W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Debilek és gyíkok

2007.10.31. 09:00 Tóta W. Árpád

Nem, a gyűlölettörvény miatt nem szakítom meg az üzemszünetet. Nem is kell, mert szerencsére megírtam már előre, amit valaha akartam. Itt ni.

De kivonatolom ide a vonatkozó lényeget, kedves idióta kormánypártok. Különös tekintettel a végvonaglásában saját buta fejét felfaló SZDSZ-re, a magyar liberális pártra. Most már minden mindegy, mi? Lássuk Uramisten, mire megyünk ketten! Szabadság, itten hordozák... csak aztán elkutyultuk valahova. Utánunk a dömdödöm.

Tiltsuk be a zsidózást? Az antiszemita buta, de mániákus, ezért kitartó. Már most átkapcsol kajmánozásra, kazározásra, kilincsorrúzásra, judeolibsizésre, ha kell. Bibliát, Talmud-hamisítványt, Cion bölcseit, sőt vérvádat ragad, mert neki muszáj közölnie a nagyvilággal, mennyire hülye. Fel fogja találni magát. És akkor? György Péter lesz a bírósági szakértő? Esztéták elemzik, hogy a szövegben hüllőt jelent a kajmán, vagy zsidót?

(...)

Aki zsidózik, az hülye. De nem minden hülye zsidózik. Van olyan, aki épp küzd ellene. Hülyén.


Címkék: lapszemle mszp szdsz hülyemagyar

710 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr71213843

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2007.10.31. 11:41:20

Se Fasiszta, se Buzi, KUSS!Ma olvastam az egyik vezető meleg portálon az "Óvatosan a buzizással" című cikket, mely a Ptk. módosításáról szól, amit nagy örömmel fogadott a cikk írója. (Lehet hogy sokat buzizzák...!?)"A Polgári törvénykönyv g…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

első jeeeeeeeeee
ittenkém, én olyan boldog vagyok, soha nem sikerült még elsőzni :D
Amúgy meg: most akkor bektrekkeljem megint?
egyébként bár maga a gyűlölettörvény, meg amiről tudomásom szerint szólni akar, jóval bonyolultabb annál hogy ennyivel el lehetne intézni, valószínűleg a konklúzió minden értelmes eszmefuttatás végére úgyis a "hülyének lenni alkotmányos jog" kezdetű izé...
...amihez persze hozzátartozik, hogy aki gyakorolja ezen jogait, viselje a következményeit is.
Szerintem meg ha már liberáliskodunk akkor mondhassa ki bárki a véleményét. Nem mindenkié egyezik az enyémmel, de hát ettől demokrácia a demokrácia. És amíg jobbat nem találunk ki, addig ez van. Engem is zavar ha zsírtahó kopaszok betalálnak, és anyáznak, mégse akarom lecsukatni az összeset. Ők hülyék, én kevésbé. Az összes ilyen gyűlöletbeszéd és hasonló gáznemű fogalmak csak arra jók, hogy feszkót lehessen kelteni. Nyugalom kellene már, nem tövább pörgetni a népet baromságokon. Faszán letiltanak, ha zsidó- vagy cigányviccet mesélek? Nyehehe! Haggyukmá!


Az SzDSz nem liberális párt.

És annyira magyar, mint amennyire én angol vagyok, ha angolul beszélek.

Bugajóska: a liberalizmus "bonyolultságát" az adja, amit szvsz konzervatív szélső jobb oldalon legalább annyian félreértenek mint a libsik között: a liberalizmus lényege úgy általában az, hogy senkit semmilyen szabadságjogában ne korlátozzunk, egyszerűsítve mindenki éljen úgy ahogy neki jól esik, DE; mivel együtt élünk, egy országban, egymás mellett, felelősséggel egymásért, ezért szabadságvágyunkkal nem okozhatunk semminemű kárt másoknak.
Ne eszdéeszezzél már itten, mert ez sértő sokunkra nézve. Még a választások után az öregfiúk beették magukat a koalíciós csúcspozíciókba és hiába lépett le Kuncze - hála és tisztelet érte, legalább neki volt érzéke és tisztessége hozzá -, ők még mindig ott vannak, női kvótáznak, Orbán nélküli Fideszeznek.

A fele brigád elmenekült és kintről okoskodik, pedig ha csak páran maradnak más eredmény alakul az elnökválasztáson. Mi meg csak szívunk.
Jogi úton szabályozni valamit, amit kultúrának kellene...
Jellemző

Zsigerből fakadó gyűlölettel neveléssel lehet csak harcolni. Nem törvényekkel.
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél"
UI.: ha valaki az állat szó miatt úgy érzi valami kisebbséget sértettem, akkor George Orwellt legyenek szivesek perelni.
thcr: Értem én a szabadságjogokat, meg az "élni és élni hagyni"-t, csak előre látom, hogy mi lesz ebből amúgy magyar módra. Nem akarok azzal jönni, hogy a cigányok (kivégezni engem gyorsan) mikor meglincselték a tanárt, elkezdtek abajogni, hogy nehogymá lincselésnek hívjuk. Miért ne? Ha az volt..
Nem jó, ha pódiumon zsidózunk ez tény. De ha törvényekkel próbáljuk tiltani, ráadásul úgy, hogy még ha nem is engem sértenek meg de én is hőböröghetek, ha "úgy érzem" hogy engem is sért, akkor ebből sok jó nem lesz.
Majd elkezdik keresni a szövegekben, hogy hol van rejtett utalás zsidókra, arabokra, cigányokra. Aki akar úgyis zsidózik (a Mester is megmondta volt feljebb), és az egésznek a lényege az lesz, hogy az éppe ügyeletes hisztéria-felelős majd napi száz pert indít, mert valaki azt találta mondani, hogy Jehova. :S
Ugye liberálisok példaképe, USA. Klán, holokauszttagadók, stb...
Mindenki akkora hülyeségeket mond, amilyeneket akar..
büdöske elmondta a lényeget. :)
naigen.
elmondom egyébként hogy mi (lenne) a megoldás (szvsz):
a liberalizmus lényege hogy mindenki éljen úgy ahogy jólesik, de ha bántja a másikat ezzel akkor bűnhődjön - nyilvánvalóan ebben az esetben az hogy ki és mit értékel bántásnak, hirtelen nagyon ingoványossá válik. de a gyűlölettörvény példájával élve: szónokoljon mindenki amit akar, izgasson verbálisan mindenki akit akar, ha utána megvernek egy zsidót, bűnhődjön az aki megverte. a probléma a dologgal az, hogy az emberekben szerintem még mindig benne van egyafajta igény a természetes gondviselésre, hogy a jogállam megvédhesse őket saját hülyeségüktől. ha jóskapistát felizgatja a tomket, mert jó a beszélőkéje, és az kimegy felgyújtani az Erzsébet-hidat, akkor elvárná hogy csukják le tomketet is, mert ő mondta hogy ettől minden jobb lesz. pedig a hülyeség mint alkotmányos jog velejárója kellene hogy legyen a felelősségvállalás is.
thcr:
1. Én konzervatív vagyok, méghozzá oakeshottiánus. tekintettel arra, hogy leszélsőjobboldaliztál beperellek. Idézet tőled: "konzervatív szélső jobb oldalon". Nem vesszővel, tehát szerinted minden konzervatív egyben szélsőjobbos. Találkozunk a bíróságon, vagy 10-kor a várnál. Nevezd meg segédeidet! ;)

2. Ami a tomcat-es példádat illeti: a jelenlegi jogrendszer szerint kimeríti az uszítás tényállását, és mint ilyen, bűncselekmény. Ergo tomcat ülne
az szdsz legfotosabb ismerve a kepmutatas.
soha nem azzt csinaljak amirol papolnak.
amerikaban a ilyen hypocritakat szavazzak ki eloszor.
szamomra a liberalizmus nagyon fontos. jo lenne ha lenne valodi kepviselete a magyar parlamentben, akik _valoban_ a szolas/gyulekezesi szabadsag (akar traktorral is!), es a valodi szabad verseny (nem 2-3 haver kamuversenye) mellett allnak ki.
Imho ez az egész gyülöletbeszéd hisztéria igazi baromság, egy valódi hungarikum, persze ez igy nem igaz, gondoljunk csak Lengyelországra. Ott még zsidók sincsennek, vagy alig, de maga Glemp bíboros is zsidózik, hozzá képest Csóri "Nappali sötétsége" egy Talmud dicsőités. Talán arról van itt szó, hogy a posztkommunista jobboldali politikai közösségnek ez valamiféle kódnyelve. Erről ismerkszik meg a nemzeti oldal, no meg a magyar nemezet a hónalj alatt. Ez persze a jobboldal végzete, hogy képtelen megérteni mi a faszt jelent a globalizáció, meg a kapitalizmus mai formája. Olvassatok néha mn fórumokat. Ott télleg azt hiszik (sőt tudják de tutira) nagyon sokan - 3-4 zsidó joystickkel irányítgatja a világpolitikát. Gates egy csóró pitlák hozzájuk képest vagyonilag. Ök a rócsildok, meg mittudomén kik. Ha vitába szállsz velük, hogy picit ennél bonyolultabb szabályok mentén müxik a világ meg a politika, akkor elnéző mosollyal leírnak, mint a zsidó média által lebutított baromként néznek rád, innentől elvész a racionális alapja bármiféle érdemi vitának. Nézzétek meg a mai hisztériát. Mióta jött egy faszi, gy.f., aki meg merte pedzeni, nemcsak az a hazafi, aki aggódik az ingyenes eü. meg oktatás nevű sohasem volt fikcióért, hanem az is, aki mondjuk adót fizet, no ez kiveri a biztosítékot, oszt jönnek a zsidózó, ordító tüntetők. No erre igen barom válasz a büntetőjog alkalmazása. Ha már szégyelni akarjuk magunkat, gondoljunk arra, ma is napi háromezer bliccelőt kapnak el az ellenőrök. Ez nagyobb gáz Magyarországnak, mint a sík elmebetegek utcai politizálása.
1. raczpe, te nyönye, ha nem tanulsz egy kis logikát, két lábbal rúgnak ki a bíróságról. van konzervatív szélsőjobb, meg liberális szélsőjobb, csak azok mostanában kihaló félben vannak, ezekből én a konzervatívokról beszéltem.

2. csipkebokor vessző.
Ezt aki benyújtotta, és aki megfogalmazta (jogász) sem gondolta komolyan.Eccerű blöff az egész.Olvassátok el és értelmezzétek egyszerű józan parasztésszel:
www.parlament.hu/irom38/03719/03719.pdf
Ezek szerint csak a kisebbséget lehet gyűlölni?
Szerintetek mihez kezdenének egy kisebbséghez intézett ilyen mondattal: Ugye tudják mire gondolok? :-)))
thcr:
A szélső jobb nem konzervatív, masszívan zavaros eszmék keringenek összevissza azon a tájon a nemzeti ezoteriától mindenféle egalitárius elképzelésekig.

Az utóbbi hozzászólásodban pedig nagyjából benne van, ami a valódi liberalizmus sajátja kellene, hogy legyen: az egyén felelősségvállalása, hogy belső, erkölcsi szabályok alapján tegyen vagy ne tegyen dolgokat, nem azért, mert _jogilag_ tiltják ezeket vagy köteleznek rá. Ezt nem értik a mi kedvenc "liberálisaink", hogy a szabályok nélküliség és a jogi szabályozás között van még egy szint, ami a társadalmi elvárások, az emberek nagy része által elfogadott, nem leírt, hanem neveléssel kialakított együttélési szabályok összessége, tömören egy erkölcsi rendszer. Ahogy ez pl. Hollandiában is működik...
Suttyó sültparaszt legyek, ha nem értem mire megy ki a játék ezzel a gyülölet-beszéd pocskondizálássával, merthogy szabadság-eszmémmel összeférhetetlen bármiszerű regruga, ha a mélymagyarokat akarnóm gyülölni, gyülölöm őket, sőt miazhogy, hangot is adok nekije, ha az Orbán okoskodása okoz bennem féktelen indulatot, akkor őt is, ha a magyarkodó-értelmiségi zaccos dumája okoz székletrekedést, nem fordulom a gyógyszerészemhez és kezelőorvosomhoz, hanem "tökéletes úrhoz" fordulom és vele hangolom át az étszakát, ha a traktorosok inváziója mint leskelődők az utam állják, rendőrt hívok és a karhatalommmal csapatom ki a szemüket, ha a hőbörgők sokkadalma éjnek-éjjelén "gyurcsány takaród"-ját skandálják, felhívom a Fehér-ház elnökét és iraki invázióval fenyegetem meg őket, de még ezen is túltesz, mikor úgy teszetoszáskodnak, sőt trükköznek mint akiknek másra sincs eszük, na akkor, na, akkor nagyon tudom gyülölni azt a szabályra új szabályt.
"...vallási vagy világnézeti meggyőződésre,"

"...és személyek e vonással rendelkező, a társadalmon belül kisebbségben lévő körére vonatkozik."

Ha így fog szólni a leendő törvényszöveg, nevetve fogom nézni, ahogy a kisebbségben lévő kajmánozók perelni fogják a többségi társadalmat képviselni hívatott Népszabós, -szavás, ATV-s stb. újságírókat. Belegondolni is szép, ahogy a Mészáros-Avar-Bolgár trió összedobja a kártérítési milliókat, amiből majd sujtásos egyenruhát varratnak a nemzeti olajbogyók.
Komolyra fordítva: szvsz a szélsőjobbos banda természetes velejárója a demokratikus berendezkedésnek. Mindenhol vannak szélsőjobbosok, de, hogy hányan vannak, történelmileg bizonyítottan függ a társadalmi kilátástalanságtól. Az, hogy ilyen sokan vannak, abban Gyufáék igencsak sárosak. Egy, a kirekesztés ellen harcoló, veretes pluralista libsinek, ugyanúgy védőszárnyai alá kellene vennie szélsőjobbos kisebbséget, harcolni a zsidózás jogáért, ahogy megteszi ezt buzi, cigány stb. vonalon.
Ehhez az is hozzátartozik, hogy az államnak is azon kellene inkább dolgoznia, hogy a mi kis szélsőségeseink továbbra is férjenek el a Hősök terén, mert abból még nagy baj nem lehet.

A blogmotor monggyon le!

"amerikaban a ilyen hypocritakat szavazzak ki eloszor."
Mégis politizálnak, sőt!
Ha már liberalizmus: az USA sok minden, csak nem jó példa. Ott egyszerre jelenik meg a politikai korrektség, a perekben rejlő lehetőség okozta kapzsiság, a Szabadság elvakult védelmezése (maguk se nagyon tudják mitől, de meg kell védeni, mert az olyan amerikai) és a tömeges elhülyülés. (ld. "nigger", "bitch" szavak)
Sokan azt hiszik, hogy betiltanak pár dolgot, és az egyből meg is szünik. (Jobboldalon is visszatérő mánia) Nos, nem. Csupán illegalitásba vonul. Rejtőzködni fog, persze ez némileg nehezíti a terjedését is, de annál makacsabbul ragaszkodnak hozzá a rajongói.

lapi 2007.10.31. 09:56:19
Igazad van.

Devil Inside 2007.10.31. 10:03:03
És neked is. Az erkölcsi/etikai érzék a kulcsa mindennek. Ez persze együtt kell, hogy járjon bizonyos vétkezi lehetőségekkel is. Ugyanis erkölcsi érzék nem alakul ki, ha nincs kísértés.
Ha elképzelünk egy olyan társadalmat, ahol egy záróvonalat betonfak helyettesítik ott az emberek szépen közlekednek, de nem tanulnak meg anélkül élni. Nem tanulják, meg hogy miért is van odafestve.
Mi már eljutottunk oda, hogy jé, ezt akár át is lehet lépni, de odáig nem az nem szórakozásból van ott. Nem azért, hogy az egyszeri autóst szívassák, hanem mert így jobb a többi autósnak is. Mondjuk van bennem némi szkepticizmus afelől, hogy valaha is eljutunk...
Ha nem fogalmaztam volna érthetően (nem a legjobbak a körülmények hozzá), nem azért nem dugom meg a barátom feleségét, mert megköveznek vagy mert agyonver, hanem mert a barátomnak rosszul esik.

JuliusFrey 2007.10.31. 10:21:16
Sőt neked is.
Örömmel látom, hogy a témában egyelőre nagyjából konszenzus van :)
lapi:
Ez szinte gyűlöletbeszéd ;-), az mn fórumain tobzódó hülyékből általánosítasz az egész jobboldalra és azt állítod, mindenki a jobboldalon mindenki azt hiszi, három zsidó ember irányítja a világot. (Azon kívül, hogy a zsidó lobbinak meglehetősen komoly befolyása van az amerikai kongresszusra - mondjuk a szintén baromi erős ír lobbi mellett.) Inkább nézegesda reakcio.blog.hu-t vagy a hetivalasz.hu-t, azokkal sem fogsz egyetéreteni, de nehéz lesz belőlük ilyen általánosításokat levonni...

off
Gy.F-nek pedig igaz van, hogy rendes ember itt adózik, csak meglehetősen felkúrja az ember agyát, ha olyan mondja ezt, aki a másfélmilliárdos vagyonát részben úgy szedte össze, hogy az osztalákát luxemburgi offshore cégekeken keresztül ott adózta le... Amúgy hamár a kapitalizmusra hivatkoztál: rendes, kapitalista cégtől úgy basszák ki a menedzsmentet, ha az évi rendes közgyűlésre kozmetikázott számokat adnak, hogy a lábuk sem éri a földet és nagyon nem várják meg a következő évi rendes közgyűlést. Tanulságként a következő menedzsmentnek és az alkalmazottaknak ill. mert nem lehet benne bízni, hogy a következő alkalommal tényleg igazak lesznek-e a számok. Az alkalmasság/rátermettség nem szerepel és nem is szerepelhet ilyenkor a képletben. Legalábbis - ahogy mondtam - egy rendes, kapitalista cégnél. (Mert ha a csaláson rajtakapott menedzsmentet nem rugják ki, nem lehet csodálkozni, ha az irodisták hazahordják a tűzőgépet...)
A mélymagyarokkal semmi baj, ki akarja nekik tiltani, hogy ápolják a hagyományt, álmodozzanak kert-magyarországról stb??? Felőlem alapíthatnak pártot (alapítottak), nyerhetnek választásokat (nem nyertek). Én mondjuk unom, hogy ma nálunk annak a kb egymillióra tehető politikailag aktív honfitársunknak (ők a jobboldali törzsszavazók), s annak politikai vezetője (ov)frusztrációját szívja a politikai közbeszéd. Ennek csak habja az antiszemitizmus. Az nem megy, hogy jogszabályokkal rendezni lehet a nyilvános helyen történő fingást, vagy az antiszemita beszédet. Mert nem lehet, legalábbis demokráciában, ha komolyan vesszük a szólásszabadságot. Pornómagazint is ki lehet adni legálisan, mégse dobja ki a képviselő a parlamenteben maga elé, mint a demokratát.
Kedves Lapi,
te nagyon okosnak gondolod magad, aztan meg a szezont a fazonnal, de mind1 is.
Szvsz az un. kulturember ismérve, hogy liberalis. Nem ugy, mint az szdsz, hanem tenyleg. Az szdsz meg tenyleg nem az. En pl nemzeti erzelmü, konzervativ jobboldali vagyok (az aktualis cimkek szerint) es közben liberalis, ami annyit jelent, hogy nem utalom automatikusan es nem különböztetem meg automatikusan azokat, akik vmilyen kisebbseghez tartoznak. Erenynek se tartom viszont, meg a bicska is kinyilik a zsebemben, mikor elönyökhöz jutnak azon az alapon, hogy ök kisebbseg. (tökmindegy, hogy buzi, zsido, vagy cigany)
Ugyanigy felhaborito, hogy a szolasszabadsag csak egyik iranyba ervenyes. Totawe pl magyarozott mar olyanokat, hogy ihaj. Ha nehany cikkeben, vagy a melymagyarozo topikolok karcolataiban a "magyar" szot a "zsido" szoval helyettesitenenk, akkor, akkor gusztospeter reg repülösoert sikitana.
Az jó,ha egyre többen kezdik belátni,hogy a politika utcán való szrepeltetése rögös út(hacsak a szerepeltető párt nincs kizárólagos hatalmon),de aki a leginkább ragaszkodik ehhez,eddig mindig úgy értékelte,hogy a polilitika iránt érdeklődő elkötelezett embereknek joga van hozzá.Kiváncsi vagyok,hogy ha az áhított telljhatalom (persze tudom,hazájukért tenni akaró józan polgárok szövetsége)birtokába jut akkor mit fog kezdeni a Tomcattekkel meg a gárdával.Pláne ha mondjuk Morvay(aki pedig nagyon pedálozik)vagy valami hasonló figura lesz az igazság(bocs,magyarmérce-)ügyi miniszter,vagy legfels.bíró,ügyész,stb.
Lord Valdez:
Remek példák.

Annyit, hogy mindenki a széljobb zsidózására/buzizására gondol ennek kapcsán - nagyobbrészt persze jogosan, de éredemes felidézni pl. Worluk egynémely írását, amikor a katolikusokat vagy a róm.kat. egyházat ekézi. Nagyon nem szoktam azokkal egyetérteni, de hogy ezt bármilyen törvénnyel le kellene szabályozni azt nagyon nem gondolom. (Nem beszélve arról, mi van az olyan filmekkel, sorozatokkal, amik - hmm - nem kimondottan pc-k. A Californication c. - HBO-n asszem jön majd Califorgia címen - sorozat első jelenetsora jut erről most eszemben, amin az USAban rendesen háborog a rók.kat. egyház, pedig az tényleg csak vicc...)
Most akkor nem mondhatom ezentúl hangosan, hogy mocskos b*zik, röhej! Olyan lesz, mint nagyapám idejében, mindenki besúgó és mindenki gyanakvó lesz, ki előtt lehet majd nyugodtan szidni azokat aki tényleg megérdemlik hogy szidják őket. Tudom velem van a baj...
Devil Inside
tökéletesen megfogalmaztad a véleményemet, annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy nem csak a "liberális" barátaink között nem értik ezt a dolgot (köszönjük az SZDSZ-nek), hanem jobb oldalon sem (köszönet a fidesznek is). engem szélsőjobbról rendszeresen vádolnak a liberalizmusom miatt azért, mert nem látják, hogy számomra mit jelent, és hogy általában mit kellene hogy jelentsen, csak anarchiát látnak helyette.
OFF

invisibleman!

Morvai Krisztát kéretik nem belekeverni ebbe a mocskos ügybe! Tudom, hogy a Subbára kívánkozik, de amennyit eddig láttam és hallottam belőle (asztal mögött ülve mikrofon előtt)arra a megállapításra jutottam, hogy a hangtónusa, szájformája és mozgás alapján Ő a legdögösebb közéleti MILF.
Tudom, ronda dolog ezt kimondani, de Morvai nadrágszíjtól délre nagy hatással van rám- bár még nem láttam egészalakos élőképen. Húha asszem most szélsőjobbos lettem....:-) MORVAI for PRESIDENT (of the HUNGARIAN ORAL SOCIETY)

"társadalmon belül kisebbségben lévő körére vonatkozik"

Akkor ez csak kisebbség-gyűlölet törvény. Vigyázat!

"e vonással
rendelkező körére vonatkozó sértő megnyilvánulás nem közvetlenül és felismerhetően irányul
egy adott egyén ellen."

"közérdekű keresetindítási jogot biztosít a jogvédő szervezetek számára ."

Ezek szerint többször is beperelhetik (különböző személyek, szervezetek) az elkövetőt, ha egy kis pénzre van szükségük? Mi van ha egy szervezet késön kapcsol? Lemarad a kártérítésről?

"A kártérítési igényt e szervezetek kizárólag a sértett közösség érdekében és
valamely e célra létrahozott alapítvány javára érvényesíthetik ."

Na de ha több is van, akkor elosztják, és ha egy esetleg kimarad, akkor joggal perelhet?

"A közhasznú vagy kiemelten közhasznú jogállás megkövetelése biztosítja a fellépésre
jogosult szervezetek igényérvényesítéssel kapcsolatos jóhiszemű, szakszerű, átlátható
működését."

Megnyugodtam, tehát biztosítva lesz a szakszerűség. :))


"Abban az esetben azonban, ha meghatározott,
egyértelműen azonosítható személy sérelmére történt a személyhez fűződő jogsértés, úgy
természetesen kizárólag a sérelmet szenvedett személy jogosult az igény érvényesítésére ."

Ha nevesítve káromkodunk, akkor kisebb, vagy nagyobb lesz az okozott kár?

"lehetőséget adva
arra, hogy a bíróságok további tulajdonságokat is a személyiség lényegi vonásának
minősítsenek."

Remélem senki személyiségének lényeges vonását nem sértettem meg a jelenleg hatályos birósági lista alapján! (persze még mindegy is, csak jövő hónap elsejétől lesz aktuális)

A bírói gyakorlat majd helyére teszi ezt a törvényt is. :)
Hat en nem tudom jogilag az az ize az most igy hogy, mert hogy lehet jogaszilag szart sem er,de. Szerintem rettenetes nagy hiba volna az emberek sajat belatasara es/vagy muveltseguk/iskolazottsaguk vagy mittomenjuk szintjenek novelesevel a kihalasra bizni a gyuloletbeszedet. Mint tudjuk a legremesebb dolgokat magasan iskolazott muvelt emberek muveltek mindig is, nem az egyszeru paraszt zsidozasa/tuszizasa/siitazasa/ciganyozasa/buzizasa satobbi vezetett milliok eletenek kioltasahoz a Fold barmely szabadon valasztott reszen. Vajon a naci part miert van tiltva Nemetorszagban? Nem azert mert az csunya es a nemetek mas emberek lettek es ok mar nem is.Szart.Az az orszag tele van (neo)nacival. Tapinthato a rasszizmus arrafele mindenhol. Hat akkor vajon miert is? Mert eszuk azert van es rajottek, ha hagyjak megegyszer a parttalan uszitast eluralkodni, akkor ugy el lesznek ujfent picsazva, hogy azon mar a Marshall segely sem segit. Es ha mi nem gyakorolunk onkontrollt ezen a teren es hagyjuk, hogy a nagy demokracia es szolasszabadsag neveben mindenki azt pofazzon amit akar, akkor igy vagy ugy de mi is el leszunk picsazva alkalmankent. USA-t pedig nem kellene idecibalni mint peldakepet, mert olyanrol nem beszelunk amit nem ismerunk, ugye? Probalj mar te a liberalizmus es demokracia legnagyobb hazajaban niggerezni.Nem is Harlem kozepen, - mert az ongyilkossag, ahogy a kedves ciganyozo honfitarsaim is csak tiszta feher kornyezetben mernek nagy hangon ciganyozni, ahol mar esetleg cigany is hallhatja ott laposabbak mint tehenszar a fuben - hanem mondjuk egy kozteruleten, boltban munkahelyen satobbi. Meglesz a kovetkezmenye. Es mivel tiltjak ott, kedves fajgyulolo honfitarsaim legnagyobb peldakepenek tekintet liberalis oszrszagban a "gyuloletbeszedet", na mivel, kis tadatlanjaim? Pontosan, torvennyel. Torvennyel TILTJAK meg, hogy nem beszelhetsz amit akarsz (persze, mivel az USA a nacizmustol kozvetlenul adottsagai folytan nem szenvedett, igy a nacizmus nincs is tiltva, de lasd Nemetorszag fentebb).
Na, USA letudva, csak mint mellekszal szottem ide, mint tanar a hulye nebuloinak, felvilagositasi szandekkal.
Visszaterven az eredeti kiindulasra, lehet ez a torveny rossz. Lehet, egy jobb ugyved szarra szedi a birosag elott, de valamire akkor is szukseg van, hogy a Hegedus felek szajat mar vegre egyszer be lehessen valamivel fogni. Lassan alakul, lassan vajudik de egyszer majd csak lesz belole valami hasznalhato. Persze, ismerven a fajgyulolet/idegengyulolet hazai merteket egyaltalan nem csodalkozom rajta, hogy rogton elkezdodik a horgokorus ha csak sejlik is annak a reme, hogy mar nem lehet tobbe egy jo kiadosat nyolvanosan, hangosan zsidobuziciganyozni. Provincialis meg ez az orszag es meg Szechenyi sem tudott rajta segiteni.

(Ja es tessek csak egy napra zsidociganybuzinegernek lenni es utana tiltakozni..)
TWÁ 2007.10.31. 09:00:
"... kedves idióta kormánypártok. Különös tekintettel a végvonaglásában saját buta fejét felfaló SZDSZ-re, a magyar liberális pártra."

A pártot, amelyik ehhez a törvényhez asszisztált, a jövőben talán nem kellene liberálisnak neveznünk. Közös megegyezéssel, mondjuk. És ha valaki mégis megpróbálkozna vele, majd rászólunk, hogy gyűlölettörvény.

Emlékszel Pandacsöki Boborjánra? Pir-mi-tív... :-)
Kedves Werwolf!
Nem gondolom magam nagyon okosnak, bár tökhülyének sem. Azt akartam csak mondani, hogy egy nép kulturáltságának egyik fokmérője, hogy a közbeszédben, nagyobb társaságban (sőt elsősorban a családon belül) nem buzizik, nem zsidózik, mint ahogy étteremben sem túrja az orrát. Mert nem illik megbántani embertársaink azon részét sem, aki melegek, vagy történetesen zsidók. Én nem emléxem, hogy nálunk a ballib-bolsisajtó mondjuk székelyezett volna. Egyáltalán nem illik senkit sem megbántani, faji, vallási, nemi stb alapon. Nagyon utálnám, ha pl. a népcsabi, vagy a mancs olyan jellegű publicisztikákat közölne, miszerint a magyar alapvetően egy baromarcú nép, aki még ki is zsákmányolja a zsidó kisnyugdíjasokat. Btw mit jelent, hogy valaki "nemzeti"? Politikailag... Az vicces lenne, ha te pl. nem hinnéd el nekem, hogy szeretem a hazámat. Hát szeretem vazze, de ettől még én gy.f.-re fogok szavazni 2010-ben, ha a mai felállást nézem. Az meg teljesen rendben ha, ha te meg másra szavazol. A képviseleti demokrácia lényege azért nem annyira bonyolult dolog. Ja még valami, hogy jön ide az szdsz? Sok benne a zsidó? :))))
TWA-n jogilag azért elég sok fogást találhatunk majd, ha nem vált stílust. :)
Kedves Lapi,
azzal amit utobb (11:15:06) irsz, azzal elegge egyet lehet erteni.
Persze, en nem ertem, hogy vki mit eszik fleton peldaul. Az eredmenyeit, a tisztessegesseget, az igazmondasat, vagy teljes munkassagat, de nem is ez a lenyeg. Szerencsere nem tartom valoszinünek, hogy 2010-ben szavazhatsz majd ra, mert addig sajat eftarsai takaritjak majd el, mint a koszt. Persze, hogy nem vonom ketsegbe, hogy szereted a hazadat, meg h arra szavazol, akire akarsz. (?!??!?)
Az szdsz ugy jön ide, hogy feljebb vki szoba hozta, ez meg egy forum.:))
Te, azért ez erős volt lapi:
"Mióta jött egy faszi, gy.f., aki meg merte pedzeni, nemcsak az a hazafi, aki aggódik az ingyenes eü. meg oktatás nevű sohasem volt fikcióért, hanem az is, aki mondjuk adót fizet, no ez kiveri a biztosítékot, oszt jönnek a zsidózó, ordító tüntetők."

Az első fele az oké, de az adófizetős mondat azért már mosolyra fakasztott.
Vagy ezt a gyufi nevű faszit a hazafias adófizetés mintapéldájának tekintsük tényleg? :))
T Testvér,

A logikáddal dolgozva, a hegedüslóriéknak is bassza a csőrét a buzifelvonulás, mégis leszarjuk, mert azt mondjuk, hogy a buziknak ehhez joguk van. Ilyen a plurális demokrácia... Én se csípem a zsidózást, de mint már említettem, pár éve ezek az emberek tokkal-vonóval elfértek a Hősök terén. Az hogy most ennyien vannak, az nem kizárólag a lóri gyújtó szavainak az érdeme. Kéretik önvizsgálatot tartani!
Én örülök ennek a törvénynek. Bezárathatom a cégnél a nekem nem szimpi embereket. Ugyanis a mszp szavazók ugyanúgy szoktak cigányozni, buzizni, némelyik még zsidózik is. Tehát balsok jobbosok mind veszélyben vagytok. Zsebemben az mp3 lejátszó, egy két haver az érintett kisebbségből és kész, kitúrok mindenkit a jó helyekről.
Csak az baj, hogy az Alkotmánybíróságon szerintem tuti nem megy át.
JuliusFrey riszpekt.
Morvai? Nekem Condoleeza Rice jön be, nem tudom miért... Egy perverz állat vagyok :)

Én úgy vélem, hogy joga van zsidózni, sőt buzini, de nekem meg jogom van ezért kreténnek tartani. Az más kérdés, hogy nem állok ki az utcára és fennhangon tömeg előtt szidalmazni, mert nem civilizált viselkedés...
"az Alkotmánybíróságon szerintem tuti nem megy át."

Átmegy az..
T Testver 2007.10.31. 11:09:24:
"Es mivel tiltjak ott, kedves fajgyulolo honfitarsaim legnagyobb peldakepenek tekintet liberalis oszrszagban a "gyuloletbeszedet", na mivel, kis tadatlanjaim? Pontosan, torvennyel. Torvennyel TILTJAK meg, hogy nem beszelhetsz amit akarsz..."

Igazold. Nevezd meg, hogy konkrétan melyik amerikai törvényről beszélsz.
Büdös zsidók ! Mocskos cigányok !

Leírom most, amíg nem tiltja a törvény. Csókolom.
Olyan ez mint a vöröscsillag. Ha a megfelelő dolgokat írod/rajzolod mellé akkor semmi gond.
Meglepő, de elég sok helyen szankcionálják a "hate speech"-et.

Például itt van Izland, amely [és most tudálékosan feltartom a jobb mutatóujjamat] a világon először hozott létre "modern" parlamentet, tehát valszleg elég demokratikus.

In Iceland, the hate speech law is not confined to inciting hatred, as one can see from Article 233 a. in the Icelandic Criminal Code, but includes simply expressing such hatred publicly:
"Anyone who in a ridiculing, slanderous, insulting, threatening or any other manner publicly assaults a person or a group of people on the basis of their nationality, skin colour, race, religion or sexual orientation, shall be fined or jailed for up to 2 years." (The word "assault" in this context does not refer to physical violence, only to expressions of hatred.)

en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech

Ennek ellenére nekem erről a témáról nincs véleményem, mert akár be is válhat, de az is lehet, hogy csak ront a helyzeten. Nemtom...
nick formerly ...
Van olyan állam ahol tiltják, van olyan ahol nem. Keress rá itt a zindexen, vagy akárhol, de szerintem ha olvasol újságot akkor emlékszel is rá: nyújorkban betiltották a nigger szó használatát ~1-2 hónapja
T Testver! Miért nem terjeszted ki ezeket a jogokat a többségre is? Megengedhető az, hogy valaki karácsony táján ilyen szöveget hangoztasson egy rádióban:"kiirtanám az összes keresztényt!"? Vagy azt aki magyarnak meri vallani magát magyarországon, azt nyugodtan lehet "mélymagyarozni", vagy "hülye magyarozni"!? Azt aki lefasiztázza a választóknak azt a felét, amelyik nem rá szavazott, miért nem akarod a törvény hatálya alá vonni!?
Asszem rájöttem ki lesz ennek a törvénynek az állatorvosi lova: Rácz Károly aka Terry Black. Ö nyilatkozta egyszer, hogy becsületes zsidó-cigány vérvonala van. Képezljétek el, hogy egy indulatos teriblekezés a nyaktokra hozhatja a Mazsihiszt, a Roma Jogvédő Alapítványt, meg a Meleg Háttér Baráti Társaságot:-)
Hát úgy, hogy minden válságos helyzetben a néptömegeknek szükségük van egy ellenségképre. Zsigeri reflex a politikai skála minden pontján:)
vidéki:

"Megengedhető az, hogy valaki karácsony táján ilyen szöveget hangoztasson egy rádióban:"kiirtanám az összes keresztényt!"?"

Megengedhető! Amíg a kereszténység kisebbséggé nem apad! Utána már nem.

"A képviselők 184 igen, 131 nem és 11 tartózkodás mellett fogadták el a jogszabályt."

A fidesz nem támogatta?
Részletesen hol lehet ezt megnézni?
(ki támogatta, és ki nem)
JuliusFrey

A buziknak joguk van felvonulni, mert TORVENY szabalyozza ezt a jogot es nem azert, mert nem ropitene a levegobe szivesen az egesz buzikaravant nehany ember. Tehat megint csak ott tartunk, hogy torveny szabalyozza cselekedeinket. Pont errol beszeltem, meg ha nem is ertetted meg. Lorit pedig csak peldakepnek allitottam a Havaria expressz ele. Amugy meg ki mit okozott ami miatt tobb lett a fajgyulolo? Nem ertem. Eddig nem voltak, csak valakik miatt hirtelen teremtek? Haggtad ma', nem errol van itt szo.
Vidéki,

miért NE terjesztenénk ki a többségre is? A "mélymagyar" mondjuk nekem nem sértő, egyszerűen azt jelenti, hogy egy csoport intenzívebben éli meg ezt, mint a többiek.

A fasisztázás tök igaz, két szempontból is:
1. Az MSZP-nek az a fasiszta, aki nem rá szavazott.
2. A Fidesz NEM fasiszta.
¶ a l o t a s B . 2007.10.31. 11:43:54:
"Van olyan állam ahol tiltják, van olyan ahol nem."

Értem. Konkrétan mely államokban tiltják? Mik a szankciók?

"Keress rá itt a zindexen, vagy akárhol, de szerintem ha olvasol újságot akkor emlékszel is rá: nyújorkban betiltották a nigger szó használatát ~1-2 hónapja"

Félreértesz néhány dolgot.
Először. T Testver állított valamit, ha kétely merül fel, neki kell igazolnia. Nem nekem kell kutatnom utána, hanem neki.
Másodszor. T Testvér nem New Yorkról, hanem en bloc Amerikáról beszélt, így az állítólagos törvénynek szövetségi szintűnek kellene lennie. Ami igencsak necces, mert nehezen tudnék elképzelni olyan szövetségi tövényt, amelyik nyílegyenesen menne szembe az alkotmány First Amendment-jével. Ha kívánod, idézem.
Harmadszor. New Yorkban a városi tanács szavazta meg a nigger szó betiltását, ami gyakorlatilag nem jelent semmit.

Idézem a BBC híradását: "The resolution to ban the so-called "N-word" is largely symbolic as it carries no weight in law and those who use the word would face no punishment."

Comprende?
Külön érdekes lesz majd amikor a köztársasági elnök elutasítja...
off:

sztiv 11:50:15

Nem kemény, hanem buta...és a magyarokra nézve sértő is.
totya87

"2. A Fidesz NEM fasiszta."

Nyissunk vitát, ma még bármit lehet:
Fasiszta közeli!
sztiv: 12:12:59

A fidesz nem fasiszta, se nem fasiszta közeli. Falusi és kisvárosi tirpákok szánalmas gyülekezete. (egy két kivételtől eltekintve..like Kósa és Pokorni....ki is vonultak a fideszes mainstreamből)
Zárójeles megjegyzésem: Bárándy Jr. büntetőjogi szankciót akar. 2 év szabveszt max-szal.
Akkor majd, ha valaki ki akar cseszni mással, egy-két sör mellett majd felveszi a zsidó/cigány vicceket mesélőről a cuccot, és aztán feljelenti. Gyönyörű. Gondolatrendőrséget nem akarunk?
fuxos:

ok. legyen tirpák, az is sértő. :)
Bár, teszem hozzá: Ha valaki székely viccet mesél, azt is majd kaphatja a jót. Vagy mondjuk a reformátusok szidása. Jön a Be, és lesz majd sok büntetett előítéletű. Hogy szeretem ezt a bölcs és előrelátó népséget ott a szoci frakcióban.
egyiketsem

"Külön érdekes lesz majd amikor a köztársasági elnök elutasítja..."

Várjuk ki a végét!
sztiv:

...és a gyülekezet is kétesélyes....:))))
T Testvér!

Úgy látom, te kevered a dolgokat. Adott egyszer a szólás és a gyülekezés szabadság, törvény szabályozza mindkettőt, méghozzá nem is akármilyen. Amiről ítt szó van, hogy a szólásszabdság kereteit akarják szűkíteni! -és ez a lényeg. Lefordítva az előző példára: a szólásszabadságot szűkítem azzal, hogy nem lehet zsidózni az olyan mint ha a gyülekezésit szűkíteném azzal, hogy a melegek nem vonulhatnak. Nyilvánvaló, hogy sok faszkalap világnézetétől függően kezelésbe venné mindkét jogszabályt, de az én világnézetem alapján ez helytelen. Teccik érteni?
Hol lehet megnézni azt, hogy egy képviselő igennel, vagy nemmel szavaz?
Tudja valaki?
Pontositanek USA torveny ugyileg mire is gondoltam. Nyilvan nem szovetsegi torvenyre amely szembe menne az elso kiegeszitessel, hanem a diszkriminacio tilalmara. Ezek elso latasra lehet nem illenek ossze am edestestverek.Vagy okozatok.Vagy folyomanyok, de mindegy. Ez a kiirtanam a keresztenyeket ize nem leragott csont mar? Amugy, ahogy valaki mondta, amig nem kissebseg addig nem tartoznak a torveny hatalya ala. Csak halkan jegyeznem meg, hogy az a sok szar amit a katolikusok egyhaza muvelt megerdemelne vatikan folddel valo egyenlove tetelet de hat az mas teszta, ne keverjuk ide :)
sztiv 2007.10.31. 12:28:25

Mögé kell űlni egy kamerával és lefilmezni. Aztán ha szerencsénk van elkapjuk amint más helyett szavaz.
T Testver 2007.10.31. 12:29:23:
"Nyilvan nem szovetsegi torvenyre amely szembe menne az elso kiegeszitessel, hanem a diszkriminacio tilalmara."

Tudod, hogy a diszkrimináció tilalma milyen messze van a gyűlölettörvénytől?
Akarsz róla beszélni? :-)

"Vagy okozatok.Vagy folyomanyok, de mindegy."

Sem okozat, sem folyomány. Szimplán semmi köze a két dolognak egymáshoz.
sztiv,

sok jelzőt tudnék mondani a fideszre, de nem fasiszta.

Ez a "kiirtanám az összes keresztényt" duma is fárasztó legalább annyira, mint a fasisztázás. Attól mert egy ember részegen (vagy nem, de ez mindegy is) állatságokat beszél, nem szabad általánosítani.

Az persze egy más kérdés, hogy miért gondolják sokan, hogy a katolikus egyház elveit, miért kell automatikusan az egész társadalomra alkalmazni.
Ez a törvény szánalmas vesszőfutás lesz, ha bevezetik. De legalább a pol. elit végleg lejáratja magát.
Egy nagy álmom, hogy a következő választáson, minössze 25 % részvétel lesz és olyan párt jut hatalomra, amely most még nincs is.
Svarc,

én a 25%-ot katasztrofálisnak tartanám. Az azt jelentené, hogy:
1. Az ország lakosait nem érdekli a saját jövőjük.
2. A kormány erkölcsi felhatalmazása igen alacsony.

T Testvér!

"Amugy meg ki mit okozott ami miatt tobb lett a fajgyulolo? Nem ertem. Eddig nem voltak, csak valakik miatt hirtelen teremtek?"

A fenti felvetéseddel kapcsolatban lemardt a reakcióm, bocs.

Szóval a történelmet ismerőknek nem ismeretlen az a a nézet, hogy a szélsőséges erők térnyerése mindig, valamilyen anyagi/társadalmi/morális válsághoz fűződik, azaz nem ok hanem okozat. Ma Magyarországon sokaknak a kilátástalanság jut osztályrészül ami jó táptalaja a szélsőséges eszmék terjedésének. Tehát a gyógyír szerintem a közélt megtisztításában és a gazdasági konjunktúrában van, nem pedig a gyűlölettörvényben!
Mivel a jogrend olyan, hogy valakit csúnya dolgok miatt beperelhetővé kell tenni, ezért igyekeznek az embereket a kimondott szavak alapján elkapni. De a baj a gondolatokkal, érzésekkel, tettekkel van.
Erről már egypár gondolat gyűlni kezdett a Szelíd Olajfa oldalon, alcíme (Református) keresztények a gyűlölet ellen. Komolyan gondoljuk - nézzétek meg.
szelidolajfa.blog.hu
RE: 0xFFFF 2007.10.31. 11:38:06

"Leírom most, amíg nem tiltja a törvény."

