W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Valaki más Amerikája

2008.11.11. 06:15 Tóta W. Árpád

A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény.

Amerika barátai, vazallusai, az amerikai fegyveres erő oltalmára támaszkodó kis védencállamok viszont kevésbé érdekeltek egy békülékenyebb, pacifistább Amerikában.

Európa egyébként érdekes módon egyike ezeknek a kis védenceknek. Kína, Oroszország vagy Észak-Korea meglehetős elrettentő erőt birtokol, amivel úgy-ahogy meg tudja védeni magát; Európának ilyenje nincsen; azon belül Magyarországról ne is beszéljünk. A NATO nyugati tagállamai konfliktus esetén inkább magára hagynák Köki-Európát, mondván, háborúzzon értük valaki más. Atomütőereje Európának nincsen, csak egyes nyugati tagállamainak külön: azoknak, akik minket hagynának inkább megdögleni.

Milyen szerencse, hogy itt van nekünk a NATO, és ha más nem tud, majd Amerika megvéd. Ez az agresszív, hódító világhatalom, amely George W. Bush vezetése alatt sok rosszpontot gyűjtött be, de éppen ezért nem sokan igyekeztek vele komolyan tengelyt akasztani.

Egy erős USA védelme alatt létezni: ez a legtöbb, amit elérhetünk. Elértük. E tekintetben a változás nem érdekünk. Márpedig Obama a Változás is. Vörösödéssel fenyegető belpolitikai szándékai sem közömbösek – ha Amerikában szociális elkúrás történik, annak a rosszabbik végét mi is szopjuk.

Papíron jobb lenne nekünk változás nélkül. De a világ sorsát nemcsak papíron számolják, mert emberek vagyunk, nem robotok – pontosabban még nem fejlesztettek ki olyan robotot (az amcsik, ki más), aminek lenne hangulata. Pedig az se mindegy.

George W. Bush és köre igazi party crasher volt. Olyan világot teremtettek, ahol mindenki fél. A nyugati országok a terrorizmustól, a többiek Amerikától. Nem feladata ugyan az amerikai elnöknek, hogy szeressék, de sem édesapja, sem Clinton nem generálta hátborzongató összeesküvés-elméletek olyan tömegét, mint George W. Nehéz a birodalmi logikát eladni, mert keveseknek tanítják – ezért az emberek okkult magyarázatokat keresnek, és találnak is.

Ráadásul Bush Amerikája agresszív volt ugyan, de ahogy nekilátott példát statuálni, kiderült, milyen gyenge ahhoz képest, amilyen nagy a szája. Szétverték az iraki és a tálib államot, de többe került a leves, mint a hús. Megroppantották az al-Kaidát, de mivel a Karthágó-megoldást ma a tömegmédia és az illem lehetetlenné teszi, a fenyegetés nem szűnt meg.

„Nem tudtok mindenkit leverni”, erre ébredtek rá világszerte a latrok. Sőt, most már szemébe vághatták Amerikának Abu Ghraibet, Guantanamót, Colin Powell szánalmas hazudozását az ENSZ-ben, a hamisított, ócska háborús ürügyet, a Halliburtont. Ti papoltok erkölcsről, szabadságról, békéről, Grúziáról? Milyen alapon? Nem vagytok jobbak nálunk.

Isten óvjon a királynőtől

 

Ami Amerikával történt 2001 óta, azt a költő nyugodtan nevezheti fasizálódásnak. Ehhez társult az a rémületesen megerősödött fundamentalista réteg, akik miatt Sarah Palin tényezővé válhatott. A zelóták, a fanatikusok, a valláskárosultak. Akiknek mindegy, ha a jelölt egyszerűen debil, ha azt hiszi, hogy Afrika – ahol pedig lenne dolga az Egyesült Államoknak – egy ország. Erős az ő hite, a többi nem számít. Az sem, hogy az ő erős hitéből konkrétan hülye politikai döntések származhatnak, például a szexuális felvilágosítás tárgyában, ahol épp a saját kamaszlánya mutatta be, milyen sikeresen kerülhető el az absztinencia által a lányanyaság.

Az erős hit, ha önmagáért válik erénnyé, kártékony, veszélyes, rossz döntésekhez vezet. Az ellenség például azt olvassa ki az Írásból, hogy aki Isten igéje ellen vét, illetve abban nem hisz, azt nyugodtan fel lehet robbantani. Kiolvasható ez minden Könyvből, ha megfizetjük a megfelelő teológust. Pont ezért veszélyesek azok az államok, ahol egy barbár kor normái alapján próbálnak politizálni, szó szerint értve a régi babonát.

A Gondviselés azonban bölcsebb volt, mint üresfejű híve. Végtelen kegyelmében úgy döntött, megkíméli a világot attól, hogy a nyugati világ egyetlen ütőképes ereje horoszkópból politizáljon.

Obama elnök leginkább abban lehet sikeres, hogy ezt a fasizálódást és okkultizálódást megállítsa. Lehet, hogy a gazdaság felvirágoztatása nem fog menni. Lehet, hogy a szociális egyenlőtlenség csökkentése Amerikában sem lesz eredményesebb, mint az eddigi próbálkozások. Az Egyesült Államok továbbra is világbirodalomként, ha kell, agresszíven lép fel a nemzeti érdekeiért, a US Army nem alakul dobolókörré. De Amerika a hidegháborút nem csak rakétákkal nyerte meg. Hanem a Coca-Colával, a rock’n’rollal, a Commodore 64-gyel, Hollywooddal és a Nemzeti Puska Szövetséggel, és azzal, hogy ezek mind megfértek egy országban. Azzal, hogy a szovjet, a csehszlovák, a magyar gyerek irigykedve és vágyódva tekintett Amerikára, Amerikát supercoolnak látta, és elhatározta, hogy olyanná teszi a hazáját. Azokat a gyerekeket már sehogy sem tudta meggyőzni az úttörőcsapat kapitánya és rajtitkára, hogy a szabad világ rossz. Ma könnyebb dolga lenne, és bár rajtitkár nincsen már, vannak helyette sámánista romantikusok, nemzetibb szocialisták és egyéb állatfajták. Bush ronda és hazug Amerikája az ő ügyüket segítette. Obama Amerikája talán újra beinthet a világ gonoszainak: de igen, jobbak és boldogabbak vagyunk nálatok, éspedig azért, mert szabadok vagyunk.



Címkék: történelem külpol

240 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr88762768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ja és: "egy feketére festett Gyurcsány Feri, (két apátlan gyerek,) igért mindenkinek mindent"

hm, más nem jutott eszedbe erről? :D
T. Tóta W.!

A Libertas pénzügyeiről:
El kellett menjek a honlapjukra, mert azt ezer helyen írták, hogy Ganley alapította, de azt valahogy seholse(!), hogy mikor. Ott van a honlapon egy szöveg, aminek a végén az "Anno domini 2007." található. Ganley alapvetését egyébként a szövegek szerint 2003.-ban írta. Hogy mennyi pénzt adott nekik és mikor, az valóban vitás, de abszolúte ír ember lévén bármikor joga volt olyan egyesületet alapítani, amilyet csak akar (természetesen a törvényes korlátokon belül).

Ganley
A cégének valóban vannak szerződései a Pentagonnal, ez nem zárja ki, hogy ne tessen neki az EU (már régen tudható róla). Szeret euroszkeptikusokkal találkozgatni, valószínűleg sok pénzt is áldozott a "nem" kampányra, nagyobb valószínűséggel a sajátját (van neki bőven), mint a CIA-ét. A Pentagon meg azzal szerződik, akivel akar.

Egyébként Ganley azt mondta, hogy Brüsszelből is bőven ömlöttek a milliók az "igen" kampányra. Hogy ezzel az ír kormány rosszul gazdálkodott, vagy őket is megvesztegette a a CIA a Heritage alapítványon keresztül ... ez már túl van a mi információszerzési határainkon. Sejtegeni persze az sejteget aki akar, és amit csak akar.
Ja, és T. Tóta W., az Egyesült Államok jelenleg sokkal jobban el van kúrva (persze nem abszolút értékben, hanem a korábbi helyzetéhez képest) erős gazdasági fundamentumostul, mint kies hazánk. Csak úgy mondom. Persze a Fitch meg a Moody's besorolásain ez soha a büdös életben nem fog meglátszani.
de JFK és Blair is eszembe jutott Obamáról ... de a törzsközönség kedvéért Ferencet választottam...

Amúgy USA-t nehéz elkúrni ebben igazad van, ugyanis ott demokrácia van... meg középosztály...

no, Kaliforniában visszamenőleg leszavazták a meleg házasságot, közben meg Obama nyert ott is... nehéz lesz őket a liberális demagógia bevett eszközével mucsai homofóbnak nevezni ezek után... mi lenne itt észak balkánon, hogy sikoltoznának liberális ateista civilizátorjaink, ha Semjén népszavazást kezdeményezne melegházasság ügyben...
egyáltalán megkérdezni a népet! fúúújjjj populizmusssss!!!!
Off, személyes üzenet!

Kedves Árpád, tényleg örülök, hogy ezek szerint, jobban vagy!
Azért vigyázz magadra, a lábadozás nem u.a., mint az ülödözés!:))
Szóval teljes felépülést, és egyelőre csak óvatosan...!
Üdv.

Annak, aki mércét állított a blog-piacon, nem szabadott volna ilyen didaktikus, logikátlan és erőltetett érvelésű cikket írni a modernkori történelem reménybeli mérföldkövéről (ti.: B.H.O. megválasztásáról) :-(
Persze a tapsoncok ettől még teszik a dolgukat, mint olvasom....
What the fuck?
You know it also.
"Most komolyan? Egy közvéleménykutatást citálva állítod, hogy Európa nem védene meg minket, persze az USA igen, ahol azt sem tudják, mi az hogy Magyarország..."

Ne legyél kishitû, fiam. :)
"Obama nem fogja feloszlatni a US Armyt, ezt írtam is. Lesz csendőrködés, csak talán megfontoltabban és indokoltabban.
Ld. YU. ott nem volt szárazföldi hadművelet, de szarrábombázás igen."

koszonom, vegre valaki nem azt a kovetkeztetest vonja le hogy obama gyenge amerikat akar. ha csendolkodes kozben nem lesz fasz akkor is amikor nem muszaj akkor mar tok jo lesz.

osztogatni meg nem fog. ezt sem ertem miert gondoljak.

aki meg azzal jon hogy obama nem mondott konkretumokat az megmondhatna hogy mccain mirol mondott tobb reszletet.
"osztogatni meg nem fog. ezt sem ertem miert gondoljak. "

egyelőre keveset tudunk arról, hogyan is lesz ez a nemzeti egészségbiztosítás (még a kampányszájtról is eltűnt minden). de ha a jövőben annak is lesz ellátás, aki nem fizet biztosítást, az bizony osztogatás.

és ez csak egy.

