W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Aki nem lép egyszerre

2009.09.17. 05:00 Tóta W. Árpád

Ez terjengős lesz. Print változat itt.

Sötétség újra. De én már tudom,
hogy húsz évszázad érzéketlen álma
szörnyet fogan s az bölcsőt követel.
Hát nem dúvad, ki időt szimatolva
születni cammog Betlehem felé?
Yeats: A Második Eljövetel
 

Miért nem vagyok jobboldali?


Kész hülyeség pedig nem jobboldalinak lenni itt és most, amikor ugye már majdnem mindenki az, sőt állítólag Európa is arra tart, tudományosan és erkölcsileg is megbukott minden más. Elközelg a Konzervatív Korszak, ahol legalábbis illendő lesz jobbosnak lenni, és elég egyelőre annyit tudni, hogy megnézheti magát, aki nem az. Jobb társaságból kinézik, összesúgnak a háta mögött: ott megy egy másként gondolkodó!

Na pont ezért, mindenekelőtt.

Ami a gazdaságot – tehát az elkúrás és a kilábalás témakörét – illeti, ott leginkább jobboldalinak mondják, amit ezekről gondolok/hiszek/képzelek. Magaménak vallom a szocializmus és maradványai polgári (burzsoá!) kritikáját, és rendszeresen, ennyi év után is ideges leszek, amikor valaki újra előadja Marxot, akár hippigúnyában, akár tweedzakóban. Vagy akár úgy, hogy jobboldalnak nevezi.

Érdemi vitám épp ezért alig van az értelmesebbjével. Azzal, aki a legbüdösebb komcsi kampányszövegeket is a védelmébe veszi, hát azzal meg nem kell foglalkozni, ő másik játékot játszik, szerepjátékot mégpedig, ahol ő a pártja magyar hangja a mikrokörnyezetében/blogján/más blogján, és a küldetést teljesítenie kell. Ezt inkább illik ráhagyni szegényre.

Viszont az értelmesebbje meg azt játssza, hogy az elhangzottak ellenére elvárja, hogy elhiggyem: Orbán Viktor meg a Fidesz (illetve a Jobbik) virágzó, kapitalista ország építését kezdi meg a kormányzása másnapján, és ugyan nyolc éve ennek homlokegyenest az ellenkezőjét állítja, szorgalmazza és védelmezi, de az csak zseniális trükk. Sőt előre dörzsölik a kezüket (lásd a népszavazás fölötti örvendezést), hogy ezzel a permanens hazudozással egyre közelebb kerülünk az ideáljukhoz.

Nekem ez nem áll össze. A hazudozás meg a szociális demagógia, főleg ilyen tempóban, nem a stabil és hatékony kormányzáshoz vezet, hanem pont ahhoz, amivel ez a ciklus is elment. Igen, ezzel nyert Medgyessy és Gyurcsány is. És? Azt akarjuk megismételni? Melyiket?

Ennyi elég a gazdaságról, mert nyilván nem a thatcheri elvekre nőtt rá az a kisgömböc, ami Magyarországon jobboldalnak nevezi magát. Sőt azoktól könnyedén függetleníti magát.

„s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.”
Radnóti: Töredék
Jobbosnak lenni, az több ennél, és ha kell, kevesebb. Ez nem politikai áramlat, nem gazdasági elv, sem a polgári erények rajongói köre, azok ugyanis látványosan és büntetlenül meghághatók. Ez leginkább pszichózis. Alapfokú, ismeretterjesztő szociológiakönyvek modellje, ahol egyeseknek kék karszalagot adunk, és pusztán ezzel elérjük, hogy összetartsanak, sőt a karszalag nélküliekkel szembeforduljanak.

Karszalagot pedig az kap, aki nyíltan deklarálja, hogy a Fideszre szavaz. Aki nincs velünk, az meg ellenünk van. Aki a párt nyilvánvaló hazugságait, tévedéseit és hibáit észrevételezi (és nem abban az irányban, hogy túl puhák az ellenséggel), az ellenség.

Így volt ez az egytáborban, és érdemes megfigyelni mikroszkóp alatt, hogy a pártszakadás után mindkét darab megőrzi a magatartászavart. A Jobbik-aktivista pontosan ugyanígy reagál, csak mások a szakszavai, és hamarabb veszti el a türelmét. Azon belül az igazi aljanép, a lepedék meg úgy működik, hogy aki nincs velünk, az zsidó. (Ha véletlenül mégsem, akkor „zsidós viselkedésű”, tehát mégis.)

Nem volna ennyi polgári kör, ha lenne magyar heavy metál – morogtam hét éve. A körök aztán felszívódtak a Fideszben, egy részük meg azóta újra kilökődött, mert soha nem is volt vállalható, amit a népmozgalom feltalált magának mint politikát. De az attitűd megmaradt: az olcsón osztott, ingyen elvihető identitást boldogan öltik magukra milliók, és rögtön többnek érzik magukat mindenki másnál, így frissen kikeresztelkedve.

A jobboldaliságot alapvetően giccsek gyűjteménye határozza meg, ha ez Amerika lenne, akkor a Hot Topicban megvehetnék a kiegészítőket egységcsomagban, ahogy az emós gyerekek a sminkkészletet. Egy kis revizionizmus, nacionalista bizsuk, kommunistázás, gyűlölet. Semmi komoly, nem kell belőle vizsgázni ahhoz, hogy befogadjanak, lehetsz akár síkhülye is. Ha tudsz komcsizni, jó arc vagy. Ha zsidózol is, akkor egy ajtóval odébb vagy jó arc, viszont ott mást tényleg nem várnak el. És ami még generálszószként belepi az egészet, az a vallás. Aminek szintén megvannak az olcsón beszerezhető felvarrói, nem kell mondjuk betartani a szexuáletikát, vagy templomba vánszorogni hetente, esetleg jót cselekedni, irgalmasnak lenni, meg ezek az uncsi formaságok. Az egyházak még viszonylag drágán mérik a keresztény identitást. A néppárti verzióban már Istent se kell szeretni, elég, ha utálod az ateistákat. Az könnyebb.

Hogy ebbe a pszichózisba ilyen alacsony a felvételi ponthatár, további betegségeket eredményez. Ugyanis ott van velük egy csomó ember, aki a „komcsik” (akárkik is azok), illetve a zsidók (és -bérencek) gyűlöletén kívül alig tud valamit a polisz ügyeiről, viszont meg van róla győződve, mert a társai megerősítették, hogy ennyi elég is a politizáláshoz. Ezek összerakják a maguk kis Lego-vízióit egy komcsitlanított, pirospozsgás, nemzetiszín, heteroszexuális, magyarnótát hallgató országról, és aztán rohadtul fel vannak háborodva, hogy Magyarország nem olyan. Némi reményre adna okot, ha ennek a frusztrációnak a mélyén legalább sejtenék a tényt, hogy ők maguk sem olyanok, de ennek semmi jele.

A gyűlölet, ha gyökeret ver, megszüli azt az érzést, hogy a csoport tagja alapból erkölcsös, jó ember, hiszen ha az ellenség ennyire undorító, mint ahogy naponta mantrázzák maguknak, akkor értelemszerűen ők a jó oldal, és akinek bármi kifogása is van velük, mint monolit tömbbel szemben, annak meg nem lehet igaza semmiben sem.

Hogy ragya verjen, marjon mindenütt,
Hogy jőjjön a döghullák varja
Mindenkire, aki vén, savanyú
Akaratát most piszkosan akarja
Lelkünkön és a szennyes Hunnián.
Ady: Enyhe, újévi átok
Még ezt is mind leszarnám, ha az lenne a várható fejlemény, hogy valahogyan elkormányozzák a hazát, és csak saját magukat fárasztják ezzel a beteges filozófiával, a kívülállókat meg békén hagyják vele. De sajnos ebből a szubkultúrából szükségszerűen az jön ki, hogy nemcsak megmutatják magukat és vonulgatnak, hanem igyekeznek a hóbortjaikat törvényerőre emelni.

Ez az, ami a jobboldalt a többiektől elválasztja. Ezeknek van egy mindenre kiterjedő normarendszerük, és szeretnék megmondani, mit nem szabad. Csak látszólag hasonlít a liberális (PC) kurzusra, azok ugyanis jellemzően azt mondják meg, kiket nem szabad megdobálni, kirúgni, diszkriminálni csak azért, mert különböznek, azaz akadályozni őket a különbözésben. Ezek viszont arról óhajtanak rendelkezni, milyennek kellene lenni ahhoz, hogy egyáltalán emberszámba vegyenek. Az a norma aztán nem egy lesz a sok közül, hanem a preferált, az államilag jóváhagyott ízlés. És jóval szűkebb teret jelölnek ki ehhez, mint a liberálisok, mert nem azt mondják, hogy amíg nem verekedtek, addig szabad foglalkozás van, hanem hogy térdre, imához. Aztán legfeljebb kiröhögik őket – amit viszont nehezen viselnek.

Roppantul hasonlít a betegségük a történelmi egyházakéhoz: ott is gyakran látható, hogy nem tudnak mit kezdeni a szabad értékválasztás jelenségével, azzal, hogy a hitük egy legyen a sok legitim választás közül. Nem úgy működnek, mint a békés szubkultúrák, akik tudomásul veszik, hogy ők szeretik az operát, mások meg nem. Ez térítő vallás, és az olyannal nem jó egy társasházban lakni, főleg ha ő a főbérlő. Az olcsón osztott önbecsülés miatt rengeteg köztük a primitív indulatember, aki legfeljebb kettőig bír számolni, aki el sem tud képzelni más lehetőséget, mint hogy velük vagy, illetve az ellenség zsoldjában állsz.

Pedig ennek a modellnek a markánsan megfogalmazott alternatíváját jelenleg nem képviseli senki sem. Nem azért tűnik egyeduralkodónak a jobbos divatirányzat, mert mindenki magáévá tette az elképzeléseiket, hanem mert a többiek elhallgattak, elfogytak, visszavonultak. Van, akinek volt mit szégyellnie, meg van, aki egyszerűen elfáradt abban, hogy hülyékkel vitatkozzon, megunta a patronérveket, az ovis retorikát, a tereléseket, a gyorstalpalón, érvelőkártyáról elsajátított frappáns visszavágásokat, amik ugyan nem kérdésekre válaszolnak, de mivel a hálás közönség úgyis tapsol, a győzelem érzetét megadják. De azért maradtak még sokan és elegen, akik erre az őrületre nem vevők. Nem kell ehhez MSZP-ügynöknek vagy -drukkernek lenni. SZDSZ már nincs is. Az MDF a gazdaságpolitikában szembemegy ugyan a Fidesz (és a Jobbik és az MSZP) komcsiságával, de az életformák, ízlések, kultúrák és szubkultúrák pluralitását ők sem forszírozzák, elég zavart okozott a fiskális konzervatív fordulat önmagában. A szocialisták meg, ahogy mindenhez, ehhez is puhapöcsök. És különben sincs már arcuk, aki elmondaná.

Hát ezért nem vagyok jobboldali. Mert nem lehetek csak kicsit az. Azért, mert lelkesedni rest vagyok, viszont biztos vagyok benne, hogy az a beteg, aki ezt bűnnek hiszi.

Kísértet járja be
Az ország, a hatalom és a dicsőség



Címkék: fidesz jobbik

712 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr951387603

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elegáns tűnődés egy cikk felett 2009.09.17. 14:53:16

Gondolatok a TótaW mai publicisztikájáról, amik úgy felvetődtek bennem a cikk után. Konzervativizmusról, az MSZP-ről meg úgy áltuljában arról, hogy miért nem tetszik az egész. ...

