W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Szavazz ránk, loptunk!

2006.12.14. 17:13 Tóta W. Árpád

A gyűlölet és a megvetés jogos, a csodálkozás viszont nem, amikor a közérdek a vastag pénztárcák előtt földig pucsítva, koszos kis kurvaként testesül meg a magyar pártokban. Például eladnak ezt-azt pályáztatás nélkül, áron alul, sonderangebot, vegye-vigye. Most épp a Kopaszi-gátat.

Vagy véletlenül rendre a legdrágább ajánlat nyer, ha járművet vásárolunk.

A választások után egy-két hétig szórványosan téma volt a pártfinanszírozás, aztán leverte a toplistáról az adóemelés, az elkúrás, meg az új választás. A szabályozás érintetlen: országgyűlési választás után minden párt előreküld valami ágyútölteléket - szekeresimrét, ilyesmit -, aki gyöngyöző homlokkal belemondja a kamerába: 385,99 millió forintot költöttünk kampányra. Közben szabad szemmel is látható milliárdok - én 6-7 milliárdos nagyságrendről hallottam a két nagynál, informálisan - virítanak az utcán, óriásplakát formájában. Akár ráírhatnák mindegyikre, mint a cigarettára: lopott pénzből agitálunk, szavazz ránk. És ez a demokráciánk alapja. Az, hogy minden pozícióba kerülő párt a saját kasszának sarcol meg minden egyes beszerzést, aztán elkölti hazugsággyárra, végül pedig még erről is hazudik. Akkora élethazugságban rohad az ország, hogy az absztrakt formájában, anyagi vonzatok nélkül is agyonnyomná. Erkölcsi válság, itt? Ugyan. Nem bug az, feature. Kedves párttagok és szimpatizánsok! Nem kéne egyszer-egyszer a saját pártház előtt is vonulni meg ordibálni egyet?


Címkék: mszp fidesz szdsz mdf reform korrupció

305 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7122531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őszintén: mire számítasz ebben az országban? Ha valaki lop, és átlépi a Kritikus Nagyságrendet, akkor a legkeményebb büntetés az, hogy megéneklik a ker. TV-k, majd egy hét múlva felvetődik, hogy esetleg távoznia kell a posztjáról talán. Közben meg mondjuk egy vagyonelkobzás után kéne börtönben rohadnia 700 évig. Amíg a potenciális lopók ezt a fajta biztonságot látják, addig miért ne tennék? Erkölcsök? Hehe.
Pfuj, demagóg vagyok.
de kéne...
vagy elküldeni mindenkit a francba, és új kísérletet kellene kezdeni a delfinekkel
Ezt mindenki tudta eddig is.

Nem akarom hatvanezredjére is Antall Józsefet idézni az "országos fosztogatási hullámról, vagy mit neveznek ma forradalomnak".

Nincs mit tenni. Ebben a rendszerben legalábbis.
tistedur: időnként bennem is felmerül, hogy az emberiségre ráférne egy hardreset...
Eggyel tovább vinném a dolgot. Kezdjük kicsiben. Vegyünk jegyet a buszon, fizessük be az adót, vállaljuk a feljelentést és ne fizessük le a rendőrt, álljunk sorba és ne pofátlankodjunk a protekciónkat lobogtatva, utasitsuk vissza a hálapénzt, ne ajánljuk fel a hálapénzt, nem utolsó sorban pedig, lógás helyett dolgozzunk napi 8 órát. Valamint hagyjuk abba a legtehetségesebb csalók istenitését saját barátaink és üzletfeleink körében. Akkor, de csakis akkor, meglesz a morális alapunk arra, hogy számonkérjük azokat, akik nagyban művelik ugyanezt. Amit tesznek, pofátlan szemétség, de aki kicsiben adót csal, az nagyban hagyná, hogy megvesztegessék, csak most épp nem jut hozzá. Tyúk-tojás kicsit a probléma, de azt javaslom: kezdjük mi. Térjünk jó útra, aztán viszont kegyetlenül (és szervezetten) követeljük ugyanezt a hatalmon lévőktől.
Fasza. De ezeket választjuk újra négyévente, úgyhogy megérdemeljük. Szavaztunk volna a fehér kockára.
És ki az aki még szokott szavazni? Mert én nem az tuti. Na jó tudom, a legtöbben tényleg beveszik a váalsztási dumát akármelyik oldalról...
indítani kell egy "fehér kockát a szavazólapra" mozgalmat...
Ha már ilyen rutinosan szavaz az MDF a kormánypártokkal, egyszer már ők is kérhetnének valamit.
Ibolya asszony, várjuk a Tiszta Kezek Hivatalát!
murcos!

Egyszer egy iráni pasi áradozott Európáról, hogy ott lenne jó élni, mert a nők bikiniben mászkálnak a strandon. Aztán valaki szólt neki, hogy igen, de akkor a te feleséged, meg lányod is. Jaaa, az ki van zárva!
"közérdek (...) koszos kis kurvaként testesül meg a magyar pártokban"

A felháborodás jogos, de attól még nem kéne a nőket gyalázni...
Bár az analógia jogos: itt is a fogyasztó, a kliens a hibás. Magyarán mi, a választópolgárok, akik még nem rúgtuk seggbe ezt a politikai elitet.
de mit várunk egy olyan országban, ahol közpénzt lopni nem is olyan nagy bűn - még a köztársasági elnök szerint sem : (
Tényleg, Mr. Sólyom ilyenkor vajon miért nem emeli fel a szavát?
Dühítő ez a képmutatás.
Az MSZP és a Fidesz legalább nem kampányolt korrupcióellenes harccal, az SZDSZ is elrakta egy ideje Lop-Stop táblát. De miről is szólt az MDF kampánya?
Vajon megkapják a 30 százalékukat?
ismét egy cikk, ami arról szól hogy a magyar politikai elit mennyire szar, esetleg arról, hogy ezért mindenki hibás kicsit, mert ez az elit visz mindent 16 éve...ha jön egy Bokros, akkor mindenki sír.
Remélem jól értelmeztem az elmondottakat.
Igen az lenne a legjobb, ha az összes pártház elé mennének tünteni a hazugságtól megrendült derék honfiak...
de ezeknek tökmindegy, nem erről szól ez a kurva ország
Murcos!

Maximál egyetértek!
Ha a társadalomban az lesz az elfogadott, hogy nem ügyeskedünk, és pláne nem tekintjük ügyesnek az ügyeskedőt, akkor lesz remény a politikában is. Addig meg marad ugyanez.
Javaslat: emeljük háromszorosára a pártok támogatását, majd rögzítsük, hogy médiafelületet, nyomdát, bármit csak listaáron vásárolhassanak, mennyiségi rabbatt nélkül. Mindent vásárolniuk kell, nem állíthatnak elő semmit saját maguk. Imígyen kiszámolható (nem pedig megtippelhető), hogy mennyit költöttek legalább a kampányra.

Ja, és a pénz a Fehér Kocka Pártnak is járna:)
Szélsőséges, de nem lesöprendő vélemény. Őszintén szólva minden párt besározta már itt magát: pl. a Fidesznek is volt már ügy. Most ők reklamálnak egy nem túl transzparens ügy kapcsán.

Fontos megemlíteni azonban, hogy a döntés, hogy Leisztingeré lesz a terület, gyakorlatilag már megszületett kb. két éve, amikor a XI. kerületi önkormányzat közös céget alapított Leisztingerrel a terület hasznosítására. Akkor ezt az akkori Fideszes képviselők részvételével dőlt el. Köztük volt az is, aki a megelőző ciklusban a kerület polgármestere volt (másik történet, hogy őt konkrétan azóta kirakták a pártból mert méltatta Molnár Gyulát, a jelenlegi polgármestert). Akkor pedig nem lehetett szívhezszóló hangokat, esetleg vészkürtöt arról az oldalról sem hallani.

Most így, közös tulajdonként nem nagyon lehetett már megpályáztatni. A kérdés elvileg korábban már eldőlt. Persze ebben a felfokozott helyzetben muszáj minden apró morzsát megragadni a másik fél büntetőjogi felelősségének kiemelésére "és a büntetőjogi számonkérés nem marad el amint meglesz az alkalom"... (rögtön a köv. válaszás után Feri és a többi komcsi végre a sittre, gyengébbek kedvéért).

