W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A béka visszanyal

2007.11.12. 10:00 Tóta W. Árpád

Fülön csípték Kóka Jánost, hogy a fair play közepette feketemunkásokkal építi hatszintes otthonát. Már-már népmesei fordulat. Aki magának vermet ás. Ám a népmesékben nincsenek ügyvédek, se jog, és pláne nincs adómorál. Még szerencse, hogy már készülnek az új mesék. Szmájli.

Kóka János természetesen egyáltalán nem felelős azért, hogy körözött drogfutárokat és romániai feketemunkásokat találnak az építkezésén. Az ott folyó munkához a miniszternek annyiban van köze, ami a generálkivitelezővel kötött szerződésben le van írva. Ahány építkezést láttam csak kicsit közelebbről az elmúlt pár évben, mindegyiken feketemunkások dolgoztak. Na jó, külön drogfutár nem volt, de egy ekkora házhoz már az is jár. A tulajdonos pedig minden esetben tiszta: azért nem felel, amit az alvállalkozói művelnek. Azt majd ők elsimítják a hatósággal. Valahogy bizonyára megoldják, különben nem épült volna itt semmi tíz éve.

Ne örülj, János, ne örülj. Te speciel nem vagy tiszta.

Az építőipar pont olyan immanensen korrupt, mint az egészségügy. Mindenki tudja, hogy az építkezéseken feketén dolgoznak magyarok és külföldiek, sőt külföldi magyarok. Ilyen rendszert sikerült kinevelni. Kinek is? Hm… lássuk csak. Biztos benne volt az Orbán keze, az egy nagy gennyláda. De mintha 2002 óta nem ő, hanem jé! pont az SZDSZ birtokolná a gazdasági tárcát. A többit pedig koalícós partnere.

Ja hogy tisztán sokkal többe kerülne az építkezés? Az lehet: a lopott autó is olcsóbb, mint a nem lopott. Az építőipar azért működik így, mert nem elég szigorúak a büntetések, és nem elég magas a lebukás esélye. Ja, az is lehet, hogy nem kellett volna erőből tolni a minimálbért felfele.

Hű, de jó ötletem támadt! Mi lenne, ha bevezetnénk ezt a jópofa objektív felelősséget, amit az autósoknál? Mi lenne, ha egy ilyen esetnél a tulajdonos, aki nyilván sejti, mi folyik az építkezésén, nem mutogathatna ártatlan arccal a kivitelezőre, az meg az alvállalkozóra? Még akkor sem, ha miniszter.

Ám a miniszter most is felelős a helyzetért, ami oda vezetett, hogy egy ilyen feddhetetlen férfiú is a bűn árnyékába került. A romlott rendszer fennmaradásáért felelős. Nem a házáért: a hazáért. Az egyetlen, amit tehet, hogy minden erejével segíti a hatóságokat, és tudomásul veszi, hogy ugyanannyi pénzből törvényesen nem lesz neki hatszintes háza. Csak négy.

Le kell nyelni a békát, mielőtt lecsapoljuk a mocsarat.


Címkék: kóka szdsz magyarland

918 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr69226096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pelikán, a mániás depresszió se érv, viszont szívesen hozakodik elő vele malacka pl. Én csak próbálok alkalmazkodni hozzá/tok! Én nem tudok bizonyítani semmit, de a kedves kis folyamat, amint fentebb voltál szíves megosztani velünk, szintén nehezen bizonyítható! Ráadásul hogy fér bele a képletbe sohanemhazudtam Viktor? Ha úgy is lett volna, ahogy írtad, akkor eleve el se juthatott volna odáig, hogy létrehozzon egy liberális ellenzéki pártot, nem gondolod? De abba egyetértek, hogy sohanemhazudtam Viktor is a "mi kutyánk kölyke" volt még '88-89-ben.
Kedves Totya!
Ha írásomból nem derült volna ki, akkor most elmondom, hogy ezeket a szép rendszerváltókat a Kádár rendszer árnyékában felnőtt, már akkor milliomos háttérbe húzódó fő elvtársak. Név szerint is megnevezem őket ha akarod, bár teljes névsort én sem tudok.
Üdv Pelikán
Pelikán et,

légy bátor és mondd meg a frankót! Kik küldTÉK, ültetTÉK, csinálTÁK?

Mi/ki ez a titokzatos erő?
"a Kádár rendszer árnyékában felnőtt, már akkor milliomos háttérbe húzódó fő elvtársak" - mint pl. Orbán Győző?
kisa,

szerintem OV nem volt a "mi kutyánk kölke". Csak tényleg nem vették komolyan, hogy egy csupa huszonévesből álló, radikális (a szó pozitív értelmében) lelkes fiatal valamire is viszi.

És majdnem igazuk lett: nem vitte sokra '90-ben. Ahhoz az kellett, hogy beleszürküljön a tömegbe, a legfiatalabb konzervatív legyen, hogy megtagadja korábbi önmagát. Akkor már nyert. Akkor már elfogadta az ország. Akkor már a "mi kutyánk kölke" lett.
Kedves Totya!
Nem furcsa neked például, hogy a Szilvásy véletlenül már az antal kormányban is álamtitkár volt, pont abban az időben amikor a Feri is privatizált.
Az antal meg nem vette elő az ügynök listát, csak a csurkáét, mert az nem viselkedett rendesen. Véletlenül azóta se veszik elő azt a listát pedig megvan.
Véletlenül.
Tudod, maffiát nálunk titkosszolgálatnak hívják. Most végre nyíltan is az irányítja őket akinek eddig is engedelmeskedtek.
Üdv Pelikán
simonmondja... 2007.11.16. 11:31:56

Igazságaid vannak, de 1valamit tisztázzunk. Hogy ki honnan jött, hogyan és hová kapaszkodott, nekem pl. a jelen állásban közömbös. Ha szorosan a mai gazdasági helyzetünket elemezzük, ott ezek nem érvek. Sztem akkor lesznek azok, amikor bizonyos morális síkra terelődnek a viták, "a ki-mennyire hiteles" kérdéskörben. De minthogy ez a pol.-i generáció szinte mindegyike a komcsi érában tágította fejét egyetemeken,fősulikon, hát elég nehéz a distinkció.
Ám az már nem mindegy, hogy egyesek további életútja mit igazolt vissza...
/Még Gyurcsánynak is meg tudtam volna bocsátani összes önérdekű csalását, ha később felvirágoztatja az egész országot !/
Pelikán, most olvasom vissza!

