W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Hiszterolib

2008.09.02. 06:00 Tóta W. Árpád

Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska.

Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.

Call me Frank


De az SZDSZ-nek mégse jó. Mi vele a baj? Talán őszintétlennek találják? Félmunkának? Hiányolják, hogy Gyurcsány felvállalja a kiadáscsökkenést, és kertelés nélkül megnevezze annak elszenvedőit? Igazuk van. A Megegyezés című fércmunka egyetlen területen merészkedik idáig, és az a segélyezés átalakítása.

Régóta járna nekünk, hogy kifejlődjön legalább egy kicsike párt, aki meg meri mondani a frankót. Nem hazudik reggel, délben és este, hanem odavágja a kellemetlen igazságokat, akkor is, ha abból aznap még nem lesz mérhető népszerűség.

Nos, ez a párt nem az SZDSZ lesz. Nekik ugyanis nem pont ez a kifogásuk. Mára kiderült, nem is cselekvési tervet akarnak igaziból, hanem hogy Gyurcsány monnyonle. Mint valami hisztis kurva: macikám, vegyél nekem olyan cuki kis cselekvési tervet! Az ember gürizik, megpróbálja a lehetetlent, aztán mikor bekopog a verítékesen összehozott ajándékával, akkor közli, hogy már elment tőle a kedve.

Ha kevesebbet szedünk be, akkor kevesebbet lehet szétosztani; akik a cső másik végén állnak, azoknak kevesebb jut. Felezzük meg a nyugdíjakat? Állítsuk le a négyes metrót? Emeljünk áfát? Ez mind lehetséges, de akkor tessék kimondani. Néma gyereknek anyja se. Nem néppárt ez, hogy muszáj legyen neki hazudnia.

Hogy ők maguk mit cselekednének, arról mély kuss. Pedig emlékezhetnének, milyen idegesítő az olyan ellenzék, aki semmi érdemit hozzá nem böffent a közügyekhez, csak hajtogatja a gyerekes öriharit, hogy ki mondjon le, meg ki a hiteltelen őszerintük.

Atom Anti


Oké, ezen a síkon nincs értelme. Akkor nézzük sakkpartiként. Tegyük fel, hogy Gyurcsány szépszerével nem távozik, az SZDSZ nélkül nincs költségvetés, továbbegyenlő egy-két-há, és előrehozott választás 2009-ben. Mit nyerhetnek?

Szavazókat nem. Hiába illegetik magukat, hogy ők buktatták meg a gyűlölt Gyurcsányt. A miniszterelnököt mániásan, irracionálisan és szimbolikusan gyűlölők ugyanis rajta kívül egyvalamit utálnak nagyon: az SZDSZ-t. Azok a szegény bolondok, akiknek valami eposzi, hősi cél Gyurcsány bukása, nem fogják ezért szavazattal jutalmazni a tettestársát. A Fidesz támogatóiból ők nem esznek. A bizonytalanok? Mekkora lehet az a réteg, aki azért szavazna a szadira, mert az megbuktatta Gyurcsányt? (És királyt, esetleg kétharmados El Presidentét csinált Orbánból?) Semekkora.

„Liberálisból” – az SZDSZ tartalékából – alapvetően kétféle van. Az egyik az antifasiszta, szociálérzékeny kisebbség- és demokráciavédő. Az ő szavazatukért kemény verseny folyik. Aki a rosszabbulélő nénikékért izgul, annak ott van a szociális népszavazás melegszívű Atyja, és egymásra találtak már rég. A rasszizmus és egyéb ordasságok elleni küzdelem sem SZDSZ-es hitbizomány ma már. Gyurcsány Ferenc például akkora egy antifasiszta, hogy ha korábban él, Hitler már meg se mert volna születni. A hippiszemmel nézve mellékes gazdaságpolitikai különbségeket leszámítva Gyurcsány MSZP-je jóval potensebb képviselője a felvilágosult, szekuláris haladásnak – például azért, mert biztosan bent lesz a parlamentben, még egy előrehozott választás után is.

A másik fajta liberális az SZDSZ-en belül is kisebbségben van, vagy már kilépett. Ő a szabad vállalkozásra, öngondoskodásra építő, kapitalista érzelmű polgár. Nincs belőle hárommillió, viszont a túléléshez elég volna háromszázezer. Értelmetlen lózungokkal nehéz megfogni őket, de azért nem emberfeletti feladat kicsikét értelmesebb szöveget gyártani. Lám, négy ember össze bírt rakni egy használhatót, Oriens név alatt. De van még az SZDSZ-ben négy alkalmas ember?

A párt, amelynek esélye van előrehozott választást okozni, szinte biztosan elbukna azon.

Súlyos sebet ejtene a szocialistákon, de ők túlélnék. Ahogy túléltek 1990-94 között, aztán szuperhatalomként jöttek vissza. Az SZDSZ viszont parlamenten kívül halna bele. A szituáció ismerős a globális partiból. Észak-Korea éppenséggel kirobbanthatna egy atomháborút. Kim Dzsong-Il nyilván nyáladzva onanizál a piros gomb előtt, minden áldott este. Hú, micsoda ökörnyi béka vagyok én! Hú, ha most megnyomnám! De nem nyomja meg. Mert annyi esze még neki is van, hogy nem akar megdögleni. Megelégszik a kis zsebpénzével, a túléléssel és a segélyekkel.

Lehetne Kim veszélyesebb: ha csak az érdekelné, hogy benne legyen a tévében és a történelemkönyvben. Hogy lássa az egész világ: ő gombot tud nyomni. Hogy végre egyszer valami fontosról azt mondják, azt ő csinálta. Az őrült vezér azonban nem véletlenül gyakoribb a James Bond-filmekben, mint a valóságban. Ugyanis általában még időben hátbaszúrják a sajátjai, akik szeretnének élni.



Címkék: gyurcsány szdsz program

670 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr22644233

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.09.02. 09:01:22

A Népszabadság és a Szonda-Ipsos a Megegyezésért A mai Népszabadság Szonda-felmérése alapján a nép (s különösen az SZDSZ tábora) egy emberként követeli, hogy az SZDSZ támogassa (szavazza meg) Gyurcsány Ferenc kitűnő, a Megegyezésben lefektetett adóte…

Trackback: Propeller 2008.09.02. 08:18:49

w - Hiszterolib - Az SZDSZ öngyilkossággal fenyegetőzik. Hisztis kurvaNa, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kristl 2008.09.05. 22:39:49

Szép, hosszú, tételes, és valóban megfellebbezhetetlen lista! Grat.
Cartman

"miért nem segítettek egyszer sem!"

Ahammm...
És ki nyerte volna a Bp-i főpolgármesterséget, ha nem indítják Katonát, aki elvitt vagy 6-7%-ot?
"Meséljek róla? Mennyi időd van?:-))" Annyi nincs. Tudod, Malacka, én dolgozó ember vagyok... ;)
T. cartman!

Hehe.

Kedves többek!

Magam úgy hallottam, ha van megfelelő gyermeklétszám, akkor az iskola kap támogatást (tőlem, az adófizetőtől, of course). Ha nincs, nem. Ez TERMÉSZETESEN nem zárja ki, hogy az önkormányzat tovább üzemeltesse, ha akarja. Persze a saját pénzéből. És Mari nénivel, mint matektanárral.

T. Paszternak!

"Az elmúlt ötven év legnagyobb iskolafelújítási programja indul Magyarországon - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Bajnai Gordon szakminiszter közölte: az eredetileg tervezett 55 milliárd forint helyett 75 milliárd forintot osztanak szét 253 pályázó intézményfenntartó között.

A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében csaknem 80 milliárd forintról döntött a kormány, amiből mintegy 500 oktatási helyszín felújítása kezdődhet meg - mondta a miniszterelnök, aki Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterrel és Hiller István oktatási és kulturális miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatót a Parlamentben."

Ebből két szó fontos: a./ döntött (múltidő), b./ kormány.
Üdvözlöm a gumicsirkét.

T. travis!

A kormányzásról: lásd mint fent: döntött.
"És ki nyerte volna a Bp-i főpolgármesterséget, ha nem indítják Katonát, aki elvitt vagy 6-7%-ot?" Ez egy Fideszes ostobaság. Nem lehet tudni, kire szavaztak volna MDF-es jelölt híján azok, akik Katonára adták a voksukat. A másodlagos preferencia felméréseket tekintve igazából úgy néz ki, hogy valószínűleg Demszkyre szavaztak volna többségükben...
T. mingyábehalok!

Jelenleg választott kormány van. Ebből következően az intézkedéseikkel nem kell se kampányolni, se megkérdezni a "népet". Normál országokban. Nálunk gyönni szokott valaki, és népszavazásra viszi. Kampány akkor köll majd.
Ja persze... Biztos más lett volna a taktika... Hírdették volna, hogy "Jobban élünk mint négy éve, de emberek! bedül a gazdaság!" Mégis mi a lóf***ról szólt a Fidesz kampánya, ha nem arról, hogy felvágott erekkel fekszünk a földön és ők az egyetlenek, akik még megmenthetnek minket? Akarta őket a többség? A háta közepére sem! Most a választásra jogosultak többsége akarja őket? Fenét! A választásra jogosultak többsége most otthon akar maradni! A Fideszes választok darabra ugyan annyian vannak, csak ők az egyetlenek akik biztos pártválasztók, ill. a többiek meg nincsenek harmad annyian mint ők. Az MSZP biztos pártválasztói most a "Nem szavazok senkire!" durcás kismalac szerepkörébe kényszerűltek, mert még félszívvel sem tudják támogatlan ezt a töketlen bagázst.
T. Diocles!

Bauer Tamás. De te ezt nem tudhatod, mert olyan újságot úgysem olvasol.
Cartman

"Nem lehet tudni, kire szavaztak volna MDF-es jelölt híján azok, akik Katonára adták a voksukat. A másodlagos preferencia felméréseket tekintve igazából úgy néz ki, hogy valószínűleg Demszkyre szavaztak volna többségükben..."

Értem, tehát az mdf szavazóbázisa inkább egy Demszkyt választana, mint egy Tarlóst. Ezzel el is mondtál mindent az mdf politikájáról. A szavazóbázis némileg minősíti a pártot.

Üdv.:-)
T Vakapad

Mi is megkapjuk a kormányzati propagandaanyagot ilyen-olyan forrásból elég csak utalni rá nem kell bemásolni.
Valamit részleteiben vagy kimutatásaiban ehhez kapcsolódó háttéranyagot tudsz mutatni?

Cartman
Talán, vagy talán nem. Támogatni nem csak direkten nagy szavazás kapcsán lehet. Hanem élét venni a kormányzat kritizálásának a "másik nagy párt" felelősségének boncolgatásakor is kritikus helyzetben. Vagy bizonyos pontokon nagylelkűen hallgatni, megszavazni napirendi pontokat, úgymond suttyomban "olajozottabbá" tenni a rendszert.

A díjnak amúgy örülnék, mit kapok tárgyi emléknek? :)
T. petimegmondja!

Ha hallhatnánk pár mondatot arról, hogy miről is ismerszik meg a töketlen bagázs. Természetesen nem valamelyik namicsináltakmamámeginakomcsik pártlap valamelyik cikkének bemásolásáról lenne szó.
T vakapad

"Jelenleg választott kormány van."
yea
"Ebből következően az intézkedéseikkel nem kell se kampányolni"
Ezt mond már nekik is... hátha megfogadják.

"se megkérdezni a "népet"."
NA ez nem így lenne, mivel a feed-back úgy űködik a szakminisztériumokban
hogy ha van intézkedés annak kihatásait meg amugy felmerülő problémákat ők jelzik, sőt kikérik a szakma véleményét. Nem pedig a fiók mélyén végzi vagy ott se mert "nem kell megkérdezni" normál országokban.
Lárod milyen hamar el lehet jutni a "hivatali struktúra" rákfenéjéig?
Elég elindulni a kormányzó "elit" és támogatói körének általános gondolkodásmódjából:
"Hatalmam van, én vok a zisten. A zisten mindent tud, azt csinál amit akar."
T. Kristl!

A bemásolás azért történt, mert Paszternak egy gumicsirke információra hivatkozva írt valamit nekem, arra válaszoltam egy hírre hivatkozva neki. Az egy érdekes felfogás, hogy ez propagandaanyag. Miről tudható , hogy valami az, avagy sem? És milyen "háttéranyag" kellene?
"Hehe." Ez volt akkora riposzt, mint Kristlé.

"Magam úgy hallottam, ha van megfelelő gyermeklétszám, akkor az iskola kap támogatást (tőlem, az adófizetőtől, of course). Ha nincs, nem." És ez ilyen egyszerű? Nahát!

Apu!

Mesélj nekem a fejkvótáról, meg a csoportfinanszírozásról! Naaa, lécci! Meséld el, miért vonnak össze egymástól 20-30-40 km-re lévő iskolákat, 2000-4000 (sőt, 8000!) fős óriásintézménnyé duzzasztva azokat, miközben a bürokrácia cseppet sem csökken. Miért? Miért csinálnak ilyen furcsaságokat ezek a csúnya önkormányzatos bácsik?
T. Kristl!

Szóval nem vagy híve a parlamentáris demokráciának. Tudomásul vettem. Az a röhej, hogy Európában szinte mindenütt ez van.
"Értem, tehát az mdf szavazóbázisa inkább egy Demszkyt választana, mint egy Tarlóst. Ezzel el is mondtál mindent az mdf politikájáról. A szavazóbázis némileg minősíti a pártot."

Malacka!

