W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Tégy a gyűlölet ellen

2008.04.11. 06:30 Tóta W. Árpád

Valami Charta-féleség bújt elő a héten, a jóérzésű polgárok kimennek az utcára, és demonstrálnak a fasizmus ellen. A társaság egészen szívderítő: fideszesek, liberálisok, szocialisták állnak ki együtt, mert bár alig valamiben értenek egyet, de most mind veszélyben érzik azt a keveset is. Mint valami fejlett országban, ni.

Felháborodásuk jogos, amennyiben annak alapja egy terrortámadás. Nem kell eufemizálni, ez kétségtelenül az volt, mert akármilyen bunkó valaki egy boltban, attól még nem gyújtjuk fel, hanem keresünk másikat. Ez nyilván axióma, aki nem fogja fel, az majom. Másrészt a tüntetők személy szerint nem a felgyújtókkal szálltak szembe, hanem egy erőszakmentes csoporttal. Harmadrészt meg az erőszakmentes csoport nemcsak erőszakmentességét deklarálta, hanem azt is, hogy ők a felgyújtást tulajdonképpen helyeslik. Innentől a miértek és hogyanok belevesznek abba a hétmérföldes ostobaságba, hogy "nem szolgálták ki, mert magyar". Ja, nyilván ez a jegyiroda kizárólag zsidókból él, meg szabadkőművesekből. Avagy a "magyarság" egyenlő a nemzeti rockkal, vagy minek is kéne nevezni azt. Szóval ez már totál homály, az a bizonyos alaktalan gyűlölet.

Mindezeket viszont már unom.

Sto gyelaty?


Lényeg, hogy kialakult egy kommunikatíve kihasználható helyzet, lehet felszállni a körhintára. Kicsi a rakás, nagyobbat kíván. Most állást kell foglalni, mert aki hallgat, az gyáva.

A civil, online szervezett ellentüntetésre a Fidesz reagált leggyorsabban. Alacsony szinten, taktikai megbeszélés nélkül; annyi történt csak, hogy egy addig ismeretlen önkormányzati képviselő beszállt a buliba. Jól jött ki belőle nyilván, hiszen addig a nevét se tudtuk, most meg már azt is, hogy az izraeli hadseregben volt utász. Van ilyen fideszes is. Aztán a második fordulóra beszállt az SZDSZ, de alig fért a kamerákhoz a miniszterelnöktől, aki mellbedobással röppent rá a témára, mint tyúk a takonyra. Nemcsak állást foglal, de oda is megy. Ekkora egy antifasiszta. Nézzétek, micsoda szellem ő!

Ebben a baloldal a Charta óta ügyes. A Charta hozta össze őket amúgy, ha emlékszünk, és hozzájárult 1994-es győzelmükhöz. (De ne hagyjuk ki a számításból, hogy Kerényi Imre ekkor még velük volt!) Antifasisztának lenni, az nagyon megy nekik, ha kell, ha nem. Pont ezért nincs túl nagy súlya, ha egy szoci vagy egy SZDSZ-es önkifejezi az ő antifasizmusát.

Kivéve, ha az pont Gyurcsány. Az ország egy része ugyanis rossz néven veszi, ha pont a miniszterelnök, az őszödi hazug, meg a magyar szemek kilövetője, a puszta ellenvéleményt könnygázba fojtó zsarnok papol a demokráciáról. Ez persze így fals karikatúra, na de mit tegyünk, ezt gondolják. Alkalmazkodni kell, bársonyosan.

Ahogy ahhoz is, hogy Gyurcsány Ferencet - a fentiektől függetlenül is - ma többen gyűlölik hisztérikusan, mint ahányan elfogadják a véleményét bármiben. Senki se reklámozna fogkrémet Gyurcsány Ferenccel. Hogy ez jogos-e vagy sem, az most tökmindegy, ez a helyzet, amihez bársonyulni kell. Tehát épphogy az volna hasznos az ügynek, ha a miniszterelnök továbbra is maximum blogban értene egyet, de nem menne oda. Ugyanis vannak elegen, akik ha azt látják, hogy Gyurcsány az antifasiszta csapatban centerkedik, akkor juszt is a fasisztákhoz állnak.

Tudjuk, hogy antifasiszta vagy, Feri, de te most ne ezzel foglalkozzál, van más feladat. És vannak erre embereid, rendészeti és elhatárolódási szakértők egyaránt. Igen ám, de ma mégis van jelentése a jelenlétének: az, hogy a Másik nincs ott.

Az antifasiszta érzület mekkorasága sose a baloldalon volt kérdés. Ez az ő ellenmértékegységük a magyarságméricskélőkkel szemben. Míg a jobboldal nemzettudatot vagy valami ilyesmit szokott számonkérni a riválisán, addig a bal minden adandó alkalommal felszólítja Orbán Viktort, hogy határolódjon el F. Hunor szkinhedtől, aki a Kétlyukú borozóban állítólag zsidózott.

Pont ideje volna egyszer megtenni.

Live and let die


Berágnak a radikálisok? Ugyan, elnök úr, hát ki nem szarja le? Magyarország legtörpébb minoritása, hitgyülisből több van, mint ezekből. Kophat lefelé minden olyan idióta, aki szerint felgyútjuk, ami nem tetszik. Terroristákra támaszkodva nyerni talán még rosszabb, mint hazugsággal. Különben is, a Fidesz ma már ismét Zsidesz az erre fogékony humuszrétegekben.

A kockázat alacsony, a várható nyereség óriási. Ha ma feltűnik a chartában Gyurcsány orra, az nem fog érdekelni, post nem lesz belőle. Uncsi. Ha Orbán Viktor odamegy némán vonulni - ahogy 2006 novemberében volt rá gusztusa - na az hírértékű. Akkor őt fogják fényképezni, és nem Gyurcsányt. És végre megszabadulunk egy gumicsonttól.

2010 minden bizonnyal a Fidesz győzelmét hozza. Az ország többsége legalább annyira undorodik a gyújtogató pszichopatáktól, mint amennyire keresztény. (Merthogy a kettő összefügg.) Jelentős részüket egyvalami tartja távol a Fidesztől: a gyanú, hogy ezek mégis fasiszták valamennyire. Ennek orbáni szintű, egyértelmű cáfolata nemcsak értelmetlenné tenné a Gyurcsány nemkívánatos szereplését, de kihúzná az utolsó szalmaszálat az SZDSZ matracából is.

Ott kéne lenni, ha ráér, elnök úr. Hülyeség kihagyni.


Címkék: orbán gyurcsány zavargás

1089 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr14420752

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: I hate it here » Blog Archive » Hol legyen Gyurcsány? 2008.04.11. 21:18:53

[...]azért, mert ez a cikk egy orrfacsaróan bűzös, gusztustalan taplóság. (Tóta W. ugyanerre irányuló megjegyzései lényegesen kevésbé irritálóak egy lényegesen[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"drursu 2008.04.13. 22:51:04
B*meg, Loller, ki bánt Téged (bocs, Titeket)? És mi az, hogy a Magyarokat? Magyarellenességtől? Hol élsz? Nem kéne inkább dolgozni, s szaporítani a nemzetet, amit féltesz?"

Gondolj csak a környező országok beli magyarellenességre. Slota, nagy románia párt, szerb radikális párt stb. az mi?


"drursu 2008.04.13. 22:53:41
Te és a haverjaid kiírtottatok 6 millió (6.000.000) embert, ez nemrég volt, tudod?!."

Mi az, hogy én és a haverjaim? Először is semmi közöm sem a német nácikhoz, sem a nyilasokhoz és jobb ha tudod, hogy az őseim között több zsidómentő is volt!

"Erdélyben meg a többi elcsatolmányban mindenki él, sőt!"

Itt is él minden zsidó, tudtommal Magyarországon régebben öltek zsidót, azért mert zsidó, mint a környező országokban magyart, azért mert magyar (lsd. többek közt fekete március).

"Láttál már erdélyi magyart Magyarországon? Rámenősek, bunkók, mindent megkapnak, nyomulnak, stb. És most direkt általánosítottam."

Ezt szándékosan nem is minősítem, viszont pont megformáltad a 23 millió románért aggódó MSZP szavazó alakját.
És a környező országok beli diszkriminációról még csak szűken szóltam. Romániának eleve egy olyan nap a nemzeti ünnepe, amely már eleve magyarellenes. Ez olyan, mintha nekünk december 6 lenne a nemzeti ünnepünk, Bukarest elfoglalásának napja.

