W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A jövő elkezdődött

2009.07.02. 06:00 Tóta W. Árpád

A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes! Hát ez majdnem olyan, mint a néger elnök.

Andrási kötött mandátummal érkezik, a feladata a racionalizálás, az őszödi beszéd szellemében, és van rá két hete. Ebből bizony érdeksérelmek lesznek, és azt is tudjuk, hogy amint egy talpfaszeghez hozzányúl valaki a vasútnál, már jön is a disznófejű nagyúr az odvából, fújtatva, hogy akkor sztrájk lesz, nemnemsoha, és különben is még lóg nekik ez a kurva ország fejenként negyedmillával.

Andrási jelölése taktikailag ügyes húzás. Egy folyamat vége: próbálkozott már az MSZP a saját irányzatainak képviselőivel Medgyessytől Gyurcsányig, aztán a pártonkívüli, leszegett fejű, steril szakértővel, és most már az ellenfél embereiből válogatnak kádereket.

Némileg sikerült meglepni a mindig slágfertig Szíjjártó-gépezetet. Elsőre csak annyi jött ki belőlük, hogy majd meglátják, mit csinál az emberük, meg hogy igazából nem is annyira az övék. Oké, szerepelt az EP-listán, meg alapító tag, de valóban nem egy első vonalbeli, pedigrés és jól azonosítható fidesznyik, például nekem sem volt ismerős a neve a Fidesz-lista negyvenhatodik, de facto nem is létező helyéről. De mégis: fideszes.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Leköpni, mint az árulókat szokás, vagy MÁV-ügyben visszafogni a rühes kutyákat, hiszen a választásig már fél lábon is ki lehet bírni? Utána úgyis nekik, az igazi, le nem tagadható fideszeseknek kell kezdeniük valamit a vasúttal, ahogy az egészségüggyel, oktatással, satöbbivel. És tartani a hátukat a döntéseikért. Andrásinak tudják a telefonszámát, akár már most nekiláthatnak a programjuk megvalósításának, beleértve a lefölözést. Kaptak egy feladványt, a kormányzati felelősség egy elkerített, de valóságos területét, meg egy keretszámot. Lehet megmutatni, ki mit tud.

Így folyik a hatalom átadása kevésbé turbulens, stabilabb rendszerekben, uralkodócsaládokban. A trónörökös szerencsés esetben nem ordító kisbabaként kezd kormányozni, hanem előbb tanácsadói, miniszteri, alkirályi feladatokat kap, ahol helyt kell állnia.

Doktor Frankenstein tévedése

De a gondosan felépített, monolitikusan primitív világképbe nem fér bele, hogy a kormányváltással ne legyen minden másképp. Például hogy a vasút vezetője a helyén maradjon, ha már úgyis a mi emberünk - holott elvileg ez a Bajnai-kormány célja, a cikluson túlmutató cselekvés bevezetése. A kontinuitásnak személyi szinten nincs helye. Aztán erősen reméljük, hogy amikor a konkrét intézkedések mégis ismerősek lesznek három-kettő-fél év távlatából, azt talán nem veszik észre. Majd jól megmondjuk, hogy ez tök más. Fél éve még emberiség elleni bűntett volt a megszorítás, a vagyonadó, a leépítés, most meg elkerülhetetlen, sőt hazafias tett. Akkor még lett volna pénz, most meg tényleg nincs. Mi mindig is Óceániával álltunk hadban.

Kínos a helyzet, főleg hogy tudjuk: a MÁV megfaragásához az IMF adta a sarokszámot, és a valutaalap újabb hitelére számít a leendő Fidesz-kormány is. Márpedig annak is lesznek feltételei. De a minden szükségszerűséget eltagadó demagógia felnőtt, elvadult, saját lábára állt, és vegytisztán, felelősség nélkül ordíthat: nem-hagy-juk. Most már nem lehet megállni, se lassítani; viszi őket a falnak a nagy löttyös indulat. A tanítványból versenytárs lett, és a papa elszörnyedve ismeri fel saját vonásait a szörny pofáján. Ha a Fidesz most leokézná a saját embere kedvéért, hogy a MÁV – az eü, a satöbbi – racionalizálása, reformja nem úszható meg, okkal tarthatna a Jobbik síkdebil, turbószíjjártói kontrájától, és ezáltal a szavazatvesztéstől. Azzal utat engedne a szörnyű gyanúnak, hogy ők nem külön faj. Hogy nem forradalom lesz itt és nem megváltás vagy rendszerváltás, hanem a legjobb esetben is csak valamivel jobb minőségű kormányzás.

Mert igazából mindössze ennyit ígérhetnének, de ez már nem elég. Minden erejükkel azon voltak, hogy ne legyen elég. Csak azzal nem számoltak, hogy lesz, aki számonkérje.



Címkék: közlekedés fidesz magyarland bajnai

265 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr81221368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALAC NEWS 2009.07.03. 18:08:01

A pénztárca egységfrontja Mottó: „Aki hazudik, az csal; aki hazudik, az lop! Hazudni, csalni, csúnya dolog!” (Nagy Ferenc, Beatrice együttes) Nos, a mottó aligha véletlen, mert megint át lettünk verve, tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csupán teoretikusan:

Nem lehetne a MÁV-ot ténylegesen csődeljárás alá vonva felszámolni, és másnap egy új céggel, tiszta lappal újrakezdeni az egészet? lehetne a neve mondjuk MÁV2.0...
Ugyanez a kérdés egyébként vonatkozna a Malévre is.

Az eredeti ötlet egyébként a Swissair/Swiss-től ered...
Na elsőre nekem is az ugrott be hogy akkor lássuk a pofára esést ... aztán elolvastam a sok spekuláló, kárörvendő, ellenkárörvendő kommentet és leesett valami ...

És is rohadtul jól érezném magam ha koppanna a Fidesz egyet még mielőtt a választásokon nyer és utána koppan ... de az is leesett közben hogy lehet hogy az nekem személy szerint jól esne de az országnak marhára nem segítene. Úgyhogy a Fidesszel kapcsolatos minden fenntartásom ellenére remélem hogy Andrási Miklós úr nem csak azért fogadta el a tisztséget hogy odafricskázzon a kormánynak, valamint hogy a Bajnai kormány minden tagja is felülemelkedik magán és nem az lesz hogy akkor most tegyünk keresztbe neki ahol tudunk csak hogy na ... hanem ha tud javítani a helyzeten akkor tényleg meg is teszi és a kormány meg is ad neki minden támogatást.

Felüdítő lenne látni valami eredményt még akkor is ha neadjisten a Fidesz követné el ... talán ez lehetne az első lépés egy jobb jövő iránt ahol nem csak marják egymást a pártok hanem akár még együtt dolgozva is képesek lennének az ország érdekében cselekedni?

