W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Helyzetfokozódás

2007.06.04. 04:30 Tóta W. Árpád

Lezajlott a múlt héten egy meghitt kis ibseni jelenet. Kamaradarab, lényegében monodráma, Eörsi Mátyás monológja. A másik főszereplő, Puch László a színen meg sem jelenik, csak láthatatlan hangként.

Első felvonás, az ATV, majd a Nap-Kelte stúdiója. Eörsi Mátyás SZDSZ-frakcióvezető majdnem kimondja, amit egyébként mindenki, ismétlem, mindenki tud. Hogy az autópályák gálánsan megállapított költségei, amelyeket a hős Kóka János puszta tenyéréllel letört, hát azok bizony összefüggtek az MSZP pénztárával és pénztárnokával is. Nem breaking news, látta eddig is, akinek szemei vannak a látásra. Senki nem hiszi el, amit a pártpénzekről hivatalosan bevallanak. Ja és arra is emlékszünk, hogy azok a csúnya korrupciós árak szintén SZDSZ-es miniszter alatt voltak.

A második és egyben utolsó felvonásban, pár napra rá Eörsi töredelmesen bocsánatot kér, amiért nyilatkozata félreérthető volt. Félremagyarázták, nem úgy kell érteni. Puch László feddhetetlen férfiú, aki a törvényességre kínosan ügyelve kezeli a Magyar Szocialista Párt pénzügyeit már csaknem egy évtizede. Továbbá igenis 386 millióból kampányoltak, minden más csak összeesküvés-elmélet. Akkor ez rendben is van, nem történt semmi, félreértés volt, mehet tovább az élethazugság. A Népszava dorgáló hangvételű jegyzetben nyugtázza a bocsánatkérést, helytelenítve a megalapozatlan vádaskodást, és rámutatva, hogy a frissen kinevezett frakcióvezető csak feltűnősködésből izeg-mozog annyit. Hiszen senkinek sem érdeke „a helyzet fokozása”, szó szerint ezt üzenik Virág elvtársék. Abból baj lehet, a helyzetfokozódásból. Inkább tegyünk úgy, mintha nem volna nyilvánvaló, hogy amit mondunk, az nem igaz. Függöny. Vasfüggöny, az.

Az a plusz vicc, hogy a komcsiknak amúgy igazuk van, koalíciós veszekedés zajlik itt, és annak egyik bevált fegyvere, hogy ezt-azt kitálalunk egymásról. Mert ha az volna az ábra, hogy az SZDSZ megfogadta Orbán tanácsát, és gyilkos erővel neki óhajt menni a korrupciónak, akkor nem kellene ilyen messzire kalandoznia. Fogalmazzunk félreérthetően.

Tehát volt egyszer egy nagyváros, és annak egy polgármestere. Pártja a város hercegének, sőt vőlegényének nevezte olykor, de a polgárok gyakran kívánták, hogy vette volna el inkább az anyját. Ebben a városban is épültek ám utak, meg villamosvonalak – persze a Siemens kontinentális korrupcióbotránya pont nem ért el idáig, hálistennek –, és hát a parkosítás se olcsó mulatság. Aztán amikor eljött az ideje, ezekből a pénzekből lettek az ízlésesen megtervezett óriásposzterek, miszerint a mi vőlegényünk világvárost épít. Így.

Do or die

Ezzel a rendszerrel még egy választást nem lehet végigcsinálni. Reformálunk, reformálgatunk? Nemcsak az egészségügy meg a többi ellátórendszer épül hazugságokra, hanem maga a keret hamis, amiben ezekről vita folyhatna. A törvény gyakorlatilag azt mondja ki, hogy a választáson induló pártok annyit költenek kampányra, amennyit össze tudnak lopni, aztán azt hazudnak, amit akarnak. Ez nem államtitok, amit érdemes volna takargatni, hanem jól látható tény, amivel kezdeni kéne valamit. Nem azért kell lehajtott fejjel elnézést kérni, ha valaki elkottyantja a másikak lopását. Azért kell kinek-kinek, amit ő maga lopott el.


Címkék: mszp közlekedés szdsz reform népszava korrupció pártfinanszírozás

330 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7792159

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Lopott, lop, lopni fog « NetSzemle 2.0 2009.02.03. 13:47:53

[...]a rendszernek volt része a Zuschlag-csapat. Az autópályaépítések. Puch László. Nyugodtan meg lehet őt nevezni, Gyurcsány szövege töredelmes beismeréssel[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kész röhej már, ami ebben az országban történik... Amúgy jó reggelt!
Igen, az érdekes, hogy ellenzéki pozícióból általában a korrupció elleni harc a legfontosabb minden politikai entitásnak - hasonlatosan ahhoz, mint amikor a pornófilmet néző voyeur egyre jobban gyöngyöző homlokkal ágál a cölibátus mellett.

Jó reggelt.
Jó reg, baszki.

Láttyátok-e, feleim, szemetekkel vagyunk körülvéve? Mewr arról megy ám itten a susma, hogy az egészségügyben-biztosításban van a nagy della, és a komcsi lobbival szemben a zsidrák lobbi akarja azt magának megkaparintani. Mert a magyar fizet, ha beledöglik is... És e hízott légy combja fölött zajlik a pókok harcza...

Hát jó szórakozást hozzá, hogy szakadna le a plafon Eörsire is, meg Puchra is, meg az egész nyamvadt szadira úgy általában.

Ne azt nézzük, könyörgöm, ami a dolog maga! Hanem azt, hogy kinek használ!!!

Mert az oroszok már a spájzban vannak, jelentem (in memoriam G. Iván, nemzetszínész).
Öklendeznem kell attól, hogy ebben az országban meddig lehet emelt fővel, "kikérem magamnak" pózban tényeket tagadni, esetleg perrel fenyegetőzni eközben. Szánalmas az is, ahogy a harmatgyenge Eörsi egyértelmű utalást tesz arra, ami tényként ismert mindenki előtt, aztán eszébe jut/eszébe juttatják vele, hogy ezt mi politikusok tagadni szoktuk és bocsánatot kér azoktól, akik mindennapi gyakorlattá tették pártkassza bűncselekménny útján való telhetetlen kiegészítését.

A Nápszava magatartása jól példázza, hogy a sajtó nagyrésze miként járul hozzá a mai magyar posvány továbbéléséhez, hogyan aszisztál bármihez, ha az általa fontosabbnak tartott "magasabb érdekek" úgy kívánják.

Persze a választó is azt szagolja, amít szakít, ha nem támaszt minőségi követelményt a politikussal szemben, hanem hitkérdést csinál mindenből.
A Népszava egy fospumpa
Hat ez van. Eddig hozzak a szokasos forgatokonyvet:
- valasztasokkor nagyon birjuk egymast
- majd kb 1 evre ra elkezdjuk egymast szidni
- majd ismetelten kibekulunk mert kell a hatalom

Amugy meg, nem kicsit van elegem abbol, hogy mindig totalisan hulyenek neznek ...

Ja, jo reggelt, es elviselheto hetfot mindenkinek.
érdekes, hogy ilyenkor Gyurcsány kussol, hogy jaj nehazudjunk tovább.. ezt egy félmondatnál jobban is kifejthetné W. mester úr, mondju úgy, hogy hö, megint elhittem valamit valakinek amit nem kellett volna..
Volt annó egy film, magyarra Tűz a víz alá címmel fordították.
Ment a szakad amcsi tengeralattjáró valami óceánba zuhant műholdért, meg mentek az oroszok is.
A vége a lett, hogy ült a két főparancsnok egy-egy nagy képernyő előtt, amin egy térképre fel voltak rajzolva a hajók meg minden, és nyomogatták a gombokat.
Az amcsi megnyomta valamelyiket, mire az orosz:
- Te megnyomtad azt a gombot? Akkor én meg megnyomom ezt!

Valahogy így megy itt a kikéremmagamnak.
Vagy ahogy egy palesztinai pasas mondta, az vesse rá az első követ, mert ha nem , hát megkövezik a kövezőt is (és az azt megkövezőket, és így tovább).
Nem lesz itt semmiféle beismerés meg csitulás, csak ha valami új formáció tűnik fel a színen, akik nem voltak kiszesek, nem privatizáltak, és nem vállaltak el állami megrendelést.
Ez viszont kb ki is zárta őket az indulásból, meg az, hogy 300 akárhány millióból tényleg nem lehet kampányolni.
Szóval megvan a sejtelmes egymásra kasintás, meg a többi indulót kirekesztő szabályzás, mert vagy te is beszállsz a patyomkin-kampányba, és akkor ne mutogass, vagy ne is indulj, úgy meg nem tudsz mutogatni.
Nem értem miért oly nagy a felbuzdulás az SZDSZ részéről?Amikor Kóka juppi lett a vezér, ez a párt mint olyan megszűnt létezni.Ez volt Kuncze-aki a párt utolsó emblematikus politikusa volt-utolsó bosszúja...nesztek b...átok meg, itt van az új ember.A -szerintem már csak 1-2 százalékos párt orcátlanul egyedül akar kormányozni, mára már rendszeresen cibálva partnere bajúszát.Ne feledjék:az MSZP nélkül már rég nem léteznének.Horn akkor is bevette őket a koalícióba, amikor a kétharmados többség okán arra nem lett volna szükség.No már most: azt értem, hogy a több-biztosítós modell kapcsán bele lehet turkálni az 1500 milliárdba, mert Kókának ajó pénzből sohsem elég.Azt is értem, hogy ez gyorsan kell, ezért akar még jobban gyorsítani, mert tojik ő arra, hogy miattuk esett főként a partner népszerűsége.De az a sanda gyanúm, hogy a bármiféle formában is igazságtalan ingatlanadóval is a kasszaürítés a szándéka, mert ez mással nem magyarázható.Talán csak a tanügyi reformban fedezhető fel némi jó szándék, de lehet hogy tévedek, mert nem ismerem a részleteket.A kardinális reformokat még a "csóró" Németországban is hosszú,precíz 5-8 éves előkészület előzte meg.A glásznoszty a Szovjetúnió bukásához vezetett-szerencsére.Vajon hová vezet Kókáék útja?Szerintem a politikai élet süllyesztőjébe.Béke poraira.
"Talán csak a tanügyi reformban fedezhető fel némi jó szándék" :-))) Köszi, jól indult a napom.

Lerágott csont a téma. Nem a konkrét ügy, hanem a tendencia. Azért örülök, hogy - legalább itt - előkerülnek ezek a dolgok. Nem is vagyok biztos benne, hogy érdemes keseregni a hagyományos, nyomtatott sajtó züllésén, szerintem úgyis egyre kevesebben olvassák, helyette a legtöbben beérik a mónika- és a balázs-show-val. Sz@r ez így.
Mit, miért utálom ezt az egészet?
Az Szdsz, nekem "gyerekkori" szerelem. Igaz, akkor nem így hívták (Szabad Kezdeményezések Hálózata, vagy valami ilyesmi), de ez mindegy. Volt néhány madár, akiket meg kellett hallgatni, el kellett olvasni. 80-as évek közepe. Ma már Fodoron kívül szinte senki nem maradt (noch dazu ő akkor Fidesz vezető volt).
Hazúgságok hehe. Állami beruházásoknak elméletileg nyilvánosnak, a kivülállok számára is áttekinthetőknek kellene lenni. Egészen addig, míg nem lesz belőle üzleti titok.
Mo-n annyi önkormányzat van mint Nagy-Brit-ban. Dániában kb 300 van. Nálunk több mint 3000. Ja Dánia kisország. Nincs höhö.
Ki kell baszni az egész bagázst tokkal vonóval.

Eredményekben gazdag hetet mindenkinek!
Jó volna meghagyni a 386 milliós keretet, végre szigorúan számonkérni, és akkor nem lehetne elárasztani az országot a médiakampány minden mocskával, és talán megérnénk egyszer, hogy nem a konzumidióták döntik el az ország sorsát 4 évre.
Természetesen nem csak a szadeszra gondoltam kikúrásilag. Menjen velük a maszop, meg a plebejus-patricius brigád is a búsba.
royaljerry,

dehonnem, csak nézem, hogy figyeltek-e. Darvas hát, naná, maj' Gorcsev!!! Ez persze azoknak szól, akik átudgrották.

De azért nyugodjon békében.
Kóka juppival az SZDSZ mint olyan megszűnt létezni.Nagy balfék lenne az MSZP, ha a kicsit hagyná önállóan kormányozni, pedig az arra törekszik.Gyomorforgató, hogy mindig az MSZP hátán jutnak kormányra-1994-ben a szociknak a kétharmados többség okán erre nem is lett volna szüksége-mos 1-2 százalékkal verik a nyálukat.Szerintem ez volt Kuncze-az utolsó emblematikus szadesz-politikus-utolsó bosszúja:Nesztek a Kóka b...átok meg, ezt akarttátok?Na már most:azt még értem, hogy a több-biztosítóssal bele akarnak nyúlkálni az 1500 milliárdba.Talán még azti is, hogy a mindenképpen igázságtalan ingatlanadó bevételébe is, az-Budapest kivételével-alig létező szadeszes önkormányzatok bevételébe is.De mit akarnak már megint az oktatással?Talán ott is a lóvéra fáj a foguk?Sajna nem ismerem a részleteket.Hiába, kóka sok lóvéja sokra megy a még több még többre.A "csóró" németek is 5-8 évi előkészítés után mertek belevágni pl. az eü.reformoknak.Az MSZP-ben nyilvánvalóvá vált, hogy az óriási népszerűségi alászállást a kicsiny partnernek köszönheti.A Szovjetúnió szétesett a glasznosztyban-szerencsére.De mi lesz velünk?Sokáig éljen a Kóka-féle SZDSZ, aztán béke poraira.Ámen.
rolika: Ahhoz aparát kell! Tudod ez olyan, mint amikor a saját boltomat leltározom: Ha bankkölcsön kell nagy lesz a készlet, ha mérleget kell vallani akkor kics.
De, hogy mi a fasz van a boltban? Hát...
Bocsi az ismétlésért.
gabo54,

tökre egyetértek veled. Annyit azért még hozzáteszek, hogy én sajna, belelátok az oktatási reformokba, és hát nem mind szar, ami barna, de távolról sem nevezhető jóindulatú koncepciónak.

Tudod, pl. Hillerpiszti mondta, hogy nálunk 1% a valóban magánfőiskolák aránya, mígy másutt, nyugaton 35-40%. Merthogy XY alapított biznicsulit, oszt kérte rá az állami normatívát. Meg is kapta. No, oszt így van ma 72+13 bejegyzett felsőoktatási intézményünk. Szerintem az volt a brokesz, aki engedte az alapításokat így (PoZó is, MaBá is!!!), übtre. Most vissza köll szívni mindent. Hát, ez biz ciki. De sajna a mai magyar fogyasztókra (45-60 közti szülők oder 18-30 közti hallgatók) nem lehet visszahárítani a képzés költségeit.

Mer' ez ugyan liberálisnak ultraliberális, deviszont nyomelemekben sem nevezhető szociálisan igazságosnak... Márpedig mintha szoci kormány volta az oktatás élén...

Már amennyire szoci ez az MSZP és benne Hiller elvtárs, ö.m.a.f.
" gabo54 2007.06.04. 07:22:00
...Ne feledjék:az MSZP nélkül már rég nem léteznének.Horn akkor is bevette őket a koalícióba, amikor a kétharmados többség okán arra nem lett volna szükség."

Speciel akkor még nem kellett nagyon megmenteni az SZDSZ-t, mert ők voltak a második legnagyobb párt. Pont abba fogytak bele, hogy összeálltak a szocikkal, és ez sokaknak nem jött be, akik addig az antikommunista hangvételű SZDSZ-t kedvelték, és nem tudták felfogi, hogy a demokráciát elfogadó és a szeint politizáló volt komcsikkal összeállni nem egyenlő a visszarendeződéssel (mint ahogy azt az idő azóta igazolta is).

"gen · v.elni.hu/ 2007.06.04. 07:16:08
érdekes, hogy ilyenkor Gyurcsány kussol, hogy jaj nehazudjunk tovább.."

Gyurcsány nagyon nincs jóban Puch Lászlóval (sőt, igyekszik megszabadulni tőle), talán nem véletlen, hogy eszébe se jutott megvédeni...
Az is fincsi, hogy miért ragaszkodik a szadesz a villamosipar és a szerencsejáték rt. privatizációjához. Mind a kettő nyereséges, nem mondható, hogy az állam rossz gazda és csak nyelik a pénzt. Ráadásul nagyon gyorsan kell privatizálni. Persze, érzi a szadesz, hogy az utolsó éveit tölti a hatalomban, sőt talán többet be sem kerülnek a parlamentbe. Az utolsó fillér hasznot is ki akarják sajtolni a hatalmi pozícióból. Nehogymá az a liberális ideológia alappillére, hogy villamosipar privatizálva lehet csak. Ráadásul nekem az az érésem, hogy ez tuti árdrágulás lesz, ami nem kedvez a piacnak.

Ja és úgy mellesleg a szabadversenyes kapitalizmus egyik fontos tényezője lenne a korrupciómentes gazdaság. A többség akaratán alapuló demokráciáról nem is szólva. De valahogy a demokrácia sem nagyon érdekli őket. Gennyládák.

Kíváncsi vagyok, hogy maguk a biztosítótársaságok támogatják-e még ezt az ámokfutás-reformot. Ők azt nyilatkozták, csak akkor éri meg kiépíteni a több-biztosítós modellt, ha hosszabb időszakra rendezkedhetnek be. Nyilván költséges a rendszert felállítani, marketingelni, adminisztrálni, stb. Ha nincs mögötte általános közakarat, akkor fel lesz rúgva a rendszer a következő választáson és a biztosítók egy csomó pénzt buknak.

A nyilatkozat után másfél nappal Ovi bejelentette, hogy mindenképpen visszacsinálják egybiztosítós modellt.
LOL.

Ha új választások lesznek, a szadesz a közelébe sem jut a parlamentnek. Lehet, hogy a gyurcsány-gyengülés miatt veti be a szadesz a végső csapásait. Érzik vesztüket. Legyen igazuk! Hogy gebednének meg.
Fedor!Igazad van, főleg a viszarendeződést illetően.Egyre erősebb a hangja -visszhangja-a Szili-Lendvai-Kiss-Szekeres csatárnégyesnek,ami sajnos nem más, mint viszarendeződés-apparátcsik módra.Még-legnagyobb meglepetésemre T.G.M.is a beteges gondolkodású Szili popsijába bújkál a Népszava hasábjain.Őket még a zsenge Orbán is legyőzheti, hogy két zakó után legyen negy kis sikerélménye.Hát akkor ki?Sajnos a két zsenge, az apparátcsik és a plebejusozó banda kzött nem látom a nevető harmadikat.A szocik és a fityisz kölcsönösen felemésztik egymást.Gyurcsány szerintem taktikai okokból említi emblematikus politikusnak az említett négyest, mert el akarja őket takarítani-mint sírásóit-a hatalom környékéről.Puch pajtást is eltakarítja.Meglátjátok.
én már régen mondogatom, hogy a majomparádé már elég uncsi a képernyőn, az meg különösen szánalmas, ha valamlyik még a pódiumra is felmerészkedik. Dehát mikor látjuk már be, hogy az alkalmazott pojácák nem fognak lemondani, mikor hagyjuk már ezt az egész ovi-feri izét a vérbe, és mikor kezdi el egy emberként követelni a zistenadta, hogy minden Puchlászló, sőt minden Simicska és minden Csepeli monnyonle. Nem papírforma-eredmény ez a visszakozás? Mégis mire számítottatok, hogy azért mert valaki közel jár (langyos) azt majd futótűzszerű önkéntes megtisztulás követi?
De nézném kicsit máshonnan. Tulképpen oké, hogy nem csinált ez a marék marha itt e lángoktól ölelten véres rendszerváltást anno. A súlyos betegnek sem adják be az összes gyógyszert egyszerre, simán beledöglene rövid úton. Nade egy terápiához meg idő és türelem kell. Az idő meg már nagyon itt lenne egy emlékeztető oltáshoz, vagy az antibiotikum-kúra folytatásához inkább, különösen, hogy a betegünk egyáltalán nincs sokkal jobb színben, mint mikor kúrálni kezdtük. Hol vannak ma azok a fiatalok, akik velem ellentétben szert tettek 1-2 diplomára, és qrvára nem akarják olyan helyen kezdeni a kis életüket, karrierjüket, ahol a helyezkedés, a seggnyalás, az egymás (kisebb, nagyobb, vagy ordenáré) stiklijei miatti falazás, a lehúzás, és a lehúzás elleni önvédelmi akciók emésztik fel szellemi és fizikai energiái, kreativitása jó 90%-át. Aki ma fiatalként ezeknél keresi a boldogulást, annak 20 éve egyenes út vezetett volna a kisz- vagy pártitkárság, tanácselnökség felé. Általános és érthető ebben a hangulatban, hogy az egyszeri normális halandó bottal sem piszkálná őket, de a porszívózást is lehet halogatni, mégis neki kell látni egy bátrabb reggel, hiába porszívóztunk már egyszer tavaly is. Ma ott tartunk, hogy a 90% lassan akkor is igaz, ha a lehető legtávolabb tartod magad, kérdem én 10ből hány benzinkutas _nem_ próbál meg lehúzni, 10ből hány iskolaigazgató/gazdaságis/házmester _nem_ kér vissza 5-10-...%-ot egy beruházás számlaösszegéből, 10ből hány rendőr szolgál és véd úgy tényleg minden munkanapján, stb.
Szóval kérdem én, mikor alakul végre olyan valódi politikai formáció, ami a., világosan definiálja gazdasági elhatárolódását a mostani gengtől, (populizmust pénzből lehet csinálni, de az internet korában a klasszik média hatalma már talán nem annyira mindenható, a méregdrágán gyártott szines szóróanyag meg gyorsabban halad a kuka felé mint a teszkóújság) b., ahol magyar, német, cseh, osztrák jogászok, közgazdászok együtt firtatják, hogy oké, junijó, de akkor milyen cég milyen alapítványt is támogat, és a milyen alapítvány meg milyen pártot is...
Én spec elég liberálisnak tartom magam, de mióta a kékek sikeresen szitokszóvá tették ezt azzal, hogy betanították a papagájnak is, óvatosabb vagyok. A Kunczét még bírtam is, de mióta a szájából hallottam ezt így, hogy "nekünk ahhoz semmi közünk, hogy egy külföldi cég milyen külföldi alapítványt támogat" azóta elfogyott az uccsó csepp illúzióm is. Ki a f.m-ra szavazzak 2010-ben, már most ez aggaszt...remélem alakul valaki, legyen az bármi kis csökevény, esélytelen, erőtlen, csak mondjon, csináljon jókat, ne mondjon, ne csináljon szarságokat, és nevesse ki bátran a nevetségest. Hátha megerősödik...hátha nem is cak egy ilyen lesz...hátha elmennek nyugdíjba ezek végre
- ja és nem a zázlós-tehenesekre gondoltam, marhából jól állunk most is
kukacka!