Ne fárassz légyszi ilyen hülyeségekkel! Ehhez már késő van! Nézd meg az MDF honlapját, hallgasd meg / olvasd el a nyilatkozataikat, az minősíti a pártot. Ha néhány hónap múlva (!!! :) ) a százhalombattai rém az MDF-re szavaz, az minősíteni fogja a pártot? Egyébként is. Nézz körül egy kicsit ebben a csodálatos országban! Kit-mivel-hogy lehet rávenni arra, hogy leadja a voksát valakire? Na, ugye...
T. Vakapád,

a T. kormányodnak nem ártana azt eldönteni, hogy _MELY_ kormányprogram keretében akarják elosztogatni azt a sok-mrd Ft-ot, továbbá kiknek a jóváhagyásával.

Szép álmokat már Helga is ígért a pubiknak annak idején, mégsem lett belőle virtigli kufirc.

Üdvözöl a gumicsirkém, aszongya, hogy ilyesmiket, amiket felhozol, ő is szokott találni a gumiszemétdombján...

Üdv,

P.
T. cartman!

1./ "Ennek jelenleg millió gátja van. Iszonyatos adóprés, korrupció, faszlógatást ösztönző szociális rendszer, stb. És ez mind egy fő okra vezethető vissza. Béna, buta, gyáva kormányzásra!"

Erre mondtam azt, hogy hehe. Ugyanis rövidebb, mint az a 150 oldal, amit egyébként írnom kellett volna.

2./ Az iskolákat azért vonják össze, mert egyrészt egy helyen kevés a tanuló, másrészt annyi iskolához nincs elegendő számú és megfelelő minőségű pedagógus, harmadrészt így még kevesebbe is kerül. Lehetett választani, hogy több pénzért rosszabb minőségű oktatás (sajnos MÁR OTT eldől, hogy később mire viszi az ember), vagy több kényelmetlenség. A nemzetközi tanulófelmérések alapján az előbbit választották. Szerintem helyesen.
"A Fideszes választok darabra ugyan annyian vannak, csak ők az egyetlenek akik biztos pártválasztók"

Súlyos a te tévedésed, sületlenséget írtál, wázze!

Épp ma közöltek adatokat, miszerint 100 választóból 35 szavazna a fideszre.

2006-ban 2 272 979 fő szavazott rájuk.

A 8 millió választókorúnak a 35%-a 2,8 millió.

Tehát_a_fidesz_szavazóbázisa_kb._500ezerrel_nőtt!

És ezek az utolsó adatok még romló tendenciát is mutatnak, mert előzőleg nem 35%, hanem 38% volt, és az már 700ezer többletet mutatna. (kb. egy hónapja).

Ehhez még annyit, h 2006-ban az első körben kb. 64ezer volt a különbség a szocik javára, ehhez kell viszonyítani az 500ezret.

Petimegmondja, vigyázz, mert mihelyst objektív érveket akarsz írni, rögtön kibukik a turpisság.
Maradj csak meg a szubjektívitásnál!

Üdv.
T. Paszternak!

1./ Már eldöntötték, hogy az iskolafelújítási program keretében osztják el azt a sok milliót.

2./ Nem hallottam róla, hogy kormánydöntéseket bárkivel "jóvá kell hagyatni".
"A díjnak amúgy örülnék, mit kapok tárgyi emléknek? :)"

Egy életnagyságú Kéri László szobrot, egy szál szürke kardigánban... :)

Még a témához: tudod most, sokadjára, az MSZP-nek megint szüksége lenne az MDF támogatására. Szerinted? Fogadjunk?

"Hanem élét venni a kormányzat kritizálásának a "másik nagy párt" felelősségének boncolgatásakor is kritikus helyzetben." Ennek is megvolt a maga oka, de nem az, hogy így támogassák az MSZP-t. Ki kell fejtenem, vagy megkímélsz tőle?
Cartman!

"faszlógatást ösztönző szociális rendszer"

ahelyett, hogy inkább a faszállítást ösztönöznék...

:o)))

Ü.,

P.
Cartman

Ha a pártod (mdf) tisztességes ellenzéki politizálást folytatna, akkor nem olyan tábora lenne, amelyik Katona visszalépése esetén Demszkyre mondana áment, Tartlóssal szemben.

Üdv., malac, a tisztelettársasági Schmuck Andor és Dávid Ibolya csókjáért epedezvén az Úr 2008. esztendejében:-))
- Na emberek, akkor most, hogy tiszta vizet öntöttünk a pohárba agzdaságot illetően, álljunk neki és rázzuk gatyába a nagy ellátórendszereket!
- Oké, de nincs társadalmi támogatás mögöttünk!
- Ki mondja?
- A Fidesz.
- Az hülyeség, kezdjünk csak neki, majd lesz, ha látják fényt az alagút végén!
- Jelentem a Fidesz utcára viszi az embereket.
- Jó, akkor cseréljük le a bajuszos dokit a pihésen bajuszos Ágicára, oké?
- Jó, de közben be kellene terjeszteni a többi törvényt is!
- Á, várjunk még azzal, majd ha ez jól sül el, akkor mehet a többi is!
- De ez így nem lesz jó, mert féloldalasan nem lehet csinálni.
- Nem baj, túlságosan sír a nép, vigyázni kell.
- Jelentem a Fidesz megfúrta a vizitdíjat.
- Vazze, ezt nem hittem volna... Na akko' Ágica, téged odadobunk, hogy lámpavasra húzzanak, mi meg kicsit lassítunk!
- Kirúgtad Ágicánkat?
- Ki én! Mint a szélvész.
- Akkor dőlj a kardodba haver!
- Jól van emberek, nem probléma! Legalább ezek a libsik nem fognak itt akadékoskodni. Van többségünk nélkülük?
- Jelentem nincs!
- A pi**ába!
- Hali fiúk! Hogy 's mint? Izé, nincs harag ugye Ágica miatt. Tudjátok, semmi személyes, ez csak politika... Szóval izé, van itten ez az izé, ez az új kormányprogram... Tök jó címe van! Én adtam neki... Szóval izé... Támogatni kellene.
- Van benne reform?
- Hát reform az nincs benne, de betömnénk néhány lukat és ha nyerünk a lottón, lenne adócsökkentés is... Meg megkérnénk mindenkit, hogy most aztán adjon számlát mert irgum burgum és akkor tényleg tuti adót csökkentenénk.
- Adórendszer, nyugdíjrendszer, egészségügyi rendszer, család-támogatás, munkahely teremtés, önkormányzatok?
- Hát azt majd inkább a Fidesz...
- Akkor miért lenne jó ez nekünk?
- Hát így kihúzhatnánk 2010-ig. Két év nagy idő, hátha elüti az Orbánt a villamos addíg, tudjátok hogy van ez... Véletlenül... Izé... A Szilvássy mondta...
"Az iskolákat azért vonják össze, mert egyrészt egy helyen kevés a tanuló, másrészt annyi iskolához nincs elegendő számú és megfelelő minőségű pedagógus, harmadrészt így még kevesebbe is kerül. Lehetett választani, hogy több pénzért rosszabb minőségű oktatás (sajnos MÁR OTT eldől, hogy később mire viszi az ember), vagy több kényelmetlenség. A nemzetközi tanulófelmérések alapján az előbbit választották. Szerintem helyesen." Hehe. Tudod én ezt a dolgot nem a Kormányzati Kommunikációs Iroda vörös szemüvegén keresztül látom, hanem ebben élek (dolgozom). A nagy iskola-összevonásoknak egyetlen oka van: finanszírozási presszió. Na, nem valamiféle (kvázi-)piacelvű! Inkább olyan bürokratikus fajta.
"ahelyett, hogy inkább a faszállítást ösztönöznék..."

Hejjjdebazmeg, annak én is felettébb, kandallóm télen hirtelen nyeli a fát.

Nademég Kalányos Lajos is örülne a faszállításnak, nem kéne az erdőbe mennie fát vásárolni;-), deviszontellenben a másik faszállítással meg jobb vigyázni, mert a végén még újratermelődik a hátrányos helyzet:-)))
Hoppsza.

Most olvasom ezt a gyöngyszemcsit:

" vakapad 2008.09.05. 17:15:58
T. Paszternak!

Én úgy gondolom, hogy két különböző dolgot nem szabad összekeverni. Amit nem dolgoztak ki, csak titokban és lóhalálában hozták össsze, az a kiigazítás (adónövelés, sarc, megszorítás, stb.), nem pedig a reform."


Bocs, ööö... 2004-6 közt hol volt kidolgozva a reform? És melyik? A régiók jogkörének kiszélesítése, vagy a munkahelyteremtő beruházások ösztönzése, vagy mi? Miről beszélünk? Mi valósult meg Feri első két éve alatt?

És mire, baz+, _mire_ kellett a kiigazítás, megmondanád? Mert én megmondom: arra, hogy az iszonyatosan túlköltekezett magyar állam - a kormánynál Gyurcsány Ferenc! - már hitelbe zabált és most mosogathatott a záróra után. Esetleg kuncsizhatott még hitelt.

Ergo NEM reformra kellett. Sem a lé-kiöntés, sem az utófinanszírozott sarcos másik időszak.

Azt fizettük meg, baszki, hogy elhitették, hogy ők képesek valamire, mások meg nem. Jóléti államot teremteni, áldozatok nélkül.

Nem az átalakítást fizettük. Nem a felújítást. Hanem bezabáltunk és utána kotorászhattunk a farzsebben.

"És ha valaki minden figyelmeztetés ellenére mégis összekeverné, azaz dilettáns a témához, akkor célszerű a megfogalmazáskor a durvább szavak óvatos kerülése. Ha már annyira nem ért hozzá."

Ez jó szöveg, adjuk együtt a Viktor szájába, Ferire éppen passzol.

"Egyébként érdekes lett volna, ha a nép a „kidolgozatlan” vizitdíj helyett a „kidolgozott” vizitdíjról szavaz. Nyilván úgy átengedték volna, mint a sicc. Nemde?"

Egyébként érdekes lett volna, ha nem egy ilyen fasságról szavazunk népileg, de hát nem is arról volt szó, hanem Horn Gábor megfogalmazta, miről.

Amúgy izgi a tudálékos vizitdíj=reform duma, bár már _mindenki_ tudja, hogy ha ez a reform, akkor finggal nemhogy tijást lehet festeni, de banyek, az egész szeptemberi égboltot.

Jobbulást,

P.
Jelentem, az én iskolámba immár kb. 5000 tanuló jár, kb. 7 telephelyen: Tamási, Bonyhád és Szekszárd helyiségekben elszórva.
Ezt most egy iskolának mondják!:O
Fasza, van kb. 250 kollégám, fingom sincs, h kik, de jó nagy bulit fogunk csapni farsangkor....
jaaa, és ápoljuk az iskola hagyományait....
melyikét is?
"Ha a pártod (mdf) tisztességes ellenzéki politizálást folytatna, akkor nem olyan tábora lenne, amelyik Katona visszalépése esetén Demszkyre mondana áment, Tartlóssal szemben."

Ha a pártod (Fidesz) tisztességes politizálást folytatna, akkor:
1. nem lenne ez a kutya-macska barátság az MDF és a Fidesz között;
2. nem állított volna az MDF főpolgármester-jelöltet a 2006-os önkormányzati választásokon, mert létrejöhetett volna valamiféle megegyezés a Fidesszel, és az MDF szavazók többsége BIZTOSAN szavazott volna a közös jelöltre;
3. a Fidesz kb. 10%-on állna;

Ha érted, mit miért írtam, akkor örülök neki, ha nem, a Te bajod. Még egyszer: Nézz körül egy kicsit ebben a csodálatos országban! Kit-mivel-hogy lehet rávenni arra, hogy leadja a voksát valakire?

A többibe nem akarok belemenni. Sajnos, elég csúnya meccsek vannak a háttérben. OV kontra Ibolya. Messzire vezet ez, nincsenek egyszerű válaszok...
Vakapád,

""Nem hallottam róla, hogy kormánydöntéseket bárkivel "jóvá kell hagyatni". ""

Jövőbelieket?

Megmondom.

A parlamenttel.

P.
Malacka,

Kalányos Luidzsi annak örvendene, hogy nem kell a veszedelmes uborkaföldön keresztülvágnia ahhoz, hogy megvásárolhassa a fát...

;o)

P.
Ja malacka, mert 100 választóból 100 el is szokott menni szavazni, mi?

Ne bűvészkedjél már itt a számokkal, mert 100 lépésről ;) látszik, hogy hülyeség. Amúgy szólnék, hogy nincs 8M szavazásra jogosult...

Ja, mindenhol azt halljuk, hogy ha most lennének a válastások akkor 2/3 fölött kapnának. Ezek szerint a Te 8M-al számolva is legalább 3.8M-an otthon maradnának. Az jóval tóbb mint a 2.8M...

Amúgy ki közölte? A MH, az EchoTV, a HírTV meg a MN?
Paszternak · osember.blog.hu 2008.09.05. 23:40:15

A szalagavatón ezután a palotás helyett be lehetne vezetni a kerítésugró táncot? :DDD
Kedves Cartman,

2002, Műegyetem rakpart: amikor az MDF azért volt 1998-2002 között parlamenti párt, mert a Fidesz megállapodott velük a képviselőjelöltek állításában, 2002-2006 után meg azért, mert Viktor megállapodott velük, hogy legyen közös lista, na akkor e pillanatban minden jobber úgy érezte, hogy az MDF, amikor kitáncol Viktor mögül - egyeztetés nélkül! -, már bent a parlamentben; és a vesztestől való gyors távolodás igyekezetében, akkor valahol áruló lett.