Hát majd meglátjuk ... de álmodozni azért szabad. :)
@Péter51: Maradjunk már a száraz tényeknél a baloldal teszi tönkre mindig helyett. Az MSZMP a teljes állami tulajdonnal, a mai adóssághegyek töredékével, a szovjet piaccal, zéró munkanélküliséggel adta át az MDF-SZDSZ paktummal és a kisgazdákkal jellemezhető jobboldalnak a boltot. Kapott négy év múlva az MSZP egy államcsődtől két centiméterre tengődő, 30 %-os inflációjú, 10 % fölötti munkanélküliségű, komplett ágazatokat (mezőgépgyártás, cukor, növényolajipar, cementgyártás, buszgyártás, hajó, stb)leépítő, sokezer ember együttes tudását szétvert, szovjet piacot lenullázott, és a még ingyen építendő orosz metrot is visszautasító vezetéstől sújtott országot. Most akkor mi van? Nem a jobb-bal a hiba itt, hanem az összefogásra képtelenség. És az összefogás ellen aknamunkál ez a Tóta W. is, a fene a pofáját! Pedig épp össze akartam vele fogni...
Nem örülsz kicsit korán, Árpi?
@Greetings from Piresia: és most hátradőlsz, elintézted, le van tudva?

képzeld, a koalciós kormányban pl. az eü minisztert az SZDSZ adta, pedig az SZDSZ egy párt. kerestek egy szerintük alkalmas embert a hátországból, és az lett a miniszter. na most ez az Andrási meg a fidesz-háttérből jön.
@agyvihar:
Teljesen jó a "sokkal rosszabb a helyzet mint gondoltuk" ötleted abban az esetben, ha tényleg találnak olyan adatot, tényt, számot, kimutatást ami szerint a helyzet tényleg rosszabb mint ahogy most ismerjük (az infláció, az árfolyam, a munkanélküliség, a GDP csökkenés stb. annyi amennyi. Vagy mégsem?) Na de.

Ha Bajnai (korábban Gy.F.) úgy ítélte meg, hogy az általa ismert helyzet a megtett intézkedéseket kívánja meg, akkor a Fidesz a sokkal rosszabb helyzetre MÉG KEMÉNYEBB intézkedéseket hozhat csak, miközben végig azt ígérték (hazudták?), hogy egyáltalán nem kell semmilyen megszorítás. Két eset lehetséges.

Vagy olyan sík hülyék meg bénák a Fidesznél, hogy annak ellenére, hogy 2006. óta máson sem rugóztak mint hogy Gyurcsány és Veres elhazudták a számokat a választások előtt és még jelen pillanatban sem tudnak a hiteles számokhoz hozzájutni;
Vagy ismerik a számokat, de azt hazudják, hogy nem ismerik, miközben folyton ők dörgölik az orrunk alá, hogy milyen szar helyzetben van a gazdaság. Ha hülyék akkor nem valók a kormány közelébe, ergo demokratikus kötelességük eltakarodni, ha hazudnak, akkor meg azért demokratikus kötelességük eltakarodni. Kíváncsi leszek ezzel Viktor mit tud majd kezdeni.
@mistinguett: Nagyon máshogy látom. A MÁV dolgozói sem feltétlenül egységesek. Bizonyos felsővezetőknek, esetleg középvezetőknek köszönhetően a MÁV-Start elkezdett fantomvonatokat járatni, és a pályán, állomáson, vonatokon dolgozókból egyre kevesebb lesz. Az aktatologatóknál nem látok karcsúsítást -- persze elképzelhető, hogy csak hozzám nem jutott el a híre, ebben az esetben a válaszban adjatok URL-t. De ha nem csak én volnék elmaradva a hírekkel, akkor úgy tűnik, minisztériumi segédlettel aparatcsikuralom van kiteljesedőben a MÁV-nál, amiért nem a szakszervezeteket okolnám.
Megint kezdődik az "ezek ugyan olyanok" című mese.

Aki így gondolkodik , annak több javaslatom is van:1. ne menjen el választani, mert minek. 2. szavazzon a JOBBIK-ra , azok újak, mások. 3. Vallja be hogy a diktatúra jobb a demokráciánál(szerinte).
Minden esetre először tegyük fel a kérdést: KI OKOZTA A BAJT ? OVi és pártja 8 éve nincs hatalmon, nem felelhet az elmúlt évek rossz döntéseiért. A JOBBIK ott se volt a parlamentben.

Tehát egy Fidesz és esetleg+MDF vagy+Jobbik koalíción kívül NINCS MÁS ALTERNATÍVA....
Logikus, elvtársak ?
Az MSZP az egész országot tönkretette.Most kineveznek egy embert (aki nyilván jó pénzért vállalja) a MÁV-hoz,hogy elvégezze a piszkos munkát.Erre a szoci szimpatizáns bértollnokok elkezdenek örülni, hogy ime a FIDESZ is büdös lesz ha az ő általuk otthagyott ürülékbe belelép. Na ez az igazi nagy pofátlanság.
Mi az hogy X. Y. Fideszes ?
A FIDESZ kormány megbízottja ?
Tudtommal MSZP kormány van. Ha Andrási Miklós valamit tesz azt a jelenlegi kormány nevében teszi....
@papamaci1: igazad van, ezt csak úgy ráragasztottam. sőt én tettem fel az ep-listára is.
@dzsaszper: Jó, de ez miben mond ellent annak, amit én írtam? Én is azt mondom, hogy nem a sztrájkoló vasutasok a legnagyobb okai a jelen helyzetnek. Erre hoztam fel példának, hogy ott, ahol még sokkal több is a sztrájk, mint nálunk, éppenséggel javulás tapasztalható évek óta.
"Mi mindig is Óceániával álltunk hadban"

:)))

Király...
@nezs: "Megkérdezte egy fideszes barátom, (én éppen az 'egyik sem' tábort erősítem lélekben), hogy mit kéne Orbán Viktornak tennie ahhoz, hogy én rászavazzak."

Ez egy nagyon jó kérdés. Az én válaszom:
- bocsánatot kérni a kétéves költségvetésért, és minden költekezési ostorozásért
- bocsánatot kérni a tavalyi népszavazásért, egy törvényjavaslat formájában, ami bevezeti a tandíjat és az egészségügyi co-paymentet
- bocsánatot kérni az 1999-es foci-EB szervezésért, ami miatt az osztrákok legközelebb a svájciakkal mentek, mert annyira berágtak magunkra (2008-ban nálunk lett volna az EB, ha akkor ott nem basszuk el az osztrákokkal a kapcsolatot)
- bocsánatot kérni a dupla minimálbérért, mert emiatt ment az összes autógyár Szlovákiába
- bocsánatot kérni a 30 milliós lakáshitelért, és az összes ostorozásért, amikor ezt visszacsökkentették
- bocsánatot kérni a gázáremeléssel való riogatásért
- bocsánatot kérni a kormányülések jegyzőkönyveinek beszüntetéséért

elfáradtam, pedig hol van még a vége.
@TheDude:
Szerintem is ezek a lényegi kérdések, ugyanakkor az eddig válaszkísérletek jobb lett volna ha nem születtek volna meg. Az utaskilométer-volumenkorlát még viccnek is rossz... A két hetes határidő miatt félő, hogy ilyen stílusú kész tervek jönnek továbbra is. Azoknál pedig lehet, hogy (disznófejű nagyúr ide vagy oda) még egy országos vasutassztrájk is jobb.
@mistinguett:
"Nem lehet csinálni semmit, mer rögtön beleszarik a szakszervezet. Ezért rohad szét az egész."
Szerény véleményem szerint nem a szakszervezet szarik bele.
@papamaci1:
Isten tartsa meg O.V. és a nácik jó szokását és a következő 888 évben se kerüljenek a hatalom közelébe se.

