W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Csináld magad: Tuctuc Jammer

2006.11.22. 17:00 Tóta W. Árpád

A kétkerekű köcsögök után forduljunk rá egy másik típusra, konstruktívan. Arra, amelyik a buszon, az orvosi váróban, vagy akárhol emberek közt bömbölteti a walkmanjét, discmanjét, MP3-lejátszóját. Nagyon jól tudja, hogy kihallatszik a füléből, de hát pont leszarja ő, hogy másokat esetleg zavar. Kevés idegesítőbb seggfej van ennél a típusnál. Rendet kell tenni, mert csak a rend tesz szabaddá.

Itt tennék egy kitérőt a zenehallgatási defektusokról. Azonkívül, hogy mindenki más megdögölhet, ezeknek a másik motivációjuk az, hogy hallja mindenki, milyen jó zenét hallgatnak ők. Nyomorult lelkükhöz persze nyomorult ízlés társul: autójukból, munkaállomásuktól vagy fülhallgatójukból sose Schubert bömböl, hanem valami randomgenerált zaj.

Nem, nem megoldás a lovaglóostor! Annak a családon belül kellett volna elsülnie jóval korábban. Vitázni az ilyennel értelmetlen. Azt is tartsuk szem előtt, hogy az antiszociális viselkedésnek ez a formája önbüntető: a kisköcsög pár év múlva megsüketül, nem hallja meg a sportkipufogót se, és a motoros ragadozók zsákmányállatává válik.

Addig is azt kell megakadályozni, hogy a rendszerető polgár közvetlen közelében, vonaton, buszon kellemetlenkedjen. Ehhez hívom segítségül az itt nyüzsgő mérnököket - olyan bölcsészként, akinek van forrasztópákája, és nem fél használni. Kapcsolási rajzokat, beszerzési forrásokat, árlistákat várok.

Olyan zsebkészülékre van szükségünk, amely lehetetlenné teszi a zenehallgatást 1-5 méteres körzetben. Az az effekt, amit a hívást fogadó mobiltelefon kelt a környező hangszórókban, épp megfelelő, tehát vagy rádióadó, vagy elektromágnes kell a kütyübe, meg még gondolom némi ellenállás, dióda, kondenzátor, mert ezek mindenbe kellenek. Egyszerű, olcsó, kicsi legyen. Ízléses műanyagtok, kapcsoló, esetleg potméter. Bizonyára megoldható lenne, hogy süsse is meg az ellenséges elektronikát, de az az ártatlanok mobilját is kicsinálná.

Bevetéskor a zsebünkbe nyúlunk, bekapcsoljuk, és befelé mosolyogva derülünk a neveletlen jószágon, akinek ostoba fejében a megszokott zaj helyett másik zaj kezd dörömbölni. Rázogatja, tekergeti, szitkozódik. Így járt. A módszer egészen addig használható lesz, amíg el nem jut oda a korcsok tömege, hogy bármilyen zümmögéssel beéri.



Címkék: közlekedés haditechnika ordnung macht frei!

314 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr9818278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyanis nagy itten (is) a szívatás. De ezt legalább élvezem. Kéretik mellőzni a beszólásokat, hogy miket élvezzek inkább.
Bagós vagyok. Mit akarok? Nem akarok mindenhol dohányozni. Viszont szeretnék dohányzásra kijelölt területet, ahol másokat nem zavarok. Az mp3 lejátszókkal ellentétben a cigit nem lehet lehallkítani.
A cigifüstöt amíg beszívod magánügy, ha kifújtad már közügy. Mit kell ezen megbeszélni?
kérem, lesz cigarettáról szó, csak kicsit később, mert úgy látom, a t. közönség idegesen reagál a blog közéletiségének akár pillanatnyi felfüggesztésére.
ja és akkor akarok sort keríteni a cigire, amikor én már leszoktam. ugyanis akkor a frissen kikeresztelkedett zsidó lendületével vethetem magam a témára.
Tévedés a dohányos mindig dohányos marad, csak nem gyukt rá! Én tudom, nem dohányoztam 3 évig.
hu, en is voltam "frissen kikeresztelkedett zsido", es ruhelltem a cigifustot, szabalyosan undorodtam. az undortol meg idegbajt kaptam, ugyhoyg megint boldog dohanyos vagyok, es elvezem.
én élveztem azt is amikor nem dohányoztam. Szabadabb voltam és több időm volt.
hat... en is borzaszto nagykepu lettem, h leszoktam meg minden.. egeszen addig, mig totalis csodot nem mondott az anyagcserem egy-ket nap utan, ami 3 honap alatt allt vissza normalba. utana megint nagykepu lettem, orultem, mint majom a farkanak:). egy ev szunet utan ujra elkeztem cigarettazni, es nem erzem, h most kevesbelennek szabad. max a penz idegesit, amit rakoltok... de vigasztal az, h jol all:D marmint nekem a cigi.
ez egy ilyen buddhista-dolog, lehet gyakorolni, nem könnyű, de menni fog: en.wikipedia.org/wiki/Metta

