W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A tök napja

2007.11.07. 07:45 Tóta W. Árpád

Vettem tököt, lámpást faragandó. Nekem töklámpást adott kezembe az Úr. Jó kis jack-o-lantern lett belőle. Babának tetszik, kurjongat neki. Nekem is tetszik, jól néz ki. Csudaszépen narancssárga a tök belseje. Még a Fidesz-narancsnál is szebb. KDNP-logónak pont jó volna.

A Halloweent, mint olyat, szarom le, nyilván. Magát a Mindenszenteket is, sőt magukat a minden szenteket, szarom, lefele, egyenként és kollektíve.

Sose komáltam a katolikusok félszívű politeizmusát. Vagy nevezzük nevén a félisteneket, vagy ne hülyítsük egymást.

Halottak napja, az se érdekel. Megvannak a halottaknak a maguk napjai és órái enélkül is.

Arról a közszájon forgó buta tirádáról akarnék itt a töklámpás fényében megemlékezni, ami így hangzik: „utálommá hogy ránk erőszakolják az idegen ünnepeiket, eszhogy a Halloween meg a Valentinnap, mámeg, a globálmocsok, a kultúrszenny, kozmopolita, fuj.”

Szeretném odadörgölni a krumpliorrok alá, hogy senki nem erőszakolja, és nem is teheti. Otthon lehet maradni, töklámpást faragni se kell, temetőbe menni se kell, van tévéműsor minden nap. Mint ahogy a karácsonyt se kötelező megülni. Össze tetszenek keverni az erőszakolást azzal, amikor valami „divatba jön”. A kettő közti különbség megértése pedig sürgős és szuperfontos lenne, mert tükrözi, sőt a kultúrában megtestesíti a tervgazdaság és a piacgazdaság közti különbséget.

Egyszerűen az történik, hogy egyre több ember szerint jó ötlet kinevezni egy napot, amikor valamit ad az ember a szerelmének, vagy amikor tökből farag egy túlvilági pofát, esetleg beöltözik valami másnak, mint ami. Aztán vagy lesz belőle konvenció, ahogy lett a karácsonyból, a húsvéti nyusziból – aki igen bizarrul üldögél a kereszt tövében, virtigli baszásszimbólumként, ugye –, vagy nem lesz. Erőszak, az nincs. Május 1. 1952-ben, az nem volt szabadon választható. Ez meg már igen.

Tegyük gyorsan hozzá, ünnepeink zöme importált globálmocsok, mert a globálmocsadék kereszténységtől vettük át, ők meg, mint közismert, kozmopolita pogány és zsidó ünnepeket farigcsáltak át kereszténnyé.

Tökös-e vagy?


Naná, a Valentin-nap és a halottak napja jó üzlet a virágárusoknak, a karácsony mindenkinek, a Halloween meg a zöldségeseknek, ugyanis megkérik a lámpatök árát rendesen. De nem száll ki a rendőr ellenőrizni, van-e karácsonyfa vagy töklámpás. Nem tetszik az amerikai ünnep? Maradj ki belőle, koma. Rendezd be az életedet, ahogy akarod. Számolj el vele magadnak. A többiekéhez meg semmi közöd.

Szerintem a karácsonyfa jópofa dolog, jót tesz a gyereknek, meg jó a szaga, és alkalmasan szimbolizálja a túlélést, ami télen elsőrangú szempont. A töklámpás is jópofa, és igénylem, hogy legalább ilyenkor kapható legyen a gömbölyű tök. Speciel a csodaszarvas fitymájának névnapját meg leszarom. De ha bárki meg óhajtja ülni, sőt pénzt keres a műanyag fitymából, akkor kedves egészségére. Én ugyan nem fogok óbégatni, hogy ránk erőszakolják a csodaszarvast. Mehet a tévében is, maximum elkapcsolok.

Kedves magyarok! Nem a B-612-es kisbolygón nevelgetjük a rózsánkat. Mi egy Föld nevű bolygón élünk. Kölcsönhatásban vagyunk a klímájával – na jó, abban biztos vagyok, hogy ez kábé senkit sem érdekel –, meg a rajta élő többi emberrel. Ide folyamatosan be fognak türemkedni mindenféle idegen ünnepek, ahogy annak idején betüremkedett a Jézus-mondakör. Egyvalami változott csak mostanában, de az óriási dolog: nem kötelező egyik sem. Ami jegyben jár azzal, hogy be sem lehet tiltani.


Címkék: homályzóna hülyemagyar

915 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr74220969

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervativizmus 2.0 2007.11.08. 21:55:07

Worluk marhaságaKorábban dícsértem, most le kell tolnom. Ezért a cikkért. Igazából sok más hasonló cikkért is, csak most jutott eszembe.Régebben sokat fórumoztam, és azt vettem észre, hogy amikor az emberek elkezdenek jogokról beszélni efféle módon, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reach: a vita Ty-vel nem erről szólt elsősorban. ez ios érdekes aspektus persze, de erről majd Dawkins kapcsán lesz elég szó. az a vita arról szólt, h a kereszténység tagadása, sőt elutasítása legitim álláspont, és neki ezt ugyanúgy el kell viselnie, mint nekem azt, hogy egyesek halálkomolyan hiszik, h van Isten, sőt hogy az az Isten "jó", valamint fiúgyermeket nemze. elviselem, nem, kiáltok rendőrért, legfeljebb vitázom vele. csak enynit várok viszonzásul. hogy ne is merüljön fel, h "ilyet nem kéne leírni".
T. olvasók, blog népe, Magyarland polgárai.

Nem eresztem el füleim mellett az elégedetlenség, a morcogás, a múhogás hangjait. Vannak, akik keveslik a mennyiséget, mások fontos témákat hiányolnak. Például hogy a Gerő András beszarizza a Sólyom Lászlót a Napkeltében, hajh, muramista, skandallum.

Ez nem egy hírszerkesztőség, hanem egy ember blogja. Egyedül vagyok, nem is akarok minden kamuhírre reagálni. Engem ez a hülyeség nem izgat fel. Gerő András nem köztisztviselő, úgyhogy lehet neki markáns politikai véleménye. Mért, a Krausz Tamás meg kommunista. Meg Schmidt Mária se mindig óvatos.

Értem, hogy a közszolgálati tévében ilyet mondani, az hűha, de bazmeg, eleve mi az a Napkelte? A köztévé gebinbe kiadott reggeli műsorsávja, amelynek törzsközönsége mostanában azon izgulhat, hogy tényleg elmegy az Orosz Józsi főállásba PR-főnöknek az MSZP-hez, vagy azért mellette vezet még műsort is. Na most az, hogy hogy egy ilyen rákos daganaton belül a sejtek hogyan járják táncukat, az mínuszos hír. Nem ez a botrány, hanem a keret.

Ami egyébként ma már nem zászlóshajója az MTV-nek, hanem szégyenfoltja. Maga az MTV lényegesen kiegyensúlyozottabb, elegánsabb, sőt még a díszletei is szebbek, mint a privatizált részlege.

Na ez paradox valóban. Az állam jobb tulajdonos, mint Gyárfás Tamás? Nem, valójában nem ez a helyzet kulcsa. A Napkelte nem önálló vállalakozás, mint a TV2 vagy a neki beszállító műsorgyártók. (Ahol a korrupt összefonódás egyébként szintén jelen volt ám, ld INteraktív, Sváby, Kereszty.) A Napkelte, kérem, egy géemká, az állami vállalat eszközeit - átláthatatlan és gyanús keretek közt - használó élősdi. A maga egyetlen piacán monopóliumot élvező, kizárólag politikai kapcsolatokkal érvényesülő vállalkozás. Udvari szállító, nagy értékű telefonkönyvvel és kétes értékű termékkel.

Az MTV maga egyébként nem azért jobb mostanában, mert én is nekik dolgozom (az majd januártól látható), a blog viszont azért állt az elmúlt két hétben. Lehet a kettőt egymás mellett csinálni, de elég nehéz szellemi munka egyszerre több dolgon gondolkodni. Szóval most egy rövid hajrával igyekszem túl lenni a Képmesék végén, már nem sok hiányzik, 1-2 hét takarékláng.

