W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Sekély sírhant

2007.02.26. 06:30 Tóta W. Árpád

A kommunizmus áldozatainak emléknapja fontos ünnep lehetne. Fontos, mert maga a kommunizmus egyre vonzóbb errefelé. Nem volt gázáremelés, nem voltak terepjárós bunkók – legfeljebb egyenruhában –, és nem voltak szinglihordák, volt viszont teljes foglalkoztatás. Nem volt választási kampány se, ezért nem volt intenzív hazugságmaraton. Elosztották egyenletesen. Hej, de jó is volt. Kéne megint, ugye. Valami olyasmi.

Ezen a napon lehetne emlékezni arra, hogy ennek a kísérletnek áldozatai is voltak. Emlékezni, és nemcsak a kivégzettekre és a megkínzottakra, az egyetemről eltanácsoltakra. Azokra is, akik sikeres vállalkozók – szerszámgépgyárosok, fuvarozók, médiatulajdonosok – lehettek volna képességeikkel és szorgalmukkal, de a rendszer nem engedte. Azokra, akik nem szólhattak, nem adhatták tudtára a tanácselnöknek, hogy mit gondolnak róla, csak otthon ette őket a méreg.

Azokra, akik elhitték és azóta is hiszik, hogy állambácsi mindentől megvédhet.

Szép, tartalmas ünnep lehetne, ahol a Munkáspárton és az árpádsávos kommunistákon kívül mindenki együtt emlékezik. Tanulmányi kirándulás és kegyeleti alkalom.

Na ezt sikerült elkúrni. Kezdettől fogva, és most is. Beleszarni a kommunizmus áldozatainak urnájába. Messze hangzó, öblös rotyogással. Büszkén, hetykén, felszegett pofával. Mintha arról szólna az ünnep, hogy Gyurcsány monnyonle.

Az áldozatok emlékét gyalázza meg, aki az ő szenvedésükhöz hasonlítja azt a pitiáner sérelmet, hogy momentán nincs hatalmon, mert még ügyesen hazudni is ostoba volt, mert túl nagyot hazudott ahhoz, hogy elhiggyék. Meggyalázza az emléküket, aki ma tömegtüntetést szervez, és ott eljátssza, hogy diktatúra van. Mellesleg ismét hülyét csinál magából és vendégeiből. Így lesznek áldozatok ők is.

P.S. Ha pedig Schmidt Máriának csak annyi a baja, hogy „a hétköznapi »kis kommunizmusok« itt élnek velünk”, akkor azt beszélje meg a Magyar Nemzet főszerkesztőjével. Ahhoz nem kell háttérnek a Terror Háza.


Címkék: fidesz történelem

424 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4040349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha nálad nincs melegvíz esetleg átjöhetsz, de mosnod magadnak kell.
a diktatúráról.

bakker hol van itt diktatúra?
a rendvédelmi erők rosszul szervezettek. ezt látják itt egyesek diktatúrának. (szvsz a dolog miniszteriálisan elkúrva)

a tömegoszlatásban nem képzett rendfenntartók, hanem munkásőrök, járőrök, parkolóőrök meg vidékről felrángatott mezőőrök vettek részt és nem erre kiképzett gárdisták.

ad 1) nem tudtak eredményesen fellépni az utcai harcosok ellen
ad 2) nem a tudták elkülöníteni a hozzájuk csapódó bámészkodókat.

a minap hallottam sárközyt (mármint tamást) akinek javasoltára a belügyminisztériumból kiszedték a rendőrséget, és (svájci mintára) átrakták az igazságügybe. szóval felvetődött az átalakításkor egy új védelmi minisztérium létrehozása, de hát az összes politikus elvetette, mondván, hogy akkor az ellenzék rögtön diktatúrát kiállt.

ennek isszuk most a levét. sorjáznak az esetek. elég csak a tüzijátékra gondolni, az széttagolt rendészeti szervek képtelenek voltak az eseményt lefújni. sajnos volt az haláleset, de az ügynek nincs politikai felelőse.

ugyanez a kisebb súlyú ügyekben (ilyen mondjuk a szemét- vagy az élelmiszerbotrányra).

a sátortábort ugyanis a fogyasztóvédelemnek, a tisztiorvosi szolgálatnak, a közterületfelügyeletnek kellett volna felszámolni, ehhez nyilvánvalóan joga lett volna, csak éppen erőtlenek és eszköztelenek voltak. és ugye az épített környezet megóvása is környezetvédelem. felléphetett volna akár a műemlékvédelem. a parlament előtti téren lehet gyülekezni, de nem lehet sátrakkal elbarikádozni.

ha van védelmi minisztérium, akkor a védelmi miniszter azt mondja: jó, akkor most ezek együttesen fellépnek. és ha kell kivonul a hadsereg és a tábort lebontja. bemegy a táborba a megbízott egy dzsippel, aztán beszél ezekkel, hogy amennyiben nem bonjták le a tábort, illetve a bontásban nem működnek közre irgatlmatlan bírságokat fog kiróni rájuk az összes fennt említett szerv az összes illegális tevékenységért, és a bontás költségét a hadsereg utólag rájuk terheli. mert ha nem ezt teszi rögtön ő lesz az ügynek az elsőszámú politikai felelőse. ezért intézkedik. most nyilván szekeresnek semmiféle érdeke nem fűződött ahhoz, hogy ebben az ügyekben bármit is tegyen. a fennt említett szervek miniszteriálisan össze-vissza, vagy sehová sem tartoznak, így eszköztelenek, petrétei a rendőrség irányítására nyilvánvalóan alkalmatlan.

én nem vagyok különösebben rendpárti, de nem kell rámondani egyből mindenre, hogy diktatúra. mert az felülről irányított tudatos és módszeres megfélemlítés és erőszak, és erről itt szó nincs. amit időnként tapasztalunk az anarchia. és a kettőt nem illik összekeverni.

a sérülteknek nyilván pert kell indítani (diktatúrában ez se lehetséges) aztán majd a bíróság eldönti jár-e büntetés, és/vagy kártérítés. ennyit lehet tenni. aztán ha szerencsénk van, senkinek nem jut eszébe megmérgezni a vizeket, vagy éppen felrobbantani a bazilikát. az illegális piacokat, a szélsőséges politikai és etnikai csoportokat, a koszt, a szemetet már megszoktuk.
eloi,
ezzel végül is egyetértek.
eloi (18:47:10),
ezzel végül is egyetértek.
Kedves marcifiu

hogy bírod ezt a tempót, reggel kilenc óra óta átlagosan 10-15 perceként írsz egy brutálisan Gyurcsány-fan jegyzetet. Te nem is jársz dolgozni, vagy felhagytál mindennel, friss levegövel, napsütéssel, madár csicsergéssel és csak írsz meg írsz a szent ügy érdekében. Na ha minden balos ilyen szorgalmas lenne... szociális-kapitalizmust sikerre vinnétek.
"Ahhoz képest,amilyen az igazi demokrácia lehetne,ahhoz képest diktatúra van.
Főleg szeptember óta érzem így. "

Én meg, keresztény ember létemre nem érzem így!
Jó-jó, azt érzem, hogy ahol lehet keresztbe tesznek nekünk, de a Fidesz kormány meg a jobbos cégeket, a jobbos szervezeteket részesítette pozitív diszkriminációban. (Persze nekünk az jobb volt! :-) )
Most meg más szelek fújnak. De ez ettől még csak protekcionizmus és nem diktatúra! Az teljesen más.
Mindig, mindenki a magáéit nyomja. Ilyen a világ. Ezért lenne jó, ha váltógazdálkodás lenne! :-) Ez az egyoldalúság flusztráló. Sajnos a Fidesz a választásokat jól elkúrta. :-(

Szóval maradjunk abban, hogy nincs itt diktatúra. És ha egy csoportnak közintézményt támad kedve ostromolni, akkor a rendőrség verje is szét. Határozottan, gyorsan. A "vétlen bámészkodóktól" meg utána kérjen elnézést, ha nyeltek egy kis könnygázt.
Nem az a demokrácia, ahol félőrült barmok törhetnek-zúzhatnak, félelmet kelthetnek másokban szabadon!

