W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Programzene

2008.08.27. 07:45 Tóta W. Árpád

A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés. Ez egyelőre egy Szerény Javaslat.

Nyuszi hopp


A szövegnek azért kellett megszületnie, mert az SZDSZ, amióta újjászületett liberális lett, verni kezdte a bokrot az icipici botocskájával, hogy onnan a nyuszit kiugrassa. Programot követelt, mégpedig olyat, ami adócsökkentésről szól, és annak forrását is megjelöli. Ebből az első – az ígéret – mindig is ment Gyurcsánynak:

 

A második, az maga a nyúl, amit néppártok szívesebben tartanak a kalapban. Hogy ugye miből. A miniszterelnök le is írja a rossz gyakorlatot: „úgy ígérünk adó- és járulékcsökkentést, hogy nem mondjuk meg, ennek következtében kinek fog kevesebb jutni a tortából”, és bevallja, ebben ők is ludasak voltak régebben, egykoron, a múltban – viszont a Fidesz még náluk is ocsmányabbul hazudott, mert ők még osztogatást is ígértek a kevesebből.

A dolgozat első felét, amely a magyar politikai hagyományt, adómorált, mentalitást, panaszkultúrát, meg ehhez képest az európai példákat tárgyalja, bárki élvezni fogja, aki nem olvasta ezt már két-háromszor Gyurcsánytól. Lehet rajta nagyokat bólogatni. De most már a líra kevéssé érdekes, mint hogy mit akarnak tehát csinálni. Például mert attól függ a túlélésük, hogy az SZDSZ-nek tetszik-e.

Akkor tehát lássuk a medvét, függöny fel: kinek jut kevesebb a tortából?

Csoda történt. Azaz fog történni. Senkinek nem jut kevesebb. Mindenkinek több jut. Nagyobb kenyeret kell sütnünk, és akkor nem kell elvenni senkitől. Hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe!

A szociális rendszeren belül lesznek kisebb módosítások, de pénzt onnan nem veszünk ki. Sem a nyugdíjakból. Sőt, rendszerszintű reformok se lesznek már. Akkor vajon honnan lesz fedezet a – fuj, milyen rossz emlékű kifejezés! –  tíz százalékos járulékcsökkentésre?

 

Hullapelyhes


Egy nagy Fehéredést várunk. Ha a Fehéredés eljön, akkor a kevesebb több lesz. Akarjuk ezért buzgón a Fehéredést, tegyünk érte, és reméljük a legjobbakat.

Ha kevesebb lesz az adó, akkor majd többen fogják befizetni. Ennyi az alapvetés. Ezt a populista elképzelést ugyan porrá zúzta az MSZP és a független közgazdászelit még 2006-ban, de úgy látszik, mostanra sikerült össszeragasztani.

Gyurcsány persze szorultabb helyzetben van, mint a kampányban vígan vetítő Orbán: az „adócsökkentés mint önmaga fedezete” elmélet megvalósulására semmilyen garancia nincs, sőt még a végén azt mondja az SZDSZ, hogy felelőtlenség. Óvatosabban tervez ezért. Fokozatos tehercsökkentések jönnek, és ha jók lesztek, gyerekek, akkor kaptok még. A 300 milliárdos etapok fedezetét letétbe helyezik a költségvetésben, így ha esetleg ez a simlis csempésznép mégse hálálná meg, hogy 29 helyett már csak 24 százalék a járulék, akkor sincs nagy baj, már azon kívül, hogy ezekkel kell felépíteni a kapitalizmust. Viszont akkor a további enyhítésnek lőttek. Ez egyébként ügyes konstrukció: aki mostantól nem fizeti be az adókat, az ne is rinyáljon adócsökkentésért, hiszen ő maga zabálja fel a jövőt.

Aki nem hajlandó fehéredni, az jó, ha tudja: zéró tolerancia van. Vagyis azok a vállalkozások – sőt, komplett ágazatok –, amelyek eddig csak feketén voltak működőképesek, és az első lépcső nem teszi őket rentábilissá, azok vagy bezárnak, vagy kénytelenek lesznek a megtakarítást adóellenőrök és ügyvédek zsebébe gyűrni, a börtönt elkerülendő. Ez kissé bizonytalanná teszi például az uniós fejlesztésekről festett toronydarus anzikszokat, mert mondjuk az építőipar pont olyan, hogy még Kóka miniszter se talált egy fehéret közte. Ki fogja felépíteni az Új Magyarországot, ha csak svarcban éri meg?

Ezzel a virágcsokorral érkezik Gyurcsány Ferenc az SZDSZ-hez. Ha ebből kellene a szabaddemokratáknak kitalálni, menjen-e vagy maradjon, nem lenne könnyű dolguk. Hiszen ugyanezt a bokrétát lengeti évek óta a Fidesz, csak az ő programjuk még ennél is kidolgozatlanabb, elnagyoltabb, gyávább volt - mert nem taposta senki a hasukat, hogy legalább egy picit árnyaljanak. A kékek mégsem fognak belepusztulni a dilemmába: az SZDSZ nincs abban a helyzetben, hogy kockáztasson. Minden napra szükségük van, hogy legalább 2010-ig összeszedjék magukat. Minden nap haladék. Csak ürügy kell, hogy időt nyerjenek. Valami, amit cselekvési tervnek lehet nevezni, hogy látsszon, az SZDSZ nem biankó csekket adott. Gyurcsány Megegyezése erre pont megfelel. Ló nincs.



Címkék: mszp gyurcsány szdsz program reform

431 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr82635004

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Egyremegy » Blog Archive » Sertéstelenítési hozzájárulás 2008.08.27. 11:16:37

[...]véletlen, hogy pont ez a leleményes adónem jutott eszembe elsőre, mikor elolvastam tótawé legfrissebb agit-prop esszéjét a Gyurcsány-féle adócsökkentés tervezetről.[...]

Trackback: Propeller 2008.08.27. 11:03:50

ProgramzeneA mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lenne már végre tisztázni, hogy ma Magyarországon melyik párt jobboldali, melyik baloldali, melyik konzervatív, melyik liberális...

Így szól Fodor az interjúban:
index.hu/politika/belfold/fodor080830/

"Az alapvitánk ott van, hogy azt mondjuk, nem lehet a társadalom legkiszolgáltatottabb részével további megszorításokat alkalmazni. Nem a segélyeken kell takarékoskodni, hanem a munkahelyteremtő programok hatékonyságát kellene növelni."

"Egy másfajta segélyezési struktúrát alakítana ki az elképzelés azzal, hog ya rendszeres szociális segélyben részesülők körét szűkítené. Márpedig ez a társadalmi szolidaritás legalapvetőbb eszköze. . Gyurcsány Ferenc szűkíteni kívánja a segélyezetti kört, elfogadva azt a hibás világképet, miszerint a segélyezett hibája saját szorult helyzete."

"De van egy olyan kör, amelyiknek az életfeltételeit teremti meg a segély, és ezt nem lehet elvonni."

Most akkor mi van?

Az szdsz is baloldali párt kíván lenni? Ellopták Viktor páncélszekrényéből a titkos programot és azzal nyomulnak?

Vagy csak arról van szó, hogy lemennek kutyába, és azzal a "bizonyos körrel" akarja összehozatni az 5%-ot 2010-ben?

a 150e feletti részt meg bátran visszatartani adósságcsökkentésre...

bankokat jól megfingatni (akármit csinálok, a csányibank mindenképpen lecsíp a nyugdíjamból)...

nekem is lennének még...
Shore
""az egyéni számlás, de az öngondoskodó modell is összedől, ha az eltartó/eltartott arány nagyon felborul. "

A nyugdíjrendszer éppenséggel nem borul fel, pont az az öngondoskodás lényege. Az már más kérdés, hogy az ország viszont tényleg bedől, ha mondjuk 1 millió aktívnak kellene fenntartani az összes egyéb rendszert."
De összedől az is. A biztosító csak megfelelő számú új belépő esetén képes kifizetni a járandóságokat. Ha nincs kinek eladni a kilépők üzletrészét, akkor a biztosító folyamatosan tőkét veszít, míg végül tönkremegy. (Hasonlóan bármely más nyílt végű befektetési alaphoz)

Malacka
Ezek emészthető javaslatok, bár a problémát nem oldják meg.
Gyerekek!
Az indexes fodor interjúból nekem még úgy tűnt, hogy az szdsz szocialistább fletónál is. Ő itt azt magyarázza, hogy nem szabad megvonni a segélyt, fletó meg már nyilatkozott vmi szimpit vmi monoki modell szerűségnek.

Ez a magyar kapitalista párt?
Hát kírem szípen itten alásan megy megfele a dolog...
Máma már megint ralytunk csapódik az ostor kemínyebbik fele...
Mer' meglyegyzním -nagy tisztelettel-,hogy mi a liberál-szabadpiachoz a legfőképpen alkalmazkodtunk!!!
Az igaz, hogy másodikként...
Mert megelőzött bennünket a politikai elitta...
Ámennyiben pedig az ott félhálmozott kárt a mádzsárok rájtunk kérik számon, úgy a Dévla raklya háturul üket a hejükre...
Jutójirat:
ámenyibenpedig ágálnak az iccakai hegedűszó miatt...legfőképpen a kuruchalylamújak,úgy tályékoztatom üket, hogy mi vagyunk az egyetlenek , akik ellenállnak mindenféle adószedésnek!!!!
Üdvizelettel a sok okosmánynak:
mink cigány-magyar-kuruczok

Itt mindenki hazudik. Konokul, következetesen, hosszú évek óta. Ehhez képest elég meglepő, hogy mindenki célpontja, Gy. F. relatíve a legkevesebbet.
A jobboldal kutyakomédiájához az SZDSZ nevében most pedig becsatlakozott Fodor G. is, és amit előadott, az egy felnőtt emberhez nem méltó, szánalmas és szégyenteljes maszlagolás volt, semmi egyéb. És ezt, mint SZDSZ-szavazó mondom.
Az ország szignifikáns jelleggel kezd kettéválni. Lakosságra és politikusokra, kik közül az utóbbiaknak gyakorlatilag csak politikusként való megmaradása körül forog az agya. Mégegyszer: Meglepő, hogy a legnagyobb hazugként beállított központi figura egyelőre bármelyiküknél hitelesebbnek tűnik ilyen tekintetben is. Lehet, hogy mégiscsak van vezetője az országnak?
malacka, csak jótanács. azért még ne igyál a medve bőrére.
1. kókáék még meg sem szólaltak. ha valamelyik párt, hát az szdsz nagyon tudatosan tervezi az ilyen bejelentéseket. ki ült fodor mellett? hát nem kóka, az biztos, de horn és gusztos is biztos még nyaral. demszky meg metrót ás a kálvin tér alatt.

2. már holnap megkérdezik pl gusztostól, hogy van az, miszerint fodor új politikájának lényege: vissza kell állítani a párbeszédet a parlamenti pártok között - és most visszautasítják a tárgyalásokat a szocikkal?

erre majd azt mondja, hogy nem lesznek hivatalos tárgyalások, de a párbeszéd folyik a szakértők között, informális csatornákon, kávéházakban és liftekben. :DDD

meglehetősen ismerem ezt a pártot, ma is vannak benne régi barátaim. olyan nincs, hogy átmenne bármely szinten kisvárostól felfelé, hogy bármilyen módon elősegítsék, pláne hogy ők állítsák elő azt a politikai helyzetet, amely orbán, vagy a fidesz hatalomba visszatérését lehetővé teszi. ezt fodor és kóka összefogva sem lenne képes átnyomni a párt torkán millió okból, de az off topic.

amit az szdsz maximum elérhet: szakértői kormány, de ne legyen félreértés egy kőkemény liberális gazdaságpolitikát végrehajtó kormányról beszélek, egy békesi szerű faszival az élen.

na ennek a kormánynak kéne többséget biztosítani, amelyik csinál egy kőkemény üzleti biztosítok által finanszírozott egészségügyet, egy kőkemény fizetős felsőoktatást. aki megvágja az önkormányzatokat, aki összevon kisiskolát, kispostát. aki kőkeményen megadóztatja a szegényeket és a középosztályt is.

mindez jól tudható már évek óta az említett közgazdászok dolgozataiból. mondjuk nekem ez lenne maga a mennyország, mert az én politikai ízlésemnek ez maximálisan megfelelne.

na az ilyen kormány létrejöttekor jut eszembe nagymamám szavai a 60-as évekből, amikor másfél millió huf-ot lehetett nyerni a lottón és kérdeztem, mit lesz, ha nyer?

