W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Úr az űrből

2006.12.17. 07:01 Tóta W. Árpád

Nem tudom felmérni, mennyit tud a magyar újságolvasó a szcientológiáról, így lehet, hogy közismert, triviális információk következnek. Nem baj, ártani nem árt, ha még egyszer megvan itt, magyarul. Angolul tudók a South Park 912-es epizódjából is tájékozódhatnak, felhőtlen kacagás közepette.

L. Ron Hubbard, a vallásalapító még sci-fi-író korában említette, hogy nem a regényírás a biznisz, hanem az egyházalapítás. A gondolatot tett követte; 1952-ben elindult a szcientológus mozgalom, amelyet aztán a világ számos állama egyháznak ismert el.

A szekta üzelmeivel, bűneivel, anyagiasságával és a szektát képviselő hírességekkel (Tom Cruise, John Travolta, Beleznay Endre – érdekes módon a színészek körében arat az agyhalál) majd később foglalkozunk. Most csak arra koncentrálunk, amit a hittételeikről, világmagyarázatukról, mitológiájukról tudunk. A hitelvek egyébként elvileg nem nyilvánosak, mivel a szcientológusok pont azzal keresik a kenyerüket, hogy pénzért kínálják a megvilágosodást, sok-sok lépcsőben. Ügyes húzás, a sztori ugyanis a megismerés előrehaladtával egyre súlyosabb idiotizmusba torkollik, ám amikor már kifizetett érte az ember pár tízmilliót, akkor hajlamosabb elhinni, hogy mégse egy ócska képregénnyel vették le ennyire. Pedig de.

Agykontrolltól az űrlénylordig

Az átlagos egyháztag a Dianetika című könyvvel kezdi a pályafutását. Ez egy a konkrétumokat és tudományosságot széles ívben kerülő, néhány meditatív technikát felajánló életmód-tanácsadó könyv, talán az egykor népszerű Agykontrollhoz lehet hasonlítani, de még annál is fércebb. A könyv bevezeti a thetán fogalmát; a thetán olyasmi, mint a lélek, spirituális entitás, és azt csinálja többek közt, hogy csimpaszkodik az emberekbe, és szívja belőlük az életerőt, meg lábatlankodik. Ezt még akár ingyen, illetve a könyv áráért megtudhatja az érdeklődő.

A világmagyarázat aztán pár tíz-, pár százezres, sőt végül sokmilliós tanfolyamokból derül majd ki, az egyház tagjai viszont titoktartási szerződést kötnek az igazságért cserébe. Naná, különben nem lehetne eladni a blődlit másoknak is. Nem is tudnánk a meséről sokat, ha nem lenne az internet, ahol letörölhetetlenül elterjedt a Fishman-vallomás. Ebben a dokumentumban egy kiugrott, magas szintet elért szcientológus ír arról, amit a nagyon drága, nagyon magas rangú egyháztagoknak szervezett tanfolyamokon megtudott. Ezeket a szinteket Operatív Thetánnak hívja a kultusz.

A szcientológusok 75 millió évvel ezelőttől számolják az emberiség történetét. Ekkor az történt, hogy a galaxist uraló földönkívüli lord, Xenu (aki itt a BBC fantomképén látható), megelégelte a túlszaporodást, ezért alattvalói közül sokmilliót lefagyasztott, DC-8-as repülőgépeken (!) a Földre szállított, majd vulkánok köré pakolta és hidrogénbombák segítségével megsemmisítette őket. Ez az igazság a szcientológusok szerint, és nem más.

Elég körülményes csávó volt ez a Xenu, mivel a fenti népirtás után még összefogdosta a felfelé szálló lelkeket elektronikus masinákkal, bezárta őket egy 3D-moziba, és vallási témájú filmeket nézetett velük, olyasmiket, mint a Passió. Emiatt lettek a Földön időközben kifejlődő emberek vallásosak később, amikor ezek a kóborló lelkek rájuk csimpaszkodtak. Nem tudom, világos-e. Xenu nagyon ráért.

Ebben a gaztettben Xenut pszichológusok segítették, elvileg ezért utálja a szekta a pszichológiát, gyakorlatilag meg azért, mert konkurencia nekik a lelkibetegek piacán.

L. Ron Hubbard – a saját fia szerint – súlyos alhoholista és drogfogyasztó volt, míg az egyház úgy tanítja, hogy ezeket a színigaz próféciákat transzban találta ki. Az stimmel is, hogy részegen-betépve ilyen messze rugaszkodott a valóságtól, inkább az a  meglepő, mennyire tehetségtelen sci-fi-szerző lehetett, ha ennyire szedett-vedett sztorira volt csak képes. Asimov, Lem, Herbert vagy akár Nemere István is helyből jobbakat tud, Bencsik Andrásról nem is beszélve. Hubbard azonban nem a sztorira helyezte a hangsúlyt, hanem az értékesítésre, és azt elég jól művelte ahhoz, hogy aztán a különféle hatóságok elől a nyílt tengerre meneküljön egy jachton. Mégpedig olyan jachton, amelynek saját büntetőszázada volt Rehabilitation Project Force néven. Nem semmi.

A fenti sztori eredetiségét a Szcientológia Egyház sohasem tagadta, inkább azt az utat választotta, hogy megpróbálja megakadályozni az anyag elterjedését, arra hivatkozva,hogy azt a szerzői jog védi, illetve üzleti titok. Végül az internet erősebbnek bizonyult, a Fishman-vallomás és az azóta napvilágot látott egyéb cuccok szabadon olvashatók szerte az interneten. Magyarországon azért még érnek el sikereket, de ez meg se lep. A CoS (Church of Scientology) agresszivitását tekintve olyan, mint az AK-t rázó iszlám fundamentalisták, de nem fegyverrel küzd, hanem perekkel fenyegetőzik. A pereskedés azonban nem mindig jól sül el. Ausztrál és brit bíróságok gonosznak, károsnak és a mentálisan beteg emberek kizsákmányolójának nevezték a szektát, Belgiumban üldözik,  Németországban nem ismerik el egyházként, és Európa jobbik felén általában nyakukon vannak a titkosszolgálatok.

Nézzük együtt a Nemzetbiztonsági Hivatallal!

A szcientológusok ellen jogilag – sajnos - nem egyszerű fellépni. Hiába látszik az összképből, hogy ez egy kártékony csalás, a bíróságoknak kevés eszközük van azt vizsgálni, hogy egy-egy hittétel túllépi-e a pofátlan, ujjbólszopott hazugság határát, vagy tiszteletre méltó hagyomány, mint a szűznemzés meg a purgatórium. A szektatagok váltig állítják, hogy Hubbard filozófiája igenis működik, ők attól boldogabbak lettek: ebben is versenyképesek a többiekkel. A szcientológia pontosan azt használja ki, hogy a vallásoktól nem várunk se bizonyítékot, se feddhetetlen múltat, így akármilyen utolsó senkik is magyarázhatnak baromságokat engramokról, thetánokról meg galaktikus lordokról. Pénzért.

A védekezés tehát az öntudatos és tájékozott állampolgárra marad: tartsa távol ismerőseit, barátait ettől a sötét hülyeségtől, igyekezzen megakadályozni szerettei kisemmizését, és törvénytelenség esetén értesítse a rendőrséget. A magam részéről épp hazafiúi kötelességemet teljesítem, amikor kikelek a szcientológus hazugság ellen. A Nemzetbiztonsági Hivatal ugyanis 2005-ös évkönyvében ezt kéri tőlem:

„Az egyházak (...) belső önrendelkezésükre hivatkozva elutasítanak minden velük szembeni bírálatot, negatív észrevételt, s élesen támadják az őket kritizálókat. A hiteles, objektív tájékoztatás céljából ezért jelentős szerepet kaphat az írott és elektronikus média, amely nemcsak a vallási szervezetek által sugallt, őket pozitív színben feltüntető ismeretekről, hanem a tisztánlátás érdekében a velük kapcsolatos visszásságokról, anyagi és mentális kizsákmányolási gyakorlataikról, jogilag aggályos módszereikről is beszámolhat.”

Hát tessék benézni az ágy alá, és ha lapul ott egy szcientológus e-méterrel meg személyiségteszttel a mancsában, akkor gázgránáttal kifüstölni. Élményeket és észrevételeket pedig bátran megírni e-mailben. A szekta saját közlése szerint nyolcmillió követőjük van világszerte, de az egyes országok népszámlálásai alapján jó lesz az pár tízezernek is; Nagy-Britanniában negyvennyolcmillió polgárból alig kétezer vallotta magát szcientológusnak. Úgyhogy nem kell tőlük félni, Magyarországon néhány tucatnyi eltévelyedett lehet. NBH-ügynök jóval több. És mint fent olvasható, az NBH velünk van.


Címkék: egyház homályzóna szcientológia

774 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8322934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: single metal bunk beds 2017.08.30. 12:37:28

Selfie etikett: avagy a selfizés íratlan szabályai - kockablog

Trackback: Jézus mondá vala? Úgy szeretlek, hogy megöllek. 2010.02.05. 13:50:52

A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézus mítoszalakját, akit ezért ünnepelni? Hát szerintem ízlésficam.  Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen lé...

Trackback: Szientológia egyház is törvények feletti akar lenni, akárcsak a katolikusok 2009.11.13. 22:14:24

"Szent szar!" címmel írt újabb kiemelkedően bátor és szókimondó cikket Tóta W. Árpád az indexen. Most éppen a szientológia egyházról és teljesen jogosan.(2006 májusi cikkem, amire az Adatvédelmi Biztos is reagált)Hirdetés: 1 millió forintos k...

Pingback: élet és könyvtár » Könyvtári spam, a durvábbik fajtából 2008.02.22. 14:54:00

[...]magam ekkora ótvarságon. Fuj. Kedvcsinálónak olvasnivaló: Tóta W. írása egy és[...]

Trackback: Universe Today 2007.03.21. 20:06:52

Vallások eredete Adva van egy alig pár évtizedes, ámde roppant vagyonnal rendelkező egyház, aminek a nevét én ugyan le nem írom, mert nincs indexes jogvédelmi hátterem, mint Tóta W-nek, oszt a végén még leperlik a gatyámat is, a DVD gyűjteményem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pascal:

"kiugrott mókus valószínűleg kellő rosszindulattal készült átiratát"

lényeg, hogy nem tagadták, sőt szerzői jog alapján pereltek, ezzel elismerték. másrészt: mókus??? azt tudod, hoyg ez szci szakszó?

"Nem olyan ez kicsit, mint amikor valakinek drogot adagolunk olcsón"

Hát dehogynem, pont olyan.

"(latin) szöveg, pénzen vett megváltás, inkvizíció. De ugye ez akkor sem volt jó, és erre már ők is rég rájöttek?"

Hohó! Nem rájöttek, hanem elpattant a húr, és erőszakkal ki kellett csavarni a kezükből a J-métert. Nem lesz ez máshogy a szcientológusokkal se.
Shadow82 (w.blog.hu/2006/12/17/ur_az_urbol#c137920):

"Jah, mivel addigra elég hatalmasok lettek ahhoz, hogy a törvények a saját tetszésük szerint alakuljanak egész Európában."

Meglehetősen messze voltak ettől, de nem ez a lényeg. A kereszténység képes volt az akkori államformát, a feudalizmust stabilizálni - ezért is tették meg államvallásnak, ugye. Az, hogy elnyomás meg inkvizíció, történelmietlen marhaság, mert abban a korban az volt a norma, a kereszténységtől függetlenül is. A kereszténység (nem az egyház!) alapvetően egy progresszív erő volt a középkorban.

"A kezdő, fiatal, ókori keresztény egyház az bizony nem idomult a saját korának törvényihez."

A világi törvényekhez idomult (adjátok meg a császárnak, ami a császáré), de ez megint csak részletkérdés. A feudalizmusba való átmenetet nem a kereszténység váltotta ki, az gazdasági szükségszerűség volt, a kereszténység csak alkalmas volt a társadalmat működtető ideológia szerepére.
"lesz ez máshogy a szcientológusokkal..."
Túróst. A katkóknál ez nyílt üzletelés volt, a szci-knél zártan, szektaszerűen mennek a pénzek. Az áldozatok, mint feljebb kidumcsiztuk, eleve szerencsétlen, tönkretett/-ment emberek, akik nem mernek semmit lépni. Az ismerőseik is hasonló szerencsétlenek. A térítők pedig jogi úton, vagyis teljesen legálisan védik, tudják védeni "igazukat"...
Csapdahelyzet ez.
molaris 2006.12.20. 09:33:32
"bőszen keresem az "iszlámos" vitát,amiből kimaradtam,de nem találom."

w.blog.hu/2006/11/24/allah_cikiben

Szívesen. ;)
Nos néhány Történelmi adalék:a világ első országa ahol a keresztyénség államvallás lett:Örményország.A"művelt" nyugat mintegy 110 évvel később követte:Asturia.Közbenlezajlott egy egyházszakadás.Ma egyetlen olyan asszonytól született van akit mind a két katholikus"egyház"szentté avatott,Géza fia István(Vajk),az Árpád-házból.A zsinatok mint olyan,"rendeztek"dolgokat.Ezek legfontosabbika,kimondták a római püspök "tévedhetelenségét".Lásd.az elmúlt 4 hónap.Minekutána úgy tűnhet,hogy csak a katholikusok bűnöztek,nos Melanthon tette legalább ilyen.,politikai okból megáldani egy bigámista házasságát?Szóval nem vagyok elvakult,látom az összes felekezet takargatni való dolgát.Van mindnek.DE ez nem Krisztus egyháza,ez az embereké.

"Ezeket beszéltemnektek,hogy megóvjalak titeket az elbukástól.
A gyülekezetekből majd kirekesztenek,sőt jön idő,amikor azt hiszi valaki,hogy istentiszteletet teljesít azzal,hogy titeket megől.
És ezeket azért cselekszik,mert nem ismerték meg az Atyát,sem engem./Jn.16,1-3./
Nos mivel megíratott nem csodálkozom e világ semmi dolgán,bár még nem tartunk itt.
"J-métert..."
Nah, a már oly megszokott összehasonlítgatás ezúttal is jogos, ám eléggé félrevezető...
A pénzen vett megváltás intézménye csak jóval több, mint ezer évvel a kereszténység születése után alakult ki; becsavarodott főpapok agyszüleménye volt abból a korból, amikor még politikailag is befolyásos nagyurak, nem csak szimpla lelkipásztorok voltak (vagy ez utóbbiak egyáltalán nem).
Ezzel szemben a szcientológia lényege, lételeme, születésének motivációja a gátlástalan profitszerzés. Ez egy szimpla, ám nagyon trükkös üzleti vállalkozás - mint ilyennek, üzletelés nélkül nincs értelme a létezésének.
Megreformárhatatlan. Nem úgy, mint a középkor végére "elfajzott" katolikus egyház.
"Me,Myself and I"-köszönöm,kijelöltem és még az éjjel végigolvasom.
Üdv:mollaris
Megreformálhatatlan lenne? Nem vagyok ebben olyan biztos, hiszen már létezik a szcientológus reformáció; ez a Freezone. Ők azt mondják, hogy a "tech", vagyis amit Hubbard thetánokról, engramokról, e-méterről meg egyebekről összehordott, az frankó, csak az egyház, az nem, többek közt mert pénzért adja a techet. Ezért ők ingyen adnák ugyanezt a sületlenséget.

Arról meg, hogy profitszerzésre jött létre az egész, nekem a Biblia toldozgatása jut eszembe.
Pascal:
Ha bemész egy Templomba és kapsz egy Bibliát, esetleg beszélsz egy pappal, az neked lehet, hogy ingyen van. Valaki más viszont biztos, hogy belerakja a részét vagy anyagilag, vagy pénzügyileg. Vagyis összességében mégsincs ingyen. Én erre utaltam.

