W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Azurák Csaba, baszd meg

2006.12.10. 20:03 Tóta W. Árpád

...ha simán lenyúljátok a sztorit, akkor csak marad minden a régiben. De

- ha már felhívsz,
- ha megígéred, hogy meghivatkozzátok a forrást,
- ha én csinálom meg és küldöm el nektek a chates accountot,
- ha ezután még azt is elmagyarázom, hogy azért nincs attachment, mert a képek a chat szerverén vannak,

akkor mi a retkes isten faszáért nem lehet normálisan hivatkozni? Mi az, hogy a zindex publicistája? Mér kell ennyire nyomorult, kisstílű majomnak lenni? Látod, én se azt írtam a címbe, hogy "egyik kereskedelmi tévé egyik másodvonalbeli műsorvezetője". Lehet ezt egyenesen csinálni.


247 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5521964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Various: igen, van boltban, legalábbis én láttam nemrég egy nagyobb Alexandrában vagy Libriben. kicsikben talán nincs.
Tóta W. a magyar Spider Jerusalem:)
Casus Belli:

csak egy olyan felemas szemuveg kene, meg tetko, meg kopaszra kellene borotvalnia a fejet :)
A Napló-ért nagy kár. Régen egy komoly háttérműsor volt, érdemes volt megnézni minden héten. Aztán egyszer csak meredeken elkezdett zuhanni a színvonal, jöttek a lopott, fizetett reklámként működő, illetve sz*rt se érdelő (pl. hogyan ment el a horgászni a Napló stábja) riportok. Most már csak egy jó költségvetésű bulvármagazin. Lassan át is nevezhetnék Aktív Plussz-nak, találóbb lenne.
Ja, és Gombos Edinát már nézni is nagyobb élvezet, mint Azurák Csabit.:)
Nem tom En egy poros, az ido megallt kisvarosba elek, de van helyi tevenk es a munkatarsnak az ilyen valamikor szinesznek keszulo magamutogatasra vagyo geci/buzi/piperkoc fele´k gennyeskedtek be magukat.0-ertelmi szintel.
A TV az olyan sajto organum amihez kell egy nagyfoku geci/buzi/piperkocseg h hosszu tavon gyomrod legyen hozza.

A fuleden levo mikrofonba megmondjak mit csinalj, a kezedben levo papirokkrol tudod mit olvas fol, a te szereped az az egeszbe, h elmenj a fogfeheritesre, legyen jo fodraszod sminkesedmeg alakod h gusztustalan a reklam ruhakoltemenyekbe mutass valahogy az ekranon...

...a kreativitas, a gondolkodas szabadsaga, kifejezes egyedisege a TV-ben foszilizalodott...egyezek blood houndal a TV-et nem kell nezni!!!

dicseretben reszesulnek a hivatkozasokert:
dark future, galileo, Nándo es TWÁ:)))
Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok. Háttárként hallgattam a műsort, kimaradt egy-két rész belőle :-) de az ütötte mega fülemet, hogy Azurák azt mondja, hogy a netezők 70-80%-a erre használja a chatet. Jól hallottam ezt? Mert akkor nagy baj van/lenne. Ez ebben a formában azt mondja nekem, hogy 5 emberből 4 pedo a neten.
A lenyúláshoz nem lehet mit hozzátenni. Valóban blikk stílusú bulvárrá vált a műsor, és ezen még Tvrtkolléga távozása sem segített sokat...
Casus Belli: azért nagyságrendekkel lightosabb mint Spider Jerusalem a God Riding Shotgun-ban (az a rész azért iszonyat keményen odatesz a vallási témában:) )
Boldog névnapot TWÁ! : )

(és csatlakozom: ne gyújtcsá' rá! gyerek mellett amúgy sem szabad...)
TWÁ!

"...akkor mi a retkes isten faszáért nem lehet normálisan hivatkozni?"


ezért majd elnézést kérsz, ugye?
Jó reggelt,

láttam a műsort, klasszikusokat idézve "elkúrták, nem kicsit-nagyon!"
Dilettáns, bulváros, töltsükkiaműsoridőtosztjóvan, ezeknek ez ide jó lesz így, oszt jónapot. Nem véletlen, hogy a lonkurencia szétalázza őket. Árpi, örülj inkább, hogy nem hivatkoztak. Szintvonal alapon. Szerintem.
max_headroom 2006.12.11. 03:18:15

"Ez az eset (is) jól példázza, hogy a tv2-nél ilyen alapfogalmakkal sincsenek tisztában. "

De, szerintem tisztában vannak vele. De tesznek rá, magasról.
Jo, de Azurak Csabatol meg ezekol mit vartal. Az is megerne egy miset, h hogy lehet kozszolgalati a TV2.
Többen említették, és igazuk van: A Naplónak tényleg annyi. "Lusta banda", szoktam mondani, mindig csak a felszín kapargatják, nem tárnak fel összefüggéseket, nem akarnak elmondani semmit - csak bemutatni. Valószínűleg a verseny hiánya teszi :-(

Idő kell még az online médiának, hogy versenytársa legyen a hagyományosnak ... és akkor Azurákék is feltápászkodnak a karosszékből és elkezdenek végre dolgozni.
Helyreigazítási kérelmet kell benyújtani, miszerint a chaten nem is történt ilyen, csak a az indexes szerző fantáziája meglódult, és ezt az álhírt a tv2 benyalta és ez is olyan lehetne mint a Gyurcsány úr B.őszödi fecsegése. Visszhangtalan.
Szomorú és anakronisztikus, hogy míg a világ videómegosztástől, IP-TV-től hangos és úgy tűnik, hogy az "on-demand" média előbb utóbb lehúzza a vécén a hagyományos tévézést, addíg a magyar keresekedelmi csatornákban az internet még mindig egyenlő a pedofilekkel meg a hackerekkel. Valami olyan, amit egy rendes reklámzabáló zombinak feltétlenül kerülnie kell.
Árpi,
nem értem miért csodálkozol, bár inkább idegesnek tűnsz; joggal
mit vársz tőlük??? azoktól, akik olyan fontos (és cseppet sem demagóg) kérdésekkel tesztelik az országot, mint börtönbe kelle-e csukni a háborús bűnösöket?? stb

kicsit szorosabb kontrolra lenne szükség a médiával kapcsolatban, mert egy kicsit el vannak szálva maguktól egy páran, pl tv2/napló

az még nem zavar, hogy tendinek érzik magukat, mert sokan buknak erre (is), de hogy újságírónak is ....!!!?!!!
Árpád!

Családapa vagy. Nyugalom. Fíldöszánsájn. Nem ezen a piti, szánalmas, mondkianevem-merthanem durcis leszek ügyön kéne felháborodnod. Egyáltalán semmin sem kell felháborodnod. Mert ez sajnos Téged is minősít..a retkes istenfaszával egyetemben.

Annak idején én is szerepeltem, mint hivatkozás, kábé ugyanilyen informatívan.

Sztakkó?

Jó, persze én könnyen szarom le, az én blogomat kábé ötvenmilliomod annyian nézik meg (azok is inkább tévedésből, véletlenül elírják a tavo.plog.ru-t), mint a tótawéét, szóval nekem nincs médiaizém, amire kéne.