nanaa...a végére becsúszott egy kis kellemes kétértelműség:) most hogy álljam meg hogy ne reagáljak. miért kell ilyen nehéz helyzetbe hozni?:)
Egyébként mindenki mérgezi magát valamivel, ha a lelki békédhez ez is kell...
Volna még mit mondanom, csak hosszú lenne...:D öööö mármint cigiről
ez hihetetlen. végigolvastam az egész komment-kócerájt és egyetlen épkézláb ötletet sem tudott senki sem felvetni azon kívül, "hogy valami elektromágneses cucc kellene..."De ha tévedek akkor világosítson fel valaki.
Van ilyen cucc. Az amerikai hadsereg e-bomb néven futtatja, de gyengébbet otthon is összeüthetsz magadnak. Onnan tudom, hogy mikor pár hónapra a szomszédságunkba költözött egy diszkó, én is utána néztem miképpen lehetne elektromágneses impulzusok útján elégetni a méregdrága kis játékszereiket, de aztán helyzet megoldódott.. csődbementek nélkülem is :) Az egész lényege az hogy a Watt tulajdonképpen J/s , vagyis ha viszonylag kis idő alatt tudunk lesugározni 1-2 J energiát akkor a pillanatnyi teljesítmény az egekbe szökhet, és ez pont elég arra hogy szétégessen néhány IC-t a kis nyomorultak játékszerében :D
science.howstuffworks.com/e-bomb.htm
Valami hozzáértő mondja meg hogy ez hatásos-e, de mindenképpen érdekes.:)
sokapro.hu/apro-adatok/263491/?listazas=20
Nem hiszem hogy felvilágosítottalak, de megpróbáltam. :)
nem hiszem, ez a mobil vételét blokkolja.
az e-bomb se megoldás, mert attól meg ugrik a saját mobil, netán a metró motorja :)
azt az effektet kell reprodukálni, amit a mobil okoz a hangszóróknál.
wazze Árpád, ha motoron utaznál és nem BKV-n, nem zavarna a sok tini surmó a tucctucc-cal! :DDDD

egyébként nagyon csípem a felvetéseid, de ez KIVÉTELESEN gyenguszra sikerült. szerintem.
"Arra, amelyik a buszon, az orvosi váróban, vagy akárhol emberek közt bömbölteti a walkmanjét, discmanjét, MP3-lejátszóját."

ÖÖÖ buszon? Pesten, vagy vidéken? Szerintem nincs olyan busz hazánkban aminek az alapzaja ne nyomna el bármit. Na mind1, ha meg mégis, akkor be kell vezetni a Peron-Reklám mintájára a Peron-Rádió Kft.-t, ami szórja a reklámot non-stop, járművön, megállóban. A MÁVval is elkéne ezt mielobb jatszani. Olcsobban kell adni, mint a napTV reklamperceit, ennyi. Kormanyparti beszelgetos musort is lehet sugarozni. Sorted....
Orvosi váróban ennek analógiájara bömböljön a gyógyszer-, lopott szerv-, spermabank-, magasvér-, és drogreklám, abourtusz, vakbél, plasztikai-sebész szolgáltatások promótálása. Vizitdíj nemkell tobbe, viragzas megindul... sorted.
Midnenkeppen kozpontositott sugarzas kell egyenesen az illetekes miniszteriumokbol. A koltsegek magasak, komplikalt technologiara van szukseg, mert fel kell keszulni a Mikola-kommando szabotör akcióira, esetleg vonalátvételi-kisérleteire.
Mobil, egyedi megoldas felejto.
Belvarosbol ki kell tiltani az autosokat, 1reszt a kornyezetvedelem miatt, masreszt azert, mert a Peron-Radio adasanak hallgatasat kotelezove kell tenni mindenki szamara. Ha nincs lampanal allo autos, akkor az autos is sorted.
The object of mettā meditation is to cultivate loving kindness (love without attachment, non-exclusive love) towards all sentient beings. It is a good way to calm down a distraught mind because it is an antidote to anger. Someone who has cultivated mettā will not be easily angered and can quickly subdue anger that arises. They will be more caring, more loving, and more likely to love unconditionally.
egyébként mp3 lejátszóra nem működik a mobiltelefon sem. Nem tudom miért. Csak annyit figyeltem meg, hogy ha a telefonom a lejátszóval közvetlenül érintkezve csörren meg, akkor kikapcsolódik, és ennyi. Ugyhogy erről sajnos le kell mondani.

discman-él és walkman-nél gondolom a gépben vannak olyan kapcsolások, amiket megzavarnak a hulámok, de a fülhallgatót nem befolyásolják. De mikor zenélünk, az erősítőre helyezett telefon is hiába csörög, nem prüttyögteti a hangszórókat.

