W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Maci volt II.

2007.01.18. 07:00 Tóta W. Árpád

Ledöntötték Wass Albert szobrát Solymáron. Kényelmes megoldás, hogy a MAGUKFAJTÁK tették, úgyhogy aki inkább a maga kis zsákvilágát ápolná ma, az ne olvasson tovább. Az se, aki hős cheguevarista felkelőket sejdít a bűncselekmény mögött, és titkon örvendezik; utóbbi viszont - a Wass-ellenes népfronttal együtt - tanulmányozza egy keveset Martin Heidegger, Caravaggio és végül Che Guevara életrajzát, aztán gondolkodjon el.

A valóság persze érdekesebb. A hír szerint "valószínűleg a városban gyakran randalírozó fiatalok rongálták meg" a szobrot.

Hoppá! Lehet ebben az országban gyakran randalírozni? Én úgy vettem észre tavaly - némi megelégedéssel -, hogy a rendszeres randalírozásnak lovasroham a vége, rabosítás, gumibot és gumigolyó. Meg collateral damage, persze. Solymárra azonban, úgy tűnik, nem terjedt még ki a rezsim buborékja, ott tehát a fiatalok randalírozhatnak rendszeresen, azonosító nélkül. Szobrot, emlékművet döntögetve akár. Tán kérhetne Solymáron menedékjogot Budaházy György.

Pont ellenkezőleg látja a helyzetet a helyi fidesznyik, Gulyás Dénes. És most önmegtartóztatást gyakorlok, nem kommentálom, nem minősítem, csak ideteszem az igazgyöngyöt, nézzen bele mindenki, és meglátja a jövőt. Dehogy a jövőt, ennek nincs jövője. A pudvás jelent.
"A szobordöntést annak az antidemokratikus, kultúra-ellenes légkörnek tudom be, amelyet az elmúlt hónapokban a kormányzat a maga erőszakos, minden európaiságot nélkülöző tevékenységével gerjesztett."
Hát ezt is a maci csinálta.


Címkék: lapszemle zavargás

332 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2529264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyetértek Gulyás Dénessel. Tegnap nagyon fájt a fejem, az is a rohadt kommunisták miatt volt!!!

Monnyonle!!!
Kíváncsian várom az elméleteket az üggyel kapcsolatban.
Más.
balazspro: Kezd leépülni a vállalkozásom. Az viszont tényleg a komunisták miatt van :) sry, inkább ez a szmájli kell :(
HunVista.hu admin
Sajnos a cégnél is problémák vannak, ahol dolgozom és az is tényleg a kommunisták miatt. A nyolc emberből 7 az MSZP-re szavazott (én nem) és most sírnak mint a disznó. Miért?

Elnézést az OFF-ért.
egyet tudok. tokmindegy ki volt, es miert csinalta, de a kezetlabat eltornem miatta.
Egyszer leöntök vagy ledöntök már valamit én is, és majd nevetve fogom olvasni miket fognak belemagyarázni a privát marhaságomba. Persze nem tudom a fogdában van e tv, újság vagy internet. Ha nincs majd nevetek ha kiengedtek :)
Lovasszobor volt? Mert akkor talán az Animal Peace-t is értesíteni kellene...
Márpedig mindent a légkör csinál. A légkör mondatta két éve Barangóval, amit, és a légkör verette a tömeget október 23-án.
Ezért veszélyes, hogy olyan sok újságnál dolgoznak értékérzéketlen liberálisok.
ja Zénó, és a légkör egyből kultúra-ellenes is lett, ugye? Holnap már Wass Albert könyvzúzdát is felállítanak, sőt egyből felégetik az összeset a diadalittas hatalomátvételre
Azért azt nem értem, hogy néhány idetévedő jobboldalos azt nem látja, hogy a fidesszel most ugyanolyan szarul mennének a vállalkozások mint posztkomcsi barátainkkal. Engem igazából nem érdekelt ki nyeri a választásokat, az ostor ígyis-úgyis rajtunk csattant volna. Ha nem a vállalkozásokon akkor a háztartásokon. És EZ tényleg a BÖSZMESÉG hibája, ami miatt nem lenne most itt helye
Gondolom, viszonylag rövid idő alatt megoldható, hogy Szokolai Sándor megzenésítse a nyilatkozatot, így az elkövetőknek (halmazati büntetésként) ezt kéne Gulyás Dénes és Pitti Katalin előadásában meghallgatniuk, lovon kísér Sasvári Sándor.

Mondjuk így elolvasva elég kemény....

De: minden szobor minden ledöntője, leöntője, lefújója hihetetlenül gyökér, persze.
dionysos04
Nincs ha és nincs volna. Nem tudhatod, hogy lett volna. Miért nem azt mondod: ha a Fidesz nyeri a választásokat, lerohanja Lengyelországot.
Ez még mindig OFF, úgyhogy én inkább nem is szólok hozzá többet, mert elviszem a topicot és bannolva leszek.
Volt itten pár perccel ezelőtt egy hsz Molaristól,amiben holmi bértollnokról írt.
Hová tűnt?
Szóval,kérdem tisztelettel,itten moderálnak a szólásszabadság jegyében?
Grat!

A támához,főleg Gulyás Dénes kijelentéséhez:
Amik itt,ebben az országban,szept. 17-e óta történnek,az "Maci I." rovására írhatók.Miért nem mondott le?
(Minden normálisan működő nyugati demokráciában lemondott volna.
Akkor miért kell pont a tömegeken számonkérni a kultúrált magatartást,ha "Maci I." is tesz rá magasról?)
Ha ugyanez történt volna Maci II.-vel,akkor már régen nekiesett volna szinte a teljes média.
Jelen blogíró Maci II.-től nem viselt volna el fele ennyi hazugságot,fele ennyi költségvetési adat-meghamisítást sem.
Kettős mérce klasszikus példája.
Bor istene dionysos...! Nem bántani akarlak, és távol álljon tőlem a fütyesz védelme, de speciel honnan tudod hogyan mennének a dolgok a fityisz alatt? Mondjuk 2002 től? Tudod 2002 ben haverekkel pont arról beszéltünk, hogy ezeket, akik győztek nem/részben (a két álláspont) szeretjük. De rohadtul nem érdekel minket, mivel a gazdaság "dübörög" a "pannon puma" ugrani készül (na jó, abbahagyom) tehát jó állapotban van a gazdaság, és rohadtul nem érdekel minket, hogy ki fogja osztani az észt szép szónoki emelményekről. A gazdaság majd eldöcög, fejlődget,a politikusok meg marják egymást ahogy akarják. Hát az az érzésem, hogy most bebizonyosodott az is, hogy mi is tévedtünk.
És, hogy kicsoda rombolja le a szobrokat? Hát az már gyakorlatilag mindegy. El kell kapni,akkor is ha Che Guevara, és akkor is ha a bolíviai parasztok szobrát döntik le. Mindegy. A politikai kommunkáció és a rendőri fellépés között van egy határozott különbség.
Hát sajnos el tudom képzelni hogy ez az okostojás még büszke is arra amit mondott.
De csavarjunk egyet a dolgon!
Ez a nyilatkozó meg az amit képvisel az nem összeegyeztethető egy jogállami párttaggal! Triviális!
De kövessük egy egyszerű gondolatmenetet. Ha a maszop a felelős a morális válság casus bellijéért, akkor összefüggésbe hozható a jelenlegi közállapottal innét a nem tiszteknek a sakktáblán csak a maguk kis lépését kell megtenni ahhoz hogy meg is éljék ezt a fájdalmat és túlfűtött lelkükkel mindenféle bohó dolgokat cselekedjenek.
Bár van egy dolog amivel meg lehetne világítani az elméjüket. Be kell bizonyítani hogy az általuk támadott másik oldal soha nem hibáztatta az ő felüket olyan dolgokért amiről nem tehettek. Tényleg, hibáztatta a bal oldal a jobb oldalt olyanért amiről nem tehetett? Nem tudom, csak kérdezem.
outsider: Mondjuk Gyurcsány, amikor 16-8 helyett 16 évről beszélt? :)
Az egyik legjobb a dán Mohamed-karikatúrák közül valahogy így nézett ki: egy kisgyerek megy oda az apjához - mindketten jól látható orientális vonásokkal megrajzolva - és mutat neki egy papírlapot, amin egy pálcika emberke van, alatta görbén odakraxolva, hogy "Mohamed". Erre az apja: "jól van Juszuf, nagyon ügyes vagy... de most sajnos meg kell, hogy öljünk".

Hogy most ezt miért tettem ide, nem mondom meg, mert egy kisebb nehézségi fokot be szeretnék építeni.
Nouwo, Molaris nincs itt, mert éppen kiontott beleiket tekeri olyanok nyakára, akik nem hisznek Istenben, hogy ezzel is bebiztosítsa helyét Jézus mellett a fehér felhőn az apokalipszis közbeni második eljövetelekor...
Jaj de igaza volt itt valakinek a papagájkommandóról... sokszor el kell mondani ugyanazt, mint a mosópor-reklámokban, mert a célközönségnek nem szabad elfelejtenie mivel lehet _mindent_ megindokolni, ki a felelős _mindenért_.
Gratula, ez az sztálini, göbbelsi propaganda jól megtanult leckéje, kár hogy nálunk ezt még el lehet adni!
"Műveljük kertjeinket"
Igen. Ha nem műveljük, akkor ott csak a gaz, meg a dudva nő.

És szögezzük le, hogy se az utcakövek hajigálása, se a szobrok ledöntése/lefújása NEM számít művelésnek, hanem éppen az ellenkezője.
Ja csak annyi: nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy ezt az ügyet bármilyen politikai kontextusba kellene helyezni. Attól, hogy a helyi kisfityisz megnyilatkozott bölcsen.

Inkább arra kellene gondolni, hogy ez egy tök egyszerű rongálás/garázdaság. Van erre egy Btk, és azzal kiválóan el is lehet intézni az ügyet a megfelelő rongálás, vagy garázdaság §-al. Oszt kész.
"balazspro 2007.01.18. 07:44:03

"A nyolc emberből 7 az MSZP-re szavazott (én nem) és most sírnak mint a disznó."

Ha kis szerencsénk van, éhen is döglenek!
""A nyolc emberből 7 az MSZP-re szavazott (én nem) és most sírnak mint a disznó."

Ha kis szerencsénk van, éhen is döglenek!"

Nah, elkezdődött az érdemi párbeszéd ebben a topikban is.
A víz volt! Kő kövön nem maradt, csak a víz szaladt.

Szegény Vass versbeöntött hülyeségének élő cáfolata. Petőfinek volt igaza: „a víz az úr”.
És randalírozik, fiatal komcsinak maszkírozta magát, és még az operaénekesek választókörzetét sem kíméli. Tényleg kult. ellenes.
"... helybéliek elmondták, hogy a négy solymári fiatal már régóta randalírozik a településen, padokat rongálnak meg, sörösüvegeket hajigálnak, sokszor törnek-zúznak, de nem tudnak velük mit kezdeni, nem tudják megfékezni őket."

Most éppen ez akadt az útjukba.
"Műveljük kertjeinket." Annyi kütyüje van már az embereknek. Talán akadna valaki, aki eljuttatna a rendőrségnek egy "titokban" készített fotót.
"a fidesszel most ugyanolyan szarul mennének a vállalkozások"

"Nének",mi? Ezt nagyon birom. Nosztrabaromusz.
Azért cuki ez a kis Gulyás Dénes, titeket nem emlékeztet fiatalságunk űttörő és kisdobos-jelszavaira? Csak ay imerialisták helyett a kormány tették bele...
Egyszer egy ismerősöm atomrészegen véletlenül nekidőlt egy kálvária egyik szobrának, amitől az is eldőlt és rommá tört. Iszonyatos botrány lett belőle, mert nem derült ki, ki volt. Mondjuk kb 1999 körül lehetett, de politikát nem vittek bele, nem is értem, miért nem ( mert vidéki kisváros?) csak nagy nyomozás volt, írások a társadalom züllöttségéről, st. Majd az amerikai magyarok gyűjtéséből készült egy nagyon szép új szobor
Semmi köze ennek semmilyen politikai szarsághoz. Hülye beszívott vagy valagrészeg tinik jópofaságból csinálták a balhét. Egyébként ezért úgy picsán kéne őket rúgni, hogy megemlegessék.
Jaj de jó, ide is végre beszivárgott a 'fikázzuk a kormány gazdasági döntéseit' áramlat. Nem lehetne erről egy külön topicot nyitni és ott kiélni a fusztrációitokat minket meg hagyni arról beszélgetni ami a téma?
Egyébként (ha márr OFF) az összes reformot már réges-rég el kellett volna kezdeni, csak eddig senki sem merte - pont az ilyen reakcióktól féltek. Közben perzse tudták hogy ez így nem mehet, de saját jól felfogott politikai érdekükből halogatták. A helyzet nem a Gyurcsány-kormány előző 2 éve miatt olyan amilyen hanem a rendszerváltás óta eltelt, elpazarolt 16 év miatt...
play_off 2007.01.18. 08:42:40
"balazspro 2007.01.18. 07:44:03

"A nyolc emberből 7 az MSZP-re szavazott (én nem) és most sírnak mint a disznó."

Ha kis szerencsénk van, éhen is döglenek!"

Mi hiszünk a szeretet erejében! Ugye?
Az aki krónikus cezaromániában szenved,ne indítson vitaoldalt,mert esetleg kap olyat ami nem tetszik neki.Mondjuk majd törli a hsz.-t ha végképp sarokba szorul és lebukik.Sajnállak TWÁ,kisszerű senki vagy.Töröld ezt is,mint a másik két hsz.-em.Állítólag profi vagy,egy fenét,csak egy kis kekec,és süllyedsz.
BY!
Hat vilagos, hogy azok dontottek le Wass Albert szobrat akik szeretik, olvassak ugye? Es kik is azok akik Che Guevarat mint a forradalom hoset, a martirt unnepleltek es unneplik vilagszerte?
Naigen, megy a politisierung nagy erőkkel. Csak arra lennék kiváncsi, hogy akkor ki okozta a tél hiányát? Az mszp? A fidesz? Monnyon le!

Nehogymár egy piszlicsáré szoborledöntést egy politikai üggyé transzformáljunk! Ilyenek vannak, voltak, stb. Amúgy Árpád, mintha te magad mondtad volna, hogy a magyar társadalam egészen nagy része nem menne el szavazni. Na ők szintén nem érdeklődnek a politikai kontextusok iránt. Főleg nem a helyi kisfideszes okosságai nem érdeklik.
Annyi érdekli, hogy a. akik ledöntötték, azok fenékbe legyenek billentve
b. A szobor kerüljön vissza.
c. És jelzem, Solymár akkora hely, és oly rettentő sok embert érint az ügy, hogy az már hihetetlen.
"basten 2007.01.18. 08:53:16"

Te lehet, hogy hiszel. Én például nem szeretem a kártevőket.

Asszem itt az idő megtapsolnunk molaris-t :)
A hideg és a tél elmaradását természetesen a kormánynak köszönhetjük, így kompenzálták a gázáremelés hatásait:)
play off
Egyre jobb! Disznók, kártevők. Jöhetnek a strigák, nyűvek, patkányok. Nem unjátok még?
"Es kik is azok akik Che Guevarat mint a forradalom hoset, a martirt unnepleltek es unneplik vilagszerte?"

És kik ünneplik a tavaly ősszel utcakövet dobálókat...?
A "rendszerváltó politikusok" a saját szobraikat döntögetik le. És?
Én már meg sem lepődöm. Nem tűnt még fel, hogy ez csak egy szokásos mutogatás? Történik valami (bármi), amire a jobbos betanult képlet szerint reagál, csak be kell helyettesíteni a tényeket. Persze a másik oldalról is hasonló komment jön olykor.
Kurvára unom és azt is, hogy itt egymásnak estek politikai meggyőződésetek miatt, holott csak néhány kibaszott paraszt randalírozik. (most éppen Solymáron)
Ez néhány részeg tini magánakciója volt, mellesleg nemtom h tudják-e ki az a Wass Albert. Vicces, hogy egy ilyen egyszerű ügybe is bele tudják magyarázni a nagypolitika galádságait. "Átbaszott a boltos, mert rosszul adott vissza, biztos azért, mer a feri hazudós.Ő az oka, amióta ő a miniszterelnök, itt mindenki mindent megtehet!!" Nemtudom, hogy miért nem fogadják el sokan azt az egyszerű tényt, hogy pártállástól függetlenül mindegyik egy demagóg fasz, hazudik amikor kell. Ez sajnos így megy. monnyonle-mérnemmondottle: azér, mer 1.) a mszp nemképes még egy olyan embert csatasorba küldeni, aki végre csinál valamit, mer az ország szarban van, hála azoknak, akik 16évig nem mertek semmi olyan döntést meghozni, amivel el lehetett volna kerülni, hogy ekkora kurvanagy szarba kerüljön a haza. 2.) ha most lemondott volna, akkor onnantól akárki lehet m.e., ha olyat csinál, amit mondjuk kéne, de a "kisembernek" meg szar, akkor csinál egy kis balhét, és lemondatja, cserébe megint vmi paprikajancsi necsináljunksemmithanemmuszáj emberke irányitaná az országot. viszont ezeket a döntéseketreformokatmegszorításokat egyszer már meg kellett hozni, igaz, ahhoz h ne fájjanak ennyire kb 8 éve kellett volna, na és akkor nemaviktorbasztael, mi???
Nacibőrbe bújt Kende Péter volt szerintem, aki vagy szóbor ellenes, vagy éppen példát akart statuálni a szóbor-állítóknak. Követelem a szabad szóbor mentés szabadságát! És követelem a Tóta Nacija monggyon le! Éljen a naci mentes Magyarország!
Tegnap jártam a debreceni ....... szervizben, hogy leamortizált sztereó fejhallgatómat rendbehozassam. A szolgálatot teljesítő fiatalember megkeresésemre azt a választ adta, hogy az eszközt megjavítani nem áll módjában, mert a 80 - ha kirúgós kedvében van 210 - Forintos alkatrészt ő raktáron tartani nem tudja. Hirtelen felindulásomban azt hittem, hogy mindez azért van, mert fatökűek is vezethetnek márkaszervizeket Magyarországon, de már látom az igazságot:

"A szerviz elutasítását annak az antidemokratikus, szolgáltatás-ellenes légkörnek tudom be, amelyet az elmúlt hónapokban a kormányzat a maga erőszakos, minden európaiságot nélkülöző tevékenységével gerjesztett."
Gaboro: nem akarsz nevet változtatni? :)
túl hasonló
Gulyás Dönci hülyeségeket beszél, de azért magunk között szólva biztos voltak olyan seggagyúak (politikusok is), akik örültek, hogy ledöntötték a szobrot, mert Wass Albertben a született arisztokrata fasisztát látják...

Amúgy a történet szempontjából doszt lényegtelen, hogy mi az istent mondott ez az agyalágyult faszfej, a lényeg az, hogy nem tudom mi játszódik le egy ilyen szobor-, sír-, meg műemlékrongáló emberek lelkében. Én letörném a kezüket és a seggükbe dugnám, Gulyás Dénessel együtt persze.