Csak nem értem, hogy nekünk akkor mi a faszért kell ennyire érzékenynek lenni magunkon kívül mindenkire, ha velünk szemben meg senki sem az.
Ferencnek igaza volt sajnos, amikor azt mondta, hogy kurvaország. Az olyanok tetté azzá, amilyen ő.
"jobb ha tudod, hogy az őseim között több zsidómentő is volt"

Az idős ismerőseim között vannak akik azt preferálják, hogy azt mondják, hogy zsidókat mentettek meg a világháború alatt, és vannak akik ezt nem szeretik mondani, és azt mondják, hogy embereket, emberéleteket mentettek meg.

Aki az életét kockáztatja egy másik ember életéért, arról azt gondolom, hogy szíve joga ezt úgy megfogalmazni, ahogyan ő gondolja, ezért én csak nagyon óvatosan, és nagy nagy tisztelettel minden más életét megmentő ember felé, jelzem, és ebben az esetben télleg halkan, hogy az én szubjektív, személyes preferenciám az az, hogy valaki azt mondja, hogy embereket, emberéleteket mentett meg, jelzők nélkül. Viszont ezt csak olyannak mondom, annak is halkan, aki nem mentett így meg senkit, ahogyan én sem.
Lollerkid: ne ess kétségbe! :D; a harcosok legfőbb erénye a lojalitás (akármit jelentsen is ez). Malac meg fizikai fájdalmat okozott, mintha 10 körmömet húztam volna a krétatáblán; király. yo8
Nocsak, malacunk megaszonta a frankót, hogy bizonyára provi vagyok és "vigyázni kell" velem. Bizonyára nem tűnt fel szegény ideggyenge konnektororrúnknak, hogy a Subbán, meg a TotalCaron, meg ezer fele kommentezek, pont Tótánál a legkevesebbet, de sebaj, foglalkozzon vele, meg a beteg paranoiájával a Csernus doki, vagy a Ranschburg Jenő.
megmenekültünk már, vagy még mindig szükség van ferire hogy megvédjen minket a nácifasisztáktól meg a fehérterrortól?
gratula tomcatnek. megmutatta, hogy nincs ebben az országban semmi baj, mindenféle válsággal való riogatás csak csúnya ellenzéki propaganda, ha egyszer ő a legnagyobb probléma, ami ellen az ország-színe javának azonnal és gondolkodás nélkül, pártállástól függetlenül fel kell lépnie.
Lollerkid 2008.04.13. 19:04:54
"Szegénységi bizonyitvány, ha csak így tudod kiélni a magyarságodat, Loller koma."
Ahhoz neked semmi közöd. A fasisztázás biztos nagyobb értéket képvisel.
--------------------------------------
Tévedsz, Loller. Ha idehozod ezt a marhaságot egy nyilvános fórumra, akkor abszolut közünk van hozzá.
kristl, kedves, te kezdesz malackai színvonalra emelkedni. gratulálok!
Loller,

Ejj, ha lenne idom de szivesen beszelgetnek veled, mert messze az egyik legertelmesebb nemzeti erzelmu embernek tunsz a taborban. Ervelsz, ez ritka odaatrol. (ezzel egyszersmint magam is pozicionaltam)

Probalom megerteni, hogy mi is az, amirol a nemzeti ertekek szolnak, mit is kell megvedeni, es mitol is kell ezt megvedeni. Nem megy. Segits. Kitol kell tartni, mit kell megvedeni, miert kell megvedeni, hogyan kell megvedeni, mi a cel, es mi az idealis allapot. Hogyan kepzelitek az idealis iskolat, allamot, hogyan helyezitek el a vilagban M.o-t, hogyan kuzdenetek le a globalizacio karos/hasznos hatasait, stb. Kerlek mondj ertelmeseket, ugy hianyzik nekem ez odaatrol, mint egy falat kenyer.
a nolon megy egy szavazás, hogy ki legyen a "szakértői" kormány feje. torgyánra szavaztam és látom, hogy bokros csak egy picivel vezet, a többiek a fasorba sincsenek. éljen a torgyán-bokros kormány, éljenek a szakértők! megbonthatatlan egységbe fogunk forrni barátaim.
"mert messze az egyik legertelmesebb nemzeti erzelmu embernek tunsz a taborban."

két ilyen értelmes ember beszélgetésétől képesek a pingvinek kihalni.
hacsaturjan,

szerintem a pingvinek nem csak ket ilyen ember beszelgetesetol kepesek kihalni.
hvg.hu/vilag/20080413_kreml_voros_csillag_tisztitas.aspx

kezdem azt hinni, hogy a dörmögő dömötör az egyetlen hiteles magyar sajtótermék.
ezt nem is állítottam, van némi fogalmam a polifaktorialitásról. viszont nem árt tudni.
hacsaturjan,

Alairom, tudni sosem art, fel is irtam egy sajtcetlire, es ki is tuztem ide e, a monitorom sarkara.
két jelentős nemzeti értékről szeretnék beszámolni, úgymint sólet és granedier marsch sós uborkával. (persze ott van még a sztrapacska meg a gulyás is, bár az utóbbit a törökök szerint tőlük loptuk)
én a kéménybe szoktam írkálni az okosságokat, hiába is tiltakoznak a kéményseprők.
hacsaturjan,

Egyebkent lehetnetek ti is pragmatikusabbak, koveteljetek a koherens nemzeti vilagkepet, elobb utobb csak osszejon nekik ha kelloen osztonzitek oket :)
"ország egy része ugyanis rossz néven veszi, ha pont a miniszterelnök, az őszödi hazug, meg a magyar szemek kilövetője, a puszta ellenvéleményt könnygázba fojtó zsarnok papol a demokráciáról. Ez persze így fals karikatúra, na de mit tegyünk, ezt gondolják. Alkalmazkodni kell, bársonyosan" Tóta mit tegyél, hát ne nyalj be!Szerinted fals? Szerintem meg pont ezért van ott a népszerűsége ahol.
má megin:www.hirszerzo.hu/cikk.fejetlenseg_meg_sehol_sincsenek_a_digitalis_tablak.63066.html

seggbe rúgom a lányomat, mert állandóan arra hivatkozik, hogy nem tudják az igényeket időben kielégíteni, azért túlórázik.
nekem van koherens, nemzeti világképem, csak a világ nagyon ficánkol, így aztán nehéz.
kétségtelenül vannak uralkodóra jellemző attitűdjeink, de azért megelégszünk a szingulárissal.
hacsaturjan, ez nem lehet akadaly. A ficankolo reszt kihagyod. A lotto otost sem kell megmodanom ahoz, hogy konzisztens valoszinuseg elmeletet gyartsak.
persze, hogy nem akadály, viszont egészségtelen. vizitdíjra átszámolva ölég komolyan.
www.fn.hu/vallalkozas/20080411/arampiaci_nyitas_se_szamla_se/

"Nagyfogyasztónak áll a világ

A lehetőség persze szigorúan csak elvi, ugyanis az áramszolgáltatóknak nem kötelező árajánlatot adniuk (kötelező ellátási területüket kivéve).

S nem is nagyon adnak, ha nem nagyfogyasztóról van szó. Bokor Tamás, a MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. értékesítési üzletágvezetője szerint éves 30 millió forint villanyszámla alatt nem valószínű, hogy több ajánlatot be tud gyűjteni az olcsóbb áramra sóvárgó, legalábbis egyelőre. A szolgáltatók - emberi erőforrás és felkészültség hiányában - inkább a nagyfogyasztókkal történő üzletkötésre fordítják erőforrásaikat"

Eddig jó.
Hasonló történt Kaliforniában.
A kisfogyasztók egyre drágábban kapták az áramot - mivel a közvetítők szartak rájuk, a nagyfogyasztók meg egyre olcsóbban - értük versenyeztek, mire az állam kierőszakolt egy olcsóbb kisfogyasztói árat, nehogy a lekvár tegye el nagymamát, vagyis az ipari fogyasztás éles árversenyét ne a lakosság és a kisebb cégek finanszírozzák.
Természetesen az árverseny miatt _semmilyen_ infrastrukturális fejlesztést nem csináltak meg, az állam meg joggal mondta, hogy ő már eladta az erőműveket és magáncégeknek inkább nem akar támogatást adni, ha lehet.
Erre a hülyék természetesen becsődöltek.
:)

Ez egyébként a piac szégyene, amikor egyre több (piacot szabályzó) kiegészítő pontot kell kreálni ahhoz, hogy a dolog _egyáltalán_ működőképes legyen.
"TANÁR ÚR KÉREM!"
index.hu/velemeny/eheti/arnyek/
Erre szeretnék itt röviden reagálni, mert úgy láttam, máshol nem lehet. (Ha mégis, bocs.)

