W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Isten is megsegít

2008.03.17. 08:00 Tóta W. Árpád

Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez.

Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot, ha nincsen nőnap, a szegény gyerekeknek pedig cipősdobozt csomagol karácsonyra, és istentagadóként is mély tisztelettel viseltetik a Baptista Egyház iránt, amiért ezt lehetővé teszi.

Ez a szolidaritás önkéntes. Éppen ettől lesz erkölcsi súlya. Mindenki maga dönthet, amikor megesni készül a szíve: feljebb húzza a cipzárt, és továbbsiet, vagy hagyja esni.

Amit mostanában ünnepelni szokás, és amivel népszavazást lehet nyerni, az egy másféle szolidaritás. Az arról szól, hogy rákényszerítjük a dolgozó, adózó két-hárommilliót arra, hogy ne csak 95 százalékban fizessen a többiek ügyes-bajos dolgaiért, hanem száz százalékban, az utolsó fillérig.

Tézis: az ilyen szolidaritás demotivál.

Lustít és kerülőútra csalogat.

Demotiválja azokat, akik dolgoznak és pénzt keresnek. Senki nem töri magát azért, hogy még több segélyt, családi pótlékot, egészségügyi költséget és nyugdíjat termeljen meg vadidegen embereknek, köztük olyanoknak, akik basznak dolgozni és pénzt keresni. Akkor inkább adó-optimalizál, visszaigényel, kiszervez és offshore-ozik.

És demotiválja azokat, akik tulajdonképpen eléldegélnek erőfeszítés nélkül, akár a szociális hálóban ringatózva, akár beleragadva a saját történelmük sodrásába, a megszokott aljamunkába. A háló persze lyukas és virtuális. Nem élnek ők jól. De nem elég rosszul ahhoz, hogy kitörjenek belőle.

Magyarországon már megvalósult a fizetős egészségügy – próbáljon bárki ingyen szülni. Ám az illúzió megvan. Nem kell ugrálni, elvileg jár minden ingyen. Fölösleges munkahelyet váltani, átképezni magát, vagy elköltözni oda, ahol van más munkahely. Vagy hát lehet hogy megérné… de nem hajt a tatár! Ejh, ráérünk arra még!

Tovarisi, konyec


Ennek jelentőségét alig lehet felbecsülni. Ez pontosan az a mentalitás, amiért a szocializmus megbukott. Semmivel sem volt szerényebb képességű a szovjet vagy csehszlovák ember, mint az amerikai. De az utóbbi mágnás akar lenni, és ezzel szemben nem akar gettóban, szegénységben megpusztulni, viszont mindkettőt látja maga előtt.

Az előbbinek a csúcs legfeljebb kontraszelektáltan, pártvonalon volt elérhető – álomautó: Gaz-13 Csajka, természetesen amerikai koppintás –, ezzel szemben sose kellett attól tartania, hogy a legalján, a Maslow-piramis padlóján koppan. Hiszen azért szocializmus, hogy mindenkinek legyen munkája, betevő falatja, orvosa, segélykéje. Aztán reméljük, valaki majd megtermeli.

Egy ország gazdaságát a kormánya egyedül nem képes felemelni. Annak ugyanis az egyes ember az alapja, aki alkot, feltalál, gályázik és befektet, tanul és továbbtanul. Néhány hős/őrült hajlandó mindezt megtenni Istenért vagy a Hazáért, de milliók és tízmilliók legfeljebb a családért. Illetve önmagukért. Ezért nem működött a szocializmus. A közös lovat etesse más. Csak a sajátunkért kelünk fel hajnalban.

Mi persze úgy tudjuk, a szocializmus azért bukott meg, mert a rendszerváltók kivívták.  Hogy az valami spirituális izé volt, Mária visszatette a kezét az országra, ilyesmi. Hogy Demszky Gáborok és Orbán Viktorok előtt hátrált meg a Szovjetunió, a Lélek győzte le, meg a Szabadságvágy, esetleg II. János Pál. Nem ám a kezelhetetlen eladósodás, a technológiai lemaradás, a nyomorult gazdasági teljesítmény. Nem, ilyet a magyar gyerek nem tanul.

A csendes kis nyugi, a szolidaritás mint abszolútum ezért lehet nyerő. Mert mint mindig, most sem tesszük mellé, hogy ha mi be is rendezzük a csendes kis nyugit, a többiek attól még húznak elfele. Aztán örülhetünk, hogy már nem kell Ausztriáig menni, ha irigykedni akarunk. Mehetünk Szlovákiába és Romániába.Címkék: történelem szovjet népszavazás szocializmus

1197 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr22384074

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nyelv-ész 2008.03.18. 21:49:51

EQ=0http://nyelvesz.blog.hu/2008/03/18/eq_0Nem tudom, mennyi az IQ-ja, de az EQ-ja biztos nulla. Azt kívánom neki, hogy mihamarabb tapasztalja meg, milyen is az a társadalom, amelynek eljövetelét oly hőn óhajtja. Milyen is az, amikor mondjuk egy balesetbő…

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.18. 14:26:33

Antiszolidáris (Megjelent: Magyar Hírlap, 2008.03.18)   Vékony vörös szál fut majd végig ezen az íráson, de hát ilyen Abszurdisztán: a színtér jobb oldalán állóknak kell megmenteniük a baloldali értékeket is, ha egy balosnak nevezett kormán…

Trackback: Kétértelmű 2008.03.17. 11:40:04

Te szavazhattál igennel? Mindig befizeted az adót? Az _egész_ fizetésed után? A buszsofőrre rászólsz, ha zsebre dolgozik? Mindig kérsz számlát a piacon, vagy a szerelőtől? Eszedbe sem jut a pult alatt borítékot csúsztatni az orvosnak?…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TWA:

A szocializmust a nyugati cuccok utáni éhség döntötte meg. Nagyon jókat röhögök, amikor valaki a rendszerváltás okát a demokrácia utáni általános vágyban jelöli meg.
a szocializmust senki nem döntötte meg. eleve életképtelen volt, csak nagy volt a tehetetlenségi nyomaték. a maszületettek újra fölfedezik. ezután sem fog működni.
Segélyekre szükség van és mindig szükség is lesz. Persze nem azoknak kellene segélyt adni, akik nem is akarnak dolgozni, meg nem is azoknak akik nincsenek, vagy minimálbérre vannak bejelentve, de valójában keresnek. Viszont vannak akiket valóban segíteni kell, csak jobban meg kellene szűrni ezt a kört, és őket is arra ösztönözni, hogyha lehetséges ki tudjanak szakadni a segélyezettek köréből, és ne azon legyenek, hogy bent maradjanak. A munkanélküli segélyt is közmunkához kellene kötni, van elég festenivaló óvoda, játszótér, kerítés, rendbetenni való park.

Meg úgy általában egy olyan rendszer kéne, hogy ne arra törekedjen mindenki, hogy rokkantnyugdíjas meg minimálbéres legyen papíron. És ha nem csak néhányan fizetnénk adót, akkor nem azon kellene gondolkodni, hogy miből fizetjük ki a mások vizitdíjából kieső bevételeket.
Szavazás: Ön szerint a költségvetésből kellene pótolni a népszavazással eltörölt díjak miatt kieső bevételeket? wita.hu/index.php?show=wita&wita=19

Árpád, 29%-is TB járulék, tételes és nem tételes egészségügyi hozzájárulés SATÖBBI fizetése után mit gondolsz az "ingyen" szó leírása után?

kedves Horn Gábor is ezt szajkózta a kampányban. én rájuk szavaztam a második fordulóban, de ezek után az szdsz tőlem soha nem kap egyetlen ikszet sem.

az szdsz se mondta meg, hogy mikor csökkentik a terheket, akkor miért is kéne fizetnem, ha orvoshoz kell mennem? a hónap elején már megtettem - egy összegben, előre kifizettem.

az nem megy, hogy 29%-os tb járulék ÉS vizitdíj.
"Aztán örülhetünk, hogy már nem kell Ausztriáig menni, ha irigykedni akarunk. Mehetünk Szlovákiába és Romániába."

Tulajdonkeppen Szlovakiaval mar itt tartunk. Es Romania igen csunyan kezd felzarkozni.
Lesz itt valaha is jo nekunk?

Megyek asni, hatha talalok olajat a pinceben. :-]
Hát Árpi, itt ezzel nem leszel népszerű.

Amit írsz az igaz, épp ezért nem müködik pl. a kommunizmus néhány tíz főnél nagyobb társadalmakban, de az emberek nem szeretik, ha szembesítik őket, a saját gyarlóságukkal.

Jaj, már megint a magas adók. Gyerekek, nincs olyan adókulcs, amit ne tartanál magasnak, kérdezz meg egy amerikait.
Hiaba, a tortenelem ismetli onmagat...
"Mi persze úgy tudjuk, a szocializmus azért bukott meg, mert a rendszerváltók kivívták. Hogy az valami spirituális izé volt, Mária visszatette a kezét az országra, ilyesmi. Hogy Demszky Gáborok és Orbán Viktorok előtt hátrált meg a Szovjetunió, a Lélek győzte le, meg a Szabadságvágy, esetleg II. János Pál. Nem ám a kezelhetetlen eladósodás, a technológiai lemaradás, a nyomorult gazdasági teljesítmény. Nem, ilyet a magyar gyerek nem tanul. "

-

Árpi megnyugtatlak ilyet tanulna a magyar gyerek csak a bibi az, hogy az iskolák 90%-ban addig nem jutnak el az anyagban, mint a 20. század második felének történelme ... még max. 56-ról darálnak kicsit, és ott vége ...
kedves szo!

Ezt hivjak szolidaritasnak. Csakhogy a napidij es a vizitdij eltorlesevel az aki igenybeveszi a szolgaltatast nem fizet erte. Tehat neki INGYEN van. Azzal a 300 huf-al valamennyit (nem sokat) de o is hozzaadott. Nos most hogy kihuztunk az orvosaink zsebebol par szazezer forintot, vszinu maradnak itthon a seggukon. Es csodalkozunk hogy hova tart az orszag.

Olyan az orszag mint Rambo. Kicsit kihuzzak a szarbol, oszt jol visszanyomjak. Congratulation, megyek csomagolni...
Hja es szO!

Csak hogy tudd az a 300 huf nem fedezi a koltsegeket, tehat a tobbit a te (es mas KERESO) altal befizetett tb jarulekbol potolja ki az allam. tessek gondolkodni keremszepen...
Árpád, akármilyen szolidáris is vagy az öreg nénivel, hóvirágot ne vegyél tőle, mert az védett virág...
Tesómnak sikerült ingyen szülni. Mivel nem volt túl eleresztve anyagilag, 10e Ft-ot akart adni a dokinak (aki egyébként nem az volt akihez járt, mert nem az volt az ügyeletes amikor bement szülni). A nővér azt mondta neki, akkor inkább ne adjon semmit... szép.
Lord Valdez: Nem tudom, népszerű lesz-e az Árpi ezzel, de szvsz nagyon igaza van. Én elég jól keresek ahhoz, hogy valszeg egy teljes falura való alulmotivált emberke helyett én fizessem a körorvost, és nagyon ki vagyok akadva, hogy most már esély sincs arra, hogy ez megváltozzon. Ha majd visszajön az Istenkirály, ő sem tehet mást, mint nagyjából ugyanezt, és akkor a Flető (vagy az utódja) sem fog mást tenni, mint most a Viktor. Lesz megint népszavazás, dupla ennyi szakszervezeti hőbörgés, és megint nem lesz semmi változás. Fusson akinek az élete (vagy a pénztárcája) kedves...
Fedor

Ha a nenike a sajat kertjebol tepi, akkor sajat magat lopja meg.
Sajnos vannak még olyanok, mint Árpi, akik még mindig ezen pörögnek, holott ezerszer a szájukba lett rágva, hogy az istenadta nép _adózó_ felénk mi a rossebb baja volt ezekkel a járulékokkal. MOst mit csináljak? Írjam le újra? Van értelme?
1 szál hóvirág 10 eFt.
ugye most a szolidaritási adóról is beszélünk?
Nem értem, mire ez a felháborodás, hiszen már egy hete tudjuk, hogy Magyarország győzött. :)

(Nem lennék most az imperialista kormány helyében ...)
Sierpe

Egy cetlivel kellett volna az orvosnak ezek utan a boritekot atadni, rajta pedig: "A kurva anyadat!"
Szakyster,
Esetleg olvasd el az en hozzaszolasomat hogy mia a bajom azzal hogy nincs a plusz jarulek. En is adozok (nem is keveset) megis aztmondom hogy vissza a vizitdijat es a napidijat. Okokat lasd feljebb...
"A kurva anyadat!"
Ha már a szülészeten vagyunk.
b0c1k4 2008.03.17. 08:30:48

Ismerős orvos most jön haza Németországból, mert nem ismerték el az adott tartományban minden vizsgáját , így csak 3200 eurót kapott annál pedig itthon többet keresett havonta magán praxisban meg műtétekért kapott hálapénzekkel ... nem a 300 forintból éltek az orvosok az tény.
betonputtó (ex-tulok) · youtube.com/watch?v=dEpjb6FOU3E 2008.03.17. 08:43:05

Nah jah a szülészeket meg a nőgyógyászokat végképpen nem kell sajnálni.
b0c1k4ű: igazad van. És ha a vizitdíj úgy működne, hogy az összege mondjuk 500 ft, amiből mondjuk 400 forintot le lehet vonni a tb-befizetésemből, akkor még én is lelkesen nyomtam volna a nemet. De ez így csak egy plusz adó. Nekem, aki amúgy is bőséggel fizetem a tb-t
De a korházi napidíjat pont a legnagyobb szemétségnek érzem. Pont, amikor az ember korházban van, kevesebb fizut kap, drága gyógyszerekre kell költenie, plusz a családtagoknak rengeteg pénzt költeni a beutázásra (az egyéb járulékos költségről nem beszélve) akkor MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉg ráteszünk egy lapáttal. Mikor a magyarság töbségének nincs semmi tartaléka (hála pl a magas tb-nek)
Nem lenne azzal gondom, orvos keressen jól, de ne így. A vizitdíjat ahogy hallottam háziorvosok siratták leginkább, nekik gondolom nem csusszan túl sok hálapénz.
84 éves nagymamám özv. U-né kisnyugdíjas a vasárnapi ebédnél a múltkor eképp szóla: "Mióta van vizitdíj, azóta könnyen bejutok az orvoshoz, mert nem melegszik ott a váróteremben a város összes vén k*vája."

Szerintem - ha már így alakult -önkéntessé kellene tenni: aki fizetni akar fizessen, de a többiek előtt kerüljön sorra.
Carnivora:
Azert egy haziorvos kicsit mas. Persze nem abbol a 300 huf-bol elnek de azert haviba 150-200k maradt az orvosnal amibol felvehet uj adminisztratort, fejlesztheti szamitogepes rendszeret stb.

Szakyster:
Nekem a 300 huf-al sem volt bajom (sto hetvegi ugyeleten siman elkertek 1k-t peddig olyan panasszal mentunk ami indokolt volt). De kifizettuk, nem haltunk bele (ha bosegessen fizeted a tb-t akkor bosegessen van fizetesed is szal nekedsem lehetett gond). Es nemzavart hogy nem vonjak le a tb-bol, mert tudtam hogy mas is befizeti es hozzajarul a sajat gyogyitasahoz es nem csak az en tb-befizetesembol allja az allam.

Sajnalom de kurvara zavar hogy oreg nenik orakat ulnek az orvosnal csak hogy beszelgessenek valakivel, mig en total betegen uldogelek a rendeloben azt varva hogy kijojjenek. Es zavar a sok INGYENELO is akik mind az en altalam befizetett adombol eldegelnek.

Igy ha nem is nagyon, de legalabb kicsit ugyereztem hogy ok is hozzaadnak. Legalabb mikor orvoshoz mennek. De mostmar ezsincs, eloskodjenek csak tovabb a rohadt kis ferges es majd jol beledoglunk...
Kedves Árpád!
Én nem emlékszem, hogy bármelyik adó csökkent volna attól, hogy bevezették a 300 Ft-ot, eladták a korházak felét és a megmardtakba is teljesítmény korlátot vezettek be. Állítólag nyereséges a Tb kassza. Szép profitot termel lehet venni még Audit meg lehet osztani prémiumot, de a szerencsétlen adózónak semmivel nem lett kevesebb terhe, csak így megint van mit ellopni. Akkor meg minek fizessünk még egyszer?
Árpi, te ezt érted és jól el is tudod mondani.
De a jónépet pár barom boldogan tartja a hülyeségben, kiút meg nem is látszik.
Ezek Kubát szeretnének csinálni a Kárpát-medence közepéből.
Mi lesz velünk és a gyerekeinkkel?
Még csak Fidelünk sincs akire várhtanánk, hogy majd csak elpatkol. Nekünk csapatostul vannak a politikusaink akik örülnek ennek a langyos pisiben ücsörgésnek.
"De mostmar ezsincs, eloskodjenek csak tovabb a rohadt kis ferges es majd jol beledoglunk... "

Ja igen, a másik meg az, hogy ezt a (baromira valós) problémát ez ugye nem oldja meg, mert az élősködő nem a 300 ft-tól fog megdögleni. ahhoz ez tényleg jelképes.

"ha bosegessen fizeted a tb-t akkor bosegessen van fizetesed is szal nekedsem lehetett gond)"

Hehh... papíron nem, de miután levonják azt a sokmindent (amiért oly keveset kapok) már nem szép az a szám, amit látok. (és mikor belegondolok, mennyibe kerülök a cégnek, mit kell nekem kitermelni, akkor végképp elszomorodom)
Enzo: így van. a vizitdíjnak nem az lett volna az értelme, hogy eltartsuk vele az orvosokat, hanem hogy a sok tízezer nyugdías Manci néninek ne az legyen a napi programja, hogy beül egy órát kvaterkázni a körzeti orvoshoz.
Az adó-, járulékcsökkentés tervbe volt (remélem még mindig van) véve.
De felfoghatjátok úgy is, hogy ezért nem emeltek járulékot.

Az Audis hülyeséget meg hagyjuk. Ez a három díj nem volt része a költségvetésnek, nem járt állami kasszában, az orvosknál/iskoláknál maradt. Ha meg az Audit drágálod, akkor Viktor S-osztályos Mercedeséről mi a véleményed? Mielőtt válaszolsz, vesd össze kérlek az árakat is. Persze nyilván olcsóbb havonta millióért bérelni, mint megvenni, értem én.
"Szerintem - ha már így alakult -önkéntessé kellene tenni: aki fizetni akar fizessen, de a többiek előtt kerüljön sorra."

gyorsan kiderülne, hogy ő a kóka nagymamája. :)))
azonnal kitörne a szolidaritás.
"Es zavar a sok INGYENELO is akik mind az en altalam befizetett adombol eldegelnek."

Ezt mondom már mióta, hogy kár a gőzért.
Ők vannak többen és bután.
Ismét egy nagyon jó cikk! Csak ezzel nem tudok egyetérteni:

"Amit mostanában ünnepelni szokás, és amivel népszavazást lehet nyerni, az egy másféle szolidaritás." A népszavazás nem erről szólt. Tényleg nem. Ha erről szólt volna, akkor nem lett volna ekkora részvétel, és pláne nem lett volna ekkora az igenek aránya. A sok IGEN igencsak nagy része NEM erre a balfék-kormányra! Prosperáló gazdaság mellett a választók többsége magasról leszarná ezt a vizitdíjat és a kórházi napidíjat (mert a többség azért egészséges, és mert nem tétel ez a 300 forint - pl. ezért IS hülyeség), a tandíj meg pláne biztos nem visz ennyi embert szavazókörbe. És a proletáröntudat sokakkal mondatta volna (ha TÉNYLEG a tandíjról szavaztunk volna), hogy rohadjon meg a tanár / orvos / ügyvéd / közgazdász, de ne tanuljon az én pénzemből!

sz0 2008.03.17. 08:19:10
Maximálisan egyetértünk!
Enzo 2008.03.17. 08:50:31

Ne mond el snekinek, de ez most is így van ... én, ha netán háziorvost felkell keresnem odamegyek a rendelőhöz, hogy ittvagyok doki, és mindjárt mehetek be ... cserébe távozáskor a 1-2000 ft átadandó a zsebecskébe ...
off:

RE: Lord_Valdez 2008.03.17. 08:23:14
Lordom, ne kolbászolj el ilyen hosszú időre, mert elvonási tüneteim vannak.

on
Carnivora:

Beza, sőt, néhány gazdag(tm) és sikeres(tm) ismerősöm esetében a háziorvos valóban rászolgál a nevére és házhoz megy.
Nyilván felebaráti szeretetből.
Mondjuk én nem értettem, ha ennyire rossz a háziorvosoknak, miért kerül több millióba egy kisebb praxis is...
Ehhez a posthoz nem igazán lehet mit kommentálni. Gyakorlatilag szóról szóra egyetértek. Talán annyit kéne még hozzáfűzni, hogy a mostani állapot és a szocializmus között van egy érdekes hasonlóság: nyugatról egyre több fogyasztási cikket veszünk át, de a többi mintha valami szűrőn keresztül nem jutna el ide. Gondolok itt elsősorban know-how-ra, technológiára, hozzáállásra és felfogásra. Schengen ide vagy oda, ezek valahogy nem jutnak át...
Szakyster: abból van ilyen is, olyan is. Van aki bmv-vel jár a melóba, meg olyan is aki kereszbeparkol a z4-es bömössel a szakrendelő előtt a mentőnek kijelölt helyen, a műszerfalra meg ki van dobva egy piros kereszt. Ma magyarországon orvos vonalon a gerincesség tud meggátolni abban, hogy megszedd magad (orvoslátogató, hálapénz, "szakvélemények")
Tisztázzuk, a 29% (ami nem 29% de tökmindegy) nem a magánszemélyt, hanem a foglalkoztatót terheli, nem tőled vonják, hanem a cég fizeti ezt be minden hó 12-én. A magánszemély 9,5% nyj, 4+2% egb, 1,5% mvj-ot és szja járulékot/adót fizet. Ez sem kevés, több ezer, több tizezer lehet ez havonta, amit persze hogy másra is el tudna mindenki költeni.
De pont a 300 Ft eltörlésével, a kétszernemfizetek höbörgéssel elérte az ország, hogy az egyszer fizetők fizessenek többet a soha nem fizetők helyett. Olcsó poén cigányozni, de elgondolkodtatok már azon, hogy mi a ló...ból kapnak nyugdíjat, eü ellátást? Tőlünk babáim, az egyszer és SOKAT fizetőktől! Kitől kapnak a be nem jelentett feketén dolgozók majd nyugdíjat és eü ellátást? Tőlünk babáim az egyszer és mindig SOKAT fizetüktől!
Legyünk szolidárisok? Legyen ám a ...... Vajon ma miért nem fog a Fidesz-Kdnp öésszes képviselője felugrani amikor arról fognak szavazni hogy miből pótolják a kieső bevételeket és ordítani teli torokból: szolidáris akarok lenni, itt a tiszteletdíjam és a pártunk ktgvetési támogatása?
bocik4
"Es zavar a sok INGYENELO is akik mind az en altalam befizetett adombol eldegelnek."
ne zavarjon aza sok ingyenelo egyreszt gyerek (2 millio) amsreszt nyugdijas (~3 milla)
az elobbiek fogjak a te nyugdijadat megtermelni, az utobbiak meg ledolgoztak az eletuket es nem tehetnek arrol, hogy a befizetette penzuk eltunt elinflalodott)

orulj, hogy van olyan munkad ami utan adozhatsz, sot legy re buszke...

csá!
Sztem Árpi nagyon jól ír, irónia kell egy újságíróba, más kérdés, amit mondtatok, hogy az istenadta nép nem érti, pontosabban nem akrja, mivel az istenadta nép, mint tudjátok, mostanság a 21. századi himnuszokat és nagy és hazafi szövegeket (amik valójában szinte semmit sem mondanak) szeretik, lásd Vityabeszédek. De ettől legyen csak Tóta W blog továbbra is.
A vizitdijról meg annyit, hogy 20 után visszatérítik és annak a pénznek a nagyja jó helyre kerül és egyebek. Ezzel nem az egészségügy reform egészét istenítem, mert az a szakmabeliek nagy része szerint szar. Mindemellett persze szopó, hogy Európa egyik legmgasabb tbjét a magyarok fizetik. A szolidaritásnak meg a parlamenten belül kellene megnyilvánulnia, de ennek a próbálkozását egyenlőre talán egy, kis pártnál lehet lát és ez kurvára kevés.
TWA legitarsasag:)
"a kotelezo szolidaritás demotivál.
Lustít és kerülőútra csalogat."
pontosan!!!!

de azert megint irtal egy ket feluletes gondolatot, szules, igyenes egeszsegugy..stb
elragicsaljak a csontot a fiuk.
soleona:
"A magánszemély 9,5% nyj, 4+2% egb, 1,5% mvj-ot és szja járulékot/adót fizet."
de a felso korlatorol nem irsz pedig az is van!!!!
"De pont a 300 Ft eltörlésével, a kétszernemfizetek höbörgéssel elérte az ország, hogy az egyszer fizetők fizessenek többet a soha nem fizetők helyett."

Ezzel azt akartad mondani, hogy ha megmaradt volna a 300, akkor kevesebbet kellett volna fizetni? Na ne nevettess :(
"az elobbiek fogjak a te nyugdijadat megtermelni, az utobbiak meg ledolgoztak az eletuket es nem tehetnek arrol, hogy a befizetette penzuk eltunt elinflalodott)"

A mondat utolsó részével egyetértek. Az elejével nem. A nyugdíjpénztárba befizetett pénzem töredék részét fogom nyugdíjasként visszakapni.
Ha egyáltalán megérem.

Ez lenne a nyugdíjpénztár lényege, hogy ne más tartson el téged, hanem te "tegyél félre" és abból élj nyugdíjas korodban. Más kérdés persze, hogy a jelenlegi nyugdíjasok esetében ez pont nem áll, hiszen ők az átkosban (önhibájukon kívül) aligha termelték meg a nyugdíjuk fedezetét.
KO_Vacs
"Meg úgy általában egy olyan rendszer kéne, hogy ne arra törekedjen mindenki, hogy rokkantnyugdíjas meg minimálbéres legyen papíron."

nagyon igaz, de ne olyat irj amivel mindeki egyetert, (en meg nem talakoztam olyannal aki azt mondja torejkedjen csak mindenki rokkantnyugdijra az viszi elore a hazat!)
HANEM AZT HOGY HOGYAN OLDOD MEG????
mit csinaljanak emberek ha a nyugdijszabalyok valtoznak, tizerevel menekultek tavaly is nyugdijba...

"A munkanélküli segélyt is közmunkához kellene kötni,"
PONTOSAN!
a baj az hogy se jatszoter se suli azon a kis telepulesen ahol munkat kene adni az embereknek...
ha mast nem epitehtnenek egy piramist mar idegenforgalmi latvanyossag lenne, de
melora kell szoktatni mindenkit.

Minden gondolkodó ember tudja, hogy ez az egész nem a 3 konkrét kérdésről szólt. Az tulajdonképpen mellékes. A történet lényege, hogy Orbán hogyan tud egy jó nagyot belerúgni Gyurcsányba. Ez sikerült neki, s egyáltalán nem számított, hogy ezzel mekkora járulékos károkat okoz. Vizitdíj, napidíj, tandíj? Ugyan már. Miért fizetne bármit is az, aki igénybe veszi? (V.ö. a gázárral: amíg az állam alacsonyan tartotta az árát, addig mindenki beleszállt a finanszírozásába, nem csak az, aki használta. A mostani rendszer sokkal igazságosabb /bár nyilván az egyéni érdekemet sérti, hogy éppen nem férek bele a támogatotti körbe/, mert azok fizetik, akik használják, emellett az állam a rászorulókat támogatja, de nem alanyi jogon, hanem szociális alapon).
Néhány hónapja beültem egy fizetős főiskola előadására, kíváncsiságból. 1/3-ig volt tele az előadóterem. A jelenlévők egyharmada figyelt az előadásra, ők elöl ültek. Középen ketten Quake-eztek, egy népesebb csoport körbeülte őket és nézte. A harmadik harmad pedig hátul ült és fejhallgatóval zenét hallgattak. Ebből azt szűrtem le (pontosabben megerősítette eddigi véleményemet), hogy az ingyen kapott dolgokat az emberek nem becsülik. Ezek az átlag 18-20 éves fiatalok nyilván nem saját zsebükből fizetik az egyébként borsos tandíjat. Annyira becsülik hát az egészet, amennyit fizetnek érte: semennyire (tisztelet a kivételeknek). Ezért is tartom elhibázottnak a tandíj eltörlését. S mindezt nyilván Orbán is tudja, mert nem hülye. Csak nem érdekli, alárendeli napi politikai érdekeinek. Pedig az az érdekes, hogy nekem sok minden nem tetszik, amit a szocialisták csinálnak (vagy éppen nem csinálnak), s szívesen látnék mást az ország élén, de ebben a témában Orbán nálam nem alternatíva. Szemmel láthatóan nem is akar az lenni. Ez az ő döntése, de már 2006-ban is simán nyert volna, ha nem a szélsőjobb felé nyit (meg persze szájkosarat tesz Mikolára), hanem a szocialisták felé azzal, hogy valódi alternatívát kínál fel (hangsúly a valódi szón).
virag et:
"nyugdíjpénztárba befizetett pénzem töredék részét fogom nyugdíjasként visszakapni. Ha egyáltalán megérem."

ezt honnan tudod?
az en apukam 58 evesen halt meg. aposum is.
ugyanakkor sokan meg tsznyugdijaskent, szuloanyakent stb alig szereztek jogoultsagot es soakaig elnek... csak nem kene leloni oket?

nem az egyen szintejen kell a kasszanak nullszaldosank lennie hanem tarsadalmi szinten...
Ezzel azt akartad mondani, hogy ha megmaradt volna a 300, akkor kevesebbet kellett volna fizetni? Na ne nevettess :(

Elméleti síkon, mi van ha pár év múlva talán kevesebbet kellett volna fizetünk ha a sok ingyenélőt elkapják és csengetettnek velük ezt meg azt (jó, most én is röhögök)? De szerinted ha mi kevesen sokat fizetünk a rakásnyi sosem fizető herének járó juttatások lehetnek ingyenesek?
Virág et. 2008.03.17. 09:24:27

Megtermelték, akkor épült fel az ország olyan szintre, mint még soha a történelemben. Kórházak, iskolák többségét ők építették, két metróvonalat, máv szerelvényei is a 70-es,80-as évekből vannak lakótelepek, a vidéki úthálózat jelentős része ...
Stavros 2008.03.17. 09:09:42

Nem újgazdagság kérdése nagyanyámhoz is kimegy hetente egyszer 2500 Ft.
Mit szólnátok, ha valamivel oldanánk egy kicsit ennek a blognak a szürkeségét!? Választhatnánk pl. "napi színest". Egy hozzászólás vagy annak egy-két mondata lenne, ami derültséget kelt, szórakoztat. Nem az elgondolkodtatás, csak a közös jókedv motiválja. E napi jelöltem:

"Tisztázzuk, a 29% (ami nem 29% de tökmindegy) nem a magánszemélyt, hanem a foglalkoztatót terheli, nem tőled vonják, hanem a cég fizeti ezt be minden hó 12-én."

Ne haragudj, de nem mindegy? Sőt, így még rosszabb! A legtöbb munkavállaló nem látja, "mennyibe van" a cégnek, és nem látja azt sem, mekkora a sarc az ő kis nyomorult fizetésén... Bár nyilván nem véletlen ez a megoldás...
Naki vagyok kérdőjel! Teljesen egyetértek! Ha fizus lenne a tandij, nálunk sem lenne olyan sok léhűtő, aki családi okokra hivatkozva (amit télleg sajnálok neki, meg minden) átkéri magát állámira és szarik az egészre, nem jár be stb. Hülyeség, hogy a szegényebb rétegnek nincs esélye, egy: a tandíjat nem egyösszegbe kell befizetni, kettő: ott a diákhitel, három: ha jól tanul jó ösztöndíjat kap azoknak a pénzéből, akik szarnak a sulira, de mégis ott vannak stb.
Árpi! Ezt a magyar képmesékben inkább, jó?
Karesz

Honnan tudom, hogy megérem-e? Járok orvoshoz, tisztában vagyok a saját eü-i állapotommal. Nem fogadnék magamra.

Carnivora

A teljes fogalalkoztatás maitt sokan "dolgoztak" olyanok, akik csak kmk státusz elkerülése miatt voltak a gyárba, gazdasági hasznot nem hajtottak. Itt vannak még azok is, akiker a veszteséges ágazatokban (vas és acél országa) foglalkoztattak.

Az alacsony nyugdíjkorhatárról nem is beszélve.
címkék: történelmi szovjet népszavazás
Virág et. 2008.03.17. 09:39:28

Mégis volt fejlődés ... kellett energia felhúzták Paksot most meg max. álmodozni mernek róla, hogy egyszer majd nem ártana v.mit építeni , vagy bővíteni ...

Ma is ugyanúgy megvan a lumpenproli réteg csak most már munkafélét sem kell imitálnia elég csinálni egy focicsapatnyi kölköt, és elélnek a szociális jutattásokból.
Cartman 2008.03.17. 09:34:29

Tippelek: céged van :)

Nézd, közgazdi szempontból a munkavállalónak nincs köze ahhoz mennyibe kerül (mert ugyibár a járulék egy dolog, de aztán bejön, wc-re jár, iszik nekem az aquastella ballonból, bekapcsolja a rádiót és akkor áramot fogyaszt, stb), ha nem éri meg az "eltartása" ne vedd fel.
Tudom mi terheli a cégeket, tudom hogy sok esetben a túlélés a cél. De azzal nekem ne gyere hogy a munkavállaló nem tudja miben van. Ehhez neki nincs köze, ehhez csak a cégtulajnak van köze...
A vizitdíj pótcselekvés: Nem nyúlunk hozzá érdemben a rendszerhez, pedig lenne lehetőség a potyautasok kiszűrésére, a hálapénz megszüntetésére, az elkallódó pénz megtartására. Csak hát ehhez un reformokat kellene végrehajtani. Ehelyett van adóemelés. Ja, nem, izé, vizitdíj!
A tandíjról meg nekem egy plakját jut az eszembe (mkkp.hu jelenleg az első kép). Szóval igen, tenni kellene valamit. Mert a vizitdíj igazi szocialista időket idézi: valami nem megy jól? Emeljünk adókat!
Ja, hát diktatúrban könnyebben mennek az építkezések. Zöldeknek kuss, tulajnak kuss, tüntetőket szétlőjjük. Vö. Kína fejlődése.
Azért nem sírom vissza.

Segélyfronton egyetértünk.
Naki!
sokat es jol irsz... de
mintha 'fiatal' lennel at kell meg gondolni!

1) gazar...
ferge zsuzsaek kimutattak hogy a legigazsagosabb ha alanyi jogon jar valami, ha a raszorulokat merik ellenorzik az dragabb es diszfunkcionalis, csalasra osztonoz.
ha kervenyezni kell valamit a raszorulok fele eltunik a rendszerbol, nem ertik a kerdoivet, szegyenkeznek, stb
(na most ezt GYF-ek tudtak, de megleptek, mert fontosabb volt a koltsegvetes, mint a szegenyek...)

2) tandij...
az igaz, hogy ami ingyen van annak nincs becsulete... ha atalanyban kell fizetni az se jo, nincs erezheto kapcsolat a szolgaltatas igenybevetele es a fizetes kozott... ezert hulyeseg eltorolni a vizitdijat stb.
de szerintem nem jo ha a diplomat lehet az ecserin vasarolni. az se jo ha ezt reszletekben teszik... aki fizet, azt nem lehet kirugni, mert o tertja el A FELSOOKTATAST ez megengedhetetlen...

mi a megoldas?
teljesen ingyenes felsooktatas, de anininim felveteli vizsgaval, anonim eves tesztekkel, es aki nem teljesiti az eloirt penzumot az akar fizethet is, jarhat evtizedekig is de csak akkor kapjon diplomat ha le tudta tenni a megfelelo vizsgakat!
mindom nevtelenul irasban, kozpointilag kiadott peldakkal, tesztekkel.

Árpi azt még fenntartásokkal elfogadom, hogy Szlovákia bezzegország lett, de hogy Románia is? Most tartanak egy főre jutó GDP-ben a magyar felénél, nekik még minket utolérni is komoly, több évtizedes feladat lesz.
Virág et. 2008.03.17. 09:45:00

Volt pénz mindenre, mert nem mertek Kádár elvtárs alatt ilyen pofátlanul lopni az illetékes elvtársak, mint most.

