W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Szerenád az ORTT-hez

2007.04.12. 06:00 Tóta W. Árpád

Betelt a háromdecis pohár. Most már muszáj médiatörvényezni és ORTT-zni.

Egy. Mostantól híradót kell adnia a Spektrumnak, meg a Filmmúzeumnak is. Mert a médiatörvény kimondja, az ORTT döntött, bla-bla-bla. Nem érdekel senkit, hogy a törvény rossz (az), vagy a hatóság hibája. Módosítsák, csináljanak újat, tegyék a dolgukat. Ez nonszensz, ha én ezt hallanám Kazahsztánból, akkor röhögnék rajtuk, hogy milyen balfasz, elmaradott horda Borat népe. Ennek semmi értelme. Aki este hétkor Spektrumot néz, az pont azért teszi, mert nem kíváncsi a híradóra, nem érdekli, kiről találták ki aznap éppen, hogy terrorista vagy szcientológus. Ráadásul a Spektrumon lehet, hogy dramatizálják a pörölycápát, de azt nem híresztelik róla, hogy szcientológus volna vagy terrorista. Szóval a Spektrum éppenséggel éllovas, ha már a tényközlést méricskéljük.

Halló, hülyék! Legalább a távirányítót vegyétek már észre! Baromira mindegy, benyomjátok-e a Viasatra a híradót, mert legfeljebb elkapcsol a néző még eggyel tovább. Vagy lelövi a tévét, és megy internetezni, netán keres valami játékot, amiben állami szerveket lehet ágyúzni.

Gondolom, akarnának ezek kötelező híradót a Counter-Strike szerverekre is.

Kettő: a Mezzo ügye. Az addig rendben van, hogy a UPC ki akarja venni, és az is stimmel, hogy erre aláírásgyűjtést szerveznek a Mezzo-nézők az ÉS-ben, hogy mégse az AXN kerüljön a helyére. Engem speciel az AXN a legkevésbé sem érdekel, a Mezzón viszont nemrég láttam egy kitűnő Rómeo és Júliát, meg szokott lenni az Anne Gastinel, aki egy igen szemrevaló csellós, legalábbis a felvétel idejében az volt bizonyosan. A UPC végül úgy döntött, hogy értékesebb neki a trendsetter belbudai értelmiség, mint a sokadik sorozatszériákat leső külpestiek, és megmaradt a Mezzo. Piaci folyamat, all right. De mit is üzent a UPC, még mielőtt meghátrált? „Komoly a nyomás a hatóságok részéről, hogy úgymond ne packázzunk az új csatornákkal.”

Na ne. Nyomja a hatóság az AXN-t? Ne packázzanak vele? Hát kérem, az utolsó csepp tiszteletemet öszekaparva sem tudok mást mondani, mint hogy az illető hatóságot minden bizonnyal vastagon és mélyen megkenték azok az új csatornák. Semmi más okát nem látom annak, hogy egy hatóság egy-egy csatornáért lobbizzon.

Nem csekély feladat az sem egyébként, hogy az absztrakt, nehezen tettenérhető, de mindenütt jelen lévő korrupciónak arcot adjon a hivatal. Bravúrosan megoldják.

Aki nem hiszi, járjon utána a kereskedelmi csatornák frekvencia-hosszabbításának.

Végül pedig, el ne felejtsük, mindezért az avatott szakértésért, az elfogulatlan közszolgálatért szépen meg is jutalmazza magát a hatóság. Megdolgoztak érte, díszére váltak a hazának. Közben szerencsére kicsúszik-kiszerveződik alóluk minden, amire ma még rávetül sötéthülye árnyékuk. Szeretnék ott lenni, amikor rájuk borul a székház.


Címkék: tévé korrupció hülyemagyar

505 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4957526

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: noricanicolai.ro 2019.01.25. 20:01:00

Mi lett a kilencvenes évek nagy fiúbandáival? - charivari

Trackback: Universe Today 2007.04.12. 12:28:33

ORTT vs. tévék - a médiahatóság újabb hülye döntése Najó, a címadás kicsit erős, elvégre valószínűleg hatályos törvényt hajt végre az ORTT - a magyar médiatörvényről meg régóta tudjuk, hogy egyvalamire jó: megköpdösni, és ennek mentén ismételten a suny…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jus murmurandi 2007.04.14. 14:55:58
"Nem éppen az a demagógia, hogy azzal áltatnak minket gyurcsányék, hogy itt egyre magasabb színvonalú munkahelyeket teremtenek?"

Te figyu! Ugye nem baj, hogy egészen másról beszélsz? Te azt nehezményezed (félig-meddig jogosan), hogy mást mondanak, mint amit tesznek. Ez rendben van. Bár ez nem demagógia, de probléma. Ez miért mond ellent annak, amit én írtam?

"Még mindig csak összeszerelő üzemeket hoznak létre, amit akár 2 hét alatt át is tudnak költöztetni, ha a kormány nem nyalja ki a seggüket.
Lásd: AUDI"

Spec. az Audi pont rossz példa, ugyanis motor-tervezés és összeszerelés is van nálunk.
Az IBM már jobb példa lett volna. Igaz, az már kitelepült. De mostanság egyre több a hozzáadott érték, a fejlesztés, ami észerőt is foglalkoztat nálunk, nem csak izomerőt. S ez szerintem jó, de biztos tévedek.

"Nézd már meg a hÍrtv-n a kóka, gumigyár filmet. Rögtön megértesz. Ott találsz ide illő gyurcsányi és kóka bejátszásokat, és azután mondj ilyeneket mint amit fent írtál."

Nem nézek TV-t, ezt már írtam. Egyiket sem. Amúgy nem igazán értem, még mindig, hogy az, hogy mit mond GyF, vagy Kóka, mennyiben teszi valótlanná az általam írottakat?

"Ma a demagógia az az áltatás a társadalom felé, hogy miközben az oktatásunkat 20 éve leépítjük, a politikusok a magasabb hozzáadott emberi értékről HAZUDOZNAK!"

ROTFL. Az oktatást nem építjük le. Közel sem. Éppenséggel tömegessé tették. Sajnos. Mármint a felsőoktatást. Ez persze nem jó, de hát ugye, se tandíj, se utólagos fizetés nem jó... Az iskoláknak meg érdeke, hogy sok gyerek járjon oda, minél kevesebb tanerővel...
Nem is tudom. Szerintem az államilag szűken meghatározott létszámkeret segíthetne a problémán.

Az meg, hogy manapság a fiatalok jókora része funkcionális analfabéta nem csupán az oktatás hibája, elég sok tényező játszik közre, például, és elsősorban a barom szülők hozzáállása: "Majd az iskola elintézi, nem foglalkozok vele." címszóval.

Az meg egy másodpercig sem fordul meg a fejedben, hogy nem csak a porosz típusú oktatás létezik a világon. Ugyebár. Ezt tényleg kezdik leépíteni, szerencsére.

De hogy neked az jelenti a leépítést, hogy néhány falusi, tíz főt oktató iskolát bezárjanak, hát nemtom. Ehhez csak gratulálni tudok.
kutacs_ 2007.04.14. 17:08:58

--
...nem jelenti az emberi jogok feladását. az, hogy a benntlakásos iskolában minden gyereknek jár a koszt és a kvártéj, mitől lenne az ez emberi jogok eltiprása?
--
Te először is ezt a cigánykérdés megoldásaként hoztad fel enyhén rasszista áthallással:
"nekem meggyőződésem, hogy pl. a cigányok felemeléséhez bentlakásos iskola kell, a jelenlegi iskolarendszer nem jó, hiába magyarázza el a tantónéni akármit, ha utána hazamegy a gyerek a putriba."
Ettől a mondattól minden jogvédő visítana. Nem a benntlakásos iskola intézménye a jogsértő. Ezt egy szóval sem mondtam. Ráadásul ennek köze nincs az iskola-összevonásokhoz, -bezárásokhoz. Egyszerűen össze-vissza mosod a dolgokat.