Trackback: "A Fidesz olyan, mint egy koreai tulajdonú vállalat" 2009.09.17. 11:53:56

"Nem én léptem be Bencsik András pártjába, hanem ő az enyémbe" - mondta Hont András a Fidesz egyik legérdekesebb - sajnos már külső - kritikusa. 1990-ben, 15 éves korában lépett be a Fideszbe. Kétszer volt Deutsch-Für Tamás, egyszer Rockenba...

Trackback: Polgármesteri panoráma közpénzből 2009.09.17. 10:28:13

Már többször írtunk a Meggyes Tamás vezette esztergomi önkormányzat tucatnyi botrányos ügyéről. Nos a polgármester, aki a város házasságközvető terméből alakítatott ki magának szerény irodát ("Munka, Otthon, Család") újabbat villantott. Közp...

Trackback: Tíz kicsi néger 2009.09.17. 10:23:57

 Felszaporodtak a kereszténységet, a hitet és a bibliát elfehéredő ujjal maguk elé tartó erkölcsös kommentelők. Nekik és a politika szaros hullámait meglovagló  hiteles politikusoknak (milyen mókás a két szó egymás után) köszönhetően egy...

Trackback: Adjuk Ferenc szájába 2009.09.17. 09:35:18

 Játékot hirdetek. A feladat az lenne, hogy írjátok le vajon mit mondhatott a képen látható „úriember” ennek a kedves idős néninek. Hogy életszerű legyen a dolog, segítségül idelinkelem a képen látható férfiú legutóbbi blogbejegyzését....

Trackback: Kétkulacs 2009.09.17. 09:18:45

Azt követeljük, hogy az állami cégvezetők valós juttatásait hozzák nyilvánosságra, azt (...), hogy mennyi pénzt visznek haza havi lebontásban" — jelentette be Szijjártó, hozzátéve, hogy amíg mindez kiderül, ezt a szerinte elfogadhatatlan hel...

Trackback: 2009.09.17. 08:14:27

A Tudózsidó hírolvasója

Trackback: Merre tovább, Viktor? 2009.09.17. 08:03:59

Ismét mért a Szonda, és hát nem túl biztató. A nyáron gyengén erősödött a maszop, miközben kb. ugyanennyire gyengült a Fidesz. Persze lehet legyinteni, hogy "ááááá, a Szonda az a komcsik házi közvélemény-kutatója", de azért én nem lennék ilyen magabiztos.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@riennevaplus:

Szokjad, ez ilyen. És malac még egész tűrhatő, amíg ide ír, olvasgasd a reakción, ott nem fogja magát ennyire vissza.
@mavo:
A ballibsik mért hivatkoznak mindig a holokausztra ("tudjuk [?] hová vezetett") ?
@mavo:

Haha, mavokám! Írod mindezt azok után, h pontosan 1 perccel előbb ezt írtad fórumtársadról:
"te a cikkben leírt segg vagy, és még büszke is vagy rá."

Ejjj-ejjj, én legalább itt visszafogott vagyok:o)
@riennevaplus: Én sem értettem, miért küldtek el (Egregor és Malac) első kommentjeid után olyan heves indulattal (csak hogy a gyűlölet szót kerüljem) a p’csába. Nekem is feltűnt, majdnem írtam is akkor valamit.

Szerintem a fő problémájuk az, hogy nem egy tipikus ’56-os, amerikás magyar vagy, aki néha hazajön kommunistázni, meg megmondani, hogy a jobboldal mindig jobb, és különben is, Orbán a király. (Ki a kirááály? ... Na' ki a király, köcsög!?) :)
@Lord Kilburn: ez szintén egy jellegzetes vonása ennek a pszichózisnak. roppantul megzavarja őket, ha valaki részben beleillik a szerepmodelljükbe (pl amerikás magyar, 56-os felkelő [ld Mécs], keresztény, esetleg lelkész, gazdasági jobbos, vagy a PC ellenzője), viszont nem alkalmazkodik teljesen, vagyis nem szavaz megfelelően, illetve ezt nem deklarálja.

ezt kvázi árulásnak tekintik.
@teaivó:
Valóban nehéz megmondani...
Érdemes úgy gondolkodni, hogy a nemzetközi politikai besorolás szerint:
- jobb: öngondoskodás, minimális újraelosztás és állami szerepvállalás párti. Retorikában általában nemzetibb.
- bal: széleskörű állami gondoskodás, magas újraelosztás, szociális kiegyenlítés-párti. Retorikában általában nemzetközibb.
- lib (már ha egyáltalán létezik): gazdaságilag inkább jobb, de emellett társadalmilag hangsúlyosan PC-párti.

A liberalizmus, mint fő irányvonal véleményem szerint az első világháború után többé-kevésbé okafogyottá vált, maradt ez a PC-hülyeség.

Magyarországon természetesen egyrészt a gazdasági és nemzeti-internacionalista dimenziók ehhez képest felcserélődtek, valamint olyan szintű a kampányok, tényleges tettek, az önbesorolás és a választók elvárásai (mármint, hogy baloldali, vagy jobboldali politikát vár a pártjától) közötti különbség, hogy teljesen mondvacsinált dolgok alapján anyázzuk egymást, mint "balosok" és "jobbosok".

Egyébként természetesen függ az adott országtól a dolog. Az Egyesült Államokban tényleg lekommunistázzák, aki állami szolgáltatásokat szeretne bővíteni, Európában meg próbálná valaki megszüntetni pl. az állami felsőoktatást... Magyarországon is csak a poszt-kádári körülményekhez képest lehet balra, vagy jobbra politizálni.
Ami érdekes, hogy minden nagy párt balosan igérget, tudja, hogy jobbra kellene menni, és kormányon trükközik, hogy ezt hogyan nyomja le a nép torkán. Az egyetlen idióta Megyó a kivétel.
G
Ahogy ezt a posztot és a hsz-eket olvasgattam (Bocs, nem volt időm részletesen elolvasni mindet.), elkezdtem egy kicsit félni: Mi lesz ennek az országos politikai jobbratolódásnak a vége - az, amit TótaWé felvázolt?
Az igen csak nem lenne jó (pl. egy III. világháború...).
De mit lehetne ellene tenni? Mert a ...?...-t csupán nem akarni - nem elég. Tenni is kell valamit ellene. (Lásd Thomas Mann iskolában agyonolvastatott nemszeretem novellája, a Mario és a varázsló.) Persze nem akarok senkit sem lelőni.
Inkább átszaladtam a Lehet Más a Politika brossúráját - Kezdjek agitálni mellette?
@teaivó: "Inkább átszaladtam a Lehet Más a Politika brossúráját - Kezdjek agitálni mellette? "

ne!
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: @csongorbela:
Nekem azért van egy kis problémám Malac levezetésével. Hogy hogyan következett az MDNP-ből a Centrum, abból meg a Dávid féle MDF, tiszta sor. De a Fidesz annyira nem hasonlít az előző három párthoz!

Értem, Malac, hogy a „Feri” elleni indulat tett Fideszessé, de ahhoz túl elkötelezett Fidesz hívőnek tűnsz a számomra, hogy összeálljon a kép. Az egykori MDNP, Centrum, MDF szavazat távolságtartóbb és kritikusabb attitűdöt kívánna meg, mint amit itt eddig Tőled olvastam, és ebbe egyáltalán nem férne bele egy csepp vezérkultusz sem, amit Viktor iránt érzel, legalábbis én így érzem.
@huba:

"belpolitikai okokbol csinaltak, kar lenne felreerteni."

Mi volt az oka?
Csak mert Kína úgy tűnik félreértette...

"az mit jelent hogy "ne legyen az egész világból Kína szintű szemétdomb"? "

Nézz szét Kínában, nézz meg közelről egy kínai negyedet a fejlett világban! Ezt jelenti.
@Tóta W. Árpád: Igen. Pedig ezek egyébként a leghitelesebb politikusok. Te Mécs Imrét említetted. Én hozzátenném Donáth Lászlót. Az egyik kedvenc politikusom. Pedig nem vagyok vallásos, mint már említettem. Ezt most találtam, ő írta. Korábbi (melegekről szóló) írásaidhoz jobban passzolt volna.

„A klasszikus görög kultúra, a műveltség-, szépség- és erkölcseszmény a homoszexualitást nem ítélte el. A zsidó-keresztény tradíció bántóan ellenséges módon viszonyul ehhez az emberi megnyilvánuláshoz, amiből legelőször egy pozitívum következik: az, hogy a gyakorlása, tehát önmagában a homoszexualitás valamilyenfajta megélése mégiscsak létezett, különben nem kellett volna ilyen élesen vele szemben föllépni. Egy.
Kettő: Azok, akik ilyen módon fölléptek, azok az Istenre hivatkoztak. De ott van Jób, aki szenved, és aki nem talál választ arra, hogy miközben tudja, hogy igaz, sőt azt is tudja, hogy az Isten is tudja, hogy ő igaz, és mégis bünteti, akkor miért bünteti? Miért „szórakozik vele”? Helyettesítsük be, és mondjuk azt, hogy valaki, aki önmagára eszmél, és nem képes magát férfiként szexuálisan identifikálni – még rondább, ocsmány angol szóval: a gender role-ja nem áll össze –, és hiába feszül meg és kér segítséget, nem áll össze. (És én többnyire férfiakról beszélnek, mert a nők, szerencsétlenek, még elnyomottabbak, még háttérbe szorítottabbak, és nagyon-nagyon ritka az, aki – Szapphótól Galgócziig – azt mondja: „de hát ez vagyok: akár szerethettek is”.)
Ebben az esetben ugyanaz a jóbi kérdés áll elő: hogy attól, ami vagyok, miért válok egyszerre gyűlöletessé? Nem az Isten: a barátaim szemében, akik leülnek körém, és megmagyarázzák, hogy „de bizony, bűnös vagy, mert az Isten ártatlanul nem büntet”. Ezt érzem én az Ószövetség esetében: hogy mivel nem képes válaszolni arra a kérdésre, mi a hivatása annak az embernek, akinek nem a lét továbbadása, a termékenység, a nemzet növelése a funkciója: van-e annak értelme? – és azt mondja, hogy annak nincs értelme. Durva, kegyetlen, számomra elfogadhatatlan álláspont, akármilyen vallásról legyen szó.”
Bővebben itt: www.otkenyer.hu/donath.php

Szóval ő egy hiteles lelkész, hiteles ember, hiteles politikus.
@teaivó: Azt nem értem, miért lenne hazánk jobbratolódásából III. világháború. Hacsak nem arra gondolsz, hogy jön Vona, kiléptet minket az EU-ból, és azzal a lendülettel hadat üzen Szlovákiának. :)

„De mit lehetne ellene tenni?”