Szóval itt és most, ebben a konkrét esetben ez harsonázás is lehet.

De nem kell ehhez Kopaszi-Gát (west-balkán, kinek mond ez valamit) elég a plakátok és a televízióhirdetések számát nézni - maximálisan igaz, a pártfinanszírozás ellenőrzését át kell állítani semmiresejó önbevallásról rendes és tisztességes kontrollra.
A legszebb ebben a sok fan. Mer azokat szeressem. A fityesz-fan meg a maszop-fan meg az ilyen fan meg az olyan fan.

Akik a mellüket verve bizonygatják, hogy a mieink azok nem is loptak, de ha loptak is akkor egy iciripicirit, és akkor is tulajdonképpen csak azért tették, hogy mert a másikok azok ellopták volna, meg hogy eddig ők loptak, most mi lopunk; a végén meg a dzsilidzsóker, az.

Hogy de azok sokkal többet.

Jah, és drága blondie.

Szerinte minden nő kurva? Mer ha nem az, akkor a kurvák emlegetése nem a nők gyalázása.

Sőt, ebben a kontextusban szerintem még a kurváké sem, azok rendesebbek, mint tolvaj pártjaink, csak így érthetőbb sokaknak, vagy mi szösz.
Leisztinger úr vagy 10 éve műveli hasonló stílusban az üzletet, és még mindig van, aki szóba áll vele. Szép jövő áll előtte, ismerve ezt az országot.
Hova lett 1000 milliárd forint az államkasszából, miért nem számol el vele a kormány? Miért nem követeljük, hogy igenis számoljon el? Tegnap volt egy riport a Hír tévében elég későn, egy szociológus (nem tudom biztosan) hölgy nagyon értelmesen elmagyarázta, hogy a megválasztott politikai tisztségviselők mindegyike szolga, bennünket, a plebset szolgál, mert ezért választottuk meg őket és mert demokráciában élünk. Ha meg nem tetszik, amit csinálnak, egyszerűen el kell zavarni őket: élőláncokkal és mindenféle tiltakozással. Kell a Sportkórház? Védjük meg! Valahogy így beszélt, elgondolkodtatott.

Miért? Miért hagyjuk, hogy a fejünkre szarjanak? (ide most kellett a trágár szó) Miért hagyjuk, hogy az orrunk előtt kiárusítsák az országunkat? Miért hagyjuk, hogy kórházak telekspekulációknak essenek áldozatául? És miért hagyjuk, az összes többi disznóságot?

Nincs válasz.

Egyébként pedig nagyon sok a becsületes ember, aki nem csal adót. Alkalmazottak, rengetegen. És vannak, akik alapból nem csalnak. Vállalkozók között is.
„Leisztinger úr vagy 10 éve műveli hasonló stílusban az üzletet, és még mindig van, aki szóba áll vele.”

Gondolkodom, ez most naív vagy álnaív kérdés.

Ha böcsületesen, tejjel és mézzel folyó üvegzsbek közbeiktatása nélkül csinálja, akkor ugye.

Ha meg eredeti tőkefelhalmoz, akkor naná, hogy pláne, nem kell félteni az embereket, nem utálják a zsebbemanit azok senkitől, pecunia non olet.

Meg különben is, most feleztek pár orvosnak, akik efféle kis izék hatására hogy, hogy nem a mi kis kedvenc betegpiszkosítónkra terheltek némi gyárilag fizetősnek számító ezmegazt. Mer a tébéhiány ebből is van ám, és fingunk nincs, mekkora százaléka.

Hát akkor?
Swen !
Mindenki csal adót, csak az nem akinek nincs rá lehetősége.
Tikus, Leisztinger konkrétan fizikusként végzett, és úgy kezte az üzletet, hogy megvásárolta azoltól a kárpótlási jegyeket napi árfolyamon, akik nem hittek abban, hogy valaha is kapni fognak ezért valamit. És aztán mondjuk a 15ezer forintért vett jegyért kapott 30ezernyi részvényt mondjuk a Zwackból vagy a Richterből. És azok a részvények töretlenül továbbemelkedtek kb. öt éven keresztül. Így lett meg neki az első miliárd. Aztán meg, jó sakkozóként, azt játszotta, hogy jókor, jó helyen töbszörös áttéttel szerzett meghatározó tulajdonrészt egy vállalatban - és ha megvolt neki a meghatározó többség, kiszedte a cégből amit lehetett.

Szóval ha arra utaltál volna, hogy először volt neki pártkapcsolata és abból jött neki a pénz, hát nem, a pénze már megvolt mikor "MSZPközelivé" vált. Részben filantróp indíttatásból.

Persze egyik nagyvállalkozó sem a tisztesség szobra, ha valaki azt mondja előfordulhatott vesztegetés én nem mondok ellent. Mégis a leggazdagabbak között ő az, aki nem pártvonalon stb., hanem alapvetően úgy szerezte a pénzét, ahogy én, te, vagy bárki megtehette volna. Már ha lettünk volna nagykorúak :)

Nem védeni akarom, de kicsit unfair kép amit festettél.
Ez a pártbiznisz külön iparággá vált. Állami pénzből túl sokan élnek túl jól. Ahogy Fletó is említette a XXI. század legjelentősebb hatású beszédében. :-D "A felső tízezer állami pénzből teremti újra önmagát, EZ a botrány." Gondolom önmagáról is beszélt.


Kopaszgátról meg Leisztengerről jut eszembe!

Fradipálya értékesítés?! Az még cifra lesz.(Na persze szétlopták az egyesületet is! Mint a pártbizniszben aki az elmúlt 16 évben közel állt a tűzhöz az számlázott be és vitte ki a pénzt.)
Oszkár, nem tudom. Ha igazad van, akkor az adótörvényekkel van a baj. És azokat is csak tűrjük, mint a birkák. Meg elhisszük, hogy megszorítások kellenek mert a kormány alaposan elszúrt valamit, amit velünk fizettet meg.

És a többi kérdésemre a válasz? Tudom, naív buta libának tűnök, de tényleg nincsenek válaszok. Itt vezetik le az emberek a feszültségeket? Kiírják magukból a comment.comon? Miért nem teszünk valamit, ha tisztán látjuk, hogy hülyére vesznek bennünket?
ááá, hogy a faszba fordulhatna itt elő vesztegetés, de komolyan? a korményzati negyed is csak azért alakul rohamtempóban, hogy nekünk spóróljanak, ha már megszorítások vannak, nem is a trigránitnak meg a többinek lapátolják a pénzt, azok meg szépen vissza egy részét, egy mocskos átbaszás részesei vagyunk, már elnézést, semmi közünk a történésekhez, mert nem rólunk szól, hanem arról a párszáz(?) ámokfutó hulladékról, akik az ország vezetőiként nem tudnak nagyobbat gondolni a sajáét meg a haverok zsebénél, mi meg tehetetlenül nézzük, ahogy a pofánkba ásítanak. bármit fel lehetne hozni, itt minden erről szól, semmi másról. kár bármi más motivációt keresni, még uniós szinten is feltűnt, hogy errefelé mostanában túlságosan pofátlanul és bagytételben rámolják ki az államot, csak senki nem tehet senkit, a háttérben meg a jobboldal a baloldallal együtt röhög rajtunk, a pénzt számolgatva, osztozkodva. mocsok egy világ.
swen!
ha lenne reálisan választható/vállalható alternatíva akkor talán nem csak itt irogatnánk...
Pascal, lehet, hogy azért más a kép, amit én látok, mert nem az emlegetett úr hivatalos életrajzából ismerem, hanem gyógyszerészként szenvedő alanya voltam és vagyok annak az "ügyességnek" (a szó legrosszabb értelmében), amivel ő és baráti köre szert tett több megyei gyógyszertári központra. 500millió forint már 1996-ban is kevés volt egy megye összes állami gyógyszertáráért, gyógyszerraktáráért épületekkel, felszereléssel, miegymással. Összehasonlításként akkoriban 1 azaz egy darab jobb budapesti gyógyszertárat 100millió forintért privatizáltak. Ahhoz, hogy valaki ilyen ügyes legyen, nem elég pár kárpótlási jegy.
ez a tema jo, es murcos hozzaszolasa telitalalat, de oncelu anyazasba visz csak. El kene kezdeni neveket irni, megnevezni a csalokat, sikkasztokat, lefizetoket, bortont kerni rajuk, kulonben ezzel az altalanos kesergessel csak misztifikaljuk az ugyet. De annyira gyavak vagyunk, hogy a bunozok nevet sem merjuk leirni.
swen, ugye benne van a cikkben, hogy a "saját párt előtt is vonulni". Abban, hogy hírtévénézők mennek az MSZP ellen nincs újdonság/hírérték.

