W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ismeri a Szandi Mandit?

2007.02.19. 14:13 Tóta W. Árpád

Szeretném azt hinni, hogy Pilhál György viccel a mai glosszájában, de ha így van, akkor az eddig megszokott göcsörtös-bumburnyák stílustól merőben eltérően, faarcúan, angol módra teszi.

A Magyar Nemzet nagy becsben tartott zászlóshajója ugyanis azon élcelődik Kiss Péter angol nyelvű életrajza fölött, hogy a miniszter egy gyermekkel házasodott össze. Na tessék, dörmögi Pilhál, nesze nektek pedofilkormány, micsoda undorító egy Berija ez a Kiss Péter. Felkarolja az ifjúságot, haha. Meg még felveti azt is, hogy talán az illető gyerek egy fiú, merthogy a balosok mind kozmopolita buzik.

Mink meg sötét, provinciális magyar taplók vagyunk, ugyi, itt a Magyar Nemzetben. De jó nekünk.

Ahol nem akad egyetlen szerkesztő, hogy visszabassza a szeszkazán pofájába a hülyeségét egy koppanós mondattal. Ezzel ni: Gyurikám bazmeg, te ostoba fasz, te inkább ne desifrírozzál angol szöveget, mert az, hogy married with one child, az nem azt jelenti, hogy a házastársa egy gyerek, hanem azt: nős, egy gyermeke van.

UPDATE: A minisztérium példás gyorsasággal, és szabatos szakvéleménnyel vág vissza a nyelvileg challenged szerzőnek.


Címkék: magyar nemzet lapszemle

433 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1637951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Endilhart:

a magyar nemzet napi eladott eladott peldanyszama jelenleg 69533 (www.emasa.hu/cikk.php?page=termek&id=2220)

az index napi latogatottsaga kb 350000 (hu.wikipedia.org/wiki/Index.hu)
Objektív, a Fidesz szerinted következetesen, saját példáján keresztül is, képviseli ezeket az értékeket?

MSZP: hatalomvágy, vagyonszerzés, gyors meggazdagodás, kapitalizmus, törtetés
(a fentieket látom a gyakorlatban, de természetesen nem ezt kommunikálják)
mavo
Az internet ellenére milliószámra adják el a napilapokat (megyei+bulvár).

Az index látogatottsága meg szerintem nem 350 ezer ember.
Arról nem is beszélve,folytatva az előbb megkezdett gondolatmenetet, hogy az Árpádot az index "visszakúrta" a blogjára, ott hetvenkedjen, mert dicsőség-hírnév-miegymás ide vagy oda kurvára nem szeretnének az Árpád balfaszságai és a nagy pofffája miatt fizetni. Ez van. Ha néha megjelenik tőle valami, a blogon kívűl, az meg kiherélt, erőtlen, híglecsószagú félvállról vett, összedobott nyüzüge vizit, a szalonképesek táborában.

Feltűnt másnak is hogy az Árpád a ma már kiégett és elsilányított baszdmeg-lófasz az emberekben kiváltott érzelmi-csodálkozási törtletével operált? De amint írtam az egészből nem maradt semmi, mert megmámorosodott ettől a baszdmegelős-gecizős stílustól, és elvetette a súlykot. Elbaszta. Pár év múlva egy link lesz, valahol jó mélyen,a webmester mellett a lap alján, aki közkívánatra forwaldolt e-maileket küldözget, a törzsbázisának.
bugris: "Az index látogatottsága meg szerintem nem 350 ezer ember."

szerinted? :)
bugris,

minap olvastam felmérést, és abban gyönyörűen látható volt a _tendencia_, mellesleg az index is csinált valami közvéleménykutatást.

Az Internetről akármikor leszedhetsz infót, nem te tárolod a sok papert, nem kell pontban 18:30-kor odaülnöd a doboz elé, estébé.

Ja, és ha kicsit is ráérzel, hogyan megy, akkor azonnal tudsz ellenőrizni bármit. Nem abszolút megbízhatóan, de az esély megvan rá.
wice, nem akarok erről vitatkozni, mert igazából lövésem sincs :)
Csak egyszerűen soknak tűnik, igaz, oldalletöltésnek meg kevésnek.
TH, azért túl sokat ne várj egy politikai párttól...
Endilhart,

okos vagy, nagyon, és a lekek mélyére látsz. :-)
Igazából csak arra akartam utalni, hogy miközben tonnaszámra adják el a színvonaltalan megyei- és bulvárlapokat, a politikai napilapok nem igazán futnak. (Igaz, ott sem veri az egeket a színvonal.) Mégis megélnek valahogy.
Objektív, nem várok túl sokat, csak azt, hogy a saját zsebén kívül más szempontjai is legyenek egy politikusnak...
btw, a tendencia mellett az is az online hirportalok mellett szol, h _jelenleg_ meg nem nagyon lehet internetezni monnyuk a buszon v vonaton, csak sok penzert es korulmenyesen. viszont kb ot ev mulva mar csak az nem fog olcso, konnyen kezelheto, zsebben elfero palmtopszerusegekkel rohangalni, akinek a dvd-lejatszo kezelese is gondot okoz. onnantol a papiralapu ujsagok napjai meg lesznek szamlalva.
bugris: "a politikai napilapok nem igazán futnak. Mégis megélnek valahogy."

valahogy. khmm, khmm. akarsz egy egeszen egyszeru es igen valoszinu osszeeskuves-elmeletet arrol, h mibol elnek a politikai napilapok? tudod mit, talald ki magadtol. nem lesz nehez.
wice, ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Az emberek 90%-ának, akinek most nincs számítógépe, 5 év múlva sem lesz.
Tudom, miből élnek, ezért nincs sajna kényszer a színvonal emelésére.
wice, sztem meg megmaradnak még jó darabig a papír alapú újságok (de talán tényleg inkább a heti-, mint a napilapok). Ezt csak abból gondolom, hogy a TV és a rádió sem szorította ki, sőt a mozi nem tette tönkre a színházat, a TV meg nem tette tönkre a mozit...
Objektív 2007.02.20. 14:44:25

„Gyurcsány szimpatikusabb, mint Orbán?”

