W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A ló elszáll

2007.05.29. 04:00 Tóta W. Árpád

Amikor a kétezres évek elején Gyurcsány Ferenc elhatározta, hogy visszatér a politikába, és valamit csinál ezzel az országgal, nyilván a személyes kötődések miatt magától értetődően választotta ehhez az MSZP-t. Ott volt esélye a csúcsra emelkedni; joggal gondolta magát okosabbnak és szebbnek Kovács Lászlónál, Horn Gyulánál, pláne Medgyessy Péternél. Ha csak az eszme, a vízió vezette volna – már amennyiben elhisszük neki, amit erről mond -, akkor vihette volna azt a Fideszhez, még inkább az SZDSZ-hez. De Orbánt megbuktatni lehetetlen, az SZDSZ nagyokosai közt meg talán feszélyezve érezte volna magát műveletlen gójként proligyerekként. MDF akkor nem is volt, maradt az MSZP. Ahhoz tudta a jelszót. Sikerült neki: miniszterelnök lett, választást nyert, a párt magasba emelte és szívébe zárta.

Egy éve állt elő azzal, hogy mit ért ő valójában politikán, meg országcsináláson. Hogy az egyáltalán nem olyasmi, mint amit az udvarláskor előadott. Hanem egy amolyan polgári, kapitalista tesz-vesz-város lesz itten építve, nem utolsósorban azért, mert a bábszínházra már nincs pénz.

Jöttek-e páran?


Ettől aztán támadt persze némi zúgolódás a pártban. Hiszen egyrészt 2002-ben az ellenség akart polgári Magyarországot, másrészt jó-jó, kapitalista ország vagyunk, de ez mégis a Szocialista Párt, jelentős történelmi hagyományokkal, valamint élősködéshez szokott garnitúrával. Plusz az úgynevezett szocialisták egy jó részének semmiféle elképzelése nincs arról, hogyan kéne kinéznie Magyarországnak, csak annyi, hogy ők egy nagy fekete autóból szeretnének kinézni rá.

Abban nekik nincs biznisz, hogy elveszítsék a pozícióikat, befolyásukat, költségtérítésüket. Persze, Gyurcsány könnyen beszél a milliárdjaival, de a mezei képviselőnek azért nem mindegy, sikerül-e privatizálni az erőművet, vagy közpénzből felújítani, vagy valami. Ideig-óráig elélnek Blair gyakori említésén, de aztán viszketni kezd a markuk. Nekik szólt az őszödi beszéd eredetileg. A demokratikus Magyarország legnagyobb hatású szpícse lett, csak épp nem úgy és nem azok számára, ahogy Gyurcsány tervezte. Tévéfoglaláshoz, randalírhoz remekül bevált. Az úgynevezett szocialisták meggyőzéséhez nem volt elég. Az árulás azonnal bekövetkezett, és kiszámíthatatlan, mikor és milyen erővel támad újra a téeszelnökök titkos páholya. Új és régi balosok, trockisták, lukácsisták, vörösbárók. Kurvaország stricijei. Rájuk férne egy hosszúlépések éjszakája, hogy eltűnnének egy újholdas éjszakán nyomtalanul. De nem tűntek el, és nem jó a kedvük, mert fogy a levegőjük.

Polgári Magyarország: a magára hagyott, elárvult víziót kapta fel és formálta át. Ehhez az úthoz választotta lovául a Magyar Szocialista Pártot: hogy végleg leszámoljon a szocializmussal. Eleve fordítva ült a lóra, és az bizony nehezen navigál rükvercben. Az se biztos, hogy ló az, és az se, hogy jó-e a szamár, ha ló nincs.


Címkék: mszp történelem gyurcsány

539 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1688552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És már le telt az első év a négyből. Az eddigi icuri-picuri elszántság is elenyész az mszp-s képviselőknél. Egyre nagyobb a para, hogy a lehetséges újjabb és újjabb intézkedések úgy leverik a választói biztosítékot, hogy azt nem sikerül visszakapcsolni a választások reggeléig. Még akkor se, ha a Zorbándeuchrépásiszíjjártó mindent meg fog tenni ezért az utolsó fél évben hhhhahaha.
:) szinte sajnálni fogom Gyurcsányt ahogy így olvaslak...
Az a "gond" ezzel a kis szösszenettel, hogy ez nem a szokásos vitaindító, hanem egy egyszerű helyzetjelentés, amire maximum biccenthet egyet az idelátogató magyar, és maximum odaböki a végére azt a smileyt, ami a politikát és a közéletet szemlélő ember akár hungarikumnak is nevezhet: ;-)
Szep jo reggelt mindenkinek!
Igaz nehez vitazni amulttal, a szandek kitalalasa szinten bonyolult ha a szemley kinek gondolatait kutatjuk egy ilyen kaliberu ember mint Gyurcsany. Valoszinu, hogy barmi legyen is a hatterben, ez egy meggondolatlan es hosszu tavon is pusztito, koz es on-veszelyes beszed lett akarminek is indult.
Az is igaz, hogy nem a heleys iranyban folynak errol es az orszag helyzeterol a vitak, hanem mellekes dolgokon veszekszunk mind. Es ezt latni ep esszel vacak egy tudat.
Tótát is jól átkúrta Gyurcsány , ahogy látom :) Gyurcsány esetében az sem igaz amit gondol, nemhogy amit mond egy hazug féreg. Az egész élete egy nagy hazugság volt. A nagy "igazságbeszéde" a szokásos handabandázásai egyike volt.
Carnivora: én is így látom. Még hogy Gyurcsány elhatározta, hogy csinál valamit ezzel a (k**va) országgal?!!! Vicc.
De egy pillanatra átlépve fletó személyes kvalitásain: nem hiszem, hogy ez az erős centralizáció, amit minden területen végrehajt a kormány, ahova csak elér a keze, a cocilizmus lebontását és a Polgári Magyarország építését szolgálná. Éppen a háttérben lopakodó vörösbárók miatt nincs ma lehetőség a hatalom legkisebb szeletének "leadására" sem, értem ez alatt a regionális decentralizációt, vagy épp a szociális és igazgatási szféra részbeni piacosítását, civil kézbe adását, támogatva a helyi közösségek nagyobb szerep- és felelősségvállalását. Elég, ha megnézitek, hogy működik a Nemzeti Fejlesztési Hivatal, pl.
Na, drága tetterős barátaim itt a végén! Mert ti végeláthatatlan bölcsességű vezéretek az kirángatna minket a fekáliából,mi? Mert az ő szava szent és keze a szarból is két pofára zabálható aranyat csinál. És mindehhez csak járulékot kell csökkenteni. Persze.
A múltban meg lehet turkálni nyugodtan. Csak azt nem tudom, hogy miért pont O. volt az aki ott tudott lenni a rendszerváltáskor, elég pénzzel és támogatással, ha az a büdösmocskosátkozottkomenista rendszer őt annyira nagyon kizsákmányolta.
És hidd el nekem, ha választanom kell, inkább teszek az ország elejére egy embert /aki akárhogy is, de százmilliókat szedett össze/, mint egy olyat, aki életében nem dolgozott, leszámítva 8-10 kampánydisznóvágást!
Gyurcsány-nagyon helyesen-beszédében igyezett felrázni az elkényelmesedett apparátcsikokat, ami többszörösen is rájuk fért.Felhívta a figyelmet arra, hogy ami a KISZ-ben esetleg a pártban elég volt, -ill.ott sem-az ma már nem hogy kevés,megengedhetetlen.Hndabandázott? Igen, mert az nem igaz, hogy nem csináltak semmit.Például kiosztották fizetésemelésekben,13.havi nyugdíjban a vagyont,de egy sor jó gazdasági intézkedést is tettek.Utána lehet nézni.Kedves Carnivora! Handabandázni egyébként Orbán spori szokot,gyakorlatilag csak azt.Nem csak a hallgatóság, de talán ő maga sem érti az a halandzsát, amit előad-ld.jobbos nyugati és magyar mértékadó vélemények.Egyetlen értelmes javaslata sincs, de értelmetlen sem.Csak az, hogy mondjon le és majd ő mint nagy nemzetmentő, mindent rendbehoz.Lehet Gy-t utálni, de a jövő -mindnyájunk érdekében-remélem őt igazolja, mert ő legalább tenni akar, s tesz is.Az első eredmények hamarosan meglátszanak.Tiszta szívből kívánom, hogy a Felcsút jusson fel az NB-I-be, de ott legalább annyi szerepe lesz, mint Orbánnak a magyar politikában:zakó zakó után.2o1o-ben az örörkös miniszterelnök is alsóbb osztályba léphet, a mértékadó magyar jobbosok legnagyobb megkönnyebbülésére, és a külföldékére is.
rattacha:Összefoglalatad a következő sokszáz hozzászólás lényegét!O.V. első kereső foglalkozása:miniszterelnök.Azóta felmondási idejét tölti.
rattacha 2007.05.29. 06:24:34

Istenem ez a buta bolsi logika ... mindig orbán. nem nagyon érdekel Orbán sem a tény az, hogy 1998-2002 közt jobban mentek a dolgok ezt mutatja v.mennyi adat, és elemző. Mehettek volna jobban is az tény, de egyenlőre orbán 2002 óta hangyafing kb. így abszolute nem érdekel a Megyo-gyurcsány páros pedig évtizedekkel vágja haza az országot. Amit most reform címén végeznek nem több ámokfutásnál még ami működött azt is teljesen tönkreteszik , és semmit nem állítanak a helyébe. Ez mondjuk a hadsereg esetében még ideig-óráig elnézhető lett volna egyenlőre nincsen veszély, de az egészségügy, vagy oktatásügy esetében már neccesebb ...

Egyébként Orbánéknak az az egy értelmes ötlete volt biza az lett volna a rendszerváltás járulék, és adócsökkentés összefüggésben a szociális handabanda csökkentésével a bibi az volt, hogy a törpe túlígérte magát, és ígérgetett fűt-fát-gumicukrot.
Egyébként már többször megmutatkozott ebben az országban, hogy , ha v.hol csökkentették az adót, vagy az árat nőtt a bevétel míg fordított esetben csökkent. A MÁV-nál éppen most volt pofára esés , ahogyan horror árakra növelték a tömegközlekedés árát csökkentek a MÁV eddig sem túl magas bevételei :) reform rulez.

Gyurcsány halálra dolgozta magát? :D így kora reggel lefordulok a székről. Mikor dolgozta magát halálra pontosan? , amikor KISZ vezér lett? a rendszerváltás után, amikor a KISZ-es kapcsolataiból összeszedett pár milkát, vagy az Apró elvtárs unokájának elvétele után, amikor a milliárdok jöttek? az adócsalás volt olyan nehéz? :D
rattacha, kedves barátom, honnan veszed, hogy ha valaki bírálja a kormány politikáját és Fletó Őkegyelmessége szent személyét, az csak valamiféle orbánista büdös fideszes lehet?!!! Teljesen igazad van abban, amit leírtál, viktorom se lenne jobb. Vannak ebben az országban olyanok, akik százmillákat szedtek össze és nagyjából normálisak maradtak. Ezért nem politizálnak, sajnos.
A vita itt azt hiszem nem is a vezérekről folyik - Árpád írása se róluk szólt -, hanem a háttérben megbúvó holdudvarról, elitről. És e tekintetben valszeg van igazság abban, amit Tóta mond. Ismerek egy-két ilyen arcot - szellemi "elit", még a kiszből reánk maradva, illetve azt az akolmeleg szellemiséget örökölve -, és ők bizony frusztráltak egy picit, mert hát nem erről volt szó! Egy dolog tartja kordában őket: a legkisebb pozíció is az ő kezükben van, dönthetnek, uralkodhatnak, aláírhatnak pecsétes-fejléces papírokat. Amíg ez így marad, befogják a pofájukat.
limbeau 2007.05.29. 06:09:41

Gyurcsány csak a régi buta prolikat akarta kilőni max. öszödön, és a saját elvtársainak előkészíteni a terepet ... , ezt látom itt a városkámban élőben is.

Ezek az állami szarságok mindig is a lenyúlásról szóltak akárminek is hívják őket Nemzeti Fejlesztési Hivatal, vagy Széchenyi Terv ...

Gyurcsány meg Orbán közt annyi a különbség , hogy Orbán idején mondjuk 200 ezerből 100 ezret megtarthatott az ember manapság meg 400 ezret kell betermelni, hogy az a 100 megmaradjon ... -

gabo54 2007.05.29. 06:31:44

Fizetésemelésekben? :D:D te sem dolgoztál mostanában túl sokat ... a 13. havi nyugdíj egy baromság aminél csak a 14. havi nyugdíj lett volna még nagyobb baromság. Manapság, aki az utóbbi években ment el nyugdíjba több pénzt kap, mint az átlag magyar 20-30 év közti munkavállaló ... gazdasági intézkedésben nem tett semmi jót , de nem lehet erről sok fogalmad, mert nem írnál ilyen hülyeségeket. A kis, és középvállalkozások jelentős hányada éppen élet-halál harcát vívja.

Orbán továbbra sem érdekel igazán nincsen semmi szava , tehát az is hülye, aki mindig vele jön elő, majd 2010-ben kifejtem újra a véleményem róla, amikor megkezdi második országlását.
Igen, hatalmas jegenyefa Ő. Zseniális üzleti húzásait (állami ingatlanok megvásárlása és visszabérlése, stb) MBA-képzéseken oktatlyák. Politiko-filozófiai műveinek (a "22 millió román"-nak és a többinek) Eötvös és Bibó életműve mellett a helyük. Csak az a fránya pártja. Az az Ő nagy tragédiája. Nem hagyják Nekije, hogy megvalósíccsa a - nyilván saját élettörténetével hitelesített - Polgári Eszmét. Az élet néha oly igazságtalan!
Kedves Árpád, azért ne vonatkoztassuk el ennyire Gyurcsányt a gengszterváltást meglovagoló sikerlovagoktól. Ugyanannak a kutyának a kölke, még akkor is, ha most megpróbál különbnek látszani.
... A többivel alighanem egyetértek.
Nem tartom magam Fletó-fannak, bár a Viktortól meg kifejezetten kiver a víz.
Alapvető szkepticizmusal figyelem a kormány tevékenységét, a legnagyobb bajom, hogy egyáltalán nem látom, mitől lesz nekünk jobb a Fletó féle 'reformoktól'.

Ugyanakkor bárki bármit mond, tény, hogy Fletó az első, aki nagyot rúgott a szarkupacba. Az is tény, hogy személyesen neki (amúgy ez vonatkozik a pártjára is) nincs más esélye, csak ha valami tényleg pozitívan (és érezhetően pozitívan) változik.

Jelenleg még korainak tartom, hogy 'ítéletet mondjak' a próbálkozás felett. Az viszont aggaszt, hogy nagyon telik az idő, és még tényleg csak annyi látszik, hogy fel van kavarva a szar.
Javaslom,próbáljunk GyF-ől beszélni. Az nem túl meggyőző dicséret,hogy OV is olyan.(Egyébként nem olyan.)
Az egész ország egy nagy KISZ-szervezet lett.A'89 környékén megingatott hatalmuk újra megszilárdult.Ugyanazokat a faszokat látom most,mint akiket diák koromban a főiskolán,az egyetemen Az Operaház főigazgatójától kezdve az adóhivatal- osztályvezetőkig,stb...
Ha Szegeden voltatok diákok,mondjuk a '80-as évek elején, menjetek le egy jó kis retro-buliba most,minden régi vezér ott fog benneteket várni a városkapuban.És a mi drága GyF-ünk ennek a koronának a legfényesebb gyémántja.
Arról beszélünk, akiről csak akarunk. Javasolni persze lehet, de itten szólásszabadság van. Akár tetszik akár nem. :)
A ló meghal elsősorban. A nikkelszamovár meg elszáll. Minden valamire való háztartásban van tükör. A sírásóban nem vagyok biztos. Maradok a buszmegállók szétverésének vehemens bírálatánál.
countrystudy A Világ összes politikusa a haverjait,rokonait,üzlettársait állítja a zsetonos posztokra.Ezért akarnak hatalomra jutni.Nézd meg a Bush adminisztrációt,a Brit munkáspártot,vagy bármelyik alakulatot.Fletó is ezt csinálja,Ovi is ezt csinálta és amíg politikusok élnek a földön,ezt fogják csinálni.
sga 2007.05.29. 07:12:01

Ferkó, akkora nagyot rúgott a szarkupacba , hogy tavaly óta az egyik helyi szoci háttér cimbije mifelénk csatornázásból már a második ferrariját veszi ... :)))
sga,az első szavam a "javaslom",nem a "parancsolom" A szólásszabadság nekem is az egyik legfontosabb érték.Nem is értem,mit akartál mondani.Én azért olvasom ezt a blogot, meg az összes elérhető újságot,mert sokkal érdekesebb az élet,ha a másik álláspontját is tudom.
Árpi,most azért nem ájultál el magadtól,ugye?
OV-t talán hagyjuk, most nem róla van szó.
Az öszödi beszéddel csupán annyi a gond, hogy nem zárt körben kellett volna elmondani, hogy aztán Szili-ék ezzel próbálják megpuccsolni, hanem főműsoridőben a TV-ben, és akkor azt mondanám, ez igen, végre valaki őszintén beszél.
A reformokról pedig még bőven korai ítéletet mondani. Az igaz, hogy össze-vissza kapkodnak, de legalább végre elindult valami annyi év után.
"Működő rendszer"-nek pedig nem nevezném az egészségügyet, azon már rontani nem sokat lehet.
Ferenc testvér igen is nagyon akart valamit. Bele akarta magát írni a történelembe. Erről is hazudott, mert azt mondta, hogy nem annyira.
Azért Medgyessyt is ő irányította már a háttérből. Nem igazán lehet bebizonyítani, de mi van ha ő is csak egy báb. Ott van mögötte az asszony és a hálózat, csináltak belőle milliárdost aztán meg politikust. Nem lehet, hogy az egész csak szemfényvesztés?
Figyelmeztető jel, hogy Eörsi M. megint előhozta az autópálya témát. Emlékezzünk Medgyessy bukása is így indult...
Szvsz ez is uolyan szar cikk lett, mint a Gazda Albertnek a Ferenc és a mesebeszéd c. szösszenete az Indexen.

Egyszerűen szánalmas, hogy még csak meg sem említik, mennyire elbaszták Gyurcsányék az állam pénzügyeit.

Hogy az államadósság lényegében a duplájára nőtt, hogy éveken át nyakló nélkül szórták a pénzt, vették fel a hiteleket. Hogy emiatt komoly megszorításokra van szükség. Hogy erről végig hazudoztak, csúsztattak, titkoltak.

ÉS nem a hazugság a fő bűn, hanem a következménye: hogy sok ezer milliárd lett itt elkúrva a semmire.

De erről egy kurva szót se, mit is csináltak az elmúlt 5 évben. Hanem mint valami naív hülyegyerekek, beszopják amit Gyurcsány elszavalt. Basszus, minden szaros politikusnak vannak gyönyörű ígéretei egy csodálatos Magyarországról, ebben mi az új? Tett vmit is ezért Fletó? Megvalósult bármi is az őszödi baromságaiból? Pártelnökként átalakította a pártot?

Szánalmas ez a seggnyalás, mintha Gyurcsány jót akart volna, csak téeszelnökök titkos páholya lenne a visszahúzó erő. Hát lófaszt. Gyurcsány a legnagyobb felelős az állam pénzügyeinek az elkúrásáért, a mostani megszorításokért. 2-3 havonta előáll vmi új Mo. vagy más hangzatos tervvel, amiből persze semmi sem lesz. De van pár hülye publicista, aki még beszopja az ilyeneket, gratulálok.

Tóta W.!

Ne nehogy mán' szegény Gyurcsótányt sajnáljuk már.
Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, hogy megbasz@ák.
El Qró elvtárs a pénz mellé szeretett volna hatalmat is, mert már nagyon unta számolni a milliárdokat. Azt is meg lehet unni...
De ˝politikát csinálni˝, ˝megcsinálni egy országot˝ az ˝kihívás˝.

Hát ezt nyögi most az ország: egy önjelölt megváltó zavaros küldetéstudatában tesz tönkre mindent.

TE, tóta w. és a többi, mint azurák és friderikusz SZERECSENMOSDATÁST VÁLLALTOK, TOVÁBB RONTVA A HELYZETET.
A társadalom kivetné magából ezt a szart, de a média továbbra is fenntartja az illúziót azzal, hogy ilyenekkel tömitek a kedves állampolgárok fejér, mint ez a poszt is.
Andal a szocik ott kúrták el,hogy betartották a választási igéreteiket és tényleg nyakra-főre szórták a lóvét,de az eladósodás története nem itt kezdődött,hanem a 2000-től folyósított államilag támogatott lakáshiteleknél.Erről sem beszél senki.A balfasz szocik meg szórták a lét tovább.
Az a baj, hogy egy éve az ún. értelmiség is bedőlt a gyurcsányi Potemkin-országképnek. Vagy ha látta, hogy mi van akkor ugyanolyan bűnös, mint az mszp-szdsz slepp. Eltelt egy év, és tulajdonképpen ugyanott vagyunk, mint akkor. Egy csomó intézkedést hoztak, amit, ha a fidesz kerül kormányra valamikor visszavonnak, aztán megint jön a médiával megtámogatott szoclib oldal, és hatalmas kampánnyal kicsinálják a fideszt,és újra más irányba indulnak el. És lassan a fél ország elhúzza a csíkot mert nem lehet itt élni. Ha ez a cél akkor baromira ügyesek.
Olyan ez a mostani kormányzás, mintha egy korai kapitalizmusban írott tankönyv alapján történne.
Ja és akkor nem zavarta ferencet a mutyizós világ, a posztkádári szenny, amikor "megteremtette" a vagyonát? Csak most?
masterblaster 2007.05.29. 08:01:10

Nem volt még hozzá szerencséd eddig ez a szerencséd , eddig sem volt túl szuper, de addig nem kellett volna felszámolni míg nem álítanak a helyébe v.mi normálisat.
Tudod v.hogy az egésznek, úgy kellett volna lezajlania, hogy kitalálják legyenek súlyponti kórházak, akkor azokat először is modernizálják, felszerelik pénzt adnak nekik a betegek ellátására nem pedig papíron kijelölik, hogy ez a súlyponti v.mi ...
Nem ártott volna egyeztetni a szakmával már előre, és az orvosok, ápolónők átcsoportosításáról gondoskodni ...
Ezzel szemben ferkóék csupán annyit csináltak, hogy belecsaptak a lecsóba itt-ott kórházbezárások , amelyek ráadásul igen egyedi logika szerint zajlottak le lásd. nemrég felújított kórházak, világszínvonalú tüdőszanatórium , amelynek egy hibája volt, hogy értékes az ingatlan stb.

Ami elindult eddig a Gyurcsány rezsim reformjainak következményeként az kb. annyi, mint ami anno elindult a haderőreformként, és amelynek a vége az lett, hogy ma gyakorlatilag nincsen honvédség.
Fxomba, már megin' összeugrottatok. Ezt imádja a magyar. Csak gondolkozni/dolgozni ne kelljen.

A legújabb kori magyar "demokraták" meg hazudtak, hazudnak és hazudni fognak. Héló, ha nem teccik a demokrácia, teccenének diktatúrát csinálni (ez fordítva is igaz). Vagy pofát befogni. Ugyanis:

A lárpurlár vinnyogók teszik tönkre az országot, nem a zorbánygurcsány.

Le a hisztis, munkakerülő országromboló, hazudós, nyafogós, áruló, irigy, hatékonytalan, buta, sorozatbambulós, sültgalambravárós patópálos, panamázós, sunyi, hőbörgős, xenofób, egyáltalán-nem-vendégszerető, csaló, kárörvendő, kurvanagy-tehetségét-eltékozló, demagógiát imádó magyarokkal.

Ti - akik ilyenek vagytok - kúrjátok, és kúrtátok el mindig is ezt az országot. Gyurcsi meg Orbi hozzátok képest lófing. Kösz, balfaszok.

TWÁ: TSZelnök maffia, Zöldbárók, trockisták, háháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháhá. Ez kurva vicces volt. Héló, milyen gombát ettél te a hétvégén? Vagy ez valami újfajta üldözési mánia? Jobbulást:-)
Ez olyan, mint a bevándorlóveszéllyel való kib. üres fenyegetés volt a zállampolgársági népszavin. Háháháháhá. Röhej. Óóóóórvost nékije.


Andal 2007.05.29. 08:14:30

Így-így.

Ráadásul ugyanezek az öreg elvtársak ott voltak Horn idejében is Hornék mégis elkezdtek belecsapni a lecsóba helyrerántották a gazdaságot ... csak az volt a különbség a Horn éra alatt, hogy Bokros Lajos egy világszerte elismert gazdasági szakember volt míg ma három dilettáns rablóbarom irányítja a gazdaságot, akiknek fingjuk sincsen az egészhez.
Mintha kesztyűs kézzel íródott volna eme szösszenet.Mintha valami jótékony homály borítaná Árpád éleslátását.Mert Fletó királysága csak romlást hozott.Amit nem sajátkezűleg intézett(24 óra a nap meg az éjjel),azt szakavatott segítők végezték/végzik.Szégyen hová süllyedtünk 6 év alatt.Lehet ezt lakkozni csak nem érdemes.Orbán idején elől és mintaország,most meg szóba sem állnak velünk komoly politikai és gazdasági vezetők.
Tóta Árpi!

Alulmúltad önmagad.

A Kóka-altájtisztítás egy fokkal élvezetesebb volt, de ez most mélyen bent van és őszintén hat.

Éljen az El Qró fanklub.
morpho:

Imádom amikor a fideszt emlegetik az államadósság, államháztartási hiány kapcsán. 5 év eltelt már, könyörgöm. Ha tényleg annyira szar volt a helyzet, akkor nem kellett volna osztogatni 2002-ben Megyóéknak. Orbánékat is mennyire szidták 1998-ban, amikor nem folytatták a Horn osztogatásait (pl. nyugdíj-emelés hiszti, 4-es metróra ogy. megkerülésével kiosztott 200 milliárd stb.)

Bezzeg mikor a szociknak kell magyarázniuk a 2006-os hiányt, akkor szívesen mutogatnak vissza, hogy 2002-ben is hasonló volt, választási évben "sajnos" természetes dolog, hogy sokat osztogat a kormány. Azt a pici különbséget persze nem említik, időközben mennyivel nőtt az államadósság, az adósságszolgálat stb.

Az őszödi beszéd mellett legalább ilyen árulkdó a balfasz Megyó cikke a Népszabiban (6 év kormányzati felelőssége vagy vmi ilyesmi), ahol simán leírja, hogy 2002-ben és 2004-ben is pontosan tudták, hogy nem lenne szabad osztogatni, mekkora szarban vannak, de a népszerűség fontosabb volt. Ennyit a felelős politizálásról.
Molaris,melyik az a komoly politikai és gazdasági vezető,aki nem áll velünk szóba????Csak egyet említs meg!
ha lenne egy azaz 1 db hiteles ember a jobb oldalon, akitől el lehetne fogadni amit mond, és nem csak gyurcsánygyanus hazugság litániákat nyomnának, vagy lenne legealább egy azaz 1 db hiteles ember, akárhol - értitek, AKÁRHOL... már könyebb lenne a helyzetünk.
Akkor talán el mernénk hinni valakinek a véleményét. A többségnek kell a magyarázat. Sajnos kevesen vannak úgy mint Carnivora, hogy mindent tudnak a politikáról, a gazdaságról, az összefüggésekről... (a többiek is épp hajat vágnak valahol, vagy épp utasokat visznek az autójukon, hogy egy klasszikus poént idézzek)

Az átlagember ma már arról szavaz, hogy melyik bűvész vágja ketté hitelesebben a nőt a szinpadon.
(mindenki tudja, hogy a nőt nem vágják ketté)
Molaris bazdmeg ki is volt az ország egyetlen miniszterelnöke, akivel egyik nagy állam kormányfője sem volt hajlandó találkozni??? Segítek: Orbán Viktor
morpho 2007.05.29. 08:27:53

Ez a lakáshitelesdi a tipikusan legnagyobb gyurcsányista demagógia látszik te beszoptad keményen. A lakáshitelesdi tizedannyiba nem került , mint pl. az Afganisztánban vagy Irakban való bohóckodásunk ... vagy a másik postban emlegetett szép hídacska ... -
De az a tizedannyi épp azok kezébe került, akiket pártközelieknek hívunk... És ezeket egyik oldalon sem nagyon szeretjük.
Én nem akarom az adósságot a fideszre nyomni,de azért legyünk már annyira korrektek,hogy mind a két társaság tolta ránk aszart rendesen.Egyébként én nem beszoptam,csak számoltam,pedíg akkor a Fletó még sehol se volt.
Élő kalsszikusunk véleménye szerint egy anyázás meg egy ellenanyázás az nem nullával egyenlő, hanem egész pontosan két anyázást jelent. Ha szétvert buszmegállót látok, akkor újabban nagy üvegtáblákra, csavarhúzóra, villáskulcsra gondolok, hogy újra kéne üvegezni őket, hogy ne ázzanak az emberek. Persze fölmerülnek bennem az ár- és bérviszonyokkal kapcsolatos problémák is.
morpho 2007.05.29. 08:46:09

A fidesz jogosan bele is bukott 2002-ben. Viszont Gyurcsányék egy nagyságrendekkel nagyobb szarkupacot toltak ránk (csak nézd meg az államadósságot, adósságszolgálatot pl.), de erről nem illik sehol sem beszélni.

Ugyanaz a szánalmas magyarázkodás megy. A választás előtt a Népszabi állást foglalt a szocik mellett, mert hogy az ő programjuk kevesebbet árt, jobb mint a fideszé. És szintén egy büdös szót nem vesztegetett arra, mint itt Tóta vagy Gazda, hogy értékelje az elmúlt évek szoci kormányzását, annak következményeit.
Tóta úr ilyen mélyen még nem nyalt be senkinek, remélem ez a cikk csak egy vicc. „SZDSZ nagyokosai közt meg talán feszélyezve érezte volna magát műveletlen gójként proligyerekként” ?!?!?! Ha ezt egy konzervatív lapban publikálod (tudom ez csak egy blog) már fent is lennél az antiszemitizmus.hu –n. Ezért gondolom –többek között- hogy nincs demokrácia magyarországon.
Guga,igazad van,bocs.
Eszt azé még ideszúrom, mer a cseh sört igencsak kultiválom:
index.hu/velemeny/eheti/cseheti5441/
Off,
Guga mester, ahhoz a sztékhez fehér, avagy pettyes busát alkalmazol vajon? (olajon?)
Terrorface: tudod ki kapott francia nagykeresztet egyenesen a francia államfő zakójáról? (nem mintha ez értékmérő lenne, de neked gondolom az) Segítek: OV
OFF
Megosztani véleményt a Vélemény ún. formálóival, illetőleg annak itteni helytartóival. Ezzel felelősség van. A vélemény szabad.
Ez itt a politikai ventilláció? A jobbos a balos vállán sírja ki magát, mert nem érti...
Ki egyértelműen, ki burkoltabban ilyen-olyan.
Az elitkörforgáshoz viszont senkinek semmi köze, ugyanis senki sem profitál belőle így sem, úgy sem.
De. A vélemény szabad.
A goj-ozásról meg annyit én is hozzátennék, hogy ilyenkor szegény proligyerek a Gyurcsótány,
máskor meg a zsidó származású feleségével jön a média, akit üldöznek.(Aki nem mellesleg bolgár pravoszláv rítus szerint ünnepli a karácsonyt, de ezt ne firtassuk, ez hiba a matrixban.)
Baradlay, meg még sokan mások:
regi.pim.hu/Online/adattar/bmk.php
Pl. Medgyesi Péter. Hiába, no, a franciák nem cicóznak...
Baradlay: bocs az általánosításért, de az azzal vádolni GyFet, hogy rosszul ítélik meg külföldön az hazugság. Az, hogy ez a nemlétező dolog pont semjéni "mert hazudot" indokkal van "alátámasztva" az meg demagógia, populizmus és mérhetetlen korlátoltság...
Sziasztok.

Guga 08:29:52.ott a pont.Senki máson nem múlik ennek a nyomorult országnak a jövője, csak rajtunk.Itt, ha lehetne kitenyésztenék a szájba repülő sültgalambot, mer' az frankó.Az akolmeleg nem csak a pártokra érvényes az átlagember is szívesen csapódik valamelyik bégető nyájhoz.Bégetünk az oktatásért, az egészségügyért, a nyugdíjakért stb.De nem teszünk semmit.Hallunk hangzatos szónoklatokat esélyegyenlőségről meg szolidaritásról meg egyfajta elitréteg kitermelődéséről,pofázunk is róla/ellene.De nem teszünk semmit.Miért várjuk másoktól a megoldást?Miért kell jeszavak mentén sodródnunk?Így csak azt érjük el amit választott vezetőink szeretnének:széthúzás, mocskolódás, árokásás.Így lekötve a"zállampolgárok" energiáit tudják csinálni a piti(?)mutyizásaikat, lenyúlásaikat.Mi meg csak hőbörgünk, ahelyett, hogy érdemben tennénk valamit.Úgyhogy pofa sújba, gyerünk dolgozni.
orbángyurcsány = egérmozi
A mindennapok diktátoraival van baj, a gazdasági elittel. A régi elitnél az új sem jobb, ez orbán alatt bebizonyosodott.
...és közben az egérmozi nézői szépen asszimilálódnak, mert az ő élletterükben fegyvertelenek a gazdasági terrorral szemben, amit úgy is szoktak hívni, hogy ésszerűség.
Ez itt az igazi baj, nem az, hogy az egérmozin éppen mit adnak....orbánt, mint pozitív hőst, vagy gyurcsányt, mint...
Kéne egy kis adásszünet az egérmozin, hogy az így támadt csendben hallani lehessen a dzsungel hangjait is.
Aki még ma is úgy gondolja a Fidesz felelős, hasonlítsa már össze a 2002végi hiányt a 2006 végivel. Két-három százalékot a tíz-tizeneggyel. Másrészt az öszödiből tényleg kihallatszik a "gyerünk gyerünk csináljunk már valamit végre". Nem szabad elvitatni. De kihallatszik belőle más is. Beismerése a felelőtlen gazdaságpolitikának, sőt az adatok manipulálásának. Utóbbi a választások érdekében és az EU felé. És az is ott van, hogy ekkora böszmeséget más nem csinált (a Fidesz sem).