Keblemre (az uccsó mondatodért pláne!)!!!
Nekem van egy érdekes aspektusa a fentieknek: miért mondja Eörsi, hogy az MSZPnek. Mért, a szadesznek semmi sem csurrant? Amikor a minisztert ők adták? Nofene. Függ egy ultimátum is, pottyantgatnak a koalíciós szerződés újratárgyalásról. Nemrég, az öszödi beszéd kiszivárogtatásával ÉS cikk kapcsán kisebbfajta bizalommegrendülésnek lehettünk tanúi az MSZPn belül.

Az autópálya közös sár, kedves kormánykoalíció, én csak azért kapom fel a fejem mert az egyik sáros dobigálja a másikat. Jól vagytok még, gyerekek?

Kókával volt egy interjú nemrég ugyanerről a témáról. Sikeresen maszatolta össze, a legnagyobb hunyó csak a Fidesz lett a végén, aki majdnem aláírt egy szerinte rossz szerződést a Vegyépszerrel.

Pártfinanszírozásról volt már, de nem lehet eleget. A pártkassza feltöltésére kilopott pénz csak az egyik fele. Másik - talán nagyobb - baj, hogy ezekután a párt mer nem elsősorban a szavazói, hanem a finanszírozói érdekét képviseli.

De hát a pártfinanszírozást törvény szabályozza. Igaz kétharmados, de a törvényhozás még akkor is a kormány és nem az ellenzék feladata. Hát hol a törvényjavaslat, képviselő urak.
Jóreggelt.

Tegnap este került kezembe barátnőméknél az El Mondo lapja Árpád cikkével. (Tényleg korrekt újság, szkeptikus ateista létemre is tudom ajánlani.) Kérdezte tőlem barátnő, ki ez a twá.

Mondtam neki, hogy egy olyan újságíró, akinek a munkásságát csak egyben lehet értékelni.
Egy politikai párt esetében a
"feddhetetlen férfiú, aki a törvényességre kínosan ügyelve kezeli a Magyar Szocialista Párt pénzügyeit"
hasonló a szűznemzés fogalomkörhöz.

A lényeg: ocsmánymódon kaszáljunk, közben játszunk nagyképű közméltóságot és a lényeg: ahelyett hogy sunnyogva szégyelnénk a pofánkat, helyette nézzük hülyének a parasztokat (akarom mondani az adófizetőt).

Ez a magyar politikai technika. Mit várnánk egy felelősség és következmény nélküli országban?
Nagyon igazatok van! Azonosulok minden mondattal! Pascal te igen jókat mondasz. Paszternak egyetértek veled a végletekig. Gabo54 bárcsak mindenki így gondolná! Guszti nagy szükség van ijen józan, letisztult gondolatokra! Kukacka ha nem lennél ki kéne találni! Meg a többiek is tényleg nagyon nagyon JÓKAT és tényleg iszonyatosan FONTOSakat mondanak. Legjobban az tetszik hogy egyediek, eredetiek és önállóak(!!!) ezek a gondolatok. Ráadásul egyáltalán nem feleslegesek. Tényleg mindegyik másról szól, egy más szemszögből világít rá a problémára, így emeli a cikk értékét. A post lassan tényleg egy közönséges "első"-vé sorvad! Gratulálok fiúk, hajrá magyarok!
Pascal · 2007.06.04. 08:56:22
"Igaz kétharmados, de a törvényhozás még akkor is a kormány és nem az ellenzék feladata."

Ez szimplán nem igaz, a törvényhozás a parlament feladata. Ellenzék inside.
Amúgy egyetértek a posttal is, meg veled is. Talán csak még annyi kiegészítéssel, hogy a Vegyépszer se volt jobb. De rosszabb se volt. Kábé ugyanolyan, csak éppen más kutyájának a kölyke.
gabo54 2007.06.04. 07:22:00

"A kardinális reformokat még a "csóró" Németországban is hosszú,precíz 5-8 éves előkészület előzte meg."

Ez a lényeg! Egy-két hónapos ötletek kapkodó bevezetése vezet a jelenlegi helyzethez. Az elmúlt két ciklus elment a langymelegben pancsikolással. Közben jéghideg lett a fürdővíz.

Mellette a napvilágra került korrupciógyanús ügyeket elkenték. Olyan nincs, hogy egyetlen esetet se tudtak felderíteni, miközben milliárdokat költöttek a pártok a kampányban. Szegény lángossütőket meg vegzálja az APEH a vagyonosodási vizsgálattal. Mikor lesz az első ilyen vizsgálat politikusnál?(csak vicceltem)

Sajnos ezt látjuk minden téren. Hogy ne legyen teljesen off: A fővárosi útfelújítások, a metró miatt lezárt utak, a közlekedési káosz, a reggel szinte csak gyalog járható bevezető utak, mind az előkészítetlenséget mutatják.

Az egyik, ötvenes évekről készített paródia-film többször ismétlődő mondata jut az eszembe.

"Majd belejössz Pistám"

Üdv
"...hanem maga a keret hamis, amiben ezekről vita folyhatna."

Éppen erről O.V. új kampánya. Paradigmaváltás.
Már pár napja írtam, hogy ez az egész Eörsi ügy, olyan mint a Megyó bukta előtti kavarc Csillag miniszterrel. Aztán meg "az szdsz tele van korrupciós ügyekkel" jött. Boldog lehetet Eörsi, hogy jól "visszavágott", csak most nem olyan erősek, hogy kormányfőt buktassanak. Egyedül biztos nem. Az mszpben meg úgy látszik nincs rá fogadókészség. Egyelőre. De azért keményen zsarolnak. Azért az elég szörnyű, hogy egy 5%-os "élcsapat" akarja meghatározni az ország elkövetkező 50-100 évének berendezkedését. És újra csak azt mondom, az mszp-sek min csodálkoznak? Az őszödi frakcióülésen, ha odafigyeltek a Schwarz Tibor szövegére, már 2006 májusban tudhatták, hogy az szdsz-nek az eü- és tb-alapok pénze kell. Ezért megy a harc. Gondolom a párt mögött állók, ezért juttatták be őket a parlamentbe, ha nem sikerül átállnak más párthoz, mondjuk az mdf-hez. A tanácsadó cég már úgyis közös. De hát az egész csak szíjáték, nem fognak ezek kilépni a koalícióból, a húsos fazék sokkal magnetikusabb erővelbír. Talán csak, ha tényleg süllyed a hajó...
Kezdek a túlnyerés pszihozissába esni, méghozzá nem csekélyke erőlködés révén, és most látom milyen törpe ő, de most az allergiám kiült az arcomra a régi békeharc jegyében, és kikiáltom az emeszpétlen és eszdéetlen kiskirályságom és a zsaneológiai tudományos értekezések jegyében trónt fosztok: éljen az eörsis dialektika és a ballábasok népi kultúrája, meg miegyebek.:-(
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.04. 08:38:28

"Az is fincsi, hogy miért ragaszkodik a szadesz a villamosipar és a szerencsejáték rt. privatizációjához"

Szerintem sejted a választ. Az aranytojást tojó tyúk tojásának a héja is elég egy középbalkáni politikusnak. Amióta kitalálták a svájci bankszámlát, meg az OFF-shore cégeket, minden akadály eltűnt a korrupció útjából.

Ha a közvetítő díjazása 10% részvénypakett......

Üdv
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.04. 08:38:28:
"Ja és úgy mellesleg a szabadversenyes kapitalizmus egyik fontos tényezője lenne a korrupciómentes gazdaság."

A legfontosabb. Ha ezt nem sikerül kialakítani, rövid távon ugyanúgy fog kinézni Magyarország, mint Mexikó, ahol a tehetősebbek zárt, jól őrzött luxuskomplexumokban laknak, a bankjegykiadó automata mellett éjjel-nappal géppisztolyos őr áll, miközben a többség örül, ha $1-os órabérért robotolhat valahol - vagy ha sikerül átszökniük az USA-ba, ahol feketén $5-10-t is kereshetnek óránként.

"De valahogy a demokrácia sem nagyon érdekli őket. Gennyládák."

Nyilvánvalóan nem, egy igazi, működő demokráciában ők nem tudnának a színen maradni. Félreértés ne essék: egyik nagyobb magyar politikai párt sem.
A zógenannte politikai elit már csak ilyen.
Én ezt a zógenantés dolgot már régóta használom, remélem nekem megbocsájtotok, ha nem csak ez egyik oldalt szidom, hanem szimmetrikusan mindkettőt. Vagy inkább mindahányat.

Volt nálunk egy laissez faire jellegű rendszerváltás. Itt senkit nem számoltattak el, nem léptettek életbe szankciókat, nem hoztak nyilvánosságra titkosügynök listákat, mint másutt tették ezt.

Volt anno egy négyigenes népszavazás, aholv volt egy állampárti pont. Azt nem teljesítette senki, legalábbis nekem nem tűnt fel. Egyébként a négyigenes népszavazást az SZDSZ kezdeményezte, amely akkoriban még egy rendes becsületes pártnak számított.

Volt közben néhány nagyobb port kavart ügy, amelyben hol az ügyészség felejtett el vádat emelni (P. János), hol pedig kis költői túlzással csirkelopás vádját akasztották a bankvezír nyakába (Mackó), amely vád persze megbukott.
Lehetne folytatni Tojo köztörvényes tevékenységével is, hogy hogynem megúszta. Meg hát rajtuk kívül sokan mások is.

Hát ez az a milliő, ahol élünk, most már csak azt kéne kitalálni, hogy miként jutunk innen ki.
Vigasztalásul szolgáljon, hogy vannak még országok (pl. Belgium) ahol szintén nem optimális a helyzet, nomeg a maffia se magyar eredetű szó. Persze ez csekély vígasz, de láthatóan nem vagyunk egyedül a problémával.

Ja, jut is eszembe, ezért sem lenne rossz egy kisebb állam (mondjuk például 3000 önkormányzattal lehetne kevesebb), amely egy területen nőhetne egy kicsit: a belső ellenőrök számát meg lehetne egy kicsit növelni az állami területen is.
"Ma már nem csupán egy-egy szocialista lobbicsoporttal, de a saját reformpolitikája mögül kihátráló miniszterelnökkel is meg kell küzdenie az SZDSZ-nek, ha arcvesztés nélkül szeretné végigcsinálni ezt a kormányzati ciklust - vélik liberális politikusok."
www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=36958

Arcvesztés nélkül?!!! röhögnöm kell!
Már rég elvesztették az arcukat, szőröstül-bőröstül. Egy kiugrott fideszes próbálkozik valami szdsz-es hagyományt visszacsempészni a pártba.
az szdsz sokkal egységesebb pártnak tűnik, mint a szocik.
"Ne feledjék:az MSZP nélkül már rég nem léteznének.Horn akkor is bevette őket a koalícióba, amikor a kétharmados többség okán arra nem lett volna szükség."

Na ácsi.

A 2/3 a szadival együtt volt meg (amivel persze érdemben semmit sem kezdtek), a szadi nélkül is kényelmes többsége lett volna a maszopnak. Horn sem azért vette be őket a koalába, mert annyira aranyos kisfiú volt, hanem mert az "If you can't beat them, join em'!" taktikáját baromi ügyesen alkalmazva ezzel herélte ki a legvérmesebb ellenfelét (akkor ugye volt egy totál szétesett jobboldal, meg egy akkor még szinte jelentéktelen fityisz). Be is jött, a szadi támogatottsága visszazuhant 1998-ra, és azóta gyakorlatilag a szadi a maszop szatellitpártja.
Corry
Én már elvesztettem a hitemet a belső ellenőrökben: egy nagy állami cégnél dolgozom, ahol van belső ellenőr. Év elején megkérdezi tőlem, hogy nálatok mit ellenőrizzünk az idén? És írjam is le neki a kérdéseket, szempontokat, stb. Mert hogy ő nem ért hozzá, és mindkettőnknek így lesz a legjobb :-(
Jobb lesz az országnak, ha több ilyet foglalkoztatunk? Más cégeknél esetleg működik ez a dolog?
Persze nem tagadom, hogy ez nekem kényelmes, csak az ország bukik bele szép lassan ebbe a mentalitásba...
el kell huzni a faszba ebbol az orszagbol.
akar nyugatra, akar (nagyon) keletre.

inkabb jonne az 1mill kinai, legalabb javulna a helyzet;)
táltos 2007.06.04. 09:53:59

Nem, az szdsz-nek még nem szakadt le a pofájáról a bőr. Még mindig van képük hozzá. Jó vastag van nekik. Még nem jöttek rá, mekkora pofátlanság, amit művelnek.
Stb.
:))

1. A sikeres korrupció elleni harc, ott kezdődik, hogy a saját magam által preferált oldal csintalanságai, legalább annyira felháborítanak, mint a másik oldal által elkövetettek.

2. Téveszme azt gondolni, hogy csak az síbol, aki hatalmon van. A pénzből mindkét pártoldalnak jut. Az arányok miatt veszekednek.

Első!

elélveztem.
kedves "ebben az országban"-ozók!
kéretik mutatni egy másikat, ahol nem így.
kedves "ebben az országban"-ozók!
kéretik mutatni egy másikat, ahol nem így...
Siemens-botrány az nem a németeknél volt véletlenül?
"Jó reggelt kívánok! - hazudta az ügyvéd."

én igazából azt nem értem, hogy az egyik hiteltelenségéből miért következik egy másik hitelessége.

úgy de úgy kéne most egy ellenzék, egy hiteles ellenzék, de nincs, helyette van egy mégszarabb valami.

nem tudok senkinek semmit elhinni.


ápropó, OFF:

ti melyik országra szavaznátok lakhelyül:

1. Németország
2. UK
3. Hollandia

ezen vacillálok, bocs.

ON.

Németországban is, azzal a különbséggel, hogyha az ilyen dolgok ott nyilvánosságra kerülnek, eljárás indul. Lásd egyszeri Kohl esetét a pártfinancirozás ügyében.

Valószínűleg Chirac (nem biztos, hogy jól írtam a neve) ellen is eljárás fog indulni, amint megszűnik az elnöki immunitása ...úgyszintén pártfinanszírozás.
schroder is oroszorszagig ment, h gazprom tanacsado legyen... :)
jo tudom mindjart jonnek a siemenses kommentek, de ha valaki eltolt ebben az orszagban egy rovidebb idot, egyszeruen megerzi a kulonbseget, azt, hogy "mehetne igy is"...
Persze ott hamarabb lebuknak, vizsgálnak, lemondanak, mint nálunk.
Azért mostmár elég szép számmal gyűlt össze botrányszagú história a "koalíció" háza táján. És még a Kulcsár-ügyet ki sem vizsgálták rendesen. És még ezek Lop-stop tábláztak. Tényleg az az érzésem, hogy olyan dolgokkal támadják mindig a fideszt, (nem mindig alaptalanul) amit éppen ők "csináltak", "csinálnak" vagy "csinálni" szándékoznak. Ügyes taktika, a nép becumizza legtöbbször.
Off

Loga:

Dél Franciaország, ha muszály a három közül, akkor Hollandia

Loga
nekem egyik ország sem jön be. Akkor már inkább Luxemburg, Izland, Írország, Finnország vagy ami közel van Szlovénia.
A Kulcsár ügy Fideszes prezentációja nevetséges. Amikor a bolt beindult, a pénzeket még ők ellenőrizték. Kilopták aluluk a lóvét..ennyire hülyék volnának. Olyan mint a választási csalás. A választást meg lehet buherálni, de csak ha kormányon vagy. De ellenzékből.....Muhaha
Loga 2007.06.04. 10:50:59

En tegnap jottem vissza Amsterdambol, most Mainz-ban dekkolok meg par napig, es eltem rovid ideig az Egyesult Kiralysagban. Nalam a sorrend: Nemetorszag, Anglia, Hollandia :) ezzel valoszinuleg nem leszek nepszeru. Amsterdamban bulizni jo, elni sztem kevesbe. A tobbi holland hely meg lapos es unalmas :)
Loga: Ausztrália, Új-Zéland
Loga 2007.06.04. 10:50:59
"ti melyik országra szavaznátok lakhelyül:

1. Németország
2. UK
3. Hollandia"

Azért ennek eldöntéséhez még szükség lenne néhány paraméterre: melyik ország nyelvét beszéled, melyikben van némi helyismereted, van-e valamilyen elképzelésed, hogy miből fogsz megélni, stb.
publius

Rendben van, csak akkor miért húzzák, mint a rétestésztát? Miért darálta be tóth andrás(?)-asszem így hívják- a lehallgatási jegyzőkönyveket. Miért csinálták ki Molnár Csabát?
miért csodálkozunk? Olyanok mint MI.

- a számla nélküli munka a ház körül
- építőanyag telepeken kialakult a féláfa intézménye
- minimálbérre bejelentés
- autóból kidobáljuk a szemetet
- "tovább is van mondjam még"

Ilyen az ország. Ilyenek vagyunk. És nem értek egyet azzal, hogy azért mert ilyen "az elit". Ha látok valakit a nyílt utcán vizelni, attól még nem veszem elő a cerkát.


Ez persze nem felmentő körülmény nekik.


kiralyrak 10:13:53 :
"az szdsz sokkal egységesebb pártnak tűnik, mint a szocik" - ja, mert náluk hamar partvonalra kerül aki túl sokat fecseg, láccik is a méretükön. Juteszembe Árpi nem tudod hogy állnak a TASZ-szos kollégák az üvegzsebtörvény érvényesítésében?
És még 1: ha bármelyik jófej belehúzná a ktgvetést egy népszavazásba, megpróbálnék mellégyűjteni egy kérdést arról, hogy az államnak vagy állami szervnek tett ajánlat is kötelezően nyilvános legyen, az összes tenderkíírás is (a pénzért megvevősek is legkésőbb a beadási határidő lejártakor) kerüljenek ki a netre, az összes érvényes és nem érvényes ajánlattal együtt. Alsó és felső értékhatár nélkül, 5 rugós irodaszer beszerzésig, cégnévvel, aláíró nevével együtt! Interneten publikálni nem tétel, nem elvárás a flesses csicsás layout, csak a pure info. Vagy sose lesz vége annak, hogy a szerencsétlen csóró falusi iskola csak a központtól (már a szó is pártállami csengésű) rendelhet dupla áron eszközt, meg annak hogy "jóvan, tegyél rá 20%-ot és úgy add be, meg hozz még 2 másik ajánlatot más cégektől, ami több" -tempónak?
Aztán ha 1-2 menő közgazda üzleti titkokról kezd delirálni, el kell neki magyarázni, hogy az az állam esetében fából-vaskarika kategória, mert választókról van szó, állampolgárokról, demokráciában inkább mint tulajdonosokról, nem pedig fogdbeaszád alkalmazottakról.

Vagy megint az lesz mint 98-ban, hogy jól túlnyeri magát a másik, és megy tovább a tahóság-licit? Fedáksári, csillagoség?
Dehogy is, renolsz ez a javából, csak az asztalnál mindenki csal, így senki nem mondja be. (Aki esetleg próbálkozna - mint most az Eörsi - azt hamar jobb belátásra térítik, lásd fent.) Megy ez még egy darabig, csak lassan elfogy a játék minden maradék értelme tényleg. Aztán meg csetepaté, özönvíz, zászlós-tehenesek, még súlyosabb kunbélák meg göbbelsek, fedáksári, csillagoség - de muszáj ezt megvárni?
guszti,

tök igazad van. Egyébként (ebben a vonatkozásban) soha nem értettem azt az érvelést, hogy adatvédelem meg a jelentkezők érdeke...