Az fix, hogy nem volt szűzlány-mese a Fidesz politikája 1998-2002 közt, koalíciós partnereivel kapcsolatban sem.

De nm az MDF vitte be a hátán a Fidezt, hanem fordítva.

Amúgy meg nem vicces, hogy van egy párt, ami nevében ugyanaz, mint a húsz évvel ezelőtti, csak éppen a még élő alapítók közül egy sem ebben a pártban tevékenykedik?...

Télleg, ez inkább szomorú. Dávid Ibi, amint kizárja Lezsákot (aki egy nagy broki ugyan, de mégis ő az alapító...).

Te tényleg nem látsz ilyesmiket IS a fityesz-Boross/Dávid gmk kapcsolatát nézvén?

Üdv,

P.
"A szalagavatón ezután a palotás helyett be lehetne vezetni a kerítésugró táncot? :DDD "

Nemzetiségi iskolákban, hogyne.
"Ja malacka, mert 100 választóból 100 el is szokott menni szavazni, mi?"

Peti, te normális vagy? Ki mondta, h 100 választóból 100 elmenne? Ne égesd már magad ezzel kurva bénasággal, amit itt előadsz.

A népszavazás esetén 8 millió 31 ezer választásra jogosult ember volt!!!

Ennek vettem 35%-át, amit a legfrisseb közvéleménykutatás jelez. Ez a 35% nem a választani elmenőkre vonatkozik, hanem az összes szavazókorú lakosra, more!

Ezen friss mérés szerint a biztos szavazó pártválasztók között 60%-on áll a fidesz, de ezzel nem lehetne számolni. Ha ezzel számoltam volna, akkor állt volna meg, amit mondasz, így meg csacsiság.

Oltári lükeségeket írtál, petimondja.... inkább ne mondja.
LOL
Cartman

Az remek lesz :)
Amúgy nem fogadok... most erősen el vannak foglalva saját magukkal úgyhogy bármi lehet, de semmi kockázatos. Márpedig a nyílt támogatás az most kockázatos lenne.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.09.05. 23:50:53

Na, kb. ezért nem akartam belemenni ebbe a témába. De Te legalább valamennyire akceptálod a sztori másik oldalát is:
"Az fix, hogy nem volt szűzlány-mese a Fidesz politikája 1998-2002 közt, koalíciós partnereivel kapcsolatban sem." Itt vett nagyon csúnya fordulatot ez a mese.

Ezt viszont épp a fentiek miatt nem értem: "Télleg, ez inkább szomorú. Dávid Ibi, amint kizárja Lezsákot (aki egy nagy broki ugyan, de mégis ő az alapító...)."

Ezek az események szépen összefüggnek egymással is, meg még sok mindennel. Pl. érdekes mellékszál a Kisgazdapárt szétverése is (na, nem mintha nagy kár lenne értük). És attól félek, nincs még vége a történetnek...

"Amúgy meg nem vicces, hogy van egy párt, ami nevében ugyanaz, mint a húsz évvel ezelőtti, csak éppen a még élő alapítók közül egy sem ebben a pártban tevékenykedik?..." Az én humorérzékemet inkább az birizgálja, amilyen szép ívet húzott a Fidesz a politikai palettán. Liberálistól a nép-nemzetiig volt már minden. A mostani politikája meg épp micsoda? Leginkább egyfajta baloldali nemzeti-populista katyvasz. Legalábbis kommunikáció szintjén... Az MDF ehhez képest azért elég szilárd pont! Hmmm?
Tudod mit, Peti?

Sztem igazad van, a fidesznek nincs több szavazója, mint amennyi volt, semmi ok az aggodalomra, írják csak ki nyugodtan az előrehozott választást!

bye
Cartman

Amennyiben az Ibolyaizmus szilárd pont lehet... :)
Ja, malacka, tipikus, hogy nem a lényegbe kötöttél bele, hanem az iróniába...

A lényeg a 2.8M versus 3.8M volt. Ami jelzi, hogy az az 500e plusz lóf**sz ahhoz képest, hogy mennyi MSZP szavazó maradna most otthon és mekkora arányban váltottak a Fideszhez. Egyáltalán, hogy ez az 500e korábban MSZP szavazó volt-e, vagy olyan Fideszes, aki 2006-ban nem ment el szavazni? Én legalább is erről értekeztem abban a postban amire válaszoltál ezzel a hülyeséggel kettővel ezelött...
"Nemzetiségi iskolákban, hogyne."

Te! Te, szégyelld össze magad, de rögtön! Szegregálnál? Modern, komprehenzív iskolarendszert építünk! 110 kilós hiperpigmentált Józsikát minden magyar iskoláslány mellé! :)
2006. ősze, kijön az őszödi.

D.I.: Monnyon le azonnal, monnyon le!

Megtörténik a bizalmi szavazás, vagy ha úgy tetszik színjáték.

D.I.: Oké, mehet minden tovább, rendben, ez így legitim.

Cartman, ez is a baj az mdf-el, vagy méginkább a Herényi-Dávid tengellyel. Almássy két fokkal jobb.

Egyébként az nekem is sok volt, ami Sólyom választása körül történt, de Ibolya azzal, h abba hagyta a "Monnyon le!" szöveget, csak mert bizalmi, nálam egy életre elásta magát.

A fidesz jelenlegi balos retorikája abból adódik, h a kormányt mostanában leginkább balról lehet opponálni.

Egyébként miért ne lehetne szolidáris elvű egy jobbos néppárt?
Nincs véletlen olyan Európában, h keresztény szociális párt?
Cartman,

mondom, én úgy éltem meg 2002 után az MDF-et, mint egyfajta becsapást. Lehet, h szivatta Viki Ibit, de előtte behozta őket a parlamentbe. És mesterséges légzést alkalmazott, hogy megmaradjanak :o) A beteg feltápászkodott, meg sem köszönte, sőt, kérdezte: hol a gyerek sapkája?!?!?!

Komolyan: azért a négy évük alatt az MDF is nyert, bőven... És 2002 után sok támogatójuk lett a volt Centrum-pártos kiábrándult antifideszista nemkommancsokból... Köv.képp az MDF-nek érdeke volt a fidesszel szembeni minimális ellenszenv meglovaglása, nemár csak a szocik és a libsik használják fel a démonizálásból eredő hasznot...

Ezt én így látom, de nem baj, ha te nem. Csak kíváncsi volnék, miért nem, de lehet, h ez télleg nem ide kívánkozó eszmecsere.

Üdv,

P.
petimondja

1. "Mintha a 7M választópolgárból lenne több 300e-nél aki érti az ilyen kifelyezéseket," - írtad.

Tévedtél, mert 8milliónál kicsivel több választó van!

2. "A Fideszes választok darabra ugyan annyian vannak, csak ők az egyetlenek akik biztos pártválasztók"

Nincsenek darabra ugyanannyian.
Kb. 2.3millióan voltak 2006-ban, most meg 500ezerrel többen, kb. 2.8 millió.

Jelzem, a népszavazáson még ennél is bő 500ezerrel többen mondtak igent, kb. 3.31-3.38millióan!

Petimondja, ilyenkor azt kell mondani, h "bocs, hülyeségeket írtam!", nem védeni a védhetetlent.

Jó éjt!
Diocles: 1. teljesen mindegy, "Diocles" mit tart cikinek. 2. az azért érdekes, hogy szerinted az a "jó" cikk, ami a várható nyertesekkel ért egyet. 3. még ha így is lenne, akkor is kivitelezhetetlen, ugyanis a "várható nyertesekkel" egyetérteni akkor lehetne, ha büfiznének valamit, amivel egyáltalán lehetséges egyetérteni.
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.09.06. 00:15:58

Paszternak · osember.blog.hu 2008.09.06. 00:15:59

Bocs, de ez most nem fog menni. Túl pici még a lányom, tehát holnap túl korán kell kelnem ahhoz, hogy ezt a vitát most lefolytassuk. Csak gyorsan az elhangzottakra:

"D.I.: Oké, mehet minden tovább, rendben, ez így legitim." Hát sajnos, tényleg legitim. Persze ettől még nem volt szerencsés ezt kommunikálni. De ha csak ezt az egyet akarnánk most megvitatni, az is, egymagában lenne vagy 10 000 karakternyi komment... :)

"A fidesz jelenlegi balos retorikája abból adódik, h a kormányt mostanában leginkább balról lehet opponálni." De azért GyF-fel meg az a baj, hogy hazudott? Akkor ez most hogy van? Ez így azért ciki, nem? De ha csak ezt az egyet akarnánk most megvitatni, az is, egymagában lenne vagy 10 000 karakternyi komment... :)

"Egyébként miért ne lehetne szolidáris elvű egy jobbos néppárt? Nincs véletlen olyan Európában, h keresztény szociális párt?" De ha csak ezt az egyet akarnánk most megvitatni, az is, egymagában lenne vagy 10 000 karakternyi komment... :)

"Lehet, h szivatta Viki Ibit, de előtte behozta őket a parlamentbe." Szívatta? Kb. többször megpróbálta felszalámizni a pártot! Ez Nálad "szívatás"? De ha csak ezt az egyet akarnánk most megvitatni, az is, egymagában lenne vagy 10 000 karakternyi komment... :)

"Köv.képp az MDF-nek érdeke volt a fidesszel szembeni minimális ellenszenv meglovaglása, nemár csak a szocik és a libsik használják fel a démonizálásból eredő hasznot..." És ez még akár jól is jöhet majd Viktornak. Nem? Mert nem az MSZPSZDSZ-hez mennek a protestszavazatai, hanem egy lehetséges támogatóhoz / koalíciós partnerhez! De ha csak ezt az egyet akarnánk most megvitatni, az is, egymagában lenne vagy 10 000 karakternyi komment... :)

Ez így összesen, testvérek között is van vagy 50 000 karakter. Asszem, erre csak egyet léphetek: Csá' srácok, én leléptem! :)
Malacka, már megint nem a lényeggel foglalkoztál. Nem a 7M volt a lényeg a mondatban, hanem a 300e. Kurvára mindegy, hogy az 300e 7M-ból 300e vagy 8M-ból 300e.

2.3M-an szavaztak a Fideszre. Király. Most hányan szavaztak? Ja, nincs választás és csak közvéleménykutatási adatokat szajkózol? Oppá... 3.1-3.4M-an szavaztak igennel a népszavazáson? És az mind Fidesz szavazó? Ja, nem is a Fideszre szavaztak, hanem a vizitdíj eltörlésére? Oppá...

Elég bénán nyomod ezt a Fidesz propagandát...
petimegmondja

Kibaszott fárasztó alak vagy, de...

Ki állította, h minden igennel népszavazó fideszista lenne? Én csak azt írtam le, h kb. 3.35millió igen volt. Pont.

Én azt állítom, h most kb. félmillióval több fidesz-szavazó van, mint 2006 tavaszán (2.3 millió helyett 2.8millió). Ezt a közvéleménykutatás alátámasztja.
A te mondásodat, h darabra ugyanannyi a fidesz szavazó, meg semmi nem támasztja alá, még egy vacak közvéleménykutatás sem.

Ha nem vetted volna észre, én nem propagandát nyomtam, hanem tényszerű hibáidat javítgattam, foltozgattam.

Ha pedig a szocik nem képesek mozgosítani a szavazóikat, az azért lehet, mert
a) balfaszul kormányoznak;
b) olyan propagandistáik vannak, mint te.

bye

A fideszpropagandát majd máskor, más ügyekben. Addig is türelem.
malacka: "B+ peti, azért kellett volna megmondani a hiányt, h az ellenzék is tudja, és aszerint tudjon kampányolni, ami a valóság."

aki nem a holdon elt az tudta hogy a hiany kurva sok lesz. csak mas sem beszelt errol mert akkor nem lehetett volna ugy igergetni.
""" huba 2008.09.06. 06:07:40
malacka: "B+ peti, azért kellett volna megmondani a hiányt, h az ellenzék is tudja, és aszerint tudjon kampányolni, ami a valóság."

aki nem a holdon elt az tudta hogy a hiany kurva sok lesz. csak mas sem beszelt errol mert akkor nem lehetett volna ugy igergetni. """

Ha mindenki tudja, hogy a barátnőd a szomszéd sráccal teker, csak te nem tudod, akkor neki ugye már nem is kell ezt bevallania?

A te logikád szerint.

Elég hülye logika...
index.hu/politika/bulvar/mtbls994/

Gondolom, aki olvassa ezeket a típusú híreket, abban - ha az ÖCO hatáskörébe tartozó baleset éri :) - rögtön felszínre kerül az életösztön, és ha a járműve is olyan állapotban van, úgy tűnik el a helyszínről, mint a kámfor... :) Figyelem! NEM előítélet, hanem UTÓÍTÉLET!!!

Viszont felhívnám mindenki figyelmét, hogy ha már biztonságos távolba került a helyszíntől, MINDENKÉPP tegyen bejelentést a rendőrségen és a mentőknél, hogy a jogi következményeket enyhítse! (Segítségnyújtás elmulasztása.)
huba

"aki nem a holdon elt az tudta hogy a hiany kurva sok lesz."