P.s: Ez a szobor nem az az ominózus szobor amin ment a huzavona, hogy felállítják e vagy sem? Vagy az Püspökladányban volt?
Tényleg vicces, hogy a kormányra akarnak kenni mindent, de úgy tűnik, rohadtul elfelejtettétek, hogy a FIDESZ kormányzásai idején dettó ugyanez volt. Sőt...
hali, segítsetek már... mer kicsinyt műveletlen vagyok :((

szóval azt írja TWÁ:
"utóbbi viszont - a Wass-ellenes népfronttal együtt - tanulmányozza egy keveset Martin Heidegger, Caravaggio és végül Che Guevara életrajzát, aztán gondolkodjon el."

hm? ez mi? arra céloz Árpádunk, hogy sötét foltok lehetnek sok megbecsült ember múltjában, de nem baj? egyáltalán: Wass múltjában van ilyen? - bocs, hogy értetlenkedem, de tényleg buta vagyok.
ki a szart erdekel egy elbaszott vasdarab (a szobraszon kivul, mert azt ertem hogy o szomoru, en se orulnek ha barmelyik munkamat lehanynak es\vagy tennenek ra egy adag belsarat) de most tenyleg, ez egy normalis orszagban nem politikai jelentosegu esemeny, hanem ecceru buntetendo cselekmeny. az csak a hab a tortan, hogy Albi bacsi egy irredenta szarevo volt. nah.

ps. go for it molaris
dr.Gonzo
Rossz a sorrended.
A kisember csak azután kezdett el balhézni,miután a "nagyember" átvágta őt,költségvetési adatokat hamisított a választások megnyerése érdekében,hazudott reggel,éjjel,este stb.Nyilvános beismerést tett,bár nem önszántából.
A kisember vágjon ehhez jópofát és némán tűrjön?
Nézz szét a világban.Ha valami igazságtalanságra,szemétségre fény derül,az istenadta nép nem hagyja szó nélkül.Nem vár újabb négy évet,hogy az újabb x-ével nyilvánítson véleményt az őt átbaszókról.
De persze ezt be lehet állítani primitív csőcseléknek is,de népfelkelésnek,stb.Kinek mi az érdeke.
Nuowo: nincs igazad
Egy ilyen szobor létrehozása nem 5 perc. A szobrász napokig ezzel kel/fekszik. Kicsit részévé válik az életének.
Mit érezhet ilyenkor? :(
"riennevaplus"08:28:07.-ha jól esett,váljék egészségedre.Különben,ha figyeled a hsz.-eim,láthatod,hogy nem vagyok odáig a brummogó kórus egyik tagjáért sem.
A zsarnokságot meg kimondottan gyűlölöm,minden formájában.
"Nézz szét a világban.Ha valami igazságtalanságra,szemétségre fény derül,az istenadta nép nem hagyja szó nélkül.Nem vár újabb négy évet,hogy az újabb x-ével nyilvánítson véleményt az őt átbaszókról."

Nah, ezt csinálta Che Guevara is. Meg Ságvári Endre. Ők se vártak négy évet.
Most akkor jól tették?
nagyon egyszerű lenne, ha minden bűncselekményt arra fognánk, hogy a "nagyember" is szar alak, én is lehetek az.
vannak demokratikus formái a tiltakozásnak, lásd tüntetések stb.
nehogymár védjük azt a néhány parasztot. ennyi erővel én is felgyújthatok néhány kocsit, aztán azt mondom a rendőrségen, hogy elment a kedvem az élettől a megszorítások miatt. aztán még a fél ország sajnálna is?
szomorú.
Gabor: Majd szétválogat minket valahogy az istenadta nép. Ha nem így lesz, és mégiscsak összekevernek minket, majd betudjuk annak az antidemokratikus, kultúra-ellenes légkörnek, amelyet az elmúlt hónapokban a kormányzat a maga erőszakos, minden európaiságot nélkülöző tevékenységével gerjesztett.
Gabor:
Lehet,hogy nincs igazam.
Miért pont nekem lenne.
(Bővebben?)
Gaboro: ott a pont :)
"Nuovo"-nem csak az tűnt el,a "testvérkéi" is.Különben jólesett,köszönöm.
"Gabor 2007.01.18. 09:06:46"

Olykor??? Ha ugyanez egy zsidó származású ember szobrával történt volna, három hétig mást sem hallanál a médiákban, csak a fasizmus újraéledésének veszélye miatti vonyítást. Ideértve tótawét is.
Igaz, nem is kell hozzá szobor döntés. Az a téma állandóan melegen van tartva.
én is szopok a megszorítások miatt. tutira veszem, hogy az átlagosnál többet, de ezt most nem részletezem.
de ettől még nem vállok állattá.
az mtv székház előtti kopaszok is azért örültek, mert félig-meddig "legálisan" randalírozhattak, ráfoghatták fletóra az egészet, miközben fele azt se tudja szerintem ki kicsoda.
szóval nem mentség a politikai légkör és az emelkedő gázár egy tolvajnak, betörőnek, gyilkosnak.
playoff,

ez konkretan azert lehet, mert a fasisztak viszonnlag ritkan reszesultek olyan tomeges kiirtasban, ami a zsidoknak kijutott (sajna). ezert nem is feltjuk annyira a draga kopasz baratainkat. broaf
"A kisember csak azután kezdett el balhézni,miután a "nagyember" átvágta őt,költségvetési adatokat hamisított a választások megnyerése érdekében,hazudott reggel,éjjel,este stb."

Nuowo, kiskegyed hol élt Öszöd előtt, kézcsókom???
p0pc0rnp!4y4h

Tökéletesen egyetértek, de már kurvára unom azt, ha véletlenül a tömött villamoson rálépek valakinek a lábára, akkor egyből jön az üvöltözés, hogy rohadt náci, meg hogy én vagyok Hitler.
"Ha ebben a ciklusban akár csak egy komolyabb ügy előkerül, ha csak az árnyéka is kiszagolhatóvá válik a politikai zsákmányszerzésnek, akkor az egész reformfolyamat veszélybe kerül. Lopni és lopni hagyni, az működik. Lopni és adóztatni, az négy évig se biztosan. Éljünk rosszabbul, mert túl jól élünk, oké. De onnantól súlya lesz a közpénznek, a tolvajnak meg akár baja is eshet. Baja kell hogy essen. " Tóta w.
TWÁ!
"nem kommentálom, nem minősítem, csak ideteszem az igazgyöngyöt, nézzen bele mindenki, és meglátja a jövőt. Dehogy a jövőt, ennek nincs jövője. A pudvás jelent."

Nemtom, észrevetted-e, de ígéreted ellenére egy lélegzetre kommentáltad is, minősítetted is. :)
Jaja, ha egypár barom lerúg egy fejfát a zsidó temetőben, mindenki rögtön előveszi az esernyőt a barna eső ellen, nem Árpád? Ez egy ilyen ország. Mára a jobboldal is megtanulta, hogy ha a médiába akar kerülni, azonnal fel kell háborodnia és sajtótájékoztatókat kell szerveznie.
"Tökéletesen egyetértek, de már kurvára unom azt, ha véletlenül a tömött villamoson rálépek valakinek a lábára, akkor egyből jön az üvöltözés, hogy rohadt náci, meg hogy én vagyok Hitler."

Nem mondod komolyan, hogy a lábralépés miatt ezt mondják neked...! :)

Persze, hogyha 45-ös martens-bakancsod van, meg gallértalan fekete dzsekid, meg kopaszra van nyírva a fejed...
Az ilyenek miatt olvasom Árpádot.

Nekem ez a legfőbb bajom ezzel a bagázsal, és fura módon ez a tény vhogy elsikkad a médiában. Pedig nagyon igaza volt W.-nek, az emberek nem olyan hülyék, mint ott fennt képzelik. Ezért rágtak be.
Tóta W, kezded vonzani a polfórumos idiótákat. Magadra vess. Esetleg lesz kiket listázni és feljelenteni. Viszont a gondolkodó értelmiségit meg elriasztod. Mi a fasz ez itt, liberális gyűlölde? Menj el egyszer Erdélybe, beszélj egyszerű székely emberekkel, s aztán Wass Albertet is másképp látnád! Különösen annak fényében, hogy Marosvásárhelyen egy helyi román fasiszta csinovnyik kitiltotta a darabját a Kultúrpalotáből. Hja persze háborús bűnös. Antonescut meg ünnepeljük, mi?
Bevallom:én voltam a szobor döntögető!!!Bosszúból!Volt főnököm hónapokon keresztül,napi hat- nyolc órában azzal szórakoztatta magát,engem pedig kínzott,hogy Wass Albert köteteiből olvasott fel hangosan,félhangosan részleteket!Mindezt tette egy gépjárműben amit szigorúan tilos volt elhagynom!Pszihoanalitikusom szerint 2-3 év múlva teljesen renbe jövök!!!
Most mit csodálkoztok? Tudtommal a Zeneakadémia opera főtanszakán nem tanítják, hogyan kell nyilatkozni egy szobordöntésről. Engem inkább az érdekelne, miért szobrintanak meg egy ilyen szerény (na, közepes) képességű magyar írót, költőt? A többi erre érdemesnek már mind van szobra? Mi a valódi oka annak, hogy Wass Albert az, ami? Nem találtak más ikont? Akkor már miért nem Nyírő? De minek is kérdezek, még a végén válaszol valaki...
Egyébként (döntsd a szobrot, ne siránkozz!) irodalomkritikusok voltak a tettesek, mert mások a méh-be is elvitték volna.
"az emberek nem olyan hülyék, mint ott fennt képzelik. Ezért rágtak be."

Kik? A "békés tüntetőkre" gondolsz? A molotovkoktél-dobálás az intelligenciájukat bizonyítja!?

Remélem, félreértettelek.
OFF\es javaslom hogy aprora nyirt bajuszt se hordj, mert az is felreetrheto. :DDD
\OFF

egyebkent valoban nem kell mindig hozongeni, meg nyalat verni, meg szajat habositani
Szerintem a Gergényi unokái lehettek! Öreg összehívta otthon a rögtönítélőt és azt mondta! "Mostan figyeljetek rám értelmesen! Itten mindenkinek meg tell tanúlni, az alavető emberi méltóság és a dologi világ morális földrevitelét. Kiosztok köztetek pár kötelet, meg símaszkot. Nem Pistike, azonosótíjelvényt nem kapsz! Viperát persze vihecc, ha Józsibácsi a nyugdíjas parkör esetleg szembe menne a nyugodt többségel, hát jól vágd pofán! Kinéztem egy szobrot Solymáron, nem tudom kit ábrázól, de a helyi mitugrász, majd megmondja a sajtóba, mert én persze nem nyilatkozhatom."
Az így feltüzelt, a legmodernebb-, frissenközbeszerzett pajzsokkal , nameg a nagyan magasról jövő "úgyse lesz bajod belőle" ideológiával felvértezve elindultak. Hát itt a történet vége, mert így kerek mostanság!

Ez természetesen "A végtelen történet" változat forgatókönyve.
A véges történet vége a következő:

Solymári hírmondó, nagyonsokadik példányszám. Idézet.
" Pár helyi, magukból kivetkőzött fiatal, megpróbálta ledönteni Wass Albert köztéri szobrát. Miután polgárőreink legyűrték ellenállásukat (Értsd, jópár atyait helyettesítő méretes pofon kiosztása), átadták a rendőrségnek. Az ügyészség hivatalból már vádat is emelt rongálás és garázdaság alapos gyanújával. A fiatalok előzetesben várják, a jövö héten, legkésőbb kedden tartandó tárgyalásukat.
Edebácsi, Kertész Imre azért kapta a Nobel-díjat, mert annyira kurva jól ír? Na tedd a szívedre a kezed!
Na végre, hogy kertészimre is szóbakerült!
Hát nehogymá ő kimaradjon egy ilyen topikból!
minden város, civil szervezet vagy bármilyen közösség annak állít szobrot, akinek akar, feltéve, ha az nem ütközik nagyon a közakarattal. Mivel Wasst 10-ből 6 ismeri (vagy kevesebb) nem ugrált senki ellene. A szobor az szobor, még mindig jobb, mint egy plakát halmaz vagy egy lerobbant zsiguli. Láttam én már érdekesebb és gyomorforgatóbb szobrokat is.
Cziffra: sajnálom, de Kertész tényleg kurva jól ír. Mért kell fanyalogni egy Nobel-díjason, amiért zsidó?
"p0pc0rnp!4y4h 2007.01.18. 09:38:32"

Aha. Tehát, ha teszem azt, Faludy György szobrát döntötték volna le Solymáron (tudom, hogy nincs!), akkor nem néhány segghülye, randalírozó előember palánta lett volna, hanem az új fasiszták szervezett pogromjának előszele.
igazitrebitsch 2007.01.18. 10:05:14

„Cziffra: sajnálom, de Kertész tényleg kurva jól ír. Mért kell fanyalogni egy Nobel-díjason, amiért zsidó?”

Mocskos filoszemita liberális kommunistaként az a véleményem, hogy Kertész egy rakat fos. Egy nyirvogó neurotikus, de nem humorosan, mint Heller. Amellett pedig szörnyszülött mondatokat bír létrehozni.

Hogy miért adtak neki Nobel-díjat, nem tudom, de nem is érdekel, tekintve, hogy a Nobel-díjas regények közül egyedül az Öreg halász volt az, amit olvastam is, és igazán be is jött.
play off,

ez a feltetelezes kb annyira lehetseges, mint hogy ezt a szobrot a szelsobaloldali ifjak hazafias szervezetenek bolcsodei osztaga dontotte le.
lasd a fekete es a feher kozott a soksok szurkearnyalatot is. az elet nem csak bal vagy jobb.
Nem tudom...most vannak emberek, akik nem képesek felfogni egy cikk értelmét, vagy egyszerűen nem akarják ???
Ouro:
Másképp látom, de ez a vélemény rendben van. Az nincs rendben, ha valaki azt sugallja, hogy a származásával vagy a holokauszt-túlélésével érdemelte volna ki, aminél jóval többet feltételezek a svéd akadémiáról. Szóval azért kapta, mert jól ír, szerintem és a Nobel-díj bizottság szerint. :)
Cserébe majd Tomcaték jól felborogatják a MAGUKFAJTÁK szobrait:
blog.tomcatpolo.hu/index.html?loadpage=http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20070116.html

Szerintem a szobrászmaffia áll a dolog mögött. Elég egy-két jól elhelyezett provokáció, hogy eszkalálódjanak a dolgok, és máris biztosítva van a munkahelyük.
Árpád, fúj, fasiszták hőbörögnek az Index szépen gondozott kertjei alatt. Gyilkos szándékú virtusnácik fenyegetik a békés netpolgárok életét. Korszellemtől elhülyült brigantik törnek az antiorbánista jobboldal szócsövének kiszemelt hírportál mit sem sejtő olvasóira. Ne engedjük, sikítsunk, ahogy a szánkon kifér! Hoppácska, igazitrebitsch segítsetek, szöszmötöl a barna eső. Esernyőket kinyitni, éljen az új Demokratikus Charta!
Ja bocs, most baloldali kormány van. Nem aktuális politikailag. Ordnung macht frei)
"Hoppácska"09:53:37.-mi is a baj?A ruha?Szerintem a legpraktikusabb és kényelmesebb viselet a katonai cucc.Vagy a viselkedés?Az egyszerű bunkó még csak nem is fasiszta,pusztán-BUNKÓ.Ráadásul ez is megér egy misét,hogy mi a különbség a fasizmus és a nemzetiszocializmus között.De gondolom a villamoson nem zajlanak világnézeti viták.Különben van egy trükkömm mint lehet kényelmesen utazni a legtömöttebb járaton is(kérésre,megosztom).
"edebácsi"09:56:07.-mit olvastál Tőle?Nyelvezete csodálatos,hazafisága követendő,hűsége haláláig tartott.
"windónia"09:59:30.-azért te hiányoztál amikor az"írás elleni"injekciót adták.Gratulálok.Többet!
zasztava, neked mi a fene bajod van?
Szepjo reggelt minden kertjet-muvelonek!

Ezek a tinik,csak annyit lattak,hogy Vas Albi,ugysem tudod lenyomni!
Nemtom,most mi a helyzet,de 15eve amikor ott laktam,a fiatalkori bunozes dontogette a rendorsegi statisztikakat rendesen.
Jolszitualt gyerkocok unatkoztak,challenge dayt tarottak heti 3-4 alkalommal!
Ahelyett,hogy mentek volna a patkanyhazba!:)
tota 150 hozzászólásomat törölte ki. ezt se hagyta benne. de én kijátszottam, és filccel felírtam a monitorra.

én győztem.
Amúgy Trebitsch, a kultúrpolitika az ritkán esztétikai minőség. Ha ennek felvetése antiszemitizmus, akkor javaslom, ülj le egy barnasörre a nagybátyám haifai házának teraszán)
ki a fene mondta, hogy antiszemitizmus? Kímélj meg a fóbiáidtól!
A barnasör viszont igenis antiszemita!
windonia 2007.01.18. 09:59:30
Ez természetesen "A végtelen történet" változat forgatókönyve.
A véges történet vége a következő:

Solymári hírmondó, nagyonsokadik példányszám. Idézet.
" Pár helyi, magukból kivetkőzött fiatal, megpróbálta ledönteni Wass Albert köztéri szobrát. Miután polgárőreink legyűrték ellenállásukat (Értsd, jópár atyait helyettesítő méretes pofon kiosztása), átadták a rendőrségnek. Az ügyészség hivatalból már vádat is emelt rongálás és garázdaság alapos gyanújával. A fiatalok előzetesben várják, a jövö héten, legkésőbb kedden tartandó tárgyalásukat.


Na ez az igazi demagógia...
Gondolom a politikai helyzet áldozatai voltak, nem az alkoholé...
Viszont ha kiderül hogy balos polgárőr "gyűrt le", akkor melyik fél lesz a nagyobb ellenség Gulyás úrnál? :)
Vot egy nagyon kedves, igazi budai polgár ismerősöm. Elvitték a nácik is Buchenwaldba, de nem őrnek (mielőtt ezzel az bunkó viccel jön valamelyik liberális barátunk ), meg a komcsik is Recskre, követ törni. Ő mondta, még szeretné megélni, hogy Károlyi Mihály szobrát eltakarítják a Parlament oldalából. Szegénynek nem adatott meg. Na , akkor én jól berúgok a haverokkal a Tóth Kocsmában, és majd jól ledöntjük. De mi nem részeg fiatalok leszünk, hanem szemét fasiszta banda, ugye?
"trebitsch"-az igazi az ír feketesör.Bár lassan ciki lesz az"Ír" szó is.
"p0pc0rnp!4y4h 2007.01.18. 10:15:40"

Sehol nem mondtam, hogy baloldaliak lettek volna. Azt próbálom megvilágítani (úgy tűnik kevés sikerrel), hogy kettős mércével mértek. Te és tótawé és még jó páran. Ha jobboldali szobor dől, akkor semmiség, ha baloldali, akkor neonáci összeesküvés.
Kedves IgaziTrebitsch!

Gondolom, igazad van. Azt hiszem, a Svéd Akadémiával nem árulunk egy gyékényen. Osztom Stephen King nézeteit: ha a történet és az író túl gyenge, hogy elvigyék a hátukon a történetet, akkor bizony az egész lószart sem ér. Hiába álmodik nagyot a rúdugró, ha felét se tudja átugorni.
Fóbia ügyben rajtad is van mit orvosolni Trebitsch. Látod, ilyen ez az ország. És ezen még az "oxigénelvonó köpenyes gyilkos", de még a "nemzet főorvosa" sem segíthet. Ilyen reménytelenek vagyunk)
Károlyi Mihály a legnagyobb magyar. Ez az én véleményem.
Cziffra, úgy látom ma rossz napod van... :)

Molaris:
"mi is a baj?A ruha?Szerintem a legpraktikusabb és kényelmesebb viselet a katonai cucc.Vagy a viselkedés?Az egyszerű bunkó még csak nem is fasiszta,pusztán-BUNKÓ.Ráadásul ez is megér egy misét,hogy mi a különbség a fasizmus és a nemzetiszocializmus között.De gondolom a villamoson nem zajlanak világnézeti viták."

