W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Roncsderbi

2008.12.01. 13:50 Tóta W. Árpád

Arra, hogy Szijjártó Péter hajmeresztő ostobaságokat beszél, nem illendő már rácsodálkozni; aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás. Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A pártszóvivőnek ez a munkája, olyan, mint az uránbányászé vagy a szippantósé. Különben is a a kampány, az mindig túloz, ne játsszuk az álnaivat, kérem. A tetteket kell nézni, nem a szöveget. Ezt még ki lehet védeni némi arisztokratikus emelkedettséggel.

Mármost az a kérdés, hogy amikor Szijjártó Péter módosító indítványt öklendez az Országgyűlés elé, akkor az micsoda. Szöveg az is, természetesen, csakhogy nincs az a szöveg, ami a törvénynél közelebb állna a tetthez. Azt a szöveget leírják, elfogadják, és onnantól a dolgoknak úgy kell lenniük, ahogy le van ott írva.

Ebben az esetben az volna leírva Szijjártó Péter javaslatára, hogy a tizenharmadik havi nyugdíjat semmiképpen se maximálják nyolcvanezer forintban, hanem tessék továbbra is kifizetni mindenkinek. Világválságról, IMF-hitelről, sarokszámokról nem tárgyalunk, az minket nem érdekel. Több pénzt az embereknek! Magyarország többet érdemel! Sárgabögre görbebögre!

Ha többségük lenne, akkor ezt szavaznák meg. De minek ehhez kormányváltás? Ez az eggyel ezelőtti komcsi megoldás.

A múlt elkezdődött

Irtó szar lehet ilyenkor fideszesnek lenni. Felkészülni a röhejre, a leereszkedő kioktatásra. Hogy a ti félhülye szóvivőtöknek van arca úgy tenni, mintha nem tudná, mintha nem lenne tudható, hogy a pénz konkrétan elfogyott. Nem az van, hogy a gonosz kormány nem akar többet adni, hanem ha akarna se tudna. Állambácsi kifordította a zsebét, megmutatta: nincs pénz, egyáltalán nincs. A dugiszámlán se. Letolta a gatyáját ország-világ előtt, kirakta maga elé a műanyagpoharat: adakozzanak, jó emberek.

Akarna adni, egyébként. A tizenharmadik havi nyugdíjat éppenhogy a szocialistáknak köszönhetjük. Szeretnek ők helikopterről pénzt szórni. Ez a szenvedélyük. Ha nem szórnak, ha a karnevál elmarad, annak az az oka, hogy nincs pénz. Az Úr adta, az Úr elvette.

Íme, az elkúrás működés közben. Hejehuja, dínomdánom, ejráérünkarramég. Amíg van idő, hogy finoman módosítsunk a röppályánkon, addig nem tesszük. Amikor elérjük a falat, akkor viszont olyan hirtelen koppanunk, hogy nincs már idő hosszú távra tervezni. Olyankor eret vágunk.

Ebben a helyzetben ellenzéknek lenni nem túl bonyolult feladat. Ki volt kormányon a válság előtt? Ki az oka annak, hogy a becsapódás egy kivérzett, hitelfüggő, alanyijog-fetisiszta nemzetet talált meg? Ki vezette a falnak az országot? Ennyi. Ennyivel agyon lehetett verni az amerikai republikánus pártot.

Ilyen lejtős pályán csak kivételes idióták képesek olyat alakítani, hogy mégis, a legfőbb felelősnél is alkalmatlanabbnak tűnjön az ő pártjuk. A szó már ide nem elég, tettek kellenek. Törvényjavaslat. Indítvány. Meg kell mutatni, hogy mi mégis, minden körülmények között súlyosabb elmebetegek tudnánk lenni. Megmutatni, mit csinálnánk, ha csinálhatnánk végre. Hogy mit tennénk azért, hogy ez a nemzet maradjon kivérzett, hitelfüggő és alanyijog-fetisiszta. Hogy mire kellene nekünk előrehozott választás, forradalom, húsz év. Arra, hogy végre mi kúrhassuk el.



Címkék: fidesz program válság

459 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr99797811

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Republikon BLOG 2008.12.02. 11:46:07

Nerm lesz reform, szövetség!Az MTI írja: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke kedden 11 órakor találkozik a Reformszövetség vezetőivel az Országház Nándorfehérvári termében. A találkozó elején fotó, vágókép készíthető, a megbeszélés után pedig…

Trackback: Nem értek hozzá, de ... 2008.12.01. 17:16:54

Politikai matematika MagyarországonEbben a posztban azt próbálom bebizonyítani, hogy ma Magyarországon egyik nagy politikai pártnak sem áll érdekében - ebben a pillanatban - komoly reformokat, változásokat végigvinnie. Ha a lakoss…

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.12.01. 15:01:08

Az utolsó töltényig a 13. havi nyugdíjért Ma délután van utoljára esély, hogy az Országgyűlésben megmeneküljön a 13. havi nyugdíj 80 ezer Ft feletti része is. A Fidesz (és a KDNP) el is indította az Utolsó Esély hadműveletet: Iván László a Száj, Solt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pyrrhocoris apterus 2008.12.02. 11:50:13
amugy amit a lopasrol irtal az Ok!

illetve nem OK csak sajnos igaz ill. sok az igazsag benne, ha az osszegek nem is nyilvanosak.
huba 2008.12.02. 21:46:37
""Azért még mindig nem értem miért a köznépnek kell megmenteni a bankokat, ..."

hat ki a fasz mentse meg? ja es a koznepnek jo lenne ha nem mentenek meg?"
1) mentsek meg a tokesek a befektetok.
2) mindenkeppen mentsek meg az amerikaiak ne mi!
2) az ha egyaltalan nem lenne bank a XXI szazadban az nem lenne jo, de hogy ennyi kell, az mar erosen ketseges...radasul mindegyik ugyanazt kinalja, szemet modon.. lasd
(ma reggel meg volt egy blog a cib bank elleni panasszal, most mar a keresoben se talani... ennyit a jo keresorol ARPI!)
Shore 2008.12.02. 21:20:36
"A poszthoz meg: Nem tudom írta-e már valaki az ősi poént, miszerint járni jár, csak nem jut."
ismerjuk, cigany vicc...

"Sajnos ez teljesen igaz mind a 13. havi nyugdíjra és a fizetésre is."
csak nem igaz.
ha igaz lenne akkor pl kisebb parlamentre tellne csak, koltsegterites nelkul.

"Szijjártó fikázásakor meg gondolom mindenki tudja, hogy ez a FIDESZ hivatalos álláspontja is."
igen! de ettol meg nem lesz f@szsag.
Egyébként itt egy jó régi Népszava-cikk, amiben megemlítik, hogy már régóta megy a gondolkodás Szijjártó elegáns félretételéről (ja, kormányközelben már illik eltakarítani a retardált arcokat) (www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1123033), aszongya:

"...két hónapja Szijjártó Pétert is megkínálták ezzel a lehetőséggel [mármint az EP-mandátummal], azt azonban nem tudni, hogy a párt szóvivője akar-e Brüsszelben dolgozni, illetve Orbán mit tervez vele."

Mindenesetre a p. úr által vizionált "látványos feláldozás" szerintem a politikában nem létezik, ott az elkárhozást is megdicsőülésnek illik beállítani...

OFF ja és ha már EP, az eddigi hírek szerint a Fidesz az Obama-receptet másolja legalábbis EP-szinten azzal, hogy egy romát tesz meg (állítólag) központi kampányarcnak. Milyen egy vallásitébolyodott párt ez!

Üdv: Peti
RP, a vallási téboly és a romák relációját kijjebb dolgoznád?
dark future · www.andocsek.hu 2008.12.03. 16:45:02
Ők is szavazópolgárok...
index.hu/politika/bulvar/ft081203/

dark, ezek a szavazók "átlátnak a szitán", a szocikon kívűl minden más _borzalom_. you know it.
Szerintem, egy vallási tébolyodott nemigen bír kieszelni olyan finom kampányfogást, hogy ebben a frusztrált, cigánybűnözéses-magyargárdázós országban, nagyarcú, magukat hivatásos romavédőknek tekintő ellenfelekkel szemben egy radikális roma jogvédőt indít (a radikális jogvédelem egyébként általában a szélsőliberálisok kenyere szokik lenni) kampányarcnak (és nyilván majd előkelő helyen a listán is).

Azért nem, mert v. tébolyodott gondolom itt valami olyan figurát jelent, akinek fejében más se jár, mint a megfeszített "artista", meg az ő eljövendő országa, és abból él, hogy a pol. realitásokra (PC-re) fittyet hányva elefántcsordaként csörtet a demokrácia porcelánboltjában, és ezt értékeli barbár közönsége. Az ilyennek pont nem erőssége az elegáns, ellenfelet megzavaró taktikai húzás kieszelése.

Más: észrevették, hogy amióta kiszivárgott, hogy Pelcznét "teleportálják" Brüsszelbe, gyakrabban szerepeltetik a mainstream médiában? Ez persze mit sem változtat azon, hogy még mindig a vidám butaság árad a hölgy minden szavából, nem akármilyen kellemes perceket okozva a közéletbe belefásult közönségnek. Alleluja!

Peti
Kezdjük az elején.

1./ Tóta W. ír egy felháborodott cikket. Nem tetszik neki, sőt komplett ökörségnek tartja, hogy a FIDESZ "meg akarja védeni" a nyugdíjasokat.

2./ Hogy honnan tudja esztetet a Tóta W., márminthogy a FIDESZ "meg akarja védeni a nyugdíjasokat"? Hát a Szíjjártótól. Fenti okból Tóta W. az általa komplett ökörségnek tartott nyugdíjasmegvédést és Szíjjártót összekapcsolja egymással, és ebből az összekapcsolásból szokott stílusát segítségül hívva jó kis blogbeírást kanyarít.

