W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Szerenád az ORTT-hez

2007.04.12. 06:00 Tóta W. Árpád

Betelt a háromdecis pohár. Most már muszáj médiatörvényezni és ORTT-zni.

Egy. Mostantól híradót kell adnia a Spektrumnak, meg a Filmmúzeumnak is. Mert a médiatörvény kimondja, az ORTT döntött, bla-bla-bla. Nem érdekel senkit, hogy a törvény rossz (az), vagy a hatóság hibája. Módosítsák, csináljanak újat, tegyék a dolgukat. Ez nonszensz, ha én ezt hallanám Kazahsztánból, akkor röhögnék rajtuk, hogy milyen balfasz, elmaradott horda Borat népe. Ennek semmi értelme. Aki este hétkor Spektrumot néz, az pont azért teszi, mert nem kíváncsi a híradóra, nem érdekli, kiről találták ki aznap éppen, hogy terrorista vagy szcientológus. Ráadásul a Spektrumon lehet, hogy dramatizálják a pörölycápát, de azt nem híresztelik róla, hogy szcientológus volna vagy terrorista. Szóval a Spektrum éppenséggel éllovas, ha már a tényközlést méricskéljük.

Halló, hülyék! Legalább a távirányítót vegyétek már észre! Baromira mindegy, benyomjátok-e a Viasatra a híradót, mert legfeljebb elkapcsol a néző még eggyel tovább. Vagy lelövi a tévét, és megy internetezni, netán keres valami játékot, amiben állami szerveket lehet ágyúzni.

Gondolom, akarnának ezek kötelező híradót a Counter-Strike szerverekre is.

Kettő: a Mezzo ügye. Az addig rendben van, hogy a UPC ki akarja venni, és az is stimmel, hogy erre aláírásgyűjtést szerveznek a Mezzo-nézők az ÉS-ben, hogy mégse az AXN kerüljön a helyére. Engem speciel az AXN a legkevésbé sem érdekel, a Mezzón viszont nemrég láttam egy kitűnő Rómeo és Júliát, meg szokott lenni az Anne Gastinel, aki egy igen szemrevaló csellós, legalábbis a felvétel idejében az volt bizonyosan. A UPC végül úgy döntött, hogy értékesebb neki a trendsetter belbudai értelmiség, mint a sokadik sorozatszériákat leső külpestiek, és megmaradt a Mezzo. Piaci folyamat, all right. De mit is üzent a UPC, még mielőtt meghátrált? „Komoly a nyomás a hatóságok részéről, hogy úgymond ne packázzunk az új csatornákkal.”

Na ne. Nyomja a hatóság az AXN-t? Ne packázzanak vele? Hát kérem, az utolsó csepp tiszteletemet öszekaparva sem tudok mást mondani, mint hogy az illető hatóságot minden bizonnyal vastagon és mélyen megkenték azok az új csatornák. Semmi más okát nem látom annak, hogy egy hatóság egy-egy csatornáért lobbizzon.

Nem csekély feladat az sem egyébként, hogy az absztrakt, nehezen tettenérhető, de mindenütt jelen lévő korrupciónak arcot adjon a hivatal. Bravúrosan megoldják.

Aki nem hiszi, járjon utána a kereskedelmi csatornák frekvencia-hosszabbításának.

Végül pedig, el ne felejtsük, mindezért az avatott szakértésért, az elfogulatlan közszolgálatért szépen meg is jutalmazza magát a hatóság. Megdolgoztak érte, díszére váltak a hazának. Közben szerencsére kicsúszik-kiszerveződik alóluk minden, amire ma még rávetül sötéthülye árnyékuk. Szeretnék ott lenni, amikor rájuk borul a székház.


Címkék: tévé korrupció hülyemagyar

505 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5857526

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: noricanicolai.ro 2019.01.25. 20:01:00

Mi lett a kilencvenes évek nagy fiúbandáival? - charivari

Trackback: Universe Today 2007.04.12. 12:28:33

ORTT vs. tévék - a médiahatóság újabb hülye döntése Najó, a címadás kicsit erős, elvégre valószínűleg hatályos törvényt hajt végre az ORTT - a magyar médiatörvényről meg régóta tudjuk, hogy egyvalamire jó: megköpdösni, és ennek mentén ismételten a suny…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az ORTT monnyon le. ekkora ingyenélő, buta bagázst még nem láttam
Tiltsuk be az ORTT-t. Megérdemelnék.
Ehh, ha lenne egy minimális humorérzéke a Spektrum vezetőinek igenis elkezdene hülyeségeket terjeszteni az esti híradóban. Simán megrendelném azt a kábeltévé csomagot amiben van olyan csatorna ahol a napi hírekből viccet csinálnak. Nesztek nektek híradó mocskos bürokraták: "A mai nap a pirossegű páviánok alfa híme bejelentette, h. mától még két banánt kell neki beszolgáltatni annak aki használni akarja a csorda csapásait..." "A páviánok közleményére a foltos szalamandrák első számú ősgyíkja felháborodva kijelentette, ök nem fognak fizetni, mivel nem is egy földrészen élnek.." Lécci, Lécci öltönyös Spektrumos manager bácsik csináljatok nekem ilyet.
(arra vagyok kivancsi ezt mikor fogjak valamelyik politikai alakulatra rakenni)... 13. post?
Nagyon fontos volt most erről írni. Ez a publicisztika. Adni neki nyilvánosság, nagyon furmányos dolgoknak...
Na menjetek a p...ba!
Inkább csináljatok gyereket oszt játsszatok azzal, köcsög tévézés helyett!!!
Az ORRRRTTTT meg menjen szintén!
Jézusom. Ráférne egy elsötétítés az ORTT-re is.
Élőláncot a spektrum köré!
Támogatom még sickboy ötletét, én a helyükben minden híradót azzal kezdenék, hogy "Az ORTT kifejezett hozzáértése miatt, kötelesek vagyunk híradót közvetíteni.." Utána persze mehetne a vicces, értelmetlen "híradó".
Szerenád az ORTT-hez
2007.04.12. 06:00 Tóta W. Árpád
Ennek semmi értelme. Aki este hétkor Spektrumot néz, az pont azért teszi, mert nem kíváncsi a híradóra,

Ez pontosan így van. És a k...a annyukat, ha még a spektrumba is belerondítanak. Így is televan már reklámokkal tömve.

Ennyi erővel az indexre is tehetnének hörrtvhíradót. Az is országos, akárcsak a hülyeség ebben az országban.
Én arra leszek kíváncsi, hogy a Hustler TV-n és a Private Gold-on mikor lesz kötelező híradót adni...
S gondolom a kedves ORTT-s emberkék 7/24-ben bújják eme két csatornát, csak, hogy meggyőződjenek róla, eleget tesz-e a kötelezettségének... :p

Amúgy nekem is az volt az első gondolatom, hogy a BMX-banditák megin' beszabadult az ORTT-be... :D

megen · 2007.04.12. 06:29:18
Mindegyik sáros, bazzeg. Nem képesek megcsinálni egy normális médiatörvényt, meg változtatni az eleve elbaszott szabályozáson. Miért? Mert bal-jobb oldali médiafölény, és a másik oldal mindig kisajátítja a médiát, blablabla....
Szerintem sem hülyeség Sickboy ötlete. Kiegészítve azzal, hogy van elég tudományos aktivitás a világban, amiről naponta lehetne némi hírt adni. Vagy egy híradónak törvényileg kötelező a magyar politikai életről tudósítania?

Mellesleg el tudom képzelni, hogy a törvény tartalmilag is szabályozza a híradókat. 25% botrány, 10% gyilkosság, 30% háború, 15% baleset, 19% egyéb politika, 1% minden egyéb. Persze a statisztikának egy hónapra kivetítve kellene csak teljesülnie. Vagy tudmisén.

ORTT és egyéb hatóságok: minek? Köpni kell, PŰŰŰŰ...!
Hö, kicsit olvastam is. Elvileg lehetséges tematikus híradót szerkeszteni. Hogy gyakorlatban is így van-e, más kérdés. Attól még köpni kell.
Híradót a mese- és rajzfilmcsatornákra is!
Nem kell ennyire köpködni, mert ez nem egy rossz ötlet. Hol van az előírva, hogy minden híradóban mocskot, bulvárt és blődséget kell lenyomni a nézők torkán? A világban rengeteg dolog történik, amiről fingunk sincs. Itt a remek alkalom, hogy a nézhető csatornák tematikus hírekkel lássanak el bennünket.
Bízom benne, hogy így történik majd, és az t ti is szeretni fogjátok. :))
az ortt a lehetőségeihez mérten csak új munkahelyeket teremt... új installálók, bemondók, playoutosok, szerkesztők, stb.
Csak estefel kapcsolgatok a csatornák között,de azért 1 híradót megkukkolok,ha van valami NÉZHETŐ film azt elkezdem nézni,ha el nem alszom.....,de ha úgylátom nincs semmi nekemvaló jövök netezni,és ha itt sem találok érdekes témát akkor feladom veszek egy mélly lélegzetet,és kikapcsolok mindent,még az agyamat is!!!:)))...oszt a'győ!
"Vagy egy híradónak törvényileg kötelező a magyar politikai életről tudósítania?"
Attól tartok, igen, a linkelt cikkből kiderül:
az ORTT "önálló hírműsornak tekinti azokat a közérdeklődésre számot tartó időszerű országos és helyi, illetve külföldi eseményekről (politika, kultúra, sport stb.) beszámoló, rövid közlésekből álló műsorszámokat, amelyek alkalmasak arra, hogy az állampolgárok számára folyamatosan biztosítsák a társadalmi, politikai, gazdasági életben és a nemzetközi eseményekben való eligazodásához szükséges közéleti információkat, azaz bemutassák, hozzáférhetővé, megismerhetővé, ezáltal megítélhetővé tegyék a társadalom egészére, de legalábbis széles rétegeire kiható problémákat".
Ezek barmok. Az adott csatornák helyében én inkább megszüntetném az adást egy-két helyen, hogy visszaminősítsenek, és ne legyek országos :-)
Én a csatornák helyében egy ilyen protest-jellegű híradó paródiával jelentkeznék, mondjuk nulla háttér és díszlet előtt valamenyik munkatárs (ápolatlan külsővel és durva beszédhibával) elhadarná 5 percben az MTI híreit és mindig valami ORTT-s érdekességgel fejezné be...finom utalásféleképpen
B.Zoli,abban egyet értek,hogy mindenről beszámol a híradás ami a kishazánkba zajlik,és a világba,hisz ez a dolga,az adott csatornán viszont ha megis szüntetnék(mondjuk)az adást ilyen olyan indokkal,hidd el lesz egy másik ahol tovább folytatnák más logoval kicsit átformálva,de a lényeg úgyis MARADNA!:)
Annak idején, amikor kötelkezően vonalkódot kellett tenni az újságokra a Rádiótechnika című lap kifigurázta ezt a rendeletet/döntést. Kultúra zárjegy néven tette rá és egy rajzolt szöggel volt ferdén odaszögelve.
Az a baj, hogy manapság már senki nem mer viccelődni, mindenki lefekszik.
A majmos ötlet jó.
Breaking news: Páviánok támadtak békés takácsatkákra a Szerengeti nemzeti parkban. Tudósítónk a helyszínen. És akkor a Kurucz Péter makogva bejelentkezne....
...a gáz akkor kezdődik,ha valamilyen oknál fogva a műholdal kapcsolat hang,illetve képmegszakítást eredményez,hála csúcstechnikának!:)))))))Akkor lehet,aztán igazán ÉLVEZHETŐ a tudósítás!:D:D:D
Én nem értek hozzá, de nem érzem ezt az ORTT-s dolgot akkora gáznak. Egy spektrum szintű csatornát vezető emberekben kell legyen annyi kreativitás, hogy a hírműsorban pl. a tudományos élet híreiről adjon tájékoztatást nagyobb hangsúllyal, a politikai híreket pedig hanyagolja, vagy szorítkozzon tőmondatos közlésekre.
FeZso: a gond az, hogy pl. a Spektrumnak sem helye, sem embere nincs ilyesmire. S most még három reklámblokk, mire kitermeli ezt a faszságot. Már bocsánat. De komolyan annak tartom.
Zsebtévé híradót akarok, a befordulós kamerával az elején, meg Mókamikit, meg Versmondólányt!
Ób+ most olvasom, h elment közülünk Kurt Vonnegut. Ez a hír, nem a napi dzsuva.
Az ORTT az is előírja, hogy egy híradó milyen hosszú legyen? És majd figyelik, hogy a Spektrum híradójában hányszor szerepelt a kormány, a Sport1 híradójában az ellenzék? Akkor most lesz 4 újabb delikvens, akiket lehet basztatni és büntetni? Szuper!
Az ORTT más farkával veri a csalánt. Azért összedobni egy híradót, az nem olyan egyszerű. Mert ahhoz:
a ) meg kell venni egy komplett híradót valami külső cégtől,
b) tartani kell egy/több stábot, stúdiót, szakembereket csak azért, hogy napi 20 perc hír lemenjen.
Ja, és mindezt azért, mert az ORTT úgy gondolja.
Én a csatornák helyében csinálnék valami baljós hangulatú leleplezős, az egész polelitet rettegésben tartó hiradót. Esetleg valami keményen megmondogatós - ala Tóta - fikázós hírműsort. És, ha a polelit kifogásolná, akkor sajnálkozva közölném, hogy dehát muszáj.
Sztem kapásból törölnék ezt a hülye törvényt.

Miért nem elég az állami csatokon, meg a földi sugárzásúakon. Dolgozzanak csak meg azokért a frekvenciákért és az ezzel járó nézettségért.

Üdv to All!

Nos a probléma kardinális voltát vitatnám egy icipicit.
Ott van ugyanis a Spektrum. Mindenki itt hörög hogy milyen ez már stb. pedig merem állítani egyikőtök se nézett spektrumot mostanában. Én próbáltam párszor szóval elmondom mi van. alapesetben "átlagéletkor" szerint 10 éves dokumentumfilmek mennek amik így 2007ben igencsak igénytelenül hatnak. és persze van a legjobb rész a spektrum napi műsorában amikor többi jóképességű kertévéhez hasonlóan kiáll egy emberszabású egy hülye egyszerű feladvánnyal meg visszaszámláló órával a jobb alsó sarokban hogy hívjad fel 400+áfáért a megoldással. Hát ilyen alapon éppen hírműsort is sugározhatnak miattam.

A Viasat3-on úgyis megoldják. Eddig hiradó idején gyönyörű lányok és izmos férfiak kandikameráztatták a népet pucéran. most majd ez megy a híradóban is. Én már nem is bánnám ha a csisztu lenne a sportriporter:-)

Filmmúzeum? hát kicsit kínosabb. De mi lenne ha régi híradókból összevágnák az aktuális helyzetet? Pl.: "Már látszik a fény az alagút végén" csak a végéről le kell vágni hogy elvtársak és mehet oda hogy "kedves barátaim" meg persze a kép alá írni hogy épp kinek a szavait kinek a szájába adják....

Ugyan már hát tényleg ez kell For a better Magyarland?? Árpi Ez egy jó cikk. de Postoltad volna inkább a comment.blog.hu -n!

Monnyuk ki nyiltan! Az ORTT-nel csupa fasz dolgozik. Kurvara foggggalmuk nincs arrol, hogy az emberek mire kivancsiak. En szemely szerint imadom a Spektrumot, a Nésönel Dzseografikot es a Diszkoverit is. Nem is tudom, mi faszt neznek, ha ezek nem lennenek. Zsán Klód fán Dámmot valamelyik lofaszjoska kozszolgalatin? Mi a retkes fasznak kell ezekbe a csatornakba is belerantani a politikat? De legalabb most kiderul, hogy valojaban a porolycapa ballllos-e, vagy jobbos, vagy mi!
Egyrész tényleg baromság, amit az ORTT csinál. Most épp ez a legnagyobb bajuk, közpénzen ezzel foglalkoznak (a médiatörvényt rajtuk számonkérni kár, az a parlament mulasztása). Másrészt a csatornák sem pusziért adnak. Hanem üzleti vállalkozás. Nézzük az ő szemszögüket:

Hülye szabályozás midig és mindenhol előfordul. Lehet emiatt nekik idegesíteni maguk, de van ilyen. Shit happens, every day. Meg lehet támadni bíróságon. EUhoz vinni. Ha nem nagy gáz, csinálnak "tudományos hiradót". Mint a delta. Ezzel ugye az a gond, hogy rengeteg országban lehet őket fogni, és most egyedül magyarország miatt kellene. Költség-haszon, biztosan képesek rá de lehet egyszerűen nem éri meg. Ha a magyar piac csak akkora, hogy sem perelni sem hiradót készíteni nem éri meg, el fog menni. Egyik akció sem lesz érzelemmel teli, sem lesz "törlesztés" vagy "demonstráció" mellékíze. Üzleti döntés, érzelem és sértődöttség nélkül. Ne aggódjunk miattuk.

A csatornák szemszöge érthető. Marad érthetetlennek, ami a fenti cikk fő kérdése: kit képvisel az ORTT? Kinek az érdekeit védi? Mire fordul a most annyira kínosan előtérbe került közpénz?
CounterS 2007.04.12. 07:21:07
Csak nem azt gondolod hogy az ORTT unatkozó idealisták gyülekezete és abban reménykednek hogy így létrejöhet néhány érdek mentes hírműsor.:)
oszt ez telleg nem jo, de meghalt Vonnegut, most az a hir, 6 konyves iro, azutan meg kicsit ismetelgeto de meg mindig zseni.
off
Egyéves Önkéntes
Bocs de ezt nagyon utálom, amikor minden rendeletet hülyeségnek tartunk ,mert rendelet, mert valami hivatal szabta meg. Az lapok kezelése vonalkód nélkül elképzelhetetlen. Gondolj el egy lapkiosztási folyamatot, egy nyugtakészítést az árushelyen, egy lapellenőrzést, stb. Ezek mind egyszerűsödtek ezerrel. Pont a Rádiótechnikai tiltakozott, ez engem eléggé meglep, műszaki emberek, de nem látnak túl valszeg a tranzisztoros rádiókon. (nem értek hozzá, ez gúny akart lenni).
on
Az Ortt szabályai állatságok... tehát pont a spektrumhoz illenek :)
Javítsd már ki a posztot, pont a lényeget hagyod ki, amiről az index is írt:

Jutalmat osztottak, de eközben panaszkodnak, hogy nincs elég pénz a működéshez.

index.hu/kultur/media/ortt4543/

"jaja, ORTT, hogy a kurva anyjukat robbantsa már rájuk az alkaida"
Árpád!
Ne várj az alkaidára! csináld magad! Kis szörf az interneten, elkészíted, felcsatolod és - hajrá.
Ne félj. De ha félsz, gondolj Mesteredre: "Nem kell félni, nem fog fájni!"
Tényleg az a legnagyobb baj, hogy már így is tele vannak kedvenc csatornáim reklámmal és "nyerjünkpénztvalamitehetségtelensenkiházival" műsorokkal! Ha még egy híradót is fenn kell tartani, akkor szegény Attenborough bácsi minden második mondatánál lesz egy reklám! Mit mondjak, lehet, hogy az az ORTT célja, hogy ne nézzünk TV-t, inkább sportoljunk, foglalkozzunk a családunkkal, barátainkkal, éljünk egészségesen! Ha tényleg így van, üdvözlöm döntésüket!!!!!! :-)))
Nagyon helyes hogy a Spektrumnak is kell híradnia, hiszen be kell számolni arról is hogy mit csináltak az igazi majmok a dzsungelben.
Ha majd gyün az ajrópaiság úgy istenigazából, akkor érdekelne, az MTV-vel hogyan bokszolják eztetet lefele.
TatORTT

krimi az egész
Árpád! Hát mit vársz egy olyan fogattól, ami képes arra, amit itten énekeltek meg minap: www.parlamentblog.hu/index.php?blog=805
"Híradót a mese- és rajzfilmcsatornákra is!"

Hát, majd ha a Minimaxot is kötelezik rá, csak műsorra kell tűzniük a Móka Mikit, benne a zsebtévé híradóval.
esküszöm, még nézném is :)
na, látom, olvasnom is kellett volna, volt már zsebtévé...
Nézeccség, Öcsém, nézeccség! Csak az kell nekik (a csatornáknak). Amíg az van, addig kicsit zsörtölődnek ugyan a ZORTT-vel, de nem nagyon (inkább kenegetik, hogy jobban csússzon). Híradó kell - lesz híradó. Sárga 12-es karika kell éjfélkor - teszünk karikát. Nem szabad csúnyán beszélni este tízig - beszélünk, de fütyülünk is (már amikor). Szopunk, nyalunk, amíg van nézeccség.
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy nem lehet-e ezeket az ORTT-s faszságokat (karika, híradó, miegymás) valahogyan megkerülni. Pl. ha csak műholdról sugároznák ezeket az adókat, akkor ugyanaz lenne a helyzet, mint az outsource-olt weboldalakkal (=kusspofádatbefogod az ORTT-nek), nem igaz?

Teljesen jogos TótaW. morgolódása.

Én sem szeretnék a Spectrumon híradót nézni. Meg a Filmúzeumban sem, amikor a Hypolit-ot megszakítva bemondják az aktuális közel-keleti állapotot.
Tudom, off, de.

„én részből rész vagyok, mely egy volt valaha,
a Sötét része, mely a Fényt szülé vala,
a büszke Fényt, mely örökségiért
Éj-anyja jussát perli itt: a Tért;
de bárhogy küzdjön is, mégsem lehet szabad,
lekötve testeken tapad.
Testekből árad, széppé test teszi,
az testen torpan meg fennakadva,
s hiszem, nincs messze már a napja,
pusztulni is testekkel kell neki.

[...]

Vége! mért mondjátok ezt?
E szó buta.
Vég és nemlétezés, a kettő egykutya.
Mire jó az örök Teremtés?
Hogy semmivé legyen minden teremtés?
"Vége!" Mit értsünk az ilyen beszéden?
Mintha sosem lett volna, annyi éppen,
de mintha volna, körpályán forog.
Az örök Semmiség százszorta jobb.”

(Goethe: Faust, részletek)

Kurt Vonnegut 1922-2007
"2007.04.12. 07:46:45
Én a csatornák helyében egy ilyen protest-jellegű híradó paródiával jelentkeznék, mondjuk nulla háttér és díszlet előtt valamenyik munkatárs (ápolatlan külsővel és durva beszédhibával) "

A durva beszédhibához valamelyik menő csatorna bemondóját kell átcsábítani.
ORTT! De hát mit vártunk egy olyan szervezettől, ahol a tagság jelentős részét a témához síkhülye civil szervezetek képviselői közül SORSOLÁSSAL választanak meg?
Hát mi ez? Hol élünk? Tényleg a Magyar Laskagombatenyésztők Egyesületének képviselője meg a Kék Túra Szabadidősport kht. delegáltja dönt most erről a kérdésről?
Röhej az egész, balfasz vízfejűek gyülekezete!
Azért hihetetlen, hogy média ügyben is képtelen vagy egy tisztességes tényfeltárásra, mind a döntés hátterét lehetőségeit tekintve.
Különösen azért szembetűnő, mert éppen ezt kéred számon két cikkel korábban a hírtv-n.
Áruld már el, mennyivel érzed magadat kevésbé kurvának mint bokor pált?
Nem egészen értem. Mi ezen olyan csodálkozni való? Civilizálatlan országban élünk. Ha nem teccik, el lehet menni. Jobb nem lesz. SOHA.
Híradót a Private Goldra!

Amúgy itt ebből nem lesz érdemi vita, mert mindenki fújol.
Csatlakozom én is.
Hacsak ide nem jön valamelyik ORTTopéd főmufti.
Fromtod!

bocsika, a vonalkód az tényleg kell, én k--rtam el, mert az nem vonalkód volt hanem zárjegy. Zárjegy folyóiraton, na ez viszont baromság.
Pukker

"Azért hihetetlen, hogy média ügyben is képtelen vagy egy tisztességes tényfeltárásra, mind a döntés hátterét lehetőségeit tekintve."

Mit szerettél volna írni, ugyanis ennek a mondatnak nincs értelme?!
A Filmmúzeumon eddig is volt hiradó:régi képek alá baromságokat adtak. Viccnek szánták,de mosolyogni sem lehet rajta,annyira fanyar.
még a dunakör kéne a díszes testületbe, akkor még kipufogógázt okádó autót se mutathatna a spektrum csak érintetlen őserdőt. (Bár annyira zöldek ők, mint a friss hó. Megélhetési zöldek.)
Eddig csak bajt csináltak.
Reklámidő-túllépést figyelni megtenné két nyugdíjas is.
Azt meg hogy nem "közszolgálatin" ki mit sugároz kurvára nem tartozik az államra.
Mennyibe is kerül ez a szervezet nekünk?
Te jó ég, csak most ébredek rá, hogy ebből is ezek a szarházi politikusok fognak hasznot húzni.

Agyament ez az egész rendszer.

Akkor tehát nemsokára ott is gyurcsányozni és orbánozni fognak.
Igazi állati műsor lesz.
Én úgy olvastam, hogy ezeket a csatornákat országossá minősítette ugyan az ORTT, de csak a nem tematikus országos csatornáknak kell híradókat adniuk, a tematikus országos csatornáknak nem kell. És ezek tematikus országos csatornák (a Viasat 3 nem biztos).
Ez a hülye törvény szerintem egyszerűen elavult. Valszeg még abból az időből származik, amikor még nem volt csak néhány csatorna. Most, hogy van HírTV, EchoTV, ATV, amelyek mind egyfajta hírszolgáltatók, semmi szükség olyan adókat kényszeríteni, amelyeknek ez nem profiljuk. Sőt kimondottan piacellenes ez a kényszer a kimondottan politikai és hírcsatornákkal szemben.
Az HBO-t meg végképp nem értem. Ott kimondottan azért fizet a néző, hogy csak filmeket, max. filmajánlókat nézzen. Ha az is olyan vegyesfelvágott lesz, mint a többi, akkor ki fog érte fizetni.
Ha volt valami a Viasat3-ban, amit szerettem, az az, hogy csak a szórakozatásra ment rá. Csak sorozatok és showműsorok.
Most majd ott is beindul a "közszolgálat", sokak a sorozatok műsorrendjében is politikai állásfoglalást fog sejteni.
Ez önmagában már három South Park epizódot megtöltene.

meglehet, én látom rosszul, de szerintem gyengül a blog teljesítménye.
elismerem, hogy ez a téma is megér bejegyzést, de nem ettől lesz magyarland better.
vagy aki a kicsit nem becsüli...?
Azok a nyűves karikák is. Hogy gebedne meg, aki kitalálta. A 12-es gyakorlatilag minden műsoron ki van rakva. Vajon a reklámon miért nincs? Ott is elkelne némi szülői felügyelet, hogy a gyerek ne hülyüljön el totálisan és ne legyen konzumidióta a köbön.
BakterHouse 2007.04.12. 08:16:21
Zsebtévé híradót akarok, a befordulós kamerával az elején, meg Mókamikit, meg Versmondólányt!

Versmondólány helyett van Versmondósrác (de legalábbis néhány hete még volt) reggelente az RTL Klubon. Osztálytársam volt a gimiben, azóta mindenki Versmondósrácozza :)

Más:
Én is hülyeségnek tartom a tematikus csatornák híradóit - mert pont azért nézem a Rókamanguszták udvarházát vagy a Csatateret, mert nem érdekel az Aktív, meg hogy Gyurcsány most épp' miért takarodjon...
Viszont régebben a Viasat egész pofás hír/politikai/közéleti műsorokat csinált, mondták is akkortájt Bárdos Andrásnak, hogy nem egy ilyen lóf*sz sorozat-csatornánál kéne jó műsorokat csinálnia.

AXN vs. Mezzo: én kifejezetten örülök, hogy az AXN-t raktak be a UPC a 36. gombhoz - őszintén szólva fogalmam sincs, mi volt ott előtte.
Világ sorozatfüggői, egyesüljetek! :)))
parázna,

Ez a post, kommentestől egy kollektív segélykiáltás for a better magyarland!
kukacka,
Most mi a faszért kellett eszembe juttatni a kurva karikákat? :)
Hogy húzná a faszára az összeset, amelyik kitalálta!
Milyen szépen tönkrevágja egy komponált színvilággal rendelkező film összhatását.
A Viasat3 könnyedén megbírkózik sztem ezzel a híradó dologgal, sőt akár jól is járhatnak, ha nem a megszokott sablonok szerinti híradókat utánozzák.

Arra van valami előírás, hogy mikor kell híradót sugározni? Mert akkor azt is lehet, hogy "megveszik" egy másik csatorna hírműsorát és leadják mondjuk éjfélkor. Vagy délben.
travis,
hát, oké, de nem tudom, meddig hallatszik...
és ha hallani is, érdekel-e valakit? mármint érdemben.
parázna,
Hát, ezt a fejlécet biztos felfedezték már:
worluk.hu/pilota/pilota_index.html

Úgyhogy, szerintem figyelnek, és permanensen ott parkol az ORTT-s fekete furgon W. otthona előtt.
travis:
És az milyen, amikor a feliratot nem lehet elolvasni a kurva karikától?
travis,
és ez mitől érdem?
rotfl...fisdfmsdoiufhhweiofnnnnwkjdggajhsana...rotfl

(nem kell ahhoz Kazahsztannak lenni, hogy jot rohogjek)
Egy olyan országban, ahol a nem munkaviszonyban álló szinkronizálók sztárjkolhatnak és sztrájkolnak is (több zsetonért), nos ott bármi megtörténhet. Civilizált országban nincs szinkron és szinkronszínész aki sztrájkolhatna. Civilizált helyeken felirat van - és mindenki boldog.
Jogilag nem oldhatják meg a csatornák, hogy ne szólhasson bele az ORTT? A Sat1-be se szól bele a magyar médiahatóság. Vagyis ha külföldön jegyzik be (ha kell EU-n kívül), s onnan is sugározzák műholdra, akkor ugyanolyan joga lenne az ORTT-nek a Viasat +-mal szemben, mint ha a CNN-re akarna valamit rákényszeríteni. Nézzük meg pl a Hallmark csatornát! Az nálunk magyar nyelven szól, még sincsenek karikák benne. Meg a Discoveryn se, pedig lehetne egy-két műsorban elvileg. Szerintem tehát ezt megtudnák oldani a csatornák.
valahol föntebb említette vki,hogy mekkora súllyal szerepelhetne a tudományos élet hírei a Spektrum híradójában. Igaza van. Simán meg lehetne csinálni. Még érdekes is lenne, meg igény is lenne rá. Pont egy ORTT-s felmérés derítette ki mostanában, hogy a hírfoygasztók sokkal kevesebb politikai balfaszságot igényelnének és sokkal több kulturális és tudományos hírt, mint amit az arcukba tolnak. Csak sajnos ezzel az a gond, hogy melós, meg sok kreativitás kell hozzá, mert hát mégis csak vizuális műfaj a tv. Kérdés, megfinanszírozná-e a csatorna, hogy hozzáértő emberek rakják össze ezeket a híreket. Azért nem árt, ha olyan vki csinálná, akinek leesik, hogy mi az a dihidrogén-monoxid. Mert lássuk be, a legtöbb kertv-s híradós riport megcsinálásához nem kell különösebb szakértelem: politikai híreket nem különösebben nagy ügy összerakni, a gázárkompenzációsakat, vagy eü reformosakat azonban már igen. Visszagondolva, láttatok jó és informatív három-öt perces híradós riportot a témában, amitől tényleg képben is lettetek? Én nem nagyon, bár lehet, hogy bennem a hiba, és nem nézem az összes csatornán futó összes hírműsort.
Nézzétek már meg a ker tévés híradókat. Max 4-5 hír van benne. Normálisan feldolgozva meg egy se. Általában véve három mondatból áll a lényeg, azt meg elmondják a beharangozóban. Egyáltalán minek a híradókat reklámozni????? Sok helyütt azzal is csak megy az idő, és ezt maximálisan ki is használják.
Külpolitika???, hah!, legtöbbször kimerül az iraki robbantások amerikai veszteséglistájának kivonatolásában. pedig igenis fontos lenne az én tájékozódásomhoz, ahhoz, hogy reálisan ítélhessem meg a világ dolgait. Gazdaság azért nincs, mert hogy is lehet azt illusztrálva bemutatni??? kreativitás kimerül abban, hogy vagy gépsorokat mutatnak, vagy pénzszámoló gépet, vagy pedig semleges háttéren számoszlopokat. Azért szvsz ezen már kicsit túl lehetne lépni.
"és ez mitől érdem?"
Attól érdem, hogy ki van mondva szárazon, hogy ez egy felesleges és impotens szervezet, ami mellesleg korrupt. Na.

"És az milyen, amikor a feliratot nem lehet elolvasni a kurva karikától?"
Számomra a legszebb korhatár-para az volt, amikor anno a George Michael Outside cimű klipjében az mtv kikockázta a két egymást megcsókoló fickót.
Az igazi megoldás a digitális Tv lesz. Bárcsak lenne már. Mindenki azt tölt le, amit akar, arra fizet elő, amire akar. Szerintem akkor a karikát is dobni lehetne.