"kisfiam, majd felébredsz, mert belelógott a kezed a bilibe." pedig már angol budink volt.

Ez a zsavazatszerző duma. Fodor megint beszívott és úgy handabandázott. Amit mond és amit tesz az két ügy. Ez a politika mifelénk, vagyis hazudik. Ők a kormánybuktató pártként akarnak tetszelegeni, vagyis ez pusztán valami kifogás volt. A másik oldalon arról motyogott, hogy mer nem nyúl hozzá a kiadási oldalhoz. De azért várjuk csak meg azt a szavazást. Lesz vajon frakciófegyelem?

Azt nem értem, hogy miért bonyolult dolog az, hogy az Önkormányzatok ellenőrízzék már le kiadott pénzeket, hogy kinek adják. Annyi léhűtő dolgozik ott, bár mindenre alkalmatlanok. Miért van az, hogy a segélyek egy része, autótörlesztésre, mobiltelefon előfizetésre, és egyébb baromságokra fordítódik. Nehéz lenn a valódi rászorúltságot egy családlátogatással ellenőrizni?

Adjon a szerencsétlennek pénzt, ha tényleg rászorúl, de legalább nézze meg. A szomszédom a mai napíg kapja a segélyeket, ilyen olyan jogcímen, csak most éppen a fehérvári lakásában tartozkodik. Nyilván rászorul, mert csak egy lakása és egy családi háza van, ja és nem cigó, csak mocskos csaló. Nekem azt senki sem mondja, hogy ez nem álltalános, kiadják a lét azt le van a gond, ez a fő probléma. A terepre is ki kéne menni néha.
Szia lapi!


" lapi · lapi.blog.hu/ 2008.08.30. 13:19:56
sajnos fletó helyzetértékelése pontos, mégpedig kurvára."


Értem, hog Fletó jön ezzel, hogy ez így nem maradhat, de bocsesz: miért nem jött ezzel 2006 májusában? A választ te is tudod. De ha megbaszod a társadalmat, 4 év múlva te szívod meg. Hát ne csodálkozzon, hog mindenki elfordul tőle. Frankón bevállalós pornózó ne az esküvő után borítson, hanem előtte.

"le lehet kapni a gyes-gyedet, miért legyen nálunk jobb a kisgyermekes anyáknak, mint az usá-ban, vagy angliában???"

Bazzeg, pl azért, mert az ottani ereseti viszonyok ANNNYIRAAA mások, hogy pl. anyu egy haviból félre tud tenni annyit, h a következő hónap két hetét megfinanszírozza belőle. Ergo egy évig gyűjt, oszt fél évig elvan fizu nélkül is, mint befőtt.
Amúgy meg ez nem egy angolszász hagyományú ország, a családpolitikát illetően, és erre én aszondom neked, hogy SZERENCSÉRE!

"hat hónap szoptatási szabadság, fele fizetés nélkül, oszt jónapot. aki bújt bújt, aki nem, az meg elveszti munkáját."

Vagyis aki gyereket vállal, annak a jókurvaannyát, mer minek vállalt, ha utána a markát tartja? Na pont az ilyen mentalitás miatt kell importálni pakikat GB-be, meg zöldkártya-lottót tartani USÁ-ba, mer a társadalom spórolja megfele a köv. generáció előállítási költságeit, viszont manusz kell a kórházakba. EZT az amerikát kihagynám, lapi.

"lehet ilyesmiket mondani és lehet azokra szavazni, akik ezt mondják. persze fletó-monnyon-le-mert-eredendő-bűnös azt sokkal könnyebb. továbbra is. show must go..."

A gyűlöletbeszéd büntetése meg a magyarkártyázás is mekkora sómasztgóon... Ez polityika. Te is tudod. Fletó szopjon, mert átkúrta a társadalmat. Ez morality is. Kurva megbánás nélkül nem lehet apáca. Te, ezt valahogyan meg kéne értened. Nem arról van szó, h a jobber beájul Ovi-tól, mert a gyűlöletfélórában a Fletót lehet szopatni, hanem TŐLE NEM KELL MÉG A JÓ SEM. Mert piszkos a keze. Ezért.


"fletó nálam annyiban marad sztárjátékos akármi lesz, hogy csak odabaszta a tükröt a társadalom elé. lehet magunkat nézegetni és innentől nomenta, meg korda-villa-titka... :DDD "

Volna 4,2 mrd Ft-os vagyonom, én is odabasznék eléd egy velenceit... Deviszont ő nem csak tükörbaszó, hanem a M. Közt. prime min-e is, akinek meg is kéne tán oldani a problémákat. Amíg ugyanis ő itt tükrözget, meg trükközget, addig a Fitch leminősít Angola szintjére minket.

Hát bazmeg, nekem egy sprinter legyen kibaszottt gyors, ha olimpikon akar lenni, a sminkelést meg hatalmas kurva gyorsasággal fejezze be!

Üdv,

P.
„Az szdsz is baloldali párt kíván lenni? Ellopták Viktor páncélszekrényéből a titkos programot és azzal nyomulnak?”

Valamivel nyomulni kell. Jelenleg másuk nincs.

Munkahely:
azon fizikai pont, ahol olyan terméket állítanak elő, amit mások az önköltségi ár FELETT hajlandók megfizetni. Ellenesetben a következő megoldások lehetségesek:
a./ a munkahelyek számának csökkentése,
b./ az összes munkahely megszüntetése,
c./ a termék valahová (pl. Parlament elé) való öntése,
d./ kilobbizása annak, hogy a hiányzó összeget az állam (adófizetők) pótolja.

Munkahely teremtés:
A munkahely teremtéséhez szükséges:
a./ a fentiekben meghatározott tulajdonságú termék,
b./ a termék előállításához szükséges anyagi természetű körülmények megteremtése,
c./ a termék előállításához szükséges képességű, képesítésű és fizikai állapotú munkaerő összevadászása,
d./ a mindehhez szükséges tőke rendelkezésre állása

Definíciószerűen mondható, hogy a munkahely teremtéshez abszolút prioritást élvező feltételként az a./ kívántatik meg, és az ilyennel rendelkezők elüldözése innen, vagy az elüldözés előmozdítása nem tekinthető az országgal szemben barátságos lépésnek. A d./ (ahogy a c./ is, melyben nemhogy csehül, de sokkal rosszabbul állunk), szükséges, de NEM ELÉGSÉGES feltétele a munkahely teremtésnek, azaz hiába fizetnék én sorstársaimmal akármennyivel több adót.
AZért ez igen nagy dolog,hogy ennyien értenek itten a közgazdasághoz, pontosabban egy nemzet közgazdálkodásához.Persze a képet kicsinyként árnyalja, hogy a saját gazdálkodásához már nem igen,de hát mint tudjuk a csalánveréshez a más szerszáma a jobb.Mire gondolok?Hát van itt olyan irogató aki szemrebbenés nélkül összeadja az adó-és járulékulcsokat és azt a számlás bevétellel állítja szembe.Oszt igy kijön neki valami 90% körüli adó.Nos igy akkor se csinálhatja, ha szándékosan akarja.Mert minden adónak és járuléknak más az alapja.Na és a számlás bevételét ezen bevételhez szükséges klts-ekkel pediglen csökkentheti.Aztán ott van a kaffetéria meg az egyébb adómentes izé.Szóval, ha valaki a saját ügyeiben is ilyen izé akkor mi a turónak szól bele olyanba aminek az összefüggései sokkalta összetettebbek?Vagy csak egyszerüen arról a magyar betegségről van szó ami úgy müködik, hogy állítunk valami észbontó sületlneséget egy helyzetről és aztán azt kezdjük el izibe birálni.
lapi 2008.08.31. 06:41:56

"1. kókáék még meg sem szólaltak. ha valamelyik párt, hát az szdsz nagyon tudatosan tervezi az ilyen bejelentéseket. ki ült fodor mellett? hát nem kóka, az biztos, de horn és gusztos is biztos még nyaral. demszky meg metrót ás a kálvin tér alatt."


A mobiltelefonok korában naivság azt hinni, h Fodor ne egyeztetett volna Kókával és Hornnal. Ráadásul a kilépéskor épp Fodor volt az engedékenyebb, már ami a fletóhoz való lojalitást illeti.
Én éppen arra gondolok, h Fodor ezzel a kijelentéssel a kókisták felé tett gesztust, akik sztem Hornnal az élen utálják fletót.

Gusztos nem mértékadó, nem ő formálja a véleményeket az szdsz-ben, ő csak a kiforrott véleménye egyik legnyugisabb megjelenítője, kommunikátora.
Csak egy adalék ehhez:
A saját honlapjáról a saját beszédéből kiszedte azt a részt, amiben Kókát támogatja az elnökválasztáskor.

Nézzük mi fő a lábosban, közeleg az ebédidő ........ ....és fletó végnapjai:-))
"kőkemény liberális gazdaságpolitikát végrehajtó kormányról beszélek, egy békesi szerű faszival az élen."

Bajnai Gordon?

Ezzel egy gond van: ez egy cikluseleji program lenne. Vetés, és nem aratás.
Paszternak!

Sztem Lapi azt imádja fletóban, ami benne is megvan valahol:
Ferkó egy kiváló debattőr...
.
.
.
viszont Lapi nem hajlandó észrevenni, h csapnivaló országvezető (mármint az apró-böszme), aki hosszútávon rendre önellentmondásokba keveredik, mint ahogy most is, hisz amióta Fodor beszélt arról, h nem adnak voksot, azóta már nem beszél arról (amivel még két napja telekürtölte a sajtót), h lemond, ha nem megy át a költségvetés.

* * * * * *

Lapi, észleled ugye, h megdicsértem bizonyos képességeidet!:o))
Van itt egy kis probléma:

Az EP választással (jövő tavasszal) tuti elhasználódik egy szoci goré.
Az mszp-nek az lenne a célszerű, ha ez fletó lenne, hiszen érte már nem kár, ő már eleve elhasznált.

Igen ám, de fletóval nem lesz költségvetés!

Akkor ki legyen az, akit most nem sajnálnak bedobni fletó helyett egészen az EP választás utánig, akit jövő nyáron szintén dobhatnának, és akkor már az igazi "jövő embere" veheti át a prímet a 2010-es választásokra való felkészülésben.
1./ A "kőkemény liberális gazdaságpolitika" azt jelenti, hogy nagyon sokat veszünk el az eltartottaktól, és ezt mind a cégeknek adjuk, hogy legyen lehetőségük fejlődni. Persze csak ha van termékük, amit a fejlődés révén növelt mennyiségben IS el tudnak adni. Ha nincs, NEM fognak fejlődni, AKÁRMENNYI pénzt kapnak is. És persze akkor sem fognak fejlődni, ha nincs megfelelő minőségű munkaerő. AKÁRMENNYI pénzt kapnak is. Az egy csapásos gazdaságpolitika nem létezik.

2./ Akitől "kőkemény liberális gazdaságpolitikával" (hehe) elvesznek, annak ez nem fog tetszeni. Dzurindáék megúszták néhány éhséglázadással, nálunk viszont a 300 forintos vizitdíjra következő népreakcióból következtethetünk, hogy jóval nagyobb elvétel esetén mi történne kies hazánkban. Minimum polgárháború, és Gyurcsányék a lámpavason végeznék, az tuti. A gyenge eltartottak persze éhenhalnának, de az erős eltartottak még mindig sokkal többen vannak, mint az eltartók.

Mindezt azon ötletelőknek írtam, illetve hát sokadszor ismételtem önmagam, akik szerint a dolgok egyszerűek. Jó lenne elfogadni végre, hogy a dolgok nem egyszerűek.