Igy van. De az ember már csak ilyen, hogy ha egy vörös kakastaréjfrizurás illető lép valakinek a lábára, akkor őt "lehülyepunkozzák". Ha valaki bakancsos/gallérnélküli dzsekis/tökkopasz stb. akkor "lehülyenácizzák". Ha valaki öltönyben/nyakkendőben/aranynyakkendőtűvel/félmilkós mobillal a kezében lép rá valaki lábára, akkor "lehülyebrókerezik".
Ez van.
dehogy. es mint elso hsz-emben megfogalmaztam, ugy megteszem most is. sztem a szobordontogetes, legyen az barkinek a mell, lovas vagy csoportszobra, elsosorban buncselekmeny, es meg csak masodsorban sem politika.
egyebkent is, nekem csak egy colstokom van otthon. :D
Zasztava, megyünk együtt terápiára? :)
Hattory Hanzo 2007.01.18. 08:10:53
"De: minden szobor minden ledöntője, leöntője, lefújója hihetetlenül gyökér, persze."
Hát azért ez nem így van. A Sztálin-, vagy a Gömbös Gyula szobor ledöntése azért nem feltétlenül helytelenítendő.
Ami a Wass Albert szobor ledöntését illeti, azt valószínüleg kis hülye garázdák csinálták, akik csak éppen rongálni akartak, és fingjuk sincs, hogy ki volt WA. De azért az sincs teljesen kizárva, hogy a döntögetők nem szerették a gróf urat. Speciel én sem szeretem, de isten bizony nem én voltam !
Ollo:

CSak erről a kis ősz "forradalomról" egy rövid emlékemet megosztom veled, meg a nagyközönséggel.

Okt 23. -án az M7 es mellett egy benzinkútnál tankoltam, és közben hallottam a két kutas srác beszélgetését:

k1: Az öcsém pesten van
k2: Akkor már lehet, hogy szétrugták a seggét a rendőrök.
k1: Lehet, de milyen jó lenne nem? Beülnénk egy jó kis budai villába, elvennénk az autóikat...
k2: Aha

Én elgondolkoztam, hogy vajon mekkora körben kerüljem el a belvárost, hogy a két gyerekkel a kocsiban nehogy szétverjenek a "hősök". Meg hogy mivel Pesten lakom, ha győz a "forradalom" talán akkor sem kell kiköltöznöm az alföldre.

Na erről írjál verset!
Erről jut eszembe: A madár elmegy pszihiáterhez. Nyomják a tesztet.
A doki húz egy egyenes vonalat.
- Mi jut erről eszébe?
- Hát a baszás.
Jó, a doki rajzol egy sinusgörbét.
- Hát erről?
- A baszás.
Jó, a doki rajzol egy háromszöget.
- Na és erről.
- Hát a baszás.
- Mondja magának mindenről a baszás jut az eszébe.?
- Nem, de ha ilyen pikáns rajzokat mutogat...
Na van akinek mindenről a kormány, meg a kommenisták.
Ahoy Urak, Udv Holgyek.

Ma jol szejjel van esve ez az egesz ize'.
Szoval ez egy blog, es a blogra itt reagalni kene. Na, mindegy, csak ugy mondom.

Hat Tota Ur ma nem tett ki magaert, elegge szerkezet nelkuli bejegyzest sikerult irnia. Azert jobbakat szokott kitolni magabol. Raadasul nem all osszee hogy csegevara meg a tobbiek milyen relacioban vannak ezzel az egesszel. Na, de lehet W.-nek is rossz napja, biztos sir a kolok....

Namost a szobornak 20k ka'ra van. Ha kell, osszedobjuk a haverokkal, szoval ha a penz a gond, segitunk...

A szobor amugy ritka ronda, ezt is meg kell jegyezni.

Amugy meg Wass Albert, nem Vas, nem Was. Naggyon nagy ironk szerintem es szebb szobrot kene neki allitani.

Eleg tragikus elete volt es raadasul kis orszagunk eleg randan elbant ehhez kepest vele.

Keretik szobrokat nem dunnntogetni, megha abszolute reszegek vagyunk is. Uljunk az olebe, tamaszkodjunk ra, simogassuk, vagy csiszolgassuk meg egy-egy reszet, legyen eletunk resze... Viragozzek minden virag, legyenek szobraink, szep parkjaink, setalgassunk bene, setaljanak a gyerekek is velunk es nyugodjon mar meg mindenki lecci.

udv:salsa
"Eleg tragikus elete volt es raadasul kis orszagunk eleg randan elbant ehhez kepest vele."

Iiigen, ámbár nem tudom miért gondolta azt, hogy az a helyes, hogy 1944 végén nyugatra megy szálasival, a nyilasokkal, a németekkel, tagja legyen a nyilas országgyűlésnek...
Ugye, Márai is megvárta, hogy mi lesz itt, és amikor nem tetszett neki, akkor ment ki.
Mindenkinek lehet rossz napja. Különben is közeleg a világvége. Vagy csak szélvihar? Megtippelhetnénk, ki tehet az elkövetkező katasztrófáról /ami persze ne legyen/. A meteorológusok már kilőve. Ők szóltak)
gulyásdénes, te pöcs. mi a halál alapján állapítod meg, hogy milyen indítékkal, illetve milyen körülmények közepette zajlott a rongálás? ott voltál? aki hozzád hasonlót állít, az vagy ott volt, vagy egy demagóg fasz. választhatsz.
Szobrot dönteni olyan közönséges.
Mikor ott van a dinamit.

(komolyra fordítva: nem értem, mire jó dönteni, igaz, azt se, minek szobor egy ilyen "költőnek"? Hallottam pár versét, mit mondjak, Kiszel Tünde biztosan felvenné a lemezére, ha ismerné.)
savmart, nem vagyok híve még a virtuális erőszaknak sem, de nomen est omen)
Pláne, ha mint vki itt tényszerűen megállapította, az embernek rossz napja vam.
Nem olvastam Was Alberttol eddig meg, tulajdonkeppen azt sem tudtam sokaig hogy letezett. Viszont hallottam vele egy riportfilmet, elete utolso riportjat. Az Egyesult Allamokban elt - soha nem uldoztek ott es semmi kifogas nem merult fel ellene sem az USA-ban sem a Wiesenthal kozpontban - de amit akkor mondott az meggyozott arrol, hogy igazsagtalan celpontjava valt azoknak, akiknek erdekuk ezt a nyomorult izgalmi allapotot fenntartani. Szobrot ledonteni
mar megtanultunk, egymas mellett elni es tiszteletben tartani magunkat es masokat, az meg varat magara. Mintha a kisertet meg mindig itt koszalna kozottunk..Nevezzuk sotet hulyesegnek.
Vazze, már lassan röhögni se tudok...Ugyanebben A Maci volt-kategóriában megjelent hír, amikor Stumpf Sztyopa a közrédijóban azt fejtegeti, hogy:
1. Áder és Schmidt pártot alapít Orbán ellen cikk a Magyar Nemzetben olcsó bolsevik trükk
2. Orbán tudta nélkül ilyen nem jelenhet meg a Magyar Nemzetben

Namost logikailag ebből csak a következők vezethetők le:

- A Magyar Nemzet Orbán kézivezérlésével működik. Mondjuk, ezt eddig is tudtuk, de ez már akkor akár hivatalosnak is tekinthető.
- Orbán a bolsevik trükker, vagy/és pontosan tudja, ki a cikkíró, ezért hagyta. Mert ha a tudta nélkül nem mehet egy ilyen cikk,akkor ez van.

De asszem a végső következtetés az, amitől viszont elkezdek csomagolni és Skandinávia felé venni az irányt, hogy a kinézetre teljes mértékben koncepciótlan , kapkodó és mindenben a lehető legrosszabb megoldást választó kormánykoalíciót jelenleg kétakkora népszerűséggel egy olyan alakzat verné le, akiknek fejenként 2 db kényszerzubbonyt és 4 db termetes ápolót közvetítenék ki elektrosokkolókkal felszerelve, de nem a kormányrudat...!
kedves ollo,

javaslom ne csak partlapokat olvass, ha a gazdasagrol akarsz nyilatkozni, (habar latom hogy ez sem a te fejedbol pattant ki) akkor olvasgasd a portfolio.hu-t, es mas ehhez hasonlo szakertoi oldalakat, esetleg hvg-t.

hogy reszletesebben, es realisabban lasd a dolgokat, katt a kepre! (hogy toled idezzek)
Ollo:

Szerinted feltétlen ehhez a témához kell bevágnod az ilyen "idézeteket"? Ráadásul kétszer, mert mindig elfelejted alá rakni a blog címét, amit egyébként is láttunk már vagy 6-szor?

Arról meg, amiről szól, inkább nem beszélnék, szerintem elég sokáig el lehetne vitatkozni gazdasági kérdésekről, aminek egyrészt nem sok értelme lenne, másrészt sok embernek úgyis nehéz érvelni, mert úgyis csak azt hallják/látják meg, amit akarnak..
cziffra plichta zasztava:
(a fene a hosszú nickedet)
Nem ír jól a Kertész, de mennyire nem. Meg is hökkent mindenki a díjnál, most is kussolnak. Az ő Nobel-díja a magyar irodalom tragédiája, már ha a dinamitgyáros lóvéjénak kamatát olyan nagyra tartjuk. (Olvassátok végig a díjazottak névsorát, és meg fogtok hökkenni. Ritka kivételtől eltekintve, politikai kedvezményezettek, kivéve a skandinávokat, akik "a mi kutyánk kölykei". Kiváncsi lennék, ki olvassa éppen most pl. Halldór Laxness izlandi költő verseit? Vagy Wole Soyinka nigériai író novelláit? Őt az anyukája sem - persze, mert analfabéta, mondhatjátok.) Magyar Nobel-díjasként eddig komolyan csak Földes Jolán, a Halászó macska uccája című könyv írója került szóba. Vicces? Legalább annyira, mint Kertész... De ha a Nobel-díjas szarul ír, attól még nem jó a gróf Wass sem. Egyébként is, ki a jó? Annyi jót elfeledtek, és annyi szart ronggyá olvasnak!
Nekem erről egy régi mondás jut az eszembe, ami a mai helyzethez igazítva így hangzik.

A szoclib szavazók azt kapták jutalomból, amit a jobbosok büntetésből.

Apropó! Mindig akad egy fura figura itt a Tóta-blogon, aki agymenéseivel elszórakoztatja, fröcsögésre kényszeríti, vértolulásba hajszolja a többieket. Most olló az ügyeletes. Ugye tudjátok, hogy Árpádunk írja ezeket, hogy kicsit élénkítse az unalomba fulladó szellemi rejszolást?
dts
gondolom a kormanyrudat megorzod magadnak(-:
Hoppacska:

Hat igen, ez bizony folt a multjan.
Mondjuk en csak 4-5 konyvet olvastam, sokszor konnyesre rohogtem magam tole, sokszor gondolatban vele seteltam az erdobe, vele szorongtam es szomorkodtam.

Egy ido utan uncsi volt mar a stilusa, de az elso 3 konyvnel ezt nem ereztem. Amugy izgalmas es erdekes, ahogy leirja es megmutatja az erdelyiek akkori lelkuletet es eletet.

Az, hogy milyen partba lepett, mit csinalt, hat... tudod ez azert ketelu dolog. Sokan beleptek ebbe-abbaa partba, kovettek ezt vagy azt a naaagy vezert, aztan par ev mulva nagyon megbantak, vagy kendozik ezen tettuket.

Dts, örömmel látom, hogy nemcsak önjelölt elmekórtani esetek, hanem diagnoszták is vannak közöttünk. Az elemzésed ugyanis helytálló, hiába vezet szakadéknyival a Fidesz, jelenleg nem kínál alternatívát. Ezért nincs elsöprő kormányváltó hangulat. Lásd még Századvég, újabban /mai hír/ Medián. A Sztyopa pont ezért bírálja Jones gazdát. Ezért van rá is kiadva a vadászengedély.
"Magyar Nobel-díjasként eddig komolyan csak Földes Jolán, a Halászó macska uccája című könyv írója került szóba."

??? Én erről nem tudok. Földes valóban megnyert egy kiadói világpályázatot, de szó sem volt Nobelről.
Akit viszont valóban javasoltak a díjra az Herczeg Ferenc volt 1925-ben, illetve asszem a hetvenes években Illyés Gyula neve merült fel itt-ott.
ollow: wazz ember, nagyon belejottel!

szerintem ne vedd ennyire a szivedre, meg a vegen infarktust kapsz.

Sokmindent mar nem tucc csinalni.
Magyarorszag amolyan survival reality show lett.

Majd 3 ev mulva baratom, remelem akkor TE, EN es a tobbiek vagyis MI megfeleloen dontunk es addig is kezdjuk megerteni, mi is az a demokracia, es mi is annak napi gyakorlasa.

cheers
Edebácsi, mindkét komment tíz pont. Nna, mindjárt jobb kedvem van)
"Az, hogy milyen partba lepett [Wass], mit csinalt, hat... tudod ez azert ketelu dolog. Sokan beleptek ebbe-abbaa partba, kovettek ezt vagy azt a naaagy vezert, aztan par ev mulva nagyon megbantak, vagy kendozik ezen tettuket."

És Wass is megbánta vagy éppen kendőzte ezt...?
"Na van akinek mindenről a kormány, meg a kommenisták."

Amikor elmagyarázzák nekem, hogy semmi gond velem ill. cégemmel, de szocialista a város vezetés (a megbízóm önkormányzati fenntartású intézményben vezető és köztudottan jobb oldali gondolkodású) és nem akar támadási felületet, ezért nem köt vállalkozási szerződéseket, pedig tiszta ügy, hogy rengeteg pénzt lehetne spórolni.

Más.
Még 2002-ben az egyik cégnél valós beszélgetés egy 35 év körüli asztalossal:
- kire szavaztál?
- MSZP
- és miért?
- régen is mindig rájuk szoktunk, nem? anyámék is rájuk szavaztak

2006-ban már nem is kérdezek.
szteppelopingvin, a kormányrúd nincs nálam, csak négyévente megpróbálom valakinek kiközvetíteni - több kevesebb sikerrel...
"2002-ben 50%-os közalkalmazotti béremelésre is futotta az MSZP-SZDSZ kormánynak az Orbán-kormány hagyatékából."

Ez annyi fideszesnek a vesszőparipája, de azért kívánnék mindnek egy kis időutazást vissza 94-98 közé, egy olyan családba, ahol 2 tanár van (azt már nem is mondom, hogy 2 gyerekkel, akit taníttatni kell).

Mert pofázni könnyű, de 4 év alatt -20% reálbérből megélni nehezebb. Mert igen, az volt. Év elején fasza dolog azt mondani, hogy 5% lesz az infláció, ezért 5%-al emelém a bért (bár már ez is vérlázító). Az már annyira nem az, hogy év végére 10% lett az infláció, csak a bér maradt le tőle. A 98-as választások idején igenis mindent közalkalmazott (különösen a tanárok) elmondhatta, hogy rosszabbul él, mint 4 éve. Mit tehetett szegény tanár? Tanította az akkora barmoknak a gyerekeit, mint akik ezeket a cikkeket írják és reménykedett, hátha valaki észreveszi, hogy szar van a palacsintában... Észrevették, de azoknak a barmoknak ez is egy utolsó kommunista trükk volt, ahogy minden más is...
olló!
ahogy látom, mindannyian hálásak vagyunk neked, a tallózó főszerkesztőjeként is megállnád a helyedet, de kérlek! végy példát árpádról, aki nem kopipészteli be az egész bibliát, még csak nem is idéz belőle, hanem saját gondolatokat épít belőle. nagyításhoz katt a képre? és felejsd már el az önreklámozást, kérlek!
önálló gondolatok, te michaelbolton-klón!
Nos drága barátaim!

Induljunk ki abból a tényből, hogy
1. Most megszorítások kellenek. (És most hagyjuk, hogy kinek a felelőssége, nekem meggyőződésem, hogy 70-30 a mostani garnitúra javára, de van akinek más véleménye lehet).
Milyen megszorítások?
2. Nyilván az állam mindenhonnan pénzt szed be, és kihúzza a lábát onnan ahonnan tudja.
Erre akartok fideszes alternatívát? Miért mit gondoltok, a fidesz (már nem azért pont fletó mondta a trükkök százait, amiről nem kell tudni) vajon honnan lenne jobban tisztában a dolgokkal, mint maguk az mszp-s képviselők?
3. Milyen alternatívát akar az egyszeri kérdező? Tegyenek le egy 500 oldalas dokumentumot számokkal alátámasztva? Ez eljut bárkihez is? Elolvassák netán?
4. Milyen alternatívát ajánlott az mszp? (most megint rendkívül nagyvonalúan elsiklom azt a kis kommunikációs csúsztatást, ami ugye a választások körül illetve az utána következő időben volt)
Mit is mondott a nagy szónok? - egy két lépést látnak előre...
Őnekik sem volt SEMMILYEN KIDOLGOZOTT alternatívájuk!
5. És végül mi történne, ha a fidesz előállna egy alternatívával?
Vajon nem az történne, hogy az mszp nyugodtan ujjal mutogathatna, hogy "hö, nesze ők is megszorítanának?" És vajon reálisan ítélnék meg ezt a programot?

Ezek csak az érveim. És nem vagyok oda a fityiszért, előrebocsátom.
stormst

A fityesz a mult evben annyira ugyetlen volt, de annyira, hogy valami iszonyat.
A kampanyat rossz alapokra helyezte, nem figyeltek a tanacsadoikra, akik megmondtak elore, hogy az egesz kampanystrategiajuk ugy ahogy van rossz.

Az alap a strategiahoz 3 kep volt
mult-jelen-jovo.

Kezdtek az elejen a hulye mosolygos fasz kampanyukkal, aminek sem eleje se vege nem volt, annyit kozoltek valtozas. Ezt rovidre vettek, es nem tettek ra semmilyen kommunikacios base-t. Utana jottek az alszegeny es alszomru allampolgarok, ami jo otlet, de kb harmad ilyen rovidre kellett volna venni, hiszen a megoldasra kell fokuszalni, a base-t csak -ebben az esetben- a szembeallitashoz kellett kialakitani.

Tul hosszu, negativ komunikacio volt. Tul multi csinalta, aki kurvara nem tudta, hogy a magyar depresszios es egy ido utan a reklam atfordult onmaga pusztitojava rossz-szomoru-hasgorcs. Szomoru-depis-lehangolo. Lehangolo-jovotlen-fidesz.

Utana jott a fixacios kiserlet a szines jovokeppel, ami rohadt rovidre sikeredett, es mar senki tem tett mobilissa fidesz irant, hiszen szomoru-nem-fidesz-narancs, ennyi ami kijott az egesz elcseszett kampanyukbol.

A masik oldal azonnal a piros szinnel kezdett (nagyon jo reklamszin), par hibatol eltekintve paradesan egyszerure fogta az egesz dolgot es az elejetol a vegeig sulykolta: piros-jo-jovo-lendulet-igen

Ezek utan Gyurcsak isszonyat jol es tehetsegesen, hatalmas intelektussal porba verte a mammutmerevsegu pislogo fityeszt pislogo vezerevel egyutt.

Es kesz.

Ennyi, itt nem volt mas, mint massziv tomegmanipulacio, egyik oldalrol totalis rossz, merev, bonyolult es nem ertheto strategia, a masik oldalon egyszeru, atfogo, megmozgato ereju kampany.

semmi masrol nincs szo az egeszben.

ne gyere erkolccsel, mert ilyen nincs ebben. ez politikai uzlet, kemeny penzek mentek el az egeszre, a tet hatalmas.

Es aki hulye volt az a fityesz volt. Akkor is ugyetetlenek voltak, utana is es most is ugyetlenek.