„Mindezek után, kíváncsi vagyok, mi az, ami a -jelenlegi megismerési szinteden - neked igaz, "számodra igaz", annyira, hogy megéri a pénzt.”
Azt szeretném elmondani magammal kapcsolatban, hogy nincs magas fokozatom és meglévő tudásomat a témával kapcsolatban főleg Hubbard könyvekből és előadásokból szereztem. A bevezető anyagok szerintem egyáltalán nem drágák és ezek tartalmazzák az alapok jelentős részét. Ezeket bárki megveheti, nem túl drágán, könyvenként kb. 1500-2000 Ft. (Pl. A munka problémái, Az élet új nézőpontból, Út a boldogsághoz, A gondolkodás alapjai). Ha valaki akar, ezekkel már tud kezdeni valamit. Tartalmi dolgokba most nem mennék bele, a terjedelmi okokból, illetve az eredeti mégiscsak az eredeti. Ha valakit érdekel, vegyen egy bevezető könyvet.

Oooyee:
„a Sheldon-tervben is lehet hinni, az önmagában senkinek nem árt, az egyházakkal kapcsolatban számomra inkább az az érdekes, hogy mit várnak el tőled pl szavazz jobboldali pártra, de ne kicsire (vajon melyik lehet az?)

van-e ilyesmi nálatok?”

A szervezett egyházi rendezvényeket illetően nem vagyok túl aktív, kb. egy éve vehettem részt utoljára ilyesmin. Nekem még sosem mondták, hogy erre vagy arra szavazzak… nem hiszem, hogy van ilyen.

--j(vagymi):
„Hja, ha valaki sokat hablatyol testről, lélekről és nem teljesen elmebeteg, előbb-utóbb fog olyat mondani, amivel "egyet lehet érteni".
Ez itt nem egy szcientológus, bocsánat. Ő maga mondja, hogy nem érdeklik a szcientológiának a hülyerészei. Amit pénzért árulnak. Csak kimazsolázza a nem-nuku-fogyatékos részeket, azzal ért egyet. Pff!
Ez olyan, mintha egy keresztény egyetértene Jézus tanításaival, de nem hinné el, hogy feltámadott...”

Ismereteim szerint a szcientológiában nem várják el senkitől, hogy olyan dolgokat fogadjon el, amivel nem ért egyet vagy számára nem igaz. Attól, mert Hubbard mondott valamit, senki sem várja tőled, hogy csak amiatt, mert ő mondta, elfogadd. Ezek nem kinyilatkoztatások. Persze, hogy kimazsolázom azokat a részeket, amiket el tudok fogadni és meg tudok érteni. Hiszen azzal tudok valamit kezdeni. Amit egyáltalán nem értek, azt egyelőre figyelmen kívül hagyom, de nem utasítom el azzal, hogy hülyeségnek hangzik. Az is hülyeségnek hangzik, hogy berakod egy fémdobozba a kaját és 5 perc múlva kiveszed melegen úgy, hogy közben a doboz hideg marad. (mikrohullámú sütő) De csak azért, mert nem konyítok a részecskefizikához, nem utasítom el. Nem véletlenül vannak a fokozatok bármit is tanul az ember, úgy gondolom. A magasabb szinteket akkor tudod megfelelően értelmezni, ha megelőzőeket már magadévá tetted.

Pascal:
„Számomra a kérdés az, hogy miért kér a sci egyház ilyen komoly hozzájárulást a hit szövegének megismeréséért cserébe?”

Én úgy látom, hogy érvényesül egyfajta fokozatosság. Az alsóbb szintek olcsóbbak, a magasabbak drágábbak. Ez arányban áll az ígért képességnövekedéssel, ilyen értelemben fair. Aki feljebb van az elvileg egyébként is jobb képességű, jobban boldogul az életben, ergo többet tud hozzájárulni.
„Nem olyan ez kicsit, mint amikor valakinek drogot adagolunk olcsón, hadd legyenek pozitív élményei, majd amikor már benne van, felnyomjuk az árat? Értsd a sci-ben egydarabig mindenki jól érzi magát, a komoly pénzek csak egy idő után, a magasabb szinthez kötődnek?”

Ez is egy lehetőség. Az pedig egy másik, hogy egyszerűen így működőképes az egész. Lehet azt is mondani, hogy alsóban az írásoktatás és az összeadás megtanítása csupán beetetés, és a pedagógusmaffia generál magának munkát, de valójában nem erről van szó. Egyszerűen nem lehet a verselemzéssel és az egyenletekkkel kezdeni első osztályban.

--j (vagymi):
„Na, aki ilyet mond, az nem hívő, beszéljünk bár akármelyik vallásról.
Különben az, hogy a szci-nek vannak igazságmagvai, inkább a lépre csalási technika részei, mintsem hogy a vallás erénye”

Ezt szeretném egy kicsit helyretenni, mert úgy érzem, hogy máshogy használunk fogalmakat. A szcientológiában a hívő nem azt jelenti, hogy az illető elhiszi, amit Hubbard írt, csak azért, mert ő írta. Nem. Az jelenti, hogy az illető tanulmányozza és alkalmazza az anyagokat a saját életére vonatkozóan. Ami az igazságmagvakat illeti, én azért ennél lényegesen többnek érzem a szcientológia megállapításait.

--j(vagymi)
„Hisz' azt mondom én is, ha valaki nem-hívőként, vagyis semlegesen tekintünk rá egy vallás tanaira, találhatunk benne ehető részeket. Még szci-ben is.
De ettől még nem vagyunk mi is szci-hivők!”
Mondok egy érdekeset. A szcientológia – röviden - azt írja le, hogy hogyan működik a világ. Vagyis mindenki, amilyen mértékben érted a világ működését, olyan szinten értesz egyet a szcientológiával. Persze mindenki leállhat vitatkozni, hogy ő érti jobban a világot és a szcientológia téved és ezzel nincs is semmi baj, hiszen az igaz, ami számodra igaz!:))

„Ez a bizonyos illetőnk, látjuk, úgy beszél a szcientológiáról, mint külső szemlélő, nem mint hívő.
Hívőként mi a véleménye róla? Olyan véleménye nincs, mert nem is hívő.”

Erre már korábban válaszoltam

Minden, amit itt leírtam, a privát véleményem, illetve megértésem a szcientológiával kapcsolatban, kivéve, ha valahol jeleztem, hogy nem és utóbbi esetben is a saját értelmezésem érvényesült.

Igyekeztem minden felvetésre reagálni, ha valami kimaradt, sorry…
"Aki feljebb van az elvileg egyébként is jobb képességű, jobban boldogul az életben, ergo többet tud hozzájárulni."
Egyre több pénzt rabolnak el tőlük, végül tönkremennek, utcára kerülnek. Ővelük mi van?!
"Az pedig egy másik, hogy egyszerűen így működőképes az egész."
A drogüzlet szerited etikus?! merhogy működőképes az igaz, csak hát belehalnak egyesek...
Te T.W.Á.-lehet,sőt biztos,hogy mi soha nem fogjuk szeretni egymást,de azért jó lenne beszélgetni,mert nem vagy"hülyegyerek".Sőt lassan a provokatőr jelzőt is visszavonom,egyszerűen Neked csak másképpen jár az agyad.
Üdv:mollaris
Sokkal több pénzt szednek be a "hívektől" mint amennyi az egyház fenntartásához elengedhetetlenül szükséges. Miért?
"A szcientológiában a hívő nem azt jelenti, hogy az illető elhiszi, amit Hubbard írt, csak azért, mert ő írta. Nem."
Hjó, ezt elfogadom, igazad van. Nem annyira "klasszikus" egyház vagytok, inkább afféle életbölcseleti klub.
Te hol jársz a beavatottság lépcsőjén? Fizettél valamit az egyháznak? Mennyit? Vagy ez túl személyes kérdés? Akkor bocsi.
Fémdobozban hülyeség berakni a kaját a mikróba:)
--J(vagymi) "több pénzt szednek be a "hívektől" mint amennyi az egyház fenntartásához elengedhetetlenül szükséges. Miért? " - Szerintem azért amiért a többi egyház, azért amiért inkvizíció, meg keresztes háborúk voltak, meg kötelező tized, meg azért amiért arannyal borított szobrokkal díszített kincsekkel teli kolostorok épültek az egyébként legjámborabb vallás égisze alatt.

Azért mert mindig is voltak emberek akik rájöttek hogy az egyházasdi jó üzlet.
"amiért inkvizíció, meg keresztes háborúk..."
Jelenről beszélünk most, jó reggelt kívánok! Kicsit uncsi, hogy ha katkó egyházról van szó, azzal érvelnek, hogy inkvizíció meg keresztes háborúk. De nem baj amúgy is álmos vagyok.
Na de hova tűnt a mi szcientológusunk?
Hahó!
"hülyeség berakni a kaját a..."
Hja, de ő épp azt mondja, hogy az ugyanúgy meglepő, hogy a vas hideg marad, mint ahogy meglepők lehetnek a szcientológia tanításai "avatatlan" fülnek. Mert az nem részecskefizikus.
Erre mondom én: ugyan, Hobbard mihez értett? mitől volna ő "részecskefizikus"? milyen szakmában nyomul? ha semmilyenben, nem egy közönséges kuruzsló?
Tóta W. Árpádot idézem, szó szerint:

"A szcientológia ugye a pszichológia/pszichiátria alternatívájának állítja be magát, harcol is a konkurencia ellen. Lelkibetegségeket, drogfüggést, ilyesmit "gyógyít". Namármost:

285. § (1) Aki jogosulatlanul, ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.

(3) E § alkalmazásában orvosi gyakorlatra jogosult az, akinek hazai egyetemen szerzett vagy külföldi egyetemen szerzett és honosított (egyenértékűségi záradékkal ellátott) orvosi oklevele van, illetőleg az a külföldi állampolgár, aki a népjóléti miniszter engedélye alapján oklevelének honosítása nélkül fejthet ki orvosi tevékenységet, feltéve mindegyik esetben, hogy nem áll az orvosi tevékenységtől eltiltás hatálya alatt."
Nem csak azt írtam. Egyébként a jelenben is megvannak az "új keresztény egyházak" - akik anyagilag szinte a semmiből indulnak és aztán ugye.

Az rkat. egyház esetén azért ezek elég jó aduk, ha olyan szelíd lett volna, nem épül ki belőle ekkora birodalom, ágyazódik bele a napi nyelvbe szokásokba, erköcsökbe ilyen szinten. Több száz évről beszélünk ami után még szinte egészen friss dolognak számít a szelídebb állapot. (magdolna mosodák 1996-ban? hmm.) - De a legkeményebb inkvizíciós idők kellős közepén is egészen biztos hogy rengeteg valódi szelíd és megdobnakkővelvisszadobja kenyérrel rendes keresztény volt.

Az egyházasdi olyan dolog amiből régen is jó üzletet lehetett csinálni és most is az. A tenyérjóslás is.

És azért is jó felrángatni a középkorososdit, mert a törénelem ismételheti önmagát...
Nonima, szia!
Nem vagy agresszív, higgadtan érvelsz - nagyon becsüllek érte, igen kevés ilyen szcivel találkoztam a különböző fórumokon.
Ismered ezt az oldalt:
www.control-program.com/ ?
Nem provokálni akarlak vele, saját, kedvező tapasztalataiddal szemben egy fórumos nick irkálása v. bármilyen szöveg a netről súlytalan.
Valószínűleg azt fogod gondolni, h. ez az oldal egy megkeseredett, sikertelen ember vagdalkozása, és hogy biztos tett olyan dolgokat, amik után megérdemelte a sorsát. Még ez is lehet.
Csak pár dologra hívnám fel a figyelmedet: amit a tartozásokról ír, rögtön az elején - soha ne adj kölcsön szcientológusnak jelentősebb összeget. Ezt saját tapasztalatomból is megerősíthetem.
A félelemlista, a második oldal kb. 2/3-ánál. Valszeg nem vagy még benne annyira, hogy érintsen téged - de ha egyszer csak esetleg elromlik a kezdeti derű, szorongások és görcsök jelennek meg, akkor tudd, nem biztos, h. benned van a hiba.

Azt írod: " Az alsóbb szintek olcsóbbak, a magasabbak drágábbak. Ez arányban áll az ígért képességnövekedéssel, ilyen értelemben fair."
Z. tapasztalata erről:
én már exterior vagyok, csak nem tudom érzékelni tökéletesen. Ez volt az első nagy csalódásom az egyházban, ezek után már nem fogadtam el mechanikusan mindent, amit állítottak.
Bocs, eltúrtam. Szóval rendesen:
"Elvégeztem a 3L auditálási eljárást, melynek végén az ember elvileg képes lesz "exterior" élményekre, magyarul a testen kívüli mozgásra és érzékelésre. ... Az auditálást rendesen elvégeztem, vagyis a Szcientológia Egyház hivatalos papíron igazolja: képes vagyok elhagyni a testemet, simán átmegyek a falakon. Én azonban semmilyen radikális változást nem éreztem, nem voltam "testen kívül" egy pillanatra sem. Erre azt mondták, hogy valójában én már exterior vagyok, csak nem tudom érzékelni tökéletesen. Ez volt az első nagy csalódásom az egyházban, ezek után már nem fogadtam el mechanikusan mindent, amit állítottak. "
Forrás:
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=13140
J(vagymi) - ezeket a paragrafusos köröket fentebb már lefutották(de lehet hogy megette a hsz.-eket a blogmotor?), - a sci egyháznál kifejezetten ezekkel szemben álló nyilatkozatot iratnak alá, miszerint semmi ilyen tevékenységet ők nem.

Meg még azt is, hogy emellé a törvény mellé összehoztak egy olyat ami lehetővé teszi hogy a természetgyógyászat címén homeopaták, kézrátétellel, csodakristállyal, távgyógyítással sáfárkodó kuruzslók büntetlenül működhessenek. Sőt a homeo készítmények hatásvizsgálat nélkül mehetnek a patikák polcaira! - (ami a legdurvább lobbimunka).
Nonima, ha erre jársz:
(csak az egyszerűség kedvéért számozom)
1. Tudod, mi a tudomásjelentés? Mi a véleményed erről a gyakorlatról? Írtak már ilyet rólad/te írtál már másról ilyet? Mi volt a következménye?
2. Tudod, mi az hogy enthéta? Mi a következménye annak, ha enthéta tartalmakkal szembesülsz, erről beszélsz másik szcinek?
3. Mi a következménye, ha olyan anyagokat olvasol, ami a jelenlegi szintednél magasabb szintek anyaga?
4. Hogyan viszonyul a környezeted: családod/barátaid/kollégáid az új eszméidhez? Kellett konfrontálnod valakivel?
(Erre ne válaszolj, ha nem akarsz, de gondolkodj el rajta, kérlek: Szakítottál már meg régi, jó kapcsolatot azért, mert vki kritizálta a szcit/dianetikát/LRH-t?)

Jóindulatúnak tűnsz. Remélem, ki tudod venni a szciből azt, amit jónak látsz; anélkül, h. kár származna belőle, neked és a környezetednek.
Tarts meg egy csipet kételkedést, mert a naivaknak nem sok babér terem az egyházban. Ez viszont biztos.
sztem nonima nem az, akit keresünk. ő egy autodidakta, aki elolvasta a Dianetikát meg egy kis ezt-azt, de nem hithű szcientológus. így az egyházi fegyelem se vonatkozik rá, márpedig a postban leírt hülyeségeken kívül az volna igazán izgalmas.
Ja. Ráadásul a Narancs-cikkben is benne van, hogy a hithű szcientológusokban olyan belső reflexeket alakítanak ki igen rafináltan, hogy automatikusan fogják be a fülüket, ha kritikát hallanak, szemüket, ha látnak.
Úgyhogy jojcakát.
Nem fog olyan "hithű" idejönni, akinek van esze. Annyi minden derült már ki róluk, h gyakorlatilag védhetetlen az "ügy".
Ráadásul megtorlás következhet:
href.hu/x/22uo
Általában fórumokba csak a totál hibbantak írnak; vagy pedig az OSA provokátorai, de elég hamar kibújik a szög a zsákból.