"gondoljatok csak a kövér féle szövegre, vagy járai néhány érthetetlen, de jól támadható lépésére "

Csak nem azt akarod mondani, hogy Ők is???
Kedves Kisa!
Nézz kevesebb hetihetest talán oldódik az orbán fóbiád. A győző papa kisfiú azokhoz képest akikről beszélek.
Üdv Pelikán
UI: Amúgy a viktor se szent, de ezt nem állítottam soha, és nem is fogom.
hát hölgyválasz,

én akkor sem tudtam volna "megbocsátani". Csak elfogadni mint tényt, hogy "jó gazdasági min elnök volt". Morális tanácsot akkor sem fogadnék el tőle, ha a határainkon svájci vendégmunkások tülekednének munkavállalási vízumért.
" malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.16. 11:30:55
holgyvalasz
Azért 7772 karakter egy kicsit too much! Vagy nem? Én nem mondtam, h komcsi!!! "

Malacka ! ne légy érzékeny ! Csak humor akart lenni, mert olyan jól rárímelt !
A lényege üzimnek messze nem ez volt.
Kedves Totya!
Kezded kapisgálni. A kövérről még egy video is fennt van a youtoubon ahol a fletóval, és a stumffal tárgyalgatnak még 88-ban. A járai meg volt aki volt, a martonyi is, meg persze a mikola, és hogy ismertebb nevet említsek a szita úr a csoda városból kaposvárról.
Szóval fog ez menni csak erőltesd.
Üdv Pelikán
Totya, bibós CSAK mi kutyánk kölyke lehetett. Nyugaton CSAK a mi kutyánk kölyke tanulhatott.
Pelikán, nem nézek heti hetest - régebben említettem, hogy nincs tévém! Nincs orbánfóbiám. Csak azt próbálom tudatosítani, hogy "egy vérből valók" ezek, mind.
Amúgy meg kikről is beszélsz konkrétan? Mert ez így csak levegőbe beszélés.
Kedves Kisa!
Pár dolgot már említettem itt, de tudod én egyedül vagyok itta gáton és hát csak csipegettem az információkat, nincs komplett besúgó hadseregem mint egyeseknek.
Már ajánlottam, neked vagy másnak, olvasd el az Indexen a Több mint anyós címü cikksorozatot, akkor talán kicsit tovább oszlik a homály.
Üdv Pelikán
Pelikán,

Kövér és az ominózus video: akkori KISZ (vagy már DEMISZ) akart összehozni egy Ifjúsági Kerekasztal, arra hívták meg. Végül az egészből nem lett semmi.

Az tény, hogy Stumpf apósa komoly védőernyő volt.

Orbán Soros ösztöndíjjal volt kinn Andliában! Vagy Soros is?

Hogy egyszer nekem kell a Kövért/Orbánt megvédeni támadásoktól? No ezt sem hittem volna! (Ti nem szeretem, de ami igaztalan, az az.)

Tényleg el kellene fogadni, hogy a hiba a MI készülékünkben van. NEM másokban! Bennünk! A kicsinyességben! Abban, hoyg azt hisszük az állam a mindenható!
Pelikán, jó csipegetést! Ha ez megerősít téged a hitedben, hát tedd! Ssak el ne feledj jobbról is, balról is csipegetni, mert még a végén kénytelen leszel balra haladva körbe-körbe járni! :-)
Kedves Totya!
Az állam nem mindenható, de a maffia az.
Képzeld a rendőrség tudta, hogy kiölte meg a két híres olajmaffiózót, sőt azt is tudta ki vette fel a pénzüket, csak mi nem tudjuk.
index.hu/politika/bulvar/rend7849/
Tudod engem sok, sok gyanús véletlen vezetett erre a fentebb vázolt elgondolásra.
Üdv pelikán
Hát Pelikán erre nem tudok mit mondani. Ha így gondolod, így gondolod.