Nem zöldnek kuss meg tüntető lövés kérdése. Itt mire eljutnak v.mi tervekig az is évek kérdése, utánna általában elfogadják a leghülyébb tervet ami a legtöbb pénzbe kerül utánna lejegelik évekre, majd megint előveszik fizetnek v.kinek, hogy karcsúsítson belőle, majd elkezdik kidobolni, hogy most építenek v.mit ... a "zöldek", akkor kezdenek el pattogni max. amitől megint csúszik pár évet az egész ...
Hiába, hiába nem, ahogyan rezonálok, és ahogyan bámulom a tízmilliókat, a sok piránya meg lezabálja az Istenről a bőrt, és a nagy teljesítményű II. Gyurcsány megvonja a szót Horn G.-től, sőt Isten szerszáma, mint valami négyes combinó kiáll a sarokra, és avval kampányol, éntőlem aztán lehetne még népi szocialista demokrácia is oroszosan szúronyosan tankostúl, és elnézem azt az szovjet kiskatonát, hát még a helyre lekötött brókermanyust, koszt, kvártet, meg az államtalan gépezet, szabad folyása, de már jön is a doki és beadja a tőkeinjekciót, hogy csíp, most akkor tudom, neki azért rossz, mert nekem jó lesz egyszer talán, ha Isten is besegít.
Nagyon megrázó ez az írás. És ha még csak a pénzügyekről volna szó...
Egy "igen-nem" központú országban a "talán" és a "lehet" központú (gondolkodásra vágyó) embereknek sem könnyű hinni közösségben, vagy egyáltalán lelkesedni.
Úgy látom, nagy csapás érte a liberálisokat, még mindig ezen rágódtok, ráadásul ugyanazokkal a dumákkal ,amiket már 2 éve nyomattok. Helyes különben, így sokkal finomabb a győzelmi tokaji. A költségvetés egy ezrelékét jelentő tételek eltörlése miatt még nem lesz nemzethalál, nyugodjatok meg. Különben meg el lehet menni.

Kubáról meg..hát meg kell kérdezni egy átlag karibi négert, hol élne szívesebben? Kubában vagy Haitin? Szocializmus-kapitalizmus.
ogree 2008.03.17. 09:35:46

Ez persze nagy okosságnak hangzik, de:
1. Tudod Te, mennyi egy orvos / tanár kezdőfizetése? És hogy utána milyen meredeken emelkedik?
2. A fenti kérdéseket is figyelembe véve, miből fizeti vissza majd a friss diplomás orvos / tanár a tandíjat? Vagy - ha már sok pénzért tanult, és tehetséges - miért maradjon itthon, kamatoztatni a tudását, ha nyugaton tárt karokkal várják hatszor annyiért!? (Itt azért az is fontos szempont, hogy a tandíj csak a képzés töredékét fedezi, különösen egy orvos esetében!)
3. Hogy számolják (számolták volna) azt a bizonyos felső 15%-ot? Intézményenként / karonként / szakonként? Ez különösen azért fontos kérdés, mert nagyon szűk ám az a 15%!

A lényeg: ez nem ilyen egyszerű kérdés, hogy tandíj / nem tandíj. Sokminden másról is szól...
itt világnézeti különbségek vannak, amivel nem lehet mit kezdeni.

kapitalista és szocialista.

a maga módján mindkettőnek van létjogosultsága.

problémásnak látom azonban, ha egy szocialista kormány kapitalista módon kormányoz, mert a választók nem ezzel bízták meg őket...és ennek semmi köze orbán viktorhoz. ezt a jelenséget önmagában kell kezelni, és (kéne) elítélni.
Nyugdíjas Szektor 2008.03.17. 09:49:18

Nézd attól függ, hogy merre jár az ember Bukarest meg környéke már sajnos előrébb jár, mint Budapest , és környéke. Románia sajnos a mi kárunkra is nagyobbacska ország több lakossal, így több a csóringer meg a csóringer vidék is ... főleg a Regátban.

Egyébként ezt a több évtizedet nem merném így lefixálni ... , mikor 10 éve kinnvoltam először elég lepra volt minden, aztán ezek eléggé belehúztak, és tényleg robogva fejlődnek ami tényleg meglepő volt.
Hát azért az M0, a NATO lokátor elég szépen mutatja a zöldek és a kisajátítással érintettek erejét.

A töketlenség és a korrupció elvisz pénzt. Bár abban nincs igazad, hogy Kádár mellett nem volt korrupció. Volt, csak még szűkebb körben és még nagyobb titokban, mint ma.
Én, mint nagyon okos ember :) ll a tandíjat ugy vezetném be, hogy legyen mellette egy megfelelő diákhitel-rendszer: és ha van munkám amiből jól adózok (tehát jó befektetés volt a taníttatásom) akkor a viszzafizetést nagy részét adóból leírhatnám (pl havi fizetendő 20khuf-ból 15khuf adóból leírható - hasraütéses számok). Így ha valaki pl elvégzi az orvosit, és ezzel ki megy külföldre, akkor szépen csengesse ki az oktatásának költségét. Így a tanulás tényleg befektetés lenne.
Lord Valdez: "Jaj, már megint a magas adók. Gyerekek, nincs olyan adókulcs, amit ne tartanál magasnak, kérdezz meg egy amerikait."

Mondod ezt az EU második legjobban (világviszonylatban is valszeg dobogósan) megadóztatott országában, gratulálok!
Szakyster: Te barlangban laktál eddig? Ma VAN diákhitel!
csati: tudom, de ez nem az, amire gondolok.
nekem megesik a szívem a hóvirágos nénin, de nem veszek tőle virágot. régen vettem, de mióta védett növény a hóvirág, és szálja 10ezer ft, a szociális érzékenységem nem terjed ki odáig, hogy esetleg meglát egy 'zöld', bejelent, elkapnak, és fizessek a 10 szálas csokorért 100e ft-ot.
Szakyster. Jó ötlet. De akkor legyen a lúd kövér : diplomás adó annak is , akinek már van és ingyen tanult, és itthon maradt. Mondjuk havi + 2 SZJA %.

A Fidesz ezzel a népszavazással nagyon kártékony és veszélyes szellemet erngedett ki a palackból: olyan kérdések tettek fel, amikre bárhol, bármikor, bárki igennel szavazna (egyetért Ön azzal, hogy ne kelljen fizetnie semmiért?), és az eredményt el tudták úgy adni, mintha egy kvázi választáson értek volna el ilyen príma eredményt.

Én majd akkor fogok röhögni, amikor 2011-ben az MSZP az ellenzékből ugyanezt megcsinálja...
Egyetértek.

Persze azon túlmenően, hogy "az ilyen szolidaritás demotivál, lustít és kerülőútra csalogat", másként is ellehetetleníti a társadalmat.

Legyen akármilyen élelmes a magyar, a többség lehetősége mégis csak korlátozott a kerülőutak, ügyeskedések terén.

Így aztán ez a fene negy szolidaritósdi épp azt a dolgozó, adózó réteget lehetetleníti el, és kényszeríti kisebb család, vállalkozás tervezésére, felvállalására, fenntartására, amely egyébként reprodukálná, s így biztosítaná annak a bázisrétegnek a folytonosságát, növekedését, gyarapodását, amelyik a rászorulókat istápolja.

Kevesebb gyermek születik ilyen családba, kevesebb szocializálódik munkára, és a végén még _ez a kevesebb_ is elmegy, mert nem hülye, hogy más gyerekeiről, idős szüleiről gondoskodjon a sajátjai helyett.
rokica · rokica.blog.hu/ 2008.03.17. 09:09:25
off:

RE: Lord_Valdez 2008.03.17. 08:23:14
Lordom, ne kolbászolj el ilyen hosszú időre, mert elvonási tüneteim vannak.

on

Muszáj, a GDP nem a fán terem :)
gondban voltam a 2006-os választásokon, és a 2010-esen is gondban leszek. a baloldali elvekkel értek egyet, de a baloldal nem azokat képviseli. a jobboldal nem képvisel semmit, azon kívül, hogy kritizál, és nincs semmilyen alternatívája - fogalmam sincs, mit akar, vagy hogy mit csinálna. a liberálisokkal mindenben egyetértek, kivéve a gazdasági dolgokat.

ebben a helyzetben képtelen lennék választani.
soleona 2008.03.17. 09:43:47

Ahogy vesszük. Biztos ismerős Neked is: "ennyi pénzért ne várjon tőlem...". Csakhogy az ennyi pénz, az bizony nem annyi pénz, amit ő gondol. Számolgat a kedves alkalmazott, hogy mekkorát hízik rajta a munkáltató, csak épp ezt felejti ki a számításból (ezt is). És ez nem csak emiatt fontos, hanem:

"ha nem éri meg az "eltartása" ne vedd fel" No persze, de nem gondolod, hogy nálunk túl sok teher van a munkaerőn? (Mindkét oldalról.) És ha "nem éri meg felvenni", és sokaknak "nem éri meg felvenni", akkor az összesen baromi sok munkanélküli? És ...
Árpád ! Szívesen olvasom az írásaidat, és többnyire egyet is értek velük. A fölösleges b** m**-ek nélkül jobban tetszene.


Én a rendszerváltás környékén végeztem az egyetemen, akkor azt gondoltam nagy fejlődés előtt áll az ország, és itthon is tök jól lehet boldgulni. Ezt ma már tévedésnek tartom.

Ez a 8 millió ingyenélő országa és erről mostmár papírunk is van. Én tartok el átlag 4 másik embert, mivel jól keresek legalább nyolcat. Még évtizedekbe telik mire rájönnek az emberek hogy dolgozni is lehet. Már nem az én életemben lesz.
Arpad,

Szerintem jobb lenna ha leszakadnal errol a temarol, sem az esti mesed sem kormanyod propagandaj nem ert celba mint lattuk, ide valmi mas kell, elegansabb lenne a vennetek a kalapotokat es huznatok, ha meg nem sertelek meg 2010 elott ha lehet, eleg negy szart hagytok hatra igy is nem kene meg jobban belebonyolodni, lasd MVM.
cso
Virág et. 2008.03.17. 09:54:08

Te hol olvastál tőlem olyant, hogy ne lett volna?

"nem mertek Kádár elvtárs alatt ilyen pofátlanul lopni az illetékes elvtársak, mint most."

A mértéke nem mindegy ... akkor az elvtárs megelégedett egy lakással, házikóval meg egy ladával.

Ma mindjárt paloták kellenek nekik meg Ferrari, Mercedes, horvátországi nyaraló ...
julius evola 2008.03.17. 10:03:21

Gondolod Árpi mozgatja a háttérből gyurcsányt? :)
Carnivora 2008.03.17. 09:53:12

Melóm miatt rengeteget járkálok Kelet-Európában, Budapestet megközelítő színvonalú fővárost nem láttam (Ljublana kivételével, de őket a Nyugathoz számolom egyéb okok miatt is).
Az általad említett Bukarestben kutyafalkák bolyonganak (a közvetlen belvárosban is), a lovasszekér napi közlekedési eszköz, a helyi BKV buszainak és villamosainak átlagéletkora kb. 20 évvel több, mint nálunk. Az utcák és emberek koszosabbak, az épületek sokkal rondábbak és lepukkantabbak. A teljes lakosság kb. 80%-a dohányzik, mindenütt csikkhalmok. Van egy üzleti negyede, amelyik európai színvonalú, de ez a város teljes területének kb. 5%-a.
Potenciálisan van rá lehetőség, hogy egyszer fejlettebb legyen (nagyobb ország, stb.), mint Budapest, de ez nem mostanában fog bekövetkezni.
acsi, bacsi. Azert az nem tul fair, hogy azt kerjuk szamon, hogy holnaptol csokkenjen a tb jarulek a vizitdij fejeben.

Az viszont persze rendben van, hogy a kormany ezt is elszabta, mert egy hosszu tavu programot kellett volna lefektetni, amiben rogzitettek volna a jarulekok fokozatos csokkenteset is, parhuzamosan az ellenorzesek es szankciok megerositesvel (bliccelok kiszurese) es egy biztositasi alapu egeszseguggyel. Megmaradhatna a nemzeti kockazatkozosseg az osszes draga es keszenletet igenylo szolgaltatas finanszirozasara, de abbol mindenki kicsivel tobb onreszt vallalhatna, hogy elmegy a haziorvoshoz gyogyszer feliratni.

De volt mar errol szo.
Karesz (Charlie) · www.chemres.hu/scientist/heberger 2008.03.17. 09:19:49
"de a felso korlatorol nem irsz pedig az is van!!!!"

Amiről itt szó van, tehát az eü. hozzájárulásnál _nincs_!
"Nyugdíjas Szektor 2008.03.17. 10:06:00
Carnivora 2008.03.17. 09:53:12

Melóm miatt rengeteget járkálok Kelet-Európában, Budapestet megközelítő színvonalú fővárost nem láttam (Ljublana kivételével, de őket a Nyugathoz számolom egyéb okok miatt is).
Az általad említett Bukarestben kutyafalkák bolyonganak (a közvetlen belvárosban is), a lovasszekér napi közlekedési eszköz, a helyi BKV buszainak és villamosainak átlagéletkora kb. 20 évvel több, mint nálunk. Az utcák és emberek koszosabbak, az épületek sokkal rondábbak és lepukkantabbak. A teljes lakosság kb. 80%-a dohányzik, mindenütt csikkhalmok. Van egy üzleti negyede, amelyik európai színvonalú, de ez a város teljes területének kb. 5%-a.
Potenciálisan van rá lehetőség, hogy egyszer fejlettebb legyen (nagyobb ország, stb.), mint Budapest, de ez nem mostanában fog bekövetkezni. "

Na jo, meg 5-7 ev. A Financial Times Budapesten mar nem tart tudositot, mert Bukarest izgalmasabb es porgosebb varos.
Carnivora,

egen pont erre gondoltam
b0c1k4 és mások, akik a szolidaritásról írtak:
- nem a 29% a lényeg (ami nem is annyi meg nem is úgy), hanem a magas elvonás
- természetesen nem azt mondom, hogy szűnjön meg a tb járulék és az fizessen, aki kórházba/orvoshoz megy

azt mondom, hogy egy táblázattal kellett volna előállniuk horn gáboréknak a hőbörgés és fideszezés helyett: ha ennyi folyik be a vizitdíjból, ennyivel csökkentjük a terheket.

én nem fogadom el azt, hogy MOST vizitdíjat fizetek és MAJD egyszer valamikor, valamennyivel csökkennek a terhek. tiszta beszéd kellett volna a kormány(pártok) részéről, helyette fröcsögtek.
Nem érdeke a többségnek a változás, ezeket a folyamatokat már nem lehet megfordítani.
Hosszú idővel ezelőtt lett elkúrva, most még csak érik, de néhány év múlva meg szüret lesz a bajokból. Olyanokból amit még elképzelni sem tudsz.

Egyébként források nélkül _minden_ "demokrácia" bedől.
Szar írás, és meg kell mondjam, Árpád, hogy irritáló a "lassan mondom, hogy mindenki megértse" keverve egy kis frappánsoskodással stílusod.

Először is a nénitől vásárolt hóvirág nem szolidaritás, hanem irgalmasság. A szolidaritás sokkal erősebb emberi jellemző, a közösséghez tartozás és a közös veszélyérzet (bármikor megeshet velem is) szülötte. Csak az egyik oldala a nemes gondolat, ami szintén nem elhanyagolható, csak te úgy szeretnéd beállítani.

A suliban pontosan azt tanítják, hogy a szocializmus eladósodott.

Azt, hogy a szolidaritás demotiválna, nem támasztod alá. Nem tudom, honnan veszed, hogy a nem dolgozókkal kell szolidaritást vállalni. Szerinted a szolidaritás arról szól, hogy a szülő kismamák jól kiveszik a zsebemből a pénzt? Hülye-e vagy?
Állítólag az egészségügybe pénz kellene. A TB járulékok nagyon magasak. Vizitdíjat nem akarunk fizetni. Akkor mi a megoldás? Erre még nem láttam javaslatot. Az, hogy a játékadóból jut rá egyszerűen sületlenség, mert az eddig is volt csak másra költötték és gondolom azt a területet is tovább kell finanszírozni.
"Baloldali" (hi-hi-hi) érzelmű kommentelők figyelmébe ajánlanám azt az urat(az a baj, hogy nem emlékeszem a névre), akinek a neve Molnár lemondása után Horváth Ágika mellett még felmerült, mint lehetséges eü. miniszter. Ő kicsit másképpen képzelte el az eü. átalakítást, nem is lett belőle miniszter. Lehet, hogy Ágnest csak le kellene váltania a Vezérnek, és azzal az úriemberrel megpróbálni.
A jelenlegi eü. "reformmal", az a baj, hogy ez nem reform, hanem egyszerű TB kassza privatizáció, 120 MrdFt egyszeri bevétellel. Lényegében - ha jól látom, bár én is csak a sajtóból tájékozódom - nem történne más, mint a betegirányítás (ellátás szervezés és a forrásfelhasználás kontroll kiszervezése (divatos szóval: outsourcing), természetesen nagyságrendekkel nagyobb adminisztrációs költségéért, mint amivel az OEP jelenleg dolgozik.

Az egész az alapoknál hibádzik. A fő liberális érv a privatizáció mellett, hogy valódi versenyt vigyen a rendszerbe, az OEP mint egyetlen biztosító monopol helyzetét megszüntetni. Csúnya hiba. Ugyanis monopol helyzet szolgáltatók esetében alakulhat ki, azaz ha egy szolgáltató van csak a piacon. Az OEP, vagy a létrejövő pénztárak viszont MEGRENDELŐK a piacon. Óriási különbség! A szolgáltatók a rendszerben a kórházak. Az a bizonyos úriember, aki Ágnessel szemben elvérzett, pont a szolgáltatók között teremtett volna első körben versenyhelyzetet.
hulyebuziorbanviktor! :)
sz0 2008.03.17. 10:11:59

A probléma az, hogy a az EÜ költségvetés folyamatosan nő évről évre. Az előrejelzések szerint pár év múlva már a másfélszerese lesz a mostaninak.

Egyértelmű, hogy amennyiben nem változik a bevételi struktúra, akkor nemhogy járulékcsökkentés nem lehetséges, de az egyre növekvő különbséget is a nagy állami költségvetésből kell kipótolni, ami további adókat jelent.
Szívemből beszélsz, Árpád.
fuxosbömis · fuxos.blog.hu 2008.03.17. 08:06:46
TWA:

A szocializmust a nyugati cuccok utáni éhség döntötte meg. Nagyon jókat röhögök, amikor valaki a rendszerváltás okát a demokrácia utáni általános vágyban jelöli meg.


ha jobban belegondolsz, ez a kettő ugyanaz
a demokrácia utáni vágy döntötte meg a rendszert, mégpedig az a demokrácia, hogy bárki bármit megvehessen

sőt, úgy néz ki, manapság a demokrácia nem is jelent mást, csak hogy bármi megvehető, erre vágytak az emberek
ez volt nyugaton is a demokrácia
nem az, hogy bármit le lehetett írni az újságban, vagy bármit ki lehetett mondani az utcán, hanem, hogy bármit meg lehetett venni
A BKV se csak a jegy/bérletbevételből él. Kemény állami/önkormányzati támogatás van mögötte. Amit akkor is fizetsz, ha soha nem használod, mert mondjuk Vasmacskakovácsiban laksz... Ellenben, amikor VALÓBAN igénybe veszed, akkor kétszer fizetsz. Jééé, pont úgy, mint a BKV-nál! Nahát... :)
a nagy levin 2008.03.17. 10:11:06

Budapesten is láttam kutyafalkákat már ... kutyaszart meg még sehol máshol annyit, mint a belvárosban ... az úthálózat állapotáról nem is beszélve. A kedvenc szürreális jelenetben meg anno Angyalföldön volt részem mentem a nagykerbe tőszomszédságában állt egy üres plac rajta hordók, és etnikum a drótokról a székesfővárosban olvasztotta le a műanyagot miközben a helyi cigányvezér a telep közepén üldögélt egy nagy fotelban.
Semmi sincs ingyen!
Fizetem a TB-t, és nem akarok egy filérrel se többet fizetni, amíg el nem számolnak azzal, amit most fizetek, amig be nem bizonyítják, hogy nem ellopják, elsz@rják széfekre, vizitdíjautomatára, stb, miközben eladják az infrastruktúrát.

Amikor lefogy a pénz, mert már mind ellopták, csak forgatják a szemüket és újabb sarcokat vetnek ki.

Szerintem nem a piacgazdaság azt jelenti, hogy amit használunk, azt kifizetjük, akár közvetlenül akár adóban, és az adóink nem szabad préda, hanem elszámolás tárgya.

Üdv
banyek
Azért az egészségügy-privatizáció nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Illetve a pénztárprivatizáció. Valahogy nem nagyon szeretném, ha valaki gazdaságossági alapon döntene róla, hogy éljek -e plusz két évet. Amúgy ez az újraszocializmusos agymosás azért úgy tűnik működik, mindenki kellőképpen ráharapott. Nem tudom, hogy hányan vették észre a gengszterváltás óta, hogy mondjuk sikerült olcsón lakáshoz jutniuk pl.? Azt a maradek kis lyukakkal tarkított izét meg nem kéne annak nevezni. Mindegy, jön még kutyára szalonna, lassan újra érvényben lesz az a rendszerváltáskori dolog, hogy le kell jutni életszínvonalilag arra a szintre, ahonnan már csak jobb lehet.
kicsit erősek az érzelmeid, kedves Á.
ne állítsunk fel mindjárt koncentrációs táborokat azoknak, akik (szabad idézet) lusták és basznak dolgozni, sőt talán még változatni is félnek?
Már megint a demagóg hiszterolibsi hörgés, ömlik a csatornákból a "nemzethalál" a csúfosan elbukott népszavazás után..:P


Amerika? Ott ahol jelenleg az egészségügyi finanszírozás reformja az elnökválasztás évében az egyik legfontosabb kampánytéma; ott ahol a 18-29 éves korosztály legfőképpen amiatt aggódik, vajon képes lesz-e fizetni egészségbiztosítását ???

Ott ahol demokraták IGÉRETÜK SZERINT arra a 47 millió amerikaira is kiterjesztenék az ellátást, akinek jelenleg nincs SEMMIFÉLE biztosítása ????
Ott ahol Hillary Clinton KAMPÁNYÍGÉRETE szerint 8 év alatt mindenkire kiterjesztené, kötelezővé tenné a részben a munkáltatók, részben az állam által fizetett egészségbiztosítást???? És Barack Obama ÍGÉRETE SZERINT elsősorban a gyerekeknek adna biztosítást, de nem tenné viszont kötelezővé, mondván, nem lehet a méregdrága ellátást rákényszeríteni arra, aki nem tudja megfizetni????


Ez a követendő példa??
Egy olyan ország számára mint Magyarország, ahol viszont Európa legmagasabb adóztatása van ?

Ugyan kérem.
Inkább azt mondaná meg tótawé (egye fene,akár némi közpénz milliókért a "köztévében)hogy mit lehetne csinálni a ketyegő "cigánybombával" és azokkal a fémillió/egymillióval aki adót soha nem fizet,ámde soha nem is fog fizetni, viszont (legálisan) segélyből él.
Mert ez garantáltan többet visz el évi 40-60 milliárdnál.

És utána neki lehet állni elmagyarázni a nyugdíjasoknak, hogy lendvaiildikó 19 ezer forintos "csekkjei" fedezetlenek voltak, ahogyan a 13.havi nyugdíj is.
És az egészet, az ingyentévézéssel együtt tessék visszafizetni a kampánykasszába, mert Magyarország" dehogy érdemelt többet".Sőt.


Csakhát idáig már nem terjed a hiszterolib "bátorság".
candy · globalszar.blog.hu/ 2008.03.17. 10:21:08
Hát szar ügy, mert most is ez a helyzet, csak nem tudsz róla. Az oep dönti el, hogy élsze-e két évet vagy sem.
tónibácsi 2008.03.17. 10:15:48

Teljesen egyetértünk. Ez a 49-51 % os tulajdonosi megoszlás egy ostoba megoldás, amit a szociális demagógiától megrettent szocik izgultak össze.
Mindkét szinten versenyhelyzetet kellen etermteni, minimális állami tulajdonlással, és erős kontrollal.
"Volt pénz mindenre, mert nem mertek Kádár elvtárs alatt ilyen pofátlanul lopni az illetékes elvtársak, mint most."

Ah, ja. Az a par milliard dollaros kulso adossag, amibol a Colorstart meg a Skodat vettuk, az nem tunt fel?

A csoda elmaradt, de a kovetkezo 3-5 elege sorsdonto evben is el fog maradni, ugyanis kerem szepen most sem fog minket senki kihuzni a szarbol es a nemzetkozi helyzet es verseny fokozodik.

Vagy jon egy magyar Thatcher vagy belatjuk magunktol, hogy dolgozni kell, onreszt vallalni, kreativnak lenni, nyelvet tudni, becsuletesen fizetni, tulorazni, a gazadsagtalan uzemeket bezarni, allam bacsinak osszezsugorodni es megokosodni.

Persze nem kell tulloni a celon, lehet mindezt embersegesen meg okosan is (pl. nem funyiroelv,mert az tobbet art, mint segit) de muszaj belokni az embereket a melyvizbe, hogy usszanak, mert maguktol csak a hasukat suttetnek a napon. Es hat akikkel versenyzunk a nemzetkozi szinteren (fejlesztesekrt, munkahelyekert, turisatkert, tokeert, tudasert), keszek osszekotott kezzel es labbal tempozni ugy, hogy kozben nyevet tanulnak, okosodnak. Mi meg sirunk, hogy 300 ft a vizitdij. 20-ad rangu kerdes, de megis egy kis lepes lett volna elore az agyakban levo zurzavar ellen.

Orban Viktor meg nem fog tudni elohuzni Bob es Bobek kapaljabol par szazezer high tech munkahelyet.

PS Aki most valami olyat ir be, hogy gyurcsanyt vedem, az ostoba. Lenne ugyanis 3. ut is, de lehet, persze, hogy nem a magyar ugaron.

Kozben meg persze olyan dolgokrol kellene inkabb beszelnunk, mint az eghajlatvaltozas. Vagy (es persze ide kapcsolodoan) hogy vege az olcso kaja korszakanak. Hogy vege az olcso energia korszakanak. Erre kene keszulnunk, nem azon baszakodni, hogy a benzinkuton is lehet aspirint venni.
Először is barátocskáim:
azt a 29% -ot szerintetek a télapó hozza zsákban vagy a nyuszika?
Ugyanis hiába a "munkáltató" fizeti, de NEKED kell kitermelned azt a költséget is bakker.
Mégis mit gondoltok azt a pénzt saját zsebből nyomja bele a TB kasszába a munkáltató?

Ami meg a szolidaritást illeti.
Nos itt most aligahnem az emberek két végletben bírnak gondolkodni és jó magyaros szokás szerint soha nem bíron fennmaradni azon a lovon.
Azt tudjuk hogy a szocializmus nem a legéletképesebb megoldás.
De a minden korlátot nélküző és MINDENT a tőkének és piacnak kitevő kapitalizmus sem megoldás.
Az a duma hogy a "piac majd mindent megold" legalább akkora ostobaság mint a "szocializmus győzni fog".
Ha nem állítunk fel semmiféle korlátot akkor a nagy kapitalizmusból jó nagy feudalizmus lesz.
Meg lehet nézni azok a délemcsi országokat ahol a lakosság 5%-a birtokolja az anyagi javak 90%-át, elég durva.
Nyugateurópában azért nem volt ilyen, mert voltak szakszervezetek meg mindenféle törvények hogy akinek nagyon sok pénze van ne tudjon az erőfölénnyel visszaélni.
Ugye mi még ezt is le akarjuk bontani (illetve soha nem is volt ilyen nálunk).
A piac csak ott tud működni ahol valóban van piaci verseny, de ahol egy maszek cég monopóliumban van ott mi a francér versenyezzen?

Na de visszatérve az alap problémára.
nagyon kevés ADÓZÓ munkavállalóra jut nagyon sok eltartott.
Hát én először is a körmére néznék a sok fekete munkást foglalkoztató cégnek meg a sok minimálbéres vállalkozónak.
Ha a minimálbéres hősünk egy 200m2 es házban lakik úszómedencével és ott figyel az X5 -ös bömci, akkor joggal merül a fel a kérdés hogy mi a lószar vagyon itt és mibűl teccet összespórolni?
Pár hónapja volt egy kis vagyonosoádsi vizsgálat hullám.
Győr-Moson-Sopron megyében csak 4.7 milliárd forintnyi adóhiányt tártak fel.
Tegyük fel, hogy én 65 éves koromig semmilyen komolyabb betegséget nem produkálok, egész addig fizetem becsületesen a TB-t, majd pedig 70 évesen egy súlyos betegségem lesz, és a műtétet csak részben lehet a TB-ből fedezni. Na, most akkor miért is nem gyógyítatthatom meg magam abból a zséből, amit 40 évig az Eü pénztárba befizettem?
Málnafaló 2008.03.17. 10:23:09

Az USA, mint példa azért sántít, mert ott a biztosítás nélküliek döntő többsége illegális bevándorló, aki semmit nem fizet, sem adót, sem biztosítást.
Nem is iggazz :P
A rendszerváltást a Gorbacsovnak köszönhetjük! Ő az univerzum középpontja, minden belőle áramlik ki és hozzá tér vissza! Jajj leírtam a nevét, pedig nem is vagyok méltó rá!!

A többivel egyetértek, csak még néhány dolog:
-vizsgálják felül az összes rokkant státuszú egyént
-rúgják ki a közalkalmazottak felét
fraki
"Először is a nénitől vásárolt hóvirág nem szolidaritás, hanem irgalmasság."

Koszi, ezt en is ki szerettem volna emelni. Es ennek eleg fontos hozadeka van a mondanivalo szempontjabol. Ugyanis nem midnegy, hogy az egeszsegugyet irgalmassagbol finanszirozzuk (every man to himself) vagy a kozosseghez tartozasbol eredeztetjuk.

szerintem nem ertnekseg a vegyes rendszer, mivel ez a legmeltanyosabb osszessegeben es a legjobban szabalyozhato, finomhangolhato.
a nagy levin 2008.03.17. 10:25:16

Szokásos handabanda, azóta 2x annyi pénzt vettek fel. Hol a nyoma?

A szockában épültek ki a legnagyobb költségeket felemésztő beruházások, amelyeket máig használunk. A MÁV modernizálása mennyibe fájna? a mozdonyok, szerelvények, vasúthálózat, villamosítás mind a szocka idejére teendő.
A szocializmusban lett a középkori szintű magyar faluból európai élhető település aszfaltozott útakkal víz, gáz, villany hálózattal tégla házak.

Az iskolák jó része is akkor épült, ahogyan a kórházak is ... atomerűművet is felrántottak egyet ... gondolod ez mind ingyen volt ... csak volt v.mi látszatja is annak mire ment a pénz.

Ma mire megy? pár autópályán kívül más sok milliárdos tisztán állami beruházást nem látni ...
Szófosás, az megy ballibek!

Európában ebben az országban a 2. legnyagyobb az elvonások mértéke, de azért köcsög magyar motíválodj, és gondoskodj magadról.

A kurvaéletbe, éles ám a logika, következetes ám a ballib darálás!
Re: Bűvös Vadász
("z USA, mint példa azért sántít, mert ott a biztosítás nélküliek döntő többsége illegális bevándorló,)


Hogyne..:P
A 47 millió "döntő többsége" illegális bevándorló..:P

Sőt, ha nagyon forszíroznánk, szerintem te képes lennél őket NÉV SZERINT is felsorolni..:P
szo!

Szövegértés!!!!

Itt ugye arról van szó, hogy a te 29%-os tb járulékodból, fizeted annak is, aki nem fizet.
Azaz, hogy többen vannak, akinek te fizetsz mindent. S bizony vannak köztük akik adóeltagadásból élnek jobban mint mi. Na, nekik is te fizeted!

Valószínűleg kőgazdag vagy mert neked ez jól esik.
:)

"Az arról szól, hogy rákényszerítjük a dolgozó, adózó két-hárommilliót arra, hogy ne csak 95 százalékban fizessen a többiek ügyes-bajos dolgaiért, hanem száz százalékban, az utolsó fillérig."


nem is engedtem volna csak azokat szavazni, akik nem közalkalmazottak vagy köztisztviselők, és fizetnek tb-t, szja-t, és nem minimálbérre vannak bejelentve... a többi ebben a kérdésben outsider.
Nyugaton a vizitdíjhoz hasonló kérdésben szerintem szinte kizárt lett volna népszavazést tartani, de ha abban lehetett miért ne lehetne a következő témában is:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés jelen népszavazást követően, 2010.01.01-től, úgy módosítsa a pártok finanszírozásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvényt, hogy a hatálybalépést követően a pártok semmilyen formában ne juthassanak állami támogatáshoz.

Szerintetek mennyien szavaznának
IGENNEL erre a kérdésre ?? :)

A "tisztelt" Pártok helyében elgonolgoznák a népszavazás intézményén, és lehet komolyabban vennék bizonyos dolgokat.

Leht én leszek az aki felteszi ezt a kérdést, de gyanitom sok emrben ez már felmerült, mint lehetőség.
Ha véletlenül átmenne, lehet rá lehetne őket kényszeriteni, hogy ne csak a saját érdekeik érvényesítésére használják a népszavazás intézményét, és alkossanak normális törvéneyeket.

Lord Cica drága, aki egyszer megkapta a rokkantstátuszt, gondolod, hogy ha államilag felülvizsgálnánk, kiderülne, hogy azóta kinőtt a lába vagy ilyesmi? (egyébként évről-évre megvizsgálják őket. egy megalázó procedúrával.)
a közalkalmazottak pedig már most sem dőzsölnek. sőt, néha szinte becsülendő, hogy ott vannak, ahol, ld. pl. tanárok. Vagy te kikre gondolsz?
Mindenkinek sír a szája, hogy így magas a TB meg úgy, de kiváncsi lennék, jobban örülne-e, ha nem kéne fizetnie egy fillért sem, aztán viszont a valódi árát kéne kipengetni a gyógyszereknek meg az ellátásnak...
Ja és Árpád! Ennél már egyszerűbb lett volna, ha annyit írsz: "A boltban is fizetek a kenyérért, tehát fizetős egészségügyet, tandíjat, a fidesz meg mondjon le. És különben is, az őszödi beszéd retorikai mestermunka."

Kicsit mozgasd meg az agyadat. Szerinted jobb volt, amikor a vidámparkban minden kis piszlicsáré játékszernél sorba kellett álni, hogy keresgéljük az aprót a pénzbeszedőbácsinak? A díjfizetésben a végletes differenciálás/elaprózás nem feltétlenül vezet igazságosabb/ésszerűbb rendszerhez.
Nem a vizitdíj, a tandíj meg a többiek a megoldás, hanem az, h ne 2,5 millió adó és járulékfizető legyen, hanem legalább 4 millió. Nem egy 40.000-es nyugdíjast, akinek 15.000 marad a napi megélhetésre, kéne 300ft-ért bevonni a közjóba, hanem azt a kérdést feltenni, miért fizethet a kurva nyereséges Tesco egy csomó minimálbérest, akiknek nincs szja-ja? Multiknál be kéne tiltani a minimálbért, vagy felemelni, és adósítani!

Voltam
(természetesen a nyugdíjasok kivételt képezhetnek.)
Málnafaló: milyen igaz! de amíg minden szinten és szférában az USA a példa, mit várhatnánk mást?
"a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot, ha nincsen nőnap,"

a cikked szót sem érdemel wazze, mert aki valóban kormányoz az meg tudja oldani ezeket az ellentmondásokat..vagyis ne legyen ingyen segáély
(csak majd ne jöjjenek rinyálni a budai jogvédők)

DE

ez amit írsz, bűncsekekmény

mert a hóvirág bizony védett...

nem baj Árpi...néztél már be nagyobbat is.

ez elfér-
Jajj már, Árpád! Persze, hogy értjük! Csak még mielőtt a pénztásrcámban kotorászik a kormány, előtte szeretném hallani, hogy az eddig befizetett pénzecském merre, kinek a zsebében landolt? Jó lenne már, ha mutyizó politikusok rács mögé is kerülnének, bukott/leváltott miniszterek pedig soha ne léphessék át a parlament bejáratát. A kapitalizmus ott kezdődik, amikor ezek a kérdések nem csak néhány embert feszítenének, hanem a termelő réteg 70-80%-át. Amiért én fizetek, akkor azért kapjak is valamit. Csakhát itt azért vannak olyan esetek is, amikor épp az INDEX perel olyan információkért, amik elvileg közérdekűek. Így elég nehéz elvonazkoztatni és fizetgetni egyre többet az amúgy is sok mellé.
A másik: miért nem lehet tökönszorítani azt a pármillió embert, aki csak úgy van az országban? Csalva lopva hazudva? Miért jó azokat szopatni, akik könnyebben utolérhetőek, bejelentett normális munkaviszonnyal? Tessék nekiállni, kíméletes megoldással feheríteni... Csak hát, ugye... a parlamentben eközben bemondásra fizetnek a képviselőknek költségeket.
Szóval, az a véleményem Árpád, hogy te is csak a felszínt kapargatod, meglehetősen egyoldalú szemszögből. Attól senki sem kapitaista, mert egy szolgáltatásért hajlandó fizetni.
Málnafaló 2008.03.17. 10:33:36

Én ugyan nem, de ebben a témában készült "egy-két" felmérés odaát. Szóval ajánlom figyelmedbe a vonatkozó szakirodalmat.
Geomókus 2008.03.17. 10:34:41

Így is azt kell, vagy megdöglesz ... csak most a TB mellett az orvos zsebébe is kell tömködni.
Kangoreny, Buvos Vadasz,

Mi lenne ha vegre egyszer nem a bevetelek akarnatok novelni hanem mondjuk egy igazi REFORM-al a kiadasokat csokkenti ha mar egyszer olyan igen nagyon pazarlo a rendszer
Pizsama
"Tegyük fel, hogy én 65 éves koromig semmilyen komolyabb betegséget nem produkálok, egész addig fizetem becsületesen a TB-t, majd pedig 70 évesen egy súlyos betegségem lesz, és a műtétet csak részben lehet a TB-ből fedezni. Na, most akkor miért is nem gyógyítatthatom meg magam abból a zséből, amit 40 évig az Eü pénztárba befizettem? "

Ne legyel mar demagog. Ez a fajta ellatas egy normalis rendszerben (majdnem teljesen) "ingyenes", vagyis a jarulekokon/biztositasi dijon felul nem kell erte fizetni. Viszont nalunk, a magyar ugaron persze nem igy van. Mert halapenzt azert leszurkolsz...