A projektnek elvileg lesz saját weboldala, de hogy mikor és milyen, arról nem tudok semmit. Szabad fórum aligha lesz rajta - blame society! -, szóval nyilván itt kap majd teret a felmerülő kérdések, óhajok, sóhajok, kritikák egy része. Hű, de parázs lesz, pláne a népszavazási kampánnyal fedésben! A későbbi jólétünket a mostani takarékosság alapozza meg, ahogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség anyagaiból magam is jól az eszembe véstem.

A blog most volt egy éves, sajnos a tortabontás és gyertyafújás áldozatául esett a munka sűrűségének. Bepótoljuk, nem volt tanulság nélküli az az egy év.
Cartman: írhatnék tévékritikát, ha akrnék, van hozzáférésem a commentcomhoz - jóhogy, szabózével ketten alapítottuk -, csak éppen nem nézek tévét, a született feleségeket kivéve. szinte egyáltalán. nem is hiányzik, persze, mert ha hiányozna, akkor nézném. ez se független a szabadpiac megértésétől amúgy: nem rinyálni kell, h szar a tévéműsor, hanem elkapcsolni, vagy otthagyni a tévét.
Fakoff.

Én csodaszarvasfityma-ünnepet ültem éppen, vsz ezért nem vettem észre a magyarlandi nemzeti blogünnepet.

Sebaj, jövőre már biztos beemelik az államilag fizetett pihenőnapok közé,és kötelező is lesz, én meg majd lengethetem a turbánomba folyton beakadó politicallyübercorrect mógendóvidos-árpádsávos-zászlót, amikor elvonulok a tribün előtt, YHWH nemzőszervének nevével az ajkamon, óh Nagy Nemzeti Baszogatónk!!!

Banyekk. A tökömet kötelezően vigyem magammal, vagy ez fuck-ultatív lészen?
Aha. Mondd ezt a "nem rinyálni kell, hanem otthagyni a tévét" azoknak a szerencsétleneknek, akik megfoszttattak attól a lehetőségtől, hogy a gyerekeikkel, unokáikkal együtt éljék le az életüket (mert a hagyományos életformákat, waze, széjjelbaszta egy kollektivista hatalom), és már "csak csendesen nézik a tévét, hol ragyog egy másik világ" (Zorán feat. Lenny Cohen). Hun van itten a Ká-medencében a szabad akarat, csez+?
Imádom, hogy úgy teszel, mintha csak tőlünk függene minden. Aha. Tudod, a 16 éves skacok vsz többet skubizzák a Hásztler tévét, mint a nyuggerek, szerinted viszont csak az egyéni döntés függvénye, hogy mennyi toszást néznek, igaz?
Bakker, te sem lennél biztosítás-matematikus egy cégnél sem...
baz, 40+ csati van mindenhol, ahol van tányéros vagy kábeles tévé jóárasítva. ja, pár ezerért havonta. ne ugasson nekem senki, h nicns elég víziló az ertl-en, mert a natgeón van viziló.

ha meg odáig jutunk, akkor majd én bugázok neked orvosi igazolást, h ne kelljen tökünnepelni.
"hagyományos életformákat, waze, széjjelbaszta egy kollektivista hatalom"

a faszt! a huszadik, majd a huszonegyedik század, az. az antibébi-tabletta, meg a tech fejlődés en bloc, az. nézzé má körül. hagyományos életforma, OMG!
T. szucsteri!

Ha már megszólíttattam, illik válaszolni.

1./ Sohasem írtam/gondoltam olyat, hogy isten nem létezik (még Tóta W.-vel is vitatkoztam, hogy pl. a szcientológusok elképzeléséről is csak annyi mondható, hogy nem tudjuk, azaz fikázás ügyben neki is hátrébb az agarakkal), keresővel vissza lehet nézni a hozzászólásaimat. Ha mégis az istentagadók rubrikájába vagyok elkönyvelve, az félreértés. Az igaz, hogy a nemlétének valószínűségét lényegesen nagyobbnak vélem, mint a létét, de ez nem a létének tagadása.

2./ Az természetes, hogy ha valaki kijelenti, hogy Mogadishu felett geostacionáris magasságban hat pár rendőrcsizma kering, akkor neki kell bizonyítani annak valódiságát, nem pedig nekem, hogy nincsen ottan semmi. Én ugyan nem tagadom, és nem is tagadhatom, mert nem voltam ott, valamint más, hiteles személy beszámolójából se tudhatom, de amíg bizonyítva nincs, addig valószínűtlennek tartom.

3./ A mi fogalmaink szerinti istent (isteneket) az emberek nem kitalálták, hanem találkoztak vele (velük), a Biblia például szóról-szóra igaz (ma is van pl. szeplőtelen fogantatás, csak mi mesterséges megtermékenyítésnek hívjuk). Teremtés is van, az ember nemesít, génkezel, a baktériumok mutálódnak, úgy tűnik, a teremtés még nincs befejezve. Persze lehet, hogy isten vezérli a genetikusok kezét. Ezt se tudhatjuk meg soha.

4./ Mint az ismeretes, isten szándéka kifürkészhetetlen (ezt azért találták ki az erre hivatott emberek, hogy magyarázni tudják pl. a szúnyog megteremtését). Ennek jelentése annyi, hogy logikával ne is közeledjünk hozzá, mivel pedig más az embernek nem áll rendelkezésére, az összes szkeptikus kérdés ad acta.

5./ Az Ószövetség istene nagyon emberi, ahelyett, hogy (lévén mindenható) megváltoztatná a neki nem tetsző emberek gondolkodását, tévelygés (a korlátlan imádat és az istennek tetsző cselekedetek elmaradása) esetén mindenféle szörnyű büntetéssel sújtja őket, azaz inkább egy modern harci eszközökkel jól ellátott diktátor képét mutatja, akinek csak a fizikai kényszerítő arzenál áll rendelkezésére, mint a mai jóságos istenképet, ami csak az Újszövetségben, Jézus ténykedése nyomán alakul ki. A haragvó istenekre más mondakörben és vallásokban is bőséges példát találunk.

6./ A hit (és az nem csak a vallásra vonatkozó hit! Sőt!) az emberekben úgy alakul ki, hogy mikor egy adott bonyolultsági szinten túl már nem találnak a dolgokra magyarázatot (nem tudják teljes bonyolultságában követni), egyszerűsítik a kérdést. Vannak a jók, meg a rosszak, oszt annyi, és az sohasem lehet kérdés, hogy magukat hová sorolják, mert a felosztás kritériumrendszerét ők maguk állítják össze.

7./ A hites embereket lehet irigyelni, mert kevés náluk a tépelődésre való kérdés, könnyen tudnak dönteni, nincsenek kételyeik.

8./ A hites emberektől lehet félni, mert az érvek a hit páncéljáról úgy peregnek le, mint a borsó. Ezzel az erővel falra is hányhatjuk akár.

Lehet mondani, hogy leegyszerűsítettem a kérdéseket. Így igaz. Egyrészt magam is lusta vagyok, akárcsak a többi ember, és én se látom át a dolgokat a maguk teljességében, ahogy a többiek se. Erre legfeljebb isten képes. Ha van.
T. Paszternak!