Fletó úgy gondolta, hogy az utóbbit is el lehet intézni egy válrándítással. És ha elhivatottan veti bele magát a "reformba", ez el is felejtődik. Gondolhatott volna arra is, hogy ha a "reform" közben hibázik, az Öszöd miatt tízszeres nagyításban látszik majd. Most az van, ami látszott már akkor is, csak ő maga nem hitte: a felelőtlenség és a manipulálás után neki nem lesz elég hitele, erkölcsi tartaléka a reformok végigvitelére.
Mindenkinek, aki még mindig Orbánt emlegeti: Nektek teljesen elment az eszetek? Több, mint öt éve nincs kormányzati szerepe. Aki meg ujjong Fletó "igazságbeszédén", meg a "reformjain" az kb. akkora idióta, mint aki szerint a rendszerváltás idején regnáló hatalmi elit reformkommunista. Választhattak: vagy csendesen átmentik magukat a gazdasági életbe, és - időlegesen átadják a politikai hatalmat (vagy inkább csak egy részét) - vagy lámpavason végzik. Akkor inkább a reformkommunista szerep... GYF "reformjainak" is kb. ennyi alternatívája volt. Úgy elbaszták (ők, nem Orbánék - tetszik, vagy sem), hogy vagy kihátrálnak az addigi "gazdaságpolitikájuk" mögül, vagy belebuknak. Hát kihátráltak. Amúgy egyetértek azokkal, akik szerint ez TWÁ egyik leggyengébb irománya.
Azért ez a leváltási roham kilóg a sorból. Engem meggyőzött. Árpád ez a cikk az egyik legjobb amit eddig olvastam a Gyurcsány beszédről Egyetértek, tényleg az ország rákfenéje ez a tszelnök-háttérpáholy, és ezekkel le kell számolni, és nem megoldás a zorbánverzijó sem, mert ott is ugyanazok a hússertések tartják a széket a fíjjugg segge alatt.
ja igen: engem ti ne küldjetek dolgozni, mert én már dolgozom, ha nem így lenne, nem tartanék el belőle jópár magát manager-nek nevező dilettáns b@lf@szt...ugyebár, az ésszerűség jegyében. Persze, nekik is élni kell valamiből, az ésszerűség diktálja, hogy belőlem éljenek.
Sokkal ésszerűbb az is, ha nem őrájuk haragszom, hanem az egérmozit nézve csapkodom a térdemet.
Carnivora: "...egy hazug féreg..."

Szeretem amikor itt érvelsz :-(
Abban tényleg igaza van Árpádnak, hogy tszelnök-háttérbandát el kéne takarítani , sőt az összelopott vagyont meg el elkobozni, aztán irány minimálbéren egy csepeli lakótelep. De ezeknek Gyurcsány is része, nem különb tőlük semmivel sem.

Azt nem értem, hogy a sajtó miért olyan gyáva, közönséges, unintelligens, és pitiáner-gaz, hogy most támadja Gyurcsányt, amikor végre elkezdett jót tenni. A mai napkeltében a zőrsit azért támedják, mert ki merte mondani ezeknek a fehérgalléros vágósúlyúak egyikének a nevét, és ahelyett, hogy arról faggatták volna kitől hallotta, leb@szták amiért szivárogtat.

Szerintem Gyurcsány valóban rükvercben ostorozza az emeszpés roszinantét, de a sajtó akkor meg nem más mint a kisstílű útszéli haramiák óccsó verőlegényeinek csűrhéje.
Az emlegetett pénzeszsákok, csinovnyikok hatalma addig fog fennmaradni, amíg nem csinálnak egy rendes pártfinanszírozási/kampány törvényt. A mostani 386 milliós határ nevetséges. Legyen ennek a 3-4 szerese. Ami ezen felül van azt meg büntessük kegyetlenül. Lehet, hogy a fejemet veszitek, de a demokrácia akkor is pénzbe kerül. A rossz szabályozás, a korrupció meg még többe, sokkal többe.
Itt SOHA nem lesz rend.
Hazugságra nem lehet építeni.
Azon csodálkozom, hogy őszödön nem borította fel senki az asztalt a beszéd alatt, és emiatt előttem nem csak gyurcsány, hanem az egész szoci képviselőcsoport kompromittálódott.
Különben érdekes ez a baloldali, liberális értelmiségi, írástudó evolúció. Előszőr volt a horhysta, klerikáris Antallbanda, ( meg Hóbagoly ,akinek most nyalják a seggét), aztán az isteni bokros, utánan meg a tolvaj Zorbánbanda. Ájróper Megyó Most mikor már nehéz takarni, hogy az övéik qrvára elartak mindent, akkor jönnek elő azzal, hogy mind a két oldal tehetségtelen rabló, kivétel Gyurcsányi, mert ő legalább nem akar ingyen ebédet. Tulajdonképpen már pozítívum, hogy legalább már azt elismerik, hogy náluk is vannak köcsögök.
szánalmasan ostoba nép vagyunk, és ennek hű paródiája a Politika. a politikai elit olyan, amilyennek hagyjuk lenni. ha nem vagyunk résen, akkor elkanászodnak. arról kár is beszélni, hogy GYF mennyire balos, és az OV mennyire jobbos. manapság szinte sértődötten reagálnak a két oldal képviselői, ha erre az ideológiai bukfencre rákérdez valaki. mert itt a hit a lényeg. nálunk olyan a politika, mint a vallás. vakon hiszünk valamelyik istenben. ha én, erősen limited rálátással és hiányos történelmi tudással észre tudom venni, mennyire röhejes ez az egész, micsoda átlátszó cirkusz van ebben a kurva országban, akkor a nálam okosabbak számára ez nyilván evidencia. de úgy látszik, itt a nagy tömegek iszonyatosan idióták, ha mindezt nem látják.
rühellem a magyarokat és rühellek itt élni.
de sajnos vagyok olyan birka, hogy mégsem takarodok el innen.
Örnagy, mindenütt CSAK köcsög politikusok vannak. Mongyá' má' egyetlen hiteles politikust a palettáról, tökmindegy, melyik oldalról! El kéne zavarni mindet a büdös francba lekvárt kapálni! Vagy rohadtul leszabályozni a képviselői státuszt, megvalósíthatóvá tenni a visszahívást és körmösre, kalodára itélni azt a képviselőt, politikust, aki politikai cirkuszt csinál olyan esetekből, amelyeknek szemmel láthatóan semmi köze a poltikához.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.29. 09:29:15
Különben érdekes ez a jobboldali, értelmiségi, írástudó evolúció. Előszőr volt a lanyha, puhány Antallbanda, ( meg a csuhások ,akiknek most nyalják a seggét), aztán az elmebeteg bokros, utánan meg a tolvaj Kunczebanda. Ájróper Megyó szép emléknek tűnik lopcsencsóri "öszödi" Ferenchez képest. Most mikor már nehéz takarni, hogy az övéik csak levegőbe beszélni tudnak, akkor jönnek elő azzal, hogy "HAZUDOTT", kivétel Orbán, mert ő legalább ingyen ebédet akar. Tulajdonképpen már pozítívum, hogy MÁR CSAK 3 ÉVET KELL KIBÍRNI...
gratulálok!
amikor kicsi voltam, az okos felnőttek nyafogtak azon, hogy a kádárék tkp. jót akarnak, csak hát a nómenklatúra.

azér szereted te ezt a feri gyereket, árpi.
Sziasztok Manipulátorok !!!

Annyiszor kértem már, hogy aki az adatok manipulásáról beszél, az legyen oly' kedves és brékeljen már ide csak 2 db adatot :
- hogy ennyit mondott a kormány(PM, valaki, persze hivatalos jelentésben, nem kampányszövegben) kegyen ez pl 100.
- és íme a független ellenőrző szerv, bíróság, számvevőszék akármi bebizonyíotta, hogy lám ez nem ennyi...hanem annyi. pl 50, mert száz forintnak ötven a fele. Majd akkor beszélgessünk hamis adatokról. Ja, hogy ti a kampánybeszédekből tájékozódtok. Az a Ti bajotok.
Mingyábehalok: ha olyan okos vagy mé nem mész el a halál büdös faszára? Jó az itthoni akolmeleg mi? Meg, hogy ezek a sunyi magyarok értik is, hogy mit beszélsz. De hogy minek...
tökéletesen egyetértek worluk-kal.
viszont hadd emlékeztesselek benneteket Hofi örökérvényű mondására: "kis ország vagyunk egy csőcselékünk van"
ki lenne az a gárda akik leválthatnák a "vörösbárókat" ?
Hmm, kisa, talán ott van Kósa, akinek a városa kinéz valahogy, meg a szegedi Botka, az övé is. Meg a mórahalmi, akinek a városa hihetetlen fejlődésen ment át mióta ő a főnök. Meg a szegény Toller is letett valamit az asztalra. Szerintem a sikeres polgármesterekre lehetne építeni. Vagy nem.
A 386 milliót nem engedem felemelni, ugyanis ha pl Te terrorface el akarnál indulni egyénileg (nem pártharamiák támogatásával), akkor versenyezned kéne a szemét pártokkal, és ha azok többet költhetnek mint egymilliót fejenként egy képviselőre, akkor Neked semmi esélyed nem marad, mint egyszerű dolgozó állampolgárnak.
"morpho" 08:37:19.;"Terrorface" 08:39:28.-eltévesztettétek a házszámot,ez nem az Amőba oldal.
Különben ha jól figyelek éppen két hete húzták ki a nevét a miniszterelnöki meghívottak közül.(Is.)A bukott Blair-en, meg a Putyin cárevicsen kívül mintha átnézne mindenki rajta.Esetleg a Felsőkurottyosi főjuhász fogadja a jövő héten,hacsak addig meg nem tudja,hogy a külföld a "hazudós" ragadványnéven ismeri,és újabban rajta röhög Amerika.Az ilyet nem szeretik a pusztában sem.
winarsky, ezzel azt akarod mondani nem volt manipuláció és nincs is hiány? Mert én ki is röhöglek akkor.

De ha neked tény kell: Sólyomnak készített a kormány egy hivatalos összefoglalót, nem sokkal a választások előtt. Innen letöltheted:

index.hu/gazdasag/magyar/soly061010/

"A leader does not deserve the name unless he is willing occasionally to stand alone."

unfortunately for fleto, courage would be needed to achieve something. making deals all the time just doesn't cut it.
Az egyéniben indulásnak itthon csak vidéken van kultúrája, ott meg nem az számít, hogy mennyit költessz magadra. Ha viszont megnézzük, hogy országosan a pártok mennyit költenek kampányra, akkor az bődületes összeg (nem is tudjuk, hogy mennyi, ez a baj). Amíg nem követeljük meg az őszinteséget, addíg nem is lesznek azok.
Molaris
Orbán komoly külpol problémája volt anno, hogy nem fogadják a Fehér Házban. Manapság meg a konzervatív nyugati lapok nem szeretik a populizmust, bírálják is Orbánt rendesen. Lassan ő is ciki lesz, mint a két lengyel keresztényputtó.
hajjaj!

zsibonganak a fideszesek, orbanistak, h gyurcsany mekkora metely, h eqrt mindent, es nna nehogyman egy erkolcsi 0 vezesse az orszagot.

a sajat peldamat ismerem a legjobban, az alapjan hadd ne sajnaljak egyetlen politikai "fanatikust" sem a fidesz taborabol!

adva van egy valasztas, gyk 4 resztvevo:
mdf: lattuk mar, h mire kepesek, meg DI-nal nagyobb politikai kurva keves van
szdsz: sosem lattam benne raciot
fidesz: amikor indultak tok vagany, "friss" lenduletu sracok voltak.
most egy egyszemelyes part, barmi erdemi mondanivalo (program, 5let, terv) nelkul. raadasul olyan vezetovel, akinek a megnyilvanulasaitol a falat kaparom.

mi maradt?
mszp, vagy nem szavaz az ember, mert nincs kire.
az mszp-nek (ertsd: gyurcsanynak) voltak "reformjavaslatai".
azt sztem egyetlen ertelmes embernek sem kellene vitatni, h nem mehetnek u.ugy a dolgok, mint eddig.
hogy jol nyultak-e hozza? NEM!
hogy kellett volna? nem tudom!

De: a fidesz keressen nekem 2 szamot, aminek u.az a dimenzioja, es adja ossze jol. utana ha OV-t, DFT-t, AJ-t meg PZ-t eltakaritjak a partvezetesbol, akkor orommel szavazok rajuk!!!!

mszp-re szavaztam, es kiba gazosnak latom, amit csinalnak. ez nem "beszopas"
alapjan tortent, hanem egyszeru kizarasos alapon.

Aki fideszes, annak ott van az alomkep, h "de fasza lesz vityaisten ha visszater", de azoknak az mszp szavazoknak, akik felfogjak (es raadasul a sajat borukon tapasztaljak), h milyen szar helyzetben van az orszag, mi marad???

ugy tunik, h gyf nem lesz kepes erdemi atalakitasok garmadara, mert amihez hozzanyult, vagy szarul tette, vagy ha jol, akkor is kiba nagy az ellenallas.

a "masik oldalon" tovabbra sem latok egyetlen konstruktiv gondolatot sem felszikrazni

kerdem +1*: en mibe kapaszkodjak?

hadd ne sajnaljam a fideszeseket!

megj.: ha orbant par evvel ezelott eltakaritja a fidesz a kozeppontbol, most is folenyesen nyerte volna a valasztasokat!
Clyde frog, have you seen the announcement of the two police chiefs by Fleto? The party press-representative speaking beforehand wasn't even having a clue about it. This was a clear (maybe the first) stand alone move from Fleto!
morphonak, meg molarisnak:
Ne fetisizáljátok, hogy melyik nagyobb köcsög politikus áll szóba melyik kisebb köcsög politikussal. Semmiféle elv, erkölcs ezen a téren (sem) létezik. Bármelyik dél-amerikai banditát fogadták a Fehér Házban, ha szükséges volt, és az angol királynő is oxfordi díszdoktori címet adott Elena Ceausescunak, az ismert akadémikusnőnek. Vagy például Reza Pahlavit, a huszadik század egyik legnagyobb gazemberét, szadista gyilkosát mindenhol ájult tisztelettel fogadták. (Őt több mint harminc egyetemen avatták díszdoktorrá, az ELTÉ-n is.) Úgyhogy barátaim, ne hivatkozzatok arra, ki hol szalonképes vagy sem. Ennek semmi jelentősége. Remélem igazat adtok nekem, amikor emlékeztek arra, hogy merre, hol, kik fogadták a szocializmust építő Magyarország Losonczy Páljait, Brutyó Jánosait, Németh Károlyait. Ugye...!
Pascal, röhögj ki bátran...szarok én rá. De ezt a szöveget olvasd át még egyszer, hamár belinkelted. Figyelmesen. Ez nem hivatalos adat. ADAT. Aki a PM kimutatásait figyelte (ami nyilván nehezebb, mint az ilyen buzi kampányszövegek mazsolázása) az kb. 2002-től tudta, hogy mi a helyzet és mekkora a baj.
Én pl. tudtam, mert vettem a fáradtságot. Szvavaztam is a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra, mert az irreális ígéretek között ők voltak a legjobbak.
Röhögj tovább, elég lenne naponta csak egyszer fellátogatni az MNB honlapjára onnan is jópár érdekes adatot tudnál leszedni a gazdaság állapotára vonatkozóan.
Nem volt manipuláció?Én ezt nem állítottam. A kampányban ott volt, de az azért kapmpány.(mellesleg 385,99 millió/kampányköltés/párt ugye, az is elég durva manipuláció, hogy az senkinek nem csípi az az erkölcsös szemét...)
De én kérlek újra és könyörgöm is egy kicsit:
ADAT a PM-től: ez a 100,
TÉNY az ELLENŐRZŐ SZERVTŐL: ez bizony csak 50. Erre várok türelmetlenül.
Guga 2007.05.29. 08:29:52

Le a hisztis, munkakerülő országromboló, hazudós, nyafogós, áruló, irigy, hatékonytalan, buta, sorozatbambulós, sültgalambravárós patópálos, panamázós, sunyi, hőbörgős, xenofób, egyáltalán-nem-vendégszerető, csaló, kárörvendő, kurvanagy-tehetségét-eltékozló, demagógiát imádó magyarokkal.
________________________________________

Nagyon közel vagy hozzà, hogy örökbefogadjalak, Gugikàm :)
szép, gyönyörűszép látvány ez az elöl ló, hátulról szamár motívum, bár kétlem hogy az élösködő alakulat, nem-e éppen bebábozodott volna-e, és most pont úgy nézki, mint csúnya Gyurcsány, de majdha megérik, szép szocialista lesz meg nemzeti, és bevezeti mint a szocializmus a gázt, a villanyt minden házba, meg telepre, meg ott is kánaán lesz ahová nem ígértek,: én igazán szeretem a szocialistákat, hisz úgy tudnak udvarolni, hogy öreganyám is lánynak érzi újból magát, sőt miazhogy szűznek ráadásnak, és majd állítanak neki egy nagy banánfát, a tűzre úgy se nem kell rakni, parázslik az anélkül, hogy Lendvai művézsnő szóhasználatával éljek, a Fidesznek még nőnie kell ahhoz, hogy e nemzetet táncba vigye, hogy a fene enné meg. Bár ha Gyurcsány ebből könyvet ír, én a volt jobboldali publikáló publicistát fogom derékaljban zsenállni :( némá fityeg!
Látod, őrnagy, ebben igazad van, de ők a hírek perifériáján vannak, igazgatják a városkájukat, és nem foglalkoznak túl sokat a "nagy"politikával. Kósa a kivétel, csípem is, bár néha mond ő is marhaságokat. Figyelj csak erősen, és azt fogod látni, hogy ő is napról-napra kurvul "elfele", akár a többi...Mióta alelnök lett a lelkem.
De pl. jobboldalon őt látnám a legszívesebben miniszterelnöknek, ha már muszáj.
Gyakorlatilag 2 dolog miatt nem lesz ma Magyarországon reform:
1. baromi nagy a hiány, ezért a reformokat csak úgy lehet végrehajtani, hogy pénzt vonunk el.
2. a lakosság és a politikai elit részéről nagyon nagy az ellenállás

Gyurcsány lehet, hogy jót akar, lehet igaza volt anno Balatonőszödön, de vele soha nem lesz reform, mivel már kikiáltották antikrisztrusnak, a nép megnyomorítójának és legfőképpen hazugnak.
"Ede bácsi"-jaj az az áldott Brútyó elvtárs!:)Különben nem Orbánt védem van annak baja nélkülem is,csak azt írtam mint tényt,hogy akkor a trutyi nem ért az orrunkig.Igazad van,csak azt nem feledni,hogy Fleto feje körül a csókosai már némi dicsfényt is látni vélnek.Na ettől kapok kiütést.
Terrorface lehet hogy a "két lengyel keresztényputtó." ciki, de az országuk ígéretesen feljődik, meg a volt komcsikat is megfingatják kicsit most. Lehet cserélnék a lengyelekkel szívesen. Kivétel kötelező hittan.
A belinkelt dokumentum, amit Sólyomnak készítettek, 3.6 százalék hiányról beszél, ami az év végére 6.1 lett (2005ös adatok). Ez már csak elég a manipulációra. Ha az öszödi beismerés (lebukás ha úgy tetszik) nem lenne elég.

Nincs olyan, hogy ellenőrző szerv. Minek is lenne.
Óh, szegény Gyurcsányka! Ez a sok pártcsöcsön meggazdagodott, funkcióba jutott köcsög nem engedi érvényesülni. Cry! Micsoda tragédia, hogy az országban demokrácia van, micsoda tragédia, hogy a pártban is demokrácia van! Szegényke azzal a nagyon okos és bölcs fejével nem tud mit kezdeni ezzel, hiszen őtet még a diktatúra know-how-jára oktatták. Felülről, hatalmi pozícióból diktálni. Az összefogást az ellenzéktől való félelemre bazírozni, zsarolni. Hogyan is lenne képes modern politikai eszközökkel meggyőzni saját párttársait, akiket most már hiába riogat Zorbival, a sátánnal.
És milyen dolog is az, hogy egy magát szocialistának valló párt tagjai nem örülgetnek az abszolut antiszociális programnak, vagy inkább csak pénzbehajtásnak, aminek az eredményét, a társadalmi hatásait még senki nem tudja. Igen, a sok értetlen idióta. Nem értik meg, hogy Ferike egy saját képére formált kapitalista pártot szeretne, amihez a szocialista eszmék csak marketingfogásnak kellenek.

És ami a hülye népet illeti. Óh, igen. Vinnyogó, államcsöcsre vágyó kretének gyülekezete. Mi más is lehetne. Milyen jogon akar a sok hülye európai életszinvonalat, vagy legalábbis valami abba az irányba tartót? Milyen jogon várják el, hogy a befizetett adók az ő javukat szolgálják? Milyen jogon várják el, hogy az állam szolgáltasson és ne csak diktáljon és pénzbehajtson. Milyen jogon kérdőjelezik meg a féktelenül pazarló, klientúra zsebét tömő, tolvajbanda intézkedéseit, miközben nem tudják fizetni a számláikat? Fúj, micsoda geci nép ez a magyar. Csak nem az van, hogy ha a vezetői szétlopják és felélik az állami vagyont, akkor ők is kérnének egy picikét belőle? Hogy képzelik a kis senkik? Az csak a pártelitnek jár. Pontosan azoknak és utódaiknak, akiknek az elmúlt 40 évben.

Ó, igen. A szemét, disznó csőcselék képtelen elfogadni a zseniális kapitalista reformer bácsi nekik szánt szerepét. Olcsó munkaerő, akinek csak annyi pénz jár, amennyit az utolsó fillérig vissza lehet tőlük szedni. A rohadt plebsz, amelyik nem óhajt asszisztálni a felső tízezer kényelméhez. Jujjj!
Én nem is értem az orbánozókat kat, Orbán klatt sokkal jobbak voltak a nemzetgazdasági mutatók, s ez a lényeg. Igaz a végén elkezdett osztogatni, de nem volt lehetősége kifutni. 2001-ben még a 2008-as Ájró reális cél volt, most meg...
Tőlem lehet balos kormány, ha csökken az államadóság, a költs. hiány, és a a GDP-nő, látszik az Ájró az alagút végén, akkor az ideológia tökmindegy.
A belinkelt dokumentum, nagyon helyesen 3,6 százalék hiányt JELEZ ELŐRE. Ez szupi auztán LETT 6,1. Azt ugye nem akarod számonkérni rajtuk, hogy elbaszták a jóslatot???Azt nem lehet. Jó tudom én hogy ha Bokros Lajos tudta, akkor ők is tudták hogy több lesz a hiány. Node ez nem egészen az amiről Ti beszéltek. EZ éppen olyan, hogy aki akarta, az tudta, hogy mi a helyzet, a többieknek ott a kampányduma. Én amúgy (mert már megint megy a erkölcsös harc)nem szeretem a buta ostoba szocpártot, a genya sok bunkó téjesz elnökkel együtt sem. De nem szeretem a gazdaságot, és politikát morális alapon elképzelő Orbánftisiszta Kádár-Retro csapatot sem. Az öszödi beszéd. Na az nem droidoknak való, azt is figyelmesen el kéne olvasni. Az öszödi beszéddel nincs semmi baj, leszámítva hogy szerintem min. 6 évet késett.
Ellenőrző szerv nincs? Dehogynem.Kérdezd meg hogy visszadobta e valaki a régi kamu konvergencia-programokat.
Kukacka azt se hagyd ki, hogy a plebs még arra is kell, hogy a külföld szemetét felzabálja.
Ha jól emlékszem annó arról szólt a beszéd, hogy aki eddig itten megélhetési politikus volt párton belül (közgyűlési tag, megyei önkormányzati képviselő, kht igazgató) az a továbbiakban nem lesz csak azért pozícióban, mert eddig ott volt, meg ismeri a Bélát, sőt, a pozícók száma és a fizu is csökken.
Na, ez kurvára nem történt meg.
A reformokról meg: igen, legalább csinálnak valamit, de annyira egyoldalúan, hogy lehet, hogy nem kéne, meg végig se viszik.
A költségvetési reform kimerül abban, hogy aki eddig adózott, az most adózzon többet, mert ugye már benne van a rendszerben, a rendszeren kívülieket meg se próbálják elkapni; az eü reformot megutaztatták a központ és a megyék között, megfúrták, azt nesze, plusz a tb fizetésnél se a mutyizós munkáltatót tükrözik végbélbe, hanem a munkavállalót, aki lehet, hogy tényleg nem tudott róla, hogy lenyúlják a zsetont.
Annó azért mondta a beszédet, mert a helyzet nem volt jó. Egyetértek, sőt, most se jó, és attól félek, így nem is lesz.
OV-től egyébként hidegrázást kapok, gondoltam ezt még hozzáfűzöm :-).
Én például nem vagyok Orbánfóbiás, de Gyurcsányról Orbán tehet.()
Ez jó, csak akkor lehet a Gy fikázásod hiteles, ha OV-től elzárkózol. Itt tartunk...sok esély van párbeszédre.... Tényleg takarodnia kéne mind a kettőnek.
Szerintem a Gyurcsány beszédben nem maga az öszödi beszéd a lényeg, hanem amit annak kiszivárgásákor mondott. Tulajdonképpen maga Gyurcsány Ferenc tagadta le a saját maga által mondottakat, akkor hazudta azt, hogy ez a beszéd az elmult 16 évről szól. Ha valaki végighallgatja legalább egyszer, akkor bizony észrevehette, hogy a szeptemberi magyarázkodás éppen szöges ellentétben áll a májusi eredeti beszéddel.
Kár ide írni bármit is, a Bucó már rég megírta erre a választ (én tán még régebben, csak nem ilyen jól):

href.hu/x/2smi
Terrorface 2007.05.29. 09:51:40

Bámulnivalóan aranyos a naivitásod. Elárulok egy nagy titkot, de ne add tovább! Amerika és a nyugat nagy ívben szarik a magyarokra. Nekik csak a saját érdekeik számítanak és a demokráciát és emberi jogokat is csak annyiban kérik rajtunk számon, hogy a választóiknak ne forduljon fel a gyomra.
Zorbi azért lett kegyvesztett, mert volt pofája és nem amcsi F-16-osokat vásárolt. Meg a leszart magyar nemzeti érdekeket próbálta érvényesíteni, legalább egy picit. Fújjj! Ezt nem tűrhetik.
Érdekes, hogy most, amikor Zorbi a ruszki gázvezeték ellen vetette be ugyanezeket az érveket, most hirtelen nagyon szereti őtet a Fehér Ház. Hmmmmmm. Fincsi.

Mellesleg Zorbi még mindig az Európai Néppárt alelnöke, amely Európa legnagyobb frakciója. A német és francia kormányfőt pedig én nem nevezném "senkinek".
És nem ellenérv, hogy ő mennyire hülye néha, mert W is ír sokszor telitalálatokat annak ellenére, hogy ebben a témában hülye vagy szemét.
Őrnagy Őrnagy
Én nagyon nem szívesen élnék Lengyelhonban. Fél éve még tapsikoltak, hogy 15%alá ment a munkanélküliség, mindezt úgy, hogy 3,2 millió munkavállalójuk dolgozik külföldön. Innen van is hova fejlődni.
Kukacka: egyik alelnöke. A 10 vagy 12 közül.
Zsanett, ez a legjobb komment,amit olvastam! :-)
ha mindez igaz lenne árpád, amit írtál, akkor én most lelkes gyurcsányista lennék. de nem igaz. nagyon nem. kurvaország stricijei együtt futtatják ezt a perditát, amit szerencsétlenségére magyarországnak hívnak, gyurcsánnyal, az ügyeletes klónnal. s ugye tudjuk, a klónok száma tetszőlegesen szaporítható. nem a Hálózat fogja megteremteni a Polgári Magyarországot. ugyanis a polgári magyarország mindenki köztársasága. nem a kiváltságosoké, hanem a koránkelőké. azoké, akik akarnak és tesznek a felemelkedésükért. egyszerre plebejus és polgári politika ez. az elmulasztott rendszerváltoztatás ígéretének politikája. az a politika, amely világosan látja, hogy a polgári magyarország megteremtésének feltétele, hogy a Hálózat a vörös polippal és a hozzájuk társult rabmadarakkal együtt szűnjék meg. velük fognak eltűnni kurvaország stricijei és a klónok.
RE: zsanett 2007.05.29. 10:22:34
"Én például nem vagyok Orbánfóbiás, de Gyurcsányról Orbán tehet."

Én ennek inkább a fordítottjában hiszek. Nagyrészt Orbánt Gyurcsány "tartja életben". Ugyanis, ha nem lenne, félő, hogy egy kemény és sokkal hitelesebb ellenféllel kellene a szociknak számolniuk, míg így csak egy csenevész elmebeteg rázza a rácsot a túloldalon.
Torrorface. Lehet még itt lesz 15 % fölötti munkanélküliség simán, ha így megy tovább...sőt Gyakorlatilag lehet van is ,ha megnézzük hányan dolgoznak legálisan.
Akkor Gyurcsányfóbiám van és Gyurcsány nem tehet Orbánról:)))))))(
Hát igen Refuse/Resist!, Bucó után nincs miről beszélni...
zsanett, igazán találó megfigyelés. magam is így gondolom. a bukott angyal is angyal szeretne lenni. a minta adott. a tehetség is. ez még akkor is így van, ha esetében a barettsapka már nem takarja a szarvakat.)
Részemről egyet nem értek. Mi a búfenének kell 100millával támogatni államilag egy kereskedő céget, ameik gagyi olasz csaptelepeket hoz be, és ad el drágán. (Láttam a földből kinőni, puccos egy hely.) Ezzel pedig kinyírni a magyar gyártókat. Honnan lesz pénzünk ha nem termelünk semmit?
Persze tudjuk amit tudunk;) Mutyizás megy meg minden. Egy horvát nyaralóért mindent.
Reform kell az tuti, de ennyire szar?
hozzáteszem ezek után sem fogok a viyáékra szavazni, Az is egy impotens bagázs (kell metró, nem kell metró, kell nato, nem kell nato, kell a több biztosító, nem kell a több biztosító, stb)
Eh, annyira kiábrándító.
Ja, és képzelem, hogy imádják Gyurcsányt a Fehér Házban, amikor Che Guevara-t éltető idióták között vigyorog a feje.
Az aztán egy nagyon szalonképes ideológia.
:))
Őrnagy Őrnagy
Az itthoni munkanélküliség 7% körüli. És nincs kint az ország 10%a külföldön. A mutatókat országtól függetlenül ugyanúgy számolják.
Kukacka
Az iménti logikád alapján Orbánt meg radikális irredentának tartanák a White Houseban, mivel a népeken vannak Nagymagyarországos pólók.
cpz.:"a bukott angyal is angyal szeretne lenni." a bukott angyal nem akar angyal lenni,hisz angyal volt már, beteg elméjével istent játszik? Orbán nem akar Gyurcsány lenni, de Gyurcsánynyal kapcsolatban ezt nem tudjuk cáfolni, ez már őszödi rémhír terjesztés)
Hogy mennyire nem lehet balosokkal szót érteni remekül mutatja, ha Ferencet netán kritika éri, egyetlen ellenérv a zorbánozás. Gratula.
"Az itthoni munkanélküliség 7% körüli." Ebbe beleszámolják a sok láblógató, seggnövelő, freecell-függő csinovnyikot is? Mert ha nem, akkor ez a mutató is csak egy statisztika. A Churcill-féle definícióval...
Terrorface 2007.05.29. 10:43:19

A lényeg, hogy mostmár Orbit szeretik, nem Gyurcsányt, vagyis szarják le az ideológiát. Csak az amcsi érdek számít.
"az úgynevezett szocialisták egy jó részének semmiféle elképzelése nincs arról, hogyan kéne kinéznie Magyarországnak, csak annyi, hogy ők egy nagy fekete autóból szeretnének kinézni rá"
A hét mondata, nagyon találó. (Nem teszek mögé smiley-jelet, mert mivel ebben az országban élek, arcomra fagy a mosoly.)
Én nem láttam, hogy Bush a keblére ölelte volna Orbit amikor erre fújta az Air Force One
zsanett, a sátánnak nem beteg az elméje, de istent játszik. igen. ő akkor is megvált, ha belegebedsz. mert hiszi, hogy neki van igaza. a küldetéstudatos politikus a legveszélyesebb. az ilyen nem győzni akar, hanem legyőzni.

Soká éljen Guga és Solesz. Igazuk van!!!!!!!!

U.I.