Ja, és augusztusban lányom született, és tegnap kibüfizte az üveges gyükölcsizét.
Egy könyvben olvastam, hogy hazánkban a televízió már csak ilyen. Reagáló típusú vagy mi. A lényege, hogy hazánkban nem létezik a tényfeltáró műsorok kategória mert a TV egyszerűbbnek tartja és olcsóbbnak ha lenyúlja azokat a sztorikat amit a nyomtatott és netes sajtó munkatársai kinyomoznak időt és energiát néha nem kímélve. Ez is ékes bizonyítéka ennek, hogy miként nyúlta le a TV egy újságíró oknyomozásának eredményét. Azon meglepődtem milyen hamar történt ez meg általában azért eltelik pár hét. Sokszor már azért nem nézem a TV-t vagy hallgatom a rádiót mert amit ott leadnak nagy érdekességnek vagy újdonságnak azt előtte pár héttel neten már olvastam.

A naplót egy ideig nagyon kedveltem, de azután fokozatosan kezdett elsilányulni. Átüt a provokálás az egész műsoron.
boldogult lány koromat kollégiumban töltöttem középiskolásként, egy kies szeptemberi napon meglátogatott minket egy kedves újsgirónő és az igazgató urunk beengedte öt a süldö leányok közé hogy hadd érezze a hölgy, hogy itt mégis milyen magas szinvonalon szolgálják a felnövekvő nemzedéket. Nos a hölgy kérdezett egy csomó mindent, mi meg mint a tizenéves lányok csicseregtünk mindenféléröl, nem volt különösebben izgalmas életünk, mivel csupa lány lakott és szigoru rend szerint éltünk, tehát semmi sikamlós vagy titkos dolog nem volt, és főként a tanulással voltunk mindannyian elfoglalva, véletlenül elhangzott az a megjegyzés, hogy Jancsó Miklós nem messze lakott akkortájt a kollégiumtól. A hölgy megköszönte a beszélgetést és lelépett, kb 2 hónappal késöbb megjelent egy cikk rólunk amelynek főcime arról hogy a középiskolás lányokat az érdekli a legjobban hogy egy filmrendező meglássa őket meztelenül. Nos addig sem voltam egy ártatlan, naiv leányka, mivel édesanyám nem annak nevelt, de ezután megtanultam, hogy senkinek sem szabad többet mondani annál ami feltétlenül szükséges. Ez kicsit hosszúra sikerül, bocs
Az abaj, hogy akik ott "dolgoznak" vagy nem ismerik, vagy nem is akarják ismerni az internetet, meg úgy általában a számítógépek/felhasználók világát.
Vagy nagyon is jól ismerik és szándékosan ferdítenek.Ez a nagyobb baj.
A múlkori, amikor a játékoktól begőzölt tömeggyilkos srécekkel foglalkoztak, kábé olyan szinten, hogy, aki ölős játékkal játszik az mindjárt kiirtja a családot, iskolát, na attól is elkapott az ideg rendesen.
A tegnapi csak simán dilettáns, balfasz munka volt. Jobb is, hogy nem említetek Árpád!
Je meg vannak olyan emberek a neten akik neznek tv-t. minek?
A múltkor láttam a BBC One-on egy riportot. Annak jártak utána, hogy létezik-e az a jelenség, amit sokan feltételeznek, miszerint néhány ügyvéd akkor is hajlandó elvállalni kliense védelmét, ha az szemtől szembe beismeri neki a bűncselekmény elkövetését, ami igen súlyos etikai vétség és bűncselekmény amúgy.
Kipécéztek egy igen neves ügyvédet a kisérletre.
Az egyik riporter álbűnözőnek adta kimagát és egy kitalált kábszeres történettel valamint rejtett kamerával felkereste az ügyvédet, aki láss csodát, nemcsak hogy elvállalta védelmét a beismerés dacára, hanem még kreatív tanácsokkal is ellátta a vélt bűnözőt, hogy az miként érveljen a bíróság előtt.
A riport hatására az ügyvédet azonnal elbocsátották, később pedig 3 év börtönre ítélték.
Na ezt nevezem én tényfeltáró újságírásnak, nem azt a szánalmas szennyet, amit a magyar csatornák produkálnak.
temy, nálunk a bírósági gyakorlat szerint ennek az újságírónak a börtönben a helye, de ugyanott a bandákba beépült rendőröknek is ...
És akkor jobban örülnél, hogy ha egy ilyen sztereotíp, bulváros szarban az hangzana el, hogy ezt ám nem mi, priniív tévés újságírók mondjuk, hanem az intertethez igencsak értő TWÁ, a neves publicista? Mer' akkor most nem az lenne itt, hogy ACs Baszd meg, hanem az, hogy TWÁ baszd meg, miket mondasz te? És akkor magyarázkodhatnál naposszat, hogy nem is mondtál olyant, hogy 5ből 4 olvasód pedofil.

Örülj neki, hogy nem hivatkoztak :)


Árpád, nem értem min vagy kiakadva. Többen itt megírtuk, még jóval a napló előtt, hogy mit gondolunk az eredeti cikkről. Lehet azt figyelmen kívül hagyni, meg biztos nincs is igazunk. De Azurák nem tért le arról az útról, amit te itt megkezdtél. Azt gondolom részben te is felelős vagy a napló rossz műsoráért, és ha név szerint hivatkoznak, az csak neked ciki.

Én azt szoktam mondani, hogy az újságíró addig ne tartson semmitől, amíg:
- igazat ír (gondosan szétválasztja a tényt a feltételezéstől, a tényeket nem tálalja szelektíven, gondosan utánanéz, nem általánosít, stb.)
- jobbító szándékkal ír (tehát nem pl, beszólok-és-jobbanérzem magam, vagy az olvasottság javítása miatt).
Ha ezt betartja, fogalmazhat akárhogy, akár élesen, cinikusan, stb.
Azt gondolom, hogy egyik újságíró sem jogász, ezért ha a fentieket figyelemmel kíséri, saját magát is védi.

Én kívülről azt látom, és lehet ezzel vitatkozni, hogy a te cikkedben te, és Azurák a saját műsorában sem tartotta be a fenti két szabályt. Úgyhogy írd le azurákbaszdmeg ha gondolod, de ne egyfajta őszinte önvizsgálat nélkül.
ha belegondolunk, a kereskedelmi tv-knek nem érdeke az internetet népszerűsíteni, sőt. ha vki elkezd netezni, előbb utóbb rákap, majd rájön, h mekkora mekkora szar dolog ez a tv, és majd b*szik nézni. hirado helyett hírportálokat olvas, reklámokkal telerakott filmek helyett meg inkább letölti, reklám nélkül.
egy pár éven belül valszeg vissza fog szorulni a tv az internettel szemben. teljesen nem, mert marika néni biztos nem fog indexet olvasni krumplipucolás közben, de a reklámozóknak fontos 18-49 közötti korosztály körében igen.
Én szoktam TV-t nézni: Sport1,2, Sportklub,Eurosport, Hustler slussz. Azt gondolom már konkurencia a net a TV-nek, különösen az iskolázottab rétegeknél. Életkorról már nem igen beszélnék magam 53 évesen látom szinte az összes altlánosiskolai, gimnáziumi osztálytársaim emil címét.
Ez a konkurenciaharc erősödni fog.
Pascal: elmagyarázom, hogy min van Árpád kiakadva, amennyiben nem esett le. (Tudom, hogy leesett...) Az nem hivatkozás, hogy "a zindex egyik publicstájaööö..." mert abból van egy rakat. Az, hogy Azuráksrác nem tért le az eredeti blogbejegyzés által kijelölt ösvényről, az nem erény és nem teszi semissé azt a taplóságot, hogy nem bírta azt mondani, hogy: "Eztet a Tótawé bloggyában lehet ám olvasni eredetileg" ha már felhasználták ezt a témát (vagy inkább a téma feltárásának módját...), hogy valami FELHÁBORÍTÓ anyaggal próbálják a nézettséget noszogatni. Az ilyesmi nekik aranyat ér, szal a minimum, hogy megemlítjük azt akinek ezt köszönhetik. Nekik frankón forintokban mérhető előny, ha a hét folyamán nyomatott előzetesekben ilyesmiket tudnak pufogtatni, hogy: "Pedofilok a világhálón!" Ezt azért illene honorálni, legalább egy gesztussal...
Sydo: megelöztél:). Azért azurák bazdmeg!
Milyen érdekes, hogy ACsaba, AzurákCS, esetleg Azurka nick alatt még senki sem szólt hozzá, hogy bocs, vagy mi...
Matka, értettem én, asszem, és nem is vitattam, hogy Azurák letért a korrekt újságírás útjáról. Ha már felhasználta az infót, lehetett volna név szerint hivatkozni.