Szerintem nagyon rossz dolog, ha a kormány (vagy támogatói) az ellenzéken kérnek számon konkrét lépés-javaslatokat, mi több RENDSZERt.
Nincs olyan, hogy "mi lett volna, ha", sem a történelemben, sem a jelenben.

"Ezért találta fel a művelt világ az árnyékkormány intézményét" - kérnék példákat, tisztelettel.

"Lehet mindent ígérni, és begyűjteni minden hülye szavazatát; első blikkre ez tűnik helyesnek, mert a hülyék vannak többen." - IGEN, ezt történt 2002-ben és 2006-ban is.

Nagyon kíváncsi volnék, hogy aki ilyeneket ír, az 2002-ben hová szavazott. Ha az mszp-szdsz koalícióra, akkor MI ALAPJÁN? Akkor volt egy árnyékkormány, amelyik megmondta, hogy hogyan férünk át a szűk csövön?
Naneeemáááááá.

Olcsó trükk most megint az ellenzékkel foglalkozni, és hangoztatni az "úgyselehetjobban-vagyhaigen,mutassátok, de mi kormányzunk" -ot.
Inkább térjünk rá a piacgazdaság elveire itt is: aki nem jól működik, leszavazzuk. Ha ezt konzekvensen csináljuk, előbb-utóbb lesz, aki jól működik. Nemde?
nagy tévedés azt gondolni, hogy az ország lakossága nemzeti érzelmű illetve liberális egyének sokaságából áll. vagyis kétlem, hogy politikai irányultság alapján le lehet fedni a lakosságot.

sok szó esett korábban törpeminoritásokról. nos, nekem meggyőződésem, hogy még ha összeadjuk a különböző politikai irányzatok elkötelezett (megkockáztatom: megrögzött) képviselőit, akkor is csak egy párszázezres kisebbséget kapunk.

sztem a többség ugyanis nem politizál, nem érdekli őket a politika, nem kísérik figyelemmel az eseményeket. képtelenség is, kivéve ha valaki már-már hivatásszerűen műveli a politika-figyelést.

ezért gondolom, h egy társadalom megítélése politikai szűrővel lehetetlen.

Kedves Tóta W. Árpád!

Hallom, népszerű vagy, ez nagy felelősség. Másodszor -ez estben- külön ajánlom figyelmedbe a kövekező sorokat. Weöres Sándor - A teljesség felé című esszéisztikus prózavázlatából idézem :

A közösség-javításról

Írmagját se tűrd magadban semmiféle társadalomjavító szándéknak. Mert minden elvont közösség ködkép; és aki a ködben rohangál, előbb-utóbb elevent tipor.
Tiszteld, ápold szűkebb és tágabb otthonodat: a családot, nemzetet, emberiséget. De egyiket se téveszd össze azokkal, kik e fogalmakra hivatkozva ártalmasat követelnek.
Mi ártalmas? ha Pétert azzal akarod segíteni, hogy Pált visszaszorítod. - Amelyik nemzet ezt homlokán viseli: nem vész el soha.
,,Péterrel azonosítom magam, Pált nem szeretem; Pétert megcsókolom, Pált megverem” - ez az érzelgősség; ez a közéleti elgondolások közös váza; a jelenkor ettől koldul. Bárkit csak úgy segíthetsz, hogy más rovására ne essék.
Népedet és az emberiséget csak azáltal javíthatod, ha önmagadat javítod.
Az igazság sosem az emberiséget, mindig csak az egy-embert válthatja meg.

A vezéremberről

Négyféle vezetőember lehet az ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.
Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.
Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít mindenképpen tékozol.
Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszeresboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.
Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul.

Földi és égi hatalom

,,Amit nekem adsz: mindenkinek adod" , hirdeti a földi hatalom.
,,Amit mindenkinek adsz: nekem adod" , hirdeti az égi hatalom.

Az országhoz

Amelyik nemzet fölényben akar lenni más nemzetek fölött: hóhérrá, vagy bohóccá válik.
Nemzetük életét elmocsarasítják, kik nemzetük valódi, vagy vélt erényeit hangoztatják s a kíméletlen bírálatot tűrni nem akarják.
A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással az ítélőképességét tönkreteszik. Az ilyen nép elzüllik és mennél vásáribb kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát. Nincs az a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás, mely ezzel fölérne.

Üdv.: Siklós Olivér
ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy tavaly ősszel búcsúban voltunk, ahol lehetett nyíllal célbalőni, nosza, a kölkök mindjárt elhatározták, hogy megmutatjuk milyen nyilas nemzet a magyari ember, csakhogy beállt a sorba egy ferdeszemű, sárga ember is, az teljesen hátrafelé nyilazott, majdnem kilőtte a saját szemit, olyan béna volt, végül pedig ő volt az egyetlen, aki a deus ex machina következtében abban a hülye novemberi szélben a kör közepibe talált és nyert egy gumimacit, ennek ellenére senki sem kurvázta le, én például röhögve gratuláltam neki, ő meg hasonlóképpen röhögve megköszönte.
mindgyábelehalok,

nem is az a gond, hogy a lakosság túlnyomó része nem figyeli napi rendszerességgel a politikát, hanem, hogy alapvető dolgokkal nincs tisztában. Folyamatokkal, piacgazdasággal... és ezt nem szabad az elmúlt 40 évre ráhúzni, mert már annak idestova 20éve vége! Ebben mindenki hibás!
Én speciel simán betudok menni a kocsmába mintegy zabilány, és nem veszek a számra olyatén dologi kiadásokat, melyek a gégémet elzárják további fokozóként, vagyis elméletileg mindig a kisebbik rossz jutna részeműl, ha lenne annyi eszem, de ültőhelyemben mellnyirákot tudok össze-vissza hordani, így mint bazsalikom bugyorgom, pedighát, ha a múltat tekintem az okosság valamely formájának csapnivalóan hozzá szoktatható.
Olkó,

ez a könyvecske nekem is ott van az ágyam melleti polcon. A legtöbb állításával egyet is értek. A blogomon az utolsó, könnyed kis írást is ajánlom szíves figyelmedbe, de főleg ami jövő kedden megy majd fel :-)

Légy boldog!
az ehetihez szólnék be (árnyékkormány):
ismét megtudtuk, hogy orbán viktor 6 év után is hibás, sőt neki kellene tudnia a frankót, de annyira elkényelmesedett 6 év ellenzékben, hogy nem tud semmit.
gratulálok
totya87 2008.04.14. 09:25:22

szerintem nem várható el, h a többség tisztában legyen a piacgazdasággal, meg egyéb, ehhez hasonló, a hétköznapi (nem ezzel foglalkozó) ember számára távoli és elvont dolgokkal, folyamatokkal.

a gond az, h a politika a manipuláció ezsközét használja. ha bizonyos szakpolitikai kérdésekben meghallgatom a különböző (jelen esetben többnyire kettő) oldalak állításait, laikusként nem tudom eldönteni, melyiknek van igaza. engem könnyű meggyőzni, ha ésszerű(-nek tűnő) érveket sorakoztatnak fel. mindkettőben van (lehet) logika, de annyira nem értek hozzá, h eldöntsem, melyik a helyes. és én még azokhoz tartozom, aki megpróbálom megérteni, a dolgok mélyére látni, és igyekszem odafigyelni...de így sem megy.
"A késleltetés nem vált be, a gyakorlatot bemutatta Gyurcsány Ferenc."
IGY van!
Az Orbán változatlan a szocik meg mindig képesek megújhodni, én ebben látom balliberálisék kormányzóképességét. Maradjanak is sokáig hatalomban.
Az új írás lényege: csakm mi tudjuk, ők nem.... illetve ők is azt tennék, amit mi.... és kényszerpálya....

Nnnnaaaa, neeee, nem igaz, h csak egy alternatíva van. De tudod, mit, Árpi!? Ha csak egy van, akkor is csinálja az, akiben még van hitem. És az szorongasson, aki nem kúrta el, mert tőle még - bár fonnyadozva, de - elfogadom.
mingyábehalok 2008.04.14. 09:37:25

Azért azt elég jól lehet látni, hogy a közgazdászok egyöntetűen azon az állásponton vannak, hogy a gazdasági válságból kiadáscsökkentéssel és foglalkoztatás növeléssel lehet kilábalni. Ehhez képest egyik politikai párt sem akar kiadást csökkenteni (jó, a fidesz lehet, de ő nem mond semmit...)
TAWé
"aki igazoltan járulékfizető, annak elengedjük, hogy ne fizessen kétszer. Ez is épp elég nagy demagógia,"
mitol demagogia ez?
van ugyan benne rendszer de nem konzisztens azzal az elvvel, hogy az fizessen az, aki igenybe veszi...

