W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Akinek nem inge

2009.04.15. 06:30 Tóta W. Árpád

Habemus. Bajnai Gordon miniszterelnök. És máris milyen nagy rá a kabát.

Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás. Nem így képzeljük a miniszterelnököt. A kormányzó legyen operahős, aki boltozatos mellkasát nekidülleszti az ellenszélnek, és amit mond, az hogyúgyvan.

Olyan nagyon szépeket mond, hogy könnybe lábad az embernek a szeme tölle. A miniszterelnök az első tenor, kiereszti öblös hangját, és áriázik.

Erre most feljön a világot jelentő deszkákra ez a szaki munkásruhában, és megszakítja az adást. A villanyszámláról magyaráz, és kapcsolgatja le a lámpákat. Botrány.

Divatba jön az erős állam, mondta Bajnai még miniszterként néhány hónapja, a válság politikai hatásain elmélkedve. Ehhez képest az ő kormánya nem lesz divatos, mert ő maga sem egy Putyin-, Basescu-, Chavez- vagy Berlusconi-, de legalább Gyurcsány-alkatú népvezér. Kormánya szintén nem erősnek néz ki, hanem szedett-vedett csettegőnek. A Bajnai-kormányba be van építve egy egész árnyékkormány. Gyenge minőségű emberekből.

Ijesztően nagy rá az Orbánra és Gyurcsányra méretezett mellény, viszont nem is akar belebújni. Az adminisztrátor-miniszterelnök szerepét játssza, a kirendelt szerelőét, és színészi képesítése különben sincs, úgyhogy mást nem is tudna eljátszani. Nem adhat mást, csak mi lényege.

Bajnaival a nyílt beszéd evolúciója teljesedik be.

Az akadozó beszédű, arcát zavartan gyűrögető, de amúgy okleveles szakértő leszületett már Magyarországra egyszer. Medgyessy Péter és az ő útelágazódása lobog fel nékem. Medgyessyt az esztelen osztogatás címerállataként őrzi a nemzeti emlékezet, kevesen emlékeznek rá, hogy a pénzszórásnak ő maga is véget próbált vetni 2004-ben. Arról beszélt, hogy takarékosságra és áldozatra van szükség, hogy a teszkóban olykor vissza kell tegyünk ezt-azt a polcra azzal, hogy anélkül is megvagyunk. Elmondta azt is, hogy az addigi jólét hitelből épült. Medgyessyben megvolt a válságkezelés szándéka, de megbukott, és jött Gyurcsány, akiben viszont akkor még semmi ilyesmi nem lakozott. Viszont nagyon tudott áriázni és dülleszteni, és akkor még kaptunk hitelt az efféle szórakozásra.

Gyurcsány a célszalag után elmondta az őszödi beszédet, zárt körben, a frakciónak. Akkor már ott volt a válság, a kényszer ante portas, és kéznél voltak a receptek a kiigazításhoz és kiadáscsökkentéshez. Ez a beszéd hangfelvételként lett nyilvános, atombombához mérhető hatással. A következő stáció Orbán úgynevezett Kéri-beszéde volt: szűk körben, nem nyilvánosan ismertetett, megszorító tervek, amik szóbeszédként szivárogtak ki, aztán nem lettek cáfolva. Ijesztgetésre így is jók voltak. Élő szövegben maradt a hablaty új dimenziókról meg hiperűrről. Bajnai végül egyenesen a kamerába mondja ugyanazt. Nincs titkos verzió, ez az egy van.

Nehéz munka a szippantósé, kevesen cserélnének vele. A szarszivattyút kezelő emberre tisztelettel tekint a doktor, a számítógéppel dolgozó elővároslakó, a képviselő úr, és áldja a sorsát, hogy nem neki kell a szippantócsövet emelgetni fej fölött, vigyázva, hogy a nyakába ne folyjon az erjedt szarmust. De ezt is meg kell valakinek csinálni, és milyen szerencse, hogy van rá vállalkozó. Nélküle belefulladnánk a szarba. Pedig nem operahős, nem hord kardot, borostás és morcos. Mégsem rójuk fel neki ezt, hanem örömmel fizetünk, hogy elviszi a szart.

Végül mégsem gágogtak.

Felmerült, de elvetették. Csak úgy röpködtek a jobbnál jobb ötletek. Gágogjunk, amikor beszél! Vonuljunk ki! Fordítsunk hátat! Robbantsunk petárdát. Vagy egy papírröpzibe beleragasztasz egy gombostűt, hihi! És a pártelnöknek kell szétcsapni köztük, hogy kapjanak már észbe a szerencsétlen barmai, és próbáljanak legalább úgy tenni, mint aki felfogott legalább pár mondatot az elmúlt fél év híreiből. Így aztán maradtak a helyükön, többé-kevésbé fegyelmezetten, ökörködés nélkül végighallgatták a Himnuszt. Már melegítenek, alig várják, beizgultak nagyon, rááll a szájuk a csúfolódásra. De hátha közben a fülükbe jut, hogy más ötlete a felsőbb vezetésnek sincsen, illetve ötleteinek részét képezi az, amit a szarszippantó szaki éppen művel. És az nem baj, ha a szarszippantást megteszi más, aztán a gyümölcsöket meg majd ők learatják, kíméletlenül. Talán bekussolnak végre egy pár hónapra, vagy legalább azt megállják, hogy megígérjék minden intézkedés visszavonását. Addig sem ássák maguknak a vermet.



Címkék: mszp fidesz gyurcsány bajnai

376 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr731065849

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: polmavo 2009.04.16. 06:05:01

Gá, gá, gá, buzi emtékáA Fidesz és a Fidesz KDNP végül nem gágogott. Holott akár a padlóra is szarhattak volna.Azért létezik akkora emberi nagyság, ami előtt meg kell hajolni.

Trackback: Nem értek hozzá, de ... 2009.04.15. 15:50:58

A hiányzó csendes őrült A világ folyamatosan változik. Mostanában olyan, mint egy nagy vásári ricsaj: nem akaródzik lenyugodnia. Sok harsány Paprikajancsi lengi be a levegőt. Mindenki, aki ma hangos, 5 percre okos csak. Valószínűleg nem is fog tovább tart…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.15. 14:51:43

Több fényt a KDNP-be! III - A cserkész külcsínNehéz mit kezdeni a KDNP-vel. Már eddig is azt hittem, hogy nem fogják tudni magukat alulmúlni, de sikerült. Nehéz olyan megszólalásukat megtalálni, amiből ne az ostobaság és otromba bunkóság ömlene. Semjén Zs…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.04.15. 10:21:52

"Előre hozott választás vagy új kormány"Bauer Tamás közgazdász "Előre hozott választás vagy új kormány" cikke jó kérdéseket vet fel arról, hogy vajon mennyire valósítana meg reformokat egy új Fidesz-kormány. Mennyit  ér a reformok szempontj…

Trackback: Walter Melone 2009.04.15. 10:06:21

Gigászok harca  204 igen és 8 tartózkodás mellett Bajnai Gordont miniszterelnökké választotta a parlament többsége.173 képviselő ugyan a teremben volt, de nem szavazott. Így a jobboldali szavazók mandátumával visszaélve, nem képviselték őket egy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
demokráciafelfogás: ez mit takar? ki mennyire hisz a demokráciában? ki mennyire érti azt?
mert akkor a csehek, sőt gyakorlatilag egyetlen egy kelet-közép európai ország sincs előrébb nálunk.

a konstruktív bizalmatlanságit általában a kormánypártok szokták használni. nem ezzel volt gond az alkotmányozás során, hanem a gyenge elnök intézményének kialakításával.

ezen a Hernádi Juditos beszóláson én is kiakadtam. "Belehalunk" haljál bele, bazmeg. Aki ennyire nem érti a politikai váltógazdaság lényegét, az nagyon ostoba. Aki itt kiskirályságot, és hitlerizmust vizionál, az lehet azt sem tudja, hogy egyáltalán eu tagok vagyunk-e.

de ahogy egyszer már írtam, a 2/3-dal sok mindent lehet kezdeni. demokratikus kereteken belül.
Hát Árpi, részben igazad van, de csak akkor, ha ez az X-edik nekifutásuk csont nélkül sikerül. Akkor legalább az elk*rásaik nagy részében korrigálnak valamit, bár az eddigi eredményeik alapján (ld. elmúlt 7 év) ezek:
- vagy leginkább nem csinálnak semmit (de a pofájuk, na az nagy),
- vagy - az ország szempontjából - hülyeséget csinálnak (ld. 13. nyugdíj - most vissza, aztán Áfa-csökkentés - most vissza; bár ne csináltak volna inkább semmit); nekik persze megérte, mert hát hatalomból, szinte 0 kontroll mellett szabadon lopni, ... nem lehet annál mámorítóbb érzés... :-)

mindeközben vidáman lophatják szét az országot továbbra is és nyomorítottak meg eddig is - 5-8 éven belül egészen biztosan visszafordíthatatlanul - nagyon sok családot (ld. rossz gazd.pol következményei hosszú távon, válság nélkül is, válsággal meg különösen - a java még előttünk áll sajnos).

Félek, hogy csak a fentiekből tudnak ismét menüt készíteni nekünk... ezekkel az "ismerős" arcokkal nincs jó érzésem...

(=én is azt mondom, húzzanak el és hagyják a rendrakást is másra; én nyugodtabban aludnék hasonló megszorítások mellett is, mert legalább lenne reményem, hogy mégegyszer ez nem fog megtörténni...
(---> ugye ismerjük? Amelyik nép nem ismeri - vagy rosszul ismeri - a történelmét, arra van ítélve, hogy megismétlődjön vele)...)
"Miért jó nektek a fidesz 2/3?"

'Cause I think we've seen that movie too:

Things in this town
are out of control.

Two gangs is just one too many.

I'm not an idealist.

I will tolerate one gang because
that is the nature of things.

A certain amount of corruption
is inevitable...

So it's simple.
One gang quits and goes home.

You boys work it out.
I don't give a damn which one.

:)
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.04.16. 00:50:04
" a szakma 95%-a egyetért abban, hogy kiadáscsökkentés kell. Ezt tanítják az egyetemeken évtizedek óta itt és a világ más pontjain."

ez igaz, ez a zaloga a felpriferias gyarmati sorsunknak.
nem mindeki csinalja azonban pl USA se.

megszoritasokkal senki soha ki nem nmaszott a valsagbol.

vilagpiacon eladhato arukat, markakat kell teremteni. a megszoritas, ha szikseges is az egyensulyhoz, ezt teszi lehetetlenne, es epp ez a cel.
@firlefranc:

Csak te nézted be, amit írtam. Hihetetlen, de rossz a szövegértésed. Akkor legyen egyértelmű:

én nyugodtan kivárom 2010. tavaszát, sőt: jobban örvendek, h akkor lesz választás, mintha spec. idén ősszel.
Ez szerintetek országérdek, és sztem is, de egész másért;-), most ezt nem fejteném ki, már amúgy is megtettem régebben:

szenzor.freeblog.hu/archives/2009/04/03/Ha_en_mszp_lennek/

Ami pedig azt illeti, bármekkora aránnyal nyer a fidesz, az a népakarat lesz, na még egyszer:
az_a_népakarat_lesz!