Na, tul hosszu voltam, abbahagyom
ezt ollo-nak hiába is meséled, a jelek szerint ő a legideálisabb Viktor munkadarab, csak meg kell köpködni varázsszavakkal azt életre kell.
Ha tehát ollo-hoz akarsz szólni hathatósan, a következő szavakból kell mondatokat generálnod:
Érzelem
Morális
Kérdés
Magyar
Zsidó
Zsidók
Fajták
Igaz
Hazug
Fajta
Hit
Keresztény
Komcsik
Komcsi
Zászló
Válság
Népakarat
Nemzeti
Nemzet

De ha le akarjuk állítani akkor is az ő nyelvén kell hozzászólni:
Ollo! Hagyd ezeket a hazug komcsikat!
Mi a faszt írkáltok itt össze-vissza ! Most a Wass - Gulyás sztori van napirenden. Vagy ez afféle Freud féle szabad asszociálós fórum ?
stormst

A fityesz a mult evben annyira ugyetlen volt, de annyira, hogy valami iszonyat.
A kampanyat rossz alapokra helyezte, nem figyeltek a tanacsadoikra, akik megmondtak elore, hogy az egesz kampanystrategiajuk ugy ahogy van rossz.

Az alap a strategiahoz 3 kep volt
mult-jelen-jovo.

Kezdtek az elejen a hulye mosolygos fasz kampanyukkal, aminek sem eleje se vege nem volt, annyit kozoltek valtozas. Ezt rovidre vettek, es nem tettek ra semmilyen kommunikacios base-t. Utana jottek az alszegeny es alszomru allampolgarok, ami jo otlet, de kb harmad ilyen rovidre kellett volna venni, hiszen a megoldasra kell fokuszalni, a base-t csak -ebben az esetben- a szembeallitashoz kellett kialakitani.

Tul hosszu, negativ komunikacio volt. Tul multi csinalta, aki kurvara nem tudta, hogy a magyar depresszios es egy ido utan a reklam atfordult onmaga pusztitojava rossz-szomoru-hasgorcs. Szomoru-depis-lehangolo. Lehangolo-jovotlen-fidesz.

Utana jott a fixacios kiserlet a szines jovokeppel, ami rohadt rovidre sikeredett, es mar senki tem tett mobilissa fidesz irant, hiszen szomoru-nem-fidesz-narancs, ennyi ami kijott az egesz elcseszett kampanyukbol.

A masik oldal azonnal a piros szinnel kezdett (nagyon jo reklamszin), par hibatol eltekintve paradesan egyszerure fogta az egesz dolgot es az elejetol a vegeig sulykolta: piros-jo-jovo-lendulet-igen

Ezek utan Gyurcsak isszonyat jol es tehetsegesen, hatalmas intelektussal porba verte a mammutmerevsegu pislogo fityeszt pislogo vezerevel egyutt.

Es kesz.

Ennyi, itt nem volt mas, mint massziv tomegmanipulacio, egyik oldalrol totalis rossz, merev, bonyolult es nem ertheto strategia, a masik oldalon egyszeru, atfogo, megmozgato ereju kampany.

semmi masrol nincs szo az egeszben.

ne gyere erkolccsel, mert ilyen nincs ebben. ez politikai uzlet, kemeny penzek mentek el az egeszre, a tet hatalmas.

Es aki hulye volt az a fityesz volt. Akkor is ugyetetlenek voltak, utana is es most is ugyetlenek.

Na, tul hosszu voltam, abbahagyom
kicserep. /... /, kicsep., eh nehéz szó a k. életbe.
Szal icsep, ti meg fogalmilag vhogy így néztek ki:
Orbán
Orbán
Orbán
Orbán
Orbán
...
..
.
Sziasztok.

Felülemelkedve a politikai "odamondókon", látható hogy ez a szobordöntés csak pár kemény legény műve, akik máshogy nem tudják kifejezni "nagyságukat".

Azt meg a vak is látja hogy Tóta W. nem középen áll..de ez miért baj?

Jómagam a Népszabadságot és a Demokratát egyszerre olvasom, s teljesen be tudom határolni bennük, mi az érdemleges információ, s mi a DEMAGÓGIA.

Aki pedig bármelyik oldal felé is elkötelezett, nincs tisztában a politikai pártok felépítésével.

De erről majd máskor.
stormst

A fityesz a mult evben annyira ugyetlen volt, de annyira, hogy valami iszonyat.
A kampanyat rossz alapokra helyezte, nem figyeltek a tanacsadoikra, akik megmondtak elore, hogy az egesz kampanystrategiajuk ugy ahogy van rossz.

Az alap a strategiahoz 3 kep volt
mult-jelen-jovo.

Kezdtek az elejen a hulye mosolygos fasz kampanyukkal, aminek sem eleje se vege nem volt, annyit kozoltek valtozas. Ezt rovidre vettek, es nem tettek ra semmilyen kommunikacios base-t. Utana jottek az alszegeny es alszomru allampolgarok, ami jo otlet, de kb harmad ilyen rovidre kellett volna venni, hiszen a megoldasra kell fokuszalni, a base-t csak -ebben az esetben- a szembeallitashoz kellett kialakitani.

Tul hosszu, negativ komunikacio volt. Tul multi csinalta, aki kurvara nem tudta, hogy a magyar depresszios es egy ido utan a reklam atfordult onmaga pusztitojava rossz-szomoru-hasgorcs. Szomoru-depis-lehangolo. Lehangolo-jovotlen-fidesz.

Utana jott a fixacios kiserlet a szines jovokeppel, ami rohadt rovidre sikeredett, es mar senki tem tett mobilissa fidesz irant, hiszen szomoru-nem-fidesz-narancs, ennyi ami kijott az egesz elcseszett kampanyukbol.

A masik oldal azonnal a piros szinnel kezdett (nagyon jo reklamszin), par hibatol eltekintve paradesan egyszerure fogta az egesz dolgot es az elejetol a vegeig sulykolta: piros-jo-jovo-lendulet-igen

Ezek utan Gyurcsak isszonyat jol es tehetsegesen, hatalmas intelektussal porba verte a mammutmerevsegu pislogo fityeszt pislogo vezerevel egyutt.

Es kesz.

Ennyi, itt nem volt mas, mint massziv tomegmanipulacio, egyik oldalrol totalis rossz, merev, bonyolult es nem ertheto strategia, a masik oldalon egyszeru, atfogo, megmozgato ereju kampany.

semmi masrol nincs szo az egeszben.

ne gyere erkolccsel, mert ilyen nincs ebben. ez politikai uzlet, kemeny penzek mentek el az egeszre, a tet hatalmas.

Es aki hulye volt az a fityesz volt. Akkor is ugyetetlenek voltak, utana is es most is ugyetlenek.

Na, tul hosszu voltam, abbahagyom
stormst

A fityesz a mult evben annyira ugyetlen volt, de annyira, hogy valami iszonyat.
A kampanyat rossz alapokra helyezte, nem figyeltek a tanacsadoikra, akik megmondtak elore, hogy az egesz kampanystrategiajuk ugy ahogy van rossz.

Az alap a strategiahoz 3 kep volt
mult-jelen-jovo.

Kezdtek az elejen a hulye mosolygos fasz kampanyukkal, aminek sem eleje se vege nem volt, annyit kozoltek valtozas. Ezt rovidre vettek, es nem tettek ra semmilyen kommunikacios base-t. Utana jottek az alszegeny es alszomru allampolgarok, ami jo otlet, de kb harmad ilyen rovidre kellett volna venni, hiszen a megoldasra kell fokuszalni, a base-t csak -ebben az esetben- a szembeallitashoz kellett kialakitani.

Tul hosszu, negativ komunikacio volt. Tul multi csinalta, aki kurvara nem tudta, hogy a magyar depresszios es egy ido utan a reklam atfordult onmaga pusztitojava rossz-szomoru-hasgorcs. Szomoru-depis-lehangolo. Lehangolo-jovotlen-fidesz.

Utana jott a fixacios kiserlet a szines jovokeppel, ami rohadt rovidre sikeredett, es mar senki tem tett mobilissa fidesz irant, hiszen szomoru-nem-fidesz-narancs, ennyi ami kijott az egesz elcseszett kampanyukbol.

A masik oldal azonnal a piros szinnel kezdett (nagyon jo reklamszin), par hibatol eltekintve paradesan egyszerure fogta az egesz dolgot es az elejetol a vegeig sulykolta: piros-jo-jovo-lendulet-igen

Ezek utan Gyurcsak isszonyat jol es tehetsegesen, hatalmas intelektussal porba verte a mammutmerevsegu pislogo fityeszt pislogo vezerevel egyutt.

Es kesz.

Ennyi, itt nem volt mas, mint massziv tomegmanipulacio, egyik oldalrol totalis rossz, merev, bonyolult es nem ertheto strategia, a masik oldalon egyszeru, atfogo, megmozgato ereju kampany.

semmi masrol nincs szo az egeszben.

ne gyere erkolccsel, mert ilyen nincs ebben. ez politikai uzlet, kemeny penzek mentek el az egeszre, a tet hatalmas.

Es aki hulye volt az a fityesz volt. Akkor is ugyetetlenek voltak, utana is es most is ugyetlenek.

Na, tul hosszu voltam, abbahagyom
Nibelung, az Árpád, egy faszt se érdeklő, két kommenttel elintézhető témát vetett fel. Már csak így megszokásból összejöttünk)
Magyarán Árpinak bele kell húzni, hogy továbbra is itt tartson minket.
Igen, megcsinálja!
Ugye?
zasztava, igy van.. a mai gyengusss...

nem lehet minden nap utoset lehozni...

amugy meg leszarja, az o blogja

es igaza van...
bocs mindnekinek, valamiert ketszer postolodtam...

nem akartam...
affene 3-szor...

ezer bocsanat...
telleg hosszu voltal, nemeccer
realdream: tényleg kicsit hosszú volt, főleg 3-szor...

Nem tudom, hogy hol jöttem az erkölccsel, én csak tényeket írtam le...

Wonderland:

A fidesznek lenne épp elég médiája (MN, Hírtv, stb.), hogy előálljon a saját alternatívájával, de mivel nincs olyanjuk, ezért ez eléggé megmarad a fantázia szintjén. Egy ideig lebegtették a TB csökkentéses dolgot, de miután minden jelentősebb gazdasági elemző (akár honi, akár külföldi) kijelentette, hogy baromság az egész, azóta visszatértek a saját (nem)jól bevált ellenzéki stratégiájukhoz, ami a NEM. Ennyi, semmi több, csak NEM.

Hidd el, elég sokan melléjük állnának a mostani pártatlanok közül, ha valami kicsi ötletük lenne...
ja en is mar csak igy megxokasbol...
Annyira jó h sikerült megint eljutni a nácifidesz komcsimszp vitáig... ezzel csak az a baj h mélyen tisztelt Gulyás Dénes kollega is pontosan ezt akarta, legyen ez belőle. Más kérdés, hogy egyszer végre meg lehetne kérdezni Szijjártótól kezdve cser-palkovicson át gulyás papáig, de a másik oldalon újhelyi pistitől juhász ferencig, hogy mi az istennek mentek politikusnak, ha nem képesek egyetlen érdemi önálló gondolattal előrukkolni, ilyen mérhetetlen szűklátókörűen nyilatkozni, ócska panelokat szajkózni nap mint nap. Számomra ez a legszörnyűbb, hogy a politikusi pályához az én elképzelésem szerint kell legalább egy fél évnyi átgondolás, aprólékos elemzés, amíg az ember letisztázza magába a követendő értékeket, mércéket, és csak utána, egyfajta emelkedettséggel lép be ebbe vagy abba a pártba... de könyörgök: elképzelésekkel, tervekkel, vágyakkal. És ez az állapot vagy hozzáállás sztem nem vmi naivitásból fakad, igenis a politikusi pálya legyen akkora tabu, hogy ilyen üresfejű idióták ne merjenek még gondolni sem politikai karrierre.
Ez az ügy pedig végre megindíthatna egy értelmes párbeszédet wass albertről. Az elmúlt 16 év egyik legnagyobb eredménye, hogy sikerült még az IRODALMAT is átpolitizálni. És itt nem a wass albert-i TÉMÁKRÓL, hanem az ő ÍRÁSMÓDJÁRÓL van szó, amitre nyilván egy magára vmit is adó kritikus egyszerűen azt mondja: szar. Ettől persze még nem kell elítélni a Wass Albert kultuszt, legalább néhány jobbos fiatal OLVAS, ez is már nagy eredmény manapság. Persze kár, hogy a legtöbben ezek után W.A-t kiáltják ki zsinórmértéknek a kortárs, vagy inkább 20. századi irodalomban... ez már elég nagy hiba. De hát istenem, ez legyen a legnagyobb baj, megtaláltak egyfajta önigazolást ezekben a művekben, rátaláltak arra a hangnemre, amit ők maguk is szívesen használnak. Ettől még ideje lenne kimondani azt, hogy NEM, W.A NEM JÓ, kész. Lehet szeretni, de nem szépirodalom, ahogy nem az Dan Brown sem, pedig őt is sokan szeretik.
Storm, egyetértünk. Meg is nyithatod az ötletbörzét.
Zlatan

en nem vagyok jobboldali de bal sem a mai ertelemben, megis olvastam Wass-t.

Erdekelne, miert szar, ahogy ir?
Ertheto, koznyelven lecci, nem vagyok irodalma'sz.
Na akkor: kinek az érdekét szolgálhatta ez a szobordöntés? Csak a jobboldalét. (Ismerős érvelés?) Lajostól koppintottam.
Arpi, ha mar beletursz, lecci a veletlenul (valami POSTDATA error-t) az en 4 bejegzesembol 3-at legy oly kedves es zuzzal le.

Megegyszer bocsanatot kerek erte.
Ez a maci még egy-két dolgot elkövet a közeljövőben. Úgy érzem.
Egyetértek dark future kolléga szolgálati közleményével. Realdreamtől pedig megkérdezném, nem azonos egy bizonyos Tóta W. Árpáddal? Ha nem, akkor ez naggyon gyenguss volt, ha igen, akkor is. Bocs, hogy így felvetem, de ha Jones mester a KDNP-be tart ...
Hát már milyen téma ez.. tavaly meg egy fideszes képviselőröl kiderül SS ruhában fotózkodott, hagyományőrzésből, tetézve azzal, hogy keverte a tiszi sapkát a legénységi egyenruhával, sőt az egyes alakulatok jelvényivel. Na ezis van ekkora hírérték.

A fenti információ-hármasban (szobra van, megrongálták, Dénes kommentálta) a legelső nekem a még legérdekesebb: Wass Albertnek tényleg szobra van Solymáron? Hűha, komolyan.
"ollo"11:36:40.-ellent kell mondjak mind neked,mind az idézettnek:a hülye.Sajnálatos,hogy mi a kettő ötvözetének igájában vergődünk.
"Vegita8"11:57:54.-ahogy mondod,így igaz.De ha itt nem akarsz"c"-vágányra futni ne legyél ennyire őszinte,mert villámgyorsan törölnek!!!Tapasztalat.És mindezt a liberális zászlóvivő teszi.Sokan tudnánk mesélni,mi minden tűnt már itt el.
Én is megpróbálkozom néhány gondolattal... bevallom teljesen dilletáns módon...bocsánat, ha valaki nem ért egyet velem...

Hát elõször is Vass Alberttel kapcsolatosan. A halottakról csak szépet és jót ...

Legelõször 1990-ben láttam a tisztes öregurat a TV-ben az M1-en amint a floridai birtokán kedvesen, derüsen mesélgetett egy riporternek. Szimpatikusnak tünt. Az egész elbeszélése életérõl egy kicsit regényes, amolyan hantázónak tünt...
Majd olvastam a Funtinelli boszorkányt.
Elborzadtam azon, hogyan bánt el a csodásan kreált fõszereplõvel. Fatalitás, kikerülhetetlen providencia, okkult képességek, sejtelmek stb.
A szépség és a derü beteges módon vegyült a boszorkánysággal, babonával és az okkulttal.

Eltelt még néhány év, és olvasom az újságban, hogy a tisztes iró 92 éves korában öngyilkos lett. Egyáltalán nem csodálkoztam... sõt írásaiból sejteni lehetett ezt...t.i. a szív bõségébõl szó a száj... a tévelygésbõl pedig végsõ tragédia lesz.

Mára pedig azt látom, hogy a tisztelt író könyvei gombamódra terjednek, szobrai emelkednek, küzdenek érte mindenfele, stb.

Hát ez biza egy probléma, mégpedig a Magyarland problémája, hogy mindig olyan személyiségeket emel talapzatra, akiknek életük ... hát nagyon is nem követendõ és nem példaértékü.
Olyan valakire nézünk fel, kell felnézni, akiknek életük és életük legnagyobb vizsgája tragédiába fuladt...
"OLLO"-nem azért mondom,de TE még nálam is hülyébb vagy!Különben meg Isten hozott.
Tudatlan 2007.01.18. 10:31:28

A véges történetben a polgárőrök természetesen, elegendő számban voltak ahhoz, hogy megjelenítsék a regnáló parlamenti pártokat. Volt bennük roma, németajkú, szlovák és Borisz bácsiért is időben elküldtek a horvát ajkúak dalárda estjére, hogy itten közös munka lesz!
Gulyás is volt, mint készétel utána. Másképp' elő sem fordúl a történetben.
kicsit off de annyira értelemetlen ez az egész nemzeti - nem nemzeti szimbólum irodalom - művészet stb kisajátítósdi. 'gerald durell' a mi ironk, a 'david attenborough' nem: hatalmas tévút, sehova sem vezet csak ilyen hülyeségekhez mint ez szobordöntögetősdi és hozzá a hír.

ja igen ollo: direktben szpammelsz vagy ennyire hülye vagy már bocs?
a szűklátókörűség netovábbja, amikor valaki "elvből" nem olvassa az ő eszméinek nem teljes mértékig megfelelő írókat, műveiket (neadjisten a tökéletesen ellentétes eszméknek megfelelőket). azért tartunk ott, ahol tartunk, azért utálják meg politikai nézeteik mentén a barátok egymást, mert korlátozottak, és nem képesek még elfogadni se, ha valakinek más a véleménye. én sem azért olvastam mein kampfot, mert horogkeresztmintás ágyneműben alszom, hanem hogy fellelhessem az alapgondolatot, ami szerint valaki az egész életét éli. esetleg megpróbáljam megérteni. jó-jó, nem megy, de ha meg se próbáljuk, akkor az álláspontok soha nem fognak közeledni, és marad az undorító széthúzás. gondoljatok csak bele: egy peres eljárásban csak az alperes, vagy csak a felperes álláspontját ismerve lehet megfelelő ítéletet hozni? és most nem a koncepciós perekről beszélek. nem jó példa a jog, mert ott is rengeteg a visszásság, de remélem valamennyire érthető.
Zastava: En ? Tota ? Jo a fuved, hol vasarlod?

Lelki: Wass, Wass, Wass
A funtinelli az nem rossz amugy. Legyen az iro szabadsaga, mit csinal a szereploivel.

Viszont tudtad, miert lett ongyilkos?
Na, most kibaszok veletek !