Ráadásul megint csak klisékben gondolkodol. Nem minden bezárásra ítélt iskola volt romhalmaz. Sőt volt, amelyiket nemrég újítottak fel sokmillióért. A döntésnél csak a gyerekszámot nézték, nem az épületet vagy a felszereltséget. Pedig sok helyen ezektől a fejlesztésektől várták a betelepülők érkezését. Most meg puff, vége.

Költözés: szerinted egy ÉK-Mo-i lepukkadt falusi ház (putri) árából milyen városi lakást lehet venni?
Egy kis segítség: putri ára: 0-500.000Ft (max.) legolcsóbb városi lakás: sztem 4-5 milka minimum.

Áldozatvállalás: nos, ez a leggecibb érvelés a kormány részéről. Ebben az országban mohács óta jóformán más sem csinálunk, mint áldozatot vállalunk.
Áldozatot vállaltunk, amikor szar bérekért cserébe építettük a szocializmust, áldozatot vállaltunk a rendszerváltáskor, amikor tömegesen kerültek utcára az emberek és elszabadultak az árak, az infláció. Áldozatot vállaltunk a Bokros-csomaggal és mikor végre jobban élhetnénk, kiderült, hogy minden áldozatvállalás hiába volt, kezdhetjük előlről.
Áldozatot vállalunk, amikor fizetjük az áfa miatt megemelt élelmiszerárakat, közműdíjakat, a megemelt gázárakat, közlekedési díjakat.
De mindez nem elég? Vállaljunk újabb és újabb áldozatokat, legyünk csak megértőek azokkal szemben, akik a világon semmilyen áldozatot nem vállaltak, akik meggazdagodtak mások áldozatvállalásaiból?
És persze, akinek elege lesz, az radikális, konzervatív, elmaradott, meg különben is fasiszta, meg nacionalista, meg minden.
Ráadásul a kedves, jóságos politikus bácsik még azt is elárulják nekünk, hogy púzásuk sincs, hogy hová tartanak a reformok. Egyenlőre csak kiadáscsökkentenek. Ennyi. Nuku minőségi reform. Csak pénzelvonás okozta deform. Baromira üdvözítő.
Kukacka!

Ez profi válasz volt, de több időt ne szánj rá.
Nem érdemel ennyi fáradtságot.
Suchmann MAZSIHISZ elnök akar lenni, ezért alakítja mostanság Semjén zsidó alteregóját.
az előbbi hsz-om Patajra volt reakció :)

Egyetemen meg ne politizáljunk. Roppant irritáló.
Ne felejtsük el az eredeti témát.
Sztem az a gáz, hogy az ORTT szemétségeire a drága kiskertévék is rátesznek.
Pölö: este fél 9kor tök gyilkolászós, belezős film. Nézem: sárga karika! Mi van? Az van, h a filmet később, jóval később lehetett volna a szabályok szerint vetíteni, de ugye akkor sokkal kisebb a nézettség! Sztem többet kéne büntetni, így is megéri a kertévéseknek, a nép butításából jó kis hasznot zsebrevágóknak.
Az időpontokat nézve, a kommentekét, ez a vita is befejeződött, miután jól elkanyarodott, szokás szerint. :-)
Híradót a Private Gold -ra!
na, utoljára nekifutok.

1. zöldmezős beruházásokban 2-300 új iskolát kell építeni. minden járás építsen 1 új iskolát. szállóval, étteremmel, sportpályával, uszodával, szertárakkal, könyvtárral, laborral, tanműhelyekkel, tangazdasággal. a vidéki kúriák mellett, vagy ahol lerombolták, ott helyette akár az organikus építészetet, vagy más módozatokat használva.

2. az építkezések fedezetét elsősorban a privatizációs bevételekből, másodsorban az uniós forrásokból, harmadrészt a magántőke bevonásával kell biztosítani. vidéken a munkaerő rendelkezésre áll.

3. az új intézmények tanszünetben szolgálhatják a falusi túrizmust, (szálló, étterem, sportpálya, uszoda) az iskola egyes részei önálló gazdasági egységként működhetnek (tanműhely, tangazdaság). ez a működési költségeket tovább csökkentené.

4. tehát járásonként egyszeri nagyberuházást kellene végrehajtni. a fejlesztések új munkahelyeket teremtenek, és a munkahelyek az intézmények működtetésével megmaradnak. arról nem beszélve, hogy a gyerekek milyen lehetőségekhez jutnak. ugye egy korszerű intézmény azonnal talál testvériskolát, a diákcsereprogramokban vehet részt, az iskola el tudja szállásolni a vendégeket. ugye itt gyerekek ezrével nőnek úgy fel, hogy a megyehatárt nem lépték át, és csak a tévében láttak külföldit.

5. járásonként fel kellene mérni, hogy milyen új intézményekre van igény. természetesen többfajta iskolaépítési program is futhat egymás mellett. helyben kellene eldönteni, ki milyen programhoz csatlakozik. én erre az amerikai angolszász benntlakásos intézményrendszerre voksolok. az íreknél és a finneknnél is bizonyított. persze nem én vagyok az egyetlen aki felveti ezt a kollégiumépítési programot. de lehet mondani mást is.

csak hát ilyenkor azonnal megjelennek a bozok. rögtön jönnek a gettósítással, meg vidékrombolással. ezek szerint eton, meg stanford is egy gettó. bezzeg a magyar iskola, a düledező négy fal és az udvar, vagy négy beton elem szépen kimeszelve. az nem gettó. azt gondolom végtelen provinciálisak vagyunk, és ha így akarjuk a következő generációt felnevelni, még jó ideig azok is maradunk.
kutacs_ 2007.04.14. 14:20:46:
"amit én itt pofázok az egy angolszász mintára felépülő iskolarendszer. szerintem olyan vidéki iskolákat építeni, mint mondjuk eton, a városokban meg olyan középiskolákat, mint mondjuk stanford. ez emelete fel a finneket és az íreket is."

Ez kíváncsivá tett.
Mi emelte fel a finneket?
A finnek szerint a klasszikus szociáldemokrata modellre építő, egyenletesen magas színvonalú (kerül amibe kerül, ugyanaz az oktatási színvonal a legkisebb lapp faluban, mint Helsinkiben), a tanulókat nagyon későn szétválasztó (16 év) közoktatási rendszer.

Igen, voltak bentlakásos iskolák is a lappoknak, de ezeket mindenki szeretné elfelejteni ma már.
www.utexas.edu/courses/sami/dieda/hist/suffer-edu.htm
"The period of the boarding schools lasted from the 19th century “up until the 1960s,” when the Sami began to gain political power and recognition (Todal 1998). At that time it was finally realized that Sami culture was an integral part of the lives of the Sami and was equal to the majority culture. However, the messages conveyed in the boarding schools for so many years have been hard to erase. The tactics employed by the schools to assimilate the Sami children were quite effective.

Much information on boarding schools can be found in first-hand accounts from the Sami themselves. Their descriptions of the methods employed by boarding schools provide a more accurate picture of the situation than any article could. Most of the accounts are similar when it comes to the basic aspects of boarding schools. Many describe their time in the schools as a traumatic experience."
Magyar Köztársaság
Miniszterelnöki Hivatala



Tisztelt Kutacs elvtárs!