Úgy hallottam, hogy a korábbi korokban azért KELLETT a gyerekekkel meg az unokákkal együtt élni az életet, mert kevés volt a lakás. Azt is hallottam, hogy ma is lehetőség van együtt élni az életet, de a gyerekek inkább elmennek. Nem minden család alkalmas a nagycsaládi együttélésre. És ez szabad döntés. Individualista korban élünk, na!
Árpi, általában szeretem a véleményedet és most ez is tetszene, ha nem hallottam volna véletlenül, hogy mi is ez a Mindenszentek tulajdonképpen. Ez kivételesen a névtelen szentek ünnepe, akik nem lettek híresek, pedig hibátlanul éltek, szerették felebarátaikat önzetlenül stb., tehát a szimpatikus altruista Józsi bácsik és Mari nénik ünnepe. A tiéd is lehet, ha jól viselkedsz. Hát nem jó?
Árpi, általában szeretem a véleményedet és most ez is tetszene, ha nem hallottam volna véletlenül, hogy mi is ez a Mindenszentek tulajdonképpen. Ez kivételesen a névtelen szentek ünnepe, akik nem lettek híresek, pedig hibátlanul éltek, szerették felebarátaikat önzetlenül stb., tehát a szimpatikus altruista Józsi bácsik és Mari nénik ünnepe. A tiéd is lehet, ha jól viselkedsz. Hát nem jó?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.11.11. 07:22:48

"csak éppen nem nézek tévét, a született feleségeket kivéve. szinte egyáltalán. nem is hiányzik, persze"

Pedig tegnap a MEGA MILITARY DAY a NatGeo-n nem volt piskóta....
Kedves Árpi!
Ha jól vettem ki a szavaidból beálltál a propaganda gépezetbe, jó pénzért. Félre ne érts a pénzt nem sajnálom tőled, csak a független, kritikus gondolkodó nimbuszod lesz oda.
Tudod ezek közé bármilyen jó szándékkal is beállni, mit mondjak nem kicsit gáz, de nagyon. Persze tagadhatatlan az ijú komcsik tehetségesebbek az öregeknél mert azoknak 50 év kellet, hogy tönkre tegyék az országot, ezeknek 5 év is elég volt.
Tudod ezzel a Feri gyerekkel sok a baj, szerintem például aki a népszerűség kedvéért azt nyilatkozza, hogy a karácsonyi ünnepekben a Monalisa kódot egymás kezéből kapkodták ki az asszonnyal az... Ne mond nekem, hogy az Orbán meg... mert attól, hogy az Orbán milyen még nem kéne, hogy a Ferkó bumburnyák legyen. Mert az Orbán vitathatalanul műveltebb a Ferinél, de szerintem ő is mehetne már nyugdíjba, aztán írhatna okosságokat a Hírtv-be, meg a nemzetbe.
Tudod figyelem egy ideje a hozzád hasonlókat, ti nem tudjátok, vagy csak nem akarjátok, esetleg nem meritek mondani, hogy a mai politikai elit áll az utód pártból, és az utódpárt által alapított operett ellenzékből.
Tudod beszélnek neked nekem a versenyről, de arról, hogy nálunk miért nincs valódi verseny, arról már nem. Van több, mint egy tucatnyi bank és azon versenyeznek melyik tudja jobban levenni az ügyfeleket, nem véletlen, hogy nálunk a legmagasabb a nyereség ráta a bankszektorban. Mondhatnék még példákat, de minkek. Nálunk az egészségügyi verseny is éppen így fog alakulni.
Szóval kíváncsian várom a filmecskét, hogy miről mesélsz a magyar lakosságnak, lesz- e egy igaz szó vagy csak a látszata lesz meg.
Szép hétvégét, sörből csak Heinekkent igyál, akkor biztosan megkapod a honoráriumot.
Nagy tisztelettel üdvözöl Józsi a gátőrházból.
pucros

A "Mindenszentek" nem versenyképesek. :)
Kár rájuk szót vagy ünnepet vesztegetni.
Pelikán et.

" Tudod figyelem egy ideje a hozzád hasonlókat, ti nem tudjátok, vagy csak nem akarjátok, esetleg nem meritek mondani, hogy a mai politikai elit áll az utód pártból, és az utódpárt által alapított operett ellenzékből."

Már régóta bassza a csőröm a kommentelők
életkora,mert a hozzája állást is tükrözi,generációs problémaként.
Meggyőződésem, hogy a GY.F.-O.V.polelit- generáció (+,-5 év)a "fényes szelek"
nemzedékének mai megfelelői, lobogójának
tovább lengetői.Nem lehet véletlen a
múltból jól ismert nevek vissza csengése
akár áttételesen is.Talán ez is megérne egy-két anyázást.


10telettel: 1 McRatkó

T. Vakapánk! Án anno a kérdésemet azért tettem fel, mert úgy éreztem, hogy az Isten léte/nemléte téma kezd erősen annak függyvénye lenni, hogy vannak-e fenntartható külső, pl. tudományosan nem cáfolható bizonyítékai a létének. Miközben én meg azt gondolom, hogy egy valósi Isten felé az embernek (nekem) nem az a belső igénye, hogy nagyon nagy és cáfolhatatlan jelet tegyen az orrom elé, hanem hogy a világ és az én létem értelmetlenségére, kiszolgáltatottságára tudjon valamit mondani - első közelítésben.
ADÁSUNKAT MEGSZAKÍTJUK, BUDAPESTEN HAVAZIK, IGAZ? HOG ELÉGGÉ ESŐSEN, DE AZÉRT EZEK PELYHEK...
A másik igényem egy Isten felé az, hogy ezt Ő mondja, és ne én, tehát ne az én megnyugtató konstrukcióm legyen.
Ez egy jó kis feladvány, és csakis egy Isten tudja megoldani.
Az Újszövetségben van egy sztori, gazdag ember meghal, elkárhozik, látja Ábrahám kebelén szegényembert, és kérleli Istent, hadd mehessen fel a halálból a családjához, hogy szóljon nekik, hogy vegyék észre magukat. Nem mehet fel, és Jézus szt mondja, hogy ezért, mert annak se hinnének, aki a halálból tér vissza.
Kedves Árpi!
Ne haragudj, az előbb kicsit elragadott a hév, de hidd el nem könnyű nekem itt az ártéren. UPC is csak egy éve van, az Internetet meg két hónapja kötötték be. Hosszú téli estéken, a bezárt tanyaközponti könyvtárból elbugázott könyveket olvasgattam. A Pál utcai fiukat értettem, meg sokat is tanultam belőle. Például, hogy a neveket nagybetűvel kell írni, meg hogy az ablaküveget gittel rögzítik. A Kierkegaardot igazából nem értettem főleg, hogy mi az a szubjektum, ami kapcsolatba kerülhetne Istennel. A Tőkét is végig olvastam, gondoltam jól jön egy kis pajzánság a téli estéken. Két hetembe tellett, aztán mikor becsuktam, (mert sose csukom be a könyvet, míg el nem olvastam, a rosseb se találja meg hol tartottam) szóval mikor becsuktam megint tanultam valami, konkrétan, hogy mekkora különbség lehet, hosszú és rövid ö között.
Na, most már láthatod, hogy nekem se könnyű.
Szóval azon gondolkodom csupán, hogy egy ilyen tehetséges gyerek, mint amilyen te is vagy, szóval, hogy miért. Tudom egyszer élünk, de akkor is.
Olvasom az és-t is és nem értem, hogy a Feriről, aki még nekem is feltűnt, szóval, hogy nem százas. No, hogy ezek a jó tollú srácok, mint a Váncsa, a Kovács, meg a Megyesi, miért nem írnak többet. Annyi hülyeséget beszélt már ez a Fecó, szerintem frankón tudnák figurázni.
Szóval bocs.
Maradok őszinte híved Józsi a tanú fia.
Kedves Toni viljics...stb!
Kifejthetnéd bővebben a csőröd körül kialakult szexuális aktus mibenlétét.
Előre kösz.
Józsi a Tisza mellől.
Árpád!
Találtam egy érdekeset.

"nem is hiányzik, persze, mert ha hiányozna, akkor nézném. ez se független a szabadpiac megértésétől amúgy: nem rinyálni kell, h szar a tévéműsor, hanem elkapcsolni, vagy otthagyni a tévét."

