W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

UFO Arizonában. Illetve Chicagóban

2007.01.07. 07:30 Tóta W. Árpád

Nem múlhat el a hétvége homályzóna nélkül, és most épp van is aktuális anyag. Ufót láttak Chicagóban, az O'Hare repülőtéren. Az észlelés elég különleges, mint a 21. század minden egyes ufóészlelése.

A 21. század ufóészlelései triviális okból különlegesek. Afrikát és egyéb reménytelen helyeket leszámítva ma nem tud úgy összejönni öt ember se, hogy ne legyen velük legalább egy videokamera. Még az én mobilomban is van, pedig direkt igyekeztem kamera nélkülit választani. A 21. század ufóészlelései vagy nagyon jól dokumentáltak, vagy ki kell ezt váltaniuk valami mással, hogy a felszínen maradjanak. Az O'Hare-i ufó szalagcím lett világszerte.

Tehát ha egy egész reptéri személyzet lát ufót, akkor arról kell, hogy legyen fénykép. A chicagói ufóról azonban nem készült egy sem. Ciki. Amiről nincs kép, az nincs. Azt nem tudja bemutatni a tévé és a YouTube.

Az ufót ugyanakkor látta a reptéri személyzet nagy része. Legalábbis ezt mondják. A klasszikus - ante YouTube - ufóészleléseknél kiemelt szerepet játszottak a pilóta, légiirányító, légierő-tiszt szemtanúk. Azok, ugye, ki vannak képezve az égi jelenségek felismerésére, nem nézik űrhajónak a bárányfelhőt, hanem tizedmásodperc alatt megmondják, milyen típusú repülőgépet láttak.

Viszont a legénység olyannyira eltökélt, hogy nyíltan vitába szállt a nemzeti légügyi hatósággal. A hatóság ugyanis azt állítja, hogy sajátos időjárási jelenség történt csupán, reflektorfény egy alacsonyan szálló felhő hasán. A szemtanúk ezen eléggé berágtak, és azt bizonygatják, hogy a lófaszt volt az felhő, az egy kettőtől nyolc méterig terjedő fémtest volt, ami pont a C terminál fölött lebegett vagy negyedórán át.

Az ismereteink alapján három plusz egy lehetőségünk van.

• Az egyik, hogy a reptéri személyzet összebeszélt, és valamilyen okból következetesen hazudik, esetleg eljátszotta az ufóészlelést a rádiófelvételeken.

• Jobb indulatú magyarázat szerint tömeges hallucináció történt. Erre volt már példa, a hindu jógik is képesek rá állítólag, illetve az elektromágneses sugárzás. Laboratóriumban, elektromágnesességgel sikerült már emberben előidézni nemcsak félelemérzést, hanem az alvási paralízisből ismert árnyékember észlelését is. Gondolom, efféle sugárzásból meg erőtérből van bőven egy nagy repülőtéren. Ellentmond viszont az elméletnek, hogy mindannyian ugyanott, pontosan ugyanazt látták.

• Lehet az is, hogy nagyon is jól figyelték meg, az bizony egy fémtárgy volt ott a levegőben. Valódi mivoltának eltitkolásához nemzetbiztonsági érdek fűződik, ugyanis az észlelt jármű a US Air Force titkos fegyvere. Antigravitáció, cloaking, meg mindenféle hétpecsétes titkok. A Lopakodóba sem ülhet be minden idióta ufókutató, az Aurora pedig hivatalosan nem is létezik. Egyike a black projecteknek.

• Az utolsó lehetőség, ami Jeff Rense riportjából (mp3!) sugárzik: hogy az X-Akták úgy igaz, ahogy van. A tárgy földönkívüli űrhajó, illetve annak felderítő szondája volt. A külső intelligencia tevékenységéről az establishment többet tud, mint amennyit elárul; esetleg már le is paktált velük. A népeket szándékosan tudatlanságban tartják, tartva a pániktól vagy bármilyen sokkszerű változástól. A teória erőssége, hogy a Reichstag óta mindenki tudja, összeesküvések igenis vannak, ha pedig a mainstream média meg mindenki benne van a dologban, akkor máris cáfolhatatlanná vált az elméletünk: az a gyanús, ami nem gyanús. Gyengesége pedig az, hogy akkor miért nincs még mindig egyetlen megbízható videodokumentum ma sem. A kapitalizmus és a kínai szocializmus megtett mindent, milliárdnyi optika járja az utcákat minden nap. Mégsem láttunk semmit. Dühítő.

Tehát nem tudunk semmivel se többet, mint azelőtt; a chicagói észlelés nem lódította előre az emberiség legnagyobb lehetséges kalandját. Valami mindenesetre történhetett, akár. Valami bizonyosan történik az Egyesült Államok hermetikusan őrzött kutatóbázisain is, amiről csak annyit tudhatunk, ami véletlenül kiderül. Tulajdonképpen készült nekünk egy finom kis szuperhatalmi miszticizmus, szíves fogyasztásunkra. Több dolgok vannak földön s egen, Horatio, bazmeg.


Címkék: ufó homályzóna

174 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7826776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Összebeszéltek :-D!
Meg az Independence Day-ben is miért nem Kazincbarcika felett jelent meg az Ufó? Miért mindig New York vagy Chigaco :-D?
No ne, egy komplett reptéri személyzetnél nincs egy darab kamera, vagy fényképező? Vagy mobil? Ezt nem hiszem el. A szkeptikus, hiszem, ha látom álláspontra helyezkedem. És ha nem hamisított képet látok.
Legjobb tudomásom szerint kint nem olyan nagy divat a kamerás mobil,de lehet hogy a reptéri dolgozóknál munka közben nem is nagyon van.vagy nem is lehet :-)?
Viszont ha ilyet látok akkor összecsődítem a népet minimum....
az ufót november hetedikén látták chicagóban, gondoltam beirom googlebe:

"november 7 ufo"

erre mit dob ki elsőnek: w - Since November 7

akkor indult ez a blog.

something strange is happening here o.o

hehe
Én a magam nyomott szintjén csak annyit tennék hozzá, hogy tetszőleges hétköznap délután a világ legforgalmasabb repterén ha ott van valami 10 percig, akkor azt a két kifutóra másfél vagy még kevesebb percenként leszálló gépek (min 10) közűl miért csak egy látja, meg az a párezer ember, akik várnak ott valakit, miért nem, stb.
Arról nem beszélve, hogy a pilcsinek lehet, hogy van jobb dolga, mint nehéz, forgalmas repülőtérre csúcsidőben leszálláskor fényképezgetni, de minden reptér körül nyüzsögnek a spotterek, akik ezeket a képeket csinálják:

www.flightlevel.hu/
www.airliners.net/

Ők sem láttak-fényképeztek semmit?
Fegyelmezett népek az amerikaiak.
Negyed órán át figyelik a repülő fémtárgyat a C terminál fölött, nem megy senki a tranzitba venni egy kamerát, ha már ugye náluk biztonsági okokból semmi sem lehet, nem szólnak mondjuk egy tv-csatornának, aminek öt percen belül ott lehetne egy helikoptere stábostól, csak meglepve állnak és lelkendeznek. Ehh, fake az egész!
KGyST:

A posztban mintha teljes reptéri személyzetről lenne szó. Ja, a pilóta meg nem reptéri személyzet, az a másik.


Plusz érdekes adalék, hogy egy reptér közelében miért is ne röpködhetnének a levegőben nagy fémtárgyak. :)
Ime nehany jo minosegu foto felhokrol.
ha rosszak lennenek a latasi viszonyok, akkor barki idegen urhajonak nezne nagy reszet.
erdemes megnezni oket:
pic1.funtigo.com/valuca/?g=25544746&cr=1
digg.com/environment/BREATHTAKING_photos_of_strange_cloud_formations_Unbelieveable
Valaki pofátlanul lefényképezte a konyhában lévő lámpánkat, és valami hátteret csinált mögé. Na várjunk csak, ki is járt nálunk mostanság....
Mondok egy "kazincbarcikai"sztorit:
91-ben,v 92-ben tortent,amikor tobbszor lattak hasonlot 1heten belul a pesti polgarok,foleg a kozgaz kornyeken-radio is foglalkozott akkor vele,katonai kiserletnek mondtak.
Kozeli rokonom a Nagyszeben teren lakott(gazdagret),8.em.i lakasban.Este furcsa helikopterszeru zajra lett figyelmes-de sokkal hangosabb volt-ezert odament az ablakhoz,megnezni.
Eloszor lefele nezett,azt latta,hogy minden kutyasetaltato felfele mutogat,majd kitorik a nyakuk(Kb.15-20-an lehettek).Amikor felemelte a tekintetet,egy lebego valamit latott-pont a lakassal kb.egyvonalban-olyan eros villogo fenyek vettek korbe,hogy nem tudta kivenni az alakjat,kb.3-4percig lebegett ott.Kozben latta,hogy a ter tobbi oldalabol is egyre tobben bamuljak a lakasokbol.
Furcsa erzesei voltak,amirol nem beszelnek...
Az a lenyeg,hogy osszvissz 40-50-en lattak hihetetlenul alacsonyan(lakasok magassagaban!),de a villogo fenyek miatt nem tudta leirni az alakjat.
Enszerintem helikopter volt(kiserlet),de ezen majdnem osszevesztunk,mert allitotta,hogy sokkal hangosabb volt,meg nemaz volt.En 1oraval kesobb ertem a lakasara,utolag sajnaltam persze.
Azert emlekszem csak az egeszre,mert elegge felkavarta az eset(nem a nyugdijas nagyim volt,mielott felreertes lenne,20-oneves diak.)
Anr

Azért reptéri személyzet ezt nem hiszem, hogy elszúrná :-)


Másrészt ami a felvételt illeti - én már próbáltam a mobilommal lekapni repülőt, hát, nem sok látszott rajta. Egy pötty, és annyi. Videokamerával se nagyon tudom, egy 500 m-en lebegő 2-8 m-es fémtárgyból mennyi jön ki (de ahhoz vszeg tényleg ki kell menni a terminálba, nem hiszem, h bárki beviheti)...


