W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Győz a szittya förgeteg

2011.02.17. 05:40 Tóta W. Árpád

Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak elérni.
 
Az eredeti szándék, amely lehetővé tette volna bármely kicsit is kellemetlen megnyilvánulás büntetését, kudarcot vallott. A miniszterelnöki hepciáskodás most vált végleg nevetségessé. Úgy hangzott, „eszünk ágában sincs” módosítani a törvényt. Meg volt még szó sosem rezgő lábszárakról is. Ja és arról, hogy majd ha egész Európa módosítja a magáét, akkor talán. Muhaha.
 
(Ugyanott hangzott el egyébként, hogy mi még Kínával is versenyképesek leszünk. Készíthetjük a popcornt, lesz poénja annak is.)
 
Talán a legfontosabb, hogy a személyek és bármilyen csoport megsértésére vonatkozó tilalom semmis. Ezt bárkire rá lehet húzni, elsőként a Fidesz saját zsebsajtójára, de nyilván nem ott kezdték volna, mint ahogy Budai Gyula sem Simicska Lajost üldözi. Tehát továbbra is pont úgy lehet értekezni gárdistákról, szcientológusokról és katolikusokról, ahogy bármely demokratikus országban.
 
Nem éri utol cenzorasszony anyánk a külföldre települt tartalomszolgáltatókat sem. Így ha a magyar szabályozás túlságosan kellemetlenné válik, Európa tárt karokkal vár bárkit, és a határon továbbra is át lehet kiabálni. 
 
Nem követelmény a kiegyensúlyozottság az online tartalomszolgáltatóknál, virágozhat száz virág, Franciakert-Magyarország álom marad, a hülyék álma. Nem előfeltétele a szolgáltatásnak a regisztráció – vagyis azért egyenként kell megküzdenie a hivatalnak, további iszapbirkózást és sok-sok vesztett csatát kockáztatva.
 
Innen még van hová fejlődni, de az tök világos, hogy a magyar kormány kénytelen volt beállni a sorba, engedelmeskedni és visszavonulni. Ennél több is történt azonban. A médiatörvény maradványa, a médiahatóság és a többi rendelkezésre álló eszköz még így is teremtene lehetőséget arra, hogy megtorolják, amitől legjobban félnek: azt, hogy a jókedvű polgárok kiröhögjék őket. Csakhogy már ez sem fog menni. A médiaügy világraszóló vitája, a magyar kormánnyal szemben felmerülő vádak, a szabadságellenesség gyanúja pont elég volt ahhoz, hogy a médiaszabályozás eredetileg tervezett módszerét lehetetlenné tegye. Amint felmerül, hogy itt bárhogyan is büntetni vagy korlátozni próbálnák a kormánykritikát, újrakezdődik az egész hiszti. És megint bukó lesz a vége.
 
A dac, a kuruckodás bizonyára magával ragadó érzés, jól eshet belekurjantani a magyar éjszakába, hogy eszünkága, meg nem remeg a térdünk, és hogy Európa bekaphatja. De nem igazán kifizetődő az a pár perc bódulat és az udvaroncok tapsa. Mert ha mégis hátrálni kell, akkor ebből az alapállásból sokkal cikibb lesz. Nagyon is élénken emlékszünk, hiszen csak pár napja, pár hete hangzott el, hogy tapodtat sem. Egy bokszolónál normális, a show kötelező eleme, hogy az elején beleröfögi a kamerába, miszerint "kiontom a beled, köcsög!", aztán a meccsen laposra verik. Miniszterelnöknek ennél pöttyet előrébb kéne terveznie. A jókedvű polgárok máris kezdhetik a röhögést. Ami viszont Magyarországot illeti, mi valóban csatát nyertünk. 


Címkék: fidesz cenzúra európa nemzeti egyuttmukodes rendszere

892 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr532666910

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mégsem csukják le Biszku Bélát? 2011.02.26. 11:46:41

Már egy ideje meglehetős derűvel figyelem a Mandineres újságírók tavalyi Biszku Bélát szóra bírni akaró partizánakciója után kibontakozott büntetőeljárást, amiben -- el kell mondjam -- a jogi tények tekintetében az idősödő egykori

Trackback: Kamara haszna, juhötvened, nyestbőradó 2011.02.21. 13:24:29

Úgy tekeri vissza pártunk és kormányunk a nemzettörténet kerekét, mint Józsi a vállalati flottás kilométerórát. Gimnáziumban még jól elvihorásztunk a füstadón, kapuadón, meg a kilenceden ami igazából tized – és most tessék, itt az extrémsport adó...

Trackback: Az Európai Unió még nem zárta le a médiatörvény ügyét 2011.02.20. 16:44:50

A kormányzati sikerpropaganda azt próbálja sulykolni, hogy vége az "indokolatlan hisztinek", az EU lezárta az ügyet, a médiatörvény az elfogadott "kisebb" módosításokkal mindenben megfelel majd az uniós normáknak. A helyzet azonban ...

Trackback: Győz a szittya förgeteg 2011.02.17. 15:57:24

Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Trackback: Mégis feltörölték a padlót a kormánnyal 2011.02.17. 12:46:36

Az illetékes elvtárs szerint nem történt presztízsveszteség, a médiatörvényen csak pontosítottak és semmi olyat nem csináltak, amiről korábban a Vezér azt állította volna, hogy eszük ágában sincs megtenni. Ez azonban nettó hazugság. Orbán Viktor még hé...

Trackback: Győz a szittya förgeteg 2011.02.17. 10:01:01

Amint felmerül, hogy bárhogyan is büntetni vagy korlátozni próbálnák a kormánykritikát, újrakezdődik az egész hiszti. És megint bukó lesz a vége.

Trackback: Győz a szittya förgeteg 2011.02.17. 10:00:02

Amint felmerül, hogy bárhogyan is büntetni vagy korlátozni próbálnák a kormánykritikát, újrakezdődik az egész hiszti. És megint bukó lesz a vége.

Trackback: Felkészűltünk! 2011.02.17. 07:36:12

 Felkészültünk!  Sikeresen körbeárkoltuk az irodaépületünket. Az árokásás közben elszakítottuk ugyan a vízvezetéket, de így még magasabb lett az árok védelmi szintje. A felvonóhíd kicsit nehezebb ügy, mert a XV. század óta nem épült ilyesmi ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én azt nem bírom felfogni, hogy józan paraszti ésszel is evidens, hogy ez a médiatörvény 2011-ben betartathatatlan. Ok, tegyük fel, hogy a főnökök annyit értenek a zinternethez, hogy "valami", ahol (is) szidják őket.
De hogy egyetlen túlfizetett tanácsadó, "szakértő", sem tudta a kételkedés szemernyi morzsáját sem a fejükbe ültetni, hogy márpedig fijjúk ha felfelé álló gereblyére léptek, tökön veritek saját magatokat?
Egy ideig lehet úgy tenni, mintha minden a mi akaratunk szerint történne, de a valóság előbb-utóbb úgyis utolér. Veszélyes látványpolitizálásra felépíteni egy kormányzati politikát.
Szomorú, hogy Európának kell megmentenie minket saját magunktól.
Nem kell félni, most jön majd a megmagyarázás, hogy ez miért is nem fail. Ha a választás eredményét 94-ben meg lehetett magyarázni, hogy Ők nyertek, mikor nem, akkor ez sem lesz különösebben nehéz.

Mást nem lehet várni egy olyan politikai erőtől, amelyik UTÓLAG próbálja kideríteni, miért lett kevesebb az egységsugarú dolgozó fizetése az egykulcsosítás után. Próbálja, pedig a "hivatásos rettegők" előre elmagyarázták, hogy így lesz. Ők még most próbálják kideríttetni Arrogáns Antallal az élen, hogy 2+2 miért nem 7.

Csak azt nem tudom, hogy hogyan tudtak nyerni, ha egyszer egy internetes fórumon felkészültebb emberek irogatnak, mint az OV tanácsadói, akik szegények nem tudják, miből adódik a bércsökkenés?
Megint kezdünk vidám barakká válni. Csak azért nem a legvidámabb, mert az egyetlen.
Ja. A másik lehetséges magyarázat, hogy a nagy világméretű ballib pampogás a demokrácia végéről csak a szokásos megélhetési rettegés egy foka. A pénzért.
@lenoardo999:

nekem úgy tűnik, hogy akár világméretű ballib megélhetési rettegés a demokrácia végéről, akár nem, itt egy magyar miniszterelnök (és stábja -- tegyük hozzá) olyan rondán égett, mint a benzines rongy.
egymás után pöckölték odább a pampogásait és végül az az európai politika nyert, akik ellene olyan hatékonyan "megvédett bennünket" Orbán. =)
"Ecsém, ha egy kicsit idősebb volnék, erre most simán rárántanék"

- Eric Cartman
@kako_j:
nyilván ezt a szakértőik is látták pontosan előre, sőt, még ők maguk is. Egyszerűen csak a politikai érdekek felülírták a szakmai szempontokat.
Persze, jó, hogy ez így alakult - bár továbbra is vannak a törvényekben kifogásolható részek, pl. az újságírói források kiadásáról szóló passzusok - de azt is vegyük észre, hogy az EU mindeközben elment a nyugdíjvagyon lenyúlása és az AB hatáskörének megnyirbálása mellett. Probléma ezeken kívül csak a válságadókból lehet, de az pedig simán védhető. Szóval örülünk, persze, de nem teljes az öröm.

Néhányan írták, hogy nem létezik, hogy a kormány ezt nem látta előre. Mármint a balhét. Nos, szerintem előre látta, csak kellett egy tárgyalási alap. Meg egy nagy botrány ahhoz, hogy a többiből ne legyen.
A rejtély számomra az, hogy képes valaki naponta meghazudtolni saját magát úgy, hogy nem ég le a bőr a képéről. Másnap meg rezzenéstelen arccal halandzsázik tovább, mintha semmi köze nem lenne a tegnapi kijelentéseihez. Már a hazugságon kapni is unalmas.
A Kedves Vezető epic fail-je.
A kérdés, hogy mindez hogy jut el a fidesz szavazó tömegekhez. Mit adott le a két kertv és neo és klasszfm.
Szijjarto mar magyarázta is, h valójában ők is így akarták, és ezek csak apró pontosítások, meg különben is az egész úgy tökéletes ahogy van...
Ez aztán a győzelem!!!! Ahhoz képest, hogy az egész médiatörvény azonnali visszavonását követeltétek, lényegében változatlan formában az EU is jóváhagyta. Ezt próbáljátok most úgy tálalni, hogy Orbánnal feltörölték a padlót.

Kicsit vicces.

Gyerekek! Ha ilyen tempóban haladtok, Orbán húsz év múlva is miniszterelnök lesz.
Szerencsére lassan, de változik a világ. Két hete a szólásszabadság jegyében még ezen a blogon is ellenőrizték, elbírálták, szűrték publikáció előtt a hozzászólásokat. Most már látszólag mindent szabad, szóval ez a blog is EU-konform lett. Szinte egyszerre a magyar médiatörvénnyel.
Gratulálok Árpád, csak így tovább!
@Walter Melone: és milyen hatásosan! lásd a kommented alatt. amíg egy ember is van, aki beveszi a maszlagot, csinálják.
@Walter Melone:
És lesznek sokan akik ezt el is hiszik.
szittya förgeteg, budapest védői, cenzorasszony anyánk.

így mulat egy görbehátú zsidó.

ha nem tetszik ami itt folyik, vár rátok egy egzotikus ország a közel-keleten. a bőrönd, mint tudjuk, úgyis ott van bekészítve az ágyaitok alatt.
@Malachi: Szerintem megkapják mail-ban, hogy mit hogyan kell értelmezni :-) (mint ahogy Esztergomban is a páncélban volt, hogy kiről mit kell mondani)
Aztán azt szórják itt nekünk.
@karlitoszka:
Akkor most a módosítások következményeképp marad a kurucinfó is.Cui prodest? A lényeg, hogy a bőröndök ne kerüljenek be a gardrobba!
A Fidesz nem arról híres, hogy egykönnyen feladja a "harcot". Nyilván Szíjjártóék most hogy kitessékelték őket a főbejáraton, vissza fognak mászni a spázajtó. Szóval nagy csinnadrattával verik a mellüket, hogy hát minden úgy lett ahogy az EU akarta, de a háttérben már dolgoznak a szorgos jogász kezek, akik gyártják a jó kis apróbetűs szabályokat, amit majd ilyen-olyan eldugott hivatali rendeletként fognak a hétköznapokban lenyomni a torkokon.
Amúgy meg: milyen EU az, amelyiknek ezt a médiatörvény csak ebben a négy pontban támadható? Akkor ez az egész EU egy nagy rakás szar, ha gyakorlatilag semmi eszköze nincs egy-egy ilyen jogászkodó minidiktátor és huntájának ámokfutását megakadályozni.
Fiúk! Ti is tudjátok, hogy ez az egész médiatörvényes hajcihő állati szarul sült el. Említhetném itt a Settekedőt is, de ettől sokkal fontosabb, hogy az EU semmi lényeges kifogást nem talált. Ez a ti szempontotokból nagyon gáz.

Kicsit szánalmas, ahogy itt erőlködtök.
Nem azért, de eredetileg arról ment a hörgés, hogy az egész médiatörvényt vissza kell vonni, mert nem európai, a sajtószabadság lábbal tiprása. Ehhez képest a 175 oldalas szövegben módosítani fognak 4 pontot. Ez volna az a rettenetes nagy győzelem, amit sikerült Orbánék fölött aratni? :P
Miközben a fidesz nyilvánvaló - és szerintetek csak nektek nyilvánvaló - buktájájank örvendeztek, ti nagyokosok a saját buktátokat is úgy ünneplitek, mint a totális győzelmet... Miben is vagytok különbek a Fidesznél? A töredéke sem valósult meg a követeléseiteknek. Ez a négy változtatás jelentené a sajtószabadságot? Bakáts Tibor és a téliszalámija így már nyugodtan aludhat? Vicc b+. Rohadtul nem a cél teljesült, de ez csöppet sem zavar titeket, mert a cél is csak egy eszköz a magasabb célhoz, a Fideszbe történő újabb belerúgáshoz. Elértétek Szijjártó szintjét, grat.
Cirkusz a népnek.

A 12 kérdés az alkotmányról is az.

Ha a 4 éves gyerekem hisztizik, hogyan terelem el? A kék vagy a piros ceruzát kéred? És kész. Míg azon gondolkodik, hogy melyiket válassza, addig sem bőg a babája után, amit bent hagyott az oviban. Na kb. ez a szintje OVI kommunikációs hadseregének is. Minket is ovisnak néznek. De legalább az ország 2/3-át. :|

Jó lenne tartalmi dolgokkal foglalkozni. Haladni valamerre. Szerintem a helyes válasz az, hogy az Alkotmánynak CSAK az alapjogokkal kell foglalkoznia, SEMMI MÁSSAL, kis túlzással el kell férnie egy gépelt A4-es lapon, hogy mindenki fejben tarthassa 80-as IQ felett.

A Média-Alkotmány-izét meg felejtsük el. Felesleges, ahogy az első perctől fogva az volt.
Edigej -nel a pont.
A mediatorveny pont jo volt arra, hogy elvigye a figyelem kozeppontjat a masik ket sokkal fontosabb es szinten europai szemmel nezve necces ugyrol.

Szepen radurrant a media, aztan 2-3 honap huzavona utan engedett a kormany egy olyan ugyben, ami a kutyat sem erdekli.
két apróság csupán:

1) azért egy fikarcnyi kétségünk se legyen afelől, hogy a Fidesz ezt is győzelemként fogja beállítani, mint ahogyan tegnap már el is kezdődött a szocik ekézése, mondván, hogy megszületette a megegyezés, semmi szükség rá, hoyg a szocialisták tovább hergeljék európai "rokonaikat". és így tovább.

2) lehet,hoy szerencsénk lesz, és a Médiaváó tényleg ez eredeti, látszólag mondvacsinált ürüggyel tevékenykedhet, nevezetesen: az ifjúság védelme érdekében.
és médiaügyben ezen a területen (is) lenne rendbe tenni való.
@Sendervári: "Ha ilyen tempóban haladtok, Orbán húsz év múlva is miniszterelnök lesz."

mi már most unjuk kicsit, de képzeld el: akkor már neked is tele lesz vele! :-D
@Walter Melone:

atv.hu/cikk/video-20110216_szijjarto_peter

Az ilyen alakok miatt fognak megbukni. Ahogy teljes atelessel magyarazza, hogy 6 honapig nem tudott rola, hogy 2 millio forint felett keres, de erzekelte a problemat, de azt meg mindig nem erzekeli, hogy a 2 millio forinton feluli "pofatlan" reszt vissza kene adni, vagy legalabbis jotekony celra utalni.
Evi 12 alkalommal felvenni a "pofatlan" fizeteset az tokeletesen rendben van ahhoz kepest, hogy ha egy tanar szerencsetlensegere pont Orbanbasi orszaglasa elott 5 evvel ment nyugdijba, 40+ atdolgozott ev utan es egyszer az eletben egy kis penz allt a penzhez, vegkielegites, jubileumi penz, stb reven.
A mi kis Pannon pumás Bloggerünk látta egyáltalán az EU-biztos Neelie Kroes felszólalását az EP-ben?

Miben is szenvedett verességet a kormány? Hogy a multi cégeket nem lehet büntetni? Ezért harcoltak oly vehemensen a sajtot-is-Bakácsék? Vagy meg kell változtatni a médiatanács összetételét? Dehogy. Hogy nem kell regisztáltatni? Simán lehet.

Miről megy is a diskurzus?

Kroes beszédének elemei:

Kroes ismertette a négy területet, amit módosítani kell: egyrészt a lekérhető audiovizuális szolgáltatásokra és az írott sajóra nem fog vonatkozni a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettsége, másrészt a külföldi műsorszórókra nem fog vonatkozni a törvény, így nem sérül a “származási ország elve”. A harmadik kifogásolt terület a regisztrációhoz kapcsolódott, ez a módosítás értelmében ezentúl úgy fog kinézni, hogy csak utólag kell majd regisztrálni a médiumokat.

Továbbá:

Kroes biztos ezután a médiatanács döntéseivel szembeni fellebbezésről is beszélt, mint mondta, bár sokan kritizálják, hogy a fellebbezésnek nincs automatikus halasztó hatálya a szankciókra nézve, de a feljebbviteli bíróság ezt engedélyezheti. Kroes kijelentette: a jelenleg hatályos EU-szabályozásban nincs olyan kitétel, hogy a média felügyeleti szervének függetlennek kell lennie, ezért ezt nem lehet számon kérni a magyar törvényen sem, bár megemlítette, ő maga nem örül annak, hogy az EU-s szabályozásból hiányzik ez a rész.
A média pluralizmusát vizsgáló munkacsoporttal kapcsolatban Kroes megemlítette, hogy a média függetlenségével is foglalkozni fognak, majd kitért arra is, hogy bár sokan kritizálták Szalai Annamária kilenc évre szóló kinevezését, ez valójában illeszkedik az európai gyakorlatba, a magyarhoz hasonló médiatanácsok elnökei általában 5-9 évre kapják kinevezésüket.

Szóval, az Agyalá Gyulák miről írnak győzelmi jelentéseket?
@babel: @springbok: Egyébként ez igaz. Sajnos.
Senki, aki valóban dolgozik, nem ér rá, hogy utánnanézzen, a többi halad-e, és ha igen hogyan, vagy ha nem miért.
Ez a demokrácia győzelme a kétharmad felett. Megnyugtató érzés.
Hát az ostobaság az mindenhol ostobaság.

Várható volt ez biza. Pedig a Mikolát eldugták, a jelek szerint maradt azért hülye bőven...

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet ennyire tré módon csinálni. A cél szentesíti az eszközt, de hogy ennyire bénák legyenek ez hihetetlen...

Teljes sor csere kellene, ahogy a hokiban, csak az baj hogy nincs második sor...
Jajjjteszerencsétlenhülye! Már bocs. Mi lenne, ha eccer a büdös életben annak látnál valamit, ami? Ha egy pillanatra, csak egy másodperc töredékére kiszakadnál abból a víziódból, hogy itten a cél az volt, hogy szerencsétlen ballib újságírók ne nevethessenek a gonosz diktátoron és az onlájn média ne adhasson közre képeket legszebb pávatollukkal a szőrös seggükben parádézó pasikról, akkor rájönnél, hogy mindez a Kurucinfo ellen irányult, és igen, tapsikolhatsz örömödben, hogy a Kurucinfo megmenekült, éljen a demokrácia, megmaradt Tenéked ez a csoda, a napi betevő rettegés, retteghetsz továbbra is. De azé tessen vigyázni, mert gyűlöletet kelteni továbbra sem szabad, szóval meggondolni kétszer a mondatszerkesztést, mielőtt legközelebb afölött sajnálkoznál, hogy a katolikus papok pedofilek, és basszameg, hogy ebben az országban senki se meri őket feljelenteni.
A kommentekből úgy látszik, hogy a jobbosdroidok szokás szerint elolvasták és csont nélkül lenyelték a hivatalos magyarázatot (vagyis hogy ezek lényegtelen módosítások) és csápolnak tovább. Ők még a kurucos kurjongatás és szurkolás mámorában élnek.

De tényleg, srácok, ha nem csak a Hírlapból olvassátok ki, hogy miért lényegtelen módosítások ezek, TÉNYLEG azt hiszitek, hogy azok?
Tehát megint csak a szokásos ballibbant sírást és nyígást hallhattuk három hónapig a fasiszta diktatúráról, és szokás szerint megint nem lett semmi.
@doxi2: "A rejtély számomra az, hogy képes valaki naponta meghazudtolni saját magát úgy, hogy nem ég le a bőr a képéről. Másnap meg rezzenéstelen arccal halandzsázik tovább,"

Doxi, te ma reggel ebredtel fel eloszor magyarorszagon? Nezz be a parlamentbe, ott ul pl egy ember aki sajat bevallasa szerint is vagy 4 evet hazudott vegig miniszterelnokkent es hoppa, miutan megbukott megiscsak bennt ul megint, hogy kepviselje a valasztoit.
Gondolom Teged, meg meg innen sok mast is kepvisel, ugyhogy inkabb ne csodalkozzatok. LOL
Micsoda "meghajlás" valóban Orbánék részéről. Egész 4db paragrafust kellett módosítani a 200 oldalas törvényből. Micsoda lebőgés!:)

A vicc az, hogy míg folyamatosan a diszkrimináció ellen harcolnak, most sikerült kierőszakolniuk, hogy törvénybe iktassák, miszerint csak a külföldieket ne lehessen szankcionálni. Nesze neked egyenlő elbánás elve...
Ja, ha nekik kedvez, az nem diszkrimináció....
"Tehát továbbra is pont úgy lehet értekezni gárdistákról, szcientológusokról és katolikusokról, ahogy bármely demokratikus országban."

- És az izraelitákról is lehet?? Ha igen, akkor miért nem....?
@Sendervári: én örülök neki, hogy azért mert a szíjjártó azt mondja, hogy apró, te már fel is írod a noteszbe, hogy aha, tehát ezt kell mondani!

egyszer vitáztam egy fideszes ismerősömmel, majd olyan ponthoz értünk, mikor nem tudott mit reagálni. ekkor ezt mondta: "várjál, megnézem a nemzetet, hogy ez hogy is van akkor"
@bastian: Ja, mert lapszámra mérik azt, hogy problémás-e, és ja, mert azt embereknek mind a 200 oldallal bajuk volt. Oh wait.

Csak annak az egy "sértegetős" paragrafusnak is messzemenő és durva következményei lehettek volna.
@Sieg: "A kommentekből úgy látszik, hogy a balosdroidok szokás szerint elolvasták és csont nélkül lenyelték a ballib magyarázatot (vagyis hogy a zorbánnácival felmosták a padlót) és csápolnak tovább. Ők még a nyígó rettegés és antifasizmus mámorában élnek.

De tényleg, srácok, ha nem csak a Tótawéblogból olvassátok ki, hogy miért áttörő módosítások ezek, TÉNYLEG azt hiszitek, hogy azok? "

There, fix'd for ya
Kormányunk csúfosan megbukott még a médiahecc előtt, már csak az a kérdés, hogy mennyibe fog még kerülni, amíg eltűnnek a színről.
@Archenemy: jaja. most jövök a kuruc.inforól, érdekes, hogy ott is ezt mondják, meg cigánybűnözőkröl beszélnek. Nem gyanús ez?
Azé amikor azember aztat mondja,de qurva sokxor,hogy mi aztán semmit,+ bekaphatják,+ majd ha egész Európa minden országja megváltoztatya,oszt aztán azember kapja be, az pindurkát rohadt nagy gáz,pláne nekem akinek azember azisten. Ezé aztán 1-et értek orbanista elvtársaimmal, hogy ez nem is az aminek látszik, söt jól szétűtöttűk a kemény arcunkal a löttyedt öklűket. Ja , azért 1 döntettlent nagyvonaluan felajánlhatnánk nekik.
@shinny bayaar: Mindjárt megtudod, hogy mekkora sudribunkó vagy, hiszen az "előzetes moderáció" (tehát az a vélemény jelenhet meg, amit mi jónak látunk) nem egyenlő cenzúra. :D
Itt a nagy örömködés közepette fel sem merült bennetek, hogy gumicsontot kaptatok? Mind ti, mind az EU szépen elcsámcsogtatok rajta. A magánnyugdíjak és a multik meg viszonylagos csendben, de szélviharos gyorsasággal le lettek nyúlva.
Persze "nagy sajtó" min is síránkozna, mint a jogaik csorbulásán.
@Gandalf(helyett): Amúgy az egyik kommentben megfogott a 175 oldal vs. 4 pont rész. Az jutott róla eszembe, hogy akit kiherélnek, az vajon testtömege hány %-át veszíti el ezzel? Na megyek is vissza "dolgozni". :D
Az Európai Parlament sem jobb szemernyire sem a miénknél. Ugyanúgy, a balliberális milliárdosok verik a nyálukat, a Néppárt meg próbálja visszaverni a támadásokat. Szinte mintha csak otthon lennénk. Szerintem Orbán igenis kiállt Magyarországért és a körülményekhez képest megvédte amit meg lehetett. Lehetett volna továbbra is kötni az ebet a karóhoz, de nyilván nem akarták, hogy a fél éves elnöki ciklus teljes egészében a magyar médiatörvényről szóljon és a parlament még 4 hónapig Cohn-Bendit acsargó nyáladzását hallgassa. Orbán a lehetőségekhez képest igenis kiállt hazánkért, nem úgy, mint kedves elődje a mi szerett Ferink, aki nem hogy megvédte volna az érdekeinket, hanem kérdés nélkül megfogta a bokáját letolt gatyával és még a vazelint is ő hozta...
Orbáncot kaptunk!

Az orbánc olyan fertőző bőrgyulladás, amelyet leggyakrabban a Fidesz A csoportjába tartozó Kövér baktérium okoz, de kórokozó lehet a Lázár csoportjába tartozó baktérium is.

Nagyon gyakori betegség. A bőrben felületesen, a nyirokereken keresztül a bőr felszíne mentén tovaterjedő, a mélyebb szövetrétegeket nem érintő gyulladás keletkezik, magas láz és hidegrázás kíséretében.

Okok: A betegséget legtöbbször a Fides okozza, amely az ún. A-csoportú, KDNP családjába tartozik. A kórokozó hámsérüléseken keresztül jut be a szervezetbe.
A fertőzés behatolási kapuja a lábujjak közötti gombás fertőzés vagy egyéb okokból képződő repedés is lehet, de az arcon az orrnyílás körüli berepedések is kiindulási helyek lehetnek. A fertőzés folyamata indulhat belülről is a mandulák és a garat Rogán baktréiumflórájából vagy Lézer fülgyulladásból.
Előfordulhat műtéti seb fertőződése is, ilyenkor a beteget azonnal el kell különíteni.
@karlitoszka:
mindig is érdekelt, hogy vajon mi a jó érzés abban, ha valaki egy jóízűt zsidózhat. komolyen érdekel. ettől többnek érzed magad? felette állsz, mint übermensch?
egyrészt furcsa látni, h a zsidó szó alkalmazása független attól, hogy a célpont milyen származású vagy vallású. egyszerű szitokszóként használod. ez a gondolamenet nagyon érdekelne, hogy hogyan lesz egy vallás követőjéből ("zsidó") általánosan alkalmazható, szinte már trágárságnak tűnő pocskondiázás.
vagy az van mögötte, h minden zsidó bűnös és inkább sárga csillagot rájuk, hogy ki tudjuk kerülni az utcán? vagy buszokra és táborokba velük? honnan az általános gyűlölet, ami így átalakítja a szót?
tényleg érdekel, akár privátban is.
@Sieg: "és ja, mert azt embereknek mind a 200 oldallal bajuk volt"

mivel a ballib hiszti a médiatörvény teljes visszavonását akarta, aligha lehet ezt máshogy értelmezni
@Archenemy: A jobbosdroid onnan ismerszik meg, hogy nem is próbál érvelni, hanem a hivatalos magyarázatot (hogy, hogy nem) gőgösen lobogtatja. Lásd itt: meg sem próbálnak érvelni, hogy a változtatások MIÉRT lényegtelenek, csak visszaböfögik, hogy azok, mert az illik az ideológiába. Szerintem egy jó részük azt sem tudja, mik a változatások...
Így lehet csökkenteni a kognitív disszonanciát.
Ha most ortodox Orbán hívő lennék, kissé csalódott volnék. No nem a médiatörvényt siratnám, dehogy.