Menj el szavazni. És vigyél magaddal még egy embert. :)
Vagy lépj be a kedvenc pártodba, ha már olyan komolyan gondolod. (Ez lehet, hogy egy meggondolatlan jótanács volt részemről.)
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: ma délután, hazafele menet, megálltam egy tér mellett, leültem egy padra és elszívtam egy cigarettát. a nap lemenőben volt, és aranyszínnel borította be a gyepet, amin két gyönyörű, fiatal nő ült egy kisbabával, beszélgettek, az anyja etette a kicsit, majd ledőlt, magára húzta, az meg boldogan, sikongatva mászott rajta, és sziluettjük aranyvörös volt, az anya haján átfénylett a nap, én pedig legszívesebben megfestettem volna.
mögöttük párjaik, két fiatalember tollaslabdázott ugyanolyan jókedvűen és ütötték egymásnak a labdát, néha percekig, néha rövidebben.
az jutott eszembe, hogy ilyen egy beszélgetés is. úgy kell ütni a labdát, hogy a játékpartner _vissza tudja ütni_, mert különben véget ér a menet, és ebben rejlik az ügyesség, hogy úgy üti vissza, hogy visszatudják ütni, így érzi aztán az ember azt, hogy jó volt, hogy átmozogtak az izmai, hogy megérte. hogy egy jót játszottak.

teveled sajnos nem lehet így játszani. te a tollaslabda egy versenyverzióját játszod, amikor úgy próbálsz meg visszaütni, még ha puhán kaptad is a labdát, hogy a másiknak _ne_ legyen esélye visszajuttatni hozzád. győzni akarsz. te ütsz, ő nem, nyerté, hát nem?

minden hozzám intézett hozzászólásod ilyen volt eddig, és ilyen volt ez az utolsó is.

a probléma csak az, hogy nem ütsz te olyan erősen, hogy ne lehetni visszaütni, még ha te ezt így is gondolod és ha mégis beszopsz egy labdát, akkor átmész reklamálásba, a partner (neked ellenfél) diffamálásába, hogy ki ő, egy milyen tehetségtelen, tisztességtelenül játszó szar. vagy otthagyod a játszmát és egy újat akarsz.

írod: "Istenem, te saját magad rabja vagy. Imádod magad. Annyira tán, h még vissza is olvasod, amit írtál. Hát fogalmad sincs rólam, az bizonyos. És keversz, mert ezt jól tudod."

nos, egyik feledről van fogalmam, és az egy agyabaszott, egy-ügyű droid.
a másik feledről tényleg nincs, viszont ahhoz beszélek, hátha megismerkedhetünk. nem az elsőhöz, bár eddig még mindig ő válaszolt és mondja nekem, hogy imádom magam, és keverek.
és hát persze, hogy itt jönnie kell az ellentétnek, dramturgiaszempontilag, egy olyan ember példájának, aki nem kever, aki karakán, nyílt, aki _nagyon_ őszinte, ami nekem persze nem sikerül, voilá:

"Bennem van szenvedély, jól látod. De tévedsz abban, h ez miből fakad. A szenvedélyem motorja nem a gyűlölet, hanem netfüggőség, és a vita szeretete. És akkor most nagyon őszinte voltam, ami neked nem igazán megy, annál jobban a ködösítés, és a dobálózás idegen szavakkal, mert azt hiszed, az cool. Hát nem az."

de még egy megjegyzés ugyanerre, ha megengeded, mégpedig, hogy a szenvedélynek _nincs_ motorja! az maga az emberi, cselekvő energia, csak iránya van, amit ad neki, amit megenged neki az ember. fakadni sem fakad semmi másból, mint az emberből, és csak hat, úgy, egyszerűen, ahogy van. viszont beépülhet egy zárt körbe (ha hagyja az ember). ha a szenvedély nem tartós, akkor még csak egy fellobbanás, és az rendjén van, mert a szenvedélynek az a dolga, hogy energiát adjon egy mintának.

kell erő a dolgoknak, hogy hassanak, így alakul a világ.

a probléma ott kezdődik, mikor a szenvedély (az energia) egy _állandó_ (érted, baszod?) körbe van kényszerítve, mikor nincs megengedve neki, hogy más "nemszeretem" vagy(!!) "szeretem" és a tárgy között mozogjon.
na, egy ilyen _zárt_ áramkör a gyűlölet.

egyébként a szerelem is. az is egy zárt áramkör a kedvelem és a tárgy között, szenvedéllyel energiadúsítva, és, igen, ugyanúgy korrumpálódhat, mint a gyűlölet. ha túl sokáig volt lezárva.

az, amikor a szerelem gyűlöletbe fordul. ismerős, ugye?

keverem, mi?

aztán itt van: "dobálózás idegen szavakkal, mert azt hiszed, az cool."

a "cool" az szerinted milyen szó, ősmagyar? és akkor te mi a faszommal dobálózol, ember? vagy neked szabad? vagy csak példát akartál statuálni?

azonkívül paszternak barátod, és példaképed, akinek lingvisztikai zsenialitását nemrég dícsérted, mennyi idegen szót használ? ő, a twá-blog verbállólengés bajnoka, krisztusi beleegyezéssel használja őket?
te egyébként mindet érted?
vagy nem is ezért szereted, és egy kicsit sem irigyled?

franciául együtt tanuljunk-e? fizetsz érte?

folytatnám, te nagypofájú, droid faszkalap (az egyik feledre értettem), de késő van..

jó éjszakát (ezt pedig a másikra/ másiknak).
@Tóta W. Árpád:

Tévedsz Árpád!
A bírált komment a sunyi gyűlölködés tipikus példája. Az, amiről Kornis írt, miszerint nem meri a liberális felvállalni, h ő még jobban is tud gyűlölni, pedig igen. Álszent, kirekesztő, vitára alkalmatlan és végtelenül képmutató.

Olvasd csak vissza:
w.blog.hu/2009/09/17/aki_nem_lep_egyszerre_3/fullcommentlist/1#c7116171
@riennevaplus:

"úgy kell ütni a labdát, hogy a játékpartner _vissza tudja ütni_"

Ezért nyitottál azzal, h egyetértesz shore, stb... (itt csupa balliberális jött) szavaival, de egyébként a másik oldal hozzászólói (a jobberek) programozott droidok. A potenciális vitapartnereidet gyakorlatilag részint lekezelted, részint agyatlan droidnak minősítetted. Ezért vagy te egy gyomorforgatóan szánnivaló, sunyi gyűlölködő.

Namostan, ezen a hazug ponton be is fejeztem a kommented olvasását, annyira unom azt a fajta képmutatást, amit művelsz, és ami akár fényképe is lehetne a gyurcsány-korszaknak.
@riennevaplus:

Jajjj, hát az még eszembe téved, h vajon lehet-e okos az, aki egy agyatlan droid kötekedésére 30 centis hsz-eket bír betolni az ő okos buksijának kézre gyakorolt, visszafoghatatlan parancsai által, s mindezt persze tiszta szenvedélymentességgel átitatva.

Muhaha:-)))
És még el sem olvassa az az idétlen beprogramozott majom... haha:-)) télleg jókat derülök

Au revoir mon ami!
malac69, az agyatlan doid és szenvedélykorbácsoló
:o)
Hali!

(a radnóti idézet kapcsán)
gyakran olyannyira fel tudok nézni az amerikaiakra, mert látszik rajtuk hogy szeretik a hazájukat, büszkeség kitenni a zászlót, elmondani minden nap a suliban az imát stb.
de vajon ott hogy él az aki nem szereti a hazáját? (vagy lehet olyan nincs is?)
Lehet kinézni azt aki nem szereti a hazáját?

Mondjuk hogy amit írtál úgy van (nem tudom) és a jobboldalon (csak?) ilyenek vannak. És erre biztos megfelelő reakció, hogy ezért nem vagyok az? Mármint ez alapján semmi sem lennék se keresztény mert vannak pedofil papok, se buzi mert vannak köcsögök, se kb ember sem mert volt uganda.
Miért nem leszel Te az egyetlen normális jobboldali!? Lenne mit tenned ott (komolyan).

üdv, B
figyelj, malacka. én bírlak téged, úgy is, mint törzsvevőt. (remélem, kattintasz a hirdetésekre is!) ha egyszer arra járok a lápvidéken, biztosan szólok előre, hogy igyunk meg egy kávét, ha ráérsz.

itt viszont ebben a személyes vitában az történt, hogy a másik fél (jellemzően egy hölgy, sőt Úrhölgy) szemmel láthatóan jobb ember, mint te. például van neki normál élete, nyitott feléd, kezet nyújt, csak éppen merészel nem mindenben egyetérteni, és a khm, normatív szenvedélyedet rosszallani. ebben nincsen sunyiság, ez volna a normális humán viszony ún. polgárok között.

a különbözőség elfogadása, erről papolok a fenti postban. és hogy a különbözőség regisztrálása mellett fenntartod a lehetőséget, hogy a másik nem eredendően és brutálisan gonosz.

az erkölcsi fölényt nyilván te is érzékeled, és frusztrál is, ezért kígyót-békát kiabálsz rá, és próbálod a személyét hitelteleníteni, mert irtózol a lehetőségtől, hogy valaki más a placcon bármiben is sikeresebb legyen. (pláne egy "ballib", valójában: nem-fideszes, ad notam non-believer.)

szerintem szállj magadba, vegyél elő egy kockás füzetet, és számold ki, jobb ember lettél-e attól, hogy kijelented, "riennevaplus" (aki szemtől szemben, emberi lényében lehet, hogy a lélegzetet is benned akasztaná) egy aljas szemét. vagy inkább attól lennél-e jobb ember, ha megpróbálnál róla példát venni. emberségből.

mondom, én bírlak téged; két korsót azért nem kérnék ki elsőre, de éppen azért bírlak, mert látom a sebezhető (és sebzett), bizonytalan, depressziós embert, aki kapaszkodik ebbe a scriptbe, a kívülről kapott forgatókönyvbe, mert akkor neki eleve van egy kis igaza, és aki elvitatja tőle, az meg cúna, rossz. remélem, a sorsod jobbra fordul, és lesz más örömöd is az életben.

ölel
Árpád
@Berszi: ez egy jó kérdés, és még asszem nem volt, pedig sok komment lefolyt. mármint:

"Miért nem leszel Te az egyetlen normális jobboldali!? Lenne mit tenned ott (komolyan)."

mint mondtam, én jobboldalinak tartom magam kábé minden államszervezési, gazdasági, szociális kérdésben. nagyon dióhéjban: hagyják az embereket dönteni. arról, hogy hol milyen gyárat érdemes nyitni, kinek adakoznak jótékonyságból, milyen kultúrát fogyasszanak, milyen egyházba lépnek be... és hoppá, a _magyar jobboldal_ máris vérig van sértve.

nem rajtam múlik, az a helyzet. ha meg arra célzol, hogy a liberális elképzeléseimet háttérbe szorítva egész hasznos jobbos újságírót faraghatnék magamból, akkor kösz, nem. azt szoktam meg, h ami a szívemen, az a számon. történetileg úgy alakult, hogy ez a "ballib" skatulyába sorolódik. de én nem a skatulyában élek.
@Tóta W. Árpád:

Honnan tudjam én, h ő nő? De te tudod, mert valszeg ismered, méghozzá személyesen.
Sőt, sztem nagyon jól ismered... Én nem ismerem. Én abból mondtam véleményt, amit leírt.

Neki nem erkölcsi fölénye van, hanem erkölcsi fölényeskedése...

...nekem ez jött át. Tudnék mondani itt olyan kommentezőt, akinek nagyonis erkölcsi fölénye van velem szemben, de sztem azt te lehet, h nem fogadnád el, mert nem feltétlenül ugyanazt az erkölcsöt gondoljuk jónak.

Én egy konkrét kommentjébe "kötöttem" bele, a többi már csak csetepaté.

Az meg hogy vki jónak, célszerűnek tartja kiiktatni az emberi létezésből a szenvedélyt, az elég siralmas. Én örülök, h bizonyos dolgok kapcsán (nemcsak itt) van bennem tűz, működik bennem a szenvedély, am
it (és most figyelj) mindig kordában tudtam tartani annyira, h ne ártsak vele senkinek.

"inkább attól lennél-e jobb ember, ha megpróbálnál róla példát venni. emberségből."

Itt azért kibuggyant belőlem némi kacaj, már megbocsáss. Jónéhány ember van a környezetemben, akiről szívesen veszek példát, nincs szükségem arra, h számomra tökismeretlen fórumozóra nézzek fel egy pillanatig is, főleg, ha nem írt olyat, ami miatt erre késztetne.