Én hajlok arra, hogy VALAMI volt ott... 3., vagy 4.
(2-8, nem t0, amúgy - Árpi, ezt elírtad/rosszol számoltad át lábból...)
Anr · andrej.initon.hu/ 2007.01.07. 10:25:06

Elég durvák ezek a képek.
Sztem vagy ilyesmi lehetett, vagy az USAF keze van a dologban. Bár felmerül a kérdés, hogy egy titkos gépet miért nem a sivatag közepén tesztelnek? Lehet, hogy hoax az egész...
Ha ufó volt, ha felhő, ha más; én is hihetetlennek tartom, hogy nem készült róla akárcsak egy fénykép is. Ennyi ember közül, még egy vacak, alig látható mobilos képet se csináltak? Amúgy én is a felhőre tippelek, megdöbbentő alakjuk tud lenni, mint az a belinkelt weblapon is jól látható.
Az tény, hogy a katonai célú technikai, számítástechnikai fejlesztések eredményei legalább 10-15 évvel előbb válnak valósággá, mint a polgári alkalmazások. Az F-117-est az első repülése után kilenc évvel mutatták be először nagyközönség előtt, addig még a létezését is tagadta a légierő.
Tekintetbe véve, hogy az utolsó Nighthawkot 1990-ben gyártották le, kis fantáziával el lehet képzelni, mire képesek ma, 17 évvel később.

Azt viszont kötve hiszem, hogy a napjaink katonai csúcstechnológiáját képviselő, titkos amerikai repülőeszközt diliből épp egy olyan forgalmas polgári repülőtér fölé küldenék, mint a chicagói O'Hare. Gondoljatok bele, milyen katasztrófát kockáztatnának meg egy ilyen jópofa meglepetéssel.
Már nem azért, de ezekről a felhőkről egy szakértő simán megmondja, hogy felhők...

Amúgy ha hoax, amolyan mobilosan gagyi felvételt hamisítani hozzá nem lett volna nehéz.
OFF "Az ateizmus mocsarában.
Van ez az elektronikus újságírás isteneként tisztelt Pulitzer-díjas firkász, akit az egyetlen nyomtatott újság után, ahol még megtűrték, most az Index is lefokozott az újságírói rangból. Lett belőle mezei blogger."
sodi.freeblog.hu/archives/2006/12/30/Tota_a_mocsari_szorny/

Árpád, mi szeretünk téged, itt a "lyukban". Istencsászár.
Persze, a szakértő megmondja a felhőről, hogy felhő, de volt-e ott szakértő éppen?
Amúgy lehet tudni pontosan kikből állt ez az "egy egész reptéri személyzet"? Légiirányítók és pilóták vegyesen vagy beszívott bőröndhajigálók? Nem mindegy :)
Az egyik szerelő, az kiderül az Index írásából, mint ahogy az is, hogy az egyik légiirányító meg viccelődik a dolgon. De ez a kedvenc:
"A United egy másik munkatársa vallásos élményként élte meg az ufólátást, írja a lap."

Mindenesetre aki sokat repül, az annak tekinthető.

Megkockáztatom, ami ezeken a fényképeken van, én sem nézném ufónak. Egyszerűen rájuk csodálkoznék, hogy jé, milyen fura felhő. Plusz a lefényképezésükre is épp akkora az esély, mint egy rendes ufóéra, tehát üti a másik érvelést. Akkor már inkább a hoax.

És pláne nem valószínű, hogy a végén felröppenne, ahogy a reptériek állítják.
Dr. Stein:

sodi egy barom. felesleges vele foglalkozni.
Quick, pont az O'Hare-en nem volt egyetlen repülési szakember sem? :D
Amúgy meg ha el akarsz titkolni bármilyen topszíkret katonai projektet, és már kilóg a lóláb, dezinformálni kell a jónépet. Pl. némi trükkökkel létre kell hozni ilyen jelenségeket, hogy az ufólesők meg az érdeklődő
honpolgár ezekkel foglalkozzon, és ne Tonopah környékén hasaljon valami hegytetőn éjhosszat.

Különben én is láttam egy meghatározhatatlan fényforrást még a 90es évek elején. Némileg konyítva a témához, elmondhatom, hogy nem repülőgép és nem is helikopter volt, pulzáló színes fényekkel, ahogy kell. Vagy egy negyed óráig bámultuk barátommal a fejünk felett legalább 1000 mre lebegő "izét", majd napirendre tértünk felette. ("Ilyet is láttunk, de mostmár hideg van, nyomás haza...")
Quicksilver:
minden pilóta, és az irtányítók is szakértők felhők vonatkozásában. Nekik ez létkérdés.
Elolvastam az eredeti cikket: szó nincs szakképzettekrők; szerelők, rakodók. A légi forgalomirányítók kiröhögték őket. Ráadásul csak kevesen látták, a cikk alapján kb. féltucatnyira saccolom őket.
kukacka

nézd meg a második oldalt is - az említ pilótát is...
de légiirányítót tényleg nem.
OFF: Az Anr által linkelt felhőgyűjteményt nézze meg mindenki! Gyönyörű!
"Ufót lát a jeti ,
mázlija van neki!
Én még sosem láttam,
átbasz minket a kormány!"
Benedek: Oké tényleg több pilótát is említ. Meg a leírás alapján nem lehet sima felhő. Furi.
ilyen villódzó, egy hekyeben lebegő izét én is láttam kb ugyanebben az időszakban.. . körbekörbe szines fények... 1000-1500m között lebegett, nem sok hangot hallottunk, pedig ekkora távolságról lehetett volna és azt megmondhatom, hogy nem helikopter volt, azokat típusra felismerem viszont nem hiszem, hogy földönkívüli eredetű lenne... de minek raknának navi fényeket egy szupertitkos kísérleti repülő szerkezetre???
Elgondolkodtató, hogy már vagy 50 éve folyamatosan látunk UFO-kat. Ha valóban olyan szuperintelligens, szuperfejlett lények idejönnek, mostanra már igazán eldönthették volna, hogy érdemesek vagyunk-e a kapcsolatfelvételre vagy inkább kopjanak le és keressenek egy erre érdemesebb fajt az univerzumban:-))

Mi ez, hogy csak itt bevillantják magukat, ijesztgetnek, azután meg semmi?
Pontosan, ZsZ. Ugyanolyat láthattunk. És tartom a véleményem, hogy valamiféle dezinformálás/figyelem-elterelés volt a dolog mögött.
Csak néhány pilóta lehetne szakképzettnek mondható, már ha jól olvastam a cikket. Ráadásul a körülmények... naplemente előtt, de teljesen felhős ég alatt, a reptéri fényszórók mellett... ezek olyan fényviszonyok, amik furcsává tehetnek akár megszokott dolgokat is; ismeritek ti is gondolom a látás furcsaságait... szóval szerintem lehetett felhőjelenség. Pl. egy tornádónyúlvány. Jól van, na, ezt én se gondolom komolyan... :-)
Legalább néhány matekpéldát feladhatnának, hogy megbírkózunk-e vele.

És különben is Huston felett miért nincs soha UFO? Egy fejlett technológiával rendelkező űrfelderítő azonnal kiszúrná, hogy a legtöbb űrkütyüt onnan irányítják. Akkor meg mi a fütyit csinálnának a sivatagban, a hegyekben, meg a többi ilyen "ahol a madár se jár" helyen. És egy ilyen "szuperforgalmas" légtérben bohóckodnának?
Abban nincs semmi furcsa, ha egy zivatargócon, fura felhőn, vagy akár repülőgépen szokatlanul törik meg a fény, pláne alacsony napállásnál. Öreg pilóták is meséltek ilyeneket. Csak ők az égi csodák, szépségek közé sorolták az ilyet.
És úgy mellesleg: az ami űrbiznisz igencsak érdekelt abban, hogy az emberek UFO-hívők legyenek és támogassanak mindenféle "csillagászati" összegbe kerülő projekteket.
kukacka: es ezt te komolyan is gondolod?
Dr.T.Rudolf(12:32:44):en is hasonlora gondolok.
Mindenki erre gondolna, ha beleásná magát egy kicsit a témába, és nem káposztalé lötyögne a fejében :)
Tóta W. Árpi,jártál Chicagóban? Esetleg az O'hare-i reptéren? Netán elidőztél ott 10-15 percet?
Mert ha igen, akkor bizonyítottnak látom az a tényt, hogy Worluk nagymester egy idegen, aki csak azért jött közénk, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba/kehelybe. :)~
lehet hogy valami sokkal nagyobb kamu történt akkor a reptéren, csak odavittek egy papírmasé, önirányító csészealjat, hogy inkább arra figyeljenek.
Ennél sokkal nagyobb léptékben tessék gondolkodni, bakfitty.
öööö...világméretben kell gondolkodni?
Nem egy konkrét eseményről kell elterelni a figyelmet, hanem a hiper-szupertitkos technológiákról, amik forradalmi újításokat hoznak pl. a repülőgépek kormányzása és meghajtása terén stb. Csak annyi tudható, hogy léteznek, persze cáfolnak mindent a Pentagonból. De akad elég nyoma a dolognak.
A titkosszolgálatok jól bevált, régi módszere, hogy ha kibukik valami, azonnal közzétesznek/közzétetetnek egymásnak ellentmondó, zavaros és esetleg irreleváns vagy másfelé mutató híreket. Az átlagolvasó máris lapoz inkább, nem érti.
Én hamarabb elhiszem a Loose Change nájnilevönt, mint ezt.

Miért pont a pilóták látnak állandóan UFO-kat? A repülőket mi is jól látjuk állandóan a Földről, vagy az UFO-kat csak a levegőből lehet látni? Vagy volt földi szemtanú is?

Elképzelhető, hogy összebeszéltek.
-Hé Josh, Te már voltál 15percig sztár?
Ha mindannyian ugyanazt állítjuk, akkor lehetünk.
Emellett szólnak a méret és a forgásról az ellentmondások.

Ha pedig az US Air Force titkos fegyvere lenne, akkor nem lebegne negyedórát egy forgalmas polgári reptér fölött, mert onnantól már nem lenne titkos.
egyesek láttam már Mo.-on is ufót, volt aki teherbe is esett. már nem emlékszem: volt kép?
Az eredeti cikkben pár perc, aztán 10, most meg már negyedóra... Figyeljetek, hé :-)

Ami a 15 perc hírnevet illeti - ezzel leginkább annyi a bajom, hogy a hierarchiában egész különböző helyen álló emberekről van szó. Van menedzser, pilóta, rakodómunkás és szerelő is s sztoriban.

