W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Elvis él, Budapest élni fog

2011.03.11. 06:30 Tóta W. Árpád

Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós. Ez azért sajnos, mert a gyerekre is rossz hatással van, ha soha semmi se jó tőle, márpedig a Fidesz felnőttre hasonlít a legkevésbé. Továbbá azért, mert nem minden szar, ami fideszesnek jutott eszébe.

Az Elvis Presley tér például a legjobb ötlet, amit a hatalomátvétel óta kiizzadott a párt. Az ellenzéki kritikák szerint gumicsont, amivel el akarják terelni a figyelmet. Ez meglehetősen korlátolt álláspont, még akkor is, ha tényleg el akarnák terelni. Könnyű ugyanis kicselezni: most pár percig az Elvis térről gondolkodunk, aztán még mindig maradt huszonhárom óra ötven percünk az alkotmány vagy a rosszabbul élés miatt dühöngeni.
 
Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy az Elvis tér ne volna fontos. Természetesen fontos, hogy kiről és miről neveznek el utcákat. Ha annyira lényegtelen volna, akkor eddig se kaptak volna nevet. 
 
Budapest névrajzilag karót nyelt város, itt megállt az idő. Elégedetten dől hátra az önkormányzat, ha az új lakótelep utcabokrát sikerült végigkeresztelni gázlómadarakról vagy hagymás növényekről. Milyen szép ez így. Kreativitásra, játékosságra ritkán törekednek, senki sem akar emiatt konfliktust, se magyarázkodni. Kossuth Lajos, Petőfi, de még Prohászka Ottokár vagy a Habsburg-ház is kényelmesebb, mint bármi, ami jelentést hordoz. Az akkori jelenkort utoljára a kommunisták próbálták bevonni a közterek nevébe, így lett Helikopter és Űrhajós utca. Csepel nekik köszönhetően őrzi a huszadik század emlékeit (Kozmosz és Kerékpár utca) és túlkapásait (Célgép u., Petróleum u.) Szintén ők próbálkoztak – a szocialista internacionalizmus nevében – külföldi hírességeket is megörökíteni, és itt nem Sztálinról vagy Vorosilovról van szó, hanem Kosciuszko Tádéról és Pablo Nerudáról. Mára visszadermedtünk valami borzasztó ásatag, külföldi szemmel még unalmasabb konzervativizmusba. Vasút utca van ezer, a lézerről meg egyet se neveztek el, holott legalábbis Pesten tuti többen és többször használnak lézert, mint vasutat. Ja és nincs Csokoládé utca sem, pedig az is van olyan fontos, mint a kanalas gém. Ha át is neveznének valamit (Szent László híd, Roosevelt helyett Széchenyi tér), akkor is visszafelé mennek az időben.
 
Ebbe az állott lecsóba csapott bele Tarlós István. Igaz, Elvis Presley a lehető legpopulárisabb választás, abszolút klasszikus, és mivel régen élt, még azt is megbocsátjuk neki, hogy kábítószeres parázna volt. Olyannyira köznevesült, hogy Gyurcsány Ferenc annak idején „falusi elviszként” írta le Orbán Viktort. Ami remélhetőleg nem akadályozza meg a keresztelőt. Mert Elvis viszont már a huszadik század, a popkultúra ikonja, ráadásul amerikai. És máshogy írják a nevét, mint ahogy mondják! Óriási ugrás ez a jobboldaltól, és kibontásra érdemes irányzat. Plusz poén, hogy míg a valaha a megújulás ígéretét hordozó fiatal fideszesek a cenzúrán meg a vármegyék visszahozásán ügyködnek, Tarlós lazán előz egy fél évszázaddal.
 
Az utca embere, sajnos, már csípőből nyesi oda, hogy hádevalami magyarról kéne inkább! van elég híres magyar, nem-e? Persze ha mondani kellene egyet, akkor megáll a tudomány, mivel nincs is annyi híres magyar. Aki van, arról már neveztek el utcát, Rejtő Jenővel bezáróan, mellesleg azt is kivételes aktusként, népi kezdeményezésre. Az Elvis tér miatt fintorgók már ennek a gyakorlatnak a rabjai, abba nőttek bele, hogy egy közteret feltétlenül valami érinthetetlen, tankönyvi díszmagyarról, vagy hazánkban honos fafajokról kell elnevezni. Mintha illetlenség lenne egy névvel folyton emlékeztetni őket arra, hogy már 1970 is elmúlt, továbbá léteznek másik országok, még a szomszédainkon túliak is. Örömteli volna, ha eljönne az idő, amikor ezek a tények senkinek a nyugalmát nem zavarják meg, és még ötvenhatos generálszósszal se kell meglocsolni ahhoz, hogy lenyeljék.
 
Ez a tompa beszűkültség szerencsére megváltoztatható. Éppen az Elvis tér lehet az első, amelyet lassan megszoknak, használni kezdik, és elfogadják. És öt év múlva már nem fognak a szívükhöz kapni, ha Budapest közterei lassan reagálni kezdenek az elmúlt száz évre, a komor bronzszobrok között megjelennek a mesefigurák meg robotok. Akkor a város többé nem felemelt ujjú teremőr lesz, hanem élő emberek otthona. 


Címkék: budapest fidesz

605 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr762729804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Radics tér, Bencsik utca 2011.03.11. 19:58:33

Vannak, akik el se tudják képzelni, hogy egy közterületet ne politikusról nevezzenek el. Tarlós ötletére rögtön lecsapott két párt is, hogy a maga jelöltjét tolja reflektorfénybe. Az ezek szerint még mindig létező SZDSZ szellemi elődjét, Jászi Oszkárt,...

Trackback: Ön melyik politikusunkat írná az alkotmányba? 2011.03.11. 11:21:08

Már a NENYI is szép önünneplés volt, mint az 56-os forradalomnak a 2010-es "forradalomhoz" való hasonlítása is. Azt azonban nem gondoltuk, hogy képes magát beírni az alkotmányba. Sőt nemcsak magát, de az egész bandáját is az utolsó Meggyes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddig ez az egy húzás tetszik, meg a dohánytilalom.
"Az pedig egyáltalán nem igaz, hogy az Elvis tér ne volna fontos. Természetesen fontos, hogy kiről és miről neveznek el utcákat."

Azért vannak jelenleg fontosabb problémák is a városban, és nem ez a legégetőbb. Az átnevezgetéssel ráérnének akkor is, ha már sikerült a problémák nagy részén úrrá lenni.

Így az a benyomása az embernek, hogy mivel nem tudnak érdemi javulást elérni a problémás ügyekben, ezért ilyen pótcselekvésekkel próbálják elterelni az emberek figyelmét a bajokról.
Egér út már van. Lehetne hozzá Monitor utca, Billentyűzet utca, Számítógép út, Floppy köz, RS232 tér, stb.

De igazából Master of Orion II. dűlőt szeretnék.
Ott még házat is vennék.
Azért az az érv is ott van, hogy "jobb, mintha másvalakiről neveznék el". E mellett azért nem olyan nevetséges a "inkább valami magyarról" érv. Mindenesetre mindkettő elég suta.
Tavasszal virágoznak az orgonák és ilyenkor Csókakőre érdemes menni, mert tele minden illattal és bontakozó élettel.

Hanem van itt a városban egy utca, melynek az a neve Orgona utca és abban az utcában, minden ház udvarán van egy orgonafa. Hű a nevéhez. Hű az életérzéshez. És nem kell szebb név.
Amúgy meg nem tudom miért vár bárki is konszenzust ez ügyben.? Megszavaztatták a parasztot, mi legyen a megyeri híd neve, aztán eldöntötték a szavazás eredményének figyelembe vétele nélkül.
Reméljük, hogy a kamu vágóképekkel felturbózott tévéadás nem fogja a kedvét szegni Tarlós Istvánnak. Elvis végül is bátor csípőmozgásával arasznyi szögeket vert a kommunizmus koporsójába, már csak ezért is megérdemli, hogy helyet csináljanak neki a budapesti díszpolgárok listáján. Ehhez még csak nem is kéne átírni a rendeletet, amely a halott személyeket kizárja a díszpolgárságból. Bőven elég lenne rendeletbe foglalni, amit amúgy is mindenki tud: Elvis él!
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=402198
Internet, Honlap, Email, Robot utca. Sőt, az internetről hidat kellene elnevezni, mert nagy és fontos. Az olyanokat pedig meg kellene szüntetni, mint a Röppentyű utca. Vagy ha direkt a nyelvújító balfaszkodásnak akarunk emléket állítani, hogy mindig előttünk legyen a rossz példa, akkor legyen Hálószem és Ottlap utca is (emlékszik még rá valaki?).
Valami érdemibb dologgal kellene foglalkoznia a Fővárosnak: például az utcák és terek tisztaságával, meg a buszok füstölésével, ilyesmi. Elég a szimbolikus intézkedésekből, a nagy színes ködök eresztgetésből: majd ha már minden utca tiszta és biztonságos lesz, akkor lehet nekik új nevet adni.
Tarlós eddig nekem nagyon kellemes csalódás, kb. minden eddigi komolyabb intézkedésével egyet tudok érteni: Dohányzás tiltás, közterület-felügyelők is lehetnek ellenőrök, igazoltathatnak (lettam egy ilyen alkalmat, ellenőrök+közterület-felügyelők, végre nem béna kacsák az ellenőrök), a hajléktalanokkal való szigorúbb bánásmód (jó, hogy ez nem lett olyan eredményes, de legalább történt valami ebben a témakörben is) és az Elvis-teret is jó ötletnek tartom. Ha így folytatja, legközelebb rá fogok szavazni.
Árpád!

És a negyedszer is díszpolgártalanítandó Sztálin (miközben sose volt díszpolgár!) az smafu?

hirszerzo.hu/belfold/20110307_elvis_sztalin_haynau_tarlos
Kicsit off, de talán mégsem az:
Tizenakárhány éve Győr külvárosában kijelöltek egy ipari parkot és felparcellázták. Azóta is működik, köszöni szépen, de:
Az őt behálózó utakat így nevezték el:
- Gesztenyefe út
- Berkenyefa sor
- Juharfa u.
A Fehértalaposi dűlő ezek után már priceless. Nem ám utca, DŰLŐ bazmeg!

Aztán jöttek a kamionok, hozták az árut, volt ott bolgártól ángliusig minden, a térkép még nem jelezte az utcákat, de oda kellett találni, hát az utca emberét kérdezték. El lehet képzelni, hogy hogyan mondták ki pl azt, hogy "gesztenyefa".
Volt olyan javaslat is, hogy nemzetközi nevűek legyenek az utcák, de elvetették, mer nehogymá ne fafajták!
:-)
Vajon lehetne-e-é a Soroksári-Helsinki-Grassalkovich-Ócsai utat egységesen átnevezni?
@Csacsicska: En ugyan ritkan jarok Pesten mostansag, de meg akkor is ha szmogos legalabb 2 nagysagrenddel tisztabb a levego es szinte alig fustolnek a buszok ha a 25 evvel ezelotti helyzethez hasonlitom. Nyilvan lehet ezen is javitani, mint mindenen.

A tisztasag mas kerdes: az elsosorban nem a varos dolga, hanem az ott lakoke! Es igen, tessek tanulni masoktol, aki meg nem tanul, azt megbuntetni. Kemenyen! Miert nem lehet a kutyaszart ossze nem szedoket 10.000 forintra buntetni? Mas orszagokban lehet. Igaz, ehhez lehetne kihelyezni kutyakaki-zacskokat. Avagy a csikket/ragogumit/egyeb szemetet eldobalokat? Meg aki kocsibol dobal ki ilyeneket?
@Nyomek:
"Kicsit off, de talán mégsem az:
Tizenakárhány éve Győr külvárosában.. mer nehogymá ne fafajták!"

De. Győrben ez az egyetlen jó dolog, akkor maradjon így. Orgona utca.

On.
Én Pókember utcát szeretnék.
@Csacsicska: "Valami érdemibb dologgal kellene foglalkoznia a Fővárosnak"

Teljesen igazad van. De mert nem foglalkoznak az értelmesebb dolgokkal ebből következik, hogy lövésük sincs, hogy mit kellene tenniük.
@knausz: Az Elvis utcaban lakok meg kirakhatnak a hangfalat es szolhatna a rock ejjel-nappal :)
-seci
@SECI: "szinte alig fustolnek a buszok ha a 25 evvel ezelotti helyzethez hasonlitom"

Kis túlzással, de ugyanazok a buszok füstölnek most is mint 25 éve.
@SECI:
Erről beszélek! Az az életérzés. Ki kell tenni a hangfalakat oda és bömböljön a My way!:):)

www.youtube.com/watch?v=jrx6H8HDNCQ
Hát, emberek, a posztban látható "csípőből nyesi" link alatti videót mindenkinek ajánlom.

Összefoglalva: inkább a nyugdíjas korosztály lenne Elvis-tér mellett, mint a fiatal. Hogy helyette akkor ki? Itt tényleg megáll a tudomány.
Mondjuk Elvis, ha élne, 76 éves lenne, tehát bármilyen hihetetlen, a mai nyugdíjasok között találhatók az igazi rajongói, ők hallgathatták azt, ami belőle a vasfüggönyön átszivárgott.
Feltételezem, hogy a nyilatkozó fiatalok igazából nem tudják, hogy ki is ő, csak a nevét ismerhették. És most nem az 56-os ténykedésére gondolok, hanem minimális diszkográfiára, életrajzra. Minimálisra.

Szóval nézzétek és döbbenjetek meg:
meg:
www.origo.hu/kultura/20110303-nem-mindenki-orul-annak-hogy-elvisrol-neveznek-el-kozteret-budapesten.html
@knausz:
Nagyon jól nyomja Elvis is ezt a Sinatra számot.
:-)
(szerintem vannak neki saját számai is)
Ez jelentektelen.
A chuck norris-hid lett volna az igazi!
Az legalabb nemi humort hozott volna ebbe az elbaszott orszagba.
@parnalarva:
Stephen Colbert teret de AZONNAL!:)
@Red Velvet:
Én is hallottam erről a cikkről egy sajtószemezgetős rádióműsorban, most is rögtön eszembe jutott. Még ütősebb ez a rész és ha csak a fele igaz...
"Elvis-rajongóként e sorok írójának ezért is fájt, amikor a "rendkívül ritka" műsor eredetijét megnézte egy mindenki által hozzáférhető videómegosztó portálon. Abban nyoma sincs a megrendítő '56-os képeknek, egyszerűen csak Elvis énekel egész idő alatt. Viszont egyetlen szót sem mond a magyarokról.
Az Ed Sullivan Show Amerika legnézettebb televíziós műsora volt. Elvis 1957-es fellépését külön is kiemelik az életrajzok. Egyrészt mert öt számot is előadott itt, köztük a világhírt meghozó Love me tender-t. Másrészt mert ez volt az a híres adás, amikor a tévések annyira féltek, hogy be fogja mutatni megbotránkoztató csípőmozgását, hogy kizárólag deréktől felfelé merték mutatni. A magyarokkal való szolidaritást az Elvis-krónikák nem említik. Nem véletlenül.
A 22 éves Presley a műsorban valószínűleg új dalaira koncentrált, s nem arra, hogy színpadra lépése előtt a műsorvezető a magyarok ügyéről beszél majd a közönségnek. E gesztusért utólag köszönet jár Ed Sullivan-nek, aki akkoriban kettejük közül a híresebb volt, s ily módon sok pénztárcát megnyithatott. Elvisnek azonban nem sok köze lehetett a felkonferálás szövegéhez. "
Elvis utca... akkor már inkább Richie Hawtin utca.
Az első bekezdésben van némi igazság.
Ez az! Én azt is jónak tartottam volna, ha a egyeri hidat Colbertnek nevezik el. Lett volna egy vicces sztori, + bizonyítottuk volna, hogy nem csinálnk segget a szánkból az internetes szavazással. Aztán mégis. Semmi könnyedség, semmi humor, csak a befelé forduló kesergés meg az, hogy x száz évvel ezelőtt milyen királyok voltunk (?).
tér-utca-város-híd nevek, amiket látni szeretnék:

- Hofi Géza, lehetőleg híd (baloldaliként a jobboldaliak által is elismert és idézett humorista. humoristáról egyébként se szokás elnevezni valamit, de ő tényleg közintézményként él és már 10 éve halott)
- Boncz Géza
- Zenthe Ferenc
- Kállai Ferenc
- Bessenyei Ferenc
- Latinovits Zoltán
- Darvas Iván (orosz anyuka, magyar apuka gyeremeke, Prágában született, rengeteg szovjet filmben is játszott)
- Máté Péter
- Szenes Iván...

...és 24 éves vagyok.
Arpad,

mindig is csodaltam a batorsagodat, de ennek az lesz a vege, hogy a foispan elkuldi majd erted a Párt Öklét, es egy fekete Volgan majd jol bevisznek a Kúriára. Persze mindezt szigoruan a sajtoszabadsag jegyeben...
Szerintem az ötödik kerületi Kossuth teret nevezzük el Elvisről, hiszen ott találhatók Magyarország legjobb előadóművészei.
Legyen Pest Vármegyében Elvis tiszteletbeli főszolgabíró post mortem.:-)
@csakmeraze: Az előbb megnéztem a YouTube-on, és igaz.
Ez a naplós videó, amit Tarlósék a sajttájon is bemutat...tak: www.youtube.com/watch?v=qqf22sEa0tU

Ez pedig a show igazi felvétele:
www.youtube.com/watch?v=7nrFBSiXdnE

Véletlenül sem Elvis beszél Magyarországról, hanem kizárólag Sullivan.

Megnéztem, mit ír a Wikipedia Ed Sullivan Show Presleynek erről a híres fellépéséről. Ezt:

For the third and final appearance on January 6, 1957, Presley performed a medley of "Hound Dog", "Love Me Tender", and "Heartbreak Hotel", followed by a full version of "Don't Be Cruel". For a second set later in the show he did "Too Much" and "When My Blue Moon Turns to Gold Again". For his last set he sang "Peace in the Valley". According to Sullivan’s co-producer Marlo Lewis, the rumor had it that "Elvis has been hanging a small soft-drink bottle from his groin underneath his pants, and when he wiggles his leg it looks as though his pecker reaches down to his knee!" It was decided to shoot the singer only from the waist while he performed. Although much has been made of the fact that Elvis was shown only from the waist up.

Egy szó sincs a magyarokról, Sullivan ebben az adásban azt akarta prezentálni, hogy Elvis jó fiú, akitől nem kell félni a szülőknek. Minden felkonf előtt mond valamit, ami ezt alátámasztja.

Elvis lenyomott öt számot, az ötödik előtt a műsorvezető promózta a magyarok ügyét, amiért utólag köszönet jár neki. Presley-nek semmi köze a történethez.
Én haladnék a korral.

Nekem a megyeri is Steven Colbert híd.
Az Elvis tér szerintem vagány kezdeményezés (Tarlóshoz képest), miközben biztos, hogy a város problémáit nem ez fogja megoldani. Ezek azonban lehetnek olyan hangulatjavító intézkedések, mint pl. amikor Tiranában lekenték rikító színekre a lepusztult bérházakat.
Érdekes egyébként, hogy ez az utcák elnevezése / átnevezése vita úgy tűnik, csak szerencsétlenebb történelmi fejlődésű országokban van jelen. Párizsban, Londonban évszázadok óta ugyanúgy hívják a belvárosi utcákat, és van néhány egészen vicces, pl. a Pudding Lane vagy a Rue des Mauvais Garcons (Rosszfiúk utcája). Antwerpenben mondjuk a Kipdorp (Csirkefalu). Brüsszelben a belvárosi utcák arról vannak elnevezve, hogy annakidején mit árultak ott, vagy kik laktak ott (Marché du Charbon - Szénpiac, vagy Rue des Boiteux - Bénák utcája).

Oroszország olyan csúcsokat döntöget az utcaátnevezésekben, hogy előfordulnak az ilyenek is, mint:

4.bp.blogspot.com/_ath-MnbLcO4/THx3h9B--CI/AAAAAAAAAKQ/vCGjDiCDR0E/s1600/pereulok-molochnyi.jpg

Tej utca - korábban: Tej utca
"Akkor a város többé nem felemelt ujjú teremőr lesz, hanem élő emberek otthona."

Dream on.. ahhoz először a lakosságot kellene lecserélni.
Micsoda boldogság! De megjegyzem, hogy például Szécsi Pálról Magyarországon nincs még utca elnevezve.
Szerintem Prézli azt sem tudta, hogy létezik Magyarország.
Ténykedése erős nyomot hagyott a világban, nincs is ezzel semmi baj, én is szeretem néhány számát.
Viszont '56-os sizmpátiájára semmi bizonyíték így utcanevet is inkább a műsorvezetőről lehetne elnevezni.
Tótawé szokásos hülye posztja.
Baromság. Tucatnyi magyar nevet hoztak már fel, akit sokkal inkább meg kellene örökíteni, mint Elvist, mert egyszer el félmondatban megemlítette a magyarokat.

Például Bibó István, kedves Árpád. Persze lehet lézer és csokoládé is.
Ez egy tok jo poszt tota es tok igazad van.

Bezzeg, amikor New York-ban kossuth teret neveznek el, akkor nem kezdenek el ciganykodni, hogy nem kene inkabb valami hires inka huvelygyururol elnevezni?

Hiaba, ott felig civilizalt emberek laknak, nem viktorra szavazo birkapatkanyok.
@Lyuksógor: Micimackó utca már van (mosolyogtam is, amikor megláttam), szóval nem teljesen esélytelen... :-)))
Párizsban van Kossuth- tér:)
@Rihard: Hofi Géza nem egyszerűen "baloldali" volt, mint pl. jómagam, hanem egyoldalú hatalmi helyzetében kipécézett egyes jobboldaliakat, azokat zsigerből gyalázta, míg a megtámadottaknak semi lehetőségük sem volt ezt még visszautasítani sem. Ez undorító. Ez jelentősen levon Hofi kétségtelen érdemeiből, mondom én, balról.
@v v j: Futrinka utca is van Magasúton.
Elvis Presley boulevard van a budai Vadászhegyen.
Helyesen állapítja meg Árpád, hogy a Fidesz akkora baromságok cunamiját zúdítja az országra, hogy egyre jobban gyűlölik a Fideszt azok, akik eddig is végtelenül gyűlölték. A közvéleménykutatók sem merészkednek ennél tovább.
@KopaszMercis: @sakraf8:
Az, hogy máshol van Kossuth tér, teszem azt tiszteletet kifejezve azért, amit Kossuth tett Mo-ért, az szép gesztus, köszönjük.
Ezzel analóg az lenne, ha Elvis USA-ért tett cselekedeteiért neveznénk el közterületet róla.
Azonban itt arról van szó, hogy Mo-ért mit tett, és a jelek szerint nem sokat. A show-ban nem ő foglalkozott Mo-gal, ezért fals a magyarázat.
Nem az elnevezéssel van a fő gond, hanem a mögötte lévő balfék ideológiával.
És igen, legyen Rulez utca is :-D
transzwörderlájnon sétálj memfiszbe!
Jelentőset alkotó magyar sok van, közülük sokan nem lettek híresek.

Ott van Berlin, ahol van Michalengalo utca, senki sem rinyál, hogy miért nem valami hírös németről nevezték el, sőt, ott húzódik a Karl Marx Sétány, vagy a szép hosszú Lincoln utca. És még hosszan sorolhatnánk.

Ez a vármegye visszahozatal nekem tetszik, azt hiszem, jól kifejezi a Fidesz-KDNP politikai alapvetését. Nem adhatnak mást, csak mi lényegük.
A Teve utcát kellene Elvisről elnevezni. Ha már ott székelnek, akik elvisznek bennünket.
Ez ugyan nem nagy tér, hanem egy panellakótelep parkja, a házak közt, de nagyon szeretem. Az érdekes: Radics Béla szobra.

hu.wikipedia.org/wiki/Radics_B%C3%A9la
@kaffogó hebrencs: a Karl Marx sétányt azóta átkeresztelték Jean-Baptiste Boeuf de Marquart alléere.
Pedig milyen állat lehet egy felemelt ujjú teremőrben lakni.
@Bokortalan Lajtalan:
Az azért nem mindegy, hogy melyik ujját emeli fel :-D
@Hefe: húha, beza! Veszélyben a haza! Sőt! A sajtószabadság! A hvg főszerkesztőjét már ki is rúgták:

www.magyarhirlap.hu/online/kirugtak_a_hvg.hu_foszerkesztojet.html
@lüke: Beethoven utca is van a XII. kerületben.
Elég vicces, hogy Tarlós lett a progresszív jobboldali. Tíz éve nem gondoltam volna róla.

Ahogy az egykori reménységünknek számító, borostás, pulóveres, lázadó Orbánról sem, hogy 2011-re itt fog tartani.
"Olyannyira köznevesült, hogy Gyurcsány Ferenc annak idején „falusi elviszként” írta le Orbán Viktort. Ami remélhetőleg nem akadályozza meg a keresztelőt."

www.nol.hu/archivum/archiv-396963

"Előttünk áll Orbán Viktor elváltoztatott külsővel, a falusi "elviszpreszli" jelmezében."

Debreczeni Jozsef volt, csak a rend kedveert.

Egy Einstein Rosen híd-at is tamogatnek! :D
Legyünk trendik, igen.

Ha már úgyis leromboljuk a Szabadság szobrot, akkor

legyen a Mária szobor inkább Madonna szobor.

Madonna ugyan nem fiatal már annyira, de mennyivel kúlabb lenne,
mint egy kuporgó fejkendős ábrázolás...
Én azon röhögök, amióta ezt a baromságot meghallottam, hogy mekkora lesz már a Washington György sétány után egy Preszli Elvisz (max Presley Elvisz) tér, mert hát a nyelvszépészeti forrasztmány nem fogja megengedni, h teleszarják idegen nevekkel ezt a szép várost.

Ha a Jennifereket is Dzsenifernek kell írni ebben a hülye országban, akkor remélem, ők mennek először tiltakozni, hogy Elviszt is hívják Elvisznek, _kötelezően_, a magyar nyelv védelme érdekében.
@KGyST:
Amit nemsokára az alkotmány is előír, ugye.
A Facebookon indult egy - számomra nagyon szimpatikus - kezdeményezés, hogy Rodolfóról, aki idén lenne 100 éves, nevezzenek el Budapesten közterületet.

http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#!/profile.php?id=100002195471071
bakker! és még senkinek nem jutott eszébe a Ramones?!
Tudok egy SOKKAL jobb megoldást!!!

