W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Titkos féreg

2009.03.05. 04:00 Tóta W. Árpád

Nem fenyegeti veszély azt, ki akkor is óvatos, ha biztonságban van.

A Szlovák Információs Szolgálat jelmondata

Különös dolgok történnek Magyarországon, nagyon furcsa dolgok. Találgatásra okot adók.

Találgatásnál többre nem adnak okot, tartsuk ezt észben. Sem arra, hogy könnyelműen legyintsünk – egymást irtják a cigány maffiózók, úgy kell nekik –, sem arra, hogy a magyarországi polgárháborút ünnepélyesen megnyissuk. A tények makacsul rejtőzködnek egyelőre.

A találgatás legfőbb módszere még mindig a „kinek használ” kérdése.

A rendőrség, az nagyon nyomoz, és felmerült többek között a külföldi befolyás eshetősége is. Erről nyilván óvatosan nyilatkozik a hivatalos szerv, de civileknek nem tilos a spekuláció.

Ha a rendőrség valóban gőzerővel van az ügyön, akkor az uzsorás-behajtós opció eshetősége napról napra csökken. Ezek a helyi rablóbárók ugyanis eléggé ismert figurák, akikről tud a rendőrség, sőt az egész megye. Nem nagyon rejtőzködnek: a Sztojka-banda is régóta ismert volt Enyingen, meg az is, hogy nem bodzaszedésből élnek. Tízmillió forintért akad a környezetükben olyan, aki indul a nyomravezetői pályázaton.

Dermesztő lehetőség, hogy Magyarországon megalakult egy random cigányokat gyilkoló rasszista terrorszervezet. De nem minden stimmel. A kortárs neonáci narratíva is hangsúlyozza, hogy nem genetikai alapon van gondja a cigányokkal. Egy náci sejttől nem logikus, ha tökismeretlen, faluvégi cigányembereket, és főleg gyereket ölnek. Ha cigány bűnözőket likvidálnának, azzal elnyernének némi szimpátiát, de így Beszlan undorító csecsenjeihez válnak hasonlóvá.

Igaz, hogy a nácik mind retardáltak, akik nem cselekednek ésszerűen, de ugyanakkor a többségük gerinctelen féreg is, aki imád hazudni öt forintért is, csak - retardált lévén - nem tud, és azonnal lebukik. A magyar szélsőjobboldal is elég szűk szadomazo-klub ahhoz, hogy a tízmilliós vérdíjért valaki feldobja a tetteseket.

Fight Club

Magyarország nem lépett ki a történelemből azzal, hogy belépett az EU-ba. Az unióval rivalizáló birodalmak fenyegetése mellett megmaradt a regionális vetélkedés. A nemzeti kormányokat a hazai közönség választja és váltja le, és ők nem azt díjazzák, ha előreengedjük a szomszédot.

Annál több haszna van annak, ha versenytársainkat le tudjuk taposni magunk alá. Kelet-Európa ugyanaz, mint a rendszerváltások idején volt: éhesen tátogó kakukkfiókák fészke. Vézna gazdaságaink élethalálharcot vívnak egy autógyárért, az igazán nagy spílerek, mint a hadiipari vállalatok pedig zsebből kifizetik a komplett kormánypártot egy aláírásért cserébe. Ahogy a Siemens veszi a hajléktalanokat a Moszkva téren, közmondásszerűen.

Ebben a versenyben nemcsak az ér, hogy minél kedvezőbb feltételeket teremtünk a Mercedesnek, hogy ide gyárat építsen. Hanem az is, hogy a szomszéd országot kevésbé alkalmas helyszínnek állítjuk be. Esetleg azzá tesszük.

Erre való többek között a titkosszolgálat. Szolgálni a nemzeti érdeket. Az már gátlástalanság kérdése, hogy ebbe mi fér bele. Van olyan szomszédunk, ahol tíz éve a szolgálatot arra használták, hogy Magyarországon robbantásos merényleteket hajtsanak végre, és elrabolják a saját köztársasági elnökük fiát, pont úgy, mint mint a nácik Horthyval. Ennek a korszaknak a névadója, aki az utóbb az Interpol által elfogott Ivan Lexát titokminiszterévé tette, Vladimir Meciar volt. Meciar most Szlovákiában ismét kormányerő, és ott van mellette egy igazi, kézzelfogható fasiszta. Lexa szabadlábon: Szlovákia megbocsátott neki.

A világbéke elmarad

Szlovákiának ebben a kemény időszakban igenis érdeke, hogy Magyarországot instabil, szélsőségekkel, terrorizmussal sújtott válságövezetnek lássa az a tőke, amely Kelet-Európában keres helyet magának. Hiszen ha mi veszítünk, ők jobb eséllyel nyernek.

És érdeke ez minden versenytársunknak. Sőt, van olyan játékos a közelben – és távolban –, akinek érdeke az egész unió destabilizálása. Hogy aztán könnyebben haraphasson a lágy részekbe.

Jóindulatukra van bízva, hogy mit engednek meg maguknak. Robbantani, lövöldözni extrém módszer, és a lebukás súlyos kockázatot jelent. Lehet, hogy hatékonyabb lökni pár milliócskát a helyi náciknak és efféle labilis betegeknek, és rájuk bízni a felforgatás pontos módszerét. Viszont a professzionális, ügynöki meló mellett szól, hogy ha nincs meg a tettes, akkor még nagyobb lesz a riadalom, és mindenki gyanússá válik.

Ez a megoldás, ahogy a többi, a képzelet szüleménye. De a hasonlóságok nem a véletlen művei. Ugyanúgy nem lehet kizárni, mint a rasszista vagy a köztörvényes variációt. Lehetségességét maga a történelem igazolja: a mudzsahedek és a kontrák amerikai, a kommunista terroristák szovjet támogatása, a magyar frankhamisítás, vagy a fent említett Ivan Lexa. Csak idő és érdekütközés kérdése, hogy bekövetkezzen. Ha már találgatunk.

Ennek a spekulációnak egy gyengéje van csak: kevéssé tudunk vele mit kezdeni a mi kis melegvizes medencénkben. Ha az igazság nem derül ki – és miért derülne, lásd Teve utca, magyar ügynökmúlt, Oszama bin Laden – akkor lesznek ennél népszerűbb legendák. Fasisztákról, akik a jobboldal gyűlöletbeszédéből lettek testté. A weimarizálódás végeredményéről. Meg arról, hogy nem kell ehhez külföldi titkosszolgálat, hanem a sajátunk tette, hogy lehessen fasisztázni. Aztán arról, hogy árnyék-titkosszolgálatot is láttunk már, és biztos ők voltak, mert ezeknek a dögevőknek annál jobb, minél rosszabb.

Na ez már értelmes beszéd, ugye? Ezekből, azokból kinézzük. Nekik érdekükben állt, ők olyanok, ezeknek a gyerekgyilkosság is belefér. Ez ismerős pálya, ehhez van muníciónk. Sokkal kényelmetlenebb, szokatlanabb és dermesztőbb lenne körülnézni, és észrevenni, hogy nem vagyunk egyedül, és a többiek szintén az akciósporszívóért jöttek, és kitelik tőlük, hogy a gyengébbet félrelökdössék. Dünnyögjük inkább a régi nótát. Nehogy aztán attól ijedjünk meg, amitől elfelejtettünk félni.

Fortélyos félelem
Homo polipicus



Címkék: hülyemagyar külpol cigányság

209 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr18982324

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.03.05. 10:17:47

Beszédes csendÖt nappal a rémes tatárszentgyörgyi gyilkosság után nem maradt más, mint a kétségbeesés és tehetetlenség. Meghalt egy fiatal cigány apuka és az öt éves kisfia, a család többi része pedig megsérült, házuk leégett. A különböző véleményformálók…

Trackback: Sárdobáló 2009.03.05. 10:17:25

Füstmérgezés ólommal?Megöltek egy 27 éves férfit, annak öt éves kisfiát, valamint súlyosan megsérült az anyuka, és a másik két kisgyerek is, Tatárszentgyörgyön. Lelőtték őket, majd felgyújtották a házat. A család cigány származású volt, ezt tőlük lehet tu…

Trackback: Tudtad? 2009.03.05. 08:14:10

A vég egyben kezdet is lehet A Tatárszentgyörgyön áldozattá vált, Csorba Róbert és kisfia temetési szertartásán nagyon sokan megjelentek, hogy leróják végső tiszteletüket. (Az index szerint több mint ezren, a Magyar Nemzet szerint közel 3000-en, a HV…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.05. 07:41:03

Vérszagra gyűl ... Tatárszentgyörgyön éppúgy állatok öltek, mint ahogy állat volt az az emberi genommal bíró véglény is, aki Cozma szívében megforgatta 20 centis pengéjét. Ebben egyetértek Bayerral, és bármennyire is tűnhet humánusnak, én nem vagyok hajl…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez így elsőre elég meredek.

lehet, hogy mellékszál, de ha ezt a Rohacot kihallgatják, és mondjuk vádat is emelnek ellene lehet, hogy a Lexa is magyar bírság elé kerül?

Érdekes lenne elképzelni a szlovák reakciókat egy súlyos ítélet esetén...
Mostanában nem hozod a formádat, Árpád.
Ismét csak az ostoba nácizás megy, mintha az jobban megalapozott álláspont lenne annál, hogy a kénköves ménykű csapott le azokra a szerencsétlenekre. De persze egy kis mocskosfasisztázást mindig bele kell szőni a mondanivalónkba, attól sokkal ízesebb lesz a blog. Különben nem olyan retardáltak azok a náczikok, hiszen nem egy országban tudták megszerezni a hatalmat, és nem egy ország volt az, amely nemcsak eltűrte a !fasiszta! rendszert, de még tisztelte és becsülte is. De ez más téma. Ha abbahagynád primitív fröcsögésedet, talán többen vennének komolyan. De így személyed is csak egy korlátolt, rögeszmés megmondó-figura marad, akárcsak a politikai paletta bármely szegmensében fellelhető egyéb félőrültek.
Télleg, mi van a Szilvásival?
Nagyon lapul valahol már jó ideje, pedig ő ilyen akciódús időkben nem szokott hallgatni.
Nekem gyanús, szerintem ő kavarja a málnaszőrt!
Mindent összevetve nagyobb a valószínűsége a titkosszolgálati variációnak, mint bármilyen ideológiai-rasszista alapú támadásnak.
A kérdés valóban az, hogy kiknek áll érdekében Magyarországon (még nagyobb)zavart kelteni.
Pontos az írás. Egyetértek vele.

A fölsoroltak közül akárki elkövethette ezt a gyilkosságot. De akárki tette, azt nagyon jó lenne elkapni, és nyilvánosan karóba húzni. Legyen az magyar náci, cigány uzsorás, aljas hazai, vagy külföldi provokátor.
Ritkán értünk egyet, de most igen...

Asszem TWÁ saját biztonsága érdekében nem is kellene itt tovább feszegetni ezt a témát.
És jó lenne, ha a hülye rasszizmust-antiszemitizmust-fasizmust nyomató sajtóhadjáratot, meg a nemzeti eseménnyé duzzasztott cigány-temetéseket is befejeznénk. Mert ha így folytatódik, csak a jobboldal kerül be a parlamentbe 2010-ben. Én ugyan fideszes vagyok, de azért az egypártrendszert nem szeretném viszontlátni.
Mindenki tudja, érzi, hogy valami nagyon bűzlik. De majd keresnek egy-két nyomi gárdistát, s rájuk kenik-maszatolják az egészet, az is eltart néhány évig.(Többek között ezért is volt marhaság létrehozni a Magyar Gárdát.)
De például érdeke lehetett az MSZP-nek is, hogy ezzel sorakoztassa fel amolyan cigány népfrontba maga mellé a cigány szavazókat. Lehet, hogy az MSZP rendelte meg a szlovák kollégáktól, ugyanis a volt kommunisták mind retardáltak, akik nem cselekednek ésszerűen, de ugyanakkor a többségük gerinctelen féreg is, aki gyilkolni is képes öt forintért is.
Sajnos nagyon is el kell azon gondolkozni, hogy a fölvázolt verzió életképes lehet.Ha épp nem szlovák, összeesküvés is, de hogy valaki összeesküszik, az biztos.A sötétben bujkáló ellenforradalmár újra ellenség lehet.
Aztán ha mégis kiderül, hogy azért lőtték le szerencsétleneket, mert a kutyájuk átment a szomszédba, ne lélegezzünk föl. Valakiknek tényleg érdeke, hogy azon gondolkozzunk, kinek lehet érdeke...
Hát ez az írás eléggé elszomorított. Miért kell ismét másban keresni a bajaink okát. Szerintem Magyarországot már régen több féreg is rágja (korrupció, a romák helyzete, a helyi hatalmi réteg nemtörödöm pénzhajhászása, a szervezett bűnözés terjedése és kapcsolatba lépése a közszférával stb.) szóval elég nagy marhaság lenne befektetni egy kétséges kimenetelű, bonyolult titkosszolgálati akcióba. Minek hátbaszúrni azt aki épp a szakadék felé tart?
Véleményem szerint elég szánalmas külső beavatkozásra hivatkozni és arra fogni minden problémánkat(kb. ez folyt a két világháború között) amikor itthon is van eléggé sok kártékony hatás. Például miért nem vizsgáljuk azt, hogy hogyan alakulhattak ki olyan bűnözői körök akik folyamatosan védelmi pénzt szednek gyakorlatilag a rendőrség asszisztálásával. Vagy kinek érte meg legyengíteni a rendvédelmi szerveket a működésképtelenség szélére sodorva őket. Vajon kiktől jönnek azok a ukázok amelyek egyes nyomozásokat nagy hirtelen leállítanak? Ha erre keresnénk a válaszokat több az újságok politikai oldalairól ismerős emberrel találkozhatnánk. Persze ellenük nehezebb fellépni, mint egy gonosz külső hatalom ellen...

Szóval hagyjuk a gonosz kémeket a nagyérdemű titkosszolgálatainkra (végül is ez a dolguk, nem?) és inkább a saját portánkon kellene rendet tenni...
Szuper!
Fél éve mondogatom, de Árpádra azért sokkal többen hallgatnak. Én nem a Szlovákokra tippeltem volna, de persze ez csak gondolatkísérlet.
Külön tetszik, hogy lehetőségeket vázol fel, és nem kinyilatkoztat.
Az igazság valahol ott lehet a sorok között, de a legtöbben sohase tudjuk meg, melyik tipp volt a helyes.
Árpád, ez sok. Felkészültél? Téged ki fog védeni? Vegy ez egy különlegesen intelligens módja az öngyilkosságnak? Nem elég, ha dohányzol?
Vagy neked is megmondták, hogy ha ezt írod, akkor majd vigyáznak rád?
Ettől persze még igaz lehet, mint akármi. AKÁRMI.
"Igaz, hogy a nácik mind retardáltak, akik nem cselekednek ésszerűen, de ugyanakkor a többségük gerinctelen féreg is, aki imád hazudni öt forintért is, csak - retardált lévén - nem tud, és azonnal lebukik. "

Gratulálok ehhez a nagyon logikus és épeszű kinyilatkoztatáshoz... Ó te istenbarma...
Gondolom ezt majd nekik is el mered mondani face-to-face?
Kampfer
Tök hasonló gondolatokat írt meg az Aexel Springer központi és megyei hírportáljain néhány nappal ezelőtt az Ön kollégája (www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=214959), nagyon egy srófra jár az agyuk.
T.W.A eddig mindenkit kioktatott, ha összeesküvéselméleteket gyártott, mondván a megoldás sokkal egyszerűbb.
A "nemzetközi helyzet fokozódik" (megéltük, Bacsó klasszikussá érett)ami ezek szerint végre felkapcsolta a villanyt a fejekben.
Bizony-bizony szénégető szomszédaink évszázadok óta irígykedve néznek le ránk a tátrai hegyekből. Mostanra jutottak el oda, hogy az EUROjuk mellé a mi skalpunk is kell nekik. Megérdemeljük, bizony Isten, megérdemeljük.
Én a kurucinfón azt olvastam, hogy a zsidók tették.
Mindig megfogadom, hogy nem vetem magam alá az aljas és mocskos érdekeket képviselő cenzúrának, de egy-két havonta adok magamnak egy szabadnapot, amikor lemérem, hogy mennyi idő alatt jelenik meg a semmitmondó kommentem a többi között.
Teljesen logikus a levezetésed. Biztosan másoknak is eszébe jutott már. Adja magát a lehetőség. De szerintem felelős ember ilyet nem ír le. Ha van is erre esély, azt majd valamelyik (sic! :)) magyarországi szolgálat kideríti. Minek a fölösleges pánikkeltés?!
Egyébként azért nem hiszem, hogy így lenne, mert nagyon amatőr dolog lenne ez... egy szolgálatnak sokkal egyszerűbb és valszeg hatékonyabb eszközök is a rendelkezésre állnak.
Aztaaa! Napok óta ezen jár az agyam. Egyébként is vonzódom az összeesküvés-elméletekhez, és ez az egész annyira, de annyira bűzlik.