érdekes interjú a szokásos helyről:
katpol.blog.hu/2008/11/04/interju_john_derbyshire_rel

"Obamát egész élete, minden tapasztalata a radikális baloldalhoz köti. A fekete-amerikai politika eleve a mainstream amerikai politikai paletta balszélén helyezkedik el. A fekete-amerikaiak többnyire újraelosztáspárti szocialisták, szinte minden fekete politikus baloldali. De Obama még ehhez képest is szélsőséges..."
" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.11. 20:30:02
vakapad, ez már a szavazás előtt is téma volt, Ganley és a Libertas pénzügyei gyanúsak voltak eleve. és miért is ne támogatná az USA titkosszolgálata a riválisok belső ellenzékét? mi is így csinálnánk."

Miazhogy "csinálNÁNK"? Csinyájjuk.
Lásd Dávid-Almássy. Csak azt nem tudom, hogy akkor azon mi rugóznivaló vót, ha ez itten természetes?!?!
Bebasz.

"És itt jön, amit kihúztam már a cikkből, mert túl hosszú lett. Hogy ugyanis az ír nemet nagyon valószínű, hogy a CIA hozta össze."

Szal az ír igen manipulált, a madzsarisztáni választás dehhóóóóóóóógy...

Árpi, ne kapkodd el azt az ágyból való kikelést.

;o)

Üdv,

P.
No még öggyet.

"ez igaz, de szimplán hülyeként nem nyersz szavazókat, nagyon hülye de nagyon vallásos jelöltként meg igen."

Che Guevara rulez!!!
nabazzmeg:

"A vallási faji és egyéb fanatisták (valláskárosultak: ez tetszik!) meg monnyanak le (mennyenek a kurva annyukba) évszázadokon keresztül mérgezték tudatlanságukkal korlátoltságukkal a szabad elmét.
Belegondolt már valaki, ha az oly codálatosz keresztén egyház nem üldözi a tudományt sok száz éven keresztül, már hol tartanánk? Be kéne tiltani az összes vallást, aztán nem volna gond, v. legalább tanítani, hogy ez csak egy mese, nem több. (ellenhittan, milyen fasza lenne, parázna papokról szóló leleplező cikkekkel, az inkvizíció borzalmainak tálalásával etc) Asszem elkámpicsorodna a Semjén meg a többi droid pofája, hogy állna egy félméteres áldozógyertya az összesnek a valagába."

Megható, hogy a régmúlt szabad szellemeiért mennyire aggódsz. Megnyugtatásodra közlöm, hogy az általad javasolt rencert má kitalálta Markszengelszleninsz, a szovjet állam szabadalma nyomán ma a helyed Észak-Koreában volna, ott még ma is igazán fain módon tartanak ellenhittan-órákat. És nem áldozógyertya (ammegmi?) állna a valagadba, hanem kemény észak-koreai harci löveg.
Ha Barack Dzsentlemanus Obama TWA alapján tájékozódna, meglepődne, hogy pont most, hogy őt választották meg, nigger létire elnöknek, nő a fasizmus Ámerikában, ami a fasizmsnak ugyebár mindig is úgyszólván őshazája volt, akárcsak a szockom ájdiolodzsiknak is. Aztán húdekurvagyorsan befogná a pofáját, hogy hogyan és mitül lett ő hívő ember, mer még a végén megkapná, hogy nemcsak feka, de sötét is.
És levonná a konzekvenciát, hogy Brúsz Szprixtínnek sok ingyérkoncertet kell háttérből a CIA-val szerveztetnie és Alan Grünspannak szólnia kell a finanszírozásért, hogy Bruci is megkapja a magáét. Mert hogy born in dö juesszé az szuperkúl, fő, hogy a köki-ejrópper volt kisdobosok támogassák az amcsi külpolt, és ha ez a szeksz-drogz-rakkenról függvénye, akkor a két szélsőt hadd kapják meg (elsőt pénzügyi válságnak álcázott broki képében).

Ólvéjz lukondö brájd szájd of lájf. Tütüp. Tütüppp-tütüp-tütüp-tütüp...

Üdv mindegy, kinek:

P. dictus Brájen
"Obamát egész élete, minden tapasztalata a radikális baloldalhoz köti. A fekete-amerikai politika eleve a mainstream amerikai politikai paletta balszélén helyezkedik el. A fekete-amerikaiak többnyire újraelosztáspárti szocialisták, szinte minden fekete politikus baloldali. De Obama még ehhez képest is szélsőséges..."

És Te, Árpád, a "szabad piac nagy barátja", egy ilyennek tapsikolsz.
"egyelőre keveset tudunk arról, hogyan is lesz ez a nemzeti egészségbiztosítás (még a kampányszájtról is eltűnt minden). de ha a jövőben annak is lesz ellátás, aki nem fizet biztosítást, az bizony osztogatás."

hat ilyesfajta ellatas most is van, legalabb is az ER-ban. amugy az eu reform meg valoszinu jegelve lesz a valsag miatt egy jo darabig. a legnagyobb baj amugy is az hogy a biztositok gecik, es ez most nem egy tipikus magyar siram hogy "azok a rohadt kapitalistak". az eu biztositok koltsegevetesuk 25%-at koltik adminisztraciora, aminek nagy resze arra megy el hogy megprobaljanak kibujni a fizetes alol. egyszeruen nincsenek rendesen szabajozva.


nem ertek egyet azzal hogy obama szelsosegesen osztogato baloldali. szerintem annal okosabb. mar a valasztas estejen utalt arra hogy "talan az egyesz ciklus sem lesz eleg a programjuk teljeseitesere.


de szamomra a lenyeg: 1 a supreme court nem lesz 9-0 aranyban konzervativ (azt a magyarok biztos nagyivben leszarjak, pedig a vilag legnagyobb hatalommal biro testulete!), 2 sara palin biztos hogy nem lesz elonok meg 4 evig. ez nekem egyenlore eleg.
""a vallásos fanatikusok az ellenség, helló! remember 9/11!"
hát az vagy úgy vót, vagy nem. vagy ők vótak mögötte, vagy nem."
Nem is arról van szó, hanem az egyik muszlim, a másik keresztény, de ugyanúgy vaskalapos idióta, aki mindent a maga képére akar formálni és minimum lecsukatni mindenkit, aki kilóg. A különbség, hogy az egyiknek nincs egyelőre akkora támogatottsága, illetve szerencsére vannak demokratikus hagyományai, de ezt gyorsan leszokás vetkőzni, ha valaki többségbe kerül.

"de legalább atomfegyvere van. katonánk meg nekünk sincs. ld a balkáni helyzet "kezelését". "
Van katonánk is elég, még fegyver is akad, ami hiányzik az az egységes vezérkar. Egy bolgár és egy francia század közös akciója? Jelen pillanatban ez max. vicc.

"miközben itthon ferkóék több-biztosítót akartak, ott pedig épp a nemzeti kockázatközösséget akarja visszaállítani az új elnök"
Már megint ez a marhaság, de nem mondom el újra.
Hát nem tudom ez az osztogás, meg ingyen minden szerintem nem fog menni. Ez olyan, mint Megyó programja volt 2002-ben csak Obama nem lesz olyan hülye, hogy megcsinálja, Péternek sikerült...
"Köszönjük"
Az erős Európa valóban nem érdeke az USA-nak és itt is rákérne már erre jönni és összefogni, amire vannak is kezdeményezések de nagyon lassan halad. Egy jó példa az USA-tól való függőségre a fizetési rendszerek (VISA/Mastercard) hegemóniája Európában. Gyakrolaitlag e két cégen keresztül az USA minden pénzügyi műveletet lát Európában. A Kínaiak csinálták jól, saját rendszert hoztak létre.
1./ Akiket az a kérdés érdekel, hogy fog-é osztogatni az új elnök, azoknak célszerű átolvasgatni, hogy miből tudna. Javaslom az alábbi, egészen jó összefoglalás elolvasását, különös tekintettel arra, hogy "Amerikát nehéz elkúrni", valamint hogy mi vált be a Laffler görbéből ottan:
www.fn.hu/makro/20081002/amerikat_csod_szelere_vitte/?action=nyomtat

2./ Sorosnak is van egy jó kis előadása (persze szigorúan akkor, ha valakit érdekel):
index.hu/gazdasag/vilag/soros9010/
index.hu/gazdasag/vilag/soros9010/

érdekes riport Soros úr éppen ebből a pénzügyi rendszerből lett milliárdos az ő létezésük miatt omlott össze az egész :D
"McCain azért talán nem teljesen lett volna egyenlő Bush-sal (Palintől inkább tekintsünk el) "

Nehéz lett volna tőle eltekinteni. Valami rádióban nyilatkozott egy amerikai faszi:

"Ijesztő az a gondolat, hogy Palin-t egy hetven éves ember szíve választja el attól, hogy elnök legyen."

Hát tényleg ijesztő egy Ami elnök aki azthiszi, hogy Afrika egy ország.

De ezt megúsztuk.

Árpi még mindig hat rád az influenza, ezért nem látod teljesen át a dolgokat?

"Obama elnök leginkább abban lehet sikeres, hogy ezt a fasizálódást és okkultizálódást megállítsa. Lehet, hogy a gazdaság felvirágoztatása nem fog menni. Lehet, hogy a szociális egyenlőtlenség csökkentése Amerikában sem lesz eredményesebb, mint az eddigi próbálkozások. "

A gondolatmeneted első fele cáfolja a másodikat.
A fasizálódás, meg okkultizálódás alapvetően pár unatkozó hippin kívül a kutyát nem érdekli a széles néptömegek bizony a zsebüket lesik, és most abban reménykednek, hogy a csóri nigger , majd elhozza a kánaánt. Na már most, ha ez nem fog neki összejönni a gazdaság szar marad, az emberek csórik bizony a szélsőségek fognak felerősödni, mint mindig a történelemben.

Obama szerintem elsiette a dolgokat a demokratákkal egyetemben jobban jártak volna, ha hagyják a republikánusoknak Cain-Palin párosnak, hogy kievickéljenek a szarból amibe páros lábbal beleugrott a Bush éra. Bizony ennől a szarból kievickélni nehéz lesz , és még nagyon sok vesztese lesz a társadalmukban az elkúrt évek helyrehozatalának Obama pedig, ha nem sikerül neki meghoznia a sok csórinak a feltörés esélyét b*szhatja. -

Egyébként vannak érdekes párhuzamok.

1. USA-ban is van egy elkúró nálunk is.
2. USA-ban is az elkúró ellenfele nem v.mi racionális mentőcsomagot, programot dobott be a harcba, hanem tömény ábrándozásokat.
3. A magyarszki újságírók lásd. te is Árpád míg kerül-fordul fikázzák Orbánt, hogy nem ismeri fel a gazdasági realitásokat, nincsen rendes programja stb. Obamát Istenítik.
Az SZDSZ-nek elment a maradék esze.
Sok év alatt nem voltak képesek helyrerakni az államigazgatást, most meg azt állítják hogy egy nagyobb roham esetén időben fog tudni az államapparátus kérvényeket elbírálni (nem úgy mint eddig.)
Ezek készen vannak. Teljes leépülés...
Vagy dilettánsok, vagy szándeékosan rosszat akarnak. Mindkettő elég ok a leépítésükre.
FIDESZT az ország élére amíg nem késő!!!

