W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A Gyurcsány-csomag mellé

2006.12.14. 09:00 Tóta W. Árpád

Szép dolog a reform, a maga módján a megszorítás is szép, a karácsony viszont még szebb. Nekünk kevésbé; felnőttfejjel ez az egész hercehurca több nyűggel jár nettó, mint örömmel, de a gyerekeknek nem kell a Saturnban tülekedni, se fenyőfát faragni bajonettel, tehát nekik ez mégis varázslat, gombszeműség, csodavárás. Ha valamiért a karácsony elmarad, az a gyerekeknek a legszarabb. A témában klasszikus Kosztolányi igen érzelgős, vagyis igen hatásos novellája, mely szerint Karácsony angyala a szegény gyerekektől elveszi a mackót - tudniillik el kell adni, hogy cipőt vegyenek belőle -, a gazdag gyereknek meg odaadja.

Na de az érzelgés nem áll jól nekem, térjünk a tárgyra. Az egyház címke alatt eddig kizárólag kritika és baszkurálás szerepelt, ezt most egy alkalomra felfüggesztem, és véletlenül épp a baptisták járnak jól. Nem mintha különösebben érdekelne a Jézus-sztorinak ez a változata, tudja minden művelt ember, hogy a jézusosdit csak úgy rátolták a keresztények a fenyőünnepre/szaturnáliára, az nem az övék, nincs hozzá több közük, mint a kommunistáknak, akik meg a fenyőünnepet találták ki újra. Viszont a baptisták hatékonyan segítenek tízezer gyereknek abban, hogy valami kerüljön a fa alá tűlevélen és hokedlin kívül. Egy másik csomag a Gyurcsányé mellé. Ehhez csak az kell, hogy másik tízezer ember - nem olyan sok az, csak 0,1 százaléka Magyarországnak - fogjon egy cipősdobozt, és pakoljon bele karácsonyra valót, majd elvigye az átvevőhelyre, amit a honlapon kereshet ki. De előbb érdemes kitalálni, hogy hány éves milyen gyereknek lesz a pakk. A képen látható példány ötéves kisfiúnak készült, ezért vonatot, egy jó mackót, autót és gumicukrot tartalmaz. Fegyver tilos, pedig abból pont van itt elfekvőben egy pár, de hát majd megnő a kisfiú és elmegy rohamrendőrnek, ha annyira hiányzik neki.

Ezerötszázból megtelt a csomag. Az három doboz cigaretta. Egy normális bor. Egy gramm olcsó fű. Vagy tíz darab Magyar Nemzet. Kinek mi.

A dobozt december 15-ig 19-ig lehet leadni, szóval uzsgyi, nem elég a jót akarni. Aki mégis lemarad, az a Mikulásgyárba még 23-ig beszállíthatja az ajándékait.

Attól persze nem lesz jobb ember senki, hogy csinál cipődobozt, de ahogy a mesterséges intelligenciánál, itt se az számít, ami belül van, hanem csak az output. Nemcsak szívjóságból lehet ebben részt venni. Lehet képmutatásból, bűntudatból, PR-ból. A címzettnek tökmindegy: ő vigyorogva tologatja az autókáját a fa alatt. Huszonvalahány évvel ezelőtt gödröt ástam a homokozóba, ágakat és újságpapírt tettem a tetejére, és befedtem homokkal. Nem voltam ott, amikor a csapda működésbe lépett, de tudtam, hogy valaki beleesik majd, úgyhogy előre mosolyogtam. Ez a doboz pont ilyen, csak fordítva működik. Ha majd nagyon ráérek, kitalálom a pokolgép párját is.

Cipősdoboz.hu


Címkék: egyház

179 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3422525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Tiporjátok el a gyalázatost"

A muzulmánoknak kötelessége a szegényebbek támogatása, az alamizsna, ill. támogatás ott többezer éve prosperál. Csak hogy tuggyátok :)

Állatmenhelyet azóta nem tápolunk, mióta egy ismerős ismerőse, aki hallotta, hogy több háziállattal élünk egy fedél alatt, kibaszott nekem a kocsijából vagy 80 kg különböző állattápot, amit egy nagyobb allatmenhelyben dolgozó barátnőjétől kapott, és szólt, hogy van még, ha kell. Köszöntem, többet nem kértem.

Azóta ismerősökkel ilyen százalékos dolgokkal kis gyereksportegyleteket támogatunk, kis pénz, de a kis lurkó legalább örül a pólónak vagy tornacipőnek.

A kórháztámogatás önként pénzzel (utánajárt a csapat), egyszerűen gyomorforgató.

A medencések sztem is jól csinálják.

Egyébként fles, hogy mennyi féle kisebbséggel (vallási, származási, nemi, politikai stb) arccal tudok itt vitáznai. Télleg, nem kekecség.
Ximinez 2006.12.14. 12:30:45
emiatt idézem:
", szexkártyát, műpéniszt vagy bezacskózott ürüléket rejtett el a dobozban."

ezt kb 3 szor kellett elolvasnom hogy elhiggyem végre.. az meberek mindig meg tudnak lepni..mit érezhet ekkor ??
Sajnos a konkrétumokat nincs módom most előkeríteni, de.
Emlékeim szerint Németországban készíttetett az ottani katolikus és evangélikus egyház közösen felmérést arról, hogy az embereknek mi a véleményük az egyházakról és mit várnak tőlük.