3./ Meg is van az eredménye. Válaszul a hitükben sértett hívők (lásd az előző téma hasonlóságát is) a nyakába öntik az összes közhelyet, amit csak ki tudnak találni. Elég keveset tudnak, fenti okból a saját kútfőn kívül máshonnan is csemegéznek bőven, mely tény azt eredményezi, hogy tele leszünk olyan szövegekkel, amelyek legtöbbjét Szíjjártótól már hallottuk.

4./ Szegény Tóta W. így ragad bele a pácba, mely pác jellegzetessége, hogy a konkrét FIDESZ konkrét szóvivőjének, a konkrét Szíjjártónak konkrét kijelentése helyett az általános lopcsalhazudik támáról folyik a puffogtatás, belekavarván azt is hogy itten nem egy önálló ember önálló véleményét olvashatni, hanem Tóta W. mintegy bérenci minőségben van jelen.

5./ Ráadásul Tóta W. megint nem a jelenség lényegét feszegeti, hiszen itt nem Szíjjártóról van szó, hanem arról, hogy a FIDESZ nem adni akar, hanem kapni. A költség ugyanis nulla (ellenzékből mindenki annyit ad virtuálisan, amennyit akar, illetve amennyit nem szégyell), a bevétel meg magas (lesz 2010.-ben, mert nem Tóta W.-hez szól a Szíjjártó, hanem többek között ahhoz a szerencsétlen nyugdíjashoz, akinek a birkáiért két darab ötvennégyezer forintossal fizettek - és ők vannak sokkal többen).

6./ A FIDESZ taktikája egyébként teljesen logikus, és jogos, a népet mindenki úgy veri át, ahogy tudja. Azt viszont nem értem, hogy Szíjjártó kijelentésére miért nem álltak sorompóba "vezető közgazdászaink", akik évek óta erősen nehezményezik, hogy az ország szociális kiadásai messze magasabbak, mint amennyinek szerintük lennie kellene. Hol vannak ilyenkor ők? Egyszer (sokszor) írtam az elit árulásáról. Ez lenne az?
Karesz:
"viccen kivul pedig, a fo baj az, hogy gyurcsanyek ugy viselkednek
mintha
1) nem szocialistak lennenek
2) mintha nem magyarok lennenek
3) mintha valami EU vagy nemzetkozi toke kepviseloi lennenek."

1) Hat mivel a Fidesz ugy viselkedik gazdasagpolitikaban, mintha kommunista part lenne, ezert a szocialisatak kenytelenek a valtogazdasag huzdmeg oldalat is csinalni (Bokros csomag, konvergencia program)
2) Hat ez elegge nezopont kerdese, mert neonaci "barataink" Szlovakiaban ellege ugy viselkedtek, mintha Szlovakia legjobb ugynokei lennenek. Vagy ha csak mert 1000 evig megyerendszer volt, akkor nem szavazzuk meg a regiositast, az a magyarsag erdeke? Aki Brusszelben azt keri, hogy az EU ne tamogassa a Magyar kormanyt, ha eppen nem o van hatalmon, az a magyarok erdekei szerint cselekszik?
Vagy az az antiszemita koziro, aki a Szlovak allamot tamogatja adokoronaival kilopva a magyar nyugdijas, csecsszopo szajabol a falatot, az a magyarkent viselkedik?
3) Ja mert Viktorka nem azert akar adocsokkentest, hogy a kulfoldi "karvalytoket" idecsalogassa (ami elvileg majd novekedest general)? Es ha csokkentet adot, es nem akarja az EU tamogatasokat elvesziteni, nota bene EURO-t bevezetni, akkor nem fogja csokkenteni a kiadasokat? (Magyarul meg a 12. havi nyugdijat is eltoroni?)
Mert magyar csoda nincs, hacsak a Nokia nem konyvel megint felre valamit, vagy a vizauto/perpetuum mobile/olaj mezoket fol vagy meg nem talaljuk.
Mert ugye mar fedezett nelkul Viktorka se csokkent adot :)
Repi

Most vagy én vagyok nagyon fáradt, vagy... öööö... szóval nekem nem állt össze, amit kijjebb dolgoztál:-))
Árpád

Szijjártót viszonylag jól ismerem. Amit csinálsz vele, amit írtál az ostobaság, tipikus hecc-újságírás.

Nagyon hasonlíttatok egymásra, mindketten profik vagytok te újságíró, ő szóvivő, munkátokat végzitek. Valószínű téged az MSZP kormány jobban megfizetett a "mesékért", mint a Fidesz SZ.Pétert. Úgy hogy nem izléses részedről Sz.P-t lehülyézni.

Gondolj vissza Rogán szóvivőségére, ugyan ilyen dumát nyomott a ballib média róla akkor, mint most Te. A közutálat és nevetség tárgya volt kicsinyke köreitekben. Most polgármesterként az egyetlen fideszes kedvenc lett.
Ez Szijjártóval is meg fog történni, átalakítják a képet róla, amikor arra lesz szükség.

Mellesleg, a "Modern képmesék" osztogatása érettségizőknek, alávaló politikai-ideológiai propaganda. Tiltakozhatnál ellene, mi a fasz ez a világnézeti erőszakosság az adófizetők pénzén? Hogy jön ehhez a kormány? Egy világnézetileg semleges oktatási rendszerben? Miért nem inkább a Kommunista Kiáltványt, netán a Brian életét... legalább az "életre" tanítaná az ifjakat... már arra az "életre" amit szántok nekik...

Ne félj, te körülbelül hülye vagy. "Egy világnézetileg semleges oktatási rendszerben" már régen tanítani kellene mindazt, amit tűzoltásként rajzfilmben voltunk kénytelenek megcsinálni. Már ha nem akarunk arról vitát nyitni, hogy jobb, ha a gyerek képben van költségvetésről, eü kasszáról, adóról, mint hogyha nem.
Árpád
Erről tényleg ne nyissunk vitát, hogy a MEH szakértői anyagiból kellett írnod, adóról, költségvetésről, eü kasszáról... ezek politikai kérdések is... közgadsági iskolák kérdései is... összességében világnézeti kérdés is...

Amúgy meg: "te körülbelül hülye vagy." ezt kikérem magamnak, nem "körülbelül" hanem pontosan. Miután itt baszom el az időmet...
összességében világnézeti kérdés a történelem is, meg az irodalomanyag is, aztán mégis tanítunk valamit, mert inkább valami legyen, mint semmi.
vakapád

az előző cikkben csak azért lett egy egész felekezet náci, mert OV idén volt egy refi konferencián és később egy templomban is.
Ami külön jó, hogy az első alkalommal pont arról beszélt, hogy a világnak látnia kell Mo-n sokan TISZTÁN POLITIKAI érdekből náciznak.

ÉS TWÁ össze is hozta ennek ocsmány igazolását, ahogy olyan sok más esetben

erőspista, ilyen bénán hazudni mire jó? OV nem is szerepel a cikkben. Annál inkább a felekezet sztárja, ifjabb Hegedűs.
A Fidesz kommunikációs stratégiájának 2002 óta egyik fő eleme az önálló gondolkodás tagadása. A sikeresen agymosott hívő nem úgy látja a világot, hogy vannak emberek különféle véleményekkel, és ezeket a véleményeket megvizsgálva el lehet dönteni, hogy kinek van igaza, hanem vannak különféle érdekek, és az emberek viselkedését megvizsgálva el lehet dönteni, hogy melyik érdeket szolgálják. (Ezt hívják az érveléstechnikában kútmérgezésnek: ha az érvek szintjén nem tudsz megnyerni egy vitát, vidd át egy metaszintre, beszélj arról, hogy ki miért mondja azt, amit. Ha el tudod hitetni a saját követőiddel, hogy a másikat az ország izraeli rabszolgasorba hajtása vagy legalábbis a saját zsebének a megtömése vezérli, onnantól mondhat a másik bármit, azt nem érvnek fogják látni, amit viszonylag objektív kritériumok szerint lehet elfogadni vagy elvetni, hanem manipulációs kísérlenek, amit józan önvédelemből le kell rázniuk magukról.)

Az egységsugarú fidesz-zombi számára egyszerűen nincs különbség a között a két állítás között, hogy valaki a tevékenységéért pénzt kapott az Ellenségtől, meg hogy az Ellenség szolgája: a kettő szemantikailag megkülönböztethetetlen, ugyanannak a jelentésnek két különböző hangalakja. Ha az a rajzfilm az adott pillanatban a Gonosz álláspontjához vagy retorikájához állt közelebb, akkor a Gonosz fegyvere volt a választók hitéért folytatott harcban, a készítője meg a Gonosz fegyverhordozója. A kérdés, hogy esetleg a másik véleménye akkor és ott, abban a specifikus kérdésben nem lehetett-e közelebb az igazsághoz, értelmezhetetlen, mert maga az igazság fogalma sem értelmezhető. Csak jó és rossz van, mi és ők, magunkfajta és magukfajta, érzelmi-transzcendens Igazság (a világ másik felén újabban truthinessnek hívják), az absztrakt, racionális, konkrét helyzettől és konkrét személyektől elvonatkoztatva is vizsgálható igazság ismeretlen dolog.
Testvér !

Csak az egész refi gyülekezet, és utsó náciként. És OV közismert szerepléseivel egybevetve már müxika direktmerketing: OV is náci, ha köze van hozzájuk.

A slusszpoén ugyanakkor az, hogy a kurucok szerint meg a Fidesznek áll útjában HL a baromságai miatt (lekeresheted)

Akkor most mi van ?

