W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Valaki más Amerikája

2008.11.11. 06:15 Tóta W. Árpád

A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény.

Amerika barátai, vazallusai, az amerikai fegyveres erő oltalmára támaszkodó kis védencállamok viszont kevésbé érdekeltek egy békülékenyebb, pacifistább Amerikában.

Európa egyébként érdekes módon egyike ezeknek a kis védenceknek. Kína, Oroszország vagy Észak-Korea meglehetős elrettentő erőt birtokol, amivel úgy-ahogy meg tudja védeni magát; Európának ilyenje nincsen; azon belül Magyarországról ne is beszéljünk. A NATO nyugati tagállamai konfliktus esetén inkább magára hagynák Köki-Európát, mondván, háborúzzon értük valaki más. Atomütőereje Európának nincsen, csak egyes nyugati tagállamainak külön: azoknak, akik minket hagynának inkább megdögleni.

Milyen szerencse, hogy itt van nekünk a NATO, és ha más nem tud, majd Amerika megvéd. Ez az agresszív, hódító világhatalom, amely George W. Bush vezetése alatt sok rosszpontot gyűjtött be, de éppen ezért nem sokan igyekeztek vele komolyan tengelyt akasztani.

Egy erős USA védelme alatt létezni: ez a legtöbb, amit elérhetünk. Elértük. E tekintetben a változás nem érdekünk. Márpedig Obama a Változás is. Vörösödéssel fenyegető belpolitikai szándékai sem közömbösek – ha Amerikában szociális elkúrás történik, annak a rosszabbik végét mi is szopjuk.

Papíron jobb lenne nekünk változás nélkül. De a világ sorsát nemcsak papíron számolják, mert emberek vagyunk, nem robotok – pontosabban még nem fejlesztettek ki olyan robotot (az amcsik, ki más), aminek lenne hangulata. Pedig az se mindegy.

George W. Bush és köre igazi party crasher volt. Olyan világot teremtettek, ahol mindenki fél. A nyugati országok a terrorizmustól, a többiek Amerikától. Nem feladata ugyan az amerikai elnöknek, hogy szeressék, de sem édesapja, sem Clinton nem generálta hátborzongató összeesküvés-elméletek olyan tömegét, mint George W. Nehéz a birodalmi logikát eladni, mert keveseknek tanítják – ezért az emberek okkult magyarázatokat keresnek, és találnak is.

Ráadásul Bush Amerikája agresszív volt ugyan, de ahogy nekilátott példát statuálni, kiderült, milyen gyenge ahhoz képest, amilyen nagy a szája. Szétverték az iraki és a tálib államot, de többe került a leves, mint a hús. Megroppantották az al-Kaidát, de mivel a Karthágó-megoldást ma a tömegmédia és az illem lehetetlenné teszi, a fenyegetés nem szűnt meg.

„Nem tudtok mindenkit leverni”, erre ébredtek rá világszerte a latrok. Sőt, most már szemébe vághatták Amerikának Abu Ghraibet, Guantanamót, Colin Powell szánalmas hazudozását az ENSZ-ben, a hamisított, ócska háborús ürügyet, a Halliburtont. Ti papoltok erkölcsről, szabadságról, békéről, Grúziáról? Milyen alapon? Nem vagytok jobbak nálunk.

Isten óvjon a királynőtől

 

Ami Amerikával történt 2001 óta, azt a költő nyugodtan nevezheti fasizálódásnak. Ehhez társult az a rémületesen megerősödött fundamentalista réteg, akik miatt Sarah Palin tényezővé válhatott. A zelóták, a fanatikusok, a valláskárosultak. Akiknek mindegy, ha a jelölt egyszerűen debil, ha azt hiszi, hogy Afrika – ahol pedig lenne dolga az Egyesült Államoknak – egy ország. Erős az ő hite, a többi nem számít. Az sem, hogy az ő erős hitéből konkrétan hülye politikai döntések származhatnak, például a szexuális felvilágosítás tárgyában, ahol épp a saját kamaszlánya mutatta be, milyen sikeresen kerülhető el az absztinencia által a lányanyaság.

Az erős hit, ha önmagáért válik erénnyé, kártékony, veszélyes, rossz döntésekhez vezet. Az ellenség például azt olvassa ki az Írásból, hogy aki Isten igéje ellen vét, illetve abban nem hisz, azt nyugodtan fel lehet robbantani. Kiolvasható ez minden Könyvből, ha megfizetjük a megfelelő teológust. Pont ezért veszélyesek azok az államok, ahol egy barbár kor normái alapján próbálnak politizálni, szó szerint értve a régi babonát.

A Gondviselés azonban bölcsebb volt, mint üresfejű híve. Végtelen kegyelmében úgy döntött, megkíméli a világot attól, hogy a nyugati világ egyetlen ütőképes ereje horoszkópból politizáljon.

Obama elnök leginkább abban lehet sikeres, hogy ezt a fasizálódást és okkultizálódást megállítsa. Lehet, hogy a gazdaság felvirágoztatása nem fog menni. Lehet, hogy a szociális egyenlőtlenség csökkentése Amerikában sem lesz eredményesebb, mint az eddigi próbálkozások. Az Egyesült Államok továbbra is világbirodalomként, ha kell, agresszíven lép fel a nemzeti érdekeiért, a US Army nem alakul dobolókörré. De Amerika a hidegháborút nem csak rakétákkal nyerte meg. Hanem a Coca-Colával, a rock’n’rollal, a Commodore 64-gyel, Hollywooddal és a Nemzeti Puska Szövetséggel, és azzal, hogy ezek mind megfértek egy országban. Azzal, hogy a szovjet, a csehszlovák, a magyar gyerek irigykedve és vágyódva tekintett Amerikára, Amerikát supercoolnak látta, és elhatározta, hogy olyanná teszi a hazáját. Azokat a gyerekeket már sehogy sem tudta meggyőzni az úttörőcsapat kapitánya és rajtitkára, hogy a szabad világ rossz. Ma könnyebb dolga lenne, és bár rajtitkár nincsen már, vannak helyette sámánista romantikusok, nemzetibb szocialisták és egyéb állatfajták. Bush ronda és hazug Amerikája az ő ügyüket segítette. Obama Amerikája talán újra beinthet a világ gonoszainak: de igen, jobbak és boldogabbak vagyunk nálatok, éspedig azért, mert szabadok vagyunk.



Címkék: történelem külpol

240 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr66762768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arpi

mar csodalkoztam a napokban, hogy nincs a temaban mondanivalod...
Tetszik a konkluziod, en is igy gondolom.
Ugyanakkor erdeklodve varom mindazoknak a velemenyet, akik letorik majd az optimizmusom.
Azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy miért erősödhettek meg Amerikában a fundamentalisták.

A Fogyassz!-on kívül manapság mi az erkölcsi alap, amit a társadalom nyújt a népnek? Sokan ezért fordulnak a valláshoz, mert legalább nyújt nekik valamit az egyre inkább kiüresedő életükben.

Nem Obamától várom a megoldást, de valakinek már egyszer végig kellene gondolnia, hogy pusztán a fogyasztásra lehet-e hosszú távon egy stabil társadalmat alapítani vagy esetleg efölé lehetne más értékeket is helyezni (ne fogyassz annyit? :)
Ez a Palin-GWB féle fasisztálódást nem tudom honnan vetted, talán Michael Moore-tól? Tudtommal egyikük sem akart egy honfitársát sem táborba zárni, vagy ilyesmi. Ez inkább Pat Buchannan programja. Ami meg a keresztány fundikat illeti, eddig az volt a trend rendre velük, hogy feltüzelik őket választásokkor, köszönik a voksaikat, de csak nem kapták meg a vágyaik szerinti világot. Szóval nem kell őket felnagyítani.

Obama,jót tett a megválasztása az USA megítélésének, de érdekes lesz figyelni (mi itt mást nem tudunk majd) hogy mennyi lesz majd az eltérés intézkedései és kampányigéretei közt.
Kisse mellekszal, de ha meg csak en vagyok itt, akkor szivesen beszelgetek egyet magammal :-)

Nalunk Kanadaban is kb. egy honapja voltak parlamenti valasztasok, termeszetesen sokkal kisebb haccacareval, mint az USA elnokvalasztasi musor (az egesz kb. 6 hetes kampanyt jelentett, neha ket joghurt reklam kozt valaki beolvasott egy politikai hirdetest).
Az USA valasztasok napjan eppen a helyi -ismet nyertes-parlamenti kepviselo irodajaban jartam, idopontot kaptam a titkarnojetol, hogy elsirjam lakossagi banatomat.

Az irodaban ment a tv, valasztasi musorra elesitve.
Elkezdtunk dumalni, es megtudtam, hogy a kanadaiak kb. 80% Obamat szeretne a szomszedek kovetkezo fonokenek.

Mindez egy olyan orszagban, ahol a konzervativ part a legutobbi valasztasokon nemcsak megtartotta, de megerositette poziciojat.

Ennyire mast jelent konzervativnak lenni itt (es ez egyebkent jeles cafolata annak a tevhitnek, hogy Kanada=USA, csak hidegebb van )
Én nem hiszem, hogy "Amerika népe" szabad. És már ők sem hiszik. Nagyon jól tudják, hogy a világpolitika urainak mozgásterét a világgazdaság urai határozzák meg. Sok sok lépéssel előttünk járnak az amcsik ebben. Többségük már képes boldogan élni egy olyan világban, amitől egy átlagos magyart a sikítófrász törne ki. Kemény banda, nem féltem őket.
"Amerikát supercoolnak látta, és elhatározta, hogy olyanná teszi a hazáját"

Istenem, milyen messze vagyunk még ettől! (Sőt, mintha az ellenkező irányba mennénk.)
Elkezdődött :

November 10, 2008
Quick Change!
Clarice Feldman

A website detailing Obama's agenda, which got a great deal of critical agenda online since Thursday when it was publicly viewable, has quickly been scrubbed reports The Washington Times:

Over the weekend President-elect Barack Obama scrubbed Change.gov, his transition Web site, deleting most of what had been a massive agenda copied directly from his campaign Web site.

Gone are the promises on how an Obama administration would handle 25 different agenda items - everything from Iraq and immigration to taxes and urban policy - all items laid out on his campaign Web site, www.BarackObama.com.

Instead, the official agenda on Change.gov has been boiled down to one vague paragraph proclaiming a plan “to revive the economy, to fix our health care, education, and social security systems, to define a clear path to energy independence, to end the war in Iraq responsibly and finish our mission in Afghanistan, and to work with our allies to prevent Iran from developing a nuclear weapon, among many other domestic and foreign policy objectives.”
It's apparently a lot safer to keep us guessing than provoke a torrent of laughter and shock at the nutsiness like compulsory community service once on that site did.

( Forrás : American Thinker, konzervativ )
Én nem volnék ennyire optimista. Szvsz elesett a szabad világ utolsó bástyája. A kollektivizmus kora következik.
Hát ez az. Hollywood kreált magának egy filmsztár-elnököt, aki eddig semmit nem csinált, csak jól szónokolt. Hogy tud-e tenni valamit a felsorolt témákban? Meglássuk. A republikánusokban most mindenki az ördögöt látja -jó, ez a Palin télleg ostoba- de McCain nagyságrendileg jobb elnök lett volna, mint az 1. Clinton éra óta bárki. Kellően tapasztalt, intelligens, karizmatikus, pártjában meg messze állta a vallási keményvonalasoktól, inkább liberális fajta. Kár érte, hogy nem próbálhatta meg, de hát ilyen a ballib média mindenhol. Nézzük hát a feketemindenkikedvenceszupersztár bohócot.
úgy látom a szerzőnek megint a hittel élő emberekkel van baja.
mitől félsz Árpi? miért zavar ennyire, hogy mások hisznek Istenben? miért kell minden írásodat addig csűrni-csavarni amíg eljutsz a hit fikázásához?
"A Gondviselés azonban bölcsebb volt, mint üresfejű híve. Végtelen kegyelmében úgy döntött, megkíméli a világot attól, hogy a nyugati világ egyetlen ütőképes ereje horoszkópból politizáljon..." Pedig nagyon igyekeznek azon hogy azt higgyék: a fundamentalizmus supercool! Nekem amugy erről a Szent Sír templomban verekedő papok jutottak az eszembe...
Az amcsik legalabb eszrevettek, tettek erte valamit. Nalunk mindenki tudja, megsem tesz semmit! Erdemes meghallgatni Obama beszdet, amit a gyozelme utan mondott.
Petőfi Sándor: Farkasok dala - csak attól tartok, hogy az amcsik inkább mégiscsak a saját házat akarják, meg az új iPodot, ahogy egyébként Európában is. a XIX. század valahol a kilencvenes években végképp elveszett. ma fogyasztói társadalom van, és ha helyette szabadságot kapsz, de iPhone-t nem, akkor gond lesz. a lé határozza meg a tudatot (lásd 300Ft-os hülyenépszavazás)

nem is véletlen, hogy Obama 500 dolcsis csekkeket osztogat (szó szerint, ha eredetileg nem fizetsz adót, akkor még az állam pluszban adja), csak most ugye nincs miből, mert már Fort Knox is üres a pénzügyi válság miatt. egy pillanatra ezt vesd össze Medgyessi 50%-os béremelésével, szintén fedezet nélkül. ezért aztán két év múlva, mikor még mindig csak lefelé megy az USA, és nem lesz új iPhone-ra pénz, és nem csökken, hanem még mindig nő a munkanélküliség, akkor majd az európai gyerek sem fogja azt gondolni, hogy az USA cool. mert nem a szabadságtól volt cool, hanem a C64-től, meg a Coca-Colatól.

jelenleg az USA hiánya a GDP 72%-a (az eurozóna átlaga 66,3%, a szar, hihetetlen magyar pedig 67%). erre jön egy elnök, aki spread the wealth. én a térdre, imához helyzetben várom, hogy ne legyen igaz, amit mondott. most éppen az az ígéret, hogy megmenti az USA autóipart, mint mi hosszú évekig Ózdot mentettük.

és majd akkor két év múlva térjünk vissza erre a szabadság vagy iPhone kérdésre, és hogy Obama jó volt-e, vagy bárki más kisebb rossz lett volna-e.
Annak nagyon örülök, hogy Sarah Palin nem lett alelnök. Rossz belegondolni, hogy ő lett volna az USA elnöke, ha McCainnel történt volna valami.
Állítólag tökmindegy ki az elnök, Amerikában az elnök csak egy báb, van kb. 50 nagyon-nagyon gazdag ember és ők döntenek el mindent.
Csak annyit fűznék hozzá hogy Irakot meg Afganisztánt azért nem sikerült "megtisztítani" a gonosz lázadóktól mert nem is akarták. Egyszerűen nem érte volna meg. Egy háborúban sokkal több pénz van mint a békében. Az embereket is rettegésben lehet vele tartani. Ja és mindenek felett nagyon jó reklám. Mondjuk csak azt nem értettem hogy amikor amerika bevonult Iraka senki nem szólt hogy helló ezt nem kéne de az oroszoknak már egy pár óra múlva rágták a fülét hogy vissza kéne fordulnotok. Pedig nekik "több okuk" volt ott lenni mint az júeszének amott.

Na béke
Obamával nekem csak egy bajom van, nem tudom mire számíthatok. Teljesen ismeretlenek a szándékai és képességei.

Szerintem Európának saját magát kell megvédenie, nem jó, ha távoli hatalomra bízzuk magunkat, pláne, hogy ez a távoli hatalom nagyon le van terhelve. Sem katonája nincs jelenleg, amit kiterjedt új konfliktusnál bevethetne, sem a gazdaságilag nem áll úgy, hogy új frontot nyithasson.
Amellett, úgy vélem, hogy Oroszországnak is inkább a szája nagy, mert olyan gazdasági problémái vannak, hogy egy elhúzódó konfliktus akár össze is roppanthatja.
Nana! Óvatosan a tömjénfüsttel. Attól még, hogy fekete, nem lesz automatikusan a legjobb király a földön.
Nem mindegy, melyik bábot mozgatják a háborús bűnösök és a fegyvergyártók?
"Amerika a hidegháborút nem csak rakétákkal nyerte meg. Hanem a Coca-Colával, a rock’n’rollal, a Commodore 64-gyel, Hollywooddal és a Nemzeti Puska Szövetséggel, és azzal, hogy ezek mind megfértek egy országban. Azzal, hogy a szovjet, a csehszlovák, a magyar gyerek irigykedve és vágyódva tekintett Amerikára, Amerikát supercoolnak látta"

Sztem ez nagyon fontos gondolat. Én pontosan emlékszem, hogy így volt, a 80-as években ha volt egy cuccod, amire rá volt írva, hogy MADE IN U.S.A., akkor mindenki olyat akart.
(Az más kérdés, hogy ma is elég ritka az ilyen cucc, Kína miatt).
Árpi, királyra igazad van. Azért érdemes megszívlelni (de legalább a felét fölfogni) az öreg Noam Chomsky (jóóóó ! túúúdom ! már megin' ! :) szavait: SPIEGEL, október eleje: The United States Has Essentially a One-Party System. Ennyi.

Ja igen,- a link: www.spiegel.de/international/world/0,1518,583454,00.html
Csak halkan jegyzem meg, hogy Obama törzsszavazói, azaz a négerek, (hoppá, bocsánat afro-amerikaiak) legalább olyan "erős hitűek" és "fanatikusok", ha nem jobban, mint a másik oldal szavazói.
Vagy ezek "jó fanatikusok", mert a mi kutyánk kölykei? :)
Ha a másik fél nyert volna akkor most azt fényeznéd.
A NATO tagállamokról linkelt cikk egy közvéleménykutatás eredményeit taglalja... Ilyen kérdésekről viszont nem népszavaznak, vagy igen?
Lehet a túlzott optimizmus mondatja velem, de egy tényleges támadás esetén simán 'bemesélhető' a népnek, hogy szükséges a katonai támogatás, anélkül hogy az adott ország vezetői sokat vesztenének a népszerűségükből.
Általában egyet szoktam érteni veled, ezért nem is írok. De most azt kell mondjam, marhaság. Bár az is lehet, hogy direkt ezért írtad a cikket? Hogy kicsit polgárt pukkassz.

Még ha amerika el is indul egy kevésbé agresszív úton, az atomjai megmaradnak. A bárhol bevethető repülői, bombázói ott lesznek. A légierő lesz a legutolsó amit megnyírbálnak költségvetésileg. Ha valaki nagyon pattog járhat úgy, mint szerbek. A kínaiak messze vannak, a ruszkik meg minek támadnák meg a fejős tehenüket? A befolyásukat fogják erősíteni, az tuti. De attól még nem kell rémeket halucinálni. A média majd az esti hiradóban kicsit kedvesebb lesz Putyin elvtárshoz, ennyi. Na, most hogy jól kiírtam magamból, megyek tovább olvasni, mert még csak az első bekezdésig jutottam. :)
"Szétverték az iraki és a tálib államot, de többe került a leves, mint a hús."

Nem inkabb a hus kerult tobbe, mint a leves?
nagyon gyengus,nem különbözöl sokban a máglya tövében ordibáló inkvizítortól, sem a 30-as évek hazafias költőcskéitől: mindegyik a maga idejében szajkózta a mainstream narratívát.
Bazmeg ezt komolyan gondolhatja még ma valaki: "Obama Amerikája talán újra beinthet a világ gonoszainak: de igen, jobbak és boldogabbak vagyunk nálatok, éspedig azért, mert szabadok vagyunk"?
Obama jó és
szép és okos, és fasza.
Most minden jó lesz.

A "buta" amcsi
jól választott, de igaz,
gondviselés ez.

Félek nem lesz itt
változás csak más, egy szebb
ruha: market ing.
Azt azért nem kellene elfelejteni, hogy Amerika barátjának lenni az nem csak szép és jó, vannak kockázatai is gazdagon. Az, hogy egyre több ember az USA barátja az szép, de mi van akkor ha a barátok elkezdik nagyon rühellni egymást (görög-török ciprus ügy), vagy nemsokára magyar-szlovák cimboraság? Adja magát a kérdés, hogy mit nyert az USA a háborúival? Meghalt sok katona meg még több civil, a szállított demokrácia meg anarchiává erjedt a hosszú úton.
Arpi

Obamát tekintsd úgy, mint két gyomros között a szünetet! Egy kis levegővétel, hogy fel tudj készülni a következőre.
Árpád szerényen kérlek:

AZÉRT MERT TE ILYEN MEGVESZEKEDETT ATEISTA VAGY MÉG NE ÁLLÍTSD BE A VALLÁST ÉS A VALLÁSOSOKAT EGYTŐL EGYIG KOMPLETT HÜLYÉNEK, VAN HÜLYE ITT IS OTT IS SŐT MÉG AMOTT IS, MÁSKÜLÖNBEN MILYEN JOGALAPUNK LENNE A FAJELMÉLET ELUTASÍTÁSÁRA?
Nameg ebből a cikkből látszik, hogy szeritned inkább jobb a szocialistább, az elkúrosabb csak azért mert az ateistább. Akkor mégis csak ez a fontosabb, mégis csak nyerőbb a Farkas Mihály, nem a szabad piac.