"az SZDSZ be kívánja vezetni a fordított felelősség elvét a közhivatalokban, így az APEH-nél is. Ez azt jelenti, hogy ha az adófizető kérdésére, kérelmére a hivatal nem válaszol határidőre, akkor a kérelmet elfogadottnak kell tekinteni. A cél, hogy ne az adózó, hanem a késlekedő hivatal fusson a pénze után. A hivatal hallgatása - néhány különleges eset kivételével - a teljes közigazgatásban jelentsen beleegyezést a kérvény tartalmát terkintve."
"Obama Amerikája talán újra beinthet a világ gonoszainak: de igen, jobbak és boldogabbak vagyunk nálatok, éspedig azért, mert szabadok vagyunk."

Árpád ez megint egy szűk réteg hiú ábrándja, akik elvannak szakadva az úgymond "néptől". Az embereknek nem ez a szabadság rizsa kell, hanem elsősorban a kenyér mióta világ a világ, ha még cirkusz is van mellé teljes a boldogság.
Ne félj! 2008.11.11. 21:29:03

"Kaliforniában visszamenőleg leszavazták a meleg házasságot, közben meg Obama nyert ott is... nehéz lesz őket a liberális demagógia bevett eszközével mucsai homofóbnak nevezni ezek után..."

Nem nehéz: Azok ott Kaliforniában mucsai homofóbok.
Üzenjünk hadat a fejlett világnak az alábbi indokkal:

Önök hamis pénzt nyomtattak (főleg USA), amit a világ különböző részein hitelként kihelyeztek.
Most úgy alakult hogy bevonják a hamis pénzt, ezért a rendszerből kivont pénz arányainak megfelelően a visszakövetelt hitelek összegeit is csökkenteniük kellene, hiszen ez így tisztességes. Vagy ha nem csökkentik, akkor hamis pénzt adunk vissza a hitel visszafizetéseként, pont úgy ahogyan azt kaptuk. Amennyiben nem tetszik az eljárás, akkor lövünk!

Tisztelettel: Fejlődő országok

ui: Az irreálisan magas olajfogyasztásról pedig szokjanak le, mert a maradékból nekünk is kell.

ui2: A játékszabályokat legsúlyosabban (visszaesőként) többször megszegő USA ellen embargót hírdetünk.
www.euractiv.hu/kulpolitika/interju/keith-smith-ha-europa-nem-lep-az-oroszok-nyerik-az-energiaversenyt

"Az oroszok megveszik a türkmén gázt, hogy aztán eladják Európának. Oroszország nem engedi meg sem Türkmenisztánnak, sem Kazahsztánnak, hogy közvetlenül Európának adjon el. Miért engedi ezt az Európai Bizottság? Ez a monopólium ellenkezik minden közösségi jogszabállyal, minden uniós trösztellenes intézkedéssel!"
www.mfor.hu/cikkek/Hetmilliardos_vegyipari_beruhazas_Tiszaujvarosban.html

"Az amerikai Columbian konszern kizárólagos tulajdonában lévő tiszaújvárosi gyár kapacitását ötven százalékkal bővítették, így évente százezer tonna ipari kormot gyárthat"

Hurrá!
Hamis pénzből koromgyárat épít nekünk USA. Éljen, éljen!
" FERIKE 2008.11.12. 06:38:46 "

én ugyan nem tapsikolok neki, mint osztogató kollektivistának. más szempontból meg örülök. a világ nem olyan nagyon egyszerű.
FAQ (10.43 kommenthez),

az OK, hogy nem szereted a szadit, de a megfogalmazott elvvel mi a gond?

Van a hivatalnak törvényes eljárásrendje, tartsa be. Szerintem csak akkor megyünk előre, ha elkezdjük számonkérni a törvényeket. Beadok építési engedélyt, 30 nap alatt nem válaszolnak? Ok építek. Utána már nincs sírás-rívás. Én sem mondhatom az APEH-nek, hogy később szeretnék adót fizetni.
Na vegre egy kis kulpolitika, kezdett unalmas lenni a gyurcsanyorbanytakarodj!

azt hiszem mindeki tele van illuziokkal.

Nincs mas forrasom mint MOORE, aki minimum demagog, de a demokrata Clinton fele renszdszerrol is (adatokkal) kimutatta, hogy rendbe tette a penzugyeket es hogyan? persze a szegenyek rovasara nem lett kotelezo egeszsegugy, pedig igertek...

szoval Obama sem lesz jobb.

de ezt meg nem allom meg szo nelkul:
Aveu 2008.11.11. 11:23:42
""Papíron jobb lenne nekünk változás nélkül ..."
Off: Tóta Úr! Extrapolálja ezt a gondolatot a magyar belpolitikára is!
Na ugye."

hat ez a 'na ugye' TGM-tol jon, de en is szeretem hasznalni.
sajnos itt nem feltetlenul ül. mert ahogy jelenleg all a dolog: jot politikusainktol nem varhatunk, ha nem csinalnak semmit, az is sokkal jobb mintha elb@sszak, marpedig el!

fec2000:

Bocs, hogy csak most reagálok,napjában csak egyszer járok erre.
Szóval a betelepülőktől én nem félnék, annak, hogy az EU tényleges hatalom legyen, még nem akadálya az, hogy Hollandiában lassan több lesz a mecset, mint a templom. És persze attól sem lesz hatalom, hogy az alkotmányában hivatkoznak-e a keresztény hagyományokra. A gond inkább a másik ok, mire az aktuális és hatáskör nélküli bizottság az EU-ban eldönt, vagy javasol vmit a tagállamoknak, amit azok meg majd megfontolnak, pláne intézkednek, lemegy a nap. De ennek megváltoztatása érdekében - mégha kevés is rá az esély - még lehet tenni egy-két dolgot, és ezt akkor is jobban megéri, mint ülni és farokcsóválva nézni az USA-t, hátha kapunk csontot.
Az pedig, hogy az EU lehetne hatalmi tényező, éppen az ír népszavazás is igazolhatja, ezek szerint a CIA is érdemben foglalkozik a kérdéssel. Atomot pedig Ukrajnában lassan a piacon lehet kapni, ott van közvetlenül a répa mellett.
"én ugyan nem tapsikolok neki, mint osztogató kollektivistának. más szempontból meg örülök. a világ nem olyan nagyon egyszerű."

Pedig az amerikai (meg nem csak) választási rendszer úgy működik, hogy vagy McCain vagy Obama.
Vagy egyiknek tapsikolsz, vagy a másiknak.
vakapad 2008.11.11. 20:23:11

"az, hogy nem érdeke, még nem jelenti logikailag egyenes vonalban az ír "nem" összehozását"

DE!

(amugy jokat irkaltal az USA gazdasaggal elqurasaval stb kapcsolatban...)
szolg közl: ferike, nem tudok válaszolni a mailedre, ha nemlétező címet adsz meg.
T. Karesz!

1./ Logikailag nem jelenti. Ténylegesen lehetséges, de a "nem érdeke" nem elégséges bizonyíték.

2./ Mint írtam, szerintem itt a fórumon, a mi információkhoz való hozzáférésünkkel se az nem bizonyítható, hogy a CIA pénze benne van, se az nem, hogy nincs. Ganley-ről régóta tudható, hogy mit akar, és pénze is van bőven.

3./ Ganley egyébként azt mondta, Brüsszelből is jöttek milliók a kampányra. Ez is valószínű. Azaz 1:1. Innentől kezdve pedig a kampányokon múlik, ugyanis mindkettőre volt pénz.
totya87

"az OK, hogy nem szereted a szadit, de a megfogalmazott elvvel mi a gond?"

Az elvvel semmi. Ez a szokásos csali.
Hihetetlenül rossz a javaslat időpontja. (Amellett hogy az SZDSZ-nek remek lehetősége lett volna ezt megcsinálni az elmúlt években.) Most sürgős lett.
Egyszerre több kérvényt indítva (mivel sokan hasonlóan gondolkoznak) a hatóságok nem fognak tudni választ adni időben.
Ez káoszhoz, az ország további leépüléséhez vezetne.
Ilyen egyszerű ez...
Na de mi mást várnánk egy idegenszívű törpepárttól?
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=105889

"a bankok problémás eszközeinek megvásárlása nem bizonyult a legjobb megoldásnak."

Na így kell mélyíteni egy válságot.
Az első hibát akkor követték el amikor hagyták bedőlni a Lehman-t.
Még ez nem is lett volna tragédia ha következetesen folytatják a méregtelenítést és a subrime kötvényeket felhalmozó intézményeket egy előre bejelentett átvilágítással, majd CDS klíringgel hagyják bedőlni. Ez nagyobb, de rendkívül gyors lefolyású pánikot jelentett volna, közben hangsúlyozva hogy a bankbetétekre vállalják az állami garanciát. Egy szép napon arra a bejelentésre ébredtünk volna hogy a megmaradó bankok már nincsenek veszélyben, és erre már meg lehetett volna ígérni egy "korlátlan" bankmentő állami garanciát, mert úgysem lett volna rá szükség. Meg aztán elvileg sem lehetne ilyet kivitelezni, úgyhogy nyugodtan megígérhető.
:)
Ehelyett meggondolták(!) magukat és (egy elsőre leszavazott) állami segítséget kezdtek osztogatni, de ugye van egy nagy probléma: kinek is kéne adni? Mennyit is kéne adni? Ki fogja majd visszaadni?
Árpi,

Elolvastad, amit belinkeltem?

Az a baj, hogy a tudást, intelligenciát, racionalitást nem annak tekinted, ami: eszköznek, hanem a legnagyobb erénynek. Pedig nem az.

Evolúciósan nézve, a pár százezer éve létező homo sapiens ezen idő túlnyomó részét őskori körülmények között töltötte. És az őskori törzs három alapvető figurája, szerepe a 1) törzsfőnök 2) orvosságos ember 3) mindenki más.

Alapvetően te összekevered az orvosságos embert a törzsfőnökkel, amikor fetisizálod az intelligenciát és a tudást.

Nemkéne. Az IQ és tudás az orvosságos ember, a szakértő, a specialista erénye, azt meg lehet venni kilóra.

Reagan szegény olyan sötét volt, hogy azt hitte, hogy a ketchup egy növény - és alig látszott rajta később az Alzheimer. Mégis kurva jó vezető volt. Mert a jó törzsfőnöknek más tulajdonságok szükségesek, mint a jó orvosságos embernek. Reagan orvosságos embere Kissinger volt, aki viszont Metternich szintű zseni volt, abszolút penge. De nem ő volt a főnök. És nem véletlenül nem ő, hanem az az eléggé eccerű színészember: a jó főnöknek tök más erények szükségesek, nem a pengeség.