Hattory Hanzo 2007.02.26. 18:46:40

Sőt még egy bulvárűsor Heti Hetest is átrakatták késő estére. Hiszen a legelején este 8-kor kezdték...
Én is keresztény vagyok, és Istenben is hiszek, de a magyar katolikus egyházat nem ismerem el. Ráadásul a kettős állampolgárságnál is NEM-mel szavaztam. Pokolra jutok?
"Akkor mondhatom azt is, hogy hogy az MSZP a Fidesz hülyeségei miatt van hatalmon. "

És ez így is van!
A Fidesz egy tuti győzelmet bukott el legutóbb.

Ha a hülyék nem Vizsláznak, nem törik fel a szervert, stb., akkor ma más világ lenne.
Tudod kiket veszítettek ezekkel el?
Az igazi, jóérzésű keresztényeket!
Nem támogatjuk az olyanokat, akik nemtelen eszközökkel próbálnak nyerni!
(Mert az ilyenek minket is besároznak!!!)
Ne félj! 2007.02.26. 18:58:49
Kedves marcifiu

hogy bírod ezt a tempót, reggel kilenc óra óta átlagosan 10-15 perceként írsz egy brutálisan Gyurcsány-fan jegyzetet. Te nem is jársz dolgozni, vagy felhagytál mindennel, friss levegövel, napsütéssel, madár csicsergéssel és csak írsz meg írsz a szent ügy érdekében. Na ha minden balos ilyen szorgalmas lenne... szociális-kapitalizmust sikerre vinnétek.

Na akkor kérlek magyarázd már el ezt a Gyurcsány- fanos dolgot. Mert tényleg kezd idegesíteni.

És hogy mit csinálok? Ahhoz semmi közöd, és lehet nem is értenéd.. Az a lényeg, hogy mocskos kapitalista módjára kurva jól élek belőle..
eloi:

Ahogy azt negyon sokán mondták:

Soha nem bocsájtom meg a fidesznek, hogy az mszp-re kellett szavaznom..

:)))
elio

"Nem az a demokrácia, ahol félőrült barmok törhetnek-zúzhatnak, félelmet kelthetnek másokban szabadon!"
Így igaz!

Meg az sem demokrácia ahol megbilincselt embereket ütlegelnek, a börtönükben fiatal lányokat nőiségükben alázhatnak meg. És ezért még senkit nem találtak felelősnek.

Gyurcsány a oártNapkeltében következőt mondta ma reggel: Ő semmiért nem felelős, de különben is a Morvay jelentés szélsőségesen elfogult, Morvay meg antiszemita szöveget nyom. Na ennyi annak aki nem alkalmazkodik.

(Tényleg TWA hivatalosan is megerősitette Gy. F. hogy Zuzmó néni antiszemitául beszél, jól céloztál. Talált.)
"Én is keresztény vagyok, és Istenben is hiszek,"

Ez jó! :-)))
Érdekesebb lenne, ha keresztény lennél, de nem hinnél Istenben. :-))

" de a magyar katolikus egyházat nem ismerem el."

Ízlések és pofonok... :-)
Mit nem ismersz el benne?


" Ráadásul a kettős állampolgárságnál is NEM-mel szavaztam. Pokolra jutok? "

Igen.

Frászt, csak vicceltem! :-))
marcifiu

"És hogy mit csinálok? Ahhoz semmi közöd, és lehet nem is értenéd.. Az a lényeg, hogy mocskos kapitalista módjára kurva jól élek belőle.."

Tényleg nincs közöm hozzá. Csak olyan hivatásszerünek tünt a mai működésed.

És biztos, hogy nem is érteném...
"Soha nem bocsájtom meg a fidesznek, hogy az mszp-re kellett szavaznom.."

Ez nagyon ott van! Talált, süllyed! :-)
ne félj!

Hivatásszerű? Ezt bóknak veszem:)
És hogy egy gyatra szójátékkal éljek: ne félj, nem leszek itt minden nap:)

De azt még mindig titkolod, hogy konkrétan miért vagyok Gyurcsány-fan.. :)
"nem volt intenzív hazugságmaraton."

Hát de!
Árpi,

szerszámgépgyárosok?... ezt most csak úgy mondtad, vagy konkrét sztorira gondolsz? (Ugyanis a dédapámra, Klein Sándorra egy az egyben áll a dolog - ő találta fel azt a gépet, ami szegecselés helyett ponthegesztéssel sokkal faszább körfűrészlapot gyárt - aztán jól leállamosították. Azért akadtam meg mert hátha te is ismered ezt a sztorit - vagy egy hasonlót?)
"Meg az sem demokrácia ahol megbilincselt embereket ütlegelnek, a börtönükben fiatal lányokat nőiségükben alázhatnak meg. "

Így van. Ezek sima bűncselekmények. Nagyon túlkapások. Kivizsgálni, büntetni!
De még ez sem diktatúra.
Erőszakos barmok mindig vannak.
Más kérdés, hogy nem túl jó pont, ha a felelősök megússzák!
Persze az őrszobán való levetkőztetést, megalázást bizonyítani egy bíróságon, nem könnyű. Bizonyítás hiányában pedig még a legnagyobb demokráciákban sem ítélnek el senkit. Amerikában is sok bűnös megússza. Vagy Svédországban is. yen a demokratikus jogrend. Nem elég ráfogni valakire valamit és már mehet is a dutyiba. Ez a diktatúrákra jellemző. De itt nem az van, szerencsére.

(Mi a frászért lassítják a kommentelést ezzel a kódolással, meg késleltetéssel??????)
Kaisaku,

egy bizonyos szintű munkanélküliség nem csak hogy a versenypiac működtetéséhez kell, de a munkavállaló szempontjából is optimális.

A munkanélküliségbe ugyanis az is beletartozik, hogy valaki lelép, mert jobb állást szeretne. Egy-két interjút persze lehet bonyolítani úgy, hogy közben dolgozik az ember, de komoly keresést nem nagyon.

Ha tehát teljes foglalkoztatottság van, az azt is jelenti, hogy az emberek két kézzel kapaszkodnak az állásukba, nem mernek váltani. És ez sem jó.

Ez egyébként nagyon jellemző a szocdem jellegű társadalmakra - Hollandia, Svédország etc. - túl kicsi a mobilitás a munkahelyek között. Az emberek inkább kitartanak a szar, de biztos mellett.
Shenpen: nem, nem konkrét, csak vissza-tudatos-álmodtam magam a kádárkoba, és ez jutott eszembe, h milyen szar lenne nekem wannabe szerszámgépgyárosként.
Különben, Tóta, a kifolyt szemű gyereknek is magyarázd majd el, hogy itt nem lövik le azt, aki Gyurcsány ellen fel meri emelni a szavát!
sodika, szót emelni meg rendőrt dobálni/gyújtogatni nem ugyanaz.
Tóta: én is a tűzvonalban dolgoztam, újságíróként. (Olyan fasza felvételeket csináltam, hogy még ti is kiraktátok a videótáratokba, bizony!)

Október 23-án éppen ezért tévesztettek engem össze a rendőrök a tiltakozókkal.

Kicsit ideges lennék, ha amiatt egy életre megsérülök, mert a főnököm a VidékTV-nél terepre küld.

Más meg sima bámészkodó volt.

Nem mindenki tombolt, például én se, és a jelen lévők 90-95%-a szintén nem.
a haditudósítás veszélyes munka, remélem a főnököd a VidékTV-nél adott érte pótlékot.

(nyilván nem kívánom védeni vagy elmaszatolni a rendőri túlkapásokat.)
marcifiu

"Azért lássunk már távolabb is. Gyurcsány nem azért lett pártelnök, mert a Viktort akarja utánozni. Nem is azért, mert hatalomvágya van. Egyszerűen sajnos tartania kell az MSZP-ban olyan arcoktól, akik simán megpuccsolják. Így talán be van védve.
Bár én ilyen Újhelyikben meg Szekeresekben nem tudnék megbízni.