Mindeddig és általában az UFO-sztorikat kamunak tartom/tartottam. De valaminek ott kellett lennie (akár emberi, akár vmi más), és a felhő-magyarázat elég gyenge...
Volt akinek megették az Ufonauták a briósát, vannak olyanok is, akik a mások által halandzsának vélt nyelvet beszélve azt állítják, hogy ez földönkívüliül van, van olyan aki még a nyomtatott ABC-jét is bemutatta egy másik bolygónak és gravitációs gyerököt hord a szíve alatt.
XVII.Benedek:Akkor te most megtertel,Beni?:)
Számomra az UFO-ügy max annyira volt jó még anno kiskoromban, hogy halálra paráztattam magam. :) A dezinformációs elméletet éán is támogatom.
galileo

Azt azért még nem :-)
Ott van pl. a 3. magyarázat is, bár a helyszín elég fura. Meg ott van a doktor úr dezinfos magyarázata.
Meg persze lehet, h mégis hoax, csak ahhoz túl jó.
De azért picit elgondolkodtatott a sztori...
Wagner B. György: Sarah bugyiban című könyvében, van egy írás, Nulla Dick a címe. ez egy olyan emberről szól, aki még soha nem látott UFO-t, de még az apja sem látott. Ezt úgy vette észre, hogy felnézett az égre és nem voltak ott. Aztán kijött az ól teteje alól, hátha csak takarásban vannak, de akkor sem voltak ott. Ezután mindenki Nulla Dicknek csúfolta a faluban. Felkeresték a Tv-sek is és lelkesen felvették az udvarról az égboltot.
-Ott se jönnek! Meg ottse jönnek!odanézzetek mennyi nem jön! Csak ki ne fogyjon a film!
Vagy valami ilyesmi.
mm.iit.uni-miskolc.hu/abszurd/wagner.html
Van egy olyan erzesem,hogy az amcsik nemsokara elorukkolnak egy "felvettuk a kapcsolatot" sztorival.Ennel hatekonyabb elterelest ugyanis semmilyen izmus se tudna produkalni.USA nemzetkozi csendorszerepe bebetonozodna,foldanya megmentojekent tetszeleghetnenek.
Ha a demokratak lesznek a nagy hirbejelentok,orokre elhuznak a republikanusoktol!Teljesen atstrukturalodna a vilag,a demokratikus berendezkedesek is hamarosan mennenek a levesbe,mert ugye kiemelt ugyek intezesehez kiemelt jogkorok kostalnak.Es senki se merne megkerdojelezni az uj idok szavat!
Csak mi itt paran,a blogban.:D
TWA is konszolidalodna,sokak oromere,csak kornyezetvedelmi temakkal foglalkozna...:(
Ez lenne ám a försztklassz dezinfó :)
Nem lenne mondjuk dezinfó, hanem be is mutatnák a vezérkarukat név szerint. Aztán elkezdenének költözködni és jönne az Alien Nation. Akik itt csak hazátlan etnikumnak számítanának és a skinheadek megvernék őket és követelnék, hogy húzzanak vissza a Lófej ködbe, mert odavalók.
"E'veszik a munkát!"
Mókás lenne, az biztos. De ettől a szcenáriótól nem tartok.
Á, valahogy ki kellett magyarázni, hogy 6-7 ember miért nem dolgozott negyed órán keresztül, és ez jutott eszükbe.
Kár, hogy nekem még nem jutott eszembe, hogy az mondjam a boss-nak, hogy azért kések, mert egy UFÓ dugót csinált a Keresztúri úton.
Márpedig UFO volt az! A szó legszorosabb értelmében.
Unidentified Flying Object, (gyk. magyarul: RRM - Repülő Rossebtuggya Micsoda)
így van, RRM. Minden annak számít, amiről nem látszik elsőre, hogy mi az, aztán van pár dolog, ami mindigis az marad... ezekbe kezdik belemagyarázni a pici zöld emberkéket. Mellesleg nem lehet kizárni semmit, a zuniverzum felfoghatatlanul nagy, szóval bármi lehet benne bárhol :) Viszont a delfinek is értelmes lények, mégse röpködnek szerkezetekkel... megaztán nemrég volt valami angol politikus, akinek még titkosszolgálati információi is voltak! Mindenki menjen bevásárolni, katasztrófa fog itt lenni! :)))
Aki egyebkent errefele lofral az tuti hajlektalan,luzer.
Meg vagyok gyozodve rola,hogy sokkal ertelmesebb,szebb helyek is vannak az univerzumban,miafenet keresnek itt?
Nekem valami buzlik...vagy ennek a halott Foldnek van ilyen szaga?
Ha kapnek,egy Ferrarit,tuti nem a nyockerbe huznek vele egybol,rajjolni,meg koszos rosszlanyokat hajkuraszni.Marpedig ez a civilizacio rendesen eldurvult,de inkabb kaval mondanam.
Szerintem az ufó témában a miértek sokkal érdekesebbek, mint a megtörtént észlelések. Vannak gondolataim, de most nem akarok belemászni a témába, csak pár dolog ami csípőből eszembe jut:
1. Miért beszélt volna össze féltucat ember abban, hogy látott valamit valahol, amikor ha az nem igaz akkor egyből jön másik 6 tucat ember aki elmondja, hogy márpedig akkor és ott nem volt semmi.
2. Miért lenne valamiféle jövőbeli katonai technológia? Ha az lenne akkor azt nem vitték volna oda.
3. Ha valami agyhullám vagy tömegpszihózis kísérlet akkor miért pont csészealjakat látnak állandóan? Ezzel az esetleges kísérletezők csak felhívják magukra a figyelmet, ami gondolom nem céljuk. És mi a fenéért választanák alanyoknak reptéri dolgozókat és eleve miért választanák helyszínnek a repteret.
4. Ha tényleg földönkívüliek voltak (tudom az nem egyenlő az ufóval) akkor mi a fenéért jönnének ilyen közel köszönés és pacsizás nélkül. Biztosan sokkal fejlettebbek, mint mi, de azt tudniuk kell, hogy ha már megmutatták magukat akkor ezentúl keresni fogjuk őket. Ha pedig ezzel tisztában vannak akkor szándékaik elgondolkodtatóak.
5. Ha tényleg földönkívüliek voltak és már lepacsiztak az amcsikkal akkor valszeg nem mutogatnák magukat nyilvánosan, hanem szisztematikusan kezdődne az adagolás az emberiségnek, kezdve pl. azzal, hogy jeleket fogtunk az űrből, aztán pár év alatt szépen eljutnánk oda, hogy tulajdonképpen már 1960 környékén betúrták itt nálunk az első földi pizzát.
6. Ha tényleg földönkívüliek voltak és beköszöntek már az 51-es körzetbe és ennek ellenére nem tájékoztatnak minket, viszont időnként nyilvánosan mutogatják magukat, akkor megintcsak elgondolkoztató a helyzet.

Nem folytatom, de megismétlem, hogy általában szerintem a miértek sokkal érdekesebbek, pedig nem vagyok összeesküvés párti.
Húú, meg az is lehet, hogy az X akták igazából egy dokumentumsorozat.
Éreztem, hogy nem kellett volna posztolni :)
minden hétvégi homályzónánkat add meg nekünk ma...
frappáns cikk lett;) lehet, hogy én számoltam el a lehetőségeket, de a harmadik mintha a negyedik lenne.
Inkább nekem nem kellet volna, bocsánatot kérek.
"mi a fenéért jönnének ilyen közel köszönés és pacsizás nélkül"

nos, a mocsár lecsapolásáról sem szokták megkérdezni a békákat. pláne pacsizni.

ami a cikkből kimaradt, mert csak egy ember állítja, az az, hogy a FAA (légügyi hatóság) hallgatásra szólította volna fel a szemtanúkat. ez megint egy csavar, mert miért titkolnák a felhőt.

a méretet javítottam, nem lábból váltottam át, hanem emlékezetből. 2-8 m.
Hehe... kavarják már :)
Nincs bocsánat :) Egyébként csak eszembe jutottak az éjszakába nyúló fiatalkori szalonnasütések amikor már hanyattfekve az eget bámulva majszoltuk a sört és előbb vagy utóbb valaki feldobta a témát, hogy akkor mi van ezekkel az ufókkal? Aztán úgy jártunk a témával, mint a politikával. Annyit beszéltünk róla megoldások nélkül, hogy beleuntunk a témába.
Árpád: Ezért írtam, hogy akkor a szándékaik elgondolkoztatóak, de fogalmazhattam vola úgy is, hogy aggasztóak.
TWÁ: "nos, a mocsár lecsapolásáról sem szokták megkérdezni a békákat. pláne pacsizni."

Azért az észrevehetőbb lenne, nem? Ha be akarnának avatkozni az életünkbe vagy a Földbe, akkor lehet, hogy nem kérdeznének meg, ha fejlettebbek, és olyanok, de valószínűleg észrevennénk. És itt nem 'elraboltak az ufók'-ra gondolok, hanem mittudomén, pl. egy terraformálásnak megfelelő folyamat eléggé észrevehető lenne. Ehhez képest tényleg már évtizedek óta csak meg nem erősített, vitatható észlelések vannak, meg szóbeszéd egy-két összeszedett ufóról az 51-es körzeben vagy hol. Azért ez elég kevés beavatkozásnak, nem?
meg ha már tudnak utazgatni in space akkor valószínű hogy van olyan fejlett a rendszerük hogy invisible mode-ban nézzék a békákat, vagy legalább interferálják a radarjaikat plusz a kis archiváló gépeiket, hisz megfigyeléseik szerint mértéktelen mitosz gyártó és fogyasztók a mocsárlakók, és eszük ágában sincs beinditani egy béka-lázadást.
A meg nem erősített információkról. A legnagyobb baj nyilván akkor van, ha valóban földönkívüliek és a Pentagonban és máshol is tanácstalanok és pusztán ezért ködösítenek időjárási jelenségekkel.
De vegyük lazára, elég akkor agyalni, ha lesz valami igazi konkrétum.
Miért akarnák velünk felvenni a kapcsolatot? Koránt sem biztos, hogy partnernek tekintenek minket. Lehet, hogy számukra csupán egzotikus állatok vagyunk, akiket érdekes megfigyelni, mint ahogy az ember is megfigyeli az oroszlánt, de általában nem áll le vele pacsizni (legfeljebb messziről nyakonlövi valami bénítőlövedékkel, aztán chipet ültet a nyakába).
Egyébként az index cikkéből nyilvánvalóan nem derül ki annyi részlet, hogy akár pro, akár kontra ítélkezni lehessen a sztori felett.