" Nem azt mondja, hogy ingyenes oktatást mindenkinek, hanem hogy bezárjuk a fejkvótavadász bóvliegyetemeket, és hitelkonstrukciót adunk a tandíj mellé."
na de a kormanyz sem mondaj, hogy bezarjuk a fejkvotavadasz bovliegyetemeket.
masreszt mindegyik egyetem fejkovotavadasz, no meg egy csomo foiskolat ken bezarni...
no de mi lenen akkor a helyi elittel,?
azzal a felmuvelet kozepes tanulo diaksaggal akiket csak ide vesznek fel?

na most hitelkonstrukcio van, csak nagyon nem eri meg. a bankok jobbat nem adnak, az allamnak nem eri meg jobbat adni; hat akkor?

az alapgondolat OK... ahhoz hogy felelosen szavazhassunk kellene valamit tudni arrol, hogy mit fog csinalni az, aki a kormanyzas varomanyosa.

mingyábelehalok,

nem elvont síkon gondolom a megértést (az valóban filozófusoknak való gyakorlat), hanem hétköznapi szinten.

Pl: otthon mindenki megérteni, hogy véges a családi büdzsé. Nem lehet mindenre költeni. Melyik a fontosabb a nagy gyereknek új kabát, vagy a kicsinek másik cipő. Melyik a gazdaságosabb: jobb minőségű, de tartósabb eszköz, ami drágább, vagy olcsóbb egynyári.
Ezt kellene állami szinten is, bemutatni az embereknek minek mi a hatása.

Ezt pl elősegítené, ha csak úgy lehetne javaslatot beadni, hogy a forrását is megjelölnénk. Több szociális kiadás? Ok, de elveszem X helyről. Kevesebb adó? Ok, de akkor kevesebb lesz a pénz Y helyen.

Ehelyett a hülyítés megy: mindenkinek minden 'jár mert megérdemled'.
Kedves W!

Először arra gondoltam, árnyalt véleményt írok mindabból, amit olvastam erről az egészről. Most azonban úgy döntöttem, hogy radikalizálódom. Tehát.
A kurva anyját minden szemét köcsögnek, aki a mai napig fasisztákkal fenyegetőzik, ahelyett, hogy végre elzavarná a szarba azt az alkalmatlan kormányt, amely megengedi az olyan rendőrségi akciókat, amelyek nyilvánvalóan lábbal tiporják a legalapvetőbb jogokat. Aki nem hiszi, nézze meg itt videón: kuruc.info/r/1/23521/

És igen, van úgy, hogy az embernek nincs elég köve (by Forrest Gump), és van úgy is, ritkábban, hogy valamit demonstratíve fel kell gyújtania, hadd égjen bársonyos lángokkal. De ez nem fasizmus, hanem az őrületes kétségbeesés és kilátástalanság erőszakba fordulása, amit minden balos firkász felírhat a kéménybe, hogy az ő szeretett kormánya alatt jutottunk idáig.

Ed
Valdar vagy hogy hivnak:

"Azért azt elég jól lehet látni, hogy a közgazdászok egyöntetűen azon az állásponton vannak, hogy a gazdasági válságból kiadáscsökkentéssel és foglalkoztatás növeléssel lehet kilábalni.":
hat sok mindent lehet latni, de ezeket nem.
pl most a kozgazdaszok szamara is varatlanul csokkent a novekedes, tulsagosan csokkent, a megszoritasok miatt.
senki nem vart ilyen kis novekedest.

a foglakoztatas novelese ellentmond a szent piaci mechanizmusoknak.
es nem is noveljuk!
a munkanelkuliseg rataval mar verjuk az europai atlagot, ez az egyetlen mutato ami ilyen "jo"!

szerintem pl nem privatizacioval hanem tokejavak vasarlasaval lehet kijutni a valsagbol...
erdekes modon 20 eve az ellenkezojet csinaljuk, es valahogy nem valt be...
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.14. 08:44:46
megint nagyon jot irtal!!!
vajon miert nem a Kaliforniai csodot reklamozzak a lobearilis kozgazdaszok?

Erre a hülyék természetesen becsődöltek.
:)
na most ide tettel egy mosoly jelet de nem valo ide, ok a gazdasagi racionalitas alapjan leptek, leszartak a fogyasztokat... nem jo ezen karorvendeni... mi is a legjobb uton vagyunk efele.


"Ez egyébként a piac szégyene, amikor egyre több (piacot szabályzó) kiegészítő pontot kell kreálni ahhoz, hogy a dolog _egyáltalán_ működőképes legyen."
tudod nincsen piac csak piacmitosz van.
mindehol beavatkoznak es bonyolult modon.
persze lehet az erosebb kutya 'basic'
elvet piacnak nevezni, de attol nem lesz az...


DannyWilde 2008.04.14. 08:54:37
DannyWilde 2008.04.14. 08:54:37
"Ezért találta fel a művelt világ az árnyékkormány intézményét" - kérnék példákat, tisztelettel."
a protestans anglia (UK, egyesult kiralysag ) talalta ki. ott van ofelsege ellenzeke, es mindig keszek arra hogy tavegyek a kormanyzast,
regebben tory es whig, mostanaban konzervativaok es munkaspartiak...
de pl ott is van egyre novekvo szamu liberalis de nemt udnak bejutni, mert a gyoztes minden visz elve alapjan a 3. legnagyobb partnak mar nincs eselye, akkor se ha mondjuk 20 % ,enne partlistan.

mindenben ezt az angol-amerikai rendszert majmoljuk: oktatasugy, tudoamnyzos minoistes...
eddeig csak negativ taopasztalatokkkal, ami jo a centrumban nem adekvat a periferinak...
A megszorítások nem egyenlő kiadáscsökkentéssel.

Tényleg csak meg kellene nézni az ír, finn és svéd példát.

Egyébként nagyon jó ebben a témában a mostani Rubicon duplaszám.
Arpad, a tandijas dologban, meg ugy az egeszben teljesen igazad van.

DE

meg mindig az MSZP-SZDSZ az a ero ami kormanyoz, es kormanyozhat 2 evig.

Legyunk elkepesztoen joindulatuak, felejtsuk el az elmult 6 ev toketlensegeit.

Van meg 2 evuk ha akarjak.

Ennek ellenere SEMMI jele annak hogy barmin is valtoztatni fognak.

Sot, a Szolas szabadsagas interjuban elmondja Gyurcsany hogy SEMMI fele adoreformot nem akar. Es gondolom semmi fele gagyiegyetem bezarast, szocialis kiadas csokkentest, munkara osztonzo segelyezest, random kenyelmetlenseget nem akar.

Hogy Orban mit akar? Senki nem tudja, de ennel tenyleg csak jobb lehet.

Mi tobb, keszuljunk a fincsi osztogatasra, hiszen "Soha, Soha" nem akar visszamenni az uzleti eletbe, szivesen lenne ellenzeki szerepben (gondolom nem 20%-os partban).

Ez azert durva, mert az ellenlabasai a parton belul szinte biztos hogy a langyos pocsolyaban lubickolni akaro os-szocik voltak, es most beallt kozejuk.

Nekunk lottek. De az MSZP elott szep jovo van. Kapott egy ujabb Medgyessyt.
Szerintem először tanuljunk meg szeretni( nem gyűlölni ), és utána tegyünk közösen a gyűlölet ellen. Ki-ki a saját hatósugarában idebentről odakintig árassza a fényt.
Vödör 2008.04.14. 10:05:45
"A megszorítások nem egyenlő kiadáscsökkentéssel."
hanem?
Mármint a jelenlegi megszorítások. Jelenleg ezek bevétel növelők voltak, és e felé akar az MSZP továbbmenni, csak azt nem veszi észre, hogy az adófizetők terheit nem lehet tovább növelni. A kiadáscsökkentés, már elég sokszor leírták, az lenne, hogy megvágják a szociális jellegű juttatásokat, nyugdíjat, közigazgatási költségeket stb. Egyszóval hosszabb távra terveznek, nem tűzoltást végeznek. Na ere nincs politikai akarat egyik oldalon sem.
JulWCZar,

teljesen egyetértek, semmi nem fog történni az elkövetkező két évben. OV-ról nem tudjuk milyen konkrét változásokat vinne véghez- lehet, hogy semmit. De rosszabb nem lehetne a deklarált semminél. Rosszabb helyzetbe nem kerülne az ország.
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S )
"Szétnéztek a szabadalmak közt, aztán ráakadtak valamire: "Na ez egész jó kis eljárás, ráadásul magyar. Használjuk csak!"
igen. ez a kapitalizmus lenyege. egy coca colat nem lehet perelni, mert tobb penze van es a a legjobb ugyvedeket fogadja fel, az meg, hogy igazad van vagy volt nem erdekel senkit.

