W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Hungarian cops rape the wrong girl

2007.05.18. 18:48 Tóta W. Árpád

Five Budapest policemen, all of them members of the Police Security Service (REBISZ), were taken into custody on Thursday after a young woman identified them as her rapists, Hungarian media reported on Friday morning.
FULL STORY at Caboodle.hu
Note: "Kneel and suck" was the order. Yes, that's what they said.

An Amnesty Int'l report says that in two-thirds of rape cases in Hungary, the victim knows the attacker, yet few come to court. Many are denied justice. The rapists probably thought their victim was of the shy breed so they could get away with it. They were wrong this time.

REBISZ earned a name as the armored fist of the government in the 2006 riots. They were instrumental in, well, not exactly riot control, but anti-riot warfare. REBISZ and the police itself was vigorously criticized by the opposition and its media portfolio, even compared to the Communist state police of the 50's, for their brutality. Scoring and suffering such a hit will surely bear political repercussions.

Spread it, digg it as you like. You won't be able to register and comment on it unless you speak Hungarian. Sorry.


893 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2982098

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: hungarian girls 2008.04.27. 04:23:12

[...]identified them as her rapists, hungarian media reported on Friday[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sosem voltam még első :),d e tegnap láttam egy videót arról, hogy ez milyen jó.
Szerintem általánosítani sosem szabad az ilyen egyedi esetekből, nem odavalók minden szakmában előfordulnak. A gond az, hogy egy rendőr viszonylag nagy hatalommal rendelkeik az embertársai "felett" és aki ezt nem tudja magában kezelni, az fog ilyen utakra tévedni.
De ugyanígy telejsen más szakmáknál is előfordlhat ez: orvosoknál, tanároknál, óvónőknél bárhol, ahol alá és fölérendeltség állhat fel.
Ez nem a hatolomról szól... semmi köze hozzá, nézz körül manapság ki megy rendőrnek, azthiszem elcsodálkoznál.
Én éppen általánositanék, de nem csak a rendőrségre, hanem az egész országra. Morális válság után éppen eddig sem kellett nagyon kutakodni. Rendőrség, közterület felügyelet, önkormányzat stb. Van még bőven, ahol az állami langyos büdösében őrizgetik cinikus, frusztrált emberek a pivilégiumaikat. Értelmetlen dolgokkal demonstrálják a hatalmukat nap mint nap.
"rape the wrong girl"

ez most úgy hangzik, mintha másvalakit akartak volna megerőszakolni, csak összetévesztették vele


Shenpen: ez ugyanis feljelentést tett.
Ja, kb "rossz lánnyal kezdtetek ki"...
A Népszabi.online van olyan kedves lefordítani az angol nyelvű lapokat. Nem itt kellene reklámoznod, hogy angol tanítói diplomád van.


A magyar zsaruk megerőszakolják a hibás lányt
2007.05.18. 18:48 Tóta W Árpád
Öt Budapesti rendőr, mindegyikük a Police Security Service tagjei (REBISZ), befogadták őrizetbe csütörtök egy fiatal nő után a nemi erőszakot elkövetőiként azonosította őket, péntek reggel jelentették a magyar médiák.

TELJES STORY Caboodle.hunál

Feljegyzés: Térdel és a szopás volt a rend. Igen, az az, hogy mit mondtak.

REBISZ a kormány páncélos ökleként keresett egy nevet a 2006 lázadásban. Ők hangszeresek voltak, bugyogj, zavarogj pontosan irányítás, de lázadás-ellenes hadviselés. REBISZ és a rendőrség maga élénken kritizálták az ellenzék és a médiamappája, amit ráadásul összehasonlítottak az 50-es Communist államrendőrségbe a brutalitásukért. Szerezni és elszenvedni egy olyan ütést biztosan politikai utóhatásokat fog elviselni.

Terjeszti azt, digg* ez kedvelsz. Nem leszel képes, hogy feliratkozz és megjegyzést tegyél ezzel kapcsolatban, hacsak nem beszéled a magyart. Bocsánat.
juj de jó hogy most már angolul is ez van.

a kínai verzió is érdekelne. bár lehet, hogy kínában nem értenék, hol itt a hiba.
it iz dö bigining... ööö... áf e bjútiful frendsip.

tegnap volt valami hír, hoyga nyugati kollégák is jönnek tanulményozni a szénatéri kommandó esetét.
nahát, ezt is tanulmányozhatják... egyet fizet, kettőt kap.
kjút. :)
Tényleg Árpi, így egyenesen megkérdezem ha már úgy is aktív vagy, szerinted le kellene, hogy mondjon mondjuk pár rendőri vezető estleg Petrétei?
hát hogy le kéne-e vagy nem kéne, azt mindenki maga dönti el, de más kultúrákban ilyenkor szeppukut követnek el, tompa halkéssel.
Solesz:

五布达佩斯的警察,所有这些人的警察保安服务(rebisz) 被拘押在thursday后,一名年轻女子确认为她强暴, 匈牙利媒体报道fridaymorning. 门juj.hu首先汇报了1914年5月,一位21岁的老妇人名叫zsanett被强奸的军警人员五月四日. 该妇女告诉门,早在当天上午,她曾驱车回家从一个党当她 停留在布达佩斯的múzeumkörút由五名军官. 据该名女子, 主席团第一次威胁要拿走她的驾照没有扣上安全带, 当时索要过贿赂. 由于她没有金额要求的人员,在她的身上, 她说,有关人员告诉她,她要同他们一起到就近的警署 一次血液化验,以确定她是陶醉. 而是把她带到警察局,警官驱车她一个空洞的小街, 当一名军官强迫她口交对他另有奸污. 据该名女子的帐,另外两名军官观看了殴打,从他们的巡逻车, 虽然第五"看守"范围. 虽然有媒体报导指出,女人的女朋友的成员之一,匈牙利流行乐队"流氓" 男子在会谈后说,她只是一位好友曾打电话事发后问问 求助. 女子转向布达佩斯侦查检察官办公室5月7日,并向他们通报了袭击. 有关人员随后查明的帮助监视摄像机和报告,由警方提供的, 布达佩斯头检察官sándorihász宣布fridaymorning. 据hirszerzo.hu,五名嫌疑人的年龄介乎20至30岁,否认这些指控. rebisz是一个特殊的单位在布达佩斯警察局. 其任务包括:争取"优先"的建筑物和地点,保护要人,包括访问的显要人物. 它一直备受争议,由于其人员的作用,在街头抗议,convulsed匈牙利好几次,自去年9月. 该部队的指挥官,józsefdobozi说,有关人员立即指挥官正在调查中, 并说,目前正在采取措施,以确保此类事件不再发生的事.
A rendőrök, mint mindig, most is szakszerűen járt el.
Térdre és szopj, ezt így kell.
Inkább kötötte volna be magát...
a csuda az a "józsefdobozi"?
gondolom Dobozi József...
Engem az érdekelne, h a francba lehet ilyen istenhátamögötti oldalakra bukkani? (caboodle : -))), megméghogy magyar "kiadása" is van. Egyébiránt az oridzsinál sztorikból (lent vmi linkgyűjtemény)hiányzik a zindex!!!!, a mjuzikos meg ráadásul pontatlan, mert ott még álrendőrökről cikkeznek. De ez nem egy újabb bőr az előző támáról? Me' mintha ue. volt az előző blog bejegyzés is.
Az azért elég érdekes, milyen hamar lekerült az index.hu (hoppa.hu?) főcíméről a rendőrbotrány, és került a helyére valami gombfocihülyeség. Nem lehetne akkor már inkább győzike ferrarija? Vagy valami cukiság?
Nehogymá olyan hülyék legyünk, hogy azt képzeljük, hogy angol nyelvű országban rendőr sohasem erőszakolt meg nőt! Arról pedig nem tudok, hogy emiatt egy belügyminiszter is lemondott volna. Ez egyedi eset volt, főleg úgy, hogy a yard üldözi. Ami állami terrorra utal, az a Malina Hedvig ügy. Itt sem árt mondjuk a sajtómunkás habverés, de a Hedvig-ügyben alapvetően fontos lenne.
OFF
Sapipeti! Balról jobbra kell olvasni, vagy fentről lefele, vagy milyen irányban???:- )))
ON
Bár lehet hogy nekem is jobb lenne befogni a pofám, a végén még ferihegyen megvégbéltükröznek, amikor megyek meglátogatni a faterom. Vagy az is lehet, hogy mingyár kopognak...? :)
Bár azért fel a fejjel, nem olyan vészes ez, lehet azért még ennél is mélyebbre süllyedni.
Aha, értem, ez a "you're messing with the wrong man" mintájára.

De közben meg mégsem értem - miért, amúgy nem szokás feljelentést tenni?
Nem, nem szokás. Ezért frissítettem az Amnesty-cikkel.
De azért gondolkodjunk egy kicsit a blog címen is: mi az hogy "wrong(!!!) girl"? Mé'? a görl az mióta van minősítve (wrong=rossz, hamis stb.), mé' nem eccerűen csak 'girl'?, de inkább "young lady", már amyennyit én értek englist.
Dr Stein
nyelvileg rendben van a dolog, a cikk nem is hasonlít a magyar "fordításra". Tartalmi gondok vannak, pl ezzel: "REBISZ earned a name as the armored fist of the government in the 2006 riots." Merthogy ebben messze több a "value judgement", mint az információ. Ami pedig nem egy elegáns dolog.
Különben Árpád gratulálok a kiállásodhoz azon a médiakonferencián.
off, de jot rohogtem a hirtv-s csavo polojan. Azert az valljuk be, hogy ha nem fotomanipulacio akkor szerkesztoi manipulacio vagy sulyos szakmai tevedes volt...
az a szörnyű elképesztő, hogy a "de hát miért nem tesz feljelentést??..." álnaív kérdés nem csak a baszombürgözdi jancsi bácsi attitűdje, hanem a társadalom 90%-áé.

egyébiránt szerintem ennek a lánynak elképesztő mázlija volt, hogy ilyen hamar sikerült kideríteni kik voltak, és hogy ennek következményeként _csak_ néhány napig hitte a fél ország egy hazug kurvának. mert hát a kiindulópont nyilván ez, ugye.
Dr Stein

Azért jót nevettem a ferdítésen. :)
karatekid 2007.05.18. 20:13:10

föntebb már említve volt vala, de itt nem úgy értendő a rossz, hogy a lány volt "rossz", hanem úgy, hogy a pöcs rebiszesek rosszul választottak, mert azt hitték, hogy ennek a lánynak nem lesz ereje/kitartása/bátorsága végigcsinálni a feljelentést, így ők választottak "rosszul". angolul így helyes.
Kedves Mikikese, mint mondottam, ezt a NOL gépi fordítója követte el.

"A webforditas.hu oldal ingyenes online fordító­szolgáltatásai: az angol szótár, a német szótár, a szinonima­szótár, az angol-magyar szöveg- és webfordító. Az oldal célja, hogy minél többen találkozzanak a MorphoLogic népszerű mondat- és weblapfordító programjaival, valamint fordítás­támogató termékeivel, mint például az Akadémiai MoBiMouse szótár­ral vagy a MorphoWord fordítóprogram­mal."
off:
Nekem is tetszett ahogy felálltál, és otthagytad a hírtv-st. A Bolgárúr se volt nagyon drebin a beszólásával a videjón ... Reménytkeltő volt az aggodalma, talán még mielőtt végleg kikopik az a malacmorál a generációjával együtt, még előtte jól meg is szégyenül a sok zsíros seggnyalásáért.
Ja bocs, azért tényleg vicces. :)
Whale rider! Bizti igazad van, de akkor sem stimmel "újságíróilag", mert akkor is azt feltételezi, h normális dolog "olyan" görlöket szivatni - átvitten, konkrétan; de egyébként leginkább sehogy.
karatekid

értem, amit mondasz, de nekem némi irónia jön át ebből a címből (talán tévesen, de szerintem nem), mert sajnos a helyzet valóban az, hogy létezik egy olyan réteg ma magyarországon (is), amelyik ezzel a témával roppant jóízűen viccelődik; kocsmában, csocsózás közben, wherever...
Csak arra koncentrál mindenki, hogy hibáznak, tévednek. Arról senki nem beszél, hogy ma Magyarországon akárki akármit büntetlenül megtehet, mert úgyse derül ki.
Hibázni emberi dolog, de nézzük inkább a hasznos oldalát a tevékenységüknek:
Tvszékház védelme, legnagyobb bűnügyek felderítettsége, Mór, Prikkel gyilkosságok, százmilliárdos adócsalások, az egyszerű állampolgár védelme a benga állat kigyúrt törvényenkívüli bűnözőkkel szemben, ha összetörted a kocsidat órákig se kell várnod (na jó talán 2-3) és máris kiszáll a helyszínelő.
PhilConnors 2007.05.18. 20:55:29

Hehe, igazad van. Ha gyorsak lennének, hatékonyak, polgárbarátok, kevésbé szúrna szemet a "keménységük". De így csak egy csapat keménykedő balfasz címkét érdemelnek. És ők az elit (mármint a REBISZ)

Úgy általában a rendőrséget nem kéne elitélni, hova vezetne ez? :)
PhilConnors 2007.05.18. 20:55:29

?? te most viccelsz? vagy provokálsz?

hibáznak vagy tévednek??

megerőszakoltak valakit. jóreggeltkívánok!

nem hiba. nem tévedés. NEMI ERŐSZAK.
"REBISZ is a special unit within the Budapest Police Department."

Nem az ORFK alá tartoznak, országos hatáskörrel?


"lehet kene szolni kozlekedesi miniszteriumnak, hogy dobjak a francba ki az osszes biztonsagioves kampanyukat, egyszeruen kampanyoljanak azzal, hogy kosd be az oved, kulonben megbasz a rendor"

A humor egészséges, még akkor is ha negatív témáról van szó. Az egyik amerikai ismerősömnek rákban halt meg az anyja, lassan, egy év alatt. A helyzetet elviselhetővé tette, hogy a gyerekei "guess what, your momma has cancer!" végű vicceket meséltek egymásnak és ez mindig felvidította az anyukát.

Nem arról van szó, hogy el kell felejteni a komor oldalát a dolognak, mert nyilván az is fontos - elég primitív az agyatlan viccelődés anélkül hogy belegondolnál valamibe - de a humorral elég erős kritikát is meg lehet fogalmazni, lásd pl. Stephen Colbert az USA-ban vagy akár az a fergeteges brit humor amit irak kapcsán mutattak be (www.youtube.com/watch?v=by43joQLYj8 www.youtube.com/watch?v=i2JCLwhwTmM
www.youtube.com/watch?v=Ipa8DuKyN6I ), mindeközben úgy, hogy tényekre támaszkodva komoly kritikát fogalmazol meg...
paráznabillegető 2007.05.18. 19:46:08
a csuda az a "józsefdobozi"?

mer' a tobbit erted?
:D
Országimázs 2007.
Ha ezek után nem mond le legalább 1 rendőri vezető, akkor ebben az országban már tényleg nincs semminek sem felelőse. Itt már nem 1 hibáról van szó, hanem baklövések hosszú soráról...
Nem tudom, kinek voltak illúziói a rendőrséggel szemben. Most persze nem az őszi események kapcsán írom ezt, mert akkor én nekik drukkoltam.

De a rendőrség mégiscsak ugyanolyan állami jellegű szerv, ezeken a helyeken a sok munka és a létszámfölösleg taszítják egymást, igyekeznek egymástól minél távolabb kerülni.

A felháborító az egészben nem (csak) ezek a megtévedt fiatalemberek, hanem a fegyveres testület szellemisége ami alapján ezt megengedték maguknak.
A másik felháborító dolog amit a belső ellenőrzésről írtak, tényleg ezek szerint értsem úgy hogy a rendőrségnél nincsen kontroll? Legalábbis független kontroll nincs?
a lánynak azért volt szerencséje, mert nem kaptak észbe a brigantik: hoppá, ebből bazmeg lehet, úgyhogy zsineg, Duna...

a főoldali cikkedben a sarak számbavételénél kimaradt a palotasorozás és Polgár haver esete (imho természetesen)...
Konkrétan kurvára nem értem, hogy mi a toszért kellett ezt angolul bevágni.
marhaság ez a rebisz. meg a riot police koncepció egy orbitális baromság.

mekkora hülyeség az, hogy ugyanannak a rendőrnek egyik esetben utcai harcosok ellen kell fellépnie, a másik esetben járókelőkkel kapcsolatban kell eljárnia. naná, hogy kompenzálni fog.

imho az utcai zavargásokban nem a rendőrséget, hanem a hadsereg békefenntartó alakulatait kell bevetni. különlegesen kiképzett békefenntartó katonákat nem utcán járőröző rendőröket.

a fegyveres túszejtőkkel szemben is a hadsereg különleges alakultatát kell bevetni, nem rendőröket, azaz a fegyveres rablónak minden esetben számolnia kell egy jól irányzott fejlövéssel.

a haderő reform keretében folyamatosan kell képezni a a külföldön és belföldön egyaránt bevethető különleges alakulatokat. de ezeket ki kell vonni a rendőrség kötelékéből, ezek az elit alakulatok az utcán nem járőrözhetnek.

a rebiszt meg fel kellene számolni.
azért tettem be angolul, mert tegnap körbenéztem, és sehol se láttam a világban egy hírecskét se, pedig ebből még nagyobb bazmeg is lehet ám.
Kutacs: olyasmire gondolsz, mint a National Guard? Mert nem egy hülye ötlet.
Árpád: én is kerestem amúgy, de szerintem ide marhaság angolul bevágni, mert nem minden kedves olv. társ vágja a nyelvet. Egy nyersfordítás + link jobb lett volna szerintem, de ez a te blogod.
Tóta W. Árpád 2007.05.18. 21:50:11

És most azt akarod mondani, hogy neked köszönhetjük a BBC beszámolót? Mert ha igen, akkor valóban minden elismerésem a tiéd. honestly.
Azt magyarázza már el nekem valaki, hogy ha ez a REBISZ tömeget oszlatni, pénzt kísérni, államtitkokkal futárkodni, bankrablót lelőni, meg hasonló katonai feladatokra van, akkor mi a francért van nekik járőrkocsijuk?
Vigyék oda őket egy csapatszállítóval, ahol éppen dolguk van, végezzék el amit el kell végezniük, utána pedig vigyék vissza őket a laktanyába.
De ha helyszínt akarnak biztosítani, akkor se találkozzanak ezek a mindenféle katonai alakulatok állampolgárokkal, hanem ilyen esetre inkább kérjenek embereket a BRFK-től, vagy a kerületi kapitányságtól!
A járőr az tartozzon a kerülethez! Mi a baromság, hogy a különleges feladatra tartott rendészek rendőrjárőri feladatot is elláthatnak?! Ki volt az a barom, aki ezt kitalálta?!
REBISZ-t a laktanyába, a normális rendőrjárőrt pedig az utcára!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.18. 21:50:48
lyla: benne van az a palota.

bocs...
kissé feldúlt vagyok, mint molaris...

és kurvára az agyamra megy, hogy elkúrtuk-beszéd kiszivárogtatójára és palotasorozás megrendelőjére nem kérdez rá a média naponta, mint 168 óráék joszipra meg kajára...

Google "police rape"-->54600 találat
Erre a "csinaljak a katonak" a huzosabb feladatokat, van egy jó idézetem. Try as I might, I won't be able to put it so eloquently.

"There's a reason you separate military and the police. One fights the enemies of the state, the other serves and protects the people. When the military becomes both, then the enemies of the state tend to become the people." Adama - Battlestar Galactica
fent van a BBC-n? én nem látom.
Ja, az lemaradt, hogy aki azt hinné, hogy ez ilyen lilaködös naivkodás a hadsereget és a rendőrséget különválasztani, javaslom hogy nézzen körül pl Irakban. Az egyik legnagyobb oka a bajoknak az, hogy az ott élő lakosságnak nem rendőrsége van hanem megszálló hadserege, akik katonaként a saját veszteségeik minimalizálására törekednek, még az ottani embereken való átgázolás árán is. Ellenséget keresnek, nem rendet tartanak fenn. Zónákat alakítanak ki maguknak, ami azért eléggé nehezen győzi meg az irakiakat arról, hogy nekik akarnak jót.
br: ez tenyleg eloquent, de a magyar rendorsegrol kinek jut az eszebe az allampolgar vedelme? kulonbozo tapasztalasok vannak, melyeket a tehetetlen, fatoku, korrupt, eroszakos jelzok irnak le. en egy mazlista vagyok, nekem csak a fatokubol jutott ki (betortek a lakaspmba oszt en vegeztem el az operativ munkat) de en sem bizom bennuk.
Kösz, hogy belinkelted, már vagy 15 perce kattintgatok a bbc-n, hogy írnak-e róla valamit. De náluk Európa=Sárközy.
Ami azt illeti, Európára visszakattintva továbbra sem látom a cikket.
Az ember azt hisz, amit akar. Azt hisz, ami neki hihetőbb, kényelmesebb. A hírekből nem derül ki, hogy mennyi bizonyíték van, de mi van, ha a lány nem mond igazat. A hírek szerint csak az erőszakot tagadják a zsaruk, tehát aktus az volt. Lehet, hogy a lány beparázott és kitalált egy ilyen sztorit. Mondjuk a hihetőség szempontjából jó a történet, az utóbbi időben sokminden mocskot hajlandóak vagyunk elképzelni a rendőrökről, nem alaptalanul.
De mégis: ÉN ÖRÜLNÉK, HA KIDERÜLNE, HOGY AZ EGÉSZ ERŐSZAK-DOLOG CSAK HAZUGSÁG.

(Ja, és milyen lenne a sztori fordított felállásban: öt redőrcsaj és egy férfi... :)
Tóta W. Árpád 2007.05.18. 22:15:21

sorry. hülye vagyok, nem olvastam el részletesen a később belinkelt Amnesty reportos cikket, és azt is csak most látom, hogy ez korábbra datálódik. azt hittem ez a cikk részben ennek az ügynek a kapcsán is vetődött fel ott.
Arpi! A BBC-nek most nincs ideje ilyenekre. Eppen a kedvenc temaddal foglalkoznak: a cijentologusokkal! :-D
ja meg meg ezt akartam kerdezni, hogy akkor mi is legyen? nemelyek azt mondjak, az a baj, hogy nem mond le azonnal es csoportosan az egesz rendori vezetes including miniszer, nemelyek meg azt, hogy az a rakfeneje a rendorsegnek, h a rendszervaltas ota szamtalanszor "lefejeztek", a teljes vezergarniturat lecsereltek.

akkor most merre van az elore?
Én igenis örülök, hogy Árpád ezt belinkelte angolul. Ha ez csak eggyel több embernek ad lökést arra, hogy ezután szétnézzen más - külföldi - újságokban, vagy netán megtanuljon valami más idegennyelvet is a malajalam-on és a jelnyelven kívül (az iwiw-esek kedvencei), akkor már nem kelt ma fel hiába.
Nekem is nyilván megvannak a negatív tapasztalataim a rendőrséggel kapcsolatban. A családvédelem mint kategória nem létezik, mondjuk a törvényi háttér hiánya nem a rendőrök hibája, de leszarták az egészet egyébként is.

Csak nemzetközi összehasonlítást véve, már rég börtönben ülne pl. apám Lengyelországban. A rendőrség megelőzés címen csak akkor tesz valamit amikor már vér folyik, aztán csodálkozik mindenki ha megtörténik aztán már akkor késő intézkedni.
gromit 2007.05.18. 22:21:33

"betortek a lakaspmba oszt en vegeztem el az operativ munkat"

:))
lh,
igen, egy védelmi minisztérium és a nemzeti gárda felállítására gondolok.

ihmo a védelmi feladatokat ellátó erőket a rendőrséget, a hadsereget, a határőrséget, a katasztrófa védelmet a védelmi minisztérium hatáskörébe kell rendelni, és ide kell besorolni a környezetvédelmet, a fogyasztóvédelmet és az adatvédelmet.

a rendvédelmi erők ilyen erős koncentrációja sokakban aggályokat ébreszt. ezért fel kell állítani egy civil belügyminisztériumot.
gromit! tessék, ezt a sueddeutsche cikket neked kellett volna belinkelni! :) frankfurter?
sodika: "Azt magyarázza már el nekem valaki, hogy ha ez a REBISZ tömeget oszlatni, pénzt kísérni, államtitkokkal futárkodni, bankrablót lelőni, meg hasonló katonai feladatokra van, akkor mi a francért van nekik járőrkocsijuk?"

egyetértek. az utcai harcosokkal, a fegyveres túszejtőkkel szemben a hadsereg különleges alakulatait kell bevetni, nem a rendőrséget.

mert azt látjuk, hogy mi történik, ha egyesket katonai feladatokra kiképeznek, aztán meg kiküldik járőrözni. és ugye azt is láttuk, hogy milyen az, amikor a járőröket küldenek katonai feladatokra.
Azér mielőtt bárki azzal jönne, hogy ez a lány (vagy bármelyik nő ilyen helyzetben) csak kitalálta az egészet, gondolkodjon el egy kicsit.

A nő szempontjából.
Indítékok. Cél. Mi mindent kell végigcsinálni emiatt. Utóélet.

Hát tudjátok mit, k***ára nem éri meg kitalálni ilyesmit.

Mivel egyes emberek eszejáráshoz nem fűzök nagy reményeket (bocs, Te biztosan kivétel vagy, ne Te sértődj meg, ugy, hogy Neked NINCS rá okod?!),
hadd világítsak meg csak egyetlen szempontot a többtucat közül.

Mindegy, hogy mi a történet vége, elítélték-e az erőszakolót vagy sem, a nőre fog emlékezni mindenki, nem a fickóra. Egy életre nem vakarja le magáról a háta mögötti szöveget, hogy "tudod, ez az a spiné, akit megkeféltek".
És ebből ezer hátrány következik. Kezdve azzal, hogy nem fogják felvenni egy csomó munkahelyre, vagy ha kiderül, hogy ő az, aki, akkor valami mondvacsinált ürüggyel elküldik. Folytatva azzal, hogy a saját későbbi barátja/férje hogyan tudja ezt feldolgozni. És a párja mit kap a háta mögött, vagy szemtől szembe.

Remélem, kapisga.
Mert pl. egy szimpla "jajmegvertek"-et, na azt még ha megerőltetetem magam, elhiszem, hogy úgymond érdemes kitalálni. Szexuális erőszakot nem. Mert annak mocskát egy életen át nem tudod lemosni magadról.
kovvacs: ez a mentalitás az igazán nagy szégyen, hogy az áldozatnak kell még szégyelnie magát...ne ezért is van ennyi be nem jelentett erőszak.
Ja még valamit az előző gondolathoz.

Ha valamelyik hímnemű kollégának nehezére esne eldönteni magában a kérdést, hogy megéri-e egy nőnek kitalálni a szexuális erőszakot, vagy mégis, mit élhet át, ugyan adok neki egy szempontot.

Képzelje el azt az apróságot, hogy elkapja két markos legény az utcán éjjel - akár rendőrök is lehetnének, vagy katonák, vagy éjjeliőrök -
és az egyik leszopatja, a másik megkeféli hátulról. Tessék szépen elképzelni magadnak.

Most utána lehet elképzelni szépen a folytatást. Hazamész, mit mondasz az asszonynak, anyádnak, rokonoknak, orvosnak, a rendőrörsön...

Kitalálnál ilyen sztorit?
A reményemet próbáltam kifejezni: hátha mégsem igaz az erőszak. Őszintén: szerintem mindenki fellélegezne, ha kiderülne ilyesmi.
natu!

szerintem meg akkor lélegezhetnénk fel, ha elkezdene megváltozni az a mentalitás, ami miatt ma a megerőszakoltak (nem csak nők!) 80-90%-a nem tesz feljelentést, és ez a mentalitás ennek a gusztustalan ügynek a napvilágra kerülésétől talán most megbillenhet kicsit. veled ellentétben, én akkor lélegeznék fel, ha mostantól nem az lenne az alap kiindulópont, hogy "áh, biztos egy hülye kis prosti, és most meg középpontba akar kerülni valahogy, de egyébként meg amúgy is biztos élvezte!"
kovvacs 2007.05.18. 23:05:16

:) semmi sem reménytelen. ne add fel!
A guglin rákeresve a hírre, egy dolog nagyon világos: hogy mekkora hatalma van az Amnesty Internationalnak. Az egész világ az ő riportjukat vette át. (Még Iránban is elítélték a nyilatkozó hülyemagyarrendőrt.)

Egyébként meg nem lesz ez világrengető hír. Nincs nemzetközi hatása, nem érdekli a befektetőket, nem befolyásolja a nemzetközi polikai erőviszonyokat és tulajdonképpen semmi újdonság nincsen benne. Ez csak nekünk magyaroknak ilyen sokkoló, lehet, hogy sok nyugati egyáltalán nem lepődik meg, hogy ilyenek történnek nálunk...semmi kuriózum.
züddojcse rulez.
majd a hefty megirja, hogy ezert szemelyesen a fleto felel es a FAZ cimlapon kozli.
(ha igy lesz, kapok egy egyeves w.blog.hu elofizetest?)
kovvacs 2007.05.18. 22:40:37

tegyuk hozza, ez reszben azert is van ugy, mert az elkovetok szemelyazonossagat a torveny kb 10x annyira vedi. a lanyrol boven eleg lett volna annyit tudni, hogy letezik, esetleg az eletkorat. erre a media rogton felkapta, h kinek a kije, csak a nagyobb visbility kedveert. eljen.

mellesleg: NEVEKET AKAROK. MEG FENYKEPEKET. az elkovetokrol. sokat, sok honlapon. plakatokat az utcan "ez volt az a kocsog, aki.." felirattal. majd persze lehet, h idovel lecsillapszom es lesznek demokratikusabb otleteim is, de hat aki kard altal....
Corry "A másik felháborító dolog amit a belső ellenőrzésről írtak, tényleg ezek szerint értsem úgy hogy a rendőrségnél nincsen kontroll? Legalábbis független kontroll nincs?"

a hatékony ellenőrzéshez több minisztériumnak kell együttműködni.

-- az igazságügy minisztérium felel azért, hogy pontosak, világosak, egyértelműek legyenek a szabályok, ez esetben a rendőrségi törvény.
-- kellene egy civil belügyminisztérium, aki vizsgálhatná, hogy a rendőrségi eljásársok megfelelőségét vizsgálhatná, vizsgálja az esetleges visszaéléseket.
-- egy független minisztériumnak, mondjuk az oktatási minisztériumnak kell vizsgálnia a rendőri vezetők alkalmasságát.

belügyminisztérium ma gyakorlatilag nincs, az igazságügyi és rendészeti minisztérium össze van vonva, az oktatási minisztériumban csak gyerekpszichológusok vannak, következésképpen a rendőrség saját magát ellenőrzi. ráadásul nincs védelmi minisztérium, így a rendőri intézkedéseknek nincs közvetlen politikai felelőse. szerintem elsődlegesen ezek az okai a kialakult helyzetnek.

azaz ha ebbe a hierarchikus szervezetbe valahová bekerül egy idióta, akkor nincs aki onnan azonnal kiemelje. ezért van az, hogy mindig utólag reagálunk.

helyre kellene tenni a dolgokat. a járőröket a rendőrségre, a gárdistákat a hadseregbe, és őket egy közös védelmi minisztérium ernyője alá szervezni. civileket a belügyminisztériumba, a jogászok az igazságügyminisztériumba, a pszichológusok az oktatási minisztériumba.

és akkor mindenki tehetné a dolgát, és valószínűleg több bért lehetne fizetni.
ja, johet tv-ben meg ujsagban is

(uristen, ezek a mediumok mar eszembe se jutnak...)
gromit,
gondolj bele, ennek csak az lenne az eredménye, hogy egy rakás pszichopata nekiállna kislányokat megerőszakolni, hiszen akkor ő benne lehet a tévében, a képe kinnt lehet az utcákon.
gromit,

ez esetben épp a médiának köszönhető, hogy így begyorsultak az események. a csajt már vagy 12 nappal ezelőtt erőszakolták meg, és csak 3 napja derült ki. hipp-hopp meg is volt utána 2 nappal már a szembesítés és hipp-hopp megvannak a tettesek is. bennem azért felmerült, hogy ha a média nem csinál belőle cirkuszt, elkenik-e?...

egyébként teljesen egyetértek a felvetéssel, honlapot róluk! adatokkal, elérhetőséggel, minden egyébbel. (én sem vagyok túl péterfy attila hangulatomban)
kutacs,
tévedsz. ennek az lenne az eredménye, hogy zaklatnák őket, és megbélyegeznék őket meg esetleg a családjukat. ami persze nem szép dolog, de az áldozat már most is élvezi ezt az állapotot.
Borsod Online, vastagbetűs, főcím alá:

"Nem tagadja a nemi erőszak miatt őrizetbe vett öt rendőr, hogy találkozott a lánnyal. Állításuk szerint azonban nem volt erőszak a szogálati kocsiban."

Bazmegye "fuggetlen" újságírójának tollából.

És ugye akkor a kocsi mellett sem volt erőszak? De valójában akkor is jóravaló srácok, hiszen van anyukájuk, aki szereti őket. Az egyik meg degut tart.
off
Már marha messze elkanyarodunk a fő témától, de úgy tűnik, hogy ez a kérdés Ny-Euban se megoldott:
h XY pedofilt pl elítélik 10 évre, jól viseli magát, kiengedik 7 év múlva, és pár napon belül eltesz a környéken láb alól egy kisgyereket. Több ilyen fordult elő. H akkor most mi legyen. Tényleg fotó, honlap, miegymás?
on
whale rider:
nem biztos, h kutacs teved... csak en (meg te) erre spec nem gondoltam (tal). arra igen, h oket zaklatnak es a kornyezetuket / szeretteiket. nyilvanvalo, h belolem es a hasonszoruekbol most a bosszuvagy beszel, ami nem feltetlenul jo tasnacsado, de most epp igy erzem.
na tessék, erre félreírom a nevét péterfalvinak
RE: gromit 2007.05.18. 23:25:12

"a lanyrol boven eleg lett volna annyit tudni, hogy letezik, esetleg az eletkorat. erre a media rogton felkapta, h kinek a kije, csak a nagyobb visbility kedveert. eljen."

Minden más esetben igazat adnék neked, de itt kellett a nyilvánosság, akár névvel és fényképpel is, de legalább vmi azonosítási ponttal (kinek a kije). Ezt a feljelentést csak így lehetett meglépni, és még így is nagy mázlija volt a lánynak, mert jól emlékezett a mocskos pofájukra. Ha nem kapott volna az ügy ekkora nyilvánosságot, ha nem vállalta volna föl magát a lány, akkor 90% (99%?) hogy szépen elkenik. Precedens teremtett, és ez nagy tett a részéről.

Sokkal több ilyen bátor emberre lenne szükség, sokkal nagyobb médiafigyelemre lenne szükség, sokkal nagyobb transzparenciára lenne szükség a rendőrök viselt dolgaival kapcsolatban. Csak ez lehet a visszatartó erő. Az hogy tudják: bármi bármikor kiderülhet, bebizonyosodhat, tíz évet kaphatnak az ilyen mocsokságért, és tíz éven keresztül naponta dughatja őket seggbe valamelyik megtermett börtönlakó.

ez hülyeség. aki erőszakot követ el, az nem azért teszi, hogy neve, címe, arcképe felkerüljön őt elítélő honlapokra, hanem azért mert egy szexuálisan kielégítetlen és valszeg tehetségtelen kis pöcs.

akinek meg az a perverziója, hogy negatív összefüggésben kikerüljön a köztudatba, az elmegy bácsfy diánának, esetleg topketnek ilyesmi :)
Tessenek egy kis zenét hallgatni.

youtube.com/watch?v=Jdfy6zNGOmc&mode=related&search=

Ez nem oldja meg ugyan a nőket erőszakoló rendőrök által felvetett problémákat, (sőt, az összes többit sem) de amint emlékszem, kamaszkoromban pont azért hallgattam egyebek közt Pink Floydot, mert - bármily hihetetlen - már akkor is szar volt a világ.
Tényleg, ti megvoltatok már akkor?
Éljetek sokáig, és boldogan!
Csak amikor gyereket csináltok, gondoljatok arra is, hogy milyen sorsot szántok neki... Én speciel kurva sokat szenvedek emiatt.
Basszus.
ja bocs az előző gromit 2007.05.18. 23:42:39-ra volt reakció
dark future 2007.05.18. 23:45:23

ezzel abszolút egyetértek.
whale rider 2007.05.18. 23:47:04

khm. kutacs pszichopatakrol ("pici hopata" ha vki olvasta a gyermeklelektan c.konyvet) beszelt. remelhetoleg nem jelentos populacio, de speciel ok lehet, h tenyleg meg elveznek is.

mas kerdes, h engem ez most egyelore nem tantorit el attol, h latni akarom, ki volt ez az ot gentleman...
Felvetődött, hogy miért nem kérdeznek rá a z őszödi beszéd kiszivárogtatójára. Ezen már többször én is gondolkodtam. Mindig ugyanarra jutok: valami olyat tudhatnak, ami ütőkártya lehet a kezükben, és egy fontos pillanatban elő fognak vele jönni. Addig pedig leállították a kérdezősködőket a saját oldalról, az ellenkező oldalon meg ugye nincs nyomós érv a kérdezősködésre.
Azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy gőzük sincs mi is történt. Ez nem egy zsebbe dugott kis kütyüvel készült felvétel, amit bárki be- és kicsempészhetett.
na jo, igazatok van abban, h ide vsz kellett a bulvaros nyilvanossag. de nekem meg abban, hogy a csavok kiletet komolyabban vedik, mint az aldozatet.

na, tovabbi jo vitazast, en elhuztam orkokat olni
gromit 2007.05.18. 23:54:53

a pici hopata most is tehet róla, hogy köztudatba kerüljön, ha épp ez a vágya.
pistibacsi:
Ez volt a legjobb off, amit eddig láttam. Van még? ( bár nem vagyok rá méltó :)
wr,
oké, ezeket a rendőröket megbélyegeznék, meg mondjuk a családjukat, mondjuk egy testvér valószínűleg semmit nem tehet arról, hogy mondjuk bátyja idióta. de a kisebbik baj, hogy ezzel ártatlanokat megbélyegznénk.

a nagyobbik probléma, hogy itt élnek ám közöttünk valódi idióták -- nem szekeres i az idióta, dehogy, vannak valódi elmebetegek -- szóval ezek a pszichopaták kapva kapnának az alkalmon, hiszen ha kiplakátozzák őket és benne lesznek a tévében, akkor cselekednek.

ez a kiplakátolás a visszájára mindenhol a visszájára sült el. ahol ezt csinálták, ott egy idő után tényleg félni kellett. most persze lehet mondani, hogy nem kiplakátolás kell, hanem fejlövés, csak akkor persze meg nehéz lesz megmondani, hogy hol húzzuk meg a határt.

a potenciális bűnelkövetőket elsősorban a felderítés hatékonysága riasztja vissza, másodsorban a büntetés mértéke, és csak harmadsorban a nyilvános megbélyegzés. le lett ez játszva az európai demokban, nem véletlenül alakultak így a szabályok.

és azért elég jó a közbiztonság, ahhoz képest, hogy nincs nyílt katonai diktatúra, ami ázsiában és amerikában folyamatosan felüti a fejét.
A nálam két-három korosztállyal fiatalabb öregeknek egy kis csemege:

youtube.com/watch?v=ddP8UtYYR_o

az úgynevezett művészetet arra találta ki a nemlétező úristen, hogy a tenger sok fost az ember kikiabálhassa magából. Ha nem kiabálja ki, hát azt is lehet, de attól még ott van. A nyakkendő nem takarja el. Vagy igen.
OFF
RE: Jenyei 2007.05.18. 23:56:46

"Felvetődött, hogy miért nem kérdeznek rá az őszödi beszéd kiszivárogtatójára"

Valószínűleg azért, mert a kiszivárogtató az elvtársaival már rég megegyezett, esetleg még valami szerény kis funkciót is kapott...

Végighalgattam azt a felvételt úgy is, mint egykori hangmérnöktanonc. A minőségéből, tisztaságából, zajmentességéből, a közönségzaj és a beszélők arányából következően szinte biztosan nem gerillafelvétel, nem lézeres ablakfelvétel, a kazettát (flashmemóriát) közben cserélték, tehát nem is valami "ottfelejtett" kütyü. Az szintén biztos, hogy legalább két felvétel készült (Gyurcsány leíratában máshol van a szünet), valószínűleg mindkettő hivatalosan. Szerintem 90%, hogy belső ember juttatta ki. Lehetséges, hogy van még neki egy-két ilyenje, talonban... Vagy egyszerűen csak tud bizonyos dolgokat bizonyos dolgokról, ezért jobb nem piszkálni.

Palotalövöldözés ügyben meg anno leírtam az összeesküvéselméletem elég részletesen. Az azóta eltelt idő és a nyomozás eredménytelensége eddig engem igazol.