Hanem azt, hogy az én szeretett vezetőm miért sétál bele újabb és újabb pofonokba, amiket aztán a saját meg Szíjjártó minden ékesszólásával sem lehet teljesen kikalapálni.

Miért nincs annyi józan belátása, hogy még decemberben, amikor a botrány körvonalazódott, meglépte volna ezeket a változtatásokat, kifogva a szelet a hazai és külföldi ellenség vitorlájából.

És akkor még nyugodtabban lehetne most szekírozni a Tóta-féle renitens hitetleneket, és az EU-elnökség első harmada sem azzal telt volna, hogy Orbánnal felmossák a padlót.
@Rókakígyó: Valamint két lábuk van és levegőt is vesznek! Pont mint én! Ez még gyanúsabb!
Árpi, Árpi !

Ne menj át hülyébe, eddig nem volt szokásod....

Milyen romokról beszélsz ???

Az EU nevű gittegylet szokásához híven, felszínes bohóckodásának vagyunk tanúi....

4 apró pontot módosít (nem megsemmisít !!!!) ráadásul az se biztos, hogy ésszerű (azzal, hogy a külföldi székhelyű net szolgáltató nem szankcionálható, szabadon működhet a Kurucinfó, óriási győzelem, ugye Árpi ?)

Azzal az aprósággal, hogy a média tanács összes tagja kormánypárti, lazán nem törődik az EU....

Arról nem is beszélve, hogy pl. Berlusconival semmit se tud kezdeni az EU., még kommunikációs szinten sem, ja hogy olaszország nagyobb mint kis hazánk, ha ezen múlik, akkor minek az EU ??

Az, meg hogy az EU biztos arról elmélkedik, hogy hát valamit kellene kezdeni az EU tagállamok média szabályozásával is, az sincs teljesen rendben, hogy finoman szóljak, egészen szánalmas....

Mi is az az üszkös rom Árpikám
@Archenemy:
Olvasd el TWÁ fenti bejegyzését, talán segít megérteni neked, mi történt.
@Archenemy: Vagyis tényleg úgy gondolod, ha valaki egy törvény visszavonását követeli, akkor az bizonyára úgy gondolja, hogy minden egyes mondata rossz? Ez is egy vélemény, bár gyanítom, hogy önbecsapás...
Nem csodálkozom, hogy a jobboldal győzelemként fogja fel ennek a csupán 4 pontnak az elkaszálását. Az EU-s vízfej ugyanis szokás szerint nem csinált mást, mint hegyként, píszí felháborodással vajúdott és aztán egeret szült. Mert végül is megint csak osztottak-szoroztak a kamerák előtt nagypofájú, a háttérben azonban dörzsölt pénzemberek sameszei: ha a külföldi médiacégek megélhetését bebiztosítja a törvény, akkor végülis ki nem szarja le, hogy mit tartalmaz a törvény többi fele. Feladat megoldva, the business must go on.
Árpi, Árpi....... miért kell mindig egyre lejjebb süllyedni! Tudod jól, hogy már a cím sem igaz! Kiváncsi lennék, hogy mennyit lehet ezzel havonta kaszírozni? Valószinű sokat, hogy megéri hazugnak lenni!
@Archenemy:
:-D
Kurucinfó megmenekült, lehet örülni. Á, szerencsétlen hülyék...
@Archenemy: egyre gyanúsabb, hogy te egy gép vagy vagy valami szerves anyag, esetleg kétlábon.
@springbok: Na jó. Azonban nem ugyanaz, ha valaki saját bevallása szerint bevallja hogy mostanig hazudott, mint aki saját bevallása szerint azt hazudja, hogy sohasem hazudik, és állandóan hazudik. Más kérdés, hogy nekünk ilyenek jutottak.
@notib: egyetértek. De azért abban is ugaza van a poszolónak, hogy csatát nyertünk. A háború vége még kurva messze van azért.
Az első pár végtelenül naiv kommentelő számára: szó nincs itt arról, hogy "Európa segít" - itt kérem a német-francia dominanciájú Európai Unió saját önös érdekektől vezérelt nyomásgyakorlására láthattunk egy remek példát.
Aki ehhez pedig Magyarországon ujjongva csápol az bolond, vagy ellenérdekelt.

A cikk egyébként nem pontos, mivel nem említi:
A külföldi tartalomszolgáltatókat nem lehet megbüntetni, viszont tiltani (szerencsére) lehet, tehát a kívánt cél tulajdonképpen teljesül.

Továbbá kikerült a személyek, nemzetek vagy kisebbségek diszkriminációja a törvényből (ugyanakkor a gyűlöletbeszéd (?) tiltása megmaradt - a különbséget ugye mindenki érti? :)).

Tehát a törvényt nem "herélték ki" és az Európai Bizottság pedig ugyanolyan kiszámítható és átlátszó maradt, mint amilyen volt.
@mrgumby1: Hát akkor csak örülj a hatalmas győzelemnek! Gratula! Bakácsnak külön gratula!
Árpi köszönöm ezt a ragyogó esszét, tudod nagyon vizuális típus vagyok és megjelent előttem egy Parlamenti körkép:

Budai Gyula amint rohangálva kergeti körbe a Simicskát azt ordítva, hogy: állj meg köcsög úgyis magamévá teszlek
@É2I: ott is két pont. Ez a média szarakodás sima gumicsont, figyelem elterelés.
@Edigej: pontosan így van, mindenki bekajolta a nagy barbatrükköt. A zemberek ugye leginkább a zsebükre érzékenyek. Namosz ezek csináltak itt egy nagy cirkuszt a zemberek zsebére nézvést jelentéktelen ügyben - médiatörvény -, és amíg az egész "ellenzéki" sajtó plusz külföld ezen csámcsogott, szépen lenyúltak 3e milliárdot a zemberektől. Amire így jóval kevesebb figyelem jutott. Senki nem érti ennek a húzásnak a machiavellista zsenialitását? Mindenkit behúztak a csőbe, Tóta W. inkluzíve.
@Dubito: orbánnalfelmossákapadlót, orbánnalfelmossákapadlót, orbánnalfelmossákapadló,....ha reggel-délben este 3 percig szorgalmasan mantrázod, meglásd, még számodra is hihetővé válik ;-)
A balliberális söpredék újabb támadása. A birodalom visszavág :)
Értjük mi az ilyen blogok célját, milyen lelki hatást szeretnének elérni az olvasóban - Látjátok hiába próbálkoztok, úgy lesz, ahogy mi mondjuk, mert a demokrácia és szabadság az amit mi mondunk és ahogy nekünk jó. Ezt persze úgy, hogy próbáljátok a bolhát elefánttá fújni. A csatát elvesztettétek (most a nemzetközi seregekkel próbáltok visszavágni, ahogy szoktátok), de a másik oldalon volt egy parasztáldozat és most erre hivatkozva győzelmet kiabáltok :)

A valóságban minden fronton vesztésre álltok vagy már el is buktatok. Néhány emberetek még talpon maradt itt-ott, de nem sokáig. Ne fűzzetek reményeket ahhoz, hogy lesz itt bármilyen tűzszünet vagy paktum, nem lesz :)
@Rézvirág: Orbáncot kaptunk!

Az orbánc olyan fertőző bőrgyulladás, amelyet leggyakrabban a Fidesz A csoportjába tartozó Kövér baktérium okoz, de kórokozó lehet a Lázár csoportjába tartozó baktérium is.

Nagyon gyakori betegség. A bőrben felületesen, a nyirokereken keresztül a bőr felszíne mentén tovaterjedő, a mélyebb szövetrétegeket nem érintő gyulladás keletkezik, magas láz és hidegrázás kíséretében.

Okok: A betegséget legtöbbször a Fides okozza, amely az ún. A-csoportú, KDNP családjába tartozik. A kórokozó hámsérüléseken keresztül jut be a szervezetbe.
A fertőzés behatolási kapuja a lábujjak közötti gombás fertőzés vagy egyéb okokból képződő repedés is lehet, de az arcon az orrnyílás körüli berepedések is kiindulási helyek lehetnek. A fertőzés folyamata indulhat belülről is a mandulák és a garat Rogán baktréiumflórájából vagy Lézer fülgyulladásból.
Előfordulhat műtéti seb fertőződése is, ilyenkor a beteget azonnal el kell különíteni.
@Sendervári: Oszt drága elvtim,,millen qrwa jo is lesz akkor majd minekünk,(20 év múlva) amikor azember még mindig isten lesz) oszt a Lázár majd mán 1xere 2 Maibachon fog 4 nyomi parkoloban szinyelni,+ a sok panelproli mán nem fog dumálni(mert nem is lesznek) oszt a 3 milka feletti keresetek plusz 25% adot fognak kapni,hogy csorokat hejzetbe hozzuk,és a Himnuszt minden feláláskor elfogjuk harsogni,hogy a rohadt globalisták rettegjenek,meg hát kiderüljön ki azigaz magyarember,(Pl.aki nem tud elég hangossan énekelni,az aknamunkábol kifijolag nem énekel,még ha néma is,)na akkor itten lesz a Magyar kánaán.Persze addig sokmindenek le kell fojnia a Dunán.
Az alapprobléma az hogy ma Magyarországon nincsenek államférfiak, nincs egy Széchenyi, egy Deák, egy Andrássy, egy Teleki. Talán Sólyom volt hozzá legközelebb, de ugye nem megfelelő pozícióban. Politikusok vannak, de az ő látókörük nem megy tovább a következő választásnál és a saját zsebüknél (kivéve a nagyszerű Mikolát aki húsz évre betonozna). Orbánék előrelátónak mondható lépései (pl liberálisból konzervatívvá válás) nem az ország, hanem a saját boldogulásukat szolgálták és nem volt mögöttük valódi tartalom.

A magánnyugdíjak államosításával Orbánék valószínűleg megnyerték a 2014-es választásokat, de elbukták az összes azutánit. Sok mindent el lehet feledtetni ügyes kormányzással, de ha valaki lenyúlja az öregkori megtakarításaidat azt nem felejted el egykönnyen, hát még ha ki is írnak a közösségből amikor ellenállsz. Egy igazi (nem fülke) forradalomban jó eséllyel Matolcsy lenne az első akit felkötnének, hisz még a szeme sem áll jól.

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán
Azért az, hogy csatát nyertünk, az lehet kicsit túlzás. Mondjuk úgy, hogy a behívott külföldi lovagok megnyerték nekünk a csatát. Ez már 1000 éve is így volt, bassza meg...
@Atisz: Mivel a változtatás jó irányba történt, én örülnék akkor is, ha Darth Vader jedi-trükkel érte volna el Viktornál.
Úgy tűnik, ebben az esetben számomra (és az ország számára) az EU "önös érdeke" hasznosabb, mint a Fidesz önös érdeke.
@doxi2: Jajjj..jajjj..jajjj ne csináld már! "bevallja, hogy mostanáig hazudott" Kire gondolsz? Akire te gondolsz barátom, az nem bevallotta, hanem lebukott! A cinkostársk elött nincs mit bevallani okoska! Ha kiállt volna a TV Hiradóban és elmondja még a választások elött a ferikéd.....na az a bevallás!
@Sieg: Jaja, mert ha valaki értelmes embernek tartja magát, akkor kénytelen azt mondani, hogy mi vagyunk a hülyék. Merthogy a másik megoldás - hogy elismeri, tévedett - azóta nem működhet, mióta szabadságharcosként definiálta magát.
Ezért megy az ellenvéleményen levők különböző stigmatizált csoporttal való azonosítása is. (Nade ez már túl emelkedett, és nem is ide való)
Azzal az epic faillel én várnék még, ugyanis néhány hete még sokkal több mindennel kapcsolatban ment a hiszti: büntetési tételek mértéke + öncenzúra, újságírók információforrásainak felfedése, kiskorúak védelmének szabályozása, stb. Ezekről valahogy bősz kussolás van.
Ne írogassatok, menjetek dolgozni!
Az a szánalmas, hogy ennyi önállótlan, gondolkodásra nem, csak meghunyászkodásra és lózung ismételgetésre alkalmas, szánalmas gyökér él ebben az országban. Nincs abban az ég világon semmi libsikomcsizsidócigányrománszlovák attitűd, ha valaki pontosan emlékszik arra, amit az egyik éltahó magyar mondott, eszünk ágában sincs, visszavertük, velünk nem fogják és a többi, azt tessék, mint a kisangyal fogalmazzák újra a 4 inkriminált pontot. Aki ezt nem látja, és továbbra is egy szar alak imádatába tud csak kapaszkodni, az pont akkora marha, mint akiket imád. És ez bármelyik párt élenjáróihoz való viszonyulásról, dörgölőzésről is elmondható volna, de jelen pillanatban nem a szocikat, meg nem a libsiket cumiztatja a mindenféle Moszkvának elmondott Brüsszel, hanem ezt az imádott, kurvaokos fideszt. Ezt kidumálni civilként, úgy, hogy ehhez érdekünk nem fűződik, a legnagyobb seggnyalás és opportunizmus, nem a zsidók a görbehátúak, kedves végtelenül primitív és gyökér karlitoszka, hanem azok, akik ezt önkéntesen védik, magyarázzák, mintha nem lehetne a szerencsétlen komplexusos vidéki kiscsávóról kijelenteni, hogy a tájszólásával együtt röhög rajta európa. Itthon meg az emberek túlnyomó része. Aki meg védi a védhetetlent, az meg szánalmasabb még a hülye arrogáns vezérénél is.
@orbánazisten: Ettől kicsit színvonalasabban kéne Orbánt fikázni, és akkor megszabadulhattok tőle. Amig ennyit tudtok kiizzadni magatokból, nem kell félnie.
Egy masik blogon tegnap valaki azt irta, hogy Viktor csak alkalmazkodott az EU-hoz, de nem hodolt be.
En mar nagyon varom, hogy mikor alkalmazkodik vegre a sajat nepe akaratahoz is?
@1 db Magyarország:
"az NMHH Médiatanácsa ezentúl nem szabhat ki pénzbírságot. Egyetlen egy szankcióval élhet: a szolgáltatókat kötelezheti a továbbítás felfüggesztésére. Így tévéadót és akár egy internetes site-ot is be lehet tiltani, de a felfüggesztés csak a súlyos jogsértés fennállásáig, de legfeljebb 180 napig tarthat."

Belinkelte ám Tóta W. Árpád! El kéne olvasni a cikket mindenestül. Én most idelinkelem újra. De mások olvassák el a teljes cikket, utalásokkal együtt, mielőtt hozzászólnak!! Alapvető dolog.

index.hu/belfold/2011/02/16/megallapodott_az_unio_a_kormannyal_a_mediatorvenyrol
"Tehát továbbra is pont úgy lehet értekezni gárdistákról, szcientológusokról és katolikusokról, ahogy bármely demokratikus országban."

És a zsidókról meg a buzikról?
@Atro: "És az izraelitákról is lehet??"

Róluk nem, mert akkor nem csak Kohn és Schulz, hanem az egész héber frakció elkezd őrjöngeni.
@Sendervári: köszönöm szépen! természetesen én valóban úgy látom, hogy a földön kétféle ember van: a rendesek meg a balliberálisok, és ezek a kettők minden körülmények között feketék vagy fehérek, és a csoporton belül homogének!

én is szoktam a közértbe járni szalámit lopni, csak én még nem buktam le. viszont tudom, hogy a másik oldalon senki sem lop soha!
@EMU: De örülök, hogy igy felhúztad magad! Ez mindent elmond! Nem kell magyarázni semmit.
@knausz: akkor idézzünk kicsit pontosabban, aztán elmélkedjünk egy kicsit kinek van igaza:

"Változik a külföldön bejegyzett, de Magyarországra irányuló médiaszolgáltatást végző cégek felügyelete is, az NMHH Médiatanácsa ezentúl nem szabhat ki pénzbírságot."

De hát belinkelte az Árpád!!
@okostojáska: ja, Ezeknek fogalmuk sincsen arol,vazze,hogya izisten aszongya, egy tapodtat sem az aztat jelenit, hogy majd mi megmongyuk (persze hogy utolag) ,hogy egy tapodtasemben hány méter a tapodtat, Ez a négy dolog még egy fél tapodtat senem volt, hát ezek a hüjék hüjék,hogy ezetee sem vágják. pedig,mán hány éve kinyilatkozta azember (isten?) hogy pl. ahetenente az mitis jelent. Ezt én is bevezetem othon a heti szekszben. Az aszony egy rohadt demokrata .Azota is lázadozik.nem érti hogy ahetente mért is 8 oder 9 hetente.Mert csak.
Ugye nem volt olyan nagy hülyeség az a Szabadeurópa Rádió! :-)
@EMU: Te egy buta ember vagy...... és orbánfób! Elolvastad mit írt az Árpi, vagy csak idejöttél nyálfröcsögni! Azt a kurva.....te!!!! Azt a 4 pontot??? Ejj az anyját a patás orbánjának.....! Mert van patája.... a volt katonatársam barátnőjének a munkatársának az apósa látta, ugyhogy tuti!
@Sendervári: Valóban, addig semmitől nincs tartania, amíg egy önálló gondolkodásra képtelen választóknak nevezett zombi plazma mindenfajta kritika nélkül csókolgatja a lábnyomát, bármit nyaldosó örömmel fogadva tőle. Csak jelezném, hogy az általuk úgy megvetett szoci meg libsi táborban volt annyi önbecsülés és józanság, hogy kifarolt a trógerek mögül. A kétharmadára oly büszke fidesznyáj ezt fel se fogja, hogy máskülönben nem lehetne most ekkora pofájuk. Messze nincs bennük a másik tábor szavazóiban pusztán a 2010-es választási eredménnyel is igazolható józan ész és tartás. Bégetve menetelnek a vezér után. Amíg ez így van, tényleg nincs mitől félnie orbánnak, maradhat félszeműként király.
@Sendervári: DRágaságom, ez nem fikázás,csak még nem vagyok elég vonalas ,mint pl.Te de igyekxem.Amugy is a hit számit,abban meg yo vagyok.
"gárdistákról, szcientológusokról és katolikusokról,"

És az izraelitákról is.
Ez valahogy mindig lemarad a harczos demokráciaféltő posztoknál.
@mrgumby1: Mit hablagyolsz it össze-vissza???? Arról beszélj, amit írtam! feketék??? fehérek???
Hihetetlen mennyi Troll jött ma is ide.
Imádom ezeknek az agyatlanoknak a hitét.Csak át kellene irányítani.
Ami energiát a gyűlöletbe és a szebb jövőbe fektettek..amit vezérünk hoz majd létre..ejj ejj ti kellenétek nekem.
Agyatlan hívő sereg létrehozásához.
Csak kellene egy hosszú bot a végére rákötnék egy hosszabb orrot..pajeszt GYF arcképét meg az Eu térképét.
Nah akkor aztán lehetne célt mutatni nektek.
@lkjpoi: Hogyne! Ha nem ütközik a BTK-ba bárki megmutathatja saját primitívségét szabadon, őszintén. Ezért jó a demokrácia, mert így a Te érdekeidet is védi.
@orbánazisten: Más betegséged is van.... Például felcseréled a neveket.....
Már a nickneved is elcserélted...
@kako_j: Tegnap! Obama beterjesztette a 2012-es Költségvetést 2 NYNY telefonkönyv méretben, kinyomtatva cca 8000 A4 oldal, a Matolcsyné férje még a 2011-essel sincs képben, mit is kőne tennyie, de már hullik az őszi gesztenye?
Sajna a médiatörvény is csak egy gumicsont volt, amit rághatunk, amíg széthordják a megtakarításainkat és megpróbálják kézi vezérelni a gazdaságot.

Ha a cocik lopnak, az korrupció, ha a mai bagázs hazaviszi, az meg gondolom közvetlen gazdaságélénkítés.
@Tőzsdecápa: Lehet, hogy buta vagyok, de tudom, mit jelent az, hogy tapodtat sem, eszünk ágában sincs, visszavertük, nevetségessé tettük és a többi. Nem csodálkozom, hogy a magadfajták magyarországán a szövegértelmezés a butaság és ostobaság ismérve lett.
@Sieg: Jó irány a francia és német befektetői köröknek és az országot unos-untalan lejáratni igyekvőknek, illetve természetesen ezen halmazok metszetének.
@Rodeo36: Hát az ellopnyivalóra mán megvannak az irányszámok!
Ha vannak átfogó változtatások, a kormány visszaél a hatalmával. Ha nincsenek, akkor töketlenkednek. Ha van kérdőív az alkotmányról, akkor jaj mennyibe került. Ha nincs, akkor diktatúra van. Ha nem akarnak változtatni a médiatörvényen, zsarnokok. Ha változtatnak, felmosták velük a padlót.

Fikázni könnyű, azt lehet fekve is.
Vitya nyilván úgy képzelte álmaiban, hogy most, hogy elnökölhet az EU-ban, majd jól felnő európai rangú politikussá, mit politikussá, egyenesen ő leszen az alfahím. Erre meg itt áll a szerencsétlen leforrázva, megregulázva, mint egy hülye gyerek, súlytalanabbul, mint a lepkefing, mert bizony a fontosabb ügyeket nélküle, a háta mögött, a feje fölött intézik az igazi európai rangú politikusok, akik nem kérnek a balkáni tempóból.
@Sendervári: Én nem húztam fel magam, az húzta fel magát, aki ráncolt homlokkal a kamerába keménykedte, hogy eszünk ágában sincs, meg velünk nem törlik fel. Na az felhúzta magát. Hogy fel lehet húzva most, drága testvérem, hahaha
@1 db Magyarország:
Elmélkedhetünk is róla, de mivel Te vetted fel, nyugodtan kezdheted!
- Gondolod, hogy korai örömmámorban úszni? Ha igen: miért?
- Úgy hiszed, nem változott semmi, ezek csak apróságok?

Amikor hozzáidézed a linkelt mondat elejét, az számomra még többet mond, mint amit nélküle emeltem ki. Valójában korlátlan lehetőség a publikálásra.
@EMU: De hát itt vagytok ti a nyájból kiemelkedő kiválasztottak, akik átláttok a szitán, és majd jól megmondjátok a sok hülyének!
En egylatalan nem neveznem gyoztes csatanak. Inkabb egy jol kitervelt es megfontolt strategianak.
1. A bizottsag meg mindig csak fityeszes tagokbol all.
2. Ha akarnak, barmit megtehetnek, meg akkor is ha Arpad azt hiszi, hogy nem, mert
3. Az ojropai uniot nehany honap mulva csoppet sem fogja erdekelni, hogy mi folyik Magyarorszagon. A fityesz akar uthengerrel is atmehet az ATV-n, az EU meg legyinteni sem fog az egeszre.
4. Ergo, ha akarjak, az elnoskeg utan barmit visszairhatnak vagy belerakhatnak.
5. Tulsagosan jo a fityesz kommunikacioja ahhoz, hogy ezen barmit is veszitsenek a tamogatottsagukbol.
@Tőzsdecápa: kedves @bugyelláris ebihal csillapodjál, még megért a szépségednek és a ráncokat nehéz vasalni és olyan snassz
@mrgumby1: "Hát akkor csak örülj a hatalmas győzelemnek! Gratula! Bakácsnak külön gratula! "

Erre mi a rákot kéne írnom?

A fekete-fehér úgy jön ide, hogy a szokásos összemosást alkalmaztad, ahol aki a szájára veszi a nagyvezírt vagy egy törvényt, az mind hitetlen, és egykutya.

én nem a szíjjártó/kovácslaci szájából fogom kiolvasni mit kell gondolnom. fejlett jogérzékkel, olvasni és értelmezni tudó emberként pontosan tudom, hogy ezek nem apró hibák.

apró hiba az volt, mikor pl a hulladéktörvénynél a kollégák nem implementáltak egy tizenötéves irányelvet, mert egész egyszerűen elkerülte a figyelmüket. de persze ez is kiderült a számos tárcaköröztetés és egyeztetések során.
Egyébként arra szeretném még felhívni a figyelmet, hogy az Európai Parlament ma szavaz a további módosításokat sürgető határozatról. Szerintem nagyon rossz időpontban nyújtották be a tervezetet, és nem látok sok esélyt, hogy átmenjen, mivel ahhoz a Néppárt egy része is kellene.

DE

Ha valaki követte a tegnapi vitát, láthatta, hogy nemcsak a baloldal figyelmeztette arra a kormányt, hogy további változtatások kellenek, hanem ott volt pl. Jean-Marie Cavada néppárti képviselő, vagy a januári vitában Othmar Karas - szintén néppárti - vagy a konzervatívok és reformerek néhány képviselője... Szóval itt nem úgy megy a dolog, ahogy valaki írta, hogy "a ballib milliárdosok" támadását visszaveri a Néppárt. Létezik frakciófegyelem, persze, de tudjuk, hogy a Néppárt azért igencsak félszívvel áll ki az olyan pártok mellett mint mondjuk a Szabadság Háza vagy a Fidesz.
@Sendervári: "Hát akkor csak örülj a hatalmas győzelemnek! Gratula! Bakácsnak külön gratula! "

Erre mi a rákot kéne írnom?

A fekete-fehér úgy jön ide, hogy a szokásos összemosást alkalmaztad, ahol aki a szájára veszi a nagyvezírt vagy egy törvényt, az mind hitetlen, és egykutya.

én nem a szíjjártó/kovácslaci szájából fogom kiolvasni mit kell gondolnom. fejlett jogérzékkel, olvasni és értelmezni tudó emberként pontosan tudom, hogy ezek nem apró hibák.

apró hiba az volt, mikor pl a hulladéktörvénynél a kollégák nem implementáltak egy tizenötéves irányelvet, mert egész egyszerűen elkerülte a figyelmüket. de persze ez is kiderült a számos tárcaköröztetés és egyeztetések során.

elnézést amiért olyan hülye voltam, hogy előbb magamnak válaszoltam.
@EMU: Klassz! Egyetértek.
@Tőzsdecápa: hogy érted,hogy elcseréltem,mire? vagy miröl? tán tözsdeebihalnak kellene lennem? Az hogy te befurakodol közénk ,Orbanisták közé, és megproálol belülröl bpmlasztani, az nem hejes. De monket nem vezetsz félre,nem vagyunk mi Audi S8-asok.A mi hitünk töretlen.
@Sendervári: Szeretnéd mi? Akkor kezdjük az első leckével: Mit jelent az, hogy eszünk ágában sincs? Ha ezt majd sikerült dekódolnod, tovább mehetünk a "visszavertük" ige értelmezésére is.
Megmondaná valaki, hány olyan pontot kell módosítani, ami az írott sajtót érinti? Csak mert itt az üres címlapokkal ment a lázongás! ...Jééé most nézem...egyik pont sem érinti az írott sajtót! Akkor most mi lesz??? Liberálisok! No pra! Már a gipszbrigádunk dolgozik, hogy mibe lehet belekötni!
@knausz: örömmámor? Nyertél a lottón? :)

Én csak arra mutatok rá, hogy a ballib sajtó ugyanolyan elfogult, mint a másik oldal. Csúsztatás, ferdítés, elhallgatás és félremagyarázás, mellette még a kötelező győzelmi jelentés. Szívem szerint atomot basznék az egész magyar médiára, a politikai blogokkal kezdeném.
@orbánazisten: Ezt direkt írtad így, vagy ennyire nem megy a helyesírás?
Akkor most Eb ura fakó, vagy nem eb ura fakó?
@EMU: Hát szerintem is nagyon ideges lehet most Orbán:

Az EU a médiatörvény minden lényeges pontját jóváhagyta! Ez tényleg mekkora blama! (üszkös romok!!!!! hahahaha)

Mellesleg a médiatüntetések arca, szóvivője éppen most csinált magából hülyét.
Köpködni mindig könnyebb, mint konstruktívan hozzájárulni a fejlődéshez. Tudjátok kedves fikázó honfitársaim, nekünk akkor lesz jobb, ha mindenki hozzáteszi a részét, nem pedig az anyafarkas csecsét rángatjátok csak, mindent csak követelve és leszólva. Most mondjam, hogy ez tipikus magyar mentalitás? Inkább örülnétek, hogy valaki(k) legalább megpróbálják rendbe szedni ezt az országot több-kevesebb sikerrel, mert pártállástól függetlenül, abban szerintem megegyezhetünk, hogy ami eddig volt az minden volt csak jó nem.
@EMU: Ez félre Magyarázat (figyeled? nagy M)Magyarul ez ugy van, hogy gyöztünk,mert csak,nem 5 pontot kelet +változtatni,és külenbeni a bakács (figyeled? kis b) 1 tolvaj.Pl. ilyen nem is létezik aki az elenkezöjét álitja az egy Simlicska.
@orbánazisten: Jól adod a hülyét parazita! :D Bár tőletek ezt megkaptuk már '89-'90-ben! Ja és azt se felejtsd ki az önéletrajzodból, hogy apád '56-ban akkora forradalmár volt, hogy még a sarló-kalapácsot is feldugta magának! Kicsit megsérülhetett valami odabent,.... ez rajtad látszik!
@1 db Magyarország:
Nem tudom, emberek miért gondolják, hogy a pénz boldogít. Miért gondolod, hogy a szabadság nem ugyanolyan mámorító? Hm?:)

Nem gond, amikor többféle nézőpont ütközik, hiszen erről szól a demokrácia! Szintetizálod, a saját véleményedet. Az én szívem azt érzi, hogy ez jó. Még elmélkedjünk?
Had idézzek egy másik blogból. :-) remélem Tóta W is megérti a dolgot...

"...2011 évi XV. törvény 1.§: az MSZP-sek hüjék.

EU szocialista frakció: Orbán Viktor fasiszta tömeggyilkos. Vonja vissza azonnal a törvényt.