"Ennél még az is jobb, ha nem szabadalmaztatod, akkor lagalább egy ideig titokban marad."
igy is van. nem is tesszuk. a szocializmusban lagalabb 28 szabadalomnak voltam a tarszerzoje. a rendszervaltas ota egynek se, pedig nem lettem otlettelenebb sot! egy csomo tapasztalatot gyujtottem...

dehat ha nem szabadalmaztatjuk, akkor jon a Koka miniszter ur, hogy csak annak van ertelme kutatni ami hasznot hoz. ezert aztan van 6-10 szabadlamunk/ev (nem nekem az intezetnek)

"Vagy ha szabadalmaztattad, akkor viszont perelj, különben az egész rendszernek nincs értelme."
nem erted, hogy nincs penz? erre nincs?
lehet hogyha sokat pofazunk 10 ev mulva lesz, de meg nem tartunk ott...

"Ha nem hiszed, hogy engem az adórendszerünk bonyolultsága kevésbé zavar mint a mértéke"
ezt elhiszem. azt nem hiszem el, hogy ez mondjuk nem toled fugg, vagy hogy ne tudnad kifizetni a nagyobb adot. azt se hiszem, hogy a fogyasztasod szignifiakansan a karat latna.
pl ha a jelenlegi autod helyett egy ugyanolyan hasznalati erteku, de olcsobb kocsival jarnal azt nem birnad ki?
stb.

gondold el, ha tobb adot fizetnetek lenne penz a perelesre es az orszagnak bejonne a haszon...
:)
, akkor nem hiszed,

"valószínüleg sok cég erre válaszként inkább odébb költözne pár száz kilométerrel."
igen ezt mondjak. de szerintema ok menjenek is. aki velunk akar uzletelni az maradjon es tartsa be a torvenyeket.
( namcsak azokat maiket a politikia osztaly az o erdkukben hozott, hanem azokat is amiket a mi erdekunkben (fognak hozni)

pl daniaban nagyobb a gepjarmu ado (uzembehelyese) mint barhol europbana. minden gyrato tudoamasulvette es lehet venni autot daniaban ugy is, hogy kisebb a gyartok haszna rajta.

Epokit Drive · www.csillagnet.hu 2008.04.14. 09:51:39

Hat igen... a kurucinfo az egyetlen hiteles es objektiv velemeny kinyilvanito "kozosseg" ebben az orszagban.
En is hiszek nekik.
karesz,

azt miből gondolod, hogy Dániában kisebb haszonnal értékesítenek?

De nem elsősorban azzal van a gond, hogy mennyi a kereskedelmi haszon. Aki a magyar fogyasztónak akar eladni annak ezt figyelembe kell venni és kész. Olyan tevékenységeknél van gáz, ami mobil:
- Mo-n gyártsunk bisz-baszt vagy Romániában
- Mo-ra telepítsük az Európai pénzügyi központot vagy Szlovákiába
- Mo-ra hozzuk a kutatóközpontot vagy Bulgáriába

No itt nem mindegy (sok egyéb fontos tényező mellett) az adórendszer.
malac!
beteges es irrealis
persze hogy a stilushatast leszamitva ugyanazt jelenti, azert irtam.
ami gond, hogy ki itelje meg mi az irrealis? mitol irrealis valami... neked ez, a prc-nek az stb
mitol lesz fasiszta valaki?

mert abban egyetertes van europaban, hogy a II. vilaghaboru, a nacizmus iszonyatos szemvedeseket okozott. ezert ugy gondoljuk a fasizmust nem szabad engedni meg parlamenti eszkozokkel se hatalomra jutni...
mert kinek hianyzik az a 20 millio aldozat megha gyozunk is a vegen?

azaz fasizmus nem! semmilyen formaban.
de azt sem szabad engedni, hogy valakik Jol (vagy rosszul) felfogott politikai erdekukben megbelyegezzenek barkit aki nekik nem tetszik.

jo par eve kambodzsaban kiirtottak milliokat, ertelmiseget stb.
azt irta a nepszabadsag hogy ez fasizmus...
na en meg megkerdeztem a tanaromat, hogy akkor mi van a fasizmus Dimitrov (igazibol Manuilszkij) fele definiciojaval; hogy a finactoke es financoligarhia osszefonodasanak nyilt terrorsztikus diktaturaja??? mikor kambodzsaban toke sincs
, nemhogy financtoke meg osszefonodas...

a valasz valami olyasmi volt hogy ezek a franya ujsagirok osszekeverik a fasizmust azzal hogy valaki fasiszta modszereket hasznal...

na erre ne meg azt kerdeztem... OK, na akkor ki a fasiszta, az fasiszta aki fasiszta modszereken hasznal? lehet fasiszta az is, aki nem hasznal ilyen modszereket.???
na erre mar nem jott vaLasz.

ahogy nezem ezen a blogon se tudja senki se.
karesz,

a 09.51-es kommentedben van néhány érdekes dolog:

" :
hat sok mindent lehet latni, de ezeket nem."

ne viccelj már, szinte csak ilyet hallani!

"pl most a kozgazdaszok szamara is varatlanul csokkent a novekedes, tulsagosan csokkent, a megszoritasok miatt.
senki nem vart ilyen kis novekedest."

De nagyon sokan várták. És azért, mert ez a megszorítás adónövelő megszorítás volt, nem kiadáscsökkentő! Mondj egy kiadáscsökkentő tételt!
totya87:
"miből gondolod, hogy Dániában kisebb haszonnal értékesítenek?"
nem godolom tudom. ott akartunk autot vennt mert ott (extrem modon)olcsobb lett volna, ha visszakapjuk az adot... persze meint eu tagorszag mar nem lehet visszaigenyelni.

"Olyan tevékenységeknél van gáz, ami mobil:"
nem nagyon van ilyen.

"- Mo-n gyártsunk bisz-baszt vagy Romániában"
ha kornyezetszennyezo akkor inkabb ott.
a szlovakok alank igerttek a Zsolnai autogyarnal, semmi bajunk nem lett, az audi suzuki marad.

"- Mo-ra telepítsük az Európai pénzügyi központot vagy Szlovákiába"
termeszetesen ide. es ha itt van, nem fog elmenni akkor se ha itt tizszeres az ado, ami nonszensz.

"- Mo-ra hozzuk a kutatóközpontot vagy Bulgáriába"
ez fol se merult. jelenleg 3 jelolt van svedorszag, spanyolorszag es mi.
a mienk a legolcsobb (messze) de nem fog ide jonni, pedig az EU lepeskenyszerben van: valamit mar kene idetelepiteni...
csak nezd meg a metroepitest mennyibe kerul?, mennyivel a tobb a vallalasi arnal?, mennyire irrealis az az ar...?

na ezt nem engedi az EU es (sajnos) joggal.

Karesz

""Vagy ha szabadalmaztattad, akkor viszont perelj, különben az egész rendszernek nincs értelme."
nem erted, hogy nincs penz? erre nincs?
lehet hogyha sokat pofazunk 10 ev mulva lesz, de meg nem tartunk ott..."

Én értem, de ez így nonszensz!
Ha az állam támogatja a kutatást, akkor érdemes az eredmények aratásánál is segédkeznie.
Így visszakaphatná a befektetett pénzt. (ill. egy részét, jó esetben többet.)
Ez komolytalan hozzáállás az állam részéről.


""Ha nem hiszed, hogy engem az adórendszerünk bonyolultsága kevésbé zavar mint a mértéke"
ezt elhiszem. azt nem hiszem el, hogy ez mondjuk nem toled fugg, vagy hogy ne tudnad kifizetni a nagyobb adot."

Ki tudnám, de rengetegen nem fizetnék ki. Te könnyelműen mondod azt, hogy akkor menjenek el innen, de ez további elvándorlással és csőddel fenyegetne. Amíg ezek helyett új munkahelyek keletkeznek, addig kitör a polgárháború.
Elég kicsi a mozgástér.
Totya87
"ne viccelj már, szinte csak ilyet hallani!"
te mindent elhiszel amit a media mond?
nem vicceltem.