Nem írtam ugyan, de relatív skálán igen. Kevesebb rosszindulatot látok benne, kisebb tehetséget ugyan, éppen ezért kisebb *eltékozolt* tehetséget.

„Milyen liberális értéket nem képvisel most a Fidesz?”

Újajj, ebbe belemenni nagyon hosszú lenne. Pl a világnézeti pluralizmust nem. Viktor egyes beszédeiben szinte szó szerint benne van a „miénk az örök isteni igazság”, ami, mondanom se kell, szöges ellentéte annak a liberális alapbeállásnak, hogy „az igazság százarcú, mint a brilliáns” (Peter Marshall). És ebből minden egyéb következik.

„Ki hazudott többet?”

Nyilván Fletó, erről nincs vita, ámbátor ha erkölcsi alapokra kívánunk helyezkedni, a hazugság nem mennyiségi, hanem szimplán bináris kérdés.

„Nem élünk rosszabbul?”

Nem is. Ténykérdés. Kimutatható életszínvonal-emelkedésben volt részünk, amit én pl közalkalmazottként a bőrömön éreztem. Más kérdés, hogy az államháztartás csődjéhez is ez vezetett.

„Miért vetted be, hogy a kettős állampolgárság szavazati joggal jár? Miért szavaztál a határon túli magyarok ellen?”

Jupipí, imádom ezt a részt. Ó szent előítéletek! Kapaszkodj meg, Objektív: igennel szavaztam a kettős állampolgárságra, mert ezt láttam helyesnek. A szavazati jog miatt azért nem aggódtam, mert ahhoz magyarországi bejelentett lakcím kell, magyarul a határontúli állapolgár vagy itt él, vagy választási csalást követ el, utóbbit pedig nincs jogom róla föltételezni (ahogy Te pl a nem szavazatot megelőlegezted nekem). A határontúliak tömeges szavazását és ezáltal saját húszéves bebetonoztatásukat Pista bá említette az ő saját szájával, már a népszavazás után.

„És ha szavazhatnának, az miért baj vagy rossz?”

Trivialitás: az szavaz — tehát dönt —, aki a döntések következményeit viseli. A magyar törvények, a magyarországi állapotok a tartósan Magyarországon tartózkodókat érintik. Ennyi.
th,
eleg, nem birom ezt tovabb. Es te letezel egyaltalan? Visszavonom bocsanatomat, es tovabbra is ismet kukacnak gondollak. De ez akkor neked nem serto, vagy nem vagy rokoni kapcsolatban (tudod DNS, meg ilyen molekulak) a foldigilisztaval?
Ki mondta neked, hogy en kereszteny vagyok? Es ki mondta neked, hogy te az ellensegem vagy? Nem erdekel hogy miben hiszel, mert az a te valtozasodat iranyitja.
Es krisztusi szeretettel, nem lehet eltaposni egy ferget? - es ismet fenntartom a hozza nem ertesedet is.
Ouroboros,

A Turullal vagy a Szent Koronaval normalis korulmenyek kozott nyilvanvaloan az egvilagon semmi baj nem lenne/lehetne.

Elvinnenk a gyerekeinket a muzeumba, racsodalkoznank a nemzeti ereklyeinkre es jo erzes tolthetne el bennunket azokat az ereklyeket nezegetve. Akinek eppen az a katarzis hianyzik elmerenghetne, hogy milyen fasza regi nemzet vagyunk mi, mas pedig maskent dolgozhatna fel az elmenyt - mindenki habitusa szerint.

A Szent Koron vagy a Turul azert kerulhetett a vitak kozeppontjaba, mert egy szanalmasan melymagyarkodo banda azon targyakat a magasba emelve belyegzi magyartalannak maskeppen gondolkodo honfitarsait. Ez ertheto okokbol reakciokat valt ki, amire csodalkozva jon a kerdes: mi a bajotok a Turullal? Hat semmi.

A Szent Koronaval fel-ala boklaszok politikai nezeteivel vitatkozoknak szerintem semmi bajuk a Szent Korona muzeumi targgyal, inkabb az azt cipelo kacaganyos bohoc-huszarok politikai nezeteit minositik.