Orbán: A törvényt a magyar Országgyűlés szavazta meg 2/3-os többséggel. Aki a törvényt támadja, a magyarságot támadja. Tárgyalási alapon megvitathatjuk a törvényt, de azt nem engedjük, hogy az EU-ban csak nekünk ne szabadjon nevén nevezni a szocikat.

EU mentálhigiénés biztosa: A hülyét ly-nal írják, különben nem EU-konform.

Orbán: jó, akkor ezen változtatunk.

2011 évi XVI. törvény 1.§: a 2011 évi XV. törvény 1.§ szövege a következőképpen változik: az MSZP-sek hülyék.

Mesterházi Attila felszólalása: Miniszterelnök úr! Nem érzi úgy, hogy hiba volt olyan törvényt hozni, aminek lényegi pontjait az EU nyomására meg kellett változtatni, és így Magyarország kiírta magát az európai államok közösségéből? (közbekiabálás: Hülye vagy, ülj le!)

EU mentálhigiénés biztosa: Örülök, hogy ezt az ügyet közmegelégedésre le tudtuk zárni..."
@Gulogulo: ez szabadon választhato,mint azország gyülés.
@knausz: te most valami szektába akarsz beszervezni? :)
Teljesen átlátszó pedig a tiki-taki-taktika: eddig csak a választóiknak dobáltak gumicsontokat, hogy amíg azon rágódunk s éjjelhánykolódunk addig annak médiaárnyékában meghozzanak pár taknyos kis kormányrendeletecskét, annak okádék hogy ellopjanak mindent ami még nincs teljesen ellopva, csak mondjuk kicsit. Éhesek a fijjug, nyolc év sokidő.

Csakhogy amíg a narancsaromájú gumicsontot itt békében rágcsálgatja a kedves médiafogyasztó, addig az a rohadék külföld rá merészelt kérdezni hogy vajh mikor szíveskednek a lopogatáson kívül esetleg valami programfélét is leskiccelni, legalább. Olyan meg ugye továbbra sincs, egyszerűen nincs rá energia, amúgy is beleragadna a papírba a temérdek enyveskéz.

Működik viszont a fröcsögőüzem, ami újrahasznosított modulokból kiömleszettte magából a jaffás gumicsontot, médiatörvény matricával, hadd rágódjon rajta egész Európa. Csak hát ők kiköpték, és ezzel csúnyán megsértették a Kedves Vezetőt, a galádok.
@mrgumby1: Te tényleg egy idióta vagy! Hitetlen kutya????? Soha ilyesmit vagy ehhez hasonlót nem írtam.
@Aszketa: Ez egyértelmű. Csakhogy a megcsináltuk, 'oszt legyen nektek demokráciában nem menő. Az lett volna menő, ha helyzetelemez, célt tűz ki, és azt megvalósítja, de széleskörű társadalmi egyeztetéssel. Mert ha van egy jól körülírt cél, és egy jó részletes indoklás, akkor a normaszöveg úgy megy mint az ágybarobbantás. De ez a hamagyorsan rittyentünk egyet, mert a vezérnek nagyonsürgős (politikai okokból) ez még akkor is gáz, ha történetesen jól sikerül a rittyentés.
@Schaf: "(közbekiabálás: Hülye vagy, ülj le!) "

like :p
@1 db Magyarország:
Igen. NaNá! A szabadság őrjítő és mámorító szektájába. Gyere és csatlakozz!

Egy pszichológus csak gazdag pácienseket gyógyít, mert ők már tudják, hogy a pénz nem boldogít. Nem a pénz boldogít!:)
@Tőzsdecápa: na est jol eltaláltad,Mármint aztat hogy én jol adom a hüjét.ehez neked csak hoznod kell a formádat. ami 56-ot illeti meg a töbi butaságodat ,ezt a fajta szekszualitást nem vágom,de ahogy nézem TE igen tájékozot vagy belöle. na itt van az hogy téged Apád világositotfell a szekszröl.(és ezt tudta nyujtani) engem meg a csajok,lehet hogy pont az anyád?
@knausz: kösz, egyelőre maradok bűnös pénzhajhász életemnél :)
@orbánazisten: A zországgyűlés kb olyan szabadon választható, mint annó. Ugyanolyan citrom és sósuborkapofák vannak (ál)demokratikusan jelöltlistára téve mint annak idején a népfront nomeg a párt színeiben.
@orbánazisten: Csíp a pisi libsike? Hirtelen még írni is megtanultál? :D
Phidesz, Philippel. Phaphejek.
@Gulogulo: Most +leptél.De aztat ugye nem nem álitod hogy ez Fidesz stb. szövetség nemes ,fedhetelen tagjaira is vonatkozik? Az nem lehet,hogy egy ilyen világban éljünk ahol még az istenek is gyarlok .
@springbok: Egyszerűen nem érted az öszödi beszédet!! Most is az megy, amit anno Fleto kifogásolt! Én nem szeretem Fletot, de az elmult 20 évben ő vallotta be egyedül, hogy csak duma, duma, duma....Nézd meg, hogy néz ki az ország. És ez nem az elmult 4/8 év eredménye.
Csak az ő ottléte zavar? Nézz végig azon a Muppet Show-n! Becsapják a trafipaxot, úgy hogy észre sem veszi a fülkeforradalmár!!
Apa,kezdodik..Tudod Tota W.,es a tobbi 3 betus ujsagiro,fiozofus,miegyeb,a kormany NEM fel Toletek.Egy kicsit sem.A kormanny attol sem fel,h kirohogik.A kormany azert valtoztatott a mediatorvenyen,mert belatta,h vannak dolgok amik nem osszeegyeztethetoek az europai normakkal.Szamomra ez annyit bizonyit,Orban nem diktator,hanem egy ember aki belatja ha tevedett.Ennek az egegyadta vilagon semmi koze a nevetseges bakatsos,folkel"beszelni nem tudok"robikaval megrendezett vicckategorias demonstralasnak titulalt hulye fesztivaloknak.Olvasom a cikkeiteket es komolyan pusztulok a rohogestol azon,hogy a rettegest probaljatok eladni nap mint nap,aztan a demokraciorol hablatyoltok,a partfuggetlensegtol,mikozben naponta az arcunkba toljatok a same old shit-et.Nagyon remelem,h legalabb a kurucinfo megszunik.Tudod,litaniakat tudtok irni az igazsagrol(ami az altalatok velt igazsag)de hol az igazsag abban,hogy szerintetek Orbannak csak rossz tulajdonsagaitok van?Soha egy konstruktiv cikket nem tudtatok rola irni,kritizaltok,de attol h azt mondjatok h pszichopata,szerinted mennyit fog belole tanulni?Semennyit.Mert ez nem kritika hanem szemelyes velemeny,azon belul minosites.Egyszer irj rola egy cikket,es talal valamit amivel egyetertesz,vagy ha erre keptelen vagy,akkor legalabb normal,emberi formaban mondd el neki,h milyen alteranitvad van az orszag kormanyzasara.Semmilyen.Ezert vagy zugiro.Nem megbantani akartalak,mert nem allok be a sorba,csak arra ravilagitani,hogy nem az a bajtok,h itt felelem van-hanem h utaljatok a kormanyt.Ami nem baj,de akkor azt mondjatok,mindenfele unalomig ismetelt lozung helyett.
@orbánazisten: :-))) Merek én olyant gondolni? :-)))
@Tőzsdecápa: csak ezzel van problémád? akkor innenstöl hihatlak fiamnak? na nem .Ha az is vagy ,letagadlak.
@1 db Magyarország:
No, látod! Az emberek élete döntések sorozata. Imént is döntöttél. Ugye? Kinek a pénz az élvezet, kinek más.

A média ügye is ilyen. Kinek a jobb, kinek a bal. Valami választás. Eltörölni mindet az nem választás, azt másnak hívják. A szabadság érzését nem adnám el semennyi pénzért!

Kompromisszumokat kötök legfeljebb, ha muszáj, mert azt mindig muszáj egy-egy ügy érdekében. Lásd itt is: nem konténerbe ment az a cirka 200 oldal..
@Gulogulo: Jah... ha meg úgy csinálja, akkor mi kerül ezen ennyibe? miért tart ennyi ideig? miért töketlenkednek pláne kétharmaddal? na most ennyi az egész? ezt kellett eddig csinálni? valóban ez MO legnagyobb problémája? amaz miért nincs benne? ebből mennyi lélegeztetőgépet lehetett volna venni? ésatöbbi

meg hát azért látjuk, hogy végülis volt EU-s facecontrol. Hiba volt hogy Orbán annyira nyakasan kiállt mellette a legelején, de utána valszeg rájött, hogy nem lesz ez így jó, és hajlott a kompromisszumra (esetleg arra játszott, hogy egy nagyon kemény álláspontból már kis engedmény is soknak tűnik, míg egy eleve puha álláspontból sokkal többet kellett volna engednie).

Szerintem nincs ezzel gond, az ember inkább lássa be az elkövetett hibákat, mintsem foggal-körömmel ragaszkodjon hozzájuk. A ballibek most ünneplik a "győzelmüket", bár néhányan talán kicsit sajnálják az elmaradt posztapokaliptikus északkoreát, amit megjósoltak pár hónapja, na de hát nem csak Orbán tévedhet ugye :)
@Gulogulo: Na jo van.Vezeklésként 8 miatyánkot (érsd: mi orbánkot) elmondani,oszt jonapot
@Sendervári: Rendben, mondjuk azt, hogy az eu nyomására hozzá sem kell nyúlni ehhez a médiatörvényhez, a ti olvasatotokban ez úgyis így kárpát-medence kompatibilis, meggyőződésetek, hogy ha sokat monjátok, akkor ez így is van, mindegy, felcsút iskola. Szóval tegyük fel, ez így van. Te ennyire szereted így ezt a médiatörvényt és mindenben prímának tartod, hogy ennyire tántoríthatatlanul híve vagy? Imádod és ilyenre vágytál, ilyen országra, ahol ez van érvényben? Megkaptad, amit már régóta óhajtottál? Véded és oltalmazod, mert annyira a magadénak és egy kulturált országénak érzed?
Igen, ezt hívják lázas semmittevésnek.
Mondjuk én szívesen látnék egy végösszeget, hogy ez a nagy hűhó semmiért mennyibe fájt nekünk? Behajtani ugye meg nem lehet az így kidobott pénzt már senkin?

Az persze OK, hogy nem lett belőle semmi. Még szerencse.
@durcás:

Nem bevallotta, KIDERÜLT.

Qrva nagy különbség!!!
@Aszketa: Muhaha! Kedvesz kici, kisz fideszesz bahátom!

TI vagytok a legnagyobb köpködők! Csak éppen amikor hatalmon vagytok akkor felejtitek el. Javaslom a kavintont!

Ui.: Nehogy komcsizni merészelj! Amúgy is ti vagytok a legnagyobb komcsik ebben az országban a zsebkádárotokkal egyetemben.
Na akkor még egyszer:

Had idézzek egy másik blogból. :-) remélem Tóta W is megérti a dolgot...

"...2011 évi XV. törvény 1.§: az MSZP-sek hüjék.

EU szocialista frakció: Orbán Viktor fasiszta tömeggyilkos. Vonja vissza azonnal a törvényt.

Orbán: A törvényt a magyar Országgyűlés szavazta meg 2/3-os többséggel. Aki a törvényt támadja, a magyarságot támadja. Tárgyalási alapon megvitathatjuk a törvényt, de azt nem engedjük, hogy az EU-ban csak nekünk ne szabadjon nevén nevezni a szocikat.

EU mentálhigiénés biztosa: A hülyét ly-nal írják, különben nem EU-konform.

Orbán: jó, akkor ezen változtatunk.

2011 évi XVI. törvény 1.§: a 2011 évi XV. törvény 1.§ szövege a következőképpen változik: az MSZP-sek hülyék.

Mesterházi Attila felszólalása: Miniszterelnök úr! Nem érzi úgy, hogy hiba volt olyan törvényt hozni, aminek lényegi pontjait az EU nyomására meg kellett változtatni, és így Magyarország kiírta magát az európai államok közösségéből? (közbekiabálás: Hülye vagy, ülj le!)

EU mentálhigiénés biztosa: Örülök, hogy ezt az ügyet közmegelégedésre le tudtuk zárni..."

...és mielőtt nekilát valaki nem érteni a dolgot, vagy félremagyarázni:

"...A szocialista, liberális és zöld képviselők elsősorban a médiatanács összetétele ellen emeltek kifogást...

Neelie Kroes bizottsági alelnök a vitában elhangzottakra reagálva.

Hangoztatta: az uniós tagországok korábban elvetették azt a bizottsági és EP-javaslatot, hogy a médiaügyi szabályozóhatóságok legyenek a kormánytól függetlenek a tagállamokban..."

Van még kérdés? :-))
Selmeczi Gabriella befizette az illetéket

* Index

2011. február 17., csütörtök 10:50 | 20 perce frissítve

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott már rendezte illetéktartozását, közölte a HVG-vel [1] Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóstáb vezetője.- na ugye az ugye, a mijeink ha kel befizetik,- persze csak ha kel
@Archenemy: Mennyivel egyszerűbb lenne, a szemétkedő bénázó bagázsok helyett normálisakat ültetni a nagycirkuszba...
@chipshop: +1

mindent lehet addig csavarni amíg szar nem lesz, ebből és az emberek egymásnak ugrasztásából él az indexblogger.
remélem én sose leszek annyira reménytelen helyzetben, hogy egy gép előtt siránkozzak az életkörülményeim miatt:)
Az optimisták még mindig angolul tanulnak.
A pesszimisták már héberül tanulnak.
A realisták meg lőni tanulnak.
@orbánazisten: Éééne e? :-))) Vezető egyházi személy áldást oszt! Most kiosztom az orbi et torgyi áldást! :-)))
@durcás: váá imádom, micsoda ködfátyol bevallotta, igen, elhíresztelte, a tudomásodra hozta, neked, érted, miértünk, a hazáért!

éljen fletó
@Schaf: A lényegen nem változtat. Igaz volt és ma is az. (Abban nem vagyok annyira biztos, hogy -látva a szocikat ma is- hogy ez "kiderülés" volt.
A gyűlölet rossz tanácsadó, Árpád, az ebből fakadó hibáid korrekcióját ezennel elkezdem:

1, nem jó, ha azt terjeszted, a médiatörvénynek csak üszkös romjai maradtak, mert akkor nem marad mit rugdalnotok.

2, Mint jól ismert, Orbánnak AZ nem volt esze ágában sem, hogy azok vicsorítása nyomán változtasson bármit is, akik el sem olvasták a médiatörvényt.
@bájgúnár: A jövőbe látók meg arabul...
@orbánazisten:

A tieid inkább ügyvédet fogadnak, aki megmagyarázza miért is nem kell nekik befizetni. :-))
@Gulogulo: torgyi mán nincs ben a szentszövetségben,sajnos ö is elhajlot, amugy ahogy nem kelet a fija rögtön (mint kiderült) tolvaj lettt, ilyent meg mi nem türhetünk meg sorainkbana köbányába velük.
@Gulogulo: és a mandarin hol marad? Elvégre keleti szél fúj :)
@Gulogulo: Elméletben igen, gyakorlati megvalósíthatóságát nem igazán látom. Majd ha lesz kormányzó AI esetleg :p
@EMU: A törvény biztosan nem hibátlan. Nem is erről beszéltem. Mindössze arra reagáltam, hogy itt most a balos olvtársak, élükön TWÁ-dal, arről beszélnek, hogy az EU végre odabaszott, feltörölte Orbánnal a padlót, és most a sok hülye fideszes magyarázkodik. (ld. üszkös romok!!!!)

Szerintem éppen fordítva történt: az EU a lényeghez nem nyúlt. Ezt a 4 pontos módosítást győzelemnek beállítani..... hát soha ne legyen nagyobb győzelmetek!

Itt most nem a kormány magyarázza a bizonyítványt, hanem ti kedves ballib olvtársak!
Továbbá

3, hogy ki nyert csatát, kérdéses, de a lipótvárosi pártsejt feltehetőleg veszített azzal, hogy Nelli kiirtatta a kisebbségek pocskondiázásának tilalmát.
@orbánazisten: Gabika szerint a lopás nem lopás, ha:
- A teszkós biztonsági őr nem veszi észre.
- Ha az APEH nem veszi észre.

Azt szokták mondani, hogy gyufán kezdi, lovon befejezi. Milyen igaz.
Vajon még milyen dolgai vannak amikre (még) nem derült fény?
A fidesz vajon miért égeti magát vele?
@Schaf: @egerészölyv: ako meg méééééé,mond meg nekem ,méééé???? ez nekem ugy fály.
@orbánazisten: maradjunk a "mieink" változatnál, már ha nem az ellenség megtévesztése végett teszel úgy, hogy nem tudsz magyarul.
@orbánazisten: szudokrémet már pakoltál rá?
@kovi1970: ez anyit sem ér mint egy kifli vég.Amugy meg a huje libsi bakácsra jelemtö,hogy anyi esze nem volt,hogy yol megette volna az egészet, akor most lehetne nyugdijlenyulási fölopos hejetes.
@orbánazisten:

Azért, mert olyan hülye, amilyennek látszik. :-)))
@1 db Magyarország: volt már epic fail, kettő is - áprilisban és októberben.
@Edigej: Amig a sárga veszedelem az Indusok népeivel vív, addig Ismael népe eluralja Európát.
@Attilajukkaja: egyelőre a jelentős többséghez alkalmazkodik, de várjunk türelemmel, hátha megjön az esze és diktátor lesz.
@Archenemy: Lehessen protest is szavazni. Minden pártnál / jelöltnél két rubrika legyen, egy igen és egy nem.
@Gecc: sőt, a "füstölgő romokat" rugdalni kicsit felesleges is lesz...
@egerészölyv: nehogy mán te mond meg hogyan kel Magyarul beszélni,te csakálcázod magadat orbanistának,(azért a legtöbünk nem játca meg az irástudód )és a hejesirás is csak egy rohadt libsi kivagyiság, mi eztet nem eszük meg. Ja ,egy tapodtat sem,még ha egész europa is ezt akarja.
Hát igen, az Európai Bizottság lezártnak tekinti az ügyet, a politikai jellegű kirohanások továbbra is megmaradnak.
Csakhogy ezek után már senki nem veszi komolyan. Ettől persze még lehet....
@egerészölyv: persze szerinted a isteni Smidhtt Pál se nem tud irni MAGYARUL?
@Brukk: így van, csak rajta. A csúcspont az lesz, amikor vörhenyes dani egy gyerekkórust terelget maga előtt "Orbán Chavez!"-t gajdácsolva.
Nagyszerű látni, hogy örültök ennek a kompromisszumnak.
Végre van egy téma, amiben egyetértünk.
Minden más fidesz-kezdeményezés is ennyi változtatással váljon EU által szentesített normává, és akkor örök időkre méltó helyetekre kerültök: ugattok mad a partvonalon túlról.

Hajrá!
@Krujs: Ki mondta, hogy éljen??!

Majd most kap a hazánk! Várd ki a soros elnökség végét. Utána ki a f..sz fog velünk bótolni? Aztán majd a kinaiak irigykedve néznek bennünket.... Már 2014-től, mert akkor jön a swung..addig meg eldumálgatunk a bakátsról, meg az a8-ról, meg a vv-ről, meg a komcsizsidokról, meg a többi fontos dologról.
@durcás: meg a médiatörvényről, meg a nyugdíjakról.
@egerészölyv: ja és azis mijen patkányság mondani,hogy a papok gyermek pornot nézegetnek a neten.A rohadt vörhenyes dani.azis csak félre vezetésböl harcolt 68 -ban párizsiban a kapitalisták ellen,amikor ami (Fidesz) komcsiajink levezényelték a Magyarok Csehszlovákiai bevonulását.
@durcás:

Úgy érted az elnökség után nem lesz kötelező az EU-ból megvenni a dioxinos német sertéshúst arra való hivatkozással, hogy a piacok egyenrangúak és szabadok?

Előre beszartam... :-))
Egyébként találó az a cím is, ami alá az indexen a posztot besorolták.: Vajúdnak a hegyek...
@durcás: A kinaijak már most is ferdeszemmel néznek ránk.már talán sejtik mi vár rájuk.:-)
Nem tudom mikor vágják le Viktor jobb kezét?
@kovi1970: Egy szóval sem kommunistáztam, bár megvan róluk a véleményem. Bizony, mikor Feri meg Gordonka volt hatalmon, akkor kifejeztük nemtetszésünket, mert az ország haldoklott, a gazdaság összeomlott, az emberek pedig zombikként tengődtek a kilátástalanságban, aminek áprilisban és októberben meg is lett az eredménye, újfent hangsúlyozom, demokratikus választások képében. Továbbá, meg lehet nézni a múlt évre szóló gazdasági statisztikákat, amik máris kedvezőbb képet mutatnak annak jeléül, hogy az ország elkezdett kimászni a pöcegödörből. De persze lehet "kavintonozni" meg "ti vagytok a komcsik"-at kiáltani, a nagy büdös helyet az, hogy, tetszik, nem tetszik az ország kezd feléledni, amit csak összefogással lehet elérni. Ezért aztán a kovi1970 féle sárdobáláson maximum egy jót derülök és szánakozva nézem egy letűnt, korrupt kor, kissé már öregecske, kihalófélben lévő példányát...
Árpi kicsit frusztrált, hogy már nem a kedvencei tartják a kormányrudat... :)
@egerészölyv: de ha ugy felidegesit a gondolata is anak,hogy ezek a senkiháziak félre merik érteni a nagyvezir taktikját.De mire gondolok,hogy érthetnék meg a csököt agyukal,hogy aki gyanus az nem gyanus,ergo aki nemgyanus,na az viszont qwára gyanus.
@durcás: "És ez nem az elmult 4/8 év eredménye."

Ezt Te sem gondolod komolyan, ugye? 8 evet ertelmesen eltoltve, minimalis zsebtomessel es hazudozas nelkul egeszen mashol lenne az orszag.
Vedd le egy pillanatra a voros szemellenzot es mashogy latod majd.

Gyurcsany egyetemi eloadasait nezegettem anno en is es tetszett is amit mondott. Egy ideig. Aztan rajottem, hogy ugyanolyan cukormazas bohoc mint a tobbi es erkolcsi mertekrendje ugyanugy Kelemen Annaeval egyezik,mint a tobbinek. Erted, ugye.
@orbánazisten: Kit érdekel a bakács? Évek óta nem hallottam róla amíg el nem lopta a szalámit.
Az én erkölcsöm szerint viszont ezek után ki kellett volna tiltani a médiából. Örökre. Nem reklámozni.
A gabika dettó, csak politikával kapcsolatban.

A gabika viszont annyiban más eset, hogy tudunk a viselt dolgairól mégis alkalmazza egy párt a MI pénzünkön...
"Gulogulo 2011.02.17. 11:28:31
@Edigej: Amig a sárga veszedelem az Indusok népeivel vív, addig Ismael népe eluralja Európát. "

Kis naiv. A sárga veszedelem felvásárolja Mo-t is. Ha eddig még nem tette.
"Már gyerekkoromban is szerettem a rizst"
@orbánazisten: Szerénység evltársak! Szerénység! Ez a kedvenc tulajdonságom! :-))
@Démonmac1: Ez az optimista hozzáállás. Megjegyzem nekem is jobb lenne a sárga veszedelem, mert azok nem metélnének körül...
apád faszát te gyurcsanyista bayer-imitátor :D

először jöttetek azzal, hogy mindent vissza.
aztán jött az, hogy a 4 kifogás nem csak technikai jellegű kifogás, hanem komoly kifogások.

aztán meg jött ez

EP-munkacsoport kevesli a médiatörvény technikai felülvizsgálatát

2011. február 03., csütörtök, 19:28 • Utolsó frissítés: 2011. február 04., péntek, 10:58
Szerző: MTI

Az Európai Parlament (EP) médiaügyekkel foglalkozó frakcióközi munkacsoportja - az úgynevezett média intergroup - több tagja elégedetlenségét hangoztatta csütörtökön amiatt, hogy Neelie Kroes EU-biztos csupán technikai szempontú aggályokat vetett fel a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban, és nem vette számításba az unió "demokratikus értékeinek" kritériumait.

ráhazudni a dolgokra azt, amit ti látni akartok, ennyit tudtok.
u.ez volt a gárdaalapításnál is.
már akkor ment a nyilasegyenruházás, amikor még azt sem tudta senki, hogy miben lesznek. aztán az alakulásnál megjelentek népviseletre hajazó cuccban, de a sajtó akkor már nyilasegyenruházott.
nem volt mit tenni, ragaszkodni kellett ahhoz, hogy az a nyilasegyenruha. úgysem tudja senki, hogy milyen az, főleg nem külföldön. sokszor kell mondani, és akkor majd úgy lesz.

ha anno a gárda bohócruhában jelent volna meg, ma azt szajkóznátok, hogy az a nyilasegyenruha.

u.ez megy most is. óriási győzelem, felmosták orbánnal a padlót stb stb.
igaz, 2 hete még azon ment a sírás, hogy ezek tényleg csak technikai kifogások, és ez kevés, MINDENT VISSZA.

orbánék meg nevetve átírták ezt a 4 szaros pontot, ti meg előugrottatok a bokorból, hogy győztünk, micsoda pofont adtunk a zorbánnak :D

szánalmas. ájpi mikor mész el dolgozni végre?

vagy szaladj ki a stúdióból megint...

baráti üdvözletem küldöm a jó büdös kurvaanyádnak is :D
@Aszketa: meg aztat sem értik meg,hogy mijen egyxerü a +oldás.Gordonka is talpra akarta álitani a gazdaságot hahaha,kis naiv, Közben ot volt a közelében 3000 milliárd a nyugdij alapban,a hüje. Jövöre meg otan van az a sok +takaritás.Meg a söprü is megvan a padlásokhoz .Oszt annyi
@Aszketa: meg aztat sem értik meg,hogy mijen egyxerü a +oldás.Gordonka is talpra akarta álitani a gazdaságot hahaha,kis naiv, Közben ot volt a közelében 3000 milliárd a nyugdij alapban,a hüje. Jövöre meg otan van az a sok +takaritás.Meg a söprü is megvan a padlásokhoz .Oszt annyi@kovi1970:
@springbok: pedig azokon az előadásokon olyanokat mondott, hogy közgázból első félévben kibaszták volna bármelyik egyetemről...
@Aszketa: "Továbbá, meg lehet nézni a múlt évre szóló gazdasági statisztikákat, amik máris kedvezőbb képet mutatnak annak jeléül, hogy az ország elkezdett kimászni a pöcegödörből."

Tehát a múlt évi jobb volt, mint a mostani?
@kovi1970: Ebben spec. absolutte igazad van.
@Chipsop Azért utáljuk ezt a kormányt, mert félni kell tőle a becsületes embereknek.
savanyú a szőlő, tóta elvtárs?
@Gulogulo: Hát, ebből márpedig csak a versenyképes iparágak fejlesztésével lehet kimászni. Európában a válság alatt sajnos nemcsak a gazdasági növekedés esett vissza, hanem a termelékenység is, mivel az EU irtózik attól, hogy bármelyik társadalmi csoportot megsértse, és azt mondja, hogy a kevéssé termelékeny szénbányászat helyett inkább valami olyasmit támogatok, ami versenyképes lehet.
Kedves Tóta, egy kaptafára készült írásaidról az a véleményem, hogy
1. A kutya ugat, a karaván halad
2. Nálad még Schulz véresszájú és vérben forgó szemű EP szoci frakcióvezető is okosabb, mert amint megudta, hogy hiába tépi mocskos pofikáját, iziben visszavonult, hiszen győzelmet nem remélhetett.
További szép sikereket, csak változtass már kérlek, kaptafát!
valamelyik birka írta itt, hogy elvették az öregkori megtakarításait.
hogy mit? :)
miért kell hazudni?

a befizetett járulék nem a tiéd, akkor sem, ha nem az állam kezeli, hanem egy privát alapkezelő...

persze ha csődbe menne a pénztár, elvinné egy válság a hozammal együtt többévi tőkét, akkor vernétek a parlament ajtaját, hogy ide nekünk is az állami nyugdíjat.

szal mi vállaljunk felelősséget azért, hogy ti lottózhassatok a járulékokkal? apátok faszát...
@eldobhatonevem: jol meg mondtat nekije,végre valaki a aki nem szégyenli mijen bunkó álat, ez kel nekijük tugyák ki vagyunk,kikel álnal szemben,ne szégyeljük a paraszságunkaz,anyázunk ha az egy igaz ügy ugykivánja,vagy a 19IQ pontunk igy akar megnyilvánulni. elöre aminöségért, kiturtás
@Gulogulo: Senki nem metél korul, az nem kotelezo. Egyébként rossz embernek mondod :))
@Megfigyelo: te soha nem voltál becsületes...
@Schaf: miután nem lesz magyar sertés (bár állítólag, ugyan kurva drágán, de annyi lesz, ami még itthon kell, állítólag..!!)jobb, ha átrendezed az étrended... pipibe ne spekulálj, mind hallottad a hírekbe... és ne legyél annyira biztos abban, hogy a mi "nagyüzemeink" annyira "tiszták"..ne legyen igazam!! de azért néha látunk a tévében szörnyű hazai dolgokat. (és azokból a húsokból se kutyakaját akartak csinálni!)
@Tőzsdecápa: Az nem zavar, hogy pont a liberális eszmék azok, amik lehetővé teszik neked is, hogy ideírhasd szabadon a gondolataid?
@Art Mooney: Kivéve az ORBÁN szölészetböl származo szöllö,azé vigyázat nem minden marhaságot ösze irni.
@Démonmac1: Az iszlámban nem kötelező a körülmetélés? Mióta?
@orbánazisten: én ahelyedben nem dobálóznék az IQ-val itten. mert a végén kiderül, hogy nekem magasabb, mintha a tiédet és a felmenőidét sorban összeadjuk. 1000évre visszqamenőleg...