Tiltani ezután sem fogja (nem BTK, PTK!). Csak éppen beperelhetnek miatta, és el is fogod veszíteni a pert.

szucsteri, segítek nektek szívesen. szervezzetek szép nagy tüntetéseket a püspöki hivatal elé, és követeljétek nyíltan, hogy ifj. Hegedüst kúrják ki az egyházból, mint a szaros macskát. Addig, amíg megtörténik.
De egyébként milyen SZDSZ-ről beszélünk?
Az 1%-os hibahatáron egyensúlyozó pártról, ami tulajdonképpen nincs is? Már megint a befőtt teszi el a nagymamát? :)
eszkimo uri korokben sem trendi a niggerezes
az arnyaltan leszarragozott skotok
felszolaltak mar az ensz-ben ?
JuliusFrey 2007.10.31. 12:25:50
resp
nincsenek nagy jogi ismereteim, csak mint a BTk személyi hatálya alá eső "felhasználó" lenne pár észrevételem.

kulturális kérdéseket, viselkedésnormákat törvénnyel szabályozni tényleg kicsit szélmalomharc. kár olyan törvényre tintát pocsékolni, amit úgysem lehet betarta(t)ni.

a szólásszabadság ill. a személyiségi jogok gyakorlása valamint az azokkal történő visszaélés közt elég halvány az átmenet. ha át is megy ez a törvény, nem irigylem azokat, akiknek meg kell ítélniük, h adott esetre alkalmazható vagy sem.

ma is létezik egy BTk 269. (aka. közösség elleni izgatás) az miért nem elég?

ez csak a kisebbségekre vonatkozna? csak mert a wikipediat olvasgatva látom, elég eltérő a gyakorlat egy-egy országban. van ahol minden közösség ellen érvényes, van ahol csak a kisebbségek ellen, van ahol meg csak pl az antiszemitizmusra ugranak.

USA-ban pl. mindig rá lehet mutatni a 1st Amendmentre, de azért az sem mindenható. pl van ez a keresztégetéses esetleírás (href.hu/x/3uee), ahol ugyebár keresztények ellen történt megfélemlítés, akik pedig nem kisebbség, mégis elutasították az 1.Am.-re történő hivatkozást. (részben)

ha csak akkor sújt le rám a törvény szigora, ha a megnyilvánulásom alkalmas arra, hogy az alapján bárki ellen erőszakot, gyilkosságot meg népirtást elkövessenek, akkor szerintem nyugodtan lehet niggerbuzizsidócigányozni, ettől még nem vágják el senki torkát. (max az enyémet, ha hallják a "brazilok" is :D)
RE: fuxosbömis 2007.10.31. 12:16:37

"A fidesz nem fasiszta, se nem fasiszta közeli. Falusi és kisvárosi tirpákok szánalmas gyülekezete."

És a Tirpákok Kulturális Egyesülete (vagy ilyesmi) már perelne is téged ezért... (A tirpák ugyanis egy Nyíregyháza környékén élő szlovák (tót) származású népcsoport.)

totya87:

A szemellenzős, bőszen pedofilozó ateista nekem ugyanolyan szánalmas, mint a vaskalapos, bigottan buzizó keresztény.

Szerintem akasszuk fel az összes szélsőségest... :D
lapi,
olyan szépis lenne amit leírtál,ha nem egy paranoiás,súlyos kóreset (gy.f.)mondta volna ezeket.
így teljesen jereváni rádió a filingje.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.31. 13:05:48

"követeljétek nyíltan, hogy ifj. Hegedüst kúrják ki az egyházból, mint a szaros macskát"

A ref.egyház nem úgy működik, hogy leszólnak a Vatikánból... Ha egyházjogi szempontból nem tudnak belekötni abba amit csinál, akkor a politikai szerepvállalása miatt legfeljebb sajnálkozhatnak. (Próbálkozások azért vannak, kedves idesapját 5-6 éve kisebbfajta belső puccsal lehetett csak megdönteni, de azért sikerült.)

dark future:
Ezt nem kell tudni mindnekinek. És ahogy látom: nem is tudja mindenki. :D
Tirpákozni jó...
Így viszont mi különbség van köztük:
Tirpák = sekélyes bunkó
Cigány = munkakerülő bűnöző
Zsidó = kufárlelkű nemzetrontó

Éljen a félműveltség.
mitcsenkov 2007.10.31. 11:23:28 írta:

"Az első fele az oké, de az adófizetős mondat azért már mosolyra fakasztott.
Vagy ezt a gyufi nevű faszit a hazafias adófizetés mintapéldájának tekintsük tényleg? :)) "

Ez egy ilyen társadalom... Gyufi akkor "optimalizálta" az adót, amikor nem volt politikus, hanem üzletemberként kaszált néhány milliárdot. Most hülyén hangzik, de ezt bármely üzletember megteszi, erre vannak az earst&young szerű cégek, meg kistestvérei. Nekem a Gyufi politikájából legelsőhelyen az jön le, hogy modernizálni kell kis hazánkat, mert náskép lenyomnak minket, mint postás a bélyegzőt. Flamet nem szeretnék, dehát nem ÚGY hasonlítom, de Széchenyi sem tudott magyarul, mégis sok uccát neveztek el róla. Szal Gyufi azt próbálja erőltetni, hogy nincs ingyen ebéd. Az nem megy, hogy becsapjuk magunkat. Szakmák (ügyvéd, fogorvos, megántervező stb.) tucatjai a mai napig adócsaláson alapulnak. Nálunk az államot átkúrni össznépi hőstett, ugye? Megyünk tüntetni, meg együttérezni mélyszegényekkel egyenesen a XII. ker-ből??? na ne már! Ugatunk, ha bezárnak egy szülészetet, vagy szárnyvonalat alsó-bivalybasznádon, de minimálbéren adózunk + tébézünk??? Hát ez nem megy, csak Gyufi öszödi beszédéig, ezt itten vezető politikus ki nem mondta. Elmenni 42 évesen nyugdíjba (rendőrök, katonák, smasszerek) felvenni a nyugdíjat, oszt melózni napi 12 órát svarcban??? Ház az nem megy vazze, hogy napi 3000 bliccelőt regisztrálnak a bkv-én, mi meg demszkizünk a dugók, meg szar tömegközi miatt. A matematika az nem jobb, meg baloldali, vazze! Gyufi lehet, h szarul csinálja, de legalább megpróbál nekimenni ennek a képmutató szartúrásnak, amikor ordítod, hogy "Mit tesz értem Magyarország???, mielőtt megkérdeznéd, mit tettem én magyarországért!!! Nézd meg mit hozott ki ez a politikában? hazudott, monnyon le, a másik meg nem hazudott még soha életében. Nekem ovival nem az a bajom, hogy nem bírja elviselni - sportember létére!!! - hogy megverték, hanem az a bajom, hogy négy évig befagyasztotta a családi potlékot, ami az igazi mélyszegények egyetlen legális jövedelme. A lét meg odatolta a középosztálynak, amihez mellesleg én is tartozom. Ovi alatt kicsit több cigány zabált dögkútból, de nem gáz, mert az a réteg ugysem szokott szavazni. Én meg úgy szeretem a hazámat, hogy ég a pofám, hogy cigány honfitársaim (egy része) állati körülmények között vegetál és még le is lövi öket a derék vadőr falopás közben...

lapi,

kezdesz fáradni.
még egyszer:még igaz is lenne amit a leírsz,kár,hogy egy paranoiás,kóreset(gy.f.) mondogatja ezeket a becsületességeket.De látom a kockafejűsítés nálad is sikeres volt.
Én ha nagyon nagy szomorú vagyok mindig azon kapom magam, hogy valakit felettébb gyülölök és utálok, ezután majd vigyázok, nehogy nagyon nagy szomorú legyek.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.31. 13:05:48
Én megelégednék azzal is, ha hallhatóan elhatárolódnának a nézeteitől minden alkalommal.

"kulturális kérdéseket, viselkedésnormákat törvénnyel szabályozni tényleg kicsit szélmalomharc. kár olyan törvényre tintát pocsékolni, amit úgysem lehet betarta(t)ni."
Nem csak felesleges, de káros is. Rontja az általános normakövetési hajlandóságot. (mármint a betarthatlan törvény)

lapi 2007.10.31. 13:20:45
Alapvetően igazad van, de offtopic, és a vadőrős dologban lehet, hogy a vadőrnek volt igaza. Ezt nem tudjuk.
taxi

"még igaz is lenne amit a leírsz,kár,hogy egy paranoiás,kóreset(gy.f.) mondogatja ezeket a becsületességeket."

hmmm..
Kitől hallanád szivesen?
Miért "kár" az, hogy Ferenc igazat mond?
Hazudjon? Akkor nem rontanál neki?
lapit fikázóknak:

Attól hogy fletó gyerekkorában marandandó és visszafordíthatatlan lelki sérüléseket szenvedett, még teljesen igaz amit mondott. A tartalmat ne keverjük össze kimondó személyével.
Persze nagyon szeretjük összekeverni, mert amit kimondott az mindannyiuknak fáj és kellemetlen....így hát inkább az összemosás és elkerülés.

Dr. Csernus
lapi!

Bizonyos értelemben igazad van, némi küldetéstudata van gy.f-nek. De tényleg. Néha beteges, de van... Amúgy szerintem halál bénán csinálják, de csinálnak valamit. Csak az a baj tudod, hogy azok után, hogy nagyjából tudjákl
az emberek, hogy miként is lett gazdag ember gy.f-ből az egész hiteltelenné válik. Ez kb. olyan, mintha tömeggyilkos lennék, és papolnák Neked arról, hogy ne ölj, mert csúnya dolog... Hinnél nekem?
A fideszes időszakkal kapcsolatban eléggé szélsőséges példákat hozol fel, most sem élnek jobban azokaz emberek, sőt igazából kormánytól függetlenül nincs túl sok sanszuk a jobb életre, s erről kicsit ők is tehetnek... Mondjuk a o.v. alatt a lakástámogatási rendszer volt az, ami a legundorítóbb volt, és a mai napig isszuk a levét. Múltkor Jaksity nyilatkozta pont az indexen, hogy mennyire gáz, hogy az állam 8 Mrd-ot költ lakástámogatásra, és 1 Mrd-ot meg a fogyatékkal élőkre... Itt vannak a bajok...

Visszatérve a cikkre. Én úgy gondolom, hogy nem az egy-két avatott degenerált megmondóember a veszélyes, hanem az otthon melegében a gyerekkel megosztott nagy okosságok, amik a zsidókkal kapcsolatosak. Amit már írtatok Ti is: a kis kampósorrúak terelgetik a világot stb. Egy ilyen béna törvény csak erősíti ezeket, és ez már baj. Emberek úgy beszélnek a zsidóságról hogy fingjuk nincs, mi az a zsidó kultúra, kik is valójában a zsidók stb... Csak egy példa - zsidók és a bankrendszer kapcsolata, Közben nézd meg a Mo.-n működő bankok vezetőit... Hát valahogy nem a zsidóösszeesküvés tipikus szereplői. Erről ennyit...
lapi!

Figyelek, és ha mégegyszer valaki előjön ezzel a falopásos dologgal visszajövök!!!!
Az erdőkerülőket már kinéztem magamnak!
"hogy miként is lett gazdag ember gy.f-ből az egész hiteltelenné válik. Ez kb. olyan, mintha tömeggyilkos lennék, és papolnák Neked arról, hogy ne ölj, mert csúnya dolog... Hinnél nekem?"

Nemtom sztem ez inkább olyan mintha tömeggyilkos lennék, és amikor kérdeznék hogy sikerült a bámulatos 147-szeres rekordot beállítanom anélkül hogy elkapnának, kiderülne hogy az áldozataim fele mozgásképtelen volt, öreg, gyengébb nálam, öntudatlan részeg, a nyomozók voltak a megrendelők, a bíró az unokatesóm ő meg az alibit biztosította.
Szegénykéim.

Ebben élitek meg a szabadságot, hogy
másokat gyaláztok.

Úgy sajnálok mindenkit, aki nem tud a szabadságból többet kihozni.

Csórikáim.
Tudom, h nem úgy működik a ref. egyház. Viszont nem mindegy, felszólamlanak-e a saját hívek a püspökség előtt azzal, hogy ezt a sötéthülye balfaszt, ezt a beszámíthatatlan, mocskos nácit basszák már ki valahogyan, vagy nem szólamlanak fel. Egyébként nekik volna fontos, a híveknek, azért, hogy a "református vagyok" ne azt jelentse, h a náci Hegedűs egyházának vagyok tagja.
Hol azert tökjo a baloldal, mert a nyugdijasok kaptak meg 19 ezer ft-ot, meg a fogyatekkal elök, meg a csaladi potlek, meg a nemtommi, hol meg azert, mert nincs ingyenebed, meg mireföl az ingyeniskola, meg stb...
De fleto a jobboldaliaknak nem azert szalonkeptelen, mert akkor majd adozni kell, meg mert akkor majd reform lesz.
Fleto azert szalonkeptelen, mert a 2006-os valasztasok elött hosszu ideig az emberek kepebe hazudott, hogy dübörög a gazdasag, meg stb, holott mar tudtak, hogy nagyon nagy a baj. Utolag hazudja azt, hogy az öszödi beszed a 17 evröl szolt. De hozzaferhetö a beszed, nem csak az utolagos magyarazkodas, ellenörizhetö, hogy az elmult 2-2,5 evröl beszelt.
Masreszt meg azert utaljak az emberek, mert sok orias botrany utan sem mondott le, pedig az is a demokracia resze, hogy eltakarodok, ha hazudok, lopok, majd lebukok.
Harmadreszt meg azert utaljak az emberek, mert erzik az elkuras gyakorlati reszet, ami soran a joletük, a letbiztonsaguk elolvad. Europaban, vagy eszak-amerikaban nem palya az, hogy egy orszagban a realber 6+ szazalekkal csökkenjen egy ev alatt.
Es a nagy reformokbol eddig ennyi latszott. Miközben a divatos mszmp propaganda az, hogy a jobboldal nem akar reformokat, meg azt akarja, hogy minden maradjon a regiben. Vagy ti hallottatok mar - kedves baloldaliak - hogy a jobboldal azt mondta, hogy minden maradjon a regiben? En nem hallottam. Emlexem viszont arra az mszmp nevü partra, aminek fleto eleg sokat köszönhet es aminek az aldasos uralkodasa alatt nem nagyon valtoztak a dolgok. Es az ugyanaz a part volt, mint ez. Biztos sokaknak egyszerübb 50 ev kommunista hazudozasa utan is elhinni ujra a legujabb hazudozast. Az 50-es evekben vas es acel meg eljensztalin, rohadtkulakok es kitelepites, 68-ban uj gazd mechanizmus, meg eocenprogram bazdmeg, aztan meg 100 napos, most meg a mindent atfogo reformok - a teljesseg igenye nelkül. Miert veszitek be ujra?
Teszem hozzá, milyen szép is lesz az majd, amikor a Szcientológia Egyház elnyomott páriáji, azok a szegény, szerény, ám jóindulatú, és "clear" kisebbség tagjai fogják perelni az ojságíró kállégákat, ha elítélőleg nyilatkoznak róluk...

Hát, ez nagggyyyon szép lesz. Viruljon a szabadság.
Mike Patton

"Múltkor Jaksity nyilatkozta pont az indexen, hogy mennyire gáz, hogy az állam 8 Mrd-ot költ lakástámogatásra, és 1 Mrd-ot meg a fogyatékkal élőkre..."

Miért lenne ez gáz? Illetve: milyen szempontból az?
Lord, igazad van, télleg offtopic voltam, de azért összefügg az utcán zsidozó, gyurcsányozó, autót felgyújtó, sipoló akárkikkel. Mert a szembenézés hiánya erősítette fel a szélsőjobb hangját, imho. Erre baromi hülye válasz a gyülöletbeszéd törvény előkapása, mert a felszínre ad felszínes választ. És még azzal is "backfire"-t ér csak el. Mindenhol vannak antiszemiták, meg cigány és niggergyülölők, de jobb helyeken szégyellik magukat a többség előtt. Pedig erre is van jó válasz.
A fatolvaj cigány lelövésénél nem voltam ott. Mondjuk a magyar média erkölcsi-szakmai állapotát mutatja, hogy oknyomozó ujságírók hada nem tartja headline-on ezt a sztorit. Helyette vezető hír(!!!!) hir tévétől atv-ig, hogy egy nő otthon szült és komplikációk léptek fel. Hihetetlen, pedig a fatolvaj lelövése nem egy bonyolult sztori. vagy így volt, vagy úgy. A tv2 készített a faterjával egy 20 mp-és interjút. nahát erről ugatok itten. Azért szégyelhetjük magunkat, mi magyar polgárok, hogy ez a szerencsétlen milyen házban lakott! ha jogos védelmi helyzet volt, fel kell menteni a vadőrt, ha nem, akkor a társadalom megvetése kéne, hogy sújtsa és oda kell neki b*szni száz évet. A mi szégyenünk ui, hogy a legszegényebbek télleg állati sorban élnek, mi meg baszunk adózni, mert le kell cserélni a verdát jobbra. Mert bizony, akik ilyen körülmények között élnek inkább mennek fát lopni, mint a budai (pécsi, kecskeméti, keceli stb) kisvállalkozó, aki ma hörög az echo tévében a kórházbezárások miatt. Na ez a totális felelőtlenség. A dörzsölt köbányai taxis mentalitás. hagyjuk is... Innen már csak egy kis lépés és ugrik elő a kis gonosz zsidó péneszsák. Oszt jónapot...
WerWolf 14:15:06

Gyurcsányt nem azért útálják mert ezt meg azt mondta meg blablabla......hanem azért mert gazdag meg elegáns. Egyébbként meg Kókával is ez a bajuk a népeknek.
Mit gondolsz, Orbán miért álcázza már magát egy ideje falusi elvis imitátornak?


"Egyébként nekik volna fontos, a híveknek, azért, hogy a "református vagyok" ne azt jelentse, h a náci Hegedűs egyházának vagyok tagja."

Hűűű W! Ez durván szinvonaltalanra sikeredett...
roma vagyok= én is a mocskos tolvaj cigánysághoz tartozom, úgye Te is érzed?
re: fuxosbömis 2007.10.31. 14:22:29

Ugye ezt nem komolyan gondolod? bassz már oda a végére ilyenkor egy szmájlit....
haha, elnézést, a ref. egyháznak arra talán van befolyása, h lehet-e náluk tisztségben egy mocskos, undorító náci? az nem egy adottság, csókolom! tessék kibaszni, oszt jóvan.

érted, csurkát is kibaszták az MDF-ből.
simonmondja... 2007.10.31. 14:09:28 ,
szerintem nem (csak) arról van szó, hogy vannak emberek, akik az anyázásban élik ki a szabadságukat, hanem arról, hogy ha ahhoz van kedvük, akkor hadd tegyék meg ezt IS. (nincs szó kizárólagosságról)

én az érem másik oldaláról azt mondom, hogy feszültséglevezetésképp még ezerszer jobb jól kiniggerezni magunkat, mint elfojtani az indulatokat, ami további frusztrációhoz vezet (nem elég, h valami miatt haragszunk, még állambácsi be is fogja a szánk), és esetleg sokkal súlyosabb megnyilvánulásban manifesztálódik.

valóban nem szép dolog szidni a másikat akármilyen alapon is. de ezt a gyerekszobában tanítsák meg anyu-apu, és ne a T. törvényhozó testület. ne így!
a legszebb egy önszabályozó mechanizmus lenne: aki a céges vacsin zsidózott/ cigányozott/ miegymásozott az asztalnál, ahhoz nem ülnek le legközelebb. vagy hátrakötik a sarkát. de feljelenteni, beperelni, megvágni pénzbírságra... erőltetett.

ez olyan mint perselybe pénzt gyűjteni csúnya beszédért. beteszek előre két rugót, és egész este mint a kocsis...
OFF
Van baloldal? És pont Gyurcsány az? :)

"hogy a jobboldal azt mondta, hogy minden maradjon a regiben?"
Ezt burkoltabban szokás csinálni. Mint pl.: falusorvaszt, aki felszedi a sínt a naponta 30 utast szállító vonalról, megélhetési válságba taszít, ellehetlenít stb.
Az új gazdasági mech. nem volt olyan rossz, csak igen hamar leállították.

A Széchenyi-tervet is bevettük, nem? :)

A vadőrt hagyjuk, ez a bíróság dolga.
ON
"felszínre ad felszínes választ"
Ezt itt a lényeg és közben befedi a problémát és úgy tesz, mintha nem lenne.
Werwolf.
Teljesen igazad van.

Aki hazudik, lop , az elbukik.

El is bukott.

És dübörgött a Széchenyi-terv?

Már attól padlót fogott az a szuperül kormányzott gazdaság, hogy a nővérkék és a tanítónénik megkapták a második cicanadrágra való aprót.

Csak a korabeli csecsszopók tudják elhinni a jobbos hazudozást.

Mert nektek minden vicc új.
Lapi megint a szezon, mega fazon...
Leszarom, h a lelött tolvaj papaja milyen hazban lakik. ´Nem nekem kell emiatt szegenykeznem, hanem neki. Talan nekem kellene felepitenem az ö hazat? Gondolod akkor nem fog lopni?
Nem tudhatom, hogy pontosan hogyan zajlott le az "erdei tamadas", talan majd kiderül. Ha viszont igaz, hogy a tolvaj baltaval rontott az örre, akkor nagyon helyes, hogy lelöttek. Vagy varnia kellett volna, hogy baltaval megölje a tolvaj?
Masreszt meg irod, hogy ti basztok adozni. Hat az tenyleg a te szegyened. En mindig rendesen adoztam.
De hogy ide megint hogy kanyaritod a vegere a zsido penzeszsakot, tenyleg nem ertem.
A dörzsölt köbanyai taxis meg, akit emlitesz, sztem sokkal inkabb balos szavazo fajta, de ez persze csak egy szubjektiv megjegyzes.
"érted, csurkát is kibaszták az MDF-ből."
Na jó, de az MDF egy pol. párt, az egyház elvileg nem politizál, ergó nem is szólhat, ha valamelyik tagja igen.
jajistenem, és ha gyerekeket kezd rabolni, vagy gyújtogat, vagy a farkát rázza a szószékről, akkor se lehet kikúrni? ne hülyítsük egymást.
Kedves Werwolf, a jobboldallal nem az a baj, hogy utálja Gyufit, hanem az, hogy nem képes elfogadni a képviseleti demokrácia alapvetését. A voksokat meg kell számolni, a győztes kormányoz, a vesztes pedig nem. 1998-ban ki a fene vitatta ovi kormányának l e g i t i m i t á s á t??? Aztán jött 2002, akkor a kém volt a baj. Most meg hazudtak a kampányban. Ugyanmár... Járay minden héten ezerszer elmondta, hogy év végére kétszámjegyű lesz a hiány, úgy szar a korm. gazd. politikája, ahogy van. Nehogy már komunistázzunk itten 2007-ben!!! Meg erkölcsi válságozzunk. majd 2010-ben megint megszámolják a voksokat, s az egyik örül, a másik meg nem. A jobboldal nem veszi észre, hogy bele kell nézni a tükörbe, gyufi belenézett. Imho ezért fog megint nyerni. Általában egyik kulturoszágban sem az kampány-igéretek mennyisége dönt, hanem a hitelesség. A jobboldali törzsszavazók tekintélyes része mai is azt hiszi, ha elveszti a meccset, az nem számít bele a bajnokságba. Pedig dehogynem...
omgwtf.

Inkább csak nincs értelme.
Egy ilyen országban, ahol a bíróságok és ítéletek ilyen hiteltelenek, nem érdemes .
Nem a "zsidók" gazemberek. Csak a Kun Béla, a Rákosi Mátyás, a Szamuely Tibor, a Péter Gábor stb. nevezetű zsidó. Viszont nehéz lenne felsorolni.
simonmondja,
a dübörges is relativ.
Mindenkepp nagyobb dübörgesre emlexem akkoribol, allamcsöd parara, meg nem.:))
Az, hogy megyoek "aprot kezdtek osztani cicanadragra", es hogy hogyan, arrol sztem nem az Orban-kormany tehet.
De tenyleg igaz, hogy egy gazdasag nagyon erzekeny dolog, ha elkezdek örülten osztogatni, azt valakinek ki kell fizetni. Koncepcionalis kerdes, hogy probalok-e helyzetbe hozni hazai vallakozokat, hogy ök is munkaadova es adozova valjanak-e, vagy osztogatok a szegenyeknek szavazatert a közösböl, amit majd adoemelesböl vasalok be az utolso utani pillanatban, hogy ezzel egy egesz orszagot tegyek versenykeptelenne.
Nem erzem magam se korabeli csecsszoponak, sem pedig olyan fajta ujszülöttnek, akinek minden vicc uj.
"jobboldal nem veszi észre, hogy bele kell nézni a tükörbe"

www.kommentar.info.hu/korosenyi_andras_a_jobboldal_elhuzodo_valsaga.pdf

figyelemreméltó.
trickster: nem is "a magyarok" (BOZGOROK), "a keresztények", "a vidékiek" a gazemberek, csak nehéz volna felsorolni...
Bocs, de politikai tevékenységért tényleg nem lehet elbocsájtani. Az jogilag támadható lenne. Ehhez fegyelmi ügy kell, vagy köztörvényes bűncselekmény. Hegedűs viszont nagyon ügyel arra, hogy ne lépje át a büntethetőség határát.
Nem érdet Werwolf? Az elit (országos, városi, kisvárosi, falusi) érdekeit bassza a reform. Meg azokét akik úgy hazafiak, hogy adjál állam mindent ingyen, de én ne adózzak, hadd tartsam a román vendégmunkást svarcban satöbbi. Az adóból lehet családtámogatás, abból lehet szegénypolitika. Ha ugy tetszik, neked is érdeked, hogy ne legyen mélyszegénység, mert akkor kevésbé rabolnak ki az erdőben. Mondjuk Gyufi megkétszerezte azt a családi potlékot, amit ovi négy évre befagyasztott, tehát az akkori infláció arányában csökkentett. Oszt most ő beszél a polgárok, meg a szegények történelmi összefogásáról. Bruhahaha...
lapi,
leegyszerüsited a dolgokat.
Masreszt meg sztem ne vedd be, hogy fleto "belenezett a tükörbe". Akkor azt mondana, hogy elkurtam, hazudtam, kiderült, szevasztok, lelepek egy tropusi orszagba abbol, amit korabban elloptam a közösböl. Nem, azt mondja, hogy nem ö kurta el, hanem 17 even at kurtak el, es ö most reform, meg stb. De elötte kicsivel megyoek meg nem mondtak, hogy el van kurva. 98-ban meg meg ti tapsoltatok, hogy most jaj de kurva jo lett minden.
Ezert utaljak, es nem azert, mert gazdag, meg elegans, ahogy feljebb irja valaki. Es a koka eftarsat se azert utaljak...
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.31. 14:26:49

"haha, elnézést, a ref. egyháznak arra talán van befolyása, h lehet-e náluk tisztségben egy mocskos, undorító náci?"

Nem vagyok egyházjogász, de tudtommal nem lehet. Ha a helyi gyülekezet megválasztja, akkor ő lesz ott a lelkész. Pont. A püspöknek ebbe beleszólása nincs. Demokrácia van. Pironkodni lehet, meg elhatárolódni (ahogy pl. a gárdaavatáson résztvevő lelkésztől el is határolódtak), leváltani nem. Az csak a katkóknál és bizonyos pártoknál működik. De ha tévednék, javítson ki valami kompetesebb személy.

Werwolf.

Akkor az a lovetta, amit a nővérkék és a tantónénik kaptak, az osztogatás volt.

Te biztos jogosnak tartanád, hogy rongyos létminimunért dolgozzanak azok, akiken az életed múlik, vagy azok, akik a gyerekeinket nevelik.

Arról, hogy a normál bér leültette a gazdaságot, a gazdaság addigi vezetőinek kellene számot adni.

Csak ez valahogy nem kerül szóba.
Mé' van üzemszünet? Mé' csak néha-néha kapunk egy-egy blogfoszlányt?
Valdez: én se ismerem a ref. egyház belső szabályait. de ettől még oda lehet tüntetni, hogy mi vagyunk azok a reformátusok, akik szégyellünk téged, mert egy büdös náci vagy.
lapi,
te nem erted.
közgazdasagtan 1.0,
olvass utana...
Menjel le videkre, es nezzed meg az elitet, akit basz a reform.
Bizonyos adoterheles utan/fölött pedig megfullad a gazdasag es ez törtenik eppen. De felek, lesz meg modod elvezni az eredmenyeket...
simonmondja,
micsodaaaaa???
simonmondja... 2007.10.31. 14:28:14

"Csak a korabeli csecsszopók tudják elhinni a jobbos hazudozást.
Mert nektek minden vicc új."

Tegyük fel, hogy leszarom, hogy ki, milyen ideológiát kanyarít az ország irányítása mellé. Tisztán tárgyilagosan nézve Viktor alatt mintha más állapotban lett volna a gazdaság ugye? Kedves Simonmondja légy oly drága, és vezessd elő nekem, hogy kinek jó most itt Mo-on?
Csak a saját kapcsolatrendszeremben tudok 6 olyan vállalkozóról, aki Szlovákiában űzi az ipart a jövőben, itthon csak egy fióktelepet tart fenn. Ha egyszerű újságolvasatlan választópolgárként nézném az életemet, és csak tisztán anyagi oldalról, akkor a Viktor mögött kellene énekelnem a Székely Himnuszt. Sajnos kicsit cizelláltabban nézem a világot, ezért nem szavazok egyikre sem. Szerinted a baloldal ideológiája csupa igazság? Szerintem, lehet, hogy téged vezettek meg… csak óvatosan a 168 órával!

Hát, tüntetni éppenséggel lehet, jó időtöltés, de ha az egyház nem tud valami jogilag (szabályzatilag) megfoghatót produkálni akkor tehetetlen.
Mint gesztus mindenképp nagy dolog lenne.
Werwolf.

Ha már ilyen kedvesen rákérdeztél, én a Széchenyi-tervet nevezem osztogatásnak.

Kampánybeli osztogatásnak.

simonmondja... 2007.10.31. 14:34:44
na ja. ez meg a másik.


W 2007.10.31. 14:37:45
a Körösényi írás érdekes, sokaknak talán még tanulságos is. (bár úgy lenne!) sok újat nem mond, de jól sommáz. tetszik.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.31. 14:48:00

Esetleg ennek alapján lehetne egyházi bíróság elé idézni:
"30. § f./ Olyan cselekmény vagy mulasztás, amely az evangélium mértéke szerinti tiszta erkölcsbe ütközik, vagy a viselt egyházi tisztség tekintélyét sérti, az egyház hitelét rontja, és a tisztségéhez szükséges bizalmat megingatja,"
www.reformatus.hu/adattar/torv/2000_I_tv.htm

"Felsőbb utasításra" eltávolítani viszont nem lehet. Elhatárolódni igen. Nem tudom, hogy megtörtént-e.

simonmondja,
"én a Széchenyi-tervet nevezem osztogatásnak."

Miert?
omgwtf: leginkább az a figyelemreméltó, h nem Debreczeni v Tölgyessy publikálta a Népszabiban.
Tölgyessy helyzetértékelése is figyelemre méltó.
Julius Frey.
Viktor alatt tényleg másállapotban volt az ország.
Épp a kilencedik hónapban volt egy diktatúra megszületése.
Tisztán, anyagilag nekem is jó volt.
Csak a gyomrom bírta nehezen.
"én se ismerem a ref. egyház belső szabályait. de ettől még oda lehet tüntetni, hogy mi vagyunk azok a reformátusok, akik szégyellünk téged, mert egy büdös náci vagy."

Nem hiszem, hogy a Szabadság téri reformátusok nácinak tartanák Hegedűst. Vagy van erről valamilyen konkrét hír?

Vagy azért nem hallunk erről mert, "A lelkész erőszakkal elhallgattatja az ellene tiltakozókat" vagy valami ilyesmi.

Úgy tűnik, hogy a saját véleményedet akarod az övékének feltüntetni, és azt szorgalmazod, miért nem tesznek már valamit.

Mi van akkor, ha egyszerűen nem tartják nácinak? Mi van akkor, ha csak egy külsős mocskolódásának tartják azt, ha nácizzák a lelkészüket?
Összeesküvés-elmélet hívöknek kis csemege:
Az idézett - Zsidók és hülyék c. - cikkhez éppen 666 hozzászólás érkezett.
Ki kezdi el elöször a Sátán müvének vélni a gyülölettörvényt? :)
Nézd Werwolf, - ezek a csupasz tények. Ovi el bírta veszíteni a választást 2002-ben, pedig a kltsvetés rendben volt. Ezt Megyóék elkúrták azzal, hogy betartották a választási igéreteiket. Ciklus közepére kiderült, nem jött be Megyóék számítása. (Akkoriban - 2002 - az volt a közgazdászok véleménye, ha gyorsan beindul az unio, elsősorban a német gazdaság növekedése, az hoz a magyarnak is annyi többletnövekedést, ami "kitermeli" az 50 §-os béremelést, meg egyéb jóléti intézkedést, összefoglaló nevén - osztogatást. nem ez jött be a német gazdaság csak manapság - mit tesz isten merkel reformjai révén - indult be, de addig a költségvetés hiányában a falig hátráltak. Most viszont menni kell, mint golyó. Ez volt az öszödi beszéd, ami nekem teljesen rendben van, itt Nádassal értek egyet. A jobboldal meg azért nem néz a tükörbe, mert ott mindenki saját magát látja, kis seftjeivel, kis mutyijaival, ami már a kádár rendszer utolsó 10 évét is átitatta. Annál azért hadd szeressem jobban a hazámat, hogy ne feltételezzem a többségéről, hogy nem teljesen hülye. A választásokat nálunk is a politikailag inaktív közép dönti el. Oviról ki fogja elhinni, hogy két vereség - in a row - után harmadszor nyerni tud? Pláne hogy csak beugrik néhány ezer milliárd plussz a gonosz unióból. Azért én sokat utazok az országba szanaszét. A leglepukkadtabb tiszántúli falvakon is látszik az eu, egyébként idióta - mezőgazdasági földalapú támogatása. Mert igenis soha nem kaszált magyar paraszt annyi huf-fot, mint manapság és ez mégcsak nem is a Gyufi érdeme. Vagy nézd meg pestet. annyi épitkezés megy mindenhol, hogy nem lehet közlekedni. hadd ne legyen már ez is a válság jegye... Ettől még persze lehet utálni a gyufit, meg a kormányt.
Salgo2: az a thread onnan indult, h "szucsteri" megjelent itt a "normális reformátusok" mozgalom blogjával.
w.blog.hu/2007/10/31/debilek_es_gyikok#c941349
simonmondja,
ezt irod:"Épp a kilencedik hónapban volt egy diktatúra megszületése."

Ne haragudj, de ez tenyleg ostobasag.
lapi, megint 1-2 nem lenyegtelen aprosagtol eltekintve nekem OK volna, amit mondasz. Amig az öszödi beszedig jutsz, addig meg teljesen OK. De az öszödi beszed nem csak az volt, hogy menni kell, mint a golyo...:))
aztan ezt irod: "A jobboldal meg azért nem néz a tükörbe, mert ott mindenki saját magát látja, kis seftjeivel, kis mutyijaival, ami már a kádár rendszer utolsó 10 évét is átitatta." - ezzel nem tudok mit kezdeni. Miert a jobboldalnak cimzed ezt? Es mire alapozod?
"Ovi" 2 veresegeröl nekem szinten mas a velemenyem. Sztem Orban Viktor nelkül sokkal nagyobb lett volna az a zako, de ezt sem tudjuk mar soha eldönteni. A masik milettvolnaha tipusu velemenyem pedig az, hogy a gatlastalanul hazug, es reszrehajlo media nelkül szinten nem lett volna zako. Azzal egyebkent en is kezdek egyeterteni, hogy talan nem lenne hatrany, ha a fidesz miniszterelnökjelöltje legközelebb nem Viktor lenne - ö megmaradhatna partelnöknek, egyfajta "spiritualis vezetönek".
Pesten sok az epitkezes, ahogy mondod. Eppen egy atgondolatlan, elavult, meg nem terülö kampanyberuhazasba ölik a varos utolso utani fillereit. Ha neked ez bejön..., lelked rajta.
Es hogy a parasztok sok huf-ot kaszalnak. Te ezt elhiszed?

Hegedűs....amilyen a lelkész, olyan a gyülekezet is...vagy fordítva van?
Nem értelek TWÁ. Az egy dolog, hogy a galíciai jöttmentezés, meg a kódolt kisebbségfikázás kiirthatatlan, ez igaz. De a prostitúció is az, meg a csempészet is. Ebből viszont nem az következik, hogy ne küzdjünk a prostitúció meg a csempészet ellen. Nem mindegy, hogy a Nemzeti Múzeum kertjében futtatják a stricik a prostikat, vagy félreeső sikátorokban és aluljárókban. Nem mindegy, hogy nyílt színen, akár a Parlamentben vagy újságok címoldalán vagy az Éjjeli Menedék képernyőjén zsidóznak, cigányoznak, buziznak, franciáznak, hottentottáznak, vagy virágnyelven teszik, azt is marginális szennylapokba visszaszorulva. És ennek a szabadsághoz semmi köze. Nem az a szabadság, hogy Gipsz Jakab egy tüntetés szónokaként lebüdöscigányozhat egy arra járó Lakatost. Az a szabadság, ha Lakatos végigmehet az utcán annélkül, hogy lebüdöscigányoznák, vagy, ha mégis megteszik, akkor a törvény ŐT védi, nem azt a hugyagyú barmot a hordóján.
Werwolf.
A demokráciákban a független ügyészség, bíróság,közigazgatás, Nemzeti Bank, sajtó nem azt jelenti, amit az Orbán érában.

Nem azt jelenti, hogy független minden kritikától és a kormánypárt vezetőjének szolgál.

Az olajfestmény, ami az Orbán-Torgyán-polgárkormányt ábrázolta, polgári koronájával és angyalkákkal övezve, a választások utáni időkre készült.

És a jó polgári stílusától egymagában is ...
"Tölgyessy helyzetértékelése is figyelemre méltó."

Sőt az is figyelemreméltó, hogy jó ideje hajtogatjuk a jobbosoknak:

-Vagy zavarják el Ovit, vagy ha ez nem megy, legalább maradjanak csendben, és a többit a baloldal elintézi.

2010-ben nyerhetnének, de...
Valószínüleg elbasszák (nem maradnak csendben), és ha jobb oldali szavazó lennék, akkor nagyon VÖRÖS lenne a fejem, amiért nyerőpozíciókat így elkúrnak ennélfogva NEM KÉPVISELIK JÓL A VÁLASZTÓIKAT.
Ha meg a választóiknak elég lesz, hogy népszavazhatnak a tandíjról, hát egészségükre, megkapták amit akartak.

Werwolf:

"Sztem Orban Viktor nelkül sokkal nagyobb lett volna az a zako,"

Na pont erről beszélünk.
simonmondja,
nezd, ezek konkretumokat nelkülözö allitasok, amiket peldaul sokak velemenye szerint sokkal inkabb lehetne a masik oldal, a mostaniak szemere vetni.
A festmeny meg kit erdekel???
A stilus megitelese pedig szinten szubjektiv - nekem jobban tetszett, mint fletoe, vagy vereseftarse.:))
Újra it a "normális reformátusok" - ez jó lenne...
Főleg Tóta W. Á.-nak és dark future-nak:

Én a magam részéről kétségbeejtőnek tartom, hogy az egyháznak a saját jogrendjét ugyanúgy be kell tartania, mint ahogy az államnak. Eddig ez a téma nem is izgatott, tehát mélyebb ismereteim nincsenek róla.Az biztos, hogy a gyülekezet, a közösség, az egyház kivethet magából embereket, ha már sokszor próbálta lebeszélni őket a vétkezésről, és mégse megy. Egészen egyszerűen azt kellene mondani, hogy lelki vezető nem nyilvánulhat meg úgy, mint Hegedűs L., majd kidobni az egyházból. Ami nyilvánvalóan gyűlölködő, Evangélium-ellenes, arra nem kellene a jogszabályokat ráhúzni - az egyház az egyetlen olyan hely, ahol én ezt az eljárásmódot el tudnám fogadni, mert van egy tiszta mérce, ami a jézusi viszonyulás a solgokhoz.
Ami T. W. Á. ötletét illeti a tüntetésekről - egyetértek ugyancsak. A mai egyház annyira túlhierarchizált és túlpolitizált, hogy másképp sokszor nem tud az egyszeri hívő ember szóhoz jutni benne.
A mi kis blogunkat is a szóhoz jutás szándékával indítottuk el.
Lehet-e igaz a következő állítás?
Attól, hogy valalki magyar állampolgár még nem biztos, hogy magyar érzelmű is.
Ha igen és nehéz lenne érvelni ellene, akkor minden olyan szónak, aminek a jelentése hajaz a "befurakodott idegen" jelentéstartományára, van létjogosultsága. A zsidó szót is erre használják, valamint a cigányt is. Minden zsidózás és cigányozás egyik alapvető háttérgondolata, hogy a nevezettek gyűlölik a magyarokat és különösen az előbbiek ezt szervezetten teszik. ( A másikak inkább családilag :)).
Mindamellett van magyarországon egy csoport értelmiségi aki mindent megtesz az antiszemitizmus életbentartásáért. Ez nem újkeletű jelenség lásd népi-urbánus vita. Minden antiszemita megtalálja a maga összeesküvését és majd minden balos értelmiségi megtalálja a maga náciát. A gyűlöletbeszéd trv pedig már az eddig úgy ahogy működő liberális jogállamba is beakarja építeni saját ideológiai vakfoltjait.
Az egyházak mintha nem akarnák észrevenni, hogy pont egy egészen egyszerű és egyértelmű viszonyulással tudnának hitelesen jelen lenni most, amikor a legegyszerűbb etikai kérdésekben is alig lehet kiigazodni.
Werwolf.
Majd egyszer meséld el, hogy melyik országban élsz.
De nem mindegy, hogy kik azok a sokak.
Csókoltatom a kertitörpéidet.
"Attól, hogy valalki magyar állampolgár még nem biztos, hogy magyar érzelmű is"

az mi a fasz, a "magyar érzelmű"? ez ilyen nemzetioldal-féle varázsige?
Az egyház szarban van.

Szükség volna egy-két lelki szegényre, hogy meglegyen az apanázs.

Még a végén kizavarják őket téríteni a hidegbe.

... még csak annyit, hogy ma van a Reformáció Napja, tehát elvileg egy olyan szemlélet és struktúra megszületését ünnepeljük, ami a demokrácia anyukája...

Boldog ünnepet...!
simonmondja,
szivesen atadnam a csokjaidat a törpeimnek.
Ha lesznek egyszer, atadom öket.:)
Simonmondja...

Az Orbán kormány idejében több újság énekelte meg a demokrácia halálát abban egyetértek, de ha mérlegre tettük a balos-jobbos lapokat nagyon nem akart meglenni az a qrva egyensúly. Na de ez a 9. hónapos dolog azért erősen faszság.
Tényleg olvassál már picit jobbra is, mert a szellemi skorbut rontja a tisztánlátást!
Következő kommentedben hozod fel az MNB-t példának, ami tényleg egy jó példa arra, hogy bizonyítsuk, hogy a magyar mainstream balos sajtó szemüvegén keresztül néha csalóka lehet a dolgok megítélése. A Járai Zsigát mindennek elmondták annak idején, aztán egyszer csak kiderült, hogy a The Banker magazin szerint Ő lett az év jegybankelnöke. Persze vádolhatjuk a The Banker-t is jobboldali elhajlással, de nem biztos, hogy nem röhögtetjük ki magunkat.
A The Banker link:
www.thebanker.com/news/fullstory.php/aid/4660/Central_Banker_of_the_Year_Europe.html
Ja és egy dolgot azért elárulok magamról: rosszul vagyok a Viktortól, de attól is, ha valaki csak Mészáros Tamás szemüvegén keresztül hajlandó szemlélni a világot.

szucsteri 2007.10.31. 15:44:30

"Az egyházak mintha nem akarnák észrevenni,"

Ez nem éppen újkeletű.
Tudsz egyáltalán jót mondani valamelyik egyházi "szervezetről"?
Kedves Werwolf, na látod, ez a másik agyréme a jobboldalnak, az elfogult média. ma az internet korában... Nézd, engem érdekel a napi politika, s két olyan (tematikus)csatorna van, ami szinte csak ezzel foglalkozik, az meg a hir tv meg ujabban az echo. Azok nagyon viccesek, de biztos nem baloldaliak, vagy liberálisok. Az Echo elcsábította Bayer zsoltot. Gratulálok! A szabadság azt is jelenti, hogy honfitársaink politikailag aktív részét nem tekintjük zombinak, akiket a szennyes média vezérel, mert maguktól annyira hülyék, hogy nem állnak eresz alá, ha esik az eső. Tán ezért van a jobboldali sajtó Mn, hirtv, meg echo annyira tele vicces írásokkal, meg műsorokkal. Nálam a tükörbenézés azt jelenti, hogy demokráciában elfogadom a választások eredményét. Ha csalom az adót, akkor legalább szégyellem kicsit magam, ha szegénységről beszélünk. A mai jobboldali szavazó pont ugy mutyizik, meg seftel, mint baloldali társa, csak ő még hörög is, hogy vizitdíj + tandíj. Ez más erkölcsi hozzáálás, ha már a nemzeti oldal vizionál mega erkölcsi válságot. A jobboldal akkor lenne nyerő, ha azt mondaná: bossza meg, nincs ingyér, sem eü, sem oktatás, de mi itt és itt másként csinálnánk. Meg lehetne nyomatni a korrupciót, az a kontrol minden kormánynak kell. Az nem megy, hogy leírjuk választási programunkban (2002), hogy több biztosítós modelt akarunk, ma meg népirtást hörgünk, meg karvaly-gonosz-tőkét. Ez amit ma a jobboldal csinál nem más, mint az emberek tökhülyének nézése. Szép nagy nemzeti lobogóba csomagolva. Pedig az emberek többsége nem tökhülye. Ki előbb - ki később, de belenéz a tükörbe...
"szucsteri 2007.10.31. 15:44:30
Az egyházak mintha nem akarnák észrevenni, hogy pont egy egészen egyszerű és egyértelmű viszonyulással tudnának hitelesen jelen lenni most, amikor a legegyszerűbb etikai kérdésekben is alig lehet kiigazodni."