Én nem feltétlenül okos és nagy tudású projektvezetőt akarnék magam fölé. Az okosságot és tudást majd szolgáltatom én, van elég, köszi. Alapvetően két dolgot akarok tőle

1) kőkemény jellem, keresztülveri az ügyfélen, hogy NEM lesz kész a cucc egy hét múlva

2) egyfajta realitásérzék, pszichológiai érzék: mi várható el az emberektől, mi nem, tudja motiválni, összetartani a csapatot stb.

Pali néni kemény, mint a vídia, és ami a pszichológiai érzékét illeti, sorra tolja neki a média az ajánlatokat, mert nagyon tudja az emberekben a megfelelő húrokat pengetni:

themoderatevoice.com/politics/barack-obama/24227/the-hottest-sought-talent-for-talent-agents-sarah-palin/

Sarah Palin, lássuk be, nem semmi nőszemély!

Mert ki hallott róla eddig? Sztem az amerikai átlagpolgár sem.
Na jó, a választások idején nyilván felkapták nevét, szerepelt a médiában itt-ott, de kérdem én : ha nem ennyire ostoba, vajon jövő hónapban, évben is emlékezne rá a világ?

Sarah Palinnek sikerült az, ami -gyanítom- nála jóval okosabb, tájékozottabb politikusnak nem, vagy alig./ki volt az alelnök-jelöltje pl. John Kerrynek? Nem hiszem, hogy az utca embere, gugli nélkül, vágná a választ. Na ugye./
Végzetes elszólása, Amerika első számú, halhatatlan alelnök-jelöltjévé tette:)

Árpád!
Küldtem az új, létező email címem!
Shenpen:

De a normális törzsfőnök azért tartott egy orvosságos embert... Bush idején az apparátus írta a tudományos jelentéseket, Palin kreacionista. A jó törzsfőnök legalább arra ügyel, hogy ha már hülye is, azért ne pofázzon bele az orvosságos ember dolgába, és akkor az orvosságos ember is ki fogja szolgálni. Mindannak a tudományos (közgazdasági, mérnöki stb.) alapjait, amit Erről az arrogáns ostobaságról szól a klímaváltozással kapcsolatos különvéleménytől az őssejtkutatás tiltásáig sokminden. És ha úgy vesszük, a tények laza értelmezése vitte bele Bush-t a legnagyobb taslikba is... Bush éppen azt gondolta, amit Brezsnyev: nagy ágyúkkal Afganisztán is bevehető, a hegyek nem számítanak. Brezsnyev is azt hitte, nagy akarással a tudomány (hadtudomány, földrajz, fizika) törvényei kicselezhetők.

És, mert a tények nem csak a természettudományban makacs dolgok, hanem a társadalomtudományban is, ha valahol sokan utálnak, akkor sokan fognak utálni még az után is, hogy a megszokott - bár véres és igazságtalan - rend helyett egy még véresebb káoszba döntesz egy országot.

T. Shenpen!

1./ Valóban igaz. A tudás, intelligencia és racionalitás nem a legnagyobb erény. A "nép" körében legalábbis nem. Sőt.

2./ A keménység valóban a főnök legnagyobb erénye. Természetesen nem az ügyféllel, hanem a beosztottjaival szemben, ugyanis ha az ügyféllel szemben keménykedik (azaz ütőlap nélkül akar diktálni), akkor a jövőben kevés ügyfele lesz.

3./ Reagan nem keménykedett, hanem azért tették oda, hogy eladja a nagypolitikát. Mégpedig az amerikaiaknak. Erre egy szakember (színész) a legalkalmasabb (egyszer majd írok erről is, talán).
Azé' az érdekelne, hogy a fasizálódó USA miből jött ki ?
A római birodalom akkor is birodalmi külpolitikát folytatott amikor Hadrianus volt a császár és akkor is amikor Nero. Obama teheti máshová a hangsúlyokat, mint G.W. Bush, de attól még:
1) Ő lesz a világ legerősebb hadseregének a parancsnoka.
2) Kőkeményen képviselni fogja az USA érdekeit külföldön.
Lehet, hogy nem fog direkt háborúkat viselni újabb országok ellen, de Oszamát ő is ugyanúgy kergetni fogja keresztül a fél világon :)
Az EU jelenlegi formájában egy komolyabb erő nélküli gittegylet, ahol 4 millió beltenyésztett alkoholista megtorpedózhat egy 10 évig egyeztetett gyenge alkotmányt, amelyik minimálisan csorbította volna a tagállamok önállóságát és egy bátortalan első lépés lehetett volna a nagyhatalommá válás felé. 20 év és a Rotterdami Iszlám Köztársaság szétrobbantja majd az egészet.
TWÁ meg úgy mindenki !

Érdekelne a véleményetek !

Nagyon dicséretes a 10 000 gyermek karácsonyának vagy Cipősdoboz akciónak a hirdetése, mert egyszerűen védhetetlenül jó a kezdeményezés.

DE MIT SZÓLSZ EHHEZ ?

www.hirszerzo.hu/cikk.raday_mihaly_vs_baptistak_-_a_szegeny_gyerekek_isszak_meg_a_levet.86204.html

A NAGY VALLÁSELLENSÉG EXTRABETEG PÉLDÁJA.

Ebben az esetben ki a fasiszta ? Ki a baromarcú, aki úgy tart be, hogy csak árt, akár több ezer rászoruló gyermeknek és semmit se használ ?

"DE MIT SZÓLSZ EHHEZ ?"

szerintem meghulyult vensegere, vagy elfogytak a romos epuletek pestrol es most unatkozik.
Shenpen: Palinnel az a baj, hogy úgy akar törzsfőnök lenni, hogy az orvosságos ember tudományában nem hisz. akkor sem, ha saját családjában látja, hogy a horoszkópos megoldás nem működ.

erőspista: tényleg megőrült. nem értem. de lesznek átvevőhelyek máshol is szerencsére, 2 éve még valami elképesztő külvárosi telephelyen kellett leadni, a taxi alig talált oda.
erőspista · helyzetvan.blog.hu 2008.11.12. 23:37:00
"DE MIT SZÓLSZ EHHEZ ?"


Az a pali benne van a Rogán féle brancsban. Elég érdekes amit a belvárosban művelnek. Nekik nem tetsző üzletek bérleti szerződéseit mondják fel, kulturális egyesületeket raknak ki bérleményeikből, vagy mint legutóbb megpróbálták bezáratni a Gödör klubot.
Kedves Erőspista, írtad, érdekel mások véleménye, hát megaszondom 1 szóban :
Vérlázító!

"Érdekessége az ügynek, hogy a téren a "fizetős" ünnepi vásárt már régen engedélyezték." - fejezi be a cikk.
Nincs ebben semmiféle nóvum...
Mitől érdekes az, hogy a fizetős vásárt bezzeg engedélyezik?
Megszokhattuk már, itt senkit, senki és semmi nem érdekel, ha kényes orrokba, pénzszagot lenget a szél...

Szégyellje magát Ráday,/leginkább kapja be!/aki megszállottságában csak városképet és épületeket lát, a benne lakókat már nem!
Tegnap véletlenül voltak nálunk amerikaiak (a főváros mellett laknak, egy hétre jöttek Budapestre, és Obamára szavaztak). Kihasználván az alkalmat, megkérdeztem, hogy Obama szerintük vörös, vagy csak rózsaszín. Először nem értették, aztán mikor már igen, kicsit szánakozva néztek rám.
Nyugdíjas Szektor:

A római birodalom szerintem éppen azért tudott nagy lenni, mert alapvetően a hatalom érdekelte, és nem akarta kultúrálisan is erőszakosan megváltoztatni a leigázott országokat. Egyébként megváltoztak azok maguktól is. Jó jó, tudom, volt azért keresztény-, meg zsidóüldözés, de akkor ezek nem voltak annyira jelentős vallások, mint most, a nagyobb vallásokat pedig békén hagyták. A zsidók is csak akkor lázadtak fel, amikor rájuk akarták kényszeríteni, hogy más isteneknek áldozzanak. Úgyhogy a Rotterdami Iszlám Köztársaság sem biztos, hogy olyan nagy veszélyt jelentene, ha békén hagyják őket, a bátyám már látott nem terrorista arabot is. Obama is csak akkor lehet a "fasizálódás" elleni harcban sikeres, ha először elismeri, hogy az arabok alapvetően jó fejek, és nem akar Irakra meg Afganisztánra tőlük kultúrálisan idegen államformát ráerőltetni, hanem megelégszik az olajjal. És akkor talán Amerika is újra tényleg szabad lehet, mert ebben jelenleg a terrorizmus elleni harc miatt született Patriot Act-ek akadályozzák a legjobban.
Basszus Misi! A menóra, meg a templom belefér, a baptisták a dobozaikkal nem? Misiiii! Kell a hely a városképi elárusító bódéknak?
Akkor ez itt mégiscsak ámérikaaa:-))))
Kedves vakapad!
egyre jobbakat irkalsz megint.

Koszi a helyretetelt az erdek es a bizonyotek ugyeben az Ir nepszavazas kapcsan.

Lehet hogy rosszul latom,
de nekem boven eleg bizonyoteknak az amerikai beavatkozasra az, hogy ez az o erdekuk.
innen mar csak az a kerdes, hogy kepesek-e felismerni az amerikaiak a sajat erdekeiket. (ugy tunik, nem vagy nem mindig, mutatja ezt a benazasuk az arabokkal, meg a vacillalas a bankoknak adott penznel).

de ez ugyben szerintem siman felismerik az erdekekiket.

akkor pedig nem kell ra bizonyitek, sot mar az is gyanus ha van bizonyitek, mert a CIAnak mindenre van lehetosege, penzelni is es dezinformalni is.stb.
eppen a te joszandeku hozzaszolasod is ezt segiti, erositi, nekem alatamasztja.
Shenpen · neokon.blog.hu 2008.11.12. 20:46:51

"Reagan orvosságos embere Kissinger volt, aki viszont Metternich szintű zseni volt, abszolút penge. De nem ő volt a főnök. És nem véletlenül nem ő, hanem az az eléggé eccerű színészember: a jó főnöknek tök más erények szükségesek, nem a pengeség."

Reagan meg Kissinger? Érdekelne, hogy ezt a kettőt hogyan hoztad össze. De komolyan...
Az a baj, hogy amit leírtál, az lehet, hogy jól_hangzik_, de a hasonlattal sztem igen komoly bajok vannak (Reagan & Kissinger? Mikor?).
A jugoszláv válságot Mo. megtámadásához hasonlítani nevetséges. Jugoszláviával semmilyen szövetsége nem volt az EU-nak, mi meg tagjai vagyunk két kollektív védelmi szövetségnek is.
cipősdoboz vonalon van 2 újabb helyszín, az egyik a Vörösmarty tér. Ott valahogy nem zavarják a nyugalmat, városképet. Ez most így hogy ?
"Európa egyébként érdekes módon egyike ezeknek a kis védenceknek. Kína, Oroszország vagy Észak-Korea meglehetős elrettentő erőt birtokol, amivel úgy-ahogy meg tudja védeni magát; Európának ilyenje nincsen; azon belül Magyarországról ne is beszéljünk."