És nem a fidesz fog leginkább tehetni arról, ha ledarálja a maszopnyikot, ha földbe döngöli, ha lealázza, hanem maga az inkompetens, érdekeit rosszul felmérő maszopnyik, aki 2006. őszén képtelen volt felismerni, h mit kéne tenni az ország és a saját érdekében.

Akkor kellett volna azt meglépni, amit manapság a csehek. Most az ország is, a maszop is jobban állna.

Miért kéne sírnom azon, ha a maszopók a saját ostobaságuk folyományaként szanaszét toszták a pártjuk népszerűségét, politikai erejét.

Sírjatok értük ti, én csak az elvesztegetett időt siratom...
"Csakhogy mást ne mondjak, és ne menjek túl vissza az időben:
miniszterelnököt cserélni egy kormányzó pártnak úgy, h konstruktív bizalmatlanságival hajtja végre, miközben az ellenzéki pártnak gyakorlatilag nincs normális választási lehetősége, mert ugye sem a régi, sem az új jelöltet nem támogatja."

Jaj, ettől fáj a lépem, úgy kell röhögnöm.
@vakapad:
lámlám, az ötéves tervek is sorra milyen jól sikerültek. bezzeg a hanyatló nyugat!
bizony, látszik, hogy milyen jól megy itthon, az embereknek már dolgozni sem kell, nem is kell munkahely, unalmukban öngyilkosok, meg minek itt ipar, majd veszünk kínából valamit, élelmiszert meg majd megint máshonnan.
offshore cégek csak adminisztratív okok miatt kellettek a mostani vezetőinknek, mert úgy több pánzt lehet az ország működtetésére fordítani. na, melyik ország?
vakapad. az. vak.

index.hu/belfold/2009/04/18/felelosseg-megosztassal_elne_tul_az_mszp/

és, itt a régi új kormány, az indexről. figyeljünk az apró finomságokra: pl szilvásy györgy államtitkár...szóval erre kellett a két hét, ezt kisakkozni. nem ám a "legmegfelelőbb" válságkezelőt keresték. csak az új díszleteket.
hajrá magyarok.
@HariSeldon:

ilyen tényleg nincs.

A taxi pedig jó ötlet, ugyanis ha a bácsiért és az óvodás kislányért külön-külön menne oda-vissza egy, az úgy napi max. 12 ezer HUF per nap (6 kilométer ne legyen több, mint 3 ezer HUF, jó?), ami szerintem bőven alatta van a jelenlegi költségnek.
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"És akkor most hogy kellett volna szavazni a Fidesznek?
IGEN, mert támogatja Bajnait.
NEM, mert továbbra is bízik gyurcsányban."

Gondolkozz, hátha összejön, mi a harmadik gomb.
@Pantagruel:

"Bajnai meg vezérigazgató volt a párt cégénél."

Ha a Wallisra gondolsz, abban bőven ott voltak fidiék is. Pont ezért vicces, amikor a Fidi ekézi a Wallist.
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

Szerintem lehetek ideges ha tanárok akarnak jogászkodni, főleg alkotmányjogászkodni, nulla szintű Alkotmányismerettel.
A Alkotmány szellemiségével nem lehet ellentétes az ami az Alkotmányban van. Tudom ezt nehéz felfogni, de akkor is így van. Ellenkező esetben az AB, aki már 1990 óta folyamatosan és rendszeresen értelmezi az Alkotmányt, már rég kigyomlálta volna.
Esetleg tanulhatnál alkotmányos ismereteket, mert akkor tudnád, hogy a miniszterelnököt mindig az országgyűlés választja meg, akár az is előfordulhat, hogy az országgyűlési választások után nem a listavezető lesz a miniszterelnök. Pl. Orbán vezetésével győz a Fidesz -> ME: Bod Péter Ákos, Dávid Ibolya.
Ellenzék és nép megkérdezése nélkül, és mégis alkotmnyos és egyezik is az Alkotmány szellemiségével.
A Fidesz ebben az esetben nem érdekel, nem kell nekik megszavazni, mint ahogy szavazniuk sem kötelező, ez is alkotmányos jog.
Elhiszem, hogy elvakít a pártdroidság, de ha hallgattál volna bölcs maradtál volna. Vagy legalább ne akarnál okosabb lenni jogi kérdésekben, bár tudom ez egy malactól nehéz elvárás.
Innentől LOL-ozhatsz tovább nyugodtan és hivatkozhatsz Navracsicstól, Orbánon át mindenkire, akik ugyanúgy sötétséggel etetnek téged és a szavazókat, mint eddig.
@Wilbur23:

"a konstruktív bizalmatlanságit általában a kormánypártok szokták használni."

Tudnál rá példát mondani?
Hol, mikor, ki, mi történt az aktus után, stb...???

Linket, pls!

Üdv.

Ps.: Amúgy kb. egyetértettem.
Amikor a kereszténydemokrata Konrad Adenauer 1948-ban a német népnek a legmélyebb erkölcsi és gazdasági válságból való kivezetését biztosító új német alkotmány megalkotásán dolgozott, azonos partnernek tekintette a legfőbb politikai ellenzéket, a szociáldemokratákat ( de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Mitglieder_des_Parlamentarischen_Rats). Nem véletlenül választották ezután kancellárrá.

Csaknem hasonlóan mély erkölcsi és gazdasági válságunk idején mi a helyzet itthon?

Míg az egyik fél birkózik a (többek között saját maga által felduzzasztott) trágyával, a másik fél vezérének a legfontosabb dolga a lóetetés!!!

Ezt a tisztességes munkamegosztást mi persze már vitéz nagybányai kormányzónk óta ismerjük.

Magyar úri muri, az igazi morális „over dose”….
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

jó neked, irigyellek, mert te mindent tudsz. Főleg, hogy mikor, kinek mi a jó.
@firlefranc: azért a fasizálódástól, illetve a 30-as évekbeli weimarizálódástól messze vagyunk.

gyurcsányt vagy orbánt nemzethalálként felfogni nagyon nagy butaság. ennyi. ha ezt megértjük, akkor fogjuk megérteni a demokráciát.
@hhh.:

milliószor inkább (az egyébként tényleg jó politikus hírében álló) szilvásy, mint ficsor. nem szoktam koron kiakadni, de baszki, ez a tag még csak 29 éves, és már a polgári titkos-szolgálatokért felel? ugyan... na ez a demokrácia fokmérője! (meg mondjuk az LB betöltetlen posztja, de ez kicsit off).

de egyébként speciel igaza van bajnainak, hogy leszarta a bizottsági meghallgatást, mert ott csak a gulyás józsef sértődött kisgyerekként nyomott nemet.

egyébként én nagyon remélem, hogy jövőre semjén zsolt tanár úr titokminiszter lesz... juuuuj, de jó lesz
@hhh.:

Hogy jön ide az ötéves terv?
@savanyú a narancs (Veszett Szopós Muréna):

"Ellenkező esetben az AB, aki már 1990 óta folyamatosan és rendszeresen értelmezi az Alkotmányt, már rég kigyomlálta volna."

Mi az, h "kigyomlálta volna"? Csaknem azt gondolod, mondod, h az AB belepiszkálhat az Alkotmányba?

És, ha annyira jogászkodunk: hallottál-e már a joggal való visszaélésről?

Mondok egy példát: könnyebben kap állampolgárságot az, aki házasodik az adott állam állampolgárával, de teljesen idegen a törvény szellemével, ha emberek névházasságot kötnek csak azért, h könnyebben jussanak hozzá az állampolgársághoz.

Gondolod, h az efféle törvényt azért hozták, az lenne a szellemisége, h névházassággal szerezzenek állampolgárságot?
A te logikád szerint törvényes, tehát nem ütközik a törvény szellemével, ugyi?

Ámde, megkerülted a kérdést:
miért tették be az Alkotmányba a konstruktív bizalmatlanságit? Mi volt a célja Tölgyessyéknek, aki elismerte anno, h ez az Alkotmány csak az átmeneti időszakra készült?
Szóval, mi volt a cél ezzel a passzussal?

Szopós, azt kár magyaráznod, h miért alkotmányos, mert ezt senki sem vitatta. Én azt vitatom, h az Alkotmány megalkotói nagy valószínűséggel nem erre az eshetőségre tették be ezt a pontot a konstruktív bizalmatlanságiról.

Az meg a gyengeség és a rossz idegállapot jele, h képtelen vagy személyeskedés nélkül fogalmazni. Ti már csak ilyenek vagytok:-P

Jobbulást!
@mavo:

Te komolyan gondolod azt, h azt a kérdést, h ki legyen az ország miniszterelnöke célszerű és demokratikus úgy feltenni, h bárki ne tudjon igennel vagy nemmel válaszolni, és más választása ne legyen, minthogy nyomja a tartózkodomot? Ilyen egy jó demokrácia?

@Wilbur23:
"29 éves, és már a polgári titkos-szolgálatokért felel? ugyan... na ez a demokrácia fokmérője!"

Polt Peti 38 volt, mint Legfőbb Ügyész, Ihász Gábor, aki szintén nagy-nagy ügyész ugyanott, 31 éves...Ja fidesz közeli mindkettő...Szal, ha már mérsz, akkor egyformán.

"de egyébként speciel igaza van bajnainak, hogy leszarta a bizottsági meghallgatást, mert ott csak a gulyás józsef sértődött kisgyerekként nyomott nemet." Valóban bajnainak nagyon igaza van. Gulyásról meg annyit, hogy az tényleg egy narcisztikus pasi...és ostoba, úgyhogy azt hittem végre jó arc ott, de áh, reménytelenek...

"egyébként én nagyon remélem, hogy jövőre semjén zsolt tanár úr titokminiszter lesz... juuuuj, de jó lesz"

????? És kinek lesz jó ez az ütődött??? Nekem nincs félnivalóm, de félek tőle nagyon, mert az ostoba és kiszámíthatatlan, rosszindulatú, agymosott, seggnyaló embereknél rosszabb nincs. Főleg ha hatalomra kerülnek, mert míg elpiliszkázik a szomszédokkal, munkahelyén, keveset árt, bár ott is mindenkit feljelent és beköp. De ha hatalmat kap??? Ezt a kommentet is gondolkoztam, lemerjem-e írni így, mert az IP címből kikeres és lehet meghurcolnak majd érte...