Udv.
Ouroboros, most meg én konstatálom örömmel, h. majd mindenben egyetértek előző hozzászólásoddal. Mondjuk nekem Gyurcsány már nem tűnik Orbánnál szimpibbnek, de azért kezdetben az volt...
TH 2007.02.20. 14:58:20
abuhasz, akkor Te miben hiszel? Hiszel a királyok Isten alá helyezett uralkodásában, de nem vagy keresztény? Akkor mi ez a mély vallásos meggyőződés, ami átitatja hozzászólásaidat?
OK, elismerem, én nem értek semmihez, és egy kis kukac vagyok az égen. De akkor,hogy ismét minősítsek valakit: szerintem Te egy oltári nagy fasz vagy...
Elnézést mindenkitől, igazán nem szokásom, mások minősítgetése, de hát ha szép szóval nem lehet...
nz 2007.02.20. 15:48:18,
ez most kivételesen egy egész értelmes hozzászólás volt Tőled...
na jó, átolvasva azért, én nem tartok mindenkit bohóc-huszárnak, aki a koronát tiszteli, mint szent ereklyét, max. kicsit furcsa gondolkodásúnak...
Ouroboros,

érdekes, én is úgy gondolom, Orbán meglehetősen tehetséges, csak éppen nagy adag küldetéstudat járul mellé.

Amint Fletónál is ott ez a szarság, a polos blogomon jósoltam is affélét, hogy úgy fog járni, mint Viki.

A küldetéstudatba (szerintem abba) Napóleon is belebukott, pedig ő aztán nagyságrendileg más szint volt minden szinte szempontból, mint ez a két helyi celeb.
(nz egyáltalán nem hülye, csak van egy stílusa)
mavo, sztem Orbánnal a fő baj, hogy a hatalom iránti vágy túlságosan elhatalmasodott rajta, és ez is majdnem ugyanannyira igaz Gy-re is. Mindketten azt hiszik, hogy ők hozhatják a felemelkedést az országnak, és addig nem állnak le, amíg szét nem cseszik az egészet...
nz: és mi fontosabb
1. az hogy ezek a történelmi jelképek mennyire fontos összetartó szimbólumai egy ország lakosságának
2. az hogy neked/valakinek teccik-e az hogy néhány fejlődésben megrekedt túláradó imádattal fordul ezen jelképek felé
TH: az X nem tette tonkre az Y-t tipusu felsorolas szerintem itt irrelevans. ahol X nem ugyanazt a funkciot tolti be (v nem tudja ugyanazt az elmenyt nyujtani) mint Y, ott persze meglesznek egymas mellett, de az online ujsagoknak mar egesz pontosan csak egy hibajuk van, az, h nem lehet kenyelmesen olvasni oket az uccan. az e-papir mar itt van a kanyarban es az olcso mobil internet sincs elerhetetlen tavolsagban. arrol nem beszelve, h erdobol is jobb lenne egy kicsivel tobb.

btw, tevet en mar szinte nem is nezek, elofizetesem is csak megszokasbol van. papir ujsagot csak akkor veszek, ha vmi fontos esemeny tortent, es nem birom ki, h ne olvassak rola vmit, amig a munkahelyemre erek. persze biztos nem vagyok reprezentativ minta. meg nem.
TH,

En sem tartom azt bohoc-huszarnak aki a Szent Koronat tiszteli. Oszinten, hidegen hagy ki mit fetisizal. Mint ahogyan a fetis imado Nauru-i torzsi varazslot sem tartom bohoc-kokuszdiotoronek fetis imadata miatt.

A bohoc-huszar jelzot kizarolag a Szent Korona menetet etnicista sardobalassa konvertalo kacaganyos gyulolkodok erdemlik ki.

Udv.


wice, csak azért hoztam ezeket példának, mert annak idején ezen X-ek kihalását jósolták az Y-ok miatt.
outsider, bár nem engem kérdeztél, de egyértelműen 1.-re szavazok...
Mavo,

egyetértek, küldetéstudat szempontjából teljes a szimmetria. Fletónál még az is megvan, hogy gyakorlatilag azért lökött szarba minket, hogy aztán kihúzhasson belőle, és afelől erős kétségeim vannak, hogy a képességei arányban lennének azzal a fene nagy akarásával.

Ámde nekem nem mindegy, hogy ez a küldetéstudat mennyire transzcendens legitimációból táplálkozik. A „mutassuk meg, mire képes ez az ország” az én fülemben kevésbé fenyegető, mint a „mi, keresztények, ismerjük az Igazságot” (nem pontos idézet, de keresem a forrást, utólag pontosítok). Fletón csak röhögök, Vikitől megborzongok.
nz, akkor most egyetértünk teljesen.
th, ha egy vezeto nem tartja magat magasabbrendunek egy abszolutumhoz kepest, akkor en kereszteny vagyok? Csak nem ertem az osszefuggest.
Outsider,

Egyikkel sincs problema.

Tortenelmi jelkepekre szukseg van. Meg az en gyerekeim szivet is megdobogtatjak a magyarsagukkal kapcsolatos szimbolumok, pedig sosem eltek Magyaro-on es sosem jartak magyar iskolaba.

Az is rendjen van, ha valaki tularado emociokkal eli meg a jelkepekkel kapcsolatos talalkozast. Ki nem szarja le, ki mire gerjed?!

Tovabb megyek: az is rendjen lenne, ha a rosszemleku nyilasok jelkepeve valt Turul mara a magyarsag osszetarto szimbolumava valna (ami amugy sosem volt).