Meg sem említetted a fiatak határőröket akik elaludtak a síneken...
Le a kalappal. Van esélye, nem is kevés, hogy erről van szó. A Horn kormány alatt Szlovákia és Románia együttműködött kis hazánk (már ami maradt belőle) destabilizálására, ami egyszer megtörtént, megtörténhet újra. Az oroszokban azért nem hiszek, mert nekik ez nem tétel, és a "baráti" (jóban vagyunk) Magyarország polgárháborúsítása rossz üzenet lenne a többi "barátnak". Nekik sokkal könnyebb okuk lenne az észtekkel, lettekkel és litvánokkal elbánni, lehet, hogy már teszik is.
"Van olyan szomszédunk, ahol tíz éve a szolgálatot arra használták, hogy Magyarországon robbantásos merényleteket hajtsanak végre, és elrabolják a saját köztársasági elnökük fiát, pont úgy, mint mint a nácik Horthyval. Ennek a korszaknak a névadója, aki az utóbb az Interpol által elfogott Ivan Lexát titokminiszterévé tette, Vladimir Meciar volt. Meciar most Szlovákiában ismét kormányerő, és ott van mellette egy igazi, kézzelfogható fasiszta."

Nagyjából ezt az összefüggést vezettem le én is tegnap egy hozzám írt kommentre adott válaszomban. Árpád, te olvasol engem? Megtisztelő! :-) Na jó, nem leszek nagyképű, tudom, hogy ez nem csak nekem juthatott az eszembe maradjunk annyiban, hogy egyfele jár az agyunk.
Hát, ez az írás kifejezetten nagy baromságnak tűnik. Sajnos a média jó része és T. kormányunk az elmúlt időszakban valóban ezt az irigy torzsalkodás képét suggalta a k-eu-i országok közti viszony tekintetében, egyfajta meccsként értelmezve néhány látványos presztizsberuházás ügyét, amiben "győzni" nemzeti dicsőség, "veszteni" második Mohács, vagy ami még rosszabb, a "nem lett elég aranyunk az olimpián" nemzeti szégyenérzetével egyenlő. A valóság szerintem jóval prózaibb: a nagy beruházók kiválóan ki tudták játszani egymás ellen ezeket az országokat, a beígért kedvezményekkel eljutva arra a szintre, ahol majdnem mindegy, irányítószám szerint itt vagy ott épül egy gyár, mert amit közvetlen hatások tekintetében pluszban hoznak, annak jó részét vissza is viszik mindjárt. Ugyanakkor a háttérben kialakult és elmélyült a gazdasági integráció, részben, de nem kizárólag ezen regionálisan idetelepült gyártók közvetett hatásai miatt, ami mára már szoros egymásra utaltságot jelent szomszédainkkal, szeressük őket, vagy sem (mondjuk én nem látok okot nem szeretni őket). Ha van szlovák nemzeti érdek, az egy gazdag, stabil és békés Magyarország. Ha van magyar nemzeti érdek, az egy gazdag, stabil és békés Szlovákia. Ettől még áll persze, hogy amíg nem derítik fel az ilyen bűncselekmények valódi hátterét, addig mindenki azt gondol, amit akar, és ha terroristákat sejtünk a háttérben, akkor pont ez lehet a céljuk, a "bármi lehetséges" légkörének megteremtése. Ugyanakkor a titkosszolgálatokra én is ferde szemmel nézek, ezek szerintem mostanára olyan érdekszövetségekké válhattak, amelyek egyéni és bürokratikus érdekek mentén léteznek, és talán egyetlen kormány parancsára sem igazán engedelmeskednek.
Azert hogy a nacik retardaltak lennenek...
Azok a retardaltak megiscsak letaroltak anno a fel Szovjetuniot, meg a tokeletes nem retardalt nyugat-europai demokraciakat. Nem kell mindig ez a duma Tota. Kezd unalmas lenni, hogy ezt sulykoljatok. Oke, gondolom ebben benne van az is, hogy magatokkal is el akarjatok hitetni, mert akkor konnyebb lesz, de ahogy en tippelem ez nem mukodik.
Érdekes olvasmány, bár kicsit kesze-kusza.
Akárki lövöldözik, a cigányok felé áradó gyűlölet akkor is tagadhatatlan. És az is tagadhatatlan, hogy a cigányok által elkövetett lopkodások, erőszakos bűncselekmények, tanárverések aránya már irritálóan magas.

Amúgy, ha netán kiderül, hogy egy ország titkosszolgálata terrorcselekményeket követ el egy másikban, azt az az EU hogy kezeli?
na még jó hogy odaírtad az utolsó bekezdést. Már kezdetem megijedni...
Félek.
Pusztán találgatni érdemes-e egyébként?

Jó a kérdésed: kinek áll érdekében?
Az a baj, szerintem a te fejtegetéseddel, hogy egy közvetlen szomszédnak nem sok hasznot hozna egy magyarországi polgárháború.
Az egész térséget destabilizálná, hiszen máshol is vannak hasonló problémák. Ezenkívül nem állnak sorba a befektetők, hogy hozzánk, vagy a Szlovákokhoz vigyék a nagy gyárakat.
Mindenki bezár, nem pedig beruház.
Szóval nem lehet nyerni a szomszédoknak ezen. Sajnos ha továbbgondolom, csak az balliberó kormánynak hozna hasznot. Egy polgárháború, a választások elhalasztását, statáriumot, félelmet hozna. Amíg hatalmon vannak minden nemzetközi hitelből le lehet húzni a hasznot. A tönkremenő Magyar vállalkozók, vagy az eddigi állami cégek helyére érkező multik pedig, bőséggel fizetnek egy-egy jó törvényért.
Gyógyszertárak, egészségpénztárak, termőföldek, budai ingatlanok stb-stb.
Persze ki gondolhatja komolyan, hogy néhány milliárd forintért gyilkosságokra vetemedne bárki is? Szinte nevetséges, bár tegnap hallottam, hogy egy nőt leszúrtak az utcán, 10.000 forint volt a zsákmány........Már amiatt is mennie kell ennek a gárdának, hogy tömegek gondolják lehetségesnek ezt a rémséget.
Na ez a dermesztő, nem a reformszövetség.
Érdekes én erre a verzióra nem is gondoltam, pedig logikus.
Nem kedvelem az összeesküvés-elméleteket, de tény, hogy a szlovákoknak jól jönne most egy ellenségkép.
Így náci,úgy fasiszta, ugyan már. Nálunk senki se szereti a cigányokat, akkor mi van, kisgyerektől aggastyánig náci az egész település, csak a cigányok a szentek?
Ha a kortárs neonáci narratíva valóban azt hangsúlyozná, hogy nem genetikai alapon van gondja a cigányokkal, akkor nem pont a "Cigányoknak a vérében van a bűnözés" kérdésre adtak volna a kurucinfosok 92%-nyi igen választ a szadesz-szavazáson. A bizonyos narratíva ezzel a szöveggel csupán elkeni a felelősséget, közben pedig tudatosan és sunyi módon faji alapon nyomja a szövegeit. Ez halvány, de jó jel, mert lappangva azért legalább ők is szégyellik, hogy neonácik.
Szerintem egyértelműen Oroszország háza táján lenne érdemes nézelődni.

A magyar nácik legalábbis elég nagy rajongói Putyin elvtársnak, a hírek szerint Vona és kis csapata rendszeresen járogat Moszkvába konzultálni.
Én nem zárnám ki azt a lehetőséget, hogy az egész Jobbik egy kgb-s csinálmány.
Sörétes puska. Magyar gárda. Agyaggalamb lövészet...
"Szlovákiának ebben a kemény időszakban igenis érdeke..."

Na persze.
Itt egyvalakinek érdeke, hogy az emberek ne a valós problémákkal foglalkozzanak. Ez pedig a politikusi, impotens, ingyenélő réteg. Ha itt normalizálódna a helyzet, ők veszíthetnék a legtöbbet.
Pillanatnyilag a szlovákok éppen röhögnek rajtunk ahogy a saját mocskunkban fetrengünk. Hogy plasztikusan fejezzem ki magam.
Nocsak. Ez aztán érdekes felvetés, sikerült elgondolkodnom. És ezt nagyon kevés médiatermék tudta elérni mostanság. Riszpekt W, köszi.
Árpikám, végre egy értelmes böffentésed, és még csak nem is Orbánoztál!
Ez látod számomra, aki kutatóként dolgozgatok és tanulmányírással szerzem keserű kenyerem, mindig is kérdés volt. Ugyanis sokkal jobb tanulmányt lehet írni, ha az ember leszúr egy virtuális cöveket (nevezzük null hipotézisnek) és aszerint strukturálja az információt, hogy megfelel-e a hipotézisnek, vagy nem. Általában vagy igazoljuk, vagy cáfoljuk a hipotézist - ez már mindegy. Igazi konvergens gondolkodás, nem igényel kreativitást, képzeletet, elemzést.
A másik lehetőség, ha a valóság szilánkjait hipotézis nélkül (már amennyire ez emberileg lehetséges) saját értékükön próbáljuk kalibrálni, azaz függetlenül attól, hogy megfelel-e valamilyen hipotézisnek, vagy cáfolja azt.
Ami az általad idézett elméleti fejtegetésben zavar, hogy meggyőződésem, hogy a nyomozó munkának a legutolsó pillanatokig mentesnek kell maradnia ettől a konvergenciától és kényszerű módon, fárasztó és időígényes divergens stratégiával kell adatot gyűjtenie. Az adatgyűjtés divergens módja persze arra kényszerít, hogy elkerüld a "korai zárásnak" nevezett jelentséget, azaz minél később vonjál le következtetéseket. Azért, mert a levont következtetés óhatatlanul torzítja a további információ keresést és alapot teremt a kérdés kielégítő, ám hamis megválaszolására. Kielégítő lesz, mert látszólag logikusan illeszkedne bele az ismert valóság darabkák, azonban hamis, mert számos nem ismert, vagy nem figyelembe vett valóság morzsát nem értelmez és nem magyaráz. Óvatosan, csak óvatosan: kreatívan, divergensen. Ahogy egyébként szoktál!
Bocs, ha hosszú voltam.
Szeretnék gratulálni eme remek néphülyítő cikkhez. Tóta, te az utóbbi időben egyre hülyébb vagy. Mit gondolsz, miért nem kapsz már címlapot ezen a hulladék indexen?
Szerintem is elég nagy az esélye annak, hogy külföldről (ami itt nem nyugatot jelent) mozgatják a szálakat.

Amúgy szerintem sem a nácik, sem a kommunisták, sem más szélsőségesek nem "retardáltak" (az NSDAP-nek pl. 16 Nobel-díjas tagja volt). Másrészt igaz, hogy akik Magyarországon terroristáskodnáni kezdenének, azokról 80 feletti IQ nem feltételezhető.
Kivetelesen eleg jo cikk volt. Bar azok a "nacik" akikrol ir a kedves cikkiro, valojaban pont annyian vannak mint a punkok. Elhanyagolhato mennyiseg, szerencsere.
Hat nagyjabol az jon le a cikkbol h megint a szlovak terroristak tehetnek arrol h M.o. ilyen helyzetben van. A legnagyobb felelossege a mostani helyzetert igenis a kormanynak van. Regi slager a szlovak terrorizmus Arpi, nem kene meg mindig ezt dalolni.
Több észrevételem is lenne:

1. A legfontosabb, hogy a Siemens a Blahánál (is) gyűjtött.:)
2. Érdekes a felvetés, de nem logikus. Önmagában az, hogy Szlovákia megpróbál minket destabilizálni, ésszerű. De ennek szerintem nem az a módja, hogy legyilkolásszanak cigányokat, mert ez éppen a nemzeti összefogást erősíti. Sokan utálják nálunk a cigányokat, de azért a többség nem sírja vissza a lágereket, és egy ötéves gyerek hátbalövése mindenképpen undorító, csak megvetésre érdemes.
3. Örömmel konstatáltam ugyanakkor, hogy annyira hülye mégsem vagyok, régóta ugatom, hogy nincs érdemi külpolitikánk, érdemi nemzetstratégiáról nem is beszélve, a nemzetbiztonsági szolgálat pedig jelen formájában gittegylet, ennek a fenntartása puszta pénzkidobás. Ami a külpolitikát illeti, fényesen mutatja a megítélésünket az, ahogy Ferencünk javaslatára reagáltak a többiek, kb. az volt a lényege, hogy hüjegyerek, kussojjá. Pedig szerintem nagyon jó felvetés volt, csak nem volt előkészítve, kelet-európának rá kellene ébrednie arra, hogy csak az egységes fellépés hozhat eredményt az unión belül, ha mindenki a maga pecsenyéjét akarja sütögetni a többiek rovására, mindeki éhes marad. A végjáték pedig még szebb volt, a PSZÁF azért tiltakozott sértődötten, hogy kihagytak minket egy olyan nyilatkozatból, ami gyakorlatilag lehülyézi a miniszterelnökünket. Szóval kicsit olyan volt, mint az óvodában. Nem baj, ha megvernek, de legalább játszanak velem.
Ez így szintiszta spekuláció. Ilyen alapon - ha csak azt nézzük, kik nyerhetnek az ügyön - akár vmelyik cigányszervezet is lehet az elkövető, megbízó. Sőt akár Mohácsi Viktória is (vmi legalább alátámasztja az egyre gyakoribb "képzelgéseit"). Szerintem.
Sziasztok!

Tótaw:
-amig az mszp-n belül uralkodik az a régi nézet, hogy a környező országok érdekeit nem szabad sérteni
- amig az szdsz és a holdudvara a legkisebb magyarkodásra (=szeretem a hazámat, magyar zászló van nálam) azonnal nácizással válaszolnak
- amíg a környező magyarokról Államilag mondanak le
- amig a szimpla hazaszeretet (nem sziriuszos baromság, nem turulos világuralom, nem mindent vissza, erdély a mienk, nem a románok szőrös talpú népség, nem a Fidesz= nácik szöveg, hanem szimpla: jó magyarnak lenni) azonnal belépőt jelent a nácik közé (az szdsz szerint!),
- amíg az szdsz meghatározhatja a közbeszédet: a cigányozás elég indok a gyilkolásra (Cosma vs Mohácsi Viktória)

no addig a szomszédok úgy randalíroznak, ahogy akarnak

mert az mszp nem tud velük mit kezdeni: soha nem csapott oda az asztalra, Orbánból meg simán nácit varázsoltak
Amúgy is elkeserítő és ijesztő ez a három figura. Az is elgondolkodtató, hogy ha valóban így lenne, és az éhes fiókákat egyszer elhagyná az anyjuk, mi történne...
Nem szeretem a stílusod, de ezzel az írással mindenben egyet értek, mert én már ezt szajkózom hónapok óta.
Nem akarom elmondani ismét az általad is felvázolt érveket, de:

Jelentéktelen cigányok megölésével, főleg gyerekekével senkinek nem tesz jót, főleg nem az általa "képviselt ügynek" nem. kizárólag ellenszenvet ébreszt. Ha kinyírtak volna három visszaeső anyagyilkos uzsorást, akkor viszont valószínűleg a 100tagú cigányzenekar sem ment volna ki...

Ha néhány faszfej követe volna el ezeket a cselekményeket, már régen feldobták volna őket. Ne felejtsük el, hogy a hasonló végrehajtású, felderítetlen bűncselekmények nyomravezetői össz értéke már több tíz millió forint!

Egyik radikális csoportnak nem érdeke, hogy unszinpátiát keltsen a társadalomban.

Megdöbbentő, hogy senkinek nem jut eszébe a nem etnikai jellegű elkövetés. Mind a pártok, mind a jogvédők teljesen természetesnek veszik, hogy ez történt.

Véleményem szerint mesterségesen kelt ellenszenvet a "magyar" társadalomban az eset ilyetén való dramatizálása. mindenki oda vonult a sírhoz, a pap még bocsánatot is kért a magyarok nevében a cigányoktól, közben hetente ölnek meg cigányok idős embereket kétszáz forintért. mennyivel vállaljhatóbb a cigányság számára pl. az a bűncselekmény, amikor a cigányok bestiális kegyetlenséggel megöltek egy idős nénit, majd megerőszakolták és levágták a lábát??????????????
A mesterséges média (hack) tovább szítja az ellenszenvet.

Számomra egyre nyílvánvalóbb, hogy jól szervezett akcióról van szó. Véleményem szerint több környező országnak is érdeke, a magyar társadalom destabilizálása, hogy a végső esetben vér legyen az utcákon.

Két verziót tudok elképzelni:
senkit nem fognak elfogni, az ügyek felderítetlenek maradnak, sőt megy tovább az értelmetlen mészárlás (mindét népcsoport részéről, de csak a cigányokén lesznek 5000ezren mert az most menő (ok, Cozmáén is lettek volna ennyien az biztos))
elkapnak pár olyan balfaszt, akik még a cipőfűzőjüket sem tudják bekötni, vagy pár tényleg pszichopata balfaszt akik az utolsó balhét megcsinálják a "kölcsön" autókkal és fegyverekkel, majd utána csak lesnek, hogy 1000euróért rájuk verik az összes balhét, de itthon ebben nagy gyakorlat van (ásd: Mór), tehát mindent visznek.
Aki szervezte, az meg elégedetten hátradől bársony karosszékében és kiadja az újabb parancsot...

