W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Europa Social Club

2008.11.21. 08:30 Tóta W. Árpád

Hát mekkora egy vacak ez az Európai Unió, ugye. Abcug. Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt?

Egyáltalán hogy működik? Hogyan tudunk mi beleszólni, hogy mi történjen ott? Megszólal-e a magyar honfibú Brüsszelben? Elérhetjük-e, hogy ott a mi javunkra, de legalább az érdekeinket figyelembe véve döntsenek rólunk?

Nos, elérhetjük. Az unió döntési mechanizmusa nem egyszerű, de elég annyi, hogy van egy parlament, és van egy kormánynak látszó kuratórium, amit Európai Bizottságnak hívnak.

E testületekbe mi magunk, a magyar választók delegálhatjuk ötévente azokat, akikre rá merjük bízni ezt a felelősségteljes munkát. Mivel nem egy pingpongbajnokságról van szó, nyilván a legkiválóbbakat küldjük, hogy szükség esetén akár kemény vitában, okos érvekkel, az európai közvéleményt magunk mellé állítva képviseljék érdekeinket.

Bolondozások kora

Már most is ott vitézkedik a fékezhetetlen agyvelejű Schmitt Pál. Nehezen hiszem, hogy bárki az Európai Parlamentben meg merné kockáztatni, hogy Schmitt Pállal kerüljön szembe. Kvalitásait ismerjük: Ctrl-1-gyel aktiválja a Díszmagyar Megashield varázslatot, aztán jobbklikkel úgy lehazaárulózza az enemyt, hogy annak annyi. Headshot.

Európa kormányába pedig Magyarország Kovács Lászlót ültette. Ezzel sakkmatt Európának, sarokba vannak szorítva. Kovács László akkora wizard, hogy Európában, de főleg az adóügyekben gyakorlatilag a magyarok jóváhagyása nélkül lépni sem lehet. It's St. Gallen all over again.

Eleve milyen zseniális taktikával került oda, ugye. Egy ideig azt se tudta, mi történik a pártjában. Aztán a pápai gyerek hipphopp alatt megbuktatta a klikkjével együtt. A Kuglit elküldte utazó nagykövetnek – húzzá’ innen, papa –, a beosztottak behódoltak. Már csak a vén rókát kellett eltakarítani.

Szarból várat

Mind a Fidesz, mind az MSZP EP-frakciójában ülnek képzett szakpolitikusok, dörzsölt diplomaták. Hogy ők is odakerültek, az pusztán a pártok józan belátásának köszönhető, többségük ugyanis gyakorlatilag ismeretlen a magyar választónak. Csodálkoznék, ha tíz százalék el tudná helyezni párt szerint Fazakas Szabolcsot vagy Gál Kingát. Az EP-kampányokat nem ők és nem az ő elképzeléseik döntik el. Odamegy az ember, aztán ha emeszpés, akkor azokra szavaz, ha meg fideszes, akkor oda. Hogy mit fognak ezek ott csinálni, azt nem tudja, mégpedig azért, mert nem téma. Az EP-mandátum teljesen biankó.

De miért is küldene egy párt közismert, sikeres, népszerű politikust a a távoli Brüsszelbe? Rájuk itthon van szükség: menjenek be a tévébe, tartsanak beszédeket vidéken, adjanak interjút pletykalapoknak. Aztán induljanak a választásokon, és nyerjenek.

Brüsszelbe, Strasbourgba a nélkülözhetők mennek. Ha tehát az EP-listán országosan ismert arc szerepel, az azért van ott, mert megbukott. Mert jobb nem mutogatni. Mert többet visz, mint hoz, és ha kinyitja a száját, neadjisten kitalál valamit magától, akkor az Isten irgalmazzon.

Felesleges emberek. Schmitt Pál, a frontszolgálatra alkalmatlan, tompa főpolgármester-jelölt, akit Demszky Gábor röhögve vert meg. Surján László, aki alól egy Semjén Zsolt húzta ki a nullaszázalékos pártot – epikus küzdelem, titánok harca, tényleg. Na ilyen csatákban választódik ki az, aki méltó arra, hogy a magyarokat az EP-ben képviselje. Mármint az ilyen csaták vesztesei mehetnek a birkaiskolába. Kovács László tulajdonképpen oda ment nyugdíjba, amikor kiderült, hogy elszámolta magát, és útban volt. Energiaügyi biztosnak pont nem vált be, de találtak neki helyet, hálistennek, nem toloncolták haza. És most az ő útjukon indul el Pelczné Gáll Ildikó és Deutsch Tamás. A kvótanő meg a kivénhedt dzsigoló. Az alkalmatlanság Bonnie és Clyde-ja. Akikre sose bíztak többet, mint egyszerű indulati és heccpolitizálást, szövegmondást, kötekedést, de még azt is szarul csinálták. Azonnal belesülve, pillanatig sem hitelesen, nevetséges pózban.

Magyarországról az Európai Unióba a szemétledobón át is vezet út. Mi ezt a lehetőséget arra használjuk, hogy a veszélyes hulladékot elhelyezhessük, illetve hogy ne kelljen azt mondani a párt bukottjainak, hogy ki vannak rúgva. Hanem szosziálisérzékenyen elparentáljuk őket nyaralni. Őket szarjuk mi a finom brüsszeli damasztra.

Ehhez hasonló gyakorlat mindig létezett, régóta szokás a kiöregedett vagy terhessé vált elvtársakat egzotikus szigetországokba küldeni nagykövetnek, vagy csak úgy a vakvilágba, mint Medgyessyt. De azt senki sem merné megtenni, hogy orosz nagykövetnek nevezze ki Deutsch Tamást. Mi van, ha történik valami? Ha le kell ülni Putyinnal, és nagyon figyelni, hol és mivel trükközik? Európába, oda jó lesz. Majd a többiek a saját munkájuk mellett ellátják a felügyeletét. Megmutatják, merre van a klotyó, lefordítják neki az étlapot, lámpaoltáskor taxit hívnak.

És lehet továbbra is nagyon csodálkozni, hogy Európa miért nem üzen má’ hadat a bunkó szlovákoknak, és egyáltalán, miért nem hordoz minket a tenyerén. Talán a követeinktől nem tudták meg, hogy miénk az erkölcsi, a kultúr- és a szellemi fölény, mindörökké.

Éire non coronat



Címkék: kampány európa külpol magyarland

146 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr31780676

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.06.05. 23:58:01

Kreatív RangsorHogyan értékeljük sikeresebbnek a harmadállású képviselőt, az év képviselőjének választottál? A Nézőpont Intézet kreatív rangsora megmutatja, Egy unalmas rangsor ... A Republikon Intézet értékelte az EP-képviselőink teljesítményét. Tanulmán…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács elftárs karrierje engem is lenyűgöz: bár az energetikai irányzathoz nem értett, simán adóügyi mufti lehetett"

azért az nem semmi külügyérből adóható, mert hát az unió is tudja, amit a hon küld csak jó lehet, az unió se riska.
"az jo, ha kapunk az EU-tol penzt de ha olyan aron kapjuk hogy a nyerseges tevekenysegeinket folszamoljuk az mar nem jo..."
"az meg, hogy az EP/EB súlytalan, és lehetőleg nem adnak a kezükbe érdemi döntést, nem független attól, hoyg f@szokkal van feltöltve."

igen igen de mi votl elobb a tyuk vagy a tojas?
Tiszteletlen... Hálátlan... Ez milyen kategória?"

szicíliai
akarkik gyulekezete,
azert az egyetlen racionalis valaszt a valsagra a Toblin (?) ado bevezeteset Hegyi Gyula javasolta MSZP szinekben...
Ugyanmár! Aki magyar és politikus, az nyilvánvalóan jobban tud adóztatni, mint akárki a zunijóban..:D
Arpi, olvastal te Uj petert!? na o azt irta kovacs laszlorol hogy (az egyetlen ) magyar politikus akivel kapcsolatban semmifele korrupcios ugy nem merult fel.
engem jobban zavar hogy sikerul megszavazni itthon, hogy 15%-ot adozzanak a kepvislekok a koltsegterites utan
LOL

nem lehetne hogy ugyanugy adozzanak mint barki? Es az fol se merul, hogy ok is magyarok? ha rajtam mulna egy filler koltsegteritest sem kapnanak, adoval se.

NEM KOTELEZO KEPVISELONEK LENNI!
Az igaz, hogy az EP-be bukott politikusok mennek, de az itthon maradt még-meg-nem-bukott politikusok sem jobbak. Azok sem értenek semmihez sem.
Még annyit hozzáfűznék rage5 véleményéhez, hogy a Bizottságba valóban be lehet kerülni nemzeti szakértőként (de konkrétan többször láttam olyat, hogy nemet mondott Brüsszel itt is), de sokkal jellemzőbb, hogy egy egész komoly versenyvizsgán kell átmenni hogy bekerülj a rendszerbe (és itt a hátszelet el is felejtheted). Ennek megfelelően az ide kikerült fiatalok (most engem leszámítva) igenis szakmájuk elitjéből kerülnek ki, legyen az jogász vagy közgazdász vagy auditor vagy egyéb.
Nyilvánvaló, hogy a Bizottság felső szintjein (igazgató, főigazgató, biztosról már nem is beszélve) a politika beleszólása már sokkal jelentősebb, de a mindennapi munka, és egyeztetés folyamán (és itt a végeredményt tekintve nagyobb hatása van a derékhadnak, mint egy magyarországi minisztériumban) már használhatóbb magyarok ülnek.