Szerinted akkor mi a kiút?
Csak egy logikai bukfenc: ha a titkosszolgálat irányította az egészet, miért nem tüntették el a dokumentumokat Antall elől?
Totya, b@kker, és ki fäsz kaphatott soros-ösztöndíjat???????? Én is akkor voltam egyetemista, igaz, nem bp-en, de ott mi prosztó hallgatók még csak nem is hallottunk a sorosról! A bibó köztudottan az utánpótlás-nevelés központja volt. Ahol gondos felügyelet (stumpf) mellett hagyták, hogy a leendő elvtársak kitombolják magukat, mielőtt átvennék a kormányzás és népnevelés súlyos terhét!
KEDVES Totya!
túlerővel szemben a kiút nem egyszerű, széllel szemben ugye nem tanácsos kiereszteni a maradékot.
Azért hidd el van megoldás, hallottál már Ghandiról, ő a passzív ellenállást hirdette és bizony még az angol birodalom is becsinált tőle egy idő után, pedig nem robbantott nem csinált forradalmat.
Nem kéne más csak az ő programját modernizálni, ezt manapság polgári engedetlenségnek hívják. Sajnos még nem érett meg rá az idő, más országban már égne a parlament itt még passzívan ellenállni sem tudunk, de ami késik nem múlik.
Üdv Pelikán
Pelikán, milyen túlerőről beszélsz? Nem ti vagytok az új többség??????????
És légyszi, ne budapesten gyújtogass, jó? ha már az 1900-as évfordulóra sikerült elődeinknek egy f@sza várost csinálni, nekünk meg sikerült egy f@sza káoszt, hát hagyd békén legalább azt, ami jó!
Felőlem kilőheted nyíllal egyenként az összes képviselőt, de a várost nem kúrjátok szét még jobban!
Kedves Kisa!
Eltüntették, ami megvolt neki egy rövid kivonat csak, a lényeges dolgok nélkül. Amúgy antal is az ő emberük volt, ha ez nem derült volna ki eddig.
Tudod lakiteleknél még sehol se volt aztán egyszer csak előkerült a múzejumból, oszt miniszterelnök lett.
Üdv Pelikán
Ui: Amúgy megvan az egész anyag mikrofilmen az orosz titkos szolgálat is őriz belőle egyet, hogy hazai példány kinél van jó lenne tudni.
kisa 2007.11.16. 10:43:55
Bazzeg, felhúztál! Ki akar cserélni egy bolgárral???! De nehogymá ne kérjem ki magamnak,hogy míg 6 évvel ezelőtt 2-szer olyan jól éltem, azóta a szocesz brancs levitte 1,3-ra a szorzót. Delüke vagy, ha ilyen baromsággal próbálod kimagyarázni a balfasz kormányzást
Bocs, nem akartalak megbántani, de felhúzódtam, m ma reggel nem találtam meg a fiolám...
"kisa 2007.11.16. 11:02:54
Tény: reformokra szükség van! Az oktatás, a tb, a nyugdíj úgy elavult és sz@r, ahogy van!"
Bazzeg, te ma nagyon rámenté arra,h exnejemhez beutaltass. Kikkkkérem magamnak a tanárok, eü dolgozók nevében, hogy szar az oktatás és az eü. Vagy ha van benne szar, azt a szoceszék rakták bele! Pl. nekünk a magát magyarnak nevező Bálint, aki olyan hülye NAT-ot barkácsoltatott össze, hogy sír tőle Európa. Egy olyan reformjuk volt, ami vitatható eredményű, ez pedig az újfajta érettségi, aminek vannak erényei a hibái mellett, s ez egy kicsit megfércelve egész jóvá lehetne tenni.
Majd egyszer megírom hosszabban, hogy szoceszék milyen 3 főbűnt követtek el az oktatásban, amivel szinte legyilkolták a még eu szinten meglévő, versenyképes színvonalat...
Na sziasztok. Meggyött értem a fekete autó, ha véletlen többet nem írnék, hát emlékezzetek megrólam, ha majd passzív ellenáltok.
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.16. 11:07:56
Én azért ennyire nem lennék összesküvés-gyártó, bár van benne valami
kisa 2007.11.16. 11:26:29
Eszerint ez a nép csak ennyit érdemel, mint ami most van. Hát tudod mit? Én egy kicsit, sőt nem kicsit, többre vágynék, ha szabadna...
Én nem akartam kimagyarázni, semmit, malac, csak a sereghajtósdira próbáltam reagálni. Bvkker, ki a f@szt érdekel, hogy a bolgárok jobban fejlődnek?
Egyébként meg konkrétan nem hiszem el, hogy 6 évvel ezelőtt 2x olyan jól éltél, ezzel nem lehazugozni akarlak, csak mondd meg, mire nem futja, amire 6 évvel ezelőtt futotta? Felsorolást kérek. Mert pl. nekem hat évvel ezelőtt nem futotta nyaralásra, most meg fussa, de ezt annak tudom be, hogy felnőttek a kölkök, és lényegesen kevesebbet kell költeni rájuk, nem pedig annak, hogy f@szán kormányozik a kormány. És néhány év múlva valszeg rosszabbul fogok élni, mert akkor meg az unokáimra és a szüleimre fogom költeni azt a lóvét, amit most nyaralásra. (A zorbánék idején se mondtam azt, hogy azért élek sz@rabbul, mert sz@r a kormány. Tudomásul vettem, hogy egy iskolás gyerek többe kerül, mint egy óvódás, egy középiskolás meg többe, mint egy ált. iskolás. Az egyik ráadásul egyetemista, mégse ágálok a tandíj ellen! Mert havi 10 rugót meg fog keresni diákmunkával!) Ilyenekre nem gondoltál még?
Kisa
Feri teljesen egyártelműen mániás depressziós! A kérdés csak az, hogy személyiségzavar szinten, vagy már betegség szinten. Én még egyelőre megadom neki az esélyt, és azt mondom, hogy csak személyiségzavar, még nem betegség.... de az lesz, ne legyen illúziód. Ez a fajta dolog, ha kezeletlen, kulminálódik és elterebélyesedik a személyen...
pelikán

Küldtem pár fekete autót.
Elbeszélgetésre jössz.
Malac, b@szd meg! Értelmezd már, mit írok! Nem azt írtam, hogy az orvosok, meg a tanárok (meg akkor már, a logikáddal élve - a nyugdíjasok)sz@rok, hanem maga a rendszer!
A nép többet érdemel! De ehhez valszeg becsületesebbnek kéne lenni, és nem ott csalni, lopni,hazudni, ahol lehet. (kezdve igen nem tisztelt "képviselőnkkel")
Kedves Kisa!
A fekete autó elment tankolni állítólag megint taxis sztrájk lesz addíg leírom, hogy a többség (bármit dumál a viktor) úgy gondolkodik mint te. A csermanek értette a dolgát.
Szóval az alapvetés itt társadalmi szinten az, hogy nem baj ha szaros a gatyánk a lényeg, hogy van és a mienk. Majd kimossuk, ha lesz mosóporunk, meg meleg vizünk.
Hát ennyi.
Vannak ilyen hülyék páran mint, én akik kizárólag elvi okokból hajlandóak lennének párévig gatya nélkül járni, mint szaros gatyában, hogy aztán mindíg tudjunk mosni, de ez még kevés, a nép imádja a vonalkódos nacit és kész.
Üdv pelikán
Kisa
Mellényúltál, én nem úgy értettem!!!!!!! A lényeg,h 6 évvel ezelőtt 2-szer olyan jól éltem, mint a bolgár, ma meg csak 1,4-szer élek olyan jól, mint a bolgár. Na most a szorzókon lehet vitatkozni, de a lényegen nem. Én pedig azt tartottam volna eredménynek, ha legalább valamilyen normális szinten csökken az előnyünk, nem ilyen vágtatva.
(Egyébként én fogalmaztam pontatlanul az elején a sietség okán...)
malac

"azt mondom, hogy csak személyiségzavar, még nem betegség.... de az lesz, ne legyen illúziód. Ez a fajta dolog, ha kezeletlen, kulminálódik és elterebélyesedik a személyen..."