Fideszben nincs ilyen gond, mert aki ellenszegül a nép/pártakaratnak, az olyan parkolópályára kerül mint a Rogántóni meg a Kósa... A modern kori diktatúra itt kezdődik."

Mondjuk ezért.

Kósa meg Rogán parkoló pályán? Érted Te magadat? Gyurcsány meg sajnos nem tehetett mást, a nemzetért és a haladó reformokért pártitkárrá kellett lennie. És mi lenne, ha még kedvelnéd is Gy. F-et.
Ovi meg hatalomra tőr, majd ha ő vereti az embereket, akkor az már diktatatúra lesz, mert a modern kori diktatura ott kezdődik ahol a parkolópálya keresztezi a vezér sugárútját...
No, valami ilyesmire gondolok.
"Ha a Fidesz a kisgazdák helyett az MSZP-vel lépett volna koalícióra, akkor a liberális értelmiség gyógyírt kaphatott volna a becsületén amiatt esett sebre, hogy teljesen értelmetlenül, szimpla csúszómászó haszonlesésből beszálltak Horn hónalja alá lopni."

Nem, a Fidesznek az SZDSZ-szel kellett volna koalícióra lépnie - természetesen az SZDSZ szerint.

Mimthogy ezt nem tette, áruló lett és megindult a karaktergyilkosság. Én már 1999-ben hallottam, hogy Orbán olyan, mint Hitler.

A publicista úr se véletlenül anyázza Orbánt éjt nappá téve. Ezt is lehet, de azért nem ártana nyílt sisakkal, nem mindenféle mondvacsinált indokkal, hogy "meggyalázták a kommunizmus áldozatait". Mondja az, aki szerint Kádár János volt a reálpolitikus.

"Kinek a zsebébe vándorol a vizitdíj?
Kérdezte a "rövidemlékezetű Gyurcsány Ferenc" kormányának egészségügy-miniszterétől Pósán László (Fidesz). A képviselő szerint az egész csak arra volt jó, hogy államilag dotált cégek több milliárd forintot nyerjenek azon, hogy kötelező vizitdíj-automatákkal felszerelni a kórházakat 2,5-3 millió forintért darabját."
index.hu/politika/belfold/parlam070226/

-------

Valaki valamit rosszul tud. Öt perce kaptam az Albacomp (nem akarok nekik reklámot csinálni, csak látsszék, nem a levegőbe beszélek) szokásos hírlevele, benne pofás kis vizitdíj-automata érintőképernyővel, érmevizsgálóval, nyomtatóval, 380 eFt+ÁFA plusz 20 eFt+ÁFA üzembehelyezési díj (egy darabos végfelhasználói ár). Ez azt jelenti, hogy majdnem egy nagyságrendnyi tévedés van az árat illetően...

-------

"Pósán Ludas Matyit olvas, jelentette ki Molnár Lajos, aki szerint Pósán sajtóértesüléseken alapuló szavai egy vicclapból valók. Molnár elmondta, a minisztérium semmiféle pályázatot nem írt ki, az automatákat - nem kötelezően - az intézményeknek kell beszerezniük."
index.hu/politika/belfold/parlam070226/

-------

Az a baj, hogy ha folyton farkast kiált valaki, akkor sem foglalkozik majd vele a közvélemény, ha igaza van, és valóban valami panamát fedez fel. Több önmérsékletet és alaposságot, urak!

-------

Miért jutott ez itt eszembe? Többen irogattak fentebb arról, hogy ma Magyarországon diktatúra van, meg lábbal tiport szabadság. Hogy itt megjelenik ez a fajta vélemény, az szinte természetes. Hogy az országos politika szintjén (sőt időnként az EU-politika szintjén) is megjelenik, az kínos és elgondolkoztató. Mi lesz akkor, ha (ne adj'isten) egyszer tényleg?


"Az a baj, hogy ha folyton farkast kiált valaki, akkor sem foglalkozik majd vele a közvélemény, ha igaza van, és valóban valami panamát fedez fel. Több önmérsékletet és alaposságot, urak!"

Hát ja. Ugyanis az igazság sokkal
szexisebb.
A vizitdíj egy keresletvisszafogási
eszköz. Jelenlegi felállásában a nyugdíjasok egészségügyi keresletének visszafogására szolgál.

Egyébként ők ezt tudják is és ezért általános a vélemény, hogy "a kormány meg akarja őket ölni".

A vizitdíjautomatákon meggazdagodó kormányközeli vállalkozók az egy iszonyúan béna üzenet.
Tóta, persze, abból fizettem villanyszámlát meg a rezsi nagy részét abban a hónapban. :D (tényleg, nem vicc)

Itt van különben az Index-es videó, amit én rögzítettem:
www.index.hu/video/2006/09/19/koztarsasag_teri_utkozet/

Ilyet CSAK úgy lehet csinálni, hogy az ember bemegy a közepébe, és a két méteres kigyúrt vadállatok őt kerülgetik, miközben tombolnak. :-)

Épp elég veszély, nehogy valamelyik barom közben az én fejemet is szétverje véletlenül a vascsővel (igazából ezt tartottam egyedüli veszélynek), ne kelljen már attól is tartani, hogy életveszélyes dolgok repkednek fejmagasságban a rendőrök felöl is.

De különben igazad van, a haditudósítás veszélyes meló. :)
Viszont annál izgalmasabb. :)
elio

"Így van. Ezek sima bűncselekmények. Nagyon túlkapások. Kivizsgálni, büntetni!
De még ez sem diktatúra.
Erőszakos barmok mindig vannak.
Más kérdés, hogy nem túl jó pont, ha a felelősök megússzák!"

Te ezt egyedi esetnek látod, lehet az, de ha a felelős Miniszter elnök, a feltáró bizottság anyagát a TV nyílvánosság elött azzal dobja aszemétkosárba, hogy Morvay antiszemita, akkor itt minden hatalmával visszaélő biztos lehet benne: mindent megcsinálhat. Hiszen a főnök is mindent megcsinálhat például le antiszemitázhat bárkit. Ha Ő ilyen gátlások nélküli, verbál terrorista, akkor mindent lehet.
Tisztelem az optimizmusodat... de én ehhez már sajnos öreg vagyok.
marcifiu: Azért vagy Gyurci-fan mert nem gyülölöd.

Ne félj!: Rosszul kezdted. Valahogy úgy kellett volna: Én fizetett provokátor vagyok. És te mivel foglalkozol?

Nowo: Remélem elfáradtál. Szeretem az ifjú ártatlan elméket, de te bazd meg... Olyan szavakat - fogalmakat, kategoriákat - használsz amikről FINGOD sincs. Örülj, hogy nem éltél diktatúrában és ha van egy kis szerencséd nem is fogsz.
Az alúlképzett, 150 éves hagyományokat dédelgető rendőröket el/megvetem.

U.i.: Igy, utólag hajtsunk fejet a kommunizmus áldozatai elött.
az, hogy morvai antiszemita tényleg nem elég ok arra, hogy érvénytelenné tegye, amit írt. de a tartalom számít, nem az, ki mondja.

másfelől mégis számít valamit a közlő személye, mert amit a hírportálok közöltek a morvai jelentésből, azt bármelyik polgári kör vagy jobbos kocsma úri közönsége is simán kihozta volna eredményül.
úgyhogy valamennyire érthető, ha nem veszik túl komolyan a hölgyet. sajnos elveszítette a presztízsét.
RE: sodika 2007.02.26. 19:42:46

"Különben, Tóta, a kifolyt szemű gyereknek is magyarázd majd el, hogy itt nem lövik le azt, aki Gyurcsány ellen fel meri emelni a szavát!"

Valaki egyszer már az eltört kezű-lábú remdőrök védelme érdekében is szót emelhetne.