(MDF Bokrossal mint a Fidesz koalíciós partnere. És ezt még le is írod. Szerintem menj vissza a málnásba, Maci)
Tudomásul kellene már vennünk: az állam képtelen meggyógyítani a vasutat. Sem energiája, sem akarata, sem ereje nincs hozzá. Maradjon közkézen a vasút? Ha valami szuper átalakítás után mostantól kezdődően tartósan plusszos lenne az évvégi mérlege a MÁV-nak, még akkor is nagyon sok időbe telne visszahozni az eddig elvesztett száz-meg ezermilliárdokat. Az adófizetők kidobott pénzét!!!

Mi lehet akkor tenni? Itt merül föl a privatizáció, mint megoldás, de akkor már ne csak az egyes üzletágait külön-külön értékesítsük, hanem teljeskörű privatizációt hajtsanak végre. Alapvetően két megoldás lehetséges.

Az egyik lehetőség, hogy több, egymással versengő céget engedünk be a forgalmi irányításba, a személy-és teherszállításba, az árúföladás, a pályafönntartás, stb.területére. Magyarán több vasúttársaság fog működni az országban.

A másik megoldás, hogy a MÁV-ot egyetlen nagy magántársaság veszi át és működteti ezentúl. Mint pl. a MALÉV-ot.

Egyébként a vasút itthoni privatizációja már a 90-es években elkezdődött: a pályafönntartás már réges-rég magánkézben van. A MÁV START és a MÁV-Cargó csupán leányok: a MÁV ezekbe helyezte ki a személyszállítást és a teherfuvarozást - mindkét szolgáltatási üzletágát-, míg jóformán mára csak a forgalomirányítás maradt az anyacég kezén. A mai működési struktúra természetesen nem privatizáció.

Ha a teljeskörű, piaci viszonyokra kialakított magánosítás megvalósul, az nemzetstratégiailag mindenképpen fontos lenne, hogy a vonalak - tehát konkrétan a sínek - köztulajdonban maradjanak. Ezáltal a vasúti magáncégek az államtól bérelnék továbbra is a pályahasználatot, és az éves adófizetésük mellett a pályahasználati díj is vaskos milliárdokkal tömhetné az államkasszát.
Én így látom.
Kinek mi a véleménye?
@itoh: szerintem senki nem várja el Andrási úrtól, hogy tönkretett országot rendbe tegye. elég lesz a MÁV-nál villantania vmit.
persze ez a léc is magas, én még azt sem mondanám, hogy ha Andrási elbukik, akkor a Fidesz elbukik, hisz hiába az ő kölykük, Andrási mégsem egyenlő Fidesz.

de a Fidesz reakciója a történtekre elég érdekes. vagy épp árulkodó, hogy hogyan gondolkodnak, és mire számíthatunk tőlük.
Bajnai a nem párttag, sorra kinevez fideszeseket a miniszteri posztokra, eltelik 2 hónap (reset memory), választás. Ott az emberek leváltják a kormánypártot: jöhet az új MSZP kormány.
Még el sem kezdett dolgozni szerencsétlen
de a ballib gyűlöletkeltők már beindultak.
Még semmit sem tett a faszi,de
az értelmiség ezen bottomjai már
fröcsögnek és gágognak.
Nyilván nehéz elviselni hogy
a balliberális oldal a történelem süllyesztője felé halad és kiderült mindenki számára hogy az önmagukat legokosabbnak fröcsögők nem mások mint közönséges arrogáns kis dilettánsok,akiknél az idomított cirkuszi majom is többre képes.
(kivéve a közpénz lopást)
Ebben az esetben is ennek lehetünk majd szemtanúi szemben a fenti iromány süket gágogásával.
@dzsaszper: Elolvastad, ami körülötte van? Ez a mondat nem az én véleményem, hanem az összefoglalása annak, amit sokszor hallhatunk, és amit Tóta W is elég rendszeresen hangoztat. Ez kiderül pl. abból, hogy utána pont amellett érvelek, hogy a hiperaktív szakszervezetek mellett is lehet eredményeket elérni.
@Walter Melone: A nagy ámerikai autóipari cégek is ugyanezt csinálják. Egy dologban van csak különbség szerintem: a MÁV-ot akkor is üzemeltetni kell, ha csak veszteségesen lehet. (Ez persze nem azt jelenti, h bármekkora veszteség elfogadható.)
@parttalan: Az biztos ez így nem mehet tovább és valami radikákisan más vonalon kell továbbmenni a MÁV-nak.
A baj az,hogy nagyon sokan nagyon jól eldagonyáznak ebben a posványban és nem érdekük a változás8pl a gaskó féle havi milliókat felnyalók)
@mistinguett: Bocs, ezek szerint csak nem követtem, hogy mi idézet és mi nem -- szóval ezért csodálkoztam, hogy hogy jön össze az eleje és a vége annak a kommentnek.
Ebben az esetben egy oldalon vitázunk, és remélem, hogy kapunk választ.
Nálam az lesz a nyerő MÁV vezér aki ezeket a kiadásokat le tudja faragni!www.gtm.hu/cikk.php?cikk_id=1302
Pl.: egy kicsi állomás korszerűsítése 11,4 milliárd forint, ez 72 ezer négyzetméter lakás bekerülési költsége, 200e/négxzetméter áron, ez kb. 900 lakás!
Ilyen árak mellet jó sok jegyet el kell adni! Vagy a bérletem árát kell még emelni, ami 60e Ft.
Már így is elég durva, egy osztrák ugyanezért (100km 2. osztály havibérlet) 140 Eurot fizet (39200Ft 280-as árfolyamon)! oebb.at/
Én ezt télleg nem értem. Egész idáig mszp-sek sora olyan üdvrivalgással vetette rá magát mindig egy kis jó megszorításra, egy kis reforma, pénzelvonásra, ilyesmikre, mint egy csapat ovis, mikor talál egy bontatlan csomag Pilóta kekszet...
Mi történhetett, hogy már nem vonzza őket az ilyesmi, és csak úgy odaadják másnak...
Tom Sawyer jut erről az eszembe, aki ugye nagyon-nagyon nem akar kerítést festeni, így inkább eljátssza, hogy milyen isteni is ezt csinálni, csak hogy lepasszolhassa a többieknek, akik ezt szépen beveszik, majd ezek után Tom vigyorogva nézi, amint a többiek elvégzik munkáját, és persze végül még este otthon le is aratja érte a dicséreteket, úgy, mintha ő csinálta volna...
@papamaci1:

