W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Lézerszínház

2010.05.25. 15:11 Tóta W. Árpád

Jean-Michel Jarre egy Nemo kapitány, aki 1976-ban kihajózott a Nautilussal, és leszarja, mit fecseg a felszín. Hétfőn este Budapesten koncertezett.

Interjú Jean-Michel Jarre-ral
Milyen volt szőkesége? - Napoleon Bld.



Címkék: kulturális ajánlat

74 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr632030300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engem hidegen hagy Jarre. Nagyon régen (velószínűleg az Oxygen-korban) a környezetemben hallgatta 1-2 ember, akkor inkább idegesített (igaz, gyerek voltam még).

De ha már szóba került a Rammstein: bennük az a jó, hogy nulla látványelemmel is császár lenne egy koncertjük. Persze nagyon is látványosak a koncertjeik, de a zenéjük nem a látvány miatt kitűnő. Az csak ráadás.
Jarre az elektronikus zene matematikusa,

Vangelis pedig az irodalmára.

Ez esetben az irodalmat többre értékelem.
Igen érdekes és tanulságos kedves Árpád, hogy akkor amikor a fidesz benyújtotta a "kormányprogramot" akkor Te egy olyan dologról írsz aminek a jelentősége és befolyása Magyarország és a zemberek jövőjére nézve NULLA.

tanulságos ... igazodás van ?
@orbánmentesítő: LOL! értékelem a humorodat.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
jaja, ez ilyen matek meg villanyszerelés. én spec vangelisért sem vagyok odáig.
Kellemes áruházi zene (abban a környezetben sokkal jobban csípem, mint egynémely mai magyar popsztárt (vagy miafenét)).

JMJ nagyon frankó, telt, meleg szinthangzásokat tudott kikeverni, és ez már önmagában is izgalmas volt negyedszázada (meg lehet hallgatni a tecsőn a mai digitális utánzatokat... nyomába sem ér, ha nem 1:1 sampler). Mondjuk én az Oxygene / Magnetic fields / Equinoxe korszakánál leragadtam, azóta nem követem.

Ha már valaki bedobta Vangelist, legyen itt Mike Oldfield is, az akusztikus hangszerekkel megspékelt szinthangzásaival (meg a '73-as Tubular Bells-szel).
Azért sejthető, hogy elég nagy zenei hardver van mögötte. (mac-pro-node-okkal (sic!) gondolom)

Egyébként szerintem ezt a piacot Vangi és Jarre felosztotta egymás között: előbbié a moll, utóbbié a Dúr akkordok. :-)
9/11

Amikor frissiben olvastam a posztodat, hirtelenjében csak a fenti két számot gondoltam írni. Az első (9) arra lett volna tippem, hogy ebbe a posztba hanyadik kommentként sikerül _bárkinek_ belekevernie a politikát. A második (11), hogy mikor jön a zsidózás/nácizás.

A 9=4 a 11 helyiértéket még nem tudom... :)
Persze vicc volt.

Most nyilván sokan fognak a mókusok elé vetni, de nekem a Kraftwerk, a Cure, a Pink Floyd és a DM sokkal többet mond, mint a Beatles a Rolling Stones és Henrix.
@tulok ex betonputtó:

A két csoport nem igazán összehasonlítható: másról és másként szólnak, más eszközökkel. Sőt még az általad összeválogatott csoportok is meglehetősen inhomogének.

De tovább megyek: Pink Floyd alatt mit értesz? Az Astronomy Dominét és a Bike-ot? Az Atom Heart Mothert? A Falat? Vagy a 80-as, 90-es évek egyre szoftosodó lemezeit? Ha nem tudnám, meg nem mondanám, hogy ugyanaz a banda jegyzi mindet.