Egyébként ha a saját titkosszolgálataink nincsennek benne a buliban, akkor most kibaszottul nyomozhatnak ebbe az irányba, de úgysem fogják elmondani. Emlékszel, amikor a jugoszláv háború idején néhány katona meghalt, mert "elaludtak a síneken"? Testvérem ott szolgált, egy helikopterről lőtték őket szitává...
" egymást írtják cigány maffiózók " ?
Óvatosan Árpi. Ez még mindig nem Amerika
( ajánlott irodalom: FamilyGuy, tegnap esti rész. A rasszista génekkel megáldott házörző, és az őt pénzelő afro-amerikai menedzser esete... )
Nos, arra lenne a saját titkosszolgálatunk, hogy az ilyesmit kivédje, hárítsa, leleplezze. Ehhez persze az is kéne, hogy ne a vezetője legyen az egyik főgengszter...
Nekem is gyanús volt, hogy minden eset az M3 vagy M30 közvetlen közelében történt, és a szlovák határ is mindenhonnan gyorsan elérhetô, de Neked súgtak, vagy Te is csak találgatsz? Amit nem értek, hogy ez már nálunk a klubban az elsô pár eset után felmerült, de akkor mit bénáztak a mieink még fél év múlva Tatárszentgyörgyön is? Esetleg tudták már, hogy mi a dörgés, és azt hitték, ha úgy csinálnak, mintha nem történt volna semmi, akkor nem kell kényelmetlen kérdésekre válaszolni?
engem meg mindig kiraz a hideg ha eszembe jut a Tatarszengyorgyi tragedia... az hogy egy koporsoban fekszenek, erre elszorul a szivem...

fel kezemet odaadnam, hogy meglegyenek a gyilkosok es a felbujtok
Esetleg az orosz szálat lehetne még vizsgálgatni...
Mégis létezik a Kis-Antant?
Éééééérdekes.
Akár ez is lehet. Én nemcsak a szlovákokból (románokból, ukránokból, pirézekből) nézek ki bármit, hanem az emberekből úgy általában. Így óriási mozgásterünk van elméleteket gyártani. A sátánista szertartástól kezdve a Szíriusz bolygóra történő kivégzéses átköltöztetésig bármi.

A Cui prodest? jó kiindulópont lehet, bár napjainkban, amikor 50 forintért idős embereket erőszakolnak és ölnek meg (nem feltétlenül ebben a sorrendben), amikor random embereket agyonvernek a buliból hazamenő hvcs-k _csak úgy_, elég nehéz indítékot találni, vagy akár más fejével gondolkodni.

Van egy másik módszer is, amit talán alkalmazni lehet. Egy XIV. századi angol szerzetesnek köszönhetjük, akit Ockhamnek hívtak. (hu.wikipedia.org/wiki/Occam_borotv%C3%A1ja)
Szóval maradjunk a tényeknél - amikből igen kevés van -, mert az a tuti. Valszeg a legegyszerűbb megoldás lesz az igaz.

Nem olvastam elegendő háttéranyagot ahhoz, h elméleteket gyártsak - pedig megtenném szívesen, nagy Sherlock Holmes rajongó vagyok - így ez éppúgy lehet egy Gipsz Jakab műve egy ulti tartozás miatt, mint a misztikus Lin Kuei nindzsa kláné.

Bár elég jók nálunk az emberélet elleni bűntettek felderítési mutatói, de a felderítetlen 15-20% (bocs, ha nem ennyi), nekem bőven elég ahhoz, hogy ne essek pánikba, hogy rajtunk a pánszláv titkosszolgálat. (plusz azok már egy ideje úgyis ziher rajtunk vannak).

Ami viszont kiveri nálam a biztosítékot, amikor a nyugati mérvadó lapok már most húzzák a vészharangot, hogy a véresszájú magyar fasiszták így, meg népirtás és elnyomás úgy. Lófaszt nem tudni még.
Remember Mortimer!
mit oltogatot a "szélsőjobbos fasisztákat" azt hogy azok erősödnek, csak az idióta féreg, retardált, iqnuku szélsőbaloldalnak (maszop, szadesz, madöf) köszönheted, akik hülyének nézik az embereket, folyamatosan átbasszák. Természetes hogy ezután berágnak mindenkire.
Az föltűnt nektek, hogy újra összeállt a kisantant? És megtámadta a forintot. Ja, Lengyelország (a borozó jóbarát) is csatlakozott. És már a bolgárok is oktatnak (ki).
Ja, a szlovák titkosszolgálat jelmondata meg vagy rosszul van fordítva, vagy hülyeség.

1. A veszély vagy fenyegetés egy külső tényező, aminek nem kell tudnia, hogy ki mennyire óvatos. Tehát az akkor is pont annyira van ott, mintha nem lennél óvatos. Max ellenállóbbak leszünk vele szemben.

2. A "ha biztonságban van" rész már önmagában azt jelenti, hogy nem fenyegeti veszély. Ez a definíciója a biztonságnak. Hogy nincs rá veszély. Ha lenne veszély, akkor nem volna biztonságban.
Ennyi erővel azt is írhatták volna, hogy "Nem fenyegeti veszély, aki recskázik, ha biztonságban van." Nyilván nem. Hisz biztonságban van.

Na mindegy, nem az eszükért szeretjük a szlovákokat úgysem. :)
Ez mind szép és jó, de néhány megjegyzés:
kimaradt az "elemzésből" az az opció, ha esetleg azok a bizonyos bűnözői csoportok elég erős befolyással bírnak a rendőrségen vagy a politikai életen belül ahhoz, hogy a nyomozás, leaglábbis sokáig, eredménytelen legyen - vagy valamilyen balfék legyen letartóztatva.
másrészt, titkosszolgálatunk az nekünk is van elvileg, meg kémelhárítás is, és akárhogy is nézzük, ezek itt nem a "tökéletes bűntényt" követték el, illetve nem is a klasszikus beépülős-információszerzős titkosszolgálati akcióról van szó, hanem több, nagyon is nyilvános gyilkosságról.
Tehát, ha a rendőrsége esetleg nem is képes rá, a titkosszolgálatnak elemi érdeke lenne ezt kinyomozni illetve nyilvánosságra hozni, már amennyiben a titkosszolgálat és az ország vezetőinek az stabilitás az érdeke.
A mostani állapot senkinek sem jó, mivel egyelőre tettes nincs, csak a feszültség és a hisztéria növekszik. Viszont tartok tőle, hogy a hatalom érdeke a helyzet további kiélezése, és esetleg egy polgárháború vagy polgárháború szerű helyzet létrehozása, ami lehetőséget adna a hatalom bebiztosítására például a hadsereg bevetésével, illetve, a körülményekre hivatkozva egy sor "rendkivüli" intézkedés végrehajtására (pl gyorsított bírósági eljárások, vagyonelkobzások, esetleg államkölcsönök átütemezése, stb).
Szóval nem biztos, hogy szomszédos baráti (felebaráti?) országokban kell keresni az ügyek mozgató rugóit, ellenben valószinűleg szivesen segítkeznek olyan ügyben, ami az ő pillanatnyi versenyelőnyüket is erősíti.
Látványos az összeeseküvés-elméleted és mindenképp elgondolkodtató. Azért nem fogadnék rá nagy összeggel. Szerintem nincs az a titkosszogálat aki ekkora tétért (ami nem kicsi, pl. potenciális éhséglázadások megelőzése a a saját portán de azért nem is egy közvetlen nukleáris csapás megelőzése a cél) gyerekgyilkosságig süllyed. Persze lehet, hogy én vagyok naív, illetve ami még életszerűbb, hogy egy fatális hiba csúszott a gépezetbe.
Manapság a rendőrség a közhangulatot leginkább befolyásoló lopásokat és rablásokat nem tudja megoldani.
Valaki úgy gondolta, hogy a maga részéről megnyugtatóan szeretné rendezni a témát. Miért nincs hír arról, hogy Csorba Róbert miből élt, hol dolgozott 3 műszakban? (persze azért, mert mindjárt bayerzsoltoznának)

Iványi Gábor szavain ledöbbentem, többet vártam, márcos volt, és ugyanúgy álszent, ahogyan a tatárszentgyörgyi temetést úgy en bloc láttuk. A magyar társadalom nem azért nem fogadja el a cigányokat, mert a bőrszínük nem tetszik, hanem azért, mert a magyar normákat nem tudják és nem is akarják betartani. (ezren leírták már) Bunkók, műveletlenek, büdösek és a jogaikat nem restek kívülről tudni, de a nevüket nem biztos, hogy hiba nélkül leírják. (Ezzel találkozik az ember az utcán, innen alakult ki a cigány-kép az emberekben)
Ezen nem változtat Győzike, és nem változtat a 100 tagú cigányzenekar sem.

A parlamentben lehet nagy szavakat használni, feltehetőleg azért, mert a rózsadombi "parlamenti elitet" nem fenyegeti az a veszély, hogy beköltöznek a szomszédba a romák és tönkreteszik egy élet munkáját.

Magyarországon a cigányság problémájánál sokkal nagyobb problémák vannak. Az egész ország koncepciótlan, nem meri például kimondani senki, hogy 10 000 lakosnál kisebb településről MINDENKI sürgősen költözzön el, mert megállíthatatlan a lecsúszás.
Van nekünk "belső ellenségünk". Amíg az a retardált Mohácsi Viktória egy legyintéssel elintézi, hogy Cozma megkéselése disco verekedés és különben is Cozma cigányozott, ellenben szerinte a tatárszentgyörgyi gyilkosság az rasszista, fasiszta, romaellenes erőszak. Amíg ezen véleményével körbehaknizza Európát és mindenhol kárálhatja a rasszistázó szövegét. Addig nem kell nekünk szlovák titkosszolgálat, szépen lejáratnak minket a saját "hazánkfiai" is.
es ha "szimplan" azert gerjesztik valakik a feszultseget, hogy alkalmas legyen a terep egy magyarorszagi patriot-torveny megalkotasara? csak itt, a generalt rasszizmus, az ikertorony... ez, vegulis tobb csoport erdeke is lehet.
Szerintem a gyerek csak véletlen volt. A tűz miatt csak a sziluett látszik, az elkövető kicsit izgul, és a megjelenő alakra lő, a négyéves, kézben tartott gyereknek meg annyi. Innentől tehát az elvetemült állat, aki még a gyereket is, az nem teljesen állja meg a helyét. Nyilván embert ölni ab ovo csúnya dolog, de kb 300 honfitársunk jut el idáig évente, és kétharmad arányban az áldozat családtag, anyu, apu, stb, akivel lehúztunk pár évet.
Ehhez képest nem is olyan nehéz egy vadidegennel szemben meghúzni a ravaszt. Aki ugye, mint tudjuk ...
Az én profilomban 20-30 közötti, fiatal, jó vagyoni háttérrel rendelkező fiatal társaság áll, vidéki, vadászós, esetleg politikusi családi háttérrel. (megdöbbentő, hogy politikus vagy kőgazdag apuk gyereke milyen hamar hozzszokik a helyi nekem-mindent-szabad feelinghez.)
A társaságben előbb csak heccelik egymást - ezeket le kellene lőni, aztán ki próbálják, előszőr csak a tűzgyújtás szintjén, aztán elhozzák a puskát is, csak az érzés miatt, aztán lőnek is.
Minimális óvintézkedés mellett, (autót messzebb hagyni, gyalog közelíteni a szélső házat, kutyára vigyázni, cipőt, ruhát elégetni, stb.) a lebukás esélye meglepően csekély. És erre is rá lehet szokni.
DE a külföldi vonal is érdekes, és ha eddig nem is jutott volna a szlovák fiúknak eszükbe, most garantáltan ők is ráindulnak a témára. Nem mintha azt akarnám mondani, hogy ez TWÁ felelőssége.

A felvetés abszolút helyén álló "Is fecit cui prodest".
A kezdetektől motoszkál bennem is, hogy az nem lehet bárkinek érdeke, hogy sorozatos cigány kivégzésekkel borzolják az emberek kedélyét. Összességében én nem gondolom, hogy a magyar társadalom rasszista volna, ha azonban mégis, akkor sem annyira, hogy sorozatos kivégzésszerűen végrehajtott gyilkosságot kövessen el.
Ez a szlovák okos gondolat, lássuk be csak szálka vagyunk a szemükben, minél rosszabb nekünk, annál jobb nekik.
Elgondolkodtató felvetés,ami simán valós
lehet.
Ha így van és miért ne lenne,akkor egyben
végtelenül elkeserítő is,de jól leképezi
az emberi jellemet is.
Történelmünk tulajdonképen folyamatos háborúk sorozata,csak néha van köztük egy kis szünet.
Remélem az én időmben nem fog bekövetkezni
egy újabb háború,de sajnos aki tanult történelmet láthatja hogy elég sok jele
van annak hogy újra bekövetkezhet:
-gazdasági válság
-etnikai feszültségek
-szélsőségesek térnyerése
Ugye ezek ismerős dolgok töri óráról,mikor a első és második vh-t tanultuk?
Nem akarok vészmadár lenni(még ha annak is tűnök),de aki jobban odafigyelt az órán,azt is megfigyelhette hogy az emberiség folyamatosan elköveti ugyanazt a szőrnyű hibát,hogy háborúzni kezd.
Hogy utána szörnyülködve az elszenvedett
borzalmakon,megfogadja hogy ilyen többet nem fordulhat elő...egészen a következő háborúig.
Elméletem szerint ezt a hibát anyagiasságunk generálja,ami mindenek felé helyezi pénz hatalmát,a humanizmust félresöpörve.
Szóval kinek nem inge ne vegye magára,de
az ember alapvetően,egy kapzsi,törtető, közömbös,önző,felelőtlen,hiú,
pazarló,szar.
Az állatot csak azért nem írtam a végére,mert egyrészt ez sértés lenne rájuk nézve,másrészt a maguk egyszerű
módján,sokkal tisztábbak és nemesebbek az embernél...
Dermesztő lehetőség ez is. Bár én inkább a helyi retardált nácikban sejtem az eredetet...
A szlovák titkosszolgálat verzió abszolút benne van a pakliban. Ők ezt tudják, az már bebizonyosodott. Tényleg csak idő kérdése, hogy mikor alkalmazzák ezt a tudást legközelebb. Esetleg annak lehet még utána nézni, hogy ez folyamatos alázás, vagy olyan eseményekhez kapcsolódik, amelyekről el szeretnék terelni a közfigyelmet. Lásd Malina Hedvig, Dunaszerdahely.
Magyarország ma nem más mint egy nagy szennyes takaró ami alá próbál a többi keleteurópai ország bebújni.Így nem látszik más,csak a nagy szennyes Magyarország.Velünk takaróznak a környező országok és így a nyugat az ő problémáikat nem látja.Szerinteük.
Arpad rogeszmei elhatalmasodni latszanak rajta. persze mondhatnok azt is, hogy "Though this be madness, yet there is method in it."
Érdekes felvetés, de ilyenért nem is kell ennyire messzire menni. Volt már Magyarországon olyan idő, amikor választások előtt sorra robbantak a kicsi, de hangos bombák, aztán amikor bukott a kormány, hirtelen abbamaradt. Kinek volt ez 97-98-ban érdeke?

Kinek volt érdeke fenntartani a rajcsúrt 2006-ban?

Kinek a képviselője Wittner Mária?

És a találós kérdés:
Most kinek van érdekében a kormány bűnözökkel szembeni tehetetlenségét demonstrálni?
Jujj, de jó cikk! Viszont hátborzongató is...
Töketlenek vagyunk, mint az 'ártunk és 'ormányunk.
Remek spekulacio!
akar iagaz is lehet.

de az a baj, hogy nekem ez a megallpitas is nagyon igaznak hat, hogy:

"nem kell ehhez külföldi titkosszolgálat, hanem a sajátunk tette, hogy lehessen fasisztázni."

mert most mar verre megy minden, ha egyszer kiesnek a hatalombol akkor aztan veguk...
ahogy Torok Gabor elemezte nagy a tet mindekt oldalon.

nincs mit hozzátenni, ez eddig találgatás. persze még hozzátehetjük, hogy tegnap meg ma belénkrúgtak úgy 10 Ft-nyit kedves cseh és szlovák és lengyel barátaink, hogy kereskítsük az összeesküvéselméletet. mindenesetre a geográfia nagy barátunk, mert a kérdés, hogy hány kilométerre esnek meg ezek a határtól. és melyiktől.
i985

gratulálok, okos hozzászólás, de Te is csak fröcsögsz... :-) a többit meg ponleszarom
Miért érzem úgy, hogy a magyar gazdaság bedöntése még épp vállalható kockázat az EU-nak+USA, hogy ennek révén "felhatalmazást kapjanak" olyan mértékű gazdasági szabályzók törvénybe iktatására, amit enélkül nem lehetne elfogadtatni a piaccal?


Ha úgy tetszik, mi leszünk a gazdasági megújulás WTC-je.
csak egy kérdés, amit már feltettek néhányan előttem máshol:

Akik most ajvékolnak a két lelőtt cigány temetésén több ezren, azok hol voltak, amikor Pénzes Henriettát vagy Horák Nórát vagy Szögi Lajost temették?

amúgy ez most kivételesen egy jó post Worluktól
Kedves Árpád!

Sztem ez a cikk nagyon rendben van!!!

Mindent szálat lefuttatsz, és egyiket sem prejudikálod végső igazságnak.

Az pedig, h a szlovákoknak érdeke lenne a magyarországi destabilizáció, nem vitás. Kérdés, h ilyen áron is tennének-e érte.

Hidegborzongató gondolat, h egy-egy gyár betelepítése, az országok tőkeéhsége miatt efféle aljadékos gazemberségekre lennének képesek a titkosszolgálatok.

Sok alternatíva van, de egyik se valami megnyugtató. Talán még az uszorás történet lenne az ország szempontjából legkevésbé fájdalmas, ha lehet egyáltalán ilyet mondani.

Az írás jó, és ez abból is fog látszani, h sok dühödt, rasszista indítékot hápogó libbant jogvédő fog majd itt halomra hápogni, h elkúrtad...
Pedig nem!

Tisztelet!