És ne tévedj: nekem is van egy tök normális életem a blogokon kívül is. Ami itt vagy a saját blogomon folyik, az csak egy hobby, egy kis szellemi szórakozás. Vagyunk így egy páran...

Üdv.
@Tóta W. Árpád:

Egyébként azt sem zárom ki, h "riennevaplus" te magad vagy. Eddig is gondoltam rá, de belenézve néhány kommetjébe (aktivitás) minimum a véleményikred, így aztán nem eshetett nehezedre hosszasan védelmezni.
Nő? Lehet... meg az is lehet, h nem.

Jó játék ez a net.
@F.T.:

a holokauszt semmilyen módon nem illeszthető a mai magyar politikai közbeszédbe, kivéve persze, hogy a Jobbik és társult alkatrészeik mindenre előkapják, és mutogatnak, hogy.

Ergo hozzám hasonló emberek messziről kerülik a holokauszt témát, ha a napi politikáról esik szó.

De nem baj, a hozzád hasonlók mindig előrántják hol ezzel, hol azzal az ürüggyel, majd elvárják, hogy válaszoljak, válaszoljunk.

Minek? Csak a téma elterelése.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

tudod bélybi, én egy darab emberről írtam véleményt az ezredik hasonlóan síkostoba beszólása után, míg ő en bloc ítélt meg egy csoport embert az ősbűnt is a nyakukba varrva.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

ja, és még valami: arra céloztam, hogy ha te az akoltársak közé kerülsz, akkor valamiért képtelen vagy ugyanúgy szóba állni ugyanazzal, akivel mondjuk itt elbeszélgetsz úgy-ahogy. Helyette beállsz a falkával csaholni, talán mert érzed, téged ott szeretnek, és olyan jó, hogy egyetértenek veled.

A fenébe, hát nem pl. erről is szólt ez a post?
@mavo:

Nézd, abban van igazság, h ott a reakción kevésbé tűröm a közösségbomlasztó trollokat, mint itt. Itt valahogy nem látom, h volna bármilyen közösség is, másfelől meg szellemileg ez nem olyan otthonos, mint ott.

Ez pont olyan, minthogy a saját házadban kevésbé tűröd, h provokáljanak, mint kint az utcán. Nem tudom jól kifejteni, de sztem érzed, mit akarok mondani.

És egyébként a dolog oldaltól független, mert az itteni balliberálisok keményebbek ugyanazzal a jobberrel, mint ott, mert ők meg itt érzik magukat otthon.

Sztem kár túlmisztifikálni, ennek a dolognak nagyon egyszerű a pszichés működése, és oldaltól teljesen független...

É még vmi: régóta látlak, és eléggé beszólós/provokátor vagy, tehát tőled felróva eme tulajdonság sztem nem elég hiteles, ...de semmi gáz.
Peace!
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"Egyébként azt sem zárom ki, h "riennevaplus" te magad vagy."

Na, csak előtört belőled a fórumdroid ...
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

ha úgy érted a provokátort, hogy más a véleményem, és ki is mondom, akkor igen, provokátor vagyok.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"ennek a dolognak nagyon egyszerű a pszichés működése, és oldaltól teljesen független"

lószart mama. Ha így működne, itt is az menne, ami a "jobbos" blogok komentjei közt, hogy a kevés nem egyetértőt boldog kórusban ugatja le a törzsközönség. Hát szart!
@Tóta W. Árpád:

Ha nem ismered, és nekem is csak az itteni dolgaimat, akkor miből vonsz le ilyen messzemenő következtetést:

"szemmel láthatóan jobb ember, mint te"

Ehhez személyesen ismerned kéne őt, és személyesen engem. Látod, te valamiéppen olyat reklamálsz a posztban (többek között), h milyen dirrbele-durrbele a droid jobber, közben meg magad is elég sommásan, és elég kevésből ítélsz elég nagykaliberűt.

Számomra ez azért különösen sértő, mert én a "jóemberség" kategóriát az egyik legfontosabbnak tartom. (Nyilván érzed ezt, ezért támadsz ezen a ponton, s ez színtiszta direkt basztatás, de hagyjuk, nem sértődöm...) Egy olyan jelzőnek gondolom a "jóember" szót, amit sokan gúnyolnak, sokan kiüresítettek, elkoptattak, pedig több van benne, mint bármely más pozitív jelzőben: okos, lelkiismeretes, intelligens, kedves, jószívű, becsületes, stb...

A te jóembered így zárta az inkriminált, számomra sunyi kommentjét:

"na de meséltem már eleget, mesélj most te is; hogyan lettél droid, hogyan lettél hülye?"

Ezzel a zárással jelzi, h bármilyen választékosan, gondosan és intelligensen is fogalmazott előtte, valójában gyűlöli azt, akihez szól.

Aztán később arról beszél, h úgy kell indítani egy beszélgetést, h a labdát vissza lehessen adni, szépen odaívelni:

"ilyen egy beszélgetés is. úgy kell ütni a labdát, hogy a játékpartner _vissza tudja ütni_, mert különben véget ér a menet, és ebben rejlik az ügyesség, hogy úgy üti vissza, hogy visszatudják ütni"

No komment...

Ugyanaz a vita zajlik köztünk riennevaplus kapcsán, mint gyurcsány kapcsán:

téged lenyűgöz az intellektus és a kommunikációs képesség, és azt hiszed (úgy gondolod), h ez már önmagában is hordoz vmiféle emberi értéket. Sztem pedig nem, nagyon nem, legfeljebb jó alap lehet hozzá.

Gyurcsány álszentsége, sunyisága és képmutatása számtalan példában megmutatkozott. Csak egyet hadd idézzek fel:
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=6669

(A monorierdei tragédia kapcsán tett nyilatkozatáról szól a videó.)

Ettől persze lehet szeretni ferit, lelked rajta...

(A többit majd az új posztba.)
@Tóta W. Árpád:

"itt viszont ebben a személyes vitában az történt, hogy a másik fél (jellemzően egy hölgy, sőt Úrhölgy)..."

"...(aki szemtől szemben, emberi lényében lehet, hogy a lélegzetet is benned akasztaná).."

Majd lejjebb, szintén Tőled:

"egyáltalán nem ismerem, ha jól értem, nem is itt él."

Ez akkor most hogy?
Nem áll össze...
@Tóta W. Árpád:

s még ha nem is érti
mert az életet neki nem látni
hanem hinni kell
inni nem kér, mert a vas nem iszik
és táncolni nem megy el
nem mozdul, csak csapódik
ahova hite pszichopata ura fújja
s ha tudni véli már rég
amit még meg kell tanulnia
akkor nem az erfolg
- hiába bár a tanítás -
der jó geist, az ami zählt
so war der versuch
- des geistes kind -
es ganz alleine wert.

rainer maria riennevaplus, külföld, kedd este valahánykor, árpádnak, ölelés helyett.

és mert yes, i have a life, mennem kell főzni, s azután tovább bele, de holnap-holnapután még néhány aprósággal jelentkezek.
Hú, tetszik ez a személyeskedés, nyomjátok, gyerekek, nagyon izgi! :DDDD

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Most lehull a lepel, Malac kapaszkodj, igazi coming out következik: Én is Tóta W. Árpád vagyok.
És a nejem is az.
@hölgyválasz: Jelentem, megfejtettem. TWÁ egy disszociatív személyiségzavarban szenvedő transzvesztita.

Férfi énje blogozik, internetes újságíró, családapa, néha közszereplő meg mittudomén.
Női énje meg egy innen 1000 km-re élő, művelt és elbűvölő Domina, aki éppen főz.

Ez teljesen életszerű, mint a Barátok közt. :)
@hölgyválasz:

:-)))) LOL, ügyesen megtaláltad Árpád önellentmondását.

Másfelől pediglen:

Most szívük egyszerre összeretten,
átlyukasztva, holdnál epedőbben,
sárga tarlón ülnek, megmeredten
s megmarottan, síri lepedőben,

melybe szinte régen belenőttek.
Ámde nézd az angyalok csapatját,
lágy olajt hoznak s vén serpenyőket
s a hívőknek hónaljába rakják

a jótettet, melyet még korábban
végeztek lenn, a föld bús porában,
hogy a hónalj kis melege fújja

s meg ne hűljön az Úr drága ujja,
hogyha odanyúl az ég királya
s tetteik, érintve, megbírálja.
@hölgyválasz: miért nem áll össze? arra utaltam, h szemtől szembe malacka valószínűleg nem lenne ilyen sprőd egy nővel. legalábbis remélem.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „Honnan tudjam én, h ő nő?”

Meglepődtél mi’, ecsém? Nem is gondoltad volna. Mondjuk az itt eddig olvasott hozzászólásai alapján én is férfire fogadtam volna. (A 09.29. 20:17-est kivéve.) Nyilván férfisoviniszták vagyunk, barátom. :)

Csak hogy tisztán lássak: Mavo férfi, ugye? :)
@Tóta W. Árpád:

Na de Árpikám....

Én is nőből vagyok, s mint ilyen, vannak megérzéseim... (persze megengedem, néha félrevezetőek.)

Csak azt ne hidd, hogy támadom, vagy bántani akarom a védelmedbe vett személyt, - elismerem intellektusát, írói adottságait - és belefolyni pláne nincs szándékom ebbe a "triszkurzusba", épp csak furcsa volt látni, hogy egyszer úgy nyilvánulsz meg, mint aki jól ismeri az illetőt ( na és ne feledjük, mint aki jól, Malacka depresszióba süppedt, szánni való életvitelét ) másszor meg az ellenkezőjét állítod.
Ne mondd, hogy nincs ellentmondás.

Nem kedves Árpád, Te nem "utaltál", Te kijelentettél. És ez nagy különbség!
Erre csodálkoztam rá...

Egyébként, ha már felhoztad:
Honnan tudható egy nickről - hacsak nem egyértelmű, mint pölö nálam - hogy milyen nemű az illető?!
Te pl. honnan tudtad rögtön, hogy a
"riennevaplus" egy "Úrhölgyet" takar?
A stílusából?
Miből?
Ez a szó nőnemű a fransziában, vagy mi?
Ha valaki beszáll a blogodba egy ilyen, vagy hasonlóan megkomponált névvel, az tudja be, előfordulhat, hogy a sorra következő vitákban, nem lesznek tekintettel a mögötte lévő, érzékeny nőre.

És ami azt illeti, ezt a hölgyet, ahogy láttam, olyan nagyon nem is kell félteni, nem csak mert meg van a magához való kitűnő esze, hanem mert férfiakat megszégyenítő módon tud ő is replikázni, amiről úgy sejtem, a való életben, hogyan is írod ?- "nem lenne ilyen sprőd" egy férfival...

"folytatnám, te nagypofájú, droid faszkalap"- ezt az Úrhölgytől ollóztam ki hirtelen, és csak az előbbi megjegyzés miatt.

De hagyjuk, nem téma.
Ha már itt tartunk, a németek pártstruktúrája nekem tetszik. Oké, jobbosok: a Balpárthoz (Die Linke) nem ragaszkodom, törölhető. Választási eredménye meg hozzáadható az SPD-hez.
Az előzőt nem ide akartam, bocs.
@hölgyválasz: "folytatnám, te nagypofájú, droid faszkalap"

Mondom, hogy Domina! :)
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

te tényleg idióta vagy.

Én elhiszem, hogy te, ha számodra sértő jelzőket kell aggatnod valakire, azt gyűlölöd. Legyen így.

De próbáld meg felfogni, hogy ez másnál nem feltétlenül van így.

Én is itt-ott beskatulyáztalak, amikor (mint ebben a témában sokszor) droidként viselkedsz, hát droidnak, de nem gyűlöllek.
@hölgyválasz:

„"folytatnám, te nagypofájú, droid faszkalap"- ezt az Úrhölgytől ollóztam ki hirtelen, és csak az előbbi megjegyzés miatt.”