Szóval ennyire örülök neki.
@ kaisaku 2009.04.16. 19:48:19

:: Kedves Min0rity R3port... A lopás mindenhol megy, nem kell azt az MSZP sajátjának tekinteni.

Azt én sem mondtam, hogy nem. Csak a Fidesznél 30% a plafon a visszacsorgatásnál, az MSZP-nél meg 50-70%. Tudnék egészen konkrét minisztériumi tendereket mondani 2002-ből. Amondó vagyok, több marad a gazdaságban, ha kevesebbet lopnak el. Érted?

:: Ezüst Hajó, Tokaj, dolomit.

Ezt a mantrát ismerem, bár ezúttal kimaradt a Josip Tot, régi haverunk. Van még tovább is? Mert abból, hogy a FIDESZ mit tesz, nem kéne annak következnie, mit tesznek SOKKAL durvábban a komonisták. A korszerű plattformpárt. Na, he?

:: A lopás kódolva van a pártfinanszírozási rendszerünkben.

Ez hülyeség. Nem kötelezi senki az országos, elterjedt hálózattal rendelkező, elkötelezetten politizáló törzstagsággal bíró pártokat arra, hogy lopjanak. Az viszont tény, hogy nem büntetik eléggé. Persze a kurvaság bizonyos körülmények között feltételezi a striciséget, ám a nyugati világban léteznek úri kurvák is, strici nélkül. Ezt kéne már megtanulni.

:: A Bajnai-féle kormánynak pedig az az egyetlen motivációja, hogy rendet tegyen.

Szeretnéd hinni. Szerintem az eddigiek alapján bőven lehet a "szakértőségre" extrapolálni. Bajnai nem szakértő, hanem pártkapcsolathálóval bíró főnyikhaj. Nem vonom kétségbe, hogy ehhez ért: viszont nem támogatom, hogy ott, ahol ez divat, Bajnai ezt gyakorolhassa. Gyurcsánynak minden hatalom (és a szilvafás zsarolás által saját pártja is) a kezében volt, mégsem hozott egy igazi szakértőt, mondjuk Bokrost (ha valamiért, véleményem szerint ezért önmagában is lincselés járna), szakértői programmal. Ferkónk nyilvánvalóan folytatta a szájbetömködős osztogatósdit, éspedig nyilvánvalóan azért, hogy ne figyeljenek arra, ami a háttérben történik. Magyarország ma orosz-amerikai gyarmat (egyéb színeket most ne említsünk). Ebben vastagon benne van a keze.

:: Olyan arcok kerülnek bele, akiknek nem kell lopni, mert már van nekik.

Viccelünk, viccelünk? Vahl Tamás a hazai korrupció melegágyából jön. Olyanok zajlanak a SAP.HU-nál, amitől egy németre ideges szemrángás jön. Ez lenne a szakértelem?

:: Ha meg lopni szeretnének, akkor azt csendben megtehetnék onnan, ahol most vannak,

Hát éppen, hogy nem, ugyanis Vahl Tamásunkat nem látják szívesen ott, ahol egyébként a legpénzéhesebb és leghataloméhesebb arcok tülekednek a konc körül. Tehát éppen, hogy éhesek. A többit most nem elemezném. De mivel itt van érvényes ferdikt (ui. az adófizetőket kartellben több milliárddal kívánták megkárosítani, és CSAK A FIZETENDŐ BÜNTI milliárdos nagyságrendű), és ordító pofátlanság a jelölés is, nem értjük, mennyire kell a választót hülyének nézni egy ilyen bepróbálkozásnál. Egyébként az SAP-s állami beruházásokra is vonatkozik a fenti kalkuláció, magyarul az MSZP duplán nyúl a FIDESZ-hez képest - ráadásul az összes beruházáson ugyanazok az arcok dolgoznak. Valahogy úgy, mint az MDF meg a SIEMENS. No most akkor melyik tolvaj a kevésbé kártékony?

:: nem kellene kiállniuk a pódiumra.

Pofa van, nem kötelező, de pénz is az ablakban.

:: Ezek az emberek erkölcsileg és anyagilag is sokat veszthetnek

Vahl Tamás már nem. Nincs hova fejlődni, ahol többet lophatna. A világ meg nem elég.

:: ha pártkatonákká válnak,

Engem pont ez aggaszt.

:: és csak azon nyerhetnek, ha sikerül lökniük egyet az ország szekerén.

Megjegyezném, ha valaki nem ért semmihez, csak a manipulációhoz, visszacsorgatáshoz és kartellezéshez, még nagyobb pénzeszsák fölött sem fog.

:: Mellékesen: amit eddig a FIDESZ várható programjáról tudni lehet

Mindent lehet tudni, hol voltál, mikor az A-betűt tanították? Lajosunkat csak az analfabéta nyuggerek miatt nem tűzik zászlajukra. Azt meg már az ország apraja-nagyja jól bebizonyította, hogy arra szavaz, aki nem vesz el tőle pénzt - s közben leszarja, hogy a pénz ugyanannyit meg is romlik, csupán a számok nagyobbak. Ha Viktornak lennénk, beadnánk akár a tizennegyedik havit is, úgyis meglesz a nettó eredmény a nyugdíjkasszák szanálásánál. EZEK UGYANIS HÜLYÉK. Mármint a törzsszavazók, akikből Viktor is foltozgatja a táborát. Nem is ez a sértő, hanem az, AHOGY hülyének nézik a TÖBBIT. Az aktívakat. :-)

:: az kb az, amit most látunk kialakulni, ezért is elképesztő, miért akasztanak tengelyt mindenhol.

Jogosan. Engednél operálni olyan orvost akárcsak teamtagként, akiről több ízben bebizonyosodott, hogy nemcsak korrupt, hanem a munkáját sem végzi el rendesen? MSZP (kivéve a Bokros-kurzust), SZDSZ, MDF.

:: Persze, nem állt ki a Vezér kihirdetni, hogy nekünk is van népnyúzó programunk,

De. Magnóra is vették, nemdebár? :-)

:: hanem elment egy könyv bemutatójára mosolyogni. Egyenes gerinc: mondtunk is valamit, meg nem is, van is programunk, meg nincs is, számonkérni nem lehet, betartani nem kell.

No látod, ecsém, ez már politika. De még mindig nem lőttik ki a szemét egynek sem, és a szemétfideszesügyészség csak kérdezgeti a Hunvald komát, nem is tudom miről, tán pont arról, miért jobb az övé, mint az Olaszliszka...
"És az nem baj, ha a szarszippantást megteszi más, aztán a gyümölcsöket meg majd ők learatják, kíméletlenül. "

Árpád ! Ugye nem gondolod komolyan ezt a gyümölcs dolgot. Ez a program másra nem jó, csak a rohadás, a csőd felé száguldás lassítására.
De ettől még rosszabb lesz a helyzet 2010-ben, mint most. Jóval.

Egyrészt azért mert ez a program nemhogy orvosságnak, de még tüneti kezelésnek is csak részben fogható fel.
Másrészt pedig azért, mert sok ember soha a büdös életben nem kerül már kondér közelbe a szoci frakcióból, pártból, klientúrából.
Ennek okán a választási költségvetésnek nevezett szokásos szabadrablás hatványozottan várható.
És minő véletlen az IMF hitelt is 2010-ig lehet pont felhasználni.

Szóval itt nem lesz semmiféle gyülölcs meg szüret kormányváltás után.
Hanem hatványozottan nehezebb helyzet elé néz a következő kormány.

Viszont legalább a lehetőség meg lesz a változásra, szöges ellentétben a jelenlegi kormányéval. Ugyanis mint tudjuk Bajnbai megszorításainak a 80%-át végre se lehet 2010-ig vállalt kormányzása alatt hajtani, az alkotmányból kifolyólag.
@vakapad:
A nyalizó humor soha nem volt népszerű, még a Kádár korszakban sem.
Tartalmilag meg egyenesen nevetséges a világgazdasági válságra kenni az egészet, különösen miután maga az új pénzügyminiszter jelentette ki a bizotsági meghallgatáson még beiktatása előtt, hogy akkor is válságkezelő programot kellene végrehajtani, ha a válság nem gyűrűzött volna be Magyarországra. Persze a megrendelésre dolgozó, vagy az elvakultságtól már értelmezve olvasni sem tudó "humorista" megengedi magának ezt a színvonalat...
Úgy 25 évvel ezelőtt ugyanúgy a hányinger kerülgetett némelyik sűrű nyelvcsapású humorista förmedvényeitől.
@Wilbur23:

"ha ezt megértjük, akkor fogjuk megérteni a demokráciát."

No, kb. így lenne célszerű beszélni, nem úgy, mint szopós muréna droid;-))

De továbbra is várom a válaszod arra, amit feldobtam neked up:

"a konstruktív bizalmatlanságit általában a kormánypártok szokták használni."

Tudnál rá példát mondani?
Hol, mikor, ki, mi történt az aktus után, stb...???
@Wilbur23:

"milliószor inkább (az egyébként tényleg jó politikus hírében álló) szilvásy, mint ficsor. nem szoktam koron kiakadni, de baszki, ez a tag még csak 29 éves, és már a polgári titkos-szolgálatokért felel? ugyan... na ez a demokrácia fokmérője! (meg mondjuk az LB betöltetlen posztja, de ez kicsit off)."

ja ovi mondja, aki többévtizedes vájár múlttal a háta mögött érkezett a politika kisé szövevényes világába. szal vagy most jó hetvenes, vagy tálleg csodagyerek, mint a mozart kugli. a postomat lezárom, mert a brády ellopta a showt előlem. pedig én vagyok a szivárogtató, de már úgysem hiszi el nekem senki ezen önleleplező és drámai bejelentés után. erre mondják a south parkban a végin: "hát ez csöcs, baszki!" :DDD

most végzek magammal, élmény volt. ha mégis felébredek négy körül, csak álmodok most real time. akkor meg úgysem jelenik meg. szal csöcs...
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

"Ami pedig azt illeti, bármekkora aránnyal nyer a fidesz, az a népakarat lesz, na még egyszer:
az_a_népakarat_lesz!"

megathx, malacka! :DDD szal azt tudjuk tőled, hogy mi lesz 2010 tavaszán. akkor itt egy másik hasznos információ. a jelen: 2009. tavasza.

vágó béla? én nyertem ezúttal, de ez nem volt fair. szal ebben lehet nemzeti konszenzus pl közted és köztem. vagy annak feltétele, hogy elhiggyem - te valójában ufó vagy én meg időutazok.

szal malacka, vicc, jókedv félretéve, mert tavasz van és wwekend.