Az nincs rendjen ha nehany kis nyamvadt neonaci geci a Turul alatt gyulolkodik. Olyankor el lehet rajta gondolkodni mi is annak a szobornak az uzenete, a szobor allitok szandeka toleralhato e?
Ouroboros,

no igen, ez valóban erős különbség. Ráadásul sajna érvényes az amilyen a főnök, olyan a pártimídzs effektus is, lásd egy korábbi postba hajított kommentjeimet a Fidi 2006-os válsztási programjáról, vagy miről.
Ouroboros 2007.02.20. 16:04:46

A pontos idézet Vikitől: „A keresztények tudják, hogy az Igazság létezik, sőt: csak EGY Igazság létezik; és ez az Igazság lesz előbb vagy utóbb egész életünk mércéje. Az Igazság megkérdőjelezhetetlen, függetlenül attól, hogy támogatja-e a többség, vagy sem.” ( portal.jobbik.net/?q=node/640 )

No, ettől borzongok én erőssen.
„sztem Orbánnal a fő baj, hogy a hatalom iránti vágy túlságosan elhatalmasodott rajta, és ez is majdnem ugyanannyira igaz Gy-re is”

Egy küldetéstudattal rendelkező politikusnak (szerintem) automatikusan van hatalomvágya.

Azt, hogy Fletovicsnak vagy Viktorovicsnak nagyobb mondjuk két méterrel, azt centizze ki, aki egynél több szülőanyával rendelkezik ... :-O
Azert borzongsz, mert ezek szerint nem erted, mirol szol.
A turulszobor más kérdés. Szerintem vitán fölül áll, hogy nagyon rossz, sőt kegyeletsértő a szobor üzenete. Ez szerintem független attól, hogy a turulról magáról mit gondolunk.
Ilyet mondott Viktor... nem is rossz tole.
Mavo,

„amilyen a főnök, olyan a pártimídzs”.

Na igen. Emlékszel, amikor Pokorni élő adásban behisztizett Kálmán Olgánál? Szerintem akkor a töke volt tele azzal, hogy megint a Viki hülyeségeit kell magyarázgatnia. Nekem legalábbis így értelmes a történet.
TH: "wice, csak azért hoztam ezeket példának, mert annak idején ezen X-ek kihalását jósolták az Y-ok miatt."

ertem en, de itt nem vettek figyelembe, h az emlitett cuccok teljesen eltero mediumok. a mozi nem ugyanaz, mint a teve (10 meteres vasznon nezni egy filmet dolby surround hanggal nem ugyanaz az elmeny, mint egy 80 centis kepernyon - jo esetben - sztereoban, raadasul a filmstudiok szivesebben hozzak ki a filmeket eloszor olyan mediumon, ahol minden megnezesert kulon penzt lehet szedni, mert az jobban kifizetodik, amig tart a dolog ujdonsagerteke. a filmhiradok ellenben szep csendben meghaltak a tevehiradoval folytatott harcban.), a teve es a radio nem ugyanaz mint az ujsag (a teve elonye ugye a mozgokep, a radioe, h mellette lehet mast is csinalni, az ujsage meg, h a sajat tempodban fogyaszthatod, es visszaolvashatsz, ha vmi nem vilagos, raadasul a tevevel ellentetben barhova magaddal tudod vinni), a szinhaz nem ugyanaz, mint a mozi (teljesen mas elmeny). egy papirujsag es egy hordozhato (monnyuk e-papir alapu) internetes olvasokutyu kozott azonban semmi kulonbseg nincs funkciojukat tekintve. na jo, utobbival nehezebb agyoncsapni egy legyet, es a nippeket se lehet belecsomagolni koltozkodeskor.
mavo,

"Ráadásul sajna érvényes az amilyen a főnök, olyan a pártimídzs effektus is"

Muszáj belekötnöm:) Felnövekvő baloldal+Che Guevara+GYF az milyen imidzs mán kéremszépen?

Amúgy nem tom, jól érzékelem-e, hogy itt többen azt írjátok, hogy problémás a küldetéstudat. Sztem kötelező a küldetéstudat, nem csak politikusoknak, de nekik aztán pláne. Csak ne éhgyomorra, és ne sokat..
Hasta la victoria siempre! El Che-t nem bántani, ő is szimbólum!
Ouroboros 2007.02.20. 16:14:48

Nem értek egyet. Nem a turult kell eltörölni, hanem az egyenlőségjelet vazze:)
„Emlékszel, amikor Pokorni élő adásban behisztizett Kálmán Olgánál?”

Elnézést, de nem.
mavo · mavo.blog.hu 2007.02.20. 16:28:52

nem láttam én sem, ez az amikor kiment élő adásban asszem.
Milyen egyenlőségjelet? A szobor rossz, a szobor gonosz, mondom én, aki szeretem a turult. (Érvek: Ungváry Krisztiáné: www.narancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=12253, saját érveim: nol.hu/forum/topic/80950/1/20/#9 )
Nem fontos, csak jelzésértékű volt nekem. It van egyébiránt: comment.blog.hu/2006/09/14/pokorni_besertodott_kalman_olgara
Nem tudom Ouroboros,

A turul azt sugallná hogy ő vezetett minket a 2. vh-ba? Ennyi erővel sugallhatja azt is, hogy a "turul fiai" vesztek oda.