Ez is totál ganaj így, hogy van kínai, meg görög, meg franc tudja miféle csatorna, angolul meg csak bbc, cnn, tcm: dögunalom a köbön. Mert ugye ki a fütyit érdekelne egy angol nyelvű szórakoztató csatorna, mikor a fél ország angolul tanul?
Amikor a UPC elkobozta kedvenc Jay Leno sómat, bosszúból lemondtam a családi csomagot.
Mostanában olvastam valahol, hogy a denevérek a barlangból kirepülve kivétel nélkül, mindig balra fordulnak.
Ebből kiváló politikai hír lehet a Spektrum leendő híradójában.
Arról tud valaki, hogy mi van az m1 és m2 megszüntetésével? Valamikor mintha felvetődött volna, aztán mellőzték ezt a kérdést. Asszem az volt a felvetés, hogy fizessünk megint egy kisebb összeget, hogy pénzügyileg függetlenebbé váljon a mindenkor kormányzóktól. Ez utóbbi is el van vetve? Szerintem ezek tök jó ötletek voltak (a megszüntetés inkább). Minek fizessünk az adónkból egy nem független, ráadásul veszteséges és alacsony nézőszámmal rendelkező csatornát?
"Civilizált helyeken felirat van - és mindenki boldog"

Ja, főleg a vakok és a gyengén látók. Meg a lassan olvasók. Meg a szinkronhangok : )
Végső esetben a Spektrumnak kéne vennie egy mély légegzetet, és kéne csinálnia egy igényes informatikai, tech és tudományos hírdatót.

Amíg tökéletesen értelmetlen a "médiatörvény" szerint "országossá" (???) minősíteni egy adót, és ez alapján "híradóra" kötelezni, addig ennek lenne értelme, és szerintem illene is a Spektrum profiljába.

Egy ilyen hírtadóra még az a kitétel is egyértelműen illene, hogy "folyamatosan biztosítsa a társadalmi, politikai, gazdasági életben és a nemzetközi eseményekben való eligazodásához szükséges közéleti információkat", mivel ezek a dolgok mozgatják az életünket igazán, nem a magukat politikusnak nevező segglukak vagy a részegen verekedő porbafingó senkik (ld. tegnapi "hírek").

Meg aztán figyeljetek csak!
Billy Pilgrim kiesett az időből!

+++++++++++++++++++++++++
Kurt Vonnegut, béke veled
+++++++++++++++++++++++++
travis:
nekem az mtv-n a csúcs az volt, amikor egy Axl Rose interjúban a kezében levő cigit kockázták ki. Majd leestem a székről a röhögéstől.
De az se rossz, amikor valaki terméknevet vagy márkát említ és kifügyülik, mintha káromkodna.
Egyszer egy rendőrrel volt valami hivatalos interjú, ahol név szerint említette többször is a gyanúsítottat, amit utólag kisípoltak. Olyan volt, mintha anyázott volna végig. LOL.
"nekem az mtv-n a csúcs az volt, amikor egy Axl Rose interjúban a kezében levő cigit kockázták ki."
NEEE!!!! Nem hiszem!

Amúgy meg ORTT-eszencia:
www.youtube.com/watch?v=dH2MllNz4LM
travis:
Ez qrva jó volt! Köszi. Még mindig sírok.
mobo

Civilizált helyeken a vakok tudnak angolul (legalább az lehetne feliratos itthon is); a gyengén látók szemüveget hordanak. A lassan olvasók kategóriája vicces. Tessék megtanulni általános iskolában olvasni. A szinkronhangok meg pont le vannak szarva. De tudom én, hogy ez csak az én önző véleményem :). Én jobban érezném magam, ha nem lenne zavaró tényező, hogy a szereplő szájmozgása köszőnőviszonyban sincs azzal, amit mond.
Arról nem is beszélve, hogy talán indirekte rá lehetne venni a társadalom nagyibbik részét egy kis idegennyelv tanulásra, amit még gyakorolhat is a TV-n keresztül.
hogyan lehetne elérni, hogy mexűnjön az ORTT?
aláírok bármit...
travis: az a cigis interjú holt komoly, azért is jegyeztem meg. Különben lehet, hogy valami füves cigi volt, azért takarták ki. :))
0 Tolerancia:

Igazad van, én is feliratpárti vagyok. Csak egy probléma van: ha minden felirattal megy, akkor állandóan a képernyőre kell meredni, nincs olyan, hogy egy pillanatra félrefordulsz tölteni magadnak innivalót vagy ilyesmi, mert akkor kiesik az a rész.

Én angolul nézek mindent eredeti nyelven és idegesitő, hogy pl egy francia filmnél nem értem, amit hallok, csak ha a szöveget is olvasom, ezért mindig oda kell nézni.

Szóval a felirat megöli a szórakozás lazaságát, mert minden pillanatban a szövegre kell koncentrálni, nem lazithasz. Ez moziban működik, de otthon, ahol pl. családtagok is bejöhetnek a szobába és szólhatnak hozzád már nem annyira, mert akkor az a rész kimarad, ha nem felvételről nézed.
"lehet, hogy valami füves cigi volt, azért takarták ki."

Á, hülyék azok hozzá, nem tudják hogy néz ki.
Olyanok, mint Dávid Ibolya: "Sándor, mi az a spangli?"

De még ha az is volt, akkor is nevetséges.
Ha kifütyülést akartok nézni ez mindent visz. (MadTv Sopranos paródia a gyermeki ártatlanság védelme érdekében a káromkodások kifütyülve... ROTFL)

www.youtube.com/watch?v=DFYN8loUboA

Az ORTT pedig egy ostoba buta bagázs. Ahogy az egész médiatörvényünk. Milyen demokrácia az ahol megmondják hogy híradót kell sugároznod??? Vért ne adjanak??? Ismét kiállítottunk magunkról egy bizonyítványt...
Az m1 m2 duna? Ezekre mi szükség van. Egész nap hülyeségeket sugároznak mert megpróbálnak a kereskedelmi csatornákkal versenyezni pedig nem ez lenne a feladatuk. For a better magyarland...

A magyar szinkront én kifejezetten szeretem. Ettől függetlenül sok filmet nézek magyar/angol felirattal vagy szinkron nélkül. De pl. nehezen tudnám elképzelni hogy egy Jégkorszakot, egy Shrek-et vagy szinkron nélkül nézzek! És egy Blöff vagy egy Ponyvaregény sem ütne annyira.


Az ORTT-vel szemben én kimondottan elfogult vagyok (futottunk egy kört kariakügyben civilszervezetileg még anno amikor a Viktor czimborája hosszúnevű nőszemély volt az illetékes főelvtársnő, azóta ő már sehol, a karikák viszont maradtak), de nekem az az álláspontom, hogy abszolút semmi szükség nincsen rájuk.

1./ Amit szabályozni akarnak, az az idők során egyre szabályozhatatlanabbá vált. Technikailag és jogilag is. Bár gondoltak az internet megregulázására is (komolyan! ha vki nem emlékezne már rá), előbb-utóbb be kell látniuk, hogy nekik meszeltek. Jönnek a webTV-k, aztán a szabályozásnak annyi.

2./ Teljesen feleslegesen pofáznak bele mindenben. Korhatár ügyben döntsön a szülő, reklámmennyiség ügyben a piac, kiegyensúlyozottság ügyben meg a távkapcsoló. A közTV-k időközben egyre súlytalanabbá váltak, ezért aztán tökmindegy, hogy a 10%-os nézettségükkel milyen irányban lejt a pálya. Mindkét oldalnak megvan a saját médiabirodalma, a fanatikusok tudnak mire élvezni, a tájékozódni vágyó ember meg úgysem a TV-híradóból tájékozódik.

3./ Az ORTT egész működése és büntetési gyakorlata undorító és felháborító (és erről ráadásul nem ők tehetnek). Például hány olyan cég van még, amelynek a kölségvetésébe előre tervezik forintosítva a bírságokat? (Az ORTT 2007-es költségvetésében ott van egy 70 milliós bírság előirányzat (www.complex.hu/kzldat/t0600124.htm/t0600124.htm).)

4./ Végezetül hány olyan cég van az országban, ahol 121 munkatársra (portás, takarító included) 34 főnök jut (www.ortt.hu/belso_oldal.php?belso_id=19), ebből egy miniszteri, öt államtitkári juttatásokkal?

0 Tolerancia: nekem egy olyan csatorna is elég lenne, amelyiken meg lehet nézni a szinkronizálatlan verziókat is.
Ebben a nyelvtanulás dologban meg ne nagyon bizz! Mer ugye az sem mindegy, hogy milyen szinten. Középfokkal max. csak nagyjából lehet érteni a filmeket, műsorokat. Felsőfokon meg baromi kevesen beszélnek. Mázsás kőként zuhanna annak a csatornának a nézettsége, amelyik nem szinkronizál.
A fogyatékosok ügyében meg inkább ne írkáljál ilyeneket. Elég blőd.
kukacka: Talán a digitális tévézés segit majd a dolgon, ahol talán lehet majd hangsávot választani, hogy mit akarok hallgatni.
Csatlakozom dark future-hoz az ORTT egy röhej. A médiatörvénnyel születése óta gondok vannak, de azt hiszem az internet pár éven belül jelentéktelenné fogja tenni az egészet, esélyük sem lesz a szabályozásra.
Ha felirattal nézünk filmet azzal csak egy gond van. Nem fejleszti az aktív beszédkésséget. Egyre több mindent fogsz megérteni mivel a passíz szókincsed gyarapodni fog, de attól még beszélni nem fogsz jobban. Vagy vegyük a sikerfilmeket. Többségében nem Tony Blair-i eton-i akcentussal beszélnek. Ti pl. értettek egy szót is abból amit pl. Brad Pitt mond a Snatch-ben. T-Bag a Prison Breakben? Esetleg Eddie Murphy? Vagy gyakorlatilag bármely fiatal afro-amerikai színész. A nyelvi poénokról utalásokról, konnotációról ne is beszéljünk.

Szóval ez a tanuljunk nyelvet filmekből dolog nem biztos hogy működne. Személy szerint nekem akkor fejlődik a legjobban a nyelvtudásom ha rengeteget fordítok magyarról az adott nyelvre. De lehet hogy csak velem van baj.
Én a Spektrum helyében egész egyszerűen egyik nap átvenném a hírtv másik nap meg a M1 hiradóját. Osz ez menne felváltva.
Lehet még fizetni sem kéne.
Lehet a két tv még licitálna is melyiket nyomjam többet :) Jól is járnék :)
Az ORTT egy elkúrt gittegylet.Olyan hülye nevű szervezetek képviselőivel, mint mondjuk a Magyar Zoknifoltozók, vagy Hullámsimogatók egyesülete, akik kb. annyian vannak, mint ahányan az ORTT-ben pöffeszkednek.Bírságolási gyakorlatuk álszent.A sárga karikák nevetségesek, zavarók.A 12 év korhatáros filmekben is patakokban folyik a vér.Hadd döntsem már én el, hogy mit nézzen a gyerek.De még gyermekműsorok közben is bereklámozzák az éjszakai horrort, persze a legvaskosabb jelenetekkel.A gyerek akaratlanul is nézi.A Spektrum kedvenc adóm volt, a Nationak G-kal együtt, de már ezzeken is több a eklám, mint filmek sugárzási ideje.Képtelenség odafigyeléssel megnézni egy filmet.Hiradó?Régen volt az egyetlen csatornán a Delta tudományos hiradó,milliónyian nézték-a fiatal Kudlikkal-, mert a tudomány legújabb vívmányairól is csak onnan szerezhettünk ismereteket.Csakis ilyen híradót tudok elképzelni.Ám ha két reklám között nem a krokodilok jönnek, hanem Orbán, meg Gyurcsány, menten a kardomba dőlök.A Hustler is jó lenne híradónak, mert ott minden ribanc úgyis a "mikrofonba" beszél,a kanoknak pedig megismerhetjük az álláspontját.
szerintem naivitás azt gondolni, hogy majd a spektrum csinál minden nap deltát, a filmmúzeum meg felújítja a stúdiót (ami egy heti kulturális ajánlóműsor volt egykoron). mert egyrészt nem lesz erre embere, másrészt meg pénze. harmadrészt meg kevés a mindennap tudományos, kulturális híreket fogyasztó néző.

lássuk már be, ez az igénytelen híradózás éppen azért alakult ki, mert a kereskedelmi csatornákat közszolgálati műsorok készítésére kötelezték. a tv2 és az rtlklub programigazgatói hamar rájöttek, hogy bulvárhíradót kell csinálni, ez az ami viszonylag kis költségvetlésből elkészíthető, és viszonylag magas nézettsége. ezt diktálja a kereskedelmi televíziózás logikája.

el kellene ezeken az adókon a kötelező közszolgálatiságot. most a legtöbb csatornán valami furcsa mix van, ami szerintem nem kívánatos állapot.

nekem pont az a bajom, hogy a tények, a napló, az aktív, a fókusz nem igazi kommersz, az mtv-nek, benne a nap-tvnek kevés köze van a közszolgálatisághoz. (az egyiknek ugye a nézettségre, a másiknak az elfogadottságra, vagy az elismertségre kellene törekednie.) az nem oké, hogy a tv2-n a tulajdonos verset mond, az mtv-n meg a belügyminiszter szórja a konfettit a főrendőrökkel. és ugye megtörtént. és szvsz a duna-tv sem igazi közszolgálati adó. tessék már mondani onnan egy elismert, elfogadott műsort, ami ott van a köztudatban. nem az a baj, hogy betelefonál a néző, hogy a kisunokámnak küldöm, és akkor erre rámondjuk kívánságkosár, hanem az, hogy erre rámondjuk közszolgálatiság.
Én nem bízom annyira a digitális tévézésben.

www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=1003&oldal=1
Mindegy,elment egy kis lóvé? Aztán mi van akkó'? Majd a Bochkorék kitermelik reggel:)
RE: Shel 2007.04.12. 12:55:51

"Én nem bízom annyira a digitális tévézésben.

www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=1003&oldal=1 "

Amire ebből tömegesen elterjedt szolgáltatás lesz, addigra a felvázolt problémák is megszűnnek. Ahogy öt évvel ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy 10 Mbps lesz az otthoni netes kapcsolatom, ugyanúgy nem sejthető, hogy öt év múlva mekkora lesz az átlagos sávszélesség. Műszakilag ma sincs akadálya, hogy a háztartások üvegszálas kábelen kapcsolódjanak a szolgáltatóhoz. Szóval ez az egész sávszélesség/tömörítés probléma pár éves távlatban gondolkodva felejthető.



kukacka

Blőd nem blőd én csak annyit akartam kihozni ebből, hogy vannak országok, ahol a fogyatékosok kérdése sem kérdés, mert tényleg tudnak (ahogyan majdnem mindenki) más nyelven (nyelveken) is érteni, beszélni. Ezen kívül pedig nem a lassan olvasók és a gyengénlátók miatt van szinkron, ezt remélem te sem gondolod komolyan...minden tiszteletem az övék (bár a "lassan olvasó" kategóriát nem egészen értem - ilyen alapon a lassú felfogásúaknak meg lassítva vagy ismételve kellene elmondani, megmutatni mindent).
dark
3./ Az ORTT egész működése és büntetési gyakorlata undorító és felháborító (és erről ráadásul nem ők tehetnek). Például hány olyan cég van még, amelynek a kölségvetésébe előre tervezik forintosítva a bírságokat? (Az ORTT 2007-es költségvetésében ott van egy 70 milliós bírság előirányzat (www.complex.hu/kzldat/t0600124.htm/t0600124.htm).)


dark!

Annál érdekesebb, hogy nem csak a bevételi, hanem a kiadási oldalon is megjelennek ugyanezek a számok.
Szerinted, mi lehet ennek a magyarázata?
Kicsit kanyarodjunk vissza az eredeti témához és mondja már meg nekem valaki hogy kinek származhat előnye az ORTT döntéséből? Úgy szeretem olvasni a szellemes összeesküvés elméleteket, és abból itt mindig olyan jók szoktak lenni.:)
0 Tolerancia: egy szóval sem állítottam, hogy a fogyik miatt van a szinkron. A nézők max. 5%-a beszél valamilyen idegen nyelvet elfogadható szinten. Azé.
A feliratról meg annyit, hogy én sem gyengénlátó, sem lassanolvasó nem vagyok, de baromira idegesít. Az én óhajom mindössze annyi, hogy eredetiben IS lehessen filmeket, sorozatokat nézni, ne csak szinkronnal.
Mindenesetre én ebben a nettévé dologban látom a jövőt.
előnye? hmm a Viasat perelhet, mert ahogy ma bebicikliztam a várpsba, elmentem az RTL-klub Maiami helyszínelők plakátja alatt: s közel voltam a kisbetűkhöz: elöszür orzságos televízióban. :D:D
nna már most az innetől megtévesztés:) mondjuk tematikus híradó még bele is férhet a műsorok közé, de valahogy , hogy a közszolgálatin kívül megmondjuk h mi legyen a tvben brrr miértis?
Én is valahogy jobban szeretem angolul a filmeket, felirattal. Nagy részét értem is, amit meg nem, arra ott a felirat.

Az ORTT-t meg szélnek lehetne ereszteni, oszt' jónapot. Már annyi elcseszett döntésük volt, hogy kezdem azt hinni, direkt válogatnak oda félcédulás embereket. Sok pénzért persze.

Éljen az ORTT, éljen a Magyar BMX Szövetség bazzeg!
Outsider: egy másik, kisebb nézettségű, de a reklámpiacot nagyon akaró csatornának. Jól megnehezíti a nagyobbak életét. Utalt is erre a cikk.
De mehetne a lecsóba az ORTT-vel együtt a magyar televízió is.
Sziasztok !

Én félszerényen beérem annyival, amennyi az ORTT éves korrupciós bevételének 0,1%-a. Többet munkához nem nyúlok, ünnepélyesen ígérem.
Be kell valljam, nemigen nézem a Mezzo-t, de AXN-t sem, ATV-t sem, HírTv-t sem, m1,2-t sem, tv2,rtl-t sem. Videjózom.
0_Tolerancia:

Sztem' magánkézbe kell adni, oszt' jónapot. Az állam meg szűntesse be a szponzorálást, de a nyomásgyakorlást is.

Igazzy versenytárgyalással.
Jöhet egy élelmes vállalkozó, aki csinál valami olcsó limonádé híradót minden nap, és azt átvehetik valami minimál pénzért azok a csatornák, akik kötelezve vannak rá, de egyébként semmi kedvük sincs hozzá.

A vállalkozó is jól járna meg a tévék is. Az ORTT meg megnyugodhatna, hogy van híradó.

No milyen ötlet? Lenne kedve valakinek betársulni?
Nem sokban különbözhetünk Kazahsztántól. A Borat végén, a stáblista alatt kazah életképek vannak bevágva, köztük az alkotók által kozáknak vélt hortobágyi csikósok pörgetik a karikást.
Konzerv, nem rossz ötlet. Külső gyártásban készült pszeudo híradó viszonylagosan occsóé' adva? Talán kapnának is rá (ha van egy csöpp eszük)!

Amúgy az ORTT menjen a berregő maci f*szára, ekkora baromságot még sosem hallottam...
hiába lesz itt több csatorna, hiába lesz digitális földfelszíni televíziózás, igény szerinti video, a közszolgálatiság problematikáját, az elfogadott, elismert műsorok hiányát ez nem fogja megoldani.

az ortt a törvény betűje szerint dönthetett volna így is, úgy is (országos csatornának kell, tematikusnak nem kell), hoztak egy salamoni döntést "több közszolgálatiáságot" felkiáltással. csak ugye a vak is látja, hogy a híradó nem a spektrumva való, és ott igényes tudományos híradó tartósan nem lesz sose. akkor se ha az összes médiahatóság erre kényszerítik a spektrumot. mert a piac logikája nem ezt diktálja. és hiába lesz még több adó, még több spektrum, ez a probléma nem fog megoldódni.

be kéne már látni, tudományos híradót, kulturális ajánlóműsort for profit szervezetek nem gyártanak, akkor se ha kicsi a piac, akkor se ha nagy. már pedig ekkor az államnak kell lépni, az intézményrendszert, a szabályozást, a finanszírozást újragondolni.

magyarán nem az ortt-t kellene itt fikázni, hanem törvényhozást. meg az illetékes minisztériumot. hillert kellene basztatni, hogy mi ez az egész. persze tudom, a médiatörvény kétharmados, emiatt nehéz a helyzet, de az ellenzék akármilyen hülye, akkor is kell kormányozni. nem igaz például, hogy a meglévő törvényi keretek között ne lehetne mondjuk az egy tudományos kulturális csatornát csinálni, akár a meglévő műsorokból összeállítani. hogy na ezek vannak. aztán közösen felépíteni az új csatornát és kitaláni hozzá a finanszírozást. és ha az ellenzék vezetője erre azt mondja, hogy ez egy utolsó bolsevista trükk, akkor azt kell mondani, hogy oké, mondják, el mi a hiba. és akkor abból lehetne párbeszéd.
Mókás, hogy pont akkor jelenik meg ORTT gyalázó poszt, amikor az ORTT elmarasztalja Bolgár Gyurit. :)
tézé 2007.04.12. 13:22:51

"dark!
Annál érdekesebb, hogy nem csak a bevételi, hanem a kiadási oldalon is megjelennek ugyanezek a számok.
Szerinted, mi lehet ennek a magyarázata?"

Ők csak beszedik, megy az államkasszába. Gondolom jogilag cinkes lenne, ha közvetlenül működési költségre fordítanák.
Bár az se kevésbé cinkes, hogy év elején tudják, mennyire kell majd megsarcolni a csatornákat. Olyan, mint amikor a közlek.rendőrnek nap elején megmondják, hogy mennyi az elvárt bevétel...

Kurvaországban ez a trend: elvárt hálapénz, elvárt adó, elvárt büntetés.

RE: Pimpa 2007.04.12. 14:56:58

"Mókás, hogy pont akkor jelenik meg ORTT gyalázó poszt, amikor az ORTT elmarasztalja Bolgár Gyurit. :)"

Tényleg véletlen, a "legyen híradó a Spectrumon" cikk már tegnap megjelent, a post éjjel született, az ORTT meg ma délelőtt tanácskozott.

Kutacs

Igazad van abban, hogy alapvetően a törvényalkotó a hibás.

Nem egyedül a médiatörvény szar. Szar a legtöbb: ideértve a közbesztv-t, a tőkepiacit stb. És ez sose lesz jobb. Az új Ptk. koncepció is szar. Szar törvények-hézagok-korrupció-logikátlan alkalmazás-hülye helyzetek-hozzá nem értés. Ez ma a törvényalkotó.

Csak akkor mi a faszt csinálnak 2 kávé között abban a pici időben ami munkára áll rendelkezésre a reggeli kávé, az ebéd, a négyórás kv és a munkaidő nevetséges 5 órakor történő lejárta között?
OFF

Na ez se rossz: index.hu/politika/belfold/budapest/abarki/

Úgy látszik, szeretett főpolgármesterünk kezei messze érnek...

Ebben az országban még egy egészségeset bukni sem lehet, mindig puhára esel. Feltéve persze, ha Demszky tolja alád a szőnyeget.

miután ugyanezt tervezik az hbo-val is, már csak az hiányzik, hogy reklámokat is fognak adni. szép lesz a Pókok életében a hanna sural, a nancy ül a fűben meg valami közérdekű felhivás a rűkos gyermekekről.
"Jöhet egy élelmes vállalkozó, aki csinál valami olcsó limonádé híradót minden nap, és azt átvehetik valami minimál pénzért azok a csatornák, akik kötelezve vannak rá, de egyébként semmi kedvük sincs hozzá."

Konzerv, ma pontosan ez történik. csak a tv2 és az rtl klub volt híradó gyártására kötelezve. mit gondolsz a kertévék miért nem járnak a híreknek utána, az borzasztó strapás, meg macerás, a stábokat nem ezért fizetik. fel kell venni a sajtótájékoztatókat, hátha rajtuk történik valami vicces, ha nincs más, akkor meg adni kell valami szörnyűséget.
www.hullamvadasz.hu/ftpterulet/jog/torveny/mediatv.html
36. Országos mûsorszolgáltatás: az a mûsorszolgáltatás, amelynek vételkörzetében az ország lakosságának legalább ötven százaléka él.

8/3. Az országos televízió fõmûsoridõben legalább húsz perc, országos rádió legalább tizenöt perc önálló hírmûsort köteles egybefüggõen szolgáltatni. A más magyarországi mûsorszolgáltatótól átvett híranyag a hírmûsor húsz százalékát nem haladhatja meg.

Most akkor be kell tartani az életidegen törvényt vagy sem?
dark future!
Biztos tippet kapott az Index. Összeeskuvés...má megint, még mindig.
0 Toleranci,
oké, de ilyenkor szokott felvetődni az értelmiség felelőssége, mert oké, szarok a politikusok, mert hát öncélúak, oké. de a véleményformáló, vitaindító írások mitől különbek? ezek itt, nem ugyanúgy öncélúak?

hát akkor ők olyanok, mint mi. és akkor nekünk kell valamit változtatni, mert helyettük nem tudunk megváltozni.
kutacs_ 2007.04.12. 15:21:47:
"de a véleményformáló, vitaindító írások mitől különbek?"

Mert elfogadjuk a slendrián munkát.
Muhaha, bazzeg! Erre nincs mit mondani.
Senki sem állította, hogy Árpika azért szidja az ORTT-t, mert az meg megszidta a Bolgár Gyurikát.

Csak vicces, hogy Árpi még ilyen esetekben is pont azokat ostorozza (hangsúlyozom: véletlenül), akik a baloldalt, vagy annak valamelyik nyúlványát bántják.
dark future 2007.04.12. 15:00:24
------Ők csak beszedik, megy az államkasszába. Gondolom jogilag cinkes lenne, ha közvetlenül működési költségre fordítanák.
Bár az se kevésbé cinkes, hogy év elején tudják, mennyire kell majd megsarcolni a csatornákat. Olyan, mint amikor a közlek.rendőrnek nap elején megmondják, hogy mennyi az elvárt bevétel...

Kurvaországban ez a trend: elvárt hálapénz, elvárt adó, elvárt büntetés.------

Járt az agyam nekem is rajta, és én is rájöttem közben, hogy ez a kiadási oldalon azért van benne, mert eleve számolnak az elvárt büntetés mértékével.
Amúgy meg ja, egyesek valóban kurvaorságot csinálnak belőlünk, bár ezt a kifejezést nehezen veszem a számra, mert mélyről rossz emlékek és nyomban a hányinger kerülget tőle.
Ha bírná a gyomrom ezt a bértollnokot, akkor legszívesebben meghallgatnám a saját szerecsenmosdatását.

De nem bírja!!!!

Csak azt nem értem, hogy miért nem KOVI mellett kamatoztatja azt a piszkos fantáziáját.
Kiváncsi lennék, hogy ha egy átlag balosnak - mondjuk egy 55 éves konszolidált nőnek - beolvasnának egy szaftos részletet bolgár könyvéből, akkor azután is lenne e kedve a kedves betelefonálónak beszélgetni a "kedves bolgár úrral"?
Vagy mondjuk így kezdené a betelefonáló:
Óhhh, Gyurikám! Majdnem mezítelen vagyok, csak két pici vörös rongyocska maradt rajtam.
Nem segítene megszabadulni tőlük?
Jó ez a blog.
Jók a programok.
Csak sok itt a köcsög.
Nemsokára jön a full digi tv-k korszaka, aztán majd a sok adótól nem látunk majd ki.
Pimpa: őszintén szólva nem hiszem, hogy el lehetne találni olyan pillanatot, vagy döntést, amikor ne lehetne szidni az ORTT-t, függetlenül, hogy éppen a baloldalt szidja-e meg avagy sem (bár az is ritka alkalom, hogy nem azt szidja meg...)
ez is tévé:

Országimázs és rock'n'roll :

Colbert: "Hungarian people of Hungary: i'm sorry"
+ gitározó nagykövet!

hannibal.blog.hu/2007/04/12/orszagimazs_rock_n_rol
lonely_photon 2007.04.12. 15:58:54
Ne legyél elfogúlt.
A Hannibal Lektűr-attitűd · hannibal.blog.hu 2007.04.12. 16:07:28

Persze Colbert is néha elég idióta, de nemcsak rólunk csinált Comedy Centralt. Persze voltak benne elég durva "poénok" is, de ha megnézitek egyéb műsorait, azokban is ez a stílus a nérvadó.
Hm, furcsa kommentek tünnek el
Szerintem az ORTT egy majdnem teljesen felesleges szervezet. Most tényleg azt hiszitek, hogy ha kint van egy 16os karika akkor azt majd tényleg csak 16+os emberek nézik meg?! A mozis besorolás gondolom még dob vmit a latba (talán a Fűrész volt az egyetlen film amit emiatt nem tudtam megnézni). Személy szerint nem értem miért állna meg egy gyerek a fejlődésben ha kefélést lát a képernyőn, remélem vki felvilágosítja műveletlen elmém. Ezen a híradós marhaságon már akkor jót röhögtem, amikor először meghallottam, bár sztem ez csak vihar egy pohár vízben.
Joaquin 2007.04.12. 16:17:48

Nem ez a lényeg, mindenhol van korhatár, hol filmekhez, hol játékokhoz, mindenki tudja, hogy nem tartják be, de ez olyan mint a CD írás.
lonely_photon 2007.04.12. 15:58:54
Hát most már egy, a nem túl szerény személyedben biztos van.
Egyébként meg egy másik ablakon leskelődtél, mint amelyik ajtón bejöttél.
Így hát, belőled itt egy is sok, éppen ezért el is tólhatod a segged innen!
Filmek újraszinkronizálása is egy vicc, pl. Die hard 3. Az nem baj, hogy a pszichopata picsa tőrrel felszabdalja az őrt, meg hogy folyik a vér, tekeregnek a belek, stb. De Bruce Willis dumájából az összes bazdmeget, meg faszt és segget ki kellett venni, mert az baj. Gratulálok!
Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:22:38

Akkor ne nézz meg egyetlen akció filmet se a retekklubbon :) A sziklát úgy megvágták, hogy fél óra lett a filmből, a maradék reklám. Egy horror filmet meg éjjel egy után nyomtak 18 as karikával, azt is szét vágták. A szinkron meg. Inkább angolul nézem a filmeket ha tehetem.
www.counter-strike.hu
www.counter-strike2.hu
Aki CS híradót akar nézni, itt elolvashatja. Persze CS hírek, ki ölt meg kit, de AZT a nagyérdeműt EZ érdekli.

A Spektrum is csinálhat olyan híradót, amelyben "Gyilkosság a Szavannán" címmel egy oroszlán ragadozik, vagy egy sakál. Vagy muszály a kretén politikusainkat mutogatni?
Pontosan, az egész mérgegázos szálat kiszedték belőle szívbeszurival együtt, amivel kvázi kiherélték a filmet. Nem is nézek retket, hogy a kezüket vágták volna inkább le...
warnjames · undorito.uw.hu/ 2007.04.12. 16:19:17

Jó ezt én is tudom de minek tartunk fennt az állam pénzéből egy ilyen fölösleges szervet? Vagy legalább leépíthetnék őket mert így unatkoznak és marhaságokat találnak ki.
Joaquin 2007.04.12. 16:17:48:
"Szerintem az ORTT egy majdnem teljesen felesleges szervezet."

Az ORTT-t az 1996-os médiatörvény (kétharmados) hozta létre és annak a betartatására ügyel. Ez a dolga neki.
Joaquin 2007.04.12. 16:30:09

Nem értek teljesen egyet. ORTT kell, de normális médiatörvénnyel, a mához igazítva. Ami most van, az kabaré.
Joaquin 2007.04.12. 16:30:09

Valakiknek azt is meg kell csinálni, és ne mond nekem azt hogy nem hangzik jól hogy ORTT
Doomhammer,

Azt a médiatörvényt inkább hagyjuk!
A szótárban a 'szarnak pofon' kifejezés mellett ezen törvény megnevezése áll.
ORTT szükséges, de vitathatatlan, hogy annak a tartalmi kitöltései mára már szinte teljesen elavultak.
De ennek is a hazai parlamenti demokrácia az igazi oka és okozója.
Ami kétharmados törvény, az mostanában a legritkábban megváltoztatható.
Az a törvény szar, pont ezért ne hagyjuk.
Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:31:41

És itt a normálison van a hangsúly. Rohamosan változik az emberek izlése, ingerküszöbe. És ezeket a tényeket figyelembe kéne venni.
A KRESZ-szel is pont ez a baj: kb. a hetvenes évek viszonyai között volt utoljára rendesen működőképes. Egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy változnak az autók, az utak, a vezetők, a mentalitás. Médiatörvény/ORTT dettó. Igaz, ez a törvény már 1996.-ban is szar volt, de azóta fordult párat a világ, és mára totálisan használhatatlan lett.
Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:31:41

Egyet értek de sztem pont ezért le kellene építeni az ORTT-t mert így csak unatkoznak és hülyeségeket találnak ki.
"Ami kétharmados törvény, az mostanában a legritkábban megváltoztatható."