A maguk módján mind nagy csapatok voltak, és jó zenét csináltak.
címzett "worluk@ mail.index.hu"
dátum 2010. május 25. 18:00
tárgy index.hu/kultur/zene/2010/05/25/jarre/

Kedves Tóta W. Árpád,

elolvasván a cikked először arra gondoltam, hogy sajnállak, de aztán ezt az érzést még csírájában elfojtottam magamban.
Én értem, hogy azért mentél firkásznak, mert másra alkalmatlan vagy, de azt nem értem és nem is vagyok hajlandó elfogadni, hogy mi által érzed magad feljogosítva, hogy egy több millió ember által elismert (> 80 millió eladott lemez) és szeretett fantasztikus előadó (mérföldkőnek számító koncertek!) és zseniális zeneszerző munkásságát méltassad.
Mivel fajtád közismert igénytelen külsejéről és megjelenéséről számomra érthetetlen, hogy hogy van pofád itt felsőbbrendűen osztani az észt, úgy, hogy az általad fosott valami - írásnak nem nevezném, a szó alkotó folyamatot feltételez - ráadásul kritikán alulian közönséges és alpári. Azt még megértem, hogy az ilyen senki, mint amilyen te egész életedben voltál és leszel kéjes bizsergést érez amikor egy olyan embert fikázhat akinek a bokájáig sem érne fel, csak nem értem hogy ezt minek közzé tenni? Ki vagy te? Szart se tettél le az asztalra!
Tulajdonképp a véleményeddel (feltéve, de nem megengedve, hogy volna rá kapacitásod, hogy kulturált formába öntsd) nem is lett volna bajom, ha tulajdonképp rajta keresztül nem inzultálod azt a tömeget (fiatalt és idősebbet vegyesen), akik tegnap este állva tapsolták vissza kétszer(!) a mestert. Mert az én ízlésvilágomat egy ilyen szarjankó nem minősítse.
Az emberről, aki szerinted kicsit szánni való bohém csak annyit, hogy 3. éve turnézva ad teltházas koncerteket szerte Európában!

Get a life bitch!
JLH
@Tóta W. Árpád:

:-)

Ekkora egy faszt. Egyáltalán a linkelt írásodat olvasta?

Én semmi bántót nem láttam benne, (magadhoz képest :-)) inkább szeretettel közelítettél a szintizene nagy öregjéhez. (Tárgyi tévedést is csak egyet találtam: Lézerszínház a '80-as évek elejétől volt csak, JMJ-előadásuk meg valamikor a rendszerváltás körül, tán már katona voltam amikor először láttam, a vörös lézer nélkül, mert az éppen haknizott valahol :-).)
@dark future: igen, erre időközben rájöttem, de utólag már nem javítok bele. nem értem én se az olvasót, de vicces.
T. Tóta W. Árpád !

Életem egyik legjobb, legszínvonalasabb koncert élménye volt a tegnap esti Jean Michel Jarre koncert ! Ehhez képest maga nemcsak ezt a 60-as éveiben még mindig tele energiával, igazi örömzenét magas színvonalon előadó művészt értékeli le, de a "nagyérdeműt" is konzervatívnak, sznobnak,
alsógatyáját le nem cserélőnek minősíti ! Tartsa tiszteletben mások ízlését !
Kíváncsi lennék, maga milyen zenéről írna elismerő kritikát !
@dark future:
Szia mókus! :)
Ha jól értem, akkor almát akarok a körtével összhasonlítani, sőt szememre vethető, hogy az alma (amit én jobb szeretek a körténél) nem is csak egyfajta létező, de van belőle Jonagold, Starking, Idared is.

Én vétkem, hogy inhomogén fiúbandákat bírok kedvelni a homogén fiúbandákkal szemben.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak PF-ből én szívesen hallgatom az AHM-től a Dark side-on és a Comfortably Numb-on keresztül a Division Bell-ig bármelyiket.

