W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kóka János köszöntése

2007.03.12. 07:00 Tóta W. Árpád

Bár egyáltalán nem biztos, hogy Kóka János 2010 után egy parlamenti párt elnöke lesz, de hogy most ő a befutó, az eldőlni látszik. Az SZDSZ befolyásosainak többsége látványosan irtózik Fodornak a gondolatától is, ezért úgy söprögetnek Kóka előtt, mint abban a hülye pumpagurító játékban a jeget szokás. Rajk László egyenesen azt állítja, hogy Kóka bírná „folytatni az SZDSZ-nek a demokratikus ellenzék korszakára jellemző aktivitását.” Na hát ez így nyilván nem igaz. Ha valamit Kóka nem folytat, az a rendszerváltó SZDSZ.

Szociális érzékenység például pont annyi van benne, mint a barrakudában. Lehet persze, hogy titokban jótékonykodik, de amekkora exhibicionista, alig hiszem, hogy magában tudná tartani, milyen jószívű ember is ő. Azt bezzeg nem rejtegette soha – ezzel lett valójában ismert – hogy nagyon sok pénze van, amiből adakozhatna, ha akarna. Eddig ezt csak Frei Tamás riportalanyai merték a szemünkbe mondani.

Magyar Kapitalista Párt


Ha tanulsz, nyomulsz, figyelsz, lehet neked is sok pénzed
– bizonyára ezt akarja üzenni Kóka és vele az SZDSZ; hogy hurrá, milyen nagyszerű lehetőségeket nyit meg a piacgazdaság. Nagyon időszerű és fontos észrevétel ez tőlük. Bizony szükség volna egy Magyar Kapitalista Pártra, amely időnként vagy akár folyamatosan jelzi, hogy a többi modellhez képest nem olyan rossz dolog ez a szabadpiac meg a vele járó egyéb szabadságok. És hogy minden más megoldás diktatúrát jelent: demokratikus szocializmus nincs.

Az igaz, hogy most épp eléggé belelóg ebbe a zászlóba Gyurcsány hatalmas orra, de lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér. Lesz itt még osztogatás 2009-től, vagy azért, mert Gyurcsány az ilyenre amúgy is hajlamos, vagy mert fegyvert fog az MSZP Társadalompolitikai és Munkásőr Tagozata, és lecserélik Gyurcsányt például… arra a nőszemélyre.

A Magyar Kapitalista Pártnak azonban nincs szüksége a segélyen élők szavazataira; azokról lemond. Egy ilyen pártnak talán van valami halvány esélye, hogy markánsan mást tud majd mondani 2010-ben, mint a két nagy ígérgető, és ezzel megcsípheti azt a vállalkozó, illetve kapitalizmuspárti réteget, amely a kádárista kampánytól hányik. Ha akkor még két nagy párt lesz. Meg ha akkor még lesz ilyen réteg.

Magyar narancs


Az üzenet, az rendben, csak egy bökkenő van: Kóka János bár kapitalistának látszik, úgy is viselkedik és annak mondja magát, valójában nem úgy szerezte a vagyonát, mint a Google-fiúk. Nem ám feltalált valamit, és befutott vele, hanem… fuj. Ha Kóka hivalkodásával azt akarja mondani, hogy kövessük mindannyian az ő példáját, akkor legjobban tesszük, ha befáradunk hozzá a minisztériumba, és így szólunk: Miniszter úr, én üveggolyóval kereskedem. Ugye vesznek tőlem méltányos áron üveggolyót? Nem leszek hálátlan!

Kakaóbiztosak, he.

Na de az üzletember kifejezés épp ezt takarja. Nálunk a Siemens is, a Strabag is úgy bizniszel, ahogy lehet. Ha a vevő hülye, naná hogy lehúzzuk. Ha kenni kell, kenjük. Hát a magyar állam speciel hülye és korrupt volt, amikor Kókával üzletelt. Meglátjuk, milyen, ha a nevében Kóka üzletel. Azt azért egy percre se felejtsük el, hogy ezek lopnak.

De a Magyar Kapitalista Párt, az elférne itt, és létrehozásának egyik módja, hogy az SZDSZ elnöke Kóka János lesz. Kísérlet. Penetráns egy alak, az biztos, de legalább alkalmat ad egy másik fontos újítás bevezetésére. Lehet rá szavazni úgy, hogy közben fel se merüljön, hogy szeretni kéne.


Címkék: kóka szdsz korrupció

264 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1945565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.04.05. 18:16:39

Nyuszi rokonai, barátai és üzletfeleiNincs okunk kételkedni abban, hogy az SZDSZ újdonsült elnöke igazat mond: "ahogy vállalkozóként, úgy politikusként is messze távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól". De miközben K…

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.03.12. 12:53:16

A remény rabjaiWorluk szerint Kóka János elnökké választásásával létrejöhet a politikai palettáról jelenleg (szerinte) nagyon hiányzó Magyar Kapitalista Párt. De tényleg várhatunk-e ilyet Kóka Jánostól eddigi track recordja alapján? Aligha. Legfe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer 2007.03.12. 16:59:04
A "politikában". Az egész világra értettem. Egyébként igaz.
Csodarabbi: az igazi vállalkozó meg csendben teszi a dolgát,megpróbál napi 10-12 óra munkával talpon maradni, nem szájkaratézik és némán adakozik. Ja, és soha nem megy politikusnak.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 16:14:57

Én is amellett vagyok, hogy kapjon a dokker tisztességes fizetést - de aztán adózzon is belőle, ne úgy, mint jelenleg a hálapénzből!

(Ja, és kis ország kis pénz. Lehet Ganxta ugyanolyan cool, mint Snoop, mégsem lesz belőle milliomos, hiszen sokkal kevesebb a potenciális vásárló.)

csodarabbi qrvaryo nick :))
Nnnnnnnna, kezdődik.
da2 2007.03.12. 17:27:28

mi kezdödik?
"Ebből is és sok minden másból kiderül,hogy nem a személye a lényeges, hanem annak a lobbicsoportnak az ereje amelyet képvisel és amely meghatározza azSZDSZ POLITIKAJÁT. '
A magam részéról egy kiló tepertőt se képviseltetnék vele.
bugris ott a pont.

De a hálapénzezés. Az orvos keveset keres....."debasszusottahálapénzamiutánnemadózikaszemétadócsaló"
"A liberális zászlóval két irányban lehet menetelni. A két jelölt ezt képviseli is. Az egyik az emberjogi, kisebbségvédős, szociális, balos. A másik meg az, hogy basszáj, emberek, szabad ország, szabad társadalom a szabad piacgazdaságból bír kinőni."

Erről asszem volt már post, ott sem vitattam. Annyival esetleg, hogy én ugyanannak az irányzatnak látom, csak a súlypont, a hangsúly lett egyszer a gazdaságra (Kóka) másszor az emberjogi (Fodor) részre téve. És nem kétséges, a gazdasági téma ma ezerszer jobban érinti az átlagember gondolatait és gondjait mint az emberjogi.

Ha elvonatkoztatunk attól, hogy ki melyik részre teszi a súlyt, fogja-e tudni Kóka (de akár Fodor) megfelelő hitelességgel képviselni tudni? Rendelkezik-e ehhez kvalitással? Ne a múltját nézzük, a képességeit, a hitelességét a jövőben.