"Ha azt mondtuk, hogy jövőre 2,90 százalékos lesz a hiány, akkor annyi
lesz ..." ( Külképviseleti értekezlet, 2005.07.14 )
"Mit akarunk lefaragni ? Az államháztartási hiány, köszöni szépen, jól van. Március közepén azt tudom mondani, az államháztartási hiány a költségvetési törvényben meghatározottak szerint alakul ..." ( Világgazdaság, 2006.03.17 )

Huba, mindenki tudta? A nagy büdös lófaszt!
Pelczné, aki a gazdasági bizottság tagja, maga mondta el az A la Carte műsorban, h még ő sem tudta, mekkora a baj. Azt gondolták ugyan, h nem kerek a cucc, de hogy ekkora, arról fogalmuk sem volt. Nyilván nem figyelt oda, mi?
Na ne hülyítsél már.
Jó kis utólagos hazugság ez a "mindenki tudta, aki nem a holdon élt" szöveg.

És amíg hivatalosan nem közlik, addig tuti hazugsággal vádolták volna azt, aki arra mert volna hivatkozni, h 10% körül alakul.

"A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !" (Márai S.)
index.hu/politika/bulvar/nyrdny2987/
Másik hír (valszeg "tiszta roma ügy" - ők szoktak egymásnak uzsorakamatra hitelt adni) kapcsán:

"Kolompár Orbán, az Országos Cigányönkormányzat elnöke szerint "újra a szélsőséges eszmék követői támadtak cigányokra, hogy így keltsenek félelmet a több százezres cigány közösségben." Az OCÖ elnöke szeptember 20-rá a budai Várba hirdetett tiltakozómenetet."

Észrevehetnék már magukat...
"Emlékszem, Lapi régen tök csipázta Gabeszt. Most vajon, mit gondol? "

malacka, bár akkoriban még kommenteltél a blogomon, de ez nem azt jelenti persze, hogy el is olvastad az aktuális post-ot.

2008.04.26. HA KILÉPTEK – KILÉPEK BELŐLETEK (drámai bejelentés & személyes politikai vallomás)

2008.05.25.: KLÓNOZZÁTOK A COFFEE SHOP-OKAT!

ezek hosszú, unalmas és főleg teljesen személyes bejegyzések a sub-ról. nem is igen ajánlom elolvasásra. ja meg agitátor sem szeretnék lenni.

meg nagyokos sem. mégis azt gondolom, itt fodor személye a legkevésbé fontos.

nagyon nehéz helyzetben vagyok annyiban, hogy az szdsz volt életem első (és utolsó) pártja. a koalícióból történő kilépésük számomra már vállalhatatlan volt, jóllehet politikai aktivitást utoljára 2000 nyarán fejtettem ki a pártba, amikor kecskeméti elnökként sikerült elérnem, hogy magyar bálint másfél órán keresztül ordítozott velem a mérleg utcai elnöki szobában, ahol már dobozokban álltak az iratok, mert költöztek a jóval szerényebb új zuglói székházban, ahol egyébként sohasem jártam.

talán ha 2 hónapig voltam elnök, beláttam, túl sokat melózok pesten ahhoz, hogy találjak szabadidőt pártmunkára. meg láttam, hogy teljesen reménytelen "amatőrként" bármilyen társadalmi munkát végezni, főleg rendszeresen.

természetesen birtokában vagyok egy csomó belső információnak, hiszen én nem sértődtem meg bálintra, főleg nem álltam át másik politikai erőhöz.

fodor gábort nem ismerem személyesen, ahogy kókát sem. előbbivel talán 3-szor jattoltam, néhány semleges mondaton kívül semmi. kókával még csak nem is taliztam soha életemben.

ahogy gyurcsánnyal sem.

ms is vannak barátaim a szadiban, helyi vezetés, sőt a jelenlegi pártigazgató is ezer éves haver. azért ilyen kapcsolatokban nem sokat diplomatáskodik, óvatoskodik az ember, hanem bír egyenesen beszélni. oda-vissza.

most sem fogok pletykák, ilyden-olyan bizalmas infókat kiadni, pedig azok kivétel nélkül engem igazolnak. és nem azért, mert annyira okos vagyok, lófaszt. itt egy baszott hülye és gyáva hatalmi játszma folyik a háttérben orbántól fodoron át fletóig.

ezért a nyilvánvaló tény miatt sztem korai bármiféle komoly végeredményt megtippelni, de én már májusban azt mondtam itt is, máshol is - baromi izgalmas ősz elé nézünk. ennyiben igazam lett.

azonban abban biztos vagyok, már közép távon fletó, vagy annak radikálisabb változata fog győzni.

mindenesetre fletó lépett egy olyat (elővágás?) - ami magyarázza, de nem menti a szadi agyatlan viselkedését.

ugyanis a "megegyezés" annyiban állított elő kissé váratlan helyzetet, hogy világosan benyomta a szavazók képébe:

én ezt ajánlom, hát ti?

ráérzett tehát két fontos tényezőre:

1. az szdsz gyáva, mint a nyúl.
2. a többi párt is az including fidesz.

orbán annyiban jól járt, hogy elérni látszik egyik stratégiai célkitűzése, kétpártrendszer. és a jobbik nélkül, hiszen ilyen kiélezett helyzetben messze lesz a jobbik az 5%-tól.

a miép is kivérzett, meg a sokkal rosszabb sorsra érdemes fgkp, de húzza befelé a fidesz szivattyú az mdf-et is.

az ilyen libsi faszok, mind én, majd voksulunk a szocikra, de attól soha nem fogok szekeres et, vagy szily et-nő nyakába ugrani.

a libsi elvek szerint élők közül valszleg legtöbben nem tehetnek mást, amennyiben érdekli őket a politika.

a politikában persze elsősorban érdekek vezérlik a szereplőket. másik oldalról, minden politikus annyira cselekvőképes, amennyi erő áll mögötte.

az szdsz mögött nem látok semmilyen erőt, hacsak azt nem, hogy most minden elkötelezett fidesz drukker iszonyúan szorít és aggódik amiatt, hogy gábor tartson ki. ő már nem az szdsz "meleg tekintetű hercege" a jobboldal szemében, hanem.... na ezt majd mondátok meg ti.

ha azt veszem, hogy nincs erő az szdsz mögött (sajtó, üzleti- pénzügyi körök, nemzetközi hátszél etc), akkor fletó joggal számolta ki: egy ilyen elővágás (megegyezés) után hagyni kell a csapatot pörögni. majd szép lassan megutálják egymást és mire odaér a hajó, már nemhogy öt, de akár 15 szavazata is lehet a frakcióból.

azt mondta név nélkül valamelyik szoci guru a népcsabiban: "fodor arra készül, hogy kiugorjon a 10. emeletről. ez a biztos öngyilkosság, bár magukkal rántanak minket, de mi csak a 2.-ról esünk ki, amit túlélünk."

persze úgy is le lehet egyszerűsíteni a projectet: kit utál jobban a 20 fős frakció: orbánt vagy gyurcsányt?

én sejteni vélem a választ, de majd meglátjuk.

twá-nak igaza, ez a szakértői kormány csak nagykoalánál értelmezhető. egyéb esetben pusztán annak bevallása: gyáva szarok vagyunk, ráadásul még képmutatók is. szavazzanak hát ránk a gyáva szar, képmutató választópolgárok. van belőlük egy valagnyi az országban, ám ezt aligha vallják be maguknak.

amit április óta csinál az szdsz az maga a haláltánc, még jó, hogy senki sem fogja őket sajnálni, amikor visszamennek a civil életbe. ez csak politika.

az meg, hogy gyurcsány nem szart be nyilvánvaló. röhej, hogy már ez is érdem, dehát ez a mi politikai elitünk. ezt bírtuk magunknak összedobni közel 20 év alatt. mert őket mégsem a románok választották meg, hanem mi. kicsit bepunnyadt. van ilyen.
malacka

"Ibolya azzal, h abba hagyta a "Monnyon le!" szöveget, csak mert bizalmi, nálam egy életre elásta magát."

Nálad a minőséget az jelzi, hogy milyen gyorsan és gyakran tudja a "monnyon le" értelmetlenséget ismételni!? Éljen Satu Úr!

Paszternak

"de előtte behozta őket a parlamentbe. "

Elképzelhetőnek tartod, hogy ennek volt mondjuk más oka is, mint Viktor írtó nagy szíve? Mondjuk az, hogy csak így lehetett Magyarország Örökös Miniszterelnöke?
malacka

"Huba, mindenki tudta? A nagy büdös lófaszt!
Pelczné, aki a gazdasági bizottság tagja, maga mondta el az A la Carte műsorban, h még ő sem tudta, mekkora a baj"

Ez az állításod (ha igaz), csak Pelczné értelmi képességeit teszi megkérdőjelezhetővé.

Kérlek ennyire me ne legyél irányítottan
amnéziás. A FIDESZ (legalábbis aki érti is a számokat, amik előtte vannak, tehát nem feltétlenül Viktor:)) is pontosan tudta mi az ábra. Számtalan pártlap, párttévé megnyilatkozást lehetne ez ügyben citálni. Az csak a FIDESZ pechje, hogy a droidokon kívül ezeket túl sokan nem olvassák.
Pontosítok: nem a te állításod, hanem Pelcznéé igaz-e.
Shore

A "Monnyon le!" szövegről való lemondás annyit tesz, h erkölcsileg legitimálta Gyurcsányt.

Én úgy gondolom, h ezt a bizalmi nem tette helyére, és a lemondás kérdése nem jogi kérdés volt, hanem erkölcsi, hitelességi.

Természetesen itt nem a primkó Satu-féle szövegről van szó, hanem arról, amit Hajós bírt legjobban megfogalmazni, és amelynek a lényege, h mondjon le az ország békességének és kormányozhatóságának érdekében. Tudjon puha lenni, mert ez az ország érdeke, stb...

Nem azt vártam volna Ibolyától, h naponta álljon fel a parlamentben, és szólítsa fel lemondásra Gyurcsányt, hanem azt, h tegye folyamatosan világossá, h Magyarország problémáinak megoldása azzal kezdődik, h fletó távozik.
Minden más, csak 2., 3., 4. stb lépés lehet.
Ahogy anno mondták:
Gyurcsány nem a probléma megoldója, hanem a probléma maga.
És ez be is igazolódott, miatta, amiatt, h ő akarta véghez vinni, nem történhetett semmi érdemleges.
Egész biztosan nem itt tartanánk, ha annak idején a szocik lecserélik.

És még vmi: én 2006-ban mdf-re szavaztam!!!!
Jogom van bírálni őket, mert engem erkölcsi és politikai értelemben átvertek.
Tisztelet társaságostul, továbbá népszavazási kampányban mutatottak miatt is.

Üdv.
lapi

"ráérzett tehát két fontos tényezőre:

1. az szdsz gyáva, mint a nyúl.
2. a többi párt is az including fidesz."

Ez igaz. (ha a "többi pártba" beleérted Gyurcsányt és az MSZP-t is)

"az ilyen libsi faszok, mind én, majd voksulunk a szocikra, ..

a libsi elvek szerint élők közül valszleg legtöbben nem tehetnek mást, amennyiben érdekli őket a politika. "

Ez azért nem biztos. Én személy szerint hajlamos vagyok a "lássuk Uramisten, mire megyünk ketten" mentalitásra:)
Shore

Ha igaz volna, h mindenki tudta, h kiközösült nagy, kb. 10% lesz a hiány, akkor

1. Ezek után hogy a p...ba dobhatták a szocikra a voksokat, ha egyszer ennyire dilettáns módon el...k? Az emberek hülyék? Arra szavaznak,aki 10%-os hiányt csinál?

Meggyőződésem, h nem volt benne a köztudatban, egyáltalán se.
Az egyszerű átlagpolgárnak még arról sincs fogalma, h mi a franc az a költségvetési hiány. Nem viccelek, kérdezz meg párat!

2. Olvasd el az idézetteket 8:17-kor. Fletó még 2006. március közepén is tagadta, h baj lenne a költségvetésben!
Te azt akarod állítani, h már akkor sem ért egy kalap szart sem a magyar miniszterelnök szava? Igen? Ezt?
Ha pedig így van, akkor miért kapott annyi szavazatot?
Hazug ember kell a magyarnak? Aki azt hazudja, h minden rendben, miközben romokban?

Nézd, én értelmiségi emberek között mozgok, sokat beszéltünk anno választásról, de ez a szempont fel sem merült. Volt szó kommunikációs dolgokról (hogy pl. mennyire gáz ez a "rosszabbul élünk..." szöveg), aztán beszéltünk arról, h gyanúsan sokat ígérget a két nagy párt, stb...

De hogy teljesen romokban van a költségvetés, ez még fideszes érvként sem igen jött be a szóba.

Jaaaa, biztosan mert a Holdon éltünk.

Üdv.
malacka

"Ha igaz volna, h mindenki tudta, h kiközösült nagy, kb. 10% lesz a hiány, akkor"

Te itt egész éjjel vívtál petivel. Most ne menjünk bele valami hasonlóba. Hol írtam, hogy "mindenki tudta". Azt írtam, hogy a FIDESZ is pontosan tudta, és amennyira a gyagya kapmánya lehetővé tette, közvetítette is. (Valaki írt is a lehetséges okokkal kapcsolatban valamit erről, egyetértek vele.) Plusz az is elhangzott éjjel, hogy a magyar választók nagy része mit ért meg. Azzal is egyetértek.

Coming out: Én az SZDSZ-re szavaztam, de nem azért mert el voltam ájulva a teljesítményüktől, vagy mert nem tudtam volna mi a helyzet. Hanem mert azt gondoltam, hogy 2006-ban _ők_ nekikezdenek a saját szaruk eltakarításának. Ez be is jött egy darabig.
"Te azt akarod állítani, h már akkor sem ért egy kalap szart sem a magyar miniszterelnök szava? Igen? Ezt?"