Örömmel értesítjük, hogy a fenti blogban elrejtett tesztfeladatokon hibátlan és brilliáns érvelésével maximális eredményt ért el. Ezzel elnyerte a Magyar Köztársaság kormányszóvivői posztjára történő pályázás lehetőségét. Kérjük önéletrajzával személyesen jelentkezzen az alábbi címen:


Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
Budapest, 1055 Kossuth Lajos tér 1-3.
Tel.: 441-4980 (titkárság)
Fax: 441-4762

Baráti üdvözlettel:

Gál J. Zoltán
ideiglenesen megbízott
kormányszóvivő
Kutacs!

1, Zöldmezős... Ühümmm
Hova is? Na de mindegy.
300db iskola? Mennyi is az?
300x300millió az uszkve 100milliárd

2, Privatizációs bevételekből?
Mit tudsz még eladni, ami érték ugyanakkor általa nem vágod le az aranytojást tojó tyúkot?
uniós pénzekből?
Le vagy maradva. Azt már rég leosztották, abból ilyen képzelet kezdeményre már biztos nem juttathatunk iskolák építésére.
Magántőkéből?
Akkor legyen tandíj általános iskolai szinttől is?

3, ez elvileg lehetséges és már most is így van sok ipari képzést nyújtó felsőoktatási intézetben.
lásd, gödöllői Szent István Egyetem

4, Te itt most általános iskolai szinten beszélsz?
Mert akkor minek testvériskola?

5, A kollégiumokból a tolvaj banda finoman szólva is éppen most hátrál ki, de mondhatjuk úgy is hogy eltékozolja.
Tudok olyan frissen felújított kollégiumról, amelyet most miután felújítottak átengedték a PPP program keretében egy csókos vállalkozónak aki már piaci alapon fog szállást adni a diákoknak.
de valszeg rá fog fizetni, mert havi 25-360 ezerért már inkább összeállnak a hallgatók és bérelnek 2-3 -an közösen egy lakást, mert még az is olcsóbb lesz.

Provinciálisak vagyunk?

Valóban, hagyjuk magunkat megvezetni, hagyjuk, hogy még az önálló gondolkodásról is leszoktassanak, mint a főzni tudás képességéről a tasakos levesekkel, és ha már végképpen elveszítjük önellátó képességeinket, akkor valóban befellegzett ennek a nemzetnek.
Mert akkor már nem lesz egy olyan ember sem, aki képes észre venni, hogy mi mindig csatlósok voltunk és sajnos most is vagyunk.
Hogy mi mindig a vesztesek oldalára állunk, hogy mi nem vagyunk képesek önállóan újat és jól működőt kitalálni, ami példaértékű modell lehetne más országoknak is, hanem helyette minden meg akarunk venni készen, mint az éppen aktuális trendit a big brother -t, vagy a gyorséttermi kajákat, amitől gyorsabban juthatunk a halálhoz.
Már egy új lebutított nemzedék készül, amely meg fog felelni a legújabb szabványoknak, és képes lesz kiszolgálni a multinacionális tőke korlátlan profitéhségét.
De nem ők fognak nyerni, hanem az egész emberiség fog veszíteni, mert ez a bolygó már most halálra van ítélve. Emberi léptékben is oly közel az ökológiai katasztrófa, hogy előbb fog kitörni világháború az ivóvízért, mint a maradék szénhidrogén készletekért.
És az emberiség csak akkor fog rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.
A „végső túlélő” lesz, az utolsó vesztes is egyben.
Kutacs!

UI:a jobbító szándékodat értékelem, de ne fogadd el az állást :)))
Well, kedves Watson.

Aszongya: a tévét szabályozni kell, mert az mán csak olyan. Ez nemzeti feladat. Ehhez van egy pont olyan segg ORTT-nk, mint amilyen a kormányunk, meg az ellenzékünk. Kéne mán valami better, mer ez így szar (mind a polityikában, mind a műsorszórásban, meg annak az ellenőrzésében).

De, mondok valamit: sokhülyepanelproli persze eszi a magyarra lefordított filmeket, a szinkron überfasza, emr nehommá olvasni kelljen!

Baszki: román kollégák tosznak a szinkronra, ettől olcsóbb is, ha nem kell megfizetni Arnolde Svarcenescu-t, hogy elmondja az "Ahoj, poplacek!" oláh változatát; olá' pórnép muszájból olvassa a feliratokat; oszt még meg is tanul ekkicsit inglisül, mert előbb-utóbb megérti, mit mond Betty, a csúnya lány.
És majd persze megint mi pampogunk, qrwanyja büdös szőröstalpúaknak, mer' mennyivel jobban helyezkedtek külpolitikailag, stb. Lótoszt. Csak tunnak nyelveket. Pl. ezért, mert a nagy büdös szegénységben rákényszeríti őket a román óertété.

Dehanemwaze, elgondolkoztató, hogy töb, mint 700 milából ezt bírják művelni... Tudom, demagóg vk, de mos komolyan, gyerekek... Ez az ORTT most ezt míveli, választáskor meg kussolt...

Node most hadd csatlakozzak az előttem szólókhoz: képzeljük el, ahogy a Hustler TV-n Maya Gold odahajol a mikrofonhoz. Kovinak lehet, hogy még teccene is az ötlet, csak aztán minden híradót el-, esetleg szarrá qrnának...

Szóval, kedves ORTT, nem mindegy, hogy a brokinak melyik végén áll az ember.

pá.
"A finnek szerint a klasszikus szociáldemokrata modellre építő, egyenletesen magas színvonalú (kerül amibe kerül, ugyanaz az oktatási színvonal a legkisebb lapp faluban, mint Helsinkiben), a tanulókat nagyon későn szétválasztó (16 év) közoktatási rendszer."

bakker, mit gondolsz miért írom én azt, hogy az iskolában legyen tangazdaság, meg tanműhely? mert szerinted én akarom a korán szétválasztani?

épp a mostani rendszer szegregál. mert a tehetősek, amint lehet kivonják a gyermekeiket a falusi, vagy a tanyasi iskolákból, illetve már be sem íratják oda. a tehetséges gyerekeket meg elviszik a gimnáziumok.

a korszerű iskolákat szerintem nem tudjuk a legkisebb magyar faluban biztosítani. most 10% körüli a hiány. 1500 mrd évente az adósságszolgálat. nem tud az állam a végtelenségig adósodni. a járásonkénti 1 új iskola szerintem reális cél.

a közlekedés nehézségek miatt, és a szegregáció elkerülése miatt kell a vidéki iskolákat benntlakásossá tenni. és a roma felzárkóztatást is segíti, ha mindenkinek jár a koszt és a kvártéj. a tanszünetben a szálláshely, az étterem meg az iskolabusz a falusi túrizmust szolgálhatja.

a vidéki kúriák mellett, vagy ha azokat lerombolták, akkor azok helyén felépülő angolszász mintára felépülő járási iskolák, bármilyen hihetetlen itt és most éppen a klasszikus szociáldemokrata modellre építő, egyenletesen magas színvonalú oktatást szolgálják. és éppen azért lenne fontos, hogy ezek az új intézmények a régieket felváltják, akkor az integrált oktatást erősödjön meg a szegregált kiválasztással szemben.
Háj paszternak! örülök, h újra hallak. ismét jó a hsz-ed.
nekem két bajom van: árpi most má ritkán lát el minket posztokkal. a másik meg az, h leszarom az orrtt-t. mindkettő aszt eredményezte, h vastagon eltért mindenki az eredeti témától.
ez eltunyuláshoz, off-hoz, esetleg ovizáshoz és gyurcsizáshoz vezethet:)
szal, cerintem óvassátok el a hvg-ben tgm cikkét, qrwa jó! linkelni sajnos nem t'om, nem találtam a hvg.hu-n
tézé:

ez a baj éppen, hogy az ortt is pont olyan szar, mint mongyuk a magyar Nagy Büdös Szaxervezet. Semmi nem úgy működik, ahogy kéne. És bizony azért, mert minden tele van politikával, meg korrupcióval. Mert itten kérem, nem lehet Gyurcsányt lehazaárulózni, mert akkor jön a feleségével, hogy itt mekkora az antidobrevizmus. Nem lehet csegevarázni, mert Che egy jó fej volt, de bezzeg Horthy egy rohatt faszista. Aki a komcsikat utálja, az nem lehet tisztességes, mert azért utálja, mewrt jobban rühelli őket, mint a náci disznókat, pedig ugye, PC-ül a komcsik bűneit összesemlehethasonlíttttani a náci szarevők bűneivel... Ergo aki antikomcsi, az burkoltan antiszemita, ezért mindenki, aki politizál, az vagy pro, vagy kontra, de e kérdések körül forog.
Ha kimondod, hogy "nemzeti vagyon", az már majdnem "élettér". Kimondod: "gondoskodó állam", aszongyák: "paternalista későkádári szocigeci". Kimondod: "felelősségrevonás", mondják: "hörr, hörr!!! csak azért, mert parancsot teljesített?!"; mire te mondanád: "ja, ahogy a '45 februárjában kitörő budaváriak", arra jön a tromf: "Véded őket? Gecifasisztaállat!"
Ha aszondod: "Abramovics, qrwa anyád!", akkor aszongyák: "1, azér q.a., mer zsidó? 2, ha ő nem jön ide, összeomlik a mittoménmi, pl. a Malév. 3, lásdmárbevégre, hogy az állam rossz gazda."

És itt maradunk, a tehénszar partján, egymást b...sztattyuk, mer ahhoz értünk csak és igazán. És semmi sem lesz jobb, mert nem lehet kimondani dolgokat. És ha ki is lehet mondani, nem változik meg semmi.

Én útálom a globalizációt, korrupt kis szarházinak tartom minden szálláscsinálóját, akik megb@sztatnak minket ócsó pénzen a turhás külföldivel, és aztán a pofánkba vágják, hogy legyünk ám hálásak mind a kuncsaftnak, hogy minket választott, meg a stricinek is, hogy idehozta! És máskor ne szoríjjuk öszve a combunkat, mer akkor jön a pofon, mert mit képzelünk, hát tessék ám széttárni, mert nagy a világ, sok a qrwa benne, ha nem minket húznak meg a befektetők, akkor majd mást, és akkor nincs zacsis elves, és éhen fogunk halni, mert nem tudjuk, hogy kell főzni... És szopacs, ha a kuncsaft szado-mazot is akar, és fojtogatást is, meg egy kis vért is...

Qrwaország, ez a szegény, itt fexik kikötözve, az ágyon, és a mindennapi betevőt várja, hogy holnap is ehessen. És lassan hálás lesz a megélhetést biztosítónak... és lassan elkezdi szeretni Nagy Testvért...

te paszti, az előbb aszontam, h jó a hsz-ed. most aszt kérdezem, h ebben: Paszternak 2007.04.14. 23:44:37 mia faszról beszéltél?
Dobri vecser, vaffanculo,

örvend vala az én szívem, hogy látá az te nagy nevedet. Hát igen, ritkulnak a postok, kifehéredik a szürkeállmány, nó brén, less storming, ergo nem csoda, ha egy idő után FOGYIK A MAGYAR A WÉPONTBLOGPONTHUN!!!
Deviszont milyen tök cuki, ha az ember régi ismerősökkel találkozik? Lassan exkluzív klub lesz télleg, ahogy Post-szerző Árpádunk reménylette. Ami azt jelenti, hogy maradunk benne standardul 40-50-en, mígnem a LOST logikája alapján hun miszter Eko, hun más tűnik el a képernyőrül...

De komolyan: a digitális tévé korában az ortt egészen más kihívások előtt fog állni, és mibe, hogy képtelen lesz ellátni a feladatát?
Kontra-rekontra tökéletes tükre.
most olvastam:
- Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Kóka János és Rogán Antal egy irányíthatatlan repülőgépen zuhan a föld felé. Ki menekül meg?

- ???

- Az ország.

Jó!
vaffanculo:

hát, csak lefuttattam egy hörgős programot, hogy mi mér szar. Az a baj, hogy kibújt belőlem a Móricz Zsigmond, és aggódom a nemzetért. De a lényeg kb ez:

intézményeink vannak, mert annak idején nekünk úgy teccett, hogy legyenek, mert az érdekeinket ezek védik és szolgálják.

de mostanra ezek kiüresedtek, hatalom nélkülivé váltak, fingot fűrészelnek, avagy alkalmatlan/seggnyaló emberek pártérdekből-hatalmi érdekből-törzsi érdekekből leblokkolják, vagy korrumpálják, esetleg hagyják magukat és ezáltal az intézményt korrumpálni.

és ezért van itt átum, van itt ász. Mert elmondhatod, hogy ortt kapja be, ahogy ezt elmondhattuk Fletóra is, de volt foganatja? Nem. Ennek se lesz. Nincs következmény.

Az életünk a sok enyveskezű, ostoba, paranoid, stb pasas kezében van. És ezek ahelyett, hogy védenének minket a globalizáció káros hatásaival szemben, széttárják a kezüket, hogy "szacsizlájf..."

És nem mondhatod meg, hogy emögött kiknek, milyen érdeke van, mert nincs hova fordulni, és ha elfogultságot feltételezel, akkor lemorvaikrisztináznak.

De bakter, naná, hogy elfogultságot tételezek fel! Én valahogy nem hiszem, hogy pölö az ortt csak úgy magától bírt volna ilyet pukizni. Ezt vki(k) fújta/fújták hátulrul. Ebben az országban ma nem működik semmi közérdekből.

És ez baj. Nagy bazi baj.
Paszternák, te is ekótévéztél ma este?
dehogy, gyereket fektettem, vacsiztattam, tetűirtottam (a rohadék leanderemen). mér, vót valami?
Ki qrta el az országot?

Hát az aki olyan lazára kötötte meg az úttörő nyakkendőt a gyurcsány nyakán.
Paszternák:
Morvai K. Fábry S. meg néhány összevert tüntető "csőcslék".

Szóval már a virágaidon is politikusok vannak. Ez szörnyű. :))

Akinek meg Totyaelvonási tünetei vannak:
nézegessen videjót:
apuska.freeblog.hu/
vaffanculo!Én meg azt olvastam, hogy a Kurucinfón megjelent egy lista a zsidó politikusokról, ezen MSZp-s és SZDSZ-es politikusokon kívül Orbán,Kövér,Pokorni,Navracsics,Deutsch neve is szerepel.Szerintük Magyarországon lassan már mindenki zsidó, kivéve őket.
Izé, valaki végigszámolta az indexes cikk alapján, hogy mekkora béreket fizetnek azok ott egymásnak?

2007 éves bérköltség tervezett 772 millió / 12 (hónap) /128 (dolgozók)=átlagosan bruttó havi 502 604 Magyar Forintok.....
És mi van a karikákkal, amik miatt lassan élvezhetetlenné válnak a filmek?

Az uniós előírás szerint kétféle megoldás létezik, ezek EGYIKÉT kell alkalmazni: VAGY a műsor előtt életkorra való figyelmeztetést kell kiírni, VAGY a film alatt karikával jelölni. A kettőt együtt nem.

Vajon az ORTT vagy más hasonló agykaliberű szervezet miért ragaszkodik ehhez az eszetlenséghez már évek óta? Ennyire azért nem kellene túllihegni az előírásoknak való megfelelést.
Néztem az Echo tévét.

Az nem baloldali vagy jobboldali kérdés, hogy tizen-huszon éves gyerekeket vertek meg fenyegetnek 8 év börtönnel, csupán rendőri vallomások alapján.
Ne gondoljátok, hogy úgy is kiderül az „igazság”, és rendben lesz minden. Nem fog kiderülni.