Egy náci portál szerint a Fidesz antifasiszta és persze hazaáruló tevékenységet gyakorol HL ellen, de szerinted, meg überkemény nyilas az egész bagázs.

Szóval tényleg mi van, mi van ???
vakapad
"Azt viszont nem értem, hogy Szíjjártó kijelentésére miért nem álltak sorompóba "vezető közgazdászaink", akik évek óta erősen nehezményezik, hogy az ország szociális kiadásai messze magasabbak, mint amennyinek szerintük lennie kellene. Hol vannak ilyenkor ők?"

Egy dolog azt állítani, hogy a szociális kiadások messze magasabbak, mint amennyit megengedhetnénk magunknak. És egy másik azt mondani konkrét rétegeknek, közalkalmazottaknak, nyugdíjasnak, stb.: te eddig x juttatásban részesültél, ezek után x-y juttatást adunk. Ezt a szakértő sem vállalja fel, hát még egy politikus.

karesz
"igazsagosabb lenne, ha vagyoni helyzet meg jovedelem utan osztanak, de nem valosithato meg!
egyenlore vagyoni kataszter nincs, a jovedelemeket titkoljak, az onbevallas nem mukodik...
jol jegyezd meg a
LEGOLCSOBB AZ ALANYI JOGU CSALADI POTLEK, GAZARTAMOGATAS "

Pedig nem nagyon van más kiút. Sem politikailag, sem gazdaságilag. Magyarán: amíg nem lesz átlátható, ki mennyit keres valójában és kinek mennyi a vagyona, és ameddig nem ültetik le azt, aki nyilvánvalóan lop és nem a szelet csokira gondolok itt a sarki közértben,addig nem jutunk A-ról B-re. Soha nem kecmergünk ki egyébként a sz@rból.

Ne félj! 2008.12.03. 22:10:51

T.” Ne félj”!

Valóban, mindketten profik. Csak Szíjjártó a „tények” gyártásában (miként „hittársa” Nyakó), TWÁ pedig az ilyen tények leleplezésében!!! Talán lehet az általad említett profizmusnak egy ilyen összefüggése is! Egy Sztálin monográfia bevezetőjében a szerző egy volt KGB ügynököt idéz, aki szerint: „…előbb egy kicsit fabrikálunk, aztán publikálunk.”- nem ismerős a módszer!!!

Azt értem már, hogy az ördög a lelkekkel kereskedik. Azt azonban soha nem értettem, de elfogadni sem tudom (ezért Szíjjártót sem), ha valaki a meggyőződéséért hazudik, ráadásul pénzért!!! ÉS EZT AZ ÁLLÁSPONTOMAT A BALOLDALRA IS TARTOM!

Rogán is elragadtatta magát időnként, de Szijjártótól még Göbbels is csak tanulni tudna.
Tóta W. Árpád • w.blog.hu 2008.12.03. 22:26:25

Tisztelt Árpád!

„Ne félj, te körülbelül hülye vagy.”

Nem tisztem, hogy „Ne félj!”-el folytatott vitátokba, akár az egyik, akár a másik álláspontjának védelmében megszólaljak. Teszem ezt azonban ugyan arról az alapról, amiről Te (feltételezem!), hogy ha zavarja, bosszantja valami az igazságérzetedet, akkor megszólalsz (legalább is ezt szeretném hinni Rólad).
A megszólalás azonban nem szabadna, hogy felmentést adjon számodra, de mások számára sem, hogy tilos a másikat - hogy egy klasszikusotokat idézzek - „…a földbe döngölni!”. Bármilyen viszonyban is vagytok „Nefélj!”-el (akár barátiban is) minimum nem mondható szerencsésnek a „lehűlyézés”, mert ez nem lehet és nem is valós érv egy vitában (még akkor sem, ha egyébként más szempontból igazad van).
Arra is kérni akartalak, hogy a bírálatok mellett adj alternatívákat is az általad felvetett problémák megoldására.

Üdv.: Szemekhare
Kedves Malac!

Akkor induljunk ki máshonnan. Hogy is mondta a Maestro a zseniális, Horogkeresztények című postjában? "Hegedűs Lóránt a magyar reformátusok arca, Skála kópéja, kabalafigurája." Ezért (mondjuk erre csak a címben utalt) az egész egyház egy nyilas szervezetnek látszik.

Ha a hír igaz, a következő kampányban Lívia lesz a Fidesz "arca, Skála kópéja, kabalafigurája". A radikál(liberális) cigány jogvédő... mint pártimázs.

Ez az imázs szerintem elég messze áll a vallási tébolyodottétól, sőt kifejezetten sérti azt, mert nem az utóbbi vágyálmáért, bizonyos jogok korlátozásáért küzd, hanem éppen ellenkezőleg, egy etnikai kisebbség "egyenjogúsításáért" (a szó elvi, társadalmi, gazdasági értelmében).

Üdv: Peti

PS. Malac, a blogomba írtakra később válaszolok, most mennem kell. Szép napot!
Republikánus

"Hegedűs Lóránt a magyar reformátusok arca, Skála kópéja, kabalafigurája." Ezért (mondjuk erre csak a címben utalt) az egész egyház egy nyilas szervezetnek látszik"

Mi is kedvenc kifejezés fidesztistáknál a "fasisztázókra" ? Bérrettegő.

Te is pont az vagy. A cím az volt, hogy "Horogkeresztények". Ez nagyon nem az egész egyházra (hívőstül, lelkészestül) vonatkozott, hanem csak és kizárólag Lórira és azokra akik megtűrik őt az egyházban. Pl. azokra a hívőkre is, akik drága Lóránt ajakáról zengő igét magukba szívják hétről-hétre. Akinek meg nem tetszik, hogy iHL miatt bélyeget kap, hagyja ott azt a gyülekezetet. Egyszerű.
én meg úgy vagyok ezzel az egész szijjártósdival, mint akinek nem inge, vagyis, ha teszem aztat a lelkes közönség kiszavazza a győzike sót és helyette a londoni szimfónikusokat szeretné hallgatni, akkor talán ez a jóember meg sem születik, vagy, ha mégis, úgy sir george solti műltbéli tevékenységirül tartana expozékat a népes közönségnek, nem mintha ez baj lenne, sőt, az én kurva anyámat, minek köllött nekem ifjabb koromban marcus aureliussal, spinozával, pascallal meg más hülye bohócokkal foglalkoznom, eccer odamentem egy nénihez az uccán, oszt mekkérdeztem, mi a véleménye az empiriokriticizmusról, akkor a néne azt válaszolta, hogy sajnos nem tud németül, montam: kár, bár inkább leninül kéne tudnia, azóta inkább etológiával foglalkozom és isten áldja a csányit! és persze marc d. hausert!
Könyörgöm, egyet mondjatok meg: miért jó hülyének lenni? A címlapon ott a cikk, részletes elemzés/A válsághoz való jog/.
Az, hogy TWÁ- t ezért fizetik egy dolog. Meg is szolgál érte rendesen. De TI, a többiek?
"Shore" 09:35:12.- nem fáj néha egy kicsit legalább?
én rövid lábakon álló magas nyugdíjjal nyögöm a Gyurcsányi sáncot. ezt én meg tegnap láttam a tévében, ahogy kikérte magának az öreglány, ő nem a, hanem biza.
Engem nem érdekel ez a refi-hisztéria.
Én félig katolikus, félig zsidó vagyok. Tehát gyónáskor mindig magammal viszem az ügyvédemet.
:D:D
Bocs, a helyes cím: Indokolatlan a szocialista eufória. Egymás után olvastam őket, és hiba csúszott be.
a válság nem büntetés, de mivel irónikus hangulatban vagyok elfogadom a sarkítást.
sőt a szabadsághoz való jogunk maga a válság.
"Török Gábor szerint az is érdekes, hogy a Fidesz nem törekszik arra, hogy a kormány programjával szemben megjelenő tiltakozásokra ráerősítsen. Már most szakmai, érdekképviseleti és kamarai tiltakozások kísérik a kormány programját, és ezek ereje a jövőben nőhet is. A Fidesz azonban egyelőre távol marad tőlük; a kötelező támogatáson túl nem igyekszik azt az érzetet kelteni, hogy általános társadalmi ellenállás lenne a kormánnyal szemben.

A magyarázat az, hogy a Fidesz status quo választ kíván adni a válságra, amely nem növeli a válság napirendi súlyát, ugyanakkor nem idegeníti el a Fidesz támogatóinak egyetlen meghatározó csoportját sem. „A napirendi hatás csökkentése és a szavazók megtartása két összefüggő cél, amelyek összességében kockázatminimalizáló stratégiáról árulkodnak. Ennek központi gondolata, hogy a Fidesznek nincs fontosabb cél, mint a status quo – vagyis saját előnyének és a kormány hiteltelenségének – fenntartása.”"
index.hu/politika/belfold/torokg5389/

Valami ilyesmit motyogok én is egy ideje (persze nem ilyen szabatosan): a politikai jellegű megszólalásokat (főleg a megmondóemberek megszólalásait) nem önmagukban kell vizsgálni, hanem egy nagyobb stratégia részeként. Azt majd az idő igazolja (vagy cáfolja), hogy helyes-e a stratégia. Ha többet hoz mint visz, akkor helyes. Ennyi a lényeg, további megfontolások a háromlábú lőtéri ebet sem érdekli, 2006 óta minden párt úgy és olyan módon szerez szavazatot, ahogy csak akar.