Akkor milyen jogalapon papolsz te a szabad piacról, a kapitalizmusról, ha azt vallod, hogy jobb az elkúrós ha ateista, mint a nem elkúrós, aki vallásos?

„A klerikális reakciós ma nálunk az imperialisták ötödik hadoszlopának legfontosabb támasza. A klerikális reakció bomlasztó és kártevő munkája arra irányul, hogy aláássa dolgozó népünk egységét, munkakedvét, fegyelmét, hogy megrendítse népköztársaságunk kormánya és Pártunk iránti bizalmát és ily módon segítse az imperialista háborús uszítók terveit” (Révai József)

Gondolom neked ez tetszik.
És még mindig abbban hiszel, hogy a liberalizmus=szabadság, holott qrvára nem.
A liberalizmus leginkább szabadosságot teremt.

Szerintem olvasd el: www.depositum.hu/Libertas.rtf

(elírások azért vannak benne, mert scannelve és írásfelismerőzve van, de megérted így is)
"jobbak és boldogabbak vagyunk nálatok, éspedig azért, mert szabadok vagyunk."

jobbak? egy átlag hamburgerzabáló egy közép-európai (legyen az román, szlovák vagy magyar) negyedik osztályos gyerek műveltségével bír. Boldogabbak? Valszeg ezért van mindenkinek saját pszichológusa(lásd W. Allen)

A globalizált "ember"fajtát tökéletesen ábrázolja a Simpsonok vagy a Family Guy.
Hát, a fene egye meg az ilyen szabadságot:-)

nem hiszem hogy Ámerika "minden világok legjobbika", csak más miatt egy fostenger mint mi.
A fasizmus szót is pontatlanul, a dimitrovi-sztálini értelemben használod. Tessék egy fasizmus definíció a jó kis 50-es évekből:

"Fasizmus (lat. ol.) – a kapitalista világ legreakciósabb irányzata, amely vad, terrorista diktatúra segítségével igyekszik fenntartani a kapitalista rendszert, gyökeresen kiirtani a demokráciát az országon belül és véres „totális” háborúval meghódítani más országokat, a finánctőke mágnásainak érdekében leigázni más népeket. A fasizmus alapja az imperializmus. A hatalomra jutott fasizmus, amint Németország, Japán, Olaszország stb. példája megmutatta, a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája. „A fasizmus reakciós erő, amely erőszak útján próbálja fenntartani a régi világot” (Sztálin). A fasizmus először 1919-ben, Olaszországban lépett a politikai porondra. A fasiszták Olaszországban 1922-ben kezükbe kerítették a hatalmat, 1920-ban Németországban megteremtették a fasiszta diktatúra véres terrorista uralmi rendszerét. „A fasizmus győzelmét Németországban nemcsak úgy kell tekinteni, mint a munkásosztály gyengeségének a jelét és mint annak következményét, hogy a szociáldemokrácia a munkásosztályt elárulta és a fasizmus számára az utat megtisztította. A fasizmus győzelmét Németországban úgy is kell tekinteni, mint a burzsoázia gyengeségének jelét, mint annak jelét, hogy a burzsoázia már nem képes tovább a parlamentarizmus és a polgári demokrácia régi módszereivel uralkodni, minek folytán kénytelen a belpolitikában a kormányzás terrorisztikus módszereihez folyamodni…” (Sztálin). A hitleri Németország a dolgozók középkori jogfosztottságának, a sötét pogromoknak és a zsidók megsemmisítésének, ártatlan emberek kínzásának és kivégzésének, az élenjáró tudomány, kultúra és a művészet ellen indított legvadabb hajszának birodalma volt. A fasiszták célja volt a világ újrafelosztása, a népek leigázása, a Szovjetunió megsemmisítése céljából indított világháború előkészítése és lefolytatása. A hitleristák áltudományos, embergyűlölő „fajelméletükkel” (lásd rasszizmus), a vad nacionalizmus és fajgyűlölet hirdetésével a német nép jelentékeny részét elzüllesztették és végrehajtották az imperialista rablóháború ideológiai előkészítését. A fasiszták a második világháború kirobbantása után majdnem egész Nyugat-Európát meghódították és rabságba döntötték, megteremtették az ú.n. „új rend”-et, a vad terrornak, az emberirtásnak, arabságba döntött népek könyörtelen elnyomásának és kirablásának rendszerét. A hitleri Németország 1941. június 22-én orvul megtámadta a Szovjetuniót, azt remélte, hogy megszervezheti valamennyi kapitalista állam „kereszteshadjáratát” a Szovjetunió ellen, „villámháború” útján szétzúzhatja a szovjet szocialista államot és megteremtheti az alapot saját világuralma számára. A Szovjetunió Nagy Honvédő Háborújában a fasiszta Németország teljes vereséget szenvedett. A hitleri Németország szétverése az imperialista Japán sorsát is eldöntötte. A második világháború során a fasizmus nemcsak katonai és gazdasági, de erkölcsi és politikai vereséget is szenvedett. A szovjet nép nagy történelmi érdeme, hogy „önfeláldozó harcával megmentette Európa civilizációt a fasiszta pogromlegényektől” (Sztálin). A fasizmus teljes szétverése azonban még nem fejeződött be. A világreakció, különösen az Egyesült Államok és Anglia reakciója, támogatja a spanyolországi fasiszta rezsimet, szítja a görögországi fasiszta uralmat, újjáteremteni igyekszik a németországi, olaszországi és japán fasizmust. A fasizmus, mint a legreakciósabb politikai irányzat, majdnem minden kapitalista országban továbbra is megvan és komolyan fenyegeti a békét és a népek biztonságát. Az egész haladó, élenjáró emberiség feladata, hogy megszilárdítsa a véres fasizmus felett aratott diadalt, végleg szétzúzza a fasizmust és az imperialista reakciót minden kapitalista országban, megszabadítsa a népeket a fasiszta veszélytől. Csak így lehet biztosítani az egész világ népei számára a tartós és állandó békét. A fasizmus és a reakció ellen vívott harcot a békéért, a háborús uszítók ellen folyó küzdelmet a Szovjetunió vezeti – a demokráciának, a békének, a világ népei biztonságának és barátságának megdönthetetlen támasza."
"Amerika barátai, vazallusai, az amerikai fegyveres erő oltalmára támaszkodó kis védencállamok viszont kevésbé érdekeltek egy békülékenyebb, pacifistább Amerikában."

Zsidózunk, zsidózunk? :)))
sztem hosszú idő óta a legjobb írás, csak nem nagyon fognak tudni belekötni (habár a moderáció óta amúgy is mindegy :P)
Éljen Hussein Barack Obama!
Azt mondta nekem egyszer egy arab arabtanár, hogy az arab nyelv a legmatematikaibb a világon, nem véletlenül náluk alakult ki a tudománynak e lenyini felfogás szerinti kvinteszenciája*. Az arab nyelvtanban ugyanis nincs kivétel. Csak sok, nagyon sok szabály.

Az arab kulturális alapon kialakult iszlám föltehetően megörökölte ezt a következetességet. A zavaros és intoleráns keresztény erkölcsi elvek helyett vélhetően sokat fog javítani az USA és a világ sorsán a kristálytiszta, egyértelmű muszlim értékrend, ami meghatározza elnökük gondolkodását és tetteit. Mert az iszlám világa békés, pluralista, nincsenek szektás elhajlások, vallási és gazdasági ellentétek.

Ugye.

Béke övezze a derekatokat!
Asszalam alejkum!


(* Valami olyasmi volt "vörös farok"-ként beillesztve pár éve még szinte minden tudományos műbe, dolgozatba, tankönyvbe, hogy 'Lenin szerint minden tudományban annyi a tudomány, amennyi a matematika'. Képzelem, mit érezhettek emiatt pl. a Tudományos Ateizmus Intézetek főmunkatársai.)
Obama alatt az USA jelentősen le fog amortizálódni. Szegény ezt örökölte.
Kína egy-két nagyobb céget (amelyik nem megy majd magától csődbe: pl GM) megvásárol fillérekért, aztán remélhetőleg tönkreteszi és már csinált is magának egy kis piacot. Obama ebben partner lesz.
Most komolyan? Egy közvéleménykutatást citálva állítod, hogy Európa nem védene meg minket, persze az USA igen, ahol azt sem tudják, mi az hogy Magyarország...
Kicsit mintha összemosnád a dolgokat.

Biztosan fontos dolog a nemzetbiztonság. Viszont szerintem - erkölcsileg legalábbis - meggondolandó olyan országokkal egy táborban menetelni, amelyek háborús bűnökért felelősek az utóbbi pár évben. Az US Army igenis alakuljon dobolókörré, mert nekem egyáltalán nem jó, ha iraki családokat írtanak ki tévedésből. (Vagy a haverjaik palesztín családokat akarattal.) Valahogy nem érzem magam nagyobb biztonságban tőle. Talán a felrobbantott spanyol vonatutasok sem...

Főleg, úgy, hogy közben a valós - pénzügyi - orosz hódítással szemben nem is próbálnak megvédeni. Obama szépen nyomassa az USA energiafüggetlenségét, akkor talán Putyin elvtárs meg az arabok nem tudják majd megvenni a világot kilóra.
Szívemből szóltál testvér :) Annyi kamu van a mai világban hogy lassan egy normális ember is elvész az átverések útvesztőjében.
Hiszem ha látom. Egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy elnök lesz ... amilyen a világ.
Szevasz Árpi !

Már nagyon régen nem írtam ide, de most nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: mi ez az 1 (egy) komment? Hová lett a tábor?

Az amereikai választásokról csak annyi véleményem van, hogy ugyan valamiért nekem is B.O. a szimpatikusabb, valamiért én is jobban örülök, hogy Ő lett az elnök, ugyanakkor van egy olyan keserű hátsó gondolatom, hogy mindannyian manipuláció áldozatai vogymuk, mert hiszen közülünk senki nem ismeri ezt az embert, sem a riválisát, csak a média által elénkrakott készresütött cordon-bleu-t faljuk kétpofára. Nem hiszem, hogy az új elnök megtanítja a világot vízen járni, a megválasztása csupán a panem et circenses stratégiájának része. Ő csak az arc, mely ha egyre savanyúbban mosolyogva is, de elvégzi a rá kirótt feladatot. Vagy megy a süllyesztőbe, mint JFK. Szerintem.

Tisztelettel,
Amiben egyet értünk: A hidegháborút (és a XX. század többi európai háborúját is) a szabadság ereje nyerte meg.

Amiben remélem, hogy egyet értünk: A szabadságot nem elég kialakítani és áldásait élvezni, azt meg is kell védeni. A "védelem" szó persze nem csak katonai eszközöket takar, de azokat is. Clinton alatt Amerika nagyon népszerű volt, tegyük hozzá, azok körében, akik eleve szimpatizáltak a mi kultúránkban értelmezett szabadsággal. De ez messze nem fedi le a világ teljes népességét. Emlékezzünk, az USA elleni terrorista támadások nem Bush alatt szeptember 11-én kezdődtek, a WTC-t már 1993-ban megpróbálták egyszer ugyanazok felrobbantani, csak akkor még kispályások voltak és nem sikerült nekik. Clinton nem lépett fel a szabadság támadóival szemben elég erélyesen. Egyszer-kétszer odapörkölt robotrepülőkkel egy-egy sivatagi sátortáborra, de pl. Mogadishuból az első veszteségek után azonnal elmenekült. A szabadság ellenségei a gyengeséget biztatásnak vették és ennek a "gyümölcse" már Bush alatt érett be, pedig 2001-ben ő erről a legkevésbé sem tehetett. Az egy másik kérdés, hogy amit utána tett, az valyon mindig helyes döntés eredménye volt-e. Nyilvánvaló, hogy nem, de az sem igaz, hogy mindenben tévedett. Az afganisztáni tálib rendszer megdöntése például jó döntés volt.

Amiben biztosan nem értünk egyet: Te a vallást egyértelműen a babonával azonosítod, ezzel sok jó, mélyen vallásos embert eleve a "hülye" kategóriába utalva. Van hülye vallásos, de van hülye ateista is, ahogy van okos vallásos és van okos ateista is. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az általánosítás soha nem vezet jóra.
szep szep de ha Obama is nekiall
robin hood adot kivetni akkor mi lesz itt?

vissza a komunizmusba? vagy III WH ?
szerintem:

- nincs olyan, hogy a republikánus Amerika katonailag erős, a demokrata meg gyenge. pont ugyanaz a hadereje a kettőnek, ebből adódóan pontosan ugyanannyira képesek megvédeni, akit akarnak. (a hajlandóságban lehetnek eltérések.) a fő különbség talán annyi lesz, hogy míg a warmongerek keresték a balhét - persze nem pusztán a balhé kedvéért, hanem különböző gazdasági, hatalmi okokból - addig talán a demokrata Amerika kicsit kompromisszumkészebb, érzékenyebb lesz. de make no mistake (ahogy Bozót bácsi szokott folyton fogalmazni), ha menni kell, akkor ők is menni fognak.

- nincs olyan hogy világ gonoszai. persze innen nézve az iszlám fundamentalizmus, vagy az észak-koreai berendezkedés ijesztő. de ők így élnek. közünk? szerintem nem empátiahiány, vagy érzéketlenség, ha hagyjuk őket, ahogy vannak, hanem ellenkezőleg, épp az az arrogancia, ha mindenkire rá akarjuk erőltetni a mi életünket.
oké, nem biztos, hogy azt ők választották, de az sem biztos, hogy a McDonald's meg a Coca-Cola jelentené a megváltást számukra. volt rá már példa ennek a gondolkodásmódnak a helytelenségére.

- ez a fajta gondolkodás, hogy Amerika megmutatja a barbároknak, hogy milyen is az igazi demokrácia, milyen jófejek ők, eleve értelmezhetetlen. azon országok, akik előtt Uncle Sam egyfajta példaképként áll, eddig is őt követték, és eddig is elhitték, hogy a odaát van a Land of the Free, of Endless Opportunities, hogy ők a legboldogabbak mert In God They Trust, és mindenki gyűljön a zászlajuk alá, mert nekik hogy bejött ez az E Pluribus Unum dolog.
a problémás országoknak ez nem fricska, nem beintés. ők _nem_ akarnak ilyenek lenni. nem érdekli őket, mi van odaát. ez olyan kb, mintha elmennék Namíbiába és a bushmannak mutogatnám a High-Score táblámat a PSP-men. nem étékeli, nem is érti. leginkább szarik rá.

- Amerika nem kizárólagos letéteményese a szabadságnak! (egyelőre még inkább egy aranykalitka). csak mert fekete lett az elnök, ne essünk annyira hanyatt a szabadságuktól. nagy dolog. ő is ugyanolyan ember, mint a fehér vagy a sárga. mi van ebben akkora szenzáció? kb az a rasszista, aki ennek lelkendezve tapsol. kb mint a Hofi-féle "Jé, beszél!" felkiáltás a nénitől a feka katonára.
miért ne lehetne fekete elnök?


de majd úgyis meglátjuk, mi lesz.
Én is hasonlóképpen dolgozom, csak egyet tennék hozzá: amíg az országba való belépéshez ujjlenyomatot kell adni, mint egy bűnözőnek, és a határon visszafordíthatnak, mert nem tetszik nekik a frizurán, addig számomra az amerikai álom valóban csak álom marad... pedig amúgy valóban supercool lehetne az az ország.
ugynamár.
ifj. Bush 1 dolgot bizonyított be:

az amerikai elnök minden megcsinál amit akar, de tényleg (Ugye Clinton már bizonyította, hogy a magánéleti és erekciós problémákra létezik gyógyszer, ami nem kék).

Amúgy kár azon lovagolni, hogy ki mit mondott Afrikaországról. Maradjunk annyiban, hogy az Északameriakországból nézi az ember akkor már nem olyan fontosak az önálló államok. Van Európaország, van Afrikaország, meg van Kína. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni errefelé.

Attól meg, hogy politikai realitás, azért elgondolkoztató, hogy Tóta bajtárs milyen szépem odafeküdt ("Egy erős USA védelme alatt létezni: ez a legtöbb, amit elérhetünk.Egy erős USA védelme alatt létezni: ez a legtöbb, amit elérhetünk."). Fura egy világkép, mikor valaki elhiszi, hogy nagy állam, meg kis állam. Mondjuk ettől működik a világ úgy, ahogy most, és mondjuk, hogy ez nem is jó.

Az a végtelen, a naivitáson messze túlmutató konklúzió meg megdöbbentő részleteket tár fel az író gyerekkoráról. Gondolod, hogy egy országban, ahol úgy lehet toborozni a csorókat háborúba, ahogy azt tették az elmúlt években, abban az országban az emberek többsége szabad?

Hát tényleg elhiszed, hogy 200 milló sors = 1 ember? Tóta, te hiszel a demokráciában, meg ebben amit politikának hívnak?

ROLFMAO
Azt miből veszed, hogy a NATO Eu-i államai nem védenének meg minket (nem mintha erre szükségünk lenne)? Az, hogy az olasz lakosság ennek nem örülne,kurvára nem érdekel senkit. Háborúról, mint tudjuk, nem népszavazással döntenek.

Ehhez képest hogy a bús faszba lenne reális arra számítani, hogy akkor majd az amcsik meg igen? Németországnak meg a többi eui államnak mondjuk kurva kellemetlen lenne, ha itt a szomszédban (Mo.) valami rettenetes válságzóna lenne, pláne mondjuk hogy EU-tagok is vagyunk. Ehhez képest Amerika meg pont leszarja, hogy mi van Káeurópában.

Ha minket megtámadnak a következő 20 évben (nem fognak), akkor a nagy európai hatalmakra számíthatunk. Amerikára nem.
Szoktam volt hangsúlyozni, mikor pécsi barátaimmal a világ folyásáról osztottuk az észt, hogy persze geci ez az Amerika, de mégis inkább élek egy olyan világban ahol ők, és nem az oroszok, vagy a kínaiak diktálnak. Amúgy mivel amerika megfelelő módon álszent is egyben, megmutatta, hogy fekete ember megválasztásával náluk még ezt is lehet. Hogy aztán mi folyik a háttérben, hát ugyanaz. Reméljük, remélem. Egy Obama vörös szólamai ellenére amerika még világhatalom akar maradni, és bízzunk abban, hogy az is marad. HA fekete vezérrel ha fehérrel, nekem aztán tök mindegy. És egyébként nekik is, ez a kurvára mesteri abban amit csinálnak, és ezért a létező világok legjobbika Amerika, ha még fasisztoid is kicsit. Inkább nagyon.
A rajtitkárok ma a nagymisén az első sorban ülnek és a lányuk orgonál a templomban...
Kereszténység := fasizmus
Árpi,
egyrészt a cikk eleje nekem ellentétben áll a végével: miközben arról írsz, hogy a "nem változás" nekünk jobb, aztán meg arról, hogy Obama mégiscsak jobb nekünk. Szóval kissé problémás és konfúz.
Másrészt te is írod, hogy az amerika-kép jelentősen módosult, mindenki kicsit kiszeretett belőle, de talán Obamával visszajön. Nem lehet, hogy ezt csak a nosztalgia mondatja veled? Úgy értem, arra építünk, amit az Obama stáb a kampányban mantrázott, de ugye tudunk példát arra, hogy egy politikus mást mond a kampányban, és mást csinál megválasztása után?...
De az biztos, hogy a retorika, a csomagolás más lesz.
Arpi,

Mar miert allitana meg Obama a fasizalodast es foleg az okkultizalodast? Nem ertem a logikat, inkabb forditva van, foleg ha belebukik a szocialis elkurasba.

Árpi régen jobb voltál, mikor ostoba fogyasztókat és politikusokat állítottál pellengérre.

Nem vagyok vallásos, a dogmákat, a fundamentalizmust és teokráciát megvetem, de az utóbbi 1-2 éved vagy burkolt, vagy tömény vallásfikázásról szólt.

Túl kellene már ezen lépned.
Árpád!

"Európa egyébként érdekes módon egyike ezeknek a kis védenceknek. Kína, Oroszország vagy Észak-Korea meglehetős elrettentő erőt birtokol, amivel úgy-ahogy meg tudja védeni magát; Európának ilyenje nincsen;"

Szerintem Európa ereje nem abban áll, hogy hány atomtöltet van a silókban. Továbbá nem vagyok biztonságpolitikai szakértő,de Európát a földrajzi adottságai miatt, amúgy sem lehetne megvédeni. És szerintem soha nem is fog kelleni!
Valóban, bár én magam a vallásos marhák közé tartozom, aki még komolyan is veszi a dolgot, de mégis jobban örülök, ha nem egy fanatikus vallásos irányítja az USA-t. Sarah Palin egy rossz vicc volt, és tényleg Isten óvjon attól, hogy ő valaha is komoly hatalomhoz jusson. Éppen elég baj az már, hogy Alaska kormányzója lehetett.

Ja, ismét sikerült formába öntened a gondolataimat a cikk többi részével.
Én nem feltétlen értek egyet azzal h Europának az usa védöszárnyira még mindig szüksége van, v h ny-eu magára hagyná kelet -eu-t.. talán az oroszok minket is lerohannak, ? Ez ma már nem realitás...Europa vezetöi Obamat befolyásolhatobbnak látják ezért támogatták. A másik meg h Europa katonai erejét nem kell szerintem lebecsülni, régebben csak anglia a fél világot ellenörizte.. egyszerüen sokba kerül fegyverkezni, és europa ugysem akar katonai eröt használni. Inkább békésen terjeszkedik kelet felé... Egyszer még megérhetjük,hogy az oroszok is az unio tagjai lesznek. Én nagyon örülnék neki.