Borsó ismét a falra hányva. Pipa.
sztem a koltsegvetes at fog csuszni. korai meg a ferit temetni. az orszag erdeke ellenben az elorehozott valasztas lenne. a fidesznek is lepni kene vmit. pl. felvetni a szakertoi kormany otletet. most a szadi jo arccal nehezen utasithatna el.
"a 300 forintos vizitdíjra következő népreakcióból következtethetünk, hogy jóval nagyobb elvétel esetén mi történne kies hazánkban. Minimum polgárháború, és Gyurcsányék a lámpavason végeznék, az tuti."

Hatalmas marhaság, már megbocsáss vak apád!
1. Nem a vizitdíj miatt ment oda 50% szavazni.
2. A vizitdíjnál jóval többet elvesz egy szimpla gázáremelés, vagy éppen egy adójogszabály vagy illetékszabály módosítás, és mégsem volt sosem a lámpavas nem rendeltetésszerűen használva.
3. Nem a gyenge eltartottaktól kell elvenni, hanem pl. bérbefagyasztást alkalmazni a relatíve túlfizetett és túl nagy állami apparátusban. Ha a pedagógusoktól tavaly el lehetett venni 10-15%-nyi pénzt (ld. kötelező óraszám emelése), akkor gondolom a köztisztviselőktől is lehetne.
Milyen érdekes, a képviselők (önkormányzatit is beleértve) javadalmazása mindig korrigálva lett, jóval nagyobb mértékben, mint az inf.

Más:
Én erősen erőltetném, h bizonyos mértékű felelősséget viseljenek a politikusok a döntéseikért, a magánvagyonuk egy részének terhére is!!!!

Nah, ebben az esetben rákényszerülnének arra, h úgy bánjanak az állami pénzzel, mintha az a sajátjuk lenne, mivelhogy közvetett úton, ezzel a módszerrel, lényegében az is volna.
Állítom, h a - saját vagyonát részben kockáztató - politikus sokkal felelősségteljesebb döntést hozna, és ez lenne ám az igazi megtakarítás.

Nem biztos, h akkor 200 millió kéne 220 zebra felfestéséhez, vagy ugyanennyi egy kormányszóvivői portálhoz...

Demagóg?
Lehet, de valahol itt kéne elkezdeni, h a politika hitelesen tudja megszorítani a polgárokat is.

Üdv.
Előzetesen, leszarom a helyesírás figyelőket!
Gyurcsány levonta a következtetéseket a legutóbbi népszavazásból. (Majd a fityesz is levonja!)
Kádár Apánk utat mutatott nekünk, hogy nem kell megdödölni a munkában azért, hogy a Horthy rendszerhez képest, elfogadható jólétben éljünk.
Így élünk, persze nem tudatosan. Ez van a génjeinkben.
Nem hiszünk senkinek, aki azt ígéri, hogy spóroljunk egy kicsit és utána jobb lessz. Nincs olyan alakulat, akinek elhisszük, hogy amit megspórolunk az államnak az a javunkat fogja szolgálni.
Amit ma megehetsz, nehalaszd holnapra! Jön a gázáremelés és elviszi.
Ilyen közegben kell a jövőt, a piacgazdaságot építeni.
A fityesz ezt jól tudja és erősíti is amíg teheti.
Hát a legfontosabb megvolt, nemet mondtunk a Gyurcsány progira. Az már inkább gáz, hogy nem lett teljes az indoklás. Az ok, hogy 4 éves progi kcsit röhejes. Az már kevésbé lett kifejtve sajnos, hogy milyen 1000 milliárd az, ahol az első 300, az kapásból 150. Választási évben megint semmi. Majd utána belehúzunk? (Ebben lenne valami...) És összeségében kevés a munkát terhelő adók csökkentése.
Itt egy kompromisszumos javaslat:
ujgen.blog.hu/2008/08/26/big4_meta
mármint a Big4 és Gyurcsány között. Ez már elég minimum közeli, bár még keveset lehetne engedni.


Szerintem is baj, hogy a gazdasági és a kamu reform érvelés helyett jött Béki Gabriella szövege Monoki-ügy kapcsán. Minek? Vagyis még mindig van az SZDSZ-en belül egy elég ballib vonal, és átmenetileg ők kerületk felül, mögötte persze brutál vita dúl odabenn.

A 60 milliárdos segély sztoriról meg annyit, hogy egy 10 milliárdos rész lecsippentéséhez közmunkára hasra legalább további 2-t kell hozzáadni, hogy kiépüljön az intézményrendszer.
mi ez a nagy pesszimizmus? szarul ment le a nyár, befagyott az adria??? :DDD

fletó tett az őszi költségvetési törvény megszavaztatása előtt egy ajánlatot a pártoknak:

1. annyira faszán sikerült a megszorítás, hogy van 300 milliárd huf a kasszában a Várva Várt Nagy Adócsökkentési Terv finanszírozására. tegyünk egy próbát. rázzuk ki ezt a kis összeget az adóelkerülők zsebéből, ami bizony a középosztályt érinti elsősorban. meg a kicsit feljebb élőket.

mert azt leszögezte, ezt a pénzt nem hajlandó a szegényektől és a nyugdíjasoktól elvenni. aztán 2009-ben meglátjuk, mit lehet csinálni a továbbiakban. lehet rovancsot készíteni, oszt meglátjuk.

mert ne tévedjünk, ilyen bérbefagyasztásos cuccoktól, meg a bankelnök ne kapjon csp-ét csak aprópénz jön be.

tehát le lehet szavazni fletó javaslatát, meg lehet buktatni a fickót. csak előtte meg kell mondani, most ezt az ezer milliárdot ez meg ez a társadalmi réteg fogja kiköhögni, mégpedig ilyen meg ilyen megszorító (mégpedig radikálisan megszorító) módon. huss gyes, huss nyugdíj 13. havi. meg huss ingyenes ez, az, amaz. néhány nagy szent állami tehén ledöntéséhez kell kérni a támogatást. nem lesz könnyű, mert a hallgatás is beszél. lásd bianco felhatalmazás.
Képzelt riport Fodor Gáborral az 50%+1 fő SZDSZ elnökkel a betiltott MR1 rádiókabaréban. Írta a valós mindennapi politikai élet. Előadja a képzelt riportalany. Hallgassunk kabarét a kabaré egy nagyszerű dolog....
Én úgy gondoltam (most a hangom elváltozik, mert levegőt veszek) , hogy igenis megmutatom Gyurcsánynak, hogy én levitézlett fideszes és aktivizálódó SZADESZES igenis vagyok Valaki.
A Háry Jánosi nagyot mondó szerep úgy érzem, hogy jól áll Nekem. Az új ifjú kedvesemnek is nagyon tetszik. Ide Nekem az Oroszlánt is. A Viagrával együtt. No meg persze Dávid Ibolyát, Akivel, ha szövetkezek ketten kiteszünk 50-50 %-ot az = 100%, és meg lesz a 2,5+2,5 = 5 %-ék, ami belépő a parlamentbe. Amennyiben, netán közösen kierőszakolnánk az előre hozott választásokat.
Az hülyeség, hogy ex Apósom Fideszes lenne, de, ha Ibolyával győznénk bizisten csinálnék belőle Egészségügyi, Népjóléti és Génminisztert. Miniszterelnököt azt nem, mert SZDSZ - MDF színekben indulva én akarok lenni a miniszterelnök, mert az még úgy sem voltam. Akkor bármikor mehetnék síelni, az a régi Miniszterelnök ( Horn Gyula bá) most nagyon beteg, és így nem kérné számon tőlem az Oktatási politikai fejlesztési kérdéseket. Az Oktatás ügyhöz nem értettem. Azért fúrom Ferit, hogy Én lehessek Orbán barátom ellenpólusa. Így Viktorral mint régi szobatárssal kettesben biztos, hogy jégre vinnénk az Országot.. Ezt már a tisztelt választó állampolgárok előre lejegelhetik. A jégben ugyanis sokáig megmarad minden. Én példát veszek a jégkorszaki Mammutról, az is évezredekig jól el volt a jégben. Az Ország gondjait meg oldják meg a szocik, mi csak jót akartunk Nekik. Kialakítottuk a Vidámparkot, a legvidámabb barakk után, ahol mi a kicsik beültettük Őket a hajóhintába és most hintázhatnak egy ideig. No erről ennyit én megyek síelni, amit én és társaim
( Horn Gabi, Kóka Jani) elszartunk, remélem Gyurcsány Feri barátom, ha kisebbségben is de rendbe teszi. Sok sikert hozzá, üdvözlet az Olasz Alpokból. A majdan levitézlett Gyöngyösi Fodor Gábor. De most még egy kicsit vitézkedek mert sajtó éhségem van. Hívjatok a TV-be én megyek és mutáló hangommal kellemes színfoltja leszek, mondjuk az esti, hal a tortának a TV2-n. Az ESTE című műsorba nem szívesen megyek, mert ott okosabb a riporter aki kérdez, én ö. ö. ö ö.ö. nagyon nehezen találom fel magamat. Hajrá SZDSZ Éljen és virágozzék tovább Ibolya az MDF-ben.

Ja hallottam egy jó viccet tudjátok melyik párt a legkisebb a Magyar Parlamentben? Az MDF. És miért? Mert már csak egy Herényi.

Jó mi. Jó éjt mindenkinek.
Készülök a holnapi népbutításra és ehhez ki kell, hogy aludjam magamat, miután herélt mutánsom boldoggá tette kicsi párom. Éljenek a melegek a melegágyban. Roma ( drága " czigány”magyar testvérek) ha rám szavaztok, lesz segély dögivel, ti csak zenéljetek, mint a tücsök, az a buta magyar dolgozó majd eltart benneteket.
na, hát a nagy tervből annyi bejött, hogy az szdsz-re figyel az ország. én is. egy elég szar állapotban lévő, tanácstalan, döglődő pártot látok, nem is értem, miért akarja magára irányítani a figyelmet, ilyen esetekben feltűnésmentesen szokás öltözködni.

fodor gábor alkalmatlan, ez nyilvánvaló. sikerült a gyurcsány erőtlen, tipikus szoci programját szociáldemagóg irányból támadnia. ő sem merte kimondani, hogy kiadáscsökkentés, és hogy honnan. gondolom, majd elmegy a kérihez ő is, és titkosan megmondja az igazságot (hogy fingja nincs, és nem is érdekli).

mindez azonban csak tényrögzítés, úgyhogy holnapra nem írok ebből. majd még meglátjuk a reakciókat, meg a belső mozgásokat. abban egész biztos vagyok, hogy az szdsz még megmaradt támogatói nem fogadják el, h a pártjuk ov-ből királyt csináljon, pláne csak azért, hogy az örök lúzer fodor gábor elmondhassa, hogy valamit ő is csinált.
Árpád!

Javíthatatlan orbánfób vagy!
Inkább vitte volna ki Kóka a parlamentből az szdsz-t, minthogy Fodorral úgy marad bent, h közben Orbán lesz a király? Hmmm?

Meg kell érteni, Fodor nem állhatott be fletó mögé, mert az hosszútávon maga a párthalál.

Ez az ügy nem lehetett szakmai kérdés, mert aki feldobta, őt ma már senki nem tartja Magyarország jövőjének.
A "Megegyezés" program pillanatok alatt politikai kérdéssé vált.
Politikailag hasznos vagy nem hasznos az szdsz-nek mögé állni, támogatni. Világosan látják, h nem az. A programról maga Kiss Péter ismerte be, h "A javaslat felkérés keringőre az SZDSZ számára", azaz politikai kérdés elsősorban, és nem szakmai.

"abban egész biztos vagyok, hogy az szdsz még megmaradt támogatói nem fogadják el, h a pártjuk ov-ből királyt csináljon,"

Ebben az a tévedés, h a párt megmaradt támogatóiból nem lesz parlamenti bejutás, és egyáltalán nem biztos, h ekképp vélekednek. Amit Fodor tett, az új hívek megszerzésére jó, és nem hinném, h a régiek tömegesen elpártolnának.
Mégis hová? Árpi, hová?
Vagy nem mennek el szavazni? Nem olyanok ők.
Tehát, sztem a régi szavazókból messze kevesebbet veszít az szdsz ezzel a húzással, mint amennyi új hívet szerez.
Miért is örült volna a szimpatizáns réteg, ha lepaktál Fodor Gyurcsánnyal?
Nem éppen a másik vonal, Kókáék voltak azok, akik a kilépést forszírozták? Dehonnem!