"Ha többet hoz mint visz, akkor helyes. "

ez a pártlogika. nekem meg neked semmi okunk a pártlogikát alkalmazni. droidnézőpontból tökéletesen helyénvaló elkúrni egy országot, lerohanni grúziát, boszorkányt égetni, amennyiben szavazatokat hoz. de ezt a logikát hagyjuk meg a szijjártóknak.
az biztos hogy nagyon maguk alá csináltak, de hogy ezt nem vette észre a népség, ez lehet az oka annak, hogy most úgy bazsalyognak mint a tejbetökök a szocik, a fidesz meg észnél van, mivel tudja hogy a válság első kishulláma volt az elmúlt két hónap, kivárni nem a legjobb stratégia, de úgy tűnik számomra, hogy nem akarja a fidesz magát rábeszélni a választókra.
Engem nem érdekel ez a refi-hisztéria.
Én félig katolikus, félig zsidó vagyok. Tehát gyónáskor mindig magammal viszem az ügyvédemet. "

én meg gyóni, egy fél rabbival és egy fél ügyvéddel járok, és csak a Pápa előtt vagyok bűnbocsánatot kérni.
Shore 2008.12.04. 09:35:12
"Akinek meg nem tetszik, hogy iHL miatt bélyeget kap, hagyja ott azt a gyülekezetet. Egyszerű. "

Nézd ha valaki azért kap bélyeget mert elmegy istentiszteletre, akkor én inkább mégicsak a bélyegragsztót köpöm le.

Bélyeg.
A kommunisták bevett módszere volt mellesleg a bélyegragasztás. A nem kívánatos emberekre rövid úton olyan bélyeg került, ami munkahelyvesztéssel esetleg börtönnel járt. És aki nem köpte le a megbélyegzettet arra már rá is került ugyanez.

Ma már leszarható mindennemű bélyeg nyugodt szívvel. A ragsztgatókon már röhögni se érdemes.
"Ha a hír igaz, a következő kampányban Lívia lesz a Fidesz "arca, Skála kópéja, kabalafigurája". A radikál(liberális) cigány jogvédő... mint pártimázs."

Mármint a Fidesz-kampányban. Az MSZP-kampányban attól még nyigodtan lehet egy vallási fogyatékos :) (Bár most a fő jelölt ki van exportálva a KDNP-be, de ez nyilván nem egy tartós állapot.)
zsanett- a félfeuda vagy tán egészen 2008.12.04. 12:19:00
"a szabadsághoz való jogunk maga a válság."
megint fejen talaltad a szoget!!!!
Szemenkhare 2008.12.04. 08:17:02
csatlakozom az elottem szolohoz!
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.12.02. 15:39:56
kedves Walter! ne bomolj!

"Szerintem legyen egyenlőség!"
szerintem is es meg jo paran dolgoztak ezen a francia forradalom ota, d enem sikerult...

"A fejlett nyugat meg majd a csodájára fog járni az új gazdasági mechanizmusunknak. ;-) [13. honap]"

hat tudod nyugaton a kozalkalmazoattaknak van 14. havi is,es senki sem akad ki rajta... mint nalunk arpi hogy hany honap is van...
"ez a pártlogika. nekem meg neked semmi okunk a pártlogikát alkalmazni."

A partvonalról okoskodhatunk, attól függetlenül még a történéseket a permanens kampány és a pártlogika irányítja. Persze nem jól van ez így, de két évtized alatt ez alakult ki, és láthatóan mindkét oldalnak ez a jó.

Nyílt lapokkal, őszintén itt jó darabig senki nem fog politizálni. Ahhoz túlságosan romlott és rothadt a társulat, meg az egész rendszer. Nézzük csak meg pl. a VII. kerületet: az ország vetülete kicsiben. Cca. 20-30-50 zuschlagnyi önkormányzati pénzt talicskáztak el, benne van nyakig az egész kompánia. Kíváncsian várom, hogy hányan fognak ténylegesen belebukni.

Ezt az országot sajnos a pártlogikák működtetik.

Felszáll a vonatra egy liberális jogvédő és egy konzervatív jobber. A vonatban minden kupé megtelt, csak kettőben van hely még.
Az egyikben keresztény fiatalok utaznak hátizsákosan egy keresztény ifjúsági találkozóra, a másikban roma fiatalok, akik ki tudja honnan és hová.

Mi sem természetesebb, a liberális jogvédő a romákhoz ül be, a konzi jobber a keresztény ifjúkhoz.

Egyszercsak mindkettőre rájön a pisilhatnék. Ki kell menni brunyálni....

Válasszunk ki mi történik!

a) Mindketten kimennek, a csomagjukat bátran a kupéban hagyva.
b) Mindketten kimennek, de mindkettő magával viszi a packját.
c) Az egyikük inkább visszatartja a brunyálást. Melyik?
d) rátok bízom...


Üdv.

Ps.: Ocsmány egy népek ezek a horgos keresztények, baszki, mi?


Az mind semmi.
Vajh, az 'államot' másként kell kezelni mint egy vállalkozást?

Ha kevés a bevétel, akkor mit is tesz egy normális vállalkozás?
Csökkenti a fizetéseket, elbocsájtja a nélkülözhető alkalmazottakat.
Persze nem muszáj ezt megtennie, egyszerűen halogathat minden kellemetlen döntést és várhatja hogy csődbemegy.
Malacka demagóg vagy, nem utoljára.

USA-ban egy cserkész és egy amish utazik egy vonaton. Csak 2 fülkében van hely, az egyik fülkében történetesen egy magyar világtalálkozóra utazó hazai magyarok ülnek, szokásos lilahagyma-pálinka-kolbi illatok közepette, a másikban két szolid amcsi család ül.Egyik ide ül, a másik oda, stb. Egyszercsak mindkettőre rájön a hugymenés, válasszuk ki, mi történik...
a,b,c,d

Van még ilyen sok...

De ha neked jól esik, figurázzál még egy kicsit a cigányokon, az biztosan segít. Meg keresztényi is... Persze, hogy mindenki tudja a választ....Én se ülnék oda. Írni-olvasni nem tudnak, hát még viselkedni. Most aztán végképp nem fogja őket alkalmazni senki, a normálisabbját se. Azon, hogy ez milyen vicces, azonban túl lehetne lépni.
Főleg ebben a molotovkoktélos időben.
"egy ellenzéki párt abban a kényelmes helyzetben van, hogy bármit mondhat, az úgysem fog megvalósulni, tehát nyugodtan nyugodtan javasolhat teljesen irreális vagy kártékony intézkedéseket pusztán népszerűségnövelési célból."

Hát egy nem normális választókkal teli országban persze.
Értelmes választóban azonban annak *kell* felmerülnie, hogy egy politikusnak elvei vannak (értsd fő irányvonalat határoz meg a gondolkodásában, amely az alapja annak, hogy valami hitele is legyen) és kijelentéseit komolyan gondolja (adott esetben megvalósítja ha lehetősége lesz rá) stb.

Naivan hangzik, és elfogadok némi megalkuvást is a cél érdekében, de az általad felhozott "zöldséget beszélek, mert megtehetem" nálam nem hozhat szavazatokat. Csak felelőségteljes emberre vagyok hajlandó szavazni. Persze más kérdés, hol találok felelősségteljes embert. Másrészt ez is egy mérce, ahol vannak kevésbé és jobban felkelőségteljes emberek, tetszetős vagy elenszenves elvekkel.

Apropó: annó Caligula mondotta, hogy "megtetem, mert megtehettem" és mint tudjuk, ez olyan mély leépülésre vezetett, hogy az már figyelemreméltó.
Karesz (Charlie) !

"hat tudod nyugaton a kozalkalmazoattaknak van 14. havi is,es senki sem akad ki rajta..."

Igen, de nyugaton a hivatalos ügyeim 90+%-át el tudom intézni otthonról, interneten és postán keresztül.----> Nincs annyi felesleges vízfej a hivatalokban. ;-)


Malacka!

Ugyanez a történet papokkal, cigányokkal és két kisfiúval? Vajon a gyerekek melyik kupéban vannak nagyobb biztonságban? :-DDD
Üdv! ;-)
Malacka

A konzervatív jobber nem mer kimenni a táskáját otthagyva, mert fél, hogy bele csempésznek egy súlyos nagy keresztet, amit aztán cipelhet szerencsétlen. A liberális jogvédő, meg eleve tudja hova megy,így nála egy üres Tesco szatyor van, megtöltve integrációs ötletekkel.
De mivel nem bírják egymást (lib-jobber)ezért mind a kettő visszatartja, mert nem akar összetalálkozni az egyetlen illemhelyen a másikkal. Persze csak amíg bírják, mert aztán az egész tartalom a választott közösséget fogja izgatni, ahelyett, hogy a helyére kerülne.
malacka tudjuk már hogy utálod a cigányokat, hányszor szeretnéd még ezt elmondani?
malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.12.03. 16:08:57

Tsak nem némi gúnyt hallok kivellanni, kedves Malacka?

Vagy tán-tán nem arra gondolsz-é, hogy Szíjjat gyártó emberünk, nem önerőből politizál, de arcán lévő bőrvastagság, és szívében lévő elszántság, pajzsként teszi lehetővé, hogy kommerszségben bajuszt akasszon az MSZP -vel, kipuhatolva, az győzelemhez vezető utat, és magára véve majd a hazugnak járó pálcát, melynek szele pártjától és vezérétől messze suhan majd el.
"Hát egy nem normális választókkal teli országban persze.
Értelmes választóban azonban annak *kell* felmerülnie, hogy egy politikusnak elvei vannak (értsd fő irányvonalat határoz meg a gondolkodásában, amely az alapja annak, hogy valami hitele is legyen) és kijelentéseit komolyan gondolja (adott esetben megvalósítja ha lehetősége lesz rá) stb."