Biztos én vagyok a hülye, de ezt most nagyon nem értem..
sztivnek magánvéleményem:
akik CSINÁLNAK VALAMIT, azokat nagyon becsülöm, pl. a zsidómentő egyháziak a Holokauszt idején, ma a szeretetszolgálatok, a rehabok stb.
Vannak jó szellemi műhelyek, Pannonhalmi Szemle, Mérleg folyóirat...
Vannak jó csoportok, bibliaórák, klassz gyülekezetek...
Voltak zseniális ébredési mozgalmak...
Szerintem az egész attól függ, hogy mennyire veszik komolyan a hitet, vagy felcserélik valami más "értékre", onnan jön aztán a nemzetmentéstől kezdve egy csomó politikai katyvasz. Az "érték" lehet valóban értékes, de ha a hit helyébe áll, akkor már a vallási közösség helyett kulturális közösségről van szó. Aztán van olyan, amikor valami egészen borzalmas dolog kerül a hit helyébe, ilyesmikről kommentezgettünk eddig.
"a The Banker magazin szerint Ő lett az év jegybankelnöke. Persze vádolhatjuk a The Banker-t is jobboldali elhajlással, "

Miért ne vádolhatnánk?
Ha a Banker év embere szavazói forint vételben ültek, akkor bármilyen kitüntetést megadnak a Jótevőjüknek.
:))
(Lásd még Medgyessy Péter - Paribas , a lovagi fokozatú francia becsületrend kitüntetés, vagy mi a szösz)
Julius Frey.
Most meggyőztél. A Mészáros Tamást el kéne tiltani, akkor lenne oké a médiaegyensúly.
A Zsigát meg majd nyilván alkalmazza a The Banker, ha annyira tetszik neki.
Ugye, nem marad itthon ez a nemzetközi szaktekintély?
IsolentD-nek.
Hegedűs L. zsidózása vitathatatlanul, egészen egyszerűen ROSSZ.
Ezt az Egyháznak egészen egyszerűen ki kellene mondani.
Akkor egy csomó ember értesülne arról, hogy zsidózni egészen egyszerűen ROSSZ!
ennyi
Látszatbaromság ez is semmi szükség rá, de próbálja a kormányzat terelni a figyelmet ...
Kedves Tóta! Én azt hiszem hogy normális alapesetben mindenkinek van egy etnikai önazonosság tudata. Én pl. magyarnak gondolom magam és lényegesen kevesebb húrt pendít meg bennem az, hogy pl magyar és eus állampolgár lehetek. Nem racionális dolog ez kétségtelenül, de hiába hívja magát valaki magyarnak, ha nem kíván "összetartozni" azzal az avitt elavult, nem hatékony népséggel akinek nem tetszik ami most van. Én úgy érzem, hogy ti már a magyar nemzethez tartozás definiálását is ki akarjátok sajátítani ( a nemzeti vagyon után :)).
Egy pl, hogy értsd:
Engem pl nem különössebben zavar, hogy a homosexuális párok együttélésének és fogadalmának a házassággal azonos jogkövetkezményei vannak. Azt viszont teljessen vallástalanként is felháborítónak találom, hogy erre gátlástalanul a házasság szót kívánják használni, mert az fogalmilag nő és férfi fogadalmát jelenti (a társadalom 98%-a számára) és olyan szentségek tapadnak hozzá, amelyeket udvarias ember nem gyalázgat. Ha meg valaki homokos és katolikus is egyben fogadja el az egyháza elmebaját.
Ha az egyház tagjainak befizetéséből tartaná el magát, akkor nem biztos, hogy menne a szoftnáci beszéd a szószékről. Nekem a nagyobb lányom református gimibe járt még Antall - Horn korm alatt, s az osztályfőnök, meg a tanári kar 80 §-a csak kicsit állt jobbra Csurkától. A franciák jól vajazzák, ott nics költségvetési lé a történelmi egyházaknak. Én mondjuk buddhista vagyok, s nem értem miért fizetek adót az egyháznak (is).
Azon még nem gondolkoztál, kedves Paranoid, hogy a házasságban az a "szent", hogy a szeretetről szól? Akkor pedig miért sajnálod két nőtől, vagy faszitól? Öket mi a faszé' nem illeti meg ez a "szentség"?
Kedves Szucsteri.
Légy szives, ne nézd hülyének a reformátusokat.
Nem kell értesülniük semmiről.
Tudják.
A Lóri fiú dolgozik. Megpróbálja feltölteni az üres templomot.

Mint Tóta a pangó kommentoldalt.
Paranoid, én nem tudok róla, hogy a melegek házasságát polágri értelemben törvényesnek venni egyet jelent azzal, hogy szentséget törünk. Ilyen alapon akinek nincs egyházi esküvője, az is szentséget bont, mert nem a szentség alapján használja a "házasság" szót. Sok ilyen van.
"W:
Tudom, h nem úgy működik a ref. egyház. Viszont nem mindegy, felszólamlanak-e a saját hívek a püspökség előtt azzal, hogy ezt a sötéthülye balfaszt, ezt a beszámíthatatlan, mocskos nácit basszák már ki valahogyan, vagy nem szólamlanak fel. Egyébként nekik volna fontos, a híveknek, azért, hogy a "református vagyok" ne azt jelentse, h a náci Hegedűs egyházának vagyok tagja."

Ez oda-vissza kellene, hogy működjön. Az OCÖ-nak is is el kellene határolódni fatolvajoktól meg a lincselőktől etc... Az ilyen dolgok miatt hull termékeny talajra a mag. Az ilyen dolgok miatt van halgatósága a balfasznak. Ugyanolyan balfasz ez is mint a másik oldalon, csak az előjelük ellentétes.

Ha kimondom, hogy cigány vagyok, ne azt jelentse, hogy segélyért kuncsorgó, lopásból élő senkiházi vagyok.
RE? szucsteri 2007.10.31. 15:53:05

"... még csak annyit, hogy ma van a Reformáció Napja, tehát elvileg egy olyan szemlélet és struktúra megszületését ünnepeljük, ami a demokrácia anyukája..."

Éppen ezért van egyházi bíróság és vannak egyházi törvények, éppen ezért nem lehet pusztán hatalmi szóval elmozdítani senkit a helyéről a reformátusoknál. Ez néha nem praktikus ugyan, viszont a demokratikus játékszabályok része. Ez egy ötszáz éves vívmány, amire büszkék lehettek.

sz prázdnyikom

Kedves lapi!
Aházasságban mi miről szól az egy kicsit messze vezetne és én nem mondtam, hogy a Jenő meg Dezső ne szeresse egymást.
Én azt mondom, hogy a társadalomban hagyományos zsabályok vannak és, hogy csak nagyon finoman illik feszegetni őket. Látod abból is mi lett, hogy azt a Ne lopj dolgot elkezdték magyarázgatni, meg értelmezgetni oszt mi lett a vége, hát adóelkerülés, meg áfavisszaigénylés, meg offsore cég.
Szélsőhomokoséknál most már azt pedzegetik, hogy az is a heterosovinizmus megnyilvánulása, hogy a szülők eleve heterónak nevelik a gyereket, elvéve tőle a választás önkifejező lehetősésgét. Aztán meglátod, ha az SZDSZ-nek hiányzik megint néhány hülye szavazata, majd követeli a sexuális identitás órákat az isiben és akkor majd nézel bután, mert nem fogod tudni fiad, vagy lányod van.
Android, ezen még dolgozz.

"hiába hívja magát valaki magyarnak, ha nem kíván "összetartozni" azzal az avitt elavult, nem hatékony népséggel akinek nem tetszik ami most van"

he? wtf? tehát aki nem ellenzéki (fideszes?), az nem magyar? eszed helyén van?

"olyan szentségek tapadnak hozzá"

Az az egyházi házasság. Senki nem is kérte az egyházaktól, h adjanak össze melegeket.
szucsteri 2007.10.31. 16:07:26

"akik CSINÁLNAK VALAMIT, azokat nagyon becsülöm"

Na. Itt van a kutya eltemetve. Ezeknek a jóhíréből él az egyház. "Lám tudunk mi hasznosat is csinálni". Ezért aztán örüljek, hogy adóforintjaimmal támogatom őket? Kétségtelen, hogy jut belőle hasznos tevékenységre is, de mennyi? Az 1/10-e?
Idealist dream
A házasság egy történetileg az államhoz került intézmény a kereszténységből. Jelenlegi formájában is tartalmaz az emberek számára bizonyos transzcendes dolgokat. A többség nem akarja, hogy a homosexuálisok házassága formálisan is, magában a ritusban is megegyezzen a heterókéval. Ja persze ha a többség ellenzi, vagy leszarja akkor a többség is le van szarva.
"Azon még nem gondolkoztál, kedves Paranoid, hogy a házasságban az a "szent", hogy a szeretetről szól? Akkor pedig miért sajnálod két nőtől, vagy faszitól? Öket mi a faszé' nem illeti meg ez a "szentség"? "

Nézzük már meg, mit jelent a szent szó!

Elkülönített, Isten számára fenntartott. Pl. a zsifőknél az elsőszülött, akiből pap lett, Istennek ajándékozták, Neki "különítették el".
Ehhez jött aztán is, hogy egy férfi és nő kapcsolata (házasság) Isten áldásában részesül, őket óvja, ebben a védett közegben szeretik egymást.
Ez a házasság szentsége.

Namost, innen ölég messze van az, hogy két ffi vagy két nő, sokadik párjuk után végre kiköt egymás mellett, és olyan kapcsolatban él, amelyet Isten igéje kifejezetten tilt.

Lehet, hogy szeretik egymást, de ne akasszunk már rájuk Istennel való kapcsolatot kifejező szót (szent).

És hogy miért nem "házasság"? Csak egy példa: a csoportban levő marhákat gulyának hívják, a csoportban élő disznókat kondának. Megkülönböztés.Találjanak maguknak egy szót, ami megkülönbözeti őket a házasságtól, mert MÁS, MINT A HÁZASSÁG.
dark future,
ez az egész komment-sor abból a témából nőtt ki, h. van-e értelme demokráciában gyűlöletbeszéd-törvényt meghozni, vagy sem. Pontosabban, ez belefér-e a demokráciába.
Mivel nincs lehetőség egy tettet jónak vagy rossznak titulálni, mert ezek a kategóriák teljesen relatívek, maradt az, hogy törvénybe ütközőnek v. nem ütközőnek nyilvánítunk valamit. Így alakult ki szerintem az, hogy nem arról beszélünk, hogy miért rossz a megbélyegzés, utálat, diszkrimináció stb stb., hanem próbáljuk a kiejtett szavak alapján lefülelni az embereket - ez lenne a gyűlöletbeszéd-törvény.
Amikor Kálvinék a demokratikus presbiter-rendszert kitalálták, akkor még működőképes volt az az evangéliumi mérce, ami alapján jó és rossz cselekedeteket lehetett egymástól megkülönböztetni.
Én az egyházamtól ennek a mércének a foganatosítását várom el, és nem az egyházjogba-rejtőzést.
egyenlőre ennyi...
"zsifőknél "
bocsánat, zsidóknál.
A többség azt se tartja normálisnak, aki hozzád menne.

Mégse a többség fog erről dönteni.
Salgo, neked is: Isten igéje kifejezetten le van szarva, ugyanis állami, közigazgatási eljárásról tárgyalunk, és a M. Köztársaságban elvileg jogegyenlőség van. Isten igéje a templomi esküvő esetében érvényesíthető, amúgy meg bátran át lehet lépni rajta, értem?
Julius Frey:

Járai azért kapta a díjat mert letörte az inflációt. Az hogy milyen árat fizet érte az ország, az újságot nem érdekli.
Hogy jobban értsed. Középtávon bármilyen infláció megfogható (civilizált országokról beszélek), a kérdés a kamatfelár.....és ezt a költségvetésen keresztül az adófizetők pengetik ki....azaz Te meg én. Vili????
szucsteri, ismered az El Mondo c. lapot?
Hát nem egyféle magyarhont képzelünk elvtárs. Most a te hited szerinti elmebaj tombol. Remélem illy toleráns leszel akkor is ha majd a mi hitünk szerint osztják az észt.
Szerintem aki támogat egy olyan politikai elitet amelyik a népakarattól ennyire eltérő "reformokat" valósítgat meg az hülye és/vagy még csak nem is magyar, mert leszarja a nemzetét.
Jelzem "hétköznapi" szentségek tapadnak a polgári házassághoz is rendesen, mert azért kötik. Ha nem tapadna csak dugnánk vadul a vadházasságban. :)
twa:
Te nem Hajdúszoboszlón áztatod a lábad, vagy vittél laptopot a vízbe?
de egyébként már ezt is megírtam.
w.blog.hu/2007/07/06/meleg_allamtitkarok_szevasztok
"Aki pedig a magyarságért aggódik, annak ajánlok rémesebb thrillert. Nézze meg akármelyik családegyesítő mónikasót. Hamar rá fog döbbenni, nem a két apukás modell a legszörnyűbb, ami emberek közt történhet. Ha az a két apuka szereti egymást, akkor messze túlteljesítik az úgynevezett normális kapcsolatok százezreit. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. Jézus se mondana mást, ha kérdeznék."
"Isten igéje a templomi esküvő esetében érvényesíthető, amúgy meg bátran át lehet lépni rajta, értem? "

Én a szent szóra reagáltam (kifejezetten idézve, mire reagálok) az pedig Istentől függetlenül igencsak értelmezhetetlen.

Ez volt mondandóm lényege.
Aha, akkor itt vagy hülye, ni:

"Szerintem aki támogat egy olyan politikai elitet amelyik a népakarattól ennyire eltérő "reformokat" valósítgat meg az hülye és/vagy még csak nem is magyar, mert leszarja a nemzetét."

(most eltekintve attól, hogy ha az én hitem szerint mennének a doglok, akkor még sokkal jobban nyínátok, különösen a "szentségek")

szóval nem, barátom, a "magyar" nem egyenlő a fideszessel, és örülök, hogy felvilágosíthattalak, valamint sajnállak, hogy eddig a sötétség mélyén éltél egy dobozban.
Sztiv,
én a magam részéről az állami finanszírozástól mentes egyházat tartom biblikusnak.
Ugyanakkor ha az állam hasznosnak titulál bizonyos intézményeket, és felhasználja őket, akkor támogatnia is kell őket.
6 évig Erdélyben dolgoztam az ottani egyetlen magyar nyelvű, reformátusok által működtetett szenvedélybeteg-rehabilitáló intézményben. Román nyelvűből is csak 1 db van eddig odaát. Csak nyugati gyülekezetektől kapott támogatást az alapítványunk, de dolgoztunk. Most is működik az intézmény, de a csőd határán. Elvártuk volna a román állam támogatását, mert szakmai fórumokon villogtak velünk, és előadásokat kellett tartaniuk a munkatársaimnak stb. pontosan: azt a támogatást vártuk el, amit az államilag akkrditált gyógyítással foglalkozó intézmények, nem többet. Szerintem ez korrekt.
Most ne menjünk bele a román állam boncolgatásába - én itthon is ugyanígy viszonyultam volna ehhez.
Lapi! Ha az lenne a téma: „miért piros a majom feneke?” ,te akkor is azonnal elkezdenél orbánozni és mindezért a jobboldalra hárítanád a felelősséget! Nem vetted észre, hogy a jobboldal több, mint öt és fél éve nem kormányoz!?
ismerem az El Mondót
"(most eltekintve attól, hogy ha az én hitem szerint mennének a doglok, akkor még sokkal jobban nyínátok, különösen a "szentségek")"

Azt is elmagyarázhatnád, hogy a szerintek mik azok a szentségek, meg mi az a szent, ha egyszer nyírjátok, de a melegek "házasságára" is azt kéritek.
szucsteri 2007.10.31. 16:47:29

"én a magam részéről az állami finanszírozástól mentes egyházat tartom biblikusnak."

Testvéreim! Legyen hát úgy, ahogy a Szentírás is akarja!
:)
Kedves paranoid, ezt írod:
"Szélsőhomokoséknál most már azt pedzegetik, hogy az is a heterosovinizmus megnyilvánulása, hogy a szülők eleve heterónak nevelik a gyereket, elvéve tőle a választás önkifejező lehetősésgét. Aztán meglátod, ha az SZDSZ-nek hiányzik megint néhány hülye szavazata, majd követeli a sexuális identitás órákat az isiben és akkor majd nézel bután, mert nem fogod tudni fiad, vagy lányod van."

Hát ez úgy baromság, ahogy van. Az szdsz manapság szar formában van, de legyünk tényszerűek, ilyet nem mondott. Az más, ha van egy meleg gyereked (mert a nemi vágyat nem tudod befolyásolni), s te pl. lebaszod, mert a fiúkra ugrik a fütykös. Agyon is lehet verni, még házasságra is lehet kényszeríteni, lelki terrort lehet alkalmazni, s lesz egy agyonfrusztrált boldogtalan gyereked felnőtt korára. Vagy elfogadod, hogy ő ilyen, s örülsz, hogy szeret valakit. S imádkozol, hogy magyarország is olyan ország legyen de kurva gyorsan, mint hollandia, s ne olyan mint irán.
Már 2 perce lejárt a munkaidőm.
Boldog halottaknapját!
Tóta !!! Szóval Te nézed a monikasót !!!! Akkor mindent értek, bocs hogy zavartalak. :)

a doglok ?
nyinátok ?
Nem beszélek monikául sajnálom.
A fidesszel meg haggyá mán békén én csak azt mondom mindig, hogy ezeknél még a fidesz is sokkal jobb vót.
Bár azon vitatkoznánk és az lenne legnagyobb bajunk, hogy egy fidesz kormány alatt a szólásszabadságot nem korlátozzák eléggé a zsidózásra nézvést.
De most ez a legkisebb bajunk, rögtön Terry Black után.
A magyar meg nem egyenlő a MSZP szdsz-szel sem. Ja és megmondanád mivel fűtsem és világítsam a dobozom e remek kormányzati teljesítmény közben.?
Kedves Salgo, a magam részéről a szent szavat annak hétköznapi és nem szakrális értelmében használtam. Arra van a szövegkörnyezet, hogy ez kiderüljön. Továbbra sem értem, mi azzal a gáz, ha két ember a szereteten alapuló társas kapcsolatát egy államigazgatási aktussal óhajtja "szentesíteni". Vagy akkor azt kell mondani nem ér az emberi méltósághoz való alkotmányos jog. Nem pedig mellébeszélni mindenféle baromságokat.
Android: nem tudok többet segíteni. magyar=/=x pártállású. vannak fasiszta magyarok, kommunista magyarok, liberálisok, szocik, konzervatívok. ha neked vitád van vmely irányzattal, az sebaj. ha azzal kezded a vitát h az egyébként (a fentiek rételmében) értékítéletet nem jelentő nemzeti hovatartozását elvitatod, az meg baj, és főleg a te bajod.
lapi! Egy trend humorosnak szánt extrapolálásával :) próbáltam bemutatni, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan sodródunk egyre súlyosabb szélsőségek felé. És engedd meg nekem, hogy pont annyira kívánkozzak Hollandiába, mint Iránba. Hollandia azért tűnik oly szabadnak, mert gazdag rohadtul, de lennének csak olyan szegények, mint az irániak, nyugodt lehetsz pont olyan lelkesen lincselgetne a Drogdílerek Németalföldi Szövetsége, mint a Forradalmi Gárda.
Az emberek nagy része biztonságban akar élni, nem szabadságban, vagyis inkább: annyi szabadság, hogy legyen elég biztonság.
Jó, hogy mondod, Paranoid. Hát, ha te egy 12 gyermekes cigánycsalád tagja vagy a nyócker mélyéről, vagy mátészalkáról, akkor szivesen fűtöm a dobozod az én adómból. Mert vazze nem a kormány csinálja a lét, hanem mi. Ha meg nem az vagy, akkor hagyd békén az én adómat, abból Te ne fütsél semmit, ha érted mire gondolok.
Kedves Paranoid. Te nem bízol embertársaid többségében, s az nagy baj, de nem az enyém. Neked nagyon óvatosan kéne vezetned, mert a kresz is azon alapul, hogy bízunk abban, hogy más is betartja annak szabályait. Legalábbis annyira, hogy nem szemben jön a sztrádán.
Az egy dolog, hogy humorérzéked az nem nagyon van, de értsed már meg!!!: A homosexualitást nem választja az ember az csak úgy nő neki egy reggelre kamasz korában. De magyarnak nem születik az ember az választás kérdése és ti pont a lényeget lugozzátok ki belőle szerintünk. Ti ehte magyar kajának akarjátok eladni a szójapörköltet. Én tudom, hogy az igazi disznópörkölt nehéz kaja, hízlal, emeli a koleszterint, rövidíti az életet, de akkor is az az igazi magyar kaja és nem fogom megtagadni.
Nem állítom és nem helyeslem, hogy a magyar pörkölt kihagyhatatlan eleme a zsidózás, de had ne már olyanok mondják meg milyen a jó pörkölt akik, sem a disznót (Na bazd meg milyen jó kis antiszemita hasonlat lett tök magától ez a pörkölt) sem a zsírt sem a paprikát nem komálják.
Paranoid Android2.
Asszem én biztonságban vagyok.
Nem fenyeget a melegházasság.
Téged igen?
Fuxosbömis,

Ha jól tévedek, akkor két oldala van a dolognak a monetáris és a fiskális.
Monetárisban jó volt az emberünk, ezt ismerték el, és a dolga is ez volt. A fiskális front egy picikét szarabbul muzsikált. Asszem ez is az igazsághoz tartozik. De amit én ki akartam domborítani az alapvetően a dolgok intézési módja, és az ehhez kapcsolódó sajtó. A Járai volt a sajtó szemében a rossz zsaru annak idején az erős forint miatt, és a gyengélkedő hazai cégek mumusa. Most, hogy visszakanyarodjak az eredeti témához a szélsőjobb a mumus, gyűlölettörvényért kiált a kormány, holott a gazdasági, morális alapokat kellene rendbe tenni, és okafogyottá válna az egész szarakodás.
lapi, jó az utolsó mondatod a sztrádával, mert azt jelenti, hogy amíg nem vernek agyon az utcán addig bízni kell a többiekben. Bízni akkor kell, ha arra megvan az alapod. Azt meg végképp nem értem miért nekem kéne felnevelni azt a tizenkét gyereket. Én a sajátjaimat szeretném felnevelni sokkal magasabb színvonalon, mint ahogy azok ott teszik a tucatukkal. De ez maga a rasszizmus ugye?
Simonmondja!
Bocs de most csak egy alpár poén jut az eszembe: Az a bajom ezzel a meleg dologgal, hogy az orgiákon az embernek mindig hátrafele kell tekingetnie.
Ki a fasz akarja megmondani, hogy ki mit egyen??? van itt pörkölt dögivel, meg kínai, tessék sétálni az utcán. Hogy jön ez ide. Miért ne lehetnék szójazabáló vegetáriánus budhista igaz magyar hazafi? Ezt tényleg nem értem, kedves Paranoid. Nem akar itt lúgozni senki semmit. Ha csángót akarsz táncolni, keresd meg a többieket, béreljetek egy termet, azt hajrá. Én meg Tarantino mozijára gerjedek, de ettől még lehetünk jó szomszédok a társasházban, s nem szarunk egymás ajtaja elé. Te otthon bort iszol és magyar nótákat hallgatsz, én meg mást, de ettől még köszönünk egymásnak, fizetjük a közös költséget és tisztán tartjuk a lépcsőházat. Ez annyira bonyolult lenne egy nagyobb közösségben, mondjuk egy országban???
Paranoid Android2.
Bocs. Akkor téged tényleg fenyeget.
Nem offolok a témádba.
Akkor mégegyszer, mintha arról deliráltál volna up, hogy a kormány miatt nem tudod fűteni a dobozod. Na mindegy...
lapi a biztonság azt jelenti, hogy a gyerekemet úgy engedem el a suliba, hogy a gyerekek és szüleik nagyjából egyetértenek az együttélés szabályaiban. Habár örülök, hogy nem te voltál aki az ajtóm elé szarik rendszeresen, de nem örülök, hogy miattad és a hozzásd hasonlók miatt gondolják egyesek, hogy egy ez jó poén és jó módja az önkifejezésnek.
Te azt eszel amit akarsz, csak a pl-ám arra vonatkozott, hogy lassan generálissá lesznek egy ksebbségi ideológia őrületei. Pediglen pont ilyesmiért kívántuk a picsába a komcsikat.
simonmondja
Ha az utolsó beszólásod poén akkor jó, de ha komolyan gondolod akkor gyere ki a hóra mer szittad azanyám!!!!!
Rohadt keletnémet terrorista!!!!!!
:)
Pár észrevétel:
lapi 2007.10.31. 15:07:11 - Nem nem volt rendben a ktg.vetés. Akkor is már jelezték, hogy nem kóser egy csomó minden támogatási rsz., etc., mivel fő gondot az jelentette, hogy a SLIP-et (made by Bokros, meg Megyó) nem követték a strukturális átalakítások. Bár a kezdemények látszottak, de vmi miatt abbamaradtak. Azt meg naivitás gondolni, hogy majd a Feri itten csodát tesz, mert nem fog.

fuxosbömis 2007.10.31. 16:42:58
Ööö, milyen árat fizetett a lakosság? A kamatfelár miatt. Érdekes, csak az a baj, hogy baromság. A kamatfelár, max a hiteleket nyomta meg és így közvetve fizette meg a lakosság az inflációtörés árát. De! ha ez nem történik meg, akkor szépen elszalad az infláció, ami sokkal inkább érintette volna lakosságot, nem beszélve a romló árfolyamról, ami még multiplikálta volna ezt a hatást. Akik szívtak, azok az exportőrök, ha nem fedezték le magukat.
Amúgy meg a jegybanknak az elsődleges feladata az árstabilitás. Lehet, hogy hülyeségeket szokott dumálni a Járai, meg kommunikációban nem erős, de a döntései nem voltak rosszak, sőt...
lapi tudod idén télen egy szobát fűtünk, mint a hatvanas években, de remélem ez majd összehozza a családot... Majdnem azt írtam, hogy összemelegszünk, de simonmondja meleg mosolyától félve inkább nem.
Paranoid Android2.

Azt a drága asszonyt? Leborulok a türelme előtt.
Mike Patton.
Zsigánkat meghívta vezetőnek a Világbank, olyan szupi ez a módszer.

Vagy inkább összedobott neki egy kis kócerájt a polgári kör itthon.

Melyiket is hallottam? Az egyik biztos igaz.
Sajnos lehetetlen küzdeni a zsidózás ellen. Ez mindíg így lesz, hozhatnak bármilyen törvényt, a buta ember mindíg zsidózni fog, mert attól jobban érzi magát. Egyszerűbb a gondok megoldása helyett valaki mást okolni a problémáinkért.
simonmondja
Ha meg elment volna az infláció, akkor hogy szidnád a zsigát!
"Julius Frey 2007.10.31. 14:52:03
Tisztán tárgyilagosan nézve Viktor alatt mintha más állapotban lett volna a gazdaság ugye?"

Tévedés. Nem a gazdaság, hanem az államháztartás volt más helyzetben (szegény nyugdíjasok rovására). A gazdaság a "közvetlen adópénzekből dotált Széchenyi-terves pénzpumpa" segítségével tudott felmutatni valamit. Maradjunk a tényeknél.
T. Paranoid Android2!

Ha meg elment volna az infláció, akkor a Bokros féle, már jól ismert módszerrel hamar elinfláltuk volna az adósságot, és visszafogtuk volna a belső fogyasztást, meg az importot. Helyette akkorát kaptunk a pofánk közepébe az alsó sávhatárra erősödő forinttól (Gratu Zsiga!), hogy most, amikor fel kell tápászkodni, semmit sem hallunk a nagy vinnyogástól. Szíjjártó háromszáz évi kemény szóvivése nem ér annyit, mint a derék Zsiga három laza húzása, amivel ömlöttek ki a magas kamatpénzek az országból.
A gyűlöletbeszéd fogalmán már sokan összevesztek. Nekem valami olyasféle definícióm lenne, ami hasonlít a kollektív bűnösség megállapításának meghatározásához, úgy gondolom, hogy ha valaki általánosságban szid egy kisebbséget, akkor az perelhető.

Amennyiben tehát valaki azt üvöltözi, hogy Gyurcsányt a Dunába, akkor ez konkrét, egyértelmű nyilatkozat, semmi baj nincs vele, vagy, teszem fel, azt írja fel mindenhová, hogy Kovács József (lakcím, anyja neve) szadista vadállat, mert a kolbászra szálló, éhes, ártatlan legyeket gyilkolássza, ez sem tartozik a törvény hatálya alá. Maximum Kovács pörölheti egy másik törvény alapján.

Ugyanakkor, sajnos, ha valaki tolvajcigányozik (úgy általában), az eddig megúszhatta, hiszen a homályos megfogalmazásba menekülvén úgy rágalmazhatta meg Kolompár Bélát (aki még sohasem lopott, lévén talpig becsületes muzsikusember) a többi cigánnyal együtt, hogy nem kellett félnie semmitől, hiszen Kolompárról úgy nem nyilatkozott dehonesztálóan, hogy tulajdonképpen mégis.

Na most, a törvény ezennel lehetővé teszi Kolompárnak (vagy bárki más érintettnek), hogy polgári pert indíthasson a nyilvánosan tolvajcigányozó ellen, noha név szerint őt nem tolvajozta le. És jó bíró esetén nyer is a polgári perben (ha jól hallottam, a törvény szerint a tett nem hivatalból üldözendő, a rendőr nem viszi el rögtön, sőt később se, stb., stb.), a tettes fizet x százezer forintot, illetve amennyit megítélnek, ha nincs szerencséje, többen is beperelik, aztán vagy veszít, vagy nyer, de jól nem fog kijönni belőlük. És be kell valljam, nekem ez kurvára tetszik. Tessék megtanulni konkrétumokban fogalmazni, a kollektív bűnösséget kinyilvánító, általános szidalmazás ugyanis messze nem européer viselkedés. Ugyebár. Ez okból pl. Benest se szeretjük.

Persze ha sajnáljuk a szegény, leterhelt bírókat, vagy magunk is élni szoktunk a korábban minden alóli mentességet biztosító általánosítással, az más. Akkor kapálózzunk ellene (remélem, akkor se vonják vissza).
Igazából ez a törvény fegyver a rasszisták kezében. A rasszista kisebbségiek kezében. Mert a rasszizmus ugye nem nemzetiséghez kötött, ahogy a nacionalizmus sem jobber dolog.
Van még rasszista törvényünk is, faji alapú, a cigányokat támogatja, származási alapon. Nomeg ilyen numerus clausus szerű is, hogy mennyi cigónak kéne lennie az egyetemeken. A vicc nem is ez, hanem az, h ha vmelyiknek megvan az érettségije, arra az egyetemre megy, amelyikre akar, ingyér, sőt még tömik is pénzzel.

Tesék Tóta, járj utána, hogy is van ez a rasszizmus dolog állami szinten, meg fogsz lepődni. Vagy kérdezgess "közkatona" kisebbségi képviselőket (nem feltétlen cigányt, pl németet, horvátot, stb) az integrációs politikáról. Akinek nem fűzödik hozzá anyagi érdeke (és neadjisten komolyan is gondolja) az a) rasszista vagy b) anyázza a fejeseket. Ha gondolod, adok egy nevet, aki azért nem léphetett előrébb a ranglétrán az egyik nagy roma felzárkóztatási projekben, vagy alapítványban vagy miben, mert nem roma.
Hosszú kommentet nem ér meg az ügy. Szal nagy szarkeverő az szdsz, ennyire szavazótábor még nem seggelt ki párt alól, legalábbis amelyik az értelmiségével kérkedik, nem kicsit arrogáns módon. Roló, függöny, legyen vége, ne kínlódjanak.
Én már intézem a Feljelentő BT. papirjait.

Mivel én egy magyar,meleg/36,2C/zsidó,cigány,baloldali érzelmü,jobboldali náci vagyok,vállalom is mindezt,az itt hozzászólók 90%-át a törvény hatályba lépése után feljelentem.

Nagy itt a sötétség uraim.

Apropo,miért vannak a rasszisták többségben, a baloldalon?
Jövőkép!
lapinak szeretettel.
első osztályban,bemutatkozás

Hogy hivanak kisfiam?
Lajcsika.
Apukádat?
Bélának.
Anyukádat?
Dezsőnek.
Ki lakik még veletek?
Manci az öreg kecske.
Miből gondolod,hogy öreg,Lajcsika?
Hát mert a Béla,meg a Dezső minden este tologatja a másik szobában.
Lefekvés előtt.

Felhivom a még szabadlábon lévő párttársak figyelmét,hogy 2009. dec. 23-án,a párt református tagozatának szervezéséban közös látogatást szervezünk,a párt elnökségének családtól elszakitott tagjainak a meglátogatására.
Találkozás a tököli rabkorház zárt osztálya elött.Reszelőt ne hozzatok,inkább egy "jó" ügyvédet.Esetleg szegfűt.
Vigyázzatok magatokra!
Was?Mindenki slafen?
Go én is.
hogy oda vagytok a gyűlöletbeszéddel, meg a zsidózással, meg ilyesmikkel, mikor máá demokrácia van...
de ha már úgyis odavannak a liberálisok is a fenenagy demokráciáért, meg a népszavazósdiért, hát tegyék fel csak bátran a kérdést népszavazáson:
Akar-e ön továbbra is zsidózni?... Többség dönt, szavazzunk! Oszt jónapot...
Abszolúte szólásszabadság-hívő vagyok. Aki ordító baromságokat mond, pl. fasisztázik , zsidózik, stb., az legyen messziről kiszagolható, ne utólag derüljön ki, hogy hát, márpedig ezt ő így meg így gondolta.

Ha meg az lesz a normális, amit az SzDSz hirdet, akkor a Magyar Gárda egy természetes, noha igencsak gyengelelkű immunreakció... (megjegyzem, politikai színezet nélkül engem ugyan nem zavarnának)

adaniel,

izmos, nagyon izmos
Valaki kérdezte a TGM-et?
Tény, hogy összeszedte magát.
A heti publikációs adagot most is nagyon kevesellem.

Amúgy TótaWéhez a következő kérdéseim lennének:
1. jó-e most a gyűlöletbeszédet szabályozó (nem szabályozó) törvény úgy ahogy van?
2. kötelességem-e eltűrni, ha egy csoport az én kiirtásomra tesz célzásokat?
(kuruc.info/r/7/7835/)
3. kötelességem-e eltűrni azért, mert a kiirtásomra való célozgatásokat megfelelő módon kódolja?

Kötelességünk-e a szavak szintjén mindent eltűrni egy demokráciában, azt is, ha kiirtanivaló férgeknek és patkányoknak neveznek minket - mondjuk, mert annak születtünk, amik vagyunk?

Kötelességünk-e a szavak szintjén eltűrni mindent, ha a szavakat úgy csomagolják, hogy aki érti, az tudja, hogy ránk vonatkozik, de egyébként megfelelő csomagolást kap ez a beszéd?

Kötelességünk-e akkor is, ha tudjuk, hogy a tetteket általában szavak előzik meg?

"A demokráciában az a legviccesebb, hogy maga bocsátja halálos ellenségeinek rendelkezésére azokat az eszközöket, amelyekkel megsemmisíthető"
Joseph Goebbels, 1933.

1. "Aki zsidózik, az hülye" Ez pedig egybaromság sztem! Én pl. nem gondolnám, hogy Hitler buta volt, inkább pszichátriai eset. Csurka, Tomcat, vagy más zsidozó híresség, se hülye. Úgy lenne jó a mondatod,h Aki zsidózik, pszichés zavarokkal küzd, de nem minden zavart elméjű zsidózik, pl. Ferenc testvérünk.
2. AB-n bukik ez a gumicsont törvény, erre fogadásom van!
3. Ha mégis megállna a törvény, akkor kimeríthetetlen humorforrása lenne, hogyan lehet kijátszani
4. Baromi szar a mekiben gépelni, de leglább a válaszokat már úgysem látom:)
Auroel: a zsidózás és a fasisztázás nem említhető egy lapon. A fasiszta veszélyt jelent a társadalomra. Hadd nevezzem már nevén, ha szembejön velem, pl. a Demokrata lapjain.

de hova tunt
JULIUSFREY???
tegnap meg
meg vot.
gyuloletbeszelt?
malacka69
a"goj" az milyen megkulumboztetés?
pozitiv avagy negativ?
szabad ezt?
Má megint a semmit hajtjátok.

A homosegszurkálókkal kapcsolatban:
Mért fájna ha lehetne a melegek között is házasság? Annak minden egyéb kötelezettségével együtt. Én nem sajnálom tőlük a jogot, hogy a válás miatt bíróságra járhassanak.

Jobbosok, balosok! Egyvalamit elfelejtetek. Imádott politikusaitok teljes egyetértésben tömik a zsebüket a mi adónkból. Cserébe pedig mit teszegetnek-toszogatnak?
Ha lezajlottak a választások, már teljesen mindegy kik ülnek a parlamentben, teljesítsenek. Mindannyiunk érdekében. Azt a qtya mindenüket.

Gyűlöletbeszéd? Aki cigányozik, azt kiraknám Olaszliszkán a főtérre egyedül, aztán mondanám neki, na öreg most nyomhatod a szövegedet. Vagy a többieket Telavivban.
De talán az is elég lenne, ha az értelmesebbje azt mondaná nekik, kisköcsög nem vagyunk kíváncsiak a hülye eszméidre. Bár lehet, hogy az eszmét nem értené, ezért valami másssal helyettesítendő.
Mi az a 'zsidózás'?Mi a definiciója?
A Talmud Soncino-féle angol fordítása hiteles.Aki abból idéz az 'zsidózik'? Na ne.
Mi a 'zsidózás' szó angol megfelelője?
.
A törvény pedig úgy ahogy van baromság.
Az Alkotmánybíróság vissza fogja dobni.
pákowfffy lipót 2007.11.01. 15:10:31

Most ült le a gép elé, és nem gyűlöletbeszél:-)
"Aki cigányozik, azt kiraknám Olaszliszkán a főtérre egyedül, aztán mondanám neki, na öreg most nyomhatod a szövegedet..."
Már elnézést, de éppen az olyan sokkoló és brutális támadások miatt is cigányoznak a népek, mint amilyen ott is történt.
Sok más kisebbség is él nálunk, tessen mondani akárcsak egyet is, ami ilyesmi cselekményeivel folyamatosan rettegésben képes tartani az egész országot.
Én legalábbis még sose hallottam olyant a hírekben, hogy komplett zsidó család lélekszakadva rohant egy kiszemelt áldozat után, majd véresen verítékes munkával megszabadította gagyi kis telefonjától, köszönetképpen még félhotra is verve.
És az áldozatok, tessenek elhinni, hogy nem az előítéletes gondolkodásról, meg a gyűlöletbeszédről szoktak beszélni a kórházban utána az orvosokkal, és a látogatóikkal.
teged itten toroltek,
oda a tegnapi munkassagod.
lassa vissza!!!
engem biszti nem töröltek itt még soha,
ha pedig valaki másra teccett gondolni, csak lassan frissülnek a kommentek és így odaesett az enyém, ahová, akkor talán tessék nevesíteni azt, akire vonatkozik... merkülönben irgumburgum...
Sanya64:
Zászlókkal, autókkal utat torlaszolók?
Vagy mondjuk hajléktalant felgyújtó iskolások? Ezek is egy kisebbség, mert azért ilyet nem mindenki csinál szerncsére.

Nem értetted a lényeget. Ezeknek az embernek látszó egyedeknek csak addíg nagy a pofájuk amig nem érzik magukat veszélyben. Amint szembesülnek azzal, hogy következménye is van annak amit tesznek, pl. másnak nem tetszik a megnyilvánulásuk, akkor fülüket farkukat behúzva kussolnak.
Mellesleg az erőszakra nincs mentség. Semelyik csoportban.
Tisztelt Szakértők,

az ex-miépes pap úr nyilvános zsidózása ezen az oldalon most akkor törvénysértő, vagy egyszerűen csak hagyományörző?

napibullshit.blogspot.com/2007/10/zes-magyar-zsidzs.html
"Az antiszemita buta, de mániákus, ezért kitartó. Már most átkapcsol kajmánozásra, kazározásra, kilincsorrúzásra, judeolibsizésre, ha kell."

Tomcaték szófogadó állatorvosi lóként máris igazolták a teóriát a bombagyáron. Cigány helyett trollt írnak, zsidó helyett babót.

"kiválóan alkalmas arra, hogy a seggarcok megjelöljék magukat"
Bölcs Lázadó!

A lelkész Szabó Dezső munkájából idézett, aminek a jogi/erkölcsi megitélése azért erősen kérdéses, mert, hogy 45 előtt vetették papírra. Igaz, hogy akkor sem a zsidózás volt az üdvözülés egyetlen lehetséges útja, de zsidóellenes kijelentés megítélését mindig vizsgálni kell abból a szempontból, hogy az 45 előtt, vagy után hangzott-e el. Ha nem osztályoznánk, akkor akár az Aranybullát is kidobhatnánk a szemétbe antiszemita irodalom címén.
A pulpituson álló gyökér magabiztos, mert idéz valamiből, még, ha hányinger kerülgeti is az embert tőle.
A dolog gusztustalansága vitán felül áll, de én mégis azt vallom, hogy az ilyen gyökereket engednünk kell kedvükre szónokolni, de olyan világot kell teremtenünk, ahol ilyen faszságra 10nél több ember nem kiváncsi!

Zülejka, te kis zöldbab !
"A filoszemita buta, de mániákus, ezért kitartó. Már most átkapcsol szüttyőzésre, dukolorra,szagosmügére,faszlistára, ha kell."

Tótáék szófogadó állatorvosi lóként máris igazolták a teóriát az indexen. Magyar helyett galagonyát írnak, jézus helyett ákombákomot.

(Ugye ne álmodozzak, ezt nem érjük meg !)

"kiválóan alkalmas arra, hogy a seggarcok megjelöljék magukat"
Ja ! Babfestékkel :-)
"ilyen gyökereket engednünk kell kedvükre szónokolni, de olyan világot kell teremtenünk, ahol ilyen faszságra 10nél több ember nem kiváncsi!" Julius Frey-től.

Én úgy egésziteném ki:

Minden gyökeret engednünk kell kedvükre szónokolni,de olyan világot kell teremtenünk,ahol a faszságokra 10-nél több ember nem kiváncsi.

Ha lesz ebből az eszement törvényből valami, a záradékba nyugodtan írják oda: ebben az országban még lehet magyarkodni (nincs pejoratív tartalma, mert nem csináltak eddig belőle),
ebben az országban magyar nyelven beszélnek nagyon sokan
ebben az országban csak a demokráciát értelmezik félre, akik a törvényt szűlik
Szerintem ezt az egész zsidótémát képtelenség megérteni addig, amíg az ember nem érti meg a jekke és galiciáner kultúra közötti óriási különbségeket.

Steven Spielbergnek van egy kiváló filmje, a München, amiben remekül összefoglalja a dolgot:

- Tudod, én egy sárkunyhóban születtem Ukrajnában, és nagyon nem szeretem, ha fiatal jekke fiúk korlátlan költségkerettel szaladgálnak Európában...
- Nem vagyok jekke! Izraelben születtem: szabra vagyok!
- Hol született a nagyapád?
- Frankfurtban.
- Na látod: jekke vagy.