Azért Fletó és Viktor között van egy óriási különbség. Feri cinikus, Orbán pedig el is hiszi azokat a hülyeségeket amit mond...és ezért sokkal veszélyessebb
Meg Árpi: nem értem, miért ostorozod a vörös klientúrát. Annó A tanu című filmben, amikor Pelikánt mégse akasztják fel, mondta neki a börtönőr, hogy "..egy brancs maguk mind!".
Aki azt emlegeti, hogy a pártfinanszírozást át kéne alakítani, az jó helyen tapogat, ugyanis per pillanat ez úgy megy, hogy a komolyabb cégek/üzleti körök mindkét pártnak letejelnek előre. Ha az ilyesmi 100%-ban bevallot és nyilvános lenne, lehet, hogy ez változna, és tényleg gazdasági érdekek ütköznének a választásokon meg utánna a parlamentben is, de így...

Meg egy gyors sorkérdés: melyik pártban ül több kommunista (=volt MSZMP-tag, bizalmi és funcki)? Fidesz vagy MSZP?
Melyik pártnak nagyobb a Szabad TSZ Elnökök Páholya támogatottsága?
Mik közül választasz akkor?

És még: mi a szájbavert szűzmáriát (karján a kis jézussal) keres a KDNP a parlamentben? Ki szavazott rájuk? Ha külön indulnak, vajon bejutnak-e olyan emberek a parlamentbe, akik ellen gyakorlatilag fellázadt a Fidesz GY-M-S megyei tagsága? Mit talált fel ezzel OV, amit a kommunizmusban előtte nem?
Hasonlít a helyzet GYF-re, nem? a KDNP-s listás jelöléseken is cikkeztek, csak ugye Vitya nem volt minielnők, azt amikor GYF akarta meglépni a kongresszus nélküli tisztujítást, akkor ő már az volt.

Apropó: a Bede féle pártgyülis videók után miért csodálkoztok azon, hogy aparatcsikok ülnek mindenfelé? De msot komolyan.

Azzal egyetértek, hogy ha valódi reformok lennének és meglódulna a gazdaság, akkor Zorbinak esélye sem lenne a következő választásokon.

De nincsenek valódi reformok. Nem látom, hogy a gazdaságot élénkíteni akarnák, nem látom, hogy fel akarnák számolni a korrupciót, nem látom, hogy le akarnák építeni az elképesztő bürokráciát. Továbbra is agyon vannak nyomva a vállalkozások, a boldogulni vágyók pedig mindenféle féllegális trükközésekre vannak kényszerítve. Dúl a kapcsolati tőkén alapuló balkáni kapitalizmus a valódi piacgazdaság helyett.

És továbbra sem az igazi csalókat, ingyenélőket büntizik, hanem a csóringer tehetetlen alkalmazottakat, nyuggereket.

Így tuti turbóra váltunk.
Elismerem,hogy én elég maradi vagyok,de ha a téma az alma,akkor nem a körtéről írok.Itt meg már nem lehet úgy kritizálni egy bizonyítottan erkölcsi hullát,hogy a második mondat ne "bezzeg a Viktor" legyen.Lehet csűrni-csavarni de ezt a helyzetet Fletó és tettestársai hozták össze,feladva mindent a bevételért-amit gyorsan el is vertek.Senkiházi kupecként verték el az ország vagyonát,most meg lassan kilátás sincs a javulásra a nemzetközi értékelők szerint.Az IMF szakértelme meg még inkább latin-amerikásít bennünket.A "nemzeti érdek védelme" mint olyan teljesen eltűnt.Mi a fenére is esküdtek egy éve ezek?És mint tették a dolguk?Ez esküszegés és hazaárulás.
Terrorface:

Az, hogy nálunk 7% a munkanélküliség az két dolognak köszönhető. Egyrészt egyre kevesebben vagyunk, másrérszt az állam minden áron fenntartja a felesleges állásokat a balhé elkerülése érdekében...

A külföldön dolgozókkal kapcsolatban pedig jobb ha tudod, hogy majdnem 10% kint van és ami még rosszabbá teszi ezt a mutatót az az, hogy a tehetségesek és elsősorban a szellemi foglalkozásúak dolgoznak külföldön, azaz a legjobb agyak ha tehetik gondolkodás nélkül továbbállnak ebből a süllyedő hajóból, ami nem becsüli meg őket. Persze ha híresek lesznek,. akkor majd büszke lesz rájuk az ország, hogy ni ő is magyar (bár 50 éve elhagyta az országot mert itt az állam pont leszarta a tehetségét).
Molaris:
Aki Feri feje fölött dicsfényt lát, az persze szimplán elmebeteg, és soha sem fogja tudomásul venni, hogy ikonjukat tökéletesen leszarják bármelyik nyugati politikai szalonban, és csak arra használják, amikre az ilyeneket szokták: adott pillanatban az érdekeik érvényesítésére. (Lásd, kiknek ad a francia állam a külföldiek közül Becsületrendet!)De ezt úgysem fogják soha belátni. Egyébként minket, úgy ahogy vagyunk tízmillióan, ugyanúgy leszarnak, egy légyszar vagyunk a térképen, és olyannyira megosztottak, hogy bárki azt csinál velünk, amit akar. Bethlen István óta egyetlen egy - még szolidan közepes képességűnek nevezhető - vezető sem ült az ország kormányánál. A kontraszelekció oly erős, hogy még véletlenül sem igyekszik a politikai hatlom közelébe értelmes ember. Ha meg véletlenül mégis "igyekezne", rövid időn belül úgy is kigolyózzák. Nyugodtan moroghatunk tehát a kocsmában, itt a tóta-blogon vagy a feleségünk mellett az ágyban... Semmi sem történik. Legföljebb az, hogy jön egy új gazember-pöcsfej, és szörnyűlködhetünk tovább. A helyzet reménytelen...
Kedves Carnivora,

"Amit most reform címén végeznek nem több ámokfutásnál még ami működött azt is teljesen
tönkreteszik , és semmit nem állítanak a helyébe. Ez mondjuk a hadsereg esetében még ideig-óráig elnézhető lett volna egyenlőre nincsen veszély, de az egészségügy, vagy oktatásügy esetében már neccesebb ..."

Nem olvastam végig az összes kommentet, de itt ledobta az agyam az ékszíjat. A nagyon művelt és okos embereket mindig nagyon szeretem amikor megy az észosztás, azt persze nemtudja miről, de mondja. Csak szeretném megkérdezni, hogy mit tudsz Te a magyar oktatásról? Szerintem rohadtul nemsokat. Mert, azzal ellentétben amit Te írtál, nagyon nem működik, és nemhogy ámokfutás, de a nagy semmi az történik benne.
Az ámokfutás az az, hogy volt 1-2 hónapja egy pedagógia konfernecia, egy politikus tolta oda a képét... Na ez az ámokfutás. Mivel döntésthozni, vagy valamiről felelőséggel beszélni elég nehéz úgy, ha nem tud róla az ember semmit.
Terrorface 2007.05.29. 10:53:42

Ez azért van, mert akkor még Zorbi nem fúrta a gázvezetéket.
De látom, még mindig nem esett le a lényeg: a nyugatot nem érdeklik a magyarok meg a kis ideológiájuk. Vagy kinyalja valaki a seggüket és akkor lehet akármekkora szemétláda, vagy ellenük van és akkor "levele", még akkor is, ha ideológiailag azonos platformon van.
0 Tolerancia
A külföldön dolgozó magyarok számát nem tudom, bár kételkedem benne, hogy 1 millióan lennének.

Nálunk 2000 óta 10% alatti a munkanélküliség. A lengyeleknél meg 2 éve ment 20% alá...
Egy biztos: lesz itt vagy ezer hozzászólás, aminek a fele persze szimpla flame-háború.

Lehetne a blogmotort úgy finomítani, hogy két hasábon fussanak a kommentek, pro és kontra :-).

kedves tyson, abban, hogy a magyar oktatásügy a katedra mindkét oldalán egyre színvonaltalanabb, abban öt év ballib művelődéspolitikája vastagon benne van. úgy is fogalmazhatnék, magyar bálint átgondolatlan koncepciói. azt meg végképp nem értem, mitől reméli ma az általam egyébként tisztelt miniszter úr, polgári foglalkozását tekintve kolléga, egykor kedvenc oktatóm, hogy a forráskivonás, intézménybezárás, óraszámemelés a megoldás a feltornyosult problémákra. ez csak tüneti kezelés. válságmenedzselés. koncepció a jövőre, na az nagyon nincs.
Megy a nyanya, a pudlija olyan egészségeset szart a járda közepére, hogy ihajj. Nyanya megsimogatta a buksiját és ballagtak tovább, én meg átlagpolgár, fogtam a zacseszt, zacsesszel a kutyaszart, zsupsz a helyire, miközben orbángyurcsányoztam egy jót. Krahácsiként nekem ölég lenne egy better Magyarland, hogy alaposan elnyomhassanak.
kedves árpád!

ez a gójozás kissé gusztustalan volt. szerintem te is pontosan tudod, hogy miért, úgyhogy nem is részletezném. ne menjünk már le a kuruc szintre, pls!
A francia becsületrendtől annyit, hogy Caucescu is megkapta. Innentől kezdve le van szarva, akár Megyó kapja, akár Zorbi.
Terrorface!

A munkanélküliségi ráta alakulásánál érdemes megnézni a képzettség szerinti megoszlást is.A jelenlegi gazdasági szereplők még mindig előnyben részesítik a képzetlen munkaerőt, lévén olcsób.A magasabb technológiát és fejlettebb infrastruktúrát igénylő beruházások elkerülik kis hazánkat.Kényelmesebb a gazdaság szereplőinek,ha fenntartják a félfeudális viszonyrendszereket, mert csak az évvégi mérleg lebeg a szemük előtt,a kulikat semmibe veszik.A magasan képzett sokoldalú szakemberek pedig két lehetőség közül választhatnak:vagy lefalcolnak külfölre, vagy elvállalnak egy megalázó munkát megalázó bérért.
Unom már és elegem van a belpolitikából, meg az abból származó vitákból.
Szart vág a kerék.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.29. 11:10:26

Vagy kellene két gomb: piros az ellenzőknek, zöld az egyetértőknek és kommentek ilyen szinű háttérrel jelennének meg. Esetleg piros, narancs, kék és zöld gomb.
Totya már választott.
:))
ugyan thetri, neki szabad. szerintem te is pontosan tudod, miért. úgyhogy nem részletezném. ne menjünk már le naívba, pls.
Ismét és megint, a rendszerváltás óta immáron sokadszor, Viszockij örökérvényű sorai jutnak eszembe:

"tegnap szabadságot kaptam,
Mihez kezdek ma vele?"

No, valahogy így vagyunk mi magyarlandiak is, nem tudunk mit kezdeni vele, hát jól egymásnak esünk, és azt hisszük, a szabadság azt jelenti, hogy mindent szabad, ráadásul sokan azt is hiszik, hogy az ő "istenük" az egyetlen igazi, a többi hamis bálvány, ehhh, polityika, polityika!
Az Árpád felvezető írásából nekem is hiányzott az elqrtuk, meg a hazudtunk. Mert mindkettő tetten érhető Öszöd kapcsán.
A hozzászólások is tükrözik, hogy kialakult egy róka fogta csuka helyzet az országban és szerintem a felelősen gondolkodó embereknek ennek a megszüntetésén kellene fáradoznia.

Nekem az elqrtuk kapcsán egy kérdésem van, még választ nem kaptam erre:
elqrtuk, de _pontosan_ mitis?
Hahó,itt lehet orbánozni ?


Na akkor: hogyan lehet egyszerre az új bokros csomag szükségességéről kiabálni ugyanakkor 14. havi nyugdíjat ígérni?

Egy évre rá, hogy új Bokros-csomagról kurjongat nem tudja , hogy milyen nagy volt a baj?

De persze az is alkalmatlan párt, amelyik nem dörgöli az orra alá ezt minden héten!



Más kérdés, hogy azok a jó kis téeszelnökök, meg mezei párttagok, akiket Gy. az őszödi beszédben megszólított, bőven emlékeztek még arra az időre, amikor Gy. hozzájuk ment alamizsnáért, és ők adtak neki milliárdokat. Ilyen felállásból nehéz lesz eljátszani a leszámolást a szocializmussal. Főleg egy olyan főszereplővel, aki szocializmus nélkül nem valószínű, hogy ilyen vagyonra tesz szert.

Van ez a vicc, biztos sokan ismerik már, de idevág:
-Hogy hívnák Mo. miniszterelnökét, ha nincs rendszerváltás?
-Gyurcsány Ferenc.
kisa nem mindenre válasz az egykutyázás. a kétosztatú, egyfejű hamis bálvány. mert a hit nem feltétlenül bálványimádás. ahogy a világnézet sem. a politikai publicisztika virágnyelvén viszont a hűség, erény. ócsó zakó, Demokrata - ide vagy oda.
Itt már csak az a kérdés, hogy a Fidesz megszerzi-e a kétharmadot 2010-ben?
Ha hagyják Gyurcsányt addig ámokfutni, akkor minden bizonnyal.
Ezért pedig rohadtul nem jár GyF-nek köszönet.
Persze, ha forró lesz a helyzet, neki nem lesz gond lelépni kurvaországból, de mi lesz azzal a pármillió baloldalival, akiknek itt kell majd maradni, és elviselni a sárdobálást, pellengérre állítást HELYETTE????
kaporszakáll, nem lesz pellengér, nem lesz sárdobálás. kurvaország stricijeivel meg a klónokkal van bajunk. nem a baloldali szavazókkal.
Corry 2007.05.29. 11:26:34

"Nekem az elqrtuk kapcsán egy kérdésem van, még választ nem kaptam erre:
elqrtuk, de _pontosan_ mitis?
"

Az ország akkori helyzetéből adódó lehetőségeket?

A négyévi semmittevés, a populációhajhász, klientúra zsebét tömő politizálás elegendő volt, hogy alulmaradjunk a versenyben a környező országokhoz képest, sőt további négy évre kódolva van az egy helyben toporgás. Ezalatt nem csak a többi K-Eu ország fog beérni és lehagyni minket, de Ny-Eu is gyorsabban fejlődik, mint mi, így csak nő a leszakadás.
"Rájuk férne egy hosszúlépések éjszakája"

Hosszukesek ejszakaja akart lenni nem?
Tiko 2007.05.29. 11:40:14

"Hosszukesek ejszakaja akart lenni nem?"

Az gyilkosságra utalna, gondolom direkt hosszúlépés, mármint maguktól kotródjanak el a fenébe.
kukacka

A négyévi helyett nyugodtan írhatsz tizenhatévit, senki nem fog megharagudni, ha az igazságot írod le.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 11:30:33

Bokros csomag, meg kurjongat, meg baj volt?

Nem a csomag tette helyre az akkor is szar gazdasagunkat, hanem az ugy nevezett FDI (foreign direct investment) es annak tovabbi hatasai.
Mindig lesz egykét százalék, aki úgy gondolja GyuFe nem kúrta el és nem manipulált. Ahogy olyan is, aki szerint Kádár a XX. század legnagyobb magyar politikusa. Ha augusztusban Sólyomnak írt 3.6% az év végére 6.1% nem manipuláció hanem pusztán téves jóslat (2005ös adat), akkor szerintem muhahaha és perszepersze.

Arra is érdemes figyelni, hogy GyuFe még ezek után csökkentette le az áfát 25%ról 20%ra, ami pedig a bevételek jókora részét adta. 2005 augusztusában 3,6 volt a hivatalos adat, az év végére 6,1, 2006 végére több mint tíz. Másfél év. Nem volt itt sem manipuláció, sem felelőtlenség. Nemám, ááá, sőt Viktor felelős mindenért.
A 14. havi nyugd. tényleg qrva nagy balfaszság volt. Én a 13. havi elvételével kampányoltam volna inkább :) A fidesznek úgy sincs esélye a nyuggereknél ezt fel kellett volna fogni.

Szóval Orbánnak le kellett volna mondani, de ez még nem mentesíti a 4 év elqrást, semmittevést. Orbán a kampányban hibázott (hazudott), Gy a kormányon. Nem mindegy.
A Bokros csomag gazdaságrendbetevő hatása meg állítólag városi legenda...
vice, hatásos a samponod. nemcsak a fejbőrödet mossa :DDD
öt éve kormányoznak ballib barátaink. tíz év óta most a legalacsonyabb a GDP-növekedés. korábbi versenyelőnyünk a szomszédokhoz képest teljességgel elenyészett.
persze basszameg jones gazda. ezt is ő kúrta el!
„Orbán a kampányban hibázott (hazudott), Gy a kormányon. Nem mindegy.”

Orbán tehát kormányon nem hazudott.

Jó tudni.
Mondjuk az oktatásügy még agonizál egy darabig,de az egészségügy az augusztus végére szeptember elejére összeomlik.Amit meg kedvenc Boci Szeműm most bedobott,hogy aki kifizeti a műtétet nem kell két évet várjon,az mindennek a teteje.A fizud pofánverik,de ha nem akarsz megdögleni fizess.Igazi szabadelvű gondolat.Mintha az alkotmány nem így fogalmazna.Vagy az már nincs érvényben?Így az évfordulón tudna valaki egy számunkra jó törvényt,rendeletet idézni?Nagyon megköszönném.Bányász Rezső legalább büszkén mondta,hogy olcsóbb lett az őrölt fahéj és a lámpabél.
Ja, és a magyar gazdaság úgy tud kb. 2%-ot fejlődni, hogy több,mint 90%-a külföldi tulajdonban van. Képzelem a befektetők, hogy örülnek. És képzelem a magyar vállalkozók fejlődési mutatóját ebben a 2%-os átlagban.
:((
orbántól és a jobboldal idiotizmusától függetlenül van jogalapja annak a kérdésnek, hogy ha elkúrták és hazudtak, akkor ennek ugyan legyen már KÖVETKEZMÉNYE!!! és ne 4 év múlva.
az pedig engem mindig felháborít, amikor újságírók és médiaszemélyiségek próbálják racionalizálni az őszödi beszédet, hogy "ha a beszéd egészét nézzük...a beszéd üzenete valójában...az egész politikáról beszél...meg 16 évről...ez egy buzdító beszéd...".
én tavaly szeptemberben még aznap letöltöttem a teljes beszédet és meghalltattam. persze, az 1 perces version kontextusból kiragadott, stb...de számomra a teljes beszédből is az jött le, hogy azért csak átkúrtak minket a palánkon és ez azért csak nem van így jól. igaz, frissítően hatott egy politikus szájából az egyenes beszéd, és a sok bullshit között valóban szimpatikus is lehetett volna...de ettől a tény még tény marad: nem tették a dolgukat, hazudtak róla és így nyertek választást. igaz, ez igaz lehet bármelyik pártra, de ők viszont lebuktak!!! és ha ezek után minden mehet tovább a régiben, akkor a rendszer valahol alapjaiban ROSSZ!
ezután kellett volna egy azonnali előrehozott választás, még olyan áldozat árán is, ha orbánék kerülnek hatalomra LOL. bár ebben se vagyok biztos!
de akkor legalább megmutattuk volna, hogy eddig azért nem lehet elmenni. de sajnos csak a legalja hallatta a hangját...
"nem lesz pellengér, nem lesz sárdobálás"... dehogynem. Kövér, Semjén, Mikola épp elég garancia erre, de estig sorolhatnám a bosszúszomjas, véresszájú fideszeseket, akik már régóta köszörülik a kést, amit a nyakunkra fognak rakni, semmi kétség.
Kétharmaddal pedig azt tesznek majd, amit csak akarnak, és nem lesz aki megállítsa őket, még az Alkotmánybíróság sem.
Ezzel együtt száradjon le a kezem, ha még egyszer GyF hatalomban maradását segítő X-et húzok.
Mavo itten most az Elqrás Koráról van szó. Hol van már 98-2002? Mondjuk ekkorát tuti nem, de elegem van, nem védem Orbánt.
Bakker ti majd amikor 2025-ben Albánia beelőz, akkor is a 98-2002-es időszakot fogjátok szidni.

Legjobb volt mikor Hiller Haver kiabált. Áfacsökkentés: Megcsináltuk!!!

Azt az ÁFAkulcsot meg vissza kéne vinni. Az lenne az igazságos reform. Fogyasrtási adó, mindenkinek egyformán. Jó magas, kivétel: könyv, kaja, napelem, oktatás, sport, stb. Cserébe Szja csökkentés.
Kaporszakáll, hogy lehetne a balos szavazókat büntetni? Hogy mondod meg, hogy ki az? A nyuggereket lehetne mondjuk egyedül, meg a tánárokat, de ők már megkapták a büntit, hogy 2002-ben bedőltek az 50-nak. Marhaság.
Kétharmados többségük nem lesz szerintem sose.
-- kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.29. 11:39:07

Az ország akkori helyzetéből adódó lehetőségeket?

A négyévi semmittevés, a populációhajhász, klientúra zsebét tömő politizálás elegendő volt, hogy alulmaradjunk a versenyben a környező országokhoz képest, sőt további négy évre kódolva van az egy helyben toporgás. Ezalatt nem csak a többi K-Eu ország fog beérni és lehagyni minket, de Ny-Eu is gyorsabban fejlődik, mint mi, így csak nő a leszakadás.
--

Ezt én sose vitattam. Csak annyit, hogy az elqrás itt kezdődött volna. Szerintem az egész kábé 1997-ben kezdődött, azóta is tart, vagy más szavakkal, inkább 1990-ben, 1-2 év megszakítással.

De hát ha valaki ezt az egész rendszerváltást egy szakszessz sztorinak éli meg, lelke rajta.

Gyurcsánnyal a legnagyobb baj, hogy csak látszólag akarja felszámolni a szocializmust. Csak a kiadási oldalt. De azt is csak azért, hogy több jusson az elvtársak zsebébe.

A szocializmusban működő kapcsolati tőke alapú boldogulósdi, a korrupt, igazságtalan rendszer, a plebsz akaratának semmibevétele, a felülről diktáló kormány-kommunikáció ezek mind teljesen okésak a számára. Ez ellen semmit sem kell tenni.

Ettől valahogy hiteltelenek ezek a "tessék már tudomásul venni, hogy semmi sincs ingyen" meg a "tessék elmenni dolgozni, én is dolgozom ám", "le a parazitákkal" jellegű megnyilvánulások.
Ja, és emlékszik még valaki a 20%-os ÁFÁ-ra? Amikor már tudták, hogy meddig ér a szar?
Az ilyen gátlástalan pofátlanságok miatt utáltam meg a Fidesz-t annak idején, és ma már az MSZP-től is ugyanannyira undorodom.
Annál is inkább, amit az SZDSZ-szel műveltek (Kisgazdapárt bedarálása?).

És gartulálok GyF-nek a népszerűségi indexeken elért jól megérdemelt eredményéhez. Bravo...
Legjobb volt, mikor a cigigánysoron dumált Gy: "dolgozni kell, menni kel lelőre". Az állat volt.
Legjobb volt, mikor a cigigánysoron dumált Gy: "dolgozni kell, menni kel lelőre". Az állat volt. " HÁT ÉN IS AZT CSINÁLOM"
semjén? kenyérre lehet kenni. én nmcsak a liberális sajtóból ismerem. dokibácsi meg nem fog mégegyszer nagypolitikai nyilatkozatot tenni. szakembernek kiváló, maradjon a kaptafánál, akarom mondani a saját szerszámánál. orvosi értelemben persze.
egyébként a kétharmad télleg igazi jellempróba lenne. nem zárom ki, hogy két hónap után levegő után kapkodnék és ellenzéki lennék. nem zárom ki, mert látok szemeket csillogni. ők a zsákmánydemokrácia karrierlovagjai. egyszer itt, másszor ott. szörényiül, ez itt a praxis.
Az ÁFa csökkentéssel az volt a felháborító, hogy pont a hülye hitelre palzamtvt vevő idióták szavazatát szerezte meg sikeresen. Mikor tudták, hogy baj van, elqrtuk. Már ezért le lehetne csukni az egész bandát.
előre ügyben kötelező olvasmány a mai nemzet vezércikke.
Én benne lennék a kétharmadban, de úgy ,hogy fidesz OV nélkül+ Fodor vezette szdsz...szép álom...
Zasztava, azt honnan tudni, hogy miKulabácsi kiváló szakember?
Netán onnan, hogy amikor helyzetben volt, ő is több biztosítóról beszélt?
De egyetértek, maradjon a saját szerszámánál, és verje azzal a csalánt!
Én meg hadd maradjak meg buziszinglihordának!
Nagyon nem jó, hogy leülőben van ez a blog. Az írások továbbra is jók, csak baromi ritkán jönnek.

Ennél már akkor is jobb volt, amikor hetente kétszer antiklerikális értekezéseket olvashattunk.
kisa nebasszámá. mondtammá, dokibácsi nem fog mégegyszer szinglihordázni. meg határontúlimagyarozni. ilyen faszságokat nem engedhet meg magának mégegyszer a fidesz. ezzel együtt az agresszív bociszeműnél meg a fülészprofesszornál annyival jobb orvos, mint amennyivel alonso jobb pilóta ralf schumachernél.
őrnagy, a fidesz ov nélkül olyan, mint vőlegény szerszám nélkül. szal...
vele, de nélküle. dzsí meg bizonyíthat a ződtárca élén.
RAMBO 2007.05.29. 12:21:38

Uncsi , mikor Árpádból kitörik a popsinyalhatnék :)
Ez a cikk nagyon szépen hangzik persze, és bizonyára igaz az, hogy a letűnt rendszer technokrata elitje tíz vörös karommal kapaszkodik a privilégiumaiba. Viszont úgy hangzik, mintha Ferikét akarná mosdatni a sok csúnya vörös ördög között. A legszaftosabb korrupciós ügyek legszűkebb környezetéhez, a barátaihoz köthetők. S hát, na ja, er war auch nicht ein Angel a megtollasodásban.
Őrnagy:"A Bokros csomag gazdaságrendbetevő hatása meg állítólag városi legenda"



A közgazdaságtan pedig áltudomány?

"Állítólag városi legendák"-ra ne építsd a nézeteid, mert azok nem mindig igazak. (de persze tőlem abban amiben akarsz :)) )

Ha már az újratermelődött "kapun belüli munkanélküliség" nem érv azoknak, akik a 7%-on örvendeznek, írok más emésztenivalót: Szerintetek hány évig jár ma középiskolába egy diák? Régen - tudjuk - 3 év szakmunkásképző, vagy 4 év szakközépiskola + esetleg 1 év technikum, esetleg gimi + valami felsőfok. Most viszont itt ülnek 22-23 éves diákok középiskolában, ahelyett, hogy dolgoznának. Nem vicc, nem bukottak, csak ilyen a közoktatási reform szadesz módra. A szakmunkások 4 évig tanulnak kevesebbet, mint korábban 3 év alatt, a szakközepesek sem szereznek szakmát a 4 év alatt, stb... Itt ülnek a munkanélküliek, a nyugdíjkorhatárt meg emelik. A megrokkant, beteg öregek (mert Magyarországon az átlag 63 éves bizony már öreg ember - ha megéri egyáltalán) dolgoznak az (aránylag) életerős fiatalok helyett. REFORM szadesz-MSZMP módra. Ha-Ha-Ha!!!
fuhur 2007.05.29. 09:22:54

Fantasztikus Ferenc magáról állította ki a bizonyítványt eddig minden szava hazugság volt ...
cpz!

Nemtom honnét veszed értesüléseid, hogy Mikola jó szakember, de érdeklődj csak bátran a volt orvoskollégái körében,hogy mekkora ámokfutást rendezett kórházigazgatóként, az Országos vérellátó vezetőjeként, később miniszterként.Sőt orvosnak is csak egy Baumgartner Zsolt.
terrorface, olvasol te kulfoldi sajtot? vagy csak a hvg altal idezett paul lendvai cikkekre alapozol?

paul lendvai csak abban kulonbozik dragajo bolgarurtol, hogy az o nyelve meg becsbol is eler gyurcsany fenekeig

vedd elo a nemet-angol-francia esetleg olasz-spanyol tudasod, es akkor rogton maskepp latod a helyzetet
Tyson925 2007.05.29. 11:01:39

éppen ezt mondtam, de ne zavarjon az oktatást reform címén a béka feneke alá vitték ...
Tudod, nem vagyok arról meggyőződve, hogy mindenáron orvos kell eü miniszternek, ahogy az se biztos, hogy pl. egy iskolában tanárból lesz a legjobb igazgató... Ide szervező tehetség kellen, meg okos, hozzáértő tanácsadók - beleértve az ellenzék embereit is, szóval olyanok, akik tudják, hol úszik szar, meg azt is, hogy lehet lehalászni, és miniszterelnöknek meg olyan, aki le is tudja halászni!
Orvosi kvalitását egyiknek se tudom megítélni, nem jártam egyiküknél se betegként, szerintem miniszterként tökmindegy, hogy vennének ki vakbelet, mivel sose kerülnek vakbél közelébe...
OFF
Hacsaturjánnak: nemtom, itt nálunk 1féle van (asszem a pettyes)a halboltban. Nagyon finom, sorba kell érte állni. Teflonban, olajon, vastagon, fedő alatt, majd megfordítva.
ON

Hogy ne csak a jó magyar mutogatósdi folyjon itt (és mindenhol máshol) mondok én nektek valami pártfüggetlen tennivalót:(magamnak is szánom):

Ne most azonnaltól, de 1-2 éven belül szépen apránként eljuthatnánk ide nyekergés helyett:

-ne vásárolj számla nélkül.
-fizesd be az adóidat.
-lásd be, hogy nem vagy elég hatékony, dolgozz rajta, hogy az legyél, mert nem lesz munkád.
-örülj annak, és vigyázz rá, amid már megvan.

De jó is lesz egy ilyen ország, nem? De.

Oszt' akkó' kinemszarjale a politikát?


Oktatás? Pfff... De legalább most üzletet teremtenek a haver könyvkiadójának. :)
cziffra plachta zasztava · www.cziffra.blog.hu 2007.05.29. 12:31:38

Nah jah hiába nem tetszik Viktor generalisszimusz sokaknak bármikor másfél millió embert magával tud vinni ... , ezért nem is lehet kilőni a Fideszből a bizonytalanért cserébe ... -
Őrnagy:
ebből a városi legendából éltünk mostanáig. Ha Bokros pajtás nem hozza a csomagot, akkor legjobb esetben is a Viktornak kellett volna öszödi beszédet mondani.

Persze lehet mondani, hogy akkor már túl lennénk a nehezén, vagy jobban csinálták volna. Vagy nem. Ezt sosem fogjuk megtudni.
Guga 2007.05.29. 12:43:04
Kösz! (ma se vótam itt hijába)
Molaris kérésére néhány szemelvény az Alkotmányból:

54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.

70/B. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a munkához, a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához.

(2) Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga.

(3) Minden dolgozónak joga van olyan jövedelemhez, amely megfelel végzett munkája mennyiségének és minőségének.

(4) Mindenkinek joga van a pihenéshez, a szabadidőhöz és a rendszeres fizetett szabadsághoz.

70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.

(2) Ezt a jogot a Magyar Köztársaság a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével, a rendszeres testedzés biztosításával, valamint az épített és a természetes környezet védelmével valósítja meg.

70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.

70/F. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja az állampolgárok számára a művelődéshez való jogot.

(2) A Magyar Köztársaság ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező általános iskolával, képességei alapján mindenki számára hozzáférhető közép- és felsőfokú oktatással, 69 továbbá az oktatásban részesülők anyagi támogatásával valósítja meg.

3. § (1) A Magyar Köztársaságban a pártok az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek. 2

(2) A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában.

(3) A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be.

16. § A Magyar Köztársaság különös gondot fordít az ifjúság létbiztonságára, oktatására és nevelésére, védelmezi az ifjúság érdekeit.

17. § A Magyar Köztársaság a rászorulókról kiterjedt szociális intézkedésekkel gondoskodik.

18. § A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez. 7

Guga for president.