"De nagyon sokan várták. És azért, mert ez a megszorítás adónövelő megszorítás volt, nem kiadáscsökkentő!
azt nem vartak, hogy ennyire csokken a novekedes ezt petschig maria zita is elismerte vasarnap hallottam a radioban, egyetlen elemzo se vart ekkor viosszaesest, meglepte gyurcsanyekat is.


Mondj egy kiadáscsökkentő tételt!"
50 ezer kozalkalmazottat bocsatottak el.
az egeszsegugybol kivontak 250 millird forintit a nemz jov 0.9 szazaleket (konvergencia program szerint)
de van tobb is...


ezek tenyek.
hacsaturjain

köszi :)
válaszolni amugy megy majd? :)
Csak mert nem tom, el merjek e menni a boltba, vagy a sédbe lőnek a nácifasiszták akik olykor kommunisták is vagy kádáristák, már ha hinni lehet az szdsznek és Árpádnak.
Olkó 2008.04.14. 10:06:51
„Szerintem először tanuljunk meg szeretni( nem gyűlölni ), és utána tegyünk közösen a gyűlölet ellen. Ki-ki a saját hatósugarában idebentről odakintig árassza a fényt.”

Ezzel extra nagyon mélyen egyetértek,
és látok is ilyesmire itten komoly próbálkozásokat erre, a magam dolgait IS mindenképpen. De véleményedből az jön le, hogy ez nem nyilvánvaló. Na nem baj. Világosságot, többet. Mondom magamnak, aztán majd nő az. Talán.

„Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít mindenképpen tékozol.”
Én nem mondom, hogy Napóleon nem ült kicsit magas lovon, mert de. Ám Napóleonhoz fűződik a Code Napóleon: az első európai törvénykönyv, ami a szándékot (és nemcsak a következményt) figyelembe veszi a büntetésnél. Az európai kultúrtörténet, az erkölcsi fejlődés óriási lépése ez, nehéz lenne figyelmen kívül hagyni, lévén a szándék-etika megjelenése minimum akkora fel-világosodási lépés az emberiségnek, mint a Holdon a Neilé.
szerintem itt a Napóleon mint szimbólum s nem kifejezetten mint a konkrét személy szerepel.
oszt, mire válaszolnék, csillagvirág?
Re: Gecc 2008.04.14. 10:34:39

Gondolom, megnézted a videót is, és nem csak pofázol.
Amúgy meg érdekes tapasztalat, hogy a kuruc a rendszeresen "zsindex"-ezett Indextől sokszor idéz, mások pedig a kurucra hivatkoznak, azt a látszatot keltve, hogy hírei hitelesek.
A belinkelt videót egy magánszemély készítette, több újságíró és kamera is látszik a felvételen, tehát elvileg bárhol lemehetett volna, de csak ezek a szemét szélsőséges bunkók linkelték be az amúgy a YouTube-ra feltöltött videót.
Úgyhogy, mivel Neked láthatóan nem tűnt még fel, több kell ide, mint a másik hiteltelenítésének kísérlete (a Kurucot hivatkozod, ami szélsőséges, tehát nem komolyan veendő, tehát te sem vagy az), hanem érvek, ellenérvek, bizonyítékok. Ha ilyenek nincsenek, fel is van egy út, meg le is van egy út.

Ed
Epokit Drive 2008.04.14. 12:31:16

Igen, en valojaban csak pofazok. Le is van egy ut.
Sot, abban is igazad van, hogy nem szeloseges. Mo mar csak ilyen.
Kar hogy nics napilapjuk, lehet jobban menne mint az osszes lap egyuttveve.
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.14. 10:50:36

"Én értem, de ez így nonszensz!"
igen ez igaz. de mi a megoldas?

"Ha az állam támogatja a kutatást, "
de ezt csak mondjak. nem tamogatja, legalabbis nem a tradicioink es nem az EU atlaghoz kepest.
azt is valalatak hogy 10 ev alatt megduplazzak a kutatasra forditott penzt megduplazzak a kutati letszamit.
ehelyett szintentartas sincs.
amivel egyaltalan megkozelitjuk a sokat emlegetett 1%-ot az az NKHT altal fizetett jonehany milliard, amire nincs is eleg beadott palyazat. (beszedik adoba, de nem mindekitol) kiosztjak a haveroknak...

"akkor érdemes az eredmények aratásánál is segédkeznie."
termeszetesen...
par eve jott egy iroda a szabdpiacrol, hogy majd ok menedzselik az otleteket szabadalmakat, stb csak az allam adjon ra penzt. jonak tunt egyreszt szabadpiaciak voltak (tudtak dolgozni, hoztak volna a kapcsolatokat) de nem lett belole semmi.
(az allamnak mar elege volt a fejostehennek nezesbol)
"Így visszakaphatná a befektetett pénzt. (ill. egy részét, jó esetben többet.)"
Crichton Jurapark konyve szerint az eredeti otletek kockazatosak, azaz 95% rosszat is meg kell finanszirozni ahhoz hogy 1 bejojjon. erre nincs nalunk kockazati toke.


"Ez komolytalan hozzáállás az állam részéről."
nem komolytalan, hanem kenyszerhelyzet, ha eg a haztetod es oltod, nem foglalkozol azzal, hogy befolyik a TV-dbe a viz es az tonkremegy

"Ki tudnám, de rengetegen nem fizetnék ki."

" Te könnyelműen mondod azt, hogy akkor menjenek el innen, de ez további elvándorlással és csőddel fenyegetne. Amíg ezek helyett új munkahelyek keletkeznek, addig kitör a polgárháború.
Elég kicsi a mozgástér. "
nem hiszem, hogy konnyelmu lennei, amozgaster mindig kicsi, de meg mindig jobb a helyzet mindt ahogy beallitod.
Karesz

"" Te könnyelműen mondod azt, hogy akkor menjenek el innen, de ez további elvándorlással és csőddel fenyegetne. Amíg ezek helyett új munkahelyek keletkeznek, addig kitör a polgárháború.
Elég kicsi a mozgástér. "
nem hiszem, hogy konnyelmu lennei, amozgaster mindig kicsi, de meg mindig jobb a helyzet mindt ahogy beallitod."

Az államok közti verseny egyik alappillére az adó mértéke. Nagyon komoly, minőségi szolgáltatásokat kellene ahhoz adnia az államnak, hogy esetleg még emelhessenek is az adón. Különben erősödne az elvándorlás.
Nemcsak én állítom, most már a tapasztalat is mutatja.
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.14.
"Az államok közti verseny egyik alappillére az adó mértéke."
igen ezt allitjak a liberalis kozgazdaszok es tankonyvek.
egy baj van velem, nem igaz.
nem allitom, hogy semmi igazsagtartalma nincs, de ez csak az orszag kizsakmanyolasanak az ideologiaja.
egyreszt ha tenyleg az ado merteketol fuggne minden (barmi is), akkor csak adoparadicsomban es kinaban termelnenek, megis a combinot a nemetektol vesszuk.
ha meg valamelyik ceg elmegy hadd menjen. elvittek a harddiszk gyartast, es mi tortent? semmi.
az utakat nem tudjak elvinni innen. gyartaanak olyat emihez jo a kozelseg, az utak stb. eladni meg mindenkeppen akarnak majd. sose hallottam hogy a tesco elment volna mert sok az ado.
szakmunkast meg kepezni kene de ez is a mi dolgunk.

"Nagyon komoly, minőségi szolgáltatásokat kellene ahhoz adnia az államnak,"
semmi nem gatolja azt hogy ezt megtegyek

"hogy esetleg még emelhessenek is az adón. Különben erősödne az elvándorlás."
aki elmegy hadd menjen. nem forro penz kell ide hanem stabil hosszutavu gondolkodas.

"Nemcsak én állítom, most már a tapasztalat is mutatja."
tudom hogy sokan allitjak de attol meg nem lesz igaz. a tapasztalat inkabb az ellenkezojet mutatja, bar ketsegtelen egyedi peldak vannak mindig mindennek az ellenkezojere is.
Karesz

"egyreszt ha tenyleg az ado merteketol fuggne minden (barmi is), akkor csak adoparadicsomban es kinaban termelnenek, megis a combinot a nemetektol vesszuk."

Kínában egyre többet termelnek. Az adóparadicsomok szintén szépen elvannak.
(Még termelniük sem kell.)

"ha meg valamelyik ceg elmegy hadd menjen."

Lazán kezeled a kérdést.

"az utakat nem tudjak elvinni innen."

Sok szart érünk vele.