Látod, pont ez a baj. Az ilyenekből lesz a köteles, meg az őszödi beszéd. Hogy kivágom úgy, hogy aztán lehessen mutogatni, hogyhádegeci.

Tegyük csak kontextusba, és egyből más, a történet:

"nos, egyik feledről van fogalmam, és az egy agyabaszott, egy-ügyű droid.
a másik feledről tényleg nincs, viszont ahhoz beszélek, hátha megismerkedhetünk.

[...]

folytatnám, te nagypofájú, droid faszkalap (az egyik feledre értettem), de késő van..

jó éjszakát (ezt pedig a másikra/ másiknak)."
@hölgyválasz:

(egyébként ez az otromba kontextustalanítás pont azért kínos, mert a női megérzésedre olyan kibaszott büszke vagy)
@mavo:

Na ide figyelj te főokos!

Azt eddig is láttam, hogy kifejezetten kellemetlen figura vagy, kerültelek.
De ha már belefolysz mások dolgába (mondhattam volna nyugodtan, hogy belepofázol, amit nem szoktam, senkinek, de a "kib***ott"-ért megérdemled!)s bár értelmetlen támadásodra reagálnom sem kéne, mégis megteszem.

Azt az ominózus részt én nem azért ragadtam ki a szövegkörnyezetből, mert szándékosan torzítani akartam, hanem pont azért, hogy láttassam, az elvárás, miszerint szemtől-szemben máshogy beszél az ember, éppúgy vonatkozik az egyik, de a másik félre is.
Mondandóm tehát csakis erre volt kihegyezve!
Na és valamiféle elismerésre, amivel ezt a nőt igazán nem kell félteni, karakánul meg tudja védeni magát ezzel az inkább férfias eréllyel.

E két dolog reprezentálására csak és csakis ez az 1 darab kiemelt mondat volt célszerű. Passz.

Így tehát, már megbocsáss szabad döntésemért, nem volt szükségszerű beollóznom az egész fejezetet, amit te itt, mint támadásod méltó igazolását, gálánsan megtettél!

Szóval csak visszább azokkal az agarakkal!
És még valami.
Te most tudod, hogy egy nővel beszélsz...
És megengeded magadnak ezt a prosztó stílust, hát tudod mit?!

"folytatnám, te nagypofájú, droid faszkalap (az egyik feledre értettem), de késő van..

jó éjszakát (ezt pedig a másikra/ másiknak)."
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

„A te jóembered így zárta az inkriminált, számomra sunyi kommentjét:

"na de meséltem már eleget, mesélj most te is; hogyan lettél droid, hogyan lettél hülye?"

Ezzel a zárással jelzi, h bármilyen választékosan, gondosan és intelligensen is fogalmazott előtte, valójában gyűlöli azt, akihez szól.“

ugye emléxel arra, amit a gyűlöletről írtam? tudom, te metrikusan közelíted meg legszívesebben mások gondolatait, ezért: a 30 centisben volt, úgy 14 centi felé, amit persze csak én hiszek, hogy te elolvastad, muhaha, hogy idézzelek idézőjel nélkül, és most nem is arra akarok kilyukadni, hogy esetleg egy olyan emberrel beszélgetek, aki el sem olvassa, amit írok neki, és mégis válaszol (!), ami azért egy kicsit furcsa még egy droidtól is, hanem arra, hogy ottan olyan áll, hogy a gyűlölet sosem fellobbanás, hirtelenindulat, mégcsak nem is szarkazmus, mint a tőlem idézett mondatban, hanem – mégegyszer mondom – egy _zárt_ áramkör.

az idézet egy jobbegylet írnok úrnak szólt egyébként, amit – alig merek rámutatni – akár el is olvashattál volna, s aki volt oly szabad az ő szenvedélyes, országátalakító igyekvezetességében a „gyáva szar“ jelzős összetételt használni általala nyilvánvalóan legkevésbé sem becsült onlájn-személyemre, a nyomatékosság kedvéért kétrendbelileg. erre ment ez a „gyűlöletválasz“
namost én mégsem mondanám rá, hogy ő engem ezért gyűlöl. mint ahogyan én sem őt. nem is volt ezen vita köztünk, ő átment felsőbbrendűbe és leuncsizott, én meg hagytam.

elmondom, miért nem tudod megkülönböztetni a szarkazmust, cinizmust, dühöt, szénanáthát, biciklicsengőt, döglött egeret, amin éppen átmegy egy autó, a gyűlölettől: azért, t. cím, mert a gyűlölet benned van és te kifele vetíted. rám, árpádra, gyurcsányra, vagy aki csak egy kicsit is magvasabb kritikával illeti azt az oldalt, amivel te azonosultál.
ha egy galamb rá tudna szarni egy "jobbos" gondolatra, akkor a galambokat is gyűlölnéd, picassoval együtt, meg spanyolországgal.

a dolog azonban itt elkezd súlyosbodni. én végigolvastam, amiket írtál, ahogyan és amire és akinek és amit, és ezek által sajnos előállt egy minta, amit van szerencsétlenségem meglehetősen ismerni és ami pontosan illik rád: te egy pszichopata vagy. nem egy süldő, egy kifejlett, nagy.

teljesen függetlenül attól mit hangoztatsz, mit szeretnél magadról láttatni, sőt, minél hangosabbak ezek, annál inkább ezek függvényében; te egy aszociális, destruktív alkat vagy, a konstruktivitás, a jobb-akarás maszkjával.
lejön ez részben a tartalomból is, főleg, ha olyan dolgok teszik több mint zilálttá gondolataidat, amik nem képezik fő foglalkozásvonalad, a jelenkori magyar politika elemeit, de legfőképpen a szövegkörnyezetekből kizöldülő motiváció-, és cselekvés minta döglött lólábai azok, amik elárulnak.

győzni akarsz, minden áron.
kavarsz, és azt mondod, kavarnak.
gyűlöletet szítasz, és azt mondod gyűlölnek.
rombolsz (diffamálsz), és azt mondod közösségépítő vagy.

ha az ember egyszer csak leteszi azt az elfogódottságát, hogy ilyen nem lehetséges, akkor elkezdi látni, hogy valójában minden hamis rajtad, minden fake: fake amit másról mondasz, fake, amit magadról állítasz, fakek a szándékaid, fake amit kérdezel. fake benned jézus, fake a szíve, fake a szakálla, fake maga az irányító alközpont, fake malacka maga.
és egyszerre csak összeáll a kép, megérti az ember, hogy miért nem lehet veled beszélgetni, letisztul a zavar, hogy mi a franc van itt, el van talán minden átkozva?

mert jön ő, lazán kipattintja-bepattintja pszichopata igazolványát: malacka szolgálatban van.

én pedig azért vagyok itt, hogy ezt elmondjam.

most pedig fütyültem egy dalt, figyelj, neked is fülyülnöd kell, persze szebbett, jobbat, hangosabbat; kezdheted, fütyülj egy jó kis malackásat. nehogy már téged csak úgy lefütyüljenek.
@Lord Kilburn:

szeretnék rámutatni arra a komplikációra, hogyha te twá vagy, és én is, meg nejed is, akkor igaz ez vice versa, és keresztbe kasba is; én vagyok a nejed, ráadásul egy domina. tudsz te ezzel a tudattal élni?:)
@mavo:

mavo, itt szerintem is mellényúltál, de don't csügg, én azért kedvellek. az országút az én gyerekszobámon is keresztül ment.
Árpád, kösz, h kettőt is kimoderáltál. Néha arra gondolok: tudod, mit? b+ a blogodat! Végül is arra is jó a moderálás, h manipulálj vele.

@riennevaplus:

Nagyon rámgörcsöltél, írókám. Nem érek én annyit. Én, a pszichopata droid. Nem kellett volna 30 centis ágyást teleültetned szóvirágokkal, h eljuss a lényegig, a cirádás címkével megpecsételt minősítésig. Mégis megtetted, és én megmondom miért:

Pontosan tudod magadról, h jól írsz, jól forog ki a szó kezeid közül, szellemesek, olykor egészen magas színvonalúak a mondataid. És azt is tudod, hogy ha ilyet olvas bárki, akkor hajlama van arra, h az illetőtől bármit készpénznek vegyen. "Ez okos, baszki! Biztos igaza van. Jééé, malacka pszichopata droid, eddig erre nem is gondoltam."

Te figyelj, nem kívánom én részletesen elemezni azt, amit írtál, és amit ezúttal elolvastam, mert erre sem időm, sem különösebb motivációm. Viszont egy dolog egészen biztos: te semmit nem tudsz rólam, ami a lényeget illeti. Pedig tudhatnál. Csak elvakít a gyűlöleted, amit persze tagadni fogsz, és vetítésről hablatyolsz majd megint: "cúna malacka, hát te gyűlölsz, és ezt vetíted ki másokra."

Kedvencem azonban az, h fakeről beszélsz. LOL, én továbbra is fake-nek gondollak téged, riennevaplus nick. Egy klón nicknek. Persze tévedhetek, de játék az élet, játék a net, és ez benne van a játékban...

Szép napot mindkét felednek: a fake-nek is, a valódinak is.
@mavo:

Árpád kimoderálta a két válaszom... Amit neked szabad, nem szabad nekem, tudod? Ilyenek az ő moderálási elvei...
@riennevaplus: Tudok. Sőt: Levezetéseddel itt, Árpád blogján egy szempillantás alatt teljesedett be álmaim netovábbja! :)
Mit parancsolsz, Úrnőm? :)
Első eredményhirdetés következik:

Malac – Riennevaplus: pontozással 1:3. Győztes: Riennevaplus.

Megjegyzés: a végén, ez a „pszichopata” levezetés nem tetszett. Túl erős kifejezés, még akkor is, ha nem a pszichiátriai „antiszociális személyiségzavar” értelmében használod.

„te egy aszociális, destruktív alkat vagy, a konstruktivitás, a jobb-akarás maszkjával” Pilhál György írásai a Magyar Nemzetben micsodák? Bencsik András vezércikkei a Demokratában? Bayer Zsolt és Csermely Péter a Péntek 8-ban? Csak azt akarom mondani, hogy a jobboldalon ez a minta. Malacka ehhez képest, hű jobboldali létére még egészen jól tartja magát. Abban igazad van, hogy volt MDNP-Centrum-MDF-eshez képest túlságosan „droid”. Ezt egyébként korábban már a szemére vetettem.

Második eredményhirdetés:

Hölgyválasz – Mavo: 1:1, döntetlen.

Megjegyzés: Mavo, ebben az eredményben figyelembe vettem Hölgyválasz nőiségét. ;)

Egyébként én TWÁ blogjára elsősorban politizálni jöttem fel, de nagy érdeklődéssel olvasom folytatásos, személyeskedő és egyre politikamentesebb bejegyzéseiteket. Ha nem haragszotok (ha haragszotok, ha nem), időnként bele is dumálok. Az az igazság, hogy egyre kíváncsibbá tesztek a nickname-ek mögött rejtőző személyiségeitekre. Úgyhogy hajrá, bontakoztassátok csak ki tovább!
@Lord Kilburn:

"egy aszociális, destruktív alkat vagy, a konstruktivitás, a jobb-akarás maszkjával"

Édespofa, ahogy azt gondoljátok, h blogkommentekből bárki is megismerhető. Azért próbaképpen lejátszottam, aszt mondom a kollégának:
- Te Adri, tudtad, h én egy asszociális, destruktív alkat vagyok?
- Most, hogy mondod: tényleg:-))) (és röhögött)

- Na de azt csak belátod, h pszichopata vagyok?
- Na hagyjál, nem érek rá hülyeségekre!