Kedves tenderre jelentkezők: ez a szabály. Ha nem tetszik, nem kell az állammal üzletelni.
A kurrupciós piac feosztásáért folyik csak a harc az MSZP, a SZADI és a FMPSZ között.

köszköszkösz, angolul beszélek csak rendesen, de szívesen megtanulok még nyelvet, pláne úgy, hogy a szakmámban legtöbb helyen kezdhetek angolul is, szóval ez nem igazán gond.

röviden: nyugit akarok, kisvárost, mosolygós embereket, bringakultúrát, kultúrát, anyagi és közbiztonságot, zöldséges környezetet, kukákat, amibe kidobhatom a szemetet, és minél kevesebb magyar szót, azaz kevesebb gyűlöletet, sok emberséget.
Inkább bor, mint sör, inkább kevés ember, mint sok, inkább nyugi, mint pörgés.

bocs az OFF-ért mégegyszer, bár asszem egyre kevésbé OFF, ha új potenciális lakhelyekről beszélünk, ha magyar közéletről beszélünk.

Amikor a mindenféle külföldi korrupciókat emlegetitek, akkor egy lényeges dologról megfeledkeztek. Való igaz, a mai világban már a politika is üzleti alapon működik, minden pártnak megvan a maga klientúrája külföldön és belföldön is.

DE!!!!!!!!

A külföldi (nyugati) országok legalább működnek. Az ottani demokráciák elég erősek ahhoz, hogy kicsikarják az érdemi munkát a politikusokból és hogy ne mehessenek nyíltan a közakarattal szembe.

Magyarországon a legnagyobb probléma, hogy a politika az üzleti szempontoknak van alárendelve. A klientúra kívánalmainak. Ha rendesen működne az ország, ha szépen fejlődgetnénk, akkor az emberek 99,9%-a leszarná a korrupciós ügyeket. Nem érdekelné őket jobban, mint Győzike zebrás alsógatyája. Bulvárhír. Ennyi.
Nálunk viszont egyre inkább az az érzése az embernek, hogy a politikai vezetők legfőbb tevékenysége csakis a párt finanszírozás, a klientúra kiszolgálása. Ezen dolgoznak reggeltől estig. Olyan programokkal, projektekkel rukkornak elő, mely nem az ország, hanem egy-egy szűkebb kör érdekeit szolgálják.

Ezért nincs a megszorítások mögött komoly reform, ahhoz igazi munka kellene, hosszútávú elképzelések, működő modellek kidolgozása. Szarnak bele. Rövid távú érdekek gyors kiszolgálása.

A szadesz ideológiája, hogy szétverni, minimalizálni az államot, szabad folyást engedni a globális tendenciáknak. Ők persze nyugodtan üldögélhetnek, az ilyen politikának mindig bőséges finanszírozása van a pénzes globáltőkés forrásokból. A népnek ez ugye marhára nem jó, mert egy gyarmaton soha sem lesz olyan életszínvonal, bérszínvonal, mint egy erős nemzetgazdaságban. Ezért gyúrnak rá a kisebbségi, antiszemita vonalra: ennyi támogató már elég lenne a folyamatos parlamentbe kerüléshez.
Most úgy néz ki, ez sem jön már be nekik.

A maszop pedig csúnya csávában találja mostanság magát. Széjjelprivatizálták az országot, mondván, majd a nyugati tőke adóiból és a munkaerő fizetésének adójából fent lehet tartani a jóléti államot, a szociális hálót, amely nekik és választóiknak is fontos lenne. De ez sem jött be. A multik szarnak a szociális hálóra. Az államnak pedig már nemigen vannak tartalékai.
Sakk-matt. Nincs miből fedezni a szociális kiadásokat és mindez éppen a szocialistának nevezett párt elévülhetetlen érdeme.
Mert a Megyó féle osztogatást meg lehetett volna úgy is csinálni, hogy mellette intenzív munkával és valódi reformokkal megteremtik a gazdasági feltételeket. De "nem csináltak semmit", hitelekből fedezték a kiadásokat.
Például, mi a faszé kellett mostanáig várni a tb nyilvántartás rendbetételére?
Az agyonbürökratizált közigazgatás nemcsak irdatlanul drága, de kimondottan akadályozza a gazdasági szféra szárnyalását. Duplán veszteséges. De kit érdekel, ugye? Stb.

Nos, ezek után, lehet, hogy a fityesz is korrupt, de nekik legalább van egy hosszútávú elképzelésük az országról. Egy (gazdaságilag) erős Magyarországról. És most lehet nyugodtan röhögni. Már aki még bír.
tudod loga (és mások is) ez a szörnyű.

Én 89-90 ben mehettem volna, maradtam mert hittem abban minden jobb lesz. Nem elsősorban az anyagi növekedés miatt maradtam, mert azt a maszlagot, hogy "5 év alatt utolérjük a nyugatot" már akkor sem ettem meg. Visszanézve nem bántam meg, amiben biztosan az is benne van, hogy azért az utóbbi 10 évben rendben vagyunk anyagilag is.

De ha a gyerekeim előállnának azzal, hogy mennek, nem tudnám jó szívvel marasztalni őket.
kukacka, amit írsz azzal egyetértek kivéve az utolsó mondatot. Milyen elképzelése van OV-nak? Mondja azt amit az emberek hallani akarnak.

Egyik hülye ötlet a másik után. Nemzeti könzultáció: emlékszik még valaki a kudlikjulis/pozsgaiimis roadshowra? Kedves nép mondjátok meg mit akartok hallani és majd elmondom nektek. No ez azé' még nem program és hosszútávú elképzelés.

Az, hogy "erős és büszke Mo-t szeretnék" az sem program.

És hogy elkeserítselek: alattuk is támogatták a multikat állami forrásból (ezt bizonyosan tudom, gondolom érthető okokból részletekkel nem szolgálnék).
Eh, nem az a baj, hogy lopnak. Ilyen mindig is volt és lesz. Hanem az, hogy az ország teljesítőképességéhez képest túl sokat!

Bigfater
Menjünk innen a picsába, ez egy szar hely lett.
Ráadásul Fodor hiába próbálja bezöldíteni a szadeszt, a zöld érzelmű szavazóbázis nem fogja támogatni a villamosipar privatizációját. Meg az ilyen Kóka-féle hankook-os terepátrendezős beruházásokat.
A globalizációról nem is beszélve.
Minden pártot tartson el a tagsága, 0 állami támogatás!

Miért fizessek két-hárommillió ember játékáért?
Az SZDSZ-nek semmi sem drága a több-biztosítós gigalenyúlás érdekében. Most kicsit tovább mentek a kelleténél, de szóltak nekik, hogy lassan a testtel, mert tudunk ám bizonyos dolgokról bizonyos dolgokat...

--------

Ha már a több-biztosítós lenyúlásnál tartunk, lenne egy építő jellegű javaslatom.

Ciklus végéig (2008-2010) minden maradjon úgy eü-biztosító ügyben, ahogy most van (legfeljebb az OEP élére nevezzenek ki valami tökösebb managementet). Viszont. Azt az évi legalább százmilliárdot, amennyivel a mostani OEP működtetésénél (25 milliárd/év) többe kerülne a több-biztosítós rendszer működtetése (működési költségek, reklám, nyereség, lenyúlás), költsük minden évben új, korszerű korházak építésére. Ki is jönne belőle hat-nyolc darab évente, az három év alatt húsz, minden megyébe jutna egy. 2010 végére lenne egy -- a mostaninál némileg hatékonyabban működő -- OEP-nk, meg húsz új, korszerű kórházunk. Az SZDSZ meg vegye el az édesanyját...

Milyen ötlet?

totya87 2007.06.04. 11:40:56

Írtam, hogy minden pártnak megvan a klientúrája. Ebbe a fityesz is beletartozik. De mégis, a gazdasági teljesítmény jobb volt az ő idejükben. Sokkal jobb.

A kampányról meg annyit, hogy az egészen más tészta. Minden párt azt mondta a kampányban, amit a (reménybeli) szavazói hallani akartak. Egyébként meg a fidesz bukott a kampánnyal. Kell ennél jobb kritika egy szar kampányról?
totya87:
igen, szörnyű, nem kéne, hogy természetes legyen, hogy egyetlen esélyem, hogy elmegyek. pedig így van. a szakmám alapján itt egy eltiprandó szar vagyok, máshol majdnem ellenkezőleg.

szomorú vagyok, ahogy szembesülök azzal, hogy egy szar ország szar népéhez tartozom, nem így terveztem én sem.
nem igaz, hogy okosak vagyunk, nem igaz, hogy vendégszeretőek vagyunk, nem igaz, hogy tehetségesek vagyunk, nem igaz, hogy itt élned s halnod kell.
akikre büszkék vagyunk, azokat elüldözzük vagy megöljük.
bocs, hogy a vállatokon sírok, bal lábbal keltem. :)
Darky:

Ezt gondolt át még egyszer. Komoly logikai bukfencek vannak benne.
dark future
Az ötlet jó, de könyörgöm ne a Strabagdemokraták irányítsák a beruházásokat!!!
érdemes megnézni a múlt keddi Napkeltében Eörsit, online, a kereszttűzben. rendes kereszttűz, rosszul érzi magát a kemény riporteri kérdések közepette, például hogy na és az szdsz lopkodásai, azok hogy vannak. apró hiba, hogy a riportereket szemmel láthatóan Puch Laci bácsi becsületének védelme tüzelte fel.
Link? Tudod, lustaság, fél egészség. :))
Loga 2007.06.04. 11:27:02

Mainz-ot neked talältak ki :)... a francia hagyomany miatt, meg me'g bor is elofordul. Szep, nyugis, egesz csendes, kulturalt hely, jofej emberekkel. Termeszeti kornyezetre vigyaznak, sok tunderi romantikus var a Rajna parti ormokon :)... En ugyan nem koltozom ide, mert imadom bp-et, es javithatatlan remenykedo lokalpatriota vagyok, de amikor itt vagyok, többnyire elkap az erzes, hogy igy elni azert jobb lenne.
Az ország miniszterelnöke Horn Gyula (MSZP) lett
gabókám,
így nincs sok érteme mindenbe belepofázni, ha magunk is csak hadoválunk össze-vissza...

kol itt a kétharmad, baszod?

Az országgyűlés összetétele
Szervezet Mandátumok
száma
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT 209
SZABAD DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGE 69
MDF 38
FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT 26
KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT 22
FIDESZ 20
AGRÁRSZÖVETSÉG 1
FIDESZ-LPSZ-AGRÁRSZÖV.-SZDSZ 1
Publius: "A sikeres korrupció elleni harc, ott kezdődik, hogy a saját magam által preferált oldal csintalanságai, legalább annyira felháborítanak, mint a másik oldal által elkövetettek"

A harc ott kezdődik amikor a polgár azt mondja magának "eddig korrupt voltam, de már nem akarok az lenni" és elutasitja a korrupciót. Nem csak akkor persze amikor éppen a kutya sem akarja korrumpálni, hanem éppen akkor amikor igen. Amig a választók fülig korruptak, addig nem is lehet korrupció-ellenes harcról beszélni, meg nem is érdemes.

A pártfinanszirozás jogi szabályozása jelenleg csak porhintés. nem tudom szándékosan -e, de az biztos, hogy a törvényhozóknak éppen saját magukra kellet volna lecsapni ami hát...khm..
Nem tartozik szorosan ide, de ne menjünk el a tipikusan magyar rekord mellett szó nélkül, miszerint az új rendőr főkapitány 4 nappal a beiktatása után morálisan megbukott. És ebből 2 nap hétvége volt.
Ugyanis nem létezik olyan fegyveres tetület Mo-n, ahol negyedévente jutalmat adnak. Esetleg egy rendkívül sikeres VPOP csapat a terepen, egy nagy fogás után évi 2-ő, de a parancsnokság akolmelegében ugyan milyen hőstettet hajtott végre Bencze nője, csaja, szeretője, hogy ennyire kiemelték?
Bencze - olvasom a HVG-ben - pedig A-tól Z-ig jóban van van az MSZP politikusokkal.

Ennyit a reformokról. Bene maradt a helyén, csak kicsit fiatalosabb az arca.
Bocs, ez a 2-ő elég durvára sikeredett, másképp írtam először, csak bennragadt.
osikám ne fantáziálj,

fodor 80-as évek közepén fidesz vezető?
TwÁ: Köszi.
Már nézem/hallgatom.

Klassz, hogy az Orbán-féle védekezést alkalmazza a közvéleménykutatásokra reagálva.:))

Lya, ha jól számolom 1994ben az MSZP és a SZDSZ összesen kétszer annyi mandátum mint a többiek.

Az MSZP egyedül is kényelmes többségben.

Fe lehetett volna használni arra, hogy a rendszerváltáskor tökéletlenre sikeredett dolgokat megjavítgassák.
Ez az egész Eörsi-ügy, talán arról szól, hogy a régi "az szdsz tele van korrupciós ügyekkel" sztori óta, kiszorult az szdsz ezekből a pozíciókból és szeretnének visszakapaszkodni a húsosfazékhoz. Úgy látszik ferenc testvér tényleg ügyesen lenyúlta az szdsz-t.
Napkelte-interjúhoz:

Fúúúúúhuhuhúúúúúúúú.
Mecsoda interjú. Eörsi hitelessége zéró a köbön. Ő még ilyenekről nem is hallott. Muhaha. Még az össztüzelők is kiröhögték.
Kinek volt az a béna ötlete, hogy ezt a droidot tegyék frakcióvezetőnek? Vagy már úgyis mindegy alapon? Kegyetlen volt.

De azért őt mégsem gyomrozták úgy meg, mint egy jobbos kamuzót. Csak szelíden vigyorogtak Matyika mutyizásán. LOL.
Dr Stein,

új főkapitány tényleg nagyon durva. Hogy embereknek ennyi morális érzéke ne legyen...

1. A "normál" gazdaságban mindenki tudja, hogy nem vadászok házi nyúlra. Millió oka van, nem nehéz belátni.

2. De ha már el is vitt annyira a lendület, akkor nem osztok neki jutalmat. Bocsi cica: vagy én vagy a lé.

Ezek után a szellemóriás Veres pénzügyminiszter büszkén mondja ma reggel, hogy mindenkinek a jutalma nyilvános volt a belső hálózaton!! Ezzel büszkélkedett. Okos fiúk.
Én az egészben már csak egyet nem értek: Dr. Stein: a "kettő" szónak miért az a rövidítése, hogy 2-ő? szerintem ha ezt írod: 2, azt kettőnek kell olvasni...
(ahogy a százalék sem %-lék)
Minden más tiszta...
Nem egy Wolfowitz az biztos!
táltos: szerintem meg teljesen Wolfowitz. Morális érzékük ugyanannyi, valamint mindkettőt azért rakták oda mert tartoztak neki.

No most ez a Bence kapitány fogja a rendőrséget morálisan helyretenni!! Valószínű.
ÁRPÁD!-ma nem vitatkozom.Csak egy kérdés:mi a fenéért is kell bocsánatot kérni a kimondott igazságért?Mi a fenét is tehetsz Te vagy én?Ki lehet AZ AKI KIMONDHATJA ?/Három lett,de megérted,remélem./
MA emlékezzünk Trianonnra!!!!
Üdv:mollaris
Egyébként a Bors szerint Budai Bernadett lehet az új kormányszóvivő! (persze kérdőjellel)
www.borsonline.hu/news.php?op&hid=2052

Hát ez a Gyurcsány-OV közös vállalkozás
duma, ez mennyire gyenge mi?
Ez már klasszikus válságstratégia:
dezinfo, pletyka, a szálak összekuszálása.

Közben meg a fővárosi kultúr pénzmosodáknál
személyesen ő az összekötő.
Kíváncsi vagyok mikor kezdik magukat nyílvánosan
tökön szúrni a még most is kitartó szimpatizánsaik?



molaris,

de jó, hogy bedobtad Trianont. Nem is lett volna jó a topic enélkül.
"bs395"-nem is kell írnom!Köszönet.
Hívjuk ezentúl az szdsz frakcióvezető urat Eörsi Mutyi-nak. (nem szép dolog tudom, de náluk ez bezett szokás, mármint a nevekkel játszani)
"Az oroszok már a spájzban vannak" legendás mondat a "Tizedes, meg a többiek"c. filmben hangzott el Major Tamás szájából. A filmben a címszerepet (tizedes) Sinkovits Imre játszotta, viszont se G. Iván, se Darvas Iván nem tűnt föl benne.
A pártfinanszírozás kérdésében talán az amcsi példa lehetne útmutató.
Bárki bármennyit adományozhat bármelyik vagy akár több pártnak is, de nyilvánosságra kell hozni az adakozók listáját. Akkor mindenki tudná, honnan fúj a szél, másrészt az adakozók is "óvatosabbak" lennének.
Jelenleg szerintem az a felállás, hogy nem "támogatják" a pártokat, hanem "finanszírozzák", "befektetnek" és a befektetett pénzt vissza akarják kapni, mégpedig kamatostul. Nem elég nekik egy adott cég számára kedvező gazdasági környezet kialakítása, hanem konkrét megrendelésekkel kell törleszteni. Ez pedig nem jó az államnak, a népnek. Nagyon nem jó.
Ha viszont bárki adakozhatna, állampolgárok is, akkor sokkal hangsúlyosabbak lennének a valódi programok, mert kamuzásra senki sem fizetne vagy csak egyszer és soha többet.
Persze itt a lényeg, hogy valóban arra adnának pénzt a támogatók, amit valóban képvisel egyik-másik párt, és nem fordítva, vagyis, hogy a párt a támogatókat képviseli annak függvényében, hogy ők mit akarnak. A nép ellenében.

A nagyösszegű egyszeri támogatások helyett így sok-sok kisebb összeget kaszírozhatnának a pártok, ami többletmunkát feltételez, de sokkal demokratikusabb lenne, és ami a lényeg: nem korrumpálná el az egész rendszert.
És ez lenne a lényeg!!!!!!
Tovább lehetne finomítani a rendszeren, hogy az adó 1%-hoz hasonlóan lehessen felajánlásokat tenni a pártok javára. A kiegyensúlyozottság érdekében, mondjuk a nem adózók is nyilatkoznának és fix összeg legyen, hogy a gazdagabbak ne nyomják le a szegényebbek képviseletét. Így évente annyi összeget kapna egy-egy párt, amilyen a teljesítménye a többi párthoz képest.
Ha a kormány alulteljesít, nem tudja elfogadhatóvá tenni intézkedéseit, akkor az ellenzék gazdagszik. Ha az ellenzék is istenverte seggfej, akkor a kisebb és parlamenten kívüli pártok erősödésére is lenne lehetőség. Azért tud ilyen szar lenni kormány és ellenzék egyaránt, mert a pénzük így is, úgy is ugyanannyi. Nem igazán van más választás. A kis pártok meg csak akkor tudnak labdába rúgni, ha benyalnak valahova.
De ezzel a rendszerrel a tényleges érdekképviselet felé lehetne nyomni az irányt.
így van, molaris, egy kis trianont, meg még egy kis '56-ot ide, megfűszerezve egy kis volt kommunista miniszterelnökért való politikai imádkozásért, és máris lehányom az előkém.
A tizedes meg a többiek

fekete-fehér magyar vígjáték,
111 perc, 1965

rendező: Keleti Márton
forgatókönyvíró: Dobozi Imre
zeneszerző: Sárközy István
operatőr: Pásztor István
díszlettervező: Duba László
jelmeztervező: Katona Piroska
vágó: Morell Mihály

szereplők:
Sinkovits Imre (Molnár Ferenc tizedes)
Darvas Iván (Gálfy Eduárd zászlós)
Major Tamás (Albert)
Márkus László (német tiszt)
Ungváry László (Barkányi hadnagy)
Cs. Németh Lajos (Grisa)
Kozák László (Gáspár Imre)
Szabó Gyula (Fekete Károly)
Pálos György (Szijártó István)
A történelmi hűség miatt: "Az oroszok a spájban vannak" mondatot először németül mondta a Márkus László segédtisztjét játszó színész (sajna a vezetékneve nem ugrik be, de a keresztneve azt hiszem Tivadar), majd a Tizedes mondta magyarul, miután lejátszotta újra jelenetet.
Egyébként Darvas Iván igenis JÁTSZOTT a filmbben, mégpedig Ő volt Edukám..
ennyit (minimum) megérdemel...
Szólottam
Ez a Puch gyerek nem semmi figura....Ha valami pénzügyi buli-bili borult (monnnyuk az elmúlt 10-15 évben,előtte meg ugye nem borulhatott,mer'ilyen csak a kapitalizmusban létezett),akkor az ő neve mindig vastagon ott szerepelt.Persze bizonyítani sohasem lehetett semmit.
Volt egy olasz sorozat....asszem a Polip.....valahogy ott is mindig ilyesmi csúnyaságok voltak.
Figyelmébe ajánlom Keller "bajusz" Lászlónak,hogy dörzsölje be a komát..Gyakorolja a feljelentősdit,mert ha jön az Orbán,addigra jól jön egy kis kondicionáló pereskedés.
"totya87"-mégis mintha évforduló lenne!!!!
Ha bántotta a kicsi szemecskéd,bocsánat.De ezt /mármint a bocsánatot/ ne vedd komolyan.
Nagy dolog a google: Horváth Tivadar (segédtiszt), aki először mondotta a nevezett mondatot (igaz németül)
Még tovább javítana a rendszeren, ha nemcsak pártokat, hanem konkrét személyeket is lehetne támogatni. Persze ez cikis lehet, mert ugye félő, hogy valami szépségverseny vagy szimpátia-szavazás lenne, de néhány cégéres gazembert tuti ki lehetne lőni a tablóról. Szerintem jó pár olyan képviselő van a parlamentben, az önkormányzatoknál, akik csak pártkötődésük révén jutottak be, de szólóban a kutya nem szavazott volna rájuk. És nem a sérójuk miatt.
Ráadásul a helyi politikusok rákényszerülnének, hogy a helyi érdekeket képviseljék, vagy legalább hangot adjanak nekik és ne csak holmi zombiként nyomogassák a gombokat.
"El Curos"-nevezzük szürke eminenciásnak,jó?
ez a szikra honnét pattant?