úriember soha nem fogad biztosra. :DDD
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

"És egy kérdés: szted mire találták ki az Alkotmányban a konstruktív bizalmatlanságit? Erre az eshetőségre, ami most történt, azaz a kormányzó párt saját jelöltjére cserélje le a saját miniszterelnökét?
Vagy arra, h ha szakad a koalíció, akkor a többségbe került ellenzék tudjon élni vele?"

emlékeim szerint arra találták ki, hogy az antall vezette mdf-kisgazdi-kdnp túlélje az első kamikázé ciklust és ne a hataloméhes tölgyessy, vagy kis jános másítsa meg a nép valódi akaratát.

mondjuk senki sem sem fordult az alkotmánybírósághoz, amikor torgyán kiléptette magát és sorstársait a koalából a meccs közben. sólyom biztos adott volna egy piár interjút a dermedten vigyázva álló riporternek. de ilyesmi nem volt. különben sem lehet 2x ugyanabba a sólyomba lépni.
@Wilbur23:

"gyurcsányt vagy orbánt nemzethalálként felfogni nagyon nagy butaság. ennyi. ha ezt megértjük, akkor fogjuk megérteni a demokráciát."

én már azzal is bőven megelégednék, ha levágjuk, mit is jelent a köztársaság és annak ethosza már csak a haladó és magasan rapülő értelmiségiknek.
@geszvat:

Mostan végre megtudtam, hogy hogy jön ide az ötéves terv. Nagyon jó dolog ez végre.

Ezen kívül azt is megtudtam, hogy akkor is válságkezelés kell, mikor nincs válság (állítólag Oszkó Péter mondta - persze nem találtam sehol). Érdekes gondolat, eddig úgy hittem, hogy akkor a reformok ideje van, de ha nem az, hát akkor nem.
"Ami pedig azt illeti, bármekkora aránnyal nyer a fidesz, az a népakarat lesz, na még egyszer:
az_a_népakarat_lesz!"

akkor 02 és 06 is a népakarat volt, ugye?

és ha jól értem, nem számít, ha hazudtak.
A végére mindenki helyére került a "szakértői" kormányban: index.hu/belfold/2009/04/18/felelosseg-megosztassal_elne_tul_az_mszp/

Erről az a vicc jut eszembe, hogy
miként zajlott a tisztacsere az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet haderőnél?
Hát úgy, hogy egy hétig hordták a kiskatonák az alsógatyát rendesen, utána egy hétig kifordítva, aztán cseréltek egymással...

@Tóta W. Árpád: hál' Istennek, az volt!:)
@Tóta W. Árpád:

"és ha jól értem, nem számít, ha hazudtak."

A fidesznek nincs is programja, épp te mondád oly sűrűn, akkor most mit is hazudott majd abban a jövőben, amiben még bent sem vagyunk?
Lehet-e hazudni azt, amit nem is mondunk?
@Letícia:

te komolyan gondoltad, hogy semjént szeretném titokminiszternek? hát ha van valami, ami miatt sosem szavaznék a fideszre, az a 0 százalékos kdnp. sajnálom, azt hiszem levágod a cinizmust.

mondom, általában le szoktam szarni a kort, mert elsősorban nem attól függ a dolog. sőt kifejezetten szeretnék egy új generációt a politikában, de irritál, hogy egy ilyen fontos posztot egy nyikhaj tölt be.

oké, mit tudsz ficsorról, azonkívül, hogy feri kabinetfőnöke volt, és fvm államtitkár? polt péter (akármennyire is egy kurva antipatikus arc), egy nagyon is ismert személyiség jogi értelmiségi körben, attól függetlenül, hogy ha jól emlékszem még mindig csak adjunktus.

és tudod miért fontos titoktárca? mert közeledik a kampány, és bizony (jujj jujj) lesz egy két lehallgatási, meg NBH botrány. Sok minden derül ki. a szardobálós fázison még nem vagyunk túl. azt csak most jön. "szervusz elnök úr" és társai még csak a jéghegy csúcsa.

kedves letícia, figyelem kommentezési tevékenységed, és egy valamit nem értek:
nagyjából egy politikai oldalon állunk, de te azok közé tartozol, akik egyszerűen nem hajlandók elfogadni mások elképzeléseit a jövőről. tényleg az a fajta vagy, aki még akkor se szavazna viktorra, ha ő tényleg megszüntetné a 13. havit, elvágná a szoc. kiadásokat, és valódi egészégügyi reformokat hajtana végre? az egyenlő mércével mérés, (ahogy te fogalmaztál)éppen azt jelenti, hogy érveket fogadok el, teljesen mindegy, hogy az honnan érkezik.

ha nekem malacka69 tud olyat mondani, ami érvekkel van alátámasztva, elfogadom. bár tud orbitális hülyeségeket is mondani, de vannak abszolút elfogadható érvei. csak arra kérlek, nyisd ki a szemed. a balliberális oldalon túl is van élet. de hangsúlyozom, sokszor egyet értek veled.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

linket nem tudok sajnos küldeni. megfogtál :), de addig szorongatom majd bihari mihályt, amíg nem tud mondani egy hiteles forrást.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át: igen! Vannak olyan emberek, hogy akik kérdeznek se mondanak igazat...:) Na most ebből már lehet következtetéseket levonni, türelmetlen sünmalac!:)
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Malac lépj be ki ebből a hülyét játszom szerepből, nagyon nem áll jól. Pontosan tudod és érted miről van szó, már annyian és annyiszor leírták, hogy nincs kedvem ismételgetni, csak annyit, hogy ugyan programja nincs (pedig jó lenne, ha lenne), de én már azzal is megelégednék, ha Viktor nem beszélne össze-vissza.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

"A fidesznek nincs is programja, épp te mondád oly sűrűn, akkor most mit is hazudott majd abban a jövőben, amiben még bent sem vagyunk?
Lehet-e hazudni azt, amit nem is mondunk?"

és ide kéne tenni a pontot malacka. ha jól értem a markáns és árnyalt jövőképet: egy tuti balkán kupleráj, csak a külvilág felé kaszárnyának álcázzuk. ezt ajánlja a haladó magyar jobboldali értelmiség és politizáló tömegek 2009-ben magyarországnak. a közös hazánknak. grat....
@vakapad:
Igazi internet guru lehetsz, vagy nem csak a nickedben vak...
Keress rá az Indexen "oszkó"-ra, és már a hír címe is így szól:
"Oszkó: Takarékossági intézkedések válság nélkül is kellenének"
index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/15/oszko_takarekossagi_intezkedesek_valsag_nelkul_is_kellenenek/

A kérdéses mondatok:
"Világossá kell tenni, hogy szükségszerűek a takarékossági intézkedések, a megszorítások – szögezte le a leendő pénzügyitárca-vezető. Hozzátette: a kiadások jelentős lefaragását nem a válság kényszeríti ki, ez már régen meg kellett volna tenni. Utalt arra, hogy a visegrádi országokhoz (Szlovákia, Lengyelország, Csehország) képest három területen költ túl sokat a magyar állam, éspedig a kamatkiadások terén (de ezt rövid távon nem nagyon lehet befolyásolni), az állam gazdasági támogatásai, valamint a szociális juttatások esetében."
Itt ugye még csak a sorok között olvasni sem szükséges, sőt, a fő problémákra is felhívja az olvasó figyelmét. A durván elszaladt adósságszolgálatra (ellenőrizd vs. 2002, ha politikai szemszögből óhajtod a dolgot megközelíteni), a mutyi körnek és a multiknak kiosztott támogatásokra, illetve az élősködő szavazói körnek vetett koncokra.

A mondandód maradék, gunyorosnak szánt, utóbb öngólnak bizonyuló részére már nem is reagálnék...

Ötéves tervet pedig én nem emlegettem, légyszi maradj a kisvödörnél ebben a homokozóban, engem ne rángass bele. ;o)
@Wilbur23: most le lettem balliberalistázva??? Jól értem?????:) Ám nem vagyok sem liberalista, sem balos. És jól látod, akkor sem szavaznék ovira, ha hasonlókat csinálna mint bajnai. Bocsi, de ha az embernek elvei vannak, ahhoz ragaszkodik. És nem azért mert, eleve nem értek vele egyet, hanem azért, mert amikor csinálhatott volna valamit sem teszi meg. A kutyából nem lesz szalonna, diktátorból nem lesz demokrata, azért. Orwellt nagyon szeretem és hiszek neki...:)

És örülök, hogy cinizmus...sejthettem volna a kommented többi részérből, még a gyanúját is...Tényleg sértő lehet, de nem akartam, bocsi. Oksi?:)
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:


Az AB az Alkotmányt a jogszabályok alkotmányosságát vizsgáló minden eljárásában értelmezi. Az elvont alkotmányértelmezés tételesen megfogalmazott és
MINDENKIRE nézve kötelező.

Már a fentiekben tetten érhető a gyomlálás.
Azt meg ugye te sem gondolod komolyan, hogy az AB majd csak ül és ostobán néz, ha nyílvánvalóan Alkotmányba ütköző szabályokat fogadnak el a törvényhozók? Ahhoz azért teljesen át kéne írni az Alkotmányt és kivenni belőle minden poltikai és polgári szabadságjogot. Tehát gyomlál.

Azért szívesen olvasnék erről tanulmányokat, hogy miért ütközik az alkotmány szellemével, de érdekes módon rajtad kívűl csak a szakmai tisztességüket politikai hulladékságért beáldozó díszjogászok pendítenek meg hasonlókat, csak ők nagyon halkan.
Gondolom csak te vagy a hős, aki ezt észrevette, a gonosz állatok akik a jogász szakmát művelik, ők még véletlenül sem. Szánalmas...

Indok egyszerű: jogpolitkai-jogdogmatikai: már 1848-ban volt(érdekes, amikor a tüntetésen a felelős kormányt követelik elvbarátaid, az oké, de amikor egy már 1848-ban is létező jogintézmény szerepel az Alkotmányban, akkor az már nem oké?) a konstruktív bizalmatlansági indítványhoz nagyon hasonló jogi eszköz a képviselők kezében. Továbbá, a kontinentális jogrendszerekben is megtalálható, pl. a németben, ahonnan átvettük.
További indok: a demokratikus intézmények folyamatos működésének fenntartása, az ország ne maradjon törvényhozás és végrehajtó hatalom nélkül. Főleg, mivel kormányfő és kormánya bármikor megbukhat, eléggé érdekes lenne, egy rossz esetben elképzelt évi két választás. Na az odabaszna a demokratikus berendezkedésnek, nem ez.