Lehet, hogy ismétlésnek hat, mégis: "nyugat" mint olyan szerintem nincs, mint ahogy "külföld" sincsen, legfeljebb csak sajátosan magyar nézőpontból vannak ezek a dolgok. Illetve dehogyis; van nyugat, azok az országok tartoznak oda, ahol (vszinüleg nagyon kis százalékban) nyilvánosságra kerülnek a rendőrök által elkövetett erőszakos nemi közösülések, és az illetőket felelősségre vonják (jogi eszközökkel). Mint most nálunk.
Valaki egy régebbi hozzászólásban azt írta, hogy a 70-es években történtek ilyen rendőri visszaélések Amerikában. (Serpico, stb.) De megtörténtek a felelősségrevonások, és azóta nem.
Szinte hallom az esti mese főcímzenéjét. Vszínüleg az lehet a baj, hogy a hülyeség nem jár testi kínnal.
A helyzet ugyanis az, hogy nagy összegbe lefogadnám, hogy az USA-ban ezen a héten is erőszakolt meg nőt rendőr. Vagy a mai nap. A nagy számokkal márcsak így van ez. (Google: "police rape".) Az USA ettől még nem lesz se jobb, se rosszabb hely. Attól lesz talán kicsit jobb, hogy azért van esély arra, hogy a dolog kiderül, és a faszkalapokat utoléri a törvény. Mint ahogy nálunk is.
De akinek az a fixa ideája, hogy "nyugaton" minden tehén zöldebb, annak is jóétvágyat a vacsorához! (Télleg, nem tudja valaki nálunk mért nem lehet egy rendes sztéket enni?)
RE: gromit 2007.05.18. 23:58:46

"na jo, igazatok van abban, h ide vsz kellett a bulvaros nyilvanossag. de nekem meg abban, hogy a csavok kiletet komolyabban vedik, mint az aldozatet."

Amíg nincs jogerős ítélet, addig csak gyanúsítottak vannak, akiknek a nevét törvényileg tilos kiírni. És ez valószínűleg így van jól.

kutacs_ 2007.05.19. 00:05:53

alapvetően, bár lehet, most nem így tűnik, de szoktam szeretni a személyiségi szabadságjogok tiszteletben tartását, csak ez az ügy valahogy kihozta belőlem a jól elnyomott zsigereket. ez van.

egyébként azzal egyetértek, hogy a felderítés hatékonyságának radikális növelése volna talán valami pozitív hatással a kriminalisztikai statisztikákra, de itt a legmélyebb probléma tényleg nem is az ami történt, hanem az, _ahogyan_ ezt a társadalom nagy többsége fogadta - és ezen kell mielőbb nagyon hatékonyan változtatni, mert enélkül a változás nélkül nem mennek el az áldozatok feljelentést tenni, így nincs elég felderített eset, és ezzel vissza is értünk az elejére: pedig ugye növelni kéne a felderítettséget.
kovvacs,
a pedofilt élete végéig kezelni kell. a probléma az, hogy kiengedik és nincs utógondozás.
Off:Mikikese
Kb.5000 angol.6000amerikai el itt a fovarosban,azt nezdd meg ok hova jarnak!
Pl.Iguana,Zoltan utca.Jo etvagyat!
On
Nekem az nem emesztheto,ahogy azt magyarazzak,hogy a szigoru felveteli pszihologiai teszteken az ilyen "hobbyk" nem szurhetok ki!A fenet nem!Az meg ilyesztobb magyarazat,hogy egyenkent soha sem jutott volna ilyen az eszukbe ezeknek a harmatos viragszalaknak,csakhat a csoportos szopatas egyedulallo lehetosege elsopro ereju tudatmodosulast idezett elo naluk!
Amugy tenyleg mazlija volt a csajnak,hogy a media az oldalara allt...
RE: galileo 2007.05.19. 00:48:40

"Az meg ilyesztobb magyarazat,hogy egyenkent soha sem jutott volna ilyen az eszukbe ezeknek a harmatos viragszalaknak,csakhat a csoportos szopatas egyedulallo lehetosege elsopro ereju tudatmodosulast idezett elo naluk!"

Pedig ha belegondolsz, lehet alapja. A híradások szerint az elkövetők fiatalok, unatkoztak, heccelték egymást, aztán heccelték a lányt, az elején valószínűleg nem is gondoltak arra, hogy mi lesz a végkifejlet. Valószínűleg közben kattanhattak be, amikor a lány már ott ült közöttük szorosan vagy valamelyikük ölében. Természetesen ezzel nem mentegetni akarom őket (lásd előző beírásaimat), de életszerű a csoportpszichozis verzió.

A perverz erőszakoskodó általában magányos, előre kiterveli cselekedetét, esetleg ki is nézi áldozatát, előkészül, felajzva várja a megfelelő pillanatot. Ezek nem ilyennek tűnnek, csak szimplán idiótáknak, akik -- hatalmukkal visszaélve -- mentek a farkuk után.

Még az előzőhöz: hasonló ez a futballhuligánokhoz. Közülük egy csomóan civilben itt élnek közöttünk, látszólag teljesen normális emberek, pizzafutárok, autószerelők, bolti eladók. Aztán hétvégenként összeverődnek nagy csoportokba, vegyülnek a menthetetlen idiótákkal, isznak is rá egy kicsit, és máris tomboló vadállat lesz az egész csapatból.

dark future:sokszor 1etertek veled,most nem.
Arra utaltam,hogy mindig buszkek pszihologiai tesztjeikre(tenyleg alapos,meg a hozzadtartozok szokasairol is kikerdezgetnek),de allitjak,hogy az eroszakoskodasra valo ilyen hajlamot nem lehetett felfedezni egyikojuknel sem.Ezt nem tudom bevenni.Vagy nem figyeltek oda a tesztelok,vagy a teszt szexualis abuzusokkal foglalkozo resze gyenge.

Amugy meg a rendor attol ferfi,ha 1picsaval az oleben,vagy 25 millio ft erteku lefoglalt cuccal az oleben is tisztan fog az agya,merlegelni tud,felfogja a kovetkezmenyeket.[Az,hogy fiatalok voltak,egyaltalan mindegy,az idosekrol rosszabb velemenyem van.]
RE: galileo 2007.05.19. 01:27:32

"Arra utaltam,hogy mindig buszkek pszihologiai tesztjeikre(tenyleg alapos,meg a hozzadtartozok szokasairol is kikerdezgetnek),de allitjak,hogy az eroszakoskodasra valo ilyen hajlamot nem lehetett felfedezni egyikojuknel sem.Ezt nem tudom bevenni."

Ebben valószínűleg igazad van, bár nem tudom, hogy életszerű helyzetekben való viselkedés elemzésére egyáltalán mennyire lehetnek jók a tesztek. (Esetleg ha elhelyeznének valami rejtett kamerát egy ivós bulin, ahol csajok is vannak...)

Én az állításod másik részével vitatkozom: valószínűleg csoportosan tényleg másként viselkedtek, mintha egyedül lettek volna. Még azt is megkockáztatom, ha csak ketten vannak kint a placcon (a két erőszakoskodó), még akkor sem biztos, hogy így bekattannak. Öt ember esetében feltétlenül figyelembe kell venni az egymást erősítő hatásukat. Az is valószínű, hogy jól összeszokott társulat, talán már követtek el ehhez hasonló cselekedetet korábban is. Ha kicsit is tartottak volna attól, hogy valamelyikük esetleg felnyomja őket, akkor valószínűleg leállítják magukat. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy egyénileg is romlottak, de csoportban (jól összeszokott, baráti társaságban) előjött belőlük az állat.

dark future: Latom,nagy allatvedo vagy.:)
Jo8!
Megyek,megetetem az allatokat,oszt eldolok en is!:)
dark future,
te is cinikus felmuvelt taho allat vagy. Mentegeted ezeket az agressziv szemetladakat.

"híradások szerint az elkövetők fiatalok, unatkoztak, heccelték egymást, aztán heccelték a lányt, az elején valószínűleg nem is gondoltak arra, hogy mi lesz a végkifejlet. Valószínűleg közben kattanhattak be, amikor a lány már ott ült közöttük szorosan vagy valamelyikük ölében. Természetesen ezzel nem mentegetni akarom őket (lásd előző beírásaimat), de életszerű a csoportpszichozis verzió. "
RE: malacful 2007.05.19. 02:07:54

"dark future,
te is cinikus felmuvelt taho allat vagy."

Kösz, rendes srác vagy :-).
(Legalább azt magyarázd meg, hogy a félműveltet miből vezetted le, különben rosszul fogok aludni. :-))

Írtam már az előbb is: keress rá nyugodtan az összes eddigi hozzászólásomra itt és az előző postnál, a primer véleményem elolvashatod.

Ha viszont leengedjük a gőzt, hagyjuk egy kicsit ülepedni az indulatokat és próbáljuk kitalálni, hogy mi történhetett, akkor ez szerintem a legvalószínűbb változat. (Természetesen ez csak hipotézis részemről, annyit tudok az ügyről, amennyi az indexen megjelent.)

Mennyiben mentegetés az, ha próbáljuk elemezgetni az okokat, a körülményeket? Attól még ugyanúgy szemétládák ha egymást is behergelve, hirtelen ötlettől vezérelten erőszakoskodtak, mintha előre kitervelten várták volna áldozatukat. Az előző verzió számomra életszerűbb, nem hiszem, hogy perverz pszichopata mániákusokkal állunk szemben.

Egyébként azért baromi fontos ennek tisztázása, mert talán a rendőri vezetők is elgondolkodnak azon, hogy máskor összerakjanak-e öt fiatal rendvédelmis gyereket egy autóba, esti budapesti furikázás céljából. Szerintem ez eleve nagy hiba, főleg ha nem meghatározott feladattal küldték ki őket.

(OFF: Apám parancsnok beosztású rendőr ismerőse mondta egyszer, hogy járórözni mindig párosával küldi ki a srácokat, mert így nem tudnak nekiállni ultizni :-)).dark future,
a felmuvelt onnan jon, hogyha tudnal valamit a temarol, nem bagatellizalnad el. Egy nemi eroszak sokszor a no es a kornyezete eletet megnyomoritja orokre. Felhaboritoan cinikus a szoveged:
par hetkoznapi "srac" egymast felheccelve nem fog megeroszakolni egy artatlan lanyt. Vagy te ilyen "hetkoznapi" kozegben nottel fel???
Aki ilyenre kepes, az egyszeruen a tarsadalom legalja, utolso konyortelen bunozo. Ez a tomegpszichozis duma vergyenge eufemizalasa a dolgoknak es ugyancsak felhaborito. Lehet, hogy a bitekkel jol elvagy hajnalig, de ez a hozzaszolasod jobb lett volna, ha elvesz
dark future
"Egyébként azért baromi fontos ennek tisztázása, mert talán a rendőri vezetők is elgondolkodnak azon, hogy máskor összerakjanak-e öt fiatal rendvédelmis gyereket egy autóba, esti budapesti furikázás céljából."
Hat ez a dumad meg durvabb. Tehat az volt a hiba, hogy rossz embereket raktak ossze egy autoba. Egyenkent baranykak es szentek mind. Ilyen nincs bassssssssszzzzzzus
Elmegyek hozzátok dark future és addig heccelem magam amíg megdugom a nővéred (elnézést ha tényleg van). Így gondoltad???

Hogy lehetsz annyira NAIV hogy azt hiszed:

1. ez volt az első eset és pechjükre rögtön lebuktak?

2. hogy a REBISZ 2600 tagjából csak ez az öt csinálta ezt rendszeresen?
Aludj rá egyet, aztán holnap fuss neki újult erővel a témának.

Nem tudom melyikünk a félművelt, de én úgy tudom, hasonló esetekben mindig alapos vizsgálatot végeznek annak felderítésére, hogy mik lehettek az okok, mi lehetett a motiváció, lehetett-e valamilyen hibás parancsnoki döntés vagy hibás szabályozás is a háttérben, vagy csak fatális véletlen folytán került az állományba (és ült egy autóba) öt potenciális bűnöző.

Az is egy változat, hogy mindenki mindent jól csinált, csak éppen volt öt brutális állat, akik egyedül furikázó fiatal leányzókra vadásztak a nagy budapesti éjszakában, előre kitervelt nemi erőszak céljából. Egy változat, csak nem igazán életszerű.

Sokkal valószínűbb, hogy unatkoztak, némi kis privát bevételre is számítottak, így előbb csak bepróbálkoztak a lánynál, aztán amikor pénzt nem kaptak (ráijeszteniük viszont sikerült), akkor tovább fajultak az események, pl. a fentebb leírtak szerint.

Egyébként meg ki a fax állította azt, hogy egyenként szentek mind?

Árpi sajna nem válaszolt de én azt tenném még hozzá az angol eljáráshoz hogy a BBC nem csak a bűnöst mutatja arccal, címmel, hanem a megvádoltat is.

És ha nem jön ki a házból két napig akkor ott várnak két napig és nincs pofakitakarás. És valamiért nincs erőszakoskodás az operatőrrel (gondolom büntetik). Mi marad? Mindenki megismeri a szemétládát ő meg kénytelen élőben magyarázkodni. Bezony.
dark future,
Hasznaljuk egy percre az agyunkat.
Van 5 debella eleve korrupt rendor. Az a "tervuk" a te gondolatmeneted szerint, hogy beviszik a not vervetelre. Es hogy viszik be? Az olukben!!!!! Gyonyoru. Nagyon hulyenek vagy az o anyukajuknak kell lenni ahhoz, hogy az ember azt gondolja, hogy amikor a lany beult a kocsiba, az olukbe mar legalabb az a ket vadallat nem erre keszult. Ha tenyleg be akartak volna vinni, nehogymar a szabalyok megszegesevel tegyek??? x+1 ember, es delikvens az olben.
En mar alltam szemben horgo, utesre kesz rendorrel, aki arra duhodott be, hogy nem volt nalam annyi keszpenz amennyit akart. Nemelyik es nyilvan nem mind, egyszeru vadallat.
Azt én sem értem hogy ha valaki szolgálatban van akkor abba hogy fér bele a maszek céges autóval. Mi volt az utasítás. Itt a kulcs menjetek furikázni. Reggelre itthon légy!
dark future,
Te vagy a cinikus felmuvelt. Van neked fogalmad a nemi eroszak hatasarol, sulyarol? Suletlensegeid alapjan nincs.
Rendkivuli modon elborul az agyam a temaval kapcsolatban es konyortelen vagyok, mert kozvetett szenvedo alanya voltam (tonkrement eletek es hazassagok) tobb ilyen esetnek is.
Minden olyan probalkozas, hogy hat az nem is ugy indult, ocsmany tudatlan ferfisoviniszta elmelet.
Valoban elofordult mar, hogy nem volt igaz egy meggyanusitas, de ez minden jel szerint nem az az eset. Akkor sem a te erveid jatszananak.
RE: Matthew Kirby 2007.05.19. 02:55:55

"1. ez volt az első eset és pechjükre rögtön lebuktak?"

Nem biztos, de egyelőre ez az egy bizonyított.

"2. hogy a REBISZ 2600 tagjából csak ez az öt csinálta ezt rendszeresen?"

Nem, de éppen ezért kellene feltárni az okokat. Ha kell, akkor számoltassa be őket tízpercenként a diszpécser, hogy éppen mit csinálnak, ha kell, akkor szereljenek GPS-t az autókba, ha kell, akkor végezzenek több ellenőrzést, dobják ki a teszteket és találjanak ki valami jobbat helyettük.

A tesztek szerintem éppen ott vannak elkúrva, hogy az egyént vizsgálják, és az egyén várható viselkedését próbálják előre megjósolni különféle szituációkban, ezzel szemben csoportosan egészen másként viseljkedik az ember (lásd a futballhuligán analógiát). Pontosan ezért csúszhattak át ők is az alkalmasságin.

Mégegyszer hangsúlyozom, amit írtam az csak hipotézis (mint ahogy minden más itteni vélekedés is az, hacsak nem az álmatlanságban szenvedő vizsgálótiszt irogat ide), viszont ezt a lehetőséget nem szabad figyelmen kívül hagyni. Márcsak azért sem, mert az ilyeneket jóval nehezebb kiszúrni, mint a pszichopatákat.

RE: malacful 2007.05.19. 03:06:34

"Rendkivuli modon elborul az agyam"

Egyelőre csak ennyit látok nálad, ezért javasoltam egy kis alvást. Első körben az én agyam is elborult (mondom, olvass vissza), most viszont próbálok higgadtan elemezni, annak tudatában, hogy nincs nálam a bölcsek köve.

dark future,
meg mindig??? Nehogymar az egyent vizsgalva minden zold legyen, ha meg ket eppen egymassal rosszul klikkelo rendort tegyenek egy autoba, akkor villogjon a piros led, hogy ez igy nem jo, mert a baranykabol farkas lett.
Qrvara szomoru a logikad. (A logika szo dicseretfelesegnek is veheto esetetben nem az)
RE: Matthew Kirby 2007.05.19. 03:04:42

"Azt én sem értem hogy ha valaki szolgálatban van akkor abba hogy fér bele a maszek céges autóval. Mi volt az utasítás. Itt a kulcs menjetek furikázni. Reggelre itthon légy!"

Na pont az ilyen mellékesnek tűnő, de abszolút nem mellékes körülményeket kellene kideríteni.

Itt a XI-ben például pár éve pl. elég gyakran cirkált egy piros Astra (arról lehetett felismerni, hogy hónapokon keresztül nem világított a jobb hátsó lámpája...), benne négy tagbaszakadt civil fickóval, akik járták a kerületet. Egyszer öcsém éppen pénzt vett ki egy automatából, aztán sietve elindult, mert alkatrészeket kellett vásárolnia, és tíz perc múlva zárt a bolt. Erre megáll mellette csikorogva az Astra, kiugrik a négy tag, egy pillanatra egyikük felmutatott valami igazolványt, de már pakolták is ki a táskáját a járdára. Ő először azt gondolta, hogy álrendőrök, akik éppen ki akarják rabolni, így rendőrért kiáltott... Jó negyedóra volt, amire tisztázták a szituációt (a bolt persze bezárt közben), de így is szerencséje volt, ha kicsit szakadtabban néz ki (esetleg lett volna már dolga a közeggel korábban), akkor valószínűleg be is viszik.

Pitiáner ügy, de tanulsága az, hogy nem ártana jobban azonosíthatóvá tenni a rendőröket, pláne akkor, ha civilben vannak. A fenti esetnek hány tanulsága lehet?

RE: malacful 2007.05.19. 03:16:54

Direkt provokálsz és játszod a hülyét, ezért engedelmeddel a továbbiakban ignorállak.

dark future,
tedd. En meg most szipogok.
OFF

Mit kérdez ma a pénztárosnéni a Hungexpo bejáratánál?

-- A Fidesz kongresszusra tetszett jönni, vagy a temetkezési expora?
(index.hu/gazdasag/ghirek/?main:2007.05.18&312856)

Malacfül, siránkozással az ember semmire nem megy. Dark future-nek igaza van, a legfontosabb az okokat felderíteni, és szerintem jó nyomon is jár.
Senki nem mondta, még DF sem, hogy ezek az emberek ne lettek volna _potenciális_ bűnözők. De hogy ez az eset így történt meg, hogy egyáltalán megtörténhetett, az mélyebb okokra vezethető vissza, mint hogy "ezek mind vadállatok". Igenis figyelembe kell venni a csoportpszichológiát mindenhol, ahol emberek vannak összezárva.
Jonathan.Blue
Sirankozott a nancsinened, en helyre akartam tenni a dolgokat. Ajanlom nektek a Casualties of War cimu filmet. Dugd fel magadnak a csoportpszihologiat, tisztesseges nem bunozo ember sehol nem valik bunozo, nemi eroszakot elkoveto vadallatta. Mert. A tobbi allatfaj zugjon le a szennyvizlecsatornaba. De megertettem, ti sotet balkani tahok vagytok, nektek semmi nem megy at, elen dark future-rel
hogy a nemzeti önérzetünk ne süllyedjen (még)lejjebb nézzétek a "Polizisten vergewaltigen" keresöszora miket talàl a Google:
www.google.com/search?hl=de&rls=com.microsoft%3Aen-US&q=Polizisten+vergewaltigen&btnG=Suche&lr=lang_de
Malacfül,
mit szólsz a náci Németországhoz, mint ellenpéldához a csoportpszichózis tagadási elméletedre? Mielőtt nekem esnél, semmiképp nem menthető az erőszakoskodás. (még csop.pszi. esetén sem).
Attól még létezik.
kutacs_ 2007.05.18. 22:30:14
lh,
igen, egy védelmi minisztérium és a nemzeti gárda felállítására gondolok.

Abszolút egyetértek, az esetleges zavargók megfékezésére kiképzett erőknek semmi közük a szimpla járőrökhöz, teljesen más a dolguk. Egyébként még egy magyar S.W.A.T. létrehozása sem ártana az olyan szituációkra, mint a Széna téri volt.

Miért nem lehet azt átvenni az usákoktól, ami ott bevált?
kovvacs 2007.05.18. 22:45:09

Azért akad hímnemű egyed, aki egyetért minden szavaddal. Pl. ezért sem ártana bevezetni a kémiai kasztrálást, amit már felvetettem tegnap. Hogy ne érje meg.
Nagyon yo 5let Lofasz. Tovabbfejlesztem:
a rendörség csak nöket vegyen fel.
gromit 2007.05.18. 23:25:12

mellesleg: NEVEKET AKAROK. MEG FENYKEPEKET. az elkovetokrol. sokat, sok honlapon. plakatokat az utcan "ez volt az a kocsog, aki.." felirattal. majd persze lehet, h idovel lecsillapszom es lesznek demokratikusabb otleteim is, de hat aki kard altal....
-----------------
én tegnap azt kívántam, a börtönben kapja vissza a térdeljésszopj-ot, de ez sokkal jobb ötlet...
dark future:
peeersze, nagyon életszerű, hogy egy 21 éves lány éjfélkor, igazoltatáskor az rendőrök ölébe ülbe ülve provokálja őket.
faszomba már a férfigondolkodással...
merilinmonro:

Az ítéletig nem lehet, de utána már mehet a közzététel.
"faszomba már a férfigondolkodással..."

Ne általánosíts.
no kérem, ebből akkor lehetne nagyobb bazmeg, ha:
-a bulvár kisszínesnél jobban érdekelné a zembereket
-ezt ki is fejeznék, mongyuk 20-30 ezren szépen átvonulnának a belvároson, szombat délután, ahogy kb belgiumban vagy másik normális országban
-ezt addig ismételgetnék, amig kínos lesz a dolog és pár rendőr fejest kibasznak.
ehhez annyi kell, hogy 20-30 ember a saját privát szabadidejéből heti 3-4 délutánt beleöl ennek a megszervezésébe.
van közületek valakinek ehhez kedve?
áááá
fenn van a cimlapon, h gyurcsany kirugta gergenyit es benet, de nincs mogotte a cikk, hibaoldal jon fel :(
Az igazság az hogy ezt, (mármint a pofájukat) az újságoknak kellene megmutatni hogy kikényszerítsék a törvényi változtatást. Anno a Der Spiegel főszerkesztője valamilyen ügyben bevonult a börtönbe több hónapra, de nem engedett és győztesen jött ki.
Nálunk még egy újságíró vagy szerkesztő sem vállalt be ilyen súlyú ügyet. Más országokban annak ellenére is felvállalják, hogy ott velünk ellentétben az életükkel játszanak. pl Oroszország Politkovszkaja ha jól emlékszem.
A külföldi újságírók sokkal rámenősebbek.
A két főrendőrt Gyurcsány kirúghatja, vagy az miniszteri hatáskör?
A csoport pszichológiája nem csak ebben esetben, vagy a futballhuliganizmus esetében tanulmányozható, de a hétköznapi életben is.
Ismerek olyan embert, aki az egyik munkahelyen körömreszelgetős, csacsogós liba volt (mert szinte mindenki más az volt mellette) aztán láss csodát, néhány hónap múlva egy másik munkahelyen már a legkeményebben húzók közé sorolták.
Minden környezet hatással van az egyénre, jellemtől függően pozitív vagy negatív irányban. Sajnos inkább rontani szokott, mint javítani.
Ritka szerencsés felállás az, amikor egy normális ember tud megfékezni féltucatnyi hőbőrgőt, vagy sztahanovistává nemesíteni egy irodányi locsogó idiótát.
Ezekkel a zsarukkal is hasonló történhetett, először csak játszoták a nagyfiút, aztán már "szégyennek" élték volna meg a másik két, bámészkodó muja előtt, ha vissza kell dugniuk a kardot a hüvelyébe.
Pont ezért találták ki az elretentő hatású büntetéseket, hogy az attól való félelem kisit alátámassza a kissé gyengébb erkölcsi tartást.
malacful

Elliot Aronson: A társas lény

Csuda dolgokat olvashatsz benne.
andal: nem tudom en sem, de nem is az a lenyeg h ki irja ala a pairt. a miniszerelnok hozott egy politikai dontest. (amivel kivetelesen vsz a teljes pol. paletta egyetert)
gromit:

Persze, logikus lépés.
Csak fura volt, hogy Petrétei (gondolom ő lenne leginkább iletékes) megint csak tökölt, és Gyurcsánynak kellett dönteni (aki ugye nem szólhat és nem is szól a rendőrség ügyeibe korábbi álláspontja szerint).

Csoportpszichózisos mellékvágányhoz: az a durva hogy az öt emberből egy sem volt, akitől tarthatott volna a többi, hogy felnyomja őket. Ennyit a "véletlenül úgy alakult" szövegről.
Az előbb hallottam a rádióban Gyurcsány Tartufferencet. A szeptemberi, októberi rendőrök még jó rendőrök voltak. Úgy látszik,azóta történhetett valami ebben a kurva országban.
Vagy: ez most tökéletes alkalom, hogy farba rúgja őket. Az ősszel eléggé "elhasználódtak", de nem lehetett meneszteni őket, mert az ellenzék vádjainak beismerése lett volna. Most erről nincs szó.
Andal 2007.05.19. 12:01:24

"az a durva hogy az öt emberből egy sem volt, akitől tarthatott volna a többi, hogy felnyomja őket."

és ez a bizonyítéka annak, hogy baromira nem először teszik ezt. meg annak is, hogy valószínűleg nem csak ők.

ami viszont mélységesen elkeserítő:
"A térfigyelő kamerák felvételei és a szolgálati napló buktatták le azt az öt rendőrt, akiket az ügyészség egy 21 éves lány megerőszakolásával gyanúsít."

magyarul, ha ennek a lánynak nincs akkora iszonyat nagy mázlija, hogy ezek az ostoba kis pöcsök térfigyelők közelében erőszakolják meg, akkor simán lehet, hogy még mindig ott tartanánk, hogy "áh, ez a kiscsaj biztos csak hazudik, ilyen nincs"...
st pippin: igen, gyurcsány alapvetően jófej és csak az alkalmat várta. mert ő bölcs, csak hát a körülötte levők, ugye...nehéz, nehéz.
nos akkor most nagyobb bazmeg lett... helyes, helyes
don rigoberto

Ezt te mondod: Gyurcsány jó fej és bölcs. Én nem. Viszont talán nem hülye.

Én hideg politikai mérlegelésről beszéltem. Szerinted nem lehetséges? A rendőri vezetés terhet jelentett. Most megszabadult tőlük. A mór megtette, a mór mehet.
ad 1:
Amennyiben bebizonyosodik, hogy úgy történt, ahogy most éppen áll az ügy, akkor remélem tényleg visszakapják a börtönben a "térdelj" szöveget. Amúgy sem szeretik a bentiek az exrendőröket.

ad 2:
malacfül és co.: előbb tanuljatok kis pszichológiát, meg szociológiát, aztán lehet okoskodni. Csoportpszichózis, mint olyan _van_. Tetszik vagy sem. A tett nem lesz ettől jobb, ugyanúgy elítélendő, és ugyanúgy gennyes. Ettől még nem biztos, hogy egyénileg képes lenne ilyesmire.

Amúgy meg igazán örülnék, ha leírnád, hogy hol látod te azt, hogy bárki is _mentegetni_ (vagy kisebbíteni a bűnt, amit elkövettek) próbálja ezt az öt köcsögöt (ha tényleg úgy történt, ahogy momentán tudjuk)???

Nem véletlenül olyan pl. a katonai kiképzés, amilyen. Éppen a tömegpszichózis hatásaira épít. Egyenruha, egyformán kopasz fej, ugyanazok a feladatok. Minél jobban feladja a katona az egyéniségét, minél inkább a csoport részének tekinti magát, annál értékesebb. (Aztán ha már megtanulta ezt, akkor lehet megint foglalkozni az egyéni előmenetellel)
whale rider 2007.05.19. 12:45:27
"az a durva hogy az öt emberből egy sem volt, akitől tarthatott volna a többi, hogy felnyomja őket."

"és ez a bizonyítéka annak, hogy baromira nem először teszik ezt. meg annak is, hogy valószínűleg nem csak ők."

Lófaszt. Ez nem bizonyíték arra, hogy régebben is csináltak ilyet. Ez csak arra bizonyíték, hogy vagy nagyon bíztak egymásban, vagy nagyon nem jutott ilyesmi az eszükbe adott esetben.

( Itt megint pszichológia: általában a nemi erőszakot elkövetők nem gondolkodnak tisztán, nincsenek tisztában - azokban a percekben - tetteik következményeivel. Egyszerűen a vágy, és az aktus lebeg a szemeik előtt. Mielőtt ilyen sommás kijelentéseket tesztek, gondolkozzatok el. S persze ez nem jelenti azt, hogy ne tettek volna már korábban is ilyet, csak azt jelenti, hogy erről _momentán_ nincs információnk! )
merilinmonro 2007.05.19. 09:07:10
Ezt te hol olvastad? Szerintem menj vissza általánosba, és tanulj meg újra. Szó sem volt arról, hogy az a lány "provokálta" volna őket "az ölükbe ülve". Ezt kizárólag _TE_ írtad. Lehet, akkor te gondolod így?
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.19. 13:23:21

"Itt megint pszichológia: általában a nemi erőszakot elkövetők nem gondolkodnak tisztán, nincsenek tisztában - azokban a percekben - tetteik következményeivel. Egyszerűen a vágy, és az aktus lebeg a szemeik előtt. Mielőtt ilyen sommás kijelentéseket tesztek, gondolkozzatok el."

Azért kicsit mókás, hogy ilyen magas lóról osztod az észt, mert ha valóban értenél valamit a pszichológiához, akkor tudnád, hogy a nemi erőszak NEM A VÁGYRÓL szól első, másod és harmadsorban SEM. A hatalomról szól. Arról, hogy a másikat hogyan lehet minél durvábban megalázni, és csak ez után jön minden más. És továbra is fenntartom, az, hogy ekkora baromi nagy nyugalommal tették, amit tettek, arra utal, hogy biztosak voltak a dolgukban, mert valszeg már megúszták párszor.
Amúgy az elkövetkezendő 10-15 év roppant mókás lesz ennek az 5 köcsögnek. Nézzük csak: bekerülnek a sittre, mint erőszaktevő rendőrök. Ezzel a párosítással azt hiszem viszik a jackpotot. Barátom, mire kijutnak (ha nem kötik fel magukat 2 év után) a seggük akkora lesz, mint a La Manche alagút. :)))
whale rider: olvasd el a "vágy" definícióját. Kicsit mókás, amit írsz, ugyanis ez nem mond ellent annak, amit én írtam. De mindegy, másodlagos a kérdés.

Arról sincs semmiféle információ _jelenleg_ (s remélem hamarosan lesz), hogy milyen körülmények között történt, ami történt. Azaz, mennyire volt "nyugodt" az a "naaagy nyugalom", amit írsz nulla információval a zsebedben.

Még egyszer hangsúlyozom: csak a tényekre szabad támaszkodni. Szerintem. Ugyanis az is gáz, ha minden úgy igaz, ahogy most tudni véljük, de az is, ha nem...

Persze tudom, rendőr az csak mocskos lehet, meg korrupt, meg erőszakos, meg ilyen-olyan. Egyesek szerint. Én azért megvárnám a bizonyítást. Ha tényleg, akkor irány a Csillag. Szórakozzanak jól a srácok, megérdemlik, ha meg nem... Akkor megszívták, az életben le nem mossák magukról a vádat...
pipin

nem hülye csak cinikus. az októberi leesős azonosítók után ki kellett volna vágni őket minimum. ha akkor befenyítik őket, most talán nem lettek volna ennyire bátrak. vagy a lány (és mindenki) nem félt volna tőlük ennyire. nem tudom.

nehéz a rendszerváltás rendőréknél. végülis csak 17 évük volt rá.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.19. 13:34:14

egy szóval nem írtam olyat, hogy "a rendőr csak mocskos lehet" - azért te is próbálkozhatnál magad kicsit visszább fogni. a másik meg, hogy azért a nulla információ kissé szintén túlzás az ügy jelenlegi állásánál. gondolod viccből vannak benn? lehet tudni, hogy térfigyelők felvették őket pl., írtak a szolgálati naplóról stb.

a vágy definíciójába egyébként valóban belefér az, hogy valaki épp a másikat megalázni és bántani akarja, azonban a te mondatodból: "Egyszerűen a vágy, és az aktus lebeg a szemeik előtt." - szerintem nem ez a definíció bukkant elő. de mindegy.
"Az elnök azzal vádolja Benedek pápát, hogy nem vesz tudomást az indián "holokausztról", ami Kolombusz partraszállását követte 1942-ben."

index ownz

rofl
Külön börtönt kell építeni/átszervezni a rendőröknek lassan.

Csoda-Szarvas-Vadász

"Én azért megvárnám a bizonyítást."

Hurrá, amíg nincs bírósági ítélet, ne is merjen senki sem véleményt nyílvánítani.

Elvileg térfigyelő kamerás felvételek vannak a rendőrökről; a mellékutcában történtekről meg ambuláns jelentés.

Azt nehezebb lenne bizonyítani, hogy kiszedték a pénztárcájából az összes pénzét.
Szerintem kurvára nem kéne összemosni az októberi dolgokat ezzel. Rohadtul más az ha valaki arra kap parancsot, hogy fel kell oszlatnia egy tömeget, amilyenhez hasonló pár héttel korábban a kollégáik jelentős részét beutalta a traumatológiára. Vagy cirkálni a városban a kretén haverokkal és magányos lányokra vadászni. Persze a különbséget akik nem akarják, azok úgyse fogják észre venni, mert ebben az országban mérlegelni és az észre hallgatni nem sikk. Mifelénk olyan a párthűség, hogy szerintem a kínai piac jelentős része a kínai állam beépített embere, aki két eladott abidas cipő között jegyzetel, hogy hogyan csináljuk mi ezt.

Egy példa arra hogy kell ezt a témát árnyaltan felfgoni. Egy idézet a Gyűlölet (La Haine) című filmből: "Lődd le! Rendőrből még csak akad tisztességes, de a skinhead csak holtan jó!"
whale rider 2007.05.19. 13:41:49
A "tudhatunk ezt-azt" a legrosszabb. Az, hogy benn vannak, önmagában nem jelent semmit. Legalábbis nem túl sokat. Annyit igen, hogy van gyanú. De ez még édes kevés.

Szinte bárkit bevihetnek előzetesbe, illetve vizsgálati fogságba, akit meggyanúsít valaki, és az adott bűncselekményre akár van is esély, valamint és amennyiben a szökésre, a tett újbóli elkövetésére, vagy pedig a bizonyítás akadályozására módja lehet.

Az utolsó két bekezdésem nem kifejezetten neked szólt, úgy gondoltam, lejön magától is, mivel nem, így elnézést kérek. Szóval az a fanyalgóknak, "rendőrirendszerváltást", stb kiáltóknak szólt elsősorban.

A vágy pedig egy elég általános szó, viszont éppen azért gondoltam általánosabb értelemben írni, mivel mögé raktam az aktust, mint a testi vágy kiteljesedését. :D No mindegy, majd csak összereszeljük itt a gondolatokat...
Andal 2007.05.19. 13:47:49
Véleményt azt mondhatsz, csak akkor ugye az is megáll, hogy adott esetben a "nő biztos provokálta, és felkínálta magát, csak később meggondolta, és mégis azt mondja, hogy megerőszakolták". Ugye ezt is ugyanennyi erővel lehet feltételezni, amíg nincs konkrét bizonyítás.

Ezt te sem gondolod komolyan, hogy ez így oké... Mert én nem. Viszont sem pro sem kontra.

Ettől függetlenül persze _véleményed_ lehet, azonban tisztán téged minősít.
Csoda-Szarvas-Vadász
"Véleményt azt mondhatsz, csak akkor ugye az is megáll, hogy adott esetben a "nő biztos provokálta, és felkínálta magát, csak később meggondolta, és mégis azt mondja, hogy megerőszakolták". Ugye ezt is ugyanennyi erővel lehet feltételezni, amíg nincs konkrét bizonyítás."

Lehet feltételezni, csak erre meg lehet nyugodt szívvel mondani, hogy hülyeség, semmi értelme és alapja nincs, tipikus hímsoviniszta duma: hogy a nő dugatta meg magát, minden nő egy kurva, meg ő rángatta be a szegény, tehetetlen rendőröket a mellékutcába.
Csoda Szarvas Vadász

Te komolyan azt várod, hogy minden egyes állampolgár a bírói döntések alapján mondjon véleményt. Tapadjunk a hírekre, és ha xy bíró azt mondta, hogy az illető bűnös, akkor kezdjük el nagyon ne szeretni, ha meg kimondja az ártatlanságát, akkor öleljük a keblünkre. Bocs, de szerintem ennyire még nem zombisodtunk el.
Andal: ugye? Látom kapisgálod... Szóval mégiscsak kéne az a bizonyítás. Addig meg puszta _feltételezés_, esetleg - mint esetünkben - gyanú. De ennél nem több.

BTW.:
Én akkor lennék nyugtalan, ha időről időre nem bukkannának fel olyan hírek, hogy elkaptak ilyen-olyan rendőröket. Ugyanis nincs olyan, hogy rendőrök nem bűnöznek. Dehogynem. Akkor lennék nyugtalan, ha sosem derülne ki az ilyesmi. Így egy fokkal jobb a helyzet. Derüljön csak ki, kapják meg a méltó büntetésüket. Minél több ilyen derül ki, annál több esély van arra, hogy csökken az ilyen eseteknek a száma.
"Ezt te sem gondolod komolyan, hogy ez így oké... Mert én nem. Viszont sem pro sem kontra.

Ettől függetlenül persze _véleményed_ lehet, azonban tisztán téged minősít."

locsogj csak, locsogj...
Kis lapszemle továbbra is:

www.boon.hu/hirek/Orszagos/cikk/elbujtattak-a-lanyt-a-nyilvanossag-elol/cn/news-20070519-09525182

"Állítása szerint".

Engem maga a cikk is mélységesen felháborít, de a hozzászólások még annál is jobban. Amikor mi már térfigyelő kamerák felvételéről beszélgetünk.
Condottiere 2007.05.19. 14:07:24
Pfff... nem ezt várom el, hogy így legyen, csak azt, hogy ez legyen a cél.
Te ezt zombisodásnak látod? Hörrr... Amúgy meg kebelreölelni nem kell senkit, senki nem is mondott ilyesmit.

Csak annyit próbálok meg itt fejtegetni, hogy egy állítólagos áldozatnak szar. Tiszta sor. Segíteni is kell rajta. Azonban egy esetlegesen ártatlanul megvádoltnak pontosan ugyanolyan szar. Eldöntheted te magadban, hogy akit bemutatnak a tévében, az bűnös-e avagy ártatlan, sőt el is döntöd, ahogy látom. De biztos, hogy ez így jó?
Csoda-Szarvas-Vadász

Az a gáz, hogy idáig inkább az áldozatot próbálták ellehetetleníteni, szavahihetőségét kétségbe vonni.

Van ambuláns jelentés az erőszakról, felismerte, azonosította a támadóit.

Ha arról az 5 rendőrről lenne olyan térkamerás felvétel (vagy bármilyen más alibi), amin a kérdéses időszakban a város másik felén üldözik a bűnt, akkor a rendőrség azt lobogtatná, nem pedig előzetes letartóztatás lenne.

Nekem most egy dolog nagyon b@ssza a csőröm. Az a média, amelyik egyáltalán nem a függetlenségéről és pártatlanságáról híres, az, amelyik minden kis sz@rból HOPPÁ-t csinál, az vajon miért próbál ebben az esetben olyan látványosan nagyon politikailag korrekt lenni?
Nem mondom, hogy ez baj, sem azt, hogy ne így csinálják. De miért pont most, ebben az esetben?
Tessék, most itt van egy szenzáció, egy zaftos breaking news, ami az embereket érdekli. Most tényleg fontosabb Barcika szépe és a gombfocibajnokság?
Azért most eszembe jutott pár dolog még ifjú leány koromból:
Ahányszor leintettek a rendőrök, mindig full ellenőrzés volt (pórkerék, elsősegélydoboz, szondázás, miegymás), még akkor is, amikor a többi autósnak mögöttem-előttem csak a papírjait kérték el.
A másik meg, amikor a barátnőmmel stoppoltam és a rendőrök vettek fel és vittek minket haza úgy, hogy közben azért a 40-50 éves őrmester viccelődve megkérdezte, nem félünk-e, hogy nem haza visznek, hanem be az erdőbe?
Esküszöm nem értem, miért jó nekünk az, ha ilyen köcsögségeket tud meg rólunk a külföld, úgyhogy mi a pisisárgamaci értelme volt ezt angolra lefordítani?? Kb. olyan, mint amikor Máté Kriszta úgy kommentálta az októbert, hogy "de ugye a lényeg, hogy benne voltunk a külföldi adók híradóiban."