Lehet, hogy a román SZDSZ más súlypont miatt tart előbbre. Lehet. Én megkockáztatom, hogy színvonal feletti emberekkel is rendelkeznek.

Kókán én nem érzem a makrogazdasági hozzáértést. OK, hogy képviseli, de érti? Ha Bokros ír valamit, még ha egyes részekkel nem is értenek sokat egyet, azért lehet érezni, hogy van lövése. Ott a szocialistáknál a stratégiai tartalék.

Amíg a Fidesz sorra követi el a taktikai hibákat (összemosódás a radikális oldallal, rosszabbul élünk kampány stb.), az SZDSZ alpvetőbb stratégiai gondoktól szenved - az elsőosztályú emberek hiányától. És amíg a Fidesz legfeljebb nem kormányoz még egy darabig, addig az SZDSZnek a rossz stratégia a véget is jelentheti.
Pascal: "az SZDSZnek a rossz stratégia a véget is jelentheti."

Húúú, ettől nagyon búnak ereszteném a fejemet...
ezt akár hívhatnák vulgárliberalizmusnak is...

Pascal: az elsőosztályú ember kutat, fejleszt, tanít, gyógyít. És továbbra sem megy a politika közelébe. Ebből a kínálatból csak ilyet lehet építeni. Ez meg sz@r.
Da, őszintén szólva én igen. Mert a liberális elvekkel, a gazdasági de az emberjogi résszel is, rengetegen egyetértenek. Van rá igény, van rá "piac". Jók azok az elvek. Szabad piac, egyenlő munkavállalás, szólásszabadág, tolerancia. Ha az SZDSZ elűnik, annyi marad ebből amennyit a két nagy képvisel. Nekik meg, egyiknek sem ez az első.

Persze azt is lehet mondani, hogy kiválasztódás. Győzzön a jobbik. Hát akkor ez van. Tudtak volna pár elsőosztályú hiteles embert kinevelni. Volt rá tizenjópár évük. Ő érveik ezek.
"úgy van az az ideális kapitalizmusban (aprajafalva zrt), hogy ha te kitanulsz egy szakmát, és abban nagyon jó vagy, és aztán még innoválsz, kreatív vagy és üzletben is hatékony, akkor igenis százszor annyi pénzed (helikoptered, medencéd, fekete autód) lesz, mint annak, aki már középiskolában szart az egészbe. és ez igazságos, igazságtalan az lenne, ha a kiemelkedően jók nem kapnának többet az átlagnál."

Attól tartok a XXI. század fogja bizonyítani csak igazán, hogy ez mennyire nem tartható rendszer. És nem társadalmi, hanem környezeti oldalról.

Szerintem a szabadversenyes kapitalizmus ról már bebizonyosodott, hogy nem fenntartható. És nem azért, mert szegények/gazdagok lesznek tőle sokan. Hanem mert olyan környezeti problémák okozója, amit egyelőre nem tudunk kezelni.

Ezért nem szeretném látni Kókát semmilyen döntéshozói szerepben, és a Magyar Kapitalista Párt is egy rémálom, vagy egy rossz vicc.
Jó, "Szabad piac, egyenlő munkavállalás, szólásszabadág, tolerancia"

Elviekben ezekkel majdnem mindenki (99%) egyetért.

A konkrétumokban van a különbség: "pozitív diszkrimináció vs. főállású anyaság"

Nők is dolgozhassanak de nő!=ffi, a ffi nem tud szülni.


" szigorú sajtótörvény vs. holocaustagadás"


Mindent lehessen mondani, de hazudni már mégse. Mi a hazugság? Mi a büntetése?


"szabad piac vs. hazai gazdák támogatása"


Az áru szabad áramlása, de főleg a miénk.

Az SzDSz-es válaszok nem népszerűek.
kzgy, a szívemből szóltál. Vitatkozgassatok csak az állami szerepvállalás mértékének szükségességéről, de a környezetvédelem területén eljött a drasztikus megoldások ideje. És erre a mi környezetvédelmi miniszterünk...:(
A Bölcsikeresés kálváriája című bejegyzéséből kiderült, komoly energiát fektetett bele, hogy olyan intézményt keressen, ahol biztosan csak barna kenyeret adnak a gyereknek, EU-konform a játszótér és nincsenek rozoga játékok. A leendő kormányszóvivő a nagy körültekintés ellenére három nap múlva kivette a gyereket, mert mint írta, "nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés."

index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/demcsvalt03/

-

Nagyon érzékenyek szociálisan ezek a szocik
Hát TWÁ bzmeg, én nem tudom miért mosogatod a Kókát állandóan. Már a Szuláksós bejegyzésnél is kb. az jött le, hogy "jójó, idióta kis gazdag fiszfasz ez a gyerek, de hát mégis talpraesett és mégis a miénk".

Hát tudod, ha én most képzeletben egy mérleg két serpenyőjébe pakolom egyfelől Kóka hozzáértését, alkalmasságát és eredményeit, másfelől a korruptságát, az elviselhetetlen nevetséges stílusát és eredménytelenségét, akkor nem kérdés, hogy hova billen a mérleg nyelve.

Az amit a Heti Válasz "szervezett felvilág" címen lehozott róla, meg ahogy ugyanezen lap leleplezte az elmismásolt villáját, számomra olyan visszataszítóvá teszi, hogy még csak hasonlót sem tudnék mondani a mai magyar palettán.

Aki ért a saját meggazdagodásához, abból nem következik ,hogy egy ország gazdaságának vezetéséhez is ért.
Carnivora 2007.03.12. 18:05:48
Na, erről beszéltem.Bányász Rezső se volt egy kalotaszegi varrottas, de ez a nő maga a mélyrepülés. Úgy kell nekik!Kíváncsi leszek, egy hét múlva kit húznak elő a cilinderből.
Mér, szted belebukik? Ilyen főnökkel?
Él bennem a remény.Valaki csak szól nekik, hogy : "Főnök, lehet, hogy a csaj megfelelt a castingon, de ez nem minden. Már a kormány színeiben csinál magából hülyét.Cselekedjünk. Szóljunk VV Ágicának."
RE: Carnivora 2007.03.12. 09:58:52

"Jó kis írás:
index.hu/velemeny/eheti/eheti070312/"

És amire hivatkozik:
demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php

Állat!!! Kötelező olvasmány! Ez egy valódi gyöngyszem, egy kis őszödi.

Végre beleláthatunk egy pillanatra abba, hogy a -- fiatal, törtető, gátlástalan, takony -- újgazdag réteg hogyan látja a világot, mi a viszonyuk a mai Magyarországgal. Nagy kár lenne ezt a rigolyás picsát még beiktatása előtt megbuktatni, mert valószínűleg igazán kellemes és vidám pillanatokkal ajándékozhatna meg bennünket kormányszóvivői munkássága során bicskanyitogató stílusával.


"beszéltem az igazgatónővel, bejártam a csoportszobákat, megnéztem a konyhát (HACCP-s legyen!), a mellékhelyiségekről nem beszélve. (...) Az EU-konform játszótérre pedig külön nagy hangsúlyt fordítottam arról nem beszélve, hogy kint alvás esetén semmiképp se legyen nagy utcai forgalom a környéken."

"később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez kerültünk és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés." (ez az eredeti változat, a szerző közben meghekkelte)

"A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel."

