kormány javaslataiban és/vagy apró hibákat vélt felfedezni a Párt, vagy a Nemzet Miniszterelnöke tevékenységében:)
Annyit azért a javatokra írok, hogy mára már valamelyest domesztikálódtatok.

A "csúsztat" szót is rühellem. Ezt a gerincetelen politikusok találták ki a hazudik helyettesítésére. Mond csak nyugodtan, hogy következetesen hazudok, az legalább nem egy gyerekes eufemizmus.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
"Az Oszi azzal kúrta el, h képtelen térben és időben tájékozódni. Fingja nincs arról, h a XXI: században mekkora nagy úr a mikrofon és a kamera nevű uraság."

Értem. De amúgy jól beszélt a náci védenced, mi? Csak éppen elkúrta. Értem én...
Láttam a csókát Kálmán Olga műsorában. Alkesz a faszi, kinézetre is eléggé szánalmas, de ilyen szakadt alakokra van igény ugyebár, a nácinak nem mondható pártodban, muhahaa...

"Érted? Besorozták! Besorozták! Besorozták!"

Megint nem figyeltél. A hitlerjugend nem sorozott, csak a német hadsereg. Bárki nem kerülhetett be a fiatal nácik közé.

"Hát itt eltűnt egy kommentem.
Na minnyá bevésem még egyszer. "

Na ettől féltem.
@Shore:

Ugyan-ugyan, ne legyél már túlérzékeny. Nincs itt neked esve annyira, kérem szépen. Nyugi, sztem tök elfogadott balos bérkommentelő vagy jobbról nézve:-)))
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Azért bárkinek a családját megpiszkálhatnánk, szerintem. Malacka, a felmenőid tán ellenállók voltak, 40 évig? És a feleséged ősei?

Az én apósom pl. szintén munkásőr volt. Ma fideszes. Ma a Fidesztől lehet megkapni ugyanazt a mozgalmi hevületet. Kapaszkodj meg: egy nagyon jószívű, rendes ember. Bár ez a veszély nem fenyegeti, de én megadnám neki a díszpolgári címet.

Ezzel szemben édesapám, munkájából adódóan párttag volt, viszont az elsők között, akkor kilépett az MSZMP-ből, mikor az még hordozott némi kockázatot. Viszont MSZP szimpatizáns. Melyikük a következetesebb?

Sorozott ávósokról nem hallottál? Apai nagyapámat ez a megtiszteltetés is utolérte. Szép szál legény volt, még díszőrségbe is felvitték Pestre. Szerencséjére nem 56 őszén.

Ha már így kiteregetem a családi szennyest, a másik nagyapám a komáromi bencés gimnáziumban végzett (igazi konzervatív, vallásos nevelés), utána meggyűlt a baja Benessel, meg aztán, többek között katolikus volta miatt a kommunistákkal is. Azért ennek ellenére ő is kénytelen volt belesimulni a rendszerbe, és megkötni az apró kompromisszumait. Amikor a feleségét kommunista főnöke vegzálta, hogy akkor ő most eléggé hívő kommunista-e, meg hogy minek jár templomba, azzal vágta ki magát, hogy ő politikai szempontból is kétféle embert ismer, igaz embert, meg gazembert. Mivel kommunista főnöke is inkább az igaz ember kategóriába tartozott, megelégedett a válasszal, ez nem volt téma többet, és kimondottan jó munkakapcsolat alakult ki köztük. Volt, hogy több prémiumot kapott, mint pártaktíva kollégái. :)

Ez a vegyes családi háttér is a liberalizmus eszmerendszere felé irányított egyébként.

Ja, még egy. A Mikolára nem reagáltál. Tetszik a szerep?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Azért bárkinek a családját megpiszkálhatnánk, szerintem. Malacka, a felmenőid tán ellenállók voltak, 40 évig? És a feleséged ősei?

Az én apósom pl. szintén munkásőr volt. Ma fideszes. Ma a Fidesztől lehet megkapni ugyanazt a mozgalmi hevületet. Kapaszkodj meg: egy nagyon jószívű, rendes ember. Bár ez a veszély nem fenyegeti, de én megadnám neki a díszpolgári címet.

Ezzel szemben édesapám, munkájából adódóan párttag volt, viszont az elsők között, akkor kilépett az MSZMP-ből, mikor az még hordozott némi kockázatot. Viszont MSZP szimpatizáns. Melyikük a következetesebb?