Minek vacakolni nevekkel? USA mintára számokkal kellene jelölni az utcákat. Ebbe aztán senki sem tudna belekötni. A matematikusok pedig le vannak ... Nem igaz fidesz?
én nyomnám rá a képzeletbeli lájk gombot, szerintem még a Gagarin utczát is simán vissza lehetne hozni ide a sok hartzos közé, vagy valami jóféle rajság kellene, heccelni a gyökereket :-)
Ez kell a sok szellemi nudistának, a sok OTI meg SZTK szökevénynek, hehe :-)
@Birtalan Balazs: Hát igen! Előbb itt kéne szétnézni ha már nevekről van szó.
@Koholmány: Az ugy nem helyenvalo.
Az Tícípíájpí kellene legyen a magyar helyesiras szabalyai szerint (lasd meg bájt meg fálj).
@kako_j: "Megszavaztatták a parasztot, mi legyen a megyeri híd neve, aztán eldöntötték a szavazás eredményének figyelembe vétele nélkül."

Én úgy tudom hogy figyelembe vették az eredményt. Ha minden igaz akkor a mindenféle szabálynak megfelelő nevek közül a Megyeri híd kapta a legtöbb szavazatot. Javítsatok ki ha nem így van.

@kolbászoszsömle: "Egér út már van."
Áááá, az más dolog miatt egérút :) Valószínűleg nem társasjátékoztál a '80-as években :))

@Csacsicska: " buszok füstölésével"
Gáz-, meg egyéb üzemű buszok mostanában szerintem nem lesznek a BKV-nál, mert biztos van pár ember, aki jól jár a mostani üzemanyag beszerzésből...

@the_line: "bizonyítottuk volna, hogy nem csinálnk segget a szánkból az internetes szavazással"

Ma is élő személyről nem nevezhetnek el hidat. Colbert műsorába bement annak idején az amerikai magyar nagykövet és ezt el is mondta neki :)
@Pantagruel: Ja, legyen Radics Béla utca: ő magyar is, meg újori is. De ha nem ragaszkodunk a magyarsághoz (csak alkoholistasághoz és a halottsághoz), akkor javaslom a Bon Scott sétányt.
Istenem szabadíts meg a gonosztól az Orbán és Bandájától . Amen!
@KGyST: "Ha a Jennifereket is Dzsenifernek kell írni ebben a hülye országban"

Meg van annak a maga haszna, hogy azok a magyar állampolgárok, akik Magyarországon születtek magyar állampolgár szülőktől, azoknak így kell írni a nevét. Így legalább lehet tudni hogy nem egy angol nyelvű országból érkezett valakiről van szó.
Tényleg, a XI. ker. Építész és Vegyész utcáknál is megállt az idő.
Hát hol van kérem a Troll utca, Hekker utca, Rendszergazda köz ?
Metallica utca?

Hajlandó lennék 10 % felárat fizetni az ottani telekért, ha ez kerülhetne a lakcímkártyámra. :)
@gagauzz kalauzz: "Legyen Pest Vármegyében Elvis tiszteletbeli főszolgabíró"
Majd ha Angliában lordpecsétőrnek választják, és megkapja az aranygyapjas térdszalagrendet...
@Rihard: Rispect! Ebben a sorrendben nevezzük el a köztereket.

@kovi1970: Az amerikákok azokat a városokat ahol így csinálják - vonalzóval tervezték. Az utcák párhuzamosak és mind merőlegesen metszik egymást. Magyarországon ez nem jellemző településtérképekre. Próbáld meg pl. Bp térképre helyezni a számokat valami logikus rendben és pár perc után kapsz egy nagy káoszt, kb. mint a japánok ház-számozási rendszere...
@fourgee:
Óriási haszon, valóban, tényleg nem kellene mindenkinek olyan nevet használnia, amilyet akar, meggyőztél.
@Leonard Zelig: Troll utca van, Norvégiában egy roppant látványos szerpentint hívnak így (Trollstigen-re keress rá), de több svéd városban is van ilyen utca. Sőt ugye ott van maga Trollhättan település is. Svédül a troll ugyanis pl. mágikus-, varázs- jelzőt is jelent (ld. Varázsfuvola - Trollflöjten). Meg persze a mesebeli szörnyeket is jelenti.
@okostojgli: az Ócsai út csak maradjon, az rólam van elnevezve :)))
Elvis azért picit lejárt lemez, van már máshol is utcája/tere nemde? Legyünk forradalmiak de tényleg, Kurt Cobain, Layne Staley, Cliff Burton alap, a modern rockzenei élet meghatározó alakjai voltak, nagyon pártolom.
Egyébként ez az aktus nem a kurrens városvezetés "Frissességét", hanem Elvisz avulását demonstrálja.
Esetleg "Esmeralda vagy N. Oreiro" utca?
@Koholmány: és akkor (ha társasházi rész) nem házszám(+lépcsőház)+emelet+ajtó számokkal lehetne azonosítani a lakásokat, hanem minden egyes lakásnak külön oszthatnának címet a 192.168.0.0 ipv4 tartományból :)
Én a zuglói Mexikói és Amerikai utakat szeretem név szempontjából, még ha nem is olyan gyökerekkel bírnak, mint a Váci, a Maglódi vagy a Soroksári - netán a Bécsi út. Ennyi erővel tőlem lehet Elvis. @Rihard: Ők még nem hallottak elég ideje, már bocs a megfogalmazásért. Van egy kötelező idő, aminek el kel telni a halál óta...
@KGyST: Nem erről van szó, olvasd el más megközelítésből amit írtam.
Nos, én Érden lakom, és nekem az ottani utcaalnevezési módszerek tetszenek a legjobban. Körzetenként megvan a típus, és nagyjából betűrendben az utcák. (én pl. a férfi keresztnevek környén lakom, természetesen neve is van :) ). Szerinetm nem nyerő dolog a címeket állandóan megváltoztatni, de nem is ér meg egy kommentet.
(Ill. annyit, hogy szerintem Bp-en nagyon sokan utaznak villamoson, mertrón, HÉV-en és fogaskerekűn, szóval sokan használnak vasutat.)

Az viszont más sokkal érdekesebb, hogy a budapesti liberálisok számára Tarlós (akit egy éve nem tudtak eléggé lenézni állítólagos bunkósága miatt), egyre népszerűbb, és a jelek szerint elismertebb, sőt, nagyjából a Fideszhez köthető emblematikus figurák közül ő tűnik a legelfogadottabbnak. Ennek én örülök, ráfér erre a városra, hogy ne ideológiai háborúk vezéreljék, de őszintén szólva erre a fejleményre nem számítottam.
@csizsikpizsik: "a modern rockzenei élet meghatározó alakjai voltak, nagyon pártolom"

Szóval, Elvis neve azért merült fel, mert a rockzene meghatározó alakja? Nem! Elvis neve azért merült fel, mert adományokat gyűjtött a magyaroknak, 1956-ban, felhívta az amerikaiak figyelmét a magyar helyzetre. Egy csomó olyan emberről vannak utcák, terek elnevezve, akik ártottak az országnak, miért ne nevezhetnénk el egy olyanról, aki segített?
a Kozmosz az sétány :) laktam is ott, a lakótelepet Csillagtelepnek hívják, van ott még jó pár bolygó név.
@Lyuksógor: Újpesten van Kripton utca... az már majdnem Superman utca :)) Szóval van remény :)
és most mindenki csukja be a szemét és képzelje el hogy az emberek emberét 2002-ben megválasztották főpolgármesternek.

mondok neveket

Szép Magyar Beszéd körút (volt Vámház); Nemzeti Együttműködés sugárút (volt Andrássy); Milliók tere (volt Kossuth); Felcsút tér (volt Moszkva); Los Angelesi Olimpia utca (volt Egér);
@fourgee:
Magyarázd el, milyen más megközelítésből kell olvasnom.

A diktatúrákban szép rend van (legalábbis erre törekednek), megvan azoknak is a maguk praktikuma.
várom a Csillagok háborúja és az Indián János utcát; sőt, utczát
Emo utca, Twilight fasor, Hello Kitty tér... Ez lenne az igazán modern. :)

A Hofi Géza híd tényleg hibátlan lenne. Továbbá Puskásról, Bozsikról, Benéről, stb. is el lehetne még nevezni egy csomó dolgot. Mindannyian több örömet szereztek a magyarnak, mint pl. a juharfa, vagy a vegyészet. Sőt, - remélhetőleg minél később, de - ugyanilyen alapon megérdemelnék a magyar városok a Bud Spencer teret és a Terence Hill utcát is. Emellett Latinovits vagy Zenthe szintúgy simán beférne. Na, de mikor lesz Illés zenekar útja?
Paksra meg Fallout 3 utcat. :)
@sztd: Öt hónapja még csak a Sziget fesztivált és a bulikat piszkálta.
A szinházakat és a kórházakat még csak épp elkezdte pedzegetni.
A közlekedés meg nem téma. Leszokóban vagyunk.
@fourgee: Persze, persze, de hogy csak azért ne lakhassak a Kurt Cobain utca mellett mert amíg élt mi nem forradalmaztunk és így nem tudott a tévében elhinteni 2 mondatot a menedzser tanácsára hogy tessék nekünk konzervet küldeni mélységes igazságtalanság lenne a sorstól.
"Roosevelt helyett Széchenyi tér"

Ez pedig egy értelmes ötlet, hiszen ha van egy tér ami a Lánchíd lábainál helyezkedik el, meg az MTA is ott van, akkor tényleg legyen már Széchenyi tér. Azon még el lehet vitatkozni, hogy az Istvánról vagy a Ferencről nevezzék-é el.
DE MOST MÁR AZTÁN KOMOLYAN!

Nem kell Kúria, a vármegyék kora is rég elmúlt -maradjon csak történelem tananyag-, Elvis-tér, vagy utca sem szükséges, vagy ha mégis, akkor legyen Gyurcsány-tér, Horn utca, Viktor-plaza is Magyarországon... És főként Kádár János Ujváros,-mondjak még néhány tippet mint egy nyugdíjas? Nyudíjas-sétány az Azor-bán hegyen.... Mind ostobaság. Nincs itt az illetékeseknek jobb dolguk, mint az ingyen népcirkusz sürgős megteremtése? Ja, az már van. Az a baj, hogy eddig is csak az volt az elmúlt 10 évben... Szerény erőmmel én is hozzájárulnék a fentebbiekkel..
A kezdeményezést én is jónak tartom, lehetne a közterületek elnevezéséhez fantáziadúsabban hozzáállni. Viszont, mint az utca embere:

-nem nyesem oda csípőből, hogy hádevalami magyarról kéne

-ha mégis, akkor nem áll meg a tudomány a 'tankönyvi díszmagyaroknál'.

Pl. André Kertész, Wigner Jenő, Radics Béla, Orszáczky Jackie, Szabó Gábor, esetleg Pege Aladár. Vagy akár Zerkula János, Fodor Neti Sándor.

Tudom, hogy a felsoroltak közül többen csak pár éve távoztak el, de ha már bele akarunk csapni a lecsóba, én simán lecsökkenteném a várakozási időt is, ugyanis Orszáczky vagy Fodor Neti életműve maradandó, nem átmeneti hype.
@KGyST: Biztos én voltam debilis gyerekkoromban, de nekem beletellett egy időbe míg megtanultam hogy kell leírni, hogy Batthyány tér. Valahogy nem passzolt a kiejtéssel. S miután ez helyes munka-, és időbeosztással megvolt, jött a Vörösmarty tér amihez meg a Batthyány nem akart passzolt sehogy se. Aztán jött a fogaskerekű és a Széchenyi-hegy... Szívassuk mi is gyerekeinket, jöjjön Elvis Presley.
@kako_j: én örültem volna, ha Chuck Norris híd lett volna.
mondjuk még jobban, ha a negyedik helyezett névverzió nyer és az lesz a Megyeri-híd neve, hogy
Zenebutik Zene-híd.
ez szerintem zseniális.
A legeklatánsabb példa a Megyeri híd elnevezésének története, ez tökéletesen megmutatja hol tartunk.
Én a Mai Manó utcára szavaznék, ha nem lennék vidéki.
Nem ertem. Az alkotmanyba beletesznek ezereves dolgokat, de az utcakat rocksztarokrol nevezik el. Nem lehetne inkabb 21. szazadi alkotmanyt kerni es hagyni az utcaneveket? Ha mar egyszer forradalom van?!
Vazze Árpi, nem titkolom, kimondottan nem csíplek, de ez az egy mondat véletlenül jól sikerült:

"Akkor a város többé nem felemelt ujjú teremőr lesz, hanem élő emberek otthona."

:-)
Az Elvis tér nekem közömbös, csak az '56-os oszloperdőhöz ne nyúljanak.
(A vármegye és a Kúria viszont király.)
Közbe látom már más is írta a Megyerit.

@fourgee: Nem is azzal van szerintem a gond, hogy megszavaztatták aztán szartak a végeredményre, hanem hogy olyan hülye kritériumokat szabtak, ami miatt nem lehetett kicsit fantáziadúsabb nevet adni. Nem mondom hogy Colbert híd kellett volna legyen, de még az is jobb lett volna, mint a mostani.
@Tapogatott Kukorica: Jaja, legyen ismét Székesfehérvár a főváros, nevezzük vissza Feheruuaru-ra (nem kívánt toldalékok törlendők) és legyen a Nagykörút egységesen Hodu utu :)).
Vigyázat! A sok átnevezés meghülyiti a GPS:-t.
@Messzi Vetek: Én a Pató Pál hídra szavaztam. :)
Nem Qrvára mind1 hogy hivják az intézményeket? Örüljünk neki, hogy vannak történelmi intézményneveink...

Tóta Wnek túl sok az ideje, hogy ilyen kardinális problémákon járatja az agyát?

Index meg kiteszi címlapra EZT?
@okostojgli:
azért Tarlósnak kéne, hogy legyen, hisz neki van már "pógi" előélete, még ha csupán zsebkendőnyi(bb) kiskirályságon szedte is össze...
ráadásul városunkban a "kerület"-ek is úgy viselkednek (talán még ma is), mint állam az államban:
afféle "belvilág-birodalom" gyanánt...
Tarlós lehetőségei igen szűkösek. Nagyjából a nullán állnak, egyfelől övé az Önkormányzat, ahonnét most mindenkit igyekszik kirúgni, másfelől övé a BKV, aminek az adóssághegyeit rá akarja verni a kormányra (szerintem helyesen, elvégre, nem ő örökölte a csődtömeget, kezdjünk tiszta lappal), harmadfelől övé az összes nem kerületi fenntartású intézmény, például a színházak is, a nem kerületi fenntartású utca-út burkolata, amit lehet javítgatni, és nagyjából ki is merült. Van még valami? Városok vannak a városban, kiskirályok uralkodnak. Gonosz vagyok, de én lazán egyesíteném a II-XII, a IV-XV, a X-XIX, a XI-XXI, a XIII-XIV, a XVI-XVII, a XVIII-XIX, a XX-XXIII és a VIII-IX kerületeket egymással, minek annyi polgármester és önkormányzati képviselő; az V-VI-VII kerületeket meg egyenesen megszűntetném, az lenne BP városmagja, és nem kéne állandóan azon vitatkozni, hogy egy utat azért nem lehet felújítani, mert vagy a kerületnek, vagy a fővárosnak nincsen pénze rá, vagy egyiknek se; és sorolhatnám még.

A Fidesz szavakban már elmondta, hogy túl sok, és hogy valakinek fájni fog, nos, eddig annyi sikerült, hogy az én kerületemben 16-ról 13-ra csökkent a választókörzetek száma, ami egy picit kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy a kerületi polgármesterek számát kellett volna 1-ről 0,5-re redukálni. Szerintem.
@Nyomek: Én Elvisen nőttem fel, igaz nem volt a kedvenceim között. Voltak annak a korszaknak más kitűnő énekesei, előadói.
Nem is értem, hogy miért kell nálunk róla bármit is elnevezni. Adományok abban az időben nem csak tőle jöttek.
@Nádasi Balázs: bocs, XI-XXII-t akartam írni.

A lényeg, hogy alig tud valamit csinálni, a fentieken kívül a fővárosi közterületek elnevezését teheti még meg kb., így aztán teljesen helyén van az Elvis tér ötlete. Johnny Cash utca, John Lennon sugárút nyugodtan lehetne, John Fitzgerald Kennedy park, akármi, de akár lehetne Koroljov utca, Niels Bohr sétány, Darwin út, fagyikról elnevezett lakópark, őslényekről elnevezett utcák, Hitchcock filmjeiről elnevezett tömbök, lehetőség van bőven.
@kovi1970: "Tudok egy SOKKAL jobb megoldást!!!

Minek vacakolni nevekkel? USA mintára számokkal kellene jelölni az utcákat. Ebbe aztán senki sem tudna belekötni. A matematikusok pedig le vannak ... Nem igaz fidesz?"

Óvatosan szevasz... Ha számok lesznek az utcanevek Matolcsy sosem talál haza!!
Elvisz utca Preszli utca, ott lakik a Varga Pista.
@Squid: USA-ban nem jelölik számmal az utcákat, inkább csak Manhettenben. Ennek ott van értelme ahol É-D, K-Ny irányú merőleges utcák futnak, szóval nem sok helyen...
Amszterdamban van egy Teleportboulevard. Ezen mindig rohognom kell.

Illetve ugyanitt volt egy Uj utca (Nieuwstraat), ami mellett nyitottak egy masik utcat, es elneveztek Uj Uj utcanak (Nieuwe Nieuwstraat). Aztan a felrertesek elkerulese vegett atkereszteltek az elsot Regi Uj utcara (Oude Nieuwstraat)
@Om Yasmeen:

"Futrinka utca?"

az már van, az irhás árokról nyílik
@fourgee:" Elvis neve azért merült fel, mert adományokat gyűjtött a magyaroknak, 1956-ban, felhívta az amerikaiak figyelmét a magyar helyzetre."
Olvasd már előbb a kommenteket, mielőtt hülyeségeket írsz! Sajnos a félművelt Sarlós sem tájékozódott, mint mindent, csipőből csinál, de az érdemi dolgokkal ő sem foglalkozik (ahogy az elődje sem, 20 éven keresztül).
Sztem nevezzünk át mindent Orbán utca/tér/dűlő/köz stb stb-re. Elvisz pedig a hanyatló nyugat ópiuma, hiszen keleti szél fúj!
Itt érdemes körülnézni. Csak hogy tudatosuljon, kikkel vagyunk körülvéve...

www.facebook.com/nemakarunkelvisteret
www.facebook.com/nemakarunkelvisteret

Itt érdemes körülnézni. Csakhogy tudatosuljon, kikkel is vagyunk körülvéve...
@egerészölyv: Ahogy mondod, sőt, Marx és Engels szobrát is lecserélték Jean-Baptiste Boeuf de Marquart és Chou-man-i-case indián törzsfőnök szobrára.
Trappauer Hümér sugárutat minden településre!
Szabó Gábor utca. Lázár Ervin utca. Box utca.
@parnalarva: Pató Pál híd volt a legjobb javaslat szerintem. :)
(Gyakorlatilag) válogatás nélkül bemásoltam a kommentek elejét az ominózus Facebook oldalról. Szociálpszichológusoknak aranybánya.

Leszögezem: semmi bajom Elvis Presley-vel! A maga..
Tényleg egy kábitószer túladagolásban meghalt amerikairól...
Ezzel a szsavazással jól elterelték az emberek figyelmét az ...
Behalok! Erre költik a kommunális adónkat????? ...
Nem szeretnék Elvis teret! Nem azért mert Ő nem...
És nincs még se utca, se tér elnevezve Weöres Sándorról sem!...
Nincs Budapesten Ferencsik János utca. Nincs Ottlik Géza tér sem....
Semmi bajunk Elvis Presley-vel, legyen neki tere Memphisben,...
Megatron utca!! Én ott egy komplett sorházat vennék :D (persze ha nem Csepelen van...)

Viccet félretéve nem lenne baj, ha ezen a téren is tudnánk fejlődni.
@syklist:
sajnos, Neumann, Wigner, etc... nevének hallatán ideológiailag és "rassz"-tájékozottságilag felfegyverkezett egyének/"közösségek" rögvest rántják magukra a szöges bakkancsot, valamint spannolják lelkületüket (ki ezzel, ki azzal), és amúgy falkailag összetestvérülten nem késlekednek hangot is adni rosszallásuknak...

egyébként bár próbálná meg derék népünk mondjuk Neumann János után csinálni annak teljesítményét:
mindegy, hogy mennyi igaz a legendájából...
-- Orbán Viktor matematikából tovább képezteti magát... --
szép életkép lenne, mi?
He egy a XV. sz.-beli humanista, költő, bölcsész, asztrologus (Galeotti), egy kommunista kalandor (Ságvári Endre), egy nemesgázról (kripton), egykori nehézsúlyú boxbajnokról (Mildenberger), páncélos cirkálóról (Auróra), stb. lehet utcát elnevezni Budapesten, úgy Elvis igazán belefér, még akkor is, ha egy szót sem szólt 56-ról… :)
@almodhi: Minden szavaddal egyetértek. Sajnos a kommentelők jórészének halvány göze sincs az egészről.
Élt egy remek költőnk, aki annyira szerette ezt az országot, hogy kétszer is hazajött, miután kétszer elüldözték.
Faludy Györgyről nincs köztér elnevezve Magyarországon, csak Torontoban.
Árpád!

az első normális (és nem polgárpukkasztó) posztod amióta blogon publikálsz!
jó az irány, téma és hangnem is oké.
tényleg grat.
@Sátán meg a Jocó: Akkor pontosítok: még akkor is nyugodtan el lehetne nevezni róla egy közteret, ha egy szót sem szólt volna 56-ról, (hiszen számos más utcanév van Budapesten, amely semmivel sem jobban indokolt).
No, remélem megnyugodott a hólelked...
Elvis pont annyira XX. századi, mint mondjuk az űrhajós vagy a helikopter.

Ráadásul a cikkben említett Koszciusko (koscsuszko) nevét sem úgy ejtik, ahogy írják. Emellett az I. kerületben is van róla utca elnevezve.

Ezek fényében ugye mondanom sem kell, mennyire átgondolatlan hülyeséghalmaz az egész cikk?

(Más kérdés, hogy az Elvis tér szerintem faszság.)
Kossuth utca mi? Ja, kossuth jó fej volt! Széchenyi kortársa, vetélytársa, stb. Mit is köszönhetünk az ügyvéd úrnak: az egész eszement 1848-49-es tragédiát! Egy szemét felbujtó tetű volt, aki nagyon emlékeztet mai faszfejekre. Azon kívül, hogy kerülte a megegyezést az országban többségben lévó kisebbségekkel(szlovák, román, horvát szerb, stb.) magunk ellen fordította még őket is, és ha ez nem volna elég, kikezdett Béccsel is. Jó kis két frontos háború! Mit képzelt, hogy majd hagyják a nagyhatalmak nyerni, hogy példát mutasson? Ez van ma is, nem? Csak pepitában..
Tóta W, te akkora egy arrogáns fasz vagy. Kár, hogy eszed nincs hozzá, úgy legalább vicces lenne.
@Anteovin: Történelmi ismereteid meglehetősen hiányosak, a leegyszerűsítés és a párhuzam felállítása primitív gondolatmenetre vall.
Akkor járnánk a legjobban, ha jó fej szomszédságbeli hősöket választanánk, mintegy kiegyezésképpen, már ha van olyan arc, aki nem ellenünk volt jó fej a sajátjaival. :-) Pl.: Batu kán.. :-)
@Bárzongorista:
Remeknek azért nem mondanám.
Mondjuk úgy, hogy költő.

A saját kortársai (József Attila, Kosztolányi, Tóth Árpád stb.) mellett, akiket persze fél évszázaddal túlélt, jelentéktelen költőcske.
Kortárs költőinkhez (Karafiáth Orsolya, Peer Krisztián, Garaczi László stb.) képes tényleg költőóriás.

@Bathory:
Tényleg nem sok helyen, csak Amerika kb. minden városában a legrégebbieket, illetve a legbelső belvárost kivéve.

(Nem mindenhol pont É-D és K-Ny irányúak az utcák, de a városok képe szinte mindenhol olyan, mint egy franciakockás füzet.)
Van még 3 éve a kormánynak. Most megcsinálják az alkotmányt, ahogy az adórendszert is egy söralátéten, amire egy mondat lesz írva: 2/3.
És az az igazság, hogy még jövőre is ugyanitt fogjuk írni ugyanezeket.

További jó beszélgetést...
@Vincenzo90: Köszönöm! Ha azt írtad Tóta W.-ről, és ezt nekem, akkor tényleg köszönöm! És köszönöm neked a mai uralkodó osztályt is! Ha akkor nem kossuth a befutó, hanem Széchenyi, akkor nem itt tartanánk szerintem. De visszamehetünk akármeddig is, mindig az derül ki, hogy azért szopik az ország, mert a főrendek marakodnak, és közben elkótyavetyélik a jövőnket!
Szerintem sokkal jobb lenne az az elnevezés, hogy Radics Béla tér, vagy Radics Béla utca. Nem értem, hogy mért nem jutott még senkinek sem az eszébe! Ha már életében nem kapta meg azt a megbecsülést, ami járt volna Neki, akkor legalább halála után emlékezzünk meg Róla!Ez lagalább magyar vonatkozású, és akik nem ismerik a nevét, esetleg ők is érdeklődnek majd, hogy ki volt.
@Anteovin: Bebújok a lyukamba, fejemre húzom a takarót, ott rettegek mindentől és mindenkitől! Vki szabadítson meg a kishitüségtől és életem nyomorától!!

Te hogy tucc így élni?
@Anteovin: Elkéstél. Haynaunál már nincs felvétel...
Neumann János Tér.
De ha utáljuk a kommunistákat, akkor lehetne Teller Ede tér is. Végülis összerakta az USA-nak a HidrogénBombát. Ha magyarországon marad, lehet hogy a Dunába lövik.
Vagy lehetne Simonyi Károly tér. A leggazdagabb magyar aki saját tudásából jutott el az űrbe.
Magyarországon nincs probléma. A kerek világ legjobb országa.

Alkotmányozik, lesznek stadionok, ingyen főzhetünk pálinkát, lázár radarozik, 13 milliárdos testőrsége van orbánnak, schmitt ma már leveleket ír javításokkal, meggyes Esztergomot tönkreteheti, többszörös költségtérítések.

A hülye japánoknál meg cunami, földrengés stb.
Igényes: tényleg megteheti a kormány 2/3-al. Ez a törvény ma Magyarországon. És 3 évig fogod még nézni a jobbnál-jobb ötleteket.
A tér elnevezés tényleg jó ötlet. Ez a demokrácia. A tér nevét eldöntheti a nép végre. Teljes a szabadság. Mit akarunk még?
Találós kérdések!

1. Hogyan tölti Orbán Viktor a hosszú hétvégét?
2. Hogyan tölti Schmitt Pál a hosszú hétvégét?
1. Magánügye
2. Magánügye
"Az Elvis Presley tér például a legjobb ötlet, amit a hatalomátvétel óta kiizzadott a párt."

Hja. Tényleg.