Megtörténhet!
Viktor hasonló bajban van?
Malac, szerintem meg a pelikán egyértelműen paranoiás. Neki is kezeltetnie kéne magát, mert kezeletlenül sokszor öngyilkosságba torkollik ez a betegség.
Na, most jól megaszontuk, b@kker, két pszichiáter! Még a végén a bptévé kirúgja a gyúrcsókot, és minket kér fel távgyógyításra! meg távdiagnosztizálásra!
Eh, hagy már ezeket a hülye paneleket. Te is csak azt veszed észre, amit akarsz!
malac

"Én pedig azt tartottam volna eredménynek, ha legalább valamilyen normális szinten csökken az előnyünk, nem ilyen vágtatva."

Mi a normális szint?
Ha közelítünk svájchoz, -komótosan-, akkor a svájci kormány szar?
Pelikán, ezt írod:
"Szóval az alapvetés itt társadalmi szinten az, hogy nem baj ha szaros a gatyánk a lényeg, hogy van és a mienk. Majd kimossuk, ha lesz mosóporunk, meg meleg vizünk." - aha, a mi sz@r mávunk, a mi sz@r kórházaink, a mi sz@r távfűtő művünk, ésatöbbi, ésatöbbi, amik NEM ELADÓK. Nem tudod, melyik párt szokott ilyeneket mondani????????
Vazze, most akarnak mosóport adni a kezedbe!
Kedves Malac!
Amit vázoltam annyira, hihetetlen, hogy talán még igaz is lehet. Sok helyen elmondtam már, aztán a többség: hát igaz, igaz,de ez összeesküvés elmélet, ilyen nem lehet. Erre én azt kérdezem, ha oly sok jel és tény utal rá miért ne lehetne, csak azért, mert túl bonyolultnak és túl félelmetesnek tűnik.
Üdv Pelikán
kisa 2007.11.16. 12:21:45
Többségetek már csak itt van, és itt sem mindig. Pelikán gát(muff)-őr úr erre értette. És mi egyáltalán nem kúrjuk szét Bp-et, csak az a 200 idióta, aki a mi ügyünknek legtöbbet árt. Ha azok nem volnának, lehet,h már Lári Feri se kordonozna, hanem békésen üldögélne a medencéje szélén rejtvényt fejtve, s nem az országot kúrná szét, s legfőbb kúrásait nem a vidék seggébe tolná....
(Megyek a pirulámért...)
Bevettem, higgadok...
Malac, engem továbbra se érdekel, hányszor élek jobban, mint a bolgár! Ahogy az se érdekel, hogy hányszor élek rosszabbul, mint a német!
Megvan mindenem, amire vágyom, szesellre, kanárira sose akartam menni, luxusautóra, márvány fürdőszobára, kacsalábra nem vágyom. Akkor mi a f@sznak foglalkozzam azzal, hogy mások hogy élnek? Vazze, menj ki egy évre albániába, etiópiába, angolába, és majd megtudod, milyen sz@rul élsz Magyarországon!
Kedves Kisa és Malac!
Még egy érdekesség.
Azt tudjuk, hogy valakik itten egy óriási több tizezer emberből álló besúgó rendszer üzemeltettek. A besúgókról is tudunk egy,s mást, de arról, hogy tulajdonképpen kik is voltak név szerint azok a bizonyos üzemeltetők, nem tudunk semmit, pedig nem tízezren voltak. Ez most szerintetek,összeesküvés vagy véletlen, esetleg paranolmális jelenség, vagy ufó trükk?
Üdv Pelikán
Pelikán:
John Grisham: A Pelikán-ügyirat. De filmen is jó, denzel washington és julia robert játsza a főszerepeket.
Sztív
Az azért durva, hogy míg 6 évvel ezelőtt pl. a csehek inkább egy picivel mögöttünk voltak, a bolgárok meg hozzánk képest szinte putrilakók, ma már ott tartunk, h a csehek messze jobbak, mint mi, a bolgárok meg maholnap egyszinten, sőt szerintem el is fognak hagyni, mert tenger/túrizmus...
malacka,

nehogy már azt mondd, hogy a jelenlegi eü és oktatási rendszert nem lehet bírálni, mert becsületes emberek vannak benne. Meg sok zavarosban halászó.
Malac, könnyű a cseheknek, több, mint fél évig nem volt kormányuk!
"kisa 2007.11.16. 12:54:21
Malac, engem továbbra se érdekel, hányszor élek jobban, mint a bolgár! Ahogy az se érdekel, hogy hányszor élek rosszabbul, mint a német!
Megvan mindenem, amire vágyom..."
Kibújt a szög a zsákból!!!! Te is csak más faszával tudod verni a csalánt. Képzeld, nekem meg nincs meg mindenem, és képzeld, imádok tanítani, és azt mondják, hogy jó is hogy teszem, akkor meg nekem most mit kéne csinálnom, mert hogy én kurvára nem vagyok elégedett!!!!
(De a ki..ott pirula sem hat elég gyorsan...azzal se vagyok elégedett)
Amúgy te nem kerülsz dobozba, veled lehet vitatkozni, persze nem sok haszonnal se neked, se nekem...Tudod, az idegeink:)
Kedves Malac!
Ne erőlködj, még sérvet kapsz a kisa szereti a szaros gatyát és passz.
Ez ellen nincs mit tenni, tudod szar etiópnak lenni, az imperialistákról meg nem beszélünk azok csak üdüljenek a kanári szigezeken, az amúgy is szar hely fekete a homok.
Üdv Pelikán
malac

"sőt szerintem el is fognak hagyni, mert tenger/túrizmus..."