Most nem azert, de a korhazi napidij sem egy nagy osszeg. Pl. ha mondjuk eppen tel van, akkor ha otthon kikapcsolod a futest, amig a korhazban vagy, valoszinuleg fedezi is majdnem a teljes osszeget :-)

Masreszt nem maradhat minden igy. Arrol is kellene beszelnunk, hogy igenis kell atartalekot kepeznie mindenkinek. ha csak havi 5-10000 ft-ot mindenki felretenne havonta es befektetne mondjuk befektetesi alapokba, akkor nem lenne gond egy kis pluszkiadas 60 evesen.

Miert ne lehessen kiegeszito biztositast kotni? Miert ne vallalhassa a ceg, hogy elkuldui eves szuresre a dolgozoit?
Elanor 2008.03.17. 10:34:35

na nemár azt mondd, hogy a 800 ezer hazai rokkant mindegyike jogosan az.
Ha valakinek van legalább egy keze, és szellemileg nem sérült, akkor igenis tud dolgozni, csak a megfelelő munkakört kell megtalálni!
Ismertem olyan embert, akinek valami gyulladás volt az egyik ujján a kezén, és emiatt tartatta el magát az állammal. Na nemár!
Hát nállunk is volt eggy szavazás, hogy legyen ingyér a körteízü feles, és mekszavasztuk demokratikus módokon, hogy töröjjék el az árát, de hogy méltányossági alapokon nyugoggyon a rencer bevezettük, hogy elöször a hölgyek meg a gyerekek kapnak ingyér körteízü felest, és utánna csak az életerős férfiak, csakhogy a nők meg a gyerekek jobban szeretik a kevert meg a szirupos meggyízü feleseket, ezér még nem juthattak a sajáttyukhoz, és amig ők megnem itták, addig mi várunk a sorunkra. Monta is erre a Károj, hogy őneki van eggy érzésse, hogy rá már nem is fog sor kerülni, de erre a Ferenc mekkérte, hogy ne legyen már anyira a kutya elásva, mer azér mégis.
"Mindenkinek sír a szája, hogy így magas a TB meg úgy, de kiváncsi lennék, jobban örülne-e, ha nem kéne fizetnie egy fillért sem, aztán viszont a valódi árát kéne kipengetni a gyógyszereknek meg az ellátásnak..."

Miért, te tudod, hogy mennyit kellene "kicsengetni" amúgy? mert nekem van egy olyan érzésem, hogy nem járnánk rosszabbul ekkor sem. Tételes elszámolást, és nyomonkövethetőséget!
Ha már ingyenélők: Tartok tőle, hogy ha nem adjuk oda a szociális védőhálót az INGYENÉLŐK-nek, akkor el fogják venni, mint ahogy a kis falvakban, de a nagyvárosok gettóiban is elveszik és ha kell elvágják a torkunkat 3538 forintért... Az édes az egészben az, hogy ha akarnának sem tudnának elmenni dolgozni, eutanáziát rajtuk végrehajtani meg persze nem EU konform...
Egyébként, mint már említettem a kérdések rém ostobák, de pont ezért igen népszerüek voltak...
sz0 2008.03.17. 10:11:59
"ha ennyi folyik be a vizitdíjból, ennyivel csökkentjük a terheket.
én nem fogadom el azt, hogy MOST vizitdíjat fizetek és MAJD egyszer valamikor, valamennyivel csökkennek a terhek."
Az persze ne zavarjon meg senkit a gondolkodásban, hogy az egészségbiztosítási járulék a munkaadói oldalon 8%-ról 5%-ra csökkent, munkavállaói oldalon pedig 7%-ról 6%-ra.


tiszta beszéd kellett volna a kormány(pártok) részéről, helyette fröcsögtek.
Re: Szakyster "Tételes elszámolást, és nyomonkövethetőséget!"


Na azt lesheted..:P
Még mindig több százezer olyan "potyautas" szerepel az OEP-ben, aki után évekig fizették/fizetik a járulékokat.

És ha valamiért egyáltalán dicsérni lehet a molnár/horváth amúgy "mengelei" reformokat, hogy egyáltalán belefogtak
a rendszer ellenőrzésébe.
Az más kérdés, hogy kiderült, az OEP-nek
fogalma sem volt (és most sincs) hogy ki, mikor és mennyit fizetett vagy fizet.

A többit, vagyis hogy akkor hova lett a pénz, ilyen nyilvántartás mellett...
azt már könnyü elképzelni.
Lord_Cica / Original 2008.03.17. 10:38:40

A fele sem az , aki meg valójában rokkant annyit sem kap, amennyi a gyógyszereire elég ... a rokkantnyugdíjból egyedül azok élnek meg, akik mellette bőszen eljárnak építkezésekre meg csinálnak 4-5 gyereket ...
julius evola 2008.03.17. 10:37:57

Pont azt írtam, hogy ha nem csinálnak valamit a rendszerrel akkor nem lesz más mód, és megint növelni fogják a közterheket. Ezt kellene elkerülni. De a megoldástól (vagy legalább attól hogy erről beszéljünk) mintha kicsit távolodnánk.
"ha csak havi 5-10000 ft-ot mindenki felretenne havonta es befektetne mondjuk befektetesi alapokba, akkor nem lenne gond egy kis pluszkiadas 60 evesen."

Jelen pillanatban ezt Magyarországon nem sokan engedhetik meg maguknak. Ez az, amit sokan nem fognak fel.
"A szockában épültek ki a legnagyobb költségeket felemésztő beruházások, amelyeket máig használunk. A MÁV modernizálása mennyibe fájna? a mozdonyok, szerelvények, vasúthálózat, villamosítás mind a szocka idejére teendő.
A szocializmusban lett a középkori szintű magyar faluból európai élhető település aszfaltozott útakkal víz, gáz, villany hálózattal tégla házak.

Az iskolák jó része is akkor épült, ahogyan a kórházak is ... atomerűművet is felrántottak egyet ... gondolod ez mind ingyen volt ... csak volt v.mi látszatja is annak mire ment a pénz."

Persze, igaz, igaz. Epult, szepult az orszag, stb. Csak hat deficitesen mukodott az egesz. Ezt mindet kulfoldi kolcsonokbol fedeztuk. Tudod, volt ez az ize, ugy is hivtak, hogy puha koltsegvetesi korlat. Na ez volt az egesznek az egyik rakfeneje.

Egyebkent nem vitatom, hogy volt valamifele "fejlodes" a szocialzimusban (pl. milyen szep satortetos hazak epultek ugye a falvakban). Akar azt is le merem irni, hogy volt pozitiv hozadeka korabbi korszakokhoz kepest, mondjuk a magyar oktatas nem volt eppen rossz, de emlithetnem pl. a nyomos kek kutak halozatat. En imadtam nyaron, hiogy barhol csillapithattam a szomjam friss hideg vizzel :-) ). Csak hat sajnos ennek (nem onmagaban a kutaknak vagy az iskolaknak) ara volt, olyan, amit esetleg meg a mi unokaink is fognak fizetni.

Foleg, ha mi tovabbra is elszabjuk a dolgokat. Meg hat azota valtoznak a dolgok. Pl. az iskola feladata ma azert mas, mint 30 eve. Vagy pl. demografiai kihivasok is vannak, stb, stb.

Le kene vonni a kovetkezteteseket.
az van, hogy akkro lehet bármiylen adócsökkentésről érdemben diskurálni, ha radikálisan növelik az adózók számát, ehhez viszont el kell érni, hogy a minimálra bejelentettek, illetve a be sem jelentett fekete munkások be legyenek jeletve, és annyira, amennyit a valóságban kapnak. a gond az, hogy az adóelkerülés társadalmi beágyazódottsága annyira nagy, hogy ez egy hosszabb folyamat... ha első lépésben a munkáltatót, vagy a munkavállalót terhelő adókat és járulékokat csökkentik, hogy ezzel több embert hozzanak be az adózók körébe, akkor eleinte bevételkiesés várható költségvetési szinten, és a körbetartozásokkal, likviditási problémákkal küzdő kkv-k csak később fogják, és csak fokozatosan bejelenteni a szürkén, vagy feketén dolgozókat... de egy biztos, ez így nem maradhat. :(
Bisztő Gyalla · privi.hu/gyulszi 2008.03.17. 10:38:58

Ezzel a logikával az a bibi, hogy a bérlapon általában nincsen olyan rublika , hogy körteízű feles járulék 3% meg 29% :D
Harmadszorra is ez a téma? Gratulálok. Ahelyett, hogy cigánybűnözés, vagy Veres 134. ügye, amiért le kéne mondania és börtönbe kéne vonulnia.

Diákterhek(tandíj, bérlet, kaja, albi...)=450-500 ezer/félév,

Hétvégén hazamegyek, háziorvos nincs, ügyeleten 1000Ft a vizitdíj, 2 percet vagyok ott. A járulék nem csökkent.

Ha nincs pazarlás és lopás állami részről, akkor a pluszból gazdaságélénkítéssel 1%-kal nagyobb GDP-t is siman kihozhattak volna. Cigányok nem ingyen élnének - repülne a gazdaság...

Vagy csökkenjenek jelentősen az adók és fizessünk a szolgáltatásért, vagy ne vezessenek be minden szar díjat. Vagy kampányoljanak azzal, hogy csinálok vizitdíjat, mert ez jó lesz. Köcsög Tóta. Megoldás mindenre - 20% Mszp, 55% Fidesz, 10% Mdf, 15% Jobbik a parlamentben.
Ez, hogy a manci néni minden nap egy órát trécsel a körzeti orvossal, nem tudom melyik agyhalott találta ki, de góg és demagóg fia volt :-) Ahogyan az is, aki azt gondolja, hogy a mostani népszavazás 300 Ft-rol szólt. Ez a népszavazás Ferencz tesvérről szolt, akinek még nem mondta meg nyíltan, csak suttyomban a mostanában illegitim elnökkel rendelkező szatellitpártja, hogy feri, húzz a p* :-)
Mákos Kalács.

Hogy mondhatsz ilyet, hogy a kérdések rém ostobák voltak?

A kat.konz. és reakc.jobber értelmiség szine virága lelkesedett a kérdésekért.

jobber közgazdászok verték a mellüket mellete.
Tehát a kérdések jogosak és mit sem von le ebből, hogy az analfabéta cigánylakosság is pont így gondolta.

Képezzünk még több tanult elmét, és akkor érteni fogjuk, mit szeretne az okos népünk.

Éljen a Fideszvezette rongyosgárda mindent elsöprő győzelme.

Ezzel győzzük le a román kistigrist.
.
Ui. Alcsút nagyobb is és szebb is, mint Bukarest.
(örökigazság)
Szakyster:

Nem, nem ismerem a konkrét árakat, de ha egy 80%-os támogatottságú gyógyszer kerül 2-3 ezer forintba az már jelzésértékű.

Egy komolyabb műtét ára pedig alighanem milliós nagyságrendű. Persze ha valaki tájékozottabb, és tud konkrétumokat, akkor írja meg!
Szakyster 2008.03.17. 10:45:52

Inkább nincsen bizalom ezekbe a befektetési alapokba ugyanis azok időnként bedőlnek, és akkor ugyan ki fogja kártéríteni a proletárt, aki mondjuk 20 éven át befizette a havi tíz rongyot ...
Carnivora "Árpi megnyugtatlak ilyet tanulna a magyar gyerek csak a bibi az, hogy az iskolák 90%-ban addig nem jutnak el az anyagban, mint a 20. század második felének történelme ... még max. 56-ról darálnak kicsit, és ott vége ..."

de hát nem pont ezt írtam?
egyébként a m. történelemoktatás azért a gazdasági hátteret sose hangsúlyozza túl, de ezt te jobban tudod.
dimitrij: radikalisan nem lehet novelni valamit, nezz utana a radikalis szo jelentesenek :-)
Én a szolidaritást erénynek gondolom, főleg olyan időben, amikor sok-sok ember önhibáján kívül nem talál munkát, mivel a gazdaság nem működik jól. Ingyenélőkről beszéltek: nagyon jónak mondható bérem után 53 évesen, több mint 30 éves munkaviszony után (=adó, járulék mindig befizetve) az álláskeresési járadék 75e Ft (3 hónapig, utána kb. a fele még pár hónapig). Diplomával, szakképesítésekkel, három nyelv ismeretével a korom miatt már nem sikerült munkát szereznem. De a fiatalok sem járnak sokkal jobban; mai hír, olvassátok el a magán-nyugdíjpénztárak hozamairól szóló cikket, két olyan pénztár van, amelyik vmivel az infláció feletti hozammal bír. Elértéktelenítik a befizetéseiket. Ez intő jel szerintem az eü. magánbiztosítók vonatkozásában. Vizitdíj és társai: pitiáner ügyek, ennyi terhet a többség kibír.
TD223 2008.03.17. 10:48:09

Akko már a Munkáspárt is elkéne az fedné le a teljes politikai univerzumot. Mennyivel izgalmasabbak is lennének a parlamenti ülések.
Akkor mondok még egy pédát.
Tavaj januárban voltuk selni a haverokkal a francia alpokban (mielőtt hörögne mindenki a franciák FELE annyiba kerülnek mint az osztrák sógorok).
A biztonság kedvéért kötöttünk biztosítást mindenkire, és mivel nem tuduk hogy milyenek az ottani EÜ árak a legnagyobb biztosítást kötöttük.
Ebben benne volt a mentés, kutatás keresés, kórház, gyógyszer, tolmács, hozzátartozó utaztatása, stb. És a biztosító 35 millióig vállalta a számlát.
Gondoltuk hogy ennyi csak elég lesz.. :D
Az egyik társunknak ki is ment a térde, így aztán volt helikopteres mentés meg miegymás.
A biztosító fizetett mint a katonatiszt nem is volt semmi gond.
A csattanó ezután jön:
ez a biztosíttás hvi szinten kb 20 000 Ft-ba kerülne.
Nos ezek után felmerült bennem a kérdés.
Utánam havi szinten ennek a többszörösét fizetik amiből eddig szerencsére vajmi keveset használtam fel.
Ugye akkor hogy a franca lehet hogy havi huszért meg van magánklinika (mert ott rakták össze a kollégát) meg mentőhelikpoter meg minden szar.
Ti értitek?
Nnna, ez a poszt eggész okés lett.


"Mi persze úgy tudjuk, a szocializmus azért bukott meg, mert a rendszerváltók kivívták. Hogy az valami spirituális izé volt, Mária visszatette a kezét az országra, ilyesmi. Hogy Demszky Gáborok és Orbán Viktorok előtt hátrált meg a Szovjetunió, a Lélek győzte le, meg a Szabadságvágy, esetleg II. János Pál. Nem ám a kezelhetetlen eladósodás, a technológiai lemaradás, a nyomorult gazdasági teljesítmény."

Kezelhetetlen eladósodás? Hát hisz az most is van... Az most mit győz le?

Technológiai lemaradás? Hümm... Mintha nem a Közép-Duna-medence volna Yuropp szilikon-völgye...

Nyomorult gazdasági teljesítmény? Ööö... Erre hadd ne mondjak semmit.

Akkor mi is van a szocializmus bukásával? Akkor vagy annak sem kellett volna buknia, mint a mostani rezsimnek, vagy ennek is buknia kéne, mint a komcsi elődpárt rendszerének.

Legfeljebb abba beszállt a Szűz, meg a Lélek, ezt meg Butaháziéknak kellene megdönteni?

Még gondolkozom sokmindenen.

P.
AzHofi

értsd jól kispajtás, ne kötözködj.
"Nem, nem ismerem a konkrét árakat, de ha egy 80%-os támogatottságú gyógyszer kerül 2-3 ezer forintba az már jelzésértékű."

Ebben igazad van, de a gyógyszerek árképzése egy igencsak vicces dolog, megérne egy külön (kép)mesét
Attól tartok, a "nem"-mel szavazók nagy része (TWÁ-val együtt) mellékvágányra téved, amikor ingyenélésről, az öngondoskodás elutasításáról vagy a szocializmusról kesereg. A népszavazás nemcsak a kérdésekben szereplő díjakról szólt, hanem valami egészen másról is. Ritkán fordul velem elő, de most Horn Gáborral kell egyetértenem: a HírTV kamerája előtt ő fogalmazta meg a legtalálóbban (és igazán TWÁ-s stílusban :-)), mit is mondtak az emberek... Ld. az igen szavazatok szinte azonos arányát a három kérdésben.

Az már a Fidesz melléfogása (de benne vannak a kormánypártok is vastagon), hogy pont ezekben a kérdésekben sikerült a kormányt "megtalálni". A kormánynak adott (amúgy jogos) pofonnak így sajnos az az ára, hogy közben az öngondoskodás meg a felelősség is kapott egyet... Ezt nevezik katonáék a tengerentúlon "collateral damage"-nek. Én ugyan reménykedtem benne, hogy sokan adunk majd le érvénytelen szavazatot (intő a kormánynak, de az öngondoskodás marad, s ez egyúttal figyelmeztető a Fidesznek is), de isa pur és homu vogymuk, 1%-nyian sem lettünk.
A gazdasági relációk törioktatásbeli elhanyagolása nemzeti önazonosságunk és jobbulásra törekvésünk egyik rákfenéje. Tökre igaz.
Carnivora

Hát igen, nőttek az igények, ma már nem elég az új Lada meg a színes tévé. CLS kell meg plazma, minimum.
Attól a lopás még lopás.

Ebben az egész szolidaritás dologban csak egy dolog b.ssza az én csőrömet: hogy mindig én vagyok szolidáris másokkal és velem meg senki sosem. Tudom, tudom, szerencsés vagyok mag minden, örüljek. Akkor is rossz dolog megnézni, hogy mennyit fizetek be rendszeresen a nagy közösbe és mennyit kapok ebből vissza.

És nem vigasztal, hogy majd ha megöregkszek visszakapom, mert józan ésszel belátható, hogy ez lehetetlen, még akkor is, ha száz évig élek.
Hat igen! El kellene erni, hogy ne csak az adofizetok 1/3-a fizessen becsuletesen. De ilyen allapotok melett, es a magyar mentalitassal jogosan kerdezi meg az empatiaval ellatott magyar polgar, hogy es ezt hogyan is gondoljak?!
Hanyan vannak olyanok, akik ugyanzet mondjak, hogy adozni kellene mindenkinek, de ugyanakkor ok is ugyanugy csalnak?
"Inkább nincsen bizalom ezekbe a befektetési alapokba ugyanis azok időnként bedőlnek, és akkor ugyan ki fogja kártéríteni a proletárt, aki mondjuk 20 éven át befizette a havi tíz rongyot ..."

Ebben is igazad van (plusz lásd a kamatokat), de mi is voltunk sokszor úgy, hogy még két nap a fizetésig, addig csak ki bírjuk kenyér nélkül... Ez mellett még havi 1000 ft is túl sok
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 10:50:20

úgy van, én nagyon utáltam a suliban, hogy egyfolytában ostoba csatákról és háborúkról tanultunk, pedig a lényegi dolgokat legtöbbször nem is ezek határozták meg.
"ha csak havi 5-10000 ft-ot mindenki felretenne havonta es befektetne mondjuk befektetesi alapokba, akkor nem lenne gond egy kis pluszkiadas 60 evesen."

Jelen pillanatban ezt Magyarországon nem sokan engedhetik meg maguknak. Ez az, amit sokan nem fognak fel.

Jol van, akkor szamoljunk. Mirol kell 5000 ft befektetesehez lemondani havonta?

1. kb 7-8 doboz cigi (mondjuk, van, akinek a havi adagja ennel joval tobb)
vagy
2. hitelbol vett szarsagok
vagy
3. kabel tv elofizetes + egy-ket aprosag
vagy
4. 1 db cd
vagy
5. nyaralas (idealis esetben persze hitelbol)
vagy
6. azt mar nem is irom ide, hogy AUTO, vagy hogy milyen

+ ezek barmilyen kombinaciojabol szinte barki kepes ennyit megsporolni. Ha egyedul nem megy, akkor segithetnek ebben a csaladtagok. Pl. Ket kereso gyerek elkezdhet egy kis toket osszerakni a szuloknek, ket gyerek eseten havi 2500-5000 ft-rol beszelunk, a lo rugja meg.

Persze, tudom, hogy van, ahol ennyi sem megy. Sajnos. Csak hat ez ugy van, hogy mas helyeken ezt barmi aron eloteremtik, mert fontosabb, mint az uj szinesteve vagy a Suzuki. Mi tobb, ebbol van a nyugdijuk meg a gyerek tandija vagy legalabb egy resze.

De higgyetek el, lesz meg itt reneszansza a konyhakertnek is. Ugyanis ha vki havi 5000 ft-ot nem tud megsporolni, az ehen fog halni. Az elelmiszer es az energia ugyanis legalabb 40%-kal fog dragulni a kovetkezo 5-7 evben. Ezert mondom, hogy ilyesmirol kellene beszelni.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 10:50:20

Ez megint tanár, és tankönyv függő .Már vannak elég jó tankönyvek, amelyek sokat foglalkoznak a gazdasági, -társadalomtörténeti kérdésekkel is. Leginkább tanár függő mit tart fontosnak az adott pedagógus. Az öregebb nemzedék inkább maradt a seggeljük be az évszámokat, királyokat száraz anyagot résznél ... na az ami teljesen felesleges. A fiatal pedagógusok kitérnek más témakörökre is.

Egyébként egy 15-20 év múlva elég jó lehet majd a töri oktatás, ha az új programokat képviselő fiatalok kerülnek többségben a pályán. -
W, magad mondod, hogy nincs ingyenes egészségügy. A fogyatékosokon kívül mindenki tudja, hogy 50% körül van az önrész már most (gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök). Akkor most hogy is van az, hogy 100%-ban fizetünk a mások ügyes-bajos dolgaiért?
"Inkább nincsen bizalom ezekbe a befektetési alapokba ugyanis azok időnként bedőlnek, és akkor ugyan ki fogja kártéríteni a proletárt, aki mondjuk 20 éven át befizette a havi tíz rongyot ... "

Akkor ne fizess magánnyugdíjpénztári járulékot sem ennyi erővel, az is egy befektetési alap gyakorlatilag! Ez megint csak a pénzügyi kultúra hiánya az ilyen hozzáállás. Mindenki választhat magának a saját kockázati hajlandóságának megfelelőt, és hidd el, ha egy befektetési alap bedől, akkor teljesen minegy, hogy hol a pénzed, mert akkor nagy gáz van már. És szerintem a szalmazsákban tartásnál, és a plazmatévébe fektetésnél jobbak a kilátások egy befektetési alappal.
XSun 2008.03.17. 10:51:17

Persze, hogy értjük. Amiről te beszélsz az baleset és nem egészségbiztosítás. Elég pontosan be lehet lőni, hogy egy évben hány (kevés) embernél lesz szükség helikopteres mentésre, így viszonylag alacsony összeget kell fizetni érte.
Ha a társad cukorbeteggé lett volna, vagy rákbetegsége alakul ki, vagy kap egy szívrohamot a kint töltött idő alatt, a hajatokra kenhettétek volna a biztosítást.
Ezek a betegségek és kezelésük kerül rengetegbe egy évben, nem a balesetek utáni ellátás.
dimitrij: lehetett volna szemelyeskedes meg lekicsinyles nelkul is valaszolni, neked nem sikerult. Nem baj ez, csak vedd eszre!
"Inkább nincsen bizalom ezekbe a befektetési alapokba ugyanis azok időnként bedőlnek, és akkor ugyan ki fogja kártéríteni a proletárt, aki mondjuk 20 éven át befizette a havi tíz rongyot ..."

Erre azert van megoldas. Raadasul mi a nagyobb kockazat? HOgy semmilyen megtakaritasra nem tamaszkodhatok egesz eletemben ha valami tortenik velem vagy hogy egy-egy alap esetleg veszit valamennyit az ertekebol (azt konnyen el lehet kerulni, hogy valaki mindenet elveszitse es akockazatot is konnyen lehet mersekelni, de ez megint off)
Kedves Simonmondja!

Ezek a kérdések kb. a Mónika Show-ban elhangzó kérdések és tanúlságok szintjét közelítik alulról. Megkövetem az istenadta népet, de azért mert egy műsor népszerű, még nem biztos, hogy bármilyen eszmei értéket képvisel...
A román kistigris legyőzésére csak annyit reagálnék, hogy legalább érjük már utól és akkor majd lehet legyőzni...
Hát nem tudom. Kommunizmus- szocializmus mentegetése helyett: Kommunizmus- nagyajólét: Kína. 'Kisebb' szociális különbségekkel. 6.5% gazd fejlődés: szocialista Kuba. Szintén "kisebb" szociális különbség. Lényegében a pol. rendszer tud függetlenül viselkedni a gazdaságitól. És attól, hogy itt vagyunk oly hülék, hogy kifizetünk / munkavállaló / munkaadó -ként iszonyatos járulékokat igen kevéssé termelésreprodukcióképes csooportokba, az nem jelenti, hogy bizonyos esetekben az alapelv nem helyes.

Én támogatom az ingyenes felsőoktatás vízióját, de tisztában vagyok vele, hogy változtatni kell rajta, és hogy ennek az ingyenességnek relatíve kevés ember között kell megoszlania.

Továbbá az egészségügyben röhej, hogy 300 fronyesszel akarnak még lehúzni, amikor nagyon jól tudom, hogy már abban a hónapban befizettem kábé 40 et. Úgyszintén a napidíjjal is ez a problémám.

És problémám az új egübizt törvény is: Vagy játsszuk azt, hogy én majd választok biztosítót, az előbb említett irreproduktív tömegek meg le vannak kakkantva, vagy maradjon ami volt.

Na de az, hogy kemény 12 ezer forintért valaki megveszi az eddig befizetett járulékaim felét, amikor én ennél havonta legalább háromszor fizetek- no ez egy meglehetősen hülye megoldásnak tűnik. Mert akkor elmegyek és vásárlok Németországban egészségbiztosítást. És homárt reggelizek osztrigával a kórházban, és nagyuramoztatom magam az ápolónővel.
De azt a megoldást, amit pártunk és kormányunk eltervezett, nos azt élből elutasítom, az előbb említett érvek alapján.

"Attól tartok, a "nem"-mel szavazók nagy része (TWÁ-val együtt) mellékvágányra téved, amikor ingyenélésről, az öngondoskodás elutasításáról vagy a szocializmusról kesereg. "


nem, ez pont nem így van. azon kellene gondolkozni, hogy egy normális demokráciában azon kormányok, akik felvállalnak mindenféle népszerűtlen intézkedéseket, azok a vélhetően ellenzéki közreműködés nélkül is legfeljebb ellenzékként kerülhetnek be a következő parlamentbe, a korábbi ellenzéknek meg az lenne a jól felfogott érdeke, hogy ebből minél többet meg tudjanak csinálni, hiszen az ő sikerük a népszerűtlen intézkedések miatt garantált... hogy nálunk azt a keveset, és nem feltétlen jót is megpróbálja az ellenzék megakadályozni, ráadásul a lehető legszarabb módon, az hűen tükrözi, hogy hová züllött ez az ország a politikai elitünk miatt... ne a kormány és a szavazópolgár tehessen már arról, hogy ilyen kérdések kapcsán népszavazásig jutottunk, könyörgöm. :)
a nagy levin 2008.03.17. 10:57:32

Ugye nem mondod komolyan, hogy a szuloknek rakjuk felre a penzt? Nem is azert, mert utaljuk oket! Hanem mert ahogy azt mar EGY BIZONYOS ember is megmondta, ok az elozo rendszer kiszolgaloi. :-D
Re: a nagy levin("Persze, igaz, igaz. Epult, szepult az orszag, stb. Csak hat deficitesen mukodott az egesz. Ezt mindet kulfoldi kolcsonokbol fedeztuk.")


És most?:P
A "rendszerváltáskor" volt az országnak 20 milliárd dolláros külföldi adóssága.
Most van 80 milliárd - és nem épül szinte semmi.
Volt Kádárék alatt ilyen adórendszer, 67 fajta adóval? ÁFA? parkolási díj?
Illetékfajták hegyei?

Hiszen ha azt nézzük, hogy demszkigrádon
18 éve nulla metró...
akkor bizony azt kell mondani hogy "ezek" még eletképtelenebb rendszert működtetnek mint..apáik...
Hiszen, "ezek" még azt is eladják, ami akkor megvolt, repülőterestől, erőmüvestől, földestől.
Virág et. 2008.03.17. 10:54:25

Nem érdekel a lopás, ha mértékkel teszik politikusék. Roppant irracionális azt képzelni, hogy v.ha lesz olyan ember, akinek nem saját maga felé is hajlik a keze, ha lehetősége van rá. Csak tudod a pofátlanság ne továbbja , mikor a fizu mellé beböfögi a pénztárnál, hogy dobjanak ki neki 10 milkát költségtérítésre meg mellette még milliókkal húzza le a vállalkozókat a választókerületébe, ha azok állami-önkormányzati beruházásokhoz óhajtanak jutni.

A szociban , azért volt egy mérték olyan pofátlanul egyik sem mert csinálni a lenyúlásokat, mint most ...

AzHofi:

nem kértem a kioktatásból, és a hozzászólásodnak megfelelő stílusban reagáltam. mit vársz, ha egy hozzászólás kapcsán a tartalmi és érdemi résszel nem tudsz mit kezdeni, ezért belekötsz egy vélt lingvisztikai hibába? köszönjem meg? kiméljük meg egymást, ok?
Bűvös Vadász 2008.03.17. 10:45:24 ,

szerintem pont nem tavolodunk, hisz most nem maradt mas ut csak ez. remelhetoleg
Bummer 2008.03.17. 10:58:27

Fenét van 50% körül az önrész. Egy mindennapos mandulaműtét is olyan 2-8 millió forintra rúg.
Az adó adja a költségek 95%-át
dimitrij: szerintem semmi ilyesmi nem tortent amit hallani velsz mogotte, egyszeruen olyan szot hasznaltal, amirol nem tudod mit jelent. Elmondtam neked TIT alapon, hogy nezz utana, de le is irom, hogy konstruktiv is legyek: a radikalis azt jelenti, hogy a gyokerekhez ragaszkodo, a radix (gyok) a szonak a tove.
WOW

Érdekes dolgokat lehet itt olvasni...azért meglepődök az alulinformáltságon :-)

-kezdő orvosi fizetés téveszme: 108 nettó. 2003-ban végzett. a párom és egyívású kollégái. belgyógyászok. ti csinálnátok ennyiért?

-vizsgálatok/gyógyszerek _valós_ árai téveszme: vérkép. egy darab. húszezer körül. fizeted?

-degeszre keresett orvos pénztárcák téveszme: mindenki soroljon fel pár olyan orvost aki nem: szülész/nőgyógyász, sebész, fogorvos, kardiológus.

Aztán nézzük tovább. GDP, fejlődés stb. Hol az input? Mit termel ez az ország? Új értékre gondolok. Amit eltudunk adni külföldön. Mert most inkább kereskedünk nem? A magyar kereskedő eladja a nyugati jó vagy szar minőségű terméket a magyar vevőnek. A magyar kereskedő aztán igénybeveszi a magyar vevő (aki történetesen egy szolgáltató, mondjuk ügyvéd) szolgáltatását. A pénz körbejár.

Vagy a gyártósor, a magyar droiddal. A magyar mérnök irányításával, aki technikusi szintű munkára lett felvéve. Fillérekért. Szakmailag zéró színvonalon.

NO INPUT=NO OUTPUT

Na szerintem ezért irány a határátkelő, mindenkinek, aki nem itt akar megrohadni. Itt nem lesz olyan, hogy ne a jogász meg a menedzser mondja meg mi legyen az _értékteremtő_ munkával. Vagy a 'nép' aki szétüti magát piával/cigivel/disznózsírral majd üvöltve követeli az orvostól, hogy gyógyítsa meg 110k HUFért havonta (ebből pihenj, töltődj fel, képezd tovább magad orvosként).

Talán majd a mangalica meg a pornó?
Wonderland:

Azért ezzel a Kina-Kuba dologgal vitába szállnék. Nem hiszem, hogy arra a fajta gazdasági fejlődésre vágyunk, amit 500 millió napi 12 ór a munkával heti 7 napon át dolgozó, és ezért naponta úgy 400-500 forintot kereső ember mozgat...

Kuba viszont tényleg jó hely, a napokban engedélyezték a mikrostő használatát is...
Carnivora
"
A szociban , azért volt egy mérték olyan pofátlanul egyik sem mert csinálni a lenyúlásokat, mint most ... "

A politikusok megtanultak az imperializmust.
Igazad van amugy. Kibaszott idegesito, hogy kulonbozo kiskapukat, mit kiskapukat? torvenyeket hasznalnak ki arra, hogy penzekhez jussanak hozza. Pont olyanok, akiknek tanitania kellene az embereket, hogyan nem lehet elni. Az osszes politikus monnyon le!
Mo-on ezt annyira durvan toljak, hogy verlazito. Valoszinuen kulfoldon ugyanez a helyzet, de ott legalabb konnyen megel az ember a keresetebol.
1, Állítsuk vissza a jövedelemhez kötött, adókedvezményeken nyugvó - tehát ösztönző - családtámogatási rendszert (apropó: ez volt a Fidesz eredeti javaslata...)

2, Teremtsük meg a családi adózás lehetőségét (hogy ne kétszer, két helyen, két alkesz vege igénybe a szétkúrt család kedvezményeit). (ez is Fityesz-javaslat volt)

3, Gyerekek után szocpolt csak az iskolázottság függvényében (így a cigánkölöknek muszájn lesz suliba járni). Amíg a gyerek diák/hallgató, addig kapja a pénzt a szülő.

4, A több gyereket vállalóknak az iskoláztatás évei alapján számítódjon a kompenzáció, ne a puszta gyerexám alapján.

5, Az a nyugger, aki több gyereket nevelt fel, munkaviszonya mellett, magasabb nyugdíjat kapjon, mint a többi, aki kevesebbet, vagy nem volt munkaviszonya (mer' ha nem volt, mire nemzette a sok kölököt?).

6, Gyes alanyiságának megszüntetése.

7, Munkanélküli segély folyósítása (köz)munka függvényében. Tisztára pazarlászat, hogy segélyelünk, oszt baszunk dógoztatnyi.

8, Új biztosítási rendszer bevezetése, mint a sulikban, max. felmenő rendszerben.

Más ötletem is van még, csak időm nincs. Tök jó lennék gyurcsánynak. Ötletek, kockázat nélkül...
Még valami: Szlovákiával, Romániával és előbb-utóbb Bulgáriával csak az történik most, ami velünk is a 90-es években. Odaáramlanak most a külföldi befektetések, mert még van mit megvenni, még olcsó a munkaerő, aztán, ha majd már ott sem éri meg, mennek tovább.
Egyébként teljesen osztom Málnafaló véleményét. Az I.VH után 18 évvel már dübörgött a magyar gazdaság, a II VH után 18 évvel már rendesen működött a gulyás-kommunizmus, és 18 évvel egy újabb vesztes háboru után hol tart kicsiny hazánk??? És mint a felsorolásból látszik, az országrendbetétel feladatának normális végrehajtása rendszerfüggetlen...
AzHofi: mit értettél a hozzászólásomból? csak a lényeget nem. mit kértem? hogy értsd jól. gondoltam menni fog, sajnálom, hogy nincs így.
Carnivora

Ebben teljesen igazad van. A költségtérítés egész intézménye dühítő. Ha ratjam múlna vagy csak számla ellen kapnának mindent, vagy nem kapnának semmit és az illetmény nőne valamennyivel.

"Roppant irracionális azt képzelni, hogy v.ha lesz olyan ember, akinek nem saját maga felé is hajlik a keze, ha lehetősége van rá."

Erre kéne kontroll, hogy a minimumon tartsuk. Nyugaton működik, nem lehetetlenség. Lopni ott is lopnak, de arányaiban kevesebbet. A kampányfinanszírozás kérdésének rendezése ezért is lenne fontos dolog: nem kellene másoktól pénzt elfogadni a válaszás előtt, amit aztán "visszafizetnek" megrendelésekkel kormányrakerülés után. De ezek a kezdeményezések is elvéreznek a demagógia oltárán.
Mákos Kalács.

Akkor koppintsunk valamit a románoktól.
Például völgyekben ciántavakat.
Vagy nyugdíjakat - de akkor annyi legyen, mint ott.
Vagy segílyt - annyit.
Vagy legalább ne küldjünk pénzt Romániába.

Vagy csukjuk le a politikai vandálcsürhét.

A zsil völgyi bányászok 20 évet ültek a randalír miatt.

Hát tanuljunk akkor.
Nekik
3 dolog:
1: A szocializmusról és ("magyar") szolidaritásról irott látleleted megfelel a valóságnak. Csakhát ugye amig a "szocpolbó" élők is szavaznak, addig nem lehet nekiesni a szociális pók-háló potyautasainak (nyugdijrendszer u.e.).

3: A szocializmus azért bukott meg (szvsz), mert a pártvezetők rájöttek, hogy nekik mindenképp jobb lenne a kapitalizmus. Volt 18 éve egy újraelosztás, és aki egy centivel is vastagabb volt a többinél az most nem egy centivel vastagabb. Aki nem vallja véleményemet mondja a fórumozók szemébe, hogy az első miniszterelnökünk nem játszott (majdnem) mindent az MSzMP-s klientúra kezébe (persze csurrant az máshova is, mert az MDF is megszedte magát, nem párpolitizálni akarok). Vagy ami mégroszabb, a maffiózók kezébe. Vagy a kettő ugyanaz :-D

2:
"Nem az a kérdés Fletó mit tehet érted, hanem hogy te mit tehetsz Fletóért!"
Na ez az ami nem működik nálunk. Most elkezdhetném ecsetelni, hogy Magyarország miért nem USA, de röviden csak a horni szó-fordulattal zárnám le az érvelést.