Igen. Ezt. (Ugyanúgy ahogy imádott Viktoré sem.)
Lapi

"itt egy baszott hülye és gyáva hatalmi játszma folyik a háttérben orbántól fodoron át fletóig."

Ez nagyjából igaz, ezért értelmetlen a "Meglegyezés" c. programról érdemben szót ejteni. Senkit sem érdekel a politikai elitben. Fletót is csak annyiban, h jó alibit tudott-e csinálni, vagy sem azért, h visszajöjjön a szadista grénium.

"minden elkötelezett fidesz drukker iszonyúan szorít és aggódik amiatt, hogy gábor tartson ki. ő már nem az szdsz "meleg tekintetű hercege" a jobboldal szemében, hanem...."

Személy szerint az a véleményem, h a fidesz érdeke az, h a következő választáson fletóval kerüljön szembe Viktor, és nem egy jóval elfogadottabb szocival.
Viszont az ország érdeke és morális becsületének helyreállítása azt kívánja, h fletó távozzon..... most!

Tehát az ország gazdasági/morális érdekében, s nem a fidesz érdekében mondom:
Monnyon le, húzzon a retekbe!
:-))
Shore

Én nem akarok veled vívni!:-))

Petivel sem vívtam, mert vagyok annyira fair, h szellemi csatában fegyvertelen emberrel szemben nem állok ki face to face.
Pusztán kiigazítottam a tényekben, mint fletó a költségvetésben.

:-))

Na dolog, haladjon a családi GDP!

bye
nézd shore, én abból indulok ki, hogy ma az egyetlen politikai erő, aki a progressziót képviseli magyarországon, az tetszik-nem tetszik (és nekem nem tetszik!) az bizony a valamennyire domesztikálódó mszp.

azzal a baromsággal nem bírok mit kezdeni, amit a fidesz szajkóz 2006 óta: a probléma maga gyurcsány, mondjon le az ország érdekében.

most vegyünk egy fikciót: 15-én a parlament feloszlatja magát és januárban megnyeri a fidesz a választást, mégpedig úgy, hogy egyedül alakíthat a fidesz kormányt orbán viktor vezetésével.

két verzió lehetséges:

1. (nem várt opció) malackát, pasztit etc igazolva pont azt csinálja hatalomból, amit ellenzékből gyakorlatilag 2002 óta töretlenül hirdet:

a svájci indexáláshoz képest is nagyobb mértékben emeli a nyugdíjakat, hiszen nem egy ciklusra készül, 10-20 éves nagyívű tervekhez kell 4-5 ciklus in a row, hiszen a baloldal tönkre vág mindent, ha ismét kizökkenne az idő kereke.

jelentősebben adókedvezményekkel támogatja a gyermekes családokat. fogy a magyar, tehát emeli a gyed, gyes összegét.

leállítja azonnal a nagy állami presztízs beruházásokat. (emléxünk nemzeti színházra, ma kitűnő közpark, baszott nagy garázzsal.)

drasztikusan és azonnal csökkenti az adókat, járulékokat.

kinyitja a bezárt kisiskolákat, kispostákat. kiskenyérboltokra meg ad támogatást, kedvezményes hitelt.

megtámogatja a családi kisgazdaságokat.

áfát csökkent a szegényeknek. gázárat és egyéb energiaárakat csökkenti a kisfogyasztóknál. innentől nem lesz gázáremelés.

a szegények a középosztály történelmi megegyezése miatt gazdagodnak, legalábbis emelkednek, míg a középosztály mégjobban, bár csak a megérdemelt és tisztességes mértékben emelkedik, de a vállalkozók, alkalmazottak és köztisztviselők biztos.

megállítja a gestapo módszereket alkalmazó apeh, vám ellenőröket, legalábbis enyhit a végrehajtás szigorán és kérlelhetetlenségén.

nem lesz több hajléktalan, vagy aki, az biztosan megérdemli.

nem lesz buzidobálás, mert a buzik vonuljanak majd ahol az rendben van, a vigalmi (kurva) negyedekben.

a bíróságpok, alkotmánybíróság, ügyészség, rendőrség, színházak, mozik és állatkert élén majd olyan emberek állnak, akik csak a nép érdekét nézik.

akik eddig is azt nézték, azok kapnak majd fél kg nagykereszetet.

azt brüsszel is belátja, hogy nem érvényes az a szerződés, amit egy csalással megválasztott min. eln. írt alá, ezért újraírják a konvergenciatervet. ami alapján 2010-ben az öszödi évforduló napján bevezetik az eurot. átváltási kulcs: 1 huf=1 eur.

ez nagy siker, mert az oktatásba nagyon sokat fektet be, de annak idő kell. brüsszel elhiszi neki, hogy a magyarok csak így képesek átszámolni az új árakat, béreket, s ez összeurópai érdek.

obama/mc cain magánlátogatásra a hortobányra érkezik szűkebb családjával és hadügyminiszterével, de csak szajer nagynénje fogadja a megszényenített elnököt.

erre az usa azonnal vizummnetességet ad hazánknak és magától kéri, hogy a következő 100 évben csak olyan amerikai kapjon beutazási engedélyt, akinek azt grespik lászló személyesen engedélyezi.

az van, hogy 2011-ben magam is kérem majd felvételemet a fideszbe, eddigi politikai nézeteimet önként a lépcsőházban visszavonom.

2. az is lehet, hogy orbán viktor csak tudatosan hazudott pártjával, szatellitsajtójával, nőegyleteivel... etc együtt.

valójában megcsinálja pl az oriens javaslatot.

én azért már csak önbecsülésből is a 2. verziónak szurkolnék, csak ki ad valamiféle garanciát arra, hogy nem az 1. pont jön be?

this is the question és nem miattam...
"1. Ezek után hogy a p...ba dobhatták a szocikra a voksokat, ha egyszer ennyire dilettáns módon el...k? Az emberek hülyék? Arra szavaznak,aki 10%-os hiányt csinál?"

Malacka!

Örülök, hogy ezek szerint én lehetek az, aki felnyitja a szemed: IGEN ENNYIRE HÜLYÉK A ZEMBEREK!

"De hogy teljesen romokban van a költségvetés, ez még fideszes érvként sem igen jött be a szóba."
Hát ja. Mert a Fidesz a reális helyzetértékelés és reálpolitika helyett inkább a brutálisan debil kampánystratégiát választotta. Mert ő már akkor tudta, amit Te még most sem akarsz elhinni. Azt, hogy igenis nagyon primitív választópolgárokat kell meggyőzniük arról, hogy szavazzanak rájuk. Egy hibát követtek csak el: kilógott a lóláb. Mélyen T. honfitársaink nagy része tényleg nagyon buta, de egy szint felett azt valahogy ösztönszerűen megérzi, ha hülyének nézik... És a Fidesz megütötte ezt a szintet.
"ALKALMATLAN FASZ VAGYOK, csinálja más."

egy fokkal jobb mint az

"ALKALMATLAN FASZ VAGYOK, de akkor is én csinálom"
Malacka lazúljál má'! Egy gramofonnak magasabb az IQ-ja mint neked... Egyetlen lényeges felvetésemre sem reagáltál. Csak szajkóztad a félinformációkat. Vazze, annyira tipikus félhülye jobbos "értelmiségi" vagy, hogy szocioantropológiai tanulmányt lehetne rólad írni. Annyira úúútálom a típusodat vazze, veletek nem lehet értelmesen vitázni, mert ha azt kellene megvitatni, hogy két piros labda meg két piros labda az négy vagy öt labda-e, akkor ti inkább azt kezditek vitatni, hogy a labda az nem is piros, hanem rózsaszín, de lehet, hogy narancsba hajlik. B+.

Szelektív amnéziád miatt persze nem láthatod be, hogy a legutóbbi két választás elött, mindíg nagyjából fémillióval több Fidesz szavazót számoltak (és persze biztos Fidesz győzelmet), mint ami késöbb ténynek bizonyult. Szóval az a plusz félmilló inkább otthon nézte az Isaurát, imádkozott a templomban, vagy népdalt gyűjtött Erdélyben mintsem, hogy elment volna szavazni. A többiek meg bárkire, csak arra az arrogáns f*szra ne.
Most is ez a helyzet, csak most már a többiek inkább bárkire sem!
Tehát igen, van ebben az országban nagyjából 2.5M ember, akik tömött, zárt sorokban, akár bekötött szemmel is elmennek Viktorra voksolni és egy hurrikán sem akadályozhatja meg őket ebben. Továbbá van X millió, akik vagy elmennek másra szavazni, vagy nem.
Ez a lényeg.
"még ha így is lenne, akkor is kivitelezhetetlen, ugyanis a "várható nyertesekkel" egyetérteni akkor lehetne, ha büfiznének valamit, amivel egyáltalán lehetséges egyetérteni..." (twá)

Kezeljük ezt a problémát a színtiszta ráció segítségével!

1. tézis: Minden program, ami nyilvános, az szar, mert a nép etetését szolgálja.

2. tézis: A jó, tehát nagyívű, "sokaknak sok minden fájó" lépéseket tartalmazó programok mindig titkosak.

3. tézis: A Fidesz programja titkos.

A fenti tézisekből felállítandó Szintézist mindenkinek a saját fantáziájára bízom...

Üdv: Peti
Lapi:
"fletó joggal számolta ki: egy ilyen elővágás (megegyezés) után hagyni kell a csapatot pörögni. majd szép lassan megutálják egymást és mire odaér a hajó, már nemhogy öt, de akár 15 szavazata is lehet a frakcióból."

Szerintem nincs igazad. Ép ésszel senki nem gondolhatja, hogy egy kis átállással Mécs-i pélyát futhat be az MSZP-nél, főleg, hogy ha így haladnak a dolgok akkor az MSZP potentátjai is öldösni fogják egymást, hogy bejutó helyre kerüljenek a listákon...

Már többször leírtam: Teljesen logikus amit csinálnak.
1.)Senki sem akar előrehozott választásokat. Ez fix.
2.)A kormányzáshoz 50%+1 szavazat kell. 3.)A szociknak nincs 50%+1 szavazatuk.
4.)Egy "semleges" szakértői kormányt nehezebben támadhatna a Fidesz a jelenlegi érvrendszerrel.
5.)Egy szakértői kormány (ha már belementek a szocik) feje - adott esetben - hatékonyabban zsarolhatná a szocikat a lemondásával és átverhetne néhány életbe vágóan fontos reformot.
6.)A Fidesz is tudja, hogy ha valaki nem takarítja el a sz*rt akkor győzelmük esetén nekik kellene, ami megint csak nem lenne népszerű dolog. Tehát, ha nem köthető egy karizmatikus MSZP vezetőhöz, már nem fájna annyira hagyni, hadd csinálják.

Na persze... de ki gondolkodik logikusan ma ebben az országban???!
vakapad 2008.09.05. 23:10:36

Na mielőtt bármit írnék azért megkérdezném hogy ezt miből gondolod? :)
"Személy szerint az a véleményem, h a fidesz érdeke az, h a következő választáson fletóval kerüljön szembe Viktor, és nem egy jóval elfogadottabb szocival."

malacka, sztem a fidesz (+ rajongótábora) nincs abban a helyzetben, hogy meghatározza, vagy akár csak a legkisebb mértékben befolyásolja, hogy ovi kivel kerüljön szembe a következő megméretésen. már ha egyáltalán ő lesz a fidesz jelöltje. (valószínű, azt aláírom)

boszorkánykonyha, malacka. ennek nevezik azt a helyet, ahol majd kifőzik a levest.

kérlek mérlegeld a következőket?

1. egységes-e az szdsz, vagy csak megint az történik, hogy fodort hagyják pörögni, mint tölgyit 91-ben.

elég szemét módszer, hátralépni: csináld magad öreg, meg akivel birod, oszt ha kigyullad a ház, majd (vissza) jövünk mi és mindenki megnyugszik.

tölgyi azóta khmmm... nem szívleli a szadit. kikről beszélek? magyar bálint, pető iván, azóta kuncze tartozik ebbe a csapatba. pont kóka támogatói, milyen érdekes, nahát!!!

2. na mit mondanak a szadi nagy moguljai fodor karakán lépéseire? semmit, bakker. röhögnek. kuncze pont akkor műsorvezető a bolgárúrnál, amikor megy a hirig. "biztos van programja az szdsz-nek, majd biztos egyszer meg is mutatja. (nincs egyébként, mert egymás legyűrésére ment el a pár hónap.) kuncze: a szakértő abban a pillanatban politikussá válik, ahogy beül a bársonyszékbe.

3. fodor hiába kemény, húzza az időt (rögzített programok miatt a jövő héten még nem tud tárgyalni az mszp-vel...blablabla...) valójában meg kell várnia az szdsz frakcióülését, mert mégcsak többsége sincs a 20 fős alakulatban, fletónak meg kell öt, azaz 5, azaz pjáty voks.