Igaz, és korrekt... de, mi van a teremtett igénnyel? A Trükköket egyik oldalon tanitjak a masik oldalon nem, hogy allhasson neki ellen.
Márpedig itt igény van már, amit elvár a delikvens, hogy akkor mostmár tényleg isten bizony kapjon olyat is amit szeretne... tudatos vásárló lenne, csak hát... azért ez egy fokkal tán csak jobb mint a "tökmindegy mit néz" verzió... :)
Kedves Árpád!
Most a megszólítás igazán nem irónia, hanem a tényleges érzetem a "Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.11.11. 07:18:16"
bejegyzésed miatt. Ilyen korrektül és talán még némi önkritikával is, még nem láttalak fogalmazni. Egyúttal úgy éreztem, hogy tisztességes választ is adtál a 2007.11.09 / 7:24-kor bekarcolt felvetéseimre. Mindazonáltal én nagyobb jelentőséget tulajdonítok a televíziós médiának, s neked sem kéne lebecsülni, hisz éppen most készülsz ezerrel, hogy ott oszd az észt. Ráadásul szombat reggel egyetelen műsor politizál, abban a sávban nincs konkurenciája a Napkeltének. Nagyon vártam volna egy bökkenést a cigányság vs öngondoskodás (nyugdíjpénztár, egészségbizt.) témakörben. Liberalizmus és antirasszizmus egysége ezen a ponton mintha beszarna. Mi az antagonizmus feloldása szerinted?
Még egyszer: nagyot nőttél a szememben, mint reggelre a csipa, d téged nem töröllek ki, figyelek rád. És ez most részemről nem seggnyalás, hanem korrektség! Tudod,h egyébként veszekedtünk mi épp eleget...
Jó munkát!
Szűcs Teréz

"azt kéne tisztázni, hogy ti mit vártok el Istentől, vagyis hogy ti a létét mikor éreznétek bizonyítottnak, és hogy a kritériumotok valóban meg is nyugtatna-e benneteket, ha beigazolódna."

Én speciel nem tudom megmondani, hogy mit várok egy olyan fogalomtól, amit XY (és ez lehet bárki) talált ki.
Majd megmondja XY, én pedig eldöntöm, hogy tetszik-e, érdemes-e rá időt szánni egyáltalán. Ha hangokat fogok hallani a fejemben, az például számomra elég bizonyíték lesz, de másoknak ez még jogosan semmi.
sztiv, ez jó - de én nyilván nem azt kérdeztem, hogy mikor fog valaki abban hinni, akiben pl. én. Hanem, ha valaki azon gondolkodik, van-e Isten, akiben ő maga hinne, akkor milyen, számára hiteles kritériumokat állít fel.
Kedves mindenki!
Van egy dolog, ami nagyon bassza a csőröm, ami a kommentezőkkel kapcsolatos általában:
1. Én már régóta feszegetem, hogy a nickünk mellé tegyük bátrabban oda, hogy kik vagyunk, legalább azon a szinten, hogy ki hány éves, mi a végzettsége/szakmája, vidéki vs Bp-i, családos vs szingli, mennyi péznből él egy hónapban. Ennyi, ez nem sok, és így sem intim, hisz csak egy virtuális nicket személyesítünk meg, de mégis, olyan sokat számítana, ha az egyik ember látná, hogy a másik ember mondanivalója hogyan van beágyazva a személyes életébe. Ne legyünk már gyávák, ne bújjunk el egy nick mögé abszolut személytelenül. Nézzétek! Árpiról is annyi mindent tudunk: tudjuk hány áves, tudjuk, hogy kb. 11 hónapos babája van, tudjuk hol dolgozik, hol él, s hogy kb mennyiből. Szerintem úgy korrekt, ha mi sem szégyeljük ezeket. Egyúttal jelzem, hogy ha ezeket a személyes dolgokat valaki aljas módon használja fel (és erre most direkt nem térek ki, hogy mit értek ez alatt) az egy utolsó senkiházi. S akinek meg baja van azzal, ha valaki személyeset közöl magáról, az meg sajnos személyiségzavarral küzd. Az a kisebb pszichés gond, ha valaki nem vállalja fel önmagát, de az még inkább az, ha valaki gúnyt űz abból, hogy ha valaki ezt itt megteszi.
2. Olyan jó lenne, ha nemcsak azt jeleznénk egymás felé, hogy ki és miért köcsög, faszkalap, s hogy miért húzzon el a picsába, hanem időnként pozitív érzelmeket is kifejezhetnénk olyan embernek is, aki éppenséggel politikailag a másik oldalon áll. Hogy békéljenek meg odafönt, ha mi még idelent sem tudunk, pedig nekünk ez sokkal kisebb presztizsveszteség lenne, ha egyszer-egyszer jót is mondanánk egymásra....
Paszternák.
Szeretlek olvasni, kurva jól írsz, izomlázasra röhögtem magam ezen:
Paszternak · osember.blog.hu 2007.11.09. 21:16:56
A befejező sornál meg szinte már hahotáztam (bocs Árpi!): "
"Én szurkolok neked, mint egy protokolláris Down-kórosnak, aki telefingja az ebédidőt."
Másfelől viszont nagyon vigyázz testvér, hogy a stílus nehogy elragadjon a lényegtől, vagy éppenséggel az érthetőség rovására menjen.
Gratulálok!:)
****
Letelt a gépidőm a kávézóban, mindenkinek csüssz, bye:)
Kedves Sztiv és Szucseri!
Az érvektől és a jelektől függetlenül Isten akkor is van, ha nincs, és akkor sincs, ha van. Ilyen egyszerű ez a többi csak spekuláció. Azt pedig tudjuk, hogy abból csak a telek, részvény, kötvény spekuláció ér valamit a többi totál csőd.
Üdv: Pelikán

T. likán et. (sam-otto-t sam-ért:)
Tennedtől idéztem,illetve egy szálajon
tovább révedeztem.
mitmiértéshogyantovább??
:-)
A sok aljnak sok a beszéde !
(de valami ilyesmi)
Szűcs Teréz

"Hanem, ha valaki azon gondolkodik, van-e Isten, akiben ő maga hinne"

Ezek szerint nincs bizonyítandó isten-fogalom, mindenki magának állítson fel egyet?

", akkor milyen, számára hiteles kritériumokat állít fel."

Én maradok a fejemben ordítozó hangoknál, az korrekt bizonyíték a "nem tudjuk mire".
Árpi!

A káromkodás csak elvesz a mondnadódból, nem hozzátesz.
Régebben elég jó írásaid voltak, de finoman szólva radikalizálódtál.
Sztiv, megintcsak nem ezt mondtam, es sugalmazni sem akartam.
Hipotezisem csupan annyi volt, hogy noha sokan külső jelek látására alapozzák az Isten-bizonyítékot, mégis ha maguk megfogalmaznak valami kívánalmat Isten felé, az nem jel, hanem valami más.
Sokan pl. "csalódnak Istenben"- ezek szerint volt valami belső kívánalmuk, amit aztán a tapasztalat megcáfolt. Ilyen lehet az, hogy ha Isten van, legyen igazságos, gondoskodó stb.
Jó lenne szerintem ezekről beszélni, és nem csak a csoda vs. tudomány témánál megállni. U.akkor a hívő ember, aki, amint más kommentezők is megírták, "találkozást" él meg Istennel, ő is valami várt, kívánt, remélt dologra kap választ ebben a találkozásban.
(Én pl. ezt nem úgy fordítom le, hogy akkor ha van Isten, Ő a nagy realtív, aki mindenkinek más, hanem hogy ez a találkozás mindenkinél más. Dehát ez az én magánügyem.)
szucsteri

Már meg ne sértődj. A te reményeidet,
(akár lottó ötös is)miért kell egy
nem szerencsejátékosnak igazolnia.
(merthogy vegyek lottót?)
Úgy jártok ide, mint a Könnyező Szűzhöz.

Ha a kiscsákó már nem blogozik, akkor mit kérdezgetitek ?

Szerettek csicskázni a befutott médiásoknak?

Akkor sértődhetnék meg, ha nem tudnám, hogy az én történetem csak rám vonatkozik.
Az eredeti kérdésemet továbbra is fenntartom, sőt, érdekesnek tartom - kinek mi a saját kritériuma Istenre nézve.
Üdv minenkinek.
szucsteri

"kérdésemet továbbra is fenntartom, sőt, érdekesnek tartom"
AMEN
(OTIS REDDING)
szucsteri!

akkor ha van Isten, Ő a nagy relatív, aki mindenkinek más,......... és a találkozás mindenkinél más.