A témával kapcsolatban meg ajánlom mindenkinek a 70'-80'as évek rape-revenge filmjeit, különösen az Ms45-öt.:))))
Csoda Szarvas Vadász

Ugyan már, pokolba az álszentséggel, és a politikai korrektséggel, az az állami hivatalok reszortja.

A képlet most kivételesen baromi egyszerű. Ha ezt az 5 fickót felmenti a bíróság, az pont olyan lesz, mint amikor OJ-t mentették fel. Persze mondhatod majd akkor is hogy megalapozott bírói ítélet született, de mindenki hülyének fog nézni, jogosan.

Ahogy Harry Calahan mondta: "Ha egy meztelen pasi üldöz egy nőt
álló karóval, késsel a kezében... gondolom, nem a Vöröskeresztnek
gyűjt adományokat."


tota elvtars jo elvtars.
ezekrol a rendorokrol egy eve meg ugy ir,hogy torvenyesen fellepo,jogrendet vedo erok.
kurvaorszagban a vezer kutyai megbokrosodtak.nincs kit szemenloni?egy 21 eveset azert meg lehet,csak nem gumilovedekkel.
tovabbi jo rendszervedest kivanok tota elvtarsnak.
Emigransok

Lapozz egy kicsit feljebb mit írtam a két dolog összemosásáról.

Bár hozzá tettem, hogy "ebben az országban". Habár a nickedből, és az ékezetek hiányából következtetve Te inkább a kerítés tulsó oldaláról befele ugatós fajta vagy. A szomszédom kutyája pont ilyen. Házörzőnek szar, de az a hobbija, hogy baszogatja azokat, akik nem lóghatnak egész nap az utcán mint ő.

Condottiere: vegyél vissza abból az egóból. Téged nem kutyázott és házőrzőzött senki. Inkább nézz focit.
Jacks_Colon:

Focit nem nézek, ha nem haragszol.

Idéznék ellenben "emigránsok"-tól, ha megengeded: "Kurvaorszagban a vezer kutyai megbokrosodtak".

Akkro menjünk szépen sorban. Kurvaország: hogy jön ez a tuskó ahhoz, hogy így beszéljen az otthonomról? Tudod úgy állok a dologhoz, mint Cirano az orrához. Lehet kritizálni, de egy országot lekurvázni külföldről...

vezér kutyái: a vezer-t demokratikus választásokon választották meg 4 évre, ha nem tetszik, majd Mi - akik itt élünk - leszavazzuk, és jön egy másik, valszeg ugyanolyan balfasz. A "vezer kutyai" -nak tudod baromi sok budapesti hálás volt, A Magyar Televízió túrórudikészletének felprédálása után, , hogy megakadályozta, hogy még 2x, 3x szétverjék a várost. Jópár kopasz "forradalmárral" napi kapcsoltban vagyok sajnos, nem örülnél nekik a kertedben, hidd el nekem. Hogy miért nem kéne a két dolgot összemosni, arról meg már írtam.

A kutyás hasonlatot, és ezzel a házörzőzést ő hozta fel, így én maradtam a már lefektetett keretek közt, hogy jobban értse.

Condom

1.
Szerinted megakadájozták? Tényleg úgy láttad?
2.
Demokratikusan megválasztott kormány még az
életben nem bukott meg ugye? Olyan nincs!
Ha te egyszer így szavaztál, akkor a kurva isten
se robbanthatja ki onnan, igaz?
Így megy ez szerte a világon.

Csodaszarvasvadasz
1. Valoban sikhulye vagy a temahoz. Szabadidodben olvasgass rola. Noket tiszteld.
2. En nem mondtam, hogy nincs tomegpszichozis. Van. DE HOGY JON EZ IDE???? Ez nem haboruban tortent, itt nem voltak olyan korulmenyek, amik nem arra utalnanak, hogy itt valami a rendorok szemelyisegebol ki nem nezheto dolog tortent. Ba$meg en "tomegpszichozis" hatasara gyerekkoromban loptam almat, de meg csokoladet is. Hasolno hatasra kesobb csunyakat mondtam Kadar Janosra, amit kesobb vegiggondolva nem bantam meg. De nem eroszakoltam meg not!!!!! Casualties of War.
3. Mindenkinek aki elbagatellizalja a tortentenek, a no szerepet feszegeti: himsoviniszta bunkok vagytok.
Gloire:

aranyos, ahogy próbálkozol viccet csinálni a nickemből. Bár az is lehet, hogy egyszerűen kerestél egy olyan kifejezést, amit legalább ismersz és azzal helyettesítettél be egy olyat, amit nem tudsz leírni. Segítek CTRL+C, aztán CTRL+V, menni fog már legközelebb.

1.: igen, egy közintézményből se vitték el a túrórudit.

2.: De megbukott csak nem úgy, hogy egy focidrukker+skinhead csürhe combóból verbuválódott sámándobra menetelő vándorcirkusz zavarta el. Na jó volt már ilyen is, meg is lett az eredménye.

Végül pedig meg fogsz lepődni, de nem szavaztam rájuk, bár tudom, hogy nem valószínű hogy ezt ésszel fel bírod mérni.

Ja amúgy a kurva isten valóban nem tartom valószínűnek, hogy robbantgatni fog, azzal mifelénk csak Tomcat próbálkozik, bár ő is csak füstölni akart. De őszintén szólva nem szívesen élnék egy olyan országban, ahol kirobbantják a kormányt a helyéről.

ui.: az akadály szót és ragozott formáit a magyarban LY-nal írjuk.

Üdvözöl Condottiere

C

"jelentős részét beutalta a traumatológiára."
Megsérült vagy 10 rendőr, a többi un.
léguti sérülést szenvedett, vagyis marta a torkukat a saját
könnygázuk, így jött ki a közel száz sérült rendőr.
Bocs a kötözködésért, csak észrevettem.
Arpad,
Ha mar be vagyok jelentkezve.
Mer ilyen vergyengesefulesefarka cikkekkel intezed el az egeszet? Irjal mar tudasod szerint. Hol van most a gonosz cinikus hatszorborzolos tollad?
Én is ezt mondtam tegnap...hogy szar a cikk.A maci meg még mindig pisisárga...
C

Na csak most olvasom a válaszod.
Figyi lehet, hogy indulatos voltam kicsit,
ittam egy pohár hidegvizet. Most már jobb.
Mindamellett ahhoz amit írsz:
sajnos lehet kapcsolat az őszi és a mostani ügyek közt.
Egyszerűen szólva el vannak kapatva azóta.
Az az öt fasz azt hitte, hogy azok után
mindent lehet nekik. Vagy mindig ez ment?
Az még durvább.

Egyébként fontosabb az az összefüggés sajnos,
hogy akkor ezek után mi lesz.
Jó, lesz egy ítélet, de pl. mi lesz egy következő
nagyobb tüntetésen mondjuk, miket fognak
rájuk üvölteni, és az milyen (ezt még én is tudom fejből,
hogy ez LY) demoralizáló hatással lesz.
Egyáltalán, milyen lesz egy intézkedés?
El lehet őket küldeni cigiért?
Már így is durva a helyzet, ebből anarchia lesz így.


Condottiere 2007.05.19. 16:22:57

ki a faszom verte szét a várost te állat...
a tököm tele van már ezekkel a szűkagyú baromságaitokkal...
menj oszt hálálkodj nekik, hogy megvédtek...
szerencsétlen...
kovvacs 2007.05.18. 23:39:01
[...]
"H akkor most mi legyen. Tényleg fotó, honlap, miegymás?"

Valamelyik amerikai államban olyan büntit kapott egy vén pedofil fasz, hogy egy olyan pólót kellett hordania, amin rajta volt, hogy ki ő és mi a vétke... Bíró ott megteheti... itt mi a helyzet?
Ex barátnőmet is megerőszakolták, röpke pár év alatt nagyjából helyre is rakták a lelkét, semmi gond, átvészeli, csak egy hülye picsa, nem? Mit ért ő ahhoz, amikor egy férfinek kefélni támad kedve?
Igenis plakátokat az utcára és köphesse szembe bárki, aki úgy gondolja, hogy megérdemli!

Rohadékok! Amúgy is a belem fordul ki ettől a hímsoviniszta világtól... Itt b@szd+ minden férfi. Qrvára szigorú lennék az erőszakot elkövetővel szemben.
Nincs is annál förtelmesseb dolog a világon, mint amikor egy férfi bánt egy nőt... Akárhogy.
Petrus ha te ijen sárgát tolsz, akkor ideje elnézni dokkerhez.
Amugyis jobban hasonlít egy reklámfotós rántottcsirke panírbundájára.
lyla

Bemutassalak egy-kettőnek, aki még büszke is rá? !!! Nem tudom hol voltál, amikor autókat gyújtogattak itt mifelénk, műtárgyakat rongáltak, telefonfülkéket, szemeteskonténereket, építkezési kellékekekt aprítottak. Ezeket nekem hót büszkén mesélik a gyökér cimboráid.

Te szerencsétlen pöcs, a gimiben szünet van már amúgy? Nem kéne ilyenkor már rég bicajozni, csajozni/pasizni (nem ismerem az ízlésedet)?

Ja, amúgy minden mondat végére három pontot tenni meg tudod azt az érzetet kelti, mintha kurvára meg kéne szenvedned minden egyes tőmondatért.

Na üdv, és kellemes vakációt, ne aggódj sikerülni fog az az érettségi, emiatt ne stresszelj! Előbb-utóbb minden hülyét átrugdosnak.
Van egy kérdésem, ami lehet, hogy már megválaszolásra került, ez esetben elnézést kérek.

Arra nem emlékszem a vitából se és a leeírásokból se, hogy miként történt annak bizonyítása, hogy a lányt tényleg megerőszakolták?
Gloire

No problem

A rendőrség morális problémája nem tavaly ősszel kezdődött. Egy rendőr barátom már régóta panaszkodik mennyi mocsokkal kell nap, mint nap együtt dolgoznia.

Az nekem is gyanús miért most tűnnek fel ezek a dolgok, és vajon mi a tisztogatás igazi oka, de ezt majd a történészek dolga lesz kideríteni.
condottiere, vegyél vissza.
jó hogy nem szopóskurvázol. adta-teremtette.
Corry

Be van kamerázva a környék.
TWÁ, Neked igazad van, mindenkit feldúlnak ezek a dolgok, de akkor sem értem, mi célból kellet ezt az egészet angolul is föltenned?
öreganyátok: azért, mert ahogy körbenéztem a világban, láttam, hgy sehol egy hang. azért tettem fel, hogy ha neked pl vannak külföldi levelezőpajtásaid, akkor legyen mit küldeni nekik. hírünk a világban.
mellekszal, de eleg erdekes, h a bortonben utaljak az eroszaktevoket. sacc per kabe harmada-fele a bent uloknek pl. bizos veri a feleseget, szoval nehez elkepzelno oket trubadur-lovagkent, akik csak rozsaszallal a kezben es verssel a szivben kozelitenek a vagy targyahoz.
Biztos lehetsz benne, hogy ezzel sem a kanadai, sem az USA-beli barátaim előtt nem fogok hencegni...
Mert lesül a bőr a pofámról.
Majd ha Bene és Gergényi elmentek (talán Petrétei is, Angliában régebben az volt a szokás ilyen esetekben). Akkor is pirulva.
öreganyátok:

Az egész úgy fest, legalábbis olvasva az angol szöveget, mintha egy idegen nyelvű weboldalról lenne egy link ide Árpádunk blogjába egyenesen.
Összekeversz valakivel Árpád, miért szopóskurváznék? Pláne ebben a kontextusban nem szopóskurváznék.

Olvasd vissza amiket írtam az elejétől, ha időd engedi, és érdekel. Egy pillanatra sem védtem azt az 5 disznót csak a szokásos demagógia volt nekem büdös.

Kaptam viszont egy hozzászólást, ami így kezdődik "ki a faszom verte szét a várost te állat..."

és így végződik búcsúként: "szerencsétlen"

Igazodtam a stílushoz.


akkor lyla is vegyél vissza, ez a gimnazistázást semmire se jó. tényleg a sulinetesköcsögözés hogy eltűnt.
Corry 2007.05.19. 18:46:17
Kösz, igen, azt is elolvastam.
Egyébként örömmel láttam, hogy Gyurcsány kirugatja a főfőket. Jó lenne a második vonalban is körülnéznie - persze, ez is Petrétai dolga volna, gondolom. Ehhez sem értek.
rawstory.com/news/dpa/Five_Hungarian_police_officers_accu_05182007.html

source: dpa German Press Agency

úgy tűnik a németeket jobban érdekeljük.

öreganyátok:

Azért kell ezt a hírt angolul is elérhetővé tenni, mert egyébként hajlamosak volnának a hatóságok a lehetőségekhez mérten elkenni. Égőnek égő, mérhetetlenül gusztustalan, hogy ilyen országban élünk, de attól még nem lesz nekünk jobb, ha úgy csinálunk, mintha nem is így lenne. Pont azért mert annyira iszonyat kínos ez az ügy, hogy már nem csak neked meg nekem az, de talán olyanoknak is, akiknek van némi potenciális hatása a dolgok alakulására, talán megmozdulhatnak a dolgok. Én ebben bízom.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.19. 18:36:43
"ahogy körbenéztem a világban, láttam, hgy sehol egy hang."

Ne félj, majd a Vezér elpanaszolja s nemzetközi jobbosoknál.
Bocs, ha már vki mondta. Az, hogy 3 éve megszüntették a belső ellenőrzést, magáért beszél. Valószínűleg az egyetlen ország, ahol ezt meg lehetett csinálni egy fegyveres tetsületen belül. EZ után kellene nyomozni és akasztani, ha megvan, aki ezt elérte.
Olvasgatom, mit irogattok. Sajnos ugyanaz az indulat és ugyanaz a gőz, mint a politikai témáknál. Monnyonle, akasszukfel. Szenetek és gazemberek.

Tegnap este arra próbáltam rámutatni (meg még rajtam kívül néhányan, pl. CsSzV), hogy:
1./ Hitvány gazember az az öt alak, bűnük alól nem mentheti semmi őket, sitten a helyük, időnként egy-egy méretes fallosszal a hátsójukban.
2./ Ezen túlmenően érdemes annak is alaposan utánajárni, hogy mi vihette rá őket cselekedetükre, ketyegnek-e még hasonló időzített bombák, ill. hogyan lehetne megelőzni a hasonló eseteket.

Ha kimondjuk azt, hogy született gengszter és perverz pszichopata a fél Rebisz, akkor egyrészt valószínűleg rossz nyomon járunk. Milyen jogon általánosítunk? A 2600-ból eddig néhány százalékról derült ki, hogy rossz úton jár (őszi akciók included), és konkrétan ötről, hogy bűnöző. Mit mondjanak erre azok a rendőrök, akik havi száz nettóért tisztességesen végzik a munkájukat és időnként az életüket teszik kockára? Hiszem, hogy a többségük azért ilyen. Legalábbis nagyobb arányban tisztességesek, mint a politikusaink... A mostani hisztéria ellenére is.

De. És ezen van a hangsúly. Amíg egy bűnöző alak is van a rendőrség kötelékében, addig keresni kell őket, harcolni kell ellenük. Tegnap arra próbáltam rámutatni, hogy a nyilvánvalóan nem rendőrnek valókat sokkal könnyebb észrevenni, mint a lappangó, megbúvó, elfojtott eseteket. Ha valaki köztudottan hőzöngő, agresszív, erőszakos, az sokkal könnyeben bukik meg, mint az, akiről ez nem látszik, viszont bármikor kitörhet belőle. Pl. ha csoportban cselekszik. Ezeket az eseteket sokkal nehezebb észrevenni a személyes tesztekkel.

Nem tudom, hogy így már érthető-e, vagy megint nekem jönnek az itteni hőzöngők, akiket (a primer felháborodáson túl) egyébként szintén a csordaszellem hajt.

"Előbb-utóbb minden hülyét átrugdosnak."

kotonkám, veled ki cselekedte meg ezt a megbocsáthatatlan ballépést...?

malacful 2007.05.19. 02:43:47
par hetkoznapi "srac" egymast felheccelve nem fog megeroszakolni egy artatlan lanyt. Vagy te ilyen "hetkoznapi" kozegben nottel fel???
Aki ilyenre kepes, az egyszeruen a tarsadalom legalja, utolso konyortelen bunozo. Ez a tomegpszichozis duma vergyenge eufemizalasa a dolgoknak es ugyancsak felhaborito. Lehet, hogy a bitekkel jol elvagy hajnalig, de ez a hozzaszolasod jobb lett volna, ha elvesz-de, ezt hétköznapi srácok is megteszik. nem tetszik? ez a valóvilág. voltál már gólyatáborban? az egész ara megy ki, minél több lányt vetkőztessenek le, itassanak le, dugjanak meg, és ezt észre se vegyék a delikvensek, csak a határok megszabásától függ az értelmezés

úgy 8-10 éve mesélte egy futó /bűnöző/ ismerősöm, hogy hullarészegre itta magát egy buliban egy lány, átvitték különszobába, és jártak rá, talán 20-30 ember..

nos ők itt járnak közöttünk

a leitatás sok férfinak "belefér", most ez az az eset, hogy drogosoknál is első tanács: csak ismerősök, és TELJESEN megbízható ismerősök között vedd be.. /az erőszakoló általában ismerős/

senkit nem ment fel, hogy józanon ez nem esik meg, de magunkon kívül nem vigyáz ránk senki, egy értelmes nő legalább tehetetlenrészegre nem issza magát.. és ugyanez igaz a férfiakra is - közismert, hogy a részeg embert taxis vagy ismeretlen gyakran kizsebeli, aki magatehetetlen azt bizonyos emberek kihasználják

senkit nem ment fel, hogy józanon ez nem esik meg -mert megesik -
-lyla-

Nézd ez Árpád blogja, megkért hogy vegyek vissza, kénytelen vagyok így tenni.

Pedig erre most nagyon szívesen válaszolnék :))))
kicsibuta corry,

"már megválaszolásra került..."

ezért a szerkezetért megérdemelnéd, hogy egy időre a sarkad hátrakötésre kerülne...
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.19. 19:04:01

Azt hiszem, nagyrészt igazad van.
Viszont:
Pszichológus barátom szerint ha valaki látens szadista, elmehet hentes-mészárosnak, de sebésznek is, ám egyik hivatás sem gyakorolható jól szadizmusra való hajlam nélkül.
Ugyanígy, aki erőszakszervi pályát választ, "genetikusan" agresszívebb, mint aki mérnöknek megy, vagy klasszikafiliológusnak.
Most akkor szerkesszél olyan tesztet, amely kiszűri a rizikós pasikat.
Nem szeretnék a rendőrségen személyzetis lenni.
Öreganyátok:

én nem arra a cikkre gondoltam, amit Árpád linkelt be és Te is én is olvastunk, hanem azt amit nem ismerünk viszont az Árpád blogjára mutat.

A rendrakásnak tényleg az első lépése volt a két kapitány kirúgása.
Sajnos a következő lépésekkel kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok, leírom miért, de okfejtésem már inkább általános, mintsem kapcsolódik a konkrét esethez.

A rendőrség is a Mai Magyar Valóság része. Ebben pedig az van megírva, hogy egyrészt a politika kétfelé van szakadva .
A Rendőrség ebben a helyzetben dolgozik úgy, hogy bármit old meg tisztességesen, kritikát fog kapni. Lásd pl. Széna tér.
Írtam többször is, hogy a jogrendszerünk sem arra van kihegyezve, hogy ha valaki normát sért akkor bűnhődjön.
Erre jön a politika részéről egy további szociológiai jellegű csavar a "megélhetési bűnözés", amivel a normaszegők egy részét jóságosan felmentik, legalábbis gondolatban.
A jogrendszer és a "megélhetési bűnözés" mellé jön egy fogalom, hogy a fejesek se maradjanak ki a jóból: a "következmények nélküli ország". Mondjuk ennek most az ellenpéldáját láttuk GYF-től ez legalább már valami.

A rendőrség is az államigazgatás része a maga módján, ott pedig a számos értékes szakember mellett azért elég sok töltelék ember van.
Ma itthon az államigazgatás feladata kettős, egyrészt ellátni a feladatát, másrészt munkát biztosítani azoknak az embereknek is akik valahogy oda bekeveredtek (értsd az áll. igazgatásba), attól függetlenül, hogy szükség van -e ott a munkájára vagy senem.

Ez valamennyire igaz a rendőrségre is, de visszatérve általánosabban el lehet mondani, hogy mind a teljes áll. igazgatást, mind a rendőrséget lehetne másképp csinálni, csak ez egy olyan paradigmaváltás lenne, amit veszélyes lenne meglépni.
Ez az lenne, hogy a munkatársakat értékelné a főnöke rendszeresen, lenne belső ellenőrzés, külső audit, és az egész elvégzendő feladat centrikus lenne.
Ezzel az a baj, hogy kilógatná a lólábat de rendesen, pedig enélkül nem lesz rend.
Tehát itt egy darabig nem is lesz rend...
-lyla- 2007.05.19. 19:16:46
és a Te sarkad is k e r ü l j ö n!
dark future: tok igazad van, okot kell feltarni, bar asszem termeszetes, hogy a "primer indulat" is kitort parakbol (belolem is).

en a reszletekhez nem ertek, tehat hogy szelkcio a felvetelnel, az egesz allomany szervezese, elvarasok kommunikalasa es betartatasa, ellenorzes, vezetes minosege, berezes, elorejutas... de velemenyem szerint a rendorseg moralisan nemigen ujult meg, nem juitott tul a kadari korszak "en mindent megtehetek" mentalitasan. ebben nyilvan segitsegere volt az egesz politikai helyzet, hogy a rendszervaltas ver nelkul zajlott es csaknem a teljes politikai elit atmentesevel; hogy az atmeneti idoszakban mindenki, aki valamilyen minimalis pozicioban volt, a sajat pecsenyejet sutogette es hogy mivel mindenki ezt csinalja azota is, minden szinten, az tkp. tarsadalmilag hallgatolagosan elfogadott. olyan a rendorsegunk, amilyen a politikai elit, es olyan a politikai elit, amilyenek a valasztok. ez eleg fajdalmas, de sajnos igy van.

aki meg azt mondja, hogy a rendorseg moralis erozioja tavaly osszel kezdodott, az vagy elmekortani eset, vagy tavaly osz elott nem latott meg rendort.
adott esetben a "nő biztos provokálta, és felkínálta magát, csak később meggondolta, és mégis azt mondja, hogy megerőszakolták" -- Azt hiszem, vannak férfitársaim, akiknek elmnent az esze. Vagy pornófilmeken nevelkedtek, ahol a nők - szerintük- így viselkednek és éreznek. Elképesztő!
MTI 2007. május 19. 18:30
A rendőrök tagadják az erőszakot, a védők fellebbeztek

Az ügyvéd - aki az egyik bűnsegédlettel gyanúsított rendőr védője - véleménye szerint az, hogy a gyanúsítottak esetleg megfélemlítik a sértettet, gyenge indok lett volna a letartóztatáshoz abban az esetben, ha nincs az ügynek ekkora visszhangja.
Somfainé Dr. Vajda Ágnes ügyvéd az MTI-nek szombaton elmondta: az öt rendőr teljesen egybehangzót mondott az eljárás során, és mindegyikük tagadja az erőszakot. Ezzel szemben áll egy bizonytalan sértetti vallomás, amiben nagyon életszerűtlen kijelentések is vannak.

-az öt az egy ellen nagyon nyerő, csak ezt már nehéz eltusolni.. életszerűtlen, hogy valaki egy szabálysértés megúszása érdekében 5 férfinak felajánlkozzon, keféljen, majd orvoshoz menjen és sajtóhoz forduljon
"A demokráciába vetett közbizalom elenyészett, érlelődik a káosz, az anarchia, a diktatúra," -- mondta Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke
index.hu/politika/belfold/fidkg070519/

Ez egyrészt (ha némi túlzással is, de) igaz. Másrészt nem kéne elfelejteni, hogy kettőn áll a vásár. Minden oknak van egy okozata.

Konkrétan az előző gondolatmenetemet folytatva (fehérek és feketék, szentek és gonosztevők) álljunk meg egy pillanatra ott, hogy az őszi zavargások hogyan is kezdődtek? Ha jól emlékszem, először repültek a kockakövek, először borultak lángba autók, utána jött csak a rendőrütleg. Erről néhányan hajlamosak megfeletkezni. (Mint ahogy arról is, hogy a tiltakozásnak is oka volt. Persze ez az ok még nem hatalmaz föl senkit arra, hogy a törvényen kívül helyezze magát.)

Tegyünk rendet a rendőrségen belül, hulljon a férgese, menjenek a nemtörődöm, gyengekezű (mármint saját állományukkal gyengekezű) kapitányok.

De. És ezt vegyük fontolóra. Ezzel egyidejűleg nem kellene szigorítani az állampolgárokra vonatkozó szabályokat id? Hogy pl. nem ütünk meg rendrőrt, nem dobjuk meg kockakővel, nem köpködjük le? Ha a rendőr azt mondja, hogy most oszolj van, akkor oszolj van? Különben esetleg elkezdenek dolgozni, és sajnálatos módon ezt (óhatatlanul is) valamekkora hibaszázalékkal teszik?

Teljesen evidens, hogy a rendőrséget meg kell rendszabályozni, szorosabb gyeplőre kell fogni, markánsabban kell ellenőrizni. De gyengíteni, ellehetetleníteni nem szabad. Mert akkor nem csak ÉRLELŐDNI FOG a káosz...

sityak 2007.05.19. 19:31:27

-egy nő mindig mondhat nemet. menet közben is. kapcsolatban is. csak hát ezt sokaknak nehéz elfogadni

ha kínálkozik, az egyértelmű szokott lenni :)

"Aki ilyenre kepes, az egyszeruen a tarsadalom legalja, utolso konyortelen bunozo"

persze nem tudom, hogy definialod a "tarsadalom legaljat", de sajnos ez a mentalitas - je itt egy kiszolgaltatott csaj, tekerjuk meg gyorsan - sokkal szelesebb korben elterjedt, mint az a marginalizalodott, lepusztult, kizarolag bunozesbol elo retetg, aki az en fejemben tarsadalom legaljakent jelenik meg.

pont ez a problema. hogy ugyanugy, ahogy a korrupcioval kapcsolatban eleg megengedo a kozvelekedes ("hat, csunya dolog, de maskepp nem mukodik, meg en is megkenem a hivatalnokot, e rendort"), ugyanugy a noke elleni eroszakkal kapcsolatban is.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 21:51:12

A Nemzeti Gárda,inkább az amerikai munkásőrség.
Nem különleges egység, hanem önkéntesekből álló kiképzett sereg.
Ma a sorkatonait letöltöttekből lehetne összelapátolni hasonlót itthon.

Ha nyolc órai munkából meg lehetne élni, lenne is jelentkező.

Üdv
RE: öreganyátok 2007.05.19. 19:27:38

"Ugyanígy, aki erőszakszervi pályát választ, "genetikusan" agresszívebb, mint aki mérnöknek megy, vagy klasszikafiliológusnak."

Ebben meg valószínűleg neked van igazad. Ennek ellenére szerencsére az állomány nagyobbik részében működik egy gát, ami blokkolja az indulatokat, blokkolja az agresszivitást, blokkolja a hatalomvágyat.

Nem vagyok szakember, nem tudom, hogy ez mennyiben beépített automatizmus és mennyiben köszönhető a szankcióktól való félelemnek. Mindenesetre ez utóbbiakat ha erősítjük, összességében bizonyára erősítjük a gátat is.

----

Egyébként a Rebiszt főgonosznak kikiáltók gondoljanak bele abba, hogy vannak békefenntartók eldugott, isten háta mögötti helyeken, teljes fegyverzetben, a helyiekhez képest óriási hatalommal felruházva. Noha számos hír érkezik az általuk elkövetett bűncselekményekről, azért szerencsére közöttük is kisebbségben vannak a bűnözők.

Bennem is van egyfajta (egészséges?) gyanakvás a rendőrökkel szemben, én is találkoztam már korrupt zsaruval, de alapvetően megbízom bennük, mert tudom, hogy a többségük méltó az egyenruhára.

Végezetül azt se feledjük, hogy az ember önmagával szemben hihetetlenül részrehajló, ha bajba kerül, többnyire élből hazudik, és szereti magát felmenteni. Ha a bírók csak a gyanusítottak vallomásai alapján ítélkeznének, akkor üresek lennének a börtönök... A rendőri túlkapásokról szóló "élménybeszámolókat" hallgatva időnként ezen is gondolkodjunk el (ezt természetesen nem erre a konkrét ügyre értem).

Corry 2007.05.19. 19:29:19

Ez mind igaz. Sajnos.
Látsz valami megoldást valahol a világon? Mert én nem.
Attól félek, az emberi faj természete olyan, hogy aki tisztességes, eleve esélytelenebb, az nyer, aki elsőként üt - stb. Ugyanakkor tudatos társadalmi összefogásra is csak az ember képes (ezt Csányi Vilmos írja valahol).
Mármost e két ellentétes hajlamnak valamilyen egyensulyára volna szükség, különben kiirtjuk egymást(egyénenként, vagy kollektiv háborusdival) agy hangyabojjá változunk.
Jelenleg az előbbi verzióra látok nagyobb esélyt.
öreganyátok 2007.05.19. 19:29:52
-lyla- 2007.05.19. 19:16:46
és a Te sarkad is k e r ü l j ö n!

mibajod az ironizálással nyanya?
NN
akkor mi valami parhuzamos vilagban elunk. En ilyen soha nem lattam, pedig voltam par kozepkori helyen pl. katonasag. Ha meg mindenki ilyen, akkor igazad van, ne is haborodjunk fel. Lehessen anyainkat, lanyainkat, felesegeinket fogdosni, leterdeltetni szopatni fenyes nappal az utcan. Ujabb javasolt film: North County
Nem értem, mire ez a szemérmeskedés. Igenis tudja meg a nagy-nagy világ, hogy mi történhet, ha ez segíthet abban, hogy ne legyenek hasonló esetek. Igenis jöjjenek ide az ENSZ jogvédői, igenis basztassák a rendőröket, basztassák a kormányt, igenis szóljon rá minél több és fontosabb és elfogulatlanabb ember a magyar rendőrségre, a magyar politikusra stb., hogy ezt ám civilizáltéknál nem szokás tűrni.
Egyébként lehet ebből még nagyobb ügy, de csak nagy szerencsével, egyelőre inkább elsikkadni látszik. (Ránéztem a franciákra is, de épphogy csak említgetik.)
gromit 2007.05.19. 19:42:09

Részben igazad van!
De!
Az emberiség legalja követ el ilyen bűncselekményt.
Diplomától, vagyontól függetlenül a legalja.

Üdv
nyanyus,
természetesen igazad van, utólag javítottam, így is jó lennevolt, ha a hogy helyett ha lennevolt...

mti.hu/cikk/206851/

ez a cikk annyira kiakasztó, hogy inkább nem kommentálom. mindenesetre azt nagyon bájosnak tartom, hogy női ügyvédjük van... bár nyilván taktikai okból választották.
mti.hu/cikk/206851/
"Az erőszakos közösüléssel gyanúsított egyik rendőr védőügyvédje szerint az ügy sajtóvisszhangjának nagy szerepe volt abban, hogy a bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Somfainé Dr. Vajda Ágnes ügyvéd az MTI-nek szombaton elmondta: az öt rendőr teljesen egybehangzót mondott az eljárás során, és mindegyikük tagadja az erőszakot."

Hát még jó hogy, volt rá majd' egy hetük, hogy összebeszéljenek.

Egyébként meg gromit-nak teljesen igaza van; sajnos ilyen a közerkölcs.
Emlékeztek, már Lennon is megmondta: "A nő a világ négere"
5 férfinak egyszerre még egy profi pornós sem ajánlkozna fel - vagy ha mégis, azt 5 épérzékű férfinak, pláne 5 rendőrnek nem lenne szabad elfogadni.
Tessenek elfelejteni ezt a baromságot.
Nem ecsetelem, milyen érzés az, amikor egy férfi tornyosul fölétek, ezt legfeljebb azok tudhatják elképzelni, akiket a koleszban vagy a seregben megköcsögöltek.
De még tornyosulni sem kell, ütni sem szükséges, elég, ha ragacsos tekintettel nézegetnek és a zsebükön kertesztül vakarják a töküket. Közben apró lépésekkel egyre közelednek. Vigyorognak, szépeket mondanak, nem fog fájni, ilyen szép kislány, ugyan dehogy fog fájni.
Közben meg dehogynem.
Ebbe még az is belefér, hogy az ember félelmében jó arcot próbál vágni a dologhoz, ha másért nem, azért, hogy a végén ne fojtsák meg.

El ne képzeljétek már, hogy olyan közfelfogásban, amikor azt mondják, hogy minden nőt meg lehet dugni csak nem mindenhol, nem mindenkor és nem mindenkinek, szóval hogy ilyen közhangulatban nem akad pár faszkalap, aki azt gondolja magáról, hogy hát ő valaki, tehát neki lehet.
"Bocs, ha már vki mondta. Az, hogy 3 éve megszüntették a belső ellenőrzést, magáért beszél. Valószínűleg az egyetlen ország, ahol ezt meg lehetett csinálni egy fegyveres testületen belül."

ahol egy tollvonással meg lehet szüntetni a belső ellenőrzést, ott miféle törvények vannak.

és a belső ellenőrzés egy dolog.
-- ezen kívül egy független testületnek kellene vizsgálni az állomány alkalmasságát, imho az oktatási minisztériumba kellene integrálni a pszichológusokat,
-- kellene a rendészettől független civil minisztérium, ahol az állampolgár bejelentést tehetnek, akik az állampolgárok közvetlen képviseletét belföldön ellátják, ez a külügyhöz hasonló civil belügyminisztérium
-- nyilvánvaló, hogy a rendőrségi törvényen is módosítani kellene. kérdés, hogy a különleges egységek miért járőröznek, és a különleges esetekben miért vetnek be járőröket. miféle rendeletek szabályozzák ezt a testületet, miért járőröztek ezek öten.

persze a büntetési tételeket lehetne növelni azokban az esetekben ha a tettes kapott fegyveres kiképzést (rendőr, katona, biztonsági őr), hiszen sokan nem a bűnüldözés, hanem a bűnelkövetés miatt épülnek be a rendőrségbe.

és akkor ez már így megint lassan egy mini államreform, amire a politikai szembenállás miatt kevés esély van. van egy impotens kormányzat, és van egy impotens ellenzék. demokratikus fordulatra lenne szükség, pártpolitikától mentes tömegmegmozdulásokra. nem csak várni kellene a csodára, el kellene kezdeni a demokráciát közvetlenül gyakorolni.
hát kedves ajtonykám, sajna a legaljaságra való képesség mindannyiunkban ott szunnyad...
df: nem akarok nagyon cinikus lenni, de "jugoban" a nokkel valo kereskedes, prostituciora valo kenyszerites, es az erre epulo, jol jovedelmezo maffia kiepulese epp egybeesik a bekefenntarto csapatok balkani megjelenesevel. par eve, mikor kezdett a problema mar nemzetkozi szinten is konossa valni (konkretan noket raboltak es tartottak fogva) jott valami okos nemzetkozi kivizsgalo bizottsag, aztan oops, ra kelett jonni, hogy a fo fogyasztoi reteg az UN csapatok. hat ugye. ahol van kereslet, ott elobb utobb lesz kinalat is.
malacful nem mindenki ilyen. maximum mindenki képes hasonlóra. aki nem ismeri magát, az különösen

egyébként ez is történik, sok nőt szopatnak, és ez sokszor tényleg a nők hibája

a pornózó nők legtöbbjét nem fenyegeti éhhalál, nem nyomnak ma már fegyvert a fejéhez, magukat degradálják eszközzé - ugyanakkor ez persze hatalom is, más szempontból -

sok nőt ismerek akit megaláz a pasija, de nem verné agyon ha alhagyná, nos ők is maguk tehetnek arról, hogy ilyen áron is megéri ez nekik

nem tanítják meg őket nemet mondani, érvényesülni, sorolhatnám

"A védő azt elismerte, hogy az intézkedő rendőrök rendőri szabálysértéseket követtek el, egyebek közt nem írtak jelentést, és elhagyták a kerületüket, amikor a lányt hazakísérték."

szerintem kitüntetést érdemelnek, hazakísérték a védtelen lányt! (nem azt akarták érzékeltetni, tudjuk bazmeg hollaksz)
-lyla-

Benned anynira nem is szunnyad, igaz? :)))))
ja, a kuruc.info -n már fentvannak a feltételezett nevek, várhatóan pár nap alatt tudni fogják pontosan, lehet a családokat csesztetni.. hát ugye ez se egy jó ötlet, de az arcuk az látható lesz :)
Naná, hogy mindnyájunkban ott szunnyad az állat. Én például az összes hímsovén idiótának, aki azt mondja, hogy a lány ajánlkozott fel és csábította bűnre szegény férfiakat ki tudnám kaparni a szemét.
Csak hát ugye a bennem lakó vadállatra az emberré válás és nevelés folyamán ragadt némi kulturális máz, ami visszatart az ilyen cselekedetektől.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.19. 02:25:50

Normális ember nem kattan be.

Vettem már fel stoppost, jól nézett ki. Ketten voltunk, be kellett volna kattannom.

Nem kattanok be, mert normális vagyok. Ember!

A másikban is az embert látom, aki érez. Örülni, szeretni, és rettegni tud.

Az elmúlt évszázad nagy bekattanásai figyelmeztetőek.

Bosznia!!!!

Üdv

NN
"maximum mindenki képes hasonlóra. aki nem ismeri magát, az különösen"
Mondom basszus parhuzamos vilag. En nem lennek kepes hasonlora, de barkit aki igen szemelyesen es kotelessegtudoan kasztralnek tomegpszichozis nelkul is az emberiseg erdekeben. Elottem is vilagos hogy van bennunk allat, de pont olyan melyen amilyen a kulturank.
-lyla- 2007.05.19. 19:49:12

Ha már a szerkezetet kifogásolod másnál, Te magad is vigyázhatnál.
Nézd meg amegjegyzésedet!
(Nem "kerülne", hanem kerüljön!)
Ajtony 2007.05.19. 20:07:03
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.19. 02:25:50

Normális ember nem kattan be.

-jó volna. ezt addig nem tudja senki, amíg nem adnak egy kapcsolót, hogy ezen tekerd magasra az áramot a ringyónak/stricinek

az emberségteszten kevesen mennek át, túl optimista vagy.

valkur,
vegre valaki ertelmesen szol hozza. Mar gyogyszereket szedek ennek a sok eretlen vagy perverz baromnak a hozzaszolasatol. Sajnos 30 evvel vagyunk lemaradva egy no-friendly kulturatol.
valkür 2007.05.19. 20:06:50

Igazad van!

Szerintem nincsen olyan nő, akinek a leghőbb vágya, hogy egy mosdatlan izét a szájába vegyen, miközben egy másik mosdatlan izé meg....
Mindez a nyílt utcán, miközben legalább hárman nézik.

A szem kikaparása viszont elég körülményes így, a neten keresztül.:-))

Üdv
-lyla- 2007.05.19. 19:53:48
oké, oké.
NN
ez egy ilyen reundans vitta, nevezzuk azt normalisnak AKI nem kattan be soha, pl. EN. Vita lezarva. Aki bekattan, azt meg nevezzuk perverz barom allatnak, es en varom a miskarolo bicskaval.
"5 férfinak egyszerre még egy profi pornós sem ajánlkozna "

boldogult panellako koromban az egyik szomszedom valami ukran csavo volt, akihez egyzser erkezett meg negy masik cimbi. gondoltak egyet, szorakozni kene. szoval ejjel egyszer csak azt hallom, hogy a folyoson egy sticivel (aki ket csajjal erkezett a targyalasra) alkudoznak hogy akkor mennyi az annyi, es hogy egesz ejszakara a ket csaj hogye' vo'na. de az ukranok dragallottak, akkor a strici azt mondta, hogy ennyiert viszont csak az egyik marad itt. na itt jon a lenyeg: a profi kurva sirva konyorgott a stricinek, hogy ne hagyja egyedul 5 faszival.

ezt csak azoknak, akik szerint a lany provokalta ki, hogy ugyab dugjak mar meg.
malacful 2007.05.19. 20:08:08
NN
"maximum mindenki képes hasonlóra. aki nem ismeri magát, az különösen"
Mondom basszus parhuzamos vilag. En nem lennek kepes hasonlora, de barkit aki igen szemelyesen es kotelessegtudoan kasztralnek

-nyilván nem lennél, hiszen a lehetőséged sem adott. nem láttál még halálrarázott cscsemőt, szülő által agyonvert gyereket, tv-ben sem? nem hallottál már öregeket verő gondozóról?

az emberek igen jelentős része, teljesen normális emberek követik ezeket el, sokszor magas iskolai végzettséggel.. utána kell nézni, sajnos az én mocskos világom a tényszerű, pedo papostul, megkínzott román apácástul, saját gyerekeiket eladó szlovák állampolgár szülőstül.. ez a realitás
malacful 2007.05.19. 20:12:36
NN
ez egy ilyen reundans vitta, nevezzuk azt normalisnak AKI nem kattan be soha, pl. EN.