Árpi, az lehet, h te nem szereted Fodort, de ha az idő őt igazolja, és vele bejutnak a parlamentbe, akkor be kell látnod a tévedésed vele kapcsolatban.
Orbán királysága pedig kész tény, a kérdés csak az, h mikor kezdődik, és lesz-e 2/3-os. Ezen kár is lamentálni, h meg lehet-e úszni.

Üdv.
Azért csak hátrébb az agrakkal. Azt, hogy a Gabesz mit hazudik, meg a Szadesz-es polgártárs mit stvaz meg, az valszeg két külön ügy. Ferkó felméri, hogy mennyibe kerül ez neki, aztán csak megszavazza majd pár elvtárs kivülről...
Re: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.01. 00:33:21

"hogy kiadáscsökkentés, és hogy honnan. gondolom, majd elmegy a kérihez ő is, és titkosan megmondja az igazságot (hogy fingja nincs, és nem is érdekli)."

Hadd segítsek:

- Az SZDSZ ellenez minden ártámogatást és ÁFA eltérítést. Tehát ez lenne az elsődleges kiadáscsökkentési célpont.

- Az SZDSZ ellenzi az ingyenességet (=állam bácsi fizet), helyette az költségtérítést/önrészt preferálja

- Természetresen a bürokrácia és az állami vizfej leépítése hatalmas tartalékokat sejtet

- Az állami megbízások sem tűnnek optimálisnak. Tehát itt is lehetne optimalizálni/nyerni.


Nyilván egy ilyen blogon még sok ötlet felvethető lenne. A téma nagyonis időszerű.

Még az előzőhöz hozzátenném:

- Nagy, pénzfaló rendszerek átalakítása költséghatékonyabbra: nyugdíj, eü, oktatási rendszerek

- További (végleges) privatizálások (ez nem közvetlen kiadáscsökkentő, hanem tartozás csökkentő lenne - hosszabb távon csökkenne tőle a költségvetési teher)

- Párttámogatások. Én teljesen megszüntetném

- Képviselői fizetések. Én a választáskor minden képviselő mellé odaírnám, hogy mennyi fizetést kér. Sokkal könnyebb lenne választani.

Továbbisvanmonyammég? ...:)))
az szdsz ennél jóvak kisebb súlyú belső konfliktust sem képes már kezelni. elég emlékeztetni arra az és cikkre, amiben kőszeg csak annyit állított, hogy magyar tudtával történt a tocsik projekt + kinyírta az szdsz-t. erre válaszolt a haraszti (!), hogy ne bántsd a magyart! :DDD pár hónapja még egy ilyen ütésváltásra megszakította volna adását a hit-tévé és különszámot adott volna ki a m.n.

elfogyott az erő, már látszik, mekkora baromság volt a kilépés. gyáva itt az összes párt ahhoz, hogy kimondja: megvágjuk a szociális ellátórendszert, de kurvára!

belülről lett volna talán esély fletó menesztését elérni a szociktól, de így?

akkor beszéljünk komolyan. békesi mondta: "a kiindulási pont: a legjobb orbánnál is jobb a legrosszabb gyurcsány." fletónak és a jelentős pénzügyi köröknek mindössze erről kell meggyőznie 5-6 ellenzéki képviselőt.

ez gyerekjáték lesz, legyünk őszinték. ráadásul gyurcsány pont a legjobb formájában van.

egy ajánlattal gyakorlatilag bebizonyítja, hogy mekkora szarban van a mai un politikai elit. ki meri kimondani egyenesen: leugrunk a szlovák, román etc szintű szociális ellátószintre. méghogy szociális háló!!!

ráadásul csak figyelni kell, melyik párt, melyik politikus, melyik újságíró sumákol és tartja el magától a kérdést/választ:

ki és hogy fogja megfizetni azt a kis adócsökkentési bevételkiesést?

és a középosztállyal kell közölni a kínos kérdést és a még kínosabb választ.

most érünk el a politika szívéhez... :DDDDD
malacka: "Amit Fodor tett, az új hívek megszerzésére jó, és nem hinném, h a régiek tömegesen elpártolnának. "

te most itt akarod meggyőzni fodrot, hogy csináljon viktorból királyt? kérdeztem már, asszem tőled: komolyan azt hiszed, hogy ennek hatására a most fidesz-szimpatizánsok közül 100-nál többen átszavaznának az szdsz-re?

arra az szdsz-re, ami kövér lászló sámán szerint minden gonoszság kútfeje? a zsidóbérenc, istenellenes, satöbbi szdsz-re? ez a fidesz melyik platformja?

nem, ilyen átszavazásra esély sincs. a fidesz nem "jobboldal", hanem egy pol. kultúrközösség, amelynek egyik pillére az, h ők azok, akik utálják az szdsz-t. láss már ki a reményeid mögül.
Áááááááááááááááárpi!

"komolyan azt hiszed, hogy ennek hatására a most fidesz-szimpatizánsok közül 100-nál többen átszavaznának az szdsz-re?"

Hol írtam én ilyet?????

Hát_nem_a_fidesztől kell ellopni az szdsz-nek szavazót, hanem_a_bizonytalanok_táborából!!!!

Közel 50%-nak nincs biztos pártválasztása, holott egy parlamenti voksoláson kb. 65%-os részvétel várható (a hagyományok alapján).

Ráadásul az mdf-től és a szocitól is lehet szavazatot lopni.

A fidesztől télleg nem, de én ezt nem is állítottam.

Üdv.
Hogy-hogy egyből átment?????


Megszünt a moderálás?????

Jéééééééé, nem is írja a kommentdoboz alatt a szokásos, moderálásra való figyelmeztetést!

Jéééééééééé!
malacka, és kik azok a bizonytalanok szerinted, akik eddig azért nem voltak szdsz-szavazók, mert az szdsz nem segített viktornak?

szerintem aki bárkin azt kéri számon, hogy miért nem segít viktornak - beleértve az itteni kommentelőket :) -, az fideszes.
ja és persze egész más lenne az optikája, ha a fidesz letett volna egy legalább a gyurcsányéhoz hasonló kidolgozottságú (értsd: szedett-vedett) programot, mert akkor már nem úgy merül fel a kérdés, hogy "segít viktornak", hanem van érdemi tartalma.
"szerintem aki bárkin azt kéri számon, hogy miért nem segít viktornak - beleértve az itteni kommentelőket :) -, az fideszes."

Nem kell narancsködbe burkolt fideszhívőnek lenned, hogy el bírd olvasni az utóbbi 10 év statisztikáját néhány fontos gazdasági mutatónak (GDP-növekedés, államadósság, államháztartási hiány, munkanélküliség...stb.)

Mintahogy nem kell fideszesnek lenned ahhoz sem, hogy azt mondd, tele van a tököd a 7-edik (meg nem valósított) programmal így ciklus közepén.

Egy kicsit én is meglepődtem Fodoron, hog szociális biztonságról beszélt, azt hittem ez a piac már telített. Nem értem.
Ennyire fingja sincs arról, hogy mit akar csinálni az SZDSZ-szel?
Szerintem egy "vért és könnyeket" ígérő Oriens-jellegű programmal max. 6-8 százalék kaparható össze, de annyi igen.

Persze én nem vagyok egy Török Gábor. :D

ugyan malacka. én magam is optimista faszi vagyok, de a rideg valóság az, hogy:

1. az szdsz vezetői, frakciótagjai kijelentették június elején, hogy bárki győz, most aztán egységes lesz a párt. ehhez képest most is kóka a frakcióvezető és pont.

2. fodor nemcsak meghirdette, de el is kezdte a nyitás politikáját. úgy találkozott orbánnal, mint az ántivilágban hruscsov kennedy-vel. mondjuk elég vicces volt a körítés, de ez mellékes. most meg komolyan gondolja, hogy pont az mszp-vel nincs tárgyalási alap?

3. amikor szépen sorban jönnek be az uniós lóvék eredménye?

4. amikor a kurva nagy megszorításon éppen túl van a lakosság nagy része?

5.mi van, ha összejátszik a simorral fletó és szépen határozottan elindul lefelé a mesterségesen egekben tartott jegybanki kamat???

de mindez ezredrangú kérdés. csak megkérdezi valaki viktortól, hogy akkor lesz gázártámogatás, lakástámogatás, széchenyi kártya 2.0 version, kisiskola megmentés? és ennek ki fizeti meg az árát. oriens vagy a hat éve nyomatott szuperdemagógia?

na persze ovi nem egy beszari káejrópai ex-wunderkind, hanem egy hiteles államférfi.

megfelelő időben fogja tehát közölni a magyar néppel, hogy szegények + nyugdíjasok! én jövök, ti meg szoptok, mint a torkosborz.

"a hitelesség istenére esküszünk, esküszünk, hogy a globáltőke rabjai tovább nem leszünk!" - szavalja majd kétmillió békés fidesz hívő az astóriától a kossuth térig!!! :DDDDD

azt azért megnézném ahogyan Fodor-Kóka megcsinálja az Orbánnak az új magyarországot, olyan rossáló versenyt rendeznék utána, hogy minden induló Gyurcsányi adómentességet kapna titkosított nyolcvan évre, hogy Brüsszel is idejárna konvergencia programért.
Hat en nem nagyon latok nyero strategiat az SZDSZ-nek jelenleg, annak ellenere, hogy drukkolok Fodornak.
Sok ertelme nem volt kilepni a koaliciobol, hiszen igy nincsen erdemi rahatasuk a dolgok menetere, igaz felelosseguk sincs. (De az erdemekbol se reszesulhetnek.)
Minden egyes dontest, amivel a kormany tuleleset segiti az SZDSZ, ugy kommental a Fidesz es az MDF, hogy lam-lam megse ellenzeki part az SZDSZ.
Ha viszont allandoan eloadjak, hogy ebben is, abban is OVi-val ertenek egyet, akkor minimum felszisszen az antiviktorianus tobbseg.
Se jobbrol, se balrol nem varhatok tomegek. Az elnemkotelezettek megnyeresehez pedig valami nagyon nagyot kellene alkotni. Ami viszont ilyen kintis vagyok, bentis vagyok poziciobol marha nehez. A koalicioba
Mondjuk amig Orban vezeti a Fideszt, addig legalabb meg van remeny, hogy 2010-es valasztast is elszurja. :)
vagy kimerült, vagy netalán visszaesett a forgaloma?
Árpád!

Én abból indulok ki, h sok tisztességes, liberális szavazó van (ld. 500ezer NEM szavazat a népszavazáson), aki azért nem szavazott eddig az szdsz-re, mert az együttműködött a tisztességtelen, gyurcsányi nevű emberrel, továbbá nem bírta elviselni a kóka-féle vonalat.

Fodor nem a fideszen akar segíteni, hanem a saját pártján.
Épp azzal törhet ki a lúzer imázsból, ha beviszi a törpepártot a parlamentbe. Ha ezt megteszi, akkor (a hozzád hasonló) fanyalgók alighanem elhallgathatnak.

Az szdsz előtt új lehetőség van:
Olyan pozíciót elfoglalni, amelyben egyenlő távolságot tartanak a két nagy párttól, h a későbbiekben bármelyikkel koalícióra léphessenek. A legnagyobb kunczei hiba éppen az volt, h odabetonozta a pártját a szocik szatellitjeként. Ekkor rengeteg szavazót veszítettek.
Ez a pozícionálás most meredeknek tűnhet, szinte elképzelhetetlennek, de a politikában a ’soha’ szó csakis ostobaságból használtatik.

Érdekes volt figyelni, h a hétvégén, bizonyos nyári fesztiválon, Kiss Péter jelent meg. Odalépett hozzá egy főember, egy bölcs öreg, és vmi ilyesmit mondott: „Semjén azt mondta, te leszel az új miniszterelnök.” (Rosszul láttam? Vmi hírtv-s felvétel volt.)