"viszont se G. Iván, se Darvas Iván nem tűnt föl benne."

úgy látom reménytelen itt az agyatlan pampogás ellen pampogni...
Ennek a politikusgárdának 17 év alatt egyetlen sikere van, mégpedig, hogy sikeresen bebetonozták magukat gazdaságilag és politikailag. Eközben az országot ad hoc módon lefosztották.


Bigfater
pláne sőt a csarnokba'
3.
"Loga"-mint fennebb "totyának"
molaris,

tudom, hogy évforduló van. Megvan a saját véleményem mind Trianonról, mind annak jelenlegi magyarországi érzelmi hatásáról. De könyörgöm, minek egy oda nem illő témához keverni?

"Nem vitatkozom, mert évforduló van." Ez komoly?
"Loga"-természetesen főhajtásom Darvas emléke előtt!Köszönet a stáblistáért a gyengébbek és fiatalabbak nevében.
Nekem mégis a "Várj reám"-okán lesz pótolhatatlan,ill.Tőle hallottam legszebben a "Tündérkirály"-t.
Trianonról annyit, hogy a 30-as években, egy világháborút, egy Tanácsköztársaságot, egy Trianont túlélve sem voltunk annyira lemaradva nyugat-európához képest, mint jelenleg.
tényleg Árpád, erről a politikai imádkozásról is írhatnál egy jó kis cikket, nem is értem, annyira magaslabda, mint egy árpádsávos ufó.

képzelem, milyen gallérszaga volt ferinek meg a kókának, amikor meghívták őket IMÁDKOZNI a kommunista miniszterelnökért (MUHHHHHAAAAHHHHHAA).

a két szerencsétlen meg nem mert nemet mondani. :)
áááááááááááááááá

címkéknek javaslom:

molaris, 1956, egyház, fidesz, gyurcsány, homályzóna, hülyemagyar, kádár jános, kdnp, kóka, kulturális ajánlat, magyarland, mdf, mszp, orbán, szdsz, szovjet, történelem, ufó

nekem a méltatlanul eltitkolt, elrejtegetett ARANYBORJÚ c. film (tévéjáték) a legszebb emlékem róla.
nyugodjék békében.

((Aranyborjú (Jevgenyij Petrov):
www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=49025&i_city_id=3372&i_county_id=-1 ))
Mostanában láttam az Orvlövész című amcsi, szerintem B-kategóriás filmet, ahol egy amerikai szenátor bizniszei körül ment a balhé. Fegyvereket adtak el valami afrikai országnak , ehhez törvényeket is csináltak , benne voltak valami nemzetbiztonsági arcok , politikusok, üzletemberek (olyan Dzö Szilvásy Bradörsz arcberendezésüek ). Dőlt a lé stb.
A főhős persze mindenkit eltakaritott a végén.
De volt egy jó mondata a szenátornak ebbe a filmbe: ”Két párt létezik mindenhol. Egyik a gazdagok pártja a másik a szegényeké. Csak el kell dönteni hová akarsz tartozni” Szóval ha már a tűzközelbe vagy nehogy már te változtasd meg ezt a folyamatot. Odakerülsz megpuhulsz. Vannak akik ezt nem hiszik el. Hogy a nagypolitika erről szól. A nagyzsetonról. Ezek a szerencsétlen Fleto-Vitya imádok.Csak a másikról hiszik el ezt.
Szó volt a Siemensről. Vajon más cégek nem tejelnek rendesen ha valami piacot meg akarnak szerezni? Csak éppen ez derült ki most. És lehet éppen ezért jó Németországba élni, mert ott legalább kiderül ilyesmi és nagyjából utánna is járnak , nem mind itt ennek a Kulcsárbiznisznek.
Nagy pénzek mozognak a háttérben, és senki nem borította a bilit. Gyurcsány Ferinek még van lehetősége rá, hiszen ő azért még mindig azt mondhatja, hogy az igazi nagy disznóságok már őelőtte le lettek vajazva.
Az ő kis maszek ügyei icipici lepkefing ahhoz képest, amit 2000-ig ezek jobbról-balról összesaraztak. Olyanok vagyunk mint Mexikó. Hiába nincs háború, letarol minket a korrupció.

www.youtube.com/watch?v=wzQEolKADKI

kardinálispinty 2007.06.04. 12:59:48
Kisvirágom, ez nagyon frappáns beszólás volt, a teremburáját, még sok ilyet! Egyébként 2-őt akartam írni, és ha egyetlen posttal lejjebb veted a kis fikázó tekintetedet, akkor látod is a helyesbítés igényére törekvést, javítás nélkül.

kukacka,

most sem értem, hogy ide Trianon. Amit írsz az igaz. És akkor most mi a teendő?

A közös imádkozás nagy téma: úgy szerettem volna látni, ahogy Feri előrehajol és imádkozik.

Kétfajta őrült van benne:
1 aki kitalálta
2 aki belement (persze értem miért nem mert nemet mondani, de akkor is)
"Loga"14:16:22.-Barátom,látom nem figyelsz.Sokadszor is leírom:jómagam református vagyok.Te nem tudhatod,de MI sem halotthoz,sem halottért nem imádkozunk.A Biblia ugyanis TILTJA a halottakkal való mindennemű kapcsolat keresését.Mi Hálát adunk Istennek az elhunyt életéért,és imádkozunk visszamaradottai vígasztalásáért.
Remélem segítettem.
"kedves "ebben az országban"-ozók!
kéretik mutatni egy másikat, ahol nem így."

Japánban egy miniszter (találn a földművelési) felkötötte magát mert korrupció gyanújába keveredett.

Ha ez a mentalitás itt elharapozna azthiszem milliomosok lennének a kötélgyárosok. :-(
lyla

ha van 386 kepviselo, akkor anak a 2/3-a 256
akkor volt nekik 279
matekora vege
mident keresztulvihettek volna
molaris 2007.06.04. 14:48:16

Mert, ha a Zorbi katolikus lenne, akkor elment vóna? Kéz a kézben a gyurcsány-kóka duóval?
ja OK felrertettem, azt hittem a kormanynak nem volt szerinted
sorry
hagyma,

azt ugye nem sajnálod, hogy a Horn kormány nem vitt véghez mindent amit csak akart?
molaris:
"Remélem segítettem."

igen, kösz, akkor jól sejtettem, hogy megint az öreg patás sunnyog a események mögött. már ott rájöhettem volna, hogy a kdnp meg a fityesz nem megy el.
világos, mint a nap.
jól néznénk má ki, ha itt mindenki összevissza imádkozna.
Érdekes kis videó volt.
Nekem nem csak az jött le belőle hogy vannak kérdések amelyek kellemetlenül érintik, vagy hogy tán tévképzetbe ringatják magukat (SzDSz) az egészségügyi reform kapcsán. Hanem az is hogy ez az autópályás ügy elég kínosan érinti a másik felet.
Ekkora hőbörgést utoljára a Friderikusz műsorokban láttam mikor valakit a földbe akartak döngölni.
Viszont szürke eminenciásokhoz nehéz hozzáférni.

Az SzDSz nélkül nem valószínű hogy tud választást nyerni az MSzP, a listás helyek döntőek.
fuhur 2007.06.04. 15:04:25

Bárcsak!
kukacka,

azért ne csináljunk már úgy mintha csak a politikusok lennének korruptak!

Jobb kéz szív fölé:
- Te még sosem csaltál adót? (számla nélküli beszerzés)
- Te még sosem adtál orvosnak kenőpénzt?
- Te még sosem egyeztél meg rendőrrel a helyszínen?

A probléma az, hogy az egész ország ilyen! A politikusok mindenütt rosszabbak mint az átlag, csak nálunk az átlag is lejjebb van.
"kukacka","Loga"-csak azt írtam meg amit én megtanultamRáadásul láttam már magam is ref.püspököt is ott ahol semmi keresnivalója nem volt.Gondolom ezek előbb püspökök és utána reformátusok csak.Nem kell azt hinni,hogy nálunk minden rendben.Ezt én sem állítottam soha,ha kíváncsiak vagytok rá a reformatusok.hu.-n olvashattok a véleményeimből.
tényleg, ilyenkor ugye hol van a feri gyerek a "tiszta vizet öntünk a pohárba"-beszédével...

akik ezek után is elhiszik, hogy csak jót akartak ezek tenni és most már helyrerakják a dolgokat, és elmennek szavazni is 2010-ben, azokról már tényleg muszáj lemondani

nem tudom, hogy lehetnek az emberek ennyire vakok és/vagy hiszékenyek
Különben csak megkérdeném:kihez imádkozik egy ateista párt vezére?
Molaris! Leninhez! :-P
a párt nem ateista, csak nem vallási alapon áll. Gyurcsány viszont ateista. Ellenben Kóka vallásos, saját bevallása szerint.
mondom én, hogy lenne miről beszélni imádkozás kapcsán is.
:D
hagymácska,
mszp-ről szólt az úr...
szövegértési óra vége...
Kétféle ember él ebben az országban, aki tuti nem knormálois teljesen:
1. Aki szavazna vmelyik pártra. (ebből már kigyógyultam)
2. Aki Napkeltét néz. (még nagy néha előfordul, Eörsit speciel pont láttam)
nem olvastam még a szorit, szori...
knormálois=normális
Szép volt...:)
GGG77 2007.06.04. 16:10:10

e két rendkívüli információt kinek brékingnyúztad ide?
"Jobb kéz szív fölé:
- Te még sosem csaltál adót? (számla nélküli beszerzés)
- Te még sosem adtál orvosnak kenőpénzt?
- Te még sosem egyeztél meg rendőrrel a helyszínen?"

1: Az minek számít, mikor a cég azt mondja, hogy vagy zsebből fizet, vagy sehogy?
2: Ehh... anyám egészségügyis. Ha jót akarsz magadnak, tejelsz. Olyan nincs, hogy nem.
3: Ez kimaradt az életemből.
Szakyster,

egyről beszélünk. Ez az ország állapota: "olyan nincs hogy nem tejelsz".

És igen: ha a cég azt mondja, hogy zsebből fizet és Te elfogadod az is adócsalás. Amit könnyen megbocsátok annak, akinek nincs más lehetősége és így kell megkeresnie a családjának a megélhetést, de súlyosan elítélem annál aki megtehetné, hogy ne így legyen.
1. Nem.
2. Nem.
3. Nem. :)

Szóval nem az egész ország. :)
Kristl,

bocs, főhajtás.
zahar · 2007.06.04. 10:41:58
kedves "ebben az országban"-ozók!
kéretik mutatni egy másikat, ahol nem így.
_______________________________________

Svàjc
"A törvény gyakorlatilag azt mondja ki, hogy a választáson induló pártok annyit költenek kampányra, amennyit össze tudnak lopni, aztán azt hazudnak, amit akarnak."

Tehát mit tegyünk?

Hagyjuk el a süllyedő hajót?
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.04. 15:45:50

"Ellenben Kóka vallásos, saját bevallása szerint."

Ja. Hisz a gyors meggazdagodásban :-).
RE:kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.04. 11:58:27

"Darky:
Ezt gondolt át még egyszer. Komoly logikai bukfencek vannak benne"

Éspedig?
A jobb kéz szívföléről jutott eszembe. Nem tudom, hogy véletlen-e, de a válogatott már nem tette a szívére(címerre) a kezét. Lehet, hogy ferenc testvér miatt...?

"Kóka vallásos"

Úgy tudom, hogy Pannonhalmára járt gimibe.
Minden eddigi választás után a vesztes bandának kapásból ki lehetett volna osztani jópár év fegyházat. Mégsem történt soha semmi. Egy banda ez ne is tagadják.
a válogatott. :D

na az még egy hungarikum. :D

és még még viccből mondtam molarisnak, hogy keverje má ide ne csak trianont, hanem 56-ot meg az imát 6. Leninhez, hát lehet még fokozni tényleg, kösz.
a válogatottal. :D
kéne még egy kis árpáccsáv, nem?
Loga
Tessék: "árpáccsáv". Szívesen, máskor is.

"Ezek lopnak" - asszem TWA olvasóinak ez nem egy nagy újság. Talán, ha az Amőbán vagy a Fidesz.hu-n próbálkozna...

Érdekesebb, hogy ki kivel van a mostani kis hatalmi harcban.
A szadi hiába ugrál, csak veszíthet. Még a legjobb az a számára, ha most GYF kérésére pampog, hogy legyen kivel revolverezni az emeszpé dagonyázó apparátcsikjait.

Ha komolyan gondolják, hogy kikezdenek Gyurcsánnyal, akkor nagyon hülyék, Ibi bármikor a helyükre lép, és ezzel a kormány csak nyerne, mert az lehet, hogy az ország egy jelentős része tisztában van azzal, hogy ez így nem mehet tovább, de a szadi receptjeire nem sokan vevők...
Loga
ha a lényegre figyelnél...a kéz szívre tételéről írtam, nem a válogatottról (persze benn volt a válogatott szó, de az csak 1 a huszonvalahányból). Egyébként meg nehéz ma olyan témát találni ami nem kapcsolódik valami máshoz. Minden mindennel összefügg. Tudod lepkeszárny-effektus.
Bocsánat, Darvasra nem emlékeztem.
Bahhh, az egy dolog, hogy tudjuk lopnak.
Ők is tudják, hogy tudjuk.
S ezzel a kör bezárult, mert rájuk bizonyítani a legképzettebb jogász sem tud semmit, sőt nem is akar, neki is ugyanaz a kanca tejel.

A közpénzek következmények nélküli elherdálása a vezérfonal, hol narancsbőrben, hol szegfűvel borítva.
Épp tegnap írogattam valami olyasmit, hogy Orbán legnagyobb bűne, hogy csalódnunk kellett az ígéretben, a reményben, hogy jöhet egy fiatalabb, jobb politikusi nemzedék. Ezt neveztem én árulásnak.
Az SZDSZ árulása, legalább ennyire fájó. Lefoszlott már róluk minden demokratikus ellenzéki báj. TGM bonmot-ját kifordítva, vagy inkább kérdezve: mi lett a demokrata szalonnából? Ha nem is kommunista kutya, de valami kutyapecér féleség bizony igencsak. A büntetés nem marad el 2010-ben. Hogy miért nem korábban? Erről a liberális idealisták tehetnek, akik az utolsó pillanatig reménykedtek: végül is liberálisnak mondják magukat, hátha. Most nincs tovább.

(Tegnap whale rider által kikukázott szadeszes elnökválasztási videón hangzik el Demszky egy mondata, ami először fel sem tűnt. Hogy aszondja: A háromból (mármint: Fodor, Kóka, Horn !!!!!) lehetne egy ideális szadesz elnököt összegyúrni. Horrorisztikus, patologikus. Rögtön gumiszobába vele!)

Prófécia:
Ha egyik nap Puch urat érdemei elismerése nélkül menesztik, vizsgálatot indítva ellene, akkor barátaim elmondhatjuk, lehet magyar feltámadás. De amennyiben ez megtörténne is, oly nagy csodának számítana, hogy azonnal uzsgyi rohanjon mindenki a paphoz , gyónni, áldozni, mert ez a Messiás visszatérését jelzi majdan, és akkor lészen fogaknak csikorgatása.
"Ha egyik nap Puch urat érdemei elismerése nélkül menesztik, vizsgálatot indítva ellene..."

...akkor ráborítja a Kárpát-medence méretű, púpozottan teli bilit azokra, akik ilyet tennének.
No, akkor a Xenu hamarébb jön, mint a Kresztosz...:)
Szervusztok Mindenki !

A téma végre jó, kicsit még vissza is hőköltem, hogy Árpádunk már ilyen kemény hangot üt meg. Komcsi. Ezt mondta. Írta. Azé' ezt még ízlelgetned kéne, nem? Mielőtt csak így oda a kutymannak. Jó csak ugratlak, tényleg örülök, hogy végre ismét nem a pötyögés a hígban megy.
Remélem holnapra is marad, mert ma nem tudok írni hozzá, ugyanis kedvenc munkáltatóm, aki történetesen egy bank, úgy döntött, hogy az X Mrd Ft. mellé kell neki még egy kis extra a fizetésemből, és ez piciny mértékben felbaszta az agyam, úgyhogy most csak anyázni vagyok képes. Szóval remélem holnap. Persze akit érdekel.
Üdvözlettel.
Megtudjuk-e valaha, hogy honnan szerzik a pártok a pénzt a kampányra? Ez itt a gordiuszi kérdés(hogy ilyen képzavarral éljek).
Valószínüleg nem nagyon, ez azért nyugaton is kemény dió. De biztosan lenne itt nagy meglepődés, hogy ki-honnan, ki-kivel, kivel-mikor, stb.
>kedves "ebben az országban"-ozók!
>kéretik mutatni egy másikat, ahol nem így.

Szingapur
Finnorszag
Dania
Luxemburg
...


"Dehát mikor látjuk már be, hogy az alkalmazott pojácák nem fognak lemondani, mikor hagyjuk már ezt az egész ovi-feri izét a vérbe, és mikor kezdi el egy emberként követelni a zistenadta, hogy minden Puchlászló, sőt minden Simicska és minden Csepeli monnyonle."


Majd ha nem hoz nyugdíjat a postás...
Az meg midnennek a végén lesz, pár év még és te is belátod hogy felesleges reménykedni, bánni fogod hogy nem mentél innen hamarabb.
Anr

Azért Szingapurt kihagynám.
"kedves "ebben az országban"-ozók!
kéretik mutatni egy másikat, ahol nem így."

Angola
Dzsibuti
Etiópia
Szomália
Irak
Kína
...
Azt hittem európai állam vagyunk és a nyugati civilizáció része.
új pavlovi reflex hangszórók csaholnak.
A gumicsontra.

Gumitörvények, gumialkotmány, gumitörténelem, gumiországos gumiválasztási bigottság, gumiautópályaépítések, gumiparlament, gumiújságírók, akik a gumifelháborodásuk szemüvege mögül gumikacsintással jeleznek, nyugi, csak gumihírek a guminépnek.

Árpád,
"Nem azért kell lehajtott fejjel elnézést kérni, ha valaki elkottyantja a másikak lopását. Azért kell kinek-kinek, amit ő maga lopott el."
ezt a konklúziót te sem gondolod komolyan, miféle etika alapján? Hiszen a mi kis kapitalizmusunkban a profit ist über alles, ami jelen esetben a hatalom.
Majd pont ők? Álnaívság, vagy több, projekció?
Van-e megoldás az ilyen méretű (korrupcióra), mutyizásra? Nem látok, mert szinte egyénekre lehet lebontani (-igen, engem is beleértve-) a mutyizós érdeket.
Mégis használunk ma egy olyan divatos kifejezést, mint "fenntartható fejlődés", és ezzel összhangban egy szerény mértékű évi, vagy ciklusos javulással hosszú (100 év?)évek múlva eljuthatunk valameddig. Valljuk be, ha érdekünk is fenntartani, azért nagyon igazságtalan így a világ. (Legalábbis nem teljesítmény után jutalmaz, hanem kapcsolatépítési tehetség után, ami lehet, hogy egy evolúciós sikerstratégia.)
Szerintem először is jól definiálni kéne a politikusi korrupciót, metodikát kidolgozni mértékének számítására. (Vagyis becsüljük meg mennyi pénz landol politikusaink és pártjaink zsebében feketén, állami pénzből.)Szerintem ez a sajtó és szakértő civil szerveződések feladata lenne, de az is lehet, hogy egy jól kidolgozott számítási eljárást még az EU is támogatna. Kitűznénk célul, hogy évente 2-3 %-kal csökkentsük a politikusi korrupciót, ha sikerül az éves célt elérni a sajtóban megszavazzuk kinek köszönhető ez, és nemzeti hőst csinálunk belőle. Ha az adott évben elmaradunk a célkitűzéstől, ismét megszavazzuk, hogy ki a felelős ezért, és nyilvánosan földbetiporjuk.
Mást nem tudtam kitalálni.
A tavalyi citromdíjasom egyébként Kálmán András (dunaújvárosi polgármester : Hanckok telek), antikorrupciós hősöm pedig nincs.
st_pippin, mi bajod Horn Gáborral?
"Kapitalismus ist falsch"
NOL • Léderer Pál • 2007. május 26.
"Már hallom is magukat váltig baloldalinak mondó kapitalizmushappy barátaimtól: „vannak, akik öreg korukra meghülyülnek”. És ezzel el is intézik majd a dolgot, amikor eljutnak a következő bekezdés végére. Pedig pont nekik írom.


A Német Kereszténydemokrata Párt (CDU) egykori főtitkára, Helmut Kohl egykori tartóskancellár talán leghíresebb ellenlábasa, szociális érzékenysége okán a konzervatív választók egyik legnépszerűbb politikusa, Heiner Geissler – közel a nyolcvanhoz – belépett az Attac németországi szervezetébe."

""A kapitalizmus épp úgy elhibázott, mint a kommunizmus. Nem ismer semmilyen értéket a kínálaton és a keresleten kívül. A kommunisták megkísérelték a tőke és a munka közötti ősi konfliktus feloldását, úgy, hogy megsemmisítették a tőkét és tulajdonosait. A kapitalizmus a munkát és a munkavállalót semmisíti meg."

Talán olyan politikusokra kellene szavaznunk, akik valami hasonlóról hajlandók beszélni.