(Árpád, írni fogok neked, de még gyűjtenem kell hozzá.)
Különben is lebuknak az első sec checken, ha szciellenes írásokat egyáltalán elolvasnak. Hisz arra való a hazugságvizsgálójuk.
No, nem mindenki :)
Az a ketyere korántsem mindenható :)
Egy pár évvel ezelőtti saját szcientológusokkal kapcsolatos élményt osztanék meg Veletek. Elég rosszat tudtam már róluk ahhoz, hogy szinte provokálva érezzem magam, amikor a Vörösmarty téren szcientológus import zenekart láttam zenélni, a Gerbaud mögötti teremben pedig helyre kis szcientológus kiállítást. Gondoltam, ide be kell mennem, hátha valakivel összeakaszthatom az ideológiai bajuszt. Bent profin feálított kiállítási paravánokon mindenféle zagyvaságok, a legjobban egy piramis-szerű ábra tetszett, ahol valamilyen fajelméleti MLM rendszert mutattak be, hogy náluk hogyan alakul az elit kiválasztódása. Egy csinos fiatal lány Dianetika könyveket árult, vagy ajánlott, mindenesetre megkérdeztem tőle, hogy mit tud erről az egészről. Mondta, elég keveset, de vegyek könyvet. Kérdeztem, hogy tudja-e, hogy adóelkerülés miatt hívják ezt az egészet egyháznak, és számos országban betiltották. Nem is beszéltem hangosan, de uszkve 1-1,5 percen belül ott termett mellettem egy középkorú férfi, aki "segítségét" ajánlotta, hogy a tapasztalatlan lány helyett tájékoztasson. Én megismételtem a kérdésem, mire mézesmázos hangon elkezdett mesélni Ron Hubbardról, és közben alig észrevehetően terelt a kijárat felé. Mire észrevettem magam, már el is távolított a kiállításról, kint voltunk az utcán, ahol szelíden nekem támadt, hogy hazudtam, vagy vétkeztem-e már életemben, vagy valami hasonló, mindenesetre profi módon elvette a kedvemet attól, hogy ott egy kis egyszemélyes demonstrációt tartsak ellenük. Máig sem értem, hogy miért hagytam, hogy kikísérjen onnan és személyes kérdésekkel kezdjen támadni, nyilván tanulják ezt, hogy hogyan kell kezelni a problémás látogatókat. Így máig sem tudom, hogy a kedves fiatal lány fizetett hostess volt-e ott, vagy kezdő szcientológus, és le tudtam volna-e bármiről beszélni, ha hagyják...
Sebesen1: ez valami nemzetközi eljárás lehet náluk, kísértetiesen hasonló élményem volt Amszterdamban, az ottani Sci HQ-n. Amikor elkezdtem kérdezgetni mindenféléket, erősítés érkezett & nekem támadtak, hogy nem vagyok-e pszichológus.

Worluknak nincs igaza, egyáltalán nem ártalmatlan és marginális a jelenség. Pl. a HR-cégek között egyre több a szci, már mások is említették a kiválasztásnál használt szci személyiséganalízis-teszteket.
Nu!Miért kezd itt durvulni a hangnem?Mondjátok rajtam kívül kinek szívügye,hogy teljes mellszélességgel küzdjön a Sátán ellen?Mivel igyekeztem senkit meg nem bátani nézeteimmel,úgy vélem másnak sem kell ezt tenni.Mondom eddig,mert majd alább lesznek soraim amik bátóak lesznek egy embernek;de muszáj megintenem.Nos a"ketyere"ill.é-méter működési elve teljesen azonos a"hazugságvizsgálóéval",csak a mért paraméterek számában tér el.Itt mindössze a cutalis ellenálls változást mérik,míg a másik pluszban a szív frekvenciát és a légzésszámot.Viszont ez a tény már eleve stresszeli a pácienst,mint bármely vizsgálat.(Rutinos háziorvos eleve levon a mért értékből 20 Hgmm.-et).Amint növekszik a verejtékezés,csökken az ellenállás(fizika 7. ooszt.)amit mér az é-méter.
Most pediglen a tőlem szokatlan és ígérem egyben utolsó is.
Na idefigyelj te kis Görcs(rigor).Olyan sokszor,türelmesen próbáltalak inteni,nem használt.Amihez nem értek nem szólok bele.Volt már egy ilyen összefutásunk.Nos mondanám,hogy barátom,de nem érdemled meg,így csak egyszerűen:Te 19. senki ,olvasd végig a sok hülyeséget amit leírtál!Ha ez sikerült-menj a tükör elé és gondolkozz el ha tudsz.Innen semmi reakciódra nem fogok reagálni,mert nem vagy vitaképes.

Vannak itt sokan akik nem osztják a nézeteimet.Semmi baj.Ki így,ki úgy.De olyannal még nem találkoztam aki a marhapörkölt mibenlétéről úgy akar vitatkozni,hogy őt a marhahús mint olyan nem érdekli.
Üdv:mollaris
-j-(vagymi), ezt írod: "Jelenről beszélünk most, jó reggelt kívánok! Kicsit uncsi, hogy ha katkó egyházról van szó, azzal érvelnek, hogy inkvizíció meg keresztes háborúk." Igazad van. A jelenben kellene leírni, hogy a katolikus egyház a világ legnagyobb tömeggyilkos szervezete. Ráadásul nem is felnőtt férfiakat és nőket gyilkol a véleményükért, mint régebben, hanem gyermekeket, milliószámra, szörnyű kínok között. A katolikusok családtervezés, védekezés elleni gyilkos propagandájának köszönhetően ugyanis a fejlődő világban gyermekek milliói születnek a biztos korai halálra, gyógyítható, vagy elkerülhető betegségekre. És nem csak az AIDS-ről van szó, sokkal több gyermek hal meg maláriaában, mindenféle fertőzésekben, köszönhetően annak, hogy a katolikus egyház belehajszolta a szüleiket megszülésükbe. Afrikában az apácák azt terjesztik, hogy az óvszer azért sem jó dolog, mert a HIV-vírus sejtjei olyan kicsik, hogy átmennek a gumin (!). Magam tapasztaltam Közép-Amerikában, hogy az orvos meggyőzte egy falu háromgyermekes asszonyait, hogy helyeztessenek fel védekező eszközt, másnap a katolikus pap az ördög művének prédikálta ki a dolgot, mire az aszonyok maguk kiszedték az eszközt (!), hogy továbbra is 8-10 gyermeket szüljenek betegségre, halálra, iskolázatlanságra, munkanélküliségre. Egyszer érdemes lenne összeszámolni, évente hány gyermek hal szörnyű halált a katolikus országokban, köszönhetően a Vatikán gyilkos propagandájának. A szám biztos milliókra, de lehet, hogy tízmilliókra rúgna... A szcientológusok is gazemberek, de arról még nem hallottam, hogy ilyen arányú tömeghalálért lennének felelősek.
A középkorban széklet folyt az utcán.
A középkorban kevesen tudtak írni, meg olvasni.
A középkorban levágták annak a kezét, aki lopott 1 csirkét.
A középkorban sok sötét dolog volt.

A középkorban a gótikus szobrok hátulját, mely a templom fala felé fordul, soha nem látható, ugyanúgy kidolgozták, mint az elejét.

A középkorban a román kori templomok menedékül is szolgáltak.

A középkorban, amikor széklet folyt az utcán, Reimsben katedrálist épített az egyház.

Azt a katedrálist ma is érdemes megnézni.

És aki megnézi, nem az átbaszás jut róla eszébe, és hogy Jézus kamu, meg a törikönyvből jól ismert "búcsucédulák" hanem az, hogy amikor szar folyt az utcán, az emberek iszonyt munkával olyat alkottak, amiért ma is érdemes utazni ezer kilométereket.

ugyanígy indiában.
vagy egyiptomban.

Amon nem is létezett, se Osiris, se Isis.
Az egész halottkultusz egy átbaszás.
HIÁBA építették a piramisokat, átbaszták őket.

Komolyan L.Ron Hubbard rémgagyi scifiéhez és a hozzá kreált amwayes átbaszós genyózáshoz kell hasonlítani az emberiség eddigi történetének azt a részét, amit érdemes lenne megtartani??

Ne MÁR, OK?

én szeretem a sci-fit is,sőt....
de akkor inkább Lem, vagy Asimov.
inkább Lem
Isten nyugosztalja őket.

Xenutok
ennél a szintnél igényesebben folynak itt a viták, új barátom. nem vitatja el senki a katedrálist (mellesleg: a szcientológusok is baszottnagy "orgokat" húznak fel itt-ott, meg hajójuk is van). csak a kettőnek vannak hasonló aspektusai, amelyeket nehéz nem észrevenni. nem is lényegtelenek, például az, hogy igen vad képzelgések alkotják a magját. ettől még a katedrálisnak big up.
A születésszabályozás akadályozása tényleg geciség.

meg az is, hogy kaját visznek nekik, meg gyógyszereket ezek az ökumenikus szeretetszolgálatok.

minek éltetik tovább őket, nem? minek szenvedni még pár évet, csinálni még néhány afrikat, úgyis éhenhal mindgyik a gecibe. Ahelyett hogy herélnék őket kifele...

Máltai szeretetszolgálat, meg Teréz Szardologakondom Anyó? elmehetnének a búsba, ahelyett hogy táplálják a sok szerencsétlent, akinek megváltás lenne az éhhalál.

de nem?

az én módszerem tutifrankó:

nemrég elvittem 1500000 Közép-Afrikait (iskolázatlan, munkanélküli kis senkik) egy vulkánhoz egy másik bolygóra (Xörg), rájukengedtem néhány bombát, oszt csók.
bocs az igénytelenségér' kedves W.
Tényleg ORGokat húznak fel?
Akkor visszavonom, amit írtam, tényleg egykutya...
kapjál már észbe. amiket te itt előhozol, annak semmi köze ahhoz a felvetéshez, hogy a szci speciel abban nem rosszabb a többinél, hogy egy ujjból szopott fantasyval agitál.
ld: a busznak és a villamosnak is kereke van. normális észrevétel erre az, hogy "nehogymár egyáltalán összehasonlítsuk őket, hát hiszen a villamos az sárga, a busz meg mérges gázokat pöfög"? nem, nem normális, tökéletesen irreleváns, ostoba hozzászólás, hiszen az eredeti állítás a kerékre vonatkozott. arról egyébként nincs itt semmi vita, hogy a szcientológia veszedelmes, kártékony.
ok. nekem a hozzászólásokból inkább így jön le:
a bicaj meg az airbus 380 között nehéz nem észervenni a hasonlóságot, pl mindkettőnek van kereke, és közlekedési eszközök...
(ez tény, elfogadom)

vsz sokan leírták, (sok szinten):
tényleg nem létező fantasykra épülnek a vallások általában, és ebben talán közösek a szcientológiával

DE: én ezt a közösséget elhanyagolhatónak érzem, és gagyi dolognak érzem azt, hogy összemossunk ez alapján a közösség alapján ilyen nagyságrendileg különböző dolgokat.

mellesleg az (ujjból)szopás módja sem mindegy...
mellesleg ez gondolom egyértelmű.

mivel ésn egyik dologban sem hiszek, a két "vallástípus" között másképp keresek különbségeket..

két vallást a ténytartalmuk alapján összehasonlítani, olyan mintha két autót az alapján próbálnánk összehasonlítani, hogy melyiknek hány kereke van...

ez az ostobaság, kedves W.
nem, az eddigi 700 kommentben senki sem állította azt, amit te vehemensen tagadsz, hogy pl a szci és a rkat vallások pontosan megegyeznének, ehhez ugyanis idiótának kell lenni; persze ha lenne ilyen, akkor személyedben alkalmas vitapartnert találna, de mint mondtam, ennél értelmesebb viták szoktak itt menni.

másképp, mert látom, nehéz a felfogásod: 2 dolog azonos aspektusainak öszehasonlítása nem egyenlő az azonosságuk állításával, vagyis nincs semmiféle összemosás.
Rendben, nincs összemosás.

Két dolog azon aspektusainak összehasonlítása, amelyből a két dolog várhatóan a lehghasonlóbbnak látszik, az nem érdemi összehasonlítás, hanem az hasonlóság tudatos keresése.

ok?

a másik: nem olvastam az elmúlt 700 kommentnek csak kb 2/3-át, és nem állítom, hogy bárki is teljesen megfeleltetett volna egymásnak bármilyen két egyházat.

csupán azt állítom, hogy nincs különösebb értelme ilyen módon párhuzamot állítani, és ebből a párhuzamból messzemenőbb következtetéseket levonni.

ok?

ezt még kifogástalan felfogással is be lehet látni..
de wégülis ez a te blogod, ha úgy gondolod, hogy nagyon alámennék a hozzászólások színvonalának, és ez nem ok, nem akarom rondítani itt a képet...
Már hogy az úristenbe' ne volna értelme az összehasonlításnak, amikor a szcientológia éppen a vallás/egyház társadalmi státuszával él vissza? Amit ők előadnak (pénzért, de ez most mindegy), arra ugye normális ember kapásbol azt mondja, hogy ez vagy egy szar képregény, vagy átverés. Csakhogy itt jön be a hasonlóság: erre a szcientológus Xenu-hívő teljes nyugalommal mondhatja, hogy mér, a szűznemzés, a feltámadás meg az Illés tüzes szekere, az mi a szösz? Ugyanaz. És így tovább, ahogy fent is írtam; vannak nekik elégedett híveik is, akik odaállnak bármely keresztény mellé, és elmondják, hogy nekik ez bavált, működik, boldogabbak lettek. nagyon is szembeszökő a hasonlóság, és nagyon nehézzé teszi a küzdelmet a szci ellen, többek közt jogilag is.
hat epp ez az !!

??!

tehat ezzel nem lehet megfogni sem oket, sem barmilyen mas total kamu szektat amit pl en kitalalok.

mert ahoz be kellene bizonyitani, hogy pl Allah letezik, es Xenu meg nem.

De mivel ez nem megy, ezert nem ezt a nagyjabol egyetlen Hasonlo pontot kellene nyomatni ami vedhetetlen, hanem a Kulonbsegeket...

es egy kulonbseg pl az a kulturalis orokseg, amely a nagyobb vallasokhoz kapcsolodik.

ha a torvenyalkotas pl a kulturalis orokseg, stb vonalon indulna el, akkor vsz meg a nagy egyhazak penzelosztasa, jogai, kotelessegei is elmozdulhatnanak az uptodate fele, a sci-nek meg storno...



ezert nyomom a katedralis meg piramis temat...
szcientológusok nem kapnak és nem kérnek állami támogatást, és nincsenek is rászorulva. velük nem az a baj.

az meg tőlük függetlenül egy érdekes dolog, hogy tkp fantasyslágerek versenyeznek itt. de ezt mondjuk az Agnosztikus hiszekegy című topikban már alaposan körbejártuk.
tamogatast azt nem, de tiltast sem...
engem is berancigaltak egy szemelyisegtesztre a blahan.
mar csak poenbol is bemokuskodtam.

eleg gaz ehelyutt a torveny, mert feltetelezi azt, hogy az osszes vallas igaz tanokra epul, vagy legalabbis nem bizonyithato az, hogy nem epul igaz tanokra, es a hittetelek lete/nemlete alapjan (is) ad egyhazi jogokat egy csoportosulasnak.

pedig hanyagolnia kellene a hittetel szerepet, ami total megfoghatatlan, barmikor megalkothato, poenbol is, brutal kiskapukra ad lehetoseget, es egesz mas oldalrol kellene kozelitenie az egyhaz fogalma fele.
mert kulonben tenyleg csak fantasyslagerek harca lesz , ahol sem veszteni sem nyerni nem lehet, csak a katonak hullanak folyamatosan.

.........

ok azt hiszem lefekszek.