Na Árpi, mégiscsak tv-maci szindróma lesz, nem Bajnai.
De ha okosak a szocik, most gyurcsány helyett nem a No. 1.-nal állnak elő, hanem azt megtartják a az EP választás utánra.
Tehát a tippem: Gyurcsány kirúgva No. 2.-vel költségvetést csinálni, utána elbukik az EP választáson Jöhet a No. 1., akivel meg lehet csinálni a 2010-es kampányt.

Én még az átmeneti szakértői kormányt sem zárnám ki (bár nagyon kicsi esélyt adok neki), mondjuk egy olyan lehetőséggel, h Simor a min.elnök (vagy egy hasonló arc), a többi miniszter sem pártember, és a szoci+szadesz (esetleg az mdf) lenne az a néhány olyan párt, ami megszavazza az intézkedéseiket. Persze a hátulütője igen nagy egy ilyen konstellációnak, ugyanis egy szakértői kormány erősen keménykedne, megszorítana, és ez valahol visszaütne az ő törvényeiket megszavazó pártokra.

Üdv.
és lássunk abban is tisztán, hogy mindössze meg kell állapodni a 3 pártnak és mához két hétre a parlament egyszerű többséggel:

1 feloszlathatja magát és akár januárban lehet az urnák elé járulni.

2. konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal bármely "szakértőt" miniszterelnöknek választhat és megszavazhatja az eddig soha nem látott megszorító programját.

ennek tudatában még viccesebb hallgatni fodor, horn g. etc, vagy dávid i, hoch zoltán etc nyilatkozatait.

majd pont most jött el a szakértői kormány ideje, amikor a költségvetés helyzete meglehetősen javult. már csak elbaszni nem kéne, s pont erre garancia a kisebbségi kormány. (aligha kap támogatást egyes fedezet nélküli osztogatáshoz, még a 2010-es kampányban sem. a szociknál pedig befelé fletó bebetonozta magát. aki őt támadja ezentúl, az a szegényeket és a nyugdíjasokat támadja. velük kéne leváltatni fletót és pont az szdsz-nek. na azt a missiót megnézném... :DDDD

nyugi malacka, fletó persze ősszel lemond, de követi a pártja is. a mindegy-ki-csak-ne-fletó minimál fidesz project elsüllyedt, mint a titanic.

nem véletlenül tart még ma is annyira viktór a nagy-orrútól. ovi ugyanis mindössze gyáva, ám messze nem hülye, szvsz.
mivel amúgy is gépnél vagyok, és nincsenek sokan a drága vendégek, nem szükséges a zsilipelés. de ez csak kivétel.
én meg azt mondom még, Gyurcsány 2010-ig dolgozzon, addig szól a mandátuma. Csináljon hetvenhetedik kormány programot, akár mindenhétre kettőt is, vagy csak piárkodjon, 2010-ih kutyakötelessége végig csinálni, nem csinálunk holmi ötletelő fidesz akaratból precedenst, mi lenne itt, ha a fidesz megnyerné az előrehozottat egy hét múlva már le is mondhatna, merthogy ők teremtették meg rá a precedenst.
szakértői kormány? aluból faváz.
persze csak akkor mond le, ha bukik a költségvetés. különben fletó simán nyer 2010-ben és meglesz a kétpártrendszer. na ez lesz az egyetlen hozadék, aminek ovi örülhet. csak egyszerűbb lett volna melózni a parlamentben, mint kivonulgatni. pedig még a nap tv is várja őket. :DDDD
"sok tisztességes, liberális szavazó van (ld. 500ezer NEM szavazat a népszavazáson), aki azért nem szavazott eddig az szdsz-re, mert az együttműködött a tisztességtelen, gyurcsányi nevű emberrel"

nem tudom, mérni kellene, de valószínűtlen. malacka, a "gyurcsányi tisztességtelen fuj" c. "ideológia" a "jobboldal" címkéjű pol. közösség evangéliuma. akinek ez a prioritás (ti. hogy egy politikus hazudik és ciklus végén osztogat, úrristen, skandallum), az már körön belül van. az szdsz tartalékja nem azzal szabadítható fel, hogy na, most már nem támogatják gyurcsányt.

már többször írtam arról, h liberális kétféle van. az egyik az "antifasiszta, kisebbségvédő, doktrinér demokrata, szociálisérzékeny", a másik a kapitalista, gazdaságcentrikus, laissez-faire.

előbbi szegmensnek nem prioritás gyurcsány megszopatása, evidens okokból.

második szegmensnek érdeke lehet, de az meg azonnal azt kérdezi, na és akkor hol van az a program, ami megvalósul a gyurcsányé helyett? hol a magyar nemzet melléklete? sőt, horribil dictu!! HOL AZ SZDSZ PROGRAMJA?
a kivonulgatás a Fletónak szól, nem a parlamentnek, de ez csak részlet kérdés.
"már többször írtam arról, h liberális kétféle van. az egyik az "antifasiszta, kisebbségvédő, doktrinér demokrata, szociálisérzékeny", a másik a kapitalista, gazdaságcentrikus, laissez-faire."

na b+, magamra ismertem!!! doktríner libsiként vagyok szociálisan érzékeny, s egyben a kapitalizmus töretlen & elkötelezett híve. most skizó lettem, vagy én vagyok a csendes többség??? :DDDD
vagy én vagyok a csendes többség??? :DDDD " ez valami új többség:)
ja Gyurcsány nem is jár antifasiszta tüntetésekre, tőkéjével meg teljesen kiszorult a gazdaságból, még lobbizni se tud.
jobb ha előrehozzuk az osztályharcot, egyben demokratikus keretek közé is szorítjuk.

most oszlassa fel magát a parlament és a teljes magyar politikai elit csináljon tabula rasa-t. alakuljon egy mkp (magyar kapitalisták pártja) és egy map (magyar antikapitalásták pártja)

ez olyan, mint az elvetélt eü reform. egy évig mindenki abba léphet, amelyikbe akar, sőt az első 500 kap mobiltelefont és t-shirt-öt.

az biztos, hogy érdekes törésvonal jönne létre, ráadásul fletó és ovi tutira más csapatban focizna továbbra is, ami a jövőt nézve - lássuk be - megnyugtató. na egy év után jöhet az alkotmányozó nemzetgyűlés és a szent korona is elfoglalhatná végre méltó helyét. :DDD
a győztesek ugyanis 48 órán belül tömlöcbe vetnék a veszteseket és máris leesnének az ingatlanárak, plussz megkönnyebbülne kissé a békávé is.
Hello Korom!

"- Nagy, pénzfaló rendszerek átalakítása költséghatékonyabbra: nyugdíj, eü, oktatási rendszerek"

A nyugdíjrendszernél látok legnagyobb esélyt, az oktatást már nem lehet tovább megszorítani, elvonni belőle. Az eü-höz nyúlás egyelőre csalánra pisiléssel ér fel.

„- További (végleges) privatizálások”
???????????????????????????

„- Párttámogatások. Én teljesen megszüntetném”
Nem lehet, ugyanis meghalna a demokrácia. A pártokat azért kell támogatni a költségvetésből, h
1. Egyáltalán létezzenek kis pártok is, ugyanis ők képtelenek lennének tisztességes úton megszerezni a működéshez szükséges pénzt;
2. Kisebb legyen a korrupció esélye a nagy pártoknál. (Képzeld el, ha egyáltalán nincs támogatás, akkor a tőkének ki lennének szolgáltatva a pártok, amelyek ezután egy-egy cégnek totál elköteleznék magukat, cserébe a pénzért, amit a működésükhöz kapnak.)

„- Képviselői fizetések. Én a választáskor minden képviselő mellé odaírnám, hogy mennyi fizetést kér. Sokkal könnyebb lenne választani.”

:-))))))))))) Ez tetszik!:o)
De nem gondolod, h kissé demagóg? És, ha kevés a fizetése, nem fog többet lopni?
Ez nem egy olyan szelekciós szempont lenne, amely eltorzítaná a rendszert? Úgy értem, h a népek túlságosan figyelembe vennék ezt a szempontot, és kevésbé a programot.

Üdv.
az ötlet jó, kedves, sötét. két hely már biztos lenne: járay annak idején 1 huf/hó fizuért vállalta el az mhb vezetését, a másik fletó, aki jótékonyságra ajánlja fel a min. elnöki fizuját. ovi-nál rezegni fog a léc, mert a házának gázszámlája ránézésre nem kevés, hacsak nem eszkimó életmódot folytat a család, esetleg visszaállítják a generális gázártámogatást.

men rossz a pozíciója a szocdemes energiakereskedőnek sem, veress sem szegény, miként gráf sem a politikából él. bajnay háttere sem rossz. így meglesz a kétharmad. :DDDD
jönne sok kocsi kínai ócsóért vállalná a közképviseletetet. ezerért három pártot is képviselnének
sőt, privatizálni is lehetne mint az házi orvosi praxist, és a képviselőség átszállna apákról a fijakra.
az a japóknál van, zsanett. emiatt nem bontja le az ottani ovi a kordont és valszleg ettől annyira korruptak a japán politikusok. :DDD

kulfold.ma.hu/tart/rcikk/b/0/1682/1
én is azt mondom, mindenki csak szükségleteihez mérten, de hol van már a tavalyi hó.
Csendben jegyezném meg, hogy ha Gyurcsány le is mond, attól a kormány még nem mond le (lásd: Dr. Medgyessy Péter). Még tart a szocik mandátuma. A következő dátum: 2010.
Ha Gyurcsány le is mond, és a miniszterelnök akár Hüvelyk Mátyás is lesz, nem tiltja rendelet, törvény, hogy Gyurcsány ne maradhasson első tanácsadó.
Lehet az ország élén egy "Medvegyev", de mégiscsak "Putyin" kabátujjában vannak az ászok.
... Úgyhogy Ovi egy cseppet még ráér ...
Hello Malacka!


"- Nagy, pénzfaló rendszerek átalakítása költséghatékonyabbra: nyugdíj, eü, oktatási rendszerek"
A nyugdíjrendszernél látok legnagyobb esélyt, az oktatást már nem lehet tovább megszorítani, elvonni belőle. Az eü-höz nyúlás egyelőre csalánra pisiléssel ér fel."

Ebben az országban bármit meg lehet csinálni, csak egy a fontos: nem szabad bejelenteni előre! Utólag itt már senkit nem érdekel semmi.

„- További (végleges) privatizálások”
???????????????????????????

Ami még van a sublótban: Szerencsejáték, meg minden.

"- Párttámogatások. Én teljesen megszüntetném”
Nem lehet, ugyanis meghalna a demokrácia. A pártokat azért kell támogatni a költségvetésből, h

És te ezt el is hiszed? Ha ezen múlik, akkor haljon meg (ez a fajta).

"1. Egyáltalán létezzenek kis pártok is, ugyanis ők képtelenek lennének tisztességes úton megszerezni a működéshez szükséges pénzt;"

Itt országos ügyekről van szó. Kis pártok nem számítanak. Nagy párt pedig kalapozzon (mint pl. USA-ban)


"2. Kisebb legyen a korrupció esélye a nagy pártoknál. (Képzeld el, ha egyáltalán nincs támogatás, akkor a tőkének ki lennének szolgáltatva a pártok, amelyek ezután egy-egy cégnek totál elköteleznék magukat, cserébe a pénzért, amit a működésükhöz kapnak.)"

Egyszer én is úgy szeretnék már kiszolgáltatva a tőkének...

"„- Képviselői fizetések. Én a választáskor minden képviselő mellé odaírnám, hogy mennyi fizetést kér. Sokkal könnyebb lenne választani.”
:-))))))))))) Ez tetszik!:o) "

Na végre...:)))

"De nem gondolod, h kissé demagóg? És, ha kevés a fizetése, nem fog többet lopni?"

Ezen az alapon a tolvajokat fizetni kellene...

"Ez nem egy olyan szelekciós szempont lenne, amely eltorzítaná a rendszert? Úgy értem, h a népek túlságosan figyelembe vennék ezt a szempontot, és kevésbé a programot."

Nem, nem torzítaná el. Tisztább víz kerülne a pohárba, mint most, amikor rettegve várjuk, hogy mennyit (van pofájuk) megszavazni maguknak.
Szia Lapi!