érdemi reakció nincs, mert nem fussa rá.
mondjuk a valósággal max Don Quijote szokott szembeszállni...na meg ájpi és a magatokfajta.
jujj, most kódoltan zsidóztam biztos.

szóval akkor győzelem,pofon,padlófelmosás vagy apró technikai változtatások, amik túl kevesek...
@springbok: Értem. hogyne érteném. De hidd el, nincs új a nap alatt. A mai nap alatt sem. A 20 év első évei meg fergeteges privatizációval voltak színesítve. Vagy nem? mindegy, hogy danubius hotel, vagy báv, vagy... nincs itt hely erre... és figyeld a mát.
@azokazemberek: Márminthogy ma még , a francba azzal a qrwa eu-s kötekedökkel. Milyen Franka lett volna ha az egész kib aszot sajto vicsaftot elkülhetük Vona a rézbányába.
@durcás:

Tudod én eletetgetném a disznót, meg a pipiket itt hátul a fészerben (mes'leg anyám vérkommunista létére nyugdíjasként el is kezdte ezt csinálni), azzal amivel én akarom és hízlalnám ahogy én akarom... sőt... csinálnám ezt 10-15 disznóval is. Aztán ezeket levágnánk, és a család (nem csak a szűk) sőt a szomszédok simán megélnénk belőle.
A szomszéd esetleg vinne fel neked is Pestre a piacra belőle, hogy te se füvet legyél kénytelen enni.

...csak hát EU konform TV-t is kell nekik lassan betenni. Azt meg nem bírom megvenni.

Így meg marad az állítólag EU konform dioxinos disznó.
(Neked... mert a tanyán leszarják az EU konformot, és vígan vágják a disznót, elfogyasztva a házi pálnikát hozzá amit a saját cefréjükből főztek a sufniban) :-))
bár nincs mit csodálkozni.
ezek addig hazudták azt, hogy nem a zsidó banditák óbégattak az EP-ben vörös fejjel, habzó szájjal vicsorogva, hanem az orbán, amíg el is hitték.

Orbánnak meg annyit kellett volna mondani Schulznak, amit anno Berlusconi is mondott neki:
maga olyan, mint egy kápó vmelyik lágerből...

www.youtube.com/watch?v=0bPqaqGJ5Js

priceless
Tudjátok, mit kéne most csinálni? Olyan videóüzeneteket, mint Bush második megválasztása után, vagy mint a határon kívüliekről szóló népszavazás után, csak épp most nem bocsánatkérőt, hanem valami ilyesmit: "Köszönjük nektek, hogy határozott fellépésetekkel megvédtétek az európai értékeket nálunk Magyarországon!"
"Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. "

Ne hazudj!
@Greetings from Piresia:

azt bayer nevében kikérem magamnak.
bayer egy kiválló publicista...vele együtt emlegetni ezt a gyurcsanyista szardarabot...
@blacklord: ez a határozott fellépés :D

EP-munkacsoport kevesli a médiatörvény technikai felülvizsgálatát

2011. február 03., csütörtök, 19:28 • Utolsó frissítés: 2011. február 04., péntek, 10:58
Szerző: MTI

Az Európai Parlament (EP) médiaügyekkel foglalkozó frakcióközi munkacsoportja - az úgynevezett média intergroup - több tagja elégedetlenségét hangoztatta csütörtökön amiatt, hogy Neelie Kroes EU-biztos csupán technikai szempontú aggályokat vetett fel a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban, és nem vette számításba az unió "demokratikus értékeinek" kritériumait.
Elég szarban leszünk így. Ez a nép soha nem fog felnőni, mindig lesz valaki aki eldönti helyette, hogy legyen sajtószabadság vagy ne.
@eldobhatonevem: hát ba+ nem jöt ösze neked a codolt zsidozás ?sorry vagyok.de én csak ara szeretelek Vona figyelmeztetni,hogy nem kéne ijen uriemberként viselkedned(pl:Kurva anyád) igy aztat hiszik ezek a libsik, hogy a müveltségünk a gyengeségünk, ezt nem hagy6tjuk. és ezért tenned kel .enél is zöbett
@Aszketa: Öreg! Ti vagytok egy letűnt kor dinoszauruszai.
Ugyanis az embereket nem lehet sokáig demagógiával etetni. Szó szerint.

Az utóbbi egy évben mi változott? Egyik rablóbanda helyett jött egy másik. Szerintem!
Ne áltassátok magatokat. A 2/3-ot egyedül annak köszönhetitek, hogy az emberek VALÓBAN változást akartak és egyedül ti voltatok a legkevésbé rossz választás. Mindazonáltal a zemberek már elfelejtették miket műveltetek 9 évvel ezelőtt. Sajnos aki nem, az ugyanazokat a hibákat látja viszont. De ez nem meglepő, hiszen ugyanaz a gárda.

Nem muszáj elfogadni a kritikát, de akkor ugyanúgy meg fogjátok szívni, mint anno. Csak az a probléma, hogy mi, állampolgárok meg mégjobban. És valóban, mi sem leszünk már fiatalabbak.

De hogy konkrét is legyek:
Hol a beígért adóváltoztatás? A hülye is látja, hogy normális adórendszer kell, normális adókkal. Amit persze kivétel nélkül be kell szedni mindenkitől. Ez mindennek az alfája és omegája. Miért nem csináljátok meg? Itt a nagy lehetőségetek. Ez az ALAPJA az ország gazdaságának a helyreállításának. A foglalkoztatást terhelő adók DRASZTIKUS csökkentése pedig a foglalkoztatás növeléséhez.
Ezt sem teszitek? Miért?????

Azt kell gondolnom, hogy ti is csak a saját kis cégecskéitek érdekében nem teszitek meg. Ezzel versenyelőnyt biztosítatok nekik a többiekkel szemben. Csak közben szarrá lesz az ország.

Bizony! ti vagytok a legnagyobb hazaárulók (az összes 20 éve itt előfordult politikussal egyetemben), mert a saját államoplgáraitokat játtszátok ki egymás ellen, tálcán nyújtva őket a külföldi tőke asztalán. Aminek sajnos a folyománya, hogy még pár 10 év és nem lesz itt aki magyarul beszélne. Az őslakosok pedig maximum a külföldiek cselédei lesznek.
Ez lesz az eredménye, hogy eljátsszátok a versenyképességünket és nincs az állampolgároknak megtakarított pénze amiből vállalkoznának vagy ingatlant vásárolhatnának...
@eldobhatonevem: si szinyor. és ez a BERLUSCONI is milyen fasza gyerek.
@Gulogulo: Ez a része sosem érdekelt, az értékrend viszont igen. Ha valaki szélsőséges, az a baj. Legyen akár hottentotta is.
Ez a kitétel a hazai folyamatokra is igaz.
Gondolom OV az orosz államirányítási módszert próbálja meg átültetni, hazai viszonyok közé. Eközben rengeteg embernek rálép a tyúkszemére. Kínában sem lenne jó a demokrácia, szét is esne az egész, lehet hogy ide is, hasonló struktúra kell(ene).
Csak jó példával kellene elöljárnia a vezetőknek.
@kovi1970: Nagyon szép. Egyet had kérdezzek: Te hogyan csinálnád jobban? Ha pedig vannak konkrét terveid, hát hajrá, alapíts pártot és valósítsd meg, én leszek a legnagyobb híved.
a legszebb az volt, amikor Kroes azt mondta a hápogóknak, hogy el kell fogadni, hogy a Fidesz 2/3-os felhatalmazást kapott a választásokon :D

haraszti miki meg a zsidóbanda még megy egy kört az EBESZ-ben, de amikor ott is megkapják a pofonjukat, majd letepülnek Beér Shevában...

én csak azt nem értem, hol van a titkosszolgálat, aki szépen csendben elintézné azokat a hazaárulókat, akiket ugyan jogilag vagy politikailag nem lehet megfogni, de forintosítva százmilliárdokban mérhető károkat okoztak az országnak.

nem kell ettől félni, más országok is így szokták...

autóbaleset, vagy férfiprostival való huncutkodás közben carradine-hoz hasonló balesetet szenvedett meg ilyesmik. hajrá elhárítás :D
Az plusz pech, hogy nincs alternatíva, a jelenlegi ellenzék totálisan dilettáns.
(És javarészt nekik koszönhető a 3/4)
@igényes: wow. köszi ,de eben ojan sok szo van,hogy erre kel 2 hét (14 nap)hogy elovasam.inkáb választom a megszokot ,jol bevált jobbos megoldást, inkáb mindent elhiszek belöle, mint sem hogy elolvasam, és ráaja jöjek mekora marhaság,meg még a fajem is megfájdulna a sok infotol.
@Közöd????: ha ájpi firkálmánya megjelenhet, az azt jelenti, hogy a sajtónk túlontúl is szabad.

normális országban a wárpádokat minimum internálják, vagy csatornából húzzák ki őket...

remember politkovszkaja :D
"én csak azt nem értem, hol van a titkosszolgálat, aki szépen csendben elintézné azokat a hazaárulókat, akiket ugyan jogilag vagy politikailag nem lehet megfogni, de forintosítva százmilliárdokban mérhető károkat okoztak az országnak.

nem kell ettől félni, más országok is így szokták..."

A néciknál lehet hogy így mukodik, de nagyon remélem hogy ez nem fog megismétlődni. u.i. Nem afrikában vagyunk (hanem a keletbalkánon:o
@Archenemy:

"a ballib hiszti a médiatörvény teljes visszavonását akarta"

álmaidban.
@eldobhatonevem: te egy nadjon okos pali vagy, mi a fa.znak erölködc azal hogy meggyözd ezeket ott,szerintem ha mindig leirod hogy rohadt zsido banda, megfogják érteni mit is akarunk, mi + ugyis tudjuk hogy igazunk van ,mert nam azokfélék vagyunk
@kovi1970: abban van igazságod, hogy orbánnak személyesen kéne eljárnia, hogy a petykó,kontrát, balsai porontyokat úgy basszák ki az állami szférából, hogy lábuk ne érje a földet.

csak ha már választhat a megnyomorított tömeg, hogy hazai maffiának fizet, vagy a tetveseknek, akkor inkább az előbbit választja.
@Aszketa: Még az is megeshet... ;)
@Aszketa: basszus,a '70 - es születésű, az már egy letűnt kor gyermeke?
Gondolom te '90 - es születésű vagy és te táncolsz a legjobban a West Balkánban - például. Ebből a szempontból akár igazgad is lehet.
Másrészt: csak nehogy tudományosan bebizonyítsák, miszerint nincs is mennyország, mert akkor mire volt jó ez az állandó álszentkedés? (Álkérdés)
@mavo: magadnak is hazudsz?
a törvény visszavonását követeltétek szarházikám...
Úgy látom Matolcsynak nemsokára sikerül elintéznie a második hatalmas pofont is.

Csak az fáj, hogy bármekkora labdákat is dobál a Fidesz nincs olyan ellenzék, aki lecsapná. Csak gyűlnek a kihagyott ziccerek.
@1 db Magyarország: "büntetési tételek mértéke + öncenzúra"

Abban igazad lehet, hogy az EU "csak" technokrata szempontból b*szott oda nekünk. Merthogy erre van felhatalmazása a csatlakozásunkkal és az általunk aláírtak alapján.
Magas, elvont eszméket "csupán" számonkér, szép szóval. [Más kérdés, hogy az agyhalottak nem értik az ilyesmit.]

De technokrata alapon lényegében kiherélte a törvényt. Én is jobban örültem volna, ha visszavonják és egy normális törvényt hoznak ki... na de hát ne álmodozzunk, ovi az nem "olyan".

Az EU lényegileg kivonta a fideszrobotok felügyelete alól a nyomtatott és netes médiát.
Marad a rádió-TV. Na de ott is odab*sztak nekünk (mármint a kormányunknak ;)
A "közszolgálati" eddig is az állami pénzcsapon lógott és kézivezérlésű volt, az nem számít. A többinek azonban kissé más a fekvése mamár (hála az EU-nak).
Egyszer (EGYSZER!) kötözködhet vele a zannamari, aztán átteszik székhelyüket egy másik országba. Akkor már kivonták magukat a felügyelet alól... meg az adókat is. Nyerő. A legjobban fizetett vezetőség majd külföldön adózik, a társasági nyereségadó is oda folyik.
Mekkora szabadságharc!
@eldobhatonevem: "hol van a titkosszolgálat"

A beteg, borsónyi agyacskádban, náci barom.
@Rézvirág: Sajnos végignéztem az EU parlamenti nyitóülést, és nem szerettem volna Orbán helyében lenni. És azt is láttam, hogy nem Magyarországnak szólt a kritika, mert mindenki így fogalmazott: "Ön, Orbán úr".

Te biztosan nem láttad, de azért jó , hogy biztos vagy a dolgodban.
@eMeL: nem is,ugye eldobhatodanevedet Testvér ?
@Dubito: Persze, hogy nem Magyarországnak szólt, csak ez a pökhendi kis f@sz azt hiszi, hogy ő egyenlő a nemzettel.
@GGG77: ezt kikérem neki, Egyetlen egy barom sem náci.
@eldobhatonevem: Nem. Ha a megnyomorított tömeg választhatna, akkor kibná a bűnözőket a politikából.

Hogy mégsem teszik?
Jelenleg még a bűnözők megtehetik a demokrácia és a politika mögé bújva fosszák ki az állampolgárokat ma Magyarországon. És ezt el is hitetik az emberekkel. Akik persze el is hiszik. De meddig?
Azt kell mondjam az elmúlt 20 évben semmi nem változott.
@orbánazisten: klasszikust csak pontosan.

Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A filozófusokat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A gyurcsanyista 'tömegeket'? Azok úgyse ismerik se a régi, se az új médiatörvényt, de boldogok, hogy velünk vicsoroghatnak. A fideszeseket? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: vissza kell vonni a médiatörvényt! És át lett írva 4 technikai jellegű pont. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.
@eldobhatonevem: inkább az járul hozzá a te nyugdíjadhoz, akitől most ugyanúgy levonják a járulékot,mint eddig de ez mostantól nem számít, nem lesz belőle nyugdíja - másnak lesz. Érted?
Továbbá az a szervilizmus csúcsa, amikor megállapítod, hogy az általad előállított érték az nem atiéd. De, a tiéd, csak vannak törvények, ami alapján elvonnak belőle, Attól még a te teljesítményed,nem? Ja dehogy is, a Matolcsy teljesítménye, ugye?
Ha szarvasmarha lennél,dalolnál a vágóhídon? Mert most azt teszed.
@kovi1970: olyan opció nincs, és soha nem is volt, és sohanem is lesz. se a despotizmusban, sem a közvetlen, pártnélküli demokráciában...
@kovi1970: És nem is fog, mivel az egész torténelmunk errol szól.

Mondjuk ebben a katyvaszban szerintem nem is lehet rendet csinálni, és még az üstünk mellett sem állnak.

Valamiért reménykedtem, hogy OV nek van fogalma mihez kezd ezzel a csődtömeggel, de be kell hogy lássam ugyanugy megy a zsebtomés, csak most másnak hívják.
@Balbágy: Itt semmi sem az aminek látszik. ;)

Aszketa meg szerintem egy unalmában (a parlamentben) vagy munkaköri kötelességként :) blogokat olvasó fideszes politikus.
Ha nem hát tévedni emberi dolog, mondta sün és lemászott a zsanettról.

Ui.: utolsó mondatért én kérek elnézést...
@GGG77: náci a kurva anyád...

@Balbágy: "Továbbá az a szervilizmus csúcsa, amikor megállapítod, hogy az általad előállított érték az nem atiéd."

nem is. az enyém tied mennyi lármát szüle...

az ember már pár évezrede társadalmakat hozott létre, és államokba szerveződik.

javaslom az értelmező szótárt felütni a szolidarítás címszónál.
@eldobhatonevem:

De az, magántulajdon. Név szerinti számlán gyűlik, a mérlegben a pénzintézetnél idegen forrásként jelenik meg. Tehát a befizető kölcsönzi. Ha nem magántulajdon, akkor miért nem nyúlt hozzá eddig az állam? Miért kellett ehhez a mnyp-tagok megzsarolása?

A magántulajdonomat pedig úgy fektetem be, ahogy akarom. Én nem bízom az állami gondoskodásban, hanem a magánpénztárnál lévő, nyilvántartott pénzemben bízok.

Ja, csak ezt a tévedést akartam korrigálni. Zsidózó trollokkal egyébként nem szoktam tárgyalni sem neten, sem élőben. Szerintem alapvetően Európában sincs helyük, de ezt nyilván nem fogjuk itt megoldani.

Szóval ne is válaszolj.
Fordítsuk komolyra a szót: Árpád, veled a Nagybetűs Élet alaposan felmosta a padlót... "Eldobhatomanevem" brillírsziporkái már csak görögtűz ehhez :)

Egész más kérdés, hogy ezzel az a nyomorult padló egy cseppet sem lett tisztább... :(
@eldobhatonevem: és má megint igazunk, az anyát, ez kurva yo. csak lesz@rjuk a világot, és mindig igazunk van,aztán ha ne adj Isten ,mégsem azonal vegyék tudomásul hogy mi igy AKARTUK.osz jo napot. Ezt imádom bennünk. semmi oportu...mus.bocs de a közepét nem tudtam ponosan. a hejesirás nem az eröségem,ha érted mire gondolok
@orbánazisten: kuckuc. Valahogy "felszívódnak" a gyurcsánisták, amikor velük mossák a padlót. Ez az igazi környezetbarát vileda? Használat után eltűnik, mint a kámfor??? :D
@Greetings from Piresia: "az álkritika szintjén "oda mert csapni" a sajátjainak"

jah..erről Hofi jut eszembe.
"1957ben mentem a börtönfolyosón...pártutasításra :D
elejtettem egy kancsó vizet, ez pedig jel volt az elvtársaknak...hogy arra a napra nem lesz több víz."

ha leírom, hogy Hofi, az most kódolt zsidózás-e? mert a Cohn-t Cohn-nak hívni már az...
@Edigej: ha magántulajdon, akkor semmi baj, halihó, Orbán nem nyúlta le.
@egerészölyv: bocsi,eztet nem igen (vagy igen nem?) értetem. én csak egy átlagos orbanista vagyok,megvannak a 6áraim.
@eldobhatonevem: Alapból szolidaritás. A te eseted szervilizmus. Eddig konzervatívok voltatok, versennyel.
Most már szolidaritás, meg leszakadók.
Amíg én értelmezőzők, addig te nézz tükörbe.
...2011 évi XV. törvény 1.§: az MSZP-sek hüjék.

EU szocialista frakció: Orbán Viktor fasiszta tömeggyilkos. Vonja vissza azonnal a törvényt.

Orbán: A törvényt a magyar Országgyűlés szavazta meg 2/3-os többséggel. Aki a törvényt támadja, a magyarságot támadja. Tárgyalási alapon megvitathatjuk a törvényt, de azt nem engedjük, hogy az EU-ban csak nekünk ne szabadjon nevén nevezni a szocikat.

EU mentálhigiénés biztosa: A hülyét ly-nal írják, különben nem EU-konform.

Orbán: jó, akkor ezen változtatunk.

2011 évi XVI. törvény 1.§: a 2011 évi XV. törvény 1.§ szövege a következőképpen változik: az MSZP-sek hülyék.

Mesterházi Attila felszólalása: Miniszterelnök úr! Nem érzi úgy, hogy hiba volt olyan törvényt hozni, aminek lényegi pontjait az EU nyomására meg kellett változtatni, és így Magyarország kiírta magát az európai államok közösségéből? (közbekiabálás: Hülye vagy, ülj le!)

EU mentálhigiénés biztosa: Örülök, hogy ezt az ügyet közmegelégedésre le tudtuk zárni...
@Schaf: Árnyékra vetődtél. Én is falusi "gyerek" vagyok. hasonló "vér" ősökkel, csak ők már nem tévéznek, sajnos!!
És gondolod, hogy a mai srácok, kicsik, nagyok "hazait"esznek, isznak? Akárcsak vidéki nagyvárosokban is. És szerinted a háztáji mennyire jellemző nálunk?
Meg hát hallottam én már szar házi pálinkáról is...(bár nem értek hozzá, hál'Istennek.)
@Edigej: a zsidózó trollokat én sem szeretem. soha nem zsidóznék, el is kerülöm a dob-dohány-rumbach háromszöget messzire.

cigányozni sem szoktam. kiment a divatból, pedig apám anno mennyit húzatta a csaplárosnét...
@Balbágy: jah te így tudod, hogy én mi voltam?
keresztény is vagyok-e? :D
@Démonmac1: Megboldogult öregapám szokta mondogatni: "nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember"

A problémát én abban látom, hogy egyenlőre nem akadt még olyan ember (engem leszámítva) Magyarországon aki önzetlenül, a többi állampolgár érdekében vállalna el ilyen nagy feladatot mint az ország vezetése.

Akikhez idáig szerencsénk volt, azok mind egytől egyig csak a saját anyagi boldogulásukat, hataloméhségüket szem előtt tartó megélhetési politikusok.
Az eredmény is sajnos közismert. Valamikor ennek vége kell, hogy szakadjon, csak még úgy látszik nem jutottunk el idáig. Nem tudtunk még egy ilyen, valódi államférfit vagy nőt kitermelni.

Ui.: A zárójeles rész csak vicc volt persze, és annak az illusztrálására szolgát milyen könnyű viktátorrá válni.
@mavo: google
vonja vissza a médiatörvényt

Olé!
@eldobhatonevem: Nem tudom. Az tudom, hogy most MILYEN vagy. Szervilis.
Oszt jó napot.
Győz a szittya förgeteg
2011.02.17. 05:40 Tóta W. Árpád

Köhög a bolha! :-))
Bazdmeg kiborult a troltartó.

Először is tisztelt jobboldali érzületüek:

Senkit nem érdekel már, hogy ki kúrta el 20XX-ben, inkább az, hogy ki kúrja el most, és ez azt hiszem OVék jelenlegi kritikusan szar kommuninikációjából teljesen világossá válik számomra, persze még egy darabig lehet a támogatási számokkal büvészkedni, de a bunkoid kormányzási módi azt mutatja, hogy köszi megkaptuk tőletek a 2/3-ot, de mivel adót nemfizető rosszgyerekek vagytok, meg egyébként is síkhülyék, ezért bármilyen ellenvélemény a jobboldali immunreakciót(liberokomcsizsidasbuzi) hozza. Komplexusos kisgyerekviselkedés pedig nem attraktiv politikai attitüd.

Tisztelt baloldali kommentelők:

Tény az, hogy nemigen kerül sok pozitiv hir OV és kru munkásságáról a zinernetes médiára, természetesen az inkompetents, és vérforralóan buta hozzáállás ehez a médiumhoz nem segített sokat. CAN I HAS INTERWEBZ?
Győz a szittya förgeteg
2011.02.17. 05:40 Tóta W. Árpád

Köhög a bolha! :-))
@Edigej: akkor most fáradj be a pénztáradhoz, és verdd az asztalt, hogy azonnal adják ki neked a magántulajdonodat képező befizetéseidet, mert te másba akarod fektetni.

remélem gyógyszerbe és tanulásba akarod fektetni...
nehéz helyzetben van az EÜ és az oktatás is.

aztán gyere vissza és számolj be, hogy mit mondtak.
@eldobhatonevem: Hát nem tudom, de a történelemben volt már rá egy-két példa...
@Pong: nem kell eufémizálni bazmeg, meg ennyi sort írni. egy mondatba is belefér a mondanivalód: orbánahibásferigyerevissza
1 a lényeg.Törvényt vissza nem vonunk.Éljen a megbonthatalan Orbán Viktor.Éljen a Nemzet (ami amugy ugyanaz)Éljenek a magunk fajták,Halál Lörince Lajosra.
"Nem éri utol cenzorasszony anyánk a külföldre települt tartalomszolgáltatókat sem. Így ha a magyar szabályozás túlságosan kellemetlenné válik, Európa tárt karokkal vár bárkit, és a határon továbbra is át lehet kiabálni. "

Éljen a Kurucinfo !!!
@Balbágy: az :D és ezt te tudod.

@Greetings from Piresia:
mi az a zsidózás?
@Rézvirág: "szóval meggondolni kétszer a mondatszerkesztést, mielőtt legközelebb afölött sajnálkoznál, hogy a katolikus papok pedofilek, és basszameg, hogy ebben az országban senki se meri őket feljelenteni."

de hát ilyet nem írtam. az bizony ciki volna, ha a tényleg pedofil vagy korrupt papok érinthetetlenek lennének, de szerencsére már ez sem így van. mondjuk arra kíváncsi vagyok, bekúrják-e Mayer püspököt Hagyó mellé :D
@eldobhatonevem: kommentjeid alapján: igen, tudom.
Persze tévedhetek is, de akkor az előbbiekben megjátszottad magad, nem is vagy szervilis, csak füllentős.
@eldobhatonevem:

Immunreakciós tézisem bizonyitva. Büszkén vállalom: Sosem szavaztam!
@vomita: ez meg a fideszesek faszsága.
hogy jön ide a kurucinfo?

mert az egy kamu, hogy amiatt született a médiatörvény, és az is, hogy annak eredeti formájával bármit is lehetett volna tenni ellene.

a kuruc.info-ra az amerikai törvények vonatkoznak, ott pedig a szólásszabadság korlátlan.

sokkal inkább irányult ez a dolog a CoolTv által meghonosított gyakorlat ellen.
@Balbágy: Hehe, vagy teszkós áruházigazgató. De akkor kényszerből trollkodik és orvos kell neki...
Mi van testvérek ,hogy lesz itt igaz Magyar haza,csak figyelek,és már legalább 5 perce semmi zsidózás. Mehetek a kuruc infóra?
@kovi1970: Bár még idáig nem akart senkit hátulról szeretni. De ami késik...
Egyrészt Óceánia, mindig is Eurázsivával háborúzott, másrészt, mi nem vonultunk vissza, csak kiegyenesítettük az arcvonalat. A kommunistákkal csak elhitettük, hogy nyertek, a végső csapást majd Berlin, akarom mondani Budapest előtt mérjük rájuk! :)
Örülsz hogy ezt megírtad? Mert okod nincs rá!!
@Pong: demagógián kívül másra is képes vagy? :)

@Balbágy: vagy csak hülye vagy. ez az opció ugye fel sem merült benned?
pedig ha valamire sok megoldás/magyarázat létezik, akkor a legegyszerűbb az igaz...

na beretválkozz meg Occam
@eldobhatonevem: bár nagyjából egyetértek azokkal, amit írsz, szegény Ockham/Occam tézisét ennyire azért ne egyszerűsítsük le :)
@Démonmac1: Engem azért érdekelne az iszlám és a kötelező körülmetélés dolog, mert rühelleném ha a micsodámat babrálnák.

Értékrend? És akkor mi van? Úgysem tartják be!

Engem spec nem zavar, hogy ov (pedig rühellem), nem zavar hogy erőszakkal, csak nem mindegy mit. Mert ugyi a diktatúra a leghatékonyabb, csak a diktátor személye a szűk keresztmetszet. Pl: ha egy csinos ifjú hölgy erőszakoskodik, hogy márpedig most azonnal akar velem szexelni, az kevésbé zavaró, de ha ezt mondjuk rákaifilip tenné velem, na az rohadtul zavarna.
@eldobhatonevem: Ha akarod, hülye vagyok.
Te attól még megmaradsz ugyanannak: jókedvében szervilisnek, rosszkedvében ostobának.
Jelzem, hogy legalább másfél órája elfogytak az érveid. Az a kicsi is elfogyott, basszus. Téged tényleg sajnállak, mert szócsőként funkcionálsz.
@eMeL: FYI Annamari és elődei eddig is rendszeresen kötözködtek a kereskedelmi adókkal, ahhoz képest még mindig itt vannak. A frekvenciagazdálkodás mint állami monopólium miatt meg plána nem fognak sehova sem menni. De azért jó ünneplést, még ha láthatóan nem is vagy tisztában azzal mire is pukkantod a pezsgőt :)
@Archenemy: há miért ne?

ha egyes hülyék szerint zsidózásra egyszerűsíthető az, amit írtam, akkor miért állnánk meg itt? :D

menjünk tovább, és jussunk el végre a leglényegesebb kérdésig: Alekosz vagy Béci?
@Schaf: Igen, a tanács összetétele maradt, és ezzel az eu nem tud mit kezdeni.
Viszont a tanács a törvény alapján járhat el. Mármost az eredetivel mondjuk meg lehetett volna büntetni az indexvideót, mert nem kiegyensúlyozott (ami bármit jelenthet, pl hogy nem hozza a napi szíjjártót). A már említett bárki megsértésének tilalma meg mindenre alkalmazható lett volna. Most már nem. Ezenkívül pedig ha sokat ugatnak, akkor mehetnek a kábeltévék Romániába, és adhatnak onnan, mint már most is többen, meg át lehet jelenteni a portálokat is, oszt jónapot.
Elég messze van ez az eszünk ágától.
"... Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak elérni..."