Addig is boldog hülyülést, Ferizést, Viktorozást. Naiv korrupciózást orvérzésig. A rendszer lényege a korrupció, nem félresiklás, egyéni bűn stb.
Ez ez, ami van, amin háborogtok az a lényeg, kicsiben, nagyban.
Segítsen valaki, aki ért hozzá, hogy a a cikkre legyen itt egy hivatkozás.
Előre köszönöm.

fekete mamba

általánosságban:
Csak mint a szadesszel. Messzire távolodott már egykori PDSZ-es alapító, pedagógus-jogvédő önmagától. Persze: a hatalom édes áfiuma.

aktuálisan:
A párton belüli szerepe-úgy csiripelik a madarak-nem ellentmondás nélküli. Mondjuk finoman: inkább megosztó, mint kiegyenlítő személyiség.

De inkább a hármójukból összegyúrt lény képzete ütötte ki nálam a biztosítékot. Vizuális típus vagyok...:)

egzakt, "ne félj".

Jó Árpád is azt hiszem, csak azért lett a kapitalizmus prófétája, mert elege lett a képmutató szociális piacgazdaságból. Ennek tagadása persze nem a kapitalizmánia (ülj le fiam, kettes alá)

Annyi a cikkhez azért, hogy a kommunisták nem csak a tőkét és a tulajdonost semmisítették meg, hanem magát a "munkát" fosztották meg méltóságától.

És ha valaki elmegy más országba (...) dolgozni, ott ezt kaphatja meg. Megbecsülik a munkáját, és ezért ő is megbecsüli a a sajátját. Hirtelen lesz helye a társadalomban és mozgástere is. Itt most csak a zűrzavar van, az örökös bizonytalanság, a bűzös érdekek, és szerintem azért, mert létezik az a szegmens, aki már csak ebben tud gondolkozni és létezni.
Olyan, mint amikor a gyarmatbirodalmak helyi kiskirályai annyira velejéig korruptak voltak, hogy a konceptuális váltás lehetetlen volt. Na Gandhi sem egy szál szandállal verte meg az angol birodalmat, kellett egy két háború, technológiai forradalom, politikai mozgalmak is. De azért kellett Gandhi is.
totya87 2007.06.04. 15:38:04

Nyugodt szívvel, mindháromra nem.
Csak alkalmazottként dolgoztam. Anyám orvos volt, haveri alapon járok dokihoz, nuku hálapénz és amúgy sem volt még semmi komoly bajom; és nincs autóm, fél évig volt kb., de egyszer sem igazoltattak, azután inkább becseréltem számítógépre :))

Egyébként a társadalom korruptságát a politikusok felelősségének tartom. Nekik kellett volna olyan törvényeket hozni, olyan hivatalokat felállítani, hogy ne ez legyen az általános. Nem tették, mert nem állt érdekükben. Nagyon nem állt érdekükben.
Biztos, hogy ateista a Gyurcsány? A blogjában azt írta, hogy pap akart lenni és hacsak tehette ment a templomba.
Meg újabban állandóan Jó Istenkézik. Lehet, hogy csak ügyes PR fogás, de lehet, hogy visszatért.
Nem szoktam Freit nézni, de a téma miatt ma megtettem.

A dolog lényege az volt, hogy mindenféle magyar celebritásokat kérdezett Ákostól Konrádig, Schmidt Máriától Csernusig a mai közállapotokról, a lehetséges kiútról, a nagy egymásra borulás lehetőségéről, közben bemutatván az ír és az észt mintát, mint jó példákat. A végén előkészített egy kerekasztalt Orbánnak és Gyurcsánynak.

Frei naív. Ahogy a megszólalói is azok (Csernust kivéve, aki azt mondta: lesz itt még lejjebb is).

A kerekasztal nincs most napirenden. Orbán kűzdő típus. Most előnyt, sőt nyerési esélyt szimatol, hülye lenne tárgyalni. Egy éve még lehet, hogy tárgyalt volna, most nem fog. Gyurcsány talán tárgyalna, de esetében csak az a kérdés, hogy idén, jövőre vagy 2009-ben rakják ki. Megyónál is úgy kezdődött a bukás, hogy az szdsz bekeményített...

Szó nincs itt alternatív programokról vagy az ország érdekéről, bármilyen megegyezésről. Gyurcsány próbál fennmaradni valahogy a hullámok tetején, de legbelül szerintem már a kurva jó könyvek írására gondol, Orbán meg írja a könyveit, de lélekben már a kormányzáson jár az esze. Haladni meg per pillanat nem Írország, inkább a Balkán (sötét korszaka) felé haladunk. És nem csak az országos politikában.

"Biztos, hogy ateista a Gyurcsány? "
Nem. Önhívő.
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.04. 22:56:49

"Biztos, hogy ateista a Gyurcsány? A blogjában azt írta, hogy pap akart lenni és hacsak tehette ment a templomba."

Hmm. Legfeljebb csak dumálni tanulhatott, más nem nagyon ragadt rá. :-)

Ha vallásos, ráadásul keresztény, akkor gondolkodhat azon, hogy bizony nagyon rácseszhet zárszámadáskor... Kókával és Orbánnal egyetemben.

Három kérdés:

1. többször is, de már elévült, 2001 óta átalányadózom, ott nincs is rá lehetőség
2. egyszer, közeli hozzátartozóm érdekében
3. egyszer, záróvonal átlépéséért (10 ropi), életmódszerűen álltak ott lesben a dunaújvárosiak, pár évvel ezelőtt meg is bukott a kompánia

Én is láttam Freit, ez most jó volt, bár nagyon egyoldalú. A szokásos freies felépítés: van Tomikának egy ideája és annak rendeli alá az egész szerkesztést, az interjú-alanyokat, stb.
Bár én nem naivnak tartom, hanem manipulatívnak. Nem véletlen, hogy pont most jön elő ezzel, amikor a maszop-szadesz szinte egyetlen esélye egy efajta kiegyezés. LOL.

Egyébként Geszti is értelmeset mondott: a magyar elitnek kell változtatni. Nem a politikusoknak, hanem akik mögöttük állnak, mert ez az érdekük, és ideje lenne, hogy erre rájöjjenek.
Meg a társadalmi konszenzus kérdése. Vagyis nem a politikusoké, hanem a szegények-gazdagok egyfajta társadalmi megbékélése, a társadalmi szétszakadás megakadályozása. Ezt már nemtom ki mondta.
Ákos egy fasz. Schmidt Márián meg nagyon meglepődtem. Mármint hogy milyen indulatos volt. Sebestyén Mártát meg Katona Klárit minek kellett belekeverni, az rejtély.
Az is cuki volt, hogy majd a két asszony rendet rak. LOL. :)
Csernus: tömény depresszió, csoda, hogy nem lett még öngyilkos ez a pali.
A Hankiss-féle Clintont miniszterelnöknek: klassz hely lenne ez Bill-nek, nálunk a világ legtermészetesebb dolga, hogy a vezetők a beosztott széplyányokkal cumiztatnak. Imádna itt lenni. :))
juz

Elolvastad az egész Léderer cikket?
dark future www.andocsek.hu 2007.06.04. 23:08:34

Frei elkésett ezzel a műsorral. kb. ezt javasolta ősszel a fidesz. kerekasztal-tárgyalások, szakértői kormány stb.
Most jön ezzel elő, mikor ferenc testvér éppen sehol sincs. Még az is benne van a levegőben, hogy esetleg elzavarják és most jön azzal, hogy üljenek le tárgyalni. Nagy tudású FreiT. sokat járt külföldön és elrugaszkodott a hazai valóságtól.
Persze kell kiegyezés, csak nem mindegy, hogy hogyan. Felvázolt a műsorában egy új Antall-Tölgyessy paktumot. na bumm. 10 év múlva ez is bedőlne.
Szerintem az történt, hogy megmondták neki, hogy az egyházban azért komoly tudás és hit kell az előrelépéshez, nem elég pofázni és nyalni. Ezért inkább a KISZ-ben próbálkozott.
:))
RE: táltos 2007.06.04. 23:33:18

Ja. Én is vmi ilyesmit írtam. Egyetértünk.

Annyival még kiegészíteném, hogy az szdsz-nek sztem nem érdeke semmiféle tárgyalás és megyegyezés. Őket most leginkább az az évi százmilliárd foglalkoztatja, ami a több-biztosítóból garantáltan leeshetne. Ha csak a zsé 10%-a vándorolna vissza hozzájuk, az is elég nagy pénz egy lényegében csak papíron létező pártnak. Elég gátlástalan társulat, ráadásul Kóka győzelmével tovább erősödött ez a vonal.

Amit még szintén nem említett Frei, az a média szerepe. Mintha a médiának érdeke lenne a megegyezés... Az állandó adok-kapok, nomeg a vízágyú és a könnygáz némileg érdekesebb téma, mint a békés országépítés, ráadásul nagyjából mindenkinek megvan a maga bejáratott, bármikor polírozható segge, hülyék lennének ezen változtatni.

RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.04. 23:34:23

Kukacka, te még jössz nekem azzal a magyarázattal, hogy (a jelenlegi realitásokon túl, elméleti szinten) miért nem lenne jobb az OEP + 6 új kórház évente modell a több-biztosítónál. Orvosgyerekként gondolom kompetensebb vagy a témában, mint én, így kíváncsi lennék a véleményedre.

Azért a Frei jó volt.
Bár persze naív is. De talán, ha egyre többen mondják, mondjuk, lesz változás.
Ámbár az a gond a "küldetéses" vezérekkel, hogy csak lelőni lehet őket, mert amíg "meg nem váltják a világot" (ahogy ők gondolják, és hogy csakis ők...), addig - maguktól - nem takarodnak el, mert az számukra elképzelhetetlen, hogy éppen ők maguk az ország és a nép rákfenéje! Hogyis lehetnének, hiszen ők akarják a JÓT!


Közben rájöttem, miért vette be Horn a szadeszt a tutiba: mert ők csinálták ki az MDF-et! Ők voltak a komcsik trójai falova az ellenzéki kerekasztalban.
Ez így utólag derül lassan ki. Oszd meg és urald le! A szadesz (akkor még szinte karöltve a Fidesszel), ott gáncsolta az első szabad (és amatőr) kormányt, ahol tudta. Szinte megágyaztak a visszatérő komcsiknak. Bizony. Azóta is a farok csóválja a kutyát.
RE: teo 2007.06.05. 00:00:00

"Azért a Frei jó volt.
Bár persze naív is. De talán, ha egyre többen mondják, mondjuk, lesz változás."

Amíg a népesség fele vagy Orbán- vagy Gyurcsány-zombi, addig nem lesz. Évek kitartó munkájával sikerült az angolszász típusú választási showt keresztezni a k-ejrópai bizalmatlansággal és gyűlölködéssel, gondolod, hogy a józan ész csettintésre visszaszállna a fejekbe?

Oké, Darky. Bár most nem vagyok ráhangolva erre a témára, de tessék:

Bőven elegendő kórházunk van. Sok modern, az utóbbi évtizedekben épült. Felesleges újakat építeni. Valóban van néhány lepukkadt rom, de ezeket is érdemesebb felújítani, korszerűsíteni, mint újat építeni. Évi 6 kórház mindenképpen túlzás.
Pláne, ha azt vesszük, hogy még azt a rohadt Honvéd-kórházat se bírták 15 év alatt befejezni.
Azt is elhiszem, hogy sok kórház nincs kihasználva és csak "trükközésekkel" lehet fenntartani a tb-kassza kárára.
Az eü-reformnak nevezett buldózerpolitika ott hibázott nagyot, hogy agyatlanul zár be kórházakat. Több, nemrég milliárdokért felújított kórházat, korházi osztályt is bezártak és a betegeket olyan kórházakba irányították, amelyek fizikailag is képtelenek ellátni a megnövekedett igényeket. Seggfejek, ez nem is kérdés.

A logikai bukfenc, hogy szerinted a több-biztosítós modell többletköltségeit kellene kórházépítésre fordítani. De ezt a többletköltséget a TB nem birtokolja. Ezt majd, ha bevezetik a több-biztosítós rendszert, a biztosítottak fogják megfizetni. Nem a TB-kasszába, hanem a választott biztosítónak. Az állam közreműködése nélkül. Jelenleg a TB veszteséges, vagyis a jelenlegi kórházakat sem tudja fenntartani, hogyan tudna még plusz pénzt fordítani kórházépítésre. (Ami ugye, amúgy is felesleges.)

Egyébként én sem támogatom a több-biztosítós modellt, de valóban kell valami reform. Ezt senki sem vitatja, a fidesz is belekezdett, csak nem hagyták őket csinálni; el lettek kergetve 2002-ben. A szocik pedig basztak belenyúlni egészen mostanáig.

Egyébként inkább profi felszerelésre, korszerű diagnosztikai berendezésekre lenne szükség. Ez sem olcsó mulatság, de ez jelentene minőségi ugrást. A virágmintás tapéta, a tiszta budi vécépapírral nem lenne olyan fene nagy költség.
Bizony egyre többször elhangzik a kiegyezés, a kompromisszum. Ha már Frei is észrevette, akkor mindenképp. Kifújt az erőből kormánybukatás, de kifújt a reformdüh is. Összeborulás és nagykoalíció nem valószínű, de a feszültség és a szembenállás csökken. Itt a tavasz, benne van a levegőben. Érdeke ez mindkét oldalnak. Amelyik politikus hamarabb észreveszi többet nyer vele. Eközben, az enyhülés érdekében lehet beáldoznak egykét gyalogot. Aki eddig érték volt az elvakultság miatt, lehet, hogy kínos és háttérbe rakandó lesz. Óvatosan a zombiskodással, koalíciós ultimátumokkal.
Egyébként annyira nem vagyok kompetens, mert itthon csak ritkán értekeztünk a TB kassza problémáiról. Meg ez ügyben szerintem az orvosok sincsenek egészen képben. Csak a vezetőknek van igazi rálátása az anyagi oldalára a dolgoknak.
"Frei elkésett ezzel a műsorral. kb. ezt javasolta ősszel a fidesz. kerekasztal-tárgyalások, szakértői kormány stb."

:D
jajjj!
közben azért sűrűn ki-, be-, le, felvonultak. én úgy emlékszem, nemigen álltak szóba senkivel. akkor sem.

"SZAAAKÉÉÉRRRRRTŐŐŐŐŐŐŐIIII KOOOORRRRMMÁÁÁNYT!"
:D :D :D
azóta sem bökte ki egy turbómagyar sem, az meg mi.

ja, Ákos tényleg egy fasz.
teo:
"Közben rájöttem, miért vette be Horn a szadeszt a tutiba: mert ők csinálták ki az MDF-et! Ők voltak a komcsik trójai falova az ellenzéki kerekasztalban."

azért érdemes megnézni, hogy 90-től 94-ig kik ültek az mdf-ben, hamár falóról beszélünk... ;)
Szakértői kormány ügyben éppen ma hallottam egy felvetést, de ez úgy hangzott, hogy lehet, hogy a maszop-szadesz áll majd elő egy szakértői gárdával. Olyan szaktekintélyekkel, akik hitelesek, akiket el tud fogadni a nép. Akiknek elhiszik a reformokat. És legfőképp, olyanok, akik valóban reformokat csinálnak, nem csak ilyen pártbulis töketlenkedést.
Egy ilyen kormány még visszahozhatná a szarból a maszopot a következő választásokra, még ha esetleg nem is nyernének, de erős párt maradhatnának. De Gyurcsánynak mennie kell, és a szadesznak is annyi.
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.05. 00:56:41

Ja, hogy ez a gond. Természetesen nem csak kórházépítésre gondoltam, csak a nagyságrendek szemléltetésé végett írtam kórházakat, meg hogy kicsit populista legyek :-). Természetesen abból az év százmilliárdból vásárolható műszer is, berendezés is, felújításra is lehetne fordítani, bármire, ami maradandó, tehát gyógyszerkiadásra, dologi kiadásokra, bérköltségre nem. Azt tessék kigazdálkodni abból ami van, ehhez kellene egy rendes management.

Abból indultam ki, hogy a több-biztosító esetén (a külföldi tapasztalatok alapján) kb. 6-8% a működtetési költség és a haszon (mint korábban itt megtárgyaltuk), 1600 milliárd esetén ez kb. 100 milliárddal több évente, mint az OEP jelenlegi működési költsége, ez a pénz tehát több-biztosító esetén mindenképp kikerülne a rendszerből. Tekintsük tehát úgy, hogy ez a pénz nincs, viszont ne az ilyen-olyan nyugati biztosítók, prédára váró multik meg a hozzájuk erősen kötődő magyar kft-k gazdagodjanak belőle, meg ne is a magyar média (reklámköltségek), hanem kerüljön vissza fejlesztési pénzként az egészségügybe. Szerintem pár év alatt látványos lenne a javulás (feltéve, ha ezt a pénzt szintén el nem lopják).

Aki meg kiegészítő biztosítást akar, az kössön magának, ezt ma is megteheti.

RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.05. 01:20:08

"Szakértői kormány ügyben éppen ma hallottam egy felvetést, de ez úgy hangzott, hogy lehet, hogy a maszop-szadesz áll majd elő egy szakértői gárdával."

Hmm.

"A hirado.hu szerint a szabaddemokraták már májusban meghozták az elvi döntést, hogy kilépnek a kormányból, ha rövid időn belül nem tudnak megállapodni az egészségügy, a villamosenergia-privatizáció, az ingatlanadó és az oktatási reform folytatásáról."
index.hu/politika/belfold/szdszkoal06/

No ebben nem sok szó esik a szakértői kormányról :-). Az szdsz 2010-ben nem igazán hisz, így most szeretne beleerősíteni a lenyúlásba. Digitális tábla, villamosenergia-privatizálás, több-biztosító. Egytől egyik az ország felemelkedését szolgáló ötletek... Ráadásul egyre kevésbé szaroznak a látszattal.

Viktor meg hülye lenne szakértői kormányozni, amikor éppen kezd helyzetbe kerülni. Ő már az őszi népszavazásra gyúr, meg a sejthetően utána következő újabb megmozdulásokra.

Gyurcsány meg csak liheg erőtlenül a ring szélén, mint akiből idő előtt kiürült a szteroid. Lassan érik az újabb beszéd, amiben a reformok elkúrását jelenti be.

Igen, de az az 100 milliárd csak akkor lesz valós pénz, ha valóban működni kezd a multi-bizti biznisz.
Ha a jelenlegi rendszer marad, akkor emelni kellene a TB-járulékot a plusz beruházásokhoz, akármi legyen is az. A tb-járulék meg már amúgy is magas.
A biztosítók jövőbeni (reméljük soha meg nem valósuló) haszna nem a TB-kasszából, vagy az államkasszából fog kijönni, hanem a megemelt biztosítási díjakból. A szadesz jelenleg ugyan azt állítja, hogy ugyanannyit, sőt kevesebbet kell majd fizetni, de ez nagyon LOL. A plusz pénzt, a reklámköltséget, az extra adminisztrációt és persze a részvényesek osztalékát majd mi fogjuk szépen megfizetni a biztosítási díjakban, ami persze több lesz, mint most.
"Gyurcsány meg csak liheg erőtlenül a ring szélén, mint akiből idő előtt kiürült a szteroid. Lassan érik az újabb beszéd, amiben a reformok elkúrását jelenti be."

Ez jó.

A szadesz a büdös életben nem fog kilépni a kormányból. Mi a faszt csinálnának egyedül? Nekik már annyi. Hála az égnek!
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.05. 01:55:48
"A szadesz a büdös életben nem fog kilépni a kormányból."

Dehogy nem, a jó hírnevük megvédése érdekében kilépnek a koalícióból, ha nem tartják általuk is vállalhatónak az ország érdekében végzett reformokat :-))).

"A szabad demokraták szemszögéből a kormány reformteljesítménye számos vonatkozásban annyira gyenge, hogy végig kell gondolnunk, adjuk-e továbbra is ehhez a párt nevét"
index.hu/politika/belfold/szdszkoal06/

Pl. kezdhetnék a reformteljesítmények elemzését mindjárt a gazdasági és az eü. tárcával...

Meg a nevük és a jó hírnevük. :-) Az. Mostanában leginkább különféle vulgáris jelzőkkel összekapcsolva szoktam hallani :-). Jobban járnának, ha mielőbb nevet változtatnának, a logójukat a három madárról meg arra a bizonyos három majomra cserélnék.

Ők majd felépítik a világvárost, megreformálják az egészségügyet, begyújtják a gazdaság rakétáit, meg építtetnek nekünk sok szép völgyhidat, az állampolgár viszont ne figyeljen, ne füleljen, és legkevésbé se pofázzon bele a dolgaikba.


Teo:

Ez most derült ki?

"Közben rájöttem, miért vette be Horn a szadeszt a tutiba: mert ők csinálták ki az MDF-et! Ők voltak a komcsik trójai falova az ellenzéki kerekasztalban.
Ez így utólag derül lassan ki"

"Közben rájöttem, miért vette be Horn a szadeszt a tutiba: mert ők csinálták ki az MDF-et! Ők voltak a komcsik trójai falova az ellenzéki kerekasztalban."

"A Duna-gate éjszakáján a III/III állománya úgy döntött: másnap kilökik a nyilvánosság elé a teljes ügynök-listát. Ha megteszik, az egész rendszerváltás másképpen alakul - vagy legalábbis jórészt
másokkal."