"az ötlet jó, kedves, sötét. két hely már biztos lenne: járay annak idején 1 huf/hó fizuért vállalta el az mhb vezetését,"

Úgy tudom, volt ott eredményességi prémium is.

"a másik fletó, aki jótékonyságra ajánlja fel a min. elnöki fizuját."

Ez is egy szempont. ..., de legalább olcsó! :)))

"ovi-nál rezegni fog a léc, mert a házának gázszámlája ránézésre nem kevés, hacsak nem eszkimó életmódot folytat a család, esetleg visszaállítják a generális gázártámogatást."

Ovi is megszedte már magát. Ez a rendszer neki is jó lenne. Illetve úgy módosítanám, hogy aki listáról kerül be, az az egyéni képviselők megszavazott fizujának az átlagát adnám.
Egyébként ez a rendzser olyan, hogy 4 évente új összeggel lehet előállni. Tehát aki népszerűvé vált, az megszabhat magasabb dijat is.

"men rossz a pozíciója a szocdemes energiakereskedőnek sem, veress sem szegény, miként gráf sem a politikából él. bajnay háttere sem rossz. így meglesz a kétharmad. :DDD"

Sztem fontos lenne, hogy olyan emberek menjenek képviselőnek, akiknek nem nagyon vannak egyéni anyagi szempontjai. Akinek pénz kell, az gályázzon, ne urizáljon.
jó neked, kedves sötét, ha csak a képviselői jövedelmektől rettegsz. ez aprópénz. ami számít: családtámogatás: gyed, gyes. nyugdíjak. ingyenes egészségügy, ingyenes felsőoktatás, x ezer kicsi önkormányzat, 20 megye az összes képviselőjével, sofőrjével, apparátusával. kisiskola, kisposta és szárnyvasút.

magyarul a 2006-os megszorításokhoz képest nagyságrendekkel keményebb vágás. na az így felugró nagy lóvé mehet egyenesen... na nem a közalkalmazottak... hanem a vállalkozók zsebébe.

a társadalom egy jól behatárolható része (pl én) iszonyú jól járna, nem vitás. de a rest of szívna, mint a búbos vöcsök. :DDDD

méghogy kóka nem szólalt meg. dehogynem, bár semmi érdemlegest nem láttam benne, ahhoz pedig lusta vagyok, hogy szöveget elemezzek, hogy fodor így, akkor kóka úgy. rizsa, nincs mögöttük már rég semmi politikai erő.

www.nol.hu/cikk/505304/

a másik opció - akár áttételesen, de bianco felhatalmazás orbánnak, vagyis a jelenlegi fidesznek.

ki az a barom, aki ez utóbbit bevállalná? lelkiismereti szavazás nem ér, mert az fletónak kedvez, szal csak ócska trükk. :DDDD

egy biztos, akárhogy lesz, ezzel én csak nyerhetek. ha jön egy vaskesztűs és végleg kivágja az ilyen gyes-szerű kádári maradványokat a szemétdombra, nekem az maga a kánaán lenne, pont erről ugattam itt a népszavazás előtt rengeteget. ha meg marad fletó, hát a seggemet is szétröhögöm 2010-ben, mert nyomban nekiugrik a nyugdíjaknak. lesz megint monnyon le, meg okt. 23 show lovashuszárokkal. :DDDD

meglátjuk... már csak hetek kérdése és eldől a dominó valamerre.
"jó neked, kedves sötét, ha csak a képviselői jövedelmektől rettegsz. ez aprópénz."

Fejétől bűzlik a hal, túúúdod? Ott kell(ene) elkezdeni.


"ami számít: családtámogatás: gyed, gyes. nyugdíjak. ingyenes egészségügy, ingyenes felsőoktatás, x ezer kicsi önkormányzat, 20 megye az összes képviselőjével, sofőrjével, apparátusával. kisiskola, kisposta és szárnyvasút."


A költségvetési reformra gondolsz, ha jól értem. Egy erkölcsileg és szellemileg felkészült erőnek mihamarabb meg kell csinálnia.

"magyarul a 2006-os megszorításokhoz képest nagyságrendekkel keményebb vágás. na az így felugró nagy lóvé mehet egyenesen... na nem a közalkalmazottak... hanem a vállalkozók zsebébe."

SZELLEMILEG felkészültet írtam fennebb és ezt halálosan komolyan is gondolom. A vállalkozók némelyike, aki hasznos dolgot csinál, járjon jól.

"a társadalom egy jól behatárolható része (pl én) iszonyú jól járna, nem vitás. de a rest of szívna, mint a búbos vöcsök. :DDDD"

Ha te ilyen veszélyes ember vagy, akkor veled szemben külön törvényt kell hozni! :)))

A többi, amit írtál, az szerintem nem nekem szól.

A dominóval egyetértek...
hella sötét!

"Sztem fontos lenne, hogy olyan emberek menjenek képviselőnek, akiknek nem nagyon vannak egyéni anyagi szempontjai. Akinek pénz kell, az gályázzon, ne urizáljon."

egyetértek, bár nekem bőven elég, ha a társadalom döntő többsége megérti, hogy nincs sem ingyen ebéd, sem szocializmus aka kádár rendszer.

ha a politikusok döntő többsége képes elmagyarázni, hogy bizonyos nagyságrendű pénzt honnan vesznek el és kiknek adják oda, s miért... nos abban a pillanatban részemről leszarom a napi politikát, s egy év alatt elfelejtem, hogy ki a miniszterelnök és meddig marad. ja, addig minden bizonnyal az emberek döntő többsége képes lesz felfogni, hogy a választás eredménye nem azt jelenti, hogy ennek a kormánynak adózok, annak meg nem. ennél a kormánynál kicsapom az orrom váladékát a járdára, a másiknál előveszem a papírzsebkendőt. van remény! :DDDD
A Kóka cikke viszont nagyon tetszik. Néhány szerintem fontos gondolatot idemásolok:

"Sok kudarcomba került, mire megértettem: a magyar politikát a status quo zsarnoksága jellemzi."

"De ez nem változtatna a lényegen. Európában utolsók lennénk. Valahogy úgy, ahogy a magyar focival történt."

"1970-ben még Ázsiában élt a világ szegényeinek 76, Afrikában pedig a 11 százaléka. Azóta a kapitalizmus előretört Ázsiában, és a legnincstelenebbeknek már csak 15 százaléka él a kontinensen. Eközben Afrikában minden maradt a régiben, és mára a világ nélkülözőinek 70 százaléka afrikai."

"De a legfontosabb alapelemeket - amelyek egyébként szinte minden felzárkózási programban szerepelnek - alkalmazhatjuk. Például: tedd rendbe az állam pénzügyeit, csökkentsd az adókat, segítsd a külföldi befektetőket és cégeket, nyisd meg a gazdaságot, és próbálj ezekről a kérdésekről elérni valamilyen nemzeti konszenzust. És végül: a borítékolható akadályok ellenére is tarts ki a politikád mellett. Az eredmény: hamarosan Európa egyik leggyorsabban fejlődő országa lehetsz."

"Számomra ez nem ideológiai kérdés, hanem tapasztalati. Azt látom, hogy az állam pazarol és rosszul költi el a pénzünket, miközben a közigazgatás rosszul teljesít a problémák megoldásában. Szerintem a felzárkózás esélye sokkal inkább attól függ, hogy mit gondolunk a piacról, a kapitalizmusról."

Bocs, hogy ennyit idézek, de a Kóka a kedvencem!
Hát én olvastam a Kóka cikket, és nem gondolom, hogy üres kamu lenne. Ez reagálás Gyurcsány társadalomfilozófiai fejtegetéseire, és arról szól, hogy Kóka nem ért vele egyet. Nem kicsit, nagyon.

Most az a kérdés, hogy
1. ez akkor full szadi álláspont?
2. begyön-e több mint 5% a kemény kapitalista dumára és pont a szadinak? (erről írta TWA még a vita elején, hogy szerinte 6-8% - reméljük a legjobbakat)

Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor már csak az marad, hogy bevállalja-e a liberális párt, hogy hatalomra segíti ovit, lesz ami lesz alapon.
Vagy a maszop nyíltan felvállalja a kemény kapitalista utat, de ez nem valószínű, mivel ez ott pártszakadáshoz vezetne, nagyjából azonnal (még a frakció egésze se lenne meg ehhez).

Meg én továbbra is azt hiszem egyébként, hogy bár mindenki a szadira figyelmez, a laszti valójában a fikusznál van. Ovinak köll eldönteni, mikor akar hatalomra kerülni. Valszeg egyébként ő is be van tojva, mivel az utóbbi évek dumájának köszönhetően nagyjából úgy járna mint az mszp. Az éppen összeomló "társadalmi erkölcsi rendszer" romjai szépen maguk alá temetnék őt is (voltaképpen a hiánya omlik össze, de ez így képzavar). Ott cseszték el, hogy ők is néppárt próbálnak lenni, pedig kis rántotthús államformájú hazánkban vége a néppártiság korszakának. Épp most formálódik az új pártrendszer, illetve a szülési fájdalmak indultak meg.
ajaj, kedves setét. gyülekeznek a felhők a szocik felett. fletó kiabált fodorral... :DDDD

(már elhiszem, amit navracsics mondott a borjúsültről, már csak putyinnak kéne megszólalnia! :DDDD)

de van még nagyobb baj is:

sportgeza.hu/sport/2008/09/01/schmitt_pal/

ő aztán biztos nem fogja nekem elmagyarázni, miért kell közpénzből élsportot, azaz a szórakoztatóipart támogatni... hány lélegeztetőgép jönne ki cseh laci ezüstjeiből? :DDD

de kókának igaza van. btw írja valahol, honnan és kitől kell lekapni azt az ezermilliárd huf-ot? vagy olvassam újra a cikket? az én példányomból kimaradt a feketeleves rész, amikor a nyugdíjasokhoz, kismamákhoz fordulunk, hogy goodbye kádár et!

"de kókának igaza van. btw írja valahol, honnan és kitől kell lekapni azt az ezermilliárd huf-ot? "

Implicite benne van.

"Ehhez viszont elkerülhetetlen a kiadások csökkentése és az állami újraelosztás szintjének mérséklése"

Én NAGYON remélem, hogy egy NAGYON okos, NAGYON érzékeny erő fogja ezt megtenni, mert különben vagy
- maradunk a szaharában
- kitör a polgárháború
- vagy kivándorol/kitántorog a fél ország

Nekem egyik szcenárió sem igazán tetszik.
hzolka

Kösz a (olvasatomban engem megerősítő) véleményedet. Ez eléggé fullszadi álláspont szerintem. Taktikai kérdésekben lehet eltérés max.

Én (továbbra is) úgy érzem, hogy itt már csak egy nagyon-nagyon szakértői kormány tudna valamit tenni.
nem fejeztem ki magam világosan. azt hogy ÁLTALÁBAN le kell építeni a költségvetési kiadásokat egymilliószor mondta ő is és dávid ibolya is.

nem általában kell mondani, hanem így:

1. csak a rászoruló kap csp-ét, ahol a család összjövedelme a havi 100 e huf alatt marad. kezdőorvos, kezdőtanár, kezdő ovónéni szopik, ha gyereket szül.

2. gyes, gyed ugrik. kap minden kismama 6 hónap szoptatási szabadságot, oszt jónapot, ha nem megy vissza melózni.

3. ezer ft vizitdíj, tiszta üzleti biztosítós eü finanszírozás.

4. tandíj, de azonnal a felsőoktatásban!

5. nyugdíj: két évre befagyasztva. utána reálértéken emelkedhet.

kiadás továbbá: az indokolatlan számú ömkormányzat, a teljesen felesleges megyerendszer, régiók rulez. vasutról szó se essék, magántőkét a volánokba.

felkúrni a bkv jegyárakat a duplájára és ilyesmi...

na ki fogja ezt elővezetni????

már látom a dec 31.-ét. az órát megállítják a parlamentben. karácsony másnapján orbán aláírta fodornak, hogy jó demokrata lesz, nem ad választójogot tőkés püspöknek...

azt a végén, az utolsó másodpercben visszaadja, amiért valójában mennie kellett a közös kollégiumi szobából.

ovi egyszer megette az uzsonnáját és hiába kérte kéri lászlóval fodor, letagadta, pedig kövér laci látta az egészet.

ezt utóbbi azóta sem tudta feldolgozni, attól nőtt meg a bajusza, ezt minden gyerek vágja, aki olvasott valaha pszichiátriai szakkönyvet a túlmozgásról, mint tipikus miniszter-elnöki foglalkozási megbetegedésről. kísérő tünete az ordítozás kávé közben. fogadjunk, hogy fletó direkt cikóriából főzette otromba módon célozva a bennünk élő kádárra?
Nézd lapi.