Azért vagyok nyugodt, mert nekem éppen 10 éve megvolt az a pillanat (na jó, több hónap), amikor tisztába tettem magam. Azóta tudom, mi számít, és tudom, mi nem. Egy vitában ellenségesen viselkedő véleménye például biztosan nem.

"Malac – Riennevaplus: pontozással 1:3. Győztes: Riennevaplus"

Ez azért elég dedó, már megbocsáss, meg aztán ez nem a droidok harca, mert itt csak a jobberek droidok (azaz ebben a párharcban csak és kizárólag én), a ballerek mindig patikamérlegen mérik az elfogulatlan igazságot, és tőlük távol áll a droidság;-)

Bayer Zsolt, hát őt is alaposan félreismeritek, bár én tényleg sokkal enyhébb kategóriában/szófosással droidkodom (és ventillálok/vetítek, mint pszichopátiás elmeháborodott). A Bayerről alkotott baller vélemény pont olyan téves/tévedés, mint a Tóta W-ről alkotott, általános jobber címkézés. Ez ügyben egy cipőben járnak.

"nagy érdeklődéssel olvasom folytatásos, személyeskedő és egyre politikamentesebb bejegyzéseiteket"

Lelki pipsó, az a neked való, mi? Kukkolgatunk-kukkolgatunk, aszt gdp-t termelni meg ki fog?

Na bye, megyek ünnepelni...
Tisztelt Tóta W. Árpád Főblogger!

Tényleg kimoderálta Malac hozzászóló két bejegyzését? Szeretnék többet megtudni az ügy hátteréről.

Válaszában bízva, őszinte híve: Lord Sherlock Kilburn
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „Ez azért elég dedó, már megbocsáss,”

Na ne mondd már, pisis! Hát kik személyeskednek, meg sértődgetnek meg egymásra itt oldalakon keresztül? A „pszichopatá”-ért meg éppen, hogy megvédtelek, ha nem vetted volna észre.

Különben is, megsértődtem. Beee.
@Lord Kilburn:

Lord, no nem mintha bármit is számítana, de azért beszélgessünk csak kicsit erről az eredményről!

"Hölgyválasz – Mavo: 1:1, döntetlen.

Megjegyzés: Mavo, ebben az eredményben figyelembe vettem Hölgyválasz nőiségét. ;)"

Szóval ha nem haragszol, bírói elfogultság és tévedés okán, fellebbezek!

És akkor most lemegyek tanítónénibe:

Ha valaki megvádolja Julist, hogy az ellopta Marcsa pénztárcáját, aztán később, maga Marcsa mondja, hogy nem történt ilyesmi, kvázi, ne hurcolják már meg szerencsétlen Julist a semmiért, ennek ellenére a bíró, ítéletében azt olvassa fel:

Julis ugyan lopott, de Valaki, téged szóbeli megrovásban részesítelek, mivel a feljelentésben használt szavaidban nem voltál tekintettel Julis 46,XX - es kromoszómakészletére, sem a Tekintetes Bíróságra, ahol a vulgaritás éppúgy nem megengedhető, mint magán a beadványon.

- Julis! Maga pedig szabadon távozhat, érje be ennyivel!

Tehát a hamis tényállítás, Kilburn bíró szemében ezek szerint megáll, csupán a forma zavarja...
Ez érdekes...
Kis parafrázis:

Gyurcsány, teljesen függetlenül attól mit hangoztat, mit szeretne magáról láttatni, sőt, minél hangosabbak ezek, annál inkább ezek függvényében; egy aszociális, destruktív alkat vagy, a konstruktivitás, a jobb-akarás maszkjával.

(A 30 centis Úrhölgy biztosan szereti a ferit, ha jól gondolom. De ha nem is szereti, minimum lelkes tisztelője.)
@Lord Kilburn: tényleg kimoderáltam. mégpedig azért, mert engem nem szórakoztat a sima anyázás. mondjuk az érdekes, h az egyik fél mindig malacka, a partnerek meg rotálódnak. malacka szimultánt ad anyázásból.

de lehet egymás nickjére kattintani, és priviben folytatni.
@Tóta W. Árpád:

"mondjuk az érdekes, h az egyik fél mindig malacka, a partnerek meg rotálódnak. malacka szimultánt ad anyázásból."

Mondjuk ez egy ordas nagy hazugság, amit te is tudsz. Pontosan tudod, h ha valaki nem anyázik, normálisan vitatkozik, akkor én sem teszem.

Sőt: például egyittlakó rendszeresen anyázik, mindig átengeded, én pedig még csak vissza sem szólok.

Azonkívül: fentebb látható, h az anyázást mavo kezdte, azt átengedted, aztán engem nem. Tehát manipulálsz.

Egyébként is mavot mindig átengeded, pedig rendszeresen idegbeteg módon szólít meg embereket, tökéletesen irritáló, sokszor anyázó stílusban.

Mégtovábbá: ha az anyázást indokoljuk, és irodalmi stílusban nyomjuk, akkor mehet? Ha megindoklom, h xy miért hülyefasz, majd lehülyefaszozom, akkor átengeded?

Mert én ezt látom, legalábbis mikor engem anyáznak.

Nincs egyértelműen lekövethető moderálási elved, ezt többször megtapasztaltam. Manipulálsz ezzel a lehetőséggel, de úgysem fogod elismerni.

@Lord Kilburn:

"Na ne mondd már, pisis! Hát kik személyeskednek, meg sértődgetnek meg egymásra itt oldalakon keresztül?"

Lécci disztingválj! Én a szövegedre mondtam, h dedós, nem rád. Te rám mondtad, pisis. Látod, ez egy apró finomság, amit talán észre sem vettél. Attól még hogy azt mondom X-nek, hülyeséget írt, nem azt mondtam, h hülye, tehát erre nem adekvát válasz, h viszont te idióta vagy... ...sztem.

(Ha érdekel a moderált komment, elküldhetem mailben, megvan.)

Na és akkor ez átmegy?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: "ha az anyázást indokoljuk, és irodalmi stílusban nyomjuk, akkor mehet?"

igen!
@hölgyválasz: Ha jól értettem, tanító néni, akkor a tanmesében Marcsa = Riennevaplus. Csakhogy Marcsa Valakinek (Mavonak) szánt bejegyzéséből
(„mavo, itt szerintem is mellényúltál, de don't csügg, én azért kedvellek. az országút az én gyerekszobámon is keresztül ment.”)
én nem azt olvastam ki, hogy Julis (Te) nem lopott, hanem azt, hogy ugyan Julis lopott, de ezt nem megfelelő modorban adta a Méltóságos (nem Tekintetes!) Bíróság, és Főméltósága, a Bíró Úr (jómagam) tudomására.

Ugyanakkor Főméltósága, Kilburn Bíró Úr másodfokon, a magyar bíróságoktól megszokott módon felülbírálta az első fokú döntését, méghozzá ilyeténképpen:

Hölgyválasz – Mavo: 2:1, győzött Hölgyválasz.

Az ítélet végleges, fellebbezésnek helye nincs.
@Tóta W. Árpád:

Ez jóóóóó!:-) Innentől kezdve lehet lamentálni, h mi számít indoklásnak, és mi irodalmi stílusnak.

Nah, akkor indokoljunk mavonak, mondjuk azért az irodalmi stílust mellőzve:

@mavo:

"te tényleg idióta vagy.
Én elhiszem, hogy te, ha számodra sértő jelzőket kell aggatnod valakire, azt gyűlölöd. Legyen így.
De próbáld meg felfogni, hogy ez másnál nem feltétlenül van így."

Természetesen, készséggel elhiszem neked, mert nyilván úgy gondolod
magad is, h akik gyurcsányt szar alakozzák, elmebetegezik,
ripacsozzák, stb... azok nem gyűlölik. Nincs_okod_feltételezni, hiszen
ez a te_logikád_, ti. a sértő jelzők nem fejeznek ki gyűlöletet, érted-e, idióta?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: „Mégtovábbá: ha az anyázást indokoljuk, és irodalmi stílusban nyomjuk, akkor mehet? Ha megindoklom, h xy miért hülyefasz, majd lehülyefaszozom, akkor átengeded?

Mert én ezt látom, legalábbis mikor engem anyáznak.”

Lehet, hogy megfejtetted Árpád gondolkodását?

A pisisért meg bocs. Akkora tahóság volt, ütök is a szájamra hármat. :)
@Lord Kilburn:

Sztem semmi baj, főleg, h Hölgyinek adtad a győzelmet, mivel vele szemben én elfogultságot jelentenék be, a legnagyobb tisztelettel:-))
@Lord Kilburn:

:))))

Igenis Tekintetes Bíró úr!
Szám lapos, befog! - mondja Julis.

A tanítónéni meg azt :

Ülj le fiam Kilburn, szövegértésből egyes!

:)))
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

Egyébként ehhez még az tartozik, h ámbátor legyen igaza mavonak, és tf. (indirekt), h ő nem azért használ sértő jelzőket, mert gyűlöl. (Azt elhiszem, h van ilyen, de nála nem, ám tegyük fel.)

Nos, nem tudom, h ez jobb-e. Ha nincs vkiben semmilyen érzelmi indulat, hanem halál nyugodtan sérteget, az miért is jó? Nem ezt hívják tahóságnak? Nem ez a bunkóság?

Anno láttam a tv-ben, élő egyenes adásban, ahogy Deutsch exFür halál nyugodtan ideggyengének minősítette gyurcsányt. Nem volt benne semmi indulat, és még el is magyarázta, meg is indokolta, miért. Akkor ez rendben?

Továbbra is azt gondolom, h Kornisnak igaza volt: a liberálisok nem merik fölvállalni, amit valójában gondolnak, ti. hogy ők még jobban gyűlölik az ellenoldalt, mint azok őket. Aztán kitalálnak mindenféle ideológiát,h miért sértegethetnek, micisapkázhatnak, tetemcafatozhatnak, és egyebek... ...gyártják az agyament elméleteket, megmagyarázzak, h micsoda frankó az, ahogy ők címkéznek, gúnyolódnak, beszólnak, közben meg....

tisztelet a kivételnek
Hűha, itt aztán zajlik az élet.
Ahogy látom a csapatépítés "storming" szakasza zajlik.

(malac, mi ezen 3 éve már túlestünk:))
Igazából én is Árpád vagyok, és amikor már nagyon unom, kimoderálom malacka69 a gyenge minőségű ember…-t. Lehet, hogy már nem is emlékszem igazán, mi volt a neve, mert az mindig változik.
No de félre a tréfával, már mindenki rájöhetett volna, hogy igazából malac69 zsákutcakutató és botrányfotós is Árpád, aki csak azért ír ide álnéven, hogy kommenteket generáljon (és sűrűn reklámozza itt igazi – egyébként bizonyára olvasatlan – blogját).
@Lord Kilburn:

"Tudok. Sőt: Levezetéseddel itt, Árpád blogján egy szempillantás alatt teljesedett be álmaim netovábbja! :)
Mit parancsolsz, Úrnőm? :)"

jó, akkor kezdjük, te akartad.

először is, ha én visszateszem malacka nagyratátott szájába metrikus argumentációjának húszcentis reflexióját, és éppen levegőért kapkod, akkor te nem pisilsz a lábára.

másodszor, az intelligenciát sokféleképpen lehet szuszpendálni, és az egyik változata, hogy pofára nől az ember és végül akkora nagy lesz, hogy nem fér már el fejében az értelem.

harmadszor, egy nőt nem vegzálunk, csak mert számunkra disszonáns dolgokat hallat: csak akkor vegzáljuk, ha egy pszichopata, és vegzálásra van programozva.
a különbségtevés képességét kemény munkával begyakoroljuk.
értetted?

jó, ennyi mára, remélem fájt, és élvezted.

ha túl sok lenne, és azt akarnád, hogy abbahagyjam, akkor legyen a kód mondjuk "minden halnak farka van" és már el is hallgattam.
@sziligan:

Úúúúúúúúúúú, most megfogtál! A blogomat jöttem reklámozni egy régi posztba, amit szinte senki nem üt már fel, csak néhány elszállt alak, akinek fontos egy mentális téma. Igen, most telibe találtál, ez kibaszott jó reklám az "olvasatlan" (he-he) blogomnak, h bejárunk ebbe a posztba tizenketten.