Üdv.
csodálatos cikk
most amikor már végső kétségbeesésemben azt gondolnám, hogy valamit tényleg nagyon elszúrtunk, és ezen dicső vezérünk, a hobbi táncbajnok se tudna segíteni, megadja az írás a választ, a hiba az irigyeink ármánykodásaiban rejlik. hiába vagyunk erősebbek, mint a szikla, a lassú víz partot mos, beért a nemzetközi összefogás.
köszönjük szépen
további jó éjszakát!
Gratulálok! De azt még kifelejtetted, hogy a Moszad is felfegyverzi a romákat, hogy legyen itt polgárháború, hogy idejöhessenek a zsidók akik egyébként is már megvették az országot... (ld. www.hirturmix.hu/article.php?rss=1*11371).
na, mindig van valami új. Eddig a nácik kikérték maguknak, hogy nácik lennének, most már csak azt kérik ki, hogy szidják őket.
"Mi, retartdáltnak nevezed őket? Majd jól megbánod, kisapám!"
meg hogy ne fröcsögjünk már, mert idegesítő. Hát nem tudom, aki utálja a nácikat, annak miért gáz, ha szidják őket.
Csak hát ugye most már inkább sokan magukra veszik (vajon miért?), mások egyesenesen vállalják, és rosszul esik nekik a beszólás.
Az kiabál, akinek a háza ég.
@is:
Furcsa, hogy neked nem tűnik fel:
Nem a szomszédok miatt zuhan a forint, hanem a miniszterelnök ostoba kezdeményezései miatt, ami olyan országoknak kért segítséget, velünk együtt akik nem kérnek belőle.
Hiába próbál Fletó összebújni a szomszédokkal, hogy ne látszanak ki a fekélyeink, sajnos büdösek vagyunk.
Aki a saját nemzetének véres veritékkel összadott adóját eltapsolja, az ne ácsingózzon Eu pénzekre és ne legyen szószólója normális gazdaságúaknak.
Emiatt zuhanunk eltérően a térség pénzeitől, persze lehet, hogy neked van igazad és rajtunk kívül mindenki hülye, összeesküvő, szabotőr.
Biztos bennem van hiba, de ez nekem már az első alkalom után eszembe jutott. Ami történetesen "Dunaszerdahely" után két nappal történt. Vajon egy magyar náci pont cigányokat öl az ominózus esemény után 48 órával, vagy inkább Szlovákia lerohanására készül? Arról nem is beszélve, hogy Tatárszentgyörgy után olyan gyorsan kizárták külföldi szálat, hogy az már szinte gyanús. Én sajnos elképzelhetőnek tartom, de egyéb lehetőségeket sem zárnék ki.
Árpád! Lehet hogy igazad van? De akkor hol a magyar titkosszolgálat? Mit csinál? Vagy netán, az ö kezük van benne, mert a hatalom az egy jó dolog egyeseknek és meg szeretnének tartani mindenáron?Hogy utálnak bennünket európa szerte azt tapasztaljuk, de ennyire?
Árpád! Lehet hogy igazad van? De akkor hol a magyar titkosszolgálat? Mit csinál? Vagy netán, az ö kezük van benne, mert a hatalom az egy jó dolog egyeseknek és meg szeretnének tartani mindenáron?Hogy utálnak bennünket európa szerte azt tapasztaljuk, de ennyire?
Ez az első írása Tóta W.-nek, amelynek van igazság háttere.

Azért a szóba jöhető titkosszolgálatok körét nem kellene leszűkíteni csak a környező országokra!

Létezik egy közel-keleti kis ország is, amelynek igencsak hírhedt titkosszolgálata van!
Bár csak találgatás, a gyilkosság másnapján ezt gondoltam én is (hű, olyan okos vagyok mint Árpi). Egyelőre semmi nincs, ami az ellenkezőjét bizonyítaná. Itt vagy pár görény osztja az igazságot, vagy ellenérdekelt országok destabilizációs játéka folyik. Más lehetőség nem nagyon van.
@Euthanatos: "A magyar nácik legalábbis elég nagy rajongói Putyin elvtársnak, a hírek szerint Vona és kis csapata rendszeresen járogat Moszkvába konzultálni."

Erre forrásod is van, vagy csak rosszat álmodtál az éjjel?
Fletónak és bandájának nagyon jól jönne, ha mielőbb meglennénke az elkövetők, lehet, még egy rasszista-szélsőjobb szálat is a nyakukba tudnának varrni. Ez ügyben -ha nem is gőzerővel- dolgozik a titkoszolgálat is. Ez forrásokat von el más feladatoktól, aminek következtében az a terület nem leszeléggé fedett, így könyebben rá lehet mozdulni.
Miért ne állhatna e mögött egy külhoni akció???
@senon: "Tök hasonló gondolatokat írt meg az Aexel Springer központi és megyei hírportáljain néhány nappal ezelőtt az Ön kollégája (www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=214959), nagyon egy srófra jár az agyuk."

Ez a reggeles link csak nálam nem fasza, vagy tényleg levették a cikket?
Na ez a gyűlöletbeszéd! Biztos a szlovákok voltak, mi? Remélem elfogadják gyűlöletbeszéd elleni törvényt és börtönbe zárják a hozzád hasonló antiszlovákitákat!
CUI = cigányok, unió, idióták? :)
Jelenleg az ország legnagyobb problémája, amiből minden - hansúlyozom MINDEN - következik, az a mindig másra, mindegy milyen segítséget mástól váró, tátottszájú lusta ostobaság. És az ostoba, lusta mindig, minden esetben másban keresi a hibát ahelyett, hogy saját magát tenné felkészültebbé, hogy az esetleg felmerülő problémákat meg tudja oldani, vagy ha nem megy, kultúrált segítséget kapjon. A jelenlegi helyzetre egy megoldás van: azonnali elitcsere.
Bakker, a kommentelők 99.9%-a mintha direkt nem akarná elolvasni az utolsó bekezdést, sorra csinálnak magukból totál hülyét.
@LaJó: Én a bolygóra sem szűkíteném le a szóba jöhető titkosszolgálatokat! Hallottál már az Aldebaran 5675472138-as kisbolygóról? A neten rákeresve nem találsz semmit! Kicsit sem feltűnő, mi?
Tekintve, hogy Magyarország az egyetlen lakható hely a világegyetemben, nem csoda, ha mindenki minket (csakis MINKET) akar kitúrni! A francba, nem véletlen, hogy ide születtünk. Néha azt hiszem, mindenki robot, csak én vagyok ember.
A kereskedelmi Tv-k rasszistá és nácik.
Milyen sztereotípiát is mutat be romára és feketére:
Gyôzike
Pákó

Pedig van értelmes, tisztességes, becsületes ember köztük akiket érdemes lenne mutatni és az emberekben szimpátiát kelteni irántuk.
Miért, miért?
Pedig hát ôk vannak leginkább az álltalánosítások ellen.
Nem értem.

Egyébként meg ez egy nagyon jó téma, hogy az ország figyelmét elterelje az ÁLLAMCSÔDRÔL.
Felvidéki magyar vagyok. Nem is tudjátok, mennyire valószinű, amit TWA írt a szlovák vonalról. Mindent megtesznek, hogy befeketítsék Európában Magyarországot, és az összes magyart. Nem nyugszanak, amíg be nem olvadunk. És mindenhez egy harmatgyenge magyar külpolitika, legyengülő gazdaságú ország.... Ha tudnátok, mi minden derült ki a Meciar kormány alatti titkosszolgálatról, és ez csak a jéghegy csúcsa. Meg vagyok róla győződve, hogy Tatárszentgyörgyben is benne van a kezük.
Egy rendes összeesküvés-generátor nem hagyta volna ki a MOSZAD vonalat sem :)
a Cion bölcsei szerint a cél közép-európa, Simon Perez megveszi kilóra Mo.-t
>> forintot bedőteni, MSZP-t hatalmon tartani (fasiszta kártya) = olcsóbb lesz :)

Bí.
"magyar náci, cigány uzsorás"

Érdekes sztereotípiák. Kérem szépen én ideológiailag teljesen képzetlen vagyok, de az ilyesmi nem tilos? Ha nem tilos, akkor szabad mondanom magyar uzsorást, cigány nácit is?
@DeeJay(HUN): nyilván van forrása. Én a minap kaptam egy ímélt, ami azt a megdöbbentő összeesküvést leplezi le, ami szerint ufók zilálják szét évek óta a magyar morált. De hogy ne lehessen őket könnyen azonosítani, beöltöztek orbánnak, gyurcsánynak, veresnek, kókának, dávidnak, vonának. Bizonyíték? Minek bizonyíték? Hiszen láthatod őket a tévében, kell ennél több? :)))))))
Ezzek a tatárszentgyörgyi esettel be fogják nyalni a nácizgatós idióták. Sülnek majd akkorát, mint a szerencsétlen egyszerű tégéem a mortimer-ügy kapcsán. "Rásszista, rásszista!!!" kiáltották az egyszerű fogatlan réti bantuk. Majd kiderült, hogy a karddal szurkáló épp úgy cigány, mint áldozata. Ha jól értettem, akkor ott egy ön-rasszista szado-mazo cigány volt az elkövető.

A tatárszentgyörgyi esetnél már megint senki nem tudja még ki volt az elkövető, de már megint teli torokból üvölt rasszistát meg nácit a média. Annak legalábbis a szerencsétlen balga ostoba bugyutácska idiótácska egyszerűcske szánalmas fele.

Júj, jönnek a rasszisták meg a nácik! Fúj!

Jut is eszembe: az utóbbi években előkerült a jól bevált komcsi ocsmánykodó zsák. Csak bele kell nyúlni, találomra kikapni valamit, és jól hozzávágni célpontunkhoz. Némi nosztalgiával hallgatom a fasisztázásokat. Utoljára úttörő koromban kellett ekkora baromságokat kényszerből végighallgatnom áprilisnegyedikei iskolai ünnepségeken. Tudja itt egyáltalán bárki is, mit jelent a rasszista, fasiszta, náci, nacionalista? Tudja egyáltalán rajtam kívül bárki mi a különbség? Berakhatnák bölcs és igazságos vezéreink ebbe az ocsmánykodó zsákba a k**vaanyád, rohadtg**i, sz**jálle kifejezéseket is. Úgy az ő szájukból sokkal autentikusabb lenne. A "fasiszta pribék" pedig rákosi elvtársnak állt jobban.
Történt ez a csúnya tragédia.
Én azt nem értem minek kell ebből politikai ügyet csinálni? Politikusok jelennek meg a temetésen? Vicc! Takarodjanak a parlamentbe dolgozni! Színjáték az egész, én azt mondom ennek semmi értelme!
Az elmúlt években volt több tucatnyi gyilkosság amikor roma ölt magyart. Ilyen szinten sose volt belőle politikai ügy. Ha beszéltek is róla politikai szinten, csak minimálisan és általánosságban. Szerintem ez a helyes. Nem kell a mesterséges feszültségkeltés.
Ellenben ha roma ellen követnek el brutális bűncselekményt (lényegesen kisebb arányban mint magyarok ellen) akkor tuti az a főcím öles betűkkel, hogy "cigány áldozat". Érdekes ilyenkor nem magyar állampolgár.
Most így hírtelen két eset is beugrik amikor az összes politikai párt elhatárolódott meg szörnyülködött a "fasisztáktól" a parlamentben. Egyik a kardos Jauzsika esete, amikor a buszon átszúrták a cigánykölyköt. Emlékszem még megemlékező menetet is szerveztek. A Mozskva térről indult a felvonulás, amiben politikus is részt vett. Utána meg kiderült hogy a tettes a cigánykölyök cigányhaverja volt és a szkinhedes mesét csak kitalálta. Azóta a karddal átszúrt gyerek felépült és bűncslekményt követett el, szóval nem sokkal később más ügyben ő lett gyanusított. Erről ennyit.
A legutóbbi cigányok elleni kézigránátos támadáskor is emlékszem ment a ki határolódik el jobban játék. Mostanra meg van a gyanusított. Ott sem szinhedeket, hanem két romát gyanusítanak. Az ominózus tatárszentgyörgyi eset után pedig emlékezhetünk kigyulladt még egy ház pár nap múlva az ottani romasoron. Kolompár Orbán nyilatkozott, hogy a cigányai láttak egy terepjárót még két menekülő embert. Azóta azt olvastam a tűzoltóság kizárta az idegenkezűséget és bekapcsolva találtak valami elektromos készüléket attól gyulladt ki a ház.

Mindezt csak azért írtam le, hogy a rendőrség dolga, hogy a bűncselekményeket kivizsgálják. A politikusoké meg nem az, hogy temetéseken tetszelegjenek/kampányoljanak, meg rémtörténeteket kreáljanak, hanem dolgozzanak a törvényeken. Nagyon felhúztam magam amikor láttam ezeket a majom politikusainkat a temetésen. Ha már ott voltak legalább eltemette volna őket is valaki...
Árpád, ha egyszer írnál arról, ennek a népnek miért kell Mohács (nem, NEM MOHÁCSI!)...
W., most karriered újabb csúcsához közeledsz ezzel a cikkel: nemsokára miattad lesz diplomáciai jegyzékváltás a magyar és a szlovák kormány között! :)
@omgwtf:
"Bár elég jók nálunk az emberélet elleni bűntettek felderítési mutatói, de a felderítetlen 15-20% (bocs, ha nem ennyi), nekem bőven elég ahhoz,"

Ezen a 90%-os felderítési mutatón én mindig jókat derülök, ugyanis abban azok is benne leledzenek, amikor a férj vagy feleség, hirtelen felindulásában leszúrja a házastársát, vagy kocsmai észosztáskor folyik a gyilok, stb...

Tehát azt is felderített esetnek veszik, amin nincs is mit felderíteni, mert a napnál is világosabb, mi és hogyan történt.
Röhejes ez a statisztika így...

Üdv
nemrég leírtam, hogy nekünk mohács kell, de ezzel kimerítettem a közhelykvótámat ere a szemeszterre.

index.hu/velemeny/eheti/plafon/
Talán kérdezzük meg Mohácsi Viktória képviselő asszonyt, ő úgyis olyan jólinformált és szabatos.
Mohácsi nagyon súlyos. Talán egy kis priznic jót tenne.

Nem írtam bele a cikkbe terjedelmi okból, de van olyan csoport, amelyiknek a náci-kukluxklán opció kézzelfogható előnyt jelent. Akkor aztán nyílna tér nekik. Remélik is erősen, hogy végre lesz náci terrorizmus.
Kár érte. Mohácsinak a Cosma gyilkossággal kapcsolatos igencsak demagóg és sajnos gyalázatos kijelentéseiér így kért bocsánatot: "elnézést kérek, amiért egy televízióműsorban félreérthetően fogalmaztam". Márpedig igen csak félre nem érthetően fogalmazott a képviselőasszony. Ennyit erről.
Az a baj, hogy nemcsak a szlovák titkosszolgálatnak érdeke egy ilyen konfliktus magyar és cigány között. Szerintem ők csupán második helyen szerepelhetnek!
A cigányokkal szembeni embertelenségek létérdeke azoknak a megélhetési rasszistáknak, akik ilyen szörnyűségek nélkül kihalnának mint a dínók.
Érdeke a HATALMON lévő mszpnek is, sőt, nekik még az a nagy előnyük is megvan, hogy a végrehajtó magyar titkosszolgálat az ő kezükben van.

Akkor amikor nem voltak rest megpróbálni, hogy a tévészékháznál legyen legalább egy rendőr halálos áldozat (3 valóban elitélt rendbontóra 7, azaz hét darab soha bíróság elé nem küldött letartóztatott provokátor jutott!), ugyan mi akadályozná meg ezt a társaságot, hogy az őáltaluk is ugyanúgy gyűlölt cigányság ellen már közvetlenül akciózzanak?

Igenis a kormánynak van a legnagyobb érdeke abban, hogy összeugrassza az állampolgárait, akik így nem velük, nem a katasztrofális gazdasági helyzettel, hanem az életük megvédésével lesznek elfoglalva. Ráadásul, mint a 9/11 lehetővé teszi a magyar Hazafias Törvény (Amerikában Patriot Act) bevezetését, amely a szólásszabadság (jééééé... napi hír!), a gyülekezési szabadság és más állampolgári szabadságjogok megkurtítását jelentheti.

Nem kell a szlovákokra kenni azt, aminek a LEGNAGYOBB HASZONÉLVEZŐJE Gyurcsány Ferenc pártja és kormánya, illetve Mohácsi Viktória és csapata.
Van egy sokkal egyszerűbb és hihetőbb magyarázatom. Magyar állampolgárok tették, nagyjából a büntethető életkor határán (olyan 17-18 körülire saccolok) egyszerűen mert most ez a divat. Semmi különösebb ideológiai beágyazottság, vagy konspiratív érdek nem kell ehhez. Elég csak a Kaposvári két hülyegyereket említenem, akik agyonverték egy haverjukat, mert már nem volt elég barátságos, vagy esetleg ezeket a férgeket: en.wikipedia.org/wiki/Dnepropetrovsk_maniacs - ajánlom mindenki figyelmébe a "motive" alfejezetet.
Tényleg csak annyi kell, hogy apunak legyen sörétese.
simán így van.kb annyira hiszem el ezt a "rasszista halálbrigádot" ,mint azt,hogy bűnözők kalasnyikovval lőtték a rendőrpalotát.muhahahahaha.igazi ilyen szar KGB szagú.
Nem olvastam a kommenteket.
Nem tudom, ki hogy van vele engem a "kommunikációs zavar" lepett meg tatárszentgyörgy eset kapcsán. Lehet mindenkit fikázni, hogy milyen hülye - de, hogy a mentős a tűzoltó majd a rendőr is tévedjen egy adott üggyel kapcsolatban az nekem sok volt akkor is és ma is. (legalábbis a média így talált, amit ugye nem veszünk kézpénznek) Én nem nézem hülyének sem a mentőst sem a tűzoltót sem a rendőrt.