A többivel egyetértek.
a magyar narancsos link nem jön be. megnéznéd hogy neked műxik-e?

ui: hogy milyen egyenlőségjel? az az egyenlőségjel, mint pl Szálasi és az Árpádsáv között.
Ezért kellene valami jelzés. Sebzett turul, önmagát marcangoló turul, nem kardot markoló turul. Ilyen formában nem a veszteség, hanem valami küzdelmes dac, valami kiállás jelképe, az meg az Ungváry-cikk végén nagyon jól le van írva, miért bajos az adott szövegkörnyezetben.
Ouroboros,

Nem a madarat kell bántani szvsz, hanem a fejekben kéne rendet tenni. Hogy mindenki a helyére tegye a tudatában, leginkább a szélsőjobb. Mindjárt lenne egy szép turulunk, az őt megillető tisztelettel.
Nálam ilyen egyenlőségjel nincs, és a turul esetében nem is szeretem az Ungár–Gusztos-féle retorikát (hogy a turul mint olyan nemkívánatos), mert hülyeség. Föntebb már leírtam, hogy miért. Az Árpád-sáv közömbös számomra, se pro, se kontra nem ágálok.
Itt Szegeden van szép turulos emlékmű, a 1848-as szőregi csata hőseinek emlékére. Soha senkit nem bántott, és senki nem bántotta, mert nincsenek olyan gondok vele, mint a legújabb pestivel.
„Sztem kötelező a küldetéstudat, nem csak politikusoknak, de nekik aztán pláne. Csak ne éhgyomorra, és ne sokat..”

Politikusnál (meg még pár szakmánál) persze, igen, de mint írod te is: ekkora méretben ...
Ouroboros 2007.02.20. 16:55:04

először is köcce a linket, működött, elolvastam.

másodjára pedig tetszik az írás, sztem teljesen korrekten kezeli a kérdést, nekem is hasonló az álláspontom, de nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni, és be kell vallanom, volt némi történelmi hiányosságom is:)

Nem úgy értettem az egyenlőségjelet ahogy írod, hanem úgy, hogy a többség fejében homályos a kép. Balra fasiszta jelkép, jobbra valamiféle ősi csoda, elementális erő stb. Ők egyenlősítenek.

Ami pedig a szegedi emlékművet illeti: nincs egyedül. Sztem millió egy darab van belőle az országban, és ott pont úgy kezelik mint ti Szegeden. Korrekten.
mavo · mavo.blog.hu 2007.02.20. 16:58:59

jaja. túllőnek a srácok a célon. sajnos.
sztem le lehet szállni a turulról. persze elbaszott ötlet, meg aztán szarok is a turulra, de ha egyszer van párszáz öregember, akinek jólesik, akkor minek rombolni?
Árpi dobj egy témát, kifújtunk:)
Kedves Worluk!

Én vagyok az utolsó, aki a turulszobrot rombolni akarja. Az azonban hadd mondassék már ki, hogy kedvenced, Mitnyan részéről ez egy határozottan rosszhiszemű és kártékony döntés volt, hogy minden józan és nemjózan ellenkezést, érvet félresöpörve keresztülverte ezt a rossz szobrot. Lehetett volna ezt normálisan is intézni.
Ouroboros 2007.02.20. 17:14:23

Öhhm. Sztem nem jött össze neki. El kellett/kell bontania.

Nem 100.
lehetett volna, de a szobor már ott van. szokott ott lézengeni egy-két tata, nekik rosszabbul esne, ha leszednék, mint nekem, hogy ott van.
index.hu/velemeny/glossza/turul/

téma holnap lesz, ma már biztos nem.
asszem afrika.
Nincs vmi bírósági végzés vagy mifasz arról hogy bontandó? Vmi ilyesmi dereng, de csak dereng.
Olvastam, nagyjából egyetértek (a félválladtól eltekintve). Téma lezárva részemről, főleg, hogy a buszom is megy. Long days and pleasant nights!
Tiko,

ja, akárcsak Árpád-sáv ügyében. Van ugye az Árpád-sáv Classic Edition, meg az Árpád-sáv Ultra Edition, utóbbi kicsit másként tartalmazza a sávokat: előbbi 8 sáv, utóbbi 9.

Egyszerűen fogalmazva: Árpád-sáv Classic Edition oké, Árpád-sác Ultra Edition nem oké. Megjegyzem, a fidis eseményeken jellemzően a Classic Edition szokott lengeni, a francnak kell balhézni feleslegesen ... :-(
OFF

Tiko,

válaszoltam a mailedre, remélem, okés minden.
(A haldokló topikon) Doomhammer,

(bocs a nagykaliberért) Goethe szerint: "So fühlt man Absicht und man ist verstimmt", ami magyarul (modernül, nagy szabaccságomban fordítva) kb. annyit tesz, hogy: "S íme, az ember szándékot érez... oszt annyi..."

Én nem tudom, mi volt a törölt link, mert nem láttam. Amit láttam, hogy te már többször leszúrtad az egymondatos verbunkost (Werbung), saját blogodra, vagy oda, ahol te domináns vagy. Lejött valami olyasmi, hogy neked "anyag" kell, és ide jársz érte, horgászni.

Biztos ez a blogtulajdonosok kódolt, carnivorous magatartása. Viszont nem az enyém, és ha meglátom, megemlítem. Erről szólt az autószerelős sztori. Kár, hogy nem értetted, úgy látszik, néha túl elvont képekben beszélek...
TH, írod:

"nz 2007.02.20. 15:48:18,
ez most kivételesen egy egész értelmes hozzászólás volt Tőled..."

Látod, nekem meg abszolút közérthető _minden_ hozzászólása. Ritkán kell olyan keveset gondolkodnom, mint nála, hogy "vajon most mit is akart mondani..." Lejön egy az egyben. Ezzel csak azt akarom kifejezésre juttatgatni, hogy milyen különbözőek is vagyunke (értelmezéstechnikailag) minkitten...