Weboldalak tucatja (a jobbak biztos ami biztos com-os címen) foglalkozik az esetleírásokkal, a szegény vétlen áldozatokkal és a rendőri brutalitással. Bizonyára előfordult ilyen is, de aki ősszel nézte a HírTV-t, annak nagyjából volt fogalma a randalírozásról (az okt.23-a délutáni-koraesti, szerintem is elhibázott, (politikai?) parancs generálta eseményeket most válasszuk le, de csak azt!).

Kérdem én, ki fogja a közrendőr érdekeit védeni, az őt ért sérelmeket bemutatni? A közrendőrét, aki (általában) nem azért üt ha üt, mert egy brutális baloldali állat. Aki nem önszántából, nem a buli kedvéért megy oda a csatatérre, hanem mert ez a hivatása. Akik egy része ráadásul nem is rendvédelmis, sőt sokuk még megfelő kiképzést sem kapott. Akik között a teljes népességgel hasonló arányban voltak jobb és baloldali szavazók...

osi

marcifiu megtudja védeni magát, nem biztos, hogy jóttesz neki a segítséged


"Én fizetett provokátor vagyok. És te mivel foglalkozol?"

Te fizetett provokátor vagy? Tényleg?

Látod erre nem gondoltam...

eloi 2007.02.26. 19:31:39
"Meg az sem demokrácia ahol megbilincselt embereket ütlegelnek, a börtönükben fiatal lányokat nőiségükben alázhatnak meg. "

Így van. Ezek sima bűncselekmények. Nagyon túlkapások. Kivizsgálni, büntetni!
De még ez sem diktatúra.



Elég csak a legkézenfekvőbb példát megnézni. Googléba beütni a hools meg az acab keresőszavakat (különleges mutáció az antifa' holls) és a fellelhető videókat végignézve választani. Szeretnénk e, ha esetleg a német rendőrök intézkednek szeptember-októberben.
sodika,

kis kedvencünk, te ...

„Tóta, a kifolyt szemű gyereknek is magyarázd majd el, hogy itt nem lövik le azt, aki Gyurcsány ellen fel meri emelni a szavát!”

Több ezren tüntettek, ha jól tudom.

Egy gyereknek kilőtték a szémét, szemét dolog volt.

Na jó, d a többiek?

Az, hogy aki Gyurcsány ellen fel meri emelni a szavát, annak a szemét kilövik, az azt jelenti, hogy _mindenkiét, aki aki Gyurcsány ellen fel meri emelni a szavát.

Szóval ugorgyunk ... egyedi esetből általánosítani ostoba demagógia.
Ne félj! 2007.02.26. 20:30:08: Szegény macifiut meg simán le hivatásosoztad. Engem miért nem? Csak a lényegre nem figyeltél! Poénnak gyenge.
sok okos ember! talán először művelődjetek, és utána meg maradjatok csöndben a baromságaitokkal.

teljes foglalkoztatottság a szocializmusban mást jelentett, mint amit orbán viktor emlegetett.

demokratikus berendezkedésű, nyugati országok is törekedhetnek - és törekszenek is - úgynevezett teljes foglalkoztatottságra, ami azt jelenti, hogy lehetőleg mindenki találjon munkát, aki szeretne.
Ne félj!: Marcifiut meg védje meg a wifis netje ha Balaton felé roobogva tud kommentelni.
„Gyurcsány nem azért lett pártelnök, mert a Viktort akarja utánozni. Nem is azért, mert hatalomvágya van.”

Uhh, ez azért elég kemény. Már miért ne lenne Fletovicsnak hatalomvágya? Ha nem lenne, most békésen nyomatná a miliárdos bizniszeit.

Ha van valaki, akinek nem volt kötelező MinElnnek lennie, az pont ő, ha tehát az lett belőle, akkor azt ő nagyon is, hogy akarta.
akik meg arra verik a nyálukat, hogy "dehát nyilvánvaló volt, hogy nem mondják el az igazat a költségvetéssel kapcsolatban" azt mondom:

te lehet, hogy tudtad, mert olvasol elemzéseket és valószínűleg művelt vagy valamennyire.

vannak azonban igen sokan olyanok, akik a tv2/rtl híradóból tájékozódnak, ők pedig frankón meg lettek vezetve.
Osi,
Te meg valszeg nem éltél valódi demokráciában.
Valaki említette a 40-es-50-es éveket.Akkor valóban nem éltem.Akkor valóban a legsötétebb diktatúra volt.
De,ha a 70-es-80-as éveket "puha-diktatúrának" nevezzük,akkor azt,ami most van itt,nevezhetjük valódi-demokráciának?
Ahol még mindig a volt rendszer utódpártja kormányozhat,ahol választási csalás történhet,ennek ellenére a min.elnök nem mond le,ahol rendőri túlkapások történhetnek,de a rendőrfőnököt ennek ellenére megdicsérik,ahelyett,hogy kirúgnák stb.stb.
A rombolókat nem védem,megérdemlik a büntetésüket,meg is kapták.
A kiváltó okokat azonban nem tudom feledni...(Gyurcsány nem nyújtotta be lemondását szept.18-án reggel;nem engedték,hogy beolvassák a tüntetők a TV-ben a követelésüket;23-án hajnalban,törvénytelenül,kiürítették a Kossuth teret.)
dark future

Én nem választanám külön a rendőrök szenvedéseit és azokét akiket ütöttek.

"Úgy gondolom, alapvető ember jogi kérdésekre nem igazán figyel oda a magyar, gyereket, asszonyt verni is bocsánatos dolog. Barbárok. Az öszi emberjogi sérelmeket pártpolitikai szemüvegen át értékelni pedig botrányosnak tartom, hányingert keltőnek. Például azt, hogy a Gönczöl bizottság egyetlen sértetet sem hallgatott meg, sem a rendőr sérültek közül, sem a tüntetők és a lefogottak közül. Ez bűn, óriási bűn... nincs felelős, csak áldozat, a kis rendőr és fiatal tüntetekők."
Ezt tegnap este írtam, a korábbi blogban, talán nem vetted észre.

Asszem
de hát miért antiszemita Morvay...?

osi
ha "hivatásost" akartam volna írni akkor azt írtam volna, de a "hivatásszerüen-t" írtam, a külömbség elég nagy,


gravy,
Szoros versenyben te nyertél.
Te vagy a nap hülyéje.
Demokratikus berendezkedésú nyugati ország, te!
marcifiu,
Sztem tuti a mennybe jutsz, olyan keresztényként, aki még Istenben is hisz. Naháááát, vszeg rendszeresen bérmálkoznál is....ha hinnél a _magyar_ KE-ban.
"Aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Mennyei Atyám előtt (Mt 10,32"


Néha amikor már kezdem azt hinni, h csak a jobbról járnak ide setét emberek, mindig rácáfol vki balról is. Köszönet érte.
nana, az Istenhívő keresztény......az a legjobb. Ezt ne hagyjd elvenni magadtól marcifiú.
Pataj 2007.02.26. 20:56:34

Egyelőre korai eredményt hírdetni:
Valóban szoktak beszélni teljes foglalkoztatottságról abban az értelemben, hogy a munkanélküliségnek csak az ún. súrlódásos típusa van jelen. Ez megvalósulhat úgy is, hogy nagyon kevesen dolgoznak.
„ahol választási csalás történhet,ennek ellenére a min.elnök nem mond le”

Most te legyél az ezredik, akitől bizonyítékot kérjek?

Most legyek az ezredik, aki megkérdezi, hogy ha diktatúra lenne, akkor mi történne veled, ha úgy pampognál, mint itt és most - amiként az a valódi diktatúrában, 18-20 éve még _valóban_ megesett?

Most legyek az ezredik, aki leírja, hogy diktatúrákban hogyan bánnak a blogerekkel?

Minek, bazmeg, ha elhatároztad, hogy ha törik ha szakad, itt akkor is diktatúra van, holott fingod sincs, milyen volt az _igazi_, amit én és még sokan megéltünk?