Az valoban garantálná a hosszutávu békét.
Még inkább mint a Nato.

Az Usa gyengülése inkább lehetöség nekünk is, semmint egy olyen esemény amitöl félni kell...

Lehetöség arra hogy Europa visszaszerezze a világban vezetö helyét. ( amit a 2. vh. tönkretett )
GDP-ben már egyébként is megelözte az Usa-t.
Az a baj, Árpi, hogy mint a legtöbben, te is a média által súlyosan eltorzított képet látod Pali néniről, nem a valóságot.

Itt egy reális cikk róla, ráadásul egy nem is annyira repubi, hanem inkább libertárius blogger tollából:

esr.ibiblio.org/?p=481
"Olyan világot teremtettek, ahol mindenki fél."
Vagy röhög. Tényleg világhatalom az ország, ahol ez a .... medvebocs két ciklust lehúz?
"A Gondviselés azonban bölcsebb volt, mint üresfejű híve. Végtelen kegyelmében úgy döntött, megkíméli a világot attól, hogy a nyugati világ egyetlen ütőképes ereje horoszkópból politizáljon."

Kérdés: vajon valóban és ténylegesen horoszkópból politizálnak, vagy csak meglovagolják az oly nagyszámban fellelhető tudatlan, és ebből következően folyamatosan misztikumot kereső tömegeket? Vagyis mindent a hatalomért, vagy tényleg hüjék?
A tortenelem mint tudjuk folyton ismetli onmagat. Obama lesz az uj JFK, reszvetem a csaladjanak.
Bizony, Amerika hatalma és pénze hidegháború alatt irigységgel töltötte el az ecceri embert szerte a világon. Mostanra azért ez a kép nem ennyire rózsás.
Ad 1: ide Amerika nagyon messze van, a magyarok meg inkább Európához igazodnának (ha lenne hozzá értelmes vezetés)
Ad 2: Amerika lehetséges riválisai (főleg Kína) menet közben tapasztalták, hogy a pénz meg a hatalom nem a demokráciából fakad, hanem az okos politikából.
Ad 3: Obamában épp az az aggasztó, hogy bár változást ígér, többek közt a külpolitikában, amikor a konkrétumokra kerül sor, kiderül, hogy ezt a változást főleg a hangnemben kell érteni. Mármost attól, hogy kedvesen mondom pl. Iránnak, hogy az atombomba rossz dolog, még fog magának építeni.
Majd megmagyarázzák ám, hogy az erkölcs,m meg a világ isten igéjéből csöpög...
Bushnál rosszabb nem lehet, szal csak jó lehet..
pont azon morfondíroztam tegnap, hogy miből fog állni a nagybetűs Változás, amivel Obama kampányolt.

kivonja a csapatokat, eltörli a halálbüntetést, engedi a melegházasságot, gatyába rázza a gazdaságot, megszünteti a szerinted is fasiszálódó államapparátust?

de most komolyan, vajon mivel fog kezdeni? és hogyan fog erre reagálni, pont a palines fundamentalista-turbópatrióta réteg, akinek kurvára tetszett, hogy a világ másik felén háborús hősöket termelnek?
Érdekes, ez már a harmadik vélemény, amely arról (is) szól, hogy tulajdonképpen Obama nem lesz nagy elnök.

www.hirszerzo.hu/cikk.barack_obama_elviselhetetlen_konnyusege.85546.html

index.hu/velemeny/jegyzet/obamawin1105/

"Papíron jobb lenne nekünk változás nélkül ..."

Off: Tóta Úr! Extrapolálja ezt a gondolatot a magyar belpolitikára is!
Na ugye.


,
Az amerikai ultrafafej fundamentalizmus valóban borzalmas, a kőkorszaki prvovincializmussal karöltve Észak-Kórea bombájával egyenértékű,DE ez csak az érem egyik oldala. A másik az, hogy ott sem latin, sem fekete, sem északi evaolúció hívő, pro-gay liberális protestáns sem bízna meg egy ateista elnökjelöltben! Ezt a mi Déri Jánoson szocializálodott valláscsúfolók hajlamosak figyelmen kívül hagyni! A HOPE egy vallásos kategória!
C64 nem német?
éspedig helyett állítólag mégpedig a helyes.
engem nem nagyon erdekelt ki lesz a president, az usa politikajat erdekei hajtjak, nem szemelyek, ez persze igaz minden nagyhatalomra de nem ez a lenyeg.

a lenyeg az atv-n a 700-as klub vagy 400-as, hat 1-2 lattam de megremültem, agymosott szektasok gyülekezete, amihez kepest a hir-tv, vagy a klub radio semleges hirközlö media.

na egy ket ilyen adas utan, mar obama fan lettem.

De ha belegondolunk az usa 8 ev demokrata elnökseg utan kapta szeptember 11-et, bush meg csak fel eve sem volt hatalmon.
most megmutattak, hogy mindenkit levihetnek békába, igaz rendet tartani nem tudnak, de felnek tölük es ez mindenkep jo egy nagyhatalomnak

mint a bronxi meseben feljenek töled vagy szeressenek, inkabb feljenek....
Iraki és az afgán háborút nem csak azért nem nyerték meg mert nem tudták hanem azért is mert nem volt szabad megnyerni. Sokkal több pénz van háborúban mint a békében. Ezt már megtanulhattuk annó a vietnámi háborúnál. A terrortámmadás is csak annyira volt jó hogy a fél világ megrettenjen hogy milyenek ezek a terroristák ha a szent háborújukról van szó (csak kár hogy a mai napig nem biztos hogy azok támadtak akik elvileg támadstak) csak elfelejtik hogy pár száz évvel ezelőtt volt valami ilyesmi. Valami keresztes háború vagy mi. De az "szent" célért ment.
De a pénz mellett volt még valami ami miatt szükséges volt "terrortámadásra"
Az hogy George bácsi átpréseljea kongresszuson titokban 2 törvényjavaslatát
1. Az hogy bárkit, bármikor, bárhol engedély nélkül lehellgathassanak "terrortámadás elkerülése végett"
2. Bárhol, bármikor Elnöki engedéllyel titkos katonai rajtaütést hajtsanak végre. Ezt tegnap tudtam meg a Tényekből Igaz ott is csak 2 mondtatot szántak rá mert annyira nem fontos hír.

Obamáról pedig csak annyit hogy szép és jó hogy félig Néger félig Iszlám (vagy mi) mindenestül elnök (Robotzsaru rulz) de ő is csak egy bábfigura mint a mi állandóan szövegkönyvől olvasgató Viktorunk. Ezért volt olyan nagy dolog hogy az összes színész amerikában annyira örült neki és támogatta. És ezért van az hogy most Kaliforniai Arnoldot akarja maga mellé hogy legyen kitől tanulni úgy előadni a dolgokat hogy az emberek elhigyjék amit mond. De ez csak egy Nyíregyházi csőcselék magánvéleménye.
Való igaz, Obama egyedül nem fog megváltoztatni semmmit, azonban amit képvisel - már ha félre nem ismertük - talán újra cool-lá teszi az amerikai álmot. Feltéve persze, ha addig le nem lövik, amire minden esélye megvan, sok baromarcú fog utazni a skalpjára.
A vallási faji és egyéb fanatisták (valláskárosultak: ez tetszik!) meg monnyanak le (mennyenek a kurva annyukba) évszázadokon keresztül mérgezték tudatlanságukkal korlátoltságukkal a szabad elmét.
Belegondolt már valaki, ha az oly codálatosz keresztén egyház nem üldözi a tudományt sok száz éven keresztül, már hol tartanánk? Be kéne tiltani az összes vallást, aztán nem volna gond, v. legalább tanítani, hogy ez csak egy mese, nem több. (ellenhittan, milyen fasza lenne, parázna papokról szóló leleplező cikkekkel, az inkvizíció borzalmainak tálalásával etc) Asszem elkámpicsorodna a Semjén meg a többi droid pofája, hogy állna egy félméteres áldozógyertya az összesnek a valagába.

Egyébként meg van itt gond elég, ajánlom a köv. cikket, talán a mi nagyokosaink végre tehetnének v.mit ahelyett, hogy megduplázzák az államadósságot.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=155204
"A NATO nyugati tagállamai konfliktus esetén inkább magára hagynák Köki-Európát, mondván, háborúzzon értük valaki más."

Azért tegyük hozzá, ez egy lakossági felmérés. A döntést pedig a hatalmat birtoklók hozzák meg. Adott esetben a nép meggyőzhető, ld. Irak.
valláskárosult - már ezért az egy szóösszetételért megérte benézni ma ide :-)))
Én meg igazából nem értem, hogy miért volt ez az elnökválasztás olyan nagyon nagy téma. Sajnos az index abszolút beállt a média legsötétebb sorába, retekklubb, tv2, ahol örültek, hogy nem kell semmivel se foglalkozni, mert itt az elnökválasztás, húúúúú.
Nem azért mondom, de a világot jobban érinti, hogy észak kóreában éppen kit neveznek ki és minek. Ők fognak, vagy nem fognak rakétákat indítani japán felé, ami magával vonná az amerikai támadást, ami meg a kínai és végül az orosz haragot. Apropó, épp az indexen volt egy gunyoros cikk, hogy csoda történt, hogy az amerikai elnökválasztásról nagyon gyorsan, már egy-két héttel a dolog után hírt adtak. Az a másik véglet, bár majdnem közelebb áll a normálishoz az, mint ez az üresfejű talpnyalás a nagy semminek.
TV-ben is ahogy elkezdtek nyáladzani, hogy akkor most milyen jó lesz nekünk és honnan és kinek és hova fog csurrani-cseppeni..sőt, már tudományosan bizonyítják, hogy a jóisten néger, tehát jézus is az(de legalábbis félvér), mi pedig jézus leszármazottai vagyunk. Ergó jöjj Obama, hozd vissza a nagymagyarországot, Zámbó Jimmyvel együtt.

Nem gyerekek, ne vicceljünk már. Ez minket nem érint nagyon. Obama és a változás. Majd meglátjuk milyen változások lesznek, de amerika egyszerűen nem teheti meg, hogy sokat változzon(amit árpád is mondott, hogy a hadsereg nem fog gumicukrot osztani az araboknak). Nem fognak sokkal környezetbarátabbak lenni, mert amerikában nagyon _nem lehet_ fölemelni a benzinárat, nem lehet leszoktatni az amerikai embert a családonkénti 3 nagy autóról, és amerikában nem lehet megritkítani a repülőgép járatokat, aminél aztán _nincs_ ami nagyobb környezetszennyezési tényező lenne.

Akkor meg, miről beszélünk? Mi fog változni olyan nagyon, a színcserén kívül?

Ha nagyon azt kerülgetjük, hogy itt mikor mi változna, akkor igazából az lett volna a jó, ha egy bushszerű majom lenne az elnökük. Egy olyan elnök, aki BIZTOSAN mégtöbb pénzt fordít a hadseregre, a tudományok és fejlesztések ellenében. bármit is mondanak az Európai vezetők, magának az EUnak egy szétszórtabb,gazdaságilag lassuló velünk nem együttműködő amerika kellene. Ahol is igenis az EUnak kéne a sarkára állnia és létrehozni valami olyasmit ezen a földrészen, mint az amerikai egyesült államokban. Ez az érdekünk..amerikának meg nem.

De ez is csak rólunk szól igazából, amerika csak egy tényező. Ha lett volna Lisszaboni szerződés és ha lennének olyan európai politikusok..akkor tök mindegy, hogy Mekkén vagy a Barack.
Itt csak seggnyaló commentek maradhatnak?
Igen, ez egészen jól sikerült. Arra azonban kiváncsi lennék, hogy ha most csalódtunk ámerikában, és már nem kívánja őket senki majmolni, akkor hogyan fogjuk nemzeti identitásunkat újra visszanyerni, és a Butik helyett Ruhabolt nevet, a Shop helyett üzlet, stb. neveket adni a hazai egységeknek? Úgy látom ugyanis, hogy ha kell ha nem majmoljuk amerikát, nagyon erős hatása van a magyar kultúrára és identitásra, önmagunkat tettük kis amerikai gyarmattá. Igazából leszarom, hogy mi van ámerikával, az viszont nagyon nem tetszik, ami itthon van.
Hogy fasizálódna, az azért talán túlzás, de innen nézve mindig az az érzésem van valamelyest, mikor Amerikát látom, hogy a 80-90-es évek scifijeibe csöppentünk, amelyek szerint 2xxx-ben Amerikában totalitárius hatalom, rendőrállam, stb. van. Kb. mint mondjuk a Running man és társai: az átlag honpolgár, aki mindig azt csinálja amit mondanak neki (főleg a médián keresztül), nem kell, hogy féljen, a mindenhol ott levő és mindent ellenőrző rendőrség rá nem vadászik - vagy ha mégis, akkor már a rendőrség fellépésének ténye alapján mindenki elkönyveli, hogy jogosan tették, biztos vmi főgonosz volt szegény.
Majd meglátjuk mekkora is lesz az a CHANGE. Jó lenne ha nagyot szólna.

Ha mindent megcsinál amit a zöld és felmelegedés ügyekben ígért, akkor a világnak jó sansza van rá, hogy 50 év múlva a Szahara még nem lesz München magasságában. (Bush-al ott lenne).
A republikánusok nem tehettek Palinről, ők a republikánus jelöltre szavaznak, mer republikánusok. Palinről meg sose tudjuk meg mennyire vált volna be, főleg hogy úgy általában sem esik szó az alelnökök ügyködéséről, szal nehogy már Palin hülységei alapján ítéljük meg mi lett volna a következő 4 évben. :P
így messziről obama egy egyszerű szegénylegénynek tűnik, romlatlan erkölcsökkel, egy kis naivitással, stb...
lehet, hogy nem így van, de az embernek lehet egy olyan félelme, hogy jelentős érdekeket sért a nyugi. manimékszdövörldgóráund.
hogyhogy nem kell ennyi fegyver meg háború? nem lesz ez így jó. majd bebizonyítjuk hátulról, hogy igenis kell ide a keménység, a hadviselés. néhány ezer áldozat nem is olyan nagy ár azért, hogy az emberek újra érezzék a dühöt, és a harag hullámain legitimizálódjon a nagy fegyverkezési verseny.
egy ilyen félelem esetleg lehet.
gyermekeim az úrban, konkrétan druszám, árpi,

obama nem fog vörösödést okozni, nem nemi betegség ő (a vörös meg amúgy is a repek színe, ugye). ezt az egész szocis-lejáratós baromságot a repek találták ki (náluk ez olyan, mint itt a komcsizás vagy a fasisztázás). persze, vannak szociális téren ötletei, amelyek 10 év alatt kerülhetnek annyiba, mint amennyi egy-két év bush-kormány teljes költségvetési hiánya. irakot meg szándékosan nem emlegetem aránynak. szóval nem oly forró ez a veres kása.

a gazdaságot felvirágoztatni meg egyetlen politikai erő, így elnök sem tudja, maximum olyan körülményeket teremteni, hogy egészséges vagy épp egészségtelen fejlődés-növekedés esélye meglegyen.

egymásikárpi

Szerintem inkább így (a hangsúly az utolsó szón van):
Az erős hit, ha önmagáért válik erénnyé, kártékony, veszélyes, rossz döntésekhez vezethet.
+: McCain azért talán nem teljesen lett volna egyenlő Bush-sal (Palintől inkább tekintsünk el)
tipp: az NRA-t Nemzeti Fegyverszövetségnek szokás fordítani, a Nemzeti Puska Szövetség kicsit sután hat
Másrészt nézőpont kérdése, hogy Bush ténykedése mennyire volt rossz a világnak, USA-nak, szövetségeseinek. Mégis mi a fenét tehetett a 2001-es események után? Nem ő kezdte kavarni a szart, reagált a helyzetre. A stratégia bevált, azóta nem történt merénylet USA-ban, civilek helyett katonákat áldoz be, hogy azokat robbantgassák az arabok.

Aztán azt se érzékeljük milyen veszteségeket szenvednek el a terroristák. Csak azt halljuk, hogy ma is meghalt néhány USA katona, tegnap is, azelőtt is. Arról nem szólnak a hírek, hogy közben mennyi fanatikust lőnek ki. Hosszútávon nem az amerikaiak járnak rosszabbul. De rövidtávon sem. 7 év alatt meghalt 5000 katona? Normandiai partraszállásnál 2 óra alatt halt meg 3000. Ötezres veszteség semmiség, főleg 7 év alatt. Ez az ára, hogy USA barát kormányok legyenek a gócpontokon USA ellenes kormányok helyett. Szerintem egyátalán nem volt rossz Bush politikája, aki rossznak tartja elfelejti mi történt azon a bizonyos szeptemberen, és majd csak akkor fog eszébe jutni, mikor végetérnek a háborúk, mindenki hazamegy, minden szép és jó, világbéke...és akkor berobban egy piszkos bomba vmelyik USA városban. ÉS kezdődik minden előről.
Szerintem már alapvetően az nagy dolog, hogy egy afro-amerikai lett az új elnök. Plusz szintén példaértékű és tanulhatnának tisztelt itthoni urak is a dologból, miszerint McCain gratulált, és azt mondta, hogy ő az új Elnököm, vagy valami ilyesmit. Obama pedig tervez republikánus kormánytagot, szakértői alapon. Ezek mellet remélem, hogy a republikánus fegyver lobbi hiánya sokat fog segíteni a világnak és Obamában lesz elég erő a változáshoz, amit hírdetett.
Ámbár a supercool USA képpel nem értek egyet, hisz a fogyasztás mesterséges felpörgetése (minden hitelből) vezetett (leegyszerűsítve) a mostani válsághoz. Mi több, ugyanez vezet a világ uniformizálásához is, ami szintén kérdőjel számomra...
Cozumel,

Az Obama-tagadók mantrája úgy szól, hogy "Amerika akkora disznóságra készül, amit már csak egy néger elnökkel adhat be a világnak." Egyéb szkeptikus megközelítést még nem hallottam, de én is érdeklődve várom az okosságokat.
árpi
"Ráadásul Bush Amerikája agresszív volt ugyan, de ahogy nekilátott példát statuálni, kiderült, milyen gyenge ahhoz képest, amilyen nagy a szája."
Ez nagyon ott van!
Ezt a gondolatot a mai magyar hivatalosság (pl. a külügy) nem merte volna leírni.
Ezért jó, hogy vagy, Árpi!
olyan típusú szociális elkúrástól, mint ami nálunk volt (van,lesz), aligha kell félni a tengeren túlon - ott az elképzelhető szociálisan legérzékenyebb állam is mérföldekre lenne az európai szocdemek országaitól (hát még tőlünk, hiszen mi még csak annyira sem értünk az egészhez, mint a többiek, viszont jóval gátlástalanabbul csináljuk).
Fajdalmas volt vegignezni a Bristol Palin videot, de legalabb latjuk, hogy az amcsik is masolnak minket, a riporter pl Verebes Istvant.
Árpád, ismét előjött a keresztényfóbiád. Vannak hülye keresztények, hát hogyne, Palin asszony Győzike-kaliberű, de azért...
A nácik és a komcsik is keresztényellenesek voltak, s ha megnézel mai statisztikákat, a keresztény iskolák tanulói között jóval kevesebb pl. az agresszió, a mgukat kereszténynek vallók között kevesebb az erőszakos bűncselekményt elkövető stb..
Az érvelésed máshol is sántít, ugye, nem kell elmagyarázni, hogy a demokrata-republikánus párharc odaát nem olyan, mint nálunk a bal-jobb? Amerika 75%-a hívő, zömmel episzkopálisok. (A katolikusok pl. hagyományosan demokrataszavazók.)