Még nem kellene megmagyarázni. Korán van még a szerecsenmosdatáshoz!
@sanya64:
Ezt bármelyik pártról el lehet mondani, sajnos
@Steve11: a 60000 kontra 39200 tényleg durva.
Ami a 11,4 milliárdos felújítást illeti, lehet tudni hogy miket újítottak? Ha csak az épületet, akkor igazad van. A biztosítóberendezések, váltók aligha lakás négyzetméterárban mennek... Nem tudom, a 11,4 milliárd reális-e, de amit te írsz, az nem feltétlen összehasonlítási alap.
@dzsaszper: Nem, nem kapunk. Tudtam persze előre, hogy gyakorlatilag provokáció valami érdemi szart dobni ebbe a kavarásba, de azért megpróbáltam. De hát annyival érdekesebb ezerszer elmondani ugyanazt ezekről a szerencsétlen debilekről, akik politikusnak mondják magukat, mint utánanézni és -gondolni, hogy mi történik egyebütt, politikán kívül, ugye. Csak nem értem, hogy akkor mért csodálkozunk, ha ezt is kapjuk: idióta politikai csatározásokat, a vasút (és még sok minden más, persze) meg marad lepusztult, lassú és drága.
Tényleg itt tartunk még mindig? Jön majd egy csodatevő, aki "rendbe teszi" a MÁV -ot? Milyen MÁV-ot? Összeült itt valaha is egy "nemzeti(társadalmi)" kerek asztal, hogy milyen MÁV-ra van szükségünk? Milyen "szociális" feladatokat (munkába ingázók)lásson el és milyen mértékben támogatandó ez? Milyen egyéb áru- és utas szállítást, kívánunk bizosítani? Fingunk sincs róla, hogy egyáltalán milyen MÁV-ra van ma szüksége az országnak.
Ja! Hogy reform = nyereséges részt, kiprvatizálni, vesztesges részt megtartani közpénzből, majd félévente új csodatevő vézért kinevezni jó(köz-)pénzért lehetőleg valamilyen pártkatonát. Várjuk a csodatevést, addig is míg megtörténik, lehet fikázgatni a pártokat, cikkezgetni.
Egyébkéntmeg azért vagyzunk bénák, mert ha másokra bíznánk, akkor Ők is bénák lennének, tehát a legjobb, ha magunkra szavazunk. Je!
Az egyedüli vesztes: Gaskó úr, akinek már évekkel korábban odaigérték a MÁV vezéri széket, erre most jön a főnök egyik embere és elviszi a csontot... Sztrájkot!!!! Azonnal!!!!
Na és mit szóltok a Mein Kampfhoz?

mno.hu/portal/644771?searchtext=szabad%20magyarorsz%C3%A1g#

Ez a harc lesz a végső!
@Töpörtyű: Ja, ha a Fidesz csak a felét lopja majd, akkor minden rendben...:-)
Tudod, Töpörtyű, szólnod kellene, hogy vegyenek le a gázról, mert egészen beégsz a serpenyőbe...
Éppen Rólad szól a cikk, Te vagy a Turbó-és Transzmissziós (ja nem, az a Gaskó)Szíjjártó ideális, hívő, nem gondolkodó célközönsége...
Egyébként pedig: ez az Andrási, akinek a nevét nem is ismeritek, olyan fideszes, aki IGAZI, akit ellenfélként is tisztelni lehet. Tudom, mert álltam vele szemben konkrét ügyben és működtem vele együtt szakmai kérdésben, amiben kellett és lehetett. Igazat mondott akkor is, amikor az nekem nem tetszett.
egy ideig úgy voltam w-vel, mint gyuferivel: kajáltam, amit ír és mond, milyen frankó, hogy megmondja és a földbe döngöli a fidesz(eseke)t.
Csak egy idő után elvált egymástól a valóság és az írt/mondott duma. Azóta elég szánalmasak pl. az ilyen cikkek. Sokkal több értelme volna, ha w leírná heti rendszerességgel, hogy rohadt fidesz, fidesznyikek meg rühes kutya és pont. (Jó tudom, nem ezért kapja a pénzt, de már tényleg baromi unalmas.)
@Keule: mesélj akkor, ne hagyj őrlődni. mi a Valóság a leírtakkal szemben? Andrási nem volt a fidesz-listán? Orbán nem jelentette be, hogy újabb IMF-hitelért folyamodnak 2010-ben? mi vált el mitől?
A vasutat nem finaszirozni kéne hanem felszámolni.A sok léhűtő vasutast meg szétzavarni.Napi 1-2 óra meló, 40 évesen nyugdij, ingyen utazás, ingyen nyaralás ,karácsonyi lóvé,kajajegy,védőital na persze nem szóda mimimum ásványviz de a mozdonyvezetőknek narancslé és még sorolhatnám.Bármit megtehetsz mert megvéd a szakszervezet.Haverom váltókezelő, buliba mindig akkor megy ha nappalos lesz mert ott majd kialussza magát..Ennek kell véget vetni.Elvenni a kedvezményeket fele bért és minden 3dikat elküldeni.Van olyan állomás(ott ahol lakom) 6 emberre jut 1főnök meg egy helyettes.
Ha a Fidesz hatalomra kerül, a megbuktatásához semmi mást nem kell csinálni a baloldali sajtónak, csak azt amit a jobboldali sajtó csinált 7 éven keresztül. Lejáratás, csúsztatások, hazugságok, uszítás.
Remélem nem így lesz. Szeretném ha a sajtó, a közélet európai szintre emelkedne, ahol úriemberek fejtik ki véleményüket.
"Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett."
Hogy a büdös rákba' van az, hogy ha nem értesz valamihez, akkor melózni nem vesznek fel, de az igazgatója lehetsz?

Ez itt a legnagyobb baj, csodálkozunk hogy itt tart az ország, miközben semmihez nem értő idióták vezetik.
A legtöbbjére egy vasgolyót sem bíznék jó szívvel!
TótaW!

Zseniális. Néha rohadt nagy hülyeségeket írsz, de ez zseniális.
Ki a bicskát mindenki zsebében, hadd szúrjon meg pár combot/f*szt, hátha észhez térnek.
Mert ez az ország....nagy sz*rteknő kezd lenni, ahol mindenki okos. Csak tenni ne kelljen senkinek semmit.
Lásd a Tanúvédelmis cikket a főoldalon..
@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: azért demagógnak nem kell lenni. nem a CEO indítja a gépsort és cserél benne csapágyat, az ő dolga a gazdálkodás rendbetétele. teljesen hétköznapi, hogy topmenedzserek mozognak autógyárból bányába, olajfinomítóból cipőgyárba.
@Réti fiú: Dehogy fogytak, dehogy fogytak. Ott guggolnak a második-harmadik-sokadik sorban, várva a visszarendeződés start-pisztoly hangjára. Kiss Péter ujja, már ott van a ravaszon. Muramista mi mindent tudhat ez az ember az elv társairól, hogy még mindíg ő oszt a húsosfazéknál.
"satöbbi – racionalizálása, reformja nem úszható meg"
Az nem is, de ezek a lépések nem szükségszerűen jelentik a privatizációt.
Egy magáncég megnézi, hogy hol tart most és hogy hová szeretne eljutni. Megvizsgálja, hogy mindez mennyibe kerül, megéri-e egyáltalán. Ha gazdaságilag ok, akkor jön az előkészítés, tervezés, zsűrizés, kivitelezés stb. Pl. ha bezárok egy halom kórházat, akkor a megmaradókat felkészítem a nagyobb forgalomra. Bele kell nyúlni a logisztikába, ami itt a mentősöket jelenti: hosszabb utak, több idő, ergo: jobb felszereltség, több autó. Az nem megy, hogy pl. a vízmű bejelenti, hogy kb. egy éves átépítési munka lesz, addig nincs víz, sorry.
Erőből is át lehet verni egy átalakítást, egyeztetés nélkül, egy multi sem kérdezi meg a melóst, hogy ez szerinte jó-e így. Na de eszetlenül, semmit se végiggondolva?
Mivel nálunk a szabad piac és a szabad rablás édestestvérek, még ha a privatizáció lenne is a megoldás, azzal várnék addig, amíg konszolidálódik a helyzet. Ld friss Index cikk: index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/02/senki_nem_vedi_a_vedett_tanut
@Silcon: "Pl. ha bezárok egy halom kórházat, akkor a megmaradókat felkészítem a nagyobb forgalomra. Bele kell nyúlni a logisztikába, ami itt a mentősöket jelenti: hosszabb utak, több idő, ergo: jobb felszereltség, több autó."