:-(

Sebaj, majd rittyentek róla postot a polos blogomba.
Nowo, elmondom:

Az Mszp NEM utódpárt. Tudom, hogy rosszul esik Neked. Nem az. Tudom, hogy akik zsigerből gyűlölnek minden komcsit, meg akit annak tartanak, azoknak az után is az maradna, ha kirúgnák az összes egykori Mszmp-st. Nem csak azokat, akik annak idején (az átkosban) kormányzati pozícióban voltak, hanem minden egykori párttagot.

Ami, nem mellesleg, nem csekély mértékben ritkítaná meg a Fidesz párttagságát is - mármint, ha kirúgná az egykori párttagokat.

DE - a párttagság 90 óta jelentős mértékben kicserélődött. Vannak egykori párttagok. Egyre kevesebben.

Az elvek teljesen mások, mint annak idején. Ráadásul az elveknek is egy elég széles palettája jelenik meg a különböző frakciók és tagozatok szerint.

Az alapelv mindenesetre a versenyalapú piacgazdaság, az egyéni szabadság védelme, szociális védőháló kifejezetten a versenyből lemaradottak védelmére.

Más kérdés, hogy ezt mennyire sikerül érvényesíteni - hogy ennek az Mszmp ideológiájához vajmi kevés köze van, az mindenesetre vitathatatlan.

Ha kommunistákat keresel, akkor ott van neked a Munkáspárt. A Magyar Kommunista Párt - legújabb nevén. Ők jelenleg a Fidesszel haverkodnak, és a Fidesznek ez ellen a legcsekélyebb kifogása sincsen.

Egy kormány addig kormányoz, amíg a parlamentben többsége van, vagy a következő választásokon el nem küldik őt a picsába. Egy miniszterelnök addig miniszterelnök, amíg az őt delegáló pártok vissza nem hívják.

Mi a lófaszról beszélünk?

Az aztán kurva nagy gáz lett volna a demokráciának, ha néhány ezer árpádsávos kiabáló hatására Gyurcsány lemond. Ha kiderült volna, hogy az utca zsarolhatja a parlamentet. Ez aztán valóságos politikai terror lett volna - a megfélemlítés alkalmazásának értelmében.

MONNYONLE!

Szerencsére nem tette.

Engem sértett volna meg vele. Epét is köptem volna. Jobban haragudtam volna, mint a néhány ezer komcsizó hőzöngősre, a néhány száz (szalon)zsidózó társaságában.

Ps.: Mi ez a szalonzsidózás?
Hát amikor a Kossuth téren a sok-sok tábla között olyan is megjelent, hogy "Gyurcsány! Takarodj haza Izraelbe! Odavaló vagy!"
wo 2007.02.26. 20:45:12: Na látod, ez a hsz az állatorvosi ló.
- Nem mondtam, hogy ez valódi demokrácia.
- Miért tetted idézőjelbe a puha diktatúrát? Mert, hogy az volt. Jelzem a 70-es években amiket itt nagy nyilvánosság elött leírtál, már rég egy őrszobán ülnél és faggatnának a , szüleidről, barátaidról stb.
- Az kormányoz akit megválasztanak.
- Választási csalás: Folyamatosan szajkózod, bár már többen leírták, ez nem volt az. Az hogy az emberek zöme tájékozatlan, (alúlinformált:)) sajnos ide vezet. A népért a nép nélkül. Ezt valamikor nagyon régen olvastam.
- Rendőri túlkapások, hát igen lásd fentebbi hszemet.
- Gyurcinak az Öszödi beszéd után le kellet volna mondania.
- "nem engedték,hogy beolvassák a tüntetők a TV-ben a követelésüket;" ezek szerint, ha összejön néhány vidám fickó a TV elött akkor ők szabják a müsor időt?
- 23-án hajnalban,törvénytelenül,kiürítették a Kossuth teret. Igazad van. Ezt sokkal elöbb megtehette volna a köjál, vpop, kerfelügyelöség stb.
OSI!

I agree with the opinion of the previous speaker.

You're a clever guy.
Azért ne szépítsük a Feri-féle elkúrást! Elég alja dolog volt az. Ettől persze még nem lesz diktatúra, ez nyilvánvaló ökörség. Jogilag - teljesen érthető módon - be van biztosítva a kormány stabilitása. Ez inkább morális kérdés. Lehet, h nem jó szájból hangzott el az állítás, de találó Sólyom "morális válságozása". De a morál meg a jog más tészta.
amergin,
rossz a sorrend:
"Az aztán kurva nagy gáz lett volna a demokráciának, ha néhány ezer árpádsávos kiabáló hatására Gyurcsány lemond. Ha kiderült volna, hogy az utca zsarolhatja a parlamentet. Ez aztán valóságos politikai terror lett volna - a megfélemlítés alkalmazásának értelmében."
Ha Gyurcsány már 18-án reggel lemond,akkor nincs este cirkusz a TV-nél,és nem az utca hatására mond le,hanem a saját erkölcsi tartása miatt (ami a jelek szerint nincs nekije).
Mindegy,nem történt meg.Hagyjuk.

Szerinted nem utódpárt,szerintem meg az,amíg nem is olyan régen még Medgyessyt jelölte kormányfőnek.Gyurcsány is ugyanabból az alomból való,tudjuk mindannyian.

De ahogy itt Eloi nagyon találóan megjegyezte,sem Orbánnak,sem Gyurcsánynak nincs már hitele.Megújulás kellene.Ebben azt hiszem valamennyien megegyezhetünk.
Persze egyelőre kilátástalan a helyzet ilyen szempontból.
"Ha Gyurcsány már 18-án reggel lemond,akkor nincs este cirkusz a TV-nél,és nem az utca hatására mond le,hanem a saját erkölcsi tartása miatt (ami a jelek szerint nincs nekije)."

Ja, mer' ha nem azt teszi, amit mi akarunk, akkor balhé lesz.

Na, ne hogy már azé' ne legyen randalír, mert Fletó szépen elkotródik. Akkor Orbán alatt én szervezek egy kisebb gerillacsapatot, szanaszét kúrom a Fidesz-székházat, felgyújtom a Rádiót, a Tévét, a Terrorházát, és közlöm, hogy ha a Viki lemondott volna idejekorán, akkor erre nem került volna sor, de hát a hatalom arroganciája ezt kikényszerítette, egyszerűen nem volt más választásunk.

Vicc.
Osi,ezt most komolyan írtad?:
"Gyurcinak az Öszödi beszéd után le kellet volna mondania."
Mert akkor csodamód egyetértünk.

Választási csalásra speciel én nem tudok bizonyítékokat prezentálni,de a Fidesz benyújtott valamit,csak úgy söpörték le az asztalról,mint a sicc.
Ettől még elhallgatták a valódi költségvetési adatokat és dübörgő Pannon Pumáról sulykoltak a tudatokba reggel,délben,este.Szerencsétlen választó meg mi alapján tájékozódik,ha nem a TV-ben hallottak alapján...
amergin

"Az alapelv mindenesetre a versenyalapú piacgazdaság, az egyéni szabadság védelme, szociális védőháló kifejezetten a versenyből lemaradottak védelmére.

Más kérdés, hogy ezt mennyire sikerül érvényesíteni - hogy ennek az Mszmp ideológiájához vajmi kevés köze van, az mindenesetre vitathatatlan."

Ez tényleg más kérdés, körülbelül mint a "szocialista demokrácia", emberarcú szocializmus" stb. ezt a dumát hallgattam már kisdobos korom óta pedig az 1962-ben kezdődött.