Wass Albert:

„Kicsi Anna sírkeresztje"


Elmondom, hadd tudja meg végre a világ kicsi Anna igaz történetét.
A falu neve, ahol mindez történt, Mezőbölkény és a falu szélén van egy ócska, düledező gabonás, amelyik valamikor egy uradalomhoz tartozott. Az uradalom még az első világháború után megszűnt és a gabonás a község tulajdonába ment át, de már a község sem használta esztendők óta semmire, olyan rozoga volt. Ez alatt a gabonás alatt van egy pince. És ebbe a pincébe rejtették el a jó bölkényiek Bihorát, a kommunista kovácsot és Weiss urat, a zsidót.
Nem azért tették ezt, mintha az egész falu csupa kommunistából állott volna, avagy túlságosan szerették volna a zsidókat. Nem. Egyszerűen csak azt tartották, hogy Bihora is ember és Weiss úr is az, akik nem tehetnek arról, hogy az egyiknek elvette Isten a szép eszit és kommunistává tette, a másikat pedig úgy formálta, hogy zsidó legyen belőle. Mivel pedig a németek és a hozzájuk hasonló izgágák erősen vadásztak akkoriban erre a két féle emberre, hát a mezőbölkényiek fogták magukat s egy felleges éjszaka beköltöztették a kovácsukat, meg a zsidójukat az ócska gabonás pincéjébe. Levittek nekik két ágyat, meg két széket és egy asztalt. Petróleumlámpát is adtak hozzá, csak éppen a lelkükre kötötték, hogy ha világosságot csinálnak, elébb tömjék bé szalmával a pinceablakokat.
Amit tettek, legjobbkor tették a bölkényiek, mivel másnap reggel megjelent a faluban négy német katonaféle meg két csendőr és egyenesen Weiss urat keresték, meg Bihorát, a kovácsot. A kovácsnak családja volt otthon s azok megmondták, hogy az ember elment volt éjszaka s nem tudják hova. A csendőrök összekutatták a házat, végigkeresték a falut, de Bihorát nem lelték meg. Így jártak Weiss úrnál is. Neki ugyan nem volt családja, de ott meg a szomszédok vallották be, hogy bizony nem tudják mi lett a zsidóval. Ott volt, aztán egyszerre csak nem volt ott többé.
A németek szitkozódtak a maguk nyelvén, a csendőrök kerestek, estig ott ültek a falu nyakán, aztán elmentek. Két hétig majdnem minden második nap visszajöttek, megjárták az erdőket is, faggatták az embereket, aztán leszoktak Bölkényről rendre. Weiss úr, meg Bihora pedig ültek szépen és türelmesen az ócska gabonás pincéjében, melynek az ajtaján gyermekfejnyi nagy rozsdás lakat fityegett s annak a lakatnak a kulcsa pedig ott csüngött a kicsi Anna nyakában, az ing alatt.
Kicsi Anna a falu árvája volt és egy özvegyasszonynál lakott az alvégen. Ő pásztorolta a falu bárányit és a báránylegelő ott volt az ócska gabonás körül. Így került hozzá a kulcs. Ő volt az egyetlen, aki föltűnés nélkül ülhetett le naponta a magányos épület árnyékába, míg bárányai szorgalmasan tépegették az öles gyomnövények leveleit, melyek a düledező falak alját ellepték.
Minden hajnalban valaki más tért be az özvegyasszony házához batyuval a kezében és vitte kicsi Annának az ebédkosztot. Így volt ez eddig is. Éppen csak, hogy a batyuk lettek súlyosak és terjedelmesek, mióta Weiss úr meg Bihora a pincét lakták. Kicsi Anna pedig fogta a batyut, meg az elmaradhatatlan mogyorófapálcát s indult végig a falun, összeszedni a bárányokat. Nem egyszer találkozott ilyenkor össze a csendőrökkel, meg a német katonákkal, de azok rá se néztek. Mit is néztek volna egy vézna, sápadt, tizennégyéves leánykán, Akinek két szőke hajtincsében még csak pántlika sincs? Aki mezítláb tapossa a falu porát serény kis báránykák megett, színét vesztett ruhácskában, soványan és nagy bámuló kék szemekkel? Akinek hangját sem lehet hallani, aki olyan észrevétlen, amilyen csak az lehet, aki a falu árvája?
Kicsi Anna pedig kiterelte minden reggel a falu bárányait az ócska gabonás melletti báránylegelőre s leült az elhagyott épület alá. Odébb egy mélyedés volt a dudvák között, valamikor falépcsők voltak benne és ez a mélyedés vezetett le a pinceajtóhoz. Egy ideig üldögélt ott, aztán mikor látta, hogy sehol nem mozdul semmi a környéken, besurrant a mélyedésbe – ügyelve, hogy nyomot ne taposson az öles gyomok között – elővette ingéből a nagy rozsdás kulcsot és kinyitotta a pinceajtó lakatját.
– Adjon Isten jó reggelt – mondotta szelíden, amikor beadta nekik az aznapi batyut.
Az ajtón kinyújtottak ilyenkor egy korsót, azzal leszaladt a vízre, majd megkérdezte, hogy kívánnak-e még valamit. néha pénzt adtak dohányra, olykor egy-egy levelet. A kovács megkérdezte, hogy mi van otthon, Weiss úr is kérdezett ezt-azt, aztán kicsi Anna újra rájok zárta az ajtót és visszament a bárányaihoz.
Napközben néha meghallotta a Weiss úr füttyét, olyankor körülnézett s ha nem volt senki, odaszaladt a pinceablakhoz. Izentek vele ezt-azt, megbízták, hogy mit hozzon holnap, s kicsi Anna becsületesen elintézett mindent. Olykor Bihora jött az ablakhoz és halk dörmögő hangon megkérte kicsi Annát, hogy énekelne odakint valamit, mert attól kellemesebben telik az a nyavalyás idő. És kicsi Anna ilyenkor énekelt. Szívesen tette, jól esett tudnia, hogy az ő cérnahangocskája is örömet okoz valakinek.
Nem is történt semmi hiba.
Egy este aztán végigszaladt a falun a hír: jönnek az oroszok! Messziről ágyúzást lehetett hallani és az embereket kigyűjtötte az izgalom a piacra. Akadtak, akik azt is tudták, hogy melyik falunál vannak már.
Másnap reggel, batyuátadáskor, elmondta kicsi Anna, hogy mit hallott a faluban.
– Felszabadulunk! – örvendett meg a két ember a pincében s erősen lelkére kötötték kicsi Annának, nehogy a nagy felszabadulásban róluk megfeledkezzék.
Hát ettől nem kellett féljenek. Az óvatos bölkényiek nagyon is számon tartották a maguk két emberét. Amikor úgy dél felé hallani lehetett már a puskalövéseket is és néhány fülig poros német végigzörgött lóhalálában rablott szekereken a falun, néhány esküdt, élükön a bíróval, kivonult ünnepélyes processzióban, de igen serényen az ócska gabonáshoz.
– Jöszte a kulccsal! – kiáltottak oda már messziről kicsi Annának.
Úgy nyitotta ki a bíró az ajtót, mint aki szertartást végez.
– Úgy na, mink magukat megsegítettük. Most aztán maguk segítsenek meg minket.
Boldogan szökött elő a pincéből Weiss úr, meg Bihora.
Sírva ölelgették a bírót, meg az esküdteket s fogadkoztak erősen, hogy haja szála sem görbülhet Bölkényben senkinek.
Még kicsi Annát is megölelgette a végin a kovács.
– Ne félj kislány – mondotta neki könnyben úszó szemekkel – mától fogva az én lányom vagy! Az ország lánya vagy! Az egész felszabadult kommunista közösség lánya vagy! Meglátod, miként hálálják meg a világ felszabadult proletárjai a jócselekedetet!
Aztán mentek nagy sietve, hogy fogadják illően a felszabadulást.
Hát oroszok, azok jöttek. Bár nagyrészük a fővölgyeken haladt előre, délutánra azért Bölkénynek is jutott belőlük egy század. Az emberek behúzódtak előlük a házaikba. Mert akármilyen felszabadulást is hirdettek a kovácsék, az egyenruhához mégsem volt túlságosan sok bizalmuk. Majd ha ezek odébb mennek, gondolták, majd akkor meglátjuk, mit kell ünnepelni.
Hanem azok nem mentek odébb. Megszállták a falut. Betódultak az udvarokra. Berúgták a házak ajtaját. Leütötték a falról a Krisztus-képeket. Ordibáltak, pisztollyal lődözték az ólbeli disznókat s a házakban rátámadtak a fehérnépekre. Egyszeribe megtelt a falu jajgatással sivalkodással, lőporfüsttel. Az emberek szaladtak a falu kommunistája után.
De volt annak baja egyedül is. Ott vitatkozott a kapuban három muszkával. A muszkák hajtották kifelé a tehenét, ő meg magyarázott nekik.
– Én kommuniszt! Hallod, továris? Én kommuniszt! Stalin, Lenin, kommuniszt!
– Dobre, dobre – bólogattak a muszkák és elvitték a tehenet.
– Ponciusát ennek a világnak – mérgelődött a kovács – nem tudok beszélni velök! Hol van Weiss úr? Az érti a nyelvöket!
Szaladtak az emberek a kováccsal együtt Weiss úrhoz. De az már akkor ott ült egy autóban, valami tisztféle mellett s csak ennyit kiáltott vissza nekik:
– Szükség van reám a városban! Ha kell valami, forduljanak csak bizalommal a parancsnok elvtárshoz! Van mellette tolmács!
Azzal elrobogott. Akkor már egyetlen tébolyult sikoltás volt a falu. Tépett ruhájú asszonyok futkostak eszelősen búvóhelyet keresve. Véresre vert férfiak hörögtek az udvarokon. Röhögő, durva katonák vonszoltak hajuknál fogva sikoltozó leányokat. Valahol égett egy ház.
Az emberek szaladtak a kováccsal a parancsnokhoz. Félórába került, míg megtalálták. Ott ült a plébánia szobájában, elterpeszkedve. Előtte egy kancsó bor. Két katona akkor taszigált be hozzá éppen egy síró leányt.
– Hő? – mordult rá a kovácsra, amikor az elébe toppant.
– Elvtárs! – kiáltott képéből kikelve Bihora – hogy tűrheti, amit ezek csinálnak? Én kommunista vagyok én...
A parancsnok odaintette a tolmácsot. Az rámordult Bihorára.
– Mi bajod van?
– Elvtárs! – fordult feléje kétségbeesetten a kovács, hogy végre talált valakit, aki megérti a szavát – én mint igaz kommunista magyar kérem magukat...
– Te kommunista vagy? – nézett végig rajta bizalmatlanul a magyarul beszélő pisztolyos ember.
– Igen, elvtárs! Húsz éve vagyok kommunista és ezek az emberek itt megvédtek, elrejtettek...!
– Mit tettél a kommunizmusért? – szakította félbe türelmetlenül a pisztolyos.
A kovács megzavarodott.
– Hogy...?
Azt kérdeztem, mit tettél? Miféle érdemeid vannak?
Hány embert öltél meg? Hány hidat robbantottál? He?
– Én? – húzta ki magát Bihora sértődötten – hallja-e én nem vagyok se gyilkos, se robbantós! Én becsületes, békés kommunista magyar vagyok! Munkás kommunista proletár vagyok én, elvtárs, becsületes ember! De ami itt folyik az szörnyűség! Az megcsúfolása Marx tanainak! Az!
– Mars ki! – üvöltött rá a tolmács, azzal fölkapta a parancsnok asztaláról a szíjkorbácsot és teljes erővel végigsújtott vele Bihora fején – mars ki disznó! Még bírálni mered, pimasz kulák létedre, hogy mit csinálunk! Mars ki!
Azzal ütötte, verte a szíjkorbáccsal, ahol érte. Bihora vakon támolygott ki a plébániáról. Érezte, hogy csurog arcáról a vér. De nem az fájt. Hallotta a háta mögött sikoltani a szerencsétlen behurcolt leányt, durva állati röhögést hallott és az fájt rettenetesen. Hogy ezek azok, akikre húsz évig várt. Akikben úgy hitt, mint a papok a maguk Istenében. Akik a szabadulást, az emberiessége, az egyenlő jogokat és a boldog békességet hirdették. Ezek azok!
Félre lökték. Belerúgtak. Csak támolygott vakon az utcán. Valaki elébe futott. Egy öregasszony.
– Bihora úr! Bihora úr! Jöjjön gyorsan! Jaj én Istenem, és Istenem, kicsi Anna...! Nyolcan is reámentek, arra a gyerekre! Jaj Istenem, jaj! Ilyet kellett megérjünk, jaj!
Csak annyit hallott, hogy kicsi Anna. Megrázkódott ettől Pillanat alatt magához tért. Nem, ez nem szabad megtörténjék! Minden csak ez nem! Ha ez megtörténik, vége a világnak!
Rohant az alvég felé. Lihegve, hörögve csörtetett be a szűk kis udvarba. Az ajtó nyitva volt, szélesen, mint az olyan ajtók, ahonnan a rémség elűzte a gazdát.
Minden, csak ez nem! Fölkapott a fal mellől egy heverő karót. Bevágódott az ajtón. A szűk kis ház tele volt katonával. Gonosz vigyorgásokkal tülekedtek az ágy körül. A kovács közéjük ugrott a karóval.
– Kifele innen, disznók! Kifele! Bitangok! Aljasok! Kifele!
Leütötték hamar. Csizmák tapostak reá. Rúgások érték. Fejbe vágták. Még ájultan is ütötték, rúgták. Azt hitték, halott. Kidobták az udvarra. Hajnalban akadt reá a felesége. Úgy vitték haza saroglyán. Véres habot hörgött az egész falu, azon az éjszakán.
Kicsi Anna másnapra meghalt. Akkorra már odébb mentek a katonák, csak egy komisszár maradt utánok. Géppisztollyal uralkodott a plébániáról a felszabaduláson.
Pap nélkül temették kicsi Annát. A plébánost pincébe zárva őrizte a komisszár. Alig volt a temetésen valaki. Sok embert, asszonyt s leányt temettek még azon a napon.
Három hétig feküdt Bihora, a kovács. Akkor fölkelt valahogy, átvánszorgott a műhelybe és hosszasan matatott ott. Mikor kijött, vadonatúj sírkereszt volt a vállán. Nem nézett senkire, csak egyenesen a temetőkertbe ment. Megkereste a kicsi Anna sírját. Nagy nehezen felállította rá a keresztet.
A kereszt fájába bele volt égetve fekete betűkkel:
“Itt nyugszik Kicsi Anna és a szabadság”
Állt előtte még egy ideig és nézte. Talán imádkozott is. Aztán hazavánszorgott és visszafeküdt az ágyba.
Másnap hívatta Bihorát a komisszár. A temetőbe.
– Mi az ott? – ordított rá dühtől vörösen és rámutatott korbácsával a keresztre.
– Kereszt – felelte Bihora keményen.
– S neked meghalt a szabadság?
Bihora ránézett a komisszárra, egyenesen a szemébe.
– Nem csak nekem, elvtárs. Mindenkinek, aki itt él!
Már csattogott is a korbács Bihorán. Aztán elvitték.
Félé múltával került csak elő. Elcsigázottan, nyomorékra verve. Akkor már egyetlen keresztfa sem állott a bölkényi temetőben. A komisszár ledöntette valamennyit. Mert a kereszt a reakció jelvénye s még a halottaknak sincs joguk reakcióhoz a felszabadulás országában.
Egy napon kis tölgyfacsemetét hozott be Bihora az erdőről. Egyenesen a temetőkertbe vitte. S ráültette kicsi Anna sírjára. Oda éppen, ahol a kereszt állott volt. A plébános úr ott sétált éppen a sírok között és meglátta a kovácsot.
– Mit csinál itt jóember?
– Keresztet ültetek kicsi Anna sírjára, plébános úr kérem.
Aztán látva a plébános csodálkozó arcát, hozzá tette még halkan.
– Ebből ácsolok majd keresztet egyszer, ha eljön rá az idő.
Nézte a plébános a kis tölgyfacsemetét s mellette a törődött arcú megvénült embert, aztán sóhajtott.
– Isten tudja, mikor lesz az, Bihora.
Az ember ott a sírnál ránézett a papra. Konok tűz sötétlett a szemében.
– Mentől későbben lesz, plébános úr, annál nagyobb és szebb lesz majd a kereszt!
– De akkor már csak annyit kell ráírjak – tette hozzá lassan – hogy itt nyugszik kicsi Anna. Mert a szabadság addigra föltámad.”





A szoborledöntéssel kapcsolatosan: valakiknek mindig meg kell magyarázni, hogy mi miért van, valakik mindig mást magyaráznak bele abba ami nyilvánvaló.

A köztéri szobrok, alkotások elleni cselekményeknek egy egész sorozata van mára Mo-n az utóbbi években. Véleményem szerint ez kb. attól a bizonyos karácsonyi Tilos Rádió botránytól fogva kezdõdött.
Úgy hiszem, hogy a barbár, úszító szövegnek következménye van és ez abban materializálódik, hogy amit a jobb oldal, a hazafiaskodók, az egyház értéknek tart, az ellen lázadásképpen úgy reagálnak, hogy ledöntik.
Ez tipikus fiatalos, lázadó magatartás.

A kérdés az kellene legyen: hogyan jutott el ide Magyarland és hogyan lehet ebbõl a gyülöletspirálból kitörni.
Figyu, realdream, fű helyett a jó barnasörre esküszök. Mint ma kiderült ez nettó antiszemita cselekedet. De ettől még ne szlávosítsd a nevemet, baszki. Magyarul lengetem a zasztavát, világos:)
"Lelkihaz"12:29:57.-no egy nagyon személyes válasz arra amit soha meg nem fogsz érteni.
Anno domini kijöttek a"zsidótörvények"és elindultak az igazolások.Nos ebben az időben az én Nagyapám mint egyszerű rszds. szolgálta a hazáját.Miután felmentés nem volt,kapta a menetfelszerelését és irány Musina(ez Lengyel o.egy területe).Ott leborultak elé és könyörögtek menjen vissza.Amikor őseim kikerültek a határ a personal unió révén a tenger volt.Nos mint láthatod hazajött.Imádkozott a család kriptájánál és visszajött"KOLDUSNAK".
Akiről beszélsz nem akart sehová menni,elüldözték.Azt,hogy a tehetsége révén ott is lett birtoka?-nos indulj neki,csináld utána.
Üdvözlettel:mollaris
""Vicces, hogy egy ilyen egyszerű ügybe is bele tudják magyarázni a nagypolitika galádságait. "Átbaszott a boltos, mert rosszul adott vissza, biztos azért, mer a feri hazudós.Ő az oka, amióta ő a miniszterelnök, itt mindenki mindent megtehet!!"

Ja! Ilyen mentalitással mindent fel lehet használni, hogy erősödjön az efféle egyszerű emberek világképe. A házban azt mondta valaki a minap: "nem igaz, mióta ezek a rohadt kommunisták vannak hatalmon, még az újságot se hozzák ki rendesen". Igaz, hogy csak január óta, meg hogy más céghez került (továbbá hogy "kommunisták" régóta vannak, de eddig rendesen jött az újság), de a kicsire nem adunk :).
Zlatan 2007.01.18. 12:16:36


(Magyarországon mindent áthat a politika.
Ez valószínűleg a "Magyar focit" pótolja. :) )

Remélem nem azért "szar" neked Wass Albert, mert az utóbbi pár évben a Fidesz emblematikus figurája lett. Mert ugye A Fidesz gyűlésén három dolgot árulnak:
-Kokárda
-Orbán Könyv
-Wass Albert összes

Megjegyzem, furcsa hogy csak a halála után lett ennyire központi szereplő.
Ja, hogy így nem tud tiltakozni! ;)

Mindenesetre én jó pár éve elolvastam sok könyvét, és bár nem pelenkába szaró örjöngő felnőttekről ír(ami valljuk be, az emberek többségét jobban érdekli), hanem a magyarságról..számomra fölöttébb érdekes olvasmány volt!

Én egy olyasfajta erkölcsöt olvastam ki a soraiból, melynek hiánya teszi beteggé a mai társadalmat.

Nem a kereszténység a lényeg. Ő hitt egy magasabbrendű célban, tenni próbált a közösségért, amit most speciel nemzetnek hívhatunk.