(Kende: Titkos magyar szolgálatok)
kukacka&dark,

ha már ismét itt vagyunk: szerintem alakpvetően azért kell magánbiztosító, mert az állami rendszer alapvetően alkalmatlan feladata ellátására. Mert amikor érdeket kell sérteni, akkor politikai érdek fog dönteni, nem szakmai.
Példa: felső(?)oktatás. Annyi föiskola és kar van mint a nyű. Mindenki tudja, hogy sok, sőt már láttam olyan állásajánlatot, hogy "egyetemi diploma X, Y, Z kivételével". Szerinted meg fog szűnni? Fenét: ha mást nem ennyit el tud intézni T. Orsz. Képviselő. "Ne hogy már pont nálam." És ez így van/lesz eü-ben is. "Be kellene csukni kórházat? OK, de ne itt? Hogy hol máshol azt nem tudom, de itt ne."
Tehát engem az nem zavarna, ha több pénzért jobb szolgáltatást kaphatnék. A költségek nagysága pedig szabályozható kérdés: x% lehet a teljes működési költség, ebból pedi max y% a reklám és promóció. Aki akarja ilyen feltételekkel jöjjön, aki nem akarja ne.
totya87 2007.06.05. 08:15:21

Az a baj, hogy mindig abból indultok ki, hogy az állam csakis alkalmatlan lehet. A több-biztosítós rendszer pedig piaci versenyt, hatékonyságot jelent automatikusan.

Pedig ez egyáltalán nincs így. Az állam igenis lehetne jó gazda, ha megfelelő embereket ültetnék pozícióba, akik elvégzik a munkájukat és nem csak a bérüket veszik fel a nagy semmiért. Érdekes, hogy most bezzeg rendet tudnak csinálni a kupiban. Eddig vajon mi a bánatért nem tudtak. Eddig miért nem szűrték ki a nemfizetőket? Pedig lám, néhány hónap alatt gatyába rázták a rendszert.

Magyarországon pedig már több példa is volt rá, hogy nem működnek az ugynevezett szabadversenyes piaci hatások. Kartellezés, területfelosztás, titkos alkuk a háttérben, stb. (pl. autopályaépítés, kábeltv-internet, mobilcégek mind mind próbálkoznak.)
Egy ilyen fatökű kormány nem fog olyan törvényeket hozni, amely rendesen szabályozná a biztosítók működését.

Az egy paradoxon, hogy attól a kormánytól várjátok, hogy szabályozza a magánbiztosítós piacot, amelyik még az egy szem állami biztosítót sem képes gatyába rázni.

Ne legyél biztos abban, hogy a több pénzért jobb szolgáltatást kapsz. A jelen állapotok szerint inkább több pénzért kapod meg egyáltalán azt a szolgáltatás, amit eddig. A biztosítóknak iszonyat sok milliárdot kellene befektetni, hogy nagy tömegeknek nyugati szinvonalat biztosítson, ehhez jó pár év kell, és nem biztos, hogy megéri nekik.

Egyébként pedig, ezt a több-biztosítós modellt el lehet felejteni. A dolgok jelenlegi állásánál ez már eléggé a döglött paci ostorozása. Nem lehet olyan reformot bevezetni, amely hosszútávú beruházásokat igényel, ugyanakkor az emberek többsége elveti. Instabil konstrukció, a befektetőknek nem fogja megérni.
Totya, kórházi osztályokat zártak már be, sajnos nem hallottam hogy a 2 hónap alatt ebböl megtakarított pénzt bárki viszontlátta volna.
"Tehát engem az nem zavarna, ha több pénzért jobb szolgáltatást kaphatnék" Most mennyi tb járulékot fizetsz havonta, 15-20ezer huf? ennél többet hova? mire?
Kedves rendszeres Levelezők!Most,ha megengeditek eredet idézés nélkül néhány gondolat.
1,Gy.F.-hite.Amennyiben valaki a tükörben találkozik csak igazzal;-nos ki kell cserélni a tükröt.
2,"szadesz" -egyetlen menekülésük a kenyértörés.Bár nem zuhantak annyit mint az MSZP,de érzik-itt a vég,vagy lépni kell.A maszop társadalmi bázisa,még így roggyantan is többszöröse a szadeszének.Nem látványos,de belegondolva logikus,hogy most tudnak bázist szerezni.Itt a Fidesz és SZDSZ érdek szinte ugyan az.Az MDF meg néz és a végén bámul,hogy mit nem vettünk észre.Ugyanis az MSZP nem lesz képes arra,hogy becipelje őket,arra meg végképp nem,hogy kormányképes erőként léphessenek fel.
3,Konklúzió:nem kell azt hinni,hogy mindenki hülye a politikában.A reálpolitikusok minden pártban ott vannak.Ez olyan mint az őrmesterünk volt:"Elvtársak,X légvonalban 14 km-re van.Én ismerek egy rövidebb utat."
totya87 2007.06.04. 13:03:07

Még a végén kiderül, hogy úgy jött össze a csajjal, hogy annak se volt bekapcsolva a biztonsági öve.:-))))

Üdv
táltos 2007.06.04. 13:11:29

:-)))))

üdv
El Curos 2007.06.04. 13:44:06

Mintha a tocsikolás is ment volna neki.
Párszáz millát ő utalt vissza, ha jól emlékszem. a másik visszautaló meg Budai névre hallgatott.

Üdv
Natla: nem akarok nagyképű lenni, de egy kisebb szabolcsi falu helyett fizetek TB-t. És nem az az elsődleges szempontom, hogy ez csökkenjen, hanem legalább:
a: ezért a pénzért jó szolgáltatást kapjak
b: ezen felül legalább zsebbe már ne kelljen. Vagy ha még kell is, legalább ne zsebbe, hanem számlára az eü-nek.

kukacka,
én nem hiszem, hogy az állam rossz gazda, hanem látom. A piac sem mindenható, de egy megfelelően szabályozott piac jobb mint egy politikai szervezet. Tudja-e ez a kormány jól szabályozni? Ez jó kérdés.
Pl egy politiaki kérdés, hogy mi legyen a minimálbérre bejelentettek tömegével. Ott valószínűleg hozzá kell nyúlni a rendszerhez, de ki meri ezt megtenni? Pedig mindannyian tudjuk, hogy ez csalás. A minimálbéresek jó része nem annyi jövedelmet visz haza (sok szerencsétlen igen, őket sajnálom is, művészet lehet annyiból élni). De ez akkor is csalás, sokan ülnek a szekéren, míg a többiek húzzák. De ezt nem fogja politikus soha felvállalni.

Hasonló a helyzet a nyugdíjrendszerrel is: a jelenlegi lerovó-kiosztó rendszer 4út van:
1: a rendszer bedől mert nem lesz elég befizető
2. emelni kell a járulékot
3. csökkenteni kell a nyugdíjakat
4. emelni a nyugdíjkorhatárt

Erre egyik politikus sem lesz soha hajlandó. Azért mert a népszerűségvesztés azonnali és nagyarányú (jól behatárolható és nagyszámú választó), az eredmény pedig jórérszt cikluson túli. Ezért nem fog megváltozni mindaddig amíg politusok a közelben vannak. (És akkor azt nem is említettem, hogy ezek a pozíciók kiválóan alkalmasak más célokra is)

Szóval a piac nem mindenható, de sok dologra jobb mint az állam.
és OV mondatával ott értek egyet, hogy erős állam kell:

szigorúan kell meghozni a szabályokat a piac részére és kőkeményen betartatni. És utána hagyni, hogy a rendszer működjön. Csak sajnos ez is csak szlogen, mivel amikor Ő volt a rúdnál ugyanúgy a multiknak mentek ki állami támogatások meg borászatoknak.
totya87 2007.06.04. 14:45:21

Én már láttam:
Okt. 23-án egy hosszú ballonban féltérdelt a vascölöpök előtt. Mélységes bánatot bírt az arcára kiültetni. Kezében egy szál fehér szegfű, mint az ártatlanságának szimbóluma (tudom, hogy a liliom az).

Közben hallani lehetett, hogy messze dörögnek a fegyverek (majd minden tv adón látható volt)

Maga a képsor egy dokumentumfilm, a mai Magyarországról.

üdv
kukacka,

"mivel az emberek többsége elveti": no itt nem tudom mi lenne a megoldás. Egyfelől persze jó lenne ha megértenék és támogatnák ill elvetnék, de legalább megértenék. De ma ki olvas el egy programot? A mediatizált (de rohadt tudományos voltam:-) világban, át tud menni egy 20mp-nél hosszabb üzenet? Ennyi a spot, kész. Annyi tud átmenni, hoyg "négy láb jó, két láb rossz". Tehát tényleg tanácstalan vagyok.
ajtony,

ez kimaradt, pedig érdekes lett volna. De őszintén nem tudom nevettem vagy sírtam volna.
Natla 2007.06.05. 09:18:20

Kapcsolódva hozzád:

Tudom, hogy egy "aprószent" megemlítése vitákat indíthat.

Bokros idején szintén ment az ágyszámcsökkentés, és kimutathatóan többe került, mint amennyit megtakarítottak. Megszűnt a fogászati ellátás "ingyenessége", ettől hirtelen felment a magánpraxisoknál fizetendő díj is. A fogproblémák rengeteg egyéb, később krónikussá váló betegséget tudnak okozni. Soha, senki nem készített tanulmányt arról, hogy egy átgondolatlan intézkedés utóhatásai milyen költséget jelentenek az államnak. A munkanélküliség, a rokkantsági nyugdíj, a betegállomány, a lecsúszó családok gyerekeinek nyomora és az ebből fakadó bűnözés.

Biztos, hogy az ésszerütlen, csak a fillérb@szással foglalkozó takarékosság hosszú távon jó?

Üdv

Az angoloknál volt egy bizonyos Vaslédinek bezézet hölgyemény. Na ő aztán kiborította a bilit a jónép fejére, de gatyába rázta a briteket és ők megértették, hogy muszáj. Egy alapvetően konzervatív, változásellenes nép. Azóta is élvezik a jólét áldásait. Theacher pedig éppen a konzervatizmusa miatt bukott később. :))

A lényeg: hiteles politikusok, hiteles politikával. Valódi reformokkal, amelyeknek lehet látni a végét, nem csak "a következő két-három lépést" (by Fleto) A néppel lehet beszélni, csak megfelő hangnemben, és nem lekezelő hülyegyerekként.

Szerintem az is csak mítosz, hogy a Horn-kormány a Bokros-csomag miatt bukott meg. Nem. Nem. Azért bukott meg, mert a megszorítások mellett dagadtra lopták magukat. Ettől dőlt be a hitelesség, ezért tudott nyerni a fidesz. És miután a fidesz is besározta magát, ők is elvesztették a hitelüket.

Most is ez az ábra: hiteltelen emberek akarják meggyőzni a népet. A nép meg nem hisz nekik. Költhetnek akármennyit kormány-kommunikációra, újabb szóvivőkre. Ez a hajó már elment.
totya87 2007.06.05. 10:38:21

Sztreccseltem a TV-adók között. Az ünnepi megemlékezés közvetítése ment az M1-től a TV2-ig mindenhol.
Közben HÍR TV élőben adta a vértől tocsogó képeket a városból.

Szürreális kép volt a kettőt egyszerre látni.

Remélem egyszer valakinek eszébe jut "művészi" módon egy filmbe összevágni az időben egymást fedő képeket.

Talán az Ermitázsban látható kép, ami a régi gimnáziumi tankönyvekben (nem emlékszem melyikben) volt, az hasonlított a jelenetre. Címe: Rettegett Iván, és fia (Ivan groznüj, i jevo szün).

Üdv
Loga 2007.06.05. 01:02:34
Hogy mi a szakértői kormány?
Nem olyan bonyolult az. Mondjuk első lépésben nem egy pártelnök a kormányfő. Aztán a miniszterek nem semmihez sem értő politikus káderek (pl. göncz k., vadai, szanyi, baja, stb.)
Egy olyan kormány amit pl. ötpárti egyeztetéssel, meghatározott időre (pl. 2009-ig) meghatározott feladattal (pl. a költségvetés rendbetétele) korlátozott hatáskörrel (pl. nem tervez kormányzati negyedet)lehetőleg minden párt megszavaz.
A tagjai mandátumuk lejártával vállalják, hogy kb. 10 évig nem vesznek részt a politikában. Nagyjából így képzelem.
Ha sikeresek lennének mért kellene visszaengedni a "politikusokat" a vezetésbe? :)
Kukacka: ott a pont.
Hiteltelen emberek. Igen, azok.
Egyik kutya, másik eb. Ennyi.
Kicsit OFF. A reformnak nevezett valamiről:

Talán két hónapja kérdeztem a Corvinus egyik szaktekintélynek számító e.t.-tól, hogy felkérik-e az egyetem szakértői csapatát a reformokban való közreműködésre?

A válasz az volt, hogy NEM. Csendesen megjegyezte még, hogy a baráti kör tanácsadó irodáit foglalkoztatja a kormányzat, hihetetlen összegekért, pedig az egyetem szívesen venne részt a munkában (szinte ingyen). Megjegyezte még, hogy a diákoknak is jó szakmai felkészülés lehetne a teamekben való közreműködés.

Megjegyzésem: A tényleg hatalmas szellemi kapacitás, és tudás elvetése kimondottan bosszantó.

Üdv
És az a baráti kör adja majd a dellát a következõ kampányra...
Ajtony 2007.06.05. 10:14:41

Elnézést! Tévedtem. Nem Puch volt a pénztárnok Tocsik idején, hanem Boldvai.

Üdv
Nem beszélve az MTA-ról. Ha már Széchenyi olyan jól kitalálta, nem ártana hasznosítani az ott felhalmozódótt tudást. És nem csak egy Gönczöl-bizottság erejéig, vagy amikor úgy kell csinálni, mintha foglalkoznánk a vidékkel (Glatz Ferenc).
A szakértői kormányról:

Azért nem kell azt gondolni, hogy ez valami csoda-grál, amit csak meg kell találni és onnantól minden überfasza lesz.

Több lehetséges alternatíva is van a helyzetből kilábalásra. És innentől kezdve máris megint a politikai csata uralja a színteret. Hogy melyik a jobb a két jó közül. A fejekben van itt a baj.
Meg persze az alapoknál, vagyis hogy hová szeretnénk eljutni és el lehet-e oda jutni, és hogy a választott út valóban oda vezet-e, ahová szeretnénk.

Mondjuk egyik faluból el szeretnél jutni a másik faluba. Mehetsz kényelmesen az aszfaltúton, csak az kerülő. Mehetsz nyílegyenesen, a mezőn át, de az nagyon kényelmetlen, sok a rovar, leégsz a napon, tehénszarba lépsz, kerítéseken kell álmászni. És mehetsz az erdei ösvényen, ami kerülő, de kellemes üdítő kis séta, jót tesz az egészségednek.

Persze már itt nehéz lenne megegyezni, hogy merre menjen a csapat, van, aki siet, van, aki ráér, van, aki fél a bogaraktól, van, akinek undora van az aszfalttól, stb. És nincs egy markáns vezető, aki döntsön a több lehetőség között és mindenkivel elfogadtassa a döntését.

De a legnagyobb baj Magyarországgal, hogy még azt sem tudjuk, hogy melyik faluba szeretnénk eljutni. Jelenleg még itt tart a vita: globalizáció kontra nemzetgazdaság. Csak akkor lehetne a helyes útról dönteni, ha tudjuk, hová megyünk.
És az is baj, hogy Mo-n csak azok számítanak "szakértőnek", akik valamely párt elkötelezettjei. A züllött polelit csak olyan szakértőket alkalmaz, akik az ő szekerüket tolják. Ezek a szakértők, akik vezető beosztásba jutnak, akik "számítanak". Egyetemisták, adjunktuskák? Muhaha. Nehogymá okosabbak legyenek a párt saját kis szakértőinél. LOL
a corvinus szakértői csapata miért nem áll a nyilvánosság elé konkrét javaslatokkal, ha olyan hatalmas a szellemi kapacitása? vagy az mta miért nem fogalmazza meg a konkrét javaslatait? vagy az index? vagy akárki?
kukacka

Ja, valahogy így. Csak nem biztos, hogy 1 markáns vezető a lényeg. Éppen az a baj, hogy egy szűk "elit" csapat akarja megmondani a többségnek, hogy mi a jó nekik. Közben a sok-sok véleményből kellene valami közös vektort fabrikálni. Talán ez a demokrácia.
táltos,
bárki megmondhatja, az egyetemek, az akadémia állítólagos szaktekintélyei, bárki. imho az elit nem szűk, hanem ostoba.
kukacka,

igen a Vaslédi példát én is ismerem. Azt nem tudom, hogy nyert ezzel választást? (Nem cinikus vagyok tényleg érdekel.) Elmondta előre, hogy dear honfitársaim most rossz lesz, de majd x év múlva jó? Vagy ő is szépeket mondott de utána rondákat (bár szükségszerűeket) tett?

kutacs_ 2007.06.05. 11:36:25

Ingyé' dolgozzanak? Ráadásul ez nem holmi leülök "egy órácskát gondolkodni és kitalálom" típusú meló. Több szakterület emberkéinek kellene egyeztetni, hatástanulmányokat kellene végezni újabb szakértői csapatok bevonásával, stb. És persze itt is kompromisszumokat kell kötni, mert pénz az ugye kevés van, mindenre nem jut egyszerre. Hol legyenek a prioritások? Máris kész a totális egyetnemértés.

Ha a szíve mélyén mindenki megegyezést szeretne, talán már nem is kellene szakértői kormány. Mert mondjuk talán a minisztériumokban sem csupa pártfurkó ücsörög. Vannak ott szakemberek, csak le vannak ugatva, el vannak korrumpálva. Egyetérthetnek vagy húzhatnak a picsába.
"kukacka"11:52:48-ez jutott eszembe:
"Áll a hippi a Blahán:-Hess a p'csába,hess a p'csába!-üvölt a vállán lévő galambnak.Odatipeg egy Nénike és így szól:Fiacskám!-hogy beszélhetsz ilyen csúnyán Isten madarával?Mond néki:hess madárka,hess madárka;-úgy is elmegy a p'csába."::))
kutacs
Azért az nem olyan egyszerű. Persze lehet mindenféle tanulmányokat írni, de fogadókészség nélkül igazán felesleges. Ehhez kell az, hogy valóban érdekelje a döntéshozókat az, amit javasolnának.
Sőt! Az egész ún. "reformfolyamatot" úgy kellett volna kezdeni, hogy először megegyezni abban, hogy mi is a helyzet valójában az országban. Aztán lehetőleg minden érintett felet összehívni, tárgyalni, meghallgatni a javaslatokat, vitát folytani arról, hogy merre hány méter, hogyan tovább. Milyen országot akarunk.
És aztán hozzákezdeni. Szépen, tervszerint, hatástanulmányokkal.
gondolom ha valaki akkora szaktekintély, akkor nem most kezd nekiállni gondolkodni, mit is kellene csinálni.

meg azt is gondolom, hogy ha valaki tényleg nagy koponya, akkor nem a pénzért csinálja.

az akadémián, az egyetemeken ugyanolyan pozícióharc folyik, mint a minisztériumokban.
Na megint titkosítottak!
Ki lehetne írni a határra: Hungay, Top Secret!
táltos,
nem hatástanulmányokat kell írni, azzal tele a padlás, hanem step-by-step programot.
kutacs.
Mondj egyet!
Tudják például, hogy milyen hatással van a kórházbezárás?
Tudják, hogy milyen hatással lesz a belvárosi ingatlanpiacra, ha eladják az összes minisztériumi épülete,
Tudják,hogy milyen hatással lesz a tandíj az egyetemen?
Tudják, hogy mit eredményez az ingatlanadó?
Tudják, hogy mit hoz a teljes több-biztosítós rendszer?

Tudják=készítettek róla számításokat
totya87 2007.06.05. 11:51:16

Nemtom, hogyan jutott hatalomra, de voltak nagy tüntetések, sztrájkok, véres összecsapások. De újraválasztották és csak az eu ellenzése miatt bukott.
Valszeg a titok nyitja az egyensúly, valamit valamiért és gondoskodás a vesztesekről. De legfőképp talán az, hogy elhitték neki, hogy tényleg ez az ország érdeke. Nem a klientúráé, nem a párté, hanem az országé. Na itt vesztett csatát a gyurcsány.
és amikor összeállt egy ilyen program, akkor kell mellé hatástanulmány, hogy oké, hogy ha lefuttatjuk akkor annak, mi lesz vagy mi lehet a mellékhatása.

de itt nem a hatástanulmányok hiányoznak, hanem a konkrét cselekvési programok.
A Hungay is nagyon jó!
:))
Hatástanulmányokat írni kell, sztem éppen ezek hiányoznak a döntések, a zseniális ötletek mögül. A step-by-step programok is csak akkor jók, ha meg vannak támogatva hatástanulmánnyal. Lehetnek qrva jó ötleteid, ha egyszer nem működnek.
Lépésről - lépésre program megírása igen nagy munka, na azt ingyen senki nem fogja megírni, már azért sem, mivel egyszerűen nincs rá ideje. Emellett feltételez több ágazathoz kötődő szakmai ismeretet is.
táltos,
a kórházbezárás úgy működött, hogy valakik felmérték hány kórházi ágy kell, és akkor nekikezdtek a kórházbezárásoknak. volt egy előtanulmány, de senki sem tudja, hogy mi lesz a következő lépés.

itt amennyire lehet tudni a terv az volt, hogy 30-40 kórházat bezárnak, és ebből lett 3-4 kórház. és a közvélemény meg csak néz, hogy oké, most bezártunk néhány intézményt, és akkor mi van.