A miniszterelnököt már 1990-től kezdődően az országgyűlés választotta. A miniszterelnök nem felettese a képviselőknek semmilyen módon, ha eltűnik, akkor káosz lenne, ha nem lehetne újat választani helyette.
Érdekelne milyen alapon fosztanád meg a képviselőket a mandátumuktól(amit a néptől kaptak, és nem a kormányfőtől!), pl. miniszterelnök halálával?

Persze anno kitalálhatták volna, azt a megoldást, ha megüresedik a kormányfői poszt, akkor a nép válassza meg közvetlenül, de akkor egyrészt elvonod az országgyűlés hatáskörét,(milyen alkotmányos indokkal???) másrészt, akkor miért nem a nép választja általános választások alkalmával is? Ez utóbbi verzió fejett jogi kultúráju államokban nemigen létezik. Még az USA-ban is az elektorok választják a min.elnök-közt.elnököt, és nem a nép közvetlenül.

További indok, hogy pártdroidok hisztizhessenek azon, hogy nem kapták meg a hatalmat most azonnal. Fővezérestől. Pénztárastól.Zsíros posztostól.

Persze, ha fej-fej mellett állna a két politikai oldal, ez a kérdés fel sem merült volna az Alkotmány és jogféltő, igazságtalanságokra oly érzékeny malackákban.
Haha.
@Tóta w. off: Hiába minden, ezen a blogon nem lehet úgy hozzászólni, hogy abból valódi kommunikáció legyen. Megértem, mert hogyha nincs a jelenlegi rendszer, akkor gyakorlatilag pl. malacka69 blogjává válik az egész, és bár nincs kimondva, de lefogadom, hogy a jelenlegi rendszer egyik nyomós oka lehettél éppen te, malacka. Az a baj, hogy így viszont gyakorlatilag kevés kivétellel a nagy semmibe írunk. Vagyis hozzád írunk Tóta, és te nem válaszolsz. Vagyis arra válaszolsz, amire akarsz. És ezek általában a leggyengébbek: azokra válaszolsz, amiket könnyű lesöpörni (meg a csajokra). Miért nem válaszolsz érdemben a lényegi felvetésekre: alig-alig válaszolsz Karesz okos felvetéseire, Paszternák még itt van, de pl. Pascal már alig ír ide. Így, hogy kizárólag te irányítod a blogot, nagyobb munkát kéne, hogy végezz. Bizony, érdemben kéne válaszolnod az okos felvetésekre. De nem teszed. Azelőtt megtették helyetted mások. Ha az okos kérdésekre nincsenek okos válaszok, akkor előbb-utóbb okos kérdések sem lesznek. Így viszont a blogod a buták blogja lesz. Persze attól még működhet. Van ilyen. Sok. Nem hiszem, hogy arra vágysz. (Persze lehet, mit tudom én, lehet hogy azért ugyanannyit fizetnek? Amilyen hülyék ott. De hát semmi sem örök. Még az is lehet, hogy egyszer, lesz politika Szilvásy nélkül is.)

@Lapi: a hozzászóláshoz belinkelt lapi.blog.hu honlapon hosszas keresés után sem találtam sem a neved, sem a képed. Ha már írtad, akkor ugye kötelező lenne. Egyébként a baj veled csupán, hogy szörnyen rossz emberismerő lehetsz. Semmi más.

@Vakapad: szuperek a kis dialógusok, össze is gyűjtöttem, amit csak tudtam, a legtöbbön szétröhögtem magam. Szerintem te vagy olyan profi, hogy ha már az eddigiek azért ilyen egyoldalúra sikerültek, a jövőben pl. egyszerre kettőt írj: egy ilyet, egy olyat. Megpróbálnád? Én akkor még lehet, hogy ki is adnám (ha van szükséged kiadóra).
@Shore:

Te nem olvasol netet?:o)

kemma.hu/orszag-vilag/belfold/a-fidesz-gozerovel-keszul-a-kormanyzasra-225698

Szal, mire választás lesz, lesz program is, addig őrizzük a lángot és a tábort. Comprende?

Nem is értem, miért ideges az a tábor, amelyiknek 7 éve volt, h csináljon vmit. Programja is volt, nem is kevés.
Hajrá Magyarország, hajrá programozás!:o)

Egyébként meg Bajnai programja télleg kiút... ...kiút a politikai felelősségvállalásból Jelszó: távol a politikától--> Hiller, Gráf, Ficsor, Draskovics, Szilvásy (államtitkár), Szekeres, Kiss P., Újhelyi (államtitkár?), és még ki tudja, kik... Lendvai őskommer vezette támogató frakcióval... persze, távol a politikától... Igen, igen-igen, a nem kötelező mondattal:
"Isten engem úgy segéljen!"

Hajrá!

Ps.: Nem vagyok már túlságosan híve az előrehozottnak. Álláspontom egy magabiztos mindegy.

Üdv.:-)
@savanyú a narancs (Veszett Szopós Muréna):

Sikerült jól elmagyaráznod azt, amit sohasem vitattam:
a d-o-l-o-g a-l-k-o-t-m-á-n-y-o-s, b+!
Comprende?

Én azt a kérdést tettem fel neked, h Tölgyessyék, amikor megalkották ezt a - régi Alkotmányra alapozott - új Alkot(tákol)mányt, beleképzelték-e az efféle manővereket? Erre a célra hozták-e létre (többek között)? Vagy más célból?

Nem véletlenül hoztam fel egy joggal való visszaéléses példát, a névházasságot, ami nyilván jogszerű, de nem találkozik a családjogi törvények szellemiségével. Vagy szted igen?

Említhettem volna az offshore cégeket is, amelyek szintén jogszerűek, de nem feltétlenül tükrözik a gazdasági törvénykezés, az adótörvények szellemét. Vagy igen?

Tarthatsz te itt kiselőadást bármiről, bizonyítandó hozzáértésed, de az alapproblémára nem adtál választ most sem.
Létezik-e olyan, h joggal való visszaélés?
És ha egy jogot manipulációra használnak, akkor miért ne lehetne azt mondani, h nem találkozik a jogalkotók elképzelésével, azaz szellemiségével? Magának a törvénynek a szellemiségével.

Az pedig látnivaló, h sok esetben az AB sem foglal el egységes álláspontot nagyon sok kérdésben. Miért? Sztem azért, mert másképp értelmezik az adott alkotmányos passzust. (Ez esetben egyértelmű az alkotmányosság, ezt újra leszögezem.)
Az OVB-ről meg ne is beszéljünk. Ott folyik aztán csak igazán a pártalapú jogértelmezés...

A vitatott eset sztem egy alkotmányos joggal való visszaélés, kedves maszop droid, szopós uram.

És attól még, h halkan mondják jogászok, attól még megpendítik néhányan. Tán épp azért nem hangosan, mert úgy járnának, mint én veled: fidesz droidozol, személyeskedsz, csak mert más a véleményem. Azok a jogászok meg tán épp attól tartanak, h fideszbérenceznék őket az olyan elfogult maszopnyikok, legyenek bár jogvégzettek, mint te.

Az előrehozotról pedig megírtam már shore-nak, mit gondolok. Lám, ezt is benézted, kedves szopós!
Hehe, érdekes történet:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/18/vizsgalat_a_vizsgalat_ellen/
Az utolsó bekezdés minden bizonnyal alaptalan rágalmazás, rövidesen (akárcsak az elmúlt 20 év során mindig) felgöngyölítik majd a rendőreink az ügyeket, és tisztázzák a besározott becsületű "szakembereket". :o)
A bejegyzésre utalva: Akinek nem inge...
Őrültek kezébe került a gárda, vagy legalábbis annak egyik szárnya:-((
index.hu/belfold/2009/04/18/holokauszttagadok_gardistak_a_budai_varban/

Ideje_lenne_az_orbáni_pofonoknak. (Ld. Kéri-féle beszéd.)
Kövér pofozgatja őket, de ez elég kevésnek tűnik. Kíváncsi vagyok, mi lesz a fideszes megoldás. Mit bír erre mondani Vona, aki ütközött már Dósával. Ha most hallgat, akkor az ő gárdája és a Jobbik is kiírja magát a parlamentre esélyes pártok közül...
@geszvat:
Nem egészen követhető az írás, de elég szép nagy számok röpködnek benne. Szakértőnek lenni jó...

@lenoardo999:

kedves da vinchi! nicked alapján joggal feltételeztem, hogy vágod, mit jelent a blog, mint kommunikációs felület. de ha nem, hát rávezetlek. nemcsak kint van a nevem, mondom is a magamét, mint egy rossz emberismerő. :DDD

lapi.blog.hu/2008/10/24/elzugtak_forradalmaink

nem kell nézni a dátumot, mert csalok, vazze! :DDD

és nem kell bepötyögnöd, hogy sorry, de fájt, amikor a mély és értelmes párbeszédet hiányolod. azért viszont én könyörgök, hogy változtass nevet. legalább mozartra, mert még megdobálnak valakik tojással egy szép napos délután, mert búzának néznek. szal amadeus, fel a fejjel!!! lesz ez még ígysem... :DDD
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

"Létezik-e olyan, h joggal való visszaélés?"

yeah, my little pig! politikában is. pl. polgári köröket hirdetni és beülni egybe a vonával. vagy ügyesen perelni a sajtót, hopp közgyűlés, vagy mi a szösz??? erről a vonalról leszakadnék, ha én hinnék a matematikában és logikában. de én nem tanár vagyok, hanem fletó fan. :DDD
@dark future:
Annyi bizonyosnak tűnik, hogy ciprusi cégtulajdonosnak lenni jó...
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

bizony, ilyen.

Hanem így lenne, a négyévenkénti savazásra is mindenki kötelezően elmenne, lenne száz százalékos résvétel, és nem lenne olyan, aki azt mondja, bocs, fontosabb a söröm, mert én ezek közül nem választok.
@Wilbur23:

hadd legyek demagóg én is, oké? Nagy Sándor 22 évesen rúgta seggbe a perzsa birodalmat.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

miért, a hetente = három hetente manővert ki a faszom számolta bele?

A törvénykezés már csak ilyen: egyesek a rések betömésén, mások meg a rések megtalálásán dolgoznak.
@Karesz (Charlie): "vilagpiacon eladhato arukat, markakat kell teremteni. a megszoritas, ha szikseges is az egyensulyhoz, ezt teszi lehetetlenne, es epp ez a cel."

Abban igazad van, hogy a globális piacon kell jobbnak lennünk és hogy a megszorítás csak nehezíti, sőt megakadályozza fejlődést, a váltást.