Ha az ország háromnegyede nem akarná felköttetni a miniszterelnököt igazad lenne. Akkor lehetne erről beszélni, meg társadalmi közmegegyezéssel reformokat bevezetni (most hogy leirtam eszembejutott milyen elcsépelt szó is ez). Meg közössági terhet vállalni. Az igaz, hogy azt addig is kéne, épp ezért vagyunk most nagy kakiban, mert van egy messiás miniszterelnökünk, aki nem veszi észre magát, csak az ország fele már a látványától is lesokkol. A parlament roszabb mint a szinház. Ugyanis ha a szinházban kifütyülnek valakit, durcázik ugyan de legalább lemegy. Mielőtt valaki belekezdene deazorbánisfaszba, felvilágositanám, hogy lassan Fletó lesz a leghosszabb ideje a székben, 2010 ig meg tuti marad, ugyhogy 6 évet fog ülni a trónon a 20-ból. Tehát statisztikailag is felelős az itt lévő kaki ~egyharmadáért ;-)
"Ebben teljesen igazad van. A költségtérítés egész intézménye dühítő. Ha ratjam múlna vagy csak számla ellen kapnának mindent, vagy nem kapnának semmit és az illetmény nőne valamennyivel."

Persze, ez mashol is tema. A BBC eppen a minap szamolt be arrol, hogy Westminsterben pl koltsegteritest adtak a kepviselok londoni lakasainak fenntartasahoz (ahogy nalunk is), de olyan tetelek is elszamolhatoak, mint pl. "uj konyhabutor 10000 fontert". Na, ez kibaszta a bitositekot, ami ertheto is.

Az viszont sotet demagogia, hogy emiatt vagyunk szarban. Ez inkabb a szimbolikus jelentosege miatt fontos, mert ugye ez tukrozni, mit is gondolunk az allamrol, a koz szolgaloirol, a kozpenzek felhasznalasarol es a tarsadalmi igazsagossagrol.

Hat barataim, mindannyian tudjuk, hogy van ez.
Lord_Cica / Original 2008.03.17. 10:57:09

A csatáknak, háborúknak, uralkodoknak fontos szerepük van bezsélni kell róla viszont a történelem tanítást nem csupán ezeknek kellene uralnia. Főleg, hogy lényegében nem is beszélnek egy-egy háború gazdasági, társadalmi, politikai hátteréről csak beseggeltetnek egy évszámot, és a háború konkrét menetét miközben a diáknak halványlila gőze sincsen, miért is volt az a háború ...

Az uralkodóknak, csatáknak, háborúknak a történelem oktatásban az összefüggésekre való rávezetésben van fontos szerepe. Ma a legtöbb diák azt sem tudja egy adott időszakban, melyik országban ki uralkodott, miért is alakultak ki konfliktusok ... a mai történelem oktatás nem teljesíti elsődleges célját nem segíti elő a gondolkozást.

A fontosabb urlakodókat,évszámokat persze továbbra is bekell seggelni, de sokkal fontosabb, hogy iődben, és térben eltudjon helyezni egy-egy eseményt, uralkodók a diák, aztán, ha érdekli a téma tudja melyik időszakhoz tartozó szakirodalomban találja meg az adott témát.
kgonzo: a szövegértéssel kettőnk közül nem nekem vannak problémáim, úgy látom.
Maab 2008.03.17. 11:09:15

Csak egy pelda Romaniara...
A Nokiaban egy mernok kb 3x annyit keres, mint itt nalunk Komaromban.
Mondok jobbat. En egy olyan multinal vagyok bejaratos, ahol egy rakas Roman dolgozott. Hangsulyozom, dolgozott. Miert? Mert visszamentek, ugyanis ott jobban megfizetik a technikusi munkat, mint itt.
dimitrij: akkó jóvan. :-)
Re:"ha csak havi 5-10000 ft-ot mindenki felretenne havonta es befektetne mondjuk befektetesi alapokba, akkor nem lenne gond egy kis pluszkiadas 60 evesen."


Ennél van egy jobb példám (és aztán ígérem, a demagógia adagomat kimeritve, amit ez a cikk ispirált, abba is hagyom mára), szóval.

A megoldás a vásgából való kilábalásra, az új baloldali polgárosodás, eftársak.
Mindenki vegyen high-tech kádkövet, illetve kádkőgyártó céget.Már csak egy apró figyelmesség és némi jagielowiczné kell hozzá és máris dől a lé, munkavégzés nélkül garantáltan 80-100 millió OSZTALÉK évente.
Abból meg már telik mindenfélére.
Akár még miniszterelnökösködésre is.

KÁDKÖVET MINDENKINEK !!!Vagy legalább osztalékot.
Malac te konzervatívkereszténykommunistaantilib idelógiád csodás (hanem azt a kérdést feltenni, miért fizethet a kurva nyereséges Tesco egy csomó minimálbérest, akiknek nincs szja-ja? Multiknál be kéne tiltani a minimálbért, vagy felemelni, és adósítani!) Simogatás a szép mangalica fejecskédre.

Nem is kell munkapiac, hanem szabályozza az állam, hogy ki hol mikor és mennyiért és mennyit dolgozzon. Aki pedig nemdolgozik azt elviszik valahová, ahol majd dolgozhatik. :) bravó
Carnivora, ha elküldenéd a most leginkább forgó középiskolai törikönyvek címét, annak örülnék. Pontosabban beszerezném őket és recenzálnék, ezt rég akarom.
A "rendszerváltáskor" volt az országnak 20 milliárd dolláros külföldi adóssága.
Most van 80 milliárd - és nem épül szinte semmi.

Ez így egy kis csúsztatás... Most 100e Ft a fizetésed, akkor 10e Ft volt. Illik az ilyen dolgokat diszkontálva összehasonlítani, vagy a GDP arányában kifejezni.

"Hiszen, "ezek" még azt is eladják, ami akkor megvolt, repülőterestől, erőmüvestől, földestől"

A fejlődéshez, fejlesztésekhez tőke kell. És itt jön a megtakarítás, meg a befektetési alaposdi: amikor pénzt teszel egy alapba, az részvényeket vásárol, és ez által közvetetten neked tulajdonrészed lesz azokban a cégekben. Ha lakosság megtakarítási morálja magasabb lenne, a nyugdíjrendszerben csükkene a felosztó-kiróvó rendszer súlya, akkor a lakosság meghatározó részt birtoklna a hazai vállalatokban, ahogy ez nyugatabbra működik is. Szerintem sokkal jobb, ha így birtokoljuk a vállalatokat, mintha azok csak nagy osztatlan közös tehenek.
Bsz.
Mert ha felköttetik a miniszterelnököt, akkor
sereghajtóból élcsapat.
és
akkor csak egyszer kell fizetni.
és
minden szegénygyerek zseni lesz és diplomás.
és
minden más lesz, mert


miért is?

Kedves Simonmondja!
Megértem elkeseredésedet, igen a TANULáson van a hangsúly. Rengeteget kell mindenkinek tanúlnia ebben az országban, nekem is és még 10 millió polgártársamnak... Vannak eszközök, melyek ugyan célravezetőek, de sajna demokráciába nem illenek... Igaz, hogy a diktatúrák olcsóbban tudnak működni, mint a demokráciák, de a szelekciót EMBERek végzik és nem érzelmektől és kicsinyes érdekektől mentesült számítógépek... És a kutya itt van elhantolva.
Úgy általánosságban asszem igazak az állítások.
2 megjegyzés:
1. az egészségügy természeténél fogva más, mint az ingyensör és a 21. havi nyugdíj. Az egészségügynél és a tandíjnál is érdemes konkrétan megvizsgálni a probléma részleteit. Az jó, Árpád, ha az egyik önmagában semmitmondó szlogent felváltjuk egy másikkal? (szolidaritááás!!! -> öngondoskodáás!!!)
2. USA:
de.finance.yahoo.com/currency/convert?from=USD&to=EUR&amt=1&t=5y
a libertarianizmus diadala a dekadens szolidaritással szemben
"A Nokiaban egy mernok kb 3x annyit keres, mint itt nalunk Komaromban."

talán mert a munkáltatót és munkavállalót érintő járulék és adóterhek ennyire eltérnek? vagy csak a nokia ennyivel jobban szereti a román mérnököt, mint a magyart?
Annyi, hogy a lakás dolog nem stimmel. Sokan azért maradnak, mert első az otthonteremtés húsz éves hitelre, (sokszor az egyetlen megoldás) ami röghöz köt egy életre.
"nyugdíjrendszerben csükkene a felosztó-kiróvó rendszer súlya"
Amíg negatív a reálhozam, addig hadd én döntsem el, hogy hova akarok befektetni és akarok-e egyáltalán. Kicsit fals, hogy fizessünk be kötelezően, aztán alacsonyabb a hozama, mint az állampapíré. Na ne már.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 11:17:31

Arpi

Bizonyara vannak kedveltebb konyvek a tanarok koreben, sot, hogy messzebb ne menjek politikai beallitottsagtol fuggoen megirt konyvek is vannak a piacon. De ha jol tudom minden tanar azt a konyvet valasztja ki tanitani, amelyiket jonak latja. Emiatt egy rakas pl tortenelem konyv van most hasznalatban.
Szerintem jobban jarsz, ha a kiadoknal erdeklodsz, szerzed be a konyveket.
a nagy levin

A honatyák lopásainak csak a rossz példa miatt ilyen káros a hatásuk. Az egyszeri ember látja, hogy neki szabad milliókat, akkor ő si lophat tízezreket, pl. mert trükközik az adóval. A sok kicsit pedig már megérzi az ország.

És azt sem gondolom, hogy a korrupció az ország egyetlen rákfenéje. Ha holnap mindenki tisztességesen fizetne mindent és nem fogadna el semmit, amit nem érdemel meg, akkor sem lenne mindjárt minden fenékig tejfel. Ráadásul ez ugye illúzió is.
Roa: word! nézzétek meg a NYESZ-számlát, azzal lehet egyénileg variálni.
Mákos Kalács.

Az emberek érdekek mentén döntenek.
Ez nem gond, ez a realitás.
Nem kellenek az elvek.

A rongyos csürhét uszító politikát viszont
nem fogom támogatni.

Az, hogy a pénzt lenyúlják még nem akadálya a gazdaság fejlődésének.
Máshol is így fejlődött.

De ahol a rongyosok veszik át a gyeplőt, az már

harmadik világ.

Ez az Orbán egy kártékony nyavalya.

"Ez az Orbán egy kártékony nyavalya."

Ez meg úgy fasság, mint a monnyonle.

Szép volt, Szájmon.
Malac:

Nekem van árúfeltöltő ismerősöm igaz, nem a tesco-ban, hanem a Corában. Talánt évvel ezelőtt kérdeztem meg, hogy mennyi az alap bruttója. Ha jól emlékszem 108 000 Forintot mondott. Azért az egy kicsit több a minimálnál.

Ha a képmutatást gazdasági teljesítménnyé lehetne transzferálni, szerintem Magyarország gazdaságilag a világ éllovasa lenne.
az egyetlen járható út a svéd szocializmus, ahol a füstölt rénszarvas comb fogyasztását nem terheli füstadó és a heringszaporítás sem ciántavakban történik, sokkal inkább szóértés van a rozmárok között a fagyos Spitzbergákon, ahonnan az északi-áramlatból nyerik az olcsó hideget, amit szívükön melengetnek, nemzeti ünnepükön pedig egymás fejére szórják a hamut, amelyet a szolidaritás jegyében megtakarítanak.
"Kicsit fals, hogy fizessünk be kötelezően, aztán alacsonyabb a hozama, mint az állampapíré. Na ne már. "

Ez alatt a a portfolóválasztás utáni első három hónap részvényhozamait érted? Azt nem három hónap alatt kell megítélni, hanem 30 év után. És ilyen időtávon a részvénybefektetés mindig megverte az állampapírhozamokat.

Ha tiszta kötvényportfóliót választottál, annak nem lehet alacsonyabb a hozama az állampapírnl, mert csak állampapírok vannak benne.
Paszternák.
Mindig is ezt mondtam.
Böllér malacra várva 2008.03.17. 11:16:06

Figyelj te állatgyilkos!
Én emelném a minimálbért 10-15%-kal mindenkire nézve, majd rögtön ki is vetnék rá kb. 10% szja-t. Lüke vagy, én sose gondolnék olyat, h lehet szabályt hozni csak a multikra. B+:)

Ezt meg lehetne lépni, mert kurvára gáz, h csak 2,5 millió pipölből facsarjuk az szja-t, és a tb levonás se lehet több 4 milliónál(?)
Archibald:

"Ha lakosság megtakarítási morálja magasabb lenne, a nyugdíjrendszerben csükkene a felosztó-kiróvó rendszer súlya, akkor a lakosság meghatározó részt birtoklna a hazai vállalatokban, ahogy ez nyugatabbra működik is."

De ha egyszer évtizeden át az volt az ösztönző, hogy a fogyasztás jobban megérte? Nem a megtakarításra ösztönzött a költésgeldleakocsikilométereit-vállalkozói szemlélete sem, a neszebazmeg50dollár szintén nem...
nocsak malacka, te gondolkodsz? sőt szó szerint megtanultad igéimet? :D
fuxos

A valóság meg az, h a Tesconál csomó próbaidős van minimálbéren, kiveszik az állam zsebéből a támogatást értük (tutod, miért) aztán 3 hónap után kirúgás, rotáció. Az azért durva, h hány% dolgozik minimálbéren a multiknál: Cora, Tesco, Metro, MacDondalds, stb.... Nem tudom a pontos százalékokat, de a multiknál 0% kéne legyen ez a szám!
"ilyen időtávon a részvénybefektetés mindig megverte az állampapírhozamokat"

Azért a múltból ne következtessünk már a jövőre, a körülmények mindig változnak. Én csak azt kérdezem, hogy miért nem az én jogom megválasztani a befektetéseimet összegszerűen és tételesen. Miért nem én dönthetem el, hogy megtakarítok-e, mennyi időre takarítok meg, vagy, hogy mennyit.
Meghajlok, te egy lángész vagy, (monták hogy a malacok egy négy éves gyerek szintjén vannak) és ez most be is igazolódott. Irány a munkaügyi minisztérium, a MTA munaügyi kutatási részlege és add elő az ötleteid. Ó te megváltó M.
nem bíznám el magam, de a better magyarland project, ugye...
Paszternak · osember.blog.hu 2008.03.17. 11:08:25

Hihetetlen. Mindenben egyetértünk.

"1, Állítsuk vissza a jövedelemhez kötött, adókedvezményeken nyugvó - tehát ösztönző - családtámogatási rendszert (apropó: ez volt a Fidesz eredeti javaslata...)"
Pluszban megkapnám egy tanár féléves fizetését.

"2, Teremtsük meg a családi adózás lehetőségét (hogy ne kétszer, két helyen, két alkesz vege igénybe a szétkúrt család kedvezményeit). (ez is Fityesz-javaslat volt)"
Pluszban megkapnám a másik hat hónapot is.

"3, Gyerekek után szocpolt csak az iskolázottság függvényében (így a cigánkölöknek muszájn lesz suliba járni). Amíg a gyerek diák/hallgató, addig kapja a pénzt a szülő."
Se plusz:(, se minusz.


"4, A több gyereket vállalóknak az iskoláztatás évei alapján számítódjon a kompenzáció, ne a puszta gyerexám alapján."
A javaslat kidolgozatlansága miatt ezt nem tudom beárazni, de ez is erős plusz.


"5, Az a nyugger, aki több gyereket nevelt fel, munkaviszonya mellett, magasabb nyugdíjat kapjon, mint a többi, aki kevesebbet, vagy nem volt munkaviszonya (mer' ha nem volt, mire nemzette a sok kölököt?)."
Lásd 4. pont

"6, Gyes alanyiságának megszüntetése."
??

"7, Munkanélküli segély folyósítása (köz)munka függvényében. Tisztára pazarlászat, hogy segélyelünk, oszt baszunk dógoztatnyi."
Bár ez így már nem segély, hanem kényszermunka:). De legyen.

"8, Új biztosítási rendszer bevezetése, mint a sulikban, max. felmenő rendszerben. "
??

Bár így utólag visszanézve, mintha kimaradt volna a híres-neves Magyar Szolidaritás.
Makos Kalacs
"Rengeteget kell mindenkinek tanúlnia ebben az országban, nekem is "

Kezdheted a helyesirassal
dimitrij:

Sajnos a mostani kormány alaposan kiérdemelt már egy intőt. Nem konkrétan a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal (az még rendben lenne, a tandíj egy kicsit más, de most hagyjuk, mert nem ez a lényeg). Az összes többi "reformjával" érdemelte ki, meg azzal, _ahogyan_ ezeknek nekifogott, és persze az előzményekkel, ti. hogy ilyen helyzetbe vezette az országot (és még hazudott is közben, és még nem is szégyellte magát érte). Ennyiben az ő saruk a népszavazás.

Az pedig külön vicces, ahogy az SZDSZ a "szocializmus" ellen kampányolt, amikor 2006-ig épphogy egy ízig-vérig kádári kormánypolitikához asszisztáltak. Rövid távú legitimitás biztosítása az életszínvonal mesterségesen magas szinten tartásával, vagyis a hatalom megőrzése a jövő kontójára, és mindezt hazudva, a választókat hülyének nézve - vö. a közvéleménykutatók adatait GyF megítéléséről. Csak hát ugye Kádárék ebbe bele is buktak, a mostani kormánypártok viszont úgy akarják lelkesen és kioktatóan kivezetni az országot a kátyúból, hogy közben ők vezették oda...

A Fidesz ráérzett, hogy ezt a helyzetet ki lehet használni. Kár, hogy ezt ilyen hülye népszavazási kérdésekkel tette. Ez pedig az ő saruk. Ha ma lenne a szavazás, maradnék az érvénytelennél, legalábbis a vizitdíj és a kórházi napidíj ügyében.
Dimitrij

Valoszinunek tartom, hogy a valallatot erinto adoterhek alacsonyabbak. De ha azt nezzuk, hogy mennyit kerestek az EU elott, es most mennyit keresnek, akkor ez nemhogy elmaradas itt Mo-on, hanem egyenlo az apokalipszissel.
Azert az csak mond valamit, hogy egy rakas rom orszagban olyan fejlodes indult meg, ami szintet mi soha meg sem kozelitettunk. Legalabbis en igy latom. Es ez a fejlodes mar akkor elkezdodott, amikor meg nem is voltak EU tagok.
"De ha egyszer évtizeden át az volt az ösztönző, hogy a fogyasztás jobban megérte? Nem a megtakarításra ösztönzött a költésgeldleakocsikilométereit-vállalkozói szemlélete sem, a neszebazmeg50dollár szintén nem... "

Ez igaz. De akkor ne sírjon a szánk, hogy más megveszi. Ha nekünk nem kell, nem akarunk belőle részesülni, akkor jönnek majd a külföldi nyugdíjalapok, befektetési alapok, és azok viszik.

A 90-es években is mindenki szabadulni akart a kárpótlási jegytől. pedig a lehetőség ott volt, hogy jóé járjanak vele az emberek. Strómanok vették meg őket 70-80%-os árfolyamon, majd részvényekre váltották őket, majd a részvényárak megtízszereződtek a jó pár év alatt, iszonyatos hozamot adva, és most elég sok gazdag ember van, aki abból a seftből él most nagyon jól.
Szerintem egyébként át kellene szokni a pálinkáról a svédcseppre, a disznóvágásról a rénszarvasvágásra és az egészségügyi reformokról a skandináv lottóra.

Ahogy Ivar Pötssen, a nagy svéd bölcselő mondaná: "Nefürgyéle!"
"A valóság meg az, h a Tesconál csomó próbaidős van minimálbéren, kiveszik az állam zsebéből a támogatást értük (tutod, miért) aztán 3 hónap után kirúgás, rotáció. Az azért durva, h hány% dolgozik minimálbéren a multiknál: Cora, Tesco, Metro, MacDondalds, stb.... Nem tudom a pontos százalékokat, de a multiknál 0% kéne legyen ez a szám!"

no problem!
majd jön e a Vona féle multi-kommandó, bojtos sapkában, meg kiscsizmában és lerendezi a szájukat! Reszkes teszkó!!! :DD
Nagy Levin.
Te dolgozz hatékonyan. Ne blogozzál ott, ahol a munkaerkölcs olyan tuti.
Ennyi ésszel, ami neked van, akár még pénzt is kereshetnél helyette.
Malacka:

Szerintem a próbaidő teljesen rendben van, és az is hogy a próbaidő által szelektálnak. Ha folyamatosan mindenkit elküldenek 3 hónap után, az probléma, és az ellen fel kell lépni.....bármilyen színben is van. Én konkrétan ismerek magyar vállalkozásokat, akik ugyanezt csinálják. (hat hónapig veszik fel a támogatást, és utánna lapát)

A minimálbér emelésével egyetértek..... sokkal nagyobb mértékben.......aztán 25% általános adókulcs, ami alól nincs kibúvó sem kedvezmény. (a jelenlegi bérjövedelmek mellett, ha nem volnának kedvezmények, 25%-os általános adókulccsal ugyanakkora volna a bevétel mint a mostani adókulcsokkal.)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 11:17:31

Legelterjedtebb még mindig a Nemzeti Tankönyvkiadós

www.ntk.hu/web/guest/kozep/tori#ktori

www.muszakikiado.hu/konyvek/Konyvek_ID=8069

www.koronakiado.hu/tankonyv.php?action=tankonyv&type=tortenelem

a nagyját nem ismerem jelenleg mivel nem ezzel foglalkozom van annyiféle könyv a piacon ...
Shore:


"Bár így utólag visszanézve, mintha kimaradt volna a híres-neves Magyar Szolidaritás."

Hát igen, mert én nem horizontálisan akarok szolidáris lenni a sok faszkalappal, hanem vertikálisan, a következő generációkkal és részint a már múlófélben levőkkel.

Tudom, nem lehet egyik a másik nélkül, de a generációk közötti szolidaritás mintha kimaradt volna a postból, én pótoltam kicsit. Mert szerintem a pusztán területi alapon működő szolidaritás is demotivál.

Üdv,

P.
Malac

En azon sem lennek meglepodve, ha ezek az altalad mondott multik ugyanugy berelt munkaerovel dolgoztatnanak alacsony beosztasokban, ahogyan azt mas, gyarto multik is teszik. Occso, es konnyen kirughato, raadasul a kulonbozo jarulekokat vissza lehet utanuk igenyelni.
Nagy Levin és W.

Levin kolléga valami közgazdász féle lehet, iszom a szavát amikor a megtakarítási szokások változtatásáról beszél, igen Levin álmodni szabad, viszont ez a szocializmus bukás dolog azért nem ennyire triviális. Én is tartom, hogy volt pozitív hozadéka, de döntően nem _csak_ versenyképességi okokról, illetve eladósodottságról kell beszélni. A GMK-zás azért elég durván megjelent a vége fele, tehát valójában a 80-as években már piaci formák ott voltak. Egy rendszer összeomlása nem egy olyan folyamat, ami levezethető két huszárvágással, hogy lám. Ingyenél, eladósodik, pont. Ha mindenáron keressük a szocializmus, vagy mondjuk inkább a keleti blokk politikai megroppanásának gazdasági okait, akkor a piacnyitás hatására támadó devizatartalékok cseregazdaságban törénő _nem_ képződése az. Olaszország jobban el van adósodva mint mi akkor voltunk, ha a strukturális deficitet nézzük csak. A volumen pedig nagyban volt köszönhető annak, hogy rajtunk keresztül vették fel a világbanki hiteleket a szoci országok. Azért ezt ne felejtsük már ki a történelemórából.
ALAPJAIBAN más a paradigma, mint 18 évvel ezelőtt, pedig már akkor is más volt ittohn, mint a világban.

A magyar értelmiségnek (pl. TWA) ez a feladata, hogy ezt a seggarcokkal megértesse.

Az sem ártana, ha a pöcs politikusaink is tisztában volnának ezzel. És értenék, hogy mi lesz itt uszkve 20 év múlva (nem Fidesz-kormány Mikolástul, meg Martonyi külügyminiszter úrral, az fix).

És hát az sem egy elhanyagolható szempont, hogy ha ezek ezt tudják, ne a nép átkúrásával akarják a háta mögött megcsinálni a boldogítást, mert az egy demokrasziban nem megy (bazmeg Gyurcsány Feri).
Paszternak · osember.blog.hu 2008.03.17. 11:40:38

Én komolyan írtam, hogy egyetértek veled.
Az utolsó mondat pedig azt akarta jelezni, hogy azért ez sem lenne így egy tökéletes rendszer.
A könyv magában nem jelent semmit a tanár szerepe a legfontosabb, akinek a plusszot kellene hozzátennie egyéb szakirodalom megismertetése, ha lenne a tanárok többségében megfelelő ambíció ...
"Én csak azt kérdezem, hogy miért nem az én jogom megválasztani a befektetéseimet összegszerűen és tételesen. Miért nem én dönthetem el, hogy megtakarítok-e, mennyi időre takarítok meg, vagy, hogy mennyit. "

A nyugdíj esetében azért nem, mert te lehet, hogy megtakarítanál eleget magadnak, de nagyon sok ember nem. És akkor öreg korukra ott lennének jövedelem nélkül, és hát ki tartanál el őket? Az állam, amit meg mi tartunk el.

A többi megtakarítás meg a magánügyed. Nem kötelezhet rá senki, de azt észre kellen venni, hogy megtakarítani nem csak neked jó, hanem az országnak is. A negatív megtakarítás (=hitelek) túlzott aránya pedig elég siralmas.
történelem könyvekről jutott eszembe a román csoda kapcsán az én galambocskám, csau elvtárs, aki a nyolcvanas években büszkén jelentette, hogy a román szocialista államnak nincs egy deka adóssága sem, ellenben bukarest népe önként és dalolva paprikát, paradicsomot, krumplit termel a közparkokban,a dimbovica partján épül, szépül a népek palotája. elképzelem mondjuk a népligeti szépséges paprika ültetvényeket, lakosságunk örömtől pirosló arcát a bicskei eocén erőmű építésénél stb., aztán svédezek egy jókorát.
Adófizető magyar állampolgár vagyok. Adóm befizetésével jelenleg szolidarítást vállalok:
- Tehetségtelen posztkommunista Megélhetési politkusokkal akiket eltartok. Valamint tisztelt családjukat, és barátaikat.
- Tehetségtelen, lusta hivatalnokokkal akik, ha valamit el kell intéznem várják a kenőpénzt...
- Mérhetetlen mennyiségben fellelhető cigány (már lassan nem is) kisebbséggel.
- Meg a vasutasokkal
- Szendvicszabáló, seggfej újságírókkal akik kiszolgálják, ezt a fantasztikus kormányt. (Azt nem kérdezed seggfej Tóta, hogy akarok-e azért adót fizetni, hogy Neked az ilyen és ehhez hasonló írományidért fizessenek..)
- Agyatlan rendőrökkel
- ................................

(a kipontozott rész tetszés szerint kitöltendő)

Persze fizetek én vízitdíjat! Meg napi díjat! Persze! De akkor ne én tartsam el a fent említetteket! Ha majd mondjuk a megkeresett 10 forintomból, 6,5 a zsebemben marad, a mostani 4 helyett, na majd akkor tárgyaljunk vizitdíjról, meg a többiről.....

Hello,
1. én azt javaslom, ami már létezik, hogy aki 10 éven belül diploma után külföldön telepedik le, az fizesse meg a diploma árát, ui. nem azért fizetjük mi az ő papírjukat, hogy aztán más országban adózzon magasabban.
2. A kórházi napidíj egy könnyen indokolható díj: a kaját, a fűtést, a vízdíjat, stb. kell fizetned, nem az orvosi/eü részét. Miért? Otthon talán ingyen eszel és ingyen fűtesz?
fuxosbömis · fuxos.blog.hu 2008.03.17. 11:40:15

"a jelenlegi bérjövedelmek mellett, ha nem volnának kedvezmények, 25%-os általános adókulccsal ugyanakkora volna a bevétel mint a mostani adókulcsokkal."

Az _áltagos_ SZJA terhelés 20% alatt van.
Carnivora

Mar hogyne lenne fontos a tankonyv. Ha olvasmanyos, + a tanar is nagyon jo, sokkal konnyebb a diaknak tanulnia. Arrol em is beszelve, hogy vannak olyan konyvek bizonyara, melyek a tenyeket elferditik, es az iro sajat velemenyet probalja eloadni.
"2. A kórházi napidíj egy könnyen indokolható díj: a kaját, a fűtést, a vízdíjat, stb. kell fizetned, nem az orvosi/eü részét. Miért? Otthon talán ingyen eszel és ingyen fűtesz? "

Bizony bizony. 300 ft-ért elég baráti egy napi teljes ellátás. Még egy kemping is drágább... :)
"2. A kórházi napidíj egy könnyen indokolható díj: a kaját, a fűtést, a vízdíjat, stb. kell fizetned, nem az orvosi/eü részét. Miért? Otthon talán ingyen eszel és ingyen fűtesz? "

Oké, rendben, de akkor mivel eddig a tb-mből lett ez kifizetve, ezután meg nem, akkor csökkenjen a tb-m. Comprende?
Ja, meg mondjuk lehetne azt mondani, hogy aki az intenzíven fekszik, az mondjuk ne fizessen, de aki szájon át kajál és nem infúzióból, az nem fizet az orvosi ellátásért (tehát az, hogy figyel rá a nővér, orvos, stb.), viszont az egyébként "normál" életbenmaradási dolgokért, mint a hőmérséklet, kaja, csatornadíj, víz, stb. meg igen.
A baloldali kormányok Magyarországon mindig előbb akarták fejni a tehenet, és amikor etetni kellett volna, arról megfeledkeztek. Választások előtt szórtak némi takarmányt, a tehenek meg örültek hogy van valami a százrétűben. Hirtelen újra megszerették a gazdát, örömmel bőgtek. A marha az eléggé buta állat egyébként, gyorsan felejt. Egyre lustább, egyre szarosabb, egyre kevesebb tejet ad... a gazda meg megharagszik reá, eladja olcsón kínai gazdának, osztrák gazdának, eladja a karámot is, aztán a pénzzel a zsebében kimegy Amerikába. Nem oda, ahol ezt tanulta, nem a Nagy Orosz Gazdaképzőbe megy ki, mert ott fejletlen az egészégügy például.
radikálisan a probléma gyökerénél kell megragadni a szolidaritási bika szarvát, azaz: ami az tiéd, az az enyém is, ami pedig az enyém, ahhoz neked semmi közöd.
Ez egy kicsit hasonló a cigánykérdéshez, nekünk, akik fizetünk is érdekünk, hogy befektessünk, azért, hogy a most nem fizetőket arra kényszerítsük, hogy később is fizessenek. Én szívesen befizetek évi 6000 Ft-ot vizitdíj formájában, hogy tudjam, az eddig ingyen élők is fizetnek. Hosszú távon így jól járnak azok, akik eddig kevesen voltak, mert szélesedik az adóbázis.
leásni a bika szarváig...
Mellesleg az is vicces, hogy a jobb oldal és az igennel szavazók pont azt a 3 tételt vették el a Zemberektől, amiből a kormánynak a legkevesebb esélye volt lopni... (ui. ott maradt az orvosoknál/iskoláknál/kórházaknál a pénz)
Arcturus

De az embereket nem ez erdekelte. Es OV-t sem ez erdekelte. Hanem hogy odabasszon Gusanyinak. Megtette, nagy az orom. Utana meg is oldottak a kezmosast egy javaslattal, fizessuk a kiesett jovedelmet a Szerencsejatek rt-bol.
@Arcturus:

1. ponthoz: De akkor garantálják, hogy a keresetem is legyen annyi, amiből olyan szinten megélek mint külföldön. Mert azért egy kicsit gáz ám, hogy mérnökként nem tudok venni magamnak szakkönyveket, semmit...Továbbá talán nem ártana a sok 'jól képzett' gazdasági 'szakember'-nek felfognia, hogy a műszaki értelmiség fejlesztő/termelő munkája céges kereteken belül zajlik, amelyek működését a 'jól képzett' gazdasági 'szakember'-eink adótörvényei ellehetetlenítettek.

Próbáld ki, csinálj egy fejlesztői céget, bármire. Aztán versenyezz a holland/német/japán cégekkel akik droidmunkahely teremtő beruházásaikkal szart se fizetnek az állam(od)nak.

Utána rögtön megérted, hogy miért nem érdemes itt semmibe sem belekezdeni és ha már voltál olyan barom, hogy nem habzószájó ügyvédnek, jogásznak, könyvelőnek, közgazdásznak és menedzsernek mentél, hanem egy balfasz mérnöknek akkor legyen annyi eszed és tiplizz innen ebből az országból.
Ismét sikerült elrugaszkodni a valóságtól...mert a valóság az, hogy a szavazólapon a vizitdíj eltörlésének dátuma: 2009.01.01. volt...

Erre eltörlik áprilistól, bosszúból. Ennyit a reformok iránti elkötelezettségről. A "süllyedő hajó" kapitánya sértettségében megnyitja a fenékszelepeket. Ezért érdemes volt NEM-el szavazni???
Beszéljünk arról is, hogy az élő munkát mennyi díj, adó, járulék, költség, sáp, tized, hídvám terheli hazánkban. Sok. Európában másodikak vagyunk. Ezek után hogyan lehet úgy érvelni, hogy HJA, krisztus koporsóját se őrizték ingyen! Beszéljünk inkább arról, hogy az állam hogyan motiválja a polgárát jobb, több, hasznosabb munkára? Elherdálja a beszedett adókat faszságokra, a polgároknak egyre kevesebb szolgáltatás jár. Az adónak mindig kell lennie egy másik oldalának is, a beszedéssel szemben. A szolgáltatási oldal. Ma Magyarországon az van, hogy a terhek minden határon túl növekednek, míg az állam mindenhonnan kivonul, mindent elad és azt mondja a polgárának: Figyu, nincs ingyen semmi, oldd meg magad a problémádat.
"A nyugdíj esetében azért nem, mert te lehet, hogy megtakarítanál eleget magadnak, de nagyon sok ember nem. És akkor öreg korukra ott lennének jövedelem nélkül, és hát ki tartanál el őket? Az állam, amit meg mi tartunk el. "
A kötelező része a nyugdíjrendszernek a kirovó-felosztó meg a magánnyugdíj. Emellett van önkéntesre is lehetőség. Kérdem én, hogy az állam miért úgy próbál "gondoskodni" az emberekről, hogy belekényszeríti őket a magánba? Legyen már annyira felnőtt a társadalom, hogy az állami kötelező befizetésén túl maga dönthesse el a fogyasztási preferenciáit.
Vagy, ha nem, akkor a hitelfelvételekbe is beleavatkozhat majd az állam? (Na jó, ez demagóg volt, de a kérdés jogos.)
Gecc, ja, tudom én ezt.

Ez a nép megérdemli a maga kormányát és általános helyzetét is. A magyar mentalitással van baj. Nem mással. Mindenki ott csal és lop, ahol tud, azért irigyli azokat, akik fönt vannak és többet lophatnak. Aki meg más mentalitást feltételez és kényszerít, "meg kell, hogy bukjon". Győzött Magyarország = győzött a magyar mentalitás. Kapni igen, adni ne kelljen.
"Oké, rendben, de akkor mivel eddig a tb-mből lett ez kifizetve, ezután meg nem, akkor csökkenjen a tb-m. Comprende? "

Jólvan csökkenjen a Tb-d, de akkor ne reklamálj, hogy elhanyod magad, ha bemész egy kórházba. Neg akkor ne pampogjon senki, hogy nyugaton szebbek a kórházak.
phon vacano:

Ez egy ördögi kör. Mérnökként tudhatnád, hogy a szabályozáshoz néha túlszabályozás kell. Ezért kell most valakinek többet fizetni, hogy megszakadjon ez a lehetetlen lánc.
Tök igaz az írás! de én adnám a rászorulóknak, de még csak nem is oda megy igazán. Elqurt metrók, völgyhidak, elqurva vett villamosok, sorolni is kár. S nénikének, ki hóvirágot árul, nem jut. S ez, ami engem igazán "demotivál".
Arcturus

Hogy mi mennyire egyetertunk. Ha megoldasrol van szo, nekem mindig csak ez ugrik be: mi magyarok vagyunk, megoldas nincs. A lenyeg, hogy nekem jo legyen, a masik le van szarva.
Na itt a baj. De ezen nem lehet valtoztatni!
"Ez egy ördögi kör."

300 friccsér ki lehetett vóna szállni, istókuccse! persze győzni jobb.
el kell dönteni:
maradnak a magas adók, amiket kőkeményen be kell hajtani, de cserébe lehessen is érte elvárni valamit;
vagy alacsony adók/járulékok, öngondoskodás, és akkor mindenkinek kuss van.

de nálunk a kettőt egyszerre próbálják lenyomni a torkunkon:
fizesd a magas adókat, de ne várd az állami ellátásokat/szolgáltatásokat.
"Emellett van önkéntesre is lehetőség. Kérdem én, hogy az állam miért úgy próbál "gondoskodni" az emberekről, hogy belekényszeríti őket a magánba?"

Mert a társadalom öregszik. A ferosztó-kiróvó rendszer nem fenntartható, arányaiban egyre kevesebb ember fedezi egyre több ember nyugdíját. És akkor meg 15 év múlva azért reklamálnál, hogy akkor most miért is kell kétszer annyi nyugdíjjárulékot fizetned, mint előtte.

Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy miért van kötelező felelősségbiztosítás az autókra? Miért nem olyan okos mindenki, hogy félretegyen pénzt arra az esetre, ha kárt okozna valakinek?

A magánnyugdíjpénztárban saját magadnak gyűjtöd a pénzt. Nem az kapja meg a járulékodtat, aki lehet, hogy egy percet sem dolgozott az életében.
"Ha a KSH 2005-ös szakértői becslését vesszük vetítési alapnak a teljes és a magán-egészségügyi kiadásokra vonatkozóan (1870 milliárd forint teljes kiadás, 555 milliárd forint magán kiadás, forrás: KSH szakértői anyag, TÁRKI), akkor a vizitdíjból származó bevétel a teljes kiadások arányában mindössze 0,75 százalékot, a magánkiadások arányában 2,55 százalékot jelentettek 2007-ben. Ezek az arányok valójában még kisebbek, hiszen mind a teljes, mind a magán-egészségügyi kiadások ennél magasabbak voltak 2007-ben (hivatalos statisztika még nem elérhető). "
Meg amíg az "utcán" az ügyeskedés a divat és a sikk, addig nem a normális és felelősségteljes, polgári mentalitás lesz, hogy igen, elértem valamit, becsületes munkával, az eredményeim igazolnak engem és nem az, hogy mekkora SUV-val járok (de közben hány embert károsítottam meg/vertem át). Az egész el van b@szva = ilyen peremfeltételek mellett nagyjából ez az egyensúly, ami most van. Majd ha a most külföldre került fiatalok átveszik és magukba szívják a kinti mentalitást, javul majd a helyzet. Csak nézd meg a tüntetőkről készült videókat. Vagy az utakon az embereket.
Carnivora, légy olyan kedves és írd "már" meg, hogy Angyalföldön hol láttad ezt a kábelégetős jelenetet!
@Arcturus:

Ezt kéne a népnek elmagyarázni (és Árpi ezt neked is szánom), hogy ahol nincs piacképes termelés ott rövidesen semmi sem lesz. Ezt nem ismerte fel egyik kibaszott nagyvolumenű politikusunk sem, hogy volt az országnak kb. 10 éve, hogy kinevelje és a pályáján elindítsa azt a _termelő_ értelmiséget aki munkát képes adni az ország kezébe akkor is ha elmegy innen a sok külföldi bérrabszolgatartó multi.

Mert hiába a megszorítás, takarékoskodás, lófasz, ha egyszerűen nincs input, csak az amit a multik becsurgatnak de ki is vesznek izibe kamatostul, amikor a droid a multinál keresett pénzét a másik multi hitelén TV-re költi. Kihagytam a világhírű idegenforgalmunkat, bocsánat, ahol még engem is átbasznak ha nem figyelek.
1."ferosztó-kiróvó rendszer nem fenntartható"
Nem az a fő baj, hogy öregszik a társadalom, hanem, hogy az aktivitási ráta brutálisan alacsony. Az öregedéssel még csak-csak megbírkózna a rendszer.
2."miért van kötelező felelősségbiztosítás az autókra"
Mert a másnak okozott kárt téríti meg. Senki sem lenne olyan hülye, hogy magától kössön, inkább elpereskednének évekig. Itt az inkább a kérdés, hogy a Casco miért nem kötelező (ez lenne az "öngondoskodás")
3."magánnyugdíjpénztárban saját magadnak gyűjtöd a pénzt"
Ez a fő kérdés: legyen-e szolidaritás, vagy csak öngondoskodás. Vagy a kettő értelmes keveréke.
Nekem az a gyanúm, hogy Árpi itt hiába magyarázza, mert a netes community nem reprezentatív a teljes társadalomra nézve. A Képmesék már jobb közeg lenne. De nem tudom, hogy felfogják-e elegen és magukévá teszik a gondolatot. + a magyar mentalitás ugye: értem én, értem, de most inkább magamra gondolok.
A legtöbb kérdés két véglet között: a teljes állami hozzájárulás/pátyolgatás a (-z állami) bevételi oldal terhére, vagy a teljes öngondoskodás az egyén kiadási oldalának terhére. A kettő között van valahol az igazság, pusztán gazdasági okok miatt is.
bagoj.ur 2008.03.17. 12:15:27

Zsinór utcától nem messze 2002-ben.
OFF

A "malack news" -ban már napok óta megpendítettem egy témát, ld. malacnews.freeblog.hu/archives/2008/03/15/ALBERTEK_UJRATOLTVE/

Ehhez képest most itt az indexes hír:

index.hu/politika/belfold/mszp4667/

Mit mondhatnék: malacka69 egy született vátesz és polietikalógus!;)))
A magyar gyerek hol tanul a rendszerváltásról? Már oktatási intézményben? Mert gyakorlatban '56-nál megáll az oktatás, utána érettségire ismétlik a tételeket...
Szerintem reprezentatív...mert olvasom már kb. a háromezredik hozzászólást de még senki nem beszélt arról, hogy a millió változtatást/ötletet/ígykénét/úgykénét/stb. mi a faszomból finanszírozná. Ki és miből fizeti majd az (egyébként nagypofájú és szarul dolgozó) jogászokat és közgazdászokat, hogy csináljanak már nekünk végre jó és _megkerülhetetlen_ polgári, büntető és adótörvényeket?

Vagy ez túl nagy kérés? Mert azért én nem lennék büszke a szakmámra az ő helyükben amikor a legprimitívebb társadalmi rétegek is röhögnek ezeken a törvényeknek csúfolt faszságokon.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 11:31:07
nocsak malacka, te gondolkodsz? sőt szó szerint megtanultad igéimet? :D

Árpi, én nem pártkatona vagyok, csak a hülye seggarcok hiszik! Én megyek a saját buksim után, oszt aki legközelebb osztja ehhez képest az észt odaföntről, arra lököm az ikszet. Szóval a mai zűrzavaros időkben hol erre, hol arra. Köpönyegforgató malac, Gogol kedvenc étele nyárson sütve:)))
phon vacano:

Minek csinálnának ilyesmit? Amikor így a jó nekik...
fuxosbömis,

eltranszferáltatlak innejd, ha hülyeséget akarsz szállóigévé transzformálni...
Böllér 11:32

Te egy ilyen indexes kötsög vagy, akit beküldtek, h provokáljon, vagy magadtól vagy ennyire sötéttahó. Sztem csináld csak nyugodtan, én élvezem:))) Jó reklám vagy nekem;)
Arcturus

En nem hiszek abban, hogy a kulfoldre kerult fiatalok majd magukba szivjak az ottani mentalitast. Jelenleg is vannak ismeroseim Angliaban, Irorszagban. Egyedul a magyarok azok, akik kozott az osszetartas es egymasnak valo segitsegnyujtas egyenlo a nullaval. Nem tanulnak a Lengyelek peldajabol. Annyira osszetartoak, hogy egymasnak keresik a munkat. A magyarok meg, nem is szolnak egy eppen nem dolgozo ismerosnek, csak nehogy mar veletlenul az elmulofelben levo tehen dagadtabb legyen, mint az ove.
Onzo es antiempatikus szarhazi a magyar. Tisztelet a kivetelnek.
Arcturus:
Nekem az a bajom Árpád magyarázataival, hogy bár ahonnan elkezdi, onnan teljesen világos és egyértelmű a következtetési lánc, de a premisszák kiválogatásánál kínosan ügyel arra, hogy azok betonba öntött adottságoknak tűnjenek, ne gondoljunk arra hogy azok az adottságok milyen úton alakultak ki...
A konkrét esetben: Ne csak azok fizessenek akik amúgy is sápolva vannak, fizessen a kórházban mindenki! Fizessen az is, akire konkrétan rátekerik a gézt! Sőt! Főleg az fizessen! Rendben. Melléállok ennek. De hoppá! Mire kell akkor a TB-járulékom, meg még amit a munkáltatóm fizet, meg az 1950 Ft? Ezek csak úgy, jópofizásból? Nem úgy volt, hogy ebből a sápból nekünk egészségügyi rendszerünk lesz? Na jó.
Tegyük fel hogy belenyugszom. Fizetem a vizitdíjat, napidíjat. Jövőre már nem annyit, többet. Utána mégtöbbet. Kiszélesedik a kompenzáltak köre. Már csak én fizetem. Aki amúgyis dolgozik. Az nem fizet aki nem tud. És vissza is értünk az elejére.
Fuxos 11:40

Ne írj olyat, amivel nagyjából egyetértésben leszel velem - komcsifasisztával;) - mert leégeted magad itt a libbolsi blogban:))))
malacka mostanában nagyon elvont vagy
Gecc.
Hazaszavaztak a kis okostónik, hogy ne legyen vizitdíj.
Mert ők már a fejlettségnek egy olyan, de olyan fokán vannak, ahol tudják, hogy a vizitdíj is pénz, és nem fizetünk kétszer.
Ez már a falanszter.
Elértek a csúcsra.
karotta ·2008.03.17. 12:33:35
Akkor még egyszer. 2008. január 1-gyel az egészségbiztosítási járulék 3+1 százalékkal csökkent.
Carnivora

Nem elvont, hanem elmebeteg. Nem olvastad, megmondta lebenyi1, aki vakapad személyes ismerőse. Ezt onnan tudom, h mikor szelíden állítottam, nem tagadta, pedig én fix tagadtam volna, ha nem igaz. Aranyos volt, h gyáván leelmebetegezett egy mailben, mert azért szégyellt volna személyeskedni itt a blogban.

Viszont Te Carni lepuhultál, amióta érted jött a fekete autó. Nem kell ám beszarni, én már a képem is kitettem ma.
"Demokratának lenni annyi, mint nem félni"
Júúúúúúúúúúú, wáuuuuu, de megmondtam a tutit!;))
"A VIII. kerület egyik kis mellékutcájában egy okos gyerek felgyújtotta a szelektív papírgyűjtő konténert (már itt elég vicces volt hogy kisebb veszekedés alakult ki a "forradalmárok" között, amikor egy másikuk fel akarta borítani az üvegeket rejtő dobozt is, mondván "értékes munícióval" van tele, aztán ezt páran ellenezték és odaálltak megvédeni a kukát - persze később felborult és lángra kapott az is, a muníció pedig felhasználásra került)"

->

"Hazafiak! Bátran viselkedtetek tegnap. Büszke vagyok rátok, és ti is büszkék lehettek magatokra. Hatalmasat léptünk tegnap előre! " - Budaházy György

:D:D:D Best of Magyarland
lyla:

"eltranszferáltatlak innejd, ha hülyeséget akarsz szállóigévé transzformálni..."

Melyik hülyeségemért?

Malacka:

"Ne írj olyat, amivel nagyjából egyetértésben leszel velem - komcsifasisztával;) - mert leégeted magad itt a libbolsi blogban:))))"

Már leégettem. Lyla transzferálni akar innen.

malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.17. 12:26:01

Malac

Pont en is ezt mondtam mar mult heten, hogy lehet felejteni kellene ezt az egeszsegbiztositos temat. A sajat oldalamrol meg is kaptam az arcomba a harcifaszt. :-]
Pedig jobban jarna az mszp a kiugrassal, minthogy osszel kapjak a lofaszt a seggukbe. Abban biznak, hogy nem megy ele eleg ember, mert nincs anyagi vonzata az emeberek zsebeben? Huuuude meg fognak lepodni, amikor csunyan kapjak a 3 millio NEMet.
tulok

Olvastad, h nagyon megdícsértelek (ergo lejárattalak) a 2006. okt 23-ról alkotott véleményedért! Tudod, Te, gecc, test, meg még néhányan télleg libsik, de azért sok itt az állibsi, aki inkább bolsi.
Üdv.
Azért megérne egy misét, hogy a fórumozók és a tisztes adófizetők hogyan viszonyulnak számszerűen egymáshoz - a hozzászólásokat olvasva, mindenki rendesen befizeti az összes járulékát, tehát ezek szerint az adócsalók nem írnak a fórumokba. (erről mindíg az egyik Snoopy rajzfilm jut eszembe, amikor levelet ír a kormánynak: én mint rendes adófizető állampolgár..., aztán elvörösödik, és kihúzza ezt a sort)
A szolidaritásról legelőször az a 4%-os adó ugrik be, amit vállalkozóként fizetek. Persze önként és dalolva...

"Tézis: az ilyen szolidaritás demotivál.
Lustít és kerülőútra csalogat."

Pontosan. Amíg ezek a genyaládák hasraütésszerűen kivethetnek ilyen-olyan adókat -- ugyan má', legyek egy kicsit szolidáris, és finanszírozzam meg a menetrendszerű elkúrásaikat -- addig, mint öntudatos állampolgár azt mondom, hogy kapják be. De legalábbis a törvényesség határán egyensúlyozva, nagy útálattal fizetek be minden adóforintot.

Majd ha pontos és világos tervek lesznek arról, hogy merre és hogyan, ha majd nem az lesz a kedves elvtársak, elvtársnők és tisztelt ellenfeleik legfőbb problémája, hogy ki és miként kerüljön hatalomra, ha nem épülnek nemzeti gödrök, ha nem temetjük a pénzt mindenféle gyanús alagútakba, ha nem épül a pusztába völgyhíd, ha majd nem terveznek eszetlenül soha meg nem valósuló presztizsberuházásokat, ha nem kap Lófasz Bt. 2 milliárdot pusziért, akkor azt mondom, hogy ok, szolidáráris leszek, támogatom az ügyet.

Addig viszont szívem szerint inkább a virágárus néniket támogatom. (Jut eszembe, hóvirágot ne vegyél, mert bűnrészes leszel :-)).

malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! ·

Egyszerűen hülyén viselkedsz jókat írogatsz elég sokszor, de tudod ez az előadásmód olyan, mint a narancsos bringásé ... érted hiába mondasz jókat kiröhögnek.

Mi lenne, ha összegyűjtenéd a gondolataid, és egy esszében foglalnád össze nem egymás alatt húszban pl.
karotta:

azért kell (bocsánat az ország kisebbik felétől vagyis _kéne_) a TB járulékot fizetni mert a kórház egy kurvadrága dolog. Értsd csak egy kórházi laboratóriumban van kb. 200-300 millió forint értékű műszer és reagens, amit nehezen tudnánk hirtelen megvásárolni akkor amikor bemégy és ráragasztod az orvos homlokára a 300 forintod és szükséged lenne egy teljes vérképre. Fodg fel egy rendelkezésre állási díjként. Gyorsan mondom mégegyszer, hogy egy kórház fenntartása nagyon drága, tehát nem az van, hogy vettél egy műszert és jó 20 évig, mert egyrészt nem jó, másrészt szerviz, meg tönkre is megy (ha nem használod semmire akkor is).

Nem beszéltem a fűtésről, fertőtlenítésről, személyzetről, orvosokról, továbbképzésről etcetera.

Ettől függetlenül ez a 300 forint csak tűzoltás lett volna, ez egy jelképes összeg azoktól, akik eddig sem (és ezekután sem) fognak fizetni semmit az eü. ellátásért. Az igazi megoldás az lett volna, hogy megreformálják az adórendszert és bevezetik azt, hogy aki nem adózik rendesen az vagy nem kap semmit vagy pedig, mondjuk _tripla_ áron ellátják.

Csak akkor az a birtokon belüli fegyverhasználati jogot is törvényesíteni kellett volna, úgy mint Szlovákiában.
Gecc

B+:)) Ha olvasnák a blogomat ezek a hülye szocik, sokkal jobban is csinálhatnák, de seggarcok, mennek a saját hülye fejük után.

Tudod, pl. a "Kis Vuk narancs" -ban már annyi mindent megmondtam, de arra is basztak, pedig ingyér van.

Szóval teljesen egyetértek veled, csak előtte meg kellett dícsérnem magam. Mi önbizalomhiányos és frusztrált, jobber pszichiátriai esetek már csak ebből élünk, ebből merítünk erőt, meg az "orbánisten" imádásból:)))

Üdv.
betonputtó:
"Akkor még egyszer. 2008. január 1-gyel az egészségbiztosítási járulék 3+1 százalékkal csökkent."
Ezt hol látod ilyen konkrétan? :o)
Kedves Worluk!

Ami azt illeti, szívesen hozzászólnék a cikkhez, csak mire az első előadásomról kikerülök, addigra már 200-ra duzzad a kommentek száma.
Tehát:
Szlovákiát lehet irigyelni a gazdasági reformokért, meg minden, de az aljanép itt is annyira ráunt az egészre, hogy önként és dalolva kommunistákat választott meg, akik megpróbálták szabotálni a reformok egy részét, de hál' Istennek általában meghátráltak. Persze a vizitdíj volt a kormányra kerülésük utáni első nagyobb intézkedés (no meg a pozsonyi reptér magánosításának leállítása, ami szintén szabotázs volt), de az orvosok bevételkiesését azóta se pótolták.
Na most ami azt illeti, nem hiszem, hogy a történelemoktatás gazdasági összefüggéseinek a kihagyása a legnagyobb gond, ugyanis itt sikerült a reformokat annak ellenére véghezvinni, hogy errefelé még az elismert történészek között is vannak olyanok, akik ószlovák birodalmat emlegetnek, ráadásul ahol egy szélsőséges párt többször is kormánypárt volt (sajnos most is az). Talán a legfőbb gond (ami itt valószínűleg sosem fog megtörténni, pont miattunk, a "cseszkók" miatt...), hogy Mo-n folyamatosan kiszorult a politikából a többi parlamenti párt, és egyre inkább a dualizmus felé halad az ország. Ráadásul itt volt egy sötét korszak (ún. Meciar-korszak), ami után elvileg bármit el lehetett adni úgy, hogy ez gonoszellenes intézkedés/törvény. Persze attól még jött egy másik populista, aki lassan a "hajdani" Meciaréhoz hasonló népszerűséggel bír, viszont rengeteg botrány (és az SNS- szlovák nemzeti párt újraegyesítése) kellett ahhoz, hogy végül megnyerje a választásokat (és ilyen szedett-vedett kormánykoalíciót hozzon létre).
Persze nem valószínű, hogy belátható időn belül a fejlődés megáll (már csak azért se, mert itt, Pozsonyban is több tucat hatalmas építkezés van folyamatban, ami -tegyen a kormány bármit is- nem fog leállni), de néha tényleg az az érzésem, hogy a kormány csak az euró bevezetése miatt ne költekezik annyit (ja és tényleg, nálunk már januártól euró lesz, bibibí :P)
Carnivora

Te félreértesz...

Komoly dolgokra ott a blogom, ill. Paszternaké és Pelikáné.

Ide szórakozni járok, és még a posztot se olvastam, majd du-n, he lesz időm...

Carni, ne légy túl komoly, nem tesz jót a mentálhigiéniádnak, de komolyan!

Üdv:)))) És ne puhulj le! Kezdtél felvenni libsi tempókat.
Még valami Carnivora:

Csak az engedheti meg magának, hogy hülyének nézzék, aki biztos abban, hogy nem hülye....

Ez egy régi irokéz mondás. Ismered?:)
Malac

Sokszor en sem ertem meg oket, mit, miert, mikor, hogyan...
Kezd ez a 4 ev igy 2 ev utan igen kinos lenni. Es valahogy a szadeszkezet latom a tortentek mogott leginkabb, ha leszamitom a hazug Gusanyi temat.
Egyelore tartom magam. De mar nem sokaig birom. Megmondtam Ferencnek is, ha szarul mennek a dolgok, kenytelen leszek felvenni a csunyabbik arcomat. :-]

Remelem a heten aszonnya a fonokom a management meeting utan, hogy talaltunk neked egy pozit amerikaban. Veszem is a Shelby Mustangot egy honap utan a fizumbol, es odabaszok a kozizlesnek, no meg a Grinpisznek is, es etetem a lovat 25 literrel szazon. :-D
karotta · 2008.03.17. 12:49:33
"Akkor még egyszer. 2008. január 1-gyel az egészségbiztosítási járulék 3+1 százalékkal csökkent."
Ezt hol látod ilyen konkrétan? :o)
Hacsak nem az erről szóló törvényben.
Olvasmányosabb formában pedig pl. itt:

www.mfor.hu/cikkek/Milyen_adok_valtoznak_2008_ban_.html
Szerintem a pénzzel van baj, szüntessük meg, és cserélgessünk teheneket.
Illetve szolgáltatásokat is lehetne: leszoplak ha cserébe lenyírod a hajam, stb.
malacka69 2008.03.17. 12:42:57

"Olvastad, h nagyon megdícsértelek"
Ja, el gondolkodtam, hogy hol és mit tolhattam el. :)
Jonas-R 2008.03.17. 11:41:28

Igazad van, a kulso eladosodas csak az egyik tunete volt a fenntarthatatlan folyamatoknak, ami a letezo szocializmus osszeroppanasat illeti. Igazad van, hogy kellett mas is, johet ide a devizatartalekok kerdese is. De legalabb annyira fontos volt, hogy megindult egy belso erozio is a megjeleno relativ gazdasagi (es egyeb) szabadsagon keresztul - ez kulonben vissza is ut valamilyen szinten, mert hat a GMK-zas (+feketezes) masrol sem szolt, mint az ugyeskedesrol, amit az allam toleralt,mert ez biztositotta valamilyen szinten a politikai tuleleset azokban a szep 80-as evekben.

A rendszer osszeomlasahoz persze kellett a SZU megrendulese (gazadsagi, politikai, katonai), es en nem vagyok ellenzoje annak a torteneszi szemleletnek, hogy az egyen es a szemelyisegek is alakitjak a tortenelmet es hat Gorbacsov igy tenyleg fontos szerephez jutott (viszont szerintem nem foszerephez, ahol a tobbi csak diszlet volt,vagyis nyilvan nem miatta lett vege a SZU-nak).

Olaszorszag kapcsan meg annyit, hogy egyreszt nem csak az eladosodas merteke szamit, hanem a tendenciak is (erre "okosan" hivatkozott aztan az euro bevezetese kapcsan az EU, igy Olaszo bevezette az ojrot), masreszt voltak olyan hangok, hogy Olaszorsszagnak esetleg ki kell majd lepnie az eurozonabol...

Nalunk meg mindenki szamara vilagos volt a 80-as evekben, hogy lejton vagyunk es mar folyik el a folyadek a fekrendszerbol is...
Malac

Miert van az, hogy a jobboldalon tok jol mennek az indian mondasok? :-D
phon vacano:
Tökéletesen értem amit írsz, a "rendelkezésre állási díj" témát. Tudnál nekem hiteles forrást mutatni, hogy a TB-járulék mire fordítható és mire köteles fordítani az állam/OEP/stb... ?
Ha mutatsz nekem ilyet, egy hétig nem iszok sört!
tegnap bokros apánk bemondta a frankót a szólás szabadságában. egy gond van vele: ezt soha nem fogják itt megcsinálni, max. a katasztrófakapitalizmus nevű össznépi játék keretében.
fuxosbömis • fuxos.blog.hu 2008.03.17. 11:26:42

Ezt írtad:
"Ha a képmutatást gazdasági teljesítménnyé lehetne transzferálni, szerintem Magyarország gazdaságilag a világ éllovasa lenne."

az a bajom, hogy így terjed sok más hülyeség is...

például az elérhetőségeink...

olyan ez, mintha alkotna valaki egy új fogalmat, pl.: levesbevalóságaink...

aztán ez hülyemémként útra kelne és majd' mindenkit megfertőzne...

Gecc

A szadistákban az a gecc(i), hogy kihasználják szoceszékat, majd kiröhögik őket. Van annál aljasabb, mint amit Horn csinált. Lesírt róla a végtelen lenézés, és közben észre sem vette, h ők legalább akkorát buktak.

Jól írta egyszer -lyla-, az ő szokásos szelíd, pármondatos, de annál célratörőbb stílusában:

"Horn G. 1 geci"
Gecc

Tudod, amióta a mi Kovács Ákosunk - aki majd 2010 után kap Kossuth-díjat - elénekelte azt a bizonyos nótát, azóta indiánban gondolkozik a fideszesek progresszív része. A főnöknek hagyom a dakotás cuccokat, én az iró-kéz dolgokra megyek rá!:))
Malac

Igy van! Csak eppen ezzel a strategiaval a szadesz eppen arra jatszik, hogy tuti kieso legyen a 2010-es valasztasokon. Mert a maszop ugyis bekerul. Mondjuk ebben a formaban nem is akarom oket a parlamentben latni.
Balfasz banda!
Olyat semmiképpen ne tegyél, hogy egy hétig nem iszol sört. Attól óva intelek.

Nem fogok tudni semmilyen hiteles forrást felmutatni, de ha még le is volna írva, hogy miből mit, akkor sem hinném, hogy a bármelyik politikai garnitúra ezt túl komolyan venné.

Viszont arra jó volt ez a 300 forint, hogy valami elkezdődjön és ez sikerült is: az emberek elgondolkoznak Fletó és Vitya gyalázatos hazugságain.

Mert nekem ne mondja senki, hogy ma Magyarországon hatékonyan működik az eü szektor, de azt se, hogy olyan kurvasok nyugdíjas van, aki nem bír befizetni 300 HUF-ot, mert olyan alacsony a nyugdíja plusz nincsen se kutyája se macskája se gyereke.
szegény feri; nagyon szenved...

csak nem megsajnálom még a végén...

s dobok valamit a perselybe, ha lapi belekezd az /aláírás- (áthúzva)/ gyűjtésbe...
Lyla: 13:05:19

Köszi a felvilágosítást.......bár nem értem. Nem baj. A relativitás elméletet sem értem, aztán egész jól elvagyok.
phon vacano: A 300 forintokból összegyűlő pénzből megindult valami. Örvendezik is mindenki, hogy az a huszonvalahány (na jó, legyen akár 55 vagy 70) milliárd forint évente mennyire bizakodással töltötte el az orvostársadalmat! Ez egy százaléka sincs annak, amit az egészségügybe forgatunk évente. Ennyire ki lenne balanszírozva a magyar egészségügy? Pont ez a kábé 0.75% csillantotta fel a fényt az alagút végén? Amúgy teljesen optimálisan működik minden kórház? Nem loptak el nagyértékű gépeket a kórházösszevonások alkalmával? Megtalálta ezeket a rendőrség? Felemásnak, álságosnak érzem ezt.
Fuxos

A legtobb macskatulaj sincs tisztaban Schrodinger dilemmajaval, aszt megis elvannak, veszik a macsesznak a viszkaszt. :-]
Gecc

Csak nem értesz az elméleti magkémiához, amit a fizikusok magfizikának hívnak? Szakmát ilyes, vagy csak blöff?
Az az igazság, hogy amint beteszed a pénzedet a nagy kalapba, onnan lenyúlják. Mi hát a megoldás? Ne CSAK a kalapba tegyél pénzt. Fogadjuk el adottságnak, hogy a kalapból a pénzt lenyúlják. Ez a kalapok elidegeníthetetlen tulajdonsága. Ne foglalkozzunk vele. Hadd nyúlják! De ha dokihoz mégy, gondold már át szegény doki helyzetét, hát nem tud fejleszteni az a szerencsétlen! Tegyél már be az automatába 300 forintot!
"84 éves nagymamám özv. U-né kisnyugdíjas a vasárnapi ebédnél a múltkor eképp szóla: "Mióta van vizitdíj, azóta könnyen bejutok az orvoshoz, mert nem melegszik ott a váróteremben a város összes vén k*vája.""

Ez nagyon jo!!!!! S milyen igaz (volt)...
CoolKoon

CoolKoon

Az euró bevezetésének eredménye szlovéniában igencsak ellentmondásos. Arról nem is beszélve, hogy az EU-ban sokkal alacsonyabb a növekedés ott, ahol van euró, mint ott, ahol nincs. Szlovákia kísérleti nyúl lesz az átmeneti gazdaságok között, Mo, Csehország, Lengyelország pedig köszöni szépen, de megvárja a tapasztalatokat.

Ezért én annyira nem örülnék az eurónak. Főleg nem kárörvendenék, nehogy mi nevessünk a végén. Az euró ugyanis egyirányú utca, aki belépett, az kilépni már nem tud bármennyire is szeretne. Kérdezd meg az olaszokat.
Malac

Villanymernok vagyok... tanulgattam nemi magfizikat is.
Ja es szeretem a macskakat. Csak allergias vagyok rajuk. :-D
Gecc

Milyen az a nemi magfizika? Dugás közben beszégettek a nőddel az atommaghasadásról meg a felezési időről?:))))
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! ·

nem dakota?
Gecc.

Szóval ezért zárod dobozba őket.
Lehet, hogy neked dilemma, de szerintem, ha kiengeded, biztosabb, hogy élni fog.

Túlképzés van ebben az országban. Ez már a macskákra is veszélyt jelent.
malacka:

némi magfizika....Ó te kis perverz.:-)))))
Malac

Majnem belekezdtem magyarazni, aszt rajottem, hogy mi van... hat igen, az ekezetek hianya maris mas jelentest tulajdonit a szavaknak. :-D
De lehetett volna Freudi elszolas is! :-D
"Néhány hónapja beültem egy fizetős főiskola előadására, kíváncsiságból. 1/3-ig volt tele az előadóterem. A jelenlévők egyharmada figyelt az előadásra, ők elöl ültek. Középen ketten Quake-eztek, egy népesebb csoport körbeülte őket és nézte. A harmadik harmad pedig hátul ült és fejhallgatóval zenét hallgattak. Ebből azt szűrtem le (pontosabben megerősítette eddigi véleményemet), hogy az ingyen kapott dolgokat az emberek nem becsülik. Ezek az átlag 18-20 éves fiatalok nyilván nem saját zsebükből fizetik az egyébként borsos tandíjat."

Ellentmondasz magadnak, hiszen egy fizetős főiskoláról beszélsz. Akkor most mégsem motivál a tandíj? Vagy küldjük a vasműbe az összes csürhe diákot, majd ott megtanulják, mi az a munka?

Nem lehet, hogy az egész oktatási rendszerrel van a baj? Miért tehetik meg ezt az általad említett diákok?

Nem a rendszer laza? Nem szar a kreditrendszer úgy, ahogy van? Miért kezdi már harmadszor az egyik ismerősöm az iskolát? Mert megteheti!

Mert a tanárok inkompetensek!
Mert szarnak az egészre!
Mert a rektor is csak lop!
Mert a dékán is csak lop!

Ki megy tanárnak? A szakember, vagy a léhűtő?
Milyenek a körülmények az iskolákban?

Ezen javít a tandíj?
Motiválja a TANÁRT?
Sőt, mi motiválja a tanárt, amikor közalk. bértáblába van szorítva?

Mennyivel keres többet egy tehetséges tanár a tehetségtelennél? Semmivel?

Először újra kéne inszeminálni a rendszert, aztán tandíjazni. Mert ha már fizetni kell érte, akkor inkább GO WEST!
Perillustris: Ilyen érvet én is hallottam! Igaz hogy eltántorodtak azok a nénik, akik beszélgetni, meg melegedni jártak a rendelőbe. De vajon ezt csak büntipénzzel lehet elérni? Az év elején, amikor a BKV főpénztáránál álltam sorban, másfél órán keresztül kellett várni. Veszekedés, miegymás... a szokásos prolitempó. Előttem egy néni, aki szerencsére nem velem elegyedett szóba, hanem az előtte álló kismamával. Másfél órán át beszéltek megállás nélkül. Sorra került a kismama, aztán a néni is. Tudjátok, mit vett? Egy bérlettokot! Azt a műanyag kis tasakot, amibe a bérletigazolványt teszik. Kábé húsz forint...
Arcturus:
"ami már létezik, hogy aki 10 éven belül diploma után külföldön telepedik le, az fizesse meg a diploma árát, ui. nem azért fizetjük mi az ő papírjukat,"
1) szerintem nem letezik.
2) ilyet mar csinaltak romaniaban, eladtak a szaszokat, orvosokat stb kilora, nem jott be.
3)nem azert fizetjuk a papirjaikat, de hogy intezed el hogy be is fizessek...???
mekkora apparatus kene mindenkinek a kovetesere???
(Plusz allitolag meg a katonasagot is meg lehetett uszni ha valaki felevenkent allando lakhelyet cserelt)
Simon

Az asszony is azert van meg mindig dobozban, mert nem merem kinyitni. Nem tudom, hogy ronda lesz-e amikor kijon, vagy kiralylany. :-D

Hehhh... errol jut eszembe. Mult heten volt hir, hogy egy no bezarkozott a klotyoba, egy csoppet idegileg meg volt zuhanva, aszt 2 evig a wc cseszen ult. A ferje meg baszta ratorni az ajtot. Lehet ott is valami ilyenrol lehetett szo?
betonputtó, egy lófasz csökkent január 1-től.
Gecc.

A férjek már csak ilyen gyávák. De a macskát remélem nem a mikróba tetted.
Ezeknél a kisérleti fizikusoknál sohase lehet tudni.
Vision:
"Mennyivel keres többet egy tehetséges tanár a tehetségtelennél? Semmivel?"
semmivel, de ez igy van jol.
a nem tehetseges , meg kozepes tanarank is el kell tartania a csaladjat.
nem lehet megallapitani ki a tehetseges.
malac a diakszavazast javasolja, hogy hosszu ido atlagaban az a legjobb megha nem objektiv is...
hat mi csinaltunk ilyen osztondijszavazasokat olyan tanaroknak akik megkoveteltek a tananyagot semmi eselyuk nem volt.

Vision.

Hát rátapintottál a lényegre.
Már, amit én annak látok.

Ha fizetős lenne, de úgy, ahogy nyugaton, akkor már nem alkudnának meg a diákok és a szüleik sem, hanem, aki teheti, elhúzna oda, mert jobban megérné
ennyi pénzért jobb diplomát is kapni.

Na , ettől viszont megtáltosodnának a hazaiak.
A reszli meg kiürülne, mint a tanyasi iskola.
Simon

Azert nem raknek macskat mikroba, mert tudom a kiserlet kimenetelet. Nagy nyervakolas, aztan egy pukkanas.
Mellesleg szeretem a macskakat. :-]
Ja es mint mondtam allergias vagyok rajuk, ugyhogy igyekszem nem megfogni oket. Persze megfoghatnam oket mondjuk tuzallo kesztyuvel is, de milyen mar egy nem ego macskat tuzallo kesztyuvel megfogni? :-D
fuxos,

fero, ferre, tuli, latum...

visz

transzformál --> átalakít
Karesz
"Vision:
"Mennyivel keres többet egy tehetséges tanár a tehetségtelennél? Semmivel?"
semmivel, de ez igy van jol. "

Nagy tevedes. Akar tobb szazezerrel is tobbet kereshet egy jo tanar. Maganorakat ad. Jo pelda erre a nyelvtanar.
dreman:
"Az euró bevezetésének eredménye ...sokkal alacsonyabb a növekedés ott, ahol van euró, Az euró ugyanis egyirányú utca, aki belépett, az kilépni már nem tud bármennyire is szeretne. Kérdezd meg az olaszokat."

1) bar mar ott tartanank, hogy azert lassu a novekedesunk. mert euro van. (akkor az inflacio is kisebb lenne, nalunk nem novekedes van hanem stagflacio)
2) az osztrakok is szidtak aztan megbekeltek, az olaszok is (eltem ott) lenyegeben nincs is inflaciojuk,
3) fejlett orszagokban mindenhol kicsi a novekedes, akar van euro akar nincs.
4) en jobban orulnek 4%bankkamatnak ugy hogy 3% az inflacio, mint 5-7 % ugy hogy 8 az inflacio.
5) a novekedesi jelzoszamokat nem lehet megenni, nagyreszta kornyezetet tesszuk tonkre, nem kell tobb auto, ennyi is sok stb.

Ge
Kopaszmacska a megoldás.
"próbáljon bárki ingyen szülni"

Kipróbáltuk, sikerült.
gecc! kontextusbol kiszakitod:
"Akar tobb szazezerrel is tobbet kereshet egy jo tanar. Maganorakat ad. Jo pelda erre a nyelvtanar."
nem a jo tanar ad kulonorakat, hanem akinek mondopolhelyzete van.. ilyen a nyelv es talan a matek.
egyebkent meg megtanithatna azt a kurva kolkot az ora alatt is, de teljesitmenyvisszatart, mert meg szeretne elni.
Árpi kedvence Gyurcsány most boncolgatja a parlamentben éppen, hogy a sok szociális baromsághoz nem lehet hozzányúlni ...
Simon

Kopasz macskat sem tennek mikroba. :-D
Eloszor valszen csak igy rugdalozna...
www.indavideo.hu/video/Kopasz_macska
simonmondja;
"ettől viszont megtáltosodnának a hazaiak."

mikor potzehat irtunk oroszbol a kettesert, be akarta szedni a tanar, hogy ora vege van, mi meg konyorogtunk meg tizpercet ... mire ő:
ha ez kinai szoveg lenne le tudnak forditani?
- nem!
es ha tiz perccel tobb idot adok???

beadtuk, magkaptuk a kettest.
"Vision:

Először újra kéne inszeminálni a rendszert, aztán tandíjazni. Mert ha már fizetni kell érte, akkor inkább GO WEST!"

Ezzel egyébként két legyet üthetünk egy csapásra:

- aki kint tanul az nyilván kint is marad, nem hinném, hogy a kinti versenyképesebb tudásával hazajön és beáll fillérekért egy multihoz

- megszűnnének a magyar egyetemek/főiskolák igény híján és végre megmutathatja az ország, hogy mire képes az értelmisége nélkül
w!