De mit szól mindehhez Seres Szeretembusht László radikálliberális megmondóemberünk? )))
Hát az nem én leszek, nagy reményeket fűzök Obamához. És örülök annak, hogy abban a korban élhetek amikor Martin Luther King álma valóra vált.
Arpi!
Orulok,hogy meggyogyultal es ujra itt vagy!
ki van ez fordítva, de derékhadaink sorban állnak az újabb és újabb pofonért egészen lemennek kutyába, és mint hű ebek harmincadjára csaholnak, merthogy az amaerikánus választópolgár igazi identitását ezzel a választással adta meg, így csak megelőlegezően tudjuk megadni a bizalmat Barack Obamának, magam részéről jobban hiszek a polgárosodott attitűdben mint olyanban aki felkapaszkodott és rasszbéli hiányosságát felhasználta politikai nyerőkártyának, de zsanett is a fasizálodás gyepűjére lépett és abbéli hiedelme mélygyökerű, hogy egy fecskében nem csinálnak nyarat, sőt tavaszt se, azoknak akiknek meg Obamás győzelem a demokrácia diadala, azok örvendjenek mert meggyűtt a remény, aki ritkán nagyon fáradt.
Kifejezetten egyetertek a fontebb leirtakkal!Jol osszefoglalt tenyekkel megtamogatott iras. Hat akkor lehetseges ezt Magyarorszagrol is latni! Ezt jo tudni!
Egy jo par eve itt elek az usa-ban /ok keleti part/ es rengeteg ismerosommel figyeltuk ahogyan ezek a "hallaskarosultak" egyre tobb es tobb szerephez jutottak a politikiban. Kosz a cikket!
Így van, teljes mértékben. ÁMEN
Végre egy érdekes téma. De nem állom meg, hogy ne ellenkezzek kicsit. Ha igaz az, hogy Ny-Európa kis pöcsnek tekint minket, ami bármikor beáldozható (márpedig igaz, legjobb példa erre '56), akkor ugyanúgy igaz, hogy az USA meg egész Európát tekinti ennek (bár a franciák néha még erősködnek, csak a francia nagyhatalmi viselkedés már inkább szánalmas, mint nevetséges). Ezért, ha Ny-Európa leszar minket, az USA kétszer, vastagon. Ha Afrika egy állam onnan, mi még a város szintjét sem érjük el, jó eséllyel pályázunk a tanya jogállására, persze a románokkal együtt. Viszont ebből a nézőpontból vitatni vagyok kénytelen, hogy a legtöbb, amit elérhetünk: egy erős USA védelme alatt létezni. Szerintem a legtöbb amit elérhetünk, egy erős Unió védelme alatt létezni. Tudom, hogy ez most lehet, hogy nevetségesen hangzik, de sem nekünk, sem az EU-nak nincs más esélye. Obamának egyébként örülök, sokban hasonlít Kennedyre, remélem, nem lövik fejbe túl hamar.
aha. roviden: nem baj, ha obama szar lesz - _akarmilyen_ szar lesz -, merlegalabb azok a mocsokos fujfuj keresztenyek nincsenek hatalomon.

kimutatta a kedves szerzo a foga feherjet.

szep, magvas gondolat. erdemes meg megfigyelni a felmondatokba tomoritett sanda csusztatasokat.

van egy olyan erzesem, hogy hallani fugunk meg arpad baratunkrol a valasztasok kornyeken. ha ertitek, mire gondolok.
Én 3 hete jöttem vissza az USA-ból, Baltimore-ban voltam. Az volt az érdekes, hogy egyrészt mindenki már akkor biztos volt Obama győzelmében, másrészt az, hogy egymástól függetlenül 2 ember, egy taxis, és a hotelben a security guard is azt mondta, hogy jól jegyezzem meg magamnak a Joe Biden nevét, mert hamarosan ő lesz az USA elnöke! A K.K.K, az Amerikai Légió, és az Aryan Nation országában szerintük tutti akad majd egy fehér szupremácista déli orvlövész, akinek b..ssza a csőrét Obama bőrszíne. Az, hogy Reagan óta nem követtek el merényletet elnök ellen, az nem azért van, mert az amerikai belbiztonsági szolgálatok mindenhatóak, hanem azért, mert nem volt egy statisztikailag is jól kimutatható réteg, amelynek tagjai az ifjabb és idősebb Bush, illetve Clinton életére akartak törni. Hát most van! Ebbe belegondolva igaza volt a 2 amerikainak és magam is meglepődnék, ha Obama élve kihúzná a ciklus végéig. Ráadásul nem elég neki hogy vannak ellenfelei otthon is, még szerez 2 nagyon komoly és durva ellenséget is magának a szénhidrogén alapú üzemanyagok kiváltása elnevezésű programjával: Oroszország és az Arab Liga is szinte kizárólag az olajból és földgázból él, úgyhogy nem hinném, hogy díjjazzák ezt az ötletet...
Naivitás rulez.

Bush ronda és hazug amerikája, rondának valóban ronda, de hogy hazugabb lenne?
Éppenséggel semmi más nem történt mint hogy lekerült az álarc. Obama majd szépen visszateszi, és minden megy tovább a régiben, csak ügyesebben fognak hazudni.

Az USA agresszív külpolitikája nem Bushal kezdődött, és nem is Obamával fog véget érni.

Elég megnézni hogyan kreáltak szerb mészárlást Racaknál, amire tulajdonképpen a mai napig nem sikerült semmilyen épkézláb bizonyítékot összehozni,(ajánlott olvasmány: Milosevics per, Helena Ranta vallomása), ami aztán szépen elvezett az USA tartós balkáni jelenlétéhez, ami igen jól jön az Oroszok ellen.

De persze nem itt kezdődött a dolog. A XX. században az USA alig viselt olyan háborút ahol ne ő lett volna az agresszor, vagy legalábbis nem ők provokálták volna ki a hadüzenetet.

Vietnam, Irán, Dominika, Vagy hogy még korábbra menjünk vissza Kolumbia szétverése.

Semmi nem változik. Az USA külpolitikája ugyanaz a nagyhatalmi erőpolitika, legfeljebb a cukormáz mennyiség változik.

Természetesen belpolitikailag jelentős különbségek, változások várhatóak, külpolitikailag csak a cukormáz mennyisége nő meg.

A birodalmi logika nem változik egy elnökválasztással.

Magyarországnak pedig tetszik nem teszik mind a két nagyhatalommal jóban kell lennie, mert kutya nem fog megvédeni minket ha egy másik nagyhatalom van a túloldalon. Ez a politikai realitás, a többi habos leányálom. Ebben a játszmában nincsenek jók, és rosszak. Nagyhatalmak vannak, akik nem ismernek olyat hogy hála, az ő szótárukban az érdek szó szerepel ennél a pontnál.

Követelem, hogy ilyen postokat a választások előtt írj!
"a szovjet, a csehszlovák, a magyar gyerek irigykedve és vágyódva tekintett Amerikára, Amerikát supercoolnak látta, és elhatározta, hogy olyanná teszi a hazáját. Azokat a gyerekeket már sehogy sem tudta meggyőzni az úttörőcsapat kapitánya és rajtitkára, hogy a szabad világ rossz"


Hát az úttörőcsapat rajtitkára nem is.

A fölismerés, hogy föl kell nőnünk, és nem lehetünk örökké gyerekek, és hogy a világ kábé ezerszer bonyolultabb annál a képnél, melyet a nyugati civilizáció megmutatott neki, sokkal inkább.

Ámbár az kétségtelen, hogy az (egyébként hamis) illúzió fenntartására Barack Obama összehasonlíthatatlanul alkalmasabb személy, mint akár George W. Bush, akár John McCain.
Üdv, kedves Tóta W. Földlakó Árpád!

Kb. tökéletes, amit írtál.

Még nem pontosan 42, de alakul.

Zaphod
Hú, ez nagyon romantikus konklúzió volt.
Nem kell ezeket várni: volt már efféle véleményből éppen elég. Magam is elborzadva szemléltem miféle szociális kvázi "fordulatot" akar Obama az Államokban. Ez borzalmasabb mint a Barátok Közt eddigi összes része egyben.
Mindenesetre számos téren talán csak reménykedhetünk, hogy amilyen irtózatos, mindenkinek mindent megígérő populizmussal nyert, ugyan olyannal fogja ezen ígéreteknek legalábbis egy részét elfelejteni.
Amúgy meg ne feledjük: Obamának is nagyon sok szavazatot hozott, hogy nyíltan beszélt a vallásáról. Ami persze politikuséknál mindig jókor, és jó időben támad fel...
elef 2008.11.11. 10:22:07

haaaat nem tudom...
szerinted melyik nemet vagy francia vagy angol
jonne ide szetlovetni a valagat ha ruszkik kitalalnak hogy mi vagyunk gruziaII ??

nem jonne ide senki... ez tuti. mint ahogy elneztek hogy lojjek es meszaroljak egymast a deli szomszedaink 4 even keresztul meg.
És igaz hogy bábu az amerikai elnök, néhány milliárdos mondja meg neki hogy mit tegyen, de én mégis jobban örültem volna a Hilarynak, mert a nők még mindig jobban el vannak nyomva mint a feketék
Komolyan képes volt valaki azon gondolkodni, hogy melyik lenne jobb elnöknek meg melyik használna többet országának meg a világának, stb.?

Az USA választás nagy vicc már vagy 95 éve, semmiféle demokratizmus nincs benne. Miért lenne demokratikus, hogy pl. ha több olajtársaság támogatja egyikőjüket, akkor az lesz az elnök, ha a másikat, akkor a másik? Miért demokratikus, mikot kettő jelölt közül az egyik 650 millió dollárt költhet kampányra, a másik meg csak 360 milliót, a harmadik meg kb. 3.5 milliót? Szerintem ez a világ szégyene.

Igen, jelen esetben a négus figura szimpatikus volt kétségetelenül, mindenféle tekintetben. Főleg mert nemrég ment a 24 sorozat az egész világon, és Palmer elnök karaktere nagyon sokat használt neki. A vén paraszt meg kifejezetten unszimpatikus, harcias, stb. Csakhát itt alig hinném, hogy ez számítana.
gerryke, pontosan mik voltak ezek az ígéretek?
daddy PT:
A komment egy tipikus csak-azért-is-szembe-megyek-a-trenddel hozzászólás. Gondoltam hogy lesz egyébként egy csomó arc, aki beleköt Obama népszerűségébe.
Obamát bohócnak nevezni azért egy igen súlyos melléfogás. Ha más nem, akkor azért, hogy akkor milyen jelzővel említenéd az utóbbi közel 30 év republikánusait??? (Az alzheimer-es Reagen-t, a töketlen semmilyen id. Bush-t, erről a szarkupac háborús bűnös retardáltról meg a bandájáról ne is beszéljünk.)
A republikánusok egyelőre maradjanak a háttérben, semmi joguk sírni.
TWÁ naiv és gyermeteg.
Valójában se az EU , se az USA nem védene meg minket....
Az amerikai konzervatív vallásnak is vannak jó oldalai (családszeretet, hazaszeretet...). Bush egy speciálisan hülye szélsőség volt.....
jó reggelt, jó szurkolást. igyekszem válaszolni a lényegekre.

először is: Palinnel egyáltalán nem az a baj, hogy vallásos. hanem az, hogy hülye!

a rajongóival meg az, hogy egyetlen paraméter alapján ítélnek, és fel se veszik, hogy egyébként hülye. hülyeség plusz vallásosság=katasztrófa. a vallásos fanatikusok az ellenség, helló! remember 9/11!
Duddly! Egyetértek, amie Európai esélyünkről írtál, de szkeptikus vagyok.
"..a legtöbb, amit elérhetünk: egy erős USA védelme alatt létezni. Szerintem a legtöbb amit elérhetünk, egy erős Unió védelme alatt létezni. Tudom, hogy ez most lehet, hogy nevetségesen hangzik, de sem nekünk, sem az EU-nak nincs más esélye.."
Sztem az EU nem fog összeállni egy erős álammá. A tagálamainak annyira eltérőek az érdekeik és leszarják a másikat.
Hosszú távon pedig a betlepülők fellazítják. Nézz Hollandiára! pár évtized és muzulmán többségű lesz. Mecsetek nőnek ki a földből Franciában és Németben is gomba módra. Ja és mi leszünk Kína európai központja is. Nálunk halászhatnak a zavarosban és élnek, mint hal a vízben.
Egyébként keleten rokonszenveznek velünk, mionden ázsiai tankönyvben azt tanítják, hogy mi vagyunk a legnyugatabbra szakadt keleti nép (Kína-Kazahsztán-Irán). Okos kereskedelmi-kapcsolati háló szövéssel kína is a védelmünkre kelhet. Sok lesz itt a kínai befektetés, már csak ezért is.
Nekünk pedig kapaszkodnunk kéne mindenbe, mert a nagy versenyfutásban eltaposnak minket.
"a vallásos fanatikusok az ellenség, helló! remember 9/11!"

hát az vagy úgy vót, vagy nem. vagy ők vótak mögötte, vagy nem.
nekem nincs gondom senki lehülyézésével, ha az illető tényleg hülye. (sőt, akkor sincs, ha történetesen nem az :D) tökmindegy, hogy a vallása miatt, nemzeti/faji ideológiája miatt vagy simán csak az agytumorja miatt, de ez a nine-eleven dolog még nem ült le teljesen, ne erre alapozzuk vádat, Ügyész úr, mert megfeneklik.

erről jut eszembe. a szavazó dettó, abban a pillanatban, mihelyst átváltozik rajongóvá, általában szintén hülye is lesz. two-in-one. ld Magyarhon.
"A Fogyassz!-on kívül manapság mi az erkölcsi alap, amit a társadalom nyújt a népnek? Sokan ezért fordulnak a valláshoz, mert legalább nyújt nekik valamit"

a biblia megmondta az embernek, hogy övé a világ. szaporodjon, sokasodjon, hajtson igába. a kettő nem ellentéte egymásnak, sőt.
Ja igen a pénz istenének vallása is 9/11 hez vezet, csak nem llátványos toronydőlések által.
Lord Valdez:

"Szerintem Európának saját magát kell megvédenie, nem jó, ha távoli hatalomra bízzuk magunkat, pláne, hogy ez a távoli hatalom nagyon le van terhelve. Sem katonája nincs jelenleg, amit kiterjedt új konfliktusnál bevethetne, sem a gazdaságilag nem áll úgy, hogy új frontot nyithasson."

de legalább atomfegyvere van. katonánk meg nekünk sincs. ld a balkáni helyzet "kezelését".
Ha valaki esetleg úgy közölné a véleményét, hogy előtte tájékozódni is szeretne - uram bocsá', hiteles forrásból - annak javaslom, hogy nézzen körül valamelyik könyv áruházban. Lehet ott kapni egy bizonyos Barack H. Obama szenátor könyvét, amit kb. 2005-ben írt. Talán érdemes elolvasni, hogyan is gondolkodik egy olyan ember, aki talán tényleg tehet valamit a világ jobbá tételéért. Írástudók és szövegértők előnyben.
petyy: "Most komolyan? Egy közvéleménykutatást citálva állítod, hogy Európa nem védene meg minket, persze az USA igen, ahol azt sem tudják, mi az hogy Magyarország..."

A kutatást idézem, az állítás meg azon alapul, hogy ha akarnának, sem VOLNA MIVEL.
"Ha minket megtámadnak a következő 20 évben (nem fognak), akkor a nagy európai hatalmakra számíthatunk. Amerikára nem. "

szép lenne. csak mire összehívják azt a bizottságot, amely dönt a közös védelem napirendre vételéről, addigra nem lesz mit megvédeni, pontosabban addigra már nem védekezni kéne, hanem a beásott agresszort támadni, ami nehezebb ügy.

emlékeztetnék, hogy nincs közös hadsereg, továbbá emlékeztetnék az exjugoszláv területeken végbevitt elképesztő EU-műveletekre.
Hát nem tudom...

Azért nem biztos, h árt, ha van a világnak egy _igazságos_ csendőre.

Mondom, igazságos, nem olyan, mint Bush, aki Blairrel együtt hazudott Irak kapcsán, és most ki tudja, igazat mondanak-e az Iráni uránról.

Ha nincs egy világcsendőr, amelyik az ENSZ-el együttműködve közbelép, akkor ki vagy mi akadályozza meg a tömegmészárlásokat? Azt, h atomfegyver kerüljön iszlám főfaszok kezébe, azt, h szabályos terrorista kiképző központok működjenek afganisztánban, stb...

Sztem nem olyan egyszerű ez, Árpi.

Ha nálunk is lenne egy olyan robbantás, mint amilyen a spanyoloknál volt pár éve, azt hiszem, megköszönnénk, ha lecsap az USA, nem firtatnánk Guantanamót...

Mi lett volna (mi volt) Jugóban?
Épp a világcsendőrség gyengélkedése miatt mehetett végbe a srebrenicai mészárlás.
Mi történt a tuszikkal? Közel 1 millió halott, mert nem volt aki időben és kellő erővel közbelépett volna.

Bushsal nem az a baj, h fasizálódott (ráadásul ez marhaság is), hanem az, h cselekedeteit nem az igazság, hanem a tőkeérdek mozgatta (iraki olaj). Az érdekhez kerestek igazságot, és nem az igazsághoz cselekvést, határozott fellépést.

Azonkívül egy lusta és buta elnök volt, egy tehetségtelen lúzer.

Obama sztem sokkalta tehetségesebb, okosabb, munkaszeretőbb, stb... de ha nagyon befelé fordul, nem tudom, jó lesz-e az nekünk.

Jelzem, kicsit úgy jön le, mintha a hazai baloldal (és liberálisok) jelöltje Obama lenne, miközben itthon ferkóék több-biztosítót akartak, ott pedig épp a nemzeti kockázatközösséget akarja visszaállítani az új elnök, ha jól tudom.

"hülyeség plusz vallásosság=katasztrófa"

Bocsánat, de ez egy ökörség.
A hülyeség vallásosság nélkül is katasztrófa...
helló malac! már azt hittem, kimaradsz ebből, gyurcsány érintettsége híján :D
(de majd azért összekötjük később, mire is jó a Remény meg a Változás meg a Kormányváltás)

"A hülyeség vallásosság nélkül is katasztrófa... "

ez igaz, de szimplán hülyeként nem nyersz szavazókat, nagyon hülye de nagyon vallásos jelöltként meg igen.
malacka, bővebben:

Obama nem fogja feloszlatni a US Armyt, ezt írtam is. Lesz csendőrködés, csak talán megfontoltabban és indokoltabban.
Ld. YU. ott nem volt szárazföldi hadművelet, de szarrábombázás igen.

Bushról nem én állítom, h fasizálódott, hanem "a költő". nem akartam ezt kibontani, de akkor így: a normál költői szabadságba ez a kifejezés beleférne. és nem csak Guantanamó meg Abu Ghraib, hanem pl a supreme court.

"cselekedeteit nem az igazság, hanem a tőkeérdek mozgatta"

ezek nem függetlenek egymástól...

Obama befelé fordulása nem túl sanszos, nagy potenciálja van külpolban, amit azonnal el is cseszhet, ha gyengének mutatkozik. tárgyalóképes=/=tutyimutyi. nagyon izgalmas lesz a parti a ruszkikkal, ők rögtön agresszívet húztak (rakétatelepítés).

"mintha a hazai baloldal (és liberálisok) jelöltje Obama lenne"

ezzel csak nagyon óvatosan. a liberális skálán talán megáll valamennyire, az állami biztosító meg tény, h "balos" program, csak nálunk, ugye, a jobb a bal.
Sajna ebbe nekem is bele kell szólnom, csak nem állom meg :)
A terrorista ellenes háború elejétől a végéig hiba volt. Más országába menni háborúzni, azt csodálkozni, hogy visszalőnek? Már honvédő háborút folytatnak!!!
egyébként hol van olyankor a strasbourgi bíróság, mikor eltéved egy rakéta, és polgári áldozatok vannak? rossz duma, hogy a városokat kell precizios fegyverrel lőni. Háborúban a városban a nők, a gyerekek, az öregek, és a sebesültek vannak! Ugyanolyan terror cselekmény volt tőlük, mint a torony... de ellenük nem mer senki fellépni. Minek megyünk mi is oda? Ha egyedül hagytuk volna, vagy hagynánk őket majdcsak kisebb lenne az arcuk. De ha ők pukiznak, európa gyorsan levegőt vesz, nehogy elvesszen :(
Csak azért, hogy nehogy néhányan véletlenül információ nélkül maradjanak (pedig többen nagyon szeretnek véletlenül anélkül maradni, úgy ugyanis nincs az a csúnya korlát, amit a pofátlan tények szoktak a gondolat szabad szárnyalásának útjába állítani):

Gondola (2007. november 7.):
"Az egészségügyben a reformok után is fennmarad a nemzeti kockázatközösség, ugyanis mindenki számára kötelező lesz a biztosítás, mint eddig és most - hangsúlyozta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter (=ferkóék) az "Egészségügy: maradás vagy változás?" című konferencián szerdán Budapesten."

Az Egyesült Államokban jelenleg a lakosság 59,7 %-a biztosított. A többi nem.

Kéretik tehát megszólalás előtt gondos megfontolás tárgyává tenni, hogy miről beszél Obama a nemzeti kockázatközösség címszó alatt, és mi lett volna a magyarországi egészségügyi reform, mert az összezavarásuk esetén az ember helytelen következtetésekre ragadtattathatja magát.
Szerintem Bush utóbbi 8 év politikájának nem csak az volt a baj, hogy egyeztetés nélkül, kamu-atombombatervek alapján támadott, bár ez se kis hiba.

a)Már az alapkoncepció is hülyeség, hogy meg lehet nyerni egy háborút a "terror ellen". Szerintem ilyen nincs. Ilyen alapon háborúzhatnánk a Gonosz ellen, úgy általában véve.
Mikor lehet azt mondani, hogy "gyűztünk"...?

b)Ami nagyobb baj az amcsiknak, az tényleg az, hogy túlvállalta magát az USA katonailag. Az ellen, ami harcol, a gyengeség jele a legnagyobb hiba, amit elkövethet Amerika.

Ettől függetlenül remélem, hogy Amerika megtartja nagyhatalmi pozícióját, ugyanis a potenciális nagyhatalmak közül egyedül ők tartoznak a Nyugathoz-akármit is jelentsen ez pontosan-.