és akkor írnak egy utólag is egy tanulmányt. de abból már nem következik újabb lépés. és elindul a visszarendeződés.
Kristl,
nyilván nem olyan nagy munka, csak érteni kell hozzá. amúgy meg nyilván nem 1 embernek kell írnia, hanem műhelyeknek.

ilyen műhely az egyetem, ilyen az akadémia és ilyen a minisztérium is.
Kutacs_
A kórházbezárásokról szóló felmérésbe szívesen belenéznék. Kíváncsi vagyok, mekkora mozgásteret engednek különféle oszályokon a kialakított járásokban.
Úgy tűnik egyébként, hogy tényleg kamu volt a nemzeti színű aktakupac Gy. f. előtt tavaly.
Az egész "reform" egy kicsit turbósított 100 lépés programnak tűnik.
Egyet jobbra, egyet balra. Aztán nem jutunk sehova.
A "kórház-reform" egyszerűen történt. Valamelyik okos kitalálta, hány ágyat szeretnének. Aztán azt elosztották a területtel, fogtak egy térképet és rajzoltak 50-60 kilométeres köröket. A közepükbe raktak központi kórházakat, oszt' jónapot.
"A step-by-step programok is csak akkor jók, ha meg vannak támogatva hatástanulmánnyal."

persze. csak azt mondtam, hogy nem a hatástanulmányok hiányoznak, hanem a konkrét lépéssorok. egyik tanulmányt a másikba másolják, mindenféle átfogó koncepciók nélkül. magyarán maszatolás folyik. vannak tanulmányok, de ezek kongnak az ürességtől.
Igen, de azt feltételezed, hogy a kialakítani vágyott vagy már létező "versenyben" egy műhely elbac a nagy semmire egy rakás időt. Mért tenné? Ha tök mással foglalkozik azért pénzt kap. Főleg ha valami konkrét problémát oldhat meg. Sok műhely nemes egyszerűséggel akármilyen területről van szó, így jár el. Mivel az állami cucc zárt piac.

Sok információ ami egy ilyen program megírásához kell általában nem vagy nem könnyen hozzáférhető.
Most azert rohangaljanak és kapjanak idegbajt, hogy ingyen dolgozhassanak?

Egyebkent "elgondolkodtató" jellegű írásokat így is közöl pár fanatikus. Bár az nem lépésről lépésre program, de azért munka van vele.
"Kristl"12:20:59.-valóban.Viszont az aki ilyenbe belevág,attól ez az elvárt minimum.Milliók életbiztonságával játszadozni több mint felelőtlenség.Sajnos csak ilyen szélhámos társaság vállalta.A reform,mint olyan kiadással nyit,itt pedig azonnali forráskivonás történt.Magyarul megtagadják egy limit felett az ellátást,ill. többféle plusz kiadásra kényszerítenek.Hatalommal való visszaélés,szerződésszegés,közbiztonság veszélyeztetése,.....sorolhatnám még a Btk.-ba ütköző dolgokat e "reform" ügyében.
táltos 2007.06.05. 10:55:19
"Hogy mi a szakértői kormány?
Nem olyan bonyolult az. Mondjuk első lépésben nem egy pártelnök a kormányfő. Aztán a miniszterek nem semmihez sem értő politikus káderek (pl. göncz k., vadai, szanyi, baja, stb.)"

várj, többit kitalálom.
a miniszterbácsik és -nénik nem rondák, hanem szépek, nem rosszat akarnak a zembereknek, hanem jót a zembereknek, nem sokat kell adóznyi, hanem keveset, az ország nem kicsit nől, hanem nagyon.

minden olcsul, nem pedig drágul, anyu-apu nem kevést jácc velem, hanem sokat.
a gyerekek nem szomorúak a zoviban, hanem vidámok.

így. ugye?
kutacs_ 2007.06.05. 11:36:25

Kérdésre válaszolt. Egyébként szerinted életszerű lenne, ha felkérés nélkül jelentkezne valamelyik egyetem, hogy ők tudják a tuttit?

Nem szakértők, hanem szellemi műhely.

Üdv
kutacs_ 2007.06.05. 12:12:24

Hatástanulmány nem a konkrét intézkedés elkezdése után kell.

Üdv
Kristl,
szeritnem ez a programalkotás túl van misztifikálva, nem olyan bonyolt az, csak kell hozzá egy világos koncepció, hogy mit is akarunk. és ez hiányzik.

imho itt nem az a baj, hogy ezeknek a műhelyeknek nincsen felajánlva x mrd, ha letesznek egy programot. fel van ajánlva, meg más sokszorosan ki is van fizetve, csak éppen program nincsen.
arra még nem hallottam javaslatot, hogyan fogjuk a feketegazdaságot csökkenteni. pedig akkor lenne pénz az eü-ben is (mivel többen fizetnének és nem csak 50eFt után) meg a kasszában is. De erre még ötlet sincs. Mert azt, hogy "ha kevesebb lesz a járulék majd mindenki befizeti" nem eszem be.
táltos 2007.06.05. 12:33:17

Lenin eftárs:
Kettőt előre, egyet hátra.

Nem pont ez zajlik?

Üdv
Loga:
tényleg baj, hogy a Fidesz nem pontosította az elképzelését:

Mert ha a szakértői kormány szerintük azt jelenti, hogy Orbán Viktor a főszakértő és Kövér Áder Rogán Deutsch stb. a beosztott szakértők az gáz tényleg.

Azt jelentheti, hogy keressünk elő egy olyan embert, aki az osztogatás alatt is azt képviselte, hogy reform kell - vállalva ezzel a politikai elszigetelődést. Bokros jut eszembe, esetleg Bod Péter Ákos. Legyen ő a miniszterelnök, a kislétszámú kormányba (mondjuk 7) adjon három főt az ellenzék és négyet a kormányoldal. Utóbbi esetben mindjárt más a leányzó fekvése.
kutacs_ 2007.06.05. 12:34:49

Az igazi szocialista politikus jó válságkezelő. Ezt tudjuk.

Ha nincs válság, hát létrehoznak egyet.

Üdv
Ajtony,
a konkrét programokhoz kell hatástanulmányt írni. nyilván a program végrehajtása előtt kell megírni. és ezek után a poltitka dönt arról, hogy elindítja-e a programot, és a társadalom pedig arról, hogy ezt végrehajtja-e.

a programalkotás tehát az első lépés, nem pedig az utolsó.
Kutacs_
Akkor versenyeztessék őket. Úgyis az az ország egyik legkedvesebb szava. :)

Molaris
Igen elvárható. De hogy várod el?
'Kristl"-köszönöm kérdésed,én elhajtanám a hozzá nem értőt mint a megzatot.Csak sajnos nem tehetem.
totya87 2007.06.05. 12:51:21

Feketén dolgoztatás = börtön. Nem szabálysértés, meg bírság. És nem a munkavállalókat kellene basztatni, mer azok örülnek, hogy van valami melójuk, hanem a munkáltatókat. Kőkeményen. És ha betartatják a törvényt, a néhány csalót maga a gazdasági környezet fogja kivetni magából.

Ezt a minimálbéres problémát is meg lehetne oldani valahogy, meg kellene nézni esetleg, hogy nyugaton hogyan fogják meg ezeket.

És akkor itt még mindig nincs többiztis modell.
Tehetne itt még bőven a kormány sokmindent. De, ha egyszer nem akar.
Differenciált, megelőzés és szűrés-támogatott tb-fizetési rendszer bevezetése megy több biztosító nélkül is.

molaris:
Tehát maximum elvi szinten kéred számon, mert másképp biza' nem tudod.
Kristl,
nálunk a szakértő is max 1 lépést gondolkodik előre. pedig éppen attól lenne szakértő, hogy képes tovább gondolkodni.

mint a sakkban. az amatőr egy lépésen gondolkodik, ennek a hatásait elemzi, a profi meg lépéssorokban képes gondolkodni.

de ne rakjuk ilyen magasra a lécet, csak ne nevezzük szakértőknek vagy szaktekintélynak olyanokat, akiknek 10 év alatt konkrétan 0 javaslatuk volt.
molaris,

utolsó példád "elhajtanám mint a magzatot" hihetetlenül ízléstelen volt. Különösen attól aki néhány kommenttel feljebb arról értekezik, hogy "MI reformátusok". Ha pedig jópofizás akart lenni, akkor még inkább.
bocs nem példa, hanem hasonlat
Loga 2007.06.05. 12:45:04
Pont nem.
Éppen, hogy ők viszik el a balhét.
Ők emelnek adót, ők szorítanak meg stb.
Aztán szépen elhúznak.
kukacka · 2007.06.05. 13:10:48 :

Bár egyetértek - tényleg ki kellene nyírni a feketéztetést - de sok esélyt nem látok rá. Szinte látom, ahogy egy képviselő előjön ezzel az ötlettel, mire majd mondják neki:

"Ember, lesitteltetnéd az egyik legnagyobb támogatónkat? És azt tudtad, hogyha többet adózik, akkor jövőre kevesebbel támogat minket? Ki fizeti majd a molinót a székházra, te? Gondolkodjál már Gézukám!"
Ja, kezdetnek pl. ki lehetne rúgni Horváth Ágicát. Irtó nagy szakértő lehet a 34 évével és a másfél éves kis orvosi gyakorlattal. Mi a fasztól olyan nagy szakértő ez a csaj, hogy emberéletekről döntsön? Gazdasági végzettsége meg nincs is. És Ő fogja majd megregulázni a multis biztosítókat? LOL! vagy inkább CRY! HELP!
totya87 2007.06.05. 12:51:21

Ha feketegazdaság része a korrupció is, akkor javaslom a kínai példát.
a hozzászólások alapján azt hiszem körbeértünk

Rule no1: azért nem lehet mozdulni, mert az elit nem akarja

rule no2: azért nem lehet az elitet lecsrélni mert nála van a pénz és ismertség és nem enged be másokat

Konklúzió?
kukac,
oké, tüntessünk horváth á ellen, de ki, és vagy mi jöjjön helyette?
"totya"-direkt "megzatot" írtam.A macskás hasonlat jobb lett volna?
34 évesen lehet valaki szakértő.
molaris,

igen, kevésbé lett volna ízléstelen. De tényleg nem érzed mit jelent, ha valaki egy ilyen mondatot viccként így oda tud vágni?

És akkor másokat oktat, hogy "MI reformátusok" kiért és miért imádkozunk?

na szépen vagyunk
totya87,
konklúzió: új elitnek kell szerveződnie. a kocsmákban, a klubokban, az egyetemeken.
"oké, tüntessünk horváth á ellen"
Múltkor már volt szó arról, hogy nem mozdul a nép, meg ki kéne menni az uccára.
Csodálkozom, hogy a kormánykoalíciónak még nem jutott eszébe, hogy mozgalmat szervezzen a Rába-habzás témában. Talán többen melléállnának mint zéró tolerancia kampánynak.
Úgy látszik tényleg becsődöltek.
Konklúzió?

Útilapu, kötél, Duna, borotvapenge, nagyi gyógyszere.
Vagy le van szarva és én is csalok, lopok.
Érdekes egy nemzeti identitásunk lesz.

Persze lehetne még utcára menni, nem kővel és csíkos zászlóval, hanem öklötrázva, énekelve, eu-s zászlóval. De ennek esélye zéró a köbön. Mi már utcára is csak önös érdekből vonulunk. Minden érdekzsfére a saját kis érdekéért. Egységes nemzetért, igazságért? Lemondani egy félnapi kényelemről eféle szarságokért? Ugyan már!
kutacs,

ezzel egyetértek. Nagyon hasonlót mondott Fridi műsorában kb két hónapja Hegedűs István és Schnétberger Péter (ha jól írom a nevét, mert nem egyszerű). Talán a legnagyobb különbség a régi demokráciákhoz képest a "civil" szerveződések hiánya. Külföldi kollégáim nagy része benne van a helyi önkormányzatok mellett működő tanácsadó testületekben: ők határoznak mit fejlesszenek, változtassanak. Mert az tuti, hogy a kertek alatt hol menjen út, nem politikai kérdés. Bár nálunk még ez is az lehet. Illetve egy két polgármester ingatlanspekulációit ismerve, ez ám az igazi kérdés.
"totya"-könyörgöm egy értelmetlen szót írtam.Viszont lehet asszociálni az ügy súlyára.
molaris,

és másképp látom, de ez val'szeg így marad. Nem vagyunk egyformák és még ez a szerencse :-)
Kristl 2007.06.05. 13:48:36

Az életkor csak egy faktor, bár nem elhanyagolható.
14 évesen is lehet valaki szakértő. Na bumm. De ne ugasson bele az életembe és az egészségembe.
"totya"-megértem a nézeted.Azért választottam pont így mert az én nézetem szerint a sok rossz között amit 6 év alatt kaptunk messze az eü.-i reformnak hazudott valami viszi a pálmát.Nézetem szerint ez felér évente egy debreceni tankcsatával/9700 halott/.Iszonyú düh fog el amikor azt látom,hogy akarattal teszik tönkre az amúgy is ezer sebből vérző eü.-t.Nincs rá mentség.Elismerem,provokatív voltam,de mint látom csak Te voltál az aki....!
Ugyan ne dícsérgesselek már!
kukacka
Lehet hogy félreértettél.
Szerintem a kor nem érdem hanem állapot. Elviekben sok tapasztalatot gyüjthet össze valaki az elmúló évek alatt, de általában nem az a jellemző, hanem a belefásulás és az alkalmazkodás egy rendszerbe, amelynek a mindenhatóságát és örökérvényét hajlandó lesz elhinni akkor is ha szavaiban esetleg mást mond.

Ezért én úgy látom hogy egy fiatal, de magát már kipróbált személy széles látókörrel, elképzelésekkel a jövőre nézve, széles háttérismerettel lehet valaki szakértője egy témának, s ebben az esetben a kora előny mert változtatásra való hajlandóság még nem ölődött ki belőle, magért is és övéiért is csinálja mivel neki még van hosszú jövője. Ugyanakkor nem fásult bele, nem öltött tökéletes terepszínű arcot az adott kollektívában. Új erő ha ugy tetszik. 34 éves kor erre akár ideális is lehet.
Ennyi.
Na Árpi, a hétigenes népszavazással kapcsolatos helyzetértékelésed úgy néz ki nem jött be. 8-ból 6 nem rossz, főleg hogy a lényeg maradt meg.
totya,
a civil szerveződés a közvetett érdekeltségből fakad. összeszerveződnek mondjuk az it szakemberek annak érdekében, hogy többen internetezzenek. és akkor mondjuk arra a következtetésre jutnak, hogy hiányzik a minőségi tartalom.

és akkor mondjuk kitalálják, hogy legyen nemzeti audiovizuális archívum, meg magyar elektronikus könyvtár. de konkrét terveket is letesznek az asztalra. működési tervet, pénzügyi tervet, meg még marketing tervet is.

és egy konkrét lépéssort. amiben például ott van, hogy a kulturális miniszternek le kell ülnie a google magyarországi képviselőivel. a google ugye ma ingyenesen adja fenti célokhoz szükséges technológiát.

de mondjuk a minisztérium nem akarja, hogy az állampolgárnak a későbbiekben reklámokat kelljen olvasnunk. ezért leül tárgyalni az aktuális miniszter, hogy az állam piaci áron megvásárolná a szükséges hardvert, bérelné a szoftvert, azzal a feltétellel, hogy a google magyarországon befektet, mert abból a többletadóból tudja ezt megtenni, ami a google befektetéseiből származik. és persze a yahoo-val is le kell ülni tárgyalni. és nyilván a microsoft, a macromedia (adobe) is szóba jöhet.

ez az egész magyar it szektornak jót tesz. hiszen áramlik be a működő tőke, ha egy pillanatra is, de a világ egy része mégis idefókuszál.

egy ilyen projektből egy olyan vállalkozás is profitálhat, mint az index. mert mit tudom én sixx, elő veszi a régi film színház muzsikát, és onnan citál és kommentez régi filmkritikákat. és persze a tartalmat a nézők az indavideo-n is megtekinthetik. és akkor esetleg sixx ajánlatai alapján fogok holnaptól tévézni. és akkor az indavideo.hu nyilván magas látogatottságot ér el.

vagy mit tudom én, tótawé elő veszi a régi újságokat és abból is szemezget. és akkor kiderül, hogy van egy csomó elfelejtett gondolat és történet, ami ma nagyon is aktuális. akár a rendszerváltás idejéről 89-ből, akár korábbról, mondjuk 68-ból. vagy akár a megelőző századból 48-ból, vagy 67-ből. mondjuk tóta rájön, hogy nem ő az újságírás és a politikacsinálás alfája és az omegája, de mondjuk elég fontos szerepet tudna ebben játszani. és akkor csinál olyat, hogy indapress.hu. és akkor lehet, hogy tótawé ajánlásai alapján fogok újságot olvasni. és még az is lehet, hogy a kiegyezés korából andrássy gróftól tudok meg valami fontosat, csak éppen a szöveg fel lesz újítva egy kicsit.

de egy ilyen indapress.hu, vagy az indavideo.hu az államtól függetlenül nem tud sikeres lenni. mert a szükséges gazdasági, műszaki, jogi hátteret az index.hu vagy akárki nem képes egyedül megteremteni. viszont egy kevés összefogással meg képes lehet erre. csak ehhez mindenkinek egy egy platformon kell lennie. bayertől bolgárig mindenkinek. és ebben különbözünk a nyugattól. hogy ott valamilyen cél érdekében időlegesen képesek voltak kiegyezni a felek. itt meg nem képesek.
Sok tartalom jogvédett, és a tartalom mennyisége (darabja) a fő nem a minősége.
Jelenleg ezen kb el is bukott az e-könyvtár.
kutacs_ 2007.06.05. 13:03:45

Hát azért elég egyszerűnek látod a történetet. Konkrétan egyszerűnek.

Most arra nincs időm, hogy akár kisebb projektek tervezéséről, és lebonyolításáról kezdjek el értekezni, de "konkrét program" nincs.

Elérendő cél van. A célhoz vezető út a program. A jó programot hatástanulmányok ismeretében készítik, változtatják. - komoly cégeknél.

Egyszerűb esetekben elég modellezni. A várható legkisebb haszon mellé odatenni a bekövetkezhető legrosszabb mellékhatásokat. Akkor talán eldönthető, hogy érdemes-e elkezdeni.

Ha igen, először meg kell határozni, hogy milyen lépések megtételével biztosítható az ellátás mostani színvonala. Ezt egy modellértékű próba alapján ki kell dolgozni (pl. egy megye, vagy régió). Ha ez megvan, sok-sok változtatás után, el lehet kezdeni a fokozatos bevezetését országosan.

Az nem konkrét program, hogy X milliárdot megspórolunk, Y kórházi ágy, Z intézmény megszűntetésével, aztán politikai alkukban eldöntjük, hogy ki fog ráb@szni.

Egy ekkora változtatáshoz szükséges lenne másfél ciklus. Nem elég tíz hónap.

Most olvastam, hogy össze-vissza repkedett egy helikopter két balesetes emberrel. Nem tudták, hogy hol van lehetőség az ellátásukra. Ez botrányos, és felháborító.

Olvastam még a 34 éves Ágica szakértőségéről. Aki szerint az, annak döntsön a sorsáról, életéről. Ez a hölgy annyit se képes felfogni, hogy mit vállalt, és mivel játszik. Sajnos milliók életével.

Üdv
br: rendben van, de ha az ingyen egyetem mehet, akkor menjen már mellé az ingyensör is!
Kristl,
azaz úgy tűnik senki nem képes önmagában egy ilyen projekt jogi, gazdasági, műszaki hátterét egyidőben megteremteni.

most van egy részprobléma, ami nincsen megoldva. az persze kérdés, hogy amikor a mek és a nava ötlete felmerült, miért nem foglalkozott ezzel senki. biztosan írtak tanulmányokat erről, de a problémákról nem tanulmánykötetket kell írni, hanem meg kell próbálni oldani vagy megoldani azokat.

mondjuk a szerzői jogi védelem alatt álló anyagok mellé kerülhetnek kulturált vagy kulturális hirdetések, melyek bevételéből az örökösöket illetik. így egy ezen művek jelentős része is szabadon hozzáférhetővé válhat. aki meg ehhez sem járul hozzá, ott idézetekkel teletűzdelt elemzéseket kell közölni, azaz közvetve megismerhetővé tenni az írást.

persze, van egy csomó részprobléma, kezdve onnan, hogy a könyvekhez speciális V alakú scanner kell, ezeket a problámákat meg kell oldani, ezekből áll össze a program.
majd bojár csinál magánegyetemet, ha meg nem fúrják, külföldi tanárokkal, diákokkal.

kockázatos egy ilyen vállalkozás, de még az is lehet, hogy kiürülnek az állami informatikai karok. mert az infromatikában az alapképzést elég egyszerűen fel lehet építeni. imho 10 alaptárgy elegendő, amit akár 1 év alatt el lehet sajátítani. és erre épülhet a szakképzés úgy, hogy a diák 1 év képes a piacon munkát vállalni.

ez nyilván kenterbe verheti az állami egyetem képzési strukturáját. ugyanis a tehetséges diákot 1 év alatt el lehet vinni arra szintre, amire az állami egyetemen 3 év alatt jut el. szóval nagyságrendileg lehet felgyorsítani a képzést. a tehetséges diáknak meg 1 évet meghitelez a bank, vagy bojár.

könnyen lehet, hogy az állami egyetemre csak a hülyék fognak jelentkezni. és ha az is fizetős lesz, akkor azok sem.
Ajtony, "Egy ekkora változtatáshoz szükséges lenne másfél ciklus. Nem elég tíz hónap. Most olvastam, hogy össze-vissza repkedett egy helikopter két balesetes emberrel. Nem tudták, hogy hol van lehetőség az ellátásukra. Ez botrányos, és felháborító."

mi történt. átszervezték a fekvőbetegellátást, a sürgősségi ellátást meg elfelejtették hozzáigazítani. 1 lépést gondoltak végig, nem 1 lépéssort.

gyurcsányék látványosan nem tudnak programokat írni. de az ellenzék sem tud. ők is csak utólag tudnak felháborodni, de akkor nagyon.
kutacs_
Tudtommal volt és talán van is e-könyvtárra próbálkozás.
Árpi!