Na ez úgy baromság kedves Árpádom ahogy van. Me egy oroszországi támadó hadműveletet secperc alatt felszámolna a 5 legnagyobn európai NATO tagállam simán. De még az alábbiakkal sem tudnának mit kezdeni. Legyelo, Német, Angol, Francia és Norvég. Már ez bőven sok lenne nekik. És akkor még ott vannak az olaszok, törökök, görögök, törökök, spanyolok és portugálok. A leghalványabb esélye sem lenne az oroszoknak egy hagyományos fegyverekkel vívott európai háború esetén. Az orosz haderő nagyrészt a '80-es évek végi techikai szinten csücsül, csak nem 2-2,5 milliós a szárazföldi haderő, hanem kb. 720'000. Ebben cakk-pakk benne van mindekni A legyel határtól Valagyivosztokig...

A légierő hasonló képet fest. '80-as évek gépei, évi 100 repült órával kb. és 50% körüli hadrafoghatóssággal. A NATO légierő ezt reggelire megeszi. A flotti is árnyéka a réginek minden szinten, de csak az Európai állaomkat nézve talán itt van valami partiás
obama félig pápa, félig elnök
Azt mondja itt a Zindexen egy másik cikk, hogy nem is nézte Afrikát országnak Sarah Palin, csak valaki ezt kitalálta, asok felelőtlen újságíró, meg forrásellenőrzés nélkül átvette.

spontan.blog.hu/2008/11/14/igy_vagyunk_megvezetve
A HavariaPress eleg hiteltelen, emlekszunk Debreczeni Jozsef "ugynok multjara"? Szoval varnek egy par napot, hatha cafol Raday.
Wave, MTI-n keresztül leadott nyílt levél jó lesz ?

ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=52564

És nov 5-óta eltelt 9 nap, Szenczy Sándor nyilatkozata óta pedig 1 hét, és sehol egy cáfolat. Ami külön irritáló,ha önmagában nem lenne eléggé az, hogy Ráday az adófizetők pénzéből csesz ki másokkal.
természetesen vesszen ráday, sőt abzug! persze ettül teljesen függetlenül mink az idén is a deák térre visszük a dobozkánkat, csakúgy, mint az elmúlt években is mert a hülyeségen a pokol kapui sem képesek erőt venni és különben sem tudok kellőképpen fölháborodni, még az adófizetői pénzem árán sem.
Ha már azt írtam valahol valamikor, hogy egyszer Reaganomics-et is szóba hozom, nem akarok kibújni alóla (persze ez csak egy kifogás, a grafomániámat elfedendő, de mit érdekel ez engem). Magam nagyon utálom az összeesküvés- és katasztrófaelméleteket (jelszavam: nem eszik olyan forrón azt a kását, semmilyen esetben se), pláne ha azok a másokéi, de ez nem gátol meg abban, hogy nekem is legyenek ilyenjeim, fenti okból ezek közül következik egy.

A hetvenes években az Amerikai Egyesült Államok nehéz helyzetbe került. A korábbi technológiai fölénye elveszett. A fölényt a II. világháborúban szerezte meg, és a hatvanas évek végéig meg is tartotta, ekkor ütött be a krach. Az érthetőség kedvéért tudni kell, hogy az AEÁ meglehetősen önálló ország, önmaga gyárt önmagának, önmaga pénzéből önmagának hitelez, igazából nem szorul senki másra a fenti ügyekben, kivéve az utóbbi időket, mikor a világ már kezd hozzá ismételten felzárkózni, mert most megint éppen technológiaifölényelvesztési helyzetben van (erről majd egyszer máskor). A technológia fölény megszerzése úgy kezdődik, hogy általában a hadiipari fejlesztések eredményei átszivárognak a tömegcuccokba. Csak fegyvergyártásból nem lehet igazi technológiai fölényt kialakítani, ugyanis az nem jelentős összeg, amikor viszont a világháború után a meglévő kapacitások a hadiiparból leszivárgó fejlesztések segítségével átálltak autóra, mosógépre meg televízióra, és ezeket az amerikaiak tömegével vásárolták, a folyamat menthetetlenül hozta létre az újvilág, sőt a világ gazdasági-technológiai szuperállamát.

Jött azonban a hetvenes években Japán és az olajkrízis. A holdramenés az Államokban már lecsöngött (túl drága volt, mindenféle eredmény nélkül, normál amerikai átlagpolgár nem vesz otthonra rakétát, legyen az mégolyan jó és megbízható is), ugyanakkor a szívós keletázsiaiaknak mérhetetlen mennyiségű fegyelemmel és munkával egy világháború elvesztése után sikerült eljutni arra a szintre, hogy már minden harmadik amerikainak japán TV-je, minden ötödiknek kisfogyasztású (olajkrízis) japán autója, és mindegyiknek japán órája meg fényképezőgépe volt (ebben Európa nem vett részt, az az évente az AEÁ-ban eladott 3 db Mercedes se nem osztott, se nem szorzott). Az Államokat saját pályáján kezdték legyőzni. A folyamat megállíthatatlannak látszott, és Cartert az agytröszt nem látta alkalmasnak a megfordítására, egyrészt a túszszabadítási ügyben történt tekintélyvesztése, másrészt hasbalyukatbeszélésre alkalmatlan alkata miatt. Azt mindenki tudta, hogy mit kell tenni, iszonyú állami pénzeket kell belenyomni a gazdaságba, főleg fejlesztési célból, és akkor ebből majdcsak kijön valami. Viszont ennek volt egy akadálya. A törvényhozás. Amikor egy szenátor vagy képviselő meghallotta, hogy valamilyen fejlesztésre állami pénzeket akarnak fordítani, még ha nem sokat is, rögtön üvöltözni kezdett, hogy és akkor az adófizetők (azok meg helyeseltek), és hogy szó se lehet róla, meg piha, ráadásul itt több nagyságrenddel nagyobb összegről lett volna szó, mint bármikor korábban. Ki kellett hát találni valamit. Egy ellenség ilyenkor direkt kapóra jön, és persze volt is ilyen akkoriban, mégpedig kézenfekvő módon a Szovjetunió. Az agytröszt ki is találta, hogy azt kell a népnek meg a szenátoroknak beetetni, hogy a Szovjetunió a gonosz országa, amely, ha nem teszünk semmit, minket és drága amerikai gyermekeinket úgy taccsra vág, mint a sicc. És ha a beetetés oké, akkor indulhatnak Fort Knoxból az aranyszállítmányok a fejlesztő cégekhez. A röhej az, hogy akkoriban már a Szovjetunió messze nem volt abban az állapotban, hogy Amerikával törődjön, megvoltak neki a sokkal súlyosabb egyéb bajai, na de ezt az amerikaiak nem tudták, illetve nem kötötték az orrukra. Az elmélet népnek és szenátusnak való eladásához persze egy szakember kellett, napledául egy színész, akinek ez a szakmája, és mit tesz isten, akadt is efféle, mégpedig a volt kaliforniai kormányzó, Ronald Reagan személyében. Reagan jött, látott, győzött, eladta, csillagháborús fejlesztés indult, leszivárgott, ennek eredménye a tömeggyártásban az mai elektronika és a PC. Clinton háborítatlanul élvezhette Monicával a reaganomicsból adódó gazdasági felfutás gyümölcseit, ahogy nálunk is akadt ilyesmire példa korábban. Csakhogy Clinton (az amerikaiak szerencséjére) nem nyúlt bele. Nem úgy, mint ...

Az se megvetendő mulatság, ha az ember belegondol, hogy a Szovjetunió ennek következtében ment tönkre, amit a szegény államokbeli agytröszt nem így gondolt el, mert most kire fognak hivatkozni, ha megest szükség lesz rá? A kétségbeesett ellenségkeresés több-kevesebb sikerrel ma is folyik, legutóbb éppen Oroszországot igyekeztek ellenségként felújítani Grúzia segítségével, mely felújításban Putyin és Szaakasvili (alkatukból adódón) meglepő aktivitással vett részt. És talán még sikerült is volna, ha nem jön ez a fránya világválság, ami bebizonyította, hogy a belső fogyasztás felpörgetése még egy akkora belső piaccal rendelkező országban is életveszélyes lehet, mint az Amerikai Egyesült Államok. Hát még … stb.

Fenti elméletemet kb. 1992.-ben publikáltam. A haverjaimnak. És az benne a szép, hogy vagy igaz, vagy nem.
Paszternak:
itt most nem erről van szó - egyébiránt a kommunizmus alatt is bőven működött a vallás, itt puha volt a vezetés a valódi kommer országokhoz képest.
Meggyőződésem, hogy a vallás többet árt mint használ, nézd meg a sok fanatizált vallási-szélsőségest, ugye ismerősek az intifáda, dzsihád kifejezések?
De a nőket még mindig eltakarják és tárgyként kezelik...megnyugtatlak, a vallásra hivatkozva teszik ezt.
De afelől se legyen kétséged, hogy a keresztény vallások fanatikusai különbek....pillants egyszer bele egy vidám vasárnapba (ez egy hitgyülis műsor, bár lehet rossznak magyarázom, talán te is rendszeresen ott üldögélsz, hu nóz)azért egypár gránátot szívesen bedobálnék én oda...(is)
erospista, kosz a linket. Ezek szerint tenyleg megorult Raday, vagy mar o is zsebre dolgozik.
omgwtf…Pincode

„- nincs olyan hogy világ gonoszai. persze innen nézve az iszlám fundamentalizmus, vagy az észak-koreai berendezkedés ijesztő. de ők így élnek. közünk? szerintem nem empátiahiány, vagy érzéketlenség, ha hagyjuk őket, ahogy vannak, hanem ellenkezőleg, épp az az arrogancia, ha mindenkire rá akarjuk erőltetni a mi életünket.
oké, nem biztos, hogy azt ők választották, de az sem biztos, hogy a McDonald's meg a Coca-Cola jelentené a megváltást számukra. volt rá már példa ennek a gondolkodásmódnak a helytelenségére.”

Erős, nagyon erős. TE érted, miről beszélsz? Világ gonoszait, az életbe senki nem hitt nem mondott, a világpolitikában. Megkínzott, félelemben tartott tömegek azonban lehetnek, ugyanígy halálra ítélt emberek is. Szerintem amit mondasz. Hiába mentegedet magad, tetemes empátiahiány. Nem a mi ügyünk, mondod te… Nyilván nem éltél meg olyan rendszert, amelyben a mindennapi kenyered a félelem volt, netán nem ismered a halálfélelem mindenapjait, a kínzás elkerüléséért folyó gazsulálást, nem hallottál, észak Koreában az éhezéstől megvakult emberek könnyes sikolyáról, melyben diktátorukat imádják:”szertünk téged Kim Dzsongil”. Vagy arról, hogy Bush, amiért nem avatkozott be, bár megtehette volna, Afrikában 1 millió embert irtottak ki.