Alapvető emberi jogainkról van szó, és az ország lakossága ezt pártérdek szerint ítéli meg, ennél züllöttebb gondolkodást el sem tudok képzelni.

Bal és jobb oldal? Nevetség és gyalázat.
Ne félj! 2007.04.15. 10:15:22

Ugye zsibbasztó volt?
Engem a bírósági ítéletek, eljárások szakszerűtlensége, jogtiprása akasztott ki legjobban. Mert hogy a zsarukák be voltak gőzölve, fel voltak hergelve, az egy dolog, de a bírók mitől voltak ilyen hülyék?
Persze ez a kissé nácis, az 50-es éveket idéző eljárás se semmi.

De a legnagyobb felelőssége a tisztelt sajtónak van. Ha a HírTv meg az EchoTV nem lenne, simán a szőnyeg alá söpörték volna az egész ügyet. Még csak nem is gondolom, hogy minden médium "pártérdekek" miatt hallgatott. Egyszerűen lusták, nem értenek hozzá, fogalmuk sincs mit lehet egy jogállamban és mit nem. Beszopták a központi kommunikációt. Randalírozó csőcselék, akikkel szemben minden megengedett.
Azon is csodálkozom, hogy a fene nagy liberális média miért törődik ilyen lazán bele, hogy pl. nem lehet sisakot, golyóálló-mellényt stb. viselni. ?????
Szabadság?
árpi!
az újabb célpontot is nézted?
lehet, hogy a hirtv sugall valamit ezzel a metős riporttal, nem?
viszont: itt csak mentősökkel mentek egykét riasztáshoz.
a "központi ágynyilvántartó" szemüveges nénik egy stóc papírral, élet és halál urai.
légyszives, bizonyítsd be nekem, hogy ez hamisítvány. nem akarom, hogy ez igaz legyen.
Privatizáció.
Régebben én is úgy gondoltam, hogy a Szerencsejáték Rt.-t nem szabad eladni. Az állam fejőstehene, évente x milliárdot fizet be. Tiszta haszon.
Aztán elkezdtem egymás mellé tenni a (gyengén)szivárgó híreket, hogy mi mindent támogat, promotál. További y milliárdért évente. Lehet tippelni kinek a szája íze szerint.
És megváltoztattam a véleményem. Adják csak el. Persze csókosnak fogják eladni, hadd hízzon a pártkassza. Meg qrva célszerűen fogják a pénzt felhasználni. Viszont megszűnik a mindenkori kormány egy évi többmilliárdos külső zsebe, amivel elszámolás nélkül tudott ga(rá)zdálkodni.
hhh. · hhh.b13.hu 2007.04.15. 10:48:55

Mondjuk én csak azon akadtam ki, hogy az állítólag élet-halál között lebegő beteg mellett kedélyesen nyilatkozgat a mentőápoló, meg hogy a haldokló családja csak úgy beengedte az egész tévéstábot a lakásba. Én azért kurvára meglepődtem volna, ha a várva várt orvos háta mögött egy riporter és egy operatőr is benyomul a lakásba és interjúkat csinálgat mialatt ott görcsöl mondjuk az apám. Simán kibasztam volna őket.
Az is tetszett, hogy mialatt a befelévérző súlyos esettel száguld a rohammentő, mellette az orvos, (gondolom) és persze befért még a riporter meg az operatőr (szép nagy lehet egy ilyen mentőautó) és a mentőápoló továbbra is teljes figyelmét az interjúra fordítva cseverészik. Ragyogó imázs. Akár igaz, akár nem.
Mondjuk nekem ettől volt hideglelésem.
Ezek után az ágynyilvántartós rész is kicsit gyanús.
boldogvagyok, már bocs, de te hülye vagy.
hacsak nem te akarad megvenni. akkor bocs.
Az ágynyílvántartó képeit hogy lehet manipulálni?

kukacka

egyet értünk!

A balliberálisok most hallgatnak, mert úgyérzik zsiros állami pénzeik védelmében, náci csőcseléknek kell kinevezniük mindenkit, majd jogosan anyonrugdalni.
A jobboldali kormányok ideje alatt ez nem fordult elő, de ha így "éleződik az osztályharc" akkor a jövöben már velük is megtörténhet, csak akkor kommonista-csürhének fogják ugyan azokat az elkeseredett embereket hívni.
épp ezért kértem árpádot egy kis oknyomozásra, de amilyen a formája, úgysem fogja megtenni.
ez a benyomulós-kinyomulós dolog manapság annyira nem meglepő.
(egyébként: vagy te az ajtóban fogsz vitatkozni a metősökkel, hogy bejöhetnek-e, ha van mögöttük még egy ember egy kamerával meg egy riporter?)
De másként hogyan lehetne dokumentálni a dolgot, mint úgy, hogyha ott vannak mellettük?
Az index riporterei is végimentőztek 1-2 éjszakát, miközben interjúkat is készítettek.
Az is lehet, hogy telefonon egyeztették ezt a dolgot. Ezt nem tudhatjuk.
Egy 30 perces mentőút alatt pedig lehet 1-2 perce még egy betegápőlónak is, hogy beszélgessen a tévéssel. Egyesek erre még műtét alatt is képesek. Ez nem zárja ki azt, hogy a beteggel foglalkozzon.
Ezek szerint meg befér egy mentőautóba +2 ember.
A sugallmazás az ok, de gondolod, hogy a műsor egy hamisítvány?
Az egyenruhában nyilatkozó mentősök le lettek fizetve-vagy statiszták?
Ha igen, remélem, a metőszolgálat már perel.
Ha meg nem, akkor nagy gáz van.
Sajnos még azt is el tudom képzelni, hogy az ágynyilvántartós rész igaz. Ahogy azt is el tudom képzelni, hogy hétfőn vagy kedden az egészségügyi minisztérium bemutat egy számítógépekkel felszerelt telefonközpontot, mint ágynyilvántartót-már ha akkora port ver fel ez a dolog, hogy megérje nekik.
Csak közben eltelt egy hétvége...ha érted mire célzok.
(olyan kb, mint amikor a célpont a 60 miliós EUs támogatásból létrehozott munkahelyteremtő beruházásnak járt utána: ketten raklapot "szereltek", két nő meg egy széken egy csarnokban szőnyeget varrt...
"-mennyi idő egy szőnyeg megvaarása?
-hát két három nap...
-és havonta mennyi szőnyeget készítenek?
-hát három négyet..."
na ja)

multkor egy taiwani állatorvos kezét leharapta egy krokodil.
kb egy tucat kamerás mutatta, ahogy kiszedik a krokodil szájából a kezet, és berakják egy hűtőtáskába. Ápoló elszalad. A vicces az, hogy alig tudott bemenni a kórházba a táskával, mert ott már szintén vagy egy tucat kamerás stáb várta. Hogy egy másik tucat volt, vagy ők is csak gyorsabban értek a kórházba, mint a mérgezett gyerekek anyukája, azt nem tudom...
"Mint ismeretes, Pécsről kellett mentőhelikopter hívni Kecelre, a gépnek azonban elfogyott az üzemanyaga, ezért Jakabszálláson még tankolnia kellett. Így fordulhatott elő, hogy a gyerekek édesanyja Kecelről hamarabb ért autóval Szegedre, mint a mentőhelikopter.

A gyermekklinika igazgatója elmondta: a teljesítmény-volumen korlátozása miatt a gyerekeket nem is vehette volna fel az intézménybe. A klinikán ugyanis április elseje után a koraszülöttek intenzív ellátása két hét alatt lemerítette az intézmény egy hónapra meghatározott költségkeretét. - Most folyamatosan megszegem a törvényt, hiszen a volumenkorlátunk már betelt 13-án. És még hátravan két hét. De akiket föl kell venni, azokat föl fogom venni, egyszerűen nem tehetek mást. Ne közgazdászok határozzák meg, hogy kinek jár az élet és kinek nem – tette hozzá Túri Sándor, a szegedi gyermekklinika vezetője.