ebben tök igazad van, de az itt felvillant és napról napra közeledő megashow pont abból ered, hogy eddig nem az volt a szöveg, hogy "oké, zárjunk be egy halom kórházat, de a többit késztsük fel a nagyobb forgalomra" (súlyponti kórházak), hanem hogy nemnemsoha. egy klasszik felköp-alááll sztori alakul, igazi börleszk. ettől függetlenül persze nekünk az az érdekünk, hogy végül mégis sikerüljön a sok muris csetlés-botlás után.
A Fidesz kormányra kerülésekor azt szajkózta/de rég volt/ nem tudta ,hogy ilyen szarban van az ország.Ha hatalomra kerül megint ez lesz a szöveg?
Ellenzékinek lenni nagyon könnyű,semmi sem drága./Bármit tesz a kormány :szar!/
Most mi lesz a kifogás?Tudnak mindent!Lesz majd több pénzem?Jobban fogok élni?Mikor!!!!
Ez egy jó kis poszt,híjjj,az áldóját!!!
De télleg.
Azon túl,hogy ez egy bolsevik trükk,valóban lehet valami mutyi a háttérben,úgyhogy a fidesz-embert a fidesz-kormány lesz kénytelen meneszteni,de addigra a Jobbik"naugyemimegmondtukhogy narancssárgaaszegfű"-dumája begyön...de be ám!
Épp ma tiltották be a gárdát,úgyhogy újabb 5-7% a Vonáéknak...így megy ez.
Malacka táborozni van?
Hogyhogy még nem szólt hozzá?
Öreg!
Igen. Akkor is szarban voltunk, csak most még nagyobban.Lett volna a MSZP kormánynak 8 éve hogy bebizonyítsa hogy nem szart tud előállítani. Beszarok hogy mindig az ellenzékre tolják a tehetetlenség okát. Egy lószart! Bizonyítani kellet volna hogy ki a fasza gyerek.
És most megmondom hogy bárki lesz kormányon nem lesz több pénzetek még legalább 10 évig."Mondta Wértes András".
Tudomásul kellene venni már egyszer hogy az ELLENZÉK NEM A KORMÁNY!!!!!!.Slussz.
Tóta Árpád, megtisztelő, hogy linkelted a Kazantszakisz-parafrázisom Gaskóról. Csak így tovább. Kösz a publicitást.
Van pár dolog, ami Andrásit (meg engem) morfondírozásra késztet:
1. Lesz egy kétmillió Forintos fizetésem, oszt mindenki kinyalhatja...
2. Mint a Fidesz előretolt bástyája megvalósíthatja a vonatkozó Fidesz-terveket, ezért érdemes odafigyelni.
3. Érdekesen alakulhatnak a sztrájk-tervek és érvek...
4. Érdekesen alakulhatnak a Fidesz által kritizált, gazdaságtalan szárnyvonalak bezárására vonatkozó intézkedések.
5. Megkezdődött az átjárás a két vezető párt között és kiderül, hogy egyik kutya, másik eb és mi mindannyian le vagyunk szarva.
@Walter Melone:
"Malacka táborozni van?
Hogyhogy még nem szólt hozzá?"

Malac még nem tudta elolvasni a pártlap témába vágó iránymutatását, ezért orientálatlan. Nem tudja, hogy most szeresse, vagy ne szeresse ezt az Andrási gyereket:) (Bocs Malacka, de nem tudtam kihagyni!)

Egyébként én nem jelenteném ki ilyen magabiztosan, hogy Andrási fideszesként került erre a posztra. Szerintem itt ez a pártkötődés dolog ezredrangú. Sejtelmem sincs, hogy miért vállalta el, de le a kalapot előtte, van vér a pucájában. (Idevonatkozó passzusok a pártlapból: "Ne tévesszen meg senkit: aki ilyen feladatot vállal, az nem más, mint áruló.","Utána azonban Andrásinak – akár a többi Gyurcsány- és Bajnai-privatizátornak – el kell számolnia a lelkiismeretével és a magyar nemzeti vagyonnal." A PÁRT lapja ilyen lehetett az 50-es években.)

Még egy apróság ami talán magyarázhatja a dolgot. Ő ősfideszes, tehát akkor lépett be a pártba, amikor az még normális volt (értem ezalatt, nem demagóg populista szavazatmaximalizáló). Mivel esze, szorgalma, tehetsége lehetővé tette, hogy a versenyszektorban is boldoguljon, neki nem kellett a gerincét kivetetnie, és átvedleni mondjuk piacpárti nemzeti-liberálisból néha "polgárrá", néha komcsivá, néha meg "hihetetlen mély hitű" kereszténnyé, aki foggal-körömmel védi a magyar parasztságot.
@torró: "Bizonyítani kellet volna hogy ki a fasza gyerek."

Ezt, gondolom, arra érted, hogy nem kellett volna év közben megszüntetni a vizitdíjat hanem hagyni kellett volna ez év jan. 1-ig amikor a csodálatos népszavazás következtében amúgy is megszűnik.

Vagy talán arra gondolsz, hogy az önkormányzati törvényt kellet volna átfaragni? Sszameg, 2/3-os, kell hozzá a Fidesz. Volt rá 8, azaz NYOLC évük, hogy ugyan ellenzékben, de mégis törvényt hozzanak.

Esetleg a picsába_elküldött_Lendvainak nincs igaza abban, hogy a Fidesz nélkül nem lehet a holokausztot tagadókat büntetni a mai napig? Sszus, ez is 2/3-os.

Vagy esetleg arra gondolsz, hogy a szárnyvonalakat kurvára nem lehet bezárni mert a nem_beszéltünk_Orbánnal_ilyenről_Gaskó veri a nyálát ezerrel? Semmi köze ehhez sem a Fidesznek.

Talán a nemzeti, jobboldali Dzurindáról nem vett mintát Gyurcsány és nem hagyja, hogy kelet Szlovákiához hasonlóan a romák csordákban járjanak fosztogatni Borsodban meg Szabolcsban mert éhséglázadás van, amit nem a rendőrök, hanem a hadsereg kénytelen felszámolni? Sszus, hisz volt nálunk is jobboldali, nemzeti kormány. Ők megmutatták, hogy ki a fasza gyerek, csináltak is olyan nyugdíj-, egészségügyi- meg oktatási reformot, hogy ihaj.