Még egy adalék: konkrétan két-három évvel ezelőtt úgy nézett ki, hogy a ppp konstrukcióban (vállalkozói kockázattal megvalósított és működtetett létesítmények) állami kiadásai másképp számolhatóak, nem kell a kiadásoldalra most bekönyvelni. Ami már akkor nagyon jól jött nekünk, az államháztartás hiánya miatt.

Azóta tisztább és szigorúbb lett az EU szabályozás, a ppp konstrukció már erre nem jó. De ezért gondolta mindenki akkor, beleértve az ellenzéket is, hogy a közös vállalat ill. a terület apportja jó ötlet. Most meg persze nem volt már mit tenni el kellett adni Leisztingernek a fennmaradó részt is(úgy tudom, hogy Leisztinger kvázi "nyugdíjba ment" - 39 éves talán - ezért sem áll meg a kapzsi harácsoló gaz vádja talán itten annyira).

Nem akarok én senkit védeni, mégegyszer, csak a általános fújfújkorruptpolitikusok / fújfújfújjjkorruptvállalkozók szinthez hátteret adni.

És a pártfinanszírozás, költés ellenőrzését át kell alakítani, szigorítani kell, nem vitás.
És a polgári engedetlenség? Egyszerűen NEM csináljuk meg, amit akarnak. Nem fizetjük ki a számláinkat. Vagy mittudomén, csak csinálnánk már valamit.
Tikus,

„500millió forint már 1996-ban is kevés volt egy megye összes állami gyógyszertáráért, gyógyszerraktáráért épületekkel, felszereléssel, miegymással. Összehasonlításként akkoriban 1 azaz egy darab jobb budapesti gyógyszertárat 100millió forintért privatizáltak.”

Azé ez nem ilyen eccerű ... Bépén nem csoda, ha egy patika olyan drága ... nagy tételben meg minden olcsóbb ... ismerni kellene a nagyságrendeket, anélkül én nem mondanék semmit.
menyunk mencsuk meg a baratainkat(mszp) lea loposokkal(jobbbososok)tutntetest befejezni!
A Magyar1 elfogult, a Hír tévé is. A kettőből próbálok valamit kihámozni magamnak. És elég tárgyilagosnak tűnik a Heti Válasz, azt olvasom. De alaposan meg vagyok kavarodva időnként, ez tény.
A korrupciót nehéz lefülelni, szinte lehetetlen, mivel pont az a két ember együttes beismerő vallomása bizonyíthatná akik részt vesznek benne. Nem fog menni még olyan megrendezett színjátékkal sem, mint amilyennel Szabadit akarták csőbehúzni.

Megelőzésre elég jó módszer lenne a nyílt közbeszerzés, de valahogy mindíg megkerülik azt. Ezügyben is a kiskapukat kellene bezárni, de az meg nem éppen a törvényhozók legfőbb vágya, érdeke.
Jóvan BO,SELECTA ... most jól megmondtad ... az első beírásomban pont erre gondoltam ...
Látom én ma kissebsségi véleménybe szorulok. És nem leszek népszerű. De ma utoljára, hadd kerjelek meg titeket, hogy a cikk ezen részét is elolvassátok:

"Kedves párttagok és szimpatizánsok! Nem kéne egyszer-egyszer a saját pártház előtt is vonulni meg ordibálni egyet?"

Ne kelljen az ősdi szálka/gerenda példázatot behivatkoznom, ezekután.
A nagybetűs Korrupció ősforrása és megtestesítője a korruptságával definiálható szocialista rendszert koordináló párt jogutódja, az MSZP; akiknek a rendszerváltás csak a lopás módszerváltását jelentette.
A többi pártra kihatott egyrészt az MSZP mentalitása, másrészt, hogy felvehessék vele a versenyt, kénytelenek voltak minimum felzárkózni hozzá - korrupcióban.
Nem Szabadi volt, elítélték, a többi stimmel.
Sztem nemsokára megjönnek az okosok, akik elmondják majd nekünk szép kerek mondatokban, hogy a bérlet az bíza olcsóbb. Ezt írja a közgáz tankönyve.. De sztem kár is ebbe belemenni. A kurva az kurva. Azaz mindegy hogy fityesz vagy maszop lopott-e "többet" miközben a strabagdemokraták jól megkérdezték Ibolykát, hogy a nagyvállalkozások átutalták-e már a zsetont.. Általánosítok? Persze. Közhelyes vagy sem, mind ellopja a magáét.

És mindez miért is? Kérem szépen azért, mert a pártok nem kapnak elég pénzt (nem merik megszavazni maguknak). Mit tettek érte? Német mintára létrehozték a kis alapítványaikat, amelyek, plusszba a korrupció felett, kenik nekik az évi 800 millió forintot, míg a két kisebb pártnál természetesen méreteiknél fogva ennél kevesebbet.

Így bejön a képbe egy Strabag, vagy bejön mondjuk egy Siemens(?).

És hogy kell-e sztrájkolni menni a pártszékházak elé? Mehetnénk.. De minek? Fityesz a Maszopra mutogat, és fordítva, azzal a felkiáltással hogy: "Ők azok".

Így marad az, amit pl én is csinálok. Becsületes vagyok. De mit érek vele? Sajnos semmit. Bár ha mindenki az lenne, előbb-utóbb "társadalmi száműzetést" jelentene ha valaki nem így tesz. Lassú út, de sajnos ez az egyedüli járható változat.

Vagy Pinochet..
Szabadi Béla esetében a sikkasztás és a magánokirat hamisítás vádpontokban felmentő ítéletet hozott a bíró. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egykori politikai államtitkára ellen 1,9 millárd forintos hűtlen kezelés volt a vád. A két vádirat szerint külföldi útjai során például kísérőivel a drágább első osztályon utazott a repülőn komfortfokozat helyett, továbbá utasított több, a minisztérium tulajdonában lévő céget, hogy kössenek például reklámszerződéseket az FTC-vel, valamint kössenek fiktív megbízási szerződéseket.
Tiko, az mondjhatja magáról hogy becsületes, aki tiszta erővel követeli a mosógépszerelőtől a nyugtát, akkor is ha úgy drágább. Nem tom te ilyen vagy e, de én még hasonlóval nem találkoztam.
Oszkar, Ilyen vagyok. És te?
Erre gondoltam: „[n]em fog menni még olyan megrendezett színjátékkal sem, mint amilyennel Szabadit akarták csőbehúzni.”

Ez nekem a 20 „dokuméntomos”, lehallgatós eset lehet csak (jellemző, a név már kikopott), a Fradi und Szabadi esetben semmiféle „színjáték” nem volt.
swen!
a polgári engedetlenség szép,jó és sok esetben hasznos...de mi a cél?!
ezért írtam az alternatíva hiányáról
Előbb nevezném ezt a 10(na jó, 8) millió bűnöző országának. Aki teheti, az csal. Hiába vártok jobb politikai elitre. Kedvenc Ibolyánk minisztersége alatt is ment a korrupció, úgyhogy az "új jobboldal" elmehet a picsába az egész lefizetett bandával együtt(lásd: kampánypénzek). Meg amúgyis: "a korrupció az, amiből téged kihagynak".
Tiko, én vagyok a mosógépszerelő :)

Mavo,
Szabadinál volt a kocsiban otthagyott dokumentumos lehallgatós megrendezett akció, mert útban volt valakinek. Azügyben felmentették , oszt kerestek valami mást amiért azért mégis megszorongathatják.
Oszkar,