Az, hogy az ország milyen választókkal van tele, ténykérdés, nagyban független attól, hogy milyen választókat szeretnénk mi. Lassan és fájdalmasan talán lehet rajta változtatni (erre volt ugye nem túl sikeres kísérlet a Modern Képmesék), de addig is a pártok a realitásokat fogják szem előtt tartani. Ezért lehet nem szeretni őket, de azt azért látni kell, hogy csak racionálisan viselkednek. (Más kérdés, hogy a Fidesz nyugdíjasvédése adott esetben nem feltétlen racionális, a saját értelmiségi holdudvart rúgják tökön vele. Csak meg kell nézni, miket írnak mostanában mondjuk a Reakción. A Fidesz már két választást elbukott azért, mert alábecsülte az értelmiség szerepét a pártpreferenciák formálásában. A harmadik elbukása a válságra tekintettel elég esélytelennek tűnik, de azért az igyekezet megvan.)
"Könyörgöm, egyet mondjatok meg: miért jó hülyének lenni?"

molly ebben te vagy az illetékes ;)
test, guga

Nem értettetek meg, ráadásul ollanta savanyú ez a hozzáállás, mintha elfolyt volna bennetek az epe:-)). Több_humort_! Plííííz!

Nah, szóval:
az lett volna a mondandó, h addig, amíg keresztényt fikázni, pedofil papozni, náci reformátusozni teljesen komilfó itt és más blogokon, addig más embereket, legyen az meleg, sémita, vagy mittoménmi, gőzerővel meg kell védeni bárminemű kritikától, mert akkor homofób vagy, antiszemita vagy, rasszista vagy, meg faszsetuggya mi vagy.

Mellesleg guga ráadásul primitíven címkéz ("demagóg"), miközben a címkézés súlyos előítéletességről árulkodik.
Maga a címkéző ember pediglen sosem liberális, hanem általában ostoba fajankó.

Test!

Én kérdeztem, nem minősítettem! Hol írtam negatívat a romákról? Az a szöveg csupa kérdés! Naiv, ártatlan, ibolyakékszemű kérdés...

Üdv.


bio74, walter

Ti voltatok azok, akik helyén kezelték a csipkelődő provokációt.

bio74:-)))

walter, én a fiamat a pap mellé ültetném... Életemben nem találkoztam még pedofil pappal, viszont olyannal, h egyik gyerek veri a másikat l' art pour l' art, nem egyszer, nem kétszer.
Engem is vertek meg gyerekkoromban csoportosan többszört, erősen rögzült az élmény...

Üdv.
molaris

""Shore" 09:35:12.- nem fáj néha egy kicsit legalább?"

Azt mondják, ha 40 felett nem fáj egy kicsit, akkor már nem is élsz. Úgyhogy fáj.

Trompf

"Nézd ha valaki azért kap bélyeget mert elmegy istentiszteletre, akkor én inkább mégicsak a bélyegragsztót köpöm le."

Nézd ha valaki elmegy egy gazember beszédére (nevezzük istentiszteletnek), és szívesen hallgatja amint ez a gazember a szeretetről, a becsületről, az erkölcsről papol, akkor bizony nem a bélyegragasztónak jár a köpés. Tudod az a kibaszott nagy baj sok templomjáróval, hogy azt hiszi mert templomba jár azt hiszi, hogy ettől ő egy kicsit is jobb, mint aki nem jár oda.
Hát nem, szar alak a templomban is szar alak, bármily ájtatos is.

"A kommunisták bevett módszere volt mellesleg a bélyegragasztás"

Bélyeg ügyben meg kezdjél a kommunistáknál egy kicsit korábban is kutakodni. Menni fog, és még talán harcos "bélyegragasztó" keresztény/keresztyénnyekkel is fogsz találkozni. A "kommunisták" gyakorlatilag semmi újat nem találtak fel(ebben a tekintetben sem).
test

A rasszista tesztet megcsináltam, tökéletesen jó jött ki, mintha csak én lennék maga egy Fodor Gáborba oltott Mohácsi Viktória:-) Sztem jobb, mint a tied:-PP, pedig nem lehet csalni, mert hirtelen asszociációkon múlik, és k.gyorsan kell nyomkodni balra-jobbra.

Gondoltam, ezt még közlöm szerényen és miheztartás végett:-)

Üdv.

Ps.: Rosszul áll neked, ha mérges vagy, mert a humorod kifejezetten jó, ha megbírod nyitni annak a csakráit:-)
malacka,

A válaszom: Én egy asztalnál nem maradnék olyan emberrel, aki ilyen vicceket kezd el mesélni az ott ülőknek.
Választ kaptál?
Árpi!

számíthatunk tőled írásra az újból felmerülő VDSZSZ-kérdéskörben?

jó lenne...
VDSZSZ: most nem, lesz még velük gond elég, holnapra meg már kész vagyok. Kultúrpolitika lesz.
hacsaturján 2008.12.04. 10:14:44

„. . . akkor talán ez a jóember meg sem születik, vagy, ha mégis, úgy sir george solti műltbéli tevékenységirül tartana expozékat a népes közönségnek, …”

Ismerve az illető mély és olthatatlan vonzalmát nagy nemzeti hősünk Háry János (és Baron Münchausen) iránt, talán Sir Solti is megdöbbenne élete történetén, az ő interpretációjában! Mert valószínűleg nem kerülnének be az expozéba a Chicagói Szimfonikusoknál és a Covent Gardenben töltött évek, de megfeledkezne (a szerintem legjobb) Mozart Requiemjéről is, amelyet Solti, a szerző halálának 200 éves évfordulóján dirigált a bécsi Stephans Dómban. Mindezeket pedig tenné azért, hogy kizárólagosan és helyettük kiemelhesse Solti emigrációs éveit és megpróbáltatását, amelyet a szocializmus miatt volt kénytelen elszenvedni - milyen kár a történetben, hogy Solti már 1936-tól elhagyta az országot!

Üdv.: Szemenkhare
travis 2008.12.04. 16:10:13
malacka,
A válaszom: Én egy asztalnál nem maradnék olyan emberrel, aki ilyen vicceket kezd el mesélni az ott ülőknek.
Választ kaptál?"

Valaki itt viccet mesélt? A fikciós faszkolódás mióta vicc?

travis, a blogokban való kommentezésekbe nem kell belehalni ám, take it easy! könyörgöm! Pont ebből van már kibaszottul elegem, h mindenki olyan baromi komolyan veszi magát meg a másikat, és aztán ebből lesz az, h az Árpi zsidóbérenc, a Szijjártó segghülye, a malacka rasszista, a travis meg a jogegyenlőség és az igazság bajnoka.
Úúúúúúúúúúúnalamasok vagytok Komolyak, úúúúnalmasak! Miattatok savanyú ez az ország.
És most akkor ebből annyit vegyél magadra, kedves travis, amennyi rád tartozik.

És egy jó tanács:
sose hallgass meg zsidó-, cigány- , rendőr- , szőkenő-, stb.... viccet, mindig állj fel az asztaltól, ...de azért vedd a szádra úgy Isten nevét, ahogy tetted azt nemrég mocskos szavakkal kísérve, undorítóan, kulturálatlanul.
Bravó! Igazán jól küzdesz a kulturált beszédért.

Különben meg nyugi, higgadj, nincs polgárháború.... .... még nincs.

Üdv.
hacsaturján 2008.12.04. 10:14:44

Üdvözlet Sztálin - ebben ártatlan! - kedvencének!

Még valamire „ihlettél”. Eszembe juttattad a „Materializmus és empíriokriticizmus”-t, és azt, hogy az anyag filozófiai meghatározásán túl mára a fő emlékem az írádsból, hogy V.I. Uljanov/ Lenin milyen dühödt stílusban és szavakkal támadta - na nem a gondolatokat, hanem a vele ellentétesen gondolkozó embereket (Poincaré).
(Bocsánat a megszólításért, ha akaratomon kívül bántó a Számodra.)

Üdv.: Szemenkhare

Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.12.04. 14:23:30
" nyugaton a hivatalos ügyeim 90+%-át el tudom intézni otthonról, interneten és postán keresztül.----> Nincs annyi felesleges vízfej a hivatalokban. ;-)"
ez igaz ott meg telefonos ugyintezes is van (bar pl. ha nem tudsz olaszul olaszorszagban elveszett ember vagy)

de csak akkor javasolj leepitest ha tudod ki a felesleges...
nem szívesen vagyok humortalan offtopik, csak az egyensúlyra kell figyelni, hogy ne taknyoljunk túl nagyot. sztem én pont olyan igazságtalan voltam mint a te ártatlan kérdésed 8)
"Valaki itt viccet mesélt? A fikciós faszkolódás mióta vicc?"

malac,
Van épp elég szélsőjobbos jogász barátom ahhoz, hogy tudjam, az ilyen sztorikat hangos röhögések közepette szokták előadni, majd böffentenek egyet, és isznak tovább.
Maga a sztorid, és a felvázolt szituációd stílusa feltételezett bennem egy büdös kocsmai környezetet, ezért mondtam.
"de azért vedd a szádra úgy Isten nevét, ahogy tetted azt nemrég mocskos szavakkal kísérve, undorítóan, kulturálatlanul."

Emlékeztetnél mikor, hol?
Nem mintha bármi baj lenne vele, akárhol is mondtam.
shore

te olyan pragmatikus voltál eddig, de úgy látom kerkó vonalon csúcsra járatod a torzítót.

Olvas el a cikket és látod TWÁ tök egyértelműen az EGÉSZ ref. felekezettel azonosítja HL-t, sőt még testületileg neki szurkol mindenki.