Például ezért, de miért is gondolod, hogy nekünk több járna? Mert volt némi előnyünk?
Rosszak ezek az összehasonlítások.
Valóban jelzik, hogy baj van, de ebből egyáltalán nem következik, hogy Ferencünk jelenleg is rossz úton jár.
Egyébként -sokadszorra ismétlem magam- könnyen lehet, hogy elhasal, és semmi nem fog változni, pont ahogy azt szeretnétek.
Kedves Sztiv!
2004-ben léptünk be az unijóba, akkor 17-ek voltunk, most a 27-ek vagyunk, ezt nem én mondom külföldi elemző cégek. Na most ki a miniszterelnök 2004 szeptembere óta, bizony a fletó. Na, ha ez a jó út akkor biztosan leszünk még 27-ből 37-ek is, persze tudom nem ez számít, a kisa is megmondta a szaros gatya büdös kicsit viszont jobban hőszigetel.
Üdv Pelikán
Malac, nyugi van! Én annyira vágyom csak, amennyire lehetőségem is van. Tudomásul veszem, hogy vannak dolgok, amiket sose fogok birtokolni, ezért nem is vágyom rájuk. Sok-sok évesen jöttem rá, hogy nem a világ hozzám való viszonyát kell megváltoztanom, hanem az én hozzáállásomat a világhoz. Ezért most már megengedhetem magamnak, hogy lesz@rjam a gdp-t, meg a növekedést, meg az egy főre jutó nemzetit, hogy ne hasonlítgassam magam másokhoz, hogy igazából ne érdekeljen se feri se viktor, se más. Ti másként látjátok a dolgokat, és mélységesen el tudtok keseredni egy félig üres pohár miatt, amit nincs módotok megtölteni, én meg örülök a félig teli pohárnak. Ennyi.
Nem is tudom, melyikünk a bölcsebb. Hiszen a világ, ugya a forradalmárok, az örök elégedetlenek által halad előre. "Hoooolnaaapra megforgatjuk a zegéééész vilááááágot!!!" Hajrá, Pelikán et, hajrá, malac.
“Amikor harcolsz a világgal, mindig a világ nyer. Ha nagyobb lelki békét akarsz, hagyj fel azzal, hogy mindent felcímkézel “jó”-nak vagy “rossz”-nak.” (Andrew Matthews)
kisa,

veled sem értek egyet, én is szeretnék többet mint ami most van. Ez nem "éget" belül csak vágyom rá. Szeretnék eljutni a Maldiv szigetekre meg ilyesmi. Holdra nem. Szeretnék jobb házat, de nem budai villát.

Viszont az a véleményem, hogy nekem kell kezdeni és nem a kormánynak (akármelyik is legyen az)!
pelikán

"Kedves Sztiv!
2004-ben léptünk be az unijóba, akkor 17-ek voltunk, most a 27-ek"

Ezt már írtad.
Ugorj csak oda az olvasással, az arra írott reakciók most is érvényesek.
Miután újra eljutsz lefelé haladva ide, akkor már ne ugorj vissza, mert végleg elveszítünk...
malac

Írhatnál -azért ne túl hosszan- az oktatásban elkövetett 3 fő bűnről!
Érdekelne.
Totya, nekem is vannak vágyaim, én pl. nyugdíjas koromra szeretnék, mondjuk, egy tanyácskát. De én is tudom, hogy nekem kell spórolnom. És a vágyaim teljesülésének annyi esélye van, amennyit én tudok adni, azaz felállítok egy rangsort. Jó, lenne, persze a maldív, meg a sziklás hegység, meg még sok minden. De nálam a tanya az első, ezért lemondok maldívról.
Ez csak példa volt, de szerintem sok emberrel egyszerűen az a baj, mivel sokáig nem lehetett nagyon semmije, ezért most MINDENT akar. Adjuramteremtőmderögtön-re! És nem veszik észre, hogy mennyi mindenük VAN! Én nem szeretnék ebbe a hibába esni, mert akkor örökké sopánkodhatnék, meg szidhatnám a mindenkori kormányt, meg a az apeh-et, meg a világot!
kisa,

egyetértek. És a mindent a kormánytól akarják. és most.

Ennek tudom be a hihetetlen mértékű lakossági hitelállományt noha 20-30% (a legolcsóbb) THM. Nem kérdezik meg, hogy ha "ha ma nem tudom megvenni, holnap miből lesz pénzem a törlesztésre?" És ebből a szempontból számomra a legtragikomikusabb a "nyaralási hitel".
Kedves Sztiv!
Csak azért írtam le hátha nem olvastad. Mert azt írod nem jók ezek az összehasonlítások és, hogy nem biztos, hogy a ferenc rossz úton jár. Próbáltam egy korrekt objektív érvet, hozni, hogy hova juttatott el bennünket 2004 óta, de belátom, a párttal a néppel egy az utunk bárhová is vezessen az az út, és sose azt nézzük kinél vagyunk rosszabbak hanem azt kinél vagyunk jobbak, mert így lehet haladni, de nagyon.
Üdv pelikán
Totya, egy ismerősöm most csináltatott kerítést. 600 rugóba került. Neki az volt a fonto. Ha nekem annyim lenne, tuti nem kerítést csináltnék belőle, pedig az enyém is omladozik! :-)
Pelikán et. nem a te főnököd mondta, hogy az Eu-n kívül is van élet?
Én nem értelek, komolyan, mondd már meg, hogyan szeretnél élni? Konkrétan, ne olyan általánosságokat, hogy becsüljék meg a munkádat, meg több fizetést, kevesebb adót, hanem konrétan, te hogyan képzeled az életedet, és mennyiben akadályozza ennek az elérész a feri, és mennyiben segítene a zorbán?
elérész = elérését
kisa

"nekem is vannak vágyaim, én pl. nyugdíjas koromra szeretnék, mondjuk, egy tanyácskát. "