Más. Európa töketlenségéről.
Gáz, ahogy húzódik ez az egész alapszerződés-cucc. Kezdődött ugye alkotmányként, zászlóval, himnusszal stb.
Aztán kicserélték a neveket, alkotmány helyett alapszerződésnek becézték, kicsit ködösítették a szöveget, és most ez az "új" szerződés is elakadt. Így utólag az a véleményem, hogy hülyén csinálták, még a 2004-es nagy belépőhullám előtt meg kellett volna teremteni a felduzzasztott EU működőképességéhez szükséges jogi keretet. Aztán lehet választani, hogy kell-e így is, vagy nem.
"cselekedeteit nem az igazság, hanem a tőkeérdek mozgatta"

Először is ámen (ez olyan gyönyörű, nem álltam meg).

Másodszor felhívnám a figyelmet arra, hogy az AEÁ igen erősen tőkés ország, sok ott a tőkés, meg a tőkések által fizetett ember, magyarán a lakosság döntő többségének érdekeit szolgálja az, ha valaki a tőkeérdekek mentén cselekszik. Az elnöknek tehát választóit szolgálván pláne kutya kötelessége amentén cselekednie.

Az "igazság"-ról meg vitatkozhatunk, ha valakinek van hozzá kedve.
"Aztán kicserélték a neveket, alkotmány helyett alapszerződésnek becézték, kicsit ködösítették a szöveget, és most ez az "új" szerződés is elakadt."

És itt jön, amit kihúztam már a cikkből, mert túl hosszú lett. Hogy ugyanis az ír nemet nagyon valószínű, hogy a CIA hozta össze.
www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article4837672.ece

Ugyanis nem érdekük nekik, hogy az EU-ból hatalom legyen.
T. Tóta W.!

Hát persze, hogy nem érdeke az AEÁ-nak, hogy Európa (gazdasági) nagyhatalom legyen. Az se érdeke, hogy Japán vagy Kína az legyen (különben röhej, de az utóbbit éppen ők hozzák össze, elég nagy sikerrel). Az EU pontosan azért alakult, hogy piacnagyságban és termelőerőben elérhessék az AEÁ-t, meg az ázsiaiakat, egyébként Európa elsöpörtetik.

No, azért majd elolvasom, mit ír a Times, mert az, hogy nem érdeke, még nem jelenti logikailag egyenes vonalban az ír "nem" összehozását.
„…Vörösödéssel fenyegető belpolitikai szándékai sem közömbösek …”

Egy éve hol volt olvasható a Wall Street Journal hasábjain (az Ön utalása - Vörösödéssel), hogy a piac mindenható és korlátlan hatalmát, a felsőbbrendű pénz uralmát hirdető konzervatív-neoliberális gazdaságpolitika mekkora bajt csinált! Pedig a válság már akkorra megérkezett Amerikába, egy ingatlanpiaci lepellel borított nyári mikulás képében, aki 10.000.000.000.000 dollárnyi államadósággal kitömött puttonyt hozott „ajándékba” (a szám sajnos nem elírás). Az újság munkatársai, a nagy amerikai és európai pénzintézetek elemzői, sőt a neoliberális pápa, Alen Greenspan is, csak egy hallowin napi figurának nézték!
Ezek az elvakultan piacbarát bértollnokok ma valójában attól félnek, hogy Kaynesnek - ugyanúgy, mint 1929 után -, ismét igaza lesz (még a síron túl is!).
„ …- ha Amerikában szociális elkúrás történik, annak a rosszabbik végét mi is szopjuk.”

Hölgy körökben erre a méretre csak azt mondják: hát ez mi?
De mi lesz,ha gazdasági „elkúrás” történik? Még azt sem tudjuk, hogy erekciókor milyen hosszú és milyen vastag lesz - meg is fulladhatunk tőle!

vakapad, ez már a szavazás előtt is téma volt, Ganley és a Libertas pénzügyei gyanúsak voltak eleve. és miért is ne támogatná az USA titkosszolgálata a riválisok belső ellenzékét? mi is így csinálnánk.
Árpád

Azért engem megnyugtat, hogy az amerikai bombázókba jut kerozin...ennyit a világhelyzetéről...

Amúgy nekem úgy tűnik mintha az amerikaik megválasztottak egy feketére festett Gyurcsány Feri, (két apátlan gyerek,) igért mindenkinek mindent, szóval jő Amerikába a kommunizmus... és a válságot látva lesz majd elkúrós beszéd is...

Szóval Árpád visszasírod még Busht, mint én Horn Gyufát
Ne félj: tartsuk szem előtt, hogy az Egyesült Államokat nem annyira könnyű elkúrni, mint pl Magyarországot. ahogy fasizálni sem olyan könnyű. jóval erősebbek a gazdasági és a pol. fundamentumok is.
ja és: "egy feketére festett Gyurcsány Feri, (két apátlan gyerek,) igért mindenkinek mindent"

hm, más nem jutott eszedbe erről? :D
T. Tóta W.!

A Libertas pénzügyeiről:
El kellett menjek a honlapjukra, mert azt ezer helyen írták, hogy Ganley alapította, de azt valahogy seholse(!), hogy mikor. Ott van a honlapon egy szöveg, aminek a végén az "Anno domini 2007." található. Ganley alapvetését egyébként a szövegek szerint 2003.-ban írta. Hogy mennyi pénzt adott nekik és mikor, az valóban vitás, de abszolúte ír ember lévén bármikor joga volt olyan egyesületet alapítani, amilyet csak akar (természetesen a törvényes korlátokon belül).

Ganley
A cégének valóban vannak szerződései a Pentagonnal, ez nem zárja ki, hogy ne tessen neki az EU (már régen tudható róla). Szeret euroszkeptikusokkal találkozgatni, valószínűleg sok pénzt is áldozott a "nem" kampányra, nagyobb valószínűséggel a sajátját (van neki bőven), mint a CIA-ét. A Pentagon meg azzal szerződik, akivel akar.

Egyébként Ganley azt mondta, hogy Brüsszelből is bőven ömlöttek a milliók az "igen" kampányra. Hogy ezzel az ír kormány rosszul gazdálkodott, vagy őket is megvesztegette a a CIA a Heritage alapítványon keresztül ... ez már túl van a mi információszerzési határainkon. Sejtegeni persze az sejteget aki akar, és amit csak akar.
Ja, és T. Tóta W., az Egyesült Államok jelenleg sokkal jobban el van kúrva (persze nem abszolút értékben, hanem a korábbi helyzetéhez képest) erős gazdasági fundamentumostul, mint kies hazánk. Csak úgy mondom. Persze a Fitch meg a Moody's besorolásain ez soha a büdös életben nem fog meglátszani.
de JFK és Blair is eszembe jutott Obamáról ... de a törzsközönség kedvéért Ferencet választottam...

Amúgy USA-t nehéz elkúrni ebben igazad van, ugyanis ott demokrácia van... meg középosztály...

no, Kaliforniában visszamenőleg leszavazták a meleg házasságot, közben meg Obama nyert ott is... nehéz lesz őket a liberális demagógia bevett eszközével mucsai homofóbnak nevezni ezek után... mi lenne itt észak balkánon, hogy sikoltoznának liberális ateista civilizátorjaink, ha Semjén népszavazást kezdeményezne melegházasság ügyben...
egyáltalán megkérdezni a népet! fúúújjjj populizmusssss!!!!
Off, személyes üzenet!

Kedves Árpád, tényleg örülök, hogy ezek szerint, jobban vagy!
Azért vigyázz magadra, a lábadozás nem u.a., mint az ülödözés!:))
Szóval teljes felépülést, és egyelőre csak óvatosan...!
Üdv.

Annak, aki mércét állított a blog-piacon, nem szabadott volna ilyen didaktikus, logikátlan és erőltetett érvelésű cikket írni a modernkori történelem reménybeli mérföldkövéről (ti.: B.H.O. megválasztásáról) :-(
Persze a tapsoncok ettől még teszik a dolgukat, mint olvasom....
What the fuck?
You know it also.
"Most komolyan? Egy közvéleménykutatást citálva állítod, hogy Európa nem védene meg minket, persze az USA igen, ahol azt sem tudják, mi az hogy Magyarország..."

Ne legyél kishitû, fiam. :)
"Obama nem fogja feloszlatni a US Armyt, ezt írtam is. Lesz csendőrködés, csak talán megfontoltabban és indokoltabban.
Ld. YU. ott nem volt szárazföldi hadművelet, de szarrábombázás igen."

koszonom, vegre valaki nem azt a kovetkeztetest vonja le hogy obama gyenge amerikat akar. ha csendolkodes kozben nem lesz fasz akkor is amikor nem muszaj akkor mar tok jo lesz.

osztogatni meg nem fog. ezt sem ertem miert gondoljak.

aki meg azzal jon hogy obama nem mondott konkretumokat az megmondhatna hogy mccain mirol mondott tobb reszletet.
"osztogatni meg nem fog. ezt sem ertem miert gondoljak. "

egyelőre keveset tudunk arról, hogyan is lesz ez a nemzeti egészségbiztosítás (még a kampányszájtról is eltűnt minden). de ha a jövőben annak is lesz ellátás, aki nem fizet biztosítást, az bizony osztogatás.

és ez csak egy.

érdekes interjú a szokásos helyről:
katpol.blog.hu/2008/11/04/interju_john_derbyshire_rel

"Obamát egész élete, minden tapasztalata a radikális baloldalhoz köti. A fekete-amerikai politika eleve a mainstream amerikai politikai paletta balszélén helyezkedik el. A fekete-amerikaiak többnyire újraelosztáspárti szocialisták, szinte minden fekete politikus baloldali. De Obama még ehhez képest is szélsőséges..."
" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.11. 20:30:02
vakapad, ez már a szavazás előtt is téma volt, Ganley és a Libertas pénzügyei gyanúsak voltak eleve. és miért is ne támogatná az USA titkosszolgálata a riválisok belső ellenzékét? mi is így csinálnánk."

Miazhogy "csinálNÁNK"? Csinyájjuk.
Lásd Dávid-Almássy. Csak azt nem tudom, hogy akkor azon mi rugóznivaló vót, ha ez itten természetes?!?!
Bebasz.

"És itt jön, amit kihúztam már a cikkből, mert túl hosszú lett. Hogy ugyanis az ír nemet nagyon valószínű, hogy a CIA hozta össze."

Szal az ír igen manipulált, a madzsarisztáni választás dehhóóóóóóóógy...

Árpi, ne kapkodd el azt az ágyból való kikelést.

;o)

Üdv,

P.
No még öggyet.

"ez igaz, de szimplán hülyeként nem nyersz szavazókat, nagyon hülye de nagyon vallásos jelöltként meg igen."

Che Guevara rulez!!!
nabazzmeg:

"A vallási faji és egyéb fanatisták (valláskárosultak: ez tetszik!) meg monnyanak le (mennyenek a kurva annyukba) évszázadokon keresztül mérgezték tudatlanságukkal korlátoltságukkal a szabad elmét.
Belegondolt már valaki, ha az oly codálatosz keresztén egyház nem üldözi a tudományt sok száz éven keresztül, már hol tartanánk? Be kéne tiltani az összes vallást, aztán nem volna gond, v. legalább tanítani, hogy ez csak egy mese, nem több. (ellenhittan, milyen fasza lenne, parázna papokról szóló leleplező cikkekkel, az inkvizíció borzalmainak tálalásával etc) Asszem elkámpicsorodna a Semjén meg a többi droid pofája, hogy állna egy félméteres áldozógyertya az összesnek a valagába."

Megható, hogy a régmúlt szabad szellemeiért mennyire aggódsz. Megnyugtatásodra közlöm, hogy az általad javasolt rencert má kitalálta Markszengelszleninsz, a szovjet állam szabadalma nyomán ma a helyed Észak-Koreában volna, ott még ma is igazán fain módon tartanak ellenhittan-órákat. És nem áldozógyertya (ammegmi?) állna a valagadba, hanem kemény észak-koreai harci löveg.
Ha Barack Dzsentlemanus Obama TWA alapján tájékozódna, meglepődne, hogy pont most, hogy őt választották meg, nigger létire elnöknek, nő a fasizmus Ámerikában, ami a fasizmsnak ugyebár mindig is úgyszólván őshazája volt, akárcsak a szockom ájdiolodzsiknak is. Aztán húdekurvagyorsan befogná a pofáját, hogy hogyan és mitül lett ő hívő ember, mer még a végén megkapná, hogy nemcsak feka, de sötét is.
És levonná a konzekvenciát, hogy Brúsz Szprixtínnek sok ingyérkoncertet kell háttérből a CIA-val szerveztetnie és Alan Grünspannak szólnia kell a finanszírozásért, hogy Bruci is megkapja a magáét. Mert hogy born in dö juesszé az szuperkúl, fő, hogy a köki-ejrópper volt kisdobosok támogassák az amcsi külpolt, és ha ez a szeksz-drogz-rakkenról függvénye, akkor a két szélsőt hadd kapják meg (elsőt pénzügyi válságnak álcázott broki képében).

Ólvéjz lukondö brájd szájd of lájf. Tütüp. Tütüppp-tütüp-tütüp-tütüp...

Üdv mindegy, kinek:

P. dictus Brájen
"Obamát egész élete, minden tapasztalata a radikális baloldalhoz köti. A fekete-amerikai politika eleve a mainstream amerikai politikai paletta balszélén helyezkedik el. A fekete-amerikaiak többnyire újraelosztáspárti szocialisták, szinte minden fekete politikus baloldali. De Obama még ehhez képest is szélsőséges..."

És Te, Árpád, a "szabad piac nagy barátja", egy ilyennek tapsikolsz.
"egyelőre keveset tudunk arról, hogyan is lesz ez a nemzeti egészségbiztosítás (még a kampányszájtról is eltűnt minden). de ha a jövőben annak is lesz ellátás, aki nem fizet biztosítást, az bizony osztogatás."

hat ilyesfajta ellatas most is van, legalabb is az ER-ban. amugy az eu reform meg valoszinu jegelve lesz a valsag miatt egy jo darabig. a legnagyobb baj amugy is az hogy a biztositok gecik, es ez most nem egy tipikus magyar siram hogy "azok a rohadt kapitalistak". az eu biztositok koltsegevetesuk 25%-at koltik adminisztraciora, aminek nagy resze arra megy el hogy megprobaljanak kibujni a fizetes alol. egyszeruen nincsenek rendesen szabajozva.


nem ertek egyet azzal hogy obama szelsosegesen osztogato baloldali. szerintem annal okosabb. mar a valasztas estejen utalt arra hogy "talan az egyesz ciklus sem lesz eleg a programjuk teljeseitesere.


de szamomra a lenyeg: 1 a supreme court nem lesz 9-0 aranyban konzervativ (azt a magyarok biztos nagyivben leszarjak, pedig a vilag legnagyobb hatalommal biro testulete!), 2 sara palin biztos hogy nem lesz elonok meg 4 evig. ez nekem egyenlore eleg.
""a vallásos fanatikusok az ellenség, helló! remember 9/11!"
hát az vagy úgy vót, vagy nem. vagy ők vótak mögötte, vagy nem."
Nem is arról van szó, hanem az egyik muszlim, a másik keresztény, de ugyanúgy vaskalapos idióta, aki mindent a maga képére akar formálni és minimum lecsukatni mindenkit, aki kilóg. A különbség, hogy az egyiknek nincs egyelőre akkora támogatottsága, illetve szerencsére vannak demokratikus hagyományai, de ezt gyorsan leszokás vetkőzni, ha valaki többségbe kerül.

"de legalább atomfegyvere van. katonánk meg nekünk sincs. ld a balkáni helyzet "kezelését". "
Van katonánk is elég, még fegyver is akad, ami hiányzik az az egységes vezérkar. Egy bolgár és egy francia század közös akciója? Jelen pillanatban ez max. vicc.

"miközben itthon ferkóék több-biztosítót akartak, ott pedig épp a nemzeti kockázatközösséget akarja visszaállítani az új elnök"
Már megint ez a marhaság, de nem mondom el újra.
Hát nem tudom ez az osztogás, meg ingyen minden szerintem nem fog menni. Ez olyan, mint Megyó programja volt 2002-ben csak Obama nem lesz olyan hülye, hogy megcsinálja, Péternek sikerült...
"Köszönjük"
Az erős Európa valóban nem érdeke az USA-nak és itt is rákérne már erre jönni és összefogni, amire vannak is kezdeményezések de nagyon lassan halad. Egy jó példa az USA-tól való függőségre a fizetési rendszerek (VISA/Mastercard) hegemóniája Európában. Gyakrolaitlag e két cégen keresztül az USA minden pénzügyi műveletet lát Európában. A Kínaiak csinálták jól, saját rendszert hoztak létre.
1./ Akiket az a kérdés érdekel, hogy fog-é osztogatni az új elnök, azoknak célszerű átolvasgatni, hogy miből tudna. Javaslom az alábbi, egészen jó összefoglalás elolvasását, különös tekintettel arra, hogy "Amerikát nehéz elkúrni", valamint hogy mi vált be a Laffler görbéből ottan:
www.fn.hu/makro/20081002/amerikat_csod_szelere_vitte/?action=nyomtat

2./ Sorosnak is van egy jó kis előadása (persze szigorúan akkor, ha valakit érdekel):
index.hu/gazdasag/vilag/soros9010/
index.hu/gazdasag/vilag/soros9010/

érdekes riport Soros úr éppen ebből a pénzügyi rendszerből lett milliárdos az ő létezésük miatt omlott össze az egész :D
"McCain azért talán nem teljesen lett volna egyenlő Bush-sal (Palintől inkább tekintsünk el) "

Nehéz lett volna tőle eltekinteni. Valami rádióban nyilatkozott egy amerikai faszi:

"Ijesztő az a gondolat, hogy Palin-t egy hetven éves ember szíve választja el attól, hogy elnök legyen."

Hát tényleg ijesztő egy Ami elnök aki azthiszi, hogy Afrika egy ország.

De ezt megúsztuk.

Árpi még mindig hat rád az influenza, ezért nem látod teljesen át a dolgokat?

"Obama elnök leginkább abban lehet sikeres, hogy ezt a fasizálódást és okkultizálódást megállítsa. Lehet, hogy a gazdaság felvirágoztatása nem fog menni. Lehet, hogy a szociális egyenlőtlenség csökkentése Amerikában sem lesz eredményesebb, mint az eddigi próbálkozások. "

A gondolatmeneted első fele cáfolja a másodikat.
A fasizálódás, meg okkultizálódás alapvetően pár unatkozó hippin kívül a kutyát nem érdekli a széles néptömegek bizony a zsebüket lesik, és most abban reménykednek, hogy a csóri nigger , majd elhozza a kánaánt. Na már most, ha ez nem fog neki összejönni a gazdaság szar marad, az emberek csórik bizony a szélsőségek fognak felerősödni, mint mindig a történelemben.

Obama szerintem elsiette a dolgokat a demokratákkal egyetemben jobban jártak volna, ha hagyják a republikánusoknak Cain-Palin párosnak, hogy kievickéljenek a szarból amibe páros lábbal beleugrott a Bush éra. Bizony ennől a szarból kievickélni nehéz lesz , és még nagyon sok vesztese lesz a társadalmukban az elkúrt évek helyrehozatalának Obama pedig, ha nem sikerül neki meghoznia a sok csórinak a feltörés esélyét b*szhatja. -

Egyébként vannak érdekes párhuzamok.

1. USA-ban is van egy elkúró nálunk is.
2. USA-ban is az elkúró ellenfele nem v.mi racionális mentőcsomagot, programot dobott be a harcba, hanem tömény ábrándozásokat.
3. A magyarszki újságírók lásd. te is Árpád míg kerül-fordul fikázzák Orbánt, hogy nem ismeri fel a gazdasági realitásokat, nincsen rendes programja stb. Obamát Istenítik.
Az SZDSZ-nek elment a maradék esze.
Sok év alatt nem voltak képesek helyrerakni az államigazgatást, most meg azt állítják hogy egy nagyobb roham esetén időben fog tudni az államapparátus kérvényeket elbírálni (nem úgy mint eddig.)
Ezek készen vannak. Teljes leépülés...
Vagy dilettánsok, vagy szándeékosan rosszat akarnak. Mindkettő elég ok a leépítésükre.
FIDESZT az ország élére amíg nem késő!!!

"az SZDSZ be kívánja vezetni a fordított felelősség elvét a közhivatalokban, így az APEH-nél is. Ez azt jelenti, hogy ha az adófizető kérdésére, kérelmére a hivatal nem válaszol határidőre, akkor a kérelmet elfogadottnak kell tekinteni. A cél, hogy ne az adózó, hanem a késlekedő hivatal fusson a pénze után. A hivatal hallgatása - néhány különleges eset kivételével - a teljes közigazgatásban jelentsen beleegyezést a kérvény tartalmát terkintve."
"Obama Amerikája talán újra beinthet a világ gonoszainak: de igen, jobbak és boldogabbak vagyunk nálatok, éspedig azért, mert szabadok vagyunk."

Árpád ez megint egy szűk réteg hiú ábrándja, akik elvannak szakadva az úgymond "néptől". Az embereknek nem ez a szabadság rizsa kell, hanem elsősorban a kenyér mióta világ a világ, ha még cirkusz is van mellé teljes a boldogság.
Ne félj! 2008.11.11. 21:29:03

"Kaliforniában visszamenőleg leszavazták a meleg házasságot, közben meg Obama nyert ott is... nehéz lesz őket a liberális demagógia bevett eszközével mucsai homofóbnak nevezni ezek után..."