De ha valaki lefordítja a Hrad day's night-t, meg a Something to do-t, vagy a Can't buy me love-t és Blasphemous Rumours-t, akkor kb érteni fogja, mire gondoltam.
Persze én csak egy vagyok a hétmilliárdból.
@Tóta W. Árpád:
"nem is lett volna bajom, ha tulajdonképp rajta keresztül nem inzultálod azt a tömeget (fiatalt és idősebbet vegyesen)"

priceless
@Tóta W. Árpád:

Magyarázd el neki, hogy milyen egy európai értelemben vett konzervatív :-). Nem véletlenül lett a szövegértelmezés érettségi feladat...

Én nem voltam ott a koncerten, de az írásod alapján el tudom képzelni a hangulatát, elég plasztikus leírás.
"...magas színvonalon előadó művészt értékeli le, de a "nagyérdeműt" is konzervatívnak, sznobnak,
alsógatyáját le nem cserélőnek minősíti ! "
Tényleg el lett itt baszva valami az oktatás terén. Szövegértés! Szövegértés!
@dark future: "Nem véletlenül lett a szövegértelmezés érettségi feladat... "

Örömmel tölt el, hogy lényegben egyetértünk. :)
Ejjnye, Árpi, ilyen globalomocsok francia zenével mérgezetik itt Nagykárpáthaza Ősi Szittya Népét. Van nekünk sajátunk, ím halld, Puszták Isteni Népe:

www.youtube.com/watch?v=_5OUQX2h1y4&feature=related
Vesszek meg, de szerintem ezt a cikket szeretetteli (ön)iróniával írták. (Hm, ez de hülye mondat már :D)

P.s. Tóta, politikai kommenteket pls. :) Púpod tele lehet vele, megértem én. De csak az amiknak van Colbert meg Stewart, nekünk a Te blogjaid maradnak. :D
@tulok ex betonputtó:

Értem persze, hogy mi alapján csoportosítottál, csak kötekedek :-)
PF-ból meg nekem is elég tág a tűréshatárom, és ebbe nagyjából az egész életművük belefér. Meg ha már nagyot változó zenekarra akarok példát hozni, akkor még jobb a Deep Purple, a Book of Taliesyntől a XXI. századi lemezeikig.

Semmi sem állandó, csak JMJ :-).
Pont most van szó a techben a trollokról:))
Nekem tetszett az írás, lehet hogy a felbőszült jóember a legnagyobb JMJ rajongó a világon, és azért nyafog mert nem azt írtad, hogy ezért megérte megszületni.
@Élőfa: nemakarom nemakarom! hadd ne. kicsit még ne. persze látom, hogy lesz itt poén bőven.
@megszaLott:
jaja, ez a tipikus fan. ez így megy fidesszel, elempével, LL Juniorral és úgy tűnik, JMJ-vel is.
@kaffogó hebrencs:
tudok jobbat:
www.hatvaniszabolcs.hu/archiv_05.htm
A szintetizátor igazi nagy mestere Jean-Michel Jarre. Erre az útra lépett egy bonyhádi fiatalember is; Hatvani Szabolcs, aki sikeres koncertet adott a művelődési központ színháztermében...
ááá lövésetek sincs az elektronikus zenéről :)
csak annyit mondok simon posford, aki a műfaj alfája és omegája
www.youtube.com/watch?v=pc8AqttFSJY

vagy ronald jenkees :)
www.youtube.com/watch?v=0O2aH4XLbto&feature=channel
'oszt hallottátok e már a francia nevét angolul kimondva?

dzson májk'l dzser!

a fordított képtelenség, de igaz a Jazz Hot franciául:

zsazz ó!