Tökéletesen passzol ez ide, a Kókával foglalkozó posthoz. Ha valaki (ráadásul így-úgy) tele van zsével, ráadásul egy született tapló, akkor szépen húzza meg magát, legalábbis ne menjen nyilvánosságközeli, politikaközeli szakmába.

Mert ha így folytatják, akkor előbb-utóbb nem a szélsőjobbos csürhe fog csak randalírozni az utcákon, hanem tényleg forradalom lesz. Proletárforradalom.

mi f'szom az a HaCcp?
élelmiszer-minőségbiztosítási rendszer. anélkül a gyermek elpusztul. vagy rosszabbul szituálttá változik.
Úúúúúú a gyakorló apuka....látom már készülsz az óvodai raidre.
(egyébként kösssz :) )
"rosszabbul szituálttá változik"

:-))
Hát ez a demcsák zs ugyanakkor pcsa, mint amekkorának látszik. De nem baj, egykis bulvár és ezalatt meg gyf dolgozik tovább.
nem fogom oviba meg ilyen helyekre járatni, mert ott szegényemberekkel találkozhat.
Elképzelem Demcsákot valami nagy árvíz, földrengés vagy egyéb természeti katasztrófa helyszínén, ahogy vegyvédelmi felszerelésben és orvosi maszkban tájékoztatja a sajtómunkásokat, nehogy elkapjon valami szörnyűséget. (És persze tökéletesen sminkelve, körömcipőben.)

Hát igen. Legyen inkáb TótaW.

"Emberek basszáj, így jártatok, fszér kell vidéken élni."
tévedés,
nem újgazdag világlátás érhető itten tetten

ez itten a régi-új úri középosztály

Nálam a csaj már egy hete kiverte a biztosítékot. Remélem, hamarosan elköltöznek Grönlandra. Tiszta levegő, EU-konform játszóterek, kedves és jól szituált rénszarvasok és HACCP-s konyhában elkészített fókahús. Állítólag egészséges.
ahogy ezek váltják egymást, még akár sorra is kerülhetek.
mondjuk nem vállalnám nyilván, viszont megfontolom az alternatív szóvivés/magyarázat/fordítás lehetőségeit. kb igen, emberek, így jártatok, :P
lyla: ez egyébként jogos és pontos észrevétel. tessünk kinyitni egy Új Időket 193x-ből, vagy megnézni a vonatkozó filmeket. játszott a kerestény úri középosztály gyereke a cseléd gyerekével. nem játszott. nahátakkor. demcsák zsuzsa konzervatív.
Amúgy meg nem csak Demcsák a dilettáns, hanem azok, akiknek ő megfelelt. ŐkismennnyenekGrönlandra.
"ez itten a régi-új úri középosztály"
Az, csak éppen hagyományok nélkül. Az ilyet meg úgy hívják, hogy parvenü.

Ugye annyiban konzervatív, hogy egy buta nagyképű liba, akinek most van pénze, és ezt az állapotot szeretné _konzerválni_. Kvázi uralkodó osztály.
"Emberek basszáj, így jártatok, fszér kell vidéken élni."

hálista, vanittmég gugista {:-)
Jó látni, hogy Mo.-on a tökéletes politikailag korrekt beszéd már mindennapos létszükséglet minden oldalon, és immár nem csak az egyik kis párt vesszőparipája. Remélem a jövőben is egy emberként szólal fel majd a blogoló tisztelt közönség, ha igaztalan, inkorrekt megfogalmazást hall.
"...és immár nem csak az egyik kis párt vesszőparipája"
Kireteccikgondolni?
Ja, Kunczét most politikai értelemben kettéfűrészelte az évtizedes impotenciával elégedetlen korszellem: bal fele Fodor, jobb fele Kóka lett, és ebből választ most a k.gy. Nem tudom, hogy a "vadkapitalizmus abszolút győztesei" mint társadalmi csoport kiteszi-e az 5%-ot... meg azt se tudom, hogy emberi jog érdekli-e a megszorítások alatt nyöszörgő országot 5%-nyira...

Talán a Kóka-féle liberalizmus mégis hatásosabb lesz, mert magában hordozza a gazdagodás ígéretét. Ki nem szeretne feszes testű nőkkel izélni, meg helikopterrel röpködni? Egyébként Kóka elnökletével egy klasszikus osztálypárttá válna az SZDSZ. Mondjuk, a tendencia nem rossz, lévén, hogy a Fidesz is most szeretne plebejusodni éppen.

Szili. Az lehet az ideális megoldás az MSZP számára, ha 2009-re ugyanolyan struktúrát építenek ki, mint a Fidesz '01-ben, tehát nem miniszterelnöknek, hanem pártelnöknek teszik meg azt a "nőszemélyt", és GyF marad a posztján. Ennek a lépésnek nem lenne akkora gazdaságpolitikai kockázata, és az MSZP elitei számára is egy kompromisszumos megoldást jelentene. Politikai haszna pedig leírhatatlan...
Háj evribudi! Ki a f@szt érdekel kóka, ovi, demcsák, stb, most hallottam, h újra lessz győzike só! Juhé, ezt vártuk, vazzeg rtl. A néphülyítés csúcsa, a többi sóval és faszsággal együtt. de ha nézzük, úgy kő nekünk:)
da2 2007.03.12. 14:35:07
ez a Puzsér nem rossz....
da2 2007.03.12. 14:42:50
outsider:
szelsokozep.freeblog.hu/

yessz, tök jó fejek a szélsőközepesek és demokrácia rtsek:)
szegény demcsák. úgy kezdte, h elkúrta:)
RE: Pataj 2007.03.12. 19:52:26
"Jó látni, hogy Mo.-on a tökéletes politikailag korrekt beszéd már mindennapos létszükséglet minden oldalon"

Szó sincs itt inkorrekt beszédről. Amit leírt Demcsák, az teljesen korrekt, hiszen valóban ezt gondolja (ezért őszöd style). Ha ezt gondolja, hát ezt gondolja, szíve joga. Tőlem játszhat magán-köjált meg kivagyi sznob hülyepicsát is. Csak éppen ezzel az életfelfogással ne akarjon egy (papíron szocialista...) kormány szóvivője lenni.

"Hátja, lehet, de nekem egy csomó simerősöm sodor magának (dohányos) cigit."

Szal tom hogy ez nem a legfontosabb dolog a világon, csak a tisztánlátás kedvéért szeretném tisztázni a doktor úral, hogy az általam említett helyeken (benzinkut/ejjelnappali) árult KIHÚZHATÓS rollpapirról tettem említést, amely így néz ki: www.everyonedoesit.co.uk/img/products/smoking_rolls_smoking_deluxe.jpg
Előnye, hogy ojan hosszú cigit csinálsz belőle amijet akarsz. A dobozra rá van írva a csábító felirat "as long as you want" és hát kifejezetten a mariskázó célközönségnek készül.
Míg dohányos ismiid/kollégáid feltehetően a kisebb vagy max a King Size papírt vásárolják ami a klasszik 8 centis méret és így néz ki: www.everyonedoesit.co.uk/img/products/products_papers_smoking_deluxe.jpg
Az értekezés lényege hogy a kereskedők már régóta hasznot húznak kábos szubkálcsörből. Hogy a mocskosabb energiaital és 600-1000 forintos félliteres ásványvízről ne is ejtsünk szót, mert ugye ki ne fizetne érte akármennyit mikor ugy érzi az élete múlik rajta (ez már nem a mariskás hanem szintetikus embertársaink lehúzását célozza). Ennyit a vállalkozók lelki állapotáról. De ez egy másik topik témája lehetne, csak azér irtam mert nem akarod elhinni.
OFF
RE: lonely_photon 2007.03.12. 20:28:08

"Hogy a mocskosabb energiaital és 600-1000 forintos félliteres ásványvízről ne is ejtsünk szót"

Falusi diszkó változatban -- hogy tutira menjenek -- elzárják a mosdóban a hideg vizet... Mocskos egy szakma.