5. dávid ibolya ellenzéki meghívására azzal reagált f. g., hogy meg akarja várni a hónap végi mdf tisztújítást. micsoda baromság, hogy jön ez ide? ja erre dávid ibolya azt nyilatkozta, ha fodor nem jön, meghívja kókát. durr... a kalapos lady is bír ötig számolni.

a szomorú valóság, hogy fodor légüres térben ugrál, hiába van rajta a médiafigyelem. kár érte...

csak azért szólok nehogy ez a forgatókönyv menjen le:

megvan az alku kókával, enged mind a két fél, de csak a megfelelő időben, tehát hónapok múlva. addig kicsit hanyatlik a bux, gyengül a huf. látjátok, a tőke nyugalmat akar, nem civakodást, írják majd a lapok.

simorék majd pont kellő időben kezdik csökkenteni a kamatlábakat, hurrá. meglesz a további két év és már csak arra vagyok kíváncsi miért pont most jön meg kövér laci esze, aki azt mondja: az szdsz-nél nem volt kártékonyabb párt a magyar parlamentbe, ettől még akár vele is összefognának fletó menesztéséért, de amúgy fodor most dobja ki magát az ablakon.

ettől még megírom a post-szdsz postomat, talán haláltánc lesz a címe. mert a pártot már magyarék sem bírják megmenteni. ahhoz van még erejük, hogy megmentsék fletót és aki időt nyer, az esetükben nem életet, hanem szebb halált nyer.

na mindegy, nem mondom, hogy így lesz, de azért ez is egy lehetséges forgatókönyv.

(a végső egyezségben persze lesz egy kevés kiadás-vágás, de messze nem annyi, amennyit az oriens akar.)

amiben viszont biztos vagyok, idén okt 23-án csak egészen hülye satu bácsik mennek a terekre köpködni.
Malac

"Személy szerint az a véleményem, h a fidesz érdeke az, h a következő választáson fletóval kerüljön szembe Viktor, és nem egy jóval elfogadottabb szocival."

En ebben azert nem lennek annyira biztos. A maszop teljes vallszelessegel all ki Gusanyi mellett, a szadesz pedig issza a sajat meleg pisijet. Meg most is az egyetlen olyan politikus a maszopon belul,, aki kepes Orbannal felvenni a harcot, es ezt a parttarsai is tudjak. A fityes is tudja, ezert tartanak tole parton belul, mint dinoszaurusz a meteoritoktol.

Emellett meg...
Azert valljuk be, a fityesz sem igazan bizik abban hogy szakertoi kormany lesz (foleg hogy nem is akarjak), abban meg aztan vegkepp nem hihetnek, hogy elorehozott valasztasok lesznek, ha egyaltalan az tenyleg akarjak, ahogy Tolgyessy is megaszonta tegnap, igen nagy igazsagtartalommal a kozepibe. A fityesznek egyetlen dolog allna most nagyon a szekere melle, ha valaki vegre elkezdene megkurtitani a kiadasi oldalt. Masfel ev mulva nem fognak ugy valasztast nyerni, hogy a kampanyban bejelntest tesznek pl a gyes es gyed, a csaladipotlek csokkenteserol. Szavazobazisuk ugy fog megkurtulni, mint a desznyó farka. :-D

Paszternak: "Ha mindenki tudja, hogy a barátnőd a szomszéd sráccal teker, csak te nem tudod, akkor neki ugye már nem is kell ezt bevallania?"

szerintem ez nem helyes hasonlat. helyesen igy szolna: mindenki tudja, hogy a barátnőd a szomszéd sráccal teker, es te is , de te megis felesegul akarod venni.

malacka: ja ha pelczne nem tudta az mas...

amugy erdekes hogy en 2006-ban par ezer kilometerrol is tudtam hogy nem igaz. en ugyanis tudtam hogy ha a kormany azt hazudja hogy "emberek, az iden 2+2 az csak 3", attol meg az tovabbra is 4; en ugyanis mar alsotagozatban is kurva jo voltam matekbol.

en a 2006-os valasztas alatt azert imadkoztam hogy akarki nyer, be ne tartsa az igereteit.

most is arrol vitatkoznak a barmok hogy hogyan csokkentsuk az adokat. ez faszsag! mindenki tud adot csokkenteni! penzt nemelkolteni kurva nehez. ugyanis az elkoltott penz az elkoltott ado. megpedig ketfele ado: 1 ado amit most szednek be es 2 ado amit majd a jovoben szednek be (ez az idei deficit).

tehat elobb kiadascsokkentes (es nem ugy hogy : "legyen matol hatekonyabb az allam") aztan ha van felesleg akkor lehet vitatkozni arrol hogy melyik adot csokkentsuk! de addig ez csak egy faszsag!
Az ember, bármilyen rossz véleménnyel is van a fentebb olvashatókról úgy an block, azért mindenképpen eltűnődik a kommentek olvastán. Legyen szabad felhívnom tehát az igen tisztelt kommentelő közönség figyelmét néhány egyszerű, de nyilvánvaló tényre épp ezért.

1.) Amikor pl. Stumpf és Tölgyessy urak jelen politikai helyzet kapcsán zavarodott ostobaságaikat előadják, ők ettől egzisztenciájukra nézvést konkrét előnyöket remélhetnek. Sajnos...

2.) Azonban tartani lehet attól, hogy a T. Hozzászólók esetében ez az összefüggés viszont egyáltalán nem áll fenn.

3.) A kommentelők által előadottak, igen nagyrészt és ennek folytán, tehát semmi egyebek, mint hiedelem és hitviláguk, külső szemlélő számára is, megfigyelhető részei, mely tény, a kommentek konkrét tartalma alapján ítélve is, sajnos bizonyosra vehető.

4.) A politikai és a hitelvi létezés, mindenféle értelemben való, szétválasztása viszont már nagyon nagyon régen megtörtént, és a képviseletinek és demokratikusnak nevezett államok politikai működésének egyik alapvető fontosságú törvényi előírása.

A rosszakarat minden szándéka nélkül.

látjátok, feleim. tegnap feloldottam az új rendet egy napra, és pillanatok alatt generikus pártkampányolásba fúlt az egész. szomorú. a gyereknapnak vége.
"Pelczné, aki a gazdasági bizottság tagja, maga mondta el"

ez személyes kedvencem malackától, most látom kb. huszadszor leírva. "maga mondta el" - micsoda lefegyverző érv!
röfikém, az még nem fordult meg a buksi fejecskédben, hogy Pelczné netán HAZUDIK?

mindig könnyeket csal a szemembe ez a bájos (ál)naivitás, amivel a sajátjait mosdatja körömszakadtáig.
(persze igazságtalanok volnánk, ha ezt egyedül malacka fogyatékosságának tekintenénk, dehát nála alkalmasabbat keresve sem találhatnánk az állatorvosi ló szerepére, ezt talán nem szükséges bizonygatnom.)
Árpád!

Jól látom, h engeded a személyeskedéseket balliberális oldalról?
A választ viszont, nem.
Gratulálok! Igazságos vagy. THX

Lapi, Gecc!

Az mszp ugyanabban a dilemmában van, mint amiben volt már párszor a fidesz is. Mit kezdjenek azzal a helyzettel, h van egy párton belül nagyon népszerű miniszterelnökük, pártelnökük, aki viszont országosan nézve, az összes választót tekintve, igen népszerűtlen.

Egyszerű lenne az ügy, ha fletó párton belül is közutálat tárgya lenne, most könnyedén kirúgnák, h legyen költségvetés, így meg időt húznak, kivárnak.

Közben az szdsz-en belül is megindult az erjedés, Eörsi már úgy nyilatkozik, h nem a személyt, hanem a programot kell nézni.

"az szdsz frakcióülését, mert mégcsak többsége sincs a 20 fős alakulatban, fletónak meg kell öt, azaz 5, azaz pjáty voks."

A szdsz eddig még mindig egységesen szavazott! Nem hiszem, h megengedhetik maguknak, h egy ilyen fontos kérdésben, mint a költségvetés, bomoljanak, pont mikor amúgy is gyenge a helyzetük. Nah, az lenne csak ám a garantált kizuhanás a parlamentből.
Árpád,

azt hiszem félreértettük egymást.
Szerintem (és valszeg sokan mások szerint is) nem az a baj a publival (bár igaz az is, h nem oszt, nem szoroz, Fodor nem Mészáros Tamás vagy Tóta W. Árpád őket lesajnáló véleménye alapján alkotják meg a stratégiájukat) mert úgymond nem álltál ki a "várható nyertesek" mellett, ugyan, ki kérte ezt itt számon (?), hanem az, hogy miért hitelesebb és támogathatóbb számodra egy már a nyolcadik programját előadó kormányfő, háta mögött az MSZP-vel, mint a végre karakán módon viselkedő SZDSZ.
Bár a választ valszeg mindannyian tudjuk.

(Ja, töröld nyugodtan, ha nem akarod, h meglássák a többiek a választ, leszarom.)
Lapi

Ha a Kuncze féle kör ezt játszák megint, amire van esély akkor megérdemlik hogy kiessenek. :)
Tudod elvileg az szdsz egy "demokratikus" és "liberális" párt akarna lenni egy "liberális demokráciában" ergo nem feltétlen az kéne hogy legyen a döntő amit 5-10 lejáratott bukott és többnyire korrupt politikus akar mint "belső mag". Akkor sem ha a hazai szent támogatói körét adják.

Igazság szerint ezért is furcsállom a számomra "torz" értékelésed. Ugyanis szembemenni a kellemes megnyugtató még egy évig huzzuk ki aztán ha más nem közöslista szdszes ut az ami gyáva. Nem pedig az amit Fodor elkezdett.
Behódolni úgy, hogy mást ígért és mégis báb lenne az lenne a gyávaság valahol...

Ráadásul rendkívül aranyos, hogy az a "lovagiasság" amit megkaptatok Fodortól a korábbiakban most nem viszonzódik. :)

Szóval a kérdés ugyanaz mint féléve. Önallo megtisztuló szdsz, vagy önhitegetés hogy még van egy utolsó utáni 4 év zsírosbödön az uraknak. :)
Nekem mindkettő jó. Az is ha szdsz bennmarad, fodorral. Az is ha eltűnnek örökre.
A fideszeseknek csak az utóbbi. Tudod a környezetemben minden fideszes reménykedik hogy kókáék végül megfúrják Fodort a párton belül.

Nem véletlen írtam én se, hogy szalámiznám az urakat. Aztán meglátjuk...
Újabb Charta jelent meg aláírókkal együtt, kicsit passzol is a hiszterolibre.

Ez meg a legújabb:

Felhívás a Felhívókhoz.

Mint azt tudjátok jól, sok beszédnek sok az alja. Ezért én -ellentétben veletek- rövid leszek.

Akkor aggódtatok volna, amikor egy hazug csalót, egy gyurcsány ferencet támogattatok.
Akkor agódtatok volna, amikor tönkretettétek az egészségügyet, és aki addig fizetett, az a reformotok után még többet fizethetett, s aki addig nem fizetett, annak azután sem kellett.
Akkor aggódtatok volna, amikor szétziláltátok a közoktatást.
Akkor aggódtatok volna, amikor külföldre száműztétek túlélésre gyermekeinket.
Akkor aggódtatok volna, amikor adósságot halmoztatok a nyakunkba.
Akkor aggódtatok volna, amikor az erkölcsöt lábbal tiportátok, és a felháborodásra gúnykacajjal válaszoltatok.
Aggódhattok joggal, mert "bűnösök közt cinkos aki néma," hát még az, aki a főkolompos szekerét tolja.

Aggódjatok. Itt az ideje. Vége a porhintésnek, vége a ködevésnek. Felelni fogtok. És fizetni.

.... "tovább is van mondjam még?"

A felhívásuk tetőpontja:

"...A mindennapi kirekesztést, rasszizmust és a terjedő erőszakos fellépést megtévedt polgártársaink szemében a politikai kirekesztés legitimálja."

Igen. Akkor nem a törvény az irányadó, hanem az, hogy a megtévedt polgártársaink éppen milyen hangulatban vannak? Hoppá! Demokratikus Charta? Egy nagy szar.

Kedves Árpi!
Ha nálam ennyire kiment a biztosíték, mit gondolsz, másoknál mennyire???!!!

valahányszor politikai témájú fórumokat olvasok - ez egyre ritkább - rövid idő után azt kiabálom az LCD süket füleinek:

GET A LIFE, PEOPLE!

itt egyesek személyes ügyüknek tekintik pártok és politikusaik sorsát. frankón rosszul alszanak attól, h gyurcsány ferencnek hívják a miniszterelnököt, egyesek a nevét se mondják ki, mások orbán viktor nevének már az említésétől is hosszú szitokáradatba kezdenek.

10-20-50 évvel ezelőtti dolgokon rágódnak, szenvedélyes elméleti vitákba bonyolódnak, agyafúrt okfejtésekbe kezdenek tökéletesen relevancia nélküli kérdésekben.

láthatóan nem kevés időt és energiát fektetnek egy-egy igen terjedelmes hozzászólásba - és teszik ezt napjában többször.

az én kérdésem: megéri?

---------------------------------------

olyan szívesen olvasnék csak egyetlen hozzászólást, amiből nem sugárzik az elfogultság. valami fan-club-független eredetiség hiányzik.

de hogy a témához is szóljak: mi lenne nekünk most jobb? előrehozott? szakértői? kisebbségi kormány kívülről támogató szdsz-szel?
nem tudom...azért nem, mert fogalmam sincs, melyik esetben milyen irányba indulnánk vagy mennénk tovább. de ez valahogy senkit nem érdekel. mert mindenki csak pofára megy. nem a tettek számítanak, hanem a rizsa...meg a képviselt világnézet. az mindenek felett.

én pont leszarom, h adott párt bent marad-e a parlamentben vagy sem. nem érdekel a morális válság - az a politikusoktól függetlenül megvan az országban.
ez a népszavaztatás ez vicc, de azt se fogják lenyomni a torkomon, hogy a parlamenti demokrácia lényege: 4 évente ikszeljek, aztán kormánynak szabad a pálya, azt csinál, amit akar, nekem meg kuss van. szóval ezt azért így hadd ne!
bes 2008.09.06. 17:49:00

O.K. Kedves Bes. Úgy van, ahogy írtad.
S akkor mi van?
Mit kellene tennünk?
Vagy mit nem kellene tennünk?
Vagy mit tehetünk?