Másrészt nézd meg, Azurák hívta interjúra és Árpád családi okok miatt elzárkózott. Sőt itt van egy bejegyzése, még a műsor leadása előttről:
"Talán jobb is nem nyilatkozni arccal egy ilyen pedofilos Napló-riportban, hátha összekeveredk valami a félkegyelmű közönségben". Ezt én is úgy értettem volna, hogy "kérlek ne említsd a nevem".

Szóval érezte Árpád előtte, hogy itt baj lehet a korrektséggel...
sga: biztos nem tud regelni :}
Csigalom, és nyugavér! Így legalább a tisztelt félkegyelmû publikum nem köti össze a nevedet a lábimádattal. ;-)

c.f.: (de ahogy itt valaki megjegyezte, talán jobb is nem nyilatkozni arccal egy ilyen pedofilos Napló-riportban, hátha összekeveredk valami a félkegyelmű közönségben.)
C++: "Talán jobb is nem nyilatkozni arccal egy ilyen pedofilos Napló-riportban, hátha összekeveredk valami a félkegyelmű közönségben" - Árpád maga kezével írta be, vasárnap kora du. még a Napló előtt.
W, én is totál ki lennék borulva egy ilyenen, jogos is a felháborodásod. Azt írsz ide amit akarsz, és úgy, ahogy akarod, mert ez a te blogod. Aztán, ha valakinek nem tetszik, vagy bántja a lelkivilágát ne olvassa. Épp úgy, mint a tévénél, ha valami nem tetszik, kapcsoljon el.
A helyedben, ennél a hozzászólásnál nem engedtem volna kommenteket. Semmi szükség arra, hogy tökmindegy kik, honnét, milyen iskolai végzettséggel, de ideírjanak valami szitkozódást. A tököm ki van már az anyázásokkal, meg g*cizésekkel. Semmi joguk hozzá ITT. Bazeg, nyissanak egy nyamvadt blogot és anyázzák tele azt.
W, ezt ti egymást közt lerendezitek, ha leakarjátok a Naplóval. Egyértelmű, hogy ezt így ide kiraktad, hiszen itt volt az alapsztori és egyáltalán. De ne hagyd, hogy csak úgy, mint más indexes blogokon, özönvízszerűen genyázzanak úgy embereket, hogy nem is ismerik őket.

Te is, én is és még jónéhányan tudjuk, hogy kb. hogy működik a Napló. Én is egy szennymédiumban dolgozom, és nem úgy mint egy takarító, sajnos. Tudom, hogy val'szeg a Napló szerkesztőségében is vannak alapszabályok, meg szokások. S ha egyszer Sváby azt mondja, hogy ne közöljétek a nevet, akkor Azu keze és szája meg/be van kötve.
Nem hiszem, hogy Azurák csak azért nem mondta el, hogy Tóta W. Árpád blogja alapján indították el a saját dolgukat, vagy urambocsá' Tóta W. Árpád segítségével csinálták a riportot. Szoktak ilyet mással, biztos oka van annak, hogy pont a te nevedet nem engedte a Szalay (főszerk), vagy Sváby "Atyaúristen" András. Gondolkozz, ezt neked kell tudni, hogy miért lehet így. (Index, politika, véleményformálás, Tóta W. Árpád mint "márkanév"... S nem mindenki szereti a Coca-Colát.) De az is lehet, hogy egészen más oka volt hogy direkt kihagyták a neved.

Ha Azu nyilatkozik a témában, és mentegetőzni kezd, hogy hát: "Nyelvbotlás volt, meg csak úgy fogalmaztam a mondatot, hogy véletlenül kimaradt..." meg ilyenek, akkor tényleg bassza meg. Mert akinek van esze, azt tudja, hogy felsőbb utasításra, vagy belső szabályzat miatt nem közölte a neved.

Az a sok szájtáti, meg pofajárattató "nekem nem tetszik semmi a magyar médiában, mert mindegyik pénzközpontú és/vagy elfogult és ezért nem nézek semmit, de jár a pofám, de ilyet nem tudnék csinálni és nem is akarok" emberek meg tegyenek már meg annyit, hogy ne szemeteljék az Indexet agyon.

------

A kritikusnak, blogírónak lehet anyázni, durván fogalmazni, meg akármit. Ott a neve, van egy állása, vállalni tudja érte a felelősséget. Ti meg ilyen nicknevek mögébújt emberek, nyissatok egy saját blogot, ha anyázni akartok, meg alapjaiban szidni úgy valaki munkáját, hogy hasonlót nem csináltok és nem fogtok csinálni soha. Ez nem tisztességes meló. Ez nem autószerelés, nem bútorkészítés, nem cipőgyártás. Nincs igazi termék, nincs mérce, csak kibaszott pénz van, ami undorító, de ez van. Nem tetszik, ne nézd. Aki meg tehetséges, örül hogy dolgozhat egy TV 2-nél, egy RTL-nél, vagy egy Danubiusnál. Olyan amilyen, de jó állásod van, jó pénzed és azt csinálod, amit a legjobban szeretsz a világon - lehetőleg szívvel-lélekkel. Aki meg nem így csinálja, az nem - de te, mint néző/hallgató ne anyázz úgy, hogy azt se tudni ki vagy. Vállald fel a neved, mint azok ott a másik oldalon. Ez nem egy kocsma, ahol beszélgetsz a haverokkal, hanem ezt láthatja 10 millió ember.
Ezt az egyet utálom az indexben, hogy jön sok tirpák, akiről azt se tudni kicsoda, hogy milyen ember, hogy hogy hunyászkodik meg a főnöke, meg a csúszópénz előtt, de jár a szája, ha valakinek a munkája nem tetszik.