--- Több tiszteletet azoknak a védőknek...
Árpika a dolog rád így igaz:

A dac, a "labanckodás" magával ragadó érzés neked, jól esik belekurjantani a magyar éjszakába, hogy "elnyomásnácikrettegés", meg pénzért remeg a térded, és hogy a valóság bekaphatja. De igazán kifizetődő az a pár perc bódulat és az elvtársak tapsa amit kapsz. Mert ha mégis hátrálni kell, akkor ebből az alapállásból sokkal cikibb lesz. Nagyon is élénken emlékszünk, hiszen csak pár napja, pár hete hangzott el, hogy tapodtat sem. Egy baloldali zugfirkásznál normális, a show kötelező eleme, hogy az elején beleröfögi az éterbe, miszerint "náci gecik geci nácik", aztán mutogat és retteg.
@Balbágy: nekem? :D

nálad is előjött az ájpieffektus?
kinyilatkozatatsz valamit érvek, magyarázat nélkül, oszt az úgy van.

nicnsenek érveim, elfogytak és kész. ha órákig sorolnám őket, akkor is ezt mondanád.
de hát tudjuk, orbánnal felmosták a padlót, és csak artikulátlanul óbégatott az EP-ben a Kohn Bandita és a "náci kápó" Schultz higgadt kritikáira.

nincsérved,nincsérved,nincsérved...és tényleg nincs.mondjuk nem is szoktam nehezet emelni.

gyurcsók (nem gyurcsány) kutyafasza hozzátok képest :D
@Tóta W. Árpád:
" meg lehetett volna büntetni az indexvideót"

ami max annyi lett volna, hogy le kellett volna közölni a sértett fél véleményét.
asztakurvamecsodakeménybünti.

hát itt be akarják tilcsani a zindexet. irány a kussuth tér bakács vezetésével. a legkitartóbb, leghangosabb szabadságharcosok ingyen szalámis-sajtos szenyát kapnak.
@eldobhatonevem:

Aki egymondatos Ferizéssel válaszot 10 soros kommentemre, az miér vádol demagógiával?
európa bekaphattya. Ez teccik. És valóban. :-)
rofl
@Pong: na pont ezért...

ez még az előbbi demagógiádra is ráver. beszarás, hogy milyen vicces vagy :D

ugye fogalmad nincs, hogy mi az a demagógia...
@Tóta W. Árpád:

...és szerinted ez a kisember, vagy a sajtó érdekében történt?

Szerintem ez simán a multinacionális médiabirodalmak lobbyjának kiszolgálása.
Én is írok szakportálokra, nekem nem kell elmagyarázni, hogy van-e különbség ha az állam mondja meg mit írhatok, vagy ha a főszerkesztő. Utóbbi esetben a kenyeremmel játszok...
@eldobhatonevem:
nicnsenek érveim, elfogytak és kész. ha órákig sorolnám őket, akkor is ezt mondanád.
de hát tudjuk, orbánnal felmosták a padlót, és csak artikulátlanul óbégatott az EP-ben a Kohn Bandita és a "náci kápó" Schultz higgadt kritikáira.

A föntieket hol olvastad tőlem? Mindegy, nem is számít.
Az érveid a szokásos fröcsögés szintjén állnak és - bár tény, hogy betűk és szavak halmaza-, de ettől még baszott üres. Egyébiránt a humorod is elég sekélyes, de ez is a te dolgod.
Még egyszer, amit leírtam: szervilis vagy. Erre milyen bizonyítékot vársz tőlem, túl azon, hogy a kommentjeidből kikövetkezthető és - szerencsére - személyesen nem ismerjük egymást..?
Te magad árulkodsz itt magadról. azt hiszed bátor vagy, hogy leckéztetsz minket, kis libsiket, nyuggerkákat, szivárványkommandósokat. Ugye - e?
@Schaf: a főszerkesztő beleszólhat, hogy mi jelenjen meg?

CENZÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRA. követelem, hogy az EU tilcsa be a főszerkesztőséget.

szerintem minden médiumnak a takataharkányi focicsapat összeállításához hasonlóan kéne működnie. az első 11 aki kiér a pályára, az játszik.

szegény heller ági soha többé nem jelenhetne meg sehol. csak ha viszik...

amúgy most olvastam egy szakportálon, hogy a válságra való tekintettel ranschburg jenő és heller ági lesznek a majmok bolygója remake főszereplői, mert így a maszkírozásra költött összegeket meg lehet spórolni.
:D Vajon, ha kevésbé lehetne félre súlyozott információkkal a tömeg véleményét torzítani/befolyásolni, mennyivel kevesebbet érnének a média cégek???
Erre kérnék választ!!!:D
@SilentBob: aha, világos, nem egyenlő, teljesen más, de nem vagy te egy kicsit fogyatékos? A mamád mosolygós, jó kedélyű úgy általában, vagy inkább erőlteti? Vagy már leszarja az egészet? Na mindegy, a lényeg, hogy van nálatok internet, aztán addig se őt baszogatod : )
index.hu/belfold/2011/02/17/elmarad_a_godollore_tervezett_unios_csucs/

Azt hiszem, hogy most mar ki kell mondanunk, hogy a magyar EU elnokseg atutore sikeredett :D
@shinny bayaar:
A szó, amit keresel: irónia. :)
De anyázd le nyugodtan legközelebb is azt, aki veled egy véleményen van. Hülyegyerek.
eldobhatonevem
Nagyon vicces, amikor egy értelmes embernek eldurran az agya...:)
De a zsidózás nem vicces:(
álkérdés, nem kell rá válaszolnom
@Tóta W. Árpád: "Mert ha mégis hátrálni kell, akkor ebből az alapállásból sokkal cikibb lesz. Nagyon is élénken emlékszünk, hiszen csak pár napja, pár hete hangzott el, hogy tapodtat sem"

Igen, nagyon is élénken emlékszünk, hisz csak pár hete hangzott el, hogy a médiatörvényt módosítgatni nem lehet, az egyész úgy rossz ahogy van, vissza kell vonni. Most pedig, hogy a médiatörvény lényegéhez az EU nem nyúlt hozzá, a négy lényegtelen módosítás után a TWA üszkös romokról, padlófeltörlésről beszél. Hát ha valami ciki, akkor ez a meghátrálás igazán ciki, kedves Árpád.
@eldobhatonevem: igen magas erkölcsi nívóra utal idős emberek küllemével poénkodni - és nem is ízléstelen...
@Waldi!: ez egy igazi ünnepnap :D
micsoda siker. nagyobb, mint a 67-es győzelem az arabok felett, igaz? :D
@missu: emberek? fogalomzavarban szenvedsz.

de erről is az alcsútitörpecigány tehet...

jah ő nem idős, az mindjárt más :D
Balkáni banánköztársaság,primitív politikusokkal,színvonaltalan seggnyalókkal,(köztük a média szereplőivel),elbaszott törvények,nevetséges magyarázkodások,ez és más semmi!
jaj Árpika, megint túlreagálod a dolgot.

Sosem tárgyaltál még senkivel? Akkor elmondom, baromi egyszerű:

1. Állást akarsz kapni, 200e-re számítasz
2. a munkáltató magában filózik, hogy jó lesz ennek 150e is
3. te beblöffölöd a 350e-t, mint kívánságot
4. ő hülyét kap
5. vita
6. kiegyeztek 250e-ben
7. ő azt hiszi, viszonylag könnyen megúszta, de te meg örülsz

kérdés?
Nagyon egyszerű. Amig Tóta W. működik, addig nincs rendes médiatörvényünk. Mindent le lehet ma írni, ez nem sajtószabadság, hanem az emberek hülyítésének szabadsága. Nem kell Népszabadság, nem kell Való Világ, nem kell gengszterrap, nem kell Tóta W. Nem a véleménnyel van baj, hanem a primitív hülyítéssel.
@Vincenzo90: LOL. Igazán megtisztelő. Törvénybe foglalni kicsit nehézkes lenne.
Emberhülyítés és jobbsajtó összefüggéséről kialakítottad már a véleményedet?
@Archenemy:

magasról teszek rá, egyesek mit vartyogtak. az meszp-t legfőképen leszarom.

a gumiparagrafusok, és a kiterjesztett jogok kivakarása volt a lényeg, és lám, nagyjából meg is történik.
Mivel nem kapok választ kénytelen vagyok kéretlenül feldobni a kiváló ötletem:
demokráciát a reklám elosztásban!!!!
A reklámokat meghatározott szabályok szerint kéne random módszerekkel szétosztani a tartalom szolgáltatók között. Kíváncsi lennénk hogy ez miként módosítaná a tartalmakat!!!!:)
@Waldi!: Hát igen. Ez van, de arra kiváncsi lennék, miért.
Mert ez már az országnak is káros.
@outsider: "demokráciát a reklám elosztásban!!!!"

Ot már most is demokrácia van. Annak a reklámját közlik aki többet fizet. :/
@Tóta W. Árpád: melyik az a jobbsajtó? amelyikbe te nem írsz? :D
@eldohatonick:

Hat nekem szomoru, ha egy a hatalomba beleorult pojaca igy lejaratja jobb sorsra erdemes MAGYAR hazamat :(
De te ezt biztos nem erted, hogy mitol faj a MAGYAR sziv, ha a mozeshituek sikereiert dobog a szived :D
@Gandalf(helyett):

Hat a logisztikai ok az egyetlen amit biztosan kizarhatunk.
...és w árpi, a fehérterror és dühöngő fasizmus idején is csak ontja magából szabadon az ostoba gondolatait.

ez lenne a sajtószabadság, vagy ez már a diktatúra?
@Waldi!: Mózeshitűek? :-))) Azt hiszed hogy most ezzel szalonképesen zsidóztál? Megsúgom, Mózest három nagy világvallás követői hiszik, minimum 3! milliárd ember...
@Vincenzo90: Ha nem kell, ne fogyaszd!
Szerintem keress egy csajt/fiút és könnyíts magadon!
Ökör.
@Vincenzo90: bucika jobb lenne ha a magyar sajtó helyett átmennél a különféle sajtok tanulmányozásába, bár az is megkíván némi felkészültséget a zöld penész struktúráltságát illetően és ez úgy tűnik nálad csak narancsbőrig jut el, de az is a rothadtabból

jó szaglászást és kellemes diktatóriumot egy igazság létezik a tied, ugye? azért majd felnősz vagy kitudja?
@Sátán meg a Jocó: vár e negyven konkurrens kandidatus az ajtó előtt? és kik azok?
@kovi1970:
Ezek szerint Demján úrnak és a nyugdíjas Kovácsnéninek nem ugyan az a választó joga van???
@kovi1970: "Aszketa meg szerintem egy unalmában (a parlamentben) vagy munkaköri kötelességként :) blogokat olvasó fideszes politikus."

Haha, furcsa, hogy ezt mondod, én ugyanezt gondoltam rólad, csak épp a Maszop, vagy ki tudja melyik ellenzéki tábor színeiben. Nem tartozom senkihez, csak egy egyszerű, normálisan gondolkodó, a hazámnak jót akaró és ezért tenni is akaró ember vagyok, akit felháborít, hogy ilyen sárdobálás megy a médiában és a blogokon akkor, amikor - szerintem- végre változtak a dolgok és elindultunk a jó irányba, hosszú évek posványban fetrengése után.

@Balbágy: "Gondolom te '90 - es születésű vagy és te táncolsz a legjobban a West Balkánban - például."

Ismét csak HA-HA. Bárcsak 90'-es születésű lennék... De sajnos, vagy szerencsére 79'-es születésű vagyok. De nem is ez a lényeg, a lényeg az, hogy ha figyelmesen elolvasnád mások postjait, akkor megértenéd, hogy nem az életkorra céloztam, hanem a kedves, tanult kolléga, kovi1970 nézeteire.
@mavo: összefoglalom

azt állítottam, hogy ballibék a médiatörvény teljes visszavonását követelték

te azt mondtad, hogy de nem is

én bebizonyítottam, hogy de igen, azt mondták, sőt mondják máig

erre leírod, hogy az téged nem érdekel, ki mit mondott, mert nem az a lényeg

...

kthxbye!
@eldobhatonevem:

Dehogynem tudom, hiszen olyan szépen elővezeted....:)
elmarad a godolloi parade, az eu bemutatta a kozepso ujjat :XD
@Archenemy:

ja, hogy nálad ballibék = maszop.

ki nem szarja le? mi jobblibek biztosan. :)
Ez a logiszti kaiok nevü libsi is biztos a Magyar nemzet (értsd Orbán Viktor) ellensége. Zsigerböl.
Orbán Viktorral ma már se távoli, se közeli szomszédaink nem szeretnének találkozni. Sem északi, sem déli, sem nyugati, pláne keleti szomszédaink. Azt szeretnék, ha távozna, de hová? Ma már Mubarak sem fogadja be!

Az unió keleti partnerségi csúcstalálkozóját nem májusban tartják Gödöllőn, hanem az év második felében Lengyelországban, már a lengyel EU-elnökség ideje alatt. A magyar uniós elnökség ideje alatt ez lett volna az egyetlen állam- és kormányfői szintű találkozó Magyarországon. A magyar EU-elnökség szóvivője azt mondta: a változásnak pusztán logisztikai okai vannak, mert tavasszal több más nemzetközi eseményt is tartanak. A Deutsch Tamás pedig vett fényképezőgépbe való Fují filmet 12 000 db-ot. Miért tette a balga? Focikapu helyett vett beléptető kaput, most meg memóriakártya helyett a hülyére filmet sóztak.
@Gulogulo:

Ez csak ironikus volt, ha elolvasod a hozzaszolast amire valaszoltam, egyertelmu.

Amennyire hianyos antiszemita irodalmi muveltsegembol telik, az a zsidokra vonatkozik, a Mozes-hitu=/=monoteista.

"Hasonló az alapja a "zsidó" szó kerülésének - bár itt nincs egyetlen, meghatározott helyettesítő, hiszen az "izraelita" vagy "Mózes-hitű" is használható (ekkor persze összekeverjük a vallást a származással vagy a családi hagyományokkal, a "Mózes-hitű" amúgy is elég avítt, minden bizonnyal a politikai antiszemitizmus hajnalán bukkant föl), és van még számos szóba jöhető körülírás, egyértelmű célzás."
A politika nem arról szól, hogy mennyire akarnak találkozni más politikusokkal a tisztelt honatyák. Az, hogy a szomszédaink nem akarnak Viktorral találkozni, az szerintem egyrészt túlzás, másrészt, még ha igaz is, ez nem biztos, hogy rossz dolog. Ugyanis Orbán egy erős kezű politikus aki foggal-körömmel harcol Magyarországért, ez nyilván kellemetlen a többi politikus számára, akiknek sokkal megfelelőbb lenne egy puhapöcs miniszterelnök, akinek, ha azt mondják, hogy ugasson féllábon, akkor vigyorogva megteszi, miközben az országot idegen kézre játssza és még jópofát is vág hozzá. (lásd Gyurcsány és tettestársai).
Orbán és kis csapata már elérte, hogy kiutálják a klubból:

index.hu/belfold/2011/02/17/elmarad_a_godollore_tervezett_unios_csucs/

"Logisztikai okok", mi? Kit néz hülyének ez a külügyes majom?

Köszönjük, Viktor!
Az eldobható trolloknak kettőig tart a munkaidő?
Tótának minden baj. Ha nem módosulna a törvény, azért morogna, így, hogy módosult, azért köpköd. Az európaiságot kéri számon, de provinciális stílusban és érvrendszerrel.
@Rézvirág: a kurucinfó problémája megoldható médiatörvény nélkül is.

A médiatörvényt azzal mentegetni, hogy azzal lehet megfogni a kurucinfót, az olyan, mint az alkotmánybíróság hatáskörének csökkentését azzal mentegetni, hogy így lehet visszaszedni a végkielégítéseket a békávésoktól. Lángszóróval akartok füvet nyírni.
@Lófasz Hadnagy: pont ezt akartam én is idézni :)
A sok droidot furcsa mód nem érdekli, hogy az igazmondó juhász megint hazudott, hogy szinte mindennek pont a fordítottja igaz, mint ami a fidesz kommunikációban van, eklatáns példa a nyugdíjmentés! Az EU nem 1-2 vesszőhibát talált és nem is az volt a kifogása, hogy az egyik mondat nem nagybetűvel kezdődött, de nem ám. De hát a droidok nem is úgy vannak programozva, hogy a tényeket figyelembe vegyék. Alapállás: arc fidesz felé, csahol, csahol.
@SilentBob: ja, átfutottam és egy kicsit gyanús is volt... de nem eléggé. volt két válaszom és a szemét jobban tetszett : )
@A szerelő:

Persze, ezek a kis netszííííííííííííjártók olyanok, mint a napraforgók, csak ezek seggreforgók: bármerre is fordul a vezír valaga, már fordulnak is utána és csak lefety-lefety...
@Tóta W. Árpád:

Miért? Sajtószabadság van nem? Azt írnak amit akarnak... külföldről meg főleg...

:-))
@Tóta W. Árpád: "cenzorasszony anyánk"

Kedves Árpád!
Tudom hogy képletes, de még így is kiráz a hideg a "cenzorasszony" és az "anyánk" párosítás! Egyébként rendesen kerreg a TROLLibusz, ebből is látszik, hogy ott van a poszt!
Egy másik blogban leírtam: alapvetően győztesen jött ki Orbán ebből a történetből. Az EU nagy hangon el akarta söpörni az egészet, visszavonatni stb. Orbánék már az elejétől konkrétumokat kértek, de az EU azt hitte megúszhatja e nélkül. Aztán jöttek a konkrétumok: kiderült: a törvény kb. annyira európai mint bármelyik másik médiatörvény az euban (4 kifogást bármelyikben lehetne találni) Orbán: na akkor konkrétan ennyi volt a hiszti oka? Akkor ok. Tessék. Innentől vissza elég ciki a kiabálás: baszod alássan négy korrekcióért kellett szájat ragasztani? Hülye bohócok.
De! _Ezt az européer hozzáállást visszafelé is elvárhatjuk: konkrét gondunk van, Igazunk van. Ők is lépnek.
ALKOMTÁNYBA FOGLALT JOGOT A TROLLOKNAK!
@Totaw.Árpad: kár, hogy csúsztatás, a tendenciózusság, a hibás gondolatmenet és a többszörös logikai bukfenc nem az.
Orbán ne szégyenítsd már a hazát, takarodj!
Saját embereivel nem tudták elfogadtatni a pécsi költségvetést ,ez megint nagy fideszes égés.
LEHET FELOSZLIK A PÉCSI KÉPVISELŐ TESTÜLET, NAGY A BELVISZÁLY!
De hát országos szinten is ez megy ne csodálkozzunk!
A keleti partnerség EU csúcstalálkozót is elviszik Magyarországról. Csak az égés és a szégyen az orbán bandától!
@árnyékgyuri:
"alapvetően győztesen jött ki Orbán ebből a történetből"
Sajnos en is igy latom.
Mit lehet tenni most????
Hát igen, ezt beszopták a ballibsik, EU-s szinten is.
@KoszPap: "nyilván ezt a szakértőik is látták pontosan előre, sőt, még ők maguk is. Egyszerűen csak a politikai érdekek felülírták a szakmai szempontokat. "

Akkor mire jó ez az úgycsinálás? Ilyen direktbe lehet hülyének nézni mindenkit?
Amúgy nem jó az itt olvasottaknál. Az igazi szovjet eredetű komcsi terminológiában nem léteznek "nácik". Csak "fasiszták" :)
@árnyékgyuri:

"Az EU nagy hangon el akarta söpörni az egészet, visszavonatni stb."

na, ez viszont egyértelműen nem igaz. először vizsgálatot indítottak, aztán, meg is nevezték, mely pontok aggályosak, és - láss csodát! - azokat módosítják most.
@Árynékgyuri:
"Aztán jöttek a konkrétumok: kiderült: a törvény kb. annyira európai mint bármelyik másik médiatörvény az euban.

Nem értettem sose ezt az érvelést, hogy nincs olyan eleme, amelyik valahol európában ne lenne megtalálható. És?
Az a lényeg, hogy az együttes hatása milyen, hogy egyik-másik eleme más elemekkel együtt létezik valahol, az szerintem nem releváns.
Másrészt nem tudom, észrevetted-e, hogy a svéd nagykövet is helyrerakta a magyar médiatörvényt, amikor arra hivatkoztak, hogy a svéd tv is tartalmaz hasonlót, mit a magyar, valami olyasmit mondott, hogy súlyosan félreértés hivatkozni rá.
Árpika, se Te , sem a törvény nem ilyen fontos ám, hogy drágabolgárur-nyúmangáborral együtt állandóan rettegj te is.
vonulj amelegekkel oszt jónapot.
Árpi,

az NMHH továbbra is fideszes, egyoldalú,

nem nyúlnak hozzá a nagy büntetési tételekhez,

a gyűlöletkeltés és a kirekesztés továbbra is büntethető,

a bírságot még mindig az NMHH fogja kiszabni, nem a bíróság, aminek még mindig csak halasztó hatálya van.

Tényleg megsemmisült az "Ügy"-ük?
@Vincenzo90:
"Amig Tóta W. működik, addig nincs rendes médiatörvényünk. "

Vicces, hogy nem Bayerrel példálózol.
@mavo: Ráadásul van a médiatörvénynek egynehány része, ami kifejezetten jó, más részei nem biztos, hogy jók, de lobbiérdekek mentén születtek, és nem érintik a sajtószabadságot.
@malacz69 eurofanyalgó:

"nem nyúlnak hozzá a nagy büntetési tételekhez"

1. a büntetési tételek gumiszabályok nélkül sokat nem érnek.

2. ha mégis lesz rá precedens, akkor tényleg botrány lesz.
@szerénységem:

fogalmazzunk úgy, hogy tudtommal a médiatörvény 9x% úgy jó, ahogy van. aki az egész visszavonásáról vartyogott, az hülye. az a picike hibás hányad viszont alapjaiban van elkúrva.
@Void Bunkoid: "Az igazi szovjet eredetű komcsi terminológiában nem léteznek "nácik". Csak "fasiszták"

Úgy látom a "komcsi terminológia" nagy ismerője vagy, ezért az alábbiakat nem is fordítom le neked, bár most mellé nyúltál:)))

Межпартизанские войны на оккупированных нацистами ...
"Győz a szittya förgeteg"? - Ez itt nagyon úgy hallatszik, mint az Erdélyi induló szövegére történő utalás, ott azonban NEM fÖrgeteg, hanem fErgeteg van.

Cikizni tehát csak pontosan, szépen, úgy érdemes.

Az Erdélyi induló szövegét Somogyváry Gyula írta, Náray Antal által jegyzett zenéje azonban - Kristó Nagy Isván közlése szerint - állítólag egy ősi zsidó vallásos ének kompilációja.

Úgyhogy csak óvatosan.
@mavo: talán kicsit erős az, hogy "az EU", de hát Cohn-Bendit meg Schultz is a visszavonást sürgette
@MátyásKirály:
Ma másodszor mondod ugyanezt, hát Lúdas Matyira sem egyszer vert Döbrögi, az igaz!
Ennek fényében gondolom, hogy harmadszor is előállsz a ezzel.
Nem tudom, ki az a Tóta W. Árpád. Csak azt latom, hogy ebed utan neha-neha benez a blogjara es valaszol az arra meltoaknak. Aztan hagyja, hogy bofogjenek helyette/utana. Uzsira talan ujta elobuvik.
Na, ha annyira nem jelentős a módosítás, sőt szóra sem érdemes pont,pont-pontocskákkal, vesszőcskékkel szórakoztatnak az eu-csinyovnyikok, akkor nagyasszonyanyánk Morvai művésznő miért is kap sírógörcsöt? hvg.hu/itthon/20110217_morvai_mediatorveny_orbanek_arulas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_2_17
"Tehát továbbra is pont úgy lehet értekezni gárdistákról, szcientológusokról és katolikusokról, ahogy bármely demokratikus országban."

Valamint cigányozni, zsidózni, stb.

"Nem éri utol cenzorasszony anyánk a külföldre települt tartalomszolgáltatókat sem. Így ha a magyar szabályozás túlságosan kellemetlenné válik, Európa tárt karokkal vár bárkit, és a határon továbbra is át lehet kiabálni. "

Éljen és virágozzék a kurucinfo!

"Nem követelmény a kiegyensúlyozottság az online tartalomszolgáltatóknál, virágozhat száz virág, Franciakert-Magyarország álom marad, a hülyék álma"

Hurrá! Nyugodtan lehet tendenciózusan elfogult bármelyik online tartalomszolgáltató!

Te tényleg ennek örülsz?
@Lapidus Ted:

Erre mondták az ALDE meghallgatásán, hogy hülye dolog arra hivatkozni mikor akasztófát ácsolsz a faluban, hogy de hát más faluban is van kötél, meg gerenda, meg szögek :)
Kiváncsi vagyok, miről beszélget Sárközy és Merkel, amiből kihagyják szeretett elnöküket?
(Szerintem ez nagyobb égés, mint a csúcs elhalasztása.)
A támadás visszaverése után, Orbán kénytelen elviselni az alkotmányellenes közalkalmazotti törvényt, de most újabban még a Gödöllőre tervezett Uniós csúcsot is visszaverte. Hát igen. Nem könnyű egy "ízig-vérig demokratának" az élete.
Az önmaga fényárában úszó Orbánnak és egyáltalán a Fidesznek, lesz még sok "támadás" visszaverése. -legalább is a stílusukból ítélve.
@Tóta W. Árpád: "a kuruc büntetőjogi kérdés."

Érdekes, akkor eddig miért is nem sikerült megfogni őket?
@eldobhatonevem: És neked meg kiadja a nygdíjfolyósító intézet. Kérni sem kell havonta küldik, természetesen akkor amikor nekem, ha nyugdíjasok leszünk.
@mavo: Arról nem is beszélve, hogy pl. a Médiatanács összeállítása nem a törvény kérdése. Szándék. Mondjuk persze szabályozhatták volna, de persze nem tették. :-)
@gaboraron: "Érdekes, akkor eddig miért is nem sikerült megfogni őket?"

Bár nem engem kérdeztél, de a kurucra mindkét oldalnak "szüksége" van, sajnos!
@anyátok: Talán arról, hogy jó ez a kis nyugis és kellemes légkör a délutáni teához... :-DD
@outsider":Nagyon vicces, amikor egy értelmes embernek eldurran az agya...:) "
Neki nem durrant el, egyszerűen ilyen az agya és paránykát szörnyeteg a lelke. Vajon mit lát, ha tükörbe néz?
akkor most majd írsz levelet schiffandráséknak meg fischerádáméknak,hogy írjanak levelet a vas ing tón posztnak,olvasóit of course,hogy mégse jön a világvége meg a nácifasizmus Magyarországon? vagy amitmondtak,megmondtak-alapon az marad a régi? még akkor is,ha alapállásban is csak qrvanagy lufik voltak... :)
Már Bahreinban sem boldogok sportgeza.hu/forma1/2011/02/17/elmaradhat_a_bahreini_f1-idenynyito/ - azok meg a Forma 1-et bukják. De ott legalább tudni miért történik, ha elviszi Ecclestone.
A gödöllői dzsemborit meg jó volt átengedni a lengyeleknek?
@NA YA!: Zsdanovot és Sztalint zavarta az NSDAP-ben a második betű, ezért közvetítőiken keresztül reávették a francia társutas komcsikat, nyomassák, hogy a németek "fasiszták".
@Edigej: ehhez a perzselő demagógiához, mely méltó párja Váncsa István C + N = CN egyenletének, azt kell hozzáfűzni, hogy suttyó terjesztői közül egyetlenegy sem akadt, aki kimutatott volna valami káros összhatást, vagyis példát arra, hogy külön-külön két paragrafus ejrópéjer, együttesen azonban cián.
@anyátok: Berlusconi a ti szeretett elnökötök?
@gaboraron: Kaya Ibrahimért és Joszip Totért sem nyúlkáltak, pedig sorra adták az interjúkat. Jobb voltak így, lebegtetve.
"Ez jó mulatság, férfi munka volt!"
@nemszélszesszélszelő: Ne félj te attól, mert igen is tisztában voltak az egésszel.
Csak hát nem sikerült lenyomni a torkunkon azt, hogy totálisan mindent és mindenkit ellenőrizni és büntetni lehessen.Erre ment ki már az elején a játék hiszen látod, ha egy törvény valamit nem tesz lehetővé a számukra, azt egyszerűen a 2/3-ra meg a nép felhatalmazására hivatkozva gátlástalanul
olyanra változtatják, hogy az ő céljaikat szolgálja.
Aki ezt a pórnép közül nem veszi észre az vagy elvakult fideszes vagy pedig primitív.
Orbán ne szégyenítsd már a hazát, takarodj!
Saját embereivel nem tudták elfogadtatni a pécsi költségvetést ,ez megint nagy fideszes égés.
De hát országos szinten is ez megy ne csodálkozzunk!
A keleti partnerség EU csúcstalálkozót is elviszik Magyarországról. Csak az égés és a szégyen az orbán bandától!
@Tóta W. Árpád: Te fi... szerintem rosszul fogod fel ami történik. Az egész médiatörvény szerintem (és már amikor kijött is ezt gondoltam) egy ún gumicsont.

A gumicsont a közigazgatásban alkalmazott taktika, aminél az elfogadásra javasolt anyagba elhelyezel pár látványosan gáz elemet, amire tudod, hogy a felügyelő/aláíró közeg tutira ugrani fog, de olyat és annyira kidolgozva, hogy a közeg érdemben érvelve próbálja azt megváltoztatni. Némi küzdelem után a kérdéses részt kitörlik/megváltoztatják, a többit, amelyeket szándékosan az elfogadhatósági határra pozicionálsz, elfogadják, mert örülnek, hogy a nagy gázt elhárították.