Az empátia közös érdek.

A Demokrácia „élesztés” távlatai nem egyértelműek:

Ne feledjük, azért van Samsung is… Hyundai is. Nem beszélve Sony, a Hitachi, a Panasonic stb.… óriás márkák mögötti gazdasági berendezkedésről (amelyek mind egy szálig az USA. gazdasági rendszerének emanációjaként jöttek létre és üzemelnek sikeresen a mai napig. A 2. Világháború után, egyedül az USA –nak köszönhető, hogy Németország, Berlini szektorát, égből pottyanó kajával életben tartotta, ugyanis egy fia kenyér sem volt, csak kószáló elgyötört emberek az utcákon, egy halom rom felett, (hol volt már akkor a fasizmus…csak halálszag meg vézna elgyötört kisgyerekek somfordáltak a romok között, ha szerencséjük volt családjuk anyu mellettük volt). Nem ám, hogy bemegyek reggel dolgozni, vagy bevásárolok, vagy felveszek pénzt a bankból: nem létezett munkahely, sem bolt, sem bank. Érdemes utánanézi, hogy oldották meg, nagyon tanulságos.

Irak esetében problémás, mennyire látták ezt jó üzletnek, ahhoz képest, hogy mivel is állnak szembe. Épp most lehetet látni a TV-ben, hogy a Szuezi válság mögött egy anfetamin túladagolás miatt torzult elméjű miniszterelnök állt (az angoloknál) A gazdasági érdek ugyanis önmagában nem tudta volna keresztülvinni ezt a fajta háborodott megoldásrendszert, annak tükrében, hogy szuperhatalom SZU –val a nyakukon, és az ellenoldalon politikailag védelemre siető USA-val is csak egy bármikor bizonytalanul bármerre billenthető atomháborús rémképpel egy ingatag középegyensúlyra tudott játszani. A brit gazdaságnak (beleértve a Szuezi válságban szintén ludas franciákat) mennyire volt, lehetett érdeke, egy akár ellenük vívott „akár” atomháború rémképével szemben anyagi érdekeiket érvényesíteni?

Lord Valdez

Fejem leszakad neked te : )))

""a vallásos fanatikusok az ellenség, helló! remember 9/11!"
hát az vagy úgy vót, vagy nem. vagy ők vótak mögötte, vagy nem."
Nem is arról van szó, hanem az egyik muszlim, a másik keresztény, de ugyanúgy vaskalapos idióta, aki mindent a maga képére akar formálni és minimum lecsukatni mindenkit, aki kilóg. A különbség, hogy az egyiknek nincs egyelőre akkora támogatottsága, illetve szerencsére vannak demokratikus hagyományai, de ezt gyorsan leszokás vetkőzni, ha valaki többségbe kerül.

Úgy látom a hazai ellenzéki szemléletet már kiterjesztjük az USA –ra is, nyilván pont a pénzügyi központot, a Bush romboltatta le, csak azért ,hogy elmehessen az iraki olajért…
Na de ez a vallási duma… ha csak a puszta rendszert nézzük, amely az egyszerű ember számára is érzékelhető, az egyikben azt mondják: az ellenséged, az geci, meg lehet ölni, mész a hurikhoz, a másikban meg azt mondják: Ha te sem vagy szar, ő sem lesz az. Mindkét alap közlendőre egy képmutató magamutogató hataloméhes horda telepedett, ebben igazad van, azonban a vallás alapüzeneteit tekintve az egyik üzenete szerintem emberiesség szempontjából azért tisztább. Itt Jézus kenterbe veri Mohamedet, amennyiben erkölcsileg összeeresztjük őket. Asszem mégsem árt, ha elsétálsz a legközelebbi könyvtárba, és kicsit belenézel a Koránba is.

Vakapad,

látom begyorsítottál

Azt állítod, a SZU az USA-val szembeni versenyben ment tönkre? Nem inkább abban, hogy a belső döntéseinek 96 % semmi racionalitást nem tartalmazott, tehát beteg rendszer volt? Hogyan verték le az amerikaiak a 2. világháborúban a modern, súlyos túlerőben lévő Japán flottát a Midway-i csatában? A Két társadalmi berendezkedés közötti strukturális különbségek volt az alapja. Az egyik szabad volt a másik nem. Ha valódi megmérettetésre kerül sor, mindig a jobb győz. Amikor a hibás döntés rémképe a Japán döntéshozókban felszínre került, erősebb volt a hatalmi hierarchia, a megkérdőjelezhetetlenség, meg sem fordult a fejükben hogy a csatában nem ez lesz a mérvadó, a verseny tehát már el volt döntve, még ha iszonyatosan izgalmas és pergős ütemű csata is volt, teli izgalommal. (Azért milyen durva, az információáramlás szabadsága döntött itt is, a náciknál is, a SZU is az adott információk üzemeltetése mindenáron –ért küzdött) Az viszont egy tanulmányt megérne, mi a helyzet azokkal az egyébként emberellenes rendszerekkel, amelyeknél nincs lehetőség egy ilyen megmérettetésben letisztázni mi a követendő irány, vagy pusztán csak az emberek belső reményére lehet alapozni?
"üzenete szerintem emberiesség szempontjából azért tisztább. Itt Jézus kenterbe veri Mohamedet, amennyiben erkölcsileg összeeresztjük őket."
hat szerintem meg neked kene hittanra es koranorakra jarni, mert elegge tajekozatlannak latszol...
vakapad 2008.11.15. 11:58:57
" Magam nagyon utálom az összeesküvés- és katasztrófaelméleteket (jelszavam: nem eszik olyan forrón azt a kását, semmilyen esetben se)"
na most szerintem sem eszik olyan forron a kasat.. de mi koze ehhez az osszeeskuves elmeleteknek?

felszinen nagyon klassz megoldasi, magyarazasi lehetosegeket adnak...

itt van pl a dunaszerdahelyi magyarveres... milyen jol jon itt GYfnek hogy elterelheti a figyelmet a valsagrol kolcsonfelvetelrol, gazmuvek eladasarol...
node ez csak erdek, de mit tesz isten ott volt a dunaszerdehalyi polgarmester meg a magyar konzul veletlenul es mindent latta es nyilatkoztak is... csak nem volt benne atitkosszolgalat?
T. Karesz!

1./ Ha már kérdés:
A "...nem eszik..." mondást olyan értelemben használtam, hogy ha az ember hall valamit, azt nem hiszi el rögtön. Előbb információkat gyűjtöget (általában az elmélet meghallgatásakor nincs mindegyiknek a birtokában, és az elméletek kiagyalói sem kötik mindegyiket az orrára), maga is megrágja a dolgot, stb., stb. Ez mind az összeesküvés-, mind a katasztrófaelméleteknél így van.

2./ Az elterelésről. Úgy hallottam, Gyurcsány a magyarverés ügyében egyetlen csúcsot vagy kerekasztalt se szervezett, míg ugyanakkor a válságról elég sűrűn. Hát ha ez elterelés...

3./ Információm szerint a kölcsönt azért kellett megszerveznünk, hogy ne játszhassanak a forint romlására, mert meg tudjuk védeni, azaz a további játék nekik veszteség lesz. Nem fogjuk felvenni, hacsak nem a magasabb kamatú kölcsönök kiváltására, magyarán plusz kölcsönt nem jelent, és csak pozitív hozadéka van (a forint jelenleg 266,8). Persze a laikusoknak, vagy azoknak, akik átverni akarják a tudatlan jónépet, szabad szégyennek vagy gyermekeink eladósításának is hívni, itten demokrácia van, mindenki azt mond, amit akar.

4./ Az állami és a magántulajdon tekintetében mások a véleményeink, a fogalmaink, stb., fentiek okán semmi kedvem a Gázművek feszegetéséhez, amit éppen Demszky ad el és nem Gyurcsány. Demszky a budapesti főpolgármester, és SZDSZ-es, míg Gyurcsány a magyar miniszterelnök, és MSZP-s.

Egyébként az elméletemet lehet vitatni. Persze érvekkel.
Nézem a Híradót.

Gyurcsány Ferenc akarja meghatározni, hogy ki illetve melyik szervezet hagyhatja el Magyarország területét. Így, ahogy írom. Mivelhogy vannak szélsőséges szervezetek, akik lejáratnák az országot.

Országunkat eddig ő járatta le legjobban az utóbbi időben, de ezt most hagyjuk. Viszont a felvetett szándékok igen komoly kivánnivalót hagynak maguk után, ráadásul alkotmányellenesek. És ha bármilyen szinten belemegy a magyar társadalom egy ilyen játékba, annak belthatatlan következményei lesznek.

Másik hír: a Mazsihisz évi 3 (három) milliárd(!) forint költségvetési támogatást kap, az elkobzott zsidó egyházi vagyon ellentétlelezésére. Ügyes, nagyon ügyes. A riportból kiderül, hogy a többi bejegyzett magyarországi zsidó egyesület -jogosan- nem tekinti a Mazsihiszt a zsidó vagyon egyetlen örökösének. Mellesleg, ez a szerződés vajon hány évig fut? És mióta? Gyanítom, hogy a rendszerváltozás óta. Ha most kicsit osztunk-szorzunk, és beleszámolunk olyan tételeket, mint a dohány utcai zsinagóga felújításának állami része, akkor bizony, TWÁsan: elég sokban van nekünk ez a vallás...
"a Mazsihisz évi 3 milliárd forint költségvetési támogatást kap, az elkobzott zsidó egyházi vagyon ellentétlelezésére"
Nem nagyon tudom a részleteket, de: elvették tőlük a vagyonukat a 2. VH. alatt és ezért most mi (ma élő magyarok) fizetünk nekik évi 3 milliárdot. Azt tudnám egyszer, hogy hogy a picsába tudják emberek kilobbizni maguknak az ilyen pénzeket.
Egyébként kicsit sarkítanék engedelmetekkel: Háborúztunk (Magyarok) rossz oldalon, parancsot kaptunk deportálásokra, lebombázták az országunkat, ránktelepedtek az oroszok, és ki kell fizetni mindenki kárát. Már bocs, de a magyarokat is lelőtték, fogalmazhatnánk úgy is, hogy sok nemzet között a zsidók is vesztesei a háborúnak, jah, hogy nem tehetnek semmiről, hát a nagyapám sem nagyon tehetett. Igen sarkos, de bakker tök tele, hogy mennyi pénzt folyatunk el verejtékesen megszezett adóforintjainkból :(
"Gyurcsány Ferenc akarja meghatározni, hogy ki illetve melyik szervezet hagyhatja el Magyarország területét."

Ezt speciel nem láttam, így nem tudom eldönteni véleményed igazságtartalmát sem, de meglátásom szerint nem az a baj nálunk, hogy a törvényhozók túl szigorúak a "szervezet"-ekkel szemben, hanem hogy impotens módon nem korlátozzák azt, amit kellene.
vakapad 2008.11.16. 21:05:37
Kedves vakapad... a tobbi rendben van...