Nadehogynem. B'sssz. Úgy látszik itt rejtve maradtak ezidáig a kisboltok árpolitikájának rejtelmei. De szívesen tanulok. Kvvva anyjukat.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 19:28:46
Pedig köll az az ovi, jobb 3-6 éves korig megtanultatni helyi bacikat a gyerekkel mint az iskola első 3 évében. :)
Möghát egész másképp használja a gyerek az oviban amit otthon hallott.:)
dark future · www.andocsek.hu/bemutatkozas.htm#3 2007.03.12. 19:13:40
Kösz df magamtól nem olvastam volna DZs blogját, de megérte. Az új kormányszóvivőt zavarja a társadalom:D Beszarás:D A dolgok jelen állása szerint az a javaslatom Demcsák Zsuzsának hogy mélyen kivágott átlátszó blúzban álljon ki a pódiumra és lehetőleg ne szóljon semmit. Így lehet pár hete...isakár:)
1 idézet a szélsőközép blogjából: "Na, ide figyelj, Kóka! Ha te bazd meg az elmúlt három év alatt, mióta irányítod a gazdasági minisztériumot, olyan teljesítményt tudtál volna kicsikarni ebbõl a kurva országból, hogy megduplázod a közalkalmazottak fizetését, akkor is kibaszott nagy pofátlanság lenne azt mondanod, hogy négyszerezzük meg a parlamenti képviselõk fizetését. De nem ez történt, seggfej! Ezt az országot tönkrebasztátok, geci nagy az államadósság és az államháztartási hiány, az embereket pedig keményen szopatjátok mindenfajta kurva adóval és megvonással, eközben meg magatoknak négyszeres pénzt akartok?! Menjetek ti az anyátokba!"
Hááát...tanulságos...
Az indafasz mit akar ezzel a szar betűkóddal?
A mai nap másik nagy arca:

„Az Alkotmánybíróság (AB) döntése értelmében a beterjesztett kérdések többségében lehetősége nyílik az embereknek arra, hogy elmondják véleményüket, a népszavazás győzött, az első csatát megnyerte” - mondta Orbán.
index.hu/politika/belfold/ov4901/

Esetleg fogalmazhatott volna úgy is: kiváló jogászaink össze tudtak hozni három olyan kérdést, amit csont nélkül elfogadott az AB. A hétből. Nagy teljesítmény, grat. (A fél banda jogász náluk...)

OFF: "Az indafasz mit akar ezzel a szar betűkóddal?"

Semmit, ne foglalkozz vele (nem kell beírni semmit + előzetes moderáció sincs (utólagos is csak ritkán)).
mindenki tuggya, h a népszavi csak egy újabb elkúrt 5 milliárd, az amúgyis üres államkasszából. csakis ovi túlélését szógájja. szerintem ovi ne éljen túl, hanem húzzon el a rákba (sok egyéb párt- és nem párttársával együtt)! akkor talán a fityesznek is vóna némi esélye egy normálisabb párttá válni.
Vaffanculo: Sajnos ilyet a baloldalon is találni Orbánról, mindkettőnek megvan a maga salakja!
rz: igazad van, a seggfejség pártsemleges. bár baloldalra a fityeszt is be lehet sorolni, ld. a kampány alatti ígéretek: visszaállamosítás, teljes foglalkoztatottság, stb.
Hoppá, hoppá!

"Hétfői lapinformációk szerint a Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, s vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak.

Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa együtt hozták létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni. (...)

Garamvölgyi György közölte: rendelkeznek elegendő tőkével ahhoz, hogy kivásárolják a kórház teljes tulajdonjogát a fővárosi önkormányzattól. A főigazgató szerint a működtetési részleteket még nem dolgozták ki, de a kórház fenntartása mellett a szakmai képviseletet is célként tűzték ki.

Garamvölgyi György szerint ha sikerül a tervük, a jövőben a betegeknek az eddig az egészségbiztosító által finanszírozott összeget kell majd kifizetniük."
inforadio.hu/hir/belfold/hir-109686

---------

Kulcsmonadat: "a jövőben a betegeknek az eddig az egészségbiztosító által finanszírozott összeget kell majd kifizetniük".

A kft. egy gazdasági társaság (ami nem azért alakul hogy csődbe menjen), tehát profitot termel. Miből fogja a profitot kitermelni? A betegek által fizetett díjakból. Mennyit kell fizetnie a betegeknek? Amennyit eddig az eg.bizt. fizetett. Ez elegendő a működtetésre + a profittermelésre? Valószínűleg igen, különben nem vállalkoznának. Ráadásul hosszabb távon a vételárat is ki kell termelniük. Akkor minden jó, örüljünk. De ha minden jó és örülünk, akkor miért kell eladni a kórházat?

Molnár úr, hogy is van ez?


df: most kht, vagy kft? nem mind1. valszeg a fele személyzetet kirúgják, esetleg a kh egyes emeleteit kiaggyák wellness szállónak, nem t'om. mindenesetre az emberek kirúgásának felelősségét az eü min lepattintotta magáról.
RE: vaffanculo 2007.03.12. 22:08:23

"most kht, vagy kft? nem mind1."

Ott a szövegben, fuss neki mégegyszer:
jelenleg egy fővárosi KHT. tulajdonolja, és egy KFT. venné meg.


Hát, az a hét kérdés nyilván csak kampányfogás volt. Másrészt, az, hogy mi alkotmányos, mi nem, az nem mindig oly' egyértelmű.

Például az az arc, most nem jut a neve eszembe, aki Orbánék alatt volt OVB-elnök, nyilatkozta volt úgy negyed éve, hogy szerinte mind a hét (!!!) kérdés elfogadható.
Figyelj.
1. ha magánkórház lesz, nem így fog kinézni, fejleszteni kell.
2. Ha ez ennyi pénből megy,akkor miért nem fejlesztett idáig.