De megafonnal bármelyik pimaszul fülhallgatós kölyköt meg lehet rözzenteni.
ja igen,
P.L.U.R. vagy P.L.E.
osztogassanak lsd-s nagymagyarorszag-nyalokat a vonaljegy mellé
na szóval ha a telefon 20-30 cm-re van az mp3 lejátszótól, akkor az egyáltalán nem érzékeli
kar itt probalkozni mobil, radiofrekvecias megoldas-keresesevel az adott problemara
aki jo szakember a temaban az vagy a CIA-nak kutat az usában, vagy muholdakat iranyit brusszelbol, vagy zaptojasokat keres sajatfejlesztesu antennajaval valamelyik videki baromfitelepen, es kicsi az eselye, hogy itt leosszon
masreszrol attol is lehet tartani, hogy az ilyen eszkoz suru hasznalata impotenciat okoz
Üdv mindenki. Ez tényleg gyenge, sajnos, és egy bizonyos szinten túl nem nagyon lehet/érdemes tovább bontani a témát. Holnap ugyanilyen vehemenciával értekezzünk azokról, akik túl hangosan csörgettetik a mobiljukat a buszon, pláne ha azon mindig és kizárólag a Camisa Negra van beállítva? (Kiabáljunk rájuk, verkedgyük ki a mobilt a kezükből...?) Akik gusztustalanul piszkálják az orrukat a mozgólépcsőn? (Festékpatront az arcukba.) Akik ízirájder öcsém matricát tesznek a kockaladájuk hátsó szélvédőjére? (Betörni.) Ne már, kérem ne.
Kedves Mindenki! TWÁ-nak 100%-ig igaza van. A sok visszavágásnak a nagy része úgy kezdődik, hogy "mér és az nem zavar, hogy...". Engem például minden zavar, amit felsoroltatok, és nem azért, mert embergyűlölő vagyok, hanem mert mindenben azt látom, hogy egyik ember leszarja a másikat és zavarja az intim szférájában, gátolja a szabadságában, megerőszakolja. Ez vonatkozik a tuctucra is, de leszarom a másikat akkor is, amikor az erdőben motorozom. Leszarom a másikat amikor graffitizek, leszarom amikor kutyát veszek és nem kérdezem a szomszédot, leszarom amikor fúrok a panelban kilenckor, leszarom amikor sövényt nyírok szombat este 7-kor, leszarom amikor danubius rádiót hallgatok a kertben, leszarom amikor kibaszom a vészvillogót és feltorlódik a sor mögöttem, leszarom amikor betörök és elveszem amiért éveket dolgozott, a fejére szarok a pirosnál és a sor elejére állok, leszarom az embereket, amikor szar villamosokat veszek a választások miatt sietve, leszarom a híveimet amikor a századik aláírás gyűjtésre zavarom ki őket a piacra. Ez szerintem mind ugyanaz a gondolkodás. Az ember ahogy öregszik úgy lesz egy kicsit konzervatívabb, a szó nem aktuál politikai értelmében. Harcolhatsz. Rászólsz az egyikre, leköcsögözöd a másikat. Megmérgezed a kutyát, agyonvered a gyorshajtót az utcátokba, ha veszélyezteti a gyerekedet, rányitod a motorosra az ajtódat, leütöd aki pofázik a moziba. Ámde mindíg lesznek újjabb és újjabb kihívások és a végén úgyis feladod. Így nem nyerhetsz. Harcmodort kell váltani. Elmondani minden forumon hogy így és így viselkedni gáz (ahogy ez éppen most történik, vagy ahogy UP teszi pl). Hirdetni minden fórumon, hogy figyelni kell a másikra. És úgy is kell utána élni! 20 év alatt eljutnánk oda ahova pl. Ausztria. De a megoldás csak az lehet, hogy az emberek fejébe megváltoztatni a dolgokat. EZ a te felelősséged Árpád! Hiszen te még egy ~30 évig befolyással tudsz lenni szakmádon keresztül.
Hová lettek az új bekezdéseim?
Ezt a dolgot két oldalról kellene megközelíteni. Az egyik oldal az, hogy aki hangosan hallgatja a zenét, az valószínűleg nem gondolt bele/nem érdekli, hogy másokat ez zavarhat. Engem pl. még soha nem zavart, sőt, direkt szórakozást keresek benne: megpróbálom a ritmusból kitalálni, milyen zenét hallgat. (Még akkor sem zavar, ha nem az én zenei ízlésemnek megfelelő, pedig nem igazán kedvelem a tucctucc zenét.) Miért zavarna? Egy fülben "bömbölő" fülhallgató még mindig egy relatíve halk zaj. Amiatt az egy dolog miatt zavarhatna, hogy őt nem érdekli az, hogy engem zavar-e. De mivel én nem keresem a zsörtölődnivalót az életemben, egyáltalán nem zavar.
A másik megközelítés az, hogy akinek esetleg mégis bántja a fülét (bár gyanítom, inkább mindenkinek a szemét bántja a jelenség, nem a fülét!), az menjen oda, és kérje meg, hogy halkítsa le, mert mondjuk fáj a feje. Ki fog derülni az esetek 99%-ában, hogy egy udvarias valaki az illető, és le fogja halkítani, nem akart vele kárt okozni. Esetleg majd ezentúl el is fog gondolkozni rajta. Vagy annyira azért mégsem zavar, csak zsörtölődni akarunk? Hát akkor, kérem szépen, úgy kell nekünk.

A zavaró szerkezet pedig nevetséges. Én ugyan ritkán hallgatok zenét, akkor is halkan, de még a megállókban külön le is szoktam halkítani, mert zavar, ha kihallatszik. Ha ilyen körülmények között valaki nekiállna a tőlem 10 méterre álló tuctucoló egyént zavarni, ami az én zenémet is hallgathatatlanná tenné, igencsak meglenne a véleményem az illetőről, aki akármilyen áldozatok árán is érvényesíteni akarja a saját akaratát, senki más nem számít.

Legyünk már egy kicsit toleránsak, kérem!
Az nem egy boldog ország, ahol ha valami zavar, tönkreteszed a másik szórakozását is. Ahogy korábban elhangzott, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is", ami kiváltképpen gusztustalan. Tessék először megkérni. Ha nem, akkor jöhet a zavaró eszköz, meg a pofon, meg az EMP, meg a rakétavető.

Megjegyzés: engem a motoros is csak azért zavar, mert félek, hogy egyszer nem veszem észre amikor felelőtlenül cikázik, és kárt teszek benne...
nemeccerű csak delikvens mellé odaállni, majd mobiltelefonálásba kezdeni? elég csak ki-be kapcsolni, akkor úgyis bejelentkezik a cellába a telefon, tehát költség nincs, de zavarás van. az emp-t meg a bfg-t pedig lehet tartalékolni a nagyvadakra (pl. family frost hűtőkocsira, aminek a szignálját tuti valami távolkeleti diktatúrában kísérletezték ki vallatásra).
Úgyse venné észre ha bezavar a mobil a zenébe, lehet még csujjogatni is kezdene hogy micsoda zenét hall.
Szerintem az Árpinak - mint általában mindig - kurvára igaza van. Sőt, én messzebbre is mennék, aki szándékosan szétbassza a fülét (dohányosok a tüdejét) azok ugyan ne kapjanak már ingyenes ellátást a tébétől.
Az egyik tüdőszanatórium előtt (Nógrádgárdony) hordában bagóznak a beutaltak (fürdőköntösben, tehát valszeg nem külsősök). A mi tébénket pazarolják rájuk, nekünk meg nem jut kötszer, ha tégla esik a fejünkre.