Kb. az jött ki, hogy a mondanivalóval nem tudnak/akarnak mit kezdeni. Ugyanakkor elvárják, kifejezetten jónak tartják és kívülről is hajlandóak támogatni az egyházak szociális tevékenységét. Mint pl. a szeretetszolgálatokat- karitaszokat, akik a szegények megsegítésével, katasztrófáknál való segítéssel foglalkoznak.
Jónak és fontosnak tartják, ha pl. alkoholistákkal, drogosokkal, hajéktalanokkal, börtönpasztorációval foglalkoznak.
Ezekben a témákban nemvallásosok is elismerik az egyházak szakértését, igénylik és értékelik azt.

Aki nem bízik a segélyszervezetekben vagy az egyházakban, vagy nem bízik senkiben sem, nézzen körül arrafelé, ahol él. Vagy menjen el az aluljárokba karácsony környékén, vigyen ételt és italt a hajléktalanoknak. Mindenhol vannak szegények, vannak sokgyerekesek, akik örülni tudnak az ajándéknak. Faluban élek és a mi orvosi rendelőnkben is van egy nagy doboz, ahova a ruhaneműt tesszük. Nem kell messzire mennünk, ha segíteni akarunk.

Nem kell kereseni a kifogásokat. Segíteni nem kötelező.
helyesen: aluljárókba
amindenit!! helyesen: keresni
tényleg jó, és dícséretes a kezdeményezés, és én nem is parázok a lenyúlások miatt de off leszek most.

... én a baptistákat nem bírom. 8 évig kisvárosunkban a polgármester a helyi baptista gyülekezet tagja volt. ki is jelentette: addig nem lesz zenés-táncos mulatóhely a városban, amíg ő a király, mer' az egyházuk azt nem tartja jónak. nem is volt semmi. sőt olyan erős nem-világi ifjúságpolitikát folytattak, hogy gyakorlatilag minden fiatal elhagyta a várost.
szal én őket sem bírom.
Tóta, kapsz egy pirospontot, ez az írásod nem annyira szar mint az összes többi. Legalább el tudtam olvasni, anélkül, hogy késztetést éreztem volna arra, hogy lekeverjek neked egy nyaklevest.
Zahar
asszem teljesen jogos a "nemkedvelésed" A POLG.MESTER IRÁNYÁBA. azt hiszem minden vallásnak megvannak a maga bigott (a posztra való tekintrttel nem írok dudrvábbat)arcai. Néha még világi hatalomhoz is jutnak. ami nagyon nem jó. sem az adott egyháznak sem a vallásnak semsenkinekse mer a farizeuskodást a szakállas csávó sem kedveli a rege szerint.
ha hatalma van az ilyen (khm)arcal nehéz mit kezdeni. de azért a teljes egyházat vallást ne csakéskizárólag ilyen arcok gyülekezetének gondoljuk már lécci(talán gyülisek meg jehovások meg néhányan kivételek)! biztos vagyok benne hogy a te kisvárosodban is jónéhány hithű baptista csóválta(khm) a fejét és nem tetszett nekik.az ilyennel viszont a vallástársak sem tudnak mit kezdeni általában.
Bizony, egy eszme sem felelős azokért akik hisznek benne!
zahar: Melyik varosban volt ez? Kivancsi vagyok. :)
Lehet mán írták, de 19-ig meghosszabbították a dobozok leadását.
Peti, látod tudsz te kedves is lenni :-)
igen, a baptistáknál felnőttkeresztség van, ami elvileg jobb megoldás, mint csecsemőként odaadni a gyereket, de igazából nem számít, mert úgyis annak nevelik, aminek akarják. ruhákat mi is a máltaiaknak adjuk, de csak mert közelebb vannak, mint a VK. másrészt viszont eléggé hitgyülis egy társaság, mármint bigottság terén.

Refuse: nem bírtam megállni az elhatárolódást :)

KiHaÉnNem: pont ezt a különleges békát például egy ilyen charity shopban vettem 20 dán koronáért, és komoly szerepet szánok neki a gyereknevelésben, mert kézre lehet húzni. worluk.index.hu/medve/breki_1.JPG
én is adok cipősdobozot a gyerekeknek. Lehet hogy pakolok is bele ajándékot is.
Narancs 2006.12.14. 12:58:41

Most mit kell itt provokálni, he? LOL. Legalább valami ötletesebb nick-et találhattál volna. Ennyire hülye ember létezése, mint ez a te fiktív "Narancs"-od, nem túl hihető. :(
Tóta!
ez a béka nagyon ijesztő..
Igen, ijesztő, de mint mondotta, eztet használja majd szabályozásra.
naná, Bubi, a béka majd akkor jön, ha rosszak voltunk. és nem ilyen érzelgős, mint én.
Árpád,

majd őrizd meg ezt a békát, mert ahogy elnézem a pofázmányát később még a felvilágosításban is segíthet:)
Én általában a túlcsordulást a nagycsaládosokhoz vezetem le. Egyrészt mert én is az vagyok, másrészt ott még nem hallottam lenyúlásról, illetve ott aki cuccközelbe kerül maga is mind nagycsaládos, úgyhogy végülis ott is jóhelyt van.
Nomeg ők tényleg hajlandóak helyszínre is kiszállni.