Annál is,aki nem hisz benne,jobban mondva,másban hisz, azt másnak nevezi és azt hiszi az nem az Isten,pedig lehet,hogy nagyon is.

Az ember nem tud semmit,sem magáról,sem a környezetéről,amit tud az nagyon kevés/jelenleg/.

Azt a valamit,amit szeretnénk,vagy nem szeretnénk ha lenne ill. nem lenne,mi nevezzük Istennek,ill. nevezhetjük bárminek,amiben hiszünk,lehet,hogy az mind ugyanaz.
Az ember nem élhet hit nélkül,mert akkor értelmetlen az életösztön.
Tényleg, ez mi a lópikula?
Egy program része.A hit nem az?
Csak van akinél virusos ez a program.
El van ferditve,kicsit.

Aki a virust irja,az meg az ördög.
Ezt kifelejtettétek.
T. szucsteri!

A jel kiválasztása mindegy, feltételnek elegendő annyi, hogy csak az tudjon róla, aki várja a jelet. Illetve nem elegendő, az agyműködésünk ugyanis eléggé összetett, így ha valaki azt várja, hogy a fejében szólaljon meg egy hang, akkor az nagy valószínűséggel meg fog szólalni, azaz inkább valamilyen fizikai jelenséget kellene feltételül szabni. Pl. holnap reggelre legyen a nappali bordó szőnyege kék (most már más is tud róla, ezért ez nekem nem lesz elég bizonyítéknak).

Egy ilyen jelről azért tudunk, persze fogalmam sincs, hogy Nagy Konstantinnak a Milvian hídi csata előtt tényleg megjelent-e a kereszt az égen az "In hoc signo vinces" szavak kíséretében, és hogy ő ezt korábban jelként kérte-e, lényeg az, hogy győzött (nem volt nagy meglepetés), és később engedélyezte a kereszténységet, mint vallást a Római Birodalomban. Az is lehet, hogy (kereszt, illetve győzelem ide, vagy oda) politikai megfontolásból.

Az eszmefuttatást félretéve, ha arra vagy kíváncsi, hogy kit mi győzne meg, a magam jeléről dettó nincs fogalmam. Nem annak kellene inkább egy NEKEM meggyőző jelet kitalálni, aki ENGEM akar meggyőzni a létezéséről? Már ha van, és meg akar.

c.o.:
Neal Scon-PIRANHA BLUES
a háttérben,6.lenin szelleme
lebeg emitten,
altesti garbo, az "isteni"
de a kolleszterin mint a cövek,
simonmondja...

Igen. :)
tördelve:
LOREENA MCKENNITT-vel,
A. VOLLENWEIDER-vel
very well
T vakapád!
"Nem annak kellene inkább egy NEKEM meggyőző jelet kitalálni, aki ENGEM akar meggyőzni a létezéséről? Már ha van, és meg akar."

Én azt akarom,hogy lásd Istent gatyában,holnap 16.30-kor,de csak Te,hiszen csak Te akarsz meggyöződni a létezéséről,mondjuk tőled 1m-re,kicsit balra,mivel Te is balra húzol,nem kicsit,nagyon.

Megláttad,OK,le van tudva,de Te továbbra is a Fletóban hiszel jobban.

Akkor meg mi a fészkes fenének mutogassam neked?

Lehet,hogy aki nagyon akarja látni,látja,érzi.
Ez,lehet,hogy olyasmi,mint a deja vue érzés.
Nem ismerjük az agy működésének minden apró részletét.
Az egyházak, csak ennek a valaminek az üzleti része.Hiszen még a pápák sem voltak közvetlen kapcsolatban a főnökkel.
Érdekes téma sok időt el lehet vele b...szni,meg szórakoztató is.
Aki akarja látni,nézze,meg dugdosson a fal réseibe kis cetliket,hátha valaki jót röhög,azon,amit üzengetnek.
A röhögőknek legalább jó napjuk lesz és az már valami.
Talán még annyit.
szucsteri
,ha hiszel benne,vagy akarsz hinni benne,mi a fenét rinyálsz,hogy én, vagy a másik,mit gondol róla.
Jogod van hinni/nemhinni benne,ez a Te ügyed,szerintem szégyenkezés nélkül vállalhatod,vagy letegadhatod.
Természetesen érdekelhet más véleménye,de mit fogsz kezdeni kb 6 milliárd különböző véleménnyel?
toni viljics!

A szelememmel,ne szórakozz,ha felbosszantasz,megkeseritem az éccakákat,
kefélés nuku.Gondold meg jól.
6.Lenin

huvazze, anyája is utalt egy
mifélére,ösmered tán?
itten öszve van esküszve a
népek ellenem
pityergin: a "szarvagyok",de
büdös stációbol
toni!

A blues-t szeretem,közben gombolgatni is.
Ezzel a részével nincs gond.

Segítsek,beszéljük meg?
Hovastova?
Mióta láttam a "nádi poszátás"
reklámot elvesztettem a hitem
az irodalomban,jelesül :
"nem baj az ha hull a hó,
csak a vadász ne jöjjön"(örökérvény)
-cinege cipője-ha jól tudom
szóval vénségemre ezer+1
kérdésre nem tudom a választ
Kedves Mindenki!
Nagyon erőltetitek ezt a van isten, nincs isten dolgot. Én mint hivatásos tanu, elmondom nektek mit tapasztaltam ezzel kapcsolatban. Mondom tapasztalat, nem feltételezés nem hipotízis, nem spekuláció, hanem maga a valóság.
A múltkor rossz idő volt, imádkoztam kisütött a nap, tudtam van isten. Máskor imádkoztam, de nem sütött ki a nap sőt esni kezdett tudtam nincs isten. Megint máskor nem imádkoztam és nem is lett napos idő, tudtam van isten. Egyszer meg nem imádkoztam mégis kisütött a nap, tehát biztos, hogy nincs isten. Ime négy, ismétlem négy konkrét eset amely segít eldönteni a kérdést, tehát szerintem ez a vita lezárható.
Pelikán et.!
Nézzük,mit irtál.
A nagy gondolatok szikrái,mindig is a gátőrkunyhóban pattantak ki,néhány le is égett,porig.Porból lettünk,porrá vált a kunyhó.
A nagy dolgokat kint kell elvégezni,biztonsági okból kifolyólag.
"a nickünk mellé tegyük bátrabban oda, hogy kik vagyunk, legalább azon a szinten, hogy ki hány éves, mi a végzettsége/szakmája, vidéki vs Bp-i, családos vs szingli, mennyi péznből él egy hónapban."

malacka bazmeg, ezt nem gondoltad komolyan!
Valaki véleményének a nyomatékát az fogja meghatározni, hogy ezeket a számértékeket kirakjuk az ablakba, aztán egy képlettel kiszámolunk egy végértéket, és nem pedig az, hogy ki hogyan érvel, hogyan védi meg a saját világnézetét és hogyan talál fogást a másikén?
Érvelj, ne számolgass!
Tökös csávó vagy te Tóta, már megijedtem, hogy leszarod a Hanukát meg leszarod a Purimot....is! De hál'Istennek odáig nem ragadtattad el magad! THX!!
Pelikán.et

Szerinted isten létének megitélése azon múlik mikor teljesít egy kívánságot? :)
Ez olyan hogy az Ovónéni jó e ha ad kakaót, és rossz e ha aludni kell mikor játszanék. :)

Isten és a gyermeki-én.
Árpi,

nem is volt itt erőszakos mezgazd-kollektivizácija, téeszesítés, tervutasíttássos gazdáááákodáss, elvtársuramozás, mijalófasz. Biztos a magas szovjet teknyológijai fejlődés kúrta szét a K-K-Ejróppai társadalmakat... Az, hogy ma a legyengített panelproli-társ-ra engedik rá a nagybüdös fogyasztói modellt, ez csak a második lépcsőfok. He.