-ez meg szimpla önismerethiány:)
egy erőszakolóba se döfnéd bele a kést? akkor se, ha közvetlen családtagot?

vagy igen? akkor az indulat már megvan, csak az irány függ a személyiségtől. mind potenciális gyilkosok stb. vagyunk, ezért nem árt az önismeret

"malacful 2007.05.19. 20:12:36
NN
ez egy ilyen reundans vitta, nevezzuk azt normalisnak AKI nem kattan be soha, pl. EN. Vita lezarva. Aki bekattan, azt meg nevezzuk perverz barom allatnak, es en varom a miskarolo bicskaval. "


látom kezdesz bekattanni.. én nem hordok fegyvert, ne bánts :D
valkür,
imho a családban kezdődik itt minden.

nem tudok mást mondani, hogy itt egy civil belügyminisztériumra lenne szükség. ahová bejelentést lehet tenni nemi erőszak esetén, és akkor kimennek a civilek, nem rendőrök, civilek, akik felmérik a terepet, leülnek, megbeszélik a tettessel és az áldozattal a történteket. nincs ügyész, jogász, hanem egy mentor van, aki megoldást keres.

és egy ilyen ügy végződhet feljelentéssel, vagy feljelentés nélkül, és a mentál higéniás szakember akár évekig is követi az eseményeket.

most ugye az a baj, hogy az agressziónak a feljelentés az egyetlen ellenszere. és a rendőrség nem foglalkozik az ilyen bejelentésekkel, mert nincs erre ideje, pénze, szakértelme. egy civil belügyminisztérium egyszerűen hiányzik a rendszerből.
NN
borzalmakat lattam en is, nemi eroszakrol is tudok a kornyezetemben, hazassagok es eletek mentek is tonkre miatta. De ettol meg eppen nem hetkoznapi az eset. Ha meg az, akkor az a kornyezet mar beteg. Oda tenyleg be kell hivni az ENSZ-t
malacful 2007.05.19. 20:10:44
"30 evvel vagyunk lemaradva egy no-friendly kulturatol."
Hol van olyan?
az ensz dolgozóit is kapták már el ilyennel.. nincs más, szinte sehol sem. a következtetéseddel egyetértek, csak nem szűkíteném le
NN 2007.05.19. 20:09:44

Nagyrészt nevelés, kisebb részt intelligencia kérdése.

Már a bekattanásra való hajlam.

Voltam katona. Mikróbusz tele bakával. Stoppos lány, Nyíregyről ment volna BP -re. Bakák piálnak. Bekattannak. Én absztinens vagyok (néha egy kis uni). Nekem az AMD-m kattant be. Ettől a fémes csattanástól kikattantak a fiúk. Remegő lány mellém ül, így csak rajtam keresztül férnének hozzá. Szolnokon kiszáll. Tanárképzős kislány volt. Kiszállása után AMD reteszelve. Tiszt végig kussban.

82-ben.

Üdv
NN
a qrva eletbe ertsed mar meg ez a post a nemi eroszakrol szol. NEM KOVETNEM EL.
Es szerintem a kornyezetemben senki sem, vagy nagy meglepetesemre az 5
%-a. Mas iranyu indulatok mind lehetnek bennunk, igen bennunk van az allat, de a nemi eroszak az egy nagyon sulyos perverzio
de,de...

aztán előtör, amikor ilyeneket olvasok:

"a seggük akkora lesz, mint a La Manche alagút. :)))

Te inkább a kerítés tulsó oldaláról befele ugatós fajta vagy

Kurvaország: hogy jön ez a tuskó ahhoz, hogy így beszéljen az otthonomról?

Lehet kritizálni, de egy országot lekurvázni külföldről...

baromi sok budapesti hálás volt, A Magyar Televízió túrórudikészletének felprédálása után, , hogy megakadályozta, hogy még 2x, 3x szétverjék a várost

De megbukott csak nem úgy, hogy egy focidrukker+skinhead csürhe combóból verbuválódott sámándobra menetelő vándorcirkusz zavarta el

bár tudom, hogy nem valószínű hogy ezt ésszel fel bírod mérni."

a "szerencsétlen" Árpad kevenc kommentzárója...

a "te állat" nem lett volna erős szemtől szemben gesztikulálva...

a gimnazistáskodás meg ezek szerint a te kedvenc kommentzárósdid...

(...) meg annyit jelent, nem ítéletet akarok mondani, hanem magam is továbbgondolnám a dolgokat, és ezt ajánlom másnak is, hisz egyes mémek oly gyakran lejtenek itt idétlen táncot teljesen feleslegesen, kiszorítva az új gondolatokat, szempontokat, hogy...

öreganyátok 2007.05.19. 20:19:00

-sehol. sehol. talán azon közösségekben. ahol még többférjűség van, bár az meg a fordítottja.. ismét ajánlom
a. france angyaok lázadása c könyvét, letölthető m. e. könyvtárból, erre is érvényes a végkövetkeztetés
öreganyátok 2007.05.19. 20:19:00
malacful 2007.05.19. 20:10:44
"30 evvel vagyunk lemaradva egy no-friendly kulturatol."
Hol van olyan?
Ha ide irom, az egy masik post temaja, es jonnek az ujabb okosok.
NN-t igazolni tudom.
Én is képes voltam addig ütni, amig mozgott +1, csak a biztonság okáért. Pedig már akkor elszaladhattam volna, amikor elengedett. De nem, az életösztön és a megfékezhetetlen adrenalinhullám azt mondatta, hogy még egyet oda kell sózni, mert ha magához tér, hátha gyorsabban fut mint én és utólér.
Az utolsó ütést (de lehet, hogy az utolsó kettőt vagy hármat) már a bennem lakó állat vitte be.
Úgyhogy jó lesz, ha mindenki vigyáz magára és az adrenalinszintjére.
Kivétel nélkül, mindenki!
tök komolyan mondom.
na en megyek. ne nyissatok ki az ajtot senkinek. Vagy ha igen, csak annyira, hogy jol odacsiphessetek a farkat a sunyi kismalacnak.
a nemi eroszak az egy nagyon sulyos perverzio

-nem a szex a lényege, ezt be kell látni.. bár nőként lehet nem könnyű

hatalom, megalázás stb.

nem extrább perverzió mint kobáccsal verni stb, csak a te fejedben különül el. ugyanannak egy másik oldala

Ajtony - önismeret, önismeret. emberség. malacfulnek ajánlom - ez a realitás, nagyon SOK emberben nyitott ez a lehetőség.

pl. egy kapcsolatban is femerül, hogy nincs kedve szexelni a csajnak, hát akkor legalább verje ki. ez most erőszak? én elvártam, és fordítva is volt ilyen ugyanezen kapcsolatban (csak verés nem, lévén nő:) )
malacful pedig örülnék ha volna példa, azonos oldalon állunk
RE: valkür 2007.05.19. 20:06:50

"Én például az összes hímsovén idiótának, aki azt mondja, hogy a lány ajánlkozott fel és csábította bűnre szegény férfiakat ki tudnám kaparni a szemét."

Esetedben ez teljesen érthető. De ha jól emlékszem, itt ilyet nem állított senki.

NN 2007.05.19. 20:27:38

"pl. egy kapcsolatban is femerül, hogy nincs kedve szexelni a csajnak, hát akkor legalább verje ki. ez most erőszak? én elvártam, és fordítva is volt ilyen ugyanezen kapcsolatban (csak verés nem, lévén nő:) )"

Ezer megoldás van rá. Normális kapcsolatban szó nincs erőszakról. Holnap is nap. Tükör meg van.

Üdv
Sziasztok!

Jó pihenést!
Aki kocsival megy, övezze be magát. Fiúk is!
Sose tudni ki lakik az egyenruhában.

Szombathelyen megcsokiztak egy politikust másfél éve. No azok nem annyira voltak kékek.

Üdv
A kuruc.info féle név és telefonszám közzététele önbíráskodás. Pont, mint amikor valaki erőszakkal veszi el azt a szexet amiről ő úgy gondolja, hogy jár neki.
Ösztönös, értem én, a sérelmeket mindenki meg akarja torolni, ezt hívják vendettának. Kurucék pont ezen az úton járnak. Ősemberi ösztöneiknek engedelmeskednek, pont, mint a nemi erőszaktevők.
Ezt hagyni kell az igazságszolgáltatásra.
Örüljünk, hogy a lány volt elég bátor feljelenteni őket, örüljünk, hogy nem hagyta megfélemlíteni magát a sutyerák fejesektől és örüljünk, hogy azok a fejükhöz kaptak és elkapták az öt ganéjt.
Az a 10 év ami jár az elég lesz nekik.
A láynt békén kell hagyni, ez neki immár tripla trauma; először az erőszak, aztán hogy nem hittek neki, aztán hogy sokan őt hibáztatják.
Én hálás vagyok neki, innen is köszönöm, hogy ilyen karakánul viselkedett és remélem, hogy amennyire lehet túl tudja magát tenni ezen a szörnyűségen.
Hanem, a kuruc.info féle önbíráskodást egy kultúrált társadalom ugyanúgy nem szabad hgoy eltűrje, mint a nemi erőszakot.
A kettő ugyanis egy tőröl fakad, de ezt már írtam.
dark, itt nem, de több fórumba beleolvastam, ott bizony vastagon mocskolják a lányt.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.19. 20:31:33

Elnézést, hogy öreganyához nem illőt írok.

Valkűr, én nem a szemét kaparnám ki a hímsovénnek, hanem a lány helyében jól megharaptam volna a rendőr fütyijét.
Na.
Úgy is, mint a bennünk lakó vadállat.
RE: Ajtony 2007.05.19. 20:21:02

"Voltam katona. Mikróbusz tele bakával. Stoppos lány, Nyíregyről ment volna BP -re. Bakák piálnak. Bekattannak. Én absztinens vagyok (néha egy kis uni). Nekem az AMD-m kattant be. Ettől a fémes csattanástól kikattantak a fiúk. Remegő lány mellém ül, így csak rajtam keresztül férnének hozzá. Szolnokon kiszáll. Tanárképzős kislány volt. Kiszállása után AMD reteszelve. Tiszt végig kussban."

Szép dolog volt tőled, rendes srác vagy.

(Egyébként melyik alakulatnál utaztatták a bakákat mikrobuszban úgy, hogy be voltak tárazva? :-))

valkür 2007.05.19. 20:37:00

kurucinfo
partizaninfo

Provokáció!!

Nem mindegy, hogy: egy okos hülyéskedik, vagy egy hülye okoskodik.

Üdv
Ajtony 2007.05.19. 20:21:02

"Nagyrészt nevelés, kisebb részt intelligencia kérdése."

szerintem fordítva. nagyobbrészt intelligencia (nem a logikai), és csak kisebbrészt nevelés kérdése.
Öreganyám, és az összes többi nő, akit a jövőben elkapnak, eszetekbe ne jusson "leharapni a fütyéjét"!
Hacsak nem űztök valami önvédelmi sportot és nem vagytok benne ezer százalékig biztosak, hogy harcképtelenné tudjátok tenni, ne ellenkezzetek!
Megerőszakolva ugyanis még mindig lehet élni, de megfojtva, mondjuk a saját bugyitokkal a légcsövetekben nem.
Tudom hogy nehéz, de még sikoltozni sem nagyon érdemes. határozottan meg kell mondani, hogy nem akarjátok, de ha erőszakoskodik, vagy megüt, akkor kussolni kell és tűrni!
Az egyetlen amit csináljatok, hogy próbáljatok beszerezni valami ruhafoszlányt vagy hajszálat vagy nyálcsöppet vagy valamit, ami bizonyíték lehet. És persze jól meg kell nézni az illetőt: hajszín, bajusz, szemölcsök, orra, füle formája, tetoválások.
Ezt nem magamtól tudom, a rendőrök okítottak ki.
malacful
szerintem dark future meglepődött erősen kirohanásodon.

Max. rispect a környezetedben történt tragédiák ügyén.
Valóban szörnyű érzelmek lehetnek, azokat feldolgozni szintén. Ez ügyben többet tudsz sokunknál.

De olvasatomban dark future nem mentegeti őket. Nem.
Hanem továbbgondolva mondja, (amely továbbgondolás persze az elemi indulatokon túllép) hogy ez a veszély elég nagy, hogy ilyen jellegű közösségekben ez előfordulhat.(erre mondja, hogy tömegpszichózis.)

Erre mondod, hogy nem,
mert ez legalja söpredék.

Erre mondják többen, hogy de,
mert hasonló szituációt már át is éltek.(Valkür és Ajtony)

Erre mondod, hogy hímsoviniszta meg igazából a legalja, megg te nem követnéd el.

Erre meg azt mondom, hogy csak az a baj, hogy te a nem azt nézed, hogy mit lehetne majd tenni, vagy milyen kikerülési technikák lehetnek majd, hanem minősítesz: legalja, söpredék, hímsoviniszta, elmaradott.

Meggyőződésem szerint minden férfiban (biológiailag) ott lakik az állat, (mint ahogy minden nőben is.)
Ebben egyetértünk, ugye?

Szerinted ez a bűn szinte természetellenes, amire a (mocskos hímsoviniszta állat) férfiak azt mondják, hogy szörnyű bűn, de sajnos, nem a természetük ellen való.
A bennünk lakó állatot pedig hogy ki és mi fegyelmezi meg, az nemcsak etikai, morális, de pszichológiai, társadalomlélektani, neadj'Isten teológiai probléma is.

Nagyon egyszerű lenne az, hogy ez a társadalom elmaradott, és ezért történnek mindezek.
Ugyan.
Az a baj, hogy a bennünk lakó állat a társadalom-erkölcs-tudatfölötti stb. kontrolljának gyengülése esetén olyan könnyen előjöm, hogy ihaj.
Gondolj az iraki háborúra, a hős katonákra, vagy a hős horvát, szerb és bosnyák katonákra pl.
Miket tettek meg, mert megtehették?

Ez mind büntetendő persze.
Magam nem tudom, hogy mit csinálnék az öt rendőrrel.
Kiherélném őket?
Lehet.

De most pl. gondold el mély empatikus képességeddel annak a rendőrnek gyermekeit, aki köztük volt, akik nem is tudtak és tehettek semmiről.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.19. 20:42:07

Páncélos, és gépjárműtechnikai főcsoport. Szállítmánykísérés.

Vasúti kocsiban is volt 3 tár nálunk.

Ha emlékeznél: akkoriban éberség volt. Elvtársak éberség!!!

A hiedelem szerint a VÁP-nál se volt lőszer. Volt.:-)))

Üdv
RE: whale rider 2007.05.19. 19:55:11

"mti.hu/cikk/206851/
ez a cikk annyira kiakasztó, hogy inkább nem kommentálom."

Önmagában a védekezésen nincs semmi meglepő. Ösztönös emberi reakció: száz esetből kettő ráébred hogy mit tett és még aznap este főbelövi/felakasztja magát, másik három megtörik és részletes beismerő vallomást tesz, a maradék kilencvenöt meg védekezik.

A hiba nem ez, hanem ha a katonai ügyész nem elég alapos, vagy ha a bíró beveszi a dumát.

Ha hideg, objektív külső szemlélő vagyok, akkor részükről a taktika teljesen érthető, az erőszakot elkövetőknek így is, úgy is meszeltek, de a másik három reménykedik, hátha olcsóbban megússzák.

RE: Ajtony 2007.05.19. 20:50:49

"Páncélos, és gépjárműtechnikai főcsoport. Szállítmánykísérés."

Helyes válasz, elfogadom. Figyelek ám :-)

Off
Ajtony, én '82-ben a fél országot bejártam stoppal, de egy busznyi bakához még én sem mertem volna beszállni :-)
Azért rendes voltál, a tanítóképzős kislány nevében is kösz, utólag is :-)
istenem, milyen borzasztó is, hogy ma már nem mernék stoppolni.
ON
valkür 2007.05.19. 20:48:53

Hát, igen, igazad van. De et borzasztó.
(Vannak előnyei annak, hogy valaki már "öreganyátok" :)))
whale rider 2007.05.19. 20:44:13

Ezen nem veszünk össze.

A környéken van egy kisegítő iskola. Szegény srácok nem túl intelligensek, viszont az iskolának köszönhetően nagyon illedelmesek. Köszönnek, átadják a helyüket a buszon az idősebbeknek, és a kismamáknak.

Az intelligensek, és kevésbé jól neveltek meg kinéznek az ablakon, ha kismama ácsorog mellettük.

Üdv
na, szóval azt kellene látni, hogy senki sem úgy kezdi az erőszakoskodást, hogy egyszer csak bekattan, és brutál módon csoportosan megerőszakol egy ártatlant. ez egy folyamat. és ebben a folyamatban a lenagyobb szerepet a családból hozott minták játszák.

magyarán bűnüldözés mellett fontos lenne a megelőzés lenne, és ez az intézményrendszere gyenge, senki nem beszél arról, hogy az erőszakot hogyan lehet FELDOLGOZNI, és a további eseteket MEGELŐZNI.

hiszen valószínűleg a tettesek erőszakoskodtak már korábban is, csak éppen nem tett senki ellenük feljelentést, mert nem a feljelentés a megfelelő eszköz, különösen ha rendőrökről van szó. hiányzik a rendszerből egy láncszem, amikor még nincs büntető eljárás, csak egy képzett civil beszél az érintettekkel.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.19. 20:52:59

Egy gondom volt csak mindig. Akkoriban is. Elfelejtettem, hogy a tűzváltó kar alsó, vagy fölső állásában van kibiztosítva. Szerencsére nem lett baleset belőle.

Üdv
OFF
Valkür, fentebb írtam le egy stoppos élményemet.
RE: heki 2007.05.19. 20:49:24

Talán egyértelműbben fogalmaztál mint én, így néhányan még megértik.

Az a borzasztó, hogy a lóugrásban olvasó kollégáknál bizonyos kulcsszavak megpillantásakor azonnal bejelez a beépített ellenség-barát detektor, védőpajzs bekapcsol és roham, a szöveg valós értelmével, esetleg mélyebb összefüggéseivel kevéssé törődnek. Nem baj, azért is jó a blogkommentelés, mert lehet sokat gyakorolni :-) (Toleranciát is, az árnyaltabb véleményekkel kapcsolatban.)

Vajjon a kétgyermekes rendőrné mit szól ehhez?
heki
"De most pl. gondold el mély empatikus képességeddel annak a rendőrnek gyermekeit, aki köztük volt, akik nem is tudtak és tehettek semmiről."

Pontosan ezért nem szabad engedni a vendetta ösztönének és közhírré tenni az öt rendőr adatait. Ők a börtönben meg fogják kapni azt, amit megérdemelnek. Abban is biztos vagyok, hogy lesznek akik letérdepeltetik majd őket és kiadják mellé az ukázt, hogy "SZOPJ!".
Még azt is csak a jólneveltségem mondatja velem, hogy nem érdemlik meg. Mondtam már, hogy a kultúrmáz alatt én is ősember vagyok, szemet szemért ugyebár.

Nem lett volna szabad például azt a lányt sem ennyire beazonosíthatóvá tenni, hogy hozzákapcsolták ahhoz a celeb pasihoz, akinek a barátja vagy barátnője.

De ugye ez is a bennünk lakó -ezúttal nem vad-, hanem- kíváncsi állat.
Mindjárt tudnunk kell, hogy ki az illető, ki a felesége, hova jár a gyereke, csak azért hogy a hetedizigleni kárhoztatás nehogy elmaradjon.
És milyen felnőttek lesznek ezekből a gyerekekből?
Kutacs, a láncszem megvan, csak még gyenge.
Mediációnak hívják és már kezdik alkalmazni.
re: Dark future
Az a baj a blog műfajában, hogy az ember kénytelen sarkosan fogalmazni. (Pascal próbálkozik az ellenkezőjével)

(Viszont ennek köszönhetően nagyon sok tanulsággal jár a vita és az emberi kommunikáció természetrajzának tanulmányozása :)
re: valkür 2007.05.19. 21:08:34


"Nem lett volna szabad például azt a lányt sem ennyire beazonosíthatóvá tenni, hogy hozzákapcsolták ahhoz a celeb pasihoz, akinek a barátja vagy barátnője."

Eggen, csak malacful meg talán arra is gondolhatott, hogy mi van akkor ha nem félceleb a hölgy.
Basszus, ha nem hooliganshoz kapcsolódik, valszleg kisebb vihart kavar az ügye.
Ebben viszont malacfulnek van igazsága a társadalom elmaradottságát illetően.

Alapvetően Sólyom úr ilyenekre célzott még ősszel, hogy morális válság, meg miegyéb.
Hát igen.
Félek picit a közeljövőtől, és azt öreganyánknak is mondom.
valkül,
elkelne ide is egy háromjegyű telefonszám.
valkür 2007.05.19. 20:54:06

Sokszor sietek, de a stoppos lányokat felveszem. Mellettem max az történhet, hogy megfájdul a fejük a rockzenétől.
Pedig szeretem a szépet

üdv
whale rider 2007.05.19. 19:55:11
Hát, erre most ráfáztál:

"A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók az MTI tulajdonát képezik...Az MTI előzetes engedélye nélkül tilos az MTI honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése."

Kijön az MTI élcsapata és szopni fogsz.
heki, "Alapvetően Sólyom úr ilyenekre célzott még ősszel, hogy morális válság, meg miegyéb. Hát igen."

móricka leszek. akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe. a probléma: a civileknek nincs minisztériumuk.

nincs civil belügyminisztérium.

most arról ne is beszéljünk, hogy civil szervezetek egy része szemérmetlenül lop, csal, hazudik mert senki sem felügyeli, koordinálja a munkájukat.
Még egy gondolat.

A civilek között is éppen azok a pszichopaták a "legsikeresebbek", akik a civil életben meghúzzák magukat, büntetlen előéletűek (sőt esetleg mintaállampolgárok), néha feltűnően intelligensek és logikusak. Sajnos jó eséllyel van ilyen a rendőrségi állományban is, ellenük igen neház, szinte lehetetlen preventív jelleggel védekezni.

A másik kör a született gengsztereké, akiből valahogy mégis zsaru lett: a nagypofájú, agresszív, sorozatban visszaéléseket elkövetők csoportja. Őket -- megfelelő parancsnoki odafigyeléssel és hatékony belső ellenőrzéssel -- jó eséllyel ki lehet iktatni.

A harmadik csoport azoké, akikben megvan a hajlam a bűnelkövetésre, de kevésbé feltünőek, a teszteket jól megoldják, általában normálisan viselkednek, de néha (ritkán vagy gyakrabban) "beindulnak" (pl. ha együtt vannak többen és egymást is heccelik, vagy ha túl nagy a kísértés). Ilyen az enyveskezű százados, de a nagyobb összeggel megvesztegethető magasabb rangú tisztek (pl. olajügyek anno) nagyobbik része is. Hipotézisem szerint közéjük tartozHATOTT (de nem feltétlenül közéjük tartozott) az öt erőszakoskodó is. Ez a csoport nehezen megfogható, de nem reménytelen ellenük harcolni: akár titkos módszerek bevetésével, megfigyeléssel, csalétkekkel, megrendezett szituációkkal is lehetne, persze a törvényes kereteken belül.

Off
Ajtony, az a baj, hogy

1 nem tudhatom, melyik autóban ülsz.
2 én már nem vagyok szép
Úgyhogy inkább bringázom, a stoppolásról leszoktam.
Jó dolog volt pedig.
:-)
EGyébként amig volt autóm, én is felvettema stopposokat - köztük katonákat is. Kérdeztem, félnek-e, mondták hogy nem, túlélési gyakrolatról jönnek, rosszabb nem történhet velük :-)
On
kutacs
hogy mondjam
nem-e hiszel túlságosan az intézményesítettségben?
Én nem (persze igy idealista, ködharapó stb. de engedd meg nekem ezt, tanar vagyok)
Kutacs, egy minisztérium nem lehet civil.
A kettő egymással nem keveredik.
Van a NaNe és vannak alapítványok. Azt hiszem, Fehér Gyűrűnek hívják akik nemi erőszak áldozataival foglalkoznak. Meg egyáltalán, bűncselekmények áldozataival.
A gyermekáldozatokka elvileg a megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálatoknál pszichológus foglalkozik. Ez nem hatóság, ez szakszolgálat.
De ezt a munkát minisztériumok, tehát köztisztviselők, háát, nem tudom.
Ez civil szféra.
Az más dolog, hogy iylen ügyekben például a rendőrségnek kéne alkalmaznia a civil szemléletet.
Pédául, hogy a megerőszakolt lányokat ne rendőrautóval, két zsaru között vigyék orvosi vizsgálatra.
Például, hogy ne egy rideg kihallgatószobában kérdezzék ki. Például, hogy a véres ruhájából átöltözhessen kihallgatás előtt.
Például, és ez lenne a legfontosabb, hogy ezeket a nőket csak empatikus tisztek halgassák ki. Olyanok, akik meg tudják nyugtatni, akikről együttérzés sugárzik és nem a kételkedés, hogy "Nna, anyukám, megbaszattad magad oszt most meg nem tetszik?"
Ezt köztisztviselőktől és rendőrtisztektől is el lehet várni.
Illetve hát el kell várni.
Dr. Stein 2007.05.19. 21:18:05

leszarom. már bocs.

nem is hallottam még ilyet, de leginkább nem is hiszem el, hogy ilyen tiltás egyáltalán lehetséges az interneten. aki ilyet kiír, annak fingja nincs a netről.
Nno, egyre több a helyesírási hibám, úgyhogy elköszönök, jóéjt!
valkür 2007.05.19. 21:23:05

Off.

Tőlem bezzeg kikéredzkedett egy kiskatona, akit zuhogó esőben csúszós űton vettem fel, amikor siettem valahova.
Azóta tudom, hogy nem kell félnem stoppost fölvenni. Ha nem jól viselkedik, bemutatom neki a rodeót. F. Forsíthnak van erről egy novellája.
On.
index.hu/politika/bulvar/zsntt7971/

A Blikk főszerkesztőjének is egy méretes lófaszt kívánok a hátsójába. Mi közük a történtekhez a családoknak, barátnőknek, szülőknek?
Gátlástalan médiagecik.

--
öreganyátok 2007.05.19. 19:48:32
Corry 2007.05.19. 19:29:19

Ez mind igaz. Sajnos.
Látsz valami megoldást valahol a világon? Mert én nem.
--

Tökéletes megoldás persze erre sincs, de a magyar helyzet szerintem már olyan (és ezt nem csak a most regnáló csapatnak köszönhetjük, hanem a rendszerváltozás óta mindenki hozzá (nem) tette a magáét)
tehát a magyar helyzet olyan, hogy innen relatíve könnyen lehet fejlődni.
A tökéletes szervezetlenségből eljutni egy részleges szervezettségbe talán könnyebb mint a részleges szervezettségből a tökéletes szervezettségbe.

lyla, szpellcsekkerem tiéd a pálya, megyek aludni :-)))))
valkür 2007.05.19. 21:23:05

Folyton mindenki aludni megy, akinek válaszolni szeretnék. Talán igazuk van.
Szóval:
"tökéletes szervezetlenségből eljutni egy részleges szervezettségbe talán könnyebb mint a részleges szervezettségből a tökéletes szervezettségbe."
Ellenkezőleg. 0-tól az 1-ig sokkal nehezebb az út, mint 1-től a 2-ig. Azt hiszem, ez meg Karinthy.
Jaj, nem valkűr, hanem Corry..
Elnézést.
Nekem is ideje elköszönni.
Joccakát.
Ellenkezőleg. 0-tól az 1-ig sokkal nehezebb az út, mint 1-től a 2-ig. Azt hiszem, ez meg Karinthy.

Illetve Hamvas meg sokan
"a rendőrök vallomása szerint a lány sírdogált, mert nemrég hagyta el a barátja, a rendőrök pedig vigasztalták, nem pedig megerőszakolták."

Mit mondjak.
Öreg vagyok szomorú
whale rider 2007.05.19. 21:32:28

mti.hu/

Persze, én is leszarom, de érdekes, hogy adóból fizetett, közszolgálati szervezet ilyet enged meg magának.
Hehe, Öreganyám, fogmosás előtt még visszapillantottam :-)
Nem tudom, a filozofálgatáshoz már túl álmos vagyok.
De nekem van olyan tapasztalatom, hogy egy tökéletesen szervezetlen szervezetet szét lehetett robbantani és valami jobbat létrehozni helyette.
Azt viszont már igen nehéz tovább javítgatni, mert óriási az úgy-ahogy működő szervezetek belső ellenállása.
A teljes szétszóratás ellen ugye nem tudnak tenni, de belül, na ott amig a kezük elér, ott keresztbe tesznek minden változásnak.
Inkább nem hoznék példákat, nagyon off lenne, de szerintem érted mire gondolok.

Ezt a rendőrséget sajnos nem robbanthatjuk szét, ezt lépésenként kell megváltoztatni.
Mint ahogy az egész társadalmunkat, sőt, a tudatunkat is apró tyúklépésenként lehet csak jobbítani.

Modnjuk, az index ma tett egy nagyon apró lépést azzal, hogy amikor szirénázni kezdtem, kijavította az anyagban "a gitáros barátnője" állandó jelzőt. (nem kell elbízni magatokat, maradt még elég kritizálni való szar az újságban)

A rendőrség is tett egy apró lépést, amikor már meghaladták az ingerküszöböt, nem védték tovább a saját kutyájuk kölykét.

Gyurcsány meg Demszky is tett egy gesztusértékű tyúklépést, az egyik kirúgta a két főrendőrt, a másik meg figyelmeztető jelleggel visszavonta a támogatást.

Most nem tudom eldönteni, hogy ezekben a kis lépésekben mennyi az, amit őszintén, szívből tettek meg és már soha nem fognak visszakozni arról a helyről amit most elfoglaltak és mennyi az, amiből majd lesz egy elegáns kis sasszé és máris ott leszünk, vagy még mélyebben, ahol eddig voltunk.

Egy biztos: az a 21 éves lány az nagyot lépett előre. Megmutatta a megalázott, megerőszakolt nőknek hogy nem kell magukat szégyellniük és nem kell megijedniük se a meredt pöcsű erőszakolóktól, se a lógó pöcsű bürokratáktól.
Ezt a lépést már soha többé nem lehet visszacsinálni.
heki. "nem-e hiszel túlságosan az intézményesítettségben?"

de. demoban csak az intézményrendszeren lehet változtatni. a gondolkodást csak az intézményrendszer módosításával lehet átformálni.

nem hiszek az öncélú média kampányokban. volt ilyen. például a családon belüli erőszak ellen folyt egy intenzív kampány. milyen eredményt hozott. semmilyet. miért. mert nem volt mögötte az intézményi háttér.

egészen más lett volna a helyzet, ha előbb alakult volna egy civil belügyminisztérium háromjegyű telfonszámmal folyamatosan bővülő személyi és infrastrukturális háttérrel, miniszterrel, és úgy indul el a kampány.

és egy ilyen minisztérium létrehozása nem jelentene többlet kiadást, egyszerűen egyesíteni kellene a széttagolt apparátust az ombudsmanokat, a gyámügyet, az állam által létrehozott közalapítványokat, minden olyan szervezetet, akik az állampolgárok közvetlen képviseletével foglalkoznak belföldön. ezeket a szervezeteket kellene egy új mininisztérium ernyője alá vonni. ez a minisztérium a külügy pandantja, a belügy. és a modern államfelfogásban ez nem a rendőrség ugyebár.

ha külföldön történik veled bármi több lehetőséged is van, fordulhatsz egyrészt a külügyminisztériumhoz, másrészet európai állampolgárként fordulhatsz a helyi igazságszolgáltatáshoz.

belföldön nincs ilyen civil minisztérium. ennek a hiányát érezzük nap mint nap. szerintem minden héten leírhatnám, hogy kellene egy ilyen minisztérium.

most így az alapítványok ügye jut eszembe ami botrányt kavart, ugye ezeket senki nem felügyeli. de mindennapos probléma, hogy a szélsőséges politikai, vallási, etnikai csoportokkal szemben büntetőjogi eszközökkel nem lehet fellépni. más eszközökkel meg nem lehet, mert nincs meg az intézményi háttere.

mondjuk ha egy gyereket megfenyegetnek az osztálytársai, elveszik az uzsonnáját, akkor hová fordulhat, a rendőrségre, ott kinevetik, és nem is érdemes végigmenni egy büntetőjogi tortúrán, vagy mondjuk tyúklopás ügyben sem biztos, hogy a körzeti megbízotthoz érdemes fordulni, mert ugye nehéz a bizonyítás, és ugye a szomszédokkal együtt kell élni. szóval lehetne egy olyan opció, hogy akkor jöjjenek a civilek, és megpróbáljanak valami megoldást találni. ami persze lehet az is, hogy nincs mese büntető feljelentést kell tenni, de nem minden esetben ez a megoldás.

tessenek megnézni a maunika showt, és akkor lehet látni, hogy a cigányok között is van igény a mediátorokra. folyamatos a "maunika azért jöttünk el hozzád, hogy elmondjuk néked, mi is a problémánk" kezdetű monológok. persze tudom, hogy közrejátszik a 40e forint, amit kapnak ezért a szerepért, de sok esetben szomszédostul családostul fel kell utazni pestre, szóval igazából nem éri ez meg nekik annyira anyagilag.
Ajtony 2007.05.19. 20:32:50
NN 2007.05.19. 20:27:38

"pl. egy kapcsolatban is femerül, hogy nincs kedve szexelni a csajnak, hát akkor legalább verje ki. ez most erőszak? én elvártam, és fordítva is volt ilyen ugyanezen kapcsolatban (csak verés nem, lévén nő:) )"

Ezer megoldás van rá. Normális kapcsolatban szó nincs erőszakról. Holnap is nap. Tükör meg van.

Üdv

-nekem nincs is gondom a tükrömmel.. csak kicsit told el szélsőségesebb irányba, ez egy beleegyezésen de nem kölcsönös vágyon alapuló valami, namost ha azt mondja, jó, csináld csak zavard le gyorsan az is egy variáció, meg az is (nem kívánt szex), az is előfordulhat mindkét részről hogy valaki úgy érzi joga van valakihez, birtoklási értelemben, bármikor

a pszichés ráhatásra /fenyegetés/ végrehajtott aktus is erőszak, egy kapcsolaton belül ez a pszichés ráhatás egy elvárás akár mindkét fél részéről, ez erőszak?

a pornófilmek jó része is beleegyezésen alapuló erőszak (pl. orálisszex torokba hányásig), a fokozatok hogy beleegyezett vagy sem, ki miként éli meg akár tágabb jelentést is adhat a nemi erőszaknak, ez nem annyira egynemű mint sokan gondolják

a csimpánzoknál már van nemi erőszak, ez nem elfajzás, csak elvben létezik vágyaink kontrollja


mivel nem zsarolok senkit, meg sem ütöttem senkit, ezért tudok a tükörbe nézni

"Kutacs, egy minisztérium nem lehet civil."

ezt szokták mondani a szakértők. csak még azt is mondják mostanában, hogy a civil szervezeteknek mégis csak kellene valami egy ernyőszervezet. és azon gondolkodnak, hogy az micsoda. jelentem alássan az a minisztérium. a modern államfelfogásban a civil belügyminisztérium.

valakinek felügyelni és koordinálni kell az alapítványok munkáját, valakinek biztosítani kell az személyi és az infrastrukturális hátteret és ez egy minisztérium.

a (maszkulin) rendőrségtől meg nem lehet elvárni, hogy civil módon viselkedjen. ezért kellenek a (feminin) civil testületek. amelyik aztán adott esetben az ügyet elviheti a feljelentésig.
OFF:
Egy példa:
Az egyik angliai mediátor szolgáltatást Alternative Dispute Resolution service-nek hívják. Ha tyúkpered van, akkor először hozzájuk kell fordulnod, ők megpróbálják egyezségre juttatni a feleket. Ez elsősorban jogi felvilágosítást jelent, tehát tudomására hozzák a feleknek, hogy jogilag hova is tartozik az általuk elkövetett/elszenvedett sérelem. Jóval olcsóbb, mint bíróságra menni, és kisebb esetekben mindenképp velük kell kezdeni a procedúrát, hogy a bíróság lássa, te mindent megtettél mielőtt hozzájuk fordultál.
Ezen kívül nagyon sok cég fizet külső jogi tanácsadó szolgáltatásért, aminek az igénybevétele ingyenes az alkalmazottak számára.
Mindez nagyban hozzájárul ahhoz az érzéshez, hogy "vannak jogaim". Vannak, mert van lehetőségem érvényesíteni őket.
ON
Átfutottam a hozzászólásokat (termeltetek szépen, gratulálok), és úgy látom, sokan központi kérdésnek tekintik, hogy erőszak volt-e vagy csak sima kufirc.

De ha tényleg egy sima numera volt (már ha simának lehet mondani az 5.1-es surround felállást), és a lány kitalálta (egyébként miért találta volna ki?), az mennyiben befolyásolná a rendőrség morális állapotáról kialakult képet? Semennyire. Jön egy csinos csaj, szabálysért, felkínálkozik, megdugjuk és kész? Az erőszak tényének semmi köze az állomány helyzetéhez, "csak" szomorú adalék.

Maximum respect egyébként a lánynak, hogy felvállalta.

(a kedvencem meg az, amikor belekeverik a rendőri fizetéseket miért? mit magyaráz?)

bocs, ha csak megismételtem már elhangzott dolgokat, nem tudtam mindent végig olvasni, és ezek meg úgy feszítették a pici szívem
buffalo soldier 2007.05.19. 22:36:39

tényleg csak átfutottad. a nagy többség itt nem kételkedik abban, hogy erőszak volt, csak abban nincs megegyezés, hogy miként kell a nemi erőszakot megítélni, illetve, hogy hirtelen felindulásból, tömegpszichózis hatása alatt, avagy rutinos rókaként nem először csinálták az illetők.

hálistennek azért ez nem a borsod online, ahol még mindig azon csámcsognak, hogy a csaj biztos kamuzik.
A boon-ról egyébként már délután teljesen levették a témát a hírek közül. Van helyette csöcs meg foci. De úgy látom már a hoppa.hu (index) is kezdi fegyelmezni magát.
RE: buffalo soldier 2007.05.19. 22:36:39

"sokan központi kérdésnek tekintik, hogy erőszak volt-e vagy csak sima kufirc."

Személy szerint kik azok a "sokan"? Én nem nagyon láttam ilyet itt.

"(a kedvencem meg az, amikor belekeverik a rendőri fizetéseket miért? mit magyaráz?)"

A rendőri fizetéseket nem az erőszakkal, hanem a megvesztegethetőséggel kapcsolatban hoztuk fel többen is.

whale rider: félreértettél (mármint félreérthető voltam), azt akartam mondani, hogy mindegy, hogy volt-e vagy nem volt-e (ez azért korábban felvetődött elég komolyan, lassan futottam, hogy sokat lássak:), nem pedig azt, hogy vegyétek észre, hogy erőszak volt. Természetesen egyetértünk (a nagy többséggel egyetebmben), hogy volt, és hogy ez gáz.