Vkinek elő kell vezetni. Egy jó, bonyolult csomagban. Ahol lesz + is , - is. Biztos lesz ember, akinek sok - és kevés +. De azt remélem: nyertes legalább nem lesz.

A fontos az, hogy új, jó pályára kerüljön az ország. Nekem (is) édesmindegy ki teszi meg, csak történjék végre valami! Mert 18 év az már túl sok a gatyázásból...

Ráadásul szinte minden ország megy előre, mint a meszes. Pont úgy érzem magam (ahogy a Kóka írta), mint a foci(nk)ban. Ránézni is alig tudok már.
ja és a legfontosabb sztem. azt ki mondja meg, hogy "fiúk, lányok, hölgyeim és uraim, honfitársaim! azt a baromságot tessék gyorsan elfelejteni, hogy az állam kötelessége a társadalom minden tagjának szociális biztonságáról gondoskodni." mert nem az. versenyben mindenkinek joga van éhen dögleni. a legvesztesebbek tehát már csak ebből az apró okból sem fognak legközelebb voksolni."

taps. függöny.

ps: lehet fletót seggberúgni, csak tessék, tessék, élethű műanyagfigurákat fogunk hamarosan a nép közé szórni... :DDD
ps: kenyérdobáló grespik nyerhető díjjas sms-játék keretében, mint második díj. :DDDD
én egyetértek ezzel a harcore társadalmi modellel, sztem nálunk is működne. az viszont nem megy öszöd, okt 23, koalából kilépés etc után, hogy: "nem mondjuk meg, basszátok meg, majd azt mondjuk helyette, hogy 100 év múlva mindenki kap egy aranybölcsőt az államtól és minden nap nemzeti ünnep lesz."

szal meg kell mondani annak, aki itt kormányt akar buktatni így vagy úgy.

bele egyenesen kurvaország arcába az igazságot! :DDDDDD
Lapi!

Te egyet sosem fogsz megérteni:

ha a társadalom törpekisebbségi-machiavellisztikus fele szarik is a hitelességre, a többség odavan érte, attól ájul el, attól áll fel neki, arra nedvesedik a bugyija, stb...ha tud hinni az embernek, aki betolja neki a jövőképet.

Nem az a fletó fogja megmenteni a hazát, aki már 2002-ben is ott súgott a háttérből Megyónak, hogy aztán később elverje rajta a port, aztán azóta 4 évet kapott (sajnos nem a rács mögött), amit egyébre nem használt, mint a válság elmélyítésére, miközben egyetlenegy szem adatot tudott megjavítani, a többi meg miszlikre szabdalt romokban hever.

Bizony, a konvergencia programban nemcsak a hiány adat szerepel, hanem munkanélküliség és az infláció is. Ezek nem teljesülnek, miközben mint egy szent tehenet, úgy misztifikálják a plebsnek a hősi vállalást.

Még most, annyi hazugság után sem tanult fletó, még most is napok alatt önellentmondásba keveredik. Aug 27-én még határozottan a lemondásáról beszélt az elutasítottsága kapcsán, ám most, h Fodor ezt valóban megtette, már visszakozik, pedig még el sem jött a szavazás ideje.


Mondom, eszméletlen jó kommunikátor, hihetetlenül szellemes és kiváló debattőr, de végzetesen tehetségtelen politikus, akivel képtelenség hosszútávon üzemben tartani egy komolyabb programot.

Most megint felmelegítődött az ÚTP, de sztem fingja sincs az egyszerű embernek, hogy miképp lesz majd ő tulajdonos az állami vagyonocskából a kis, pár százezer ft-os kuporgatmányával.

Magyarországon az érdemi politizálás (párbeszéd a két nagy között, valódi reformok) nyitólépése fletó eltávolítása, ami nem feltétlen jelenti a fidesz hatalomátvételét, sőt, minden bizonnyal úgy fogja megcsinálni a szoci másodvonal és a szadesz, h 2010-ig ne legyen általános parlamenti választás.
nézd malacka, ha én elkötelezett fidesz hívő lennék, joggal szarnék be fletótól, hiszen pontosan érthető miről beszél. ennek érdekében még térden is állnék az szdsz előtt és könyörögnék nekik. :DDD

csakhogy én nem vagyok fidesz drukker, szal tartom a korábbiakat. :DDD

btw. nem vágod - hátha van fideszes haverod - hogy mégis mit csinálna orbán a kormányrúdnál? hátha belül már elárulta. én meg itt rágnám a körmömet, ha nem szoktam volna le róla a régmúltban.

most figyelem csintalant, de ő sem kotyogja ki. :DDD

ő lesz majd a tévéelnök, vagy legfelsőbb bíró 2/3-adnál?
Én a magam részéről örülnék egy esetleges szakértői kormánynak, ha a Fodor Gabi ezt komolyan gondolja.
A név nem is érdekes, de el tudnék fogadni egy Simort, egy Járait, vagy akár egy Bokrost Lajost, Kupa Mihályt, Békessy Lászlót.

Nem vonnám kétségbe a szakértelmüket, és nekik nem kellene politikai szempontokat (=népszerűség) figyelembe venni.
Ez az egyetlen olyan lehetséges kitöltése a hátralévő két évnek, amely során tényleg érdemi átalakításokat is végbe lehet vinni (adóreform, nyugdíjak, segélyek újragondolása).

Szerintem a szakértői kormánynak azért van egy kicsit jolly joker jellege, mert:

a)Megcsinálják azt, amit a pártok nem szívesen vállalnának be a népszerűtlenség miatt.

b)Nemcsak megcsinálják, de ennek az időszaknak a népszerűtlensége a szakértői kormány tagjaira hullana vissza, kevésbé az MSZP/SZDSZ/Fidesz politikusaira.

Ez persze csak nekik jó, nekünk meg az a) rész a jó, igaz az sem most, hanem 10-15 éves távlatban.
Még egy kiegészítés az előző hozzászólásomhoz.

A portfolio.hu-n lehet álomcsapat helyett válságkormányt összeállítani.
Érdekes, milyen magas az elfogadottsága pl Simornak, és mennyire népszerűtlen minden egészségügyi miniszter-jelölt (Molnár, Mikola, meg egy harmadik) :)

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=101702
"ha a társadalom törpekisebbségi-machiavellisztikus fele szarik is a hitelességre, a többség odavan érte, attól ájul el, attól áll fel neki, arra nedvesedik a bugyija, stb...ha tud hinni az embernek, aki betolja neki a jövőképet."

bahhhh.... majd elmentem mellette. szal a népszavazós, gázármegállítós, áfacsökkentős orbán lesz, aki ezt átnyomja népe torkán!!! :DDDD

hát erre befizetek, malacka... :DDDD

esetleg neki lehet orbitálisat hazudni, ha karnyújtásnyira a hatalom? ezt nem hinném...
Lapi!

gondolsz-e arra, h felesleges Quaismodonak viagrát venni, mert nincs az a punci, amit meg kéne hágnia.
Mit akarok ezzel?

Hát csak azt, h mivel a kormány kormányoz, neki muszáj programjának lenni, deviszontám az ellenzéknek elegendő hacsak ehhez viszonyul, ezzel kapcsolatban állást foglal.
Az ellenzéknek részletes programot akkor kell letennie, ha kiírják a választásokat, különben bolond lenne egy ilyen szituban kiteríteni a kártyákat.

Tehát a sorrend:
1. Fletó húzzon a retekbe,
2. Írjanak ki választást,
3. Részletes program.

B+, még az első sem valósult meg, és ha azon túl is jutunk, akkor sem biztos, sőt nem is valószínűsíthető, h 2010 előtt itt választás lészen. Néha már az is az érzésem, mintha nem is nagyon akarná az egyetlen nemzeti és polgári párt/:-PP/, pedig én naponta felhívom OV-t, és jelzem neki a türelmetlenségem, meghogy mérgeskismalac vagyok, s minnyá kipukkanok, de erre ő mindig azt mondja, h nyugi malacka, inkább holnap egy gyógyulófélben lévő túzok, mint ma egy madárnáthás veréb;-)) Takarítson, aki szemetelt! Fizessenek, akik eddig mulattak! - mondá a mesterem, az a drága felcsúti, patáslábú romario:-)
malacka, hatha megis. a szakertoi kormany lehetosege, most legalabb annyira valoszeru opcio, mint hogy ferenc testver elvegetal 2010-ig. nem ov-bol csinalna kiralyt a szadi, de ha a szocik ragaszkodnak fletohoz, nem lesz mas kiut. marpedig a feri bebetonozta magat az mszp-ben.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.01. 10:52:33

"ja és persze egész más lenne az optikája, ha a fidesz letett volna egy legalább a gyurcsányéhoz hasonló kidolgozottságú (értsd: szedett-vedett) programot"

Minek? 2010 -- minden jel szerint -- akkor is az övék, ha egy papírfecninyi programot sem írnak. Akkor meg minek?

Hogy utána nekik is azt kelljen mondaniuk, hogy bocsesz, de blöfföltünk (=elkúrtuk)? Inkább nem mondanak/írnak semmit. Ha az igazat mondanák, azzal saját pozícióikat rombolnák (lásd Viktor esetét az egyetemistákkal). Ha hazudnának, akkor a választások után amortizálnák le magukat.

Ha biankócsekkel is meg lehet nyerni a választást (a kétharmad elég necces, az ötven meg úgyis meglesz), akkor stratégiailag nincs értelme programozni. (Különben is, az egy csomó idő, pénz, fogást találnának és csamcsognának rajta a szocik, meg TotaW :-), emellett információhiányuk is van, nem tudhatják, hogy pontosan hogy áll az ország stb. stb.)

Persze az lenne a normális, ha lenne programjuk, de ha józan ésszel végiggondolom, ígazuk van, hogy nem törik magukat.

dark

Árpi azt a programot bírja csak elfogadni a fidesztől, amivel garantáltan felére csökkenne a szavazóbázisuk.
Minden más (pl. a Navrasics-féle iránymutatás) számára elégtelen a biziben, nem elég kidolgozott..... ...... ahhoz, h lerombolja a fideszbe vetett hitet.

Nem programot akarnak, hanem imázsrombolást.

Én nem hiszek Árpi "kapitalista párt" elméletében sem, hisz az lényegében a kóka vonal, ami megbukott.
Sokkal jobban hiszek egy liberális-antifa-zöld-humánközpontú-szolidaritáselvű-becsületességelvű szdsz-ben.... valami olyasmiben, amivel valaha indította Kiss János, TGM, Kőszeg F., Solt O., vagy a még hajdan tisztakezű Demszky, és a többi álmodozó...
Ami mára lett, az éppen attól ilyen lepukkant, mert nincsenek határozott ideái, humánvíziói, hanem mindent a kurva pénzre tettek fel, mindent a "megéri vs.nem éri meg" szempontjából vizsgálnak, képtelenek bármilyen nemzeti gondolatot is magukévá tenni, miközben mindentől irritálódnak, ami az.

Nem egy liberálkapitalista pártot vágyik az a 15-25% bizonytalan illetve ingadozó szavazóbázis.

Üdv.
Horn G. e pillanatokban fikázza halomra a fletó "házidolgozatot".

Épp azt fejti ki, h semmi sem jó benne.... most meg azt, h se Orbán, se Gyurcsány, egy szakértő miniszterelnök kéne...

most a program hiteltelenségéről beszél.... miért nincs benne a roma szó... etatista ... nem csökkenti a kiadást ...
"ez az anyag nem az, amiben mi gondolkodunk"....
3 adókulcsról van szó, az szdsz egyet akar... Ha ez a dolgozat a költségvetés alapja, akkor az valószínűleg nem támogatható az szdsz által...