Az EP-ben is több olyan eset van, hogy a képviselő szakmai stábja elég erős ahhoz, hogy bár a képviselő "hülye", az általa lerakott anyag mégsem "hülyeség".

Persze ettől alapvetően még igaz a cikk megállapítása (bár kiváncsi vagyok, hogy Szent-Iványiról mi a véleményed).

Bár ha meg megnézed mondjuk a lengyel képviselőket (ugyanez van), akkor inkább azon kéne elgondolkozni, hogy nem az a baj, hogy Magyarországot ki képviseli, hanem inkább az, hogy Európát ki képviseli.
"nem az a baj, hogy Magyarországot ki képviseli, hanem inkább az, hogy Európát ki képviseli. "

Word!

Szent-Iványi rendben van.
Legalábbis nem említeném együtt azokkal, akiknek egyetlen eredményük a bukás.
"Arpi, olvastal te Uj petert!? na o azt irta kovacs laszlorol hogy (az egyetlen ) magyar politikus akivel kapcsolatban semmifele korrupcios ugy nem merult fel. "

gondolom azért toloncolták ki.
Csak nehogy elolvassák ezt ott a távoli Brüsszelben. Képzeljétek el, megsértődnek, és jól összefognak, hogy márpedig most rendet tesznek onnan a messzi távolból ezen a szemétdombon, amit Magyarországnak hívunk... :-DDD
zero, szerintem azért nincs igazad, mert a mi politikusaink (az itthon maradók) azért jól csinálják azt, amit a munkájuknak gondolnak.
Mondjuk elég baj az nekünk.
na igen, le mertem volna fogadni, hogy ma is valami fideszezés lesz, had legyenek mán elégedettek a hazai rajzfilmipar szponzorai...
így legyen ötösöm a lottón!

nos, ma ugye megtudhattuk, hogy kishazánk európai lekicsinylésének, a szlovákokkal szembeni hátrányának nem más az oka, mint Schmidt, Deutsch és Pelczné...
azért az tök jó, hogy Gurmai Zitával, az MSZP-nőtagozat oszlogos tagjával, Mohácsi Viktóriával, Tabajdi Csabával minden rendben van...

az sajnos kimaradt a cikkből, hogy Járóka Líviát és Gál Kingát tán nem véletlenül választották a legjobb EP-képviselőknek (tehát más országos képviselővel is összehasonlítva, ahol más nemzetek képviselői is szavazhattak)... de hát ők ugye fideszesek.. LE VELÜK!!!... nemde, kedves Árpád?
Tobin-adó... zseniális ötlet.. Már csak 180 szuverén államot kell meggyőzni, és azonnal hozza is a hasznot...
így van, Diocles, te agyágyú.
rengeteg az eszed, és nem félsz használni. így te tudtad meg elsőként, hogy Kovács László belépett a Fideszbe.
Költségtérités ? Na ezért kéne a néptribüni poszt reloaded, olyan hatáskörrel hogy megoldaná a képviselőket szeméjjesen érintő és éppezért tabuként kezelt problémákat, ugymint : kisebb parlament, szigorú elszámolás, visszahívhatóság, mentelmi jog csak politikai szereplésre és egyébb finomságok.
Ahogy azt én meg Móricka elképzelte......oszt belelógott a kezem a bilibe
"Arpi, olvastal te Uj petert!? na o azt irta kovacs laszlorol hogy (az egyetlen ) magyar politikus akivel kapcsolatban semmifele korrupcios ugy nem merult fel."
Ő inkább a nőügyeivel vívott ki hírnevet, persze nem egy Deutsch, de az ő korában ez is teljesítmény :)

"Kovács László belépett a Fideszbe"
Lehet, hogy ott jobbak a nők :)
tudod Árpád, a forma kedvéért kell valami ütés a saját oldalra is, ezt minden suliban megtanítják, a legjobb megütögetni egy kegyvesztett levitézlett szocit, abból nem lehet baj, majd jöhetnek a lórugások a fő célpont felé...
és ebből ne azt hozd ki, hogy Deutsch-ot védem, csak fura, hogy három fideszest találtál meg megint olyan választékból, mint Hegyi Gyula (Tobin-adó), Gurmai Zita (nőtagozat), a hamis diplomát életrajzában szerepeltető szoci EP-képviselő (a nevét nem tudom), Mohácsi Viktória, stb.
Azért Gál Kinga, meg Járóka megérdemelne egy korrekt cikkben pár jó szót, olyan cikkben, ahol a szerző nem azt nézi, hogy ki a fideszes, meg ki nem.
Na mindegy, hagyjuk, nincs jelentőssége.
"Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt?"

Hogy már a harmadik mondatod is ekkora bődületes ostobaság, ahhoz csak gratulálni tudok. Talán érdemes lenne megnézned az eddigi befizetéseket és kapott támogatásokat, hogy merre is billen a mérleg. De látom, a tények nem számítanak. Manipulatív és demagóg.

"Az unió döntési mechanizmusa nem egyszerű, de elég annyi, hogy van egy parlament, és van egy kormánynak látszó kuratórium, amit Európai Bizottságnak hívnak.
E testületekbe mi magunk, a magyar választók delegálhatjuk ötévente azokat, akikre rá merjük bízni ezt a felelősségteljes munkát."

Ez megint nem igaz, ugyanis a Bizottságról senki sem szavaz, a kormánypártok döntenek, hogy kit ültetnek be a bizosi székbe. Hogy olyan alkalmatlan-e mint Kovács L. csakis az ő felelősségük.

Eszembe jut az írásaidról egyébként az, hogy rohadt okos megmondóembernek képzeled Magad, de a lényegi mondanivalód csak blabla: csúsztatások és félismeretek tömkelege. Hiteltelen.
Diocles - mint örök példaképem Yossarian, aki egyideig mindent kettőnek látott- mindent narancsnak lát, mint egyszínvaku.
"magyar politikus akivel kapcsolatban semmifele korrupcios ugy nem merult fel.""
Ő inkább a nőügyeivel vívott ki""

és az hogy hangzik "Kovács László nőismerőse", az icinyke-picinyke Kulcsári ügybe.
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.21. 10:31:38
"Medgyessy megbízatását megszüntette Gyurcsány. Okoskodni kezdett, hogy szerinte hogy kéne kormányozni, tiszteletlen volt és hálátlan. "

Pietro, te elfordultál a családtól. Nem tisztelsz minket :)
Lord_Valdez 2008.11.21. 11:28:08

Ahhoz is bene, hogy korrumpaljak?
Valahol mostanában olvastam, talán nem pontosan idézem.

"Sétál az igazságos király a birodalmában. A dolgok midenléte felől bölcs és ravasz kancellára magyaráz neki. Egyszer csak meglátnak egy tudós kinézetű idős embert kopott kabátban, szakadt saruban.
- Ki ez az ember? - kérdezi a király.
- A te csillagászod felség. Ő készíti a kereskedők és a hadiflotta számára a térképeket, nélküle bizony bajosan lennénk tengeri hatalom.
- Nahát, ez nagyszerű, micsoda értékes ember. Mennyit fizetek én ezen szolgáltatásokért?
- Havi egy aranyat fenség.
- Gyalázat, sokkal többet érdemel, kapjon innentől havi húsz aranyat.
- Szabadjon megjegyeznem fenség, hogy ezesetben a birodalmi csillagász szerepét nem csillagász fogja betölteni.
"
Lord_Valdez 2008.11.21. 11:28:08

"Kovács László belépett a Fideszbe"
Lehet, hogy ott jobbak a nők :)


Jobbak bizony, csak lopósak.... ;-DDD

Egy bizonyos Alessandra Mussolini (ha valaki elfelejtette volna, a nevegyezes nem a veletlen muve) 2008 aprilisaig volt EP kepviselo. Most mar otthon segiti a munkat, az EP-honlaprol viszont ugy eltakaritottak, hogy meg az archivumban sem lelni fel. Ez a ciki, nem a falab.

Vagy ugyanezen orszag miniszterlenokenek kozelmultbeli, tapasztalt diplomatak altal egybol tankonyvbe vesett akcioja: www.youtube.com/watch?v=WPdr4LctMW0

Ertem en, hogy magyar ganajturo bogar ala magyar szart, nade... Elsosorban nem az EP-kepviseloink miatt kell surun a szonyegre pislognunk.