A szociális válság, a cukor és liszt árának emelkedése, a kilakoltatás réme sok ezer családnak, a bérek kritikán aluli aránya az Unióhoz képest, a benzinár, etc. etc.; ez mind smafu...

Ezek megoldására kellene valamit "kiizzadnia" a pártnak és kormányunknak.

Néhány adat a jobb megértés kedvéért:

Minimálbér Belgium: 1440 euró
Minimálbér Írország(!): 1500 euró
(Zárójelben ott válság volt és van, oszt mégis ekkora a minimálbér. No erre varrjatok gombot közgazdászok és sleppje!)

Minimálbér Magyarország: 275 euró (Hoppá!)

Ha csak Belgiumot vesszük: Náluk 1 kg cukor 1,12 Euró. Ez körülbelül 300 Ft.

Magyarországon 330 Ft.

Hja! Tényleg az Elvis Presley tér a legjobb ötlet, amit a hatalomátvétel óta kiizzadott a párt.

Gratulálok a cikk szerzőjének!
Nehogy el kelljen már számolnia bárkinek is azzal hogy a SZABAD napján mit csinál.
Szlovák utca, Román utca, Ukrán utca! Cseh utca, Tót utca, Sváb utca (ja olyan már van), Oláh utca! Aztán Apacs utca, Kecsua utca, Tai utca! Mandarin utca!
MetálFater: ezek nem is érdeklik az embereket. Az érdekli őket, hogy hol tart az elszámoltatás.
A cukor meg a spekulánsok miatt drága. Arról nem tehet a kormány, hogy az előző 8 év alatt "szétverték" az egész magyar cukorgyártást a "multik". Ezekkel a nevetséges érvekkel nem is foglalkozik a kormány. A "liberális" "bérrettegők" még a Japán földrengést is a kormány hibájaként tüntetik fel. Muhahahahahaha....
@Lumieres:

igényes 2011.03.11. 12:32:12 Találós kérdések!

1. Hogyan tölti Orbán Viktor a hosszú hétvégét?
2. Hogyan tölti Schmitt Pál a hosszú hétvégét?

Válasz erre Lumierestől 2011.03.11. 12:33:41 1. Magánügye 2. Magánügye

Meg fogsz döbbeni! Figyelni kell a hétvégét!!!!!!!!
En szerintem lehetne nemi humort belevinni az utcanevekbe, es pl en megvaltoztatnam a szabalyozast is:
Nem tiltanam meg, azt, hogy elo emberrol nevezzunk el utcakat, DE ha elnevezzuk roluk, akkor szerintem utana rogton vegezzuk is ki oket.
Igy egy csomo problemat lehetne kezelni, kezdjuk azzal, hogy csinalunk egy Orban Viktor Gyurcsan Ferenc setanyt valamelyik szenbanya melyen ;)

Sok mindenkirol lehetne elnevezni utcakat, es mint irtam fenn asszem New Yorkban is van kossuth ter, es ott nem obegattak a buzi repulikanusok hogy nevezzuk el inkabb ezt is valamelyik tehetsegtelen faszomtudjamellik hazank szulottjerol..
Azok kedviért, akik példálóznak a számokról elevezett utcákkal, már régóta vannak BP-én...valahol rákosfaszomtudjahol akit érdekel pontosabban , nézze meg a térképen.
@Brother Love: nem, nem nyugodott meg, meg már ezredszerre pofázom, hogy ELVIS ÉL, így nem lehet róla közteret elnevezni.

És ne gyere azzal, hogy de igen, mghalt, mert összetöröd hólelkemet!!!
Igényes:
Március 15-én biztos beszédet mondanak. Mint ahogy eddig mindig. Ennyi kötelességük van a szavazóik felé. Nem értem mit akarsz ezzel?
@KopaszMercis: Lehetne MégzaGézaUcc'a...;)
@WOWBAGGER: Lehetne Például Hofi Géza tér. Illetve Hoffmann Géza Tér.
Szerintem a dohányzás betiltása volt a legjobb ötletük. Igaz, szinte azonnal megfutamodtak 1 évre.
@Sátán meg a Jocó: Akkor legyen Gyurcsány Ferenc tér... Ha nép megszavazza, akkor sajnos meg kell ölni, hogy közteret lehessen elnevezni róla. Ha a nép akara...
@VikiVikiViktor: Ebben is igaza van a kormánynak. A dohányzás ROSSZ, mert ÁRTALMAS. A javadat akarja a kormány te szerencsétlen állampolgár.
@Lumieres:
Regen nem az volt, hogy a gyurcsanykormany illegitim? vagy akkor legitim volt?
@Lumieres: Én nem ezt mondtam? Pont azon sajnálkozom, hogy eltolták jövő januárig.
ja@Lumieres:

ja vagy combo-ban reich jenő-p.howard-g.lavery-rejtő ...mert a rejtő jenőt nagy nehezen összehozták :)
@KopaszMercis: Az az is volt. Ez meg legitim 2/3. Szokjál hozzá... 3 évig még biztos... Dolgoznak rajta hogy legalább 12 évig ne legyen más...
@Lumieres: Szerinted ki fog támadni az Orbán Viktorra? 50 milliárdért kell védeni 4 éven keresztül ezt az embert, meg Schmittet.

Szerintem 9 999 998 ember önként menne el, ha ennek a pénznek az 1%-át megkapná a családja.

Én vállalom, hogy sűrűn lőjenek rám és az 50 milliárd 1%-a = 500 millió forint elenérékének 50%-a kifizetése esetén futok, mig birok össztűzben. Lényeg marad 250 millióm, mely örökölhető.

Sajnos Orbán nem elégszik meg ilyen pénzzel.
@WOWBAGGER: 3 utcát 1 csapásra... ;)
De akkor már legyen Fülig Jimi ucc'a is... ;)
@Sátán meg a Jocó: Az más... MOst, hogy így mondod, mintha őt láttam volna a minap.
@Lumieres:

whiskey-ből is jó a 12 éves, mindegy hogy blended vagy single malt :D
@igényes: Én se mennék ki az utcára testőrök nélkül. Nem is teheti. Itt olyan olyan terrorszervezetek működnek illegalitásban, hogy indokolt is a miniszterelnök személyes védelmére költött minden forint. Magyarok Nyilai, Budaházy, Magyar Gárda, Tomcat és még ki tudja hány félig illegális magánhadsereg és terrorista csoport működhet az országban. Szerintem 3000 milliárdból legalább 1000 milliárdot fegyverkezésre és védelemre kellene költeni, hogy az esetleges éhséglázadásokat kezelni tudja a kormány akár szükségállapottal is.
Tökéletesen egyetértek minden szavaddal Árpi. Végre egy nem poshadt szagú kezdeményezés jobbról!

Mellesleg a svájciak Montreux-ben Freddie Mercurynak szobrot állítottak pár éve, szóval az Elvis tér után egy John Lennon szobrot is várnék.
@WOWBAGGER: Iszod nem iszod, nem kapsz mást... Melyik politikai erő tudná leváltani a kormányt 2014-ben?
@Lumieres:

...ja és viktorunk is pertut iszik majd a néppel :D
@Lumieres:
Hat egy ket magyarirokolto majomfasznal akikrol utcakat nevezunk el meltobb lenne meg a Huffnagel Pista utca is...

De amugy Tota W-nek egy dologban van igaza, es azon honfitarsaink, akiknek hegyeshalomnal vegeter a vilag azok ezt sosem fogjak erezni. Ebben jo a lazasag, a kommunistak indoktrinaltak belenk, hogy ezek fontos dolgok, es mi meg faszkalap modjara a mai napig hiszunk benne. A jobboldaliak kulonosen, ami a folyton kopkodes miatt a kommunistakra vicces - mondjuk annak fuggvenyeben, hogy Castro tatott szajjal irigykedve bamulja azt, amit az Orban Kormany itt mivel demokracia suketdumaja alatt, szal ennek fuggvenyeben kicsit ertheto a ragaszkodas a komcsi ertekekhez, de azert ez kicsit arcpirito.

Mindenesetre szerintem lehetne jatszadozni az utca nevekkel, meg lehetne egy kis humort is vinni a dologba. Igenis lehetett volna Stephen Colbert hid.. dollar milliardokba merheto publicitast kaptunk volna, es egy azonnali turista zarandokhelyet, ami rogton felkerul a terkepre, mar mielott megepul. Nem tudtunk elni a lehetoseggel, mert hulyek voltunk. Es azok is maradunk.

De igenis lehetne Elvis utca, es lehetne Kurt Cobain utca is igen, es valoban a Simonyirol is lehetne utcat elnevezni, meg a Rubikrol, es kulfoldiekrol is amik korunkat meghatarozzak. Miert? Mert a lenyeg, hogy jol megjegyezheto legyen, es olyanrol nevezzek el, akit azert ismernek az emberek, hires es nem hirhedt es kb ennyi. Lehetne tolem aztan Facebook utca is. Sokkal szarabb az, hogy pl egymasmelle rakjak bazd meg az osszes viragot (jazmin, akac, szegfu) majd aztan valtjak a fak (harsfa, fenyo, tolgy) majd utana ha kivegeztek jonnak a hunyadiak (matyas, janos, szilagyi erzsebet) es ha idegen helyre mesz fasz sem birja megjegyezni.
@WOWBAGGER: Nem kell foglalkozni a néppel. 2014-ben kell majd egy kicsit a választások előtt 1 évvel.
Tényleg, 2050-ben meg SP szobrot állítunk?
Inkább neveznék el az utcákat aranyérmes sportolóinkról, és régi magyar együttesekről.... így legalább meglenne irántuk, és nem azt vesszük észre 10 év mulva, hogy van elvis, lenon, lady gaga utcánk, petőfi meg egy se... Orbán a kölykét nevezhetné elvisnek, gorbacsovnak, a lányát meg lédi gagának.... annak sokkal jobban örülnék :P
@Lumieres:
Ilyet en sehol nem olvastam, hogy legitim.. az akkor fidesz szavazok szerint csak a kommunistak szerint volt legitim akkor az a kormany
meglenne irántuk a tisztelet! ez kimaradt :)
Nagyon kiváncsi leszek, esetleg az új alkotmányra esküszik valaki? Nem esküszünk fel az alkotmányra akkor nem lesz országunk.

Naponta beszélgetek nem magyarokkal, de itt vannak bejelentve. Van igazolványuk.

Tóth
Német
Németh
Horvát
Horváth
Deutsch
Rogán
Kövér
Kun
Kón
Perez
Kunta
Orosz
Török
Feldmáyer
Vona
Gonna
Vanna
Budai
Román
Tvrtko
Schmit
Smidt
Jeszenszky
Orbán, egyáltalán nem magyar
@Lófasz Hadnagy:

...john lennon....faszt ....többen nyomatták már a Radicsot...azt igen....vagy egy Dixi szobor :) na az lenne az igazán underground...de sajna előbb lesz philp tér ákos sétánnyal
@VikiVikiViktor:
Remelem az SP alatt South Parkot emlitesz.. na pl Amerika fovarosaban van South Park lane.. igaz 10 evvel a sorozat elindulasa elott is volt... latjatok, ok elore tudnak keszulni. Nem ugy mint a savanyu majom magyarok ;)
@KopaszMercis: Ezzel majd a történészek el lesznek. A lényeg, hogy a 2/3 legitim.
@Lumieres:
Melyik tudna levaltani? Vagy melyik tudna jobb munkat vegezni?
@igényes: Idegengyűlölő vagy. Neked még Petőfi se lenne elég "magyar"...
jó a cikk. kellene csinálni egy oldalt, ahova utcanév ötleteket lehetne írogatni, aztán a legnépszerűbbeket felhasználni. én kapásból Ranschburgról is neveznék el uccát, meg Hofiról, Máté Péterről, Rodolfóról, Cserhátiról...van itt azért híres magyar dögivel, de lehetne internet, vagy akár facebook utca is, de még akár forma1:D
Elvi szél és a gyakorlatias szélkakas.
@Lumieres:

...ugyan 2012ben úgyis itt a világvége
@WOWBAGGER: Vagy vége, vagy nem, de az biztos hogy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök...
@Lumieres:
Mikoze a torteneszeknek ahhoz, hogy a fideszesek elmezavart kettosmerces majompeniszek, mert ugy gondoljak, hogy az o kommunistajuk jo kommunista, a masik-e pedig rossz?

En orulok annak, hogy 2/3-a van a fidesznek, mert pl sajnos a gyurcsanyt azert nem lehetett eltakaritani a kozeletbol, mert ott volt neki ellenzekben a Zorban, aki nem engedett neki semmit sem csinalni, igy ra tudja kenni az egeszet. Meg mindig itt van. Viktor es a brigadja viszont annyira felkeszuletlen, es annyira dilletans, hogy elfogja kurni az egeszet, jobban felemelkedik a felso osztaly (ez nekem szemelyesen nagyon jo) jobban leszakad a kozeposztaly, talan kis szerencsevel el is tunik a gecibe, es ott fognak allni 4 vagy 8 ev mulva iteletre varva, es nem lesz visszaut, eltorgyanjozsisodnak. Nekem ez is jo.

Viktor el fog tunni, akkor meg mar idokerdese, hogy a Gyurcsany is eltakarodik es talan valami tisztulas elindul. De sajnos a Gyurcsany Ferenc Viktorka eleteben jatsza a legfontosabb szerepet, igy egy percig ne vard, hogy barmi baja esik tenylegesen.. ez akkora naivsag lenne, mint elvarni az SZDSZ-tol, hogy felszamolja az antiszemitizmust, es a fajgyuloletet, vagy a Jobbiktol elvarni, hogy a ciganybunozes ellen tesz barmit is. Ezek tartjak oket eletben ugyanis, abban a pillanatban, hogy megszunik a ciganybunozes, a jobbik szepen bezarhatja a boltot, es leadhatja a kulcsot a portan. Ugyanez lesz Viktorral, ha "megszunik" Jurcsant... Persze ;) Viktor golyot fogna ferencert, kulonben ki tenne fel a fejere a koronat? =)
@Lumieres: Kedves Idegen!

Petrovics nem is volt magyar! Nekem csak az Orbán tűnik egy olyan embernek, aki szeretne magyar lenni. Deutsch az igazi pinaimádó a legigazibb. Orbán sem magyar. a Deutsch sem magyar. Kérlek csak 1848-ból hozzál egy orbáni papírt. Hol vannak Orbán ősei? Kellene egy ős, hogy Orbán hiteles legyen.

Kellene egy 1848-as jelenlét, 1867-es bölcsesség támogatási üdvözlés. Kellene egy I. VH. jelenlét, esetleg II. VH., esetleg az Orbán család 1956-os jelenléte, eredménye, áldozatai?

Orbánék élnek, mint....., áldozat nincs !
Elvis tér, ez marha jó, nekem nagyon tetszik a gondolat. Sőt én sok sok utcát átneveznék, rengeteg olyan utca van, amely olyan emberekről kapta a nevét, akik egykori tevékenységének ma már tényleg semmi, de semmi jelentősége nincs, és a ma élő emberek 99,999999999999999%-ának halvány fogalma sincs, hogy ki volt és mit csinált és azért, mert tényleg nincs relevanciája. Ez van, eljelentéktelenedtek, feledésbe merültek, közben meg százával éltek, alkottak valóban nagy emberek, akik igazán megérdemelnék, hogy utcát nevezzenek el róluk, és mindenkinek jót tenne, ha nem egy olyan múltban ragadva élnénk a kis életünket ebben a városban, amelyhez ráadásul nincs is semmi közünk. Továbbá támogatnék jópofa, akár infantilisnek tűnő közérzet, hangulatjavító utcaneveket is. Mi a tetves francért kell nekünk mindig olyan istentelenül komolykodnunk? Miért ne lakhatnék pl. a Futrinka utcában?
@kolbászoszsömle: heheh ez vicces volt. Az Egérút, mint menekülő útvonal jelentéssel szerepel. Túúúdod, mint a fogócskában a gyerekek egérutat adnak egymásnak.
Nem mint számítógép alkatrész.
persze látszik ki a geek :)
Tóta W: "hádevalami magyarról kéne inkább! van elég híres magyar, nem-e?"

Akkor Elvisz helyett, (vagy mellett) lehetne Komár László evnyú! Viszont a dohányzás ellenes harc jegyében a Dohány utca lehetne Mani utca (csak így, magyarosan)!:)
Sosem értettem azt, amikor valaki egy kisebb súlyú kérdést azzal hárít el, hogy "fontosabb dolgokkal kell most foglalkozni, nem ezzel", meg hogy "majd ha minden működik, akkor lehet ezzel foglalkozni". Olyan ugyanis sose lesz, mert egy főváros/ország az olyan, hogy rendszerint új problémák jönnek a régiek helyett, folyamatosan.
Ezek az emberek valahogy úgy képzelhetik el az irányítást, mint egy tévét, amit egyszerre csak egy csatornára lehet kapcsolni, és ha átkapcsolsz az "Elvis tér" műsorra, akkor a "költségvetés", "zöldfelület-gazdálkodás" és "energiaellátás" csatornák eközben félre vannak téve.
Kiskezüket csókolom, képzeljék el, hogy egy önkormányzat egyszerre több dologgal is tud foglalkozni, és ha ezek közül az egyik az, hogy elneveznek végre egy utcát valaki olyanról, aki nem érettségi tétel, annak én nagyon örülök.
@Kulics: Kiegészítés: az Egér út remek példa arra, hogy lehet humorral is hozzáállni a névadáshoz.
Ettől függetlenül abszolút támogatom a Monitor utcát.
@Lumieres: Mert ha csak ennyi, akkor megyek pókerezni.
Egyébként a BAH csomópont lehetne ezután hivatalosan is Bach csomópont, Johann Sebastian Bach volt annyira nagy ember, hogy róla nevezzék el, továbbá a köznyelvben a kiejtése is ugyanaz.
Nekem a híres fizikusok a gyengéim, például milyen szép is, amikor valaki a Werner Heisenberg tér kb.:14-16,5 alatt lakik. Vagy ne feledkezzünk meg a Fekete Lyukak egyik úttörő kutatójáról: Subrahmanyan Chandrasekhar-ról, a legkevesebb, hogy egy szép sétányt nevezzenek el róla.
@KopaszMercis: Az előre várom a választ...
@Lumieres: Tomcat mint magánhadsereg? A biciklijével meg a fényképezőgépével alkot egy magánhadsereget, vagy mire gondolsz?
A Láthatatlan ember!

Orbán Viktor ősei nem láthatóak, Orbán Viktornak nincsenek ősei (kell,hogy legyenek)? Orbán Viktornak van apja és anyja, van két testvére. Orbán Viktor nem fényképezkedik mindenkivel. Gáspár és Ármin miért nem érdemli meg. Ármin helyett Szijjártó Péter az öcsi? Gáspár helyett Kövér Lacika a bátyus?

Miért ez az utálat a család iránt?
@gyilkos fűegér:

Heisemberg utca 16... vagy mégsem?... ;) Olyan bizonytalan vagyok...
@anarch: Látom sikerült kiválasztanod a "kakukktojást"... ;)
@nadivereb: "Ettől függetlenül abszolút támogatom a Monitor utcát."

Közvetlen mellé mehetne a Marrimack, és rendben is vagyunk.
@nadivereb: Monitorról egy hajótípust már elneveztek :). A monarchiában is volt folyami monitor, egyet fel is újítottak közülük.

www.youtube.com/watch?v=bu9v5jtKLKE&feature=related
Érdekes, hogy a Fodor otthagyta az Orbánt, mert ugye a c...-t nem bírta, de miért maradt a Szájer, meg a Deutsch, meg a kicsi gulyás?

A Jobbik nagyon lejáratja magát.
@Lumieres:
Nem a javadat akarja, hanem a javaidat.
Nem mindegy.
@Vanek B. Eduard: Bon Scottra emlékezni nekem nem kell külön sétány - minden sétány Bon Scott sétány, ha érted, mire gondolok; főleg nyáron, némi szabadidő, pia, pipa, haverok. Perthben pár éve avatták a szobrát. Éltem ott, kár, hogy lecsúsztam róla pár évvel, de még megyek, ha úgy adódik, szóóval belefér.
Kitaláltam! Pest megyét nevezzük át Elvis Vármegyére, és akkor mindenki elégedett lesz.
@kéne egy nick: Játék a betűkkel. Minden kormány szed adót (gy.k.: a javaidat IS akarja)...
Mi a sz@rnak egyáltalán Elvis Presley tér? A magyar emberek 90%-a nem fogja tudni leírni, vagy ha olvassa, nem fogja tudni kiejteni, az biztos - ez tapasztalat. Magyar ember nincs elég, akiről el lehetne nevezni utcát, teret?
@Lumieres:
barki, nez korul delen mit csinalnak az ilyen orbanfele mubarakokkal meg kadafikkal
@KopaszMercis: Egyébként hogyan képzelted? Hozunk 5 millió Egyiptomi-magyar kettősállampolgárt és minden választást megnyerünk... ;)

Vagy pár tökös terroristát...

Ébredj már fel. Ez nem Észak-Afrika!
@KopaszMercis:
Az akác nem virág, hanem fa.
(Nem lényeges egyébként, csak ha már így soroltad őket.)
@Lumieres:
le senkizni 50 millio lazado arabot.. nem ta vagy Szijjarto "Orban Viktor Gumiovszere" Pepike veletlenul?
@Lumieres:
De nem mindegyik rabolta el eddig a nyugdíjadat.
@makkoska:
Hogyne lenne eleg magyarember, akirol utcat lehet elnevezni.. sztem vegyuk elo a telefonkonyvet es csinaljuk ABC sorrendben...
@KopaszMercis: Ne álmodj! Nem fog idejönni egy darab arab Egyiptomi se, hogy elzavarja helyetted Orbánt. Te még 2024-ben is azon fogsz rugózni egy fórumon, hogy ki a magyar és ki nem, de az biztos, hogyha rajtad múlik akkor még akkor is Orbán Viktor lesz a miniszterelnök.
@kéne egy nick: Az enyémet ugyan nem rabolta el...
@Lumieres: Sőt most meg is emelték a fizetésemet le is vitték az adókulcsot, szóval sokkal jobban jártam...
@Lumieres: Miért nem válaszolsz? Hidd el jobban tennéd, ha elmondanád mi az oka, hogy Orbán nem szerepel családjával. Esetleg a családot lehetne megkérdezni?

A Láthatatlan ember!

Orbán Viktor ősei nem láthatóak, Orbán Viktornak nincsenek ősei (kell,hogy legyenek)? Orbán Viktornak van apja és anyja, van két testvére. Orbán Viktor nem fényképezkedik mindenkivel. Gáspár és Ármin miért nem érdemli meg. Ármin helyett Szijjártó Péter az öcsi? Gáspár helyett Kövér Lacika a bátyus?

Miért ez az utálat a család iránt?
@Lumieres:
De kis naiv vagy.. pont ugy latod az egeszet, mintha en nem kivulallo lennek.
Ha minden no ilyen edesen naiv lenne, mint te sokkal tobbet lehetne szexelni :)
Nevezzük el Komár Laciról. Már csak meg kell várni hogy meghaljon.
@Lumieres:
Tyuuu ez nem eszak afrika.. basszus te aztan odafigyeltel a foci oran rendesen. Nagyon vagany vagy! Mond mar elengedett kezzel ulsz a bilin?
@igényes:

Mit válaszoljak erre. Kérdezd meg a következő nemzeti konzultáción személyesen Orbán Viktortól. Vagy írjál neki a fészbukon, vagy mittom én. Mér engem basztadsz a hülyeségeddel. Engem az se érdekelne, hogy az Orbán apja Cigány az anyja meg román zsidó lenne... Leszarom...
Ámbörök!
Radics Béla tér van a XIII. kerületben.
"Béla a király"
Talán valami kis emléktábla is.
@igényes: Te családodat sem látom, mégsem gondolom ebből, hogy utálod őket.
@KopaszMercis: Most mit mondjak erre? Semmi közünk sincs ahhoz, ami Észak-afrikában történik. Max annyi, hogy drágul a benzin... Nehogy itt valaki olyan hülyeséget gondoljon, hogy Egyiptomhoz hasonló alulról jövő lázadás bármit is tud ártani a kormánynak. Vagy majd Szanyi kapitány megszervezi a kommunista ellenforradalmat?

Most ezzel komolyan kell foglalkozni? Ne fárasszuk már egymást...
@Bathory: Így van. Sőt még a nevét se lehet tudni... Neve sincs...
Mellesleg Neuman Jánosról van közterület elnevezve a XI. kerben, az Info parknál.
@KopaszMercis: Tessék? Nem értem. Használj egész mondatokat, mert így nem értelek...
"a komor bronzszobrok között megjelennek a mesefigurák meg robotok"

Már úgy érted, a szentek szobrai mellett... Amúgy egyszer eltöprengtem, hogy nézne ki a Hősök tere egy ilyen pantheonnal - szerintem:

Gábriel arkangyal: Arnold Schwarzenegger, mint Conan, Aquilónia királya

7 vezér:

1. Clint Eastwood, mint Man with No Name
2. Bruce Willis, mint John McClane
3. Gandalf és Keselyüstök
4. Tauntaunos Luke Skywalker
5. Arthur király
6. Aragorn
7. Egill Skallagrímsson

7 + 7 történelmi alak:

1. Prométheusz
2. Gilgames
3. Pókember
4. Assisi Szent Ferenc
5. Newton
6. Kőrösi Csoma Sándor
7. Rozsomák

8. Einstein
9. H. P. Lovecraft
10. Albert Hoffmann
11. Neumann János
12. Janice Joplin
13. Bruce Lee
14. Hanshiro Tsugomo

Háború és a Béke két lovaskocsija: Ellen Ripley és az Alien

Munka és a Jólét: Frodó és Samu

Tudás és a Dicsőség: R2D2 és 3CPO
árpi, te beteg vagy...

a vármegye azért rossz, mert 45 után ezt tranították az iskolában, igaz? hogy előtte mennyi ideig volt vármegye, az nem számít...
@bigthereal: Szerintem jó ötlet. Sőt még a csendőrséget is vissza lehetne állítani. A gárdistákból simán lehet majd csinálni "csendőröket"...
Tótavé, téged sem az eszedér szeretünk.
@Lumieres: Aztán rend lenne a falvakban... Mint régen...
De Elvis csak látszólag újszerű és játékos. Elvis az egyik legklasszikusabb, legmegkövültebb ikon. Kb. a könnyűzene Jézusa. Legyen Féregjárat út, meg T-Rex tér! De ez az Elvis nevű divatcikk?!
halottakról elnevezett utcák cseppet sem életet sugallók, bár az Elvis még mindig jobb a többinél...
ja és nézzük meg a személyekről való utcaelnevezés projektált hátterét: "egyszer majd rólam neveznek el ...-t"
@algi: a Tyrannosaurus utca remek ötlet. minden gyerek imádná, oda majd kell egy nagy játszótér!