Természetesen. Há' má' nehogymá' egyszer is akár a szakmai szempontok überelhessék a szaros mindennapos politikai k. anyázást. Mer' az a világ legfontosabb dóga, attú' megy előre az ország!
Na megint sikerült 2x elküldeni, sry
Joaquin 2007.04.12. 16:39:10

, ez oké. De ha egy normális médiatörvény szerint normális döntéseket hoznának, akkor nem volna semmi baj. Sosem a végrehajtó hatalom a rossz, ha rossz törvényt hajt végre. Az a dolga.
Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:37:42
A KRESZ-szel is pont ez a baj: kb. a hetvenes évek viszonyai között volt utoljára rendesen működőképes.

off, de ez nem igaz. A kresz folyamatosan megújúl, viszont az autós társadalom morálja rendkívűl rossz.
És ezért nem a kresz a hibás, hanem annak betartását ellenőrző szerv, azaz a rendőrség.
Nem életszerű helyzeteket bírálnak, hanem kiálnak a kintfelejtett 30-as tábla után gyorshajtás miatt bírságolni.
Miért nem lehet látni civlautóba szerelt mozgó trafipaxot, beépített rögzítő kamerával, amivel naponta 3 millió Ft bírságot hozhatnának az államnak?
De tényleg, MIÉRT kell ORTT? Mert abban látszólag egyet értetek hogy kell, de miért is? Mit csinál ez a szervezet ami fontos? Kedvencem amikor mangák miatt büntették meg vmelyik TV-t: túl ijesztő volt a szörny! Muhahaha
Mert az ORTT a felügyeleti szerv a rádió és tv társaságok adásai felett.
Ha nem lenne, akkor egész egyszerűen azt tehetnének amit akarna.
Talán már egy polgárháborún is túl lennénk.
tézé, a KRESZ-szel kapcs. vitáznék. Pl. az agyrém, hogy egy lepattant Trabinak éppúgy 130 a megengedett, mint egy zsír új, hypermodern Volvonak. Nemrégen a Totalcarosok egy hejre kis módosításgyűjteményt szedtek össze, marha jó javallatokkal (természetesen kutyát nem érdekelt).

A közl. rendőrök kecsegségei pedig legendásak.
tézé 2007.04.12. 16:45:13:
"Mert az ORTT a felügyeleti szerv a rádió és tv társaságok adásai felett."

Ezek éppenséggel lehetnének a bíróságok is és akkor a magánember perelhetne, ha valami nem tetszik neki. A médiatörvény máshogy rendelkezik. A magánembernek valószínűleg jobb, mert nem kell perrel és perköltséggel vesződnie.
tézé 2007.04.12. 16:42:23

Azért ne mond nekem, hogy csak a rendőrök hibásak, amikor az autósok még a táblákat sem veszik figyelembe vezetéskor. Egy egyszerű teszt volt tavaly pont ezzel, kiraktak olyan táblákat a belvárosban, majdnem minden kereszteződésbe amelyek nem is léteznek, csak néhány százaléka az autósoknak vette észre a cselt. És nem azért mert nem láthatták volna. A legtöbben nem figyelnek eléggé és ez az autósok hibája is.
tézé 2007.04.12. 16:45:13

Miért? Én azzal sem értek egyet hogy nem lehet rasszista megjegyzésket tenni a médiában. Nem vagyok rasszista de így cenzúrázva nem lehet körbejárni a témát, és fű alatt terjed az ige ahelyett hogy jól kiröhöghetnénk az ilyet mint a Mónikasót.
Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:48:44
------tézé, a KRESZ-szel kapcs. vitáznék. Pl. az agyrém, hogy egy lepattant Trabinak éppúgy 130 a megengedett, mint egy zsír új, hypermodern Volvonak.------

Ez is igaz, de ez nem tömeges probléma, sőt talán már inkább egyedi.


-----Nemrégen a Totalcarosok egy hejre kis módosításgyűjteményt szedtek össze, marha jó javallatokkal ------

Ez meg már a rendszer hibája, hogy gőgből sem engednek kívűről "beleszólni".


-----A közl. rendőrök kecsegségei pedig legendásak.------


Ez meg engem igazol.
Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:22:38

Na ez tényleg botrány. Bruce Willis legjobb poénjait ölik meg a Die Hard sorozatban vagy az Utolsó Cserkészben. Adják le másfél órával később és akkor nem kell újraszinkronizálni. Anno ez nálam kiverte a biztosítékot.
tézé, azért, mert a közl. rendőrök előszeretettel szemétkednek, ez nem jelenti azt, hogy a KRESZ úgy fasza, ahogy van. A két probléma külön kezelendő.

Jó, akkor nem csak Trabi. Maruti, szétrohadt öreg Ford Taunus/Escort, Opel Kadettek, farmotoros vénséges vén Skodák, és az összes többi, puszi-pacsis műszakival rendelkező csodák. Így már egy pöttyet szélesebb a spektrum.
Nova21, a megoldás: DC++. Onann van meg nekem is, ha kell, bedurrantom a gépen. Régi szinkronosan, természetesen!
-----warnjames 2007.04.12. 16:50:21
Azért ne mond nekem, hogy csak a rendőrök hibásak.-------

Valóban nem csak a rendőrők a hibásak, de ők az élet kényszerítő eszközei.
Ha nincs normális ellenőrzés számonkérés, akkor felpuhul a rendszer.
És itt most nem a pótizzó,elakadásjelző,elsősegélydoboz meglétének számonkéréséről beszélek.

Életszerű helyzeteket kellene megfelelően kezelniük.
És az demoralizáló lenne a szabálytalankodókra nézve.
A pl jogtalan előnyre szert tevő körúti
zárt villamospályát igénybevevő "topmanager" PARASZTOT "leszednék" akkor sokat javulhatna a helyzet.
Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:57:23

Meg lehet venni a triológiát DvD-n mostmár és nem is annyira drága.
Nem kell már egyből letölteni "illegálisan"
"Életszerű helyzeteket kellene megfelelően kezelniük."

Ehhez kéne egy életszerű KRESZ első lépésben.
De ki az az ORTT. ? Elmebajosok versenyeznek az Ökörség Világkupáért.
Oszt gyün a Paprika TV-ben is a híradó ?

...és megszórjuk bazsalikommal. Most hírek következnek - Laci bácsit kapcsoljuk nagyon műholdasan. /Pompás szalamajka elkészítése iráni módra/.

És: Műsorunkat 16 év alatti szülők csak szülők felügyeletével nézhetik. Vagy egyik sem.

Keményen dolgozik a régi, s új gerontokrácia...
de azért na. hát a bolgár gyurka elmarasztalása meg válasz volt a korábbi viszonylag jogos véleményre ami itt: index.hu/velemeny/jegyzet/bolgar7627/
mindenesetre az ORTT nem csak a private goldot nézi 7/24, hanem az indexet is, és ha kell, hát lecsap, reagál, megreguláz. erőfitogtatáskép-hivatalból. nehéz ez, na.
warnjames · undorito.uw.hu/ 2007.04.12. 16:59:39


Oké, most éppen erre volt keret.
Még láttam eredetiben a tévében az összeset. És persze megvan dvdrip-ben is autentikus "mosolyogj Te barom" típusú beszólásokkal.

Csak tudod aki nem látta az nem érti hogy mitől is voltak ezek jó filmek. Amit retekklubon a filmekkel művelnek az... hagyjuk nem minősítem. Ha valaki retardált lesz mert megnéz egy ilyen filmet annak már amúgy is mindegy!

Na menetem angolra...
Nos, először is. Nem egy hatóságnak kéne a gyerekek védelméről gondoskodni, hanem a szülőnek. 20-21h-kor már bőven ágyban a helye a gyerkőcnek.

A műsor elején elegendő lenne a tizenkettes-karikás játékot eljátszani, felesleges folyamatosan kitakarni a film felét.

Szerintem kell ORTT, csak nem ebben a formában. Ne ő döntse el, hogy mit szabad, és mit nem. Pláne nem olyan formán, mint most. Mert ez egy vicc.

Arról nem is beszélve, hogy olyan civil szervezetek ülnek benne, amiknek közük sincs ezekhez a dolgokhoz.

Egyszerűbb lenne a filmeknek, műsoroknak besorolást adni, és annak megfelelő idősávban lehetne vetíteni. De ne tiltsák már meg, bakker. Meg ne nyúljanak bele a filmbe.

Bőven elég lenne 3 idősáv.
05:00-20:00 (nappali)
20:00-22:00 (esti)
22:00-05:00 (éjjeli)

Kalap. Éjjeliben bármi mehet, estiben a szoftosabbak, nappal meg a gyerekek által is nézhető (sárgatizenkettes) műsorok. Mi ebben a bonyolult?
-----Joaquin 2007.04.12. 16:51:52
Miért? Én azzal sem értek egyet hogy nem lehet rasszista megjegyzésket tenni a médiában. Nem vagyok rasszista de így cenzúrázva nem lehet körbejárni a témát,----

Az attól függ!
Ha gyűlőletből tennék, akkor továbbra sem értek egyet.
Bár én jobbközépszélnek tartom a politikai világnézeti beállítottságomat, de magam sem szeretem a gyűlőlet primitív terjesztését.
Kevés olyan szitú van, amikor egy szövegkörnyezetben pl. feltétlen zsi....i kellene. Médiában meg egyáltalán nincs helye, mert mindig lenne, aki csak azt hallaná meg és abból vonna le hamis következtetést.
----Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 16:56:19
tézé, azért, mert a közl. rendőrök előszeretettel szemétkednek, ez nem jelenti azt, hogy a KRESZ úgy fasza, ahogy van. A két probléma külön kezelendő.------

Valóban, akkor másképpen fogalmazok, a rendőrség felkészítése és felkészültsége hagy maga után kívánni valót.
Kedves rendőr bácsik, bocs a kivételért.
Nincs szükség idő sávokra, mert nem tudják ellenőrizni, hogy most a gyerkőc nézi e éjfélkor a filmeket amelyek nem javallotak vagy sem. Majd a jövöben lesznek szerkezetek amik érzékelik ha a gyerek azt nézi amit nem kéne, és álomba ringatja. De ez sci-fi, és ha már itt tartunk elhunyt Kurt Vonnegut, egy nagyszerű iró, nagyon sok könyvét olvastam, nagyon sajnálom.
"Éjjeliben bármi mehet, estiben a szoftosabbak, nappal meg a gyerekek által is nézhető (sárgatizenkettes) műsorok. Mi ebben a bonyolult?"
Ezt nem értem, hisz most is így van. Azért nyúlnak bele hogy a kedvezőbb idősávba adhassák le.
tézé, szerintem sem kéne a származási alapon való utálkozást tiltani, mert totálisan értelmetlen. Tiltással nem lehet az idiotizmust megfékezni, esélytelen. Ha konkrétan tiltják, akkor megy tovább bújtatottan (mint látjuk napjainkban). Másrészt meg hadd lássa ország-világ, hogy ki a gyűlölködő f*szkalap, és eszerint ítélje is meg. Mondom ezt, mint balliberális.

Így már egyetértek, de mondom újra: naprakész, a gyakorlatban is működőképes, betartható, életszerű KRESZ-t!
Tézének igaza van. MINDENKI tuja már 96'-óta, hogy a törvény és a rendszer úgy szar, ahogy van. Legfőképpen az illetékes politikusok tudják.
De a törvény pontosan olyan, amilyen az őt létrehozó politikai elit!
Azért nem lett jobb tíz év alatt, mert a politikai elitnek így jó, ahogy most van!
Lehet a zavarosban halászgatni.
A valódi kérdés az, ki, kivel, hogyan tud jobban kibaltázni, ki, mekkora hatalmat tud ezzel is a kezében tartani.
A médiumok tök kiszolgáltatottak!

Ne hogy azt higgye bárki, hogy egy kereskedelmi adó azt csinál, amit akar! Frászt. Azt csinálhat, amire az ORTT-vel leszerződött! Aki ugrál, az előbb nem kap semmi támogatást, nem nyer pályázatokon, és végül lejár a szerződése és nem hosszabbítják meg!
(Ha meg jó fiúcskák voltak, akkor fű alatt és jóval határidő előtt is meghosszabbítják a jogosultságukat!!!)

Az egész a függésről/hatalomról szól.

Az állam pedig (ORTT) az adott jogokért, támogatásért bizony mindig is bele kíván majd szólni az ügymenetbe. Még a joga is meg van hozzá.
"Arról nem is beszélve, hogy olyan civil szervezetek ülnek benne, amiknek közük sincs ezekhez a dolgokhoz."

Ez így nem pontos. Az ORTT-nél szakemberek dolgoznak (pl. egy rakás jogi doktorátussal rendelkező), a civilek a társadalmi felügyelőbizottágot alkotják, vagy kuratóriumot, mifenét. Afféle bírósági népi ülnökként, mint régen. Talán itt-ott szavazhatnak is valamiről.
Maga a pokol lenne vajon ORTT nélkül?
Minke egyáltalán idősáv, meg korgatár? Néhány évvel ezelőttig nagyon jól megvoltunk nélkülük. Aki nem figyel oda a 6-7 éves gyerekére, hogy ne nézzen délben horrort (ha volna olyan hülye csatorna, amelyik délben ilyesmit sugároz - ez szabályozás nélkül sem életszerű), az a szabályozás mellett arra sem figyel, hogy ugyanez a gyerek beteszi a horror dvd-t azt röhögve megnézi.

Ki az állam, hogy megmondja ki, mikor, mit, hány éves kortól nézhet? Á, tudom már, az az állam, amelyik egészen a közelmúltig vizsgához kötötte, hogy valaki dj lehessen. Gratulálok ehhez az államhoz. Szarni kimehetek engedély nélkül?
eloi

Szakemberek, mi? Jogászok....na lehet hogy pont az a baj....
Bocs, lehet, hogy radikális nézőpontot képviselek, de a tapasztalatom az, hogy az állami szférában dolgozók között nagyon kevés a szakember. Mármint az igazi. Inkább csak lsuta kávézó, ötkor lelécelő, munkakerülő bürokrata hatékonytalan hada.
RE: Pimpa 2007.04.12. 14:56:58

"Mókás, hogy pont akkor jelenik meg ORTT gyalázó poszt, amikor az ORTT elmarasztalja Bolgár Gyurit. :)"

Mókás, hogy az ORTT pont akkor marasztalja el Bolgár Gyurit, amikor megjelenik egy ORTT gyalázó poszt. :)
Eeeeekora hatalma van a nyilvánosságnak!
eloi 2007.04.12. 17:17:06
Aki ugrál, az előbb nem kap semmi támogatást, nem nyer pályázatokon, és végül lejár a szerződése és nem hosszabbítják meg!

Majdnem így igaz, annyi helyesbítéssel, hogy a szerződést nem meghosszabítani kell automatikusan, hanem pályáztatni.
És pont jó a példa, mert a 2002 választáson a két nagypárt tökéletesen maga alá tudta rendelni az RTL -t és a TV2-t.
Ezek után az RTL és TV2 a pályáztatás helyett kényelmesen aláírhatott egy újabb szerződést.
És ezen még a legfőbb közjogi méltóságok sem horkantak fel, de még egy átlagos államtitkár vagy "szakmabeli" sem.
Ez így volt előre odaígérve.
Punktum
RE: Joaquin 2007.04.12. 16:43:14

"De tényleg, MIÉRT kell ORTT? Mert abban látszólag egyet értetek hogy kell, de miért is?"

Na ez az. Miért kell ORTT?

Kötelezzék a csatornákat a teljes műsor felvételére és megőrzésére, aztán akinek vmi problémája van, az perelje közvetlenül a csatornát, polgári peres eljárásban. Van egy csomó érdekvédő szervezet meg cigányszervezet, ha olyat tapasztalnak ami sérti a törvényeket (vagy akár csak az önérzetüket) akkor pereljenek. Legfeljebb annyival támogassa őket az állam, hogy tart néhány specialista ügyvédet, akik képviselhetnék a felperest (ingyenesen).

A szülő dolgát megkönnyítendő szintén kötelezni kellene a csatornákat, hogy tegyék fel az internetre/teletextre/műsorújságba a besoroláson és a rövid tartalmi összefoglalón kívül azt is, hogy mi indokolta a besorolást (szex, gyilkolászás, horror, pszichikai hatások, trágárság), aztán majd a szülő dönt, ha akar. Ha nemtörődöm fasz a szülő, akkor az ORTT a feje tetejére is állhat.

A kőkorszaki szabályozásokat meg felejtsék el, ha valamelyik csatorna átmegy pofátlanba, majd kinyírja a piac.

Követeljük a korhatárhoz kötött híradót !
Követeljük a sugárzás veszélyességi pótlékát !
Követeljük a civil politikusokat !
Követeljük a felügyelőbizottságok tagjainak anyakönyvi kivonatát !
Követeljük, hogy mindenki mást nézzen, de ne egyszerre !
Követeljük az univervális távirányítót, legalább hat darab kikapcsoló gombbal !

Követeljük a 185 centinél kisebb átmérőjű televíziók azonnali elkobzását !

Hajrá albánia ! Hajrá Albánok !
Nekik nem sikerült, ha minden jól megy nekünk se.
Na látom dark már megint nem volt rest és szép kis statisztikát tett ki.
Mindig ezután jön rám a hányinger, persze erről nem ő tehet.

És ez a tézé! Cunya fijú elkűtte a köcögözőt.

Jól tette, az ilyen menjen csak a következő ablakhoz leskelődni, hogy tézé szavait idézzem.
Na, hamár fikázzuk az ORTT-t (van rajta mit fikázni), azért az nekem naggyon teccett, amikor a retek valami három perccel több reklámot nyomott egy nap, mint szabad lett volna neki, és kapott egy óra fekete képernyős szilenciumot kíméletlenül. Ezzel pár guriga ki is esett nekik, nagyon helyesen.
Mint outsider (és még csak tv-t se nézek): Mennyiben van az ORTT az országnak évente? Hányan dolgoznak ott? Mennyit keresnek? Más országokban is van ilyen köcsögség? Szarházi ejtőernyős bagázs. Na de az ababotond hír se semmi.
biohouse!
Tájékozodj először a hozzászólásokban már sok adatot megtalálhatsz.

dark future · www.andocsek.hu 2007.04.12. 12:18:39

4./ Végezetül hány olyan cég van az országban, ahol 121 munkatársra (portás, takarító included) 34 főnök jut (www.ortt.hu/belso_oldal.php?belso_id=19), ebből egy miniszteri, öt államtitkári juttatásokkal?
Árpád-sáv!

Ezt a két utalást neked is a figyelmedbe /meg az index főoldalának is/ ajánlom!
Doomhammer idézte korábban a médiatörvényt:

8/3. Az országos televízió fõmûsoridõben legalább húsz perc, országos rádió legalább tizenöt perc önálló hírmûsort köteles egybefüggõen szolgáltatni. A más magyarországi mûsorszolgáltatótól átvett híranyag a hírmûsor húsz százalékát nem haladhatja meg.

Nyilvánvaló, hogy a törvényi előírás egy piacgazdaságban némiképpen abszurd, az ORTT döntése annyiban nem, hogy egy hatóság nem változtathatja meg a törvényt.

Na de a törvény nem nagyon definiálja a hírműsor fogalmát, csak annyit mond, hogy "4. § (1) A közérdeklõdésre számot tartó hazai és külföldi eseményekrõl, vitatott kérdésekrõl a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerûnek, idõszerûnek, tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie. (2) A mûsorszolgáltatásban közzétett mûsorszámok összessége, illetõleg ezek bármely tartalom vagy mûfaj szerinti csoportja nem állhat párt vagy politikai mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában.
(3) A mûsorszolgáltató politikai tájékoztató és hírszolgáltató mûsorszámaiban mûsorvezetõként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közremûködõ munkatársak - a munkavégzésükre irányuló jogviszonyuktól függetlenül - mûsorszolgáltatónál politikai hírhez véleményt, értékelõ magyarázatot - kivéve a hírmagyarázatot - nem fûzhetnek".

Szóval, ha a Spektrum olyan híradót állít össze, ami alapvetően a felszín alatti dolgokkal (pörölycápa, bohóchal, polipok) foglalkozik, és ezeket nem hozza összefüggésbe az ORTT delegáltakat adó pártokkal, akkor az előírásnak megfelel. A hírek frissességét sem írja elő a médiatörvény, úgyhogy a Filmmúzeum és válogathat szabadon a filmhíradókból. Bár ott azért egy előcenzúra nem árthat, nehogy egy 1938-as vélemény miatt elsötétítse a képernyőt az ORTT!

RE: Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 17:54:27

"három perccel több reklámot nyomott egy nap, mint szabad lett volna neki, és kapott egy óra fekete képernyős szilenciumot kíméletlenül. Ezzel pár guriga ki is esett nekik, nagyon helyesen."

Én még abban sem vagyok biztos, hogy nagyon helyesen. Elegendő számú csatorna és megfelelő műsorválaszték esetén miért kellene szabályozni a reklámidőt? Szabályozza a piac: extra előfizetési díjért legyenek reklámmentes prémiumcsatornák (mint a HBO), az egy-két közszolgálati adó (ha egyáltalán van rá szükség, mert a meglévő csatornákon is lehet közszolgálati műsoridőt vásárolni) legyen korlátozva, a többiek meg csinálják úgy, ahogy jól esik nekik. Ha kezdenek átmenni Teleshopba, akkor majd nem nézik őket annyian.

Engem a jelenlegi gyakorlat is nagyon zavar (a film feléig nincs reklám, utána egyre sűrűbben, a végén negyedóránként), ezért nem is nagyon nézek keradókat. Megveszem inkább DVD-n a filmet, és nézem reklám nélkül szélesvásznon, surround. Két-három éves (meg régi magyar) filmeket be lehet szerezni öt-hatszázért, mivel így csak azt veszem meg ami érdekel, olcsóbbra jön ki mint a HBO.
TV2/RTL meg monnyonle. :-)

adaniel 2007.04.12. 18:17:35
Szóval, ha a Spektrum olyan híradót állít össze, ami alapvetően a felszín alatti dolgokkal (pörölycápa, bohóchal, polipok) foglalkozik, és ezeket nem hozza összefüggésbe az ORTT delegáltakat adó pártokkal,

Tuképpen ha lehetne egy pártok és politika nélküli tisztán a napi környezetvédelmi problémák bemutatására alkalmas híradót készíteni széles e világról, akkor az még jól is sűlhet el.
szinkronizalas: regi szep idokben volt haszna is meg nem is. a feliratosban az a jo, hogy eredeti hangon eredeti nyelvet hallgatsz, es van eselyed ismerkedni, tanulni. ugyanakkor meg a szinkronizalassal bovult szep magyar nyelvunk, egy-ket filmbol legendas sorok epultek be a mindennapos nyelvhasznalatba (lsd ford fairlane kalandjai)

ugyanakkor meg a dilettans faszkalapok neha ugy el tudtak rontani az egeszet, hogy en amig nem lattam a south parkbol egy eredeti reszt, addig gyuloltem mint a szart.

el nem tudom kepzelni, hogy pl valaki szinkronnal nezi a dr house-t hehe.

a TV egyebkent is utalatos, idegesito, a 7 percenkenti reklamjaival meg az ordito, szemoldok-huzogato hirolvasokkal egyutt. bittor... es DVD jo.
"dark future 2007.04.12. 18:31:45
RE: Lófasz Hadnagy 2007.04.12. 17:54:27

Én még abban sem vagyok biztos, hogy nagyon helyesen. Elegendő számú csatorna és megfelelő műsorválaszték esetén miért kellene szabályozni a reklámidőt? Szabályozza a piac:"

Na dark, most először nem értek egyet veled.
Ez a hazai piac képtelen önnállóan szabályozni bármit is, de legfőképpen a reklámidőt. /a tartalmakról már nem is beszélek. lsd. hüvelygomba elleni kenőcs mondtam is a páromnak aznap, hogy felejtsen már el, mert annyira elment a kedvem/
Szóval szabályozzák őket erősen sőt erősebben, és kényszerítsék őket versenytárgyaláson a sugárzási jog elnyeréséhez az x reklámból ki tud többet elengedni és legyen az a győztes.
Megnéztem a törvényt (www.hullamvadasz.hu/ftpterulet/jog/torveny/mediatv.html
2. fejezet 8. paragrafus ), tényleg nonszensz. Szakosított (tematikus) csatornát pont azért néz az ember, mert nem érdekli a baltás gyilkos meg hogy Lendvaitó Szíjjártóig ki mit büfögött aznap bele a vakvilágba - de igazából még az sem feltétlenül, mi történt aznap a tudomány vagy kultúra világában. (Ezek hetimagazin témák, nem véletlenül...)

Mondjuk érdekelne, hogy a Sport1 a Zuhanyhiradót napi hírműsorként el tudja-e sütni. :-)))
Kedves TWÁ, kedves olvasók, a témában épp most írtam (írtunk) egy szavazást a emasa.hu - ra. Aki akar, jöjjön, mondja el.

(Az ORTT országos műsorszolgáltatónak minősítette a Filmmúzeumot, a Spektrumot, a Viasat 3-at és a Sport 1-et. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csatornáknak napi 20 percben, főműsoridőben hírműsort is kell sugározniuk.
Mi a véleménye az ORTT döntéséről?

1. Nonszensz, hogy ezeknek a csatornáknak híradót kell adniuk. A döntés az ORTT alkalmatlanságának újabb bizonyítéka.

2. Nagyon örülök, mert úgyis mindig ezeket a csatornákat nézem, így a híradóra sem kell átkapcsolnom máshova.

3. Nem az ORTT a hibás, hanem a médiatörvény, ami ezt előírja.

4. Egyértelmű, hogy az ORTT csak a műsorszolgáltatási díjat akarja beszedni ezektől a csatornáktól is. Arról az ORTT nem tehet, hogy ezzel együtt jár a híradó is.

5. A törvény az törvény, nem értem, miért kellene mentességet élvezniük ezeknek a csatornáknak. Kibírják, és biztos meg tudják oldani valahogy.

6. Nem érdekel, nem nézem ezeket a csatornákat.)
Ezért az Árpád-sáv ki fog nyírni!
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 18:41:18

"Na dark, most először nem értek egyet veled.
Ez a hazai piac képtelen önnállóan szabályozni bármit is, de legfőképpen a reklámidőt."

Figyelj a mondat első részére is: "Elegendő számú csatorna és megfelelő műsorválaszték esetén". Tehát nem a jelen állapotok között, hanem hosszabb távon, a digitális- ill. IP-televíziózás elterjedése után, amikor majd nem kell milliárdos beruházás egy csatorna elindításához, ill. nem kell vastag pézkötegeket fizetni az államnak "frekvenciahasználati díj" címen. Ma, amikor a vidéki népesség nagyobbik része csak néhány csatornát tud fogni, természetesen szükség van vmilyen szabályozásra.Kicsit hosszabb távon (4-5 év?) viszont nem biztos, hogy szükség lesz. Ha módosítani fogják egyszer a médiatörvényt, nem az akkori mához, hanem mindenképp az akkori jövőhöz kell majd igazítani, különben adnak vele a szarnak egy pofont.

dark!
"ill. nem kell vastag pézkötegeket fizetni az államnak "frekvenciahasználati díj" címen."

Ilyen soha nem lesz, mert a frekvebncia az kincs amit minden állam bevétel formájában hasznosít.
Amúgy meg, a retek +a keresetlen2 műsorai legtöbbször perce pontosan minden műsorfajtában pontos tükörképei egymásnak. Milyen versenyt látsz Te?
dark!
"Elegendő számú csatorna és megfelelő műsorválaszték esetén".


Még szerinted hány csatorna kellene a mai legalább 15 hazai csatorna mellé.
A végén elfogy a reklám piac, illetve nem fog tudni annyira aprózodni mint amennyi csatorna lesz.
Akkor az hova fog vezetni szerinted?
RE: k.balint 2007.04.12. 18:51:15

Jogilag az ORTT csak végrehajt, azt csinálja, ami elő vagyon írva neki, sőt arról sem direktben ők tehetnek, hogy ennyi jól megfizetett léhűtő kap menedéket náluk. Amikor az ORTT-t szidjuk, lényegében a médiatörvényt szidjuk, meg azokat a politikai erőket, akik "úgy felejtették" a törvényt, ahogy tíz éve megszületett. (A korrupció persze nincs törvényileg előírva, azért ők felelnek.)

A fentiekből a 3. pont következik, jogilag az értelmezhető, kár erről szavazni.

""dark future · www.andocsek.hu 2007.04.12. 19:00:12
RE: k.balint 2007.04.12. 18:51:15

A fentiekből a 3. pont következik, jogilag az értelmezhető, kár erről szavazni.""


Ez korrekt. Valóban így látom én is.

k.balint!
Egyébként jó ez a szavazósdi, valamelyik nap én is kértem Árpád-sávunkat ilyenre az index főoldalán, de le sem szart. Úgyhogy gyere és üzenj máskor is, hátha versenyre kell veled ez a "sáv" is.
Oké?
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 18:56:13

"Ilyen soha nem lesz, mert a frekvebncia az kincs amit minden állam bevétel formájában hasznosít.
Amúgy meg, a retek +a keresetlen2 műsorai legtöbbször perce pontosan minden műsorfajtában pontos tükörképei egymásnak. Milyen versenyt látsz Te?"

Továbbra is csak azt tudom javasolni, hogy ne a mában, hanem a jövőben gondolkodjunk, ha egy szabályozás jövőjéről vitázunk. Öt év múlva nem biztos hogy lesz még értelme "frekvenciakincsről" beszélni, amikor egy dróton fog jönni a tv és net, pontosabban a tv a net részévé fog válni. Az állam majd akkor is adóztat valahogy, de bizton állítom, hogy sokkal kisebbek lesznek a csatornák költségei mint most, így sokkal többen lesznek a piacon, demokratizálódik a műsorszolgáltatás és még tematizáltabbá válnak a csatornák (ha egyáltalán lesz még értelme csatornáról beszélni). A néhány nagy országos adó helyett többtucat kis szolgáltató lesz, határokon átnyúlva is (mint most a Paprika).

Az, hogy jogilag csak az egyik értelmezhető.... Hmm, hát szerintem ez még nem egy perdöntő indok. De mivel az is ott van, abszolút jogos, ha erre szavazol.
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 19:00:03

"A végén elfogy a reklám piac, illetve nem fog tudni annyira aprózodni mint amennyi csatorna lesz. Akkor az hova fog vezetni szerinted?"

Dehogy fogy el. A jövő modelljében egyre személyre szabottabbá válik majd. Évente nem több milliárdot kell majd kitermelnie a csatornáknak, mert a szolgáltatás is jóval kevesebbe fog kerülni. A másik oldalról viszont ösztönözni fogja a hirdetőket, hogy nem 2-3 millió Ft lesz egy perc reklámidő. Emellett más piaci modellek is létezni fognak, a mai "csatornák" helyett inkább online videotékákban kell gondolkodnunk.



""Öt év múlva nem biztos hogy lesz még értelme "frekvenciakincsről" beszélni, amikor egy dróton fog jönni a tv és net, pontosabban a tv a net részévé fog válni.""

dark!

Neked olyan jó a rálátásod, de most valahogy akadozni véllek.
Hidd el akkor majd azt fogják pénzért mérni. Az állam bármire képes, amit az UNIO enged és/illetve kifejezetten nem tílt.

Egyébként már eddig is lehetett volna kevesebb reklám, de az állam a koncesziós bevételek maximalizására törekedett, egyszóval kapzsi volt.
Fontosabb volt 97-ben és fontosabb lesz 2012 ben is a bevétel, mint a műsorszerkezet minősége.
Elvégre ebben a "kurvaországban" az állampolgárok számítanak a legkevésbé.
RE: k.balint 2007.04.12. 19:08:50

"Az, hogy jogilag csak az egyik értelmezhető...."

Azért írom, mert ezt én személy szerint már végigjátszottam egyszer az ORTT-vel, sárga karika ügyben. Csak azt vizsgálják, hogy a törvény ill. a belső előírásaik alapján járnak-e el, magát a törvényt/előírást nem minősíti a panaszbizottság (nem is minősítheti). Ez alapján pl. az 1-es eleve kihullana. Ha szar a törvény, arról nem az ORTT tehet. Velük max. az értelmezésen lehet vitatkozni.

szerintem is hülyeségek a karikák.

tematikus közszolgálati csatornák kellenének. mondjuk az egyik csatornára össze lehetne szervezni a gyermek és ifjúsági műsorsávokat. ha hazamegy a gyerek az iskolából talán ezt a csatornát nézne a maunika show idióta statisztái helyett.

egyébként erre a csatornára raknám a hit és az erkölcs dolgairól szóló vallási műsorokat is. a vallást persze széles körben kell értelmezni, ide tartozik az is, hogy popper péter leül, aztán osztja az észt, mit mondott konfuciánus. és akkor a nagyobb gyerek eldöntheti, megnézi a balázs showt, vagy meghallgatja popper bácsit. (vagy bárkit, aki képes két értelmes mondatot mondani a hit és az erkölcs dolgaiban. akár még twá is tudna. persze mondja el a véleményét a katolikus anyaszentegyház is.)

de ilyen versenyhelyzetet a piac soha sem fog produkálni. mert ha beteszik majkát a cool tévébe, aztán betelefonálnak a csajok, meg a srácok, hogy fú majka, küldik az sms-t, lejátszanak egy két klippet, és tök jó az egész. ezzel szemben ki fogja betenni popper pétert. mert ha esetleg csinál intellektuális megmondóműsort egy vallási műsorokat adó kereskedelmi adó, akkor se fogja az egyetlen saját gyártású műsorát betenni a délutáni műsorsávba.