Magát a problémát ugyan fel nem foghatom, hiszen ha reggel beülök a bömbimbe, engem ugyan nem zavar, hogy a kamasz köcsög mit hallgat a buszon, 10 éve nem ültem buszon.
Javaslom ezt a megoldást mindenkinek.
Én anno kölyökfarkasként, Fear Factory-t meg Cannibal Corpse-ot osztottam meg az utazóközönséggel, JÓ HANGOSAN, had szokják a villanygitárt, mert az mégse TUC-TUC, hanem DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI-DZSI! De azok még VÓKMENES idők voltak. :*
Amúgy manapság inkább bárány vagyok, szóval nem vetemedem ilyesmire (nincs is MP3 lejáccóm), inkább könyvet olvasok a tömegközlekedésen, ha tehetem.
Én köcsög, még soha az életemben nem vettem észre, ha valaki ilyen-olyan füles dolgokat bömböltett, na, mostmár akkor nyitott fülekkel fogok járni.
W!
ha olyan effektre vágy, amit a mobil kelt, miért nem használod a mobilodat? Becserkészed vele a tuc-tucc-olót, majd vadul elkezdesz hálózatot keresni vele. bármilyen mobil megteszi, lehet, hogy az olcsóbb a jobb elve érényesül.
nekem meg azokbol a f@szszopokbol van elegem, akik a mobiljukbol üvöltetik a zenét (a hangszoron...)
/utcán, BKV-n...)


ááááááá...
Véleményem szerint (és ezt akár a motoros, de akár a cigányos topikba is írhatnám), szinte minden társadalmi probléma abból adódik, hogy az emberek alapvetően önzőek.
Ha az az alapgondolatuk, hogy "nekem így jó, így akarom, leszarom, hogy a többi mit gondol", egyáltalán, hogy eszükbe sem jut, hogy "bizony vannak többiek is, nem csak az ÉN van", addig mindig lesznek ilyen helyzetek, amíg emberi társadalom lesz.

Mindennek ez az alapja. Az egészen piti dologtól kezdve, hogy teszemazt, a járda középen ballag valaki nagy csomagokkal, hogy el se lehet férni mellette, egészen akár Hitlerig/Sztálinig.
hátjaj! Nem gondoltam volna, hogy én is célkeresztbe kerülök!
Árpád! Élni és élnihagyni?
Én úgyteszek, mintha nem lenne egyértelmű, hogy te fingtál a buszon, vagy hogy nem zavarna, hogy olyan testszagod van amilyen. Elviselem, hogy belekönyökölsz az oldalamba, mert teszemazt nyugdíjas vagy és nincs sok a halálig - sietni kell. Tűrök, mert bár nem szeretlek téged a buszon/villamoson/váróteremben, mégis el kell hogy viseljelek, mert szubjektív véleményemet nem erőszakolhatom rád. A dic-dic a fülemből olyan mint a te krákogásod, testszagod, fingod, miegymás. Ha én nekem rossz napom van és még el is kell viselnem a jelenléted egy buszon, akkor feltekerem az akármit és elvonja a figyelmem a külvilágtól.
Az lesz az én magánszférám! Tudod, amiben te meg fingasz. Kiszűrődik belőle valami? A fingszag sem áll meg a közvetlen közeledben... Idézet idióta barátomtól: "Haggyámá ééélni!"

ui: A te kütyüd az én párhuzamomban a gyufa lenne a farodnál ami a sunyilapost visszaküldi a feladónak...
Tiszteletem!
Szerintem is csak le kéne mészárolni a sok taplót, akinek kiszűrődik az MP3jából a zene a csendesen suhanó 5ös metrón vagy az Érd-Bp-Gödöllő mágnesvasúton!
Megérdemlik a tetvek!
Azonkívül le kéne lőni még az összes kisnyugdíjast, aki éjszaka olyan hangosan húzza a kerekesszatyrát, hogy felébrednek tőle a kisgyerekek a tizediken.
Továbbá helyszínen likvidálnám az összes síró gyermekét nyilvánosan sétáltató anyukát is!
Tóta Úr!!!!
Anyukám azt szokta mondani:
"Édes fiam, ha már mindenki meghülyült körülötted, nézzél magadba, lehet ott lesz a probléma!"
Én sem tudnék most mást tanácsolni Önnek!

Köszönöm
Az otlet nem uj de meg mindig nagyon elmes es nem hiszem hogy annyira draga golog lenne.

Andy Kauffman TV - s poenja jut eszembe amikor kozpontilag szalajtotta a kepet, a sok b@rom meg csapkodta a teve tetejet.