Sorozott ávósokról nem hallottál? Apai nagyapámat ez a megtiszteltetés is utolérte. Szép szál legény volt, még díszőrségbe is felvitték Pestre. Szerencséjére nem 56 őszén.

Ha már így kiteregetem a családi szennyest, a másik nagyapám a komáromi bencés gimnáziumban végzett (igazi konzervatív, vallásos nevelés), utána meggyűlt a baja Benessel, meg aztán, többek között katolikus volta miatt a magyar kommunistákkal is. Azért ennek ellenére ő is kénytelen volt belesimulni a rendszerbe, és megkötni az apró kompromisszumait. Amikor a feleségét kommunista főnöke vegzálta, hogy akkor ő most eléggé hívő kommunista-e, meg hogy minek jár templomba, azzal vágta ki magát, hogy ő politikai szempontból is kétféle embert ismer: igaz embert, meg gazembert. Mivel kommunista főnöke is inkább az igaz ember kategóriába tartozott, megelégedett a válasszal, ez nem volt téma többet, és kimondottan jó munkakapcsolat alakult ki köztük. Volt, hogy több prémiumot kapott, mint pártaktíva kollégái. :)

Ez a vegyes családi háttér is a liberalizmus eszmerendszere felé irányított egyébként.

Ja, még egy. A Mikolára nem reagáltál. Tetszik a szerep?
@Lord Kilburn:

Én tudom,hogy valójában 1 filigrán szőke hölgy vagy,hatalmas szilikon dudákkal.

Te vállaltad fel MP nevét és hát miután tudott,hogy van némi köze a szadesz gazd.politikájához és mivel az eredménye még félszemmel is kiválóan látható,a kritika jogos,mindkettőtőknek,ha nem lennél valójában 1 szöszi DD-kal.

Én akkor sem vállalnám a MP nevet,ha életem végig ingyen belépőt adnának a riói Tropicana Bárba, vagy mondjuk járna utánna 50%-os adókedvezmény.

Nagy szerencséje az országnak,hogy MP és pártja bukó ágon vannak.
@Shore:

Az nem lenne fair tőlem,hogy hazugnak nevezzelek.Én látok különbséget a hazugság és a csúsztatás között.

Pl...."egy hiénaként esett neki mindenkinek,"

Részemről ezt vehetném hazugságnak is, mert ez rám nézve nem igaz,de inkább csúsztatásként kezelem.Látod,magad szolgáltattál példával.
@Lord Kilburn:

Mikola szerep nem tetszik. Túlságosan impertinens a stílusa, bár sztem érti a szakmáját, mint a huzat.

Maradjunk Kósánál. Tudod, amelyik belehomokosozott a kamerába, meg olyan tréfásan beszól nektek.

Dehamár. Kaptál tőlem posztot:

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/10/21/Szavaznal-e_Rakosi_fiara/

Üdv.
@Lord Kilburn:
"Arról mondjuk lehetne értekezni, hogy a hosszú évszázadok alatt ez a két népcsoport miért nem asszimilálódott. A cigányoknál nagy szerepe lehetett ebben a jelentős kulturális különbségnek."

Mi ez a feltételes mód és mi az, hogy csak a cigányoknál?
Az asszimilációnak, és integrációnak nálunk egyetlen akadálya volt, van és lesz, mégpedig az erős kötődés, identitás a saját kultúrához, vagy épen szubkultúrához.

Ugye senki nem akarja senki senkivel elhitetni, hogy itt most Radnóti Miklósok és Pege Aladárok ellen folyik a lázítás?

Az identitás darabszámra történő méricskélése értelmetlen és értelmezhetetlen, mondhatnám nagyon szőke dolog. Mint, ahogy jelleme sem lehet valakinek ilyen is , meg olyan is, akinek több van belőle, annak egy sincs.
Magyarországon egyetlen réteg ellen folyik kifejezetten rasszista megnyilvánulás, ez pedig a szőke nők tábora.
@6.Lenin: „Te vállaltad fel MP nevét és hát miután tudott,hogy van némi köze a szadesz gazd.politikájához és mivel az eredménye még félszemmel is kiválóan látható,a kritika jogos,mindkettőtőknek,ha nem lennél valójában 1 szöszi DD-kal.”

Azt ugyebár értem, hogy Mihályit egy csekély értelemmel rendelkező közgazdásznak tartod, engem meg, mivel saját bevallásom szerint a köldökéig sem érek tudásban, szőke nőnek titulálsz. Miután filigrán termettel és dús szilikonkeblekkel is felruháztál, szexuális fantáziáidról és ízlésvilágodról is sikerült némi információt nyernem. Rendben van.