Zárójelesen jegyzem meg: nem nagyon látszik --válság ide vagy oda, megszorítás ide vagy oda--, hogy képesek lennénk a fejlődésre ;(

De az ténykérdés, hogy ha képesek leszünk egyszer a "váltásra" (mármint egy radikális fejlődésre), azt meg is kell éllni! Ha most tönkremegyünk, akkor nincs esély, hogy néhány év múlva kiugorjunk (vagy legalább felzárkózzunk).
Ha most nincs költségvetési egyensúly, akkor vége, összeomlás, amiből feltápászkodni sok-sok évvel több, mint a megszorítások kárait rendezni.
@geszvat:

1./ "A nyalizó humor soha nem volt népszerű, még a Kádár korszakban sem.
Tartalmilag meg egyenesen nevetséges a világgazdasági válságra kenni az egészet, különösen miután maga az új pénzügyminiszter jelentette ki a bizotsági meghallgatáson még beiktatása előtt, hogy akkor is válságkezelő programot kellene végrehajtani, ha a válság nem gyűrűzött volna be Magyarországra. Persze a megrendelésre dolgozó, vagy az elvakultságtól már értelmezve olvasni sem tudó "humorista" megengedi magának ezt a színvonalat...
Úgy 25 évvel ezelőtt ugyanúgy a hányinger kerülgetett némelyik sűrű nyelvcsapású humorista förmedvényeitől."

2./ "Világossá kell tenni, hogy szükségszerűek a takarékossági intézkedések, a megszorítások – szögezte le a leendő pénzügyitárca-vezető. Hozzátette: a kiadások jelentős lefaragását nem a válság kényszeríti ki, ez már régen meg kellett volna tenni. Utalt arra, hogy a visegrádi országokhoz (Szlovákia, Lengyelország, Csehország) képest három területen költ túl sokat a magyar állam, éspedig a kamatkiadások terén (de ezt rövid távon nem nagyon lehet befolyásolni), az állam gazdasági támogatásai, valamint a szociális juttatások esetében."

Sajnos a második részben csak takarékossági intézkedéseket találtam, válságkezelést nem. A kettő úgy kb. 2,5-ös szorzóval tér el egymástól.
Internet Guru
@mavo: jajj ne már. hogy a vérvörös rákba kerül ide NS? És egy nyilvánvalóan 100%-os hiteles forrásokon alapuló hadjárata. ez nem demagógia, EZ baromság.

de ránéztél már erre a ficsorra? a fején is látszik, hogy minimum a putyin faszát szopja... nem érted, hogy egy ilyen fontos posztra egyszerűen nem szabad, nem illik, nem jó üzenet egy ilyen nímandot jelölni?
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Joggal való visszaélés? Ez eléggé bruhaha, javaslom ugorj be jogi egyetemre és ott terjeszd az igét, talán nem röhögnek ki nagyon, csak lesajnálóan néznek.

Leírtam neked, az indokokat, de te nem akarod megérteni, vagy nem vagy képes rá. Vagy méginkább a tipikus jobbos vagy, akinek ha választ adnak a felvetésére, akkor úgy tesz, mintha nem nem azt kérdezte volna, amire választ kapott.
Milyen szerencse, hogy éppen úgy forgatod a kérdést, ahogy neked tetszik, amióta kijelentetttem, hogy fasz vagy a joghoz. Ez tény.


De akkor mégegyszer a gyengébbek kedvéért:
milyen manőver lehetséges? Vagy a kormánypártok jelölnek új embert és őt választják meg, vagy az ellenzék( lehet még harmadik verzió, hogy kormánypárti és ellenzéki képviselők együtt szavaznak) és az ő jelöltjét szavazzák meg.
Ez eddig is világos volt, mi abban a visszaélés, ha fenti két verzióval él a kormány/ellenzéki oldal?
Értelmes választ erre nem fogsz tudni adni, politikai nem érdekel.

Ne hisztizz azon, hogy legyalázlak, mindenkivel így teszek, aki nulla hozzáértéssel akar belepofázni jogi és/vagy alkotmányjogi kérdésekbe, ez továbbra is így lesz.

Amúgy pedig, ha a vezéredéknek némi esze lenne, akkor a képviselők fele tartózkodott volna, a másik részik pedig nemmel szavaz. Utána pedig rögtön lehet mondani, hogy ez ezért történt. Sőt már előre ki lehetett volna jelenteni, hogy így utasítják el mindkét embert.
Ez viszont csak utólagos belemagyarázás, ha arról lehtne szavazni, hogy legyél-e Kambodzsa diktátora, én nemmel szavaznék. A nem pedig azt jelenti, hogy téged nem akarlak, nem azt, hogy a vörös khmereket támogatom. Érdekes kiforgatott logikát olvasni mataktanártól.
@vakapad:
Nem tudom, honnan vetted ezt a bizonyos 2,5x szorzót, hiszen elsősorban a rendelkezésre álló források határozzák meg, mennyit tudnánk válságkezelésre fordítani. Jelen pillanatban, és a Bajnai-kormány által vázolt módon szinte semmit, illetve csak annyit, amit adóátrendezéssel tudnak machinálni. Éppen ezért az egyenlőségjelet nem én teszem a megszorítások és a válságkezelés közé, hanem az adott helyzet és a régi-új kormány. Sőt, az ország legnagyobb problémája jelenleg az, hogy nincs mozgásterünk válságkezelésre, csak megszorításra, mert elkúrták. Az elkúrták pedig annyit jelent, hogy állatira el vagyunk adósodva, és még további kölcsönt se akar nekünk adni senki. Ha pedig a piac nem ad kölcsön (= nem vesznek állampapírokat a befektetők), akkor teljesen elméleti kérdés, hogy enged-e az IMF és az EU 3 %-os ÁH hiány fölé menni, ha már a 2,6->2,9 %-os emelést is főleg ők finanszírozzák, és nem hajlandók nagyobb számlát állni.
@geszvat:

Nem tudom, miért nem érthető. A válságkezelés az ez:

www.hirszerzo.hu/cikk.tovabbi_megszoritasokat_tervez_bajnai.105165.html

azaz 1100 milliárdos megszorítás. Ha nem lett volna válság, nem lenne szükség válságkezelésre, és a mozgásterünk megteremtése 350 - 450 milliárd kiadáscsökkentéssel megoldható lenne. A mi bajunk az alacsony foglalkoztatottság, ami elsősorban a totál képzetleneknek is járó magas minimálbér eredménye (haj de hányszor leírtam már...), és az országosan nagy eladósodottság, amibe az államadósság úgy harminc százalékban játszik bele. Nem többel (akár hiszed, akár nem - valószínűleg nem, de ez a tényeket úgysem zavarja). A többi a vállalatoké és főleg a lakosságé. Az első ok eredményezi, hogy ide eladható terméket gyártó, de képzetlen munkaerőt foglalkoztató cég nem jön (nekünk ilyen termékünk ugyanis nincs, amióta a mezőgazdaságot apróparcellázással, meg a földeladási tilalommal sikerült lerohasztani), a második ok meg az állandó leminősítést, ami egy önmagát erősítő folyamat, hogy dögölne meg az összes dilettáns, ótvar hitelminősítő, ott ahol van. Persze ha nem 3 % alatti lenne az ÁHT, hanem nagybritán, USA vagy ír szintű, esetleg 100 % feletti az államadósság, mint a belgáknál vagy az olaszoknál, már régen összeomlottunk volna az ilyen esetben a nagyméltóságú hitelminősítők által a bóvlikategóriába sorolt államkötvényeinkkel együtt.

Megjegyzendő még, hogy ha valaki bármit akar itt csinálni (lásd pl. Hujber szerencsi szalmaerőművét), akkor azonnal megindul az elsöprő erejű ellentámadás, ami csírájában fojt el bármit, hiába üzemelnek mondjuk a bécsi fűtőerőművek városi szeméttel közvetlenül a város mellett, és lélegez be az ember egy barbecue partin tízszer annyi dioxint, mintha a szemétégető kéményén ülne. Egyetlen reményünk a mezőgazdaság lenne, ha volna affinitás a magyarban a szövetkezéshez. Kolhoz? Na de kérem! (pedig a kolhozkorban még világszínvonalú mezőgazdaságunk is volt).
@savanyú a narancs (Veszett Szopós Muréna): alapdolog ismeretes a tanárokról: mindent jobban tudnak, mint más....:)
@vakapad:
Az állításokkal nem vitatkoznék (nagy többségükkel teljesen, a többivel részben egyetértek), és ezúttal nem is látom, hol van az ellentét kettőnk véleménye között.

Az, hogy idáig jutottunk, szomorú dolog, különösen ha figyelembe vesszük, hová folyt el a központilag felvett hitel. Biztos vagyok benne, hogy már akkor sem tartanánk itt, ha 2004-ben engedik Medgyessynek az akkor még jóval enyhébb kiigazítást, arról nem is beszélve, ha már 2002 második felében visszatért volna az 1995-től 2001-ig tartó, viszonylag enyhén fluktuáló fiskális szigor. Még mély strukturális reformok nélkül is csekély államadóssággal és eurózónás tagsággal rendelkeznénk...

Visszatérve a jelenbe: Ami biztos, én részben máshol vágnék kiadást, és semmiképpen nem büntetném azokat, akik eddig is aránytalanul nagy részt vállaltak a közteherviselésből. A vagyoni alapú adókat is bevezetném minél előbb.
@savanyú a narancs (Veszett Szopós Muréna):

Felhívom a figyelmed, kedves szopós, h fentebb Lapi megerősítette, h bizony van olyan, h joggal való visszaélés.

Lapi szakmája: ügyvéd!!!

A szakmai tudásodról meg annyit, h beütöttem a google-ba: "joggal való visszaélés jogi kategóriája".--> keresés-->
Nos, nem lepődtem meg. Egy csomó komoly szakmai szöveget kaptam, bennük a "joggal való visszaélés" szövegrésszel, illetve erről való fejtegetéssel.

Szóval fasz vagy a joghoz, még ha azt is végezted (bár ezek után nem hinném, vagy nagyot tévedtek a vizsgáztatóid). Másfelől meg párbeszéd képtelen is vagy, kedves szopós. Ugyanis képtelen vagy koncentrálni a másik mondanivalójára, csak szajkózod a magadét, és exkatedra jelentgetsz ki olyanokat, amik messze nem úgy vannak, illetve miazhogynagyonis vitathatóak. Szerintem szerényebbnek kéne lenned, főleg hogy a mai internettel átszőtt világban könnyen ellenőrizhetőek az állításaid.