imdb.com/title/tt0125664/
andykaufman.jvlnet.com/toc.htm

Szivesen latnek ilyen ostoba tuctuc tahokat nagy kapcsolgatas kozben. Mokas lenne.
Szinesitene a nyomaszto, hetkoznepi tomegkozlekedest es persze nem omlene a butakepu, ipari zajokokra gerjedo b@rmok fulhallhatojabol ez a fos.
Csened a Beteg Világ! - ot, gazfickó
:)
("...Hagyjál békén fizetem a TB-t
Én nem szívom ki senkinek a vérét, szaki
Pilinszky is dohányzott, Churchill dohányzott
Ne hagyjuk az orvosokat munka nélkül, hallod
Hagyd békén a tüdőmet, hagyjál már, nagymester
Hamvas Bélától a Bor filozófiáját olvasd el...")
Hát igen ez a bejegyzés egy csöppet ojan mogorva öregurasra sikeredett :))
A motorost aláírom, de azért valamijen szinten meg kéne próbálni elviselni egymást.
Nekem meg egy olyan kütyü kellene, amivel tetszőleges zeneszolgáltató berendezést lehet célzottan lekapcsolni mondjuk max 5ö méteres hatósugárral...
Meglehetősen ritkán tömegközlekedem, de olyankor előkapom a fülest és hallgatom az mp3-at a telefonon. Mert azt lehet állva is, olvasni kicsit macerásabb :)
És természetesen nem ugyanolyan hangerőn hallgatom a cuccost a Combinón, mint a régi villamoson, úgyhogy ne a lejátszókat akarjuk zavarni, hanem a kivénhedt csotrogányokat, amikkel kín utazni. Zavarjuk a motorjukat, hátha gyorsabban cserélik le a teljes flottát közlekedésre alkalmas eszközökre. Combinók, volvo-buszok, új ganz trolik és én felvenném a listára sürgősen a párizsi GUMIKEREKES metrót is.
sziasztok, múlt héten hetedikes tanítványomat pont a hangos zene miatt ütötték el. az autós nem adott elsőbbséget, ő meg az mp3 miatt nem hallotta az autót. szóval veszélyes. meg persze idegesítő is. de ha mindenen feledegsíteném magam, már hulla lennék. más dolog ha egyesek azt hiszik hogy mindenki az ő zenéjükre kíváncsi. de a magyar sajna nem toleráns nép.
Árpi! mikor lesz cikk a pitbullokat póráz és szájkosár nélkül sétáltatókról? belőlük is elegem van...
Érdekes, én pont azért hallgatok időnként tuctucot meg random zajt jó hangosan, hogy elnyomja a sok agyhalott ugatásást körülöttem arról, mekkora izgalmak voltak tegnap a Barátok köztben, vagy hogy monnyonle. Kit mi zavar jobban.

"Érdekes, én pont azért hallgatok időnként tuctucot meg random zajt jó hangosan, hogy elnyomja a sok agyhalott ugatásást körülöttem"

Jogos, csak ők meg éppen a te tuctucod miatt még hangosabban kezdenek beszélni, amire te is feljebb veszed a hangerőt, mire ők már kénytelen kiabálni stb. stb. :)
"Hát igen ez a bejegyzés egy csöppet ojan mogorva öregurasra sikeredett :))"

A világon tulajdonképpen kétféle embertipus van:
a huligánok
a kispolgárok
"a pitbullokat póráz és szájkosár nélkül sétáltatókról"

Az muníció kérdése, nincs róla mit írni.
Nem tudom kit és miért zavar ha én az autómban a zenét üvöltve hallgatom. Nem azért hogy más is hallja, hanem azért mert a metál hangosan élvezhetőbb, ami valószínűleg nem igaz Schubert-re.

Engem viszont jobban idegesít, mikor a jégrém, gáz, vagy krumpliárus fülsiketítő idétlen zajt gerjeszt az autója tetején, direkt azért hogy odafigyejek és ne pihenjek nyugodtan vasárnap délután.
Nem beszélve a harangszóról.
Ovis gyerekem szülinapi zsúrját próbálom abszolválni a kertben, a szemközti házból Öcsike nyitott ablaknál, fájdalomhatáron berakja Dopeman "Úgyis megbaszlak" című opuszát. Van erre technológiai megoldás (mondjuk a kerület áramtalanításán kívül?)
"Nem tudom kit és miért zavar ha én az autómban a zenét üvöltve hallgatom.
Engem viszont jobban idegesít, mikor a jégrém, gáz, vagy krumpliárus fülsiketítő idétlen zajt gerjeszt az autója tetején"

És van akit mind a két dolog zavar :)
A zaj az zaj.
Kapi. megfenyegeted a szomszédot, hogy kénytelen leszel beüzemelni egy papp rita cd-t a zaj elnyomása céljából ha nem hagyja abba :)))
én megijednék :o
"a metál hangosan élvezhetőbb, ami valószínűleg nem igaz Schubert-re."

De igaz. Viszont majdnem biztos, hogy a többi embert, lakót, autóstársadat kurvára nem érdekli a metálod.
mobillal melléállás: bebuzul egyáltalán bárki mp3-lejátszója vagy discmane a mobiltól? nekem anno a walkmanem csinálta, de az mp3-asom a saccra három év alatt egyszer sem.
És van akit mind a két dolog zavar :)
A zaj az zaj.

Nem egészen. Az autóból kihallatszó zene nem hallatszik be az ágyadba, max a kocsitól pár méterre az utcán lehet hallani (ha nem nyomja el a duda vagy a légkalapács), ott meg ritkán végez az ember olyan tevékenységet ami teljes csendet igényelne.
Az autóból kihallatszó zene kb annyira zavaró mint a lila haj meg a fülbevaló.
"Viszont majdnem biztos, hogy a többi embert, lakót, autóstársadat kurvára nem érdekli a metálod. "

Az valószínűleg igaz hogy nem érdekli, de mennyiben zavarja ?
Engem sem érdekel a világító tamponreklám, de különösebben nem is zavar.
"Nem egészen. Az autóból kihallatszó zene nem hallatszik be az ágyadba"

De, sajnos pont behallatszik, amikor éjjel 11-kor jön valaki kocsival a szomszédba, csak "egy pillanatra" ugrik be a házba, addig nyitva van a kocsiajtó, vagy le van húzva az ablak, és bizony nagyon bejön a TUC TUC TUC....

Mellesleg (bár erre már tényleg lehet azt mondani, hogy egyéni szocprobléma) hiába volt ez csak ez kétperces zaj, ha teljesen kiveri az álmot az ember szeméből és aztán mondjuk egy félórát forgolódik dühösen az ágyban...
De a tamponreklámot nem szokták éjjelente bedugni az ablakomon, a lakossági metált meg igen.
"Engem sem érdekel a világító tamponreklám, de különösebben nem is zavar."

Ha éjjel is éppen bevilágít a szobádba, akkor nyugodtan zavarhatna!

Persze ha te olyan jó alvó vagy, hogy fényreklám villogása és tuctuc közben is el tudsz aludni - akkor szerencsés vagy.
"De, sajnos pont behallatszik, amikor éjjel 11-kor jön valaki kocsival a szomszédba, csak "egy pillanatra" ugrik be a házba, addig nyitva van a kocsiajtó, vagy le van húzva az ablak, és bizony nagyon bejön a TUC TUC TUC...."