Az egyszerű megoldások a jók....és a mi esetünkben is működnének.
Csipike:

ugyanezt el lehet mondani sajnos Molnár Lajosról is. Nem kár érte.
Guga:

Ott a pont, a gond csak az, hogy a politika viszont folyamatosan a fejünkre szarik...
:)
wynarsky1 2007.05.29. 09:40:28
Csak megkérdezem. Vajon miért kellett kb. háromszor benyújtani a konvergencia programot? Miért nem fogadta el Brüsszel?
Miért mondták azt, hogy dübörög a gazdaság és minket irigyel minden haladó nyugati ország? Mikor tavaly nyárra mindenki számára kiderült, hogy nem igaz.
Akkor ez nem manipuláció és hazugság?
az oktatast hagyjuk...most felveteliztetek sokat indulo ceghez mint pl muszaki menedzsereket es hasonlo tartalamas diplomaval"megaldott" titanokat.Amikor a papirjaik egeszsegugyi hasznavehetetlenseget felhanytorgattuk egy egyetemi forumon ( a tanarok ultek a masik oldalon, ill a doploma tul kemeny segget torolni )a T.profok nem ertettek mi az, hogy piaci ertek. Itt nem a sracokkal van baj, csak ha az uj generacionak szart adnak adnak a kezebe, szart se er vele.Ezert kell piaci alapu kepzes, csakugy mint egeszsegugy. Aminek a szuksegesseget a Nemzet dr. Faarca is felismerte> lasd '99-es belso tanulmany, jogosultsag, tobb ill. piaci alapu betegbiztositas stb stb. A Fleto nem akar alapbol hulyeseget, akinek csak egy kis koze van a napi kozgazdasaghoz, pl. ceget vezet, kontroller, konyvelo, kozep vezeto stb, szoval nem underdog droid, nem sok logikatlansagot talal. Szemben a jobb odal esetenkent arcpirito baromsagaival (Ketfarku Kutya Part szavazo vagyok)
Mondok néktek valamit.A multkoriban a volt eü.min.,most kórházigazgató volt valamelyik csatornán.Nagyon finoman fodalmazott,de a lényeg az volt,hogy az Ő kezét anno pont a szadesz fogta le,de ettől a szörnyszülöttől lidércesek az álmai.És még nem is indult be igazán a gőzhenger.Létszám le,ellátási kör nő és mindez teljesítmény plafonnal.A nyáron egy tömeges baleset elviheti az egész havi qótáját.Vagy mint Szegeden,14.-e után nem feszi fel a beteget?Bár minden orvos Tulassay lenne.
csipikeazóriástörpe 2007.05.29. 12:40:00

Mikolánál biztos jobb szakember a Horváth Ágnes, aki szerint a kórházakban minden negyedik-ötödik elhunytat az orvosok nyírnak ki. Ilyen idiótákra van szükség, nem holmi magyar meg nemzetközi kórházszövetség ex-elnökeire.
sga 2007.05.29. 12:54:35
Egyrészt mit vártál?
Másrészt, nem köll alá állni!
Egyébként meg föl kéne találni a tizenkét óránkénti választást, oszt mindenki hepi. Vagy nem.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 11:30:33

Orbán nem azt mondta, hogy új Bokros csomagra van szükség, hanem azt mondta, ha "ezek maradnak,olyan csomag jön, amihez képest a Bokros csomag semmi".
És azt mindta, hogy a ciklus végére esetleg lesz 14. havi nyugdíj csak ez már senkit nem érdekel. A sajtónak nem erőssége, hogy bárkitől is pontosan idézzen
Az van hogy a demokraciaban az a szep is meg a ronda is, hogy az is kibaszottul beleugathat a politikaba, akinek nincsenek meg a legminimalisabb alapveto ismeretei sem az ehez feltetlen szukseges teruletekrol.

Szoval az ilyen "azok kutyaja", "meg ezek csak szamok" illetve "Ok ott odafent" tipusu looser pocsokrol beszelek akik csocsodsfalinaptar szinten vannak kepben a napipolitikaban..
Andal, Mikola mit is mond mit kellene csinálni?

"kukacka"-rendes tőled.Nem láttál véletlen olyasmit ráírva,hogy "szavatossági idő"?Mintha nem ez lenne ami alapján a törvények születnek.Pl.ez a rengeteg politikai kutató intézet,meg egy rakás hangzatos nevezetű pénznyelő,havert eltartó intézmény,biztos kell?Ez nem csak ezt a kurzust érinti!!
publius,
basszus, én csak diktátornak volnék jó:-))
sga, a politika így is - úgy is ránkszarik. Ha meg egy a fizetség, akkor meg legalább mi legyünk normálisak.

OFF:
Hacsaturján: petrezselymes újkrumplival áááállat finom!
.com
Szerintem ezt alapból bajos. A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mit is akar "Fletó" igazán, dolgozzon akármit és akárhol. Lehetségesnek tartom, (már amennyire a reform meg az országérdek meg stb) hogy ő maga sem tudja.
Sőt bizonyos szögből nézve olyan mintha külföldi példákhoz kapkodna a nagy összevisszaságban hátha segít a helyzeten.
Tájékoztatás nincs. Amiről nem tudsz, azzal bajos egyetérteni. Legalábbis nekem. Ha nincs se víziója amit megoszthatna és nincs programja amit ismertethetne , nincs tanulmány ami alátámasztaná, akkor jön be az , ami most van, hogy berohangál a seggnyaló mégiába és szerepel süketelve a semmiről ahol a nép fricijével összeborulhatnak kettesben.
Szerintem addig jó, amíg Borjúszemű Szépség és Setét Lajos miniszterként/politikusként ténykedik és nem orvosként. Ha ők is diagnozisokat állítgatnának fel, lenne még rosszabb is az a statisztika. :))
Táltos , idézzünk tényleg pontosan...

Az új Bokros-csomagot még 2006 előttre "ígérték" akik nem hazudnak.

Ehhez a nagy bajhoz képest azért 14. havi nyugdíjazni ciki, nem?
M0uFl4n3 2007.05.29. 13:01:37

rég rossz, ha a politikához érteni kell. ha valamiféle Tudás birtokában kell lennem ahhoz, hogy értékes, felelős, öntudatos Állampolgár lehessek.

pont a Politika érdeke misztifikálni a mindennapi életünk ügyeit, és az ezeket befolyásoló, összefogó, szervező rendszereket. pontosan a politikusok célja bonyolítani az egyszerűt, átláthatatlanná tenni az átláthatót, azt mondani, hogy "ti ehhez kicsit, kevesek, buták vagytok. ezt majd mi tudjuk."
nyilván sarkítva fogalmazok, mert egy átlagos állampolgár nem ért pl. a makrogazdasághoz.

de az azért némi frusztráltságra ad okot, hogy nincs egy olyan számadat, aminek ne lenne legalább két, egymásnak ellentmondó olvasata.
szóval aki képben van a napi politikában, és ha történetesen érzelmileg nem kötődik egyik oldalhoz sem, az pont totálisan képtelen eligazodni a sok féligazságok/félhazugságok örvényében.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.29. 12:51:03
Ezek szerint nem kell semmi mást csinálni csak betartani az alkotmányt!
Egy korábbi twá bejegyzésben volt szó a demonstrcióról.
Hát azt hiszem egyszerűen csak azért kellene kivonulni kb 6 millió embernek, hogy KÉREM, TESSÉK AZ ALKOTMÁNYT BETARTANI! Kiváncsi vagyok abba hogyan kötne bele Ferenc testvér és reklámszakember köre?
Andal:
"Mikolánál biztos jobb szakember a Horváth Ágnes, aki szerint a kórházakban minden negyedik-ötödik elhunytat az orvosok nyírnak ki."

Az már igaz, tényeket nem illik csak úgy mondogatni, helyette inkább családtagokat illik kitüntetni, az a jó magyar miniszterszakemberúr.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 13:13:49
Ha figyeled a mostani fejleményeket, most sem azt mondják, hogy ilyen csomagra van szükség. Éppen az a lényeg, hogy más úton szeretne járni a fidesz. Ez a gond, hogy teljesen más megoldásban gondolkodnak.
Ó igen a másik kedvencem Horváth Ágnes.
Lobogtat fennkölten és harciasan egy olyan statisztikát (egyenlőre higgyük el, hogy igaz) ami úgy tűnik, önmagában aligha jó valamire. Az nem derült ki, (számomra) hogy átlagosan egy adott betegséghez mekkora esélye van valakinek a pontos diagnosztikára és gyógyulásra.

Mert ha mondjuk a legtöbb kór 99,9%ban diagnosztizált és gyógyított akkor a fennmaradó 0,1%ban ami mondjuk 5 halott, akkor abból 1 aki nem volt jól diagnosztizálva és meghal, az egyénileg nagy tragédia és pech, de átlagosan egy egész jó egészségügyet mutat. Pedig 20% :).
Loga 2007.05.29. 13:18:33
a boncolásos sztoriban az a jó, hogy egy oltári nagy csúsztatás. hiszen nem mindenkit boncolnak halála után,még ha kórházban is hal meg. vagy igen?
Tehát az a kb. 25%, csak azoknak a negyede akiket boncoltak. Persze az sem kevés. De azért nem kellene rémisztgetni.
Guga 2007.05.29. 13:11:00
Jó tett helyibe jót várj!
Ha a busát egészben hagyod, az irdalásba fokhagymát dugdosol, hasára állítod a tepsiben és betakargatod bacon szeletekkel, majd fél órára sütőbe dugod, akkor Magyarlandot is betternek fogod látni. A petrezselymes újkrumpli körítés pediglen a legbetterebb valami, amit Isten ádott szegény kis hazánknak.
Táltos most sem ?
sem ???

:))

Még mikor nem?

Táltos pár sorral feljebb:Orbán nem azt mondta, hogy új Bokros csomagra van szükség, hanem azt mondta,"ezek maradnak,olyan csomag jön, amihez képest a Bokros csomag semmi".


:))
"Loga"13:18:33.-azért ebben a műfajban is csak amatőrök.Cucikámék ezt is nagyüzemileg végzik a családjaikban.Most legutóbb a Szilvássy família.Ráadásul mintha ELŐTTE valamit kapott volna KÜLFÖLDÖN is ugyanazért.Szóval ez sem ugyanaz.:)
hacsaturján,
köszi, leteszteljük!
Guga:
Én rád szavaznék...:-)))))))

A reformokról: 1. A magyar emberek többsége idegenkedik a változásoktól. Kár megpróbálni magyarázni a reformokat, soha nem fogják elfogadni.
2. A makrogazdaság sokkal egyszerűbben felfogható mint gondolnánk. Aki képes felfogni azt az összefüggést hogy: Ha a lánytól elkéred a mozijegy árát, igen nagy a valószínűsége annak, hogy nem fog veled ágyba bújni....annak értenie kellene azt is, hogy ha nem fizetek járulékot, akkor nem jár eü. ellátás.....stb. Csak ezt és a hasonló összefüggéseket nem igazán akarják megérteni......sokkal könnyebb demagóg dumákat nyomni.
LarryUnderwood: hé bébi, komálod az embered?
publius

1. Még soha senki nem próbálta meg. Így feltevés maximum, és pont ez a feltevés vezet oda hogy a fene nagy demokráciában tesznek a szavazókra.

2. Demagógia :)
Andal, Mikola nem csak exkórházvilágszövetségelnök, hanem ex miniszterelnökhelyettesjelölt is.
...Ha már a múlttal példálózunk ...
milyen jó kis jövőkép volt ott is...
Egy hozzászóló azt mondta, hogy a gójozós kitétel miatt tóta fenn kéne legyen az antiszemitizmus.hu-n és kurvára igaza van, bár azt nem tudom, hogy következik ebből, hogy nincs demokrácia itten. De ez a jobbosok egy részének fejlövése, nem fontos, mindenesetre Tóta megmondóember Árpád a szélsőjobb klasszikus dumáját nyomja, gondoljunk szegény, egykor becsületes Csoóri cikkére. Azért, remélem, mégiscsak viszont látjuk ezt a mondaot az antiszemitizmus.hu-n. A kivátságaikhoz ragaszkodó szoci funkcik miért is lukácsisták? Hol értekezett ilyenről Lukács? Vagy csak meg akarta csillogtatni a műveltségé Tóta W, vagy nem jutott eszébe más kommunista? Mindig hisztétikus volt, agresszív, tudálékos és felületes, minden írása kinyilatkoztatás az ő nemzetének, megfellebezhetetlen közhelyek, de némi stílusérzéket nem lehett elvitatni tőle. Most már ez sincs. Ilyenkor kezdődik a zsidózás, az olyan eredetinek tűnik, egy darabig biztos megy is a szekér, meg aztán azt hiszi, neki lehet. Egy egész kicsit talán mégis kár érte azért.
Nem vagyok teljesen képben, de biztos, hogy a rossz diagnózisba haltak bele azok emberek? Szóval, hogy a nem megfelelő kezelés miatt haltak meg, vagy amúgy is meghaltak volna?
Egyébként eleve csak a gyanús eseteket boncolják nem? Bár úgy tudom, aki kórházban hal meg, azt mindenképp. Meg persze a bűncselekmények áldozatait.

Egyébként pedig a jelenlegi "reform" miben fog javítani ezen a helyzeten?
Persze nyilván, ha a emberek nem mennek el orvoshoz, nem fekszenek be a kórházba, akkor érezhetően javulni fog a félrediagnosztizált esetek száma is: otthon hal meg, nem kell boncolni. És azért halt meg, mert nem ment orvoshoz/kórházba a hülyéje.
TwÁ:

Egyébként meg, szegény Füles csacsit minek kellett belekeverni ebbe a szarba?
molaris: leszarom a szilvássy familiát.

táltos: "a boncolásos sztoriban az a jó, hogy egy oltári nagy csúsztatás."

mikolában az a jó, hogy az egyetlen emlékezetes intézkedése az volt, hogy kitüntette az öccsét. :D
szerintem az sokkal de sokkal viccesebb.
annyira mélyen szánalmasan párttitkárosan primitív.

ja, volt mégegy emlékezetes intézkedése: egy körlevél, amit minden egyes eü-dolgozó megkapott, amelyben megtiltotta, hogy bárki rajta kívül a sajtónak nyilatkozzon. :D
az állattya. :D

na megyek, dobok egy százast a sarkon pityeregve kolduló nőgyógyásznak. :D
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 13:05:22
"Andal, Mikola mit is mond mit kellene csinálni?"

Sokmindent, nézz utána, rengetegszer nyilatkozott a témában.

Pl. előbb le kellene vmi tanulmányt rakni az asztalra a népegészségügyi helyzetről, megoldási javaslatokról, hatástanulmányokat végezni stb. Nem pedig mutyizással eldönteni, melyik kórház hány ággyal maradjon meg.

Loga 2007.05.29. 13:18:33

"Az már igaz, tényeket nem illik csak úgy mondogatni, helyette inkább családtagokat illik kitüntetni, az a jó magyar miniszterszakemberúr."

Szerinted tény? LOL Családtagkitüntetés meg több is volt? Ő terjesztette fel? Nem emlékszel mit nyilatkozott?

táltos 2007.05.29. 13:26:13
"Tehát az a kb. 25%, csak azoknak a negyede akiket boncoltak. Persze az sem kevés. De azért nem kellene rémisztgetni. "

+Az eltérés nem egyenlő a félrekezeléssel, a sztori végét is elfelejtette közölni Ágnes asszony, nem csak az elejét. (Eltérések 40%-ánál lehet esetleg felvetni az orvos felelősségét, a többi 60% vegyes okok miatt lehet: a beteg még az alapos vizsgálatok előtt halt meg, nem az alapbetegségébe, hanem vmilyen szövődménybe - tüdőgyulladás, vérrög stb. - halt bele, vagy legyengült az immunrendszere stb.)

A félrekezelés, és emiatt bekövetkezett haláleset bűncselekmény, gondatlanságból elkövetett emberölés stb., hogy minden negyedik elhunyt orvos áldozata az nagyon durva lenne.

Emlegettek amúgy vmi országos statisztikákat is Ágnes asszony bírálói:
évi 120ezer halott, ebből úgy 76ezer kórházi, ebből úgy 27ezret boncolnak, és ebből 7ezernél vannak eltérések.

Kíváncsi lennék arra a tanulmányra, amire hivatkozott, elérhető vhol?

Ha nem lenne divat antiszemitizmust keresni, nem lenne annyi antiszemita.
Árpéd, ez így van. Mi a tököm ebben a nóvum?
Kristl

Kisebb mintán már többször próbáltam....nem igazán megy. Nem tudsz olyan előnyöket (és ezek valósak) felmutatni, amivel el tudod nyomni az ismeretlentől való félelmet...... Az engem is zavar, hogy meg sem próbálják.

Szerintem a 20%-os félrediagnosztizálás nem túlzás. Ha valami bajom van, eleve felállított diagnózissal megyek az orvoshoz és soha nem vitatkoznak velem.....és azóta gyorsan meg is gyógyulok.
Oh my.

Kurva nagy igény van ebben az országban egyszerű válaszokra. Nem is kéne mást tennem a népszerűségért, mint venni egyszerűséget nagy tételben, és azzal kereskedni. Monnyonle! - oszt akkor majd minden jó lesz. Lesz a faszt. Mi a gond, hogy 400-ból 100 marad zsebben (ami egyébként így nem igaz, de sebaj)? És tudod, hogy hívják ezt, koma? MAGYAR SZOLIDARITÁS, úgy.

Monnyonle, az. És? Aztán mi lesz? Szekeres Imre miniszterelnök? Szili Katalin? Orbán Viktor? Ki és főleg mit csinál aztán?

1. "A Fidesz akár már holnap reggeltől kész ávenni a kormányzást..."

2. "Szeptemberre elkészül a program..."

ahahaha. tehát holnap reggeltől átveszük, és szeptemberig meg türelmesen várjuk a programot. MAJMOK.
Ez jó:
www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15846

Egy kérdés Árpád: minek hírdeti magát az index teljes oldalon a Heti Válaszban balos megmondóemberek indexfikázó idézeteivel? Jobbra megyünk? Vagy van ilyen a 168-órában is, csak ott fideszközeli emberek fikáznak benneteketet?
nincs itt semmi nóvum, hacsak az nem, hogy most már egyre jobban fortyog az MSZP nevű mocsár. ez csak megemlékezés egy jeles évfordulón. örüljön mindenki, hogy nem a pünkösdöt köszöntöttem :)
publius,
nemrégiben olvastam a zindexen egy cikket publius álnév alatt. Nem te voltál? (qrva jó kis cikk volt)
Andal én utánanéztem.
Az eü minisztérium 17 éve nem csinált mást mint
vmi tanulmányt a népegészségügyi helyzetről, megoldási javaslatokról, hatástanulmányokat...

Én nem azt mondom, hogy Mikola komplett hülye, de mást hülyének, rosszindulatúnak hinni ill. beállítani eléggé nagy hülyeség.

Vagy csak politizál az illető..
Juuuuuj, vigyáááááz, TWÁ, jönnek az álarcos téeszelnökök!
"loga"-akkor hullik a nyakukba rendesen mert sokan vagyunk így vele.
publius
Ugy tudom a "félrediagnosztizált" adat a halottakra vonatkozik, a boncoltaka, nem a betegek egészére.

100 betegből ha meghal 4 és abból 1 félrediagnosztizált az nem 25% az egészre nézve hanem 1%.

Van hogy meg lehet értetni, csak nehéz, pont azért mert akik "tudják" azok tök mást süketelnek...
publius 2007.05.29. 13:35:59

Kérdés, hogy az egészségügyet milyen elbírálás alapján szemléljük? Pénzért vett szolgáltatásnak vagy alanyi jogon, mindenkinek járó ellátásnak? Még a legnyomorultabb csóri országban is jár az alapellátás ingyen. A többiről lehet vitatkozni.
Meg akkor meg kellene fontolni az oktatás, közbiztonság, közigazgatás, stb kérdését is.
Meg kérdés, hogyha nem kap normális eü ellátást, aki nem fizet tb-t, akkor valóban jól járnak-e a többiek? Talán nem véletlen, hogy még a legprimkóbb országokban is van ingyenellátás.

Jelenleg egyébként az a legújabb trendi, hogy az sem kap megfelelő ellátást, aki fizet tb-t. Az a vállalkozó, aki pedig nem fizet tb-t, meg feketén dolgoztatja a munkaerőt, az meg simán kifizeti a kezelést és még jól is jár, mert egy kisebb műtét ára töredéke az évi befizetett járuléknak, mondjuk egy jobb kereset esetén.
aki még nem hazudott soha
"Andal én utánanéztem.
Az eü minisztérium 17 éve nem csinált mást mint
vmi tanulmányt a népegészségügyi helyzetről, megoldási javaslatokról, hatástanulmányokat..."

Akkor rúgják ki a dolgozókat ha csak ezt tudták összehozni.
Őrnagy, mégegyszer:

Őrnagy:"A Bokros csomag gazdaságrendbetevő hatása meg állítólag városi legenda"



A közgazdaságtan pedig áltudomány?

"Állítólag városi legendák"-ra ne építsd a nézeteid, mert azok nem mindig igazak. (de persze tőlem abban hiszel amiben akarsz :)) )
Minden esetre, lemondok a Fleto javára. Lehet, hogy szegényes a fantáziám.

"Rájuk férne egy hosszúlépések éjszakája, hogy eltűnnének egy újholdas éjszakán nyomtalanul."

Vicces, jól hangzik. De mi is jelent ez valójában?
Azt, hogy a Főnöknek megkéne már egy kicsit
erősödnie a Pártban?
Azt, hogy a mezei zöldruhások kussoljanak a faszba
és jöjjenek a fekete öltönyösök?
Nem tudom máshogy értelmezni.

De hát ez lett volna pont az az őszödi éjszaka nem?
"Mindenki igyon kurva sok bort".
Csak ez nem jött be. Erről szólt az elmúlt egy év.
Az írásod kicsit olyan mintha 2006 május 9-én
értékelnéd az előző este a szólás szabadságában
idézett vadonat új szöveget.


"akkor vihette volna azt a Fideszhez"

Oda, azokhoz akik ellen fiatal korában kitalálta magát?
Vagy kitalálták? Kezdhette volna mindjárt a fidesz
pécsi alapszervezeténél mi? Mer ott még emlékeznek is rá,
milyen jó kis jelentéseket írt?

"még inkább az SZDSZ-hez"
Hát nem oda vitte először? Még egy Kókát is kaptak.

TwÁ:
Csak azt nem értik meg sokan, hogy ilyen stílusban nem lehet egy országot irányítani, képviselni. Csaltam, loptam, hazudtam, de ügyi vagyok és győztem! Azt csinálok, amit akarok, mer meg lettem választva. Mindenki más meg le van magasról...nem egyeztetünk, nem kell kompromisszum, aki ellene van az maradi, konzervatív, kádárista, radikális, kommunista-fasiszta népnemzeti antiszemita.

Igenis monnnyonle! Utána jöhet bárki, akár ugyanezzel a programmal, de nagyon más kommunikációval. És olyan megoldásokkal, amelyek legalább is megemészthetőek. Sokan nem is a konkrét intézkedések miatt fújtatnak, az csak az ürügy. Ezt kéne már a Gyurcsány-pártiaknak belátnia. Mostanra már az egész ország tudja, hogy igenis szükség van megszorításokra, de a stílus....
Na ezért nő a fityesz támogatottsága, nem a 14. havi nyugdíj, meg a családtámogatás, meg a vizitdíjeltörlés igénye miatt.
Tóta
"Monnyonle, az. És? Aztán mi lesz? Szekeres Imre miniszterelnök? Szili Katalin? Orbán Viktor? Ki és főleg mit csinál aztán? "

Mi nem lesz: következmények nélküli ország. Azt a kérdést még mindig veszettül kerülöd, hogy mit csinált _eddig_ Gyurcsány?






a fideszen se kellett volna többet állítani ehhez a programhoz, mint az MSZP-n. ne felejtsük, h a fidesznek volt már pár kanyarja. ne feledjük azt se, hogyan csúsztak át az OV-kormány hívószavai GY-hoz mára.
Kristl

Tényszerűen (csak a halottakat boncolták) kiindulva teljesen igazad van...viszont ha a saját tapasztalatomból indulok ki, a 20 % talán nem túlzás. Nem minden félrediagnosztizált hal meg. (szerencsére) Természetesen a saját tapasztalataim nem általános igazságok, de léteznek és hidd el, nem fikázni szerettem volna az orvosokat

Kukacka

A nemzeti kockázatközzösség szükséges, és szerintem is mindenkinek hozzáférhető kell hogy legyen egy korrekt alapellátás.....de, azt is világossá kellene tenni a fejekben, hogy amikor "ingyenesen" igénybe veszek egy orvosi szolgáltatást, azért valakik keményen fizetnek és ezektől akik fizetnek, szerintem erkölcselen elvárni azt, hogy a szolidaritásuk korlátlan legyen.

Guga

Sajnos nem én voltam...de ha jó a cikk...akár én is írhattam volna :-))))))
"Mi nem lesz: következmények nélküli ország."

Muhaha. Persze. Ha Gyurcsány lemond, Torgyánt lecsukják?
ja de csináljunk már egy felmérő röpdogát: tegye fel a kezét, aki szerint a 2006-os menetben volt olyan párt, amely a meghirdetett "programját" megvalósította/-hatta volna. olyan, aki sohasem hazudott.
"És olyan megoldásokkal, amelyek legalább is megemészthetőek."

ezt hogy kéne érteni, ezt a megemésztést? magyarázzuk a mechanizmust?

"Mostanra már az egész ország tudja, hogy igenis szükség van megszorításokra, de a stílus..."

akkor már csak az hiányzik, hogy egy jobb stílusú párt előugrasson, és közölje: megszorításokra van szükség.
egyetértek Őrnagy Őrnaggyal, fidesz-OV és szdsz-Kóka lenne az ideális, csak hát az esély erre konvergál a nullához.
GyF számomra hiteltelen, az MSZP inkluzíve ahogy van. KDNP nem különben.
Tóta, mellébeszélsz megint.

Nem csak a tervekről kellene, az mindenkinek van, hanem a teljesítményről is.

Mennyivel nőtt Gyurcsányék alatt az államadósság, az államháztartási hiány? Ezért van szükség megszorításokra, mert sokezer milliárd elfolyt Gyurcsány saját bevallása szerint is.

Torgyánt nem csukták le, csak Szabadit.

Szoclibéknél hány pénzügyi szakembert vontak felelősségre? Ja igen, büntiből mindegyik ott ül vmilyen reform/eu-s bizottságban.

Nem gondoltam volna, hogy hívő ember vagy, de amiket most itt művelsz, az már vallási áhítat Gyurcsányék irányában. Komolyan elhiszed amit ígérnek, újra meg újra?
Andal , ez most komoly?

mégegyszer:

Én utánanéztem.
Az eü minisztérium 17 éve nem csinált mást mint
vmi tanulmányt a népegészségügyi helyzetről, megoldási javaslatokról, hatástanulmányokat...

Én nem azt mondom, hogy Mikola komplett hülye, de mást hülyének, rosszindulatúnak hinni ill. beállítani eléggé nagy hülyeség.

Vagy csak politizál az illető..
kettőnk közül te vagy a hívő ember.
egyébként arra emlékszel, melyik pártok szavazták meg a megyó 100napos programját? miért?
Fergeteges "ellenérv" volt.
"olyan, aki sohasem hazudott"

Ez erős relativizálás. És ugyanakkor nagyon cinikus is. Persze hogy mindenki hazudott már, Én is, te is, Orbán is.
Viszont nem mindegy, hogy milyen minőségben, és hogy milyen következményekkel.

Megszorításra természetesen szükség van, de világítsunk be az alagútba, és nézzük meg, hogy mi vezetett idáig, kik miatt (gy. k. Megyó) kellett bevezetni azokat.
És természetesen Orbán is megszorított volna, mert neki sem hagytak volna más lehetőséget.
De más az, ha valaki ellenzékiként ígérget, és más ha a hatalommegtartás érdekében mindent megenged magának.
A sor folytatható lett volna. Soha nem láttam Fletovicson, hogy nem a nagy fekete autóból akar kinézni.
Vörös bárók, téeszelnökök.. Gyúrcsányék, szdsz-esek. Azok is itt szükölnek a többiztosítós modellért de nincs egy épkézláb érv, hogy miért? Az OEP brutális vagyonára fáj a foguk teljesen nyílvánvalóan. Azt is kiraknák a saját holdudvarukhoz tartozó cégekhez.

Mi lesz ha elfogy a privatizálni való és közben meg minden szomszéd elhúz fényévekre gazdaságilag? Mostanában már Romániába is öröm ellátogatni. Komolyan hatalmas fejlődést láthat az ember (persze ha nem magyartöbbségű a település). Itt meg csak a fideszezés megy és annak hangsúlyozása, hogy micsoda szélsőjobboldali veszélyek vannak.

Szóval szerintem itt csak a bal szélső és a jobb szélső zsebeiket két kézzel tömködő Pató Pálok jelentik a fő veszélyt. Nálunk még a fociban is (ami elvileg sport - teljesítményorientált) a vén csoszkó többszörösen tehetségtelen vörös marhák ülnek a székeikben kirobbanthatatlanul.

Nem a hosszúlépések éjszakája hiányzott hanem a rendszerváltozás éjszakája egy kis vérrel és a káderek közügyektől való eltiltásával + megfejelve a megfelelő akták teljeskörü nyílvánosságra hozásával.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.29. 14:23:21

Ne légy már ilyen széllel bélelt, Árpád!
Azért, mert az egyik hazudik, teheti a másik is? Ez olyan ovis fgelfogás. "Úgy kezdődött, hogy visszaütött..."

Egyébként pedig látható, ez éppen nem egy következmények nélküli ország. Annak amit Ovi és holdudvara csinált a választásokkor, meglett a következménye. Kibicelhet a partvonalról. - és gondolom, ez a jövőben is, színtől függetlenül, mindegyiknek áll.
Az 1. 100napost szavazta meg mindenki (kiv. MDF talán), a továbbiakat már nem, depressziókampányt csinált a fidesz is utána.

1. 100 napos program előtt volt egy kis vita: a pénzügyminiszter vagy a Jánosi hisztizett kicsit, hogy üres a kassza, fidesz nem hagyott árva garast se. Aztán a Megyó meg a fideszesek is megegyeztek, hogy van ott 300 milliárd tartalék rá.

Megyóék később sem húzták be féket, osztogattak tovább, éveken át halasztgatták a kiigazítást, halmozták a hiteleket (kb. 8ezer milliárdról 15 ezerre).
"ezt hogy kéne érteni, ezt a megemésztést? magyarázzuk a mechanizmust?"

Igen :)De maradjunk a megértetésnél.
A politika feladata el is adni a meghozni kívánt döntéseket az adott közvéleménnyel. Elvileg a nyugati demokrácia egyik lelke lenne nem? :) Legalábbis Taylor nagyon hangsúlyozza az ilyesmit. :)

Kell jövőképet adni, célt valami morális tartást, mivel sok embernek még mindig igénye, s talán addig jó míg az.
A politikai realizmus önmagában nem működik. Vagy legalábbis "furán".

Érthetőség kedvéért... Az állam kiadásainak csökkentése végett csökkentjük a nyugíjas kedvezményeket, és eltörüljük a 13. havi nyugdíjat, valamint bevezetünk egy minimális mértékű tb hozzájárulást.
Miért ? Mert el kellett döntenünk, hogy az amúgy is leterhelt fiatalokat terheljük e még tovább ellehetetlenítve a családokat akik az ország jövőjét teremtik meg, vagy pedig az amúgy nagy terhet jelentő extra kiadásokat fogjuk vissza.
A jövőt választottuk. :)

Vagy. Legyen fizetős a felsőoktatás, és fizetős piaci alapú az egészségügy, mert az üzlet józsinak meg zolinak, meg nehogymár tehetség alapon oktassák a gyerekeket mikor nekem van rá pénzem.
Különben meg a terheket nem foghatom vissza a nyugdíjasok kárára mert elvesztem a jövő választásokat.
Éljen Latin-Amerika és a 10% :>

Vannak azért elég egyszerű dolgok, persze rá lehet sütni hogy demagógia. De ha már Vasúttársaság szimulátor, akkor mondjuk lehet játszani a Victoriaval is :)
Abban az esetben tökéletesen egyetértenék a cikkben leírtakkal, ha az őszödi beszéd stilizáltabb formában, de a nagy nyilvánosság előtt történt volna.
Na, az lett volna az igazi szembenézés!
Talán akkor még a hazugságot és a csődközeli állapotot is könnyebben viselte volna mindenki.
Andal, téged se zavar meg ha már az érveidet megcáfolták...
..így könnyű az élet !
a victoria bizony kemény lecke, különösen a Revolutions.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 14:33:02

"Én nem azt mondom, hogy Mikola komplett hülye, de mást hülyének, rosszindulatúnak hinni ill. beállítani eléggé nagy hülyeség.

Vagy csak politizál az illető.. "

A kórházi dolgozókat legyilkosozni szvsz súlyosabb dolog. Általában ez a kormányzati "osztály-ellenség" duma visszataszító számomra: a mocskos, ingyenélő, népellenség orvosok, diákok, tanárok, vasutasok, közalkalmazottak stb. miatt megy el a sok pénz, nem épül az ország, nem haladnak a reformok. Arról egy szót se, hogy a kormány mennyi pénzt tékozolt el.

Mikoláról még: a nagy kórházátszervezések után jegyezte meg, hogy ő miniszterként több kórházat vont össze/szüntetett meg, mint amennyit most sikerült.

A lényeg pedig: eü. kiadásait tovább csökentik a konvergencia-program szerint, GDP 6%-ról 5,1%-ra, nagyjából további 200-250 milliárdot vonnak ki. Mert megszorítások vannak, mert elkúrták az ország pénzügyeit, mert eladósították az országot.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 14:46:35
"Andal, téged se zavar meg ha már az érveidet megcáfolták...
..így könnyű az élet !"

Melyik érvemet, ki és hol?
"Arról egy szót se, hogy a kormány mennyi pénzt tékozolt el."

vazze. a kormány speciel a vasutasok, eü-dolgozók és hasonlók eltartására tékozolta el azt a pénzt, többek közt. újat mondtam?

"Mikoláról még: a nagy kórházátszervezések után jegyezte meg, hogy ő miniszterként több kórházat vont össze/szüntetett meg, mint amennyit most sikerült."

akkor mi a faszt ugat mostanában?

RE: travis 2007.05.29. 14:45:57

Nem szeretném védeni, de mégis...
Ha a Te fiad az öccsével a suli mellé jár a haverokkal,
1.) akkor összehívod a lakógyűlést és megvallod nekik, hogy milyen csapnivaló szülő vagy, hogy nem figyeltél oda rájuk, vagy
2.) előveszed a gyerekeidet és lekapod őket a tíz körmükről felhívva a figyelmüket arra, hogy ez így nem mehet tovább mert így tanulatkan bunkók maradnak?
Ne hagyjuk ki a fura privatizációkat, a multiknak nyutott garanciákat és támogatásokat, a csoda-állami beruházásokat mint pl autópályaépítés, a furán kiírt közbeszerzéseket és a 13. havi nyugdíjat se a tékozlásból.