Nem nehéz: Azok ott Kaliforniában mucsai homofóbok.
Üzenjünk hadat a fejlett világnak az alábbi indokkal:

Önök hamis pénzt nyomtattak (főleg USA), amit a világ különböző részein hitelként kihelyeztek.
Most úgy alakult hogy bevonják a hamis pénzt, ezért a rendszerből kivont pénz arányainak megfelelően a visszakövetelt hitelek összegeit is csökkenteniük kellene, hiszen ez így tisztességes. Vagy ha nem csökkentik, akkor hamis pénzt adunk vissza a hitel visszafizetéseként, pont úgy ahogyan azt kaptuk. Amennyiben nem tetszik az eljárás, akkor lövünk!

Tisztelettel: Fejlődő országok

ui: Az irreálisan magas olajfogyasztásról pedig szokjanak le, mert a maradékból nekünk is kell.

ui2: A játékszabályokat legsúlyosabban (visszaesőként) többször megszegő USA ellen embargót hírdetünk.
www.euractiv.hu/kulpolitika/interju/keith-smith-ha-europa-nem-lep-az-oroszok-nyerik-az-energiaversenyt

"Az oroszok megveszik a türkmén gázt, hogy aztán eladják Európának. Oroszország nem engedi meg sem Türkmenisztánnak, sem Kazahsztánnak, hogy közvetlenül Európának adjon el. Miért engedi ezt az Európai Bizottság? Ez a monopólium ellenkezik minden közösségi jogszabállyal, minden uniós trösztellenes intézkedéssel!"
www.mfor.hu/cikkek/Hetmilliardos_vegyipari_beruhazas_Tiszaujvarosban.html

"Az amerikai Columbian konszern kizárólagos tulajdonában lévő tiszaújvárosi gyár kapacitását ötven százalékkal bővítették, így évente százezer tonna ipari kormot gyárthat"

Hurrá!
Hamis pénzből koromgyárat épít nekünk USA. Éljen, éljen!
" FERIKE 2008.11.12. 06:38:46 "

én ugyan nem tapsikolok neki, mint osztogató kollektivistának. más szempontból meg örülök. a világ nem olyan nagyon egyszerű.
FAQ (10.43 kommenthez),

az OK, hogy nem szereted a szadit, de a megfogalmazott elvvel mi a gond?

Van a hivatalnak törvényes eljárásrendje, tartsa be. Szerintem csak akkor megyünk előre, ha elkezdjük számonkérni a törvényeket. Beadok építési engedélyt, 30 nap alatt nem válaszolnak? Ok építek. Utána már nincs sírás-rívás. Én sem mondhatom az APEH-nek, hogy később szeretnék adót fizetni.
Na vegre egy kis kulpolitika, kezdett unalmas lenni a gyurcsanyorbanytakarodj!

azt hiszem mindeki tele van illuziokkal.

Nincs mas forrasom mint MOORE, aki minimum demagog, de a demokrata Clinton fele renszdszerrol is (adatokkal) kimutatta, hogy rendbe tette a penzugyeket es hogyan? persze a szegenyek rovasara nem lett kotelezo egeszsegugy, pedig igertek...

szoval Obama sem lesz jobb.

de ezt meg nem allom meg szo nelkul:
Aveu 2008.11.11. 11:23:42
""Papíron jobb lenne nekünk változás nélkül ..."
Off: Tóta Úr! Extrapolálja ezt a gondolatot a magyar belpolitikára is!
Na ugye."

hat ez a 'na ugye' TGM-tol jon, de en is szeretem hasznalni.
sajnos itt nem feltetlenul ül. mert ahogy jelenleg all a dolog: jot politikusainktol nem varhatunk, ha nem csinalnak semmit, az is sokkal jobb mintha elb@sszak, marpedig el!

fec2000:

Bocs, hogy csak most reagálok,napjában csak egyszer járok erre.
Szóval a betelepülőktől én nem félnék, annak, hogy az EU tényleges hatalom legyen, még nem akadálya az, hogy Hollandiában lassan több lesz a mecset, mint a templom. És persze attól sem lesz hatalom, hogy az alkotmányában hivatkoznak-e a keresztény hagyományokra. A gond inkább a másik ok, mire az aktuális és hatáskör nélküli bizottság az EU-ban eldönt, vagy javasol vmit a tagállamoknak, amit azok meg majd megfontolnak, pláne intézkednek, lemegy a nap. De ennek megváltoztatása érdekében - mégha kevés is rá az esély - még lehet tenni egy-két dolgot, és ezt akkor is jobban megéri, mint ülni és farokcsóválva nézni az USA-t, hátha kapunk csontot.
Az pedig, hogy az EU lehetne hatalmi tényező, éppen az ír népszavazás is igazolhatja, ezek szerint a CIA is érdemben foglalkozik a kérdéssel. Atomot pedig Ukrajnában lassan a piacon lehet kapni, ott van közvetlenül a répa mellett.
"én ugyan nem tapsikolok neki, mint osztogató kollektivistának. más szempontból meg örülök. a világ nem olyan nagyon egyszerű."

Pedig az amerikai (meg nem csak) választási rendszer úgy működik, hogy vagy McCain vagy Obama.
Vagy egyiknek tapsikolsz, vagy a másiknak.
vakapad 2008.11.11. 20:23:11

"az, hogy nem érdeke, még nem jelenti logikailag egyenes vonalban az ír "nem" összehozását"

DE!

(amugy jokat irkaltal az USA gazdasaggal elqurasaval stb kapcsolatban...)
szolg közl: ferike, nem tudok válaszolni a mailedre, ha nemlétező címet adsz meg.
T. Karesz!

1./ Logikailag nem jelenti. Ténylegesen lehetséges, de a "nem érdeke" nem elégséges bizonyíték.

2./ Mint írtam, szerintem itt a fórumon, a mi információkhoz való hozzáférésünkkel se az nem bizonyítható, hogy a CIA pénze benne van, se az nem, hogy nincs. Ganley-ről régóta tudható, hogy mit akar, és pénze is van bőven.

3./ Ganley egyébként azt mondta, Brüsszelből is jöttek milliók a kampányra. Ez is valószínű. Azaz 1:1. Innentől kezdve pedig a kampányokon múlik, ugyanis mindkettőre volt pénz.
totya87

"az OK, hogy nem szereted a szadit, de a megfogalmazott elvvel mi a gond?"

Az elvvel semmi. Ez a szokásos csali.
Hihetetlenül rossz a javaslat időpontja. (Amellett hogy az SZDSZ-nek remek lehetősége lett volna ezt megcsinálni az elmúlt években.) Most sürgős lett.
Egyszerre több kérvényt indítva (mivel sokan hasonlóan gondolkoznak) a hatóságok nem fognak tudni választ adni időben.
Ez káoszhoz, az ország további leépüléséhez vezetne.
Ilyen egyszerű ez...
Na de mi mást várnánk egy idegenszívű törpepárttól?
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=105889

"a bankok problémás eszközeinek megvásárlása nem bizonyult a legjobb megoldásnak."

Na így kell mélyíteni egy válságot.
Az első hibát akkor követték el amikor hagyták bedőlni a Lehman-t.
Még ez nem is lett volna tragédia ha következetesen folytatják a méregtelenítést és a subrime kötvényeket felhalmozó intézményeket egy előre bejelentett átvilágítással, majd CDS klíringgel hagyják bedőlni. Ez nagyobb, de rendkívül gyors lefolyású pánikot jelentett volna, közben hangsúlyozva hogy a bankbetétekre vállalják az állami garanciát. Egy szép napon arra a bejelentésre ébredtünk volna hogy a megmaradó bankok már nincsenek veszélyben, és erre már meg lehetett volna ígérni egy "korlátlan" bankmentő állami garanciát, mert úgysem lett volna rá szükség. Meg aztán elvileg sem lehetne ilyet kivitelezni, úgyhogy nyugodtan megígérhető.
:)
Ehelyett meggondolták(!) magukat és (egy elsőre leszavazott) állami segítséget kezdtek osztogatni, de ugye van egy nagy probléma: kinek is kéne adni? Mennyit is kéne adni? Ki fogja majd visszaadni?
Árpi,

Elolvastad, amit belinkeltem?

Az a baj, hogy a tudást, intelligenciát, racionalitást nem annak tekinted, ami: eszköznek, hanem a legnagyobb erénynek. Pedig nem az.

Evolúciósan nézve, a pár százezer éve létező homo sapiens ezen idő túlnyomó részét őskori körülmények között töltötte. És az őskori törzs három alapvető figurája, szerepe a 1) törzsfőnök 2) orvosságos ember 3) mindenki más.

Alapvetően te összekevered az orvosságos embert a törzsfőnökkel, amikor fetisizálod az intelligenciát és a tudást.

Nemkéne. Az IQ és tudás az orvosságos ember, a szakértő, a specialista erénye, azt meg lehet venni kilóra.

Reagan szegény olyan sötét volt, hogy azt hitte, hogy a ketchup egy növény - és alig látszott rajta később az Alzheimer. Mégis kurva jó vezető volt. Mert a jó törzsfőnöknek más tulajdonságok szükségesek, mint a jó orvosságos embernek. Reagan orvosságos embere Kissinger volt, aki viszont Metternich szintű zseni volt, abszolút penge. De nem ő volt a főnök. És nem véletlenül nem ő, hanem az az eléggé eccerű színészember: a jó főnöknek tök más erények szükségesek, nem a pengeség.

Én nem feltétlenül okos és nagy tudású projektvezetőt akarnék magam fölé. Az okosságot és tudást majd szolgáltatom én, van elég, köszi. Alapvetően két dolgot akarok tőle

1) kőkemény jellem, keresztülveri az ügyfélen, hogy NEM lesz kész a cucc egy hét múlva

2) egyfajta realitásérzék, pszichológiai érzék: mi várható el az emberektől, mi nem, tudja motiválni, összetartani a csapatot stb.

Pali néni kemény, mint a vídia, és ami a pszichológiai érzékét illeti, sorra tolja neki a média az ajánlatokat, mert nagyon tudja az emberekben a megfelelő húrokat pengetni:

themoderatevoice.com/politics/barack-obama/24227/the-hottest-sought-talent-for-talent-agents-sarah-palin/

Sarah Palin, lássuk be, nem semmi nőszemély!

Mert ki hallott róla eddig? Sztem az amerikai átlagpolgár sem.
Na jó, a választások idején nyilván felkapták nevét, szerepelt a médiában itt-ott, de kérdem én : ha nem ennyire ostoba, vajon jövő hónapban, évben is emlékezne rá a világ?

Sarah Palinnek sikerült az, ami -gyanítom- nála jóval okosabb, tájékozottabb politikusnak nem, vagy alig./ki volt az alelnök-jelöltje pl. John Kerrynek? Nem hiszem, hogy az utca embere, gugli nélkül, vágná a választ. Na ugye./
Végzetes elszólása, Amerika első számú, halhatatlan alelnök-jelöltjévé tette:)

Árpád!
Küldtem az új, létező email címem!
Shenpen:

De a normális törzsfőnök azért tartott egy orvosságos embert... Bush idején az apparátus írta a tudományos jelentéseket, Palin kreacionista. A jó törzsfőnök legalább arra ügyel, hogy ha már hülye is, azért ne pofázzon bele az orvosságos ember dolgába, és akkor az orvosságos ember is ki fogja szolgálni. Mindannak a tudományos (közgazdasági, mérnöki stb.) alapjait, amit Erről az arrogáns ostobaságról szól a klímaváltozással kapcsolatos különvéleménytől az őssejtkutatás tiltásáig sokminden. És ha úgy vesszük, a tények laza értelmezése vitte bele Bush-t a legnagyobb taslikba is... Bush éppen azt gondolta, amit Brezsnyev: nagy ágyúkkal Afganisztán is bevehető, a hegyek nem számítanak. Brezsnyev is azt hitte, nagy akarással a tudomány (hadtudomány, földrajz, fizika) törvényei kicselezhetők.

És, mert a tények nem csak a természettudományban makacs dolgok, hanem a társadalomtudományban is, ha valahol sokan utálnak, akkor sokan fognak utálni még az után is, hogy a megszokott - bár véres és igazságtalan - rend helyett egy még véresebb káoszba döntesz egy országot.

T. Shenpen!

1./ Valóban igaz. A tudás, intelligencia és racionalitás nem a legnagyobb erény. A "nép" körében legalábbis nem. Sőt.

2./ A keménység valóban a főnök legnagyobb erénye. Természetesen nem az ügyféllel, hanem a beosztottjaival szemben, ugyanis ha az ügyféllel szemben keménykedik (azaz ütőlap nélkül akar diktálni), akkor a jövőben kevés ügyfele lesz.

3./ Reagan nem keménykedett, hanem azért tették oda, hogy eladja a nagypolitikát. Mégpedig az amerikaiaknak. Erre egy szakember (színész) a legalkalmasabb (egyszer majd írok erről is, talán).
Azé' az érdekelne, hogy a fasizálódó USA miből jött ki ?
A római birodalom akkor is birodalmi külpolitikát folytatott amikor Hadrianus volt a császár és akkor is amikor Nero. Obama teheti máshová a hangsúlyokat, mint G.W. Bush, de attól még:
1) Ő lesz a világ legerősebb hadseregének a parancsnoka.
2) Kőkeményen képviselni fogja az USA érdekeit külföldön.
Lehet, hogy nem fog direkt háborúkat viselni újabb országok ellen, de Oszamát ő is ugyanúgy kergetni fogja keresztül a fél világon :)
Az EU jelenlegi formájában egy komolyabb erő nélküli gittegylet, ahol 4 millió beltenyésztett alkoholista megtorpedózhat egy 10 évig egyeztetett gyenge alkotmányt, amelyik minimálisan csorbította volna a tagállamok önállóságát és egy bátortalan első lépés lehetett volna a nagyhatalommá válás felé. 20 év és a Rotterdami Iszlám Köztársaság szétrobbantja majd az egészet.
TWÁ meg úgy mindenki !

Érdekelne a véleményetek !

Nagyon dicséretes a 10 000 gyermek karácsonyának vagy Cipősdoboz akciónak a hirdetése, mert egyszerűen védhetetlenül jó a kezdeményezés.

DE MIT SZÓLSZ EHHEZ ?

www.hirszerzo.hu/cikk.raday_mihaly_vs_baptistak_-_a_szegeny_gyerekek_isszak_meg_a_levet.86204.html

A NAGY VALLÁSELLENSÉG EXTRABETEG PÉLDÁJA.

Ebben az esetben ki a fasiszta ? Ki a baromarcú, aki úgy tart be, hogy csak árt, akár több ezer rászoruló gyermeknek és semmit se használ ?

"DE MIT SZÓLSZ EHHEZ ?"

szerintem meghulyult vensegere, vagy elfogytak a romos epuletek pestrol es most unatkozik.
Shenpen: Palinnel az a baj, hogy úgy akar törzsfőnök lenni, hogy az orvosságos ember tudományában nem hisz. akkor sem, ha saját családjában látja, hogy a horoszkópos megoldás nem működ.

erőspista: tényleg megőrült. nem értem. de lesznek átvevőhelyek máshol is szerencsére, 2 éve még valami elképesztő külvárosi telephelyen kellett leadni, a taxi alig talált oda.
erőspista · helyzetvan.blog.hu 2008.11.12. 23:37:00
"DE MIT SZÓLSZ EHHEZ ?"


Az a pali benne van a Rogán féle brancsban. Elég érdekes amit a belvárosban művelnek. Nekik nem tetsző üzletek bérleti szerződéseit mondják fel, kulturális egyesületeket raknak ki bérleményeikből, vagy mint legutóbb megpróbálták bezáratni a Gödör klubot.
Kedves Erőspista, írtad, érdekel mások véleménye, hát megaszondom 1 szóban :
Vérlázító!

"Érdekessége az ügynek, hogy a téren a "fizetős" ünnepi vásárt már régen engedélyezték." - fejezi be a cikk.
Nincs ebben semmiféle nóvum...
Mitől érdekes az, hogy a fizetős vásárt bezzeg engedélyezik?
Megszokhattuk már, itt senkit, senki és semmi nem érdekel, ha kényes orrokba, pénzszagot lenget a szél...

Szégyellje magát Ráday,/leginkább kapja be!/aki megszállottságában csak városképet és épületeket lát, a benne lakókat már nem!
Tegnap véletlenül voltak nálunk amerikaiak (a főváros mellett laknak, egy hétre jöttek Budapestre, és Obamára szavaztak). Kihasználván az alkalmat, megkérdeztem, hogy Obama szerintük vörös, vagy csak rózsaszín. Először nem értették, aztán mikor már igen, kicsit szánakozva néztek rám.
Nyugdíjas Szektor:

A római birodalom szerintem éppen azért tudott nagy lenni, mert alapvetően a hatalom érdekelte, és nem akarta kultúrálisan is erőszakosan megváltoztatni a leigázott országokat. Egyébként megváltoztak azok maguktól is. Jó jó, tudom, volt azért keresztény-, meg zsidóüldözés, de akkor ezek nem voltak annyira jelentős vallások, mint most, a nagyobb vallásokat pedig békén hagyták. A zsidók is csak akkor lázadtak fel, amikor rájuk akarták kényszeríteni, hogy más isteneknek áldozzanak. Úgyhogy a Rotterdami Iszlám Köztársaság sem biztos, hogy olyan nagy veszélyt jelentene, ha békén hagyják őket, a bátyám már látott nem terrorista arabot is. Obama is csak akkor lehet a "fasizálódás" elleni harcban sikeres, ha először elismeri, hogy az arabok alapvetően jó fejek, és nem akar Irakra meg Afganisztánra tőlük kultúrálisan idegen államformát ráerőltetni, hanem megelégszik az olajjal. És akkor talán Amerika is újra tényleg szabad lehet, mert ebben jelenleg a terrorizmus elleni harc miatt született Patriot Act-ek akadályozzák a legjobban.
Basszus Misi! A menóra, meg a templom belefér, a baptisták a dobozaikkal nem? Misiiii! Kell a hely a városképi elárusító bódéknak?
Akkor ez itt mégiscsak ámérikaaa:-))))
Kedves vakapad!
egyre jobbakat irkalsz megint.

Koszi a helyretetelt az erdek es a bizonyotek ugyeben az Ir nepszavazas kapcsan.

Lehet hogy rosszul latom,
de nekem boven eleg bizonyoteknak az amerikai beavatkozasra az, hogy ez az o erdekuk.
innen mar csak az a kerdes, hogy kepesek-e felismerni az amerikaiak a sajat erdekeiket. (ugy tunik, nem vagy nem mindig, mutatja ezt a benazasuk az arabokkal, meg a vacillalas a bankoknak adott penznel).

de ez ugyben szerintem siman felismerik az erdekekiket.

akkor pedig nem kell ra bizonyitek, sot mar az is gyanus ha van bizonyitek, mert a CIAnak mindenre van lehetosege, penzelni is es dezinformalni is.stb.
eppen a te joszandeku hozzaszolasod is ezt segiti, erositi, nekem alatamasztja.
Shenpen · neokon.blog.hu 2008.11.12. 20:46:51

"Reagan orvosságos embere Kissinger volt, aki viszont Metternich szintű zseni volt, abszolút penge. De nem ő volt a főnök. És nem véletlenül nem ő, hanem az az eléggé eccerű színészember: a jó főnöknek tök más erények szükségesek, nem a pengeség."

Reagan meg Kissinger? Érdekelne, hogy ezt a kettőt hogyan hoztad össze. De komolyan...
Az a baj, hogy amit leírtál, az lehet, hogy jól_hangzik_, de a hasonlattal sztem igen komoly bajok vannak (Reagan & Kissinger? Mikor?).
A jugoszláv válságot Mo. megtámadásához hasonlítani nevetséges. Jugoszláviával semmilyen szövetsége nem volt az EU-nak, mi meg tagjai vagyunk két kollektív védelmi szövetségnek is.
cipősdoboz vonalon van 2 újabb helyszín, az egyik a Vörösmarty tér. Ott valahogy nem zavarják a nyugalmat, városképet. Ez most így hogy ?
"Európa egyébként érdekes módon egyike ezeknek a kis védenceknek. Kína, Oroszország vagy Észak-Korea meglehetős elrettentő erőt birtokol, amivel úgy-ahogy meg tudja védeni magát; Európának ilyenje nincsen; azon belül Magyarországról ne is beszéljünk."

Na ez úgy baromság kedves Árpádom ahogy van. Me egy oroszországi támadó hadműveletet secperc alatt felszámolna a 5 legnagyobn európai NATO tagállam simán. De még az alábbiakkal sem tudnának mit kezdeni. Legyelo, Német, Angol, Francia és Norvég. Már ez bőven sok lenne nekik. És akkor még ott vannak az olaszok, törökök, görögök, törökök, spanyolok és portugálok. A leghalványabb esélye sem lenne az oroszoknak egy hagyományos fegyverekkel vívott európai háború esetén. Az orosz haderő nagyrészt a '80-es évek végi techikai szinten csücsül, csak nem 2-2,5 milliós a szárazföldi haderő, hanem kb. 720'000. Ebben cakk-pakk benne van mindekni A legyel határtól Valagyivosztokig...