@Shore:

:-))) Mindenki átesik azon a korszakán, amikor azt hiszi, jó dolog malacot basztatni. Aztán később rájön, mégsem olyan érdekes, lehet vele beszélgetni normálisan is. Meg azért olyanok is vannak szép számmal, akikbe beleég ez a korszak, és másra sem használják velem kapcsolatban a billentyűiket, minthogy malac69 nick iránti érzelmeiket megosszák a széles/szűk nagyérdemű publikummal. (Ld. sziligan nicket, aki azért járt be Lapihoz, mert Lapi itt reklámozta - az enélkül valszeg olvasatlan - blogját:-)). Különben szegény Lapi, Őt őszintén sajnálom amiatt, ami vele történik...)

Lord Kilburn!

Sajnos elrontottad, mert meg merészelted tenni azt, amit minden normális ember megtesz: elnézést kértél egy rossz szóhasználatért. (irónia)

Tudod, a bizonytalanok ezt nem merik megtenni, ezért ők akkor sem kérnek elnézést, ha magukban már rég belátták: hibáztak.

Érdekes dilemma előtt állsz:

1. Azt mondod magadban: de balfasz voltam, egy malac nevű pszichopata droidtól nem kérünk elnézést, mert ez a nagypofája alaknál ez csak tovább növeli az amúgy is túlméretezett arcát.

2. Úgy teszel, ahogy a szíved és a tisztességed diktál, de ekkor "30 centis domina" nick letol, viszont a "pszichopata droid" nick tisztelete megnő az irányodban, mert meglátja benned az igazi embert, nem pedig a mindenáron győzni akaró droidot.

Naja, onnan nézve nincsen túl jó választásod.

Komolyabban: kértem már párszor elnézést, és nem dőlt össze a világ, és nem kerültem uralom alá sem...

Üdv.
@sziligan:

"igazából malac69 zsákutcakutató és botrányfotós is Árpád, aki csak azért ír ide álnéven, hogy kommenteket generáljon (és sűrűn reklámozza itt igazi – egyébként bizonyára olvasatlan – blogját)."

Uhhhh, hát korán volt még ma reggel, most értem csak meg igazán, mit is írt igazából személyeskedésre programozott droid uram.

Lefordítom: Árpád malac69...(stb.) álnéven írogat ide, h kommenteket generáljon az enélkül egyébként olvasatlan igazi blogjának, a Szenzornak.
Vagyis a Szenzort Árpád írja.
De akkor ki írja ezt a blogot?

Megmondom: valójában ezt a blogot malac69 írja, de Tóta W. Árpád álnéven.

Asztakurva! Nattyon ravasz.
@riennevaplus: Értettem, Úrnőm! Fiat voluntas Tua!

Kérlek, bocsásd meg minden bűnömet! Soha többet nem fordul elő, hogy megzavarom köreidet, miközben Malacot büntetve ennen húszcentis reflexiójának fellatiojára kényszeríted.

Intelligenciámat az értelmem rovására pofanöveléssel nem szuszpendálom, és erre „Malac69 nagypofájú, droid faszkalap” nickname-mel rendelkező kommentelőt is rendszeresen emlékeztetni fogom.

Kedves Hölgyi!
Őszinte megbánással kérem megbocsátásodat minden vegzálásért. Úrnőm felnyitotta a szemem, megmutatta Benned a Felsőbbrendű Nőt.

Úrnőm!
Szívemből remélem, hogy a számomra oly kedves sinnliche Schamlippen verbális cunnilingusa eljuttatott Valhallába. Ha bármikor hasonló kényeztetésre vágysz, rám mindig számíthatsz. Bocsásd meg, hogy német nyelvtudásom mindössze ennyi, és hogy nem olvasom németül (meg sehogy se) Rainer Maria Rilke-t. Viszont Rainer Maria Riennevaplus-t rendszeresen!

Odaadó, alázatos szolgád a magyar ugarról: Kilburn Báró
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Döntöttem, Malacka, fentebb olvashattad, úgyhogy az egyik felednek azt üzenem: sajnálom, de nem tudtam ellenállni Úrnőm akaratának.

A másiknak meg azt, hogy egy nagypofájú, droid faszkalap. :)

Komolyabban: Ne hülyéskedj már! Te elvesztettél egy vitát, cserébe viszont nyertünk magunknak egy Dominát. Szép az élet, Barátom! :)

Ne félj, csak bátran, biztos nem Árpád van a nickname mögött! :)
"Miért nem vagyok jobboldali?

Ez leginkább pszichózis. Alapfokú, ismeretterjesztő szociológiakönyvek modellje, ahol egyeseknek kék karszalagot adunk, és pusztán ezzel elérjük, hogy összetartsanak, sőt a karszalag nélküliekkel szembeforduljanak."

"Na pont ezért, mindenekelőtt." ??

Azért ez a post is egy elég durva puszta kontrapozíció.
@Tóta W. Árpád:
Ez irodalminak számít?
"neked pedig nem magyrászkodok, faszfej."
Vagy azért személyes indítékok is vezetnek a moderáláskor? Csak hogy tudjuk...
@riennevaplus: Úrnőm, az előző, Neked szóló bejegyzésemben szörnyű hibát követtem el!

Nem biztosítottam Számodra, hogy fenséges lábujjaid orcámra helyezésével bármikor belém fojthasd a szót, ha nem kedvedre való, amiket írok. Lefordítva mondatom képi tartalmát: a kód, amit fentebb megadtál, Rád is vonatkozik. Ha szolgálatom terhessé válna, csak használd, és én abban a pillanatban megszűnök alattvalód lenni.

Irántad érzett csodálattal: Kilburn Báró
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"Természetesen, készséggel elhiszem neked, mert nyilván úgy gondolod
magad is, h akik gyurcsányt szar alakozzák, elmebetegezik,
ripacsozzák, stb... azok nem gyűlölik. Nincs_okod_feltételezni, hiszen
ez a te_logikád_, ti. a sértő jelzők nem fejeznek ki gyűlöletet, érted-e, idióta?"

Látod, malac, ez a kibaszott nagy baj veled. Ez egész egyszerűen hibás logika.

Zseniálisan, lenyűgözően cáfoltad azt a hibás állításomat, hogy aki cúnán beszél, az _biztosan nem_ gyűlöl.

Egy a hiba: én nem ezt állítottam. De még csk hasonlót sem. Elbeszélsz mellettem, azzal vitatkozol, amit nem állítottam, és mint mindig: közben olyan kurva elégedett vagy ezért magaddal, hogy huhú. Mert te most megcáfoltál, győztél, lealáztál, mit tudom én.

Amikor én azt írom neked, hogy idióta vagy, nem gyűlöllek. Vagy elhiszed becsszóra, vagy idiótább vagy, mint gondoltam. Csak ennyi. Hogy a Klónt ki, hányszor, hogy gyűlöli, az egy ettől kurvára _független_ kérdés.

Általánosítasz, folyton, és mindig elvárod, hogy úgy gondolkodjanak az emberek, ahogy te gondolkodsz. Akkora igazságérzeted van, mintegy komplett lakópark, benne családokkal, hajnalban dolgozni induló anyukákkal, a parkban csövesekkel, fákra hugyozó kutyákkkal, etc., etc., az egészből összeáll egy csinos kép, és te valamiért azt hiszed, az A Trúság, ami abban nincs benne, az nem a valóság része. Hogy csak úgy lehet gondolni a dolgokat, ahogy te gondolod.

Simán elképzelhető, hogy most tévedek, és te nem így látod. De szólok, ha nem így van, akkor másra gondolsz és mást írsz le.

Egyébként még ez sem lenne egy nagy etwas. Jogod van azt gondolnod, amit akarsz. És jogod van azt hinni, csak az az igaz. Azt is, hogy te vagy az orákulum, a Csodamalac, aki. Nekem attól se jobb, se rosszabb.

De kérlek, legalább néha ne akard mindenáron meggyőzni magadat (és másokat, de ez már csak bónusz) arról, hogy az, aki nem úgy gondolkodik, ahogy te, az igazából nem is nem létezik.

További jókat,és elnézést, hogy nem létezésem ellenére ilyen kurva sokat irkáltam neked olyan dolgokról, amik valószínűleg nem igazak, hiszen te nem így gondolod.
@hölgyválasz:

jaj, te vagy a másik édi arc. Komolyan, imádom az ilyet. Odabaszod a másikra a szart, de közben netten eltartod az ujjacskádat. Csak nem lehetsz olyan bunkó, mint amaz, hogy venné az ki magát? Még a végén bazmegoznál, fúj, alja dolog az.

Márpedig az úrinő nett, kedves, soha senkit nem bánt. Oké, megfojtja egy kanál vízben, de azt cérnakesztyűben teszi, és közben udvariasan mosolyog Ő neki női megérzésből szabad úgy kiragadni a másiktól, hogy tök mást jelentsen, és ha ezt bárki megjegyzi, az köcsög. Ó, pardon, úrinő ilyet nem ír. Csak gondolja.

Ja, én meg most akkor azt nem írtam le, hogy egy tahó ribanc vagy, holott leírhattam volna (kikacsint az értő közönségnek, leírtam, de mégse, kúl vagyok!)

Igen cuncimókus, kellemetlen fiura vagyok. És kábé mára ennyit rólad.
@riennevaplus:

szerintem ez most egy másik meccs, úgy érzem, nem arra gondoltam, mint te, nem arra reagáltam, amire te gondolod. Lehet, neked van igazad. Vagy hölgyválasznak. Minden megeshet.
Ja, malac, de komolyan.

Azzal magyarázod a reakción való viselkedésedet, hogy a közösségbomlasztó trollokat nem tolerálod.

Nos, ha a szívemre teszem a kezemet, akkor azt kell mondjam (végtelenül szomorúan) hogy abból a szemszögből, amiből neked valaki a reakción közösségromboló troll, itt te vagy a közösségbomlasztó troll, akit el kell kergetni a gecibe. Ha Árpád nem cenzúráz ki (amikor egy bötűdet kiszedi, már visítasz, hogy cenzúra), akkor a sok gonosz törzsvendég liberónak volna a dolga, hogy addig üssön (verbálisan), amíg elhúzol a halál retkes faszára. Vagy legalább elélvez a kölcsönös egymásfasszopástól, hogy hú de jók vagyunk. Mert másként gondolkodsz, akarom mondani közösségbomlasztó troll vagy.

Számomra kurva kínos lenne, ha olyan jogokat követelnék folyton vendégként, amit "házigazdaként" én nem adok meg másnak.

De te tudod.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

"Egyébként is mavot mindig átengeded, pedig rendszeresen idegbeteg módon szólít meg embereket, tökéletesen irritáló, sokszor anyázó stílusban."

Hát, tóta kedvence vagyok, velem kivételez. Veled meg nem. Rákúrtál.

Üdv a szemét, mocskos világban malac. Ebben a malacot szilveszterkor vágják, pörzsölik, meg effélék.