Legyetek kritikusok! Hátha fel vesz titeket is az index. Akkor írhattok kurvaanyázva, meg g*cizve. Addig NEM!!!
Azt még én jegyeztem meg hogy "még végén úgy jársz mint az ember akinek ellopták a kabátját:)"
Boxer, én mondjuk pont azért olvasom, mert hozzá lehet szólni. Sokszor nem értek egyet Árpáddal. De nem is miatta, hanem a hozzászólások miatt nézem. Sokszor nem Árpáddal, hanem a hozzászólókkal cserélek nézetet. Nekem leginkább a Törzsasztal utódja ez a hely. Gondolom tévedés is lenne a blogot az egyetértőkre lekorlátozni, nem is olvasnák annyian.
most két választás között örlődik azurák:
- kicsináljam jövő vasárnap valami pitnyák sztorival ezt a tótát? (a napló és a montázs hatalma a nép fölött)
- vagy úgy csinálom ki jobban, ha le sem szrom a kis internetes felzúdulását?
Árpád te melyiknek örülnél jobban?

boxer: nem értünk egyet, de nagyon nem. már csak azért sem, mert a véleményed - ami kevésbé sem kíméletes, mint a hozzászólóké - te sem a neveddel vállaltad (noha ez nálad a hozzászólás kritériuma (ami megintcsak baromság))
T.W.Á.!
Ugye milyen sz@r érzés, ha csak 1 vagy a sok közül? Ez az Állatok kétkeréken c. bejégyzés, és annak folyománya után mégis örömmel tölt el. De egy laza istenezéssel persze felül lehet kerekedni az ellenfelen! Gratulálok! Rengeteg más dolgot is lehetne egyenesen csinálni, nem csak azt ami Neked fáj.
Pascal: Tudom, onnan másoltam hivatkozásképpen.
W: Már tudom miért lepett meg ennyire a felhördülésed. Ebéd alatt kidobta a tudatalattim: az exem valaha az Indexnek írt. A feladata (többek között) az volt, hogy angol számtech anyagokat fordítson le (többnyire) U.S. szájtokról. Namármost ezeket az anyagokat NULLA forrásmegjelöléssel, saját anyagként adta le az Index. No comment.
Ejj, ejj. Megpróbálom lényegretörőbben megfogalmazni:
Személyeskedő hangvételű hozzászólásnak helye nincs. Tóta W. leírhatja, hogy Azurák Csaba, baszd meg, mert neki ott a neve. Mi meg itt azt írhatjuk, hogy: "Egyetértek, véleményem szerint ez egy szemét húzás volt és nem is szoktam nézni a Naplót." PONT. Az, hogy Azurák mekkora alkoholista, vagy milyen spermadarabka ő egyesek szemében, az nem való így ide. Jóízlés, meg kultúráltság kérdése.

Persze, név nélkül lehet Hajdú Pétert utolsó médiabuzizni és hasonlók. Megpróbálnád úgyis, hogy állásod van az indexnél? Általában tudják meddig mehetnek el, azért sokszor beleszaldnak ők is jóba...
Okádni lehet attól, ahogy itt az indexes blogokon egy-két ember írja a hozzászólásait. Persze, nem tetszik, ne nézzem... Olyan ez mint a tévé. Biztos nem elég magas az ingerküszöböm még - szerencsére.

Nem az a paraszt, aki a földet túrja, hanem aki úgy viselkedik.

ui.: W, egyszer írnál egy kis elemzést, a névtelenséget élvezkedőkről? : ))
Nyugoccságvan gyerekek!

Egy picit megborult eme lélekfrissítő blogbirodalom, úgy érzem. Összhatásában. Valami olyan történt, ami eddig nem, a Nagy Cápaúr megrágta színesszagos szabad testét a W-halnak, a W-hal meg hisztizik. Most vagy nyeljél le, vagy ne is kóstolj!

Azért valamit tisztázzunk. A Nagy Büdös tv2 ebben a medencében Nagy Büdös tv2. Meg végül is megkérdezte: W-hal megkóstolhatlak? És W-hal igent mondott, segített neki, úttörőként viselkedett. Vaj' mi lehetett a cél? csak úgy ok és jövőkép nélkül bratyizni, vagy önzetlenségbe burkolt szerény önmutugatással kacérkodni?
Tisztellek, szeretlek W-hal, de ebben az estben a hibát Te követted el. Majd máskor okosabb leszel. Mert okos is vagy. Csak Hiú. Ami bűn:)
vajon milyen arányban áll a fizikai közelség, a lelepleződés veszélye és a plágium mértéke a hivatkozás megjelenítésével?
Az eddigi hozzászólások alapján lassan képletbe lehetne foglalni arányszámok megadásával:)
Mint webpgrmozó, volt már olyan, hogy megcsináltam valami javítást, aztán efeletti örömöm oly nagy volt, hogy a boldogságban úszva nem vettem észre, hogy nem másoltam ki a site-ra az új verziót (WinScp-nek ha "a"-t nyomsz, az azt jelenti: skip All, nem pedig overwrite All). Amikor később szóltak, hogy "te, hát mikor lesz már kész", aztán akkor rájöttem, hogy mi a gáz, gyorsan kimásoltam (egyesével: Yes, Yes...), meg mondtam, hogy "ó, bocsánat, látjátok, milyen ostoba voltam?", kacagtak rajtam egyet, és ezzel le volt rendezve az ügy.

Egyszerű figyelmetlenség volt, nem szándékos, ráadásul korrigálható.

Sajnos, a posztbeli eset nagyon nem ilyen: szándékos és nem korrigálható. Persze ha valami analfabétával teszik ezt, akkor jobban járnak, nem kerül az Index címlapjára, de most legalább megtudják, milyen.
szerintem a hiúság nem bűn. nagyobb bűn, ha valaki bűnnek tartja. mert a hiúságnak van konstruktív ereje - a bűnnek beállító hiűság viszont korlátozza ezt az erőt.
Boxer, behivatkoznál egy-két saját hozzászólásodnál alacsonyabb színvonalú beírást? Ill. szerinted az ide rendszeresen irkálók közül mennyi az ilyen?
Azért ezt nem gondoltam volna:
www.google.com/search?q=%22forr%C3%A1s+internet%22

Rögtön elöl két cikk volna e tárgyban, aztán elég sok az olyan, ahol az idézett forrás "internet" szóval kezdődik, néhol meg úgy írják, hogy "forrás: internet, ismeretlen szerző", de azért ciki, hogy az interneten is így jelölnek forrást megfelé...
Finland:

Jaj a fátol az erőt, látod-e?:)
ernO - jogos.
amúgy az internetes hivatkozásnál - természetesen a szerző nevének feltűntetése után - minimum jelölni illik a weboldal címét, illetve a lap letöltésének dátumát
dimitri: igen, a vicc is konstruktívabb a hiúságot visszafogó beletörődésnél
Pascal, Tóta W. elég jól likvidálja őket. De én az esélyt se adnám meg nekik, nem lenne türelmem. Mit gondolsz napi hány tucat szemetet töröl ki?

Ami az indexen kommentelőket illeti, nézz szét például Subbán. Biztos jártál már arra. Ott csak azért sem engedném meg SOHA, hogy hozzászóljanak, nicknévvel.

De egy-két példa innét:

Wonderland 2006.12.10. 20:39:02
1ébként nem értem, hogy normális ember hogyan képes megnézni ezt az ocsmányságot (Napló)? Egy kis kaki a lecsurgó kloáka tengerében...

Wonderland 2006.12.10. 21:05:16
...Úgyhogy A. Csaba médiahernyó kissé kevéssé járt el felelősen...

Lauder 2006.12.10. 20:51:10
Csabikával egyszer egy koncerten futottam össze, ahol a lüke haverjaival az üres sörösdobozokat és üdítősflakonokat dobálták az előttük álló emberek közé.

ClownPepito 2006.12.10. 22:47:17
...Pontosan tudja, hogy a kereskedelmi tévékbe miféle emberkéket nyomnak be. Semmi közük az igazi médiához, csak így vagy úgy, de megfizettek azért, hogy ott legyenek...