Ez pont TWÁ példája (olajfa) se lehet már igaz (HL tavaly okt. 23-i akciója miatt jött létre az maga blog is:
hazaeskozelet.uni.hu/) nézd meg az aláírókat, ha más nem db-ra

Aztán TWÁ benéz az olajfára és ismét magát hazudtolja meg, mert ennyit tud:

"látod pista, itt is mit látsz: nem törpe kisebbség, nem egy személy HL, hanem meg van fertőzve vele az egyház. nem volna megalapozott kizárólag HL személye alapján megítélni az egészet, de nem is azt tettem." Ja, volt még 1 db beírás, ami konkrétan roma vonalon szenvedett amúgy is.

+ infó, mert ezt sem vágja sokadjára senki: minden gyülekezet TELJESEN független. Maximum jogi eljárásokkal lehet kierőszakolni felülről akármit. Ott viszont HL-nek is jár ugyanolyan védelem, mint bárkinek egy jogállamban. És a Gede Testvérek mögé bújva védte ki a bizonyíthatóságot. De pont okt 23 miatt is van benne ellene panasz.
Emlkezz Al Capone-t is végül adó vonalon kapták el, bármennyire tudta mindenki mi a felállás, mindezt az USA-ban a demokrácia egyik tökélyének mondott rendszerben.
"A cím az volt, hogy "Horogkeresztények". Ez nagyon nem az egész egyházra (hívőstül, lelkészestül) vonatkozott, hanem csak és kizárólag Lórira és azokra akik megtűrik őt az egyházban..."

Gratulálok Shore, sikerült megragadnod a hsz-em lényegét. De ha már, akkor: ugye a maga tökéletes éleslátásával, hibátlan arányérzékével ezt a megállapítást tette a p. urunk:

"Hegedűs Lóránt a magyar reformátusok arca, Skála kópéja, kabalafigurája."

Tudod, mit jelent az kevéssé irodalmi nyelven, hogy valaki valaminek az "arca", "Skála kópéja", "kabalafigurája"? Azt jelenti, hogy azt a valamit 'prezentálja', rajta keresztül jelenik meg a nyilvánosság előtt. Ezért, ha prezentáns egy nyilasnak látszik, akkor rajta keresztül az egész, általa képviselt, megjelenített szervezet is nyilasnak néz ki. Ezért írtam:

"Ezért (mondjuk erre csak a címben utalt) az egész egyház egy nyilas szervezetnek látszik."

Éééérted már? nem azt mondtam, hogy Tóta szerint minden református nyilas, hanem hogy Hegedűs miatt annak látszik. (Persze más kérdés, hogy a magyarok hány százaléka tudja, ki az az ifj. Hegedűs Lóránt. Mert ha az a százalék csak egyszámjegyű, akkor kérdés, hogy mitől "Skála kópé"...)

Üdv: Peti
horogkeresztények in action:

misszio.reformatus.hu/cm/?p=p_25

ők nem refik, de nagyon jók: (Vigyázat van benne Biblia is )www.hetivalasz.hu/cikk/0812/edentol_keletre

Ehhez képest TWÁ a Libera nos cikkében végig azon szenvedet, hogy a "cigánybűnözés" az igenis kóser kifejezés.
Akkor most ki fasisztázik és miért is ?

Ja, és az MSZP-ben hol van 1 db tag, aki blogot indított vagy tüntetett Havasi Szófia ellen, amiért mindenkit nyilas csőcselékezett 56-al kapcsolatban ? Jutalomból van 3-4 bizottsági tagsága.

Így adja magaát miért éri meg bődületeset hazudni és nácizni. A kassza őrzői lekesen jutalmaznak.

"Irtó szar lehet ilyenkor fideszesnek lenni. Felkészülni a röhejre, a leereszkedő kioktatásra. Hogy a ti félhülye szóvivőtöknek van arca úgy tenni, mintha nem tudná, mintha nem lenne tudható, hogy a pénz konkrétan elfogyott. Nem az van, hogy a gonosz kormány nem akar többet adni, hanem ha akarna se tudna. Állambácsi kifordította a zsebét, megmutatta: nincs pénz, egyáltalán nincs. A dugiszámlán se. Letolta a gatyáját ország-világ előtt, kirakta maga elé a műanyagpoharat: adakozzanak, jó emberek."

Ne légy teljesen naiv. Két héttel előtte, hogy bejelentették a majdnem államcsődöt arról beszéltek, azzal kampányoltak, hogy "beindultunk". Az amit előadtak akkor és előtte Megegyezés címmel, az mind ordas nagy hazugság volt, már a költségvetés tervezésekor tudtak, hogy nagy a gebasz és még az előtt már tudták, hogy jön a válság.
travis

A felvázolt sztori többek között azt volt hivatott prezentálni, h a habzó szájjal rasszistázó, magukat roma jogvédőnek tartók többsége valójában farizeus faszkalap, aki éppúgy nem bízna egy ilyen szituban a védenceiben, mint az, akit szapul, feltéve, ha egyáltalán beülne közéjük. No ez lett volna a polémia másik üzenete azon túl, amit már fentebb említettem.

"Nem mintha bármi baj lenne vele, akárhol is mondtam."

Tóta egyik régi posztjának címét emlegetted (sosem felejtem el, még szóltam is miatta), ami sztem még egy büdös kocsma színvonalánál is büdösebb....

w.blog.hu/2006/12/27/isten_fasza

Az én szememben ez a fajta Isten káromlás a legostobább tahóság, és azt is megmondom, miért:

Egy dolog egy vallás hülye szokásait ekézni, vagy az adott vallás egyházát, annak papjait, és megint más annak a vallásnak az Istenét káromolni.

A másik ember Istenének káromlása teljesen l'art pour l' art sértegetés, annak semmilyen pozitív hozadéka sincs, ráadásul az a másik embernek az olyan, mintha apját, anyját, családtagját sértenéd.
Míg az adott egyház gyakorlatának bírálata akár építő jellegű is lehet, s olyan még belülről is fakadhat.

Üdv.
de hát ott pont egy vallás hülye szokásáról volt szó, arról, hogy egy fitymát imádtak, amíg a vatikán el nem lopta.
Malacka, egyrészt, ha mégegyszer használod ezt a szót, hogy :"ollanta" , beküldöm a modorosblogba miután leokádtam a klaviatúrát.
Másrészt észre sem veszed, hogy az fáj neked, amit te is teszel (demagóg vs. fajankó) de nem biztos, hogy ebből megérted, mit mondok. Nem baj.
Harmadrészt a vicced egy nemvicces ócskaság, köbö olyan, mint a Jézuska-Móricka-Brezsnyev féle hátborzongatóan gagyi régi viccek, meg a kilincsorrúzós bombagyáras poénok, ami nem vált ki hahotát már a széljobbon se.
Egyébként is nagyon gyenge eresztés vagy, jobb, ha én szólok előbb, nem az orvos, akit meglátogathatnál.

Na, most vedd elő a viccesebbik éned, nehogy ám felhúzd magad, hé:-)))))
Nevetsz ugye:-))))))))
Hű, de vicces voltam, itt a sok szmájli is ám:-)))))))))
Ugye?
Árpi!

A cím akkor is kulturálatlan, nem européer, mert semmi másra nem jó, csak hogy irritálj/sérts vele.

Felőlem mindenki káromkodhat, emlegethet faszt, pinát, kurvát, de itt vidéken, még a kocsmában is ritka, h Isten neve elé k..a jelzőt, vagy mögé a f..t raknák.

Számomra rettenetesen problémás, h még egy olyan kiváló filmben is, mint az Indul a bakterház, elhangozhatott a csendőr szájából az, ami, mikor a szilvásgombóccal párnacsatáznak (képzavar, he-he).

Nem tudok, mit mondani, ezt érezni kell. Ha vki nem érzi, nem tudok rajta segíteni.
C' est la vie, mon cher...

Üdv.
erőspista

"te olyan pragmatikus voltál eddig, de úgy látom kerkó vonalon csúcsra járatod a torzítót."

Lehet, hogy még most is az vagyok, ezért hallom ki a cikkből, amit leírtam, és nem azt, amit Peti. A "torzítót" meg maximum úgy tudom értelmezni, hogy eltorzítottam azt, amit Árpád mondani akart. De ezt maximum csak ő tudná eldönteni.

"minden gyülekezet TELJESEN független."

Ha hiszed, ha nem, én ezt értem. Épp ezért a gyülekezet tagjai éppenséggel ott is hagyhatják az üres templomában. Aki meg nem teszi, az ne csodálkozzon, hogy iHL miatt "bélyeget" kap.

Republikánus Péter

OK. Azon meg ne vitatkozzunk, hogy Árpád mit is akart mondani.
malacka

"még a kocsmában is ritka, h Isten neve elé k..a jelzőt, vagy mögé a f..t raknák"

Te valami amish vidéken élsz?:)
guga

Ne görcsölj rám, a sas nem kapkod legyek után... Aludj jól!
"Számomra rettenetesen problémás, h még egy olyan kiváló filmben is, mint az Indul a bakterház, elhangozhatott a csendőr szájából az, ami."

malacka ebbe azért ennyire ne merevedj bele.
Ilyenkor az jut eszembe, hogy ha már egy filmbeli istenkáromlás ennyire "rettenetesen problémás", akkor szinte halálos dózis lehet egy filmbeli erőszak, gyilkosság, gyerekhalál, hogy mondjuk egy gomai valóságsóról ne is beszéljünk
Árpi, szerintem egy kicsit összekevered a stíluskritikát a tartalom-kirikával.