-Miért beszélt volna össze a reptéri személyzet?
-Tömeges halu? "Ellentmond viszont az elméletnek, hogy mindannyian ugyanott, pontosan ugyanazt látták."
-Miért szórakozna az US Air Force nyilvánosan a szig.titkos cuccaival?

Ja, meg hát persze az sem elképzelhetetlen, hogy tényleg csak valami egzotikus légköri jelenségről volt szó.

És hogy tűnt el a jelenség? Látták, amint tovaszáll? Vagy egyszercsak huss, volt, nincs? Nem járt arrafelé egy radarberendezés? És egyáltalán: miért biznisz a földönkívülieknek negyed órát lebegni a C terminál felett?
Szeretem a homalyzonat, boncolgatom most magamba miert is...de biztos azert mert TWA irja azzal a racionalis fejjelvel meg a a koltoi patosszal teli szivevel...es erdekes hogy a homalyzonas irasokra csak mi jezsuitarend tagjai kommentelunk erre nem rag be senki...pedig boncolgathatnank ejszakakon at ki mit gondol a misztikarol, a vilagurrol az eletrol altalaba veve...
Most pedig megyek filmezni itt szerbkaracsony van holnap allamunnep es ritkan filmezhetek Vasarnap este...mozi itt a provoncian nincs csak hetkoznap amikor az ember dolgozik es este agyba a helye...Kaith Balchet lesz az m2-on es a vilag legertelmesebb ugymond egyetlen esszel rendelkezo szinesznojenek tartom, aki nem a villogast szereti hanem magat a hivatasat ugy hogy jo ejt mindenkinek es elveztem a posztot:)))
terraformálás?? nem lehet, hogy melegebb viszonyokra van optimalizálva a testük -> glob. felemelegedés... lehet itt összefüggést találni mindenben! :)
portu, cate nekem is nagy kedvencem, legutóbb babel-t láttam amiben játszott és ott is isteni volt. amugy irtam neked emailt.
HunVista.hu admin:

Nah, pontosan ez jutott nekem is eszembe, a kölyökkori nagy "agyalgások" UFO (és sok más) témában... :)

Mellesleg, érdekes hogy az eltelt cirka 15 év komplette semmi újdonságot nem hozott a kérdésben, na jó, egy időben elszaporodtak a "Vénuszról jöttem, és..." típusú stúdióvendégek a kertévék égetősóiban, de ezeket mára már jobbára visszazavarták a tanyára ahonnan előmásztak :)

Azonban érdemi dolog nem derült ki, és gyermekkorunk népszerű UFO "szakírói" vagy belátták ezt és lepattantak a témáról, vagy nem, és szektát alapítottak, de az érdemi tevékenységgel mindenesetre felhagytak.

Akkor a fenti, általam nagyon bölcsnek tartott felvetés alapján, jelesül hogy nem az egyes észleléseket érdemes vizsgálni, hanem a miérteket és a tendenciákat, lássuk gyermekkorunk UFO magyarázatainak "modernizált" változatait!

1. Téves észlelések: nyilván az összes észlelés 80-90%-a ilyen. De ez nem újdonság. Felhők, repülőgépek, stb...

2. Titkos katonai blabla: eléggé nagy marhaságnak tűnik, hogy sok mára nyilvánosságra hozott projektet rendesen el tudtak titkolni, ezt meg pont nem. És nem is haladnak vele, az 50-es évek óta ugyanazokkal a vackokkal égetik magukat a csúcsfejlesztők...

3. Figyelemelterelés: gyerekkorunkban ez még nem annyira látszott esélyesnek )hahh, naivitás) ma egyre inkább. Ha csak abból indulunk ki, hogy gyakorlatilag minden hatalmi csoportnak vannak a normális logika és észérvek által vitatható szennyesei, gyakorlatilag mindenkinek jól jön az ilyesmi aki közel van a tűzhöz. Kicsit kevés kreativitásra vall hogy a story semmit nem változik, stb. De végülis, működik.

4. Tényleg az idegenek. Ebben az esetben nem akarnak nagyon haverkodni. Ha már beépültek egy kormányba, akkor teljesen hülyeség így repkeni, megkapják amit csak akarnak erőfeszítés nélkül is. A bolygó titkos gyarmatosítás, megváltoztatása meg olyan dolog, hogy kár is agyalogni rajta, akkor úgyis sanyi van.

5. Ezt még Nemere Istvánnál olvastam anno, és megfontolandó dolog: mi van ha ezek a szerkezetek időutazó eszközök a jövőből? Szondák, kutatóberendezések. Yah, jöttek régészkedni köbükiék.
Ez megmagyarázza az amúgy idétlen "odamegyek de nem csinálok semmi látható érthető dolgot" mentalitást, valamint hogy miért késik még az invázió.
Sőt, az állítólagos "baleseteket" is életszerűbbé teszi, hiszen Murphy törvénye minden emberkéz alkotta dologra áll, legalábbis a földön...

Nekem a dolog semmivel sem hangzik vadabbul mint az önbizalomhiányos földönkívüliek, meg a többi magyarázat. Sőt, Einstein óta tudjuk hogy a dolog elméletben lehetséges.

Mindezt alátámasztja az állítólagos "ufonauták" egyöntetűen humanoid körülírása is a "jelentések" alapján.

Tehát szerintem:

-Minden ilyen észlelés téves: 10% esély
-Összeesküvés, elterelés: 50% esély
-Idegenek: 5% esély
-Időutazók:30% esély
-Titkos katonai...:5% esély
Érdekes! Ufókat mindig csak Amerikában, kisebb számban Oroszország fölött látnak. Svájcban, vagy Turnu Severinben, esetleg a Nyassza tó fölött sohasem...Ezen azért tessék elgondolkodni! Meg azon is, hogy Földön kívüliek megjelenését két tényező teszi lehetetlenné: az idő és a távolság. Matematikailag több millió bolygón lehetnek értelmes lények, de mondjuk 1 milliárd évvel ezelőtt már kihaltak, vagy éppen 100 ezer fényévre innen élnek. Tessék ehhez hozzászámolni a földi értelmes lények töredékszekundumot jelentő korát. Ha netalán mégis ide látogattak volna valamikor, a fejlettségi különbségek oly nagyok, hogy valószínűleg észre sem vettük volna. Példa: mondjuk ezer évvel ezelőtt Pápua Új Guineában találnak az őslakók egy CD-t, mit gondolnak róla? Tegyük fel, rájönnek, hogy hanghordozó (ami már lehetetlen), meg tudnák hallgatni? Az egész tehát a fantázia birodalma, és minden bulvárészlelés közönséges hazugság, vagy tömegszuggesztió, de azért lehet róla beszélgetni...
Jaj de unom már ezt az ufós szánalmat. Hogy most akkor hú, ott repkedett a repülő csészealj és villogott, meg búgott a gonosz.

Nem tűnt fel még, polgártársak, hogy ez ugyanolyan szánalmas parasztvakítás, mint a Jézus-mese kereszttel, Ádámévával, meg szeplőtlen fogantatással? Hogy nem ugyanannak a modern kiadása? Hogy nem pont ugyanazt az igényt, az irracionalitás igényt elégíti ki? Hát pedig de. Csak ez modernebb, meg trendibb, van benne úrhajó, meg kis villogó lámpácskák, amik a bibliában nem voltak. A modern kor szüleménye, nem egy ezerévekkel ezelőttié. A szereplői nem sarus, köpenyes ókori bölcsek, poncius pilátusok, meg apostolok, hanem űrhajók és technológia. A ma emberének kreálmánya. Az, aki az egyházi tanokon már csak röhög kétpofára, az ezt még nyugodtan fogyaszthatja, mert a saját korának elfogadott tudománya a szereplő, nem egy ókori filozófus. Az ókori filozófus az ókoré, az űrhajó, meg ezé a koré.

Ufóra ma nincsen egyetlen elfogadható bizonyíték sem. Az ufóészlelés dokumentációi vagy természeti jelenségek, vagy nagyon is földi eredetű dolgok, főleg katonai, vagy egyéb repülőgépek, kísérletek észlelései, illetve hamisítványok. Hja, én is oda tudom photoshopolni a kávéscsészémet Hargitai Károly feje fölé, de az attól még nem lesz ufó, csak a kávéscsészém.

Ufók, repülő csészealjak, kis zöld emberkék nem léteznek és nem is léteztek soha. Sejtek, vagy valami lehetséges élet kezdeményei létezhetnek egy olyan bolygón, ahol adott az élet minimuma, jelenlegi ismereteink szerint a víz. Víz jelenlétére utaló jeleket már több bolygón találtak, így könnyen elképzelhető, hogy létezik ilyen. De az nem kis zöld emberke, hanem sejt. Az meg nem oly izgalmas, és nem is mutat olyan jól a címlapon. Pláne nem versenyezhet a másik címlappal, azzal, amin a pucér csaj van.
Hmm... Lehet hogy eltúlzott volt az 5% esély az alienekre... :)

Persze csak arányként értettem, nem a teljes matematikai valószínűségként.

Azzal pedig teljesen egyetértek, hogy a különbségek puszta mértéke kizárna szinte minden kapcsolatot... Pl. ha csak Douglas Adams "a kék szín egy szuperintelligens árnyalata" típusú idegeneket vesszük...
edebácsi 2007.01.07. 20:25:41

Kapaszkodj:

www.rufon.org/en/

Ahogyan látható, vannak azért ott is gazdagon...
Hmmm azok a cuccok, amiket (szerintem) takargatni kívánnak az ilyen csalikkal, pont az Einstein & Co.-féle világképet röhögik szemközt. Tessék csak utánanézni Tesla bácsi munkásságának. (Bár kismillió évre titkosítva van a lényeg.)
Elég rég van a tankönyvekben a relativitáselmélet alapként, itt az ideje váltani. Mások már megtették, csak nem verik nagydobra...
ennek az időutazós opciónak én is mindig magas valószínűséget adtam, a zélienek kutakodása nem az igazi, valahogy túl emberi ez az egész.. :)
Én is jobban örülnék, ha mi lennénk a jövőből, mintsem a nyolcadik utas a jelenből.
egyébként a titkos katonai fejlesztések mindig kibuknak valahol. pl: mikrohullám... adott frekvencia, ahol ugye vízmolekula polaritást vált (vagy mit csinál) jobban rezeg, meg a hajszálcsövesség is megfordul. No mo-i kutató, meséli orosz kollégáknak, hogy milyen jól fel lehetne ezt használni falszárító készülékhez. Válasz, gyorsan felejtse el az egészet, katonai kutatás, tömegek tudatállapotának megzavarására alkalmas készülék... forralja az agyvized...
Holnap még benézek posztolni Rss-nek és Various-nak, de most nincs rá energiám. Lefexem. Végem van. Ha nem gyüvök elvittek az ufók. Jóccakát.
Arizonaban is volt most valami?Miert szerepel a cimben?
Various:
Természetesen bizonyíték a földönkívüliek létére ugyanúgy nincs, mint ahogy a vallási bablákra sincs. De van egy apró különbség: angyalkát még nem láttam, intelligens élőlényt meg már igen. Tehát az utóbbi lehetséges, nem zárj ki semmiféle elv létezésének lehetőségét.
Calwer!
miért gondolod,hogy az "angyal" nem intelligens élőlény?!
Calwer hol lattal intelligens elolenyt? en meg nem lattam :)
tistedur: az angyal lehet, hogy intelligens, de bizonyosan nem olyasfajta élőlény, mint mi magunk. Ha úgy tetszik - nem anyagi.