Te kihagytad a suliban a 45 utáni időszakot, vagy mi?!
travis
Szintén bazdmeg!:) Te eddig IQ-sabb gyerek voltál! Hát gondold át, pl. kopaszmerci a II. elit kerületből 21 évesen magas fizetéssel antirasszistáskodik itt dögivel. Hát az úgy könyű bazdmeg!!! Jöjjön el Faddra, vagy Bogyiszlóra, legyen itt gazdálkodó, aztán úgy ossza az antirasszísta szövegeit!!! De más példákat is mondhatnék!AZT ÉRTSD MEG HAVER, HOGY NEM CSAK AZ SZÁMÍT, HOGY MI HANGZIK EL, HANEM AZ IS, HOGY KI MONDJA! Egyszer a bíróság ezzel a kitétellel indokolta azt, hogy Torgyánt miért menti fel a rémhírterjesztés vádja alól. Travis, gondolkozzz, gondolkozz, gondolkozzzzz!
Amúgy meg bírlak, csak ez most kissé csalódás volt...:(
Vakapád,

tisztelt Süketszülő, tudomásom szerint az, hogy ma a 64 m2-emen nem bírok együttélni a nagycülőkkel, az főként térbeli elhelyezkedési problema. Én a családomat elnézve erről értesülök. Ja, lehetne lakni 18-an is a megadott térfelületen, sőt, biztos lesz ilyen is, mert a drágajógyurcsányúr még bevezeti az ingatlanadót is, osztakkó biztos összeköltözünk.

Hol élsz te? Olyan országban, hol a szabad egyéni döntések 6ároznak meg élethelyzeteket, öreg, az Skandináviában van meg Svájcban. Ez itten kibaszottul közép-ejróppa.
Pelikán et
Kösz a levél, jól esett! És viszont....
Paszternák
Örömmel látlak itt!:) Remélem, láttad,h írtam neked. Várom, hogy ma is röhögtess, mert kurva nátha csak köhögtet, az meg gebaszosabb:(
Travis
Itt van a legútóbbi példa!
Gyurcsány: Azt mondja a hétvégén, h soha többet nem vehetünk fel hitelt a mai népszerűségért,aminek a terhét majd az unokáink cepelik.
Na igen, kurva szép mondat, meg minden, de az a Gyurcsány mondja, aki kb. 1000milliárddal növelte meg az államadósságot, hogy ismét ők nyerjenek, holott tudta, hogy mást kéne csinálni. Vágod tesó? HITELESSÉG, HITELESSÉG, HITELESSÉG.....
Paszternak, nyönyörgöm, nem tűnik fel neked, h Nyugaton sincs már meg a "régi életforma"? Hol látsz ott gémeskutas fehértemplomos falvakban élő tömegeket?
Kedves Kristl!
Tudod a világ nem annyira komoly, mint gondolod. Isten, ha van biztosan jókat röhög rajtunk és a vicc nem attól vicc, hogy mögé írjuk :), hanem attól, hogy van aki érti. Nézd meg Lenint, ő értette miről szól ez az egész. Szóval lazíts és hidd el a világ nem itten lesz megváltva, ha meg lesz egyáltalán. :))
Üdv
Pelikán József, néhai Pelikán József fia a gátőrházból
szucsteri
A hétvégi hitvitát én, mint Isten félő (ami nem egyenló az Isten hívővel) elbaszott dolognak tartom, mert sokkal egyszerűbb a dolog. Az emberről nyugodtan derüljön ki, hogy hívő, aztán legyen nagyon-nagyon-nagyon jó ember. Ez másokat is közelebb vihet Jézushoz, anélkül,h prédikálnál nekik. Az én volt nejem speciál minden hétvégén templomba terelte a pereputtyot, mentünk is rendesen, mint az igába fogott barom, miközben elabortálta a gyerekemet ellenemre. Na az ilyesmi taszajt el kurvára a kereszttől. Nem kell magyarázni Isten! Az nem baj, ha tudják rólad, hogy te igen, meghogy benne, de utána már csak az is elég, ha nagyon ember vagy. A hitviták kora lejárt. Rémes volt ez a hétvégi nyűglődés. Sajnálom, ez a véleményem:(
"Az emberről nyugodtan derüljön ki, hogy hívő, aztán legyen nagyon-nagyon-nagyon jó ember. Ez másokat is közelebb vihet Jézushoz, anélkül,h prédikálnál nekik."

az emberről derüljön ki, hogy micsoda - atesita, keresztény, hindu -, aztán legyen jó. egyik sem feltétel, csak illusztrálja, h azokban a keretekben is lehet jónak lenni.
egyébként épp azon folyik a tanakodás az indexben - kiszivárg! -, hogy csináljunk-e vmi CSR-t idén. (corporate social responsibility, röviden céges jótékonyság)

a felkérés egyelőre arra a sovány kis pótcselekvésre irányul, h a karácsonyra kapott céges szerkesztőségi ajándékokat árverezzük el, és a pénzta adjuk a rászorulóknak. sztem ennél jobbat is ki tudunk találni, de ötletelni kéne. ötlet?
Kedves Malacka!
Nagyon igazad van ezt próbáltam elcseszett, agyamentnek tűnő hozzászólásaimmal a magam módján érzékeltetni, de a vitatkozók nagyrészének valószínüleg szorulása volt és tudjuk olyankor nem hajlamos az ember humorosra venni a figurát, mert nyögés közben nehéz vigyorogni.
Üdv.
Pelikán
ötlet: karitatív szervezetek, események médiatámogatása
olyan volt eddig is (mikulásgyár pl), ennél látványosabb, riportolhatóbb és extrémebb kéne. konkrét ötletem nekem sincs, de ki lehetne szállni pl tarnabodra a hajléktalanoknak ajándékot vinni, vagy vmi cigánytelepre, vagy ilyesmi.
"nem rinyálni kell, h szar a tévéműsor, hanem elkapcsolni, vagy otthagyni a tévét" Részünkről ez már letudva. Mostanában költöztünk, és az új helyre csak alapcsomagot kértünk, amíg eldöntjük, mit is szeretnénk. Ez öt hónapja volt, és - úgy tűnik - nem hiányzik semmi. Elég nekem itt (mármint az Indexen) találkozni olyan "celebek" "híreivel", minthogy VV kutyafaszatudjakicsoda ribanc csöcsműtétjét élőben közvetítik.

Ráadásul az MTV-ben mostanában vannak színvonalas műsorok (nem a Napkeltére gondolok). Egész jó a Szempont, és nézhető a TV ügyvédje, meg az A' la carte is... Régebben jó volt még az MMM is, és a Nagy vitát is sajnálom, hogy nincs már. Pálfit viszont kiírhatnák a Híradóból. Idegesítő a stílusa, meg ahogy kilógatja a zakójából a - nyilván milliós tételt jelentő - baszottnagy óráját. Látszik, hogy a pénzzel nem jár a stílus. Ilyen órát öltönyhöz...
Tóta Árpi!
Tegnap du. kb. 3-kor írtam neked, remélem olvastad, válasz nem kell, csak tudj róla!
Kiegészítésed (7:46) okézom!
A sok esztekkel, szerkesszetek egy boldogulási manual-t egyszerű üzenetekben kódolva, hasznos tippekkel, jótanácsokkal, intelmekkel, stb... Ebból nyomtassatok 200,000+ példányt és osszátok szerteszét a szegényebb régiókban.
RE: malacka69-"a többnejűség pártján" • www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.11. 15:01:38
"Én már régóta feszegetem, hogy a nickünk mellé tegyük bátrabban oda, hogy kik vagyunk"

Legyen meg a te akaratod. Még fényképet is mellékeltem hozzá magamról:

mappa-data.prim.hu/data/-TMTE5NTMwNzA5MjA=/04/0420f3f6/3daf8aa2/r%F3ka.pdf

Kedves Árpi!
Jótékonyságnak szerintem most az lenne a legaktuálisabb, ha a Kókánál talált fekete munkások tb, és nyugdíjjárulékát kifizetnénk.
Üdv Pelikán
"a karácsonyra kapott céges szerkesztőségi ajándékokat árverezzük el, és a pénzta adjuk a rászorulóknak" Ez tényleg pótcselekvés. Valami olyasmit kéne kitalálni, ami a profilotokba vág.