Ahova nem jár vonat.
:)


pelikán

Kifejtetted az összeesküvés elméletet.
Megvilágítottad, hogy GYF nem haladhat jó úton, mert 2004-ben csak átvett egy rossz gyakorlatot, de nem változtatott rajta, pedig kellett volna. (és ez igaz is, a statisztikák körülbelül eddig a pontig érdekesek)
Ha most próbál meg ezen változtatni, az szerinted emiatt már nem lehet jó. Korrekt, okos logika.
Végül is mi legyen? Mit ajánlottál?
Passzív ellenállás?
Tedd azt!
Ki nem szarja le!
;)
Kedves Kisa!
Ha nem vetted volna észre én az orbánt éppen úgy nem kedvelem mit, a ferit. Valamikor régebben azt is megírtam már, hogy nekem az jóskánál, a gyulánál, a viktornál, a péternél, meg a ferkónál is jó volt. Ha elolvastad néhány hozzászólásomat láthatod, hogy nekem úgy általában az nem tetszik, hogy gazdaságilag legatyásítják az országot nő a "megélhetési bűnözés". Kettő az izlésem tiltakozik a feri ellen, mert szerintem gáz, hogy egy országnak ilyen vezetője legyen (lásd feri összes hülyeségei, ha azt valaki végig olvassa és utána még mindíg azt mondja, hogy ez így rendben van arra én már nem is mondok semmit mert nem minősíthető).
Amúgy meg nem gondolom, hogy egy ország azért van, hogy a régi elvtársakból verbuválódott maffia vezesse.
Tudom jó ez így mrá kifejtetted, de hidd el én nem a saját nyomorom miatt nyomom itt a sódert, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy 150 év török, ötven év orosz elnyomás után megérdemelné ez a kis ország, hogy végre kibonthassa a potenciálisan benne lévő értékeket.
Üdv Pelikán
Kedves Sztiv!
Örülök, hogy te örökké szeretni fogod a piri mama vőjét. Már tegnap is kérdeztem pontosan mi az, amit a feri csinálni akar, de igazából senki nem írta le, hogy mitől lesz majd egyszer valamelyik ötéves terv után jobb.
Üdv Pelikán
Sztiv, akkor már nem fog érdekelni a vonat... Meghúzom magam, olvasok, művelem a kertecskémet, amíg tudom, aztán szépen elmúlok. Nem kell kórház, nem kellenek csövek, nem kell telefon. Ha lenne esélyem lakatlan szigetre, oda mennék!
Pelikán, oké, rendben, hogy nem magad miatt nyomorogsz. (amúgy kihagytad a 400 év habsburg elnyomást...) De mik is azok a potenciálisan benne rejlő értékek? Ez most megint egy konkrét kérdés... ha az előzőre ezt szántad válasznak, akkor azt kell mondanom, hogy eléggé általános.
pelikán

"Már tegnap is kérdeztem pontosan mi az, amit a feri csinálni akar, de igazából senki nem írta le, hogy mitől lesz majd egyszer valamelyik ötéves terv után jobb."

Pedig nagyon sokszor leírtuk,
ha Apró Piroskára ráuntál, szánj egy pár percet erre is!
kisa

"Nem kell kórház, nem kellenek csövek, nem kell telefon. "

Azt te csak hiszed, a kölykeid fogják ezt hagyni, gondolod?
sztiv, ezen még nem gondolkodtam... Most, hogy mondod. De nem örülnék neki!
Na, mindegy, az sajnos még elég messze van, addig rágyúrunk, hogy meglegyen. Legföljebb nem költözünk oda, a kölkök meg majd csinálnak vele, amit akarnak! :-)
sztiv 2007.11.16. 13:05:49
Ne próbáld szétválasztani a 6 évet, hogy ebből csak 3 a Ferié, és ő nem tehet arról,h előtte.... Nem, nem és nem!!!! MSZP_SZDSZ van a 6. évében, és ezt a mantrát akkor is elmondom még százszor, ha 101-szer is baklatja a csőrötöket. Mit értek el 6 (azaz hat) év alatt, mit?????
kisa 2007.11.16. 13:14:56
Respect, de én 42 éves vagyok, ELTE, hivatástudat, meg minden... meg tudom, hogy a boldogság legfőbb titka annak az elfogadása, amin úgysincs módom változtatni..... de 2006 nyara óta, mióta megtudtam, hogy hogy átbasztak engem és még sok mást, nem tudok lenyugodni, nem és nem.... Ezt kérlek fogadd el, semmi baj se veled, a dühöm nem neked szól!
totya87
És akkor én hogyan kezdjem, ha szeretek is tanítani, meg mások is aszongyák,h jó hogy vagy, és korom se tinédzser. Mit kéne tennem? Adj tanácsot!
sztiv 2007.11.16. 13:25:45
Egyszer megírom, ha majd Árpi bedob egy oktatósdit, de addig kussolok vele, nem akarok új frontot nyitni, de nem azért, mert Pókerarc és blöff, csak mert ez túlságosan a szívembe váj, és már így sem vagyok túl nyugis, még a végén elveszíteném a fejem, akkor meg nem lenne mire tenni a sapkát:)
Pelikán et. 2007.11.16. 13:35:21
Ne menj bele abba a csapdába, hogy csak Feri óta (2004.) vizsgálódsz, mert ők 2002. tavasza óta vannak!!!! Nincs mese, vállalni kell a 2002-től!!!
sztiv 2007.11.16. 13:50:05
Ha most lenne a választás, akkor ez a paletta:
Gyurcsány, Orbán, Dávid, Semjén, Kóka.
Mi azért védjük a Viktor, mert ebből az ötösből szerintünk ő tud legjobban kormányozni az eredmények alapján. Ha majd lesznek cserék az ötösben, akkor elgondolkodok,h máshová kéne tenni az x-et. De addig Viktor, Viktor, Viktor...!:)))
"Amúgy te nem kerülsz dobozba, veled lehet vitatkozni"

Jobban mondva akkor a végén már tényleg nem maradna senki akivel szóbaállsz, muszály megtartanod egykét számodra is kezelhető embert.