Szevasz "szakértő", muha-ha-ha!
@geszvat: na most hallom a Szólás szabadságában, hogy Eduardó volt az öszödi beszéd kiszivárogtatója...na, hát nem semmi, amit ez a pasi állított!:)
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át: komolyan gondolod, hogy a netről összeollózott "szakmaiságod" jogilag verhetetlen???? és te vagy az jogilag is? Ez nem egy Taylor sor, hogy csak egy megoldás jó!!

Tanuld meg, egy kérdésre 3 jogász sem tud egyértelmű választ adni, és millió kiskapu van, amiről fogalmad se lehet...

Komolyan te tanár vagy, gyerekek vagy fiatal felnőttek között??? Ilyen arroganciával kiteszed magad egy-két csalódásnak az életed során...
@Letícia:

Édespofa vagy, de ki a rák kérdezett téged? Engem ugyan nem nagyon érdekel, mit csacsogsz, kiskedveske.

Mellesleg nem állítottam, h szakmai vagyok, deviszontellenben szopós állította:
"Joggal való visszaélés? Ez eléggé bruhaha..."

Amúgy az iskolám egyik (ha nem A) legnépszerűbb tanára vagyok, pedig közel 100 fős a testület. Ha akarod, járj utána! Írj nekem emailt, megadom az iskola címét! Bejöhetsz, utána érdeklődhetsz. Sőt, ha szerencséd van, még szóba is állok veled:o))
@Letícia:
Erről lemaradtam (mijaza "Szólás szabadsága"? :D), de a bolíviai fejleményektől egyébként se lettem okosabb. Állítólag valami leleplező/lejárató kampányon dolgoztak a szóba került emberek (a jelenlegi vezetés és a drog maffia kapcsolatáról?), de hogy ennek milyen igazságtartalma van, illetve milyen eszközök bevetésével ügyködtek, nem derült ki.
van program.
tetszik?
vagy az most már senkit nem izgat?

Letícia, malacka, szét vagytok ültetve.
@lapi:
Ahhoz a jegypénztároshoz hasonlítasz, aki egész életében ugyanazt a menetrendet bámulja, de ezt a tudást aztán mindenki mástól megköveteli. Ilyen dühöt vált belőled ki az, hogy valaki nem találja meg a képedet (a nevedről már nem is beszéve) a blogodon szereplő tucatnyi kép közül? Akkor most megsimogatom a buksidat. Jó kis fiú. Mulatságos egy figura lehetsz.
@Tóta W. Árpád: Értettem!:) És OK, sőt köszi...!:)
Ha tenor, nem lehet öblös a hangja. Csak ezt akartam mondani.
@wudnekl:
:-)))))) Az utóbbi idők legjobb, legtárgyszerűbb, és egyúttal legmegfellebezhetetlenebb hozzászólása!
:-))

Gratula!
na, azt mondja a fidesz, gyurcsányabb a gyurcsánynál.

annyira végtelenül ciki ez a rendszer, hogy hetente kiosztanak két szót a központban, és szíjjártó pétertől répássy róberten át navracsicsig mindnek bele kell szőni a szövegébe. ez dedó basszátok meg retardáltak, dedó. szánalmas. eddig volt a "reménytelenség emberei", most meg ez. valahol azt olvastam, h a baloldal tradicionálisan hülyének nézi a tömeget, hát ezek sem okosnak nézik, az fix.
@Tóta W. Árpád: vagy alapból ilyenek (viselkedem, szívom a fogam nagyon:D). Szóval, egyik se jobb indok...:(

És ezek fognak kormányozni állítólag 2010. után. A hideg kiráz...
@Tóta W. Árpád:
Szerintem egyszerűen csak azt gondolják, hogy értelmesen beszélni nagyon veszélyes, már többször is megszívatták őket miatta. Kérdéses persze, mennyire volt értelmes beszéd a 2002-es kampány, nem is beszélve a 2006-osról (i.e. kommunikációs stratégia).
Egy biztos, nagyon adja magát 2010-re a "rosszabbul élünk mint 8 éve". :o)) Sajnos ezúttal elhinni se lesz nehéz, mert egyszerűen igaz. Ha valakinek lesz annyi esze, hogy a 8 évet számokban kifejezi (nem tól-ig rendszerben, hanem 2002 vs. 2010), akkor sok vita nem lesz.
Pl. a mai parlamenti villámközvetítésben olvastam, hogy Mesterházy Attila a 18 %-os új ÁFA-kulcsot isteníti adócsökkentésként, amibe ugye alig fog valami tartozni. A sokkal több terméket tartalmazó korábbi alsó kulcsról valahogy nem beszél, pedig az 12 % volt sok-sok évig (2005-ig vagy2006-ig?). Érdekes adócsökkentés az, ami 50 %-kal magasabb a korábbinál, és alig esik bele valami...
Ugyanez elmondható a munkára és a bérre rakódó terhekről, meg kell vizsgálni, mennyivel lehet kedvezőbb, mint a 2006-os megszorítások előtti állapot. Enélkül igencsak butuska dolog nekiállni tapsikolni...
Szóval a másik oldalon másképp nézik hülyének az embert. Vajon melyik a rosszabb, ha egyáltalán?
Na most értetlenkedik Szíjjártó a hírekben, hogy a Jobbik sara miért freccsent rájuk is! Nem érti azon közvélekedést, hogy a fideszt miattuk antiszemitának tartják, pedig ők elhatárolódnak minden ilyen nyilatkozattól. Szóval megkezdődött a műsor!:) Jobbik csak nyírja fideszt, megérdemlik! Aki gólemet hív életre, az ne csodálkozzon!
A "reménytelenség emberei gyurcsányabbak gyurcsánynál" ?
Ezt mondta volna "a radikális és erőszakos ellenzék"?

Ideje megpermetezni a szőlőbányákat, erősen támad a lisztharmatgyenge peronoszprosztó:-))
Kedves Árpád, nem figyeltél meg mindent elég jól. Nem ez az egyetlen fordulat, amit egységesen használnak.

A kommunikációs tanácsadók a következőt tanították be a kommandónak: mondani kell valami jelzőt, majd kis hatásszünet után egy szinonimával ismételni.
Így biztosan jobban rögzül a hallgatókban az igazság. Mivel, mint tudjuk, onnan csak igazságok hangozhatnak el.
Kedves TótaWé!
Én most nem politizálnék, csak annyit jegyeznék meg, hogy külön élvezet minden cikked olvasni. Van amivel nem értek egyet, van amit elsőre nem mindig pontosan értek, de a nyelvi leleményeid mindig lenyűgöznek. Minden cikkedben van 1-1 gyöngyszem, mint pl. ebben az erjedt szarmust :-))
Egy korábbi Nagy Imrét "méltató" cikkedben a kedvencem 1956-ra, hogy anarchikus intifáda. Köszönöm,köszönöm! Isten bizony mindig behivatkozlak emlegetéseik közepette.
Mellesleg kikérem magamnak, hogy Bajnai "Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás." A legszexisebb magyar politikusról beszélsz! (Megjegyzem nem túl erős a mezőny, és Kósa Lajos 3. helyéből is látszik, hogy a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége erősen felülreprezentált lehetett a szavazás során - a most emlegetett Szövetségtől előre is elnézést kérek, KL szexisségének a mértékét akartam csak érzékeltetni...)
A hiány lefaragása mellett bevétel növelőnek javaslom, hogy a politikusokról is készüljön aktnaptár - ami abból befolyik, azt mind felvehetik számlamentes költségtérítésben...
@pipacsaripacspapucs:
nem tudom miért de az alábbi kedvenc idézetem jutott a bejegyzésedről eszembe:
(néhai Eörsi István követte el, és a magyar értelmiségről írta az Egyesült Államokból hazatérve)
"A mi szívünknek a szabadság drága, de itt se olcsó: vételára a jelentéktelenség, mely egekbe hat. Nekünk viszont e szabadsághiányért kárpótlást nyújt az akaratlan ránkmért és alaptalan fontosságtudat."
@Tóta W. Árpád: "annyira végtelenül ciki ez a rendszer, hogy hetente kiosztanak két szót a központban, és szíjjártó pétertől répássy róberten át navracsicsig mindnek bele kell szőni a szövegébe."

ezt ugy hivjak hogy "talking points", es az elmult bush evek alatt igen viragzasnak indult. gondolom ezt copy-zza a fidesz.

en.wikipedia.org/wiki/Talking_points

"When used politically in this way, the typical purpose of a talking point is to propagandize, specifically using the technique of argumentum ad nauseam, i.e. continuous repetition within media outlets until accepted as fact."

* * * Századvég * * *

index.hu/belfold/2009/04/21/egyre_jobban_huz_el_a_fidesz/

"A válaszadók 28 százaléka tartja alkalmasnak Bajnai Gordont miniszterelnöknek, 42 százalékuk szerint alkalmatlan erre a posztra, sőt a kutatás eredményei azt mutatják, hogy az MSZP szavazói továbbra is inkább Gyurcsány Ferencben bíznak (44 százalék), mint Bajnai Gordonban (27 százalék)."

Jól mondja a fidesz: gyurcsányabb gyurcsánynál:o)))
@geszvat:

"Egy biztos, nagyon adja magát 2010-re a "rosszabbul élünk mint 8 éve". :o)) Sajnos ezúttal elhinni se lesz nehéz, mert egyszerűen igaz. Ha valakinek lesz annyi esze, hogy a 8 évet számokban kifejezi (nem tól-ig rendszerben, hanem 2002 vs. 2010), akkor sok vita nem lesz."

Javaslom a

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/tabl2_01_41i.html

2.1.41. pontjának áttanulmányozását. Abból kiderül, hogy ha idén a reálbér csökkenés 6 %, akkor 2010.-ben 22 %-kal élünk jobban, mint a 2002.-es választások előtt.

Lehet ugyan laza csuklóval kijelenteni valamit, de csak óvatosan, ha kérhetem. Csak óvatosan. Mert esetleg valakinek lesz annyi esze...
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Te szerencsétlen ostoba agyhalott, senki sem vitatta, hogy van joggal való visszaélés.
Viszont amiről te beszélsz az nem az.

Azért mert te hülye vagy, ne nézz mást annak.
Az állampolgársági megszerzésére irányuló példád is szar, mert a házasságon kívűl még csomó feltétele van a megszerzésének, ezért hiába névházasodsz, ha a többi feltétele nincs meg, baszhatod, hogy visszaéltél-e a joggal.
Ismét sikerült bebizonyítanod, hogy ha nincs válszod, akkor hirtelen más kérdést teszel fel, és úgy kötekedsz.
Tipikus, nem vártam többet, legalább nem csalódtam pozitívan:)

Hát igen, hiába a tanárok mindenhez értenek, viszont a zinternet korában semmit se bizonyítottál és semmit se cáfoltál, a könnyen ellenőrizhető és cáfolható írásaimból.