Viszont van itt egy nem csekély probléma. Azt írod, a szadesz gazdaságpolitikájának eredménye még fél szemmel is kiválóan látható. Melyik országban? Vannak olyan országok Európában, ahol a gazdaságpolitikai liberalizmus érvényesülni tudott az elmúlt években. Magyarország nem ilyen ország. Ha pl. sikerül az egészségügy finanszírozási rendszerét átalakítani (több biztosítós rendszer valamelyik verziója), és az elbukik, lehetne némi igazad. Így viszont sajnos semmi. (És most nem azt állítottam, hogy nem történt sok fontos, racionális gazdaságpolitikai lépés az elmúlt időszakban. Csak azt, hogy ezeket nem lehet a gazdasági liberalizmus fogalomkörébe beszorítani.)

„Én akkor sem vállalnám a MP nevet,ha életem végig ingyen belépőt adnának a riói Tropicana Bárba, vagy mondjuk járna utánna 50%-os adókedvezmény.”

Én akkor még Mikoláét is vállalnám. :)

Egyébként igen erőteljes bennem a gyanú, hogy míg a filigrán, nagymellű szőke nőket nem politikai indítékból keverted ide, ezzel ellentétben Mihályi Péterrel szemben kifejezett heves ellenérzéseid a legkevésbé sem tudományos tevékenységével kapcsolatosak, hanem zsigeri, politikai jellegű utálatból táplálkoznak.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Érdekes kérdést feszegetsz. Nekem sokáig fogalmam sem volt Bauer felmenőiről.

Amit tisztelni kezdtem benne, az a végtelen demokratikus elkötelezettség, amit ’98-’02 között a parlamentben a kiemelkedően legtöbbet felszólaló képviselőként felmutatott. Amint írtam már: a frakciótömbökké szürkült politikai életben is meg tudta őrizni egyéni arcát, vitázó stílusát, adott esetben különvéleményét. Ilyen karakterek tudnák feltölteni tartalommal a parlamentális demokráciát, nem a vezéreik által agyukba táplált szövegeket ismételgető papagájkommandók. Ki is utálták őt az SZDSZ-ből.

Sajnos az egyszerű tőmondatok szajkózására kifutó kóruspolitizálás a leghatékonyabb, és ebben a közegben még egy liberális párt sem engedhette meg magának a többszólamúságot. Ezt az általam mélyen megvetett politikai kultúrát is a Fidesznek köszönhetjük elsősorban. Országosan is, meg helyi szinten is. Sosem fogom megbocsátani az idióta fideszeseknek, amikor szülővárosomban, a képviselőtestületben elsőként frakciót alakítottak, és módszeresen elkezdték nyolcezres kisvárosom képviselőtestületének politikai törésvonalak mentén történő szétmarcangolását. Eleinte vicces volt, amint az idióták az egyes döntések előtt különvonultak kialakítani a frakcióálláspontot, meg a frakciófegyelmet. Csak aztán ez egyre elviselhetetlenebbé vált. És sajnos Magyarországon általában ez volt a gyakorlat. A Fidesz még falura is elhozta a pártoskodást.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: No, vissza Bauerhez:
„Amikor őt halljuk, olvassuk, és tapasztaljuk, hogy milyen elkötelezett hűbérese a kommunista utódpártnak, s mennyire ott forog minden gondolata Orbán és a jobboldal gyűlölete körül, …”

Ez egyszerűen nem igaz. Félelmetesen szelektív az emlékezeted, Malacka. Volt olyan időszak, amikor Bauer kifejezetten az MSZP-től való eltávolodás szükségességét képviselte, kritizálva az SZDSZ vezetését. Az volt a ritka, amikor gazdaságpolitikai kérdésekben egyetértett volna az MSZP baloldalával. Annyiban van igazad, hogy mivel Bauer Orbánt, és az orbáni Fideszt veszélyesnek tartja demokráciánkra, ezért mindig elvetette az SZDSZ-t a két nagy párttól egyenlő távolságra pozicionáló politikát.

Egyébként szerintem a logikád sem stimmel. Ha valami egyáltalán dominánsan meghatározhatja X Y politikus ellenoldali iránti gyűlöletét, az sokkal inkább az, ha a felmenőit meghurcolták, megnyomorgatták. Nem az, ha felmenői között volt szadista verőlegény.
@bagoly2: Rendben van, biztos igazad van. Azt azért remélem észlelted, hogy az idézett részlet nem tartozott mondandóm fősodrába. Gondolkodtam is, hogy egyáltalán benne hagyjam-e. Úgy emlékszem, Malac kedvéért benne hagytam.