Kálmán Olga bele akarja beszélni, h nekik csak gyurcsánnyal van bajuk, és a kicsinységüket akarják növelni a huzavonával... felértékelni az szdsz-t

Horn:

"A kormány fölrúgta a közös megállapodást"

"A szakértői kormány egy járható út"

"....hozzá merünk-e nyúlni a jóléti rendszerekhez"

"gyakorló politikus nem lehetne egy szakértői kormány vezetője"

!!! Vannak személyi elképzelései Hornnak !!!

"Nem koalícióban gondolkodunk"

Konyec live show.
"Sokkal jobban hiszek egy liberális-antifa-zöld-humánközpontú-szolidaritáselvű-becsületességelvű szdsz-ben"

Vicces kedvedben vagy ma Malacka. Tibi bácsi elintézi? Vagy hogyan gondoltad?

Sokkal egyszerűbb lenne ezekre az alapelvekre egy új pártot alapítani és azt felfuttatni, mint a mostani romjain építkezni. Bizonyára lenne kereslet egy normális librális pártra (én pl. nyitott lennék rá), de a mostani szdsz-nek annyira rossz szerintem az imázsa, hogy előbb lenne amerikai piacvezető a Bin Laden Airlines, mint ők "becsületességelvű" párt.

RE: Speer (ex Lipper Ferenc) 2008.09.01. 19:58:22

Ha már Lengyel is ezt írja a HVG-ben, akkor az egy nagyjából lefutott játszma. Gyurcsány megkapta a selyemzsinórját.

"akkor az egy nagyjából lefutott játszma"

Úgy néz ki.
Hacsak nem áll elő Feri egy kicsit alaposabb adóreformmal.
Miután a társadalom egy része (a sok balhénak hála) azért nagyjából felfogta hogy mi a franc van kis hazánkban, ez egy remek alkalom lenne komolyabb átalakításokra. Később sem lesz könnyebb elvenni a néptől az ingyen sört.
Meg különben is: A teszetoszáskodáshoz egy másik madame kell. Feri ezt a csigatempót elvileg nem is vállalhatná, ha érne valamit a szava.
"akkor az egy nagyjából lefutott játszma"

Ne keverjétek össze a vágyakat a valósággal. Ez a játszma még simán húzódhat év végéig, az igazi vízválasztó úgyis a költségvetés megszavazása lesz.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-222539

Gyurcsány nem egy Medgyessy, hogy olyan könnyen kirakják a szűrét.
"Hacsak nem áll elő Feri egy kicsit alaposabb adóreformmal."

Azzal már elkésett, azt egy-két éve kellett volna. Ha a népszavazás után nem érdekelte volna a népszerűsége (meg az mszp-t se a sajátja), és nem váltanak át túlélő ("bársonyos") üzemmódba, akkor talán.

Maga a bukás törvényszerű volt.

Az előző ciklus semmittevése után kényszerpályán mozogtak. A győzedelemhez hazudniuk kellett. Ezért hazudtak, de lebuktak. A lebukás következménye volt a morális válság. A morális válság következménye a mostani állapot. Mind az mszp, mind Gyurcsány tudta, hogy nem lesz még egy ciklusuk zsinórban.

Ennek ellenére nem voltak bátrak, nem mertek nagyok lenni. Foggal-körömmel ragaszkodnak a saját szavazóbázisukhoz. Egy kiadós "jóléti" (hahaha, jóléti...) nyírbálás nélkül meg mit sem ér az adóreform. A "magas adószázalék" az nem ok, hanem okozat. Az ok a feneketlen kút, ahová számolatlanul szórják a pénzt (segélyek, családi pótlék, öregségi és rokkantnyugdíjak stb.).

"Ez a játszma még simán húzódhat év végéig"

Csak idő kérdése, a kocka el van vetve. Gondolom, most indul a harc és a helyezkedés mszp-n belül. Kérdés az, hogy ki lesz az a hülye, aki max. másfél évért részben beáldozza a politikai karrierjét. Jól nehéz lesz ebből kimászni.

"ki lesz az a hülye, aki max. másfél évért részben beáldozza a politikai karrierjét"
Olvastam az indexen valami olyasmiről, hogy állítólag tök sok mszp-s képviselő vissza akar vonulni a ciklus végén, és nem akar újra indulni, mert csúnya zakó lesz.

Ha úgyis vissza akarsz vonulni, miért ne gyűjtenél be még néhány tepertős pogira valót az utolsó 1,5 évben?

Nem egy hálás szerep, az biztos.
Épp most írtam be magamba vkinek:

"Azt hallottad, h állítólag Gyurcsány ordibált Fodorral, aki emiatt előbb távozott a megbeszélésről, ahol a mende-monda szerint azzal fenyegette pumukligabeszt, h előrehozottat csinál, ha nem jól viselkednek. Biztos asziszi szentferkó, h a szadesz nem jutna be.
Én meg azt, h igen.
Fodor jól áll a politikusi népszerűségi listán, és utoljára a biztos pártválasztók között már 4%-on volt a pártja. Kampányolni mindig tudtak, a fletó buktatással meg simán reklámozhatnák magukat. Jóval több szavazatot hozna a fletóbuktató imázs, mint amennyit vinne az, h "miattuk lesz" előrehozott, miattuk emelkedik trónra II. Ugyanaza Viktor. (Idézőjel indokolt, mert nem miattuk, csak így is lehetne magyarázni a szociknak. Bűnbakképzés.... szokásos módszer a magyar politikában.)"
ez már nem aktuális, malacka. most cáfolta fodor a nap-tv-ben. látszólag ez jelentéktelen hír, de én megnyugodtam, hogy ezek szerint fletó nem mosott be egyet putyinnak és nem rúgta fel a kutyáját sem. már attól féltem, hogy a grúzok után minket rohannak le a ruszkik a nagyorrú gyerekszobájának hiánya miatt.
"A "magas adószázalék" az nem ok, hanem okozat. Az ok a feneketlen kút, ahová számolatlanul szórják a pénzt (segélyek, családi pótlék, öregségi és rokkantnyugdíjak stb.)."

A stb elég magas tétel, "állami korrupció, külföldi "missziók", presztizsberuházások, szavazatvásárlás..."

Amugy szvsz az SZDSZ remek pályán indult el, Gyurcsányt buktatni és nem engedni vissza Jánost a nagyot, a sikeres üzletembert, az önmagában nagy teljesítmény. HA innen nézem pont az amiről Árpi ír... a bolondokat igyekeznek lerendezni az "övéik" még időben.
Én nem hiszem, hogy az MSzP-SzDSznek el kéne végeznie apiszkos munkát (jóléti és állami kiadások megnyirbálása) ebben a 1,5 évben, és egy újabb Bokros csomaggal szépen kitakarítani a FIDESz előtt.
Erre nem szolgált rá a FIDESz az 1998-óta mutatott magatartásával, egyebek mellett azzal sem, hogy mai napig enm ismerte el hivatalosan a Bokros csomag szükségességét.
(Pedig 1995-re még csak nem is a Horn kormány miatt volt arra szükség.)

Ez a gazdaságilag 'elvesztegetett' 1,5 év kisebb rossz az ellenkező forgatókönyv sok éves leendő káraival szemben.

Az volna a helyes, ha az MSzP és az SzDSz végre őszintén és nyíltan elmondaná a publikus NAGY (öszödi) BESZÉDET a társadalom képébe:
1.
Hogy a magyar ÁLLAM jóval erején, bevételein, és a környező országok szintjén felül költekezik, elsősorban a bürokratikus és jóléti kiadásokban.
2.
Ha ennek forrását megteremti az elvonásokkal, az a gazdaságunk menthetetlen lemaradásával jár az európai és főleg a környező országokhoz képest.
3
A tartós és nagymértékű leszakadást és gazdasági zsugorodást okozó hiány és magas elvonási szint NEM nőhető ki a gazdasági növekedéssel, sem teheremeléssel, SEM GAZDASÁGI KIFEHÉRÍTÉSSEL (az új dzsolidzsóker manapság a korábbi 'kinőjük a deficitet'-tel szemben, ugyanúgy illúzió), CSAKIS az állami kiadások (elsősorban adminisztráció, jóléti és presztizskiadások) lefaragásával.
4
Ez viszont csak valamennyi jelentős politikai erő összefogásával megy, ezért ennek részletei kialakítására, és 2010től való programba foglalására kellene KEREKASZTAL tárgyalásokat kezdeni a politikai pártoknak, eleve egy 2010-től induló kiegyezés és (akár 8 éves) NAGYKOALÍCIÓ céljával.
5
Ha meg már úgy is népszavazunk, előre menekülhetne a kormány egy olyan véleménnyilvánító népszavazási kérdéssel, amelyben az emberek véleményt mondanának az állami kiadások nagyléptékű szerkezetéről, pl. prioritási soráról.
[tudom h nagyon sok szavazónak ehhez kicsi az intellektusa, de nem is ez a lényeg, hanem a kormányzat legitimációt kapna, hogy honnan vegyen el.
Jelenleg pedig nem az a fő kérdés, hogy jóléti kiadásokra, kultúrára, sportra, hitéleti támogatásra kell-e kevesebb. A léyneg a KEVESEBBEN van, és kisebb baj lenne ezek közül rossz helyről elvenni, mint sehonnan sem venni el... Meg amúgy is, a vizitpénzdolgot sem látta át mélységében sok szavazó, mégis elfogadtuk, mint társadalmi véleméynt, és ahhoz képest indult tovább az ország, egyáltalán nem biztos h a jó irányba az adott kérdésben.)
" malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.08.31. 13:41:31
Más:
Én erősen erőltetném, h bizonyos mértékű felelősséget viseljenek a politikusok a döntéseikért, a magánvagyonuk egy részének terhére is!!!"
de ezt az ötletet terjesszük ki, mondjuk kezdjük a netezőkkel, elsősorban a fórumozókkal. aki baromságot ír, az fizessen. aki demagóg, az szintén. aki rosszindulatú, gonosz ... stb. aztán folytassuk a sort, legyen mindenhol anyagi felelőssége a döntésünknek.
na de ki dönti el, hogy egy döntésnek mik voltak a következményei? te vagy én? és aki ezt eldöntötte, az tartozik vagy nem tartozik anyagi felelősséggel?
A szerelő 2008.09.08. 03:32:58
"de ezt az ötletet terjesszük ki, mondjuk kezdjük a netezőkkel, elsősorban a fórumozókkal. aki baromságot ír, az fizessen."

Fizessen, ha ezzel bárkinek is anyagi kárt okoz! De_nem_okoz_vázze!
Viszont aki az országnak több milliárdos kárt okoz, bizonyítóan hibás és felelőtlen döntésével, azaz megáll a hűtlen vagy hanyag kezelés jogi kategóriája, az miért is ne felelhetne a nem kicsi vagyona (mondjuk) felével ezért?

Tán politikus vagy, szerelő?
Nem muszáj ám annak lenni, lehet gdp-t is termelni!
:-)

aki demagóg, az szintén. aki rosszindulatú, gonosz ... stb. aztán folytassuk a sort, legyen mindenhol anyagi felelőssége a döntésünknek.
na de ki dönti el, hogy egy döntésnek mik voltak a következményei? te vagy én? és aki ezt eldöntötte, az tartozik vagy nem tartozik anyagi felelősséggel?
"ki lesz az a hülye, aki max. másfél évért részben beáldozza a politikai karrierjét"
hat az emberek kulonbozok... van aki a fel karjat odaadna azert csak bekeruljon a tortenelemkonyvwekbe...

aki ugyes, mazlis, jo idoben volt jo helyen,
az evtizedekre betonozhatja a hatalmat...
manapsag 4 ev a szokasos...

mindig van jelentkezo a legszennyesebb melokra is.

valaki irja sopronkohidai visszemlekezeseiben, hogy remenykedtek, hogy nem lesz, aki vallalja Bajcsy-Zsilinszky endre kivegzeset,
siman talaltak valakit 100 pengoert...

süti beállítások módosítása