És akkor most felgyújtják a kecskeméti homokpusztát egy mercedes miatt? (És akkor, most fekete után jön a fehér, hogy nőjön a káosz?) Bár végül is egy kis szilicium-völgy is jöhetne ide előbb-utóbb...
Bár a levezetésed racionális számomra van egy gyenge pontja számomra: Nevezetesen a magas rizikófaktor. Sokkal egyszerűbb lejáratni egy országot mindenféle elbaltázott liberális humanistán keresztül (lásd a 4 mancs meg ilyen jogok, olyan jogok meg kisebbség). Szóval a dezinformálás egyszerűbb. Utána még mindig lehet ipari katasztrófa, mittudomén. Az emberélettel vigyázni szoktak. Igaz nyugaton, nem keleten. Igaz ennek a verziónak előnye hogy mélyebb, tovább tart kiheverni, szemben az előzőekkel - ha meg csinálunk valamit akkor már csináljuk jól.
Tudo, hogy sokan minden cikkednél várják a megoldási javaslatokat, de most engem is érdekelne. Ha kiderülne, hogy tényleg a szlovák titkosszolgálatoknak van köze a dologhoz, akkor szerinted milyen reakció lenne ésszerű a magyar kormány részéről? Arról nem is beszélve, hogy ez újabb muníciót adna a szlovák-ellenességhez a széljobbnak.
"Mohácsi nagyon súlyos. Talán egy kis priznic jót tenne"

Esetleg, ha rothadó tojásokkal telepítené be a hálószobájukat a férje miatt:
index.hu/tudomany/2009/03/05/erekciot_okoz_a_rothado_tojas_szaga/
@fec2000: K-ártunk és P-ormányunk ?
...és vajon megfordult-e bárki fejében, aki odáig eljutott hogy nyilvánvaló provokáció történt,- ezzel kapcsolatban pedig könnyen felvethető a külső behatás eshetősége - hogy ezt a "külső" behatást a saját kormányunkban lássa? ..Ha esetleg a kormányunk nem is a mi kormányunk?
Hiszen nemolyrég Medgyessy együtt ünnepelte a román elnökkel december 1-ét, Erdély romániához csatolásának fekete napját..
Ez a komment entheta!

Nos ÉN csinálom az EGÉSZET.
Tudod Árpád úgy alakult, hogy kikulcsolódtam OT XV-ön.
Képzelheted, hogy ezen a szinten a thetán már IGAZÁN okozó a MEST felett.
Ez egy egyszerű játszma.
Köszönet Ronnak a techért, és mindazoknak, akik segítik a kilenc alapkönyv kiadását Lengyelországban!
És ennyi most az adat ezzel kapcsolatban.
@malacka69:
"Ezen a 90%-os felderítési mutatón én mindig jókat derülök,"

tökmindegy, ha még több a felderítetlen, csak még jobban alátámasztja, amit mondani akarok. hogy lényegében csak egy a sok ügy közül, amiről nem derült ki semmi. ebbe csak azért látjuk a patásördögöt, mert cigány volt az áldozat?
tényleg segget csinálunk a szánkból, ha a végén kiderül, hogy a náci elkövető szintén "afro-magyar". mint ahogy több esetben már el is játszottuk ezt...
Hát meglepődtem az íráson. Nem mondom, hogy nem lehetséges egy ilyen forgatókönyv, kiváltképp a szlovák titkosszolgálat elképesztő közelmúltja miatt, De én első körben itthon keresgélnék azért.
Tetszetős elgondolás ez a titkosszolgálati vonal. ami azért is hihető, mert hihetetlen az a roppant magabiztosság, ahogy a tettesek viselkednek. Leszarják a hóesést (lábnyomokat, keréknyomokat), lőszerhüvelyeket, csikket hagynak a helyszínen.
Vagy ennyire hülyének tartják - joggal? - a magyar rendőrséget.
Ezúttal Te sem jutottál a lényegig. Legalább egy évtizede tudható, hogy a faluvégi cigányembereknek -akik legyilkolásának okait keresed- az életkörülményei, életmódjuk magyar viszonylatban -is!- egyre tarthatatlanabb.
Éleslátók már két évtizede tudhatják ugyanezt.
A látásukban cigányellenességük miatt korlátozottak persze nem tudhatták ezt. Sajnos a magyar népesség nagy többsége annyira -minimum- cigányellenes, hogy ne vegye észre ezt a tarthatatlan állapotot vagy megnyugtassa magát: ők tehetnek róla!

Az elmúlt két évtizedben kialakult egy olyan életmód - a faluvégi cigányoknak az életmódja- ami magában hordozza az ön és közveszélyesség minden lehetőségét.
Páriákká tettük őket.
Vitatkozhatunk rajta, hogy tudatlanul vagy akaratlan, de biztos, hogy össznépi érdektelenség közepette.
Most csodálkozunk, hogy akadt erő, amely észrevette ezt és kihasználja.
Valóban fontos tudni kik ők, akik ezt kihasználják, de nem ez a legfontosabb. teendő.
Én azért el tudok képzelni egy ennél sokkal racionálisabb, igaz, sokkal kevésbé izgalmas lehetőséget is:
egyik cigány valami okból pipás lett a másikra és megpróbálta megleckéztetni.
Aki igazán náci és nemcsak Lebowsky-filmbe való operettnáci, az korántsem retardált és nem fogja magát az előtérbe helyezni, amíg nincs nyert ügye.
@Tóta W. Árpád:
Az nem kifejezés, hogy súlyos. Mohácsi Viktória egyedül többet árt a cigányság ügyének, mint a rasszizmust kiáltó sajtó és a sikkasztó "kolompárorbánok" együttvéve.
Valaki leállíthatná már. És végre elkezdhetnénk megoldani a problémákat.

Első lépésként felmérhetnénk, hogy pontosan hány forint megy el a cigányprobléma megoldására és ezekkel a forintokkal pontosan el kellene számolni. Aztán teljesítménykövetelmény rendszerben kellene működtetni az un. cigányszervezeteket. Feladatmeghatározás, hozzá rendelt forrás, a forrás felhasználásának rendszeres és pontos elszámolása, eredmény felmutatása. Ha nincs eredmény, hatástanulmány, amíg a kudarc oka nincs megállapítva, addig egy kanyit sem szánni rá. Így lépésről lépésre.
Felelősségvállalás a cigányvezetők részéről. Nem pedig követelőzés, pofázás, közpénzen seggvakarás, sikkasztás és mocskolódás.
Esetleg valakik mar tudnak valamit az elkovetkezo idoszak kulonleges nehezsegeirol, csak nem kotik az orrunkra. Mi van, ha a politikai elit olyan informaciok birtokaban van, amelyek alapjan kizarhato, hogy a gazdasagunk osszeomlas nelkul atveszeli a recessziot? Mi van, ha a valsag utan rogton varhato egy kegyetlen uzemanyagar-robbanas, par evre ra pedig uzemanyag-hiany, ami rogton magaval hozhat egy sokkal sulyosabb valsagot es egy anarchia-kozeli allapotot. Lehetnek, akik ugy gondoljak, hogy abban a helyzetben majd minden civilizalt EU-konform megoldas egyenlo lesz a nullaval (kulonosen mert az EU is belezuhanhat egy meg hatalmasabb politikai es energiavalsagba), es ha nem akarunk anarchiaba sullyedni, akkor kemeny kezzel, mondjuk ki, diktaturaval lehet csak kivezetni az orszagot a katyubol. Ezt viszont hogyan lehet elerni? Csak ugy, ha mar most elkezdjuk destabilizalni az orszagot, az emberekben felelmet keltunk, osszezavarjuk oket, hadd vetodjon csak a gyanu arnyeka mindenkire; legyen az kulfoldi titkosszolgalat, itthoni rasszistak, bunozoi csoportok. Es ha ez a destabilizalas mar elert egy elviselhetetlen fokot, akkor ez az elit meghozza a megfelelo intezkedeseket: megnyesegeti az allampolgarok jogait, kezi iranyitas ala veti a gazdasagot, brutalis akciokkal demonstralja az eroszakszervezetek erejet. Ha ez igy van, jo lenne tudni, hogy ezt a most hatalmon levok terveltek-e igy ki, vagy mar a valasztasra keszulo masik elit kesziti elo a terepet maganak...
Ha már cigányügy:
A legszebb történet, hogy a cigányok mellett tüntető Soma (Mamagésa és médiakurva) gyerekét ugyanaznap délután egy cigánygyerek késsel rabolta ki a villamoson (tegnap volt a tévében - ott a támadó származását ügyesen elhallgatták, Soma is - meg a bulvárlapok címoldalán). Miközben a mami ezeket a cigányokat védte.

És az isten barmának még ez sem volt elég... Még mindig a cigányokat védi. Kíváncsi leszek, akkor is így lesz-e, ha meg is ölik majd a gyerekét, mert nem adja oda pénzét.
@lápi lidérc:
Nem hinnem, hogy Soma a cigany bunozoket vedene...en legalabbis nem hallottam ilyesmirol... Egyebkent pedig mi koze lehet egy artatlanul kivegzett cigany kisfiunak es az apjanak ahhoz, hogy Budapesten egy ugyancsak cigany rablo tevekenykedett a temetesuk napjan... Nem latom a logikai osszefuggest. Ez kb olyan, mintha azt irtad volna, hogy Kovacsne elment munkatarsnoje, a hajduboszormenyi illetosegu Szabo Irenke temetesere, es ott meg sirni is mereszelt, mikozben hazukat kirabolta Pap Jozsef, szinten hajduboszormenyi lakos. Huuu, mekkora luzer ez a Kovacsne, hogy elment a Szabo Irenke temetesere, hiszen ilyenek ezek mind, ezek a hajduboszormenyiek!
Jó, féljünk, nehogy megijedjünk.

Ez okés.

És ez mostan azt akarja-e jelenteni, hogy több tököt a Nemzetbiztonságnak!, vagy azt, hogy baszki, Nemzeti Nyomizók, ennyire bénák vattok?

Vagy: Butaházyt el-e kaptátok, buzik? Akkor mit pöcsöltök mostan?

Az a bajom, hogy a nemzetbiztonság ma Mao-n úgy látszik, abszolút béna, mert vagy képtelen kiszűrni a csürhét a tüntiken, vagy nem is akarja.

Bazzeg, egyik dermesztőbb, mint a másik...

A politikai megrendelésre épülő gyilkosság beleférése vagy nem beleférése meg még le is fagyaszt.

Mindenesetre jó tudni, hogy fingunk sincs sem az Aranykéz utcai robbantásról, sem Mórról, sem a parlamenti robbantókról, sem a Teve utcai merénylőkről, Szász Károly megverőiről, ehhem, ehhem, stb.

Faja munka, hülye faszok. Bocs, ha államtitok, ami miatt nem tudhatunk semmitse (ha meg lehetne, de most nem jutott rá időm, h utánanézzek, hát bocs). Adófizetőként csekély vigasz.

P.
Nem olvastam végig a kommenteket, nem tudom, hogy valaki felvetette-e már a lehetőséget, de ha már morfondírozás, akkor sokkal tágabbra is vehetjük az elkövetők körét. Akár cigányságpárti embereket is (a cél szentesíti az eszközt alapon), mivel: nem hiszem, hogy sok olyan dolog van, ami ennyire képes lenne egy oldalra húzni a cigányokat és a nem cigányokat. Egyfajta "bajtársiasság" alakulhat ki a cigányok és nem cigányok között, mert szinte mindenki elitéli az ilyen szélsőséges akciókat, amik mostanában történtek/történnek. Ez akár egy jelentős első lépés is lehetne a cigányok elfogadásában/integrálásában. Persze ez a következmény akár abban az esetben is kialakulhat, ha éppen nem cigányságpárti bagázs a húnyó.
Lehet kicsit elrugaszkodtam a valóságtól, de miért ne?:)
@zorki:

"Sajnos a magyar népesség nagy többsége annyira -minimum- cigányellenes, hogy ne vegye észre ezt a tarthatatlan állapotot vagy megnyugtassa magát: ők tehetnek róla!"

Természetesen a cigányok semmiről sem tehetnek. 700 év még kevés volt nekik, ez nem vitás. Az elköltött milliárdok nem voltak elegek. Még több pénzt a romáknak! Pozitív diszkriminációt!
De hogyan is?
Járjon vmi egy romagyereknek, ami egy csóró, mélyszegény falusi Kovács Pistikének nem?
Zorki, mit kéne tenni még e többségi társadalomnak? Sorold kérlek!

---------------

Csakúgy:

Valahol elborzasztó, ahogy egy fel nem tárt ügy kapcsán, egy ártatlan gyermek és édesapja brutális meggyilkosása okán Kolompár, Teleki, Mohácsi, stb... a sajátjaik hullarablójukká válnak.

Vajon Járóka Líviát (EP képviselő, fidesz) hányan olvasták?
Őt miért nem hívják a köztv-be?
Őt miért nem keresik a nyugati lapok?

Ezt írta feb. 28-án (22. komment):

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/02/28/Verszagra_gyul/#comment-9002728

A médiában megjelenő romaképviselet, különösen, ami a közszolgálatiakat illeti, rettenetesen egysíkú, mintha nem is lennének jobber cigányok, mintha azoknak nem is lenne véleményük.

Jó, hogy ott volt sok cigány és sok magyar celeb a mostani temetésen, ennek így kellett lennie, így helyes. S jó lett volna, ha anno Szögi Lajosén is ott lett volna néhány cigányszervezet képviselője, mert tudjuk jól, az valóban rasszista tett volt.

Ismerős? "Öld meg a magyart!" -hangzott el az egyik elkövető szájából, a jegyzőkönyvek tanúbizonysága szerint.

Szomorú ez az egész, előbb kellett volna már összefogni magyarnak és cigánynak, és kivetni mindkettőnek magából a maga bűnözőit...

Egy másik példa arra, hogyan kell irányítottan összeesküvés elméletet gyártani.
Cui prodest? A példaként felhozható gyilkosságok, de különösen a tatárszentgyörgyi vérengzés megszervezéséhez a legnagyobb valószínűséggel a végveszély érzete kellett. A szlovákok nincsenek végveszélyben, sőt. Az egész magyar jobboldal pozíciója nagyon sokat javult s további javulása várható. Tény: végveszélyben a két ország egyetlen központi politikai tényezője érezheti magát. Oda kell telepíteni először az összeesküvés elméletet, ahonnan a szlovák szál sugalmazása is jött. Ehhez a sugalmazáshoz – hiszen komoly nemzetközi következményei is lehetnek, jövőnket köznapi szinten mindenképpen rontja – szintén a végveszély érzete kellett Kb. így: biztosan végképp megbukok, véglegesen hátrányba kerülhetnek kedvezményezettjeim is, ha nem csinálok felfordulást. Csak felfordulásban nyílhat egérút, az eszközök, a következmények ezért nem érdekelnek, csak a biztonságom, a hatalmon maradás.--

Az elkövető nem elégedett meg azzal, hogy a házat a benn alvó családra gyújtotta. Ez kielégíthette volna bosszúszomját, de esetleg kevés lett volna az országrengető felháborodás kiváltásához. Gyilkolt is, gyermeket is. Szenvtelen profi volt a tettes, megrendelésre dolgozott. Kifogástalanul. Hogy nem látott jól? Na ne! Tudta, kik laknak a házban, kik futhatnak ki, hogyan.
Én úgy gondolom, hogy mindezeket minden értelmes szlovák tudja.

Következésképp amíg nincs egyértelmű bizonyítékrendszer, ne szlovákozzanak azok, akik nem érzik magukat politikai végveszélyben. A többiek hadd mantrázzák a szlovák sztorit. Úgy érzem, semmit nem kockáztatok azzal, hogy én ezennel bocsánatot kérek minden szlováktól néhány magyar honfitársam alaptalan vádaskodásáért.
Nem friss szégyenemben árulgatom a hazámat itt a környéken, ha valamelyik szomszéd lenne rá a vevő. A kutyának se kellünk. Mentegetődzöm: a régi magyarok, ha magtalan, töketlen volt a királyuk, hazafiságuk sérelme nélkül más országból választottak maguknak királyt, többször is. Két szláv életüket is adta értünk. Én Dzurindát környékezem, hátha olvassa a magyar netet. szlomadia.blog.hu/ Ha kötélnek állna, perszonáluniónkkal kifognánk minden szelet a szlovák nacionalisták vitorláiból. Mi meg nyernénk egy valódi államférfit az itteni replikák helyett. Jó keresztény Dzurinda, az én előbbi bocsánatkérésemre megbocsátaná az elhamarkodott magyari vádaskodásokat is. No, lehet egy akárhányadik összeesküvés-elméletet gyártani, csak egy-két jó kulcsszó kell a főszereplésemhez. Lehet a segítséget kérni a Kormányzati Jósdától vagy csatolt részétől: www.x-party.hu/index.html

Érdekes "gondolatkísérlet", nehéz azt mondani, hogy ne lehetne_lehetséges_, de én mégis azt mondom, hogy ló lesz az, nem zebra. :(
Bár azt is nehéz eldönteni, hogy melyik a rosszabb...
A magyar tudja kit nem kell szeretnie, azt is mennyire nem kell.
A nem szeretés olyan mint a szeretés, nem mondásra működik, belülről jön.

Az elmúlt 2 évben felismerhető egy tendencia, miszerint egyesek belénk akarják súlykolni, hogy ne szeressük a szlovákokat.

Most pedig tegyük fel a "kinek az érdeke" kérdést!
Kedves W!