:)))
Hmmm, a cikk egy kissé elvont, mint ahogy Jean Michelle Jarre zenéje is. Ennek ellenére úgy általában pozitív hangvételű.
NA DE
Azt még megértem, ha valaki annyira hülye/aberrált/funkcionális analfabéta, hogy nem érti meg azt, amit elolvasott. Én is találkoztam már ilyenekkel itthon, de Amerikában is. De mégis mi járhat egy ilyennek a fejében, amikor megír egy ilyen fröcsögős levelet azért, mert A megmondóember báncsa a zsanmiselzsarrét? Hmmm, lehet, hogy attól félt, hogy -a moderáció miatt- Árpád a szőrös patáival esetleg nem engedné be a kommentek közé az irományát. Esetleg nem tudja, hogy hogy kell ide regisztrálni....na jó, abbahagyom már. Csak így felötlött bennem, hogy vannak emberek, akiknek már csak azért is nehéz a kedvükre tenni, mert talán még akkor se értenék meg ezeket, ha valaki csak mondaná nekik, és nem olvasniuk kéne. Látod Árpád, ezért van a Viktornak is nehéz dolga :P
"Még a Kraftwerknél is szögletesebb, matekosabb zene. "

Nono... azért... ezt tényleg így gondolod? :)

Szerintem az Erőmű sokkal szögletesebb és matekosabb.
Liftben, áruházban, wc-ben kiváló dalok ezek. Egyéb helyre nem erőltetném.
De ugye az a veteránautó egy fantomas Citroen? 1955-ből...
Kár, hogy ezekből a régi jó francia futurista fároszokból mára nem maradt semmi. Belejellegtelenednek a globális csörtetésbe a testhezálló extravagáns pionírszerep helyett.

Amúgy természetesen még Jarrénak is voltak - zenei téren is - francia előfutárai.
Legjobban Pierre Henry: ipari géphangok, vegyi kísérletekből felvett effektek nagy komponistája; a zaj és zene határmezsgyéjének zseniális kutatója. És mindezt a szintetizátor előtt kettővel. Talán de Roubaix és Eric Demarsan is odatehető a sorba egy-két elképesztő downtempós koratechnó alakításal..
Kár volt kihagyni a koncsertót.
Remélem a mai totál-brutál magyar-szlovák csörtéről legkésőbb pénteken lesz poszt.
JMJ koncerthangszerei, az ínyenceknek:

Minimoog (x4)
Elka Synthex (x3)
Memorymoog
Jupiter 8
Mellotron (x2)
Arp 2600 (x2)
EMS VCS 3 (x4)
EMA Synthi (x3)
Roland JX-8p/10
Nord Lead
Moog Modular
Moog Liberation
Theremin
Lazer harp
Arp 2500

Ez iszonyatos érték, pénzben is, de iparművészetileg sem elhanyagolható hangszerpark.
@amergin: hát lassan be kell látnom, h nem lehet elemelkedni :(
ráadásul sztem beteg leszek, de remélem, mégse.
ebben a KÁP ügyben amúgy nekem az a legmeglepőbb, hogy a Zemberek már egyszer kinyilvánították, h nem akarják. most nem az van, h az lesz, amit a zemberek akarnak?

@immortalis: Moog Liberation
az egy rendkívül kellemetlen eszköz volt.
@Tóta W. Árpád:

"a Zemberek már egyszer kinyilvánították, h nem akarják"

Volt egy érvénytelen szavazás, ergo a zemberek semmit nem nyilvánítottak ki.

Máskülönben az AB egyik döntése szerint 3 évig érvényes a népszavazás.
A jelen közvélemény-kutatások szerint 70% feletti a támogatás, ezt még maga gyurcsány is elismerte.

344 igen, 3 nem.
Akarsz-e ezzel szembemenni?
A gyurcsány-féle bizalmival nem mentél szembe, pedig azt sokkal kisebb arányban hozták.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"Máskülönben az AB egyik döntése szerint 3 évig érvényes a népszavazás. "

Akkor jövőre jöhet a vizitdíj, meg a tandíj?
És majd azt mondod, h letelt az idő ezért jogszerű?
;-)
@Walter Melone:

Nem analóg a két eset!
A "szociális népszavazás", vagy ahogy egyesek emlegetik: "nem azt mondták, feri, hanem...." népszavazás _érvényes_ volt, míg a 2004. decemberi nem.