összefoglalva, szerintem ide vallási-ifjúsági csatorna kellene, este lehetnének a családi mozik. és ilyen csatornát a piac sose fog csinálni, szerintem ezt közös pénzből kell megcsinálni.
""dark future 2007.04.12. 19:00:12
RE: k.balint 2007.04.12. 18:51:15
Amikor az ORTT-t szidjuk, lényegében a médiatörvényt szidjuk, meg azokat a politikai erőket, akik "úgy felejtették" a törvényt, ahogy tíz éve megszületett. ""

Nem!
Amikor az ORTT szídjuk akkor a pártok akkori politikai hatalmi arányából született hatalmi befolyását szívjuk!
A közszolgálat úgy ahogy van nagy marhaság...A szar máédiatörvénynek köszönhatően az ORRT anyagilag azokat a médiumokat támogatja, amelyek nézhetetlenek/halllgathatatlanok...
Nincs olyan hogy közszolgálat, 2007-ben illene ezt már észrevenni.
dark future 2007.04.12. 19:15:32

Igen, tökéletesen igazad van.
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 19:14:01

"Hidd el akkor majd azt fogják pénzért mérni. Az állam bármire képes, amit az UNIO enged és/illetve kifejezetten nem tílt."

Igen, de azt továbbra sem veszed figyelembe, hogy egy dolog valamit akarni, és másik dolog megvalósítani. Az internetet is szabályozni akarták, mi mérnökök meg csak röhögtünk rajtuk. Meg a lemezgyárak erőlködésén is.

Az információ egyre szababban áramlik, ez elé nem lehet csak úgy keresztbe feküdni. Vagy a kínai modellt követjük (csomót kötünk a drótra az országhatárnál), vagy a modelleket és a szabályozásokat igazítjuk a korhoz, más lehetőség nincs.

Azért nehéz erről vitázni, mert a vita alapját képező újfajta televíziózás még meg sem született. A technológia viszont adott, így nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy föl tudjuk mérni a közeljövő trendjeit. És ebben nincs helye, nincs funkciója az ORTT-nek.

RE: jus murmurandi 2007.04.12. 19:19:22

"Amikor az ORTT szídjuk akkor a pártok akkori politikai hatalmi arányából született hatalmi befolyását szívjuk!"

Igen, azt is, ezt kifelejtettem.


""dark future 2007.04.12. 19:22:27
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 19:14:01
Azért nehéz erről vitázni, mert a vita alapját képező újfajta televíziózás még meg sem született.""

Nem pontos, mert ámárikában már él, és nyugaton is üzemelget már.
Ja, hogy idehaza?
Itt valóban semmi sincs.
Még a törvényi előkészület is lószar.
Majd az unio el is fog miket jól marasztalni.
Mi fogyasztók meg le leszünk maradva.
Egyébként nem rég voltam egy konferencián ahol azt ecsetelte egy angol manus, hogy készüljünk mert jön az információs interaktív demokrácia.
Annyi egyszerre egymás felé forduló fejet már rég nem láttam.
/talán utóljára e kremlben amikor a gorbi bejelentette a peresztrojkát/
Igaz ez is felérne azzal.
RE: wynarsky1 2007.04.12. 19:20:50

"A közszolgálat úgy ahogy van nagy marhaság..."

Bizonyos típusú (amolyan küldetés jellegű) műsorokat, bizonyos rétegeknek szóló műsorokat (nemzetiségek, kisebbségek, szűkebb rétegek, egy-egy szakma, egy-egy tájegység stb.) nem lehet piaci alapon csinálni, mert nem lesz akkora piaca ami a műsorkészítést legalább nullszaldóssá tenné.

Más kérdés az, hogy csatornák állami szponzorálása helyett inkább műsorokat kellene szponzorálni, pályáztatás útján, visszacsatoltan (tehát az előzőleg elnyert pénzek hasznosulását is figyelembe véve).

A közszolgálat önmagában tehát nem marhaság, csak a jelenlegi formájában az.

adaniel 2007.04.12. 18:17:35:
"Szóval, ha a Spektrum olyan híradót állít össze, ami alapvetően a felszín alatti dolgokkal (pörölycápa, bohóchal, polipok) foglalkozik, és ezeket nem hozza összefüggésbe az ORTT delegáltakat adó pártokkal, akkor az előírásnak megfelel. "

Ezzel kapcsolatban hadd idézzek egy korábbi véleményt.
index.hu/velemeny/jegyzet/revizor/
"Szép dolog volna hozzáigazítani törvényt valósághoz és valóságot törvényhez, de ahhoz bizonyítani kell. Azt, hogy a törvény mindenkire vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan."

Életidegen törvényt is be kell tartani és aki nem tartja be, azt le kell sittelni, mondja a forrás.
"" dark future 2007.04.12. 19:31:14
RE: wynarsky1 2007.04.12. 19:20:50
Más kérdés az, hogy csatornák állami szponzorálása helyett inkább műsorokat kellene szponzorálni, pályáztatás útján, visszacsatoltan (tehát az előzőleg elnyert pénzek hasznosulását is figyelembe véve). ""

Ja! És ebből lehetne támogatni a hazai /rajz/ és filmgyártást is.
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 19:30:15

"Nem pontos, mert ámárikában már él, és nyugaton is üzemelget már."

Inkább csak éldegél mint él. A robbanás majd csak ezután lesz ott is. Nálunk kicsivel később.

Az efféle forradalmaknak mindig van egy felfutási görbéje. Ugye emlékszünk még arra, amikor a vezetékes telefonra évtizedeket kellett várni? Ugye emlékszünk még arra, amikor a mobiltelefon tégla nagyságú státusszimbólum volt, és azért is fizetni kellett, ha engem hívtak rajta?

A televíziózás elve majd száz éves, a színes (PAL) szabvány negyven év alatt nem sokat változott, épp itt az ideje egy forradalomnak :-)

"" dark future 2007.04.12. 19:38:12
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 19:30:15
A televíziózás elve majd száz éves, a színes (PAL) szabvány negyven év alatt nem sokat változott,

épp itt az ideje egy forradalomnak :-) ""


Itt van az már, csak "mi" ügyesen védekezünk ellene ;)
dark future, bizonyos szempontból igazad lehet, rétegműsorok nem tudnának elkészülni plusz pénz nélkül.És kell valami forrsá nekik is.
Csak állami pénz, az nem. Főleg barom drága potenciálisan 10 millió ember elérő médiumokban nincs helye.
Magazin, DVD, internet, annyi lehetőség van.
A Hörcsögtartók Harsonája is érdekel néhány embert.De ennek nincs helye a rádióban, tv-ben, hogy az ORTT kompetenciájánál maradjunk.
Nincs olyan, hogy köz. Egyén, és csoportok vannak.
Állami pénzeknek, állami felügyeletnek itt szerinrtem 2007-ben nem sok helye van. Pláne egy ilyen korrupt szervnek, ami még az állampárt csökevénye.De lehet hogy én látom sarkosan. Amit nem lehet eladni, azt kár termelni.
sőt, szeretném, mint a katonaságnál, hogy legyen Népszabadság félóra, meg kötelező TV nézés (MTV híradó). Fontos, hogy az összes hülye véleményét megismerjük, meg a hülye ellenvéleményeket is. Fontos, hogy aki kimenekülne a saját békéjét keresve, azt visszatérítsük az akolba. Fontos, hogy saját magunknak hozzunk létre agyament hivatalokat, akik megkeserítik az életünket, mert kitalálják helyettünk, mi a jó nekünk. Kell, hogy a nyakunkba ültessünk pár idióta önjelölt prófétát, akik majd azért is megmutatják, hogy nem lehet őket kikerülni. Megérdemeljük feleim, Állatfarm összes lakója. Mi akartuk őket, mert nem tudunk cárok és csinovnyikok nélkül élni. Kell, hogy ugyanazt a szutyok mellédumát szinte változatlan formában félkor és egészkor elzsolozmázza az összes rádió. Kell, hogy a TV megmutassa vezéreinket (csülökre birkák, utánunk) ahogy baromságokat fröcskölnek. Kellenek persze kicsi színes hírek tök érdektelen muffokról, és tökikről, és azt is tudnunk kell, hogy valamelyik lágyfejű eltalált-e egy labdát, vagy sem. Legyenek hírek a Spektrumon, sőt vitaműsorok is, meg sok beszélő fikázó fej. Legyen sok ORTT, legyen minden lakásban egy, aki tönkreteszi az életed, mert ő jobban tudja. És legyen sok hülye jogalkotó, aki garantálja, hogy konszenzust biztosít az összes politikusnak nevezett elmekórtani esetnek. És persze fizessen az a csatorna, hogy (mert ez is része a hírnek) szarabb és nézhetetlenebb lett. Legyen sok hatóságunk, hülye szabályunk. Én vagyok a barom, amiért nem léptem le innen időben.
RE: hamisnero 2007.04.12. 19:44:09

Egyelőre csak kommunikációs forradalmat szervezünk, nem igazit :-)). Bár előbb-utóbb az is elkélne.

"" hamisnero 2007.04.12. 19:44:09
Én vagyok a barom, amiért nem léptem le innen időben. ""

Vazze! Azon kell dolgoznunk, hogy ezek, illetve azok huzzanak el, nem pedig mi.
Fognak ezek még menekülni úgy ahogy csau loholt 1989 decemberében.
És akkor isten tartsa vissza a bosszúmat.
Hát ebből a vitából én kimaradok, mivel összevesztem a UPC kissé agresszív üzletkötőjével.
Nem tetszett, ahogyan tudtomra adta, hogy ezután többet fogok fizetni.
Közöltem, hogy semmit se fogok nekik fizetni, megyek a konkurrenciához.
Konkurrencia?
Hát mit képzelek én?
Mo jó, nekem van internetem. De mit csinál az a kisnyugdijas, akinek erre sem telik?
Médiatörvény, ORTT, piacgazdaság, minden polgárnak joga van az információra, monopoltörvény, kartelltörvény...
Tőlünk, kirekesztett földi csatornásoktól azt sugároznak a mennyei adók, amit akarnak.
Kedves jó TWÁ, mi lest így Európa lelkiüdvével?
Ja! És ebből lehetne támogatni a hazai /rajz/ és filmgyártást is.

persze. a kereskedelmi célú televíziózásból befolyó adóforintokat át lehetne fordítani mondjuk a nemzeti fimgyártásra.

miért ne működhetne az, hogy küldesz egy sms-t, akkor fizetsz az államnak 100 forintot, és akkor az állam a befolyt adóból mellétesz másik 100 forintot. így a filmkészítés nem lenne kitéve direkt pártpolitikának.
wynarsky1 2007.04.12. 19:42:29:
"De lehet hogy én látom sarkosan. Amit nem lehet eladni, azt kár termelni."

Nem látod sarkosan. Teljesen igazad van. Ideje a BKV-t is felszámolni, ugyanis a jegyeit nem tudja olyan áron eladni, amibe az előállításuk kerül.
és ezeket az én adómból tartjuk el. meg még TV díjat is kell (valószínűleg) fizetni. Bocsássatok meg, de nagyon felháborodtam. A baromarcúak (ideértve a jogalkotót is) nem tudják, hogy az emberek azért kapcsolnak ezekre a szórakoztató (igen, engem a kultúra is, meg a zene is, meg az ismeretterjesztés, meg a főzőműsor is szórakoztat, de nem a győzike, meg a polhablaty) mert pont el akarnak bújni a lépten nyomon pofájukba nyomott szeméttől, mert nem akarják, hogy folyamatosan "tájékoztassák" őket (persze patika mérlegen mért egyenlő arányokkal, hogy minden hülye böfizhessen egyet csúcsidőben) és nem tartanak igényt az objektív, mindenre kiterjedő tájékoztatásra - mert egyébként is ezer forrásból van infójuk, aminek a birtokában nyugodtan nézhetik az amcsi motorokat a nélkül, hogy pártfütyiket bámulna szar háttér előtt ágálva vágóképként. Miért nem mondják azt hogy OK országos csatorna lettél, fizess többet és adj híreket, de ha még többet adsz, akkor nem kell híreket adni. Egy normális TV csatorna kifizetné inkább a sarcot, hogy ne kelljen az ORTT színvonalához leguggolnia. És az legalább sima rablás, zaklatás nélkül.
Nagyon felhúztak.
dark, értem én az iróniát, de ebben nincs teljesen igazad. A BKV-nak működni kell, mert néhány ezer embert nem tudna nélküle eljutni a munkahelyére. És akkor pipák lesznek.A nemzetgazdaság meg még rosszab:D
Visztont mi van akkor, ha Magony Szilvi nem mondja be reggelente, hogy hol milyen programok vannak(Simagöröngyösi rétesfesztivál pl....)ami érint mondjuk 120 embert?Rohadtul semmi nincs.
Az más kérdés, hogy a BKV-t is lehetne másképpen üzemeltetni.
Lásd a VEKE tanulmányait!!!
off

Kezd az az érzésem lenni, hogy a fidesz kommuikációs stratégiát igyekszik váltani.
Most néztem a hörtv-t és répássy robikától teljesen szokatlan kiegyensúlyozott hangnemű és pusztán a tényekre támaszkodó szakmai elemzést hallhattam a népszavazási kezdeményezés és az ORTT szerepéről.
Csípjetek meg, vagy álmodok?
@öreganyátok:

Akkor jársz a legjobban ha kikötteted azt a szart, plusz 10 évvel fogsz tovább élni :))
bocs dark, nem néztem, ki írt, szóval kedves Doomhammer, előző Neked válasz!
"" wynarsky1 2007.04.12. 20:01:05
Lásd a VEKE tanulmányait!!! ""


A VEKE előtt le a kalappal. Az 2-5 fő ingyen többet tesz, mint az egész BKV vezetés havi sokszázmillióért összesen.

És hova tűnt ababotond?
Na csak költői volt a kérdés.
Idehaza még mindig felfele buknak a bukott de sokat tudó /párt/"emberek"
És hova tűnt Árpád-sáv?
A reklámban azt ígérte, hogy kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Asszem megyek a fogyasztóvédelemhez panaszra.
Ejnye-bejnye!
Öreganyánk!

Mi az igazi keresztneved?

De a frankóra vagyok kíváncsi!
Tényleg, hol a Zárpád????Mostanában lazul nagyon, lehet, hogy ő lesz a kormányszóvivő???:D
Én is gyanakszom valami "túrpisságon"
Most megyen a vitézi VEKE a hörtv-n.
Érdekes riportalany.
Ez a hörtv ma brillírozik!
Máskor egy hónap alatt nem ad le ennyi értelmesen nyilatkozó embert
Eljő a nap, s e gonosz világ halott
Istened visszaveszi, mit csak kölcsönbe adott
És ha ezért perelni akarod Istened
Menj és perelj: bólint rá, és nevet

(Bokonon utolsó verse)
jus mormorandi és dark future!

bocsbocsbocs, tök igazatok van, de tudjátok, ahogy vénül az ember, úgy egyre nehezebben tolerálja a hülyeséget. aztán meg csak üvölt azért, amiért régen csak röhögött volna. lám, ilyen bagatell ügyeken is kiakadok - végül is erre szolgálna a távkapcsoló, mint abszolút megoldás. egyedül csak azt nem értem, miért nem hagynak minket élni. szóval a spektrumon gyönyörű jeges képek mennek éppen, az NG-n tornádók. Nézem, amíg lehet. tényleg a NG nyomtatott formájában miért nem kötelezőek a napi hírek, meg a sztárpletykák? miért van az, hogy az egyik média típus lehet független a hülyeségtől, a másik nem. egyébként meg követelem a Cicavízió visszaállítását.
Vonnegut. Hogy milyen kicsesbánya lett volna neki ez az ország. bár biztos lett volna egy rakás pógár, aki gondoskodik arról, hogy elmenjen a kedve az írástól. Vonnegut. Nem elfelejteni. Végül is, tqalán mégis csak vannak igazán fontos hírek.
wynarsky1 2007.04.12. 20:14:58
ROTFL. Bár az eddigi kormány-kommunikáción csak szinesíteni, és javítani tudna... :p

jus murmurandi 2007.04.12. 20:01:16
Ez van valahol online? Sajna nem nagyon nézek tévét mostanság.

Amúgy ahogy visszaolvasok, dark future-ral szokás szerint 99%-ban egyetértek.

Médiatörvényt kéne változtatni, egyre sürgősebben. Csak az a gond, hogyha majd egyszer a távoli jövőben meg lenne a közös akarat (2/3-ad), akkor is nem az akkori jövőnek csinálnák a változtatást, hanem a mostani jövőnek. Pláne, hogy mindkét oldal erősen ráfekszik a médiára, pártállástól függetlenül.

Csak azt nem veszik észre, hogyha visszavennének, mindannyian, akkor többet érnének el vele. Eh, mindegy.
jus murmurandi 2007.04.12. 20:12:54
És légy szíves, kedves Jus, murmurálj egyet arről is, hogy nálam 16 perce nem frissített a blog-gép!
Ez egy ilyen, az értelemtől mentes ország.
"" öreganyátok 2007.04.12. 20:30:18
jus murmurandi 2007.04.12. 20:12:54
És légy szíves, kedves Jus, murmurálj egyet arről is, hogy nálam 16 perce nem frissített a blog-gép! ""

Nekem is vót 10 perc ORTT-s féle szünet!
jus murmurandi 2007.04.12. 20:14:22
Jus, gyanakszom, Te arra vagy kiváncsi, fiu vagyok-e vagy lány!
Néha bizisten én sem tudom. :))
Maradjunk abban, hogy randa vénasszony vagyok.
"" Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.12. 20:29:03
jus murmurandi 2007.04.12. 20:01:16
Ez van valahol online? Sajna nem nagyon nézek tévét mostanság. ""


Persze!

www.hirtv.hu/

és bal oldalt kattints az élő adás piros csíkra.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.12. 20:29:03

Na milyen?
Van olyan érzés, mintha bevezették volna a villanyt és felkapcsolták volna a lámpát.
Mi!?
Javasolnék valamit, Árpi:

_soha_ _ne_ _tulajdonítsd_ _szimpla_ _butaságnak_ _azt_, _ami_ _érdekekkel_ _is_ _kielégíthetően_ _megmagyarázható_

Mi a valószínűbb, hogy az ORTT-ra egyszer csak derült égből rájött a patentodhatnék, egy homályos jogszabály betű szerint betartása, csak úgy, hirtelen ötlet alapján, vagy pedig az, hogy valakinek - például a nagy kereskedelmi csatornáknak - érdeke az, hogy egy kicsit kibasszon a többieknek, és e cél érdekében megkentek egypár markot?
Pásztörperc 2007.04.12. 20:23:24
Sajnos, nem lesz több. 84 évesen meghalt Vonnegut.
"" öreganyátok 2007.04.12. 20:34:00
jus murmurandi 2007.04.12. 20:14:22
Jus, gyanakszom, Te arra vagy kiváncsi, fiu vagyok-e vagy lány!
Néha bizisten én sem tudom. :))
Maradjunk abban, hogy randa vénasszony vagyok. ""

Nem, nem arra. Tudod Te nagyon jól, de igazad van, valóban nem számít.
Na megyek, feltekintek délnyugat felé a horizontra, mert "fényes" károly bácsi meggyütt.

Adózzunk neki, mert úgysem minden nap ragyog ránk odafentről egy magyar ember.
RE: wynarsky1 2007.04.12. 20:14:58

"Tényleg, hol a Zárpád????Mostanában lazul nagyon, lehet, hogy ő lesz a kormányszóvivő???:D"

Az utóbbi egy-két hétben érezhetően kevesebbet fordul meg itt, főleg csak éjszakánként, bizonyára vmi projecten dolgozik, de persze nem is várhatjuk el tőle, hogy egész nap ide irogasson. Az informatikusoknak pl. jóval könnyebb, mi egész nap úgyis valamilyen hülye gép előtt ülünk :-)

Persze egy offline sörözés mennyivel jobb tud lenni, mint az online billyentyűcsépelés. Lassan kellene már szerveznünk egyet, nem?
Akár valamilyen alkalomból, pl. Árpi fennállásának 30. évfordulójára időzítve (ha valaki ki tudja deríteni annak a napját, online nem találom).

jus murmurandi 2007.04.12. 20:37:53
Szerintem lemaradtam az értelemről, mosmá' arról megy a polémia, hogy a hazug Gyurcsány álruában járja a Vajdaságot, hogy Mátyás király nyomán így vonuljon be a történelembe, építő jellegű tevékenység híján. Asszem kiégett néhány agysejtem, mint akkor, amikor beleolvastam egy 168 órába. Még kicsit szédülök. :D :p
Kár, hogy a lényeget nem láttam.

Azért megjegyzem milyen már, hogy az élő adás egy kifejezetten jobbos oldalon bal oldalt van? :D :p Ehm. Megyek vissza dolgozni... :D
Bakker!

Hi Charls,

Láttam, láttalak!

Olyan mint az esthajnal csillag, amelyik pályát tévesztett, és nyugatról délre tart de elég alacsony szögben.
Szép fényes!
És nem is olyan lassú! legalább is a korához képest ;)
dark future: ápr.28.
Shenpen 2007.04.12. 20:39:34
Igen ezzel borotválkozik Occam. De sajnos, belénk törli utána.
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 20:51:05

A rádióamatőrökkel pergősen és egészen korrekt kiejtéssel nyomta a magyart. Van olyan, aki öt év kintlét után már töri...

Ez itt kérem Árpád-sáv blogja, Árpád nélkül.
Szerintem ilyen még nem is volt, hogy egész nap egyet sem böffentett bele, még a látszat kedvéért sem.

Lassan mi írhatjuk a hogy is mondta?
p u b l i c i s z t i k á i t is.
Tagoltam, hogy mi is szokjuk /a gondolatot/.
RE: swen 2007.04.12. 20:56:24

Gondoltam, hogy valamelyik csajszi tudni fogja :-)
Akkor heteken belül aktuális lenne egy sörözéssel egybekötött blogtalálkozó :-)

jus murmurandi 2007.04.12. 20:53:05
Jó Neked. Itt nem látszik. mert sötét fővárosunkban pont itt van fényreklám.
Példaértékű. nem? Csöppet sem off!
"" dark future · www.andocsek.hu 2007.04.12. 20:58:46
RE: jus murmurandi 2007.04.12. 20:51:05
A rádióamatőrökkel pergősen és egészen korrekt kiejtéssel nyomta a magyart. Van olyan, aki öt év kintlét után már töri... ""


Csak rájátszik. Asztat hiszi, hogy még mindig trendi az anyanyelvet breakelni.
swen 2007.04.12. 20:56:24
dark future: ápr.28.
Sorry,
Átlépett a blogmotor történelme
balázssó van, meg mónikasó, és műsornak nevezik? Ha esetleg filmet adnak, telebasszaák reklámmal, és rongyávágják, hogy elférjen? Az esetleges nézhető műsorokat idióta időpontokba teszik? A képernyő körbe van baszva hülye ikonokkal? Néhány idióta meg akarja szabni, mit nézhetünk?
Nos kedves felebarátim, erre való a innernet. Meg a bittorrent. Meg a könyvek.
És így tovább.

A mai nap _fontos_ híréhez pedig :
Így megy ez.
Akkor most már sohasem tudom meg, mi baja volt Kurtnak velünk magyarokkal? Marad, hogy általánosságban jócskán megvolt a véleménye rólunk? Pedig én tényleg szertettem volna tudni.
Alkalmasint elment a józan eszem.
Csip-csirip.
Igen, egy ilyen blogtalálkozó tényleg jó lenne. Én legalábbis szívesen részt vennék rajta, ha eme kies Budapestünk lámpafényes éjszakájába szerveződnék.

Meg ha a köv. hónap elejére csúsztatnánk fizetés közelébe. :p :D

S jó lenne, ha bloggazdánk is ráérne, és hozna fotókat tünci utódjáról, aki majdan átveszi a stafétát. :D
Árpád-sáv!

Kiakadt nálam a türelem mutatója.
És most másképpen fogok fogalmazni mint szoktam.
Ha nem baszol oda ennek a gyökér demszky-boros-bocskor rohadék bandának és ennek a debil névadási piárnak, akkor nagyon nagyott csalódtam benned.
Most megyek iszom egy hideg sört, hogy lehűtsem magam.
www.budapest.hu/Engine.aspx
Muszáj sört? Száraz vöröset nem lehet?
Mindig csak minőségit?
gothmog 2007.04.12. 21:22:26

Érdekelne hogy mikor hol nyilatkozta/írta hogy gondja van a magyarokkal. Olvastam pár könyvet a Mestertől(5-ös számú vágóhíd, Titán szirénjei, plusz a Kék Sárkány című novellás kötetet, köv. a Börleszk lesz) de sehol nem találkoztam ezekben nem találkoztam erre való utalással.
jus murmurandi 2007.04.12. 21:39:23:
"Ha nem baszol oda ennek a gyökér demszky-boros-bocskor rohadék bandának és ennek a debil névadási piárnak, akkor nagyon nagyott csalódtam benned"
Igazad van! vki az ovis-faszos posztban javasolta, h legyen a fúrópajzs neve fasz. és az alagút? az a vagina? és a magömlés után jönnek a kis fúrópajzsok, hehe:). ekkora fasságot, mint ez a névadás:)
árpi, ez a poszt finoman szólva nem érdekel. az ortt meg a felismerhetetlenségig van leszarva...
jus, a sör jó ötlet
Nova21 2007.04.12. 22:39:12
Ajánlom a Macskabölcsőt. Nagyszerű.
Joccakát, gyerekek, menjetek tévét nézni, ha már fizetitek, meg az ORTT-t is az adótokból. Ideje vacsorázni,
"" vaffanculo 2007.04.12. 22:51:42
jus, a sör jó ötlet ""

Tudom! Nem is csalatkoztam benne.
A Viasat3 amúgy földi sugárzású adó volt, én mint ritkán tv-ző így max szobaantennát használó egyed, ennek örültem is egy darabig, aztán jött az ORTT és azért mert nem adnak híradót, megtiltották a földi sugárzást...

Az hogy az ORTT beleraktatta a képbe a rohadt korhatár karikáját a mai napig idegesít, és felháborít.
öreganyátok 2007.04.12. 22:55:25

Köszi majd észben tartom :) Szép jó estét!
Holnap hátha lesz egy érdekesebb poszt!
"" Nova21 2007.04.12. 23:33:22
Holnap hátha lesz egy érdekesebb poszt! ""

Feltéve, ha az Árpád-sáv veszi a fáradtságot és nekiáll dolgozni.
De facto, a mai napot a mi szempontunkból totál ellógta.
Remélem, hogy a történtek utén végre a "tollára" veszi az "ámokfutófúrópajzsosdemszky" féle csapatot.
Na jó éjt, mindenkinek!

és Neked is fényesragyogású Charles bátyánk.
Ki a szart érdekel, hogy hívják-e valahogy azokat a nyomoronc fúrópajzsokat, ha min. fél órával nő az útvonal bárhova megyek a városban?

Inkább imádkozzunk, hogy ne nyerjük meg az EB rendezést...
Ha lesz ossznepi ORTT ellenes tuntetes, esetleg alairas gyujtes az ORTT megszunteteseert, akkor benne vagyok.

A spektrum ha nem is a leghatalmasabb durranas a vilagon, de szerintem az egyik legjobb magyar ado, amibe nem ILLIK bele a hirado.

Anyjuk kinja: akkor kenyszeritsek a HirTV-t, a Sport1-et es a tobbi adot is tudomanyos jellegu adasok leadasara. Legyen mar fair a jatek. Akkor lehet, hogy nezni fogom oket.



Szuntessek be az ORTT-t, mi a francnak kell egy olyan szar szervezetet fenntartanunk a MI adonkbol, amelyik akaratunk ellenere hulyesegeket dont?

Ez kb olyan, mintha egy embert azert fizetnenk, hogy mindennap keritsen nekunk egy rohadt almat, es kotelezzen minket annak elfogyasztasara.
ja es: bocs a copy-pase-ert, de az index cikkjenek reszlete:

"Az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke szerint --------szűkös a költségvetésük--------, most mégis minden dolgozó kapott még egy havi bért a 48-as forradalom kirobbanásának alkalmából. A jutalom minden évben jár az ORTT alkalmazottainak és persze a testület pártok által delegált tagjainak is.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változatNyomtatható változat
hirdetés

Az Országos Rádió és Televízió Testület köztisztviselői és munkavállalói részére idén március 15-én, a nemzeti ünnepre való tekintettel egy havi fizetésnek megfelelő jutalmat utalt ki. A jutalom az ORTT sajtóosztályának közlése szerint be volt tervezve a hivatal éves költségvetésébe, amely 2007-ben összesen ------772 millió forint bérköltséggel számol.------

Az Index információi szerint az ------ORTT 128 dolgozójának ------összesen 40 millió 180 ezer forintot utaltak ki márciusban jutalomként, az egy havi bérkeretnek megfelelő összeget azonban differenciáltan osztották szét az alkalmazottak között, vagyis volt, aki többet kapott a havi illetményénél, van viszont, aki kevesebbet. A jutalmazottak közt vannak az ORTT pártok által delegált testületi tagjai is. "


Kiemelesek:
ORTT-nek 128 dolgozoja van.
2007-ben berkoltseg: 772 millio.
De szukos a koltsegvetes.

Osszunk szorozzunk: atlagos ber az ORTT-nel: 502 ezer (brutto? adokotelesek egyaltalan?)

Basszus, tegyuk fel, hogy a takaritok minimalberen vannak bejelentve, akkor ezert a baromi szukos fizetesert most azonnal otthagynam a munkahelyemet, mert az ORTT-nel semmi dolga nincs az embernek, csak csesztetni a televizioadokat.

Dogoljenek meg, es nem az irigyseg szol belolem, hanem a duh, amit az valt ki, hogy te kedves engem olvaso es en fizetjuk ezeket a piocakat.
plusz!!!

kis online tuntetest az ORTT ellen:

ortt.hu/panasz.php

regisztralj, es panaszold be magat az ORTT-t!

Nem ellenoriz e-mailt sem, sem panasz eseten lakcimet.

Ird meg te is! Meg most!
Daikini!

A bérköltségben benne van a munkavállaló és a munkáltató összes költsége is.
Az 502.000.-Ft bérköltség / fő, az kb 375.000.-Ft bruttó bért és kb 200.000.-Ft nettó bért jelent átlagban.
Ez sem kevés, de nem is olyan vészes.
Ladze: a jarulekok kulon vannak szamolva. Az ORTT sajat bevallasa szerint, szoval ez nem egeszen brutto, meg a fene tudja, hogy milyen kedvezmenyek, kivetelek vannak az adok alol a tisztan allami intezmenyek szamara... lehet, hogy semmi, csak en latok rémeket?
Daikini 2007.04.13. 05:22:32

Bár megértem és egyet is értek a /köz/feháborodásodon az ORTT nél uralkodó fizetések mértékével kapcsolatban, de ha vennéd a fáradtságot és benéznél az ÁPV ZRt és a Szerencsejáték ZRt hez is, akkor szerintem rögtön arról szeretnél szavaztatni.
A Szerencsejáték Rt. nagyon nyereséges és cseszegeti a népet. Ha nem akarsz lottót venni, nem veszel. Az ORTT meg a pofádba nyomja a karikáit. A te pénzeden.
...nem cseszegeti...
Pascal 2007.04.12. 14:08:03
Akkor a csökkent képességeimmel értelmezhetem ezt az intézkedést a következő képpen?
Az ORTT-ben a pártok képviselői vannak a pártok elégedetlenek azzal hogy a hírműsorok helyett vannak alternatívái a tv nézőknek, tehát nem a pártmaszlag befogadásával töltik az idejüket és így megdolgozhatatlanok. A pártoknak megvannak az általuk befolyásolt hírműsoraik és a felsorolt csatornáknak olcsóbb ezeket megvenni a kevéssé nézett párthíradóknak meg növekdeknek a bevételei.
Vagy csak megint kiújult a paranoiám és be kell vennem két kéket meg egy sárgát (Hofi után szabadon).
nem az ortt a hülye, azok csak faszolnak mert megtehetik (mint a proart meg az összes többi szarkeverő ingyenélő) mi vagyunk a hülyék, akik hagyjuk h iylen szarra sem való testületek feléljék a pénzeket és eszetlen szabályozásokat kényszerítsenek ránk.
nálam elérték a karikákkal is h gyakorlatilag ne nézzek tévét, mert idegesít hogy lassan nem marad hely a képnek a képernyőn a karikák-logók bigybaszok mellett.
nyilván jobb letölteni a filmet, még ha este az is menne a tvben, mert akkor nem karikát nézek, hanem a filmet.
nevetséges komolyan, emlekeztek hanyszor büntettek már vicces műsort viccekért?
lásd boros-bochkor... mert elhangzott ilyen-olyan poen, hát büntettek... fel sem merült bennük, h az emberek pont a poénok miatt hallgatják...
idióta, vaskalapos, balfazs banda, ahogy szinte minden állami testület az országban, sajnos...
nem vagyok egy tüntetős típus, de ha az ortt az hbo-t is híradóra kötelezi, akkor esküszöm elmegyek és előfizetési csekket égetek a székházuk előtt, vagy valami.