De szerintem az is mellékes a globális probléma szempontjából, hogy rutinból vagy hirtelen felindulásból csinálták-e. Csinálták. Egyébként nem ismerjük a sztorit olyan mélységében szerintem, hogy valóban eldönthessük, hogyan fajult idáig a szitu, de szerintem ha direkt erre utaztak volna, akkor nem a múzeum körúton próbálkoznak. Vagy a fene se tudja, még nem próbáltam egyszer sem nemi erőszakra készülő karhatalmista helyébe képzelni magam...
buffalo soldier 2007.05.19. 22:58:04

"de szerintem ha direkt erre utaztak volna, akkor nem a múzeum körúton próbálkoznak"

már írtam korában is, és továbbra is fenntartom, hogy szerintem ez pont arra utal, hogy kurvára biztosak voltak a dolgukban, és sokkal inkább sejteti a hideg vért és a rutint, mint a hirtelen felindulást - hogy még ott is megtehetik, hogy _akárhol_ megtehetik. mert egyébként tényleg. iszonyat kicsi esély volt rá, hogy egy naív kis 21 éves lánykát nem tudnak annyira megfélemlíteni, hogy ne derüljön ki.
dark future: nem számolok most vissza, lehet hogy csak "többen" voltak, és nem "sokan" ;) (vagy épp csak "néhányan" :)) de mondom, csak rosszul exponáltam a mondandóm, és nem ez volt a lényegejacks_colon,
ilyesmire gondolok. és ez a téma szerintem nem annyira off.

mert az 5 férfi valószínűleg korábban erőszakoskodott már a valószínűleg nem kevés barátnőjével, és ha van egy ilyen civil hatóság, ahová lehet jelenteni, de nincs büntetőeljárás rendőrökkel csak egy egyszerű magánbeszélgetés, akkor lehet, hogy megszólal benne a lelkiismeret és az ész. hogy ő regisztrálva van már a civileknél, hogy konfliktusa volt egy csajával, aztán rögtön elkapják, például. de ha nem erőszakoskodik tovább, akkor nem lesz bántódása. szóval könnyen lehet, hogy sikerül felülkerekedni az ösztönein.

egy elég nagy problémahalmaz az, amire imho egy civil belügyminisztérium az intézményes megoldás. személyi és infrastrukturális háttérrel, háromjegyű hívószámmal.
RE: renugard 2007.05.19. 23:17:37

Éljenek az árpádsávos, kopaszra nyírt romák :-)
Sztalin mondta : " Ha megolsz egyet, az tragedia. Ha megolsz egymilliot, az statisztika. " Reszvetem az "egynek", tenyleg mocskos egy eset, de kerek mindenkit, hogy inkabb az "egymillion" gondolkozzanak el. Azon, hogy amikor angol ismerosom megtudja honnan jovok, legszebb balatoni nyari elmenyekent emliti, hogy tokreszegen 12000 Ft-ert elengedte a yard, es ez milyen jo (mellesleg rohogve hozzateszi, hogy az a 30 font itt parkolobirsagnak is keves). A lenyeg, hogy az alljon ki emellett a szabad rablas mellett akit nem zavar, hogy "kilora" veheto a feloldozas, nem csak neked vagy nekem, hanem szorozd fel az egeszet 1000-rel. Mondjuk nem kindertojast lopsz, hanem gyartelepet. Vagy adot. Vagy barmit amibol normal esetben a "kozos kassza" is kapna. Zarszokent : ellene pedig az emeljen szot (sajnos igy magamat is ki kellene zarnom, de mar megirtam, hat elkuldom a kommentet) aki allam bacsi lyukas zsebebol ki tud bogaraszni par extra garast, hogy legyen self respect es tekintelye a palyanak.

Addig is, mint a piacon :
gyorshajtas - 200 Ft / Kmh
randalirozas - 150 Ft / macskako
bankrablas - 30% netto

Holgyeim es uraim! Isten hozta onoket a Tesco Gazdasagos rendorseg vilagaban.

PS. : Legalabb lehetne fegyverem megvedeni magam, mint az USA-ban, igy nem kene feljek, hogy a betoro esetleg tobbet fizet mint az allamkassza.
abban egyetertek itt tobbekkel, hogy ez az 5 vsz egy osszeszokott banda volt es nem eloszor lephettek at a torvenyesseg kereteit. de abban nem vagyok olyan biztos, hogy feltetlenul csoportos nemi eroszakoltak is mar. hmm.. talan kiderul.

index.hu/politika/bulvar/rendor0519_/

Somfainé Dr. Vajda Ágnes védőügyvéd

"Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy három nap eltelt a feljelentés és a esemény között, jegyezte meg a védő."

ilyenkor számolgatok... hosszan hosszan számolgatok... hogy ne kívánjam konkrétan ennek a *** ***-nak, hogy őt magát, de talán méginkább legkedvesebb leánygyermekét (amennyiben van neki ilyen) találja meg pár büdös paraszt és miután végeztek vele, majd esetleg őrizetbe veszik őket, az ő védőügyvédjük ezt az érvet hozza fel neki: "Hát kamuzol kisanyám! Mentél volna azonnal a rendőrségre, akkor hinnénk neked... na de így? Három nap után? Hát addig micsináltál? Malmoztál?..."

nem.... nem kívánok ilyet, mert ügyes kreatív imaginátor vagyok, és még megtörténik. azt meg magam miatt nem akarom.
Uraim, 5000 ft lesz per fő. Nem fizetnek??? Akkor engem megerőszakoltak!!!!
--
whale rider 2007.05.20. 00:58:18
index.hu/politika/bulvar/rendor0519_/

Somfainé Dr. Vajda Ágnes védőügyvéd

"Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy három nap eltelt a feljelentés és a esemény között, jegyezte meg a védő."
--

Jó, hát kell keverni a féceszt, néha ennek is van pozitív hozadéka. talán itt semmi értelme nem volt; (gondolom) a törvényes határidőkön belül jött a feljelentés, enyhítő körülményként pedig eléggé nagy fantáziálás után veheti be a bíró (ami persze be is következhet itt a Következmények Nélküli Országban)
--
Rigor 2007.05.20. 01:04:56
Uraim, 5000 ft lesz per fő. Nem fizetnek??? Akkor engem megerőszakoltak!!!!
--

Ez a valósághoz sok esetben eléggé közel álló cinikus megjegyzés volt. Lásd még Demi Moore és Májkel Döglesz és a többi meg nem filmesített történet.

A mostani esetben a rendőrök akcióját a térfigyelő kamera megfilmesítette, de a rendőröknek ilyenkor is úgy kell viselkedniük, mintha némafilmben szerepelnének :-) Ennek ellenére a filmfelvételről ki kell derüljön szerintem mégha némafilm is, hogy mi is történt. (pl. ha nem kellett lefogni a lányt, akkor nehezebb az erőszakoskodás bizonyítása, míg ha le kellett fogni, akkor meg a fordítva)
Sajnálom Öreganyátok, de cserébe reggel most írok többet. Igyekszem a posztba magyartalan szerkezetű mondatok írását is beeszközölni :-)

Abban egyet értek, hogy elindulni a legnehezebb. Majdnem lehetetlen.

Kellene ugyanis egy közös nevező, amit a társadalom sőt mi több a zógenannte politikai elit is támogat. Az utóbbi a nehezebb.

Ilyen dolgokra (is) gondolok (sajnos), hogy ki kell azt is nyilvánítani, hogy nem szarunk a szoba közepére, de a jobb és a baloldalára sem. Tudom ez vulgáris volt, de kb. ezen a szinten sincs megegyezés a politikai erőink között, mert ha baloldalra csinál az illető, akkor jobboldalról jön a dícséret és fordítva.

Namármost ha lenne egy alap arra, hogy mit nem tartunk semmi körülmények között elfogadhatónak, és legfőképpen, hogy nagy vonalakban merre menjen az ország, CÉLOKAT tűznénk ki magunk elé, pontosabban a pártok valamilyen szinten az alapvető célokban megegyeznének, akkor már jobb lenne.

Most céljaink nincsenek, mert vagy nincsan semmilyen pártprogram (jobboldal) vagy van, de az lehet, hogy szintén hazugság (baloldal).

Célokat kéne az ország elé tűzni, a NATO és az EU csatlakozáshoz hasonlóan.

Még azt se bánnám, ha ötéves tervnek hívnák, csak legyen már ilyen is. (Diszkléjmer: azért persze azt én sem gondolom, hogy az ötéves terv az akkori politikai milliőt is vissza kéne hozni én csakis a tervre gondoltam)
"öreganyátok: azért, mert ahogy körbenéztem a világban, láttam, hgy sehol egy hang. azért tettem fel, hogy ha neked pl vannak külföldi levelezőpajtásaid, akkor legyen mit küldeni nekik. hírünk a világban. "

Sehol egy hang. Mégis, mit vártál? Sajnálatos eset volt ez, de egyáltalán nem volt jelentős, hiába próbálod felfújni.
Ehm. Asszem itt fogalmi kavarodás van. Értelmetlen az a fogalom, hogy civil belügyminisztérium. Mi a civil benne? Ami inkább érdekes az az, hogy kell Belső Ellenőrzés! Erős belső ellenőrökkel, széleskörű jogosítványokkal. Kellenek rendőrségi pszichológusok, olyanok, akik adott esetben képesek felmérni, hogy a sértetteket, tanukat, stb mennyire szabad terhelni, és mikor. (S nem csak az erőszakolásos esetekben, hanem egyéb esetekben is)

Másik: mielőtt még balkánt emlegetnétek (ill. utána, mer' már megvolt többszörösen is): ez nem magyar sajátosság, mindenütt előfordul. A cél az, hogy minimalizáljuk az ilyen eseteket! S persze kapják meg a büntetést. Civilizált helyeken is van ilyen.

whale rider 2007.05.20. 00:58:18
Bakker. Ügyvéd. Mégis szerinted mit kéne neki mondania? Azt, hogy persze, bűnös mind, akasztást nekik? Szép védőügyvéd lenne. Ez a dolga baszki! A tömeggyilkos védőjének is! Ne viccelj már!

kutacs_:
"a (maszkulin) rendőrségtől meg nem lehet elvárni, hogy civil módon viselkedjen. ezért kellenek a (feminin) civil testületek. amelyik aztán adott esetben az ügyet elviheti a feljelentésig."

Dehogynem. Pontosan ez a dolga a rendőrségnek s az ügyészségnek együtt. Mi az, hogy "civil" mód? Mire gondolsz? Szép lózung a "civil" Belügyminiszter, de az vagy szakmabeli (nem sok jelentősége van), vagy politikus. Melyik a civil? A szakmaiságnak vezető poszton szinte zéró jelentősége van. Pl. CEO. Nem az a dolga, hogy a szakma csínját-bínját ismerje. Inkább marketing, pénzügyi, stratégiai feladatai vannak. Persze bizonyos mélységig ismernie kell a szervezetet, meg a folyamatokat nagy vonalakban, de ez még nem szakmai dolog.

"családon belüli erőszak ellen folyt egy intenzív kampány. milyen eredményt hozott. semmilyet. miért. mert nem volt mögötte az intézményi háttér."

Ahem. Akkor még véletlenül sem arról van szó, hogy az ország gondolkodásmódja nem hat hónap alatt változik meg, ugye? Nem tanulási folyamatról van szó. Bezzeg ha lenne háromezer rendőrségi civil pszichológusunk, akinek vádemelési jogosítványa van, egycsapásra megváltozna a gondolkodásmód... Ennek se füle se farka. Nem itt van a probléma lényege szerintem.

Ajtony 2007.05.19. 20:21:02
Tiszteletre méltó cselekedet!

öreganyátok 2007.05.19. 18:54:07
Aztán a harmadik, negyedik, harmichatodik vonalban is. Nem igazán értem én ezt a fejkövetelősdit. Miért is kéne lecserélni a teljes garnitúrát? Minden nap van ilyen eset? Vagymi? Az eccerű közrendőröket is cseréljük le. Csak meg is kéne őket fizetni, hogy ne jobbhíján menjenek az emberek rendőrnek. (Tisztelet az elhivatottaknak!)
Szerintem jó lenne szétszálazni ezt a gubancot.

1. A nemi erőszak megítélése, törvényi szankciói, felderítettségi arány. Stb. Idevenném egyébként a szexuális zaklatás kérdését is. Itt nyilvánvaló bajok vannak. Érezhető volt az itteni indulatokból is. Erre az Amnesty jelentése is rámutatott. Úgy tudom, készítik elő az új törvényt.

2. A korrupció Magyarországon. Ezen a területen is tragikus a helyzet. Lásd: korrupciós kockázati besorolásunk.

3. A rendőrség helyzete. Belső ellenőrzés kérdése.(eléggé elsikkadt, de tudja valaki, ki szűntette meg a belső ellenőrzést? Ez egy elég izgalmas kérdésnek tűnik.) Törvényi szabályozás. Civil kontroll. Miért pont a rendőrséget ne érintenék a fentebb (1., 2., pont) felsoroltak.. Minden demokráciában van egy „árrés”, amit meg kell fizetni. Nincs olyan, hogy korrupció-, erőszakmentes rendőrség. Sehol. Nálunk most nyilván ennél nagyobb bajok vannak. Rendet kell tenni.

4. Politikai szándékok.

a) Kormány. A szeptemberi puccskísérlet során elemi érdeke volt a rendőrség megerősítése. Rendkívüli módon kapóra jött számukra a trollok ostroma. Elég erős társadalmi hátszelet kaptak abban a már-már reménytelen helyzetben, ami az elkúrós beszéd után kialakult. Októberben szabadon lehetett engedni a rendőrséget. Az most mellékes, hogy ki mit gondol az akkor történtekről. A közmegítélés viszont már nem volt olyan egyértelmű, mint a TV ostroma után.
Most, a gyorsan egymás után kiderült ügyeket felhasználva meg lehet szabadulni a felesleges (politikai ballaszt) vezetőktől. Nyilván Gyurcsány a számára megfelelő, kontroll alatt tartható embereket fogja kiválasztani. Közben meg bebizonyíthatja, hogy mennyire probléma érzékeny, jófej miniszterelnök is ő.

b) Ellenzék. Most kellene egy príma törvényjavaslat. Vagy több is.Pl. Erőszak ügyben. Szavazatokat lehetne nyerni vele (pl. női). Helyette megint mi folyik. Lásd most folyó kongresszus.Kutacsnak a Mórickás vicc jutott eszébe. Nekem a két katona barkóbázik című, csak OVI és Kövér variációval. Rákérdezhetek?
csszv,
-- a rendőrség hierarchikus szervezet. hová akarod tenni a pszichológusokat. nyilvánvaló, hogy ebbe a hierarchiába nem lehet őket beilleszteni. a rendőrök, katonák alkalmasságát ellenőrző pszichológusokat a rendészeti minisztériumtól függetlennek kell lenniük. ki mondaná ki a rendőri vezető alkalmatlanságát. de egy ilyen alkalmatlanságot diszkréten kell kimondani, hiszen lehetséges, hogy egy korábban kitűnőnek tartott rendőri vezető egyszerűen megkopik. például gergényi. már csak ezért sem lehet az alkalmasságvizsgálatot a rendőrség keretein belül elvégezi. szerintem az oktatási minisztériumba kell ezeket vizsgálatokat tenni. kulturális kérdés, hogy kit tekintünk jó rendőrnek. ebben a minisztériumban amúgy is vannak gyerekpszichológusok, ki kell őket egészíteni ha úgy tetszik felnőtt pszichológusokkal. ez egy sajátos külső kontroll, amelyiket kiegészítheti a belső ellenőrzés. és

-- ez eddig külső és belső szakmai kontroll, ezt teszi teljessé a civil kontroll. ez azonban nem abból áll, hogy az index ír egy cikket, hogy ultra brutál hülyék egyes rendőrök, és ezt illusztrálja a rejtett kamerás felvételekkel az napló vagy a fókusz. ez fontos, de ez nem kontroll, hanem hangos, de mindig utólagos reakció a történésekre, ami könnyen válhat öncélúvá, és sokszor sehová sem vezet.

természetesen szükség van intenzív média kampányokra, a probléma az, hogy a kampányok mögött nincs intézményi háttér. többek között ezért volna szükséges felállítani egy civil belügyminisztériumot. felállnak a szakmai stábok, költségvetéssel, ütemtervekkel, és megkezdődhetne a civil szervezetek munkájának ellenőrzése és összehangolása. tehát még egyszer a civil belügyminisztérium nem a rendészet része, tehát éppen nem arról van szó, hogy kell 3000 rendőr pszichológus, aki vádemelési javaslattal él, hanem arról, hogy 3000 mentál higiénés szakember és az ezen a téren működő minimum 30 civil szervezet munkáját valaki felügyelje és koordinálja, legyen egy háromjegyű hívószám, álljon ott az állam, mert most jól láthatóan az anarchia felé haladunk, mert hiába vannak az áldozatkész rendőrök, civilek, ha közben ez a terep bűnözők játszóterévé válik.
Szép a reakcióidő Magyarországon az októberi események miatt most rúgják ki a vezérkart ...
MERT MEGÍGÉRTEM(2)
Ma egy hete a BŰN-ről írtam.Folytassuk innen.Elvárás:a bűnös nyerje el a büntetését.
Isten ugyan így rendelkezik,és azt is kimondja: bűn büntetése-HALÁL.Fellebbezésnek helye nincs,mert Ő szuverén ítél.NA mi az ami marad,mert Isten szerint bűnben,bűnre születtünk.Elvesztünk,vége?Nem mert Isten szeret és azt mondja,hogy a BŰNÖS ha van tökéletes és bűntelen- MEGVÁLTÓJA;-megmenekedik az ítélettől.
Így nem sérül a Törvény,és nem csorbul az a tény sem,hogy Isten-szeretet.Igen ám de ahhoz,hogy a bűnös megmeneküljön az ítélet súlya alól amit kiérdemelt,csak a KEGYELEM ad menedéket.A bűn megvan,az ítélet megvan,fellebbezés nincs.Megvan a Kegyelem,-amit viszont KÉRNI kell;azaz beszélni a bíróval,ISTENNEL;no eme beszélgetés neve magyarul:IMA.
Az ima bűnvallás,és KEGYELEM KÉRÉS,egyetlen érv mentén.Ez az érv:van tökéletes megváltóm:a BŰNTELEN URA ÉLETEMNEK-eredeti nevén Jeshua HaMasshiah-Jézus Krisztus.

Nos egy hét múlva megismerkedünk a MEGVÁLTÓVAL.
Addig is javallom,maradjunk mi a belső szobánkban;és aki rá akar döbbenni,hogy a BIBLIA mégis olyan amit kritizálni lehet,de kizárni nem-vegyék elő és olvassák.
Megint azzal búcsuzom:légyen nékünk a mi hitünk szerint./most már mindenki tudja mi a TÉT./
Békesség Istentől.
molaris 2007.05.20. 13:19:12

Nostra Deus non damnat subitus crimina poenis, compescat longas, sed gravitale morat.
st_pippin: "politika"

déli krónikára, fidesz kongresszusra időzítve. gondolom egy kisebb spéttel petrétei is távozni fog. önként és érdemei elismerése mellett.

a rendőri vezetőkkel együtt most nem lehetett leváltani, hiszen a fidesz követelése pontosan ez volt.

már kósa is megmondta, ha őszöd után nem követelték volna mindenhol gyurcsány f lemondását, akkor lehet, hogy most szakértő kormánya lenne az országnak. és akkor az önkormányzati választások megnyerésével politikai értelemben a fidesz vezetné az országot. (nem orbán, hanem a fidesz.)
Nem is volt az olyan túl spét:
index.hu/politika/belfold/lemond0520/

Télleg a fideszék a kongresszusukra a ruszki követet nem hívták meg? :-)
Vicc, hogy most lemond Petrétei is ... ezeknek mind októberben kellett volna mennie, amikor öreglányokra vadásztak pesten puskával meg nyomorékokat vertek félholtra a rendőrök ...

Most, hogy van egy kis botrány egy megerőszakolós állítás alapján ... -
azért ez így ebben a formában nem igaz
tavaly októberben távozniuk kellett volna, de politikai okokból nem lehetett őket eltávolítani.

mert a fidesz úton-útfélen követelte a lemondásukat. és itt az úton-útfélén a hangsúlyos.
kutacs_ 2007.05.20. 14:43:45

Szeretnél látni felvételeket? tele van a net velük. A nyomi idióta gyerek álldigál a két mankóval meg a zászlócskájával, erre odamegy féltucat rohamdroid földhöz vágják a nyomit, és elkezdik ütni mindezt nagytotálban a kamerák előtt ... másik jelenet rohamdroidok berontanak egy villamosmegállóba babakocsit felrúgják ... a következő jelenetben éppen öreglányokat vernek ... az olyan megszokott apróságokról ne is bezséljünk, hogy egy gyereket levisznek a földre aztán az ott elvonuló v.mennyi rendőr belerúg egyet .

Na az ilyen esetek után a fejlettebb demokráciákban repült volna a rendőr meg belügyes vezérkar ...

A mostani eset meg nekem bűzlik, azért nem olyan hülyék azok a rebiszesek, hogy egy csajt bevágjanak a kocsiba, és megdugják ... a térfigyelő kamerák kereszttűzében.
Egyébként bennem felvetődött az a kérdés is, hogy mi a szarnak száz milliókért térfigyelő kamera, ha pl. egy nemi erőszakot lelehet csavarni előtte nagytotálban, és ez senkinek nem tűnik fel ... -

Lehet, hogy nem "olyan" hülyék - csak vidékiek.
Nem ismerik a várost rendesen, nem tudják hol van
kamera, mert egy mellékutcában azt se tudják, hol vannak.

Ha másért nem, azért jók ezek a kamerák
ilyen esetben bizonyítékként.

Egyébként ősszel az igazán brutál dolgokat
is a mellékutcákban csinálták, nem a kamerák előtt.
Ezekről alig alig van fotó is sajnos, viszont
térfigyelő kamerák nagyon sok helyen vannak.

"Na az ilyen esetek után a fejlettebb demokráciákban repült volna a rendőr meg belügyes vezérkar ..."

a fejlett demokráciában repült volna a kormány. őszöd után is repülnie kellett volna a pártelnök miniszterelnöknek.

a rendőrök egy jelentős része ütött-vert mindenkit aki a keze ügyébe került, de az nem igaz, hogy kifejezetten a nőkre, az öregekre, a betegekre, a nyomorékokra utaztak.
a köztársasági elnök bevonásával kellett háttéregyzetetéseket kellett volna kezdeményezni a szakértői kormány felállításáról, és akkor az önkormányzati választások megnyerésével politikai értelemben a fidesz vezetné ma az országot. (a szakértők politikai értelemben nem játszanak különösebb szerepet.)

a látványvilágában is szegényes és unalmas kongresszusok és az idióta kirohanások helyett folytatni kellene a meg sem kezdett programalkotást, erősíteni kellene folyamatos műhelymunkát, és önkormányzati projektekben kellene megmutatni a párt kormányképességét.
Mivel nekem volt olyan ismerősöm, aki a testületnél kötött ki, hogy immár nagyüzemben élhesse ki szadista hajlamait és nem azért mert megtért (olyan is volt), nem voltam meglepve különösebben, és mégis. Egy fiatal lányra rámászni úgy, hogy mi öten vagyunk, öt puhapöcsű pudlibilder, akinek ettől áll fel, mindennek a minősített esete. Olyan, amitől könnyen elszáll az ember 20 éven át bevésődött önkontrollja, és valami könyörtelenül azt súgja - ha ez igaz - mégis csak megérné fellógatni az ilyeneket a töküknél fogva pár órára valami hegyes dologra. Persze nem fogjuk.

Szívből örülök, hogy Görényi távozik, de itt úgy tűnik, az évtizedek óta mélyrétegileg rothadó rendőri testületnek valami mélyrehatóbb tisztítókúrára lenne szüksége: nevezetesen az állomány korrupt, rasszista, csaló rétegeinek kifüstölésére, már csak azért is, hogy ne a tisztességes zarukat csinálják ki és lehetetlenítsék el az előbbiek belülről. Én erre egyelőre semmilyen garanciát nem látok.

OFF:
Árpád, mi lenne ha indítanál egy angol nyelvű blogot párhuzamosan? Gondoltál már erre? Ugyanis jó lenne, ha a világ független forrásból értesülhetne a belügyeinkről. Na nem tartalak éppen elfogulatlan forrásnak, de jobb alternatívát sem tudok.
A nagy eseményekről úgyis tudósít majd a reuters és a többi saját és tényleg független tudósítója, de a kisebb dolgok határon belül maradnak, az "apró" huncutságok nem derülnek ki.
Naív vagyok ha azt hiszem, hogy ha az únió tudomást szerez vezetőink korruptságáról, az a vezetőinknek nagyobb felelőség? Ki tudja, hátha.
ON
jacks_colon 2007.05.20. 16:51:44

Good idea. And we should comment in English. Gotta practice it anyway.
Would be much better source, than foreign correspondents, who has not the slightest idea about how Hungarians feeling about this mess around.
The entire world believes, that we were rioting about Fleto's lies. Bullshit.

Go on Totya, go on! Let's explain them.

Petrétei has been sucked. Well done.
Now Mr Gyurcsany you are the next one.
?
A külföldi újságírók csak akkor vesznek be minket a hírekbe, ha tényleg valami nagy dolog történik (mint októberben). És ennyi, ebben ki is merült az angol nyelvű információ hazánkról (kivéve persze a befektetőknek szánt információkat). Szerinted a német vagy az angol adófizetőt nem érdekelheti, hova is kerülnek az úniós támogatások? Azért áttételesen őt is érinti, ami nálunk történik.
"Would be much better source, than foreign correspondents, who has not the slightest idea about how Hungarians feeling about this mess around."

picinyt valóban kéne még praktiszolni...

- a much better
- who have
- hungarians feel

...de azé hajrá...

...sacked. Sorry. Still gotta practice.
:))
anyway előtt vessző, hamár nagyon P.I.T.A. akarok lenni... ;)
kukacka
sztem a ...has been sucked... is jó. csak mást jelent. By Gyurcsány?
What is P.I.T.A.?
I got problems with commas, even in Hungarian and I'm not the only one. :))

Yeah. Suck is all right.
Ajtony, tegnap a legfontosabbat elfelejtettem megkérdezni.
Ott a kisbuszban, amikor lehűtötted a nekihevülni készülő társaidat, mit szóltak hozá?
nem csak akkor rögtön, hanem később?
Volt, aki megköszönte? Vagy haragudtak rád? Szégyellték magukat?
Hogy reagáltak arra, hogy kirántottad a szájuk elől a mézescsuprot?
Thanks. A good one. Still gotta learn.
:))
Látom eluralkodott az unalom. Vagy átment a dolog ilyen nyelvlecke sight-ba? Na mindegy, csak gratulálni akartam a kedves jobboldali elvtársaknak Orbán újbóli megválasztásához. 9. -szer?
Hát hiába, aki sohasem hazudott még, az meg is érdemli, nemigaz?
Pepe pedig -- véletlenül nagyon régóta ismerem -- úgy tűnik hibázott, mehet a süllyesztőbe.....
de, igaz, megérdemli...

ellenbógen nem site akart lenni az a Blick...?
Háát, eztet meg honnan ástad elő?

"REBISZ earned a name as the armored fist of the government in the 2006 riots."

Hol van ebben bármi korrektség, független tárgyilagosság, meg ilyesmi?

Ezek a zsaruk remélem jó sok évet kapnak, megérdemlik... de ennek nem sok köze van a tavalyi ügyekhez.
Jahh, az Amnesty meg menjen a búsba.
"An Amnesty Int'l report says that in two-thirds of rape cases in Hungary, the victim knows the attacker, yet few come to court. Many are denied justice. The rapists probably thought their victim was of the shy breed so they could get away with it. They were wrong this time"

Persze hogy az erőszak áldozatai ismerik az erőszaktevőt, mert az apjuk/nagybátyjuk/férjük/szomszédjuk. Pont ezért nem kerülnek bíróság elé az ügyek. De sajna ez nem csak itt van így.

És hogy sokaktól megtagadják a jogi védelmet/eljárást? Ugyan már.

Az végképp nevetséges és undorító szardobálás, hogy a zsaruk rendszeresen megerőszakolnák az utcán igazoltatott lányokat. Ezt honnan vették???
hát ha szerinted megérdemli, akkor nevezzük csak shit-nek ezt a véleménykört. Végülis Orbán már bizonyított. Egyszerűbb egy bizonyított lúzert leverni, mint egy erősebb ellenfelet.
valkür 2007.05.20. 18:12:04

Szia!

Nem volt gond. Nem lett harag a dologból, sőt! Inkább szégyellték magukat.

Az iskolai szünidőket betonkeverő mellett töltő legénykeként (a nyolcvanas évek body buildingje)abban az időben hármasával "ettem" a csenevészebbjét, így egyébként is szégyellniük kellett volna magukat, különben.:-)))

Gyűlölöm az erőszakot: Erősebbel nem érdemes kezdeni, gyengébbel meg szégyen.

Más: Sok ismerős, és rokon rendőrt kérdeztem, nem igazán hiszik a leányzó verzióját. Szerintük nem teljesen így történhetett. Azt mondják, hogy mindenképpen hibáztak, de valami más is lehetett a háttérben (vérvizsgálattól való félelem esetleg okozhatott felajánlkozást is. alkohol, THC,).
Azt mondják, hogy a fizikai erőszakot kizártnak tartják. Ez csak vélemény, de általános a testületen belül.

Az én véleményem szerint nem kell feltétlen fizikai erőszak, mert a félelem nyomán létrejövő szexuális kapcsolatot is erőszaknak tartom. Sok nőnek van kapcsolata a munkahelyi vezetőjével. Ezekben sokszor a munkahely elvesztésétől, vagy anyagi hátrányoktól való félelem a motíváció, nem a szex utáni vágy.

Egy fegyver, vagy a fizikai erő látványa már eleve megtörheti az ellenállást. Pláne öt nagydarab fegyveres látványa


Gyurcsány hirtelen kényszeres cselekvése viszont érthetetlen. A rendőrség vezetői sokszor hibáztak, de amíg bíróság nem mondja ki az elkövetők bármilyen felelősségét, addig őket is megilleti az ártatlanság vélelme. Egy sajtóhír miatt kirúgni azt a vezérkart, amelyiket az október 23-án történtek után kitüntette?

Kapkodás. Kapkodás mindenben, és mindenhol.

Üdv
kedves sandagyanú! az előző poszthoz írt kommentedet engedelmeddel ide beteszem, h itt is lássák. ugyanis nagyon igazad van. mégeccer bocs, nem plagizálni akartam:

"sandagyanú 2007.05.20. 17:31:56
Pokorni Zoltán és Kósa Lajos is elsütötte azt a visszatérő poént, hogy a helyszínen lévők nyugodtan letehetik csomagjaikat, "itt nincsenek rendőrök".

Mondja ezt egy olyan politikus, aki néhány éve maga is megtapasztalhatta milyen szar megbélyegzettnek lenni. Aki krokodilkönnyekkel küszködve ismerte el a sajtó előtt: apám besúgó volt.

Mondja ezt egy olyan politikus, aki néhány hónapja a televízió nyilvánossága előtt élcelődött egy plitikusnő társa testi hibáján/betegségén.

Mondja ezt két olyan politikus, akinek pártja kormányzása idején maga is élen járt a Rendőrség, Ügyészség züllesztésében, politikai játékszerré tételében.

Modnja ezt két polgármester. Vajon mit mondanak majd a városuk, kerületük rendjéért, közbiztonságáért felelős rendőrkapitányoknak? "Ne haragudjon, de inkább nem veszem ki a zsebemből a kezem! Azt hiszem rendőr van a szobában!??"

Ugye Tisztelt Pokorni "azt hittem rám szakad az ég" Zoltán? Ugye Tisztelt Kósa "amúgy tisztelem a nőket" Lajos?Ez tényleg Kurva Ország, és a legnagyobb kupi ott van a Duna partján, tele címeres ribancokkal

Sajnos ez a mi politikai elitünk. Emberi tragédiákat olcsó poénkodássá aljasító kibaszott vásári pojácák.

És dettó ugyanez a másik oldalon."

Elmehet mindenki a picsába! Akinek van egy csöpp esze még most emigráljon!

Azt hiszem valami kurva nagy gebasz van ebben az országban.
nyugi fiúk, nyugi...
már nem tartsokáig...
Lehet nézni a jó oldalát is nem? Nigériainak lenni még mindig sokkal szarabb. :)
Elnézést, fáradok.
"Sok ismerős, és rokon rendőrt kérdeztem, nem igazán hiszik a leányzó verzióját."

Hát igen. Ez a rendőr egyik ismerteőjele. Arról ismeri meg a civil állampolgárt hogy az valószínűleg ivott vagy drogozott, saját magát pedig az alapján azonosítja be hogy ő az aki mindig jól dönt, max. megvezetheti valami gonosz civil. Aki persze vagy drog vagy alkohol hatása alatt áll. Ez valami munkahelyi ártalom lehet. Ha pl. megmutatnád a rendőrismerősödnek, hogy "nézd már miket irkál ide ez a gyerek, ez most komoly?" akkor erre is jönne az ultimate válasz, "valószínűleg kábítószeres vagy alkoholos befolyásoltság alatt tette ezeket a kijelentéseket a fórumozó állampolgár".
Ajtony 2007.05.20. 20:20:22

"vérvizsgálattól való félelem esetleg okozhatott felajánlkozást is. alkohol, THC"

tudom, hogy neked nehéz ezt elképzelni, mert pasiként ezek szerint mélyen legbelül te is prostiként tekintesz minden nőre, de megpróbálok egy talán számodra fogható hasonlattal élni. te magad ezt írtad korábban: "Normális ember nem kattan be. Vettem már fel stoppost, jól nézett ki. Ketten voltunk, be kellett volna kattannom. Nem kattanok be, mert normális vagyok."

na hát (bár tudom, őrült nehéz lesz) képzeld el, hogy kb ugyanennyire nem jön be potenciális opcióként egy átlag nő agyában, hogy "opsz, ittam 2 pohár bort, inkább felajánlkozom, és leszopok 2-3 faszt, és seggbekúratom magam, egyszerűbb lesz az nekem."

nem Ajtony, a nők nem így működnek. és _ez_ az elkeserítő, hogy még a hozzád hasonló, egész normálisnak tűnő pasik is így gondolkodnak.
elef 2007.05.20. 19:30:00

Te se foglalkozz mással a vasárnapi ebéd mivoltán kívül, ha ilyen egyszerű összefüggéseket sem vagy képes felismerni ...
Az a furcsa, hogy az emberek nem ismerik az "ártatlanság vélelme" igazi jelentését. Mindenki úgy értelmezi, hogy ez azt jelenti, hogy egyik vagy másik szereplő ártatlan volt, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik. És előítéletei alapján kiáll egyik vagy másik verzió mellett. Megverték Malina Hedviget vs. kitalálta az egészet. Erőszakoltak a rebszes rendőrök vagy nem.
Holott ezt csak az tudja, aki ott volt. Az "ártatlanság vélelme" azt jelenti, hogy "fogalmunk sincs, mi történt". És persze reméljük, hogy a nyomozás kideríti, de sajnos gyakran nem.
Meg persze azt azért ki lehet következtetni, hogy a jelenleg ismert tények alapján, mi az aminél csak rosszabb történhetett. Az biztos, hogy az öt rendőr összevegyült, nem pedig külön-külön a dolgukat tették. Az is biztos, hogy hatodikként bevettek a rendőrautóba egy nőt, ami több szempontból helyteteníthető. Az is biztos, hogy ő valamiért nagyon megharagudott az öt rendőrre, hogy feljelentette őket nemi erőszakért. Szóval valamit szinte biztosan elkövettek a rendőrök, de innentől találgatás és hitvita.

Másik, amit furcsállok, hogy a bíróság és a média pozitívan elfogult a rendőrökkel. Azt hányszor hallottuk, hogy "Orsós Lajos kábeltolvaj ügyében a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott részletes beismerő vallomását, illetve különösen azt, hogy négy kiskorú gyermekről kell gondoskodnia"? (OTP-ügy)
Vagy hogy a csoportos nemi erőszakkal vádolt Kalányos Rómeó kétgyermekes családapa?
-lyla- 2007.05.20. 20:49:33
"nyugi fiúk, nyugi...
már nem tartsokáig..."
úgy...érted...h...jön...ovi...? jöjjön...bassza...meg...,de...programmal...és...tegye...rendbe...az...országot...
Hárompontos jóéjszakát...
Én azért olvastam itt a hírekben térfigyelő kameráról is. Igaz ugyan, hogy sok információ még nem publikus, de kétlem hogy GyF csak úgy, rosszkedvében váltotta volna le a főkapitányokat. Oka kell hogy legyen, még ha mi nem is tudunk minden részletet. Ez számomra annak a bizonyítéka, hogy amit a közvélemény tud, közel áll az igazsághoz.
A média pedig nemhogy pozitívan elfogult (bár most a zindex kivételesen egy fokkal normálisabb volt a vidéki seggnyaló újságoknál), de folyton leveszik ezeket a híreket a címlapról. Van itt egy országos botrány, erre a zindexen gombfoci, csodák palotája, meg Orbán kifigurázása a fő téma. Máshol ez még durvábban meg, adnak focit meg csöcsöt a népnek főcímben.
Más ilyen horderejű eseménynél külön dossziét szokott nyitni az index.
Bár lehet hogy én tévedek, és mindez valójában nem is olyan fontos.
whale rider 2007.05.20. 21:28:37
--
nem Ajtony, a nők nem így működnek. és _ez_ az elkeserítő, hogy még a hozzád hasonló, egész normálisnak tűnő pasik is így gondolkodnak.
--

Nem értem a felháborodást kedves whale rider, pontosabban a tények nem teljesen támasztják alá azt, amit írtál.
Szögezzük le: a nők döntő többsége tényleg másképp működik, ebben egyetértünk. De hát mint tudjuk, vannak kivételek a nők között is, akik azért úgy működnek ahogy Ajtony feltételezte. Erről mindenki meggyőződhet, csak autókázni kell kis hazánkban, főúton és figyelemmel kísérni a buszmegállókat.
Az általánosítással ezért nem értek egyet. Ajtony egy lehetőséget vázolt fel, ami akár meg is történhetett. Kizárni ez az esetet ugyanolyan hiba, mint valószínűsíteni, hogy ez történt.


Azzal vitatkoznék, hogy ez az egész ügy nagy horderejű lenne. Nem tudom mi lenne abban a dossziéban, ha az index megnyitotta volna.
Az ügy hordereje abban rejlik, hogy a miniszterelnöknél pont most telt be a pohár, avagy pont most volt egy jó alibi alkalom megválni Gergényi and Co -tól. Döntse el kinek mi tetszik.

A Fideszéktől viszont idétlen volt a rendőrökkel ebben a formában viccelni.
Tőlük egy hozzávetőleges elképzelést várt volna az ember, hogy szerintük merre tovább.
Corry 2007.05.20. 23:07:42

nem azt írtam, hogy prostik nincsenek.

ezen a mondaton akadtam ki:
"vérvizsgálattól való félelem esetleg okozhatott felajánlkozást is"

mert ez a mondat itt nem a prostikról szólt, hanem arról, hogy az egy simán elképzelhető szituáció, hogy _az átlag nő_ a vérvizsgálattól való félelmében esetleg felajánlkozik.

szerintem meg ez abszurd.
whale rider: én a prostikat extrém példának hoztam fel.
Egyébként amit az _átlag nőről_ írtál azzal teljesen egyetértek, én is úgy gondolom.
Ajtony 2007.05.20. 20:20:22
"Nem volt gond. Nem lett harag a dologból, sőt! Inkább szégyellték magukat."
Szia!
Ebben reménykedtem.
Az az igazság, hogy az embernek néha tényleg nagoyn kevés elég ahhoz, hogy állattá váljon és ha ilyenkor van valaki, aki visszarántja, utólag inkább örül neki hogy mégsem lett gazember.

"Az én véleményem szerint nem kell feltétlen fizikai erőszak, mert a félelem nyomán létrejövő szexuális kapcsolatot is erőszak..."
Ez így igaz.
És az a legborzasztóbb, hogy az ilyen zaklatásokat még a nők többsége is természetesnek veszi. Kicsit vihorászik a nyomulós főnökön, viccesen rácsap a kezére és örül, ha a végén mégis inkább mást baszogat. Ha meg emiatt kifelejtik a következő fizetésemelésből, nos, úgyis jó néha váltani.
Nekem nem sok részem volt benne, mert a szakmámnál fogva jobbára nők között dolgoztam, ott más miatt mentek a piszkálódások. Férfi főnököm majd' harminc éves koromig nem is volt. Akkor viszont egy csomó olasszal dolgoztam együtt és bizony olyan töménységben kaptam ezt a fajta nyomulást, hogy napok alatt rájöttem, hogy bizony ez is erőszak, méghozzá a javából. Elég gyorsan megtanultam úgy nézni, beszélni, tartani magam, szóval egyáltalán viselkedni, hogy eszükbe se jusson kézrátétellel próbálkozni. Lehet ez a mentalitás az oka, de azóta itthon alig találkoztam ilyennel. Persze hangsúlyozom, hogy egyrészt én munkahelyen teljesen aszexuálissá válok, másrészt meg azóta már tán ki is nőttem azt a kategóriát, amelyiket olyan szívesen abuzálják a főnökök.