Kivéve, ha Micimackó és Róbert Gida haverja.
@mavo: Mint fentebb olvashattad, kötelességem, hogy erre
„harmadszor, egy nőt nem vegzálunk, csak mert számunkra disszonáns dolgokat hallat: csak akkor vegzáljuk, ha egy pszichopata, és vegzálásra van programozva.”
figyelmeztesselek. Ezzel a „tahó ribanc”-cal nagyon beletaposhattál Hölgyválasz lelkébe. Ő egy Nő!

Riennevaplus-nek meg mindig igaza van, ezt jól jegyezd meg.

(Remélem, ezek után meglesz méltó jutalmam! ;) )
érdekes jelenséget figyeltem meg itt. mióta moderáálás van, az igazán nagy, felháborító baromállatok, például nácik meg orbáncigányozók eltűntek. következésképpen a konfliktuskereső emberek elkezdtek egyébként jóravaló tagokkal kötözködni. a két halmaznak akkora metszete van, h majdnem azonos. és már ezek a jóravaló emberek is eljutnak odáig, hogy nőkkel, köztük szépkorúakkal úgy beszéljenek, mint a kapcarongyukkal.

tessék megjegyezni, itt mindenki jóravaló ember, ugyanis én kerubként távol tartom a csúcsbunkókat, hogy a normálisak tudjanak beszélgetni. akkor meg éljenek a lehetőséggel.

osztályfőnök
@Cartman (ex Cartman):

nyugoggyá le, kincsem, bokrétám, ha mán irodalmiaskodunk, akkó én a tótavé setét oldala vagyok azzal a kitétellel, hogy az igazi, retorikus énemet igyekszem nem marhaságokra pazarolni.

peace and love meg gúdbáj monami
(tán innen eredeztethető a maiusculák ellen támadt olthatatlan gyűlöletem is. szmájli!)
@Tóta W. Árpád: Lehet, hogy minden konfliktuskereső férfitársam mellé rendelni kellene egy hölgyet, moderátornak. Mindenesetre én már pórázon vagyok, annak a vége meg Riennevaplus kezében! :D
@Lord Kilburn:

Lordom, csak hogy átérezd: a hőgy vonalat nem én vetettem fel. Nőbigyóval folytatott ... beszélgetésünkben nekem nem az iksz az nő, úgy kell vele beszélni volt a vonalam.

A nőség fegyverként lobogtatását, ja, igen, azt megemlítettem.

Úgy általában: nem szőkenőzök, cserébe nem.
Ha én volnék TWÁ, ezt az egész domináns Dominás, fiú-lányos stílusanyázást átmoderálnám egy külön ecélból épített blogba, ahol mindenki kiélheti veleszületett természetes pimaszkodását, ha asszonyi állat, agresszivitását, ha a teremtés szentkoronája.
@Lord Kilburn:

kurva nagyot nyeltem, és nem kezdek bunkózni.

Ez az egész ki nő, ki nem nő ügy nem tőlem indult, és konkrétan én picit sem vertem magamat, hogy nőkkel én nem, továbbá hölgy "nekemnőimegérzésemvan" válasz ezen egy kitételét leszámítva sehol sem használtam érvként, hogy valaki nő vagy nem nő.

De bizony, én nőkkel is tudok bunkó lenni. Jó, cserébe nem is verem magamat, hogy én nem, de az az én betegségem.

Köccke, hogy elmondhattam.
@Tóta W. Árpád: „…hogy nőkkel, köztük szépkorúakkal úgy beszéljenek, mint a kapcarongyukkal.”

Te Árpád, szerinted hány szépkorú, női olvasód van? Mert ahonnan én származom, meg ahol élek (Magyarország!), a szépkorúak nem nagyon szoktak netezni, tisztelet a kivételnek. Ha meg véletlen neteznek is, nem igazán tudom elképzelni, hogy a w.blog az ő világuk lenne.

A nagyszüleim pl. csak akkor olvasnak, ha a kezükbe nyomom egy-egy kinyomtatott írásodat. :)
@Lord Kilburn: bizony vannak pedig, talán aktívan (kommentálók) kevesebben, de még olyan is. látom a statisztikákban az átkattintásokat pl a marikanet.hu-ról, ami egy nagyon aranyos (és elégé balos) nyugdíjasportál.
@mavo: Nyugi, Mavokám, nekünk ebben a kérdésben nem volt vitánk. Illetve majd Riennevaplus megmondja nekem, hogy volt-e. :) Azt a „Nőbigyó”-t viszont megint nagyon odatetted. Lesz még ennek folytatása, ha visszanéz ide Hölgyválasz, meg Malac.
@anyátok: Nekem tetszik ez így. A szex maradt az egyetlen terület, ahol több a szerepjáték, a játszmák, a szívatás, a benyalás, a ki- és az átbaszás, mint a politikában. A két ősi mesterség itt egymásra találhat. „TWÁ blogján a politika és a szexualitás fülledt elegye.” – akár hirdethetné is így magát. Biztos lenne érdeklődés. Én beleadnék mindent, fentebb olvashattad. Csak ki kéne tenni a piros 18+-os karikát. :)
@Tóta W. Árpád:

clif high egy zseniális programozó, aki felállított egy rendszert, ami
web bot-okkal szűri az internetet, egy kicsit a google-hoz hasonlóan. legfőképp az angol nyelvű fórumokat, blogokat és közösségi portálokat fésüli át, ahol is az életről beszélgetnek az emberek. szó és szövegkörnyezet-kereső programokkal, érzelmi hozzárendeléssel érzelmi csúcsokat szed ki belőlük (az angol nyelvű kollektív tudatalattiból, úgyszólván) lingvisztikai visszarendeléssel/ interpretációval újra szöveggé alakítja őket, és mivel már rég tudja (tíz év tapasztalata), hogy ezek a véletlennél sokkal pontosabb jelzői jövőbeli eseményeknek, ezért mint előrejelzéseket [alta report] adja közre (pénzért, jogosan, mert egy jelentős szerverparkot kell hozzá fenntartania).

az utóbbi idők jelentései tele vannak a forradalmi mém, a fasiszta (diktatórikus) mém csúcsaival, világszerte, de legfőképp amerikában(!), szigorúan a közeljövőre vonatkozóan.
félelmetes az is, hogy a mém mintha egy vírus lenne, ami láthatatlanul megy át határokon, és ha megérkezik valahova, akkor alig van ott, máris úgy tűnik, mintha ott fejlődött volna ki, speciális, lokális vonatkozásokkal.

ha magyar nyelven is botolna, akkor a csontváz a honlapján dupla olyan ijesztő lenne, mert a forradalmi nyelv, - mindenki láthatja, hallhatja, aki magyarul beszél, és .. figyel -, egyik történelmileg kedvenc működési helyére tért vissza és jólláthatólag elemében van.

2006-ban feléledtek a kísértetek és azóta toborzás folyik, hogy legyen elég erős a sereg, és erővel megindulhasson szerepbetöltésére, ha megkapja a jelet és a teret.

ez a katasztrófális polarizálódás, felhevült egymást-szétcseszni-akarás (itt, a blogon is) már ebből a mém-felhőből fakad, és ebből a pszichózis is, ami legnagyobb részt mo.-n a magyar jobboldalt uzurpálta. ez a pszichózis részben a túl gyorsan “fejlődés” – vagy inkábbb pusholás - láza, mikor a grasszáló mém a kollektív tudatalattit korbácsolja, s az egyén nem tudja mi történik vele, csak azt, hogy cselekednie kell, s ha kérdezik olyannak tűnik mint egy bekattant bohóc, mert azt, amiről fogalma sincs, kellene neki megmagyaráznia, arra kéne felelnie.

arra, hogy mitől ketyeg.

nem tudja, ezért mással magyarázza, pl. azzal, hogy ki kúrta az ő legkedvesebb életét el (ő sohasem), és mert tennie is kell valamit, ez lesz aztán a legveszélyesebb elegy.

a weboldal magában nem valami informatív, bele kell ásni, vagy inkább körülnézni róla a neten, vagy elolvasni az alta reportot, amit meg kell venni, ugye, és ezo is egy kicsit annak, aki klasszikus hittel imádkozik, és annak is, aki materialista, és ufók is vannak benne, meg chemtrailek, meg ilyenek, de hát ez van.. akit nem érdekel..
szerintem érdekes, és hogy igaz-e (megint), a jővő will tell. mindenesetre egybevág az én nembotoló, mindennapi megfigyeléseimmel.
www.halfpasthuman.com
@Lord Kilburn:

hadd okozzak egy utolsó fájdalmat, amit most bátran tűrnöd kell: minden halnak farka van.
részben, hogy a dolgok ne a valhallikus labiológia síkos irányába csússzanak el,
részben, mert szolidarizálok nejeddel, aki egy óvatlan és igazságos pillanatban visszarotálódhat eredeti szerepébe:)

másrészt pedig örülök, hogy játszottunk egy kicsit és találkoztunk a megértés tisztaillatú, karácsonyfadíszes terében.
vlsz. nem fogok sokat erre járni, és erre az esetre és ilyen értelemben: boldog mindennapi ünnepeket.
@riennevaplus: Ez az utolsó, ez fájt a legjobban.

Egyébként mióta a nejem tud Rólad, ő is dominává változott. :)

Sajnálom, ha nem fogsz sokat erre járni, ugyanis megtetszettek droidkezelési módszereid. :) Ami engem illet, az utóbbi időben egészen jól belaktam Árpád blogját. Néhány írásának hozzászólásai között elég intenzíven jelen vagyok, már amennyire időmből futja.

Remélem, azt azért megengeded, hogy a Malac által leharminccentisezett bejegyzéseid minősége okán maradjak tisztelettel: Edwin da Kilburn

(Utóirat Londonba: God save our gra-cious Queen, Long live our no-ble Queen, God save the Queen! pa-pa-pa-pa Send her victo-rious, Happy and glo-rious, Long to reign o-ver us, Go-od save the Queen!)
@teaivó: miért kell tűrni,hogy a fideszesek a nem közéjük valókatmásodrendű polgároknak tekintsék?
már velünk törlik fel a padlót
@riennevaplus: 2009.10.01. 00:15:33

Respect! Szivemböl szóltál.
Megint csak magamt tudom ismételgetni, Árpi. Öröm, hogy megírtad ezt, és öröm, hogy el is jut a nyilvánosság elé amit mások általában csak gondolnak.

Több mint negyven éven át minden választás előtt alaposan átgondoltam a dolgokat (már csak azért is mert ott, Austráliában, kötelező a szavazás). Minden alkalommal a jobbközépre - ott a Liberal Party (lehet szörnyülködni) - szavaztam.

Most már itt élek hat éve és én szörnyülködöm annak láttán, hogy mi is az amit itt és most "jobb"-nak hívnak. Ami még szörnyüségesebb, az az, hogy az alternativa sem csábitó.

Hála, hogy megírtad amit megírtál és csendben megjegyezném, hogy továbbra is reménykedem a szebb jövőben, de nem a Jobbik/Tarlós stb. torzfélében, hanem a valódiban. Reménykedem, hogy egyszer csak felébred, megmozdul és megszólal az általad emlitett csendes réteg és valóra vál az ami máshol létezik.

Lesz egy normális jobbközép, egy valóban konzervativ párt, lesz az, hogy a civilizált ellenfélben nem ellenséget látunk, lesz az, hogy aki nincs velünk az azért nem feltétlenül elpusztitandó és eljön az a kor is, hogy a malac et al félék már nem lesznek vezéralakok egy nyilvános fórumon, mert ez a tünet mikróban bemutatja ezen pici és általam annyira szeretett ország és népe minden gondját és baját.

Ha meg nem, akkor előbb-utóbb becsukhatjuk a boltot. De, hál' Isten, még messze nem tartunk ott.
süti beállítások módosítása