úgy sejtem amúgy, hogy az ortt szarik rá vastagon, hol van híradó és hol nincsen, csupán mostantól több csatornától akar magasabb műsorszolgáltatási díjat szedni. emiatt kell ezeket országossá nyilvánítani, a híradó csak ennek a hozadéka.

amúgy - remélem árpi nem küldi rám a szcientológusokat, a pofátlan önreklám miatt :D - néhány gondolat még erről itt:

mista.blog.hu/2007/04/12/abszurdak_mint_a_monty_python
Made in Hungary/by magyarbarom.
kcin,

"Szóval a felirat megöli a szórakozás lazaságát, mert minden pillanatban a szövegre kell koncentrálni, nem lazithasz. Ez moziban működik, de otthon, ahol pl. családtagok is bejöhetnek a szobába és szólhatnak hozzád már nem annyira, mert akkor az a rész kimarad, ha nem felvételről nézed."

Igaz. Cserebe ha Hollandiaban odamesz a szo szerinti 80 eves aggastyanhoz, akkor kepes lesz teged utbaigazitani:)
Es egy olyan orszagban, ahol 12% mondja azt hogy beszel vmilyen idegen nyelvet, igazan nem artana az a felirat. Meg kene emelni a lusta seggunket egy kicsit:)
Tényleg szellemes lenne például a politikai hírek tárgyilagos , analitikus megközelítése:
… A bal törzs vezetője szemüveget visel és tíz centivel magasabb társainál. Épp szónoklatot tart. A szónoklatok hangok változatos csoportosításából áll mely a törzs többi tagja számára hívó jelként hat, míg a más törzsbe tartozókban ugyanez a jel távolság tartást és egyéb ellenséges érzéseket úgynevezett indulatokat eredményez.
Egy-egy szónoklat több perces is lehet.
A rivális törzs vezetője jelenleg nincs a környéken, csak néhány alacsonyabb rangú szolgája tart szónoklatot , melyben az uralkodó törzs hatalmának idejét igyekszik korlátozni népszerűségének csökkentésével. A népszerűség a politikus azon jellemzője, mely.…
Tóta, talán mielőtt könnyelmű véleménnyel bírsz Kazahsztánról -talán az említett filmvígjáték kapcsán- utazz el oda és aztán tenmagad látod majd be, hogy ejnye a teremburáját micsoda egy ázsiai nép ez a magyar ott Közép-kelet Európában. (Pedig a kunok és kipchakok ráadásul közös őseinktől érkeztek még ide)
Árpi, én nem ismerem rendesen a szabályozást, de azért gondolj bele abba, hogy olyan szabályt kell az ORTT-nek hoznia, ami mindenki vonatkozik. Nem mondhatja, hogy mindenki köteles híradót sugározni, kivéve a Spektrum meg a Mezzo (vagy mittudomén kiről volt szó), mert csak, mert az milyen hülyén nézne már ki...
csati 2007.04.13. 13:26:17
Én úgy tudom hogy a média törvény mondja azt amit az ortt be akar tartatni.
"" Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.12. 20:49:24
jus murmurandi 2007.04.12. 20:37:53
Szerintem lemaradtam az értelemről, mosmá' arról megy a polémia, hogy a hazug Gyurcsány álruában járja a Vajdaságot, hogy Mátyás király nyomán így vonuljon be a történelembe, építő jellegű tevékenység híján. ""


Tegnap elkerülte a figyelmemet a megjegyzésed, mint ahogy - gondolom "örömödben" hogy nézheted a hírtvt - elkerülte a Te figyelmedet is, hogy mit is mondtak igazából azok a buta bácsik.
Azt mondták, hogy az a német miniszter nem sok jót tett azzal a megnyilatkozásával, hogy szerbia jobb ha elfogadja a háborús rendezési tervet, vagy akár a magyaroké lehet a vajdaság.
Na most ettől határolódtak el a kommentelők, és azt is mondták, hogy egy egy ilyen kijelentés után ők sem szívesen lennének ott most magyarok.
És itt kontráztak: mert bizonyára holnapra már sokan látni is vélték majd gyurcsányt álruhában, mint Mátyás királyunkat annó.
Nyakatekert és könnyen félreérthető hozzászólás volt, de valóban csak ennyit mondott az illető, azon felül hogy bírálta a németet az agyament nyilatkozata miatt.
Talán mozdulna valami, erre persze azonnal elkezdett vinnyogni az ORTT:

"Az ORTT szerint a tervezet a műsorterjesztés digitalizálását olyan elkerülhetetlen feladatnak tekinti, amit a lehető legkisebb költségvetési ráfordítással szeretne megoldani. Nem vizsgálja azt a kérdést, hogy a választott megoldás milyen módon fogja a lakossághoz eljutó műsorszolgáltatásokat meghatározni, és az így kialakuló, és évtizedekre meghatározó médiahatások miként fogják az információhoz jutás lehetőségeit, az oktatás, a kultúraterjesztés, a nevelés kiemelten fontos feladatait betölteni.

A törvénytervezetben tükröződő elképzelés szerint ez utóbbi feladatokat a közszolgálati műsorszolgáltatásoknak kell ellátni, a többi műsorszolgáltatást a piaci szempontok fogják meghatározni. Ez bizonyos korlátok között még elfogadható is lenne olyan országokban, ahol a közszolgálati műsorszolgáltatás erős, és így e feladatát jól el tudja látni. Nahimi szerint azonban az ilyen közszolgálati műsorszolgáltatás költségei sokszorosát teszik ki a magyar közszolgáltatás forrásainak, és nem is csak az anyagiak a kizárólagos feltételei."
index.hu/kultur/media/ortt9986/




"Összességében a tervezet a digitalizálást a műsorszolgáltatás lényegére, a fogyasztó alkotmányos szempontoknak megfelelő és minőségi tartalommal való ellátásának szempontjaira tekintet nélkül kívánja végrehajtani, a kérdést döntően hírközlési piaci kérdésnek tekinti. Ezért a folyamatot a hírközlés szabályozási rendszerbe ültetve tervezi kezelni és abból kirekesztené a társadalom szempontjából nagyon is fontos tartalmi kérdéseket." - summázta az ORTT kifogásait Nahimi Péter az Indexnek.

----------

Ízlelgessétek egy kicsit: "a fogyasztó alkotmányos szempontoknak megfelelő és minőségi tartalommal való ellátásának szempontjaira tekintet nélkül kívánja végrehajtani"

Mer' pl. a mónikasó az alkotmányos szempontoknak megfelelő, minőségi tartalom... Menjenek az anyjukba, rájöttek, hogy maholnap nem lesz szükség rájuk.


jus murmurandi 2007.04.13. 09:19:44

Nem tudom mennyiert akarjak eladni a szerencsejatek rt-t. Van ar, amiert el szabad, van amiert nem. Csak egy buta, de kozgaz szagu pelda:

Mennyiert szabad eladni az aranytojast tojo tyukot?
- termeszetesen a valasz nem az, hogy: nem szabad eladni.

- az igazi valasz az, hogy meg kell nezni mennyit tojik. Mondjuk ha napi egy 1000 dollar erteku tojast tojik, akkor annyit kell kerni erte, hogy az igy nyert penz tobbet kamatozzon bankban, vagy egyeb biztos hozamu befektetesben, mint amennyi egyebkent nettoban a hozam a tojasokon.

Ergo, nyereseggel barmit el lehet adni. Sajnos az a helyzet, hogy az egeszseg is uzlet. A szerencsejatek meg plane.

Ne vesztegessek el. Ez a keresem azzal kapcsolatban. Eladni el lehet. Puszta buszkesegbol ne essunk el egy uzlettol. Ne szamitson az, hogy ez a "nep vagyona" meg egyeb posztkadarista baromsagok.
Outsider

Az összeesküvéselmélet a következő: van egy csatorna, amelyiknek csípi a szemét a spektrum és társai terjeszkedése. Ésvagy úgy gondolja, azok egyre nagyobb szeletet kapnak a magyar reklámpiacból. Ami akár az övé is lehetne. Odamegy az ORTThez: "nem kellene ezeket már végre országos hálózatnak tekinteni? mert akkor kellene nekik hiradót is sugározni". És így, az ortt-t felhasználva tesz keresztbe.

Igaz, hogy a médiatörvény rögzíti, de hogy mi minősül országos hálózatnak, mi miősül hiradónak, abban értelezési szabadság is lenne.
Jó reggelt.
A tegnapi napot gyakorlatilag átaludtam, és ezt nem is tettem rosszul. Téma, az van, csak nem jutottam a végére éjjel, úgy meg ciki volna kitenni, hogy vesszőnél van vége. Hétfőn.

Meg még csináltam egy csigacsapdát az akváriumba.
Árpád, hogy mondhatsz ilyet!
A békés többség kirándul, egymáskezétfogja, műveli a kertet és sajnálja ha valakit bántanak vagy ellopják Mazsolát. Tessék csak nézni, szépen. Az Alkotmányos Demokratikus Rend Akaratából Való Dolog Ez, Törvény Szerint Így Kell Lennie.
összeeskü: nyílt titok, hogy az AGB módszere alulméri a "kis" adókat, és nagyon felül a TV2-RTL-t. minden nem-AGB mérés ezt mutatja. továbbá azt sima intuícióval kitalálja bárki, hogy a Spektrumon, de még a Viasaton is kisebb holtszórással tud dolgozni, a megfelelő termékkel persze. tehát nyilván van érdekellentét, és ha van, akkor lesz belől cselekedet is.
Azért az túlzás, hogy a hiradókényszer padlóra vinné a konkurenciát. Sőt, ha jól csinálják, akár még nézőszámot is növelhetnek. A nagytévék hiradóit nem nehéz egy kis kreativitással felülmúlni. Ezek ugyanis nyugati kaptafára készülnek a széles néprétegek kielégítésére. Pl. a FixTv is csinál híradót, pedig a kutya nem kötelezi őket. Valamiért szeretik csinálni.
Sőt! Egy kicsit továbbgondolva, a TV2-nek, meg a retekklubnak se kelljen közszolgálati feladatot ellátni. Csinálják csak a kis gagyi műsoraikat.
Szerintem veszítenének a nézettségből. Ezek a "közszolgálati műsorok" úgy tudom, elég nézettek.
Ja kukacka: errol van szo... ahol igeny van, ott ugyis csinalnak, mert hiradot nez a nep. De ne nyomjak a kepunkbe.

Ne kepzelje mar az ORTT magat musorszolgaltatasi zsebnapoleonnak.
A retek es a tv2 majd megcsinalja maganak.

Egyebkent szerintem a Bartok Radion sem kellene feltetlen a hiradas. Legyen kotelezo max egy 10 masodperces felhivas, hogy mittudomen: "... Del van, a Kossuth Radio hireket kozvetit. Mi pedig folytatjuk Bach opus ..."

Ugyanezt a spektrumon is elviselnem, egy 10 masodpercig tartott kepkockan: "Ha hiradora vagyik, most kapcsoljon at." persze valamivel jobban atgondolt szoveggel. Francert kell minden adora a minimum 20 percet rakenyszeriteni.
Az ORTT kisorsolta, milyen civil egyesületek delegálhatnak tagot a közmédiumok kuratóriumaiba. A Magyar Rádió Közalapítványba a többi között a Hallássérültek Iskoláinak Országos Egyesülete, a Magyar Televízió Közalapítványba pedig a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége is küldhet kurátort. :)
Retexis:
Hát ez elsőre valóban vicces, de ezek a szervezetek úgy általánosságban a fogyatékkal élőket képviselik. Tehát a mozgássérülteket, szellemi fogyatékosokat, stb.
A vakok különben "néznek" tévét és szeretik! Azt mondják egészen más, mint a rádió. Ők tudják.
"" Daikini 2007.04.13. 15:45:03
jus murmurandi 2007.04.13. 09:19:44
Nem tudom mennyiert akarjak eladni a szerencsejatek rt-t. Van ar, amiert el szabad, van amiert nem. ""


Bár én nem szóltam az eladásról egy kukkot sem, de véleményem nekem is van.
És az a véleményem, hogy ilyen biztos bevételi forrást, az államnak meg kell tartania, hogy mindenkor élhessen annak monopoliumából eredő hasznaival.
Minden évben fix bevétel, amit a költségvetés figyelembe is vesz mint költségvetési tényezőt. Ráadásul ez ezer milliárdos tétel, ergo van e egyáltalán annyi nulla és olyan befektető, aki képes lenne mondjuk 100 év nyerességét előre kifizetni?
Véleményem szerint nincs.
És ha visszagondolsz az eladás meglebegtetésének az időpontjára, akkor az bizony furcsán gerinc leejtős időszakra datálható.
Egy elb....tt gazdaságpolitikát és költségvetést, illetve annak deficitjét nem szabad helyrebillenteni egy ilyen nagyságrendű fix bevételi forrás eltékozolásával.
reagalok is ra:

"És az a véleményem, hogy ilyen biztos bevételi forrást, az államnak meg kell tartania, hogy mindenkor élhessen annak monopoliumából eredő hasznaival."

Ez mar nem a szocializmus... lehet, hogy mukodik a szerencsejatek rt sokaig, lehet, hogy 4 ev mulva agyonnyomja egy esetleges konkurens szerencsejatek multi. Itt nincsen garantalt beveteli forras. Mellesleg a szitu meg tovabb gyuruzik azzal, hogy a megvasarolt ceg nem izolalodik el az allamtol... azutan is bevetelt general ado formajaban. Nem akkorat, mind addig a nyereseggel egyutt, de nem is kicsit.

"Ráadásul ez ezer milliárdos tétel"
??! na ne...
Szamoljunk csak utana, mennyi penz folyik at a lotton?
Tegyuk fel, hogy atlag a lakossag egy otode jatszik atlag mondjuk ket szelvennyel hetente. Nem tudom mennyibe kerul a lotto, de vegyuk 200 Ft-nak egy jatekot. Ez mondjuk 2 millio x 400 Ft hetente, ami 800 millio Ft.
A lottozokat fenn kell tartani, abban emberek dolgoznak, a szelvenyeket ki kell nyomtatni, szetosztani, ehhez is emberek kellenek, raadasul meg a franya nyeremenyeket is ki kell osztani. De legyen a bevetel-kiadas aranya ~20% a bevetel oldalara (elegge vad becsles, de mondjuk, ezzel mar egy bazijol mukodo vallalatot irtam le), ekkor hetente 160 millio marad meg nekik, ebbol adozni kellene, mondjuk maradjon 100 millio tiszta haszon, ez 5 milliard evente. De azert elmondanam, hogy ez nem ezer milliard, hacsaknem 200 ev alatt, es raadasul sztm mindent vadul tulbecsultem a szerencsejatek rt. javara. Ha 5%-os banki kamatot nezunk, egy ilyen ceget mar 100 milliardert is erdemes eladni. Es megerne valamivel olcsobban is, mert ugy is hasznot hoz az adozassal. Mind az Rt, mind a jatekos felol.
Hogy megvilagitsam egy rossz, de szemleletes analogiaval: Ha van 100000 Ft-od, es beteszed a bankba fix 5%-os kamatos kamatra, az 100 ev alatt 13 milliova duzzad. De hozzam odajonnek mar az elso evben, hogy nem adnam-e oda a 100000 Ft-ot 150000-ert, akkor egybol a kezebe nyomom: vegye vigye.
sorry, de most mennem kell, holnap délelőtt visszatérek és reagálok.
"És az a véleményem, hogy ilyen biztos bevételi forrást, az államnak meg kell tartania, hogy mindenkor élhessen annak monopoliumából eredő hasznaival."

a magánkézben levő rt. ugyanúgy fizetheti a szerencsejátékok után adót, szóval a privatizáció, ha jól csinálják, nem egyenlő az aranytojást tojó tyúk levágásával.

a másik, ha a lottójátékokat külön pályáztatják meg 5-10-20-30 évre, akkor még verseny is kialakulhat.

szvsz a kérdés itt az eladás mikéntje lehet, és az ár. a privatizációs bevételeket mire fordítódjon.

szerintem hülyeség fenntartani egy állami totó és lottóigazgatóságot. okosabb lenne eladni, aztán megtalálni ennek a pénznek a helyét. az egyszeri bevételből lehet építkezni, a továbbiakban a szerencsejátékadóból pedig a létesítményeket üzemeltetni. aztán amikor letelik az 5-10-20-30 év koncesszió, akkor ugyanezt megint el lehetnd játszani. nyilván addigra korszerűsödnek ezek a játékok.

nyilván van befektető aki fantáziát látna a skandináv lottóban, pucér lányok húzzák ki a sorszámokat, aztán azt reméli, hogy majd mindenki az ő húzását sasolja, kifizeti a koncessziós díjat, aztán meg folyamatosan fizeti az egységes 50% játékadót, amit a piac összes szereplője ráterhel a fogadókra. nem értem miért ne működhetne ez?
"szerintem hülyeség fenntartani egy állami totó és lottóigazgatóságot"
--------

Az állam szerint nem akkora hülyeség. :-) Szerinted ez nem jó biznisz? Számolj utána, mennyit kaszál ezen az állam. A lottó állítólag ugyebár azoknak az adója, akik nem voltak jók matekból.
Ref: lottó.
Jelenleg állami monopólium. Nuku konkurencia -- tuti bevétel. Én úgy tudom, évi kb. 2 milliárd Ft. Ha ez kiesik máshonnan kell pótolni, vagy ennyivel kevesebbet költhet az állam.
Ha úgy tetszik ez az álmodozók adója.
:))
Tetszik a cikk, csak a Tótával az a bajom, hogy sznob. Nem hiszem, hogy bántani kéne valakit, mert más az érdeklődési köre. Ha mindenki a Mezzo-t nézné, akkor nem érezhetnéd magad különbnek másoktól, mert te becsukott szemmel is hallgatni tudsz egy köcsög zongoristát.Konklúzió: egy firkász mindenkibe belerúg, hogy növelje a nézettséget.Igaz Tóta.
A 2 milliárd a tiszta profit, nem a bevétel.
És aki nyer a lottón az meg adóvisszatérítést kap okoskák.
A nyereményt nem a profitból fizetik, hanem a többi szerencsevadász pénzéből, a bevételből!
Na kezdődik a barátok közt megyek nézni. Állítólag a diplomások körében népszerű. Vagyis a Tóta biztos nem nézi.
Az ORTT elnyomta Európa lelkét. :)
www.nol.hu/cikk/442738/
lassan herótom van a
stabil, stabilizás, betegszállítás, sürgősség szavaktól...
kiszeramérabávatag,

a magánkézben levő szerencsejáték rt ugyanúgy fizethet a játékadót, mint az állami. ugyebár az adózás rendjéről szóló törvény nem tesz, nem is tehet különbséget állami és nem állami tulajdon között.

a kérdés miért kell az államnak egy lottóigazgatóság? ha csak azért nem, mert a haverokat be lehet ültetni székekbe, ha csak azért nem, mert a szerencsejáték rt haveri lapokban hirdethet, haveri cégeket szponzorálhat.

a magánkézben levő játékszervezők a magasabb haszon érdekében nyilván igyekeznének leszorítani a működési költségeket, és valószínűleg megemelnék a szelvények árát. mondjuk 300 Ft-ról 500 Ft-ra. de ettől még az állami adóbevétel nem csökkenne, épp ellenkezőleg növekedne.

a játékszervezés költségét eddig is a fogadók fizették ki, kétségtelen, hogy ezután ki kellene fizetni játékszervezők hasznát is. a költségek csökkennek és megjelenik a haszon. összességében a fogadók rosszabbul járnak, de fogadni nem kötelező.

most persze lehet azzal jönni, hogy az olcsó lottószelvény valami szociális alapjog, de ha az állam a játékszervezés terén nagyobb szabadságot engedne, akkor valószínűleg a piacon is kialakulna egy kisebb nyereményt kínáló olcsó szerencsejáték. egyébként erre a privatizáció során akár figyelemmel is lehet lenni, el lehet adni egy játékot úgy is, hogy a szerződés maximálja a szelvények árát. esetleg az állam megtarthat magának egy lottó játékot. ezek nyilván nem gazdasági, hanem politikai szempontok. (mo-n sokan gondolják, hogy alanyi jogon járjon az olcsó lottószelvény)

egyik esetben sem csökkenne az állam bevétele. ráadásul az állam jelentős egyszeri bevételhez is jutna, amiből csökkenteni lehetne az államadósságot, vagy bővíteni lehetne az állami vagyont, mondjuk a pénz bekerülhetne az oktatásba, az egyszeri bevételből új iskolákat lehetne építeni, a megújuló intézmények működését pedig a játékadóból lehetne fedezni.

kétségtelen, hogy a szerencsejátékok piacán eközben profit termelődik, ilyenkor twá-nak adok igazat, tényleg elkelne itt egy kapitalista párt. ha az állam hitelt vesz fel az iskolák építésére, meg működtetésére akkor is profit képződik. csak az a magasabb kamatokban, magasabb adókban jelentezik, amitől nehezebb lesz fejleszteni, beruházni, ez alacsonyabb foglalkoztatottságot, több munkanélkülit eredményez. szóval az eladósodás egy rossz pálya. a privatizációt meg akkor rossz, ha a cégeket a piaci ár alatt adjuk el, és ha a bevételekből egyes társadalmi csoportoknak különféle kedvezményeket biztosítunk.

most ezt meg lehet élni úgy is, hogy az állam kényszerpályán mozog és ez értékesebb vagyontárgyak eladására kényszerül (kb. el kell adni a családi ezüstöt, talán ez a jobb hasonlat, mint az aranytojást tojó tyúk levágasa). szóval kétségtelenül kényszerpálya ez, de ha az állam a bevételekből fejlesztene, építkezne, akkor az egész ügyletből akár még jól is kijöhetünk. a kényszerpálya is lehet jó pálya. (kb. eladjuk az ezüstöt, a gyerekeket ebből iskoláztatjuk.)
a 2007-re tervezett játékadó-bevétel: 73Mrd HUF
de erről az államnak a privatizáció után nem kell automatikusan lemondania. az állam annyi adót szed be, amennyit jónak lát.

ha növelik a játékadót, azt az összes játékszervező azonnal áthárítja a fogadókra. növekszik a szelvény ára. aztán megjelenhet egy újabb befektető, aki egy újabb játék jogát megvásárolja, olcsóbb szelvények, kisebb nyeremény. és akkor a többiek kénytelenek lesznek árat csökkenteni. valahogy így kellene működnie, állami monopólium helyett szabályozott verseny.
"a magánkézben levő szerencsejáték rt ugyanúgy fizethet a játékadót, mint az állami. ugyebár az adózás rendjéről szóló törvény nem tesz, nem is tehet különbséget állami és nem állami tulajdon között."
------------

Azt hiszem, te nem értetted meg, amire utaltam. Elmondom röviden: a szerencsejáték erté egy állami cég, amely nyereséges. Tehát a profit a cég tulajdonosáé. No és ki a cég tulajdonosa? Kié a profit?

Köszönöm.
"A Szerencsejáték Rt.-t a politika nem szívesen privatizálná, hisz tavaly 57 milliárddal gyarapította a költségvetést. Képünkön a cég egyik fogadóirodája."

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=86148

Évi 60 milliárd az a profit, nem évi 2. Elég sok pénz ahhoz, hogy ne akarják eladni. Hm?
kutacs: és szerinted ki vehetné meg az aranytojást tojó tyúkot? Te, vagy én? Vagy lenne nyilvános tender? Bruhahaha.
Te melyik országban élsz? Még hogy szabad verseny. Egy ekkora biznisznél. Kackackac.
A játékadó nem csak a Szerencsejáték rt-től van, gondolom benne vannak a kaszinók, nyerőautomaták is.
A lottószelvény ára annyi amennyi. Nincs rajta állami támogatás!!!!!!!!!!!
Annyiért adják, amennyiért elegen megveszik, hogy szép kis nyeremény gyűljön belőle + a fenntartásra is fussa. Ennyi.
Aranytojást tojó tyúk. El lehet adni, de tuti, hogy áron alul fogja megvenni valami havernek a haverja.
Eh. Tankönyvkiadó? Nyereséges volt: a szadeszesek vették meg, csak hogy továbbadják a Sanomának. Valami 150 milkát kerestek rajta. Kiütöttek egy szegedi könyvkiadót a versenyből, így most az amúgy is drága tankönyvek profitja megy szépen a finneknek.

A vizitdíj évi 30 milliárdot hoz.
Csak, hogy legyen mihez viszonyítani.
keveredek itt a számok.

73 Mrt az idei tervezett játékadó-bevétel. ezt a szerencsejáték rt. meg néhány magánkézben levő játékszervező fizeti.

a szerencsejáték rt. befizeti a játékadót, azután keletkezik haszna. és az már nem egy őrült nagy összeg. erről mondana le az 5-10-20-30 évre állam, ha a lottójáték szervezését eladná, illetve bérbe adná. a játékadó-bevétel megmaradna.

a befektető meg azért fizet, mert arra számít, hogy a fogadás költségeit lecsökkenti, illetve hogy újabb fogadókat sikerül szerezni, mondjuk az egyik játékban lenge öltözetű lányok húzzák ki a nyertes számot, a másikban meg poór péter énekel a nyugdíjasoknak, illetve emelik a szelvények árát. az kétségtelen, hogy a profitot a fogadóknak kell megfizetni. de az állam bevétele ettől nem csökken, hanem még növekszik. együtt sírnak, együtt nevetnek. kapitalizmus van, az államnak az a jó, ha az a működő tőke hasznot termel.

az államnak az lenne a dolga, hogy a piacon kívül rekedteknek valami élhetőbb környezetet teremtsen. ehhez az államnak is beruházni kell. például az oktatásba.
el lehetne adni a lottójátékok szervezésének jogát és épülhetnének új iskolák. a fogadók meg majd kifizetik a költségeket és a játékszervező hasznát. utóbbiért előre fizetnek pénzt.

most ugyanez hitelfelvétellel. emelkedő kamatok, alacsony hozamok, eladósodás. kevesebb berhuházás, alacsonyabb foglalkoztatás, magasabb adók, stb.

ha költségvetési többlet lenne, azt mondanám, minden oké, ne változtassunk semmit, csak az a baj, hogy 10% körüli a hiány, azt mondom, amire az államnak nincs okvetlen szüksége és a piac meg jó árat adna érte, azt adja el, és az állam abból a pénzből építkezzen, fejlesszen, ami meg okvetlen kellene, ami fontosabb, mint a lottó.
"a szerencsejáték rt. befizeti a játékadót, azután keletkezik haszna."
--------

Igen. És az a haszon további 60-70 milliárd.
új iskolák? sorra zárják be őket.
Egyébként pedig itten szerencsejátékról van szó. Ezt a világon mindenütt egy kézben tartják, a legtöbb helyen állami monopólium a lottó, vagy egy-két cég csinálja szigorú állami felügyelet mellett. Ez a biznisz ráadásul nagyon erősen épít a fogadók bizalmára. Már így is sokan "gyanakodnak", ami természetes szinte. Elég néhány suttogó pletyka és bedől az egész. Az állami garancia azért még jelent valamit.
És még egyszer: a lottóra nem költ az állam semennyit! Ez egy olyan bevétel, ami máshonnan nem fog bejönni.
így van. az iskolákat sorra be kell zárni, és új korszerű iskolákat kell építeni.

az alapiskolák rendszerét nem falusi, és főleg nem tanyasi, hanem járási szinten kell megszervezni. új iskolákat kellene építeni étteremmel, kollégiummal, sportpályákkal, uszodával, könyvtárral, korszerű felszerelt szertárakkal, laborokkal.

200-300 új iskolát kellene építnei, a falusi iskoláknak nem a felét kellene bezárni, hanem majdnem az összeset. itt nem az a kérdés, hogy most jánkon maradjon meg az iskola, vagy majtison, hanem az, hogy az a járás kap-e egy új iskolát. a régi iskolából meg óvoda lesz. ahol van erre igény. ahol meg ez nem kell, akkor meg panzió, vagy bármi más.

az angolszász vagy amerikai mintára megépült új létesítmények tanítási szünetekben ezek a létesítmények szolgálhatnák a falusi túrizmust. és nekem nincs ellenemre, hogy makovecz imre tervezze meg a boltívet, meg homlokzatot. csak legyenek ott a létesítmények. de ehhez pótlólagos forrásokat kell bevonni. az uniós pályázatokhoz önrész kell, és az unió sem ad mindenre pénzt, pláne nem azonnal. ráadásul most nem elég ha fejlesztünk, közben hiányt is kell csökkenteni.

lehetetlenség az állami vagyont úgy bővíteni, hogy nem adsz el semmit, minden iskolaépülethez, az összes táblához, székhez, padhoz, ragaszkodsz. és közben még csökkentsük le a hiányt, meg az államadósságot, és persze ezzel együtt az adókat. ez így nem megy. valamilyen áldozatot vállalni kell. és ha holnaptól nem lenne ötféle állami lottójáték az nem lenne akkora áldozat.
"" Daikini 2007.04.13. 18:22:12
Hogy megvilagitsam egy rossz, de szemleletes analogiaval: Ha van 100000 Ft-od, es beteszed a bankba fix 5%-os kamatos kamatra, az 100 ev alatt 13 milliova duzzad. De hozzam odajonnek mar az elso evben, hogy nem adnam-e oda a 100000 Ft-ot 150000-ert, akkor egybol a kezebe nyomom: vegye vigye. ""


Daikini!

Akkora hülyeséget írtál le, hogyha Te eszerint éled az életed, akkor szerintem csupán egy bérelt szoba konyhás lakásban élhetsz.

De elmagyarázom neked, hogy hol a bibi.
A könnyebb érthetőségért, gondolkodjunk most is számokban.
Miért adnék 1Ft-t és annak mindenkori forrását, összesen 1.5Ft -ért azonnal oda, ha amúgy minden évben hozzájuthatok ahhoz az 1 Ft -hoz?
Mert ha megtartom a forrásomat száz év alatt 100 forintom lenne + annak kamatos kamatai.
Az 1.5Ft -ből száz év alatt szerinted mennyi lesz kamatos kamattal együtt?

Amíg kiszámolod, addig hallgatok egy kis zenét.

Egyben viszont én is tévedtem, a Szerencsejáték ZRt éves eredménye valóban nem 1000 Md Ft-os tétel hanem annak kb 1/10 -e, de ez most nem oszt nem szoroz a lényegen.
kutacs_ 2007.04.14. 00:06:09
"" 200-300 új iskolát kellene építnei, a falusi iskoláknak nem a felét kellene bezárni, hanem majdnem az összeset. itt nem az a kérdés, hogy most jánkon maradjon meg az iskola, vagy majtison, hanem az, hogy az a járás kap-e egy új iskolát. a régi iskolából meg óvoda lesz. ahol van erre igény. ahol meg ez nem kell, akkor meg panzió, vagy bármi más. ""


Kutacs!

Na neked se nőt még be a fejed lágya.
Te is akkora baromságokat írsz le, ráadásul olyan "folyékonyan" hogy szerintem át sem gondolod amit lepötyögsz.

Hogy nem falusi, de még csak nem is vidéki vagy az már biztos.
Amúgy meg igazi hüly neoliberális gondolatokat vetsz ide közénk.

Ha bezárod az iskolákat a falvakban, akkor halálra is ítéled őket.
Eltudsz Te képzelni olyant, hogy emberek százezrei, családok tízezrei naponta 20-50 km-t fognak buszozni, vagy saját költségükön autózni?
El tudod te képzelni, hogy mekkora terhet ró ez az iskolás gyerekekre?
És mekkorát a szülőkre?

Ez amit leírtál az a falvak halálos ítélete, és a maradék önnelátó társadalmi réteg szándékos szétzilálása.

Oszt, szerinted a régi iskolába meddig lenne óvoda?
És utána mi a f.....k nyitna egy kiüresedett faluban bárki is panziót?

Gondolkodj!!!

Azt már meg talán tök fölösleges leírnom a számodra, hogy ez a tetű szdsz-mszp népnyúzó hazug banda miért is lehetetleníti el a falvakat hasonló agyament intézkedésekkel.