Gaius: minden csupán definíció kérdése ;>
Az UFO Arizonában egy régi mozifilm volt, kb akkor, amikor a Támadás a Krull bolygó ellen.
Én ismerek egy intelligens angyalt a 17. kerületben; csak gumival vállalja.
És nagyon is anyagi (mármint az angyal).
Ha egy ekkora tárgy van a légtérben, azt "látják" a radarok, a reptér környékiek meg főként, mert azok elég érzékenyek (szerintem egy repülő kertitörpét is kimutatnának). A radarképek el is vannak tárolva, vissza lehet nézni.
Hacsak éppen nem az volt a katonai kísérlet célja, hogy észreveszik-e a gépet a légiirányítók... Ha kísérlet, akkor elég lazák voltak a pentagonos/názás csávók.

Felhők. Hmm... Ha a pilóták összekevernék az UFO-t (=ismeretlen repülő objektum) a felhővel, az elég nagy gáz lenne, mert nem mindegy, hogy egy felhőbe szállsz bele a Boeingeddel vagy éppen egy szupertitkos katonai léghajóba...

Calwer!
hát,akkor olvasd el a róluk szoló "szakirodalmat":esznek-isznak,gyermekeket nemzenek...
dark future: természetesen ha a földönkívüliek idáig képesek eljönni, akkor akár arra is képesek lehetnek, hogy ne érzékelje a gépüket a radar.
tistedur: remek, nyilván akkor szarnak is - csak akkor mitől angyalok?
Calwer!
mert azok.nézheted a hasonlóságok vag a különbségek oldaláról:az angyaloknak nincs lelke,szemben az emberekkel :)
ja.és az angyalok tudnak táncolni a tű hegyén :)
tiboru:
Oké, nyertél! Tájékozatlanságom csak azzal menthető, hogy a világsajtó amúgy általában szarik a periférikus hírekre, minden csak Amerikában érdekes. A hazai bulvár pedig tökéletesen negligálja azt, ami nem nyugaton történik. Persze, észbe kaptak a balkáni prosztók is, nem akarnak lemaradni, ők is látni vélik Brassóban, meg Iasiban a zöld emberkéket. Ne má, hogy csak az amcsik! Ezzel együtt az egész szemenszedett baromság, az általam fent írtak miatt.
Calwer 2007.01.07. 21:50:44

"dark future: természetesen ha a földönkívüliek idáig képesek eljönni, akkor akár arra is képesek lehetnek, hogy ne érzékelje a gépüket a radar."

Ja. Eszerint vagy előre gondoltak mindenre, vagy hazaugrottak, hogy átalakítsák a járgányukat lopakodóra, vagy van a közelben egy úrbázisuk, ahol az ilyen kisebbfajta upgrade-eket megejthetik. :-)
Persze az is lehet, hogy szegényes a fantáziám.

tistedur 2007.01.07. 21:53:41

"az angyaloknak nincs lelke,szemben az emberekkel"

Lelketlen angyalok... És eszerint nincs lélekjelenlétük se. :-)
Szerintem csak megfigyelnek minket, talán természetfilmet forgatnak amit otthon egy kis zöld Attenborough hangjával adnak le.

Amikor pedig repterek felett lebegnek, akkor WiFi-vel neteznek az ottani hotspot-on.
Vitaminisiert 2007.01.07. 22:13:38

:-)

Otthon meg nem hiszik el nekik, hogy civilizációt találtak. Aszongyák biztos csak fotosop trükk az egész :-)

Tényleg, akkor mi van. ha UFO repül a Fehér ház fölé, a tiltott zónába? Lelövik?

nick formerly known as max_headroom 2007.01.07. 11:24:17

"Az tény, hogy a katonai célú technikai, számítástechnikai fejlesztések eredményei legalább 10-15 évvel előbb válnak valósággá, mint a polgári alkalmazások."

Oszt mire mennek vele, ha még pár kalsnyikovos arabbal sem tudnak mit kezdeni? Szept.11-e és az iraki kiruccanás után elgondolkodhatnának azon, hogy megéri-e dollártízmilliárdokat költeni játékszerekre...

Az állítólagos szovjet hájtek haditechnikán is jót röhögtem anno, amikor Mathias Rust végigrepült fél Oroszországon és leszállt a Vörös téren...

Ja, én sem nagyon látom, hogy olyan kurva nagy haditecnika lenne minden hiresztelés ellenére. Legalábbis ócsóbb a kotonákat hullatni...

Én is szkeptikus vagyok az ufókkal kapcsolatban, de hát akárhogy is tagadjuk, kizárni nem tudjuk a létezésüket. A matematikai esély legalábbis megvan. Ellentétben mondjuk a vallással, amit akárhogy is magyarázok, mindig hülyeség jön ki.
Hahó mindenkinek.
Akkor most váltunk Leni Riefensthal szakértőből UFÓ expertté. :-)

Elöljáróban: az UFÓ szót "földönkívüli eredetű űrhajó" értelemben használom.

Ami nagyon érdekes, hogy az UFÓ-k technikailag fejlődnek. 1890 körül (igen, Amerikában már akkor is láttak) szivar alakúak, afféle szuper-Zeppelinek voltak.
Aztán H. G. Wells után hasonlítottak arra amilyen űrhajókkal az ő marslakói utazgattak.
A háború után jelentek meg a repülő csészealjak, azután hogy néhány repülőgépkostruktőr ilyen alakú repülőket vizionált.
Később ezek csészealjak elkezdtek vastagodni és részletgazdagok lettek kb. egy időben a Harmadik típusú találkozásokkal és a Star Wars I., bocsánat IV. bemutatásával.

Ez sokkal jelentősebb változás mint amin a repülőgép átment 100 év alatt.
Ohohó! Aranybányát találtam:

missilegate.com/rfz

ide minden összeesküvés-elmélet szövő!!!

Még az is lehet, visszakanyarodunk örök témáink valamelyikéhez... :-) :-(.

Dr. T. Rudolf:
"Elég rég van a tankönyvekben a relativitáselmélet alapként, itt az ideje váltani."

Ezt honnan veszed? atomfizikában/kémiában még mindíg a Bohr-féle atommodell (atommag körül _keringő_ elektronok), mechanikában meg Newton az alap. Relativitást, kvantummechanikát szakirányú fősulin említenek először. Szőr mentén. Pedig mindkettő túllépte a századik életévét.
Pinokkió 2007.01.07. 23:00:31
"Ja, én sem nagyon látom, hogy olyan kurva nagy haditecnika lenne minden hiresztelés ellenére"

Ekkora rohadt nagy lóvéknál valószínűleg már kamuzni, trükközni, átcseszős demót gyártani is megéri, mert még ha igényesen megcsinálják, akkor is csak töredéke a valódi fejlesztésnek (ha egyáltalán fizikailag létezhet az adott "találmány").

Az IQ-bajnok George W. meg úgyis mindent beszop, szerintem egy meteorológiai léggömbről is bevenné, hogy antigravitációs hajtóművel tolják felfelé :-).

Anno a Műegyetemen mesélte az egyik prof., hogy az amerikai impulzuslézeres kísérleteknél nem tűnt föl senkinek, hogy feketére festett (pontosabban feketére eloxált) rakétamodelleket lövöldöztek le sorban a sivatagban a lézerükkel a demonstrátorok, ugyanis a fém alumínium reflexiója igen jó, nagyságrendekkel erősebb lézer kellett volna a kilyukasztásához. Ja, hogy az arabok nem festik be feketére a rakétájukat? Bocsika...


Na, beleolvasgattam a kommentekbe, meg pár momentumot kihagytam az előző kommentből, szóval:

Valóban, az angyalka a 100% kitalation, de az ufó is, már ahogy mostanság definiáljuk az ufót. Olyan nincs. Az parasztvakítás. Az, hogy a földön kívül van élet, az a földi élet tükrében nagyon is logikus, nem is zárom ki, meg azt sem, hogy fejlettebb is nálunk, mert ennek a lehetősége is logikus. Bár ha olyan rohadt fejlettek, akkor szerintem vagy már idetaláltak volna, és akkor nem kamu lenne a dokumentáció. Vagy olyan kurva messze vannak, hogy találkozás kizárva, és sosem tudjuk meg milyenek. Csak annyit, hogy 99,999999%, hogy nem olyanok, ahogyan elképzeljük őket.

Plusz az észleléseknél kihagytam az alvási paralízist, amit Árpád is fejtegetett már. Igaz, nem tartozik a dokumentációhoz, de tovább bővíti a megmagyarázott területet.
Említette már valaki Douglas Adamst. Valahol ír az idétlen fiatalokról, akiknek első dolga hogy -miután első űrcsónakjukat kézhezkapják- felkeresnek egy alacsony fejlettségű civilzációt, és az ottani gyanútlan lakosságot ijesztgetik. Megtudjuk még azt is, hogy ez nagyon buta dolog.
gothmog 2007.01.07. 23:08:30

"atomfizikában/kémiában még mindíg a Bohr-féle atommodell (atommag körül _keringő_ elektronok), mechanikában meg Newton az alap. Relativitást, kvantummechanikát szakirányú fősulin említenek először."

Mi a francnak tanítanák, csak zavart okozna a fejekben. :-) Egy CNC-esztergályosnak Newton is épp elég, annyira soha nem fogja megpörgetni a cuccost, hogy mérhetően rövidüljön. :-)

Na igen, de itt már Einsteint akarják kiszórni,miközben...
Kedves dark future!