De a nagycsaládosokhoz már csak az jut, amit nem adok oda a szintén házhoz jövő cigány családnak. Ez a legbiztosabb, a kézből-kézbe adományozás. ráadásul olyan szegények, hogy arról kódulnak.
Lehet, hogy off topic, és az is lehet, hogy otromba ide a kérdés, de én akkor is felteszem, nem bunkóságból, hanem puszta tudásvágytól vezérelve:

1. Mi számít nagycsaládnak?

2. Mihez képest nagy? (a bevételükhöz képest, vagy a többi családhoz képest?)

3. Miért lesz valaki nagycsaládos, ha nyilvánvalóan nem fogja tudni eltartani a gyerekeket? Vagy ez életforma, netán extrémsport?

4. Nem megfelelő nagyságú bevétel esetén nem olcsóbb fogamzást gátolni, mint utána gyereket nevelni?

Lefty!
bunkóságnak az..főleg a 3,4 kérdés..

3 gyerek fölött beszélnek nagycsaládosokról
a nagycsaládosok nagy része el tudja tartani a gyerekeit-csak kicsit nehezebben
a nagycsaládosok nagy részének azért van ennyi gyere,mert szereti a gyerekeket..vagy betart bizonyos vallási előírásokat,amelyek tiltják a fogamzásgátlást..és emelett szereti a gyerekeket
Vagy mint a gonosz mondás szerint: nincs otthon tévé:)
tisdeur:

én nem vitatom, h szeretik a gyerekeket.

Én is szeretem a kutyákat, nagyon is, és pont ezért nincs kutyám: ugyanis nem kertesházban lakom. Innentől a kutyával nagy eséllyel kibaszás lenne, ha tartanám. Ez nem érvényes a humanoidokra is? Egy gyerexoba, abban pölö 2db gyermek fér el úgy, hogy jól is érzik magukat. Minek rakjak oda még kettőt, aminek az eredménye az, hogy senki sem érzi jól magát? Nem akkor szeretném a gyerekeket igazán, ha nem azt nézném, hogy én szeretem, hogy sok van, mert szeretem őket, hanem azt venném első helyre, hogy nekik jó legyen, és lépjenek lépten-nyomon egymás szájába?
Értettük, lefty, persze nem biztos, hogy egyetértettük.
Lefty, hogy te mekkora balfék vagy!
A nagy fogyasztási tébolyban nem is hallottam erről a dologról. Szerencsére van az a rossz szokásom, hogy wblogot olvasok. Köszönöm, a napokban gyártunk dobozokat, asszonnyal már lebeszéltem. :)
Lefty!
1. vannak olyan kutyák,amelyek jól elvannak lakásban is...
2.szerintem nem érdemes belemenni a szülök egy gyereket és annak megadok mindent vagy lesz négy gyerekem, nehezebb lesz minden,de megpróbálom őket boldogan és szeretetben felnevelni vitába...
gyerekként irigyeltem a nagy családokat,mert ott a gyerekek tök jól érezték magukat,meg egymás közt is mindig frakcióztak a suliban
a szülőknek is jó,mert több gyereket lehet szeretni
nincs ezzel semmi gond,ez magánügy,nem kell visszaélni vele,és kész

(továbbra is OFF) én speciel hárman vagyok testvér. soha éhen nem haltunk, és nem rugdaltuk egymást frusztráltan, hogy szűkös a hely...
Lefty
Ezt a kerdest kicsit sarkitva latod. En ismerek 8 gyerekes nagycsaladot, koszonik, boldogok. Nincs mobil, playstation, markascucc a gyerekek birtokaban, az iskolaba is gyalog jarnak, de mindegyik gyonyoruen olvas, jol tanul, hangszeren muveli magat (nem ciganyok, csak igaz hivo katolikusok).

Nekem is furcsa ez az eletmod, es nem is tudnam elni, de megertem, hogy szamukra viszont az eletnek csak igy van ertelme. Comprende?


Peti
Te mazochizmusbol olvasod TWA blogjat? Ez speciel egyeni dontesed, de ha csak ez motival, akkor idebofoges nelkul is megteheted, nem?
Lehet azon töprengeni, amit Lefty mond, a családtervezés nem az ördögtől való. Viszont itt az a lényeg, hogy az a gyerek nem tehet semmiről, hadd legyen neki karácsonya.
Na, most fogom megkapni a hideget-meleget, tudom.

1. A Baptista Szeretetszolgálatnak valóban nagyon szép és támogatandó céljai vannak. Volt amiben részt is vettem (Srí Lankai árvák, egy évig), de

2. Miért kell erről is lehúzni a sápot? Konkrétan arra gondolok, hogy Szenczy Sándornak miért kell kurva nagy Mercivel nyomulni a külügynél, és miért kell iszonyatosan agresszívan úgy csinálni, mintha neki (mármint a Baptistáknak) mindig egy csomó lóvé járna, mert ők a Baptisták? És miért kell állandóan sajtóval, Miniszterelnökkel, meg kiskutyafülével fenyegetőzni, ha megkérik hogy tessék szépen pályázni a pénzekre?

Mondom a céljaik szépek, egyetértek velük, csak a hogyant, azt nagyon kevesen látják.

Ja, és nem a Mercire vagyok irigy, csak azt gondolom, hogy ha valaki állandóan az ájtatosmanót játsza a kamerák előtt, és ő az überfaszajámborszolgálatkész csávó, aki az egész életét feltette, meg satöbbi, akkor elég rosszul veszi ki magát egy luxuskocsi a segge alatt.
tistedur: Persze, a hónaljkutya:) - de tényleg, az ilyen kis retikülpitbullok elvannak, de azokat nem igazán nevezhetjük kutyának. Egy normál lakásnál még egy tacskónak is több tér kell!!!