/posta bezárása, kisvasútak felszámolása, orvosi rendelők bezárása-esetleg összevonása, kórházak megszüntetése, állattartás ellehetetlenítése, utak és egyéb infrastrukturák szándékos elhanyagolása, stb...../


Azért, mert így a társadalom még önnálló részét is be tudja terelni a nagy fogyasztói társadalmi csokorba, és ellenőrzött körülmények között igazi adófizető tehenet csinálhat belőlük.
Vesszenek a hagyományok, vesszenek az identitások, vesszenek az önfenntartók.
Éljenek az adóztatók és a barmok, akik hagyják magukat fejni.
oh-la-la!
vajon Tesco miért nincs egy faluban se?
szerintem a rohadékok el akarják lehetetleníteni a falvakat.
OFF:

"A Klubrádió péntek esti élő adásában kapott össze a holokausztra emlékezés helyes módja felett Suchman Tamás szocialista és Gusztos Péter szabad demokrata képviselő. Orosz József műsorvezető – mint mondta – mélyen megdöbbent és félbeszakította az adást." index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/szgt070413/

No erről kinek mi a véleménye?

jól mondja Gusztos, imho. az egyik az, h a holokauszt nem a zsidó _vallást_ érintette. a másik meg, h ne imádkozzunk már a parlamentben, ha egyszer elkezdjük, akkor jövő héten semjén zsolt misebort fog osztani, és egy hónapon belül auditálnak odabenn a szcientológusok. keep it out.
ON:

"(...) Nem vizsgálja azt a kérdést, hogy a választott megoldás milyen módon fogja a lakossághoz eljutó műsorszolgáltatásokat meghatározni, és az így kialakuló, és évtizedekre meghatározó médiahatások miként fogják az információhoz jutás lehetőségeit, az oktatás, a kultúraterjesztés, a nevelés kiemelten fontos feladatait betölteni.
(...)
Összességében a tervezet a digitalizálást a műsorszolgáltatás lényegére, a fogyasztó alkotmányos szempontoknak megfelelő és minőségi tartalommal való ellátásának szempontjaira tekintet nélkül kívánja végrehajtani, a kérdést döntően hírközlési piaci kérdésnek tekinti."
index.hu/kultur/media/ortt9986/

Ezt sem reagálta le még senki, pedig nem gyenge meglátás... Eszerint ami most van, az maga a minőségi tartalom, ha meg jönnek majd az új csatornák, az maga lesz a fertő.



RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.14. 01:24:55

No ez az... Nem is tudom, hogy jutott ilyen ötlet eszébe Suchmannak. Kíváncsi leszek, hogy lecseng-e az ügy, vagy tovább fújják. Utóbbi esetben érdekes erővonalak alakulhatnának ki a kérdésben...

"" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.14. 01:07:41
oh-la-la!
vajon Tesco miért nincs egy faluban se?
szerintem a rohadékok el akarják lehetetleníteni a falvakat. ""

Melléfogtál Árpád-sáv!

Van, méghozzá egyre több helyen. Vakarja is a fejét a Coop.
tesco? diszkont? hipermarket? melyik faluban?
OFF:

"A mentőhelikopterben azonban nem volt annyi üzemanyag, hogy megjárja a Pécs-Kecel-Szeged-Pécs útvonalat, így tankolnia kellett Jakabszálláson, ami kerülő és időveszteség is. A mentő ide vitte a két kisgyermeket Kecelről, de a helikopter csak a súlyosabb állapotban lévő, öt hónapos kisfiút vitte el, akit már a gépen újra kellett éleszteni. A nagyobb gyerek végül a mentővel jutott a szegedi klinikára. A kerülő és a helikopter tankolása miatt az anya saját kocsijával hamarabb ért Kecelről Szegedre, mint a mentővel és a helikopterrel a két fia."
www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0704270751

No ez a botrány, nem a hódmezővásárhelyi eset.

A légi mentőszolgálat az öreg MI2-esek helyett (ráadásul a pécsi pár éve össze is tört) a modern EC-135-öt használja (www.mentok.hu/page.php?newmenuid=5).

"A gép üzemanyagkészlete 700,5 literes; ez a repülési profiltól függően 3-3,5 órás repülést tesz lehetővé."
"Az Eurocopter által megadott adatok alapján az EC135-ös maximális utazósebessége 254, gazdaságos utazósebessége 240 km/h."
www.jetfly.hu/rovatok/repules/polgari/tipusok/ec135_070302/

Gondolom nem tévedek nagyot ha azt állítom: ez a típus telitankolva 6-700 km-t biztosan meg tud tenni. Ehhez képest... Mégis mire számítottak a bázison, hogy fél tankkal indították el a gépet? Ha a súlyos beteggel a fedélzetén szállt le tankolni, az azt jelenti, hogy még Szegedig sem jutott volna el, nem hogy vissza Pécsre. Remélem jól seggbe rúgnak ezért valakit.

Tesco nincs kisfalvakban. Bár tervezik lefedni azt a piaci szegmenst is.
Viszont Lidl tényleg van. Az diszkont ugyebár.
Amúgy meg vásárolni nem minden nap kell, és azért tényleg be lehet utazni a legközelebbi kisvárosba.
De oskolába majd minden nap menni kell.
És az nagyon nem mindegy, hogy naponta mennyit kell utazni azért.
hát bakker, egyikőnk tényleg nem tudja mit beszél.

el tudod képzelni azt, minden járásban épül parkban épül egy szálló, étterem, uszoda, sportpálya, könyvtár. egyes helyeken, például az angolszász országokban, de európában szinte mindenütt ez az iskola. ilyen helyekre járnak a gyerekek. a tanyáról is. iskolabuszokkal. többek között ez az iskolarendszer emelte fel egykor angliát, és emelte fel legújabban írországot.

és ilyen létesítményeket zöld mezős beruházásokban mi is tudnánk építeni. 200-300 ilyen benntlakásos iskola kellene a vidéknek. a működtetés nem kerülne többe a mostaninál, ráadásul ezek a létesítmények mondjuk tanszünetben a falusi túrizmust is szolgálhatnák. csak az induló költségek magasak. ez kétségtelen. én azt mondom, hát adjuk el például a lottójátékokat 5-10-20-30 évre. most az olyan fontos nekünk. akkor a játékokból várható hasznot megkaphatjuk előre. meg kell nekünk az összes romos iskolaépület. lehet, hogy valaki csinálna abból egy panziót. oszt akkor mi lesz? tönkremegy a vidék? hülye vagy? mitől? a piactól? a túrista letapossa a füvet? vagy lelelegeli a tehén elől a legelőt? magyarázd már ezt el?

persze vannak problémák. mondjuk a kisebb gyerekek, nem szívesen szakadnak a szüleiktől egy percre, semmi baj nincs ezzel, de hívjuk már őket óvodásoknak, és a régi iskolákból lehet csinálni helyben egy óvodát. helyi dadusokkal.

kétségtelen, hogy probléma az utazás. egy járás meg nem egy 100km átmérőjű kör. szóval a legritkább esetben lenne szó 50km buszozásról.

az iskola nálam úgy kezdődik, hogy van egy szálló, tehát benntlakásos iskola. mint etonban. és lehet tartani a kapcsolatot a szülőkkel. kb. 3000 HUF egy webkamera. de nincs oda bezárva a gyerek, meg lehet látogatni, és a gyerek is hazamehet, megölelheti a szüleit, amikor csak akarja. de hát nem feltétlen akarja minden nap. mert ő az óvodás. és aki nehéz sorsú, mondjuk ki a cigány, az se akar folyton haza menni. és mondok még valami furcsát. lehet, hogy a szülők se akarják, hogy minden nap hazajöjjön. mert például nem tudnak neki rendesen enni adni. de ha csak hétvégén jön haza, akkor kaphat rendes ebédet. esetleg az apja is kijózanodik. oké nem ez a tipikus cigány család, de hát nem esik ez messze a valóságtól. és akkor az a kiscsávó is jobban beilleszkedik. és ha egy kisgyerek beköltözik etonba és mondjuk fél évig nem látja a szüleit, és nem lesz semmi baja, akkor gondolom a cigány gyereknek se lenne.

ha olvastad itt a posztjaimat tudhatod, hogy totálisan ostobán megszervezett közlekedést tartom az ország legnagyobb problémájának. tudhatod, hogy az a véleményem, hogy a nagyobb városok közötti részeken privatizálni kellene, ahol párhuzamosan fut az állami autópálya és a vasút, ott az egyiket el kell adni és a privatizációból befolyt pénzekből építkezni. ez ugye azért érdekes, mert így az uniós forrásokat nagyobb részt az alacsonyabb rendű utak rendbe tételére lehetne fordítani.

ha szerinted ez neoliberális vidékellenesség, akkor arra nem tudok mit mondani. te meglátsz szavakat, például építkezés, privatizáció, aztán rögtön elkezdesz kiabálni, hogy a neoliberális, meg hogy globalizáció.

az új környezetben miért ne érvényesülhetnének azok az értékek, amiket fontosnak tartasz. miért ne működhetne egy ilyen vidéki iskola mellett egy tangazdaság. miért ne lehetne ezeket bemutatni. miért ne lehetne a bicikliút a zarándokút is egyben, miért ne járhatnának ezen japán túristák a hülye fényképezőgépeikkel, stb, stb.
RE: jus murmurandi 2007.04.14. 01:32:02

"vajon Tesco miért nincs egy faluban se?

Van, méghozzá egyre több helyen. Vakarja is a fejét a Coop."

Ez azért ebben a formában nem igaz. Az igazságmagva annyi, hogy a hipermarketek mellett épít a Tesco kisebb, 1000 nm-es szupermarketeket is, de azokat sem falura, hanem kisvárosokba.

Itt van jelenlegi a lista:
www.tesco.hu/grocery-stores
www.tesco.hu/stores

Kutacs!

Mi a francból építenének, amikor azért azzal indokolják a bezárásokat hogy sokba kerül és képtelenek fenntartani?
Nem veszed észre hogy mindig csak hazudnak?
jus: azért remélem, érted. bizonyos objektumokat csak bizonyos lélekszám fölött éri meg fenntartani. ilyen a hipermarket, az autószalon, sőt ilyenek az oktatási intézmények, de még katedrálist se a zsákfalvakba húztak fel.

kutacs: "totálisan ostobán megszervezett közlekedést tartom az ország legnagyobb problémájának"

hát ja. és az induló költség azért is lenne magas egy ilyen (egyébként egyedül életképes) átalakításban, mert infrastruktúrát kell építeni, legalább utakat, amiről nem esik le a busz, mint nógrádban majdnem minden faluban. csak ugye mi kb a kurva szárnyvonalaknál elakadtunk, miniszter úrnak meg közben csomó egyéb dolga akadt.
"Mi a francból építenének, amikor azért azzal indokolják a bezárásokat hogy sokba kerül és képtelenek fenntartani?"

az energiatakarékos izzó tanulmányozását ajánlom.
"" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.14. 01:57:53
jus: azért remélem, érted. bizonyos objektumokat csak bizonyos lélekszám fölött éri meg fenntartani.""

Na ja, de ha szándékosan sorvasszák, akkor könnyű arra hivatkozni, hogy nem vagytok elegen.
De miért?
Mert nem foglalkoznak állami szinten munkahely teremtő beruházásokkal, mert lerohasszák az infrastrukturát, és stb... mint ahogy írtam is már.
"" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.14. 01:58:42
"Mi a francból építenének, amikor azért azzal indokolják a bezárásokat hogy sokba kerül és képtelenek fenntartani?"

az energiatakarékos izzó tanulmányozását ajánlom. ""


Értem mit akarsz mondani, csak hogy itt az energia takarékosság annyiban merül ki az állam részéről, hogy megterheli a falvak lakosságát, és pár milliárddal beljebb kerül maga az állam, miközben az egyén komoly kiadásba kezdhet.
És nem tegnap emelték a faszkalap államtitkárok fizetését éppen annyival amennyit egy jó fizetéssel bíró tanár sem kap meg egy hónapban?

Milyen spórolás folyik itt?
Hűségvásárlás folyik it és nyílt lopás.


Jognak asztalánál lopnak!
Az idézet Utassy Józseftől származott.
ehh. én most megnézek még egy south parkot, búcsúzóul tehát.

hagyjuk már a szándékos sorvasztyákot. figyelj. hány áltisis gyerek van egy kis faluban? húsz? száz? az semmi. az én áltisimben volt 8 évfolyam, a/b/c osztály á 34 fő, az ezer gyerek. mit jelent ez? tornatermet, kémialabort, technikaműhelyt, mégpedig úgy, hogy ezeket ki is lehet használni. mert száz gyerekkel nem lehet, tehát nem éri meg.

munkahelyet teremteni pedig nem az államnak kell. pláne semmiképp sem úgy, hogy vegetáló kisiskolákat tart fenn a tanárok kedvéért.
munkahelyet teremteni pedig nem az államnak kell. pláne semmiképp sem úgy, hogy vegetáló kisiskolákat tart fenn a tanárok kedvéért.

Nem vazze, valóban nem. Akkor mi a fasznak add az állam a Hankoknak 20, vagy tudom is én hány milliárd forintott munkahelyteremtés címén?

A multiknak meg saját zsebre lehet, a kicsik meg dögöljenek meg.
a kormány elképzelése az, hogy ha egy járásban van 10 iskola, akkor abból 2-t be kell zárni, mert akkor az oktatás így hatékonyabb lesz. eddig volt 10 szar iskola, ezután meg lesz 8 szar. és majd ez így jobb lesz. szerintem ez egy hülyeség.

az oktatás nem attól lesz jobb, hogy kevesebbet falat kell meszelni, hanem attól, hogy a gyerekek valamiért egyszer csak el kezdenek szeretni iskolába járni. például mert csúcs felszerelt az intézmény. például azért mert a jó tanárok visszamennek a járásba tanítani. és ez a jelenlegi intézmények mellett lehetetlenség.

tehát egy járásban a 10-ből nem 2 iskolát kell bezárni, hanem mind a 10-et. nem csak azt, amibe 5 gyerek jár, hanem azt is, amelyikbe 50. és építeni kell 1 újat. így az üzemeltetés lényegesen olcsóbb lenne, csak ugye miből építsünk új intézményeket.

és ehhez kell pl. a szerencsejáték privatizációja. mert az egyszerre hoz sok pénzt, a várható hasznot a befekető előre kifizeti, annak reményében, hogy később majd több pénzt kaszál, mint az állam. mert mondjuk nem zelinka ildikó nyomja meg a gombot, hanem egy jobb bige.
mér? azér ad, mer ő maga nem óhajt gumigyárat nyitni csak azért, hogy eltartson pár ezer alkalmazottat, míg a Hankook vállalja azt a részét, amiben az állam hagyományosan, az épp befejezett kísérlet szerint nem túl jó, ti. eladni az árut.

na de nem baj, h felhúztál ezzel a falurombolással, mert akkor azt meg is írom, bár hétfőre egy ars politicát terveztem, mintegy felvéve az ufiblogon elhajított kesztyűt.
"" kutacs_ 2007.04.14. 02:17:32

és ehhez kell pl. a szerencsejáték privatizációja. mert az egyszerre hoz sok pénzt, a várható hasznot a befekető előre kifizeti, annak reményében, hogy később majd több pénzt kaszál, mint az állam. mert mondjuk nem zelinka ildikó nyomja meg a gombot, hanem egy jobb bige. ""

kutacs!
Vannak racionális részek a kommentedben, de nem minden fekete és fehér, és nem mindent mindig forintban kell mérni
Továbbá!
Értékelem a jószándékodat és a belekeveredett naivitásodat, vagy fordítva, tök mindegy.

A szerencseRt -hez meg itt a válaszom.
Gondolkozz!
jus murmurandi 2007.04.14. 00:18:05
1100 alkalmazott lesz, és abból 400 ázsiai. Ezt előre lefektették.
Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy az iparűzési adón kívül tudnak e még bármit is beszedni rajtuk, és nem e hazánkon kívül egy offshort cégnél fog landolni a profit.

700 hazai alkalmazottra 25 milliárd forint állami támogatás.
Miközben egy hazai vállalkozó - ha kap egyáltalán - akkor átlag 800.000 forintot kap munkahely teremtési támogatás gyanánt.
Hol itt az esélyegyenlőség?
Ez a kóka féle szabadverseny!
"hát ja. és az induló költség azért is lenne magas egy ilyen (egyébként egyedül életképes) átalakításban, mert infrastruktúrát kell építeni, legalább utakat, amiről nem esik le a busz, mint nógrádban majdnem minden faluban. csak ugye mi kb a kurva szárnyvonalaknál elakadtunk, miniszter úrnak meg közben csomó egyéb dolga akadt."

értem én. amikor elindultak az iskolabezárások még az előző ciklusban, akkor egy somogyi kis falubam megkapták az új iskolabuszt, aztán az első héten a busz lesodródott az útról és meghalt egy kisgyerek. akkor azt mondtam: magyar mondjon le. ritkán mondok ilyet, de mi a faszér' kell pont somogyban ezt elkezdeni, ahol legkacskaringósabbak az utak. de azért a vidék nem somogyország, hanem alföld. nincsenek rendbe a vidéki utak, de rendbe lehet hozni. csak nem kellene folyton autópályát építeni. aztán ha rendben az út, kell egy nagy amerikai típusú iskolabusz, amelyik nem borul fel a laposon. aztán viszi a gyerekeket. be kell őket kötni, biztonságossá kell tenni az utazást.

nekem meggyőződésem, hogy pl. a cigányok felemeléséhez bentlakásos iskola kell, a jelenlegi iskolarendszer nem jó, hiába magyarázza el a tantónéni akármit, ha utána hazamegy a gyerek a putriba.

egy ilyen intézményrendszer kialakítása persze min. 5-10 év. szóval nem egyszerű. de szerintem ilyesmit kellene csinálni. ez az iskolabezárások legfeljebb előkészítései lehetnek a valódi reformoknak.
Ezt az értelmiségi kifejezést nem véletlenül marx, lenin, és trsai találták ki?

Ha jobban belegondolok, akkor egy mai érettségi már lazán megfelel egy húsz évvel ezelőtti diplomával. Sőt!
"" nekem meggyőződésem, hogy pl. a cigányok felemeléséhez bentlakásos iskola kell, a jelenlegi iskolarendszer nem jó, hiába magyarázza el a tantónéni akármit, ha utána hazamegy a gyerek a putriba. ""

Na ezzel teljesen egyett tudok érteni.
jus murmurandi 2007.04.14. 02:29:33

Megcsapott a demagógia szele? Vagy mi történt?
Gondolkozz egy picit, mielőtt baromságokat irkálsz.

Ha tanultál közgázt, akkor te is tudod a választ. Miért a nagyobbakat támogatja az állam.

Ha nem támogatja, akkor megy a sírás, hogy azájbíemelmegy, rohadt kormánymonnyonle! Nemidejönahyundai rohadtkormánymonnyonle.
Ez speciel jó is, el kell érni, hogy jöjjenek ide. Teremtsenek munkahelyet, forgalmazzanak itt. Használják az itteni infrastruktúrát. Fizessenek az itteni beszálítóknak. Ez nekünk jó.

Ezzel szembeállítani a háromfős kisvállalkozást? Számoljá' már utána. Melyik éri meg? Ráadásul ahogy láttuk már, ha egy multi jól érzi magát, akkor nyit még pár beruházást ugyanitt. Egyedül annyi embert foglalkoztatva, mint 30-100 kisvállalkozás. Csókolom.

A multik is a hasznukat nézik. Ha nem édesgeted ide őket, akkor mennek máshová munkahelyet teremteni, és szolgáltatásokat venni. Nekik majdnem mindegy. Nekünk viszont nem.

Ez a "szánédkosan ellehetetlenítik a falut" meg kicsit (nagyon) torgyánízű. Mindenkimonnyonle.
Tehát szerinted hány gyerekenként kell egy komplett iskolát fenntartani?
5? 10? 100? 300? 1000?

Speciel az én iskoláim is TWÁ-val hasonló létszámmal üzemeltek. Volt is jól felszerelt fizika-labor, meg ilyen nyalánkságok. (igaz én is a 77-es gyerekboom tagja vagyok... :D)
Szerintem semmi baj nincsen az iskolabuszokkal. Nem olyan rossz találmány az.
jus murmurandi :
-- Ha jobban belegondolok, akkor egy mai érettségi már lazán megfelel egy húsz évvel ezelőtti diplomával. Sőt! --

Szerintem pont fordítva.:))
Ezzel szembeállítani a háromfős kisvállalkozást? Számoljá' már utána. Melyik éri meg? Ráadásul ahogy láttuk már, ha egy multi jól érzi magát, akkor nyit még pár beruházást ugyanitt. Egyedül annyi embert foglalkoztatva, mint 30-100 kisvállalkozás. Csókolom.


Ha itt valaki demagóg az te vagy. Ráadásul vállalkozás fejlesztésből tök tapasztalatlan.
Szerinted lenne ma Bérescsepp Rt, világhírű szőlészeteink, Grafisoftunk, és még számtalan kiemelkedő teljesítményű és rengeteg alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásunk, hogyha csak a multik pitiáner mechanikus rabszolgáivá válltunk volna?
Szerinted lenne jövőképünk, reményünk és boldogulásunk?
Ébredj már fel!
Bonts fel egy Szemerley -t és gondolkozz! Hány ember munkája van egy üvegben?
Hová lesz ez a nemzet, ha a könnyebb utat választja és elfelejt gondolkozni és önnállóan új értékeket előállítani?
Remélem érted mire célzok.
jus murmurandi 2007.04.14. 00:18:05 :

Nem ertettuk felre egymast, es megertetted mire celoztam. Direkt irtam, hogy rossz, de szemleletes analogia. A jelenertekrol a jovobeni ertekrol, es a hozamrol szolt a mese. Ezek a lokott peldak arra jok, hogy megvilagitsak kicsit, hogy nem lehet ugy gondolkodni: "Dehat ez 20 ev alatt joval tobbet hoz!"

Azt biztosan tudom, legalabbis az allami vezetesu cegekkel kapcsolatban semmi illuziom nincsen mar, hogy az osszes allami ceg vagy stagnal, hanyatlik, vagy csigalassusaggal kuszik felfele. Egyszeru, hogy miert... mert az elukre rakott emberek neha politikai erdemuk miatt kerulnek oda, unokaoccs, kisteso, meg ilyesmi. Ezt orokoltuk az elozo rendszerbol, es szerintem maig igy van. Ha nem hiszed el, hogy csokosok ulnek a barsonyszekekben, akkor csak gondolj egyet Aba Botondra, aki egeszen mostanaig uralkodott szinte kirobbanthatatlanul a szekeben. Akkor is megkapta a jutalmat, ha veszteseg volt, akkor is, ha nagy veszteseg volt. Neki mindig sutott a nap. Gondold csak el, mi lenne, ha a Suzuki magyar fonoke veszteseggel uzemeltetne a gyarakat onhibajabol, es meg tartana a markat a jutalomert. Hehh, szerintem egy ejszaka levagna ot a jakuza.

Szoval en ugy vagyok vele, minnel tobb dolgot helyezzunk magankezbe, mert ott piaci erdek a fejlodes. Es lehet, hogy rossz lesz a vezetese, mert megeshet, de allami kezen csaknem biztosan valami fatoku fogja iranyitani, akinek fingja sincsen hogyan viragoztassa fel, sot nem is fog ezen gondolkodni, mert ugyis megkapja a sajat kis mindennapi betevo szalonnajat es kenyeret. Raadasul ezt a pazarlast vegul garantaltan te es en fizetjuk meg.
De elhiszem sőt tudom hogy csókosok ülnek ezeken a helyeken, de a fejőstehén szerencsejáték rt az akkor sem eladó.

A malévvel és az aerporttal egyet tudtam érteni, de ez előbbivel továbbra sem.
jus!

Osztom véleményed, én is átéltem átélem ezeket a bajokat, és nem szabad ellehetetleníteni az emberek önnellátásra törekvését.
----Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.14. 02:19:45
bár hétfőre egy ars politicát terveztem, mintegy felvéve az ufiblogon elhajított kesztyűt.-----

Na Árpád, ezen az ufibloggon jól oda "basztak" neked is.
És van mit elgondolkodni az ott leírtakon.

privatizáljuk a budapesti hidakat is. miért ne tennénk?.. magánkézben olcsóbb lenne, a bevételből meg lehetne támogatni a tejiparban dolgozók gyerekeit.

Ti, akik mindent privatizálni akartok, nem érzitek a visszásságot? Hmm? Most akkor legyen önjáró állam, mindenki fizessen magának, de adjunk pénzt iskolaépítésre? Tiszta szánalom..

Mi kell ahhoz, hogy a szemeteket Szlovéniára vessétek????
Kutacs:
-- nekem meggyőződésem, hogy pl. a cigányok felemeléséhez bentlakásos iskola kell, a jelenlegi iskolarendszer nem jó, hiába magyarázza el a tantónéni akármit, ha utána hazamegy a gyerek a putriba.--

Hát öregem ehhez csak gratulálni tudok.
Jellemző a fene nagy "liberális, szociálisan érzékeny" táborra ez a kissé autoriter, majd "mi megmondjuk mi a jó nektek" hozzáállás. Gettósítás ezerrel. Klisépuffogtatás, cimkézés, skatulyázás.
Mára már a cigányok 99%-a realizálta, hogy az oktatás kulcskérdés a felemelkedésükhöz. Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de a cigányok manapság nem az iskolabezárások ellen lázonganak. Sőt ők szeretnék minél jobb suliba küldeni a gyerkőcöt, csakhogy éppenséggel kidobják őket mindenféle ürüggyel és mindenféle kisegítő iskolákba, meg cigányosztályokba gyömöszölik őket. Szegregáció, ami eleve kódolja a leszakadást a többségi társadalomtól. A beilleszkedést, a felzárkózást éppen az biztosítja, ha együtt szocializálódnak a nemcigányokkal. Lehet, hogy a lurkók nem a legjobb modellt látják otthon, de így legalább megtapasztalhatnak és megérthetnek más világokat is.
Egy érzelemmentes, professzionális intézeti közegbe gyűjteni őket? Kapásból kudarc. Hatalmas ellenállást, lázadozást váltana ki. Nagyjából ellentétes hatása lenne a céllal.
Arról a csekélységről nem is beszélve, hogy ez állítólag egy demokratikus és szabad ország, bizonyos emberi jogokkal megfűszerezve. Nem véletlen, hogy a rendszerváltás után nagyon gyorsan megszűntették a romagyerekek tömeges intézetbe paszírozását.
Ráadásul mi alapján döntenéd el, hogy intézetbe vele, vagy nem? Csak azé, mer roma? Vagy azé mer csóró? És mi van a magyar bunkók gyerekeivel? És a magyar csóróékéval? Róluk nem kéne gondoskodni?
Hát nem egy könnyű kérdés, ugye?
És ami a Szerencsejáték Rt. haver haverjait illeti, Mécs Imre (SZDSZ), ott ücsörög/ücsörgött a vezetésben..

Ezt kell megszüntetni. Nem kell ész nélkül privatizálni..

De a szlovéneken kívűl mondhatom még a franciákat, igazán jó példaként.

Vagy mondhatom, hogy azok akik most kezdenek privatizálni (környező országok) jönnek ide tanulni azt a balfaszságot amit mi elkövettünk. Megérte éltanulónak lenni, így a sor végén.

És egy nyomós érv a privatizáció ellen: ÁSZ jelentés szerint, 200Milliárdot zsebelnek a multik, mi meg fizetünk 220 milliárdot a konvergenciára.

Ezt mikor akarjuk megszűntetni? Ki garantálja, hogy példánál maradjak a Szerencsejáték Rt. esetében, hogy egy esetleges privatizáció esetén az ÁSZ nem fog emelkedő kiadásról beszámolni?

Jah, és a legjobb: ha jól működtetnék az állami cégeket (Fo.,Litvánia, Szlovákia, Szlovénia) akkor az majd szépen tejel.

A barát barátjának a haverja a probléma.
WIPE THEM ALL.

Majd utána vitassuk meg, hogy melyik éri meg jobban, privatizáció, pro vagy kontra.
Én a rendőrséget is feloszlatnám. Védje meg magát mindenki úgy, ahogy tudja. Végtére is szabad ország vagyunk.
:))))

A honvédséget már megszüntettük gyakorlatilag :(
Sőt én az ország irányítását is "külföldi kézbe" adnám. Mit szólnátok mondjuk a svéd kormányhoz? Vagy a finnekhez? Tuti jobban csinálnák, mint ez a sok korrupt balfasz.
:)))
OFF:
index.hu/politika/belfold/egyetpar0414/

Újra lesz KISZ! Pontosabban LISZ legalábbis, márha elérik, amit akarnak...

Nem nem soha! Kotródjanak a pártok az anyjukba az egyetemről még azelőtt, hogy betennék oda lábukat :) De tényleg. Ezt NE.
a benntlakásos iskola nem azonos az intézettel. az nem azt jelenti, hogy nem lehet onnan hazamenni, hanem azt, hogy ott lehet aludni. van koszt és kvártéj.

amit én itt pofázok az egy angolszász mintára felépülő iskolarendszer. szerintem olyan vidéki iskolákat építeni, mint mondjuk eton, a városokban meg olyan középiskolákat, mint mondjuk stanford. ez emelete fel a finneket és az íreket is.

természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy az egybe át kellene venni mindent, be lehet építeni ebbe a hagyományainkat. a laza francia típusú nevelőt, és szigorú a poroszos tanítót. hosszú ideig jól működött ez. ezt az angolszász intézményekben is meg lehet tartani.

zöld mezős beruházásokban korszerű létesítményeket kellene építeni a düledező, omladozó iskolák helyett. és akár be lehet vetni a makovecz-féle organikus építészetet. szálloda, étterem, uszoda, sportpálya, könyvtár, labor, szertár, műhely, park, tangazdaság.

az építkezés sokba kerül, az üzemeltetés viszont olcsóvá válik. a tanszünetben a létesítmények a falusi túrizmust szolgálhatják. tehát az iskola nem csak viszi a pénzt, hanem hozza is. a fent felsorolt az összes létesítmény. a régi iskolákból meg lehet óvoda, ahol nincs szükség óvodára, ott lehet panzió.

privatizációs bevételek kellenek az építkezéshez. ha egy lottójáték szervezésének jogát 10 évre eladjuk, akkor előre megkapjuk annak a várható hasznát, vagy annak jelentős részét.

magyarán nem azt kell csinálni, hogy bezárni 10 iskolából mondjuk 1-et, hanem be kellene zárni mind a 10-et, és építeni 1 újat. minden járásban kellene építeni legalább 1 ilyen iskolát.

fel kellene adni a provicializmust, mink itt a provincián mindent jobban tudunk, nehogy már valamit is átvegyünk, de fel kell adni a szervilizmust is, mink csak azt csináljuk, amit a brüsszelben mondanak.

200-300 ilyen iskola kellene. nyilván ez egy hosszabb időtáv alatt lehetséges. ott ahol a többség a régi rendszert akarja, ott ne legyen. ahol a vidék lerombolását, meg a gettósítást látják, ott maradjon a régi. igaz, hogy ezeket valószínűleg drágább fenntartani, de ez a demokrácia velejárója. nem is tudnánk egyszerre mindet megépíteni.
Vince 2007.04.14. 14:04:57

Szevasz!

Ennek semmi más célja nincs, minthogy az szdsz valahogy új szavazóbázist tudjon kiépíteni.
Kapaszkodnának a szárnyukat vesztett madarak, de a következő országgyűlési választást úgyis nagyon el fogják bukni.

Simán ki fognak esni, mint a fradi az NB1 ből.

És ez Magyarországnak a felszabadítása lesz a neoliberális gazdaságpolitika nyomasztó súllya alól.
--------kutacs
privatizációs bevételek kellenek az építkezéshez. ha egy lottójáték szervezésének jogát 10 évre eladjuk, akkor előre megkapjuk annak a várható hasznát, vagy annak jelentős részét.-----
Kutacs!

te nem látod a rendszerváltás óta tartó folyamatot?
Itt bármit is eladtak, privatizáltak, annak bevételét az ország tékozló módon felélte.
Ez így nem vezet sehová.
Egyébként az ország vezetésével és gazdaságpolitikájával van a gond, és nem pedig a nemzettel.
Amíg van Jobbik, MIÉP meg ilyeen FIDESZ, addig lesz Szdsz is a parlamentben.

"Egyébként az ország vezetésével és gazdaságpolitikájával van a gond, és nem pedig a nemzettel" - Ez csak egy olcsó kifogás. Olyan a vezetés, mint a nemzet és fordítva.
Vince 2007.04.14. 14:04:57
Ezzel elkéstél. A HÖK-öt is ki kéne onnan tenni.

tézé:
"És ez Magyarországnak a felszabadítása lesz a neoliberális gazdaságpolitika nyomasztó súllya alól."

ROTFL. Asszem' fogalmad sincs, miről beszélsz valójában.

"[...]hogyha csak a multik pitiáner mechanikus rabszolgáivá válltunk volna?"

Megint csak nem tudod miről szól ez az egész. Mint mondottam volt, ezt beszéld meg azokkal, akiket elküldtek az ájbíemtől. Egyébirányban inkább azt kéne tolni, hogy minőségi munkaerő legyen, és minőségi (esetleg K+F) munkát hozzanak ide a tőkével rendelkezők. Emellett senki se tiltja meg, hogy legyen saját K+F-ünk, mint ahogy van is. Csak ahhoz a felsőoktatás vezetésének 80%-át is le kéne cserélni, hogy legyen itt kézzel fogható eredmény. De ez megin' más kérdés. Imádom, amikor marginálisan kapcsolódó témákat próbálnak meg összemosni.

"Szerinted lenne jövőképünk, reményünk és boldogulásunk?"