Elvis tényleg klasszikus, de ahhoz képest, hogy a Fidesznek van olyan ága, amelyiknek Petőfi is felforgató kommunista, maga az űrkorszak.
javaslom, politikusokról ezentúl csak zsákutcákat lehessen elnevezni
@Tóta W. Árpád: Most tényleg az utcanevekről beszélgetünk? Nekem jó a téma. Addig se az alkotmánnyal foglalkozik a jónép.
Petőfi nem volt kommunitsa. Sőt a kommunisták ellen harcolt. Orbán Petőfi és a forradalom örököse.
Én pl. el tudnék képzelni egy Sztrugackij fivérek teret, közepén egy nagy Mr. Spock-szoborral.

Lem utca? Asimov út? Philip K. Dick vagy Lovecraft köz?
@Tóta W. Árpád:
Csinalj mar egy ilyen gyujtest aranyapam, ide szerintem jonnenek jo javaslatok, itt is volt par. Pl bar mindig is utaltam, de mondjuk Kurt Cobain utca is lehetne, vagy mondjuk hogy igazai zenesz keruljon Elvis melle pl Jimi Hendrix. Picasso meg Dali is, es ha a muvesz vonaltol elragaszkodunk, akkor pl tenyleg lehetne Batman utca :)
@Dr. No: Wass Albert utcánál jobbra, majd végig a Képíró Sándor Sugárúton egyenesen majd Mára térnél kicsit balra... ;)
@makkoska: "A magyar emberek 90%-a nem fogja tudni leírni, vagy ha olvassa, nem fogja tudni kiejteni, az biztos"

Na és mi van a sok Dessewffy utcával, meg az Országos SzéchÉnyi Könyvtárral? Ezeket még kevesebben tudják leírni...
@Lumieres: Móricka, neked mindenről csak ugyanaz jut eszedbe. Éppen erről van szó az Elvis tér esetében is.
@Bathory: Kedves Zavarodott ember!
Nem vagyok közszereplő, nem fényképézkedem a Pápával, sem Merkellel.

Fényképezkedtem igaz barátokkal, híres emberekkel is, de nem dicsekszem velük, mint a Viktor gyermeteg emberke!

Egyébként Viktor szívesen mutatkozik társaságban, ha a fotó előnyös vele kapcsolatosan. Neki a család egy eszköz, nekem pedig érték. A Pápához elmegy vonalkódos ruhákban a purdékkal, de, ha ennyire szent a család, és kilégűl, ha látja önmagát, miért nem becsüli meg szüleit és testvéreit is. Nézzél utána Ármin öccse vajon mennyire gyűlöli, vagy nem!
@Lumieres: "Petőfi nem volt kommunitsa. Sőt a kommunisták ellen harcolt."

Pontosan. Ha nem hiszitek, olvasSátok el a beszédet, amit 1956 október 23-án mondott a múzeumnál!!!!
@nexialista: Halottakról??? De hiszen Elvis él!
@Dr. No: Nehogy pont Wass Albert maradjon ki az utcanevek közül. Képírós Sándor is megérdemel legalább egy közteret. Szerintem a Dohány utcát kellene átevezni, mert a dohányzás ártalmas az egészségre!
@Lumieres: "Petőfi nem volt kommunitsa. Sőt a kommunisták ellen harcolt. Orbán Petőfi és a forradalom örököse."

............................................________
....................................,.-'"...................``~.,
.............................,.-"..................................."-.,
.........................,/...............................................":,
.....................,?......................................................\,
.................../...........................................................,}
................./......................................................,:`^`..}
.............../...................................................,:"........./
..............?.....__.........................................:`.........../
............./__.(....."~-,_..............................,:`........../
.........../(_...."~,_........"~,_....................,:`........_/
..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}
...........((.....*~_......."=-._......";,,./`..../"............../
...,,,___.\`~,......"~.,....................`.....}............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-"
............/.`~,......`-...............................\....../\
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,
.....`=~-,_\_......`\,.................................\
...................`=~-,,.\,...............................\
................................`:,,...........................`\..............__
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_\..........._,-%.......`\
...................................,<`.._|_,-&``................`
@insert random: Nem nyitok erről vitát!... ;)
@igényes: Látom hogy ezt posztolgatod be félóránként, de attól:

Te vagy a beteg és és nem én! (Belga)
@Forgó hangszóró: Igazad van, van köztük cigány, zsidó, ki tudja, még talán meleg is...de ez nekem csak azután jutott eszembe, hogy kiment a komment, elfelejtettem, hogy ez néhány(?) honfitársamat(?) feleslegesen hergel így péntek délután magasságában :)
@Lumieres: Különben is, ha Petőfi kommunista lett volna, Moszkvába viszik, nem Barguzinba.
@Lumieres: Kinek a Wass, kinek a Tormay Cecile, kinek meg a Darvas József vagy Illés Béla, ugye. Márai szerintem van, de nem túl sok helyen, ami nevetséges a fideszes önkormányzatok arányát tekintve. (És most ne gyere azzal, hogy október óta nem volt rá idő. Az önkormányzatok nagy része nem október óta fideszes.)
@almodhi: Ezt a hülyeséget, hogy Petőfi kommunista... Még ha fidesznek van is ilyen elvetemült vidéki vadhajtása, akkor sem igaz az egész fideszre. A kormány pedig nyíltan fogja vállalni március 15.-én az 1848-as forradalmi ifjúsággal a közösséget. Akkor és most is IDEGEN hatalmak törnek Hazánkra. Sőt tovább nehezíti a kormány dolgát ,hogy hazaárulók kis csoportja Rossz hírét kelti szép Hazánknak és hazugságokat terjesztenek nemzetközi fórumokon...
Bajban van az ország és a kormány hiába nyújt segítő jobbot, csak támadásokat kap...
@Dr. No: 2014-ig ráérnek. Nem az utcanevek átírása a kormány legfontosabb feladata.
@Lumieres: Addig látom a logikát a hozzászólásaidban, hogy a Hazát meg a Magyar Nemzetet nagy kezdőbetűvel írod, no de a Rosszat miért?! Pláne az IDEGEN csupa nagybetűvel, hát nem a Szent, Szépséges Magyar Haza az előrébbvaló?!
@Dr. No: Örülök, hogy látod a logikát.
@Lumieres: Nem, nem látom, mert a Rossz meg az IDEGEN nem illik bele.
@Dr. No:

A kormány pedig nyíltan fogja vállalni március 15.-én az 1848-as Forradalmi ifjúsággal a közösséget. Akkor és most is idegen hatalmak törnek Hazánkra. Sőt tovább nehezíti a kormány dolgát ,hogy hazaárulók kis csoportja Rossz hírét kelti szép Hazánknak és hazugságokat terjesztenek nemzetközi fórumokon...
Bajban van az ország és a kormány hiába nyújt segítő jobbot, csak támadásokat kap...
Alpacsínó utcát.. vagy pl Zach Galifianakis utcat ide...
A kormány pedig nyíltan fogja vállalni március 15.-én az 1848-as Forradalmi ifjúsággal a közösséget. Akkor és most is idegen hatalmak törnek Hazánkra. Sőt tovább nehezíti a kormány dolgát ,hogy hazaárulók kis csoportja rossz hírét kelti szép Hazánknak és hazugságokat terjesztenek nemzetközi fórumokon...
Bajban van az ország és a kormány hiába nyújt segítő jobbot, csak támadásokat kap...
@Lumieres: Ez már rendben van? Most már "logikailag" és "szemantikailag" is helyes?
Jó ötlet, haladjunk a korral! Szerintem meg legyen Terminátor utca! :-)
m.blog.hu/hi/hircsarda/image/201103/utca420.jpg
Ez az első poszt, ami - az első egy-két bekezdést leszámítva - tetszik ezen a blogon.
@Sic2: Támogatom! Arnold Schwarzenegger elnöki könyvtár...
@Lumieres:
ha a segito jobb az nem a kormany sajat faszat verne, akkor lehet kevesebb tamadas erne nem?
@KopaszMercis: Neked úgyse lesz jó semmi se, amit ez a kormány csinál. ha a világ legfaszább költségvetését raknék össze az se lenne elég jó...
@KopaszMercis: Mit tegyen a kormány? Ha ilyen okos vagy, akkor mond meg, hogy mit tennél ilyen helyzetben?
@Lumieres:
Cicafül!
Órabérben vagy napidíjasan nyomod az offolást?
Árpi!
Lassan mégis csak vissza kellene kapcsolnod a trollszűrőt....
@thorens: Ettől függetlenül még lehet válaszolni...
@thorens: igen, de egyelőre csak szólok. pihenők lesznek kiosztva. köszönöm.
@Lumieres: Ez valami C-kategóriás kémfilm (főszerepben: Kamarás Iván, Dobó Kata) zanzája?
@Tóta W. Árpád: Remélem nem rám gondoltál... ;)
De ha zavarok már itt se vagyok. Velem meg lehet beszélni és szépen meg lehet kérni, hogy menjek el a fenébe. Ígérem nem fogok visszajönni...
@Lumieres: Kérlek, menj el a fenébe.
@nadivereb: Kérésed parancs... ;)
Kellemes március 15.-ét.
@KopaszMercis: Bocs hogy erre már nem válaszolok. További jó cigányozást...
Elvis-tér
Wass Albert körút
Gömbösfalva
Horthyváros
Honthy Hanna-vármegye
Operettország
@Őszinte Őrült:
Ez a Milliók tere tetszik! Rögtön ott lehetne folytatni az átkeresztelést. Pld. az Országház helyett lehetne újra Állami Bábszínház.
@Tóta W. Árpád: te, egyébként miért gondolod, hogy ez most fidesz-ötlet? ha vmelyik elpottyant egy mondatot Nelson Mandeláról, akkor a fidesznek, az egész magyar jobboldalnak a náciktól a késsel-villával evő polgári undergroundig az a nagybetűs Véleménye, vagy mi??

az persze vili, hogy amőgy jó 5let

btw gyakran túráztam a Pilisben, és nem1x előfordult, azon agyaltak, miért Mexikó, és hogy milyen már... mégis hogy és egyáltalán, Mexikó

www.parkerdo.hu/index.php?pg=menu_166
@Csacsicska: Jaj de lelkemből szóltál! Tarlós baba takaríttathatna, ha már Rákay Philipjük marcona kokárdás hadfiként bambul a HV címplapján - szóval ünnepre legalább tüntessék el a mocskot!

Kötésig ér a Rákóczi úton a szmetyi, ha mentőautó robog végig a síneken, megfullad a fél város. ez már nem a libsibolsi kosz, ez m,ár az övéké, a népnemzeté.

Felőlem legyen bármilyen tér - Lennon :-)) - de amíg beleveszik a főváros a mocsokba, addig mindegy a név.

Párizsban nem kell naponta átnevezni a kurva tereket, utcákat és megvannak. Hallom, hogy Október huszonharmadika! utcának kell kiírni a címet, imádják az ott lakók, odacímezők, mondhatom.
@Pantagruel: hát a Fidesz főpolgármesterét fideszes politikusnak tekintem, ezt nem tartom nagyobb hibának, mint ha Matolcsy politikáját a Fideszének számolom el.
@gyilkos fűegér: Most neveztek el utcát Bang Oluf Jansen dán diplomatáról, aki vizsgálni próbálta 56-ot és 59-ben kétséges, máig nem ismert körülmények halt meg. Gyanú van a megölésére... Na kik által? Húsz pontos kérdés,hívd fel anyádat!

Na most ez nagyon tisztességes, bátor dolog volt tőle, az is, hogy elneveztek róla utcát Bp.-en - de az ottaniak már hónapok óta gyakorolják a saját címüket, ahogy azok is, akik odamennének mondjuk vendégségbe. És mindig belekeverednek, kerestem én is a guglin, nincs sok róla.
@Lumieres: A vezér már nem miniszterelnöknek, hanem vitéz al- és felcsúti őfőméltósága, Legfőbb Hadúr és I. Viktor.
@Peripetia: Te se haragudj. Nem udvariatlanságból nem válaszolok.
Tényleg próbáltam konzultálni. Nem sikerült. Teljesen alkalmatlan ez a fórum bármilyen párbeszédre.
@kábéla: Nem annyira abszurd a jövőképed sajna: látom a HV címlapján buszutak közben a hirdetőoszlopokon - hogy aszongya Karinthytól Wass Albertig...

Ide tartunk, édes jó istenem!

ogramm, egyebek is jelezhetnék az annyira dicső magyar talentumot sok helyen.
@Hefe: Na ha már fekete Volga. ;-)) Ma a buszmegálló melletti parkoló- szemben Orbán kedvenc etetőhelyével - teli volt fekete kocsikkal, fülbedugós, ilyen-olyan biztonságiakkal, rendőrrel. És bazi fekete Audikkal. A halászcsárdában valami nagyon titkos és magasszintű összeröfögés lehetett...

Ott születik a Zalkotmány?????
Nyomek:
"Nagyon jól nyomja Elvis is ezt a Sinatra számot.
:-)"

A My way című számot hiába énekelte először Sinatra, Elvis vitte sikerre. Azt mondod My way. Azt mondják: Elvis.:)

Azt mondod: Strangers in the night, akkor Frank Sinatra.:)
www.youtube.com/watch?v=rDA33hGFNgQ&feature=related
Magam először Ságvári Endre utcában laktam, oda születtem, és rendkívül büszke voltam arra a fiatalemberre és sajnáltam is, amikor leverték a szemüvegét és rútul bántak vele.

Szóval szeretettem abban az utcában lakni és örülök, hogy amikor Szent Rókus lett belőle, én már nem laktam ott, csak hazajárok.

Az Űrhajós utca, életem függetlenségének kezdete.

Most úgy lakom itt, a Mécs Lászlóban, hogy szívesebben laknék az Orgonában.
és csák norriszt mán le se szarja a közönség? hát csák berrit? a nemcsák károlyt még megértem, mert ő zabigyereke a csák máténak.
@Tóta W. Árpád: ah, értem, logikus, most, hogy mondod.
Ja. Kedves lakhelyem, Aquincum: van például Vízimolnár utca, amit keresztez a Vízimalom sétány, amivel előbbi egy helyütt párhuzamosan fut, hogy aztán megint keresztezze egy másik (?) utca, a változatosság kedvéért ezt is Vízimolnárnak hívják (!) - de nem csak két Vízimalom utca van, van Vízimalom sétány, sőt, Vízimalom köz, ahogy Vízimolnár köz is, de ha már malom: van Lőpormalom és Őrlő utca, és persze Őrlő köz, ami amúgy egy végén egyenes, nyílegyenes folytatása az Őrlő utcának, és a lakótelepi házaknak két utcafrontra nyíló lépcsőházi bejáratuk van (!); és ha már víz, akkor Vitorla, Csónakház, Pákász és Varsa, és ha már Varsa és Vitorla és Vízimolnár és Vízimalom, akkor még egy V, a Városfal utca, aminek persze kijár egy Városfal köz, és Váci (Mihály) utca és tér, hopp, egy név! szóval talán (talán) elkelt volna itt egy Elvis - mert SOHA SENKI nem igazodott ki Aquincumban (a Pók utcai lakótelepen), aki csak úgy betévedt, és sztem még a benszülöttek is úgy közlekednek benne, mint az erdőben :) kicsit össze lehet zavarodni, ha nem ismered ki magad benne, pedig csak egy csöpp lakótelep
@Pantagruel: ó, az csodálatos elvarázsolt hely! többször is eltévedtem ott, egyik ügyes konstrukció a több, össze nem függő szakaszból álló Silvanus sétány.
Mint Szív is mondja, Párizs attól otthonos, hogy a Marx Károly metróállomás, meg a Halászó Macska Utcája, meg a Négy Szél Utcája, és még sok más talán több, mint száz éve megvan. A névforgatók a Defense, meg Antony, meg a többi vadiuj keletkezvényben élik ki fantáziájukat.
Egyébként helyeslem az Elvis-teret. A Presley-t úgyis prézlinek fogják mondani.
Nevek, nevek, aztán van akinek anevét nem mondja ki a nagykövet ;-))): hvg.hu/vilag/20110311_bajnai_orban_usa_nagykovet#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_3_11 De bezzega zelődjéét....

Hujde lesz itt fogak csikorgatása és rontom-bontom....

Azért azon túl, hogy mesebeli keverkavarokra ad lehtőséget ez a vizimolnárokban tobzódó hely, ahogy írjátok, mégiscsak az lenne egy utcanév funkciója, hogy elkalauzoljon A-ból B-be. Nem hiszem, hgoy akinek soha nem érkezik meg a levele, mert elveszik a millió egyforma utca bugyrában, annyira boldog.

És ahogy itt felsorolták, lenne kiket megemlíteni - voltak nagy színészeink, haltak meg nagy íróink: Örkényről van könyvesbolt és színház, de utca? Bacsó Péter, Szabó Magda több nemzedéknek jelentettek valamit. EGyébként ahol ma olyan nagy titkossággal gyűltek egybe audisék, vannak névutcák: Jenő, Laura, Vilma. Most tudtam meg, hogy ezek a fogaskerekű építőjének a gyerekei voltak és róluk lettek elnevezve, ahogy Chatry Szaléz Ferenc is oda építette máig álló villáját. hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_Fogaskerek%C5%B1_Vas%C3%BAt A fogas öt évvel a világ első közforgalmú ilyen berendezése után indult meg másodikként, azért erre is büszkének lehetne lenni.

A Melinda út már nem a család emlékét, annak az eredetére még nem jöttem rá.
@syklist:
lehet, hogy 0 és 24 óra közt folyamatosan: igazán belejöttek. nagyon pici szikra elegendő lehet nekik. mindegy, hogy az általad említett nemzetiség-vallási kötődés-egyéb identitás jellemez-e valakit, ha kipécézik maguknak, akkor számára nincs irgalom. a stigma készen van: valamelyik "történelmi zsivány állítólag azt repítette ki arany (hümm) száján, hogy "én mondom meg ki a ---"...
Szerintem Tarlóst nem lehet egyértelműen a Fidesz vonalba sorolni:
- az idióta retorik nem annyira jellemző rá,
- hajlandó egyeztetni, kompromisszumot kötni,
- nem kelti direkt a feszültséget,
- egyelőre úgy tűnik, fontosabb neki a város, mint a pártkórus támogatása.

Persze, valószínűleg túl is éli a Fideszt, ha egy kicsit is jól dolgozik.
Bécsben sem csinálnak 5 percenként uj antikolt utcanévtáblákat. 5 éves koromban jártam először a belvárosi Wollmarkt nevün, pedig az jó régen volt. Túlélte. Még most is ott van.
Valamelyik lakótelepen kérnék derelye-utcát, csörögefánk-utcát, sólet-utcát, halászlé-utcát - szegedit, bajait és balatonit is.
Ja, és Jóétvágyatáutcát, meg egészségére-utcát is.
Elvis: Love me tender

www.youtube.com/watch?v=HZBUb0ElnNY

Kis kormányunktól ez nagy kérés lenne, nem?
@kaisaku: "túl is éli a Fideszt, ha egy kicsit is jól dolgozik"

hacsak fideszék ki nem nyírják.
ez a nagy nemzetközi hevület -be is vagyunk nedvesedve?- nagyon egészséges ürülnek a pórusok! vannak helyek ahol megoldották ezt a nagy dilemmát azzal, hogy számozott utcák vannak és a házszámot úgy adják meg, hogy a 17 -s 19 között az 51 -esen (ami egyébként 35 km hosszú és négy kerületen megy keresztül, és a postás is meg a lakók is tudják hogyan és hová mennek, természetesen a kerület nevét mindig fel kell tüntetni ami egy név de nem személynév, soha

így nem kell a hullámközben bálnasétányt és ebihal fasort csinálni

egyébként én nem szerettem sohasem a zelviszt a prézlit is csak a bécsiszeleten

a cikk első bekezdése viszont nagyon tetszik
@kaisaku: A Fideszben megvan a standard eljárás arra az esetre, amikor egy arc népszerűvé kezd válni olyan körökben, ahová Orbán karizmája nem ér el (urbánus-liberális-felvilágosult stb). Ezen átment Rogán és Navracsics is. Ilyenkor kapnak a főnöktől egy szép feladatot, amikor bele kell böfögniük a mikrofonba valami totál faszságot, hogy látsszon, nem is olyan okosak.
@a szív fészkei: egyébként a zuccanévváltozás az pénzbe is kerül meg sok munkaidőbe allamhivatalokban, ezt ki gazdálkodja ki és kitől? a lakosság minden esetben új igazolványokat és egyebeket kap, meg a nyilvántartást... szóval ne soroljam, minden új vagy megváltoztatott uccanév milliókba kerül abból ami nincs

erre senki sem gondolt?
@a szív fészkei:
"Kötésig ér a Rákóczi úton a szmetyi, "
gyorsfényképedből kiindulva (ha a fővárosra általában jellemző) lehet, hogy -- sajnos -- BP-t hulladék udvarnak lehetne nevezni...
mondjuk adja magát a kérdés: hová is dobhatná szemetjit a derék pógár?
előfordul, hogy ha a közeli megálló tároló edényét szeretném használatba venni, akkor kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy másik derék pógár segedelmével helyet változtatott, úgyhogy a beleteendőt (pl. szalvéta) kénytelen vagyok a zsebembe tenni...
önérzetes városi kutyatartók egyikének-másikának "kedvence" ártatlan ajándékát néha-néha a közlekedő útvonalba helyezi el, és (ha éppen nem szaglik áthatóan), bele is léphetek...
stb....
@Tóta W. Árpád: Valóban, a Silvanus sétány (szép név) maga a varázslatos rejtély; méltó a nevéhez, tisztára nomen est omen. Egyébként ez azért lehet így, mert a sétány vonalvezetése egy nagy J betűre hasonlít, aminek a "kalapja" Észak-Dél irányú, míg a szára Dél-Kelet felé hajlik. A J-nek csak a szárára lehet behajtani autóval, ám ki az, aki "hátulról", a Duna irányából érkezik, és nem a Szentendrei út felől? A Silvanus sétány U alakú háztömbjeinek kapualjai voltaképp (legkönnyebben) a Vízimolnár utcáról közelíthetők meg (pl. parkolás), ahonnét viszont nem látszanak a bejáratok, mert arra parkos, meg hát az a Vízimolnár utca, nem azt keressük, ugye. :))
@knausz:
Szerintem My Way = Sid Vicious

:)
@Tóta W. Árpád:
Optimista vagyok.:)
Ha Tarlós ügyes, ő marad a főpolgármester, mikor Vitor már csak pártelnök lesz. Vagy állam-.
@Tóta W. Árpád:
"amikor egy arc népszerűvé kezd válni olyan körökben, ahová Orbán karizmája nem ér el"

Ezzel egyetértek. Rogánt említeném én is. Nagyon népszerű volt és most nem az, aztán Kósa Lajos is hasonlóképpen járt.
@Forgó hangszóró: Ez most a télire kiszórt kurvasós homok konkrétan, ami beterített a Rákóczi utat... Ez, amit havazás elmúltával soha össze nem szednek, hanem elviszi a Széll helyett a szél, bele az emberek tüdejébe, hajrá rák jelszóval!

A Nyugatinál volt a térdig érő nejlonzacsi-egyveleg, ott mindig ez van, ha nagy a szél, a Budapest bank előtt, nagyon guszta behívogató a portájuk előtt... Kutyaszarral ma speciel nem találkoztam.

De aki azokat 3,14csányi szemeteseket kihelyezték - sőt előtte egy kétmilliós világvárosra megtervezték!!! - , azt fejjel állítanám beléjük... Pláne, hogy két félliteres, de persze nem összenyomott petpalack már reggel teli tömíti.

Egy darab utcaseprőt láttam igen csak feladva a harcot a szmetyi ellen tétován kóvályogni valahol a nagykörúton fényes délután Rákóczi út-Nagykörút-Nyugati-Szent István körút útvonal lecsekkolása után. Margit híd még felvonulási terület, azt kiveszem a hibalistáról.
@kaisaku: @Tóta W. Árpád: Tarlós az én szememben sem fideszes, sokkal inkább SZDSZ-es, mint aki az volt, és az is maradt, persze - nyilván - nem a bukott vonalból, értelemszerűen olyan nagy túlélőről van szó, akinek épp most jött el az ideje. Abban is egyetértek, hogy Budapest nagyobb a Fidesznél, sőt, nagyobb egész Magyarországnál - sajnos, teszem hozzá. Ez van. A Fidesznek kb. annyi esélye van betörni, megszelídíteni a fővárost, mint Napóleonnak Moszkvát: bevehetik, és ezzel vége, a császár csak nézelődhet. Inkább a polgármesterek idomulnak - szolgaian - Budapesthez, sőt: a kerületek szelleméhez. Rogán a legjobb példa (Tarlós ilyen értelemben meg sosem volt fideszes). Mint mikor a nagyköveteket beszippantja a helyi, hatalmasabb kultúra, és vissza kell őket hívni (Kínából főleg).
jav: beterítette, aki azokat kihelyezte, megtervezte

Jaj istenem, kinek volt népszerű Arrogán????? Hideglelést kaptam tőle; ez olyan, mint a Lenin élt, él, élni fog - nálam ez Arrogánra minden igeidőben érvényes lesz.
@kaisaku:
:):) az se rossz, legyen akkor, na én ebben is benne vagyok! Van ott tehetség, életérzés. Imádom!:):) A barátnőm szerint egyre modernebb leszek.

www.youtube.com/watch?v=WIXg9KUiy00&feature=related
Jól van, ha Tóta W. sem látja a trükköt, akkor a trükk tényleg ügyes :)

Elvis ugyanis bizonyos értelemben konzervatív szimbólum.

Persze ő maga nem volt az, lásd drogfüggőség stb. De Elvis redneck volt, és egész életében bevállalta, hogy redneck, tehát a déli államok konzervatív vidéki kultúrájából származik, életmódja, emberi gyengeségei másfele vitték, de a lényeg ott van, hogy ő volt az a redneck, aki legyőzte a parti városok liberális kultúrájának ösztönös idegenkedését a vidékitől, a maraditól, mindig is büszke "mucsai" maradt. Nem lett "áruló", mint Woodie Guthrie, a "kommunista country-zenész".

Ha nem jön át, Tóta W.-nek sem, hogy Elvis valamilyen szinten a konzervatív kultúra John Lennonja volt, akkor rendben van, akkor ez tényleg ügyes húzás :))

Hasonló vonalon be lehetne próbálkozni Clint Eastwooddal és Chuck Norrissal is, mert ők is :))
@anyátok:
hmm
Márai 74 naplója szerint ma is el lehet igazodni, u.a.
már mér`csinálnának?
@Shenpen:
"Vasárnap elruccantunk Memphisbe, ami kb. 200 mérföld. Megnéztük a belvárost meg Graceland-et, Elvis házát. Meglepően tele volt giccses culákkal. Fehér műszőrborítású rádió a franciaágyba szerelve, ilyenek. Sokszor olyan érzésem volt, hogy jobban annyira tele van giccses szeméttel, mint az analfabéta fekete rapsztárok lakása az MTV Cribsben."
(nyenyec blogtárs)

Tényleg oly keveset tudunk Elvisről..
@knausz: persze, ez abszolút része a dolognak, vérbeli vidéki srác volt, tehát meggazdagodva természetes, hogy valamilyen szinten elgyőzikésedett.