Szerintem az itt kiválóan összefoglalt galiciáner gondolkodásmód az, amivel sokaknak baja van, és én mint fél-goj, fél-jekke valahol meg is értem, annak ellenére, hogy nyilván az ordas zsidózást én sem állhatom...
Elég sok témát érintettek az eddig beírt kommentek, amiket sok dokumentumfilm is feldolgozott már. Ezekből lesz egy válogatás a jövő héten zajló 4. Verzió Dokumentumfilm Fesztiválon.

Egy kis ízelítő a kínálatból:

Dübörög a nemzeti rock
Bori Kriza, Hungary, 2007, 70'
A magát nemzeti rockzenekarként azonosító, skinhead, neonáci Romantikus Erőszak együttes portréja. Hívószavaik: Trianon, zsidók, cigányok, Fradika, 100 százalék magyar, ria-ria-Hungária és fegyverbe. Szélsőjobbos szubkultúra Magyarországon.

Fiatal, náci és büszke
David Modell, UK, 2002, 49'
M. Collett a szélsőjobbos Brit Nemzeti Párt tagja, egyetemista, az ifjúsági csoport elnökaspiránsa. Ideálja Hitler. Gyúrópad vagy kampánykörút: a kamera ott van.

A vörös évek – terroristák voltunk?
Leo de Boer, The Netherlands, 2005, 75’
Kik voltak és mit akartak a Vörös Hadsereg Frakció árnyékában a holland "Rode Jeugd" tagjai. Archív filmek szembesítik az egykori tagokat: nemcsak ideológiai síkon harcoltak a vietnámi háború és a kapitalizmus ellen, pokolgépet is robbantottak.

Hogyan készül?
Marcel Lozinski, Lengyelország, 2006, 90'
Bárkiből karizmatikus politikust faragok - állítja Piotr Tymochowicz politikai tanácsadó. Hároméves képzést indít a médiaguru. Hogyan készül a demagóg?

Bővebben itt: www.verzio.ceu.hu/
W, küldtem egy levelet.
"- Azt szeretném kérdezni, hogy Magyarországon van-e fadzsi megkülönböztetés?

- Van kérem! Vanília, málna, csokoládé!"

Hofi Géza - Hofisszeusz
shenpen, micsoda elképesztő ötlet ez...
ugyancsak a megbélyegzés egy módja, kissé megcsavarva
tiltakozom ellene
Tegyük fel, hogy elfogadták a törvényt! Mit kezd majd ezzel a mondattal:
"A napkeltében, a magát gyakran zsidóként aposztrofáló Verebes István nyálasan beszélgetett Szetey Gáborral, aki nemrégiben vallotta be homoszexualitását, és volt cégének adott jelentős pénzzel járó állami megbizatást mindeféle pályáztatás nélkül"
Árpád!
A "hülyemagyar" címke maradhat majd, ha életbe lép (1% eséllyel) ez a figyelemelterelő idióta és antidemokrata törvény?
Ugye mindenki ismeri:"Egyetlen szavával sem értek egyet, de az utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa" (Voltaire)
kovi1970 2007.11.01. 17:51:13

Ez igy van, de sokak húznak hasznot belőlük, és addig amig haszon van, nem változik semmi.
malacka69-"a hideg gój" 2007.11.02. 10:56:55
Minden kontextus függő. Ebben semmi dehonesztáló nincs se a zsidókra, se a melegekre.
Értem a jogalkotó szándékát, csak nem hiszek a módszerben.
A Voltaire idézettel egyetértek.
Volt egy jó publicisztika erről már korábban is. (csalódva látom, hogy TWÁ írta. Kár. Reméltem, hogy külső forrás...)
index.hu/velemeny/jegyzet/diana/
Most jut eszembe! Ha átcsúszna az AB-n a törvény, akkor egy csomó könyvet is be kéne tiltani a különböző honlapok mellett, de gyanítom még filmeket is.
nocsak, nocsak, eljött ez a nap is.

"Ugye mindenki ismeri:"Egyetlen szavával sem értek egyet, de az utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa" (Voltaire)"

én spec nem ismertem, de jól hangzik, és ide is vág.
malacka69, látod attól hogy retardáltTWÁ-fideszbérenc-és-hideggój vagy, még lehetnek értelmes megnyilvánulásaid. hehe. (bár ez most inkább az öreg F.M. Arouet érdeme) :D

egy pont oda. ezúttal... :)
Lord
Egyre szánalmasabban kapaszkodik az SZDSZ a hatalomba. Kóka a temetőben már beismeri, hogy a tavalyi rendőri fellépés nem fér össze a liberalizmussal, miközben még tavaly Demszky Gergényit tüntette ki, Kuncze pedig Révész mártíriuszozott, meg azt mondta, hogy neki semmi baja se lett, mert nem ment oda, vagyis aki tüntet, az hülye. Szép kis demokraták...
Aztán jött ez a Horn Gáboros dolog, hogy az SZDSZ-nek akár a Fidesz is jó lenne Orbán nélkül, csak (és ezt már nem mondta ki) maradhasson a hatalomban, mindegy kinek a szatelitjaként. És még ők beszélnek Orbán hataloméhségéről! Ez mi, ha nem annak bizonyítéka! Most benyalunk annak a valagába, akijébe tegnap még belerúgtunk. Ez az SZDSZ! Minél inkább küldenék Orbánt, annál jobban kell ragaszkodni hozzá...
Az SZDSZ haldoklik.
"Minél inkább küldenék Orbánt, annál jobban kell ragaszkodni hozzá..."
Ezt inkább ne. Sose jusztifikálja valami helyességét, hogy ellenszenves annak, aki nekem ellenszenves.
"miközben még tavaly Demszky Gergényit tüntette ki"
Demszky is elkövette ezt a hibát.
"Kuncze pedig Révész mártíriuszozott" Az illetlenség volt, mégha jogos is. (mellesleg ki ne próbált volna meg pol. tőkét kovácsolni belőle)
A Fidesz egyik fele (nem ez a fele a hangos), akár még el is tudna müködni az SZDSZ-szel, de a másik... ettől persze Orbán hataloméhsége még marad.
A Jövő évi Halottak Napján remélem már a mostani kormányról is megemlékezhetünk!
Ámen.
Látom ám, hogy a rengeteg információt (ami manapság éri az embert) baromi nehéz sokunknak feldolgozni. Ezért még egyszer, hátha valakiknek nem egészen világos, miről is szól a törvény (azt hiszem, Tóta W.-nek se az):

1./ A törvény nem beszél hivatalból üldözésről (bárki, bármit mondhat, nem viszi el a rendőr), csak arra törekszik, hogy ne lehessen az általánosságok mögé bújni.
2./ A törvény megadja a LEHETŐSÉGET. Ha valaki eddig általánosságban beszélt pl. tolvaj cigányokról, akkor a törvény nem üldözte, és Kolompár Józsi (aki sohasem lopott) se perelhette be, mert NEM NÉVSZERINT RÓLA MONDTÁK, hanem úgy általában. Azaz a cigányozó az általános szidalmazással semmit sem kockáztatott.
3./ A rendőr a cigányozásért ezután se viszi el a hablatyolót (hivatalból ugyanis NEM üldözendő, ezt a törvény nem tartalmazza), viszont Kolompár Józsi POLGÁRI PERT indíthat ellene (noha név szerint őt nem említették) azon az alapon, hogy ő cigány, és érintve, sőt nagyon is sértve érzi magát.
4./ A polgári perben a bíróság dönt. Valószínűleg pénzbírság lesz a vége.

Ha ezután érthetőbb lenne, akkor nagyon örülnék. De nagy reményeim nincsenek. Viszont a törvény nekem baromira tetszik.
T. malacka69- "ahg"!

Talán mégiscsak igaz a közhely, hogy a remény hal meg utoljára. Csak nehogy késő legyen, mert még négy évet (ahogy látom) nem fognak épen kibírni. Se ők, se a szurkolótáboruk (azért hívom szurkolótábornak, mert program sajnos nincs, racionálisan szavazni rájuk nem lehet).
vakapad 2007.11.02. 14:34:13

Nekem nem tetszik.

"A polgári perben a bíróság dönt. Valószínűleg pénzbírság lesz a vége.

Viszont a törvény nekem baromira tetszik. "


Ez nem elég kemény, nincs visszatartó ereje, ezt körberöhögik nemcsak a pszichpaták, hanem a manifeszt debilek is.
malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.02. 13:24:25

"Minél inkább küldenék Orbánt, annál jobban kell ragaszkodni hozzá... "

Figyelj, Malac, ez az életében soha sem hazudott Orbán egyre sulyosabb tehertétel a Fidesz nyakán.
Talán, ha Kósa, vagy Rogán, vagy más, jól viselkedő polgármester volna az emblematikus figura, többre mennének.
A díszzsidójukat (D. Fűr Tamást) - okosabbra kellene cserélniük. Akkor talán el is mennék népszavazni - "nem"-mel.

Ha valaki egy adott személyt homoszexualitásában sértő, gyűlölködő kijelentést tesz, majd ezért a bíróság felelősségre vonja, ámde kiderül, hogy a sértett a kijelentés pillanatában már heterónak tartotta magát, de erről a gyűlölködő személynek nem volt tudomása, akkor elítélhető-e a megvalósított cselekményért?...

a., elítélhető, hisz nemi identitásában gyalázta, abban a hiszemben, hogy az a sértett valódi hovatartozása
b., nem elítélhető, hisz a sértettetnek nem az volt a cselekmény idején a tényleges hovatartozása,
tehát számára semmiképpen nem lehet sérelmes a gyűlölködő kijelentés, éppen a nem érintettsége okán
c.?

-------------------

A felmerülő sértő kijelentések tartalmi részéről:
Ha valakinek azt mondják, hogy hülye köcsög, akkor ő akár homo, akár éppen hetero, ez számára mindenképpen sértő lehet, nem?...
Adott szexualitású személy, bármilyen nemi rányultságú sértő kifejezést magára vonatkozólag sértőnek tekinthet,
vagy meg van határozva, mely szexualitású személynek tett mely kijelentések sértőek, és melyek nem tartoznak bele azok közé?...
Olyan kijelentés pld. hogy "milyen szép nagy buzi vagy te...", heterók számára is sértőnek nyilvánít a bíróság és a a homo- indíttatásúaknak is?
stb.
------------------

Ha a sértett tudatosan hallgatja el az őt gyalázó elől, hogy már más nemi érdeklődésűnek tartja magát, mint amely miatt a gyűlöletbeszédet elszenvedi,
akkor ő ezzel tudatosan megtévesztésben tartja-e a másik személyt?...

Ha a sértett nem az általa valódinak tartott nemi identitásának tárgyában szenvedte el a gyűlöletbeszédet, mert annak megváltozását eltitkolta a gyűlölködő személy elől, ámde mégis bírósághoz fordult ezügyben, önként feltárván a cselekmény idejében szerinte már megváltozott szexuális irányultságát, egyáltalán elindítják-e az eljárást?

Ha elindítják az eljárást, ámde a sértett a bírósági eljárás során is eltitkolja a cselekmény pillanatában már megváltozott nemi érdeklődését,
amire viszont más módon, de fény derül, akkor az eljárás okafogyottá válik és megszűnik, és a sértettet elmarasztalják a bíróság félrevezetéséért?...

Ha valaki homoszexuális, vagy éppen hetero, nemi identitását valahol be kell jegyeztetnie, vagy a bíróság pusztán bemondás alapján köteles elfogadni,
hogy az adott személy az adott esemény időpontjában hetero-, homo-, vagy éppen bármilyen más szexualitásúnak tartja magát?...

A bíróság köteles-e elfogadni olyan kijelentést, hogy valakinek megváltozott a nemi érdeklődése, ráadásul az adott időszakban éppen huszonhatodszor?
Felvállalt nemi irányultságát bárki, bármikor, akár napjában többször is módosíthatja, éppen pillanatnyi önérdekei vagy pillanatnyi hangulatai szerint?

Ha egy heteroszexuális személy homoszexuális gyűlöletbeszédet szenved el, majd a bíróság előtt, éppenhogy büntethető legyen az elkövető,
magát homoszexuálisnak tünteti fel, ezzel mit követ el?...

A bíróság mi módon ellenőrzi, hogy az adott személy valóban homoszexuális-e, vagy pusztán ezzel a kijentésével megtéveszteni szándékozik a bíróságot?

(és még vagy 50 hasonló kérdéssel találkozni ezügyben, egyik czifrább mint a másik...)
Kezd nálam szakadni a cérna.

Lordom,ha lehetne egy aránylag értelmesnek tűnő magyarázatot,mi a lényege,ill. a különbség.
Orbán hatalom éhsége,
az SZDSZ bárkivel kormányozna,
GY.F bármire képes a hatalomért,

Vakapád!
Napkelte /fideszbérenc?/,műsorvezető/szintén fideszbérenc?/"a kormánynak sincs kidolgozott programja,nem is volt.."
P.Ferenc.

öreganyátok!
"ez az életében soha sem hazudott Orbán egyre sulyosabb tehertétel a Fidesz nyakán"
Mi az a hazugság?
Éhes disznó makkal álmodik!

szerintem GY.F. egyre nagyobb tehet,nemcsak az MSZP-nek,Mo-nak,főleg.
Az ilyen törvényeknek nem az a célja,hogy mindenkire egyformán érvényes legyen.

Ilyeneket azért alkotnak,hogy aki útban van, azt el kell itélni,ill. a megfélemlités,ha pofázol,kóterbe kerülsz.

Régi bevált módszer,baloldalon.Tessenek olvasni történelem könyveket.
Sziasztok! Régen jártam itt, erre mit találok megint:
Ki a magyar, meg a Fidesz, meg az Orbán.
Le kéne már szakadni ezekről a problémákról. Árpi egy fontos kérdést dobott ide. A "hülyemagyar" már megint izomból akarja az antiizéket eltörölni a föld színéről. Így nem lehet.

Ha ismét szubjektív elemek fogják a kategóriákat kialakítani, ez is olyan lesz, mint a műkori VB.
Nekem ott is a legjobb seggű jégtáncos lány tetszik, és anyázok, ha a zsűrinek nem.

Jó nagy gáz lesz ez.

Üdv
Azat írtam korábban:
"Ha ezután érthetőbb lenne (a törvény), akkor nagyon örülnék. De nagy reményeim nincsenek."
Bejött.

T. Vlagyimir Iljics!
1./ A napkelte műsorvezetője nyilván a legmegfelelőbb arra, hogy a kormány programját megítélje (magam se bíznám senki másra). És biztosan sok pártnak programja is van, csak még titokban tartja. Nagy divat ez a mái világban. Dunát lehet rekeszteni vandenincs titkos programokkal.
2./ Gy.F. valóban óriási tehertétel Mutyiországnak (MSZP inkluzíve - lásd őszödi beszéd). Egy nem mutyiország nem mutyiembereinek sokkal kisebb tehertétel lenne.
Különség az nincs, magyarázat akad, de sajnálom, hogy ezt kell mondjam:
Olyan magyarázatot nem tudok adni, ami számodra megfelelne. Mint ahogy elég sokan hoztak már fel példákat a hazugságára is.

"Nekem ott is a legjobb seggű jégtáncos lány tetszik"
:), igen a jégtáncban a tényleg a csajok a legjobbak.

Visszatérve a lényegre. Nem hiszem, hogy célravezető, ha bárki perelhetővé válik. Nem mondom, hogy a Hegedűs-féle produkció helyénvaló, csak ezt a törvényt túl veszélyesnek érzem. Nem szeretném, ha átesnénk a ló túl oldalára (amire pedig hajlamosak vagyunk), mint az pl.: az USA egyes részein tapasztalható.
T. vakapád!

Túlságosan elfogult/elvakult/vagy,vita kizárva.
Mutyiország,mutyiemberek,ez már a hülyeség határait feszegeti.Jogod van hozzá.
Gy.F,Veres,Bajnai,Draskovics,Zuslág stb hosszú-hosszú névsor, és mutyiembereket emlegetni.Találó a nick neved.
Kár.
Az 1. pontban lirtak,gyenge válasz,harmatgyenge.
Lordom!
"Különbség az nincs, magyarázat akad, de sajnálom, hogy ezt kell mondjam:
Olyan magyarázatot nem tudok adni, ami számodra megfelelne. "
Én is sajnálom,de tulajdonképpen ezt vártam,de nem ez felel meg nekem.
Én mindig olyan választ várok,ami segit eldönteni,hogy igazam van,vagy esetleg mégiscsak én tévedek,és én látom rosszul a dolgokat.
Nem tartom magam tévedhetetlennek,hiszen nyilván bennem is van elfogultság,egyik vagy másik oldal irányában.
Nem segitettél,sajnos.
Az első szót javitottam,bocs.
Shenepen,

Ha a München alapján szándékozol megitélni a zsidóságot akkor túl messze nem jutsz asszem. Maximum engedi látni az izraeli viszonyokat, már amennyire engedi. Mindegy, hamár belevágtál, legalább nyúlj vissza a forráshoz (George Jonas: Megtorlás), mert a jellemábrázolás sokat kopik a filmváltozatban.
T.vakapád!
Talán még annyit,nem lennék meglepve,ha az "öszödi beszéd"-ről kiderülne egyszer,hogy nem ott,és nem akkor keletkezett.
Nagyon is értem a lényegét,választás/önkormányzati/előtt akár jó is lehetett volna az időzités,de a következményeket rosszul tippelték.

A szivárgás napján sok MSZP-s képviselő nem emlékezett ilyen beszédre,csak másnap ill. harmadnap.
A trend viszont azóta sem változott,jobb lenne már elfelejteni ezt a "beszédet."
Lordom!
a hazugságról elfeledkeztem.
1.1994. A Horn Gyulával soha,semilyen körülmények között......
Csak,ha én leszek a belügyminiszter,akkor,s lőn.
2.1998. Kérem a választókat,úgy szavazzanak,hogy lehetőség szerint,ne kelljen a kisgazdákkal/Torgyánnal/ koaliciót kötni.
Rosszul szavaztak,s lőn koalició.Kisebbik rossz.
A 2. a ferditő szakmunkások által kissé ferditve lett.
Az 1. meg az elhallgató szakik által,mélységesen elhallgatva.
Ezekre gondoltál?
Pedig ez a politika kényszere,mindkét esetben.Hazugság?Mese hülyegyerekeknek.
6.Lenin 2007.11.02. 16:18:11

Érdeklődsz, mi az a hazugság.
Az, ha valaki olyasmit állít, ami nem igaz.
Ha netán tévedés, és kiderül, és érdemes lenne azt mondani, hogy oppardon, de ezt elmulasztja a valaki.
Pl. az a bizonyos megfigyelés-ügy, amivel szeretett Orbánod telerinyálta a világot.
Vagy a szent esküvés, hogy inkább a halál, mint Torgyán (pedig már akkor is tudta, hogy Torgyán lesz, ha nem megy másképpen - miért, mi mást gondolhatott? )
Vagy a sok gyalázkodás, amivel Erdélyben, Brüsszelben, stb. igyekezett lejáratni a kormányt, tehát saját nemzetét. Az idegenszívúekről, akik rárontanak a hazára stb.
Meg, hogy 2006-ban rosszabbul éltünk, mint 4 éve.
Stb.
Elfogult vagy Lenin
Ha valaki ( Lord Valdez? )osszeszamolna Kaya Ibrahimtol Zuschlag-ig az osszes politikai simlist, fogadasom van ra, egyenlo lenne a meccs. Tehat ezzel ne foglalkozz
Erzed a dolgot, hogy el kellene rugaszkodnod a blabla-tol es szigoruan gazdasagi mechanikat vizsgalni, mint szakember elmondanam, hogy a Boross fele Szloveniaban levezenyelt konszolidacio elso felvonasat latjuk. Csak nem fog keresztul menni, mert nagyerteku fogadasom van ra, hogy az itt forumozok sem tudnak kiszamolni ( T kivetelek ) mennyi is a hitelem teljes osszege akkor ha 6,7% 10 evre, minusz inflacios index ( tokekamat )...
Akkor mit varunk a vekkerorakat lengeto, vagy szekfut csokolgato droidoktol. Legy eros Lenin, beloluk 6 mio van...belolunk meg csak 500e, max.
Ha bármelyik téves lenne, oppardon.
Nem akartam hazudni, mert Gyurcsány Öszödön azt mondta, ez az, amiből elege van.
Paranoid Android2 2007.10.31. 16:43:59
Elnézést, hogy késve reagálok az alábbiakra:

"Szerintem aki támogat egy olyan politikai elitet amelyik a népakarattól ennyire eltérő "reformokat" valósítgat meg az hülye és/vagy még csak nem is magyar, mert leszarja a nemzetét."

Láttál Te már olyat, hogy lelkes nemzeted helyeselte, ha fizetni kellett a sültgalambért?

Miféle gyűlölettörvény? Olaszországban most rombolják le a putrikat, mert elegük lett a cigánybűnözőkből. Itthon is ez kell, nem pedig bátorítani őket holmi gyűlölettörvénnyel. Ja, hogy akkor szavazatokat vesztene a szdsz? Ennyit igazán bevállalhatnának, nekik már úgyis mindegy...

Torgyán egy dolog, de akadt azért más is. pl. 98-ban haladunk a csőd felé, megválasztás után emelkedünk felfelé. A megfigyelési ügy különösen ronda volt (állami pénzből, állami megrendelésre ellenzéki képviselőket figyeltettek, aztán kiderül, hogy Pokornit figyeltette a volt üzlettársa) Azért nem mondjuk meg mennyibe kerül a tűzijáték, mert elrontja az ünnep élvezetét.

Engem az egészben csak az zavar, hogy úgy tekintenek rá, mint a csillagszemű juhászra. Mert ha azt mondaná, igen én se vagyok különb, akkor csak megértően rálegyintenék.
Sajnos az MTV archívuma csak 2006-ig kereshető, pedig nagyon érdemes lenne megkeresni valamit. Volt egy Nap-kelte interjú, ahol Lakat T. behívta Csernus Imrét és ráuszította Gyurcsányra (akkor még sportminiszter). Elhangzott pár tanulságos mondat valami ilyesmi "Nézze a politika nem egy őszinte műfaj, sokszor mellébeszélünk, ..., néha hazudunk is"

Érdekes lenne összeszámolni, szerintem is kijönne a fifty-fifty. De én már eléggé megcsömörlöttem ettől. Volt egy ismerősőm, aki naplót vezetett az Orbán-kormány aktuális botrányairól, de nem fogom elkérni a jegyzeteit. Mert tényleg nagyon unom.

A nép megszavazza az adóemelést, muhaha :) Csokimázban esetleg. Holnaptól budira vasúttal mehetsz, megszavazzák, puff ott az adóemelés. Na így el tudom képzelni, de direkt kérdésként soha.
T. Lord Valdez!

Néhány tévedést kiigazítanék.

1./ Nem "bárki" válik perelhetővé, hanem az, aki ilyeneket mond (te pl. valószínűleg nem), sőt az se addig, amíg nem általánosságban beszél (kollektív bűnösséget állapít meg).

2./ Nem írtad, hogy mitől lenne "veszélyes" a törvény, de érteni vélem, hogy az elburjánzó perektől félsz. Úgy gondolom, hogy a pereket nyilván nem magánemberek, hanem az egyes kisebbségek érdekvédelmi szervezetei indítanák, és szerintem néhány pénzbírság után a pervesztesek végre megtanulnának konkrétumokban beszélni, mert a cigányok, zsidók és homokosok általános, egy kalap alá vétellel történő szidalmazása, vagy pejoratív jelzőkkel történő permanens illetése nem érné meg nekik. Nyilván lennének vadhajtások is (majd jól lecsap rájuk a média), de azért a magyar bírói karról többet feltételezek, mint az amerikairól. Sokkal többet.
Árpi! mindig is kedveltelek, de hogy ismered a PG Csoportot, az mindent elmond :) gondolom tőlük volt az idézet...
Jól látod, pontosan erre gondoltam.
Kicsit az iparjogvédelmi kérdésekhez hasonlónak érzem. Amikor a bíróságnak el kell döntenie, hogy a két védjegy eléggé hasonló-e, hogy megtévessze a vásárlót vagy sem. Sok ilyen jogi eset van, amikor kétszer ugyanaz a bíróság se biztos, hogy ugyanazt a döntést hozza. Hasonlóan képlékenynek érzem a pejoratív jelzők esetét is.
Emellett a hazai kisebbségvédelem sem áll a helyzet magaslatán. Ld. OCÖ

Én ragaszkodom a lehülyézés jogához :)
Ezen a ponton viszont ingoványba lépünk, vegyük példának a szittyákat.
Persze itt van egy különbség, hogy ez egy fiktív csoport, amiben viszont valós személyek vannak, de valójában nem ilyen minden csoport? A cigányság, mint olyan is absztrakció útján jön létre. Látom, hogy itt is van különbség, mert szittyának senki se vallja magát, míg cigánynak igen. Ugyanakkor killincsorrúnak se...
Nevezhetem a szittyákat hülyének? A fémforgácsolókat? Vagy senkit ne hülyézzek csak névszerint felsorolva?
Ez így szerintem nem az igazi.
.com!
"Elfogult vagy Lenin
Ha valaki ( Lord Valdez? )osszeszamolna Kaya Ibrahimtol Zuschlag-ig az osszes politikai simlist, fogadasom van ra, egyenlo lenne a meccs. Tehat ezzel ne foglalkozz"
Ha jól értelmezem,akkor a magyar "politikai elit" összeségében,köztörvényes bünözőkből áll.
Akkor meg mi a fenének foglalkozzam csupán és tisztán gazdasági mechanikával?
Valamelyik úgyis átver,meglop.
Szerinted ez a normális?Aztán,ha az egyik oldalon lebukik valaki,az a válasz,a másik oldalon is mindenki ugyan úgy tolvaj és gazember,nem kell vele foglalkozni?

És én vagyok elfogult,mert hányok ettöl a hülyeségtől.Olvasd el miről megy itt a vita.Az én gazemberem jó gazember,a tiéd meg rossz gazember.
A hozzászólások 90%-a erről szól.

Igen, szeretnék már egy normális országban élni,ahol nem hazug gazemberek akarnak a jó erkölcsre nevelni,ha ez elfogultság,akkor vállalom.
Nem igaz,hogy 10 millió magyarból nincs egy parlamentre való tiszteséges ember.

Ha nincs,szarni az egészre.
"a kormány a polgári törvénykönyv módosítását kezdeményezi a vallási...(stb.) ...kisebbségben lévő személyek védelmében..."

Tehát, ha kurva nehezen is, de mégiscsak sikerült a szcientológusoknak kilobbizni (ahogy megígérték), hogy legyen olyan törvény, ami egyenesen őket védi, a korábiakkal és az unióban általánosan elfogadottakkal ellentétesen...

(a zsidó, cigány, homo, stb. téma fevetése e tárgyban pedig egyszerűen csak az elterelés része volt, hogy megszülethessen hazánkban végre egy a szcientológiát védő törvény, és ehhez persze porhintésként nagy kegyesen belevették a törvénymódosításba az előbb felsorolt kisebbségeket is... igazából a szcientológusoknak, mint vallási kisebbségnek a védelmére szánt új törvényt bővítették ki nagy részletességgel más kisebbségek laza felsorolásával, csak hogy nehogy nagyon kilógjon már az a lóláb...)

akkor most nagy pezsgőbontások lehetnek szciéknél...
hajrá, magyarok... :))
Totyikám!

Azt, hogy bizonyos fajok vagy fajzatok pejoratív értelmet kaptak tetteik okán az a legtisztábban emberi.
Így lett a cigányból büdöscigány...
a zsidóból rohadtzsidó...
...és tényleg csak a Te kedvedért MAGYAR...rázom, mert a magyarokon kívül ezt senki sem fogja neked megtenni.
Imigyen lásd, amit látnod kell - ha már ennyire hajazol a "PENGEeMBER" szinonímájára:

VÉR...RONTÓ PÁLOK! - a MAGYAR SZŰZ LÁNYOK GYILKOSAI!!!


Der Standard (derstandard.at)

A külügyi bizottságot vezető demokrata kongresszusi képviselő azaz a MOSZAD DRACULÁJA alias Tom Lantos, keményen bírált egy holland parlamenti delegációt, amikor meglátogatták a vitatott guantánamói fogolytábort.

A washingtoni vitában Lantos azzal bírálta a politikusokat, hogy Európa nem háborodott fel Auschwitzon, de Guantánamón igen.

A holland delegáció a tábor bezárását követelte, Guantánamón ugyanis az Egyesült Államok pusztán terrorgyanú alapján, vádemelés nélkül tart fogva személyeket.

-Számomra ez mindent szimbolizál, ami ebben a terror elleni háborúban téves - fogalmazott Peters, a holland zöld párti képviselő.


Részemről meg semmi mást nem szimbolizál, mint azt, hogy a zsidóknak mindent szabad, amit összehordtak a Talmudban.

Nos,
azért terítem ide máris a Torockai László ellen gerjesztett zsidó vérhányás elemzését, mert az ellene beindított holokausztipari termelés nem másért folyik, mint
az általa feltárt ZSIDÓ VÉRGYILKOSSÁG miatt.

Szóbeszéd helyett következzék is rögvest a TÁNCZOS GÁBOR ellen zakatoló koncepciós per hátterében megbúvó ZSIDÓ MÉSZÁRLÁS, valódi oka:

www.kuruc.info

Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet… (I. rész)
Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet... (II. rész)

...Ügye Totyikám, hogy néphagyományaink joggal és okkal osztják a jelzőket?!...
Ügye?!

Fiúkák, lánykák, lányfiúkák és fiúlánykák, antiszemiták és anti-antiszemiták tetszéa szerint folytatható, jól elvoltatok ezzel a semmiséggel, mikor máig nem tudjuk hova tűnt Damon Hill.
Wagnerur 2007.11.03. 10:22:23

Mi az a PG csoport?
palostrend · palostrend.hu 2007.11.03. 17:54:02

Kisfiam, ezt viccnek szántad?
Mert ha nem, idióta vagy és én nem vagyok az öreganyád.
6.Lenin 2007.11.03. 17:26:48
"Szerinted ez a normális?Aztán,ha az egyik oldalon lebukik valaki,az a válasz,a másik oldalon is mindenki ugyan úgy tolvaj és gazember,nem kell vele foglalkozni?"
De igen, most pl.: egy ingatlan eladást kellene kivizsgálni, gyanús (ez pl. szoci ügy).
Ha közben nem az egyik oldalt nem állítanák be makulátlannak, nem is lenne örökké ez a válasz. Ez ugyanis irritálja az embereket. Bár igaz lenne, akkor egyértelmű lenne minden...
Más megfogalmazásban:
"És én vagyok elfogult,mert hányok ettöl a hülyeségtől.Olvasd el miről megy itt a vita.Az én gazemberem jó gazember,a tiéd meg rossz gazember."
Sok ember attól hány, hogy "a te gazembered rossz gazember, nálunk olyan nincs, nálunk mindenki becsületes, a hazájáért küzdő, egyenes ember", ez szinte provokálja (senki se szereti, ha hülyének nézik), hogy rámutassanak, hogy de hisz X is lopott, ő miért nem gazember?

"Nem igaz,hogy 10 millió magyarból nincs egy parlamentre való tiszteséges ember."
De van, csak nehéz őket beterelni :), illetve az odáig vezető úton megromlanak. Az ideális az lenne, ha csupa-csupa független jelőlt lenne, mert mire jelöltségig felnyalja és könyököli magát egy párton belül... Sajnos a legtöbb ilyen becsületes nagy reményű politikus egy ciklusig se húzza.
T. vakapad et al:

Nyilván nem hiányozna nekem a nyíltszíni zsidózás/cigányozás/buzizás. (Megj: az uszításra eddig is volt tv.) A gond ezzel a faszsággal, amit ezek a faszok (koalíció) összehozott, az az, h gumiparagrafus, ahol a bíró ún. "józan belátására" van bízva, mit minek tekint. Én már jártam bíróságon, ahol az volt a téma, h szabad-e seggfejnek nevezni egy seggfejet. Volt AB-határozatunk, miszerint közszereplőt igen, de nem nyertünk.

Na most az itt tárgyalt tv olyan faszán lett megfaragva, h az itt korábban megjelent vélemények, mint pl a szcientológusokról szóló, simán perelhetők, mivel azoknak a hülyéknek a személyiségük integráns, ha nem egyetlen összetevője, h ebben az ostobaságban hisznek. (Uez áll egyébként mindenféle vallásokra és pol. hitrendszerekre, amelyek kritikája pedig alapvető és nélkülözhetetlen. Még a végén felvilágosodáskori könyveket fogunk betiltani, mer Voltaire sérti a keresztényeket. Kapják be a keresztények, mondom erre, amíg mondhatom.)

Azt már leírtam, h ugyanakkor ez nem tartja vissza a kurucinfót és tsait, megvan a maguk kódrendszere száz éve.

Konklúzió: a törvényt készítők faszok, a koalíciós pártok képviselői faszok, húzzanak a picsába. Remélem, ez mé nem hate speech, ha igen, akkor majd átfogalmazom.
Lord Valdez!
"Sok ember attól hány, hogy "a te gazembered rossz gazember, nálunk olyan nincs, nálunk mindenki becsületes, a hazájáért küzdő, egyenes ember", ez szinte provokálja (senki se szereti, ha hülyének nézik), hogy rámutassanak, hogy de hisz X is lopott, ő miért nem gazember?"
Gazember,de csak ő,aki elkövette.Fel kell jelenteni,el kell itélni.Minden bűnöst.
Semmi általánositás,oldaltól függetlenül.
Én egyformán hányok,ha Zuslág orbánbányásozik,vagy Várhegyi/Várszegi? nemt./Zuslágosozik,vagy akinek a környeztére a köztörvényesek klubbja a jellemző.

Ez lenne az első, és legfontosabb kézfogás.

A bünösöket meg kell nevezni.
Itt lép be az a törvény,amiről a vita szól.
Ezek a törvények arra jók,akkor alkalmazom,amikor nekem hasznos,ezért veszélyes.

A törvények mindenkire egyformán érvényesek.

Ez a második lépés.

Sok mesét néztem,olvastam gyerekkoromban?
Árpád!"

Konklúzió: a törvényt készítők faszok, a koalíciós pártok képviselői faszok, húzzanak a picsába. Remélem, ez mé nem hate speech, ha igen, akkor majd átfogalmazom."

Nem faszok,nagyon is tisztában vannak vele,mire jók az ilyen "gumitötvények",sok évi tapasztaltuk is van,mikor,hogyan kell alkalmazni.
Nagyon veszélyes játék is lehet belőle.
A többi OK.
Árpád:

Tévedés, ma Magyarországon büntetlenül lehet – akár gyilkosságra – uszítani. Lásd Tomcat zsidók nemzetiszín szalagra akasztgatásáról szóló fantáziálgatását, Bayer Zsolt felszólítását cserbenhagyásos gázolásra cigányok estén, stb.

Kell törvény arra, hogy az ilyenek után hivatalból eljárás induljon, elrettentő mértékű büntetéssel. Basszus nehogy már másodszor is megegyük azt a mérges gombát, amit egyszer már felzabáltunk két pofára.

Hja, a többivel egyetértek.
Various!

Mi van olyankor,Tomcat azért ordibál ilyesmit,hogy megalapozzon egy ilyen törvényt,aztán ezt nem Tomcat ellen alkalmazzák,sőt biztos,hanem olyanok ellen,akik nem tetszenek valakiknek.

Irak,vegyifegyverek,9.11,Osama.
Indulásra jó,és ma?

Nem furcsa,rendőrautóba rugás 1-2 év.
Tomcat, meg a másik, Toroczkai szabadon szervezgetik a bulikat.
Aztán irnak egy gumicsontot.
Voltak itt hős ellenzékiek,90 -elött,minden buli előtt bevitték őket,nehogy véletlenül is megsérüljenek,amikor a többieket püfölik az utcán.Aztán kik a hősök ma?
Ez régen kitalált módszer,nem szabadna bevenni.
A gyöngyszemet kifelejtettem,kuruc.inf.
Nem értem miért az MSZP "akarja" betiltani,hiszen igen sok hasznot hoz a szoclib pártoknak.
Szerintem a fidesznek kéne harcolni,hogy tiltsák be,hiszen nekik okoz rendkivüli károkat,a fejekben.
Jó játék ez a politika.
öreganyátok
Imádlak ahogy kamuzol, OV pusztán aztmondta, hogy nagyon nem szeretne Torgyánnal kormányozni. Te szerénylelkű a választók így döntöttek és torgyán nélkül nem lett volna kormány. Arról nem is beszélve, hogy a Torgyánt ki építette be a kisgazdákhoz. Ja és a caolás Nagy Imre exkiszvezér pénzelte sokak között. Ja és hogy mennyivel több esze van a kisgazda választoknak, mint a szdsz-eseknek, hiszen négy év kormányzati ámokolás után a kisgazdik 0,3 %-a estek, mig a szabad madaraknak még minndig van 5-6 %-nyi hülyélyük.
Öraganyátok nem azt sérelmezzük, hogy füzetni kell te szerénylelkű, hanem azt, hogy amiért kell az egyre szarabbúl működik és látvonyosan egyre többet lopnak a barátaid.
6.Lenin 2007.11.03. 22:05:45
A premisszáid miatt nem érted. Abból indulsz ki, hogy az MSZP kizárólag pártérdekből áll ki, és nem tételezed fel, hogy esetleg lehet valamiféle politikai meggyőződése is. Innen indulva valóban ésszerűtlen magatartás.
T. Tóta W.!

Már a szcientológusok esetében is volt köztünk némi ellentét, amennyiben az "Ami tőlük jön, az biztosan rossz." mondatot bizony vitattam, és ma sem látom másként. Ezt ugyanis a dolgok nagymérvű leegyszerűsítésének, általánosító, közhelyszerű megfogalmazásnak tartom, ami nem visz előre semmit, a konkrét vizsgálatot elutasítja, ha egyet ismer = mindet ismeri, "tud", mégpedig elegendő tapasztalat és átgondolás nélkül. Ez utóbbi pedig bizony a hit, ami ellen rendkívül emocionális felhorgadással szoktál tiltakozni. Megjegyzendő, hogy pl. a fotonoknál ez elég jól bejött, azok ugyanis eléggé egyszerű valamik, de a messze bonyolultabb emberek esetében nem, ezért sokkal fejlettebb a fizika, mint a ma még nagyrészt statisztikára épülő orvostudomány, a társadalomtudományokról nem is beszélve.

A törvény gumicsont jellegéről szólván megemlíteném, hogy az élet bonyolultsága miatt az összes törvényünk gumicsont, gondoljunk pl. O.J. Simpson esetére, akit felmentettek a vád alól. A törvényt nem olvastam, így Voltaire beperelhetőségéről egyelőre nem tudok mit mondani, de ígérem, utánanézek. Azt viszont tudom, hogy egyrészt, ha bármilyen kisebbséghez tartoznék, eléggé idegesítő lenne számomra pl. a folyamatos ÁLTALÁNOS letolvajozás, mégpedig nem a tevékenységem, hanem a bőröm színe miatt, másrészt egy kisebbség kollektív bűnösségének állandó hangsúlyozása a "For a better Magyarland" elképzeléssel még finoman szólvást se egyezik. Nem összetartó, hanem inkább uszítás jellege van, amire a fiatalság vevő szokott lenni. Pláne egy jól megkülönböztethető kisebbség esetében. Kivétel persze Benes, akinek korábbi ténykedése a szlovákok összetartását szolgálja a magyarok felhasználásával.

A felhozott példák (Voltaire kivételével, aminek, mint mondtam, utána fogok nézni), sajnos nem ülnek eléggé.

1./ A bíró nem a te szád íze szerint ítélt (seggfej eset). És? Ettől még a bíró nem rossz bíró, nyilván úgy ítélte meg, hogy célszerűbb lett volna azt megírni, hogy az adott személy TÉNYKEDÉSÉBEN mi nem tetszik, és miért, és a jelző nem volt helyénvaló. Még az is lehet (horribile dictu!), hogy nem neked volt igazad.
2./ A szcientológusokról szólvást ismételten elmondanám, hogy (ahogy te is írtad valahol), mivel arról a korról (amelynek történetében ők hisznek) semmilyen ismeretünk nincs, a leghelyesebb válasz, ha nem nyilatkozunk, se jobbra, se balra. Ugyanis ha bármely irányba ellépve lehülyézzük a másik oldalt, magunk is a hitünkről teszünk tanúbizonyságot. Egyszer írtam erről egy meglehetősen racionális könyvet, amelyben azt próbáltam magyarázni, hogy hogyan jelenhetett meg kb. 40 - 60.000 évvel ezelőtt hirtelen és minden előzmény nélkül a mai ember, mégpedig Ádám-Éva jelleggel (egy ősapától és ősanyától), amely aztán az összes egyéb emberfajtát kiirtva egyedül terjedt el a földön.

A politikusok egyébként nyugodtan szidhatók, ők nem kisebbség, és szidásra vannak kitalálva, ennek főleg akkor van értelme, ha a leghalványabb fogalmunk sincs róla, hogy mit miért csinálnak, és állandó félelemben élünk, hogy abból kárunk származik. Vagyis nyugi, nem kell visszavonnod semmit.

Talán azt mondanám még, hogy célszerű mindig konkrétumokban fogalmazni, abból baj nem lehet, és még vitatkozhatunk is róla.
Érdekes, hogy itt, a szólásszabadság követelésének egyik leglángolóbb oldalán a beírásaim (noha elmentek) baromi sokáig nem jelennek meg. Van itt valamilyen cenzor, tessen mondani?
Véleményem szerint, ez a tőrvény álszent és képmutató. a "hülye magyar", "hülye zsidó" "hülye cigány" egyforma bunkóság, mindenki aki mondja magát minősíti. Miután magyar állampolgárok vagyunk jogegyenlőségnek kellene lenni, de ez pont az ellenkezője történik. Ha egy cigány "hülye gádzsókat, magyarokat" emleget, nem mehetek vele bíróság elé, mivel szabad indentitás választás van (helyesen) ő a bíróság előtt természetesen gádzsónak vallja magát.A sok cigánytól hallottam a magyarokra vonatkozó rasszista megjegyzést, a törvény ezt a lehetőséget megengedi, miért?
Kedveskéim, a mondanivaló nyomatékosításának más eszközei is vannak a fasz, picsa, buziság, gumicsont szavak variálásánál. Próbálkozzatok a szinoníma szótárral, esetleg olvassatok klasszikusokat, az talán segít.
Apokrif

Zakatol a szentcsalád
Isten tömi Máriát,
József nem tud elaludni,
keres valami piát.
Nem lel, felkel. Pizsamára
húz fel inget és gatyát,
lemegy a Háromkirályba,
hogy egy fröccsöt legalább – – –
– – – „Megint Isten?”
– – – „Megint Isten?” – – – „Az hát, megint.”
Sóhajt, nagyot húz, és legyint:
– – – „Különben,
múltkor kivertem a huppot.
Ha az orrom előtt dugtok!
– – – de így megmondtam a Marinak,
legalább tartsad a pofád,
úgyis szól mint a földrengés
mindig az a rohadt ágy,
közben – de komolyan! – ne halljak
több ha-ha-ha-halleluját!”

Kérdés, mit itél a bíróság, az egész könyvet el kell égetni, vagy elég kitépni egy lapot.

Egy primitiv miniszterelnök és következményei, ime.
Vakapád.
Itt mind összekeverik a véleményt a zsigeri érzésekkel.
1.)Ha egy népről van általában képe valakinek, az egy érdektelen általánosítás.
Ha naponta közzéteszi, az sulykolás. Nem árt, ha van valami határa.
2.)Ha a mások nemi identitását, vagy működését tárgyalja valaki nyilvánosan, esetleg elitélőleg, az megint érdektelen és rossz vért szül, hiszen mindenki csak a magáét tárgyalhatja pejoratív él nélkül, lévén ez magánügy.
Hogy ki mit helyesel belőle és mit itél el, az pedig nevetséges. Nem ártana lekattanni róla.
3.)A vallási kisebbségek elviselhetnék a kritikát, és a többségek is, mivel ők is kritikával élnek a vallástalan , vagy más vallású csoportokkal szemben.
4.)Ha valami vélemény, akkor az nem egy szó.
Ha egy szó, akkor az vagy tény, vagy acsarkodás.
Lordom!

"Abból indulsz ki, hogy az MSZP kizárólag pártérdekből áll ki, és nem tételezed fel, hogy esetleg lehet valamiféle politikai meggyőződése is."

Politikai maggyöződés és az MSZP.

Vicces fiu/lány vagy, Lordom.