Kinek az érdeke?
Ez cikked most olyan, mintha Te is a hitedért/vallásodért küzdenél, hogy a társadalmakat a puszta racionalitás alakítja és a közgazdasági kéccerkettőnégy mindenre megoldás.
A célnak éppen megfelel ez a titkosszolgálati verzió, csak éppen jelenleg nem túl valószínű. (Valamivel azért valószínűbb, mint az ügyfeleiket megfélemlítendő azokat családostól kiirtó uzsorások sztorija. Érdekes, hogy a megtámadott „adósok” mindig a Magyar Konda és a Fidesz-tévé által befenyített, kipellengérezett helyeken laknak és midig a falu szélén a bozótos mellett, ahol könnyű menekülni. Ezzel inkább ne is foglalkozzunk.)
Ami a titkosszolgálatokat illeti, szerintem csak a szlovákok, vagy az oroszok jöhetnének szóba. Azt még el is hinném, hogy nem foglalkoznának az emberélettel, de azt nem, hogy kifejezetten családokat jönnének kiirtani. ’98 táján is nagyon figyeltek, hogy ne haljon meg senki. Az elkövetések módja is túl amatőr: csak a szerencsén múlott, hogy nem kapták el őket. És túl nagy kockázatot is vállaltak volna, túl kevés előnyért. Ugyanezért sántít, hogy magyar nácikat béreltek volna: azok túl amatőrök és megbízhatatlanok egy ilyen konspirációhoz, komoly castingot kellett volna tartani.

„Dermesztő lehetőség, hogy Magyarországon megalakult egy random cigányokat gyilkoló rasszista terrorszervezet. De nem minden stimmel.”
Szerintem sem egészen ez történik. A náci tömeg- és sorozatgyilkosok általában már azelőtt is pszichopaták, hogy elnáculnának. A karrier általában gyerekkori állatkínzásokkal kezdődik, aztán folyamatosan fordulnak emberek ellen és végül megtalálják/feltalálják tetteikhez az emberellenes eszmét is. Hogy ki lesz az áldozat embercsoport, azt az aktuális kulturális környezet, a társadalmi közbeszéd, családi háttér, gyerekkori berögzülések, stb. tényezők alakítják. Talán nem kell magyarázni, hogy miért éppen a cigányok lettek a kiválasztottak. De biztosan fontos szerepe volt ebben a kiszolgáltatottságuknak és a velük szembeni kiterjedt dehumanizáló gyűlöletbeszédnek. (Talán nem véletlen, hogy éppen állatok ellen használatos vadászfegyvert használnak és nem katonai/önvédelmi/stb. fegyvert, amelyeket egyenlő felek használnak egymás elleni küzdelemben.) Úgy tippelem – de ezzel már messze megyek – hogy egy magányos főkolompos van, jó manipulatív képességekkel, aki valamelyik szélsőjobbos bandában talált maga mellé egy-két társat. Mentálisan sérült, befolyásolható személyeket, akik teljesen a hatása alá kerültek és meg is vannak félemlítve.
De én is csak feltételezek.
Ahogy azt is feltételezem, hogy a többi pogromszerű házgyújtogatást viszont nagy részben különböző kisebb csoportok hajtják végre. Egymástól független, szervezetlen, túlmozgásos szélsőjobbos bandák, akár csak „buliból”. Viszont szintén rasszista indítékkal. (Akár közvetetten: a kiszolgáltatott cigányokat tartják alkalmas áldozatnak, a módszert pedig látják a tévében.)

Sajnos nekem még midig ez a legvalószerűbb változat. Pedig én is jobban tudnám szeretni a tiédet. Jó lenne azt érezni, hogy mégis egy nemzet vagyunk, nem egy csapat csürhe, aki épp most kezdi kiirtani magát, mindenféle törzsi törések mentén. És örülnék, ha lenne racionális magyarázat, lennének körülhatárolható okok és felelősök. Jó lenne felírni egy rövid egyenletet oktatásról, rendészetről, vagy geopolitikai játszmákról.
De sajnos évek óta egyre irracionálisabb és erőszakosabb az egész társadalom – a tettekben és a beszédben is. Szinte minden téren hódítanak a mindenféle hiedelmek és az indulatok, amilyen maga a rasszizmus is. A tévéostrom óta pedig a korábbi morális/mentális gátak pedig sorra átszakadtak.
A cigányokról pedig mint állatokról, „orkokról” beszélnek a legszélesebb körökben, szókapcsolat lett a cigánybűnözés, mintha a bűnözésnek lehetne etnikuma. Minden nap három bűncselekményt kell felmutatnia a HírTv-nek, amit a „cigányok csináltak”. Hogy miért nem cigány bűnözőket likvidálnak a gyilkosok? Veszprémben talán két cigánybűnöző és egy magyarbűnöző késelt meg egy románáldozatot, egy horvátáldozatot és egy szerbiai cigányáldozatot? Nem, csak annyi az üzenet, hogy „a cigányok csinálták”. Ők, akik a cigányok. Naponta ötször hallom és olvasom itt-ott, minden szinten (kocsmától a mérnöki irodáig), hogy mit kéne csinálni velük, a kitelepítéstől a gettóba záráson és sterilizáláson keresztül a lelövésig.
Komolyan annyira meglepő lenne, ha ezek után elérkeznénk a gyilkosságokig? Ha valakik idejét látnák megcselekedni azt, amiről évek óta beszélnek és szavakban immár a nagyközönség támogatását is élvezik? Nekem ez inkább a logikus következő lépésnek tűnik.
Korábban is volt ilyen érzésem, de egyre erősebb a gyanúm, hogy belső infókból dolgozol. Illetve azokat teszteled. A legutóbbi MDF-SZDSZ fúzió pl.

Kérdezném, hogy az itt említett Gripen-ügyből várható mostanában valami jó kis terelő botrány, vagy elteszik a választásokra?
A minap a sötét uccán megállítottak engem a romákok. Mondták, hogy összeesküvés van itten. Mégpedig nemzetközi.

Ezért aztán gyorsan adjam nekik oda nemcsak a nálam található forintokat, hanem az egyéb devizában fellelhető fizetőeszközöket is.

Miközben tárcámat kiürítettem, udvariasan érdeklődtem, nem-e éppen a wall street-i befektetőcsoportok egyikének érdeke-e itten az én nyíltszíni kirablásom zavarkeltés céljából? Mer' akkor adják át egyben üdvözletemet a mindenki által jól ismert, befektetési alapokat kezelő kiváló kollégának, akivel még a múltkor együtt terveztük meg azt a jó kis zavarkeltést ottan a Szabadság-téren.

Nem, mondták, ők a Putyin elnök cégének dolgoznak, és a Nabucco meg a Déli Áramlat körüli helyzet elleplezése végett zavarkeltenek éppen, és majd olvassam holnap a népszabit, mert ottan majd le lesz írva, hogy mely érdekcsoportok kiszolgálóinak adják vissza a pénztárcáját, és melyek azok, akik ezt most jól megszívták.
jo cikk. 2 dolog: azt azert ne higgyuk, hogy az NBH-nak nincsenek ugynokei Szlovakiaban. Es ok se feher kesztyuben dolgoznak, bar valszeg a Szlovakok jobban rankalltak, mint mi orajuk, ja.

"Magyarország nem lépett ki a történelemből azzal, hogy belépett az EU-ba. Az unióval rivalizáló birodalmak fenyegetése mellett megmaradt a regionális vetélkedés." - ez igy van. Csakhogy mi valszeg soha nem fogunk Japannal versenyezni/haboruzni; szlovakokkal es romanokkal versenyzunk. Sokan azt hajtogatjak, h mar benne vagyunk a joban, mert barmi tortenjek is: NATO tagunk vagyunk, es a NATO megved. CSAKHOGY: tagok egymas kozti "vitajaba" nem avatkozik be a NATO, tehat mondjuk Slotanak elgurul a gyogyszer, es "rankront", akkor ciki. Nem azt mondom h erre kene holnaptol keszulni, de azert elgondolkodtato, hogy egyetlenegy reformot sikerult 20 ev alatt veghezvinni: a katonasag reformjat (leepiteset). Ertem en, h azert azt, mert az nem vitt szavazatokat - de masok szerint.... - es itt jonnek az igazi osszeeskuves-elmeletek...
Nos ahol én lakom, ott egy egész utcányi vadonatúj házat kaptak a romák (nem vicc), nem most, még régen. Az első dolguk volt, hogy kiverték a kádakat, a boilert, stb. szóval amit amúgy sem használnak. Aztán gyorsan pénzzé tették őket. Pár év alatt egy putri lett a cigánysorból. Gyerekkoromban teljesen általános és mindennapos érzés volt, hogy félek az utcán egyedül közlekedni. Többször vert meg kisebb cigánybanda, bármilyen ok nélkül. Én úgy SZERETNÉM hinni, hogy csak lehetőség kell nekik, és teljes értékű állampolgárok lesznek. Esetleg tudna nekem valaki ebben segíteni? :)

Egyébként KIVÁLÓ ÖTLET lenne sztem egy olyan honalapot csinálni, ahova videóra vagy diktafonra (minden telefon tudja már)rögzített zaklatásokat lehetne feltölteni. Vajon cigány vagy magyar zaklatásból lenne több? Mindenesetre lenne a kezünkben egyféle metrika, ha nem is olyan jó. Másrészt kézzelfogható bizonyítékok ezrei. Vagy lehet, hogy nem is olyan kiváló ez az ötlet.
@specialist: Én ezt a verziót nagyon megfontolandónak tartom.
A helyzet fokozódik, már Árpád is tárgyilagosan vizsgálja az adott problémát.

Tetszett Árpád, amit írtál.

Vigyázz, mert még egy EP-listán találod magad:DD Ibolya átment halászba-vadászba:-)
Stét.
Szerintem felesleges kockázat lenne külföldről befolyásolni. Dől ez szépen magától. Politikusaink nem képesek kimászni a "cicamászóka" alól. Még mindig örihari, és civakodás a hatalmon - még ha a végén explicite csak egy szemétdomb lesz.

Másrészt minden egyes töketlen kormányprogram, és minden egyes új választást követelő ellenzéki felszólalás lök egyet rajtunk lefelé a gödörbe.

Szlovákiának csak állni kell a gödör szélén, és segítő kezet nyújtani a menekülő tőkének.

Elk.rtuk, így 10 milliónyian, és rendületlenül k.rjuk is tovább.
@lebenyi1:

Igen, a fidesz egy alvilági bandát szervezett, h amikor majd hatalomra kerül, akkor az országban lévő katasztrofális közbiztonságra hivatkozva alkotmányos diktatúrát vezessen be. Jaaaaaa, kb. ezt lebegteti specialist....

Mondjátok, ti gyógyszer hatása alatt álltok?
Nem?
Pedig kéne....
@malacka69 körbekacajozza a fletótikákat:
Lelőttek egy ötéves gyereket, a gyilkosságnak is a gyalázatosabb formáját választva. Ha gyilkosság gyalázatosságát egyáltalán lehetséges fokozni.
Lehet, hogy a rasszizmus megtestesülése volt. Lehetett tartozás miatt mások megfélemlítésére. Lehetett T.W.A vagy mások összeesküvés elméletei szerint.

A gyermek szempontjából lényegtelen.
Ő azért került ebbe a történetbe, mert oda született a falu szélére cigánynak.
Ezért mondtam, azt amit.

Minden további beszélgetésnek akkor van értelme, ha már ennek megértésén túljutottunk.
De a közelében sem vagyunk a megértésnek!

Addig csak vitázzatok azon, hogy melyik - a politika osztályba önös politikai érdekekből, és nem a cigányok érdekében beválasztott- roma politikus mondandója tetszett jobban nektek.

Elkeserítő tud lenni a többségi magyar társadalom.

Nevez már meg nekem egy egyéniben megválasztott roma képviselőt.
A Fidesznek akkor fogok hinni roma ügyben, ha Járóka Liviát egyéniben jelöli képviselőnek. Akkor megemelem a kalapom.

Nekem az tetszett, hogy illően távolságot tartott a cikkíró a témától, azaz maga is érzi, sem bizonyítéka, sem konkrét információja nincs, mi történt. Gondolkodni, kombinálni persze szabad, lehet, sőt kell is. Nem tudunk semmit, és ez a szomorú.
@zorki:

Olvasd el Járóka Líviát, aztán nézd meg az mtv videótárában Mohácsi V-t.
Ha a kettő között nem találsz egetverő intellektuális különbséget, akkor nem tudok neked mit mondani....

A mszp EP listáján nincs cigány.... 66 hely...

A fidesz EP listáján 7. helyen, biztos befutóként ott van Járóka Lívia...

No comment...

Zorki, mi a válaszod arra, h Szögi Lajos megölése antimagyar rasszista gyilkosság volt-e, tekintettel az elkövetők szájából elhangzottakra, amiket fentebb idéztem, és a bírósági jegyzőkönyv is rögzít?

Volt-e akkor liberális celeb tiltakozás?

Az áldozatok hullarablását pedig leginkább Mohácsi és Kolompár média haknizásában követheted nyomon.
Én követem.... gyalázatos, mondhatom...
Tóta W. Árpád
Fogadd mély gratulációmat az írásodhoz.

A kommentelőknek néhány:

- Rizikós beavatkozni ilyen durván egy ország belügyeibe? Kac-kac, hány példát kell hozni a történelemből, ahol a titkosszolgálatok ennél durvábban avatkoztak be? Ébresztő!
- Magyar titkosszolgálat ? Lehet, bár reménykedem, hogy a titkosszolgálati vezetők, szét tudják választani a piszkos munkát, amit Magyarországon végeznének adott hatalmi elit megbízásából, attól amit esetleg külföldön végeznének az ország "érdekében", mert hiszem, hogy önértékelés szempontjából inkább lesz az ember "hazafi", mint bűnöző.Ergo, ha magyar akkor szűk, befurakodott maffia banda, sem mint tényleges hivatali erő.
- Az elkövetések mikéntjeiről nem igazán tudunk semmit, úgyhogy a lehetőségeknek jelenleg sokféle alakját képzelhetjük el, de azért vannak momentumok amiket nem lehet kikerülni.
- Hány olyan Magyarországot lejáratni kívánó ténykedést éltünk meg az elmúlt néhány évben, melyekről előbb-utóbb de lekopott a magasztos máz. Tetszik például a jelenlegi bécsi tüntetés is.
- Az ufós, összeesküvés elmélet gúnyolódós emberkéknek: nincs túl mélyen a fejetek a homokban, mert az oxigén hiányt tud ám okozni! Időnként érdemes ám elkötelezettség nélkül gondolkodni is!

@Hans von Nürnberg:

Kibaszott nagy tévedésben leledzel:

1. A szlovákiai titkosszolgálatról volt szó, mint egy lehetőségről.

2. A szlovákiai titkosszolgálat, nem a szlovák nép. Nem kell bocsánatot kérni a szlovák néptől, mert ha van igazsága a teóriának, akkor is valószínű, hogy nem kötik széles Szlovákhon orrára. Szintén volt már példa rá, hogy saját nemzete elítélte saját titkosszolgálatának működését.

3. Nadjon rózsaszínűben látod szomszédainkat, holott fel kéne egy kicsit fogni a cikk néhány mondatát:
"Kelet-Európa ugyanaz, mint a rendszerváltások idején volt: éhesen tátogó kakukkfiókák fészke. Vézna gazdaságaink élethalálharcot vívnak egy autógyárért, az igazán nagy spílerek, mint a hadiipari vállalatok pedig zsebből kifizetik a komplett kormánypártot egy aláírásért cserébe."

Itt mint máskor nem a népek kerülnek egymással szembe, csak ők fogják megszívni igazán.
@stibicsek:

Ezen már én is gondolkoztam, mivel szüleimet folyamatosan fenyegetik a szomszédba költözött cigányok, akik közt van olyan is aki gyilkosságért ült.
Egy biztos, minket ér több atrocitás.
És ha majd tömegével lesz látható és hallható a neten, hogy átmgyek vén kurva elvágom a torkod, megb...-lak a férjed hátán, stb. stb.
Akkor tényleg el fognak szabadulni az indulatok.
Én azt mondom rugnak belénk annyit, csináljuk meg azt az oldalt, és tépjünk le erről a gány oldalról egyszer s mindenkorra.
Ott mi fogunk moderálni, meglátjuk mi lesz.
Nem mi kezdtük a szemétkedést!
Annyit előre vetek, hogy a férgek (tomcat ivadékok, szabó albert mutantúrák) oda is be lesznek injektálva.
hallotta valaki a rendőröket oroszul gagyogni, az nem lehet, hogy néma leventeként ütlegelték a sleppet?! Máriusz észrevette? nahátakkormeg...
Szabó Albert és Magyar Népjóléti Szövetség nevű operettbandája évekig masírozott röhejesen színpadias nácidíszletek között a baloldali-liberális média és politikusok hosszan elnyúló hörgése-vonyítása közepette. Hónapokig náciveszélyezett, szélsőségesezett, rasszistázott a véleménnyilvántó "értelmiség". Fel lehetett vetni a polgári oldal felelősségét a helyzet kialakulásáért, hogy nem ítélték el eléggé és idejében a szélsőséget, nem határolódnak el eléggé tőle, talán csak nem játszanak össze vele? (vö. a Sólyom Lászlót ért ugyanilyen baloldali támadásokat. Nem szólalt fel, nem időben szólt, mit mondott) És egyébként is lesz itt nemulass meg fehérterror, ha a Fidesz hatalomra kerül. A Fidesz hatalomra került és Szabó Albertet, az antiszemita szörnyet a szakmai terminológia szerint "kiszorították" az országból.
Ugyanez megy most is.
Mivel a kormány mára gyakorlatilag minden kérdésben megbukott, muszály olyan témákat találni, amivel 1. (egyre nehezebben bár, de) el lehet terelni a figyelmet a gazdasági problémákról 2. felelőssé lehet tenni és be lehet sározni a polgári oldalt.
A magyar nép semmivel sem rasszistább bármelyik "felvilágosult" kultúrnemzetnél és kurvára elegem van belőle, hogy a baloldal néhány idióta prominense lelkiismeret furdalás és kollektív bűntudat keltési szándékkal állandóan ezt a kártyát veszi elő, ha szarban vannak.
Budaházi, Toroczkai a KGB-bérenc magyar NBH-főigazgatóval összejátszva teszik most ugyanezt. Utóbbi pedig, ha már szolgálatával nem tudja, vagy nem akarja a külső támadásokat elhárítani, belső pártpolitikai megrendelésre, az eszközökben nem válogatva próbálja lejáratni a politikai ellenfelét.
@laborcs:

Vanyek guglizz rá, --szabó féreg albert-- szülei hol is élnek e nagyvilágban, és jelenleg mi a munkája!
Ha megint hazarendelik azt a férget, lesz aki eltöri majd a gerincét.
Bár könnyi ezt mondani mivel a mocsadék most nincs itt (neki ez nem itthon!), a fent említett --féreg urak-- gerincére ugyancsak ráférne egy kis kezelés fa testápolóval.
@doctor who: "Azert hogy a nacik retardaltak lennenek...
Azok a retardaltak megiscsak letaroltak anno a fel Szovjetuniot, meg a tokeletes nem retardalt nyugat-europai demokraciakat."