Pl. minden héten bemutatni valami - tényleg jól működő, lecsekkolt - civil szervezetet, számlaszámmal. Aztán, hogy az érdeklődés is meglegyen, szembeállítani vele valami aktuális politikusi balfogást. És a cikk végére odabiggyeszteni, hogy "a mentőöv alapítvány 10.000.000 forintból 1000 kiskutyát tudna megmenteni az éhhaláltól, de ehelyett Köcsög Károly parlamenti képviselő utaztatását/lakhatását/adócsalását/hülyedöntését támogatják az Ön adóforintjaiból. Kérjük, utaljon el 1000 forintot az alapítványnak, és írja meg Köcsög Károlynak a véleményét!"
Köcsög Károly persze névvel, (e-mail)címmel, telefonszámmal...
malacka,
Politikusról simán tudnom kell, hogy miféle alak, mit tanult, hol dolgozott eddig, miben hisz, ahhoz képest mit tesz.
Azért mert közszereplő, törvényeket javasol, szavaz, a pénzünket költi.
Ez a blog, és mindegyik más azonban elsősorban szellemi tevékenység, a hitelességedet az határozza meg, hogy mit mondasz, és hogy hogyan tudod megvédeni anélkül, hogy a másikat ne vedd szarba se. Itt az egyetlen valójában számító dolog, hogy rendelkezünk-e koherens érvrendszerrel.
Egyébként pedig ha érdekel, 29 vagyok, kábé nettó 350-ből élek, internetes cégnél dolgozom, és nem vagyok nős, gyerekem sincs, de majd szeretnék, csajom viszont van.
Nem tudom mennyiben változott a hitelességem ez utóbbi mondattól.
Üdv,
Mr.Kártmen javaslata mellé lécci mégegy strigulát húzzatok be azzal kiegészítve, hogy nem egy eldugott, tematikus szegletbe, hanem főoldalra kerüljenek ezek a kis szösszenetek.
Köszönöm a szót!
Szűcs Teréz

"Az eredeti kérdésemet továbbra is fenntartom, sőt, érdekesnek tartom - kinek mi a saját kritériuma Istenre nézve."

Már válaszoltál rá, mindenkinek más. A részletek (lottó ötöstől a gyógyulásig) miért lényegesek?
Statisztikát készítesz?

malac

"mint Isten félő (ami nem egyenló az Isten hívővel)"

Ez egy könnyített fokozat?
Travis
Sokat, nagyon sokat!
Csak egy példa:
Amikor nekem emelik a gázárat, és én azt mondom, hogy genyóság, mert az államnak van beleszólása, azt te lehet hogy hülyeségnek tartod, mert világpiac... de nézzünk csak mögé!
Én 115 nettóból 35-öt dobok az exnek, 25-öt hitelbe, 25 rezsi 5 telcsi. Tehát marad 25ezer az élet többi dolgaira.... Na most ilyen konstelláció esetén nem mindegy,h a gázszámlám 20ezer vagy 30 ezer. De neked a 350 rugónál, szingliként kurvára mindegy.
Más!
Az se mindegy, hogy a rózsadombról véded a romákat, vagy pl. Nyírbogátról.
Tényleg nem érted tesó? Könnyű ám más faszával verni a csalánt!!!! Erről pofáznék itt, de minek is...
Travis: óvatosan, mert az egyedülálló lányok majd rád harapnak :-)

Sajnos sokan vannak, akiknek 115 nettónál is kevesebb van, és nem is egyedül élnek belőle.
Tavaly télen egyébként nem fűtöttem :-) Nagy szerencse, hogy enyhe tél volt és jó fekvésű lakásban volt az albérlet.
"az emberről derüljön ki, hogy micsoda - atesita, keresztény, hindu -, aztán legyen jó. egyik sem feltétel, csak illusztrálja, h azokban a keretekben is lehet jónak lenni."

Ott az ezermillió pont. Minden más megközelítés pöcs.

Mondom ezt én, a katkó, baszki.
malac

"Én 115 nettóból 35-öt dobok az exnek, 25-öt hitelbe, 25 rezsi 5 telcsi. Tehát marad 25ezer az élet többi dolgaira...."

Nem hiszem!
Mit szoktál enni?
Honnan szerzel például ruhát?
aranyhaj

"asikerkapujaban.uw.hu"

"Tavaly télen egyébként nem fűtöttem "

Nincs itt némi ellentmondás?

"az emberről derüljön ki, hogy micsoda - atesita, keresztény, hindu -, aztán legyen jó. egyik sem feltétel, csak illusztrálja, h azokban a keretekben is lehet jónak lenni."

Az emberről derüljön ki, hogy micsoda - fehér, fekete, barna, sárga, esetleg rózsaszín vagy zöld-, aztán legyen jó. egyik sem feltétel, csak illusztrálja, h azokban a keretekben is lehet jónak lenni.
Még egyszer ugyanarról.
Valaki azt mondta, hogy hinni fog Istenben, ha nyer a lottón?

szucsteri kommentező minden neki tulajdonított szándék ellenére csak arra akarta felhívni a figyelmet,hogy hiábavaló a csoda vs. tudomány alapú érvelés (merhogy itt a blogon épp ez volt a téma, mikor bekapcsolódtam, na), mert az emberek elvárásai egy olyan Isten felé, akiben hinni tudnának, nem a gigantikus jelekben meg csodákban merülnek ki.

Önismétlésre már kényszerültem, lassan mentegetőzés-íze lesz, úgyhogy nem nyomatom magamat itt tovább. Ha újra feljön a téma, akkor majd.
"Az se mindegy, hogy a rózsadombról véded a romákat, vagy pl. Nyírbogátról."

22 éves koromig Mátészalkán éltem, Nyírbogáttól jóval keletre. Van még kérdés?
"Amikor nekem emelik a gázárat, és én azt mondom, hogy genyóság, mert az államnak van beleszólása, azt te lehet hogy hülyeségnek tartod, mert világpiac... de nézzünk csak mögé!"

Ez így megint nem igaz. Ha emelik a gáz árát, azt én is genyóságnak tartom. Nem a tárcámhoz szabom az elveimet, meggyőződéseimet. Függetlenül attól, hogy ki tudom fizetni. Ne gondold, hogy ha valaki egy picit is jól keres, rögtön leépül benne minden szolidaritás. Ezt hívják előítéletnek.

"Travis: óvatosan, mert az egyedülálló lányok majd rád harapnak :-)"
Aligha, ugyanis kocsim viszont nincs, mivel feleslegesnek tartom egyelőre, úgyhogy nem tudom furikázni őkelmééket, és ez így rendben is van. ;)
"Valaki azt mondta, hogy hinni fog Istenben, ha nyer a lottón?"

Egy ilyen trükk elég meggyőző!
Travis
1. Mátészalkás cucc kipipálva, te most már hitelesen védheted a romákat, nem úgy, mint kopaszmercis a II.-ker elitjéből
2. Örülök, h tömött pénztárcád ellenére is tudsz baloldali módon gondolkozni, hisz én is baloldali (Fidesz szavazó) vagyok
3. Itt van a magánnyugdíjpénztár + magánbiztosítós EÜ. Neked, a te fizetéseddel az a frankó, amit a mostani kormány mond, mert megbírsz fizetni egy jó szolgáltatást nyújtó eü biztosítást, nekem viszont ezek az öngondoskodó lofaszok kurvára nem jók, mert csak az alapra telik. Tehát én a régit fogom védeni ezerrrel, te meg ezt a neoliberális ámokfutást
Köszi a türelmes és kultúrált vitát! De tényleg!
Sztív
Az úgy van, hogy maszekból becsöppen még vagy 20 ezer, mer' sok hülye nem tudja a matekot, kémiát, fizikát se középsuliban, se fősulin.
Kaja? Utánanézek hol olcsóbb, sokszor párizsi, sokszor kenőmájas, de néha akad jobb is. Amúgy meg van kertem, benne fincsi gyümi terem, naponta legelem:)
Ruha?
Kínai, turi, meg ajándékba kapom...
Autó?
Sajnos kell a gyerekeim hurcolása miatt. Márkája: német limusin (benne van a forgalmiban) Kora 18 év. Annak költségeit be sem varrtam fentebb, mert az változó. Annyit megyek, amennyire telik...
De nem akarom sajnáltatni magam, mert ezzel együtt is jól elvagyok, nem ezen múlik a boldogságom, csak amikor politizálok, akkor a helyzetem determinálja a nézetem...
igaz...
remélem, bejön neki!! (:
és beszáll majd egy részével a TWÁ által említett CSR-be!
szucsteri:

ööö... Isten létének bizonyítéka, hogy feltehetjük a kérdést, létezik-e ő egyáltalán?