Összehasonlítva életművét, munkásságát Zlatan kommentjével, szöges ellentétet vélek fölfedezni.

Szóval Zlatan, te egy ritka nagy f@llosz lehetsz! :D
realdream

"Viszont tudtad, miert lett ongyilkos?"

Nem, nem tudom...mint ahogy nem tudom Jozsef Attilát esetét sem, és sok más író mûvész, embert történetét...

Végképp nem lehet pontosan tudni és azt sem, hogy miként irgalmaz a Jóisten nekük utosó pillanatukban. Senki üdvössége felõl nem eshetünk kétségbe...
Egy dolog biztos: minden öngyilkosság azért történik meg, mert az ember nem bízik eléggé Istenben. Minden öngyilkosság értelmi szerzõje és elõsegítõje az ördög.

Aki életét Jézus Krisztus igéjére épiti annak lelki háza örökre megáll. Aki csak hallgatja, de nem éli meg annak lelki háza nagy kárt szenved amikor jön a megpróbáltatás vihara.

Egy szent sem lett öngyilkos, igaz, hogy nem is emelnek nekük szobrot köztéren ( legalábbis Magyarlanden nem).
Ez még a kevésbé rosszabbik eset, de természetesen elítélendő.
Mi lett volna ha két csöves dönti le és a MÉH -be adta volna el?
Széchenyi és sok más szobor is így végezte.
Nem igazán az a baj, hogy Gulyás Dénes ilyen. A probléma ott van, hogy egyre több ilyet látni, a Fideszben ez az elvárás. Az ilyenek jutnak előre. Az értelmet és a gondolkodást gondolom már betiltották.
Agyhalott zombik pártja. Sajnos.
Wass Albertet jellemzi a következő (igaz) történet is.

Bizony ám, Olimpiai bajnok lett sportlövészetben!

Az érmeket pedig Adolf Hitler, személyesen a Führer adta át! :)

Ám egy kis probléma akadt, ugyanis Románia igényt tartott az éremre, mivel Wass Román állampolgár volt. (Budapesti egytemistaként, nagy vadász múltjára való tekintettel jutott a "lehetőséghez")

Hitler behívta a dolgozószobájába, majd közölte vele: Nem adhatja át az aranyat, ám egy oklevéllel igazolja, valóban ő a legjobb céllövő. Egyébként Wass jellemzése szerint Hitler nem volt tisztességes alak, mivel "nem fajtiszta" barátjával -aki szintén első lett- nem volt hajlandó kezet fogni.

Bizony ez az ember 100x gazdagabb életet élt, mint mi együttvéve. S ezen az sem változtat, ah mindenféle "Zlatanok" leszarozzák.
mollarisnak

Azt,hogy a tehetsége révén ott is lett birtoka?-nos indulj neki,csináld utána.
Üdvözlettel:mollaris

Nem értetted meg a hozzászólásom lényegét. Nem az a gond, hogy WA elment amerikába és ott meggazdagodott...

Az a gond, hogy élete, hite, lelki világa nem megalapozott, hanem tévelygésre épülõ, ami, amint említettem, egy írásából is kitûnik.
Én azt gondolom, hogy ezzel összefügghet életének tragikus végkimenetele.

Ezért aztán nem tartom õt példaképnek és nem értem, hogy miért is kell neki szobrot állítani, mert én legalábbis nem tartom példaképnek.

A hazafiaknak persze elgyönyörködteti szívét, mert azt írta amit szeretnek olvasni...

Persze, nem tudom és nem is akarom utánacsinálni amit õ csinált. Van nekem másValaki aki útat mutat... azt szeretném utána csinálni ...

Nibelung 2007.01.18. 12:40:46

Kössz a "kibaszásért"!
Azért, ez kellett a miheztartás végett!
Lelkihaz

Kicsit jobban olvass utána, mert felületesen látod a dolgokat.

Jó lenne ha átnyálaznád, mit is csinált Wass Amerikában? Azon kívül, hogy "meggazdagodott".

Egyébként miféle tévelygésről beszélsz??

Annak viszont örülök, hogy megtudtam:

Magyarországon a szoborállítás feltétele az, hogy egy noname fórumozó példaképnek tekinti-e az ilettőt. :D
A szobordöntésnek valszleg nem volt politikai motivációja.
A felállításának viszont valszleg igen. Hány és mely írók szobra áll még Solymáron? Van már Madách, Kölcsey, Illyés, Balassi stb.???
Ez itt a baj, ezért nem szeretik sokan Wasst. Mert embléma lett, és nem író. Én nem tudom minősíteni, mert nem olvastam. Most már nagyon akarom, hogy tudjak róla majd véleményt mondani. De ha már Erdély, akkor miért nem pl. Tamási Áron??? Nem elég harcias, mi?
Csasz, ha a fidesz agyhalott zombik pártja, akkor nézz csak körül még egy két párt tagságában, aztán gondolkozz már ha érted ugye...

Cpt. Flint

Aki nem olvasta WA-t, viszont nem szereti mert "embléma" lett, arra azt kell hogy mondjam: korlátolt.
"Lelkihaz"12:53:31.-no ha ugyanabból a kútból iszunk,megérthetnéd,hogy azokat a csapásokat vígan átvészelte amit az emberektől kapott.Azt nem bírta ki a megfáradt,amit egy nemzet zúdított rá.Szégyen rajtunk,bárki is a felelős érte.Olvassátok el a meséit!Nincs ki szebben szólna a természetről.
"Vegita8"13:04:32.-ezt csak akkor csináld tovább,ha vállalod,hogy le fognak köpködni.
Ja!"Lelkihaz"ez szól neked is.
És az emblémákhoz Cpt Flinttől: Ugyanúgy, ahogy az árpádsávos zászló, meg a hogy Wass Albert is: Ez azoknak embléma, akiknek emblémát jelent. Vannak emblémázók, na ők olvassák, és tudják miről van szó. És vannak az embléma elfogadók-emblémázottak, akik meg nem olvassák, nem tudják miről van szó, csak úgy elfogadják. Nem mindegy ki-mit ír valakiről-valamiről? Ugyan már!
molaris

Az anekdotázásért még senkit nem köptek le. :)
Bizonyára. Bár, mint mondtam, én már nagyon készülök az olvasására. Viszont megvenni nem akarom, a könyvtárba meg nem volt mostanában időm elmenni.
Mindettől függetlenül, az emblémákat sokan nem szeretik. És az mind korlátolt? Én az ellenkezőjére is ráhúznám akkor a véleményedet, jó:
Aki nem olvasta WA-t, viszont szereti mert "embléma" lett, arra azt kell hogy mondjam: korlátolt.
A többire meg nem mondtál ezzel semmit: azaz miért pont őneki szobortak?
Hoppácskának:
Bizony, flmrült néhány más név is "itt-ott", főleg persze "itthon". Például Karinthy Frigyesé. Önjelöltek is akadtak szép számmal. Komolyan azonban csak az vehető,aki a Nobel-díj bizottság tizes listájra is felkerül. Nos, ez a megtiszteltetés kizárólag Földes Jolánnak jutott ki (azt hiszem ugyanúgy kiadói lobbizás eredményeként, mint Kertészé). Herczeg itt már nem került szóba. Erről a listáról azonban csak kiszivárogtatni lehet, mert hivatalosan persze kizárólag a győztest közlik. Bizony, ezt csak kevesen tudják! De hát mit tudnak "sokan"? Mondjuk Győzike mexikói nyaralásának intimitásait...
Nem hiszem pl, hogy Ildikónéni a Kiszes főcenzor ne lenne teljes mértékben tisztában szimbólumok, stb jelentésével és jelentőségével. Tudniillik szovjet szakja mellett pl. filót és törit is elvégzett. Okos néni ő. Más kérdés, hogy mit véresszájúzik a tömegnek, és más kérdés, hogy mit gondol. És aztán a sok hülye az árpád sávot, vagy WA-t fikázza. Ez ugyanúgy jópofa, mint jobbról ávózni meg zsidócsillagozni.
Ja, KErtész Imre is embléma lett ugyi... (többféle is). Oszt' mennyien utálják, akik soha nem olvasták.
sajnállak vegita, hogy nem bírod felfogni, miről írok. jogod van hozzá, hogy tetszen a téma, a családban olvastak is már tőle, és nyilván én sem tapasztalat nélkül beszélek. Wass Albert is vhol ott lett elbaszva, hogy szeretett fideszünk elkezdte felkarolni... de fenntartom a véleményemet, W.A akkor sem irodalom, ha nagyon azzá akarjátok tenni. bocs. ez van. sztem pedig te nem vagy egy nagy fallosz, nem értem te miért mondod ezt rám. Inkább azt mondom helyette: "Vagyok, aki vagyok":))
Cpt. Flint

Természetesen azok az emberek is korlátoltak a számomra.

Azt pedig, hogy miért pont neki, soha nem tudjuk meg. Bár engem abszolút nem izgat, hogy Solymáron van-e szobor róla mintázva, avagy nincs.

Attól az ő életműve az marad, ami.

Szüntelen küzdelem egy magasztos célért.
áá, ez a rohadt kánikula az oka mindennek, csoda, hogy a solymári eszkimók egy kicsit felpörögtek?
OFF?
Nekem kezd elmenni a kedvem még az olvasástól is. Ennyi erővel a polidilibe is járhatnék, de nem teszem. Ha sokáig így megy, szerintem ide se fogok. Minek? Tudom, ez senkit sem érdekel. De engem igen.
a hülyeseg partsemleges - mint az köztudott.... oszt jonapot!
Zlatan, A jóbüdösfrancba! Hagyjuk már a q*rva fideszt a pi*csába! KIT ÉRDEKEL, hogy a fidesz felkarolt e valamit vagy nem?????? Akkor is elolvasom. Az iskoláját neki! Ja és magyarországnak egy jó része például egyik kedvenc írójának választotta. És elég sok mindent kiadtak tőle. Hogy lehet valakit "elbaszottnak" tekinteni, mert valaki valahonnan elkezdett beszélni róla? Ha elkezdik mondjuk Esterházy 80 as évekbeli műveit idézni a jobboldalon, akkor őt is kiközösíted? Logika!!!
Hátkérlekalássan, erről van szó. Az kezdi a barmulást, aki emblémát (bármelyoldalról bármelyfélét) gyárt (tudatosan). Esetenként persze később már maga is hisz benne.
Zlatan

Igazad van, kissé drasztikusan fogalmaztam. Ejszen fiatal vónék. :)

Te pedig az előbb említett emblemitás áldozata vagy. :)

Egyébként ne engem sajnálj, hanem azt, hogy nem értettelek meg. Elvégre nem provokálni akarsz, hanem eszmét cserélni. :)

Ha pedig semmiképp sem tetszik, hát azt mondd, ne pedig hogy egy nagy rakás szar, és hogy nem Irodalom!
Flint kérlekalássan ebben az emblémagyártásban legalább vannak igazi szakembereink!
"Zlatan"12:16:36.-no most hirtelen kétszer is elolvastalak.Elsőre(még a mostani repeta előtt)kissé átsiklottam rajt.Nos ,még rágtam egy kicsinykét,hogy ne az indulat szóljon.Lehiggadva mindössze egy kérdés:mi az az erkölcsi/eszmei piedesztál amin állva kis betűvel mered leírni Wass Albert nevét?
A többit borítsa jótékony feledés.
"Quicksilver 2007.01.18. 13:29:03
OFF?
Nekem kezd elmenni a kedvem még az olvasástól is. Ennyi erővel a polidilibe is járhatnék, de nem teszem. Ha sokáig így megy, szerintem ide se fogok. Minek? Tudom, ez senkit sem érdekel. De engem igen."

Má' bocs, de mi baj? Ez egy átpolitizált blog, ez a bejegyzés meg elég egyértelműen politikai felhangú. Mifenét vársz a hozzászólásoktól?
Olvass Velvetet.
Denes es haverjai, miutan jol kibuliztak magukat a kiszben, a munkasorzenekarban es a partban, lenyultak neheny vagyontargyat, aztan hirtelen megtoltottek a solymari es a nagykovacsi templomokat es polgarnak neveztek magukat. Egy valamit felejtettek el ezek a derek emberek: a sajat hülyegyerekeiket nevelni. Es most a sajat szenttehenuket gyalazta meg az 'unatkozo' gyerek.
Tipikus elvakult/elfogult vélemény.

Éljenek a Korlátoltak!
na jó, majd valamikor később benézek ide, talán a vitában logikusabb érvek is előkerülnek.
Wonderland 2007.01.18. 13:32:41

Wonderland kérlekalássan, akkor exportáljunk!!! ;o)

Félre tréfa: az emblémagyártás kifizetődéséhez nagyon sok olyan ember is kell, aki az emblémát használja.
"Nibelung 2007.01.18. 12:40:46"

Ez nagyon jó novella, de elég lett volna a címet idemásolni.
Cpt. Flint: nekem az egymás sárba anyázása és ostobaságok becopyzása NEM politizálás. Szerintem te is látod, hogy a kommentek színvonala már enyhén szólva is siralmas. Hol van ez már attól, ami a elején volt, akár politikai témában is...? De persze nyugodtan, nem az én ízlésemre van a blog.
na most nehogy azt mondjatok, hogy az OFF! is dakota?????
"Wonderland 2007.01.18. 13:37:29
na jó, majd valamikor később benézek ide, talán a vitában logikusabb érvek is előkerülnek."

Na itt a lényeg. Tkp. miről is van itt vita? A szobordöntés köztörvényes baromság volt. Ebben (tán egy-két anarchista kivételével) gondolom mindenki egyetért.
Akkor legfeljebb Gulyás kommentárjával lehet vitázni. Akarja valaki nyílt színen mondani, hogy igaza volt, és okosat mondott (csak a tartalomra koncentrálva, érzelmek és oldalszimpátia nélkül)? Hát, ha akarja is, valszleg azzal már nem érdemes vitázni. Úgyhogy innentől a topikot akár be is lehet csukni.
Tótawé!!! Hallod?
Flint, az a baj, hogy tízszer kell az embernek pagedownt ütni, hogy találjon egy olyan kommentet, amiből megtud valami újat. Az ilyen ollo típusú elmebetegeket például miafaszért nem lehet kimoderálni? Tótának el kéne döntenie lassan, hogy állatkertet akar, vagy blogot.
"Vegita8"13:21:38.-no azért még érhet meglepetés.
"Zlatan"13:25:49.-miközben írtam ,Te már válaszoltál is.Szóval ez nem semmi,ezt még az én uram sem merte mondani,pedig őt Jézus Krisztusnak hívják."""gratula"""!
Látnivalóan TWA magára hagyta a blogot a Góbi sivatagban. Hát akkor szidolozzátok csak a fingot, részemről csá...
Quicksilver 2007.01.18. 13:39:11

Jó, persze, van egy-két troll v. legalábbis trollság. De azért túléled, nem? Ha meg nagyon zavar, tényleg olvass mást. Ebben különben TWÁ is hibás... nem lehet azt mondani, hogy elfogulatlan (attól függetlenül, hogy én többnyire kedvelem), és az ilyesmi nyilván vonzza a szélsőségeket.
Ami Wass Albert megítélését illeti, itt lehet pár érdekes cikket olvasni róla:
hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Wass_Albert
Tgr,

Tomcat legalább nem pöcsöl holmi macival: a száraztalpúak tették oszt kész.
Még gyorsan pontosítok. A fideszes vonallal az a baj, hogy ezzel Wass Albert kvázi egy szintre került a magyar irodalom nagyjaival. elég csak megnézni egy-egy kultműsort a hírtv-n, ahol sikerült teljesen azonos nívóra emelni W.A-t és a legnagyobbakat. Lehet h W.A hatalmas erkölcsi igazságokat mondott ki, ez simán megtörténhetett, de ettől még marhára nem lesz zsinórmérték... látjátok, és itt jön a probléma: ha a "Zlatanok" azt mondják h W.A szar, akkor ti ezt rögtön személyes támadásnak veszitek. Nekem is vannak előítéleteim, nem is a nagy igazság kimondására törekszem, de amint vmi ellentétes véleményt merek hangoztatni egy olyan témában, amiben viszonylag még jártasnak is tekintem magamat, rögtön jön a faszerkölcstelenrohadékozás. Azért én fel merek tenni egy provokatív kérdést: olvastatok-e volna valaha is Wass Albertet, ha nem lenne embléma a jobboldalon. Gyűlölöm azt, és ez igenis a jobboldalra jellemző, hogy ha vki olyat mond, amiben a tábor önigazolást talál, rögtön befogadottá válik, hatalmas nimbusza lesz (csintalan "neofita" sándor, pozsgay, szűrös stb.).
óvoda
Kicsi Anna sirkeresztje
bizony ez le lett irva..

Áhh tényleg szar vagyok, hogy eljutottam a fideszig:) egyébként tényleg nem tetszik Wass Albert, a "szar" létjogosultsága abban áll, hogy a jobbos mércéhez viszonyítottam.
Hogy a fideszes kommentről kéne beszélni? TWÁ sem fűzött hozzá semmit, sztem is ez a legjobb döntés...
A szoborledöntés elítélendő, épp ezért arra sem érdemes sok szót fecsérelni.
Tehát mi maradt? wass albert. És az ő nevéhez (is) fűződő jobbos szimbólumgyártás. Ez miért is ne érne meg egy misét?
Zlatannak és TWÁ-nak is igaza van, a legjobb ilyenkor, ha ezeket a kommenteket nem értéákeljük, magukért beszélnek.

Egyébként szeptember óta még divatosabb lett mindenbe a politikai felhangot is beletenni, mert attól egyesek szerint jobban hangzik...( A kedvencem: októberben egy vizilabda meccs után a vesztes csapat edzője ezt nyilatkozta a meccs után: "Az öltözőben uralkodó morális válság miatt kaptunk ki!")
"edebácsi 2007.01.18. 13:23:35
Komolyan azonban csak az vehető,aki a Nobel-díj bizottság tizes listájra is felkerül. Nos, ez a megtiszteltetés kizárólag Földes Jolánnak jutott ki (azt hiszem ugyanúgy kiadói lobbizás eredményeként, mint Kertészé). Herczeg itt már nem került szóba. Erről a listáról azonban csak kiszivárogtatni lehet, mert hivatalosan persze kizárólag a győztest közlik. Bizony, ezt csak kevesen tudják!"

Na, és te honnan tudod?
Zlatan 2007.01.18. 13:57:53

"Hogy a fideszes kommentről kéne beszélni? TWÁ sem fűzött hozzá semmit, sztem is ez a legjobb döntés..."

Mi az hogy nem fűzött?! Dehogynem fűzött, erre már más is felhívta korábban a figyelmet. Egy rövid, tömör mondatban porba alázta (ami persze amúgy jogos volt, csak így kissé álságos).
De kérdem újra, akkor innentől mi a vita trágya? Wass Albert? Akkor én menek is, mert arról már nem tudok nyilatkozni. Olvasni még nem olvastam, a perének valóságtartalma nem eldöntött... innentől megint értelmetlen a vita róla.
Inkább menj át VEKEbe és dörgöld a kormány orra alá a hülyeségeiket. Több értelme volna.
Nemtom mennyire off, de ha azt hallom hogy valami „irodalom” vagy sem, lúdbőrzeni kezd a hátam. Nagy kedvencemet, Stephen Kinget sose fogják befoglalni semmiféle kánonba. Pedig nálam a legfölső polcon van, Ecoval és Merle-lel. Innentől fogva a legkevésbé sem érdekel, hogy valami „irodalom”-e vagy nem. Én erről azt gondolom, hogy egy belterjes, sznob értelmiségi körön kívül, amely tagjai idejük nagy részét saját értékítéletük nagyszerűségétől megrészegülve töltik, mást sem érdekel.