(Ui.: 2004. dec. 5-én 37,5% részvétel mellett 51,6% volt az igenek aránya, de persze az otthon maradottak véleményéről semmit nem tudunk.)
@Tóta W. Árpád:

Pedig már reménykedtem, hogy lesz egy kis politikamentes időszak a választások után...

Nem nagyon illik beledumálni egy új kormány dolgaiba egy-két hónapig. Utána meg úgyis meglátjuk, hogy mi lesz.

Meg kár is okoskodni, mert pontosan az lesz amit akarnak. Erre kaptak felhatalmazást. Az ellenzék csak díszlet, a nemzeti konzultáció meg egy blöff. Párton belül kitalálják, megkonzultálják, megszavazzák, aztán ennyi.

Teljesen igazuk van, megtehetik. Viszont a felelősség is az övék.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: A Zemberek azt nyílvánították ki, hogy le se szarják. Mivel ezt a világon sehol sem népszavazás fomáhában rendezik. Nem is értem, miért nem rendezte ezt már az Antall-kormány. Vagy I.Viktor.
II. Viktornak viszont muszáj volt rendeznie, a Jobbik nagyon harapott a témára. Amőgy az amgyar, akin annak véli magát, és bizonyítja, hogy beszél magyarul. Szbad az út Molnár Oszkár által jólismert jeruzsálemi magyarul tanuló légiói előtt.
@dark future:

"Nem nagyon illik beledumálni egy új kormány dolgaiba egy-két hónapig. "

ezt mégse kéne talán. amúgy megyó és gyurcsány kormányát is azonnal bírálták, és az úgy volt jó
Ó! Megjöttek újra azok a régi szép boldog békeidők! Tiszta hetvenes évek.
Tlkp. jobb is, ha itt már nem folyik több politizálás.
@immortalis: Ez a tag már nem is művész, hanem zeneipari intézmény.:)
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány): liftben, áruházban, autómosóban nem ember hallgat ZENÉT, hanem a konzumhülye idétlen ámítógépzajokat. Abszolút más szitu.
Kedves Árpád,

Jó lenne, ha a fenekeden maradnál akárhányszor mozdulsz valamerre a vihar leviszi az országot Szerbiába :-)

Grat. Jó így politikai nélkül, több ilyet.

ps: jah... Viktór nem vót ott?
Szia Árpi :)

Fogsz majd írni arról is ami most és itt velünk történik, vagy átmentél zenekritikusba?
De vigyázz a fideszben biztosan van legalább 1 olyan ember aki jobban ért a zenéhez(is) mint Te!
Tudod ő nagy radikális adócsökkentő, tudod aki soha nem hazudott!

Ajánlom becses figyelmedbe!:
hetivalasz.hu/lapajanlo/

Ki ha ő nem ??? Hiszen Ő mindenkinél jobban ért mindenhez. Tudod, Ő.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Ezek szerint a tartózkodás mégsem vélemény nyilvánítás?
Árpi !!! Ezt olvastad?:

"A turizmus nemcsak a létrehozandó egymillió új munkahely harmadát adhatja, de hozzájárulhat ahhoz is, hogy a nyolc általánost nem végzett, szakképzetlen munkaerőt is felszívja - hangsúlyozta Matolcsy György."

ENNYIRE HÜLYE EMBER RÉGEN VOLT MINISZTER. Talán utoljára Ő!

Kérlek írj! Ments meg minket :D :D
@orbánmentesítő: igen, ez egy nagyon érdekes ötlet egy olyn országban, ahol nicns egy méter tengerpart, a kultúrturizmust pedig az EKF illusztrálja. háromszázezer munkahely vajon hány turistát szolgálna ki?
Párszázat, a többit meg majd finanszírozzák a Széchenyi-tervből (Láttunk már hasonlót, tele az ország kihasználatlan, esetleg azóta már rég csődbe ment fürdőkkel).
@sauerschönauer:

El tudom képzelni ezt a "zenét" orvosi rendelők várójában is, csak halk legyen!
Olyan negatív vagy :))) Minden turistára jutna egy munkahely :)))
"igen, ez egy nagyon érdekes ötlet egy olyn országban, ahol nicns egy méter tengerpart"

Sokak szerint az erős napsütés miatt egyre inkább a fedett fürdőzésé a jövő. (Valahol írták, hogy manapság az emberek 2%-a lesz bőrrákos.)
Egy újabb gyöngyszem:

"Ne bántsd a magyart – ez lesz az új kormány nemzetpolitikai jelszava- mondta bizottsági meghallgatásán Martonyi János. A leendő külügyminiszter azt mondta, mindegy, hogy az állampolgársági törvény módosítása előtt vagy után tárgyalunk a szlovákokkal, mert másképp látjuk a világot."

Árpi, ahhoz hogy az Orbán kormányban valaki miniszter lehessen, az első számú feltétel az volt hogy az illető legyen döbbenetesen hülye?
@orbánmentesítő: Néha az az érzésem van, hogy Matolcsy Gy. egy közgazdasági ámokfutó...
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány): "...egyre inkább a fedett fürdőzésé a jövő"

De át fedett tengerpartunk sincs!
@Q-in-Law: "Néha az az érzésem van, hogy Matolcsy Gy. egy közgazdasági ámokfutó..."

És akkor felteszem a kérdést: ha a válság közepén (mondjuk bajnai helyett) átadják nekik a kormányrudat, az jó lett volna nekünk?
[malacka kímélj meg és te ne válaszolj ;)]
@CoolKoon:

"...lehet, hogy attól félt, hogy -a moderáció miatt- Árpád a szőrös patáival esetleg nem engedné be a kommentek közé"

Ez tetszett. Lehetne még cizellálni: 'Árpád gubancos szőrű patáival...' (R.F.copyright.)

@Tóta W.
"__nemakarom nemakarom! hadd ne. kicsit még ne. persze látom,..."

Neked hogy tetszett Árpád? Szőrös patát még nem láttam, de lásd be, felfelé ível a pályád.

Egy sorba kerülni a patásokkal, sőt! ...és arról az egy bizonyos patásról, még csak nem is szóltam. alakul ez...alakul ez
@Fogyasszon import sertéstejet! (ex Vámpírlány): én az egész magyar turizmusiparban azt az önseggbe fulladt szemléletet látom, ami a külpolitikánkban (különösen a jobbos külpolban) is kiütközik. egy téves önképet, miszerint Mo. a világ legszebb gyémántja, tehát egyszerűen fel kell húzni egy csomó panziót a kiskunság közepére, és nyilván tódulnak az emberek, mert mind látni akarják a szívcsakrát (továbbá magyar bort akarnak inni és gulascht enni, meg mangalicát). ezzel szemben mi magunk is délre megyünk nyaralni, mármint a kiskunságnál jóval délebbre.
@Tóta W. Árpád:
"ezzel szemben mi magunk is délre megyünk nyaralni, mármint a kiskunságnál jóval délebbre."

Mert faszok vagyunk! Én a legjobb nyaralásaimat helyben töltöttem. A tengert kb. 3 nap után mindig eluntam. No meg azt is, h folyton átkúrnak, és lehúznak, ahol csak tudnak.

Mostanában itthon csillagtúraszerűen nyaralgatok, és azon belül is kedvenceim a melegvizes "áztatom a tökeimet" pancsolások:o))
@eMeL:

"malacka kímélj meg és te ne válaszolj ;)"

Óóóóóó, hát nem is gondoltam arra, h érdemes lenne válaszolni beszűkült tudatú, bolsevik mentalitású kommentekre;-]]
@malacz69【ツ】rettegés elemző: én se vagyok oda a tengeri pöcslógatásért, inkább a városi turizmust preferálom, de a fürdőben fonnyadás még szarabb lehet. sztem az van, h egy tenger és figyelemreméltó természeti látványosságok nélküli országban csak a fíling meg a tarkabarkaság tudja behúzni a turistát, ahhoz viszont egy tök más filozófia, sőt nemzetpolitika kéne.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Mert faszok vagyunk! Én a legjobb nyaralásaimat helyben töltöttem. A tengert kb. 3 nap után mindig eluntam. No meg azt is, h folyton átkúrnak, és lehúznak, ahol csak tudnak."