De pont ez a poén benne. Hogy vállalta, hogy rossz ízlése van, hogy leszarta, hogy a városok média-intellektuális ízlésdiktátor elitje ehhez mit szólt, ez a lényeg az Elvis-szimbólumban, az autentikusság és a büszkeség, hogy nem akart egy jó ízlésű városi úrifiú ócska másolatává művelődni, hanem bevállalta, hogy az, ami és az is akar maradni.
@Shenpen:
"vérbeli vidéki srác volt,"

Mindennek fényében javaslom Elvis helyett a Hunter S. Thompson sétányt, ha az Orgona utca látszólag csak az én ízlésem.:)
@knausz: Párizsban van Orgonás Negyed is.
@anyátok:
"Orgonás Negyed"

Gyönyörű!:) A legszebb virágok között van nálam, ez az amit nekem, ha lop valaki.. olyan, mint a Csótón a Kerámia béka volt.

Hunter S. Thompson igazi liberális ember volt. Neki legalább annyira örülnék, mint egy csokor orgonának.:) Elvis helyett róla, ha elneveznének valamit Budapesten. Olyan jól hangzik és benne van őbenne az az életérzés.
@anyátok:
Feleltem, csak Árpádnak már megint sok vagyok!
@Bathory: nem is hittem volna... Szerinted kossuth egy nemzeti hős?
@WOWBAGGER: ez elég tulok hivatkozás.
Becézés helyett inkább gyere el, nézd meg, tetszeni fog.
Rákosliget a neve, 112 éves tisztviselőtelep. I. - XXIX.-ig mennek a főútra merőleges mellékutcák, jobboldal páros, bal páratlan. Igen, római számmal.
@Pantagruel:

"Mint mikor a nagyköveteket beszippantja a helyi, hatalmasabb kultúra, és vissza kell őket hívni (Kínából főleg)." ez a nagykövetekre igaz meg egy szűk rétegre, de a magyar inkább olyan mint a @shenpen rappere az MTV Cribs-ében, viszi a kunyhót, a lelki nyomortanyát mindenhová és semmi sem ragad rá soha, olyan mint a csigabiga a házával, bárhová teszed mindig ugyanaz addig amíg valaki gurmet kajává teszi -hálistennek- és eggyel kevesebb lesz belőlük...

ezt én úgy élem meg -honfitársaimat figyelve, külföldön- mint mindenki azt másol amit még fel tud fogni (mimézis)

jobb lenne 2015. utca vagy fasor, vagy sétány ,int beprézlizni az amúgy is "beszórt" magyar tájat
@SECI: Ahol sok ember jár-kel, ott sajna sok szemét és piszok keletkezik. Ez még itt, Amerókában is így van. Pl. Disneylandben naponta százezrek fordulnak meg, viszont százak takarítanak - és lám-lám, nyoma sincs piszoknak. Ha folyamatosan takarítanak valahol, akkor a terek tiszták maradnak. Amikor a terek tiszták, akkor a népek szégyellik, hogy szemetelnek. Megjegyezendő: a budapesti Metró példaértékűen tiszta volt évtizedekig, majd alábbhagyott a takarítási láz. Ma egy koszfészeknek néz ki az egész Metró.
Más.

2002-ben cégünk felajánlotta Budapest fővárosnak, hogy az összes, normál lámpával működő közlekedési lámpáját LED lámpára cseréli. Az EBRD csatlakozott a projekthez: felajánlotta a Fővárosnak, hogy megfinanszírozza a cserét. A városnak a valós energia-megtakarításból kellett volna törlesztenie a hitelt - miután megtakarított, utólag. Egyetlen kanyit nem kellett volna az ügybe fektetnie!!! (A LED-es lámpák a normál izzók teljesítményének 11-14 százalékát fogyasztják.)

Budapest MINDENT megtett, hogy a projekt meg NE valósuljon. Külön szeretném megemlíteni - és megköszönni - Demszky főpolgármester és szocialista helyettese Vajda Pál hallatlan "igyekezetét" a kérdésben.

De lényegében senkit sem érdekelt a dolog, annak ellenére, hogy a Fővárosi Közgyűlés MINDEN EGYES tagjának névre szóló, kimerítő tanulmányt küldtünk el. Mára a világ jobbik kétharmadán csakis ilyen LED lámpák üzemelnek – Budapesten még mindig csak 9 ilyen csomópont működik, a 430-ból. Viszont ma már senki sem ad hitelt a Fővárosnak – szóval ha energiát szeretne megtakarítani, akkor előbb be kellene fektetnie az ügybe. Amire persze nincs pénz.

Ehhez képest – megértem – könnyebb dolog Elvis Presley névre keresztelni egy teret! A dolog „kijön” pár ezer forintból és mint tudjuk, Elvis Presley lényegében „Budapest hőse”. Ennyi erővel én inkább Illés Lajosról neveznék el utcát - ő mégiscsak ennek a városnak volt a szülötte – és számunkra nem kevésbé kedves és fontos alakja. Vagy esetleg szóba kerülhetnének olyan művészek, akik sok-sok örömet okoztak nekünk és méltán megérdemelnék, hogy nevük örökre fennmaradjon. Ilyen művészünk volt Hofi Géza, akiről – ha már a jelentőségét is figyelembe vesszük – nemhogy körutat, de akár egy egész városrészt kellene elnevezni.

És bizony nem mindegy a sorrend sem: azért inkább előbb Hofi, Gobbi, Latinovics – mint Elvis.

Ugye Árpád?
@Tóta W. Árpád:

Kutyából szalonnát? A fene tudja, lehet, igaz. De vajon mennyire szabad, az-az ember, aki hajlandó jó pár ember előtt égetni magát a legszörnyűbb bornírtságokkal?
@Rodeo36: "de a magyar inkább olyan..."

van valami őstermészetünk, amit nem bírunk levetkezni??... jujj-u-jujj, honnan ismerős ez a szöveg...??!

a nagykövet - gondolom - olyan, hogy érdeklődő és nyitott, ergo fogékony - így kerülhet oda (adott esetben), szóval nem lett hazátlan, épp csak hipp-hopp észre sem veszi (vagy észreveszi), hogy már kínai vagy muszlim, és nem csak természetes vonzódás és csodálat, ami játszik, vagy az, hogy egész egyszerűen agyonnyom a közeg túlsúlya, hanem a tolerancia és az együttérzés, ami egy kémnél nem lehet pálya; akikről te beszélsz, ott másról lehet szó: adott esetben a gyökértelenség, a - relatív - sikertelenségből és az igaztalanul mellőzöttség érzéséből alakul ki egyfajta sajátos jellemző megkeseredettség (de ezt láttam orosz kulcsmásolón is, megérkezett a szabadság és lehetőségek hazájába, és beült egy boltba húsz évre, és ezt rávéste az arcára az élet; eszébe se jutott deszkára pattanni, AC/DC-t hallgatni és BBQ-zni a szomszédokkal, pedig ott ült a sex, wax, rock n' roll közepén); na de ezek egyedi esetek... nem is tudom, te talán nem vagy _magyar_, vagy mi? ülsz a világegyetem közepén egy trónon? és onnan osztod keserűen a bölcsek magányosságának szellemi univerzumából...? ne ba**! még azt találom hinni, totál őrült - zakkant - vagy.
@Lumieres: "Itt a nyilam, hova lőjjem?/ Király széke áll előttem/ Belelövöm bársonyába / Csak úgy porzik az kínjába'!/ Éljen, éljen a Köztársaság!" - Petőfi a kor politikai palettáján szélső baloldali volt, valahol a Montagnard környékén.

Lehet szeretni Orbán Viktort, de marhaságokat kéretik nem beszélni.

A magyar kultúrtörténet, alas! - tele van baloldaliakkal.
@Pantagruel: nincs valami ősavarhunkun izé amit csak úgy magyarnak lehet mondani, viszont pontosan arról a kulcsmásolóról beszéltem akiről te csak más aspektusból, aki megismeri avilágot és az éppen őt körülvevő környezetét az tisztelni kezdi azt, egészen rajongásig mehet, és ez még kémeknél is előfordulhat, bár annak hideg fejjel és szívtelenül kell megnyilvánulnia -nem fogja elmondani- hogy miért és hogyan alakulnak ki ezek a típusok, akik hordják a csigaházukat mindenfelé, az egy másik gondolat, de vannak és én "csak" megállapítottam azzal kapcsolatosan, hogy én a magam részéről az egész elviszprézli izét nem tartom semmire, és éppen ezért utcát, teret, sétányt vagy bólyát elnevezni róla hülyeségnek tartom, egyébként is kár a kidobott pénzért ami a vonatkozó személyi dokumentumok valamint állami dokumentumok cseréje miatt adódik

remélem jól vagy, gargantuan mindenki őrült aki valamit látni mer szemléleted majd megemésztődik és a másik csatornán át távozik és oda ahová való
@Rodeo36: "minden új vagy megváltoztatott uccanév milliókba kerül abból ami nincs

erre senki sem gondolt?"

.. és akkor a zalkotmányból ki akarják hagyni a köztársaságot.
Most túllépve a jelkép marhaságokon csak abba gondoljunk bele, hogy minden honlapon, közintézmény homlokzatán, táblán, névjegyen, fejléces levélpapíron stb. ki kell cserélni.

Talán ovika a személyes vagyonából kigazdálkodhatná ennek a költségét (nagyon meglepődnék ha ezt a pár milliárdocskát ne lopta volna már össze).
Ha ennyire szívügye, csinálja a SAJÁT(???!!!) pénzéből és ne más farkával verje megint a csalánt.
@eMeL: az egész világ tele van adóssággal, nem gyanús ez egy "kicsit"?

nem gondolkodtál el egyszer sem azon, mi is ez a: "fizessük vissza az állam tartozását" (mondjuk Wisconsin állam kinek és miért tartozik?) és azt azonnal a dolgozó egyedekkel kell visszafizettetni,
(az egyébként is 10 vagy 20 éve befagyasztott béreket csökkentve, nyugdíjkorhatárt emelve, bérjárulékokat megnyirbálva és egy sor egyéb visszavágás)

még egyik hülye sem merte megkérdezni a kormányzót, ugyan mutassa már be soronként az állam könyveit az állam törvényhozásának, és magyarázza meg miért tartozik, mit kapott, ki adta és minek ellenében, és mindebből a dolgozók mit kaptak tételesen, mialatt a gazdagok betegre keresték magukat?

ehhez való hab a tortán, hogy egyre növekvő tömegek röhögnek ezen, mert egyáltalán nem dolgoznak, azaz rajtuk nem lehet semmit sem behajtani, nem is kérnek semmit "csak" elhasználják a foodstamp-eket, és lakókocsik parkokban élve kívül helyezik magukat a társadalmon, az állam ezt azzal kompenzálja, hogy egyre nagyobb arányban büntet mindenféle kihágásért letöltendővel, mert a végrehajtó intézetek magánvállalkozások és kell az ingyen rabszolga és adómentes termelés

ezt más aspektusban beadják a népnek és megy a ricsaj...

Magyarországon is meg kellene vizsgálni mindezt, az önkormányzatok miért és kinek mivel stb.

az egészet hivatásos hiteles könyvvizsgálónak kellene a matolcsyné férje könyveit is átadni és állam audit-jával és akkor egy sor dolog kiderül

de ezt nem teszik, mert akkor kiderül, hogy ... és ide azt helyettesítesz amit akarsz

nagyon bosszantó
@eMeL:

ez egy hsz NYT-ban

Beautifully said, and it breaks one's heart to see clarity so driven from door to door as it is in this country. Then again, who needs clarity with faith-based science, economics, politics, and on and on? Not to mention a lap-dog media that feasts on drama, not clarity nor sorting out fact from fiction.

cikk:
community.nytimes.com/comments/www.nytimes.com/2011/03/11/opinion/11krugman.html
@amergin: És mit fogsz csinálni? A pofázás már nem elég...
@Rodeo36: "nagyon bosszantó"

Szeretem az összeesküvés elméleteket --jó szellemi játék-- de azért nemigen hiszek benne ;) [túl sok az ellenérdekelt, sok az egymásnak feszülő érdek]

Szerintem itt a hibás játékszabályokkal játszó tömegek flow-ját látod.
Mindenki az érdekeinek megfelelően viselkedik, az érdekeit pedig a játékszabályok diktálják. A tömegek pedig (a viselkedésük) hömpölyög amerre sodródnak a dolgok, események, lehetőségek, érdekek.

Az eladósodás legfőbb oka szerintem a minősíthetetlen politikai elit (szakmai-emberi kvalitások egyaránt) és az ezzel közvetlenül összefüggő korrupció, "érdekpazarlás".

Mivel meg (a mi általunk vizsgált és leginkább érdekelt) országokban választási demokrácia van, valójában mindenért a "nép" a felelős... mert buta, tanulatlan, nem gondolkodik és nem érdekli semmi, semmi ami az orrán túl mutat.

Némikép példa lehetne a svéd típusú model, ahol az "állam" minden dokumentumát, iratát nyilvánosságra kell hozza a weben (ami nem bizalmas vagy államtitok, de azt meg szigorú törvényekben kell szabályozni és független szereplőkkel kontrolálni).

Pl. elsőként a "költségvetést" és a "zárszámadást" a nagyvállalatok könyvelési szabályaira állítanám át. Túl sok itt a hivatkozások nélküli utalás, a mindenféle jogcímen hozott határozat.

Az államnak van esze szigorú, procíz és jól ellenőrizhető számviteli törvényeket hozni, de esze ágában sincs azt saját magára alkalmazni!
Én elsőként meglépném (a magánszemélyek nyugdíj, szociális és egyéb járandóságait kivéve), hogy csak számla ellenére lehessen kifizetni bármit. A könyvelés meg egy hatalmas webes nyiltan olvasható "főkönyvben" történjen.
Akinek valami jár az államtól, az kiszámlázza azt az állam felé. A számlán konkrétumokkal persze (fő, hónap, mázsa, helyrajzi szám stb) és hivatkozásokkal a költségvetési törvényre illetve megállapodások/határozatok számára.
Aztán persze mint jó adatbázisokban minden mindennel összekötve.
Ha pl. egy önkormányzat rokkantak otthon ápolása jogcímen pént kér, akkor kibocsát egy számlát a kincstárhoz, hogy "normatív támogatás a költségvetés 2.4.35.122.5 pontja/sora szerint, 2011. január hóra, 854 főre".
Akkor aztán minden polgár és civil szervezet szépen böngészhetné az ország főkönyvét és rákattintva a kiutalt összeg sorára láthatná a költségvetési sort (éves tervezet és pillanatnyi állás is), milyen törvény alapján állították be, milyen előzetes számításokkal kalkulálták, kik, mikor mennyit vettek ki analitikusan és összesítésekkel, statisztikákkal. A konkrét számla jogosultját azonosíthatnák, ha megállapodásra vagy határozatra alapul, akkor annak szövege előjönne. A jogosult más kiutalásai böngészhetőek stb. A titkosított pénzek esetén is a tranzakciókat egyenként kell mutatni csak legfeljebb a jogosult, a jogosultság jogcíme stb. rovatokra kattintva egy titkosítási határozat jön elő (felelőssel, határidővel, indoklással).

Remélem az elv egyértelmű.
@Lumieres: Én? én tüntetek kérem szépen :) Azt még szabad :)
@Csacsicska: Nem vettétek be a buliba őket, vagy miért gátolták ennyire a ledes dolgot? Annyira nem hülyék, ne tudnák mi ez és hogyan hat a költségvetésre később!

Igazad van, Elvis egy marék homok a szembe, hogy mi kurvanagyon haladóak és nem bepállott maradiak vagyunk. De felőlem legyen, csak a felemlegetettek is megérdemelnék az utcát, sikátort, teret, közt, rakpartot, akármit.
Ha voltak nálunk külföldiek, mindeg elmeséltük - ha nem unták persze - hogy ki volt Petőfi, Kossuth, Arany - írek meg is értették a történelmi párhuzamot simán.
El lehet mesélni ezt Hofiról, - Szabó Magdát hájpolta is a francia irodalmi közvélemény díjakkal- , akárkiről és ennyivel közelebb jutnak Magyarországhoz. Vagy legalább a Tony Curtist tisztelnék meg, mégiscsak felújíttatta Közép-Európa legszebb zsinagógáját, reklámozta magyarságát és Magyarországot. És őt ismerik annyian, mint Elvist.

Takarítót meg nem látok, mondom tegnap egész napi császkám során ezt láttam a nagyvárosban: 1 azaz egy fásult pasi tologatott szart ide-oda.

A metró meg közbotrány; ja és a hülye szórólapozást is agyontiltanám vagy aki osztogatja, az takarítás hagyhassa el a közterületet!
A kibocsátó céget büntessék csillióra, ha egy darab ilyen marhaság is lesz a földön. Ahogy a metrópékeket is kötelezzék, hogy a zacsikat takaríttassák ők össze, ha a tömeg adta hasznot le tudják venni.
@eMeL: "a magánszemélyek nyugdíj, szociális és egyéb járandóságait kivéve"

Erre meg az volt a elképzelésem, hogy ahogy az adótartozást személyekre gyűjtik, úgy minden állami követelést/kiadást is gyűjtsenek személyekre (+cégekre) lebontva.

Vagyis ne csak az legyen tudható, ki mekkora jövedelmet szerzett (több forrásból) és mennyi adót kell fizetnie, hanem az is hogy mindenféle forrásból személy szerint mennyi támogatást, segélyt, kiutalást kapott.
Aztán ezekben az adatokban adatbányászkodva korrektebbé lehet tenni az egész szociális támogatás rendszert.

Mind a nagy országos főkönyvben, mind ezekben az adatokban a civil szféra képviselőinek lekérdezési, adatbányászati jogot kell adni, a sajtó meg majd jól kiértelmezi az eredményeket.

De a legprimitívebb(!) lépést sem tették meg, amit vagy 15 éve sok fórumon jelzek!
Minden támogatás mellé kell egy törvényi limit (ki kaphatja).
Pl. szociális támogatást nem kérhet ha az ingó/ingatlan vagyona a 43 millió forintot meghaladja, stb.

Aztán minden kifizetés aljára odatenni, hogy "büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a xxx/yyy tv.-nek megfelelek".

Ha aláírta kifizetik a pénzt, de ha akár évek múlva is lebukik, akkor dutyiba vele csalásért.
@eMeL:
Megkülönböztetett tisztelettel üdvözöljük, Orwell elvtárs!
Mi volt ma ebédre, hogy így megszaladt az elme?
@eMeL: A svédekről jut eszembe, hogy azért mekkora botrány volt abból, hogy eg-egy nemzeti idol, mint Ingmar Bergman vagy Björn Borg azonnal elhúzott a vérbe az adózás elől, sőt Bergmannak voltak effektív kellemetlenségei az adóelkerülésből. Monacó mint adóparadicsomuk ugye... Nézd meg kik laknak ott. (mennék én is, bár túlzsufi már, de a tengerpartja, mmmmm)

Szóval még a legpéldaértékűbbek ott, a svéd kiérlelt királyi ;-)demokrácia kellős közepén is igyekezn/tek spórolni a köznek befizetésen, pedig hát nem zsizsikes babbal lettek dotálva a sikereikért.

Akkor kisember életmentését minek vegyük? Pláne, ha látja, hogy a keservesen hiányzó adófillérei kinek a valaga alá gyűrődnek Audi formájában,egyáltalán mire költődnek: hülye levelekre az alkotmányról, ami nesze semmi de fogd meg jól, nagyúri fennhéjázásra, allűrökre, terrorelhárításra, pártok eltartására, stb. stb.

A munkátlan tömegekre költeni pedig megelőzi az éhséglázadást, ennyi. Bárhol a nagyvilágban. Lehet hagyni az utcán meghalni őket nagyszámban, de kevés India van a földön, ahol ez a sors is karma része, így lazán elfogadják az utcán meghalók is, mint egyik életük tanulságát. Hogy ha ezt kibírják, jön a jobb...

Mindenki meg nem állhat munkába, ez is tény, hiába ábrándozunk a kiskertjében mindenki megkapálja a saját paprikáskrumpliját-elven. Amikor a vörösiszapos cég tulajainak felelősségét és empátiahiányát firtattam, leugattak sokan, hogy demagóg vagyok, hisz a tőkés nem szívjóságból vizsgázik naponta. De a feneketlen bendőjét is kéne korlátozni, mert a tizedik Maserati már annyira nem muszáj, hogy ott álljon a garázsába, azért abból mások ehetnének egy évig Afrikában, vagy fizethetné jobban a melósait vagy költhetne a környezetédelemre.

Igenis kéne önlefogás a harácsban és a költésben meg valamivel igazságosabb elosztás, de a teljes kommunizmus sose jött és jön el. A nagyon gazdagok osszanak vissza valamennyit vagy ne akarják annyira hugyér-szarér kizsigerelni a többi magukért. Nem tudom, ez hogyan érhető el.

Vagy mindenki hasonlóan szegény, de egy nagyon vékony réteg halmoz rendesen - kádári káderek nem szegényen tengődtek a zabrált rózsadombi villákban (Mészáros Márta filmjei még a rákosista időkből is ezt mutatják)- ez a szocialista diktatúra és akkor kuss a hőzöngésnek, de cserébe valamelyest teli a pocak mindenhol. Avagy nincs állami belepofa annyira, rotálják a vezetőket x évente választással, szabad a verseny de azzal el is kezdődik a szelekció, mint a vadak között. És aki gyengébb bármiben, az kihullik.

A harmadik verzió, amikor borzasztóan elnyomva és nyomorogva él a legtöbbje, de a sok évtizede diktátor fényeskedik valahol felfoghatatlan gazdagságban a csúcson. Ahhoz ragaszkodik most Kadhafi.

Persze ez faékre van leegyszerűsítve, de mi lehet még? A hippikorszak boldog egyenlősdit akaró kommunái hol vannak? Ha életképesek lettek volna, nem ez lenne máig a trend, hisz a csodált, irigyelt nyugatról indult a divatjuk? Párizs hány napig égett a jóléti diákok mindent felrúgó balhéi nyomán? Sípoló macskakő...

Jó, legyen a net egy nagy könyvelés zu zammen! És nem lehetne azt azonnal kozmetikázni? Valakik csak szolgáltatják az adatokat, mások kezelik az excellt és valakiknek meg nagyon is érdekükben állna olyant mutatni a jó népnek, ami nekik jó. 10 éves kishülyének van kezelve a válaszótpolgár, megmondta a holt Wermer.
Hazugság, nagy hazugság, statisztika -mondja cinikus mondás. Hinnél minden számnak, amit eléd tárnak?
@knausz: Az ORTT meg legyen ICE TEE TT.:))
@eMeL: itt leírtad a Revenue Canada munkamódszerét az Auditor General bármikor bárkit -termésetesen ebbe a királynő is bele van értve elszámoltathat, és rendszeres ellenőrzést tart a főkönyvekben, ezen felül mindenkinek egyéni és titkos számlája van a Revenue Canada-val amely ugyanolyan kombinált Főhatóság mint Magyarországon a Vám, Pénzügy és adó, és elektronikusan lehet kommunikálni az állampolgár meg a revenue között azonnali bankszámla átírással

mai hír: Bayer Zsoca a cukor 400 ft-os árát keni a szocikra

igenám de a mai londoni és new york-i tőzsdén erősen csökkenő hosszútávú tendenciával a cukor ára (asztalra való finomított fehér cukor) nem több mint 197 forint kilónként!!! ha minden ejnye bejnyét beleértek akkor sem lehetne több 250 forintnál, de ha "future"-özik a nagykereskedő és a nagykereskedők versenybe vannak kényszerítve akkor a 250 is leszorítható

hát akkor miről beszélünk

én sem értek egyet a hazai cukortermelés teljes agyoncsapásával, stratégiai ipar, de az ár nem és ez van

látom egyetértünk abban, hogy a "nép" azt kapja amit megvesz mint kormányt

caveat emptor
@amergin: És? Azt hiszed, hogy ennyi elég? Tudod mi lesz a válasz? Majd megunják a tüntetők és hazamennek... Oszt'jónapot...
@a szív fészkei:

na végre! most egyet értünk!

a magyar alu meg el akart menni Magyarországról a rossz minőségű bauxit miatt és ezért nem cserélt technológiát amit most megtett szárazra! erre az állam szabályozói nem kényszerítették vagy nem tették érdekeltté...

a munkavállalók bérezése és juttatásai egyáltalán a társadalom szociális felállása a törvénykezés dolga, ha az nem szabályozza megfelelően -és erre a matolcsyné férjétől ne várj écát sem- akkor el fogják költeni a hasznot maserrati-kra meg akármire csak nem társadalmi fejlesztésekre, oktatás és egészségügy stb

tehát a politikusok a hibások és azok akik a politikusokra szavaztak

a kör bezárúlt

én azt mondom, hogy ezt ma csakis egy általános (országos) 3 hónapos sztrájkkal lehet kikényszeríteni

és ha most nem akkor soha
@Rodeo36: Arról,hogy nádcukor importjára 200% vámot vet ki az Unió arról pont nem Gyurcsány tehet,és ebből a vámból támogatják a termelőket.Miután mi már alig termelünk cukrot nekünk a vám lebontása az érdekünk.Volt is nagy felháborodás amikor GY F felvetette,hogy ne a mezőgazdasági támogatásokra költse az EU a legtöbb pénzt.
@streamer: "Orwell elvtárs!"

Okoska, az nem sérti a személyiségi jogaidat, ha az állam könyékig turkál a zsebedben és minden jövedelmedről pontos kimutatást vezet?
Csak az a zavaró, ha az állam által (adófizetők!) adott juttatások JOGSZERŰSÉGÉT és INDOKOLTSÁGÁT ellenőrizni akarja valaki?
@Tóta W. Árpád: Az USA adott is erre egy kis suskát,ne küldjük már vissza, költsük el!!
@eMeL: javítanom kell saját magamat cukorár témában:

727.60 dollár/metric tonna Londonban
ez a mai 198.00 Ft/dollár rátával 144 Ft/kiló nagyker cukor árra jön ki amiből nem értem hogyan lehet 400 mire a polcra kerül illetve tudom de ezért én felakasztanám a pénzügyminisztert is!