Silvanarol meg annyit, hogy o tenyleg egy kedves-aranyos haromgyermekes anyuka, de miutan csak a koltsegvetesi bizottsagban tag, valamivel kell egy kis felfordulast gerjesztenie, hogy ismertte tegye a sajat nevet. Es ezzel nem azt akarom mondani, hogy az MEP-k ma szuletett baranykak, kurvat pedig csak a padsorban olvasott sportujsagban lattak.

Strasbourg ugy ahogy van, egy eleg komoly marhasag, azon lehetett volna meg egy kicsit maszatolni, bar gondolom (remelem) tarsolyba' van.
Árpád

Schimdt és Kovács ciki, de hallgatsz Kósáné Kovács Magdáról, ebben a szövegkörnyezetben hallgatásod rajongással is felér.

Aztán van az másik dumából élő, tudod aki 1968-ban megrekedt, meg Che mellett kardoskodik mai is.... őt miért hagytad ki?
Remélem jövőre Csintalan Sándor Orbán és Gyurcsány közös jelöltje lesz... téged meg Új Péter önállóan indít. Rám számíthatsz, szavazatom a Tiéd.
Már megint milyen jó ez a cikk!!!! Különösen a 4. mondat. Meg az utolsó. Az kimaradt, amikor a lexikális bázison túlképzett "értemiségi" a "hülye" amerikaiakat szidja, hollywoodi mocskot emleget, meg, hogy nem tudják mi Portugália fővárosa.... (jó tudom ez az EU-ról szólt). Igen, mindig egy kicsit (de tényleg kicsit) balra (egyébként igazából jobbra, csak ez Záhonytól nyugatra és Hegyeshalomtól keletre megfordult, pedig de jó lenne egy igazi konzervatív, jobbközép párt!!!) tartanak a cikkeid, de ez azért van mert tényleg ők a rutinosabbak (tolvajnak is és politikusnak is) így nem beszélnek akkora (csak kisebb) f..ságokat. Nem a kollégiumi szobában szocializálódtak a politikára, jointszívós világmegváltás közben, hanem a sunyi környezetükben tanulták a REÁLpolitikát.
De a cikkre: Minden szava igaz és nagyon jó a meglátás! De megérdemeljük a vezetőinket - mi Gyurcsányt sem azért utáljuk, amilyen politikát folytat , hanem mert "hazuuuudooootttt"! Oszt mit is mondott: hogy EZENTÚL már nem akar hazudni és akinek nem tetszik menjen vissza autószerelőnek. Persze mára bedarálta az MSZP-s középszar, és meg is érdemli ha megbukik, mert azoknak nyalizva még eü-i minisztert is cserélt és semmilyen reform nem történt a választások óta. Nem volt elég vér a pucájában, mert a közvéleménykutatók adatait leste. Szóval őt is megérdemeljük. És rajtuk keresztül azt amit az EU-tól kapunk.
Wonderland 2008.11.21. 11:20:09
"Tobin-adó... zseniális ötlet.. Már csak 180 szuverén államot kell meggyőzni, és azonnal hozza is a hasznot.."

hat igen fikazni konnyu! Mintha Tobin egy elimert kozgazdasz lenne, es otlete lassan 20 eves, ha nem tobb...
de mar beszelnek rola... sot...

most azt probaljak a vilag vezetoi kiokumlalni, hogyan lehetne az off-shore cegek fele a penzatutalasokat mersekelni...
Hát nem tudom, az alapötlet innen jött?
"Delegáltak
2008.11.18. 19:27 :: Pilu


A politikus önmagában nem más, mint a kontraszelekció végterméke: a szar.
A belőlük alkotott párt nem más, mint a rakás szar.
Ha követed a politikát észrevehetted, hogy a pártok az önmaguk számára sem kívánatos politikusokat „érdemeik és munkásságuk elismerése mellett” Brüsszelbe delegálják. (lásd: Kovács László)
Ha feltételezzük, hogy ez nem csak nálunk van így, hanem szerte Európában, akkor kijelenthetjük, hogy Brüsszelben a végtermékek által alkotott rakások azon tagjai ülnek, akik még onnan is kiszelektálódtak. Ujjé!

És most, csendüljön fel az Örömóda! :)"

pilu.blog.hu/2008/11/18/delegaltak

Mongyuk, mért ne gondolhatnák ugyanazt??,
:-)

Diocles, Gál Kinga dicserete benne van a cikkben. olvasd el! itt van a lap telejen.
T. egÉSZ vs. FÉLész!

Felhívnám a szíves figyelmedet arra, hogy Gyurcsány és az MSZP középszar (együtt) elkezdte a reformokat. Nyilvános volt. Mindenki láthatta.

Azt is megírtam már, hogy az SZDSZ egészségügyi programjának SZDSZ-es miniszter által való végrehajtását elsöprő népszavazás után az MSZP egyedül állt ki a porondra, és vitte el a balhét, az SZDSZ közben oldalt állt, mint akinek semmi köze hozzá, és röhögött egy kicsit az ostoba Gyurcsányon (Horn). Ezek után kissé elképedve olvastam, hogy Horváthy Ágnes leváltása nem abszolút normális, hanem "nyalizás", és hogy Gyurcsánynak folytatni kellett volna a reformokat, mert az első lepattanás után direkt öröm másodszor is nekimenni a falnak. De Gyurcsány nem találtatott ilyennek, pedig az SZDSZ meggyőződve lévén saját viselkedésének helyességéről, valamint arról, hogy az Albert házaspár csak valami krampusz-szerű képzeletbeli kitaláció, nagyon szerette volna (ha valaki hülye, hát akkor az - kivéve, ha taktikázik).

Ha valaki nem emlékszik a történtekre, attól persze lehet még a közhelygyűjteményt gyarapítani, csak valahogy az ország együttes IQ-jára ennek inkább negatív hatása van.
Kedves egESZ v. felESZ!

Roviden: hulye vagy. Bovebben: nagyon hulye vagy.
A szoveged szinvonala nem haladja meg az atlag szadeszes droid lemezszoveget (igen, ott is vannak droidok).
A valasztasok ota tortentek reformok. Nem egynek eppen a Fidesz fekudt keresztbe. Nem nagy reformok, de hat aki a kicsit nem becsuli...
Mert igen: a nehany korhaz bezarasa, a vizitdij - ezek is mind reformok voltak.

Gyurcsanyt bedaralta az mszp-s kozepszar: vegulis igy is lehet ertelmezni, ha agyatlan szadesz-zombik vagyunk. Valoszinuleg maga Gyurcsany ugy latta, hogy lehet o radikalisabb is, csak akkor a parton beluli tamogatottsaga vegleg el fog fogyni, ki fogjak rugni ido elott a zsiros helyuket felto egyebkent valoban kozepszar mszp-sek (Istenem! neki egy ilyen part jutott), hogy a helyere egy kozepszar Brezsnyevet ultessenek, aki viszont megmenti nekik a biztos befuto helyeket a kovetkezo valasztasokon. Valoszinuleg Fleto ugy latta, hogy a kis reform is jobb, mint a semmilyen reform, (ha maradando).

Teny, hogy sokkal erosebb, sokkal diktatorikusabb ember kellett volna (kellene) a helyere. Aki leszarja a kovetkezo valasztasokat, es a sajat partjan, a parlamenten, a tarsadalmon tuzzel-vassal keresztulveri a szukseges atalakitasokat. (Vo. meg: orvos-amputacio hasonlat. Az erzestelenites nelkuli amputacioban sincs tarsadalmi konszenzus. Ha kell, magasrol kell fosni a tarsadalmi konszenzusra). Az mszp-ben sajna jelenleg nincs ilyen.

Amikor Koka hetfon, mar "ellenzekbol" (muhahaha!), beszedet mondott, miutan szombaton kirugta Fleto Horvath Agit, ezt mondta: "Elfogyott Onben, miniszterelnok ur, a szandek, az akarat es az ero".
Kar hogy nem vagyok Fleto beszediroja, en igy valaszoltam volna Fleto helyeben: "Onben, elnok ur, pedig a racionalitas, a jozan belatas es a merlegeles kepessege fogyott el. Mar ha egyaltalan valaha is rendelkezett ilyen kepessegekkel".