Elolvastam fönn az Albi novelláját. Nos, a szigorúan szubjektív véleményem az, hogy ez oly lapos, mint az eperfos, csak nem olyan magvas. Nem leszek Albi-rajongó továbbra se.
hűha. jobb, ha inkább mutogatunk.
Ouroboros 2007.01.18. 14:28:53

Hát azért... valami értelme csak van annak, hogy "irodalom". Csak nem kell szentséget csinálni belőle. Azért, gondolom, van olyan szint, amit te sem tartasz már olvasásra méltónak.
Ettől függetlenül "de gustibus non est disputandum", mondá a művelt kínai.
Magam részéről Merle mellé nem tenném oda sem Kinget sem Ecót.
OFF (?):
Kicsit jobban megvílágítsam az "irodalmat": ami nagyon sok mindenkinek jelent valamit; valamiért közelállónak érzi; valamennyire megváltoztatja az életét; mélyen megrázza; úgy érzi, hogy nagy igazságokat olvasott; szívből és hosszan megnevetteti... és emiatt SOKÁIG fennmarad és olvassák, tehát időtálló: na kb. ez az irodalom. Nem a "belterjes, sznob értelmiségi kör" ítéletén múlik... meg nem is a politikusokén.
ha Nobel dij akkor Fust Milannak kellett volna a Felesegem torteneteert


szteppelopingvin,

meg még másoknak is, évente több ezer mű születik, miközben évente csak egyet díjaznak. Sajnálom.
Cpt. Flint,

sajna, idővel ezek is megváltoznak, kevés úgymond örök igazságunk volt és van és lesz, túl uncsi lenne folyton ezeket olvasgatni.
„Magam részéről Merle mellé nem tenném oda sem Kinget sem Ecót.”

Én sem, Merle számomra kicsit kevés oda. :-)
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.18. 14:52:53

Naja, de azért nézzed sexpír williemet... vagy menjünk vissza Homér apánkig?
(na jó, a Madrapurt azé szeressük)
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.18. 14:56:33
"„Magam részéről Merle mellé nem tenném oda sem Kinget sem Ecót.”

Én sem, Merle számomra kicsit kevés oda. :-)"

mondtam, de gustibus...
Mit olvastál Merlétől?
én nem tudom...
szobordöntést, legyen az sírkő vagy Wass Albert, utcai randalírozást szerintem mindig az aktuális légkör gerjeszti.
Nyilván oka van, hogy pl a Sztálin szobrot éppen 56-ban döntötték le - és nem korábban vagy később.
Egyébként milyen szempontból kéne Che Guevara életrajzát ilyenkor tanulmányozni?
olló! hüde jó, elitélték őket! ééés????? ismét csak azt tudom mondani, hogy aki tájékozódik politikaügyileg, az ezekkel mind-mind tisztában van. mellesleg azért, mert másokat nem itélnek el, lehet tudni, hogy ők is hazudnak. pl.: Magyar Vizsla botrány anno, Rogán Tóni először: nem, nem én voltam. Aztán valakik lenyomozták a faxgépét... natessék, ő is hazudott, valótlant állított, de szerintem lehetne még példát hozni, ezt most csak így kapásból hoztam fel.
mavo

csak azert mondtam a Fust Milant merthogy ot jeloltek Nobel dijra..

kulonben Stephen King is jo, csak mas kategoriaban

a filmek is mind jok amiket keszitettek
a konyveibol

Kapitányom!

„Kicsit jobban megvílágítsam az »irodalmat«: ami nagyon sok mindenkinek jelent valamit; valamiért közelállónak érzi; valamennyire megváltoztatja az életét; mélyen megrázza; úgy érzi, hogy nagy igazságokat olvasott; szívből és hosszan megnevetteti... és emiatt SOKÁIG fennmarad és olvassák, tehát időtálló: na kb. ez az irodalom. Nem a »belterjes, sznob értelmiségi kör« ítéletén múlik... meg nem is a politikusokén.”

Erről van szó. Ebbe szerintem Stephen King beletartozik. Mi az hogy, nagyon is! Ezzel szembegyszer merészel neki a National Book Awards életműdíjat adni, lett is nagy fölzúdulás. Na erre mondom, hogy belterjes sznobéria. Itt lehet róla olvasni: en.wikipedia.org/wiki/Stephen_King#Critical_response
Zlatan 2007.01.18. 13:51:32

Kb. 5 éve olvastam Wass Albertet, mert volt akkor épp egy erdélyi szobatársam aki ajánlotta.

Ouroboros 2007.01.18. 14:28:53

Teljesen rendjénvaló, hogy neked Stephen King a kedvenced, különbséget talán a mondanivaló mélységében,tartalmasságában kereshetnénk, ha összehasonlítjuk az ún. szépirodalmi művekkel. S talán pont ezt a tartalmasságot szokták Nobel-díjjal jutalmazni(Már ha nem szólnak közbe politikai érdekek).

Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a színházakkal miért vannak olyan nagyra, ha itt a Mozi?!
Cpt. Flint,

Ajjaj, ez gáz, lándzsarázó kollégával szarban vagyok — talán az Eörsi (?) fordítását kellen forgatnom —, de van pár jó szonettje, az tény.

Homér apánkon meg fanyalgok: egész jó sztorik, de ötven oldalon is elfért volna, kicsit kevesebb rózsaujú hajnal árán.
Kedves SzteppelőPingvin!

„a filmek is mind jok amiket keszitettek a konyveibol”

Ezt viszont nem írnám alá. Először is nagyon jószívű a forgatási jogok másodvonalbeli alkotóknak való eladásával, tehát eleve a filmadaptációk jó fele zs-kategóriás. Ami inkább mainstream, annak is jó része fos, pl a Hasznos holmik irtózatos, az agyonsztárolt Brian de Palma-féle Carrie fos, a Jó tanulót egyenesen az ellenkezőjére forgatta ki a rendező.

Viszont ott van a Remény rabjai, meg a Dolores, azok szerintem még a kisregényeknél is jobbak.
Cpt. Flint,

Nem győzött meg eddig az öreg, aminek nálam az a jele, hogy az első olvasás után többet nem támad ingerem elolvasni. A királycuccait már nem is olvastam. Amúgy Védett férfiak (na jó, azt elolvastam másodszor), Madrapur, A sziget, több nem ugrik be.
Ouroboros,

ja, ja soxart csináltak Szteppelő King fedőnév alatt.

Azé Halálsoron se szar. Meg volt egy novellájából is, amiben a dagi csávó meghányat mindenkit, az se volt utálnivaló.
Vegita8,

kár ragozni.

King profi, gempáért csinálja és kurva sok kél el belőle. Az meg nem illik bele a Nobel-díj eszméjébe, na. Holott pl. Zola is kapott díjat.
Jól elmentünk offba... ;oDDD Szvsz jobb, mint az eredeti téma (és hangnem).

mavo · mavo.blog.hu 2007.01.18. 15:25:53

Hát Shakespeare és Homérosz esetében gondolom idő, türelem és hajlam kell ahhoz, hogy a sztori és a forma egységében való kellemetességeket értékelje az ember.
Én pl. amúgy elég kevés verset olvasok / szeretek.
Vegita8!


„Teljesen rendjénvaló, hogy neked Stephen King a kedvenced, különbséget talán a mondanivaló mélységében, tartalmasságában kereshetnénk, ha összehasonlítjuk az ún. szépirodalmi művekkel.”

Hát ez aranyos. És ki mondja meg, hogy mi a „mély” és mi a „tartalmas”? Ez egy olyan nesze semmi, fog meg jól. Nyilván olyat olvasok, aminek számomra van tartalma, ami megindít, elgondolkodtat, meghat. Másnak ez tartalmatlan, fölszínes — lelke rajta. Helyesen mondták előttem: de gustibus... A gond csak azzal van, ha valaki kinevezi magát mindenható ítésznek. Na ezt nem szeretem. Az ilyen gyakorlatilag azt üzeni nekem, hogy egy szar fölszínes senki vagyok, mert nem azt szeretem, amit ő.
Caravaggio??? Hogy kerül a csizma az asztalra? A fiúkat szerette és embert is ölt, de hogy jön ez ide? Vagy ezt is a maci tette? :)
Vegita8,

ja, és Jókai szépirodalomnak számít a mai napig, holott King bácsi pár könyve tartalmilag, formailag, technikáit tekintve is profibb.
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.18. 15:30:37
„Ouroboros,

Azé Halálsoron se szar.”

Nézhetőnek találom, de a regényben a narrátor volt a legjobb (általában Kingben a narrátor a legjobb, szerintem), és az nem jött át.

„Meg volt egy novellájából is, amiben a dagi csávó meghányat mindenkit, az se volt utálnivaló.”

Azt (Stand by me) korrektnek nevezném, pontosan hű a történethez, nem bassza el, de nem is tesz hozzá (mint pl a Dolores). Érdekes, hogy pont a történet-a-történetben ragadt meg Neked (ugye az egész arról szól, hogy négy gyerek elindul halottat nézni, és a hányós történetet csak a későbbi író meséli tábortűzkor).
ElChe · buvar.blog.hu/ 2007.01.18. 15:32:21
„Ouroboros: hát a Ragyogás?”

Az öreg Jackys nem rémlik most, azt se tudom, láttam-e. Volt valami remake, azt se láttam.
Flint Kapitány!

Én a verseket is szeretem, most éppen Babitsot különösen, de életkor kérdése. Ifjúkoromban (mondjuk 10 éve) Juhász Gyula volt a kedvenc. József Attila zseni, egy bódhiszattva, azt nem értem, ilyen lényeglátással hogy nem tudta megtalálni a maga békéjét.
Dumas ~50 fős stábbal egyutt irta a muveit. rengeteget keresett vele, megis a "nagy" irodalom resze.
ha King-et olvasni fogjak nehany szaz ev mulva, akkor valik majd igazan nagy irova.

az irodalomtanarom mondta egyszer: az az igazi irodalom, ami tobb nemzedekhez is tud szolni.
Mavo!
Olvasd el a malevilt:)
Amúgy a Francia História a legjobb széria, amit valaha olvastam.
(tudom, vélemény!:))))
Ouroboros!

Ha Attila megtalálta volna a békéjét, akkor azon ücsörög és egy büdös sort sem ír, ami ilyen zseniális lenne...
A Malevil atomvillanás. Nálam „az akárhányszor, akár közvetlenül letevése után is újraolvasom, mégsem unom”-kategória.

A Madrapurt is nagyon szeretem, de ahhoz kell lelkierő.

Egyébiránt hadd dicsekedjem: nekem King tavaly a BBC élő adásában válaszolt egy kérdésemre. Szoktam Five Live-ot hallgatni, egyszer csak látom a honlapjukon, hogy aznap King lesz a vendég, lehet e-mailben kérdést föltenni, na mondom, mér ne, úgyse olvassák be a többmilliárd közül. Hát beolvasták.
"Egyébiránt hadd dicsekedjem: nekem King tavaly a BBC élő adásában válaszolt egy kérdésemre."
Na, bökd ki, mit kérdeztél? :)
Ouroboros 2007.01.18. 15:33:36

Talán neked van igazad és Stephen King teljesen egyenrangú a régmúlt Nagyjaival.
Ugyanolyan tartalmas és elgondolkodtató.
De ezt hogyan döntenéd el? Megmondom. Sehogy.

Az én "könyvolvasási taktikám" szerint:
Nem olvasok jelenkori műveket, mert lehet ugyan, hogy a Havas Henrik: P_o_r_n_ó II. c. bestsellere 1000 év múlva is Ikon lesz, de ezt nem tudhatjuk előre.

Ám egy Szabó Lőrinc kötetet fellapozva már lehet némi bizonyosságot feltételezni: Na igen, Ő aztán alkotott, méghozzá maradandót!
ollo 2007.01.18. 15:06:59

"Aki összeesküvés elméletet keres, az rossz helyen kopogtat."

Hát az égiek jól összeesküdtek ellenünk, hogy ide vezényeltek, az biztos... Czimbora, vedd be a gyógyszereid, éjszaka jön a front (ne aggódj, nem a második ukrán :-)), holnap reggelre már jobb lesz.

"Itt és most élek demokrácia adta jogommal, és a technika adta lehetőséggel: véleményt nyilvánítok."
"Harcolok a rendelkezésemre álló eszközökkel. Esetemben ez a honlap az eszköz."

Na persze. Össze tetszik téveszteni a helyet a Hyde parkkal. Ez itt Tóta W. Árpád blogja, ahol Te is, én is vendégek vagyunk, így illik ennek megfelelően viselkedni és betartani a játékszabályokat. Mivel Árpi ma még nem bukkant fel, bátorkodtam felhívni a szíves figyelmedet erre (meg még sokan mások is). Thanx.


Nem voltam fölkészülve, csak ami az eszembe jutott. Konkrétan a Tommyknockerst olvastam akkor, és azt kérdeztem, hogy ő személyesen megélte-e az önutálatnak és a kétségbeesésnek azon mélységeit, amelyeket egy-egy regényhősében olyan jól ábrázol.

És leírtam, hogy apámnak (akinek épp aznap volt az első olyan születésnapja, amin már ő nem volt jelen) is nagy kedvence volt, és sok olyan éjszakán segítette át, amikor aludni se tudott a kíntól, és hogy őhelyette köszönöm. Nem hittem, hogy beolvassák, merhogy ez nem kérdés, de be.
Hoppácska 2007.01.18. 16:03:45

Nem.
Vegita8 2007.01.18. 16:01:41
„Ouroboros 2007.01.18. 15:33:36

Talán neked van igazad és Stephen King teljesen egyenrangú a régmúlt Nagyjaival.
Ugyanolyan tartalmas és elgondolkodtató.”

Nem beszélünk egy nyelvet. Én nem ilyen kategóriákban gondolkodom: „I don't advise and I don't criticise, I just know what I like with my own eyes”.
tegnap már megírtam a másik posthoz, hogy azért az index se volt semmi
ez a gulyás a hülyeségével egy dolog
a bújtatott állásfoglalás wass albert politikai hatásával az index cikkének végén, az egy másik
sajnos
lassan eljutunk oda, hogyha egy villamos felborul a körúton, akkor azért hozzá kell majd tenni, hogy ez ugyanaz a villamoskocsi volt, ami lovas istvánt/budaházyt/fasztudjakit szállította a zavargások alatt és az, cinkos lévén, nem vetette ki magából
Vegita8:
meg a mai fiatalok, Szodoma stb.
dark future-nél a pont.
Vegita8,

„Nem olvasok jelenkori műveket”

ha a régi nagyok idejében is így gondolkodtak volna, senki sem olvasta volna őket, ma nem lennének nagyok
Ouroboros 2007.01.18. 16:14:10

Én pusztán megindokoltam, hogy miért azt olvasom, amit. Szerintem teljesen logikus volt az okfejtésem..ha nem értesz vele egyet, hallgatlak.

Az hogy Stephen King mennyire jó igazán, MOST nem tudni. Ezért olvasok helyette mást.
Mondjuk Avas Anrikot én se olvasnék, pont ezért nem tennék egyenlőségjelet közé meg minden kortárs közé.

Lám, Lázár Ervin még egy hónapja kortárs volt szegény, Isten nyugtassa. Tőle se olvastál, Vegita8?
Ouroboros


Stepen Kingbol keszult filmek kielegitenek egy igenyt, olyan kozepest es kesz
vannak nehany hatasos jelentek obenne es
a magam reszerol egy ilyen film nezese kozben fraszt kapok, foleg ha este nezem es egyedul
nem is tudom, Kathie Bates nem egy Stehen King regenybol keszult filmben nyujtott alakitasaert kapott Oscar dijat?
ez persze nem a filmet minositi hanem a szinesznot(-:
mavo 2007.01.18. 16:20:03

Még jó hogy különbözünk. :)



Kathy Bates a Tortúráért kapott Oscart: www.imdb.com/name/nm0000870/bio

Jó meglátás, a Tortúra is jó volt, bár én Kathy Bates alakítását a Doloresben még jobbnak láttam, arról nem beszélve, hogy a regényt is és a filmet is jobban szeretem.
Ouroboros 2007.01.18. 16:25:27

Az az igazság, hogy mostanában egyáltalán nincs időm olvasni, amit nagyon sajnálok..

Most hogy visszagondolok, Sven Hasselt olvastam még. Ami nekem legalább annyira tetszik, mint neked a Stephen King. :)
„Az hogy Stephen King mennyire jó igazán, MOST nem tudni.”

Micsoda???
Nibelung 2007.01.18. 12:40:46

"Na, most kibaszok veletek !
Wass Albert:
Kicsi Anna sírkeresztje"

Elolvastam. Ja. Bizonyára voltak túlkapásaik a felszabadítóinknak ("felszabadítóinknak"?), voltak kegyetlenkedések, lopások, erőszak (mint ahogy sajnos minden háborúban, lásd pl. Irak). Csak arról az apró, de nem elhanyagolható tényről szoktak elfeledkezni az olvtársak, hogy nem a szovjetek jöttek először ide, hanem mi mentünk oda, és nem éppen vendégségbe...

Na szóval Wass írt arról valamit, hogy miért volt jó neki részt vennie Sopronban a nyilas országgyűlésben?
Egyébként a társalgás nyilván azért tart itt, mert az index valóban megengedte magának a Wass-kritika luxusát, ami éppenséggel nem volt szerencsés ötlet. Linknek betehette volna a cikk aljára, mint kapcsolódó anyagot, de konkrétan ebben a helyzetben semmit nem adott a hírhez- inkább elvett.
Javaslat TWÁ-nak,
(ha már hülyékre vadászik fáradhatatlanul)
"Nagyon dühös vagyok rátok, szívok, de kivárom, mi lesz, mikor fordul jobbra, csináljátok végig – így gondolkodnak Lendvai Ildikó szerint az emberek, akik elfogadták, hogy szükség van a változásokra."
paff.
felelös magyar politikusokat.
legalább a nép nyelvén beszélnek, b*sszameg!
Hogy én is hozzászóljak a vitához: szóval én a mákos bejglit jobban szeretem, mint a dióst.
Hoppácska 2007.01.18. 16:37:27

Bizonyára úgy érezte, neki részt kell vállalnia abból.
Megjegyzés: Az akkori Magyarországon olyan természetes volt az Antiszemitizmus, mint manapság a Demokrácia elcsépelt intézménye.
dark future · 2007.01.18. 16:36:36

„Elolvastam. Ja. Bizonyára voltak túlkapásaik a felszabadítóinknak ("felszabadítóinknak"?), voltak kegyetlenkedések, lopások, erőszak (mint ahogy sajnos minden háborúban, lásd pl. Irak).”

Nem akarok senkit fölmenteni, senki sérelmét bagatellizálni, de azt gondolom, hogy ahol a legfőbb parancsolat — ne ölj — nemhogy föl van függesztve, de az ellenkezőjére kényszerítenek, ott erkölcsről beszélni nem lehet. Olyan szerintem nincs, hogy hágd át a legfőbb tabut nap mint nap, de maradj meg embernek. Képtelenség.
nibelung:

hogy lehet a mákosat szeretni, te nemnormális! mindenki, aki a mákosat szereti, egy hülye! nincs igazad, amikor azt mondod, hogy a máknak jobb íze van. én mondom, a diós finomabb. hidd e!

:)

na, ez tényleg jó volt. ugyanígy felesleges megpróbálni meggyőzni a másikat bármivel kapcsolatban is. mások a szociális ízlelőbimbóink, ez van.

szóval a diós jobb.

ménem?!
"Vegita8 2007.01.18. 16:43:05
Bizonyára úgy érezte, neki részt kell vállalnia abból."

De később is úgy érezte?