A jelen helyzetben lehet, hogy a médiatörvény más passzusai (9 év) voltak a tényleges látens cél, de az is lehet, hogy az egész médiatörvény egy nagy bazi média és EU hekk. Csont nélkül átment az EU elnökségi program (még dícsérték is) és még egy féltucat más, ennél sokkal fontosabb változtatás nagyobb, vagy legalábbis összemérhető hullámok nélkül, miközben mindenki ezen a csonton rágódott. Ha ez volt a cél, akkor OV most sátáni kacajjal dörgöli a tenyerét. Ha nem ez volt a cél, akkor meg hülye vicc volt, de azért mégis jól sikerült. Annyi biztos, hogy az újságírókon és a VSZL-ken kívül nagyon sok mindenkit nem izgatott a kérdés.
@Aszketa: "Te hogyan csinálnád jobban?"

Gubanc van! Ennél rosszabbul képtelenség csinálni!!!
Ha csak lődörögne pár elmebeteg a parlamentben, az is hasznosabb lenne az országnak.

'Semmi nem veszélyesebb, mint ha a rossz szándék szorgalommal és tehetséggel párosul' -- na ez a fidesz.
@Schaf: zerintem ez simán a multinacionális médiabirodalmak lobbyjának kiszolgálása.
Én is írok szakportálokra, nekem nem kell elmagyarázni, hogy van-e különbség ha az állam mondja meg mit írhatok, vagy ha a főszerkesztő. Utóbbi esetben a kenyeremmel játszok...

Basszus, te hétről hétre gágyultabb leszel. A szaklapok ahova meg írsz azt meg úgy hívják, hogy polgári körök levelesládája.
Vedd már észre arra ment ki a játék,hogy mindenki kussoljon mert ha nem, akkor az Annamária küldi a csekket jó sok millióról. Hát ez az amit a nyugat nem tud megemészteni. Most meg, hogy elkQrták az adótörvényt, küldik az Antikát a kommandójával a magáncégekhez bérkontrollra.
Ha ez így megy tovább, lesz itt még első éjszaka joga is.Ennyire pofátlan és tehetségtelen banda utoljára a Rákosi alatt uralkodott.
Kedves Tóta W. rögtön az elején van egy kis tévedés. Legalább nézte volna meg az ATv-n a Lendvai I-vel készült beszélgetést,még ő sem ezt állította.Először is Orbán azt mondta :szó sincs arról hogy visszavonjuk! Nem azt hogy módosítjuk.Sőt! azt mondta hogy a kérdéses pontokat esetleg módosítják! És mivel összesen 4, azaz négy pontban kellett módosítani, nem látom az üszkös romokat! Tudom hogy Önök ezt szeretnék látni,de ez sajnos csak álom maradt!Legalább pontosan írná le amit le akar.Higgye el ezért nem szereti az emberek nagyrésze a maguk fajtát mert képtelenek tisztességesen tálalni a történeteket.És akkor még Önök vannak felháborodva!
atv.hu/videotar/20110217_a_tet_2011_02_16_2_resz

Erdemes meghallgatni mit mond Lengyel Zoltan (Vege elott 18:00 perctol).
Ha elfogadjak a 2 sebessegu uniot, es Orban eldontotte, hogy 2020-ig nem vezetjuk be az Euro-t, akkor minek a konvergencia program? Lehet, hogy ezert nem jelentette be Orban a februarra igert reform programot (ami a konvergencia program alapjat jelenti)?
Ha nekiallnak izmozni a piacokkal, ezek a szamolni keptelen, allomvilagba lebego, irracionalis barmok, akkor tenyleg be fogjak donteni az orszagot. Vigye mindenki a penzet, amig nem keso.
mijóta kitört itten ez a nagymértékű liberalizmus, hát nem mondom, fojik a szar rendesen. vissza tehát rénszarvasaimhoz!
Na ja. Mocskos nagy sallert nyomtak maguknak a debilek be kell ismerni. Sok minden volt ez csak nem megfontolt.
@ TV
"Tehát továbbra is pont úgy lehet értekezni gárdistákról, szcientológusokról és katolikusokról, ahogy bármely demokratikus országban."

És az Izraelitákról ?

Ez a törvény pl. őket is védte volna
Idióta Tóta, mi van, a cenzúrát is megszüntetted, sajtószabadság harcoskám? :DDD
@torró: Jaja, akkorát szoptak a Tóták, hogy már emlékezetkiesésük van szegényeknek. :D
@futyfurutty: Látod! Kiharcoltuk neked, hogy hülye lehessél.
Szittya vérmagyarjaim, ti menyit kaptok ezért a kommentelésért??? Bayer elvtársatok
havi KÉT MILCSIT kaszál havonta, tisztán
tehát adómentesen. Erre varjatok gombot.
Az elmétek mikorfog megvilágosodni???
Nem sokat értek a politikához és mint egyszerű tudatlan csak azt érzem, hogy a ballib oldalról egy db. olyan kritika sem jön ami némi jóindulatot, esetleg segítő szándékot tükrözne, hogy hogyan lehetne valami jobb.Csak gyűlölet és káröröm, pocskondiázás jön le nekem.Muszály ezt így csinálni?Én a bizonytalanokhoz tartozom, de szorul a szívem ennyi gonoszságtól.
@1 db Magyarország: "nem fognak sehova sem menni"

Részint igazad van. Beismered előre, hogy az állam (ovi ugye személyesen) zsarolni fogja a vállalkozókat. Nem kóser.

De azért ez nem így van teljesen, mintha 2-3 tv csatorna már egy-két éve országot váltott volna. Tény! Keress utánna.

Akik kábelen vagy műholdon terjednek, azokat nemigen érdekli a frekvenciagazdálkodás, és ha a földfelszíni digitális átállást nem szabotálja el orbán (ebben vajon mi az érdeke? kitől mennyi folyik a svájci számlájára? vagy csak az emberekkel akar kib*szni?), akkor itt sem lenne szűk a keresztmetszet.

Ugyanoda lyukadunk ki, a kis diktátor valóban keresztbe tehet az országnak, csak félő hogy a végén már nem lesz ország sem, csak valami balkáni sárdagasz néhány lődörgő paraszttal.

www.youtube.com/watch?v=5Xd_zkMEgkI
Árpi! Megszokhattuk tőled már azt, hogy a fehérre is azt mondod, hogy fekete....de ez a blog ezen is túltesz. Ez egy vicc:-)))
@Aszketa: Beléptünk valami unióba,neked nem tűnt föl???Az meg az együttműködésről szól nem bozótharcról,főleg,hogy mi lennénk e soros elnökség.
@Archenemy:

"de hát Cohn-Bendit meg Schultz is a visszavonást sürgette "

cohn-bendit biztos nem, ő csak a felfüggesztését követelte, kifogásai pedig ugyanazok, mint általában az eu-nak
@Lófasz Hadnagy: Ez égés? Na akkor most azt képzeld el, hogy Orbánnak ez mekkora égés!
Akinek esze van, láthatja, hogy A Mi Viktorunk attól van elszállva, hogy egész európa soros elnökként néz rá. Minél többet feszíthet ebben a pózban, annál jobban érzi magát. Most, hogy egy alkalmat bebukott, úgy fogja kapkodni a kedélyjavítóit, mint a Tic-Tac-ot.
@szerénységem:

98-02 közt is játszadoztak már ezzel, már ha mond valamit a csonka kuratórium, amit mint problémát ráadásul igyekeztek az ellenzék nyakába varrni
@Rodeo36: Akkor két lehetőség van:
- Vagy annyira hülyék, hogy tényleg nem ismerték a végeredményt
- Vagy minket néznek annak, hogy hülyének tettetik magukat

Bármelyik is igaz, nem valók oda. De ezeknek csak az a hazugság, amiről a MN is megírja, hogy az. Az, mikor Viktorék hazudoznak "reggel, délben és este", ha mégoly kézenfekvő is, akkor sem fogják megírni.
Úgy vagyunk az Unió soros elnöke , hogy harcolunk vele ??? Szerintem Orbánnak már készen van a kilépésre szolgáló terve, ,...az indoklás :" megtámadtak Minket " !
Nem lepődnék meg , ha kilépne , hiszen megmondta :" az Unión kívül is van élet !'" ....(és akkor az Államadósságot sem kellene visszafizetni !! Hoppá !)
@7vZdhz: Én egyikhez sem tartozom, de bizonytalan sem vagyok. Várom a rendszerváltást. Azt, ami 89-ben elmaradt.
Csak azt nem tudom, hogy valaki nem érzi zavarban magát, mikor azt állítja, hogy: "a reggelihez felhasználtam az utolsó 2 tojást, de nem hittem volna, hogy ki fog ürülni a tojástartó. Majd megkérem a szomszédot, hogy derítse már ki, mi lehet ennek az oka, és utána kimegyünk tiltakozni a bolt elé, ahol a tojást vettük, hogy ez törvénytelen"

És azután, hogy egyik nap ilyen hülyének tettetik magukat, öt perc múlva osszák az észt tovább.

Na, ez az önbizalom.
Off kicsit, rögzítsük, mielőtt valami történne a szöveggel:
"Amikor elfogadtam a felkérést, azt gondoltam, ha a politika megpróbál beleszólni a dolgomba, már itt sem vagyok." Süveges Gergő, m2intendans.blog.hu/2011/01/05/nyilt_lapokkal_2

Valamint:
index.hu/kultur/media/2011/02/17/lemondott_suveges_gergo_a_gyerekcsatorna_elerol/

Sajnálom a fickót, én drukkoltam neki, kinéztem belőle, hogy jó minőségben és tisztességgel megcsinálja, amit vállalt.
@mavo: Ó, hogyne. Valamint az elmúlt években is ellehetetlenítették az egész médiafelügyelet működését. Mondjuk, én a szocikat is erősen bűnösnek tartom a médiamutyiban, kezdve az egykori tévépályázatok körül lezajlott gusztustalan alkuktól.
"Az új törvényszöveg alapján nem kell regisztrálni a blogokat, és nem lehet bírságolni a külföldön bejegyzett médiacégeket"

Hát ez nem úgy hangzik, mintha a Fidesszel sikerült volna jól feltörölni a padlót. Tessék csak visszaolvasni egy kicsit, és látni fogjátok, hogy távolról sem ezek a kérdések voltak azok, amelyek kiverték a biztosítékot itthon és külföldön. Hanem: egyszínű médiatanács, kilencéves kinevezés, lehetőség az öncenzúra elérésére stb. Ezek mind benne maradtak, a médiatörvényben gyakorlatilag csak marginális változtatásokat végeztek. Én úgy érzem itt pont fordítva történt, mint ahogy Tóta W. állítja. Nem a Fideszt mosták le a pályáról, hanem azokat akik cirkuszoltak.
@7vZdhz: A 'ballib' oldal, ha valóban van még ilyen, jelentős részében megértő és türelmes volt és bizalmat adott a Fidesznek. Honnan is jött volna össze a 2/3? csak a jobbiktól? Én is megpróbáltam félretenni az előitételeimet, de sajna már a választási győzelem pillanatában kiderült, OV figyelme csak arra irányul, hogy tovább mélyitse az általa kettéosztott ország közötti szakadékot. Első bejelentése a 2006-os túlkapások újbóli kivizsgálása és a felelősök felkutatása és megbüntetése. Aztán jött sorba a többi populista és antidemokratikus intézkedés. De legfőképp nem ez zavar engem. Az zavar és rettentően feldűhít, hogy azonosítja magát és pártját Magyarországgal. Persze a többségnek ez tetszik. Milyen klassz hazafi ez a Viktor. Megvédi a Hazát és közben lenyúlja a nyudíjunkat. Versenyképes adórendszerről beszél és közben félmilliókat juttat a gazdagok zsebébe. Most meg akciócsoportokat szervez, hogy beleszóljanak a kisvállalkozások bérügyeibe, mert hát ugye mégiscsak vanak akik rosszul jártak ezzel az új csodálatos adórendszerrel. És micsoda populizmus volt, hogy férjen el az adóbevallás egy söralátéten. Nemhogy nem fér el, hanem bonyolultabb, hoszabb lett mint volt korábban volt bármikor. Adót vetett ki a fránya gonosz multikra és a bankokra. Nem is jönnek ide beruházni. Az Auchan árai már sokal magasabbak mint elötte voltak. Ki fizeti meg a különadót? Megadóztatták a bezinkutakat is. Meg lehet nézni a benzin árakat és a városok gk forgalmának visszaesését. Egyre kevesebben tehetik meg, hogy 15-20 ezreket fizessenek ki egy tankolásnál. És ami még nagyon felbőszít; ez a mérhetetlen cinizmus és hazugságáradat, amely ezt a totális hatalmi kéjmámort kiséri. Nemzeti Együttműködés Rendszere. Na ez mi a fene? Együttműködik majd ellenzékkel és a társadalommal? NEM NEM és NEM!! Senkivel sem működik együtt. Nem kér semmilyen érdekegyeztetésből, a legtöbb törvényt képviselői beadványok formájában nyujtja be, hogy ne kelljen egyeztetni senkivel. Ez hát a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Közben a parlamentben továbbra is a Nagy Gonosz táboraként kezelik a baloldali ellenzéket és folyik a pocsokondiázás szakadatlanul az Echo TV-ben, a Hir TV-ben a Magyar Nemzetben, a Kosutth rádióban és nemsokára a teljes közmédiában is. A Petőfi rádió már teiltott egy hazai popzenei számot, mert az áll benne, hogy "felhők jönnek Magyarországra". Hát ezek azok a problémák, amelyek kiváltják belöllünk a haragunkat és a türelmetlenségünket. Amit leirtam eddig, azok messze nem ölelik fel az Orbán kormány teljes eddigi működését. csak azt irtam le, ami igy hirtelen eszembejutott.
De ez még mind semmi. Attól tartok, az igaz feketeleves majd csak most fog jönni. SZERETNÉM HA TÉVEDNÉK ÉS EGY SZUPER MAGYARORSZÁGOT CSINÁLNA VIKTOR ÉS KORMÁNYA. Nem vagyok az ellendrukkere. Csak nagyon szeretem és féltem a HAZÁMAT. Azért írtam mindezt, higgyétek el, nem gyűlöletből.
Stumpf (az András) elég értelmes dolgokat ír.
hetivalasz.hu/jegyzet/szavazati-jogot-az-embrioknak-35537

Nem lehet jó arrafelé mostanság, ha van ötnél több agysejtje az embernek.
"rakaz"! "Szittya vérmagyarjaim" De azért itt élsz? lehet hogy jobban mint azt érdemelnéd.Tudod az a helyzet hogy én például sajnos nem vagyok szittya, mert az ősök szlovákok, vagy ha jobban tetszik ,tótok.Nos ha bennünket szittyáznál én egyszerűen szétrúgnám a segged.Érted!A magyarok meg túl sportszerűek veletek azért vagytok ilyen merészek. És én nem vagyok bérkommentelő csak rohadtul utálom a félrebeszélőket.
@flugi_: Konkrétan hogyan? Mert eddig nem sikerült.
Nem veszitek észre, hogy mindkét oldal meg van vezetve? Ezek huszadrangú dolgok, hogy melyik kutya mikor és milyen hangosan ugathat. A lényeg, hogy hogyan lehet talpra állítani a leépült magyar ipart és a tönkretett mezőgazdaságot, hogy ne francia krumplit, német disznóhúst együnk, hogy a beígért munkahelyek valóban létrejöjjenek, ahol versenyképes termékeket állítanak elő, magasan képzett magyar emberek, arról nem esik szó. Nincs szó arról sem, hogy az adósságot a növekvő termelésből és nem a trükkös, átalakításnak nevezett lenyúlásból kellene törleszteni.
Vitatkozzatok csak a médiáról, a melegfelvonulásról, gárdamellényről és egyéb baromságokról. A lényeg majd elsikkad, az ország meg elvegetál valahogy, Pató Pál módján, "Mert hazájában ősi jelszó, ej ráérünk arra még"
Vicces a kétségbeesett ballibbent hurrápropaganda. Valójában a céljaik egyikét sem értéke le: meg akarták alázni Orbánt nemzetközi színtéren, szabotálni akarták az uniós elnökséget, és be akartak nyomulni a médiatanácsba. Egyik sem jött be, full pofáraesés. Maradt a kormánypárti propagandrajzfilmek trágár szájú finanszírozottja, majd ő jól megmondja a rajongóknak, hogy valójában a kormány retirált. Poszttraumás kabaré.
Gunboat-Diplomat! Pont!
Amikor még volt moderáció, sokkal jobb volt olvasni a kommenteket.Kevesebb volt az idióta. Ez csak egy zárójel nélküli zárójeles megjegyzés volt.
@NemzetiErőNyelő: Kicsit megnyugtattál azzal, hogy szereted a hazádat és most az jutott az eszembe, hogy az elmúlt 8 évben is ilyen vehemensen tiltakoztatok-e a hazánk érdekeiért, mert ha igen akkor oké.Bár akkor is az ellenzékkel többet küzdöttetek mint a koalicióval.Baj pedig volt elég.Politikától függetlenül engem meg az dühít, hogy az orrom előtt meglopnak, kirabolnak.
@szerénységem:

az egész kuratóriumos meg ortt-s komédiát maszopéknak köszönhetjük, hogy ott rohadjanak meg, ahol vannak
Tótavé nevű lény!

Arra gondol, hogy tovább terjesztheti a perverz idióta semmirevaló gondolatait?

Maga egy szerencsétlen imbecil, vagy inkább debil lény!
Csak azt szeretnem kerdezni, hogy mi lesz ha Cser-Palkovics, Menczer Erzsebet vagy Rogan nemet mond a cenzura torveny modositasara? Nem lennek az EU helyeben :D
@rakaz: havi két milcsit, havonta? aztaaa...megrémülök :)
és évi hány milcsit évente...vagy mi...:)
@NemzetiErőNyelő: azért remélem ugyanezeket ideírtad az "Új Magyarország" kapcsán is, ami az elmúlt 8 évben dúlt ballibéktől. Mert ha nem ,akkor ne haragudj,valahogyhiteltelen,ahogy a fidesz a hazug(még ha az is...de én mondhatom,mert az eddigieket jobban szidtam,és soha de soha még véletlenül sem szavaznék balra....személyes tapasztalatok,hosszú). Szóval ha azt is elmondtad már,hogy az eddigiek ezeknél ha lehet még rosszabbak voltak(bár várjuk meg a végét,ugye... :)),akkor hiteles a szidás,meg a haza-féltés.Ha nem,akkor nem....
@Senkifia: te bucika egy tipikus "Frusztrácius Vagabundusz" vagy meg egy Varánusz amelyre az a jellemző, hogy pikkejein nem hatolnak át az érvek...sem!
@Waldi!: én azt hittem, hogy Arrogán-t megválasztják a Zakadémia Elnökének, mint a Nyelvsziporkák Szuper Bruttó Beadóját vagy esetleg ez a cím a Matolcsyné Férjére vár? az ilyen egyetemes kyklopszok lehetséges, hogy Galaktikus Pályára Szállnak Ki?
@Rodeo36: na most zavarbajöttem...miről is beszélsz? a havi két milcsiről havonta, vagy az Új Magyarország programmal kapcsolatos hsz-ról? Mert aze elssőt abszolút felvállalom,még ha frusztráltnak(?) is titulálnak miatta,lévén,hogy a kedves fórumtárs nem beszéli a magyart ,de azért nagyon nyomja a kommenteket:)
a másodiknál nem értem a te frusztrációdat(ha az a szóbanforgó, ami az elmúlt 8 év szidását kéri számon),lévén,hogy teljesen egyetértek azzal,amit a fideszről írt(illetve lényegében,ha nem is teljesen)csak a hitelességét kérdőjelezném meg(mint pl a tiedet is,mert szerintem te véletlenül sem kérdőjelezted meg az elmúlt8 évet...de javíts ki ha tévedek:),csak ugye ne feledkezzünk meg a még élő klasszikusainkról,akik 8 éven át tobzódtak a lopás,harácsolás,mellébeszélés, népet rendőrökkel veretés,és hazudozás,adathamisítás,stb erdejében,és mint olyan, őket nagyon nehéz túlszárnyalni.Bár az igyekezet meg van hozzá.
Szóval nem értem pontosan,mitől vagy te frusztrált,meg tényeket felfogó pikkelyes...illetve én :)
ja és hogy bucika... de legalább kedveskedni próbálsz :D
@Rodeo36: ja hogy az Új Magyarország,és a 8 év fáj? hát ezek a qrva tények ilyenek,hogy fájnak. A frusztrált meg ebben az esetben nem én vagyok:) Én megmondtam előre a bősz fideszes kollégáknak,hogy ez lesz,és a 2/3adot nem arra használják majd,amire kéne. Ja és apropó frusztra, meg 8 év: a 2/3ért a idesz egy árva fapálcikát nem kellett keresztbe tegyen. Csak úszott az árral,és kicsit fikázott,és az én (de inkább te)frusztrációm(d) tárgya miatt(elmúlt 8 év ballib tobzódás)simán hozta a fidesznek a kétharmadot, a jobbiknak meg a 17%ot. Ilyen egyszerű. Bármennyire is zavarnak a pikkelyeken át nem hatoló tények:D Bucika.
@Rodeo36: ja és ha már magyarítjuk szegény ál-latint,akkor nem inkább "frusztráciusz-vágábondusz"? vagy ennyire azért nem vagyunk kifinomultak? :)
@lanyi:
Képzelem, mi lenne, ha maga nem magázódna, ujujj, akkor Mátyáskirályon is túltenne..

Mi a maga baja? Elolvasta egyáltalán a cikket? Mivel vitatkozna? Mely pontjával nem ért egyet? Maga.
- Na kedves Homérosz úr ... átvizsgáltuk az ön Iliászát gondosan, és mindezekután közölhetem önnel, hogy általában nincs baj vele.
- Általában?
- Általában. Konkrétan egy módosítási kérésünk lenne. Egyetlenegy.
- Nem több?
- Ja. Ön úgy írta meg, hogy a végén a trójaiak győznek.
- És?
- Ne ők győzzenek.
- A szereplők, a harc, az öldöklés, az isteni beavatkozás maradhat?
- Nyugodtan.
- És minden egyéb?
- Oui.
- Köszönöm. Így már rendben. Nagyon rosszul esett volna, ha sokmindennel szemben kifogásuk van, és otthon még magyarázkodnom kellene, horribile dictu, visszadobják a művemet. Na viszlát!
- Most hová rohan?
- Megyek átírni. Az emberiség nem várhat!
@Senkifia: Természetesen sok minden bosszantott az elmúlt 8 év alatt engem is. A szoclib koalició sikeresen tönkretette magát, rendesen meg is kapta amit megérdemelt, sőt, talán még többet is. De ha tárgyilagosak akarunk lenni, akkor be kell látni mindenkinek, hogy a vereségüknek nem kis mértékben a FIDESZ szisztematikus, populista, minden eszközt igénybevevő magatartása is okozója volt. Ők is felelősek az elmúlt 8 évért! Bevallom, akkor még nem igen irogattam kritikus hangnemben, mert a szocikat gúnyoló, szidalmazó e-mailek sokaságait kaptam naponta jobbos és jobbikos kollégáimtól, ismerőseimtől, így megtették ezt helyettem bőven. Most is csak azért irok, mert nyomaszt ez a kialakuló diktatórikus rendszer, amely egyre jobban emlékeztet a fiatalságomat beárnyékoló komunista rezsim stílusára.
Nem akarom, hogy korlátozzanak szabadság jogaimban, nem akarom, hogy hülyének nézzenek. Elég volt!
@papageno:

"A lényeg, hogy hogyan lehet talpra állítani a leépült magyar ipart és a tönkretett mezőgazdaságot, hogy ne francia krumplit, német disznóhúst együnk, hogy a beígért munkahelyek valóban létrejöjjenek, ahol versenyképes termékeket állítanak elő, magasan képzett magyar emberek, arról nem esik szó."

A magyar mezőgazdaság a jelenlegi szétaprózott és tömegtermelésre berendezkedett állapotában, szaktudás és tőkeerő híján nem tud se olcsó, se jó terméket előállítani. A magyar termékek kiválóságáról beszélni tévedés (hogy drága, az igaz), és ez a helyzet nagyon sokáig nem fog megváltozni (kivéve azt a szituációt, mikor a külföldi termelési kultúrát és pénzt ráengedik a magyar földre, de ezt semelyik politikai erő nem merné megtenni).

A „magyar” iparnak, ismétcsak tőke, de főleg eladható termék híján még annyi esélye sincs, mint a mezőgazdaságnak. Eladható terméknek azt nevezzük, amely nem csak kiváló, hanem neve is van, a kiválóság ugyanis nem elég (lásd BMW, Sony, Microsoft).

A beígért munkahelyek száma nem realitás, hanem hit, aminek most meg kellene mozgatni a hegyeket. Mivel pedig a hegyek túl nagyok, erre nincs esély. A magyar emberek döntő többsége nem hogy nem magasan képzett, hanem semmilyen képzettsége sincs. Ugyanakkor viszont drága. Nem az EU-hoz képest (úgy bődületesen olcsó), hanem ahhoz képest, amit a piac hajlandó megfizetni.

Fenti okból a kapálózáson és a külföldi tőkebefektetések vonzásának erősítésén kívül, jelen helyzetünkben semmiféle pozitívumot nem vagyok képes felfedezni.
@Senkifia: Még annyit, hogy nem voltak roszabbak az eddigiek, csak nem tudták jól eladni magukat. Hogy loptak? Már kezdek ebben kételkedni. Miért kell Hagyó ügyében csak évek múlva itélkezni?
Milyen kormány az, amely meghoz egy olyan törvényt, hogy itélet nélkül addig tartanak fogva valakit, ameddig csak akarnak? Attól tartok, ők is fognak lopni, talán még jóval többet is, mint elődeik. De ügyesebben csinálják majd. A Gyurcsány kormány alatt az ügyészség elvetette a volt Fidesz kormány vétségeinek kivizsgálását. Most 9 évre ismét OV embere ül a legfőbb ügyész posztján.
@Senkifia: kifia? a senkié? na bucika, elemezd az elmúlt 1000 évet vagy 1500-at, de ami a lényeg marad, az az, hogy a Kárpátok Géniusza egy seggfej és a bandája is, ami az elmúlt 11 hónap eseményeiből látszik hogy valaki miért került hatalomra és mennyi csontvázat talál a kredencében az magánügye, nem tud országot irányítani és ennek következtében az ország még rosszabb helyzetben - és ez exponenciálisan romlik - van... a többi a cserebogarak halhatatlanságáról szóló hősi eposz amit ezek a magyar parlamentnek nevezett ingyencirkuszban elővezetnek
@mavo: Igen. Horn Gyula (és tettestársai) úgy gondolták, hogy ezzel lehet a "szadeszes médiafölényt" eltüntetni. Az ugyan nem volt, lett viszont kétpárti, kétpólusú lakájmédia, meg lett egy igénytelen kereskedelmi vonal.
De hát lehet, hogy konkrétan ez is volt a cél.
Hornéknak amúgy is volt egy olyan ostoba fixa ideájuk, hogy az ő ellenfelük a néhány százalékos szadesz, ami vicces, és megcsinálták az ellenzékben lévő maroknyi Fideszt, amely húsz emberről jött fel 98-ra kormányra.
Olyan ez épp, mintha most a Fidesz kitalálná, hogy az ő fő ellenfele a KDNP, amelyik médiafölényre törekszik, és elkezdene a háttérben udvarolni az LMP-nek, és a sorozatos balfaszságaival elérné, hogy 2014-ben az LMP alakítson a szocikkal kormányt.
Hm. Az elején abszurdnak tűnt, most már nem is annyira... :-D
@vakapad: van megoldás! csak akarni kell és szakmailag érteni -ezt a jelenlegi kurzus képtelen- import helyettesítés (vagy kiváltás) az első élelmiszer és bizonyos szükségleti cikkek piacain, első nekifutásban bármennyibe kerülő magyar munkaerő és anyag és önellátás ami mindenféle segélyekre kidobált pénzek helyett értéket hozna létre és megszervezni, felfuttatni -kényszerpályán- megfelelő adórendszerrel... a magyar adórendszer és különösen a jelenlegi (ebben vámrendelkezéseket beleértem) öngyilkosság és ez a Matolcsyné Férjének hibája akit a Kárpátok Géniusza rángat

ezt én ki tudnám dolgozni utolsó betűig de annyi sok okos emberük van? van egyetlen egy sem?
@papageno: "A lényeg, hogy hogyan lehet talpra állítani a leépült magyar ipart és a tönkretett mezőgazdaságot"

A baj ott van, hogy a magyarok elhitették magukkal (nem volt nehéz), hogy isten felkent népe vagyunk, okosabbak, ügyesebbek, mint bárki. Hát ez aztán badarság. Kiválóak a magyar termékek. Hogyne. Ez igaz volt 25 éve, az akkori KGST-hez képest, és akkor is korlátozott keretek között.