"sebesen1"06:04:43.-a fegyverkezésre fordított összeg 20%-ából jólétet és Kánaánt lehetne teremteni a Földön,de a halálipar jobb üzlet.
"gyermekeket, milliószámra, szörnyű kínok..."
Jujj, nagyon elszaladt itt a ló szerintem, szép jó reggelt kívánok, drága mindannyiunk...
Akkor most mást javaslok: legyünk kissé rasszisták!
Igen, a romák. Ontják a gyerekeket, tudod, ez a rasszista szöveg. Hja, biztos köztük is rkat halálügynökök mesterkednek...
Nah, a szegénység, az egy egész más világ, mint a mienk, ott más aggyal gondolkodank, mert más agyak vannak arrafelé... nem genetikázom itt; szociologizálok.
Az embernek elemi ösztöne (a létfenntartás után a második) a fajfenntartás. Kiirthatatlan írmagja az emberi természetnek, amely megfelelő civilizációs kontroll nélkül bizon visszataszító dolgokat tud produkálni, nem kellenek ehhez gonosz katkók.
Az alap-ösztön ott lapul minden egyes emberben a földgolyón; a kérdés csak az, mennyire kerül ez az ösztön elfojtásra. Egy furcsa, a modern szegénység szülte beteges hajlam ez a gyereknemzősdi a harmadik világban, amiről, ha szociológus lennék bizonyára bővebben tudnék elmélkedni; ha ez így nem tetszik, a felhozott roma példán tessék elgondolkodni, mert az lehet alkalmazni az egész harmadik világra.
Ezeknek a dolgoknak semmi közük nincs a rkat egyházhoz, kezit csókolom!
OFF:
"modern szegénység szülte beteges hajlam ez a gyereknemzősdi a harmadik világban"
Beteges? Kétlem. Ahol nincsen tébé, nyugdíj, egyéb szociális ellátórendszerek, ott ez az egyetlen esély a az időskori életbenmaradásra. Ha csinál tizenöt gyereket és abból öt megéri a felnőttkort, akkor talán lesz egy-kettő, aki vet neki egy pokrócot meg egy tálka kását.
Európában is így ment ez, háborúk, éhínségek és járványok közepette a középkorban.
(Ehhez nem kell szociológusnak lenni.)
Árpád

nem vagyok biztos benne, hogy a scientológia lényege kimerülne-e valóban az adócsalásban. lehet. szerintem ettől az egyháztól sem idegen az emberek feletti hatalom, aminek a pénz csak egy része. az alapscifi valóban elkeserítően komolytalan, de a módszer mégsem működésképtelen. a valódi probléma szerintem inkább ez. egy teljesen csóró barátomat is sikeresen kikészítették, pedig tőle pénzt igazán nem várhattak.

molaris

isten földi országa egy meglehetősen nehezen megfogható utópia. kidolgozásában az egyház sem jeleskedik. inkább idomul a földi valósághoz, lásd halálipar. az európai kultúrkör egyházairól nekem nem a pacifizmus jutna eszembe.
"tébé, nyugdíj, egyéb szociálistébé, nyugdíj, egyéb szociális..."
Ez igaz, de a "szegény ember" mégsem azért csinál húsz gyereket, már bocsánat a tiszteletlenségért, mert széles körűen tájékozott társadalma ügyeiben, és kiszámította matematikával, hogy csak ezen a módon van esély túlélésre.
Arról nem is beszélve, hogy a harmadik világban folyamatosan javulnak gyógyítás feltételei, a szaporulat viszont alig-alig akar visszaszorulni...
Na de mi a helyzet a cigányokkal? Itt, Magyarországon nincsen tébé?
PS. Amúgyként a szcientológiai egyházközösség azt a fajta kettéosztottságot mutatja, mint a monoteista jellegű egyházak abban, hogy vannak pásztorok és van a nyáj.
Szerintem azok szcik, akik megkezdik az auditálási eljárást, már nem tekinthetők "mezei" szci-hívőnek. Azok már "papok". Akik innentől, ellentétben azzal, ahogyan azt a "mi szcientológusunk" állítja, mindent feltétel nélkül elhisznek, amit az orra alá tesznek; nem mazsolázgathatnak, a kritikát pedig tilos meghallgatniuk, különben nem jutnak át a következő szűrésen.
Fogalmi képtelenség tehát, hogy igazi szci-hivő, Tóta-blogot látogasson...
(Ja, és nincs is ilyesmire ideje...)
--j(vagymi):
„"Aki feljebb van az elvileg egyébként is jobb képességű, jobban boldogul az életben, ergo többet tud hozzájárulni."
Egyre több pénzt rabolnak el tőlük, végül tönkremennek, utcára kerülnek. Ővelük mi van?!”

Semelyik írásban nem olvastam olyanról, hogy ez kívánatos lenne. Én pl. tudom, hogy velem a fentebb leírtak a szcientológia miatt sosem fognak megtörténni. Elképzeltetőnek tartom, hogy ezekben a helyzetekben valaki hibázott, nem feltételezem egyből azt, hogy maga a rendszer működik így, hogy direkte tönkretesz embereket. Ha pl. valakit kirúgnak a munkahelyéről, mert nem végezte a dolgát, az még nem a rendszer gonoszsága. Ha valaki úgy ad ki pénzt szcientológiára, akármire, hogy ennek következtében nem tudja fenntartani magát, akkor azért ott ő is hibázott és persze lehet, hogy az is, aki erre esetleg rábeszélte. De azért ne feledjük, hogy végsősoron mindig az ember dönt a sorsáról, az életben semmi se kötelező. Talán jobb lenne ha a szcientológia egy zártkörű klub lenne és meghívásos alapon működne… )) Bár ha így lenne, biztos, hogy ennek is lennének kritikusai… ;)

„"Az pedig egy másik, hogy egyszerűen így működőképes az egész."
A drogüzlet szerited etikus?! merhogy működőképes az igaz, csak hát belehalnak egyesek...”

Talán nem voltam egyértelmű. A szcientológia az emberek szabaddá tételét és képességeiknek javítását célozza. A működőképességet ennek a célnak az elérése szempontjából értettem. Ha ezeket a célokat a fokozatosság elvét használva lehet elérni, akkor lehet kritizálni a dolgot, csak nem érdemes, merthogy így működik. Lehet szidni a gravitációt is, csak nem sok értelme van. Mivel a drogüzletnek teljesen mások a céljai, ezért az összehasonlítás értelmetlen.
Viszont van itt egy fontos dolog a párbeszédünket illetően. Ha Te abból indulsz ki, hogy a szcientológia egy rablóbanda, én pedig abból, hogy helyesen használva segítheti az embereket, akkor mindig el fogunk beszélni egymás mellett, mert teljesen más nézőpontból tekintünk a témára. Ez egy érdekes dolog. Azért még próbálkozzunk….:))

--j(vagymi)
„Te hol jársz a beavatottság lépcsőjén? Fizettél valamit az egyháznak? Mennyit? Vagy ez túl személyes kérdés? Akkor bocsi.”

Sok szcientológia könyvet olvastam az évek során. A fokozati táblát az utóbbi időben kezdtem el és egy lépcsőn vagyok túl. A kifizetett összeg annyira nem vészes, bár ezt a saját mércémmel mérem, másnak ez esetleg sok lehet. Számot nem írnék.

Most eddig jutottam, de még jövök.
Nomina. Én magam részéről örülök, hogy részletesen beírtad véleményed. Respektálom is, de nem mondom, hogy minden részével egyetértek.

Viszont például azzal, amit akkor írtál, amikor valaki az egyházi szövegeknek szó szerinti elhitét firtatták, történetesen teljesen egyetértek. Hadd írjak be erre egy példát a magam részéről.

Volt ugyanitt korábban egy cikk a keresztény hitről. Kellemes kis vita alakult ki az ateisták és hívők között. Én az utóbbi tábor mellett érveltem inkább. És mikor azt firtatták, hogy szerintem tényleg hét nap alatt teremtődött a világ, ahogy az meg van írva, azt mondam, hogy Big Bang, felfúvódó modell. És rögtön azt is mondtam, hogy aki nem hiszi el a Biblia minden mondatát szó szerint, még lehet hívő keresztény.

Volt is felzúdúlás erre - az ATEISTÁK oldaláról. Hogy akkor én nem is vagyok hívő, szerintük. Érdekes és furcsamód, a hívők részéről egy szál komment sem érkezett.

Mert sok hívő ugyanúgy gondolkozik, ahogy te is, nem kötelező az egyház minden egyes mondtatát szó szerint venni és elhinni. Vannak sarokpontok, amelyeket elfogadsz és része lesz a meggyőződésednek, máris hívőnek számíthatod magad. Így van ez a keresztény hit esetében, én elfogadom, lehet ez ugyanígy a te hitednél.

A fenti példa után, amiben teljesen egyetértettünk, egy másik, ahol részben ill. kevésbé. Ez pedig az egyházak támogatása és finanszírozása. Tudom és egyetértek, hogy a templomok sincsenek ingyen. Ha nem is kötelező, de ott is elvárt valamilyen támogatás - van persely, és az adó egy százalékát is illik felajánlani.

Te most, a jelenlegi szinteden évente néhány tízezer forint erejéig támogatod egyházad, ezért könyveket, ismereteket kapsz - és úgy érzed, rendben is van így. Tulajdonképp ha belegondolok kb ennyivel én is támogatom az enyém, miért ne lenne igazad ebben is. Lehet, hogy van itt, aki nem fog ezzel egyetérteni, de azt mondom, hogy amíg az egyház elvárja, hogy jelenlegi vagyonod, jövedelmed elhanyagolható töredékével tedd ezt, még ez is rendben lehet.

Más kérdésnek látom, hogy a hitben való gazdagodásnál elvárt a növekedő támogatás. Az az érzésem, pl. Tom Cruise-val kapcsolatos hírnál is, hogy a támogatás elvárt növekedése meghaladja a jövedelem növekedését. Vagyis nemcsak egyszerűen többet kell adnod, hanem a vagyonod, jövedelmed egyre növekvő hányadát!

És itt értünk el ahhoz a ponthoz, ahol szeretnék neked ellentmondani. Én amellet érveltem, hogy ez már az (általam sokkal jobban ismert) üzleti világban profi lenyúlós taktikaként ismert. Te viszont azt mondod, hogy így működőképes az egész. Én ezt hiszem, te azt, stb...

Most azt mondom, hogy ez már nem hit kérdése. Még ha igazad is van, elemi óvatosság melegen javallott. Hadd lopjak neves angol politikusoktól: bízz R.Hubbardban, de kérlek tartsd nagyon szárazon a puskaport!

Most alapszinten vagy, évi tízezer forint az elvárt. Ha előbbre lépsz a hitdben, egy nagyságrendet lépsz majd pénzben is, és nagyon nem mindegy neked, hogy ezt teljesen tiszta szívvel és önként, vagy valamilyen külső lelki motiváció, ösztönzés hatására adod oda.
A vagyonod, jövedelmed növekvő hányadáról lesz szó.

Konkrétan:
- ha lehet ne adj ki magadról olyan információt, ami kínos lenne, ha valaki megtudná, vagy nyilvánosságra kerülne.
- fogj gyanút, ha a vagyoni, jövedelmi helyzeted kérdezik, netán azzal megfűszerezve, hogy mennyit tudsz ebből mozgósítani, átmenetileg nélkülözni
- szintén gyanús, ha a környezetedben élők, szüleid stb. vagyoni helyzetét firtatják, vagy más privát információt kérnek,
- és így tovább, nem kell paranoiásnak lenni, de naívnak maradni ebben a helyzetben bűnös gondatlanság - önmagaddal és környezeteddel szemben.

Nap mint nap szoktam tárgyalni, üzetet, szerződést kötni. Alapvető fogalom itt is a bizalom. De azért belerakom a szerződésbe azokat a klauzulákat, amelyek a céget védik. Ha valaki azt kérdezi: nem bízol bennem? azt mondom, a bizalom és a professzionalizmus két külön dolog. Természetesen bízom bennük, másképp nem is kötnénk üzletet. De, ahogy az üzletben szokás, védem a cégem érdekeit.

Szóval bízz Hubbardban, lehet, hogy igazad van és azért van így mert a finanszírozás így működőképes. De ne légy gondatlanul naív, ne adj esélyt se, hogy kifosszanak.
"valakit kirúgnak a munkahelyéről, mert nem..."
A szcientológia fedőcégei felvesznek embereket anélkül, hogy elmondanák, hogy ők a szcientológia fedőcégei valójában, majd, ha nem lépnek be az egyházba, AKKOR vannak kirúgva. Ez teljesen tisztességtelen eljárás.
"tudja fenntartani magát, akkor azért ott ő is hibázott és..."
Nem szimpla rábeszélésről van itt szó, hanem arról, hogy aki nem fizeti ki a következő, méregdrága tanfolyamot, az nem lesz jó szcientológus. Ezt hívják zsarolásnak.
"feledjük, hogy végsősoron mindig az ember dönt..."
Az e-méterrel, ami a 'hazugságvizsgáló' szcientológus eufemizmusa, pszichikai kényszert alkalmaznak a megvilágosodni akarókon, ergo nincs itt semmiféle szabad döntés.
Másrész akit zsarolnak, az nem maga dönt, hanem rákényszerítik egy olyan döntésre, amit magátol sosem hozna meg.
"klub lenne és meghívásos alapon..."
Az is: csak az mehet, akinek van tízmilliója a mellényzsebében.
"lenne, biztos, hogy ennek is lennének..."
Persze, kritikusai mindennek vannak, de akkor ez egy közönséges szekta lenne, nem pedig egy üzleti vállalkozás.
Ízig-vérig üzleti vállalkozás.
"ennek a célnak az elérése szempontjából..."
De kérlek, sokkalta több pénzt szednek be, mint amennyi a működésükhöz elengedhetetlenül szükséges. Mire költik ezt az irdatlan nagy pénzt, drágám?!
"nem érdemes, merthogy így működik. Lehet..."
Úgy miért nem működne, ha Hobbard mind a negyvenmillió szavát kiadnák egy bazi nagy könyvben, melynek a címlapjára azt írnák: Szcientológus Biblia? Mert úgy senki sem hinne el egy betűt sem az egészből egyrészt, másrészt meg nem dőlne a lé?
"szcientológia egy rablóbanda, én pedig..."
Csak azt mondom, hogy elsősorban üzleti vállalkozás. Ha valakinek segített, annak én csak örülni tudok.
Közismert pszichológiai jelenség, hogy az ember kevéssé hajlamos rossz döntéseit beismerni, főleg, ha pénzről van szó. Ha egyre több pénzt költ olyan dologra, amiről a lelke mélyén tán tudja hogy az rossz dolog, csak az olyan érvekre lesz fogékony, amik igazolják, hogy jó dologra költötte a pénzét. Vagyis elveszíti objektivitását, és ez a jelenség csak önmagát erősíti, ahogy egyre több pénzt költünk a kurzusokra.
Mindesetre köszönöm a válaszaidat, és kérlek, vigyázz nagyon magadra!
-j-(vagymi), nem kell a szegény embernek matematikázni. Így megy ősidők óta, csak egyes korokban nem hal éhen a gyerekek 2/3-a.
A cigányokkal általában uez a helyzet. Nincs tébé gyakorlatilag, mivel rendes munkaviszony híján nem fizetnek semmiféle járulékot. Csak a családra számítanak, ahogy ezer nemzedék óta mindig is.
Nem tudom, hány "kimosakodott", cigányt ismersz, én viszont jópárat. Nincs is nyóc gyerekük. 1-2, max 3. Mert nevelni- ruházni-iskolázni kell: nagyobb igények vannak. Ellenben amikor az igényszint a túlélésre szorítkozik, akkor szaporodni kell.
ON: amit a szcikről írtál, az majdnem jó, de nics egyszerű felosztás, minden szempontból nagyon heterogének. "Pap"-nak én az auditortól fölfelé tartom őket (ja, hogy bonyolítsam a helyzetet, csinálnak ún. koauditálást is, vs. tanulópárokba állnak össze, ez ingyen van.)
Az ún. "önkéntes lelkészek"=térítő és karitatív munkások.
Az ún. káplánok kvázi lelkésznek tekinthetők: adminisztrálnak, békítenek, szertartást vezetnek stb.
Hagyományos értelemben vett lelkész gyakorlatilag nincs. (Hiszen senki se ismeri az összes tanítást, auditor meg lehet a szimpla hívőből is.)
Attól még Fritzlauf Lajos az egyház "vezető lelkészeként" szerepelt a Szólás szabadságában meg a Mokkában; echte katolikus papi öltözetben: fekete ing, fehér kolláré. Kép:
www.control-program.com/scn.htm
Egy ország nyilvánossága előtt. Közben a szciben SENKINEK nincs ilyen jelmeze. A pofátlanság határtalan és felülmúlhatatlan.
--j(vagymi):
„Na de hova tűnt a mi szcientológusunk?
Hahó!”
A párom szerint már így is túl sokat ülök a gép előtt…:))

--j(vagymi):
„Erre mondom én: ugyan, Hobbard mihez értett? mitől volna ő "részecskefizikus"? milyen szakmában nyomul? ha semmilyenben, nem egy közönséges kuruzsló?”