Amit az identitásról írsz, az meg nagyon leegyszerűsítő. Egy vegyes házasságban született gyermeknek mindenképpen választania kell valamelyik szülő identitását, és a másikat tagadnia kell? Nem tarthatja meg egyfajta másodlagos identitásnak? Nem építhet be jellemébe mindkét szülő identitásából részleteket?

Vagy más: vannak magyarok, akik igen erős európai identitással is bírnak. És vannak, akik magyarságukat kifejezetten az európaisággal szemben definiálják.
@Lord Kilburn:

Lordom!

"sem tudományos tevékenységével kapcsolatosak, hanem zsigeri, politikai jellegű utálatból táplálkoznak. "

Ezt miből gondolod?
Nagyon egysíkú a fantáziád.Meg tudom indokolni,miért nem kedvelem MP-t.Már érdektelen róla vitázni, hiszen megbuktak.

Én azért nem nézném ennyire hülyének a magyar választókat.

Kedves Lordom,amit itt előadtak eü reformként,hát az néhány embernek a halálát jelentette.Ennek semmi köze,de általában amit a szadesz erőltetett refom cimszó alatt az OO.
Megbuktak,szerencsére,nem kell már velük foglalkozni.

Nekem teljesen mást jelent a reform.Ami pl.a BKV-nál történt meg a többi hasonló,azt úgy hivják az általad lenézett választók,lopás.
Nem zsigerből,tapasztalatból.
Szerintem jobb úton járnál,ha megkérdeznéd az embereket,mi a véleményük.Ne próbáld kitalálni.Ja, még 1,ne ezt a blogot vedd,hogyan gondolkodnak az emberek Mo-on.Ez 1 nagyon piciny rész és mivel többségük szadesz szimpatizáns,hát a bukott oldalt képviselik.

Nem tartozom egyik politikai oldalhoz sem,kritizálni-jobb helyeken-a kormányt szokás,mivel tőlük függ az ország helyzete.Habár Mo-ra talán ez sem érvényes,mivel itt mindenért az ellenzék vezére a felelős,szerintetek,de erről már régebben is irtam itt.
Ezt én politikai impotenciának nevezem,ha 1 országban az ellenzék kormányoz,még a kormányon lévők szerint is.
Szerintem meg lehetsz akár Csin Gi-ling is,ha úgy jobban érzed magad.Te dobtad fel a labdát,leütöttem.Azon kivül semmi,még zsigerből sem.
@6.Lenin: „Kedves Lordom,amit itt előadtak eü reformként,hát az néhány embernek a halálát jelentette.”
„Nekem teljesen mást jelent a reform.”

Ezen a ponton majdnem egyet is értünk: Nem történt az egészségügyben semmilyen liberális reform. Ami történt, a kórház bezárás, a volumenkorlát, a TB járulékfizetők körmére pillantás, stb. az nem volt reform, meg liberálisnak sem mondanám. Egyszerű megszorítás volt, gazdasági racionalizálás. És lehet, hogy néhányan belehaltak. Ha viszont többek között az egészségügy finanszírozhatatlansága okán beüt a pénzügyi-gazdasági összeomlás, abba talán többen haltak volna bele.
@Lord Kilburn:

Azért címeztem Neked a hozzászólásom, mert örültem, hogy valakiben egyáltalán felmerült a gondolat, miszerint létezhet kulturális összeférhetetlenség, ami nem azonos a rasszizmussal.

Az asszimiláció az eredeti identitás feladását jelenti az integráció ugyanez csak korlátozott mértékben. ( egyébként az identitás = azonosságtudat kifejezés nem alkalmas személyes kötődések jellemzésére)

Amennyiben a zsidók identitását kezdjük számolni, akkor számolhatjuk a határon túli magyarok identitását is, meg stb.
@mavo: Lehet, hogy látsz, csak nem eleget.
Akiket meg mégis látsz azokat vagy a józsibarátban, vagy a mónikában.
Ahhoz képest, hogy Oszkár mennyire gáz, az Orbán által előfizetésre ajánlott Demokratában jóságos óvóbácsi mosollyal rakták a címlapra: "nem vonok vissza semmit" felirattal. A Fidesz most sajnos jobbra tett egy lépést.
süti beállítások módosítása