Mert milyen okokat nevezett meg Koka a valas indokaikent? Elso korben harom ilyet emlitett:
1. a vasuti szarnyvonalak bezarasanak elmaradasa;
(Ad1. Amihez minden konkret terepvizsgalat nelkul fogtak hozza. Bezarasra iteltek olyan szarnyvonalakat, amelyek egy-egy telepuleshez az egyeduli kapcsolatot jelentettek. Kurva nagy buzatabla, a kozepen atmegy egy sinpar, es busz elvileg nem tud hozzaferni a helyhez. Korzovel, vonalzoval vagtag, nem is tudtak, hogy nez ki az adott hely, fogalmuk sem volt rola, meg se kerdeztek senkit. Roviden: kaosz).
2. ingatlanado rendszeres szocialista megtorpedozasa;
(Ad2a. A javaslattervezet szerint minden ingatlanra kiterjedo ingatlanadot vetettek volna ki. Amivel a szocialista szavazobazis meg huseges, maroknyi csapatat - panelprolikat es nyugdijasokat - forditottak volna el vegleg a szoc. parttol. Hogy a sajat szavazobazisuk fele demonstralhassak, hogy mi milyen uberfasza brigad vagyunk, hogy ezt az uberfasza reformjavaslatot keresztul tudtuk verni az uberkonzervativ, reformellenes mszp-brigadon. Mindezt az mszp brigad segitsegevel. Erre mondjak, hogy mas faszaval verni a csalant.
Ad2b. Ne hivatkozzon nekem itt senki a javaslatban szereplo kivetekre, meg hogy az ingatlanado 50 [+] millio folotti ingatlanokra vonatkozott volna, stb. Szamos valtozat keszult. A nevezett megtorpedozott javaslatban altalanos ingatlanado szerepelt).
3. az egeszsegugyi reform megtorpedozasa;
(ad3. Ami egeszsegugyi reform cimszo alatt vegbement az egyetlen tomeny kaosz volt. Olyan kaosz, amibol a kubistak ihletett kepeket merithetnenek. Rengeteg tortenetet hallottam az egeszsegugyben dolgozoktol, partfuggetlenektol [nem a MOK-rol, a Fidesz egeszsegugyi tagozatarol beszelek, hanem alkalmasint mszp-szdsz szimpatizans orvosokrol es partfuggetlenekrol!], hogy a javaslataikat a Miniszterium kivetel nelkul lesoporte az asztalrol, a leveleik felbontatlanul a kukaban landoltak, a gepek szerint meg sem nyitottak az emileket. Az egyes donteseknel beleszolasi joguk nem volt, rendre kesz tenyek ele lettek allitva. Noha a Miniszterium rendre "cafolta" [ertsd: tagadta] az ilyen hireket, az atszervezeseknel az intezeti, adminisztracios kaoszt minden ottdolgozo tudta tanusitani).

Igy nem lehet reformot csinalni. Kedves NULLesz: ezeket a "reformokat" a szocik es a szadesz kozosen basztak el, nem fogod tudni a szadeszt hofeheren, mig a szocikat langymocskosan kihozni.

Ceterum censeo: EGesz vs. FELesz: hulye vagy fiam.

Ps.: Mar el is felejtettem: az elkuros korszak (Fleto alatt) gazdasagi miniszteret hogy is hivtak? Ki is beszelt a nagy elkurasok alatt "pannon pumarol"? Sajnos az emlekezetem mindig tul rovid... :( Frissitse fol valaki!
Vakapad! 19:24:56
Csatlakozom!
"Felhívnám a szíves figyelmedet arra, hogy Gyurcsány és az MSZP középszar (együtt) elkezdte a reformokat."

vakapad,

Én meg majdnem vettem egy Ferrarit tegnap, csak nem volt rá pénzem.
ezen a prostis cikken Bede "alkoholt" Marcinak asszem habzana a szája ;)
huba (meg mindenki),

most őszintén: mit láttok Ti, ha ránéztek erre a publira?
Schmidt-, Deutsch-, meg Pelczné-fikázást készülvén az EP-kampányra, nemde? Ezek a szöveg hangsúlyos részei, terjedelmében is, a többi a körítés. Namármost, mielőtt még bárki nekemesne, és elmondana mindenféle narancszombinak, én nem védem sem azt öregedő kéjencet, se a vidéki libát (aki tudtommal nem is megy az EP-be, de mindegy, valakibe bele kellett rúgni rizikómentesen, Pelczné legalább nem fel a telefont), de miért csak az egyik oldal barmait kell kivesézni (persze tudom, hogy miért, azért nagyon naív sem akarok lenni...), amikor olyan díszpéldányok állnak velük párban, mint:
- Hegyi Gyula (a Robin Hood- és a Tobin-adó, no meg Fidel Castro fő-fő hazai népszerűsítője)
- Dobolyi Alexanda (aki hazudott a diplomájáról, és ezzel még az MSZP EP-frakcióban is kiverte a biztosítékot)
- Gurmai Zita (a kvótanő)
- Kósáné Kovács Magda (no comment)
- Mohácsi Viktória
- és még sokan mások

a Kovács László-kritika meg a kedvencem:
"Európa kormányába pedig Magyarország Kovács Lászlót ültette."
még véletlenül sem: a szocialista pártból ki kellett csapni az új főnök ősellenségét, aki továbbra is kavarta volna a szart, és ennek kedvéért haza kellett hívni Balázs Pétert... hogy aztán Kovács László így jusson külhonban zsíros poszthoz, és ne zavarja az új főnökség köreit.. ááá, nem..
MAGYARORSZÁG ültette oda Kovács Lászlót, közkívánatra, mi mindannyian... lásd még: nem elkúrtuk, hanem MAGYARORSZÁG kúrta el...
igazi gyöngyszem :)
vakapád,

van esetleg olyan, amit netán véletlenül mégis Gyurcsány kúrt el (hogy egy klasszikust idézzek)?
mert azt látom, hogy nálad mindenki hibás, az SZDSZ, az ellenzék, a Karsai, a Mari néni, az istenadta nép..., de mégis, had kérdezzem már meg, szigorúan elviekben el tudod-e képzelni, hogy netán Gyurcsány is elronthatott valamit?
Amikor Kovács elvtársat jelölték energiaügyi biztosnak, akkor büszkén nyilatkozott, hogy az pont szakmájába vág, mert vegyipari szakközepet végzett... :o De aztán csak léket kapott a nagy terv. Milyen kár...
Diocles, éberség. Az a gyanús, ami nem gyanús.
Diocles, a hozzád hasonló faszok miatt tart itt Magyarország, ne kend a kormányra
T. Diocles!

Az egy nagyon jó érv, hogy Gyurcsánynak is muszáj volt valamit elkúrnia ("hásze ő maga mondta, ecsém!"), mert anélkül nem létezhetik az ügy, hamán mondta, ugyibár. Ecsém. Őneki is hibásnak kell lennie bizonyost. Sajnos az a baj, hogy ez logikailag úgy marhaság, ahogy van.

Ugyanakkor szabad a pálya, nyitott a lehetőség, bárki beszállhat, hogy a KONKRÉT esetben, amiről szó van, valaki érvekkel bizonyítaná, hogy ő is elkúrt valamit. Persze szigorúan a KONKRÉT ügyről legyen szó (amiben aztán mindenki laza csuklóval szokta hinteni a közhelyeket), azaz én ezt és ezt írtam, de ebben és abban, ezért meg azért nincsen igazam. Remélem, nem nehéz a feladat.

Egyébként: már többször megírtam (noha ezek szerint minek), hogy Gyurcsány NEM ugyan a konkrét ügyben, hanem egy MÁSIK alkalommal bizony elkúrt valamit. Mégpedig az ÁFA csökkentést. Azt nem lett volna szabad megtennie.
Na még egy kis csemege a fentebb linkelt Olajos Péter MEP úrtól.

"Szamarkandból este autóval tartottunk Taskent felé. A mellettem ülő lett hölgy annak örvendezett, hogy milyen tökéletes az éjszaka, teljes a sötétség és hogy a csillagokat még sohasem látta ilyen fényesnek. (...)
Miközben ezen elmélkedtem, késő este lett és megérkeztünk Taskentbe, ahol nappali világosságban fürösztötte a várost a milliónyi villanykörte nyújtotta fény. Hmmm. Úgy látszik, már Közép-Ázsia városlakó gyermekei sem fogják lassan ismerni a természet uralta világot. S mire cserélik őseik világát, mobiltelefonra?"

Bazmeg. Bazmeg. Te mire cserélted őseid világát, PETYA? Mobiltelefonra, EP-mandátumra? Visszacserélnéd, PETYA?
Az aj ó, hogy nálunk azért ezt az EP dolgot is okosan megoladoatták, mint minden mást
egy kis cirkus a népnek, hagy szokják!!! mármint a hazai médiában kamu támadások egymás ellen, aztán a háttérben szépen lejátszva, hogy ki megy ki, hogy már csak véletlenül se figyeljen fel senki erre az országra, had menjen a bugi tovább
na ezt arra értem, hogy a nemkívánatos embereket, meg a sík barmokat (akik veszélyeztetik a szabadrablást) kirakták játszanak ott, persze azért van egy-két olyan emberke s kint, aki a hátérben segíti azt itthoni susumutolást, viszont olyat még véletlenül sem juttatak ki, aki képviselné az országot, vagyis elvégzné a munkáját, mert az a mi politikusaiknál nem divat, ha valaki meg is próbálná azonnal kitúrnák, lejáratnák!!!!
sztem, javítsatok ki ha tévedek
Ez volt az egyik legjobb irasod TWA.
"Nem volt elég vér a pucájában, mert a közvéleménykutatók adatait leste"

másfél évig, a népszavazási pofonig elmenve én ezt nem nevezném népszerűség-hajhászásnak. sokkal inkább érzem azt, hogy március óta a magyar kijózanodott, de saját magát még nem meri megnevezni, mint aki miatt márciusban bebukott az egész reformosdi. még mindig könnyebb másra mutogatni.

csak egyetlen adat: márciusban még szegény, vizitdíjjal kizsigerelt nyugdíjasok, októberre vérszívó, élősködő nyugdíjasok. és egyik sem a kormány szájából, hanem a 85% szájából.
„Kovács László akkora wizard, hogy Európában, de főleg az adóügyekben gyakorlatilag a magyarok jóváhagyása nélkül lépni sem lehet”

Tóta Úr! Úgy látszik igaz a tétel, van akiből újságíró lesz, van aki meg továbbtanul. Illene tudnia, hogy egyetlen tagállam nélkül sem lehet adóügyekben lépni, lévén, hogy ezen a területen a Tanács egyhangú döntése szükséges. (EK-Szerződés 93.cikk)
Úgy látszik tényleg a fideszezés a lényeg, ugyanis az „köret” nagyfokú tájékozatlanságról tanúskodik.