Habár a KISZ-től eljutni a hidegvérűen, kizárólag üzleti alapon működő szemléletig,nem kisstilű jellemdeformációra vall.
Embert próbáló,vagy születési valami.

Politikai érdek,ezt elfogadom,vita nélkül.Minden oldalra érvényes.Meggyöződés,ma,az inkább lóbetegség.

Arra "K" kiváncsi lennék,mi a politikai meggyöződése az SZDSZ-,ill.MDF-nek.
A politikai érdeküket értem,bentmaradni,bekerülni a hatalomba,a pénz közelébe,bármiáron.

Különben szeretem a humoros dolgokat.Köszi.
Szóval azért kell diktatórikus módszereket alkalmazni, hogy ne legyen diktatúra. Értem.

Ez olyan mintha a pap leölné a híveiket, hogy minél előbb mehessenek a paradicsomba.

A szabadelvűek annyira szabadelvűek, hogy lemondanak a szabadságról a szabadság érdekében.

Nem ellentmondás?
"Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája."

(Jelenések könyve 2. fejezet, 9. vers)


Na most ezért kit kell lecsukatni?


A demokrácia lényege, hogy amit a zemberek akarnak az van. Ha fasizmust akkor azt, ha kommunizmust akkor az, ha lófaszizmust akkor az.
simonmondja!

Miért nem irjátok le világosan,ha valakinek más a véleménye,mint a kiválasztottaknak /nácik,kommunisták,egyes vallási kisebbségek stb/ az a BŰN.
El kell itélni.

Miért kell körmötfonni.A legtöbb ember igy is érti miről van szó.
A másik lehetőség, hogy az új törvény összhangban áll a kormány antiszegregációs törekvéseivel. Mivel jelenleg a börtönökben 90%-os a cigányság ezért az esélyegyenlőség és a sokszinűség jegyében be kell oda juttatni végre néhány magyart (fehért) is.
Lollerkid 2007.11.04. 13:15:06

"A demokrácia lényege, hogy amit a zemberek akarnak az van. Ha fasizmust akkor azt, ha kommunizmust akkor az, ha lófaszizmust akkor az. "


Akkor én inkább alkotmányos királyságot akarok.
T. Tóta W.!

Voltaire-re vonatkozóan:

2 paragrafus:
"A törvény a kihirdetését követő hónap első napján lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépés UTÁN történt személyhez fűződő jogsértésre kell alkalmazni."
Lenin.
Nem tudom, most épp kikkel veszel egy brancsba, de én a vélemény és az acsarkodás közti árnyalatnyi különbségről zizegtem.
Hogy mi bűn és mi nem bűn, arról te és a hozzád hasonlók szoktak szavalókórust tartani a különféle tereken.
Gondolom, most is ott a síp a szádban.
"Habár a KISZ-től eljutni a hidegvérűen, kizárólag üzleti alapon működő szemléletig,nem kisstilű jellemdeformációra vall."
Nagy különbség, ha valaki liberálistól a kereszténynacionalistáig halad? :)

A fiú korból már kinőttem. Értem, hogy egyik pártnak sincs (se SzDSz, se MSzP, se MDF, se FiDeSz) nincs se klasszikus, se koherens ideológiája. Az azért belátható, hogy a kuruc.info és társai nem igázan kivánatosak se a baloldali, se a liberális, de még a konzervatív és kereszténydemokrata értékrendben sem.

"A szabadelvűek annyira szabadelvűek, hogy lemondanak a szabadságról a szabadság érdekében."
De igen ellentmondás. Illetve kompromisszum. Most a vita arról szól, hogy jó-e ez a kompromisszum. Szükség van-e erre a lemondásra? Nem árt-e többet ez a lemondás?

"A demokrácia lényege, hogy amit a zemberek akarnak az van. Ha fasizmust akkor azt, ha kommunizmust akkor az, ha lófaszizmust akkor az."
Ez viszont tévedés. A demokrácia tényleg sebezhető az anti-demokratikus törekvésekkel szemben, de azért a demokrácia igyekszik védeni magát. Bizonyos mozgalmakat nem enged párttá alakulni, így távol tartja őket a hatalomtól. Vagy másik példa, hogy pont ezért utasították el a népszavazást a királyság visszaállításáról.
T. Lollerkid! 2007.11.04. 13:15:06

Ha valaki bibliai idézetet ránt elő a kabátujjból valaminek a bizonygatására, akkor azt azért célszerű tudni (legalább átabotában), hogy miről is van abban az idézetben szó.

Jézus ezt a szmirnai egyház angyalának üzeni, és mivel Szmirna zsidósága akkoriban éles ellentétben állt az éppen kialakuló kereszténységgel, ezért nevezi őket a Sátán zsinagógájának. Nem zsidóságuk miatt mondja ezt rájuk (sőt zsidóságukat meg is tagadja, ami nem véletlen egy nagy valószínűséggel maga is zsidó embertől), hanem a cselekedeteik miatt. Fentiek szerint még visszaható hatályú törvény esetében sem foghatnák perbe a törvény alapján, a szóbanforgó törvény pedig nem is az.

(azaz az se ártana, ha ismerné az ember azt, amiről beszél)
T. Lord Valdez!

A klasszikus, ill. koherens ideológiához:

Ha jól hallottam, jelenlegi államformánkat, képviseleti demokráciánkat és gazdasági berendezkedésünket mindegyik párt a magáénak vallja. Ezek, ha jól tudom, klasszikusak is, meg koherensek is. Arról is tudok, hogy viszonylag magasak az adók, széles (túl széles?) a jóléti rendszer, és progresszív az adókulcs meg a gázártámogatás, ezek viszont mind a klasszikus baloldali politikához köthetők. Azt már másoknak írom, hogy Mo. sajnos nem egyedül van a nagyvilágban (nemigen tudnak erről T. fórumtársaink), fenti okból versenyre kényszerülünk másokkal, így a jóléti rendszer (azaz a baloldaliság) akármekkora nem lehet, mert elveszítjük a versenyképességünket. Csak dilettánsok mondhatják azt, hogy az államadósságot is meg az adókat is lehet egyszerre csökkenteni, de jobb, ha ezeket a szirénhangokat eleresztjük a fülünk mellett, mert vagy jobbal, vagy ballal lehet előrelépni, de egyidejűleg a kettővel nem megy.

A demokrácia egyébként a sérülékenysége mellett (túl sokat enged azoknak, akik le akarják rombolni) drága dolog is, ha valaki nem hinné, nézze meg a kőröshegyi völgyhidat, demokráciánk sokmilliárdos apoteózisát.
W, te egyre gázabb vagy. A blogod lassan már semmi egyéb, mint zsidó/cigányvédő, továbbá magyargyűlölő és lehülyéző fórum. Van stílusod és tudsz írni, de gondolkodni miért nem?
"Bibliát, Talmud-hamisítványt, Cion bölcseit, sőt vérvádat ragad, mert neki muszáj közölnie a nagyvilággal, mennyire hülye"- Hát igen, ez is jellemző. A Talmud-hamisítvány hazugság, hiszen több hiteles fordítás szerint is tartalmaz ilyesmiket: a zsidók minden tekintetben felsőbbrendűek a "gójoknál", tehát nem bűn, ha egy zsidó pl. átver/meglop/megerőszakol/megöl egy nemzsidót. Fordítva természetesen igenis
bűn. De ugye ez sem kettős mérce?
Említhetjük Simon Peresz érdekes beszédét, amelyben kijelentette, hogy Izrael felvásárolja Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot. Nálunk
ezzel érdekes módon alig foglalkozott a
sajtó, és akkor is csak kitalációként tálalták ezt az egyébként Izraelből is megerősített hírt. (Itt jegyezném meg,
hogy Csintalan úr tartozik nekünk egy
cipőevéssel és egy kasztráltatással, mert ezeket ígérte arra az esetre, ha a fenti hír igaznak bizonyul). A zsidóság sajnos nagyon is sok mostani és múltbeli nemkívánatos dologért ludas. Gondoljunk
csak pl arra, hogy valamennyi parlamenti pártban igen befolyásos pozíciókat töltenek be, tehát arra is képesek lennének, hogy javítsanak a helyzeten, de mint látjuk, nem ezt teszik. Érthető tehát a velük szemben világszerte kialakult ellenszenv, amely nem elő-hanem utóítélet.
A cigányságot szintén nem kellene áldozatként beállítani, hiszen nekik a
"kultúrájuk" része a bűnözés, az erőszak. Ne beszélj itt fehérbűnözésről,
mert ha ezt teszed, hazudsz. A randalírozó "fehérek" hány százaléka a
magyarságnak? Még csak nem is százalék,
talán 1-2 ezrelék. A bűnöző/segélyből élő cigány hány százaléka a teljes cigányságnak? 70? 80? Talán több is. Ha
nem hiszed, nézegess hivatalos statisztikákat, mielőtt ilyen égbekiáltó faszságokkal eteted azt a pár hülyét,
aki nem ismeri ezen népek jellegzetes vonásait. Ha van hülyemagyar címkéd, akkor legyen hülyezsidó és hülyecigány is. Elég volt ebből az állandó kettős mércéből, ami miatt mindig mi magyarok szopunk! Mégis kinek a kurva kemény munkájából tudnak itthon a zsidók meggazdagodni és a cigók segílykét kapni? Faszom tele azzal, hogy majd beledöglünk abba, hogy eltartsuk a rekordmennyiségű élősködőt, és akkor ezek meg hülyemagyarnak meg szarmagyarnak neveznek minket. Annyiból
valóban hülyék vagyunk, hogy hagyjuk ezt. Nem kell ide szájkosár-törvény, ha nem tetszik nektek ez az ország, meg a magyar nép, akkor lehet menni Izraelbe, meg Indiába, meg a büdös picsába. Nekünk is jobb lesz. Nem fogtok hiányozni.
Lordom Bá'!
Bocs a fiuzásért.

"Nagy különbség, ha valaki liberálistól a kereszténynacionalistáig halad?"

Hangyányi azért van,az egyik szinte kézzel fogható,a másik meg ráaggatott,de ez mindegy,az egyik nem menti/semlegesiti a másikat.
Az egyik tolvaj nem lesz szent,ha a másik is az.

simonmondja!

"arról te és a hozzád hasonlók szoktak szavalókórust tartani a különféle tereken.
Gondolom, most is ott a síp a szádban."

Abba a brancsba,akiknek ilyen a stilusa.

Olyan nehéz felfogni,egy demokráciában,ha a törvény nem tiltja,kimehetek a térre és sipolhatok,ha nem tetszik a pofád,vagy lőjelek le?
Azt én nem akarom,mert az törvénytelen.

Neked nem tetszik,hogy nekem nem tetszel,ezért kell egy törvény,hogy akinek nem tetszel,azt le kell csukni.
Ez a gyülöletbeszédtörvény lényege.
vakapad 2007.11.04. 15:01:40
Értelek, és igazad van, csupán arra utaltam, hogy valahogy a magyar pártok egyike sincs ott, ahova pozicíonálja magát. A "baloldali" pártunk épp a baloldali politikát készül lebontani, a "jobboldali" pártunk meg sír miatt, miközben a "liberális" pártunk szeretné korlátozni a szólásszabadságot. Van ebben valami ironía.

Egy (valószínűleg) rossz beruházás nem a demokrácia hibája. A diktatúrák sokkal nagyobb és drágább baromságokat szoktak elkövetni. ld. Sztálin csatornája a Fehér- és a Balti-tenger között.
simonmondja:
"Ha a mások nemi identitását, vagy működését tárgyalja valaki nyilvánosan, esetleg elitélőleg, az megint érdektelen és rossz vért szül, hiszen mindenki csak a magáét tárgyalhatja pejoratív él nélkül, lévén ez magánügy."

Egyáltalán nem pusztán magánügy valakinek "nemi... működése", gondolj csak pld. a zaklatástól a nemi erőszakig, ezért is létezik a szexuális bűncselekmény fogalma, és jogi kategóriája.

Ugyanígy a házasságban elkövetett megcsalás sem pusztán az egyik fél magánügye, hanem válóok, rengeteg ügyvédnek nem lenne munkája, ha ez pusztán magánügy lenne. És ilyen kitételek, hogy mikor nem magánügy, még van bizony rengeteg. A szexualitás ugyanis cselekményekben nyilvánul meg, és ezeknek következményei is vannak.
Drága álbalosok! A szombat reggeli Napkeltében a zsidó Verebes seggnyalva kérdezte a szintén zsidó Gerő A. lakájtörténészt arról, h miért írta le vhol Sólyomról,h "beszari". Értitek ugye? Az a Sólyom, aki márc. 15-én hídon sétál, aki okt. 23-án úgy beszél,h bárki ott lehet... Hazug is, és gyűlöletkeltő is a "beszari" szó használata. És mindezt a közszolálati MTV-ben!!!!! ORTT figyelsz? Nem volt ott Kumin se, meg senki se ellenpontozni. Nem mondom, h mocskos zsidók, nem mondom...

"Antonio Magnelli, az olasz rendőrség főnöke, követelte, a meghozott kitoloncolási törvény-dekrétum azonnali hatállyal való alkalmazását, ugyanakkor felkérte a helyi nyomozóirodákat és a prefektúrákat, hogy az Olaszország területén jelenlévő összes romát és általában véve minden román állampolgárt állandó megfigyelés alatt tartsanak".
"A római, milánói, nápolyi, torinói és firenzei hatóságok máris elkezdték a kitoloncolandó személyek összeírását, akiket a közbiztonság megőrzése miatt fognak kitoloncolni, ebben a helyzetben momentán 5000 személy található".

Látjátok, amíg nálunk csak tökölődik mindenki a fogalmakkal, meg hogy kinek mit szabad mondani, meg mit nem, ők egyszerűen nekiálltak megvédeni a többbséget a rajtuk élősködő, és őket terrorizáló, jól körülírható kisebbséggel szemben, és nem azon filóztak, mi szépet is mondjanak nekik.

A mi rendőrkapitányaink is kimehetnének egy szakmai útra talán, amíg még nem lesz olyan késő, mint az olaszoknál.
az az iszonyúan geci gerő még azt is szokta vigyorogva kivagyizni, hogy 'a bukott miniszterelknök'...

nemcsak a verébnek, de annak a 'buzi fiúnak' (kopirájt Kern Andris) is a csókosa...

tenyérbemászó egy pofája van...
malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.04. 19:03:28

Zsidó, nem zsidó, nem lehet, hogy a jelző az államfő 2006. okt. 23-i fájdalmas hiányára utal az 56-os emlékműnél?

sanya64 2007.11.04. 19:21:44

És ha már kimentek, akkor azt is meg fogják ugye tudni az olaszoktól, hogy a mi 600-800ezer cigányunkat ki figyelje meg, illetve hová toloncoljuk ki őket?
bizony nem mondod, malacom, mert kibaszlak a hidegbe. te retardált, te.
Shore:
"És ha már kimentek, akkor azt is meg fogják ugye tudni az olaszoktól, hogy a mi 600-800ezer cigányunkat ki figyelje meg, illetve hová toloncoljuk ki őket?"

Nem mindenkit toloncolnak ki ott sem, persze:

"Az érzéketlenséggel igazán nem vádolható, az afrikai szegények megsegítéséért aggódó főpolgármester, Walter Veltroni bejelentette, hogy a 15 ezer roma harmadát a körgyűrűn kívül négy nagy táborba zárják. Ez szó szerint értendő, mivel rendőr áll majd a drótkerítés mellett, a többieket pedig kitessékelik az Örök Városból. Menjenek, ahová akarnak..."
És ez még csak egyetlen város, Róma.
„"Attól, hogy valalki magyar állampolgár még nem biztos, hogy magyar érzelmű is"

az mi a fasz, a "magyar érzelmű"? ez ilyen nemzetioldal-féle varázsige?”

Á, ez engem arra emlékeztet, hogy: „Magyarország 1514-ben”

>>Lelkesedni tudunk a hazáért valamennyien; hidd el, Tamás, a jövő meg fogja mutatni, hogy azon urak között, kiknek ti nemesek e haza szerencsétlen állapotát tulajdonítjátok, s kik azt talán csakugyan okozták is, sok van, ki vérét a honért éppoly szívesen ontja, mint bárki köztetek, de fel tudjuk-e a hazának áldozni pillanatnyi érdekeinket, pártszeretetünket, kicsinyes gyűlölségeinket? tudunk-e egyesülni a haza körül? - s lám, barátom, ha ezt nem tudjuk, minden lelkesedésünk hasztalan. Pártokat találsz: nemzetet sehol! Itt Bakács, ott Zápolya nevét hangoztatják; itt egy külföldi hatalom, ott egy hatalmas család érdekei ápoltatnak; a hazáról elfeledkezünk...
Akkor mosmá csak magába zsidócigányozhat a törvénykövető ember?
Azér ez mégse járja, hogy elveszik a kisembertől az ellenségképet.
Kiscsikó koromban Baranyában mi ezt alsó falu, felső falu formában jáccottuk. És szabad volt lealsófalusiazni az alsófalusit (monnyuk a közép falu volt a határeset).
TótaW meg szeggyen antidepresszánsokat is néha.
Pantagruelnek: A haza egy érdekes fogalom. Nem ártana körüljárni. Mert haza ugye ott van, ahol jog is van. Lehet lakója (avagy rabja) ember olyan "közös kockázatvállaló közösségnek" ahol törvények által bebetonozottan korlátozottak a jogai.
Mint például mi itt magyarhonban pár millióan. Hiszen a nagyhatalmak olyan helyzetet teremtettek 1945 után, melynek következtében tömegeinknek nincs likvid tőkéje - mert ugye tilos volt gyarapodni - és hitelt sem adnak nekünk saját országunk "felvásárlására". Vajon az újratermelhető nemzeti vagyon - mint olyan - ma kiknek a kezén van? Volt ugye erre nézve nyilatkozat sikereséknél, márhogy Manhattan, Lengyelország és Magyarország megvan.
A haza sztem lényegében egy idea. Sokan valami haonlót értenek rajta, mások meg különbözőt. Aki földrajzi területhez ragaszkodik az nem vérségi kötelékhez, azaz populációhoz ragaszkodik. Magyar érzelmű az, aki országfüggetlenül egy vérségi kötelékhez, azaz populációhoz ragaszkodik, azaz az emberekkel, a nyelvével emígyen saját kultúrájával van érzelmi viszonyban. Lényegében saját sorsközösségéhez ragaszkodik. Akár annak ellenére mondjuk, hogy az a közösség - populáció - nem csak jellemes emberekből áll. És az ugyan miért lenne csoda ha idegenkedik más kultúráktól, szellemiségtől - más etnikumoktól - és nem ájul el azon, hogy valaki más, vagy mások nagy sikereket érnek el egy általuk kialakított és fenntartott szabályrendszerben, amelyet ők éppen nem fegyverrel, hanem pénzzel tartanak fent. Ugyan mi más lehet az oka annak hogy a Lajtán túl ötször hatszer több zsozsit osztanak, mint innen, ha nem a szabályok? Ezek a dolgok bizony ki vannak csinálva. És igenis jelen van a Kárpát medencében egy olyan etnikum (kultúra, populáció) amely érdekes módon mindig úgy helyezkedik, hogy az idegen nagyhatalom őt, őket találja alkalmasnak az elnyomásra, a kizsákmányolásra.
Mellette szintúgy jelen van egy másik etnikum is, amelyre nagycsaládok jellemzők, mely nagycsaládosok előszeretettel vetik sutba a családtervezés gondolatát és gyermekeik jövője érdekében különféle "követelésekkel" állnak elő.
És ezen etnikumok léte egyszerű tény.
És az is tény, hogy attól még, hogy valaki magyar állampolgár, messze nem garancia arra, hogy a magyarság, azaz a magyar populáció szerves része.
Sanya64.
A szexről.
Jó, akkor, ha valaki megerőszakol, vagy megcsal, akkor meséld és panaszkodj.
Ha szerinted jó ötlet.
Lenin.
Ha stíluskérdés, akkor igazad van. Én nem ordítanék és sípolnék, mert szerintem gázos.
A törvény, lehet, hogy jó, ha van, de én nem gondolom, hogy balosokon kívül mást is el fognak itélni a segítségével, mivel az ügyészség és bíróság vezetői a jogalkalmazásban inkompetens reménytelen esetnek bizonyultak már eddig is.
De haldokoljál addig is látványosan.
Malacka.
Ön dönt.
Iszik, vagy kommentel.
Shore
Szerintem Sólyomnak már tele van a töke, hogy ott kell posztolnia minden ünnepen Lári Feri mellett. Nem gyávaságból nem ment oda, hanem üzenetből. Amúgy meg vesd össze,h mi volt az Operaháznál, ahol Feri beszélt, és mi a Műegyetemnél, ahol Sólyom.
DE NEM IS EZ A BAJ, HANEM AZ, HOGY HOGY JÖN EZ A SENKIHÁZI AHHOZ, HOGY "BESZARINAK" MONDJA A KÖZTÁRSASÁG ELNÖKÉT A KÖZSZOLGÁLATI MTV-BEN, ÉS HOGY JÖN AHHOZ AZ MTV, HOGY NEM HÍVJA ODA ILYEN ESETBEN KUMIN FERENCET!
Simon
Iszok, mert Árpi küld ki a hidegre nemsokára, s bár, mint disznónak elég nagy a hájam, de azért egy-két feles is elfér...
Gyurcsányt és Kókát be fogom perelni gyűlöletkeltésért, ui. ahányszor látom őket beszélni, egyre nagyobb gyűlöletet érzek irántuk, és a pártjuk iránt!
Malacka.
Ez a Kumin ötleted, nagyon vicces.
Beszariságmondáshoz mindig őt javaslod?

Közszereplő - kritika.

Vagy már Sólyom sem közszereplő? Csak a posztosrendőr az?
Malacka! A 69 a nickedben a születési éved vagy az IQ-d?
Simon
Te tényleg ilyen idióta vagy?
Kuminnak azért kellett volna ott lennie, hogy az elnök nevében képviselje a közszolgálatiság értelmében a másik nézetet. Tudod egyáltalán, hogy mi Kumin Ferenc funkciója? Nem vagy te ennyire buta! "Ébredj fel, nem csak neked fáj..."
simonmondja:
A szexualitás azért nem pusztán magánügy, mert (mint eddig is írtam) következményei is vannak.
Gondolj a most futó HIV-fertőzéses ügyre pld., vagy arra, hogy bizony vannak, akiknek pedofíl a beállítottságuk, és rögtön kiderül, hogy mennyire nem magánügy az ilyesmi....
Malacka.
Úgy érted, a Kumin a pofozóbábu, ha a Sólyommal valakinek baja van?
Eddig azt hittem tányérnyalónak tartják.
Sanya64.
Csóró nők az adatvédelem áldozatai - szerintem.
A pedofilra sincs kiírva, hogy vigyázni kell vele. Sajna.
Ígyhát, akár a legnagyobb ellenzője is lehet suttyomban akármi is.

Minden szexnek vannak ellenzői, csak értelme nincs - aki nem akarja, ne csinálja.
simon
Annyira idióta vagy,h ez ügyben utoljára szólok hozzád. Solyóm hivatala, annak deklarált méltósága nem engedi meg, hogy bulvárpolitizáljon reggeli műsorokban, azért helyette Kumin a szóvivő, és ilyenkor vagy direkten, vagy rögtön Gerő után ott kellett volna lennie.
Máskülönben mi a f..sz hírértéke van annak, hogy Gerőnek mi a véleménye? Miért kell meghívni a Napkeltébe, csak mert bunkó stílusban írt valamit az Elnökről.
És ez a gennyláda folyton bukott minisztelnöknek hívja Orbánt, miközben sosem hívja így Horn-t, Medgyessyt, Borost. És ez a bunkó próbálja magát elfogulatlannak tartani. Annyira tahó, hogy ki figja írni magát rövid időn belül a mértékadó értelmiségi körökből (Nálam már kiírta...)
Ejnye-bejnye Malacka.
Csak nem korlátoznád a szólásszabadságot?
Errefelé ez nem népszerű.
" Annyira tahó, hogy ki figja írni magát rövid időn belül a mértékadó értelmiségi körökből (Nálam már kiírta...) "

Mindez 69-es IQ-val? Akkor inkább a kazánkovácsok!
szép reggelt!

kemény menetre számíthatunk a threadben, amíg nem lesz új post, látom malacka CapsLockkal ébredt, és az nem sok jót sejtet.
azért ez tetszett:
"ki figja írni magát rövid időn belül a mértékadó értelmiségi körökből (Nálam már kiírta...)"
emelem kávéspoharam a frappánsan burkolt párhuzamok mesterére.

amúgy meg ki nem szarja le Verebest? én sem bírom a csávót (nem emiatt), de emiatt nem kezdek el hörögni meg zsidózni. fikázhatjuk Stólbucit is ennyi erővel. (de az a comment.com blog lesz)
Sólyom bácsi meg nagy gyerek, tud vigyázni magára, helyén tudja kezelni a bulvárscsapásokat. gondolom más sem hiányzik neki jobban, mint egy ilyen fogadatlan prókátor.
omgwtf
Nem az itt a baj, hanem az,hogy a kormánypárti Gerő a gyülöletbeszéd ptk módosítása másnapján kijelentheti a közszolgálati MTV-ben, hogy Sólyom "beszari". Hát a gyűlöletbeszéd legtipikusabb példáját adta izraelita honfitársunk, miközben épp az ő érdekükben barkácsolta a ptk-t Lári Feri. Mindenesetre a gyűlöletbeszéde nálam célba ért, én már nagyon gyűlölöm Gerőt... És még volt olyan pletka, hogy ő és a mi S. Máriánk!!! Na ne ám már közénk hatoljon szimbólikusan S.M. lábain keresztül ez a prosztatata váladék.
Amúgy még valami:
Egy dolog egy blogban, egy újságban, egy kommentben anyázni, és egész más a közszolgálati Magyar televízióban. Gerőnek inkább ide kéne járni, itt aztán oszthatná az észt malackának, én meg neki a szerves trágyát a szeme közibe:) Szép napot álbaloldal!:)
Sziasztok, jó veszekedést és cinkelést. Mindössze egy kédés miatt töröm meg a fogadalmam, miszerint majd, ha a stíl változik.
TE, TÓTA! Árulnád már el minékünk egyszerű kis senkiknek, a két kategóriából Tenmagad hová is sorolod. Mert ez lassan úgy néz ki, hogy vannak barmok meg ökrök és mindezek felett, mint a tudás letéteményese: TE. Ekkora barom azért nem lehetsz, legalábbis remélem. Ki a fene vagy Te, hogy titkolod az igazi éned? Mondjuk egy csiga?- akinek nem léteznek gerincbántalmai? Mert a gerinc, mintha kifelejtődött volna a gyártástechnológiából, amikor készültél. Mi itt mind azt adjuk ami a bennsőnk, védve igazunk, de Te? Na ezen gondolkozz el fószerkám. Csók és béke.
Tudom, hogy nem leszek népszerű, de rá kell, hogy mutassak egy ellentmondásra.
Malacka -jogosan- emlegeti a köztársasági elnök tekintélyét, ugyanakkor előszerettel -most mindegy, hogy jogosan-e- szidalmaz egy másik hasonló közjogi méltóságot, a miniszterelnököt.

Vigasztalásul, Frei 98-ban úgy konferálta Hornt, hogy "bukott miniszterelnök".
"Hát a gyűlöletbeszéd legtipikusabb példáját"
Ami azt illeti, a személy szerinti pejoratív minősítés, nem gyűlőlet beszéd, hanem becsületsértés.Ellenben ez már közelít:
"adta izraelita honfitársunk, miközben épp az ő érdekükben barkácsolta a ptk-t"
Malacka 69,

Miért nézed? Az, hogy valaki lejáratódott, hülye és elfogult az nem nemzetiségfüggő, mondjak még pédát a másik oldalról? Egyébként a Gerő, emlékeim szerint a Fridinél még tavaly debütált a Sólyom fikázásával és, ha jól emlékszem Popper Peti állványozott alá a nehéz, acélos érveinek. Szerinted kevésbé lenne elfogult a műsor, ha minden második reggel a Pörzse Sanyi kérdezne? Egy hét vékonyfosás+ egy hét szorulás= átlagosan kiegyensúlyozott, jó emésztés...:-)
oké, piggy, rámutattál. touché. tényleg gáz! szerintem semmilyen apropóból nem mondunk ilyet közszolg. tévében a közt. elnökre, hogy "beszari". kis keritévén belefér - saját felelősségre -, de itt nem.
tökre igazad van.

én csak továbbgondolkodtam, hogy most akkor mi van? mit tegyünk? pereljük be Verebest? megteszi, akinek inge. sajnálkozzunk? megtetted Te.
hoztál egy visszás példát a gyűlöletbeszéd alkalmazására, szerintem történet lezárva. ettől még frankón elmegyek ebédelni nemsokára.
vagy?

lássuk be, mi is szívesen gennyládázzuk Verebest. (ja, én is.) az se teljesen PC, de jól esik. :)
Lord
Én egy blog kommentjében fikázom magát a fikát, és nem a közszolgálati médiumban. Ha itt írna ilyent Gerő Sólyomról, akkor right. Nem csak az számít, h mi hangzik el, hanem az is, hogy hol, és hogy ki mondja. Gerő híres és MTV-ben mondta, én egy senki, és itt mondom. Nagy különbség!!!! Csodálom, hogy te ezt nem érzékeled. Ha behívnának a hír tv-be, én nem mondanám Gyurcsányra, hogy hibbant néró, még ha azt is gondolom. És az MTV-ben meg végképp nem.
Na most adtam muníciót szegény Balónéra...
Mér ne mondjon olyat hogy beszari? Önmagát minősíti.

Az viszont sokat elárul egy emberről hogy napkeltét néz. Egy-két adás talán még nem okoz maradandó agykárosodást, de ahogy nézem malacka te régi napkeltés vagy.
mint azt tetszenek látni, az üzemszünet még tart. kb a héten még. bár valamikorra meg kell írnom a Dawkins-könyv (The God delusion - Isteni téveszme) recenzióját.

szerencsére a politika is szunyál.
Lord
Ha azt mondanám, hogy "mocskos zsidók", az becsületsértés, de mi abban a becsületsértés, ha egy zsidóra azt mondom, hogy zsidó? Netán a zsidó szó egy negatív jelző? Ha rám azt mondod: keresztény, no problem, de ha azt, hogy mocskos keresztény, akkor gáz. Szóval mi a sértő ebben "Hát a gyűlöletbeszéd legtipikusabb példáját adta izraelita honfitársunk, miközben épp az ő érdekükben barkácsolta a ptk-t Lári Feri." Fejtsd ki, nem értem!
"valamikorra meg kell írnom a Dawkins-könyv (The God delusion - Isteni téveszme) recenzióját."

ajjaj, lesz munka :)

Már előre is, egy kis segédanyag, publicisztika kedvenc rabbimtól:
www.shmuley.com/articles.php?id=500
test subject
Nekem sajnos van egy hibám: politikabuzi vagyok, de tényleg! Nézek én Napkeltét, Mokkát, Hír tv-t dögivel, na meg ATV-n Civil a pályánt, meg egyenes beszédet, sőt még Ferinket is végignéztem, mikor előadott a Közgázon (Corvinus) Tudod, probálok sokoldalúan tájékozódni. Csak három műsort nem tudok megnézni: Heti 7-es és Újságíró klub (ATV) és Friderikusz agitpropját. Még a betelefonálósakat is el-el nézem (Csintalan, ATV-s)
De van igazságod, szelektálni kéne. Csak akkor meg oda a sokszínű tájékozódás
Julius barát!
Ha Pörzse műsort vezet az Echoban, az rendben, de ha műsort vezet az MTV-ben az gáz!!!! Orosz műsort vezet a Clubrádióban, az rendben, de Orosz műsort vezet az MTV-ben, ez ki...ott gáz!!! Nem az a baj, ha valaki elfogult, hanem az, ha ezt a legnyilvánvalóbb esetek után is tagadja, mi több az elfogulatlanság szerepében tetszeleg, s mindezt az MTV-ben. Orosznak, Bánónak és Aczélnak már rég nem szabadna ott lennie. Menjenek az ATV-be. Legyen már rend ebben a k..a médiavilágban!
Tökéletesen egyetértek malackával ! Véletlenül én is láttam ezt a részét a Napkeltének ( nézni ugyan, hányingerkeltő számomra, de
" hallgattassék meg a másik fél is " alapon, a tájékozottság okán, néha rákényszerítem magam ) szóval felháborított engem is !!! És az a helyzet, hogy ezt a csatornát, mármint az un. " közszolgálatit " , tudják fogni a legtöbben ! Tehát e helyen lehet ártani a legtöbbet ! Ne legyenek kétségeink, jól ki van ez találva ! Próbálna elmenni ez a gennyláda Gerő a Hírtv-be, vagy az Echoba ilyeneket kijelenteni ! Na ott valódi kontrát kapott volna! De persze ahhoz nemcsak neki, de egyiknek sincs elegendő vér a pucájában !/ kivétel az utóbbi időkben Karsai és Szanyi /Csak a szánalmas kis seggnyaló, alákérdezőkhöz mernek beülni !Gusztustalan....
Becsületsértés tárgya egy konkrét, jól azonosítható személy. A gyűlőletbeszédé egy csoport.
Sólyom László egy személy, a "mocskos zsidók" csoport. A zsidó szó önmagában nem pejoratív , mégha sokan sértésnek is szánják. Jelenesetben vélelmezem te is ilyen értelemben használtad, ugyanis ugyanis a szövegkörnyezet sem vallási, sem etnikai megjelőlést nem indokolt.
vakapad vagy fuxosbömis ill. mások.

"a derék Zsiga három laza húzása, amivel ömlöttek ki a magas kamatpénzek az országból."

Nem mintha kedvelném Járait, de ez az összeg nem kisebb a szocik alatti csúszóleértékelés miatt elszenvedett veszteségnél?
Ugyanúgy lehetett "biztos" profitra spekulálni a forinttal, ha nem jobban.
Vagy az egy teljesen más biznisz? :)
(Megj. nem kötekedni próbálok!)
Amúgy Árpád, Dawkinsból tanulni tudomány/vallás határterületet olyan, mint Népszavából tájékozódni.
malacka: inkabb dogonzal az haza erdekeben! :)
Lord
Az, hogy te vélelemezel, az a te dolgod. Én sosem mondanék olyat, hogy mocskos zsidók. De a Hír tv-ben minden Szeteyhez kapcsolódó hírt úgy kezdenek,h "Szetey Gábor, aki nemrég nyiltan vállalta homoszexualitását, .....(itt jön az,hogy mit csinált éppen)" Szóval, ez nem lesz perelhető, és Szetey meg is érdemli azok után, hogy kérkedett a másságával. Ki kérdezte, hogy ő meleg-e, vagy sem. Tartsa meg magának! Amióta ezt mondta, és bárhol megjelenik, már nem arra figyel az ember, amit mond, hanem pl. odaképzelem a szerelme fegyverét a helyére, és lehányom a képernyőt. Hát kellett ez neki? Baj, hogy én hányok attól, ha két ffi rektálisan analizálja egymást? Azt még szabad mondani, hogy nem szeretem a melegeket? Én úgy gondolom, hogy igen! Csak ezt nem szabad mondani, hogy pl. "mocskos buzik", "köcsög seggtúrók". Nah, ezt nem is mondom, egyáltalán nem mondom. Egyszerűen én nem szeretem őket, mert éjszakai kapcsolgatás során már nem egyszer belebotlottam szerelmes együttlétük képi világába, és rettenetesen taszított, mi több: undort éreztem! Baj? Szabad ezt nekem?
Szindbád
Igazad van, márcsak azért is, mert te vagy az egyik kedvenc magyar filmem a Szegénylegények mellett. Hát akkor meló...
Megjegyzem, itt már valaki mondta, remélem pontosan idézem:
"Az általános cigányért tűzbe mennék, de a konkrét cigány gyakran gyűlöletet vált ki belőlem"
Hát igen, általában semmi baj a zsidókkal, tehát nem mondom, hogy "mocskos zsidók", nem mondom, de Verebes és Gerő két rettenetesen idegesítő ember, akik történetesen zsidók, és igen gyakran élnek gyűlöletkeltő szövegekkel. Emlékezzetek csak: anno Verebest anyázásért büntette meg pénzbírságra a bíróság! Gerő a Fridiben folyton Árpádsávozott, miközben más fórumokon meg bicskanyitogatóan nyilatkozik a másik oldalról. Mintha csak azt akarná, hogy zsidózzák, hogy aztán még jogosabban Árpádsávozhasson meg antiszemitázhasson. Megágyazza magának a maga hülyeségeit. Mi meg belemegyünk a kelepcéjébe, mert k...ra felbosszant egy ilyen Napkeltés, vagy Fridis dologgal. Már annyiszor elhangzott, de igaz: a gyakran hangoztatott antiszemitázás gerjeszti az antiszemitizmust.
Ez is irreleváns használat. Most képzeld el, hogy valakit úgy mutatnak be, hogy ő az, aki 22 évesen is legózott, a nénikéje 80 macskát tart, és a húgának rettenes szájszaga van. Felesleges feltünteni. Ez megbélyegző lehet, különösen az ún. "elsőprő erejű jelzők" esetében. (sokak számára a "zsidó" szó is ilyen)

Nyíltan vállani és kérkedni nem ugyanaz. A "buzi" szó viszont pejoratív.
Szabad. Csak ne állj ki a térre megafonnal, hogy mocskos buzik. :)
"két ffi rektálisan analizálja egymást?"
na ez pl. nem gyűlöletbeszéd, csak tautológia. :)

"köcsög seggtúrót" szerintem szabad mondani, mert ezek objektív ténymegállapítások, csak szleng nyelvezettel. :D
Lord
Ha Verebes azt mondja magáról, hogy zsidó, akkor én is mondhatom rá, hogy zsidó. Ő is nyugodtan keresztényezhet engem. Mi lesz, ha a tüntetők "mocskos zsidók" helyett csak annyit kiabálnak: "zsidó, zsidó, zsidó" Pl. Petőre vagy Konrádra. Akkor Pető mire fog perelni? Mert ha perel, azzal elismeri, hogy a zsidó szó pejoratív tartalmú. Na de akkor a keresztény, vagy a katolikus is! Jól összezavartál Lordom, megyek iszok egy kávét, aztán meg dolgozok, hogy keressek pénzt, amin majd táblát és festéket veszek a következő tüntetés felirataihoz!:)
Héjjjj, kezdem azt kívánni, hogy menjen át az AB-n ez a baromság, azt jókat fogunk röhögni a pereken, meg ahogy majd az ügyvédek fossák a szót egymásnak ellentmondva. Kész kabaré lesz a tárgyalóterem! Hajrá, éljen a humoros Magyarország!:)
malacka: azt sem ertem miert kapcsolgatod ejszaka a TV-t, ejszaka aludni kell es kesz. (csak probalom elsajatitatni konzervativizmus lenyeget) :)
malac

"Baj, hogy én hányok attól, ha két ffi rektálisan analizálja egymást?"

Homofób, latens buzi tetszik lenni?
Hányni tilos, próbálj semlegesen érezni a saját érdekedben!
:)
Szindbad 2007.11.05. 13:50:22
na ja. én pl. 11 után fixen megállapodok a Hustleren. ott is megy a b*szogatás meg szívás, de viszonylag keveset politizálnak és a színesbőrűeknek is azonos jogaik vannak. :)
malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.05. 13:31:56
malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.05. 13:34:19

Mindig örömmel tölt el ha mások példájából okulva tanulhatom meg, mit hogyan nem érdemes csinálni.
Egyszerűen örömhormonrobbanást generál az agyamban ha mások téves információkra alapozzák véleményüket, ezzel sötétségbe és sorsszerű kesergésbe taszítva magukat és kiváltságossá emelve azt a kevés embert akit nem ősi ösztöneiken (beidegződéseiken) keresztül manipulálva vezetgetnek pórázon.
Lekonyul a szám széle amikor a póráz olyan gazdihoz kerül aki nem tudja féken tartani a kutyáját.

"Próbálna elmenni ez a gennyláda Gerő a Hírtv-be"

Egyrészt az ember azért kapcsol hírtévére, mert a "baller" emberektől már csömöre van. Magyarul nem valószínű, hogy a HírTV profiljába beleférnek ilyen emberek.
Másrészt a HírTV, mivel akkora szarhalmaz(ganékupac) ellenpontjaként született meg mint pl. a Napkelte, determinálta önmagát és törzsközönségét egy hasonló méretű fos-everestként csak épp jobbról. Mint ilyen, tudatosan tart távol magától értelmes embereket a "másik oldalról". Például Tóta W. Árpád nem sokáig húzta! :D
Nem értetek ti semmit bogaraim.És a törvényhozni szándékozók sem.Hiszen csak arról van szó mindössze,hogy van ill.kell,hogy legyen(mert egyszer már volt) az összefogásnak egy olyan legvégső,legmagasabb foka amikor az hogy ki a zsidó édesmindegy,majd megmondja nektek az arra illetékes.Nektek csak össze kell fogni.
Mese nincs.És ha már teljesen összefogtatok és megtörtént aminek meg kellett történnie utólag ne keressetek kifogást,hogy hát(hegyhát)a fővezér meg a pribékek meg mindenki más,még a zsidók is csak mi nem.Addig meg mindenki mondja csak a magáét.Végül is itt valójában csak erkökcsről van szó,annak egy bizonyos megközelítéséröl és ebben-felsőbb utasításig(mint már említettem)- mindenkinek magának kell állást foglania és helytállni,ha ellenére való befolyásolásnak érzi magát kitéve.
Akartok-e összefogni már végre?
Akarjátok-e,hogy a fondorkodó és korrupt jogi okoskodás helyett végre a vér szent köteléke kössön össze benneteket????
Amig ezt nem akarjátok a bűn,a korrupció lep el benneteket és nem találjátok a kiutat mert a politikusok csak megosztani képesek benneteket.De,ha ti is úgy akarjátok(és sokan akarják,hogy ti is úgy akarjátok)létre jöhet az öszefogás,csak tudni kell,hogy kik azok akikkel soha semmilyen körülmények közt semmiért nem szabad összefogni.
Há' nem?
Vagy palostrend?
"Ki kérdezte, hogy ő meleg-e, vagy sem. Tartsa meg magának! Amióta ezt mondta, és bárhol megjelenik, már nem arra figyel az ember, amit mond, hanem pl. odaképzelem a szerelme fegyverét a helyére, és lehányom a képernyőt."

Az hogy neked mocskos a fantáziád, nem buzikérdés, csak rádférne már egy kiadós seggbekúrás. Ám ha az anális örömöket ennyire visszataszítónak találod, vess egy pillantást az államtitkár úr ORÁLIS technikáját bizonyító felvételre:
www.mtv.hu/videotar/?id=10177
40:21 és 40:23 között kb. :)
Sztív
Tényleg látens buzi vagyok két gyönyörű leánygyermekkel, meg egy csodálatos barátnővel. Ügyesen leplezek mi?:)
Még a mostani cimkém is leplez! Érted, h hideg gój! Tisztára leplezésben vagyok, közben meg egyfolytában fenékformáló gyakorlatokat végzek Norbi DVD-vel, és állandóan azzal zaklatom a háziorvosom, hogy írjon ki rektoszkópiára, mert fáj a végbelem. Elég ennyi?:))
Többször elolvastam a törvényt, és ha jól értem az a lényege, hogy a KISEBBSÉGHEZ tartozó személyek, vagy szervezeteik polgári perben követelhetnek ezentúl kártérítést a kirekesztő megnyilvánulások miatt. Tehát rám továbbra is mondhatjátok, hogy rohadt hetero, de én nem mondhatom Sz-re, hogy szemét homokos, mert beperel a Homoszexuálisok Országos Szövetsége. Vagy a romák mondhatják rám továbbra is, hogy szemét, genyó magyar, de én nem mondhatom, hogy büdös cigány, mert beperel az OCÖ. Szabadság, egyenlőség, testvériség! Éljen a jogegyenlőség!
„Refuse/Resist! · tiltakozz.blog.hu 2007.11.05. 12:52:18
Amúgy Árpád, Dawkinsból tanulni tudomány/vallás határterületet olyan, mint Népszavából tájékozódni.”

Refuse/Resist!, ebben a kérdésben osztom a nézeteidet, de akkor lehet, hogy ugyancsak kár idecincálni, mintegy hivatkozásként, a "The Jerusalem Post" egyik cikkét, nem? :) Avagy mennyivel másabb e kérdéskörben ebből tájékozódni mint amabból?
malac

"Tényleg látens buzi vagyok két gyönyörű leánygyermekkel, meg egy csodálatos barátnővel."