Én meg úgy vagyok vele, hogy a kutyának a kutyaólban a helye én se mászok be a kutyaólba, ő se másszon be az én ólamba - vagyis a lakásba.
Sga, nem kapsz tőlem hideget, sőt én nem ismerem Szenczy Sándort, de ha így van ahogy írod, akkor szégyellje magát. Mondjuk én úgy tudom több helyen szegénységet kell fogadniuk szóval egyedi esetről lehet szó.
Félre ne értsd! Nem általában a Baptistákat, meg a szeretszolgálat aktív tagjait kritizálom. Valószínűleg mind nagyon jámbor emberkék, akik tényleg elhivatottak, és nem pénzért csinálják.

Fent nevezettet viszont kritizálom. Csak őt.
Rosszindulatú Vászka,

a krisnások speciel a gyűjtögetett pénzből rengeteg jószolgálati dolgot művelnek. Én se vagyok oda értük, de ami tény az tény.
TWA, tulajdonképp egyetértünk, nem az ördögtől való, sőt a családnak akikről fenn írtam lehetne megfontolandó. De senki sem kérte még számon, a saját szüleitől, hogy minek szültél ilyen helyzetben. Sőt inkább: minek adtál intézetbe, miért nem próbáltad meg. És sok nagycsaládban inkább helyén az értékrend, jó a hangulat. Meg a nagycsaládról nekem J.S.Bach is jut eszembe.
Mavo, ezt senki nem vitatja, volt is feljebb, akkor is irritálnak. Ugye csak tisztelnem kell a köreiket, szeretni nem.
Arpi
toprengeni lehet, csak nem mindegy, hogy milyen stilusban.
Okitani is lehetne, sot kellene a csaladtervezest, de ha valaki szamara erosebb az o Istene parancsa, akkor a baromi nagy tolerancia jegyeben fogadjuk mar el.

Egyebkent tapasztalataim szerint a vallasi okokbol nagycsalados letet valaszto emberek szaja sir a legkevesbe, hogy mennyire nem telik semmire.
elfelejtettem az előbb megjegyezni, hoyg a cpősdoboz-akció a Nagycsaládosok Országos Egyesületével kooperációban folyik.

ennek a Szenczynek a merdzsója viszont érdekel, lehet, utánanézek, nehogy elbízzák már magukat ezek a lubickolós keresztyének.
Cozumel, én is ezt igazából, csak egyszerűbben.
Árpád, a nagycsaládosok lobbija elég hatékony - van ilyen ismerős - pl. kartonszámra lejáratközeli élelmiszer stb. Nem fájhat ez senkinek, én pl. úgysem venném meg a gyümölcsjoghurtot két nappal lejárat elött féláron sem, a multi meg kidobná, bár bizarr látvány egy ilyen kies lak a kartonlap cuccal.

Egyébként a vagyont a hitgyülisek sem tekintik isten ellen valónak, le is vámolják rendesen :-)

Egyébként kis erőfeszítéssel másoknak örömöt okozni nem üldözendő. A "csóró" gyerek pont leszarja az egészet, csak örül a műanyagjátéknak.
Ugye Buthánban a népességszabályozás, meg össznépi boldogság..

bár ki tudja, azt is csak egy Frei dossziéból láttam ami mint tudjuk nem mindig a legmegbízhatóbb forrás...

- OFF-

(a legutóbbitól persze a falat kapartam, volt néhány ultrasötét riportalany aki nagyon sokat dumált, a normálisabb az valahogy kevesebb időt kapott, és közben az a szenzációhajhász duma a 4.dimenzióról mintha valami nagyon egységes tényleges dimenzió lenne - jól összemosva mindent - ja és pedofiltémát is megpendítette - ahol az jelentette a lemészárolni való aljas pedofilt hogy valai egy 17 éves lánnyal chatel, és chaten rádumálja hogy megmutassa a cicijét a webcambe.)

Szegény nagycsaládosok... milyen lehet az a joghurt amit már a multi kidobna -azaz nem merik mégegyszer átcímkézni?...
Rigor: ezzel a mégegyszer-rel fején találtad a szöget :)
Rigor, te most kötexel!

Akkor fojtassuk, vajh hány klozet kell egy ijen családnak a boldogsághoz a raklapbontás utáni 1 órában?
TWÁ. Légy csak kőkemény, kompenzálandó a fentieket. Bár mára bukta van: a cinikus írásaid, külsőd tulajdonképp burok az érzékeny szentimentális belső elleplezésére. Ezt kérlek ne csesztetésnek vedd sőt :). Szenczyt meg ne sajnáld hanem osszad ha igaz de ha egyszer kérhetném, most csak egyszer - karácsonyra - konkrétan a Szenczyt és ne a lubickolós keresztyéneket. En bloc.
Nem illik a rosszabb anyagi helyzettel viccelődni, főleg hogy én is épp abban vagyok. Ha jó alaposan át/szétfőzi/süti az ember a cuccot akkor nem lesz tőle rosszul akkor sem ha kissé lejárt...
(meg egy csapott ek. umami és az íz is tökéletes)
a "Friss" termék meg amúgy is drága, a zöldségen látszik hogy meg lehet-e enni. Tehát van a hús amit a konyhán rendbehoz az ember, a tojásról törésnél kiderül a zöldségen látszik, egyéb marhaságokat pedig nem szoktam venni, egyrészt mert drágák másrészt mert szarok, harmadrészt mert rosszul leszek tőlük:)

A kedvencem egyébként a csirkeszív, kb. 300ft/kg körül van árban, amúgy is órákat kell kuktázni mire megpuhul és egyébként meg annyira finom, hogyha baromi drága lenne akkor is vennék néha.