Nem mindegy a kórházbezárás módja, hatása és szempontja.
Különben meg nem hiszel a politikusi érésben? :)
Lehet most érte el szakmai fénypontját. :)
"vazze. a kormány speciel a vasutasok, eü-dolgozók és hasonlók eltartására tékozolta el azt a pénzt, többek közt. újat mondtam?"

Olvastad Megyó, Fletó írásait, beszédeit ebben a témakörben? Hogy pontosan tudták 2002-ben, 2004-ben, hogy ez nem finanszírozható, csak hitelekből? Évekkel korábban mégsem álltak le, még 2006 elején is felvettek 1300 milliárd hitelt? Hogy ha évekkel korábban kezdik el a "reformokat", akkor nem lennénk ekkora szarban? Nehéz felfogni, hogy ez a gáz?

"akkor mi a faszt ugat mostanában?"

Hogy mekkora röhej, hogy nem egy határozott koncepció alapján megy az összevonás, bezárás, hanem szoci városvezetők lobbizása dönti el. Tényleg nem emlékszel, hányszor módosították az eredeti elképzelést, és mennyire nem hasonlít a mostani állapot a célkitűzéshez?
A félreértések elkerülése végett: mellesleg nem kedvelem Gyurcsányt sem. Kicsit sem.
aha persze, azért ugat. érdekes, én valahogy nem azt hallom ugatni, hogy ne ezt a kórházat csukják be, HANEM azt a másikat. csak azt, hogy egyet sem, nem, nem soha.

jól értem, hogy tehát a reformokkal az a baj, hogy nem kezdődtek el korábban? ezt azért egyeztesd a főplebejussal.
Velem lehet kompromisszumot kötni, maradhat a maszop, de enélkül a antiszociális irányvonal nélkül. Különben nem ér a nevük!

Emészthetőségről: szerintem a nép egyáltalán nem olyan hülye, mint azt itt oly sok zseni (beleértve a szerzőt) képzeli. Persze, vannak primkók, de önmagukban nem tudnának hatalomra juttatni egy pártot. Statisztikák szerint azért az emberek túlnyomó többsége dolgozik, a többségnek ma már van érettségije. És mellesleg ugyanez a csürhe szavazott 90-ben egyértelműen a kapitalizmus mellett! Az emberekben igenis megvolt a nyitottság az új rendszer, a reformok felé. De elkúrták. Mindegyik, de főleg a szocik.

És az is csúsztatás, hogy itt holmi kapitalizmus kontra szocializmus bunyó folyik. Lófaszt. Globalizmus gyarmata kontra a globalizációban versenyképes szuverén nemzeti gazdaság. Itt a lényeg. És ezért lehet akármekkora fasz a Zorbi, akkor is őt támogatom.
rokica

Ha a fiadat te bíztatod a sulimellé járásra, valamint esetleg hallgatólagosan egyet is értesz vele vagy együtt jártok biliárdozni akkor melyik a hitelesebb? :)
Pascal," mindig lesz egy-két százalék "...
Igen mindig lesz legalább ennyi, aki veszi a fáradtságot, és UTÁNAJÁR bizonyos dolgoknak.Pl. felméri a saját háztartása helyzetét, és utána próbál meg a nemzetgazdaságról értekezni. Sajnos csak egy-két százalék lesz mindig, ezért kerülnek ezek a parlamentbe. Mert a többiek, azok az Általad említett dokumentumokból, meg a Fidesz-programjából vagy Lendvai Ildikótól próbálják megismerni a gazdasági helyzetet.
Manipuláció?Volt persze, a kampányszövegek szintjén. DE. ADATMANIPULÁLÁS, azt bizonyítani kell. Bebaszva kukákat borigatni, meg Erkölcstelenhazuggyurcsányozni meg morálisválságról beszélni, az persze könnyeb.
És ezt a részt érdemi adatok nélkül nehéz lesz folytatni.
Tudod mit?
Mindig lesz ebben az országban 100 emberből minimum 60, aki vagy az Orbán típusú félhülyéknek, vagy a Lendvai Ildi-féle volt koszos komcsiknak fog hinni, és kiállni mellettük, ha kell ha nem.
Egy-két százalék meg megjegyzi csendben, hogy ugyan a Gyurcsány egy f*sz, de alternatívája jelenleg nem nagyon van, másrészt meg nem volt adatmanipulálás, ott ahol az másik f*sz hívei gondolják. Vagyis nem ott volt.

"vazze. a kormány speciel a vasutasok, eü-dolgozók és hasonlók eltartására tékozolta el azt a pénzt, többek közt. újat mondtam?"

Nem mondtál újat, csak nem igaz.

Kiszámoltad már magadnak,
vagy kiszámoltattad haveroddal? Érdemes.
A hiánynak kb harmada ez az összeg.
A hiány az értelmetlen és pazarló, propaganda célokat szolgáló, szocialista stílusú nagyberuházásokból, lenyúlásokból, és nem utolsó sorban a
kamatterhekből jönl áll össze.

Arpad, a stilusod miatt mar leginkabb teged kellene moderalni.
Pl. a "mi a faszt ugat"
En reszemrol az en keszulekemet kikapcsolom egy hetre, addig bannollak a napi readembol. Nyilvan jelzesertekunek szanom, nem ettol fog osszeomlani az index hirdetesszervezoje...
A legyilkosozás tényleg csúnya dolog.
Ha volt ilyen.
Ha nem volt, akkor meg mit nevezünk legyilkosozásnak?
És miért ?
miért kell ezt mondani ha nem történt meg?
Nincs több érv ?
"jól értem, hogy tehát a reformokkal az a baj, hogy nem kezdődtek el korábban? ezt azért egyeztesd a főplebejussal."

Kösz, de nem vagyok Orbán-hívő. Se fidesz-tag.
RE: Kristl 2007.05.29. 15:02:58

Tartok tőle, hogy én is, akkor is először a a kölkömmel, családon belül, négy fal közt beszélném meg, hogy hagyjuk abba, mert így csak eqrni lehet. Aztán mennék esetleg a suliba, a tanári kar elé, hogy megígérjem, ezután másképp lesz.
kukacka: "globalizációban versenyképes szuverén nemzeti gazdaság. Itt a lényeg. És ezért lehet akármekkora fasz a Zorbi, akkor is őt támogatom."

aha. nos, ehhez ki kéne mazsolázni vmi kódfejtővel, hogy OV valójában mit akar _csinálni_. mert amit _mond_, az nem a versenyképesség felé mutat, hanem az államcsőd felé.
rokica,

"akkor összehívod a lakógyűlést és megvallod nekik, hogy milyen csapnivaló szülő vagy, hogy nem figyeltél oda rájuk, vagy"

Nem jó a hasonlat, mivel a lakóknak semmi közük a családom dolgaihoz, a zembereknek viszont van közük a kongó államkasszához, mivel az ő pénzük.
Jaj, TWÁ, persze, hogy mást csinálna, mint amit mond. Ez mitől újdonság? Minden politikus így tesz, akár tagadja, akár beismeri.

'csába, ennyire meg vagytok vezetve, hogy még mindig ilyeneken rágódtok?

Dedó.
"OV valójában mit akar _csinálni_. mert amit _mond_, az nem a versenyképesség felé mutat, hanem az államcsőd felé."

Ez az érem másik oldala, és sajnos igaz. A minap ostorozta épp OV a fiatalok versenyképességére történő ránevelést, mivel az annyira gáz polgárifejjel.

De pont itt a különbség, ellenzékiként lehet lódítani, kormányzati pozícióban nem! Ovi sem mondana ilyen ökörségeket, ha ő lenne a miniszterelnök.
a következmények nélküliségről: példát kellett volna statuálni, és az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után a kormánynak le kellett volna mondania és előrehozott választások útján jóvátenni a hibát.
igen, az összes töbi párt is nyilván hazudott, és lehet, hogy ők se az általuk meghirdetett programot valósították volna meg. akkor arra a kormányra is azt mondanám, hogy mondjon le!
nem az a lényeg, hogy a fidesz mit meg hogy csinált és csinált volna, hanem az, hogy az mszp-ről és a gyurcsányról KIDERÜLT!!! feketén, fehéren kiderült, lebukott, pont.
ezt nem szabadna annyiban hagyni egy civilizált demokráciában.

nálam ez az alapállás, és minden más csak ezután érdekes. hogy ki jön helyette, mit fog csinálni, lesz reform, lesz megszorítás, orbán, mikola, kiss, kóka, fodor...ezt majd mi eldöntjük, de úgy, hogy tudjuk, mire szavazunk!!!

ha ebben nem hisz valaki, akkor tényleg minek ez a választósdi cirkusz?! elhitetjük magunkkal, hogy mi döntünk a sorsunkról, miközben nem is?

engem leginkább az a cinizmus zavart az őszödi beszéd nyilvánosságára kerülését követően jellemezte a ballib médiát és az elhivatott támogatókat.
mingyábehalok,

Egyetértek veled.
Erről van szó!!
wynarsky1 2007.05.29. 10:17:40

"A belinkelt dokumentum, nagyon helyesen 3,6 százalék hiányt JELEZ ELŐRE. Ez szupi auztán LETT 6,1. Azt ugye nem akarod számonkérni rajtuk, hogy elbaszták a jóslatot???"

:-DDDDDDD

Ja, hogy ezek jósok? Aszittem, a Magyar Köztársaság kormánya.

Így már érthető, semmi gond. Nem hazudtak, hanem tévedtek...

No problem. Ha jósok, akkor irány Delphoi.

Onnan már csak pár lépés a Taigetosz... :-)

abban pedig tökéletesen egyetértek, hogy a jobb oldalnak semmiféle alternatívája sincs. az ideológiát, a nagymagyarságot, a vallásosságot meg miegymást - ezeket magasról leszarom. mondhatják a magukét, én meg gondolom, amit gondolok. ha 2006-ban lett volna alternatíva, akkor rájuk szavaztam volna. ha egy előrehozott választások idején még mindig nem lenne számomra hihető és életképes alternatíva, akkor megint nem szavaznék rájuk, őszödi beszéd ide vagy oda! még az sem befolyásolna, hogy a kókától hányni tudnék. nem kell együtt söröznöm vele.

A pénztékozlásról.

Nem emlékszem százezres tüntetésekre amikor megszavazták a 100 napos programot, de akkor sem tüntet senki, amikor a kitudja hanyadik tőkeinjekciót kapja a MÁV, vagy akkor amikor kiderül hogy az gyógyszer kiadások 2001 és 2005 közzött megkétszereződtek, vagy amikor valamelyik cikkben megjelent, hogy M.országon átlagosan 53 évesen mennek az emberek nyugdíjba.......stb. Ezek azok az okok amelyek a mai problémákat okozták, nem pedig Gyurcsány meg a bandája. Ők csak olyanok mint a nagy többség. Kisebb nagyobb hazugságok és csalások utján megpróbálják egyengetni a saját boldogulásukat.....és amíg a többség hozzáállása nem változik, ott fognak csücsülni ahol most is ülnek...maximum nem Gyurcsánynak meg Kis Péternek fogják őket hívni, hanem Orbánnak, Mikolának vagy valami ilyesminek.
Nos, én azok közé tartozom, akik nem szó szerint értelmezik a kampányszövegeket. Tendenciák, tettek. Ezek a döntőek.
Egyetlen ország egyetlen pártja sem váltja be szóról szóra az összes ígéretét, de legalább annak irányába halad. Megalapozza a későbbi lehetőségét a megvalósításnak.

Ilyen brutális átverés még nemigen volt ebben az országban, mint amit Gyurcsány csinált. Talán Rákosi.
És ő még csak nem is próbálja abba az irányba vinni az országot, amerre hirdette. Pont az ellenkezőjébe.

És, ha közlik veled, hogy súlyos beteg vagy, nem mindegy, hogy hogyan. A "Te tehetsz mindenről, te kibaszott seggfej állat! és örüjjé, ha a kisújjamat mozdítom érted" hangzatú orvosi beszólás után talán még te is ici-picit bosszús lennél. Talán. És esetleg kérnél egy másik dokit, még akkor is, ha attól a diagnózis és a kezelés nem változna. Talán.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.29. 13:53:05

"Monnyonle, az. És? Aztán mi lesz? Szekeres Imre miniszterelnök? Szili Katalin? Orbán Viktor? Ki és főleg mit csinál aztán?"

A sikkasztó főkönyvelő, ha lebukik, nemigen szoktak rajta gondolkodni, hogy ki legyen az utódja.
Elküldik rohadni a megérdemelt cellájába.

Ilyen kaliberű bohócot bármikor találni akármelyik vándorcirkusznál.
publius,

Ezeket a szükséges intézkedéseket előbb-utóbb meg kellett hozni, nem ez a kérdés.
De van olyan embertípus, akitől nem tudom elfogadni a keserű poharat.

Pénzosztáskor ne várd, hogy tüntetni fognak, azt nem a zembereknek kell megakadályozniuk, hanem a kormány pénzügyi tanácsadóinak.
Én sem értem teljesen, hogy miért OV-n rugózol TWÁ...
5 éve köze sincs a kormányzáshoz...

Felőlem fűszoknyában is táncolhatna a Parlamentben, "Mindenkinek adjunk ingyen kocsit" felkiáltással, akkor sem érdekelne különösebben, mert nem ettől lassult le a gazdasági növekedés, nem ettől nagy a hiány, stb.


"tehát a reformokkal az a baj, hogy nem kezdődtek el korábban"
Igen. Pontosan ez a baj. Vagy legalább el kezdték volna kidolgozni az utolsó két évben, hogy mit is kellene majd csinálni...

Egyébként nem tudom, miért olyan röhejes egyesek szerint az a vélemény, hogy gyf-nek le kellett volna mondania.
(ilyenkor jönnek a "monnyonle"-haha-böffenetek, meg az "és akkor jobb lett volna?"-jellegű kédések)

Igen, jobb. Azt gondolom hogy egy minimális politikai kulturával, minimális korrektséggel bíró ember sűrű bocsánatkérések közepette azonnal lemond egy őszöd-szintű egés /hiteltelenné válás után.

Függetlenül attól, hogy melyik párt tagja és milyen elveket vall...
publius,

Ezeket a szükséges intézkedéseket előbb-utóbb meg kellett hozni, nem ez a kérdés.
De a károkozótól nem tudom elfogadni a keserű poharat.

Pénzosztáskor ne várd, hogy tüntetni fognak, azt nem a zembereknek kell megakadályozniuk, hanem a kormány pénzügyi tanácsadóinak.
Én meg úgy látom, hogy a helyzet megoldásához a civil kontroll erősítése vezet. Élnünk kell alkotmányos jogainkkal. Ld. VEKE - BKV történet. Ha lenne pár független, alulról szerveződő civil szervezet, amely ellenőrizné az állami kiadásokat, az állami vállalatok működését, a parlament működését és javaslatokat tenni, akkor tulajdonképpen mindegy, ki a miniszterelnök. Ha mindenhol ott vannak a figyelő tekintetek, sokkal nehezebb lopni.

Ha azt az erőfeszítést, amit a rendszer, az aktuális hatalmon lévők kritizálásával, szidásával töltünk el, arra fordítaná a társadalom, hogy ilyen civil szervezeteket hozzon létre és működtessen, hatalmasat lépnénk előre.

Mindegyik mostani parlamenti párt volt már hatalmon és mindegyik sikeresen bebizonyította, hogy képtelen az ország problémát hosszútávon normálisan megoldani. Tőlük bármi hatékonyat várni illúzió.

A közemberekre, az állampolgárokra maradt a helyzet megoldása. A mostani politikai elit képtelen megoldani ezt.
MinoRep,
pont igen:
"A közemberekre, az állampolgárokra maradt a helyzet megoldása"

Itt le is lehetne zárni a vitát, és elindulni megoldani. Volt pár javaslatom fennebb.
"A közemberekre, az állampolgárokra maradt a helyzet megoldása. A mostani politikai elit képtelen megoldani ezt."

Ezt mégis hogy? Szüntessük meg a politikát?
publius 2007.05.29. 15:28:59

"Ezek azok az okok amelyek a mai problémákat okozták, nem pedig Gyurcsány meg a bandája. Ők csak olyanok mint a nagy többség. Kisebb nagyobb hazugságok és csalások utján megpróbálják egyengetni a saját boldogulásukat..."

Ajjaj. Elvileg választ az ország egy _felelős_ kormányt, amely az ország pénzügyeit _felelősen_ kezeli. Egyik feladata, hogy az államháztartást egyensúlyban tartsa, a hiányt mérsékelje. Megmagyarázza a "népnek", hogy mire tellik és mire nem a büdzséből.

A "népet" Gyurcsányék éveken át azzal hülyítették, hogy amit kiosztanak nekik, az nem veszélyezteti az ország pénzügyi helyzetét. Az ellenzék, normálisabb közgazdászok csak vészmadárkodnak, depressziókampányt folytatnak, az államháztartás köszöni szépen jól van, a pontos hiányadatokat majd csak a választás után teszik közzé, az eu bürokratikus barmai meg majd elfogadják 3-4. nekifutásra a konvergencia-programot. Gyurcsányék a jövőt építik, a hitelek befektetés a jövőbe, a kiigazítás nem fog fájni, a megszorítás csak lárifári.

Ezután jön az őszödi beszéd: négy év kamu, se program, se elképzelés nincs, iszonyat nagy szarba rángatták az országot.
publius:

túl gyakran kéne kimenni tüntetni. :)

Egyebkent tőlem nyomjanak tőlét a mávba, de akkor látszódjon valami pozitív változás. Tudjuk hova vezet stb...
Már rég letetett volna racionalizálni az egész vasutat ha lett volna valami elképzelés. De most sincs.

Tulajdonképpen ha ennyire zavar minket a sok elalvó útrongáló kamion, akkor mért nem lehet őket utaztatni vasúton határtól határig? Foglalkozott ezzel valaki?
Kedves Ciffra, no igen picit demagógiának érzem amit írtál. Mert itt a probléma nem is igazán a forráshiánnyal van a baj (amúgy minek pénzt beleölni, ha egyre kevesebb a gyerek?), hanem a pénzek észszerű felhsználásával. Példa. Egy egyetemi tanár, nem abban érdekelt, hogy minnél jobban odafigyeljen a tehetségesebb diákokra, vagy esetleg azokra akik nem veszik olyan egyszerűen az akadályokat, hanem abban érdekelt, hogy megírjon évente 5 publikációt, rendszerint valami eszméletlenül nagy baromságról és felvegye érte a vaskos kis milliókat. A publikáció meg rendszerint használhatatlan dologról, persze tisztelet a kivételnek. És nem abban érdekelt egy intézmény, hogy minőségi oktatás legyen, hanem az érdek az, hogy minnél több diák legyen az egyetemen. Fejkvóta rendszer. Ezen, talán pont a ballib ámokfutás akart változtatni. És nemtom mi köze van, az utobbi öt évnek ahhoz, hogy a \'80-s években megszünt Magyaroszágon a pedagógia szak, nincs elitképzésünk, minden második ember történelem-magyar szakon vagy kommunikáción végzett... Persze kérdés minek? És ehhez társul a diplomás minimálbér eszeveszett baromsága. Az se az utobbi 5 év találmánya, hogy a frissen végzett pedagógusok kereken 16 óra gyakorlattal álnak neki tanítani. ami még viccnek is rossz.
Óraszámemelés? Haha röhögnöm kell az olyan emberen aki ez ellen lázad, mert nem az ellen lázadnak, hogy kevesebbet kelljen akkor az adminisztrációval foglalkozniuk, nem, ők a gyerekekkel nem akarnak lenni. Ez a jó pedagógus hozáálás. Mellesleg az én szüleim 16-7 órákat dolgonak naponta... nem egy héten.
No meg igen, faszán jó kis frontális oktatás, kiáll, felolvassa az anyagot, jobb esetben elmondja, és kész. Ez ám a kimerítő...
Akárhogyis nézzük, nem történik itt semmi, és lehet dobálózni, h ki hibája... A lényegen semmit sem változtat, kalap szar a magyar oktatás, és aki változtatni akar rajta, azt a nemzetet védelmezők karóba huzzák. Ez a büdös nagy helyzet. Nincs ma olyan politikai erő, akinek értelmes koncepciója lenne az oktatásra. És ezzel nem foglalkozik senki. Pedig megérne egy misét...
Na, mostakkor mi lesz? Mondassuk-e le a Fletot, vagy fussunk-e még néhány tiszteletkört a saját, különbejáratú álszentségeink körül?
OFF
Szombaton, késő délután fölszállt három darab ellenőr a tömött hetes buszra. A következő megállóban leszállították a közönség mintegy kétharmadát. Volt rikácsolás és anyázás (+gyurcsánydemszki). Úgy döntöttem, hogy rendpárti leszek, sokba van nekem ez a demokrácija. Mindig az a stílus!
Javaslom a közvetlen demokráciát bevezetni. Ez a képviseleti itt nem működik. De van még a tarsolyban diktatúra vagy anarchia is.

A rendszer mindegy, hogy milyen. A lényeg a hosszútávú fenntartható működés. (példa: Római Birodalom:-)))
ÉLJEN GYURCSÁNY FERENC!

Éljen a Magyar Szocialista Párt!

Éljenek A REFORMOK!

Ne add fel Ferenc, mögötted áll az okossa!

Vesszen Orbán Viktor!

A rosszakat meg kell büntetni! Akik bűnösek szenvedjenek! Mert nagyon sok a veszedelem ebbe a világba!

Ez a szeretet ünnepe, szeretni kell egymást! Egy mindenkiért, mindenki egyért!

Andal, a két linken nem találtam meg a gyilkos szót.
Az egyetlen gy betűs a gyógyítási mutató.
Az meg hogy rossz-e, vitatható.
Te ezt vitatod amikor gyilkosozol ?
Alf a király:-)

főleg az "okossa" ááááá, jót kacagtam:-D
Minority Report 2007.05.29. 15:46:49

Nem kell civil szervezet, ott van pl. az ÁSZ, annak kellene vmivel több jogot biztosítani. Vagy komolyabban venni a kritikáit, ajánlásait, de ez pol kultúra kérdése.
Szerintem adjuk el Szomáliának, ott most szükség van egy igazán "erős kézre". :)
"És az is csúsztatás, hogy itt holmi kapitalizmus kontra szocializmus bunyó folyik. Lófaszt. Globalizmus gyarmata kontra a globalizációban versenyképes szuverén nemzeti gazdaság. Itt a lényeg."

az állam és a piac viszonya a kérdéses.

szocializmus -- a piac az államba ágyazódik
kapitalizmus -- az állam a piacba ágyazódik

ez a két koncepció verseng egymással.
szocializmus -- az állam globális, a piac csak lokális
kapitalizmus -- az állam csak lokális, a piac globális

szóval a dehogynem. pont ez a kérdés. kapitalizmust akarunk, vagy szocializmust.
alf,

nem teljesen jó az idézet de lol :-)
kutacs_
szvsz ennél a kérdés sokkal összetettebb :)

Jaja, irány a jósda...:D
de nem értesz meg engem. Én csupán azt mondom, hogy ez a kamu amit ők beadtak, ez nem adatmanipulálás...ez szimpla kamu. Kampányban ez jogilag nem büntethető. Ennyi a lényege. Gusztustalan. De nem BŰNCSELEKMÉNY. Ezt akarom csak kinyögni. Mondom, fura, hogy aki nagyon akarta az tudta, és nem feltétlenül kellett hozzá Bokros LAjosnak lenni...
Ezt igyekszem mondani. Semmi többet. Mert az adatmanipulálás ugyanolyan szimpla kamu, mint a Gyurcsány kormány gazdasági prognózisai a választások előtt...
Guga 2007.05.29. 15:52:56
Ha lehetséges, akkor én ellenezném, azaz inkább a saját diktatúrámra szavaznék, mert már régóta bosszant, hogy nem én csináltam mindenkit. Egyébiránt megoldásaim száma eccerűen számtalan.
Jóvanmá' kutacs, a' emberek qrvára egyiket se akarják. Leszarják. Én se ébredtem még fel úgy sose, hogy: hede' mostantólmá' kapitalizmustot akarok, no.
Vagy te ezzel kelsz-fekszöl?

A Zembereket (már a normálisabbját) az érdekli, hogy hosszú távon fenntarthatóan tudjunk létezni. Ezeket jobban érdekli mondjuk az ITER projekt, satöbbi, mint a mondvacsinált rendszerkérdés.
A nemnormálisabbját meg főleg nem érdekli a Barátok köztön kívül semmi. Rögtön a kosúttéri hőbörgés után megveszi a Tuskóba' a műsörét majd nyomja a tévében a gagyi lajcsi műsorát.

Hacsaturján,
legyünk együtt diktátorok! Bevesszük TWÁ-t triumvirnek. Megdumáltuk?
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 15:07:21

Akkor egy "elszörnyesztő" riport ráadásnak:

www.mtv.hu/videotar/?id=2456

Szegényt hiába faggatják, folyamatosan mellébeszél.

Kormánypártiak is kérték, hogy vonja vissza/pontosítsa ezt a hülyeséget, de ő nem.
Guga 2007.05.29. 16:10:22
Ha a TWÁ-nak is van tippje busára hangolva, akkor nem ellenzem. Mer ez itt a lényeg!
Hát az tutti, hogy annak még értelme is lenne. Csak attól félek, hogy nem tudom távoltartani a barázdák mögül támadó téeszelnököket:-)
Nos, meghallgattam, eléggé magáért beszél.

HA nő a félrekezeltek aránya a patológián annak is a jele lehet, hogy fejlődött a gyógymód.

Az hogy valójában mit mutat a szám, azt nem tudja megmondani. Akkor tulajdonképpen mit akar a számmal? :)
kutacs_ 2007.05.29. 15:57:39

Nem. Kapitalizmus verseng kapitalizmussal. Néhány béna nyuggeren kívül senki nem akar szocializmust. Nem, Orbán sem. Bármilyen hihetetlen, ő is kapitalizmust akar.

Az állam nem ágyazódik a piacba, hanem szabályozza. Például úgy, hogy szabad verseny legyen, a protekcionimus, az állami pénzen haver-hizlalás, a korrupció és kartellezés helyett.
Azért megjegyezném hogy a "gusztustalan politikusok" hozzáállású emberek csak még inkább rontják a politika szinvonalát. Mert minnél rosszabb a politikus megbecsülése, annál kevesebben és főleg tehetségtelenebbek mennek erre a pályára, így még rosszabb lesz, még jobban utálni fogják őket... és így tovább a végtelenségig. Szóval kedves fikázó elvtársak, kritizáljatok, ne szapuljatok, mert attól csak minden méxarabb lesz. Őszintén szólva nem csodálom hogy aki ma ilyen légkörben mégis politikusnak áll az vagy lopni(lepni) akar, vagy nagyon egyedül van :D:D
Andal, örülök, hogy nem gyilkosozol már.
Ez tényleg a fejlődés jele.

Az "elszörnyesztő" számot nem védeném meg. Sztem szakmán belül döntsék el illetve jelentgessék fel egymást.
Azért jó neked ha tudod , hogy mikor kinek van igaza...
És nem is feltűnő,hogy mindig ugyanannak?
Joaquin
Persze, emilen küldözgetem Kókaféléknek a bíztatást, hogy lopjanak lassan egy évtizede, mert alig vártam, hogy utálhassam őket :)
A képről az ötvenes évek egyik legnagyobb nyomdai malőrje jutott az eszembe. Ifjúsági regény, kis formátumban, egy sor kimaradt. Az eredeti(nek szánt) mondat: "A pap áldásra emelte a kezét, ám ekkor a templomtól nem messze kipányvázott, egyre ingerültebb szamár elszabadult és a farkára kötött luftballonnal ordítva rohant a gyülekezet közé". A mondat a kimaradt sorral: "A pap áldásra emelte a kezét, ám ekkor a farkára kötött luftballonnal ordítva rohant a gyülekezet közé".
Na ezért "szeretem" a Boci Szeműt.20' alatt sem mondott semmit.Mi a fenének nem megy el szülésznek?-símán kibeszélné a gyereket az anyából.Köszönet "Andal".
Egy kicsit félek attól, hogy a Gyurcsány kormány keményen elbukik és soha többet senki nem meri megreformálni (adóztatni? zsigerelni? jelen esetben mind1, pénz kell oszt kész, reformot meg ügye nem olyan egyszerű szűlni, működőt meg pláne nem) ez a kurvaországot (aki ezen kiakad az olvasson el 1-2 pszihológiai könyvet a hibáztatásról, mert ha Gyurcsány hülye akkor nem azért nem lekurvaországozta mo.-t, ez csak indok - casus belli - hogy lehessen utálni), mert az ellenzék azonnal kijátsza a hazudtál-csaltál-dögöjjmeg kártyát és romlik a végrehajtás hatékonysága de a párton belüli emberek elszántsága is, hisz azt látják hogy a népszerűség konvergál a nullához, eredmény meg elmarad, ami mondjuk Orbán igen erős célja is. Azért kíváncsi lettem volna, ha Orbán kormánybuktatása sikerül, akkor mihez kezd (szakértői kormány? HAHAHA, én azt hittem azért fizetjük a politikusokat, mert ők a "szakértők", de naív vagyok...), érdekelt volna hogy adja be a népnek hogy a baloldal miatt kell most tövestől szopni, oszt vagy elhiszi a nép vagy nem. De ehhez nem volt társadalmi bázisa a fidesznek, a szélsőjobbosok meg még a nemkéneazértezt (lebukott? akko menyjen, lopni csak ügyesen szabad) filozófiájú embereket is eltaszította a kormányváltás propagálásától (ilyen lesz az új kormány? najó akkor már inkább a hazudós...).

Az igazi gond azonban hogy O.-nak (és az elégedetlenkedőknek, hisz azért O. egyedül szart sem érne) azért sikerült itt-ott megfúrni a reformokat. Mert ügye az eddig sem számított nagy társadalom-ellenes tevékenységnek, ha valaki adót csalt. Most meg kifejezetten feljogosítva érzi magát erre, hisz őt is folyamat meglopják, legalábbis úgy érzi. Na most azért ne képzeljük hogy 4 évig fenntartják ezt a lehúzós politikát, mert akkor mondjuk szdsz szintre súllyedne és populizmus helyett jönne ismét a demagógia. Nagy populista politikusok azért előfordultak a világon, de nagy demagógokról még nem hallottam. Na most az EU viszont tudja, hogy a 4. évre ez a reform úgy fel fog puhulni mint a tolyássárgája és úgy már nem biztos hogy elég lesz. De mindenesetre előremutatónak tartom a dolgot, ha sikerül neki betartani amit ígért, én rá fogok szavazni.
Megmondta most az Zorbán a múlt hétvégn, hogy ők nem ellenségei a piacnak, csak kell kontroll neki. Pl. ne legyen az, hogy az árampiaci liberalizáció után nőnek az árak. Meg nincs ingyen semmi náluk se, pl. a családi pótlék akkor jár, ha a gyerek jár iskolába, orvosi ellátás a járulékfizetésen túl akkor, ha az ember jár szűrővizsgálatokra, stb. Hiányoltam Árpád a kongreszusi orbánbeszéd fikázását. Tőled szokatlan, hogy kihagytad.
Kukacka.

Mennyire kapitalista kijelentés az, hogy a piac nem megoldás mindenre? (Közgazdasági nobel-díj nagyon kinéz már az Viktornak)
Kristl 2007.05.29. 16:29:30
Társadalmi nyomás kifejezést ismered? Ha utálod őket, rendes ember nem megy politikusnak, tehát tényleg utálni lehet őket. Öngerjesztő folyamat, még akarni sem kell.
travis

El tudom fogadni az érvelésed....nekem is forog a gyomrom....de egy nagyobb szarkupacra cserélni a mostanit.....mert akárhogy nézem az következne...harmadikutas megoldás, amit a Viktor javasol...kiver tőle a hideg veríték (antikapitalizmus, az emberek szabadságvágyának korlátozása, gyűljünk mindanyian egy zászló mögött stb.) A társadalmi jólét csak a versenyképességen alapulhat, és semmiképpen az elosztás módján......és sajnos mi most nem vagyunk versenyképes társadalom....pedig lehetnénk, néhány éven belül......csak annyit kellene csinálni, hogy mindenki megpróbálja korrektul elvégezni a munkáját, nem pedig azt nézni, hogy a másik mit csinál... az itt említett viselkedésmodellre sok példát látok (nem csak a versenyszférára gondolok)és igen sikeresen működik....az a baj hogy nem eleget. Mindaddig amíg elfogadjuk a félmunkát, belenyugszunk a kistílűségbe stb. addig ilyen politikai garnitúránk lesz, amilyen most van.

Kristl

Pedig nem ártana tüntetni, csak nem azért amiért mostanába tüntetgetnek.

Őrnagy:"A Bokros csomag gazdaságrendbetevő hatása meg állítólag városi legenda"



A közgazdaságtan pedig áltudomány?

"Állítólag városi legendák"-ra ne építsd a nézeteid, mert azok nem mindig igazak. (de persze tőlem abban amiben akarsz :))
Őrnagy: készültem én a kongresszusra, instállom, de hát annyira üres volt az a beszéd... lehetett volna kötözködni vele, de nem ihletett meg. (btw akkor az volna a bajod :)

én egyébként hiányolok egy OV-beszédet a hazudozásról, és aszem, megírom helyette. nem arról fog szólni, hogy ő még sose hazudott.
travis

"Ezt mégis hogy? Szüntessük meg a politikát?"