Feleség?
Malacka, általában a magukat a TÖBBSÉGHEZ tartozónak vélt egyedek szokták kirekesztő megnyilvánulással illetni az általuk KISEBBSÉGHEZ tartozónak vélt egyedeket. Senki nem ordibálja az utcán, hogy "Heterókat a Dunába, katkókat meg utána!" Vagy te hallottál ilyesmit?
Tudod, a jogegyenlőség azt (is)jelentené, hogy a melegek is házasodhatnak, lehetne gyerekük, a cigányok lehetnének miniszterek, meg ilyesmiket...
sztiv:

A csúszó leértékelés egy konzisztens gazdaságpolitika része volt, amely meghozta az eredményét. (97-től gyakorlatilag tartós 5 vagy afeletti gazdasági növekedés).Veszteségekről itt nem beszélhetünk....csak áldozatokról. A fenn említett gazdaságpolitika érdekében hozzott intézkedések kb. 2000-re kifutották magukat. Ezt a Fidesz is észrevette. Meg is hozták az új intézkedéseket. Államilag gerjesztett kereslet, és "erős" forint. A mai napig ennek isszuk a levét, ugyanis a Meggyessy és csapata ezt a politikát folytatta.....mert nagyon népszerű tud lenni.
sztiv
Haggyámá a magánéletemmel, vagy megadjam az iwiw-emet? Politizáljunk, nyomjuk Gyurcsányozást, Orbánozást, zsidózást, cigányozást, mer' én úgyis frusztrált vagyok, azé' csinálom. Mer' ezek a jobbosok mind frusztráltak, azé' gyurcsányoznak. Ugye?
Kisa
Ám legyen, házasodjanak a melegek, de akkor meg én hadd vegyek el több nőt!!! Az se veszélyesebb társadalmilag. Ne az legyen a módosítás "a la Gusztos", hogy a házasság két természetes személy ....., hanem hogy a házasság két vagy több személy.... Miért ne? Miért ne lehetnék én több nejű, ha Szeteynek meg lehet férje?
Kisa
Én már hallottam cigányt bunkó magyarozni, érted!!!!??? És ez akkor sem fair, hogy TWÁ továbbra is kiírhatja címkébe, h "hülyemagyar", de én nem írhatom a blogom címkéjébe,h "hülyezsidó". Ez szerinted igazságos? Neked se lennék a gyereked...
Húsz bőrfejű vert meg három külföldi diákot Pozsonyban, ketten közülük csak a kórházban nyerték vissza eszméletüket. A rendőrség nem tartja rasszista támadásnak az esetet. A bántalmazottak egyike sérelmesnek találja, hogy a rendőrség és a mentők csak húsz perccel a támadók elmenekülése után érkeztek a helyszínre. Elemzők szerint Szlovákiában gyakran büntetlenül maradnak az újnáci randalírozások.

-

Na ez ütős ... hol van nálunk ilyen szélsőjobb? sehol a gyűlöletbeszéd meg apjuk f*sza mondvacsinált baromságok ...
malacka,

nem értem a homokos utálatodat. Én sem vagyok az, de ezeket az embereket (no nem azokat akik az Andrássy úton vonulnak) sajnálom. Biztosan nem hobbiból választották ezt: egy életen át bujkálni, a munkahelyu gúnyolódás céltáblájának lenni, hogy a szülőnek ne lehessen bemutatni a szerelmed...

Ezt nem csinálja valaki csak azért mert 'trendi'.

Persze szeretni sem kell őket, vagy felnézni rájuk, ...csak elfogadni. Mint ahogy vannak szőkék, barnák...meg őszek is.

A törvény ettől függetlenül hülyeség.
Kár, hogy nem látod a különbséget, malacka, a homokosok házassága és a többnejűség között, a cigányok rohadtmagyarozása és a magyarok büdöscigányozása között. Valamint kár, hogy nem ismered Rostand Cyranojának a híres mondatát, mely szerint "magamat kigúnyolom, ha kell, de mástól ezt nem tűröm el" - utalok itt tótavé hülyemagyarozására.
Asszem, az én gyermekeim világképe sokkal árnyaltabb, mint a tied, úgyhogy kifejezetten örülök, hogy nem vagy a gyerekem.
malacka:

A többnejűség kérdésében teljes támogatásomat élvezed.
" Minden Magyarnak két feleség, hat szoba, és nyolc kerék" :)
Egyébként élhetsze két nővel, ugyanúgy, ahogy a melegek is élhetnek azonos neművel. Csak éppen jogaid nem lesznek ugyanazok. De tudod mit, alakíts meg a Többnejűek Társaságát (TNT), és harcolj a jogaidért!
(Mellesleg nagy hülye vagy te, ha két nővel akarsz élni, gondolkozz már, az két anyós! És szerintem egy idő után marha fárasztó két feleséget kufircolni férji kötelességből... És még sorolhatnám a hátrányokat reggelig)
Na, fuxos, te se látsz tovább a puncinál... :-)
totya87
Ki mondta, hogy utálom őket!!!!!
Én nem szeretem őket. Pl. nem szeretem a tökfőzeléket, de nem is utálom. Ha van, megeszem. De attól igenis hányok, ha magam elé képzelem, hogy mit csinálnak. Képzeld, hogy mozgólépcsőn egy hetero pár csókolódzik, meg egy ffi pár. Benned ugyanazt váltja ki?
Vagy, ha látsz egy szexfilmet (nem pornó) heterókkal, vagy ugyanezt két ffival, akkor az nálad ekvivalens élmény? És különben is, mi van az én többnejűségemmel? Azt miért ne?
kisa,

ne légy igazságtalan. Messzebbre látunk a puncinál! Különösen, ha a távolban feltűnik egy másik!
malac

"Haggyámá a magánéletemmel, vagy megadjam az iwiw-emet?"

Igen! Megugrana a látogatottságod.


fuxos:

Ok, de a forinttal spekuláció ugyanúgy majdnem biztosra ment 1998-ig, mint Járai idejében. Normális dolog ez?
Azaz, miért lehet olyan derivatív ügyletet kötni, aminek eredménye szinte biztosan pozitív. Az ilyen termék árazásával kel legyen valami probléma.
Nem?
Kisa
Én írtam: adysokk.freeblog.hu/search/cyrano
Okostojás, mielőtt oktatni akarsz egy polihisztort, nézz magadba előbb...!
Amúgy meg sajnállak, hogy nem látod az azonosságot a cigányok rohadt magyarozása, és a magyarok büdöscigányozása között. Tényleg jó, hogy nem vagyok a gyereked...
malacka,

persze, hogy nem ugyanazt váltja ki. De pl egy kiváló bor és a kannás/tablettás sem ugyanazt váltja ki. Van ilyen is meg olyan is. Ami pedig a homokos közösülést illeti: hát ne képzeld magad elé. Én sem a kannás borról álmodom.

Egyébként a többnejűség érdekes kérdés (viccen kívül). Két megközelítés jut eszembe.
1.A keresztény érvrendszer -ami ugye egy szekularizált országban nem döntő.
2. A hagyománytisztelő, ami viszont változik az idővel (pl ma már nem trendi a karóba húzás, holott sokáig volt "hagyomány")

Tehát megfogtál (no nem ott :-), bocsássuk szavazásra.
sztiv:

Egy normális gazdasági állapotú országnál nem. De a mi esetünkben (ország a pénzügyi összeomlás szélén) ilyen dolgokat el kell fogadni. Nincs más választásod. A csúszó leértékelést meg kellett szüntetni, nem ez volt a probléma......hanem ami utánna következett. Mi mindenáron megvédjük az erős forintot, ha piros eső esik akkor is. Na itt volt no risk high profit helyzet....teljesen feleslegesen.

Most átmegyek falusi filozófusba:)
Azt, hogy egy dolog jó vagy nem, eldönthetjük úgy, hogy feltesszük, hogy mi lenne, ha mindenki.....
Ha senki nem cigizne, az jó lenne, tehát nem cigizni jó dolog. Ha mindenki szeretettel lenne, az jó lenne, tehát a szeretet jó dolog. Ha mindenki homoszexuális lenne, akkor.... Mi is van 100 év múlva???
fuxos

Manapság nem lehet ilyesmiből profitálni?
Nem a forintra gondolok. Annyi ország van.
Annyi szerencsétlen gazdaság, tömve rossz politikusokkal. :)
malac:

"Ha mindenki homoszexuális lenne, akkor.... Mi is van 100 év múlva???"

Semmi. mesterségesen is lehetne szaporodni
malacka,

te tévedsz, én nem az mellett érvelek, hogy jó vagy nem jó. Egyszerűen elfogadom és kész.
stiv,

a mesterséges szaporodást, én meghagynám neked. E területen elég konzervatív vagyok :-)
totya kimondta a varászszót ! " no nem azokat, akik az Andrássy úton vonulnak " ! És igen, ez a kulcsmondat ! Mert a homoszexualitás valóban egy kromoszómához, történetesen az X-hez kötött öröklődésű " betegség ". S mint ilyen,- meg olyan, amit a mi cocilista "erkölcsben" nevelkedett társadalmunk nem fogad el máig - szánandó inkább. A fejlettebb demokráciákban ez már nem nagy téma. A homoszekszualitás nálunk sima buziság. De nem csoda, ha e módon aposztrofáljuk ! Hát nem undorító volt az a bizonyos Andrássy úti hajcihő ?! A magamutogató, kihívó, szándékosan provokáló viselkedés, provokatív jelmezekben ?! Mi, az átlagember, bizony ez alapján ítéli meg ezt a kissebbséget ! / a Szetey szerintem épp ez ellen akart vmit láttatni, ő speciel nem ez a kategória /Csakúgy, mint a zsidóságot is, akiket szidunk, amiatt a jónéhány szarházi miatt, akik történetesen zsidók./ a nagytőkés felvásárlókról meg inkább nem beszélek !/ És a cigányságot ?! Azokat se véletlenül ócsároljuk ! Ők is nyújtanak bőven alkalmat, hogy az ember egy életre megútálja az összest, pedig nyilván nem mind gazember. Az általánosítás mindig kényelmes álláspont, hamarabb végezhetünk a véleményeinnkel.
Mindazonáltal, malackának igazat adok, elég undormányos a kuki-fenék-kuki összetétel, brrr, túl plasztikus a kép !:) Pláne, ha még körül is van metélve !:)
Én is elfogadom, mint a tökfőzeléket. Elfogadom, hogy van tökfőzelék, nem akarom becsukatni azokat az éttermeket, ahol kínálják, de valahogy nem szeretem. És szeretném, ha nemcsak azt lehetne PC mondani, hogy nem szeretem a Kelemen Anna féléket, hanem azt is, hogy nem szeretem a homoszexuálisokat. Ez is a szólásszabadság része, hogy kinyilváníthatod, hogy mit nem szeretsz. Attól még nem akarom elpusztítani se a Kelemen Anna féléket, se a homoszexuálisokat. Annak a kimondása, h valamilyen embercsoportot nem szeretünk pl. fasiszták, zsidók, cigányok, antiszemiták, stb... az még nem gyűlöletbeszéd, hisz negatív jelzőt nem teszek rájuk, pusztán az én hozzájuk való viszonyomat, érzésemet mondom ki. pl. Nem szeretem a punkokat. Miért lenne ez gyűlöletbeszéd?
hölgyválasz és malacka,

igen pont az általánosítást kell elkerülnünk. Biztosan lehet a magyarokról is sok általánosító dolgot elmondani, de nem vagyunk mind egyformák.
malacka,

nem gyűlöletbeszéd és még ha az is lenne, butaság büntetni. Elvi és praktikus okokból is.
holgyválasz
Veszélyes dolog a genetikai érv! Gyakran hallani, mivel a homoszexualitás genetikusan adott, ezért ez kiköveteli magának a toleranciát. Miért veszélyes érvelés ez? Mert én már arról is hallottam, hogy a pedofiliának is van génje, meg az erőszakosságnak is. Az jó érv,h Gobbi Hilda meg Ferencsi, meg stb... de a genetikai, az nagyon veszélyes, mert ha az effajta logikát elfogadjuk, holnap majd a pedofilok és a gyilkosok kérnek több megértést, hisz genetikailag kódoltak, úgymond nem tehetnek róla. Másképp kell megvédeni a nemtelen támadástól homoszexuális honfitársainkat!
sztiv ! Nehogymá' arról a kis élvezetrő' is le kelljen mondani ! Bár sztem ez a veszély bennünket 100 év múlva sem fenyegethet,tekintettel a lombikbébi program horribilis árára...Úgyhogy csak nemzzetek, szaporodjatok barátaim, csak tessék, tessék .... !:)
malacka69,

A Gerővel kapcsolatban értem az érveidet, és elfogadom, hogy a szavainak az ATV-n van a helye.
A melegekkel kapcsolatos felvetésedre, viszont annyit megjegyeznék, hogy tudtommal a házasság nem topik Mo-on, csak az élettársi kapcsolat rendezése. By the way nem gondolom, hogy a melegek rendezett együttélése bármilyen demokráciaromboló hatással lenne. Fontos még a felvetéséedhez hozzáfűznöm (melegházasság vs. többnejűség), hogy a többnejűséget tiltó országok esetén a tiltás egyik legfontosabb oka: a többnejüség folytán létrejövő áttekinthetetlen öröklési viszonyok voltak. Ez az egyik, amiért a melegek küzdenek, azaz, hogytöbbek között öröklésijogi viszonyaik törvényből fakadjanak. Jogilag tehát nagyobb feladat lenne a többnejűség mint a melegházasság.
Én csak annyit mondtam, hogy bizonyos tekintetben talán szánni valók. De nem értek egyet a pedofílok és gyilkosok féle analógiával. A homokosok nem bűnelkövetők, ezt szögezzük le. A másik kettő igen ! Értem a logikádat, de ez csak akkor lenne használható érv, ha előfordult volna, vagy előfordulha egy bűnperben a felmentésük, és ez lenne az összes hivatkozási alap. Képtelenség.
Julius
Jogilag több feladat? Megoldjuk! Most úgyis ráér Torgyán dr., kiadjuk neki a témát!:)
julius,

malacka belerángatott, úgyhogy most már megkérdezem:

Miért bonyolult az öröklési viszony? Ha van 5 gyerekem, miért bonyolutabb ha 2 feleségtől van?

OFF: remélem a mama nem tudja visszakódolni, hogy én ki vagyok. Azt hinné többnejűséget akarok, aztán lesz akkor mosolyszünet :-)
holgyvalasz
Én csak azt mondom, h mindennel védjük a homoszexuálisok jogait, meg mindennel lépjünk fel a tolerálásuk ügyében, de ezt a genetikai érvet én rossznak tartom módszertanilag. Mert ha a homoszexuálisok kaphatnak több toleranciát a genetika miatt, akkor a pedofilok és a gyilkosok is. Ami pedig a bűncselekménységet illeti, Romániában még 2001.-ben is bűncselekmény volt, ld. itt:
www.origo.hu/nagyvilag/20011221marnem.html
Ez azért is meglepő, mert náluk előbb lesz Euró, mint nálunk... Üdv. Feri!
totya87
Én se értem mi a gond, vannak országok, ahol ez megoldott, és még az időjárásuk is jobb!:)
Nekem a Philadelphia c. film egy meghatározó élmény volt e tárgykörben, tetszett. Hát valahogy így kellene megközelíteni a témát, ilyen attitűddel itthon is azoknak, akik
" ismeretterjesztői " akarnak lenni, akik el szerettetnék fogadtatni magukat, és nem fenyegetőn, törvényekkel ráerőszakolni magukat egy egész társadalomra.
malacka,

azért Te is mániákus vagy. Hogy még a homokosokról (egy Eurobevezetési dobbantón át) is a Feri jusson eszedbe!
Ez már kóros :-) (no jó, talán nem genetikailag)
totya87
Csak nem Tóth úr vagy, aki 1987-ben született? Mert ha igen, akkor elég könnyen levesz majd anyus:)
holgyválasz
Na ilyen Philadelphiából kéne több... meg belőled!:)
malacka,

b...meg, ez unfair :-)
de a 87 nem születési évem, sajnos.
totya87
Nekem mindenről a Feri jut eszembe: ha szarok a wc-n, ha pornó filmen ejektálnak, ha ránézek a gázszámlámra, ha egy színész ripacskodik, ..... hadd ne soroljam, de tudod mit: tartson ki a következő választásig! Nekünk az a jó, mert ha ő marad, 2/3-unk lesz a parlamentben, aztán lesz itt majd új médiatörvény, meg sok más nyalánkság. Tarts ki Feri, húzzál bele, ne hagyd magad leváltani!
totya87
Csak nem az életkorod, akarom mondani az életkora? Tegezhetem a bácsit?:)
malacka,

kezeltesd magad! Ennyire politikafüggő nem lehetsz! Annyi szép dolog van az életben (pl egy egészséges szerelmi légyott vonzó, ellenkezű neművel).
öregem, ha 87 éves lennék hol a fenébe érdekelne az egy vagy többnejűség! Amihez hozzászólnék (már ha még élnék), az a szívgyógyszerek és a prosztata (ha még lenne) kezelések díja.
Kölöksertés!

És ha két NŐ smárol, csöcsörészi, ujjazza, oralizálja egymást? (szigorúan 18-35 közötti bombázók) Attól is kifordul a gálád, avagy netán még némi bérleti díjat is hajlandó vagy perkálni a DVD-ért?
azt még nem találtam ki, hogy 87 évesen hogy hibáztatom majd a kormányt az impotenciámért. De még van jó pár évem... (gondolkodni biztosan:-)
Hölgyek/Urak mennem kell, egy öröm volt ez a diskurzus.
Triznyai
Most megfogtál te kis minfavágyó!!!! De neked nem itt a helyed, hanem itt:
www.leocadia.freeblog.hu
Totya87

Az általad vázolt eset nem bonyolult, ha meghal Irén("A" feleség), és a törvény erejénél fogva mellétemthetem Beát("B" feleség) függetlenül attól, hogy egészségtől kicsattanó, hamvas 20 éves fiatalasszony.:-)
A probléma (röviden) akkor következik be , ha A,B,C feleség, akik különböző korúak, különböző vagyonnal jönnek a házasságba, és eltérŐ számú gyermeket szülnek, az istenért sem akarnak közös veszélyben meghalni.
:)) malacka :))
Egyébként lehet, fogalmam sincs, mi volt Romániában, szar lassú a gépem, nem is próbálkozom vele, szóval ott bünti volt a homokságért ? Voltak évszázadok, amikor meg sikk volt. / észbejutott egy másik film, Pasolinitől, na ott aztán volt csak agggyad neki ! / Nézd én nem genetikázok többet, a gyilkost sose fogják se elengedni, se megsajnálni, ha az összes rohadt 46 kromoszómája teli is lesz "felmentő" génekkel !:)
Ez tudod vmi olyasmi íratlan törvénye az emberiségnek, ami Sólyom mondatához hasonló Gyurcsány kapcsán : " erkölcsbe ütköző ". Feladom. Úúútálom a génhibájos buzikat ! Na, most elégedett vagy malacka ?:)))
Na Triznyai! Megnézted az ajánlatot? Beleolvasgattál? Ez ám a szaftos bulvár, nem az index velvetje!:)
Mindenkinek minden jót, ma tényleg kultúráltan anyáztunk!:)
Bye:)
Triznyai Döme ! Plasztikus soraid után már el sem tudom / de nem is akarom :)/ milyen honlapra invitált Téged malacka ! Nagyon képben lehet, nem hiába a mondás : Nomen est omen ! :)Na pá mindenkinek, kellemes, szép estét, tegye oda mindenki, ahová épp akarja testét !:)
Nem igazán az én világom.
Amúgy az én koromban, az én csecsemőméretű szerszámommal (3100 gramm és 51 centi) már valami ütősebb kéne.
Refuse/Resist! · 2007.11.05. 12:32:40

"valamikorra meg kell írnom a Dawkins-könyv (The God delusion - Isteni téveszme) recenzióját."

ajjaj, lesz munka :)

Már előre is, egy kis segédanyag, publicisztika kedvenc rabbimtól:

www.shmuley.com/articles.php?id=500

·

Ez a publicisztika még inkább elhibázott, mint - imho - a Dawkins-könyv, helyenként szinte humor-rovatba illő (retorikai szempontból nem is akármilyen helyeken):

__Albert Einstein once commented on the co-existence of faith and reason by saying, "Science without religion is blind; religion without science is lame."__

Dawkins könyvének mindjárt az első, "Egy mélységesen vallásos hitetlen" c. fejezetben külön foglalkozik Einstein vallásosságával. Ebben a fejezetben körbejárja ezt a rabbi által végső döfésnek szánt mondatot is:

"Einstein egyik legbuzgóbban idézett kifejezése: „A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak.” Ám Einstein írta le ezt is:

__Természetesen hazugság volt, amit az én vallásos meggyőződésemről olvastak, szisztematikusan ismételgetett hazugság. Nem hiszek egy emberarcú Istenben, és ezt soha nem tagadtam, világosan kinyilvánítottam. Ha van bennem valami, amit vallásosnak lehet nevezni, az a végtelen csodálatom a világ struktúrája iránt, amennyire azt tudományunk képes feltárni.__

Úgy tűnik, mintha Einstein ellentmondott volna önmagának? Hogy szavaiból mindkét oldal érveket szemezgethet ki magának? Semmiképpen. Valláson Einstein egészen mást értett, mint a konvenció. Miközben továbbra is próbálok rávilágítani a természetfeletti vallás és Einstein vallásossága közti különbségre, kérem, ne feledjék, hogy csak a ter­mészetfeletti isteneket nevezem téveszmének. Íme még néhány idézet, amelyből rá lehet érezni az einsteini vallásosság ízére.

__Mélységesen vallásos hitetlen vagyok. Ez némileg újfajta vallás.__

__Soha nem tulajdonítottam a Természetnek szándékot vagy célt, vagy bármit, amit antropomorfnak lehet gondolni. A Természetben én valami csodálatos struktúrát látok, amelyet mi csak igen tökéletlenül tudunk felfogni, és amelynek a gondolkodó embert alázattal kell eltöltenie. Ez valóban vallásos érzés, viszont semmi köze a miszticizmushoz.__

__Az emberarcú Isten gondolata meglehetősen idegen tőlem, sőt, naivnak is tűnik.__

Halála óta a vallás képviselői érthető módon egyre gyakrabban maguknak próbálják követelni..."
A pfuj, persze, nem Pantagruelre vonatkozott, hanem a szexmániás, exhibicionista kinyilatkoztatásokra.
Ugyan már, ne gusztustalankodjunk és ne személyeskedjünk, hanem legyen vélaményünk...
Pl. lehet, hogy vannak a mienknél fejlettebb intelligenciák is az univerzumban, sőt, az általunk megismerhető univerzum fölött.

Két ikerbaba beszélget anyja hasában.
- Mit gondolsz, van élet a születés után?
- Nem tudom. Onnan még nem jött vissza senki.
- De hát milyen lehet az?
- Nem tudom. Majd a mama elrendezi.
- Te hiszen a mamában?!?!???
- Persze, hiszen ő táplál, véd minket...
- Hát, én még semmiféle mamát sem láttam. Következésképp nincs is.

Vitatkozni lehet, csak nem tudom, van-e értelme. Nem láttam még semmiféle istent, és onnan még nem jött vissza senki, de attól még nem biztos, hogy nincs is halhatatlan valami és valami olyan létforma, amelyről derengésünk sem lehet 3+1 dimenziós világunkban.
Ez egy remek agnosztikus érv, de a Dawkins könyv inkább ateista.
A rabbi írása szerintem nem valami jó.

Ha már Einstein: "A nem-hívők bigottságát majdnem olyan viccesnek tartom, mint a hívőkét."
(nem hagynak írni)
öreganyátok!
Vitatkozni lehet, csak nem tudom, van-e értelme. Nem láttam még semmiféle istent, és onnan még nem jött vissza senki, de attól még nem biztos, hogy nincs is halhatatlan valami és valami olyan létforma, amelyről derengésünk sem lehet 3+1 dimenziós világunkban.

Ebben,majdnem teljesen egyetértek veled.
Lord_Valdez 2007.11.05. 21:12:24

" (nem hagynak írni) "

Kár, érdekes, amit Einstein után a nem hívők bigottságáról írtál.
Van még ilyened?
A blogszerver is alszik - én is joccakát kívánok mindenkinek, és aki hisz istenben, azt, remélem, megáldja.
Aki nem, nem.
öreganyátok!
Bocsi,a ".." jeleket elfelejtettem.
Csak az utsó sor saját.
Refuse/Resist: "Amúgy Árpád, Dawkinsból tanulni tudomány/vallás határterületet olyan, mint Népszavából tájékozódni."

Hm. Valaki vagy istenhívő, vagy nem az. Dawkins nem az, konkrétabban ateista. Könyvében sorra veszi a vallásos érveket is, de természetesen nem fogadja el őket. De mitől volna kevésbé Népszava bárki más? Mitől volna pont egy rabbi (pap, imám, főboszorkány) kevésbé Népszava?

Amúgy élvezetes, csak kicsit locsogós, sok gondolatmenete ismerős lesz az itt olvasóknak, pl a ker. Isten és Darth Vader azonos valószínűsége. Viszont durván elveti a sulykot, amikor olyanokat állít, h vallás nélkül nem lenne izraeli-palesztin konfliktus meg terrorizmus se. Ottan javakért folyik a tusakodás, legfeljebb az ostoba közkatonát etetik Istennel/Allahhal. A ruszkik vodkával oldották meg, a nácik a Vaterlanddal.
Árpi örülhet a kormány ma is sokat lendített a gazdaságon a ragyogó adócsomagjával. bravo. -
Dawkinsnak először a mémek mentek az agyára, aztán az ateizmus. Érdekes és termékeny gondolatokat ír, de tipikus példája annak, hogy hogyan csavarodhat bele valaki a saját maga alkotott világba.

A legújabb könyve pedig papírpazarlás.
Árpi!
Úgy látom, most már mindenki jól kizsidózta, cigányozta, buzizta, gyurcsányozta magát, úgyhogy írhatnál valami újat. De vmi politikamenteset, bár olyan mindegy, hisz ezeknek úgyis minden második szavuk az ország jelenlegi miniszterelnökéről fog szólni. Sajnálnivaló bolondok ők. Azt hiszik értenek valamit a világból.
malacka
"Azt, hogy egy dolog jó vagy nem, eldönthetjük úgy, hogy feltesszük, hogy mi lenne, ha mindenki....."
Ez a módszer nem igazán megbízható, mert szinte mindenre azt mondja, hogy rossz. Tegyük fel, hogy mindenki fogorvos, szőke, 85 kg, vagy egyszerűen férfi. Bánj óvatosan ezzel a módszerrel! :)
El Condor
Te elolvastad a posztot? Hát mi a rákfenéről szóltak volna a kommentek, mikor Árpi a gyűlöletbeszéd ptk módosításáról írt. Ha mi ehhez hozzászólunk, és ezért sajnálnivaló bolondok vagyunk, akkor te meg egy orbitális nagy barom vagy, aki nem találta meg a saját fórumát! Jól felhúztál te kis sznob álbölcs! Rohadtul utálom a nagyokos fajtádat, aki aztán baromira tudja, hogy mi van a világban... El innen Condor, nem fogsz hiányozni! Keress egy blogot, ahol dumcsizhatsz Márairól meg Petriről, meg a f..m tudja milyen undorgrund szubkultúráról.
Lord
Tegyük fel, hogy mindenki olyan lenne, mint te! Tényleg rossz a módszer:)
De néha beválik! Tudod melyik a legközhelyesebb tanári dorgálás: "Józsikám, mi lenne, ha mindenki ezt csinálná?"
Amúgy meg jöjjön el az a világ, hogy mindenki homoszexuális, aztán a legmenőbb szakma az emberi inszeminátor lesz! Hajrá
El Condor:

Kikérem magamnak a minősítést!!!!!! Nekem mindenről Járai jut az eszembe.

Malacka:

Tudod mikor lesz nektek kétharmadotok? Soha....ti még választást sem fogtok nyerni Viktorral.
Ha olvastad a Szép, új világot, akkor tudhatnád. "A szaporodás túl komoly dolog, ahhoz, hogy a véletlenre bízzuk", ezt a szaporítómű igazgatója mondta.
Egy kis trükkös "zsidózás":

jobpilot.hu/misc/adframe/index/7d7/24/2165134.htm

Ugyanígy ki lehet játszani sztem a dolgot negatív előjellel is, úgyhogy a törvény faszság. Nem kell.
Árpád mit szólsz ehhez az állásajánlathoz?

"Kóka azért hátrált el megszégyenülve a tárgyalóasztaltól, mert azt hiszi, van még vesztenivalója. Nincs, János, már rég nincs. És ahogy a lemenő nap bágyadt fényében élesen kirajzolódik a távolodó helikopter sziluettje, a Vésztanács összeül, hogy vállára emelje új messiását, Tóta W. Árpádot.
Igen, magam is meglepődtem a fordulaton, mert a post írásának kezdetén még csak exclusive project produceri állást szántam neki, de jobban belegondolva, ki tudná jobban megreformálni a túlélésért küzdő szórványpárt arculatát? Ha nem bonyolódik vallási kérdésekbe, tarolhatna a tabudöntögető, tenyérbemászó és bosszantó bohóc imázsával, akit nem fejeztet le a király (közvélemény), mert általában igaza van."

hemar.blog.hu/2007/11/05/uraim_az_szdsz_uj_elnoke

Megfontolandó... :-)))
fuxosbömis
Kedves kormánypárti elfogulatlanka! Ha megtartjátok Ferit, bizony meglesz a 2/3!!! Én ezt a feltételt szabtam. De, ha lesz annyi eszetek, hogy lecserélitek Szilire, Gráfra, vagy más szimpibbre, akkor lehet, hogy csak sima többségünk lesz. Ezért drukkolok hát, hogy a végsőkig ragaszkodjatok Ferihez. Hajrá, húzzatok bele!
malacka,

Márai mint underground szubkultúra? Nono!

Ez még a remélt 2/3-nál is jobban fájt.
" malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.06. 09:41:46"

A kormánypártok meg azon rimánkodnak, hogy 2010-ben is Orbán legyen a ti jelöltetek, mert akkor a jelen állástól függetlenül jó eséllyel lehet számítani a 2002-es és 2006-os eredmény megismétlésére, bárki is a baloldali jelölt :-)
malacka:

Az egyik szánalmas vircsaftot sem szeretem.....ahhoz nekem túlságosan kifinomult az izlésem.
"one nation under-dog (ex MM&I) · www.youtube.com/patcondell 2007.11.06. 09:28:53"

Már bocs, de arra nem gondoltál, hogy esetleg egy olyan cégről van szó, amelynél ez szükség lehet a napi kapcsolattartásban? És nem, nem azért, hanem csak mert izraeli az anyacég, vagy a legfőbb partner. Nemzetközi cégeknél megszokott dolog a kívánt idegen nyelv ismerétének megkövetelése, ez még nem diszkrimináció. Ha én odamennék, és mindennek megfelelnék (a nyelvismeretnek is), nem hiszem, hogy csak azért nem vennének fel, mert keresztény vagyok.

És hogy képzeled el negatív előjjelel?

"Héber nyelv ismerete hátrány?"
Tényleg: lehet a választást bojkottálni? Mi van, ha nincs meg a 25 % egy választáson? Mert nekem a tököm tele van az egész mostani bagázzsal! Szép alternatíva: választhatok a szar meg a fos között! És sajnos a távoli horizonton se látok senkit...Illetve ott is csak senkiket látok. Sajnos.
ha a nőkön viccelődni mertek, csúnyán be foglak Titeket perelni, fujjj :P
Árpi, pont ma egyéves a blogod, innen is gratula! A macinak vmi marcipántortát vehetnél...

CrL



kovvacs, mindenféle diszkrimináció nélkül:
Két nő beszélget.
- Láttad már a férjed arcát szeretkezés közben?
- Ne is kérdezd. Szörnyű volt mikor benézett az ablakon.

Nemi erőszak ügyében ítélkeznek.
- Nem értem- mondja a bíró -, hogy ha igaz, amit mond, hogy homoszexuális, miért támadta meg azt a szerencsétlen apácát?
- Hmm... Hátulról úgy tűnt, mintha Zorró lenne..

Első közös éjszaka után kérdi a nő:
- Tulajdonképpen mi a foglalkozásod?
- Aneszteziológus.
- Aha. Tudhattam volna, semmit nem éreztem.
kisa:

Ha volna rájuk tömeges igény, megjelenének másfajta politikusok is. Amíg csak páran vagyunk, akik tényleg látjuk a felhozatal silányságát....addig no future
malac

adysokk.freeblog.hu/archives/2007/05/04/Imadottaim_kisdragaim/#comments

A nagyobbikat átveszem, liberális nevelést fog kapni, alig észrevehető vallásos elhajlással. Dollárban mennyit is mondtál?
:)
Fedor 2007.11.06. 10:03:12

De, gondoltam arra is. Lemaradt egy ";)".

Nem gondoltam komolyan, mivel valószínűleg kb. annyian beszélnek Mo.-n héberül, mint kínaiul. És az SEM lenne gáz, ha az lenne előny a melónál.

Az én hibám, kellett volna az a qrva smiley. Aszittem az idézőjel is elég lesz. Sorry...
fuxos,

ezzel nem értek egyet. Szerintem nagyon sokan látják, hogy egyik kutya másik eb. Csakhogy mindkét kutyának az az érdeke, hogy a húsosfazéknál más ne legyen. No ezért nincs más.

Irtózatos pénz XY nevét, programját megismertetni, helyi jelölteket választani és megvédeni magad mindkét oldal támadásától.

Nem véletlen, hogy Csányi sem ugrott bele.
Fedor
Lesz annyi eszünk, h a kampányban megígérjük Kósát (60% az indexe, ezzel No. 1.), aztán meg mégiscsak Viktor lesz a főnök. Úgyis legalizálták a szocik az őszödi utáni bizalmi szavazással, h lehet a kampányban hazudni olyat, amit úgysem akarunk megtartani. (Egyébként Orbán élmezőnyben van, Gyurcsány az utcsó 3-ban, és épp a legutóbb fordult a trend, mert ma már Orbánt alkalmasabbnak tartják m.elnöknek, mint Gyurcsányt. Eddig kb. egál volt.)
Fuxos, úgy gondolom, hogy igénytől függetlenül esély sincs rá! Szegény Kupa is hogy bebukott a Centrummal! Egyszerűen nincs elég lóvé, háttér, marketing, kommunikáció, miegymás. És bármennyire is acsarkodnak egymásra, hidd el, a háttérben olyan összekacsintások vannak, amit el se tud képzelni a nép, az istenadta!
Malacka, nem tudsz leszállni orbánról meg gyurcsányról? Nem veszed észre, hogy egykutyák???????????
"Nem véletlen, hogy Csányi sem ugrott bele."

No majd a Széles. Tévéje, napilapja már van. Igaz per pillanat ezek inkább a FIDESZ szolgálatában állnak, de hát 3 év alatt még meggondolhatja magát. A femérések szerint amúgy is a jobboldalon mutatkozik nagyobb igény egy új pártra...
malacka,

áruld már el miért ragaszkodtok ennyire Orbánhoz?
Miért nem "maradhatna" Kósa?
Egyébként a ciklus közbeni miniszterelnök cserét én nem tartom/tartanám hazugságnak. Csak nem értem miért kell "Orbánnal tűzön, vizen át".
"Lesz annyi eszünk, h a kampányban megígérjük Kósát (60% az indexe, ezzel No. 1.), aztán meg mégiscsak Viktor lesz a főnök. "

Na ennyit az elvekről, emg az erkölcsi fölényről...

"épp a legutóbb fordult a trend, mert ma már Orbánt alkalmasabbnak tartják m.elnöknek, mint Gyurcsányt. "

Na és ez szerint mit bizonyít 3 évvel a választások előtt? Már azon kívül, hogy majdnem 6 évvel a bukása után (és ráadásul egy ilyen másfél évet követően) végre egyszer egy pár százalékkal többen látják hozzáértőbbnek, mint az ellenfelét! Nagy dicsőség, amikor a pártja már már bő egy éve majdnem kétszer népszerűbb, mint az ellenfele pártja... Szerintem ennél ékesebb bizonyíték nem is kell az állításom igazolására :-)
Nono, Fedor, szerintem baloldalon is lenne rá igény!
A rabbi a Magyar Nemzet. Habár szerintem a mondanivalója akkor is fontos és igazságtartalommal bír, ha az Einstein-idézettel mellélőtt.

"Valaki vagy istenhívő, vagy nem az."
Nekem, és a legtöbb gondolkodó embernek a hit komoly intellektuális és lelki küzdelem.

"Könyvében sorra veszi a vallásos érveket is, de természetesen nem fogadja el őket."

Nem olvastam ezt a könyvét, de írták róla, hogy amatőr munka (annak tán nem rossz), finoman szólva hiányosak a filozófiai-teológiai ismeretei. Magyarul amolyan józanparasztos írás.
Szerintem durván elveti már ott is a sulykot, hogy az önző génből levezeti Isten nemlétét.
De erről mér bővebben, majd írok én is egy józanparasztosat erről.

Egyébként Dawkins-rajongók, figyelem!
Van a csávónak az önző génen kívül más eredeti gondolata? Mert ez nagy volt, az igaz, habár a cím már gyakorlatilag elmond mindent, ami a könyvben van...
Totya87:

Csak nem értem miért kell "Orbánnal tűzön, vizen át".
Mert mint nemzet még kiskorúak vagyunk. Kell a gondoskodó apuka, jobbról balról egyaránt.

Kisa:

Nekem azt nem kell elmagyarázni, hogy ez a bagázs egy és ugyanazon kutya kölkei.

Az a szomorú, hogy sok jobb sorsra érdemes akár balos akár jobbos nemzettársunk is görcsösen ragaszkodik ehhez a két pojácához. Olvassátok végig a kommenteket. Sok olyan értelmes társunk van itt is a blogon is, akik képtelenek kilépni akár Orbán, akár Gyurgyány árnyékából.
Nincs rá igény...ez a baj.

" kisa 2007.11.06. 10:57:30 "

nézd meg bármelyik közvéleménykutató eredményeit. Mindenhol azt mutatták ki, hogy a jobboldalon nagyságrenndel többen vannak, akik egy új párt színrelépését kívánják. mondjuk az ebből még nem derül ki, hogy ez új párt demokratább lenne -e Orbánéknál, vagy pont ellenkezőleg...
Remélem a viktorimádók többsége ilyen malacka-féle primitív, és akkor nincs mitől félni a normális embereknek.
Kisa
Egy volt KISZ-titkár sosem lesz egykutya azzal, aki 89-ben úgy mondott beszédet Nagy Imre temetésén, hogy az egész közélet felszisszent!
totya87
Kósa szimpi, szimpibb, mint Orbán, de alatta atomjaira hullana a Fidesz, önszalámizódna. Hosszútávon nem válna be, s hallottam egyet-mást róla, amivel hamar kicsinálhatná a ballib média, sajtó. Rárontanának, mint ahogy a nemzetre szoktak:))
Fedor
A tieid legitimizálták azt, hogy lehet a kampányban A-t mondani, aztán meg inverz A-t csinálni. Mi csak átvennénk ezt a módszert, amit a szocik 100%-ban megszavaztak, amikor bizalmi szavazás volt. Amíg Gyurcsány maradhat hatalmon, addig legitim dolog hazugsággal választást nyerni. Még mindig nem érted, mi változott meg Őszöd óta? Milyen rubicon lett akkor átlépve, mikor a bizalmi szavazáson parlamenti legitimációt kapott ez a politizálás?
malac:

"s hallottam egyet-mást róla, amivel hamar kicsinálhatná a ballib média"

Mit?
"Mi csak átvennénk ezt a módszert, amit a szocik 100%-ban megszavaztak, "

Ti képesek lennétek ilyesmire?
:)
sztiv:

Biztos hogy lehetne találni....bár az ilyen mértékű hülyeség mint amit nálunk csináltak, azért igen ritkaság a világban........és ne felejtsd. A kockázatnak mindig két oldala van. Nálunk biztos volta lové, mert egyértelmű volt az irány.
Ez a Vona Gábor azért nem hülye hiába nézi annak mindig Tóta úr.

"A forradalmárok ellenséglistája ennél jóval vaskosabb, de egyben megfoghatatlanabb is. A környező országok, az EU, a NATO, Izrael, Oroszország, az USA, a jelenlegi kormány, a parlamenti pártok, sőt, az összes párt, végül saját „elhajlóik” is. (Úgy látszik, itt is működik a jakobinus forgatókönyv.) Mivel, ahogy fentebb láttuk, a célok körző helyett zsírkrétával lettek megrajzolva, így az ellenségkép is homályos. A gyakorlatban általában kimerül a kézzelfoghatóságban, vagyis a rendőrség szintjén. ...
Ahogy a megfogalmazott cél az ellenség miben-, illetve kibenlétét kirajzolta, úgy adja meg a haditervet is. A Fidesz egyedüli célja a kormányváltás, tehát a teendőket ehhez kell szabnia. Nincs szükség hosszútávú, stratégiai programra, elég a kormány szüntelen támadása. Nincs szükség saját intézmények megalkotására, elég lesz majd megkaparintani az államiakat. Nincs szükség az emberekkel való őszinte beszédre, hiszen a hazugságokra épülő rendszernek a kormányváltás után is állnia kell. A terv egyszerű. Várni és várni, folyamatosan ott lihegni a kormány nyakán, és újra várni. Várni, hogy Gyurcsány annyira rossz legyen, hogy akár még Orbán is jöhessen helyette. Várni egy táborban, egy zászlóval. Hogy kikkel egy táborban? Mindegy. Hogy mi van a zászlón? Az is. Hogy kétszer így már nem sikerült? Csitt! Ehhez csak ők értenek.

Ha valakinek a célja a rombolás, tárgyiasult ellensége a rendőrség, akkor mi más haditerve is lehet, mint berendezkedni a háborúra. A forradalmároknak ezért nincs valódi nemzetstratégiája, hiszen az kimerül az utcai összecsapásokban való egyre alaposabb jártasságban. Érdekes kérdés, hogy mi történne akkor, ha átszakadna a rendőr sorfal. A TV székház ostroma erre egyébként választ adott. Az épület bevétele után az emberek nem tudtak mit kezdeni magukkal, mert fogalmuk sem volt, mit akarnak kezdeni az ölükbe hullott győzelemmel. Az ajtót be tudták törni – s bár ez sem kevés, de berendezkedni már nem sikerült.

A Jobbik célja az építkezés, ehhez van szüksége haditervre. Természetesen be kell jutni a Parlamentbe, amelyre minden esély megvan. Orbán Viktor ugyan nemrégiben azt mondta, hogy személyes stratégiája, hogy tőle jobbra egyetlen párt se létezhessen, de erről, ha már demokraták vagyunk, azért inkább a nép döntsön. Reményeim szerint meg is teszi. Tudjuk persze, hogy hazánk jelen helyzetében egy parlamenti frakció sem ad megváltást. Arra viszont jó, hogy nagyobb nyilvánosságot és nagyobb hátteret biztosítson a már megkezdett misszió folytatásához. A parlamenti jelenlét tehát egy nélkülözhetetlen állomás, de a munkát már most el kell kezdeni, és azután sem állhat meg."

malacka,

no ezzel nem értek egyet: Ha ők is csinálhatták, akkor mi is. Ha a szomszédod lop, neked is szabad?

Ok akkor nem Kósa: de senki más nincs, aki alkalmas lenne?
fuxos

"A kockázatnak mindig két oldala van. Nálunk biztos volta lové, mert egyértelmű volt az irány."

Ilyen kéne még sok.
Ha a Fidesz győzne, akkor talán lesz egy újabb esély.

:)

Carnivora:

Nem hülye...demagóg...eddig hordószónok volt...fejlődik a csóka.
sztiv:

Nekem teljesen mindegy , hogy ezek közül ki győz....a fux marad, na meg a bömi is.:))))))))
"El Condor 2007.11.06. 11:24:42
Remélem a viktorimádók többsége ilyen malacka-féle primitív, és akkor nincs mitől félni a normális embereknek."

Ezt tényleg komolyan mondod ? Szerinted ez egy érv ?! Attól eltekintve, h malacka szerintem messze nem primitív, s hogy mellesleg, magamat sem tartom annak, ilyen alapon a te a mondatod sokkal inkább illene azokra a begyöpösödött agyú, kádári nosztalgiázókra, akik szűklátókörűségükben újra hatalomra juttatták ezt a hagyományosan hazug bandát ! Persze nyilván magadfajták is akadnak köztük, ki tudja, milyen megfontolásokból, de a nagyját - és ezt nem én,a szocik mondják ! - a nyugdíjas és " panelproli " réteg teszi ki./ ez utóbbi is szocis szófordulat ! Először a Népszabadságban jelent meg, elég szégyenletes módon, mitsem számítva, h ezzel a kijelentéssel emberek tízezreit nézik le, alázzák meg !/
Vona nem hülye, de veszélyes.