Tény, hogy évekkel ezelőtt rájöttek az orosz/nyugati filmgyártók is, hogy retardált nácik legyőzése nem nagy kunszt és kezdték bemutatni, hogy a "birodalom" mégiscsak egy jól szervezett gépezet volt tradicionális katonai hagyományokkal...
@malacka69 megélhetési dolgozó:
Ebben a kérdéskörben egyik párt sem jobb a másiknál (a liberális sem), és nem is értem miért hoztad nekem a szocikat?
Semmi jót nem mondtam ebben a tekintetben róluk.:D
Nem mondtam, hogy nem találtam különbséget Mohácsi és Járóka közt, csak annyit mondtam: lényegtelen kérdés ezen vitázni.

Nem véletlen említettem Járóka egyéni képviselőségét. Elfogadtam amit írtál, azért kérdeztem azt, amit.
Most másképpen kérdezem, most személyesen tőled: egyéniben is mnegszavaznád képviselődnek?
Ez az alapvető kérdés. Az őszinte válaszod a lényeg (nem nekem kell megválaszolnod, hanem magadnak). Szal ez a lényeg, a többi sumákolás.
A magyar emberek legnagyobb többsége ma biztos nem szavazna meg egy roma képviselőt. Ezen kell változtatni.

Szögi Lajos meggyilkolását is a gyalázatosabb gyilkosságok közé sorolom.
(Igazából nekem már a gyilkosságnál - szándékos emberölés- elszakad a cérna. Onnan már nem igazán tok minősíteni. Miért gyilkolhat egy katona? De ez messzebbre vezető kérdés.)
Én ott voltam Szögi Lajos temetésén. De persze, nem vagyok celeb, ezért utóbbi kérdéseid ne nekem tedd fel!
Megéri az előítéleteinket félretenni!:D

Nem vagyunk egyformák.
@ZOLDMANO: Szüleid között van olyan is , aki gyilkosságért ült? Hűha! :)
Szlovák titkosügynökökre itt semmi szükség, önerőből is látványosan ki bírjuk nyírni magunkat: inforadio.hu/hir/belfold/hir-261738

hát igen, ezen a szinten is tutira mennek a hatalmi küzdelmek, és ki tudja, jaja. meghát felénk is, felőlünk is, ecce homo...
+
márcsak ezért sem szerencsés választási 5let a hazai társadalom erőteljes párt-alapú megosztása...
sztem
@Pszt!:
Tudod ember, én nem vetítettem, emiatt tán jobb lenne ha nem szólnál be.
Az tény, hogy nem tudhatod igaz-e amit írtam, vagy sem.
Azon leszek hogy elrontsam a jókedvedet, oksa?
Szögi Lajos temetésén miért nem volt ott a 100 tagú cigányzenekar? Nagy gesztus lett volna. Ugyanakkor a legkevesebb.

Vajon miért olyan a cigányképünk, amilyen?
Ha mondjuk Balogh Róbert (jazzgitáros,) száz tagú cigányzenekar, vagy épp Járóka Lívia stb. lenne "a cigányság", kit zavarnának ebben az országban?
@stibicsek:

Kiszeretkezettül igazad van!!!!!

De írhattad volna Snétbergert is (ld. mtv videótár, ahol Veiszerrel beszélgetett), vagy Caramelt, de nálam még Oláh Ibolya is bejött, neki szurkoltam anno, mint ahogy legutóbb Lakatos Krisztiánnak.
@malacka69 megélhetési dolgozó: "Caramelt, de nálam még Oláh Ibolya is bejött"

Ez már nekem is feltűnt, hogy a duma, miszerint a tömegek előítéletesek, nem áll meg "normális" cigányokkal szemben (lásd sms-ezők száma/aránya a fenti énekesekre), míg valahogy a valódi "előítéletesség" túlnyomórészt az "összeférhetetlen" emberekkel szemben áll, még akkor is ha azok adott esetben nem cigányok hanem magyarok vagy hollandok.
@stibicsek:

"Vajon miért olyan a cigányképünk, amilyen ?"

Mé, milyen ?
Vagy tényleg mi lennénk Európa, sőt a világ egyik legrasszistább népe? Esetleg bizonyítsuk be azzal az ellenkezőjét, hogy szigorúan etnikai alapon hagyjuk jóvá a munkátlansághoz való jogot, az elnyomottságot szimbolizáló magunkalászarást, a lincselést mint pallósjogot, a gyötrő megélhetési kényszer miatti termény-mobiltelefon-tárca csoportos einstandokat, integrációs törekvések által legalizált teljesítménytelenséghez kötött juttatásokat.
Sürgősen lépni kellene, mert már dühös emberjogi demokraták verik ablakainkat az USA -ból, Szlovákiából, a Bundeswerh -ből, és ki tudja, lehet hogy nemsokára Kínából is.
Hú, a variációk száma végtelen. Ha akut információhiány van, nem lehet ilyen messziről találgatni, mert óhatatlanul összeesküvéselmélet lesz belőle. Ami logikailag állja a sarat, csak hát a bizonyság...
Ha csak a nyíltan benevezett játékosok számát vesszük: maszop, fidesz, fasiszták, tótok, románok, oroszok, zsidók, üzletelők, cigányok stb. hát ebből is végtelen variáció adódik, tekintve, hogy minden fél aktív a történetben.
Aztán ugye a '45 utáni világban a szalonképes beszéd alapfeltétele a kiválasztott nép mártíromsági tabuja, nem szóltunk a közvéleményformáló eszközök gyakorlati monopolizáltságáról.
Ferencék ál-megverik Malinát, elődeik "éhség" lázadást szerveznek kelet-tótországban (amit annak rendje és módja szerint, katonai erővel vernek le a tótok). A románok (akárcsak a tótok és a szerbek) az elmúlt 50 évben titkos szolgáik munkaidejének 80%-át csak ránk áldozzák. És a ruszkikról se kell elfelejteni, hogy miként hangolták át pénzt, energiát nem kímélve '12-'16 közt a vlahokat a monarchia ellen, hogy az ellenértelmű látszat ellenére milyen álnok módszerekkel vonták el grúz területeket
Grúziától. És hogy milyen őszinte kárörömmel venné, ha nato- és eu tagság ide, vagy oda, de háborús helyzetbe keverhetne egymással alapból acsarkodó káközép eu-s államokat.
Miközben a szoclib párt-tévékből tájékozódik a 3/4 ország...

Szóval ennyi lendülettel kanyarodjunk csak nyugodtan vissza tótéktól a roma-magyar konfliktust élező tel- aviv-dohány utca tengelyhez!

Magyarország baja az, hogy egy európai egyesült államok, totális etnikai, kulturális kuszaság jellemzi, nincs (nem is lehet) vérségi-kulturális kötelékre alapozott szolidaritás, miközben lakói jobbára -alaptalanul, hiszen a nemzetség rég elhalt - nemzetállamban gondolkodnak.

Bezzeg a tótok. Nekik csak a nyelvünket kell keresniük, utálniuk és a kevés nemtótot következetesen kirekeszteniük. Az eredmény egy gyenge képességek ellenére is sikeresebb, szolidáris, homogén nemzetállam.
Ők győztek, nemzeticucilizmus kontra felvilágosult sokféleség: 6:0.
Engem valahogy nem nyugtat meg az, hogy a rendőrség gőzerővel rajta van az ügyön.
Ha a Cozma-gyilkosok nem lettek volna 60 IQ-s majmok, akik pont egy térfigyelő kamera szeme láttára szúrják le az áldozatukat, és nem a saját autójukkal menekülnek Olaszországba, akkor a mai napig fogalma se lett volna a rendőrségnek, hogy kik voltak az elkövetők, vagy hogy hol vannak.
eztet írtam fentebb: a versenytárs országok "oszd meg és uralkodj" típusú, akár nagyon durva destabilizációs dolgaival kapcs:

ezért sem szerencsés választási 5let a hazai társadalom erőteljes párt-alapú megosztása...

és ezzel bővítem:

és a hazai társadalomnak semmilyen, gyűlöletre vagy "akárcsak" utálkozásra alapított erőteljes megosztása nem jó.

mert bennünket gyengít, mindenkit.
sztem.
Ha szereted az összeesküvés-elméleteket, akár a mostani banklikviditási pletykákat is tekintheted egy nem-baráti titkosszolgálat aknamunkájának (mer' lehet, hogy tényleg...). Semmi nem árt jobban egy banknak, mintha megkérdőjeleződik a fizetőképessége: ezzel is padlóra küldhetik az országot.
Árpi, van még ebből a cuccból? Én is akarok ilyeneket... :D:D:D
Én inkább zsidó vagy cigány tettesekre gyanakszom. Náci ilyen borzalmat nem csinál!

Arra nagyon figyelni kell majd, hogy esetleges államcsőd esetén prioritást kapjanak a cigányoknak kiosztott segélyek, különben nagyon-nagyon dühösek lesznek!
A magyarok könnyebben lenyelik ha nem kapnak fizetést-segélyt, legfeljebb csendben éhenhalnak.
Remélem mindenki tisztában van a listán elfoglalt helyével!
Az első helyen mindig a cigány legyen!

Ennél a lövöldözős-füstmérgezéses ügynél a tőkét most fontosabb dolgok foglalkoztatják, a szlovákokhoz akkor se megy semmilyen beruházás ha Magyarországon polgárháború lenne, meg akkor se ha minden rendben van.
A szlovák gazdasági előny is pillanatok alatt elolvadhat, ha a régióban bármelyik ország borul és ezt feltehetően tudják.
Szerintem nem a szlovákok voltak. (Orosz, ukrán már jobban hangzik.)


specialist

"kulonosen mert az EU is belezuhanhat egy meg hatalmasabb politikai es energiavalsagba"

Az energiaválságnak kitűnő gyógyszere a recesszió.
Utóbbihoz hozzá lehet szokni, kevesebb autós kirándulással és sieléssel jár, az energiahiány viszont gyilkos lesz (lenne).


Vanek B. Eduard 2009.03.06. 16:04:10

"Semmi nem árt jobban egy banknak, mintha megkérdőjeleződik a fizetőképessége: ezzel is padlóra küldhetik az országot."

És kiegészíteném azzal, hogy teljesen mindegy milyen a bank tőkehelyzete!
Egy sms kampánnyal, miközben a bizalom régóta fogyogat, a legerősebb bank is tönkretehető, a betétesi roham ellen nincs védelem. (Bank átmeneti bezárása segít csak, de nyitás után kisebb sebeséggel úgyis lezajlik a folyamat.)
@FAQ (ex SarokVáltó): "Egy sms kampánnyal, miközben a bizalom régóta fogyogat, a legerősebb bank is tönkretehető, a betétesi roham ellen nincs védelem."

Ezért nem értem pl. a töketlen politikusokat...

Pl. amikor a postabankos incidens volt, akkor mindenfélét mondtak, telt az idő, de nem történt meg az, amitől a betétes megnyugodhat:
Egy napra bezárják a bankot, kivonul egy rovancs és könyvvizsgáló kommandó és másnap reggel a banknyitáskor kijelenti pénzügyminiszter és a bankfelügyelet elnöke kéz-a-kézben, hogy megvizsgálták a bank helyzetét és az állam garanciát vállal a banki betétekre. Pont. Ennyi.

Mert ez technokrata viselkedés és én a rendszerváltás óta csak "politizáló" embereket látok pozíciókban ;(

Én hiszek a politikában, fontos és hasznos, mert abból épül a demokrácia, de nagyon elromlottak a dolgok.

Kellenek az egyértelmű elvek és eszmék, amelyek mellett rendeződik egy párt tagsága. Ekkor nem is kell minden részletet leírni, kihirdetni, mindenki tudja kb. mi lehet a véleménye a dologról egy-egy pártnak. (Lásd a fideszes "elhatárolódás" követeléseket. Van akiktől várják az elhatárolódást és van akiktől nem várják, mert mindenki tudja, hogy semmi értelme hogy kimondja ezeregyedjére is).

Szóval nem hiszek a tömegpártokban, a választási pártokban, a politikai haszonlesés pártjaiban, mindez a demagógia melegágya és a leromlás egyik oka.

A politika irányokat, eszméket és célokat adjon, a napi ügyeket meg technokraták vigyék... na ezt a megközelítést senki nem kínálja. Ma már egyik párt sem tud egy konzekvens, egyértelmű értékrendet felmutatni... azt meg hogy valóban azt is szeretné tenni, az ismert céljait akarja megvalósítani, arrafelé mutatnak a tettei, na az aztán teljesen ábránd.
@eMeL:

"Szóval nem hiszek a tömegpártokban"

Ezek automatikusan alakulnak ki.
Ahol pénz van, ott a hülyék is nagy erőkkel megjelennek. Miután megjelentek, foggal-körömmel erősítik magukat, ami feltétlenül a tömegpárt felé visz. Pont úgy mint a vállalati szférában a multik kialakulása. Minél nagyobb, annál sérthetetlenebb, jobban rontja a többiek (sok esetben kevésbé hülyék) esélyét.
@FAQ (ex SarokVáltó):

"Én inkább zsidó vagy cigány tettesekre gyanakszom. Náci ilyen borzalmat nem csinál!"

Mond hová mész, mikor megindul a lábad alatt a föld?
Mikor azt mondja a fa, itt lapul mögöttem nem tűrhetem.
Bűneid megszámláltatnak barátom!

@ZOLDMANO:

"Bűneid megszámláltatnak barátom!"

De elég ha az utolsó pillanatban megbánom és sztornó az egész.
Ezt is tartsuk észben a számolgatás ideje alatt!
Provokátor vagy-e?
Istened félek nem A lebutított, ki ajándékot dugdos a fa alá, ellenben szíjjat hasít a hátadból, ha rászolgáltál.
@FAQ (ex SarokVáltó):

"De elég ha az utolsó pillanatban megbánom és sztornó az egész."

Nem úgy van az! Nehogy már egy pillanatnyi megbánás ugyanannyit érjen, mint egy életen át fizetett egyházi adó.
@FAQ (ex SarokVáltó): „Arra nagyon figyelni kell majd, hogy esetleges államcsőd esetén prioritást kapjanak a cigányoknak kiosztott segélyek, különben nagyon-nagyon dühösek lesznek!
A magyarok könnyebben lenyelik ha nem kapnak fizetést-segélyt, legfeljebb csendben éhenhalnak.”

Az empirikus tények előtti tisztelgés gyanánt esetleg megemlíthetted volna a taxisblokádtól az országos sztrájkokon át a szociális népszavazásig mindazokat a megmozdulásokat, amelyeket köztudottan a cigányok szerveztek saját anyagi érdekeik védelmében, miközben a magyarok otthon malmozva várták az éhhalált.

Gyermeteg teóriáid, lám, egy kósza fingtól is kártyavárként omlanak össze. Te szerencsétlen hülye, te.
@pfúj:

"megemlíthetted volna a taxisblokádtól az országos sztrájkokon át"

Hogy jön ide a taxisblokád? Sztrájk? Népszavazás?
Ezek ártalmatlan csínytevések a gyilkolászáshoz képest. Utóbbi kettő még demokratikus is. Az ebben résztvevők zömének ez volt az első és utolsó tölténye amit ellőtt, utána szépen csendben marad.
Próbáld meg hosszasabban átgondolni a mondanivalód, és csak aztán írj! Esetleg kérj segítséget felnőttektől!
Sőt, hagyd a fenébe a gondolkodást, nem fog ez menni.

"Gyermeteg teóriáid, lám, egy kósza fingtól is kártyavárként omlanak össze. Te szerencsétlen hülye, te."

Értettem! Visszavonom a gyermeteg teóriát. A cigánynál sokkal veszélyesebb a taxis vagy a sztrájkoló.
Így már nyugodtabban eregeted a fingodat?
@pfúj:

Nem szívesen folyok bele mások vitájába, annál is inkább mert a lényegesebb dolgok az előző posztban csordogálnak, de itt jelentősen megkavartad. Igaz volt is mit, mert a "A magyarok könnyebben lenyelik ha nem kapnak fizetést-segélyt, legfeljebb csendben éhenhalnak." mondat valóban nem állja meg.