Merthogy csak azért fossuk a szavakat, mert olyan jól megy ez nekünk, kissé f ö l ö s l e g e s macera. Nem gondolod?
Huba,

én nem tudtam, hogy a barátnőm mással kupakol, nekem azt mondta, hogy a költségvetés, köszöni, jól van és hogy a döntésemet nem akarja befolyásolni holmi statisztikai adatokkal. Most akkor nekem az esküvő előtt holmi Járaiktól, meg Sólymoktól kellene beszereznem a frankó infót?

Ezt nem mondhatod te sem komolyan...

Üdv,

P.
Malacka!

Ha Pelczné hazudik, akkor Fletó is fillenthet... esetleg... netalán...

;o)

Csá,

P.

Na igggggn, valahol ez a lényeg:


"A többiek meg bárkire, csak arra az arrogáns f*szra ne."

A mai magyar demokrácia elsődlegesen érzelmileg motivált. Ezt Fletó kurvajól megérezte, a népszavazáskor (23 mió román) máris olyan zsigeri érzelmeket szólított meg, mint az önzés, meg a gyűlölet (rohadt románok Székelyudvarhelyt...). Zseniális volt, rájönni arra, hogy ha Orbánból patás ördögöt csinálunk, akkor a frusztrált társadalom egy része - éspedig nagyobbik része - feltétlenül kiéli az útálatát szavazáskor. Fletó a magyar Gregor Gysi. Csak sikeresebb. Nem polgári racionalitásra építve nyer választást, hanem Viktor-ellenességre.

Vitykáék anno, még 2002-ben próbáltak rózsaszíneket ígérni, pozitív hazugságokkal lelkesíteni. Nem ellen-, hanem mellett-érzelmekkel (na jó: pozitív érzelmekre ható módon) kampányolni: haza, jövő, gyerek, család, merjünk nagyok lenni... De Kovács Laci és Fletó és Kuncze már akkor a hörgésre építtették a Werber-féle stratégiát és az be is jött. 2006-ban a Fidesz depikampánya kevésbé volt aljas, mint az MSZP ad hominem lejáratókampánya, de aztán persze, ahogy élesedett a dolog, ők is jöttek a Csakafüleháromemelettel.
Gratulálok, mszp.
Szépen elkúrtátok. Nem fölfelé igazítottátok a választói elvárásokat, hanem lehasaltatok a sok primkó mellé a földre. A Fidesz meg aztán versenyt igazodik, naná, és a tandíj-vizitdíjas népszavazással ippont érőt dobott Fltón. Ettől szarabb demagógia kell, Fletó, mint amit te nyomtál? Nesze.

Szvsz hazudik mind, aki a Fideszre akarja kenni az árokásás megkezdését.

De a lényeg: Góg és Demagóg hazájában a felelősség minden politikust terhel, aki altesti ígéretekkel mozgósít.

Külön felelőség terheli peniglen azt, aki kezdte... (3.60-as kenyér hite... Horn Gyufa majd mindent megfordít, lesz szőlő, meg lágytojás...)

Mert - ahogyan Cartman mondta - hülye a vál.polg., akit meg kell szólítani. És nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. Szvsz a szoc-lib kommunikáció erősen ural-altáji volt (az altáji érdekek mozgósítása uralta a kampányt).

P.

P.
" Tóta W. Árpád · (2008.09.05. 20:43:47)
bizony. a szakértői kormány, és annak igenlése azt jelenti, hogy a politikai elit felteszi a kezét, és hangosan, vigyorogva belemondja a kamerába:

ALKALMATLAN FASZ VAGYOK, csinálja más.

Ebben az esetben viszont kérném a költségtérítések és minden egyéb juttatás továbbutalását a szakértők számlájára. még csak azt sem gondolom, hogy demagóg vagyok."

Kedves Árpád!

Létezik, hogy valamiben egyetértünk? Mert az előbb idézett summázatban semmi, de semmi kivetni valót nem találok, s még abban is közös nevezőn vagyunk, hogy ez nem demagóg vélemény. Hajrá Árpád!
ezzel a kivel kefél a barátnőm metaforával szokott átmenni egy érdekes politikai elemző vita az irracionális síkra szvsz. persze ha a magánéleti konfliktusokat összekeverjük a hatalomgyakorlás logikájával...

vagy most vitassuk meg, hogy melyik nő az igazi kurva és az mit is jelent erkölcsileg valójában? haha said the clown, linkelném be a régi nótát...

hangsúlyozom, hogy nem pártkampány, ha mégis az, majd twá kicenzúráz, bár ilyet még nem tett velem a diktatúra bevezetése óta. :D

vegyük a kérdést?

1. malackának van igaza. az szdsz fodor elnökkel arra játszik, hogy elmozdítsa gyurcsányt, ez viszont annyi szimpátiaszavazatot hoz nekik, hogy a legközelebbi választáson megugorja az 5 %-ot. pezsgőbontás, tánc. lásd mennyire bírt örülni (és joggal, teszem hozzá én) dávid ibolya legutóbb az első forduló éjszakáján, hogy bekerült pártja a parlamentbe. ráadásul ebbe benne volt malacka szavazata is, mint tudjuk tőle, amihez ezúton is grat.)

2. azon kedves barátaink csoportja, akik szerint a szocialista mogulok úgyis beszarnak, hogy orbánék bilincset dobnak a csuklójukra, ahogy tehetik. vagy soft versionban. reálpolitikusok, gyurcsánnyal így is úgy is elbaszták a valódi reformokat, megint elment a hajó. valami bokros szerű embert találnak, aki valameddig meghozza az igazi kemény vágásokat a jóléti kiadásokon. pont. majd utána jön orbán, aki ugyan pont olyan idióta lesz, mint az a robert fic(k)ó, de nem annyira hülye, hogy visszaállítsa a kádár rendszert, szal érdemben nem nyúl a fizető egészségügyhöz, tandíjhoz, megkurtított nyugdíjakhoz, megrövidített, megvágott gyes, gyed-hez, nem nyit meg bezárt iskolákat, kórházakat etc.

3. gyurcsány látja az 5. lépést is és régen lepacsizta kunczéékkel a hátralévő két évre a kisebbségi kormányzást.

mégpedig békaemberruhában egy karibi korálzátony alatt kubai rumon alapuló orosz vodkát tartalmazó koktélt szürcsölgetve, melyet hazánkban távol munkát vállaló félmeztelen magyar táncoslányok szolgálnak fel nekik lent a mély kékségben. (kifejezetten egyébként normális logikával rendelkező, ám politikai kérdéseket kizárólag rögeszmék között értelmezni képes honfitársaim kedvééért: na ki a gonosz globális nagytőke embere inkább? a fideszből jött fodor gábor, gulyás józsef, vagy pető, demszky, kuncze, magyar, eörsy etc?)

ha én az szdsz stratégiai tanácsadója lennék azt mondanám a frakciónak:

ne halhassatok malackára, érvelése inkább az álmait tükrözi, mintsem a liberális érdekeket.

én a helyetekben mérlegelném a következő tényeket.

az szdsz, mint párt jelenleg nemcsak népszerűtlen (hol van már a másodlagos pártpreferencián oly sokáig őrzött előkelő hely, ami bizony nagy kincs a kulturálisan évtizedek óta megosztott post-kádári magyar társadalomban. aminek modernizálási esélyéhez (eu fejlesztési pénzek 2013-ig, amilyen méretű a belátható ideig még egyszer nem jön ide.) páratlan a történelmi esély.

hozzánk mégsem a deawo, hanem a mercedes jön.

tehát basszátok ki a hóra azt a frusztrációt, hogy gyurcsány nem nálunk játszik. nem hülyék az emberek, ti is teljes mellszélességgel támogattátok az eredendő bűnt, megyó nagy központi béremelését és a vele járó finom kis osztogatásokat. kádár jános fej nélkül is szalutált a sírjában. szal bármennyire is hülye a nép einsteinhez képest, azért annyira nem, hogy ezt a kis apróságot elfelejtse.

gyurcsány megint átbaszta a népet, csakhogy most ellenkező előjellel. eltitkolta, hogy a megszorítások a vártnál is jobban bejöttek pénzügyileg. nemcsak az egészségügyi kassza került végre egyensúlyba, hanem a konvergencia tervhez képest kicsit több lé jött be a kasszába. azért meg csak nem fognak kiszaladni a felháborodott budai proletárok a kossuth térre, mert az apuka karácsony előtt közölte, hogy picit több pénzt küldött a jézuskának, mint amit az év elején kiszámolt.

ráadásul a gyurcsány eltanult valami fontosat orbántól. ráadásul megcsavarta a rohadék, s a mezei tagság körében úgy érte el, hogy tisztában volt vele, hogy belső demokráciát tekintve a fidesz mindig is közelebb állt a "demokratikus centralizmushoz", mint az ismert körülmények között megszületett mszp.

szal minden pletyka és nem pletyka szerint a sok csúnya mezei párttagoktól ma sokkal jobban fosik szekerestől szilly-pécs-katalinig minden mogul és almogul. magyarul nincs az a rendkívüli szocialista kongresszus, amelyik ne őket rúgná seggbe, hanem gyurcsányt. anélkül pedig nem lehet tőle megvonni a bizalmat. az meg, hogy a szocialista frakció önjáró lenne és csak úgy leszavazná, azt hagyjuk meg a súlyosan bedelirált állapotban szenvedő honfitársainknak. statisztikailag számuk gyakorlatilag mérhetetlen. reálpolitikusok a mogulok, még a legpesszimistább is megérti, jobb 2010-ben bukni, mint korábban.

a szocialista párt ajánlatot tett. ebből a kiadási oldalon tehát valamennyi bejön, bár messze nem annyi, amennyi kéne. népszavazás után van olyan, hogy klájnefise -gútefise...

majd a kellő lélektani pillanatban úgy 15-en megtámogatjátok gyurcsány költségvetési törvényét. rögtön megnyugszik a piac, megy lefele a jegybanki kamat.

ti lesztek a garancia arra, hogy a kissebbségi kormány ne osztogasson 2010 közeledtével, amivel pont a nagy gazdasági ellenséget a nagy költségvetési fellazítókat tartjátok féken. végre itt a régen áhított híres watchdog szerep.

basszátok+, kunczéék lesznek brüsszel meghosszabított karja a magyar parlamentben. az almundiáé, vagy hogy híjják a főkönyvelőt.

majd pont jó időben demszky is átadja a soha nem látott fővárosi beruházásokat. mit mondhat arra az a furcsa fejű óbudai viceházmester, hogy a főváros szarának-hugyának 99,99%-a tisztítva kerül a kék dunába? mi meg szidhatjuk a bécsieket, ha döglik a potyka.

megújul a vár és az esztergomi bazilika. dől a lé az oktatásba, egészségügybe.

közben a megsanyargatott nép már annak is örül, hogy nem nyúzzák olyan nagy hévvel, mint az első két évben.

valójában ismeritek a konvergencia tervet. benne van, hogy lehet osztogatni VALAMENNYIRE.

a nyugdíjasok örülnek a svájci cuccnak, néhány kedvezményes, meg kamu rokkant nyugdíj persze ugrik, de ezek csak habot jelentenek a tortára.

az orbán opciót hagyjuk a gyerekeknek. nem is értem, milyen focista lehetett. nála a gattuso is sokkal fineszesebb, ráadásul szigorúbban is bír nézni. igaz ő világbajnok és nem egy kiöregedett felcsúti maradona.

gyurcsány jellemromboló kampányát már nem bírják fokozni. minél többet ütnek a fejére, annál jobban verik be a szocialisták kőagyába. a vasember vajda, hogy a romák is értsék.

a választásokat eldönteni szokó közép majd megint rácsúszik a fidesz várható őrjöngő kampányára, oszt jó napot.

ha meg a kuncze a könnyebbik két év végeztével meggondolja magát és a párt érdekében mégis listavezetést vállal, hát basszátok meg, biztos, hogy nem fogjátok megérdemelni, de volt már mákja az szdsz-nek.

mit az érv fodor gáborral szemben?

a párt mai helyzetéért simán okolható.

ő követte el az eredendő bűnt. nem elég, hogy mellette csaltak az ominózus választásnál. amikor kókának adtunk pontosan kettő évet. amiből a fele ment le. amikor a hir-tv kinyomozta a csalást. két választás volt, emlékezzetek!

1. azt mondjuk: a hir-tv kapja be!!! az amerikaiak is elviselték, hogy busht a legfelsőbb bíróság választotta elnöknek, amikor leállította a kétséges floridai voksok újraszámlálását. szóval azt mondjuk: akármi is történt, kóka legitim elnök marad. hiszen a párt demokratikus alapszabálya szerint rég lejárt az óvási határidő. akármit ugathat a tévé, teszünk rendőrségi feljelentést és life goes on. és c'est la vie. tehát kóka mögé egységesen felsorakozva mondjuk, ami miatt kuncze medve is előbújt friderikusz barlangjába. kóka parancsnok dönt, mi végrehajtjuk.

én nem tudom mi ment azon az ügyvivőin, de aligha hiszem, hogy ne így döntöttek volna. csakhogy fodor gábor megszólalt a nyilvánosság előtt és mit mondott???