Szóval tényleg igazad van, kommunisták sosem voltak, legfeljebb hülyék, vagy karireisták, ugyan igy nyilasok sem voltak.
Ez egy szép üres magyar haza volt 1989-ben, így kezdtük tiszta lappal. A besugottak egyenlő jogokat kaptak a besugókkal, a volt nomenklatúra tagjai végre egyenlő eséllyel indultak az átlag emberrel. Így volt ez, csak azóta minden elromlott. Mert tudod ahogy azt GY. F. mondja: az európai haladás hívei küzdenek a bezárkózó nacionalistákkal. Egyszerű ez nem?
amergin,
Orbán egyelőre még nem bukott le egy öszödi beszéd kapcsán,meg már ötödik éve nem is ő kormányoz...
Majd,ha...
Kár,hogy ennyire nem tudom megértetni,miért is éreztem volna indokoltnak Gy. azonnali lemondását.
pataj:

engedd meg, hogy a tárgyra térjek:

mi a fasz van?!
Nowo,
a diktatúra egy parancsuralmi rendszer, ahol a lakosság tudatos és módszeres megfélemlítése folyik. egy diktatúrában számolnod kellene azzal, hogy a főnököd holnap azt mondja: "mit diktatúrázol itt Nowo álnéven".

a kádár rendszer egy puha diktatúra volt. nem vágtak pofán egy vasrúddal, ettől volt puha. erre mondjuk ha azt válaszoltad volna, hogy "én tudatosan provokáltam ezen a fórumon, hogy felfedjük a rendszer valódi ellenségeit, hogy kiugrasszuk a nyulat a bokorból". és akkor erre a nyilvánvaló hülyeségre azt mondták volna, hogy "rendben Nowo elvtárs, de máskor ilyet ne mondjon, hogy itt diktatúra van" és még az is lehet, hogy ki is tüntettek volna, hogy többet ne ugrálj.

ami mostanában az utcákon felbukkan az nem diktatúra, hanem anarchia. a "mindent szabad, mert a hatalommal szemben tesszük". a zavargásoknak az egyik oka, hogy az anarchisták utóbbi időben az politikai hátszelet kaptak. a másik ok a rendvédelmi erők átgondolatlan átszervezése.

boross p sose tartozott a kedvenc politikusaim közé, de még mindig jobb lenne most az általa vezett belügy, mint a mostani igazgatásrendészet.
Próbálgatom értelmezni a 'diktatúra' fogalmát, egyszerűsítve: olyan politikai rendszer, amely 1) törvénytelen (bazmeg Viktor, bazmeg!... vajjon miért nem merem most a jobban artikulálható 'illegitim'-et mondani?...) módon tartja magánál a hatalmat, amelyet 2) erősen centralizált államszervezet éléről irányít 3) erőszakszervezetire támaszkodva; ebből kifolyólag 4) az emberi és polgári jogok döntő többségét drasztikusan korlátozza.

Feri hatalomszerzése legitim volt; az 1) ki van pipálva.

2)... hát, lehet ugyan azt mondani, hogy Feri centralizálja a pártját meg a kormányzatot, amelynek következtében akkora súlya lehet a kormányzatnak az államrendszeren belül, hogy az kissé maga alá görbeszti a többi hatalmi ágat; ebben, úgy tűnik, Feri nagyjából eljutott odáig, mint annak idején Viktor. (Civil szervezetek egyáltalán nincsenek - legalábbis olyanok, amelyek hatalmi ellensúlyt képeznének.) A rendőrséget közvetlenül vagy a miniszterén keresztül dirigálja, de ehhez joga van. Mondjuk, ez a pont olyan 85%-ban van kipipálva Feri részéről.

A 3)-as pont teljes egészében.

A 4)-es pont körül vannak a legnagyobb problémák, erről itt sok szöveg ment, csak annyit tudok hozzátenni: a) az alapvető polgári jogok csak bizonyos nagyon specifikus esetekben szenvedtek csorbát. Illetve még, hogy b) a gyülekezési törvény szar (pontatlan). (De hát sok más törvény is szar, egyébként.) De a b)-ről már nem csak Feriék tehetnek. Egy szó, mint sok: a 4)-es pontot sem lehet a legnagyobb rosszindulattal se levinni 90% alá.

Nagybetűs Ergo: rosszindulatúan számolva, Magyarország köztársaságnak 88, diktatúrának 12%-os állam. Persze lehetne 90 vagy 95% felett is, de mi a ***nak legyünk mi is egy nyugat-európai típusú Bénakacsaország?
Nowo:

Orbánnál csak jobban működik a liberó-politika (csak semmi ne szivárogjon ki).

Néhány szakértő vélelmezi, hogy inkább Gyurcsány belső ellenzéke szivárogtathatta ki a beszédet. A dolog valószínűtlen - jól elő volt készítve az ügy. Szerintem a titkosszolgálatoknál még mindig ott dekolhat Kövér Laci egy-két embere, akik valahogy kívül maradtak az össznépi nómenklatúra-váltások látómezején.

Mindenesetre abban, hogy a hasonló (durvább) stílusú Orbán-beszédekről szóló pletykák valóban csak pletykák, csak az elkötelezett Fidesz-hívők hisznek őszintén.

Mér' kéne mondanom, hogy Fletó, monnyá le, baszdmeg? Mert közölte, hogy elkúrtuk? Mert közölte, hogy hazudtunk reggel-este-éjjel?

Mert aki képes egy lépést hátralépni, az látja, hogy az egész nem volt más, mint amikor egy edző lebassza a saját csapatát a szar teljesítményért.
Mert a "hazudtunk" az a költségvetés helyzetére vonatkozó adatok szelektív kiszivárogtatására és időzített jellegére vonatkozó eufémizmus volt.
Ahogy az "elkúrtuk" is - arra vonatkozóan, hogy nem volt vér a pucájukban, hogy nekilássanak a gazdaság rendbetételének; igen: már közvetlenül a választások előtt.

Ehhez gyávák voltak.

De csinált ennél nagyobb csibészségeket az ellenoldal is. Csak ők ügyesebben - és ők egységesebbek, hogy a hasonló lebaszásokat ottan ne szivárogtathassák ki.

Merne a Fideszben valaki ilyet tenni. Másnap már betoncsizmában társaloghatna a halakkal a Duna mélyén.

Ezért mondjam, hogy Fletó, a kurva anyádat, mekkora egy geciláda vagy te? Amiért nem kürtölt világgá olyan adatokat, amiket az elemzők nagy része már a nyilvánosságra hozatal előtt legkevesebb egy hónappal megjósoltak. (Korrekt leszek: nem pont 10 százalékot. De 8-9-et jósoltak minimum. Az is sok volt akkor). Amiket bárki megtudhatott, aki tudni akart?

Amikor olyan propaganda-eszközöket alkalmazott, amiknél az ellenoldal jóval mocskosabban bírt alkalmazni?

Amikor a képükbe mondta az elvtársainak a párt, és személy szerint az ő gyávaságát is, mert úgy tettek, mintha minden rendben volna költségvetés körül?

Sajnálom comrades. Ez kevés.
Nem pont 10 százalékot jósoltak - mármint a költségvetés hiányára.
Naccső 2007.02.26. 21:59:15
Öööö ez én voltam, csak véletlenül az alternatív nickemet használtam. :-)
Nowo 2007.02.26. 21:42:45
amergin,
Orbán egyelőre még nem bukott le egy öszödi beszéd kapcsán,meg már ötödik éve nem is ő kormányoz...
Majd,ha...




Majd ha Viktor nem azt mondja, hogy nem taggyűlés volt csak tagok találkozója és nem perel hanem csak egyszerűen elismeri a tettét pl. Na akkor lehetne alternatíva. Így csak egy másik hazug politikus.
"Azokra, akik elhitték és azóta is hiszik, hogy állambácsi mindentől megvédhet."

ELÉG LENNE, HA AZ ÁLLAMBÁCSI MAGÁTÓL MEGVÉDENE!


Adózzunk még többet, mert megszorítás (bocsi: REFORM) van!
Sok érdekes dolgot lehet hallani az utóbbi idõben (fél évben) arról, hogy miért kell megszorítást tartani.