Biztosan nem a Balatonon voltál ?
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "beszűkült tudatú, bolsevik mentalitású"

Kezdesz vadulni. Nyugi ;)

Már csak bizonyítani kell (akarat!), semmi harc, semmi versengés.
[ugyi a kormány kormányozzon és nehogymá' az ellenzék legyen a felelős ha nem megy valami ;)]
@Tóta W. Árpád:

Jaja, egészen kivételesen egyetértek, csak azzal a tarkabarkasággal megfontoltan...

Úgy látom a gubancos szőrű pataságod nem tetszett...
Pedig...
@Tóta W. Árpád:
"Magyarország határait három tenger mossa,
Mégse jött több turista akkor se, meg most se."
@eMeL: "...a kormány kormányozzon és nehogymá' az ellenzék legyen..."

Vasárnap reggelig bírjuk már ki! :)
@Tóta W. Árpád:

Ha így folytatódnak az esőzések, lassan tengerpartunk is lesz... vagy a szlovákoknak.

(Egyébként meg tengerparton is lehet érdekes dolgokat csinálni, pl. kis, néptelen öblöket felfedezni, snurkizni, búvárkodni, kimenni a helyi halászokkal a tengerre stb...)
@mavo:

"ezt mégse kéne talán. amúgy megyó és gyurcsány kormányát is azonnal bírálták, és az úgy volt jó"

szerintem meg nem jó. én miden választás után tiszta lapot adok a győzteseknek, és megvárom, hogy felépítsék a kormányzati struktúrát, beindítsák a gépezetet, csak aztán kritizálok (egyetlen kivétel talán gyurcsány volt, mert ő folytatta a kormányzást).

a jelenlegi helyzet azért elég vicces: sokan úgy szidják a kormányt, hogy még meg sem alakult... ez szerintem nem fer (függetlenül hogy vörös vagy narancs a színe).
Oh Worluk te is Fáy útjára léptél?
@tulok ex betonputtó:

"De át fedett tengerpartunk sincs! "

Nem is kell. A fedett tengerpart nem feltétlenül vonzóbb mint egy fedett termál. Persze ha ennyire erős a tengerfétis, akkor meg lehet próbálni sózni a vizet.
:)

@Tóta W. Árpád:

"mert mind látni akarják a szívcsakrát (továbbá magyar bort akarnak inni és gulascht enni, meg mangalicát)."

Szinte minden országban akad jó bor, ha valahol megfordulsz érdemes a helyi kínálatból kóstolgatni. Ételekkel is hasonló a helyzet.

A magyar fürdők nem tudom mennyire kihasználtak, ahol jártam eddig ott elég szép létszám volt. Nyilván rosszul megválasztott helyszínek is vannak bőven, ha az EU ezt tartja üdvözítőnek és még pénzt is ad az építésre, akkor nehezebb a kísértésnek ellenállni.
Nem kizárólag a hülyemagyarok ötlete ez.
@tulok ex betonputtó:

Össze is ment a nagy mosásban...
@Tóta W. Árpád: Ennek a téveszmének a Lenke nénis panellakás-turizmus ötlete volt a legdurvább felütése. Így jár, aki Szomszédokat néz.

Az igazán súlyos vakság ebben az "önseggbe temetkezésben", amikor már a szívcsakrát is eldózerolják, hiszen kell a hely a profitot hozó penziónak. Aztán nem értik, hogy mé nincs túrista, amikor tavaly olyan sok vót. Nameg a magyar mekdonácnak és C&A áruháznak nincs párja nyugaton, érdemes idejönni érte.
süti beállítások módosítása