Ezt a vérvételtől való félelmet ezt Te gondolod, vagy a megkérdezett rendőrök gondolják?
"Azzal vitatkoznék, hogy ez az egész ügy nagy horderejű lenne."
Szíved joga, ez tényleg szubjektív, ki hogy ítéli meg.
Viszont az én szubjektív véleményem az, hogy pontosan ez az a hozzáállás, ami miatt az ország ott tart, ahol.
Egyetértek azokkal, akik szerint nem szabad a rendőrökre általánosítani és nem szabad az egyes rendőrök orra alá dörzsölni a többiek bűnét.
Kollektív bűnösség nincs, ezt jó pár emberjogi alapokmány kimondja. Nyilván jó pár szar ember van a rendőrök között még, arányaiban valsózínűleg pont annyi, mint a tanárok, orvosok, fodrászok vagy a pékek között.
Szerintem szemétség beszólni a zsaruknak úgy általában, mert egyrészt nem mindegyikükre igaz, másrészt pedig nem az a célunk, hogy most aztán kigyalázzuk belőlük a szart is, hanem az, hogy rávegyük a testületet az öntisztulásra. Ezt pedig beszólásokkal nem fogjuk elérni, attól csak még jobban összezárnak és még inkább ellenségnek fogják tekinteni azt, akivel szemben intézkednek.
Lehet írni erről az ügyről, mert most napvilágra került valami amit tálal a sajtó. De szerintem közel sem tudunk mindent a csaj azt mondta ami neki a legjobb (Persze a térdelj le és szeress az ettől nem lesz elfogadható). Csak óvatosan a rendőrökkel mert nem tesz jót a közbiztonságnak a "lincshangulat".
corry: a buszmegallokat? talan inkabb a kamionparkolojra gondolsz, nem? de azok hivatasosak am, baratom. ami ugye hogy a francba jon ide? (raadasul van himnemu hivatasos is, az is felajanlkozik am konnyen, akkor most mit is bizonyitottunk?)
vaffanculo: istenien illik a nicked a temahoz... :)))
az egyebkent nagyon tetszik, hogy 2 napja meg olyan hozzaszolasok voltak, hogy mekkora szar a gyurcsany, ha nem rugja ki a fozsarukat, most meg olyanok, hogy ma' milyen elhamarkodott lepes, birosagi itelet elott...

(amit en nem hiszek. az, hogy mi nem tudjuk pontosan, mit is latott az a terfigyelo kamera, nem jelenti azt, hogy o sem.)
"CSAK ÓVATOSAN A RENDŐRÖKKEL.
Mert nem tesz jót a közhangulatnak."

Ez aztán az igazságérzet.

ROTFL, ROTFL, ROTFL

Az óvatosság tesz nem jót, mert óvatosan beszopjuk a bránert, aztán rossz kedvünk lesz, törünk - zúzunk.

"Akik bűnösek, szenvedjenek"Csak óvatosan a civilekkel.
nem tesz jót a közhangulatnak, ha a rendőrök önkényeskednek.

De az sem tesz jót Ungarolandiának, ha a sok bebetonozódott geciputtony a hivatalokban, ahol az ingyentelefon, meg a schollpapucs az egyetlen öröm, választja kifelé maga alá a viaszos ürülékét, és ha jön egy ügyfél, úgy lecseszi, hogy eszébe se jusson visszajönni.

esküszöm, kamerával kellene járni magyarország hivatalait, rendőri intézkedéseit.

hányinger

"amelyiket az október 23-án történtek után kitüntette"

Hányszor fogják még leírni ezt az ostobaságot? Persze a jobboldalnak jó így látni a történteket. Baszki, az a kitüntetés meg volt ítélve már okt 23 előtt, az átadás történt csak utána.

MOndok analógiát. A céged átuatlja a fizetésed pénteken. Te sikkasztasz mondjuk szombaton, de aznap lebuksz. A fizetés csak hétfőn érkezik meg a bankszámlára. Logikus-e, hogy a kollégák szerint a hétfőn jövő pénz a szombati sikasztásért jár? Nem, mivel az már pénteken elment, amikor még nem tudták, hogy szombaton mit csinálsz. Nos?
RE: Carnivora 2007.05.20. 13:01:52

"Szép a reakcióidő Magyarországon az októberi események miatt most rúgják ki a vezérkart ..."

Előbb nem nagyon lehetett. Merthogy:

1./ Szeptemberben, a TV-székház ostroma után Petrétei egyszer már beadta a lemondását, akkor Gyurcsány nem fogadta el.
Bizonyíték persze nincs rá, de sejthető, hogy akkor felsőbb utasításra pöcsöltek annyit a rendőrvezetők, és felsőbb utasításra küldték oda a szakképzetlen, megfelelő felszereléssel ellátatlan vidéki közrendőröket, ezzel az életüket és testi épségüket kockáztatva. Miután valószínűleg nem saját kútfőből cselekedtek, elég érdekes lett volna kirúgni épp a főrendőröket...

2./ Október 23-án valószínűleg ismét politikai utasításra cselekedtek, nem sok egyébbel lehet indokolni az akkori "koreográfiát". Erről akkoriban elég sokat cikkezett a sajtó, részletesen elemezték a rendfenntartók taktikáját, a tüntetők és a Fidesz nagygyűlés résztvevőinek szándékos összeterelését. A fenti állítás persze ismét csak hipotézis, közvetlenül (tudtommal) nem bizonyítható.

3./ A mostani esetek viszont alkalmat adtak a kétes hírnevű vezetők eltávolítására, Gyurcsány élt is az adódó alkalommal. Gondolom a forgatókönyv nem ez volt (hanem pl. az, hogy szép csendben maguktól lelépnek), de közbeszólt az élet.

4./ Ettől függetlenül nagyjából semmi nem lett jobb.

Most van egy lefejezett, borzalmas állapotban lévő rendőrségünk, soraik közt (a többségben lévő tisztességes egyenruhások mellett) különféle potenciális bűnözőkkel, agresszív verőlegényekkel és gátlástalan, megkenhető alakokkal, működő belső ellenőrzés nélkül. Van egy kétes ügyletekkel, milliárdos visszaélésekkel kapcsolatba hozható állambiztonsági szervezetünk. Van egy akadozó bírói gépezetünk, tele kurtán-furcsán lezárt (vagy elévülés miatt nem is vizsgált) ügyekkel, iránta meggyengült közbizalommal. Így állunk hát a rendfenntrtás-közbiztonság-nemzetbiztonság-bíráskodás vonalon.

Elemezhetnénk a morális és egyéb közállapotokat, a társadalmi elégedetlenséget, az uniós sereghajtó gazdaságunkat, a csak a túlélésre hajtó pénzügyi politikát, az elcseszett adópolitikát, a
magyar egészségügyet (további jelzők nélkül...), a közlekedést, az oktatást, a pályáztatási és a közbeszerzési gyakorlatot is. Valószínűleg egy kézen meg tudjuk számolni a jelenlegi sikerágazatokat. Lassan bármerre nézünk, minden romokban hever. Gyurcsány reformokat és dinamikus javulást ígért, mi látszik most ebből?

Bajainkat tetézi, hogy mindemellett a rendszerváltás utáni legtöketlenebb, legelképzeléstelenebb, leglegatyásodottabb, de ugyanakkor leghatalommániásabb és belső változásokra legképtelenebb ellenzéke néz a kormányoldallal farkasszemet. Tegnap éppen a kétszer bukott, megújulásra képtelen, néhány kulcsszó folyamatos ismételgetésénél előrébb nem jutó elnöküknek szavaztak újabb bizalmat, számottevő belső ellenzék megjelenése nélkül.

Jól állunk, és szép reményeink lehetnek...

Update: ha jók az értesüléseim (nem megerősített források szerint)...:), a csaj az egyik Hooligans tag babája. Felvetődik a kérdés, hogy ha nem az, aki, akkor egyáltalán kiderült volna-e ez az egész dolog.
Shadow, a fizetés nem jó analógia. Így lenne jó:

A céged kitüntet és megjutalmaz karácsonykor. Januárban kiderül sikkaszottál. Kirúgnak. A volt kollégáid kritizálják a főnököd: karácsonykor még meg is jutalmazta.

Ugye már másképp néz ki. Ha kétely merül fel komolyan, a rendőrök kitüntetését még az utolsó percben is fel lehet függeszteni.

A jobbos kritika arra vonatkozik, hogy akkor a kormány tagjaiban kétely sem merült fel, pedig már akkor jól láthatóan gáz volt.
valkür 2007.05.19. 21:23:05

A klasszikus, médiákban tolt szépség nem minden. Lehet szép, vagy láthatunk szépnek ettől eltérőt is. Részben a saját magunkról alkotott kép (gondolatban) szabja meg a külsőnket.

Szerencsére minden embernek más tetszik, így az életben léteznek "csúnya" párok. Ők egymást szépnek látják. Kinek van joga arra, hogy eldöntse: ki, vagy mi a szép. Az elfogadott ideál csak pillanatnyi divat.

Ha viccelni akarnék, azt mondanám: szerelj lámpát a bringádra, mert nem ismerheted az igazoltató közeg izlését!
:-)
Üdv
valkür 2007.05.19. 21:31:35

A "fehér gyűrű" általában bűncselekmények áldozatainak nyújt(ott) segítséget.

Egy "sima" rablás is nehezen feldolgozható élmény.

Üdv
Kikerülve minden vitai részt ,tudtommal ma ITT a magyar nyelv a kötelező.Most megint a "Zugügyvédet" hívom segítségül,hogy szorítsa rá eme elmeháborodottat arra,hogy attól még nem lesz igaza-ha "ángliusul" löki be a dumát.Akinek ez kell,lehetséges,csak meg kell hirdetnie az angolnyelvű honlapot;ill.ezt átkategorizálni.
Az aki fosik minden érdemi vitától,mi a fenének indít el egy honlapot?Megkérdezem azt is,milyen vitapartner az,aki ellen érv esetén csak lebunkómucsaizzajellemtelen senkiházizzaéselmélyébenbomlottan ítéli,ki vele szemben mer állást foglalni.

Mintha kezdené vitustáncát járni.-OTT a normálidegműködés határán.

Az,hogy valaki öntörvényű nézeteit vitára bocsátja,-szonda-mit bír a nép.De ha .....(moderált rész),akkor jogosan merül fel a logikusan gondolkodóban is,hogy ezt az emberkét talán kezeltetni kellene.Attól,hogy valaki angoltanári diplomára tett szert,nem következik,hogy birtokolja a "bölcsek kövét".Na ezt itt fényesen láthatjuk,mint bizonyított tételt.
Ki az,aki eme logikátlan és öntörvényű vadat szeretné vére gatyába rázni??????
Mert mint tapasztalom,fosik a jó nép.Mitől vagytok beszarva?Ki ez a SENKI?
Barátaim,gondolkodjatik:itt,mi tarjuk a "nívót" a vitáinkkal;s ez a senkiházi dicsekszik az "Ő" látogatottságával.

Mindenesetre:vasárnap még megírom a záró "igehirdetést",ebben a stílusban.Ezt is csak azért,hogy ne lehessen mégegyszer az mondani "részeg" vagyok.Bizony,amikor ezt az ember fölfogja,hogy mi is a lehetősége:M E G R S Z E G Ü L.
Örömmel venném,ha VALAKI Árpádot kijózanítaná.
NN 2007.05.19. 22:21:09

Az én véleményem nem mérvadó, de ezzel együtt:

Ha valakivel összeköltözik az ember(házasság) az jelent valamilyen lelki közösséget is. Akármilyen gerjedt állapotban is, ennek kell legyen hatása.

A szexnek első sorban örömszerzés lenne a célja (az ösztönökön már reméltem, hogy túl-törzsfejlődtünk)ebbe csak akkor fér bele erőszak, ha a másik fél kimondottan igényli(ilyen is van).

Üdv
molaris 2007.05.21. 09:28:28

Ezt a kört már annyiszor lefutottuk.
Most speciel mi a nyomja a lelkedet?
:)

Az újsütetű rendőrvicceket mesélgető fideszes politikusok elmehetnek a jó búsba. Gondolom meg vannak győződve, hogy minden rendőr gyurcsányista ávós brutál verőlegény, az 50-es évekből visszamaradt gondolkodásmóddal. Pedig nagyon nem. Ezekkel a hülye viccekkel csak a szélsőjobbot és az igazi gyurcsányistákat igazolják. Mégis hogyan akarnak kormányozni ilyen éretlen hozzáállással? Vagy csak a rendőrök ellen akarják hangolni a népet? Vagy tovább akarják fokozni a nép bizonytalanság-érzetét? Persze ez kormányváltó hangulathoz jól jön, de meglesz még a böjtje. Idióták.
Most van az, hogy megtiltottam a barátnőmnek, hogy este rendőrnek megálljon. Jöjjön csak szépen haza, küldjék ki a bírságot vagy kezdjenek el utána menni, addig szóljon nekem vagy akármi. Befizetem én szívesen a bírságot, ha ennyiért biztonságban tudhatom.
whale rider 2007.05.20. 21:28:37

Nem az én véleményem volt, mint írtam.

Sajnos viszont azt tapsztalom, hogy sokat változott a világ.
A "szegénylány hozománya" ma már nem érték.

Az ifjúságot sikerült olyan morális állapotba hozni, hogy igenis elképzelhető.

Nap, mint nap látható egy tévécsatorna hirdetése, amiben a nyár ütősnek szánt műsorába keresnek vetkőzni hajlandó lányokat. A fődíj: egy Fiat kocsi, és egy címlapfotó. Ha alig lesz jelentkező, igazad van. Ha tolonganak a lányok, át kell értékelned a sommás véleményedet.

Mellékesen: Annak idején szintén egy tévécsatornán ment egy "műsor", amiben tízezret fizettek(a VV tuskójából TV sztárrá váló srác) egy meztelenségért, amit milliók láthattak. Volt, aki csak cicit virított, de volt aki teljesen levetkőzve hintázott a kamerák előtt(Ő többet kapott, talán 30 ezret).

Világszám: Mónika L. kisasszony orális viszonya az ovális teremben. Majd három évvel később dns mintát tudtak venni a hölgy nyári ruhácskájára freccsent elnöki izéből. Arrafelé nem mosnak? Netán előre eltervelték? Mi lett volna, ha Mónika erőszakot mond?
Minden esetre anyagilag jól jött ki a buliból.

Annyi minden történik, és sokszor kétséges az ok. Én csak egy apró kétséget engednék meg magamnak.

Semmilyen formában nem tartom elfogadhatónak a konkrét esetet. Egyszer már leírtam: a pszichés kényszert is erőszaknak tartom, de nem ugyanaz, mint a fizikai.

Üdv

"kukacka"-szerinted?
Az aki nem seggnyalója Árpádnak,itt alig-alig marad meg.Nos én kitartó vagyok.Mi a fenéért nem lehet egy "profi" vitatkozóval érdemben vitatkozni??
Az aki ma Isten létező valóságát tagadja-
ezzel tagad minden jogalapot a zsidó állam létezésére.Az,hogy ma kettősmérce van,vagy Árpádnak diliflipnije a Ti gondotok.
Azt viszont vindikálom magamnak,hogy megvilágítsam mennyire nem tudtok SEMMIT.
mollaris
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.21. 09:51:01

Egyetértek. Érdekes lesz nekik együtt dolgozni ezzel a rendőrséggel, ha netán 2010-ben nyernek. Mert tévedés ne essék, ők most nem a vezetőséget vagy a bcs-t elkövető rendőröket bírálták. Nem, ők ez egész intézményt démonizálják.

Arról nem isz beszélve, hogy 36 000 ember már sicher, hogy nem fog rájuk szavazni. Plusz a családtagok.
Virág.et. Elég sok rendőrt ismerek, mondjuk csak tiszteket. Hát a fiataloknak kqrvára tele van a töke a kormánnyal, meg mindennel. Lehet a demokrácia vesztett el 36 000 szavazót.

A fideszről jó emlékeik vannak, adtak ugye neki fizetésemelést, no meg ugye akkor nem volt ennyi joga a bűnözőknek (kivétel terrorista fasiszták), mint manapság.
valkür 2007.05.20. 23:57:20

Első téma: Valamikor réges régen, az üveghegyen is túl - A feleségem csini csaj volt (nekem még ma is az)az átlagnál nagyobb mellbőséggel. Sokszor jött haza rosszkedvűen a munkahelyéről. Általában elütötte a kérdésemet azzal, hogy fáj a feje, azért. Egyszer viszont elsírta magát, és nagy nehezen elmondta, hogy a cég egyik vezetője nem éppen úriemberként próbál meg közeledni hozzá. Nem tudok többről, de akár komolyabb is lehetett, hiszen a szégyen miatt nem biztos, hogy mindent elmondott.

Másnap megvártam a manust a cég előtt, és a fülébe súgtam valami borzalmasat (mint már említettem, a fiatalkori betonkeveréstől elég masszívan néztem ki). Utána már nem volt gond, viszont előtte akár egy évig is tarthatott a zaklatás, mire rászánta magát, hogy beszéljen nekem erről.

Második téma: Nem az én véleményem, hanem egymástól független rendőröktől kérdezetem meg, mit tartanak az esetről. Szinte egybehangzóan mondták a kérdéses vérvételtől való ijedtséget.

Üdv
Ajtony 2007.05.21. 10:06:26

Állítólag orvosi látlelet van arról, hogy ténylegesen erőszak volt.

Az a bizonyos tv műsor még mindig megy: undorító. A média nyomatja ezerrel a fiatal lányoknak, hogy legyetek kurvák, az a nyerő, azzal lehet semmi munkával jó sok pénzt keresni.
Magyarország a kurváival és a pornósztárjaival a nemzetközi mezőny élvonalába tartozik. Még hirdetési kampányt is indítottunk: Laki Zsuzsi plakát - egy közülünk.
Sok lány számára valóban a prostitúció jelent egyetlen kiutat a minimálbéres, munkanélkülisegélyes léleksorvasztó nyomorból és sokan tényleg bármire képesek, hogy kitörjenek. Erre van kereslet. Ez vajon kinek a hibája?

Általános gyakorlat, hogy a prostik ingyenszolgáltatnak a zsaruknak. Erről régebben már többször is hallottam. Lehet, hogy ez a lány egy jobbféle autóban ücsörgött, meg elég fiatal. Következtetés: csakis valami prosti vagy pornósztárocska lehet. Gondolom ezt gondolták róla. Rutinszerűen. Pechjükre nem.

Egyébként meg kellene tiltani, hogy bármiféle szexelést folytassanak a rendőrök szolálat közben. Még prostikat, sőt egymást se dughassák. És akkor nincs vita. Aki dug, az repül, akár felkínálkozott a csaj, akár nem. Végül is azért kapják a fizetést, hogy a rosszlányokat helyre tegyék, nem azért, hogy élvezkedjenek az adófizetők pénzén.
Miféle védekezés ez a "felkinálkozott" duma. Ez a gyakorlat még felháborítóbb, mint az egyszeri megtévedés, mert ez egy általános, az egész állomány korrupt hozzáállását tükrözi a rendőri munkához.
Tételezzünk fel egy (számomra most valószínűtlen) kontraverziót, vagyis, hogy a "Zsanett" hazudik, az öt rendőr igazat mond.
Mielőtt összeesküvéselméletemet nyilvánosságra bocsájtom, leszögezem, hogy lesznek itt tények is, csak mi majd évek múlva (bírósági tárgyalás mikor? - tolvaj rendőr ítélete kb egy hét alatt megvolt, máskor 4-5 évet is várni kell), mint min. 6 hazugságvizsgálat, DNS minta, orvosi lelet, térkamerák.

Addig is bosszantásul: Fidesz konspiráció van a háttérben. Rátkay Fülöp (Philip) ismeretségi köréből (Hooligans) felbérel egy csajszit (profi őSimester), hogy játsza el a történetet. "Zsanett" napokig (hetekig) cirkál autójával papírok nélkül betépbe, belőve, csacsirészegen, míg végre igazoltatják. A művelet sikerrel jár, "a példás családapa" bevágja neki a lompost, majd a fizikai sérülésekről maga gondoskodik.
Az operációs művelet háttéralakjai: Orbán (zsenialitás), Pokorni (titkosszolgálati ismeretek), Mikola (orvosi háttér), és az az 56-os veterán matróna (bocs nem ugrik be a neve), aki az életszerű tapasztalatokat hozza. Eredmény: Diadal a pártkongresszuson, az eddig követelt lefejezés megtörténik.
őrnagy

OV mit emelt és mikor? Medgyessy emelte az illetményalapot, amiből a rendőrök is kiszorozzák a fizetésüket. Többször is egymás után. Meg is lett a dolog böjtje.
Az utolsó mondatodat nem értem. A "bűnözök jogai" ugyanazok a rendszerváltás óta. Ezen az új Be. sem változtatott (mellesleg az is 1998-as tv.). Mire gondoltál?

Abban igazad van, hogy sok a jobboldali érzelmű rendőr, akik főleg az ottragadt dinoszauruszok meg a cigánybűnözés miatt fordulnak jobbra. Na most perpill épp őket veszíti el a Fidesz a "jópofizással".


Az tenné fel a pontot az i-re, ha kiderülne, hogy nem is történt erőszak és az öt rendőr nem követett el bcs-t. Az olyan méltó, magyaros befejezése lenne a történetnek.
"Virág et"-ember,ne csak két tárgyalás között a bíróság folyosóján!!Kinn a mindennapokban :piacon,ABC-ben,SZTK-ban(?)utcán és villamoson,vs.tetszőleges tömegközl. eszk..
Azért szerintem ezt a büdös és velejéig romlott bandát kb.80% szidja.Szerinted ez hová vezet?
"ők ez egész intézményt démonizálják"

Ez nem igaz. A vezetéssel volt gondjuk, ami (szerintük) politikai megrendelést teljesített. Ezt ki is hangsúlyozták.
Melyik az a hülye párt, amelyik magát a rendőrség intézményét kérdőjelezné meg?
Virág et. 2007.05.21. 10:09:26

Mintha mind a Fideszre szavaztak volna. A testületen belül mindig az MSZP szavazók voltak többen. Sokkal többen.

Ez nem az idétlen vicc mentsége, hanem tapasztalati tény.

A vicc izléstelen volt.

Üdv
Bocs!! :a "büdösbanda" a kormány és csatolt szervei.
"Felkínálkozott"
Ez jó duma. Asszem bemegyek vmelyik intézményükbe, és egy nekem tetsző rendőrnőnek felkínálkozom. Kutya kötelessége félredobni az éppen végzett munkát és félrevonulni velem. Vagy nem?

Nyilvánvalóan nem. Ha a felkínálkozott, mert félt a vérvételtől verzió igaz (sztem nem igaz), akkor ez erőszak + zsarolás együtt. Most jobb a rendőröknek, hogy még több szart magukra kennek? Legalább vmelyik elkezdhetne végre gondolkodni logikusan. Igaz a fegyveres őr azért van, hogy a logikát be ne engedje az ajtón.
SZTK? Olyan még van? Villamossal nem járok, köszönöm. (Megjegyzem: két tárgyalás között a bíróság folyosóján is szidják a rendőröket.)

Szidják a rendőrséget? Na ne mond. Sőt, mondok egy újat is: az APEH-ot is szidják. Meg a bírót a focimeccs alatt. Ezek nem népszerű szakmák. Őket nem szokás szeretni.

Azért nagy a különbség a szidás és démonizálás között. Tudod, az afrikai és a dél-amerikai katonai diktatúrákat leszámítva nincs ország rendőrség nélkül. Azt állítani, hogy 36 000 ember mind bűnöző, erkölcstelen vadállat az gyerekes.
biohouse,

Ha ezt komolyan gondoltad, írnod kéne.
Tudom ajánlani az Ufómagazint indulásképp. Össze tudlak hozni Hargitayval, ha akarod.
Ajtony 2007.05.21. 10:06:26

egy gond van ezzel a "hát elkurvult a világ, ma már bizony ilyen is elképzelhető" érvrendszerrel, mégpedig az, hogy az általad képviselt hozzáállás egyáltalán nem újkeletű, ami egy újkeletű jelenségre lehetne friss reakció... az, hogy "áh, biztos maga ajánlkozott fel" vagy " ó, hát biztos provokálta" sajnos ősrégi érvek.

idézzem?...

"85 százalékuk kurva. Dugni akart, és megegyezési problémái támadtak. Nyíltan vagytitokban prostituáltak.�

Egy rendőrtiszt, a nemi erőszakos ügyek szakértője"

amnesty.hu/content.php?oldal1=5&oldal2=43&oldal3=97
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.21. 10:24:35

Az egész országról ad hiteles képet az eset. Máshol se jobb a helyzet. Pénzzel minden elintézhető.

Manapság nem hallom Lengyel Laci: mindenki megvehető, csak az árak változnak című áriáját.
"Melyik az a hülye párt, amelyik magát a rendőrség intézményét kérdőjelezné meg?"

Jobbik, Fidesz, KDNP. Asszem eddig ezek azok. Olvasd el a kongresszus összefoglalóját. És ez nem újkeletű dolog, ősz óta megy, csak most kapcsoltak nagyobb fokozatra.
travis

Politikai megrendelés az erőszakos közösülés?
biohouse 2007.05.21. 10:27:41

A tolvajrendőr ügye a katonai ügyészségre tartozott. Kamera vette fel az ürgét, aki teljes beismerésben volt. Sima ügy, gyors eljárás. Lehet ezért kapott ilyen enyhe büntit. Ha ő is össze-vissza szarakodott volna tagadással, ügyvédekkel, bizonyítási kényszerrel, meg minden, akkor lehet, hogy sokkalta többet és letöltendőt kapott volna. Mindenki érdeke az volt, hogy gyors ítélet szülessen. Bünti megvolt, sajtó szájat befog és kész. Nem számíthattak erre az öt idiótára.
Virág et,

Jobbik le van szarva, hőbörgő, fődbuta zsebnácik.
Bár nem olvastam a kongresszus-összefoglalót, mert annyira nem érdekel egy kirakatnyilatkozat, de azt nem hiszem, hogy magát a rendőrség intézményét támadnák.
Bizonyos rendőri módszereket, összefonódásokat igen, de ez teljesen más dolog.
Én eddig egyetlen fideszestől sem hallottam, hogy szüntessük meg a Rendőrséget. A személyi kérdéseket ne keverjük az intézménnyel kapcsolatosakkal.
Vierág et,
Nem, az nem.
De az őrizetesek testi-lelki terrorizálása a fogdában, igen. Rendőrtől hallottam, ki volt adva.
A tolvajrendőr teljes beismerésben volt és az által elkövetett bcs is csekély súlyú volt. Ilyen esetben a be. ismer ún. bíróság elé állításos eljárást, ami sokkal gyorsabb a normál eljárásnál, de csak a fent részletezett feltételek esetén alkalmazható. Az enyhébb ítélet (bár ez viszonylagos) a tevékeny megbánásnak és a részletes beismerésnek köszönhető (feltehetően).
Virág et. 2007.05.21. 10:28:41

"Medgyessy emelte az illetményalapot, amiből a rendőrök is kiszorozzák a fizetésüket. Többször is egymás után. Meg is lett a dolog böjtje."

Ez konkrétan nem igaz. Medgyessy első három évében nem emelkedett a rendőrségnél a bér (valami 3% körüli volt összesen, az is valami pótlékból jött össze).

OV idejében háromszor volt 20% körüli béremelés.

Én hallgatom a morgolódó rokonokat.:-)))

Üdv
travis

Az ilyen félvicces kijelentések, hogy "mindenki biztonságban van, mert itt nincsenek rendőrök" és társai nem a vezetésnek szólnak. Expressis verbis persze nem mond olyat a Fidesz, hogy számolják fel a rendőrséget, de ezzel a kommunikációval nyíltan a rendőrség ellen hangolják a választóikat.

Ha nem hiszed, kérdezd meg az ideírókat, akik jelezték, hogy nem fognak megállni a rendőrnek igazoltatáskor. Elvileg az összes vezetőt leváltották/lemondtak. ORFK, BRFK, REBISZ, a miniszter is. Na, szeritned most megállnak majd?
Ajtony 2007.05.21. 10:39:41

De, máshol sokkal jobb a helyzet. A lengyel, cseh és nyugat európai lányoknak nincs ilyen rossz hírük. A magyar, ukrán, moldáv lányok uralják a piacot. Egy angol vagy holland lány nem megy el kurvának, mert másképp is boldogulhat.
Nálunk meg a becsületesen és keményen dolgozó lányokat, nőket sokszor ugyanúgy lealázzák a munkahelyükön, mint a prostikat. (Még ha nem is szexuális értelemben.) Akkor meg miért ne legyenek inkább prostik, azt legalább is megfizetik. Tragédia.
Virág,
Tehát akkor, nem lehet keményen bírálni a Rendőrséget, mert egy-két elvakult hülye rögtön az intézmény elleni támadásnak veszi?
A Rendőrséggel ma súlyos problémák vannak, és ezt ki kell mondani! Pont azért, hogy megmenthető legyen az intézmény.
Virág.et a fidesz alat termelték a katonák, a rendőrök, a köztisztségtelenviselők bértét 70%-al.
De tök mind1

Mint ahogy az egész ügy már lezárható. Vannak gondok a rendőrséggel, "erősen" felszínre is tört, ilyenkor normális országban a vezetők lemondanak, megtették ( bár nem önként távoztak). Végre van valaminek következménye. Ennek örülni kell, nem fikázni az ellenzéket, Gyurcsányt stb.
Kedves forumozok, gondolkodjatok picit.

Ez nem kerek. Megy a lány, megfordul hajnali 2-kor szabálytalanul, majd amiert nincs bekapcsolva a biztonsági öve, megfenyegetik, hogy elviszik vérvizsgálatra (?????????) majd elsumákolják, de nem pénzt szeretnének elsősorban hanem inkább jól megerőszakolják (??) UTÁNA hazaviszik, és meg le is huzzák 20 rongyal? mert nem volt bekötve ? adca a buntetőpont, kifizetem a birságot és még igy is jobban járok. (már az aktus nélkül persze)

Persze nezzuk tovabb. Ezen felbuzdulva lefejezik a rendőréget. Halkan kérdezném, hogy vajon a rendorok hogyan birkoztak meg azzal, hogy a közvetlen feletessüknek lenyomják a torkán, hogy ők biza kimennek portyázni estére a Kerepesiről, hátha csurran cseppen valami. Az ok, hogy felfele tejeltek. Az ok, hogy lemondatjak a vezetőket nem az, hogy pár hulye megerőszakolt egy lányt, és nem az, hogy egy masik hulye bekamerázott bunugyi helyszinen lopott, vagy hogy fejre lottek a gumival fél éve. Ezek mind mind elhanyagolhatóak, semmit nem számitanak ahhoz a tényhez képest, ami ha kiderül akkor az mindezeknel rosszabb, mert alapjaiban mutat ra a rendőrség legnagyobb keresztjére azaz, hogy a rendőreink szervezett keretek között a vezetők (mind közvetlen, mind felső) tudatával, sőt támogatásával zsebre portyáznak. És bizony felfele tejelnek ha arról van szó.

Ha valaki rendőr az csak annyit jelent, hogy rendőr funkciójában sokkal szigorubb jogai és kötelezettségei vannak. Ennek megfelelően komolyabb felelősségrevonás is jár, és semmi, de semmi gond nincs azzal ha egy sokezres állományban előfordul ilyen vagy olyan, akár buncselekmény. Megkapja érte a buntetését, fegyelmi, kirugják, lecsukják. A baj ott van ha az a szervezet, ahol ezeknek a folyamatoknak tisztulást kéne eredményezni olyan melyen romlott, mint itt.(itt meg kell jegyezni, hogy nem minden rendőr ilyen, de az tény, hogy 2000 után már készültek olyan belső jelentések amik azt vizsgálták hogy az Ig.rend-esek között milyen pozició harc, illetve "kvázi licensz" dijjak mozognak egy-egy jobb helyen átigazoltatott éjszakért.)

És szintén csak megkérdezném, hogy vajon a Gergényi hogyan szerzett 1/3-os tulajdonrészt a Pintér Cégében nem is olyan régen.

Lehet okoskodni, meg lehet sarat dobalni, sőt morális vitákat folytatni azon, hogy a közhatalommal való visszaélés vagy a nemi erőszak jobban elítelendő, de arról illúziótok ne legyen, hogy a felső lakkréteget sem kapirgáljátok azzal kapcsolatban ami az országban folyik. Még te sem Árpi, még ti sem indexesek.elsősorban hanem inkább jól megerőszakolják UTÁNA hazaviszik, és meg le is huzzák 20 rongyal? mert nem volt bekötve ? adca a buntetőpont, kifizetem a birságot és még igy is jobban járok. (már az aktus nélkül persze)

>>"Ugyanígy, aki
>>erőszakszervi pályát
>>választ, "genetikusan"
>>agresszívebb, mint aki
>>mérnöknek megy, vagy
>>klasszikafiliológusnak."
... filológus...
>>Ebben meg valószínűleg
>>neked van igazad.
40 évig voltam hivatásos katona --és villamosmérnök --és főiskolai tanár. Mindhárom területen eredményes és elismert. Azért választottam(tuk) ezt, mert nem volt pénz a taníttatásomra és ez egy olyan bentlakásos iskola volt, ahol még zsebpénzt is adtak.
Genetikusan.
A többi stimmel.
Ajtony

A rendőrség illetményalapa a köztisztviselői illetményalappal egyező. Azt szorozzák. Medgyessy ezt növelte, tehát így nőtt az ő bérük is. Ha adsz egy kis időt, kikeresem Complexből az összeg pontos alakulását.
Zorbi kétszer emelte a minimálbért.
19.500-ról 40.000-re, következő évben 50.000-re és ez felfelé tolta a teljes közalkalmazotti bértáblát is.
A vége rajtamaradt a copypaste miatt :)
Őrnagy

"bár nem önként távoztak"

Ketten önként távoztak: a miniszter és a Dobozi. Előbbi már egyszer korábban is ment volna. Csak a tényszerűség végett.

travis

Kritika kell! Ellenségképzés nem. Rendőrség lesz Fidesz alatt is. Azzal, hogy mesterséges ellentéteket képzünk a kirívó esetek kapcsán, az országnak ártunk. Nem a kormánynak, az országnak. Ha ez érdekel bárkit is a Fideszből, nekem nem úgy tűnt a kongresszuson látottak alapján.
A minimálbérnek semmi köze a közszférához... Mindjárt írok számokat.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.21. 10:53:18

Ha önként választ valaki ilyen szakmát, még akár tisztelhető is.

A családokban előforduló gondok egy részét mindenképpen megoldja a létezése. Mert ugye létezik "fejfájás", és ha ez nincs szinkronban a felek között....

Üdv
Virág et. 2007.05.21. 11:03:50

Már hogy a búsba ne lenne köze? A minibálbér alapján szorogatják fel a béreket iskolai végzetség, szolgálati idő, stb. alapján.
Kukacka ez nem igy van. pontosabban féligazság, mivel azért ennél egy fokkal szofisztikáltabb a közalkalmazottak bérképzése. Mondjuk úgy hogy a minimálbér megjelenik benne (mint ahogy máshol is definico szerint) de nem "alapja".
Na, így alakult az illetményalap. Gyakorlatilag ennek szorzata (+ bizonyos százalékai) a rendőri fizetés. A vonal után már MSZP-SZDSZ időszak van.

1998 - 26 000
1999 - 26 000
2000 - 28 150
2001 - 30 600
-----
2002 - 33 000
2003 - 33 000
2004 - 33 000
2005 - 35 000
2006 - 36 800
2007 - 36 800
Jonas-R,

Oké, amit írtál, de ahhoz, hogy fény derüljön a belső korrupció ilyen szintű összefüggéseire, sajnos kellenek az ilyen ügyek, amik elindíthatják a belső vizsgálatot. Csak úgy magától sosem indul el semmi.
kukacka

"Már hogy a búsba ne lenne köze? A minibálbér alapján szorogatják fel a béreket iskolai végzetség, szolgálati idő, stb. alapján."

Nem. A minimálbérnek semmi köze a közszférához. A közszféra a költségvetési törvényben megállapított illetményalapot szorozza fel a szolgálati idő szerint. Erre jön a beosztás és az egyén pótlékok (megye szint pl., nyelvtudás stb.).

A minimálbér kikötés a piacnak szól. Azt nem szorozzák. Nézd meg a jogszabály, ha nekem nem hiszel.
"Virág et."-Virág-om,Te is tudod és érzed,hogy kitört Belőled a szakma.Nem az a lényeg amit mondtál,mert hol a fenébe szidnák a rendőrt,ha nem a bíróság folyosoján?Vica-versa!!
Virág ne ködösíts ez nem védőbeszéd,mi minden jót mondanak erre a kormányra a héköznap emberei?Na ezt add elénk!
Legalább egy hiteleset!!!!!
Tudom, hogy komplikáltabb a kiszámolása. De ez a lényegen nem változtat: a fidesz jelentősen megnövelte a béreket 2001-2002-ben.
És talán éppen ezért veszített. Azt mondták megvan a fedezet gazdaságilag, a nép meg vérszemet kapott, még többet, ny-európai bért akart.
Virág et. 2007.05.21. 10:59:44

Szerintem az előírt köztisztviselői béralap régen nem volt kötelező, csak a minimális összegnél nem lehetett kevesebb.
Ha valahol ettől felfelé eltértek, addig nem volt kötelező az emelés, amíg el nem érte a központi érték az adott helyen megállapítottat.
Sok önkormányzatnál már a 38 ezret is elérte(testületi döntés), mikor az állami kötelező még csak 33 ezer volt.

Ennek alapján hihető a rendőr rokonaim által elmondott, (állománygyűlésen magam is hallottam 2004-ben) bér helybenjárás éveken keresztül.

Valós emelés csak Medgyessy megpuccsolása után volt.

Üdv
"Virág et."-ez a számsor sem így igaz,vagy az Asszony munkahalyén minden bérszámfejtő csont hülye a matekhoz/ÁNTSZ/.
kukacka

A Fidesz a minimálbért növelte meg, ami a piaci béreket befolyásolta. A közszférás béreket kisebb mértékben emelete az egész négy év alatt, mint az MSZP. Ez volt a 100 lépéses hülyeség első mozzanata, ha még emlékszel.

molaris

Ki a hétköznapi ember? Én az vagyok?
Oké, lehet, hogy akkor a rendőröknél más, de a muternak érezhetően megugrott a zsetonja. (közalkalmazottként)
Nekem meg 2000-ben 35.000 volt a bruttóm. És éppen otthagytam a picsába a közszférát, mielőtt szép emelést kaptam volna. Szívás.
Virág et. 2007.05.21. 11:15:49

2002-ben ha még Orbánék emelték, akkor a te számaid alapján sem emelt Medgyessy. Nyáron volt kormányváltás!

A következő 2005-ben volt, akkor volt a puccs.

Üdv
Ajtony + molaris

Ezt a mindenkor költségvetési törvényekből copyztam ki. Szerintem a neten is utánajárhattok, de egy complex-szel mindenképp.

20%-kal (+ vagy -) el lehet térni az illetménytől (nem az illetményalaptól), DE ez egyén vezetői döntés és a tlejesítményen múlik. ÉS a kormány a költségvetésből csak annyi pénzt biztosít a bérekre, amennyi a jogszabályból kiszámítódik. Magyarán, ha egy ember többet kap, akkor azt egy másiktól az adott szerven belül le kell vonni. Vagy valahogy kigazdálkodni.

Nem velem vitatkoztok, hanem a köztisztviselői törvénnyel és a költségvetési törvényekkel. Én ezt tényleg nem akarom tovább érőltetni. Magatok is utánanézhettek.
Ajtony

"2002-ben ha még Orbánék emelték, akkor a te számaid alapján sem emelt Medgyessy. Nyáron volt kormányváltás!"

A költésgvetési törvényt mikor hozza az ogy szerinted?
Ajtony

Megkövetlek, Orbánék 2 éves költségvetési agyréme megkavart. 2002-re (a kampányra :) ) még a Fidesz emelt.
Pascal:
Azért sántít az analógiád, mert ez akkor lenne igaz, ha Gergényi szeptemberben kapott volna kitüntetést (és az át is lett volna adva), és azt októberben vissza kellett volna vonni. De a helyzet az, hogy valójában október előtt kapta a plecsnit: még az események előtt dőlt el, hogy kapni fog, csak maga az „átutalás” tartott hónapokig.

Egy köztes megoldás az analógiára: Az igazgató tanács szeptemberben kihirdeti, hogy ki fog karácsonyi jutalmat kapni. Októberben felmerül a gyanú hogy sikkasztottál, de sokan csak az ellenlábasaid áskálódásainak vélik a vádakat. A gazdasági osztály vezetőjét felszólítják, hogy ne utalja át a jutalmadat, ám az akár hisz a pletykáknak, akár nem, mindenképpen kénytelen utalni: mivel az igazgató tanács hivatalosan nem vonta vissza a döntést.