Ez a komment önmagában igaz is lehetne, de általánosítás. A Napló stábjára ez pont nem igaz. A hír- és közéleti-szerkesztőségek überképzett emberkékből állnak mindenhol. Az más kérdés, hogy elburvárosodott. Erre van igény. De a végzettség, a tapasztalat NEKIK a kezükben van.
Az hogy Stohl Buci, meg a többi (szal a tévék műsorainak 90%-ban) "főszereplő" milyen műsort csinál - arról Magyarország tehet. Ez eladható. Kevesen hallgatták az EST FM-et is, Kevesen hallgatják a Tilost is, a Cafe-t is. Vajon miért van ez? Miért nem egész Budapest hallgatja? Miért nem művészfilmeket adnak, meg jazz-esteket a Balázs-show helyett, délután? Ja, mert igénytelen a magyarok döntő többsége.

Utálom, amikor tapló módon általánosítva csesztetnek magasan képzett embereket, 10-15 éves szakmai tapasztalattal.
Finland: ugye, látod. Szerintem a nagyobbkutyabaszik országában azonban előrelátóbb csecsemőnek kellene lenni. Hangsúlyozom, sajnos... A konstruktívabb és minőségibb fejlődés érdekében.
Viccelni pedig azért kell, mert szépen süt a nap és kék az ég!
boxer:
és az igénytelenséget próbáljuk meg konzerválni is? naná! minek is a filmeket feliratozni, ha a magyar nem szeret olvasni? még a végén megtanulna valamilyen idegen nyelvet... aztán előbb-utóbb nem lenne elég neki a profin képzett médiamunkások elbulvárosodott tehetsége... röhögnöm kell
Boxer
Ízlések és pofonok különbözőek, lehet, hogy ezek a hozzászólások nem szerencsések de nekem pl. a tied jobbannemtetszett. Mert beírod ugye, hogy "amikor tapló módon általánosítva csesztetnek magasan képzett embereket" és ez pont egy általános formában leírt kritika, általánosítva csesztetés. Amire te azt írtad hogy utálod, hát én is.

Szóval ha pl. Wonderland vagy más beírása nem tetszik, lehet nekik közvetlenül és konkrétan stb. Itt örvendetesen kevés beírást kell kivágni, maradjon is így.
ó dimitri mesélj nekem a napról: finnoban 3 hete nem láttam...
Mint írtam finland, ez csak a pénzről szól. Annak, aki '85 előtt született, annak egy igényes közszolgálati tévé maradt meg a fejében, jónéhány igényes műsorral. Aztán jöttek a kereskedelmi tévék, és azt hitte itt mindenki, hogy ez most aztán tiszta amerika lesz. Az lett, szartenger. Mert ezt a sok cukrozott lila taknyot ott is el lehet adni.

Magyarországon nincs elég nagy vásárlóereje az igényes népnek. Kevesen vannak egy 10 milliós országban. 50 milliós lakosság felett, már megéri csinálni, egy fasza rádiót, tévét, mert bejön annyi bevétel. Van kinek reklámozni. Itt X ezer embernek, nem lehet. Próbálnál meg te népnevelni Kolosi vagy Kereszty helyében. Azonnal jönne a telefon mondjuk Luxembourgból, hogy mehetsz haza.
Feliratos filmet akarsz? Vegyél DVD-t. Mert neked több eszed van, mint hogy fogatlan verekedő embereken röhögj, akiket Mónika heccelt fel.

Ezeknek hiába vetítesz egész korán, 10-kor faja filmeket, őket az érdekli, kivel dugott XY. Nézz végig egy metrón, vagy buszon, hány ember olvassa a csillagos magazinokat, meg bulvárt és hány olvas ÉS-t, vagy bármilyen más napi, akár politikai oldalhoz húzó újságot? Ezt meg itt istennek se akarjátok megérteni.
Nem tudod tanítani a tévéből a népet, mert elbukod anyagilag. Aztán csomagolhatsz. Itt veszve van minden.
Finand: mert biztos eltévedtél a sötét erdőben:) Mesélni nem tudok, arra neked ott a Kalevala. Eredetiben.
boxer: "Aztán jöttek a kereskedelmi tévék, és azt hitte itt mindenki, hogy ez most aztán tiszta amerika lesz. Az lett, szartenger. Mert ezt a sok cukrozott lila taknyot ott is el lehet adni."
azért a végére mégiscsak egyetértünk. amúgy ez pont olyan fikázás, ami ellen az elején kikeltél, nem?

amúgy a rövidtávú bukás néha hosszútávú siker. tudom-tudom, magyaro nem a hosszútávú gondolatok hazája. beletörődni persze egyszerű. főleg ha az esélyt sem adjuk meg.
Finland, ugye a Naplós sem volt mindig tele Megasztáros, Megatáncos promo-riportokkal? Ugye Frei sem Dél-Koreában készített műsorokat zombi gyerekekről elejében? Ugye te sem vagy annyira értetlen, hogy átlásd: Ha van egy céged, pénzt akarsz semmi mást. Ehhez meg vannak dolgozók. Ők is sokszor leköpik saját magukat, ők is szívesebben csinálnának mást, de csinálhatnak.
A rövidtávú bukás - hosszú távú siker akkor működne, ha magyar lenne a tulaj. De mivel ezek tévéláncok, Lengyelországban, Dániában és egy rakat országban van TV 2-jük, meg RTL-ük, olyanok mint a Tesco. - > Ha egy piac nem elég "hasznos", kivonulnak.

Ha ezt nem képesek megérteni és ELFOGADNI az értelmes emberek, az a pár ezer ebben az országban, akkor talán mégsem olyan értelmesek...

És a Napló kérjen bocsánatot!!! : P
értem én, csak azt nem tudom eldönteni, hogy akkor most sajnáljam az azurákféléket (akik szerinted jól képzett szakemberek, csak sajnos a piac igénytelenséget kíván), vagy utáljam (mivel szakmai tudásuknál csak a cinizmusuk nagyobb: "tudom, hogy szar amit csinálok, de próbálom úgy eladni, mintha értékes lenne - és ehhez olyan arcot is vágok a riport végén")
Boxer!
Elegem van már a demagóg dumából, hogy akinek nem tetszik nenézze, kapcsolja ki. A tv is egy médium, a néző szeretne tájékozódni általa is a világban. Az általad is bevallott pénz az isten mentalitás miatt süllyedt a műsorok színvonala a béka hátsója alá. Igenis, ezek a fórumok azok, amelyek talán segítenek kikövetelni a színvonalasabb műsorokat. Persze ehhez az is kell, hogy az olyam "médiamunkások" mint te és a többiek akarjanak és tudjanak is igényesebb műsorokat készíteni, tehát szívleljék meg a kritikáinkat. Most csak az van: ezért is fizetnek, mi a fenének törjem magam. Igaz?
Te jó ég, Szikra, látom nem érted. Nincs beleszólása a magyaroknak túl sok mindenbe. Kinn döntik el, hogy lesz Megatánc meg Szombati esti láz, meg Big Brádör, meg anyámkínja. Nem itt.
Miben törnéd magad? Ha másképp csinálsz valamit, mint ami a fönökségnek tetszik, repülsz mint a páva. Ez így van és kész.
Bár nem dolgozom kereskedelmi tévénél, elég egyértelmű dolog - legalábbis számomra - hogy nekik semmi közük a népműveléshez. Hiába írták bele az ORTT kikötéseinél, hogy a Naplóban meg az Aktívban ennyi és ennyi közszolgálati dolog legyen, ezt is felhigítják úgy, hogy "mindenkinek fogyasztható legyen".
Az MTV-t miért nem támadjátok? Ők miért nem csinálnak jó műsort a TI pénzetekből? Az adóból. Az lenne a dolguk. Persze, ha a te vállalkozásodban nem lenne elég bevétel, vagy veszteséges lenne, egyből rúgdosnál kifelé embereket. De amikor közfeladatot látsz el, ld.: "népművelés", akkor miért nem elégítik ki a normálisabb réteg igényeit? Jah, bocs. De támadd csak a ker. tévéket, amiknek ehhez tényleg semmi közük.
Nostradamus, mégis hogy jön ide, hogy ACs anyukája nem egy észlény, meg hogy régebben alkoholproblémája volt? Nem akarod bántani, persze. Akkor minek írtad? Ez olyan nem vagyok pletykás, de szöveg.
boxer: nem segítettél eldönteni a dilemmámat. vagy nincs tükör a szobában?
Ne utáld, és ne is sajnáld. Legyen közönbös. Elvégre nem ismered őket. Fogalmad sincs milyen emberek, ahogy azt se, hogy ki miért csinálja azt amit. Vagy azért csinálja mert örül annak is, amennyi kis szabadkeze van a tehetségével, vagy azért mert tehetségtelen ugyan, de jobb ez mint szenetlapátolni és mákja volt (ilyenkor lép be a képbe az irigykedős szemétkedés - tipik magyar dolog), vagy spontán pénzkereset.