Bazzeg. Az üzlet nem érzelmekről szól. Csókolom. Ez a demagógia. A cél az, hogy minél több és jobb, és magasabb színvonalú meló legyen az itt élő munkaképeseknek. Vagy másként látod? Minden legyen magyar, igaz nem lehet eladni, mert drága, és szar minőségű (lásd textiliparunk), de legyen magyar, és magyar lábra magyar zoknit? Vagy mi van? Az a kevés valóban jó fejlesztés meg igenis kapja meg a támogatását. De ne a háromfőg kisvállalkozásokat sirassuk már.

gloire 2007.04.14. 13:13:16
He? Te amúgy melyik országban élsz? A honvédség él és virul. Csak szólok. Jobban, mint bármikor. Az elmúlt évszázadban. Vagy neked hiányzik az a három év, hogy feldugják a végbeledbe a seprűt az "öreg katonák"? Lépj be a seregbe, de már egy kiadós kanalazás sincs ott, micsoda slendrián banda. Még fizetést is kapnak. Agyrém.

Tiko:
Hja. Az uram-bátyám rendszert tényleg meg kéne szüntetni. Egyetértünk. De ennek semmi köze a privatizációhoz.
Btw. Úgy egyébként én sem értek egyet a Szerencsejáték Rt privatizálásával. Inkább lazítanék a játék-indítás szabályozásán, hogy legyen több cég a piacon.
"" Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.14. 14:36:26
Bazzeg. Az üzlet nem érzelmekről szól. Csókolom. Ez a demagógia. A cél az, hogy minél több és jobb, és magasabb színvonalú meló legyen az itt élő munkaképeseknek. Vagy másként látod? ""

CsSzV!

Bár nem nekem válaszoltál, de visszakérdeznék, hogy szerinted akkor mi a demagógia?
Nem éppen az a demagógia, hogy azzal áltatnak minket gyurcsányék, hogy itt egyre magasabb színvonalú munkahelyeket teremtenek?
Hol teremtettek itt igazán magas színvonalú munkahelyeket?
Még mindig csak összeszerelő üzemeket hoznak létre, amit akár 2 hét alatt át is tudnak költöztetni, ha a kormány nem nyalja ki a seggüket.
Lásd: AUDI
Nézd már meg a hÍrtv-n a kóka, gumigyár filmet. Rögtön megértesz. Ott találsz ide illő gyurcsányi és kóka bejátszásokat, és azután mondj ilyeneket mint amit fent írtál.
Ma a demagógia az az áltatás a társadalom felé, hogy miközben az oktatásunkat 20 éve leépítjük, a politikusok a magasabb hozzáadott emberi értékről HAZUDOZNAK!
OFF:
Suchman-Gusztos
Képmutatásnak és álszentnek éreztem Suchman Tamás beszédét az öszödi felvételen is. Ott is valami zsidó példázatot vett elő. Zavaros volt és értelmetlen. Öncélú. (Nem a kiegyensúlyozott vallásos ember, hanem kisstílű tolvaj pojáca, keresztapás alűrökkel)
Most meg ez. Gyomorforgató.
ON
mindenki megbolondult? tényleg meg kell mondaniuk, hol legyen híradó, meg azt is, hogy gondolkodjak?

index.hu/politika/belfold/egyetpar0414/

ettől jól fölment a vérnyomásom
a legjobb dolog a világon, hogy az egyetemek politikamentesek, nincs kedvem ugyanazt a szart hallgatni még ott is
a senkiházi faszparaszt majd megmondja, hogy segít szegány fiatal értelmiségen, hogy a "normális 2%" fejével gondolkodhassanak
kutacs_ 2007.04.14. 14:20:46

Szerinted ez mibe kerülne? Szerinted mekkora eséllyel lehetne egy ilyen iskolarendszert kiépíteni a VALÓSÁGBAN Magyarországon? Egy ilyen korrupt polelit vezetésével?
100 év. Minimum. Mindig lesz valami sokkal fontosabb pénznyelő, mint az oktatás. Pláne a cigány purdék oktatására? Dőlne ám oda a pénz! Tonnaszám. Alulfizetett, "máshol nem kaptam állást" típusú tanárok, szakképzetlen nevelők, gondozók. Ez lenne az a "jó kis boarding school"?
Nyugati országokban azért olyan jók ezek a sulik, mert iszonyat sok pénzbe kerülnek. Itt Mo-n ki fogja ezt kifizetni? Állambáci? Miből? Adót kéne emelni? stb.stb.
Amit meg az alapvető emberi jogokról, meg a diszkriminációról írtam, az meg úgy látszik teljesen hidegen hagy. Pedig itt van a kutyus elásva.
Hát ez tényleg vicces!

Lenne pár ötletem egy Spektrumos híradóhoz. Itt van példának néhány álhír:

"Jó stét kívánok a Spektrum nézőinek, híradónkat látják. Knut, az állatkert sztárja aggasztó tüneteket mutatott. Gondozóit halálra rémítette, amikor A-mol helyett D-dúrban fingott."

"JAckie-t a hiénát vádolják Szimba elejtett antilopjának ellopásával. Több varacskos disznó is látta kijönni Jackie-t Szimba rejtekhelyéről, szájában az antiloppal."

"ÉS egy kis bulvár: Pretty, a szavannai páva megcsalta párját egy jól ismert gerlével. A vadőrök saját fészkükben talátak a turbékoló párra."

Vagy valami ilyesmi lesz.
"Itt bármit is eladtak, privatizáltak, annak bevételét az ország tékozló módon felélte."

úgy van. meg állami monopóliumokból csináltunk magánmonopóliumokat. ez egy hibás gyakorlat. ezen kellene változatni. hogy bizonyos dolgokat ne csináljunk csak azért mert "úgy szoktuk". ez nem azt jelenti, hogy fel kellene adni a hagyományokat, és pláne nem azt, hogy fel kellene adni mindent. pláne nem jelenti az emberi jogok feladását. az, hogy a benntlakásos iskolában minden gyereknek jár a koszt és a kvártéj, mitől lenne az ez emberi jogok eltiprása?

mindössze arról van szó, hogy végre azon kellene gondolkodni, hogy mi szolgálná a közjót, és nem mindenféle ostoba ideológiai vitákba kellene belemenni.

nyilván nem kell az iskolának a családok életét fenekestül felforgatni. de a benntlakásos iskola megengedi hogy a gyerek minden nap hazajárjon, megtegye a 2x20 km utat, de megengedi azt is, hogy hetente csak 1x. semmi sem kötelező, bármikor együtt lehet a család. eközben oktatást, minőségi képzést kaphat minden gyerek, kétségtelen, hogy nem kell annyi tanár, ezért kellenek a magániskolák, ahol minden tanárra jut egy gyerek. hogy az oda nem való elemeket kilökje, a felesleget meg felszívja.

persze gond a közlekedés, de ezért kell megengedni, hogy bárki vehessen egy iskolabuszt, a közlekedés ne legyen állami monopólium. meg kellene szüntetni az állami dotációt, és szolgáltatásokból befolyt adókból lehet megvenni a buszjegyet a gyerekeknek. nyilván szigorú feltételeket kell szabni, miből lehet iskolabusz. mondjuk olyan kell, ami nem tud felborulni, akkor se ha autóval ütközik. az amerikai iskolabusz például ilyen. azt egy kamion tudja csak felborítani. hát akkor ilyen buszok kellenek. azt meg amúgy is meg kellene oldani, hogy alsóbbrendű utakon ne járjon kamion. meg lehet ezt oldani.

ez az egész egy csomó beruházást igényel. persze. ehhez egy rakás pénz kell. de az erőforrások koncentálása következtében olcsóbbá válhat a működés, az iskola egyes részei a műhelyek, a laborok, a tangazdaság tanítási időben is hozhatnak pénzt, a benntlakásos iskola a tanszünetben nyereségesen működtethető, az étterem, a szálló rész akár önfenntartóvá válhat. a beruházások új munkahelyeket teremtemek és arról nem beszélve, hogy az oktatás a legjobb befektetés.

az egyik kérdés, hogy megérné-e ezt megcsinálni, és egy másik kérdés, hogy képesek vagyunk-e rá. miért ne lennénk rá képesek. az írek, a finnek csináltak ilyen felemelkedést, a szlovénok is elég jó úton járnak.

na de miből lehet ezt finanszírozni. most nagyon lehet most eladósodni a maastrichi kritériumok miatt, egy másik lehetőség a privatizáció, a harmadik az uniós források, a negyedik magántőke bevonása. szerintem a források rendelkezésre állnak, persze az igaz, hogy egyetlen forrásból nem lehet mindent megfinanszírozni. járásonként 1 új iskolát építeni. szerintem ez egyáltalán nem lehetetlen. vidéken a munkerő is rendelkezésre áll, még a fővárosba se kell felmenni.

van aki unió ellenes, van aki magántőke ellenes, van aki privatizáció ellenes, és van aki az állam eladósodását ellenzi, ez rendben van. de aki az égvilágon mindent ellenez, aki azt mondja, hegesszünk le minden iskolapadot, élő lánccal vonjunk körbe az omladozó, düledező épületeket, ne engedjük be a piacot, mert tönkremegy a falu, és maradjon meg mindenhol a budi mert az magyar, az angol wc meg idegen, szerintem ez hülyeség.

és lehet azt is mondani, hogy a benntlakásos iskola, meg a kollégiumi mert harry potter varázsló lett, meg majdnem öngyilkos lett nyilas misi. meg lehet azt is mondani, hogy az iskolás gyereknek utazni milyen szörnyű, biztosan van ilyen gyerek, hát felnőtt is van ilyen, de hát ő ne utazzon annyit, a család költözzön közelebb az iskolához. a szálló, étterem, uszoda, sportpálya, könyvtár, szertár, műhely, tangazdaság is munkahelyeket nyújt. ahol a szülők rokkantak, a gyerekek sérültek, hát oké, ott segíteni kell, ott a hónuk alá kell nyúlni, és azt kell mondani, tessék, mondják meg hogy szeretnék. de itt szerintem nem erről van szó, hanem arról, hogy egyesek úgy vélik, nincs szükség semmiféle áldozatvállalásra. szerintem meg áldozatvállalások nélkül nem lehet üdvözülni.
jus murmurandi 2007.04.14. 14:55:58
"Nem éppen az a demagógia, hogy azzal áltatnak minket gyurcsányék, hogy itt egyre magasabb színvonalú munkahelyeket teremtenek?"

Te figyu! Ugye nem baj, hogy egészen másról beszélsz? Te azt nehezményezed (félig-meddig jogosan), hogy mást mondanak, mint amit tesznek. Ez rendben van. Bár ez nem demagógia, de probléma. Ez miért mond ellent annak, amit én írtam?

"Még mindig csak összeszerelő üzemeket hoznak létre, amit akár 2 hét alatt át is tudnak költöztetni, ha a kormány nem nyalja ki a seggüket.
Lásd: AUDI"

Spec. az Audi pont rossz példa, ugyanis motor-tervezés és összeszerelés is van nálunk.
Az IBM már jobb példa lett volna. Igaz, az már kitelepült. De mostanság egyre több a hozzáadott érték, a fejlesztés, ami észerőt is foglalkoztat nálunk, nem csak izomerőt. S ez szerintem jó, de biztos tévedek.

"Nézd már meg a hÍrtv-n a kóka, gumigyár filmet. Rögtön megértesz. Ott találsz ide illő gyurcsányi és kóka bejátszásokat, és azután mondj ilyeneket mint amit fent írtál."

Nem nézek TV-t, ezt már írtam. Egyiket sem. Amúgy nem igazán értem, még mindig, hogy az, hogy mit mond GyF, vagy Kóka, mennyiben teszi valótlanná az általam írottakat?

"Ma a demagógia az az áltatás a társadalom felé, hogy miközben az oktatásunkat 20 éve leépítjük, a politikusok a magasabb hozzáadott emberi értékről HAZUDOZNAK!"

ROTFL. Az oktatást nem építjük le. Közel sem. Éppenséggel tömegessé tették. Sajnos. Mármint a felsőoktatást. Ez persze nem jó, de hát ugye, se tandíj, se utólagos fizetés nem jó... Az iskoláknak meg érdeke, hogy sok gyerek járjon oda, minél kevesebb tanerővel...
Nem is tudom. Szerintem az államilag szűken meghatározott létszámkeret segíthetne a problémán.

Az meg, hogy manapság a fiatalok jókora része funkcionális analfabéta nem csupán az oktatás hibája, elég sok tényező játszik közre, például, és elsősorban a barom szülők hozzáállása: "Majd az iskola elintézi, nem foglalkozok vele." címszóval.

Az meg egy másodpercig sem fordul meg a fejedben, hogy nem csak a porosz típusú oktatás létezik a világon. Ugyebár. Ezt tényleg kezdik leépíteni, szerencsére.

De hogy neked az jelenti a leépítést, hogy néhány falusi, tíz főt oktató iskolát bezárjanak, hát nemtom. Ehhez csak gratulálni tudok.
kutacs_ 2007.04.14. 17:08:58

--
...nem jelenti az emberi jogok feladását. az, hogy a benntlakásos iskolában minden gyereknek jár a koszt és a kvártéj, mitől lenne az ez emberi jogok eltiprása?
--
Te először is ezt a cigánykérdés megoldásaként hoztad fel enyhén rasszista áthallással:
"nekem meggyőződésem, hogy pl. a cigányok felemeléséhez bentlakásos iskola kell, a jelenlegi iskolarendszer nem jó, hiába magyarázza el a tantónéni akármit, ha utána hazamegy a gyerek a putriba."
Ettől a mondattól minden jogvédő visítana. Nem a benntlakásos iskola intézménye a jogsértő. Ezt egy szóval sem mondtam. Ráadásul ennek köze nincs az iskola-összevonásokhoz, -bezárásokhoz. Egyszerűen össze-vissza mosod a dolgokat.

Ráadásul megint csak klisékben gondolkodol. Nem minden bezárásra ítélt iskola volt romhalmaz. Sőt volt, amelyiket nemrég újítottak fel sokmillióért. A döntésnél csak a gyerekszámot nézték, nem az épületet vagy a felszereltséget. Pedig sok helyen ezektől a fejlesztésektől várták a betelepülők érkezését. Most meg puff, vége.

Költözés: szerinted egy ÉK-Mo-i lepukkadt falusi ház (putri) árából milyen városi lakást lehet venni?
Egy kis segítség: putri ára: 0-500.000Ft (max.) legolcsóbb városi lakás: sztem 4-5 milka minimum.

Áldozatvállalás: nos, ez a leggecibb érvelés a kormány részéről. Ebben az országban mohács óta jóformán más sem csinálunk, mint áldozatot vállalunk.
Áldozatot vállaltunk, amikor szar bérekért cserébe építettük a szocializmust, áldozatot vállaltunk a rendszerváltáskor, amikor tömegesen kerültek utcára az emberek és elszabadultak az árak, az infláció. Áldozatot vállaltunk a Bokros-csomaggal és mikor végre jobban élhetnénk, kiderült, hogy minden áldozatvállalás hiába volt, kezdhetjük előlről.
Áldozatot vállalunk, amikor fizetjük az áfa miatt megemelt élelmiszerárakat, közműdíjakat, a megemelt gázárakat, közlekedési díjakat.
De mindez nem elég? Vállaljunk újabb és újabb áldozatokat, legyünk csak megértőek azokkal szemben, akik a világon semmilyen áldozatot nem vállaltak, akik meggazdagodtak mások áldozatvállalásaiból?
És persze, akinek elege lesz, az radikális, konzervatív, elmaradott, meg különben is fasiszta, meg nacionalista, meg minden.
Ráadásul a kedves, jóságos politikus bácsik még azt is elárulják nekünk, hogy púzásuk sincs, hogy hová tartanak a reformok. Egyenlőre csak kiadáscsökkentenek. Ennyi. Nuku minőségi reform. Csak pénzelvonás okozta deform. Baromira üdvözítő.
Kukacka!

Ez profi válasz volt, de több időt ne szánj rá.
Nem érdemel ennyi fáradtságot.
Suchmann MAZSIHISZ elnök akar lenni, ezért alakítja mostanság Semjén zsidó alteregóját.
az előbbi hsz-om Patajra volt reakció :)

Egyetemen meg ne politizáljunk. Roppant irritáló.
Ne felejtsük el az eredeti témát.
Sztem az a gáz, hogy az ORTT szemétségeire a drága kiskertévék is rátesznek.
Pölö: este fél 9kor tök gyilkolászós, belezős film. Nézem: sárga karika! Mi van? Az van, h a filmet később, jóval később lehetett volna a szabályok szerint vetíteni, de ugye akkor sokkal kisebb a nézettség! Sztem többet kéne büntetni, így is megéri a kertévéseknek, a nép butításából jó kis hasznot zsebrevágóknak.
Az időpontokat nézve, a kommentekét, ez a vita is befejeződött, miután jól elkanyarodott, szokás szerint. :-)
Híradót a Private Gold -ra!
na, utoljára nekifutok.

1. zöldmezős beruházásokban 2-300 új iskolát kell építeni. minden járás építsen 1 új iskolát. szállóval, étteremmel, sportpályával, uszodával, szertárakkal, könyvtárral, laborral, tanműhelyekkel, tangazdasággal. a vidéki kúriák mellett, vagy ahol lerombolták, ott helyette akár az organikus építészetet, vagy más módozatokat használva.

2. az építkezések fedezetét elsősorban a privatizációs bevételekből, másodsorban az uniós forrásokból, harmadrészt a magántőke bevonásával kell biztosítani. vidéken a munkaerő rendelkezésre áll.

3. az új intézmények tanszünetben szolgálhatják a falusi túrizmust, (szálló, étterem, sportpálya, uszoda) az iskola egyes részei önálló gazdasági egységként működhetnek (tanműhely, tangazdaság). ez a működési költségeket tovább csökkentené.

4. tehát járásonként egyszeri nagyberuházást kellene végrehajtni. a fejlesztések új munkahelyeket teremtenek, és a munkahelyek az intézmények működtetésével megmaradnak. arról nem beszélve, hogy a gyerekek milyen lehetőségekhez jutnak. ugye egy korszerű intézmény azonnal talál testvériskolát, a diákcsereprogramokban vehet részt, az iskola el tudja szállásolni a vendégeket. ugye itt gyerekek ezrével nőnek úgy fel, hogy a megyehatárt nem lépték át, és csak a tévében láttak külföldit.

5. járásonként fel kellene mérni, hogy milyen új intézményekre van igény. természetesen többfajta iskolaépítési program is futhat egymás mellett. helyben kellene eldönteni, ki milyen programhoz csatlakozik. én erre az amerikai angolszász benntlakásos intézményrendszerre voksolok. az íreknél és a finneknnél is bizonyított. persze nem én vagyok az egyetlen aki felveti ezt a kollégiumépítési programot. de lehet mondani mást is.

csak hát ilyenkor azonnal megjelennek a bozok. rögtön jönnek a gettósítással, meg vidékrombolással. ezek szerint eton, meg stanford is egy gettó. bezzeg a magyar iskola, a düledező négy fal és az udvar, vagy négy beton elem szépen kimeszelve. az nem gettó. azt gondolom végtelen provinciálisak vagyunk, és ha így akarjuk a következő generációt felnevelni, még jó ideig azok is maradunk.
kutacs_ 2007.04.14. 14:20:46:
"amit én itt pofázok az egy angolszász mintára felépülő iskolarendszer. szerintem olyan vidéki iskolákat építeni, mint mondjuk eton, a városokban meg olyan középiskolákat, mint mondjuk stanford. ez emelete fel a finneket és az íreket is."

Ez kíváncsivá tett.
Mi emelte fel a finneket?
A finnek szerint a klasszikus szociáldemokrata modellre építő, egyenletesen magas színvonalú (kerül amibe kerül, ugyanaz az oktatási színvonal a legkisebb lapp faluban, mint Helsinkiben), a tanulókat nagyon későn szétválasztó (16 év) közoktatási rendszer.

Igen, voltak bentlakásos iskolák is a lappoknak, de ezeket mindenki szeretné elfelejteni ma már.
www.utexas.edu/courses/sami/dieda/hist/suffer-edu.htm
"The period of the boarding schools lasted from the 19th century “up until the 1960s,” when the Sami began to gain political power and recognition (Todal 1998). At that time it was finally realized that Sami culture was an integral part of the lives of the Sami and was equal to the majority culture. However, the messages conveyed in the boarding schools for so many years have been hard to erase. The tactics employed by the schools to assimilate the Sami children were quite effective.

Much information on boarding schools can be found in first-hand accounts from the Sami themselves. Their descriptions of the methods employed by boarding schools provide a more accurate picture of the situation than any article could. Most of the accounts are similar when it comes to the basic aspects of boarding schools. Many describe their time in the schools as a traumatic experience."
Magyar Köztársaság
Miniszterelnöki Hivatala



Tisztelt Kutacs elvtárs!


Örömmel értesítjük, hogy a fenti blogban elrejtett tesztfeladatokon hibátlan és brilliáns érvelésével maximális eredményt ért el. Ezzel elnyerte a Magyar Köztársaság kormányszóvivői posztjára történő pályázás lehetőségét. Kérjük önéletrajzával személyesen jelentkezzen az alábbi címen:


Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
Budapest, 1055 Kossuth Lajos tér 1-3.
Tel.: 441-4980 (titkárság)
Fax: 441-4762

Baráti üdvözlettel:

Gál J. Zoltán
ideiglenesen megbízott
kormányszóvivő
Kutacs!

1, Zöldmezős... Ühümmm
Hova is? Na de mindegy.
300db iskola? Mennyi is az?
300x300millió az uszkve 100milliárd

2, Privatizációs bevételekből?
Mit tudsz még eladni, ami érték ugyanakkor általa nem vágod le az aranytojást tojó tyúkot?
uniós pénzekből?
Le vagy maradva. Azt már rég leosztották, abból ilyen képzelet kezdeményre már biztos nem juttathatunk iskolák építésére.
Magántőkéből?
Akkor legyen tandíj általános iskolai szinttől is?

3, ez elvileg lehetséges és már most is így van sok ipari képzést nyújtó felsőoktatási intézetben.
lásd, gödöllői Szent István Egyetem

4, Te itt most általános iskolai szinten beszélsz?
Mert akkor minek testvériskola?

5, A kollégiumokból a tolvaj banda finoman szólva is éppen most hátrál ki, de mondhatjuk úgy is hogy eltékozolja.
Tudok olyan frissen felújított kollégiumról, amelyet most miután felújítottak átengedték a PPP program keretében egy csókos vállalkozónak aki már piaci alapon fog szállást adni a diákoknak.
de valszeg rá fog fizetni, mert havi 25-360 ezerért már inkább összeállnak a hallgatók és bérelnek 2-3 -an közösen egy lakást, mert még az is olcsóbb lesz.

Provinciálisak vagyunk?

Valóban, hagyjuk magunkat megvezetni, hagyjuk, hogy még az önálló gondolkodásról is leszoktassanak, mint a főzni tudás képességéről a tasakos levesekkel, és ha már végképpen elveszítjük önellátó képességeinket, akkor valóban befellegzett ennek a nemzetnek.
Mert akkor már nem lesz egy olyan ember sem, aki képes észre venni, hogy mi mindig csatlósok voltunk és sajnos most is vagyunk.
Hogy mi mindig a vesztesek oldalára állunk, hogy mi nem vagyunk képesek önállóan újat és jól működőt kitalálni, ami példaértékű modell lehetne más országoknak is, hanem helyette minden meg akarunk venni készen, mint az éppen aktuális trendit a big brother -t, vagy a gyorséttermi kajákat, amitől gyorsabban juthatunk a halálhoz.
Már egy új lebutított nemzedék készül, amely meg fog felelni a legújabb szabványoknak, és képes lesz kiszolgálni a multinacionális tőke korlátlan profitéhségét.
De nem ők fognak nyerni, hanem az egész emberiség fog veszíteni, mert ez a bolygó már most halálra van ítélve. Emberi léptékben is oly közel az ökológiai katasztrófa, hogy előbb fog kitörni világháború az ivóvízért, mint a maradék szénhidrogén készletekért.
És az emberiség csak akkor fog rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.
A „végső túlélő” lesz, az utolsó vesztes is egyben.
Kutacs!

UI:a jobbító szándékodat értékelem, de ne fogadd el az állást :)))
Well, kedves Watson.

Aszongya: a tévét szabályozni kell, mert az mán csak olyan. Ez nemzeti feladat. Ehhez van egy pont olyan segg ORTT-nk, mint amilyen a kormányunk, meg az ellenzékünk. Kéne mán valami better, mer ez így szar (mind a polityikában, mind a műsorszórásban, meg annak az ellenőrzésében).

De, mondok valamit: sokhülyepanelproli persze eszi a magyarra lefordított filmeket, a szinkron überfasza, emr nehommá olvasni kelljen!

Baszki: román kollégák tosznak a szinkronra, ettől olcsóbb is, ha nem kell megfizetni Arnolde Svarcenescu-t, hogy elmondja az "Ahoj, poplacek!" oláh változatát; olá' pórnép muszájból olvassa a feliratokat; oszt még meg is tanul ekkicsit inglisül, mert előbb-utóbb megérti, mit mond Betty, a csúnya lány.
És majd persze megint mi pampogunk, qrwanyja büdös szőröstalpúaknak, mer' mennyivel jobban helyezkedtek külpolitikailag, stb. Lótoszt. Csak tunnak nyelveket. Pl. ezért, mert a nagy büdös szegénységben rákényszeríti őket a román óertété.

Dehanemwaze, elgondolkoztató, hogy töb, mint 700 milából ezt bírják művelni... Tudom, demagóg vk, de mos komolyan, gyerekek... Ez az ORTT most ezt míveli, választáskor meg kussolt...

Node most hadd csatlakozzak az előttem szólókhoz: képzeljük el, ahogy a Hustler TV-n Maya Gold odahajol a mikrofonhoz. Kovinak lehet, hogy még teccene is az ötlet, csak aztán minden híradót el-, esetleg szarrá qrnának...

Szóval, kedves ORTT, nem mindegy, hogy a brokinak melyik végén áll az ember.

pá.
"A finnek szerint a klasszikus szociáldemokrata modellre építő, egyenletesen magas színvonalú (kerül amibe kerül, ugyanaz az oktatási színvonal a legkisebb lapp faluban, mint Helsinkiben), a tanulókat nagyon későn szétválasztó (16 év) közoktatási rendszer."

bakker, mit gondolsz miért írom én azt, hogy az iskolában legyen tangazdaság, meg tanműhely? mert szerinted én akarom a korán szétválasztani?

épp a mostani rendszer szegregál. mert a tehetősek, amint lehet kivonják a gyermekeiket a falusi, vagy a tanyasi iskolákból, illetve már be sem íratják oda. a tehetséges gyerekeket meg elviszik a gimnáziumok.

a korszerű iskolákat szerintem nem tudjuk a legkisebb magyar faluban biztosítani. most 10% körüli a hiány. 1500 mrd évente az adósságszolgálat. nem tud az állam a végtelenségig adósodni. a járásonkénti 1 új iskola szerintem reális cél.

a közlekedés nehézségek miatt, és a szegregáció elkerülése miatt kell a vidéki iskolákat benntlakásossá tenni. és a roma felzárkóztatást is segíti, ha mindenkinek jár a koszt és a kvártéj. a tanszünetben a szálláshely, az étterem meg az iskolabusz a falusi túrizmust szolgálhatja.

a vidéki kúriák mellett, vagy ha azokat lerombolták, akkor azok helyén felépülő angolszász mintára felépülő járási iskolák, bármilyen hihetetlen itt és most éppen a klasszikus szociáldemokrata modellre építő, egyenletesen magas színvonalú oktatást szolgálják. és éppen azért lenne fontos, hogy ezek az új intézmények a régieket felváltják, akkor az integrált oktatást erősödjön meg a szegregált kiválasztással szemben.
Háj paszternak! örülök, h újra hallak. ismét jó a hsz-ed.
nekem két bajom van: árpi most má ritkán lát el minket posztokkal. a másik meg az, h leszarom az orrtt-t. mindkettő aszt eredményezte, h vastagon eltért mindenki az eredeti témától.
ez eltunyuláshoz, off-hoz, esetleg ovizáshoz és gyurcsizáshoz vezethet:)
szal, cerintem óvassátok el a hvg-ben tgm cikkét, qrwa jó! linkelni sajnos nem t'om, nem találtam a hvg.hu-n
tézé:

ez a baj éppen, hogy az ortt is pont olyan szar, mint mongyuk a magyar Nagy Büdös Szaxervezet. Semmi nem úgy működik, ahogy kéne. És bizony azért, mert minden tele van politikával, meg korrupcióval. Mert itten kérem, nem lehet Gyurcsányt lehazaárulózni, mert akkor jön a feleségével, hogy itt mekkora az antidobrevizmus. Nem lehet csegevarázni, mert Che egy jó fej volt, de bezzeg Horthy egy rohatt faszista. Aki a komcsikat utálja, az nem lehet tisztességes, mert azért utálja, mewrt jobban rühelli őket, mint a náci disznókat, pedig ugye, PC-ül a komcsik bűneit összesemlehethasonlíttttani a náci szarevők bűneivel... Ergo aki antikomcsi, az burkoltan antiszemita, ezért mindenki, aki politizál, az vagy pro, vagy kontra, de e kérdések körül forog.
Ha kimondod, hogy "nemzeti vagyon", az már majdnem "élettér". Kimondod: "gondoskodó állam", aszongyák: "paternalista későkádári szocigeci". Kimondod: "felelősségrevonás", mondják: "hörr, hörr!!! csak azért, mert parancsot teljesített?!"; mire te mondanád: "ja, ahogy a '45 februárjában kitörő budaváriak", arra jön a tromf: "Véded őket? Gecifasisztaállat!"
Ha aszondod: "Abramovics, qrwa anyád!", akkor aszongyák: "1, azér q.a., mer zsidó? 2, ha ő nem jön ide, összeomlik a mittoménmi, pl. a Malév. 3, lásdmárbevégre, hogy az állam rossz gazda."

És itt maradunk, a tehénszar partján, egymást b...sztattyuk, mer ahhoz értünk csak és igazán. És semmi sem lesz jobb, mert nem lehet kimondani dolgokat. És ha ki is lehet mondani, nem változik meg semmi.

Én útálom a globalizációt, korrupt kis szarházinak tartom minden szálláscsinálóját, akik megb@sztatnak minket ócsó pénzen a turhás külföldivel, és aztán a pofánkba vágják, hogy legyünk ám hálásak mind a kuncsaftnak, hogy minket választott, meg a stricinek is, hogy idehozta! És máskor ne szoríjjuk öszve a combunkat, mer akkor jön a pofon, mert mit képzelünk, hát tessék ám széttárni, mert nagy a világ, sok a qrwa benne, ha nem minket húznak meg a befektetők, akkor majd mást, és akkor nincs zacsis elves, és éhen fogunk halni, mert nem tudjuk, hogy kell főzni... És szopacs, ha a kuncsaft szado-mazot is akar, és fojtogatást is, meg egy kis vért is...

Qrwaország, ez a szegény, itt fexik kikötözve, az ágyon, és a mindennapi betevőt várja, hogy holnap is ehessen. És lassan hálás lesz a megélhetést biztosítónak... és lassan elkezdi szeretni Nagy Testvért...

te paszti, az előbb aszontam, h jó a hsz-ed. most aszt kérdezem, h ebben: Paszternak 2007.04.14. 23:44:37 mia faszról beszéltél?
Dobri vecser, vaffanculo,

örvend vala az én szívem, hogy látá az te nagy nevedet. Hát igen, ritkulnak a postok, kifehéredik a szürkeállmány, nó brén, less storming, ergo nem csoda, ha egy idő után FOGYIK A MAGYAR A WÉPONTBLOGPONTHUN!!!
Deviszont milyen tök cuki, ha az ember régi ismerősökkel találkozik? Lassan exkluzív klub lesz télleg, ahogy Post-szerző Árpádunk reménylette. Ami azt jelenti, hogy maradunk benne standardul 40-50-en, mígnem a LOST logikája alapján hun miszter Eko, hun más tűnik el a képernyőrül...

De komolyan: a digitális tévé korában az ortt egészen más kihívások előtt fog állni, és mibe, hogy képtelen lesz ellátni a feladatát?
Kontra-rekontra tökéletes tükre.
most olvastam:
- Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Kóka János és Rogán Antal egy irányíthatatlan repülőgépen zuhan a föld felé. Ki menekül meg?

- ???

- Az ország.

Jó!
vaffanculo:

hát, csak lefuttattam egy hörgős programot, hogy mi mér szar. Az a baj, hogy kibújt belőlem a Móricz Zsigmond, és aggódom a nemzetért. De a lényeg kb ez:

intézményeink vannak, mert annak idején nekünk úgy teccett, hogy legyenek, mert az érdekeinket ezek védik és szolgálják.

de mostanra ezek kiüresedtek, hatalom nélkülivé váltak, fingot fűrészelnek, avagy alkalmatlan/seggnyaló emberek pártérdekből-hatalmi érdekből-törzsi érdekekből leblokkolják, vagy korrumpálják, esetleg hagyják magukat és ezáltal az intézményt korrumpálni.