A Bizottság ugyan nem politikai központ, hanem – a kabineteket leszámítva - elsősorban szakmai, de súlytalannak nem nevezném: jogsértési eljárást indíthat mulasztó tagállamok ellen és Bíróságra viheti ezeket a tagállamokat (pl. Magyarországot, lásd regadó), versenyjogi ügyekben önálló hatásköre van (lásd. Microsoft – ügy), nem beszélve jogszabály-kezdeményezési jogköréről.

Kovácsról pedig: a Berlaymont-i étkezdében - állítólag - mindig statégiai helyre ül, oda ahonnan jó látni a csajokat...

Hogy mondjak még valamit a parlamenterekről: a strassburgi heteken pénteken nem dolgoznak, így nyilván nagy bulik lehetnek odalenn! És persze a strassburgi kirándulás kiküldetésnek számít, amire pénzt kapnak!

Azért ne felejtsük el, hogy minden parlamenter ugyanannyit keres, mint amennyit otthon keresne (megfejelve egy "kis" napidíjjal persze). De ez ugyanez igaz az kormány által fenntartott brüsszeli állandó képviseleten dolgozókra is.
Ja, fontos info - Deutsch-nak is - : Brüsszelben a litván csajok a legjobbak! (Valószínűleg az oroszokkal való keveredés miatt).
Árpád megint egy jó kis agyonhallgatott téma közepébe tapintottál: elefánttemetőnek használjuk az EU-t. És erre nem mentség, hogy mások is ezt teszik. Mert nem ez lenne a kíváló alkalom, hogy a kontraszelektált brit/német/francia képviselők szunyókálását kihasználva brilliáns magyarjaink uralmuk alá hajtsák Európát?
Sajnos Trianonnál is ezért buktunk akkorát. A magyar diplomácia már akkor úgy mozgott az európai színtéren, mint elefánt a porcelánboltban. Egyszerűen nem értették , miről szól a nóta.
És az, hogy a legtöbben ezt is csak az Orbán-Gyurcsány dimenzióban tudják elhelyezni, földhözragadságunk, szűklátókörűségünk újabb szomorú bizonyítéka.
Aveu, te tényleg ennyire nem érted, amit olvasol, vagy csak teszed magad?
érdekes (érdekes?), hogy Árpádnak még az EU teljes haszontalanságáról-vízfejéről is a Fideszberúgás jutott eszébe. Vágó Pista, Kósáné Kovács Magda (egy igazi europér!) még a többi szoci/libsi még véletlenül sem, csak muszájból, áldozati bárányként szegény Kovács Laci bá, a bukott ember.
Kosavlo tima metré nem erinnye gelnyét.
Olajos legalább hűséges ahhoz az úthoz, amelyiknek a végén fehérremeszelt falu templomokban imádkozik vasárnaponként a csendes falu apraja-nagyja, majd a zizzenő kalásznak örvendve táncra perül a bálban, ahol jólnevelt fiatalok ropják egymással a csárdást.
Az idők végezetéig megújulva...

lolka
A fidesz promóra az újságírónak nem ellen-promóval kellene válaszolni.
(Már ha ez válasz.)
Meg egy dolog: a Fidesznek nem az volt a baja Kuglival, hogy mindenkit megdugott maga korul, eppen mint DF Tamas, hanem az, hogy nem lopott. Nem tudtak rajta fogast talalni. Persze, senki nem tokeletes, mint tudjuk.
Itten sok EP-képviselőről esett szó így vagy úgy, de méltatlanul kimaradt Schöpflin György, aki egy roppant szimpatikus fickó, ráadásul tudós, okos ember. Nyilvánvalóan nem egy súlycsoport Kósáné Vöröscsillag Magdával vagy Gálné Perc-Ildikóval. De mégcsak nem is egy liga. Több Schöpflint az EU-ba, több Schöpflint a magyar kormányba!
Hát Fazakas Szabolcsot azért nem magasztalnám... Miniszterként ő is elég szerencsétlen segg volt.

De Gál Kingával sem dicsekednék. Kb. dajcstompika kategória.
Mint általában, most sem tetszik, hogy a jobboldalt blamálod, mintha fizetnének érte. De most igazad van, de itt nemcsak a Fideszről van szó, hanem ez szerintem minden pártnál így megy.
Remélem ez átmegy a moderáláson, nem úgy, mint az eddigiek.
Tipikus érvek nélküli fikázás TWA-tól. Pelczné Gáll Ildikóról nem tudom milyen negatívumot tudsz elmondani (azon, számodra egyértelmű negatívumon kívül, hogy Fideszes). Kevés olyan embert találsz a parlamenten belül, aki értelmi képességeit tekintve egyáltalán versenybe szállhat Pelcznével. Csak hallgass bele a beszédeibe.
Szánalmas kis gyökér vagy Árpi, fikázáson túl nem tudsz semmit (tudnál, csak nem akarsz). Ha olyan fasza gyerek vagy, alátámasztod azt amit mondasz (pampogsz), ez, amit most produkáltál egyszerűen gyenge.
"csak egyetlen adat: márciusban még szegény, vizitdíjjal kizsigerelt nyugdíjasok, októberre vérszívó, élősködő nyugdíjasok. és egyik sem a kormány szájából, hanem a 85% szájából."

ugyan... tegnapi hír:

"Fidesz: „Brutális támadás, totális háború” a nyugdíjasok ellen

Az ellenzéki párt név szerinti szavazást kezdeményez jövő kedden a 13. havi nyugdíj „megnyirbálásáról”."

atv.hu/hircentrum/2008_nov_fidesz___brutalis_tamadas__totalis_haboru__a_nyugdijasok_ellen_.html

pedig nem is ez a lényeg szvsz, hanem ez:

""Nekünk több idő kell, mint négy év, nekünk nem csak egy választási siker, nemcsak a kormányzás lehetősége, nem csak a revans a fontos - mindenki tetszés szerint válogathat ízlése szerint ezekből az okokból - nekünk azért hosszabb távú terveink is vannak, amikhez idő, idő és idő szükséges, ahhoz pedig fenn kell tartani az irántunk meglévő, vagy talán kialakítható bizalmat, tovább, mint négy éven keresztül" - mondta Orbán Viktor."

hvg.hu/itthon/20081121_orban_viktor_negy_ev.aspx

szal nem pénz, pénz és pénz kell ovinak, hanem idő, idő & idő. pedig kapott eleget 2002 óta. telhetetlen faszi...
De jó ez a poszt Árpi!
Úgymond helyettem írtad le.
Tudsz Te valamit!
Rage5! Első kommenteddel meg nekem kell vitatkoznom. 2004 óta a Parlamentnek bőven nem csak véleményező és ellenőrző szerepe van, hanem éppen a legfontosabb jogalkotási kérdésekben (költségvetés, piac, gazdaság, ipar, környezet...) egyenrangú döntéshozó a Tanáccsal, és bár ezt a Tanács szereti alábecsülni, jópárszor megszívta már. A szoftverszabadalmat a Parlament vétózta meg, az élelmiszercímkézést gyakorlatilag ők dobták vissza a Bizottságnak, a vegyi anyagok bevizsgálásában a Parlament határozta meg a Tanács mozgásterét, a szolgáltatások szabad áramlásának fínom tanácsi levesébe meg a Parlament szart bele csúnyán.

Az pedig, hogy tök mindegy, ki kerül oda, az szintén nem igaz. Az EP-ben gyakorlatilag a 785 képviselő mintegy 10%-a az, akinek meghatározó szerep jut (méghozzá azért, mert ennyinek van kellő politikai érzéke és rátermettsége ahhoz, hogy valós és hasznos munkát végezzen, ne pedig a juttatások bezsebelésével töltse napjait). Hogy ebbe a szűk, német és angol dominancia alatt álló klubba sikerül-e magyarnak bejutnia, az csak magukon a magyarokon múlik. Jelenleg három ilyet látok: Szent-Iványi (SZDSZ), De Blasio (Fidesz) és Herczog (MSZP). De hogy legközelebb ők kint lesznek-e még, az nagy talány. Az pedig talán sokatmondó tény, hogy mindhármójuknak van egy közös jellemzője: sehogy sem lehet őket a saját párjukkal azonosítani. Outsiderek. Nem magyar, hanem európai színvonalú politikusok. Értik a dolgukat, hasznosat akarnak cselekedni, nem pumpálják a pénzt a feketekasszába, szóba állnak egymással... Egyszóval itthon büdösek, kint meg annyira a helyükön vannak, hogy nem tűnnek magyarnak.
Üdv Mindenkinek!