Nem.

A mostani politikai "elitet" figyelő civil szervezet pld. követelné, hogy minden állami szervezet, hivatal tételesen és közérthető módon számoljon el az összes kiadásával, természetesen az eredeti számlák másolatát mellékelve. Utána minden egyes korrupciógyanús ügyben az összes lehetséges hivatalos csatornán (Állami Számvevőszék, ombudsman, Legfőbb Ügyészség, sőt akár Európai Uniós hatóságok stb.) fellépni, elmenni a minket képviselő (ezt nem elfelejteni!) parlamenti képviselőkhöz, és követelni a kezelését, ha szükséges, feljelentést tenni. Nem hagyni elsikkadni, "elfelejtődni" az ügyeket (pl. Kulcsár & Tsai, képviselői költségtérítések) és addig járni azok nyakára, akiknek a dolga ezeket kezelni, amíg nem kezelik.

Egy-két embernek be lehet fogni a száját (APEH révén stb.), de egy nagyobb létszámú, szervezett civil szerveződés ellen nem tudnak hatékonyan fellépni és előbb vagy utóbb kénytelenek lesznek engedni.

Amiket ki kellene harcolni:
- minden állami vállalat, hatóság és intézmény tételesen, számlamásolatokkal számoljon el az összes kiadásával és ezek az elszámolások nyilvánosak legyenek, az interneten hozzáférhetők. Minden x ezer Ft feletti összeget pedig részletesen meg kell indokolni, hogy mi az, miért volt rá szükség és másik két, annál magasabb árajánlatot bemutatni.
- Minden közbeszerzési pályázatnál a bizottsági döntés teljes jegyzőkönyve nyilvános, a tagok nevei nyilvánosak és az ülésről készült hangfelvétel is nyilvános, ami nem vágható és manipulálható.
- minden megítélt állami támogatás minden feltételet és részlete nyilvános, az is, hogy ki kapta, mennyit és miért és a döntést meghozó neve és beosztása szerepel az összeg mellett.
- a parlamenti képviselők adó- és elszámolásmentes költségtérítése szűnjön meg, kapjanak magasabb fizetést, oldják meg abból.
- minden nagyobb project (autópálya, 4-es metró) teljes költségvetése az összes kifizetéssel legyen nyilvános, beleértve az összes alvállalkozó feltüntetését névvel, címmel és azoknak is tételesen el kell számolni, hogy pontosan mire költötték és minden további alvállalkozót név szerint meg kell nevezni. Ez lenne a részvétel feltétele.

Ez csak a kezdet lenne, rengeteg helyre kell még a civil kontroll, mert megbízott képviselők alkalmatlannak bizonyultak.
"Még hogy Gyurcsány elhatározta, hogy csinál valamit ezzel a (k**va) országgal?!!! Vicc."

szerintem egy kicsit már idejétmúlt és elcsépelt az a hozzáállás, hogy minden politikus szar, szemét, gonosz és kivétel nélkül mindegyik csak a rosszat akarja. ezt most nem Gyurcsányra értem konkrétan, még mielőtt jól lebalosozik itt engem valaki.

nem mondhatod, hogy ők szimplán rosszak és páratlan orgazmus járja át a testüket, amikor újból szarhatnak egyet a magyarok fejére. a politikus éppúgy magyarember mint te, ha esetleg megenyvesedik a keze az kvára megtörténhet veled is. mert ez egy ilyen ország. itt mindenkinek igaza van, mindenki meg van sértve, mindenkinek joga van lopni.

de egyébként szerintem az itteni arisztokraták és politikusok, ha loptak is, már úgy megtollasodtak, hogy már nem is kell nekik több pénz. valahol svájcban van egy kibaszott nagy kamra és ott van minden kincsük - kamatozik szépen meg minden. nem kell már ezeknek pénz. ugyan mire költenék? limó van, óceánjáró van, helikopter is van, testőr is, kaviár is. komolyan: mi kellhet még ezeknek? hatalom (= kibaszott nagy felelőség)? esetleg hírnév? igen. ez már hihetőbb. azért hangoskodnak, hogy belekerüljenek a történelemkönyvekbe. de nyílván nem úgy akarnak bevonulni a történelembe, mint minden idők legnagyobb faszfejei. annyira nem hülyék. tehát, ha egyáltalán igaz is, hogy a dicsőségért, a hírnévért teszik amit tesznek, akkor nyílván pozitív hősként szeretnének megmaradni az emlékezetünkben. ezt pedig csak úgy tudják megoldani, ha jót cselekszenek, mese nincs.

játszunk el egy pillanatra a gondolattal: mi van, ha vannak olyan politikusok is akik segítenének, de nem tudnak. nem tudnak, mert szar az ország morállja, szar a hozzáállása, szar a politikai helyzet, szar minden, mindenkinek büdös a munka és senkit sem érdekli a másik baja, mert neki is van, de még mekkora. itt mindenki önző, így nincs is közös cél. ilyen közegben hogy a kurva életbe lehet jó politikusnak lenni, heh? (ráadásul tartozik is az ország - aminek szerintem világos következménye az a sokak számára érthetetlen és valóban irracionális magyar politika, hogy nem adóztatjuk meg a külföldi multikat.)
Sok más mellett a következőt sem nem értem:
Ha Magyarországon valaki gazdag, miért az jut zemberek eszébe, hogy oooooo biztos lopta. Én több olyan embert ismerek akinek összejött a dolog, és nem loptak (adót és járulékokat sem csaltak)

Joaquin
Igen ismerem, szerintem nem a "társadalmi nyomás" volt előbb.
A rendszerváltás elég nagy bizalommal és lelkesedéssel indult. Azóta még párszor hasonló jelszavakkal elvitték népet választani. pl 2002-ben. Természetes következménye az a kiábrándultság ami most van az eddigi politikának. Nem pedig a kiábrándultság adta a mostani politikát.

Ha valami hatása lenne a társadalmi nyomásnak akkor nem kéne lemondania pár embernek emiatt? :)

Egyébként a populizmust és demagógiát a kormány is nyomatja.
Megvannak e jelszavaik is:
"Piac, verseny, potyautas, antiszemita, az állam rossz gazda" stb.

Ugyanakkor elfelejtesz apró problémákat.
Első hogy a jelenlegi gazdasági helyzetet ők okozták.
Második, az hogy nincs tájékoztatás, népszerűsítés ugyanis nem tájékoztatás.
Harmadik hogy nincs körvonalazott reform, megszorítás az van, de az sem ésszerű. Mivel amíg a magyar vállalkozások döglődnek, multi kaphat állami támogatást.
Államháztartási hiány mellett nyereséges ágazatot is bagóért adnak el... ami hosszútávon szintén káros.
Nincs jövőkép. Nem tudják azt mondani hogy ez meg az azért jó mert ide meg oda vezet. Hanem ködösítenek hogy majd a "piac meg a verseny" megoldja.

Érvrendszerük olykor beteg. Ha az állam rossz gazda az baj. De az állam nem gazda, az állam vezetői maximum "gazdák" mivel ők gazdálkodnak vele. Ha az rossz gazda, azaz saját magukat bírálják vele elvileg... de mégse.

Igen ők a felelősök. Azert kapnak annyi fizut egyébként "felelős poszt".
trent reznor,

egyetértek:
pont ilyen politikusokat érdemlünk, amilyenek most rulezkednek. Majd ELŐSZÖR nekünk kell jobbá lenni kicsit,és AZTÁN talán lesznek is jó politikusaink. Most mi (értsd: "a Zemberek") jövünk.

minority report

csatlakozom az ötletedhez....ezért érdemes volna tüntetni!!!!!
publius:

irigy szar emberek munka és tehetségpótló léleknyugtatása, nem más.

Magyar virtus.
MinoRepa,

akkor mit is tökölünk még, én benne vagyok ebben a Civil Palamentben vagy miben. Valami jó kis külön hely kellene a neten neki, aztán menjünk oda külön dumálni. Bár itt is jó.

Nos?
Guga:

Aha, persze, és melyik médiában tudnak majd az "emberek" úgy szerepelni hogy "versenyezni" tudjanak a jelenlegi hatalmi elittel?
Abba kell hagyni a hátigende, meg miértnemakkormáshonnankezdjükinkább rinyálást. Gyurcsánynak ebben igaza van.
ITT vaze, az INTERNETEN, HÉ.
Kristl

Sok magyar vállalkozás döglödik.....nekem igen sok olyan magyar vállalkozással van dolgom amelyik döglödik.....tízből kilenc nem ok nélkül....és mindannyiuknak az volna a legjobb ha minnél hamarabb ki is múlnának
"De nem tűntek el, és nem jó a kedvük, mert fogy a levegőjük."

Gondolom itt a Szilvásy-félékről beszélsz, ugye? Akit nem Gyurcsány nevezett ki, nem a puszipajtása, és különben is semmi köze hozzá! Szegény Feri, ő csak a jót akarja, őszintén, tiszta szívvel. Tényleg. Csináljunk neki szobrot a Kossuth térre.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.29. 12:11:33

Kiss Péter miniszter, szocialista képvieselő bejelentette: a jövő héten indul a Roma Integrációs Évtized program, amely komplex választ kíván adni a foglalkoztatási, oktatási, egészségügyi és lakhatási problémákra. E célra az Új Magyarország Fejlesztési Tervből 75–80 milliárdot szánnak az elkövetkező időszakban.

-

Na pár cigó vajdának meg maffiózónak + a szoci nagykutyáknak beindul az új dőzsölés nemsokára ...
hja. van egy ilyen közkeletű, hogy ha egy Igazi Magyar Vállalkozás döglődik, azért minimum a kormány a felelős, ha nem egyenest Mockba.

mintha olyan apróság már elő se fordulhatna, hogy az illető vállalkozás terméke a kutyának se kell, vagy nem hatékonyan termel, vagy bármi más.
publius 2007.05.29. 16:51:47

Meg hiszel a mesékben is még igaz? :)) nagyon kevés olyan ember van , aki itt becsületesen tudott pénzt félretenni , mint pl. a Fornettis fazon ...
Kristl 2007.05.29. 16:53:11
"Igen ismerem, szerintem nem a 'társadalmi nyomás' volt előbb"
Dehogynem. Minden poszt-kommusta országra jellemző a kormány iránti bizalmatlanság, elsősorban azért mert ők már láttak olyan rendszert amely látszólag demokratikus elveken műxik oszt mégse.

Minority Report 2007.05.29. 16:47:29
"szervezet, hivatal tételesen és közérthető módon számoljon el az összes kiadásával"
A családomban mindenki könyvelő, hidd el, áttekinthető, közérthető elszámolás (könyvelés) NINCS. Közgazdász megérti oszt kész. Az emberek nagy része meg még a mai legyen-diplomád-mind1-milyen felfogású országban (világban?) sem közgazdász, ergo nem fogja megérteni. (És akkor még nem említettük azokat akiknek csak papírjuk van de fogalmuk a témáról nincs.)
Carnivora:

Szerintem inkább te vagy az aki hisz a mesékben. Ha van ország ahol becsületes módon gyorsan meg lehet gazdagodni, az Magyarország. Csak korrektul kell elvégezni a munkát. Ebben olyan nagy hiány van, hogy félszemmel is király lehetsz. Ha pedig mind a két szemedre látsz, a határ a csillagos ég....és én az igazi versenyszférára gondolok...nem az urambátyás, állami meg önkormányzati megrendelős világra
"Minden x ezer Ft feletti összeget pedig részletesen meg kell indokolni, hogy mi az, miért volt rá szükség és másik két, annál magasabb árajánlatot bemutatni."
Több ponton bukik az ötlet. 1.) Indokolni nem olyan nehéz, utánajárni viszont az. 2.) az alacsonyabb ár sem biztos, hogy jobb, mert lehet, hogy szinvonalában erősen és indokulatlanul elmarad a másik ajánlattól. Ha viszont ezt is figyelembe véve kell leírni, hogy miért azt választottuk, akkor az áttekinthetőség fog erősen bukni. 3.) a gazdaság azért elég bonyolult dolog, gazdasági elemzők is csak esélyeket latolgatnak (statisztikai valószínűség, józan ész), konkrétan megmondani hogy mit hogyan kellene csinálni nem is olyan egyszerű mint gép elől pötyögni. Persze nem arra akarok célozni, hogy csak hozzáértő közgazdász-kommunikáció diplomás emberek írjanak, csak jelzem, azért nem olyan egyszerű az amit te kívánsz (lehetetlen? közel van hozzá), bár tény: szép lenne. Viszont hogy netre is rakják ki a költségvetést (külön-külön a hivatalokét is) azt egyértelműen támogatom.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 16:26:19

Nehéz eset vagy, beidézem akkor H. Ágnes vitatott mondatát:

"Rendkívül igazságtalan a rendszerünk, és rendkívül rosszul működik. Csak hadd emlékeztessem önöket a boncolási hibák arányára, 22,6 százalék az eltérés boncolásoknál a boncolási diagnózis és a terápiás diagnózis között. Azért ez egy hihetetlenül nagy szám, hihetetlen az adat! Döbbenetes, hogy minden negyedik magyart ezek szerint kisebb vagy nagyobb mértékben, de félrekezelnek. Nem tartjuk elfogadhatónak ezt az arányt." (Ogy. naplójából szedtem ki.)

Szóval minden 4. magyart félrekezelnek. (Nem minden 4. magyar kórházi hullát kezeltek félre előzőleg, hanem minden 4. magyart). A félrekezelés a kórház, az orvos hibája (lásd 1. mondat a rossz rendszerről).

Ezt próbálták szegény Ágnesnek megmagyarázni, hogy ne keverjen már össze mindent mindennel (beteg, halott, boncolt, félrekezelt, eltérő diagnózis), de ő nem vette a lapot.

Lásd Pártkelte interjú, ahol Népszabis kérdező nekiszegezi, hogy a másik, "rákosok 20%-át félrekezelik" kijelentése is hülyeség, maga a forrása, a tanulmányíró doktornő cáfolja, hogy az nem 20%, hanem max 3%. Erre mi a válasz? Melléduma.
"hja. van egy ilyen közkeletű, hogy ha egy Igazi Magyar Vállalkozás döglődik, azért minimum a kormány a felelős, ha nem egyenest Mockba.

mintha olyan apróság már elő se fordulhatna, hogy az illető vállalkozás terméke a kutyának se kell, vagy nem hatékonyan termel, vagy bármi más. "

Hja, meg olyan is van, hogy az egyik gumigyár 15 milliárdot kap grátisz, a másik (pl. Taurus) meg semmit.

Ezért bizony a kormány a felelős.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.29. 17:05:39

Árpád csapj bele a lecsóba mutasd meg nekünk , hogy kell ! taníts minket!

Alig várom, hogy alakul a sikered miután minden adót, járulékot, baromságot befizettél , és mondjuk egy milkából megmarad nálad 100 ezer forint szerencsés esetben ...

A kis , és középvállalkozók nem kapnak 30 milliárdot a semmire, mint pl. a Hankook , amelyik 5-10 év múlva tiplizik tovább, mikor lejárnak a kedvezményei ... abból a pénzből a magyar vállalkozások is alkalmaznának jó pár ezer embert ... -
Kristl 2007.05.29. 16:53:11
"Első hogy a jelenlegi gazdasági helyzetet ők okozták."
Sajnos nem. Azért sajnos, mert akkor egyszerű lenne: nem kell rájuk szavazni. De valljuk be, az sem segít sokat. Pedig én is boldogabb lennék ha ilyen szimplán meg lehetne oldani az egész ország gazdasági gondjait.
Guga 2007.05.29. 17:02:49
Az ötletet többször előadták már a világon, azonban pl a biztonság miatt vagy amiatt, hogy egyes emberek társadalmi helyzetükből kifolyólag képtelenek lennének beleszólni a politikába, lehetetlen. Egyelőre. Mo.-n mennyi a netezők aránya? 50% kb a gép/háztartás de a net/háztartás olyan 10-20%on mozog, ha jól emléxem a hvg cikkre.
Salgó 2

Hála jó Istennek, hogy a Taurusnak nem adtak 15 milliárdot. Helyette privatizálták.......jó tulajdonosnak.
Most hazugságokról van szó, vagy választási ígértekről?
Tisztába kellene tenni már végre, hogy mi a hiba.
Mindenkinek voltak választási ígértei. Ez így van jól, mint az udvarlásnál. Mindenféle szépet jót stb.
Csak az a gond, hogy az első gyf. kormány, a kormányzása alatt hazudott. (pl.:Áfa-csökkentés, adócsökkentési törvény)
Tehát az összes olyan dolog, vélemény, amikor a választási ígérteket hasonlítjuk össze értelmetlen. Nem ez az igazi probléma. Szerintem még az is kisebb probléma, ha például vaki(Megyó) betartja, ha utána hozzákezd valami takarékossághoz, vagy valami, de pont ez az ami hiányzott.
Joaquin,
oké, igazad van, akkor dőljünk hátra, és hokizzunk.

Carnivora, te is az irigyek népes családjába tartozol, mi? Csak kérdem. Vagy egy inkognitóban közénk vegyülő gazdasági rendőrrel állunk szemben?
publius 2007.05.29. 17:16:19

Mese habbal ... túl sok Barátok Köztöt nézel ...
twa, kicsit elfogult vagy ezzel kapcsolatban. Télleg nehéz tisztességesen válalkozni. Bár nálunk más is az emberek hozállása a vállalkozáshoz. Pl. hollandiában elképesztő hogy csinálják.
Ugyanakkor igazad is van. Nemrég voltam egy expon, komoly szándékkal, alig tudtam kihúzni egy-két szót az eladókból, hogy ugyan miért pont tőle venném meg azt a szart... Ilyen mentalitással elhiszem, hogy nehéz vállalkozni.
"Az állam nem ágyazódik a piacba, hanem szabályozza. Például úgy, hogy szabad verseny legyen, a protekcionimus, az állami pénzen haver-hizlalás, a korrupció és kartellezés helyett."

hát hová ágyazódik, vagy csak úgy áll mindenek felett? ez meg a feudális világkép. ennek is sok híve van.

a kapitalizmus többek között arról szól, hogy az állam beágyazódik a piacba, és ezáltal jön létre a szabályozás.

nálunk egy rakás területen szocializmus van. a kórházban, az iskolában, az autópályán gyakorlatilag minden a piacról származik, de a piac döntően az államon belül megszervezett helyi piac, a piacot döntően az apparátus szervezi meg helyben. ezt a rendszert úgy hívják szocializmus. van piac, de a piac az államba ágyazódik. a harc azért folyik, hogy a belső piacot ki uralja. de ez a harc azért lehetséges, mert a többség szocializmust akar, pontosabban nem tud mit kezdeni a kapitalizmussal.

és nem feltétlen a nyugdíjasok akarnak szocializmust. sok nyugdíjas azt mondja, hogy őt egyáltalán nem zavarná a globális verseny, csak biztosítva legyen az alapvető nyugellátás és az egészségügyi szakellátás. a kapitalizmus nem azt jelenti, hogy ez nincsen biztosítva. mondjuk ausztria döntően kapitalista gazdaság, aztán mégis van nyugdíj. a nyugdíj nem azt jelenti, hogy szocializmus van, hanem azt, hogy van állam, azaz nincsen fasizmus.
ŐŐ,
orbán tipikus szocialista. kell piac, de a piacnak az államon belül kell megszerveződni. orbán már hosszú ideje erről beszél.
ez a trend európában.
félreértés ne essék, a szocialista és a kapitalista nem a jó és a rossz szinonimái, egy parlamentáris demokráciába kellenek mindenféle politikusok, a kérdés, hogy ki kerüljön többségbe.
táltos 2007.05.29. 17:29:37
Ez eddig a legjobb :) Kozmányzás alatt hazudni rosszabb? És mégis miért? Tökmind1 nekik, hogy betartják-e, vagy nem, ezen úgysem áll semmi, nem választási ígéret volt, nem azért mondták, hogy megválasszák őket, hanem mert így gondolták. Valószínűbb hogy meggondolták magukat, erre mégsem elég a kassza. Nekem ettől inkább szimpatikusabbak lesznek.
és ugye azt sem kell magyarázni, hogy a szocialista párti képviselők többsége gyakorlatilag ugyanazt az elvet vallja, mint orbán.

valamint gyurcsány a politika színpadára lépése előtt végig a szocializmust építette és annak előnyeit élvezte.
szociális piacgazdaság. Mintha '89-'90-ben ez lett volna a cél. Nem a demokrácia, hanem a nyugati jólét. Végig az volt a szöveg csatlakozunk a nyugathoz, utólérni a nyugatot. Csakhogy ott nem igen engedik ennyire szabad prédának a hazai gazdaságot.
Épp azt próbálom elmondani, hogy az ígéret nem hazugság!!!
Andal, gyilkosságról ebben az idézetben sem olvastam, de a viccedet félretéve most miről is akarsz meggyőzni?
Hogy Horváth Ágnes tévedett?
Még jó hogy ez -hogy ki tévedhet (a hazugságról nem beszélve) - pártfüggő.

akkor most magamat idézném :)) :

"Az "elszörnyesztő" számot nem védeném meg. Sztem szakmán belül döntsék el illetve jelentgessék fel egymást.
Azért jó neked ha tudod , hogy mikor kinek van igaza...
És nem is feltűnő,hogy mindig ugyanannak?"

de hogy tágítsuk a témát:
Amúgy szerinted kellett volna egészségügyi reform?
És hogyan változtattál volna?
"az ígéret nem hazugság!!!"

akkor az Il Ferro egy korrekt vállalkozás?
Jaaaaaj, de nehééééééééééz szegéééény magyar vállalkozóóóóóóóóknaaaaaaaaaak, húúúúúúú! El vannak nyomva! Ez a balfaszok dumája. A jó vállalkozó még a padlóra kerülésből is tanul, meg tudja keresni azt a piaci rést, ahol prosperálhat. Vagy adja be az ipart.

Egyszerűen csak nóóóórmálisan kellene dolgozni, és egy kicsit körülnézni, előretekinteni. Meg bevállalni a felelősséget.Vállalkozom '90 óta, nem loptam semmit sehonnan, és vagyunk így még jópáran.

Tehát kikérem magamnak a vállalkozósajnálatot, ami balfasz színben tüntet fel bennünket, de még jobban a vállalkozóbasztatást, ami meg lassan a "kulákozás" színvonalára esik.
Az ilyen gyanúsítgatós pöcsök menjenek vissza a balettbe ugrálni.
Aki meg sír, az NE LEGYEN VÁLLALKOZÓ.
Menjen közmunkára, az mindig van.






Egy nem létező dologról nem nagyon lehet hazudni, vagy olyanról,ami a jövőben lesz. De az, hogy tudom, hogy szar a helyzet és mégis kidobok az ablakon több milliárdot azzal, hogy 25-ről 20%-ra csökkentem az áfa-kulcsot, és jól átverem a piaci szereplőket az ötéves adócsökkentési törvénnyel, csak azért, hogy a kampányfilmben az Audiban elmondhassam, hogy ez az adócsökkentés kormánya. Na ez már inkább hazugság.
ja és a dübörög a gazdaságról, meg az államháztartás köszöni szépen jól van, nem is beszélek.
Szep ez az u jbetutipus milyen fele georgia?
tehát az Il Ferro korrekt vállalkozás, mert ugyan olyasmit ígért, amiről ép ésszel tudható volt, hogy teljesíthetetlen, de még mindig előfordulhatott volna, hogy az ügyvezető kincset talál a Bakonyban, és abból kifizeti. stimmt?
na persze a rosszabbul élünk, mint négy éve se kutya. Ami egy kicsit megelőzte a korát:)
sajna az Il Ferro témában nem vagyok otthon
Guga 2007.05.29. 17:34:13
Részemről hátra is dőlhetsz, de ha tényleg tenni akarsz valamit menyj el politikusnak. Csak arra világítottam rá, hogy az általad javasolt megoldásra a társadalom nincs készen.
Táltos akkor sorry, az ígéret szó félrevezetett, autómatikusan a választási-ígéretekhez kapcsoltam.
Amúgy meg elég óvodás,dolog volt Ferenc testvér részéről, hogy amikor lebukott (kiszivárgott a beszéd), az volt az egyik első, hogy de a viktor is hazudik. Sőt erre az egészre, egy netoldalt szerkeszteni. Jobb lett volna, ha az a kreatvitást a kormányzásba vonja be. Talán erre szerződtették a reklámszakembereket?
Árpád: kritikusként miért feltételezel jót egy politikusról? Oké, szép volt az ösződi szpícs, és tényleg őszintén beszélhetett. Talán.
De vajon házon belül nem kell ocsmány politikai húzásokat elkövetni?
Dehogynem, még akkor is -sőt, talán főleg akkor- ha valóban olyan jószándék vezérelte, mint írod. Vastagon hazudhatott az ő politikai ars poeticájában.

Amúgy tényleg jól látta: itt bizony át kell alakítani az egészet... de pontosan azt nem csinálják, amit ösződön ígért. Ez szomorú, ugyanis ezek szerint mérsékelt politikai irányzat nem fog egy új reformkort hozni ránk.
Guga 2007.05.29. 17:48:47

Cég név? egy tűzetesebb APEH ellenőrzést bevállalsz?
Tyson925 2007.05.29. 17:36:31

Egyik oldalon az adó, és járulékterhek a másik oldalon a fizetésképtelen kereslet ...

Megy a pofázás , hogy szakmunkásokra van igény jah csak ki akar 80-100 ezer forintért szakmunkásnak menni ... -
"A miniszterelnök nyomatékos kérésre a bent tartózkodó személyek szerepét nem vizsgálják."-írja az ÉS. Hogy jön ahhoz, hogy nem vizsgálják.
Én például szeretném tudni ki nyomta ki a felvételt.
ja és még mindig csak Ferenc beszédéről van szó, pedig mások is mondtak érdekes dolgokat.
Joaquin,
tényleg úgy gondolod, ha tenni akarok, menjek el politikusnak? Mi ez? Agit-prop? Verbunk?

Civil, vagy ha úgy jobban tetszik: amatőr kontroll kell, sokkal erősebb, mint ami most nincs. Ennek egy fasza helye lehetne a net. Pár éven belül a bőrőd alá lesz beépítve a csip, és a szemüvegedbe a képernyő, wifi antenna lóg ki a füledből és még szarás közben is netezni fog mindenki.

Csak ennek az újfajta országkontrollnak a keretét még nem dolgozta ki senki. Pedig nem lenne hülyeség.

Ahhoz képest főleg nem,hogy politikusnak menjek. Olyan, mintha most adnának fel hirdetést Komlóra vájárnak.
a Fornettis fazon tipikus kapitalista.
ő valami olyasmit akart csinálni, ami önmagában is működik, nem csak az állam apparátussal haverságban.

ez a kapitalista gondolkodás. elfogadjuk, hogy van állam, de az állam ágyazódik a piacba, és nem fordítva, a piac az államba.
Guba:
Tök jól hangtzik, hogy aki nem tud vállalkozni, az ne vállalkozzon, de hát... ismerek nem egy embert, aki rendkívül jó szakmunkás (van köztük asztalos és programozó is) és hihhetetlenül balfék vállalkozó, mert nem ért hozzá, és nem is szereti. De sajnos nekik tényleg vagy a közmunka marad, vagy muszályból belefognak valami vállakozásszerűségbe, amibe belebuknak persze, hisz nem értenek hozzá. Vagy elmennek bérrabszolgának, és a szakértelmükből ügyes vállakozók gazdagodnak meg brutálisan (mert ugye magyarországon sok a lehetőség - nekik) ha meg nekik nem tetszik, villámgyorsan az utcára kerülnek.
Joaquin
Igen, azaz gyanakodnak. De ezt meghatározni a politikai élet jelenlegi viszonyaira abszurd.
A legtöbb helyzetben nem rendelkezik a választópolgár semmilyen információval.
Ha igen, akkor olyannal esetleg, amit kegyesen elejtenek, majd kiderül róla pár hónappal, hogy az hamis volt. Ujra és ujra. Talán hinniük kell minden uj adatnak?
Sok adat nem arra szolgál vagy akár semmire amit megosztanak, mint amire beállítják... van aki meg átlát rajta... talán nem kellene?
Kik is vannak általában hatalmon? Valami korrupció melegágyát adó nepotizmusra építő belső körök.
Emellé pártfegyelem ami következtében a párt gyakorol ellenőrzést aktuálisan minden közszereplő felett...
A szabad választáson pedig nincs igazi döntés és választási lehetőség.
Ne tudod elérni azt se hogy egy politikus végre abbahagyja. Akkor se ha nem választják meg, mert lehet listán bekerül. Nincs "egyik sem" lehetőség... s annak semmilyen következménye... Csodálod a gyanakvást?
A gyanakvás hibája tán hogy így alakult? Ha hinnék Gyurcsánynak akkor visszakerülne a felélt pénz? Hirtelen előkerülnének a valódi reformok a kalapból mert nem duzzogna tovább?

Vagy azt kéne hinni hogy az egyén a politikus személye nem számít? Akkor nem mindegy van e diplomája egy esetleges miniszternek/képviselőnek? :)

Vagy a média szerepe nem számít? :)


Igen, lehet. ELlenben a magyar vállalkozás itt marad, a multi meg csomagol majd, ha jobban megéri indonézia. Ami nem egy utolsó szempont egyebkent.
A problémára pedig sokféle módszer és szemlélet létezik. Nem tudom miért jó összemosni a hazai vállalkozások érdekeinek szem előtt tartását a szocializmussal. Ez vagy érdekből való csúsztatás ugyanis, vagy hülyeség.
Guga: bocsánat elírtam a nevedet... elnézést...
Carnivora: (ha 2xmenne le, szori, elszállt 1x) te kis spionfióka, csak kattints az e-mail címemre oszt megtudod. 90 óta nem büntetett még meg az apé, (ez nem egy különleges dolog egyébként) pedig volt pár átfogó, és jó pár tucat számlaellenőrzésem. Ha rajta vagyok bármilyen feketelistán, szólj.
Mondom, az én esetem nem különleges, vállalkozók tízezrei vannak így. Még akit megbüntetnek, azok közt is sokan tudatlanságból/nemtörődömségből, és nem LOPÁS miatt lesznek megejnyebejnyézve.

De te továbbra is gyanús kuláknak látszol nézni bennünket. Ez gáz.

Most te jössz: Ki vagy te?
Szakyster,
NEM BAJ, ha nem mindenki vállalkozik. Aki tényleg jó szaki, az előfordul, hogy sokszor többet tud keresni alkalmazottként a szakmájában (ha az kurrens szakma, jó helyen van a munkás, és kiválóan végzi a munkáját) mint maszekként bénázva.

Az persze benne van a pakliban, hogy rossz szakmát választott, a lakhelyén megszűnt az ipar, stb. Sajnos ilyenkor el kell tűzni jobb helyre, nincs mese. A zélet nem mindig habostorta.

De a vállalkozésok sem mindig nyereségesek.
hamár őszödi-évforduló:

egy-két gondolatfutamot azért megérne, miért is gondolta felelőtlen hazárdőr csipollátok: neki a szarból kijönni még az is megéri - hátha bejön, hisz kurvaország lakói ’57 óta majd’ mindent bevettek -: kiszivárogtatni, oszt jól megmagyarázni, drágajó bolgárurakkal még tovább magyaráztatni, itagdalse…

szóval nem látott jobb lépést, mint 19-re lapot húzni…

a következményekkel számolt…

viszont ezek között szerepelnie kell szándékos károkozás miatti pernek is, száműzetésnek is, mindenekelőtt peniglen nyilvános leköpdöstetésnek is…

amig erre rájöttök a magatok erejéből, handabandázzatok csak, telik vele az időtök, fogy a szerencsétlen kis életetek, hízik a blog jó kövérre…

A sajtó - modern udvari bolond egy igen korrupt világban. Nagyon kell, de sokszor hülyeségeket beszél - ráadásul ő is korrupt, de legalább elvbarátja az ilyen-olyan "közszolgáknak".
Elismerem, TWA nagyon törekszik függetlenségének megtartására, vállalva, hogy a racionalizmus ma is hagyományosan balra húz s most ezért is igen óvatos a postja.

Az én origóm: egy közszolga a hatókörébe tartózó állami tevékenység miatti panasz esetén mindaddig sárosnak minősül, míg tisztességgel ki nem mossa magát. Ebben nem illeti meg őt az ártatlanság vélelme. Ez a vélelem csak a polgárt védi a hatalmat gyakorló valamennyi közszolgával szemben.
A hatalmat gyakorló politikusok, rendőrök, orvosok, pedagógusok satöbbiek (és szervezeteik)nehogy már átváltozzanak polgárrá, amikor - szándékosan vagy gondatlanul -elkúrnak valamit.

Az ország mindenoldali helyzete igen rossz. Az ezért való felelősség alól Gyurcsány és társai nem tudják kimosni magukat a négy hatalmi évük miatt. Ez a társaság tehát sáros.

Tény, hogy ebben az országban még senkiről nem bizonyosodott be akkora hazugság, mint Gyucsányékról.

A haza hazugja jelző egy életre szól.
Nekem tehát a Gyurcsány jelenség lényege az, hogy hazug ember azért lódít folytonosan közhelyvíziókat, hogy a következő választások előtti évig a polgárok részletekben fizessék meg az akkori választási kampányának költségeit, beleértve az előzetes hangulatjavító intézkedések árát is.

Én ezt sulykolnám a trükközés és a víziók emlegetése helyett.