"2./ Az elterelésről. Úgy hallottam, Gyurcsány a magyarverés ügyében egyetlen csúcsot vagy kerekasztalt se szervezett, míg ugyanakkor a válságról elég sűrűn. Hát ha ez elterelés..."
igen. te is tudod, hogy csak egy mediafelulet van azt kell kitolteni hirekkel. Ha lehet, akkor szinesznoi mellekkel es 'baltaval agyonverte anyosat' hirekkel. de marad meg a politikara is, ha a szlovakokat szidjuk, addig se gondolunk a hitelfelvetelre, nem visszafizetesre, a valsag virtualis jellegere es a tobbire.

ha a szlovakok. fasisztak es hasonlo alhirek, vihar egy kanal vizben, elmaradnak akkor meg lehetne kerdezni ugyan hogy adosodtunk el svajci frankban, mikor a ft megtakaritasink fedezik a forint hiteleket? es hasonlokat...
mar a heti hetesben is azt mondjak a valsag 80%-a humbug....

"3./ Információm szerint a kölcsönt azért kellett megszerveznünk, hogy ne játszhassanak a forint romlására, mert meg tudjuk védeni, azaz a további játék nekik veszteség lesz."
igy van, mar nem is jatszanak a Ft ellen, vissza kene mondani.

"Nem fogjuk felvenni,"
egy reszet, igaz kis reszet, mar felvettuk. es abban is biztos lehetsz hogy mindet fel fogjuk venni, es nem epitunk ki belole termelokapacitast, hanem bankok ertsd masok feltokesitesere hasznaljuk majd...

"hacsak nem a magasabb kamatú kölcsönök kiváltására, magyarán plusz kölcsönt nem jelent, és csak pozitív hozadéka van (a forint jelenleg 266,8)."
ezt a kincstari optimizmust irigylem bennetek.
Lord valdezzel vitaztam, hogy ezt kene tenni 12% kincstarjegy hozam helyett 5-6% IMF hitelt felvenni.
nem ertette. en sem.
kiderult 5-6%, az euro hitel a 12% meg forint. azaz le kell ertekelni a forintot, le is ertekelodott ha akarjuk ha nem.
szoval szerintem mi nem tudjuk kitermelni az 5-6%-os euro kolcsont meg valsag nelkul se...

"Persze a laikusoknak, vagy azoknak, akik átverni akarják a tudatlan jónépet, szabad szégyennek vagy gyermekeink eladósításának is hívni,"
ketsegtelen. az a gond hogy hivatasos politikusaink, bankaraink is atvernek minket, neha igazolhatoan, sokszor az se...

"itten demokrácia van, mindenki azt mond, amit akar."
igen, de azert a hazugsagnak nem kene tulsulyre jutnia...

"Az állami és a magántulajdon tekintetében mások a véleményeink, a fogalmaink, stb.,"
az meg nem lenne baj, tisztazni kell ha nehezen is megy.

"semmi kedvem a Gázművek feszegetéséhez, amit éppen Demszky ad el és nem Gyurcsány."
1) tok mindegy, mindketto a hatalmon levo elit resze.
2)ne allitsd hogyha az orszag miniszterelnoke ezt meg akarna gatolni nem tudna.
3) ha te csak abban szeretsz vitatkozni amikor igazad van, nem lesz itt better magyarland sose.

udv! karesz
hhh! azt is megtudhatjuk, hogy melyik híradóból vagy ennyire áptudéjt?
:))
"Gyurcsány Ferenc akarja meghatározni, hogy ki illetve melyik szervezet hagyhatja el Magyarország területét."

ez kapkodás. az történt ugye, hogy midőn a magyar miniszterelnök számon kérte Ficótól, hogy mégis mi ez a bunkóskodás, hogyan bánhatnak így a magyar nemzet legcivilizáltabb, legkifinomultabb misszionáriusaival, a futballszurkolókkal, akkor Fico észrevételezte, hogy ne ugassunk, mert nálunk meg hemzsegnek a fasiszták, sőt áthemzsegnek Szlovákiába. erre van egy hosszú válasz - pl hogy a magyar kormánynak nincs olyan jogosítványa, amellyel megtilthatná a fasisztáskodást (szemben pl Németországgal), de ezt hosszú lenne elmagyarázni egy tepsiarcú tótnak, ezért lett bedobva ez.
egyébként a Dunajská Streda-i eseményekről lesz post holnapra, de lehet, hogy még este élesítem.
T. Karesz!

1./ Tényleg! Hogyan adósodtunk el svájci frankban?

2./ Azt írtam, hogy "hacsak nem", ezzel arra akartam célozni, hogy ugyanannyit kell a finanszírozásunkra fordítani, akár ezt használjuk fel, akár nem ezt, hanem helyette államkötvényt bocsátunk ki. Utóbbival az volt a baj, hogy nem vették, illetve úgy 20-25 %-os kamattal biztos vennék, csak ahelyett már jobb az IMF hitel.

3./ Hát a mai helyzetben nem egészen az a tökmindegység látszik.

4./ Hogy tudná meggátolni az ország miniszterelnöke, hogy a budapesti főpolgármester eladja a "gázgyárat"? Zsarolással? Vesztegetéssel? És miért akarná meggátolni?

5./ Hát persze, hogy abban szeretek vitatkozni, amiben igazam van. Ki nem? Egyébként a "gázgyárat" hallomásom szerint azért adják el, hogy legyen a fejlesztésekhez önerő:

"A főpolgármester szerint 2013-ig 900 milliárd forintnyi uniós pénzt kap a főváros több projekt finanszírozására, amihez az önkormányzatnak 180 milliárdnyi önerőt kell előteremtenie. Demszky nem árulta el, hogy az önrészhez mennyivel járulna hozzá a gázművek magánkézbe adása, de közölte: szerinte akkor éri meg eladni a céget, ha többet kapnak érte, mint amennyi profitot termel a gázművek 20 év alatt. Jelenleg 3 milliárdot hoz a konyhára évenként a cég."

Egyébként a gázár hatósági ár, és a FIDESZ Tarlós agitációjának hatására lemondott az eladás elleni népszavazás kezdeményezéséről. Tudhat az a Tarlós valamit.
nemá hidd viccesnek ezt a tepsiarcú tótot, vaze...
"Az Országgyűlés elfogadta a takarékos állami gazdálkodásról szóló törvényjavaslatot, vagyis az úgynevezett plafontörvényt."

no, ha lessan is de haladunk.
T. hhh!

Úgy értesültem, hogy Gyurcsány Ferenc valóban kiadta Draskovicsnak a feladatot, találjon ki valamit a Szlovákia irányában nem túláradóan pozitív érzelmekkel jellemzett csoportok odamenésének meggátlására. Ugyanis ő is tudja, amit én is (néhányan persze nem), hogy Szlovákiának vannak magyar túszai, akikre a magyar miniszterelnöknek tekintettel kell lennie. A derék randalírokat ez nem nagyon érdekli, ők csak és kizárólag magukkal vannak elfoglalva, ahogy a megmozdulásaikat itthonról helyeselők is. Persze nem mindenki egoista, és van aki hivatalból sem lehet az, ezért megpróbálja a szegény túszok ellen ürügyként használható megmozdulásokat kikapcsolni a rendszerből. Ha "kívánnivalót hagy maga után", sőt ha "alkotmányellenes", akkor is, plusz vállalva a híradókat nézők ellenérzéseit. Noch dazu.
ez az adat a hirtv hiradójában hangzott el. de nyugi, nézek mást is;)
Árpád: lehet, hogy kapkodás, de még kapkodás hevében sem kéne hülyeségeket beszélni. legalábbis ekkorákat nem.
tudtommal magyar állampolgárok, egyedül vagy csoportosan bármikor elhagyhatják Magyarországot. ez benne van az alkotmányban. hogy külföldön mit csinálnak, az már az ő felelősségük, illetve az adott ország jogrendjét kell betartaniuk. ha cserkészek, ha néptánckör, ha osztálykirándulás, ha védegylet, akkor is.
adminisztratív eszközök vajon mik lesznek? nem lehet majd egyenruhának látszó tárgyat kivinni a határon? és mondjuk átnézik majd az összes utazó bőröndjét, táskáját, van-e benne karszalag?
azért, gyurcsány majd megküzd a fasisztáinkkal, bízom benne, úton, útfélen.
a kárpótlásról pedig: ellenzem, hogy bármilyen egyház pénzt kapjon, közvetlenül az államtól. ha rajtam múlna, megszüntetnék minden ilyen jellegű juttatást, és létrehoznék egy alapot, amihez pályázhatnának egyházi ingatlant fenntartó szervezetek - és ezt is csak azért, mert a templomok jó része műemlék, illetve túristalátványosság, fenntartásuk értelemszerűen költséges.
ha a hírtv-ben elhangzott adat igaz (ami persze nem biztos), eléggé felháborító. évi 3 milliárd? mettől és meddig? ha van ilyen jellegű támogatás, akkor miért a mazsihisz kapja?
főleg, ha kárpótlás: az bizony elég kényes kérdés. hiszen 1945-től kezdve itt elég sokmindenre tette rá a kezét az állam - ha nekik adunk, akkor még sokezer más szervezetnek, családnak vagy embernek járna rengeteg pénz-cég-föld-telek-üzlet...
T. huba!

1./ A plafontörvény nagyszerű dolog, ugyanis az elemzők (kedvenceim a "feltörekvő londoni") állandóan leírták, leírják, és le fogják írni (ez a kedvenc szórakozásuk, csak most, a törvény elfogadása után ez már nem lesz olyan egyszerű), hogy majd "úgyis felpuhul a magyar költségvetés a választások előtt". Fenti álladó bizalomerodálás elkerülése érdekében született az új jogszabály.

2./ Nagy találós kérdés: hány kormánynak kötik meg ezzel a kezét?
Segítség: A törvény 2011.-ig szól. Na?
T. vakapad

a szándék jogos, csak az a baj, hogy amint az előző kommentemben próbáltam vázolni, adminisztratív eszközökkel ez nehezen fog menni.
hiszen határellenőrzés sincs hivatalosan. akkor hogyan?
azt pedig végképp ellenezném, hogy gyurcsány, draskovics vagy akárki korlátozhassa bárkinek a mozgását, fasisztagyanúra hivatkozva. egyszerűen azért, mert ez túl nagy hatalmat adna a kezükbe, és ennyire nem bízom bennük - ennyire senkiben sem.
ez a túszos megfogalmazás nem tetszik nekem, például azért, mert túszokat fogva lehet tartani illetve el lehet engedni, illetve túszt erőszakkal szokás fogvatartani. ennél azért kicsit bonyolultabb a helyzet.
az egész probléma szerintem sokkal mélyebb annál, hogy hirtelen nekibuzdulásból, adminisztratív eszközökkel lehessen kezelni. ráadásul a probléma nem is igazán a két ország közötti viszonyban gyökeredzik, hanem a magyar bel és külpolitikában.
K. vakapad

"Nem fogjuk felvenni, hacsak nem a magasabb kamatú kölcsönök kiváltására, magyarán plusz kölcsönt nem jelent, és csak pozitív hozadéka van (a forint jelenleg 266,8)."