"...elnyomás után megérdemelné ez a kis ország, hogy végre kibonthassa a potenciálisan benne lévő értékeket."

A könnyem is kicsordult mekkora szived van. Csak az az érték nehogy véletlenül egy nyegleóban rejtezzen mert akkor azt inkább zárjuk le egy sötét pincébe, rugjunk bele ha arra járunk, etessük moslékkal egy kis lyukon keresztül ja.

"Már tegnap is kérdeztem pontosan mi az, amit a feri csinálni akar"

Ez már tényleg a röhejesség csúcsa. Még azér épp időben, a vita elején merül fel benned a gondolat hogy mi a faszról is beszélünk itten?

Na, lehet tovább félremagyarázni, értetlenkedni és elmebeteg módjára közvetve válaszolgatni.
malac

"Mit értek el 6 (azaz hat) év alatt, mit?????"

Ok. Szedjük pontokba! :)

-Semmit, Öszöd óta tudja ezt mindenki, én már azelőtt is tudtam.
-Ferenc ezért ideges lett, és tenni akar.
-Mivel most (még) Ferenc igyekszik, ezért ezt ki kell használnunk, nem lefejezni, mert ez az igyekezet még hasznos is lehet. A malac féle elgondolás miatt kifejezetten hasznos lesz, hiszen miatta fogják a szocik elbukni a választást. Jól tudom?
-Az MSZP tagok többségének érdekei egyébként azt kívánják, hogy ne nyúljunk semmihez, mert az nekik rossz lesz.
-Ha ebben a ciklusban sem történik semmi, akkor sajnos tovább kell várakozunk, ki tudja meddig, mert a drága Fidesz győzelme esetén mint tudjuk: Konzerválni szeretne.
(Vagy csak azt hazudja...)
"Pelikán et. 2007.11.16. 13:58:49
Kedves Kisa!
Ha nem vetted volna észre én az orbánt éppen úgy nem kedvelem mit, a ferit."
Ez nagyon rossz mondat volt! Hogy veheted egy kalap alá? Igen, van sok közös személyiségjegy: autokraták, szeretik a hatalmat, küldetéstudat, meg mittoménmi, de Viktor messze nem olyan gátlástalanul hazudozó és messze nincs személyiségzavara.
Mondok én valamit (vagy tán már mondtam is?) Hitler és Churchill is k..a okos volt, mindkettő szerette a hatalmat és baromira tudta a népet maga mellé állítani, csak az egyik pszichés beteg volt, a másik meg csak egy szivaros antisportman. Nagy különbség ám ez!!!
Sztív
Respect! Maradjon Feri a következő választásig, tiszta szívemből ezt kívánom! Kókáról meg nem is beszélve!! Csak egy bibi van itt, hogy én már tűkön ülök,h mikor lesz az a köv. választás. Csak remélni merem, hogy mihamarabb, hamarabb, még mielőtt a szocik behoznak valami jó arcot, pl. Gráf, Szily vagy esetleg Bajnai, bár az már necces, mer' hogy milliárdos, és ez Mo-on nem jó omen. De ha marad is Feri, legalább az áfacsaló Veres ne legyen pénzügyminiszter, annak már annyira unom azt a kameralefejelő nagy arcát!
sztiv,

"...ahová nem jár vonat...".

Tényleg nem értem miért kellene minden kis falunál fenntartani a vonatot, ahol 20-an ülnek rajta. Miért nem jó a busz? Az nem érv, hogy nem fog járni, tiltakozzunk akkor ha a busz nem jár. Miért kellene nekem rengeteget fizetni azért mert valaki nem hajlandó vonat helyett busszal járni?

Egyébként érdekes, hogy most sokkal többen tiltakoznak, mint akik használták (meg kell nézni mennyi volt a jegybevétel az objektívabb, mint a számlálás). Tehát két eset van:
1. Olyanok is tiltakoznak, akik nem is használták.
2. Sokan a kalauzzal lepacsizták a jegyet. De gondolom ez elképzelhetetlen Magyarországon.
malac,

miben adjak tanácsot? A sok komment között elvesztem.
malac,

a Te logikád pont ugyanaz mint a szociké.

Te azt mondod azért Viktor, hogy ne Gyurcsány. Ők meg azt, hogy azért Gyurcsány, mert csak Ő tudja Viktort legyőzni.

Én (mi) pedig azt szeretnénk, hogy legyen egy normális.

Még valami: Viktor, mint nem hazudozó. Khmmm.
malac

"hamarabb, még mielőtt a szocik behoznak valami jó arcot, pl. Gráf, Szily vagy esetleg Bajnai, "

Érdekes meccs lesz.
(Hogy ki ezek között a "jó arc", azt majd leboxolják maguk között)
totya87
Abban adj tanácsot, hogy 42 évesen hogy a faxba segítsek magamon, ha szeretek is tanítani, meg akarják is, hogy csináljam, viszont megélhetésem alig, mivel fizetés után, ha lerendezem a kötelező penzumokat 25 ezer marad tfonomra, német limusinomra, kajára, ruhára, mindennapos kiadásokra. Jaaa, és mivel a gyerekeimmel kölcsönös imádásban vagyunk, havonta vagy 10 napot nálam, tehát ez kb. plussz 10ezer a 35ezer gytartás felett. Na szóval, hogyan újuljak meg,h ne a kormányon verjem le a sorsom, hanem magam tegyem először rendbe, amit lehet???
totya87 2007.11.16. 15:14:51
Ááááááááááááá dehogy! Azt mondom, hogy az ötből ezé meg azé a Viktor a legjobb, de aztatat is regéltem, hogy ha más ötös lenne, akkó má' nem bizti. Ne felejtsd el, én jelen pillanatban baloldali Fidesz szavazó vagyok, ha jön a Medián
Sztív
Nekem a Gráf a kedvencem!!! Az a legrondább, de az a legjobb arc! Bemegy a hír tv-be, és kultúrált a műsor, jó a vita! Aztán, mikor mi parasztok itt falun lázongtunk a nyáron (mer' mindig van lázongani valónk, pláne, ha aszálysokk) szóval akkor hazajött nyaralásból, és a szabadsága terhére eljött közénk tárgyalni, tök baráti volt a dumcsi, semmi power, beszélgettünk. Bírom azt az embert, csak háttérbe szorítják. Amúgy asszem Kiss Péter lesz a befutó, az ATV már vasárnap hosszú riportozta a reformokról. Őt készítik elő. Dagadt is, kopasz is, nyájas is......uncsi is
totya87 2007.11.16. 15:14:51

"Én (mi) pedig azt szeretnénk, hogy legyen egy normális."
Totya!
Azért bízom benne, h nem a magát egyedül normálisnak tartó pártra, és annak vezetőjére gondolsz...