Van olyan írásod, amiben levezeted, hogy miért vagy agnosztikus (kvázi ateista), és semmi-legalábbis szerintem semmi- provokatív, vagy sértő nincs benne. Mondhatnám azt is hogy egy korrekt írás, függetlenül attól, hogy én másként látom egy ezt a témát.

w.blog.hu/2006/12/06/agnosztikus_101

Amikor meg karácsonykor bedobsz egy szent előbőr témát, vagy egy vagány horogkeresztényezős címet, akkor meg szimplán bunkó vagy. Ez csak arra jó, hogy előrángass néhány dühödt kerkót, aki magából kivetkőzve szid téged, ledémonoz meg mittudomén mit csinál, és kvázi vitrinben mutogatod a népnek, hogy "jé-mennyirehülye nézd má! Mind ilyen agyament barom!".

"Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace"

Na jó! Akkor itt egy igazi vicc a válságról:

"Két ügyvezető igazgató beszélget.
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?"

:-)
Shore

:-))
Háááát néha érzek vonzalmat az amishok iránt, csak nem bírnám megcsinálni, mert belebetegednék a net és a tv hiányába.
Viszont a lelassultság és az egyszerűség szimpatikus motívum.

Abban igazad van, h a "rettenetesen problémás" az rettenetesen problémás volt részemről:-) Utóbb magam is röhögök rajta, mennyire túlspiláztam a saját felhergeltségem:-)))
Kedves Malacka, Nonest, nyugi....

Az istenkáromlóknak nem itt, nem most és nem is Nektek kell számotadniuk.....
hát malacka, az amish életformát tényleg nem neked találták ki. iszonyú botrány lenne, ha lebuknál az okostelefonnal a mise alatt, és aligha mentene ki, hogy te pont arról fórumoztál, mekkora királyság amishnek lenni :D
:-)))

Az okostelefon már megszűnt, 1GB-ra fizettem elő (3000ft/hó) egy Huawei E220 modemmel, ami olykor 3300kbps-mal is képes pörögni. Szerintem jobb, mint bármilyen drótos, mert ugyebár mobil, ott használom, ahol csak akarom, abban élvezkedek, amibe bedugtam éppen:-)

Ps.: T. vodafone, a pénzt a reklám miatt, a folyószámlámra kérném a szokott módon és mértékben!:-) THX
há', hogy ityi a fityi ??!!

előre hozott fityma lengetés van itten ?
ne lőjétek má' le a karácsonyi poent !!!

"Abban igazad van, h a "rettenetesen problémás" az rettenetesen problémás volt részemről:-) Utóbb magam is röhögök rajta, mennyire túlspiláztam a saját felhergeltségem:-)))"

malacka ez klassz volt !
Non est volentis:

"Amikor meg karácsonykor bedobsz egy szent előbőr témát, vagy egy vagány horogkeresztényezős címet, akkor meg szimplán bunkó vagy."

Amikor egy ket fopap, aki raadasul valoszinuleg a kommunistaknak jelentett amugy, hogy egy ateista, vagy teteles istentagado nem lehet tisztesseges ember, nem lehet boldog, stb. akkor az micsoda?
Es raadasul az ateista es a hivo kozul az utobbi akar harciasan, persze kizarolag a szeretet neveben, raeroltetni mindenfele baromsagot a nemhivo tarsadalomra, abortusz tilalmatol kezdve, kreacionizmuson at a fogamzasgatlas tiltasaig.
Mindezt jobbara arra alapozva, hogy par ezer eve nehany beszivott pasztornak milyen latomasai voltak.
Talan nem veletlen, hogy Worluk se szokta a Dalai Lamat baszogatni.
"Az Úr adta, az Úr elvette."

Nem, ez tévedés, fatális.
"en nagyon szeretnem ha a zorszag csak annyira lenen csodkozeli mint Debrecen"

Én debreceni vagyok és tűzközelben ;)
Éppen most zajlik, hogy januártól *minden* olyan kiadást meghúznak, ami nem közvetlen állami feladat. ["Minden" vagyis nem számít mi az ára, mibe kerül később! Nem egy körültekintő, előrelátó politika.] Végre elkezdődik az állami feladatok átszervezése is, mert *muszáj*.

Rengeteg gyönyörű beruházással gazdagodott Debrecen.
Sportcsarok, konferencia központ, modern művészetek múzeuma, sportuszoda, jégpálya, második színház stb. [Kétlem hogy az átlagos magyar korrupciónál kissebb áron.] Elsőre nagyon impozáns, DE... mindíg az a fránya de ;)
Minden hitelből! És azt törleszteni is kell. Aztán meg ezt soha nem üzleti alapon, minden városi vezetés és fenntartás alatt... vagyis jó sok új intézményt hoztunk össze, amelyeknek költségvetésük van (vagyis csak a költség van vele, nem vált ki semmit, csak töblet teher).
Persze utak nem épültek vagy 10 éve! miközben az autók száma vagy háromszorosára nőtt.
Termelő, munkahelyteremtő beruházásokról, vagy ipari parkokról stb meg még csak terv sincs.
Ha egy egyszerű grafikont rajzol valaki a kiadásokról és a bevételekről, akkor gyönyörűen látszik, hogy nem elkerülhető a nagy megszorítás, vagy jön a csőd.
Persze ez a válságosdi előrébb hozta néhány évvel a kijózanodást. Megcsúszott az ütemezés... nem tart ki a pénz 2010-ig!

A közművállalatok hitelei meg már nem is publikusak (hiszen ezek 'cégek'). Senki nem tudja mi van eldugva a Holding adataiba.
Az meg hogy máshol beruház engem nem lelkesít. Ahogy a Mol vagy az Otp külföldi terjeszkedését sem szeretem, mert én úgy értelmezem, hogy a nem megérdemelten szerzett -tőlünk megfelelő szogáltatás nélkül elvont extra profifot- fektetik be ott.
ehnaton juniornak üzenem, hogy éppenséggel nem, sőt örvendek, ha valaki veszi a lapot, mitöbb, kezdek büszke lenni az aczél féle, elitista képzésemre. :))))
malacka, nagyon helyes, megnyugszik, nem kapkod. Kb. félévente kontroll. Üdv, Guga doktor.
hacsaturján 2008.12.05. 07:04:19


Nagy Barátja a Klasszikusoknak!

„…mitöbb, kezdek büszke lenni az aczél féle, elitista képzésemre. :))))”

Bár valószínűleg más okokból is, és „etatista alapról”, de én is! :)))))

Üdv.: Szemenkhare
nohat van alternativa:

"Bulgária kétszázmillió euró támogatástól esett el és további háromszázmillió kifizetését fagyasztották be Brüsszelben, mert az eddigi támogatások egy részét ellopták. Az év eleje óta összesen már nyolcszázmillió euróval rövidítették meg Bulgáriát. Ez példa nélküli az unió történetében, ekkora büntetést még egyetlen állam sem kapott.

A bolgár kormány ... kifakadt: Azt mondta, hogy nagyon sokat tettek az EU-s pénzeket elosztó hatóságok megtisztításáért. Több volt kormányhivatalnokot is lecsuktak például, de az EU-t még nem sikerült meggyőzniük, hogy a közös pénz nem a szervezett bűnözést gazdagítja.

Bulgáriában nagy botrány lett a büntetésből. Az ellenzék a kormány lemondását és előre hozott választásokat követel. "

hat ennel mi meg jobbak vagyunk, nalunk nem csuknak le senkit!
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.05. 00:26:37
nem hittem volna...

""en nagyon szeretnem ha az orszag csak annyira lenne csodkozeli mint Debrecen"

Én debreceni vagyok és tűzközelben ;)"
nekem is vannak kollegaim arrafele, ezt a hitelre valo novekedest mar mondjak evek ota.
amit irsz alahuzza, nem pedig cafolja azt amit irtam, hogy
jol jarna az orszag a debreceni szeru menedzselessel.
pl.

"Éppen most zajlik, hogy januártól *minden* olyan kiadást meghúznak, ami nem közvetlen állami feladat. ["Minden" vagyis nem számít mi az ára, mibe kerül később! Nem egy körültekintő, előrelátó politika.]"
ez igaz, ez megy az orszagban negyven eve.
ezen belul D. meg a legjobbak kozul valo.

"Végre elkezdődik az állami feladatok átszervezése is, mert *muszáj*."
hat igan, ez kene a nagypolitikaban is de ott meg nem muszaj...

"Rengeteg gyönyörű beruházás...[Kétlem hogy az átlagos magyar korrupciónál kissebb áron.]"
en is. de erre nincs bizonyitekod. es addig mig ra nem bizonyitjak, mindenki artatlan.

" jó sok új intézményt hoztunk össze, amelyeknek költségvetésük van (vagyis csak a költség van vele, nem vált ki semmit, csak töblet teher)."
ez nem kulonbozik a magyar gyakorlattol
sot!
az orszag legnagyobb baja, hogy nem az kerult dontesi pozicioba aki termelo kapacitast hozott letre, vagy azt legalabb jol elmenedzselte, hanem olyanok akik szetbontottak..

"beruházásokról, vagy ipari parkokról stb meg még csak terv sincs."
hat az eleg baj, de en ugy tudom lobbiznak egy gyorsitoert az EU-nal

"Ha egy egyszerű grafikont rajzol valaki a kiadásokról és a bevételekről, akkor gyönyörűen látszik, hogy nem elkerülhető a nagy megszorítás, vagy jön a csőd."
mint magyarorszagon, pl a nyugdijaknal...de mashol is.
epp ma mondtak a radioban, hogy amennyit fizetunk ki adossagra annal kevesebb penz jon az EU-bol
aztan csodalkoznak a politikusok ha a nep azt mondja nem sikerutl a rendszervaltas...

"Persze ez a válságosdi előrébb hozta néhány évvel a kijózanodást. Megcsúszott az ütemezés... nem tart ki a pénz 2010-ig!"
mint magyarorszagon.