örülök, hogy a Maslow-piramist végre szóba hoztad, ha volna idöd és látod értelmét, akkor írhatnál majd róla egy külön postot is.
Sajnos nagyon kevesen értik, miröl is szól a teória.
Karesz.
A magántanár is szar.
Csak többe kerül.
Ha tudsz egyet, aki megérte az árát Bp-en, akkor dobj egy mélt.
1. Ezt az országot mindig is a bérből és fizetésből élő x millió, nem tudom talán 1.5-2 millió ember tartotta el.
A sok vállalkozó meg a többi adóc saló csak nagyon mélyen kussoljon, mikor ismerőseim közül a fogorvosnak van pofája benyögni egy évre 500k Ft bevételt akkor Én égek, miközben jól tudjuk, hogy lemaradt egy nulla és inkább 5.000.000 az éves bevétel. Az ilyeneket kellene az APEH-nek szépen tökön kapni...

2. Felsőoktatást csak úgy érdemes "fizetőssé" tenni, ha tényleg húzunk egy vonalat, ami alatt a tapló, buta emberek kiesnek a francba vagy ötször annyi tandíjat fizetnek. Főiskolán dolgozom, látom, hogy milyen alulművelt bunkók fognak 300-400ezer forintokat nettóban keresni, ha elvégzik a sulit....
Karesz

Nem ertek veled egyet. Miert tartana vissza a teljesitmenyt? Mit ertesz azon, hogy igy akar megelni? Egy rossz tanar egyszeruen szarul tanit, egy jo tanar pedig jol. Aki szarul tanit, szar az atlaga, aki jol tanit, az pont emiatt nem tartja vissza az osztaly teljesitmenyet, mert jo tanar.
Mellesleg az osszes gyakorlati tantargy nagyon jol korrepetalhato.
Karesz.

Én nem igazán a tanárok megtáltosodására gondoltam, hanem az iskolákéra.

Például, ha lenne fasza tandíj, és elszállingóznának a tanulók,
hívnának ide vendégtanárokat, akik megdobnák a szinvonalat.

Csak idő kérdése, és meglátszana.

Máshol is így megy.
malacka a nepszabdsag napok ot ezt irja!

most mar az index is:
index.hu/politika/belfold/mszp4667/

neked azt kene irnod, hogy a torveny visszavonasaval nem az arcat veszitenie a kormany, mert egyszer mar elvesztett dolgot nem lehet megegyszer elveszteni.
hanem karmenteni...

PM Zita azt modnja el fog halni szepen nem lesz befekteto aki valalna ezta kockazatot...

simonmondja:
tandijjal az iskolak taltosodnak...."

nem hiszem en ezt...

"Csak idő kérdése, és meglátszana.
Máshol is így megy."
pont ez az mashol megy majdnem biztos, hogy nalunk nem menne.
nem is megy egyenlore katasztrofalis a fizetos szinvonala...
ne ezt erositsuk.

ja es ido, hosszu tavon igazad van!

de hosszu tavon mindnyajan meghalunk.

Kangörény_ 2008.03.17. 13:37:39
"egy lófasz csökkent január 1-től."

Ok, meggyőztél, de azért ha majd APEH-es bevallást csinálsz, és utólag jön a bírság, akkor majd jusson eszedbe, hogy volt, aki szólt előre.
Karesz (Charlie)

Itt van egy cikk az indexről, olvasgass egy kicsit.

index.hu/gazdasag/magyar/szlov080104/

Szlovákia igencsak megszívhatja az euróval. Messze nincsenek olyan jó gazdasági helyzetben, mint a szlovének voltak egy évvel ezelőtt. A cikkben leírtak erősebben jelentkeznek északi szomszédunknál: a túl magas GDP növekedés felpörgeti az inflációt, ráadásul a nép kezdi elhinni, hogy itt a kánaán és megy a költekezés. Persze hitelre, mint nálunk sokáig. Ezt az egész eurót a Fico erőlteti azért, mert fel akar mutatni valamit, ha már semmilyen reformot nem folytat. Ez olyan, mint a füstölő merci este a sűrű olajjal. Hiába öntik bele, lehet, hogy kis ideig nem fog füstölni, de attól nem lesz jobb autó.
Karesz.
Ezzel a defetista hozzáállással nem kéne nagyon dicsekedned.
Öreganyám 80 évesen is különb volt.
Gecc "nem baj ha nem ertesz egyet, elofurdul kibirom"

"Miert tartana vissza a teljesitmenyt?"
megirtam: ha megtanitana a nyelvet a tanoran, nem lenne kulonorara szukseg.
nem hiszem hogy a finneknel is ilyen kulonora rendszer lenne, gyaugy finnugor a nyelvuk megis tudnak angolul, a rendor is.

" Egy rossz tanar egyszeruen szarul tanit, egy jo tanar pedig jol."
en nem hiszek a fekete feherben, a rossz tanar is mmegtanit egy csomo gyereket egy jo tanar is, lehet hogy aki szerinted rossz, azt utaljak ugyan de tobb gyereket tanit meg.

"Aki szarul tanit, szar az atlaga,:
NEM!
az BAZ megyeben tanit nem a fazekas gimiben.
valogatott motivalt gyerekekkel konnyeb barmilyen szintet is elerni.

"Mellesleg az osszes gyakorlati tantargy nagyon jol korrepetalhato."
ugymint autoszereles? politechnika...
na nem. a real targyak valoban korre[patalhatok de 100 nyelvora korrepatasra jut egy kemia korrepatalas.
simin..
ez nem defetizmus ez realizmus,
nagyanyadat tiszteltetetm.
Karesz

Asszem veled hiaba is vitaznek. Elbeszelunk egymas mellett.
Karesz.
A realizmus az, hogy le van szarva, mi lesz, ha már nem leszünk, addig tudunk valamit csinálni, amíg itt vagyunk, és ha azon merengünk, milyen nyugi van a föld alatt, azzal eltelik egy szar és lehető legszarabb élet.
dreman
a cikket olvastam, de en szivesen cserelnek a szlovenekkel igy eurosan is.

a szlovakok ugyeben ugyanazt mondjuk az hogy papiron szep a novekedes nem jelent semmit...
mindenki hozza hasonlit minket de ott elni azert nem akar senki, pedig!
meg magyarul is lehet beszelni...

"Elsődlegesen persze a világpiaci energia-, ruhaipari és élelmiszer-árdrágulás emelte jelentősen a szlovén inflációt,"
persze, es nalunk is, de ennek semmi koze az eurohoz. az euronak ahhoz van koze, hogy tudjak-e a politikusok elinflalni a penzt es papiron nagy novekedeseket kimutatni...
merci hasonlat OK, nem engem kell megyoznod itt ezen a szajton
a szlovakai a szuper pelda,
'elkeserito!

Szokásos demagóg csúsztatás, melyből ismét kimaradt minden amit az iró párszor már belátott.
De itt abba is hagyom mert nem akarok elhamarkodott következtetéseket levonni mint előttem oly sokan mások... :)
Gecc nem elbeszelunk egymas mellett valamilyen szerintem erzelmi okbol nem mersz belegondolni abba amit irtam...

(az elbeszeles egyebkent mindenkivel teny, en ugyanis nem tudom mire gondolsz amikor irsz valamit, csak arra, hogy en mire gondolok mikor olvasom)

Simon, felreertes!
"A realizmus az, hogy le van szarva, mi lesz, ha már nem leszünk,"
soha nem irtam ilyet. amit ideztem, Keynestol valo, azokra a nepboldogito ideakra mondta amik olyan klasszul hangzanak papiron, de istennek se ugy mukodik a gazdasag.

szerintem mi magyarok kulonosen jol tudunk rombolni , elvenni a masik kedvet, stb holott epiteni kene.

mert mi nalunk a siker? ha sikerul egy ilyen nepszavazas...

miert nem epitunk valamit, megirtam mar valamelyik TWA blogon, hogy a politikusainknak is, nem megtestesiteni kene valamit, jobb vagy baloldalt stb hanem csinalni! megszervezni valamit, hidat, tisza szabalyozast, magyar Tescot valami ertelmeset...
Simon:
"A magántanár is szar. Csak többe kerül."
hat elofordul, akr tipikus is lehet, de akkor minek a tandij, neme rtem.

"Ha tudsz egyet, aki megérte az árát Bp-en, akkor dobj egy mélt."
itt az ivan bela ma osztalyt vezet, de o garantalta a sikeres felvetelit, es ha nem sikerult, visszadata a penzt.
(ugy tudom nem votl ilyen)
nejem is szuperul csinalt nemetet angolt, es fiatalkormban en is...matekot fizikat

lyla:

"fero, ferre, tuli, latum...

visz

transzformál --> átalakít"

Most már leesett. Igazad van. Érdekes módon nekem is herótom van a hasonló dolgoktól. Na most jól rajtakaptál: Bort iszok, vizet prédikálok.:-))))) Köszi!
Karesz.

Ez a - népszavazás -, de főleg, ami utána jött,

nagyon olyan, mint a WTC lerombolása.

Kis genya gengszterek jól megszervezik, hogy a
- ......Jelkép ...-

hulljon porba.

nincs más céljuk, mert toprongy alakok.

Csak az utcabál, ami utána jön.

Az ünneplés a hullahegyek fölött.
virag et.
ne legy pesszimista, nekem van egy nagynenem, o mar vagy 20 eve eldelegel mutott szivvel, allando bajai vannak, mar kozeliti a 80-at es meg sokaig fog elni (sajat tipp)
van egy nagybacsim, felszivvel, szinten a 80-hoz kozel...
egy kollagem is infraktuson tul 15 eve, felesege mar meghalt rakban pedig fiatalabb volt...
nem lehet ezt elore tudni...
Árpád
légyszi fegyelmezd Simonmondja elvbarátodat. Erősen sértő hogy másokat csak mertmás véleményen van mint ő letoprongy alakozik meg gengszterezik.
Köszi.
Simon:
"WTC lerombolása." azert az ikertorony-dontes az egy terrorista cselekedet...es megvaltoztatta az amerikai gondolkodast.
nemenm kell bedolni az uj idoszamitas, uj nemzeti egyseg stb fogalmak kommunikaciojanak.
És imádják a feljelentgetősdit, nagy erkölcsösségükben.
shore:
"felso korlat az eü. hozzájárulásnál _nincs_!"
szerintem van, valahol 400 ezer evi befizetesnel, vagy ez csak tavaly volt?

jo lenen tudni mert akkor rosszul adom be az adobevallast :)
Sokan itt komoly félreértésben vannak azzal kapcsolatban, hogy "csökkentjük az adókat, majd azokat jól befizeti mindenki". Miután a 0%-os kulcs (nem fizetés) mindig jobb, mint bármilyen mértékű adó, ezért ez csak az ellenőrzés szigorításával együtt működik.
Egy rövid példával szeretném illusztrálni a dolgot.
Egy ismerősöm kint Amerikában Phoenixben él, mint helyettes tanár keres évi 12-13k-t. A családja elég tehetős, ezért magára nagyon keveset kell költenie (plusz ellenáll az ott sokkal erősebb fogyasztói társadalom vonzásának). Őt minden évben (!)meginterjúvolja a helyi APEH (IRS), hogy hogyan képes az említett fizetéséből Phoenix felső-középosztálybeli részén lakni. Mindezt az egyéni szabadság és a minimális adók honában.
azért, mert a svédek beszélnek angolul, még nem biztos, hogy álmodni is tudnak angolul, főleg nagyot nem, ezért is jó, ha a pécsi orvostan hallgatók inkább svédül tanulnak, jóllehet, így nem mehetnek álmaikkal angliába, még jó, hogy a szolidaritás nemzetközi tudomány és egy kumma hang nélkül is lehet művelni annak ellenére, hogy az internacionalizmus hallatán egy magyar orvostan hallgatónak esetleg rémálmai kezdenek támadni.
"És imádják a feljelentgetősdit, nagy erkölcsösségükben."

a szolidaritás speciális manifesztálódása, mely skandináviában ugyan kevéssé ismert, mégis sok helyen pislognak tőle.
"Nyugdíjas szektor"

"Sokan itt komoly félreértésben vannak azzal kapcsolatban, hogy "csökkentjük az adókat, majd azokat jól befizeti mindenki". Miután a 0%-os kulcs (nem fizetés) mindig jobb, mint bármilyen mértékű adó, ezért ez csak az ellenőrzés szigorításával együtt működik."

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááá....de nagy tévedésben vagy. Megfelelő miniszterelnök kell és már indul is a " Nagy Nemzeti Adófizetői Verseny". :-))))))))))
Karesz.

Nem hinném, hogy olyan fontos lenne ez a vizitdíjdolog.

Viszont kurva nagyot csalódtam a jobber értelmiségben, mint egészben.

A tökéletes elvtelenség, amit csináltak.
Mindenestül beájultak egy kizárólag kerékkötésre kitalált akciónak.

Ami utána jött, az volt az értelme.

Nincs semmi más út, csak röhögtünk egyet.

Mert kis öröm is öröm.

Ez minden, amit tudnak. --a káröröm.

Slussz.
Árpi, megint egyoldalúan látod a dolgokat.
Valóban nem az a szolidaritás, hogy az a hülye 1-2 millió fizeti a többi ellátását is. De a vizitdíj az pont nem arról szólt, hogy akkor más is vállaljon részt, hanem arról, hogy ugyanazért a szar szolgáltatásért fizess még többet.
Lehetne itt reformokat csinálni, de az fájna mindenkinek, ezért nem mer belevágni egyik kormány sem, mert ők meg a hatalmukat féltik és a zsíros falatokat.
Attól, hogy fletó vagy ágika azt mondja, hogy reform, attól az még nem reform. Az reform lenne, hogy a minimálbéres vállalkozó meg a hajléktalan kapja a mostani szar ellátást vagy még annál is kevesebbet, aki pedig tisztességesen adózik, az kapjon normális szolgáltatást.
De nem lesz itt változás. Az mszp-szdsz egy béna rablóbanda, OV meg nem fog hatalomrakerülésekor mást csinálni, mint amiről most beszél.
Szóval el van kúrva ez az ország. Nem kicsit, nagyon!
simonmondja: a jobber értelmiség 3.3 millós Hungarialsón? Halleluja! Az elvtelenségről meg annyit, hogy sokaknak nemhogy elvekre nem telik, de még gondolatokra sem. Ők az a massza amit ide-oda lehet rángatni egy tál lencsefőzelékkel, kolbásszal.
Hacsaturján.

Amit a svédek szolidaritásra használnak, az nálunk a vicék fegyvere.
Karotta.

A nép nem hibás. Amerikában is az ingyenességet ikszelte volna a nép.

Csak ez ott nem történik meg.

Ez - világszabadalom -.

Csak nekünk van ilyen mázlink, hogy ennyire okos jobbereink vannak.
"Amit a svédek szolidaritásra használnak, az nálunk a vicék fegyvere."

és ha elmagyarázom?
simonmondja: A nép sosem hibás, ez igaz. A víz sem hibás ha kifolyik a pohárból. A víznek sincs emlékezete, a víz sem képes szimpla logikai szabályok alkalmazására.
Ha meglököd az országot, kiborul a nép :o)
test subject:
Igen, el is szégyelltem magam.

Elnézést kérek, kedves víz!
simonmondja

csak kíváncsiság... :)
vajh Árpád fegyelmezi e a hozzád hasonló söpredéket is vagy csak azt akivel nem egyezik a véleménye.
Kristl.

Majd kiderül. A hozzád hasonló söpredék kiváncsisága ki lesz elégítve.
ez biztosan igy van :)
És itt az a bájos káröröm, ami olyan jellemző mindegyikőtökre.
Ez valami jellegzetes.
Hogy is mondta Morvai a könyve címében?
nem tudom, hogy mondják svédül a viceházmestert, valamennyi érdemi hozzászólásom be fog dugulni.
nem tudom, de a káröröm tiszta öröm, nincs benne irigység.
Hat igen, ez a nepszavazosdi csak egy kis ungarische politikai schadenfreunde volt, az sicher. Asszem tettunk 2 lepest hatrafele. De nem baj, merunk mi (ti, ok) nagyok lenni.
a győzelem a fontos, nem a részvét.
sosem baj hátralépni ha rossz volt az eredeti irány
Kristl.
Ez marad neked. Ez a tiszta szép érzés.

Na ezért csalódtam a jobberekben.
Mert ez minden.
aham, kaparj meg egy balost és előbukkan a kirekesztő gyűlölködő soviniszta.
nem véletlen az a közvéleménykutatási adat sem hogy mszpseknél a legnagyobb arányú a rasszisták száma..
kaparj meg hát egy balost és előtünik a kémutató rothadás.
nem várt fordulatot vett. anyám, anyád, anyja, anyánk anyátok, anyájuk.
Mivan Tótaw? Fogytán a J mint júdáspénz?
Tv-a!
Egyre "cinikusabbak" a szösszeneteid!
Csak így tovább...!!!
(Bár mengelica ági patkányságát nem tudod űberelni, aranyérig erőlködve sem!)
Kár, hogy a kenyéradó gazdáidhoz igazodsz...
Üdv.:
Vuk

Kristl.

Kaparjad. Én még sosem kapartam balost.
De ha neked ez buli, csináld.
Emlékszem 2002ben mikor kikapott a fidesz és ment a polgári körös balhé... hogy de így meg ugy... és a ballib média min hatalmát sirató akármit mutatta be Orbánt és a róla készült fotót...
Hogy ejnye, de nem tudnak veszteni... meg itt van a "nemzethalál..."

Most dettó ugyanazt csinálja a balos csőcselék. Őrjöng szent ferenc szimpla egyszerű népszavazásos vereségén. Vizionálja a nemzethalált a 300 forint elvételében. Szíve szerint lecserélné az áruló népet valami jobbra... és persze rohangál mindenfelé önigazolásért hogy "de a mi ferink ugye igazi államférfi, ugye igazi reformer, ugye nélküle nemzethalál..." elég csak megnézni pár "kitüntetett" friderikusz műsort ugye erről.

Szerintem valahol vicces. Ti nem találjátok annak?
elnézést, valami balra, mert a jobb ugye a gengszterek és kárörvendők szinonimaja. Míg a bal a reformer a felelős és a dolgozó népé.
én egyenesen fergetegesnek találom. vagy szánalmasnak. a svéd fordítás nem képes visszaadni az egész dolog pikantériáját.
Nem fogom a 400 kommentet elolvasni, elmondom a véleményemet és kész:
Árpád, te folyamatosan amellett kardoskodsz hogy a szocializmus megbukott, amí szovjet vonulaton igaz is, csak az a probléma hogy az általad propagált "mindenki menjem amerre lát és tud, képességei szerint" kapitalizmus is, csaképp az nem 20 hanem 80 éve. Tessék felébredni. Körülnézni. Ha már okosítani akarod a népet, ne csak az SzDSz vadabb véleményeit ismételd, próbálj meg saját álláspontot kialakítani, járj utána a dolgoknak. Szakmailag. Bár, ne erőlködj feleslegesen, szerintem a te tisztánlátásod már elveszett. Az hogy sok hülye újságíró van, (mindkét oldalon, persze) nem kifogás. Nem jogosít fel sem téged, sem mást arra hogy te is azzá válj.

Pár dolog, segítségképp:

- A vizitdíj nem ördögtől való. És nem tétel. Semmiség. Ugyanígy a tandíj. Nem kell sírni miatta, sem költségvetésileg, sem közterehviselésileg.

- A vasúti szárnyvonalak nagyságrendekkel kevesebb veszteségért felelősek mint a szervezeti idiotizmus. Az a hős aki ahhoz hozzányúl, nem az aki lekapcsolja a kisvasutakat. Majd ha lesz rendes MÁV-vezetőség, az majd helyreteszi a szárnyvonalakat. Számok alapján.

- Az amerikai munkanélküli ugyanúgy szarik a helyzetére mint a magyar. Nekem ne mondd hogy ők motiváltabbak, mert lazább szövésű a szociális háló. És az ottani gazdagok ugyanúgy trükköznek az adójukkal mint az itteniek. Ennek semmi köze az igazságos közteherviseléshez.

- Ide még valamit akartam de elfelejtettem. Az is magvas volt, pedig.

És igen, szerintem gusztustalan dolog véres szájjal segget nyalni. Szóval vedd lazábbra. Egyébként régen szerettem azt amit csinálsz, de most már olyan vagy, mint a Hetihetes: csak akkor nézlek meg ha már tényleg semmi dolgom nincs.
Ne menjünk el a Fradi-Újpest meccsek retorikája felé, mindenki nyugodjon meg, mindenki egyformán köcsög. Így már könnyebb lesz beszélgetni :o)
Kristl.

Szerintem meg az vicces, ahogy az ajvékoló banda egyszercsak ráébred, hogy győzött, és
egyetlen eredménye az lett, hogy a költségvetés két tételét felcserélik egymással.

Ez olyan korszakos eredmény, hogy tán még csillagot is kéne róla elnevezni.
Kristl!

Kezdjük a munkabéreket terhelő adők és a maradékot lerabló állami terhek részletezésével! Hozzétéve az örökösödési, meg a vagyonszerzési sarcot is meg a ...meg a...stb-vel!!!
Az ideológia jöhet utána!!!
véé
a tandíj tétel.
Kevesen tudnak kifizetni havonta 150-210k forintot taníttatásra. Ráadásul nem garantált a szolgáltatás minősége, és nincs fogyasztóvédelem.

MEllékesen birom a balos retorikát...
"ne terheljük tovább a dolgozókat..."
Aha, ki fogja kifizetni a gyerek tandíját? Valószínűleg a dolgozó szülő... ki fogja kifizetni a vizitdíjat vagy a korházi napidíjat ha a rokona megszorul, vagy csak szimplán a családjáét?
Tehát kit terhel megint ez a forrás, ha nem a dolgozót? A virtuális kasszát? Jótündér-keresztanyut? Ludvércet netán vagy Kalamonát?

Egyáltalán miért kell a plusz forrás? Mert mint kiderült mégis kell, azért van költségvetési hiszti.
Mindannyian tudjuk, kamatok terheinek finanszirozására.
Honnan van a kamatteher? Mire ment el a pénz?
Ahha igazi kérdések jönnek?
simonmondja.... & többiek...

"egyetlen eredménye az lett, hogy a költségvetés két tételét felcserélik egymással."

Ahha a balos cinizmus gyöngyszeme. Vegyük csak lépésenként.

1. Az elvont források igenis tételek, hiába állították hogy nem hiánypotlo intézkedések. Fura, mert még a TÁJÉKOZTATÓ szóróanyagban is MÁSKÉPP szerepel.
Kira... tehát mégis tétel. (mire kell még több teher? )

2. Tehát leszarják mi van, mindenképp ráterhelik a lakosságra valami miatt...

Hoppá... mi lenne ha beszélnénk erről a valamiről?

Megkapartuk a reformot és előbukkant a költségvetés-kiigazítási tétel.
Költségvetésileg nem tétel, úgy értettem. Bocsi. Én is járnék suliba, ha lenne miből... Merthogy élni is kell valahogy.
"Ahha igazi kérdések jönnek?"

nem hinném, csak jól hangzanának. az igazi kérdések már dicső múltunk homályába vesztek, de az sem biztos. van erre egy svéd kifejezés.
Véé !
Csak nem ez a magvas gondolat felejtődött el???:
"Tetszettek volna forradalmatcsinálni !"
Különben mindenki elmehet a picsába!!!
(Vagy : a kurva anyjába...)
Oszt' jónapot!
Véé.

Kristl járt helyettünk is.
Onnan tud olyan sokat, nem a HírTV-t nézi.
Azt is ott tanulta a doktorin, hogy

-nem kőne ellopni, akkó vóna!-
.
hacsaturjain

megosztod a svéd kifejezést? :)
T. karotta, Orbán Viktor és a „nemfizethetünkkétszer” hívők templomának iszonyú tömege!

Újból és ikszedíziglen elmondanám, hogy azért volt vizitdíj meg napidíj, mert amit egyszer fizetett az ország lakosságának egyharmada (a többiek nem fizetnek TB-t), az nem volt elég. Még egyszer: NEM VOLT ELÉG. A TB kassza a vizitdíj befizetése előtt veszteséges volt. Még egyszer: VESZTESÉGES VOLT. VESZ-TE-SÉ-GES.

Lehetett volna ezt a veszteséget ráterhelni a TB-t amúgy is fizetőkre (fizessenek ők még többet), de a kormány úgy gondolta, hogy a TB 1,5 %-át (nem 100, mert az a fizetős egészségügy, nem 20, sőt még csak nem is 5, hanem 1,5 %-át) fizessék a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevők, mert:

1./ ezzel egy kicsit érzékeltethető, hogy az ember felelős a saját egészségéért valamennyire,
2./ ezzel csökkenthető az orvoslátogatások száma, amelyből látszott, hogy népünk sokkal betegebb, mint más népek (persze a sokkal betegebb állapot még az ingyenesség boldog korszakában alakult ki, rengeteg évvel ezelőtt, így egyértelmű, hogy a sok-sok orvoslátogatás semmit sem javított népünk sokkal betegebb állapotán, azaz totálisan felesleges fenntartani),
3./ valamennyire módosítható az az egyenlőtlenség, ami a fehérköpenyes félisten és az eléje járuló, mindent (ingyen, gyakorlatilag szívességképpen) tőle váró nyomorult beteg viszonya jelképez, az én fizetek, te szolgáltatsz egyenlőség felé, és
4./ valamennyire csökkenthető a beteg hálájának pénzben kifejezett, és az ingyenesség esetén szinte kötelező összege.

Na ez nem jött be. Népünk (3,1 millióan) nem akar kétszer fizetni. Sőt a TB-t nem fizetők egyszer se. Helyettük a TB-t fizetők fognak kb. 3,3*1,5 = kb. 5 %-kal TÖBBET fizetni. És persze egyre kockázatosabb ország leszünk (lásd S&P), mert 100 %-nál többet még egy népszavazások kormányozta ország se tud elvenni az adót és járulékokat fizetőktől. A kockázatosság meg sok-sok milliárdba kerül. Megint csak az adó és járulékfizetőknek.

Megjegyzendő még, hogy a csehek nem kezdeményeztek vizitdíj ügyben népszavazást. Nem akarok ezzel kapcsolatban semmit sem mondani, se róluk, se rólunk. Az idő majd úgyis mond valamit.
simon

"az ajvékoló banda egyszercsak ráébred, hogy győzött, és
egyetlen eredménye az lett, hogy a költségvetés két tételét felcserélik egymással."

Tudsz-e javasolni demokráciában más módszert arra, hogy Ferencet pofoncsapja a nép?
Ha van ilyen eszköz, akkor legközelebb azt fogjuk használni.
Az a baj, hogy nincs.
keresem a guglin. vagy megvárom a malacot.
Kristl.

Ha most ilyen frappánsan le tudtad vezetni, a népszavazás költségvetést érintő vonzatait, akkor

mivel magyarázod, hogy a népszavazás kiírásakor egyetlen piciny jobbos jogász nem akadt, aki ezt észrevette volna, vagy mondta volna.

Hogy ez csak most derül ki illen világossan.

És nem előtte.

Mert hazudik ...ki is?
T Vakapad...

Miért állította másképp az mszps-szdszes szóróanyag és vezető politikusai zöme az ellenkezőjét? :)

Miért kell nyereségesnek lennie a tbkasszának?

Miért kell ekkora adóterhek mellett bevezetni olyan pénzelvonó modokat amik nálunkénál kissebb adóterheket alkalmazó államok használnak?

Ki fizette volna ki a tandíj,vizit és korhazinapidíj összegét ha nem a dolgozó ember? :)
Pláne mivel az eü ellátás pl államilag garantált ha jol rémlik.
Jol van hät legyen. Az a fränya rendszer nem volt jo mert a "közvagyonra" szarik az ember. A gazdasäg ugy nem müködhetett. Es a mostani rendszerrel mi van? Na ne mä, hogy ez jobb legyen. A lenyeg a profit. Söt a profitnak növekednie kell! Söt a profitnak növekedö ütemben kell növekednie. Munkaerö? Hm, a berköltseg az nagyon sok. Gepeket sokat! Gepesiteni, gyorsitani, hatäridöt lefaragni! Hoppä munkanelküliseg van. Uj munkahelyek: rekläm, bürokräcia bonyolitäsa... ezeket meg nem lehet gepesiteni. Hopp egy milliärdos, hopp ez az orszäg kib*szott szegeny. Tenyleg ennek igy kell müködnie? Legyen gazdag es legyen szegeny, de a tehetseges legyen gazdag es a hülye is eljen meg de egy alacsonyabb szinten. Abban a fränya ätkosban nem dolgozott senki. Tisztelt ide irogatok! Hol tetszenek lenni? Talän munkahelyen? En igen es nem dolgozom. :)
simonmondja....

ez a beépített jogi mozgástér következménye ,hogy valamiről lehessen népszavazást tartani.
Fizetős egészségügy? Fizessenek csak a miniszterek !
Van még! csak akkor leminősít a nyújork-telaviv-BERLIN-judapest pénzügyi tengely!!! És jaj a porszívó hitelednek!!!
egyteértek

"Hiszen azért szocializmus, hogy mindenkinek legyen munkája, betevő falatja, orvosa, segélykéje. Aztán reméljük, valaki majd megtermeli."

ez mai magyar mentatlitás még mindig

Árpi, keveset irsz mostanában :(
vakapad 2008.03.17. 15:48:50

Csak egy apró adalék az írásodhoz. A bezzegország Szlovákiában a vizitdíj eltörlésekor a következő hónapban 30%-kal nőtt az orvos-beteg találkozások száma. Még ha ezt megtisztítjuk a szezonális hatásoktól, akkor is bátran kijelenthetjük, hogy az ingyenes rendszerben az orvos-beteg találkozások 10%-a TELJESEN fölösleges.
Simon...
nem is a vizitdij a fontos, az valoban kis tetel de kepzeld magad egy hithu jobboldali helyebe...
volt 4 ev amikor egy ereztek nekik alla zaszlo, orulhettek a valasztasi gyozelemnek, a korone usztatasnak a magyar zaszloknak a kozepuleteken...

es akkor...jon egy varazslo, ahogy itt hivtak egy Cipolla es kienekli a sajtot a szajukbol... radasul hogyan, "hazugsaggal..."

hat kell ez a kis orom a jobboldalnak...!!!!!
a baj az, hogy a viki fele retorika az most a kadarkori kisembert celozza es ugy tunik sikerrel.
ettol fejreall minden, a baloldal megszorit, mikor a szegenyeknek kene osztogatnia... stb.

"Viszont kurva nagyot csalódtam a jobber értelmiségben, mint egészben.
A tökéletes elvtelenség, amit csináltak.
Mindenestül beájultak egy kizárólag kerékkötésre kitalált akciónak."
ez a magyar virtus. kontrazni tudunk epiteni nem.

a kormanyzati negyed se sikerult (hala istennek)
agyament dolog ha valaki eladja a foberleti lakasat es elmegy alberletbe, mert az olcsobb. nalunk pedig meg lehetett volna csinalni, mert kellett a penz a haveroknak, mert a ballib ertelmiseg, media melleallt! egesz addig mig egy japan tervezo nem tervezett ligetet a nyugati PU helyere meg se lehetett furni...akkor kiderult, hogy nem lehet kivaltani a nyugatit, demjan beintett, hogy annyit nem fizet.. abbamaradt...
orultunk, de keseruen.
nem lehet orultsegeket kituzni, olimpiat se
Sajnos!!! de nem lehet...


"Ez minden, amit tudnak. --a káröröm."
erre telik...
T. vakapad

"Népünk (3,1 millióan) nem akar kétszer fizetni. Sőt a TB-t nem fizetők egyszer se."

Csak nem azt akarod itt elhitetni, hogy te a helyükben másképp szavaztál volna?
Ugyan már elvtárs! Ki hiszi el neked ezt a hülyeséget?
"Tudsz-e javasolni demokráciában más módszert arra, hogy Ferencet pofoncsapja a nép?"

a nép szépen jelentkezik audienciára és pofozkodik, ha arra van gusztusa. így megy ez már évszázadok óta. a baj mindig abból származik, hogy összeveszik azon, hogy éppen ki a soros.
Fizetős.

Egy ellenzéknek mindent a parlamentben kéne megharcolni.
Minden pofáncsapást,
minden jó javaslatot,
minden hátulütőjét a rendszernek.

De nektek nem ellenzéki képviselőitek vannak, hanem tányérnyalóitok.

Egy harcos vita nem volt hat év alatt.

Egy se.

Csak a "beszédek". Ami felolvasva nagyon patetikus, vagy anyázós, de politikának

nulla.
vakapad: Köszi! Boncolgatnád kicsit az általad csupa nagybetűvel, "kötőjelekkel írt, hogy mindenki megértse" tények okait? Már-már hajlok arra hogy igazat adjak, de nekem ez a "nem volt elég, veszteséges volt" ez kicsit magyarázatra szorul. A nemzetközi statisztikákat nézegetve elégnek kellett volna lennie. Máshol elég. Legalábbis elegebb...
Mert ha nincs mit tenni, akkor nincs mit tenni. Holnap odamegyek a főnökömhöz, hogy nem elég a pénz amit kapok, sajnos így nem tudok működni rendesen.
Mikor voltak ezek a zavargäsok akkor az egyik rädioban megkerdeztek Cserhalmi György velemenyet mert a rendszervältäskor Ö szavalta el a himnuszt es azt välaszolta, hogy ö semmin sem csodälkozik, hiszen akkor a függöny mögött a hätterben lätta, hogy kik vannak ott............
Nemtisztelt Vakapad agitpropos, lebenyi1 ismerőse és/vagy barátja!

"Orbán Viktor és a „nemfizethetünkkétszer” hívők templomának iszonyú tömege!"

A sötétek mindig azt hiszik, ha valakinek nem tetszik, amit átkúrósferi művel, akkor már rögtön orbánhívő. Ez egy nagy fasság, igen nemtisztelt Vakapád!

"Újból és ikszedíziglen elmondanám, hogy azért volt vizitdíj meg napidíj, mert amit egyszer fizetett az ország lakosságának egyharmada (a többiek nem fizetnek TB-t), az nem volt elég. Még egyszer: NEM VOLT ELÉG."

Azért nem, mert elkúrtátok, mert leültettétek a gazdaságot, mert 1000 milliárdot vettetek fel, hogy hatalmon maradhassatok, akurvaéletbe b+:). Itt most nyiltan bevallod, h a vizitdíj pénzbehajtás!

"A TB kassza a vizitdíj befizetése előtt veszteséges volt. Még egyszer: VESZTESÉGES VOLT. VESZ-TE-SÉ-GES."

Azért vakhangya, mert nem volt egy tisztességes és kökemény tb behajtó szervezet, mert faszkodott az APEH, meg akinek az lenne a dolga, h minimálbéresek ne merciből szálljanak ki!

(folyt. köv.)
Dreman 2008.03.17. 13:27:59

"Az euró bevezetésének eredménye szlovéniában igencsak ellentmondásos. Arról nem is beszélve, hogy az EU-ban sokkal alacsonyabb a növekedés ott, ahol van euró, mint ott, ahol nincs. "
Az euró bevezetésének tudtommal semmi köze egyes nyugati országok gazdasági alulteljesítéséhez. Már csak azért sem, mert akkor az euróövezet összes országára a stagnálás lenne jellemző (ami pl. Írországra nem igaz). Ráadásul a stagnáló gazdaságoknak pont hogy jót tesz az euró, hiszen a pénznemük elértéktelenedése nem gerjeszti tovább az inflációt (erre pedig jó példa néhány latin-amerikai ország, ahol az amerikai dollár a hivatalos fizetőeszköz).

"Szlovákia kísérleti nyúl lesz az átmeneti gazdaságok között, Mo, Csehország, Lengyelország pedig köszöni szépen, de megvárja a tapasztalatokat."
Nem egészen, ugyanis az első kísérleti nyúl Szlovénia volt, és az ottani tapasztalatokból okulva riogatják itt a vállalkozókat azzal, hogy súlyosan megtorolják, ha csak egy fillérrel is megemelik az áraikat az euró bevezetése után.....

"Ezért én annyira nem örülnék az eurónak. Főleg nem kárörvendenék, nehogy mi nevessünk a végén. Az euró ugyanis egyirányú utca, aki belépett, az kilépni már nem tud bármennyire is szeretne. Kérdezd meg az olaszokat."
Az olasz szerintem már csak azért is rossz példa, mert Európában kevés államnak volt annyira értéktelen pénzneme, mint az olaszoknak (sőt, nyugaton senkinek). Persze egy hátránya mindenképpen van az euró átvételének: januártól feketén-fehéren látszik majd, hogy milyen nevetségesek a fizetések nálunk.
Kristl.

Ha nem láttad, belinkelhetem harmadszor is.

Az Alkotmány 28.C § 5. - d.) pontját, amiből a hülye is látja, hogy
de lásd:

Itt az idevágó 28/C §. a Wikipédiáról:
(5) Nem lehet országos népszavazást tartani:

a) a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról,

b) hatályos nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről, illetve az e kötelezettségeket tartalmazó törvények tartalmáról,

c) az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről,

d) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási (-átalakítási, -megszüntetési) kérdésekről,

e) az Országgyűlés feloszlásáról,

f) a Kormány programjáról,

g) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről,

h) a Magyar Honvédség külföldi vagy országon belüli alkalmazásáról,

i) a helyi önkormányzat képviselő-testületének feloszlatásáról,

j) a közkegyelem gyakorlásáról.