Ja, malacka ! Vmi bűzlik... Olyan
kis(s) joviális forma, ránézésre aszinné az ember, hogy milyen kedves, beleérző ember, de csak vigyázat, az álarc mögött egy pír nélküli, összes geciséget megszavazó vámpír!
jajajj, már fogalmazni se, a szóismétlésekért bocs, félig itt vagyok, félig ott !
"Dagadt is, kopasz is, nyájas is......uncsi is"

Bizony, faragott elvtárs külseje van.

"42 évesen hogy a faxba segítsek magamon,"

Igyál, nyerőgépezzél!
Hátha bejön.
:)
Sztív
Bazdmeg, inni má' iszok, mer' megtermelem a jó kis hazait(mondtam már nagy a kert) de mi a faxomat dobáljak a nyerőgépbe, ha előbb a gyomromba kell bedobálni. Ölég kilátástalan az ügy.
Tudod, ha Megyó (aki úriember volt) az 50% mellé odatett volna egy kurva kemény adó- és tb behajtást, akkor nem lett volna itt semmi baj, és Feri se jött volna a világmegváltó reformjaival, ami eddig nekem csak szart és pisit lökött az arcomba
malac,

tudom, hogy nem lesz népszerű amit mondok, de mindenki maga dönt.

Mi a fontosabb: egy olyan élet, amit élvezel vagy amit nem. Ahogy kiveszem írásodból, szereted a munkád, szeretnek a tanítványaid, és bár elváltál jól megvagy a gyerekeiddel. Viszont a lé kevés. Számomra a lé OK, viszont nagyon sokat vagyok távol a családtól. Valamit valamiért. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy jó legyen a jövedelem és sok szabadidejük legyen.

Tehát a legelső kérdés: mit áldoznál fel a jelenlegi státuszodból a jobb jövedelemért?

Ha azt mondod semmit, azt mondom a külső körülményekre vársz.

Én a szabadidőm jó részét áldozom be. Ez jó választás? Nem tudom, egy választás.
malac

"de mi a faxomat dobáljak a nyerőgépbe"

Havi 25 ezret. A gép ebből rendszeresen visszaad majd 8 ezret, de annak már
legalább örülni fogsz.
:)
Ebből a kis maradékból néha vehetsz 1-2 lottót.

Én a szabadidő beáldozásának nem vagyok híve. Nagyon fontos, hogy a munkával töltött idő szigorúan limitált legyen, különben minden egybefolyik és unalmas lesz.

Esetleg próbálj meg politikai karriert építeni a Fideszben, vagy az MDF-ben, esetleg a KDNP-ben, nem tudom melyik fekszik jobban. Hátha. :)
személyesen ismerek olyan srácot, aki feketén dolgozott a Pokorni házának épitésénél most nyáron!
Hogy itt mindenki milyenki kurva okos!!!!
Kiemelkedően magasak Magyarországon a béreket terhelő adók és járulékok, és a legtöbb fejlett országgal ellentétben a családosok sem számíthatnak kedvezményekre.

Ezt erősíti meg a Mercer globális személyzeti tanácsadó cég legfrissebb elemzése, amely a világ 32 államában vizsgálta meg a felső és középvezetők, illetve a szakértői beosztásban dolgozók adóterheit. E szerint Belgium és Dánia mellett Magyarország alkalmazza a legsúlyosabb elvonásokat; az egyedülállók esetében hátulról a harmadik, a családosokat alapul véve pedig a legutolsó helyen végzett hazánk.

A vállalati felső és középvezetés tagjai - bruttó 8-30 millió forint körüli éves jövedelmekkel számolva - összesen 48,5 százaléknyi adót és tb-járulékot fizetnek, függetlenül attól, hogy van-e gyerekük; ez azt jelenti, hogy a bruttó összeg 51,5 százalékát vihetik haza. A szakértői kategóriába sorolt, a modellszámítás szerint évente nagyjából 3,1 millió forintot kereső alkalmazottak esetében 43,1 százalékra rúgnak az elvonások, tehát 56,9 százalékot utal át nekik a munkáltató. Lengyelországban 8-10, Csehországban 8-18, Szlovákiában 18-26 százalékkal nagyobb a bér nettó része, és a családi kedvezmények további akár hat-nyolc pontos többletet biztosítanak, különösen az utóbbi két államban - derül ki a Mercer elemzéséből.

A neves személyzeti tanácsadó cég Worldwide Individual Tax Comparator néven kiadott jelentése elsősorban a multinacionális vállalatok számára kíván segítséget nyújtani az egyes országokban dolgozó menedzsereik és alkalmazottaik díjazásának meghatározásában. A jelentés egyik szerzője, Brian Waite szerint a bérterhek nagy szerepet játszanak a globális stratégiai döntésekben, és természetesen a beosztottak is igyekeznek olyan országokba kerülni, ahol kevesebbet kell adózniuk.

-

ennyi
Átfutva a kommenteket, senkinek nem tűnt fel, hogy mit csinál a béka Kókának: visszanyal. Erre a mondatra nincs más magyarázat, csak hogy W nyal a volt miniszternek, minden hibája ellenére is. Persze ezzel semmi újat nem mondtam.
süti beállítások módosítása