"The all-in (top marginal) tax rate, calculated as the additional central and sub-central government personal income tax, plus employee social security contribution" (2005)

Hungary 69.5%
Denmark 63.0%
Belgium 59.3%
Sweden 56.6%
Finland 56.5%
Netherlands 52.0%
Poland 51.8%
Norway 51.3%
Greece 49.6%
France 48.6%
Australia 48.5%
Ireland 48.0%
Luxembourg 47.9%
Japan 47.9%
Switzerland 47.9%
Portugal 46.6%
Canada 46.4%
Spain 45.0%
Germany 44.3%
Italy 44.1%
United States 42.7%
Austria 42.7%
Turkey 41.1%
United Kingdom 41.0%
Czech Republic 40.5%
Iceland 40.2%
New Zealand 39.0%
Korea 38.2%
Slovak Republic 29.9%
Mexico 24.6%

Ez mit jelent? Azt jelenti, kedves emberek, hogy 2005-ben, egy teljes évvel a megszorítások bárminemû híre elõtt ott ült ez az ország az OECD által vizsgált gyakorlatilag az elsõ világbeli országok közül az elsõ helyen az egy fõre esõ adóterhekben, éves lebontásban.
Méghozzá magasan. Nem emberek, ez nem az SZJA, ami aprópénz, hanem a valós adóteher.

Ott van világosan, több adót fizettünk 2005.-ben mint, a svédek, dánok, belgák, finnek és hollandok.

Mit kapunk cserébe???
Mit kapunk cserébe?

Es ist eine gute Frage. Jó kérdés.

Árpi, te olyan okos vagy! Mondd el nekünk, légyi!
"De csinált ennél nagyobb csibészségeket az ellenoldal is."

Ez egy elfogadható indok, h a másik is hülye? Én nem emlékszem másoktól olyan "csibészségre", ami gazdasági visszaeséshez vezetett volna. Persze ez nyilván azért van, mert nekik nem volt rá idejük, hogy egy ilyet összehozzanak. De mindenesetre ha én csinálok vmi hülyeséget, az hülyeség marad attól függetlenül, h más mit művel.
Mit kapunk cserébe?
- Demokráciát.
amergin

nincs semmi baj! megtörtént már az ilyesmi mással is, voltam már elvakult, írtam rengeteg ostobaságot ez tulajdon képpen természetes dolog,belénk van kódolva

szóval:"Kövér Laci egy-két embere" hát ez nyílvánvaló, biztos ürgebőrbe kötve vette át tőlük a Kövér Laci,

"Mindenesetre abban, hogy a hasonló (durvább) stílusú Orbán-beszédekről szóló pletykák" meg úgy meg verte ez cigány a terhes feleségét hogy eltörött az álkapcsa (2002)

"Mér' kéne mondanom, hogy Fletó, monnyá le, baszdmeg? Mert közölte, hogy elkúrtuk? Mert közölte, hogy hazudtunk reggel-este-éjjel?" Na ezért ne, semmi esetre sem monnyá le, eszedbe se jusson, ezért kurtál ki az ablakon 250 miliárd forint ÁFÁ-t, hogy mos lemondj? Hülye lennél!

"Ahogy az "elkúrtuk" is - arra vonatkozóan, hogy nem volt vér a pucájukban, hogy nekilássanak a gazdaság rendbetételének; igen: már közvetlenül a választások előtt.Ehhez gyávák voltak." Bátor emberek ők, csak ha neki láttak volna a rendbe tételnek, inkább hagyták hagy rohadjon tovább, sőt adó csökkentésről hoztak törvényt. Nem voltak ők gyávák, inkább bátrak, úgy hogy büszke lehetsz rájuk.

"Merne a Fideszben valaki ilyet tenni. Másnap már betoncsizmában társaloghatna a halakkal a Duna mélyén." Ezt túlzásnak tartom, miért másnap? Azzonnal, sőt még halat is telepítenének vízbe! A jó k.. a..at!

"Amiket bárki megtudhatott, aki tudni akart?" Az mocskos cigány is mondta ott a vizitdíjat, dobozdíjat a vitában, de hazudott, kértem is hogy vonja vissza!

"mert úgy tettek, mintha minden rendben volna költségvetés körül?"A Költségvetés köszöni jól van! És ha ti olyan hülyék vagytok, hogy direkt beszopjátok, arró meg ki tehet? He..?

Ezek után amergin rám számíthatsz, tisztaszivemből értelek téged.









Engeggyémábe.

Tökéletesen igazad van. Maradéktalanul. Az utolsó szóig.

Csak azt nem értettem, hogy várjuk el az egyiktől, hogy lemondjon olyasmi miatt, amiért a másiktól nem várjuk el.

Mert hogy ő nem bukott le?

Ja kérem, ez a hamisítatlan Menzoberranzan-logika.

Menzoberranzan R.A. Salvatore Drizzt Do'Urden fantázia-regényének városa, melyben sötét tündérek élnek szigorúan hierarchikus rendszerben, matriarchális társadalomban. Egy mód van rá, hogy előre lépjen egy család a hierarchiában: ha kipusztul egy másik. Adott esetben: ha kipusztítják a másikat. Van azonban egy szabály: nem maradhat túlélő a megtámadott családból. Mert ha marad, akkor az bevádolhatja az agresszort, akit ezért teljes egészében elpusztítanak.

Az igazi bűn: a lebukás. Csak tanú ne maradjon.

Azt mondom: inkább ne legyen ilyen a hazai társadalom is.

Inkább változtassák meg a törvényi feltételeket.

Ha egy mód van rá.
Carnivora 2007.02.26. 22:23:53

Ez nem egy főre eső adóteher, hanem egy főre eső marginális adóteher.
Ne félj!

A Kövér Lacis hipotézist néhány, titkosszolgálatokkal foglalkozó politológus ismerősöm vetette fel. Lehet, hogy abszurd hülyeség az egész.

Mindenesetre jó volna tudni, hogy ki volt a kiszivárogtató, mert az egész eléggé profi módon meg volt szervezve.

Én szeretném tudni.
"Ott van világosan, több adót fizettünk 2005.-ben mint, a svédek, dánok, belgák, finnek és hollandok. "

akarod mondani, arányaiban több adót fizettünk, mint az említett orszégok; azért nem mindegy, hogy mekkora a GDP, tehát a felsorolt országokban sokkal több volt a bevétel, mint kishazánkban. ennek fnyében viszont demagóg kérdés a "mit kapunk cserébe?". hogy mást ne mondjak 13. havi nyugdíjt, és 50%-os fizetésemlelést a közszférában.
amergin 2007.02.26. 22:45:00

Állítólag van olyan technika - gondolom nem olcsó - hogy épületen kívülről is jó minőségű hangfelvételt lehet vele készíteni.
amergin,22:42:33

Igazad van,magam is rájöttem utóbb,rosszul fogalmaztam,az nem mentség a hazugságra,ha nem bukott még le.

Milyen törvényi feltételeket változtassanak meg?
Nowo.

Majd kitalálom. Gondolkodnom kell rajta, nem vagyok túl okos emberke; (sőt!)

Talán elszámoltathatóság kapcsán. A közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalának rendszerességére és rendjére vonatkozóan.

Szűkebb mozgástér a költségvetési politika alakítása kapcsán, hogy ne szaladhasson meg drasztikusan a hiány.

Valami ilyesmi. Én buta vagyok. Gondolkodjatok helyettem is!
Na azért várjunk, várjunk! Isten ments, hogy védjem a Fideszt, de ha ott lettetek volna kedves diktatúrázók, akkor feltűnt volna, hogy egyik szónok szerint sincs itt diktatúra (ezt különben mikor Pokorni nyíltan kimondta, a közönség hallhatóan nem örült). Szerintük csupán a demokrácia került veszélybe a kormány viselkedésével. Mellesleg a kommunizmus áldozatairól nem sok szó esett.
Jó éjt, kedves Gyerekek!
"Talán elszámoltathatóság kapcsán. A közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalának rendszerességére és rendjére vonatkozóan.

Szűkebb mozgástér a költségvetési politika alakítása kapcsán, hogy ne szaladhasson meg drasztikusan a hiány."

Előbbi tudtommal már van, csak a Veress anno kicsit lazán értelmezte (bár ha jól emlékszem, nem sértette meg). Utóbbi pedig valószínűleg hamarosan lesz: a tervbe vett hiányt fogják limitálni.
Nando: ... azért nem mindegy, hogy mekkora a GDP, tehát a felsorolt országokban sokkal több volt a bevétel, mint kishazánkban.