És ha nem Orbán uralkodik ezen az országon a mai nap is, akkor miért hangzott ez el ott és akkor?: "visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz." Miért is kell beszarni Orbán Viktortól? Mert súlya van a szavának talán?
OFF. Sürgős.

Az Amerikai Magyarok Szövetsége (AHF) mint olyan, mint bejegyzett magyarista izé, tehát nem mint amerikai adófizető, akinek joga van beszólni, hanem, mint ditekte AHF, levelet írt Obama megfelelő irodájának.
Azt írta, hogy nehogy már Obama találkozzon Bajnaival, mert jobb lesz, ha megvárja (mármint Obama) a végleges, hiteles magyar kormányt, amely 2010-ben áll fel.
Szép, ugye?
ON.
Talán ki kellene kérni az AHF véleményét a MÁV ügyeiben is, meg egyáltalán...
@Shore: teljesen egyetértek, köszi, hogy leírtad!:))

malacka mg dagonyázik ebben a szép esős időben, meg levegőért kapkod és erőt gyűjt a pártja csasztuskáiból...:DDD Vagy színt váltott (Vajnia Attilára?D), és most erőt gyűjt azoktól...Tanulmányozza atéziseikat.....:)))
@torró:
Valóban: az ellenzék nem a kormány! Az ellenzéknek az a dolga, hogy megnépszavaztasson ezt-azt, majd a röhögését valahogyan visszatartva azt szónokolja, hogy a kormánynak igenis azt kell tenni amit a nép akar. Ugye?
Ez a dolga az ellenzéknek. Mi más, mert: neki aztán nincs felelőssége - az a kormány dolga.
@anyátok:
baszki ez kemény!!! Majd azután ugassanak, miután hazaköltöztek, itt melóznak, itt adóznak, innen kapják a nyugdíjat, stb. Addig: pofa be!
@Öreg:
már kimondta ov, amikor Londonban(?) faggatták a szoc-népszavazásról: "akkor nem volt aktualitása"
@anyátok:

Úgy látszik a Magyar az egyetlen európai ország, akinek van valódi "külső ellenzéke".
Gondoltam, bekopizom, mert a lényeg mégiscsak az ember:-)

"Andrási Miklós

A kilencvenes évek elejétől a New York Bróker vezetőjeként dolgozott, majd több évig vezette a City Bróker céget, később a Dunaholding Brókerház Rt-t. 2000-ben az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese, majd 2001-ben a Szerencsejáték Rt. vezérigazgató-helyettese, 2002-ben az MVM Rt.vezérigazgató-helyettese volt."

Nem fikázni. Drukkolni.
@okostojgli: épeszű gazdaságpolitikát folytatni 2/3 nélkül is lehetett volna. A nagy rakás szar egyik részt az elmúlt évek eszetlen gazdaságpolitikájának köszönhető, másikrészt a gazdasági világválságnak, harmadrészt az eszetlen gazdaságpolitikának ami különösen sérülékennyé és védtelenné tett minket a gazdasági válsággal szemben.
A legdurvább a nyugdíjak és szociális kiadások hitelből való finanszírozása volt. Miből lesz az ilyen hitel visszafizetve? A kormány ugyanazt tette, mint a jó átlagmagyar aki személyi kölcsönre vesz szórakoztatóelektronikai cikkeket. Hitelt vett fel, de nem olyan beruházásra ami ki tudná termelni a hitel kamatait.
Azzal számoltak, hogy a hitel olcsó és az EU meg úgyis dönti ide a pénzt. Az EU-ról kiderült, hogy meg kell dolgozni azért a pénzért, ami elég nyögvenyelősen megy; a gazdasági válság miatt meg nem túl meglepő módon kiderült, hogy a hitel nem is olyan olcsó. Ez vezetett a nagy adag szarhoz, amit feles többséggel is nagyon szépen el lehetett volna kerülni.
O. V.nem volt taggyűlés ,ne mi nyerjünk a legtöbbet,székház, bánya ügy, joszip,
Magyarország leendő miniszterelnöke
már a tükör előtt gyúr.Ennyi vajjal a fején fejlettebb nyugati demokráciában a parlament közelébe sem engednék,nálunk ikon bálvány.Most kb. 8év fidesz kormányzás jön a tévé távszabályzó 1 gombját azt hiszem kiszerelem majd.:)
@Tipe: naná.
ha mávéknál kikapcsolják a villanyt, majd jön Thomas, a kis gőzmozdony, és mesevonatot fog húzni.
@parttalan: na, én is valami ilyesmin törtem a fejemet.

az infrastruktúrák (sín-villanyvezeték-gáz/vízcsőhálózat, mindenféle felsőbb/alsóbb rendű út/autópályák, telefon-internet-stb. madzag-rengetegei) legyenek köztulajdonban, az azokat építő-karbantartó melós-seregletet munkával az állam bátyó lássa el, és a gördülőállományt/áramot/közúti gépjárműveket/bit-byte-özönt "utaztató" társaságokkal kössön akármilyen szerződéseket...
@VillonG: Orbán nézi annak őket...! :-)
"Nem fikázni. Drukkolni." Igen!
Árpi!

Ez még nem a lényeg, de rosszul írsz neveket.

ad1. Nem Szíjjártó, hanem Szijjártó (rövid i-vel)

ad2. Nem Andrási, hanem andrási ;-) (Tuuuuudod, Nemecsek-effektus)
Namostan,

a vasútnál mindenképpen lehet racionalizálni, de ha ez annyiból áll, h felszámolunk vasútvonalakat, melyek veszteségét áttoljuk a Volánra, gyakorlatilag csökkenés nélkül, sőt... akkor lószart ér az egész.

A racionalizálásnak az is része lehetne, h amikor két kocsi is elég, akkor ne 8-at húzzon a mozdony, ha pedig már fél nappal az IC indulása előtt nincs helyjegy, akkor rakjanak már hozzá még két kocsit.

A jegyárak.
Lehet emelni, lehet, de akkor azzal is számolni kell, h utasok maradnak el. Ha meg elmaradnak, jöhet vonalfelszámolás. Csak ezzel meg az a baj, hogy ha egekbe szöknek az üzemanyagárak, és mégiscsak újra trendi lesz a vasút, akkor már aligha lehet visszaállítani azokat a vonalakat, amiket már felszedtek az önkéntes pályamunkások, és felszedményüket ma már a MÉH-telepek is csak emlékből idézik meg.

Andrási jó lehetne a Fidesznek, ha egy középuts politikával elviszi a pártot a gaskói zsákutcából, mert az abban való leparklolás mára több píár kárt okoz, mint hasznot.
Gondoljunk bele, ez a Gaskó milliós fizetést vesz fel az adóforintjainkból, és ezt még csak fel sem vállalja. Gyakorlatilag MÁV alkalmazott, mint még kb. 20 szakszis, de eljátssza a független hőst, aki tűzön-vízen át megvédi szegény MÁVnyikok pénzit.

Én nem hiszek a gesztus értékű választás elméletben, amelyben egy szakértőt hoztak be a másik táborból.

Sztem vegytiszta politikai taktikázás Andrási beemelése, vagy "mocskos árulás" esete forog fenn, vagy (ami a legrosszabb verzió) olyan háttéralkuk köttettek a Fidesz és az MSZP között, amely maga a gyalázat lenne minden fideszes szavazónak, ha kiderülne.