és akkor nem future-öztem és nem számítottam a tömegben vásárlás árkedvezményére!

ez a gyalázat!
@Rodeo36: Sztrájk idején nem kell törlesztő részleteket fizetni?Mert akkor támogatnék egy ennél hosszabb munkabeszüntetést is.
@eMeL:
Egy szót sem írtam arról, hogy engem mi zavar ebben a kérdésben. Ennek pedig két (2) oka van.
1.) senki sem kérdezte
2.) még mindig kacagok ezen a szabadon szörfölhető, giga adatbázisos ötleteden, különös tekintettel a támogathatóság szempontjából belőtt 43 milliós (????) ingó/ingatlan limitre...
@rebur:
ha jól emlékszem én alapállásból az adósságot is megkérdőjeleztem, teljes egészében, a magyar pénzügyi hatóságok könyvelési módszerei kőkorszakiak, vagy eleve hazudnak, mert mind lop és hazudik amíg egy költségvetési tanács valamint Alkotmánybíróság nem vizsgálhatja felül a nép érdekében az állami könyvvitelt akkor bűntények sorozata megy

miért van februárban 850 milliárd hiány Magyarországon?
@streamer: "még mindig kacagok"

OK!

de...

1./ akkor szólj hozzá, ha mondani is akarsz valamit.
2./ konkrét hozzászólásodra, konkrét választ kapsz.
@streamer:
ezt kell megkeresni és bebörtönözni azonnal hol van a Vám és Pénzügyőrség?
490 eur/MT min 20 MT 50 kg kiszerelésben

amikor a mai adatok:

144 Ft/kg nagyker árat adnak azaz 144000 Ft/MT
ez meg 178000 ért árulja azaz a tőzsdeárra eleve feltett 34000 profitot papirmozgatásért
@Rodeo36: Ha ez az ajánlat igaz 490eur/t akkor én már meg is rendelem ,800 eur-ért 24t elhoz egy kamion,az annyi mint 9.1Ft/kg.
Így 1kg cukor Áfa-val167+9.1=176FT/kg.Ha csak 100ftteszek rá 2.4 mil a profit.Szerintem ezen keresnek most a képviselőink.
Szerintem a Moszkva tér legyen Szenpétervár tér!
@rebur: menj be az oldalára és beszéld meg, ő keres 12 14 %-ot te mag ugyanúgy ráteszel 20%-ot még mindig nyerő leszel

vigyázz le ne lőjenek miatta
@Rodeo36: Mondom én már rendeltem 24tonnát.Gondolod hogy meg is kapom.?Szerintem ebbe csak a képviselők tudnak beleugrani,ez jobb mint az olajszőkítés.
@rebur: ezt is megpróbálhatnád, de azt hiszem be kell jegyeztetned magad mint tőzsdetagot

Please do not phone or email regarding the buying or selling of sugar, molasses or alcohol, I don't do it.
The mailto links on this page are encoded to prevent spam, if your browser has JavaScript disabled the links won't work, in which case use the form below and left

You can use your smartphone or iPod Touch to save these contact details via the QR barcode below

General Enquiries
Office Phone +27 466 228 623
Mobile Phone +27 783 489 197
Mobile Phone +1 646 355 2212
Skype wayne.jayes
Postal Address 5 Firtree Lodge
St Aidan's Avenue
Grahamstown 6139
Eastern Cape
South Africa
Webmaster
@rebur: vámot kell fizetned, megkapod úgy állapodj meg hogy átadáskor fizetsz azaz CIF a te raktárad
@Rodeo36:
Szerinted azt a cukrot az északi szél hordta ide?(paritás:Bp.)
Azt tudod, hogy a tagnak (vagy a hitelezőjének) mennyi pénze áll benne és mióta?

Teljesen normális - mondhatnám magyar - árrés.
@eMeL:

1.) Azt tettem, köszöntöttem Orwell et-t.
2.) Konkrét válaszodat iktattam.

És már csak picinyként mosolygok....
Ha vámot kell fizetni akkor már nem buli.Úgy tudom,hogy az unión kívüli cukorra 200% a vám.A honlap Olaszországi átvevőhelyet jelöl,ezt a Dél-Afrikai címet nem láttam.
@rebur: ez egy másik amelyik a Londoni tőzsde lapján volt, skype-on hívd fel és nézz utána a vámnak, cargo légi teherrel egy nap alatt a Ferihegyen lehet
@rebur: lehet honosítani tudnod kéne hogyan külker az szakma
@rebur: keress rá a london commodity exchange web site-jára
vagy erre és lapozgass benne

www.euronext.com/landing/liffeLanding-12601-EN.html

ha a délafrikaitól veszed akkor meg kell nézned a eu tax and tarriff agreements listáit és hogyan miképp INCOTERMS és GATT szabályok utána CIF Budapest megállapodás célba juttat de nézz utána két óra alatt meg látod és utána már csak meg kell rendelned megtakarítod a 34000-et tonnánként, a cargo olcsóbb mint a camion, és beszélj a bankoddal tud e kiállítani a nevedre egy SLC-t
@rebur: az, hogy az eladó délafrikai nem jelenti azt hogy onnan jön a cukor, beszélj vele a másikat is hívd fel

vigyázz a magyar cukor maffiával akik 400-ért adják
@Rodeo36:

A tőzsde elsősorban a fedezet nélküli pénzteremtés tükre…

Nem a „gonosz” spekuláns a probléma, hanem a fedezet nélküli pénzteremtés.
@streamer:

air cargóval 100 MT-t játtszva lehet és az olcsó, vagy hajó és vonat kamion kombinált az sem drága biztosítással együtt nem lehet több a net ár 20%-nál, úgyhogy tanulj cicám kereskedni a magyar árrés 300% vagy 500% akkor meg lehet izélni mire van a kormány?
@kronstadt: a pénztőzsde de nem az árutőzsde

tanulj cicám

ha veszel future cukrot a mai 144 kg-onkénti árat 80000 MT-re 2012 márciusra CIF Budapest (vagy magyar "kikötő") meg tudod kötni 90 forintért de azonnal kell fizetned amikor megállapodsz

na erre varrjál gombot
@kronstadt: te melyik közgazdasági alapfokú óvodát végezted?
@kronstadt: mai lehetőség 16 másik mellett

Amsterdamban

SUGAR0.219TL OPENA Add to My Euronext

Last -19.44%
6.05
€11/03/11 17:30:00 CET [Realtime data]
Open
6.27 High
6.27 Low
6.05

Underlying : - / Issuer : ABN AMRO BANK N.V.
Call / Strike : 0.219 $ / Maturity : -

Codes and classification

ISIN NL0009636265 Mnemo 4880A CFI RW

Market EURONEXT AMSTERDAM - Euronext

Risk Leverage Product segment Leverage product with knock out barrier
@kronstadt: és mint látod Amsterdamba az azonnali vagy future már -19.44%-kal kezd és erről tárgyalsz, ha elfooagadjuk azt, hogy ma 144 forintér lehet egy kilót vagy 144000 forintért 1 MT-át venni akkor 80000MT egy év múlva 90 ajánlattal ha megállapodsz 93-ban akkor a magyar piac rablói a 400-al hová menjenek?

és ha a magyar mennyiséget behozod 200% büntető vámmal amit vissza tudsz kérni később, akkor is 270-nél tartasz amiből 93 at le kell számolnod készpénzben de sem vámot sem szállítást azt csak realizáláskor és biztosítást is olyat kötsz amilyet akarsz

tanulj cicám
@Rodeo36:
Jól van, kandrbandi, de akkor előbb gondolkozz, számolj, aztán oszdd az észedet, vazze.
Onnan indultunk, hogy az a hírdető fog a 144-es cukor áron 34 forintot (te kalkuláltad, úgy is, mint high end külkeres) Az eltérés annyi mint szűk 24%, és te már adóellenőrért + börtönbüntetésért kiáltoztál itt, de elég hevesen.
Most meg azt mondod, hogy lehet vagy 20% (is) a szállítás, ergo az árrés akkor marad(hat) az eladónál szűken 4%, a 178-as áron vett zsákbacukorodon.
Most akkor kell még neked az az adóellenőr, vagy iszol hamar egy kávét?
@eMeL:

Az eladósodás legfőbb okai
1. részleges tartalékolású bankrendszer
2. állami bankjegy-kibocsátási monopólium
3. fedezet nélküli pénz

A jelenlegi pénz-/ bankrendszer nem piaci rendszer (lásd, pl. bankjegy-kibocsátási monopólium, törvényes /fedezet nélküli/ fizetőeszköz, részletes szabályozás, nemzetközi jegybanki együttműködés, privilegizált bankok, stb.)

A jelenlegi pénz-/ bankrendszer nem hitelközvetítésről, hanem jövedelem és vagyon-újraelosztásról szól. A bankhitel lényegében betétmultiplikálás, elsődleges betét mögött létrehozott másodlagos betét)

A pénz-/ bankrendszer nemzetközi jövedelem és vagyon-újraelosztás is egyben, burkolt imperializmus.

A rendszer centrális tagjai inflációt exportálnak a periférikus tagoknak.

A rendszerben már csak az ún. tartalékvaluta a valódi pénz (pl. USD, EUR, CHF, japán yen), a többi fedezetnélküli pénz már csak ezekre alapozott „certifikát”.

A rendszer lényege:

Inflációs adó

Nyertesekkel
És vesztesekkel

Fő haszonélvezők:
1. állam (különösen az ún. centrális tagok esetében, pl. USA)
2. az államhoz kötődő érdekcsoportok

Fő hatás:
1. állami expanzió
2. piactorzítás (a fedezet nélküli pénzteremtés még az ún. vegyes gazdaság esetében is elmélyíti az üzleti ciklust)

Az államhoz kötődő érdekcsoportok érdeke nem azonos a „közérdekkel”.

Az állam és az államhoz kötődő érdekcsoportok képesek a veszteségeik társadalmasítására (adókivetés, monetáris infláció)

Az államhoz kötődő érdekcsoportok lényegében adót vetnek ki a társadalom többi részére.
@streamer:
na most a dugádba dőltél:

a 34/kg az a nepper tiszta haszna mindegy mennyi a szállítás+biztosítás ami lehet 20% körüli, de megállapodás a biztosító és speditőr meg a tényleges szállíttató között,

erre varrjál gombot, a

vevő aki nem biztos, hogy a szállíttató lesz, az CIF árat fizet és ebben a két fél előzetesen megállapodik

felvarrtad? vagy ahhoz sem értesz

szerencsétlen
@Rodeo36:

Klikk az alábbi ábrákra

„Nominális” Dow
www.oftwominds.com/photos07/DJI-history.gif

Aranyparitáson álló Dow
bestamericangold.com/Dow-Gold-Ratio.jpg

Kész Money Illusion

Ez a monetáris infláció legjobb illusztrációja…
@kronstadt:
ezt az izét honnan másoltad?

nagy marhaság,

a gazdaság nem így működik és ha te azt amit ide copypasteltél valami hírcsárda szintű izéből annak fogod fel akkor azért ilyen a magyar gazdaság mert a matolcsyné férje is olyan képzett mint te
@Rodeo36:

A tőzsdén pedig eszméletleneket is lehet bukni…

Pl. hirtelen elzárják a pénzcsapot

Ez egy manipulált „piac”

Nem véletlenül figyel mindenki a monopolhelyzetben lévő állami jegybankokra

Ők lövik be a zsetont a játékba

Azzal indul meg a licit…
@Rodeo36:

Elvesztettem a fonalat..

Hová akarsz kilyukadni?

Mi az „ideális” megoldás?

Állami cukorhivatal?
@kronstadt: mielőtt elszédülnék a sok klikktől, a DOW meg az összes többi "izé" az aranyárat is beleértve (manapság már ezüsttel is foglalkoznak, Warren Buffet 5 évvel ezelőtt vett vagy 50 MT színezüstöt és mindenki halálra röhögte magát rajta, szerencsétlenek)
az egséz finaciális azaz monetary exchange az egy játék a pisilővel, a nagy játékosok kezében akik 500 milliárdos csekket vagy swap-ot állítanak ki félóránként

ne higyjél nekik az sem igaz amit kérdeznek, tanulj gazdaságot...gyorsan, még nem késő
@Rodeo36:

A stílusod azonban szórakoztató:)
@kronstadt: egyébként ha kinyitod a Magyar Hirlapot és bayer cikkét Isten és cukor ott csak a hsz-eket akkor láthatod a magyar milyen sötét, ott ugatnak meg böfögnek olyan tudatlanok, hogy azt sem tudják mit tagadnak de ordítoznak

na ezért vagyunk itt ahol a pokol tornácán

Limbo

hahahahaha
@kronstadt: na már a "kérdésed" is jellemző

nem aranyoskám, hanem olyan vám és adó törvényeket kell hozni, amik alapján nem lehetséges egy 93 forintos beszerzési cukorárból 400 forintosat csinálni különös tekintettel arra, hogy ez a cukorár is be van indexelve -19.44%-kal ami azt jelenti, egy év alatt legalább ennyivel lesz olcsóbb

erre varrjál gombot,

vegyél egy nagy csúzlit és addig lődd a zorbánt és a matolcsyné férjét amíg melegek

egyébként jól vagy? ezeket az izéket a fityisz templomban prédikálták neked?
@Rodeo36:

A commodity piacon a quantitative easing című pénznyomtatás miatt emelkednek az árak.

Nem a "gonosz" spekulánsok miatt...
@kronstadt: ja bukta tudod az a narancsos amit te eszel már 22 éve ha már éltél akkor amikor a hullarabló kiásta a Kerepesi temető munkásmozgalmi Pantheonját és gyászoló özvegynek álécázta magát és elsiratta a csontokat amiket azután újra meg újra kikapnak a kredencből hogy lengessék mint a bűnös múltat

hát ez van

mikor tanulsz tudományokat a hittan nem vezet sehová vagy csak oda ahol most vagy és az sehol sincs

hahahaha
@Rodeo36:

semmi bajom sincsen a cukor árával:)
@kronstadt: a gonosz spekulánsok és quantitative easing az ugyanaz a lófasz

ébredj már fel, mit szedtél vagy be vagy füvezve?
@kronstadt: látod ez a legnagyobb bajod, hogy nem is tudod mi a bajod, kis "cukorfalat"?
@kronstadt: nem is tudod, hogy már évek óta nem röhögtem ennyit, bele is fájdult a hátam még jó hogy van némi sör kéznél az enyhíti

hahahaha
@kronstadt:

ne meg se próbáld vegyél alapfokú tankönyveket, járjál szakkönyvtárba és kössél üzleteket a

on the international commodity exchange-en javaslatom: future deal

vagy akármi

de olvassál több fityisz szórólapot nagyon meg fog ártani és a ráncokat nehéz kezelni
@Rodeo36:

Ízlelgesd magad, cicafül:
"..144 Ft/kg nagyker árat adnak azaz 144000 Ft/MT ez meg 178000 ért árulja azaz a tőzsdeárra eleve feltett 34000 profitot papirmozgatásért.."

És akkor most tök felesleges ide görcsölnöd a biztosítót meg a speditőrt, meg a ferenceseket, vagy a bantu négereket.
Az van, hogy amennyivel kevesebbre adódik a járulékos költség a 20%-ál (ami kurvára nem csak papírmozgatás, ezt már nyilván beláttad) csak annyival növekszik az eladó eddig szűk 4%-os profitja. Eddig ugye világos?
Tehát akkor, ha pölö 10%-on megáll a fuvar és egyéb rezsi, akkor lesz a profit szűk 14%, ami itt a nyugat-balkáni valóságban egy tisztességes profit.
Igen, tisztességes, mert - mint sejtettem ott feljebb - még mindig nem tudjuk tippelni sem, hogy az importőrnek mennyi pénze és mióta áll a cukros buliban...
Szóval, akkor mégis az van, hogy KV-t iszik, gondolkodik, számolgat, és nem gombot próbál varratni heveny süketelés közepette....
@streamer:

are you unhinged? since than the shipping costs and the self share of the insurance liability is commercially related to the commercial margin?

any scientific evidence or a formulae applicable?

would you elaborate?
@kronstadt: látom keresed a "tudás" almáját, ez jó jel, de amit találtál, az egy tréfa, "hírcsárda" mélységű, de igaz... persze ettől még a spekuláns egy rohadt disznó és ami ebben a hocinesze izében van nem tagadja le az általam elemzett tényeket csak más tálalásban egy komponensét kiemeli

buccantó di lapusbu netene
@streamer: te vagy a matolcsyné férje? aritmetikai ismereteid arra vallanak
@streamer:

bz the INCOTERMS, what does it mean:

CIF

some useful details?
@streamer: @langyospisiske

aka @streamer

felmászott a nyúl a fára

jaj be szépen kukorékol

piros csizma van a lábán

nem süt a Nap a szemébe

ez a te szinted teljesen be vagy fityiszesedve, remélem nem rekedtél be?
@okostojgli: Gyógypedagógiai Főiskola kerül a képbe? Csendes de határozott utalást érzek az egész mai helyzetre. Hogyan lesz az kezelendő...
@Rodeo36:
"látom keresed a "tudás" almáját"

Sokan keresik. De csak az életükről, ha valaki megmondaná, merre tartson, hogyan fejlődhetne a földi létben.

Kár ez a sok mindenféle idegen beszéd, bábeli zűrzavar, hiszen sokkal több az, amit te magyar szóval mondani tudsz, akár másnak, akár nekem. Thanks.:)
@Rodeo36:

Élvezet egy hozzád hasonló higgadt, logikus, széles látókörű közgazdasági géniusszal eszmét cserélni:)
Ami egy szép patinás pesti szállodában történt ugye: hvg.hu/velemeny/20110311_ungvary_krisztian_szt

Astoria, Schmitt Pál, Martonyi - érdekes az SZT-tisztek története és ki hogyan áll ehhez:...
Csodás elnökünkről: [...]"Elég életszerűtlen feltételezés volna, ha azt gondolnánk, Schmittnek fogalma sem volt arról, mit művelnek az állambiztonság emberei munkahelyén (Astoria) ahol ezek szerint nemcsak technika, hanem több fős rezidentúra is működött. Ez már csak azért is lehetetlen, mert az akciók egy részéhez neki kellett a feltételeket biztosítania. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ő is SZT-tiszt lett volna, de azt biztosan, hogy az állambiztonság munkahelyi jelenléte nem maradhatott előtte teljes titokban. Érdekes volna tudni, hogy vajon mit tudhatott ezekről az „operatív akciókról”? Hogyan működött együtt Pain Lajossal és D. Varga Józseffel? Ugyanolyan érdekes kérdések ezek, mint felfüggesztett börtönbüntetéssel végződő korábbi bűnügye, amelyre a Köztársasági Hivatal mind a mai napig nem adott választ…"
@kronstadt: a géniuszt kikérem magamnak, a higgadt jöhet, és a széleslátókör is van panoráma szemüvegem

próbáltam a "bilirubina" ömlés nélkül informálni téged, talán sikerült és mától kezdve már nem hiszed el első szóra amit hazudnak, legalább megrágod és ha nagyon keserű kiköpöd, már egy jó lépés előre

mosolyra fel és köss néhány sikeres üzletet a London Commodity Exchang-el, csak be kell jelentkezned tagnak felvetetni magad és máris kezdheted

a nemzetközi gazdasági szabályozókat meg úgyis megkövetelik út közben és ha nem jól használod adnak lehetőséget -rácsok megett- hosszas tanulásra, ott nyugalom van Hága, és hatalmas könyvtár ami elektrónikusan is működik

üdv

én értem a szarkazmust is, vagy úgy emlékszem
Hát, gyerekek, hogy Ti miket tudtok! Egy szavatokat sem értem.
Éljen Elvis Prézli.
@Rodeo36:

„nem aranyoskám, hanem olyan vám és adó törvényeket kell hozni, amik alapján nem lehetséges egy 93 forintos beszerzési cukorárból 400 forintosat csinálni”

kérdés:

mi köze van a „gonosz” spekulánsnak

a vám és az adótörvényekhez?
@kronstadt: ha a vám és adótörvények tényleg működőképesek akkor a spekuláns nem tud spekulálni, mert a törvény automatikusan normális kereskedelmi árrésre kényszeríti

azt hiszem ezt könnyű megérteni

nem akarom offolni a blogot, adjál valami emilt akkor küldök tananyagot
Hol van a Magyar Gyermek? Hüp-hüp. Hol a Magyar Gyermek? Hüpp.
Legyen Rendőr tér is, ott rendőr térül-fordul és Elvis.
@a szív fészkei:
"A demokrácia jó. Az összes bajával, ezzel az undorító korrupcióval, ezekkel a szarházi politikusokkal együtt is. Úgy képzelem én ezt az egészet, hogy van egy rettenetesen nagy pocsolya, amit valaki egy bottal felkavar, és hihetetlen mennyiségű szemét jön föl a felszínre."

Az ország tán legnevesebb pszichológusa mondja ezt. És azt is: 2014-ben nem lesz szabad választás. Keserű és mosolyog.

www.fn.hu/belfold/20110112/ranschburg/
@knausz: Ja, és bele is halt szegény csütörtökön. :-(( És a Heti Választ úgy jelentette ezt be, hogy Meghalt Gyurcsány bizalmasa. Jobboldali kegyelet és modor a köbön... Úri kaszinó, piha.
@anyátok: Adják-veszik a cukrot, ami régholt (egészséges életmódba is bele lehet, de nagyon) Schirilla György szerint a fehér halál. Tehát örüljünk, ha kevesebb ember mérgeződik általa, mert drága lett. Így is fel lehet fogni ugyebár. Éljen a stívia, de az meg spekuláció nélkül is kiba sokba fáj, de egészséges állítólag! :-))

Én meg pityogok itt Schnitt Paja fénes múltjáról, de a cukker jobbanleköti a népeket.
Anyátok, Reodeo, nem érdekel kis laza programnak? (nekem küldték kis szíveim, de én Vecsésig nem tudok eljutni):

"Kedves Közönségünk!

A Budapesti Fesztiválzenekar Támogatói Klubjának kezdeményezésére és támogatásával különleges lehetőségre szeretnénk felhívni figyelmüket.

A világ számos nagy zenekarához hasonlóan mi is biztosítani szeretnénk, hogy a zenekar munkája iránt érdeklődők – a BFZ külföldi turnéihoz csatlakozva – egy-egy nagyvárost a zenekar koncertjein keresztül, zenészeinkkel és Fischer Ivánnal együtt, a Fesztiválzenekar nagy családjának tagjaként fedezhessenek fel.
Ehhez kínáljuk immár másodszor - egy nagysikerű athéni utazás után - a BFZ nyári New York-i turnéján való részvétel lehetőségét, ahol Ön is csatlakozhat a zenekar egyes programjaihoz, részt vehet a BFZ operaelőadásán (Don Giovanni nemzetközi sztárszereposztásban) és hangulatos esti sétahajózás és vacsora keretében kötetlen beszélgetést folytathat Fischer Ivánnal. Természetesen mód nyílik New York turista-látványosságainak felfedezésre is. A BFZ fellépésére New York híres nyári rendezvénye, a Mostly Mozart Festival keretében kerül sor."
(ha valakit érdekel küldöm az elérhetőséget e-malban)

Ezt a budapesti hírességet is nyesik a mostani újundokak rendesen, hát gondolom előre menekülnek. nem tudom, tartanak ingyen koncerteket nyáron... Klasszak voltak húsz évig.
@kronstadt: Ezt már sokszor láttam. Még oktatómesét is láttam videón (az aranyművesből lett bankárral) és mivel érdekelt elgondolkodtam rajta... de sajna ez is csak egy összeesküvés elmélet. Érdekes, de nem reális.
@Rodeo36: "a törvény automatikusan normális kereskedelmi árrésre kényszeríti"

Ez azért utópisztikus szocialisztikus ;)

Az állam feladata csupán hogy tiszta, egyértelmű és egységes versenyfeltételeket teremtsen, és akkor a "spekulánsok" egymás közötti versenye az egyensúlyt még biztosító minimumra szorítja az árrést.
@eMeL:

Nincs kedvem eposzt írni

Egyetlen egy dolgon gondolkodjál el

A felelőtlen hitelfelvevő, FELELŐTLEN HITELKIHELYEZÉST feltételez

Miért nem megy csődbe a felelőtlen hitelkihelyező?

Miért mentik meg?

Hiszen csődbe ment…

PS: nem tudom, hogy mivel találkoztál (talán a Zeitgeist-os hülyeséggel…)…

Feltételezem, hogy nem a laissez faire, piaci fundamentalista osztrák cikluselmélettel

Érdemes ezzel is megismerkedni:

hocinesze.blog.hu/2011/01/02/az_osztrak_iskola_cikluselmelete

en.wikipedia.org/wiki/Austrian_business_cycle_theory

mises.org/daily/2870
@kronstadt: "Miért mentik meg?"

Ebben egyetértünk. Hibás megközelítés.
De hát a politikusok a kevéssé fájdalmas (szétterített, elmaszatolt) dolgokban érdekeltek.

A törvénynek nem lenne szabad megengednie a túl nagyra növő bankokat.
A probléma a hatalmas súlyú bankokkal van, amelyek valóban nagyot püffennek, ha dőlnek és sok tisztességest is agyontaposnak.
Mellesleg a piaci versenyt is fékezi a kevesebb szereplő.
@kronstadt: Jelenleg még csak a
hocinesze.blog.hu/2011/01/02/az_osztrak_iskola_cikluselmelete
lapot olvastam.

Korrekt, egyetértek. Passzol az én "gazdaságelméletemmel" ;)
@eMeL: kösz a pontosítást, de én arra koncentráltam, hogy megmagyarázzam -lehetőleg röviden- hogy törvénykezni kell és azzal megoldani nem pedig sirámokkal és dumával ami jelenleg folyik
..de Elvis él! És élő emberről (űrlényről) meg nem nevezünk el közteret! (Bocs, ha volt már.)
@a szív fészkei:
"Adják-veszik a cukrot,"

Ez is olyan régi időket idéz, amikor fellépett a hiány egyes élelmiszerekből és zsákszámra tárolták az emberek a padláson. Most ilyen a cukor, aztán mondták még a lisztet és étolajat is.

A méhészek különben nagy kapcsolatokkal rendelkeznek és valahonnan már hoztak cukrot. A világ nem visszafelé fejlődik, szóval az emberek megtanultak egy másmilyen technikát, miként kell túlélni.

Ugyanakkor azt érzem, mint a fentebbi cikkben van, hogy én, személy szerint nem vagyok szabad, hiába van meg mindenem, ha nincs a levegőben ez az érzés, amit megtanultam becsülni és élni vele, de soha visszaélni.