A légierő hasonló képet fest. '80-as évek gépei, évi 100 repült órával kb. és 50% körüli hadrafoghatóssággal. A NATO légierő ezt reggelire megeszi. A flotti is árnyéka a réginek minden szinten, de csak az Európai állaomkat nézve talán itt van valami partiás
obama félig pápa, félig elnök
Azt mondja itt a Zindexen egy másik cikk, hogy nem is nézte Afrikát országnak Sarah Palin, csak valaki ezt kitalálta, asok felelőtlen újságíró, meg forrásellenőrzés nélkül átvette.

spontan.blog.hu/2008/11/14/igy_vagyunk_megvezetve
A HavariaPress eleg hiteltelen, emlekszunk Debreczeni Jozsef "ugynok multjara"? Szoval varnek egy par napot, hatha cafol Raday.
Wave, MTI-n keresztül leadott nyílt levél jó lesz ?

ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=52564

És nov 5-óta eltelt 9 nap, Szenczy Sándor nyilatkozata óta pedig 1 hét, és sehol egy cáfolat. Ami külön irritáló,ha önmagában nem lenne eléggé az, hogy Ráday az adófizetők pénzéből csesz ki másokkal.
természetesen vesszen ráday, sőt abzug! persze ettül teljesen függetlenül mink az idén is a deák térre visszük a dobozkánkat, csakúgy, mint az elmúlt években is mert a hülyeségen a pokol kapui sem képesek erőt venni és különben sem tudok kellőképpen fölháborodni, még az adófizetői pénzem árán sem.
Ha már azt írtam valahol valamikor, hogy egyszer Reaganomics-et is szóba hozom, nem akarok kibújni alóla (persze ez csak egy kifogás, a grafomániámat elfedendő, de mit érdekel ez engem). Magam nagyon utálom az összeesküvés- és katasztrófaelméleteket (jelszavam: nem eszik olyan forrón azt a kását, semmilyen esetben se), pláne ha azok a másokéi, de ez nem gátol meg abban, hogy nekem is legyenek ilyenjeim, fenti okból ezek közül következik egy.

A hetvenes években az Amerikai Egyesült Államok nehéz helyzetbe került. A korábbi technológiai fölénye elveszett. A fölényt a II. világháborúban szerezte meg, és a hatvanas évek végéig meg is tartotta, ekkor ütött be a krach. Az érthetőség kedvéért tudni kell, hogy az AEÁ meglehetősen önálló ország, önmaga gyárt önmagának, önmaga pénzéből önmagának hitelez, igazából nem szorul senki másra a fenti ügyekben, kivéve az utóbbi időket, mikor a világ már kezd hozzá ismételten felzárkózni, mert most megint éppen technológiaifölényelvesztési helyzetben van (erről majd egyszer máskor). A technológia fölény megszerzése úgy kezdődik, hogy általában a hadiipari fejlesztések eredményei átszivárognak a tömegcuccokba. Csak fegyvergyártásból nem lehet igazi technológiai fölényt kialakítani, ugyanis az nem jelentős összeg, amikor viszont a világháború után a meglévő kapacitások a hadiiparból leszivárgó fejlesztések segítségével átálltak autóra, mosógépre meg televízióra, és ezeket az amerikaiak tömegével vásárolták, a folyamat menthetetlenül hozta létre az újvilág, sőt a világ gazdasági-technológiai szuperállamát.

Jött azonban a hetvenes években Japán és az olajkrízis. A holdramenés az Államokban már lecsöngött (túl drága volt, mindenféle eredmény nélkül, normál amerikai átlagpolgár nem vesz otthonra rakétát, legyen az mégolyan jó és megbízható is), ugyanakkor a szívós keletázsiaiaknak mérhetetlen mennyiségű fegyelemmel és munkával egy világháború elvesztése után sikerült eljutni arra a szintre, hogy már minden harmadik amerikainak japán TV-je, minden ötödiknek kisfogyasztású (olajkrízis) japán autója, és mindegyiknek japán órája meg fényképezőgépe volt (ebben Európa nem vett részt, az az évente az AEÁ-ban eladott 3 db Mercedes se nem osztott, se nem szorzott). Az Államokat saját pályáján kezdték legyőzni. A folyamat megállíthatatlannak látszott, és Cartert az agytröszt nem látta alkalmasnak a megfordítására, egyrészt a túszszabadítási ügyben történt tekintélyvesztése, másrészt hasbalyukatbeszélésre alkalmatlan alkata miatt. Azt mindenki tudta, hogy mit kell tenni, iszonyú állami pénzeket kell belenyomni a gazdaságba, főleg fejlesztési célból, és akkor ebből majdcsak kijön valami. Viszont ennek volt egy akadálya. A törvényhozás. Amikor egy szenátor vagy képviselő meghallotta, hogy valamilyen fejlesztésre állami pénzeket akarnak fordítani, még ha nem sokat is, rögtön üvöltözni kezdett, hogy és akkor az adófizetők (azok meg helyeseltek), és hogy szó se lehet róla, meg piha, ráadásul itt több nagyságrenddel nagyobb összegről lett volna szó, mint bármikor korábban. Ki kellett hát találni valamit. Egy ellenség ilyenkor direkt kapóra jön, és persze volt is ilyen akkoriban, mégpedig kézenfekvő módon a Szovjetunió. Az agytröszt ki is találta, hogy azt kell a népnek meg a szenátoroknak beetetni, hogy a Szovjetunió a gonosz országa, amely, ha nem teszünk semmit, minket és drága amerikai gyermekeinket úgy taccsra vág, mint a sicc. És ha a beetetés oké, akkor indulhatnak Fort Knoxból az aranyszállítmányok a fejlesztő cégekhez. A röhej az, hogy akkoriban már a Szovjetunió messze nem volt abban az állapotban, hogy Amerikával törődjön, megvoltak neki a sokkal súlyosabb egyéb bajai, na de ezt az amerikaiak nem tudták, illetve nem kötötték az orrukra. Az elmélet népnek és szenátusnak való eladásához persze egy szakember kellett, napledául egy színész, akinek ez a szakmája, és mit tesz isten, akadt is efféle, mégpedig a volt kaliforniai kormányzó, Ronald Reagan személyében. Reagan jött, látott, győzött, eladta, csillagháborús fejlesztés indult, leszivárgott, ennek eredménye a tömeggyártásban az mai elektronika és a PC. Clinton háborítatlanul élvezhette Monicával a reaganomicsból adódó gazdasági felfutás gyümölcseit, ahogy nálunk is akadt ilyesmire példa korábban. Csakhogy Clinton (az amerikaiak szerencséjére) nem nyúlt bele. Nem úgy, mint ...

Az se megvetendő mulatság, ha az ember belegondol, hogy a Szovjetunió ennek következtében ment tönkre, amit a szegény államokbeli agytröszt nem így gondolt el, mert most kire fognak hivatkozni, ha megest szükség lesz rá? A kétségbeesett ellenségkeresés több-kevesebb sikerrel ma is folyik, legutóbb éppen Oroszországot igyekeztek ellenségként felújítani Grúzia segítségével, mely felújításban Putyin és Szaakasvili (alkatukból adódón) meglepő aktivitással vett részt. És talán még sikerült is volna, ha nem jön ez a fránya világválság, ami bebizonyította, hogy a belső fogyasztás felpörgetése még egy akkora belső piaccal rendelkező országban is életveszélyes lehet, mint az Amerikai Egyesült Államok. Hát még … stb.

Fenti elméletemet kb. 1992.-ben publikáltam. A haverjaimnak. És az benne a szép, hogy vagy igaz, vagy nem.
Paszternak:
itt most nem erről van szó - egyébiránt a kommunizmus alatt is bőven működött a vallás, itt puha volt a vezetés a valódi kommer országokhoz képest.
Meggyőződésem, hogy a vallás többet árt mint használ, nézd meg a sok fanatizált vallási-szélsőségest, ugye ismerősek az intifáda, dzsihád kifejezések?
De a nőket még mindig eltakarják és tárgyként kezelik...megnyugtatlak, a vallásra hivatkozva teszik ezt.
De afelől se legyen kétséged, hogy a keresztény vallások fanatikusai különbek....pillants egyszer bele egy vidám vasárnapba (ez egy hitgyülis műsor, bár lehet rossznak magyarázom, talán te is rendszeresen ott üldögélsz, hu nóz)azért egypár gránátot szívesen bedobálnék én oda...(is)
erospista, kosz a linket. Ezek szerint tenyleg megorult Raday, vagy mar o is zsebre dolgozik.
omgwtf…Pincode

„- nincs olyan hogy világ gonoszai. persze innen nézve az iszlám fundamentalizmus, vagy az észak-koreai berendezkedés ijesztő. de ők így élnek. közünk? szerintem nem empátiahiány, vagy érzéketlenség, ha hagyjuk őket, ahogy vannak, hanem ellenkezőleg, épp az az arrogancia, ha mindenkire rá akarjuk erőltetni a mi életünket.
oké, nem biztos, hogy azt ők választották, de az sem biztos, hogy a McDonald's meg a Coca-Cola jelentené a megváltást számukra. volt rá már példa ennek a gondolkodásmódnak a helytelenségére.”

Erős, nagyon erős. TE érted, miről beszélsz? Világ gonoszait, az életbe senki nem hitt nem mondott, a világpolitikában. Megkínzott, félelemben tartott tömegek azonban lehetnek, ugyanígy halálra ítélt emberek is. Szerintem amit mondasz. Hiába mentegedet magad, tetemes empátiahiány. Nem a mi ügyünk, mondod te… Nyilván nem éltél meg olyan rendszert, amelyben a mindennapi kenyered a félelem volt, netán nem ismered a halálfélelem mindenapjait, a kínzás elkerüléséért folyó gazsulálást, nem hallottál, észak Koreában az éhezéstől megvakult emberek könnyes sikolyáról, melyben diktátorukat imádják:”szertünk téged Kim Dzsongil”. Vagy arról, hogy Bush, amiért nem avatkozott be, bár megtehette volna, Afrikában 1 millió embert irtottak ki.

Az empátia közös érdek.

A Demokrácia „élesztés” távlatai nem egyértelműek:

Ne feledjük, azért van Samsung is… Hyundai is. Nem beszélve Sony, a Hitachi, a Panasonic stb.… óriás márkák mögötti gazdasági berendezkedésről (amelyek mind egy szálig az USA. gazdasági rendszerének emanációjaként jöttek létre és üzemelnek sikeresen a mai napig. A 2. Világháború után, egyedül az USA –nak köszönhető, hogy Németország, Berlini szektorát, égből pottyanó kajával életben tartotta, ugyanis egy fia kenyér sem volt, csak kószáló elgyötört emberek az utcákon, egy halom rom felett, (hol volt már akkor a fasizmus…csak halálszag meg vézna elgyötört kisgyerekek somfordáltak a romok között, ha szerencséjük volt családjuk anyu mellettük volt). Nem ám, hogy bemegyek reggel dolgozni, vagy bevásárolok, vagy felveszek pénzt a bankból: nem létezett munkahely, sem bolt, sem bank. Érdemes utánanézi, hogy oldották meg, nagyon tanulságos.

Irak esetében problémás, mennyire látták ezt jó üzletnek, ahhoz képest, hogy mivel is állnak szembe. Épp most lehetet látni a TV-ben, hogy a Szuezi válság mögött egy anfetamin túladagolás miatt torzult elméjű miniszterelnök állt (az angoloknál) A gazdasági érdek ugyanis önmagában nem tudta volna keresztülvinni ezt a fajta háborodott megoldásrendszert, annak tükrében, hogy szuperhatalom SZU –val a nyakukon, és az ellenoldalon politikailag védelemre siető USA-val is csak egy bármikor bizonytalanul bármerre billenthető atomháborús rémképpel egy ingatag középegyensúlyra tudott játszani. A brit gazdaságnak (beleértve a Szuezi válságban szintén ludas franciákat) mennyire volt, lehetett érdeke, egy akár ellenük vívott „akár” atomháború rémképével szemben anyagi érdekeiket érvényesíteni?

Lord Valdez

Fejem leszakad neked te : )))

""a vallásos fanatikusok az ellenség, helló! remember 9/11!"
hát az vagy úgy vót, vagy nem. vagy ők vótak mögötte, vagy nem."
Nem is arról van szó, hanem az egyik muszlim, a másik keresztény, de ugyanúgy vaskalapos idióta, aki mindent a maga képére akar formálni és minimum lecsukatni mindenkit, aki kilóg. A különbség, hogy az egyiknek nincs egyelőre akkora támogatottsága, illetve szerencsére vannak demokratikus hagyományai, de ezt gyorsan leszokás vetkőzni, ha valaki többségbe kerül.

Úgy látom a hazai ellenzéki szemléletet már kiterjesztjük az USA –ra is, nyilván pont a pénzügyi központot, a Bush romboltatta le, csak azért ,hogy elmehessen az iraki olajért…
Na de ez a vallási duma… ha csak a puszta rendszert nézzük, amely az egyszerű ember számára is érzékelhető, az egyikben azt mondják: az ellenséged, az geci, meg lehet ölni, mész a hurikhoz, a másikban meg azt mondják: Ha te sem vagy szar, ő sem lesz az. Mindkét alap közlendőre egy képmutató magamutogató hataloméhes horda telepedett, ebben igazad van, azonban a vallás alapüzeneteit tekintve az egyik üzenete szerintem emberiesség szempontjából azért tisztább. Itt Jézus kenterbe veri Mohamedet, amennyiben erkölcsileg összeeresztjük őket. Asszem mégsem árt, ha elsétálsz a legközelebbi könyvtárba, és kicsit belenézel a Koránba is.

Vakapad,

látom begyorsítottál

Azt állítod, a SZU az USA-val szembeni versenyben ment tönkre? Nem inkább abban, hogy a belső döntéseinek 96 % semmi racionalitást nem tartalmazott, tehát beteg rendszer volt? Hogyan verték le az amerikaiak a 2. világháborúban a modern, súlyos túlerőben lévő Japán flottát a Midway-i csatában? A Két társadalmi berendezkedés közötti strukturális különbségek volt az alapja. Az egyik szabad volt a másik nem. Ha valódi megmérettetésre kerül sor, mindig a jobb győz. Amikor a hibás döntés rémképe a Japán döntéshozókban felszínre került, erősebb volt a hatalmi hierarchia, a megkérdőjelezhetetlenség, meg sem fordult a fejükben hogy a csatában nem ez lesz a mérvadó, a verseny tehát már el volt döntve, még ha iszonyatosan izgalmas és pergős ütemű csata is volt, teli izgalommal. (Azért milyen durva, az információáramlás szabadsága döntött itt is, a náciknál is, a SZU is az adott információk üzemeltetése mindenáron –ért küzdött) Az viszont egy tanulmányt megérne, mi a helyzet azokkal az egyébként emberellenes rendszerekkel, amelyeknél nincs lehetőség egy ilyen megmérettetésben letisztázni mi a követendő irány, vagy pusztán csak az emberek belső reményére lehet alapozni?
"üzenete szerintem emberiesség szempontjából azért tisztább. Itt Jézus kenterbe veri Mohamedet, amennyiben erkölcsileg összeeresztjük őket."
hat szerintem meg neked kene hittanra es koranorakra jarni, mert elegge tajekozatlannak latszol...
vakapad 2008.11.15. 11:58:57
" Magam nagyon utálom az összeesküvés- és katasztrófaelméleteket (jelszavam: nem eszik olyan forrón azt a kását, semmilyen esetben se)"
na most szerintem sem eszik olyan forron a kasat.. de mi koze ehhez az osszeeskuves elmeleteknek?

felszinen nagyon klassz megoldasi, magyarazasi lehetosegeket adnak...

itt van pl a dunaszerdahelyi magyarveres... milyen jol jon itt GYfnek hogy elterelheti a figyelmet a valsagrol kolcsonfelvetelrol, gazmuvek eladasarol...
node ez csak erdek, de mit tesz isten ott volt a dunaszerdehalyi polgarmester meg a magyar konzul veletlenul es mindent latta es nyilatkoztak is... csak nem volt benne atitkosszolgalat?
T. Karesz!

1./ Ha már kérdés:
A "...nem eszik..." mondást olyan értelemben használtam, hogy ha az ember hall valamit, azt nem hiszi el rögtön. Előbb információkat gyűjtöget (általában az elmélet meghallgatásakor nincs mindegyiknek a birtokában, és az elméletek kiagyalói sem kötik mindegyiket az orrára), maga is megrágja a dolgot, stb., stb. Ez mind az összeesküvés-, mind a katasztrófaelméleteknél így van.

2./ Az elterelésről. Úgy hallottam, Gyurcsány a magyarverés ügyében egyetlen csúcsot vagy kerekasztalt se szervezett, míg ugyanakkor a válságról elég sűrűn. Hát ha ez elterelés...

3./ Információm szerint a kölcsönt azért kellett megszerveznünk, hogy ne játszhassanak a forint romlására, mert meg tudjuk védeni, azaz a további játék nekik veszteség lesz. Nem fogjuk felvenni, hacsak nem a magasabb kamatú kölcsönök kiváltására, magyarán plusz kölcsönt nem jelent, és csak pozitív hozadéka van (a forint jelenleg 266,8). Persze a laikusoknak, vagy azoknak, akik átverni akarják a tudatlan jónépet, szabad szégyennek vagy gyermekeink eladósításának is hívni, itten demokrácia van, mindenki azt mond, amit akar.

4./ Az állami és a magántulajdon tekintetében mások a véleményeink, a fogalmaink, stb., fentiek okán semmi kedvem a Gázművek feszegetéséhez, amit éppen Demszky ad el és nem Gyurcsány. Demszky a budapesti főpolgármester, és SZDSZ-es, míg Gyurcsány a magyar miniszterelnök, és MSZP-s.

Egyébként az elméletemet lehet vitatni. Persze érvekkel.
Nézem a Híradót.

Gyurcsány Ferenc akarja meghatározni, hogy ki illetve melyik szervezet hagyhatja el Magyarország területét. Így, ahogy írom. Mivelhogy vannak szélsőséges szervezetek, akik lejáratnák az országot.

Országunkat eddig ő járatta le legjobban az utóbbi időben, de ezt most hagyjuk. Viszont a felvetett szándékok igen komoly kivánnivalót hagynak maguk után, ráadásul alkotmányellenesek. És ha bármilyen szinten belemegy a magyar társadalom egy ilyen játékba, annak belthatatlan következményei lesznek.

Másik hír: a Mazsihisz évi 3 (három) milliárd(!) forint költségvetési támogatást kap, az elkobzott zsidó egyházi vagyon ellentétlelezésére. Ügyes, nagyon ügyes. A riportból kiderül, hogy a többi bejegyzett magyarországi zsidó egyesület -jogosan- nem tekinti a Mazsihiszt a zsidó vagyon egyetlen örökösének. Mellesleg, ez a szerződés vajon hány évig fut? És mióta? Gyanítom, hogy a rendszerváltozás óta. Ha most kicsit osztunk-szorzunk, és beleszámolunk olyan tételeket, mint a dohány utcai zsinagóga felújításának állami része, akkor bizony, TWÁsan: elég sokban van nekünk ez a vallás...
"a Mazsihisz évi 3 milliárd forint költségvetési támogatást kap, az elkobzott zsidó egyházi vagyon ellentétlelezésére"
Nem nagyon tudom a részleteket, de: elvették tőlük a vagyonukat a 2. VH. alatt és ezért most mi (ma élő magyarok) fizetünk nekik évi 3 milliárdot. Azt tudnám egyszer, hogy hogy a picsába tudják emberek kilobbizni maguknak az ilyen pénzeket.
Egyébként kicsit sarkítanék engedelmetekkel: Háborúztunk (Magyarok) rossz oldalon, parancsot kaptunk deportálásokra, lebombázták az országunkat, ránktelepedtek az oroszok, és ki kell fizetni mindenki kárát. Már bocs, de a magyarokat is lelőtték, fogalmazhatnánk úgy is, hogy sok nemzet között a zsidók is vesztesei a háborúnak, jah, hogy nem tehetnek semmiről, hát a nagyapám sem nagyon tehetett. Igen sarkos, de bakker tök tele, hogy mennyi pénzt folyatunk el verejtékesen megszezett adóforintjainkból :(
"Gyurcsány Ferenc akarja meghatározni, hogy ki illetve melyik szervezet hagyhatja el Magyarország területét."

Ezt speciel nem láttam, így nem tudom eldönteni véleményed igazságtartalmát sem, de meglátásom szerint nem az a baj nálunk, hogy a törvényhozók túl szigorúak a "szervezet"-ekkel szemben, hanem hogy impotens módon nem korlátozzák azt, amit kellene.
vakapad 2008.11.16. 21:05:37
Kedves vakapad... a tobbi rendben van...