Úgy valóban zavaró, de ez azért eléggé különleges eset ebben a műfajban.Én éjjel nem kocsikázok, kizárólag napközben, munkavégzési célzattal.
Most én a forgalomban haladó gépjárműből kihallatszó zenéről beszélek (nappal !), nem azokról az esetekről, amikor karácsony éjjelén 3 órakor valaki bebaszva lehúzott ablakkal berepül a hálószobám ablakán a koppány kéményes kocsijával, és előtte elfelejti levenni a hangerőt.
Oszkar, akkor nicns veled semmi gond. te is a szabályosan közlekedő, erdőben nem terepező motorosok egyike vagy.
"Most én a forgalomban haladó gépjárműből kihallatszó zenéről beszélek (nappal !)"

Nyilván ha nappal hallatszik be a szobámba akkor nem annyira zavaró mint éjjel. De bizony nagyon gyakran hallható. És felvetődik a kérdés, hogy akinek ennyire bömböl nappal, az vajon lejjebb veszi-e a hangerőt éjjel?
A helyzet hogy egyes emberek nem bírnak elviselni senkit sem magukon kívül. Ettől még nyugodtan hallgathatod tovább hangosan a metált, max egy pár ideges arcal lesz több akin jókat lehet kacagni. :D
Én azért egy kicsit többet néztem ki Árpád bácsiból, mint aki ennyi idősen kezd elgondolkodni azon hogy hátha van valami igazság a konzervativok szavaiban (pl ez az egyházas megvilágosodás bejegyzés).
Szóval asszem itt most a ló egyik oldaláról a másikra esés szemtanúi lehetünk. Következnek a dögöljön meg minden drogos, pusztuljanak a hangos zenehallgatók, vesszenek a kókler autodidakták, éljen az oktatási rendszer, meg úgy általában vesszen minden amiben eddig hittem de csalódnom kellett mert nem egyszerű az út amit választottam... :D
Szánalmas, de ha így megy tovább már csak harminc év és normalizálódik a helyzet és lesz egy bölcs újságírónk!
Ezt nem én találtam ki, most néztem ki a pszihohistóriából!
lonely_photon hány is is vagy te? :)))

na tessék. szóval hány ÉVES is vagy te?
Mert szerintem az évek multával bizony változik az ember.

Kedvenc példám:
az egyetemi évek alatt egyfolytában a lépcsőn utaztam a hetes buszon, annyira tömve volt. Most hogy jópár év elmúlt azóta már nem tetszik, hogy a lépcsőn kel állnom... Nem fizikailag "öregedtem meg", hanem egyszerűen az igényeim nőttek meg. Vagy az ingerküszöböm csökkent. Ki tudja?

Ilyenkor szokták mondani mások, hogy sokkal többen vannak a hetes buszon mint annak idején. Én meg erre mondom mindig, hogy nem a hetes buszon utazók sűrűsége változott, hanem mi magunk belül.
És ugyanez van az éjszakai kutyaugatással, autósmagnóval stb.
Visszatérve Tótára: nyilván tíz évvel ezelőtt ő se háborodott volna fel ennyire az erdei motorosok stb. láttán...
"Nyomorult lelkükhöz persze nyomorult ízlés társul: autójukból, munkaállomásuktól vagy fülhallgatójukból sose Schubert bömböl, hanem valami randomgenerált zaj."

Utoljára Mikola doki pedzegette ezt a témát
"Utoljára Mikola doki pedzegette ezt a témát"
Neki elsősorban a szinglik meg egyebek ellen volt kifogása :)

Mellesleg nyilván totál hangerőn (és mondjuk éjjel) Schubert ugyanolyan zavaró mint bármi más zaj :)
A piát is be kellene tiltani, mert van aki részegen éjfélkor üvöltözik az utcán. Meg a kutyát is, mert szarik aztán belelépsz, különben is este hangosan ugatja a holdat, meg a csecsemőt is, mert éjjel ordít a szomszédban...
"Neki elsősorban a szinglik meg egyebek ellen volt kifogása :)"

Meg a tecnozene. Hogy egy klasszikustól idézzek:

"A "technozenéről" amúgy nyilvánvalóan fingja sincsen neki, azalatt úgy általában az elektronikus zenét érti, de ebben nincs semmi különös, ennek az emberfajtának pont az a motorja - spirituális energiája -, hogy belepofázik mindenbe, és büszke is rá, hogy nem ért hozzá."

index.hu/velemeny/jegyzet/kulabacsi/
Lehet rinyálni, pityeregni meg sirdogálni de attól még egy tizenéves pofátlan kis suhanc sem fogja átadni a helyét. Én egész egyszerűen arrébrakom a táskáját amivel befoglalja a busz két ülését, aztán szépen helyet foglalok és lehet tág szemekkel pislogni.
Erdei motoros kurvára más tészta, ott a természetet basszák össze, meg csóri állatok nem tudják megvédeni magukat, de itt most felnőtt cselekvőképes emberekről van szó barátom...
már ne is haragudj hogy így szólítalak meg, de te köcsög nem gondolod hogy nem csak a másokat zavaró mp3ast szopatnád az áhított jammerrel? meg hogy kb minden hozzád hasonlónál lenne 1 és ez kb mindenhol ellehetetlenítené a zenehallgatást.. és ezek után ki nincs tekintettel a másikra? nemérdekes
és nem hiszem el hogy egy kis szerinteszarzene valami gyökér füleséből bárkit is jobban zavarna mint a szarszagú csöves vagy a paraszt cigányhordák..
egyébként a város ilyen. beletartozik a járművek zaja a zene a szomszéd üvöltözése a gyereküvöltés a kutyaugatás .. le kell nyelni ahogy a sok szarszemét ember jelenlétét is, vagy gyűjteni költözésre
W: ha zavar valami mindig b+ozol meg fegyverlistat gyujtesz? Azert ennel lelemenyesebb embernek gondoltalak...:/
Nekem akkor lett alacsony az ingerküszöböm, amikor mozgásképtelen bal láb+mankó kombóval álltam végig a hatos villamoson az utat az Oktogontól a Moszkváig. Láttam a "frissnyugdíjas" ötvenes bálnákat, amint kényelmesen belefészkelődtek a székeikbe. Akkor ölni tudtam volna.
Schubertet lehet hallgatni maxon, talán. Node mondjuk Mahlert? Az üstdob belépésének pillanatában a cucc véres kását csinál az elmélyült hallgató agyából :)
"Schubertet lehet hallgatni maxon, talán. Node mondjuk Mahlert? Az üstdob belépésének pillanatában a cucc véres kását csinál az elmélyült hallgató agyából :) "