Azt a cikket egy levelezőtársam küldte és gyakorlatilag minden benne van, ami a jelen, és ami a jövőt illeti. Nekem nincsenek hamis illúzióim.
Én a magam részéről pedig javasoltam, hogy a szerencsétlen Moszkva tér - ha már békében hagyni nem lehet - vegye föl Elvis nevét. Széll Kálmán egy akkora nímand. Értem én, hogy valaha övé volt a tér, na de mi a tosznak?
Moszkva az egy olyan dolog, amit mindenki ért. Lehet nem szeretni, mégis fontos, és az is marad.
Kalef, az egy hagyományoktól szentesített név. Ha Kalefnak akarnák nevezni, nem is tiltakoznék.
Elvis viszont - szerintem ebben a formában, nem pedig "Elvis Presley"-ként (éppúgy, ahogy a Deák tér is Deák tér, egyedül a metróbácsi nevezi Deák Ferencnek) - Elvis, az történelem.
Tja, bocsánat. És nem attól történelem, hogy 57-ben hallgatólagosan részt vett egy gyűjtésen a magyarok számára. Ez inkább szánalmas. Nem a részvétel, hanem az indoklás.
@knausz: Miért kell a méhésznek cukor? Pancsolja a mézet? Na kösz...

Ha kitör a pánik, akkor minden hiánycikk lesz. Remélem, észnél lesznek az emberek, bár már azt csodálom,ha tényleg.

Szabadság: mikor milyen a hangulat: olyan, hogy állandó jóérzés, olyan szerintem nincs. Most pocsékság van, ez tagadhatatlan, gányolnak mindent, hogy ez a szerencsétlen jól érezze magát. számára szabnak egy ilyen torz förmedvényt, végig se gondolva.

Ha sokan lesznek kedden, akiknek ez nem tecc és eljönnek ezt kinyilvánítani, akkor nekem pl. jó lesz. A nagyon vágyott Németországban barátaink majdnem annyira utálják Merkelt, mint mi ezt a nyomit. De ott azért vannak ellensúlyok persze, szóval szabadabb és összehasonlíthatlanabb a légkör és helyzet.

Szabadság? 89-ben azt hittük, hogy minden tényleg alapjaiban megváltozik, hisz jönnek a csillagszeműek, jönnek a tiszták,blablabla... Nálunk lesz a Kánaán. Emlékszem akkoriban, volt egy locsolóautós tüntetés is, azt is a Fidesz szervezte - még Fodorrral, Szelényi Zsuzsával - , hogy minden mocskot eltakarítanak... Na kezdhetnék már magukkal.
Kéne egy Micimackó utca, tényleg.
@Lumieres: baromság, ez ilyen EU-s hülyeség volt, komoly kártérítést kaptál, ha bezártad a cukorgyárad. valahogy a külső, olcsó nádcukrot akarták kívül tartani, de most meg nem mondom, h a belső kínálat csökkentésével ez hogyan is sikerül, mindenesetre a cukor világpiaci ára elérte az EU-s szintet, aztán most mindenki fogja a fejét. a Magyar Cukor Zrt. meg ha minden igaz csak a kereslet harmadát tudja kielégíteni, a többi import, ezért drágul most mint az ökör, mert a világpiaci cukoráron még rajt van az az EU-s védővám, amit pont a belső cukorgyártás védelmében találtak ki, töredéke ennyi világpiaci cukorárnál. kollektív elbaszás ez, visszafelé elsült protekcionizmus.
@a szív fészkei: @knausz:

"Adják-veszik a cukrot,"

vettem én is egy kilót, aztán rájöttem, hogy nincs értelme, holnap valami mással jönnek a spekulánsok. Kilószám az aranyat kell venni ( :))) ), akkor van minden, ami nincs.

Egyébként a cukor öl, butít, nyomorba dönt, és hízlal. Majd a fogorvos-lobbi letöri az árát.
@jenőke: "Legyen Rendőr tér is, ott rendőr térül-fordul és Elvis."

Jó, és onnét el, de sehonnét máshonnét!
@szerjóska: ja látom már meg lett vitatva részletesen, mea culpa.
@anyátok: Fogorvosék épp boldogok, hogy ennyi páciens lészen. Én nem is használom, csak nagy néha, bespájzolni tuti nem fogok.

De jó lenne tudni, lehet-e itthon kapni olyan nagyszemcséset, mert a goffri olyat kívánna eredeti belga recept szerint...

Nem érdekel Fischer Ivánékkal NY augusztusban? "2011. augusztus 2-8.
Időtartama:

5 éjszaka szállodában, + 1 éjszaka utazáskor
Utazás:

Az American Airlines közvetlen, menetrendszerinti járatával
Indulás:

Augusztus 2-án 11h55-kor Budapestről, érkezés helyi idő szerint 15h40-kor New Yorkba (JFK)
Hazautazás:

Augusztus 7-én indulás 18h45-kor New Yorkból (JFK) a BFZ művészeit szállító repülővel, érkezés másnap, 8-án 9h30-kor Budapestre
Szállás:

The Hemsley Park - www.helmsleyparklane.com/ igény szerint egy-, vagy kétágyas szobákban
A Manhattan szívében található, 46 emeletes Helmsley Park luxusszállodából csodálatos panoráma tárul elénk a legendás Central Parkra és a híres New York-i felhőkarcolókra. A szállodától néhány percre található a Broadway, Museum Mile és a vásárlók paradicsomának számító Fifth Avenue. A BFZ koncertjének helyszíne, a Lincoln Centerben lévő Rose Theatre is könnyen (gyalogosan) megközelíthető." Laza félmilla és ebben benne van a Don Giovanni Fischerékkel, de nem a MET-ben.

NY nem Budapest testvérvárosa?
Na, keltem a (nem is rém)hírt tovább: www.hir24.hu/belfold/230753/folyamatosan-emelkedik-az-alapveto-elelmiszerek-ara.html

Le lehet szokni a szénhidrátokról, hatásosabb, mint az Atkins-diéta.
Magyar Koztarsasag helyett lesz Magyarorszag,Pest megye helyett lesz Pest Varmegye, lesz meg Elvisz Presley meg Michael Jackson ter...meg Udo Jurgens utca mert valamelyik feleszu polgarmester elobb-utobb kitalalja hogy neki pont Jurgens-re gondolva all fol a farka. Anno,az indiaiak Bombayt atneveztek Mumbainak, Kalkuttat Kolkatanak, oszt attul hirtelen olyan kurva jo lett ott az elet.
@a szív fészkei:

A méhész a cukrot kedvezményesen kapja, a méhek téli táplálása okán. Sokat igényel és nagyobb részét eladja pálinkafőzésre bárkinek.

A dolog akkor volt igazán népszerű, amikor a fináncok végigjárták a falvak boltjait - nagy-nagy cukor kereskedések voltak ezek - és kikérdezték a boltost, hogy ki veszi mázsaszámra a cukrot. Majd látogatást tettek a vevőnél, aki szinte bizonyosan pálinkát főzött. Már csak a kütyüt kellett megtalálni és ebben a fináncoknak elég nagy gyakorlatuk volt. Szóval nem a cukor kedvező ára vonzotta a méhészekhez a pálinkafőzőket, hanem az ügylet anonimitása. A méhész meg a lehető legtovább legeltette a méheit, hogy azok maguk gondoskodhassanak a téli üzemanyagról és a cukrot így ne nekik kelljen adni, hanem a bejáratott, megbízható (nem dumáló) haveroknak.
@Csacsicska: Az ember holtáig tanul, kösz! :-DDD DE legalább csodálatos kooperáció tanúi lehetünk ebben a metódusban, így kéne kis hazánk 10 milla lánglelkűjének összefognia és felvirradna a napunk, ahogy Bródy azt megírá az István, a királyban... :-DDD

Szent Orbán ezt a problémát a pálinkázás háztájasításával megoldotta, büszke, mint Mondotta Paris Match-riportban, z a legnagyszerűbb rendelkezése szerinte:[...]"Hasonlatos a többi, népszerűséghajhászó intézkedéshez, mint például hogy (másfél évszázados tiltás után, évi 100 literes felső határig) mindenkinek engedélyezték az otthoni pálinkafőzést. "Erre a döntésre vagyok a legbüszkébb" mondja nekem a miniszterelnök, miközben felmutat egy, az otthoni lepárlóberendezés használatát körülíró könyvet." ("Elle est à rapprocher des autres mesures prises pour cultiver un électorat populaire, comme l’autorisation donnée (après un siècle et demi de prohibition) de distiller son propre alcool chez soi (jusqu’à concurrence de 100 litres…). « La décision dont je suis le plus fier », me dit le Premier ministre, en me montrant un livre expliquant le maniement d’un alambic à domicile. "

Megejtő, hogy méhek mézelési gondját így megoldotta sitty-sutty. :-DDD
@Csacsicska:
Köszönöm, most már értem!
@a szív fészkei:
Gondolom, mostantól a Frankonban élő magyarok őrá adják voksaikat az unoka- voksokkal együtt.

Kósa: Nehogy már az öregek döntsenek...
@a szív fészkei: "NY nem Budapest testvérvárosa?"

Hát nem látod?
@anyátok: Ja, kiköpött a hasonlóság. Látom, milyen elveszettek szegény vidéki ártatlanságok a bűnös város erdejében: www.blikk.hu/blikk_aktualis/feketepenz-ujabb-lebukas-2046581/

Lányos zavarukban kénytelenek két költségtérítést is felvenni, annyira nem találják a helyüket. Kis csillagaim, de nehéz nekik az élet!!
Nemcsak egyházi körökben dívik: www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/pedofilbotranyban-a-hiressegek-2046575/

Ha már NY emlegetve van: két napja láttam ezt a filmet: www.port.hu/sleepers_-_pokoli_lecke_sleepers/pls/fi/films.film_page?i_film_id=2214 Iszonyú volt, az egyik ebben részvevő srác emlékeiből forgatva (ő az író, Carcaterra). És persze NY városa pofátlanul letagadta az egészet azzal, hogy náluk a fiújavító-nevelőben ilyesmi elő nem fordulhatott...

Nagyon rohadt világ van mindenhol. És ha bűnösek bármi aljasságban a hírességek, kapják csak meg a megilletőt. Őket se mentse a nevük, hanem sőt...
Én azt szeretném kérni, hogy:
- egy városban egy Kossuth utca legyen
- egy utcának egy neve legyen (ne kerületenként és kilométerenként más)
- ha befejezték az átnevezgetést, akkor fizessék ki az adatváltozás miatti költségeimet (ideértve a navi szoftver frissítését is)

Hogy aztán mire nevezik, kb. leszarom.
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Mi az, hogy "fizessék ki", te okos? Amit "kifizetnek", azt MI fizetjük ki. Nincsen "ők". A kormány, az nem egy bácsi, akinek pénze van. A mi pénzünkből fizet mindent.
A "Magyarországra" történő átállást is mi fogjuk fizetni, és irtózatosan sokba fog fájni.
@Intizar: Jól van, igazad van, de akkor fizesd Te és a méltóságos urak... :)
Az én pénzemet már 83x elhasználták a viccesebbnél viccesebb dolgokra. A MI pénzünk 100 évre előre el van már költve.
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Gratulálok, sikerült a hozzászólásom lényegét fölfogni.
Szálasi-emlékművet avattak Mezőkövesden. gond nélkül, ehhez képest, hogy hány Kossuth utca van...

Két hét alatt rendet tettek, mint látható Gyöngyöspatán is máshol is. Ennyire.

Hogy a pénzt mire használták, már jeleztem a kétszer - x-szer felvett képviselői térítésekről szólómban. Sok kicsi sokra megy.
Árpi!
régen mintha említetted volna, hogy akik sok pornót néznek, a valódi szextől elidegenednek. goo.gl/IzudV ebben is ez áll. ilyen témájú cikk lesz valamikor? (már kezdem hiányolni a kevésbé politikai témákat)
@Peptid: Földrengés, cunami, reaktorrobbanás, Elvis Prézli - és Neked pont a pornó a csúcstéma?
A Magyar Köztársaságtól ellopják a Köztársaságot, és az Neked kb. 10 milliárdba kerül.
Csak, hogy tudd.
@a szív fészkei: "Szálasi-emlékművet avattak Mezőkövesden."

Kitartás, testvérek! Karlendítés!

Himnusz is volt?

Forog a gyomrom a szélrózsa minden irányában.
megmaradva az eredeti témánál:

utca, fasor, sétány, köz, zsákutca, tér, körtér, >>>

Elvisz majd Visszahoz

egyébként is mióta hamis kettős fakereszteket égetnek magyar falvakban gonosz fekete mellényes szittya legények ordítozva miközben mindenféle "tom" -hogy szegény Jerry-t hol hagyta?- nevű macskák telefonálnak a: "ha ma szopunk holnap nem szopunk" politikai tömörűlvénynek és azok beszíjják és nem is hagyják kiszívni egészen...

hát ez olyan fülkei felforrt a tej ki is futott lábasból magyar népi játékok

egyébként még nem tudhatjuk a Föld forgástengelyének visszaigazgatása mennyibe fog kóstálni a tenyésztett magyar törpének aki most dolgozik azon, hogy márpedig tsunami ne legyen mert olyan ciki, elrendelte máris a szomszédban a máris szomszédnál, Mézgáék most hívtak, hogy intézkedés tényállása forog fenn
@anyátok: Himnusz, Hungarista induló, Szózat. A szokásos csapatok részvételével, mint Pax Hungarica, Magyar Gárda, Lelkiismeret 88. Élnek, virulnak Pintér és Orbán dicsőségére. Aki ugye két pofonnal hazazavarná az ilyeneket. Csak még vár.
@anyátok: Szép hazánk, benne még szebb fővárosunk egyben Európa Bangokja, a pornónagyhatalom. Brit férjjelöltek vágyott szopósmaca-állomása, ahol profin és erre kihegyezett legénybúcsúkon lehet megismerni a magyari virtust.

Minden szép épületben forgott már pornófilm, ahogy köztereinken is. Állatvédelmi törvényeinknek (mennyiben léteznek??) "hála", szabad a vásár állatos pornóra is. Ez se nagy dicsőség, ennyiben igaza van a beírónak.
@anyátok:
ez maradjon kettőnk között -lehet, hogy kilátszik?-
a magyar politika is a legősibb művészet -nem a barlangrajzokra gondolok- köreibe sorolható, tudod, amelyikből a 13 milliárdos legnagyobb amerikai bevétel -bevette.com- származik, csak nálunk még nem kattintanak eleget rá, vagy ha igen akkor nem azzal kattintanak amivel kellene...?
@a szív fészkei: az nem "magyarporno" vagy "bevettedotcom" amit a kövérke csinál Romániában? miután letartóztatták a kihelyezett fityisz párt polgármesterét megvesztegetésen rajtakapták, lefújták angolul szebb: "blow-up" a nagy gyűlést és helyette a konzulátuson ömlengett ahol holnap a tömjén elvtárs fog füstölni hát a kalbászka hun marad?
Kossuth-díjasaink: nol.hu/belfold/kossuth_nagydijat_kapott_nemeskurty_istvan Az a drága Blasko most már nem állt ellen, halleluja.
@Rodeo36:
Elvisz majd Visszahoz (TÉGED???)
Neeem! annál (neked külön: anál) nem hoz vissza!
Tisztelettel kérlek, térj magadhoz. Józan állapotban kevesebb a probléma és szebb az élet is.
Na mit mondjak, Hobo meg az ő őszinte mosolya a Vezérre a képen... www.origo.hu/kultura/20110311-marcius-15-kossuthdijasok-listaja.html

Ha neki ez most jó, egészségére. Oda nem voltam érte soha.
@jenőke: eugen: jenőke@bevette.com

persze ha análisan jobban tudod? lelked vagy análod rajta

egyébként jobb ha nem hozod vissza, elvisz prézlit vagy morzsát szóval valami kábítóport és "suckitup"
@a szív fészkei: csodálom, hogy a szaggyártó nem kapott valami főkossuthot a 10 évi a: "lickitupanddown" sikeréért, vagy a "nagyvalagrendet" ugyanazért
Tóta W. Árpád:

Rozina ma megint rákérdezett a Magyar Gyermekre. Gondoltam megszerkeszteni magam, ha ezt a sablont le lehet venni valahogyan..
Fogalmam sincs a szerkesztésről!
@knausz:
Ha a sablont le tudnám venni, azt kitölteném tartalommal. Max. rááldoznék 1 napot az életemből.
@anyátok: a cunamival van tele a boingboingtól az indexig minden.(atomreaktor is izgi, de a dohányzás még mindig több embert öl meg évente (!) mint csernobil eddig összesen) a Köztársaság meg aktpol.
@Rodeo36: Ja, ismerem, aki ezt írta. Dolgozott a régi Magyar Nemzetnél.

Szép, nyírják az RMDSZ-t, mert nem feküdtek be a segglyukukba folyvást mentet vágnia nyelvükkel. Szlovákiában már végeztek áldásost magyarok és magyarok közti megoszlatásban, most itt folytatják. Én Orbántól/Sicctől nem vennék át Kossuth-díjat, de nem is aláznak ilyennel.

Méltó fénye van az ünnepnek.
@a szív fészkei:
2010. Két olyan ember költözött el a Föld nevű bolygóról, hogy többet nem lesz semmilyen fénye az ünnepeknek.

Tudom, hogy küldtem már ezt a videót, de nézd, ott vannak az egyik kockán, együtt!
www.youtube.com/watch?v=qNgqh2twH3k

Bármelyikről a kettő pszichológus közül nevezhető el utca, sétány.. Minek nekünk Elvis?
@Peptid: a yankik szépen visszahúzódtak biztonságba a nagy repülőgépanyahajójukkal: enyhe sugárzás miatt! Hiroshima meg Nagasaki az kutya füle volt?

milyen könnyen felejtenek

és New Orleans Kathrina után ?évvel???

ha képmutatással lehetne árnyékot csinálni már régen örök sötétség honolna a Földön
"..az egyik lány fedezett fel engem, a könyörtelen csodálat félelmetes tekintetével:
Tessék mondani, nem maga az, aki az újságban a szerelmes leveleket írja?
Sose gondoltam, hogy egy alvó kislány ilyen pusztítást tud véghezvinni az emberben...sírhatnékom támadt."

"..hogy a tudósok mindent tudnak, de egyet azért mégsem: nincsenek már szüzek sehol a világon, csak ti augusztusiak. Mért nem rendelted meg idejében? Az ihlet nem jelenti be magát előre, mondtam. De várni talán hajlandó, mondta ő, mert mindigis bölcsebb volt bármely férfinál.."

"Ráültem a lehúzós vécére.., és, most hadd ne szerénykedjem, még mindig egy hegyi csődör nyomban felfakadó és folyamatos vízsugarával."

Gabriel García Márquez-ről is neveznék el utcát! És Őróla, alant aki a videón táncol! Rengeteg ötletem van.:)

www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A
@Peptid: "a cunamival van tele"

no, meg a reaktor gondoktól. Félek, ez nem véletlen. (Mármint, hogy a világ frászban van, és nem attól, hogy egymilliomod másodperccel rövidebb lett a nap - ezt még a frankfurti órán sem kell korrigálni.)
Ami azt illeti, közlekedési balesetben még többen halnak meg, pláne, ha a szmogot is beszámítjuk - az alkoholtól pedig családok mennek tönkre. Persze, erről is a dohányosok tehetnek.
@knausz: "Minek nekünk Elvis?"

Kilátás a hídról.
És jobb, mint a Prohászka Ottokár.
@knausz: folyt.

Tudnék sorolni én is. Marquezzel egyetértek - pőlitikai okok miatt nem kapott Nobelt, de erre 200 év múlva már nem emlékszik a Száz év magány olvasója.
Teret neki!
@anyátok: Na nem akartam arról a weblapról idézni, amin először láttam, mert azoknak nem csinálok reklámot, ki is törlöm a gépemről de kaptam levélben felháborodott barátnőmtől, hogy hol élünk??? De itt a HVG-cikk erről: hvg.hu/itthon/20110314_szalasi_emlekoszlop_mezokovesd#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_3_14

Magánportán avatták, odáig még nem süllyedtünk, hogy közterületen legyen ez a gyalázat.
Még az a szerencse, hogy Szent Orbán tér már van, bele fut a Fodor utca.
@anyátok:
Elvisz majd Visszahoz

neked meg ez, hogy szóljon is valami

mind a VII felvétel rész:

ez a III.

www.youtube.com/watch?v=utsL_cOOA4Y&NR=1
arpi, nem lesz talpra magyar poszt?

ps: tenyleg vissza allithatnad az elozetes moderalast. kicsit sok a szemet... . persze megertem, en is unnam ennyi ev utan.
@anyátok: De! 82-ben megkapta,és sárga nemzeti viseletben ( Talán gyász? )vette át:)
Elvis köszöni jól van, nújorkban (?) 56-os teret avatnak.
@a szív fészkei: "Szent Orbán tér"

Volt is valami vicc, hogy gyerek és papa sétál, és megkérdezi a gyerek:
- Papa, ezt az Orbánhegyi utat a Viktorról nevezték el?
- Nem, kisfiam. Amire te gondolsz, az az Istenhegyi út.

Ilyesmi, Talán sikerült nem elpapjancsizni.
@orica: Köszönöm, másképen tudtam. Pesten minden összepletykálnak.
Asszongya az Index szerint a baromarcú: "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs, így azok a nemzetek igazán ne kritizáljanak minket".

Viktor, bazdmeg, te nagy állat vagy. Nálad csak a kétharmadnyi tapsikáló fülkeforradalmár a nagyobb barom.
@a szív fészkei: "Ha neki ez most jó, egészségére."

Hobo: bár túlhypeolták szerintem, de azért nem semmi az életműve.
A Vadászat albumot különösen értékesnek érzem.

Kitüntetés: 'Hofi az örök' mondása. [Új állandó jelzőt találtam Hofi mesternek ;)]

"Nem az a kérdés milyen érdemrendet kaptál, hanem az hogy kitől kaptad"
@a szív fészkei: "most itt folytatják"

Mint mondám: ovi soha semmit nem alkotott, vagy épített csak a romboláshoz van tehetsége.

Az a népünk szégyene, hogy nem az "építőket" jutalmazza, soha.
off:

"2010 előtt elszoktunk attól, hogy ezer ember ünnepelje már a zászlófelvonást is március 15-én reggel a Kossuth téren. Most viszont az emberek megtapsolták az állami méltóságokat, a katonákat, és egyáltalán, kimentek, ráadásul nem fütyülni és gyalázkodni. Az MSZP idején ez kicsit máshogy volt."

"A Kossuth téren azonban még visszafogott volt a tömeg és a hangulat ahhoz képest, ami a Nemzeti Múzeumnál várt Orbán Viktor beszéde idején. A Múzeum körút teljesen megtelt emberekkel, lobogtak a zászlók, pont, mint egy Fidesz-gyűlésen régebben."
index.hu/belfold/2011/03/15/a_nemzeti_egyuttmukudes_kiment_az_utcara/

Ez most poén, vagy már élesben megy? Remélem csak poén, és nem a Magyar Nemzetből importálja újabban az index az újságíróit.
Stephen Colbert hidat nekünk!
Minden országimázsnál jobb lett volna!
Elvis tenyleg jo fej volt,a szo minden ertelmeben.
Az elete utolso eveiben,amikor nem talalt kiutat a kabitoszerbol, megfordult(megtert Istenhez),1 gospel-lemezt is kiadott.
@dark future:

Az index egyáltalán nem az MN újságíróit alkalmazza. Ez onnan derül ki, hogy az index-nek igaza van: a./ az MSZP idején „kicsit másként volt” (normális ember akkor nem ment ilyen helyekre), és b./ a mai ünnepen a Nemzeti Múzeumnál FIDESZ gyűlést tartottak (a FIDESZ-nek van 2,5 millió abszolút stabil híve, akiktől akár roma gyerekek is potyoghatnak, és ebből a 2,5 millióból kitelik az a húszezernyi budapesti kemény mag).

Az egy teljesen más kérdés, hogy akkoriban annó ki vitte ki az utcára a forradalmat, mozgósítva annak legnegatívabb erőit.
@vakapad:
"a mai ünnepen a Nemzeti Múzeumnál FIDESZ gyűlést tartottak"

Hát ez az, az Index nem ezt írta. Ergo, Index=MN.
@vakapad:

"Látszott a résztvevőkön, akik családostul, gyerekekkel sütkéreztek a tavaszi napsütésben, hogy Gyurcsány Ferenc alatt eszükbe sem jutott volna egy ilyen rendezvényre elmenni, pedig amúgy szívesen csinálnak valamit."

Szerintem meg a mostani résztvevők nagy része Gyurcsány beszédeire is elment. Síppal, dobbal, kereplővel.

No mindegy, lehet, hogy igazad van, és csak én húztam fel magam a beszámoló simulékony (vagy rafináltan tárgyilagos?) nyitómondatain, miután belenéztem a videóba, és jól felment a vérnyomásom.
@dark future: Szerintem az a teljesen normális, hogy egy verőfényes délelőtt a március 15-i ünnepségekre ennyi ember kíváncsi. Sőt. Az még normálisabb, hogy bárki is a miniszterelnök, mindig menjen ki ennyi ember. Az nem volt normális, hogy egy épeszű családapa/anya, nem merte az utóbbi időkben kivinni a gyerekét, magának meg nem volt gyomra hozzá, mert félt, hogy utcaköves, kereplős, molotovkoktélos barmok jelennek meg.
Hogyhogynem, ezek most nincsenek. Érdekes, nem?
Viszont volt vagy 30 ezer ember a sajtószabadságért demonstrálni. Ez meg még kellemesebb hír.
@dark future:

Nem hiszem, hogy elment volna. A nádihegedűsök ugyanis 150 - 200 emberből álló csapatok voltak, a maiak meg százszor annyian lengették a zászlót. Utóbbiak teljesen normális emberek, rengeteg barátom van köztük, nagyon intelligensek, nagyon humánusak, nagyon erkölcsösek is, a politikáról persze sohasem beszélünk (bár ők néha mondanak valamit, amit szó nélkül szoktam hagyni). Én úgy látom, hogy mind olyanok, akikben a szocializmus negyven éve alatt eltört valami (illetve mindig konkrét ügyben eltörtek valamit), és az nem forr, nem forrhat be sohasem.
@szerénységem: @vakapad:

Én igazából soha nem értettem azt, hogy kik járnak ünnepi nagygyűlésekre. Én magam biztosan nem mennék ki se ezekére, se azokéra, mert leginkább demagóg aktuálpolitizálással kevert bullshiteket hallani csak (egy tüntetés adott ügy érdekében más téma, bár nálam az is határeset lenne). Meg 1848-at folyton kifuttatni arra, hogy mi milyen frankók vagyunk, meglehetősen unalmas is.