Hááát Rigor..a zöldség meg tele van vegyszerrel, főzheted napestig, benne marad. A vitaminok pedig eltűnnek belőle, igaz, főzés előtt is alig voltak, már a tárolásnál elveszett az a kevéske is. Ettem már lejárat utáni kefírt meg joghurtot, a hűtő mélyén bukkantam rá, nem lett semmi bajom. Néha nálam is anyagi csőd bír beállni, és akkor megveszem az akciós árukat is. Ez van. Vega vagyok, tehát nálam a zöldség alapkérdés. De méreg nélkül.
Gyerekek akkor most pontosan, akik tényleg komptenensek a témában. A mikulásgyár meddig tart, mert a vöröskereszt oldala szerint csak 17-ig. Itt meg azt írja Árpi hogy 23-ig.
- off

swen: én meg pont fordítva: scd életmódon étkezem (orvosi okokból), így elég kevés növényt eszem az is főleg rostmentes, alacsony ch tartalmú.
lehet h balfék vagyok, de határozott véleményem, hogy pénzből élünk, és csak nem árt osztani szorozni, mielőtt nekiállunk egy gyereknek.

Ettől persze, a gyerekek nem tehetnek semmiről, és kapnak tőlem is dobozt.
Lefty!
nem vagy balfék...csak másoknak erről más a véleménye....

és a dobozba ugye teszel is valamit? :)
Rigor, mi az az scd életmód?
Lefty: különösen a szegényeknél, és/vagy elmaradottabb népeknél a nagyszámú gyerekcsinálás természetes túlélési stratégia része.

Egyébként pedig lehet moralizálni az élet szentsége vs túlnépesedés, továbbá lelakjuk a földet dolog közt, aztán megnézni a butháni példát ahol mind a két irányra odafigyeltek.
Pascal: "külsőd burok az érzékeny szentimentális belső elleplezésére" zseniális :)
már nem első post, hát jobban lehet az off felé hajolni:
az, hogy egy gyereknek mi elégséges, az meglehetősen szubjektív. amit állandóan hallok, az a sírás, hogy mennyibe van egy gyerek. és hogy mennyire szeretjük is őt, azt az egyet. és hogy milyen jó lenne másik, de hát ohne lovetta...
hát igen, bólogatnék én, ha nem az éves rendes tengerpart és a középkategóriás lenne az a szint, ami fölött már elégséges a szolgáltatás. szóval ne beszéljünk már kollektív félre, ha macera a kölök, meg nem enged önmegvalósítani, járni a világot. aki szereti a gyerekét, az áldoz érte, és nem sír, hogy miről kell neki ézért lemondania. aki meg nem szereti, az ne hivatkozzon bérre-adóra-járulékra. nem kötelező szeretni a kölköket.
Vattafak
Jol beszeltel, uff.

Nekem eleg a ketto, mert onzo dog vagyok, es szeretnek meg tengerpartot latni, meg onmegvalositani, es az uj ruhakat meg muszaki ketyereket is kedvelem idonkent.
Nem halmozom a szart, de nincs is kedvem spartaiskodni.

De nem sirok, hogy nem birnank meg egyet eltartani, egyszeruen nem akarunk.
nos a szenczy mercije. hat igen ja, az "adashoz" nelkulozhetetlen egy tiz- huszmillios auto. masodosztalyu riportereink egyikenek Vujity utnak allando kiseroje, egy kabe max 1 mft-bol kihozhato utat megvalosit ugy 15-bol, ehhez kepest a szbadibeci egy gentleman. ld pld pokoli tortenetek eszak korearol szol reszet. Eszak koreaba tok siman el lehet jutni kinabol repulovel, az ar 800- 155 eur/kopf attol fugg hany nap. asszem koryotours.com (de lehet rosszul emlekszem, mindenesetre az teny hogy a szenczy ur valoban gyakran utazgat a legpuccossabb felszerelesekkel, modon, mer nek " adni jo") Ezt onmagaban tisztelnem is, de aki ugy ad el, hogy elvesz az basszon szarazon. nnna.
conzumel, tehát félreérthető voltam. önző dögöt nem írtam, félrebeszélést igen.
de ha te kivétel vagy ebben, elhiszem.
"külsőd burok az érzékeny szentimentális belső elleplezésére"

Azt a jól ismert Star Wars-jelenetet tenném a címerembe, amelyben a birodalmi lépegetőből egyszer csak kidugja fejét az aranyos kis endori mackó.
szívecskés pizsamában:-)
Kedves (ez a nick azért nem gyenge:) )Reparon: nekem a danone a kedvencem ebben a témában, a gusztustalan undorító nyerészkedés a rákosgyerekek aaha persze, a dolog beépítve az árba, így az érzelemre irányított kampány ordas nagy hasznot hoz.

Aki igazán segíteni akar önzetlenül az nem veri nagydobra, nem kürtöli világgá,
hanem szépen csendben teszi.