Mire kell neki a hatalom? Kik lesznek a kedvezményezettjei? A "magyarok"? Ez egyszerűen hangzik de kik azok? A liberálisok is magyarok, vagy ők (mi) definitíve idegenszívűek?

Ebből a szempontból Viktor sokkal jobb. Őt már láttuk.
Tudtommal a "panelproli" kifejezés Kövér Lászlótól származik, 2002-ből.
Valamint a kádári-nosztalgiát jobban képviseli a Fidesz.

Mire kell a hatalom? Naív kérdés, Sullának mire kellett?
hölgyválasz:

A világért sem nem szeretném megsérteni, de Ön igen szemellenzősen látja a dolgokat. A kádár nosztalgiára, sokkal inkább a fidesz épít mint a szocik. Régen a párt feladata volt megoldani a zemberek problémáját, most pedig ez az állam(fidesz) feladata lenne.
Hogy mennyire primitívek az orbánimádók azt nem tudom, viszont az biztos hogy súlyos problémáik vannak az izléssel. Ez a Gyurcsány fanokra is igaz.
"Vona nem hülye, de veszélyes."

És meddig tud féllábon állni? Inkább hülye.
El Condor 2007.11.06. 11:24:42
"Remélem a viktorimádók többsége ilyen malacka-féle primitív, és akkor nincs mitől félni a normális embereknek."
Ez egy értelmes, intelligens, érvelő mondat volt! Gratulálok te kedves os nagyon okos. Végignéztem az összes kommentedet, de nem találtam egyet sem,ami a te szellemi fölényedet igazolná. Melyikre vagy büszke? Kérlek vágd be újra, hadd okosodjak prof. őkegyelmedtől!Naaaaa, léccike, léccike, léccike!
totya87
Kósa a Fidesz Dávid Ibolyája!!!!! Ezen most gondolkozz el!
(Azért én nagyon bírom a vicces búráját, de hát... már megírtam)
totya
Én vitriolosnak szántam, h majd Kósát nevezzük min.elnöknek a kampányban, aztán, ha nyerünk, akkor mégis Viktort tesszük oda. Nyilván mi nem ilyenek vagyunk, de ezt érdemelné ez a mostani hazug csűrhe. Megdobnak kővel, dobd vissza baltával:))
totya! Te egy értelmes embernek tünsz ! Visszakérdeznék. Kérlekszépen magyarázd el nekem, milyen ellenérzéseid, minő kifogásod van pl. Neked Orbán V. ellen ? Sorold ! Próbáltam megfejteni a gyűlölködők okait, de azt láttam mindig, hogy zsigerből jön az útálatuk, s hogy a szoc-lib propaganda bizony igen hatékony munkát végzett ! De értelmes és elfogadható, tényekkel is alátámasztott ellenérzésekről még nem hallottam, itt se. Én el tudom mondani, pontról-pontra, miért útálom Gyurcsányt, Kókát, Verest, Lendvait, és sorolhatnám...
totya, bocs, nem neked akartam az előzőt !
egy kicsit másképpen is -
RefuseResist&TWÁ:
elgondolkodtam itt az "önző gén" dolgon, az említett könyvnek csak 1-2 recenzióját ismerve.
Ha Dawkinsnak igaza van, akkor nincs semmi, ami az önzésnél erősebb.
Tehát akkor lehet hinni Istenben, ha van bármi a világon, ami felülírhatja a személyes önzésemet.
Nem azt mondom, hogy csak a zsidó-keresztény hitvilágon belülről lehet szeretni! Ez annál sokkal bonyolultabb dolog. De azt mondom, ha valaki elhiszi azt, hogy az önző génnél van valami, ami erősebb, és az a szeretet, akkor... - na ott van egy mozzanat, ahol sokan lehetőséget adnak Isten létének, én magam például annak idején ezen a logikai soron haladtam.
Ami a jobboldal-baloldal marakodást és kurvaanyázást illeti, ami itt sok kommentben is zajlik, a személyes érdeket ("ledumáljam, meggyőzzem a másikat") csak ritkán írja fölül az, hogy "tényleg szeretnék kommunikálni vele".
Tévedtem, elöszőr (az első fellelt használata) F. Hegyi István használta egy a konzumidiótizmusról szóló publikációban.
fuxos ! Nincs itt semmiféle szemellenző ! A Fidesz egyszerűen taktikát váltott, kénytelen megszólítani ezeket az embereket is. Továbbra is állítom, hogy nem a magasan kvalifikált értelmiség juttatta Gyurcsányt oda, ahova. Persze jócskán akadtak kivételek, ugye nem kell megindokolnom, miért.
Lord Valez
Nem jól tudod, nézz utána !
Malacka, hol van már az az Orbán???????
És különben is: egy (Oxfordban - 8valahányban! járt) Bibós miért ne lehetne egykutya egy KISZ titkárral? Tudod kik lehettek bibósok?
Szerintem, ha nem lett volna rendszerváltás, akkor is ugyanzeket az arcokat látnád a Nagyházban, MSZMP-s színekben...
Hölgyválasz:

Hát ezt most végleg nem értem. Az én szótáramban ez a taktikai váltás egyenlő a hazugsággal.
Szerinted a fideszre kik szavaznak. Láttál te már fideszes naggyűlést. Csak úgy hemzsegnek az atomfizikusok, meg a nobel díjas közgazdászok.
Halkan megjegyzem, hogy Magyarországon általános a szavazati jog. Mindenkinek szíve joga arra szavazni, akire akar. Ezt semmilyen módon nem lehet kéttségbevonni......még ha nem is a legbölcsebben karikáznak. :-))))
kisa: 12:48:42

A számból vetted ki a szót.
Volt egy falfelírat a Moszkvatérnél 93 táján. "Fidesz = még 4 év MDF".
Szerintem ez elég ok volt mindenkinek... (na nem is kapott sok szavazatot 94-ben :) )

Viszont politikában tényleg Kövér használta az MSZP szavazótáborának egy részére.

„megengedhetetlen, hogy ebben az országban a büdös bunkó angyalföldi panelproli döntse el a választásokat”

(Orbán Viktor elhatárolott a kijelentéstől, az külön vicc, hogy a ME jelőlti vitán megpróbálta GyF szájába adni és nem sikerült)

2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php?start=21000&udb=20
pocakos.blogter.hu/?post_id=36829
www.vagy.hu/cikk.php?id=4562&act=s
index.hu/velemeny/eheti/emesis/
www.egominfo.hu/f_forumdisp.phtml?sn=1&forumkod=215&forumneve=Orsz%E1ggy%FBl%E9si%20v%E1laszt%E1s&startbejegyzes=708
fuxos, te is itt???????????
De én ma még nem is csókolóztam senkivel! Sajnos.
:-)
A picsába malackával, személyesen ismerek olyan fidesz-politikusokat (nem a noname kategóriából, szerintem miniszteri poszt várományosa az egyikük), akik konkrétan abban a gimiben, ahova jártam, KISZ-titkárok voltak. Az egyik itt, a másik ott, mert több helyen is jártam gimibe...
Ja, fuxos, a Pelczné pl. majdnem olyan intelligens, mint anno a Keserű Jánosné...
fuxosbömis 2007.11.05. 16:35:08 , illetve érintve sztiv által felemlítetteket.
Járaitól függetlenül szerintem érdemes egy kicsit tisztázni a dolgokat..

Na szóval Sztiv-nek tökéletesen igaza van, a csúszó leértékeléssel igencsak jól jártak, főleg a magyar exportőrök, hisz egy előre látható leértékelési ütem szerint működtek a dolgok, ennek megfelelően tökéletesen be lehetett építeni a piaci döntésekbe... A csúszó leértékelés rendszere és a gazdasági növekedés között egyértelmű korreláció nem mutatható ki Mo. esetében. Főleg azért, mert kétféle crawling peg rsz. van: "forward looking", és "backward looking cp". Magyarországon ugye egy totál admisztratív árfolyam volt egészen 90-ig, amit aztán szépen elkezdtünk szakaszosan értékelni lefelé, ami nem volt jó megoldás. Felnyomta az inflációt, és nem jelentett megoldást az admisztratív árfolyam, és az ebből adódó versenyképességbeni hátrány kiküszöbölésére. Nyilván lehetőség lett volna egy ütemben leértékelni, de az ugye egy elég veszélyes megoldás (hiperinfl, stb.) Ekkor született az a döntés, hogy úgy értékeljük le a forintot, hogy beárazzuk gyakorlatilag a jövő évi inflációt, ezzel mintegy dezinflációs folyamatot elindítva (fw looking ugye) Ezen árf.rsz-nek nem a gazd-i növekedés előremozdítása, sokkal inkább az infláció elszaladásának megakadályozása volt a célja. Az már egy másik kérdés, hogy a kiszámíthatóság nagyon tetszett egyes külföldi befektetőknek, hisz ha az itt megtermelt áruk exportja révén ők is rendesen kalkulákhattak nyereséggel. Ugyanakkor csak úgy, mint sok más felzárkozó ország esetében nálunk is bekövetkezett az, hogy "túllőttük a leértékelést" és a piacon az árfolyamrendszer megváltoztatásával elkezdtek Ft-ot venni, magyarán teljesen természetes módon erősödött a Ft. A megszüntetés időzítésével kapcsolatban vannak viták. Középtávon egyértelműen érződtek a versenyképességbeni hátrányok, ld. nem egy cég ment ki. A probléma az volt, hogy a gazdaság- és fejlesztéspolitika nem volt felkészítve a döntésre. Járai esetében a növekvő ktg.vetési hiány, illetve a külső tényezők miatt elszaladhatott volna az infláció. Figyelembe véve, hogy jegybank feladata az árstabilitás, meghozták a döntést, hogy fizetünk egy komoly kamatfelárat, ellensúlyozva az országkockázatot mellyel megakadályozzuk, hogy mindenki Ft-ot adjon el. Nyilván vannak akik baromi jól jártak, de jól járt a lakosság is úgy nagy általánosságban. Nem szaladt el az infláció. Az exportőrök persze szoptak rendesen... Ja meg a kormány is, mert jól jött volna nekik egy kis pénzromlás. Nem véletlen, hogy Megyóék nem kicsit támadták Járait a döntései miatt, amik ugyanakkor megfeleltek a jegybanktörvényben foglaltaknak.

Félreértés ne essék nem akarom Járait védeni, mert az ő hibája szerintem nem a szűkebb értelemben vett jegybanki tevékenységben keresendő, hanem abban, hogy nemegyszer beleugatott olyan dolgokba, ami nem az ő kompetenciája volt...

Bocs az OFF-ért
Kisa
Hogy is mondtad? "A picsába malackával". Ez tetszik, szeretek ott tartózkodni, különös élvezetet jelent számomra. Veled meg a faszba! Talán te épp azt szereted jobban. Én csak jót akarok neked is. Üdv.
Amikor Orbán 72 órás ultimátumot adott, hát rögtön összezártatok álbalosok, és két kézzel kapaszkodtatok Lári Feribe. Mert ennek ez a pszichéje. Mi onnan tudjuk,h ragaszkodnunk kell Orbánhoz, mert ti őt akarjátok leginkább elküldeni a francba. Tedd az ellenkezőjét annak, amit az ellenséged kíván.
Én viszont tiszta és őszinte szívből kívánom, hogy minél tovább maradjon Gyurcsány miniszterelnök úr! Legnagyobb tiszteletem az ővé, eddig ő tette legtöbbet a Fideszért! Hajrá Feri!
kisa,
:)
a másik meg:
lehet, hogy nekem is vigyáznom kell a számra, mert pl. nő létemre irgalmatlanul tudom szidalmazni a női autóvezetőket pl.

Persze jó kérdés, hogy a nők mi alapon kisebbség és kisebbség-e egyáltalán,
valamint ugyan mitől kisebbség a kisebbség ilyen határhelyzetekben.
Pl. perelhet-e férfitanár azért, mert a tantestületben többször diszkriminatív megjegyzéseket tettek rá?

Fuxos
Csak az ökör következetes!!!!!!!
Ha valaki belátja, hogy szarul kommunikált (rosszabbul élünk, mint 4 éve; Gy. bemutatott Mo.-nak, szingli hordák, stb....) akkor logikus, hogy próbál változtatni. Miért lenne a taktikaváltás hazugság!!! Ez a legnagyobb baromság (El Condor után) amit itt ma olvastam. Itt mindenki folyamatosan taktikát vált, mert alkalmazkodik az adott helyzethez. Fuxos, tudsz te ennél okosabbat is írni...
Kisa
Nem akarsz egy új nicket? Kisagy! Csak plussz 2 betű, de találóbb lenne! Üdv. bogaram
Bocs, hogy beleröfögök, kisa, de ez out volt. Olyan, hogy "ha nem lett volna...", az itten nem érv, mert "de van".

Tehát lehet neked véleményed OV-ről, de azt csak a tényekre alapozhatod. Az olyan hallomásfélékre, minthogy 2002-ben az első fordulón megőrülve verte szét Anikó fejét, lécci, ne hivatkozz majd a továbbiakban se, mert ez nekem ugyanaz, mint mikor Gyurcsányt lebuzizzák. (= nincs alapja, na és ha az, attól nem lesz rosszabb, igaz, nem is enyhíttő körűmény...:( hehe. )
szucsteri
Érdemes lenne megnézned,h mikor egy anyázásba belecsöppensz, akkor azt ki kezdte. Az én eseteimben egyetlen egyszer sem én, legfeljebb rakcióból anyáztam vissza, de azt is csak akkor, ha igazán bunkót szólt be az illető. Egyébként a lebunkózó, anyázók többsége kormánypárti. Talán nem véletlen, hisz mindig az nyúl ehhez az eszközhöz, akinek nincs érve. A gyerek verése is a tehetetlenség jele
Paszternák
Igazad van, és írd gyakrabban a blogod, mert jól írsz! Üdv.
malacka,

tényleg tévedsz, ha azt hiszed én/mi a fidesz ellensége vagyunk. Próbálom az egyenlő mércét alkalmazni mindenkire (remélem több, mint kevesebb sikerrel). Ezért mondtam azt, hogy Ferink az öszödi beszédet elmondhatta volna, amikor belép a politikába, de nem teheti meg 2-3 évvel utána (különösen úgy, hogy a tanácsok jó részét Ő osztotta). Vagy he elmondja a beszédet akkor egy mondatot még a végére kell tenni:..., és ezért a mai nappal hivatlomról lemondok.

De ugyanezt a mércét próbálom másokra is alkalmazni:
- Sólyom (aki egyébként szimpi lenne) nem beszélhet erkölcsi magaslatról, ha akkor csendben volt amikor ÍGY megválasztották
- az SzDSz Kókával az élen nem oszthat észt
- és Orbán se álljon erkölcsi piedesztálra. Nagyon szimpi volt (részben a Nagy Imre beszéd miatt is), de azt (előttem) elherdálta

De próbáld már meg megérteni, hogy ha valami nem tetszik, az nem azt jelenti, hogy a "másik" oldal tetszik!
Malacka, most rávilágítottál hölgyválasz kérdésére.
Miért is nem fogadja el Orbánt a Fideszen kívűl senki (csak a KDNP mind a 20 szavazója): a stílus.
"Ultimátum". Az emberben rögtön felmerül, hogy "különben". Különben semmi nem lesz, és nem is lett. Viszont a fenyegetőzés rossz szájízt hagy az emberekben, még az üres is. Igen, a fenyegetés összehozza az embereket. Mintahogy a MDF praktizálása hozta össze anno az MSZP-t és az SZDSZ-t is (pedig előtte utálták egymást).
Természetesen a protest hatás a Fidesz is egyben tartja.

"Tedd az ellenkezőjét annak, amit az ellenséged kíván."
Élj soká!:) Ez egyébként egy ordas baromság. Illetve remek példa a másikra, amit utálnak sokan: az irracionalitás. Egy kijelentés igazságságtartalmát nem az határozza meg, hogy ki mondja.
Valamint a kijelentés példázza még a harmadikat is, az állandó háborús hangulat sem tesz jót senkinek.
fuxos ! Figyu ! Lehet úgy is taktikát váltani, hogy megmaradjon az eredendő szándék! Az, hogy a Fidesz be akarja vonni a túloldal szavazóit is, és utána nem homlokegyenest mást csinál, mint amit ígért nekik, ebben én nem látok semmi anomáliát. Hisz Te mondtad, az X-eket odarakja mindenki ahová akarja ! Egyébként igen, voltam nagygyűlésen, s kétségtelen, nem a professzorok és segédmunkások arányszámát elemeztem, attól sokkal meggyőzöbb és intellektuálisabb élményt adott Orbán papír nélküli beszéde.
Nézd.Ma is eszembe jut, amikor Gy. király falukban kampányolt,/az M1 rendszeresen bemutatott képsorokat erről /és egy fogatlan szerencsétlen öregasszony szó szerint ezt mondta : "Aztán Feri, kűggyed ám az emelt nyugdíííjjjat !" Mire Feri ájtatos mosollyal megfogta a néni karkát, és eképp bájolgott : Persze hogy küldöm Bözsi néni, persze, ne féljen semmitől ! " A sszerencsétlenje, elhitte.....
Totya87
Könnyű és népszerű jobbra-balra fikázni, és baromira nehéz, már-már bátor, felvállalni, hogy én x mellett leteszem a garast. Mindenki sáros, ez igaz, de a politikai realitás még mindig az, hogy ha ma kéne az urnához menni, akkor mégiscsak le kell tenni valahová a garast. Te hová tennéd? A jelenlegi pártelnökök: Kóka, Gyurcsány, Orbán, Dávid, Semjén. Ezeket dobta ki a gép, ezek közül kell egyet beikszelni. A többi x kárbaveszett tinta. Lehet, hogy mindbe van undorító rész, de mindben van becsülendő is. A kérdés a bennük lévő jó és rossz aránya. És az öt közül nekem még mindig Orbán a leghitelesebb, de ezzel nem azt mondom, hogy ez az ideálom. Nagyon lagymatag dolog kritizálgatni, és sehová se tenni a garast, mert azt ugye nem lehet támadni. Nem választani gyáva dolog, még akkor is, ha nincs igazán jó választás
Lord
Tehát Horn Gábor azt mondja, hogy nekik kéne a Fidesz Orbán nélkül, akkor az okos Fidesz gyorsan lecseréli Kósára, és már mehet is a hepaj. Jajjjj Te, te igen te.... Nincs igazad. Én sosem hallgatnék az ellenfelemre, de te csak tedd ezt. Viszont figyelném az ellenfelem minden kritikáját, mert az acélozza a saját taktikám
malacka,

no ha igazán kiváncsi vagy, akkor legyen Dávid. Én liberális vagyok, de az SzDSz politikáját (különösen Janival az élen) nem bírom elviselni.
Feriről írtam, nem lehet hazugságot hitelesíteni, még akkor se "ha visszajön OV".
Orbánról is írtam.

Ibolya és pártja tökéletes? Nem. (Pl nehezen felejthető, a "nem értek a focihoz" mondat ill azért tényszerűen végigasszisztálta Viktor mellett a 4 évet és akkor nem jutott mindaz az eszébe ami 2 évvel utána igen.)

De mint írtad ez a választék.
Ez a szembenállás taktikája.
Én pedig megfigyelném az ellenfelem kritikáját, aztán meggondolnám, hogy igaza van-e, és aszerint cselekednék. Ostoba dolognak tartom automatikusan megtenni, amit mondanak, s ugyanolyan ostoba az ellenkezőjét tenni, csak azért mert nem tetszik, aki mondta. Miért hagyod, hogy irányítsanak? Pláne az ellenfeled?
Igen, jelenleg az MDF a legvállalhatóbb párt, pláne ha még valami elképezelésük is lenne, arról, hogy hogyan tovább.
Lord cseszd meg ! Gondolkozz már ! KIK és KI A FRANC MIATT VAN ÁLLANDÓ HÁBORÚS HANGULAT ?!?! Hát csak nem azt állítod, h ebben az országban kizárólag a Fidesz, meg Orbán szítja ?!? Hát nem érzékeled, hogy a nagytöbbségnek a töke is tele van már ezzel az egész bagázzsal, meg azzal, amit művelnek ? Nem kell ehhez semmilyen Fideszes győzködés felénk, hogy ezt érezzük !Nekik annyi a szerepük, hogy számukra adott a fórum, ahol képviselni tudják az ellenérzők véleményét. Ezt néha ostobán teszik, nem mondom, az ultimátum pl. ilyen volt, talán egy józan elemző, vagy pszichológus ?, megvitathatta volna ezt a kérdést előtte Orbánnal...
Carnivora 2007.11.06. 11:48:30

Most ettől lesz Vona Gábor értelmes ember? Az utolsó bekezdésen kívül az összes tartalmat elolvashatta szinte másnap különféle blogokon. Aztán hozzárittyentett egy utsó bekezdést. November hatodikán ez nekem már csak átlagos teljesítménynek tűnik. Persze a parlamenti küszöbhöz ez lehet hogy bőven elegendő.
Érdekes én úgy vettem észre, hogy a magyar emberek nagy része gondóskodóbb, kicsit kádáribb, ingyenebédes országot szeretne. Biztos nem olyat amilyet idereformálnak nekünk, így választáson kívül. Az ingyenebédhez egyébként forintra az a pénz hiányzik, amit tisztelt balos felebarátaink megbuggantani szíveskednek.
De nehogy már a balos értelmiségieket érdekelje, hogy az emberek mit akarnak. A demokrácia csak akkor érvényes ha ránk szavaztok, ha nem az weimarizálódás.
Sajnos van szerencsém érteni az egészségügyhöz. Amit kitaláltak több ezer ember halálához fog vezetni évente, azért, hogy bizonyos vizsgálatok költségeit haszonként kivehesse valami multi. Ugye nem haragszol kedves liberális barátom ha azt kívánom: Spóroljon a te anyádon a multi ne az enyémen. A legszánalmasabb, hogy azt hiszed te majd ki fogod tudni füzetni.... Pedig nem ezt megigérhetem, mert nem is tudod, majd mikor is spórolnak rajtad.
Bocs túl sok hülye kommentet olvastam el.
Szócsatázók ! Sose feledjétek, szellemi párbajt fegyvertelen emberrel, igen nehéz vívni !:) Viszlát !
Hölgyválasz! Orbán mikor beszélt utoljára papír nélkül? Az utóbbi 2 évben tuti nem!
De ez amúgy off, a gyurcsány is papír nélkül beszél, oszt mégse teccik!
Malacka! Kizárólag te és csakis te hívhatsz ezentúl "cerebellum"-nak.
Malackám, kis retardáltam, úgyis, mint Tanár úr!
Ha nem vennéd észre (márpedig nem veszed), itten sokan választó polgárok, nem pediglen hitbizományosok. Ez azt jelenti, hogy négy évig lapítanak, tapasztalnak, aztán négy év elteltével leadják a voksukat valahová. Ez a demokrácia által rájuk mért jog(kötelesség). Engedd meg tehát nekik, hogy ezzel éljenek, alkalmasint kételyeiknek hangot adjanak! Mondhattam volna azt is, hogy akkora marha vagy, mint ide Lacháza, de úgy vélem nem elegáns egy igazi tanár urat ilymódon denunciálni, ezért most, itt és utoljára ettől eltekintek. Pá, picim!
A "ki kezdte" nem érv. Az az érv, hogy ki kezd el először normálisan beszélni a másikkal.
Hölgyválasz, jó, hogy belátod! Na, szia!
"KIK és KI A FRANC MIATT VAN ÁLLANDÓ HÁBORÚS HANGULAT ?!?!"
Hmm. Ezt ez a Horn-kormány alatt kezdödött és ez a taktika emelte fel a Fideszt a kispártok közül.

"Érdekes én úgy vettem észre, hogy a magyar emberek nagy része gondóskodóbb, kicsit kádáribb, ingyenebédes országot szeretne. Biztos nem olyat amilyet idereformálnak nekünk, így választáson kívül."
Ez jogos. A többivel nem értek egyet.
szucsteri · szelidolajfa.blog.hu/ 2007.11.06. 14:17:39
Látod, így beszél egy vérbeli "árokbetemető" (c. Medgyessy 2001) :)
Lord Valdez Az rendben van, de valami érv?
Paranoid,

bármennyire nem is tetszik, ingyenebéd nincs. Csak az van amit mi összedobunk a mindenkori költségvetésnek, hogy ossza szét. És ez az ami a leginkább nem tetszik (bárki is mondja), hogy VAN ingyenebéd. Ezzel csapják be legjobban (és a legaljasabban) az embereket.
Mike Patton:

Látom képzett vagy a területen, jó is a leírásod, de szerintem van benne néhány baki.
1. Jó a lakosságnak???????? A kamatfelárat ki fizeti meg?
2. Az inflációnak strukturális okai vannak. Ha ezeket nem szünteted meg, bármilyen infláció csökkenés csak ideglenesen érhető el...hogy milyen áron, azt most látjuk.
3. A kelet európai inflációnak van egy olyan oka is, amivel nem lehet mit kezdeni és szerintem az infációt tartósan 3% alá szorítani nem lehet.
(Az árak felzárkózása a nyugat európai szinthez)
4. Az exportőrök is szívtak, de nem olyan nagyon. Határidős ügyletek, esetleg nem csak gyártunk hanem kereskedünk is stb. Akit igazán rosszul érintett a forinterősödés az a mezőgazdaság és az exportőröknek beszállító magyar kis és középvállalatok.
5. Nem lehet egyszerre meghatározni az árfolyamot is meg az inflációt is. Nem lehet mind a kettőt egyszerre célba venni. Makrogazdasági nonszensz.
Tovább nem is folytatom.....:-))

oké, sokkal több hiányzik a szociális államból, mint amennyit valaha ellopott az összes politikus.
Az egészségügyben a finanszírozás megváltozatása nélkül is dől a lé mindenfelé. Millió ellenőrizetlen, vagy ésszerűtlen dolog van. Egy profitorientált cégben legalább az érdek meg van a müködtetés racionalizálására. Persze spórolhat az ügyfélen is, ennek kivédésére szolgál a még ismeretlen hatósági felügyelet, illetve a verseny maga. Pl.: hiába hírdet az UPC, rossz híre van, sok az előfizetői panasz. Az ember kétszer is meggondolja, hogy kér-e belőle.
Drága totya! A probléma abban van, hogy az embereknek van állama és nem fordítva. Az emberek azt szeretnék, ha biztonság lenne egy elfogadható életszinvonalon. Az ingyenebéd megy istentudja mióta, érdekes lehetett olyan gazdpolt csinálni, hogy menjen. Nem azért sztornirozza a Fletó a menüt, mert nincs rá pénz, hanem mert el kívánja lopni (vagy már kölcsönt vett föl rá és azt lopta el). Ha összeveted a megsporolt összegeket egy átlagos autpályatenderen ellopható sokszor 50%-os bulival láthatod milyen kicsi is az ingyenebéd adagja.
"Tedd az ellenkezőjét annak, amit az ellenséged kíván."

Ezt még mindig nem tudom elhinni hogy komolyan gondolod, már tegnap is csak hitetlenkedve mosolyogtam, de ha ezt most komoly, akkor van egy kurva jó napom! :D

"Nem választani gyáva dolog, még akkor is, ha nincs igazán jó választás"

Szerintem meg a mai politikusokat akár a legkisebb mértékben is kiszolgálni az ostobaság netovábbja. A nép adja a hatalmukat. Ha az emberek távolmaradnak a választásoktól, pártgyűlésektől, és itt a népszavazásokra nem gondolok, az egyetlen módja a kontrollnak, és hogy a lehető leggyorsabban kicsikarja belőlük azt amit akar. Konkrétan azt hogy játszanak nyílt lapokkal. Akkor majd lehet dönteni arról hogy kire szavazzak. Addig meg csak szimpatizálni lehet. Gurcsány pedig egyértelműen szimpatikusabb, de sajnos egyetlen emberként az mszp-ben. Félreértés ne essék, rá is folyamatos nyomást kéne gyakorolni különben elszalad vele a ló. De hogy skandáljam a nevét? Kimenjek zuhogó esőben a faszságait hallgatni? Ez itt a komoly probléma kéremszépen.
Na UPC vel igazad van a holdraszállás technikáját hozza a nappalimba. (Csak a képminőség rosszabb egy kicsit)
Ja és ennyit a piaci versenyről. A beltéri is az áldott 70-es évekből van, 2 másodpercig kék a képernyő két csatorna között, de viszont sistereg közben, vagy pukkan.
Szerintem állandó háborús hangulat a butaházy- és torockay-féle nagyjából max. 200 főre tehető tesztoszteron-túltengéses,pinát ritkán látó balfaszok miatt van, akiket tavaly felbátorított a fidesz a hazugságaival, meg az ultimátumaival és a többi baromsággal.
Csak már a fidesznek is büdösek, de nem tudja leállítani őket!
Paszternak, szerintem nem nekem szánted, én semmiféle hallomásról nem írtam. Az, hogy orbán és haverjai bibósok voltak, tény. Az, hogy tanult oxfordban, szintén tény. Az anikó fejéről nem írtam... Az is tény, hogy a fidesz egyik miniszter-jelöltje KISZ-titkár volt, szintény tény. Én ezekből a tényekből vontam le azt a következtetést, hogy ezek az arcok vonzódnak a politikához (merthogy akkoriban a kisz volt a nagy-politika előszobája), és akkor is politikával foglalkoznának, ha nem lett volna rendszerváltás. Ennyi, nem több.
Miről beszélsz akkor?
Hölgyválasz: 13:50:01

Ezek szerint Gyurcsány jogosan hazudott.
Ő tiszta közéletet szeretne, meg általános jólétet a végén.:-)))))))))
Ezt imádom a jobbosoknál. Hangoztatják a kettős mérce jogosultságát. A balosokra ugyanúgy jellemző, de ők legalább nem kérkednek vele.
Oké csak szólok hogy nálam az "utolsó 100 komment" alatt a blogmotor az utolsó 99-et érti :) szal az utsót lecsípi, amíg rá nem nyomok a "látni akarom az összeset"-re.
Aztán az a vicc hogy itt nyit blogot a piaci eszmékért síkra szállva TWÁ, egy olyan blogmotort használva, amit az életben nem vett volna meg senki ha nem valamelyik indexes félkegyelmű unokatestvére írja. Közben meg teljesen ingyenesen letölthetők naponta fejlődő opensource tökéletesen működő blogmocik. Minden annyit ér amennyit fizetnek érte? LOL
paranoid,

mikor ment az ingyenebéd TARTÓSAN? Mert 1-2 évet csinálni nem nehéz, láttuk. Csak aztán fizetni kell.

És az emberek azért várják az államtól a mannát, mert ezt hallják. Biztos vagyok benne, hogyha az emberekre bíznánk az életük intézését más döntéseket hoznának.

Pl szocializmusban szerszámot az emberek nem "loptak", hanem hazavittek. No most az a szaki, aki akkor "hazavitte", a saját műhelyéből úgy rúgja ki azt aki lop, hogy csak na. Megváltozik a körülmény, megváltozunk mi is. Itt látom a politikusok (mindegyik) BŰNÉT, hogy a fordítottját próbálja az embereknek beetetni. "Szavazz rám, én jobb atyuska leszek!" Mert ezt diktálja a rövid távú érdeke! És mert az emberek egy jó része szívesen hallgatja. Életbeli példa: cégnél ahol folgozom, nagyon sokan jártak idegennyelv órára. A cég fizette a tanárt, eszközöket... Az emberek pedig beiratkoztak és nem jártak, nem készültek. Megváltoztattuk a rendszert, sikeres nyelvvizsgára kifizetünk MINDEN költséget. Szerinted hányan vizsgáztak le? Pedig tudták, hogy óriási előny lesz! No ez az ingyenebéd problematikája.
Szia kisa,


nem írtad, naná, hogy nem, nem is mondtam ilyet, vagy, ha igen, akkor sem akartam. Én csak azon szoktam felháborodni, mikor valaki azzal jön, amivel te viszont igen, hogy "ezek is ezt/azt tették VOLNA".

Honnét tudod, hogy mi lett VOLNA? Jóisten vagy-e? Ha igen, törleszkedek jobban, főleg, mivel katkó vagyok, és ugye, azok BIZTOSAN nem eretnekek, meg akkor is üdvözülnek, ha egyébként nem volnának rá érdemesek... igaz, Főnök?

;o)
paranoid,

ami pedig a lopást illeti. Sajnos én is biztos vagyok benne, hogy akik a tűz körül vannak szajréznak. (Minden kormány alatt.)

De ez más nagyságrend. Ma hallottam: tavaly a költségvetési hiány 2000 Mrd Ft volt, idén vélhetően 1400Mrd lesz (ez felel meg 7.x%-nak). Szerinted ez az összeg hiányzik?

Számoljunk: az 5 parlamenti párt költhetett volna 5*386 milliót=1.9Mrd. Ezzel szemben költött független számítások szerint kb 8-at, tehát 6Mrd jött feketén (de akkor ebben noch dazu a fidesz ia benne van!). Viszont ez 4 évente egyszer van.

Ha a 600Mrd-t vesszük 4-szer (az egy ciklus) az 2400Mrd Ft. Ha ezt szétosztom 100 (nagyon nagy szám) vezető szocira és szdsz-re, az 24Mrd per kopf. Szerinted ez nem látszana meg? Szerinted ha meglátszana, nem hozná le (nagyon helyesen) a MN?

Tehát az, hogy lopnak sajnos tény, de az is tény, hogy a megszorítások NEM emiatt kellenek (persze ettől még szajrézni nem kellene). Hanem azért mert bizony nem hatékonyan működtetjük a nagy rendszereinket.
Oké, Paszternak, igazad van! Szerintem rendszerváltás nélkül NEM ugyanezeket az arcokat látnánk most a Parlamentben, hanem teljesen másokat.

Amúgy történelmileg naná, hogy nincs értelme azon filózni, hogy mi is lett volna, ha... Én viszont meglehetősen játékos természet vagyok, éás ilyen hülyeségeken is szívesen gondolkodom. Ráadásul nem tényként közöltem, hogy ott ülnének, hanem úgy vezettem be, hogy szerintem. Te meg mondhatod azt, hogy szerinted nem, és kész! Egyikünk se tudja bebizonyítani, hogy igaza van, de egy logokai láncolat mentén esélyeket elég jól lehet latolgatni.
Szerintem a továbbiakban hagyjuk is ezt a témát, mert egyrész off, másrészt parttalan.
Ez igen! Jelenleg a nemzeti vagyon döntö többsége, a lakosság tördékénél és a multiknál van. Kurvára nem egyforma esélyekkel vágtunk neki az újrafelosztásnak. Arról nem is beszélve, hogy a készségek finoman szólva nincsenek meg a többségben arra, hogy majd megoldja a problémáit.
A 2002-es életszinvonal és gondoskodás simán biztosítható lett volna az akkori lopási szinvonalon. A kollegáid átlagemberek és a cég döntése értelmes. De a közjó teljesen más tészta, a közjó része az is, hogy szűrik a hajléktalanokat és így nem köhögnek rád valami rezisztens TBC törzset pl..
Ja, spirituálisan megközelítve a dolgot, kedves Paszternak, szerintem a jóisten olyannyira el van telve magától, hogy eszébe se jut azon morfondírozni, hogy mi lett volna, ha nem teremti meg pl. Ádámot...
szucsteri · szelidolajfa.blog.hu/ 2007.11.06. 12:38:37

Valami ilyesmi, csak ugye, egyes egyéni alturizmusok megmagyarázhatóak az önző génnel. Nekem most az a tapasztalatom, hogy lehetetlen Isten létére utaló biztos jelet találni a világban, csupán misztikus, személyes kapcsolatról van szó.
Ich-du és nem ich-es kapcsolatról.
erről egy kis csírázó beszélgetés:
elmondo.blog.hu/2007/11/01/lenni_vagy_nem_lenni_2
holgyvalasz 2007.11.06. 13:50:01

" Nézd.Ma is eszembe jut, amikor Gy. király falukban kampányolt,/az M1 rendszeresen bemutatott képsorokat erről /és egy fogatlan szerencsétlen öregasszony szó szerint ezt mondta : "Aztán Feri, kűggyed ám az emelt nyugdíííjjjat !" Mire Feri ájtatos mosollyal megfogta a néni karkát, és eképp bájolgott : Persze hogy küldöm Bözsi néni, persze, ne féljen semmitől ! " A sszerencsétlenje, elhitte....."

" Emelt nyugdíjat visz novemberben a postás, 2,7 millió nyugdíjas átlagosan 120 ezer forintot kap kézhez, ebben benne van a 13 havi nyugdíj második fele is - mondta Budai Bernadett a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón."

www.delmagyar.hu/belfold_hirek/emelt_nyugdijat_visz_novemberben_a_postas/2036915/

nem csípem elqrot,de ez így,hogy??
Na elmondom mi a lopás Drága totya!
Autópálya nyomvonal lőszermentesítése (Tudod second word war vagy valami hasonló) A tender 5 milliárd van rá (közbeszerzés!!!!!!!) 12 egymás fölötti alvállalkozó, csak az utolsó végez érdemi terepmunkát ö 300 milliót kap.
Ez feltárt tény. A közbeszerzéses bulikból általában a legjobb esetben is elmegy 20%. Na ez hiányzik.Vaze!
second word war

:D ez teccik, de ami itt zajlik amiatt igazán felesleges volt autópályát lőszermentesíteni.
paszternák,

hit kérdésében (mi lett volna ha...), nem vitatkozom. Csak hát sajnos tény, hogy az akkori mszp és fidesz KÖZÖSEN megszavazta a 100 napos programot. "Szórjunk ki sok pénzt, mert az népszerű!"

Abban viszont teljesen egyetértek, hogy kell legyen szolidaritási elem a közjóban. Egyrészt humanitárius okokból ("csak nem hagyok már valakit mellettem meghalni az utcán"), másrészt az általad említett önvédelmi okokból ("ha sok a TBC-s az nekem is rossz lesz")
De nem hiszem, hogy ez csak a jelenlegi rendszerben biztosítható.
paranoid,

igen lopnak. De mint mondottam nem annyit, hogy attól omlik össze a költségvetés. Ld számításom fenn.
Hacsatúrás
Ki itt a hitbizományos???? Te, te szellemi kihívásokkal küzködő. Én szinte minden választáson másra szavaztam, mert sosem hitbizományoskodtam, hanem mindig azt néztem, hogy az én elveimnek és erkölcseimnek melyik párt felel meg legjobban. És ha tudni akarod, a Fideszre életemben először tavaly okt. 1-én szavaztam. Igen egy ostoba vagy, és nagyon rossz emberismerő. De minek is vitázom veled, hisz hölgyválasz megmondta, szellemileg fegyvertelenre nem illik lőni. Ágyő te önbizalomhegy
szucsteri
Rohadtul számít a pofozkodásban, hogy ki ütötte az elsőt. Ezt akármelyik bíróságon figyelembe veszik! És esküszöm, én sosem ütök elsőre. Különben is édesanyám arra tanított, ne bántsam a gyengébbet
Eh, malack, vaktölténnyel lövöldözöl...
De, lopnak úgy, hogy nem füzetik be az adókat és elviszika a beszedett adók iszonyú nagy százalékát. Mit gondolsz miből épült az elmúlt években több tízezer százmillás villa?
Refuse/Resist! Ez nem mai jelnség. A Biblia pl. egy bizonyos pont után nincs is szó az Isten létének külső jeleiről, csak emberi történetekben végbemenő találkozásokról.
(Ez a pont a Szentlélek pünkösdi színrelépése, szerintem.)
test
Mondj egy olyat, hogy valamelyik párt azt tette, amit az ellenfele javasolt neki! Csak egy példát kérek! Hát nem érted? Ha azt akarod, hogy Gyurcsányt ne váltsa le az MSZP, akkor szervezz minden nap tüntetést "Gyurcsány takarodj, vidd az összes haverod" kiáltásokkal. Ennek az a pszich.-ai logikája, ha tetszik, ha nem.
Tehát várom a példát....
fuxos

"Az exportőrök is szívtak, de nem olyan nagyon. Határidős ügyletek,"

Megint nem kötekedésképpen, csak a világképem tágítása végett:

Ha minden nap exportálok 1 egységnyi dollárt, akkor minden napra kell 1 dollárnyi forintot vennem derivatívon, hogy ne érintsen rosszul, ha a forint erősödik.
Mekkora mennyiséget kell kötnöm ahhoz, hogy fedezve legyek?
100 évre vásároljak be, vagy 1-re?
Ha 1 év forgalmát fedezem, és a forint az ez alatt erősödik, akkor mi lesz a maradék 99 évvel, az 1 év forgalmán elszenvedett veszteséget ugyan kiküszöböltem, de 99 évig az erősödött forint miatt továbbra is rosszabb helyzetben vagyok. Nem?

test
"Gyurcsány pedig egyértelműen szimpatikusabb"
A mániákus depressziós emberek (pl. Havas) egy ideig baromi szimpátiát tudnak kelteni, mert általában jó a beszélőkéjük, karakán módon fogalmaznak, és rettenetesen hisznek abban, amit csinálnak, magukban.... De hosszútávon a Jó Isten mentsen meg minket tőlük. Van némi pszich. gyakorlatom, és utána is olvastam egy-két Gyurcsány dolognak (grafológia, pszichiáteri szakv.) és hát ide a rozsdás bökőt, hogy nem százas. A mániás depresszió egyik fontos tünete a kritikátlan viselkedésre való hajlam (ld. Havast, illetve Gyurcsánynál az arab terroristázást, öregecskedő feleségeket, stb....) Amikor áll egy koszorúzáson, nem tud mit kezdeni a kezével, figyelted már? És a szívre tett kezű himnuszéneklés....
Igen test subject, neked ő a szimpatikus... Gratulálok
"Ha minden nap exportálok 1 egységnyi dollárt,"

Ja, nyilván 1 dollárnyi árut, nem magát a dollárt
paranoid,

csak nyelvtanilag: nem fizetJÜK be az adókat. (Gondolok itt a kiterjedt feketegazdaságra.) És ne gyere azzal, hogy azért mert magas. Azért mert lehet. Pl ismerős házaspár, jól menő vállalkozók, van kb 5 evás cégük és papíron annyi jövedelmük, hogy jogosultak gázártámogatásra a 3*150m2-es házukra! Emellett 2 autó, és 2 külön lakás előre a gyerekeknek (ami persze feketén ki van adva!) És szidják eszméletlen a jelenlegi magas adórendszert!

De ha említetted, hogy egészségügyben jártas vagy, ejts már pár szót arról is, hogy a paraszolvencia után mennyi adó és TB folyik be a büdzsébe! Mert ugye az is a lopás intézményesített formája? A költség közköltség, a jövedelem magán.
Kisa(gy)
Hozzád meg kiszólt? Foglalkozzál azzal, hogy hol lehet kapni akciósan IQ-t, aztán vásárolj be belőle kilószám, mert most van egy kis szabadidőm, hogy miszlikre szabdaljam szavaid súlytalanságát
"pszichiáteri szakv." ???
Ez még az érintett együttmüködésével is macerás, hát még nélküle, pláne képernyőn keresztűl. Remélem nem vetted túl komolyan.
malacka, és orbánt figyelted már? Legutóbb kidagadó nyaki erekkel beszélt, mit beszélt, ordított, mintha nem lett volna előtte mikrofon. Az orgánuma pedig egyre jobban hasonlít szegény Tibibácsielintézi orgánumára...
Orbán már túl van azon, hogy jól tudjon beszélni és karakánul fogalmazzon, ő már csak papírból tud előadni. Ami persze előnyös, mert van mivel lefoglalni a kezét.
Szerintem konkrét pszichiáteri végzettség és a páciens alapos tanulmányozása nélkül nem kellene "szak"véleményt felállítani senkiről.
kisa 2007.11.06. 14:14:37
Hölgyválasz! Orbán mikor beszélt utoljára papír nélkül? Az utóbbi 2 évben tuti nem!