Az alkalmazott gyógyszerek és ellátás költsége a két gyermek esetében meghaladta az egymillió forintot, s a pénzügyi korlát túllépése miatt nem tudni, hogy az OEP kifizeti-e a gyógykezelés költségeit a klinikának."

Hol tartunk most az egészségügyi reformban?

Ne félj, dübörgünk...
Ne félj, hhh:

Hogy tisztázzuk a helyzetet: engem nem érdekel, hogy konkrétan hogyan is készült és mennyire valós a mentős rész. Egyszerűen szarul volt megcsinálva és kész. A felvezetés az volt, hogy ugyi itt a beteg, akinek az új rendszer miatt 15 perccel többet kell most mentőznie az új rendszer miatt, és ugye még meghal szegényke. Ehhez képest láthattál sétafikáló, nyilatkozgató mentősöket, akik szinte nem is a beteggel foglalkoztak, hanem a stábbal. EZ LÁTSZOTT! Hogy közben a doki mit küzdött, meg görcsölt, az nem érdekes. Az nem látszott. Ami lejött, az az volt, hogy nem is olyan sürgős ez az eset, akkor meg nem mindegy, hogy 20 perc vagy 35? Egyszerűen rossz volt a rendezés és kész.

Az ágynyilvántartós rész miatt nem aggódom. Elég egy röpke utalás és Kóka Jancsi máris kiír egy tendert a szoftverre meg a gépekre. Ez az ő kedvenc területe.:))
Különben volt ott számgép az egyik asztalon, meg azok a papírok is szépen szerkesztett kis táblázatok voltak, tehát benne volt a gépben valahogy. ??

Különben a Célpont "üzenetével" egyetértek, csinálják csak, mindent bele, de könyörgöm!! Olyan érzésem van, hogy csak úgy összecsapták, ahogy esik, úgy puffan. Az úttörős rész sokkal rendezettebb volt. Bár ott sem értettem mit akarnak, azzal hogy önkényuralmi jelkép van egy épület falába vésve. Verjék szét a homlokzatot vagy mi? Különben is csak csillag, de nem vörös.
kukacka,
na ez már egy kcsit összetettebb kritika, amit írtál.
A megállapításaid akár helyénvalóak lehetnek adott esetben.
Nem hiszem, hogy életveszélyben volt a beteg, akut gyomorvérzésről van szó. 5ről 30 percre nőtt az idő, akárogy igy számolom, 25 perc, amivel sürgős esetben már gondok lehetnek. Ebben az esetben éppen nem volt.
De mi az, hogy szarul volt megcsinálva? Hogy a mentősök a tv-vel foglalkoztak...? ez a tv hibája? És különben is, ez a 10 perces riport nem azért készült, hogy azt mutassa be, hogyan foglalkoznak effektive a beteggel. Itt a risztás-szállítás témakör volt a fókuszban.
Ha sebben turkáló dokikat akarsz nézni, akkor javaslom az ER. Dr House?
Te, mint fogyasztó egyébként most éppen azt kéred számon, hogy a tvstáb egy nyilvánvalóan kevésbé súlyos beteg ügyét követte nyomon.
Reklamálod tulajdonképpen, hogy nem egy csonkolt lábsérüléses vagy infarktusos beteg újraélesztésénél és rohamkocsikázásánál "alkalmatlankodtak" a tv-sek?
Lefogadom, ha ilyet lett volna a riport, akkor jött volna a "hirtvseknek semmi sem szent" hozzáállás...
Elég nehéz lehet ilyen műsort csinálni.
Ha ilyen tényleg létezik, hogy a mentősök először telefonon hívogatnak táblázatokkal üldögélő néniket egy szobában, "ugyan hova vigyük innen ezt és ezt" akkor az eleve GÁZ.
Ha vannak ezek a táblázatok, miért nincs minden mentőautóban?
Miért nem először a mentősöket értesítik az új redszerről, és utána vezetik be?

hhh:
Akkor még tovább konkretizálom: egyáltalán nem kellett volna beszállniuk ebbe az "in action" szituba.
Pont az ellenkezőjét gondolom, amit feltételezel, hogy gondolok. Szigorúan és tárgyilagosan, szakmai szempontok alapján kell betámadni a rendszert, nem ilyen érzelmes borzongós, hatászvadász stílusban. Nekem a legütősebb az volt, amikor az állomáson lévő 3 mentős anyázott, hogy mi hol szűnt meg. Nekem nem kell semmi vér, meg Carter doki. És pont ez a bajom, hogy igenis a vérszagra mennek rá, a tragédiára. Szerintem ennyi sem kellene.
Ráadásul most naponta tocsoghatunk a tragédiában, mert most aztán minden eset a "rendszer hibája" lesz. Pedig ilyen és ehhez hasonló esetek korábban is voltak jócskán. Csak akkor nem volt reform és nem politikai ügyek voltak ezek.
Azt mindenki tudja, hogy káosz van. Ezt be is kell mutatni és rendben is volt a dolog, csak ezt az akciós részt kellett volna kihagyni. Elég lett volna egy térképen bemutatni, hogy mit össze furikálnak a mentősök.
Elolvastam TGM cikkét a HVG-ban. Találó.
hvg.hu/itthon/20070411_tgm_jobboldal.aspx (előzetes)
hogy az utcán a szélsőjobb dominál
én már halálmeneteket vizionálok
Szóval az a sok rohadt közlekdugó, meg a kátyúk, az mind a szélsőjobb?
:))
TGM csak annyit ír, hogy Gyurcsány sokkal európaibb, mint Orbán, mert ő fut, Orbán meg azt a kádárista-hortista proli-paraszt focit játssza. Ezen kívül mindenki infantilis mélymagyar, aki óvoda helyett ovit mond.

A többivel többé-kevésbé egyet tudok érteni. Kiegészítve annyival, a baloldali liberálisoknak nem kellene defenzívában lenniük, talán a reformoknak is adtak volna kicsivel több esélyt, ha lett volna ősszel bátorságuk Gyurcsány eltávolítására.
A mostani helyzetüket csak maguknak köszönhetik, TGM a döglött lovat a jobboldali térfélre akarja átcipelni.
kukacka, akkor félreértés történt...
viszont én nem vagy az ilyen dramatizáló müsorok ellenzöje - amióta láttam, milyen nagy hatással van ez "egyszerü" emberekre.
Igaz, az "értelmesebbjének" így talán nehezebb kihámozni a lényeget, de Marika néninek jobban számít a tanácstalan mentösök arca, mint egz akármilyen komoly elemzés a lehetetlen állapotokról.
És Bolgár György meg a 7i7es óta tudjuk, hogy ez is számít, söt, ez számít igazán.
hhh: na ja, ez lett volna a következő észrevételem. Mármint hogy kiknek is szól ez az egész. Én speciel kezdek átpártolni az ekótévére. Az is jobbos, de nem ilyen direkbe nyomják a fityesz-propit. Ott azért szélesebb skálán lehet véleményeket hallgatni és a "tényfeltárósdi" sem ilyen súlykolós uszítós.
Különben a Célpont régi főszerkesztője most az ekón nyomul.