Az egyházas segítősdi egyébként persze szép dolog, de ugyanakkor a vallási mémeket iszonyúan hatékonyan terjeszti.

És mindenhol akadnak önérdekű emberek.

A legszebb példáját a kirakatjótékonykodásnak pont egy ismert szeretetszolgálat csinálta: Hoztak egy arab kisgyereket afganisztánból, aki "béna" volt - valójában nem egészen (csak nem voltak meg a feltételek kint) és itthon a Pethő módszerrel, és persze jézus segítségével egy gyógytornász pár hónap alatt talpra állította. A béna újra jár hallelúja. Emellé a kissrác családját is ideröptették és bekvártélyozták, hogy mellette lehessenek. - mindezt látványos tv műsor keretében.
Namost abból a pénzből meg energiából amiből ezt a látvány akciót kihozhatták volna, eg tucat kisgyerek életét lehetett volna megmenteni némi kötszerrel meg takaróval, esetleg ha az önkéntes maga utazik ki - persze hogy jövök én ahhoz hogy kritizáljak hiszen még ennyit sem teszek, meg persze jót tettek stb, de azért ez annyira átlátszó látványműsor volt...

Legközelebb meg majd Gyurcsány Ferencet láthatjuk ahogy kötéssé tépi szét magáról az inget hogy beköthesse egy sérült kisgyermek karját.


Persze még az ízléstelenül kihasználós adományozás, segítség is sokkal több mint a semmilyen.
Gyurcsány eddig is jótékony célra utalta a fizetését, egyébként. véletlenül kiderült.
Vattafa
Nem ertettuk felre egymast, onzo dognek En titulalom magam, amiert sajat erdekeim a kovetkezo gyerek vallalasa fele helyezem.
Mi ez, ha nem onzes?

Az mas kerdes, hogy az en konyvemben onzonek lenni nem feltetlenul negativum.
néhány technikai jellegű kérdés a dobozkészítéssel kapcsolatban (a honlapjuk sajnos nem túl informatív):
- Fel fogják bontani csomagokat szétosztás előtt? (Mert ha igen, akkor a díszcsomagolás felesleges.)
- Előfordul, hogy a nehezebb csomagokból átpakolnak ezt-azt a könnyebbekbe? (Szerintem ez mindenképpen szükséges lenne, mert a gyerekek össze fognak veszni azon, hogy ki mennyi ajándékot kapott, a nagyobbak talán már az ajándékok árával is tisztában lehetnek, és ez sok konfliktushoz vezethet)
- Magyarországon fogják őket szétosztani? (Mert ha külföldre is visznek belőle, akkor pl. magyar nyelvű mesekönyvet nem célszerű beletenni, úgyis csak gyújtósként végezné)
Tud ezekről valaki valamit?
"pont ezt a különleges békát például egy ilyen charity shopban vettem 20 dán koronáért, és komoly szerepet szánok neki a gyereknevelésben, mert kézre lehet húzni."


- nekem brekim volt...igazi brekim, es kezre lehetett huzni...de engem nem nevelt vele senki:)
Magyarországon osztják. A honlap szerint jó alaposan be kell csomagolni, nem tudom, belenéznek-e. Lehet, hogy igen, mert tavaly voltak jópofa emberek, akik vibrátort meg szart csomagoltak.
Hát, bátyáméknak a rómkategyház segített minden tipikus kiegészítő létfenntertási dologban (pl. ruha), amíg egyenesbe nem jöttek. Most ők "törlesztenek", márminthogy önként.
Csak tudjátok a rómkategyháznál egy-egy segélyakció, legalábbis ami igazán és folyamatosan működik, annál nem a médiavisszhang a mozgatórugó, hanem a közösség. Ezek a rendszeresen meglévő opciók nem egy napra szólnak, hanem a maradék 364-re, általában.
No, mindez nam a baptisták ellen szól, mert ez egy remek akció. Az viszont nekem nem szimpatikus, hogy összehasonlításra kerül a "kis ügyes" meg a "nagy mafla katolikus egyház", és zsigerből az utóbbi veszít. Ahol van (és nagyon sok helyen van, sőt ez a jellemző) korrektül működő katolikus közösség, ott alapvetően segít a környék szegényein. Csak itt nincs fényképezkedés.
(Más téma: kedvencem a Dánon, aki 50-60 milliós reklámkampányban csodáltatja meg a 20 milliós adományát. De ez már csak az én bajom, legalább adnak valamit, ez tény.)
Mondom mindezt olyan katolikusként, aki két éve nem járt ugyan templomban, mert sokmindent furcsáll azért, de előtte "aktív" voltam, és ezekből a tapasztalatokból indulok ki.
Persze Karácsonykor megy a faszverés, ilyenkor mindenkinek eszébe jutnak szegény gyerekek. Médiaköcsögök és politikusseggek mutogatják magukat, hogy mennyire rendesek és adakozók, könnyes lesz tőle az adófizető szeme...Utána jön a nagyböjt egész Húsvétig. Na az már nem olyan nagy ünnep, /r. katolikusoknak a legnagyobb/ nem akkora a profit, minimális buksisimogatással meg lehet úszni az egészet. Aztán karácsonyig a nagy vákum meg a túlélőharc. Két ünnep közt egy fentebb említett állatot sem lehet látni az állami gondozottak, illetve szegények környékén sem. Rohadt egy képmutatás ez az egész. Aki ad, az adjon önzetlenül, ne ezzel legyen teli a tv meg a bulvársajtó, hogy lám xy milyen király mennyit ad.
sqa...