Nekem necces ez a d.) pont, mert ez szerintem az egészségügyi ellátórendszer szervezeti átalakítása, ami országgyűlési hatáskör.
legyen ingyenes és fizetős is az oktatás
az ingyenes legyen állami ösztöndijrendszer, illetve akit így oktatnak, vállalja, hogy y évig az országban marad
ugyanakkor legyen fizetős oktatás is, ahol minőségi oktatást végeznek, ahol nem kis szaros senkinek tekintik a diákot, hanem fizetős ügyfélnek, az iskola meg önmagát szolgáltatónak
mert ma ez nincs meg, illetve meg van, a valóban magánképzésben
és ma is igaz, az igazi kurrens tudást meg kell fizetni, kőkeményen, többieknek meg marad 100k-ért a himi-humi semmire nem jó oktatás, de ha tényleg érvényesülnének a piac szabályai, akkor a semmire nem jó alacsony szintü oktatás jelentősen visszaszorulna
hja és fizetős oktatásnál mindki maga döntse el mit akar tanulni, milyen képzésbe fekteti a pénzét, ergo ne legyen felvételi, ne legyen általános képtzés ami semmire nem jó, ne legyenek szórótantárgyak
sokan nem időt tölteni szeretnének az iskolákban, hanem a pénzükért információt kapni, no ezt a magyar felsőoktatásban nem feltétlenül kapják meg
simon

"Egy ellenzéknek mindent a parlamentben kéne megharcolni."

Az ugyanúgy csak egy vicces cirkusz, mint a parlamenten kívüli élet.

"Csak a "beszédek". Ami felolvasva nagyon patetikus, vagy anyázós, de politikának "

Pontosan. Erről szól a parlamenti munka.
Felolvasgatnak vidáman, ha úgy tartja kedvük. Minden oldalról ugyanezt teszik. Senki nem figyel a másikra, az MSZP sem.
Igen nemtisztelt Vakapad agitprop, lebenyi1 kollégája!

"Lehetett volna ezt a veszteséget ráterhelni a TB-t amúgy is fizetőkre (fizessenek ők még többet)"

Nem b+, hanem többen fizessenek tb-t, TÖBBEN, vágod?

"de a kormány úgy gondolta, hogy a TB 1,5 %-át (nem 100, mert az a fizetős egészségügy, nem 20, sőt még csak nem is 5, hanem 1,5 %-át) fizessék a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevők"

Tehát a romacsóró, meg a 40.000-es kisnyugdíjas, meg még millió nyomorult, ahelyett, hogy bővítette volna a tb-fizetők körét. És itt jön be a képbe, h baszkiferiék, meg az elődeik 6 év alatt, 5,7%-ról 8,1%-ra kúrták fel a munkanélküliséget. Vakapad, kiszámoltad, h ez mennyi kiesés a tb kasszából? Erre kéne válaszolni, öreg bácsi! Hűűűű, de idegesítő vagy, és mennyire nyomorék módon próbálod a szájakba rágni azt, amit már a tv-ben hallottam ettől meg attól a szocitól. Van önálló gondolatod is?

(folyt.köv)
Nyugdíjas Szektor!
Az, hogy a népet először egy adminisztrátorhoz viszik, ahol a nevedben megadott csoport jelentős számban van túlsúlyban...az egy érdekes kérdés...
A többi meg: A "régi" szokásos először tönkretevős, majd privatizációs menet!!!
vakapad:

Ez majdnem így van, csaképp valójában mégse.

1,2,3,4 pontok úgy ahogy vannak szemét, kivéve tán azt hogy csökkenthető az orvoslátogatások száma, tényleg ez a célja, akik kitalálták, azoknak is ez volt.

A TB-kasszát nem a vizitdíj tette egyenesbe hanem az odafigyelés. Oda kell figyelni a dolgokra, ez a kormányzás lényege.

A kockázatosságnak viszont végképp semmi köze nins a vizitdíjhoz, sokkal inkább ahhoz hogy a kormány instabil. Ezt persze rá lehet fogni a népre, hogy miért nem marad a seggén, de a nép már csak ilyen, ha folyamatosan, ráadásul cinikus módon szívatják, mérges lesz. És hülyeséget csinál. Itt nem a kétszer vagy egyszerse fizetünk dologról szólt ez a szavazás, hanem arról hogy az embereknek elegük van ebből a stílusból és valami mást akarnak. Itt bármilyen hülye, semmitmondó kérdéssel meg lehetett volna verni a kormányt. Még 300 Ft-ot is fizettek volna pluszban hogy lemondjon Feri.

Juteszembe: Gyurcsány a baloldal fényes csillaga, hosszú évek óta ő az első arról az oldalról akit Orbán nagyságához lehet mérni. Mert ekkora elutasítottságot eddig csak O.V. tudott összekaparni magának, igaz, ő nehezített helyzetben, ellenzékből is fenn tudja tartani ezt.

Ja, igen, az elveszett magvas gondolat:

- A magánkézben lévő egészségpénztárak adminisztrációs költségei többszöröse az állami kézben lévőének. Tessék ezen elgondolkozni.
Kristl"Honnan van a kamatteher? Mire ment el a pénz?Ahha igazi kérdések jönnek?"

lathatod, hogy nem szeretik ha igazi kerdeseket teszel fel. A kamatteher meg onnan van hogy a bank megemeli az alapkamatot, 1% az valami 250-300 milliard Ftvel noveli a hianyt...

a penzt sajnos nem (eleg) betonba fektettek, hanem hitelekbe es azok kamataiba, holott mar TWA megirta a mesekben: hitelt folvenni csak akkor szabad ha visszatudjuk fizetni a korszerusites stb termeles es exportbovitesebol
Az alkotmánybíróság kimondta: ezek a kérdések nem érintik a költségvetést
noss, akkor jól van, nem érintik
legelább egyszer az életben látjuk a következményeit is a döntésünknek
(úgy is mindig az a baj, hogy ez egy következmények nélküli ország)
malac,
most már igazán kímélhetnél a dakota elemzéseidtől.
ugyancsak a pártod is kímélhetne "a tudósítások a büféből" c. performanszaival. Sulinetet meg ajándékozzátok a tottózóknak b+!
Vakapad:
"TB kassza a vizitdíj befizetése előtt veszteséges volt."
valoban!!! de vizitdij stb nelkul is at lehetett billenteni pozitivba!!!
ja, és:
Mintha azt olvastam volna vhol, hogy a magán-nyugdíjpénztárak nagy többségének a hozama nem éppen pozitív...
Isten fizesse meg ezt is!!!
Fizetős.

Egy kormánypárti képviselő máshol adja elő, hogy hogy akarja.
Vannak rá fórumai, ahol irányíthatja az eseményeket - a parlamentben csak a választóihoz szól.

De az ellenzéknek ott kell hangsúlyozni a fontosabb elvárásait.

És nem minden pontosvesszőt ellenezni.

Megvitatni, az elfogadhatóság határait.

Kisajtolni az ésszerű - és fontos - kanyarokat.

Kiszaladni és utcabált rendezni?
Ezek selejtek.
Véé!
"Ja, igen, az elveszett magvas gondolat:

- A magánkézben lévő egészségpénztárak adminisztrációs költségei többszöröse az állami kézben lévőének. Tessék ezen elgondolkozni."

Na ugye, hogy segítettem!
Igen nemtisztelt Vakapad agitprop, lebenyi1 kollégája!

"1./ ezzel egy kicsit érzékeltethető, hogy az ember felelős a saját egészségéért valamennyire,"

B+, mert van olyan, aki direktbe szeret beteg lenni! Lüke! Azt kiszámoltad már, h abból a 25%-ból, aki a 300ft miatt nem ment orvoshoz, hány százaléknak súlyosbodik a betegsége, és emiatt mennyivel több lesz a tb kiadása? Hmmm? Erre válaszolj nemtisztelt vakapád!


"2./ ezzel csökkenthető az orvoslátogatások száma,"

Ld. fent! Jaaaa, és énrám miért is kell kivetni a vizitdíjat, mikor én+munkáltatóm vagy 400.000-et befizet egy évben, és kurvára rosszul járok, ha táppénzre megyek? Hmmm?


"ingyenesség boldog korszakában alakult ki"

Sosem volt ingyenes vakhangya, nyomott fizetések voltak a te kedvenc komcsi korszakodban azért, h "ingyen" legyen. Valójában be volt építve a fizetésbe negatív értelemben. B+, komolyan mondom vakapád, h egy merő agyrém vagy.

"rengeteg évvel ezelőtt, így egyértelmű, hogy a sok-sok orvoslátogatás semmit sem javított népünk sokkal betegebb állapotán"

De most majd, hogy nem mennek el, ez majd fog, mi? Szóval hol az a statisztika, ami megmutatja, h az el nem ment 25%-ból hány % volt beteg valójában? És mi lett az ő betegségükkel? Ugye azt te sem mondod idegesítő ember, hogy mind a 25% makkegészséges volt, és amúgy is csak trécselni ment volna a rendelőbe.

(folyt.köv.)
Vee:
"A magánkézben lévő egészségpénztárak adminisztrációs költségei többszöröse az állami kézben lévőének. Tessék ezen elgondolkozni."
mi a csudat gondolkodjunk ezen? ezert csinaljak... tobb penz nem lesz az egeszsegugyben csak ha beletesznek... de ha van mod penzkivetelre akkor jut a haveroknak...
Kornai megirta hogy attol mert magantoket bevonnak nem lesz jobb az egeszsegugy, PL USA, ahol aztan tenyleg a vilagon a legtobbet koltik, de pl egyik allambol a masikba koltozve eleveszhet a biztositasod.. (na ez nem Kornai)
es ebbeol mi jott at, hat hogy hatekonyabb es peznert majd jol megszervezik...
(ebben az orszagban?)
T. vakapad

"És persze egyre kockázatosabb ország leszünk (lásd S&P), mert 100 %-nál többet még egy népszavazások kormányozta ország se tud elvenni az adót és járulékokat fizetőktől. A kockázatosság meg sok-sok milliárdba kerül. Megint csak az adó és járulékfizetőknek."

Ha jól sejtem ezt is a hozzád hasonló szent emberek foják kifizetni a magasabb járulékból.
Na ez viszont _nagyon_ jó hír!
Ferenc eltávolítása nem olcsó dolog, ezt tudjuk, magától nem akar elmenni, de te majd kifizeted ennek is az árát. Minél tovább ragaszkodsz Ferenchez, annál többet fizetsz.
Abandi.

Mert a nagy közös kalapból bármikor ki lehet húzni egy saját kalap pénzt.

Ahogy a Vigyori Vezér mondja.

- Háá kapjuk ki a lottópéézt !-
.
Mike12:

a) Azt mondom neked, hogy van nekem egy szép piros almám, eladom neked 60 forintért. Ideadod a 60 forintot, de én nem adom neked oda a szép piros almát, azt mondom, hogy a piros alma az 62 forint, 60 forintért itt van ez a csoffadt, ütődött alma.
Mi vagyok én ebben az esetben? Egy csaló.

b) Azt mondom neked, hogy van nekem egy szép piros almám, eladom neked 60 forintért. Ideadod a 60 forintot, de én nem adom neked oda a szép piros almát, azt mondom, hogy a piros alma az 62 forint, 60 forintért itt van ez a csoffadt, ütődött alma. Ezután belenyúlok a zsebedbe, kiveszek még két forintot, amire te eléggé felháborodsz, és visszaveszed a kezemből a két forintot. Erre én azt mondom: öcsém, te egy hülye vagy, magadra vess.
Mi vagyok én ebben az esetben? Ugyanolyan csaló, de sértődött arccal.

Megjegyzem, hogy a történetben senki sem látta a szép piros almát, csak a csoffadtat.
"100 %-nál többet még egy népszavazások kormányozta ország se tud elvenni az adót es jarulekot fizetoktol"

dehogynem!!!! csak hitelt kell folvenni, meg az unokaink is fizetni fogjak. jelenleg is 100 ft helyett elkoltunk 105-t.
mennyi lesz abbol az otbol mire visszadjuk???
Az "egészségügyben" pedig a fő gond az már ma is, hogy alulfinanszírozott létesítményekben alulfizetett emberek foglalkoznak "ismeretlen" betegséget hordozó "fizetőképes" szerencsétlenekkel!
Mondom: KÓRHÁZ!!!
ok, akkor a kövcsi népszavazás:

Kivánja-e Ön, hogy Orbán Viktor visszavonuljon-e a politikától, és 2010 után ne vállaljon állami tisztséget?

vagy

Egyetért Ön azzal, 2010-től a maximális jövedelemadó 20% legyen, és ne kelljen tb-t fizetni? És mindezt ne lehessen megváltoztatni még 10 évig?

továbbá: kivánja Ön bevezetni újra a rabszolgaságot?

esteleg:
Egyetért Ön azzal, hogy 2010-től csak 100 fős legyen a parlament, és ne lehessen bemondásra illetve jogosulatlanul képviselői költségtérítést felvenni?

ez utóbbit még simán meglépi valaki, és meg is szavaznák az emberek (hasonló kérdést már az OVB el is fogadott)
Igen nemtisztelt Vakapad agitprop, lebenyi1 kollégája!

"3./ valamennyire módosítható az az egyenlőtlenség, ami a fehérköpenyes félisten"

Lefordítva: rohadt szemét paraszolvenciás orvos

"és az eléje járuló, mindent (ingyen, gyakorlatilag szívességképpen) tőle váró nyomorult beteg viszonya jelképez, az én fizetek, te szolgáltatsz egyenlőség felé"

Nettó és bruttó baromság egyben! Itt a döntő többség vagy még jelenleg is fizet tb-t, vagy megfizette a nyugdíjbavonulása előtt.


"4./ valamennyire csökkenthető a beteg hálájának pénzben kifejezett, és az ingyenesség esetén szinte kötelező összege."

Te nem dolgozol sehol? Nem fizetsz tb-t? Mert én igen, nekem nincs ingyen!!!! De teneked egyedül legyen vizitdíj, mert neked ingyen vagy, nem győződ 100-szor leírni ezt a baromságot

"Na ez nem jött be. Népünk (3,1 millióan)"

Tévedsz vakapád. A külföldi szavazók pont úgy szavaztak, pedig nekik kurvára nincs közük az itteni vizitdíjhoz, mégis 82-84%-ban leszavazták. Tudod, miért vakapad? Azért, amit Horn G. mondott, azért, h "Feri menj a picsába" Az összes politológus arról beszél, h az igenek %-ában meglelhető azonosság arról szól, h ez a szavazás nem a vizitdíjrólról szól, hiába próbálod bemagyarázni, h a zsugori és ostoba nép a zsebére hallgatva igenezett.


Ennyi baromságot rajtad kívűl itt csak egy ügyvéd képes összehordani egy hsz-ben. Hazugságok és csúsztatások sora, és politikai vakság, igen nemtisztelt VAKapád.

Üdv.

Ezentúl minden hsz-ed izzé szedem, ameddig ennyi szemetet ideraksz. És tudod, le kéne már szokni a nép lenézéséről, mert már márc. 15-én este a főnőköd is benyalt egyet a plebsnek, bár én nem ettem meg a hülye színészkedését, de ő már állított a vágányon, ideje lenne neked is!

Szeretettel üdv. m69
karotta: kár hogy a példabbeszédednek semmi értelme
Karotta.

Nem azért fizetünk, mert aszonta, van piros almája,
azért, mert ő a falu boltosa és ha nem fizetünk, tönkremegy és nem lesz bolt, sem alma.
Az állam monopolhelyzetben van, mint egészségügyi szolgáltató.
Utazhatunk külföldre, ha mást akarunk.
Tehát fizetni kell az almáért.
Ha a többiek lopnak, akkor a vevőknek még többet.

Most meg azt mondták a falusiak, hogy utálják a boltost, ezért inkább szedje a sátorfáját, mert hihi.
A másik boltos meg az, aki eddig a Róbert Bácsi ingyenkonyháját reklámozta nekik.
Gabo56

Mondjuk kurvára nem érdekel a véleményed. Ajánlom olvass Lapikat, neked az bejönne, és a scrollal kerülheted a malac fasságokat. Tudsz bánni vele?
"schadenfreunde" -n

was für eine Schande...
malac, ha van egy tehetséges tanítványod, feltéve, h észreveszed a kurva nagy blogolás mellett -- lécci engedd a géphez, hátha szeretné használni. neked edig addig kuss, amíg nem a saját gépeden és munkaidőben írsz.
csókdoslak, drága
simonmondja.... !
A nagyközösből sok mindent ki lehet kapni!
Amíg valaki azt nem mondja, hogy ácsi!!!
Csak nehogy a Világbank legyen...
Programot hírdetek:

1. Éljen Gyurcsány! Nehogy leváltsák az őszi népszavazásig!

2. Mondogassák még sokáig a szoci vezetők, h a népek a zsebükre szavazva ikszeltek igent, ámítsák csak magukat, nehogy vki felébressze őket, h kérem ez itt egy politikai seggberúgás volt

3. Ne tegyék rendbe a házidokik ft kiesését, ahogy azt fletó mondta: " a kormánynak nincs módjában és nincs szándékában...." Jóóóóó, ne tegye! Lehet még a 100 választóból a 13 is lecsökken 8-9-re.

Hát tessék, lehet homokba dugni a fejet, és szembemenni a néppel, az majd nagyon hálás lesz. Hajrá vakapád-félék, hajrá modoros néplenézők!
gabó56

Kicsiszívem,
1.egész máshol vannak a tanári gépek, mint a gyerekeké
2. Minden 2. tanárnak jut egy gép
3. 1-2.---> kurvára itt leszek mindig, ha tetszik, ha nem.
4. Lapi mondta, hogy politizálhatok iskolai gépről, támadhatatlan jodilag, tehát efelől kuss neked
5. Szarok a véleményedre! Jelents fel b+!

Mike: szerintem van értelme, legalábbis én értem. Ha sokan nem értik, akkor biztos rosszul fogalmaztam.

simonmondja: a boltos igenis kiírja a táblájára hogy "piros alma 60.-", te igenis bemégy, mert vitamin nélkül nehéz az élet, és ott szembesülsz vele hogy nem 60, hanem 62.
Azért kíváncsi vagyok, mi lenne itt Magyarországon, ha csak annak lenne szavazati joga, aki fizet is adót. Lenne itt sírás meg "diktatúra vaan!"...Persze azt meg oligarhiának hívnák nem demokráciának, de nekem tetszene (egyelőre nincs fizetésem, egyetemista vagyok, nem magam miatt... csak geciségnek tartom, hogy a szomszéd pénzét mindenki szivesen költi...olyan gerinces, fair dolog).
Abandi.

De próbálj meg kicsavarni egy haverságra hivatkozva pénzt egy magánvállalatból.

A magáncégek kasszája hét lakat alatt van.
Karotta.

De inkább a 62, minthogy a falud bolt nélkül marad és
csak az almatolvajok maradjanak - meg te.
Előjöhetne TWÁ a cenzus-ötletével megint. Pont ideillene :o)
A címbéli mondás egészében ugye úgy hangzik, hogy "Segíts magadon az Isten is megsegít". Ez jól jellemzi a magyar nép szemléletét. Nekem ezen mondás angol változata sokkal jobban tetszik, amely úgy szól, hogy"where is a Will, there is a way". Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy "ahol az Akarat, ott a Megoldás". Ha összevetjük a két nép helyzetét, akkor világosan látszik, hogy miért tartanak ott annyival elöbbre.

Ami meg a most leszavazott vizitdíjat meg a többit illeti, el kellene gondolkodni a következön:
A vizitdíj max 6000 Ft-ot tesz ki egy évben, annak, aki 20-szor vagy annál többszörmegy orvoshoz. De ilyen azért nem sok van. A most igennel szavazók jelentös része viszont biztosan dohányzik, a dohányzók arányos leosztása alapján. Egy doboz cigi átlagban 500 Ft. Egy átlag dohányos min 2 dobozzal elszív egy héten, az éves szinten 52 ezer Ft, de inkább több. Amivel amúgy tudatosan rongálja a saját és környezete egészségét, belértve a gyerekeit is. A TB meg majd fizeti a tüdörák kezelési költségét). Ezt tessék összevetni a max. 6000-el.
A kannás bort és az egébb legurított alkoholtermékere kiadott pénzt már nem is számolom. Igaz most a vizitdíjat is el lehet fütölni vagy inni.
Egész Európa azon röhög, hogy a magyarok kb. egy euróert tartottak névszavazást.
Hiába nincs párja a magyaroknak.
Egyébként Malacka, szerintem O.V. nagyrészben oka annak a fingreszelésnek ami itt megy... gondolj bele, ha a szomszéd 4000ért ad egy fej káposztát, te sem fogod 200Ft-ért árulni. Ha szar az ellenzék - márpedig az - akkor a kormány ilyen impotens programmal (2002-2006) is hatalmon tud maradni. De mondd rám nyugodtan, hogy Orbán-gyűlőlő vagyok, mert igazad is lesz.
flieger 2008.03.17. 16:35:01
Khmm, a vizitdíj max 12000 Ft (2x20 alkalom), és a fölött is csak visszaigényelheted évvégén... Ez azért jellemzi is, hogy mindenki pártszimpátia alapján leszavaz/támogat valamit, amiről igazából fingja sincs és nem is volt elég idő, hogy ezt ténylegesen megtapasztalja (aaa, izé, a szomszéd öccsének az ismerősének a főnöke aszondta....). Ez a demokrácia csődje.
simonmondja: nem logikus inkább egy fair boltos után nézni? Aki befoltozza a raktár falán éktelenkedő lyukakat, és mindig tudja hogy melyik polcon miből mennyi van, és nem enged be a raktárába ingyenélő haverokat?

(Bocsi, a profanizálásért, a gyönyörű almabolt-allegória megtöréséért, de világossá teszem hogy nem szeretnék O.V. monogrammú boltost sem... még mielőtt egy templombe zárnak vele) :o)
És:
Jobbos-balos viszonylatban kívánom megjegyezni, hogy:
Itt (is) csak egy szűk körű klaviatúramán csoport küzködik egymással! (Igen tekintélyes hozzászólás mennyiséggel.)
Tehát: Amíg az alpgondok - vagyis a nép megélhetése- nincsenek tisztába rakva, addig csak bla-bla-bla...
Mert: ebben nincs két út!!! Csak azt mondják egyes idegenszívűek...
Joaquin 2008.03.17. 16:35:11

Figyelj, csak azért rohantam ki vakapád arctalan nick ellen, mert a faszom ki van már azokkal, akik hülyének nézik a népet, és nem képesek felfogni, h miről szólt ez a népszavazás.

Arról szólt, h TETSZIK-E A NÉPNEK AZ ÁTKÚRÓS VÁLASZTÁS VAGY NEM! És tudod, a nép kimondta, h nem. És a tandíj kérdésében szinte ugyanaz a % jött ki, ami minden politológus szerint azt mutatja, h arról szólt a szavazás, amit Horn G. mondott, mikor a borban lévő igazságot kimondta (életében először)

Amúgy meg nyugodtan gyűlöld Orbánt, és majd te is kofferolj be, mint Nádas, ha majd újra ő lesz a góré, mert jön majd a fasizmus + antiszemitizmus. Na, gyere, riogass egy kicsit a patáslábúval!
Tegnap hallottam az örökifjú Hobo új albumáról:

"Jönnek jobbról,jönnek balról,
Jönnek fentről,jönnek lentről,
De bárhová nézek senki sem jön
Szemből"

És ezzel szerintem mindent el is mondott a mi kis szép új, szabad világunkról
abandi

Igazad van, és tegyük hozzá:

Az, h a gazdaságot fél éve leültették az 1% körüli növekedésre, az minden bajok forrása. +1% növekedés 100-110 milliárd plusszbevétel az államnak, itt meg folyik a rinya kb. 20 milliárdon, amit felhazudnak 60 milliárdra prekoncepciózus feltételekkel...
Üdv.
abandi 2008.03.17. 16:41:11

Meg aki nincs velünk az ellenünk mi? De van több út, csak nézz bele a történelemkönyvedbe, legfeljebb azon lehet vitatkozni, hogy melyik a jobb. És még azon is nehéz, mert ami tegyük fel nekem jó, nem biztos, hogy neked is és vice versa... ha ilyen egyszerű volna hallod...
Karotta.

Nézzél boltos után. Vagy csináld magad.
De
a Róbertbácsi Ingyenkonyhája - feliratú reklámember ,
jobb, ha tudod,
csak reklámember.

Nem fog sem lyukat foltozni, sem tolvajt űzni, de a legbiztosabb, hogy nem fog ingyenkonyhát nyitni.
.
"mert a faszom ki van már azokkal, akik hülyének nézik a népet,"


Ó, a Nép nem hülye, hanem szófogadó pincsikutya. Amelyik kéztől kaját remél azt nem harapja meg.
simonmondja.... !
"De próbálj meg kicsavarni egy haverságra hivatkozva pénzt egy magánvállalatból.

A magáncégek kasszája hét lakat alatt van."

Piacgazdaság, vagy állami megrendelés nyissa a bugyellárist!!!
Elég baloldalian fogalmaztam-e...??? He...???
malacka, nem lesz itt fasizmus, csak gyenge színvonalú kormányzás. Megkockáztatom, még a mainál is gyengébb (pedig az már teljesítmény!). Az 1%os gazdasági növekedés pedig nem többletbevétel, mert az infláció elviszi, de még ha az inflációt beleszámolva is 1% növekedésre gondolsz, az is csak akkor igaz, ha ezt nem az állam bevételeinek csökkentésével éred el, ami valljuk be, nehéz feladat.
"Joaquin 2008.03.17. 16:38:19
Ez a demokrácia csődje."

Az a demokrácia csődje, h egy őszödi beszéd után nem mond le annak az elmondója, pedig ennél 100-szorta kisebb dologért lemondanak bárhol Európában, de ehelyett a magyar miniszterelnököt Hitler-bajusszal és Hitler-frizurával és náci karszalaggal röhögi ki 20-30 millió amerikai néző a Comedy Centralban, mintha ez egy banánköztársaság lenne...., de hisz az is, amióta Fletó van!
simonmondja: én is ezt gyanítom. Nem is szeretnék narancskormányt...
"Arról szólt, h TETSZIK-E A NÉPNEK AZ ÁTKÚRÓS VÁLASZTÁS VAGY NEM! "

malacka, szerinted 2010-ben Őszinte Választás lesz? Viktor kiteríti a kártyáit, ahogy illik?
Na csak azért kérdezem, mert a népszavazásnál spec lapított az eredményig, csak utána jöttek az ötletek, hogy miből vegyünk el...
Malacka!
Egy alfűtősegédnek mindíg igaza van!!!
Még ha nincs is...
Abandi.

Már épp hiányzott ide egy kis idegenszivűzés.
Osszad szét a vagyonod a szegények közt, ha szerinted ez a megoldás.
Szerintem ez annyira idegen mindenkitől, hogy még te is idegenkednél tőle.
Szent Ferencnek nem volt internete - tudod?
malacka,

ott volt a -n...

der Freund --> barát
die Freude --> öröm

leírva az volt, hogy kárbarátok (lehet, buzizott...)

vakapád,

"Na ez nem jött be. Népünk (3,1 millióan)"

miva? több mint kétszázezret már sikerült lehazudni?

nehéz ez így, tótavé simonmondjával és vakapáddal súlyosbítva...

ezer szerencse, hogy néha beszédelegnek még értelmes Véék-félék...
malacka

Említettem: ahol szar a másik lehetőség, ott marad az ilyen kormány is. Ne aggódj, 2 év múlva leszavazzák és nézhetsz, hogy Orbán bácsi miért nem azt csinálja, amit a választási kampányban ígért, mert megint leígéri a Holdat az égről, azt biztosra veheted. Rendes pártok kellenének ide, csak azt nem tudom honnan...
"Joaquin 2008.03.17. 16:48:01
malacka, nem lesz itt fasizmus, csak gyenge színvonalú kormányzás."

Ember, te ennyire hogy lehetsz tájékozatlan?

Orbán úgy adta át a kormányzást, h 5,7% volt a munkanélküliség, ma meg 8,1%

Akkor (2002-ben) 2007 volt az Euro céldátum, ma nem is tudjuk4

Akkor 4% körül nött a GDP, és felszálló ágban volt évről-évre a növekedés üteme, ma meg 1% körül stagnál fél éve

Ma 8% az infláció

A reálbérek csökkennek

Egyetlen jó eredméynért (hiány csökkentése) minden mást tönkretettek, mert balfasz módon megállították a gazdaságot. Ezek értenek hozzá? Viccelsz, vagy télleg ilyen ostoba vagy? Már megbocsáss!
Üdv.
Itt még nem született ember aki többet ártott volna az itt élőknek a munkájával, mint Az Ember Aki Még Sohasem Hazudott.

Elvette a kedvemet a kokárdától, a szabad vélemény nyilvánítástól (úgy nyilvánosan, mint szűk körben), megkérdőjelezte a hazafiságomat, most pedig a jövőmet áldozza fel azért, hogy végre megint ő lehessen itt a Miniszterelnök.

Ez a véleményem erről a "Soha Nem Látott Egységről" kedves megtévesztett barátaim.
Ahoj.
Itt is mennek az érvek és ellenérvek a reform mellett és ellen is.

Nem vagyok orvos-közgazdász, de azt mondja mán el valaki, miért nem a magán TB számla bevezetésével kezdik? Ugyanis akkor k*rvára látnám mint "egyén", hogy mennyiből gazdálkodhatok.? Meg persze az is látszik, hogy ki nem fizet. Ugye. Már ha reformot akarunk ugye.

Szerintem fontosabb mint a széf a kórházi ágy mellé. Vagy nem? Ugyanez lehetne az APEH-nél is, nyílt adatbázis, ki mennyi adót fizet. Interneten bárki megnézhesse.
Na a reform az valami hasonló. Ami most van az meg:
- Sűlyed a hajó, de még festik a korlátokat. :)
(Gyakorlati megvalósítás, emberek (!))
Ehh vazze nem az a lényeg hogy nem tartja majd be az ígéreteit. A lényeg az hogy nem fog akkorát hazudni mint fletó. Sőt, fletó pont az ellenkezőjét tette annak amit mond és ez itt kérem a határ. Ez már hazugság. Addig csak lódítás és politikai marketing. Remélem most már világos minden ;)
abandi:

"Tehát: Amíg az alpgondok - vagyis a nép megélhetése- nincsenek tisztába rakva, addig csak bla-bla-bla...
Mert: ebben nincs két út!!! Csak azt mondják egyes idegenszívűek..."

A nép is tehetne valamit a megélhetéséért. Miért kell azt másnak tisztába rakni?
"A magáncégek kasszája hét lakat alatt van."
melyike?
en semmi kulonbseget nem latok a magancegek es az allami cegek kozott.
ha kicsi a ceg akkor a sajat fogyasztasra megy ertelmetlenul,
ha meg nagy ceg akkor megvan a vizfej es dontese olyan mint az allamie...
a nagy nyugati cegek jol mukodo muszereiket egyszeruen leselejtezik mert van ujabb, van ciklusmeeting, kirandalas, kulfoldi ut, karacsonyi buli, minden! el se tudjak kolteni...
meg hogy 7 lakat alatt...
malacka

Igen, tény, csak kérdés (nem az), hogy ezt nem-e az állam pénzének szétosztogatásával tette-e (de). Ami pedig hosszútávon nem megoldás, mert elfogy mint a szocializmusban.
Volt az Indexen egy cikk: Tények és valótlanságok az egészségbiztosítási reformról index.hu/velemeny/olvir/gaalegb3750/!1 . Ez terjedelmi okokból egy hosszabb írás megkurtított verziója. Szerzője Dr. Gaál Péter, Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Menedzserképző Központ. Javaslom mindenkinek, aki nem olvasta, hogy tegye meg.
Az eredeti változat címe Egészségbiztosítási 1x1. Szívesen elküldöm bárkinek, akit érdekel és jelzi.
Az ennek az országnak a tragédiája, hogy a választott vezetői pont annak tekintik a választóikat, mint amik: segghülyéknek. Bárcsak lenne annyi magasztosság a választott vezetőkben, hogy úgy gondoljanak a választóikra, mint azokra, akik - bár hülyék mint a segg - mégiscsak remélnek valamit tőlük. Hogy nem heccpolitikát csinálnak, hanem néha eszükbe jut hogy miért vannak ott ahol vannak. És - habár hülyék vagyunk, mint a segg - megérdemelnénk néhány igaz szót is. Lehet hogy az igaz szavaknak még van hatásuk. Vagy legalábbis lehet róluk vitatkozni...
De nincsenek illúzióim, a 2002-2006os MSZP kormány sem csinált mást, csak osztogatott, mintha feneketlen lenne az államkincstár. Mondom, itt a szar és mégszarabb közül lehet választani, ki-ki pártállása szerint ezt meg is teszi.
Bár az APEH-os példa nem jó, biztos sivalkodnának az adatvédők a személyiségi jogok miatt.

Persze akinek SLK Mercije van (kettő) és mondjuk az APEH weblapon megvizsgálva 0-ásra jön ki akkor az felvet néhány kérdést, ott legbelül. :)

Mondjátok, hogy szélsőséges vagyok. Na!

Pénzügyekben nincs ám demokrácia ottan tőlünk nyugatra. Amigos.
simonmondja.... 2008.03.17. 16:51:26
Abandi.

"Már épp hiányzott ide egy kis idegenszivűzés.
Osszad szét a vagyonod a szegények közt, ha szerinted ez a megoldás.
Szerintem ez annyira idegen mindenkitől, hogy még te is idegenkednél tőle.
Szent Ferencnek nem volt internete - tudod? "

Todod, hogy kiszalad a számon néha-néha egy kis zsidó-cigányozás, de én legalább ügy is gondolom!!!
Ellenben a citált téma pont arról szól, hogy a vagyonom nagy százalékát elvonja az állam...és odaadja a nemrászorulóknak!!!
Ezért pártfunkcizok-zsidózok-cigányozok folyamatosan!!!
Tv-a , meg bekaphatja velem együtt a piacgazdaságosságosdit!!!
Nagyreform.

Olvastam.
Ez volt az a sötét szakértő, aki azt írta, hogy a hálapénzes egészségügy azért nem gond, mert Afrikában és a Közel-Keleten is megszokott az ilyesmi.

Baksist --

Ez aztán a szakértő.
Walter dinnye:
"Elvette a kedvemet a kokárdától, a szabad vélemény nyilvánítástól, stb"

hat igen igen, de a kokarda vagy jobb pelda: Bocskai ruha ugyban mintha a "baloldal" is saros lenne... Mi lenne ha az szdsz kepviselocsoport bocskaiban menne be a parlamentbe? (nem most hanem mikor a csurka elekzdte kisajatitani)

mi lenne ha az arpadsavos zaszlot nem engednenk at a szelsojobboldalnak?
akkor valasztaniuk kene valami mast...

svedaknal lattam mindefele fol van huzva a sved zaszlo, falun a sajat hazan is...
a legszebb sved meztelen modell arrol almodozott hogy hazajat megismertesse, kulfoldon,

jo tudom a magyarkodasra a mult evszazadban ketszer rafaragtunk
akkor se szabad(na) a nemzeti jelkepeket, unnepeket atengedni az "ordognek" :)

Abandi.

De az már tényleg baromság, hogy addig ne mozduljunk egy tapodtat se előre, amíg minden
kótyomfity alakot ki nem stafíroztunk.

Baszki.
A kutyák hadd ugassanak, a karaván meg haladjon , bazmeg.

Például miért nem lehet olyat csinálni, hogy: Figyeljetek faszikáim, a TB kasszában ennyi van, így nem fog menni, mert a gyerekeiteknek nem lesz védőoltás, meg a nagymamának pelenka. Tehát. Ha minket választotok, minden feltételét megteremtjük annak, hogy ti kitermelhessétek ezt a hiányt. Be fogjuk szedni, és garantáljuk hogy aki lop belőle, annak levágjuk a kezét. Na, nézzük az adórendszert. A vállalkozóinkra akarunk támaszkodni, az ő zsírjukból akarunk majd Audit cserélni, ezért az ő mozgásterüket megnyitjuk, dolgozzanak, gyarapodjanak. Pályázhatnak, lesz pénz gépekre. Ha mutyizáson kapjuk őket, bezúzzuk őket a buzik közé. A tehéntartást nem támogatjuk, ne is tartsák a markukat, aki felhordja a sarat a traktorkerékkel a Kodály Köröndre, azt bezúzzuk a buzik közé....
Ilyenekkel nem lehet kampányolni? :o)
"Todod, hogy kiszalad a számon néha-néha egy kis zsidó-cigányozás, de én legalább ügy is gondolom!!!"
Nagyon örülünk, hogy hithű fasiszta vagy :)
karotta · karotta.extra.hu/igy_kell_parkolni.jpg 2008.03.17. 17:08:54
Hallod, olyan országban beszélsz, ahol a "Szerencsejáték RT. pénzeit adjuk a TBnek" című marhasággal nem röhögik néhányszor körbe az ember. Tehát a válasz: NEM.
ToWÁ(risom),

ha nem teríti ki, eljössz velem, hogy letörjük a derekát?

esetleg konstruktívan beírunk mindenhova:

- HV
- jobbklikk
- fidesz.hu
- személyesen a "felcsúti cigánytörpének"?

deal?
Karesz!
Tudod, mikor éreztem azt, hogy büszke vagyok a magyarságomra?
1989 tavaszán. Azon a március 15-én egy nép voltunk. Akkor még nem volt aki kirekesztette azokat akik máshogy gonolkodnak mint ő.

Tudod mi volt a rendszerváltás egyik legnagyobb vívmánya?
A megbocsájtás, a nagyvonalú felülemelkedés.

Na, ezt is elb@aszta Az Ember Aki Még Sohasem Hazudott.
Karottanak nem hat
"aki lop belőle, annak levágjuk a kezét. stb"
igen ez kene, de aki mondana az nem hiteles... kinek lehetne elhinni, kinek nem vol szekhaz-, udulo-, gripen-, utantolto- stb ugye!?
simonmondja.... 2008.03.17. 17:07:16 !