Vissza egy régebbire:

megnéztem a besértődős videót, súlyos. A szemét riporter nem arról akart beszélni, amiről Pokorny, bár ez utóbbi nem derült ki, mi lett volna.
Ouroboros,

igazad van, hülyeségeket kérdeztem, részben rutinból, részben mert lebecsültelek, sajnos hajlamos vagyok a maszoposokat lebecsülni, még ha műveltek is, de azt, mint már mondtam, tisztelem benned, hogy te legalább vállalod.
Akinek Gyurcsány szimpatikusabb, mint Orbán, az szerintem reménytelen és menthetetlen eset, de mivel viszonylag hosszú válasszal tiszteltél meg, reagálok.

A Fidesz nem mondott olyat, hogy övék az isteni igazság, és tiszteli a más világnézeteket. Én is tisztelem. Pl. én elfogadok akár liberális, akár konzervatív, akár szocdem kormányokat is, az a lényeg, hogy tisztességes, tehetséges, nemzeti és demokrata legyen. A maszopot illetően milyen világnézetet illene tisztelnem…?

Hazugságok között nemcsak mennyiségi, hanem minőségi különbség is van. Pl. Orbánnak azt róják fel főleg, hogy azt mondta, nem kíván koalícióra lépni a kisgazdákkal, aztán mégis megtette. Ez szerintem a legenyhébb hazugság (taktikai szédítés), amit egy politikus elkövethet. A „Rosszabbul élünk, mint négy éve” egy plakátfelirat. Mint az Index megvizsgálta, a plakátokon is az MSZP hazudott többet. Ha te jobban is élsz, de az ország nem. Kampányígéretek és reklámok, ez a hazugságok következő fokozata. Persze szerinted nincsenek fokozatok, te erkölcsi alapról beszélsz, akkor miért vagy az MSZP mellett?

Igazad van, csak azok szavazzanak, akik viselik a következményeit.
De ha az esetleg áttelepülő jogosan szavazók rendre a Fideszt támogatják, húsz évre bebetonozva, az miért baj? Az nem egy demokratikus bebetonozás? Csak a maszopot lehet bebetonozni?

Ha Mikola mond néhány hülyeséget, az neked elég, hogy erkölcsöt, igazságot és egy országot félredobj?
Objektív,
Vajon miért tartottad fontosnak ezt a nevet választani? Te az objektivitásoddal kérkedsz, Plihál meg az angol tudásával (hogy visszakanyarodjunk a bejegyzés eredeti témájához)
Én meg az ember vagyok, aki hollókat tanít vízalatt repülni.
Miért, akit Ács Jánosnak hívnak, az az ácstudományával kérkedik és prófétának képzeli magát? Te miért vagy Pataj? Mondjuk nem érdekel, de én is tudok butaságot kérdezni...
Objektív (nomen non est omen :)

Ott van a probléma a szép, kerek érveléssel, hogy ez a te véleményed. A nagyrészt elég önmarcangoló, akár saját "fészkébe" szaró balosokkal szemben a jobboldalnak gyakrabban van meg ez a szép tulajdonsága, hogy a véleményét definícióként és axiómaként közli. (Mindkét oldalszalonnánál az okosabbjára gondolok, a baldroid és jobbdroid itt nem téma).

Tehát az axiómáid:
- A GYF kormány nem demokrata, nem nemzeti, nem tisztességes, nem tehetséges (implicit állítás)
- Orbán hazguságai sehol sincsenek Fletóéhoz képest (explicit állítás)
- Nem baj, amit Mikola mondott (explicit állítás)

Az első az vélemény, a másodiknál még igazad is lehet - az elkúrtuk gate valóban elég ordas orrbaszellentés volt, viszont attól, mert GYF hazudott sokat, Orbán nem lesz jobb fiú. Kedvencem az "én mindig igazat mondtam" c. dal. Amúgy 2002-ben kábé annyira voltak böszmék ktgv hiányilag, mint aztán Megyóék. Hivatalos adatokat ne linkelj, az MFB-vel kiigazított 8% körüli érték a helyes...
(Ők viszont alighanem nem folytatták volna, és talán előrébb tartanánk most, de ez nem biztos. Legyen 50% az esély rá, talán igen, talán nem.)

- Mikola szövege a mostani Fidesszel olyan viszonyban áll (legalábbis azzal a Fidesszel, amit Orbán látni enged), mint a cseppel az óceán. Az összes türelmetlen, átkozottul küldetéstudatos, felsőbbrendűségnek álcázott sértett kisebbrendűségi érzés, amitől a magyar jobboldal szenved, mind.

(Ezek persze szintén nem tények, csak az én véleményem, mint a tied a tied).

Ponyimajes? :D
Btw: a Fidesz annyira tiszteli a más világnézeteket, hogy mindenkit leszalámizott, aki a két kilométeres egységsugarú környezetébe került.

Amúgy meg elég heterogén banda a Fidesz, csak éppen a vezérlő táltos okán rémületesen összezár, ezért nagyon egyféle arcát láthatjuk mindig - csak az az egyféle változik feszt. De ez nem baj, én érdeklődve szemlélem, mi lesz belőlük... Merthogy a közvetlen életemre nem gyakorol olyan drámai hatást a politika, hogy rettegjek a bolsi vagy fidesznyik fióknapóleonoktól.
Objektív,

az Ács János névbe _beleszületik_ valaki (igaz, azt sem egészen véletlen), míg az "Objektív" nicket _választja_ valaki. Pataj azt kérdezte: miért ezt? (Mert úgy tűnt neki, hogy nem annyira _tárgyilagos_:-)hmm, az a nick)... Tehát miért: Objektív, és miért nem: "söncsemsibuhajj", példának okáért?