Szenczy Sándor nem merdzsóval jár, legutóbb még egy terepjárószerűséggel láttam. És mért rossz a külügyhöz járni, mikor onnan kapnak egy csomó zsét. És mi az hogy erőszakos? és "a baptistáknak jár a lóvé" hozzáállás...
van szerencsém szerencsésen ismerni. Ő ugyanis ... a gyülekezetem lelkipásztora :) ne kérdezzétek hogy hogy ér rá, mert nem tudom...
Viszont: idegesítő már neki is magyarázni, hogy mért ne lakjon 5*-os hotelben, ha távolkeleten csótányokkal kéne aludnia fél dollárral kevesebbért, mikor másnap milliók (pénzben...) sorsa dől el egy tárgyaláson.
de aki nagyon irigyeli, elmehet nyugodtan háborús övezetekbe segélyt osztani, mondjuk groznijba.

Egyébként ajánlom figyelmetekbe a blogját:
vbgy.zsoltar.hu/pasztorblog.php
Gyerekkoromban a Hanzel Teó volt a legjobb barátom, meg második szomszéd is egyben. Tudtam hogy baptisták, nagyjából tudtam is, hogy az k.b. mit jelent. Szinte az egész hétvégéje el volt cseszerintve szegénynek. Míg én az utca végén lévő "bunker"-ban lógtam a többi sráccal addig az ő lelkét ápolták. De kicsit irigykedtem rá, mert tele voltak mindeféle jóval - harmónium a nappaliban, LEGO játék az NSZK-s rokonoktól, stb. Az is igaz, hogy nem szórták a pénzt semmire, sőt az apja mivel fodrász volt ingyen nyírta a hajamat (mindig csikóra. ehh...). Rég találkoztam velük.
Megtöltök egy cipősdobozt, remélem átmegy a kezükön.
Árpád
Legaláb kicsit bedobod a kavicsot.
fELFODROZA a vizet
s egész jók jönnek ki:-)
Érdekes pedig durva eszközökkel eyzed és mégis
MIndegy a lényeg az eedmény
Rigor!

Mi az az ek. umami amit írtál?

Lefty, semmi gond a határozott világképeddel, csak ezt engedd meg másoknak is. Erős lelki életet élő mélyen vallásos arcoknak kevésbé fontos az anyagi javak (hamis mammon) felhalmozása, mint a szerintük teljes élet. Én sem értem, de ők úgy, én másképp - ez így kerek. A kutyás hasonlat meg erős.
ez végre korrekt. lehet, hogy betérek a baptistákhoz.
OFF:
olyan közt. enlök kéne, aki ilyeneket talál ki/ csinál. erre, ilyenekre volna való. még nem késő, van majd 5 éve.
ON
lehet agitációs anyag, pártpropaganda is a csomagban?
kovacske!
pártpropaganda?!
nem,nem lehet benne
jó, gondolom azzal, ha a szülő belenéz a dobozba, mielőtt a fa alá kerül, ki lehet szűrni mindent, amit nem adna a gyereknek.
Kedves worluk!

Örülök, hogy találsz magadnak elfoglaltságot. Csak nagyon vigyázz, meg ne térj véletlenül, mert nagyon fogok röhögni. Tudod, Istennek minden lehetséges... :)

Ed
akkor már röhöghetsz, mert én az üdvözültek vigyorával fogok felülemelkedni a világ kacaján.
A babtistak nem eroszakosak?
Milyen jo hogy csak felnottkent lehet keresztelkedni?

Nezzen valaki utana hogy mi folyik a Toalmasi gyerektaborban!

A ciposdoboz kezdemenyezes jo, de remelem nem kell az ajandekokat kapo gyerekeknek 1-2 oras hitteritest es megteres sztorikat hallgatni mielott megkapnak!!!
Rosszindulatú vászka:

Az umami - adja meg a japán ételek ötödik alapízét.

Ez az ősi fűszer önmagában íztelen, fehér kristályos por, amit régen a tengeri hínár főzetéből nyertek, és nap mint nap mi is eszünk belőle tudtunkon kívül:)


Az fűszerek tasakján ezt az összetevőt a rémisztő nátrium-glutamát (E621) néven találjuk. Sok alaptalan vád érte, mivel az emberek egy kis százalékánál allergiás reakciót válthat ki, ami főleg nagy mennyiség elfogyasztása után bőrpírral, fejfájással jelentkezik. A kínai vendéglőkben egyébként púpozott kanállal szoktak ebből a fűszerből használni, így fedik el silány minőségű összetevőket.

Nem tudjatok, hol a rákban van az a Bánya utca ?
Érdekes kontraszt olvasni ezt a bejegyzést meg a háeszeket a többi témához képest. Tovább erősödök bennem az a gondolat hogy van itt néhány ember akivel "elmennék lovat lopni". Isakár.
anyu:
VIII. ker. Népszínház utcából (Blaha L. téri McDonald's mellett) indul a 37 v. 37 A villamos.
Kb. 10 megállót kell menni vele egészen a Halom utcáig, majd egy picit tovább kell sétálni.
Nahm,
aszongya:
www.terkepbank.hu
oldalon meg lehet keresni szépen a X. ker Bánya utca 1-et.
Amúgy meg azoknak, akiknek nem fog összejönni a cipősdoboz-sztori, mert pl. picibabával vannak otthon, vagy betegek, vagy meghalnak a sok munkától, vagy nagyon messze van a leadóhely,
ajánlom alternatívának a
www.devaigyerekek.hu/
honlapon középen látható számlaszámot.