"Baszki.
A kutyák hadd ugassanak, a karaván meg haladjon , bazmeg."

Na, úgy nem lesz!!!
Üdv.:
Kuvasz
lyla, nekem jó lesz itt is.
kíváncsi leszek, próbálnak-e majd célozni arra, hogy nem manna lesz, hanem munka.
Karotta.

Ezzel a bíráskodással akarsz te bezúzni?

Az utolsó adócsaló, akit megbüntettek az a néni volt, aki számla nélkül ásatott egy gödröt a faültetéshez.

Ezek jobber kormány alatt csak a markukat fogják tartani.

A legfontosabb kérdés, amit tisztáznak egy tárgyaláson, hogy ki - milyen felekezethez tartozik.
Joaquin,

Csak azt ne mond, hogy akik a vizitdíj eltörlésére szavaztak, az a kb. 3 millió honfitárs,hogy azok hetenként kétszer mennek orvoshoz. Ha ténylegesen ennyire beteg lenne a nép már régen kipusztultunk volna. Az egészség károsításra kiadott pénzekre is szívesen venném a reagálást. Amúgy én nem pártszimpátia, hanem a józan ész alapján szavaztam. Nem állítom, hogy az EÜ reform jó, mert anélkül akartak házat építeni, hogy az alapokat teljesen lerakták volna, de legalább valaki belerúgott végre a szaros vödörbe, amiben oly szívesen elül a társadalom nagyrésze. Igaz büdös, de legalább langyos és lehet a zavarosban halászni. Ha nem hullámzik akkor már itt van a Kánaán? Nagyon sok változás kellene és végre nagyonn sok területen kellene tisztavizet önteni a pohárba, de attól félek, hogy most hosszú évekre megint marad a langyos állapot.
TWA:

Azt hogy mannát ígérnek az egy dolog.....de el is hiszik.
Karesz (Charlie) · www.chemres.hu/scientist/heberger 2008.03.17. 17:14:27
Meg akinél nem volt Josip Tot :)) Baszki, elfogytak a politikusaink...
Abandi.

A kuvasz nem ugat.
Az egy sunyi, hamis dög.

De nem kell behozni a városba, és remekül beválik a birkák terelésére.
Árpád: Addigra már annyira fáradt lesz a lelkünk, hogy nem lesz túl nagy dolog kimondani, hogy az ebéd szar meg kavics, csak a kavics már elfogyott...
Legfeljebb olyannal kampányolhatnak, hogy ha megválasztasz, megpróbálok kavicsot keríteni...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 17:14:30
lyla, nekem jó lesz itt is.
kíváncsi leszek, próbálnak-e majd célozni arra, hogy nem manna lesz, hanem munka.

Ja ...
A kőfejtőben!
Bizonyos ismeretszerzés célja gyanánt...
Beleérzés a lenini útba...
Walter:
"Tudod mi volt a rendszerváltás egyik legnagyobb vívmánya?
A megbocsájtás, a nagyvonalú felülemelkedés." elhiszem neked keszseggel.. de mostanaban (osszefuggesben a megszoritasokkal) mintha uj rendszervaltast akarnanak, mintha SAJNALNAK, hogy nem csinaltak forradalmat
es nemcsak egyesek...

nyilvan vastagon benne van viki tevekenysege is...

de tudod hiba szeretnel te, TWA, en stb. egy jobb, konstruktivabb ellenzeket, csak nem a mi kivansagubnk a donto...

"ahogy hofi mondta nekunk csak egy csocselekunk van azzal kell mindent megoldani"

Azt kell kimunkálni, hogy lehet leváltani az ellenzéket... :D
Simon!
Le kell menni kutyába???
Na jó, de akkor:
Szereti a komondor,
Ha a metélt dorombol...
Joaquin;
"Baszki, elfogytak a politikusaink..."
ez az! ezt mondom en is....
akkor mi a teendo???

egy uj part! csak az nehany milliard...
kinek van???

az is erdekes, hogy senki nem emlegeti ekkora reszvetel, az csak es kizarolag a kampany miatt az oriasplakatok, a milliardnyi fideszes penz belerakasa miatt volt...

flieger 2008.03.17. 17:15:54

Mind2 oldalra értettem. Én 3 nemmel szavaztam speciel, ha erre voltál kíváncsi. Valahonnan pénzt kell szedni, és örültem volna, ha nem megint azok szopnak, akik be is vallják a jövedelmüket (mert a maradék nem kereset nélküli, nagy részük legalábbis nem), mert így megint a fekete- és szűrkegazdaságot támogatjuk. De hát nem sokan látnak előrébb az orruk hegyénél, fizetni meg senki nem akar, pláne, ha a jobboldal ügyesen elültette a fejekben a "minden államháztartási hiány oka a baloldal" című marhaságot. De hát csak ismételni tudom magam: a demagógia mindig nyer.
Azért nem írom le a nevét az Embernek Aki Még Sohasem Hazudott, mert utána ezen a billentyűzeten hogyan írhatnának a keresztgyerekeink bármit is... :D
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 16:50:06
malacka, szerinted 2010-ben Őszinte Választás lesz? Viktor kiteríti a kártyáit, ahogy illik?"

Nem, őszinte nem, de TUDATOS HAZUGSÁG, AZAZ, H TUDOM, MIT AKAROK TENNI, DE LETAGADOM, olyan talán nem. És nem lesz ekkora ígéretdömping sem, az fix. Lenni lesz, de messze nem ekkora. A népszavazás nemcsak a kormánypártoknak hozott tanulságot, hanem a Fidesznek is!!!!! Remélem, mert különben a picsába velük is!
Walter Melone

Hát a Schröder csinált egy kis lázadást a reformjaival.
De ott már nyugdíjat is nyirbáltak.

Mikor az ellenzék győzött a háborgó nép hátán,
kellett oda egy okos kompromisszumos politikus.
Merkel.

És nem Orbán, Budaházyval és Satu Ferdinánddal súlyosbítva.
Abandi.

Ezeket gondolom az édesanyádtól tanultad a gyerekszobádban.
Kedves Malacka!

Csak néhány ígéret 2006-ból:
társadalombiztosítási járulék csökkentése, a drága lakások befektetési célú vásárlásának támogatása, az ingyen tankönyv, az ingyen gyógyszer, az szja kulcsok csökkentése és a 14. havi nyugdíj
Walter Melone !

Erős kép volt mi???
Na végre, hogy Az ötödik pecsét világhírű lesz!!!
Minden tiszteletem a Blaskó EMBER-é!!!
Joaquin 2008.03.17. 16:53:12
"és nézhetsz, hogy Orbán bácsi miért nem azt csinálja, amit a választási kampányban ígért,"

Akkor legyen töke a szocinak, és csináljon népszavazást, és én leszek az első, aki kicseszésből szembemegy a fidesszel. Nekem itt ne hazudjon TUDATOSAN senki. Az igéret, az nem baj, csak abban az irányban menjenek. És, ha azt igérik, h 20% reálbér növ. lesz, de csak 15-ön áll meg, hát mérlegelem, h mi volt az oka, de ezt nem fogom keverni a tudatos átkúrással.

"mert megint leígéri a Holdat az égről, azt biztosra veheted."

Nem fogja ezt tenni, mert erre már nem lesz vevő a nép. Ebben a két utolsó évben sokat okosodtunk, mi nép, hidd el!

"Rendes pártok kellenének ide, csak azt nem tudom honnan..."
Yesssssss! De ameddig ilyenek csak álmaidban vannak, addig én azt mondom, h az legyen hatalmon, amelyik a legkevésbé szar, és amelyik bizonyította az eredményeivel (ld fentebbi hsz-em) hogy lényegesen jobban tud kormányozni, és nemcsak duma szinten
Üdv.
Simon!

Na ez nem lesz nálunk sohasem... Mármint kompromisszum.
simonmondja....
Anyámtól, nagyanyámtól, ükanyámtól!
Tovább is van mondjam még...???
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.17. 17:26:12
Az a baj, hogy őt sem fogod tudni visszahívni, akárhogy erőlködsz :)

Karesz (Charlie) · www.chemres.hu/scientist/heberger 2008.03.17. 17:22:15
És mien programmal? Államháztartási hiány csökkentése? 1.) senki nem fog arra szavazni, hogy de igenis én fizetni akarok! aki fizetni akar elküldi a pénzét a vöröskeresztnek csekken. 2.) jobboldal egyből jönne, hogy biztos csak több pénzt akarunk beszedni, hogy többet lehessen lopni.
Az osztogatunk féle demagógiába pedig én nem szeretnék beszállni.
abandi 2008.03.17. 17:32:03

"Minden tiszteletem a Blaskó EMBER-é!!!"

Nekem csak egy talpnyaló ripacsnak tűnik...
Walter Melone 2008.03.17. 17:31:53
"Csak néhány ígéret 2006-ból:
társadalombiztosítási járulék csökkentése, a drága lakások befektetési célú vásárlásának támogatása, az ingyen tankönyv, az ingyen gyógyszer, az szja kulcsok csökkentése és a 14. havi nyugdíj"

1. Arra ígérték, h dübörög a gazdaság, hogy nagy a jólét, h Európa minket irigyel
2. 4 évre ígérték
3. Bizonyíts be, h másfele mentek volna, mint amit ígértek! Prekoncepciókkal nincs mit vitatkozni, az viszont tény, h a vizitdíj, a tandíj, tudatosan le lett hazudva a kampányban. " Alig tudtuk eltitkolni, h mire készülünk".... És még a sajátjaik se tudták, h milyen bajban van az ország, mennyire szar a gazdaság, hát miért ne ígértek volna Orbánék.

Walter, te azt mondod, te vagy a legkeményebb f...ú csávó, akkor én ígérhetek neked 100 nőt eccerre, nem? Te mondtad, én abból indulok ki!
Még a népszavazás előtt néztem a "balliberális" királyi tévében az Este című műsorban egy bizonyos Pokorni Zoltán nevű embert...
Aki, ha jól emlékszem "száműzte" magát a politikából, azért mert az apja is besúgó volt, és megfogadta, hogy soha nem tér vissza...Aztán persze "visszaszivárgot" valahogy, sőt polgármesterségig vitte.
De ez most csak egy rövid közbevetés volt. Na szóval nézem Zoli bát, aki mondja, hogy ők eltörölték a tandíjat, erre most újra be akarják vezetni, és a FIDESZ ezt ellenzi, mert, hogy a szegény meg tehetséges gyerekek stb.
Amikor eltörölték a tandíjat harmadikos egyetemista voltam. A tandíj, ha jól emlékszem havi 2500-3000 Ft volt, és ezért én a négyes átlagomra kaptam 13000 Ft ösztöndíjat. Örültünk, mint majom a farkának, hogy eltörölték a tandíjat, majd a következő félévben meg értetlenül álltunk a 6000 Ft-os ösztöndíj előtt...Ha a 13000 Ft-ból levonjuk a 3000 Ft tandíjat, még mindig maradt 10000 Ft-unk, ami ugye 4000-rel több, mint a FIDESZ által nyújtott 6000...
"És, ha azt igérik, h 20% reálbér növ. lesz, de csak 15-ön áll meg, hát mérlegelem, h mi volt az oka, de ezt nem fogom keverni a tudatos átkúrással."
És mit fogsz csinálni? Népszavazást tartassz? Költségvetési tételről nem lehet. Visszahívni sem lehet őket. Akkor?
Árpád, azért utalnák egy korábbi írásodra, melyben kifejtetted, hogy a szocik akarják, de úgysem tudják végigvinni a reformokat, a fidesznek meg ez sikerülhet. (ha akarja)
Azért kíváncsi lennék a véleményedre, hogy a fidesz OV regnálása idején mit kúrt el nagyon-nagyon. (Itt nem a retorikára gondolok, mert az természetesen borzalmas)
malacka.

az van, hogy egy kormány csak elosztani és irányítani tud, semmiből adni nem. minden kiadáscsökkentés emberek kirúgásával, nyugdíjcsökkentéssel, ilyesmikkel jár. a bevételnövelés meg adóemeléssel.

na most meg fogják kérdezni a viktort, hogy monnya, nyugdíjemelés lesz jó nagy? gázár? villanyár? tb? egyáltalán lesznek, akik rosszabbul járnak? hálapénzes főorvosok legalább?

és akkor majd remélem, nem tagadja le.
17:30
Akkor se rakok szmájlit, ha nem érted.
Walter!
A sasjóskára gondoltál szerintem...
Walter
"Nekem csak egy talpnyaló ripacsnak tűnik..."

...........................

Ez már az elfogultság olyan szintje, ami vakká tesz! Senki sem akkora talpnyaló, h lemondjon több millió ft talált pénzről....


Walter

Ez gáz volt, amit beírtál, nem kicsit! Intoleráns, és kurvára nem liberális! Joga volt, és ezt tisztelni kéne, mégha nem is értesz vele egyet!
Madárijesztő 2008.03.17. 17:39:04
Na erre könnyen tudok válaszolni: nem mondott SEMMIEN építő jellegű ötletet. Nehezen tudom elképzelni, hogy ha most nincsenek ötletei, akkor majd a kormányzásuk idején hírtelen zseni lesz OV. Szerintem elég jó érv. Persze, ez azért is van, hogy a kormány ne tudja saját eredményeként felmutatni, amit az ellenzék kitalál (gyenge érv, le lehetne kommunikálni a néppel, hogy ezt valójában mi találtuk ki, persze, ha nem feltételezzük, hogy hülyék szavaznak a fideszre - és ezt nem én feltételezem!), de ez kb meg is mutatja, hogy mi érdekli jobban Orbánt: az ország jövője, vagy hogy visszatérjen a hatalomba...
Kedves Malacka!

A Fidesz is tudta hogy áll a gazdaság. Mondta is: Rosszabbul élünk mint négy éve.
Mégis ígérgettek. Ha nyernek biztos, hogy nem tartották volna be az ígéreteket. Azért mert nem tudták volna. Ez ténykérdés.
Szerinted az Ember Aki Még Sohasem Hazudott nem titkolta, hogy mire készül, ha nyer?
Tv-a!
És a privatizációs bevétel???
Csak nem a "jószolgálati" adósságteljesítésre folyt-folyik el???Csurranva cseppenve, ide is oda is...Tudom, demagógia!!!
Megafaszom!!!
"Ez már az elfogultság olyan szintje, ami vakká tesz! Senki sem akkora talpnyaló, h lemondjon több millió ft talált pénzről...."


Legfeljebb nem kurva, mint mondjuk Kovács Koko István, aki még kapott néhány milliót a leköszönő kormánytól a kampányban tett szolgálataiért. Lett is belőle étterme...
A sasjóska a súlyom úr szégyene...is hehehe...
Walter Melone.

Ha nincs kompromisszum, akkor csak az lesz, mint a
Magos Déva vára.

Amit felépítünk estére, azt lebontjuk reggelre.
.
Befalazhatnánk már valakit.
Kedve Malacka!

Joga volt, megtette. Gusztustalan módon? Igen. Ettől ő kevesebb lett az én szememben. Ennyi.

A Te társaid istenítsék csak. leszarom.
Bár: lacibá megemlítette a zsidóknak, hogy : nem kéne annyira...
A merkel féle álláspont pedig: minden körülmények között!!!
Mi meg itt ülünk a nemlétező gázvezetéken...
Átjáróhaza...
Árpád

"az van, hogy egy kormány csak elosztani és irányítani tud"

Bocsáss meg, de ez marhaság!
Egy kormány képes arra, h olyan törvényeket hozzon, amitől nő a gazdaság, és mint mondtam, minden +1% GDP, pontosan 100-110 milliárddal több elosztani való. Azért megy a rinya a bevétel/kiadás témán, mert pang a gazdaság. Súlyos ár ez egyetlen mutató javulásáért!
Madárijesztő: azt kúrta el, h nem csinált semmit. Nem nyúlt pl azokhoz a nagy rendszerekhez, amelyeknek minimális önrészét most lenépszavaztatta.

Eü-privatizációban voltak érdemei, nem kicsit maga felé hajló kézzel, de mintha most már megint nem az volna a helyes út.

Szocialista párttal nem lehet nyugatos-kapitalista átalakítást elvégezni. Az a gond, hogy lassan már két szocialista pártunk van.
Kedves Simon!

Azt hiszem inkább le kell innen lépni. Mondjuk Svédországba! ;)
Igaz, hogy ott csak bevándorló leszek, de legalább stabil gazdaság vesz majd körül. Nem ilyen mint ez, amit 4 évente másik irányba fordítanak, és közben még fel is forgatják fenekestül...
Kedves Árpád!

Orbán fővezér nem fogja azt mondani sohasem, honnan vegyünk el vagy milyen adót emeljünk. Adót csökkent, abból lesz soookkkal nagyobb kenyér, amit jól elhet majd osztani. Szóval minden a legnagyobb rendben, a magyar egészségügy teljesítménye kíváló, csak a 7-es busz járhatna kicsit gyakrabban.
Walter Melone 03.17. 17:51:49

"A Te társaid istenítsék csak. leszarom."

1. Még mindig nagyon ideges vagy!:((
2. Olvasd el a nickem mögötti cuccot! Remélem érted!

Üdv., és nyugi! Látod én egy hét alatt meguntam a győzelmem ünnepelni, te még meddig nyalogatod a vereséged sebeit? Kár, többre lennél hivatott...:(((
TótaW, ez már aztán az ultraliberalizmus, hogy beírok valamit, Te meg kimoderálsz, egyszerűen törlöd a véleményt rólad! Mégegyszer kérdem: Fincsi volt a J mint Júdáspénz a miniszterelnöködtől?
Kommunista rendszerben sorbaállnak az emberek kenyérért. Egyszer csak kiszól a boltos:
- Nincs elég kenyér, a zsidók menyjenek haza! - Hazamennek. Eltelik egy óra, megint kiszól:
- Nincs elég kenyér, a nem párttagok menyjenek haza! - Hazamennek. Eltelik egy óra, megint kiszól:
- Nincs elég kenyér, mindenki menyjen haza! - Ekkor a sor elején felkiállt valaki:
- Már megint a rohadt zsidók jártak jól!
"Egy kormány képes arra, h olyan törvényeket hozzon, amitől nő a gazdaság"

Ugyanarról beszélünk. Lehet kevesebb pénzt kérni a vállalkozásoktól, de akkor anynival kevesebb lesz a kiadás MÁSNAPTÓL. Honnan vegyük el?

Továbbá rá lehet engedni a versenyt pl a parasztokra, aztán hulljon az alkalmazkodni képtelen, és maradjon fenn a világviszonylatban is versenyképes. Ettől pl nőne az agrárium eredménye. Én arról beszélek, hogy valakiknek szopni kell, vagy azért, mert a fennmaradt komcsi rendszerekben indokolatlanul sokat kapnak, vagy azért, mert feketén/szürkén élnek jól - ld hálapénz.

Ennek bevallását várom az ellenzéktől ias.
machiavelli, én ugyan nem moderáltalak, de ettől még egy buta faszkalap vagy.
Jut eszembe:
- Hová lett a magyar áru???
- Hová lett a belső piac???
- Hová lett a Pelikán???...
Szocializmus létezik. Skandináviában. (Mao-nál sokkal alacsonyabb korrupció és össznépi adóelkerülés nélkül persze).

Túl van dimenzionálva a retorikában az SZJA, az adóbevételeknek az csak egy kis része igazából.

Magyarország nehezen tud kimászni a magas adók -> adócsalás -> mégmagasabb adók -> mégtöbb adócsalás ördögi köréből.

Választhatsz: vagy balek vagy aki hagyja, hogy a megtermelt pénzének 2/3-át szétossza az állam az ügyeskedőknek, vagy sunyi ügyeskedő, aki a balekokon élősködik. Balkán bazmeg.

Ez az egyik oka, hogy már nem élek ott.
Árpi,
szeretem az írásaid, mert mindig olyan jól látod a lényeget.
Én 7 éve költöztem Magyarországra, és sajnos nagyon demotivál a tapasztalat.
A szolidaritás Magyarországon valóban egészségtelenül túlzott.
És bizony jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Európa legvégén kullogunk.
Ahhoz, hogy változás történyjen,az alapokhoz kell visszanyúlni, megygyőződésem szerint egész az alkotmányig (választási rendszer,önkormányzati etc. rendszerek elavultak! i.e. ujabb rendzserváltásra van szükség)
"Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.03.17. 17:51:49
Kedve Malacka!

Joga volt, megtette. Gusztustalan módon? Igen. Ettől ő kevesebb lett az én szememben. Ennyi.

A Te társaid istenítsék csak. leszarom."

Kedves walter !

Épp most törölgettem le a féceszt a fejemről, de bátorkodom mégis megkérdezni, hogy ugyan mit értesz azalatt : " gusztistalan módón " ?
Mert nyílt levélben adott hangot protestálásának ? Tudod, megnézném én pl. a tokajhímvesszejező szoclib Székhelyi urat, vajon lemondana-e a kitüntetésről, meg a lóvéról, fordított esetben. Ha megtenné, amit nem hiszek el róla, én biztpsan nem mondanám : gusztustalan, talpnyaló, kurva...!
Malacka69:

Csakhogy a hiány ennek a sokszorosa, ezért kellett a költségek visszafogása. Ez viszont óhatatlanul a növekedés csökkenésével jár. A GDP növekedés a legkevésbé óhaj és törvények kérdése. Ha Medgyessy nem olyan "úriember" és nem fekszik le Orbánnak, hanem megpróbál hosszútávra tervezni, akkor most nem itt lennénk.
"Szocializmus létezik. Skandináviában."

Aha, csakhogy amióta beözönlött oda pár százezer bevándorló, akik nettó kivesznek a rendszerből, és basznak visszatenni, kissé bomlik lefele. Ugyanis az úgy nem bír működni.
Árpi

Azt kúrta el, hogy törvényt hozott adócsökkentésről, mintha.... oszt mikor győzőtt, törölte..... azt kúrta el, h 1,5 évig nem csinált semmit, mert szerelmes a hatalomba, és kurvára nyerni akart, és ezért 1000milliárddal növelte a tesze-toszáskodása a hitel összegét! Tudod, h ennek mennyi a kamata?

És tudják itt a népek, h az államadósság kamatai elviszik a teljes szja-t? Most kb. 16.000.000.000 ft az államadósság!!!! Mennyit is nőtt 2002-2008 között? És annak mennyi is a kamata?

Nem a lényegről beszéltünk, közben meg besötétedett, és én ma sem metszettem, pedig a barckfák kegyetlenül tolják a rügyet, utálom a szoci-szadesz frigyet!:))
Re:malacka

A nam isten a választások előtt szart arra, hogy nőtt a gazdaság, mert ott volt az az egy mutató.
Te is tudod, hogy ahhoz, hogy a gazdaság tovább nőhessen, rendbe kellett rakni azt az egy mutatót is.
Amikor ugyanezt Bokros megcsinálta, Viktor tényleg tudott miből költekezni.
Más. A nagy rendszereket át kell alakítani, a nemistennek azért nem fontos most a hatalom, mert tudja, hogy ezt végrehajtani nem egyszerű, kényelmesebb lesz neki megint a készbe ülni.
Amúgy meg az eü privatizáció is csak akkor büdös, ha a Hospinvest csinálja. De Heves ellátását nyugodtan oda lehet adni fideszes magáncégnek.

Kedves Malacka!

Nem idegesség, és nem a vereség miatt.
Egyszerűen elegem van a Jobber kommunikációból, és ott fogom kipellengérezni, ahol csak tudom.

Miért nem lehet normálisan beszélni?
Ne haragudj, de néha te is olyan vagy mint egy verkli. Nagyon unom már! Normális kommunikáció kell nem ez a nemzetieskedő maszlag...

Azért remélem nincs harag!
Üdv: W.M.
Walter Melone !
Látom már, hogy a pénzköltési vágy erősebb benned, mint a kultúra meg a hit!!!
Integetünk pajtás...
Árpi! Én azért szavaztam igennel, mert hazudtak. Nem pusztán mellébeszéltek, ködösítettek, hanem pofánhazudtak. Tették ezt belehajolva a kamerába, rezzenéstelen arccal. Én nem megyek tömegbe tüntetni, acsarkodni, ezért úgy gondoltam, hogy valóban nem maradt más lehetőségem a véleményem kifejezésére, mint ez a három, egybites eldöntendő kérdés.
Ugyanakkor azzal egyetértek, hogy a politikától nem várhatunk teljes "őszinteséget", már csak azért sem, mert az "igazság" nem más, mint a valóság szubejktív leképezése, így az objektíven nem is vizsgálható sok esetben. (ezért van hányingerem, amikor politikusok igazságosságról beszélnek). De lássuk be: azért megelőző 16 év alatt ilyen pofátlan gőggel, és elszántsággal még hatalom nem kapart kampányban. Azon persze lehet rágni a gittet, hogy ez nemes hazugság volt, merthogy az MSZP-SZDSZ koalíció volt eltökélebb híve a "reformoknak"... Csak ez szerintem nem így működik. Mert egy hiteles és konstuktív kormányzással - 2002-2004 között - sokmindent le lehetett volna nyomni a zemberek tokán. Azért a 2002-es kormányváltáskor volt ám nekünk 2010-es eurós csatlakozási prognózisunk, voltak jó gazdasági mutatóink. Egy tisztességes 4 évbe belefért volna sok tennivaló, ha nem is sikerült volna mindent megoldani. És nem lett volna szükség bődületes és direkt hazugságokra sem.
A másik: én eleve szkeptikus ember vagyok. Nem pesszimista, csak szkeptikus. Ha nekem minél többet mondja valaki, hogy "nincs más út", számomra az annál hiteltelenebb, és annál nyitottabb vagyok más alternatívák felé is. Nem csak itt, máshol is.
Karesz Karesz (Charlie) · www.chemres.hu/scientist/heberger 2008.03.17. 14:26:17

Csak nehogy mar azt hidd, hogy erzelmi okokbol nem akarok veled vitatkozni. Nem vagyok en furdos kurva! :-]

Szal vissza a tanaros temara!


"ha megtanitana a nyelvet a tanoran, nem lenne kulonorara szukseg.
nem hiszem hogy a finneknel is ilyen kulonora rendszer lenne, gyaugy finnugor a nyelvuk megis tudnak angolul, a rendor is."

Azt hiszem nem kellene Mo-ot egy olyan orszaggal osszevetni, ahol eleve masok az elvarasok. Ha itt is magasak lennenek az elvarasok, es azt be is tartatnak, akkor valoszinuen itt is beszelne az emberek magas hanyada legalabb egy nyelvet.

"en nem hiszek a fekete feherben, a rossz tanar is mmegtanit egy csomo gyereket egy jo tanar is, lehet hogy aki szerinted rossz, azt utaljak ugyan de tobb gyereket tanit meg."

Nem igazan ertem az osszefuggest a tanar szeretete es jo meg rossz tanar kozott, ahogy itt leirtad.
En akkor is kotom az ebet a a karohoz, es azt mondom, ha egy tanar szar, akkor nem tanit jol, a gyerekek atlaga szar lesz. Ez hozzaallas kerdese. De errol Malac biztos tobbet tudna mondani (Malac ha van idod szivesen elolvasnam a velemenyed).

""Aki szarul tanit, szar az atlaga,:
NEM!
az BAZ megyeben tanit nem a fazekas gimiben.
valogatott motivalt gyerekekkel konnyeb barmilyen szintet is elerni."

Motovalt gyerek... mitol lesz egy gyerek motivalt? Pl attol, hogy egy tanar nem erdektelenul adja elo az orajat. Pl attol, ha van olyan jo tanar, hogy nem csak a tananyagra figyel oda, hanem belead valami pluszt is abba az anyagba esetleg a gyerekekkel sem taho.
A BAZ megyes pelda pedig egy kicsit sarkitott... nem minden jo tanar jut be jo iskolaba, ugyanakkor nem minden szar tanart rugnak ki jo iskolakbol. Ez a vezetoseg felelossege es nem biztos hogy elnek a leheteseggel. A falusi tanarokat pedig asszem egy kicsit lebecsmerelted ezzel a peldaval.

""Mellesleg az osszes gyakorlati tantargy nagyon jol korrepetalhato."
ugymint autoszereles? politechnika...
na nem. a real targyak valoban korre[patalhatok de 100 nyelvora korrepatasra jut egy kemia korrepatalas."

Valoszinuen azert jut 1 kemia 100 nyelvre, mert ma ez a legkeresetteb. Mert azert valljuk be, pl a kemiat a legtobb ember soha nem fogja hasznalni, mig a nyelvet ha masra nem is, de legalabb eligazitani el tudja a buta kulfoldit jobbrol balra, hogy ne erezze magat kellemetlenul hulye magyarnak, ha aszt kell mondania, ensuldigung bitte, szorri nem beszelni te nyelved.
Ezen felul a kemia nem kell a diplomahoz sem sok embernel, de a nyelv igen. Es ezt sok ilyen tantargyra el lehet mondani.
Ezen felul, hogy miert kell sok embernek korrepetalasra jarnia, vagy magantanarhoz jarnia? Mert az elvarasok a beka segget sem erik el sok helyen. Meg azert, mert rossz tanart kap a diak.

Walter

Elmondom én, h mi a gusztustalan:

1. Tavaly ősszel a Gerő, aki folyton antiszemitázik, és magyargárdaárpádsávozik a fridinél, és kurvára nyal, és politikailag befolyásol Fletóék javára, a KÖZSZOLGÁLATI Napkeltében és máshol lebeszarizza Sólyom lászlót

2. Most meg odamegy, és a kinyalt seggektől kapott Széchenyi-díjat átveszi Sólyom kézfogásával kísérve.

A kurvannyát az ilyen tetűnek, és most nem zsidóztam, csak egy aljas rohadt szemétnek tartom ezt a Gerőt, ha zsidó, ha nem!
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.17. 18:09:32


Malacka !
Talált, süllyedt !!!!
Kedves Hölgyválasz!

Kérdezed: ugyan mit értesz azalatt : " gusztistalan módón " ?


Tudod az állami kitüntetéseket nem a miniszterelnök adja, hanem a Magyar Köztársaság. Ez megtiszteltetés annak aki kapja, és ideális esetben annak is aki adja, vagyis neked, nekünk. Na ezt visszautasítani azért mert a művészúrnak derogál kezetmosni, azt lehet. De ezt ilyen módon tenni, megsértve ezzel az adományozót, tehát téged, és engem is. Ez gusztustalan.
Walter Melone 2008.03.17. 18:05:39

"Nem idegesség, és nem a vereség miatt."

Nekem nem úgy tűnik...

"Egyszerűen elegem van a Jobber kommunikációból, és ott fogom kipellengérezni, ahol csak tudom."

Csak jól csináld, mert különben a saját fejedre hull vissza!

"Ne haragudj, de néha te is olyan vagy mint egy verkli. Nagyon unom már!"

A verklire verkli jár! Olvass vakapadokat, az nem verkli:)))))))))))) Nem a faszt nem, a legnagyobb itt az egész blogban!

"Normális kommunikáció kell nem ez a nemzetieskedő maszlag..."

Mi az a nemzetieskedő maszlag? Jééééé, hát én ezt már kurvára nem értem!:ooo) Szóba se jött semmilyen nemzetieskedés részemről pl.

"Azért remélem nincs harag!"

NINCS!:))

Üdv.
Pierre:
Amit kellett volna 2002-ben:
- lakástámogatás azonnali leállítása
- 13. havi nyugdíj kihagyása
- 50% béremelés helyett 4 éves programban évi 12% és mindenki boldog lett volna
- gázár, villanyár támogatási rendszer átalakítása
- eü. rendszer reformja 1 éven belül

Most nem itt lennénk. De sajnos a választási ígérgetések és fenyegetések (ld. suttogó propaganda a gázáremelésről) belekényszerítették Medgyessyt a fentiekkel ellentétes programba.
A Széchenyi díjat nem Sólyom adja, ahogy a Kossuthot sem Gyurcsány. Mindkettő egy állami elismerés.
Éljen gerő, a hangerő!!! (A helyében én is folyamatosan zsidóznék...)
Más:

"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.17. 18:04:25
"Szocializmus létezik. Skandináviában."

Aha, csakhogy amióta beözönlött oda pár százezer bevándorló, akik nettó kivesznek a rendszerből, és basznak visszatenni, kissé bomlik lefele. Ugyanis az úgy nem bír működni."

Hehehehe...
De még csak nem is ez bosszantja a Magyarokat elsősorban...még!!!
"eü. rendszer reformja 1 éven belül"

lehetetlen. egy év alatt nem állnak be a rendszerek. még az a béna kis vizitdíj se. ez egyébként a demokráciák egyik problémája. egy repülőgép-hordozó 7-8 évig épül. képzeljük el tehát a HSS Dózsa György építésének parlamenti vitáját egymást váltó kormányokkal.
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.03.17. 18:13:27

Kedves Walter !
Tudod, ez a " kézmosósdi " nálam jobban bejön így, mint tavaly a Szabadi Gyuri bácsi, aki csak Sólyommal és Szilivel volt hajlandó kezet fogni....
Blaskó egyenesebb volt, ráadásul a másik kettőnek sem okozott kínos pillanatokat, mint fenti.
Ez a végszavam:

Az, hogy Gerő András, a kormány legfontosabb riogató szakembere, legfontosabb "fasisztaorbánozója", "árpádsávosjobbcsöcselékezője", etc.... Széchenyi-díjat kapott, az a hétvége leggusztustalanabb cucca, és ez az ember származásától függetlenül egy undorító tetű, aki a leggátlástalanabbul sokat tett a gyűlöletért, miközben folyton arról beszélt, ha ne legyen gyűlölet. Egy szarházi, aki beszarizza Solymót, csak mert nem akart az őszödi mellé állni 2007. okt. 23-án, és ezt úgy aposztrofálja, h mert félt. Félt a faszt, rühelli már, hogy ott teszi mellette folyton szívre a kezét az, aki 2004-ben 23 millió románnal riogatott.
Na neki, neki aztán végképp nem kellett volna kezet fognia Sólyommal, ha kicsit is következetes, de hogy milyen tudományos munkája alapján kapta, és miért pont most a díjat, hát az csak arról szól, h kifizették a díját, kifizették a negatív PR-ját. Szemétláda Gerő, undorító alak!

Mentem...
"iii · www.hirdetespiac.hu 2008.03.17. 18:16:57
A Széchenyi díjat nem Sólyom adja, ahogy a Kossuthot sem Gyurcsány. Mindkettő egy állami elismerés."

De gondolom, nem íjjal röpítik a címzetthez ?:))) Vki csak átadja asztat kézbűl-kézbe !:))
hölgyválasz 2008.03.17. 18:12:17
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.17. 18:09:32

Na, vége a konspiratívnak hitt bensőséges ármánynak!!!
Csaljanak csapdába egy bizonyos budai cukrászdában!!! és...és ... a draskovics nyalja ki...a...tiramisu maradékodat!!!
Vége a télnek!!!
Kedves Hölgyválasz!
Nem elmenni elegáns megoldás lett volna.
Nyilvánosan (nincs jobb szó) gyalázkodni, nekem gusztustalan. Ilyet intelligens ember nem csinál. Ezzel járatta le magát ez a színész előttem....
iii.

Milyen suttogó propaganda.

Rogán belépője volt a politikába a

GÁZÁREMELÉS ! GÁZÁREMELÉS !

Éjjel-nappal minden csatornán ez a kereplő ment.

Tudták ők, hogy emelni kell, de ezt egy választási poénnak szánták, nem gazdaságpolitikának.

Mert mindent csak - mint a piaci árusok.
Levakarhatatlan kofatempó.
És most nagyon PC voltam.

Ezek semmit nem képesek komolyan csinálni, mert - Morvai.

Egy link , tróger társaság.
És az értelmiségük - nem különb.
Gyurcsány őszödi beszédét én az első pillanattól úgy értelmeztem, hogy az az egész magyar "politikai osztályra" vonatkozik (hazudtunk, elkúrtuk) mert hát így is volt. És így is folytatódik.
Walter Melone !
Sajnos innen látszik a származásbeli különbség!!! Mármint...
Szép, szép, szép. Segélyeken szigorítani, minimálbért és minden egyéb szociális juttatást megadóztatni, munkára ösztökélni, sejhaj! Na de hogy jön ez a kórház- és tandíjtémához?

"A szocializmust a nyugati cuccok utáni éhség döntötte meg..." (bömbis)

Túróst. A szocializmust a megszorítások, vagyis az életszínvonal csökkenése buktatták meg.

"a népszavazásnál spec lapított az eredményig, csak utána jöttek az ötletek, hogy miből vegyünk el..." (tóta)

Nahát, és én még azt hittem, ez már lefutott téma. Nesze: index.hu/politika/belfold/tark5779/

"villanyár? tb? egyáltalán lesznek, akik rosszabbul járnak? hálapénzes főorvosok legalább? és akkor majd remélem, nem tagadja le." (uő.)

Hóóógyisne, persze! Miközben a bajszos, jókedélyű Kiss Péter proletár reneszánszt igér?! Lesznek hülyék, ja.

"a bevételnövelés meg [csak] adóemeléssel..." (uő.)

Vö. gazdaság kapacitásának bővítése.

"anynival kevesebb lesz a kiadás MÁSNAPTÓL..." (uő.)

No és olyanról nem hallottunk, hogy kölcsön? Hitel? Amíg be nem indul a gazdaság, még jobban el kell adósodnunk, mint eddig, ez nem vitás. Hogy aztán annál is gyorsabban lehessen kilábalni.

Üdv: Peti