öntsünk tiszta vizet a pohárba! na b+!!!!

a folytatás ismert. nem hallgattatok a sors, vagy isten ujjára. innen bohózat. kóka kilép, de fodor lebegteti a koalát, miközben irul-virul mint igen aktív zöld miniszter, akinek szelíd ám határozott fellépésére nem habzik a rába.

már leghűségesebb híve, mert fodornak is van sérelme, de ne menjünk vissza hornékhoz. ezt majd mindenki megbeszéli gyógyszerészével, pszichiáterével, ki a faszt érdekel ma már ez?

tehát fodor nyugodtan kiléphet a frakcióból, átülhet függetlennek, persze vissza fogja adni a mandátumát, ha nem egyéniben nyert.

jaj, hogy pont fodor lebegtette a teljesen felesleges kora nyári második kampányban, hogy tárgyalna gyurcsánnyal a koalában maradásról? és pont egy szavazattal nyert?

tegyük tehát világossá. a döntés a frakció kezében van. minden marha rugózik a fodor drámai bejelentésén. temetik gyurcsányt, aki talán pont annyira nyugodt, amennyire ez látszik rajta minden nyilvános szereplésén.

a frakcióülés lesz izgalmas. ha jól tudom még 8 napig lehet rágni a fodor-gumicsontot. aztán valamivel beljebb leszünk. mert még az sem biztos, hogy a 20 ember nem fogja megint átbaszni a jónépet és politikai elemzőket.

vagy a mercedes beruházás nyilvánosságra hozatalának módja nem volt jó főpróba?

csak kérdezem...

Pfújok kedvéért:

kedvelem Hagyó Miklóst, Szili Katalint, Tóth Károlyt, Katona Bélát, Csiha Juditot, Jánosi Györgyöt, Kiss Péter sem ellenszenves, Csabainét, a nyíregyházi polgármestert tisztelem, Botka Laciba sem nagyon tudok belekötni.

Ezek mind szocialisták. És még jópáran vannak, akiket most nem sorolok.

Pedig sosem szavaznék rájuk. Mert olyan pártot és olyan ideológiáát és programot képviselnek, ami számomra idegen.

De ettől még elfogadom, hogy tisztességes és jószándékú emberek.

Mesterházy Attila meg akkor sem tud szimpi lenni, ha elhatárolódik Gyurcsánytól, ahogyan meg is tette. Valahogyan érzem benne a nemjóembert.

Ahogy a fent felsoroltakban meg érzem a jóembert, és kész. És még csak azt sem mondom: kár, hogy szocik. Sőt. Jó, hogy ilyenek is vannak a baloldalon. Jó volna, ha többen volnának.

Vagyis nem fekete és nem fehér a világ, gondolom, malacának sem, Kristlnek sem, stb.

És lehet, hogy vannak rációfetisiszták, akik számára az én distinkcióim nevetnivalóak, de ők le vanak szarva :o))) mer ők is nemjóemberek...

Üdv mindenkinek (rációfetisisztáknak szép napot:o) ),

P.
Nekem most az szdsz kapcsán ez a "szakértői kormányos" lenyúlt fideszes duma csapta ki a biztosítékot. Anettka pártot akarok!
A hozzászólások olvasgatása közepette a következő gondolataim támadtak:

1./ Magyarországon az ellenzék, az SZDSZ és a „vezető közgazdászok” sikeres óbégatása után mindenkinek meggyőződése lett, hogy ha „hozzányúlunk a kiadásokhoz” (másképp nem lehet a konvergenciaprogram feladása nélkül bevételt csökkenteni – bárki mondana ilyesmit, ne higgyék el a tisztelt fórumtársak), akkor az ország gazdasága rakétaként fog szárnyalni, mintegy automatice (hasba való lyukbelebeszélés esete). Ehhez a hittételhez tartozik, hogy ha a nyugdíjasoktól elvesszük a 13. havi nyugdíjat, áttérünk a svájci indexálásról a tisztán inflációkövetőre, befagyasztjuk a közszolgák bérét, minden szociális segélyt nagy apparátussal (kb. elviszi a pluszként befolyt pénzt) intézve és ellenőrizve szigorúan csak rászorultsági alapon osztunk ki, valamint megadóztatjuk a minimálbért (persze nem lehet akármennyivel), akkor összejöhet úgy 500 – 600 milliárd/év (ha ugyan, én pl. nem lennék biztos benne), melyet a gazdaság rakétaként való szárnyalásának elősegítésére fordíthatunk. A fenti intézkedések embereket érintő hatását mindenki ítélje meg maga.

2./ Ha valaki ezen túlmenően az ugyancsak a kiadási rovatban szereplő egészségügyből, az oktatásból, a mentőktől, vagy a tűzoltóktól, neadjisten a katonaságtól további kisebb-nagyobb összegeket le akarna csípni, hogy meglegyen a mantraként emlegetett 1000 milliárd, akkor azt először beszélje meg a FIDESZ-szel, melynek legfontosabb szavai a szakemberekhez méltóan magas szintű „forráskivonás” és „alulfinanszírozottság”, amit vádlón mutató ujjal szoktak előadni.

3./ A fenti lépések megtétele után számítanunk kell a fizetőképes kereslet csökkenése miatt a pékek, az italmérések és a csirkefarhátat forgalmazó kisboltok forgalmának az elvonás arányánál nagyobb méretű csökkenésére, valamint a kifizetetlen villany- és gázszámlák darabszámának növekedésére, főleg az elmaradott térségekben, ami a GDP-re nem lesz pozitív hatással, főleg az előbbi jelenségek tömegessége miatt.

4./ Az SZDSZ és az MDF törekvései alapján (az általában magas fizetésű közgazdászok ebben a kérdésben nem mernek ám konkrétan nyilatkozni), amennyiben az egykulcsos adót preferálnák, azt jelentené, hogy az 1. pont szerint megtakarított összeget elsősorban a nagykeresetűek (Kóka János, Dávid Ibolya és nem utolsósorban én) kapnák. Ekkor a rakétaszerű szárnyalás azt jelentené, hogy megnövekedne az LCD TV-k, a GPS készülékek és a terepjárók importja, ami tagadhatatlanul növeli a GDP-t (az importált értékhez képest nem sokkal, de a kereskedelem teljesítménye nőne), ám a külker mérlegnek nem tenne jót. Régen ezt a közgazdasági technikát az aranytojást tojó tyúkkal hozták összefüggésbe.

5./ Amennyiben a fenti összeget a cégek kapnák kitűzött cél nélkül (pl. egyszerű adócsökkentéssel), akkor két dolgot tehetnek. Egy: ha van piacképes termékük, a termelés bővítésére fordíthatják (általában nagyobb cégek, multik). Kettő: köszönettel zsebretehetik (általában kis cégek, új cégautó, stb.). A kép vegyes, mindent két szó határoz meg: termék és piacképes. Mivel pedig Magyarországon piacképes termék kevés van (lásd a léalma esetét), kb. el lehet képzelni a végeredményt, mennyi GDP növekmény származna ebből.

6./ Tovább színesíti a képet az emberek viszonyulása a megszorításhoz, sarchoz, kizsigereléshez, stb., stb. Azoknak, akiktől az 1. pont szerint el kell venni, általában kicsi az érdekérvényesítő képességük, KIVÉVE, ha valamilyen (általában politikai) erő meg nem szervezi őket. És mint tudjuk, kies hazánkban létezik ilyen erő.

7./ Fenti okból született a Megegyezés, ami, kikerülve az 1. pont buktatóit, azoktól venne el, akik az adók magas szintjét okozzák (ez ellen nincs erkölcsi alap tiltakozó akciókat szervezni a 6. pont szerint), és célzottan adná azon cégeknek, melyek munkahelyet hajlandók teremteni. Azt ugyanis be kell látni, hogy érezhető GDP növekedés adócsökkentésből nem lesz, azt csak az államadósság növeléséből (ez most nem megy) fedezett, nagyarányú pénzosztással, vagy piacképes terméket gyártó vállalatok idecsábításával (Hankook, Apollo Tyres, Mercedes) lehet biztosítani, másképpen nem. Azaz ahogy a szlovákoknál történt. Az adócsökkentés célja tehát a munkahelyteremtés, és nem más, a forrás pedig a gazdaság fehérítéséből kapott pénz. A GDP növelést ezzel nem lehet megoldani.

8./ Ha pedig valaki azt hiszi, hogy az államháztartási hiány másfél év alatti 7 (hetes!) százalékos csökkentése erősen romló világgazdasági körülmények, valamint az energiahordozó árak egekbe szökése és gyakorlatilag katasztrofális mezőgazdasági teljesítmény mellett az 1,6 %-os éves GDP növekedés(!) kudarc, az téved. Arról, hogy mi vezetett a megszorításokhoz, ha valaki akarja, beszélhetünk.
Holnap szakértőkormányozunk. Bár még az is lehet, hogy addigra kipukkad. Csak még meg kell húznom, mert megint rengeteg minden feltolult (felfosódott) bennem.
jaegtoer 2008.09.07. 00:51:39

Konkrét kérdéseidre konkrét válasz. Úgy vélem tehát, a leghelyesebb amit tehetsz, hogy e kommented utolsó bekezdéséból adódó egyetlen lehetséges következtetés alapján jársz el, és a továbbiakban kerülöd a felesleges kinyilatkoztatásokat. Már csak azért is, mivel, a jelek szerint, ez amúgy nem igazán jellemző tartalmi sajátossága egyéb hozzászólásaidnak sajnos.

Valójában persze az én tegnapi kommentem tulajdonképpeni lényege is csak ezt foglalta magába, igazából semmi egyebet, egyetértésünk fennforgását tehát jegyzőkönyvileg tartanám szükségesnek rögzíteni ezúttal.
lapi:
"a választásokat eldönteni szokó közép majd megint rácsúszik a fidesz várható őrjöngő kampányára, oszt jó napot."
Egyszerű nem: van a józan ráció, csakis arra kell hallgatni. Ezzel az utóbbi években még egyetlen magyar választót sem vezettek meg... Részemről akkor már inkább a demagóg propaganda, az legalább beváltja a hozzá fűzött reményeket.
T. Cartman

teljes mértékben egyet kell értenem, a kézi tömésnél ilyen balestek nem fordulhatnak elő.
Jürgen 4 :PR32 2008.09.02. 09:43:19

"W., ki hagyná élni és ki választaná meg azt a kicsike pártot, aki majd jól megmondja," stb.

A ki választaná meg, az nem kérdés. Sokan.

A ki hagyná élni, az már inkább.
Zlatan 2008.09.02. 08:38:53

"a szociális rendszerben vegytiszta rászorultsági elvet szeretnének, legyen az szocpol, családtámogatás, gyes-gyed és a többi,"
ajjaj! ez a legproblematikusabb. Ketsegtelen jol hangzik, de dragabb, ellenorizhetetlen, csalasokra ad lehetoseget, es ugyan ki mondja meg ki a raszorult, a minimalberes mercis vallakozo?
az analfabeta, aki egy kervenyt sem tud kitolteni, es eltunik a rendszerbol?

"államigazgatás karcsúsításával (igen, jó pár ezer ember kirúgása) szabadítanák fel azokat a forrásokat,"
egyre inkabb az az erzesem, hogy nem tudjatok mit beszeltek.
az allam pillanatnyilag keptelen sajat feladatainak ellatasara. Ha kirugjuk a potenseket meg rosszab lesz, nem fog mukodni a foldnyilvantartason kezdve az egeszsegugyon, iskolarendszeren keresztul semmi... meg ennyire se mint most.
par ezer ember kirugasa semmit sem old meg, annal is inkabb, mert akit kirugnak az nem lesz hirtelen vallalkozo,
(ha megis, akkor allami penzre baziroz)
hanem elmegy az egyetemre tanitani,
allami penzt nem lehet sporolni, rovid tavon meg dragabb is mert vegkielegiteseket kell fizetni.

" amelyekkel az aktív keresők és vállalkozók terheit több lépcsőben jelentősen csökkenteni tudnák."
kizart dolog, es ez nem is cel. exportalapokat kene novelni, de az meg nem megy ugy hogy elrendeljuk.
pillanatnyilag a maganemberek kezeben levo penz hasznosul a legrosszabbul.
nem koltenek meg a sajat egeszsegukre se, se utepitesre se felsooktatasra, semmire amire nagyon kene, de utazgatnak, presztizsfogyasztast csinalnak, stb.

a tobbi amire nem ragaltam persze OK.

"reménykedem abban, hogy Fodor az az ember, aki képes visszafordítani az SZDSZ-t"
ketsegtelen van valamelyes bizalmi tokeje mert a fideszt a szekhazugy idejen hagyta ott. der a penzeslada kulcsa Kokaeknal van azaz prostitualodnia kell neki is, vagy nincs penz TVre, oriaspalakatra stb.
Csoa Malac! 2008.09.06. 21:40:03

"A szdsz eddig még mindig egységesen szavazott! Nem hiszem, h megengedhetik maguknak, h egy ilyen fontos kérdésben, mint a költségvetés, bomoljanak, pont mikor amúgy is gyenge a helyzetük. Nah, az lenne csak ám a garantált kizuhanás a parlamentből."

Egy fasza szakitoproba lehet ez most a szadesznal. Ha a maszop kiall Gusanyi mogott teljes vallszelesseggel, es beintenek a szadesznak, tudvan azt, hogy kurvara egy lapra tettek fel mindent (szakertoi kormany), a vegen meg a szadesz nehany tagja latvan a sajat szopasukat szerinted nem szavaznak at sajat erdekukben, esetleg megsepeklve egy maszopos ajanlattal, "szavazz ram, bevaltom minden remenyed"?
Na ki enged a 48-bó'? Mert szerintem a libsik fognak.
süti beállítások módosítása