Te mindig becsületesen adsz nyugtát? Elhiszem. De akkor majd elsinkofálja a cég ahol dolgozol. És akkor megint ott tartunk, hogy a kígyó a farkába harapott.
Tistedur, mi lehetne a cél? Valódi demokrácia. Jó, tudom, utópisztikus gondolataim vannak, nem lehet változás, mert az országunkat valószínűleg dróton rángatják a nagy pénzmogulok, tök mindegy, melyik párt van hatalmon. De ez az út az emberiség pusztulásához vezet.
swen, ha nem is vezet az emberiség pusztulásához, de új berendezkedéshez mindenképpen.
És az mi lesz, Tiko?
mavo, vitathatod, de 500M NAGYON kevés érte. Ez csak egy üzlete ennek az ügyesnek, amibe egy kicsit jobban belelátok. Van neki sok másik, amibe talán más lát bele, de nem hiszem, hogy máskor másként csinálná. A Kopaszi-gát sem azért kellett neki, mert túl sok a pénze, és rá akar fizetni, meg nem is azért, mert ingatlanfejlesztésben utazik, és része a normál működésének. Ez az ember olyan, mint Michael Douglas, mint tőzsdecápa. Vesz-elad, minden mást leszar. A kapitalizmus vámszedője, a szabadpiac vadhajtása, stb. stb. Ez a fajta tevékenység nagyon káros a társadalomra, mert a) nem termel értéket b) inaktívvá teszi az erőforrásokat c) rossz modellt közvetít d) csak.
swen, hogy mi? a kiteljesült kapitalizmus:) És ami a pénzt illeti mint fogalmat, nos nem valami demokratikus:P Ugyan el nem pusztulunk, de majd a Ford Mondeós rabszolgát felváltja egy Microsoft telepen lakó, Microsoft alkalmazott, aki a Microsoft által utalt pénzen Microsoft Big Mac-et vásárol:) Kis túlzással:) NoMore Kína.. Azt csak az együgyüek hiszik:)
swen!
az utópiával az a baj,hogy megvalósíthatatlan..de legalább jó elképzelni...
én csak egy szimpla, élhető demokráciát szeretnék..
mondjuk a mostani párteliteket-valamint rokonaikat,barátaikat és üzletfeleiket-egyszerűen eltiltanám a politika gyakorlásától..
oszt induljunk tiszta lappal--de én is utopisztikusan gondolkodom néha
tistedur, már említettem Pinochet nevét:))))
Tiko!
aha ..a gibson-féle szép,új világ
Vagy az Aldous Huxley féle szép, új világ..

Én is csak egy élhető világot szeretnék...mindenkinek legyen munkája és normális fizetése. És inkább egészségünk legyen, mint ennyi kórház..na mind1.
tistedur,

nézd el nekem, de nem tudom ki az, vagy mi az a gibson-féle új világ. de ettől még a világképemen nem sokat változtat, az hogy esetleg vki más is leírta már:) nézzétek el nekem ezt a hiányosságomat:P
"a mostani párteliteket egyszerűen eltiltanám a politika gyakorlásától.."

erről a jobbikos cikk kapcsán értekeztünk. sajnos nincs második vonal, illetve az újak, fiatalok, frissek akkora sötét hülyék, hogy nem lehet rájuk bízni egy utcát se. a politika egy szakma, pénzügyminisztériumot nem lehet annyival vezetni, hogy tiszták vagyunk és magyarok. ezeket kell rászorítani a tisztességre, de ezt csak a saját bázisuk érheti el.
TWÁ

Rászoríthatod őket, de ettől még nem lesz utánpótlás..
sztem költsenek ahogy akarnak de közpénre legyen limit és a többi támogatás adomány szponzor stb pedig - mint usában- is legyen nyilvános egy listán online.
ooo,

"sztem költsenek ahogy akarnak de közpénre legyen limit"

ez egy kicsit paradox nem?
Tiko!
pinochet és az élhető demokrácia nálam kizárja egymást...
william gibson a cyberpunk atyja...a regényei nagyon jók...szerintem:)
tistedur,

"pinochet és az élhető demokrácia nálam kizárja egymást..."

nálam is. de néha mégsem:P
Tóta!
akkor sorsoljuk ki a következő parlament tagjait...sokkal rosszabbul avval se járnánk...

a saját bázis-tisztelet a kivételnek-túlságosan is elnéző a saját kutyájának a kölykével...
pedig ezek a MI kutyánk kölykei egytől-egyig
A gátat én vettem meg, a vádat, miszerint túl olcsón kaptam meg, kivizsgáltuk az eladóval közösen. Azt találtuk hogy semmiféle jogsértés nem történt. Az ügyet ezzel lezártnak tekintem. :-)
Ja, és most kezdem a tárgyalásokat a Csepel-sziget északi csücskében található terület megvásárlására. Voltam ott a nyáron sárkányt eregetni. Rengeteg ott a földieper.
A gibson féle az nem annyira szép, viszont féligmeddig abban élünk.

A Huxley féle viszont nekem kifejezetten tetszik. Én jobban belegondoltam és igazából az egy pozitív utópia. És a regényből is az jött le számomra hogy annak aki mégsem lenne maradéktalanul boldog is van választás, és a végén pont oda küldik "büntetésből" a főhőst ahol végre igazán jól érezheti magát.


Azt vettem észre viszont, hogy az ország nagy megosztottsága kezd megszűnni. Lassan tényleg volt fidesz drukkerek borulnak hajdan lekles mszp-s aktivisták nyakába hogy hát barátom ezek itt mind kibasztak velünk.
Ebben az országban mindíg is fognak umbuldázni, adótmegkerülni, népet hülyíteni, kicsi és felsőszinten, mert ezer éven át rá volt a magyar kényszerítve, hogy kiskaput találjon, hogy kibújjon a törvény alól, mert erre volt kényszerítve. Egyszerűen a vérünkben van, nem csodálkoznék ha lassan megtalálnák az ezt okozó gént.
Ezt a magatartást a demokráciánk kezdeti éveiben tökéletesen nyomon lehetett követni, a legtehetségesebbek szinte automatikus kiválasztódással Leisztingerek, Orbánok, Gyurcsányok lettek. Mai napság legfőbb gondunk, hogy ezeket a békákat ránövesztettük a fejünkre és marha nehéz leszedni őket onnan. Talán a civilszerveződések erősödése segíthetne bajainkon, de ahhoz, hogy érdemi kontrollt élvezzenek, ahhoz elengedhetetlen egy kétkamarás parlament megléte. Amíg ez nem lesz, addíg sajna még sokáig brekegnek a fejünk felett.
Jogos, de tegyük hozzá, hogy ez a finanszírozási cucc még idősebb demokráciákban (USA, UK) is gond. Ott is minden párt feszt azon van, hogy kijátszza a szabályokat... Tiltsuk be a kampányt és nem lesz gond (dehogynem, akkor jönnek majd a hírnek álcázott újság cikkek...).
Pártelitváltás? Második vonal?

Lófaszt.

Diktatúra
Tiko, féléreérthető voltam, úgy értem h közpénzre legyen a limit de azon felül és összesen teljesen mindegy mennyit forditanak tizemeletes gigaarcképekre vagy lufikra.
Ebben az országban mindíg is fognak umbuldázni, adótmegkerülni, népet hülyíteni, kicsi és felsőszinten, mert ezer éven át rá volt a magyar kényszerítve, hogy kiskaput találjon, hogy kibújjon a törvény alól, mert erre volt kényszerítve. Egyszerűen a vérünkben van, nem csodálkoznék ha lassan megtalálnák az ezt okozó gént.
Ezt a magatartást a demokráciánk kezdeti éveiben tökéletesen nyomon lehetett követni, a legtehetségesebbek szinte automatikus kiválasztódással Leisztingerek, Orbánok, Gyurcsányok lettek. Mai napság legfőbb gondunk, hogy ezeket a békákat ránövesztettük a fejünkre és marha nehéz leszedni őket onnan. Talán a civilszerveződések erősödése segíthetne bajainkon, de ahhoz, hogy érdemi kontrollt élvezzenek, ahhoz elengedhetetlen egy kétkamarás parlament megléte. Amíg ez nem lesz, addíg sajna még sokáig brekegnek a fejünk felett.
tiko, félreérthetöen irtam, a közpénzre legyen limit ami azon felül van arra ne.
Ebben az országban mindíg is fognak umbuldázni, adótmegkerülni, népet hülyíteni, kicsi és felsőszinten, mert ezer éven át rá volt a magyar kényszerítve, hogy kiskaput találjon, hogy kibújjon a törvény alól, mert erre volt kényszerítve. Egyszerűen a vérünkben van, nem csodálkoznék ha lassan megtalálnák az ezt okozó gént.
Ezt a magatartást a demokráciánk kezdeti éveiben tökéletesen nyomon lehetett követni, a legtehetségesebbek szinte automatikus kiválasztódással Leisztingerek, Orbánok, Gyurcsányok lettek. Mai napság legfőbb gondunk, hogy ezeket a békákat ránövesztettük a fejünkre és marha nehéz leszedni őket onnan. Talán a civilszerveződések erősödése segíthetne bajainkon, de ahhoz, hogy érdemi kontrollt élvezzenek, ahhoz elengedhetetlen egy kétkamarás parlament megléte. Amíg ez nem lesz, addíg sajna még sokáig brekegnek a fejünk felett.
„mavo, vitathatod, de 500M NAGYON kevés érte.”