A múltkor azon is kiakadtam, hogy a Lapzártában szegény Puzsért egyesült erővel nyomta le Erdős Miki és Vitézy Zsófi, amikor a kormány felelősségéről beszélt és ezt kezdte kiterjeszteni az egész polelitre. Pedig érdekeseket mondott. Kóczián biztos nem nyomta volna le. Nála még a Népszabis is nyugodtan elmondhatja. Meg még a fidesz belső ellenzéke is szót kap. A Hörrtévé meg tud ám hallgatni bizonyos témákról. Méghozzá nagyon.
OFF:

Második kábellopás történt a hétvégén, ismét késnek a vonatok.
index.hu/politika/bulvar/0415maav/

Kíváncsi lennék, hogy nemzetgazdasági szinten (beleértve a tolvajok áldásos tevékenysége miatt bekövetkezett károkat és azok elhárítását is) megéri-e egyáltalán átvenni a színesfémhulladékot. Mivel minden kábel mellé nem állíthatnak rendőrt, én inkább ebből az irányból oldanám meg a problémát: magánszemélytől (és kamu BT-ktől) nem vennék át egyáltalán réz- és alumíniumhulladékot, csak olyan nagyobb cégektől, akiknél a tevékenységük során igazolhatóan ilyen keletkezik.

Még mindig humánusabb módszer lenne, mint nagyfeszültséget vezetni a jelkábelek mellett... bár ha más megoldás nincs...

kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.15. 15:16:38
"és mit írt?"
@ka, az a gáz, h nem lehet belinkelni, mert csak az előzetes van fent. egyébként ne félj egész jól összefoglalta, röviden:)
ha nem tudod mexerezni, el tudom küldeni szkennelve, de csak holnap este.
vaffanculo 2007.04.15. 22:21:53

Sztem előbb-utóbb felteszik online. De azért köszi szépen.
dark future:

Lehet, hogy az is elég lenne, ha egy-egy ilyen esetet alaposan kivizsgálna a rendőrség. Úgy értem, hogy nagyon, nagyon rámásznának minden lehetséges érintettre. Nemzetbiztonsági Hivatallal megspékelve. Lehet, hogy meggondolnák, hogy honnan lopnak legközelebb és hogy megéri-e. És a szinesfémtelephelyeken is komolyan vennék végre a törvényt.

A teljes tiltással az a baj, hogy sokan ebből élnek. Legálisan. Pl. lomtalanításkor összeszedik a család évi megélhetésének nagy részét. Ezek becsületesen keményen dolgoznak és nem biztos, hogy találnának más állást. Tarthatná el őket, meg a családjukat az állam. Aszem, ezért nem tiltották be eddig.
hát én nem vagyok otthon a hulladékgyűjtésben és a lebontó szervezetek működésében, de azt gyanítom, lomtalanításkor nem színesfémet szokás gyűjteni, hanem használati tárgyakat.

amúgy meg gyűjtők ide vagy oda, sztem ez nem szempont.

de nem ez a lényeg, hanem kell egy egység, ami rendre végigjárja a fémkereskedőket húsz méter kábellel vagy sínnel, és aki eredetigazolás nélkül átvenné, azt jól megbüntetik. különben el fogják hordani a szabadság hidat is.
"" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.16. 00:01:00
1/ színesfémet szokás gyűjteni, hanem használati tárgyakat.
2/ és aki eredetigazolás nélkül átvenné, azt jól megbüntetik.""

1/ Használati tárgyakat és vas és egyéb fémhulladékot. /tűzhely, fűrdőkád, alumínium antenna stb.../
2/ Nem megbüntetni kell, hanem örökre bezárni és milliós bírságot a nyakába varrni, amit a magánvagyonán keresztűl is hajtsanak be. kár mint a szemét import esetében, mert ott is ezt kellene tenni a hatóságoknak.
Na ezt a behajtó szektort szívesen privatizálnám.
aztat meg miért törölted?
ismert, azonosított troll. az olyan törlődik.
hogy mik vannak!?

Új cikk mikor lesz?
Hajnalban/reggel. Nem holokauszt.
szdsz&politika kontra felsőoktatási intézmények?
nem. űrhajósunk, és tőle elmaradt hazája.
ahha, fényes Charles bácsi!
Szép karriert futott be az öreg.
Remélem jó cikk lesz róla!
nem dolgom nekem az ő életútját ismertetni, de felütésnek megteszi.
Tényleg hülyeség a büntetés. Közveszélyokozásban való bűnrészesség, vagy valami hasonló és dutyit osztogatni érte.
Persze minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle. Ha most rendesen ellenőriznék, és rendszeresen, akkor nem csinálnák.
Nem is az életútjára gondoltam, hanem a fényugrásnyi távolságra ami közte és hazánk között kialakult.
jus: hát épp annak a távnak szűkítésén gondolkodtam egyet.

kukacka: büntetés alatt én se az ezerforintos illetékbélyeget értem.
TwÁ: azé ne legyél túl durva!
kukacka!

Nálunk működött egy ilyen átvevőhely, és miután bezárt /magától/ egycsapásra eltűntek a fémtolvajok.
Hát most eszembe jutott, hogy annak idején nekünk még volt ilyen takarékbélyeg gyűjtés az ált. suliban.
Később be lehetett váltani.
:))
Előrevetíthetnéd, hogy 2020 ban vajon kóka vagy gyurcsány lesz e a következő űrturista?
Jól el lehetne játszadozni a gondolattal, hogy még mit kellene nekik eladni, hogy meg legyen az a pénz amivel kijuthatna vmelyik az űrbe.
Nálunk is volt takarékbélyeg. A legtöbbet takarékolkodó gyerek kapott év végén egy bringát, kemping típusút.

Nem volt az hülyeség, amúgy, jut most eszembe. Mármint nevelésileg, felvilágosítólag.

Én valamikor a nyolcvanas évek végén - rendszerellenes hevületből, tizenkettőéves-formán - lázítottam az osztálytársaimat azzal, hogy a takarékbélyeg átbaszás, mert csak azt kapod vissza, amit betettél, és közben az állam forgatja a pénzed, álnokul. Le is mentünk dérrel-dúrral a földszintre, ahol a bélyeget osztotta a néni, és kérdeztem ércesen: Marika néni, mennyit kamatozik a takarékbélyeg évente?

- Öt százalékot -, mondta, és mutatta is a kezével: öt.

- Ööö, köszönöm - mondtam én.
Szerintem rendezzünk gyűjtést. Pár nap alatt összejönne annyi, hogy mindkettőt kilőjjék az űrbe.
Csak arra kell vigyázni, nehogy visszajöjjenek.
A Viktort se hagyjuk itt!
Ha már lúd, akkor menjen mind.
sztem viktor szerint nincs is olyan, h világűr.
Hát fellöjjük, aztán döntse el ő maga.
Lehet, hogy őt ingyen is kilövik a ruszkik.
Anettkánál druggoltam, hátha elég visszatérés közben, de ki sem ment. Csak "súrolta az űrt"...

Híradó a Hustler TV-n?
www.nakednews.com/ :))
druggolni majdnem olyan, mint drukkolni, csak éppenséggel két G-vel két K-helyett, mert az olyan nemhétköznapi.
Hát nem mindegy, hogy guggolni vagy kukkolni.
Az űrhajós Simonyinak a kedves édesapja is rendkívüli ember volt: nemcsak a Műegyetemen hallgatták százak az előadásait (elméleti villamosságtant tanított), de az ELTE-n is: később ebből az előadássorozatból kristályosodott ki egyik főműve, a Fizika kultúrtörténete. A monumentális mű egyfajta kapocs a humán és reáltudományok között, ajánlom mindenkinek.