Hogy milyen szakmában nyomul?! Hát a szcientológiában!:o

--j(vagymi):
„Tóta W. Árpádot idézem, szó szerint:
"A szcientológia ugye a pszichológia/pszichiátria alternatívájának állítja be magát, harcol is a konkurencia ellen. Lelkibetegségeket, drogfüggést, ilyesmit "gyógyít".”

Nem tudok róla, hogy bármelyiknek is az alternatívája lenne. Szerintem nem érdemes összehasonlítani őket. Az, hogy bizonyos dolgokat „gyógyít”, nagyon kis szelete az egésznek. Személy szerint inkább úgy fogalmaznék, hogy a szcientologia tanulmányozása, illetve annak gyakorlása révén az ember képessé válik arra, hogy olyan dolgokat kezeljen, melyekre korábban nem volt alkalmas. Ha valakinek drogproblémája van, akkor azt… ha valakinek „lelkibetegsége” van, akkor azt… ha a munkájával van dolga, vagy az anyósával, akkor pedig azt… Úgy gondolom, hogy érdemes tágabban értelmezni a szcientológia hatókörét annál, hogy bizonyos dolgokat gyógyít. Azt is szeretném jelezni, hogy a szcientológia is több fejlődési fokon ment keresztül. Kezdődött a dianetikával, ami az elme működésével foglalkozik. Aztán jöttek más területek, a lélek, a játszmák, az etika… a sorrend talán nem ez volt, de a lényeg, hogy folyamatosan változott a kutatás tárgya, ahogy a megértés egyre magasabb szintre emelkedett. Kezdetben az elmebetegségek gyógyítása még cél lehetett. De a megértés kiteljesedésével ez már részterületté vált… nem tudom mennyire érthető ez így. Ez olyan, mint hogy alsóban összeadás van, meg szorzás… egyetemen pedig n-dimenzós vektortér és kommutatív, asszociatív stb. műveletek, melyeknek az alsóban tanított összeadás és szorzás csupán „alfajai”

kipol:
„Ismered ezt az oldalt:
www.control-program.com/ ?”

Kösz, elolvastam és sok mindenben hasonlóak a tapasztalataim. Mindazonáltal úgy találtam, hogy az írónak inkább magával az egyházzal van gondja és nem a szcientológiával. A félelemlista nem rossz, nekem is van belőle néhány…. A szcientológia nálam még így is toronymagasan vezet abban a tekintetben, hogy segít megérteni a világot, az életet, önmagamat. Ha egyszer úgy fogom találni, hogy nem működik, nem értek vele egyet, kifújt… Akkor vszleg próbálok majd valami mást keresni. Most azonban még ez nyújtja a legtöbbet számomra.

Kipol:
„1. Tudod, mi a tudomásjelentés? Mi a véleményed erről a gyakorlatról? Írtak már ilyet rólad/te írtál már másról ilyet? Mi volt a következménye?
2. Tudod, mi az hogy enthéta? Mi a következménye annak, ha enthéta tartalmakkal szembesülsz, erről beszélsz másik szcinek?
3. Mi a következménye, ha olyan anyagokat olvasol, ami a jelenlegi szintednél magasabb szintek anyaga?
4. Hogyan viszonyul a környezeted: családod/barátaid/kollégáid az új eszméidhez? Kellett konfrontálnod valakivel?
(Erre ne válaszolj, ha nem akarsz, de gondolkodj el rajta, kérlek: Szakítottál már meg régi, jó kapcsolatot azért, mert vki kritizálta a szcit/dianetikát/LRH-t?)”

Nagyjából tom, h mi a tudomásjelentés, írtak is rólam ilyet, úgyhogy most nem is vehetek részt szolgáltatáson. A tudomásjelentés indoka azóta megszűnt, de még nem jeleztem, a munka miatt úgyse lenne időm most processzingre menni. Entheta: igen tudom, de mivel nincsenek szcientológus barátaim, nem beszélek nekik róluk. Gondolom megyek majd az etikára, hogy kommentezek itt. A magasabb szintek anyagának olvasásának következményeiről nem tok. A környezetem egy része elfogadta és semmilyen negatív hatással nincs a kapcsolatunkra, más része nehezményezi. Nem szakítottam meg kapcsolatot a szci miatt. Persze nem jó érzés, ha nem értenek meg… de nem értik meg azt se, hogy mit szeretek a feliratos dán filmeken…:))) Vagy, hogy középiskolában miért növesztettem a hajam egy évig…

TWA:
„sztem nonima nem az, akit keresünk. ő egy autodidakta, aki elolvasta a Dianetikát meg egy kis ezt-azt, de nem hithű szcientológus. így az egyházi fegyelem se vonatkozik rá, márpedig a postban leírt hülyeségeken kívül az volna igazán izgalmas. „

Lehet, hogy nem vok egy archetípus. A „hithű” jelzőt viszont nem tudom értelmezni, erről már korábban írtam. Mindenesetre szcientológusnak tartom magam… az egyház nem tom, hogy annak tart-e. Ha csalódást okoztam, elnézést…:))) Ebből a kommentből egyébként számomra az derül ki, hogy téged nem annyira a szcientológia tanai érdekelnek, hanem inkább az egyházi szervezet működése. Erről sajnos nem tudok túl sok információval szolgálni. Bár tervezem az amin kötetek megvásárlásását, úgyhogy előbb-utóbb lehet, hogy még ebben is kompetens leszek.

Xenu:
Nekem Philip K. Dick.

-j-(vagymi):
„Akik innentől, ellentétben azzal, ahogyan azt a "mi szcientológusunk" állítja, mindent feltétel nélkül elhisznek, amit az orra alá tesznek; nem mazsolázgathatnak, a kritikát pedig tilos meghallgatniuk, különben nem jutnak át a következő szűrésen.
Fogalmi képtelenség tehát, hogy igazi szci-hivő, Tóta-blogot látogasson...”

Pascal:
Remek, örülök, hogy egyetértünk abban, hogy attól még lehet hívő valaki, hogy nem hisz el automatikusan mindent és szó szerint, amit az egyháza kinyilvánít.

Ami a másik témát illeti, a hozzájulások mértékét a szintek előrehaladtával, nos… majd kiderül, ha eljutok odáig…. Mindenesetre alkalmazni fogom azt a szcientológus tételt, hogy az életnek 8 területe van és az optimális megoldás az, mely a legtöbb jót okozza a legtöbb területen (egyén, család, csoport, emberiség, élővilág, fizikai univerzum, legfelsőbb lény). Úgy fogok dönteni, hogy egyik dinamika se szenvedjen kárt. És ez szcientológia. Mérlegelni fogom.

Az óvatosságra vonatkozó tanácsaidat köszönöm és magam is hasonlóan gondolkozom a témáról. Szerencsére sok olyan anyag van, amit simán megvesz az ember, mint egy könyvesboltban… arra az esetre, ha valami, aminek nem szeretném alávetni magam, megakadályozna a hídon való haladásban. Mert az egyház működése és az LRH anyagok tartalma két külön dolog. Mindent lehet helytelenül alkalmazni tudatlanságból vagy akár rossz szándékkal. Ezért ajánlott az eredeti anyagokat tanulmányozni. Lehet, hogy én is írtam olyan dolgokat az eddigi néhány kommentemben, melyek lehet, hogy nem 100%-osan pontosak. És pont ezért nem is szeretnék tartalmi dolgokba belemenni. Ha valakit érdekel, olvassa az eredetit. Visszatérve, eddig is a fenntarthatóságra törekedtem minden területen és a továbbakban se szándékozom feláldozni magam semminek az oltárán.

„Szóval bízz Hubbardban, lehet, hogy igazad van és azért van így mert a finanszírozás így működőképes. De ne légy gondatlanul naív, ne adj esélyt se, hogy kifosszanak.”

Mérlegelni fogom a kockázatokat.:))


-j-(vagymi):
„Nem szimpla rábeszélésről van itt szó, hanem arról, hogy aki nem fizeti ki a következő, méregdrága tanfolyamot, az nem lesz jó szcientológus.”
Ezen túl kell jutni. Kezdetben én is éreztem bűntudatot, hogy nem vok jó szcientológus, de most már simán kezelem. Egyébként azt tapasztaltam, hogy csak akkor tudtak ilyennel „megfogni”, ha ettől függetlenül is úgy éreztem, hogy vaj van a fülem mögött. Mostanában sokkal tisztességesebben és korrektebbül élek – és elmondanám, hogy a szcientológia segített ebben -, és leperegnek ezek a lelki zsarolós dumák. A szcientológia kezeli a szcientológát… jó, mi?:) Ha tudod, hogy tiszta vagy, senki nem tud rávenni olyan dologra, amit te nem szeretnél. Ez a saját tapasztalatom a dologgal kapcsolatban.

„Az e-méterrel, ami a 'hazugságvizsgáló' szcientológus eufemizmusa, pszichikai kényszert alkalmaznak a megvilágosodni akarókon, ergo nincs itt semmiféle szabad döntés.”
Nem tiszta számomra, hogy mit értesz az alatt, h pszichikai kényszer.

„Másrész akit zsarolnak, az nem maga dönt, hanem rákényszerítik egy olyan döntésre, amit magátol sosem hozna meg.”

Én a magam részéről ilyet nem tapasztaltam.

„"klub lenne és meghívásos alapon..."
Az is: csak az mehet, akinek van tízmilliója a mellényzsebében.”

Dollár vagy forint? Ebben azért én látok némi logikát… Azt segítsük, aki tud magán segíteni. Akinek pénze van, nagy valószínűséggel jó képességű. Őket könnyebb még jobban felemelni és cserét is többet tudnak adni. Ha a kukázókkal kezdenék, csődbe menne az egyház, mire felhozzák őket addig, hogy már egyáltalán tudnának adni valamit a segítségért cserébe. A mértéken persze lehet vitatkozni, én most az elvre szerettem volna rávilágítani. Persze, ha abból indulsz ki, hogy a szci üzleti vállalkozás, akkor feleslegesen írtam le ezt a bekezdést… Mindenesetre, az is egy lehetőség, amit leírtam és szerintem eléggé ésszerű is.

„De kérlek, sokkalta több pénzt szednek be, mint amennyi a működésükhöz elengedhetetlenül szükséges. Mire költik ezt az irdatlan nagy pénzt, drágám?!”

Nem láttam az éves beszámolójukat, úgyhogy nem tom. Nekem is soknak tűnik a pénz, ez számomra is furcsaság és egyelőre nem is tudok mit kezdeni a dologgal.

„Úgy miért nem működne, ha Hobbard mind a negyvenmillió szavát kiadnák egy bazi nagy könyvben, melynek a címlapjára azt írnák: Szcientológus Biblia? Mert úgy senki sem hinne el egy betűt sem az egészből egyrészt, másrészt meg nem dőlne a lé?”

Te nekiállnál egy negyvenmillió szót tartalmazó könyvnek? Hol kezdenéd? Egyébként van egy „Research and Discovery” (Kutatás és Felfedezés) elnevezésű sorozat, mely bazinagy kötetekből áll és Hubbard előadásait tartalmazza kronológiai sorrendben. Még kiadás alatt van, de 20 kötetnél már biztosan tartanak, úgyhogy ezekből már elég sok minden kiderül.
Egyébként érdekes, hogy ezt kérdezed, mert ezt kérdeztem én is jó néhány évvel ezelőtt, amikor a dianetika után szerettetem volna megtudni valamit a szcientológiáról. És furcsának is találtam, hogy nincs ilyen könyv. Persze most már látom, hogy egyszerűbb válogatásokkal és az alapokkal kezdeni. Most már érdekel az időrendi fejlődése is a tudásanyagnak, úgyhogy beszereztem néhány R and D kötetet is. De ha először ezt nyomják a kezembe, szerintem hamar elkedvtelenedtem volna, mert nem az első kötet tartalmazza a legtöbb potenciális nyereséget tartalmazó tudást.

„Csak azt mondom, hogy elsősorban üzleti vállalkozás. Ha valakinek segített, annak én csak örülni tudok.”

Oké.

„Közismert pszichológiai jelenség, hogy az ember kevéssé hajlamos rossz döntéseit beismerni, főleg, ha pénzről van szó.”
Ezt a jelenséget ismerem és igyekszem kontrollálni.

„Mindesetre köszönöm a válaszaidat, és kérlek, vigyázz nagyon magadra!”

Köszi. Ha még van kérdés, észrevétel, szívesen válaszolok, amennyire időm engedi. Ha nem, akkor további érdekes, gondolatébresztő vitákat és szép Karácsonyt kívánok Mindenkinek!:))
Tény, hogy alternatíva kíván lenni. Mindkét „tudomány” segíteni próbál az emberek bajain, ebben hasonlatosak. És ebben jelent konkurenciát a szcientológiának a pszichiátria, hogy elszipkázza az „ügyfeleket”.
„drogproblémája van, akkor azt… ha valakinek „lelkibetegsége” van, akkor azt… ha a munkájával van dolga, vagy az anyósával, akkor pedig…”
Ezek minimum pszichoszociális, pszichológiai, olykor pszichiátriai problémák. Ha ezeket „kezelitek”, akkor ilyen gyógyító tevékenységet folytattok. Magadnak mondasz ellent, ne haragudj.
Te is igénybe vetted az egyház szolgáltatásait és fizettél is érte. Nem etikátlan ez, tekintettel arra, mit „művelnek” ezek az urak egy bizonyos mértéken túl?
Nem rontják nálad ezek a dolgok a „vallás” hitelességét? Nálad ezt nem úgy mondják, hogy bort isznak, és vizet prédikálnak?
„kukázókkal kezdenék, csődbe menne…”
Itt igaz, hogy a mértékről szól a kérdés, de első ránézésre nehogy már ne lásd, hogy jóval több pénzt szednek be a hívektől, mint amennyire működésükhöz szükség van… szó nincs itt csődveszélyről. Nézd meg a többi, nem állami csöcsön csüngő egyházat! Megvannak azok úgy is, hogy „ingyen” adják a tudást, nem közvetlenül arusítják, mint piacon a dinnyét, hanem általános támogatást kérnek cserébe, szja-1%-ot például. (Nehogy azt mondd erre, hogy a szcit is lehet szja-1%-al támogatni, tudom azt. De a jövedelem legjava az üzletelésből jön be.)
„furcsaság és egyelőre nem is tudok mit kezdeni…”
Ugyanazt kérdem, mint feljebb: nincs lelkifurdalásod ezek után bármilyen közvetlen vagy közvetett (könyvek vásárlása!) adományban részesíteni egy ilyen szerveződést?! amikor Te sem tudod mire költik el a te pénzedet? Hogy bírod ezt etikailag elviselni?
A hírek szerint arról van itten szó, hogy minél előrébb mész a „fejlődésben” annál, hogy finom legyek, meglepőbb dolgokkal fogod magad szembetalálni. De mivel eddig elégedett voltál az egyház szolgáltatásaival, várakozásod pozitív irányba elfogult, és aligha fogod kellő kritikával szemlélni az újabb, egyre „bonyolultabb” anyagokat. Ha a kezdet kezdetén szembesültél volna ilyen, „felsőbb” anyagokkal, bele sem kezdtél volna az egészbe, gondolván, hogy ugyan, mennyetek már a fenébe ezzel a hülyeséggel… Ezért nem mutatják meg a teljes anyagukat.
Amúgy: nem érzed kissé szerénytelen szövegnek azt, hogy azért nem hoznak nyilvánosságra mindent, mert azt a „fejletlenek” nem érthetik? Nem gyanús ez neked? Én átlátok ezen a szitán. Miért, mi van, ha a kívülállók nem értik a szci „magasabb”, sőt „legtitkosabb” tanait? Az a lényeg, hogy Te, a szcientológus értsed azt, nemde? Mire ez a nagy titkolózás, hm?
Na mindegy, előre meg tudom jósolni a fenti kérdéseimre adandó válaszaidat, úgyhogy, ha gondolod, ne is válaszolj rájuk, ne koczkáztasd ezzel a magánléleted sikerességét, mert ezek itt, a Tóta-bolgban amúgy se érdekelnek senkit, már csak azért sem, mert igazad van abban, hogy ez a blogbejegyzés elsősorban az egyház mocskos dolgairól szól, ami téged nem hat meg egyrészt, másrészt nem is tudsz róla sokat. Ha egyházad nem lenne olyan maffiaszerű szerveződés, nem szapulnánk mi sem itt.
Jah, még egy utolsó kérdés, de poénból írom csak ide: nem érzed úgy, hogy a szcientológia tanai oly nagy hatással vannak életedre, hogy nem vagy a magad ura, hogy nem is a saját életedet éled, hanem valamit, amit rád húztak valami okos emberek? Nem lenne jobb egy szarabb világ élni, de az legalább a tiéd lenne, nem másé?
Ezúton kívánok én is kellemes ünnepeket neked. Csá.
nonima 2006.12.21. 19:39:36

"A szcientológia nálam még így is toronymagasan vezet abban a tekintetben, hogy segít megérteni a világot, az életet, önmagamat."