Nos igen, így néz ki egy bizonyítékokkal veretesen alátámasztott kijelentés.
Oszkár,

elnézést, én emlékeztem rosszul.

Akkor viszont télleg bibi van a törvényekkel.
Rigor
A Huxley fele engem a szcientologiara emlekeztet. Es mindkettotol kiraz a hideg...
tistedur 2006.12.14. 17:19:39
de kéne...
vagy elküldeni mindenkit a francba, és új kísérletet kellene kezdeni a delfinekkel


a delfines megoldásra..

www.youtube.com/watch?v=5qiCcEkt43I&mode=related&search=
Nem kifejezetten kedvelem Kósa Lajost, értelmeset is ritkán szokott mondani, meg további gondolkodásra érdemeset, de a Fideszben ennyivel is lehet űberértelmiségiként villogni, mivelhogy a többiek még ennyit sem gondolkodnak.

Asszongya Kósa Lajos, hogy ha majd igazán beérik a megszorítás, pofátlanság, meg minden egyéb, akkor elsöpri őket a népharag. Nem a szocialistákat, vagy az SZDSZ-t, úgy cakkumpakk az egész szaros hóbelevancot, politikaielitestül, Kósástul, interjúvoló újságíróstul, mindenestül. El a francba. Nem úgy, mint amikor párszáz holdkóros hülye a Parlament előtt játssza az agyát, nem. Hanem amikor a nép kel föl, a maga nyers, cseppet sem udvarias valójában, felborítja a villamost, a közrendőrt felakasztja a lámpavasra, közvetlenül Kövér László mellé, lángban áll a Parlament, meg az összes párt- és tv-székház, újságíró, politikus, bárki, aki eddig valaki volt, menekül amerre lát.

Na, akkor lesz katarzis meg 56 újra, és talán akkor gondolkozik el a Kóka János helikopterén menekülő a még életben maradt politikai elit, hogy talán nem kellett volna elkúrni, vagy nem annyira.

(Mielőtt kitörne az anyázás meg bogforradalom, itt és most közlöm, hogy cseppet sem tartom kívánatosnak a fent leírt képet, nem is valószínű, hogy lesz ilyen. Kósa is ennél sokkal szelídebbet vizionált. Itt van a link, ahol el lehet olvasni az interjút, ni. www.168ora.hu/cikk.php?id=5532 Az interjú nem mai, egyet sem kell érteni az ott mondottakkal, viszont el lehet rajta kicsit gondolkodni, megrágni, körbejárni. Meg azt is, amit én föntebb leírtam ennek kapcsán, meg még egyszer elolvasni Árpád véleményét, átlagolni egyet és úgy. Lehetőleg anyázás nélkül. Én most elmegyek, de megpróbálok még az este lenni, hogy vitázzunk egy jót, értelmesen.)
1. Megköszönni az eddigi áldozatos munkájukat a T.Háznak, majd engedni őket érvényesülni a munkaerőpiacon.
2. Nyílt pályázatok kiírása az egyes közhivatalok élére pályázni szándékozóknak.
3. Minden tisztséghez a vele arányos anyagi felelősség rendelése, természetesen ide értve a bármikori elbocsáthatóságot.
4. Magyarország Rt.-ben minden állampolgár kapjon fix kezdőrészesedést, melyet teljesítményével növelhet.
5. Fix adókulcsot a bevételek mellé, oszt nem kell apeh, de nehéz bilincsben tartsák If várában az összes adócsalót.
6. Házipálinka legyen adómentes, különben is bioetanol.
7. Kapják be!
A blog egyik kedvenc témája a politikai elit fikázása. Meg az, hogy menjenek a francba.

De addig már senki nem jutott, hogy mi lenne utána. Megmondom. Jönne az "új hullám" és ugyanúgy szarrá lopnák magukat, mint az előző, ugyanúgy nem foglalkoznának az országgal. Tök mindegy, hogy értenek-e a szakmájukhoz vagy sem. Úgyis csak lopni fognak. A jelenlegi politikai elitnek megvan az az előnye, hogy már felismerte, hogy mit kéne csinálnia. Más kérdés, hogy ez nem sokat segít rajta. Tehát a jelenlegi banda egy rakás trágya, ezt nem vitatom, de még mindig a legjobb, amit kaphatunk.

Megmondom, hogy hívom ezt a fehér kockát magyarul: gyávaság. Ha az ember csak rossz lehetőségek közül választhat, akkor könnyebb megfutamodni a döntés elől, mint dönteni. Mit csinálna ilyenkor a magyar értelmiségi? Elmegy választani, beteszi az X-et a fehér kockába, kéjesen elvigyorodik és arra gondol: "Most jól megmondtam nekik!" Francokat, nem mondott semmit. Azt mondta, hogy nem kíván állást foglalni, ezzel azt támogatta, hogy maradjon minden a régiben. Van választék, vannak kis pártok, ha a nagyokkal tele van a tökünk. Lehet, hogy elveszik a szavazatunk, ha rájuk voksolunk, de mégis többet mondtunk, mint a fehér kockával.
cs (mi más) - hmm akkor egy kis építő jellegű kritikával illentélek:)

1. Szerintem már van munkájuk, a poltizálás csak a vállalkozás aktív további fellendítésének eszköze.

2. És ha ez is olyan lesz mint az eddigi nyílt pályázatok? Hát egy hónapig ki volt akasztva a hirdetmény egy pincében. Az ismerős/legjobban kenő nyer.

3. Persze, amikor valaki százmilliókról dönt, aztán sajnos elrontja, kiderül hogy igazándiból papíron neki nincs is saját lakása és biciklivel jár be dolgozni. Egyébként a tárgyalás szünetében elutazik "nyaralni".

4. Ez meg mi? nagy kommuna? És ki bírálná el a teljesítményt, meg hogy ki mennyit kap?

5. Az ám! próbálj meg kereskedni.

6. És legalizáljuk a füvet.

8. nyalják ki:)


Nekem is vannak azért saját vízióim, a más korábbi postokban is emlegetett SSADM bevezetése, meg a kiskapu keresési/zárási akció, nemzeti boldogság program.
Pinokkió, netán Pangloss a mestered?

Rigor: 5. A kereskedő tán nem teszi rá az árra a befizetendő adókat?
Murcos,

Aha és a diák tanítsa a tanárt az iskolában? legalábbis ez az elméleted. Példát kell mutatni, és ha én példát mutatok, azt tizen látják, ha a buzeránskötsög feriviktorstb azt millióan.
Azt hiszem, hogy a politikai "elit" lop, nem lep meg senkit. Mindegyik oldal kiegészíti a saját, no meg a pereputy jövedelmét amennyivel csak tudja. Az ókor óta így megy...
Ha mellette hatékonyan ellátná a feledatát kevésbé zavarna, de nem teszi.
Ja és miért is vannak oly sokan?
És a szép új világ E kategóriás melósaként is tetszene az új világ?
Pinokkió!
nincs igazad...a fehér kocka lehetőség és nem gyávaság...
aki elmegy szavazni és a kisebbik rosszat választja az egy kényszerhelyzetre reagál-tudom,nem kötelező szavazni-viszont,akire szavazott az veri a mellét a támogatottsága miatt...
a fehér négyzet azt "üzeni" mellverő politikusainknak:"kapjátok be" "nyaljátok ki"
CS (mi más): termelő - nagyker - termék előállítása - nagyker - kisker - vevő.

Ha most minden egyes adás-vételnél a haszonon még rajta van egy adag adó is, szerinted mekkora lesz a termék ára mire elér a vevőhöz?