vizualis...:))
Hát kedves Árpád: örömmel olvasom soraid a rend, szabadság és zenehallgatási szokások témájában, sőt leköteleztél a hozzászólásokhoz fűzött komentárjaiddal is. Katolikus hittanárként fogod végezni, aki az emberi egymás-mellett-élés szabályait, az emberi önzőségből (eredeti bűn által megzavart elménkből) fakadó mindenkinek hátrányos helyzet "kiútjait" páratlan meggyőző erővel tárod majd az emberek elé. Ez most nem gúny, hanem jókívánság. Nem csak feléd, hanem mindenkinek. Szia
Szerencsére a sok marhaság ellen, ami kihallatszik az utazóközönségből már van szerkezet: zenehallgatás, nem bömböltetve persze. Ez véd mások zenezaja ellen is. A testszag ellen nem véd, de semmi sem tökéletes. Ja és baciktól sem.
Ne feledkezzünk meg a dohányosoknak azon fajtájáról sem, akik buszmegállóban, s olyan helyeken, ahol nagy tömeg kénytelen idejét tölteni, simán pöfékel, s a karnyújtásnyira elhelyezett (s így sajnos legalizáló) kuka cigielnyomója helyett laza mozdulattal az útra, vagy a járdára nyomja a dekket, miután egy utolsót még beszív, s beejakulálja buszon/HÉV-en, villamoson az utastérbe. Frankón dohányoznak a nyilvános telefon kagylójába, hogy hányinger kerülgessen minden utánuk telefonálót. Ezek azok, akik simán rágyújtanak erre nem adó kocsmák nem dohányzó helyiségében, s szídják a kocsmatulajt a levegőtlenségért, a nem Eu szabvány szellőztető-gép hiányáért. Gyakorlatilag a szoba közepére szarnak, és felháborodnak a szarszagon!
javaslom vessünk ki bírságot a hangoskodókra.
és ne is álljunk meg itt.azt is büntessük aki hangosan beszél vagy nevet vagy beszélget.utazzon mondjuk minden buszon egy hatósági személy aki figyelmezteti a delikvens.ha kérésre sem halkít akkor joga legyen bírságot kiszabni rá.Hogy egy kordinálva legyen természetesen jelentős mennyiségű papírmunkára van szükség.
És máris kb ott vagyunk ahol a legendás Brazil című film kezdődik.látja mösziő Tóta hova vezet ez?
A magam részéről azért használom- többek között- a walkmant mert egyébként kénytelen lennék végighalgatni azt a sok ostoba beszélgetést hajfestésről meg az aktuális meccsről ami elhangzik a járatokon.ha ezért bűntetni akarsz akkor lehet hogy neked nem is az indexen kéne írnod hanem valami jó kis autoriter tekintélyelvű újságban mint a nemzetőr.
A jelenség amire szükséged van TWÁ úgy neveztetik ha helyesek az ismereteim, hogy RF interferencia. Azaz szerezned/csinálnod kell egy olyan kütyüt, ami elég erősen és megfelelő hullámhosszon küld jelet (telefonoknál ez 1-2W, neked szerintem legalább 15-20W kell) és akkor az meg fogja zavarni a hallgatást meg minden más elektromos kütyüt is. Valaki írta fentebb, hogy pacemaker. Igen, azt is megzavarhatja, szóval óvatosan a dologgal. Lehet, hogy egy "Vegyél vissza" is megteszi (bár az sem a legbiztonságosabb és vannak nagyon rosszul nevelt népek, akik csúnyán beszélnek ilyenkor neked. Mások viszont normálisak és lehet, hogy észre sem vették, hogy tahóság amit csinálnak). Magam csak az elméletet ismerem, soha nem terveztem ilyen vasat.
Árpád! Te milyen zenét hallgatsz?
tegyél mindkét zsebedbe egy telefont és hivogasd egyikről a másikat
en mindig hangosan hallgatom az mp3at, cserebe elviselem ha mas is hangosan hallgatja, ilyen kurva egyszerű. egyebkent engem sokkal jobban zavar ha pl ket ember feltunoen hangosan beszelget a buszon vagy a kisiskolasok orditoznak / rohogcselnek vagy pl. valakinek a kutyaja ugat a villamoson. tolerans ember letemre meg nem kezdtem el kotozkodni senkivel ezek miatt. az alapveto problema egyebkent szerintem ott kezdodik hogy az emberek sokkal jobban szeretnek szemmel verni (akar csoportokba tomorulve, legfokepp a nyugdijasok), mintsem leszallva a magas lorol feltenni azt az egyszeru kerdest (ha mar tenyleg olyan elviselhetetlenul idegesit vkit): helo bocsi, lehalkitanad??? (eddig akarhanyszor megkertek eleget tettem a keresnek)
Nem minden esetben az illető a hibás, hanem az occsó, gagyi fülhallgatója.
Az enyém nem volt olcsó, de jó minőségű, max-ra tekerve majd meg süketülök, kifelé mégsem hallatszik semmi.
Bár ha hallani is lehetne, akkor sem rökönyödne meg senki körülöttem, mert azon kevesek közé tartozom, akik nem zajokat bömböltetnek...
Hát lehet hogy most demagóg leszek....
Én már ébredtem fel nyáron éjszaka (éjjel 2) arra hogy a háztömbök közötti ilyenkor kihalt úton a menő csávók gyorsulási versenyt rendeznek és jól kihuzatják hadd szóljon.
Viszont arra még soha de soha nem ébredtem hogy a szomszéd fülében hangosan szól az MP3... :-)
"en mindig hangosan hallgatom az mp3at, cserebe elviselem ha mas is hangosan hallgatja, ilyen kurva egyszerű"