Szerintem ez vóta kérdés...

„A Fidesz nem mondott olyat, hogy övék az isteni igazság”

Muhaha. Orbán, ha nem is így, telibe, de kimondta.

„Mint az Index megvizsgálta, a plakátokon is az MSZP hazudott többet. Ha te jobban is élsz, de az ország nem. Kampányígéretek és reklámok, ez a hazugságok következő fokozata. Persze szerinted nincsenek fokozatok, te erkölcsi alapról beszélsz, akkor miért vagy az MSZP mellett?

Ha Mikola mond néhány hülyeséget, az neked elég, hogy erkölcsöt, igazságot és egy országot félredobj?”

Á, értem. Az erkölcs és az igazság a szerinted kisebb hazugság felé kell, hogy kanyarítson minket.

Mi az, hogy!

„Igazad van, csak azok szavazzanak, akik viselik a következményeit.
De ha az esetleg áttelepülő jogosan szavazók rendre a Fideszt támogatják, húsz évre bebetonozva, az miért baj? Az nem egy demokratikus bebetonozás? Csak a maszopot lehet bebetonozni?”

Szemellenző fel, irány Horány.
„Kedvencem az "én mindig igazat mondtam" c. dal.”

Azt én is szeressem, a Csillagszemű Juhász egyik legjobb nótája. :-)
reiennevaplus,

tévedsz, ő az Objektív nickbe beleszületett, alanyi jogon. ;-)
RoFä,

„Ők viszont alighanem nem folytatták volna, és talán előrébb tartanánk most, de ez nem biztos. Legyen 50% az esély rá, talán igen, talán nem.”

Nézd, én úgy látom, nem tették _volna_. Tudom, erős kijelentés, de láttunk mi már nyugdíjemelést fakó lovon száguldani, meg tudjuk, mi a különbség a kormányprogram és a választási ígéretek közt. Nem zsép dolog nem betartani, amit ígértünk, de most (többek közt) éppen azt élvezzük, mi van, ha betartja valaki.
Árpi - Ha már a cikinél tartunk, segíthetnél Anarki kollégádnak felismerni a vatikáni zászlót...

index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/tube0215/

"Szakértők szerint a szervezet képviselője mögött a falon látható tárgy nem más, mint egy mindezidáig azonosítatlan ország zászlaja. "
és ha elárulom, hogy véletlenül pont van egy ilyen martinászszobrom az íróasztalomon?

Akkor én hamarosan elkezdem gyártani az összeesküvés-elméleteket az NBH-hoz fűződő provokátori kapcsolataidról :-D

(Amúgy a kormány visszafenyeget, ill. az ajtós a legjobbak...)
mavo,

megvolt a mail:) természetesen oké, miért ne lenne az?!:)

üdv
Objektív,

"De ha az esetleg áttelepülő jogosan szavazók rendre a Fideszt támogatják, húsz évre bebetonozva, az miért baj?"

Én nem-el szavaztam, a magyarság azon részére akik kinnt rekedtek. Azért, mert politikusosan szólva "úgy gondolom" hogy az állampolgársághoz jár a szavazati jog!!! Viszont nem akarom, hogy olyanok szavazzanak ill. döntsenek felőlem/felőlünk akiknek nem sok közük van az ittléthez. Sajnálom. Nem ide adóznak, de ne az "én faszommal verjék a csalánt".

Ismétlem. Sztem jár a szavazati jog az állampolgársághoz, ha megszavaztuk volna, követelném az "egyenrangú bánásmódot", hisz nincs olyan hogy első, másod,harmad vagy huszadrangú állampolgár - számomra.

UI: Ha megszavaztuk volna, akkor demokratikus bebetonozásról beszélhetnénk - ahogy írod. Erről szól a demokrácia. meg arról, hogy mindez nem történt meg, sajnos vagy sem.
Objektív

Tudod, Vikszicsben mi a leginkább zavaró? Hogy a "Soha nem hazudtam" és a "Taggyűlésen se voltam soha" című vicceket kezdi elhinni.
Csak úgy mondom, hogy a "szandi" kiejtés is teljesen jó, nem csak a "szandéj", ld. pl. itt is:
en.wiktionary.org/wiki/Sunday
Tiko: A választójog az állampolgárságon túl állandó lakcímhez is van kötve.
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.02.21. 00:24:08

világos persze.
Rofa,

Miért lényeges, hogy hova szarik a balos értelmiség hajnali kilenckor, ha utána 23 órán keresztül gyurcsány seggét nyalja…?

én csak a véleményemet írtam, te is kb. háromszor a véleményemnek nevezted ezeket, akkor miért tekinted axiómáknak, vegyem elismerésnek, tiszteletnek?

Nem állítottam, hogy nem baj, amit mikola mondott. Csak az idegen szavak érdekelnek, vagy figyelsz a magyar szavakra is?

És gyurcsány jobb fiú lesz? mit kellene csinálni gyurcsánynak, hogy rosszabb fiú legyen, mint orbán? ha orrba hugyozna téged, azt mondanád: hm… ez dilemma, de jól jártam, mert orbán-sátán, ha ilyet csinálna, legalább kétszer annyit hugyozna…

2002-ben annyira rendben volt az ország, hogy sem az ellenzék, pedig kampány volt, sem a szakértők nem kritizálták. volt viszont: fasiszta veszély, kötelezés, 23 millió román és több pénzt kell adni az embereknek.