Na ismét egy írás, amit tényleg érdemes volt elolvasnom... Talán gyakrabban fogok ismét itt olvasgatni?
Ami a magyar EP politikusokkal kapcsolatban itt írva vagyon teljesen igaz! Tevékenységükről, annak megítéléséről persze a 90%-nak fingja sincs, őszintén megmondom szerintem én is keményen felsülnék egy Euronews interjún, lehet, talán saját hibámból is. Azt azért valóban érdemes lenne tudni, hogy a "nagy öregek", az unio alapító országai vajon milyen politikusaikat ültetik Brüsszelbe? Tényleg csak a magyar politika ennyire degenerált...? Ha így is lenne, gondolom a hazai kézivezérelt retekmédia biztos minden erővel próbálná bizonygatni kiküldött "nagyjaink" egyenrangú mivoltát...
Azért ennek a mohácsiféleségnek és gusztustalan megnyilvánulásainak a ténye egy említést megért volna, nem?
Üdv!
Kampfer
Nagyon jó írás.Grat!
Kedves Árpád!
Köszönöm, hogy kb. a huszadik hsz.-ben felhívtad a figyelmem a veszélyre, mely szerint Pelczné Gáll Ildikónak újra lehet blogja. Nem jó hír, Isten bizony.

Az általad mintaként bemutatott két web-egységre is ránéztem az imént - ma már nem fogok internetezni!

Azt lehetne-e, hogy a blogíráshoz is jogosítvány kelljen (mint a gépkocsivezetéshez)?
Tehát pl. akinek nincs személyisége, az ne vezethessen nyilvánosan blogot. (Teljesen pártsemleges a javaslatom, vagyis nálam Lamperth Monika se kapna jogsit a blogíráshoz).
Itt fentebb egyik uborka (természetesen még a régi, agyonszabályozott, hóttegyenes EUkonform fajtából) rákérdezett, hogy ugyammá' Ámberek, ittend minknek sokkaltöbb lovettát kő perkááánunk a Zejunak mint amennyit nekünk viríttanak.
Tudne erről valaki PONTOS számokat?
" Baromméter 2008.11.21. 09:51:13

...Vissza a vámunióhoz vagy előre a teljes integráció felé (aka Európai Egyesült Államok), mert a kettő közötti lavírozás döglött hal, és semmihez, sehová nem vezet. "

azt mond meg, konstruktív tesó, hogy a "vissza a vámunióhoz" jelszó azon kívül, hogy végleges lemondást jelentene az "előre a teljes integráció" elképzelésről, még valamit változtatna-e a meglévő állapoton. mert szerintem ez kb. olyan, mint ha azt mondanád a pincérnek, hogy vagy hozzon full 3 fogásos menüt desszerttel, vagy ne tálaljon fel csak egy pohár bort, mert minden köztes megoldás "döglött hal, és sehová sem vezet".
Árpád!
Jó írás, öröm valami olyat olvasni, amire nehezen húzható rá az elkúrta/nem kúrta el babaruha.
Sajnos egyeseknek mégis sikerül - szerintem jó lenne, ha kimoderálnád a népszavazásos, reformos, nyugdíjasokat felemlegető hozzászólásokat.
,, Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.21. 10:31:38
Medgyessy megbízatását megszüntette Gyurcsány. Okoskodni kezdett, hogy szerinte hogy kéne kormányozni, tiszteletlen volt és hálátlan. "

Ööö... (ezt a két említett miniszterelnöktől vettem át) Mint Kóka? :))

www.youtube.com/watch?v=QjFolcGAp24
Burkus: "Jó írás, öröm valami olyat olvasni, amire nehezen húzható rá az elkúrta/nem kúrta el babaruha."

sajnos sok itt az ostehetseg akik nem ismernek lehetetlent.
- Stop! Halt! Attendéz! Állj! Be ne menjen oda!
- Miért?
- Az az Európai Unió központja, maga szerencsétlen!
- És?
- Ottan csupa hülye tartózkodik. Nem tudta?
- Honnét tudtam volna, nem vagyok én brüsszeli. Most jöttem Tótkomlósról reklamálni uborka ügyben. Az én kertemben rohadtul görbék ugyanis.
- Dugja bele egy kémcsőbe.
- Mindet?
- Mindet.
- Nem fér bele.
- Jajistenem, kivel futottam össze már megint! Amikor még kicsi! Aztán, ahogy nő, kémcső formájú lesz, az meg egyenes. Érti már?
- Aha. De kinek van annyi kémcsöve?
- Mit tudom én, mondjuk egy kémcsőgyárnak. Fogjanak össze, ők el tudják adni azt a sok fölösleges kémcsövet, magának meg egyenes lesz az uborkája. És persze kérjen hozzá támogatást.
- A hülyéktől?
- Aha. Fognak adni. Amilyen hülyék!
- Tényleg hülyék?
- Hát persze. Mind egy szálig. Mi csak hütyütyünek hívjuk őket. Képzelje, az egyik hütyütyü, valamilyen meghallgatáson energy sourcénak mondta a hidrogént, mikor az energy carrier! Halálra röhögtem magam!
- Mikor meghallotta?
- Nem. Előbb megkérdeztem, hogy mi az istennyila az a hidrogén. Aztán röhögtem magam halálra.
- Ahhoz képest elég jól néz ki.
- Kezdem azt hinni, hogy nem befelé igyekezett, hanem kifelé jött. Csak nem tartozik a hütyütyükhöz?
- Jaj dehogy, kérem! Én uborkát termesztek. De maga rettentően sokat tud.
- Ja. Három akadémiának vagyok a levelező tagja kozmológia-madárlélektan szakon.
- Mely országok akadémiáinál?
- Nem mindegy? Elég hülye nyelveken vannak írva, mert a Georges boltjában … ezenkívül állatorvosi asszisztens.
- Régebben taccsbíró. Hasonlít is. A Baglyasalja-Kisterenye meccseken lengetett egy ilyesféle hajdanán.
- Maga tényleg nem hütyütyü?
- Uborkás. De miből tudja, hogy ezek itt mind hülyék?
- Kontraszelekció, és most, mielőtt azt mondaná, hogy Fedák Sári, gyorsan elmagyarázom. Szóval az úgy van, hogy a politikusok már ab ovo mind hülyék, és amikor Európai Parlament választásra készülnek, maguk közül is a leghülyébbeket választják ki indulóknak, akik már otthon nem kellenek, mintegy hatványozva a hülyeséget. Érti már?
- Aha. Nem lehet, hogy kissé elfogultnak tetszik lenni politikusi irányban?
- Én? Honnan veszi?
- Egyszer azt olvastam valahol, hogy a buták azért utálják az okosokat, mert nem tudják, hogy azok mit miért csinálnak, és állandó félelemben élnek, hogy abból káruk származik. Ráadásul el se lehet nekik magyarázni, mertmivelhogy buták. Mondja, mi a dolga magának annál az állatorvosnál?
- Tudok hörcsögül.
- Na akkor további jó munkát. Én megyek, elolvasom azt a papírt ott az előtéri hirdetőtáblán, amire az van írva, nagy betűkkel, hogy European Union Deregulation Guideline. Hátha érdekes lesz nekem is.
- Én figyelmeztettem! Ne … mindegy, már bement. Hogy mennyi baj van ezekkel, nem értik, és nem is akarják megérteni … az eső is rákezdett, délután meg még fordítanom kell, jön a madame Savillier azzal a gombszemű döggel, aminek olyan érthetetlen akcentusa van, de olyan …
"Őket szarjuk mi a finom brüsszeli damasztra." Telitalálat.
John L. Austin "Tetten ért szavak"-jának megtestesült igazsága ez a TWA kroki (na jó: Croquis). Brüsszelből idáig hallom a jobb és a bal páholyból egyformán hangos üvöltést. Úgy kell nekik..... és sajnos nekünk is.
én meg eccer vótam monsba, a nato főhadiszálláson, ottan annyiféle egyenruhás vót a büfében, hogy kénytelen vótam mekkérdezni, hogy miképpen tuggyák itten fölismerni a postást?

Jó cikk, de:

"Schmitt Pál, (...) akit Demszky Gábor röhögve vert meg."

Erről lassan le kéne szokni. Demszky Gábor úgy ver meg tizeniksz éve akárkit, hogy az mszp visszalép a javára. Ha az mszp Schmitt Pál javára lépett volna vissza (tudom, scifi), akkor a "a frontszolgálatra alkalmatlan, tompa főpolgármester-jelölt" egy laza 90 százalékos többség élén ült volna be a székébe...
Kedves népek!