Itt és most közömbös, hogy én is viszolygok a mai jobbtól. Racionalizmust akarok, nem nacionalizmust. Az ellenzékiek az én szememben panaszt előterjesztő polgárok - akkor is ha netán majd balosok lesznek ellenzékben.

Szóval közhelyvízióm nekem is van...Nem kunszt.



ez tényleg nem volt egy kunszt:-) aszittem, valami szaksajtót olvasok. pl.: "egy közszolga a hatókörébe tartózó állami tevékenység miatti panasz esetén" meg "Az ország mindenoldali helyzete igen rossz" és hasonlók:-) jóvanna, csak fikázok, fikázz vissza bátran:-)
"a racionalizmus ma is hagyományosan balra húz"

jelenleg annak a kérdésnek a felvetése, hogy mi van azon túl, h "monnyonle", már az is "balra húz". van egy csomó ember, akinek semmi más nem fogadható el, mint a monnyonle klf megfogalmazásai. csakhogy engem a legkevésbé sem izgat az ő szimpátiájuk, sem az, h szerintük mi vagyok.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 17:45:07

Akkor leírom még egyszer: félrekezelés miatt meghal vki, ebből csúnya pereket lehet csinálni (gondatlanságból elkövetett emberölésig bezárólag).

H. Ágnes nem tesz különbséget az eltérő diagnózis és a félrekezelés fogalmak között.

Korábban is idéztem, amikor egyes H.Ágnes szerint egyes kórházak potenciálisan megölik a betegeket, oda majd nem fognak menni a betegek.
Faludy szerint általában nem a legjobb, nem is a legrosszab, de a legundorítóbb irányba megy a világ. E szerint:
-GyF valszeg le fog mondani még a ciklus vége előtt
-a pénzügyi összeomlás előtt pár nappal (bár amilyen böszme, lehet csak pár nappal utánna)
-ügyvezető miniszterelnök Szilvásy György lesz
-állandósul az októberihez hasonló utcaszínház
-a fidesz/kdnp nyeri az előrehozott választásokat
-OV lemond, az ügyvezető miniszterelnök Semjén Zsolt
minket se az izgat, hogy te mi vagy...
Nem az a fő kérdés, hogy hány százalékot kezelnek félre. A baj az, hogy szemmel láthatólag olyan esetben is félrekezelnek embereket amikor elkerülhető lenne. Ha csak ennek a feltárása elkezdődik, és a tanulságok levonásra kerülnek és beépülnek a későbbiekben a praxisba, már az is megérte. Nyilván nem a hibát vétő orvosok ellehetetlenitéséről van szó, hanem arról, hogy a hibák ne ismétlődhessenek. Arra mondjuk kiváncsi lennék, hogy az orvosi kamara, azon kivul, hogy minden változás ellen kézzel-lábbal tiltakozik, meg igyekszik a nyilvánosságot minél távolabb tartani, tett -e bármi értékelhető javaslatot az elmult 16 évben.
Andal, most már látom.
H. Ágnes egy torzszülött őrült aki félrebeszél. Nemnormális, és most nagyon enyhe voltam. :)
nem is csoda hisz ez is pártfüggő.

demostkomolyan:
Szerinted minden kórház egyforma?
De tényleg?
És te bevinnéd a szarabba a gyereked?
és ha csak négy jóra van pénz(mert az ugye vili, hogy nincs végtelensok pénz?), akkoris csináljunk öt majdnem jót?
Akkoris ha meg lehet csinálni a melót négyben is?
Aztán meg nézünk nyugatra, hogy ott bezzeg milyen gy mutatók vannak...


"H. Ágnes nem tesz különbséget az eltérő diagnózis és a félrekezelés fogalmak között."
ehhez nem értek.te igen? Javasolnék egy orvosfórumot.
magamat idézném itt ismét :)) :
"Az "elszörnyesztő" számot nem védeném meg. Sztem szakmán belül döntsék el illetve jelentgessék fel egymást."
Ha kiderül hogy mégis igaz, vagy egy része igaz, mit csinálsz? Lepetézel?

Arra azért gondosan nem válaszoltál hogy szted hogyan lenne ez az egészségügyi reform jól csinálva?
Tőlem, ha nincs más ötlet, idézhetsz Mikolát is ...
Viktornál tényleg megemlíthető a vizslázás, a rosszabbulélünk és Mikola. Majd egy másik postban erre is sor kerül.

Csakhogy ez a post most az öszödiről szól, és itt Viktorozni böszmeség. Erről pont ő épp kevéssé tehetett, az odavezető útról, az elmondott szövegről, és a nyilvánosságra kerülésről se.

Legyen most Fletó terítéken:
Csinált-e hiányt és maszatolt-e ekörül? Lassította-e a gazdaságot és állította-e, hogy dübörög? Zárt körben elismerte-e mindezt és noszogatta-e a haverjait, hogy csinálni kéne valamit?
"
hja. van egy ilyen közkeletű, hogy ha egy Igazi Magyar Vállalkozás döglődik, azért minimum a kormány a felelős, ha nem egyenest Mockba.

mintha olyan apróság már elő se fordulhatna, hogy az illető vállalkozás terméke a kutyának se kell, vagy nem hatékonyan termel, vagy bármi más.
"

Ijenkor lép életbe a "fejétől bűzlik a hal" szabály.
aki még nem hazudott soha (huhh Orbán Viktor megtisztelt minket személyesen):

Egyrész az eü reformja, a szőke nő itt legyen off. Másrészt volt már itt elég az egészségügyről, jómagam is irogattam egy párat itt, korábbi postokban (összefoglalva épp felraktam a saját fórumomra).

Ennek fényében tudsz-e valamit írni öszödről, az államháztartás hiányáról, a GDP növekedéséről, a külkereskedelmi mérleg állapotáról, áfáról; valamint arról, hogy mit mondott a miniszterelnök ugyanezekről öszöd és a választás előtt; és mi az amit tett utána. Komolyan kíváncsi vagyok. De nem ér Viktorozni.
Na, nem olvastam el az osszes hozzaszolast, atfutottam parat.

Nekem leginkabb az faj, hogy amikor valaki utoljara erdemben igazitott az orszag sorsan (Horn via Bokros), akkor durvan 6-7 evig el lehetett lebecolni ennek eredmenyeibol. Szoval 98 es 2002 kozott nem eppen a fiuk tenykedesei miatt voltak jobbak a mutatok, hanem Horn papa miatt.

Ez mar onmagaban is roppant szomoru. En Ferenc javara azt az egyetlen dolgot irom, hogy bele mert rugni a szarkupacba. Amit reformok cimen elkezdett, az nevetseges, egyelore semmi melyrehato valtozast kivalto intezkedest nem latok.

Az ellentabor szamomra emeszthetetlen jelszavakkal operal (plebejus konzervativizmus, muhaha).

A kisebbik koalicios bohocpart minden hitelet eljatszotta, ideje eltunniuk a sullyesztoben.

Igazabol kilatastalannak latom a helyzetet, nincs miben remenykedni, az idon kivul. Viszont amig otthon normalizalodnak a dolgok, azt nem a helyszinen szeretnem kivarni.
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 19:33:13

"H. Ágnes egy torzszülött őrült aki félrebeszél. Nemnormális, és most nagyon enyhe voltam. :)"

Nem erről van szó. Életrajza nagyon imponáló, viszont ahogy bekerül vki a politikába, a megalománia nevű betegséget egyből elkapja, úgy látszik. Egy csomó arrogáns, durva, ostoba megjegyzése volt, a legkeményebb amint fentebb idéztem. Láthatta, hogy ex-főnöke mire ment ezzel a stílussal, mégse próbál "lassítani".

"Szerinted minden kórház egyforma?"

Hol állítottam ilyet?

"ehhez nem értek.te igen? Javasolnék egy orvosfórumot."

Olvasgattam pár fórumot a témával kapcsolatban, illetve meghallgattam pár szakember véleményét.

"Arra azért gondosan nem válaszoltál hogy szted hogyan lenne ez az egészségügyi reform jól csinálva?"

Nem vagyok eü-i szakember. Azért van az eü minisztérium, hogy ezzel foglalkozzon. 1 év után hol tartunk? Még most se bírtak megegyezni, milyen legyen pontosan a több-biztosítós modell. Mennyi kórházat akarnak finanszírozni és hol (mert az borítékolható, hogy jelen feltételek mellett tucatszám fognak becsődölni a kórházak, vagy leállnak a gyógyítással minden hónap közepén).

"És te bevinnéd a szarabba a gyereked?
és ha csak négy jóra van pénz(mert az ugye vili, hogy nincs végtelensok pénz?), akkoris csináljunk öt majdnem jót?"

Nincs végtelensok pénz, sőt. 16 éve mindig az eü volt az egyik ágazat, ami a legjobban megszívta a megszorításokat. Most ugyanez a helyzet, konvergencia-program: GDP 6%-ról 5,1%-ra faragják eü-i kiadásokat, kb. 200 milliárdos kivonás.

Miért kell kivonni még egy csomó pénzt az amúgy is szar helyzetben lévő eü-ből? Mert Gyurcsányék elkúrták a pénzügyeket, nagy a hiány, az államadósság, évente 1200-1100 milliárd megy el adósságszolgálatra.

A majdnem miniszter Erdős (?) úr javasolta anno, hogy talán átvilágítással kellene kezdeni, hatékonyság-vizsgálat stb.

A kórházaknak már régóta nincs elegendő pénzük, emberük arra, hogy hatékonyságukat vizsgálják, javítsák, volt erre a válasz.

A minisztérium részéről meg csak a szarozás megy: mocskos hálapénzes orvosok, gyilkos kórházak, gyógyszerzabáló álbetegek stb.

Kevés a pénz, a megszorítás helyett meg a reform szlogent nyomatják, ennyi.

Guga,
Te nyilvan viccelsz. Szamtalan olyan teruletet ismerek, ahol en is befurodtem (embertelenul elkepesztoen nagy szaktudassal es hozzaertessel es tapasztalattal es szorgalommal : ), es mindenki mas aki tisztessegesen probalt megelni. Majd visszament kapalni vagy malterozni, mert nem akart elprostitualodni. Ez a szoveged olyan messze van a magyar valosagtol, mint a nep az augusztus 20-ai esocsinalastol.
Pascal már elmenőben vagyok, úgyhogy most nem olvasnám végig a Pascal összest. A középiskolában már elkezdtem azért..

De hogy összefoglaljam neked mégis az érdeklődési területedbe tartozó témákat, summásan csak annyit tudok mondani, hogy nincsenek fekete és fehér dolgok a világon.
Sajnos ezek sem azok.

és itt a 1130-as önmagam idézném :) :

Na akkor: hogyan lehet egyszerre az új bokros csomag szükségességéről kiabálni ugyanakkor 14. havi nyugdíjat ígérni?

Egy évre rá, hogy új Bokros-csomagról kurjongat nem tudja , hogy milyen nagy volt a baj?

De persze az is alkalmatlan párt, amelyik nem dörgöli az orra alá ezt minden héten!

kranhalf 2007.05.29. 19:59:52
"Szoval 98 es 2002 kozott nem eppen a fiuk tenykedesei miatt voltak jobbak a mutatok, hanem Horn papa miatt"

Izé, Bokros csomagját már '96 végétől kidobták, felpuhították. Amit nem nagyon szokás emlegetni, az a privatizációs bevételek.

"En Ferenc javara azt az egyetlen dolgot irom, hogy bele mert rugni a szarkupacba. "

Nem mert belerúgni. Az őszödi beszéd kiszivárgott, május 26 és szeptember 17 között ugyanúgy nyomta tovább a süket dumát (nem fog fájni).

A konvergencia-programmal viszont színt kellett vallani, kész "szerencse" hogy kaptak haladékot és nem a választások előtt.
Te kérdezted, azért írtam. Van alternatív javaslat a jobboldalról. Mondtam azt is, öszöd kapcsán nem fair viktorozni.
Megpróbáltam a politikusokat tipizálni. (Persze csak úgy játszásiból.)

Nyilván van olyan, aki csak hatalmat akar. A tömeget masszának tekinti, olyan hordozó anyagnak, akik révén, és akiken uralkodhat. Elhivatottsága csak annyit jelent: uralkodnom kell, mert kell. Eseti pragmatizmusa csak hatalmon maradását szolgálja.

A másik típus hatalmat akar, mert szereti a pénzet, de ellenben viszont ámbár dolgozni aztatat nem. Könnyen élni igen. Tudja, ezt legkönnyebben politikusként érheti el. Smúzol, törleszkedik, kapcsolatokat gyűjt, mozgalmárkodik.

A harmadik típus az elhivatott, a világmegváltó. Ő tudja a tutit. Azért kell neki a hatalom, hogy az embereknek jó legyen. Akkor is, ha beledöglenek.

A negyedik típus (látszólag hasonlít az elsőre), szintén „vezetésre termett”, de alapvonása a pragmatizmus. Valóban a lehetőségek mentén politizál, és nem rendeli alá politikájának pragmatizmusát hatalmi mániájának. Bukni is tud, ha nagyon muszáj.


Tudom elnagyolt, tiszta típusok meg nincsenek. (Kiegészítő ötlet: koordinátarendszer, a politikai kompaszok mintájára.)

Mindenki elhelyezheti kedvenc politikusát a rendszerben, persze szigorúan pártsemleges alapon. :-))
Andal,
ha nem egyforma minden kórház, akkor van úgy hogy az egyikben nagyobb eséllyel meghalsz, - ezzel a gondolattal jobb megbarátkoznod.

Én nem vitatom, hogy a pénzért is csinálják ezt az egészet. De azért nem baj ha közben át is struktúrálják az egészet, ugye?
Te honnan vennéd el a pénzt ?

ismét egy idézet egy klasszikustól :) :

"Én utánanéztem.
Az eü minisztérium 17 éve nem csinált mást mint
vmi tanulmányt a népegészségügyi helyzetről, megoldási javaslatokról, hatástanulmányokat...

Én nem azt mondom, hogy Mikola komplett hülye, de mást hülyének, rosszindulatúnak hinni ill. beállítani eléggé nagy hülyeség.

Vagy csak politizál az illető.."

-lyla- 2007.05.29. 18:37:01
"hamár őszödi-évforduló..."
hát ezt jó megaszontad, vazze. és a tetejébe még igazad is van...mondom én, aki ezekre a faszokra szavazott, hehe. (egyébként ebben komojan igazat adok neked)
aki még nem hazudott soha 2007.05.29. 20:20:09

OFF

"ha nem egyforma minden kórház, akkor van úgy hogy az egyikben nagyobb eséllyel meghalsz, - ezzel a gondolattal jobb megbarátkoznod."

Hm, mellébeszélés. Mi köze ennek Ágnes asszony állításához, mely szerint minden 4. magyart félrekezelnek? Adott-e pénzt, paripát, fegyvert Ágnes asszony a kórházak átvilágításához, vizsgálatához (lásd várólistás vitát)?

"De azért nem baj ha közben át is struktúrálják az egészet, ugye? "

Nézd már meg, hogy az eredeti elképzelésekhez képest hányszor, hogyan és miért változott ez az "átstruktúrálás".



Pascal,
öszödözés kapcsán nem ér viktorozni?
Miért?
Te elhiszed nekem hogy még sose hazudtam?
A hit fontos dolog az ember életében.
De ne hidd hogy itt a jók és a gonoszak küzdenek egymással.
Még aki öszödözik annak se higyjél, valószínűleg nem olvasta a beszédet (amiben szerintem is vérlázító szavak vannak), vagy egyszerűen képes a feketére is fehéret mondani csak azért hogy "igaza" legyen !
A faszviktoros post kapcsán sem ér öszödözni. "de ne hidd hogy itt a jók és a gonoszak küzdenek egymással" - kár hogy csak írsz.
elhangzott itt egy félmondat politikusi kvalitásokról: hogy tudjon, ha kell, bukni is. megcsinálni azt, ami nem népszerű, mert úgyse fogja fel soha az istenadta, hogy nem lehet kolbászból a kerítés, és vállalni a cselekvéssel járó hibalehetőségeket, kockázatokat, és vállalni akár azt is, hogy a következő választást nem nyeri meg, hanem csak legfeljebb eggyel utána jöhet vissza. ezt talán kifejtem majd postban is.

viszont itt jön be az, amiről meg ez a post szól: még ha meg is van ez a kvalitás egy vagy egy tucat emberben (és nem állítom, hogy megvan), akkor is ott szörcsög, bugyborékol, nyáladzik mögötte a formátlan Shoggoth, az iszap, a Párt. mert pártban viszont ilyen kvalitás nem képzelhető el.
Andal,
"ha nem egyforma minden kórház, akkor van úgy hogy az egyikben nagyobb eséllyel meghalsz, - ezzel a gondolattal jobb megbarátkoznod."

ehhez van köze:
Korábban is idéztem, amikor egyes H.Ágnes szerint egyes kórházak potenciálisan megölik a betegeket, oda majd nem fognak menni a betegek.

Kórházátvilágítás:
Én utánanéztem.
Az eü minisztérium 17 éve nem csinált mást mint
vmi tanulmányt a népegészségügyi helyzetről, megoldási javaslatokról, hatástanulmányokat...

Hát az biztos hogy összecsapott munka lehetett, plusz még a politikai lobbi is ráhatott.

és ha már TWÁ blogon vagyunk, megidézném őt is:

"Mikoláról még: a nagy kórházátszervezések után jegyezte meg, hogy ő miniszterként több kórházat vont össze/szüntetett meg, mint amennyit most sikerült."

akkor mi a faszt ugat mostanában?
énnemtom, valahogy nem így látom ezt a ferit
inkább úgy, hogy fogalma sincs, hogy adja elő magát
egyrészt szocialista, másrészt játsszák a szociális társadalmasdit, de úgy, hogy mindenki szarul jár, a pénz meg eltűnik náluk
szivassuk meg a dolgozó polgárt, az van, a fele dellát tegyük el, a másik meg menjen a nyugdíjasoknak meg a Havannára, gondolva a választásokra

persze arra, hogy volt olyan, hogy megszorítás, a 2010 kora tavaszán bevezetett huszadik havi nyugdíj és fejenként öt korsó ingyen sör után senki nem fog emlékezni

zuhanórepülés van itten, nem polgári bábszínház
belekerültünk egy örvénybe, és amíg maradnak a régi téesz- és tanácselnökök a városházáktól a parlamentig, addig nem lesz itt soha országépítés, csak süllyedünk, lassan, de biztosan
Pascal,
vmit már kitaláltak előttem is?
Rá se ránts!
Miért lép valaki politikusi pályára?

1. Szeretne gyorsan, munka nélkül sokat keresni /vagyis lopni a közösből/.
2. Tenni akar valamit az országért.

A harmadik út az, amikor a két szisztémát valamilyen kombinációban egyesítik. Ezt a merőben szokatlan megközelítést még nem igazán alkalmazzák a felek, mivel nincsen neki gyakorlata.
Lássuk be, tényleg fárasztó még a közjó érdekeit is figyelembe venni, amikor az összes energiát leköti a mutyizás, a kiskapuk keresgetése és nyitogatása.

Gyurcsány Ferenc - nekem úgy tűnik - nem lóg ki a sorból. A kezdet szép volt, a folytatás elszomorító.


A politikusi kvalitásokhoz: bukni akkor kell, amikor fény derül arra, hogy elszúródott valami. Elegánsan és felelősségtudattal. És nem a másikkal takarózni. Úgy tényleg lenne esély később visszatérni. Nem így. Gyurcsány úgy döntött marad. Megtette, mert megtehette, mint Gergényi. A sikerért, az elismerésért, pont azért, ami nem lett meg neki.
Pascal: szvsz akkor nem bukni kell - mert az nem teszi jóvá -, hanem jóvátenni. 2010-ben kell bukni, azzal a tudattal, hogy "csináltunk valami nagyot", valami működőképeset, amit a következő kormánynak sem érdeke szétkúrni.
Azért, ha a Párt ilyen, és a többi párt is ilyen, akkor semmi esélyünk. Kell lennie olyan pártnak ami nem iszap. Ha nincs alapítani kell egy olyat. De az is baj, hogy nemcsak a párt húzza vissza Ferencünket, hanem a nagy kapkodásban nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb. Kíváncsi lennék, hol van most az a nagy halom piros-fehér-zöld aktacsomó, amit valamikor a választások idején tapogatott, hogy ha mi folytatjuk már másnap elkezdünk kormányozni. (lett belőle egy hónap). Vagy az egész csak színjáték volt és üres aktákat raktak elé?
Ilyen már volt 2002-ben. Megyó megígérte hogy marad minden sőt!
Jóvátenni. :))))))))))))))

Ez az év poénja!

Vagy ha komolyan gondoltad volna, akkor nem hiszem el hogy tényleg Te gépelted, biztos hogy a FIB hackerek írnak a nevedben. :)

Tényleg, Orbán is csak vezekelni akar kormányfőként! :))))))))))

Elemzés helyett: Szekeres, Kiss P., Szili mint reformerek... Hahaha! Nekik a reform az, ha bezárnak egy főosztályt és létrehoznak helyett két osztályt... akkor elégedetten és büszkén mennek haza a jól végzett munka tudatával.
Régen mondom: fel kellene kérni 400 nyugdíjas nyugati politikust (GB, D?), hogy szórakozásból tegyék rendbe teljhatalommal az országot.
Azt imádom ebben a fórumban, hogy a végére mindig kiderül, hogy minden szar és át kéne mindent alakítani, segberúgni akik eddig loptak stb... ennek ellenére a hozzászólók nagy része elítélte a tüntetéseket, tvostromot, ha mindenki aki így gondolkodna kinn lett volna pl okt 23án akkor már rég egy szakértői kormány dolgozna a valódi reformokon!

gyurcsány= bach (nem a zenész:) )

bach reformjai nem voltak rosszak, de egy teljesen ellenséges hangulatba próbálta őket ráerőszakolni Mo-ra, és többet ártott mint használt. Először ki kell egyezni, aztán lehet reformálni...
Szakértői Kormány?
Sityak ez 400 nyugger ez jó !
(bár Pascal szerint ez sem eredeti biztos...)
" már rég egy szakértői kormány dolgozna a valódi reformokon!"

LOL!
szvsz akkor nem bukni kell - mert az nem teszi jóvá -, hanem jóvátenni. 2010-ben kell bukni, azzal a tudattal, hogy "csináltunk valami nagyot", valami működőképeset, amit a következő kormánynak sem érdeke szétkúrni.


kackac... hogy miért nem voltál Hitler mellett 45ben, biztos örült volna ennek a véleménynek. (tudom ez biza ferdítés/túlzás)
Régen mondom: fel kellene kérni 400 nyugdíjas nyugati politikust (GB, D?), hogy szórakozásból tegyék rendbe teljhatalommal az országot.

Már megtették: 1920 juni 4. 1947 febr 15.
1956 nov 4.
szerintem nem jártunk jól vele...
"szvsz akkor nem bukni kell - mert az nem teszi jóvá -, hanem jóvátenni."

Tulajdonképpen ez az a pont, ahol kiderül, hogy két teljesen más koordinátarendszerben gondolkozik az ország egyik és másik fele.
(lsd. indexen G. Cs. május 22-ei cikke)

És itt kezdődik az, amikor az egyik oldal azt hajtogatja, hogy de rendbe kell hozni, a másik meg azt, hogy igen, de nem neki, mert hiteltelen, hazudott, stb.
És lehet ezerrel dagonyázni, példálózni, fletózni, zorbánozni, valójában nem lesz soha közös nevező, mert ezen a ponton nincs logikai érv...
(ja és ez nem arról szól, hogy kell-e reform, vagy nem, hanem.)

Amúgy már rég túlvagyunk szerintem ezen a monnyonle szakaszon, tulajdonképpen huszadrangú kérdésnek érzem per pillanat, hogy hogy hívják a miniszterelnököt...
hát ez az vazze. nekem sem haverom gyurcsány ferenc. felőlem "már holnap reggel" csinálhatja a viktor. csak tudnám végre, hogy MIT! azt az államcsőd-receptet, amiről pofázik, vagy van vmi titkos Terv, amit csak a bayerzsoca és a többi csókos ismer?

jelen helyzetben viszont 2010-ig a szereplők megvannak, aztán majd akkor egy ideológiailag valamivel képzettebb ország megszavazhatja a folytatást.
Trunks86
:-)
Hát nem így gondoltam! Mondom, nyugdíjasokat, szórakozásból...
Azok közül, akik szem előtt vannak, Gyurcsány (volt) a legjobb. (Kéretik ehhez minden viszonylagosságfogalmat feleleveníteni.) De hogy bárki állna mellette, azt kétlem. (Hogy paradoxonban fogalmazzak, az ellenzéknek GyF MELLÉ kellene állnia.) Így aztán a "reform" elszállt. 100%, hogy véglegesen marad az az ugar, amelyet Ady emlegetett.
Soha semmilyen értelmes politikai vitára nem leszünk képesek mindaddig, amíg el nem jutunk oda, hogy a tények, amikből kiindulunk, legalább hozzávetőlegesen átfedjék egymást. Ha jól látom, Árpi alapvetően a Népszabis tényanyagból indul ki, ami Gy.-t úgy állítja be, hogy a sikeres üzletember, aki karrierje csúcsán újabb kihívásokra vágyott. Ezzel élesen szemben áll a Magyar Nemzetes tényanyag, ami lényegében arról szól, hogy Gy. egy politikai csúszómászó, akik végighazudta-lopta az életet, majd most már még többet akar lopni, meg a haverjait pozícióba segíteni, plusz megalomániáját kiélni, és ezért lett miniszterelnök. Hangsúlyozom, ezek nem eltérő politikai vélemények, nem eltérő értékrendek, hanem szögesen eltérő tények. (Árpi, azt hiszem, azért balosoznak téged folyton, mert jellemzően a Népszabis tényanyagból indulsz ki, és csak másképpen értelmezed.)

Ahhoz, hogy valami minimálisan értelmes vita kialakulhasson, alapvető tényekben meg kellene állapodni valahogy, különben csak masszírozzuk meg hajigáljuk a szart.
Shenpen: ez nem népszabis tényanyag, hanem az Útközben c. saját könyvében meg a Debreczeni-könyvben szereplő önvallomások tartalma. azzal a kitétellel, hogy "ha elhisszük neki", mármint a motivációját.

mellesleg h "milyen ember", az Kókánál se izgat. az igen, hogy van-e értelme a szövegnek.
én nem vagyok az mszp/szdsz kormány ellen. én egy hiszékeny csávó vagyok: elhiszem, hogy lehetnek jó ötleteik, tudhatnak jó megoldásokat a gazdaságunk és az országunk gondjaira - hiszen valahol erről lenne itt szó. mondanak értelmes dolgokat, de aztán valahogy folyton elkúrnak mindent. egyelőre nincs valami jó track record-juk, ettől függetlenül, úgy tűnik, kapnak még 3 v halasztást, hogy bizonyítsanak. bár ez már nekem nincs ínyemre.

ugyanilyen alapon, ha elég meggyőzően mondják, akkor a jobb oldalnak is szívesen elhiszem ugyanezt. mármint, hogy jót is tehetnek velünk. de sajna hiába van a soraikban néhány szimpi arc, ezt ellentételezi a sok barom. ettől függetlenül nyitott vagyok, lehet próbálkozni.

a hiszékenységem mellett naív azonban nem vagyok. az absztrakt ideák és a hitvallás kevesek ahhoz, hogy meggyőzzenek az igazukról. a túloldalon pedig ha egyszer valaki eljátszotta a sanszát, akkor fenntartom magamnak a jogot, hogy összehívjam a testületi ülést és új ügyvezetőt válasszak a vállalat menedzselésére. nekem, mint résztulajdonosnak erre van jogom.

kicsit talán leegyszerűsített a példa, de én ezt gondolom. én nem azt várom a kormánytól és a miniszterelnöktől, hogy erkölcsi iránytű, lélektani vezér, morális értékmutató legyen...ne szóljon a vallásomba, az életvitelembe, a szokásaimba.
menedzselje az ország közügyeit, pénzügyeit, az állami szerveket, a "nagy elosztó rendszereket", szedje be az adókat, ossze el helyesen, és őrizze a rendet.
de legyen tisztában vele, hogy ettől a tulajdonos még én vagyok, ő nem a főnököm, hanem fordítva: én vagyok az övé. ő (a kormány) az én megbízásomból dolgozik, amiért én fizetést adok neki. ha az állásinterjú során hazudik a jelentkező, és ezt én később megtudom, akkor, hogy a nagy donald trump reality show-ját idézzem: YOU'RE FIRED!!!

ENNYI!
Elgondolkodtató dolog a jóvátenni. Valóban. Ha jóvá tudja tenni, jobb mindenki számára, ha marad. Lássuk akkor:

A stekszet nekünk kell összedobni, nem ő fizeti be. És kifogy a tartalék a saját táborból is. A hiány javult de még mindig nagyobb mint 2004 végén - főképp Megyóhoz és hozzá köthető - ezt sem tette még jóvá. És hol vagyunk az érdemi strukturális reformoktól (ami tényleg nemcsak az ő hibájából maradt el eddig).

A csinálunk valami nagyot-ból még nem látszik semmi. Egy év után. Sőt, a narancsszínű demagógiáról szónokol. Lehetne helyette új arc, hitelesebb, a saját pártjából. Bokros akár.

Ha pedig nem tudja jóvátenni - és most épp úgy látszik - sőt az ellenoldal hibáival mentegeti magát, akkor kevéssé érthető, minek marad. A végén még gúnykacajtól kísérve kell majd elsunnyognia, ahelyett, hogy emelt fővel ment volna akkor.

Pascal, ne légy naiv. Bokros? Ehhez a pozícióhoz nem elég a számolni tudás. Erről szól ez a post. Ügyelni kell a párt veszett kutyáira, számon tartani, épp milyen hosszú a láncuk. Bokrost felfalná akármelyik megyei fejes, amint keresztbe tenne neki. Márpedig itt elég sok, az alvadt struktúrákban vidáman élő véglénynek keresztbe kell tenni.
Persze. Ez a "spirituális vezető" attitűd, meg a tökéletes programnélküliség engem is bosszant...

Inkább Navracsics féle, kompromisszumra és párbeszédre képes emberekre lenne szükség szerintem ellenzéki oldalon is.

Lehet anyázni TV-közvetítés alatt, meg játszani a politika színpadán a saját közönségnek, de legalább a szünetben két cigi között álljanak szóba egymással, és cseréjenek eszmét, vagy valami hasonlót... :)

Ha Nixon nem tudja jóvátenni a lehallgatást, mennie kell. Ha nem, ott is ugyanolyan tüntetések, ugyanakkora ellenállás az ellenzék részéről, satöbbi.

Gyufe úgy döntött marad. Ezzel persze a tüntetések stb. is együtt járnak (tudta ő ezt, említette is az öszödiben).

A párt láncos kutyáiról: nem hiszem. Persze van ott elég vatta, közepes vagy szintalatti töltőanyag. De ha Gyufe lelép, érdekük az utódja mögé éppoly egyöntetűen felsorakozni. Mert egy előrehozott választás viktornak kedvezett volna.

Bizonyos szempontból az utódjának könnyű helyzete lett volna. Mint Churchilnek Chamberlain után. Bár nagy a baj és sok a dolog, de egységes a támogatás is.
OFF

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=129741

Ezt olvassátok.

"Ezért volt kecsegtető, amikor megláttam a programban, hogy a sajtókávéházban pontosan délben egymással oly ellentétes szellemiségű, stílusú – és "stílustalanú" (érintsünk nehezebb ügyeket is!) – publicisták ülnek le egy asztal köré beszélgetni. Egyikük azonban váratlanul lemondta a részvételt. Pedig jó lett volna, ha ő is ott van, jó volna, ha ölre menés, ha egytagú szavak mondatba helyezése helyett érveléssel, sok-sok beszélgetéssel túljutnánk azon a helyzeten, amelyet K. Havas Géza – dr. K. H. G. – e szavakkal írt le hatvanöt évvel ezelőtt: "És ha így megszabadultál az értelem holt súlyától és az igazság terhétől, akkor megérted, hogy nem a mű a fontos, hanem a »magatartás«, nem a leírt szó igazsága, hanem az, hogy miképpen illegsz-billegsz minden szélre könnyen hajló darázsderekaddal."

Ez most miez?

ON
szombaton volt ez a Sajtófesztivál nevű rendezvény a Csizma téren, ott vitatkoztunk, moderált Stumpf András (HVálasz), részt vett Nagy N. Péter (NSZ), Szentesi Zöldi László (MH), és szerénységem. Bayer Zsolt nem jött el, reggel lemondta, azzal, h ő ezt botrány nélkül nem bírná végigcsinálni.
Indexen olvastam, hogy Bayert csábította a Magyar Hírlap, de nem akart átmenni. Ez lenne a Hírlap bosszúja, vagy mi? :D
OFF

Szilvásynak hány testvére van? Okkult Péter mellett az István is, a friss kórházigazgató?

Szilvásy a veszett kutyák közé tartozik vagy a reformcsapat tagja?
Hát igen. Azért politikáról érdemben, logikusan vitázni nem egy könnyű műfaj.
Szerintem amikor az emberben kialakul (ha kialakul)egy többé kevésbé szilárd politikai nézet (amit vagy magától talál, vagy "hozza" otthonról), akkor egy idő után már csak az adott szemüvegen keresztül tudja látni a valóságot.
Idő közben azonosul az adott oldalla, érzelmileg is, és lehet egy bizonyo pont, ami után már képtelen "kívülállókén", hívös fejjel közelíteni bármilyen politikai témához.
Pedig nem lehetetlen azért legalább a másik oldal részigazságainak elfogadása.
Ezért látnék szívesebben 300 akárhány "doridot" a parlamentben, mert ők nem halmoznak föl egy csomó érzelmi töltetet, ami később meggátolná az érdemi vitát.