Mindig ez a misztikus magyarázat következik, hogy a szcientológia segít megérteni önmagadat... A barátaid nem segítenek? A szerelmed nem segít? A világból mit akarsz megérteni, hogy mi végre vagyunk a Földön, vagy végtelen-e az univerzum? Erre évszázadok, évezredek óta sok bölcs ember kereste a választ, de még senkinek sem sikerült megnyugtató módon meg is találnia. Gondolod, hogy egy nebraskai sci-fi írónak sikerült?

"Dollár vagy forint? Ebben azért én látok némi logikát… Azt segítsük, aki tud magán segíteni. Akinek pénze van, nagy valószínűséggel jó képességű. Őket könnyebb még jobban felemelni és cserét is többet tudnak adni. Ha a kukázókkal kezdenék, csődbe menne az egyház, mire felhozzák őket addig, hogy már egyáltalán tudnának adni valamit a segítségért cserébe."

Tudod Te, miről beszélsz? Itt az utcasarkon szokott állni egy A8-as Audi, a gazdája szellemi képességei kb. egy csimpánzzal állnak egy szinten, de rohadt befolyásos és gazdag is. Na persze, hisz gengszter. Ez egy képes lény, ilyen lenne?

A filozófiád a pénzéhes ember filozófiája. Ez nem is probléma, csak akkor szíveskedjetek RÉSZVÉNYTÁRSASÁGI formában folytatni a működést az egyházi helyett. Talán még egyszer a tőzsdén is fogják jegyezni... :)

Egyébként úgy vagy Te alacsony szintű ártatlan érdeklődő a szcientológiában, ahogyan én balek, aki elmegy hozzátok stressz-tesztet mérni. OT-e vagy? :D
Még annyit tennék hozzá, hogy én amióta itt van MO-n a szci, figyelem őket. Isten látja lelkemet, kezdetben előítéletmentesen közeledtem feléjük. A Dianetika könyv elolvasása után még azon is gondolkoztam, hogy kimenjek a Sea Org-ba... egészen addig, amíg el nem töltöttem fél napot _valódi_ szcientológusok között. Akkoriban még nem sejtettem, hogy ennyire férges az alma, de az idióta művigyor, és a mindenhol lógó ocsmány Hubbard poszterek jelezték, hogy itt valami nem kerek. Aztán a bepalizott barátaim hanyatló lelki fejlődését, rabszolgasorba taszítását látva véglegesen megundorodtam ettől az egyháznak hazudott szektától.
Bocs, nem olvastam végig mind a 732 hozzászólást, de azt hiszem, egy aspektusból még nem nagyon kritizáltátok it a szci-ket, pedig fontos. A psczichológusok és a pszichiáterek elleni fanatikus kampányuknak nagyon ocsmány formát adnak: valamilyen Állampolgári Bizottság az Eberi Jogokért, agy hasonló nemű álcivil szervezet nevében nyomulnak. Ezzel a következőket érik el:
- a tájékozatlan átlagember azt hiszi, hogy tényleg egy független civil szervezetről van szó
- lejáratják az összes emberi jogi mozgalmat
- kiszolgáltatott, beteg embereket és hozzátartozóikat riasztják el a gyógyítástól
- (bocs, de) félművelt sajtómunkásoknak köszönhetően óriási nyilvánosságot kapnak pszichiátria-ellene kampányukhoz (én már olvastam a Metro újság második oldalán egykolumnás interjút velük)
Szerintem a működésüknek ezen aspektusa ellen kellene a leghatározottabban fellépni, mert itt okozzák a legtöbb társadalmi kárt a beteg emberek gyógyítástól való eltérítésével és az emberi jogok lejáratásával.

Más: A harmadik világ túlnépesedésének, az ottani tömeges gyermekhalálozásnak valóban összetett okai vannak. Ha csak tíz százalékáért felelős a katolikus egyház (szerintem sokkal többért, de nehéz mérni), akkor is milliószoros tömeggyilkosok. Évente. A sczientológusoktól és a többi szektától csak abban különböznek, hogy korábban kezdték az emberek butítását és lerablását, és finomabbak a módszereik. Egyébként emlékszik valaki tömeges szektás pedofil-botrányra az elmúlt évekből? És szektás elítélt háborús bűnös tömeggyilkosságra-uszítókra? És szektás nácibujtatókra? Nekem biztos elfogult az emlékezetem, hogy ezekről csak egy 2000 (na jó, 1700) éves gyilkos szekta jut erről eszembe, de segítsetek!
"woland"12.21 11:19:30.-mint látom tökéletesen meg tudod különböztetni a fát az árnyékától.Nem kell nékem magyaráznom.Mint írtam mindnek van"sara"-bővende most nem ez volt a téma.
Üdv:mollaris
Egyetértek Jack Bauer tapasztalataival, sajnos nekem is vannak. Az, ahogy a pénzt beszedik, nem érdekel, tegyék ahogy engedik nekik.

Ami piszkosul irritál, hogy kihasználják az ember gyengeségét, kiszolgáltatottságát, és erre külön fedőszervezeteket hoznak létre. Vagyis ha valaki nem figyel, akaratlanul belekerül a látókörükbe (én egy angol tanfolyammal jártam így, szerencsére még fizetés előtt gyanussá vált, majd mikor hazajöttem az interneten kutakodva gyanúm beigazolódott). Na ez nálam már a büntetendő kategória, és innentől már az izléstelen haszonszerzésük is irritáló, függetlenül attól, hogy a sci szerintem nem a pénzre megy, az egy mellékes, inkább a befolyásolásra...

Simán betiltanám társadalomellenes tevékenységükért.
Nemdenem az English Success volt az a nyelviskola? Nagy szerencséd, h nem fizettél nekik.
Nonima,

Egyrészt én személy szerint örülök, hogy nem hátrálsz meg ennyi negatív hullámtól, másrészt remélem még benézel ide, és válaszolsz egy hosszút még az ünnepek előtt. Mert addig jól elvoltunk itt, egymással mi nemszcientológusok, de igazán érdekessé attól a ponttól vált, amikor benéztél.

A fentieket leírva, most én is a negatív hullámokhoz adok, mindjárt kettőt. Az egyik a lelki nyomásgyakorlásról, a másik az üzleti tisztességről fog szólni.

Azt írod, "mérlegelni fogom a kockázatokat". Meg azt is, hogy "nem tiszta számomra, hogy mit értesz az alatt, hogy pszichikai kényszer". Hadd adjak én definíciót a lelki nyomásgyakorlásra, kényszerre: olyan szándékos akciók, amelyek arra irányulnak, hogy ne tudd tiszta fejjel dönteni, mérlegelni a kockázatokat.

"Aki nem fizeti ki a következő tanfolyamot, az nem lesz jó szcientológus." Ugye kezdetben te is éreztél bűntudatot, hogy nem vagy jó szcientológus. Azt is írtad, hogy most már kezeled. A "nem vagy jó" alapfogás a lelki nyomásgyakorlásban. Mondhatni az egyik legprimitívebb, legszakállasabb technika. Leírták ezt már máshol, az üzleti tárgyalástechnikában. És bár eleinte volt bűntudatod (a lelki nyomásgyakorlás sikerült), végül rájöttél a helyes kezelésre: fel kell ismerni, nevén kell nevezni. Elég, ha magadban annyit mondasz: ismerem, ez a "nem vagy jó" volt. Vagy: ismerem, ez az "idővel szorítás" volt. Vagy ez a "kifárasztás".

Ha a döntés határán vagy: "befizessem a pénzt vagy ne", enyhén a "ne" felé billen a mérleg, akkor egy icipici lelki nyomás, és másik félnek kedvezően döntesz. Ha habozol megvenni pl. egy autót, egy enyhe bepróbálkozás egy - nemlétező - másik vevő említésével pont elég. Használtautókereskedők teli vannak iyen kis trükkökkel. Ha meg már döntöttél egy ilyen kétes helyzetben, utólag a mellette szóló érveket látod, ezért nehéz észrevenni, hogy tulképp. egy kis lelki nyomás is bejátszott.

Rengeteg ilyen technika van, a fentiek pedig a primitívek, vannak sokkal kifinomultabbak is. És mi van ha (az ördög nem alszik, tartsd ugye szárazon stb..) ők ezeket tudatosan alkalmazzák. Pl. az OT1, stb. szintű anyagokban ilyeneket is tanulnak? Nem fogod mindegyiket felismerni, sikerülni fog nekik a félelmedire építve (félelemlistád ismert, ugye !!) olyan adományokra is rávenni, amit tiszta fejjel nem akartál volna.

Ha mindenképp kitartasz a hited mellett, mert más oldalról sokat jelent neked, annyit esetleg tegyél meg, hogy az üzleti tárgyalástechnikából is olvasol valamit. A "Getting past NO" és a "Getting to YES" pl. két, szerintem eléggé alapszintű de ugyanakkor igényes és nagyon praktikus könyv.

Így legalább, ha komolyan mérlegelni akarod a kockázatokat, legalább több ismerettel felvértezve teheted meg.

De ha úgy írtad, hogy "mérlegelni akarod a kockázatokat", hogy közben azt gondoltad: huhogj csak de tudok én vigyázni magamra... nos ilyen emberre én ismerek jópár technikát, talán nem nagyképűség tőlem ha azt mondom, hogy aki így gondolkozik le tudnám fosztani minden további nélkül.

A másik témáról az üzleti korrektségről később, muszáj dolgoznom is.
Jah, még egy kérdés!
Te magad is tudod, hiszen elismered, beszélsz is róla, hogy mennyi pszichológiai és anyagi kockázat rejlik a szcientológiában a követőkre nézve.
Ha mindezt tudod, miért játszol hát a tűzzel? Nem lenne nyugisabb elfogadni ezt a világot úgy ahogy van, és nem vállalni értelmetlen és nagyon veszélyes kockázatokat? Megéri ez neked?!
Jobb félni, mint megijedni!
"Terapeuta"14:55:34.-",inkább a befolysolásra"->HATALOMRA.
sebesen1: igen, a Budapest TV-n is volt egy műsor, ami a pszichiáterek tevékenyéségről szólt, és kik voltak a meghívott vendégek? Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért két jeles képviselője és Dr. Lenkei "mindenhezértek" Gábor. A műsorvezető egy szőke picsa volt, aki csak ismételgette az elhangzottakat, a betelefonálók meg fura módon mind 60-70 közti mammerek voltak, akiknek mind rendkívül rossz élményeik voltak a pszichiátriai kezelésekkel kapcsolatban. Talán a Budapest TV-nek nemcsak a Gyülihez van köze, hanem a szcientológusokhoz is?
BP TV-hez nincs köze a gyülinek. Elég nekik az ATV.
Ó, valóban, akkor tévedtem. href.hu/x/230e
Igen, asszem az volt, talán az Oktogonnál. Nagyon hasznos lenne egy listában begyűjteni ezeket a fedőcégeket (átolvastam a témát, akadt egypár meglepő).

Takezó: a két csoportot lehet, hogy nem nehéz keverni, de alapvetően ég és föld a kettő.
Terapeuta: a Budapest TV és az ATV ég és föld?;)

Amúgy a www.drogmentes.hu/ is az övék, és itt első blikkre semmi olyasmit nem láttam, ami egyértelműen utalt volna rájuk.
Takezó, pedig már a legelső kiemelt, kérdőjeles mondat ott virít az összes dianetika és $zcientológia vagy a hozzájuk kapcsolható szervezetek kiadványain.

"Szeretne Ön egy elmebaj, bűnözés és háború nélküli világban élni?"

Egyébként Lafayette Ronald Hubbard háborús hős, katonai érdemérmeit ereklyeként őrzi a zettyáz.

Vajon hány ember halálát okozta a világháborúban közvetlenül vagy akár közvetve?
fawlty: azt ugyan nem tudom, de az biztos, hogy az egyház által bemutatott "bizonyítékok" hamisak... például van nekik valami DD214-es papírjuk, ami állításuk szerint a haditengerészet által kiállított összesítés a már visszavonult Hubbard eredményeiről - az általuk bemutatott papírt egy nem létező parancsnok írta alá, és számos nem létező kitüntetés is szerepel rajta...
Lehet, hogy az ifjabbik Hubbard nagyon utálta, de csak gyűlöletből senki nem nyilatkozna olyat, hogy ő csak el elrontott abortusz miatt jöhetett a világra, és hogy 6 éves korában látta apját, amint anyján egy kabátakasztóval végez el terhességmegszakítást.

Egy teljes mértékben hitelét vesztett ember tanításait pedig csupán azért, mert "úgy érzem, segít" követni?
Egyébként itt a '83-as ifj. L. R. Hubbarddel készített interjú:
href.hu/x/232j , ha valakit érdekel
Engem az szórakoztat, hogy Lafayette helyett mindig csak L.-t írnak, mantraszerűen. Mi a bajuk vele? :D
Hogy-hogy miért, wazze? :D

Mert az eredeti neve Elron Elray, ebben a galaxisban mindenki csak így ismeri.

www.ronsorg.nl/history/history2.htm


Boldog Karácsonyt nekünk, wogoknak és
Kellemes R6 Implant-emlékezést minden $zcientológusnak!


Nagyon jó téma, nagyon jó felvezetés, alapos kitárgyalás, élvezetes hozzászólások, DE mielőtt teljesen befejeződne ez a téma: egy dolog nekem nyitva maradt: most akkor Molnár Lajos miniszternek van köze az sci-hez (ahogy jóval korábban valaki - Paranormális Béla(?) - felvetette), vagy nincs? Tud erről valaki valamit? Nagyon nem mindegy, közgazdászként és sok cikket olvasva - véleményt hallva az egészségügy ideális terepe lehet a pénzkiszedésnek az államtól (azaz tőlünk), így nem mindegy, mi a motivációja Molnár Lajosnak...
Félek, h. az itt nem fog kiderülni.
Egy dolgot viszont tudni kell:
Annyira, de annyira nagyon akarják a hatalmat, h majd beleszakadnak. Kidolgozott módszertani utasítások szerint állnak rá az aktuális vezetőkre.
Szinte természetes, h. ha valaki fejes, akkor sündörög körötte egy-két szci, az irodájában akadhat példány a "Mi a szcientológia" c. vaskos, pazar képeskönyvből, stb. Ha ilyesmire alapoz az informátor, az még nem jelent semmit.