Szóval:
a. vagy leépítenek bizonyos funkciókat
b. vagy nem lesz belőle semmi

Egyébként én azt nem értem, h tegyük el, megcsinálják. És akkor azt mondják, kérik az ellátottak után az OEP finanszírozást, mint egy magánrendelő is kaphatna elvileg, ugye mint egy egyházi iskola. És akkor állami költségekben ott lennénk, ahol most vagyunk.
Kóka úr azon ötlete, h a tisztelt képviselő urak több fizut kapjanak, nem teljesen veszett dolog. most ugyanis - tudom hogy ennél több jut nekik - kb 300 ropi a fizetésük.

mellé van egy csokor kompenzáció, bizottsági tagság, költségtérítés, miegymás.

ehelyett inkabb kisebb parlament kellene, mondjuk feleennyi képviselővel. ettől egyből duplájára nőne a fizetésük. ezentúl én kikötném, hogy ha valaki ogy.képviselő, akkor az az ő hivatása, pont. főállás. mellette nem lehet polgármester, vállalatigazgató, kisfaszom.
A költségtérítést a régi jó "jár nekem a tövény alapján mert Karakószörcsöktől messze van az országház" elvek mentén megszüntetném, és kizárólag bizonylat ellenében adnám egy maximalizált határig.
Évi 1 millió forintból a képviselő úr, egy relatív magas (10l/100km) fogyasztású autóval 38000km-t autózhat. ez szép teljesítmény. ebbe belefér az, hogy X mindig hazakocsizik, vagy hotelben csövezi át az ülésszakok közötti éjszakákat.
ha valaki ilyen szabályok mentén is vállalja a képviselőséget, annak járhat nyugodtan az 1.2Mft havonta, amiből ugye adózik, mint a többi állampolgár.
a költségtérítésből is azt veheti meg, amit a többi állampolgár, tehát nincs ruhapénz csak ha kicsengedi utána az szja+tb terheket, ahogy mindenki más.

a bizottsági járulékok és egyéb dolgok között is komoly rendet kellene vágni. alapvetően nem lehet cél, hogy egy képviselő minél több helyen legyeb bizottsági tag, neadjisten elnök. tisztára a négydiplomás munkanélküli analógiája.

tehát, ha egy képviselő ott van az országgyűlés ülésszakain, eljár és konstruktívan hozzájárul a választott bizottsága munkájához, becsületesen megtartja a fogadóóráit, ingázik a lalhelye és az országház ill. a választókerülete tetszőleges pontjai között, alig hiszem hogy marad fölös energiája egyéb munkára. a maradék idejét töltse a családjával meg a barátaival. megérdemli.

persze a hiperaktívak írhatnak blogot az amőbán, meg vezethetnek egy országot is - jobb híján a civilizations-ban.

szóval jó lenne ez, János, mert egy átlagos középvezető is megkereshet 1millert havonta budapesten. de mellé nem kellene Dáriusz király minden tartozékával, hanem egy kis kötelességtudat meg fegyelem.

így - tét nélkül - bekiabálva a nagy kibaszott liberális elnökválasztásba, így ez lófasz, kidurrant kampánylufi, megalapozatlan, önző harácsolás, drága barrakudám.
df: bocs, böszme voltam:)
A fenti eszmefuttatásból azt kifelejtettem, hogy ráadásul az eddiginél (és az átlagosnál) valószínűleg magasabb szinten, jobb ellátással üzemeltetnék, különben ki fizetne érte?

Tehát a képlet:

beszedett díjak = üzemeltetés + jobb ellátás + hiteltörlesztés (valószínűleg hitelből fogják megvásárolni a kórházat) + felújítás (kívülről tip-top, belülről elég ramaty)+ profit

(ahol a profit nagyobb, mint az eddigi hálapénz, különben nem érné meg váltani)

A tervezet szerint:
beszedett díjak = betegszám * eg.bizt.pénztár által eddig fizetett összeg

Ha nem emelkedik drasztikusan a betegszám (az eddigi kihasználtságot nem ismerem), akkor ez egy bűvészmutatvány... Ha eddig kihasználatlan volt a kórház (jártam ott többször, de nem ezt tapasztaltam), akkor miért nem lehetett meglépnie az önkormányzatnak a betegszám-növelő intézkedéseket?

Ficzere Lajos professzor, az Európai Jogakadémia elnöke mondotta, hogy mind a 7 kérdés alkotmányos.
www.mno.hu/index.mno?cikk=382708&rvt=51&norel=1&PHPSESSID=ce868359e26b90addcd9524bd7b32490&pass=2
Nu: ha ez az arc lenne most az AB-elnök (és miért ne lehetne az!), akkor már vígan gyűlhetnének az aláírások a hétigenes népszavazásra. Szóval ez az alkotmányos-nemalkotmányos dolog eléggé szubjektív alapon dől el, ha nem ingyensörről van szó...
RE: da2 2007.03.12. 22:15:51

"1. ha magánkórház lesz, nem így fog kinézni, fejleszteni kell.
2. Ha ez ennyi pénből megy,akkor miért nem fejlesztett idáig."

Párhuzamosan ugyanezt írtam :-)


"a. vagy leépítenek bizonyos funkciókat"

Eddig volt náluk (ha jól tudom): szülészet, nőgyógyászat, lombik, koraszülött-osztály. Ez utóbbi biztosan nem lesz, a többit hülyék lennének leépíteni.

da2,
magánkórház - mint minden gazdasági alapokon üzemelő dolog - első körben ott lesz, amire van igény és jól jövedelmez. a nőgyógyászat tipikusan ilyen.
a bp-i nőgyógyászok magánpraxisában a váróban permanens oxigénhiány van. a delikvensek órákat üldögélnek, hogy a specialista 10 rugóért felírja nekik a fogamzásgátlót. vagy elvégezze a ráxűrést.

erre lehet alapozni egy magas színvonalú, kellő működési szigorral rendelkező intézményt. de minimum az dukál, hogy az orvos nem kap, nem vár és nem is fogad el borítékot, illetve nincs hozott munka.
egy nem lakásból kialakított színvonalas nőgyógyászati rendenő igen üde színfolt lenne idehaza.
azontúl minden magyar állampolgárnak, aki fizet EÜ hozzájárulást, az ügyes bajos dolgait bizonyos szinten támogatja a TB. Megvan a tarifája a rákszűrésnek is - illetve meg kellene lennie, de ehelyett mindenféle alibi baromságokat írnak bele a nyilvántartásba: pl. foghúzás 100HUF.
tehát - értelmes számokkal véve - egy magánintézménynek, ha a számviteli törvénynek megfelelő bizonylatokat begyűjtesz, járna az elvégzett munka után az a rész is, amit a költségvetésből finanszírozott intézmények is megkapnak a művelet után.

tehát a jómódú állampolgár, ha fizet TB-t, akkor némiképp olcsóbban juthat hozzá a minőséginek titulált eü szolgáltatáshoz. egyébként meg - ha pl adócsaló az illető - szépen zsebből fedezi az ellátás ellenértékét, míg az előző esetben csak a differenciát.

Egy ilyen konstrukció mellé már lehetne párosítani bármely biztosítótársaság eü tipusú szolgáltatását: legyen az egészségbiztosítás vagy egészségügyi célú előtakarékosság, vagy életbiztosításhoz kapcsolódó járulékos sallang.

később - mint ahogy most is sok üzletágban már megvan - a szolgáltató a paletta bővítésével próbálja magához édesgetni az ügyfelet, és a kevésbé jövedelmező eü szolgáltatások is gazdára találnak.
dark future.

azért mert eddig nem volt _érdeke_

ennyi a kibaszott a különbség. ha van belőle haszna: csinálja. ha nincs leszarja.
Én ezt a pártot hozom éppen létre.
Kicsit keveren vallási témával, meg hazaszeretettel (ugyanis NSDAP, Nyilas Párt, MDP, MSZMP, vagy KISZ tag csak az úgynevezett vezeklő nyilatkozat kitöltése után csatlakozhat), de ezek nem ütik egymást.