Az a probléma, hogy te még soha nem voltál szuperintelligens lény (vagy az vagy, csak nincs fantáziád, ugyebár, megeshet). De! Ha az lennél, pontosan tudnád, hogy nem érdemes földi, kevéssé intelligens, majomszerű bolondokat menni megfigyelni radaron is észlelhető űrjárművel, mert hát azt azért mégiscsak észreveszik, vagymi. Meg ha már egyszer tudunk ugyebár térugrani, meg rejtélyes objektumok felett hangtalanul lebegni, akkor ugyan miért ne hegesztenénk bele a szerkezetbe ilyen menő egyéb dolgokat, minthogy nem lát a radar minket, ha már, természetesen.

Egyébként (és akkor itt már a nagyérdemű felé fordulok) ha holnap megérkezne a Cáfolhatatlan Bizonyíték, hogy bizony Chicagóban akkor és ott valóban egy földönkívüliek által dirigált csészealj lebegett, akkor most mi történne? A kapcsolatfelvétel, mint olyan, nyilvánvalóan ugyanúgy és ugyanannyira lenne esélyes, mint ma - semennyire. Azaz ülnénk és hirtelen mindenki úgy érezné magát, mint addig csak az ufóhívők. De az is lehet, hogy pánikolnánk, nem tudom, még soha jártam így.
dark future:
Hát én sem hiányolom a gimnáziumból a Schrödinger-egyenletet, vagy a Christoffel szimbólumokat, de némi kvalitatív ismertetés azért nem ártana (ahogy más országokban működik). Így aztán az a CNC esztergályos sem gondolná azt, hogy a kvantummechanika valami elvont, tökéletesen felesleges úri szórakozás, hanem az "működteti" a DVD-lejátszóját, autója egy részét, a gyerek XBOX-át no és a CNC esztergát is...
"Az, hogy a földön kívül van élet, az a földi élet tükrében nagyon is logikus, nem is zárom ki, meg azt sem, hogy fejlettebb is nálunk, mert ennek a lehetősége is logikus."
Na látod. Innen fogva meg már csak azt kell végiggondolni, hogy ha tehetnénk, cikáznánk-e ide-oda a világűrben (mármint ma lehet, hogy hülyeségnek tűnik, hogy ez lehetséges, de 2000 évvel ezelőtt sok minden más is hülyeségnek tűnt, ami meg ma már természetes), és úgy egyébként mit tennénk, ha egyszercsak találnánk egy sárgolyót, amin hozzánk képest némiképp elmaradottabb, de azért mégiscsak a civilizáció jeleit mutató majmok (vagy legyenek mondjuk inkább gyíkok, ez végsősoron nem oly fontos) ugrálnának. Valószínűleg ha vannak idelátogató földönkívüliek, ők is feltették egyszer maguknak ezeket a kérdéseket. Bár persze lehet, hogy ők egészen mások, így egészen más válaszokat adnak, mint mi.
Apropó, Douglas Adams, arra sci-fi re emlékszik valaki, hogy a középkorban jönnek az UFÓk meghódítani a Földet, de pechjükre egy viking hajóskapitánnyal futnak össze, aki a maga ravasz viking módján (tüzes vas, csonkítások) ráveszi a földönkívülieket űrhajójuk átadására. Majd az elfoglalt űrhajó birtokában elfoglaja a többi odafent várakozó hajót és átveszi a parancsnokságot... stb.
Olvasta ezt valaki?
Nemrég olvastam: Poul Anderson : A Nagy keresztes háború. És nem vikingek hanem angolok.
én sajnos nem olvastam. nagy életérzés lehetett az ufóknak összefutni egy rakás kifinomult, őrjöngő vikinggel...
ugyanott ahol a többi korábban már ajánlott sf, ez is letölthető.
gothmog: kösz. Öregszünk, fakulnak az emlékek...
Calwer:

„Bár persze lehet, hogy ők egészen mások, így egészen más válaszokat adnak, mint mi.”

Na, ez a gondolat tetszik. Érdemes lehet körbejárni. Én úgy vagyok vele, hogy nem agyalok rajta túl sokat, mert eddig null bizonyíték van arra, hogy létezne ott kint bármi is. De ahogy leírtam, nem lehet, meg nem is akarom kizárni. Ha megint téma lesz, vagy tényleg gyünnek, akkor majd futok egy kört a téma körül megint.
"Én úgy vagyok vele, hogy nem agyalok rajta túl sokat, mert eddig null bizonyíték van arra, hogy létezne ott kint bármi is."
Bizonyíték valóban nincs, bár ha totálisan objektív nézőpontból igyekszünk közelíteni, akkor önnön létünk bizonyíték arra, hogy ilyesmi bizony előfordul (az angyalokkal kapcsolatban ilyesfajta bizonyságunk nincs).

Mivel mi magunk egy evolúciós fejlődés eredményei vagyunk (érdekes post lehetne az ezt tagadó, oktatási rendszert kreacionista módon átszervező amerikai fundamentalisták esete is), következésképp kialakult nálunk olyan, hogy érzelmek, meg olyan, hogy túlélés, meg számtalan egyéb mozgatórugó.

Ha másutt zajlott le egy másik evolúció, egészen más közegben, feltételek között, egészen másfajta válaszol születhettek a gének optimális továbbadására. Természetesen minket most azok az esetek érdekelnek, ahol ugyan a miénktől talán eltérő módon, de hasonlóan létrejött az a képesség, hogy az élőlény fogja, és valamiképp érzékeli a világot, arról létrejön neki valamifajta modell, ő pedig ezek alapján cselekszik, az intelligencia meg nem más (most nagyon egyszerüsítek), mint az a képesség, hogy az észlelést cselekvéssé transzformálod. Ebben a műveletben persze segít minket egy sor egyéb tényező, úgymint a már említett érzelmek, hisz ha valamit szeretnénk elérni (túlélni), akkor azt a valamit akarunk kell, ahhoz kötődnünk kell.

Namármost nem másra akarok kilyukadni, mint arra, hogy egy idegen intelligencia esetében egészen másfajta folyamatok, szempontok merülhetnek fel.

Praktikusan persze ebből így is, meg úgy is cselekvés lesz.

Idejönnek és kiírtanak minket? Mert ők megszokták, hogy otthon ez egy jó módja a túlélésnek?

Vagy idejönnek és ránkcsodálkoznak, igyekeznek minket nem megbolygatni, hanem néznek minket, mint egyszeri természetbúvár a bölömbikák nászát, könnyes tekintettel, természetesen?

Vagy megpróbálnak velünk kapcsolatba lépni, kommunikálni? Egyáltalán ők kommunikálnak? Naná, hisz hogyan lehetne már űrhajót barkácsolni, meg tudományosan előrehaladni (márpedig az űrhajójukat nyilván valahogy csak összehordták), ha nincs kommunikáció (és különben is, micsoda felvetés volt ez?!). Tehát érintkeznek egymással, tehát van viszonyuk egymáshoz - de vajon éreznek? Valószínűleg meghalni ott se jó biznisz, és akkor van halálfélelem? Vagy létrejöhet ilyesfajta intelligencia az evolúciótól gyökeresen eltérő mechanizmus alapján (értsd: valami információhordozó (gének), amely meghatározza a képességeket, a fölépítést, reprodukció, elhalálozás, stb.)?

Egyáltalán: mik az ő történeti tapasztalataik? Mi szeretünk úgy nézni magunkra, mint akik azért mégiscsak tanulnak a történelemből, erkölcsileg nemesedünk, ha nem is úgy konkrétan mi magunk, de a normáink mégiscsak, emberi jogok, stb., persze az alapanyag soha nem változik, ugyanúgy és ugyanazok az ösztönök dolgoznak bennünk, mint dolgoztak azokban, akik összehozták Auswitzet, a keresztes háborúkat, a sötét középkort, meg a többit. Mégis reméljük, hogy csak fenntmarad ez a civilizáció, ahhoz meg persze kell, hogy ne írtsuk ki egymást, tehát ha ők nemhogy fenntmaradtak, de a miénket jelentősen meghaladó tudományos szinten állanak (tehát nem írtották ki egymást atombombával), akkor talán már megtanulták, hogy csúnya dolog a másikat kiírtani, és esetleg némi empátiát tapasztalhatunk részükről. De az is lehet, hogy az ő fajuknak ez az egész értelmezhetetlen hülyeség, mert ők soha nem szórakoztak határokkal, és nem nézték ki maguk közül a másfajtát, mert arrafelé az nem alakult úgy, hogy ez evolúciós előnyt jelentene, és ők eleve egy ilyen összeborulós, növényevős banda.

De most már befejezem.
almodhi 2007.01.07. 23:33:36

"(...)Így aztán az a CNC esztergályos sem gondolná azt, hogy a kvantummechanika valami elvont, tökéletesen felesleges úri szórakozás"

Én is így gondolom, azért van ott a smile mindkét mondat végén ;-)
de mi lenne ha ránktalálnak? kérdésre kikerestem mit mond stephen hawking.

szerinte ha lennének űrlények - és érdekesek lennénk számukra - akkor már rég meglátogattak volna és - ahogy a történelmet nézem - le is igáztak volna, de persze ez csak ez emberi logika és tapasztalat szerint. szóval ö inkább függetlenség napja szerű találkozásra tippelne mint egy E.T-re.

hát igen sci-fi ironak nem biztos hogy a fizikusok a legjobbak.
Miért jó leigázni egy másik népet?
Egyfelől onnan fogva nem jelent fenyegetést, másfelől rátehetjük a kezünket az ő nyersanyagkészleteikre, sőt, még dolgoztathatjuk is őket.

Narmámost:
-Félni tőlünk nem kell egyelőre, legfeljebb fölrobbantjuk magunkat, nasaztán.
-Nyersanyag az van, de valószínűleg elég sok olyan bolygón is akad, ahol nem kell hozzá senkit leigázni.
-Dolgozni tudunk, de kérdés, hogy olyasmit is tudunk-e dolgozni, amire nekik szükségük van, meg különben is, biztos tudnak megfelelő robotokat készíteni, hogy inkább azokat dolgoztassák.

Szóval azért olyan nagyon sok indok talán nincs a leigázásunkra. Mi se akarjuk leigázni a csimpánzokat, elnézzük őket, amint ugrálnak a fán, legfeljebb kiírtjuk az őserdőt, amiben élnek, de ezt igazán nem azért, mert őket bántani akarjuk, csak önző seggfejek vagyunk.