Kisa ! Tán Te minden nagygyűlésén ott voltál netán, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban ?
Lord
Amennyit ez az ember szerepelt a médiákban, sőt még blogot is írt, azon sem csodálkoznék, ha a végzős pszich. hallgatok sokasága választaná diplomadolgozat témának. Ha pedig azzal érvelnél, hogy nem lehet kiindulni abból, amit a tv-ben látunk, a blogjából, az interjúiból, akkor ezzel azt mondod, hogy nem hiteles személy. Szerintem hiteles, és az ami látszik belőle, az ő. Havas beismerten mániás depr. Hát vesd össze a viselkedésüket, rendkívül sok az analógia
Malacka, az írásaidon jól látszik, hogy akciósan vetted a lejárt szavatosságú iq-dat, valahol a sor végéről, úgyhogy azért, mert TE meg vagy vele elégedve, még nem jelenti azt, hogy jó vásárt csináltál.
Hölgyválasz, a hírtévé egy az egyben leadja, többször is. Lehetetlen nem látni. Az utóbbi két évben ráadásul többnyire plexi pulpitus mögött lapozgat.
Naggyűlésre elvből nem járok, de igényem sincs rá. Én nem egy párttól várom a boldogulásomat!
Kisa(gy)
És Hitlerről hányan állítottak fel konkrét szakéleményt? Több ezren, mert volt rá bőven anyag! Hát Gyurcsányra is van bőven! A blogírás már önmagában is elég segédanyag! De ott van az Őszödi beszéd, ott vannak azok az ellesett felvételek, mikor nem ő beszél. Hadd ne soroljam...
Nézzük Orbánt! Ő kifejezetten szereti, ha támadják, ha nekimennek! Ld. Sváby interjú! Darabokra szedte az embert! (Fent van a blogomon valahol). Aztán ott van a Gyurcsány-CNN interjú, ahol viszont Ferit szedte miszlikre a riporter. (Ezt is fölraktam vmikor)
Mondcsak Kisa, van teneked olyan, hogy tájékozottság?
Kisa(gy)
Ezzel az akciós IQ-val egy vidéki tahó gimnáziumból felvételi nélkül vettek fel az ELTÉ-re. Találd ki, hogy miért!
Jaaaaa, azt kifelejtettem, hogy Orbán beszédére legalább 100ezren voltak kíváncsiak ESŐBEN!
Gyurcsány már csak szelektált közönség előtt vállal beszédet, mint az Operában, ahol még az énekeseket is szűrték, s ráadásul érthetetlen, zagyva mondatokat mondott. Még az ATV-s sajtóklub se tudta megfejteni egy-két mondatát
malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.06. 15:46:20

Hoppá malacka meghajolok nagyságod előtt, azt képzeltem bárgyu fejemmel, hogy te vagy ilyen mamlasz, hogy "csakazértis" alapon gondolkodsz. Namost ezt csak abból gondoltam, hogy tegnap volt egy ilyen csakazértis megnyilvánulásod, de akkor ezekszerint ez nálad nem meghatározó.

Hogy a min.elnök hogy bírja a himnuszozást azt mondjuk én se értem.
Én himnusszal mostanában max szilveszterkor találkozok. Amit ilyenkor lerendezek ahhoz képest Ferenc ártatlan maszületett bárány. Idén ha lehet felcsutkázom a hangerőt és minimum szakadok a röhögéstől ahogy kórusban fokozzák a szenvedést egészen a "megbűnhődte"-ig, aztán úgy pillednek el mint egy elvérző disznó a böllér bökése után, vagy mint egy randa nővel történt gyors menet után. Azt meg nem is értem a himnuszt miért nem kukoricán térdepelve hallgatjuk. Amúgy szeretem, pedig sok beírást kaptam miatta gyerekkoromban. :) Sárga is kicsi is savanyú is de legalább a miénk.
malacka és kisa,

mint GyF és Orbán. Vagy mint két ovis: "az én apukám erősebb, mint a Te apukád!"
malacka,

az a tény, hogy OV-t 100ezren hallgatják esőben semmit nem bizonyít. Attól még mondhat rosszat. Te citáltad ide Hitlert, hadd kérdezzem meg őt hányan hallgatták? És attól nem volt borzasztó amit mondott?
pákowffy lipót 2007.11.06. 15:25:07
holgyvalasz 2007.11.06. 13:50:01

Nana ! Erről az emeltről csak most döntöttek, pánikszerűen !Közben ugyebár eltelt 1 év ! És tényszerűen lehet, hogy mostanra " elkűdi Ferikém ", csak akkoriban elfelejtette felvilágosítani a kedves Bözsi nénit, hogy persze nem a választások után lesznek emelések, hanem jóval később ! /minthogy nyilván még ő maga sem tudta, ugyan mi a francból, ki a fenétől és hogyan fogja majd kisajtolni a hiányzó lóvét ehhez. No azóta már tudjuk, kiktől, mikből és hogyan.../ Továbbá azt se közölte vele, hogy majd jókora inflációt is teccik kapni mellé...
korrekció, nehogy értelemzavaró legyen:

...hadd kérdezzem meg, őt hányan hallgatták?

Gyorsabban gondolkodok, mint írok, vesszők lemaradnak. Remélem ez még nem mániákus depresszió?
malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.06. 16:27:59
Jaaaaa, azt kifelejtettem, hogy Orbán beszédére legalább 100ezren voltak kíváncsiak ESŐBEN!

Az pontosan azt jelenti, hogy a magyarok 1 %-ának szüksége van valami atyuska-félére, ősapára vay a fene tudja, mit látnak benne! Én tudod, mit csináltam? Ááá, bántaná a keresztyén lelkedet.
Elte - bárki mondhassa (sic!), hogy oda járt, én meg mondhatom, hogy a JATE-ra, vidéki suttyóként engem sajnos csak oda vettek föl. És akkor mi van?
Totya, bíbíbíííííííííí, de én büszke vagyok a zapukámra, aki NEM a gyurcsány, és kinevetem azt, akinek a zorbán a zapukája, bíbííííííííí Helyesebben sajnálom, mert nagyon sz@rul érezném magam, ha egy ILYEN apukár kéne felnéznem!
kisa ! Tekintettel arra, hogy akkor OTT voltam és nem a Hírtv-t néztem, nem tudok érvelni.
Bocs, lemaradt a 0. Tehát 0,1 %!
"totya87 2007.11.06. 16:30:05
malacka és kisa,mint GyF és Orbán. Vagy mint két ovis: "az én apukám erősebb, mint a Te apukád!"
Te tényleg olyan vagy, mint Dávid Ibolya! Azt hiszed, ha jobbra-balra osztod az észt, de tulajdonképpen semmit sem mondasz, és kimaradsz a nagy csatákból, akkor majd te leszel a népszerű. Csak emlékeztetnélek, hogy a legutóbbi közv. kutatás szerint Dávid Ibolya népszerűsége szignifikánsan csökkent, az MDF elnöke jelenleg a negyedik helyen áll. Ez a lagymatagság csak rövidtávon kifizetődő. Ébredj fel totya, a politika a kemény csávók világa!
Hölgyválasz, az már a te bajod...
Az is, hogy ott voltál, az is hogy orbántól nedvesedsz, meg az is, hogy helyette nem töltötted valami értelmes dologgal az idődet...
kisa ! Hozzáteszem, hogy én sem vagyok gyűlésekre járó, akkor épp az én városomban tartották, elmentem, és nem bántam meg. Annak meg kurvára örülj, hogy nem vagy rászorulva senki segítségére, nyilván megoldod a saját életedet,
gondolom, nem vagy pl. munkanélküli, 50-es csóró / inkább egy 30-as jólmenő jogász ? / épp ezért tán nem kéne pökhendien lenézni azokat, akiknek ma már nincs más esélyük, csak bízni egy másik erőben ! Hozzáteszem, én sem az utóbbi kategória vagyok, mégis megértőn, empathiával közelítek ezen emberek érzéseihez...
"Ezzel az akciós IQ-val egy vidéki tahó gimnáziumból felvételi nélkül vettek fel az ELTÉ-re. Találd ki, hogy miért! "

Nem tudom, de eddig sem volt jó véleményem a felvételi rendszerről. Másrészt vehetted is, a mai világban minden elképzelhető. Végül is nem rólad lenne szó, sokkal inkább szerencsétlen tanítványaidról. A magyar jövőröl, hogy próbáljam a problémát interpretálni. Te csak pszichopatológiai szempontból érdekelsz.
Tudod, hölgyválasz, szerintem az, hogy valaki kimegy egy akárhány ezres tömegbe politikusnak csápolni, azt jelenti, hogy az illetőben túlteng a csordaszellem, szervilis, szüksége van valamiféle szellemi vezetőre ahhoz, hogy el tudjon igazodni a világban, szüksége van valakire, aki megmondja neki a tutit. Pláne esőben...
Én többnyire röhögni szoktam a politikusok beszédein, a tarlósén meg aludni - úgyhogy csak a félresikerült viccre kaptam föl a fejem, amiben teljesen fölösleges és értelmetlen volt zsidó neveket emlegetni, megtette volna a Kovács23 béla meg kis146 józsi...
kisa, ez kissé alpári, nívótlan volt...
Kisa
Nézz utána, ki volt 1982-ben a 4. az Irinyi János Kémiaverseny országos döntőjében (Győr), majd 1984-ben nézd végig az OKTV 1-10 helyezettek névsorát (szintén kémia) Megtalálod ki az, akire mindkettő stimmel. Na csak ennyit szerényen IQ bajnok
****
Amúgy meg a jelenleg Gyurcsányt még Kövér László is megelőzi népszerűségi indexben, és te igen gyenge: ha 1% van valahol, az nem azt jelenti, hogy nincs még további 30-40%, aki alig várja, hogy megnézze, meghallgassa a tv-ben a vezért. Én a te vezéredet is meghallgattam.... Hát se füle, se farka, se sava, se borsa... Ő a tied, én meg örülök, hogy ő a vezéretek, mert könnyű lesz legyőzni titeket vele az élen...
Hacsatúrás
Gyerünk, elemezz! Érdeklődve figyellek, én is szeretem a pszichológiát. Hallgatlak. Akarsz rólam beszélni?:)
Hölgyválasz: voltam regisztrált munkanélküli. Elvégeztem egy tanfolyamot, és most nem vagyok munkanélküli - ilyen egyszerű. A központban piedesztálon hordoztak, hogy végre valaki, aki tanulni akar! Merthogy indítják a sok a tanfolyamot, és nem tudják betölteni, mert tanulni, az bizony a többségnek büdös, csak a segély a gyereide!

50-es még nem vagyok, 30-as már nem.
Ha visszaolvasgatsz esetleg régebbi blogoakt, akkor tudni fogod, hogy nem nézem le pökkhendien azokat, akik ... (pl. a "Milyen málác") De igenis büszke vagyok arra, amit elértem!
hacsatúrján
Az én szerencsétlen tanítványaim szájából néha ilyenek csúsznak ki: "tök jó lehet a tanárúr gyerekének", vagy véletelenül letegez, mert annyira közvetlen és jó a viszony, de nem akrom fényezni magam, még a végén elvakítalak. Különben is csak az tart a pályán, hogy rengeteg szeretet kapok a tanítványaimtól, így belefér az, hogy itt meg ömlik a gyűlölet. Az átlag még így is rendben. Kösz, megvagyok
Malacka, látod, látod, ilyen vagy: hol dicsértem én egyszer is a gyurcsányt? Az,hogy nem szeretem a zorbánt, semmiképp nem jelenti azt, hogy a gyurcsányt meg igen. Ezt csak te (vagyis a tendenciát tekintve TI) hiszed/hiszitek! Miért gondolod, hogy KELL szeretni egy politikust, és hogy nélkülük nincs élet?
Kémiát tanítasz: ez jó, ott azért talán kevesebbszer kerülnek elő filozófiai és etikai kérdések.
kisa, könyörgöm ! Mi a fenén csodálkozol ? A létbizonytalanságba sodort emberek pszihéje is labilissá válik, hát ezt olyan nehéz belátni ?! És miért baj, ha támaszt, -nota bene !- vezetőt keresnek reményükhöz? Neked könnyű röhögni, nyilván amire céloztam az előbb, a jó állás, kényelmes otthon fölényéből... Vagy cáfolj meg ! Merd mondani, hogy egy kisfizetésű, albérletben tengődő vagy 2 gyerekkel...És úrinő voltam, mert a többszázezer munkanélkülihez még oda se soroltalak !Épp olyan szenvtelenül gondolkozol emberekről,emberi sorsokról, mint a kúrmány...
Alpári, nívótlan, tényleg, de ezek szerint a tartalmát tekintve igaz...
Az ELTE egy szar egyetem. Ráadásul malacka valószínűleg bölcsész. OKTV-t egy hetes készüléssel meg lehet nyerni. Én már csak tudom.
holgyvalasz:

"A létbizonytalanságba sodort emberek pszihéje is labilissá válik, hát ezt olyan nehéz belátni ?!"

pusztuljanak
kisa. Rohadtul lassú a gépem, interferálódnak írásaink, ammán biztos. Igaz, hülye vagyok, be fogom másolni a Tieidet, csak hogy tudd, mire mondok, mit.
B@sszameg, hölgyválasz, éltem a létbizonytalanságban, évekig! Tudom, hogy mit jelent, amikor a kölkeidnek azt kell mondanod, hogy nincs pénz túrórudira! Évekig otthon varrt ruhákban jártak, lepedőből volt a lányom piros szoknyája, meg kilós méterárukból a fiam nadrágja, törzsvevők voltunk egy csomó turkálóban, hát tudom, mit beszélek, a rohadt életbe. Nem kell pszichésen megzavarodni, és nem kell ezt mondani, hogy nem tanulok. VAN munka, de amikor azt mondják, hogy annyiért nem mennek el, inkább ácsingóznak a segélyért, akkor miről beszélünk?Igen, vannak tényleg nagyon nyomorultak, de hoppá: nem ők isszák a vezér szavait! Nem őket látni a 100 ezres tömegben! Gondolom, ez azért felűnt, hogy jól öltözött, jól szituált nénik meg bácsik meg egyetemista kinézetű fiatalok járnak zömmel ilyen dzsemborikra, hát ne mondd, hogy ők pszichésen szétestek! Vagy igen?
Malacka, a marha nagy iq-ddal miért lettél tanár? OTDK-ra már nem futotta belőle?
Tedd azt, felőlem akár emailban is elküldhetet, mert tényleg sz@r a motor, de soha nem voltam érzéketlen, sőt!
Kisa
Vannak történelmi pillanatok, amikor le kell tenni a garast. 2006. szept. 18. ilyen nap volt. Én addig nem aktivizálódtam, de akkor beindultam. Olyan pont az az újkeletű demokráciában, ahová vissza kell még térni, vissza kell még hozni az előtte lévő állapotot. Az nem lehet, hogy legitim dolog legyen választást nyerni úgy, hogy meghamisítom az adatokat, az ellenkezőjét mondom annak, mint amire készülök, törvényt hozok adócsökkentésre, miközben tudom, hogy az ellenkezőjét akarom, a választás előtt két nappal szemébe hazudom a riválisnak, hogy "itt senki nem akar gyógyszerfelírási díjat bevezetni", stb.... Ez egy olyan pillanat, amikor, ha nem is vagyok Orbán fan, de be kellett látnom, hogy igaza volt a két választás között, és jelenleg nincs más, aki eltakarítsa ezt a szemetet, amit Gyurcsány-Kóka-Veres-Molnár-Bajnai milliárdos csoport összekotort ide a mi szeretett hazánkba. Irtóra el lett cseszve már a rendszerváltás is, de 2006-szept 18 óta megszűnt minden, ami még erősíthetné a demokráciába vetett hitet
lynx
(1)Nem bölcsész!
(2)Egy hetes készüléssel egy diliosztályra való beutalást lehet megnyerni legfeljebb
(3) Az ELTE, amikor én jártam (1985-1990) a legjobb volt, a legjobb!
(4) 1984-ben azt hittem, hogy tanárnak lenni szép hivatás.... Ma ezt pont ugyanígy gondolom. Nem csak pénz van a világon...
(5) Nem fontos az IQ, szinte alig, legalábbis egy szint felett. Sokkal fontosabb az EQ. Kérdezz meg bárkit, aki már visszajött a klinikai halálból. Az egész választási kampány sem az IQ-ra épít, hanem mindenkit az EQ-jánál akar magával rántani. Senki nem olvas programokat, szinte senki nem elemez makró és mikro gazdasági mutatókat, csak megy, aztán beikszeli a lapon a legszimpibbet. Ez van
Kisa és Hölgyválasz, érdekes, amiről vitáztok. Új szempontot hoznék, és ez a hagyomány (történelmi). Konkrétan, mindenki belenő valamilyen hagyományba, hogy kik a felelősök, ha rossz az élet, kikre kell haragudni. Vagy átveszi mások ilyen irányú - nagy múltra visszatekintő - vádaskodásait. Aztán kérdés, hogy szembe tud-e fordulni ezekkel a hagyományokkal, vagy bennük ragad, továbbadja. Mindenféle populizmus épít ezekre a harag-hagyományokra, sőt, szítani is képes őket.
Kisa
Mondj már egy olyan intézkedést Gyurcsány elmúlt 3,5 évéből, amivel személyesen a te életedet jobbá tette, és akkor én mindegyikre mondok hármat, amivel az enyémet rosszabbá
Amiről az előbb írtam, olyan mély problémának tartom, hogy a "gyűlöletbeszéd-törvény" csak a felszínét vakargatja.
kisa 2007.11.06. 17:12:47
B@sszameg, hölgyválasz, éltem a létbizonytalanságban, évekig!

Oké, örülök, hogy önerőből sikerült kilábalnod ! Tetted ezt 30egynéhány évesen, mindegy, ez becsülendő ! De próbáld csak elképzelni azt a jelentős tömeget, / a Ratkó-korszak 50-eseit ! / akik mostanság lettek kirugdosva, hova a picsába menjenek el átképezni, vagy továbbképezni magukat ?! S ha netán meg is tehetnék, ugyan hová helyezkednének el utána, tán mki menjen az építőiparba, ami még leginkább felszívhatja ezt a réteget ? Abban igazad van, hogy a gyűléseken a hallgatóság egy részét nem a " tényleg nyomorultak " teszik ki, de tudod, én ezt nevezem a magam részéről szolidaritásnak !
Nem érdekel az EQ, kifejezetten riszt a hatásvadászat. Ha úgy tetszik, érzéketlen vagyok, mert a szegény hajléktalan csöveseket deportálnám.

Szeged Horthy óta mindig is jobb volt. Az ELTE el van kurvulva.
lynx 2007.11.06. 17:11:39
holgyvalasz:

"A létbizonytalanságba sodort emberek pszihéje is labilissá válik, hát ezt olyan nehéz belátni ?!"

pusztuljanak

Gratula ehhez a mélységhez!
Malacka
Az én kémiatanárom szerint az ember két vödör pisi+egy vödör kaki.
Egy helyen végeztetek?
malacka 16:46

miért nem mondok én semmit? Csak az a valami, hogy "éljen XY"? Illetve leginkább csak az "éljen Orbán"?

Az pedig, hogy Dávid nem népszerű két dolog miatt nem érdekel:

1. Én nem Ő vagyok, ezzel Ő foglalkozzon.
2. A véleményem akkor is az enyém, ha nem népszerű. Elég sokan vannak, akiknek a véleménye aszerint változik, hoyg népszerű-e az éppen (és még nagy OV-ra is tudnék példát hozni!)

lynx
Az eddig tőled olvasottak elvették a kedvem attól, hogy még egyszer elolvassalak, és reagáljak. Legyen szép napod! Pááá
invisible
A te tanárod tévedett, mert egy vödör pisi+ két vödör kaki! Biztos ő JATE-s volt:)
szucsteri · szelidolajfa.blog.hu/ 2007.11.06. 15:45:54

damaszkuszi út, jelenések?
Szent Pál szabadulása a börtönből?
Szerintem a modern tudomány szorította igazán ki az Istenre "biztosan" utaló jeleket az "anyagi világ"-ból (sejtető jelek maradtak, de az értelmezésük szubjektív kérdés).
Lynx.
Neked egy hét elég egy OKTV-hez.
Ehhez a deportálós megoldáshoz mennyit kellett gondolkodnod?
Ezt egy szobafestő és egy villanyszerelő eszével már rég kitalálták.
Gyere elő valami jobbal.
Az lenne az észmunka.
szucsteri ! Lehet, hogy igazad van, már ami a hagyományokat illeti, én hagyományosan ellenérző vagyok a
a bal o. és azok vezetőivel szemben. Nem akarok lenyúlni most családi gyökerekhez, de jó oka van annak, hogy nem bíztam és bízok máig sem bennük !
totya87
Mondtam én, hogy éljen Orbán? Nem, nem és nem! De végtelenül drukkolok neki és a Fidesznek, mint az egyetlen lehetséges erőnek, hogy eltakarítsa ezt a szemetet, amit fentebb említettem. Aki elfogaja Gyurcsányt legitim miniszterelnöknek (nem legálist írtam!!) az az én szememben nem demokrata, mert az az ember egy olyan határt lépett át, amit azóta sem tud megemészteni ez az ország. Figyelj, majd 3-4 év múlva hogy beszélnek erről az időszakról.
Amikor tavaly okt 23-án figyelted a híreket, a ballib oldal agyba-főbe magasztalta a rendőrséget, csőcselékezett, Révész Mártíriusz, Gergényi kitüntetés, stb... Eltelt egy év, és lám, már Kóka is visszakozik, már szoci főemberek is kiejtik a szájukon, hogy rendőri túlkapások voltak, stbbbb...
Tehát én drukkolok Orbánéknak, hogy söpörjék el ezt a szemétdombot, és ha az megvan, akkor a legnagyobb kritikai éllel fogom miszlikre szedni az összes antidemokratikus lépésüket, vagy más inkorrekt magatartásukat. Érted te ezt? Olyan ez, mintha megkérdezném tőled: kiszúrjam a szemed, vagy csak adjak egy pofont. Hát te is mindent megtennél azért, hogy a pofont kapd
Hahó, R/R!
Pálon én is gondolkodtam - ő Jézussal találkozik az úton, ám ez valamilyen formában minden igazán Jézus-hívő ember tapasztalata kellene hogy legyen.
Egyáltalán nem tartom bajnak, hogy semmiféle jelre nem támaszkodhatunk, és hogy ez kizárólag belső történet! Tul.képpen ezért (is) hálás vagyok a tudományak.
simon
Valamit elcsesztél, mert az előző beírásoddal egy platformra kerültél velem:)
"A te tanárod tévedett, mert egy vödör pisi+ két vödör kaki! Biztos ő JATE-s volt:)"

Ez amúgy pártállás kérdése, mert míg az egyik oldalon húgyagúak vannak a másik oldalt szarevők alkotják. :)
Holgyvalasz, köszi az őszinteséget. Szerintem az tök jó, ha ezt egy ember tudja magáról. Azért jó, mert odafigyelhet rá pl., hogy az a bizalmatlanság, amiről írsz (és ami nyilván csomo baloldali emberben meg a jobboldaliak fele van), ne forduljon át vad előítéletbe meg utálatba. Ilyen alapokon állva sokkal normálisabb lenne a politikai vita.
Malacka.
Demokrácia pedig addig van, amíg a választások győztesét elfogadjuk minelnöknek.
Ha az utcai tüntetések szerint fog eldőlni, hogy ki legyen, az már nem demokrácia lesz.
Egyébként, ha nem tartasz demokratának valakit, mert nem zúgolódik, hanem él békésen, szerintem nem történik semmi.
Annyi mindössze, hogy ő meg nem fog téged kellemes társaságnak tartani, és otthagy.
malacka ! Pláne mindent megtenne, hogy láthassa, kitől kapta azt a pofont !:)
Egyébként tökéletesen egyetértek a fentiekkel! /magam se tudtam volna jobban cizellálni !:)/
Malacka.
Remélem az egy platformra kerülés, rád nézve nem sértő.
malacka,

teljesen egyetértek, normális gondolkodású ember nem akarhatja, hogy Feri és társasága maradjon (ezt már kifejtettem).

Én viszont azért drukkolok, hogy egy NORMÁLIS társaság takarítsa el őket. Mert tudom, hogy ha OV bekerül a székbe, akkor minden cselekedetét azzal fogja igazolni, hogy "bezzeg Gyurcsány". Mert hallottam, amint miniszterelnökként hazaárulózott (sokkal nyugodtabb légkörben), idegenszívűzött és aszerint változtatja a véleményét, ahonnan a szél fúj. Ha beül a székbe, nehéz lesz kiszedni. És legjobban attól rettegek, amit Te írtál: ha tényleg lesz 2/3-a. Nem lesz szégyenlős alkotmányt módosítani. Amit Horn nem tett meg 72%-os többséggel, azt Orbán simán meg fogja tenni 66.1%-al.
simon
Az őszödi beszéd meghallgatása után, fenntartható az az állítás, hogy 2006. ápr-ban demokratikus választás volt. Igen???? Látod ez az a hatalmas fal, ami köztünk és köztetek van. Mi nem egy demokratikus választási eredményt nem fogadunk el, hanem egy nem demokratikust! Érted?
simon
Demokratikus választás volt?
„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt.”
szucsteri · szelidolajfa.blog.hu/

Figyuzva itt az r/r és a közted
zajló diskurzust egy másik témakörben,
erről mi a véleményed:
hamvasbela.org/szavak/karneval3.html
szucsteri! Az előítélet tényszerűségeket nélkülöző, érzelmi kérdés, vagy legalábbis nagyjából ezt jelenti számomra. Én valóban "tudom magamról", és ab ovo, ennek mentén gondolkozom. S tényleg nem úgy élem meg, hogy " vakon gyűlölködöm ", hanem úgy, hogy jogosan gondolom azt, amit. Azért szucsteri, aranyos vagy,hogy megdícsérted őszinteségemet, ezért cserébe csak Neked vallom be : van, hogy utálkozom is !:)
malacka,

a "kiszúrjam a szemed vagy csak megpofozzalak" a tipikus demagóg kérdés. Az miért nem kérdés, hogy "hogyan segíthetnék?"

Képzeld el ha én főnök vagyok és azt kérdezem egy beosztottól, hogy "simán kirúgjalak vagy tökönrúgással egybekötve?". Ha csak simán kirúgom akkor már rendes voltam? Menj má...
simon
Demokratikus választás volt?????
"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elk....k. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz...."

MÁS A DEMOKRÁCIA FELFOGÁSUNK, NAGYON MÁS SIMONOM...
malacka,

lehet kérdést úgy feltenni, hogy a cián is jónak tűnjön: vízbe fojtsalak rövid megszakításokkal vagy kérsz inkább ciántablettát (az ugye 1 mp)

"Mondd, Te mit választanál?"
totya
Lehet, hogy demagóg, de passzol a szitura, te is folyamatosan arról beszélsz, hogy egyik is szar és a másik se jobb, de ha azt mondod, h ne Orbán takarítsa el ezt a szemetet, akkor azt mondod, hogy maradjon ez a szemét!!!! Nézz körül, más nem képes erre. Orbánellenesnek lenni ma annyi, mint őrizni ezt az összehordott szemetet, amit majd a történelem ítélőszéke pár év múlva az újkori demokrácia legsötétebb korszakának fog tartani...
totya kérlek ! Kire gondolsz ? Van netán potenciális jelölted ? Csak nem " arra "
a " NORMÁLIS " -ra gondolsz ? Bár Dávid Ibolyka se érdekel túlzottan, ahogy láttam...
totya87
Állíts az irányzékon, félrehord a puskád, rosszak az analógiák...
totya ! Az egyedüli takarító erő, akár akarod, akár nem, mégiscsak a Fidesz.
Malacka.
Demokratikus választás volt.

Több párt indult, mindegyikkel tele volt a média, és tele voltak a terek.
Az ajtómon is mindegyik bekopogott.
Megkaptam mindnek a brossúráit.

Eldönthettem, melyik párt vezetőjét tartom milyennek.
Tudhattam, hogy melyik kettőnek van esélye a kormányalakításra.

És letehettem a voksomat. Szabadon.

Mint mindenki más.

Ez a demokrácia.

És nem az az álom, hogy a vezérnek minden szava csurgatott arany.
simon
Ez kész, nincs mit vitatkoznunk. Neked a Gyurcsányi politizálás a demokrácia, nekem meg az, ami előtte volt, beleértve Hornt, Medgyesyt, Orbánt, Borost, Antallt... Gyurcsánnyal véget érte valami, ami már majdnem demokrácia volt. Nincs közös kiindulási pontunk. Hagyjuk...
simon
Kívánom, hogy olyan országban élj, ahol minden választás ilyen lesz, ahol majd azt mondja a pénzügyminiszter, hogy azért nem mondtuk meg az első forduló előtt az adatokat, mert nem akartuk megzavarni a választókat. Ez a te demokráciád... Én nem iyet akarok, és a többség sem
hát azt nem tudjuk pontosan, hogy zajlott a választás
de ha hazughsággal nyerik meg, eleve nem lehet demokratikus
tudod, ezt nevezik csalásnak...
demokráciában
(olyanban, ahol nem vernek embereket rendőrök és nem is erőszakolnak meg)
"holgyvalasz 2007.11.06. 18:13:30
totya ! Az egyedüli takarító erő, akár akarod, akár nem, mégiscsak a Fidesz."

És amúgy sok háziasszony szavaz ennek reményében a fideszre? Ha igen, el kell ismernem remek húzás volt tőlük! Az a sok mosatlan edény reggelente, az a porcica hadsereg az ágyak alatt!
Simon
Sajnos nem tudom megállni, szavam szegem, még egyet mondok:
A demokrácia az nem pusztán többpártrendszer, és választás. Ráadásul a SZABAD választáshoz IGAZ információk kellenek, mert különben csak választás, mint az Áll az alkuban a táskák között, ki tujda melyikben mi van. Teljesen tévesnek tartom a demokrácia felfogásod. Mentem... Páááá
Tudod, mit Malacka?
Én, és szerintem még rajtam kívül kábé 10 millió magyar, leszarjuk a számokat.
Az Orbán számait is leszartuk anno, meg a többiekét is.
Ha azt kérdezik, melyik legyen, az a szempont, hogy melyik tűnik kevésbé tenyérbemászónak.
Melyik nem lopná el a biciglit, ha rábíznám?
Melyik fenyegetőzik kevésbé?
Ez volt a szempont.
És ez lesz a szempont.
Orbán nagy ruhát kap megint.
Sajna, ebben a három kérdésben kevés rosszabb arc van nála.
wmiki
Én mentem, de lécci magyarázz még egy kicsit simonnak, hátha ráérez az igazi demokrácia ízére, nemcsak erre a nylon utánzatra
Én egy olyan országban szeretnék élni, ami nem csak szellemi értelemben, de valóságosan is 2 részre lenne osztva ! / na jó, hagynék egy kis területet a kis pártok szavazóinak is !:)/ A jobb oldaliak az egyik részén, a balosok meg a másokon. Két különböző elvrendszerrel, gazdaságpolitikával. Aztán majd meglátnánk, ki prosperál jobban !:)
Egyébként van erre példa, NDK-NSZK:)
Hölgyválasz, nem én vagyak az aranyos, hanem az önreflexív ember a ritka sajna.
simonmondja... 2007.11.06. 18:29:02
A TÖKÉLETES ORBÁNFÓBIA LEGPREGNÁNSABB ÍRÁSOS LENYOMATÁT ADTAD. Ilyen szépen még sosem láttam összefoglalni. Gratula! Bye
"malacka69-"a hideg gój" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.06. 18:27:45"

Le a kicsinyítőképzőkkel!
Malac.
Fentebb taglaltam, sztem ez civil kontroll nélkül lehetetlen. Amíg 100ezren csápolnak zuhogó esőben, igaz információkat várni egy szabad választáshoz elég naív elképzelés.
Olyan mintha azt várnád a főnöködtől, hogy ő majd jól megemeli a béred, csak úgy magától a két szép szemedért. Persze tudom hogy ebben a hitben is sokan tengetik életüket, de van aki rájön, hogy bizony amíg nem áll ki magáért az ember keményen, hidegvérrel, addig nem várhat semmit, csak azt hogy hülyének nézik és kihasználják.
test ! A porcicák is nyávognak a jobb megélhetésért !:)
Pákowffy Lipót! Nagyon kösz a Hamvas-linket, nem ismertem, rengeteg érdekes gondolatot indított be. Valahol jó lenne ezekről dumálni...
Hölgyválasz, a két részre bontott ország komoly? Akkor itt már nincs önreflexió.
holgyvalasz 2007.11.06. 18:36:09

Ezt már nevezem! Akkora gazdasági válságot, ahol még kosz sem jut a porcicáknak hogy hízzanak, még nem láttam! :
Malacka.
A demokráciánk kezdetleges.
Nem sokkal több működik belőle rendesen, mint a választás.

De nektek még ez se kell.

És te mondod, hogy demokrata vagy?
Holnap királlyá koronáznád a csibészt, ha tehetnéd, és nem lenne többet választás, sem számmal, sem szám nélkül.
Rövid összefoglaló a Nagy Párbeszédből és a Falu hete programból: aranyhaj.blogsopt.com
test subject!
Civil kontrollhoz, civil kurázsi kéne ! De nyugi, lassan-lassacskán az is megérik. Csak ne várjuk el mindezt az átlagembertől ! Kellenek vezető egyéniségek, karizmatikus emberek, szakmai kvalitással és elhivatottsággal, akik élére állnak bármilyen ügynek. / Morvai K. pl. ilyen /A szakszervezeti mozgalom is egy vicc. Az ilyenféle öngondoskodásnak / és ezt most a szó nemes értelmében, és nem a Gyucsány féle pökhendi politika részeként említem /, elöregedő társadalmunkból, a kádárizmust gyerekkortól végigélőktől nem jön, mert zsigerileg nem jöhet példa, a maiak meg nagyjából szarnak az egészre, őket még a szülők tángálják, ezzel el is vannak.
Egyébként pedig könyörgöm ! Valami felemelkedés félében csak hinni kell !? Amilyen mélyre süllyedtünk, innen már csak felfelé vezethet ! Csak az nem mindegy, hogy kicsoda !
Na, viszlát, további tartalmasakat !
szucsteri ! Jajj nemáááá !:) Akkora reflexióm van önileg, hogy ne tudd meg !:)
Dehogy volt komoly ! De azért érdekes volt belegondolni egy pill.-ra nem ?:)
test subject
Ezt már nevezem! Akkora gazdasági válságot, ahol még kosz sem jut a porcicáknak hogy hízzanak, még nem láttam! :
A rohadék atkái ! Hát nem zsírosra zabálják magukat !?:)Mostmár tényleg el, pá !
Az igazat megvallva, ezt az országba beleképzelt törésvonalt olyan ijesztő meg hajmeresztő jelenségnek tartom, hogy elhagyott a humorérzékem.
"Civil kontrollhoz, civil kurázsi kéne ! "
Estét mindenkinek! Látom belemelegedtetek, igyekszem követni az érveket.
Civilkurázsi= 2010-ben otthon maradsz a lakás melegében és baszol az egész kuplerájra, vagy elmész és ráírod(rajzolod) a szavazólapra a véleményedet a csürhéről, ami nem lehet X.
Ezért tartunk ott ahol vagyunk, mert mindenki valami ellen szavaz. Magyarország nem Orbán és Gyurcsány, ennek kéne leesni végre. Egy érvénytelen választás helyrebillentené ezt az országot asszem.
Julius Frey 2007.11.06. 19:49:41

Erről magyarázok én is már posztokon keresztül de semmi foganatja...
Julius Frey.
Ezt már kipróbálták a franciák.
20 százalékos részvétel után majdnem Le Pen lett a nyerő.
Mert a megszállottak akkor is ott lesznek, ha mindenki más felhúzza az orrát.
Ennyit a nagy ötletedről.
úgy látszik, a simon csak mondja, mondja, de sok értelmeset sajna nem tud összehozni...

malacom, ne add fel, még ha nem is könnyű a sok fél- meg egészen hülye szövegre értelmesen reagálni...

bár végülis nem hinném, hogy reménytelenül mazochista lennél, bár ki tudja...
szucsteri 2007.11.06. 18:36:45

Köszi az invitálást,de időben és
térben nehézkes lenne részemről.
(időbeosztás ill.földrajzilag)
a szelidolajfa.blog.hu/
megfelelő
Üdv !!

simonmondja,

első körben ha nincs 50 %-os részvétel, második forduló, ha ott nincs 25%-os részvétel az is érvénytelen. De még ha érvényes is, és a Jobbik alapíthatna kormányt egy Sólyom kaliberű ember akkor sem adna neki megbízást a kormányalakításra. Figyu simon, te érzed egyébként a különbséget a magyar és a francia rendszer között?

Lipót!
oké! ez így jó lesz. oda írnál egy ütős kommentet a véleményeddel? válaszolni fogunk.
Lipót, ha ajánlhatok részemről is kiindulópontot, akkor az Olajfáról ezt:
szelidolajfa.blog.hu/2007/10/31/milyen_teologia_lenne_jo
Julius Frey.
Ez most nem az elnöki rendszerről szól, hanem arról, amit írtál, hogy , ha mindet elutasítjuk, az lesz a tuti.
Hát ezt próbálták a franciák. Nem mentek szavazni, mert genyának tartották mindet.
20 % és majdnem mind Le Pen. Jött a második forduló, és épphogy megúszták, teljes mozgósítás után.
De lehet, hogy te még gyerek voltál.
Szóval a politikában nincs truccolás.
Aki nem teszi oda a voksát, az ad egyet a legdilisebbeknek. Mert ők ott lesznek, az tuti.
Miért kellene ütősnek lennie egy kommentnek ehhez a Hamvas idézethez?
Malacka és társai (Ovi is) nagyon f.snak Gyurcsánytól, mindenáron el akarják távolítani. Valamit tudnak szerintem. Tipikus lejáratókampány, mert fletó fényévekkel lemosta a vikit anno.
simonmondja... 2007.11.06. 22:10:32

Simon drágám akkor elébb be kell vezetni azt az üres négyzetet amiről W már írt, és el van intézve. Akkor el lehet menni szavazni, élhetsz a jogoddal és akkor az emberek 80%-a tud szavazni a senkire, míg csak 20% Le Penre.

Itt amúgy nem szedne össze 20%ot a jobbik 2010ben, még akkor sem ha Franciaországban ez MAJDNEM megtörtént. Gondolom azért ez a MAJDNEM figyelmeztető jel volt az értelmesebb pártoknak is hogy az emberek nem kérnek a faszságaikból és van egy határ ahol már mindegy hogy Jobbik vagy mszp, szóval ehhez tartsák magukat.

"Aki nem teszi oda a voksát, az ad egyet a legdilisebbeknek. Mert ők ott lesznek, az tuti."

Vicc hogy ilyen fasságnak a mantrázásával embereket rá lehet rákényszeríteni a szavazásra....

"Ez most nem az elnöki rendszerről szól, hanem arról, amit írtál, hogy , ha mindet elutasítjuk, az lesz a tuti."

Azt meg végleg nem értem hogy az elnöki rendszer miért nem érv számodra.
Jó reggelt, jó orbánozást!
El Condor!
Épp az ellenkezője igaz, én kívánom, hogy addig maradjon Feri, ameddig csak lehet, mert ha vele megyünk szembe az előrehozott választáson, akkor meglesz a 2/3-unk!
*****
Más! Gerő a Mokkában, Gerővel az ORTT is foglalkozik. Ti olyanok vagytok álbalosok, mint Gerő. Most megkapjátok a minősítést!
Aranyapám, Test Subjectem.
Azért minden hülyeséget nem fogok elolvasni, amit errefelé csipognak.

Ha 8O % egy üres négyzetet választ és 20% egy Le Pent, akkor, szerinted, ki lesz a minelnök, a négyzet, vagy a Le Pen?
malac

Te tanítás közben is kommentezgetsz?
fuxosbömis 2007.11.06. 14:25:16

Hali! Most utoljára szólok hozzá, mert ez tényleg nagyon off :-)


"1. Jó a lakosságnak????????" Nem korrektül fogalmaztam, mert nyilván nem lehet kijelenteni, hogy jó, sőt igazából nem jó. A kérdés igazából szerintem az, hogy a hosszútávú egyensúlyi árfolyamhoz viszonyítva az adott árfolyamszint hol helyezkedik el. Nyilván a lakosságnak, és agazdaságnak is az a legjobb, ha viszonylag kis volatilitással. Mindemellett a pénzromlást is a lakossággal fizetteted meg.
"2. Az inflációnak strukturális okai vannak." Egyértelmű, igazad van bár igaz, hogy az árf nem feltétlenül strukturális ok, de az adminsztratív árf-ot akkor is kezelni kellett.
"3. A kelet európai inflációnak van egy olyan oka is, amivel nem lehet mit kezdeni és szerintem az infációt tartósan 3% alá szorítani nem lehet." Gondolom a Balassa-Samuelson hatásra gondoltál itt. Azért az sem egyértelmű, vannak ellenpéldák. A gond azzal az elmélettel, hogy számos tényezőt bnem vesz figyelembe (pl.: árfolyam kérdésével en bloc nem foglalkozik, pedig nem mindegy, hogy vásárlóerőparitáson mért árfolyamhoz képest miként alakul az adott ország árfolyamszintje stb.) ettől függetlenül jogos amit írsz, s szerintem mindeketten örülnénk még annak a 3%-nak is :)

"4. Az exportőrök is szívtak, de nem olyan nagyon. Határidős ügyletek, esetleg nem csak gyártunk hanem kereskedünk is stb. Akit igazán rosszul érintett a forinterősödés az a mezőgazdaság és az exportőröknek beszállító magyar kis és középvállalatok." Feltéve, ha ajróban fizettek nekik, de amúgy igen ők is szívtak
"5. Nem lehet egyszerre meghatározni az árfolyamot is meg az inflációt is. Nem lehet mind a kettőt egyszerre célba venni. Makrogazdasági nonszensz." Nem is azt írtam. Azt írtam, higy a csúszó leértékelés során, ha a leértékelés ütemének kiszámításakor úgymond "előretekintenek", és belekalkulálják a jövőbeni inflációt, akkor az árfolyamváltozásból eredő pénzromlás előre kalkulálható, és csökkenthető lesz...
simonmondja... 2007.11.07. 08:10:17

Demokráciában? A négyzet.
Jelentkezzen az, aki szívesen olvas ilyen Mike féle gazdasági elemzéseket! Ha én ilyeneket akarnék olvasni, akkor bizony a HVG-t, vagy a Napi Világgazdaságot lapozgatnám. Mike, légy rövid, max 10-12 sor, akkor többen olvanak majd, vagy keress egy közgazdasági topicot.
Különben semmi gáz veled, csak szerintem eltévedtél. Üdv.:)
Test Subject.
Jó, hogy látlak.
Most néztem, a Hirszerző főoldalát, hogy sok helyen nyomják most ezt a - kéne valami más párt - szöveget.

Asszem Csányi akar már megint minelnök lenni.

Szeressük mi azt?
:)))))

malacka, hát ez jó, hogy pont te kritizálsz ezen a blogon, bármilyen posztot is.

Félre ne érts, engem nem zavarsz, én a korlátlan szólás- és véleményszabadság híve vagyok (hogy kapcsolódjunk az indító poszthoz). Azaz mindenki mondhasson azt, amit akar. Ha akar hordjon usankáján vörös csillagot, vagy fekete bomberén 40 centis horogkeresztet. Nálam bármi mehet. Ugyanis ez a szólás- és véleményszabadság biztosítja számomra, hogy egy szerencsétlen, szánalmas embernek tartsalak. Mint mindenki olyat, aki képes a mai magyar politikusok közül, akármelyikért rajongani. Gyűlésre járni, zászlót lengetni. Népszavazni. Ennél szánalmasabbat el sem tudok képzelni.
Csányi sztem a büdös életben nem akart miniszterelnök lenni, pláne most.
Legalábbis akinek van egy csöpp esze, tehetsége és erkölcsi tartása (azaz volt gyerekszobája) az előbb megy kukásnak, mint politikusnak.
Amúgy érdekes -véletlen- párhuzam, hogy mind az általánosban, mind a középiskolában a kémia tanáraim voltak a legnagyobb seggfejek. :) De, tényleg!

GGG7
Szánalmas, hogy mennyire úgy írsz, mintha ismernél, és szánalmasan nem tudsz rólam semmit. Viszont a szöveged alapján te csak mondásban vagy demokrata, valójában egy hazug világban élsz, mert lenézed azokat, akik élnek a demokratikus jogaikkal (népszavazás, tüntetés, politikai aktivitás)
GGG7
Az egyik G betűdet biztosan értem, nálam a prosztata termeli, és nagyon passzol rád, viseld egészséggel! (De most mennem kell, kölcsöngép)
Szeretlek
Ps.: Észak-Korea, az a te országod, ott nem kell szavazni, meg gyűlésre se nagyon menni, kivéve ha kötelező
GGG7
Már csak azért is seggfejek voltak, mert nem nitroglicerint a valagadba, pedig tudják a gyártását. Ezért én is haragszom rájuk. Kérlek add át!
Szeretlek:)
Sajnos vannak hülye magyarok, akik folyton zsidóznak, cigányoznak. És sajnos vannak hülye zsidók, cigányok, akik folyton magyaroznak.
Valóban így mászunk ki a szarból, ahová 18 éve folyamatosan csak visszalöknek bennünket, ha egymást szidjuk, egymást köpködjük? Nem hinném. De valaki(k)nek érdekük ez a sárdobálás, hiszen ebből kovácsolnak politikai, gazdasági tőkét. Na, az ilyeneket kell szidni, esetleg ......, nem pedig egymást.
süti beállítások módosítása