és ezért van itt átum, van itt ász. Mert elmondhatod, hogy ortt kapja be, ahogy ezt elmondhattuk Fletóra is, de volt foganatja? Nem. Ennek se lesz. Nincs következmény.

Az életünk a sok enyveskezű, ostoba, paranoid, stb pasas kezében van. És ezek ahelyett, hogy védenének minket a globalizáció káros hatásaival szemben, széttárják a kezüket, hogy "szacsizlájf..."

És nem mondhatod meg, hogy emögött kiknek, milyen érdeke van, mert nincs hova fordulni, és ha elfogultságot feltételezel, akkor lemorvaikrisztináznak.

De bakter, naná, hogy elfogultságot tételezek fel! Én valahogy nem hiszem, hogy pölö az ortt csak úgy magától bírt volna ilyet pukizni. Ezt vki(k) fújta/fújták hátulrul. Ebben az országban ma nem működik semmi közérdekből.

És ez baj. Nagy bazi baj.
Paszternák, te is ekótévéztél ma este?
dehogy, gyereket fektettem, vacsiztattam, tetűirtottam (a rohadék leanderemen). mér, vót valami?
Ki qrta el az országot?

Hát az aki olyan lazára kötötte meg az úttörő nyakkendőt a gyurcsány nyakán.
Paszternák:
Morvai K. Fábry S. meg néhány összevert tüntető "csőcslék".

Szóval már a virágaidon is politikusok vannak. Ez szörnyű. :))

Akinek meg Totyaelvonási tünetei vannak:
nézegessen videjót:
apuska.freeblog.hu/
vaffanculo!Én meg azt olvastam, hogy a Kurucinfón megjelent egy lista a zsidó politikusokról, ezen MSZp-s és SZDSZ-es politikusokon kívül Orbán,Kövér,Pokorni,Navracsics,Deutsch neve is szerepel.Szerintük Magyarországon lassan már mindenki zsidó, kivéve őket.
Izé, valaki végigszámolta az indexes cikk alapján, hogy mekkora béreket fizetnek azok ott egymásnak?

2007 éves bérköltség tervezett 772 millió / 12 (hónap) /128 (dolgozók)=átlagosan bruttó havi 502 604 Magyar Forintok.....
És mi van a karikákkal, amik miatt lassan élvezhetetlenné válnak a filmek?

Az uniós előírás szerint kétféle megoldás létezik, ezek EGYIKÉT kell alkalmazni: VAGY a műsor előtt életkorra való figyelmeztetést kell kiírni, VAGY a film alatt karikával jelölni. A kettőt együtt nem.

Vajon az ORTT vagy más hasonló agykaliberű szervezet miért ragaszkodik ehhez az eszetlenséghez már évek óta? Ennyire azért nem kellene túllihegni az előírásoknak való megfelelést.
Néztem az Echo tévét.

Az nem baloldali vagy jobboldali kérdés, hogy tizen-huszon éves gyerekeket vertek meg fenyegetnek 8 év börtönnel, csupán rendőri vallomások alapján.
Ne gondoljátok, hogy úgy is kiderül az „igazság”, és rendben lesz minden. Nem fog kiderülni.

Alapvető emberi jogainkról van szó, és az ország lakossága ezt pártérdek szerint ítéli meg, ennél züllöttebb gondolkodást el sem tudok képzelni.

Bal és jobb oldal? Nevetség és gyalázat.
Ne félj! 2007.04.15. 10:15:22

Ugye zsibbasztó volt?
Engem a bírósági ítéletek, eljárások szakszerűtlensége, jogtiprása akasztott ki legjobban. Mert hogy a zsarukák be voltak gőzölve, fel voltak hergelve, az egy dolog, de a bírók mitől voltak ilyen hülyék?
Persze ez a kissé nácis, az 50-es éveket idéző eljárás se semmi.

De a legnagyobb felelőssége a tisztelt sajtónak van. Ha a HírTv meg az EchoTV nem lenne, simán a szőnyeg alá söpörték volna az egész ügyet. Még csak nem is gondolom, hogy minden médium "pártérdekek" miatt hallgatott. Egyszerűen lusták, nem értenek hozzá, fogalmuk sincs mit lehet egy jogállamban és mit nem. Beszopták a központi kommunikációt. Randalírozó csőcselék, akikkel szemben minden megengedett.
Azon is csodálkozom, hogy a fene nagy liberális média miért törődik ilyen lazán bele, hogy pl. nem lehet sisakot, golyóálló-mellényt stb. viselni. ?????
Szabadság?
árpi!
az újabb célpontot is nézted?
lehet, hogy a hirtv sugall valamit ezzel a metős riporttal, nem?
viszont: itt csak mentősökkel mentek egykét riasztáshoz.
a "központi ágynyilvántartó" szemüveges nénik egy stóc papírral, élet és halál urai.
légyszives, bizonyítsd be nekem, hogy ez hamisítvány. nem akarom, hogy ez igaz legyen.
Privatizáció.
Régebben én is úgy gondoltam, hogy a Szerencsejáték Rt.-t nem szabad eladni. Az állam fejőstehene, évente x milliárdot fizet be. Tiszta haszon.
Aztán elkezdtem egymás mellé tenni a (gyengén)szivárgó híreket, hogy mi mindent támogat, promotál. További y milliárdért évente. Lehet tippelni kinek a szája íze szerint.
És megváltoztattam a véleményem. Adják csak el. Persze csókosnak fogják eladni, hadd hízzon a pártkassza. Meg qrva célszerűen fogják a pénzt felhasználni. Viszont megszűnik a mindenkori kormány egy évi többmilliárdos külső zsebe, amivel elszámolás nélkül tudott ga(rá)zdálkodni.
hhh. · hhh.b13.hu 2007.04.15. 10:48:55

Mondjuk én csak azon akadtam ki, hogy az állítólag élet-halál között lebegő beteg mellett kedélyesen nyilatkozgat a mentőápoló, meg hogy a haldokló családja csak úgy beengedte az egész tévéstábot a lakásba. Én azért kurvára meglepődtem volna, ha a várva várt orvos háta mögött egy riporter és egy operatőr is benyomul a lakásba és interjúkat csinálgat mialatt ott görcsöl mondjuk az apám. Simán kibasztam volna őket.
Az is tetszett, hogy mialatt a befelévérző súlyos esettel száguld a rohammentő, mellette az orvos, (gondolom) és persze befért még a riporter meg az operatőr (szép nagy lehet egy ilyen mentőautó) és a mentőápoló továbbra is teljes figyelmét az interjúra fordítva cseverészik. Ragyogó imázs. Akár igaz, akár nem.
Mondjuk nekem ettől volt hideglelésem.
Ezek után az ágynyilvántartós rész is kicsit gyanús.
boldogvagyok, már bocs, de te hülye vagy.
hacsak nem te akarad megvenni. akkor bocs.
Az ágynyílvántartó képeit hogy lehet manipulálni?

kukacka

egyet értünk!

A balliberálisok most hallgatnak, mert úgyérzik zsiros állami pénzeik védelmében, náci csőcseléknek kell kinevezniük mindenkit, majd jogosan anyonrugdalni.
A jobboldali kormányok ideje alatt ez nem fordult elő, de ha így "éleződik az osztályharc" akkor a jövöben már velük is megtörténhet, csak akkor kommonista-csürhének fogják ugyan azokat az elkeseredett embereket hívni.
épp ezért kértem árpádot egy kis oknyomozásra, de amilyen a formája, úgysem fogja megtenni.
ez a benyomulós-kinyomulós dolog manapság annyira nem meglepő.
(egyébként: vagy te az ajtóban fogsz vitatkozni a metősökkel, hogy bejöhetnek-e, ha van mögöttük még egy ember egy kamerával meg egy riporter?)
De másként hogyan lehetne dokumentálni a dolgot, mint úgy, hogyha ott vannak mellettük?
Az index riporterei is végimentőztek 1-2 éjszakát, miközben interjúkat is készítettek.
Az is lehet, hogy telefonon egyeztették ezt a dolgot. Ezt nem tudhatjuk.
Egy 30 perces mentőút alatt pedig lehet 1-2 perce még egy betegápőlónak is, hogy beszélgessen a tévéssel. Egyesek erre még műtét alatt is képesek. Ez nem zárja ki azt, hogy a beteggel foglalkozzon.
Ezek szerint meg befér egy mentőautóba +2 ember.
A sugallmazás az ok, de gondolod, hogy a műsor egy hamisítvány?
Az egyenruhában nyilatkozó mentősök le lettek fizetve-vagy statiszták?
Ha igen, remélem, a metőszolgálat már perel.
Ha meg nem, akkor nagy gáz van.
Sajnos még azt is el tudom képzelni, hogy az ágynyilvántartós rész igaz. Ahogy azt is el tudom képzelni, hogy hétfőn vagy kedden az egészségügyi minisztérium bemutat egy számítógépekkel felszerelt telefonközpontot, mint ágynyilvántartót-már ha akkora port ver fel ez a dolog, hogy megérje nekik.
Csak közben eltelt egy hétvége...ha érted mire célzok.
(olyan kb, mint amikor a célpont a 60 miliós EUs támogatásból létrehozott munkahelyteremtő beruházásnak járt utána: ketten raklapot "szereltek", két nő meg egy széken egy csarnokban szőnyeget varrt...
"-mennyi idő egy szőnyeg megvaarása?
-hát két három nap...
-és havonta mennyi szőnyeget készítenek?
-hát három négyet..."
na ja)

multkor egy taiwani állatorvos kezét leharapta egy krokodil.
kb egy tucat kamerás mutatta, ahogy kiszedik a krokodil szájából a kezet, és berakják egy hűtőtáskába. Ápoló elszalad. A vicces az, hogy alig tudott bemenni a kórházba a táskával, mert ott már szintén vagy egy tucat kamerás stáb várta. Hogy egy másik tucat volt, vagy ők is csak gyorsabban értek a kórházba, mint a mérgezett gyerekek anyukája, azt nem tudom...
"Mint ismeretes, Pécsről kellett mentőhelikopter hívni Kecelre, a gépnek azonban elfogyott az üzemanyaga, ezért Jakabszálláson még tankolnia kellett. Így fordulhatott elő, hogy a gyerekek édesanyja Kecelről hamarabb ért autóval Szegedre, mint a mentőhelikopter.

A gyermekklinika igazgatója elmondta: a teljesítmény-volumen korlátozása miatt a gyerekeket nem is vehette volna fel az intézménybe. A klinikán ugyanis április elseje után a koraszülöttek intenzív ellátása két hét alatt lemerítette az intézmény egy hónapra meghatározott költségkeretét. - Most folyamatosan megszegem a törvényt, hiszen a volumenkorlátunk már betelt 13-án. És még hátravan két hét. De akiket föl kell venni, azokat föl fogom venni, egyszerűen nem tehetek mást. Ne közgazdászok határozzák meg, hogy kinek jár az élet és kinek nem – tette hozzá Túri Sándor, a szegedi gyermekklinika vezetője.

Az alkalmazott gyógyszerek és ellátás költsége a két gyermek esetében meghaladta az egymillió forintot, s a pénzügyi korlát túllépése miatt nem tudni, hogy az OEP kifizeti-e a gyógykezelés költségeit a klinikának."

Hol tartunk most az egészségügyi reformban?

Ne félj, dübörgünk...
Ne félj, hhh:

Hogy tisztázzuk a helyzetet: engem nem érdekel, hogy konkrétan hogyan is készült és mennyire valós a mentős rész. Egyszerűen szarul volt megcsinálva és kész. A felvezetés az volt, hogy ugyi itt a beteg, akinek az új rendszer miatt 15 perccel többet kell most mentőznie az új rendszer miatt, és ugye még meghal szegényke. Ehhez képest láthattál sétafikáló, nyilatkozgató mentősöket, akik szinte nem is a beteggel foglalkoztak, hanem a stábbal. EZ LÁTSZOTT! Hogy közben a doki mit küzdött, meg görcsölt, az nem érdekes. Az nem látszott. Ami lejött, az az volt, hogy nem is olyan sürgős ez az eset, akkor meg nem mindegy, hogy 20 perc vagy 35? Egyszerűen rossz volt a rendezés és kész.

Az ágynyilvántartós rész miatt nem aggódom. Elég egy röpke utalás és Kóka Jancsi máris kiír egy tendert a szoftverre meg a gépekre. Ez az ő kedvenc területe.:))
Különben volt ott számgép az egyik asztalon, meg azok a papírok is szépen szerkesztett kis táblázatok voltak, tehát benne volt a gépben valahogy. ??

Különben a Célpont "üzenetével" egyetértek, csinálják csak, mindent bele, de könyörgöm!! Olyan érzésem van, hogy csak úgy összecsapták, ahogy esik, úgy puffan. Az úttörős rész sokkal rendezettebb volt. Bár ott sem értettem mit akarnak, azzal hogy önkényuralmi jelkép van egy épület falába vésve. Verjék szét a homlokzatot vagy mi? Különben is csak csillag, de nem vörös.
kukacka,
na ez már egy kcsit összetettebb kritika, amit írtál.
A megállapításaid akár helyénvalóak lehetnek adott esetben.
Nem hiszem, hogy életveszélyben volt a beteg, akut gyomorvérzésről van szó. 5ről 30 percre nőtt az idő, akárogy igy számolom, 25 perc, amivel sürgős esetben már gondok lehetnek. Ebben az esetben éppen nem volt.
De mi az, hogy szarul volt megcsinálva? Hogy a mentősök a tv-vel foglalkoztak...? ez a tv hibája? És különben is, ez a 10 perces riport nem azért készült, hogy azt mutassa be, hogyan foglalkoznak effektive a beteggel. Itt a risztás-szállítás témakör volt a fókuszban.
Ha sebben turkáló dokikat akarsz nézni, akkor javaslom az ER. Dr House?
Te, mint fogyasztó egyébként most éppen azt kéred számon, hogy a tvstáb egy nyilvánvalóan kevésbé súlyos beteg ügyét követte nyomon.
Reklamálod tulajdonképpen, hogy nem egy csonkolt lábsérüléses vagy infarktusos beteg újraélesztésénél és rohamkocsikázásánál "alkalmatlankodtak" a tv-sek?
Lefogadom, ha ilyet lett volna a riport, akkor jött volna a "hirtvseknek semmi sem szent" hozzáállás...
Elég nehéz lehet ilyen műsort csinálni.
Ha ilyen tényleg létezik, hogy a mentősök először telefonon hívogatnak táblázatokkal üldögélő néniket egy szobában, "ugyan hova vigyük innen ezt és ezt" akkor az eleve GÁZ.
Ha vannak ezek a táblázatok, miért nincs minden mentőautóban?
Miért nem először a mentősöket értesítik az új redszerről, és utána vezetik be?

hhh:
Akkor még tovább konkretizálom: egyáltalán nem kellett volna beszállniuk ebbe az "in action" szituba.
Pont az ellenkezőjét gondolom, amit feltételezel, hogy gondolok. Szigorúan és tárgyilagosan, szakmai szempontok alapján kell betámadni a rendszert, nem ilyen érzelmes borzongós, hatászvadász stílusban. Nekem a legütősebb az volt, amikor az állomáson lévő 3 mentős anyázott, hogy mi hol szűnt meg. Nekem nem kell semmi vér, meg Carter doki. És pont ez a bajom, hogy igenis a vérszagra mennek rá, a tragédiára. Szerintem ennyi sem kellene.
Ráadásul most naponta tocsoghatunk a tragédiában, mert most aztán minden eset a "rendszer hibája" lesz. Pedig ilyen és ehhez hasonló esetek korábban is voltak jócskán. Csak akkor nem volt reform és nem politikai ügyek voltak ezek.
Azt mindenki tudja, hogy káosz van. Ezt be is kell mutatni és rendben is volt a dolog, csak ezt az akciós részt kellett volna kihagyni. Elég lett volna egy térképen bemutatni, hogy mit össze furikálnak a mentősök.
Elolvastam TGM cikkét a HVG-ban. Találó.
hvg.hu/itthon/20070411_tgm_jobboldal.aspx (előzetes)
hogy az utcán a szélsőjobb dominál
én már halálmeneteket vizionálok
Szóval az a sok rohadt közlekdugó, meg a kátyúk, az mind a szélsőjobb?
:))
TGM csak annyit ír, hogy Gyurcsány sokkal európaibb, mint Orbán, mert ő fut, Orbán meg azt a kádárista-hortista proli-paraszt focit játssza. Ezen kívül mindenki infantilis mélymagyar, aki óvoda helyett ovit mond.

A többivel többé-kevésbé egyet tudok érteni. Kiegészítve annyival, a baloldali liberálisoknak nem kellene defenzívában lenniük, talán a reformoknak is adtak volna kicsivel több esélyt, ha lett volna ősszel bátorságuk Gyurcsány eltávolítására.
A mostani helyzetüket csak maguknak köszönhetik, TGM a döglött lovat a jobboldali térfélre akarja átcipelni.
kukacka, akkor félreértés történt...
viszont én nem vagy az ilyen dramatizáló müsorok ellenzöje - amióta láttam, milyen nagy hatással van ez "egyszerü" emberekre.
Igaz, az "értelmesebbjének" így talán nehezebb kihámozni a lényeget, de Marika néninek jobban számít a tanácstalan mentösök arca, mint egz akármilyen komoly elemzés a lehetetlen állapotokról.
És Bolgár György meg a 7i7es óta tudjuk, hogy ez is számít, söt, ez számít igazán.
hhh: na ja, ez lett volna a következő észrevételem. Mármint hogy kiknek is szól ez az egész. Én speciel kezdek átpártolni az ekótévére. Az is jobbos, de nem ilyen direkbe nyomják a fityesz-propit. Ott azért szélesebb skálán lehet véleményeket hallgatni és a "tényfeltárósdi" sem ilyen súlykolós uszítós.
Különben a Célpont régi főszerkesztője most az ekón nyomul.

A múltkor azon is kiakadtam, hogy a Lapzártában szegény Puzsért egyesült erővel nyomta le Erdős Miki és Vitézy Zsófi, amikor a kormány felelősségéről beszélt és ezt kezdte kiterjeszteni az egész polelitre. Pedig érdekeseket mondott. Kóczián biztos nem nyomta volna le. Nála még a Népszabis is nyugodtan elmondhatja. Meg még a fidesz belső ellenzéke is szót kap. A Hörrtévé meg tud ám hallgatni bizonyos témákról. Méghozzá nagyon.
OFF:

Második kábellopás történt a hétvégén, ismét késnek a vonatok.
index.hu/politika/bulvar/0415maav/

Kíváncsi lennék, hogy nemzetgazdasági szinten (beleértve a tolvajok áldásos tevékenysége miatt bekövetkezett károkat és azok elhárítását is) megéri-e egyáltalán átvenni a színesfémhulladékot. Mivel minden kábel mellé nem állíthatnak rendőrt, én inkább ebből az irányból oldanám meg a problémát: magánszemélytől (és kamu BT-ktől) nem vennék át egyáltalán réz- és alumíniumhulladékot, csak olyan nagyobb cégektől, akiknél a tevékenységük során igazolhatóan ilyen keletkezik.

Még mindig humánusabb módszer lenne, mint nagyfeszültséget vezetni a jelkábelek mellett... bár ha más megoldás nincs...

kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.15. 15:16:38
"és mit írt?"
@ka, az a gáz, h nem lehet belinkelni, mert csak az előzetes van fent. egyébként ne félj egész jól összefoglalta, röviden:)
ha nem tudod mexerezni, el tudom küldeni szkennelve, de csak holnap este.
vaffanculo 2007.04.15. 22:21:53

Sztem előbb-utóbb felteszik online. De azért köszi szépen.
dark future:

Lehet, hogy az is elég lenne, ha egy-egy ilyen esetet alaposan kivizsgálna a rendőrség. Úgy értem, hogy nagyon, nagyon rámásznának minden lehetséges érintettre. Nemzetbiztonsági Hivatallal megspékelve. Lehet, hogy meggondolnák, hogy honnan lopnak legközelebb és hogy megéri-e. És a szinesfémtelephelyeken is komolyan vennék végre a törvényt.

A teljes tiltással az a baj, hogy sokan ebből élnek. Legálisan. Pl. lomtalanításkor összeszedik a család évi megélhetésének nagy részét. Ezek becsületesen keményen dolgoznak és nem biztos, hogy találnának más állást. Tarthatná el őket, meg a családjukat az állam. Aszem, ezért nem tiltották be eddig.
hát én nem vagyok otthon a hulladékgyűjtésben és a lebontó szervezetek működésében, de azt gyanítom, lomtalanításkor nem színesfémet szokás gyűjteni, hanem használati tárgyakat.

amúgy meg gyűjtők ide vagy oda, sztem ez nem szempont.

de nem ez a lényeg, hanem kell egy egység, ami rendre végigjárja a fémkereskedőket húsz méter kábellel vagy sínnel, és aki eredetigazolás nélkül átvenné, azt jól megbüntetik. különben el fogják hordani a szabadság hidat is.
"" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.16. 00:01:00
1/ színesfémet szokás gyűjteni, hanem használati tárgyakat.
2/ és aki eredetigazolás nélkül átvenné, azt jól megbüntetik.""

1/ Használati tárgyakat és vas és egyéb fémhulladékot. /tűzhely, fűrdőkád, alumínium antenna stb.../
2/ Nem megbüntetni kell, hanem örökre bezárni és milliós bírságot a nyakába varrni, amit a magánvagyonán keresztűl is hajtsanak be. kár mint a szemét import esetében, mert ott is ezt kellene tenni a hatóságoknak.
Na ezt a behajtó szektort szívesen privatizálnám.
aztat meg miért törölted?
ismert, azonosított troll. az olyan törlődik.
hogy mik vannak!?

Új cikk mikor lesz?
Hajnalban/reggel. Nem holokauszt.
szdsz&politika kontra felsőoktatási intézmények?
nem. űrhajósunk, és tőle elmaradt hazája.
ahha, fényes Charles bácsi!
Szép karriert futott be az öreg.
Remélem jó cikk lesz róla!
nem dolgom nekem az ő életútját ismertetni, de felütésnek megteszi.
Tényleg hülyeség a büntetés. Közveszélyokozásban való bűnrészesség, vagy valami hasonló és dutyit osztogatni érte.
Persze minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle. Ha most rendesen ellenőriznék, és rendszeresen, akkor nem csinálnák.
Nem is az életútjára gondoltam, hanem a fényugrásnyi távolságra ami közte és hazánk között kialakult.
jus: hát épp annak a távnak szűkítésén gondolkodtam egyet.

kukacka: büntetés alatt én se az ezerforintos illetékbélyeget értem.
TwÁ: azé ne legyél túl durva!
kukacka!

Nálunk működött egy ilyen átvevőhely, és miután bezárt /magától/ egycsapásra eltűntek a fémtolvajok.
Hát most eszembe jutott, hogy annak idején nekünk még volt ilyen takarékbélyeg gyűjtés az ált. suliban.
Később be lehetett váltani.
:))
Előrevetíthetnéd, hogy 2020 ban vajon kóka vagy gyurcsány lesz e a következő űrturista?
Jól el lehetne játszadozni a gondolattal, hogy még mit kellene nekik eladni, hogy meg legyen az a pénz amivel kijuthatna vmelyik az űrbe.
Nálunk is volt takarékbélyeg. A legtöbbet takarékolkodó gyerek kapott év végén egy bringát, kemping típusút.

Nem volt az hülyeség, amúgy, jut most eszembe. Mármint nevelésileg, felvilágosítólag.

Én valamikor a nyolcvanas évek végén - rendszerellenes hevületből, tizenkettőéves-formán - lázítottam az osztálytársaimat azzal, hogy a takarékbélyeg átbaszás, mert csak azt kapod vissza, amit betettél, és közben az állam forgatja a pénzed, álnokul. Le is mentünk dérrel-dúrral a földszintre, ahol a bélyeget osztotta a néni, és kérdeztem ércesen: Marika néni, mennyit kamatozik a takarékbélyeg évente?

- Öt százalékot -, mondta, és mutatta is a kezével: öt.

- Ööö, köszönöm - mondtam én.
Szerintem rendezzünk gyűjtést. Pár nap alatt összejönne annyi, hogy mindkettőt kilőjjék az űrbe.
Csak arra kell vigyázni, nehogy visszajöjjenek.
A Viktort se hagyjuk itt!
Ha már lúd, akkor menjen mind.
sztem viktor szerint nincs is olyan, h világűr.
Hát fellöjjük, aztán döntse el ő maga.
Lehet, hogy őt ingyen is kilövik a ruszkik.
Anettkánál druggoltam, hátha elég visszatérés közben, de ki sem ment. Csak "súrolta az űrt"...

Híradó a Hustler TV-n?
www.nakednews.com/ :))
druggolni majdnem olyan, mint drukkolni, csak éppenséggel két G-vel két K-helyett, mert az olyan nemhétköznapi.
Hát nem mindegy, hogy guggolni vagy kukkolni.
Az űrhajós Simonyinak a kedves édesapja is rendkívüli ember volt: nemcsak a Műegyetemen hallgatták százak az előadásait (elméleti villamosságtant tanított), de az ELTE-n is: később ebből az előadássorozatból kristályosodott ki egyik főműve, a Fizika kultúrtörténete. A monumentális mű egyfajta kapocs a humán és reáltudományok között, ajánlom mindenkinek.

1956-ban ő vezette a KFKI forradalmi bizottságát, ezért aztán el kellett jönnie onnét (sőt később a BME tanszékvezetőségről is lemondott), de szerencsére hagyták dolgozni (többek között azért, mert atomfizikával is foglalkozott, és számítottak szaktudására a paksi projecttel kapcsolatban).

hu.wikipedia.org/wiki/Simonyi_K%C3%A1roly
www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz0110/keszt.html

RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.16. 00:38:13
"lázítottam az osztálytársaimat azzal, hogy a takarékbélyeg átbaszás, mert csak azt kapod vissza, amit betettél, és közben az állam forgatja a pénzed (...) Öt százalékot -, mondta, és mutatta is a kezével: öt."

Nem sokat tanultál az esetből :-))


Kamatozott az, az én időmben lehet többet is.
És csak "skolnyik" biciklire,lehetett váltani,
az enyém egy napig bírta.

( bicigli? :-)

OFF:

RE: gloire 2007.04.16. 02:22:14

bicikli vs. bicigli
egyértelműen az előbbi (bicycle)


Értelmező Kézi Szótár:
bicigli - nagyon béna, biciklit utánzó, keleti
gyártmányú játékmodell.
Lásd még: közmondások: hamis, hasonmás...
RE: gloire 2007.04.16. 02:37:26

:-)
Látom eltértünk a témától kissé. Szóval nemrégiben írtam szakdogát az ismeretterjesztő csatornákból, úgyhogy maybe képben vagyok. Tóta most azért nem korrekt, mert nem mondja ki, hogy nem az ORTT kötelezi híradóra a Spektrumot, hanem az HBO-tulajdonban lévó Spektrumot akarják presztízsből országossá nyilvánítani, aminek feltétele, hogy híradót is sugározzanak. Tehát senki nem kényszerít senkit, hanem a Spektrum akar növekedni. Hiszen eddig is gyakorlatilag országos volt, lefedettséget tekintve, és az HBO-brand nyilván első akar lenni az ism. terj. csatornák között, amelyik elmondhatja, hogy országos. Ennek reklámértéke van, ami a csatorna érdeke.
Azonkívül senki nem kényszeríti, hogy ocsmány politikát vigyen bele, el lehet intézni napi ötször öt percben, ahogy a pesti kistévék is teszik, ettől nem marad le senki a pörölycápáról.
Amikor Kern Andrást játszottam, mindig az volt a szövegem, hogy who da fak is Szalai Annamária ?
Minden Híradót az ORTT székáza előtt, egy stand uppal kezdenék, elmondanám, hogy mi történt aznap a testületnél. Ha semmi akkor is. A szöveg vége pedig az lenne, hogy ez a szervezet évente hány adóforintot visz el...
Nem hogy azzal törődne az a barom banda, hogy nem tudnak a tévékben két szót helyesírási hiba nélkül kiírni. Lenne inkább olyan nyelvvédelmi törvény, hogy egy helyesírási hiba=1 millió bírság. Hamar megszedné magát az állam...
Azt nem értem, hogy az ORTT hogy nem veszi észre és ha észre veszi, akkor miért nem törödik az állandóan bömbölő TV reklámokkal.
Nem hiszem, hogy csak engem zavar az, hogy amikor reklám következik, akkor "hirtelen" valahogy sokkal hangosabb lesz a tv-m.
Hát kérem innen üzenem, hogy BASSZÁK MEG A REKLÁMJUKAT!!!!
jus murmurandi 2007.04.17. 00:51:07
Én azon fetrengtem a röhögéstől, amikor csináltak egy interjút vmelyik tévé "szakember"-ével erről a témáról. Aszonta' nem adják hangosabban reklámot, csak a filmek zajos csimm-bummja után a hirtelen beállt csendben, a más karakterisztikájú hangok hangosabbnak hatnak.

Őőőő... :D LoL
A különbséget dugják fel maguknak!
Tényleg nem adják hangosabban a reklámot, csak másképp vannak keverve, mint a filmek. Mélyek le, középmagas, magas fel.
Persze ezt is kínos bevallani...
És akkor erre nem lehet hozni egy nézőbarát rendelkezést?
Mi a francért kell állandóan rákényszeríteni az embereket arra, hogy 20 percenként a hangerőt állítsák?
Írják le és nyomják a kezükbe a T. tv társaságoknak, hogy mától mindig egyforma hangszín, hangerő és hangmagasság a kötelező.
AZ A LEGSZEBB, HOGY JÓVAL A HATÁRIDŐ LEJÁRTA ELŐTT GYORSAN HOSSZABBÍTOTT A KERESKEDELMI TV-KNEK AZ ORTT TOVÁBBI 5 ÉVRE AHOGY A CIKK ÍRJA. ÉS EZT A "MÉDIA" AGYONHALLGATTA. SEHOL EGY TÉNYFÁLTÁRÓ FELHÖRRENÉS... ÁLLÍTÓLAG EZZEL SIKERÜL KÉSLELTETNI A DIGITÁLIS TELEVÍZIÓZÁS TERJEDÉSÉT ITTHON, A KÉT NAGYNAK NEM KELL IDEJEKORÁN BERUHÁZNI EZ ÜGYBEN HISZEN STABILAN ELÉRIK A FOGYASZTÓIKAT A SZOKÁSOS MÓDON, MÍG MÁS UGYE A FÖLDI SUGÁRZÁSBÓL KI VAN ZÁRVA.

További nem ide vágó, de állami, azaz a mi pénzünkből folyó hülyeség:
évek óta ragasztgatjuk az autópálya-matricákat a kocsira, miközben az ellenőrzés kamerával vagy személyesen rendszám alapján történik, sőt, kis cetliket is örizgethetünk még. Nem pénzkidobás ez? Ugyanebben a témában még: ha a neten veszek matricát, vagy telefonon, megvágnak +100Ft-ra. Az ilyen vásárlás ugyan automatizált, ergo emberi készenlét nélkül működik a dolog, azaz olcsóbb hosszú távon, mégis nekem többe kerül. Miért nem elég a távszolgáltatóknak az a jutalék, amit a benzinkutak kapnak meg egy-egy matrica eladásáért? Hahó GKM és költséghatékony Kóka, hol vagytok ilyenkor?
soska71 2007.04.17. 15:25:04
jus murmurandi 2007.04.12. 17:35:59
eloi 2007.04.12. 17:17:06
Aki ugrál, az előbb nem kap semmi támogatást, nem nyer pályázatokon, és végül lejár a szerződése és nem hosszabbítják meg!

Majdnem így igaz, annyi helyesbítéssel, hogy a szerződést nem meghosszabítani kell automatikusan, hanem pályáztatni.
És pont jó a példa, mert a 2002 választáson a két nagypárt tökéletesen maga alá tudta rendelni az RTL -t és a TV2-t.
Ezek után az RTL és TV2 a pályáztatás helyett kényelmesen aláírhatott egy újabb szerződést.
És ezen még a legfőbb közjogi méltóságok sem horkantak fel, de még egy átlagos államtitkár vagy "szakmabeli" sem.
Ez így volt előre odaígérve.
Punktum


Ez egy jóval korábbi hozzászólásom, és egy kormányközeli politikus mesélte ezt amikor ez az esemény megtörtént.
Nekem ezér nincs tv-m és leszarom az ortt is.basszák meg a semmittevő apjukat!Hallgass ingyér letöltött zenét meg nézzé ingyé letöltött filmet!!Hamár othon baszod a rezet!
Na, az ORTT úgy döntött, a szánalmas törvényt lehet úgy is értelmezni, hogy ne röhögjön mindenki rajtuk.

Persze a 2. fej. 8. paragrafus (1) bekezdésében említett szakosított adókra vonatkozó kivétel csak erős prekoncepcióval és a logika szabályainak semmibevételével értelmezhető úgy, hogy a (3) bekezdésre is érvényes, de remélem senki nem támadja meg ezt az épeszű döntést...

(Forrás: www.hullamvadasz.hu/ftpterulet/jog/torveny/mediatv.html)
süti beállítások módosítása