Bejárok olvasgatni, nézem, amit látok, és nincs kedvem hozzászólni, pedig van gondolatom...
Miért is szóljak, ha az új rend nem működik, és át tudnak menni ilyen hsz-ek is:

"balage_81 2008.11.21. 20:46:42
Diocles, a hozzád hasonló faszok miatt tart itt Magyarország, ne kend a kormányra"

Hol itt az érv, kedves balage? Hol?
Pedig én azt hittem, van humorod... vagy ha legalább már faszozol, akkor meg is indokolod észérvekkel...

A poszt egyébként jogos, nincs is vele különösebb baj, cak ed picit eddoldalú, mert nyilván olyan eu-s képviselők is vannak szép számmal, akik hasznos és áldásos tevékenységet folytatnak. (Említettek is a hozzászólók párat.) Továbbá ez a "kikukázzuk az EU-ba" módszer sztem nem ungárise speciál effekt, azért is van tengerszám agyatlan szabályozás, mint pl. amit épp nemrégiben vontak vissza a görbülő uborkákról, meg szabványosított méretű krumplikról.
Még jó, h a kurváknak nem írják elő a hüvely belső átmérőjét izgalmi/nyugalmi szintekre külön-külön, +/- 3mmm-es tűréshatárral.

Amúgy, Árpi és mások, túl könnyen/univerzálisan szórják itt a hülye jelzőt, amiről csak annyit, h rengeteg más van helyette... Pl. Schmittre is lehetne mondjuk tehetségtelen politikust mondani, Pelcznére meg impertinens megnyilvánulású, etc...

További mindenjókat!
geistwald, 2002-ben nem lepett vissza az mszp jeloltje demszki javara:

Demszky Gábor Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) 348 534 46,70%
Schmitt Pál Független (Fidesz támogatással) 267 563 35,85%
Gy. Németh Erzsébet Magyar Szocialista Párt (MSZP) 98 289 13,17%
Csurka István Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) 24 341 3,26%
Droppa György Összefogás Magyarországért Centrum (Centrum) 4 404 0,59%
Karacs Lajosné Munkáspárt (MP) 3 121 0,42%

hu.wikipedia.org/wiki/2002-es_magyarorsz%C3%A1gi_%C3%B6nkorm%C3%A1nyzati_v%C3%A1laszt%C3%A1sok
malacka: "A poszt egyébként jogos, nincs is vele különösebb baj, cak ed picit eddoldalú, mert nyilván olyan eu-s képviselők is vannak szép számmal, akik hasznos és áldásos tevékenységet folytatnak. (Említettek is a hozzászólók párat.)"

sot, meg a poszt is emlitett egy parat.

Szerintem a mostani képviselői csapatban azért inkább többségbe vannal a használhatóbb jelöltek (pártállástól függetlenül). A TWÁ által említett Gál Kingán és Fazakas Szabolcson kívül, szerintem Szent-Iványi Istváb, Járóka Lívia, Herczog Edit sem rossz. Nem tudom az MSZP most kiket fog jelölni, de félek a Deutsch, Pelczné páros beemelése ront a színvonalon.
Diocles

Amikor ballib képviselőket pellengéreztél fokozatosan fogytak volna az érveid. Az utolsó képviselőknél mintha teljesen kimerült volna a készlet:
„Gurmai Zita (a kvótanő)
- Kósáné Kovács Magda (no comment)
Mohácsi Viktória
és még sokan mások”

Kosánéról és Mohácsiról illene elmondanod, hogy miért tartod rossznak, ha szégyenpadra ültetned. Gurmainál meg nem értem a kvótánőzést, mert 2007-ben újságírók az év képviselőjének választották (gondolom nem azért, mert „kvótanő”:-).
ha majd az mszp is előáll a listával, akkor visszatérünk rá. kíváncsi leszek.
olvastam valahol, hogy reinhold messner, a hegymászó is volt ep-képviselő (most nem tudom, ausztriából, vagy olaszországból küldték-e ki), azért, mert ismert, feddhetetlen, van érdekérvényesítő képessége, magyarul és röviden jó ember. nálunk ilyesmi teljesen elképzelhetetlen volna. még csak nem is tudnék senkit mondani
Mohácsi Viktória az esélyegyenlőtlenségi és nemzeti széthúzási megbizott, aki áldásos tevékenységével sikeresen terjeszti a rasszizmus pártpolitikailag oly hasznos eszméjét. Ha a roma kisebbség soraiban bűncselekmény történik tüstént hazarepül Brüsszelből és bő nyállal elkezd rasszista gárdázni. Persze a végén kiderül, hogy családonbelüli viszály, vagy uzsorás leszámolás. A kisebbségi kérdés lényege nála, hogy az minnél többet szerepeljen a médiában, ha kell akkor akár azon az áron is, hogy egyes embereket, esetleg közösségeket, sőt az egész országot lebüdösrasszistázza. Ezzel ki is merült a romavédelem.
Szerintem a legkárosabb EP képviselő mind közül, mert megnyílvánulásaival árt a romáknak és árt az országnak és mindezt a saját és pártja népszerűsége érdekében teszi. Úgy sejtem, hogy elég okos ahhoz, hogy mindezt tudatosan csinálja. Ha majd tényleg bekövetkezik ami előbb utobb sajnos befog akkor elmondhatja, hogy ő előre megmondta, pedig, mindezt ő és a többi megélhetési roma fogja összehozni. Nemrég volt, hogy a másik zseni elmondta a tévében, hogy alig várja, hogy rasszista támadás érje a romákat végre, hogy aztán jól tudják őket megvédeni. Államtitkárhelyettes bazdmeg.
Röviden: a büdös ringyója nem a saját testét árúlja, hanem a népét, a cigányokét és a magyarokét egyaránt. Hozzá képest Kovács és Schmidt ártatlan bácsikák.
rolika,

Schmidtnek is ez volt az imidzse. Persze aztán elkurvult, mert kezdett a saját feje után menni és az nem nagyon segítette, de az is lehet, hogy a ráosztott szerep lett nagyon elkuffantva. Valószinüleg mindkettő. Nagy baromság volt a fityesztől, hogy mélyvízbe dobták. A háttérben, mint arc és nem száj sokkal értékesebb lett volna, persze az olimpiai szövetségben mindenképpen meggyült volna a baja.
"Brüsszelbe, Strasbourgba a nélkülözhetők mennek. Ha tehát az EP-listán országosan ismert arc szerepel, az azért van ott, mert megbukott."

Azért nem teljesen. Jó pénz is az. Meg bizonyos szakügyeket azért lehet vinni. Lévai Katalin például. Ő jó volt magyarba' is, nem?

Amúgy voltam a parcsiba Brüsszelben, hihhetetlen tisztelet a képviselőknek (az irodai dolgozók úgy mondják, "my MP"), elég abszurd légkör valóban. Még a biztonsági szolgálat a nagy röhej. De azért némi munka tán folyik, meg klassz a dohányzó büfé, elszívó meg minden, semmi parkolóházba száműzés.
amergin 2008.11.21. 19:28:04
Kedves Amrergin:
röviden: Te vagy a hülye! Még az sem jött le neked, hogy nem vagyok szadeszes...
Ők ugyanúgy belegyávultak a reformba mint Gyurcsány. Ja és mielőtt Fideszesnek, vagy ultrajobbnak hinnél: Az ő történelmi felelősségük meg az, hogy hatalomvágyból (minél rosszabb most, annál jobb nekünk a következő választáson) mindennek keresztbefeküdtek, rövidlátó kretének módjára. Az ország nem érdekelte őket (sem). Amúgy tételesen persze semmit nem cáfoltál az írásodban, kihagyva a legfontosabbat: Na, és mi lett volna ha a népszavazás után azt mondja a Feri: Már pedig a vizitdíj marad! Szóval: én ugyan ilyen szintre nem akartam lesüllyedni egy "vitában" (tudod, ez az amikor érveket ütköztetünk, ha apád nem mondta el neked gyerekkorodban)de azt kell, hogy mondjam, hogy Te igazán hülye vagy a középszar változatból.
Vakapad:

szerinted közhely amit írtam, ok. Szerintem nincs logika az írásodban, ok.
megpróbálom rövidebben, hátha a koncentráltabb felvetést egyszerűbb megválaszolni:
Szerinted a Horváth Ágnes leváltása (aki egy abszolút tehetségtelen politikus volt, ez a kabát túl nagy volt neki) nem volt"nyalizás", hanem racionális döntés volt? Akkor mondd már meg légy szíves ki adta a H.Ágnes kezébe az elvégzendő feladatok listáját? Kirúgták, mert azt csinálta amit a főnöke mondott neki? Vagy az eü reformot ő találta ki? Mert akkor tényleg nem csinált a Feri+MSZP-s középszar reformot... Ha pedig a Feri volt a reformok atyja, akkor a H.Ágnes az ő ötleteit valósította meg, nem? Ezért rúgta ki aztán Ferenc? Ja és Te se hidd légy szíves, hogy szadeszes, fideszes vagyok, se nem Thürmerista se nem magyar gárda. A Fidesz undorító módon fekszik keresztbe mindennek, aminek pozitív eredménye lehet, a szadesz nem is létezik, és amúgy sem tudnak az életről semmit a belvárosi 120nm-es lakásukban verve dühödten a klaviatúrát Ezt csak azért, hogy megoldhatatlan feladat elé állítsalak Téged és Amrgint is: akkor most kinek a nevében beszél ez? Ja, és a madöf is egy karikatúra, most próbálják utólag Antallt vmi nagy formátumú arcnak beállítani... Na ez nektek a feladvány...!
Milyen kevés komment jött erre a cikkre! - még így is :-)
Én ajánlanék egy kedves spontán szerveződést. Ha hülyéket raknak az EP listára, egyszerűen ne menjünk el szavazni. Valami ilyesmire már régen vágyok. Akár kampányolni is hajlandó vagyok érte. Valaki írhatna egy kétsorost amit lehet skandálni.
vébermester 2008.11.24. 13:47:36
" Lévai Katalin például. Ő jó volt magyarba' is, nem?