A nemzeti vagy polgári oldal (a jobboldal egy téves meghatározás, bár mindenki használja) valóban türelmetlen, sőt dühös és frusztrált, szerinted ok nélkül?

A „leszalámiz” nem idegen szó, rosszul is használod. A fidesz a madöföt segítette, a kisgazdákat nagyjából beolvasztotta. a madöföt a maszop szalámizta le.
Riennevaplus, Mavo, azért objektív a nevem, mert egy fradi-mtk fórumon függetlenségem érzékeltetésére ezt a nevet választottam.

Mavo, szemellenző le!, és irány gyurcsány hátsója, persze kizárólag erkölcsi alapon...
TWA arról írt most blogot, amiről Plihál akarta. eddig a twa blog hozzászólók arról írtak, amiről TWA akart.

Plihál olyan amilyen. de úgy látom, hogy szép egy kórust énekeltet, a mn publicista az index blogrendszerén. és még karmestert is szerzett hozzá.

az újságírónak mindig is megmarad a kérdés: ha beleszarnak a tányérba, akkor csendesen odébbmegy, mert messziről bűzlik, vagy belekanalazik és megírja, hogy szarízű.

amig a megélhetés diktálja a szarevést, addig nincs tiszta lap. se print, se on-line.
ja. se blog.
Tiko:"Én nem-el szavaztam, a magyarság azon részére akik kinnt rekedtek. Azért, mert politikusosan szólva "úgy gondolom" hogy az állampolgársághoz jár a szavazati jog!!! Viszont nem akarom, hogy olyanok szavazzanak ill. döntsenek felőlem/felőlünk akiknek nem sok közük van az ittléthez. Sajnálom. Nem ide adóznak, de ne az "én faszommal verjék a csalánt".

Akko' fordítsuk meg!

Ha te külföldre költöznél (vegyük most ezt, ne azt hogy ottragadt magyar vagy), akkor azért mert nem itthonra adózol vegyék el tőled a szavazati jogot???

Ha 10 évig élsz kint (akárhol) kérdezheti más is hogy milyen jogon pofázol bele az itthoni dolgokba, amikor gőzöd nincs róla mi történik itt.

kicsit offtopic, de ide is tartozhat: mennyire röheje például, hogy ha külföldön dolgozol, ottani a munkahelyed, ott adózol, akkor itthon például egyetlen bank fogadja el az állásodat, mint "fedezet", ha lakáshitelt akarsz felvenni. A többi NEM AD!
Egyetlenegy.
röhej. ez is.
Sanco: "Ha te külföldre költöznél (vegyük most ezt, ne azt hogy ottragadt magyar vagy), akkor azért mert nem itthonra adózol vegyék el tőled a szavazati jogot???

Ha 10 évig élsz kint (akárhol) kérdezheti más is hogy milyen jogon pofázol bele az itthoni dolgokba, amikor gőzöd nincs róla mi történik itt."

teljesen jogos, aki tiz evig kinn el, eleg necces, ha itthon szavaz. csak rohadt nehez ellenorizni, h mennyit tartozkodott itthon, mennyire befolyasoljak a sorsat a kormany dontesei, es igy tovabb. ezert van ez az egyszeru feltetel, h allando lakcim magyarorszagon. ami viszont azert vicces, mert siman lehet az az allando lakcimed, ahol sose laksz, legfeljebb felveszel egy ideiglenes lakcimet is. en pl kb 10 evig eltem ideiglenes lakcimeken, mikozben volt allando lakcimem is.
Objektív,

„Mavo, szemellenző le!, és irány gyurcsány hátsója, persze kizárólag erkölcsi alapon...”

Elvet szegek ...

Fletovics hátsójáról konkrétan a polmavoblog.hu nyilatkozik, utolsó post.

A többiektől elnézést az önrekámért!
az egy dolog, hogy a gov.hu oldalak szerzői se mind tudnak magyarul, (s ennél már csak az viccesebb, mikor az überpannonkodó okosok küzdenek komoly helyesírási kihívásokkal) de mér fontos pont egy szakvéleményező nyelvtanár írása elé betenni egy pár vesszővel megrövidített mondatot, hogy:
"A Magyar Nemzetben megjelent publisztikában a szerző úgy tűnik nincs tisztában a ..."
Jó rég nem írtam ide, dógozni is köll, nem nagyon van időm, de ezt nem hagyhatom szó nélkül. Nem olvastam végig a hozzászólásokat sem, de gondolom a "Married with Children"-t nem elsőként említem. ;) Meg amúgy is. Ha valaki kicsit is tud angolul...
Esküszöm, hogy fogalmam sincs, ki az a Pilhál xy, egy írását sem olvastam, de ez basszátok meg mindennek a teteje. Ekkora igénytelenséget még nem baszott a világ. Szánalmas faszkalap, takarodjon vissza az iskolába, mielőtt okoskodni kezdene.
újra belinkelem, mert vicces
nézzétek a Pilhál-cikk alatt (www.mno.hu/index.mno?cikk=397821&rvt=143) a "véletlenszerű" hirdetést! :)

4 hét alatt angolul
Miért tanulna évekig? Miért költene nyelvtanulásra százezreket? Intenzív Angol Alapozó tanfolyamunkon 80 óra alatt stabil alapokra, magabiztos beszédtudásra tehet szert.
süti beállítások módosítása