Államhatalmi szinten sokkal aljasabb és sokkal okosabb emberek űzik a kis játékaikat. Pl. a szcik orbitálisan beégtek már a parlamentben a sosemlétezett vatikáni szakértőjükkel, Urbano Alonso Galannal.
Valamirevaló politikus nem járatja le magát velük.
(Persze nem t'om, M. L. mennyire valamirevaló.)
www.apeh.hu/szervezet/uvegzseb/060915_kegyh.html?query=szcient

Kimutatás a 2005. évi Szja 1 %-ának adózói rendelkezéséröl az egyházak és a kiemelt költségvetési elöirányzatok számára a felajánlott összeg szerint csökkenö sorrendben (2006. december 31-i állapot)
2007.01.10

Sor-szám 25
Techn. szám 0114
Név MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
Felajánlott összeg (Ft) 4 154 000
Felajánlók száma (Fö) 880
Én egy idézetet fűznék hozzá kedvenc zenekarom egyik szövegéből: "Fuck L Ron Hubbard and Fuck all his clones."
szo
Nekem az utolsó ítélet jut eszembe erről a Xenu zagyvaságról, amit így fogalmaztam meg poénosan:


Felhomályosítlak titeket feleim, hogy lássatok szömtükkel:-)

Ezek a keresztények fura egy gyilkos fajta, mert a hitük lényege a utolsó ítélet, akkor jönne el Zeusz egyik fattya Jézus állítóllag gyilkolászni, akinek nincs egy útja a népével és a pártjával, amit ők valamiért egyháznak neveznek.

Tehát az a linyeg, hogy aki nem nyalt be ennek a butaság képviselőinek csontig és nem tejelte a pinzét a papoknak, azt kinyirják. Tehát tele lesz Jézus által kinyirt hullákkal a föld szerintük. Aki meg eleget nyalt, az elviszik egy nyálgyüjtő táborba, ahol még többet nyalhat.

Szerencsére nem kel félni a gyilkos Jézus visszajöttének ijedtén, vagy bármilyen fajtájától, mert a bibliai Istent, aki ugyebár apja, meg fia is önmagának három az egyben, meg egyharmadilag Karakutty a teremtője nyugdijazta és minden hatáskörét megvonta.
azért vannak még hülye emberek ebben a Zországban, ld. egyik találkozásomat egy szcientológus nővel egy győri aluljáróban:
bukovics.blogter.hu/?post_id=162102
Jó napot(már akinek jó lehet).
Én egy 16 éves lány vagyok aki szeretné a Világot jobbá tenni,minnél több emberen segíteni.Tudom min megy keresztül édesanyám mert a mi családunkba is beférközött ez a "fosrakás".Anyu huga 15 éve tagja ennek az egyháznak nevezett vminek és ugy látszik ez már igy is marad.160 cm és 45 kiló(kb) és vitaminokon él.lényeg az hogy amiota az eszem tudom azota anyu probálja a hugát kiráncigálni ebböl az egészböl,ami(azt hiszem nem kell mondanom,hogy)lehetetlen.Elég nehéz dolgokon megyünk keresztül, mert borzasztó látni ahogy tönkre megy a keresztanyám, ahogy emberek(talán)százezereit teszik szegénnyé,boldogtalanná.A múltat eltörlik,mindent(legyen az jo vagy rossz)barátok,ismerösök,család,mindent letagadnak.anyut nem szereti,az édesanyját még probálja beráncigálni(nem kell mondanom hogy engem is).De csak akkor ugrott a majom a vízbe amikor nemrég egy ismerösünk a kezünkbe nyomott egy ujságot ahol a 100 legbefolyásosabb emberböl az 1. 50 neve szerepelt köztük az én keresztanyámé is.Erről ennyit.Ha egy kicsit befolyásosabb ember lennék azt hiszem bátran tenném fel az életem hogy ezeket az embereket kíűzzem ebből a szerencsétlen világból(vagy legalább a mi kis országunkból).Köszönöm annak aki végigolvasta és megprobál együtt érezni velem.Réka
Arpad! Jo a post!

Egy megjegyzes: szerintem szerencses lenne nem osszekeverni Szuz Maria szeplotelen fogantatasat a szuznemzessel. Ez utobbi ugyanis szaporodasbiologiai fogalom, vallasi targyu szovegben sutan hat. Bovebben lasd pl. a leveltetvek szaporodasat.
Fúj, fasiszta Tótawé! :->
Kedves Tóta W. Árpád...:))

Sajnos amit Őn itt állit a szcientológia egyházról: IGAZ!!!


Olyannyira, hogy közel 45 éves barátságom ment ez miatt tönkre...:::)))
...mert nem letten Körön belüli....:)))

Ugyan is ők igy hivják azokat akik nem lesznek az egyházuk tagjai....: körön kivüliek...:)))
Arról hogy az egyház mit mennyiért ad-árul,konkrét adataim vannak,
...a saját tagjainak könyveket kell olvasni...és,
salátát enni...(egészséges életmod gyanánt)
...igy : minden elolvasott oldalért
vagy megevett dekáért kapnak pont számot...vagy megtapsolják egymást!!!!!
- a saját szememmel Láttam!!!-leestem a székröl!!!
( most ne tegyem ide a listát,hogy miért? mennyi pontjár...::))..jó..., )

de mikor összegyült a megfelelö mennyiségü pontszám,beváltható bármire ,értek ez alatt:könyv vásárlást,a saját tankönyvekböl-tanfolyamot-bármit amit az egyház árul...:)))...és pénzé tehet...:))
pl.: bagatell példaként: van egy méregtelenitő programjuk: felügyeli egy személy....aki kapcsolatot tart a programot végzővel,
....de szedni és vásárolni kell egy csomo vitamin készitményt,
szaunába járni ...és lehetőség szerint a megadott partnerhez,mert arra hivatkozik az egyház hogy Ez a partner a megbizható...Ök ellenörizték...:))

A program ugy hajthato végre ha 3 honap munkanélküli szabit veszünk ki,....mivel
megadott idöben megadott km.-t kell futni....szaunázni...és alvási idöbetartása...majd...ujra futás...stb....tehát meloba járni nincs idő...:)))

Ha valaki tag,kb: 150 ezer a program ára!!!!
ezért végzik a felügyelést!!!!
és adják a technologiát!!!
.... + a vitaninok,és a szauna tarifák még rá, természetessen....ugy 300-500 ezerig áll meg a progi.....deha!! Körön Kivüli Valaki..akkor ennél az árnál kezdödik!!!
350 ezertöl indul a árlista....:)))

és minimum egy hónapig kell csinálni mert az egyház állitása szerint akkor hatásos,
(1 éven belül 3 hónap,felosztva vagy egybe mindegy )
különben ha az elöirásait nem tartja be valaki,nem vállal felelösséget az eredményért az egyház....:)))
Természetessen szerzödés irással kezdünk...és abban ezek tüzetessen bele van foglalva...:))

..és ez csak egy progi...:))

Sajnos,tényleg igaz,hogy gyerekeket,ingyen dolgoztatnak...még itt Budapesten is a központba....és a szüleiknek ez teljessen természetes

...mivel igy dolgozzák le a gyerekek a tanfolyamok dijját,amit a szülök nem fizetnek ki, addig mig az egyházból kinem akarnak lépni ...:)))

olyannira dolgoztatják öket, hogy a gyerekek ha vasárnap bemennek az irodába iratot rendezni,beválthatják a pontszámot tanfolyamra!!!!....:))

Siófokon van iskolájuk már....és sorba akarják kivenni a gyerekeket a 8 álltalánosból,és oda átirtani...mert ott nem rontják el őket a hülyeségek tanitásával a tanárok...:)))-vallják!!!

Szinte az eszme Magyarországi indulása ota nézem végig egy család tönkremenetelét,a Kánaánból a csöd szélén állnak,a kiskastélyból a putriba tartanak,

....mert az egyik felnőtt nem egyezett bele az egyházi kötelékbe ..ezért a másik szülö elkergette otthonról...szinte kimarta a házból a viselkedésével....:))

mert nem lehetett vele együtt élni,mivel nem volt hajlandó az egyházi elvek szerint gondolkodni.....

Olyan zárt közösséget alkotnak,hogy még ügyvédhez,sem mennek civilhez,csak aki a körön belül van ahhoz...és bárhol bármi inziltus-sértés éri öket...8-n rohannak szembe szállni az ellenséggel
....mivel köti öket a Titoktartási fogadalmuk...
AzEtikára hivatkoznak állandóan...

Elsö tanfolyamuk között az:
-Etika és állapotok- tanfolyam áll....
ahol "rendbeteszik az adott személy etikáját"...mondván hogy csak Etikailag tiszta ember képes mindent megoldani-megszerezmi....:)))

Ehhez képest a gyerekkori barátomat azota miota egyháztag lett,folyamatos hazugságokon kapom,egyfeszt mellé beszél,és szemrebbenés nélkül!!!

...letagadja a szemembe amit elötte 5 percel csinált 4 ember jelenlétébe!!!!
Ez élö példa volt!!!

Letagadta a mondatát és senki nem merte neki vissza mondani mi az igazság....5 percen belül játszodott le a jelenet...4 ember elöttt!!!!

Azt az egyet nem értem miért nem teszünk már valamit ellenük?....
Miért nem talál megannyi irás a célba?...
Most lett öngyilkos valaki pont az egyház miatt ..igaz Amerikába...:))

Ja?.és bármit árul az egyház a felvett Pénz! ADOMÁNY!!!..tehát nincs utánna adó fizetve...:)))

Még valami....:)))
Pár, Választási ciklussal ez elött,konkrét felszolalás volt hogy befogják záratni a 100 évnél fiatalabb egyházakat....!!!...
Mentek tüntetni Francia országba...:)))
A határrol vissza deportálták öket és kitiltottak mindenki...))
Ugy viselkedtek!!!

Na az akkori választásokon az esélyes befutó...ez a kijelentése után egyenest lefelé ment...:)))

Ugy elvesztette választást mint a huzat...:))
Akkor én személy szerint fellettem kérve a barátom részéröl...hogy a másikra szavazzak,mert Körlevél jött az egyházi központok között hogy lekell irni az esélyest...mert befogja Öket is záratni...


Ezt a saját 2 fülemmel hallottam,és mondta nekem a barátom,igaz a teraszon,sörözés közben és 4szemközt...

2 hét mulva mikor gratuláltam hogy - Megnyertétek!..kiröhögött és közölte...
-Miröl beszélek?...Ő nem mondott Nekem Ilyet!!!....:)))

Hát,nagyon röviden ennyit szerettem volna tudatni Veled-Veletek...:))

Lehet rágalmakat irni a szavaimra,meglehet hazudtol Engem,de mindez még attól Igaz...:))

És megnézzük mekkora lesz a levelem után a felháborodás...:))
és a tiltakozás: - " én nem vagyok SZ.egyháztag csak...."-

az összes ilyen jellegü hozzá szolás a tagjaikat rejtei...csak még annyi sincs a pucájukba hogy befogják a szájukat...:))..és bevallják...:))

És még nem beszéltem a 12 éves Gyereklány vagy fiú (ritkább eset) auditál 40-50 éves meglett koru embereket,nagymamákat...mondván a Gyerek lány-fiú már AUDITŐR!!!!!
....mert összegyüjtötte ( az-az tett annyit az egyházért!!! ) a megfelelö pontott

"Házimunkával"...hogy elvégezheti a tanfolyamot....:)))..és mivel minden gyerek zseni náluk...mert már CLEAR!!!!..igy nem számit a kora ez csak ennek a 'mocskos világnak a szükséges csökevénye hogy nézik a életkort!!!!


Ök az ÖRÖK KORT Számitják!!!
Ránéznek a gyerekre,és látják!!!
ÖREG THETHÁN!!!!:::JOGAVAN!!!...ehez-ehezz-ehezz---
Na,abba is hagynám levelem irásást mert még olyanokat is leirok amik erre az oldalra nem valok,mert nagyon mocskos és tré-gátlástalan viselkedés modok.

Egyáltalán semmitöl nem tartják vissza magukat...minden az Övéké lehet...és meg is szerzik...nem számit

Sógor-Koma-Jóbarát-Sógornő-Komaasszony-Jóbarátné----
A feleségemhez nyiltan közelitett a Barátom....egy Ünnepi bulin,...ott álltam a háta mögött,
...számtalanszor utasitotta a feleségemet mit csináljon,
..hozza ide-vigyeoda....fözze meg....


Na, ennyi tényleg elég, ezért szakitottam meg vele a kapcsolatot

...szegény nejem ha meghallotta a nevét sikitott....nem akart találkozni vele...inkább világgá ment elölle...sokszor...:))

Turkálta a haját...szoval,na,minden az Övéké...:)))..azt hiszik...:))

És nem irtam még a tizen éves gyerek lányokrol akiket visznek amerikába tanfolyam néven...hogy akkora Agyak, hogy ott végezhetik el Angolul!!!!

...melyik magyar 10-12 éves
gyerek tud annyit angolul,hogy egy Kemény pszihologiai Tananyagot megértsem?....

Ja?...még valamit...:
aki nem hiszi el a levelemet,elösször olvasson bele a nagy Pszihologusok irásaiba...ugymint :

"Az egyéni trauma - Freud!... kezdetben a traumát külső hatásnak tulajdonította, a neurotikusok analízisében előforduló szexuális traumákat valóságos szüloi ..."

vagy : Jung...: "Carl Gustav Jung személyiségelmélete;
...Carl Rogers személyiségelmélete .... Ezt a folyamatot segíti elő a Jung-féle pszichoterápia. ..."

Ezekböl - ból ollozták össze anno1952-ben a Szichentolőgia tanait!!!...

csak nem kell hozzá orvosi diploma...és igy megtanulhatja a legalsóbbréteg is...és persze a tudatlanságukbol kifolyolag irányithatová válnak...eszközzé mások kezében....:)))

ezért támadási központja az egyháznak a Pszichoterápiás Egyesülettek bármelyike ...mert együdül Ök tudnák bebizonyitani hogy Mekkora Csalás áldozatai lettek azok a személyek akik taggá
válltak az egyházban.......:))....:))


Bárki, aki kételkedik abban,hogy az igazat irtam le Ez ügyben,: az keressen egy egyháztagot,és kérdezze meg?...
- mi a vallásuk alapja....mire alapozzák a hitüket....?
Válasz: Az Emberi elmére!!!!
Gratulálok!!! Stabil hit alap!!!
Vagy:
Nem tudrá válaszolni és bedurran ,kiabál és szitkozodik,rágalmaz...:))
Legalább is mikor én kérdeztem a barátomat, dobálással és csapkodással-sértödéssel reagált....:)))

Hát,megköszönném hogy volt Türelmed végig olvasni ezt a rengeteg sort...
sajnos nem tudtam rövidebbre fogni,igy is csak válogatott-igazság információt nyujtottam,arrol,amiröl lehet irni nyilvánossan,...:))
a többi nem tür nyomda festéket...

tehát köszönöm a türelmét mindenkinek.
.
Viszont ha rágalmazni támadna kedved...:))
mert nem hiszed el amit ide irtam,több okkbol ne tedd!

1. Ha Tag vagy:... akkor tudod hogy igaz amit itt leirtam,tehát ETIKA és ÁLLAPOTOK kurzus?...Hmmm??:...megbuktat máshol az "ember eredendően jó és igaz "-lényed!!....:)))...buntetni fogod magad!!!