Megjegyzem, azért egy újságírónak jobban képesnek kellene lennie arra, hogy legalább néha levegye ezt a szemüveget, és legalább megpróbálja megérteni a másik érveit.

(és amennyire nem érdem "spiriális vezetőnek" lenni, ugyanannyira nem érdem a szenvedélyes beszéd sem, erre nem tudom miért annyira büszke).
Sárközy is végig higgadt volt pl. a tv-s vitán
(apropó, Európa)
Wow! Bayer Zsolt már kijött a gyakorlatból, szokatlan lenne neki egy ellenvéleménnyel vitázni.

Apropó, észrevette rajtam kívül más is, hogy Zorbi új médiamegjelenéssel próbálkozik? Lévai Anikó könyv. Havas Henriknek hagyja, hogy letegezze és a péntek 8-ban is tegeződött végre Bayer Zsoltival. Azért korábban vérciki volt, hogy "miniszterelnök urazták" és még zakót is vettek a tiszteletére.
Meg ez az roadshow a neten.
Tanul az Orbi a Fletótól? Juj.
"mintha olyan apróság már elő se fordulhatna, hogy az illető vállalkozás terméke a kutyának se kell, vagy nem hatékonyan termel, vagy bármi más. "


aztán ugyanvajon ebből melyik illeszthető rá az építőipari körbetartozásokra? amik miatt egyre több építészmérnök és építőipari kisvállalkozó lehetetlenül el?
TwÁ: ne írd meg Zorbi hazugságbeszédét a la Őszöd. Már megírták. Vagy ez is te voltál?
oszodibeszed.com/index2.php?section=10
nem én voltam. és ez szar.

Szilvásy.... hát lehet, h be kell vezetni a reformkutya kategóriát.

a tesó beprotezsálásával meg asszem megérkeztünk a mikola-öccs kitüntetéséhez. vagy tornóczky anitához. eh, megint írnom kell.
kukacka: Jaja, most éppen kurvára plebejus, ahogy vót mán' kurvára liberális, kurvára pógári is.
Mivel imádom az összeesküvés elméleteket, íme egy lehetséges verzió Bayer Zsolti távolmaradásáról:
Csakis és kizárólag miattad volt az egész. Meg az egész preSS-es fröcsögés is. Ez a bosszú a Zorbi-faszolásért.
Mert például ma is léleknyugodtan ajánlgatta a Csintalan az Index cikkét, szval mégse az Index a sátán, csak már muszáj volt rugni egyet miattad. Egyszerűen a puszta jelenlétedtől is bevadulnak.
Ez hogy tetszik?
:))
Carnivora

Szeretem a barátok közt. Halálra röhögöm magam rajta.
nem nagyon érdemes az ő indítékaikat boncolgatni, vagy túl sokat törődni velük. a múltkori hörrtévés anyag miatt biztos ki voltak akadva, mert azt idézgették, hogy nahát, dögkút, de hát erre csak azt tudom mondani, hogy nem muszáj HAZUDNI. bayer viszont a maga ura, feltételezem, nem a testületi hangulat vezérli. mindegy, nem fontos.
Hát Zorbi-faszoláson én nem egészen a hörrtévés postot értettem.
most még egy pár poldolgot muszáj lesz végigvenni, de jelzem, hogy vissza akarom színesíteni ezt a blogot kicsit, mert unom már ezt a két kakast.

miközben olyanok derülnek ki, hogy sajtból van a Mars.
index.hu/tech/urkutatas/mars070529/
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.29. 22:57:03

"Szilvásy.... hát lehet, h be kell vezetni a reformkutya kategóriát.
a tesó beprotezsálásával meg asszem megérkeztünk a mikola-öccs kitüntetéséhez."

Addig örüljünk, amíg nem a másik tesót nyomja be vmi fontos pozícióba :-)

hát igen, tulajdonképp közénk is lövethetne, ha sokat mászkálunk a teveutca körül.

"meg a tökéletes programnélküliség engem is bosszant..."

Rég óta olvasom az ilyen hozzászólásokat, és csak úgy
állnaívan megkérdezném: ellenzéki pártoknak szokott
olyanja lenni egy évvel a választások után?
Pl. az szdsz-nek, mszp-nek volt 1999-ben?

Aki most ilyet vár, az valamit nagyon nem ért.
Mondjuk meghírdetik. Van. Mit mondhatnak erre
kormányon? Köszi, van benne pár jó ötlet.
Ilyen jó kis konstruktív ellenzék vagytok?
Maradhattok azok a következő 20 évre.

Ezt a fidesz-program dolgot nyílván azok
igénylik akik egyébként az előrehozott
választásokat is, nem?


"ellenzéki pártoknak szokott olyanja lenni egy évvel a választások után?"

amennyiben "már holnap" át óhajtanák venni a kormányzást, akkor vmi tintaceruzás szkeccset illik bemutatni az útitervről...
Persze ezek a lukak csakis akkor érdekesek, ha élet lehet bennük. Mi másra lenne jó?
Nem lehet, hogy légyszar van az objektívon?
A sajt se rossz asszociáció, de nkább pont úgy néz ki, mintha valaki lőlapnak használta volna a fényképet :)
Meg az is nagyon feldobná a blogot, ha nem kellene 20 percet várni a frissítésre. Így nehéz pörgetni a témát.
Sok a bajom ezzel a "Gyurcsány hazudott" szöveggel. Ugyan volt itt értelmes ember a választások előtt egy héttel, aki nem tudta, hogy Gyurcsányékkal megszorítások lesznek és a gazdaság kakiban van? Emelje fel a kezét, aki nem tudta, aztán cseréljen pelust és inkább maradjon otthon a következő választáson, ha már nem tanult meg a politikus szájáról olvasni. Semmi meglepetés nem volt az őszödi beszédben. Ez ám itt a nagy ellentmondás, hogy akik a legjobban üvöltözik, hogy Gyurcsány hazudott, nem rá szavaztak, ergó legyenek marha büszkék, őket nem tudta megtéveszteni, de ne akarják már lenyomni a többiek torkán, hogy milyen hazug is ez az ember, mert bizony lehet, hogy ők is tudták. Ki volt téve két vödör szemét, és választani kellett. Választottunk egyet, most meg azok, akik a másik vödröt választották volna, vöröslő fejjel a fülembe üvöltözik, hogy de hát ugye megmondtam, hogy szemét van benne. De. Látom. Nyugi.
Had kérdezzek már valamit, itt mindenki olyan okos.

Miért így kampányolt a Fidesz tavaly, még mndig nem tudom (elképzelni sem) ?
lehet vicceskedni, de ez azt jelenti, hogy ennek a lyuknak vagy függőlegesek a falai (magyarán FÚRT), vagy egy bazinagy barlang, amiről levették a kupakot. valami akár lakhat is benne! nem tréfadolog!
"Ugyan volt itt értelmes ember a választások előtt egy héttel, aki nem tudta, hogy Gyurcsányékkal megszorítások lesznek és a gazdaság kakiban van?"


Nem volt. Ahogy értelmes ember azt sem hitte el, hogy Buktor nem, nem fog koalázni a kisgizdákkal.
Vagy valahogy a víz mosta ki. Esetleg a jég. Vagy vulkánkitörés eredménye (erre tippelnék). Vagy valamiféle földrengés-földcsuszamlás következtében zuhant be ott valami. Vagy el van baszva a fotó. Vagy bármi, tényleg lehet fúrt is, de egyelőre ennyiből nem lehet megmondonani. Oda kéne menni és megnézni...
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.30. 00:07:12

"amennyiben "már holnap" át óhajtanák venni a kormányzást, akkor vmi tintaceruzás szkeccset illik bemutatni az útitervről..."

Nagyon leegyszerűsítve:
Épkézláb programhoz szakértők kellenének (mármint valódi, igazi szakemberek, nem nagyokos megmondóemberek), valódi szakértők alkalmazásához sok pénz kell, pénz meg momentán nincs arrafelé. Hitelbe 2006 előtt dolgozhattak utoljára a narancsosoknak, mostanában nem hinném... Pénzük viszont csak akkor lesz, ha ismét kormányra kerülnek, az meg (pénz nélkül) legközelebb 2010-ben lehet esedékes (ha sikerül szájkosarat szerelni addigra Kövér és Mikola akusztikus interfészére). A kígyó jelenleg tehát a saját farkába harap: marad a blöff, a hergelés és a csodavárás, ezek mind ingyé' vannak. Előre hozott választáshoz ez persze kevés, tudják ezt sztem ők is, de legalább a Nagyvezír addig is úgy csinálhat, minha...

Andal,

"Nem mert belerúgni. Az őszödi beszéd kiszivárgott, május 26 és szeptember 17 között ugyanúgy nyomta tovább a süket dumát (nem fog fájni)"

Valoban, igazad van, nem rugott bele. Adott neki egy pofont. Hitelesebb lett volna az egesz moka, ha Megyo lecserelese utan kiall a nep ele, es elmondja.

Viszont, amit sokszor nem ertek, a masik oldal azt hiszi, hogy ha most azonnal lemondana sokkal jobb lenne minden. Ez szomoru merteku szuklatokorusegre vall szerintem. Nem fogjak eloidezni a nemzethalalt (harom ev talan nem eleg hozza), megcsinalnak egy kapkodva kitalalt programot atgondolatlanul.

Aztan a valasztasok utan johet az uj bohoc-csapat, kezdodik minden elolrol.

Szerintem nem kezdodhet el erdemi parbeszed, mielott nem lesznek tobben a fideszben a kompromisszumkepes, nem zsigerbol mindent elutasito emberek. Pl. nagyon nagyon hianyozna egy onkormi reform, de az ugye ketharmados.

Valaki irta, hogy miert nem ertett egyet eleg ember az oszi balhekkal... hat nem teljesen ertem hogyan erthetett vele barki is egyet. Az egesz egy rossz vicc volt. Forradalom es nepfelkeles. Persze. Tessek mar tukorbe nezni, vazz.
Arról persze nem illik beszélni, hogy a Marsnak egészen mások a légköri, geofizikai (marsofizikai?) és gravitációs viszonyai, tehát a geológiai (marsológiai?) jelenségeknek teljesen természetes magyarázata is lehet ottani viszonyok között.
Monjuk a Mt. Olympos is egy képtelenség lenne földi viszonyok között, ott viszont természetes és kész.

A tintacerkáig eljutottak.
Ja és volt egy jó pénzügyminiszterük, ma is
megvan. Azért magabiztosak egyébként
annyira, mert az az arc tényleg ott van a szeren.

Ja, még a beszédhez. Az mszp kampányt - ha jólrémlik -
Ron weber igazgatta. Csodálkoznék, ha ehhez a dumához
nem ő csúsztatta volna oda a szkeccset.
Nem ertem miert kovetkezne az, hogy furt az a lyuk. Persze erdekes felvetes, de egyaltalan nem kovetkezik belole semmi.

En persze szivesen megneznem ezeket a lyukakat.

Emlekezhetunk, hogy a marsi "csatornak" alapjan is sokan viragzo civilizaciot vizionaltak voros bolygotestverunk felszinere.

Tenyleg, miert buktak a fiuk? Annyira biztos voltam benne, hogy nyernek, meg is lepodtem a sorozatos bakik lattan. Biztos kiotolt mar valaki egyket osszeeskuves-elmeletet :)

Werbernek ehhez semmi köze, mivel belső beszéd volt.

Navracsics irányából jöhet vmi vállalható. A programalkotást ő kezdte el, és meglehetős súlya is lett neki. Meg párbeszédre is hajlandó. Sztem érlelődik már egy cikk a dögkút mélyén "Navracsics Tibor birodalmat épít?" címmel, fiktív szerzővel...

A marson régen csatornák voltak.
Ezek sűlyedtek el a lyukakban.
Vagy azokon keresztűl húzták be őket.

Drága jó TWA, ennek az áthúzott "gójként"-nak a kapcsán erős gyanúm támadt, hogy te egy méretes seggfej vagy.
Több ez, mint gyanú.
ja meg akkor már nem is volt Werber.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.30. 00:14:00

"lehet vicceskedni, de ez azt jelenti, hogy ennek a lyuknak vagy függőlegesek a falai (magyarán FÚRT), vagy egy bazinagy barlang,"

Úgy néz ki, mint egy nagy földalatti (marsalatti :-)) üreg, amibe becsapódott egy meteor, és jól kilyukasztotta.

Esetleg a műhold lefényképezte a saját árnyékát :-) (Légkör nélkül elég éles kontúrja van.)

helló,

elég jó beszéd volt ez az öszödi, bár többet lát bele a közvélemény, mint ami valójában benne lehetett. Gondolom arról szólhatott, hogy GyF spontán helyretette a választási eredményeken örömködő szoci képviselőket, - akiket vérmérséklet szerint lehet akár vörös báróknak, vagy téeszelnök maffiának is láttatni, - regényes elemek kellenek a városi folklórba, de akikben akkor vszínűleg irritáló módon nem eshetett még le, hogy viszonylag dúrva dolgok következhetnek. Most már ők is tudják.
Dehát a beszéd "sikere" nyílvánvalóan nem jöhetett volna létre a Fidesz állhatatos rezonőrködése nélkül. Ők ugyan csak bizonyos elemeket erősítettek föl a beszédből, és tettek egy puccskisérlet hívószavaivá, de ezzel az eredeti olvasat is átcsusszant a köztudatba, és így lett ez a rendszerváltás valóban legnagyobb hatású beszéde. (Idáig talán OV "ruszkik haza!" beszéde vitte a pálmát, dehát ez már szakállas lett.)
Szóval végülis az országnak is leesett, hogy egy-két dolgot át kell szabni, mert különben...
Most még úgy látszik, hogy GyF bele fog bukni a dologba, és bár kevesen hiszik, hogy 2010 előtt le fog mondani, azt sokan gondolják, hogy a választásokat szégyenszemre el fogja bukni, (még kétharmados vereséget is összehozhat akár), és a diadalmas OV újra át fogja venni a hatalmat. Sokan valamiféle erkölcsi igazságszolgáltatást látnak ebben a forgatókönyvben.
Azért csendben jegyezzük meg: hosszú az út még addig. Alakulhat máshogy is. Három a magyar igazság, és remélem, hogy közösen meg tudjuk teremteni egy normális magyar jobboldal lehetőségét. Addig is a magam részéről a mostani jobbosok helyében kicsit visszafogottabban randalíroznék.
GyF hazudott? -Igen.
OV hazudik? - ?

Weber taktikus, nem csak egy kreatívigazgató.
Az egyész folyamatnak megkerülhetetlen része volt
egyfajta vallomás. Az, hogy nem nyilvános semmit nem
jelent. 200 ember + 200 házastárs + ? az már egy tömeg,
ugyanolyan marketing meló kell a keserű pirulához mint
30 vagy 30 000 000 ember esetén.

Elolvastam az eredeti tanulmanyt, azt irjak a mokusok, hogy biztos ureg. Leginkabb a hotani tulajdonsagai igazoljak a foltok ureg voltat.

Eleg izgalmas :)

Meg persze muszáj lépten-nyomon kis zöld űrlakók kacsóit beleképzelni minden lukba, különben hogyan bírnák az egyszeri adófizetők torkán lenyomni az efféle kutatások irdatlan költségeit.

Vagy azé ne legyek ennyire cinikus?
Szólni kéne a NASA-nak, hogy erről is a Fidesz tehet.
:)
Tényleg, Árpád, mi ez a kis odazsidózás a Szadi felé? Még anno nem te írtad a kommentekbe, hogy zsidózni ezen a blogon csak kreatívan és/vagy viccesen? Mert ez vhogy nekem egyik kategória se....

Persze értem én, hogy Jupiter vs. ökör, de akkor is meglepett.
Werber? Ő Megyóval bukott, nem?
Egyébként meg Gyurcsány sztem az a típus, akinek nem kell tanácsadó, mert ő jobban tudja.
Kristl 2007.05.29. 13:48:58
"Ha nem lenne divat antiszemitizmust keresni, nem lenne annyi antiszemita."

megfordítom...
ha nem lenne annyi antiszemita, nem keresné senki és nem is érdekelne senkit...

új fogalom mára: empatikus társadalom
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.30. 01:10:01

Nem lehet esetleg mégis vmi árnyék? Ha nem is éppen a műholdé, de vmilyen Mars körül keringő (vagy épp arrajáró) egyéb objektumé. Egy légkör nélküli bolygón kb. ilyennek képzelem az árnyékokat.

A Marsnak van légköre. 95% szén-dioxid, nitrogén és csekély víz. Igaz, hogy nagyon vékonyka, de van neki.

Nem néz ki árnyéknak, mert pereme is van.

Persze az is lehet, hogy valami rohadt nagy olajtároló, ami csak arra vár, hogy a földiek kiaknázzák.

De lehet valami orbitális űr-tehénlepény is. Ha már sci-fi kell.
:))

Meg persze lehet egy sima halastó. Ugyi ott a légköri visszaverődés nem kékre festi a víz szinét, hanem feketére, mert olyan vékony.

De persze lehet, hogy a marslakók legújabb IQ-tesztje a földieknek.

És persze az sincs kizárva, hogy a ruszkik voltak még a titkos-hidegháborús időszakban. Próbafúrásokat végeztek, esetleg rakétasilókat telepítettek, most meg röhögnek az amcsikon.
De az is lehet, hogy Photoshop.
:))
Ha az embernek van 3 perce, elolvassa a posztot, azt szevasz.

Ha van egy órája, elolvassa a kommenteket is.

Ha viszont a kettő között, akkor végignyargal a "pascal" találatokon, azaz a vele való vitán. És azt mondja: húbazz, de mennyire megy itten a falazás.


Tota! en is jobban hiszek a jetiben mint ezekben az ufo izekben, meg marslakokban
bar az tuti nem vagyunk egyedul, de a jeti kozelebb van:)

Nekem az tetszett volna ha ott az ülésteremben
fellázadnak. Pax tollakkal bombázzák Gyurcsányt,
majd megtámadják az emelvényt is.
Gyurcsányt lerántják. Páran megkaparintják a
mikrofont is, üvöltés, sikolyok.
A már-már kaotikus felforduláson csak a
rebisz emberei tudnak úrrá lenni.
A (ma már leváltott) rendőrparancsnok többször
megüti Gyurcsányt is.
(Hát mondjuk ezekből a túlkapásokból is látszik
- régi fideszes banda - , hogy hol tartunk).




"Werber? Ő Megyóval bukott, nem?"
Ezé gyanus.
Egyébként a kínaim az mosolyog.



amugy meg egyre erosebb a gyanum, hogy az oszodi beszed Gyurcsany tudtaval, akar kozremukodesevel, kerult ki
hogy O milyen tokos legeny
a jeti csak egy buta majom, lelövöm és kész. egy földönkívüli sokkal misztikusabb, jobb minőségű félelmet generál.

" Ügyfelét úgy hívják, Magyar Szocialista Párt. Bűne, mire ideért, annyi volt, hogy Romániában magyarellenes retorikával kampányolt. Azt sem ő találta ki. Ott ez divat. Régi divat, lehet vele kampányolni. Legfeljebb annyit mondhatott, hogy ne fogják vissza magukat. Ron Werber megvásárolható. Nem azért, mert jellemtelen, hanem mert munkaereje árucikk"

ettől én misztikusan féljek?



malacfül,
ezexerint te vagy az, akinek nem kell vállalkozónak lennie. Meg is értem, mert gond van nálad már a szövegértéssel is.
Talán GyF azt is megmondhatná végre, hogy mibe, vagy hogyan húzzon bele az ország.
Mert ez a kibszott noszogatás már akkor értelmetlen volt, amikor először elhangzott.
Hány mellékállást vállaljon még az átlagmagyar? Mennyire hanyagolja el még jobban az egészségét, a családját?
Mi ez, egy rohadt rabszolgagyár, ahol aki nem teljesít 200%-ot, azt ledarálják???

Akkor pampogjon GyF és TWA a teljesítményről, ha előbb leírják, hogy hány milliárdtól fosztotta meg az államot a 20%-os ÁFA-trükk!
tudom
voltam olyan hulye hogy tegnap pilota radiot hallgattam
jeti vs alien
"TWÁ"05.29. 21:58:33.-na mintha kezdene valami kibontakozni.Előző hsz.-eid a prakticismust idézik.Nincs vele csak egy bajom .Ami praktikusnak tűnik ma;-lehet,hogy holnap már átkozott.Most,ígérem,átolvasom ezen szemüveggel a postjaid.
"dx"05.30. 00:13:25.-na EZ itt a kérdés!??Jómagam mint le nem mosható bűnt róttam fel nékik.Nem lehet igaz ugyanis,hogy ebben nem volt semmi hátsó szándék.Kimondva:dögöljenek bele a szocik a taknyukba.
Mást nem látok.Sajnos azt sem,miként lehetne a szadeszt eltüntetni.
"csinálhatja a viktor. csak tudnám végre, hogy MIT! azt az államcsőd-receptet, amiről pofázik, vagy van vmi titkos Terv, amit csak a bayerzsoca és a többi csókos ismer?"

látod bazmeg, komám, ez a baj. :)
mit írtam neked 5 évvel ezelőtt?
azt, hogy amíg te/ti nem adtok megoldásokat, addig milyen alapon vártok el bármit is.
ráadásul 5 évvel ezelőtt te támogattad az államcsőd-receptet.
lényeg, hogy nem kiesni a nyeregből és a szerepből, az a szar, amit ov mond. nyilván az ő receptje més annál is államcsődebb volt, mint a mostani.
mondd ki, ide az szdsz kell, vagy az mdf.
hahaha...
Az igazságbeszéddel kapcsolatban, ha meghallgattátok, a végén hallható, hogy Feri nagy biztonsággal egy rakat hosszúlépés után ragadtatta el magát ennyire. Ebben az a vicces, hogy egy szalonspicces miniszterelnök blablázásából lett ekkora balhé. Egyébként az vesse rá az első követ, aki nem beszélt még sületlenséget részegen.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.30. 00:35:55

"Navracsics irányából jöhet vmi vállalható. A programalkotást ő kezdte el, és meglehetős súlya is lett neki. Meg párbeszédre is hajlandó. Sztem érlelődik már egy cikk a dögkút mélyén "Navracsics Tibor birodalmat épít?" címmel, fiktív szerzővel..."

Ugyanerre számíthat Rogán is. Kósa már meg van véve.
a navracsics-cikket meg is írom MN-stílben. tán még be is tördelem.
Nem sült galamb kell. Ezt sokan tudják. Csak galamb kéne, meg valami, amin megsütjük. Ki ezt, ki azt veszi el tőlünk...

GYF-OV mindegy, két ember hasonló politikusi kvalitással, de a tényeken nem lehet változtatni:

OV: lassan stabilizálódó gazdaság (sok hibával persze), társadalmi nyugalom, amiben megéri dolgozni, tenni valamit azért ami a miénk, és EZ a legfontosabb! Mellesleg komolyan vettek minket. Nem mindenkinek szimpatikus, de meggyőző.

GYF: Gazdasági és társadalmi válság. Az elmúlt egy év hazugságoktól hemzseg, mindent a másik oldalra kennek, akinek nem tetszik menjen az országból, mindenki nacionalista aki nem kussol... A Medgyessy által faintosan zanzásított sz@rkupac tetejére mint a kiskakas feltelepedett, bunkó, tapló tenyérbemászó és cinikus pofával osztja az észt. És közben rombolnak a háttérben, olyan mértékben, hogy el sem hiszem.... ezen kívül SEMMI nem történik. A világ röhög rajtunk, és lesben áll, mikor cincálhat szét. Egy olyan ember kormányoz, aki most, egy év elteltével is szemérmetlenül, somolyogva belehazudik a kamerába.

Egészségügy? Ezer meg ezer oldalt tele lehetne írni a keserűségről, reménytelenségről, a betegek kiszolgáltatottságairól.

Saját bőrömön tapasztaltam és NEM HITTEM EL hogy ilyen Magyarországon megtörténhet. Három és fél órát rostokoltam reménykedve a kórház csont öres várójában, majd közölték: egy héten csak 2 nap van rendelés, de reggel 8-kor kinyitják a várót du 4-kor meg bezárják, "tudja, a látszat".

Az egri kórház többszöri hívásra sem vette fel a telefont, majd a 10-15. próbálkozásra egy elgyötört női hang:
"szerencsére csak háromig vagyunk....."

NO COMMENT

A lényeg: ha a családtagok, a szomszéd, az ismerősök, barátok, munkatársak elkeseredtek, hogy képtelenek megélni, eladósodtak, menekülnek az országból, valami nincs rendben.

Éveken át szocinak vallottam magam. Ismerem személyesen a bagázst Nyakótól Újhelyin át Kiss Péterig, együtt buliztunk Lampherth Mónival, Török Zsolttal, sorolhatnám. És most szégyellem, hogy valaha is a párt közelében jártam....
nehez elhinni, hogy egy ivarerett felnott ferfi igy ir egy mai magyar politikusrol, mint teszi azt a publicista ur...
a) Hazudtunk reggel, délben és este.
b) Trükkök ezrei, ameleykről nektek nem is kell tudni...

Ha kiállna és elmondaná, hogy miért nem úgy kell érteni ezeket a mondatokat, ahogy látszanak, és hogy akkor konkrétan milyen eseményekre utalnak, amelyek kapcsán értelmezendőek, akkor talán sokan megnyugodnának.
OFF
Na, ezt vajon hogy hívják, amikor egy post újrapostolásakor valaki (@Geitenbeffer_) beírja, hogy első? :-)
ON
"a) Hazudtunk reggel, délben és este.
b) Trükkök ezrei, ameleykről nektek nem is kell tudni...

Ha kiállna és elmondaná, hogy miért nem úgy kell érteni ezeket a mondatokat, ahogy látszanak"

Ezek valójában Orbán Viktor öszödi beszédéből valók, csak egy ügyes vágó és egy beszédszintetizátor Ferire kente az egészet.

A beszédszintetizátor monnyon le!
Se malac, se okostojgli, se senki?
Még ilyet?! :)

Most nézem Bokrost a napkeltében, kicsit sértődöttnek tűnik a csóka....
Ami történt most az MSZP-ben, az klasszikus, minősített esete a sok lúd (megyei kisbárók) disznót (GYF) győz esetének. Ezzel nem is lenne gond, csak nagyon nem szeretnék kétharmados FIDESZT!
de ez mégis a Szocialista Párt, jelentős történelmi hagyományokkal, valamint élősködéshez szokott garnitúrával.


Ennél a résznél ugye nem csak a Döbrögikre gondoltál,hanem a többezer nyögdíjasra is és szocisegélyezettre is???
Talán a világháborúk után volt ennyire rossz a helyzet ebben az országban mint most.Fejetlenség zűrzavar.A piac beárazta Gordonblút is,megint leminősítettek.

Ki hiszi el azt,hogy a Gordongyerek jót akar ennek az országnak?
Van ennek gyereke?Mert akkor legalább gondol valamit a jövőre.Talán.
Tudom hogy a gyurcsánygyerkekeknek és az összes politikus fattyúnak meg van a jövője alapozva már,még az ükük unokáiké is.De ki szeretne egy olyan országban élni,ahol mindenki atomcsóró,kivéve őt?Ahol minden le van rohadva,csak az ő háza nem?
Ahol nincs jövő sem jelen csak a mocskos múlt.
Ahol mindenki öreg és beteg.


Biztos fasza lesz majd így élni sok politikusgyereknek.

Az enyémet ki kéne menekíteni a romok alól.És nekem is ki kéne menekülnön ebbőla gázai övezetből.Lassan ott tartunk hogy dobhatják az élelmiszercsomagokat helikopterekről.

Bulgária szintjén vagyunk.Szégyen.(
(áthuzott) gójként proligyerekként --> ezt kihagyhattad volna. Kár.
Kedves kiábrándult ballerek!

Mi szótunk ám előre, hogy itten bazmeg lesz. De le lettünk ugatva.

By the sok okos libber-baller, kik mindég kúrvára tudják, hogy a Mars fingta-e a fekete lukat, avagy fordítva (öszöd előtt, ill. öszöd után...)?

No, a balos modernyizácija megbukott, marad a fityeszes. Lehet aggódni miatta előre, de már csak autszájderként.

Mivelhogy a baloldal felfedte a lapjait és volt egy piros hetese, meg egy fekete kárója. Ők már kiestek a Nemzeti Meghújhodási Vetkőzős Pókerből. Úgyhogy kedves ballerek, welcome - immár nézőként kibicelve - a nemzeti sorskérdések mónikasójában. Részetekről ennyi, a széfben nem volt semmi, csak egy miniatűr tonibler, aki azt suttogja folyton: "Gordon! Gordon!", de ő Brown-ra gondolt, nem a Bajnaira.

(Rejtő Jenő klub: találós kérdés: miben van ez: "Tipoy!", he?)

Csá,

Paszti
Hat ha GyF az mszp-t valasztotta egyeni almai megvalositasara, valoban eleg nagy agyilag zokni.
A ló elszáll
2007.05.29. 04:00 Tóta W. Árpád
kedves arpi!

"Amikor a kétezres évek elején Gyurcsány Ferenc elhatározta, hogy visszatér a politikába,"
biztos vagy abban, hogy o dontotte el es enm a titkosszolgalat???

"az SZDSZ nagyokosai közt meg talán feszélyezve érezte volna magát műveletlen ... proligyerekként."
nagytokes proli ez jo!

"egy amolyan polgári, kapitalista tesz-vesz-város lesz itten építve"
micsoda? te nem olvastad a teszvesz varost?
abban szo nincs penzlenyulasokrol ingatlanuzerkedesrol, autopalyapenzlenyulasokrol, kozigazgatas szetcincalasarol, privatizalasrol, udulougyekrol...

miert nem a tetteibol itelsz, miert a programjabol???

Nahat!
@limbeau: limbeau 2007.05.29. 06:44:16
" Vannak ebben az országban olyanok, akik százmillákat szedtek össze és nagyjából normálisak maradtak. "

dehogy aki szazmillakat szed ossze az nem lehet becsuletes, tuti az adocsalas, gyurcsanynak is volt csak elevult ugye.

eleg baj hogy igy van. az lenne normalis hogy gazdagszunk... de ez a tipikus allampenzlenyulas, ez nem jelent sok menedzseri kvalitast..
@morpho: morpho 2007.05.29. 07:41:57
"A Világ összes politikusa a haverjait,rokonait,üzlettársait állítja a zsetonos posztokra.....Fletó is ezt csinálja,Ovi is ezt csinálta és amíg politikusok élnek a földön,ezt fogják csinálni."

meglehet, de eleg baj.
legalabb titkolniuk kene, vagy minimum szegyelljek magukat...

az a baj, hogy nem tanultak kadartol, sosem fognak nalunk elfogadni egy proccos, ujgazdagot vezetonek, a mi vezetonk, legyen szereny, puritan, aki nem penzert csinalja amit csinal...
@masterblaster: masterblaster 2007.05.29. 08:01:10
eszmeletlen mennyire tuldimenzionaljatok azt az oszodi beszedet,
senkit nem erdekelne, hogy hazudott, ha jol mennenek a dolgok.
de nem mennek jol.

"Az öszödi beszéddel csupán annyi a gond, hogy nem zárt körben kellett volna elmondani, hogy aztán Szili-ék ezzel próbálják megpuccsolni, hanem főműsoridőben a TV-ben, és akkor azt mondanám, ez igen, végre valaki őszintén beszél."
na es? es aztan kethetente mondott mast, leamortizalta seccperc alatt a nagy oszinteseget is.

"A reformokról pedig még bőven korai ítéletet mondani."
??? mirol beszelsz? a barsonyos reformokrol?

en megeletem egy olyan refromot is (1968) ami nem megszoritast hanem eletszinvonalnovekedest, gazdasagi es politikia mozgasszabadsagot eredmenyezett...

"Az igaz, hogy össze-vissza kapkodnak, de legalább végre elindult valami annyi év után."
lagalabb a kapkodast ne vegyuk erenynek, kozben azert még szetb@sznak egy smast.

""Működő rendszer"-nek pedig nem nevezném az egészségügyet, azon már rontani nem sokat lehet."
DE! rengeteget es jelenleg is rontjak tovabb. az a kivett 150 milliard nagyon hianyzik, raadasul europa egyik legrosszabb betegsegi es halalozasi adatainal... ez tobb mint hiba ez bun!

javaslom menj el orvoshoz eszakolaszorszagban, vagy ukrajnaban rogton dicserni kezded ezt a magyar vacakot!
@táltos: táltos 2007.05.29. 08:28:08
"akkor nem zavarta ferencet a mutyizós világ, a posztkádári szenny, amikor "megteremtette" a vagyonát? Csak most?"

EZ SZUPER!!!!
@Andal: Andal 2007.05.29. 08:52:33

"Gyurcsányék egy nagyságrendekkel nagyobb szarkupacot toltak ránk (csak nézd meg az államadósságot, adósságszolgálatot pl.), de erről nem illik sehol sem beszélni."

en igazan nem akarom vedeni gyurcsanyekat de tudod mit jelent egy nagysagrend?

tizszeres kulonbseget! a nagysagrendek pedig minimum 100 joszerevel ezerszeres kulonbseget...
ennyivel se az adossag se inflacio semmi nem nott!

minek hazudni? eleg rossz enelkul is a bizonyitvany!
süti beállítások módosítása