Amit Dávid mond, azzal a velejéig hiteltelen szájával, abban lehet vmi:
a vagyonadó szavazásánál félrenyom 4 fideszes (köztük Varga Miska), 16 oda se bakkant, aszt kis idő elteltével pártember kerül a MÁV élére. (Csak mondanám: a költségtérítés ügyében tudtak fegyelmezetten és hibátlanul szavazni viktorék...)
Ha fegyelmezetten szavaznak a vagyonadónál, akkor nem 195 :165 az arány, hanem 191:185.
Azaz 3 szavazat átbillenésén múlt (mert akkor 188:188 lett volna). Hogy tudták ezt ennyire kiszámítani? Miért gondolták, h ez lefutott meccs? Miért voltak ennyire fegyelmezetlenek?

Üdv.
@anyátok: ez csak természetes, ebből is látszik, hogy elvégre jogállamban élünk!!:)

@MALAC NEWS: szerintem ha valaki átvert, akkor az nem a Fidesz, hanem a fidesz rajongó tábora...Szal ébreccctőőő, az eszmét (több)pénzért el lehet adni!!! Micsoda világban élünk kérem szépen, milyen hihetetlen dolog ez, még nem is hallottam hasonlót sose!:DDDD
@jaegtoer: én drukkolok, hogy Gaskót tegye helyre...és oda, ahova való!:))
@Tóta W. Árpád: "teljesen hétköznapi, hogy topmenedzserek mozognak autógyárból bányába, olajfinomítóból cipőgyárba."

valamikor 47-48-49 táján volt a divat, hogy a jóelvtárs kőművesből lett az építőipari cég igazgatója a jóelvtárs pékből meg a kenyérgyáré: hamar meglátszott az eredmény is.
Az amcsik 'aszongyák' hogy a cégvezetés egy külön szakma... és külön okítják is az egyetemen.
Ez az ország túlságosan hozzászokott ahhoz, hogy mindenféle agyhalott pártkatonákat tolnak be a kulcspozíciókba, így a teljes zavarodotságban keressük a hátsó szándékot, az összeesküvést, ha nem egy pártkatona kerül valami fontos helyre.
Így fordulhat elő, hogy egy fideszaktivista idekommentel, és nem azt hozza ki a helyzetből, hogy jé, csoda történt, hanem azt, hogy szapulod a fideszt.

Tragikus, hogy vannak ilyen hülyék, és azt hiszik, hogy ők az igazi magyarok...
@navera: "Az egész rendszerben rákos sejtek vannak, feleslegesen emésztenek fel időt-energiát-pénzt.

We don't need evolution, We need revolution!"

Akkor mégis csak az evolúció kell, szerintem... Forradalommal még nem lehet 3 millió birkából észlényeket faragni.
@papamaci1:

Már megint a "nem a Viktor kormányzott 8 évig" című revüvel jössz elő, pedig ebben a nyolc évben keményen benne van dicső vezéred is, de ezt inkább ne ragozzuk, mert sokan és sokszor leírták már, csak utána kellene olvasnod. Persze, tudom, hogy ez téged nem érdekel, csak azért reagáltam rád, mert elvtársozol, pedig én nem vagyok az orbánhívők elvtársa. Érted, polgártárs?
@Tóta W. Árpád: "na befutott Malacka végre!"

Ja, baromira hiányzott, mint az a híres brazil játékos a zsebemből... :-)
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
"háttéralkuk köttettek a Fidesz és az MSZP között, amely maga a gyalázat lenne minden fideszes szavazónak, ha kiderülne."

Francokat. Valahol azt olvastam, hogy a vezér kezéből a szart is megeszik, emiatt nem kell aggódnod...

"Amit Dávid mond, azzal a velejéig hiteltelen szájával, abban lehet vmi:"

Akkor miért velejéig hiteltelen? Sok egysejtű szavazót hangoltak már gyűlöletre az MDF ellen, pont azért, mert a nagyvezér nem tudta bedarálni ezt a pártot. Politikai kultúrában és pártvezetésben Dávid Ibolya leiskolázta Orbán Viktort, ez tény. Sokaknak fáj ez, látom neked is, ami igen nagy örömmel tölt el. Magam is ezt a pártot tartom igazán jobboldalinak (rájuk is szavaztam most legútobb), nem pedig a baloldali sóderrel kampányoló félfasista fityeszt.
@egyittlakó: ezt csak azért nem moderálom, mert amikor beraktam, nem esett le, hogy miféle játékos egyáltalán, meg milyen brazil. most a futballra irányuló műveltségem utolsó morzsáit összerakva leesett a tantusz, úgyhogy szólok: pajtásunkat, másként gondolkodó honfitársunkat nem nevezzük szarnak, ahogy nem zsidózzuk, nácizzuk, komcsizzuk. ez nem vezet sehova, vagy csak ahova a magyarnemzet árulózása.
@egyittlakó:

"Politikai kultúrában és pártvezetésben Dávid Ibolya leiskolázta Orbán Viktort, ez tény. Sokaknak fáj ez, "

Most rabositják a maradék 2 drb MDF-est.

Igaz,eddig kilógtak a sorból,de végre nekik is sikerült.
@Tóta W. Árpád:
"leesett a tantusz, úgyhogy szólok: pajtásunkat, másként gondolkodó honfitársunkat nem nevezzük szarnak"

na de Árpád, egyetértek Veled, csak hogy nem neveztem szarnak, akárhogy is rakom össze a hasonlatot
@6.Lenin:
"Most rabositják a maradék 2 drb MDF-est."

Az lehet, de én nem erről beszéltem.
@6.Lenin: hát ez azért meredek...de attól még jó poén!:)
@6.Lenin: ugyan... szerintem: nem sok esélye van annak, hogy az MSZP megszavazza a mentelmi jog felfüggesztését...
A parlamenti választások után a Bokros be fogja jelenteni a lemondását az EP-ből, és az MDF (mármint aki maradt belőle) az tüstént megválasztja majd a helyére Dávidot...
@egyittlakó:

A politikai kultúráról,én meg arról,hogy
H.Károly és D.Ibolya bűncselekmények elkövetásável lettek meggyanusitva,meg arról,hogy a volt kormányzó pártból kétszemélyes pártot sikerült kreálniuk.
Ha a mentelmi jog alol felmentik őket,rabositva lesznek,mint Sz. György polgártársunk is.UD zrt.

Ezzel utolérték a többi kizárólagosan "demokratikus" pártot,ahol lassan alapkövetelmény a fennti cselekmények elkövetésének legalább a gyanuja(kezdetnek)és a párt leamortizálása.

A fennti követelmányeket kiválóan teljesitik és ezzel megfelelnek nálad is a demoktatikus párt illuziójának.

Nem vagyunk egyformák(szerencsére).
@6.Lenin: na ez pont egy Lenin mondja...Éljen elvtárs, hogy örülsz annak, hogy nem vagyunk egyformák!:)) Éljen a pluralizmus!:))

Jelzem, az MDF-ben is szomorú sztori a felezési idő..Szerintem új fogalmat kell a politológusoknak bevezetni, hogy a rendszerváltás után milyen arányban van a hatalomba kerülés utáni idő eltelte közép vagy nagy, nagyobb párt eltűnésének...A felezési idő és az szublimálás mivel van arányban?:DDD
Ha már ide irkáltam,A. Miklosról is néhány keresetlent.