Csakhogy, a taxisblokád illegális/törvénytelen szarakodás volt, míg a sztrájkok és a népszavazás abszolút demokratikus és törvényes keretek között lezajló "ellenállás".

FAQ pedig, ha jól értem a "nagyon-nagyon dühösek lesznek!" kitételét, valamilyen illegális szegény/cigánylázadás rémképét vetítette előre, amire - valljuk meg őszintén - nem kevés esély mutatkozik.

Ps.:
- A boldog emberek azért mértékletesek, mert jó sorsuk jó kedéllyel áldotta meg őket...

- A korlátoltság, ha becsületességgel párosul, még mindig elviselhetőbb, mint az álnoksággal szövetkező szellemesség.

Hát csak ennyi.
További jó fórumozást!

Üdv.
@Shore:

"Nehogy már egy pillanatnyi megbánás ugyanannyit érjen, mint egy életen át fizetett egyházi adó."

Pedig de.
:)

Erről jut eszembe, pár éve Egerben olvastam az alábbi szöveget egy plakáton:

"Ne csak fizesse, hallgassa is az egyházi adót!"

(Katolikus rádiót)
@FAQ (ex SarokVáltó):
Azért nem éppen ártalmatlan csínytevések.
Az első éppenséggel nagyon nem, mivel az a társadalmat nem reprezentáló csoport magánakciója volt, amivel a többségi társadalmat zsarolták meg. Hasonlóan az utóbbi évek felülről szervezett konspiratív sztrájkjaihoz.
A népszavazás nevű mutatvány pedig az impotens "reformokat" konyította le ugyancsak a többség kárára, furcsa módon a többség segítségével (megvezetésével). Egyébként mindegy volt hogyan szavaznak.
@FAQ (ex SarokVáltó): A példák arra mutattak rá, hogy ha viszonylagos jólétben élő magyarok anyagi helyzetükön keveset rontó intézkedések hatására is utcára mennek, akkor abszurd az a feltételezés, hogy egy még rosszabb helyzetben a „csendes éhhalált” választanák.

Azt az állításodat pedig, hogy a cigányok másképpen reagálnának a megszorításokra, mint a velük azonos körülmények között élő magyarok, semmivel sem tudod alátámasztani.
Egyszóval ismét blöfföltél csupán, éppúgy, mint amikor néger tudósok kutatásaira hivatkozva bizonygattad a fekák genetikai hajlamát a bűnözésre, de ezeknek a tudósoknak a nevét a mai napig nem sikerült kinyögnöd.
@FAQ (ex SarokVáltó):

Az tuti, hogy valami vírusmarketing lehetett. Az egyház magától ilyen szellemeset nem ír. Ha Szegeden láttad volna, azt mondanám a KKP műve.
@FAQ (ex SarokVáltó):

Mint ahogy a Prosectura mondja:

"Ha 100 éves leszek,
Keresztet vetek,
Megbánom a bűneimet,
S többé nem vétkezek!"

:D :D :D
Ha államcsőd lesz hogyan kommentezünk?
Nem lesz áram.
De szar lesz.
@pfúj:

"A példák arra mutattak rá, hogy ha viszonylagos jólétben élő magyarok anyagi helyzetükön keveset rontó intézkedések hatására is utcára mennek"

Így van.
Cigánynál ugyanez pedig azt jelenti, hogy előveszi a zsebkését és megkarcolja az ütőeredet 20 forintért.
Szerintem nem egy súlycsoport...


"Egyszóval ismét blöfföltél csupán, éppúgy, mint amikor néger tudósok kutatásaira hivatkozva bizonygattad a fekák genetikai hajlamát a bűnözésre, de ezeknek a tudósoknak a nevét a mai napig nem sikerült kinyögnöd."

Egyszerű, józan gondolkodású orvosról van szó aki az átlagnál jobban ismeri a saját fajtáját. Ismerősök nevét nem adnám ki.
A csekélyebb értelmi képesség nem feltétlenül jelentene nagyobb hajlamot a
bűnözésre, de valahogy mégis ez szokott kisülni belőle. (néger és cigány esetén hatványozottan)
@ZOLDMANO:

"Nem lesz áram."

K. vakapad az illetékes elvtárs, talán ebben (még) valamennyire önellátóak vagyunk. Ha jól tudom az MVM-et végül nem adták el.
A hálózat ingadozásokat csillapító stabilitása veszélybe kerülne ha bojkottálna minket az EU.
De nem hiszem hogy ezt tenné, még ha szivatnánk őket akkor sem.
@FAQ (ex SarokVáltó): "A magyarok könnyebben lenyelik ha nem kapnak fizetést-segélyt, legfeljebb csendben éhenhalnak."

no erre kivancsi leszek. 300 forinttol minden esetre kurva nagy lett a csatazaj.
"no erre kivancsi leszek. 300 forinttol minden esetre kurva nagy lett a csatazaj."

Messze állt az még az erőszaktól!
@FAQ (ex SarokVáltó):

Köszönöm a kiigazítást.
Csak a perverz apokaliptikus látomásaimat próbáltam meg kivetíteni.
Lesz áram, ez jó hír.
Paks hány százalékot ad?
Amikor az utcán söprik majd a forintot, akkor megmondanád, ki fog neked szociális alapon bármilyen áramot adni.
Ha nem kapsz, akkor mi lesz?
Magad mondtad, veled mindent meg lehet tenni. Ne legyenek kétségeid, annál többet is.
@FAQ (ex SarokVáltó): „Cigánynál ugyanez pedig azt jelenti, hogy előveszi a zsebkését és megkarcolja az ütőeredet 20 forintért.”

Nem azt kérdeztem, hogy mit gondolsz a cigányokról, hanem hogy mivel bizonyítod az állításodat. Lerajzoljam, mi a különbség vélemény és bizonyíték között, vagy kiguglizod magadtól?

„Egyszerű, józan gondolkodású orvosról van szó aki az átlagnál jobban ismeri a saját fajtáját. Ismerősök nevét nem adnám ki.”

Értem. Ez esetben tehát a bizonyíték az, hogy „Egy haverom mondta, aki ért hozzá!”
(Ez majdnem olyan meggyőző, mint a „brit tudósok”, de azért kicsit még csiszolgasd.)
Árpád, adjál valami életjelet mert a 2db 1hetes hozzászólásod arra enged következtetni, hogy a szlovák titkosszolgálat kezére kerültél:D
megvagyok, nyugalom, holnapra elvileg lesz post is. addig Zsadon kollégát ajánlom: index.hu/velemeny/eheti/2009/03/09/ovtgm/
@pfúj:

"Nem azt kérdeztem, hogy mit gondolsz a cigányokról, hanem hogy mivel bizonyítod az állításodat."

Ki vagyok Én? A fogadott tanítód?
A cigányokat az átlagnál veszélyesebb, megbízhatatlanabb embereknek ismerem (nemcsak hírből!), akiktől jobb óvakodni. Találsz a neten róluk elég anyagot, esetleg beköltözhetsz egy putriba értetlenkedni, ha ennyire rákattantál a témára. (Ekkora aggyal hamar beilleszkedsz majd, jól fogod érezni magad köztük.)

"Lerajzoljam, mi a különbség vélemény és bizonyíték között, vagy kiguglizod magadtól?"

Rajzolhatod!

"Értem. Ez esetben tehát a bizonyíték az, hogy „Egy haverom mondta, aki ért hozzá!” "

Tekintve hogy ez a szakmája és jól csinálja, amihez meg nem ért arról nem is nyilatkozik, ezért számomra ez is egy bizonyíték egészen addig amíg valaki ezt meg nem tudja cáfolni, de eddig nem tudta.
Gondolom te szintén nem tudod...
(Bár nagyon szeretnéd, de eddig sajnos egy darab érvet sem láttunk tőled, csak annyit hogy te ezt nem érted, nem tudod felfogni, segítsek már.)
Ez így kevés.
@DonAks:

Malac tantóbá oktat:

Kezdő vagy még, öreg, ez nem kétséges...

Nézni kell oldalt a friss kommenteket, és láthatod, h a nagy élet nem ebben a posztban volt hétvégén, hanem az előzőben!

Ott többször szólt a gazda is!

Sokan azt sem tudják, mire jó a sárga nevük...

Hát arra, h ha többször szóltál, és akarod tudni, h melyikre kontráznak, akkor kattints a sárga nickedre az adott válaszban, mert az xy nick válasza arra a kommentedre megy, ami bejön a sárgát megkattintva!
Sziasztok!
Az első megfejtésem az agyatlan skinhead verzió volt. Hogy miért is?
- az uzsorás megfenyegetések kisebb dolgokkal kezdődnek, pl. felakasztják az adós kutyáját. Megfélemlítésül persze lehet, hogy megölik az adóst, de nem a gyerekét.
- A módszer a szerb etnikai tisztogatásokra hasonlított, ha igaz a tizenvalahány hasonló eset, akkor eleinte csak gyakoroltak.
- Gyáva a megoldás: a telep szélső házát támadták, ahonnan könnyű menekülni, kicsi az esélye, hogy valaki látja a támadót.
- A söréttel lövöldözés nagyon amatőr - még célozni se kell hozzá tudni.

Persze az illető lehet akár Gárda tag is, vagy akárki. 1-2 bolond szinte bárhol akad. Ha lennének 20-an, már rég lebuktak volna.

A külföldi szál persze lehetséges, való igaz, hogy akár szlovák, akár orosz, akár izraeli érdekcsoportok profitálhatnak az ország destabilizációjából.

Ami viszont érdekes, hogy az események náci támadásként való beállítását minden esetben a saját kormányunk és a hozzá közeli sajtó hangoztatta a leginkább. Gyakorlatilag kiprovokálták az országot elítélő nyilatkozatokat !!!
Mellesleg a legutóbbi eset pont akkor történt, amikor pártunk és kormányunk elég erős kommunikációs defenzívába szorult a miskolci és veszprémi esetek után (vö. csak nem Szilvásy terrorveszély nyilatkozata után lőttek a TV palotára - se előtte, se utána)

Az a mai eu-s politikában szinte természetes, hogy a pártok belpolitikai érdekeik miatt próbálnak innen-onnan külföldi támogatást szerezni (pl. eu néppárt a Fidesznél), de hogy ezt úgy tegyék, hogy közben az országnak nagyon-nagyon durván ártsanak, az már egy kicsit durva.
- Ha az elkövetők egyszerű magyarok függetlenül mind belföldi, mind külföldi politikai erőtől, akkor a probléma túl erős kommunikálása kifelés belpol érdekből egyszerű hazaárulás.
- Ha az elkövetők a magyar titkosszolgálat/kormány irányítása alatt állnak az már sokkal durvább. Saját állampolgárok meggyilkolása a jobboldal visszaszorítása érdekében?
- Ha az elkövetők külföldi titkosszolgálat irányítása alatt állnak és a célzott destabilizációt a kormány saját kommunikációja valósítja meg, abból meg még durvább következtetéseket lehet levonni... Persze az is lehet, hogy csak ennyire hülyék :-)
Üdv
G
Ha jár erre valami csököttagyú maszop-szavazó, akkor magyarázza már meg ennek tükrében a gyurcsány-kormány reform-elkötelezettségét:

index.hu/belfold/2009/03/09/ismet_leszavaztak_havasinet/
@malacka69 megélhetési dolgozó:
Gyesznófi! Mindjárt egyenesen fetrengeni is fogsz a röhögéstől! Jóegynéhány fejlett állam (t.k.USA) bűnügyérei még azokat az eseteket is a "Felderített emberőlés" rubrikába róják, ahol emberölés gyanújával indul a nyomozás és közben bebizonyosodik egy baleset v. öngyilok.
@FAQ (ex SarokVáltó): „amíg valaki ezt meg nem tudja cáfolni, de eddig nem tudta.
Gondolom te szintén nem tudod...”

Figyelembe véve, hogy eddig kizárólag olyan általánosságokat írtál, amiknek empirikus tartalma gyakorlatilag nincsen, így nem is ellenőrizhető, illetve olyan tekintélyre hivatkoztál érv gyanánt, akinek nemhogy a tudományos munkásságát, de még a nevét sem ismerjük, könnyen beláthatod, hogy itt nekem nincs mit megcáfolnom.
Kipukkadt a lufid, bohóc, a nagyotmondással mehetsz vissza a játszótérre vagánykodni.
@Cartman (ex Cartman): Cartman (ex Cartman) 2009.03.09. 21:34:13
"Ha jár erre valami csököttagyú maszop-szavazó, akkor magyarázza már meg ennek tükrében a gyurcsány-kormány reform-elkötelezettségét"

ugyan nem vagyok se csokottagyu, se maszop szavazo, de azert meg tudom magyarazni.

most eppen neveles folyik. a solyom laszlot nevelik a szocik.

ugyanis eddig az volt a szokasjog, hogy a kozeperos koztarsasagi elnok, egyeztetett a partokkal, ki legyen, es aztan meg lehetett valasztani. namarmost solyom ferugta a hallgatolagos egyezseget, magara vessen.

nem fognak engedni a 48-bol, se a szocik se szeretett koztarsasagi elnokunk... ami ekesen bizonyitja egyikuk se alkalamas feladata ellatasara.
Nem tudom, ezzel a 'titkos fereggel' is ugy vagyok, mint a torteneszek mikor meghallottak: Kassa bombazasat a romanok kovettek el...
vegul is nekik is erdekuk volt, hogy mi is belepjunk a haboruba, ki ne maradjunk, hogy a haboru utani osztozkodasnal ne legyen intakt hadseregunk...
meg epp volt egy roman repuloter is a kozelben ahonna el lehetett kovetni...

egesz valoszinu, nem???,
csak eppen semmi bizonyitek nincs ra...
hat akkor higgyuk, hogy a romanok voltak...

???
@pfúj:

Tehát nem tudod cáfolni. Kackac!
(Persze mi mást várhattunk volna... Ahhoz ismeretek is kellenének a világról.)
Az empirikus szót már jól megjegyezted, ez olyan vagány dolog, te kis szőke hosszúhajú tudós.
Csókoltatom a túlfejlett agyadat.
Empirikusan.
@Karesz (Charlie): "most eppen neveles folyik. a solyom laszlot nevelik a szocik." Nagyon jó játék! Amíg ők szórakoznak egymással, addig pl. az egyik tanárlincselő véglény már otthon üdül. Nevelgessék privátban egymást!

Sőt! Itt azért igazából megint csak a komcsi taknyok a hibásak. Igen, CSAK ŐK! Nagyon helyes, hogy a köztársasági elnök nem áll neki mindenféle politikai alkukba bocsátkozni. Esélytelen lenne, hogy az egyeztetések végére karakán, cselekedni képes jelölt maradjon. Ld. Lomnici milyen szépen kiépítette a politikai kapcsolatrendszerét, de amúgy egy nagy nulla a posztján...
@Cartman (ex Cartman): "Nagyon helyes, hogy a köztársasági elnök nem áll neki mindenféle politikai alkukba bocsátkozni."

Vagy nem olvasta az alkotmányt, vagy messziről sz@rik rá... elvégre ő valaki!

A köztársasági elnök JELÖL a parlament VÁLASZT. Kényszerű a kompromisszum!
Persze aki anélkül jelöl, hogy megkérdezné, mik az elfogadás feltételei, az vagy hülye vagy annak tetteti magát.

A szocik nyakasak (én is az lennék), hiszen sólyom nem egyszerűen a saját jogait végi, EL AKARJA VENNI a másikét.
Mintha nem ez lenne a demokratikus embertípus tipikus ismérve ;( nálunk meg ilyen a "főméltóság".
@eMeL: "Persze aki anélkül jelöl, hogy megkérdezné, mik az elfogadás feltételei, az vagy hülye vagy annak tetteti magát." Hogy mik az elfogadás feltételei? Hát ez nagyon jó kérdés! Nyilván legyen az illető megbízható, régi pártkáder! Legyen jó vastag bőr a képén, hazudjon, lopjon fapofával, könnyedén, ha kell (kelleni fog). Fontos, hogy - legyen szó bármilyen posztról - képviselje a párt vezetőinek véleményét / érdekeit. Szakmaiság: le van szarva! Emberi tisztesség: ne vicceljünk már!

Orbán Máriáról csak jót olvastam / hallottam. Jó szakember, megfelelő tapasztalattal, tudással, és ami a jelenlegi helyzetben a legfontosabb: elkötelezettséggel a reformok mellett. Mégsem nyerhetett. Hogy miért? Mert az MSZMP egy begyöpösödött, primitív pártkáderekből álló szörnyszülött politikai csorda. Vezérállat mondja: Múúú! MSZMP frakció: Múúú! Ennyi. Ja, és ennyi a Fidesz frakció is, meg az egész magyar parlament.

Én sem egyeztettem volna a köztársasági elnök helyében. A kutyámmal sem egyeztetem, hogy mikor szeretne vacsorát, vagy hogy van-e kedve sétálni. Pedig ő jobban megérdemelné. Mert bár értelmileg nem sokkal emelkedik az átlag képviselő fölé, de tisztességben messze előttük jár...
@eMeL: "A szocik nyakasak (én is az lennék), hiszen sólyom nem egyszerűen a saját jogait végi, EL AKARJA VENNI a másikét." Ehhez meg csak annyit, hogy korrekt rendszerben ezeknek a képviselőknek max. annyi joguk lenne, hogy a védekezéshez kaphatnának ügyvédet...
süti beállítások módosítása