Az rendben van, hogy kimegy az ember egy kultúrműsorra, egy légiparádéra, egy tűzijátékra. De el nem tudom képzelni, hogy ott álljak, és önszántamból csápoljak valami hülye politikusnak. Azt mondjuk még kevésbé tudom elképzelni, hogy odamenjek hőzöngeni (inkább itt hőzöngök a neten :-)).
@dark future:

Egyébként, hogy az Index és a micsinátakmamámeginakomcsik lapok közötti különbséget érzékeltessem, idézet a Heti Válaszból (Tarlós beszédéről tudósítanak):

"Nehéz helyzetben Orbánék - Gigászi adósságra derült fény"

Tovább olvasom, mi az a gigászi adósság, amire fény derült? Pláne most? Hátkérem:

"A főpolgármester bírálta a korábbi ország- és városvezetést, amiért húszezermilliárdnyi államadósságot hagytak maguk után,..."

Mint tudjuk, a jelenlegi adósságból GDP arányosan 53 % 2002-ig jött létre, 7 % Medgyessyé, 5 % Gyurcsányé, és 15 % a világválságé. De hogy ez most derült volna ki?
@szerénységem: "volt vagy 30 ezer ember a sajtószabadságért demonstrálni."

Ott voltam, húszezerre taksáltam, az Astoriáig jutott a népből. Sokan kutyával, kisgyerekkel.

Fő, hogy a királyi TV a csajágabürgözdi koszorúzás után utolsóként képes volt néhány másodpercet bevágni a hiradóba, mondván, hogy tízezren voltunk.
@dark future: "önszántamból csápoljak"

csápolás nem volt. Taps akadt. A műsor nem volt nagyon fényes, de beszélt egy 22 éves srác úgy 5 óratájt, akiből lehet valami.
Egyébként derüs, jó hangulatú esemény volt, sok-sok fiatallal!
@dark future: "soha nem értettem azt, hogy kik járnak ünnepi nagygyűlésekre"

Ez nem ünnepi nagygyűlés volt, hanem ellenzéki civil tüntetés, mint annakidején a Chartás.
@anyátok:

"Kiálltunk az országért, amikor rendben és méltó módon elbúcsúztunk a nemzetközi valutaalaptól, kiálltunk a magyar emberekért, amikor kivetettük a bankadót és a válságadót, kiálltunk Magyarországért, amikor az árvízzel és a vörösiszappal kellett küzdeni, és kiálltunk akkor is, amikor vissza kellett szerezni a nyugdíjrendszert a tőzsdecápáktól. Kiálltunk Magyarországért az Európai Unióban, amikor alantas és hazug támadások érték hazánkat, melyeket itthonról szerveztek a magyarok lejáratására."

Ezt megtapsolni szerintem csápolás kategória. De persze egyéni ízlés kérdése.
@anyátok:

Nem márc. 15-i ünnepség volt ma? Pontosabban ünnepségnek álcázott fidesz-nagygyűlés?
Csak nem hagyom annyiban.
Amikor az Index szerint a baromarcú Orbi azt mondja, hogy "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs, így azok a nemzetek igazán ne kritizáljanak minket" akkor Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?
@anyátok: Ugye, hogy kellemes volt? Semmi acsargászat, csak a Magyar Fokhagymafront zászlója :-DDD, jók voltak Kulkáék meg a faitalok. Michnik kicsit hosszadalmas volt (abba lehetne felejteni, hogy Orbán Viktorra próbálunk hatni, hogy "de Viktor te milyen forrdalmár voltál annó!"-jelszóval, gúnya volt az is, mert akkor az volt kurrens számára) meg jó lett volna valami frappánsabb tolmács, mondjuk Spiró?
@okostojgli:

Ha nem is konkrétan, de valamilyen ködös logika mentén közvetve igen. Kun Bélát és Rákosit meg közvetve lezsidózta :-).
@anyátok: Ezt mi fizettük magunknak. Majd elszámolnak, ahogy a télivel is, kb. egymillát kértek adakozva. Politikust a mikrofon közelébe se engednek,addig jó.

Láttam, Kornist, Závadát, Fischer Ivánt.
@dark future:

Tévedtem, nem igaz elvtársak csápoltak Orbán körül, hanem konkrétan fizetett statiszták:

A Nemzeti Múzeumnál pénzért tapsolókkal kapcsolatban Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség sajtószóvivője azt mondta, hogy "ismereteim szerint a művészeti produkció, vagyis az ünnepi műsor része volt a lépcsőn álló emberek látványa"
index.hu/belfold/2011/03/15/kokardat_tuznek_az_unneplok/

Nem bízták a véletlenre :-). És még egy év sem telt el a dicsőséges fülkeforradalom óta.
@dark future: "Ezt megtapsolni szerintem csápolás kategória. De persze egyéni ízlés kérdése."

Az én jó istenem áldjon meg, future, csak nem képzeled, hogy én az Orbános-statisztás izén voltam?
tudjátok mindjárt az elején feltűnt amikor rezgő hamis hangon a himnuszt elkántálta a leányzó, és az a sánta, béna kölök általános iskolai stílusban mondta a rablómesét azután a rapposított Nemzeti Dal amiből senkinek nem jutott eszébe beletapsolni amikor a rabszolgaláncokról volt szó...

azután kivonult a lilanyakkendős és kiteregette az eszit a plexire, és a szokásos kappanhangon elkántálta a hülyeségeit, dög unalom

a tömeg kívül a kerítésen, a benfentesek meg a lépcsőn és szemmel láthatóan egyszerre tapsikoltak a hat falábú táncos sántikálására, hát olcsó egy izé lett, négy darab díszlovas kerengett a lépcső előtt...

most meg kiderült, hogy klapp klakk volt fizetve mert még saját magukban sem bíztak...

azt is érdemes megjegyezni ki nem volt jelen az olymposiak közűl, hahahahaha
@dark future: "ünnepségnek álcázott fidesz-nagygyűlés?"

Igen, fizetett statisztákkal!
@okostojgli: Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?

Felfogható úgy is.
@anyátok:

Ja, akkor párhuzamosan elírogattunk egymás mellett. :-)
@dark future: Elnézést, most látom, hogy nem tudtál róla. Akkor ott sem voltál.

Civilek tüntettek a sajtószabadságért, stílszerűen a Szabad Sajtó úton. Az Erzsébet hidat erre az időre lezárták, de úgy tudom, a 3. metró megállt a Ferenciek terénél.
Volt rendőri biztosítás, de alig lehetett őket látni. Nem is került rájuk sor, hálistennek.
@a szív fészkei:
Folyton kerestem középkorű házaspárt kutyával, de nem láttam.
Képzeld, mit szólt volna a hölgy, ha mondom neki, hogy "szia, szív, én vagyok az anyátok" - és valami idegen...
Igen, jó volt. Kár lett volna kihagyni.
@Rodeo36: "a tömeg kívül a kerítésen, a benfentesek meg a lépcsőn"

Jó, hogy nem kezdtek kegyeleti kordonbontásba, az egy drága kerítés.
@a szív fészkei: "jó lett volna valami frappánsabb tolmács, mondjuk Spiró? "

Pedig biztosan ott volt, de nem láttam. Bródy János is ott volt.
@okostojgli: "Orbi azt mondja, hogy "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs"

Kun béla, persze, nem magyar, hanem zsidó, ugyi?
Könyörgöm, akasszuk fel! (Arcképét a budi falára...esetleg az aknájába is.)
@anyátok: mármint orbi arcképét.
@anyátok: mármint falusi, pottyantós budi aknájába.
@okostojgli: "Amikor az Index szerint a baromarcú Orbi azt mondja, hogy "a kommunizmus és a fasizmus kiagyalói között egyetlen magyar sincs, így azok a nemzetek igazán ne kritizáljanak minket" akkor Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?"

ez talán túlzás, mindenesetre ez egy feltűnően színvonalas, igazán érett személyiségre valló, okos érv volt. a németek kussoljanak, mert ők törték ki a világháborút, bebebe. érdemes lenne a külügyben összeállítani egy nemzeti bűnlajstromot, aztán ha bármi konfliktus van, abból ki lehet nézni, hogy na a svédek csak ne ugassanak, hiszen egyszer még Litvániát is megtámadták.

ami pedig a kalandozó magyarokat illeti, az faszaság volt.

debil.
@anyátok: Jó lett volna, de a kutyu (a Szabdság téri tüntetést kapta szépt télen az elsőt e témában) csak lízingeb és annyira nem komilfó még, hogy ennyi ember közé nem hoznánk: még azt hinnék, hogy fellazítani jöttünk. :-DDD

De kutya azért volt rajtam, egy kushadó Snoopyt ábrázoló póló :-), épp hogy nem leszünk elsúnyt fejűek. (ez a demagógia, de vénen is imádom azt a hülye rajzfilm ebet! snoopy.lap.hu/ )
@Tóta W. Árpád: Csákányi Esztr és Kulka mondta délután a Szabadsajtó útján, hogy azért abban, hogy egy Európai Unió elnöki tisztét betöltő ember fennhangon uszít az Európai Unió ellen, valami torz báj vagy mi...

Álmában hány macska, aki kergeti egymást???? Tépné szét.
@dark future:
egyetértek...nem kötelező senkinek
Gyurcsány,
Orbán,
Kropacsek,
vagy
akárki
szerepelgetésére eljárkálni személyesen...
ha eleve nem tetszik, nem kell ott lenni.
ugyanez érvényes a rádió, a tévé bármelyik adóján hömpölygő műsorfolyammal kapcsolatban is, vagy épp TWá blogja esetén...
ha nem tetszika műsor valakinek, lehet eltekerni/léptetni az állomásról a vevőt, esetleg a bloggert nem köll olvasnia a "módfelett" elégedetlen(kedő)nek.
ennyi az egész.
egyszerű, nem?

további kellemes ünneplést kívánok mindenkinek
(aki egyáltalán ünnapelnivalónak tartja a mai témát...
:)
@anyátok: legközelebb adok személyleírást de kutya nélkülit. :-))Tartok tőle, lesz még dzsemborizás ez ügyeben. Amúgy a A két Klotild palota előtt pár m-rel álltunk középtájt, mondom tőlem pár lépésre volt a Fischer Iván, egy kíméletlen kötött kék sapkát viselő Kornissal. :-)) Brutálisabb látvány volt, mint az az obligát szürke kötött mellény Lengyel Lászlón...

Te merre álltál?
@Forgó hangszóró:

Ha nem csal az emlékezetem, tavaly fordult elő olyan, hogy egyetlen politikus se szónokolt a múzeum előtt, Bajnai nem intézett szózatot a népéhez, csak kultúrműsor volt, meg Dobó Kata. Talán csak az a hülye Demszky ment házhoz a pofonért (az üres, lezárt térnek magyarázott sértődötten).

Orbánnak lételeme a verbális maszturbáció, ki nem hagyná semmi pénzért.
@dark future: Nagy ez az utolsó mondatod! De kielégülhetne végre - legalább így - és elnyugodhatna kicsit már.
@dark future: van egy harapós lovam, az tudna segíteni rajta, mit szólsz ahhoz, ahogy bekonferáltatta magát:

Magyarország Miniszterelnöke és fanfárok, klakk klapp, majd kinyitotta az eszit a plexin... valami Ranschburg nagyságú lélekbúvár megfejthetné, hogy a skizofréniának és narcisszizmusnak mivel elegyített változatát láthattuk?
A mai sok hablaty holnapra elfelejtődik, és ez így jó.

(köpni kell, phű...)

Ez azonban marad (mint a kő, kedves Wass):

"Avagy virág vagy te hazám ifjúsága"

Hol a szem, szemével farkasszemet nézni?
Ki meri meglátni, ki meri idézni
az igazi arcát?
Ünnepe vak ünnep, s e mái napoknak
Szűk folyosóin a szavak úgy lobognak,
mint az olcsó gyertyák.

Szabadság csillaga volt hajdan a magyar,
de ma már maga sem tudja hogy mit akar:
talány zaja, csöndje
és úgy támolyog az idők sikátorán,
mint átvezetett rab a fogház udvarán
börtönből börtönbe.

Ki ünnepli ŐT ma, mikor a vágy, a gond
messze az Övétől, mint sastól a vakond
avagy gyáván bújik,
s a bilincses ajak rab szavakat hadar?
Csak a vak Megszokás, a süket Hivatal
hozza koszorúit.

Óh vannak, koszorúk, keményebbek, mint a
deszkák, súlyosabbak, mint hantjai kint a
hideg temetőnek!...
Kelj, magyar ifjúság, tépd le a virágot,
melyet eszméinek ellensége rádob
emlékére - kőnek!

Kel, magyar ifjúság, légy te virág magad!
Nem drótos fűzérbe görbítve - légy szabad
virág szabad földön!
hogy árván maradva megrablott birtokán
mondhassa a magyar: "Kicsi az én szobám,
kicsi, de nem börtön!"

Avagy virág vagy te?... légy virág, légy vigasz!
Legyen lelked szabad, legyen hangod igaz
az Ő ünnepségén:
Koporsó tömlöcét akit elkerülte,
most hazug koszorúk láncait ne tűrje
eleven emlékén!

(Babits Mihály: Petőfi koszorúi)

Lájkolom. És köszöntöm minden emeszpés, elempés, emdéefes, jobbikos, fideszkádéenpés, pártsemleges és más politikai hovatartozású fórumtársamat a nemzeti ünnep alkalmából, leszarva politikai meggyőződését.

Hajrá, Magyarország, atöbbitmártudjuk.

P.
@Tóta W. Árpád:

minden népben van egy debil réteg, ami bár korról korra enyhén változik, mégis egy állandónak tekinthető. alapjában véve egy semleges töltetű tömeg, a kérdés mindig az, melyik pólusnak sikerül a maga oldalára fordítania. ha a debilek szorzata (a rájuk ható erő) pozitív, akkor az eredmény is az, azaz a társadalom szorgalmas munkásai, és ezzel segítenek stabilizálásában.

ha negatív, ha egy negatív erő képes megmozgatni őket (legfőképpen érzéseiken keresztül), akkor előbb utóbb felbolydítják a társadalmat, amiben élnek, mégpedig teljesen függetlenül attól, hogyan indul rendülésük, mert az mindig látszólagos.

orbán egy negatív, destruktív erő, a konstruktivitás látszatával, és ennél fogva egy negatív szorzója a debileknek. a társadalmi zűr fellépésébe már bele van programozva. ő a jövő embere, bár nem azon a módon, ahogy a 'debilek' képzelik, hanem egy eljövendő új konstelláció (mint ahogyan említettem már, a világgazdaság prognosztizálható összeomlása) kárpát medencei kulcsfigurája, egy olyan szereppel, ami pólusánál fogva nem fog mo. javára válni: elidegeníti az országot a közvetlen környezetétől (nacionalista beállítottságánál fogva), és tágabb környezetétől is, európától, és, ami a legnagyobb 'bűne' németországtól, az egyetlen potens gazdasági hatalomtól, amely mo. új idők beli 'elkötelezettje' volt, azaz potenciális szövetségese a krízisben.

ehelyett kínázik, oroszozik a faszfej, mindent egy lapra tesz fel, és bukni fog. bukni a kétharmaddal, azaz mo.-al együtt.
a debilek aránya amúgy is túl magas mo.-on, és ha a szorzójuk ilyen, akkor jónapot.

a történelem egy time loop, és csak nagy erőfeszítések árán lehet kikerülni belőle, és ha valaki a régi mintákat erősíti, mint ő, akkor sehogyan sem, akkor a sors predesztinált, kiszámítható. le se írom milyen, mert az a novemberebbnél is novemberebb és hátha orica is olvassa.
@riennevaplus:

ha a napi szürke valóság nagyon közeli is ehhez amit írsz, nem létezik, hogy ne lenne erő mely el tudná söpörni ezt a papírtigrist, nem részletezem, de sürgős...
@Tóta W. Árpád:
" 'akkor Angela Merkelt Orbi konkrétan lenácizta?'

ez talán túlzás"

Árpi, bammeg, mit olvasok ma reggel?: "nekünk a németek ne ugassanak, hiszen ők találták ki a nácizmust. Igen, Angela, neked szól, te náci ribanc."

:)
@a szív fészkei: kedves Snoopy, azt hiszem ez érdekel a sok politika helyett, a hócipőm is tele van politikával, már ki kellene takarítani az országot politika mentesíteni és dolgozni, élni gazdaságot csinálni, lásd ezt:

www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2011/mar/15/economics-imf
@a szív fészkei: hogy érdeklődésedet felkeltsem, a törpe süket dumája nem oszt nem szoroz, majd valaki seggberúgja előbb utóbb

Guess which policy your central bank will pursue

An IMF conference exposes a clear choice: who pays for this crisis – workers by unemployment or banks through inflation?
@a szív fészkei:
Volt valami történés március 15-én?
@riennevaplus: "1848-ban nem tűrtük el, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, 1956-ban és 1990-ben nem tűrtük el, hogy Moszkvából diktáljanak, és most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk - mondta Orbán Viktor ünnepi beszédében." - ebben nekimegy az oroszoknak is. Putyin legnagyobb örömére, gondolom.

Még mindig azt hiszi és hiteti el Orbán, hogy ő kergette ki az oroszokat. Akkor már mondhatott nyugodtan bármit,el volt határozva a kivonulás. Odaengedték a sírhoz is, onnan katapultált idáig. nikkp.blog.hu/2007/03/24/orban_viktor_kadar_belugyminiszterenek_k Ebből: [..]"5.
Az 1989-es Nagy Imre temetés szervezése során az eredeti elképzelésektől majdnem az utolsó pillanatban eltértek, és egy üres koporsót is elhelyeztek. Ez volt az a koporsó, amelyik Orbán Viktor számára a színrelépést és az imázsteremtést biztosította. Orbán Viktor beszédét mindmáig csak azok tartják bátor beszédnek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy akkor Orbán Viktor már informális bizalmas kapcsolatban állt a hatalomátmentésen ügyködő Pozsgay-Horváth-Stumpf családi triumvirátussal, Stumpf Istvánon keresztül, és így ő pontosan tudta, hogy mi hangozhat el azon a beszéden. Minden jel szerint Pozsgay előre ismerte a beszéd tartalmát, és Orbán egyeztette vele."
@knausz: Jó volt a napsütésben sokan lenni a hídnál. :-))
@a szív fészkei:
Örülök, hogy jól érezted magad!:)
Gyönyörű idő volt, igazán.
Meg lehet nyugodni immár, körmöket nem kell rágni veszettül tovább, megvan a helyszín!!! www.blikk.hu/blikk_aktualis/megvan-hol-lesz-az-elvis-presley-ter-2046725/ Persze, hogy nem ott, ahol a bpesti nép akarná és szavazatával azt nyomatékosította. Ennyit a zemberek komolyan vevéséről.
@a szív fészkei: "Te merre álltál?"

Az első félórában a Váci utca torkolatánál, de aztán elkezdtem strichelni, ill. cerclet próbáltam tartani ismerősöket keresve, de nem találtam (kivénültek, meghaltak, másfele bóklásztak a terepen) - végül az Apponyi téren leültem egy kőpadra. Egy hölgy azt mondta, a chartás-gyertyás óta nem volt ilyen jó.
@knausz: "Gyönyörű idő volt, igazán."

És Ti mit csináltatok?
@anyátok: Ja, mi végig álltunk rokonokkal a két Klotild között kb. középen, meg a fiam is odaszagolt szakvizsgára tanulás közben kis szellőztetésre.

Aztán megnéztük az felújított, római romokat betemetett teret és Váci streeten hazafelé húztunk. (ott még aláírtunk a Tűzraktérért - be akarják zárni persze 7ora7.hu/hirek/szinhaz-osszmuveszet-tuzrakter-bezaras-hegedu-utca-3-vi-kerulet (25-én lesz tüntetés ezért is.)
Ill. én metróztam a Nyugatiig, uram bicajozott. Így a Deákon már láttam felcsavart csíkos zászlós honfiakat is, gondolom Jobbik-igehirdetés után.
Következő javaslataim vannak.
@Tóta W. Árpád:

Azt hiszem erre van egy szép magyar kifejezés a mi Viktorunknak tudni kellene:

OTROMBA!
Van egy ügyfelem Martfűn, a Lenin úton... (Kicsit megfeledkezhettek róluk)

Mikor levelet küldök hozzájuk, mindig elképzelem a bizonytalankodó postást, akit így igazítanak útba:
- Csak tovább, előre a lenini úton!
@kronstadt:

www.wto.org/english/tratop_e/gatt_e/gatt_e.htm

legelsősorban a world trade organisation világ minden országában elfogadott megállapodásait érdemes megismerned amiket GATT general agreement on taxes and tariffs rövidítéseként ismerünk

exportlogisticsguide.com/new-incoterms-take-effect-january-1st-2011/

mindenféle nemzetközi áru és szolgáltatás forgalmát az INCOTERMS szabályozza, ezen az oldalon az alkalmazás módozatait is megtalálod

store.iccbooksusa.net/index.aspx?gclid=CK6JiPOay6cCFQbCKgod33SFCA

ezek a törvénykönyvek amik hozzáférhetőek online, a benne foglaltak kötelező érvényűek

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=1D

itt napra, órára az összes konvertibilis fizetőeszköz váltóértékeit tudod kiszámítani és a trendeket is minden esetben mutatja

www.lme.com/

a London Metal Exchange azaz a nemzetközi fém tőzsde ez jegyzi és szabályozza a forgalmat többek között az aluminium és az arany forgalmát is természetesen az áraikat is

www.fsa.go.jp/en/policy/fiel/index.html

a nemzetközi fizetőeszközök szabályozó törvény gyüjteménye

en.wikipedia.org/wiki/Financial_Instruments_and_Exchange_Law

itt áttekintheted az alapvető törvényeket amelyek a nemzetközi fizetőeszköz forgalommal kapcsolatban léteznek

de nehogy véletlen'l azt hidd ezzel kimerítő ismereteket szereztél
@kronstadt:
www.wto.org/english/tratop_e/gatt_e/gatt_e.htm

legelsősorban a world trade organisation világ minden országában elfogadott megállapodásait érdemes megismerned amiket GATT general agreement on taxes and tariffs rövidítéseként ismerünk

exportlogisticsguide.com/new-incoterms-take-effect-january-1st-2011/

mindenféle nemzetközi áru és szolgáltatás forgalmát az INCOTERMS szabályozza, ezen az oldalon az alkalmazás módozatait is megtalálod

www.euronext.com/trader/summarizedmarket/stocks-2616-EN-NL0009636265.html?selectedMep=2

a nemzetközi árutőzsde

A NEMZETKÖZI KERESKEDELMI MEGÁLLAPODÁSOK TÖRVÉNYERŐRE EMELT GYÜJTEMÉNYE®⁜↓

store.iccbooksusa.net/index.aspx?gclid=CK6JiPOay6cCFQbCKgod33SFCA

ezek a törvénykönyvek amik hozzáférhetőek online, a benne foglaltak kötelező érvényűek

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=1D

itt napra, órára az összes konvertibilis fizetőeszköz váltóértékeit tudod kiszámítani és a trendeket is minden esetben mutatja

www.lme.com/

a London Metal Exchange azaz a nemzetközi fém tőzsde ez jegyzi és szabályozza a forgalmat többek között az aluminium és az arany forgalmát is természetesen az áraikat is

www.fsa.go.jp/en/policy/fiel/index.html

a nemzetközi fizetőeszközök szabályozó törvény gyüjteménye

en.wikipedia.org/wiki/Financial_Instruments_and_Exchange_Law

itt áttekintheted az alapvető törvényeket amelyek a nemzetközi fizetőeszköz forgalommal kapcsolatban léteznek

de nehogy véletlenül azt hidd ezzel kimerítő ismereteket szereztél
@eMeL:

Nincs kedvem eposzt írni

Egyetlen egy dolgon gondolkodjál el

A felelőtlen hitelfelvevő, FELELŐTLEN HITELKIHELYEZÉST feltételez

Miért nem megy csődbe a felelőtlen hitelkihelyező?

Miért helyez ki felelőtlenül hiteleket?

Miért mentik meg?

Hiszen csődbe ment…

PS: nem tudom, hogy mivel találkoztál (talán a Zeitgeist-os hülyeséggel…)…

Feltételezem, hogy nem a laissez faire, piaci fundamentalista osztrák cikluselmélettel

Érdemes ezzel is megismerkedni:

hocinesze.blog.hu/2011/01/02/az_osztrak_iskola_cikluselmelete

en.wikipedia.org/wiki/Austrian_business_cycle_theory

mises.org/daily/2870

néhány könyv
mises.org/books/mysteryofbanking.pdf

mises.org/books/desoto.pdf

igenekelly.com/docs/The%20Ethics%20of%20Money%20Production.pdf

néhány publicista-archive (megdöbbentően jól képben voltak az utóbbi években):

www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Jim_Willie_CB.html

www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Nadeem_Walayat.html

www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Gordon_T_Long.html

lcmgroupe.home.comcast.net/~lcmgroupe/Tipping_Points.htm
@kronstadt: "A felelőtlen hitelfelvevő, FELELŐTLEN HITELKIHELYEZÉST feltételez"

Lépjünk már túl ezen a "felelőtlen" dumán.
A hitelek 2-4-X%-ának bedőlése természetes folyamat. [Ez nem jelenti azt persze, hogy a banknak teljes egészében úszik a kiadott tőkéje, egy része megtérül általában]
Ez olyannyira igaz, hogy fejlettebb pénzpiacokon a hitelügyintézőt nem akkor dádázzák, ha bedőlnek hitelei, hanem ha rosszul állapította meg a kockázati kamatfelárat. Ha csak bombabiztos hitelkihelyezést vállal, akkor ugyanis elveszít rengeteg potenciális ügyfelet!

Az én javaslatom erre a helyzetre az volt, hogy a bank a költségeit egyetlen mutatóra, a hitelkamatra tegye rá. Ezt limitálhatja az állam (akinek nem éri meg ezzel sem, az ne csinálja!).
A hitelkamaton felül csak a kockázati kamatfelár játszik, vagyis ha a hitelfelvevőről azt tippeli, hogy 50-ből egy ilyen kondíciójú bedől, akkor 2% pont kockázati kamatot tesz még rá.
Ez is versenyterep, hiszen a bankok másként minősíthetik ugyanazt az üzleti tervet/személyt. A kockázati kamatot bevételt azonban elkülönített számlán kell kezelniük. Ha kevés volt a bevétel, akkor a saját tőkéből kell pótolni (nem terhelhető át a jó fizetőkre!), ha meg többet szedtek be, akkor azt a jegybanknál kell tartaniuk biztonsági fedezetként, ha a jövőben nem lenne elegendő.

Ez egy működő, önszabályzó és igazságos mechanizmus, ahol a felelőtlen bankár csődbemegy, a felelőtlen hitelfelvevő irreális feltételekkel kap ajánlatot, a hitelezést mégsem öli meg, inkább tisztes mederbe tereli.
@riennevaplus: Olvasom, de már június van:)) Ez nyilván nem ér már el hozzád, de ma egy parányi lélekfürdetési célzattal olvasgattam a régi bejegyzéseidet. Hiányoltalak, és akkor vettem észre, hogy márciusban mégiscsak itt jártál:)
süti beállítások módosítása