De hogy a magyar mezõgazdaságból erõs (de még véletlenül sem versenyképes) valamit faragjunk, már ahhoz is kisebbféle csoda szükségeltetne. És ehhez még csak a pénznek sincs köze. Elég lenne, ha a szereplõk elkezdenének megtanulni az alapmûveleteket, és érzelmek helyett az értelemre hagyatkozni.
És én ebben nem bízom :-(
@egy derék katona: szándék nincs. Jogalap akadna, nyomozás sikerülhetne. Jó az mind a szociknak, mind a fideszeseknek, hogy a kuruc van.
@Rodeo36: Észak-Korea önellátásra törekszik, nem tűnik túlzottan sikeres kísérletnek. A vámokba és adókba az EU-nak komoly beleszólása van, nehéz lenne így valami forradalmit alkotni. Inflációt kicsit felfuttatni sokkal egyszerűbb.
a jókedvű polgárok már egy jó ideje rajtad röhögnek tótawé labanc árpád... máskor ne egy szuszra írd a agyszüleményeidet, vegyél közben levegőt
tudom, boldogítani akarod te is a magyart... elhisszük, de inkább ne...
@kako_j: @vakapad:
Ugyanaz a véleményetek, mint nekem. A magyar földet nem megvédeni, hanem megművelni kellene. A nagyipart, akár szeretjük őket, akár nem, csak a tőkeerős multik tudják felfejleszteni, és ez a kisebb magyar vállalkozásoknak is jó lehet.
Persze ők nem karitatív intézmények és a befektetett tőkéjük után profitot várnak. Ami a mezőgazdaságot illeti: az osztrák, ha zsebszerződéssel bérel földet, biztos megműveli, mert ő is élni akar belőle. A kapitalizmus már csak ilyen. De bűnbakot keresni kényelmesebb, mint a saját tehetetlenséget beismerni. Egy idézet:
"Nem elég a jóra vágyni:
A jót akarni kell!
És nem elég akarni:
De tenni, tenni kell!" (Váci Mihály
@Tleilaxu: kár, hogy szövegértelmezési problémád miatt nem értetted, valamint rosszindulatúan belemagyarázol olyant is ami nincs benne...kár rád több szót vesztegetni, az ilyenek miatt mint te, tartunk ott ahol és még 1000 évig
@kako_j: az utolsó két mondatod a lényeg, a Kárpátok Géniusza miért nem tudja ezt?
Ezek tényleg förgetegnek képzeli magukat. csupa lézerbéjbi: automenedzser.hu/cegauto/20110217_lezerblokkolo.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_2_17

Egy lépéssel kéne a hanyatló kapitalizmus előtt rohanniuk amúgy hofisan...
Te nagyon el vagy tévedve, kedves Árpád!

Tényleg azt gondolod, hogy a médiatörvénynek vannak politikai céljai (is)? Ha igen, akkor jól gondolod.

De tényleg azt (is) gondolod, hogy ezek a politikai célok "büntetni vagy korlátozni a kormánykritikát"? Ha igen, akkor bevitted magad (is) az erdőbe a nagy hiszti és szolidáris rettegés közepette.

Úgy gondolod, hogy a ti rezervátum-blogjaitok, meg az atv, klubrádió homokozói vagy a nyíltan elkötelezett Népszabó és Népszava, 168 óra és Hírszerző hasábjai (undsoweiter) olyan súllyal bírnak, hogy célpontok lehet(né)nek? Kapaszkodj meg, kedves Árpád, egy lófaxot!

Itt bizony a kilenc év és az egyszínű testület a lényeg, két stratégiai céllal.

Az egyik: a közszolgálati média "kézben tartása" (fujj!) --- nem durvábban (mert hogy az nem hatékony), mint a ballib csinálta, de a másik oldallal való fárasztó és hosszadalmas "kéz kezet mos" alkudozások nélkül.

A másik: a két nagy kereskedelmi csatorna semleges mezőbe terelése --- az nem fordulhat többé elő, hogy az egyik hírműsorai (főleg)a szocik (TV2), a másikéi pedig (főleg) a libbantak (RTL Klub) szócsöveivé váljanak. Még egyszer: nem kell, hogy átálljanak, bőven elég ha nem húznak egy irányba.

Ti meg akkor és azon nevethettek törvénnyel vagy törvény nélkül, amikor és amin úri kedvetek tartja. A Mari néni kedélyállapotát nem tudjátok befolyásolni, következésképpen Orbánékét sem.

Szóval, egy csöppnyivel több szerénységet, ha kérhetnék. Nemcsak a világ, még ez az elcseszett törvény sem körülöttetek forog.

És valóban, az ország nyert. De nem most, hanem amikor (mikor is? érdekes lenne eltöprengeni, hogy választ kapjunk erre a kérdésre --- én legalább is nem tudom a választ) ez a helyzet kialakult.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a hisztiző, "nyugaton följelentgető" ballibnek önkezével sikerült a "korrupt" mellé egy másik (tapintatból nem pontosítanám, milyen) bélyeget a saját homlokára sütnie.

Na, akkor bontod a pezsgőt?
@titanova: meglehetősen aljas szöveged van, dehát...azt is le lehet írni papír van, elbírja

nem vagy te Imelda Marcos?
@vakapad: Csernok Attila: A komáromi pontonhíd című könyvében http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=72516&type=22 ezzel az 1929. szeptember 23-án - a születésnapján - megjelent újságcikkel nyit:

"A mezőgazdasági termékértékesítés megoldása a kormány legsürgősebb feladata, [..] ez a kérdés [..] az egész gazdasági helyzetünk döntő kérdéséve vált. [...] A kereskedő és a termelő közötti harcok helyett sokkal célirányosabb volna egész erővel a kormány ellen fordulnia megfelelő agrár- és kereskedelmi politika érdekében."
(Évtizedek múltán még mindig itt tartunk! Ha az iparban nem lehetett valamit eladni, a gyárat bezárják, a munkások az utcára kerülnek. Ha mezőgazdaságban történik ugyanez, a gazdaságot nem zárják be, a másoktól beszedett adóból pótolják be a termelőknél elmaradt bevételt. "Megfelelő agrár- és kereskedelmi politikával" fenntartják azt a mezőgazdasági tevékenységet, ami még a költségeket sem fedezi.)"

Brazíliában élt 21 évig 82-től és ott vegyesvállalti igazgatóként dolgozott, tehát valami fogalma lehet a dolgokról.
@papageno: Váci Mihályról: [..]"Költészete tematikusan igen sokrétű és újító volt, formailag azonban meglehetősen hagyománykövető (szabadverset pl. nemigen írt). Verseiben - különösen a fiatalabb korában írtakban - megjelentek a kommunista, szocialista köntösbe burkolt társadalmi témák, a korai Váci Mihály nyugodtan nevezhető „proletárköltőnek” (aligha kétséges, hogy maga is így gondolta), azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez többet jelent, mint a kor sematikus brossúraköltészetét. Ez a téma mindvégig megmaradt, de emellett megjelentek más témák is: mint pl. a gyökerek: az otthon és a család, az önéletrajzi elemek, valamint az olyan modern és „emberi”, a proletárköltészettől idegen témák, mint a szerelem, az öregedés, az emberiség és az egyén jövője, az elidegenedés stb.

Versei többségének maradandósága és a Kádár-rendszer ideje alatti, szinte csodálatos népszerűsége ellenére, Váci mára félig-meddig elfeledett, méltatlanul mellőzött költőnek tekinthető."

Ez volt a korszak kedvenc idézete is.
Rodeo362011.02.18. 00:26:42

Aztán miért is aljas ez a szöveg, ó, demokraták gyöngye?

Netán személyesen Debreczeni, mi több Gréczy urat tisztelhetem Önben?
@Rodeo36: Vagy Csauné reinkarnációja, az még a Kárpátok Tudományos géniusza címet is megkapta: "Elenát több nyugati egyetem díszdoktorrá avatta a polimerkutatásokban elért „eredményeiért”. /wiki/ (négy általánossal és textilmunkásnői tudásával meg is érdemelte.)

És volt annyi cipője, mint Imeldának. :-)) Egy nőnek az se árt.
@kivisziat

Na, erre magam is kíváncsi vagyok!
@Rodeo36: Ki ő? Nem hallottam még róla eddig. Örökbe fogadhatna kicsit túlkoros gyerekként. Tisztítanám az aranyat nála a swimming pooljában vagy hol.

De szimpi a harácson túli hozzáállása.
Én már kezdem sajnálni Orbánt és a körülötte lihegő talpnyalókat, ahogy eszeveszetten próbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Szerencsétlenek bármibe kezdenek, mindig balul sül el. nem jönnek rá, hogy hazugsággal, mellébeszéléssel nem lehet hazugságot leplezni.
Hétvégenként össze szoktunk jönni a haverokkal. Mindenféle foglalkozású, pártállású, ateista és vallásos is van köztünk, mégis tökéletes egyetértésben tudunk könnycsordultáig röhögni ennek a szánalmas bandának a csetlésén-botlásán.
Magyarország feletti felhők emlegetése miatt betiltanának egy dalt? sajtoszabadsagert.blog.hu/2011/02/14/nem_vagyunk_politikai_zenekar

Igaz, a neve miatt is betilthatnák: einstand a Múzeum kertben... :-))
@a szív fészkei: elenacsaúúúú az egy dícséééééret az ilyen ribancoknak

egyébként a cikk alanya: "a Farkas" egy erdélyi magyar zsidó család sarja akik 1930- körüli menekültek, ő már ott született majd kalandokon át lett szuperrich neje és ő meg Las Vegas zenész, majd átvette apja volt chilei vasbányáit és az övé az is ahol a bányászok megmenekültek, első napon kiosztott minden családnak 10000USD-t ... a helyi oligarchák megfúrták elnöki ambícióit és most keserűen új utakra vágyik... van neki kis private jet-je meg magánszigete...
@a szív fészkei: a szarszakianomália már működik, semmi dolga nincs... csak feni a kramplijait mint egy unatkozó macsek, abba is bele szoktam rúgni, hogy átszálljon a palánkon akkor meg nyervákol
@kivisziat: bennem tisztelni azt aki tudományos alapon egyszerű szavakkal: "útszéli ribanc"-nak szokta az ilyen emberszabásuakat minősíteni, bár egy makaka sokkal kedvesebb
@titanova: nézz bele de készülj fel! nehogy megvakulj és mossál szemet mielőtt belenézel, nem mindenkinek engedem meg... kis fitos rózsaszínű sphincterem
@Gringo: és mindezek fölött a Kárpátok Géniusza egy frusztrált hisztérika, mint valami kielégítetlen aggszűz... tudod-e hogy az ilyen hímneműnek álcázott alakok képtelenek igazi szexuális kielégülésre és ha mégis akkor is premature attól szokott rengeteg utódjuk lenni mert ott is kapkodnak fejvesztetten és a partnert magára hagyják és nagy érdeklődéssel irigykednek a többi hímek iránt sokat foglalkoztatja őket a "szivárvány"...
@Gringo: és ilyenek is:

mint egy kiscsoportos óvodás csaj aki azt sikoltozza -miközben a másiknak a copfját tépi- hogy az én apukámnak sokkal nagyobb kalucsnija van, tudóóóóóóóóóóóóódd, beeeeeeeeeeeee!!!
@a szív fészkei: és, hát nem egy Donald Trump, pedig sérója annak is van...hahahaha (attól meg azt tanulhatnád meg, hogyan lehet kéthetente csődbe menni és milliárdosnak maradni) most ez is indul a GOP 2012-es elnökválasztási izéjében 2 éves ingyencirkusz amerikának
Árpád,

ha igazad van, és üszkös rommá válik a Fidesz médiatörvénye, akkor innentől kezdve nincs miért baszogatni azt. Innentől kezdve nincs lényeges kifogás ellene.

Azért ez veszélyes víz, remélem, belátod.
ÓÓÓ... azt hiszem igazam lett: nem Orbánék duzzognak a vereségen, hanem a visszavonatni akarók problémáznak a "győzelmükön". Rájöttek, hogy át lettek verve: Orbánék konkrétumokat kérő taktikája bejött: nem lehet ég és föld között "lebegő" érvekkel az egészet elsöpörni, hanem egy két kínos morzsát lehet csak megváltoztatni. Igen. Normális esetben ezt hívnák politikának: az egyik mond, valamit a másik is, középen meg találkoznak. Ez tök normális és eur lenne, ha az egyik oldal nem lenne szektás állatok gyülekezete, akik szerint nekik 100%-ban igazuk van, a másik meg, alacsonyabbrendű, nem tudományos, nem demokrata stb. Ezt a technikát a liberális gondolkodással szemben a komcsik vezették be: ők tudományosak, ezért felsőbbrendűek stb. Ezért szinte lehetetlen velük vitázni. Aki meg hagyományosan liberális, (ember=ember, gondolat=gondolat, érv=érv) az ma simán szélsőségez, mer ugye nekik a komcsi mega náci egyforma.
@Rodeo36: oan de oan hüle vagy :) a kárpátok géniusza meg ceausescu volt.... :) na mindegy,nem vesztegetem butákkal az időt,mert látom hogy a tükörig se látsz el,apropó pikkely(LY,nem j, ha már itt tartunk, kisokos:))
Szóval előbb értelmezd is,amire meggondolatlan válaszokat írsz,mert a végén még meglátszik,hogy pont olyan fékezetthabzású vagy,amilyennek első látásra tűnsz:)
agyő
bucika... :D
Nah, annyira sikerült lenyomni az EU-t a médiatörvénnyel, hogy beijedtek tőlünk, és már az informális EU-csúcsot is a lengyelekhez menekítették, nehogy pusztánk kemény népével kelljen megütközniük.
@a szív fészkei: "Ez volt a korszak kedvenc idézete is."

Azért én emlékszem mikor valamelyik élő magyar nagy költőnket már iskolában tanították és egy műsorban (viccből?) felolvasták neki egyik versének elemzését. Benne egy ilyen (szokásos) fordulattal: "... és akkor a költő arra gondolt, hogy..."

Az idős (díszpintyként jelen levő) költő erre felmordult (a kamerába;): "gondolta a fene"
@egerészölyv: eltévedtél kiscsillag, én nem beszéltem NSDAP-ról! Ha esetleg a kommunista terminológiára akartál utalni, akkor ott nemcsak a "fasiszta" jelző volt használatos, hanem a "náci" is! Ezt akartam jelezni trolltársadnak:)
De a nagy tanítómester utasításait ajánlom figyelmedbe: tanulni, tanulni, tanulni!
@a szív fészkei: J.A. is proletár költő volt ami nem von le semmit versben megfogalmazott és ma is érvényes és követendő gondolataiból.
Pl.:"... Én dolgozni akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés."
Honatyáink, honanyáink az ülések szünetében lemehetnének néha és elgondolkodhatnának kicsit ezen, majd visszatérve levehetnének kicsit az arcukból, meg a hangjukból.
@lanyi:
Árpád! Szép dolog a médiatörvény felpuhítása, de Neked akkor is távol kell tartanod a trollokat és/vagy a retardáltakat!
Felőlem csinálhatod white-listtel, black-listtel, vagy akár manuális moderációval is, de ez a húgyagyú gyökér mit keres itt?
@a szív fészkei: Örömmel látom, hogy elolvastad Csernokot:)))
@orica: Hol vagyok még attól! Elkezdtem, azért ez nem csíkos-pöttyös leányregény... Itt van mind a két könyv, remélem, haladozok velük. :-)
ezt is megírta valaki: www.origo.hu/itthon/20110217-csak-papiron-letezik-a-masfel-honapja-alakult-nemzeti-kulgazdasagi-hivatal.html

Takarékosség rulez, bejárnak döglődnek unalmukban, senki nem tud sehol semmit,. de mindezt fizetésért. Manyupos Matolcsayné férjeura még ennyit sem bírt kiizzadni a minisztériumárból.
Hát akkor egy rábízott országot és annak gazdaságát hogy akarja vezetni? Orránál fogva, na ja... Az sepciel sikerült is. Ha ez volt a vállalás, nyugodt is lehet.
@Rodeo36: Nem, kiscsoportosok azt sikoltozzák, hogy az én apukámnak CSÉB-je is van, bibibibíííííííííííííííí...

(Csoportos Életbiztosítás, jó kádári relikvia, létezik még?)
@Senkifia: Az a Kárpátok Cipésze volt :-DDDDDDD

És két géniuszt nem ellhetnek e komor hegyek vajúdva? Az egyik - immár jóideje ex - egér dáko-román, a másik hun-szittya, elférnek a lavórban.
@papageno: Persze, csak mindenhonnan csurog ki a komenistázás. Hát akkor ne a legkedveltebb költőjüket legyen ide idézve. Mert JA azért túllépett "e mai kocsmán".
@eMeL: Ő Arany János volt. És mindenki ezt az adomát meséli, amikor a kritikusok, irodalomtörténészek, verselemzők feleslegességére akar rámutatni...

Ettől még magyarázzák fennen ma is Aranyt meg az összes többit. Mert az egy dolog, hogy ő mire gondolt - pl. a fenére :-)) - de aztán x száz nap, hónap, év múlva, mi esik le belőle az olvasóknak, az a másik tészta. És azt néha nem árt értelmezni. Lehet, hogy Hofi se mindent úgy értett, ahogy ma belelátjuk, de hogy segítenek a gondolatai, az tuti.
@a szív fészkei: hát azt nem tudom van-e még CSÉB hahaha csaknem képzeled? a másik egyre inkább elveszítem a türelmem amikor ezek a "rongybabák" mint a @senkifia meg az a nőci valami tevelina itt a Csaura akarják az alcsúti törpe címeit dekorálni, arról is csak halála után derült ki, hogy 20000 db-os porno video gyüjteményük is volt... akkor amikor mindenki másnak ugye tilos volt a szentfazéksággal megindokolva na ebben azért versenyképesek a tömjén elvtárs fősekrestyés és műlovarnő szivárványszínű stólában és tűsarkakon az már az ájtatos manó szintje
@Rodeo36: Ezeken ne izgasd magad. :-)) Ájtatos manók, ja. Ha nem volna ennyi kisebbségi érzés bennük, akkor nem akarnák, hogy az egész világ olyan legyen, mint ők: frusztrált ökölbe szorult görcs. Akkor nem tűnnének ki evvel, most meg nagyon is. Ezért utálják a humort, a szabadságot.

Take is easy, neked ez igazán könnyű lenne: sokfelé kaphatsz szépségért és könnyedségért, ahogy olvaslak.

Ha komolyan veszed ezeket, még jelentőséget kapnak.
@a szív fészkei: Tudod, nem az a lényeg, hogy kire milyen címkét ragasztottak, hanem az, hogy milyen értékeset alkotott és örökített át az utókornak.
A történelmet nem az iskolában lehet megtanulni, mert ott a mindenkori hatalom szájíze szerint alakítják. Viszont egy-egy korszak íróinak, költőinek műveit olvasva lehet annak a kornak szokásait, gondolkodás módját és társadalmi struktúráját megismerni. Így tárul fel az igazi történelem. Aztán ha ezt folyamatában látjuk, könnyebb a múlt ismeretében értékelni a jelent. Gondolj Mikszáth és Móricz regényhőseire és rögtön világossá válik, hogy a Hagyók, Zuschlagok, Simicskák jó 100-éve is léteztek, csak máshogy hívták őket.
Vagy Tiborc panaszára: "ki száz és százezert rabol, bírája lészen annak, kit a szükség, garast rabolni kényszerít." A lényeg ma is ugyanez, csak az összegek néhány nullával a végükön hosszabbak.
És végül, de nem utolsó sorban, gondolj a Petőfi által említett hamis prófétákra, "akik azt hirdetik nagy gonoszan....."
@a szív fészkei: "mi esik le belőle az olvasóknak"

Hát a művészetek (de még a leghétköznapibb közlések is) már csak olyanok, hogy a kibocsátó ért alatta valamit, a befogadó meg a saját személyiségéhez kapcsolja az inputot.
Lásd pl. xsashát ;)
Annyira kíváncsi vagyok, mikor esik le az "előző 8 év"-ezőknek, hogy abból már háromnegyed év a mostani királyuk uralma alatt telt el. Oké, hogy szörnyű volt ez a 8 év, de ettől még inkább az. Hiszen minden rossz, ha a vége rossz.
@eMeL: "Az idős (díszpintyként jelen levő) költő erre felmordult (a kamerába;): "gondolta a fene" "

Arany János után, szó szerint. Ő írta egy róla szóló elemzés margójára.
@papageno: Egyetértek. Régi mániám, hogy irodalmat, képzőművészetet és történelmet egybe kéne valahogy tanítani, mert abból lesz jó, plasztikus kép az adott korszakról, helyzetről, világról.

Amikor ez és ez volt a harctereken, királyi udvarokban, jobbágyviskókban, akkor erről és erről szóltak a könyvek, balladák, stb. Ilyet festettek a festők, mert ez és ez volt az ok rá.

Ahogy múltkor kérdezte Rodeo36 - a mai plébánosok azon felvetésére, hogy ömlik a mocsok a tévékből, netből és az ront meg mindent, tilcccsákbeja - Boccaccio idején mi vitte szét az erkölcsi laza-zazaságot? Jót tett-e annak a reneszánsz, élveteg Firenzének (ott pl. kimondottan divat és jóformán elvárás volt a homoszexualitás) a tisztítóknak nevezett Savonarola-féle mozgalom hét éve? Mert utánuk még magasabbra csapott a szabadosság...

Millió analógia van, persze, mindenki a saját nézete szerint értelmez. :-) Rokonvilág, lápvilág: Móricz óta jottányit se változott semmi, ahogy az atyafiak is mindig a mi kutyánk kölykei lesznek, akiket védeni kell addig körömszakadtáig, amíg érdemes (magyarul tud nekünk ártani még). Ha már nem képes rá, aztán hullhatnak is a semmibe nemes példát statuálva.

Megírta Korniss a nyolcvanasok elején egy osztrák mintára: Körtánc van itt is.
@anyátok: Kamera csak a camera obscura volt akkor még, nem? :-DDD
Firenzéből jelentjük Salman Rushdie szavaival: "A firenzei férfiak szín-java által űzött szodómia népszerűsége miatt a város kivívta magának a szodómia fővárosa címet.[..]s a városban egyre divatosabb homoszexualitás problémájának megoldására az egyház odaadó támogatásával Illemhivatal alakult, amelynek feladata az volt, hogy bordélyokat építsen és segélyezzen, valamint prostituáltakat és striciket toborozzon Itáliából és szerte Európából, hogy színesítsék velük a helyi szajhák kínálatát."
Aztán[..]"A Medicieket elűzték, a bordélyokat bezárták és a szenteskedés bűze érződött a levegőben. Ebben az időszakban jutott hatalomra síróknak, azoknak szűkagyú fanatikusoknak a kultusza.."

Bocs: síróknak nevezték Savonaroláékat és csak négy évig tartott a bandázásuk: [...]"A fősírót, Girolamo barátot, aki mindenki életét földi pokollá tette, szépen megégetté a Piazza della Signorián, pontosan azon a helyen, ahol könnyező bandája néhány évvel ezelőtt megpróbálta hamuvá változtatni a szépséget..."

Azért ez is tanulságos sztori - és Firenze bizony nem süllyedt el a mocsárban, hanem máig egy ragyogás szimbóluma ugyebár, ahová fél évszázada zarándokolnak az emberek szépet szippantani...
Tudom, e firenzei idézetek mehetnének a szomszédos melegfelvonulósra, de itt ugye arról is van szó, mit változott a világ a régi korokhoz képest és azt hogyan jeleníti meg az irodalom pl. Tulképp nem sokat ment előbbre semmi.

Aki kis kedvenc, az mindig az marad www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/csak_ugy_halmozza_az_allasokat_jarai_41448 , hisz ő egy jolly joker, aki mindenre odaállítható észosztó. Mások ugyanennyit vagy többet tudva is mehetnek a levesbe, mert nem bennfentesek. Ez így zajlik folyton-folyvást, csak a szereplők cserélődnek.

De nem csoda, ha Rodeoban felrémlik néhány nagy opera szüzséje.
Ez nem volt olyan érdekes, mint az előző.
@a szív fészkei: "camera obscura"

nem, nem, Arany saját keze írása margón!

Az idős költő nyilván ismerte a sztorit, és föltételezte, hogy a nézők is ismerik, és felismerik az idézetet.
@szerénységem:

Mindig imádtam a csavaros elméleteket, de szeretek ám még többet tudni a titkos rugókról, meg minden (hamar meg is öregedtem). Ha kaphatnék némi tényszerű tájékoztatást a FIDESZ "felhozásáról" by Horn & Co.
@Prostatikus Vogon Jeltz:

Olyan, de olyan régen szeretném már megtudni azon bolsilibsi intézkedések hosszú sorát, melytől köztudomásúlag szörnyű volt ez a nyolc év.
@a szív fészkei: Elnézést, most látom, hogy a kérdés már ki lett tárgyalva.

Viszont van egy zenetanárnő ismerősöm, akik meghirdetett az ELTÉ-n egy olyan zenetörténet-stúdiumot, amely kortárs irodalommal, képzőművészettel és történelemmel okítja a nagy muzsikusok életét és műveit.
Jellemző, hogy a stúdiumból nem lett semmi, mert kevesen jelentkeztek rá.
@Rodeo36: érdemi reakcióra látom nem futotta. Csak megemlítettem, hogy a felsorolt területeken Magyarország kénytelen másokhoz igazodni.
Egyébként nemcsak Firenze csapongott kifele. Az ókori Spártáben - mint tudjuk - a feleségeket csak gyerekszűlésre használták a harcos polgárok. A szerelem kizárólag fiatal fiúknak szólhatott.
A párok a csatákban egymásnak vetett háttal harcoltak.
Lásd még Achillesz és Patroklosz kapcsolata, Pláton Lakomája, stb.
Az erénycsősz athéniek mérget is itattak Szokratésszel, mondván, hogy megrontja az ifjúságot. Mi azért ne tegyük ezt...
@anyátok: Ja, kifelejtettem a sorból Hadriánuszt (Marguerite Yourcenar).
@Tleilaxu:

Nem annyira az inflációról lenne szó (az inkább belső ügy), hanem a forint leértékeléséről, amit Bokros olyan sikeresen alkalmazott, és amit aztán az első Orbán kormány és Járai elrontott.

Most Orbánnak ugyanezzel a módszerrel sokkal nehezebb dolga van, hiszen itt vannak a devizahitelesek meg az országadósság, ezt se teheti meg szó nélkül (persze azért próbálkozik vele, bár inkább azt mondanám, hogy nem tudatosan, hanem ügyetlenségből, de az irány azonos).
@a szív fészkei: "Móricz óta jottányit se változott semmi"

Így van, Móricz és Mikszáth mondták meg a tutit.
@Senkifia: "az a szóbanforgó, ami az elmúlt 8 év szidását kéri számon"

Talán belepillantanál TWÁ régebbi posztjaiba...
@a szív fészkei: Hogy a fosomból kávézgatna a pofátlan haverjaival reggelente:-)
@Tleilaxu: ezt a Kárpátok Géniuszának is megmagyaráztad? az tudniillik a széllel szemben hugyozik és fejen állva fosik -ráadásul nyilvánosan, hogy többen lássák mekkora nagy segg- remélem nem vársz el tőlem egy blogon hosszas szakmai elemzést arról, miért tartom szakmai analfabétáknak ás rosszindulatúaknak a jelen kurzus tagjait mind a 267 felkent rabló...
legyen ez elég... azért neked lehet más véleményed és oda teszed ahová befér, szabad akaratodból kifolyólag
@anyátok: "Ő írta egy róla szóló elemzés margójára."

Elég banális helyzet, gondolom pár tucat jónevű költővel mesélik ;)
@vakapad: Olyan, de olyan régen szeretném már megtudni azon bolsilibsi intézkedések hosszú sorát..

-EVA pénzügyi év közepén történő megemelése
-ÁFA pénzügyi éven belüli megemelése
-EVA másodszori megemelése
-Megélhetési Bűnözés ratifikálása
-Izraeli Katonai repülőgép többszöri rárepülési gyakorlata a Magyar légtérben engedély nélkül (Magyar szuverenitás megsértése)
-Draskovics Tibor intézkedései a miskolci rendőrkapitánnyal szemben.
-M7 Völgyhíd mutyi
-STRABAG SZDSZ-nek juttatott lefizetés
-Regisztrációs adó bevezetése nyíltan VÁM helyett
-Regisztrációs adó ügyintézés kizárólag Békéscsabán (országosan)
-Luxusadó a kis értékű használt járművekre, és az egész Luxusadó
Tudom ez nem túl sok. Azonban sok embert érintettek ezek a problémák.