Csak a tisztánlátás végett:

-a keretösszegből sokat fel fogunk még venni (Meglehet hogy nem az egészet, de ha nincs szerencsénk, akkor még kevés is lesz.)
-a magasabb kamatú devizakölcsönt akkor is célszerű vele kiváltani ha egyébként nem is akarnánk felvenni, tehát már csak emiatt is fel lesz véve. Kár azt hazudni hogy nem lesz...
-a forint védelme (ebben a tartományban) csak a társadalom egyik részének nyereség, a másik része rengeteget veszít vele. Mivel a továbbiakban is kizárólag devizahitelben gondolkodhatunk (ha nem akarunk a bankoktól forintot kölcsönkérni uzsorakamatra!) , ezért ez a spirál a jövőben egyre drágább és egyre erőszakosabb forintvédelmet kíván.

"akik átverni akarják a tudatlan jónépet, szabad szégyennek vagy gyermekeink eladósításának is hívni, itten demokrácia van, mindenki azt mond, amit akar."

Az hogy szégyen-e, sajnos nem kérdés, majd érdeklődj erről a nagyvilágban.
Gyermekeink már el vannak adósítva, ilyen értelemben a folyamat valóban nem most kezdődött.

hhh.

Az operettfasiszták menjenek csak át a határon. Aztán remélem bilincsbe verik Őket és előzetesben lesznek tartva egy pár hónapocskát.

Magyarhonban, különben, nemzetközi kötelezettségeink vannak fasiszta csoportocska ügyekben. Örülnék, ha szeretett kormányunk - mindenkori szeretett kormányunk! - betartaná kötelezettségeit. Akkor, talán, szomszédjainknak is fokozatosan szimpatikusabbak lennénk.
a magyar politikára/közbeszédre (és nemcsak a pártokra) jellemző egy súlyos reflektálatlanság. mi egymás közt akár kormánytól széljobbig meg tudjuk beszélni, hogy nahát, ezek a köcsög szlovákok, ezek, még ilyet, képesek drukkert verni, jóhogynem apácákat vernek, tényleg, bunkók, fasiszták.

az, hogy közben nálunk hogyan is áll a fasizmus helyzete, meg hogy a tisztelt nackók hogyan is viszonyulnának egy ahhoz mérhető gesztushoz, mint a helyi meccsen kifeszített Nagy-Mo-térkép, meg hogy épp most lőttek le két cigányt isten tudja, miért, azt szeretjük elfelejteni. továbbá azt is, hogy Nagy-Mo (ami így nem is létezett btw) mekkora ordas köcsög volt a kisebbségeivel.

csak aztán amikor kifelé kellene kommunikálni, hogy minket, az aranyos hamvas barackokat hogy bántanak a gonosz tótok, neadjisten velük magukkal kéne megdumálni, hogy akkor merre hány méter, akkor megáll a tudomány, mert a belső nyelvünk, a kis belterjes indulati/érzelmi fogalomkészletünk kurvára nem alkalmas arra, hogy a makogásunkat más is értse.
folyton frusztráljuk őket, hogy a szlovákoknak nem volt államuk. össze-vissza igázott mindenféle birodalom, az ország folyton széjjel volt szakítva, bizonyos értelemben szét van szakítva ma is, és amikor béke volt, akkor a szlovákokkal közösen alkottunk államot. mi a medence közepén, ők meg a szélén.

például ha ezt mondanánk, és nem azt, hogy a szlovákok valami ufók, akiknek nincs történelmük, csak pár éve ide repültek valahogy mindjárt előrébb tartanánk.

Nem lenne hülyeség egy közös szlovák-magyar törikönyv. Persze nincs sok realitása, és nagyon kemény viták lennének közben, de hosszú távon mégiscsak egymás megismerése lenne a jó irány.

Ugyanakkor nagyon átjön, hogy a szlovák politika kifejezetten gerjeszti a magyarellenességet, az ilyen Slota-szintű fazonoknak egy lepukkant kocsmában lenne a helye, nem pedig egy kormányzót párt élén.

Az az igazi baj, hogy míg nekünk magyaroknak nem valaki ellen kell definiálnunk azt, hogy magyarok vagyunk, a szlovák nemzeti identitásnak mégis mintha szerves részét képezné a magyarellenesség.

Nem tudom megállni, hogy ne hozzam elő december 5-e üzenetét:
határon túli magyarok, le vagytok sz@rva. És ez az ünezet nem csak a magyarokhoz jutott el, hanem a románokhoz, szlovákokhoz, szerbekhez.

Amúgy máig talányos nekem, miért nem állt Fletó is a kettős állampolgárság mellé(most csak mint lehetséges "taktikáról" elmélkedek), szerintem személy szerint ő is jól jött volna ki a dologból népszerűséget tekintve.

Zárszóként: Árpi, ha van igazán komoly hiánya a magát liberálisnak valló csoportnak, az szvsz a határon túli magyarok ügye (saját nyelvhasználat az oktatásban, magyar egyetem, autonómia, stb).
Bassszus, ha valaki azt mondja, hogy támogassuk a melegek jogait, a könnyű drogot (ezeket mint szabadságjogokat), akkor miért nem támogatjuk/ák a saját nyelvhasználatot, a magyar kultúrát, az autonómiát, stb.?!?
"Nem tudom megállni, hogy ne hozzam elő december 5-e üzenetét:
határon túli magyarok, le vagytok
Hazai hülyéinket simán fel lehetne tartani több órás vizsgálatokkal a határon, mint legutóbb Butaházy-ékat a kerítéses módszerrel. Éppen mikor túlesne a főtörzsnek eszébe juthatna az izzókészlet, aztán meg életellenes eszközök, mint üvegdomborító kalapács stb.
Non est volentis, a torikonyv tenyleg nagy lenne!

Amugy a minap olvastam, hogy a szlovakiai magyarok 70%-a buszke az orszaga gazdasagi teljesitmenyere, az autonomiat legfeljebb valamilyen kulturalis ertelemben igenyelnek (de azt sem a tobbseg). Borzasztoak ezek a cimlapsztorik Slotastul, de ugy tunik, a mindennapok nem ennek hangulataban telnek. Peldaul mert az az orszag mukodik. Persze megprobalhatjuk meggyozni oket az ellenkezojerol (vagy esetleg egy "Rosszabbul elunk mint negy eve" kampany? :D ), de kozben a hataron beluli magyarsag egyre szanalmasabb, ki a fene akarna ehhez a kozosseghez tartozni? Szoval bekenhagynam en a hatarontuliakat a nepszavazashoz hasonlo vakitassal, magyarkent meg remenykedek, hogy legalabb Erdelyben vagy a Felvideken megmarad egy olyan kozosseg, amivel tudok azonosulni, es ahol az anyanyelvemen beszelnek.

Amugy meg egyetertek eMeLlel.
Wave 2008.11.18. 12:13:42
"Non est volentis, a torikonyv tenyleg nagy lenne!"

Glatz Ferencek evek ota dolgoznak rajta, nincs eselye...
vakapad2008.11.17. 19:33:12
Kedves Vakapad!

"1./ Tényleg! Hogyan adósodtunk el svájci frankban?"
nem adosodtunk el ez egy mitosz, azert hogy jobban at lehessen verni a megszoritasokat.
mar beirtam az adatokat, megismetlem hatha eljut a tudatotokig:

keszpenz es betetek: 8024 milliard Ft (2007)
8506 milliard Ft (2008)
Tartozas 7204 milliard Ft (2007)
8511 milliard Ft (2008)

azaz pont annyi penz van beteve mint kiadva hitelbe, senki semmilyen svajci frankot nem vett, az csak egy elszamolasi manover, hogy a bank a kockazatot atharitsa a vevore. (a hitelfelvevore)

"2./ helyette államkötvényt bocsátunk ki. Utóbbival az volt a baj, hogy nem vették, illetve úgy 20-25 %-os kamattal biztos vennék, csak ahelyett már jobb az IMF hitel."
na most az index szerint az allampapir hozama 12% koruli, minek mitoszokat terjeszteni? egyebkent ez is katasztrofalis!

"[gazmuvek eladas demszky vagy GYF dontesi helyzete:] 3./ Hát a mai helyzetben nem egészen az a tökmindegység látszik."
a dolgok melyere kell hatolni, sose elegedj meg a felszinnel, a latszattal!
:)

"4./ Hogy tudná meggátolni az ország miniszterelnöke, hogy a budapesti fopolgármester eladja a "gázmuveket"? Zsarolással? Vesztegetéssel? És miért akarná meggátolni?"
van nagy osszegu fogadasom, ha akarna tudna.
meggatolni azert kell mert rossz uzlet. semmelyik orszag se ugy gazdagodott meg, hogy eladta amije van..

"5./ Hát persze, hogy abban szeretek vitatkozni, amiben igazam van. Ki nem?"
hat az a jobb ha nem tudod eleve, hogy neked van igazad es az ervek utkoztetese utan alakul ki mi is az igazsag.

"Egyébként a "gázmuveket" hallomásom szerint azért adják el, hogy legyen a fejlesztésekhez önero"
igen, ez hozza az ideologia. termesztesen az jo, ha kapunk az EU-tol penzt de ha olyan aron kapjuk hogy a nyerseges tevekenysegeinket folszamoljuk az mar nem jo...

"A fopolgármester szerint 2013-ig 900 milliárd forintnyi uniós pénzt kap a fováros több projekt finanszírozására, amihez az önkormányzatnak 180 milliárdnyi önerot kell el teremtenie."
nem kell de lehet. es azt is csak akkor ha profitabilis tevekenyseg lesz belole, uveggyongyot ne vegyunk belole.

"Demszky nem árulta el, hogy az önrészhez mennyivel járulna hozzá a gázmuvek magánkézbe adása, de közölte: szerinte akkor éri meg eladni a céget, ha többet kapnak érte, mint amennyi profitot termel a gázmUvek 20 év alatt."
akkor ha 20 ev mulva mar nem lesz gazfutes.

"Jelenleg 3 milliárdot hoz a konyhára évenként a cég."
en otot hallottam a radioban. de akarmennyi is, semelyik oldaltol nem fogsz hiteles, valos szamokhoz jutni!

"Egyébként a gázár hatósági ár, és a FIDESZ Tarlós agitációjának hatására lemondott az eladás elleni népszavazás kezdeményezésérol. Tudhat az a Tarlós valamit. "
??? mit?
en hallottam Tarlost a kiralyi TV-ben ott a GAZMUVEK ELADASA ELLEN BESZELT.
hatosagi ar ide vagy oda garantalt profit.
süti beállítások módosítása