2.Ha nem vagy tag?....akkor?...miért?...akarnál egy álltalad ismeretlen világot hazugság árán pártolni....:)))

3. Ugy is visszajövök és válaszolok rá...tehát rágalmazás kizárva.....:)))
azt mindenki tud....:)))

Szivélyes Üdvözletem küldöm mindazoknak akik érintettek és azoknak Föleg akik nem érintettek ebben a témába,meguszták eddig...Velem együtt...:))
B.
Sziasztok!
Bevallom őszintén, most akadtam erre a blogra és képtelen vagyok végigolvasni az összes hozzászólást. Ezért, ha esetleg valakit-valamit ismételnék, előre bocsi.Ritkán szoktam fórumokra írogatni,csak akkor, ha nem bírom megállni. ez is olyan.
Az ellenzők táborába tartozom és támogatnék néhány olyan lépést, ami némileg akadályozná e csuda-szervezet hatékonyságát.DE: nem elég és nem hatékony a köpködés. azzal senkinek nem segítünk, csak arra jó, hogy kieresszük a gőzt. konkrét sztorik kellenek, minél több.(egyetlen hatékony fegyver itt is a tájékoztatás, szerintem)Talán külön blog, web miegymás kellene, ahova azok írnának minél többen, akik belülről látták és megúszták, és felvállalják,vagy közvetve de mégis közelről érintettek.Konkrét adatok, képek, riportok, bármi, ami használható. Szívesen vennék olyan "listát" (nem szeretem ezt a szót)ami arról szól, konkrétan kik (személyek), illetve mely cégek, vállalkozások vesznek részt ebben a "szövetkezetben" de nem csak a nagy, országos cégekre, alapítványokra, politikára gondolok. Gondolok arra pl. hogy településekre egyebekre lebontva... itt a kis közvetlen környezetemben, ha elmegyek valahová munkavállalóként, vagy épp beíratkozom egy nyelviskolába... jó lenne tudnom, kik érdekeltek az adott cégben.Spec úgy tudom, hogy lakóhelyemen a LightHouse nyelviskola is scien-es... pedig a tanmódszer ott is rendkívül jó, abban semmi kivetnivaló nincs.Tudom, amíg egyházként vannak bejegyezve, addig személyiségi jogot meg miegyebet sértek azzal, ha valakit a vallásáról nyilatkoztatok, tudják ezek, mitől nem döglik meg a légy ill. a szervezet. Jó lenne azt is kitalálni, ha még eddig ki nem találták valahol, hogyan lehetne segíteni azoknak,akik benn vannak még de már kifelé tendálnak, hogyan lehetne megvédeni őket az attrocitásoktól. Ebben talán azok tudnának segíteni, akik ezt megtapasztalták...na erre kéne létrehozni alapítványt: eltűnt rokon megkeresése, hazahozása, megvédése a többitől főleg,ha konkrétan tudjuk, h. szcien van a dologban, bár azt is tudjuk, vannak más hasonló szervezetek is, ez a része mindegy. Messzire mentem? Lehet.Tudom, sok akadálya van ezeknek a kezdeményezéseknek. Ezzel együtt azt gondolom, akkor lehet valamire jutni velük szemben, ha nem direkt támadják őket, hanem indirekte, ahogyan ők is teszik a terjeszkedéssel, miegyébbel. Minden rendszernek és szervezetnek vannak gyenge pontjai és sokszor bejön a saját módszerrel való operálás.rájuk is igaz kell legyen, hogy a terjeszkedés közepette bomlik a belső stabilitás... tudjátok...:))
...Aztán mégvalami: tudjuk,hogy emberek milyen okból és milyen módon csatlakoznak és lépnek a totális kiszolgáltatottság áhítatába.Ezeket nem akarnám fejtegetni.Ezen nem tudunk sokat változtatni,mert az emberek életét nem tudjuk "megváltani" -arra ők, a szciennek esküdtek fel :((( -tudjuk azt is, hogy pl. a munkanélküliség meg az alacsony bér meg meg a "pavem et circenses" mind közgazdaságilag bebizonyított szükségszerűség és valakinek mindig érdekében áll fenntartani, mert a birkanépet (elnézést, ha valakit sértettem)a kényszerűség, tudatlanság tereli a karámokba. Az ilyen karámokba is. Vagy lelki, vagy anyagi, vagy a kettő együtt és a lelki alatt nem csak a "traumákat" értem.Az is lehet kényszer, ha valaki meg akarja váltani a világot, vagy betegesen vágyik a tapsra./Tom Cru-nak nem hiszem, hogy anyagi gondjai lettek volna...Nem vagyok a pszichiátere,de vannak sejtéseim a jól kihasználható emberi indíttatásairól mellessleg szerintem Ő egyszerűen jól jött a szervezetnek és valszi nagy segítséget+ "megfelelő ráhatást" kapott a szervezetben, hogy olyan pozíciót érjen el, ahol most van...Mert így nagyon hasznos tud ám lenni./
Én nagyon féltem a mai fiatal generációt.Értékválságban tévelyegnek,a baj az, hogy mi felnőttek is,jó példát csak hellyel-közzel tudunk nekik mutatni, utat meg végképp nem, ha mutatnánk, úgyse fogadnák el,mert annyira azért öntudatosak :) Azt hiszem, gondolkodni kellene őket tanítani, hogy különbséget tudjanak tenni a dolgok között, kommunikálni, beszélgetni kellene velük sokat, hogy értsék is a világot valamennyire, ne csak éljék,és nagyon szeretni őket.Megmutatni nekik, hogy egy éremnek nem két oldala van, hanem annyi, ahány szereplője van a történetnek,azért, hogy jobban figyeljenek. Tudjanak olvasni a sorok között is, felfogják a reklámok valódi üzenetét és ne nyalják be azonnal a csúsztatásokat...Elszálltam nagyon? Igen. Gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoztam évekig, ráadásul a családomban is volt már ilyen jellegú játszma (igaz egy másik egyházzal kapcsolatosan)ilyen módon érintett vagyok és ráadásnak idealista. Egyet tudok: ha valamit ellenzel, ha valakit direkte próbálsz megvédeni valamitől addig, amíg ő nem látja a veszélyt, addig a veszélyforrás olyan, mint a mágnes. Ezért szeretnék látni-olvasni minél több személyes történetet és konkrétumot a témában. Ha van már valahol ilyen fórum, vagy itt lemaradtam valamiről, szóljatok! a rémálomos cikket és itt a seaorgos történetet olvastam. Idealista üdvözletem mindenkinek, akinek türelme volt végigolvasni a szövegelésemet! :)
Ahogy itt kivettem a sorokból, erős viták zajlanak.Sokat lehet problémázni a vallási, egyházi, történelmi párhuzamokon...Én inkább megkérdezném azoktól, akik még idevetődnek (úgy látom, elég régi előttem az utsó hsz), hogy számít-e az MOST, hogy régen mi volt az egyház szerepe, milyen eszközei meg dogmái voltak, ebből mi van ma és mi köze a szcintológiához...? Csak akkor, ha azért elemezgetjük a kérdést, hogy megoldásokat, válaszokat kapjunk a szcien-körüli problémákra. Ha a vitából leszűrünk valmit és felhasználjuk, mint információt, eszközt, stb. én nem akarok senkit kioktatni, én ötleteket várnék arra vonatkozóan, hogy lehet beavatkozni... olyankor, amikor úgy tűnik, nem lehet, nem érdemes... satöbbi. Ezt a drogos ellnkampányt jó ötletnek tartom.én vidéken vagyok, helyben nem hallottam ilyen kezdeményezésekről....
Ráadásnak nem a szcien az egyetlen ilyen mostmár kimondom: mocsadék szervezet.
Másik: Tudjátok, én azon is elgondolkodtam hogy ha más oldalról nézzük, némelyek a szervezetben biztos, hogy tiszteletet érdemelnek -hogy jó vagy rossz előjellel, az más tészta- de képzeljétek csak el, mi mindent kell végigcsinálnia valakinek, aki valamirevaló pozícióig eljut! Szerintem én ki se bírnám.
A birkaságban való kitartás is energia, még ha miszerintünk nem jó irányban hat is...Szerintük az a jó irány.Ők minket akarnak "megmenteni" vagy "felemelni" hogy a világon mindenki CLEAR legyen csak az a baj, hogy erős anyagi-hatalmi indíttatásból. Clear lehetsz, ha kifizetted az árát anygilag-lelkileg-erkölcsileg, na és ha elég erős vagy hozzá, merugye bizonyos szint fölött a birkaság nem elegendő... ott jönnek a komoly áldozatok, amiket be kell vállalni. Amúgy meg hulljon a férgese,Darwin bácsi nem volt azért hülyegyerek, mert dolgozó hangyákra is szükség van, ugyan hogy lehetne nélkülük fenntartani az egész kócerájt. Megjegyzem, akik eljutnak egy jó kis pozícióba, azokat nem illik birkának nevezni, mert jóadag élelmesség kell hozzá, hogy a körön belül talpon maradj és előre juss.Sőt, jobb, ha a civil társadalomban, a munkahelyeden is hasznos és befolyásos helyre törekszel. minden relatív.
Először is ezer köszönet Tóta W. Árpádnak, amiért létrehozta ezt a blogot. Sok ilyenre lenne szükség. Lehet sírni azon, hogy nem elég jók a törvények, és egyháznak adhatja el magát egy profitorientált gazdasági szervezet, hogy a hivatalos szervek nehezen találnak fogást ezen a szci társaságon és még sorolhatnám. De amíg nincs jobb, addig mindent elkövetni azért, hogy legalább lassabban terjedjen, ez nagyon jó hozzáállás.

Pedagógus vagyok, és azt kell, hogy mondjam, hogy a gyerekeinkben sem szülőként sem pedagógusként nem tesszük le a megfelelő alapokat ahhoz, hogy meg tudjuk előzni a katasztrófát, hogy egy ilyen társaság embereket szippantson be. Sokszor azért, mert a szülőnek és a pedagógusnak sincsen stabil értékrendje, világos meggyőződése az őt körülvevő világról.

Még mielőtt bárki félreértené, nem az a cél, hogy már óvodás korban katekizmust sulykoljunk az emberekbe. De annyi felesleges dolgot tanítunk az iskolákban (leendő állattenyésztőknek egészrész-függvényt) és semmit sem az emberi viselkedésről, a gyermeknevelésről. Ha valaki nem érti, hogy miként lesz egy ember apránként egy agymosás lelkes alanya, olvassa el Aronsontól A társas lény című örökbecsűt. Van néhány kötelező olvasmány az iskolában, amelynél ez a mű sokkal hasznosabb lenne.

Szerintem az a baj, hogy álfilozófiák sokasága vesz minket körül, és hibásak az alapok.

Ezen a fórumon sokan vonnak párhuzamot a katolikus és a szcientológus egyház között, szerintem teljesen jogosan. A Biblia ugyan nyilvános és mindenki számára anyanyelvén hozzáférhető, de tudjuk, hogy ez a kizárólag a reformációnak köszönhető. És tanítanak olyan dolgokat, amelyeknek az alapjait én nem találtam meg a Bibliában. Szóval betilthatjuk a 100 évnél fiatalabb egyházakat, de ilyen már volt a történelemben, szakszóval ellenreformációnak hívják.

Engem bánt, hogy egyenlőségjelet tesz valaki a vallás és a hit közé, hogy összekeverik a kereszténységet az őt képviselő bármelyik egyházzal. Ezért nem találják meg sokan Istent, mert azt gondolják, hogy onnantól el kell majd dobnom a józan eszemet és HINNI, pedáloznom kell az üdvösségemért, és szükségem van egy fekete maxiszoknyás fickóra, ha tudni akarom, hogyan kell élni. Szerintem a katolikusok több embert tartanak távol Istentől, mint az összes szekta együttvéve.

Belépni csak üres térbe lehet. Szcientológiát csak oda lehet elültetni, ahol nincs semmi. Ahol nincs szilárd meggyőződés arra a kérdésre, hogy miért születtünk meg, miért élünk, miért kell meghalnunk, és mi következik utána. Ahol nincs egy korrekt képem arról, hogy ki vagyok, mik a céljaim és mire van szükségem ahhoz, hogy kiteljesedjek. Ahol nincs egy egészséges önértékelés, ezért másoktól várom, hogy megmondják rólam a frankót.

A nick-nevemből gondolom látszik, hogy hol találtam meg a választ erre. Szerintem az egyetlen igaz választ. Ez az alap, amivel összehasonlíthatok mindent, amit elém tálalnak.

Nem azért írom le, hogy bárki kövesse. De a modern ember tudatosan vagy tudat alatt tisztában van vele, hogy a tudományos tények elfogadásához legalább akkora hit kell, mint ahhoz, hogy elfogadjam Jézus feltámadását. Mert az utóbbira legalább vannak tanúk. Lehet Jézust gyilkosnak nevezni, de akkor javaslom, hogy zárd össze a gyerekedet egy órácskára egy pedofillal, aztán engedd ki, nézz a szemébe, és mondd meg neki, hogy a bűn nem létezik.

Ha nincs szilárd meggyőződésed, akkor jöhet a tudományba vetett bizalom (annak ellenére, hogy 10-20-50 évenként ellenkezőjére változtatják az álláspontjukat), jöhet a keleti misztikum (ha a feng shuinak a negyede igaz lenne, legalább húsz boldog párkapcsolatban élő multimilliomos lenne a baráti körömben) és van tere a szcientológiának, ami egy tudományos-fantasztikus jelmezbe öltöztetett, még csak tisztességesen ki sem dolgozott álfilozófia, ahol egy űrlény az isten és Hubbard az ő prófétája.

Ha Tóta W. Árpád csak egy embert is megmentett attól, hogy ebbe az elmebetegségbe belekeveredjen, már sokat tett az emberiségért. Még egyszer köszönet és hála érte.

Nekem volt egy jó barátom akit magába olvasztott ez a fantasztikus eszme és talán már clear is. Én nyitot ember vagyok, hát meghallgattam amit mondott és mivel nyitott ember vagyok arra is sikerült rávennie, hogy auditálódjunk. Persze nem ingyen, 80e pénz volt sok éve...(igen hülye vagyok :)). Viszont megbeszéltük, hogy amennyiben nem sikerül ez a jópofa auditálás akkor természetesen visszakapom a pénzemet. Auditálgattunk, kérdezősködött, válaszolgattam aztán mikot 200. alkalommal kérdezte ugyanazt felálltam és kiröhögtem, hogy hagyjuk ezt pajti. Így azután a sikertelen auditálást követően vártam a pénzemet és ennek a várakozásnak azóta sincs vége :) jó is hogy elolvastam a cikket, megkérdem tőle nem akarja-e megadni a pénzemet :)

azt javaslom, hogy akár a fentiek miatt is tartsa magát távol a társaságtól, nekem a tapasztalaton kívül nem adott semmi értékelhetőt :) ezért meg elég sok 80K :)
SZiasztok, ha valakit érdekelne

(ingyen) az OT1-OT8 anyaga, azokan a link:
(torrent):

thepiratebay.org/torrent/4100797/Scientology_OT_levels

Lehet, hogy ennek nem egy "egyszerű kis" kommentnek kéne lennie, de ha anafeb is hozzájárul, és ha legális:$
akkor egy új bejegyzés is lehetne belőle, ha nem legális (nem tudom) akkor
bocs :D
bár lehet hogy én vagyok lemaradva, és mindenkinek már megvan :S
De inkább kétszer legyen ez fent, mint egyszersem.
Szóval aki jókat akar nevetni, és nem fél, hogy tüdőgyulladást kap, mert ezt elolvassa, annak halyrá:)
Jah, és seedeljétek majd légyszi.
Megspóroltatok több mint 20 millió HUF -tot, ja de persze ez esetfüggő, szal több,de persze ez csal OT8 .. amikor OT15 is létezik… szóval számolgassatok csak :D
köszi
üdv. (kalman12345@citromail.hu)
SZiasztok, ha valakit érdekelne

(ingyen) az OT1-OT8 anyaga, azokan a link:
(torrent):

thepiratebay.org/torrent/4100797/Scientology_OT_levels

Lehet, hogy ennek nem egy "egyszerű kis" kommentnek kéne lennie, de ha anafeb is hozzájárul, és ha legális:$
akkor egy új bejegyzés is lehetne belőle, ha nem legális (nem tudom) akkor
bocs :D
bár lehet hogy én vagyok lemaradva, és mindenkinek már megvan :S
De inkább kétszer legyen ez fent, mint egyszersem.
Szóval aki jókat akar nevetni, és nem fél, hogy tüdőgyulladást kap, mert ezt elolvassa, annak halyrá:)
Jah, és seedeljétek majd légyszi.
Megspóroltatok több mint 20 millió HUF -tot, ja de persze ez esetfüggő, szal több,de persze ez csal OT8 .. amikor OT15 is létezik... szóval számolgassatok csak :D
köszi
üdv.
@kalman: Hello!
Ez szper!Sokat halottam,az "istenitett" OT szintekröl,eszmeletlenül kiväncsi vagyok rä!Tudatlan vagyok az ilyen letöltesekkel kapcsolatban,Magyarul is letölthetö?En sem adnek milliokat ponyvaregenyert.
Köszi elöre is a välaszod?
Üdv: Lantra
Thanks. I had overlooked that box above the www.2011pandoracharms.com/ quickfix list. I'm going to give it a try.
süti beállítások módosítása