1.ha jól oldja meg a feladatát(de mi is az valójában?)
Na ugye,mégsem olyan hülyék a fideszesek,vagy egyesek közülük.
2.Ha nem jól,na ugye éppeg olyan hülyék,mint mink.
3.nehogy az első pontlegyen a nyerő,betartunk 1 kicsit.
4.tulajdonképpen már mindenki sejti,hogy a háttérben puszilkodunk,oszt már nyiltan se szégyen.Fifti-fifti megy itt minden.
5.Pénzért még az ördögnek is,mindent.
6.Mit is kell megoldani?Pont nekem?

1 szakembernek mennyi idő,átgondolni,néhány kérdést?
Tudom,hogy nem illik,de beleolvastam egy illatos levélkébe.A.Miklos analógiára.

Kedves Viktor!

A 100 tagú MSZp vezetés nevében felkérlek,legyél Te a miniszterelnök jelöltünk 2010 tavaszán.

Két légy 1 csapásra,mi nem veszitünk,Te meg biztosan nyersz(nem kurod el,mint eddig).Mindkét tábor ujjong.
Lécci gondold át.

Puszillak:

L.Ildiko sk.
@Letícia-Charlotte in SBp:

"na ez pont egy Lenin mondja."
lenin rossz ember,...... jó ember??
Na,na!

".A felezési idő és az szublimálás mivel van arányban?:DDD"

Attól függ,milyen szakember az oda delegált szublimáló.
@6.Lenin: Lenin az Lenin... Olyan jó hogy már rossz, vagy olyan rossz, hogy az már jó!:)))

Egyébként elvtársam ne felejtettem el egyik kedvenc tézisedet:

"Lenin élt, Lenin él és Lenin élni fog!":))))
@6.Lenin:
"A politikai kultúráról,én meg arról,hogy
H.Károly és D.Ibolya bűncselekmények elkövetásável lettek meggyanusitva,meg arról,hogy a volt kormányzó pártból kétszemélyes pártot sikerült kreálniuk."

Nem értelek. Ha arra reagálsz, amit mondok, sőt idézel is belőle, akkor miért tereled a témát más irányba? Érdekes, nem is emlékszem olyan Orbán-hívőre, aki maszatolás vagy félrebeszélés nélkül tudott volna vitatkozni egy fórumon. Na mindegy, akkor még egyszer: Dávid Ibolya leiskolázta Orbán Viktort, minden tekintetben. Politikai kultúrában és politikai rutinban messze felülmúlja Orbánt, aki szerintem nem alkalmas a politikai pályára. Nos, akkor erre az állításomra várom a véleményed.
@egyittlakó: tudom, nem engem kérdeztél, de hátha az én véleményem is érdekes:
Ha az ügyészségnek igaza van, akkor még személyes adattal visszaélésben is felülmúlta... (és személyes adatok sajtótájékoztatón történt, az érintettek hozzájárulása nélküli nyilvánosságra hozatalát nehéz vitatni).
Én inkább arról beszélnék, hogy Dávid felülmúlja Gyurcsányt: úgy tudja szétverni a saját pártját, hogy közben ő marad a pártelnök.
@egyittlakó:

"Dávid Ibolya leiskolázta Orbán Viktort, minden tekintetben. Politikai kultúrában és politikai rutinban messze felülmúlja Orbánt, aki szerintem nem alkalmas a politikai pályára. Nos, akkor erre az állításomra várom a véleményed."

Nos,az igaz,fingom nincs,mit értesz politikai kultúrán,szerintem a rabositás nem fér bele.
Ha nálad ez a pol. kultúra elfogadott része,lelked rajta.Igy nőttél fel, na bumm.Ettől még a Nap ugyanott süt.

Politikai rutin.

Az MDF jelenleg oszlóban,mindenféle gyülevész társaság befogadó helye,lenne.
2 drb vezér,meg néhány ????.

A Fidesz jelenleg a legerősebb formáció Mo-on.Kispártból lett az,ami.
Ha ez nálad a pol. alkalmatlanság jele,hát fura elképzeléseid lehetnek,az szent.

Mivelazonban,tolerálom más nézeteit,Te igy látod,oszt jónapot.
Én másként,én meg igy nőttem fel.
Azt hiszem nem irtam olyasmit,hogy melyikünknek van igaza,csak annyit én másként látom.
Lehet,mindketten tévedünk,ez is 1 opcio.

Az idézett szövegre válaszoltam,kizárólag az mozgatta meg az agysejtjeimet,ennyire van,a többi hideg,ha egyátalán mást is irtál.
@6.Lenin:
"Nos,az igaz,fingom nincs,mit értesz politikai kultúrán"

Meg tudom érteni, ez a fogalom ismeretlen a pártodban. Vezéred eszméletlen humoros válasza Ibolyának a legutóbbi példa erre.

"Az MDF jelenleg oszlóban,mindenféle gyülevész társaság befogadó helye,lenne."

Szerinted. Azért Bokros meg Habsburg nem gyülevész (több tiszteletet, polgártárs)csapat, ellentétben a pártodban befogadott őskommunistákkal és az MDF-ből vásárolt árulókkal (szépek vagytok).

"A Fidesz jelenleg a legerősebb formáció Mo-on.Kispártból lett az,ami."

Ja, liberális pártból lett az, amire ma nem lennék büszke a te helyedben. Inkább ez mozgatná meg az agysejtjeidet, már amennyiben mozgásképesek.
@egyittlakó:

Nos,megint igazam lett,a válaszod,minden csak nem pol. kultúra,de ez a Te ügyed.

Nem tartozom egyik pol. párthoz,de van véleményem,ehhez jogom van,ha már demokrácia van.Szerencsére nem egyezik a Tiéddel,de jogod van neked is a Tiédre,ezt nem vitattam.

Olyasmit irsz,amit én nem irtam.

A tényeket nem az illető neve,pártszimpátiája,bőrszine határozza meg,nálam.

Rácsoldálkoztam a véleményedre,1 drb köztörvényes büncselekménnyel megvádolt politikust ajánlottál példaképnek.

Ennyi volt az egész,a továbbiakban tojok rá,imádd,ha neked örömet okoz,jogod van rá.
@6.Lenin:
nos, megint mellébeszéltél, inkább lefekszem, mert holnap munka van
úgy tűnik, nagyon mást értetek a szavakon. A politikai rutinnak sok oldala van, ahogy a politikának is. Abban az értelemben Dávid alighanem rutinosabb, hogy párton belül több kihívással kellett szembenézzen. Abban már lehet, hogy kevésbé, ahogyan ezeket a kihívásokat kezeli, vagy hogy hogyan pozícionálja a pártját és mennyire viszi sikerre.
@egyittlakó: a cinizmusoddal csak kitértél a kérdés elől, hogy mit értesz politikai kultúrán -- ezek után 6.Lenin az, aki mellébeszél? Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...
süti beállítások módosítása