Hozzáteszem, ha nem visszaigényelhető, így az árba beépül.
Számomra nem egyértelmű, hogy nincs értelmes második vonal, ezek a mostaniak a jók, csak meg kell őket szorongatni. Négy név: Lamperth, Szekeres, Kiss, Hiller. Miniszterek. Nálunk nincs jobb? Nanemá'... Vagy az SZDSZ ékköve, Kóka, aki minden sértegetés nélkül egy nullagyula. Ráadásul rettentően néz ki. Vagy ott van szegény Danks Emese. Emberek, egy ilyen arcot tudunk felmutatni kormányszóvivőként?

Ezek az emberek sem szakmailag nem képesek semmire, sem az apparátus irányításához nem értenek. Tessék már végre megnézni mi működik ebben az országban _tényleg jól_. Az én véleményem szerint még a lopáshoz sincs eszük, ezért van az, hogy a pol. elit helyett egy árnyékba burkolózó társaság lesz igazán gazdag. (Ez persze csak a baloldalra igaz, a másik csapatnál koncentráltabb az irányítás.)
Rigor, a termelési-értékesítési láncban a hozzáadott értékre rakódó fogyasztási adó így is a végső fogyasztót, nevezetesen minket terhel. Én szívesen fizetnék minden bevételem után mondjuk 25% adót, de aztán ne turkáljanak többet a zsebemben és ne kelljen a havi egy-két kimenő számlámra külön könyvelőt tartanom.
Távolban egy fehér kocka. Közelben egy megélhetési politikus. Nyelj nagyot, és...... Köpni kell.
Fasza:-)
Javaslat?
Tégy egy javallatot mi légyen eztán?
El kéne tán hajtani mindet leheccséges?
Jó lenne
Szerintem egy Bokros kéne telj hatalommal mongyuk kérálynak
ÉLjen a kérálly
kóka kivételesen igazat mondott a minap, miszerint a politikai elit hitelét vesztette.

ezzel egyetértek, azzal a kitétellel h. az elit szót idézőjelbe kellene tenni, mert ilyen korrupt balkáni (vagy inkább türkemnisztáni) bandát tiszetsségs európai országban úgy elzavarnák, hogy öröm vóna nézni.

ennek az "elitnek" a 85-90% csak a saját boldogulása érdekében nyomul, a szavazópolgárok annyiban érdeklik h. 4évente a pártját hatalomhoz, őt parlamenti poszthoz jutassák, egyébként nagy ívben szarnak a fejükre.

a maradék 10-15% idealista aki tán ténylegaz ország érdekében munkálkodna, az meg nem sokat tehet a többség ellen.

a létező törvényeket kellene betartatni, na de ezt elvárni a jelenlegi viszonyok és haramiakormány ismeretében illúzió :(((
(nem mintha a fidesz megbízhatóbb lenne ezen a téren ..)


szóval marad a puffogás itt a blogon v. fórumokon :))
a pol. elit meg ha olassa is, csak röhög rajtunk :p
Transzparencia.
Mennyire ismert fogalom ez ebben az országban? Valószínűleg nem nagyon.
jelzeserteku ez a blogmeret is, barmely tema ennyi ido alatt ketszer ennyi hozzaszolast general, ezzel nem tud mit kezdeni senki. Ez a mostani tarsadalom meg tunyabb, mint a szocialismuse
I have a dream

Maroknyi, egymásban vakon megbízó élcsapat beszivárog a politikai elitbe. Hófehér a ruhájuk, tiszta a szívük, és ez nem PR. Sorsot vetnek, ki melyik pártba épül be. Indíttatás, hazlról hozott pártosság nem számíthat, a párttitkár ifjúkommunista unokaöccse tán a Fideszben köt ki, a csendőr unokája elvhű liberális lesz, szerpe szerint.

Eszközeikben nem válogatnak. Pályájukat a végbélben és a sötét vénás vérben kezdik, és egyre feljebb áramolnak, a májon és a gyomron át a szívig és az agyig, bele, a politika testének legközepébe. Eszközökben nem válogatnak: vagyis ha kell, tehetség, kellem, érdem, ha kell, akkor árulás, mocskos alkuk, cselszövés, gyilkosság árán mennek előre. Mindig csak előre.

Átveszik a hatalmat mindegyik pártban. Mindent tudnak és mindent látnak. És elkezdik a Portörlést.

Mikor végeztek, kezdik kinevelni leendő utódjaikat. Szabályaik szigorúak: csak az éthosz, vagyis az élhető polgári demokrácia feltétlen híve maradhat, mindenki másnak a sorsa: jaj.

A Második Generáció minderről mit sem sejt, ők - a lehetőségekhez mérten - tisztán, pártjuk ideológiájának vértjében, de gondolkodó emberként vitázva teszik dolgukat, versengenek a hatalomért.

Amikorra felnőttek - minden értelemben - a fehér ruhások pedagógiai diktatúrája - ami nem volt diktatúra, mert senki sem tudott róla rajtuk kívül - véget ér. Önként visszavonulnak, átadják a hatalmat végleg, és vezekelnek a cél érdekében elkövetett bűnökért.

Soha, senki nem köszöni meg nekik, mert soha, senki nem ismeri meg szerepüket. Senki nem fogja tudni, hogy voltak, akik szarba mártották kezüket, hogy gyermekeink orrcimpáját csak a Coccolino maci édes illata töltse meg.


Ja, Tikus

Ha valaki a patikusoknak rosszat tesz, te jössz, és megvéded őket. Ez OK.

A gond két dologgal van:
1) Te döntöd el, mi a rossz, és ki tette
2) Te döntöd el, hogy ez egyszersmind mindenkinek rossz.

Nem akarlak bántani, de árnyalhatnál.

Ettől persze Leisztinger Tamás lehet egy ordas gazember, de én ezt nem akarom eldönteni.
Árpi! Loptak, lopnak, és lopni fognak. Ezt mindenki tudja. Tökmindegy ki mikor mit nyilatkozik, mi ellen tüntet, ezek akkor is lopni fognak. Tudod, lehet, hogy leszarnám, ha
1. Nem vetnék el a sulykot.
2. Normális, értelmes, az embereket nem hülyének néző közélet lenne Magyarlandba
3. Normálisan működne kis hazánk (monnyuk mindenki adózna, de nem annyit, hogy beledöglik, szép kórházak, vonatok, soksok autópálya, a jegybank és az ügyészség független, meg mittomén, tudod te is)

Ha mindez szépen és jól működne, akkor felőlem lopják el a magukét. Persze ha normálisan máködnénk nem is tudnának lopni.
I have another dream

Kellene a magyar politikába legalább egy igazi udvari bolond

Az udvari bolond manapság nem arról ismerszik meg, hogy beszól a királynak, hanem hogy másképp beszél.

Mikor kinyitja a száját, az olyan, mintha egy ablakot nyitottak volna ki valahol. Nem tudod, mi miatt, de megborzongsz. Mert a bekopott agyi idegpályák sisteregni kezdenek, hiszen új információ, új stílus jutott el oda

Ha például valaki a Parlamentben elüvöltené magát, tegezve

Normálisak vagytok, basszátok meg? Szerintetek ezt e nép beveszi? Szerintetek nem látnak át rajtatok?

Másnap talán már nem lenne udvari bolond. Talán királlyá koronáznák a Műjégen


Én vállalnám

Komolyan

Na, megyek zuhanyozni
világ realista idealistái egyesüljetek...

RoFa!
szép álom
egyszer majd talán csinálunk itt egy pártot ezzel a céllal.
én vállalom a pénztáros posztját.
Ez már nekem is eszembe jutott, de az eddigi vitákat nézve, lennének konfliktusok :)
azokat a hosszúlépések éjszakáján elsimítjuk.
egy darabig olvasgattam a hozzászólásokat. "Kreatív" szakmában dolgzom. A következő személyes élményeket éltem át eme remekül működő, tehetséget és vállalkozásokat segítő rendszerben:
kíírtak egy (állami vállalat) pályázatot, ami nekünk pont passzol, telefonon kérek infót, hölgyike: mi most a legkreatívabb, legjobb ötleteket gyártó, kivitelező céget keressük. (konkrétan a cég pr megjelenéseit kellet volna kitalálni). Mondom remek. Irány átvenni a kiírást, 20 ropi. Kinyitom a csomagot még minden rendben. Második oldal: nem indulhat az a pályázó, akinek az elmúlt 3 évben, évenként minimum 40 milliós forgalma nem volt az adott területen. Ki a fasznak volt ilyen bevétele? Akkor indulnék egy ilyen szaros kis pályázaton???