nem!
ket dolgot tudok rola,
1)eselyegyenlosegi miniszterkent nem fogadta a kurvak kuldottseget.
2) hallottam nyilatkozni a TV-ben, hogy milyen klassz, hogy mar magyar no is jart az eszaki sarkon...

hat a seggem verem a foldhoz.!
egÉSZ vs. FÉLész 2008.11.24. 14:10:40

"Szerinted a Horváth Ágnes leváltása (aki egy abszolút tehetségtelen politikus volt, ez a kabát túl nagy volt neki) nem volt"nyalizás", hanem racionális döntés volt?"
termeszetesen.

a kinevezese volt az orvosi szakma arculcsapasa (Tolgyesi)
Malacka : )
Egyébként te rendes faszi vagy.


Tudod miért lehet hülyézni Schmittet? Mert nem szégyell, a gyökerekkel társulni, nyilvánosan. Saját arcát, mások véleményéhez adja. Miért hülye, miért nem csak… Pl. Tehetségtelen? Mert a nyilatkozataiból sokszor a Pártvezér szándékolt nyilatkozatai jönnek elő, sportemberként, nem lehetne párt alelnök. Mit keres ott? Hogy érdekelhet egy sportembert a politika, hát még a politikai karrierr? A hülye szó köznapi megfogalmazása: szét van csúszva: Ennyit egyébként”Pálról gond nélkül el lehet mondani a fent említett tények alapján. (Egyébként alapvetően a szebb beszédmodorra való felhívásoddal egyetértek – más kérdés, ez esetben, ha csak szépen beszélnénk, tényleg még én is azt mondanám: de hülyék vagyunk : ))))). Nem igen hallok én, még csak ízes, nemhogy szép beszédet se a Fidesz tájékáról. Egy két örökzöldtől eltekintve, amit kedvenceink beleröfögtek a mikrofonba, azokért odavagyok. Egyébként ezt a mentalitást, a fröcsögést, épp a Fidesz vezette be, a politikai irodalmi nyelvezetbe. És a Fidesz kapja be, mert régi komcsik, is otthuhognak, és ezt nem szégyelli azORbán. Ugyanúgy volt ügynökök is vannak soraikban…Ezt se szégyelli….Nem is szavazta meg az ügynöktörvényt, tiszta 70-es évek, mára kivénhedt begyűrődött arcai pártfunkcionáriusi fejek, a fidesz pedig, posztkommunista párt, - mondom, mint kádárék idején. Kibaszott hatalom. Az kell neki(k). Kibaszott szélsőségek- ha értelmes szélsőségek nélküli emberi beszédet mondanának már rég az Orbánnál lenen a kapanyél. De Oka van hogy nem tudnak…lentebb meg is látod.

És az a vicc, hogy nem vagyok MSZP-s )) mégis aszondom, hogy o-r-b-á-n-b-á-c-s-i-t-a-k-a-r-o-d-j – mert tisztességes jó emberhez méltó nem pedig fenyegető értelmes beszédet egy tapodtat se hallottam tőle. AZ meg egy paródia, hogy az Iskolai nyílt rendőrnapon, egy kisgyerek megkapta a hangosbeszélőt, és az első amit ki sikerült nyögnie: „gyurcsánytakarodj” – na hát…. Mit hallhat otthon apuci-tól? : )
Apuci talán kapanyelet nyelt?
És azOrbán, hagyta, sőt az ő parancsára árasztották el az általános iskolákat ezek az emberi törvényeket semmibe vevő beszédek: A gyerekek zsidóznak, - mint a shoutpark-ban (a tanárok egy része, a monyonle bakelitet nyomja, és agresszív. (ne feledjük, Cartman: hu.wikipedia.org/wiki/Eric_Cartman A Shoutparknban mindig a geci szerepében tetszeleg, de tudod más amerikába zsidózni, mert ők Amerikában a Zsidók megmentői voltak a második világháborúban, és más egy volt náci csatlósállamként, pártpolitikailag gerjesztett formában, miközben nem volt olyan messze az a 2. világháború. Ahol bizony ugyanezen náci jelszavakkal fröcsögött a zsidó és a magyar gyerekek vére. Veszélyes dolgok, a mostani Fidesz politizálásból viszont az jön le, hogy ők nem félnek, kiengedni a szellemet a palackból. Csak tudod ez nem jó emberségre vall. Hanem „voldemortra”. Amellett, hogy a szerencsétlen gyerekek érdekeit, hogy az iskolába tanulni jár a gyerek, tudást kapni, a tanárok pedig tudást átadni, hogy a tudás, érték, leszarják, és szétzüllesztik evvel az iskolai morált, ami egyébként sincs merev lábakon. Ezt a taktikát választották, még ha másoknak, a jövő nemzedékének evvel ártanak is. Tény, hogy sok hülye egymást is utáló emberi paca legyártása érdeke a Fidesznek, de csak azért az-az érdeke, mert az embereken átnéznek...ezért is jön ki nekik ez az eredmény, amelyet követnek is. Értelmes, normális és jó humorú embert nem is igen látni, soraikban egyet se. Hülyét, durva és torzarcút meg igen.
Tudod nem csak ők cseszték ezt el, elcseszte az egész politikai vezetés, aki figyelmen kívül hagyták döntéseiknél a saját utódjaikat, de ők, a Fidesz még tapostak egyet az oktatáson, a puszta hatalomért. Nem kéne a Schmitt Palit védeni, mert saját arcával ezt a gennyet támogatja, tehát a hülye is helyénvaló, sőt megjegyzem még kevés is, Cartman sem egyszerűen hülye, hanem egy geci, jobbára egyébként a Fidesz vezetés, „Dr. Kardalos” könyvébe való (valami kezdőknek szánt pszichopatologika könyv a 60-as évekből) De ha a google-ben utánanézel a modernebb teszteknek, megdöbbentő hasonlóságokat (sőt nem belemagyarázott, hanem valóságos azonosságot) fogsz észrevenni – Egyes arcéleken, igaz, egyébként mindezt a vak is látja könyv nélkül is. EZ csak érdekesség. Mindevvel nem mondtam egyben azt, hogy ott mindenki hülye, emitt meg mindenki szép és okos. Nem, nem, csak nem vagyok vak.
a Tanácsot én nem hagynám ki, mivel az esetek nagy többségében ez a szerv mondja ki a végső szót, ráadásul csak itt van közvetlen tagállami képviselet

a Bizottságban tilos a tagállamokat képviselni, plusz nem a választók küldenek oda vkit közvetlenül.

na errol a posztrol valahogy lemaradtam, pedig sztem egy rohadt fontos kerdest piszkal. a velemenyeddel egyet is ertek meg nem is. egyet annyiban, hogy magyarorszag a politikusai szemetet, a levitezlett, vallalhatatlanna valt, de az urambatyam viszonyok miatt a budos francba kivagni nem mert nyomoroncokat delegalja brusszelbe. abban nem ertek egyet, hogy ezt magyar sajatossagnak tetelezed fel. kurvara nem az. es pont ez a problema az unioval. mindenki a kocsogoket kuldi oda.

ahogy en latom, az Unio egy nagyszeru dolog lehetne, ha kepesek volnank ra valoban Uniokent, allamszovetsegkent, a nagyobb hazankkent tekinteni. de ez igazabol nem erdeke a helyi vezetoknek, hiszen ha az unio fontossaga no, az ovek ertelemszeruen csokken. ezert delegalnak a tagoeszagok ijeszto mennyisegu retardalt, inkompetens, korrupt, hasznalhatatlan politikust az EUba.

Kedves Árpád!

Azt azért ne felejtsük el, hogy ez a gyakorlat az összes EU-s országra igaz. Mármint, hogy a terhessé vált politikusokat kipasszolják EP/ET/EB-be ;-)
süti beállítások módosítása