Most őszintén, ugye van az a pénz, amiért korpásodna a hajad? : ))
szikra 2006.12.11. 13:47:25
Boxer!
Elegem van már a demagóg dumából, hogy akinek nem tetszik nenézze, kapcsolja ki. A tv is egy médium, a néző szeretne tájékozódni általa is a világban.

Szikra, igazad van. És mondd, mit adsz te cserébe a ker. tévéknek / ker. rádióknak - amik magántulajdonban (társaság) vannak, egyébként? Adót fizetsz? Nem. Van bármilyen jogi kötelezettségük feléd? Nincs. Magántulajdon. Felejtsd már el ezt a berögződést: EZ NEM KÖZTÉVÉ. Az MTV-t, azt csesztetheted emiatt, jogosan. Az lenne a dolga, ami. De nem olyan. A TV 2-től meg az RTL-től azért mert földi sugárzású, ne várj el olyat, ami nem éri meg nekik, ami nem üzlet. Attól, hogy valami médium, még nem kell hogy értéket közvetítsen, elég ha pénzt hoz. Ezt hívják kereskedelmi rádiónak/tévének.
A TV-ben idiota reklamokat adnak "vettem az unokamnak internetet karacsonyra " meg két buszvezetö bezselget, hogy lehet ám beszelgetni is a neten. Közben az összes internettel kapcsolatos hir kimerül abban, hogy az függöseget okoz meg a tegnapi Naplo utan abban is biztos lehet az egyszeri szülö, hogy az erkölcsi fertö.....
A rendörseg meg fényevekkel van lemaradva az interneten nyomulo pedofilok mögött, minden valamirevalo kurva a neten hirdet. Nevetseges az egesz. Szerintem Azurakot is egy team keszitette fel gyorstalpalo tanfolyamon az idegen szavak használatára.

Bar ki tudja. Hátha beir ide :-)))

Szia Csabi !! Itt vagy ? :-)
Árpi! A normális ember NEM NÉZ sem TV2-t, sem RTL-KLUB-ot. Ami ezeken a kereskedelmi adókon megy, az egészen egyszerűen szemét. De hát mi menjen? A ker. TV-k kénytelenek reklámbevételt termelni, tehát azt a moslékot kell nyomniuk, amit a nézők 90% szívesen megnéz. A tágabb értelemben vett értelmiségnek ez nem kell, de "szerencsére" belőlük nincs is túl sok, így a véleményük ebből a szempontból nem mérvadó. El kell fogadnunk, hogy a TV műsorokat nem nekünk készítik (már ha magamat az értelmiséghez sorolhatom), mi vagyunk a kisebbség, ez van. Egyébként ezt nem is találom igazságtalannak. Mi megengedhetjük magunknak, hogy moziba, színházba járjunk, végszükség esetén DVD-t nézhetünk, van választási lehetőségünk. Fazit: a kereskedelmi TV-ket meghagyjuk a bolsevik proletariátusnak.
Boxer:
Úgy olvasom, épp a TV2 tegnapi, közszolgálatinak csúfolt műsoráról szól a blog és szólnak a kommentek. Ha nem vagy érdekelt, vajh miért véded ennyire a két borzalmas csatornát.? Gondold végig, megindulásuk óta hová jutottak a lejtmenetükkel. És ezeknek hosszabbított az ORTT. Megint kérdezem . Vajon miért is?
Egyébként te is az anonímitásodat biztosító nick-neved mögé bújsz, miért is hánytorgatod ezt nekünk?
akarki: Jah, ez tenyleg kocsogseg volt tolem.

Kedves Arpad, ha lehet, kerlek torold a hozzasszolasomat a csabi anyukajarol.
"Itt nem viszonyról meg free blognépszerűsítésről van szó, hanem forrásmegjelölésről, ami az újságírói etika alapjai közé tartozik. Ez az eset (is) jól példázza, hogy a tv2-nél ilyen alapfogalmakkal sincsenek tisztában." A "kereskedelmi" televíziózás szerintem nem az etikáról, hanem sokkal inkább a pénzről szól.Lehet, hogy míg mi próbáltunk okosak lenni, addig az Azurák már rég felhívta Tóta W.-t és kimentette magát, esetleg új anyagot ötletet kért a következő adáshoz...:)
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
boxer!
a hajkorpásodás nem erkölcsi kategória
Szánalomnaplót nem néztem, de ahogy olvasom ők is beleestetek abba csapdába, amibe a szánalomworluk barátunk. Nevezetesen, hogy 10-15 éves fiúk-lányok csetes nagymenőzésébe beleképzelnek egy nemzetközi pedofil szervezetet.
én azon röhögök, hogy az OV interjú óta Sváby be sem merészkedett a Naplóba..majd lehetne egy cikket írni a visszatéréséről is..ha lesz ugyan olyan:)
"A nézők talán el sem tudják képzelni, hogy az ORTT előírásai miatt, hány tényleg ártatlan meztelenkedést kell hatalmas foltokkal kitakarni a képernyőn, és hány filmet kell újra szinkronizálni azért, hogy például Eddie Murphy ne az eredeti, hanem a már cenzúrázott módon káromkodjon egy-egy filmben.