na ja :) Hat az volna csak a szép, ha meghallanád a más ember zenejét MIKÖZBEN neked is a füleden van a füles és megy benne a tuctuc :)

Igy könnyű.

Egyébként ez olyan dolog, hogy mindig az alszik el előbb, aki horkol...

És aki horkol, az mélyen alszik, azt nem szokta zavarni, ha másvalaki is horkol...
Szoktam mp3 lejátszót üzemeltetni a villamoson és a trolin. Előfordul, hogy ki is hallatszik. Általában inkább a megállóban. Útközben a jármű zaja elnyomja.
Nem Schubertet hallgatok. Schnittke, Sosztakovics és Bartók a kedvencem, de sajnos a komolyzene élvezhetetlen közlekedési eszközökön. Főleg mivel a pianissimo és a csend is a zene része.
Így marad a tücctücc, meg a dzsidzsi.

Ha még nem tetted próbáld ki, mennyivel pihentetőbb zenehallgatással tölteni a kellemetlen utazást, mint meghallgatni, ahogy a két idős hölgy hangosan megbeszéli, hogy a körömgombájukat milyen orvosi módszerekkel kezelték. De több archetípus kizárása is örömet okoz. Pl.: a mobil nélkül! hangosan telefonáló hajléktalan, az őrülten maga elé bámulva ordítva szitkozódó és közben pityergő éltes hölgy, stb. Az ő kiiktatásukra nem tudsz valami technológiát? Próbálom megvédeni magam.
A fülemet én is féltem ezért a hangerőt mindig a körülményeknek megfelelően próbálom beállítani. De mi tagadás. Néha tényleg kihallatszik a csin.
Egyébként azt hittem autóval jársz.
képtelen vagyok végigolvasni, szóval, valaki már lehet mondta:
Nem tudom, hogy otthon is van-e ilyen, de Németországban a török kölkök a mobiljukról bömböltetik a zenét a villamoson, ill jártukban keltükben. Nem gond, hogy csak két szám fér rá, és hogy a max hangerőtől istentelenül recseg, de legalább mindenki biztosan hallja! Persze kivétel nélkül türkische pop szól, de ez már édesmindegy. A magukat meg feketéknek képzelő német proligyerekek ezt szépen eltanulták tőlük, és ők dühös reppet hallgatnak mégdühösebb arccal bólogatva.
Érezd magad szerencsésnek!
Eccerű. Csinálni köll egy zsebben hortható ojjektumot - ha van rá engedéjj - ami kivonja a tuc-tuccoló szervezetibül a zokszigént. akkó 300 (30) másodpercijg csend lesz..
Hogya tuc-tuc zeéjvel mi lesz?...hát..az ellen nem véd..de nem is baj, ha hangossan szoul mert nem hallaccik mikor szellentek a nyócvanötös buszon..oszt utána meg csúnyán nézek a tüc-tücösre és úgy teszek mintha ő lett volna...osz mindenki megbámulja..oszt leszáll..és nincs több tüc-tüc...
nagyon károsak ezek az mp3 lejátszók. én csak ritkán szoktam hallgatni és halkan. gyakran előfordul, hogy tömegközlekedési eszközön valaki a közelemben szintén zenét hallgat a kis fülhallgatóján, de olyan hangosan, hogy az övét jobban hallom, mint a sajátomat... ez valóban idegesítő!
sok cikked van amikben jók a meglátásaid, de ez momentán beteges faszság-kategóriás. ha ennyi zaj zavar, holnap próbáld meg leállítani az összes autót amiben nem te utazol, elvégre azok még hangosabbak mint egy mp3lejátszó. sőt, lődd le az asztmásokat, hangosan veszik a levegőt. amúgy a készülék amire szükséged van filléres dolog: FÜLDUGÓ. kizárja a zajokat, erre van.
Kedves Arpad!

Ez a masodik cikked amit elolvastam.
Bevallom hogy hajtott az amit rolad hallottam, miszerint:"Te egy korunk problemaira, kirivo dolgaira ramutato, eleg nyersen fogalmazo ujasgiro vagy"
A masodik olvastott cikked utan, a sajat velemenyem a kovetkezo:
Te egy elfogult, altalanosito, onelegult barom vagy.
Vitainditokent szant cikkeid gyuloletkeltesre alkalmasak.
Kivalasztassz magadnak egy csoportot akit gyulolhetsz, es probalod meggyuloltetni oket az olvasokkal.
Nem csinalsz mast, mit az altalad olyannyira gyulolt fasisztak...kivalaszt, megkulomboztet, gyulol, kirekeszt.
Ugyhiszem meg kellene maradnod a politikai indittatasu cikkeknel...az neked valo
Ez a cikk egyre aktuálisabb lesz...
2010 januárjáig 313+1 tökéletesen felesleges beleböfögés született.

Megoldási javaslat, használható válasz a kérdésre egy sem. Sehol egy NYÁK-terv, egy beültetési rajz legalább a vezetékes fülhallgató zavarásához.
Csak ennyit ér ez az olvasótábor?
süti beállítások módosítása