(Most látom, hogy a Baptisták nekik is szállítanak cipősdobozokat!)

Számomra ez a dévai sztori az, ami az irracionalitás határát súrolva működik. Egyre több árvaházat, iskolát, napközit stb. nyitnak. Elképesztő problémákkal kell megküzdeniük.
(Ami utálok, hogy nem mindig képesek távol tartani magukat a politikától. De tudjátok mit, le van sz...va; aki naponta enni ad kölköknek, ruházza, tanítja őket, esélyt ad a nyomorból való kijutásra, az néha tévedhet a politikát illetően.)

Olyan világban szeretnék élni, ahol semmi szükség arra, hogy cipősdobozban gyűjtsenek ajándékot gyerekeknek.
Valami elromlott? Vagy sohasem volt jó. És nem is akarjuk megjavítani.
A szülők megveszik az ajándékot a gyereknek, ha van miből. Ilyen egyszerű ez.
Le kellene már szokni erről az "összeszedjük, megadóztatjuk és majd mi kiosztjuk" rendszerről. Nyugodtan töröljétek a beírást, de már nagyon kikivánkozott egy ilyenfajta bejegyzés.
Mtz, hejjeshejjes! Egyenlőséget mindenkinek:))) Alanyi jogon!!! Állítsuk vissza a kommunizmust, amikor senkinek se volt semmilye, és az milyen igassságos volt.
Dzsi,

Semmi baj Szenczáy Sándorral, HA fel tudja mutatni azokat az erényeket, amely mellett az kereszténység és a keresztény egyházak kiállnak. Ha viszont ő feltűnően jómódú (terepjáró vagy merci), és olyan szinten utazik, ahogy pl. a középvezetők egy multinacionális cégnél, akkor azért megérdemel egy csípős beszólást.

Én jártam pl. Indiában, frissen végzett kutatóként egy konferencán. Nem ötcsillagos szállodában, de nem is koszos bogaras stb. turistaszállón laktam. Volt árban is különbség. Ha meg akarja őrizni a szimpátiájám, utazzon úgy, ahogy egy kutató.

Kettős, amit a stílusról gondolok. Ezt a saját blogjáról vettem:
"Bánt és zavar, hogyha az indulataim elragadnak. Miért nem tudok úgy elengedni, ahogyan Jézus tette? Ő tudta, hogy igaza van, mégis hagyta magát. Meg kell tanulnom ezt is még! Valaki lecsapta a telefont, amikor velem beszélt."

Az nekem visszatetsző, amikor bárki a hit nevében arrogánsan és agresszíven nyomul (arrogáns ateisták is, tessékvigyázni). Ha Sándor konkrétan mindent elkövet azért, beleértve egy kis agressziót is, hogy több segély támogatás stb. legyen, végülis csak a munkáját végzi. De nem biztos, hogy a mérték nélküliség mindenkinek szimpatikus.
Köszi a cimet, illetve az odajutást. Most már sejtem, hogy hol van, csak elsőre mellbevágott, hogy le kell menni a térképről...

Szerintem jó dolog az ilyesmi. Én nem birom az utcán koldulgatókat, hajléktalanokat és egyéb nyomorultakat, mert az államnak kutya kötelessége lenne biztositani, hogy ne kelljen senkinek se az utcán aludnia decemberben, de az sem megoldás, hogy a piára valót én biztositsam neki. A Dévaiaknak én is küldök minden hónapban, 3 ezer ft-ot ki kell birnunk, attól nem leszünk se gazdagabbak se szegényebbek, de oda ajándékot elég macerás küldeni.Aki meg nagyon fikázza a baptistákat meg a dévaiakat, menjen és csinalja jobban.
most olvasom hogy rekord dőlt meg a mikulásgyárban, több mint 1400 doboz érkezett eddig...
Szomoruan nezem, hogy egyesek meg ebbol a temabol is megprobalnak vallashaborut csinalni.

TWA! Kuldtem neked egy emilt, Ciposdoboz targgyal. Legyszi olvasd el mihamarabb!
kissé megkésve, Karácsonykor olvastam a cipősdoboz témáról. és csak röviden két megjegyzést szeretnék hozzáfűzni.
igen, előfordulhat, hogy nem ér célba egy segély, vagy valakik hülye tréfa gyanánt nem megfelelő ajándékot tesznek egy dobozba. Ha emiatt senki nem adakozna, akkor egy gyerek, vagy család sem örülne, és elveszne az a sok öröm, amit a jó, és célbaért ajándékok okoznak. tehát, szerintem nem arra kell nézni, hogy mi egy akcióban lehet a rossz, hanem hogy mi lehet a jó!
másik dolog, hogy én is baptista vagyok, és a baptisták is emberek, bukásokkal és győzelmekkel. A baptisták azt tartják, hogy nem jócselekedetek által van üdvösségünk, hanem KEGYELEM által. A jócselekedeteket, a bennünk lévő lélek munkálja, nem mi magunk eszeljük ki, és veregetjük meg a vállunkat, ha valami sikerül.Néha mi is bukdácsolunk, sőt el is bukunk, amit isten előtt bánunk meg. További kellemes Ünnepket!
süti beállítások módosítása