Mivel a kitüntetést nem a polgármester adta, hanem a közgyűlés, így nem innen-onnan kellett volna üzengetni, hanem hivatalosan napirendre tűzni a felfüggesztést a közgyűlés előtt. De így a jobboldalnak is jobb, mert lehet puffogtatni, hogy lám ez a Demszky milyen köcsög, hogy kitüntette. Valóban furán jött ki, de a jogi dolgok már csak ilyenek: a segélyt is oda kell adni a BMW-s bácsinak, ha papírja van róla, hiába nem akarja a pénztáros.
"Virág et."-így ,módosítva-már oké.De Fószerkám,a törvénynek EGYÉRTELMŰNEK kellene lennie!Mondjuk akkor másfelé orientálódtál volna.
Na ezért nem szeretitek Istent:Aki azt mondta:bűn,büntetése halál.Na lehet fellebbezni.Várom az első sikeres ügyvédi perbeszédet az általam közöltön kívül.
molaris

A törvényeket nem én hozom. Egyértelmű ez, csak bonyolult. Mármint a különböző számítási technikák. Kell hozzá matematikusi véna, ami nekem nincs.
Így már rendben, shadow, hozzátéve persze, hogy az átutalás felfüggesztésére volt már ilyen esetben példa - profi cégnél - amennyiben a vád megalapozott. És Gergényi esetében a viperás képek, a földön fekvők megrudgosása, a nyilvánvalóan túlzó rendőri tanúvallomások - Kruchina fivérek esete - több mint elegendő lett volna.
Pascal, Shadow: ha tényleg ilyen bürokrata bálnaként tud csak reagálni a rendszer, akkor tényleg ideje lenne kirúgni az egész bagázst.
Kíváncsi vagyok, egy komolyabb krízishelyzetben hogy a pitlibe reagálna ez a sok bizottságozós kretén.
Meg azért Gyucsány simán letilthatta volna. Nehogymár nem. Kitüntették, mert ki akarták tüntetni és kész. Így akarták biztosítani a hűségét. Meg egyébként is, a kormányzati kommunikáció az volt, hogy ez csak egy csürhe. (októberben is) Ha nincsenek kamerás felvételek, a Morvai bizottság, soha nem tudtuk volna meg, hogy mi volt konkrétan és hogy törvénytelenségek voltak a rendőrség részéről.
Molaris, ha meg akarsz téríteni minket, akkor rossz irányba indultál el. Nem fenyegetéssel kell kezdeni az ilyesmit. Azt egyébként tudtad, hogy mindenki meghal? (Gondolom ebből eleve az következik, hogy mindenki bűnös)
Az sem lehet véletlen, hogy a zavargások kapcsán csak a rendőri vezetők, főleg Gergényi fejét láthattuk villogni a kamerák fényében. Garamvölgyi "máltaikereszteslovag" Lacit meg szépen visszaakasztották a szekrénybe a szebb napokra.
Nyilván erőt és rettenthetetlenséget kellett sugalmazni a népnek. Ez volt a parancs a trónusról.

Molarisnak már egyszer meg lett mondva, hogy Totyát és blogját Isten küldte reá, hogy megerősítse őt az ő hitében.
:))
Kedves Virág et!

Éppen válaszolni akartam, mikor láttam, hogy ismét írtál. Egyébként elvileg 2001 decemberében kellett volna elkészülni( benyújtás határideje).

Az elfogadását csak emlékekből tudom. Az önkormányzati költségvetések elkészítéséhez kell a költségvetési törvény számainak az ismerete. A hivatalos törvény közzététele általában februárban történik meg.

A köztisztviselő béralapot így már februárban jóvá kellett hagyni.

Üdv
kukacka

Garamvölgyi ORFK komm. igazgató. Gergényi BRFK. Az őszi akciókat a BRFK vezette és irányította (bár kapott máshonnan is erőket, ők voltak az akció parancsnokai), ezért érthető, hogy nem az ORFK szóvivője nyilatkozik.

BRFK téren meg kb. akkor került elő Jármy a Schön helyett, ha jól emlékszem. De azt gondolom mindannyian megbocsátjuk a rendőrségnek, hogy nem Jármyt kellett hallgatnunk. Valami hihetetlen furcsa magas hangja van annak az embernek. Nem tehet róla, de borzasztó hallgatni is.
Ajtony

Na ja, de Fideszéknél ezt már 99-ben benyújtották. Érdekes világ volt az. Nemcsak a kétéves költségvetéssel, hanem a parlamenti ülések "ritkításával" is.

Mindkettő alkotmányellenes, persze.
"IdomítottFoka"-igazad van.Ha figyelmesen olvasol az utóbbi két vasárnapon már írtam két hsz.-t ezügyben./Erre utaltam"Virág et."-nek is./A záró rész vasárnap lesz,és ez sem az evangelizálás céljával,nem a "mi" nyelvünkön,hanem a profán tények közlésére szorítkozva.Na ott nincs apelláta,Isten nem fog változtatni.
"kukac"-és hol marad a konkluzió?Kinek,miért,mikor stb,tudod az érdekek.Akkor mosz boruljunk le "Igazságosztó Fletó" előtt?Szerintem a "mór"-esete forog fenn.Mintha azért elakadt volna az igazságosztás féluton!
...kiderult a lanyrol hogy talan valotlant allitott, es a lakasan is talaltak 4-5 arpadsavos lobogot, minek kovetkezteben a kollegaknak is feltunt, hogy lathattak tobb alkalommal is csoportosan garazdalkodni, amit egy videofelvetel bizonyitott is. A lany elhomalyositott arca nagyon hasonlit ugyanis a rosszminosegu felveteleken gyakran felbukkano tobb randalirozo nehezen kiveheto arcvonasaihoz...
Érdekes, akkor más ügyekben miért nem a főrendőrök nyilatkozgatnak? A lényeg továbbra is, hogy Gergényi feje kellett a kampányhoz, nem valami marketing-pofa.
"Virág et"-nem személyeskedés,de rólad tudom,hogy ez a szakmád.Néha rendbe tehetnétek a bloggert is.Mint észleled,a "Zugügyvéd"-hez ritkán szólok,pedig szerintem az egyik legjobb blog.Ott csak a személyes dolgok,ill.ha valami már "télleg" pofátlan.
Új:

"A Népszabadság információi szerint ártatlanságukra hivatkozva mind az öt vádlott azt kérte, hogy az ügy feltárásában használjanak hazugságvizsgáló gépet."

Ez újra előhozza a másképp is lehetett verziót.

Üdv

molaris 2007.05.21. 12:16:03

Már írtam korábban: szerintem az egész Gyurcsány-bagázsnak mennie kellene. De, ha minden kommentemet ezzel zárnám, akkor lenne egy kis droidos beütése a dolognak.
Virág et. 2007.05.21. 12:13:48

Az lehet, de hogy az önkormányzatok nehéz helyzetbe kerültek az 50%-os emeléssel, az biztos.

Még annak idején készítettünk egy táblázatot, hogy mennyivel kell az ÖK-nak kiegészíteni az állami támogatást.

1990- től készült a grafikon. Érdekes dolgokat lehetett leolvasni róla.

A baloldali kormányok alatt nőtt az önkormányzati hozzájárulás aránya. Minden kormány alatt.

Üdv
Na jó, most foggal körömmel védekeznek. Veszítenivalójuk nincs, mert ilyen durva büncselekmény és országos felháborodás esetén a beismerés, meg a megbánó pofa már nem sokat enyhíthet a büntin. Marad a csaj degradálása, mint egyetlen lehetséges enyhítő körülmény.
Te mit tennél?
Mondjuk, ha az ügyvédjük lennél.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.21. 12:30:05

Szerintem várjuk ki a végét. Ha valóban van DNS minta (cuccból), akkor az első verzió marad.

Mi van, ha nincs? Mi van, ha tényleg kamu az egész?

A mi véleményünk akkor is az, ha megtörtént, sittre velük.

üdv
Ajtony

Ezt nem vitatom. A szociális intézkedések fedezetét nem biztosította a kormányzat, csak az intézkedést hozta meg.

molaris

Nem vagyok én senkije Árpádnak. És miből gondolod, hogy rám hallgatna?

A blog az ilyen műfaj. Véleményt nyilvánít, szentírásnak nem kell venni.
Ajtony 2007.05.21. 12:23:53

"a legtöbb pszichológus azt állította, a poligráfos eredmény bíróság előtti bizonyítéknak nem alkalmas. A készülék könnyen becsapható, és megkérdőjelezhetőek azok a tudományos feltételezések is, amelyen a vizsgálat alapszik.

A készülék ugyanis nem képes kimutatni a hazugságot, csak a vegetatív idegrendszeri reakciókat. Vagyis azt tételezzük fel, hogy aki hazudik, annak rossz a lelkiismerete, és emiatt pszichológiai reakciókat mutat (izzadás, szívdobogás, nyugtalan légzés). Az elfojtott, illetve a notorikus hazudozókat ezért nem képes leleplezni a készülék. (...) A kikérdezett taktikája az lehet, hogy a kontroll kérdésekre magas izgalmi szinttel reagáljon. Minél magasabb a kontrollszint, annál valószínűtlenebb, hogy a poligráf a hazugság esetén még magasabbra kilendül. A magas alapszint elérését a gyakorlott tesztszemélyek az érzelmi állapot lebegtetésével elérhetik, például valami kellemetlen helyzetbe képzelik magukat, esetleg valamely családtag elvesztését festik le maguk előtt. Az ilyen lelki tréning helyett ízületek (leginkább az alsó végtag) feszítésével, pillanatnyi fájdalomokozással, cipőbe rejtett rajzszöggel lehet a megfelelő ponton kiütni a műszert."

Gondolod, hogy pont a Rebiszesek ne ismernék ezt a trükköt?.... kacc.

index.hu/tech/hardver/hazug/
Ha kamu ez egész, akkor szegény Gy beég, mert akkor hogy is lesz "ez a rendőrséget támadó" duma.
De már az OTP-s lopásért le lehetne mondan i a bandának, mer taz is nagyon kemény dolog.
De nem hinném, hogy kamu.
Megtörtént. Vagy a kamera is hazug? Azt meg ne mesélje be senki, hogy önként (esetleg pénzért) akart elöl-hátul töltőcskézni. Akárhogy vették rá, az erőszak.
A DNS nem zárja ki az önkéntes részvételt. :))

A fizikai sérülések dönthetnek, ill. ha valamelyik "falazó" vádalkut köt és rávall a többiekre.

Egyébként továbbra is vallom, hogy akkor is jár valami dutyi, min. felfüggesztett, ha önként ment bele a lány. És ugyi, a dugást nem tagadják.

De oké várjuk ki a végét. Lesz még ebből post. Csak úgy látszik Totyát megszállta az álommanó és sehogy sem akar újat postolni. :)
Vettek DNS-t a lányból is (mármint nem az övét). Az öt rendőr is adott. Ez azért mond majd valamit.
A poligráf és az új tanú pedig csak kiegészítheti ezt.

Az biztos, hogy nem tipikus a védekezésük a rendőröknek. Nem az erőszak tényét, hane magát a a közösülést is vitatják. Ha tényleg van értékelhető DNS minta a nőben, ez hamar kiderülhet, hogy igaz vagy sem. Ha én az ügyvédjük lennék, biztos nem tanácsonlnám a poligráfot és nem tagadtatnám a közösülést (a szexet), ha tudom, hogy van DNS minta az ügyészségnél.
kukacka

Hát ez az, hogy ők az önkéntest is tagadják! Ez a lényeg. A DNS azért erre választ ad.
Molaris, pont 9X írtad le Isten nevét ebben a topikban. Nem félsz, hogy nem oda kerülsz, ahova várnád?
Az ügy a magyar nők nyilvános meggyalázása!
A frusztrált magyar macsó ott vesz elégtételt, ahol tud: nők, gyerekek, gyengébbek, kisebbek körében.
A batársiasság a nők elleni szolidaritás.
A bizsergető férfikételyekről szóló nyilvános műsorok nem ismerik el a nőnemű állampogárok egyenlő emberi jogait.
Félnomád hordáink még csak ezer éve szagolgatják a civilizációt.

Erről lemaradtam. Eddig az volt a sajtóhírekben, hogy azzal védekeznek, hogy a lány így akarta megúszni a büntit.
őrnagy

Én nem tudom, hogy kamu. És itt senki sem tudja, hacsak nem ő a sértett vagy az előzetesben ülő öt rendőr egyike. Még IdomítottFóka sem tudja.
Ezért van nyomozás. Majd ők kiderítik.

Az OTP-s lopás nem indokolná Bene és Dobozi felmentését, mivel az ürge BRFK-s volt. Pláne, ha kiderítik, hogy ez nem egyedi (voltak sajtóhírek) és hogy már régóta folytatja ezt a "megélhetési formát" a rendőr. Lehet, hogy visszamenőleg le kell mondatni Pintért is.
Dragon 2007.05.21. 12:51:23

A frusztrált magyar macsót sajnos magyar anya neveli fel...
kukacka

Azok találgatások voltak, hogy "biztos majd ezzel védekeznek". Hát nem jött be.

index.hu/politika/bulvar/zsr0521h/

Ja, -1 Galambos is. Tudnám az NBH-nak ehhez mi köze. Valószínűleg semmi. Egyszerűen a hazai rendészeti vezetésnek a töke lett tele a politikai szardobálással. Mélyen egyetértek velük.
Különben meg a sajtó is kezdi összevissza pancsolgatni a dolgot. Eredetileg az volt, hogy 4-én történt az eset és a lány azonnal orvoshoz ment (látlelet friss + mintavétel már akkor) és utána azonnal feljelentést is tett. Csak nem történt semmi, ill. nem hittek a lánynak. Ezért fordult nyilvánossághoz.
Tegnap meg már azt hallottam, hogy csak 10 nap után tett feljelentést és a rendőrség rekordsebbességgel azonosította be a fekete bárányait.
Anatómiai ismereteim birtokában állítom, hogy az utcán nem lehet térdelve "oralizálni",miközben hátulról is nyomul egy fazon. Ehhez a hátulról közeledőnek igen alacsonynak kéne lenni, vagy az elülső hímnek bokamagasságban kell lennie a micsodájának.Térdelés kizárva,max törzshajlítás.

Mi lesz ha a hazugságvizsgáló azt mondja hogy a rendőrök nem követtek el semmit?
Aha, tényleg ez a cikk is. Most már tuti, hogy a csaj támadta le szegény védtelen fiúkat, (akiknek egyébként nem is volt joguk megállítani).
Zsanett örülhet, ha nem ő kap 10 évet államellenes összeesküvés vádjával.
kukacka 2007.05.21. 13:00:34

Somfainé Dr. Vajda Ágnes védőügyvéd

"Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy három nap eltelt a feljelentés és a esemény között, jegyezte meg a védő."

Ha ő 3 napot mond, akkor hidd el, hogy 3 nap volt.
Oké, legyen három. De az még mindig nem tíz.
Ez meg megint újdonság, tegnapi, meg azelőtti nyilatkozataiban még nem mondta.

Egyébként én nem akarok itten igazságot tenni, nyilván nem is tudok. A lényeg, hogy ennek az ügynek a kapcsán felszínre tört valami általános rendőrellenes közhangulat, ami eddig le volt fojtva.

A seggfej politikusok politikai ügyet csinálnak a dologból.

A sajtó pedig máris megpróbál "politikailag" helyezkedni.

Ez az én nagy bajom.
kukacka

Joguk volt megállítani. A rendőrnek (mindnek) intézkedési joga van. Az igazoltatás intézkedés. Nem volt joguk elkísérni és elhagyni a szolálati helyet (ezt a kerület izét nem értem, ezek nem kerületi rendőrök, hanem országos illetékességű rebiszesek). Ne csúsztassunk.

Ez a rendőrök verziója. Nagyon veszélyes védekezés, mert maga a DNS minta már elég az egész felborításához. Ezért is furcsa.

A polgiráf nagyon kiszámíthatatlan eszköz. Én inkább a DNS vizsgálat eredményét várom.
Virag et. meg a többiek, azt a kérdést tegyétek már fel, hogy vajon a közvetlen felettes tudta-e hogy a Rebiszesek kimentek saját zsebre portyázni, és egyből érthetővé válik a fejezés a rendőrségen.

A masik, hogy nagyon áttetelesen ismerve az illetőt, én a következő forgatókönyvet adnám az infók alapján :

- csak bekokózva ment hazafele
- portyázó rendőrök megállítják, látják hogy készen van
- megfenyegetik, hogy vizeletvizsgálat lesz meg ejnye bejnye
- a csaj felveti, hogy el lehet-e intézni másképpen
- a rendőrök belemennek
- a csaj 2 után megunja, vagy fene tudja de megis inkább akkor fizet
- erre a rendőrök hulyére cinkelik, megalázzák, beszólogatnak neki
- elengedik, de az egyik hazakiséri mert hát azért tejelni kell
- a csaj otthon lejön a cuccról, elmeséli valami haverjának csinosítva aztán jól feljelentik a rendőrőket, hisz az egyértelmű, hogy sarasak ha nem is az erőszakban.

Az meg hogy hallgatnak, és tagadnak számomra azt jelzi, hogy azért itt meg fognak dolgok kiderülni, és csak alátámasztja azt amit először gondoltam amikor olvastam hallottam az esetről, hogy ez nem kerek igy....
Jonas-R

Miért, azért mentek ki? Te nagyon jól értesült vagy.
Jonas-R, tegyük fel, hogy így volt.

"- a rendőrök belemennek"

Innentől bukta. Ha bizonyíthatóan megtörtént, akkor innentől a lányon múlik, hogy hogyan adja elő. És ő így adta elő. A rendőrök meg jogosan vannak rács mögött.
Virág et. , whale rider

A poligráfot pl Németországban nem is fogadják bizonyítékként, de pl. pszichológusi szakvéleményt se, ami egy állítás hazugságtartalmát vizsgálja.

Azért az eset és a feljelentést követő 2-3 napra lehet a magyarázat a sokk ill. hogy hétvége volt. A feljelentés hétfőre esik.

Számomra az is érdekes, hogy a csaj fizikailag nem állt ellen. Karmolások, harapások, sikoltozás azért a rendőröket más belátásra téríthette.

Gyurcsány lefejezési akciója, szólhatott annak is, hogy a rendőrség 1 hétig próbálta szabotálni a nyomozást.

"A példás családapa" szexszuális szokásainak azért keményen utánajárnék.
Igen Virag et.

De akkor csak hogy azért pár dolgot helyére rakjunk, mivel ez nem értesülés kérdése, hanem tájékozottságe. A rebiszhez az alábbiak tartoznak/tartoztak :

- BP. Lovasság
- Készenlétiek
- Futárszolgálat
- Légirendészet
- Autópályarendőrség
- illetve egyéb bevetésiek, pl az NNI alá átsorolt, a köznyelven "kommandósok" egy része. (ha valaki kiváncsi rájuk, a Hős utca környékén lehet velük találkozni)

Még az egyenruhájuk is más, mivel történelmi hagyatékként ők leginkább a magyar "csendőrség"-nek felelnek meg. Ők biztosítják a tömegeseményeket stb.

Elég jól meg lehet őket különböztetni az Igazgatás rendészektől, akik a klasszikus utcán igazoltató rendőrök. Ez az első pont.
A második, innentől az hogy valaki szolgálatban van, az nem azt jelenti, hogy kinnt igazoltat az utcán, mint ahogy a szolgálatban lévő tűzoltó sem feltétlenül tüzet olt végig. Olyan viszont végképp nincs, hogy 5-en kinnt álljanak szolgálatban és igazoltassank rutinszerűen.
Ha kiderül, hogy volt közösülés, akkor az is kiderül, hogy a rendőrök hazudtak. Az egész történetük, verziójuk borulhat ezen - a sajtóhírek alapján - a DNS mintával könnyen bizonyítható egyetlen elemen.
A példás családapázásról csak annyit, hogy ez nem kell jelentsen semmit. Általában más példás családapákra is rátörik az ajtót, éppen az ágyban egy 13 éves lánnyal/fiúval.

a sorozatgyilkosokról is csak annyit mondanak a szomszédok, hogy 'csendes ember vót'.
Persze, trevis, a rendőr belement, és innentől bukta, ezért tehette meg a csaj feljelentést, mert nagyon nehéz lesz bizonyitani akármit is.

Ami viszont biztos, és ami aggasztó, hogy "mit csináltak ott a rendőrök, hogyan jutottak el idáig (függetlenül attól hogy erőszak volt-e), milyen gyakran csinálnak ilyet, jellenző-e ez a rendőrségre, és vajon ki tudott arról hogy ilyen van, és mennyire tudja hogy ez mennyire van" nagyoncsunyán fogalmazva :) kérdések nem tisztázottak, mert mindenki háborog, hogy fúúú mekkora szörnyűség. Holott bevett gyakrolat, MÉG AZ IS!!! hogy hazakisérik az illetőt ha nincs nála elég pénz, és ez a skandallum tárgya, nem pedig az hogy most volt-e erőszakos aktus vagy nem...

Beteg emberek mindig voltak/vannak, viszont ha egy ország rendvédelme olyan alapokon nyugszik, hogy a rendőrség gyakorlatilag szervezett módon korrupt, akkor az engem személy szerint nagyobb óvatosságra int, mint hogy vannak olyanok akik megerőszakolnak másokat.

A " példás családapa" kifejezést magam is gúnyosnak szántam.
Jonas-R

Pontosan tudom, kik és hogyan dolgoznak a REBISZ-nél. Sokukat (tiszteket) személyesen is ismerek.

A rendőrnek intézkedési kötelezettsége is van. Ha szabálysértést és/vagy bcs-t észlel intézkedni köteles. Persze 10-ből 1 ha megteszi, de én már láttam rendőrautót kiugrani a buszsávban előző után. Nem kérdezte senki, hogy akkor most ők rebisz vagy brfk. Szerintem te is láttál ilyet.

Az ig.rendesek nem igazoltatnak az utcán. Akikre te gondolsz, azok a közrendvédelmisek.

Öten nem járőröznek, ez tény. A rebisz nem szokott járőrözni, ez is tény. Biztosan valami akción voltak vagy képzésen, akármi ami inodokolja az 5 főt a személyautóban. Ezzel kapcsolatban nem volt eddig probléma, sőt ha jól tudom épp azt sérelmezték, hogy miért hagyták el a szolgálati helyet a nő elkísérésével. Tehát okkal és jogzserűen voltak ott, ahol.
A rendőri vezetőknek azért kell menni mert a Fidesz máshogy nem szavazná meg a határörséggel összevonást. Ennyi. -
"engem személy szerint nagyobb óvatosságra int, mint hogy vannak olyanok akik megerőszakolnak másokat."

A kettőt nem lehet elválasztani egymástól. Ma a Rendőrség eléggé piroslámpás erkölcsű, tehát ezek a dolgok kéz a kézben járnak.
És az a szomorú, hogy ilyen eseteknek kell történnie ahhoz, hogy történjen valami ez ügyben.

Lábjegyzetként, ha valakit érdekel a rendőri korrupció természete, annak ajánlom James Ellroy (Szigorúan Bizalmas) regényeit.
Én nem bízom a DNS vizsgélatban. Kérdéses, hogy a csaj rögtön orvoshoz ment-e, ill. meddig kimutatható egy szexuális aktus során hüvelyben maradt ondó. És mi van, ha el se élvezett?

Szerintem a térkamerákkal lehet a leginkább játszani. A Múzeum krt nyilván kamerázott, de a Váci út is (ahol a csaj lakott). Közbeeshetett még sok-sok kamera. Kérdés, ezeknek meddig őrzik a felvételeit? A rendőrségi időhúzás vajon nem tüntette el ezek egy részét?

Elgondolkoztam hova vinném a barátnőmet azon a környéken, ha meg akarnám hajnalban dugni. Szerintem minden mellékutca elég rizikós ott.
Üdv!

A DNS-mintákról, illetve azok levételéről keveset tudok, esetleg van vki, aki felvilágosít:
- nemi erőszak gyanújánál a kórházban mindig vesznek DNS-mintát?
- 3 nap eltelt a feljelentésig: ennyi idő múlva is lehet DNS-mintát venni?

Egyelőre nem vonom kétségbe a lány állítását, de ez a DNS-dolog a fentiek miatt fura nekem egy kicsit - lehet, hogy mert tényleg nem sokat tudok róla.
Amúgy ez csak azt igazolja, volt-e aktus (erőszakos vagy sem), ami ha volt, mindenképpen elítélendő a rendőrökre nézve.
Carnivora,

Ez nem igaz, Gergényi amúgy is elhúzott volna júliusban, ez nem oszt, nem szoroz semmit. A Fidesz fel is függesztette a rendőrségi törvény egyeztetését meghatározatlan időre.
A közvélemény megnyugtatása érdekében kellett egy radikális lépéssorozat. Nincs ebben semmi hókuszpókusz.
biohouse

A kintlévő térfigyelők fele nem működik. De erről készült felvétel, bár - állítólag - csak az intézkedésről, mert az "aktus" helyszínét még maga a sértett sem tudta megnevezni. Ezt az ügyvéd mondja.

Gondolom az orvosi látlelet és a feljelentés nem egy időben történt. Orvoshoz elmehetett még aznap is akár. Aztán bármikor a látlelettel a kezében megteheti a feljelentést. A kettő között nincs összefüggés.
Mindenesetre a sajtóból az derül ki, hogy van DNS minta, amit a nőből nyertek ki. Meg vettek DNS-mintát a rendőröktől. Gondolom nem tennék ezt, ha nem lenne mivel összevetni.
Valóban Kozrend... igrend, kozrend egykutya :)

Mellesleg az intezkedesi kotelezettseg is sántit, vagy szóval az az 5 ember aki utána lehuzza 20 rongyra az illetőt, és meg- vagy nem meg- erőszakolja, az nem az a tipus aki azért sasolja a környéket hogy rendet tegyen a káoszban pusztán csak mert Ő hisz abban amit csinál....

Nem véletlenül állították meg a csajt, arról nem is beszélve, hogy vajon a Rebisz ha ugy érzi, hogy közbe kell lépnie, az nem akkor lesz amikor "nem bekotott biztonsagi ovet" lat, és ha közbe is lép, nem pontosan tudom, hogy vajon hogyan fogja ledokumentálni az intezkedését...... Ez budos, max szóltak volna a csaknak hogy kosse be magát, ha nagyon lelkiismeretesek, de birsagolni nem tudtak volna igyseugyse ez biztos.

Nem akcion voltak, nem is kepzesen, hanem szolgálatban :) és bennt kellett volna csücsülniük a kerepesin...(bár ez ilyen szaunás pletyka)

Viszont ami biztos hogy nagyon gyorsan lekapták a fejeket, és az hogy egy csapat rendőr kimegy saját zsebre birságolni nem kiveteles eset.

Virag et. A kinntlevő térfigyelők nem rögzitenek, csak mutatnak, miután az adatvédelmi biztos betámadta. (sehol, a metróban sem.. egyetlen térfigyelő kameránk sem rögzit.)

Jonas, én nem is értem mi alapján lehetne őket ebből kimosdatni. Ha úgy lenne ahová te próbálod a dolgot szépíteni, a rendőr alapvető saját érdeke lenne az igazat mondani. Ha volt szex, önként, akkor azt. Ez itt nem bíróság, mi a hallottakból és a viselkedésből alkotunk véleményt.

Mint a doppingolóknál Athénban. Mivel nem ismertem annak az esetnek részleteit, akár az is lehetett amit a sportoló mondott és szemét ellenőrök. A mi kutyánk kölkei, ne a látszat alapján ítéljünk. Mégis, amikor kocsiba vágták magukat és elhúztak, nyilvánvaló lett, hogy mi van.

Itt is. Ha a zsaru ártatlan az erőszakban, mondja el hogy volt. Ahogy ők állítják - az öv (meg a pia meg a drog) miatt meg akarták bírságolni, majd együtt elmentek valahová, és a végén hazakísérték mert szomorú volt és sírt a fiúja miatt azt nem lehet elhinni. Miért csinálják ezt.
Jonas-R

Ez csak találgatás. De még ha így is volt, nincs egy kategóriában az erőszakos közösüléssel.

Üldözendő a rendőri korrupció, de az erőszakos közösülés undorító és mélyen felháborító tett.

(Be nem kötött bizt. övért bírságolhat a rendőr. Keményen. Szóval kösd be magad.)
Virág et.
Nem tudhatják még, hogy van-e idegen DNS a kenetben. A szekvenciavizsgálatra 60 napot ír a sajtó, tehát, hogy egyáltalán idegen DNS van-e a csajban, az ennyi nap.

Egy kérdés: miután napvilágra került az ügy, meg hogy nem szokott együtt lenni 5 rendőr; gondolom az az 5 elég hamar "magukra ismerhetett".

Ők jelentkeztek önként, hogy tisztázzák magukat, vagy a lány azonosította őket pár nap után?
"A kinntlevő térfigyelők nem rögzitenek, csak mutatnak, miután az adatvédelmi biztos betámadta."

Ez félig igaz. A BKV-s térfigyelők nem rögzítenek. A banki stb. sem. A rendőrségik igen. És ezt még nem az adatvédelmi ombudsman, hanem az állampogári "támadta be". Akkor még nem volt adatvédelmi ombudsman.
Pascal,

Csak tippek vannak, viszont 99%, hogy azoknak a fiuknak nem lett volna szabad ott lenni, nem lett volna szabad birságolni, és innentől ők sarasak. Ha viszont neadjistenmijuteszembe a feletessük tudott róla hogy kimentek sarcolni, vagy még jattot is kapott az ilyen kijáró egységektől, akkor nem egyértelmű, hogy mikor ütöm meg jobban a bokám, illetve hogy honnan mekkora a nyomás arra nézve hogy mit mondhatok el és mit nem, én csak ezt mondom. Azt hogy a dolgok valószinuleg bonyolultabbak, mert amennyire én belelátok az elég ahhoz, hogy aztmondjam, hogy nem tudom mi minden lehet a háttérben.
travis 2007.05.21. 13:44:25

A Fidesz kivonult az ötpárti egyeztetésekről ... figyeld meg, majd most visszavonul. -
Mondjuk ez a drog dolog érdekes: ha be lett volna lőve a csaj, akkor az is látszana a DNS-ből nem? Akkor meg hülye lenne azt vizsgáltatni.
Nem akar stimmelni a dolog, sokminden nem világos még, de az 5 rendőr nem tiszta, az tuti.
biohouse

Azért sejthetik. Ha napokkal később megy vizsgálatra, tisztálkodás(ok) után, akkor nyilván nem is erőltetik ezt a vonalat. Én sokat várok tőle, mert nagyjából ez az egyetlen kézzel fogható bizonyíték az ügyben. A többi az egy állítás, egy tagdás.

Andal

Állítólag a felettesek azonosították az 5 rendőr - egy autó és az elkövetés helye és ideje alapján. Ők keresték az ügyészeket. És 72 óra alatt megvoltak. De részleteket nem tudunk. Így azt sem, hogy lett volna-e idejük önként jelentkezni vagy sem. Illetve, hogy önként mentek-e a feletteseikhez vagy azok "találtak" rájuk.
Virag, nem rögzit. (mellesleg a banki rögzit... de lényegtelen, és mivel erősen kapcsolatban van ez munkámmal talán ezen ne is vitatkozzunk)

Egy terrorizmusos konferencián amin volt szerencsem résztvenni, az NNI Terrorelh. vezetője kerek perec kérdezte meg a Scottlandyardos összekötőtiszttől, hogy vajon náluk nem probléma-e, hogy minden kamera rögzit, mert nálunk nem rögzit egy sem, csak a zárt láncú magán kamerák.

Erre azt a választ adta mellesleg, hogy "ha önöknél 1972 óta átlagosan hetente lenne robbantásos merénylet, maguk sem aggodnának annyira az adatvédelem miatt".

Adatvédelmi - állampolgári meg gizike gőzeke. Most az hogy éppen hogyan hívjuk... mondhatnám, hogy az állampolgári biztos az adatvédelmi törvényre hivatkozva, a lenyegen nem változtat, hogy nem rögzit a kamera. (erről anekdota, hogy vajon a kamerát figyelő rendőrt figyelő kamera rögzithet -e... és a válasz, hogy igen, ha az a kép nem látszik amit a rendőr figyel)
Hát, Jonas, nekem egyértelmű, hogy a zsebre bírságolás enyhébb mint a nemi erőszak. Ha hamisan megvádolnak téged erőszakkal - ilyen helyzetben - te mindenáron meg akarod úszni a zsebre bírságolást is? Azzal, hogy így lehet a másik miatt is elmeszelnek?

Nem tudom mi minden lehet a háttérben. Ez igaz lehet. Én viszont tudom, hogy látok öt hamis embert. Ahogy Andal utalt rá, nem maguktól jelentkeztek, a szembesítéskor kerültek elő.

Én nem bíróként ítélek, hanem blogolvasóként (még korai hogy az írót is odaírjam...). Nekem az is számít, és egyértelműen tudom hova tenni az esetet - volt erőszak - ha nem viselkedik egyenesen.
Ha viszont a lány azonnal elment orvoshoz, ahol kenetet vettek, akkor abban nagyítóval látható a fickándozó hímivarsejt, és az is megállapítható mennyi ideje van odabent.
És miért tett feljelentést a lány? Tudhatta, hogy egy ilyen vád kegyetlenül megtapossa őt is. Vagy miért nem hagyta, hogy elkenődjön az ügy? Miért állt ki a nyilvánosság elé, hogy mindenki ujjal mutogasson rá. (Az ismerősei tuti rájöttek, kiről van szó.)
Ha csak botrány keltette hírverést akarna, "kellemesebb" célpontot is találhatott volna.
Kártérítést meg nálunk ilyesmiért nem divat osztogatni. Legalábbis nem annyit, amennyi megérné.
A REBISZ tele van elmebetegekkel ezt mindenki tudta a fél állományt kilehetne vágni ...
Pascal, máskeppen

Melyik az aggasztóbb:
1. Van egy ország ahol van olyan rendőr aki megerőszakol valakit
2. van egy orszag ahol a rendőrség szervezett keretek között jár ki saját zsebére bírságolni, ahol a korrupció olyan szintű hogy felfele tejelsz azért hogy jó helyen igazoltathass saját zsebre, stb..

Szerintem az utobbi, és csak hab a tortán hogy DeakFecó helyett monikázást is elfogadnak. Én igy látom a történteket.
Jonas-R

Akkor nagyon el vannak tévedve itt a büntető eljárás szereplői:

nol.hu/cikk/447319/

Gondolom az ügyvéd nem hiába beszél róla. Ha nem létezne, szóba sem kerülne. Volt cikk, ahol az ügyészség mondta, hogy felvételekkel bizonyítható, hogy a rendőrök ott voltak a helyszínen.

Banki alatt nem az automatát értettem, hanem az épületre kirakottat.
"Számomra az is érdekes, hogy a csaj fizikailag nem állt ellen. Karmolások, harapások, sikoltozás azért a rendőröket más belátásra téríthette."
Érdekes? Számomra nem. 1 nő vs. 5 férfi. Ellenállhat, de minek. Bejöhet, de sokkal valószínűbb, hogy súlyosan el is verik.

Szerintem az egész ügyről korai nyilatkozni. Bűncselekmény történt (vagy lehet, hogy nem), ennyit tudunk, az összes többi pont olyan megalapozatlan, mint az ufós vélekedéseink.

Sajnálom, hogy Árpi is ilyen búlvár stílusú felhívást tett közzé.
A rendőr bűnőzés komoly probléma, de ez a "ne bízz a rendőrben" típusú megnyilvánulás inkább ártalmas, mint hasznos.
Akkor nem beszélve, hogy nem lehet kampányszerűen megtisztitani egy testületet. Pláne nem egy "korrupció meghajtású" országban.

"1. Van egy ország ahol van olyan rendőr aki megerőszakol valakit"
Minden ország ilyen, kivéve talán Izlandot.

Jonas, ezt egyszerűen rosszul látod. A második pontot többé-kevésbé mindenki tudja, és ha nem is örül neki, de kb. tudomásul veszi. Ha kilopna egy bűnöző a tárcádból egy 10est egykét napig bosszantana.. de ha a húgod megerőszakolná? Te hogy vagy ezzel? A nemi erőszak, az egész más dolog.
A DNS igen hosszú idő után is használható, már ha van miből kivonni. (Mostanság vizsgálták pl. a Titanic katasztrófában elhunyt egyik csecsemő fogából kivont anyagot.) Igen drága vizsgálati módszer, de 100%-ban megbízható eredményt produkál.
Nem egyenlő az ondó folyadékkal, melynek megléte nem bizonyít semmit, hiszen az alany akárkitől is begyüjthette (elnézést, nem feltételezem, de a tények szempontjából ezt meg kell jegyezni). Az ondóból viszont már kinyerhető a DNS - ami az elkövetőt egyértelműen beazonosítja. Aztán, hogy ez hogyan került oda, ahová, az már más kérdés.
A DNS-ből nem mutatható ki drog jelenléte, viszont a hordozó anyagból esetlegesen igen. Azonban nem hiszem, hogy ennyire mélyreható lett volna a mintavétel.
Jonas-R

Részlet az adatvédelmi biztos korábbi adatvédelmi gyakorlattal kapcsolatos ajánlásából:

"A kamerák által közvetített képet rögzíteni csak olyan eseménnyel összefüggésben szabad, amelyre törvény felhatalmazást ad. Nem jelenti a személyes adatok védelmének sérelmét, ha a cselekmény előkészületének, illetőleg elkövetésének bizonyítására olyan technikai megoldást alkalmaznak, mely lehetővé teszi a felvétel elindítását megelőző ésszerűen rövid időtartam eseményeinek rögzítését. Az ezt biztosító - ismétlődően vagy folyamatosan - automatikusan törölt felvétel készítése ebben az esetben nem minősül adatrögzítésnek."

Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy a felvételeket valaki nézi, ha bcs van rajta, akkor azt rögzítik (azaz nem törlik), a többi törlődik. Amúgy semmi értelme a kamerának, nem?

abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=kamerazas&dok=9278
molaris:
"attól még nem lesz igaza-ha "ángliusul" löki be a dumát"
A zangol bejegyzés nem nekem vagy neked szól. Csak sajnos a világ többi része annyira paraszt bunkó (főleg az amerikaiak, de azok még ráadásul kövérek is), hogy nem beszélnek magyarul.
Egyébként tényled külön blog kellene erre a célra, mert mi mindig a legutóbbit kommentezzük itt, és ez valóban furcsán jön ki, hogy pont angol.
biohouse 2007.05.21. 14:05:13

A megléte látható, a "kora" megközelíthető, az eredete nem.
A korrupció a közösség sérelmére elkövetett bűn, az erőszak pedig az egyén ellen elkövetett.
Ne állítsuk szembe a kettőt.
Amúgy szerintem az erőszak a súlyosabb.
Épp ezért helytelenítem a világgá kiáltást. Bár felháborító amit történt (ha úgy volt), és kell is rajta csámcsogni, vádat emelni stb.
Ugyanakkor kifelé azt vetití, hogy a magyar rendőrök nőket erőszakolnak meg az utcán.
Biztos, hogy közép-afrikai imidzsre vágyunk?
"mely lehetővé teszi a felvétel elindítását megelőző ésszerűen rövid időtartam eseményeinek rögzítését"

Azért ez elég gumi szerintem.

(Nemtudom ez mikori, lehet hogy ez pont azért született hogy hamár kinntvan a kamera akkor legalább lehessen _valahogy _ jogszerűen rögziteni, de nálam meg azt jelenti, hogy ha tudják hogy valahol lesz valami, akkor jól benyomhatják a recordgombot)

Travis, a közösség elleni bűncselekményeket szokás szigorúbban elítelni, mint az egyén ellenit.

A "mivan ha az en hugomat erőszakolják meg" tipusu érveket meg felejtsétek el, mert pont egy paraszthajszálnyira van attol a demagógiától amit nap, mint nap kapok a szupi politikusoktól.

Ha az en kiskutyámat uti el a villamos, akkor sem gondolom, hogy a villamos gonosz, vagy hogy el kéne keriteni a kötött pályákat a kutyusok és nyugdijasok védelmében.
"Biztos, hogy közép-afrikai imidzsre vágyunk?"

Már az van. Ajánlom figyelmedbe az alábbi Fábry-interjú utolsó mondatát:
www.youtube.com/watch?v=HgbISiR-4Dw
Igen Valdez ki kell mondani, hogy nálunk erőszakolnak a rendőrök az utcán. Még ha az a csaj hallucinált volna (még mindig nem hiszem), ez akkor is olyan vád, amit nem lehet a szőnyeg alá söpörni, ill. mutyiban kezelni, csendesen. Ebben az esetben a rendőrség tisztán kerül ki az ügyből, nyilvánosan.