Felmerül egy metafizikai kérdés, és egyesek (nem te!) megpróbálja fizikai kísérletekkel igazolni. És nem megy. Konklúziójuk: nincs is Isten, csesszemögabartókbéla.

Ez olyan, mintha többismeretlenes egyenletként akarnád megoldani a Talpra Magyar!-t, esetleg sumer fogalomkészletből próbálnád megérteni a genetikát.

Igazságod vagyon teneked, amikor a két összeegyezteteheteteteteet.... szóval, inkompatibilis megközelítésről szólasz, csakhát ezek a malacok mindig pitiáner exisztencialista vitákba bonyolódnak a fuxosokkal és a travikkal...

:o)

Bocs, malac, fuxi, travis... ez csak alantas élc volt, Isten e viták fölött lebeg vala, mint néma sóhaj kietlen vízek tűkörén... de csitt, bazmeg, mer mámmegen töméntelen pojézis foly kifele a pofámbul.
Most néztem meg a szerencsejatek.hu-t. Én nem lettem hívő, sajnos...
"az a frankó, amit a mostani kormány mond, mert megbírsz fizetni egy jó szolgáltatást nyújtó eü biztosítást"

Én eddig is fizettem, ha dokihoz kellett mennem. Inkább elmentem egy maszekhoz, ahol már csak épp thai kurvák nincsenek a beteg kényelmére beállítva, mert az SZTK-s hentesekből elegem van.
Mindezek ellenére nem támogatom a magánbiztosítós rendszert, mert sehol sem vált be. Az egybiztosítós meg egyszerűen nem működik, tehát én mindenképpen fizetni fogok, de tudom, hogy a többség nem szándékozik/tud, és ez mindenképp szempont kell legyen.
Paszti
Az én kis Lilikém most 8 éves. Múltkor kérdeztem tőle: Szerinted van Isten?
Azt mondta: Igen!
Na kérem, ezzel a vitát lezártam, a gyerekemnek mindig igaza van, kivéve ha nem rakja el a játékát, és üvöltve követeli a csokit a Plusban:)
travis
Az egybiztosítós működhetne jól, ha mindenkin keményen bevasalnák a TB-díjat, és szigorúan ellenőriznék a kórházakat, h jogosak-e a pénzügyi követeléseik a tb felé. Most egy picit odafigyeltek, lám mindjárt lett v. 30 milliárt plussz!
Azért elég sokmindenben egyeértünk, ha jól látom... Meg is leptél vele az inditás után...
Malacka, 8 évesen sokan még a Mikulásban meg a húsvéti nyusziban is hisznek...
malac

"maszekból becsöppen még vagy 20 ezer"

Aha! Miért csak 20?! :)

"van kertem"

hmm Ez lehetne egy új adóbevétel!
Aki nem dísznövényeket termeszt, hanem élelmiszert, az tulajdonképpen -mint a példád is mutatja- extra jövedelemhez jut, a zöldség-gyümölcstermesztő vállalatoknak pedig bevételkiesést.
Megadóztatni!
:)

"csak amikor politizálok, akkor a helyzetem determinálja a nézetem..."

Na ezt mondom én is.
A vicces ráadásul az, hogy ha EVA-znal, EHO-znál -tudom, hogy nem teheted, én sem-, akkor a nettó fizetésed is jóval magasabb lenne. Szóval ez a rendszer így nem igazságos. Sőt megkérdezhetjük travis-t, hogy a 350 az bruttó 700-at+300 elutalt tb járulékot jelent? Sajnos van rá esély, hogy nem!
Egyébként meg megjegyezném, hogy a nőnap sokkal keményebb ráhatással lett felülről "divatba hozva" anno, ideológiai okokból, mint nemrégiben a Valentin nap és mostanság a Halloween. Ezért se értem, miért látnak egyesek hagyományt benne és miért nem pusztult még ki végleg.

Nincs is nagyobb marhaság annál, mint politikai ünnepen (nőmozgalmak, traktoroslányok, stb.) virágot osztogatni, na meg a feminizmust férfiakkal ünnepeltetni. A mohácsi vész napján ne tartsunk tűzijátékot Budapesten?

Akkor már inkább a Bálint-nap, így, magyarul írva.
Malacka !
"1. Én már régóta feszegetem, hogy a nickünk mellé tegyük bátrabban oda, hogy kik vagyunk, legalább azon a szinten, hogy ki hány éves, mi a végzettsége/szakmája, vidéki vs Bp-i, családos vs szingli, mennyi péznből él egy hónapban "

Értem törekvésed lényegét, nyilván árnyaltabb képet adhatnánk, és szerezhetnénk, de vajon sose lennének kételyeid, hogy a tutit író illető valóban az őszintét is ? Óh, Te idealista kismalac !:)
malac többnejűségpártikám !

"Én 115 nettóból 35-öt dobok az exnek, 25-öt hitelbe, 25 rezsi 5 telcsi. Tehát marad 25ezer az élet többi dolgaira...."
- írod. Hát kérlek : pro prímo : nem tudtad, hogy - a skizoid állapotot most nem számítva ide - egyetlen nőben is lakozhat három, de hárem is !:)
Azzzé mááá ha valaha hírdetést kéne feladnod, ne úgy kezdd : " Partiképes fiatalember keres... ":)Túúúdom, túúúdom malacom, a belső gazdagság, meg a lelki fölény, meg Karinthy !:) / bocs, ez csak heccelődés volt, általában úgyis mindig, mindenben 1etértek Veled:)/
holgyválasz
Idealista? Inkább naív! Bár jó naívnak lenni, így aztán jól rá lehet csodálkozni mindenre! Pl. Arra, hogy az én Feri barátom, hogy mer arról beszélni, hogy nem kéne mán az unokáinkra hitelt nyomni. Hát bassza meg, nem azt csinálta a választás előtt 1,5 évig, hogy bent tarthassa a seggét a bársonyszékiben. Hogy legyen nekijje 4 év székrekedése ott, ahun van!
hölgyem
Ezt hirtelen nem is gondoltam végig, hogy amikor a melegházasság kapcsán többnejűség párti lettem,h micsoda veszélyi vannak, hisz egy exházasság is lepadlózott, mi lett volna ha egyszerre pl. 3-tól váltam volna el!??
Árpád: szerintem Te minden este kivered arra mondatra hogy "nem kötelező"

Ez a vesszőparipád. Ez is egy hülye divat, olyan hülyéknek mint Te vagy.

Kurvára nincs éles ellentét a divatba jött meg a kötelező között. Sok esetben. 36-ban Németországban a karszalag jött divatba, meg belépni a náci pártba. Így is lehet fogalmazni.

Egyébként én még senkitől sem hallottam hogy ránk kényszerítenék a töklámpást. Nem a kényszerítés miatt kereseregnek, hanem amiatt hogy obligált ki kell találni mindenféle színes, csipogó, világító, villódzó fazságot, minden hónapra, és utána el kell adni "szokás" címszó alatt.

Egyébként meg, nem kell meghallani az olyan hangokat akik ellene vannak. El lehet fordulni, meg otthon lehet maradni, blogolni.
süti beállítások módosítása