"A közművállalatok hitelei meg már nem is publikusak (hiszen ezek 'cégek'). Senki nem tudja mi van eldugva a Holding adataiba."
ez eleg baj. az onkormanyzat attol ön, hogy lehet tudni, annak akit erdekel mindekeppen.

"Az meg hogy máshol beruház engem nem lelkesít. Ahogy a Mol vagy az Otp külföldi terjeszkedését sem szeretem,"
ez olyan mintha en irtam volna.
DE! ha mar kapitalizmust jatszunk akkor tegyuk annak szabalyai szerint, csak ne feltetlenul 300 emebert gazdagitsunk!

" mert én úgy értelmezem, hogy a nem megérdemelten szerzett -tőlünk megfelelő szogáltatás nélkül elvont extra profifot- fektetik be ott. "
ez a kapitalizmus lenyege... nem lehet hogy forradalmar vagy :))

erdekes, hogy raszallt a ballib media Kosara, (az ES kezdte hazugsaggal) meglehet Vikivel nem leht mar valasztast nyerni, de szerintem fognak, ugyhogy ertelmetlen sot kontrproduktiv.
"erdekes, hogy raszallt a ballib media Kosara"

Ezt nem láttam, de annyit látok, hogy "jó vezető", de ez számomra nem érdem. Ahogy rámutattál, semmivel nem jobb (vagy rosszabb) mint az elmult 20 év "vezetői". Ugyanazt csinálja -néha "sikeresebben"- csakhogy ez az "ugyanaz" nagyon nem szimpatikus nekem. Szóval akik csodát várnak kósától, azok is nagyon pofára fognak esni.
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.07. 23:54:14

kedves Emel mar majdnem konvergalunk...

""erdekes, hogy raszallt a ballib media Kosara"
Ezt nem láttam, de annyit látok, hogy "jó vezető", de ez számomra nem érdem."
szamomra igen.

" Ahogy rámutattál, semmivel nem jobb (vagy rosszabb) mint az elmult 20 év "vezetői". Ugyanazt csinálja...."sikeresebben""
en arra mutattam ra hogy a magyar atlagnal jobb.

egyszer orvosokkal voltam egy meetingen es a debreceni torzsasztal istenitette kosat, egyszeruen csodaltak hogy tud mindent fejbetartani, ismeri melyik utcaban mi a problema...

amugy nemcsak a balib media erdeke ez hanem Vikie is.

a nagyopbb baj, hogy kihereltek a banktorvenyt:

"ha az állam ha tőkét emel a bankban, akkor egyoldalú döntéssel átválthatja az elsőbbségi osztalékrészvényét normál törzsrészvényre - a mai igen nyomott részvényárak idején tehát gyakorlatilag aprópénzért bevásárolhatta volna magát az állam az érintett bankba [OTP]"

az hogy ez nehany maganszemelynek nem tetszik azt ertem... de azt nem, hogy miert fontosabb nehany maganszemely gyarapodasa, mint az orszage !....

Árpi, nem akarsz egy jó kis szaftos posztot írni arról, hogy ha lopásról (ill. jelen esetben annak kvázi legalizálásáról) van szó, akkor nagyjaink képesek egyből félretenni az ellentéteket?

A képviselői költségtérítés "megadóztatásáról" beszélek, részletesen kifejtve lásd: lehetmasapolitika.blog.hu/2008/12/04/a_parlament_hatasa_az_arcborvastagsagra
>>Ezt nem láttam, de annyit látok, hogy "jó vezető", de ez számomra nem érdem."
>szamomra igen.

Ha látod, a jó vezető, idézőjelben van, amivel annyit akartam jelezni, hogy jól teszi a dolgát, tehetséges és kézben tart mindent. De! Úgy teszi, ahogy kis hazánkban az "megszokott", és ami ellen általában a lista nagyrésze prüszköl.
A cél és eszközkészlet fontosabb, mint a vezetői kvalitás.


>>"Ahogy rámutattál, semmivel nem jobb (vagy rosszabb) mint az elmult 20 év "vezetői". Ugyanazt csinálja...."sikeresebben""
>en arra mutattam ra hogy a magyar atlagnal jobb.

Miben? A végrehajtás hatékonyságában igen, de a célok és eszközök azonosak!


>egyszer orvosokkal voltam egy meetingen es a debreceni torzsasztal istenitette kosat, egyszeruen csodaltak hogy tud mindent fejbetartani, ismeri melyik utcaban mi a problema...

Valóban, mindent saját kezűleg ellenőriz és kézbentart. Csak az történhet amit akar és engedélyez. Ehhez sok "furcsa" eszközt is igénybe vesz.
De! Tényleg ez a legjobb vezetési stílus egy demokráciában?

Csak egy példa: (gondolom országos, de én itt látom )
Debrecenben semmilyen kérdésben sincs egységes, valamely elvre épülő, általános és egységes megoldás. Az ok nagyon egyszerű: az egyedi döntések a kézivezérlés és a háttéralkuk, háttérérdekek érvényesítísét szolgálják.
(Magyarul a korrupció melegágyai is.)
És ennek a módszernek sikeres képviselője kósa, azzal megtetézve, hogy minden egyedi döntés az ő kezében fut össze.

A lényeg: nem mondom, hogy kósa nem lenne jó vezetője az országnak, de amit képvisel (a politikai elit elsöprő többségével együtt), az nem szimpatikus.

Ismered a régi mondást? Nincs veszélyesebb, mint ha a hülyeség szorgalommal és tehetséggel párosul.
Na kósa esetén a hülyeséget cseréld fel valami olyan jelzővel, amit nagy hévvel szoktunk ezen a fórumon ostorozni a politikusokkal kapcsolatban.
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.10. 14:00:44
kezdelek erteni...

"A cél és eszközkészlet fontosabb, mint a vezetői kvalitás."
het nem tudom ezek osszehasonlitahatalan dolgok. es ki tudja mileyene szkozoket hasznalhatna ha odakerul, a vezetokepseseg meg maradna...

"Tényleg ez a legjobb vezetési stílus egy demokráciában?"
nem, dehogy! de mi az alternativa?

"Debrecenben semmilyen kérdésben sincs egységes, valamely elvre épülő, általános és egységes megoldás."
ez az orszagban sincs, egyebkent hala istennek.
de azert lehetne jobban fokuszalni... sokkal...

"A lényeg: nem mondom, hogy kósa nem lenne jó vezetője az országnak, de amit képvisel (a politikai elit elsöprő többségével együtt), az nem szimpatikus."
nekem se, de mondom mi az alternativa?

""Debrecenben semmilyen kérdésben sincs egységes, valamely elvre épülő, általános és egységes megoldás."
ez az orszagban sincs, egyebkent hala istennek."

Ezt a 'hála istenneket' nem tudom értelmezni.
Szerinted az a jó pl., ha nem normatív alapon egységesen finanszírozzuk mondjuk az önkormányzatokat, hanem egyenként mindről döntünk, hogy ma kinek mennyit is adjunk?
"mi az alternativa?"

Talán (az általam nem nagyra tisztelt) köztársasági elnök által létrehozott módszer.

Ha nem tudok választani, mert a választék nem felel meg nekem, akkor én nem szavazok.

Ha kellően sok ember teszi ezt, akkor nincs érvényes választás és kénytelenek előkapni új nyuszit a kalapból... hátha az tetszetősebb ;)

Persze nem ápolok optimista ideákat, ebben az országban sok-sok zombi megszavazza valamelyiket, de a jövőben nélkülem.
Az utóbbi választásokon mindig a kevésbé rosszra szavaztam, beérett a termés és már nem fogok választani ilyen módon sem.

Konkrétan, ha látom hogy alkalmatlan a jelölt (pl. emberileg), akkor miért is kellene örülnöm neki és szavaznom rá?

Részemről az alternatíva, hogy legyen egy népszavazás, amiben leegyszerűsítik a pártok parlamentbe jutását (mint a legelsőn!) és kezdjük elölről!
Lásd: emel.freeblog.hu/archives/2008/12/11/Parlament_de_milyen/
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.12. 19:10:53
""általános és egységes megoldás. az orszagban sincs, egyebkent hala istennek.""

"Ezt a 'hála istenneket' nem tudom értelmezni.
Szerinted az a jó pl., ha nem normatív alapon egységesen finanszírozzuk mondjuk az önkormányzatokat, hanem egyenként mindről döntünk, hogy ma kinek mennyit is adjunk?"
nem!
felreertettel. en arra gondoltam, hogy a dolgok bonyolultak es nem celszeru leegyszerusiteni oket egyetlen udvozito megoldasra.
de meg a konkret peldan is meggondolando, hogy annyira kulonbozok az onkormanyzatok, annyira masok a lehetosegeik, adoik, kornyezetuk, hogy nem celszeru egyetlen szabaly alapjan finanszirozni oket.

""mi az alternativa?"
Ha nem tudok választani, mert a választék nem felel meg nekem, akkor én nem szavazok."
de ez csak a fanatikusokat erositi, akik feltetlenul elmennek es igy a szelosegeseknek nagyobb lesz a kepviselete a tenyleges helyuknel.

"ha látom hogy alkalmatlan a jelölt (pl. emberileg), akkor miért is kellene örülnöm neki és szavaznom rá?"
nem allitottam, hogy orulnod kellene es raszavazni, de azt igen, vagy inkabb, hogy nem tudod megallapitani.

en ugy 30-40 emberrol tudnam megallapitani, hogy alkalmas-e kepviselonek, de egyik sem jelolteti magat.
a tobbit nem ismerem, es amit roluk mondanak pro es kontra teljesen megbizhatatlan...

te pl tudod az orszaggyulesi kepviselod nevet???
no ugye!

süti beállítások módosítása