Ha meg mégis igaz (sztem még mindig igaz), akkor ez a katolikusok pedofilbotrányaihoz hasonló ügy, ami talán a katolikus egyházhoz hasonlóan változásokhoz fog vezetni.(Habár az is olyan észrevétlen, múltkor azt olvastam, hogy a pedofilbotrányok miatt az USA püspökei nemigen számíthatnak érseki kinevezésre, szegények) Mindegy, nem is az kell, hogy minden piti rendőrbűnöző országosan ismert és meghurcolt gazemberré váljon, csak tűnjenek el onnan. Egy rendőrnek legyen erkölcsi alapja bármiben intézkedni. Gumibotot én is vehetek, ha akarok. És ha a rendőreink ilyenek és mégilyenebbekké válnak, akkor szükségem is lesz rá.
"ha tudják hogy valahol lesz valami, akkor jól benyomhatják a recordgombot"

Jövőbelátás? :)

Persze, hogy gumi. 2000-es az ajánlás és a korábbi gyakorlatról ír még Majtényi. Péterfalvi hozzá sem nyúlt tudtommal a témához.
nem kell ahhoz agyonverni valakit, hogy együttműködjön, te mit csinálnál? tegyük fel odajön öt kopasz nagydarab állat, bárki, nem feltétlenül rendőr, és mosolyogva azt mondja, hogy öregem, most kipakolod a zsebedet, mindent, aztán lépsz arrébb. védekeznél? és ha ezek után mosolyogva - mert együttműködsz, különben rúgás az arcba - kipakoltad a zsbedet, ellenállás nélkül, nem éreznéd magad kirabolva?

nem minden 21 éves csaj kezd el 5 rendőrrel verekedni, és ha még véletlenül teszem azt a bulin drogozott is, akkor még jobban be lehetett szarva. de ez semmiképp sem mentesíti a helyzettel visszaélőket, végre ezt kellene megérteni. és nem biztos, hogy a rendőrök lelki válsága miatt lehetséges ez, ők csak sima állatok, ugyanakkor mindeni(?) parázik annyira ma már, hogy nem kockáztat még egy vicces beszólást sem, mert hát a rendőr az sérthetetlen, félisten, és feljebbvalója az állampolgárnak. (persze, nem egy demokratikus államban, de ezt most hagyjuk, a sztereotip hülyeségeket)
br

"Az egyik amerikai ismerősömnek rákban halt meg az anyja, lassan, egy év alatt. A helyzetet elviselhetővé tette, hogy a gyerekei "guess what, your momma has cancer!" végű vicceket meséltek egymásnak és ez mindig felvidította az anyukát."

Félreérted, abszolút nem erről a "tegyük elviselhetőbbé a helyzetet egy kis fekete humorral" dologról van szó, hanem kárörömről és rosszindulatról. Tudod, amikor azon viccelődnek, hogy "én is beszálltam volna, höhö". Van néhány elferdült ember, aki szórakozni jár a nemierőszak-esetek ill. a szexualitáshoz kötődő gyilkosságok tárgyalásaira, és titokban erre áll a farka.
Ez a "biztos kiprovokálta a ribanc" ill. az "ennek én is bevágtam volna" típusú "humor" ugyanez, csak kicsiben.

És igen, jól tudja Árpád; az efféle esetek többsége nem kerül napvilágra, mert az össznépi hozzáállás az, hogy "biztos megérdemelte/kiprovokálta/etc.", az áldozat pedig nem kockáztatja meg, hogy másodszor is megalázzák.

Itt jegyezném meg, hogy semmiféle csöcsvillantós ruhadarab nem jogosít fel senkit sem az erőszakra.
IdomitottFoka

Egyetértek.

"katolikus egyházhoz hasonlóan változásokhoz fog vezetni"

Itt már nagyobb változások történtek, mint ott. A pedofil botrányoknak gyakorlatilag intézményesített következménye nincs is a katolikus egyházban.
A tragikomikus magyar rendőrburleszk folytatódik:
Emberrabló rendőröket értek tetten Kisvárdán
index.hu/politika/bulvar/ransom6014/
"Érdekes? Számomra nem. 1 nő vs. 5 férfi. Ellenállhat, de minek. Bejöhet, de sokkal valószínűbb, hogy súlyosan el is verik."

Na igen, tényleg megéri, hogy még az orrát is eltörjék és a veséjét is leverjék a "próbálkozásáért" cserébe...
bulgakov

Mindegy, hogy megütik vagy csak fenyegetően körbefogják, az eset rablás lesz, amit az első bekezdésben leírtál.

negatív macska

"az össznépi hozzáállás az, hogy "biztos megérdemelte/kiprovokálta/etc." "

Ezt én nem így gondolom. Inkább az ún. másodlagos viktimizáció miatt nem tesznek feljelentést. Ami a sajtót, az orvosi vizsgálatot, a nyomozást, a szembesítést, a tárgyalást, az ismerősök szemébe nézését jelenti.

A legtöbb ember most is, kérdés nélkül, a lánynak ad igazat. Te is. Meg itt is a többség. Valahol belül én is ezt tartom valószínűbbnek.
"A legtöbb ember most is, kérdés nélkül, a lánynak ad igazat."

Sajnos a tapasztalataim nem ezt igazolják. Itt egyébként meglepően felvilágosultan (vagy minek nevezzem) állnak hozzá az emberek.
Nem ritka az sem, hogy még a nők is azzal jönnek, hogy "kiprovokálta" meg "mérnemvédekezett". Valahol mélyen benne van az emberek többségében az a "hímsoviniszta nagyigazság", hogy vannak ribancok, akik az ilyesmit megérdemlik.
Megj. A nők részéről az generálja az előítéletet, hogy mindenáron kidomboríthassák, hogy ők bezzeg nem "olyanok". Szvsz.
negatív macska

Vannak ribancok. De az ilyesmit azok sem érdemlik meg. Erőszakot nem lehet "kiprovokálni", mert az azért erőszak. És akkor is erőszak, ha nem karmol meg rúgkapál, mert van olyan akaratbénító kényszer, ami hatására nem képes pszichikailag védekezni. Öt, egyenként 90-100 kilós férfi vastagon kimerítheti ezt a kategóriát.

De ez még nem jelenti azt, hogy az az öt ember bűnös. Az ártatlanság vélelme mindenkinek kijár. Nekik is.
"mivan ha az en hugomat erőszakolják meg"tipusu érveket meg felejtsétek el, mert pont egy paraszthajszálnyira van attol a demagógiától...

Ácsi ácsi. Itten nem a szívhezszóló demagógia miatt hoztam fel. Hanem mert azt állítottad, hogy a korrupció súlyosabb mint a nemi erőszak. Mellé volt írva: mi van ha téged erőszakolna meg, vesd össze azzal, mi van ha elszednek tőled egy tizest. Csak ennyi, és csak amiatt, amit beírtál.

--------------------
De nem is ez a kérdés. Hanem amíg a zsaruk maszatolnak, úgy írják le a történetet ahogy valószínűtlen, akkor itt a blogon nincs mentség nekik. Úgy jártak mint a sportolók, akik, amikor gáz volt, bevágták magukat az autóba és elhúztak. Az átlagember akkor úgy gondolta: ha én tiszta lennék, és az olimpiai aranyamat akarnák elvenni, ott verném az asztalt, hogy pisálok amennyit kell de hamis a vád én nem doppingoltam.

Itt sem érthető minek maszatolnak a zsaruk. A bíróság persze majd dönt, az ártatlanság vélelmével, a bizonyítékok és vallomások alapján. Az egy másik dolog.
nekem van egy munkatársam, akinek szokása volt ráütni a koleganők fenekére, olyan kis viccesen. azoknak láthatóan nem jött be ez, de hát sajnos még benne van az emberben, hogy "ez belefér". nem fér bele.

egy másik - pasi - kolegát ez annyira felbaszott egy idő után, hogy végül ahányszor találkoztak, mindig megpaskolta az úriember fenekét, aki a harmadik alkalom után üvöltve lebuzizta, és kirugatással fenyegette meg, mert ez munkahelyi zaklatás, üvöltözte. ezt csak úgy elmondtam érdekességképpen, picit off.
Pascal

Hol maszatolnak? 72 óra alatt meglettek a gyanúsítottak. Nem hallgattak, hanem vallomást tettek. Öten ugyanazt. DNS mintát adtak. Nem hivatkoztak arra, hogy "ő is akarta, csak szex volt", amire ilyenkor szokás. Poligráfot kértek.

Mit kellene még tenniük?
"Igen Valdez ki kell mondani, hogy nálunk erőszakolnak a rendőrök az utcán. Még ha az a csaj hallucinált volna (még mindig nem hiszem), ez akkor is olyan vád, amit nem lehet a szőnyeg alá söpörni, ill. mutyiban kezelni, csendesen. Ebben az esetben a rendőrség tisztán kerül ki az ügyből, nyilvánosan."

Nem az eltusolásról van szól. Hanem egy esetről.
Ha látsz egy szürke kutyát, az nem azt jelenti, hogy a kutyák szürkék.
Ha egy darab pedofilpap botrány lett volna, akkor lenne hasonló.
Ha most tömegesen kerülnek felszínre hasonló büncselekmények, akkor jelenthetjük ki, hogy Magyarországon a rendőrök nőket erőszakolnak meg.
Arról nem beszélve, hogy az egyház nem csak negatív nyilvánosságot kap. A rendőrség jelenleg igen.


"Egy rendőrnek legyen erkölcsi alapja bármiben intézkedni."
Ez igaz. Pontosabban legyen meg az a tekintélye, amit nem az kölcsönöz neki, hogy pisztolya van, és pofán vág. Hanem, hogy tudom, hogy ő a jó fiú/lány, benne megbízhatok stb.
Na, ezt károsítja ez az általánosítás.
Virág elvtárs: Egyrészt amint kipattant a dolog előállhattak volna maguktól. Megkímélhették volna saját magukat és a kollégáikat a felismertetési procedúrától. Másrészt a történetük: megállították mert nem volt bekötve, el akarták vinni vérvételre is, majd beszálltak hozzá, elmentek valahova, mejd az egyikük - mivel úgy sírt a lány mert összeveszett a barátjával - hazakísérte. És ezután a lány szemétségből feljelentette őket erőszakért.

Jó ez arra, hogy az ártatlanság védelmére hivatkozzanak a bíró előtt. De itt én leszarom a tárgyalást, meg a poligráfot, nem aszerint ítélek. Amint a zsaruk tesznek és mondanak csikorog és hamis. Mondják el hogy volt.
Én azt állítom hogy sulyosabb a korrupció mint az eroszak. Mert a korrupció áldozata nem egy ember, de nem is szakma, meg nem egy csoport, hanem mindenki más. (korrupció mindig az, amiből kihagynak, ugye) Ha egy szervezet ilyen korrupt, akkor az szerintem nagyobb bun, vagy jobban elitelendő, mint az hogy közöttük pár hulye meg is erőszakol valakit.

Ja meg attól sem árt elszakadni, hogy az a korrupció, hogy en adok neked penzt, te meg teszel szivesseget vagy forditva.
Ez pont olyan mint hogy szervezett bunozes sem azért szervezett mert te ellopod, te figyelsz, én meg majd eladom. Pont ez a lenyeg, hogy a rendőri korrupció odáig egyeni felelősségű és összehasonlítható a te általad adott viszonyban ha egy rendőr kimegy és a saját zsebére dolgozik. Onnantól, hogy erről a feletesse, vagy az egész szervezet hallgatólagosan tud, sőt pénzt ad a felettesének ezért onnantól már nem beszélhetünk arról, hogy ÉN fizetek egy 10-est vagy ENGEM erőszakolnak meg. Onnantól van nagy baj.. De nézzetek körül mi történik. Reális az, hogy iszonyatos szakmai hibak után vállveregetést kapnak, utána pedig történik egy .... semmiség, pár rendőr nem rendőrnek való, (ami azért kederült már hamarabb is ugye) és pikk pakk mindenki lemond/lemondatjak ?


De csak figyeljetek, úgy hullanak "önként" mint a legyek a különmböző rendvédelmi vezetők.

És azt még mindig nem tudom hogy a Gergényi hogy jutott 1/3-ad tulajdonrészhez a Pintér cégében.

Még egy adalék, pont a Gergényi volt az, aki be akarta vezetni, hogy a rendőrnél se lehessen x összegnél több szolgálatban, csak valamelyik adatvédelmi-állampolgári-amnesty szuperbeleokoskodó megvétózva mondván hogy ez milyen már. Pont olyan, hogy az gátat tud szabni neki, mert ellenőrizhető a rendőr onnantól. Nem jó megoldás, nem etikus megoldás de megoldás. Talán nem véletlenül merült fel az ötlet.
Sajnos máma nincsen post. Azért nincsen, mert tegnap este tárgyalásokat folytattam a Pilóta Rádió újraindításáról egy jobboldali laptársnál dolgozó kollégával, és ez belenyúlott az éjszakába. Frissítés holnap.
Pascal

Nem tudjuk, hogy történt a dolog. Ki tudja, lehet hogy azonnal jelentkeztek a felettesüknél. Aki értesítette az ügyészeket. 72 óra az iszonyú kevés. Lehet, hogy megijedtek, mert tudták, hogy nehéz ilyen ellenséges közhangulatban a saját ártatlanságukért küzdeni. Már az első cikk, ami megjelent egyértelmű ítéletet is hozott és a rebiszeseket nem az eszükért tartjuk.
Nem ismerjük a részleteket. De maszatolásról beszélni 72 óra esetén szerintem túlzás. Ez IS egy lehetőség. De bizonyosságként emlegetni meredek dolog. Tiszteletben tartom, hogy neked ez a véleményed, de egyet nem értek vele.

Felismertetés meg akkor is lett volna, ha feladják magukat.
"Valahol mélyen benne van az emberek többségében az a "hímsoviniszta nagyigazság", hogy vannak ribancok, akik az ilyesmit megérdemlik."
Ribancok tényleg vannak, de persze akkor sem lehet megtenni.

"nekem van egy munkatársam, akinek szokása volt ráütni a koleganők fenekére, olyan kis viccesen. azoknak láthatóan nem jött be ez, de hát sajnos még benne van az emberben, hogy "ez belefér"."
Szerintem egy pofon nagyon nevelő hatású tudott volna lenni.

"Ebben az esetben a rendőrség tisztán kerül ki az ügyből, nyilvánosan."
Szerintem a rendőröket kell meghurcolni, nem a rendőrséget magát.

Szóval még mindig hatásvadásznak és károsnak tartom a cikket, különösen angol nyelven, mert egyértelműen a külföldi sajtónak szánta.
Ha valamikor akkor most aztán ráférne egy kis imázs-elsősegély a rendőrségre. Ugyanis a rendőri megítélés romlása a mi magatartásunkban is meg fog jelenni.
"És azt még mindig nem tudom hogy a Gergényi hogy jutott 1/3-ad tulajdonrészhez a Pintér cégében. "

Úgy hogy Gergényi a Pintér embere. Sok ilyen rendőri vezető van. Csak a kurucinfós, árpádsávos pizsamás nagyonmagyarok gondolják, hogy van balosrendőrfőnök meg jobbosrendőrfőnök. Ezek inkább olyanok, mint a szövetségi kapitányok. Egy kis brancs, ahol rotálódnak az emberek. Egyik megyéről a másikba, a fővárosba, aztán az ORFK-ra, majd vissza stb.
IdomitottFoka 2007.05.21. 14:55:46
Igen Valdez ki kell mondani, hogy nálunk erőszakolnak a rendőrök az utcán.

Foka, mindössze annyit lehet kimondani, hogy elképzelhető, hogy 5 rendőr megerőszakolt egy lányt. Pillanatnyilag ennyi a tény. Amit te állítasz, az rendkívül káros általánosítás, nagyjából ilyesféle általánosítások eredményeképpen jön létre a rasszizmus, a xenofóbia, a homofóbia és egy csomó olyan dolog, amelyek miatt az emberek képtelenek normálisan együtt és egymás mellett élni.
Volt szó korábban a tömegpszichózisról. Erre - asszem a már említett Aronson - végzett ma már klasszikusnak számító kísérletet: egyetemistákat(!) osztottak két csoportra, egyik csoport volt a rabok csoportja, a másik a börtönőröké. A kísrletet félbe kellett szakítani, mert a magukat börtönőrnek képzelő egyetemisták(!) annyira eldurvultak a rabokkal szemben.
Valdez, nyugodt lehetsz, hogy nem ez az egy eset, és nem csak ez az esetfajta (erőszakolás) verte ki a biztosítékot a rendőrökkel szemben sokakban. Ez inkább olyan nagyobbat placcsanó szardarab a sorban. Most eljött a pillanat arra, hogy ekézzék őket egy kicsit (vagy nem kicsit, nagyon) Ha az az öt ember bűnös, akkor testületi szinten is sáros még egy csomó kolegájuk is (nem büntetőjogi értelemben), mert az ilyen morál csoportszinten alakul ki.

És nemcsak ez az egy eset került most napvilágra. És biztos vagyok benne, hogy az esetek 99%-a el van tusolva. Ami (mégegyszer mondom) nem baj, az a baj, hogy nincs következménye az elkövető rendőrökre nézve.
Kisa az nem Aronson volt, de ő tényleg írt egy jó könyvet ahol viszont le van írva a kiserlet. (a börtön az Zimbardo, és Stanfordon volt, ugy is hiresult el, mint Stanfordi börtönkiserlet)
Ez a híres stanfordi börtön kisérlet és Zimbardo követte el..

Fogalmam sincs, hány eset van. Lehet, hogy rengeteg. Egyről tudunk, ez alapján nem jelenthetjük ki, hogy micsoda szemét banda.
Az is baj, ha tényleg el van tusolva. Legyen következménye, de az elkövetőkre, és ne a rendőrségre.
Persze, Virág elvtárs, én nem is várom, hogy te is elítéld őket.

Hiszen vannak, akik a sportolók esetében is azt mondák, hogy nem is doppingoltak, csak olyan ellenséges volt a közhangulat - mert a bírók az amerikaiaknak akartak kedvezni - mert WADA emberei fejpénz kapnak minden elkapott sportoló után - szemetek voltak és rájuk fogták - nem mutattak ki doppingszert egyikük pisijében sem - pedig az utóbbi fél évben már tízszer tesztelték őket - nyilvánvalóan rosszindulatúak - stb. stb. stb.

Én meg akkor azt állítottam, hogy ártatlan ember nem vágja magát kocsiba, hanem odaáll és veri az asztalt. Most azt mondom, hogy ártatlan rendőr nem jön a "sírt és megsajnáltam és hazakísértem" történettel. De ezzel csak én - meg a meghatározó többség - vagyunk így. Rád nézve ez semmit nem jelent.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.05.21. 15:42:34

A profi sport már régen a laborok versenyéről szól ...
kisa

"Igen Valdez ki kell mondani, hogy nálunk erőszakolnak a rendőrök az utcán. Még ha az a csaj hallucinált volna (még mindig nem hiszem), ez akkor is olyan vád, amit nem lehet a szőnyeg alá söpörni, ill. mutyiban kezelni, csendesen. Ebben az esetben a rendőrség tisztán kerül ki az ügyből, nyilvánosan."

Én ezt írtam. Olvasd el a bekezdést is. Összefüggésében. Nem állítok semmit. A vádemelés (vagy feljelentés, nem vagyok jogász) megtörtént. Hírétékű, súlyos, komoly dolog.

Amúgy prejudikálás ide vagy oda, akkor is azt hiszem, hogy a rendőrök voltak a hunyók. Miért? Mert mi a falhozvert lóf*ért jelentették volna fel őket különben? Ebből anyagi haszna a feljelentőnek nem lesz. Ha személyes okok lennének, már tudnánk róla. Ha pszichiátriai oka lenne, arról is. Talán unatkozott a csaj?
Pascal

Én meg azt mondom, hogy ne menjünk le Blikkbe. Persze ez rád és a "meghatározó többségre" nem feltétlen vontakozik.

Néha a legképtelenebb dolgok bizonyulnak igaznak. Volt régen egy eset, ahol egy nőt megöltek és megerőszakoltak. Ondót nem találtak, de a vagina sérült és jól látszott a behatolás. A nyomozás során végig férfit kerestek, míg nem kiderült, hogy az elkövető nő és egy partvisnyéllel követte el a cselekményt. Miután megfojtotta az áldozatot. A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak és a valószínűtlen dolog is lehet (!) igaz. Meg lehet nem igaz is.

Mo-n van olyan, hogy bíróság. Az dönti el ki a bűnös és ki nem. Nem a Blikk, nem Tóta W és nem is a "meghatározó többség".
Kösz, abban voltam biztos, hogy Aronsonnál olvastam.
Amúgy itt a hsz-okban remekül le lehet követni egy csomó mindent, amit pl. G.W.Allport ír az előítéletről. :-)
"Mr.X: Az a baj a zsidókkal, hogy kizárólag a saját csoportjukkal törődnek.
Mr.Y: A közadakozási kampányok nyilvántartásai szerint azonban bizonyítható, hogy a zsidók létszámukhoz képest sokkal nagylelkűbben adakoznak a közösség jótékonysági céljaira, mint a nem zsidók.
Mr.X: Ez csak azt mutatja, hogy mindig is igyekeztek mások jóindulatát megvásárolni, és állandóan beavatkoznak a keresztények ügyeibe. Csak a pénzen jár az eszük, ezért van annyi zsidó bankár.
Mr.Y: Egy nemrég elvégzett vizsgálat viszont azt mutatja, hogy a zsidók száma a banküzletben elhanyagolható, sokkal több nem zsidó bankár van az országban.
Mr.X: Éppen arról van szó; tisztességes üzletbe nem merészkednek, annál több van belőlük a filmiparban és az éjszakai lokálok tulajdonosai között"
"Ha személyes okok lennének, már tudnánk róla."

Még kiderülhet ez is.

Az én SZEMÉLYES véleményem is az, hogy valószínűbb, hogy a rendőrök a sárosak. De a valószínűség és a bizonyosság között hatalmas különbség van.
Virág elvtárs
Egyetértek. Olyan nincs, hogy valaki megérdemli az erőszakot. Persze, vannak nők, akik szándékosan játszadoznak a férfiúi gerjedelemmel, de szerintem értelmes, mentálisan egészséges férfi még ebben az esetben is maximum azzal reagál, hogy "na, húzzál innen, kisanyám és hagyjál békén". Ha az illető részeg, elveszítheti az önkontrollt, de valahogyan mégsem érzem ezt mentségnek.

Ez a "mérnemvédekezett" meg tiszta vicc. Először is, válsághelyzetben a legtöbb ember leblokkol, így nem tudhatjuk, mi hogyan viselkednénk hasonló szituációban. Ez a blokk az elme önvédelmi mechanizmusa lehet - ilyenkor az illető úgy érzi, mintha "filmet nézne", azaz nem is vele történne, ami -, a helyzet iróniája az, hogy a legtöbb esetben épp ez a mechanizmus akadályozza meg, hogy az illető kikerüljön a válsághelyzetből.
Másodszor, ott a fizikai gát; öt, jólmegtermett férfiúval szemben ugyan mi esélye lenne egyetlen, valószínűleg nem túl kisportolt, nem túl izmos lánynak? Semmi. Amint megpróbálna védekezni - valaki javasolta pölö a farokharapást -, kapná a kemény öklöt bele az arcába, hogy a többiről ne is beszéljünk.
Valdez, magától itt nem fog beindulni a tisztulás. A szervezetet magát kell rávenni arra, hogy kiszorítsa a bűnözőket a saját sorai közül. És akkor intézményi szinten kell elkezdeni a dolgokat. Az ekézést is.
Ez ugyan nem tartozik ide, de én fenntartom, hogy igenis volt sportdiplomáciai oka annak, hogy pont a magyar sportolókra szálltak rá. Ugyanilyen szigor más, erősebb érdekérvényesítéssel rendelekző nemzeteknél is produkált volna eredményt.

A nehézatlétika a bogyókról szól.
"mértnemvédekezett"

Hát igen, az egyetlen alternatívája a futás lehetett volna. Persze az se biztos.
Foka, az egy esetből való általánosításról beszéltem. Nem mondhatod, hogy a rendőrök lányokat erőszakolnak meg! Ahogy azt se mondhatod, hogy az orvosok betegeket ölnek, és a többi.
A rendőrség semmiképpen nem kerülhet ki jól, mert "kabátlopási ügybe" keveredett. Mellesleg én is hajlok arra, hogy sáros az öt fickó, és örülök, hogy kiderült. Mert ugye az, hogy egyre több ilyen ügy derül ki, nem okvetlenül kell jelentse, hogy több ilyen ügy van. Érted, ugye?
emlékezzünk meg mike tysonról egypillantra, aki híres, gazdag, és drága szállodai szobájába önként vele tartott desire washington, ms. black america. aztán hat év lett belőle, meg egy nagy kártérytés, nem is tudom, mennyit ült végül. na, az pl. elég gyanús. de ez nem az az eset itt.
" valaki javasolta pölö a farokharapást "
Jó ötlet, de érdemes elbúcsúznia a fogaitól...

"Valdez, magától itt nem fog beindulni a tisztulás. A szervezetet magát kell rávenni arra, hogy kiszorítsa a bűnözőket a saját sorai közül. És akkor intézményi szinten kell elkezdeni a dolgokat. Az ekézést is."
Szerintem ez kívűlről nem megy. Ehhez erős kezű vezetők kellenek. pl. Gergényi így kezdte a pályafutását. Utálták is rendesen.
Intézményi szinten a sározás, csak ront. A maradék önbecsülését is elveszi.
Most viszont mennem kell.
kisa :)

Meg egy Gehlen "Az ember" kell a sorba hogy a kedvenc hármasomat megemlitsd!
az amerikai kiskatona mennyit is kapott, amiért megdugta a magatehetetlen (abban a pillanatban beleegyező!) filippínó csajt? 15-öt, asszem? pedig még bele is egyezett a lány, csak megállapították, hogy nem volt tudatánál akkor. és van, ahol ez így elég is.
bulgakov
Sajnos a világ minden táján vannak ilyen nők... De (tudom, hogy te sem ezt sugalltad, csak megjegyzem) jelen esetben nem látom benne a nyereséget. Még ha a gazdag expartnerét akarná valaki lejáratni a megerőszakolós mesével, látnám benne a logikát.
bulgakov

Azért azt is számítsd bele, hogy amerikában ezt harmadolják, negyedelik akármi, aztán leül belőle kettőt. Nálunk ilyen súlyú bcs esetén legkorábban a szab.veszt 4/5-e lejárta után bocsátható feltételesen szabadságra. Amerikában százéveket kiszórnak, amiből alig ül le párat a terhelt. Az egy fura hely.
Virág et. 2007.05.21. 15:52:03

A rendőrök sárosak. Ha másban nem, hát abban, hogy nem hivatalosan és az előírásoknak megfelelően jártak el.
Egy közlekedési vétséget elkövetővel semmiféle szinten sem lehet alkudozni. Aki büntetést érdemel, azt meg kell büntetni. Aki orvosi vizsgálatra szorul, azt orvoshoz kell vinni. Ha drogosnak látszik, plánesőt! Ha bárkit haza kell kísérni (öreg nénit, intézeti szökevényt, elbitangolt állatot), először is az örsre kell kísérni, aztán majd viszi, akinek ez a dolga. A korrupcióért pedig kapják meg, ami jár.
Szóval, a rendőrök mindenképpen sárosak. Azonban minden esetben azért bűnhődjenek, amit elkövettek. Akkor talán a renoméjuk is majd a helyén leszen.
Őt nem ismerem, de ha legközelebb könyvtárban járok, biztos pótolni fogom eme hiányosságomat.
Nekem a harmandik kedvenc - ugyan kicsit más megközelítés - D. Morris.
Dr Borivoje Surdilovics 2007.05.21. 13:04:57
Anatómiai ismereteim birtokában állítom, hogy az utcán nem lehet térdelve "oralizálni",miközben hátulról is nyomul egy fazon. Ehhez a hátulról közeledőnek igen alacsonynak kéne lenni, vagy az elülső hímnek bokamagasságban kell lennie a micsodájának.Térdelés kizárva,max törzshajlítás.

-van olyan, hogy derékhajlítás.. térdelős orális szexről a lány azt hiszem nem szólt a videón és máshol sem ahogy olvastam, csak arról, hogy odanyomta a rendőr a fejét

ha nem törpe a csaj, állva, némi rogyasztással vagy ha vastagabb talpú cipő/magasarkú van rajta simán be lehet hátulról hatolni, egy rugalmas csaj mind két vádliját is meg tudja fogni.. nézz több pornót vagy szexelj gyakrabban!

egyébként kocsiban, ölben, oldaltfordítva is megeheshetne stb. az anatómia nem akadály

sőt, én már nő mögé térdelő pasit is láttam :)
ha óvatos volt, tett térgye alá újságot
kisa

Értem, de már írtam, hogy nem egy eset verte ki a biztosítékot. Bár ezt valóban pongyolán vagy tulzón fogalmaztam meg:

"...ki kell mondani, hogy nálunk erőszakolnak a rendőrök az utcán. "

De helyreigazítást azért nem kell írnom, ugye? Bár miért ne.

"...ki kell mondani, hogy rendőröket vádoltak meg nemi erőszakkal "

Bár így elvész belőle a véleményem.
Idézek a "Kritikát is kapott Gyurcsány a frakciótól" című cikkből!
" Gyurcsány erre úgy reagált: ősszel meg kellett védeni a politikai támadásokkal szemben az egyenruhásokat, most viszont szakmai okokból kellett Gergényit meneszteni."

Az ősszel kiadott rossz, téves és törvényellenes parancsok nem szakmai hibák!?? Gyurcsány azt sem tudja mit beszél!!!

bulgakov 2007.05.21. 16:03:07
emlékezzünk meg mike tysonról egypillantra, aki híres, gazdag, és drága szállodai szobájába önként vele tartott desire washington, ms. black america. aztán hat év lett belőle, meg egy nagy kártérytés, nem is tudom, mennyit ült végül. na, az pl. elég gyanús. de ez nem az az eset itt.

-aki sportszerűtlenül leharapja a füleket, az egyéb komiszságra is képes!
Elismerem, nehéz úgy megfogalmazni, hogy ne tűnjön általánosításnak.
Talán így: "Ki kell mondani, hogy elképzelhatő, hogy vannak rendőrök, akik lányokat erőszakolnak meg. Tényleg túl bonyolult.
De szerintem akkor se szabadna egyelőre ex caethedra kijelentéseket tenni, nehogy a végén úgy járjunk, mint az emlékezetes Mortimer ügyben.
emberabló, tolvaj, korrupt stb. rendőrök.. ugyanmár.. a mortimerügy egész más, ott kellett egy ártatlan (eljárás alatt álló, jól megtermett) színesbőrű a rasszista veszély, náciveszély kommunikálása érdekében
NN

És mekkora pofáraesés lett belőle. A TGM akkora hülyét csinált magából... nos, amekkorát csak lehet.

Ezért mondom, hogy a bölcs ember előbb szemlélődik, csak aztán ítélkezik. Ha ítélkezik egyáltalán.
És a végén mi derült ki? Odamentek az álszent politikusok sajnálni szegény Jancsikát, vagy hogy hívták, és kiderült, hogy nem egy kopasz neonáci állat szúrta meg...
Úgyhogy vagy óriási öngól, vagy óriási bukta, esetleg mindkettő.
Ártatlan Józsika. Akiről kiderült, hogy annyira nem is ártatlan. Legalábbis a bűnügyi prio szerint. :)
Virág et. 2007.05.21. 16:46:37
...Legalábbis a bűnügyi prio szerint.

De azért még nem kell leszúrni, ugye?
szerintem lehet úgy dugni hátulról csajt (is), hogy közben elölről oralizálja valaki, semmi gond, amíg nem erőszak a dolog.
legközelebb meg is kérdezem igazoltatáskor, hogy simán megbasznak, vagy szopjak is közben, fiúk, hm?
(igazság szerint már hétvégén ellőttem egy rendőrnek, illetve igazoltatott, de minden rendben volt, és én odaszóltam a csajomnak, hogy ne vetkőzzön, rendben a zöldkártya, a rendőr persze meghallotta, de nem szólt, biztos szégyellte magát, mert máskor ilyenkor már "állítsa le a motort a szálljon ki a gépjárműből!" mondattal szoktak haverkodni. okés nem ilyenkor, de a "büntesse meg magát, péter..." mondatra többször is vállaltam, hogy egy hétig nem nézek tévét, ha megfelel, de az általában csak könnyedebbé tette a pénzátadást, nem ütötte ki)
"De azért még nem kell leszúrni, ugye?"

Persze, hogy nem.
Hát, bulgakov, ez a beszólásod a rendőrnek szerintem téged minősít (le). ráadásul se nem vicces, se nem jópofa, csak amolyan enyhén surmós.
"Odamentek az álszent politikusok sajnálni szegény Jancsikát, vagy hogy hívták, és kiderült, hogy nem egy kopasz neonáci állat szúrta meg..."
Ezt valamelyik kisebbségi szervezet indította el; ők kiabálták rögtön, a tények behatóbb ismerete nélkül, hogy "Rasszizmus! Rasszizmus!" Aztán amikor kiderült, hogy nem is úgy vót ám az, hanem amúgy, csak azt bírták magukból kipréselni, hogy "roma is lehet ám rasszista". Ha elismerték volna a tévedésüket (vagy inkább előítéletességüket), maradt volna némi böcsületük.
kisa,
köszönöm, ez feldobott. legközelebb nmég surmóbb leszek, főleg ha csak passzióból basztat. de örülök, hogy végre én voltam asurmóbb egy ilyen helyzetben, feldobtál, de abbana szituban nem akartam jópofa lenni, hanem surmó akartam lenni, mit jópofáskodjak egy paraszt rendőrrel, hm? aki épp korumpál, hogy legyen pénze a hétvégére? jó surmó voltam tényleg, de ez a tervem a jövőben is, nyugi. sőt, még turbózom kicsit, mert nagyon elegem van a rendőrökből, mindből. (ez meg nem általánosítás, hanem az ÉN véleményem, a surmóé)
Pontosan, Ezért nem kell(ene) kiabálni a tények behatóbb ismerete nélkül. Most se.
Igaz,
Azért pikáns a keleti végeken lebukott csempész-és emberrabló vállalkozásuk is.Mondjuk ott tettenérés volt így nehezebb tagadni.
Pontosan, Ezért nem kell(ene) kiabálni a tények behatóbb ismerete nélkül. Most se.
Igaz, attól tartok, hogy a tényeket se a Mortimer esetben, se most, se egyéb más ügyekben soha a büdös életben nem fogjuk megtudni.
általában utálom a rendőröket, mert általában basztatnak, és általában zsebbe kérik a opénzt, amikor általában megállítanak. felsoroltam a három nem zsebbe fizetős rendőrkalandomat, két vidéki rendőr volt, meg egy bp-i térfigyelő kamera. és leszarom, ez most általánosítás vagy nem, nekem rendőr öregem még nem segített semmiben, viszont rengetegszer zaklattak, még akkor is, amikor hizzám törtek be. kapják be, konkrétan. általában.
tény (kisa):
rendőrök megdugtak egy 21 éves csajt, éjszakai műszakuk közben. nem hiszem, hogy a csaj intette le őket, nem tudom elképzelni, hogy felajánlotta volna, hogy leszopja őket és közben hátulról kapják már el, plíz.
ez a tény. meg a többi 25 hír a címlapokon. ez a tény, barátom,a többi meg okoskodás - egyelőre.
sorry bulgakov, de még ez sem tény, csupán egy állítás a -feltehetően- sértetti oldalról. tény majd akkor lesz, ha egyéb bizonyítékok is alátámasztják az állítást...
Amúgy az egyik legérdekesebb kérdés az egészben, hogy miért csak most jött feljelentés? Ugye senki sem gondolja, hogy egyedülálló esetről van szó?
Közvetlenül ezután a hír után volt a híradóban egy hír arról, hogy egy doki benthagyta a törlőkendőt az operált paliban, aki persze meghalt. Kivizsgálás, feljelentés. Satöbbi.

Miért nem tesznek az emberek feljelentést? Miért nem szokás orvosi pereket orrba-szájba indítani? Miért nem szokás rendőr ellen feljelentést tenni? Ha igazoltatáskor elkérem a rendőr igazolványát, akkor bevisz az örsre, rendőri eljárás akadályoztatása végett, vagy mi?

Az meg hogy lemondott mindenki, aki vezér, teljesen elvárható volt, akkor lett volna igazi botrány, ha nem mondanak le. A röhej inkább az, hogy be se adták a lemondást, úgy kellett kirúgni őket. Leszámítva Petréteit.

És azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi, "kedves barátaim" :D, mennyire vagyunk érdekeltek abban, hogy feljelentést tegyünk? Ha lépten nyomon megkenjük a biztosurat a gyorshajtásos bírság miatt, lefizetjük egymást, már árpád óta korruptak vagyunk (fehér ló legendája, megvan még? :D), nos akkor mit csodálkozunk? Mindenkinek olyan vezető jár, amilyen a nép. Nyema?
aha, akkor minden ok, srácok.
mehetünk haza, majd szólnak, hogy mi lett a sztori vége. király. mindenki tudja, mennyire korrupt és rothadt a magyar rendőrség (persze, tisztelet az általam még nem ismert kivételnek), függetlenül ettől az esettől. mindent meg lehet venni, csak meg kell találni az alkalmas ember, ha nem ő talál meg hamarabb. én 18 éves koromban rettegtem tőlük, mert soha nem úsztam meg rohadékoskodás nélkül, mára ez sima ellenszenvvé aljasodott, és semmi nem segít abban, hogy jó érzéseket kezdjek el táplálni irántuk. várjuk a bizonyítékokat, de ha semmi sem biztos, miért is kellett mindenkinek mennie, vagy tényleg csak én nem értem,mert surmó vagyok? nem egyfajta beismerő vallomás a lefejezés? akkor szori, akkor mindenki csak ideges és hülye, az sokkal jobb.
de valamit nem értek...beszélsz itt állandó zaklatásról a rendőrök részéről, de kérdem én: miért?? engem is szoktak igazoltatni (rühellem is őket érte olykor), de valahogy velem még sosem esett meg semmiféle korrumpálási kísérlet, akármennyire is kellett volna esetleg egy kis zsebpénz hétvégére a közegnek, ugyanis jogkövtő állapolgár lévén úgy szokom autóba űlni, hogy nálam bizony minden okés: nem vezetek ittasan, biztiöv mindíg bekapcsolva, papírok és egyéb kellékek rendben, így aztán valahogy (én nem is értem hogyan is lehetséges, de) még sosem akartak se őrszobára kísérni, sem egyéb "szórakozási lehetőségre" rávenni...

na de viccet félre, miközben helyenként igencsak sántít a sértetti sztori, mégis hajlok megtörténtnek tekinteni rá, -és sajnálom is a lányt hidd el-, de tényként majdcsak akkor ha be is bizonyosodott. azt pedig hog egy rendőr alapból mocsadék, azt azért mégsem kéne itt sulykolni, mert egyrészt ez egyszerűen nem igaz, másrészt pedig ne menjünk már amellett se szó nélkül, hogy miközben símán megszegjük a közúti közlekedés alapvető szabályait, egyenesen sértve érezzük magunkat ha igazoltatni (neadjisten megbüntetni) merészel a "rohadék rendőrje"...ugye?
értem én bulgakov, értem amit mondasz, de lásd be kissé elfogult vagy a kérdésben az általad is bevallott "ellenszenv" miatt...

én csak azt szeretném itt nyilvánvalvá tenni, hogy szvsz igen nagy lebőgés lenne elhamarkodottan ítélkezni, azaz máris bűnösnek kikiáltani az öt gyanusítottat, mert egyelőre nem látunk más bizonyítékot a sértetti vallomáson kívül, ami pedig -többek szeint is- sok ponton kételkedésre ad okot, mert a végén úgy járhatunk mint az említett a kardos-leszúrós sztorival...
nos, akkor neked szerencséd van, nekem meg nics. azt mondtam, hogy nem minden van rendben mindig velem, követek el hibákat, a büntetések jogosságát nem is vitattam, csak hozzátettem, hogy államkasszánk nem sokat gyarapodott belőlem, holott perkáltam pár forintot rendőrkézbe életem a során. a zaklataás meg úgy értendő főleg, hogy legtöbbje meg sem állítana, ha nem sejtené, hogy manimani lesz zsebébe. ez a célja, legalább sokszor történt, hogy megmakacsoltam magam, mondtam, inkább jelentsen fel, vagy vigyen be egy kurva műszaki vizsga miatt, vagy akármi, de inkább elengedtek, mert túl sok idejüket vettem volna el a kaszától. hát elnézést, de ez most rendőr, vagy zsbpénzbarát ajánlat, hm? szerintem zaklatás és zsarolás nagyjából. n
jaigen, és még egy apróság, ami persze nem ok sem a korrupcióra, pláne nem az erőszaktevésre, de mégis, ne menjünk már el mellette szó nélkül, pls:
esetleg nem kéne iratok nélkül autózni az éjszaka közepén, bekapcsolatlan biztiövvel...
(és akkor sem alkoholt, sem drogokat nem említettem, mert az szintén -feltevéseken alapuló-, idő előtti ítélkezés lenne részemről, noha nem ismerjük még a részleteket..)
azt mondod szerencse?
én azt mondom jogkövetés.

ennyi és nem több.
indawood... gusztustalan amit írsz.

ha szabálysértünk se kérhet pénzt, ha szabálysértünk se kúrhat meg. ha felkínálom akkor sem.

emberrabló
(tegyek be mindegyikhez linket? ugye nem kell)


tolvaj,


korrupt


ártatlanokat verő (még az index is kiemelt pár esetet, tény, nem vita tárgya)

talán erőszakoló

rendőrök nem jönnek ki ha hívom őket. a központot. pont.

van egy ideillő mondás: istenem, a barátaimtól védjél meg, az ellenségeimmel elbírok magam is.

új motto: szopatunk és védelmidíjat kérünk