A neoliberális gazdaságpolitikának tényleg van helye - még szerintem is.
denever: Ja persze, sztem is járna, de:
a. Itt ugye a cél: állami költségcsökkentés. _Így_ nem csökkennek az állami költségek.
b. az ÁNTSZ és az OEP, érdekes módon nem szokott ilyen szerződéseket kötni. Tehát azaz állampolgár, aki _csak_ ilyen magánrendelőkbe jár, akár ne is fizetne TB-t.
Df: most látom :) (Teedubya mingyá rádszól az orros smiley miatt)

Hát igen a koraszülött az nagyon pénzigényes.
"egy magánintézménynek, ha a számviteli törvénynek megfelelő bizonylatokat begyűjtesz, járna az elvégzett munka után az a rész is, amit a költségvetésből finanszírozott intézmények is megkapnak a művelet után"

Viszont enélkül is bőven megéri nekik. Meg a pacienseknek is.

Gyanítom, hogy a tényállás: bűvészmutatvány (= "trükkök százai", permanens csalás, túlszámlázás az OEP felé, síbolás). Molnár meg ahelyett hogy szétcsapna és rendet tenne, azt mondja: mazsolázzuk ki azt, ami ér valamit. Rohadt egy banda.

Egyébként a mohóságukra jellemző, hogy még meg sem száradt a papíron a toner, már rástartoltak. A hülye népek meg tüntetnek, hogy ne szűnjön meg a kórház. Nem fog...

denever:"amire van igény és jól jövedelmez"

erről oldalakat tudnék írni, hogy miért _pont_ a nőgyógyászat kiemelten paraszolv. szakma.
1. ugye az evidens fosás, h a gyereknek 4 lába lesz
2. a nőgyógyászok tettek róla, h elterjedjen az a (tév)hit, h ha nincs "választott" orvosod akkor lsd 1.pont.


tehát ugye _mindenre_ van igény. Sebészetre, bőrgyógyászatra stb.

És minden úgy jövedelmez, ahogy a kereslet/kínálat blablbabla.
naccső: igen, a 7 kérdés megítélése szubjektív, de ki a lóbránert érdekel? az egész kordonbontó igazmondó vekker viktor populista demagógiáját szolgálja, ennyi. nehogy má ő qrvára aggóggyon a vizitdíj és a többi böszmeség miatt. a fityesz is kurvára leszarja, h kimennyire van megszorongatva. ha ők lennének a kormányrúdnál (húsosfazéknál), nekik is rendbe kőne tenni az elkúrt kőccségvetést, mert akkora a szar az országban.
És a másik: magánkórházban is így fizetnek majd az orvosoknak? Vagy elfogadják a parát? Magánban?

Az egész f'szság. Nem így lesz, ha lesz.
Szted a vizitdíjból lesz konvergencia?
da2,

100 forintos foghúzásból nem lehet ellopni a népivagyont. az oep kórházat fűt, felújít, fizetést ad, járulékot fizet stb. üzemeltet.
az oepnek a népet kellene üzemeltetni.
ha tényleg valid számok lennének abban a nagy adatbázisban, amiben a kórtörténetem meg a kezeléseim vannak leírva, akkor működhetne a rendszer.
akkor az általunk befizetett pénzből akár ki is jöhetne egy átlagos fogászati beavatkozás, vagy a reguláris nőgyógyászati vizsgálatok tényleges támogatása.
és ekkor már talán nem lenne olyan egyértelmű, hogy a szolgáltató és a páciens is a zsebből-zsebbe megoldást választja.
ugyanis - legalább is szerintem - minden jóérzésű adófizető állampolgár fejében megfordul, hogy ha én itt most ideadom azt a húszezret a fogtömésért, akkor minek fizetek EÜ hozzájárulást?
aki ezen egyszerűen felülkerekedik, az valószínűleg nem fizet ilyet.
(és sajnos lehet neki van igaza?)
a jelenlegi rendszer minden szinten - még ha indirekt módon is - de támogatja a feketegazdaságot.
a magas adó- és járulékterhek rendesen hívogatják az embereket a legális adóoptimálás vagy a kevéssé legális adócsalás irányába, mivel _ennyiért_ már megéri.

adott esetben itt a kórházválasztás. ha bemész egyből oda, akkor dupla vizitdíj és 30%os költségtérítési kötelezettség. tehát a foghúzásból 33 forintot te állsz. bár erre a dologra biztos van másik tarifatáblájuk...
viszont ha a háziorvosod utal pl nyíregyházáról zalaegerszegre, az jó. őt nem szankcionálják. magyarul ha megkened, úgy ahogy az emberek kiíratják magukat, akkor beutal majd téged oda, ahova akarod. ja +300HUF, a vizitdíj.

ez már így fasza, ugye...
da2,
a nőgyógyászat érdekes téma. ugye az ember kevéssé lelkesen teszi szét a lábát mindenkinek.
a magánpraxisban legtöbbször azt fizeted meg, hogy emberszámba vesznek.
meg hogy nem kell azon filózni, hogy lepucolták-e az előző után a széket.

a paraszolv a leggázabb dolog a földön. a négylábú gyerek és a későn diagnosztizált méhnyakrák nem megfizethető tétel. ezt hoztuk magunkkal a régi szép egészségügyi rendszerből. ez nem más, mint a pult alól vásárlós morál.
pont itt megoldás a magánkézben lévő gyógyászat, ui itt az orvosok talán méltányosabb fizetést kapnak és nem kell borítékolva kiegészíteni a betevőt.
denever: holnap válaszolok, ok?
Baaaasszoom...
"kérdésről azt mondta, erről akkor nem lehet tartani népszavazást, ha az adott év költségvetésében szerepel. Ezért ... az előttünk álló évre vonatkozóan teszik fel ezt a kérdést, csakúgy, mint a kórházi napidíj eltörlését is. „2007-re nem tudjuk törölni a vizitdíjat, de 2008-ra, 2009-re viszont lehet, hogy tudjuk” – mondta ... Orbán..."

Ez aztán a kreatív jogértelmelzés csillagosötös példája. Mégiscsak lehet népszavazást tartani az ingyensörről, csak 2008-09-re kell rákérdezni. És joggal is, hiszen a népszavazási törvényben az van, hogy 'költségvetést', tehát elfogadott költségvetést érintő kérdésről nem dönthet a nép.

Na, kiváncsi vagyok, hogy ezt mivel fogja elutasítani az AB. Bizonyára valami olyasmivel, hogy nincs összhangban a népszavazási törvény "szellemiségével".

Merthogy a betűjével igen. Most aztán főhet az alkotmánybírák feje. Orbán jól odabasz nekik. Cool.
már elnézést, mi ebben a cool? eleve faszság a kérdés, tényleg az ingyensörrel összemérhető, ez csak a csűrcsavar.
RE: denever 2007.03.12. 23:02:07

"pont itt megoldás a magánkézben lévő gyógyászat, ui itt az orvosok talán méltányosabb fizetést kapnak és nem kell borítékolva kiegészíteni a betevőt."

Ez igaz, de ennek mentén eljutunk oda, hogy magánkézben minden jobban működik, mint állami tulajdonban/irányítás alatt. (Akkor meg minek az állam, minek az adózás, minek a pártok? Legyenek biztosítók, rt-k, városüzemeltető kft-k.)

A bökkenő az, hogy a magánkórház, magánpraxis, magániskola mind elitista intézmények, nem a "plebejus" tömegek kiszolgálására szakosodtak. A fizetés ténye eleve egy erős szűrő + lényegében azt vállalnak el, amit akarnak. Ha a maradékkal is foglalkozni kellene, egyből nem lenne olyan előnyös a leányzó fekvése...