1956-ban ő vezette a KFKI forradalmi bizottságát, ezért aztán el kellett jönnie onnét (sőt később a BME tanszékvezetőségről is lemondott), de szerencsére hagyták dolgozni (többek között azért, mert atomfizikával is foglalkozott, és számítottak szaktudására a paksi projecttel kapcsolatban).

hu.wikipedia.org/wiki/Simonyi_K%C3%A1roly
www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz0110/keszt.html

RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.16. 00:38:13
"lázítottam az osztálytársaimat azzal, hogy a takarékbélyeg átbaszás, mert csak azt kapod vissza, amit betettél, és közben az állam forgatja a pénzed (...) Öt százalékot -, mondta, és mutatta is a kezével: öt."

Nem sokat tanultál az esetből :-))


Kamatozott az, az én időmben lehet többet is.
És csak "skolnyik" biciklire,lehetett váltani,
az enyém egy napig bírta.

( bicigli? :-)

OFF:

RE: gloire 2007.04.16. 02:22:14

bicikli vs. bicigli
egyértelműen az előbbi (bicycle)


Értelmező Kézi Szótár:
bicigli - nagyon béna, biciklit utánzó, keleti
gyártmányú játékmodell.
Lásd még: közmondások: hamis, hasonmás...
RE: gloire 2007.04.16. 02:37:26

:-)
Látom eltértünk a témától kissé. Szóval nemrégiben írtam szakdogát az ismeretterjesztő csatornákból, úgyhogy maybe képben vagyok. Tóta most azért nem korrekt, mert nem mondja ki, hogy nem az ORTT kötelezi híradóra a Spektrumot, hanem az HBO-tulajdonban lévó Spektrumot akarják presztízsből országossá nyilvánítani, aminek feltétele, hogy híradót is sugározzanak. Tehát senki nem kényszerít senkit, hanem a Spektrum akar növekedni. Hiszen eddig is gyakorlatilag országos volt, lefedettséget tekintve, és az HBO-brand nyilván első akar lenni az ism. terj. csatornák között, amelyik elmondhatja, hogy országos. Ennek reklámértéke van, ami a csatorna érdeke.
Azonkívül senki nem kényszeríti, hogy ocsmány politikát vigyen bele, el lehet intézni napi ötször öt percben, ahogy a pesti kistévék is teszik, ettől nem marad le senki a pörölycápáról.
Amikor Kern Andrást játszottam, mindig az volt a szövegem, hogy who da fak is Szalai Annamária ?
Minden Híradót az ORTT székáza előtt, egy stand uppal kezdenék, elmondanám, hogy mi történt aznap a testületnél. Ha semmi akkor is. A szöveg vége pedig az lenne, hogy ez a szervezet évente hány adóforintot visz el...
Nem hogy azzal törődne az a barom banda, hogy nem tudnak a tévékben két szót helyesírási hiba nélkül kiírni. Lenne inkább olyan nyelvvédelmi törvény, hogy egy helyesírási hiba=1 millió bírság. Hamar megszedné magát az állam...
Azt nem értem, hogy az ORTT hogy nem veszi észre és ha észre veszi, akkor miért nem törödik az állandóan bömbölő TV reklámokkal.
Nem hiszem, hogy csak engem zavar az, hogy amikor reklám következik, akkor "hirtelen" valahogy sokkal hangosabb lesz a tv-m.
Hát kérem innen üzenem, hogy BASSZÁK MEG A REKLÁMJUKAT!!!!
jus murmurandi 2007.04.17. 00:51:07
Én azon fetrengtem a röhögéstől, amikor csináltak egy interjút vmelyik tévé "szakember"-ével erről a témáról. Aszonta' nem adják hangosabban reklámot, csak a filmek zajos csimm-bummja után a hirtelen beállt csendben, a más karakterisztikájú hangok hangosabbnak hatnak.

Őőőő... :D LoL
A különbséget dugják fel maguknak!
Tényleg nem adják hangosabban a reklámot, csak másképp vannak keverve, mint a filmek. Mélyek le, középmagas, magas fel.
Persze ezt is kínos bevallani...
És akkor erre nem lehet hozni egy nézőbarát rendelkezést?
Mi a francért kell állandóan rákényszeríteni az embereket arra, hogy 20 percenként a hangerőt állítsák?
Írják le és nyomják a kezükbe a T. tv társaságoknak, hogy mától mindig egyforma hangszín, hangerő és hangmagasság a kötelező.
AZ A LEGSZEBB, HOGY JÓVAL A HATÁRIDŐ LEJÁRTA ELŐTT GYORSAN HOSSZABBÍTOTT A KERESKEDELMI TV-KNEK AZ ORTT TOVÁBBI 5 ÉVRE AHOGY A CIKK ÍRJA. ÉS EZT A "MÉDIA" AGYONHALLGATTA. SEHOL EGY TÉNYFÁLTÁRÓ FELHÖRRENÉS... ÁLLÍTÓLAG EZZEL SIKERÜL KÉSLELTETNI A DIGITÁLIS TELEVÍZIÓZÁS TERJEDÉSÉT ITTHON, A KÉT NAGYNAK NEM KELL IDEJEKORÁN BERUHÁZNI EZ ÜGYBEN HISZEN STABILAN ELÉRIK A FOGYASZTÓIKAT A SZOKÁSOS MÓDON, MÍG MÁS UGYE A FÖLDI SUGÁRZÁSBÓL KI VAN ZÁRVA.

További nem ide vágó, de állami, azaz a mi pénzünkből folyó hülyeség:
évek óta ragasztgatjuk az autópálya-matricákat a kocsira, miközben az ellenőrzés kamerával vagy személyesen rendszám alapján történik, sőt, kis cetliket is örizgethetünk még. Nem pénzkidobás ez? Ugyanebben a témában még: ha a neten veszek matricát, vagy telefonon, megvágnak +100Ft-ra. Az ilyen vásárlás ugyan automatizált, ergo emberi készenlét nélkül működik a dolog, azaz olcsóbb hosszú távon, mégis nekem többe kerül. Miért nem elég a távszolgáltatóknak az a jutalék, amit a benzinkutak kapnak meg egy-egy matrica eladásáért? Hahó GKM és költséghatékony Kóka, hol vagytok ilyenkor?
soska71 2007.04.17. 15:25:04
jus murmurandi 2007.04.12. 17:35:59
eloi 2007.04.12. 17:17:06
Aki ugrál, az előbb nem kap semmi támogatást, nem nyer pályázatokon, és végül lejár a szerződése és nem hosszabbítják meg!

Majdnem így igaz, annyi helyesbítéssel, hogy a szerződést nem meghosszabítani kell automatikusan, hanem pályáztatni.
És pont jó a példa, mert a 2002 választáson a két nagypárt tökéletesen maga alá tudta rendelni az RTL -t és a TV2-t.
Ezek után az RTL és TV2 a pályáztatás helyett kényelmesen aláírhatott egy újabb szerződést.
És ezen még a legfőbb közjogi méltóságok sem horkantak fel, de még egy átlagos államtitkár vagy "szakmabeli" sem.
Ez így volt előre odaígérve.
Punktum


Ez egy jóval korábbi hozzászólásom, és egy kormányközeli politikus mesélte ezt amikor ez az esemény megtörtént.
Nekem ezér nincs tv-m és leszarom az ortt is.basszák meg a semmittevő apjukat!Hallgass ingyér letöltött zenét meg nézzé ingyé letöltött filmet!!Hamár othon baszod a rezet!
Na, az ORTT úgy döntött, a szánalmas törvényt lehet úgy is értelmezni, hogy ne röhögjön mindenki rajtuk.

Persze a 2. fej. 8. paragrafus (1) bekezdésében említett szakosított adókra vonatkozó kivétel csak erős prekoncepcióval és a logika szabályainak semmibevételével értelmezhető úgy, hogy a (3) bekezdésre is érvényes, de remélem senki nem támadja meg ezt az épeszű döntést...

(Forrás: www.hullamvadasz.hu/ftpterulet/jog/torveny/mediatv.html)
süti beállítások módosítása