... akkor pl. Orbánnak igaza vón? Kevesebb adóteher, nagyobb állami bevétel! Nem olyan nagy ellentmondás ez, ha azt vesszük, h a legnagyobb adóterhek mellett sikerült a legnagyobb hiányt produkálni. : )
Ez nem adóteher, hanem MARGINÁLIS személyi jövedelemadó-teher! Rossz a statisztika. Orbán meg egy fasz.
Tóta W: ugye tudod, hogy a jelenlegi kormánynak is célja a teljes foglalkoztatottság elérése?

Ugye Te is nagyon jól tudtad, hogy az EU a 2000es lisszaboni konferencián minden tagállamnak célként tűzte ki a "full employment" - teljes foglalkoztatottság elérését?

Ugye azt is tudod, hogy a Fidesz célja nemcsak hogy nem volt új, de egyenesen egy felesleges pont volt, hisz EU-tagként MO is köteles ezt a célt szem előtt tartani?

Ugye, kedves Árpád, Te is belegondoltál abba, hogy a teljes foglalkoztatottság MINDEN társadalmi berendezkedésnek (feudális monarchia, fasiszta diktatúra, kommunista egypártrendszer, parlamentáris demokrácia stb), MINDEN ideológiának (kommunizmus, kapitalizmus, liberlizmus, szocializmus stb) és minden politikai irányzatnak (jobbnak, balnak, liberálisnak stb) ab ovo célja?

Ugye, kedves Árpád Te is feltetted magadban azt a kérdést, hogy "Te figyu, feri, jó tudom, hogy ez most kommunistán hangzik, amit a fidesz mond és elég magas labda... de azért mégis: Te nem azt szeretnéd, hogy minden magyarnak legyen olyan munkája, aminek béréből fenn tudja tartani magát és családját? Nem ezért dolgozol?

Ugye, kedves Árpád, nem csak első benyomásból püfölted bele az első gondolatot a gépbe, hanem tényleg elgondolkodtál rajta egy picit?

Ugye, kedves Árpád, Te nem vagy olyan közíró, aki ahelyett, hogy elgondolkodna dolgokon inkább lustaságból egyszerűen hangulatot kelt?

Ugye, kedves Árpád, Te nem tennél ilyet? Te ennél többre vagy képes egy better magyarlandért.

Ugye?
amergin nagy arc.
Bármennyire is fáj, az MSZP utódpárt
Ugye dany82 tudod hogy orbitális hülyeségeket írsz?

A feudális monarchiának nem célja a teljes foglakoztatás. A kérdés fel sem merült annakidején.
A kapitalizmusnak sem. A liberalizmusnak sem.

Legjobban a fasiszta diktatúra teszett. Mindenki kapott munkát. Na jó, van aki Auschwitzban...

Az EU annak a tudatában, hogy csökken a népesség, és hamarosan munkaerőhiány lesz sok helyen, momentán kitűzhet ilyen célt. Bevándorlók ugyebár.

Egyáltalán miért olyan fontos cél a teljes foglakoztatás? Szerinted mire jó?
Az uralkodó célja az volt, hogy a pórnép minél több adót fizessen és hogyha háborúzni kell, jó erőben legyen. cél: teljes foglalkoztatottság.

A kapitalizmusban megfogható és értékelhető munkát CSAK és KIZÁRÓLAG a dolgozó, kereső ember végez. Minél többen dolgoznak, annál jobb. cél: teljes foglalkoztatottság.

A liberalizmus alapja, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőség arra, hogy megvalósítsa magát korlátok nélkül. ez már alapban azt feltételezi, hogy az emberek akarnak kezdeni valamit az életükkel. Ha pedig így van, akkor a tökéletes liberalista utópia, amikor mindenki azt csinálhatja, amit szeret. cél: mindenki csinálhassa azt, amit szeret: teljes foglalkoztatottság.

mire jó a foglalkoztatás? komolyan ezt kérdezted?
A "minél többen dolgoznak, annál jobb" az inkább a kommunizmus.

A liberalizmus (a gazdaságot illetően)inkább arról szól, hogy hagyjuk a piacot szabadon működni. Meg az egyént is. Ebből ált. nem teljes foglalkoztatottság szokott kijönni.

A teljes foglalkoztatás (vagyis a munkanélküliség egyfajta minimaliálása) önmagában elég álságos cél. Ezért szeretik a politikusok. Meg lehet valósítani úgy is, hogy rosszabb lesz tőle a helyzet, mint volt.
Okoskák:
1.olvasni
2.gondolkodni
3.irogatni
OFF:
Egy témajavaslat: szkeptikusok, áltudományok, tévtanok és a média.
index.hu/tech/tudomany/tvnt0226/

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.26. 19:40:20
Shenpen: nem, nem konkrét, csak vissza-tudatos-álmodtam magam a kádárkoba, és ez jutott eszembe, h milyen szar lenne nekem wannabe szerszámgépgyárosként.

Nem is lett volna aza olyan rossz,akkor maga lett volna az uj Kassak, es nem is artott volna egy kis lakatos gyakorlat, edzetebb lenne nem cigizne es nem lenne mindig morcos:)))

Jo reggelt kedves gazdam, mauuuuuuuuuuuuuuu Lukrecia
...szátok meg! q-va nagyot csalódtam az indexben, aszongyák, hogy ez a kuka Kóka tulajdos benne!
Gergely írta fél délben:

"Eddig egyetlen hozzászólás sem említette,hogy a szocik is megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól 1 perces néma felállással kongresszusukon."

Ja, és senki nem hányt, hogy Horn Gyufa is ott vakaródzik a többi álló közt...
"ha amiatt egy életre megsérülök"

hát Sodikám annak szerintem sokan örülnének a honi netes társadalomban
de legalább ellőhetnék a két kezed

:))
Árpád

Csak 2 +j1zés:

- Sajnos nem hallottam eredetiben, de azért a Schmidt Mária-beszédnek létezik egy másik olvasata is: www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15222

- Amennyire én tudom, a "teljes foglalkoztatás" kifejezést ma a közgazdasági szakirodalomban nem arra használják, hogy nincs munkanélküliség, hanem hogy csak a természetes rátája van jelen.

A munkanélküliségnek többféle fajtája van. Ezek közül természetes és belefér a teljes foglalkoztatottság definíciójába a súrlódásos (frikciós) munkanélküliség, ami az új állások keresése miatt van. Normális esetben ezt olyan 5% körüli értékre szokták becsülni munkagazdászok (de pl. Japánban ez már nagyon magas :-) ). Nem fér bele ugyanakkor a teljes foglalkoztatottságba leginkább a struktúrális munkanélküliség, ami a béralkuk mechanizmusa miatt túl magasan beragadt bérekből és hasonlókból következik. Na meg van még pl. önkéntes munkanélküliség is, ami - elvileg - nincs benne a statisztikákban, de megjelenik az alacsony magyar foglalkoztatási rátában; + ilyesmik, de ez már kicsit messzebb vezet.

Kis keresgéléssel a google-n lehet találni pár linket, amiből ez kiderül. Picit ciki, hogy a sajtóban ezekkel a definíciókkal soha senki nincs tisztában (igaz, az erre vonatkozó Orbán-beszédek célközönsége sem...)

Végül egy érdekes link a munkaügyi minisztérium honlapjáról:

www.szmm.gov.hu/download.php?ctag=download&docID=11017


Ennyit erről...
bocs, szóval ez inkább csak a kommentekben jelenik így meg, de gondolom, a cikkben is a Fidesz-kampánynak szólt az oldalvágás...
Wiki:

en.wikipedia.org/wiki/Full_employment

Itt - angolul - az elsődleges értelmezés az inflációs sokk nélkül elérhető mjunkanélküliségi ráta (én ezt simán NAIRU néven ismertem, és leginkább a monetáris politikai fogalom) de megemlíti a szócikkben a munkagazdaságtani megközelítést is.
süti beállítások módosítása