Ekkora öntudattal, mint ami neked ez ügyben van, javasolnám: térítsd meg utólag a saját egyetemi költségedet az állam bácsinak. Lehet a pénztárhoz fáradni! Nem agitálni az én zsebem ellen!
Vagy:
Minden diplomás úr és asszony fizesse vissza diplomája árát, mondjuk az szja 5%-nyi emelésével.
Ha így lesz akkor újra a szadeszra szavazok!
!
van MEK és van NAVA, de ezek finoman szólva van MEK, de finoman szólva hiányos. szerintem gyenge érv, hogy vannak szerzői jogok. lásd fentebb.

a NAVA egy sokéves, sokmilliárdos projekt, aminek eredménye gyakorlatilag semmire sem használhatató.

mondjuk fel kellene ismerni a cégből valamelyik főportásnak, hogy ezen a fronton a piac ingyenes szolgáltatásokat kínál.

mondjuk a google:
books.google.com/books?id=oaQhAAAAMAAJ&q=csokonai&dq=csokonai&pgis=1
youtube.com/results?search_query=darvas+iv%C3%A1n&search=Search

nem akarunk reklámokat, vagy csak korlátozott módon akarunk, szóval nyilván a tárgyalni kell, hogy na akkor megvesszük a szervert, megvesszük a motort, és adjuk a tartalmat azzal a feltétellel, hogy befektetnek itten. mert abból az adóból tudjuk csak mindezt megvenni, amit ők fizetnek. (kvázi adómentességet kínálunk ezáltal.) nyilván fel lehetne minden iskolát szerelni google minivel. csak ehhez még több működő tőke szükséges.

mini.google.com

és akkor ingyen (a google által fizetett adóból) lehet a sulinet. és persze le lehet ülni a piac többi szereplőjével is.

mondjuk 100 politikus, publicista, szakértő eljutott odáig, hogy ne legyen drága gép az óvodában, ez rendben van, de mondjuk ez a politikacsinálás és az újságírás óvodája, mert ugye el kellene odáig jutni, hogy megmondjuk, hogyan történjen a gépvásárlás.

mert oké, kovács k, magyar b, csepeli gy, hiller i ostobák, de akkor mindenki ostoba. hiszen senki nem arról beszél, hogy mit kellene csinálni, hanem mindig utólag elmagyarázza, hogy 1) ezek hülyék. 2) ezek lopnak. és még hozzáteszi, hogy 3a) rohadt kommunisták 3b) rohadt fasiszták.

nagyjából ezt hívják most közéletnek. ezen kellene valahogyan változtatni.
Ne félj!

korábban 10% mehetett egyetemre, most meg gyakorlatilag 100%. ennek a lépésnek ára van, amit valakinek nyilván meg kell fizetni.
de itt megint ugyanaz a probléma köszön vissza.

mi történt. végtelen sok tanulmányt írtak a felsőoktatásról, aminek az eredője az lett, hogy nyissuk ki az egyetemeket. oké, kinyitották. de senki nem tudta, mi a következő lépés.

ezek után megint készült végtelen sok tanulmány, aminek az eredője meg az lett, hogy csukjuk be az egyetemeket. oké, csukjuk be. kinyitottuk, most meg becsukjuk. oké. és akkor mi van. mi lesz a következő lépés.

rájönnek, hogy akkor mindenki fizessen tandíjat. oké, fizessen. mert jobb lesz az oktatás. de meg kellene mondani, hogy miért mitől lesz jobb. mert több pénz nem lesz, csak egy részét a diák fizeti meg abból a hitelből, amit állam ad neki. szóval senki sem érti mitől lesz jobb a felsőoktatás. a költségtérítéses önmagába nem hozza az oktatás szinvonalának emelkedését, hiszen eddig is volt költségtérítés és ott nem volt magasabb szinvonal, mint általában.

szóval csak gratulálni lehet az összes oktatáspolitikusnak és szakértőnek.
kutacs
A diák személyéhez kell kötni az állami támogatást, nem az egyetemek keretszámait finanszírozni.
Közgazdászból képezzünk az országban pL: ötszázat, ( ezt az állam határozza meg) a legtöbb pontot elért 500 felvesszük, ők majd eldöntik melyik egyetemre mennek (viszik magukkal az állami pénzt) ahova nem megy senki azt a közgáz kart érdeklődés hiányában bezárja az adott egyetem
Ennyi.
Az ingyen egyetem vs. ingyensör párbalyhoz csak annyit, hogy egyetemet végzett "kiművelt emberfőkre" szüksége van egy országnak, alkoholistákra viszont nem feltétlenül.

(Álszent vagyok persze; pár korsó sört én is elfogadnék, ha már egyszer ingyen adják...)
imho az államnak annyi embert kellene kiképezni, amennyit foglalkoztatni tud.

amúgy a két fülemmel hallottam, amikor magyar b ezt parlamenti pulpituson felolvasta. ez lenne az alapkoncepció. ha az államnak kell évente k orvos, l tanár, m hivatalnok meg n csillagász, akkor képezze ki. most ehhez elég volna 1 állami egyetem.

kérdés: mi legyen a többivel. nyilván piacosítani kell az oktatást.

kérdés: hogyan. egy lehetséges mód amit mondasz. mindenki kapjon mondjuk 1M címzett és céltámogatást, aztán ezt kell beosztani. meg be kell mutatni a számlákat a tankönyvekről, az óralátogatásról, a vizsgákról. pofonegyszerű megoldásnak tűnik, akár még működhetne is.

ezt a pénzt megkaphatná a szakmunkástanuló is, ennyi pénz jut a szakképzésre.

de kell 1 állami egyetem, a közalkalmazott kiképzésben nagy a szórás, mert az orvosképzés kb. 10M, egy hivatalnok kiképzése egy érettségit feltételezve kb. 100e forintból megoldható.

kiszámítható, tervezhető, ellenőrizhető rendszernek tűnik. imho ez egy tök jó javaslat.
kutacs_

Te ezt komolyan gondolod? :)
ez kiegészülhet a társasági adóból történő felajánlással, akkor már mindjárt van lehetne egy piaci alapon működő ösztöndíjrendszer.

persze az személyi jövedelemadóból lehetne felajánlani az egyházi intézménybe járókat se érje sérelem, szóval elég könnyen össze lehet rakni egy működő rendszert.

szerintem a probléma nem annyira bonyolult, hogy ne lehetne megoldásokat találni. csak ez az elit erre valahogy 20 éve képtelen.
Kristl,
kb. azt kérdezed, komolyan gondolod a kapitalizmust? tudsz jobbat?
Ami azt illeti, ennél igen. A mérsékelt kapitalizmus pl jobb mint a szabadjára engedett át nem gondolt verzió amit leírtál.

Kik finanszírozzák a magánegyetemeket? A magános népek?
Ahhoz vagyon kell. Mi alapján szelektálsz hát? A vagyon alapján. A tehetségnek csak egy szűk sávot hagysz meg maximum. Ám az állami képzés ennélfogva mivel elég szűk. Elég esetlen is lesz a piacihoz képest.
Ráadásul vagy módosítod a választási törvényt, vagy hamarosan az állami felső vezetők rétegét is leszűkítetted. Igy a csoda kapitalizmusod egy vagyonos arisztokratikus réteg kezébe kerül megkérdőjelezhetetlenül.

Ezenfelül elfeledkezel arról, hogy a nem feltétlen állami területen elhelyezkedő szakember is olykor komoly dolgot tesz le az állam asztalára.
Akkor is ha külföldön melózik.

Lényegében a programod felrugja az esélyegyenlőséget, legalábbis azt aminek van értelme hosszútávú szemlélet mellett. Degradálja az állam szerepét nevetséges csökevénnyé s mellette lemond egy klikk javára minden változtatási lehetőségről, múlt századi dél-amerikai arisztokrácia lehetett olyan mint amit ez eredményezne.
a javaslat az volt, hogy mindenki kap az államtól valamennyi forintot útravalóul. aztán eldöntheti kitől, mit, hol tanul. mondjál ennél nagyobb esélyegyenlőséget.

nyugati típusú felnőtt értelmiség lenne ebből, meg szabad versenyes kapitalizmus.
Értem, akkor ebben mi a kapitalizmus? Meg honnan szedsz le annyi pénzt? Meg mikortól kapja a pénzt? A pályaválasztás sajnos nem úgy történik hogy azzal születünk.
amúgy a szakképzésre a pénzt az állam a társasági adóból adhatja. tehát a pénzt valójában a piac adja, az állam csak visszaforgatja. és ezzel a visszaforgatással hozzájárul az esélyegyenlőséghez. hiszen a munkás gyereke is kap esélyt.

ez a pénz most a piac kizárásával forog vissza így az érték nem termelődik újjá. ennek eredménye a növekvő munkanélküliség és az eladósodás. ez nem a kapitalizmusból fakad, hanem a kapitalizmus hiányából.
egy ilyen rendszerben az egyetem a diákokért versenyez. és ugye az egyetemnek érdeke, hogy minél jobb diákokat vegyen fel, mert ettől nő a presztízse, a diáknak is érdeke jó egyetemre kerülni, mert ettől meg nőnek az elhelyezkedési esélyei. tehát ultra brutális versenyt hozna.

de bizonyos szakmákban ez a verseny nem célszerű. például aki népművelő akar lenni, annak ez a rendszer nem jó. mert ugye ő be akar ülni egy művelődési házba, és ott programot szervezni. neki nem kell magyar stanford, ilyesmi. imho őt az államnak kellene képezni. lehet tudni, hogy hány népművelő kell éppen az államnak, annyit kell kiképezni. de ettől még éppenséggel lehet privát népművelő szak is, ahol megtanítják hogyan kell mit tudom én lemezt kiadni, de ezen a területen valószínűleg a legnagyobb kapitalizmusban is az állam marad domináns.

de ez persze csak ötletelés. szóval ennek realitása ma nincs. viszont valakinek valamikor valamit ki kell találnia, hogy működjön abszurdisztán.
nyilván az értettségi után kaphat ilyen pakkot diák, amikor nagykorúvá válik. és nyilván nem készpénzt kell neki adni, hanem céltámogatást. készpénzt is kaphat, csak hitel formájában. szerződést köt az állammal, megkapja a lóvét és ezzel gyakorlatilag magántanulóvá válik. innentől kezdve neki kapitalizmus van.

de nem akarom ezt túlbeszélni, amúgy se ettől pörög az index számlálója, hanem az adok-kapoktól. pukk lászló mondjon le.
Jelenleg is versenyeznek a diakok az egyetemi helyekért. A felvételi rendszer ezt szolgálta. Csak bővítették a képzést. Az egyetemek közt is volt verseny. Sokan dicsekedtek pl akreditált képzéssel, jó felszereltséggel, híres oktatókkal stb...
A tarsasagi adó ugyanolyan mint a többi, tök mindegy mi a szine, max ezt szeded szét, a színeket.
A pénzügyi része továbbra is homályos. Ráadásul a szakképzést a semmire drágitja, vagy ugyanolyan virtuálissá teszi a pénzt mint most.

Eladósodás a rossz pénzkezelésből és pazarlásból fakad főleg. Ami az oktatás esetén a fejpénz bevezetésével járt. A fejpénzeket te se differencialtad.

A visszaforgatás a képzés strukturajabol valoban hianyzik, de szerintem sokkal komolyabban a képzésre épülő lehetőségek hiányában keresendő.
Magyarul ha véletlen van valami helyi eredmény azt szinte tuti nem magyar fogja bevonni a piaci szférába.
Ajtony 2007.06.05. 11:08:58
"Talán két hónapja kérdeztem a Corvinus egyik szaktekintélynek számító e.t.-tól, hogy felkérik-e az egyetem szakértői csapatát a reformokban való közreműködésre?
A válasz az volt, hogy NEM. Csendesen megjegyezte még, hogy a baráti kör tanácsadó irodáit foglalkoztatja a kormányzat, hihetetlen összegekért, pedig az egyetem szívesen venne részt a munkában (szinte ingyen)."

Történetesen ismerek a kormányzati tanácsadásban részt vevő embert. Ő, aki konkrétan megír egy-egy anyagot, az összeg töredékét kapja. Azok, akik a történetben a "kapcsolati tőkével" rendelkeznek, akik megkapják a felkérést a kormánytól, gyakorlatilag semmilyen tanácsadói munkát nem végeznek, továbbadják a munkát egy alvállalkozónak, az összeg nagy részét pedig megtartják maguknak. Ugyanúgy működik a dolog, mint a magyar útépítések. :-)

totya87 2007.06.05. 11:51:16
"... a Vaslédi példát én is ismerem. Azt nem tudom, hogy nyert ezzel választást?"

Ugyanazzal a politikai marketinggel, amivel előtte Reagan, a későbbiekben pedig Clinton az Egyesült Államokban. Ezeket a technikákat Magyarországon először a Gyurcsány-kampányban alkalmazták.
a normatív támogatás megszüntette a tehetséges diákokért való versenyt. a keretszám határozza meg az egyetemek működőképessségét. nem számít sem a diák, sem az oktató felkészültsége, sem a képzés minősége. mindegy hogy kit vesznek fel. a rossz diák is jó, hiszen tovább jár egyetemre. a keretszám a lényeg, azt meg a minisztérium határozza meg. egy kézi vezélésű felsőoktatási rendszer alakult ki, ami a piaci környezethez nem igazodik.

ezen például úgy lehet változtani, hogy a diák kapja meg a fejpénzt, amit aztán a tanulmányok előrehaladtával esetleg neki kell kiegészítenie. de amikor fizet, akkor többlettudást fizeti meg. nincsen erre kötelezve. ezzel gyakorlatilag magántanulóvá válik.

ez teljesen új érdeltségi rendszert hozna létre. a diák abban érdekelt, hogy minél gyorsabban, minél értékesebb tudáshoz jusson, gazdálkodnia kell, pontosan meg kell választania hol, mikor, kitől, miből tanul. a tanár abban érdekelt, hogy értékes tudást adjon át a tanítványoknak, különben nem lesznek diákjai. az egyetem pedig abban, hogy az intézmény presztízse növekedjen, hogy többen válasszák az intézményt. hiszen nem kapja meg automatikusan a keretszámot.

az egyetem működhet közhasznú társaságként non profit formában, az intézmények fenntartója lehet például a város, ha fontos neki az egyetem. gondolom miskolcnak, debrecennek, szegednek, pécsnek, veszprémnek, győrnek fontos lenne. de persze létrejöhetnek for profit magánegyetemek is akár a régi intézményekből, akár újonnan. és a fejpénzzel lehetne oda is menni. graphisoftos bojár például csinálni akar egyet for profit jelleggel. nyilván ekkor hamarabb elfogyhat az állami apanázs, de esetleg hasznos tudást lehet így szerezni, akkor esetleg megéri mondjuk valamennyi hitelt felvenni, tanulás mellett dolgozni, persze nem kötelező, mindenki mérlegelhet. és esetleg még az is előfordulhat, hogy a for profit magánegyetem jobban gazdálkodik, mint a non profit, és akkor még a képzés sem kerül többe. ez nem törvényszerű, de lehetséges.

ez azt jelentené, hogy az egyetemek döntően magántanulókkal működnének. érettségi után szerződni lehetne az állammal a magántanulóvá válásról. a hallgató kap valamennyi címzett céltámogatást, amit mondjuk a helyhatóság, a nemzetközösség kiegészít, lesz mondjuk 10,000 eurója, amit tanulmányi célokra használhat fel, és cserébe az állampolgár vállalja, hogy szakmát szerez. ha ez átmenetileg vagy tartósan akadályba ütközik, akkor módosítani kell a szerződést.

tehát a szerződés az állam és az állampolgár között jön létre, és nem az állam és az állami fenntartású intézmény között.

ha valaki úgy ítéli meg, hogy ez számára túl kockázatos, akkor választja a másik utat, lehetőség van állami egyetemen szakmát szerezni.

de összességében az állam csak annyi embert képezhet ki, amennyit foglalkoztatni tud, az állami apanázst pedig a társasági adóból kell biztosítani, gyakorlatilag a piac fizeti a magántanulót, az államnak annyi dolga van, hogy az érettségizettek között szétterítse a pénzt.
Árpi, azért tudod, hogy ez nem ugyanaz a kategória ám.

Egyébként, az Ingyensörös kérdéssel az a probléma, és egyébként jogosan vetődik fel, hogy miről is lehet ám népszavazást tartani. Merthogy mindenki "tudja" hogy ez egy komolytalan kérdés, de nem elég érezni, hanem tudni kell olyan értelemben mint a rendőrségnek kell tudni, hogy x esetben mikor nem történt bűncselekmény például.

Ilyen szempontból jó volt, hogy felvetődött az ingyensörös kérdés. Nem olvastam a hivatalos indoklást amiben elutasították az ingyen sörös kérdést. Személy szerint én az alkotmánnyal ellentétesnek tartanám, mivel

70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.


Ha ezen túlmozdulunk, tehát mondjuk előnyök/hátrányok szempontjából vizsgáljuk meg a dolgot, akkor azért el lehet mondani:

- A felsőoktatás most sincs ingyen. Az emberek adójából fizetik.
- Az egyetemi képzés hosszútávon bevételt hoz az államnak az ott képzett hallgató későbbi adózása alapján ami nyilván magasabb mint ha nem járt volna egyetemre.
- Az egy közjó, a Bolognai elvek alapján, ha létezik felsőoktatás, mert többek között intelligensebb társadalom jön létre a segítségével.
- Az adó formájában finanszírozott felsőoktatás esélyegyenlőséget teremt, ami többek között segít megakadályozni egy önmagát újratermelő zárt elit kialakulását.

Egyébként tandíjat bevezetni megszorítások idején még úgy sem szabad támogatni, mert a vak is látja, hogy a tandíj bevezetését az állami források elvonása fogja követni, ami azt jelenti, hogy jó esetben ugyanott vagyunk színvonalon csak még pluszba fizetünk azért, ami feladata lenne az államnak. Hopsz.
írok erről holnapra (mára), csak pár point:

"- A felsőoktatás most sincs ingyen. Az emberek adójából fizetik."

ez a tandíjjal együtt is igaz, csak _van_ saját részhozzájárulás (ez is a neve)

"- Az egyetemi képzés hosszútávon bevételt hoz az államnak az ott képzett hallgató későbbi adózása alapján"

már amennyiben nem büfé-ruhatár szakra ment az ebadta, vagy Mekk Elek Főiskolára.

"- intelligensebb társadalom jön létre a segítségével"

ez a közjó azért elsősorban magánjó, úgyhogy a saját rész jogos

"- Az adó formájában finanszírozott felsőoktatás esélyegyenlőséget teremt"

igen, épp ezért van szükség ösztöndíjrendszerre és a rászorultság figyelembevételére. DE! szükség van a rászorultság HIÁNYÁNAK figyelembevételére is, ahogy a gyurcsánynak se kell gázártámogatás meg családi pótlék!
ja és "bevezetését az állami források elvonása fogja követni"

egyelőre ez nem történt meg, de jobb azzal megbarátkozni, hogy ha 10 százalékos deficittel indulunk, akkor az azt jelenti, hogy az a 10 % eddig ajándék volt, és le kell róla mondani.
ez a tandíjjal együtt is igaz, csak _van_ saját részhozzájárulás (ez is a neve)

Önmagában szűkíti a jelentkezők körét, mivel nagy kockázati tényezőt jelent. Legalábbis bizonyos összeg mellett, mondjuk akkora összeg mellett amit terveznek befizettetni.

Önmagában a sajátrész csak pénzelvonás. Mivel valódi választás, döntés vagy változtatási lehetőség akkor sincs.
a "hülyediák" nem csak önmagában jó, hanem megéri hülyediákokat előállítani. Jogorvoslatra valódi lehetőség pedig nincs a felsőoktatásban.

most jöttem vissza párnapos szabiról és beleolvastam egyik kedvencembe, a szélsőközépbe. nekem annyira teccettek, h ide is belinkelem nektek:
szelsokozep.freeblog.hu/archives/2007/06/05/Horthy-fasisztak_vagy_zsidougynokok/
nesze neked ovi:)
szelsokozep.freeblog.hu/archives/2007/06/06/A_magyar_kozelet_Antikrisztusa/
nesze neked El Qró:)
szelsokozep.freeblog.hu/archives/2007/06/06/A_magyar_kozelet_Antikrisztusa_II_resz/
A kormanyzat 1.7 milliard forintot kolt a reformok kommunikaciojara.

index.hu/politika/belfold/kommkolts060/

Na ez aztan az igazan nagy arcatlansag azok utan, hogy bevallottan az osszes part egyutt nem koltott ennyit kampanycelokra. (MSZP 386 millio, ugye?)
Hihetetlen!
Beszereltem egy biztonsági zárat. Ezzel súlyosan sértettem a betörők gazdasági érdekeit. Akkor most szereljem le?
süti beállítások módosítása