Ezek piti dolgoknak tűnnek ahhoz képest, ami a mindenki által hozzáférhető internetes csevegő oldalakon folyik. A tinivadász pedofilokra az Index publicistájának, Tóta W. Árpád írása hívta fel a Napló figyelmét - Azurák Csaba fiatal kolléganőjével csapdát állított, és valóban, 14 éves kislánynak kiadva magukat rövid idő alatt beleütköztek a perverz, pedofil ajánlatokba, sőt, csapdájukba besétált egy olyan férfi is, aki bevallotta, már több kiskorú előtt is levetkőzött."


www.tv2.hu/naplo/cikk/135512/
"A tinivadász pedofilokra az Index publicistájának, Tóta W. Árpád írása hívta fel a Napló figyelmét - Azurák Csaba fiatal kolléganőjével csapdát állított, és valóban, 14 éves kislánynak kiadva magukat..."
ez nem lenni magyar mondat
TótaVé2
Hát kéremszépen, fejétől bűzlik a hal! Ha országunk második közjogi méltósága a saját szájával mondja, hogy elkúrta, meg így-úgy ez a kúrva ország, akkor ott már kéremszépen végetér a kultúra. Ott már csak a szél süvít az elhagyatott, puszta országút mentén a megtépázott távíróvezetékek között, és ránkborul a végtelen és hideg éjszaka. A szélseperte és szélcsiszolta égbolton tiszta csillagok ragyognak, és egy villódzó távoli fény pillanatonként tovatűnő hamut kever belé, a szellő fűszer és kő szagát hozza, néhány utcával arrébb mintha egy autó siklanék hosszan a nedves úttesten, elsuhan, és nyomában távolból jövő zavaros kiáltások törik meg a csendet. Aztán teljes súlyával visszahull ránk a csönd, mely égbolt és csillag. Mi történik itt, édes Istenem? Itt valami jóvátehetetlen rossz történt. Az írástudó ember visszahúzódik apró kunyhójába, az öntöttvas kályha melegébe, és kivárja, amíg odakünt végetér a minden értéket elpusztító kapzsiság tajtékzó őrjöngése.

Peti
Ez itt media, igy meg kell jegyezzem, Gyozi a Subbaban 202-nel tart. Persze itt valakinek nagyon faj valami, de tudjuk jol, hogy evvel nem valtozik semmi, csak fogyasztjuk, a blogot is.
Peti! Ha sikerül ilyen remek pszichedeliriumos állapotba kerülnöd mi a francot foglalkozol közjogi méltósággal (pláne a 2.-kal)? Ne keverd a dolgokat; ha a szél csiszolja (és ugyanakkor sepri) az égboltot akkor ne gyere a kunyhó öntöttvas kályhájával mert mindjárt antantszíjat kötök a fürdőköpenyemre. További jó utazást és sikeres Holdraszállást!
Dábljú, szerintem vedd be a ....gyógyszered :))
Bizony, Peti, bizony, a pedó azér akar pedó zsömlét fúrni, mer a gyurcsány_I_ hazudott és kapzsi és őrjöng. Ha más nem, a magyarellenes libsibolsizmus.

Sz'al gyurcsány_I_ tessék lemondani, majd keddenként (szigorúan ozsonna előtt) fejbelövődni és megmakkanni, mert akkor a pedofil problémának óver, de rögvest.

Vagy a Zorbánnak, hogy amonnan nézzem.

PS: vaspata szívemből szóltál.
"Boxer:Az hogy Stohl Buci, meg a többi (szal a tévék műsorainak 90%-ban) "főszereplő" milyen műsort csinál - arról Magyarország tehet. Ez eladható."

Na itt alljunk meg egy szora. Ez a legtipikusabb tv-s onfelmentes amivel a sajat szakmai inkompetenciat, valamint balfaszkodast menteni szoktak. mint szerkesztosegi megbeszeleseken az az erv hogy "jo lesz ez igy, hogy mari neni is ertse". a tvsek szemeben magyarorszag csak mari nenikbol all, akikhez egyszeruen kell beszelni, persze igy nekik is kicsit egyszerubb dolguk van.

sajnos az altalam ismert mediamunkasok jo reszenel altalanos ez a hozzaallas: a nezo lenezese, budos parasztoknak csinaljuk a musort, ezt erdemlik, ez az igeny stb.stb.

nem egyszer hallom ezt az ervet bulvarujsagiroktol: "mi intelligens emberek vagyunk, olvasnank is ertelmes dolgokrol. de te nem tudod mi van _videken_, azoknak mi kell"

hogyne tudnam bazmeg, onnan jovok.

valoban, a hir-hattermusorok penge embereket kivannak, de akkor mit keres egy magara valamit ado tvnel egy svaby-fele felkeszuletlen, gogos, beszedhibas, az ujsagirast megcsufolo alak egyaltalan kepernyore? akit igy meg lehet alazni a tvben tizenakarhany ev 'ujsagiras' utan?

hogy lehet hogy az _elvileg_ iskolazottabb nezoknek szolo musorok (mondjuk nezzuk a heti hetest), a szorakoztato musorok _tartalma_ es minosege gyalazatos?

irigy honaljmirigy kell a parasztoknak? rendben! de az irigy honaljmirigy szerint a parasztok nem szeretnek rohogni, nem erdemelnek meg mondjuk egy poent?

akarhova mesz a vilagban, a tv-musorok mostmar leginkabb ugyan azok a licenszmusorok. erdemes osszehasonlitani viszont a kivitelezest az egyes mutaciokban. kit raknak az elere? ki beszel a kameraba?

a politikai musorokrol mar nem is beszelek. mikor fog valaha ujsagiro olyat mondani egy politikusnak hogy 'ne haragudjon de legalabb hatvan szazaleka annak amit on mond, baromsag' (lettermann)? akik nem idokozonkent, kampanyszeruen mennek neki valakinek hanem kovetkezetesen mindenkit szakszeruen kerdesekkel szorongatnak?
youtube.com/watch?v=lO0RkoxRSbg

ismet belinkelnem ezt a nagyon vicces parodiat a bulvarhirmusorokrol
bocs a pongyola fogalmazasert, osszefoglalva:

-ember leul a tv ele, es nezi, foleg ha mas nincs neki. ezert nem hibaztathatjuk
-ember szar musort is megnez, ha eletoljak, evek alatt meg meg is szokja
-mediaember ebbol arra kovetkeztet hogy 'ezek minden szart megneznek'
-mediaember magaval szemben se lesz tul igenyes mert 'ezeknek minek'

ezert beszelnek egyesek nepbutitasrol. en inkabb lustasagnak hivnam. ti csinaljatok a musort, nem a nezok. ez a felelosseg.
Mi a faszt keseregtek? A TV az elmúlt 10-30 évben a családok legfőbb szórakozásává vált. Tehát ez egy új valami, ami - ismerjük el - nem vált be. Tessék TV nézés helyett elmenni a haverokhoz, a műlyégre, az operába, moziba, színházba, kirándulni, könyvet olvasni, biciklizni, motorozni (!), bélyeget gyűjteni, csajozni, magatokat jól leinni, kiskocsmába füstöltszalonnát fehérkenyérrel és zöldpaprikával enni, gyereket nevelni, feleségeddel beszélgetni, családi ünnepeket megülni, nem beszélve az egyházi- és állami ünnepekről, strandolni, vitorlázórepülni, bázisugrani, célbalőni, stb. A Svábyt meg a Stóhlt meg a Gyurcsányt meg hagyjátok a picsába. Jól megvagyunk nélkülük is.

Peti
Csak persze akkor ki venné meg a házimozirendszert meg a plazmatévét, ki fizetne elő kábeltévére, ki venne parabolaantennát, stb? A TV abban érdekelt, hogy egyfolytában nézzed. Ezért folyamatosan emelni kell a tétet, amivel természetesen eladdig elfogadhatatlan dolgok nyernek polgárjogot, erodálódik a közerkölcs, és a végé az elkúrtuk. Nézd meg a Való Világ szériát: a nézőnek pina kell? Adjunk neki! Ha ez nem elég, akkor basszanak a kamera előtt, adjuk nekik! Ha ez sem elég, fényképezzük le, hogyan reagál, ha megdöglik a kutyája, majd a felesége, az anyja, vagy saját maga. Ez ellen a szemét ellen csak úgy védekezhetünk, ha nem engedjük meg befolyni az tthonunkba. Uff, beszéltem.