"sose hallottam hogy a tesco elment volna mert sok az ado."

Az nem is fog elmenni sehonnan. A helyi körülményekhez igazodva mindíg nyereséget mutat fel. Eladni pedig helyben lehet.

""Nagyon komoly, minőségi szolgáltatásokat kellene ahhoz adnia az államnak,"
semmi nem gatolja azt hogy ezt megtegyek "

Várjuk türelmesen.

"aki elmegy hadd menjen. nem forro penz kell ide hanem stabil hosszutavu gondolkodas."

Erre is csak várunk türelmesen.

"tudom hogy sokan allitjak de attol meg nem lesz igaz."

Akkor szerinted jó ez így, csak a statisztikákkal riogatják a jónépet?
Elég lenne egy kis adóemelés?

Kiemelt hozzászólás

Igen, kínában egyre többet termelnek. Nem csak az adó miatt mint tudjuk, hanem a rabszolgatartás szintjén álló fizetések miatt is... (nyilvánvaló hogy nem abból a pénzből fogják megvenni a nyugatra szánt "javakat")
Az enyhén szólva hézagos környezetvédelmi előírások miatt...
A kb nullával egyenértékű balesetvédelmi és eü-rész költségek miatt pláne.

Ehhez járul a kínai kormány viszonylag "értelmes" piacpolitikája, azaz nem árt ha ott gyártasz ha eladni is akarsz...

Meg a nyugati baromság a nyitott kapukkal, aminek értelmében a kinaban igy gyartott szart bárhova bevihetik. Olyan árversenyre kényszerítve a helyi vállalkozásokat amit nem nyerhetnek meg lényegében tönkretéve a helyi vállalkozásokat.
A tesco tudtommal széprészt kinai terméket is árul. :)
Kis költség nagy haszon.
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S )
"Kínában egyre többet termelnek. Az adóparadicsomok szintén szépen elvannak.
(Még termelniük sem kell.)"
ketsegtelen...
de ha te az adoemelest rossznak tartod akkor az adoparadicsomok fele elmozdulast veded...javaslod, ennek meg minimum ellentmond az hogy sajnalod, ha elmennek...

az utak es hogy mit erunk vele...
mar ma is 5000nel tobb kamion megy at a tiszan ukrajna fele...vasutra kene rakni
de nem ezt szervezi az elit hanem tuntetest, meg a szarnyvonalak bezarasat se merik tudjak megoldani.

szerintem a turlemes varakozassal nem erunk semmit... bar ketsegtelen, sokkal tobbet nem tehetunk.

"Akkor szerinted jó ez így, csak a statisztikákkal riogatják a jónépet?
nem jo es sajnos a statisztikakkal nem riogatnak elegge... a statisztika ugzanis tenyszamokkal operal, a politikusoknak kosznheto hogy nemlehet hinni bennuk, mert csak a szamukra kedvezot citaljak es meg hazudnak is.

Elég lenne egy kis adóemelés?"
nem, sose irtam ilyet. az igaz, hogy keves adot fizetunk: en is es szerintem te is.
ezt onnan tudom hogy:
index.hu/gazdasag/vilag/ollo070620/
kulon cinikusnak tartom az elit resszerol, hogy ez a helyzet zommel szocialistanak nevezett kormanyzas alatt kovetkezett be.

tehat az adoemelestol nem fog gyorsulni a gazdasag, de talan kevesebb hajlektalan lesz, kevesebb gyerek fog ehezni.

azt megertem, hogy nem akarsz tobb adot fizetni. nekem se tetszik, de azt latom hogy maganszemelyek szinte semmire se koltenek amire kene, oktatas, utak kozmuvek, de meg a hazak kulso tatarozasara se.

iszonyatos arutomeg... vasuton kene szallitani... de nemhogy ezt syervezne meg az elitunk, hanem a szarnyvonalak bezarasavl riogatnak *mert azt se tudjak/lehet/merik megcsinalni.


a posztindusztrialis tarsadalmakban a gyartas az mar nem annyira pozitiv dolog. szinte semmit sem lehet gyartani kornyezetszennyezes nelkul...
a termeszet tonkretetelet es a revitalizaciot megsporoljuk,
nem lazan, hanem gondolkodva kezelem a kerdest.
"Magyarországon több száz olyan aprófalu van, ahol a polgármester fizetése és a képviselők tiszteletdíja elviszi az önkormányzat bevételének 25-30 százalékát."
Re: Gecc 2008.04.14. 13:05:01

Egy indexes cikk pont arról a videóról (még ha nincs se belinkelve, se említve), amit a kuruc feltett (és idelinkeltem:
index.hu/politika/belfold/ombp6470/

Ed
"A munkaerőpiacunkról évekkel ezelőtt kiszorult, azóta jórészt falusi gettókba kényszerült százezrek "aktivizálása" nem olyan feladat, amely néhány kormányrendelettel megoldható volna. A kapitalizmus egyik legmélyebb ellentmondásáról van szó."
Ferge Zs.
"A szülők akkor kapják meg a segélyeket, ha a gyerekeik tisztességesen járnak iskolába. Sőt nem elég, hogy odajárjanak, az összeg nagysága attól is függ, hogy különböző vizsgáikat milyen eredménnyel teszik le. Egyetlen generáció alatt el lehet érni, hogy a gyerekek eredményesen elvégezzék a szükséges iskoláikat. Egyetlen generáció alatt új munkakultúrához jutnak."
Csanyi V.
"Mindig utáltam azt a libeális gondolatot, hogy akinek nincsen lakása, az nyugodtan aludjék az utcán. ... állam biztosítsa, hogy mindenkinek legyen éjjeli menedékhelye, néhány négyzetméter, ahol nyugodtan alhat, ahol nem rabolják ki, ahol biztonságban tarthatja személyes dolgait. Ehhez valamennyi pénz kell, elismerem, fel kell húzni néhány házat, megoldani azok gondnokságát, biztonságát, de nem hiszem, hogy ez a feladat meghaladná az ország anyagi lehetőségeit. Néhány népszavazás költségéből biztosan kijön."
Csanyi V.
Karesz

"de ha te az adoemelest rossznak tartod akkor az adoparadicsomok fele elmozdulast veded...javaslod, ennek meg minimum ellentmond az hogy sajnalod, ha elmennek..."

Miért ne sajnálhatnám a a cégek kivonulását, és kívánhatnék kisebb adót egyszerre? Magyarország különben sem lesz adóparadicsom, én már azzal is beérném, ha 5%-al csökkenne az adóék.

"mar ma is 5000nel tobb kamion megy at a tiszan ukrajna fele...vasutra kene rakni"

Minimum.


Kristl

"Meg a nyugati baromság a nyitott kapukkal, aminek értelmében a kinaban igy gyartott szart bárhova bevihetik."

Zárjuk be a kaput? Hoznának helyette egyiptomban cimkézett kínait. Az egész világot bojkottálnunk kellene, hogy aztán már csak a nem Kínában gyártott zoknit vehesse meg a nép.

Egy termék származását mostanában nyomon lehet követni ha nagyon akarjuk. de ezzel szerintem te is tisztában vagy :)
"Ha idehozod ezt a marhaságot egy nyilvános fórumra, akkor abszolut közünk van hozzá."

1. az anyád a marhaság

2. mi ez a királyi többes?