Másik: egyik budapesti kerület. Szintén szakmába vágó pályázat. Na mondom most és utoljára. Még 20ezret sem kell leszurkolni. Ennyit megér. Két éjszakát dolgozom az anyagon. Hétfőn onkormányzat, hölgyike átveszi, örül, én is. Pénteken telefon. Kedden meghallgatás a bizottsági ülésen. Hm, mondom ok. Ott leszek. Kedden ülés, behívnak prezentálok. Modnják köszi, 20 perc múlva döntés!!! Mi???? Évi 300 milláról döntenek 20 perc alatt, mikor másfél órában meghallgattak 6 jelöltet. Legalább mondták volna, hogy köszi majd értesítjük.

Végül, mert baromi hosszú leszek. Nem az fáj, hogy nem mi nyertünk. Nem is gondolom, hogy mi lennénk a legjobbak, csak legalább engedjék meg hogy valami tisztaféle versenyben hulljunk el. Na!
Jó, de jóval előtte még kell egy sörpuccs. Ott meg gyilkosság lehet a "bajort vagy pilzenit" ontológiai vitából.

Amúgy is ezek az élet lényeges dolgai. Legyünk Bohumil Párt, egyrészt mert eretnekek, másrészt mert éljen a cseh létszemlélet.
jackson

Ebből nem derül ki, hogy korrupció volt a háttérben, vagy szimpla állam-szindróma: az érdekeltség hiánya és a kontraszelektált hozzá nem értő bagázs ámokfutása.

Az első esetnél egyébként még - mosdatom a szaracént - érthető lehet a dolog, az állami vállalat biztonságra megy. Ez persze ellentmond annak, hogyha egyébként két kézzel szórják a pénzt az ablakon, ki.

Elnök RoFä, mint ötletadó. Tóta W. pénztáros, remélem nekem is jut legalább egy frakcióvezetői poszt.
OFF
Csípem az ilyet, állami médiahack:

index.hu/politika/kulfold/blgm2015/

Kicsit mégsem off, ez is udvari bolondos feeling.
Hah, Coccolino maci. Most dobtam fel képes posztot a játékmackó-városról. Azt hiszem, rájuk is szívesebben bíznék pár kulcsposztot, noha ott is akadnak gonosztevők.
RoFa!
az eretnekek a bogumilok...
a sörpuccsal kapcsolatban:és mi,borivók hová álljunk?!
RoFä, persze az első esetben sajnos nem tudtam oda eljutni, hogy kiderüljön létezik e korrupció, az állam eme szegletében. De mintha, valaki egyszer említett volna ilyet:) Ok, értem én, hogy az állam a biztonságra megy. De: 1. az állam utólag fizet (legalábbis ebben az esetben) 2. Második fordulóban már kész konkrét terveket kell vinni, amiből azért látszik, hogy eddig vagy ezzel foglalkoztam e vagy tojást árultam a Lehelen. Ha tetszik az enyém szerződünk, ha másé akkor vele.
Végeredményben lehet, hogy nem konkrétan vett korrupció, de szerintem dafke kizárni a piciket, az sem jó. Mi a túróból leszek én nagy adófizető:))))

Második: nos gondljuk át. Kíírnak egy pályázatot 6-an jelentkeznek rá, 6 ismeretlen szakember, 6 iromány (amit kértek). Majd ezt a 6 vadidegen embert egy napon másfél óra alatt meghallgatják és (kb.300milliós összegről van szó!!!) rá 20 percre döntenek. ???
Hahó W!

Ennek járjatok utána:

"Miskolci kórház felújítása EU pályázati pénzből!

A projektre az Unió előreláthatólag 18 milliárd forintot szán a következő két évben.
A projekt koordinátora a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (Bajnai Gordon). Az NFÜ biztosítja a pályázat pénz magyarországra eső részét.

A kórház ill. projekt jogi ügyeinek intézésére (az Eu szabályoknak megfelelően) pályázatot írt ki. A pályázat nyertese: dr Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter!!

A PÁLYÁZAT MÉG NEM ZÁRULT LE!!!!!

Az előzetes nyertes jutaléka a beruházási összeg 4 %-a, azaz 720 millió forint.

Eddig a tények!

A pályázatra jelentkező ügyvédi irodákat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél eltanácsolták, mondván a nyertes személye már "eldőlt", ellenkező esetben az állam egyébként sem fizetné a Magyarországra jutó önrészt!

Jónevű ügyvédi irodák a 720 millió forintos jutalék töredékéért is vállalták volna!!"

tistedur

Tudom...már szójátszani sem szabad? Az a legkedvesebb játékom, a szó. Szók.

A borivók állhatnak bárhova, én leginkább a furmintos sorba szoktam, és van a Szakrális Spájzban egyetlen üveg Szepsy 2003 szamorodni. Ajándék volt a barátnémtól (áldassék neve), de ha nem az lett volna: ennyi luxus mindenkinek jár. Járjon! Aki még nem tette, kóstolja meg, egy kiadósabb berúgás ára, cserébe kapsz az istenek és ufók italából.
jackson

a második esetről nem is vitáztam. Nem az hogy gyanús, csak hát de. :)

Az első: nem tetszik, de csak arra akartam rámutatni, hogy ez bizony akár korrupció nélkül is elképzelhető. Viszont súlyosan diszfunkcionális, ebben egyetértünk. (Nem azt mondtam, hogy nekem tetszik a biztonságra menősdi ebben a fázisban...)
szejler

Honnan az idézet?
RoFä

egyetértünk!
Sziasztok!

Mivel emberek irányítják a dolgot megkerülhetetlen a lopás. Az előző rendszerben is ugyanez ment azzal a különbséggel, hogy ott egy szaros iskolaigzagató sem lehettél egy porfészekben, ha nem voltál tag. Az a politika meg mindenbe beleszólt. Abba, hogy kik tanulhatnak tovább, milyen legyen a hajad estébé.Itt meg jóformán semmit nem látunk csak a saját bőrünkön érezzük, hogy egyre szarabb minden. Persze tévedés ne essék én is jobban, hiszek megy megnemnevezett informátornak , mint bármelyik hivatalos kormányszóvivőnek. Nehéz ügy vannak ötleteim de nagyon utópisztikusak...
Csak szomorkodom e bejegyzéseket olvasva. Szomorkodom, mert kár, hogy azok nem olvassák, akiket illet. Sajnos megtapasztalhattuk már, hogy mennyire semmibe vagyunk véve. Csak a választások időszakában ölelnek a keblükre, aztán amikor hatalomra juttatjuk őket, akkor bevágnak minket a sutba, hogy: pfuj, te csúnya nép, nekünk ugyan nem kelletek. Míg mi napi gondjainkat igyekszünk megoldani, megpróbálunk talpon maradni, csámcsogunk a különféle "álbotrányokon", addig ők szépen a hátunk mögött milliárdjainkkal szórakoznak és kacagnak rajtunk. Előttünk tépik egymást, aztán a büfében barátian csapdossák egymás vállát, hogy:na ezt jól megcsináltuk, ezt a horgot is bekapták, amúgy meg bekaphatják. Felveszik a pofátlanul nagy fizetést és a különféle juttatásokat és minden felelősség nélkül felbüfizve a söröcskét döntenek Rólunk, a pénzünkről az életünkről. Akkor meg minek is "föcsögünk" itt? Mert talán ettől jobban érezzük Magunkat? Lehet. Ha valaki tudja a választ, örüljön a bölcsességének, de hallgasson, mert sokszor jobb a boldog tudatlanságban élni, mint a fájó bizonyosságban.
Hogy tudunk-e korrupt és megátalkodottan ostoba politikusaink ellen fellépni? Biztosan. El kellene olvasnunk az Alkotmányt, abban sok utalást találhatnánk. Csak az a baj, hogy már hiányzik belőlünk a józan összetartás ereje. Így aztán: felhúz a láb, pipa!
Nem nem tom ti hogy vagytok vele, de szerintem most már elegendő információnk van. Ez már csak szarrágás. Az idő érett a változtatásra... már csak casus belli kell és éjjen a forradalom!
Addig is szervezőjetek, eddzetek, tanuljatok és dolgozzatok többet, és persze "igyatok kurva sok bort"!