Szóval lehet, hogy egyszerűen csak tudományos érdekesség vagyunk számukra, akiket értelmes időtöltés tanulmányozgatni.
CrL 2007.01.08. 00:47:32
"de mi lenne ha ránktalálnak?"

Ennek elég kicsi a valószínűsége.

1. Térben: k. nagy a világegyetem, mi meg egy vagyunk a sok milliárd potenciális "lelőhelyből", miért pont ide jönnének?

2. Távolságban: k. nagyok a távolságok, "átfésülni" nehéz lenne a terepet, random menni ennyit meg nem túl ésszerű. Viszont a civilizációs nyomaink (pl. rádióadás formájában) meg még nem érkezhettek meg komoly helyre (száz év alatt bolhafingnyit mennek az elektromágneses hullámok a világegyetem méreteihez képest).

3. Időben: mivel nem egyszerre sütötték el minden civilizációnak a startpisztolyt, elég kicsi az esélye, hogy pont az utóbbi száz évben látogattak/látogatnak meg bennünket (ha előtte, az elég megbízhatatlan észlelés lenne, tárgyi emlékek meg eddig még nincsenek (pl. UFO-alkatrészek :-), bár ezt biztosan többen is vitatnák).

4. Lokalizációban: ha idejönnek, akkor jó eséllyel óceánt, sztyeppét, őserdőt találnak, kisebb eséllyel milliós nagyvárost reptérrel...

Na most ha összeszorzom a fenti valószínűségeket, akkor egy nullánál nagyobb, de azért kurva kis számot kapok.

Volt egy olyan példa a gimis fizikakönyvben, hogy leugorhat-e a dinnye a teherautóról magától. A válasz: igen, le, ha éppen mind az akárhányszor 10^23 atom ugyanabban a pillanatban ugyanabba az irányba mozdul el :-). Ennek is van esélye, szintén kurva kicsi.

portuguese 2007.01.07. 19:45:54

igazi liba vagyok, a kedvenc szinesznom nevet se tudom leirni:)))
Kaith Balchet -CATE BLANCHETT
es kar h hullara teveztem magam sajnos megint elkapott a mertektelenseg nem tudtam 1 film utan megallni, pedig az elso volt az erdemes es az elmeny, jo komment buli alakult itt ki...holnap elolvasom es kedves CRL neked is tartozom egy emilel, holnap az is potlom...jo ujra itthon:)))jo ejt mindenkinek
Calwer:

„Bizonyíték valóban nincs, bár ha totálisan objektív nézőpontból igyekszünk közelíteni, akkor önnön létünk bizonyíték arra, hogy ilyesmi bizony előfordul (az angyalokkal kapcsolatban ilyesfajta bizonyságunk nincs).”

Igen, ezt írtam le kb. az azt követő mondatban, amit idéztél.

Amúgy igen sok nagysokcsomó kérdést vetettél föl. Jó témák ezek, teszem azt áramszünet idejére, vagy ha fizetnek érte, akkor lehet rajtuk agyalászni egy rosszul bevilágított stúdióban. Ezen kívül különösebb értelme nincs ezeken rágódni, esetleg még akkor, amikor a húsdarabot piszkálom ki a fogam közül.

Már az ezelőtti kommentemben is azt írtam, hogy ezek, meg hasonlók nem aktuális témák. Majd aktuálisak lesznek, ha jönnek az ufók. Addig marad a húspiszka, meg az áramszünet.
Amúgy most tisztelettel, én aludni térek. Reagálni holnap délután érdemes.
Various 2007.01.07. 23:21:30

"és sosem tudjuk meg milyenek. Csak annyit, hogy 99,999999%, hogy nem olyanok, ahogyan elképzeljük őket."

Ja. Hogy a szokásos ábrázolás szerinti nagyfejű, nagyszemű kis szürkék, annak kb. annyi az esélye, mint hogy Isten az a komoly, ám meleg tekintetű szakállas faszi a felhőkben, ahogy a freskókon megfesteni szokás.
calwer, azért az élővilágot és a teret elég szépen 'gyarmatosítottuk'. és most nem feltétlen csak az állatkertekre gondolok hanem urbanizációra, olajkutakra, szatellitekre stb.

stephen h. szerint ha intelligensebb és fejletteb lények lennének értünk akkori emberi tapasztalat és nem fantázia szerint úgy tennének mint ahogy 'mi' viselkedtünk az indiánokkal, földet értékeket -ti meg mehettetek rezervátumba.

szóval továbbra is marad fantázia az egész, de épp ezért izgalmas sokszor. engem pl fellelkesítene az is ha kiderülne hogy vannak párhuzamos világok és valahogy lehetne cikázni köztük. tér idő hajlitás stb (

portu, szép álmokat - várom a választ.

A chicagoi rep.tér neve O'Hara és nem O'Hare.
Amúgy a téma unalmas,időnként felröppennek ilyen rejtélyes vizuális látomások,amire nincs magyarázat.
Rss: Az időutazással van egy kis gond. Mivel idejöttek és megláttuk őket ezzel máris megváltoztatták a jövőt. Ez gondolom nem igényel magyarázatot.

Various: Lehet, hogy a vallás és az ufózás is parasztvakítás, de az emberek sokaságát érinti ezért beszélni róla nem bűn. Egyébként a földönkívüliek vonatkozásában szerintem annak van a legnagyobb valószinűsége, hogy az egészből semmi nem igaz. De azé jó filózni rajta egy ideig, amíg meg nem unjuk :) Csak nem kell letüdőzni a dógot.
A vallásban is a válaszokat keresem, de nem úgy, hogy 1xűen lebunkózom a hivőket. Próbálnám megérteni őket és rájönni arra, hogy ha mégsem igaz az egészből semmi, akkor miért maradhatott fönt végig az emberiség történelmében napjainkig, hiszen a tudomány már ott tart, ahol tart.

Más.
Eszembe jutott, hogy annak idején láttam MHSZ-es modellezőket (fiataloknak: MHSZ=Magyar Honvédelmi Szövetség, rendszerváltás előtti időkben). Ők készítettek habszivacsból egy kb. 1,5 m-es átmérőjű csészealjat, amit kicsi otto motorok által hajtott propellerek repítettek. Repülés közben olyan messziről is kivehető volt az alakjuk, ahonnan már a hangjukat alig lehetett hallani és elképesztő manőverekre voltak képesek, mivel nem a hagyományos felhajtóerő tartotta őket a levegőben. Semmi következtetés, ez csak érdekesség.

Az pedig nagy poén volt, hogy idejönnek doksi filmet készíteni, aztán visszamennek, hogy civilizációt találtak mire rájuk fogják, hogy photoshop :)))
idejönnek, leigáznak, és állhat neki a bolygó teljes lakossága gravimotor alkatrészeket forgácsolni lézerrel, meg alien könyvelést és ügyfélszolgálatot csinálni.

a kínaiak és indiaiak helyzetelőnyben, a fejlett nyugat meg beszopja.

én bírnám.
Szerintem a kapcsolatfelvétel lehetetlenségét Lem írta meg legjobban, lásd: Éden, Kudarc, Legyőzhetetlen...
Aki nem ismeri őket, olvasson!
Azért elképzelem, hogy felhívok egy TV csatornát, hogy van fotóm a cuccról. Kb. 15 perc múlva egy fekete autó áll meg tartózkodási helyemtől nem messzire. Két, öltönyt és napszemüveget viselő úriember közeledik felém, majd a TV társaság nevében megköszönik a segítséget.

Majd visszafordulva megkérdezik: Ugye nincs erről másolata?

Nemleges válaszomra ők a "Szerencséje." kifejezést használva beülnek a furgonjukba, majd elhúznak.

A másolatot a takarékosság miatt csak szarás után húzom le a vécén.
ClR:
Erre írtam, hogy egy megfelelőképpen fejlett intelligencia nem biztos, hogy leigázna minket, egész egyszerűen, mert nincs benne nekik semmi buli, az energia gondját már régesrég megoldották, az űr hatalmas, számtalan lakatlan világ akad, ha valamire szükségük van, megszerzik anélkül is, hogy vérfürdőt kéne hozzá rendezni.

Persze az is lehet, hogy több csillagközi utazásra képes civilizáció van odakünn, fejlettebbek és kevésbé fejlettek, így aztán akad olyan, ami szétszedne minket vidáman, meg olyan is, amelyik nem. Sőt, még az is megeshet, hogy utóbbi védelme alatt állunk, ilyen fura természetvédőként (ráadásul erősebbként) védelmezik az egzotikus hülye majmokat, meg a bolygójukat.
Various:
Lehet, hogy nem fizetnek érte, de a magamfajta perverzek örömökükt lelik azon, ha ilyeneken agyalhatnak ;>
Hoyle mondta asszem, hogy reméli nincsenek idegenek, mert a földi történelemből kiindulva van már tapasztalatunk mi történik, mikor egy fejlett civilázió találkozik egy fejletlennel...(indiánok és telepesek, angolok és indiaiak...)
"angolok és indiaiak"

Úgy érted, hogy a földi emberek milliószámra költöznének akkor az Aldebaranra és nyitnának minden sarkon tömény fűszerszagú büféket? :-)
Shenpen.

simán. az alienek hanyatlását a gyros-kebab-döner fogja okozni, meg a kínai zárlatos karácsonyfaizzók.
HunVista.hu admin:

Látod, pontosan a dolog "tökéletlensége" miatt annyira emberi ez az egész, hogy valakik, akik nem mi vagyunk itt bénáznak fémesen csillogó hengerekkel meg hasonlók...

Többen kifejtették már, hogy egy a földitől eltérő keretek közt kifejlődő intelligencia szükségszerűen annyira más jellegű lenne, hogy nemhogy fémszivarokkal nem égetné magát, de valószínűleg akkor sem tűnne fel a létezése, ha az orrod előtt parádézna belőlük vagy egy ezrednyi. A csillagközi utazás technikai fejlettségi szintje pedig feltételezi hogy NEM szenvednek balesetet, NEM látják meg őket emberek "csak úgy", stb.

Így, hogy aludtam rá egyet, még mindig az időutazósdi tűnik a leg "reálisabbnak", már ha egyáltalán van valami...

Ha meg Sci-fiket ajánlunk egymásnak, akkor én sem maradnék ki:

A termetés utolsó napja

Na ebben kivesézik az időutazást mint problémát...