3. nálam az argumentum ad populum nem játszik
Kristl

"Egy termék származását mostanában nyomon lehet követni ha nagyon akarjuk. de ezzel szerintem te is tisztában vagy :) "

Nem vagyok tisztában. Azt látom, hogy a neves gyártók is hoznak félkészterméket Kínából és ezt-azt csinálnak még rajta, hogy ráírhassák a saját országukat.
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S )

Igen, és? Ez nem változtat semmin amit mondtam. Más oldalról közelited meg a kérdést, pedig megadtam szempontot.
"Szerintem nagyon rossz dolog, ha a kormány (vagy támogatói) az ellenzéken kérnek számon konkrét lépés-javaslatokat, mi több RENDSZERt.
Nincs olyan, hogy "mi lett volna, ha", sem a történelemben, sem a jelenben.
"
Igen. Végülis sokkal egyszerűbb, ha tudja a kormány, hogy az ellenzék minden javaslatára nemet fog mondani.
Sokkal nehezebb lenne a dolguk, ha látnák, hogy egyes esetekben közel áll az elképzelésük, és azt röviden egyeztetve keresztül lehet vinni, más esetekben meg társadalmi vitát kellene kezdeményezni, hogy lássák, melyiküket támogatja az adott kérdésben a nép.
Rühellem már azt a szlogent, hogy "az ellenzék dolga hogy ellenkezzen". NEM! az ellenzék dolga, hogy alternatívát kínáljon ott, ahol lehet és szükséges, de ne akadékoskodjon ott, ahol csak egy jó (optimális) megoldás van. Ezen kívül figyelnie kell a korrupciót és lecsapni ott, ahol bizonyíthatóan van.
Kristl

Azzal semmit nem érünk, ha csak a kínait nem engedjük be. Maximum azt érjük el, hogy azok az országok fogják nekünk eladni a kínait, akiket nem rakunk tiltólistára.
Mi csak többet fizetnénk ugyanazért.
Epokit Drive 2008.04.14. 15:08:33

En abszolute megertem a felhaborodast. De sok emberbol az jon ilyenkor elo, hogy a media megint csak azt a helyzetet probalja kihasznalni, hogy a rendorok valamelyike megint mekkora barom volt. Es ezt azonnal a kormany szamlajara irjak
Tudod ez kb olyan, mint amikor Morvai Krisztina iteli el a rendoroket.
De errol a problemarol TWA ha jol emlekszem posztolt mar.
Kiemelt Hozzászólás

Senkit nem raknék tiltólistára. Azon töprengek lehet e forgalmi adóval terhelni a "bizonytalan" eredetű terméket. Érsd minden terméket, amelyen nem felelnek meg a magyar/eu előírásoknak és ezt nem ellenőriztük.
&
Amugy
"Azzal semmit nem érünk, ha csak a kínait nem engedjük be. Maximum azt érjük el, hogy azok az országok fogják nekünk eladni a kínait, akiket nem rakunk tiltólistára.
Mi csak többet fizetnénk ugyanazért."
Önmagában ez sem baj, mert megterheltük extraköltséggel a dömpingárukat, tehát innen nézve nem is olyan nagy baj.
Kristl

"Önmagában ez sem baj, mert megterheltük extraköltséggel a dömpingárukat, tehát innen nézve nem is olyan nagy baj."

De baj.
Magyaroknak szánt szlovák kínai boltok nyílnának a határszélen, akik terheletlen
árakon kínálnák a portékát. (magyarul beszélünk feliratú üzleteikben)
Minimum az egész únióban tiltani kellene, különben eredménytelen.
Loller - Anyukádat én kihagyom ebböl, mégpedig két okból: 1. Nem így lettem nevelve, és 2. Van neki elég problémája nélkülem is.

Latinom gyenge, inkább magyarul írj, ha azt akarod odafigyeljek.

Királyi többes? Térj már észhez. Nem vetted észre, hogy itt más is van rajtad és rajtam kivül?

Na, menj és vígasztald meg az Anyukád.
Kiemelt Hozzászólás

"De baj.
Magyaroknak szánt szlovák kínai boltok nyílnának a határszélen, akik terheletlen
árakon kínálnák a portékát. (magyarul beszélünk feliratú üzleteikben)
Minimum az egész únióban tiltani kellene, különben eredménytelen."

Jea, ez igaz.
Kristl

Mindenre vannak már próbálkozások, és úgy látszik a "kompresszor lobby" különlegesen erős:

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=213962&from=eu&fr=spojo

Régebben mintha a kínai cipőkre is vetettek volna ki vámot.
Igazság szerint részben ezért kéne alternativ utat találni, amivel kiváltható lenne a "védővám" fogalma. Eltüntetve a "protekcionista"-vád hisztériát.
mozzie 2008.04.14. 20:59:25
"Loller - Anyukádat én kihagyom ebböl, mégpedig két okból: 1. Nem így lettem nevelve, és 2. Van neki elég problémája nélkülem is."

No, milyen érzékeny lettél hirtelen a stílusra.

"Latinom gyenge, inkább magyarul írj, ha azt akarod odafigyeljek."

Előbújt az Árpád által emlegetett híres műveltség. Gyengébbek kedvéért erről beszéltem: hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

"Királyi többes? Térj már észhez. Nem vetted észre, hogy itt más is van rajtad és rajtam kivül?"

Én ezt arra mondtam, hogy te olyan hangvételt alkalmaztál, amiből kb az szűrödött le, mintha ez valami régóta összeszokott, egységes és zárt közösség lenne, aminek Te vagy a hivatalos képviselője, és a közösségs szemszögéből hordasz le, mint idegent, aki "idetolakodott".
Re: Gecc 2008.04.14. 17:35:26

Én abszolúte megértem a masszív szoclib érzelműek felháborodását. Sokukból az jön ilyenkor elő, hogy a média megint csak a helyzetet akarja kihasználni, holott egy magánszemély videójáról beszélgetünk.
És az, hogy a rendőrök valamelyike barom volt, az lehet egyrészt szakmai kérdés, másrészt pedig politikai. Hadd ne emlékeztesselek több olyan lezárult perre, amely a sértetteknek adott igazat a rendőrökkel szemben. Holmi (szélső)jobbosok nyernek kilószámra jogszerűtlen rendőri intézkedések miatt indított pereket. Elég durva, nem?
És hogy ezt a kormány számlájára írják? Ha hihetek az Alkotmányt ismerők között terjedő szóbeszédnek, Magyarországon a kormány gyakorolja a végrehajtó hatalmat. És az egyik minisztere, akit ma történetesen Draskovics "Polihisztor" Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek hívnak, felelős a magyar rendőrség szakmaiságáért. Igaz, ez politikai jellegű felelősség (vagyis a mi reneszánsz emberünknek nem kell bemagolnia az összes rendőri tudnivalót), de épp ilyesfajta politikai felelősséget kérnek számon az emberek a kormányon, vagyis, ha úgy tetszik, politikailag hibáztatják.
Soha, senkit nem fogok arra kérni, hogy adja fel politikai vagy vallási meggyőződését, de még arra sem, hogy elhiggye, az Adidas jobb a Nike-nál (vagy fordítva). Egy dolgot szoktam csak mondani, ezt ajánlom Neked is: a védhetetlen igazságtalanságot ne védd! Szavazz bárkire, tégy bármit, de az igazságtalanságtól akadj ki, mert az nem hitkérdés. És a vak is látja (ha akarja), hogy ez a kormány az alkalmatlanok gyülekezetévé vált, és az ilyesfajta kis apróságok csak kis tarajok abban a hullámverésben, amit az általuk kiváltott széles körű elégedetlenség okoz.

Ed
Loller, próbálj észhez térni. Cserélj szűrőt.
liidiiia 2008.04.14. 11:55:4

Már a korábbi hozzászólásaimban kifejezésre juttattam, hogy ez nem egy konstruktív vita... Dobálózás, csapkodás, kakaskodás. Jómagam is szeretem az epületes, de tiszteletteljes vitákat. Hidd el, szándék nélkül nem születik meg a megoldás csak úgy magától. Max. idulatokból személyes érdekekből csak valamilyen megoldás féle...
- Eleve ez blog is egy -az írójának is köszönhetően - értelmezhetetlen... A résztvevők meg egy tömegkarambol áldozatai -a lecsökkent látási viszonyoknak köszönhetően. Nagyon sok dolgot tisztázni kellene... Teljesen komolytalan, hogy a fajgyűlölet egyátalán szóba jöhet ebereknél...Dobálózhatunk adatokkal.. Felmondhatom neked az egész történelemleckét, de nem sokra megyünk valódi megoldó önzetlen szándék nélkül. Repüljünk a józanészen túlra!!!


Üdv.
2050-re végleg ivartalanítanak és ezzel mind egy szálig kiirtanak minket az észrevehetetlen, lassan ható vegyi fegyverként alkalmazott mérgező káliummal, ami egyébként érzelemmentesít is, hogy a haláltábor áldozatai ne lázadozzanak! Nem a zsidó származás a gyűlölködés forrása, hanem a zsidókat a többiek elleni rablógyilkosságra felbujtó mózesi és talmudi gyűlölet program. Ezeket maguknak a zsidóknak kell hatályon kívül helyezni, de amíg nagy üzlet nekik a káliummal mérgezéssel stb. ​fajirtással ingatlanrablás, lásd mellékletek, addig nem hajlandók rá. Sajnos!

Üdv, Tejfalussy András

Mellékletek: (nemsorára megtekinthetők lesznek a HIHETŐMAGAZIN http://www.tejfalussy.com honlap MEHNAM rovatában!)

feljelentes-fajirto-terroristakat-fedezo-ugyeszek-ellen-180125

milyen-tervet-teljesit-jobban-Magyarorszag-180125
süti beállítások módosítása