Bár ha meg tudod cáfolni, akkor én megcáfolom a görögöktől kezdődően az összes matematikai tételt.

Aztán innentől röhöghetsz tovább. kb. leszarom.

Kedves Árpád!

Szeretném megkérdezni tőled, h moderálási szempont-e még a személyeskedés, és a durváskodás?

Íme, mit engedtél át:
"Te szerencsétlen ostoba agyhalott, (...)
Azért mert te hülye vagy, ne nézz mást annak..."

Vagy lehet, h az úgy van, h a balliberális kommentezőnek lehet személyeskedni, de amikor kontrázna az ember, akkor letiltod?
Megtetted egy párszor, azért mondom/kérdem.

El kéne gondolkozni azon, h ez e rendszer azért van-e, h elfogultan szemezgess, vagy azért, h elvszerűen és igazságosan alkalmazd.

Üdv.

------------

@savanyú a narancs (Veszett Szopós Muréna):

Jó név ez a szopós..., kéne acélgolyót, attól megnyugodnál talán...
Rivotrilt ismered? Kb. neked találták ki, és kb. ne szard le kb. kicsit se, mert kb. igen jól járnál vele.

"senki sem vitatta, hogy van joggal való visszaélés."

Ahamm, akkor mi volt ez a mondat:
"Joggal való visszaélés? Ez eléggé bruhaha, javaslom ugorj be jogi egyetemre és ott terjeszd az igét, talán nem röhögnek ki nagyon, csak lesajnálóan néznek."

Mi ez, ha nem vitatása annak, h létezik olyan, h joggal való visszaélés?

Névházasság azért kötnek az emberek, h ugyanazon feltételek teljesülése esetén jóval hamarabb kapjanak állampolgárságot, nem pedig azért, mert ez az egy feltétel elegendő. Ilyet nem állítottam, csak hát a szövegértésed kb. egy nagy és kövér nullával egyenlő.

Na csipogj még vmi gorombaságot, ha attól megnyugszol, kicsi szopós, kicsi mérgepulyka szopós.
@vakapad:

Az átlagokkal vigyázni kell!

Vegyük 10 ember reáljövedelmét így:

70, 70, 70, 80, 80, 90, 100, 100, 110, 120, melyek átlaga 89.

Majd 4 év múlva legyenek:
60, 65, 65, 70, 70, 80, 90, 90, 185, 195, melyek átlaga 97,

azaz közel 9%-kal több lett az átlagos reálbér,
holott a 10 emberből 8 rosszabbul él, és csak 2 él jobban.

Akkor most ez a 10 ember jobban él, mint 4 éve, vagy rosszabbul?

Lényeg a lényed: nem elég az átlagot figyelni, annál sokkal bonyolultabb a kép. Ráadásul a "rosszabbul élünk" kifejezés is sokkal összetettebb, mert abban is millió dolog benne van: egészségügyi ellátás, külföldi nyaralások, egy főre jutó húsfogyasztás, egy autósra jutó éves kilométerszám, mittomén.... sok dimenzióban lehet vizsgálni azt, h mennyire élünk jól. A reálbér csak egy ezek közül.

Az tény, h a 2006-os kampányban a szlogen nem találkozott az emberek saját helyzetmegítélésével, ezért megbukott ez a szöveg, de gyanítom, 2010 derekán már találkozni fog, és el is tudják majd mondani, h mire gondolnak, mikor azt mondják: "rosszabbul élünk, mint 2002-ben".

Kéne egy életszínvonal alakulását közvetítő grafikon...

Üdv.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át: hát, moderál az Árpád, megyugtatlak és feléd is, igazságos mértékkel. Én csak tudom!:)
@vakapad:
Úgy tűnik igazad lehet. Na nem azért, mert statisztikailag korrekt adatokkal dobálóznál, hanem azért, mert ha te nem fogod fel, hogy (akárcsak az államháztartásnak) a családi költségvetésnek is két oldala van (bevételi és kiadási), akkor az átlag magyar sem fogja megérteni. Vagy mégis?
"Laza csuklóval" kiderül jövő tavasszal.
Vagy esetleg idemásoljam az állami költségvetés bevételi oldalát is 2002 vs. 2008, és kijelentsem, hogy az eladósodás "laza csuklóval" baromság, sőt, lehetetlen?
Van azonban egy lényeges különbség a háztartások többsége és a központi eladósodás között: Míg az előbbi csoport többnyire jóhiszemúen, a pannon pumára alapozva, vezetői által átkúrva költekezett túl, az utóbbi előre megfontolt, aljas szándékkal.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át: Na, azért humorod legalább van, ezért neked adom az egyik piros pontomat!:D
@Tóta W. Árpád:
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.04.20. 20:13:37
"na, azt mondja a fidesz, gyurcsányabb a gyurcsánynál.
annyira végtelenül ciki ez a rendszer, hogy hetente kiosztanak két szót.."

ugy van! ennel "jobb" mar csak az MSZP kommunikacio! mert mit mondanak honapok ota? hogy valsag van! Hogy muszaj megszoritani!

erre mit mondanak tegnap, eladando az adocsomagot? (egyebkent Te is Arpi!):
a rendzservaltas ota a legnagyobb ADÓCSÖKKENTES lesz!!!

fasza! akkor most mar nincsen valsag?
vagy a fidesznek volt igaza az adocsokkentessel?
nem tudja a jobb mit csinal a bal??
:))
@lenoardo999: enoardo999 2009.04.18. 18:42:51
"Hiába minden, ezen a blogon nem lehet úgy hozzászólni, hogy abból valódi kommunikáció legyen."
sajnos, de mit tehetunk?

"Az a baj, hogy így [moderalas miatt] viszont gyakorlatilag kevés kivétellel a nagy semmibe írunk. Vagyis hozzád írunk Tóta, és te nem válaszolsz. Vagyis arra válaszolsz, amire akarsz."
ennel rossazbb a helyzet, ahhoz hogy sok beiras meg sok olvaso legyen provokalni kell, ezert nem lehet igazat, meg arnyaltan irni, hanem egyoldaluan, sematikusan, hogy az ember felpaprikazodjon es ne hagyja annyiban.
ES bar a kommentek valamifele egyensulyt teremtenek, abbol itelve, hogy micsoda ordas f@szsagok bekerulnek a kommentek koze, lathatjuk mennyi hatasa van a velemenyunknek.

"És ezek általában a leggyengébbek: azokra válaszolsz, amiket könnyű lesöpörni (meg a csajokra)."
persze! hat mire valaszoljon szegeny Arpi? amiben nincs igaza? irja tele, hogy bocsi nem gondoltam at? hova lenne a tekintelye???

" Miért nem válaszolsz érdemben a lényegi felvetésekre: alig-alig válaszolsz Karesz okos felvetéseire,"
ez kedves! en komolyan veszem ezt a better magyarlandot de abba beletartozik az is hogy a masik oldal hazugsagait is folfejtsuk...
javasoltam hogy a 13. havi nyugdij helyett vegyunk (az allam vegyen) OTP (esetleg mas) reszvenyt (sok elonye lett volna, olcson vesszuk a valsagban es ennyit nem esett volna reszveny, annak minden bizalomerosito hatasaval egyutt, mi volt arpi reakcioja?, nem lehet mert eladnak...
(amit persze ki lehetne vedeni, megneheziteni, megtiltani, es vegul is kommunikalni, hogy el ne adjak mert aranytojas...es piackonform nyugdij lenne lehetne)

"Így, hogy kizárólag te irányítod a blogot, nagyobb munkát kéne, hogy végezz."
igen de en megertem, hogy nem lehet mert massal is kell foglakozni, penzt keresni, csalad stb.

"Ha az okos kérdésekre nincsenek okos válaszok, akkor előbb-utóbb okos kérdések sem lesznek."
igen de talan ez a cel... le kell szoktatni az embereket a politikaba valo beleszolasrol, mert mi lenne ha beledumalnanak, nem lehetne kavarni...

[a buták blogja]" Nem hiszem, hogy arra vágysz. (Persze lehet, mit tudom én, lehet hogy azért ugyanannyit fizetnek?"
megdobbento mennyire nem lehet racionalis hozzaallast kommunikalni...
bankok?
most pl orulunk a nagy kegynek, hogy atutemzik a kolcsonoket, hogy tobbet fizethetunk vissza... de valutaban nem lehet visszafizetni,
szerintem minden olyan bankot aki bianko szerzodest irat ala be kene zaratni!
dehat torekves sincs...
na akkor ki fizeti az ujsagirokat???

"@Vakapad: szuperek a kis dialógusok, ... a legtöbbön szétröhögtem magam."
En is!!!
MeL · emel.freeblog.hu/ 2009.04.19. 01:12:51
egyetertunk!

" a globális piacon kell jobbnak lennünk és hogy a megszorítás csak nehezíti, sőt megakadályozza fejlődést, a váltást."
hat akkor?
en meg hozzatennem:
vagyont kell venni!!! nem eladni venni!
azt csinalni az allamnak is amit minden kisember csinal vesz meg egy ingatlant es kiadja berbe, nem eladja a sajat lakasat!!!

"nem nagyon látszik ...hogy képesek lennénk a fejlődésre ;("
pedig van fejlodes, nem elegendo, de pl van benzinkut logisztikaq mindenfele, rengeteg autokereskedo, nehol tisztara nyugat vagyunk mar.

"ha képesek leszünk egyszer a "váltásra" (mármint egy radikális fejlődésre), azt meg is kell éllni!"
legalabb az unokainknak!

"Ha most tönkremegyünk, akkor nincs esély, hogy néhány év múlva kiugorjunk (vagy legalább felzárkózzunk).
Ha most nincs költségvetési egyensúly, akkor vége, összeomlás,"
ugyan ugyan akkor mibol finaszirozzuk a rendszervaltas ota a legnagyobb adocsokkentest????

nem lehetne vagyont venni? visszavennia kozmuveket es annak a 8%folotti nyeresegebol fizetni a nyugdijasokat???

Hölgyeim és Uraim! Tekintsünk vissza a múltba.

Magyarország 2010:

Az ország egyik legrealistább újságírója az ország maradék 2, (relatíve) vállalható politikai karaktereinek egyikeként emlékezik egy 21. századi LIBATOLVAJRÓL, aki a közélet állapotának köszönhetően MINISZTERELNÖKSÉGIG vihette.
És ez az újságíró is ugyanúgy szőnyeg alá söpör és kacsint.

Ludas Matyi is emigrált már...?

Ennyire vakok vagytok?
süti beállítások módosítása