DF,
megint eljutottunk a nem állami központú egészségbiztosítás kérdéséhez.
a dolog szerintem úgy üzemel, hogy elfogadható arányban áll a keresőképesek száma a tartósan keresőképtelenekkel.
fizetni márpedig kell, most is, mindenkinek.
a kérdés itt nem az, hogy ki mit tud megfizetni, hanem az, hogy hova lesz a sok pénz. a GDP - még ha csökken is - 5%-a nem kismiska ám.
a jelenlegi rendszer, bármennyire is humánus meg szolidáris, működésképtelen. folyamatos deficitet termel az országnak. de nyilván nem azért, mert mindenkit meggyógyítunk - azért ennyire nem rózsás a helyzet.
ott van a gazdátlanság állapota. egy profitorientált szervezet célja, hogy a kiadásait mérsékelje. az egészségtelen kiadásmérséklés ellen ott van (lenne) a szigorú állami felügyelet (akár magával Molnár Lajossal) illetve a fejlett, ügyfélközpontú fogyasztóvédelem.
itt tényleg nem ágyakról van szó. fűteni lehet gazdaságosan is. már magánházakban is sok helyen van szobánkénti hőmérsékletszabályozás. de ez egy kiragadott példa. ott folyik ki a zseton az ablakon, ahol tud. emellett a minőség a béka segge alá se illik már.

a jelenlegi rendszer hatékonysága nem jó. sok a potyautas - de orvosi oldalról is. behozom a magánpraxisból a melót a labornak. most a 300ft-os ügyviteli költség se segít ezen a szindrómán. itt egy erőskezű kórházi management tehetne lépéseket - jelenleg ők képviselik a magánozók derékhadát.

le kell korlátozni az állam által ellátott feladatok listáját egy 0-hoz közeli értékre. az állam felügyeljen, szabályozzon, szankcionáljon, ne üzemeltessen. jelenleg a kormány egy gigaszervezet felett regnál, ahol nincs lehetőség az egyedi intézmények szerinti eljárásra, ezért átlagolnak. átlagos szabályok vágnak rendet az individuális tulajdonságokkal rendelkező intézmények között. az átlagos optimum nyilván igen levés helyen eredményez helyi optimumot.
helyi döntési felelősség, anyagi felelősség illetve a fennmaradás biztosítása iránt érzett szeményes elközelezettség már sokkal jobb irányba mozdítaná a nagy rendszer apró fogaskerekeit, ami valamilyen szinten közelebb vinné az intézményt a működési optimumához.
a privatizáció jó dolog lenne, de itt a vagyon átmentése a cél, illetve az érdeki körök kiszolgálása.

és a magán nem jelenti azt, hogy ugyanazt a szolgáltatás drágábban állítják elő. az egészségügy mint a GFB, valószínűségszámítással modellezhető. e.g megalkotható egy profitot termelő biztosítási rendszer is, mivel egyszerre nem mindenki beteg - az ellen nem véd semmi. de a rendszer nem is krízishelyzetekben nyújta a legjobb eredményeket. ilyen esetben jöhet az állami intervenció.
és könyörgöm, a tarifálás legyen már valóság alapú. biztos vagyok benne, hogy a magánfogorvos 20ezres fogeltávolításánál van gazdaságilag hatékonyabb mód is, de nem 100HUF, az kurvaisten.

a csodavárást meghagynám másnak. sajnos ez a világ ilyen, hogy ha többet fizetsz, kedvesebbek, előzékenyebbek az emberek. soha nem fogod az alapszintű intézményben megkapni a prémiumintézmény szolgáltatási színvonalát. de ez így van mindenütt. a sarki hamburgeres se árul chateaubriand-t.
de ha jár valami az állampolgárnak, akkor az jár minden állampolgárnak. kiváltképp ha az állam generális szolgáltatásáról van szó. egyébként még ennyi motiváció se lesz az emberekben az adófizetésre.
"már elnézést, mi ebben a cool? eleve faszság a kérdés..." (twá)

Nem a kérdés a faszság, hanem a népszavazási törvény. (Vagy maga népszavazás intézménye?)

A Fidesz-lépés viszont azért cool, mert éppen a népszavazási törvény eme "faszságát" demonstrálja, ropppant frapppáns módon - úgy, hogy bead egy olyan kérdést, ami a szóban forgó törvény egy újabb elképesztő fogyatékosságára világít rá.

Eszébe jutott ez eddig bárkinek is? hogy azok a vicces paragrafusok csak a mindenkori aktuális költségvetésekre vonatakoznak?... Ahhoz képest, mennyire kézenfekvő, érdekes, hogy nem. Illetve, dehogyis érdekes: ilyen csak a kreatív jogértelmzés, a "csűrcsavarás" mestereinek, a Fidesznek jut az eszébe! Nemhiába jogászok a fiúk...
egészségbiztosítás kell. mindenkinek.
mindenkinek, az általa elérhető formában. sajnos az orvosok is emberek, fizetést kapnak és a kötszer sincs igyen. ezért elvárható, hogy a szolgáltatás igénybevevője fizessen.
hogy ezt zsebből teszi-e, indifferens. az alapszintű szolgáltatások - életmentés - finanszírozása közelező érvényű mindenki számára, tulajdonképpen ez a rendszer finanszírozása. ez mehet az államhoz, de a jelenleginél szigorúbb elszámolással. tehát nem építünk belőle spagettihidat.
a többi dolog tetszőlegesen finanszírozható a rendelkezésre álló biztosítók bevonásával. és lám, lenne verseny is.
az állam meg nem kórházakat tartana fenn, hanem fizetné a alapszolgáltatás árát a szolgáltatónak.

annyi felügyeleti szerv van idehaza, versenyhivatal, fogy.védelem. alig hiszem, hogy az "outsource-olt" egészségügyet ne lehetne államilag szabályozni.
RE: denever 2007.03.13. 00:00:44

Én mindent értek, csak azt nem, hogy az általam fentebb felírt képlet hogyan működhet... Ha meg működhet, akkor ki érte a felelős?

Az a baj, hogy itthon nem divat orvosokat, kórházigazgatókat bezárni (nem olyan dolgokért, amit a túlélés érdekében tesznek a saját kórházukért, dolgozóikért, betegeikért, mert arról nem ők tehetnek, hogy elcseszett a rendszer, hanem a saját zsebre dolgozásokért, síbolásokért, lenyúlásokért). Ha meg véletlenül becsukják valamelyiket, akkor véletlenül épp arra száll egy jóságos sólyom...

Az a baj, hogy rohadt az egész gépezet, a fiatal (itthonmaradó, szarért-hugyért dolgozó) orvosokat az motiválja, hogy egyszer talán lesznek még ők is főorvosok.

Az a baj, hogy (orvos ismerősöm szerint) bevett szokás először kicsit ráijeszteni a betegre, hogy aztán könnyebben tejeljen...

Az a baj, hogy az idióta rendszabályok és a bürokrácia a gyógyításra fordított időt csökkentik.

Az a baj, hogy a hálapénz az ok, a korrupció ok, de az törvénytelen és erkölcstelen, hogy pénzért rangsoroljon a kórház, pénzért lehessen orvost választani. Ha nem ízlik a parízer, akkor miért ne lehetne rendelni rendes kaját, ha nem tetszik az etnikumos kórterem, miért ne lehetne egy ágyasba költözni. Persze mindezt a kórház felé keményen megfizetve, elszámolva. Az alapellátás járjon mindenkinek, akinek meg ez nem elég az fizessen, több fokozatban.