(...tehát, elküldünk kísérletképpen néhány nagytömegű fémes objektumot a múltba, majd megvizsgáljuk hogy az adott terület talaja tartalmaz e nagytömegű fémes objektumokat.
-Miért nem a visszaküldés *előtt* vizsgálják meg? Az lenne az igazi kísérlet!
-Hát mert, öööö...)

Szóval az emberi hülyeség meg hatalomvágy is jól ki van figurázva benne. Az íro nevére sajnos nem emlékszem pontosan, de német.
)
RSS:

Jeschke, Wolfgang: A teremtés utolsó napja

Gondolod,hogy ez az időutazósdi, estleges magyarázat lenne bizonyos dolgokra!
Nem gondolom!
Én a "hiszem,ha látom" elméleten vagyok,de semmit nem zárok ki,csak bizonyítsák be.
Milyen gáz lenne ha tényleg látnál valamit és most neked posztolnának, hogy biztos sokat szívtál vagy photoshop :))))))))
ha már a miértekről van szó: egy amcsi tábornok még a hidegháború alatt egyszer elmagyarázta a könyvében, hogy miért jó, ha a népek azt gondolják, hogy léteznek E.T.-k. a lényege: tegyük fel, hogy egy amcsi felderítőgép lebukik, hogy fényképezi az orosz katonai létesítményeket, máris ciki. de ha egy UFO lebeg ott, nos...
Akik itt nagy mellénnyel az idegenek idelátogatását lehetetlennek tartják (idő, távolság), azok jókora szűklátókörűségről tesznek tanubizonyságot, másrészt náluknál sokkalta hozzáértőbb szakemberek számításait, véleményét nem ismerik akik ezt véletlenül sem tartják lehetetlennek , "csak" számolnak és extrapolálnak.

Azért mert a jelenlegi szinten ez jórészt elméleti lehetőség, lécci ne felejtsük már el h. technikai civilizációnk milyen fiatal, ezen a szinten kijelenteni h. műszakilag mi lehetséges és mi nem pl. 42 000 éves fejlődés után, hát no comment.

Amit a fizika törvényei kizárnak az ugyan kizárt lesz bármely szupercivilizációnak teszem azt 69 000 000 év múlva is, de a technológia határait most kijelölni 2007-ben? Hát érdekes :-)
én bizony nem merném kinyilatkoztatni mi lehetséges és mi nem, ez leginkább a tudatlanok magabiztossága.
az élvonalbeli elméleti fizikusok előtt is annyi kutatási terület és elmélet van hogy csak győzzék mindet kutatni (TOE, GUT, szuperhúrok, M-elmélet):)

Az itt is hivatkozott kozmosz hallgatása "de hát hol vannak az idegenek?" tényleg a leggyakoribb jogosnak tűnő tapasztalati ellenérv, ennek tudományossága viszont komolyabban belegondolva nem túl nagy, mert lehet h. van kommunikáció csak mi nem vagyunk képesek felfogni jelenlegi készülékeinkkel, felfogjuk de nem ismerjük fel, sőt akár itt is lehetnek (helyesebben járnak ide) csak nem ismerjük fel őket, eltitkolják létezésüket, kiröhögjük a szemtanukat stb.

Mivel semmit nem tudunk feltételezett idegenek motivációjáról (ha vannak :-)), addig teljesen értelmetlen a kérdés hogy vajon miért nem veszik fel a kapcsolatot ha állandóan itt vannak. Erre még találgatni is kár, annyi lehetséges indokot kitaláltak már az élénk fantáziájú sci-fi szerzők :))

Csak látókörbővítésként érdemes lenne sokaknak ezt a ME-én elhangzott előadást elolvasnia:
www.mindentudas.hu/almar/index.html
És utána lehet Almár Ivánt sok neves kozmológussal együtt káposztaléfejűnek titulálni :p

Az usa lehetséges fekete projektjeiről csak annyit h. több dolgok vannak égen s földön mintsem képzelnénk :)
Pl. íme egy korábban számomra is április elsejeinek tűnő (ufo-magazinba való) hír, de a jelek szerint valamilyen szinten mégis komolyan (?) vett és kutatott projektről van szó:
www.sg.hu/cikkek/41871/hiperter_hajtomuvet_vizsgal_az_amerikai_kormany

Ps. Mielőtt sokan félreértik, nem azt mondom hogy jártak itt idegenek, de akik ezt ex catedra kizárják azok sajna-bajna ugyanolyan dogmatikusan szemellenzős szűklátókörűek, mint azok az általuk jogosan lesajnált figurák akik vakon hisznek minden falubolondja ufo-magazinban megjelent szenzációs 3. típusú találkozásában.
erre szokták idézni azt a középkori számítást, miszerint ha létezik is Amerika, akkor sem lehet oda eljutni, mert a lovak nem bírnák el azt a zabmennyiséget, ami egy ekkora útra nekik maguknak kell.
pontosan:)

csak elfelejtkeztem erről a példáról a nagy sietség közepette :D
Uf, jól beszéltél nagy Irbisz :), de ha léteznek és tényleg őket látják időnként akkor a motivációjukkal kapcsolatban nem vagyok derűlátó.
nem kell borulátónak lenni, lehet hogy nem érdekeljük őket annyira sem mint minket a makákók, ezért nem is próbálnak kapcsolatot felvenni velünk (mint ahogy mi sem a makákókkal:)).

na de amíg nem tudjuk h. tényleg itt vannak-e, addig felesleges ezen töprengeni, megtették már sokan :)
Nekem New Mexico-ban kiesett valamennyi idő. Tudom, ez sokakkal megesik, de ez néptelen kétsávos úton autózva öt emberrel egyszerre történt. Nem volt vicces érzés egyszerre üvöltve felébredni. Nem tudom mi történt, de nem is akarom.
ennél részletesebben nem tudnád elmesélni?
gaijin: erről inkább valamelyik drogos posztban mesélhetnél
Oooyee,
Nagybetűvel írják még a nick-eket is.
Borzasztó humoros vagy, lehet, hogy össze se szartad volna magad az ijedtségtől, és talán lett volna helyből magyarázatod is. Mi csak rémülten néztünk egymásra.

Tóta W. Árpád,
Nem sokkal több a történet. Cserediák voltam egy tavaszi szemeszterre, negyedéves koromban. A félév végén kb. egy hónapot utazgattunk négyen-öten az USA-ban. Eközben, épp két nemzeti park között éjjel történt valahol Arizona és New Mexico között félúton. Az utolsó emlékeink azok voltak, hogy megyünk egy kétsávos úton a semmi közepén, tök egyedül. Utána a következő az, hogy üvöltve egyszerre ébredünk és mindannyian azt ordítjuk, hogy fékezz. Ekkor meglepődve tapasztaltuk, hogy az autónk parkol egy parkolóban (több autó is volt ott, ez nem tipikus) a motor nem járt, minden ki volt kapcsolva. Egymásra néztünk, hogy ez meg mi volt, de senki nem értette. Különös módon teljesen nyugodtak voltunk az üvöltözés után. Nem hoztuk szóba többet.
follow-up & disclaimer
egyszeri élmény volt, nem jön vissza álmomban, nem állítom, hogy valóság volt, de azt igen, hogy én annak éltem meg.
asztakurva.
mindenki elaludt, és arra ébredtetek, h parkol a kocsi?

és hogy lehet ezt nem szóba hozni többet? jóvan, kiesett valamennyi idő, haladjunk?

mondjuk ott Új-Mexikóban roppant gyanús kísérleti telepek vannak, erőterek meg minden szirszar.
Tóta W. Árpád,

TWA: "mindenki elaludt, és arra ébredtetek, h parkol a kocsi?"
BGZs: Igen, valamikor elaludtunk, ez nyilvánvaló, és parkoló autóban ébredtünk, úgy, hogy üvöltünk.

TWA: "hogy lehet ezt nem szóba hozni többet?"
BGZs: hidd el, hogy ez egy elég zavaró élmény, nem kívánom senkinek. Én inkább el akartam felejteni, pont amiatt, amire hasonlít. A többieket nem tudom. Hipnotikus regresszióval sem szeretném előhozni.

TWA: "Új-Mexikóban roppant gyanús kísérleti telepek vannak"
BGZs: Mész az úton, és egyszer kint a tábla, hogy N mérföld múlva lesz egy terület, ahová nem mehetsz be. Odáig elmehetsz. N mérföld után meg ott a kerítés és rajta, hogy no ez az a terület, ahová nem mehetsz be. Ilyet láttam, és nem mentem be. :))) Hát arra van valahol talán a White Sands rakéta kísérleti telep, meg talán a Jet Propulsion Laboratory is, de ebben nem vagyok biztos.
"Nagybetűvel írják még a nick-eket is."

már amelyiket, az enyémet pl nem, de nem fogok megsértődni, btw, Gaijin, a neved nem véletlenül az Egely szó anagrammája vizigótról visszafordítva?

á, tudom, hogy nem, ne válaszolj, csak vicceltem, érteeed?
nem kéne csak azért baszkurálni valakit, mert valószínűleg rendkívül perverz fajtalankodásban vett részt néhány száraz tapintású, szürkés bőrű földönkívülivel.

Gaijin: azt nem értem, hogy mivel hessegeted el, ha eszedbe jut. a (z egyébként komoly szkepszissel kezelendő) abduction-beszámolókban mindig az van, h a delikvens nem hagyta annyiban, mert nem tudta elfogadni, hogy ne tudja, mi történt. ráadásul öten voltatok.
Tóta W. Árpád,
Nézd, most nincs tudatos emlékem a kiesett idszakról, és nem is vágyom rá. Csodálkoznék, ha az jönne elő adott esetben, hogy örömmel hancúroztam gyönyörű sellőkkel zéró G körülmények között, már ha egyáltalán a "tudjukmi" történt velem. Nem kívánom megélni az önmagukat eltérítetteknek tartók felismerést követő szenvedését sem.
Ha valakit érdekel a történet és előjön a kérdés, akkor ezt elmondom, és mindenki azt kezd vele, amit akar. Senkit sem akarok meggyőzni, engem pedig nem zavar az emléke.
Tóta W. Árpád,
Ismersz egyébként itthon ilyen "elraboltak-klubját"? Egyszer meghallgatnám őket.
Gaijin: nem tudok ilyen klubról. Sajnos Magyarországon az ufótéma túlnyomórészt flepnis bolondok kezében van. Sós Tibor szegedi ufókutató az egyetlen több-kevésbé komoly figura.
süti beállítások módosítása