"2./ Az elterelésről. Úgy hallottam, Gyurcsány a magyarverés ügyében egyetlen csúcsot vagy kerekasztalt se szervezett, míg ugyanakkor a válságról elég sűrűn. Hát ha ez elterelés..."
igen. te is tudod, hogy csak egy mediafelulet van azt kell kitolteni hirekkel. Ha lehet, akkor szinesznoi mellekkel es 'baltaval agyonverte anyosat' hirekkel. de marad meg a politikara is, ha a szlovakokat szidjuk, addig se gondolunk a hitelfelvetelre, nem visszafizetesre, a valsag virtualis jellegere es a tobbire.

ha a szlovakok. fasisztak es hasonlo alhirek, vihar egy kanal vizben, elmaradnak akkor meg lehetne kerdezni ugyan hogy adosodtunk el svajci frankban, mikor a ft megtakaritasink fedezik a forint hiteleket? es hasonlokat...
mar a heti hetesben is azt mondjak a valsag 80%-a humbug....

"3./ Információm szerint a kölcsönt azért kellett megszerveznünk, hogy ne játszhassanak a forint romlására, mert meg tudjuk védeni, azaz a további játék nekik veszteség lesz."
igy van, mar nem is jatszanak a Ft ellen, vissza kene mondani.

"Nem fogjuk felvenni,"
egy reszet, igaz kis reszet, mar felvettuk. es abban is biztos lehetsz hogy mindet fel fogjuk venni, es nem epitunk ki belole termelokapacitast, hanem bankok ertsd masok feltokesitesere hasznaljuk majd...

"hacsak nem a magasabb kamatú kölcsönök kiváltására, magyarán plusz kölcsönt nem jelent, és csak pozitív hozadéka van (a forint jelenleg 266,8)."
ezt a kincstari optimizmust irigylem bennetek.
Lord valdezzel vitaztam, hogy ezt kene tenni 12% kincstarjegy hozam helyett 5-6% IMF hitelt felvenni.
nem ertette. en sem.
kiderult 5-6%, az euro hitel a 12% meg forint. azaz le kell ertekelni a forintot, le is ertekelodott ha akarjuk ha nem.
szoval szerintem mi nem tudjuk kitermelni az 5-6%-os euro kolcsont meg valsag nelkul se...

"Persze a laikusoknak, vagy azoknak, akik átverni akarják a tudatlan jónépet, szabad szégyennek vagy gyermekeink eladósításának is hívni,"
ketsegtelen. az a gond hogy hivatasos politikusaink, bankaraink is atvernek minket, neha igazolhatoan, sokszor az se...

"itten demokrácia van, mindenki azt mond, amit akar."
igen, de azert a hazugsagnak nem kene tulsulyre jutnia...

"Az állami és a magántulajdon tekintetében mások a véleményeink, a fogalmaink, stb.,"
az meg nem lenne baj, tisztazni kell ha nehezen is megy.

"semmi kedvem a Gázművek feszegetéséhez, amit éppen Demszky ad el és nem Gyurcsány."
1) tok mindegy, mindketto a hatalmon levo elit resze.
2)ne allitsd hogyha az orszag miniszterelnoke ezt meg akarna gatolni nem tudna.
3) ha te csak abban szeretsz vitatkozni amikor igazad van, nem lesz itt better magyarland sose.

udv! karesz
hhh! azt is megtudhatjuk, hogy melyik híradóból vagy ennyire áptudéjt?
:))
"Gyurcsány Ferenc akarja meghatározni, hogy ki illetve melyik szervezet hagyhatja el Magyarország területét."

ez kapkodás. az történt ugye, hogy midőn a magyar miniszterelnök számon kérte Ficótól, hogy mégis mi ez a bunkóskodás, hogyan bánhatnak így a magyar nemzet legcivilizáltabb, legkifinomultabb misszionáriusaival, a futballszurkolókkal, akkor Fico észrevételezte, hogy ne ugassunk, mert nálunk meg hemzsegnek a fasiszták, sőt áthemzsegnek Szlovákiába. erre van egy hosszú válasz - pl hogy a magyar kormánynak nincs olyan jogosítványa, amellyel megtilthatná a fasisztáskodást (szemben pl Németországgal), de ezt hosszú lenne elmagyarázni egy tepsiarcú tótnak, ezért lett bedobva ez.
egyébként a Dunajská Streda-i eseményekről lesz post holnapra, de lehet, hogy még este élesítem.
T. Karesz!

1./ Tényleg! Hogyan adósodtunk el svájci frankban?

2./ Azt írtam, hogy "hacsak nem", ezzel arra akartam célozni, hogy ugyanannyit kell a finanszírozásunkra fordítani, akár ezt használjuk fel, akár nem ezt, hanem helyette államkötvényt bocsátunk ki. Utóbbival az volt a baj, hogy nem vették, illetve úgy 20-25 %-os kamattal biztos vennék, csak ahelyett már jobb az IMF hitel.

3./ Hát a mai helyzetben nem egészen az a tökmindegység látszik.

4./ Hogy tudná meggátolni az ország miniszterelnöke, hogy a budapesti főpolgármester eladja a "gázgyárat"? Zsarolással? Vesztegetéssel? És miért akarná meggátolni?

5./ Hát persze, hogy abban szeretek vitatkozni, amiben igazam van. Ki nem? Egyébként a "gázgyárat" hallomásom szerint azért adják el, hogy legyen a fejlesztésekhez önerő:

"A főpolgármester szerint 2013-ig 900 milliárd forintnyi uniós pénzt kap a főváros több projekt finanszírozására, amihez az önkormányzatnak 180 milliárdnyi önerőt kell előteremtenie. Demszky nem árulta el, hogy az önrészhez mennyivel járulna hozzá a gázművek magánkézbe adása, de közölte: szerinte akkor éri meg eladni a céget, ha többet kapnak érte, mint amennyi profitot termel a gázművek 20 év alatt. Jelenleg 3 milliárdot hoz a konyhára évenként a cég."

Egyébként a gázár hatósági ár, és a FIDESZ Tarlós agitációjának hatására lemondott az eladás elleni népszavazás kezdeményezéséről. Tudhat az a Tarlós valamit.
nemá hidd viccesnek ezt a tepsiarcú tótot, vaze...
"Az Országgyűlés elfogadta a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslatot, vagyis az úgynevezett plafontörvényt."

no, ha lessan is de haladunk.
T. hhh!

Úgy értesültem, hogy Gyurcsány Ferenc valóban kiadta Draskovicsnak a feladatot, találjon ki valamit a Szlovákia irányában nem túláradóan pozitív érzelmekkel jellemzett csoportok odamenésének meggátlására. Ugyanis ő is tudja, amit én is (néhányan persze nem), hogy Szlovákiának vannak magyar túszai, akikre a magyar miniszterelnöknek tekintettel kell lennie. A derék randalírokat ez nem nagyon érdekli, ők csak és kizárólag magukkal vannak elfoglalva, ahogy a megmozdulásaikat itthonról helyeselők is. Persze nem mindenki egoista, és van aki hivatalból sem lehet az, ezért megpróbálja a szegény túszok ellen ürügyként használható megmozdulásokat kikapcsolni a rendszerből. Ha "kívánnivalót hagy maga után", sőt ha "alkotmányellenes", akkor is, plusz vállalva a híradókat nézők ellenérzéseit. Noch dazu.
ez az adat a hirtv hiradójában hangzott el. de nyugi, nézek mást is;)
Árpád: lehet, hogy kapkodás, de még kapkodás hevében sem kéne hülyeségeket beszélni. legalábbis ekkorákat nem.
tudtommal magyar állampolgárok, egyedül vagy csoportosan bármikor elhagyhatják Magyarországot. ez benne van az alkotmányban. hogy külföldön mit csinálnak, az már az ő felelősségük, illetve az adott ország jogrendjét kell betartaniuk. ha cserkészek, ha néptánckör, ha osztálykirándulás, ha védegylet, akkor is.
adminisztratív eszközök vajon mik lesznek? nem lehet majd egyenruhának látszó tárgyat kivinni a határon? és mondjuk átnézik majd az összes utazó bőröndjét, táskáját, van-e benne karszalag?
azért, gyurcsány majd megküzd a fasisztáinkkal, bízom benne, úton, útfélen.
a kárpótlásról pedig: ellenzem, hogy bármilyen egyház pénzt kapjon, közvetlenül az államtól. ha rajtam múlna, megszüntetnék minden ilyen jellegű juttatást, és létrehoznék egy alapot, amihez pályázhatnának egyházi ingatlant fenntartó szervezetek - és ezt is csak azért, mert a templomok jó része műemlék, illetve túristalátványosság, fenntartásuk értelemszerűen költséges.
ha a hírtv-ben elhangzott adat igaz (ami persze nem biztos), eléggé felháborító. évi 3 milliárd? mettől és meddig? ha van ilyen jellegű támogatás, akkor miért a mazsihisz kapja?
főleg, ha kárpótlás: az bizony elég kényes kérdés. hiszen 1945-től kezdve itt elég sokmindenre tette rá a kezét az állam - ha nekik adunk, akkor még sokezer más szervezetnek, családnak vagy embernek járna rengeteg pénz-cég-föld-telek-üzlet...
T. huba!

1./ A plafontörvény nagyszerű dolog, ugyanis az elemzők (kedvenceim a "feltörekvő londoni") állandóan leírták, leírják, és le fogják írni (ez a kedvenc szórakozásuk, csak most, a törvény elfogadása után ez már nem lesz olyan egyszerű), hogy majd "úgyis felpuhul a magyar költségvetés a választások előtt". Fenti álladó bizalomerodálás elkerülése érdekében született az új jogszabály.

2./ Nagy találós kérdés: hány kormánynak kötik meg ezzel a kezét?
Segítség: A törvény 2011.-ig szól. Na?
T. vakapad

a szándék jogos, csak az a baj, hogy amint az előző kommentemben próbáltam vázolni, adminisztratív eszközökkel ez nehezen fog menni.
hiszen határellenőrzés sincs hivatalosan. akkor hogyan?
azt pedig végképp ellenezném, hogy gyurcsány, draskovics vagy akárki korlátozhassa bárkinek a mozgását, fasisztagyanúra hivatkozva. egyszerűen azért, mert ez túl nagy hatalmat adna a kezükbe, és ennyire nem bízom bennük - ennyire senkiben sem.
ez a túszos megfogalmazás nem tetszik nekem, például azért, mert túszokat fogva lehet tartani illetve el lehet engedni, illetve túszt erőszakkal szokás fogvatartani. ennél azért kicsit bonyolultabb a helyzet.
az egész probléma szerintem sokkal mélyebb annál, hogy hirtelen nekibuzdulásból, adminisztratív eszközökkel lehessen kezelni. ráadásul a probléma nem is igazán a két ország közötti viszonyban gyökeredzik, hanem a magyar bel és külpolitikában.
K. vakapad

"Nem fogjuk felvenni, hacsak nem a magasabb kamatú kölcsönök kiváltására, magyarán plusz kölcsönt nem jelent, és csak pozitív hozadéka van (a forint jelenleg 266,8)."

Csak a tisztánlátás végett:

-a keretösszegből sokat fel fogunk még venni (Meglehet hogy nem az egészet, de ha nincs szerencsénk, akkor még kevés is lesz.)
-a magasabb kamatú devizakölcsönt akkor is célszerű vele kiváltani ha egyébként nem is akarnánk felvenni, tehát már csak emiatt is fel lesz véve. Kár azt hazudni hogy nem lesz...
-a forint védelme (ebben a tartományban) csak a társadalom egyik részének nyereség, a másik része rengeteget veszít vele. Mivel a továbbiakban is kizárólag devizahitelben gondolkodhatunk (ha nem akarunk a bankoktól forintot kölcsönkérni uzsorakamatra!) , ezért ez a spirál a jövőben egyre drágább és egyre erőszakosabb forintvédelmet kíván.

"akik átverni akarják a tudatlan jónépet, szabad szégyennek vagy gyermekeink eladósításának is hívni, itten demokrácia van, mindenki azt mond, amit akar."

Az hogy szégyen-e, sajnos nem kérdés, majd érdeklődj erről a nagyvilágban.
Gyermekeink már el vannak adósítva, ilyen értelemben a folyamat valóban nem most kezdődött.

hhh.

Az operettfasiszták menjenek csak át a határon. Aztán remélem bilincsbe verik Őket és előzetesben lesznek tartva egy pár hónapocskát.

Magyarhonban, különben, nemzetközi kötelezettségeink vannak fasiszta csoportocska ügyekben. Örülnék, ha szeretett kormányunk - mindenkori szeretett kormányunk! - betartaná kötelezettségeit. Akkor, talán, szomszédjainknak is fokozatosan szimpatikusabbak lennénk.
a magyar politikára/közbeszédre (és nemcsak a pártokra) jellemző egy súlyos reflektálatlanság. mi egymás közt akár kormánytól széljobbig meg tudjuk beszélni, hogy nahát, ezek a köcsög szlovákok, ezek, még ilyet, képesek drukkert verni, jóhogynem apácákat vernek, tényleg, bunkók, fasiszták.

az, hogy közben nálunk hogyan is áll a fasizmus helyzete, meg hogy a tisztelt nackók hogyan is viszonyulnának egy ahhoz mérhető gesztushoz, mint a helyi meccsen kifeszített Nagy-Mo-térkép, meg hogy épp most lőttek le két cigányt isten tudja, miért, azt szeretjük elfelejteni. továbbá azt is, hogy Nagy-Mo (ami így nem is létezett btw) mekkora ordas köcsög volt a kisebbségeivel.

csak aztán amikor kifelé kellene kommunikálni, hogy minket, az aranyos hamvas barackokat hogy bántanak a gonosz tótok, neadjisten velük magukkal kéne megdumálni, hogy akkor merre hány méter, akkor megáll a tudomány, mert a belső nyelvünk, a kis belterjes indulati/érzelmi fogalomkészletünk kurvára nem alkalmas arra, hogy a makogásunkat más is értse.
folyton frusztráljuk őket, hogy a szlovákoknak nem volt államuk. össze-vissza igázott mindenféle birodalom, az ország folyton széjjel volt szakítva, bizonyos értelemben szét van szakítva ma is, és amikor béke volt, akkor a szlovákokkal közösen alkottunk államot. mi a medence közepén, ők meg a szélén.

például ha ezt mondanánk, és nem azt, hogy a szlovákok valami ufók, akiknek nincs történelmük, csak pár éve ide repültek valahogy mindjárt előrébb tartanánk.

Nem lenne hülyeség egy közös szlovák-magyar törikönyv. Persze nincs sok realitása, és nagyon kemény viták lennének közben, de hosszú távon mégiscsak egymás megismerése lenne a jó irány.

Ugyanakkor nagyon átjön, hogy a szlovák politika kifejezetten gerjeszti a magyarellenességet, az ilyen Slota-szintű fazonoknak egy lepukkant kocsmában lenne a helye, nem pedig egy kormányzót párt élén.

Az az igazi baj, hogy míg nekünk magyaroknak nem valaki ellen kell definiálnunk azt, hogy magyarok vagyunk, a szlovák nemzeti identitásnak mégis mintha szerves részét képezné a magyarellenesség.

Nem tudom megállni, hogy ne hozzam elő december 5-e üzenetét:
határon túli magyarok, le vagytok sz@rva. És ez az ünezet nem csak a magyarokhoz jutott el, hanem a románokhoz, szlovákokhoz, szerbekhez.

Amúgy máig talányos nekem, miért nem állt Fletó is a kettős állampolgárság mellé(most csak mint lehetséges "taktikáról" elmélkedek), szerintem személy szerint ő is jól jött volna ki a dologból népszerűséget tekintve.

Zárszóként: Árpi, ha van igazán komoly hiánya a magát liberálisnak valló csoportnak, az szvsz a határon túli magyarok ügye (saját nyelvhasználat az oktatásban, magyar egyetem, autonómia, stb).
Bassszus, ha valaki azt mondja, hogy támogassuk a melegek jogait, a könnyű drogot (ezeket mint szabadságjogokat), akkor miért nem támogatjuk/ák a saját nyelvhasználatot, a magyar kultúrát, az autonómiát, stb.?!?
"Nem tudom megállni, hogy ne hozzam elő december 5-e üzenetét:
határon túli magyarok, le vagytok
Hazai hülyéinket simán fel lehetne tartani több órás vizsgálatokkal a határon, mint legutóbb Butaházy-ékat a kerítéses módszerrel. Éppen mikor túlesne a főtörzsnek eszébe juthatna az izzókészlet, aztán meg életellenes eszközök, mint üvegdomborító kalapács stb.
Non est volentis, a torikonyv tenyleg nagy lenne!

Amugy a minap olvastam, hogy a szlovakiai magyarok 70%-a buszke az orszaga gazdasagi teljesitmenyere, az autonomiat legfeljebb valamilyen kulturalis ertelemben igenyelnek (de azt sem a tobbseg). Borzasztoak ezek a cimlapsztorik Slotastul, de ugy tunik, a mindennapok nem ennek hangulataban telnek. Peldaul mert az az orszag mukodik. Persze megprobalhatjuk meggyozni oket az ellenkezojerol (vagy esetleg egy "Rosszabbul elunk mint negy eve" kampany? :D ), de kozben a hataron beluli magyarsag egyre szanalmasabb, ki a fene akarna ehhez a kozosseghez tartozni? Szoval bekenhagynam en a hatarontuliakat a nepszavazashoz hasonlo vakitassal, magyarkent meg remenykedek, hogy legalabb Erdelyben vagy a Felvideken megmarad egy olyan kozosseg, amivel tudok azonosulni, es ahol az anyanyelvemen beszelnek.

Amugy meg egyetertek eMeLlel.
Wave 2008.11.18. 12:13:42
"Non est volentis, a torikonyv tenyleg nagy lenne!"

Glatz Ferencek evek ota dolgoznak rajta, nincs eselye...
vakapad2008.11.17. 19:33:12
Kedves Vakapad!

"1./ Tényleg! Hogyan adósodtunk el svájci frankban?"
nem adosodtunk el ez egy mitosz, azert hogy jobban at lehessen verni a megszoritasokat.
mar beirtam az adatokat, megismetlem hatha eljut a tudatotokig:

keszpenz es betetek: 8024 milliard Ft (2007)
8506 milliard Ft (2008)
Tartozas 7204 milliard Ft (2007)
8511 milliard Ft (2008)

azaz pont annyi penz van beteve mint kiadva hitelbe, senki semmilyen svajci frankot nem vett, az csak egy elszamolasi manover, hogy a bank a kockazatot atharitsa a vevore. (a hitelfelvevore)

"2./ helyette államkötvényt bocsátunk ki. Utóbbival az volt a baj, hogy nem vették, illetve úgy 20-25 %-os kamattal biztos vennék, csak ahelyett már jobb az IMF hitel."
na most az index szerint az allampapir hozama 12% koruli, minek mitoszokat terjeszteni? egyebkent ez is katasztrofalis!

"[gazmuvek eladas demszky vagy GYF dontesi helyzete:] 3./ Hát a mai helyzetben nem egészen az a tökmindegység látszik."
a dolgok melyere kell hatolni, sose elegedj meg a felszinnel, a latszattal!
:)

"4./ Hogy tudná meggátolni az ország miniszterelnöke, hogy a budapesti fopolgármester eladja a "gázmuveket"? Zsarolással? Vesztegetéssel? És miért akarná meggátolni?"
van nagy osszegu fogadasom, ha akarna tudna.
meggatolni azert kell mert rossz uzlet. semmelyik orszag se ugy gazdagodott meg, hogy eladta amije van..

"5./ Hát persze, hogy abban szeretek vitatkozni, amiben igazam van. Ki nem?"
hat az a jobb ha nem tudod eleve, hogy neked van igazad es az ervek utkoztetese utan alakul ki mi is az igazsag.

"Egyébként a "gázmuveket" hallomásom szerint azért adják el, hogy legyen a fejlesztésekhez önero"
igen, ez hozza az ideologia. termesztesen az jo, ha kapunk az EU-tol penzt de ha olyan aron kapjuk hogy a nyerseges tevekenysegeinket folszamoljuk az mar nem jo...

"A fopolgármester szerint 2013-ig 900 milliárd forintnyi uniós pénzt kap a fováros több projekt finanszírozására, amihez az önkormányzatnak 180 milliárdnyi önerot kell el teremtenie."
nem kell de lehet. es azt is csak akkor ha profitabilis tevekenyseg lesz belole, uveggyongyot ne vegyunk belole.

"Demszky nem árulta el, hogy az önrészhez mennyivel járulna hozzá a gázmuvek magánkézbe adása, de közölte: szerinte akkor éri meg eladni a céget, ha többet kapnak érte, mint amennyi profitot termel a gázmUvek 20 év alatt."
akkor ha 20 ev mulva mar nem lesz gazfutes.

"Jelenleg 3 milliárdot hoz a konyhára évenként a cég."
en otot hallottam a radioban. de akarmennyi is, semelyik oldaltol nem fogsz hiteles, valos szamokhoz jutni!

"Egyébként a gázár hatósági ár, és a FIDESZ Tarlós agitációjának hatására lemondott az eladás elleni népszavazás kezdeményezésérol. Tudhat az a Tarlós valamit. "
??? mit?
en hallottam Tarlost a kiralyi TV-ben ott a GAZMUVEK ELADASA ELLEN BESZELT.
hatosagi ar ide vagy oda garantalt profit.
süti beállítások módosítása