Hirtelen ennyi, és szerintem sokkal többet is fel tudnak azok sorolni akik frissebbek mint és jelenleg. Azonban már ez a kis lista is igen elgondolkodtató. Azt semmiképpen nem állítanám, hogy olyan hű, de fasza volt a Medgyessy-Gyurcsány-Kóka-Kuncze korszak.
@kako_j: hát ilyen ez a politika, mikor a Sah volt uralmon és az volt az abszolút elnyomó (mint Mubarak Egyiptomban) akkor a perzsák hű barátai voltak a nyugatnak de rabszolgák voltak... 30 évvel azután, hogy a Sah már csak emlék és Amerika nem barát most a perzsák az utálatos kép a zsinagógában is... hogyan is van a demokrácia? ha a perzsáknak van -olyan amilyen- önállósága de nem rabszolgái a "szabad világnak" akkor ők az utálatos kép, miért?

ez olyan fityiszes aberráció, mi vagyunk a tökély és aki ezt nem hiszi el az hazaáruló? vita nincs?
@vakapad:

ez egy hipnózis; eleget lett ismétetelva ahhoz, hogy 'üljön' és most már a 'valóság'. háttere a magyar kollektív pszichében élő erős vonulat, miszerint a magyar nép jobbra érdemes sorsát mindig mások kúrják el: az idegenek, akik feldúlják a hazát, a magyar idengenszívűek, és sosem a szittyák. ennek a 'nyolc év' protagonistáinak pechjük volt, hogy utóbbi előttit rájuk húzhatták. amit nem értettek meg, az az, hogy a magyar nép álmodik. egy álmodozó.. ez adja báját, és ez hozza mindig végzetét. minél krézibb a világ, annál előrébb vannak benne a magyarok. egyszerre vágyják és nem akarnak szottyadni a langyos ugaron. who knows their code can fuck them.

másrészről pedig, ha megengeded, a dolgok valódi tragédiája az, hogy a világ, amihez most sem sikerült csatlakozni, félig már halott. tudom, mert itt élek benne. hidd, vagy ne hidd el, ezt a rendszert az isten se állítja talpra. személyes meglátásom, hogy nem is akarja. azonkívül figyelem, milyen alacsonyan röpülnek a menedzserek, hogyan buborékol a dow jones, a dax, a bux és az aranyár hogyan hájpolja önmagát, pedig állítólag nem is szabadna, hogy így legyen. egy sűrű fésűvel lehúzom az általam látott világot, aztán kiértékelem a mémeket, amik fennmaradtak rajta, és azokból is az a következtetés, hogy konyec filma. hogy egy új filmet készít a rendező, aminek mások lesznek a protagonistái. akik most zászlókat lobogtatnak, azok a régi film katarzisának bepályázott szereplői. ezért a bölcs: bekészíti a popcornt és nézi a showt figyelmesen, és tudja, ha zászlót ragad, vagy ellenkezőleg, részeg érdektelenséget mutat, őt magát is elragadja a történelem showdownja. ilyen időket élünk. tragikus, tragikomikus, katartikus, ámdebár roppant érdekes.
@Rodeo36: Ez meg az akkori amerikai politika fail-je. A forradalom (akár fülke, akár utcai) könnyen a saját farkába haraphat, és pont az lesz belőle, ami ellen felállt. Pahlavi és az iszlám forradalom esete mondjuk egy elég markáns példa erre.
@riennevaplus: Itt az igazság. A mindig másra való mutogatás, ami permanens a magyarságban. Aki meg azt meri mondani, hogy "IGEN, MI KÚRTUK EL", azt simán ki is löki ez a nép, hogy megszabaduljon, mint valami tumortól. Pedig ideje lenne felnőttként gondolkodni, és beismerni az aktuális "elkúróknak" is!
@riennevaplus: ha álmodni akarsz, vagy hipnózisban kivárni mit tesznek akik valóban alakítják a történelmet -nem isten hahaha- akkor lesz egy hosszú filmed amit meg is tapsolhatsz de a film végén kibasznak a moziból mint macskát szarni... ahogy tetszik (as you like it)
@kako_j: engem nagyon feltölt elektromos szikrákkal!

a magyar meg ahogy mondod... a történelem amelynek nem isten az ura, hanem az ember -na nem mindegyik!!!- az most majd eldönti mi lesz 1200 év után -a magyarnak nevezett csoport ezen a területen Európában- sorsa és mindenkinek el kell döntenie, hogy egyedileg mit akar, aki nem az helyett döntenek és jön a tsunami...én láttam olyant élőben... hát elviszi és nem hozza vissza

van-e szittya karakter, létezik-e, vagy csak ... egy hipnózis? vagy még az sem

élni tartalmasan és egyszer egyetlen egyszer lehet vagy ... és ide mindenki kedve és kapacitása szerint behelyettesíthet bármit

én már megtettem! csakis önmagamnak
@kako_j: szerintem a mai amerikai politika ugyanaz, és ez az alapvető hiba a világban
@Rodeo36:

jelentem, mások szerint a látnivágyó napba nem tekint, erre rénszarvasaim hívták föl a figyelmemet, mert mióta megszűnt a mónika-só mán nem vágynak moziba se. méghogy macska!
@Rodeo36:

A Történelem urát kéretik békiben hagyni! Ő teszi a dolgát, és mi is a magunkét. A kettő nem zárja ki egymást.

S mivel az Ő képére vagyunk teremtve, csoda-é hogy mindenki barkácsol? Úgy, ahogy tud a semmivel. Mert a semmiből valamit, az már valami! Ugye.
@Rodeo36:

Méghogy eccer élünk?! És a reinkarnáció, más utas megközelítésben: a lélek? Még tovább kalandozva: Allah útjait is szem előtt tartva, ne tessen mán megfosztani a jövőbeni huriktól! Eccő csak jó lesz! Ebbe még Feri is Viktor is sőt János is egyetértett, mert mindaszonta eccő valamikor jó lesz... És akkor macskázol itt! Ejnye!
@jaegtoer: megadnád a telefonszámát, persze a közvetlent, ahol nincs valami "telefonközpontos" hülye közbeiktatva, szeretnék vele szót váltani, kíváncsi vagyok a hang színére... hátha tudnék valami jó: Langoste a 'la turnédo -t rendelni, errefelé nem tudják jól elkészíteni, a faszénnel lehet probléma...
@jaegtoer: egyébként olyan irigy vagy, nem gondolsz a "másokra" azok mit fognak csinálni a sok huri között? ellopják a szempillafestéküket?
@jaegtoer: másként is nézhetem? meghagynám a lézerdzsoninak, vityingermihálynak, meg a fletonak a az összes mennyországot, én itt ezen a "gömböcön" akarok Red Breast-et kortyolni a teraszomon és a naplementét bámúlva amint az Atlanti Óceán túlsó felin tizszeres nagyságban belebukik a vízbe és meghúzza a nagy Aranyhidat...arrafelé a part is nagyon magas a sziklák jó kilátást adnak... vagy csak jobbat?
@hacsaturján:
rendicsek, megvárom a "Crepúsculo de los Dioses"-t ott már nem lesz olyan erős a fény... és végignézem ahogy egyenként becsapódnak mint őszi légy a tegnapi paradicsommártásba...
@jaegtoer:

Nem kell technika. Kiállsz Isten szent ege alá aztán csak mondod, mondod és mondod. És kész. Teleeefoooon? Gondolod Ádámmal mobiloztak?

(a hang színét elárulhatom: narancs)
@jaegtoer: @Rodeo36:

Vagyishát Rodeonak címeztem volna az előbbit, ha beszámítható lennék, de ennyire sokat nem akarhatok egyszuszra
@Rodeo36:

Ó! Ott nem úgy megy! Minden közös! omnia sunt communnia vagy valami ilyesmi. Majd a Mester, maestro Hacsaturján helyretesz(i)....
@Pandaren:

EVÁ-snak tetszik lenni?
@jaegtoer: elég ha megrángatom a kígyó farkát és akkor létrejön a kapcsolat... ezért konzultálnék Mézga Gézával de főleg Mézga Aladárral... nehogy melléordítsak
@vakapad: "Olyan, de olyan régen szeretném már megtudni azon bolsilibsi intézkedések hosszú sorát, melytől köztudomásúlag szörnyű volt ez a nyolc év."

Talán keress rá az interneten, példaként nézd meg csak az alábbi egy évet!

2002.05.28.Százmillió közpénz a Medgyessy-villára
2002.06.27.Törzsutasok lesznek az kormánypárti-képviselők
2002.07.13.Erzsébet-híd felújítás 440 millióval többért
2002.07.23.250 milló tüzijátékra? Már megint??? Nahát!!!
2002.08.02.44 millió kormánypropagandára
2002.08.03.2,6 milliárd forintos baráti segítség
2002.08.14.A nagy sikerre való tekintettel: még 44 millió a MC Médiának
2002.08.25.6,8 milliárdos mobiltelefon-tender
2002.09.05.Proware - Havi 150 millió a pazarlók leleplezésére
2002.09.07.MTV: Új autólízingek a 6,6 milliárdos hiány csökkentésére
2002.09.16.Demszky esete a FŐVÁROSI közpénz elDUGÓval
2002.09.20.Milliárdos fővárosi közbeszerzés - Demszky módra
2002.09.24.SZDSZ-es Kossuth-ünnep - fejenként 132 ezer forintért
2002.09.30.200 millió október 23-ra - zárt,meghívásos eljárással
2002.10.02.Egy év alatt 100 millió a Demszky-kampányt bonyolító cégnek
2002.10.11.Köbányai helyzetkép: 2 milliárd az MSZP-s jelöltek cégeinek
2002.10.21.A Miniszterelnöki Hivatal teltkarcsúsítása
2002.10.29.Rágalmazásért 1 milliós büntetés Keller Lászlónak
2002.11.02.A "visszaszerzett" 1 milliárd
2002.11.04."Óvatos bérkiáramlás" a kormányban
2002.11.12.Fantomok és strómanok
2002.11.14.MTV: Új arculat -természetesen közbeszerzés nélkül
2002.11.15.MTV: "Olcsó" arcok az "olcsó" tévében
2002.11.16.Orosz államadósság: ismét indul a nagy lenyúlás!
2002.11.18.Proware helyett Muskovszky?
2002.11.26.1 milliárd az üvegzseb-programra
2002.11.30.Ingyenjégpálya a Kossuth téren - 50 millióért
2002.12.05.A koccintás mellé 1 milliárd dolláros ajándék Romániának
2002.12.07.MEH irodabérlés évi 240 millióért
2002.12.12.Ingyenjégpálya 2. - Újabb MSZP-közeli győztes egy meghívásos pályázaton
2002.12.13.Autópályaépítés - szocialista közbeszerzéssel
2002.12.17.MEH irodabérlés évi 240 millióért
2003.01.06."Idő hiányában" megint Geszti és Fatér
2003.01.08.Szemben a világgal: 11,25 milliárd szoftverre
2003.01.08.33 millió a miniszterelnöki tanácsadó cégének
2003.01.17.Március 15-i ünnepségek - zárt, meghívásos tenderrel
2003.01.24.Az EU-kommunikációs Közalapítvány pályázatának nyertesei
2003.01.31.Demszky büntetését a Városháza fizeti
2003.01.31.Ki pártközeli a 300 milliárdos honvédségi gépjárműbeszerzésben?
2003.02.06.Hálapénz Ron Werbernek
2003.02.07.Civil pályázatok kormányhatáskörbe vonva
2003.02.14.Még 320 millió Medgyessy romániai barátjának
2003.02.17.Erős beleerősített - 142,2 milliárd veszteség az MFB-nél
2003.02.21.1,5 milliárdos portál � kidobva
2003.02.25.Sulinet = Bulinet, avagy Magyar Bálint közbeszerez
2003.02.27.Kiss Elemér, a szocialista szent ember
2003.03.04.Az SZDSZ sem marad le - 64 millió a kampánytanácsadónak
2003.03.06.410 luxusautó a kormánynak 6milliárdért
2003.03.13.Hadihídon az Európai Unióba
2003.03.24.EU-rajzfilmtender: 400 millió előre leosztva
2003.04.11. Ügyvédbotrány az Informatikai Minisztériumban (is)
2003.04.12. 100 millió Medgyessy tolmácsának
2003.04.17. MÁV-os szakszervezeti vezetők havi 800 ezerért
2003.04.24. MALÉV: még egy 1 milliárdos buli
2003.05.07. Demszky terepjárója 17,3 millióért
2003.05.28. "Csak" 2,3 milliárd luxusautókra
2003.06.15. Magyar Bálint összegyűjtött művei(27,5millio a kabinetfőnök volt cégének,Nemz. Szakképzési Int. 555millios pályázata,Cisco-sztori,2,5 milliárdos PC-beszerzés,Kellemes hétvége az Ellenderrel,villaügy�)
2003.06.16. A Gripen, plusz 30 milliárdért
2003.07.02. MIG-29 felújítás - 140 milliós tanácsadás
2003.08.12. Postás táskák 177 millióért
2003.08.14. Paks, avagy kibújt a szocialista "szakértelem" zsákból
Ez alig több mint egy év termése volt anno.
@riennevaplus:

Elolvasván, amit az „odaát”-ról írtál, arra gondoltam, hogy erre a világlátásra erősen ránehezedhet egy személyes sors jelenleg épp nem nagyon sikeres mivolta, de ez persze csak egy kósza gondolat, hiszen semmi konkrétumot nem ismerek.

Az itthoni dolgokra visszatérve: valószínűleg úgy véled, hogy Magyarország "világhoz" való csatlakozása egyértelműen a "fejlett Nyugat"-hoz való csatlakozást jelenti, mégpedig olyan életszínvonallal, mint ami ott van. Hát az tényleg nem sikerült. És akkor sem sikerült volna, ha '89. óta maga a jóisten a magyar miniszterelnök. Egyfolytában. Bár akkor talán .... de hagyjuk, ez a lehetetlenséggel azonos nemelérés jelenleg az MSZP, de főleg Gyurcsány nyakába van varrva. Kész, punktum.

Midőn a keleti blokk összeomlott, mindegyik leszakadt középeurópai tagország kapott egy örökséget, mégpedig saját magát. Noha ezek különbözőek, a fejlődésük azért hasonló pályán haladt (kivéve a háború és egyéb súlyos örökségek által sújtott Balkánt), és most, noha az egyik kicsit előbbre, a másik kicsit hátrább tart (mi jelenleg hátrább), kb. ugyanott vagyunk a nyugati szinthez képest.

Magyarországnak a szocialista gazdasági csőd után két előnyös tulajdonsága volt. Az egyik a viszonylag olcsó munkaerő (ez mindegyiknek megvolt), a másik a mezőgazdaság (ez senki másnak). Az első évek kínlódása után, mikor az eladhatatlan terméket gyártó => összeomló gyáróriások és bányák népe rokkant- meg előrehozott nyugdíjba menekült (hagyták – nem tehettek mást), illetve munkanélküli lett, a „komcsikat kiszolgáló” szakembereket meg kirúgták (ehelyett viszont tehettek volna mást, de hát, mint tudjuk, a szaktudás „bolsevista trükk”), kiderült, hogy csak a beáramló tőkében bízhatunk, hiszen nekünk, nem a Szovjetuniónak, hanem a világpiacon eladható, magyar termékünk nincsen, és belátható időn belül nem is lesz. A bokrosi drasztikus forintleértékelés végre tényleg olcsóvá tette a munkaerőt, és elkezdett beáramlani a működő tőke, mégpedig hozzánk a legjobban (a FIDESZ mindig Bokrosra hivatkozik, mikor a „valamikor éltanulók voltunk” szöveget nyomja – csak ezt gondosan elhallgatja). A nagy beáramlás közepette olyan cégek is jöttek (bútor-, ruha-, cipőipar), melyek a képzetlen munkaerőt is tudták foglalkoztatni. Ennek persze a nagy minimálbér emelések időszakában vége lett, és akkor már nem jöttek ezek a cégek, hanem mentek. A minimálbér emelés, aztán a Medgyessy féle közalkalmazotti béremelés, ami maga után húzta a magánszektor béreit is, simán leamortizálta főleg a képzetleneket foglalkoztató, főleg könnyűipart, ezután a Járai féle erős kamat, amely az „inflációt volt hivatott meggátolni”, ugyanakkor, sajna, mellékhatásként bivalyerőssé tette a forintot, leamortizálta a többit is. Kész. Vége. Matt.

A mezőgazdaság ’89. előtt nem gyártott igazán minőségi terméket. Magyarország éghajlata és termőföld ellátottsága ugyan lehetővé tette volna, de nem volt rá igény (akkor meg minek). Viszont a mezőgazdasághoz értő szakemberek vezetésével (olyanok viszont voltak, mégpedig a zöldbárók) fel lehetett volna hozni. Ehelyett következett a TSZ-ek szétosztogatása és a zöldbárók kirúgása. A gondolat az volt, hogy ha a háztájik jól működtek korábban, akkor jól fognak működni most is, csak sajnos a háztájik „korábban” a TSZ vetőmagjával, szopósmalacaival, pénzével, kereskedelmi és mezőgazdasági szaktudásával és (főleg!) felvásárlásával voltak hatékonyak, mely TSZ-t viszont drasztikusan kibombázták a háztájik alól. Matt kettő. Több táblán, szomorú módon, nem játszottunk, mert további tábla nem volt.

Nopersze, ha valaki nagyon erőlködik, ezekben a folyamatokban is megtalálhatja Gyurcsányt. Csak logikailag nehéz igazolni, de hát kit érdekel az.
@lenoardo999:

Úgy gondoltam, valami komoly dolgot fogok hallani, de erről a beírásról csak a régi vicc jut eszembe, mikor a Guiness, a Budweiser és a Heineken vezér összejön egy kocsmába, baráti beszélgetésre. A Budweiser főnök kér egy Budweisert a Heineken főnök egy Heinekent, a Guiness főnök meg egy teát. Ránéz a Heineken vezér:
- Hát te?
- Úgy gondoltam, ha ti nem isztok sört, akkor én se.

Tőlem maradhatunk az ökörködésnél is.
@vakapad: Ja, így könnyű hinni. Akkor már inkább tényleg Árpád Xénia-vallása.
@vakapad: Nem gondolom, hogy te is az olvasni nem tudó fidióták szövegértéssel küzdő széles táborához tartoznál, így azt kell gondolnom, hogy szándékosan érted félre a "megcsinálta" szót. Nyilván nem abban az értelemben használtam, amire te gondolsz, hanem a "helyzetbe hozta" értelemben. Ne tettesd magad xsashának, kérlek. :-)
Ez egy olyan eszmefuttatás, Árpád, ami vélelmez egy indítékot, és ahhoz kapcsolva írja le a kudarcot. De mi van, ha a premissza eleve hamis? Vagy az axióma?
Nagyon elméleti az egész.
@vakapad: annyit tennék hozzád, hogy az oroszok az 1987/8/9-es években hajlandóak voltak folytatni minden korábban működő együttműködést újratárgyalva a kondíciókat! és ebben benne volt az, hogy a Visegrádi 4-eket is lehetett volna bővíteni de önmagunkat kezdték néhányan utálni (SIC) és ezek aktív közreműködésével lett azzá
az egész ami ma, (még 11 évvel ezelőtt volt Ganz Mávag Alstöm együttműködés turbina vonalon, ma ez nincs) a választott vezetőinknek köszönjük meg azt ami ma van (nekem van néhány ötletem a köszönet formájára) a szakember hiány a legnagyobb probléma, az halálos bűn és arra 15-20 éven belül nincs megoldás ha ma kezdjük a változást!
Nem tudom, hogy ezeket honnan kopiztad, de érdemes lenne gondolkozni is előtte.

@lenoardo999:
"2002.05.28.Százmillió közpénz a Medgyessy-villára"
Medgyessy tiltakozott ellene. Ha egy törvényre hivatkozva a te házadban akarnának a beleegyezésed nélkül fúrni-faragni, és még utána a szemedre is vetnék, hogy sokba került, akkor mit szólnál?

"2002.07.23.250 milló tüzijátékra? Már megint??? Nahát!!!"
Előtte meg milliárdos tétel volt a tüzijáték. 80% megtakarítás. Vagy ennyire már nem megy a visszaemlékezés? Válassz olyan oldalt a CTRL-C forrására, ami "kiegyensúlyozottabb tájékoztatást" ad.

"2002.08.02.44 millió kormánypropagandára"
Kezdj el számolni, hogy a fidesznél mindez mibe kerül. Ha az alkotmánymódosító levél
+ válaszlevél POSTÁZÁSA csak 100Ft-ba fog kerülni darabonként (kizárt, hogy ilyen olcsó legyen), akkor csak a postázás 400.000.000 ba fog kerülni.
Esetleg beleszámoltad az összes népszavazási kezdeményezés árát is, amit a fidesz folyamatosan csinált?

"2002.08.14.A nagy sikerre való tekintettel: még 44 millió a MC Médiának"

Az ezüsthajó Kft-re gondolsz? Tudod, amelyik soha semmit nem csinált a viktorfényképezésen kívül.

"2002.08.25.6,8 milliárdos mobiltelefon-tender"
Most mennyibe kerül. Légyszíves tedd már mellé, hogy hiteles legyen. Ugye nem akarod azt állítani, hogy Lézer-Lázár Nokia 2110i-vel kommunikál a mai napig?

"2002.09.16.Demszky esete a FŐVÁROSI közpénz elDUGÓval
2002.09.20.Milliárdos fővárosi közbeszerzés - Demszky módra"

Most kormányról beszélsz, vagy fővárosról? Esetleg a panamai szarságot nem akarod idecitálni, az is a szocialista időben volt, csak messzebb. De attól még rá lehet verni kádárra.

"2002.09.24.SZDSZ-es Kossuth-ünnep - fejenként 132 ezer forintért"

Ha a fideszes ünnepet nézzük, akkor 2millióval osztva tényleg jobb átlag jön ki.

"2002.10.02.Egy év alatt 100 millió a Demszky-kampányt bonyolító cégnek"

Kormány nemegyenlő Demszki továbbnemegyenlő főváros
Mennyibe volt a korona-csónakáztatás?

"2002.10.11.Köbányai helyzetkép: 2 milliárd az MSZP-s jelöltek cégeinek"
Pintér cégét is le mernéd írni?

"2002.10.21.A Miniszterelnöki Hivatal teltkarcsúsítása"
Úgy érted, hogy a bürokrácia csökkentését célzó fideszes intézkedés nyomán van minisztérium, ahol 2x annyian "dolgoznak", mint előtte? (tudod, az a minisztérium, amit 3 másikból vontak össze)

"2002.11.12.Fantomok és strómanok"
Csak nem Kaya Ibrahim-ra gondolsz? Azt már nem mernéd mi?

"2002.11.14.MTV: Új arculat -természetesen közbeszerzés nélkül"
LOL. Ha a mostani arculatváltást vesszük alapul.

"2002.11.30.Ingyenjégpálya a Kossuth téren - 50 millióért"

Székházgyújtogatás az TV-nél, meg piknik a Kossuth téren. Összesen mennyi volt?

"2002.12.12.Ingyenjégpálya 2. - Újabb MSZP-közeli győztes egy meghívásos pályázaton"
Mi a baj, nem jutott ingyen korcsolya?

"2003.01.08.33 millió a miniszterelnöki tanácsadó cégének"
Orbán apuka dolomitja ingyen volt?

"2003.01.31.Ki pártközeli a 300 milliárdos honvédségi gépjárműbeszerzésben?"
A gripen gépjárműnek számít?

"2003.02.07.Civil pályázatok kormányhatáskörbe vonva"
Magánnyugdíjpénztárak kormányhatáskörbe vonva. 3x10^12 Ft

"2003.03.06.410 luxusautó a kormánynak 6milliárdért"
1 autóról van szó? Esetleg mellétennéd a 2010-11-es adatot is?
És mennyiért szerzik be a lézerblokkolókat?

"2003.04.17. MÁV-os szakszervezeti vezetők havi 800 ezerért"
Ennek mi köze a kormányhoz? Hangulatkeltésen kívül van más célod is?
Kormány, szakszervezetek, főváros, demszky
Ez neked mind egy fogalom? Félelmetes, milyen buta tud lenni az ember.

"2003.05.07. Demszky terepjárója 17,3 millióért"
demszki, kormány, szakszervezet, főváros. Nem tudom elégszer modnani, hogy megértsd.

"2003.05.28. "Csak" 2,3 milliárd luxusautókra"
Ebből mennyi volt lézerblokkolós?

Nem láttam, hogy pl. Szabadi Bélát hol említetted!?
Vagy a mostani 250mrd-os sikkasztást hova pozicionáltad?
Véletlen lenne? Nem hinném!
@szerénységem:

Nekem így is jó. Hogy hozta helyzetbe?
@kako_j:

Javaslom, hogy foglalkozzunk komoly dolgokkal, mert a marhaságokra szánt idő kidobottnak minősttetik. Vannak, akik csak két újságot olvasnak, és kizárólag azokból merítik az összes szerencsétlen információt. Csak legyinteni érdemes.

(egyébként olvasom az NFÜ jelenlegi 2 milliárdos megbízását "tanácsadásra", hát az egyelőre nincs ideírva)
@vakapad: Most már értelek: minden marhaság, ami az elméletednek ellentmond. Ja, és ez az elmélet éppen megegyezik a nagy szoclib megmondókéval. Akkor pl. nyilván ezt is már rég elfelejtetted. Pedig ez csak egy Tóta w-t is foglalkoztató Új Péter által irányított visszafogott indexes sirám. Majdhogynem Népszabadság.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/30/nyolc_eve_egy_helyben_toporgunk/
@lenoardo999:

El köllene olvasni, hogy mit írtam 09:54:32-kor, hogyhát mikoris kaptuk azt a mattot.
@vakapad: De hát ez egy mítosz. Te ebben hiszel? Hogy tíz éve mattot kapott az ország? És most azért tartunk itt? Mert a minimálbér magasabb mint Afganisztánban? És hogy most nincs tovább? Basszus, a 2. világháború kicsit jobban leamortizálta Európát, mint a minimálbér megduplázása és nézd meg hová jutott a világ tíz év alatt. Azért volt szar az elmúlt nyolc év, mert Orbán 2000-ben... Olyan vagy, mint az a japán harcoló alakulat, amit 40 évvel a háború után találtak egy szigeten.
@lenoardo999: "mert Orbán 2000-ben"

Nem.
Hanem, mert Orbán az elmúlt 8 évben ott obstruált, ahol tudott. Ha nem tudott, elment kordont bontani.
2000-ben csak megalapozta.
@anyátok: "ott obstruált, ahol tudott"

Mindez nem lett volna elég, ha nem sikerül (na jó nem egyedül, de akkor is vezérként, teljes erőből) kialakítani a párbeszéd képtelenséget. Hogy az észérvek már semmit sem érnek pár jólirányzott jelszóval el lehet söpörni mindig az igazságot.
Hogy nagy része van abban, hogy ma a politikus nem egy szakma, hanem egy jelző
a 'hazaáruló korrupt aljadék' és az 'anyagyilkos' jelentéstartalom között. Pedig jó politikusok nélkül nem működhet az ország. Garantált a történelmi elbukás.
Semmit nem egyedül csinált --pirosfarok ovihíveknek-- de tény hogy vezető és irányító. Nem mások szokták belekényszeríteni a dolgokba: ha máskor irányító és vezető, akkor a pokolba vezető úton is az!
@lenoardo999: Ez nem a világvége, és nem is állítom. De ha le mered tagadni a hátulütőit, akkor buta vagy, mint a föld. 10 éve pont egy nagy könnyűipari cégnél dolgoztam, ahol akkor 1290 ember dolgozott. A minimálbér-emeléskor ebből 30 maradt, csak a technológusok. A termelés kiköltözött ukrajnába, romániába és bulgáriába.
1260 embernek ment füstbe a munkája. Addig nem minimálbéresek voltak, ergo adóztak. Kirugás után már nem. A TB-juket is mások fizették ezután, és a munkaügyi központ sem pusziért dolgozik, még ha az ügyfél nem is fizet érte közvetlenül.
Ráadásul még a fideszt egy ilyen emelés után sem választották újra kormányra. Na ezt hívják öngólnak.
@eMeL: "jólirányzott jelszóval el lehet söpörni mindig az igazságot."

Ezek nem vezetők, hanem kalmárok. Csak kiszolgálják a plebs igényeit. Önelégült, nagyképű plebsnek a nagyképű, nagypofájú megmondó tetszik. Erre van vevő (kétharmadnyi). Ez kell a magyarnak. Le kell egyszerűsíteni. Mi vagyunk a jók, azok a rosszak. Ha bármiben egyetértesz, akkor te is a sátán kutyája vagy.

Egyirányú út.
@kako_j: "minimálbér-emeléskor ebből 30 maradt"

Az hogy emelni kellett a béreket nem volt kérdés. De hogy eszetlenül ("fidesz módra") kell mindent csinálni, az már igen.

Normális gazdaságban célokat tűznek ki, kielemzik minek mennyi a hozadéka és a veszélye és döntenek.
Az a bizonyos minimálbér emelés valahogy úgy nézett ki fideszes módra: pénz kell, megemeljük a minimálbért így ömleni fog az szja és tb/nyugdíj bevétel... mindenki más meg dögöljön meg.
Mert az emelés szükségszerű volt (ahogy a későbbi közalkalmazotti 50%-os is), csak NEM ÍGY.
Előre (egy-két évvel!) jelezve mi a cél, ütemezve több évre és lépcsőzetesen megvalósítani, hogy a gazdasági szereplők *alkalmazkodni* tudjanak.

Az ovi bagázs legnagyobb problémája, hogy életében nem dolgozott és nincs semmi valós élettapasztalatuk. Ezek képtelenek felfogni, hogy a "gazdaság" az egy létező, saját törvényei szerint mozgó dolog.

nori52 (törölt) 2011.02.19. 19:13:27

@lenoardo999: Esetleg a bizonyítékokat nem mellékelnéd egy linkben? Jó lenne. És azokat a politikusokat is, akik börtönben ülnek ezek miatt. (Zuschlag és Hagyó, ajaj, csak nem a szoclib érában lettek letartóztatva? De ciki...) Keresd már össze nekünk léci ELFOGULATLANUL a Fidesz hasonló dolgait 1998-2002 között... Ja és szorozd meg 2-vel, mert csak 4 évig voltak hatalmon. Na majd most bepótolják.
Persze ettől függetlenül az a véleményem, hogy a múlt bűnei NEM mentik fel a jelen bűneit. Legfeljebb tanul belőlük, aki okos, és nem mohó. Persze ez lenne a feltétel...

nori52 (törölt) 2011.02.19. 19:16:53

@wassalbertacsúcs: persze oszd el kettóvel...
Bár mivel 20 évre tervezik az egypártrendszerüket, (oppardon, a Nemzeti Nemtudommicsinálók Rendszerét, amiben csak az övéik vannak benne, az a sok millió nem, akik nem szavaztak rájuk)megint számolhatunk...
Egy biztos: az övéik közül ugyanilyenekért senki nem fog ülni...