Ez már régóta így van,a "mindenki a maga malmára hajtja a vizet".
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 14:07:56
"Mert mi lesz azzal a vállalkozóval aki nem szereti a drogos buzikat?"

Az hülye. Okos vállalkozó nem ugat a gombás pofájával a szabadságra, hanem keresi a piaci lehetőségeket benne.



Ez kb olyan mint az intenzív osztály melletti temetkezési vállalkozó , de ha szerinted az új kapitalista pártnak ilyen arcokra kell építenie, ám legyen valóban romantikus.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.12. 14:23:56
gyorgyn, légy szíves a "buzidrogos" feliratú faszságaidat máshol hányd a világba.


- Csak arra akartam rávilágítani, hogy a szadesz ezeket az alakokat eléggé igyekezett megszerezni saját bázisába. Miért nem lehet ezt tudomásul venni? A Zorbán meg összekacsint a tudjuk kikkel. Egyiket lehet pontagyúzni másikat nem buzizni? Mert buzizni nyilván csak a papokat lehet, ahogy tetted ezt korábban, mert ők nem tartoznak a liberális homók közé, hanem mittudomén jobboldali homók, valahol Kanadában?

"währenßhöhleigkeitigchen 2007.03.12. 14:42:00
gyorgyn: ha nem tetszik, hogy a szadesz a homokozóból is begyűjti a szavazatokat, ne szavazz rá. Vagy az zavar, hogy visszautasított az osztály bikája (akiről közben megtudtad, h szdsz szavazó)?"

egyszer szavaztam anno 94 ben a szadeszre, de mivel tájékozatlan volam nem sejtettem hogy tényleg beállnak majd Horn mögé. Azóta nem sokat javultak. Egyébként tényleg az zavar hogy Ungár Klárika elveszett számomra :-)




denever:
naszóval. Ha jól veszem ki, te itt a privát eü. mellett érvelsz, mert h az állami szarul működik. Ez igaz.
1. de miért nem lehet megszervezni. Az állami az ab ovo szarul működik? Ezt nem gondolnám így, az MNB is működik pedig állami. Például. Pascal világított rá korábban, h ha azt nem képesek megszervezni 17 év után, h tudják ki fizet és ki nem fizet, miért gondoljuk, h _bármi_ mást képesek megszervezni. Nem kell pofázni a különböző stratégiákról, sőt tovább megyek, nem is kell ezeken gondolkozni, amikor a minimumot sem vagyok képes megcsinálni. El kell gondolkozni: alkalmatlan vagyok? (jah)
Ferge Zsuzsa mondta, h ha az állam most szar, akkor miért fogja tudni a privát biztosítókat ellenőrizni jó államhoz méltóan. Ugye ellátási kötelezettséggel végülis az állam tartozik az állampolgárai felé.
Te is azt mondod, h legyen állami biztosító. Legyen. De kiket kap ez meg:? Hát nyilván a rossz kuncsaftokat pl. a nyuggereket. Nincs pénzük, betegek. Ergo ezekre továbbra is rákölti kb. a GDP 4-5%-t mint idáig, de 0 bevétellel. És mi van, ha egy-egy biztosító feloszlik, csődbe megy. Megkapja az állam. Egy banknál vagy más cégnél aki fasz volt, és 20.0005kamatot várt, az megszopta. Itt az állam, mint a katonatiszt fizet.

az 5% nagyon kevés. USA-ban 18. Más GDP-ből. Nem mondom, az is szar meg drága, de érted. A CT ua. itt mint Hollandiában.

Ugye ha a tarifálás valóságalapú lenne,
mondjuk egy mosógépszerelő óradíjával ügyelnék, akkor gyorsan elfogyna az 5%...
Mondod, h "sajnos az orvosok is emberek".
Hát ja....
Ja, foton, hát erről jut eszembe, h tényleg...én is szoktam,
1.a BLSZ III. na az megtanít a szociális érzékenységre.
2.ugye a nyóc-kilenckerben dolgozom...ott is van mit keveredni.
Ez a cikk teccett, mer az igazságot mondja...
Biztos én vagyok a hülye. Merthogy nem értem az egész cikket.
Hogy jön a kapitalizmus meg a szabadpiac az SzDSz-hez, és főleg hogy jön Kókler Jánoshoz?

"szükség volna egy Magyar Kapitalista Pártra, amely időnként vagy akár folyamatosan jelzi, hogy a többi modellhez képest nem olyan rossz dolog ez a szabadpiac meg a vele járó egyéb szabadságok"

- persze, normális országban nem is volna rossz dolog, ott viszont nem kell reklámozni, mert mindenki látja, tudja.

Deviszont hősünk a vagyonát nem a szabadpiac áldásainak köszönhette. Strómansággal kezdte (elender-matáv), korrupcióval folytatja. A vagyonát Kádár alatt ugyanígy összelapátolta volna.

Ez vigye a szabadversenyes kapitalizmus zászlaját? Árpád, nem vagy magadnál...
Azért végigolvashattad volna a cikket, mert azért erre ő is kitért...
ÉS Kádár alatt azért nem. Akkor ennyit azért nem lehetett.
Azért ha végigolvastad volna a cikket, akkor max. költői kérdés lenne...
Ha az SZDSZ küldöttek Kókát választják, a szabadságszeretők pártjának lőttek, lesz helyette egy olyan marketingmaszlagos izé, amit a cikkben is olvashatunk. Én nem tudom elhinni, hogy a küldöttek TÉNYLEG ezt akarják.
Ha a pártvezetés befolyásol, hol a vélemény szabadsága a szabaddemokratáknál?
Másrészt nem értem, hogy miért a pénz fontosabb, és nem a szabadság a pártvezetésben????
Mert nagyon leegyszerűsítve egy sima állmpolgár számára a következő a képlet;
Kóka=pénz Fodor =szabadságjogok, elvek
Bárcsak győzhetne a józanész a pénz fölött!
Kóka János köszöntése:

www.mno.hu/index.mno?cikk=403900&rvt=2

Ha én vagyok a gazdaság miniszter, akkor olcsóbban megvehetem az állami tulajdont. Mert megérdemlem.
LAST
Sajnos Kóka nyert. Fodor marad élete végéig belső ellenzék. Vagyis niemand.
Kóka: lop, csal, hazudik, elvei nincsenek. Csá Szdsz, várjuk az új szimpatikus párt megjelenését. (Egy 1989-1994 Fidesz szimpi lenne.)
A mai szavazas utan egy kerdes maradt, hogy egy ev mulva, amikor az szadesz a merhetetlen es a 2% kozotti tartomanyban (+/-2%) mozog, akkor Koka kepes lesz-e szepen felallni es lekopni, vagy legkorabban 2 ev mulva lehet elzavarni, amikor mar ugyis tokmindegy ki lesz a kovetkezo elnok, mert boritekolhato, hogy egy ev alatt nem lesz kepes semmit csinalni. Szerintem utobbi, es eppen ezert kivancsian varom, hogy a a 2010-es kieses utan mikeppen magyarazza Kuncze, Rajk & co. a mai valasztasat.
süti beállítások módosítása