"Vegita8 2007.01.18. 16:45:21
Megjegyzés: Az akkori Magyarországon olyan természetes volt az Antiszemitizmus, mint manapság a Demokrácia elcsépelt intézménye."

Ah, szóval ez a kettő egykutya?
Mint főbűnös az OFF vétségében töredelmesen magamra veszem a Tisztelt Bejglis Urak vitriolját, ámde annyit szabad a védelmemre fölhoznom, hogy magam is valami hasonlót próbáltam mondani... ;o)
Hoppácska 2007.01.18. 16:49:50

Az antiszemitizmus nem keverendő a nácizmussal.

Teleki Pál is antiszemita volt, mégis mindenki magasztalja.
Hú, nagyon eltértünk a témától..
vegita8:
és? akkor is szar volt, most is
egyszerűbbek körében rosszabb hangulatban jobban terjed az antiszemitizmus, az idézett Vass Albert is beleszőtte a jól ismert zsidó klisét és ha ez volt a legkiemelkedőbb alkotásainak egyike, akkor meg is értem mért csak fidesz tüntetésen fogynak a könyvei.
" Vegita8 2007.01.18. 16:53:59
Az antiszemitizmus nem keverendő a nácizmussal. Teleki Pál is antiszemita volt, mégis mindenki magasztalja. "

Mindenki???? :) Éppenhogy eléggé megosztja ő is közvéleményt!

De Wass nem egyszerűen antiszemita volt (mondjuk azért ez se nagy dicsőség), hanem nyilas képviselő. Erre volnék kiváncsi, hogy mit gondolt ő később erről. Volt rá 50 éve, hogy ezen gondolkodjék. Megtette?
ouroboros!

foglalj állást, de azonnal! vagy tűzd ki a mákoskokárdát és vegyél mákújságot, vagy énekeld: dióó, igen-igen!

vagy utáld a bejglit alapból, mint én.
Vegita8: én nem éltem még abban az időben, te mitől vagy ennyire biztos benne, hogy tombolt az antiszemitizmus? Mindenesetre elég érdekes lehetett, hiszen Budapesten nagyon sok zsidó élt, üzletelt és dolgozott (nyilván többnyire jól és eredményesen), mint ahogy vidéken is sok kis üzletet vittek. Nekem vidéki, többségében paraszti származású felmenőim voltak, amikor szóba került a második világháború, szóba került a zsidó dolog is. Az ő emlékeikben ez nem volt jelentős epizód, nyilván gyorsan zajlott le az elvitelük, de nem azért, mert antiszemiták voltak, hanem mert akinek férje, testvére, gyereke volt a fronton, annak éppen elég az bajnak.
De emlékeim szerint soha nem fordult elő, hogy a zsidókérdésen lovagoltak volna, nem büszkélkedtek vele, hogy betörték a zsidó boltos kirakatát, stb. Ez nem is volt téma. Az, hogy Trianon után családok szakadtak szét, az igen, hiszen minket ez érintett. Ezt az évtizedek sem tudták eltörölni, hiszen -ismét csak- testvérről, rokonról volt szó. Szerintem azokban az években -de csak szerintem, hiszen nem voltam ott- sokkal meghatározóbb volt a revizionizmus.
Savmart!

Gáz van, én mindkettőt szeretem, ha úgy van csinálva, mint ahogy Fábrik úr idézte édesapját: a töltelék a lényeg, a tészta csak jelzés.

Ha muszáj választani, kitűzöm a mákoskokárdát.
Szóval..

Az én fejemben Wass ALbert nem egyenlő a FIDESZ-vel és soha nem is lesz az.

Nem azt mondtam, hogy Wass Albert a követendő példa, csupán számomra az a fajta elkötelezettség, ami benne munkált, követendő példa.

Akinek Wass Albert túlságosan irritáló, kérem helyettesítsen Michael Schumachert a megfelelő helyekre. :D

De van egy sejtésem, hogy az méginkább irritáló lesz. ;)
„számomra az a fajta elkötelezettség, ami benne munkált, követendő példa.”

Szíved joga. De pontosan miben is áll ez az elkötelezettség, ami követendő példa?
Ouroboros 2007.01.18. 17:06:16

Ha elolvasod a műveit, át fogod érezni. :)
1978 Halálos köd Holtember partján

Ezt ajánlanám főképp a figyelmedbe.

Nem hosszú, és egyáltalán nem az a "mézesmázos fajmagyarkodás" mint a "többi".
"Az én fejemben Wass ALbert nem egyenlő a FIDESZ-vel és soha nem is lesz az.
Nem azt mondtam, hogy Wass Albert a követendő példa, csupán számomra az a fajta elkötelezettség, ami benne munkált, követendő példa."

Márpedig nem sikerült megcáfolnod/kijavítanod azt a vélekedést, ami itt elhangzott, jelesül, hogy
1. Wass Albertet a fidesz nyomja fel olyan magasra, "emblémát csinál belőle", holott sokkal kisebb tehetségű író. De megfelel ennek a célnak, hiszen erdélyi, antiszemita (te mondtad), "hazájából elüldözött" stb. Vagyis szimplán politikai okokból nyomják.

2. Nem tudtad meggyőzni az itt levőket (pl. engem), hogy Wass élete követendő példa - mivel nem tudtad tisztázni, hogy mit gondolt ő az 1944-es nyilasságáról. Ez persze politikai szempont - de hát éppen fent láttuk, hogy szegény (ebből a szempontból szegény!) Wasst szinte kizárólag csak politikai szempontból lehet értékelni...
Meghatna a Albi elkötelezettsége „a szabadság” iránt, ha a másik nagy barbár hordával szemben is ilyen finnyás lett volna. Így viszont képmutatónak találom.
Wass Albertet 1945-ben Románia háborús bűnökért halálra itélte, és az itélet egészen haláláig érvényben volt. Állítólag felbujtó volt több zsidó meggyilkolásában. Nem tudom, hogy igaz volt-e a vád. De gyanús, hogy például nem Tamási Áronra fogtak rá ilyesmit.

Hoppácska 2007.01.18. 17:11:34

1. Lehet, hogy a FIDESZ nyomja WA-t, de ez engem teljesen hidegen hagy, mivel én már akkor olvastam, amikor még nem volt emblematikus figura. Bár tudom fölösleges bármit is válaszolnom, mert soraid között folytott Demagógiát vélek fölfedezni. :)

2.Nem célom meggyőzni másokat, nem vagyok sem kijáró, sem érveléstechnikus.
Az, hogy mit emelek ki Wass Alberttel kapcsolatban lásd: Vegita8 2007.01.18. 17:03:19

Útmutatót is írtam neked:Akinek Wass Albert túlságosan irritáló, kérem helyettesítsen Michael Schumachert a megfelelő helyekre.
Nibelung 2007.01.18. 17:17:57

Sajna én csak azok alapján a Művei alapján tudok véleményt formálni, amiket elolvastam.

S ha már hinnem kell, inkább neki hiszek, mint az akkori Román kormánynak. ;)
Valószínüleg nem igaz a dolog, mert a Wiesenthal-ék, vagy az amerikaiak megdádázták volna. Csak jellemző, hogy ki az , akit ilyen hírbe hoznak.
szerintem kár wass albert megítélésén vitatkozni. na jó, kárnak nem kár, mert egymást végighallgatni sose kár (egész sok mindent tudtam meg például ma is), de: a lényeg, hogy senkinek a szobrát ne döntse le senki (már ha nem engedély nélkül állították), se vandalizmusból, se politikai meggyőződésből, se provokációból, se semmiből. már csak a művészi értéke miatt se. punktum.
Szánalmas. Már ami Mo.-n az írók/költők megítélését illeti.

Abban az esetben, ha nem megfeleltethető az elveknek, már rá kell sütni valamit. Komolyan az itt véleményt formálók közül kinek van normális végzettsége, mondjuk doktorija irodalomból, vagy még mondjuk úgy 94 előtt végezte a magyar szakot. Leszarom, hogy ki mit gondol, nekem tetszett a Wass Albert is, meg a Faludy is, meg tök örültem a Kertésznek. Lehet, hogy hülye vagyok hozzá, de nem érdekel. Ja és kurvára felháborított, hogy Sütő Andrásról nem emlékezett meg a magyarság rendesen. Erről ennyi a véleményem.

A sok nagyokos meg nyomhatja az igét. Ezért tartunk itt baszki, mert itt semmi nem jó. Wass Albert nyilas volt? Önmagában véve sztem nem sokat jelent. Ady meg egy szifiliszes perverz erkölcstelen gerinctelen barom, még is jó verseket írt.
Maradonát se azért szeretik mert egy egyenes jellem, hanem azért, mert zseniálisan bánt a labdával... Szóval erről ennyit.

Egyébként visszatérve Wass-ra azért kiváncsi lennék, hogy a sok, magát a karosszékében erkölcsi bírává felszentelő félművelt miként is viselkedett volna abban a korban. Mit tett volna?

OLLO! Ha az általad olyan nagon favorizált fidesz egy érthető, és normális alternatívával állna elő a reformokat illetően, elmondaná, hogy mi ezt így meg így meg így csinálnánk, akkor szavaznék rájuk. De nem ezt teszik. A szaros szánalmas dumájukat hallom csak, meg a hazugságadót. Röhej, mint valami ovodásbrigád.

Ouroboros! Az érveid jogosak, csak az a gond, hogy míg a németek nem kúrtak meg mindenkit aki eléjük került, az oroszok meg végigerőszakolták fél európát.
Azt én találkozásom WA-tel nem volt szerencsés. Anyám adta a kezembe (ő füttyös összejöveteleken a nyugdíjas). Elolvastam. Ezt már amirekában írta. A történet egy árva lányról, az apjáról és egy sherifről valamint titokzatos bűncselekményekről szólt. A végén kiderült, hogy a lány anyja erdélyben halt meg, a románok megerőszakolták és megölték. Az apja ezért búskomor, a lány mégis eleven.
A csattanó az, hogy a sherif román, és ő a bűnös.

Nem tudom hogyan viselkedtem volna 44 körül erdélyben. Nyilván őrület volt. Elhiszem, hogy Wass Albertet a történtek sokkolták. A könyv amit olvastam, egy előitéletek vezérelte ponyva volt.
Mike Patton 2007.01.18. 17:36:37

Az, ha valaki másképp gondolkodik bizonyos dolgokról,az nem szánalmas.

Aki nem tud másokat meghallgatni, hanem a hozzád hasonló keresetlen modorban kel ki magából, a tolerancia hiányával küszködik.

Azt én találkozásom WA-tel nem volt szerencsés. Anyám adta a kezembe (ő füttyös összejöveteleken a nyugdíjas). Elolvastam. Ezt már amirekában írta. A történet egy árva lányról, az apjáról és egy sherifről valamint titokzatos bűncselekményekről szólt. A végén kiderült, hogy a lány anyja erdélyben halt meg, a románok megerőszakolták és megölték. Az apja ezért búskomor, a lány mégis eleven.
A csattanó az, hogy a sherif román, és ő a bűnös.

Nem tudom hogyan viselkedtem volna 44 körül erdélyben. Nyilván őrület volt. Elhiszem, hogy Wass Albertet a történtek sokkolták. A könyv amit olvastam, egy előitéletek vezérelte ponyva volt.
Bocs, hogy kétszer, de néha megáll ez az egész bigyó.
Csak én érzem, hogy nagyon lezuhant a színvonal hozzászólásilag?

Annyira kiszámítható, bármi a téma, előjön nek hamarosan a kommancsok, zsidók, nácik, holokauszt, Orbánisgyanilyenvoltvagylenne/16 éve hazudnak/Őszöd.

Ez a magyar politika színvonala banyek? Itt permanensen pörög körbe a negyvenes évek?

Óvodában volt nálunk nagy vitatéma, hogy mikor háborúzóst játszunk, akkor kik legyenek a németek, meg kik legyenek az oroszok. 6 éves koromban nőttem ki belőle.

Nézzetek már végig ezen, nektek nem ciki? Fikázzátok a politikusokat, hogy milyen demagógok, közben meg akkora zelótaság megy, hogy ahhoz képest Gulyás tiszta Szókratész.

Már nekem kínos.
Üdv a földön, nyenyec.
nyenyec,
Szokott ez jobb és rosszabb is lenni.
Kell tudni szűrni.
Legalább vita.
jónapot. nem vagyok egész nap gépnél.
ha viszont odajutok, akkor a trollokat kiszedem, tehát fölösleges rájuk reagálni, mert akkor azt is ki kell húznom. ilyen ollo, pocorge, molaris-féle futóbolondokat tehát ne reagáljátok le a továbbiakban, a víz szalad, a kő marad.
árpi, nincsen időzíthető postolód?
:-)
azért az egyik futobolond jol megszopatta mind a nagyokosokat.....
Tota W.: hagyd benne oket, ettol csak sokszinubb az egesz :)
Borzasztó rossz lett a jel/zaj arány. Csak nagyon rövid ideig viccesek.
postot tudok időzíteni, a moderálás kézzel megy.
nem tudom, mit lehetne csinálni egyébként, nem akarok a nyilvánvaló kattantakon kívül mást kivágni, így meg persze polidilisedik. ez a rating-szisztéma, ez lenne a nyerő, mint a slashdoton.
"ez a rating-szisztéma, ez lenne a nyerő, mint a slashdoton."

Igen, valami ilyesmi kellene. Szerintem is zuhant a színvonal, nopersze napok óta nem tudok annyit itt lenni, de akkor is. :-)
Nyilván a rating lenne a jó, de tekintve, hogy még a sorszámozást sem tudták megcsinálni a bloghusok (pedig az max. két programsor, egy jó rating pedig viszonylag bonyolult, sok-sok finomhangolási lehetőséggel), kb. annyi értelme van álmodozni róla, mint a szakértői kormányról. Agresszív moderálás kéne, meg tartalmasabb témafelvetések. Publicisztikának jók ezek a macis cikkek, de sok mindent nem lehet kommentben hozzájuktenni. A kezdeti posztoknál szvsz részben azért is volt jobb a jel/zaj arány, mert konkrét problémafelvetések voltak, amikre lehetett konkrét válaszokat keresni. (Meg persze az is segített, hogy nem voltak kilinkelve az index főoldalra...)
A moderálás mindenképp utólagos javítási lehetőség. Csakhogy a moderálás mindenképp destruktív, azt is meg kell nézni, el lehet-e kerülni előbb.

Megelőzésnek is lennének lehetőségei, eszközei. Egyik a témaválasztás. Pl. az elmúlt időben volt egypár neccesebb téma, az istenfaszás és az utánlövése, aztán az antiszemita és annak utánlövése, végül ez a Viktoros, a kapcsolódó macis meg WassAlbertes dolgokkal. Hát ez vonzza az idiótákat. Ha a témánál maradsz, de kevésbé egyszerűen veted fel, kicsit a másik fél szempontja is megcsillan pl., akkor már kevesebb marha fogja a megváltó nézeteit köztünk terjeszteni.

És az sem mindegy, hogy kinek írsz. Ha kiszúrod a legnagyobb idiótát, az felhívás neki keringőre. Levakarni se tudod, annyira pörög a kitüntetett figyelemtől. Van itt elég normális vélemény, pöcörgének, sodinak kár is volt válaszolni. Mert ha válaszolsz, többször, majd moderálsz ugye, előbb is megspórolhattad volna az idegeskedést.

Ha meg a téma óvatosabb kezelése meg a válaszok szelektivitása sem hat, jöhet a moderálás. Viszont ha jön, legyen gyors, kövesse rövid kommentár. Pöcörgével kár lemenni kutyába és másnap moderálni, amikor az első után is ki lehetett volna nyomni eleve, nyugodt lélekkel.

Az egyébként nem igaz, hogy a moderálás destruktív eleve. Ld Wikipedia. Igyekszem nagyon lazán moderálni, de a nagyon primkókat muszáj kivenni, mert akkor a következő 100 komment arról szól, h mekkora hülye már ez. A másik a spammerek, akik kizárólag azért zsezsegnek itt, hogy mutogassák az URL-jüket. Ez a destruktív.
A Wass-gárdisták megbocsátják Albi tévedéseit, csakúgy, mint Gulyás Deni kisebb kilengését is. A párttal, a néppel egy az utunk. Következetesek...
ez a hir elég szomoru, nemtom miért lehet ezt megcsinálni bármilyen szoborral. ami még szomorubb az GD képviselőm reagálása. Még jo hogy nem szavaztam rá tavasszal.
Árpi, baszogasd a szoftvereseiteket, hogy kicsit tuningolják már meg ezt a szerencsétlen blogmotort, akkor neked is kevesebb melód lenne.

Másrészt meg nem kellene mindent szegény macidra kenni :-) Ott árválkodik egyedül, legalább lenne mellette egy csinos macilány. Mondjuk ez itt: www.fidesz.hu/index.php?Shop&TermekID=60 :-))))))



Vegita!

Félreértesz! Nekem azzal semmi bajom sincs, ha valaki kimondja valamiről a véleményét. De itt nem erről volt szó. Pro és kontra - feltételezem minden előképzetség nélkül - ítéletet mondtak egyes írók felett. Mondják azt, hogy nem tetszik, ezért meg ezért... De nem erről volt szó. Elővéve a jó magyar áltudományosságot analizálni kezdtek. Na látod ez szánalmas. De egyébként nem is neked szántam a mondandómat. Na...

Néha kikelek magamból sorry.
Amúgy totál kimért vagyok, s a kellemesség és illendőség határain belül mozgok.. :)
DE KI AZ A WASS ALBERT?
csak ugy kerdem, hogy mirol beszelnuk? wass albertrol? LOL
Kicsit OFF. Mi a francért nem lehet nálunk olyan szobrokat állítani, amelyek NEM SZÓLNAK SEMMIRŐL? Egyszerűen csak szépek, öröm rájuk nézni, a városképet gazdagítja stb. Miért kell folyton depressziósnak, búval baszottnak lenni minden alkalommal, ha az ember a köztereken járkál és ránéz egy szoborra? Miért kell egy szoborállításnak is feltétlenül aktuálpolitikai eseménynek lennie? (Én megtiltanám, hogy olyasvalaki szobrot kapjon, aki nem halott legalább 100 éve.) Miért nem lehet vidám, kellemes vagy egyszerűen csak SZÉP dekoráció egy szobor. Folyton csak ezek a népnemzeti kesergős, borúra ború, rossz helyre születtél szobrok vannak preferálva? A "semleges" modern alkotások meg nem sokkal szebbek az ipari hulladéknál.
Nooooooooormális szobrokat akarok!
on: joparszor elofordulok solymar kertvarosi reszen. a kedves kis terrol ahol a szobor all tudvalevo, hogy delutan/este ott gyulekezik a varos fiatalsaga "tarsasagi eletet elni" motorral meg a papa BMW-jevel, az atlagos IQ alulrol surolja a 100-at talan. szavazni leszavaztak ugyan a Fideszre mind egy szalig a valasztasokon, de hogy a szobor kit abrazol sztem kb valamennyinek rejtely. es pont eszerint mentek neki... sima rongalas, csak epp egy szobor jott szembe es nem egy muanyag kuka lett felgyujtva. a politikanak koze nincs ehez.
Rendesen meg kell büntetni a rongálókat, de én kisebb fajsúlyú büncselekménynek tartom azt, aki bepiál és/vagy hülye és jó bulinak tarva, hirtelen ötlettől vezérelve feldönt egy szobrot mint azt aki tudatosan tezsi, mert utálja Wass Albertet vagy mert szinesfémet szeretne lopni.

A részegség nem mentség, de amig alkohol kapható, addig számolni kell a hatásaival is.
A részegség nem mentség, de amig alkohol kapható, addig számolni kell a hatásaival is.

Amíg Wass Albernek szobrot állítanak, a hatásaival számolni is kell!
süti beállítások módosítása