Peti
Valaki írta korábban, hogy a kereskedelmi tv-k a megjelenésükkor gyorsan elcsábították a közszolgálati tv-k nézőit a pörgősségükkel, fiatalos és a korábbihoz képest dinamikusabb képi világukkal, ma meg azt látjuk, hogy ehhez képest nagy csalódást okoztak. Én továbbmegyek: ezek a tv-k a világunkban jelenlévő gonosz és ártó szándék - ha tetszik, a sátán - egyik megjelenési formái. Hathatós közreműködésükkel lassanként lebontjuk a civilizáció valamennyi vívmányát. Az erkölcsi erózióhoz csak annyit, hogy a szüleim, nagyszüleim, feleségem szülei, és általában az előttünk járó generációk családjában nem volt divat a káromkodás, a csúnya beszéd. Ma mit látunk? Nem akarom saját magam ismételni, de jelentős romlás tapasztalható, nézzetek körül bárhol.

Egy jelenség feltűnik nekem a tv-kkel kapcsolatban, cáfoljátok vagy erősítsétek meg: manapság baráti társaságban, iskolában senki nem beszél a tv-ben látottakról. Miért? Mert a.) annyira silány, hogy nincs róla mit beszélni, b.) mert az emberek maguk is szégyellik, hogy megnézték. Maguk is érzik, hogy nem kellett volna, de nem tudtak ellenállni. Én még emlékszem, amikor megvitattuk, hogy mit láttunk a Deltában, a Családi Kör-ben, a Tenkes Kapitányában, a Keménykalap és Krumpliorrban, még anno az "egyesen". Milyen jó volt, hogy hétfőn nem volt adás, lehetett kártyázni, gyereket csinálni, beszélgetni, stb. Apropó Családi Kör: egy műsort azért a védelmembe vennék, a Barátok Köztet. Épp azért szeretem, amiért a South Park-ot is. Tudva vagy tudatlanul, de aktuális problémákat dolgoz fel. Régebben Ranschburg Jenőtől megtudtuk, hogy a szülői attitűdőket két dimenzió mentén osztályozhatjuk: lehet a szülő meleg és hideg, valamint lehet korlátozó és megengedő. Ugyanezt megtanuljuk a BK-ból is, csak ott Zsuzsa (meleg-korlátozó) és Orsi (meleg-megengedő) van Ranschburg Jenő helyett.

Kicsit elkalandoztam a témától, elnézést.

Peti
Gubanc ül. Peti sajnos buta. Nincs mit tenni. Ne haragudj Peti. Ez van. De azért csak írj, írj.
Bocs, ha valamivel megsértettelek fingland. Nem állt szándékomban.
hát ez a petifiú vicces egy pofa. nem sértettél meg. arra sem vagy képes.
fingland
Worluk, átjáróról alkotott véleményeddel most megsimogattad kérges lelkemet, thx. :)

egy Átjáró ex-szerkesztő
Index, 2006.12.12, 17:42. "Két, alig tizenéves suhanc próbált kirabolni egy kisboltot Miskolcon. A rablás értelmi szerzője és tényleges kivitelezője a 13 éves, "rangidős" fiú volt, míg egy évvel fiatalabb társára a figyelő szerepét osztotta,..."
1 példa az Indextől. Egy 13, és egy 12 éves miért alig tizenéves? Talán a szenzációhajhászás miatt? A saját szemétdombon is van mit söpörni.
Ahogy így beleolvastam a kommentekbe, úgy tűnik ez a csont már jól le lett rágva, de egy szerintem jellemző esetet még megosztanék mindenkivel.
Kb. 5-6 évvel ezelőtt az egyik kertévés tényfeltáró-jólodamondó műsor bemutatott egy vidéki asszonyt, akinek kétkezi munkás férjét autóbaleset érte, elhunyt.A hölgy gyerekkora óta 100%-os rokkant, tolókocsiban ülve nevelte 3 gyerekét jócskán a létminimum alatt tengődve, tele adóssággal, amit az épülő kis házukra vettek föl. Nem részletezem, de a képen teljes katasztrófa, síró gyerekek, tolókocsis asszony, kilátástalanság, drámai zene, szóval az összes gusztustalan verbális és képi közhely. Másnap felhívtam a szerkesztő-műsorvezetőt, kértem, hozzon össze a riportalannyal, ügyvédként valószínűleg tudok segíteni. Bátortalanul jeleztem, hogy siker esetén talán visszatérhetne az esetre, hátha másoknak is megoldási javaslatot ad, meg egyébként is.
A hölgy megtalált, néhány hónappal később az egyik biztosító a férj halálát okozó autó kötelező felelősségbiztosítására tizmilliós kártérítést fizetett. Az özvegy befejezte a házépítést, beiskolázta a gyerekeket, szóval - igaz csak anygailag - egyenesbe került. A hölgy ekkor felhívta az ujabban eltünt /?/ főszerkesztőt, elmesélte a többé-kevésbé jóirányba fordult életét, kérte mutassa be azt, ha csak pár mondat erejéig is. Emberünk gyorsan lerázta, majd amikor magam érdeklődtem a miértről, azt mondta: "A kutyát sem érdekel egy sikeres, boldog "Átlagzsuzsi"! A mi nézőink a szenvedésre, a szerencsétlenségre, a lúzerségre kiváncsiak, akkor úgy érzik, ennél még az ő életük is jobb. A többi már csak a lábjegyzet, azt nem olvassa el senki sem.!" Természetesen az ügyről egy mondat sem hangzott el, a segítő kézről sem, bár erre akkor már igazán nem is vágytam. Ezzel együtt sokat tanultam ebből is.
A történtekben számomra fontos üzenet, hogy a hivatkozási kultúra gyakran nem áll magas fokon - finoman fogalmazva. A szellemi termékeket sokan nem tekintik értéknek, s nem érzékelik a jogtalan vagy nem korrekt felhasználást. A könyvek fénymásolásától a hivatkozás nélküli (vagy az ezesetben látott "hivatkozásott") felhasználásig sok a példa erre.
Fontos, hogy ezeket szóvá tegyük, s vegyük már észre, hogy nem csak tárgyakat lehet ellopni vagy illegálisan vagy inkorrekt módon használni, hanem gondolatokat, s mások munkáját is. Ha ebből tanulunk, tanulnak, már nem volt hiába...
A felhasználó médiaszereplő minimum elnézést kérő kiigazítással tartozna.
Tótavé, örüjjé vazze, hogy ennyit is kaptál. Ha nem pesti volnál, csak mint, a vidéki portál publicistája szerepelnél.
árpád, most jutottam csak el ide, megnéztem a riportot, és örülök, hogy eddig is eljutottunk.
csak jelzem, az általam itt lebuktatott 'jópasi_bp-i' is szerepelt az anyagban, úgyhogy végülis én is segítettem nekik, de szerényen megelégszem a dicsőséggel. :-) remélem, még olvasod ezt.
Holnap én írom meg Azurákról, hogy nyaljon be Kolompár fekete seggébe és az enyémbe is. Ez egy mű-újságíró mainsteram kurva.

Mindez arról, hogyan kezeli ezt a mostani Kolompár ügyt.
süti beállítások módosítása