Találkozunk az utcán!
RoFa!
száraz vagy édes?!
(mert ez nagyon nem mindegy)
bocsi az offért
Ez az! Elmegyek forradalmárnak! Ha sikerül ismét rendszert váltani, akkor talán kapok valami zsíros posztot. Egy különbség lesz: én fogok lopni mástól, nem mások tőlem. A többi tízmilliónak tök mindegy. Aztán majd ők is szerveznek forradalmat ellenem. Amíg szépen mindenki sorra nem kerül. Van ennek értelme...?
Tata!
Én a magam részéről ki nem megyek az utcára elzavarni Gy.F.-et O.V. kedvéért.
(Vagy fordítva! Ha majd egyszer ebbe a helyzetbe sodorná Magyarországot a már most is tomboló balsors.)


Indoknak itt ez a remek TWA írás.
Pinokkió... 13-15 milliónak lesz tök mindegy!
Mellesleg ha tudnád hogy ha elkezdesz lopni ilyen pofátlanul akkor néhány év múlva elsöpör a népharag akkor lehet hogy mégsem tennéd ezt, ha csak nem vagy nagyon mazohista.

semmisemszent: szerinted OV honnan szedi azt a 3millió szavazót? Ha elüldözöd gyurcsányt azzal elüldözöd OVt is(,abban nem vagyok biztos hogy fordítva is működne...)

Mellesleg: melyik pártnak volt jó az "zavargás" és ki veszített vele sokat?

ui: csakhogy közhelyeket puffogtassak: Legnagyobb ellenségünk a közöny! (nem OV meg GyF).
Bocs de én sem megyek! Már mint forradalmasdit játszani. Mondjuk, hogy messzire elmenjek e, az már egy másik dolog!
Akkor megyek aludni hogy holnap fel tudjak kellni, tökéletesítem az angol nyelvtudásomat elvégzem az egyetemet és irány Malmő.... előtte még egy jót kergetőzök meg paintballozok a rendőrökkel!
Én kérek bocsánatot! Ennek így tényleg semmi értelme. Mindenki elbagatelizásja a dolgokat, és "majdcsakleszvalami!" persze a blogokon nagyon jól meg tudja mondani a frankót, de hogy tegyen is valamit?
Forradalmasdit játszani? Tényleg jó játék lehet amikor egy kiasós verés 3 óra térdepeltetés után meztelenre vekőtetnek majd tovább vernek, végül kiengednek 8 hónap/2 év-vel.
Ehhez a mentalitáshoz ilyen kormány kell!
Mi a demokrácia:
3 farkas és a bárányok küldötte megszavazzák mi legyen a vacsora!

Mit csináltok ti? Mérgelődtök mint lottósorsolás után. Francab most belőlünk esznek, de nem baj! Majd a következő választásnál talán mi eszünk!

Nagyon nagy tisztelet a kivételnek! Jó étvágyat!
nagyon jo ez:) marmint a post. eltom kepzelni micsoda flamek mehetnek most itt... mondtam mar. hardreset azt kell. leloni .. jah nem, azt nem szabad, szal eltiltani mindenkit es hozni egy csomo kezdot, olyat akinek fingja nincs hozza, aki nem ert semmihez, es megmondani, ha a szamitas hibadzni fog akkor viszont tenyleg lovoldozes lesz:) belejonnek hamar. a politika nem szakma...
Bar milliardokat nyultam volna! De sajnos ma inkabb attol felek, hogy Lesztinger idejon az ablakom ala es kikiabalja, hogy milyen nyomorult pitianer vagyok es hogy hajbokolok naponta a szaros kis megelhetesemert.
Azon túl, hogy - az olvasás szintjén - nagyon jól érzem magam a megoldást kereső társaságotokban, Tiko-val tudok a legjobban közösséget vállalni.
Volt "hatósági" emberként úgy tudtam dolgozni, hogy "fényes maradt a tekintet", és nem zavart, ha a kollégáknál az öt ezres boríték volt a belépő, húsz a határozat, huszonöt a fellebezés elbírálása, milkó az általános ellenőrzési jog átjátszása, száz milkók olajos nagyvállalatok mentessége (ennek fele a bíróé...)
Nem volt, és ma sincs több rám bízva az életemben, mint, hogy én legyek tisztességes...
A többiekről nincs felhatalmazásom - és nem is ismerem a sorsukat, körülményeiket, "kényszereiket".
Nálam a tizes kazánlemez a mérvadó. Nyolcasból nem tudom elfogadni, borítékkal sem.
A gázpalackot, amelyet 66-ban gyártottak és - Magyarországon egyedül alumíniumból - már nem szabadna forgalmazni. "Borítékolták."
Néha - úgy gondolom, hogy az igazán tisztességes vélemény is végül oda süllyed, hogy nem az a baj, hogy van negyven rabló, hanem, hogy én nem vagyok köztük.
Az ilyet, és ezt már nem tudom vállalni. Ezért én is Tiko-s maradok már - és elkérem az áfás számlát, természetesen kifizetem, meghallgatom a lépcsőházban levonuló szerelő - rám vonatkozó - lehülyézését...
Rám ennyi, Őreá nyílván több van bízva. Nem az én dolgom. Tettük a feladatunkat.

Bocsánat.
mindig bepárásodik a szemem, amikor ilyen közalkalmazottkról hallok. mint például egy kórházi alkalmazott, aki nem fogadott el hálapénzt. arra vagyok kíváncsi, hogy az elkerülhetetlen egyelés után vajon ezek maradnak az apparátusban, vagy a jellemtelenebbje.
a leglenyegesebb dologrol alig ir itt valaki. erdekes.
az Al Gore film vege pl. ott vannak a tanacsok mit lehet csinalni ha nem azt csinalja a kormanyzat, ami neked tetszik:

indulni kell a valasztason.

barki indulhat.
ime a lengyel pelda:
youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=kononowicz&search_sort=video_view_count
;)
>elkerülhetetlen egyelés után vajon ezek maradnak az apparátusban, vagy a jellemtelenebbje.

termeszetesen azokat kuldik el akik nem tudnak alalmazkodni az apparatusban szokasis szokasokhoz.
nalunk a korruptak maradnak, normalis helyen a kevesbe korruptak.

> Aptyuka 2006.12.15. 03:14:20
ajanlanam figyelmedbe (es minden hasonlo kozszolgaloeba) a bizonyitek gyujtest, majd inde (TWA;-) segitseggel a nemzeti hosse valast.
ha van eros bizonyitekod, akkor a sajto segitsegevel barkit bortonbe lehet juttatni.
nem szabad csendben csinalni, akkor egyedul maradsz. hamar.
viszont kell valamit csinalni. csak az tudja elkezdeni, akinek pontos, valos informacioi vannak a helyzetrol.
Rofa:Almodjal meg sokat,oszt majd egyeztetunk!:)
Mindketto tetszett,mostmar enis megyek,hatha hagytal nekem is vmit!
Good night,good luck!
jah, murcos · 2006.12.14. 17:26:05 kimeritette a témàt. talàn még ennyit kéne tenni: àtirni az alkotmànyt kissé. mert a lehetöség, hogy pl. miniszter vàllalkozo is lehet, az egy vicc.
Megoldási javaslat: a pártok között súlyozottan (szavazatarány szerint) szétosztani évente 10 Mrd Ft közpénzt. Arra költik, amire akarják. De aki ezen az összegen túl egy forintot is bizonyíthatóan lenyúl közpénzből, annak kézlevágás.

Az összes egyéb támogatással, szponzorálással, természetbeli juttatással elszámolás fillérre, nyilvánosan a párt web-lapján is, heti frissítéssel. Ha "hibázik" a bevallás, akkor tízszeres összeg befizetése büntetésként, visszaesőknél az alaptámogatás megvonása egy évre. Ugyanez lenne a szisztéma pártközeli alapítványoknál is.

Elég gyakorlatias megoldás?

Én egyébként elég jól ellennék pártok nélkül is...
cs(mi más?): A legvégén. De ha valaki továbbadja/árulja akkor visszaigényelheti, tehát nem az áfanövelt értékre rakja a hasznot.
Meg kell találni az ok-okozati összefüggést, amire az én elméletem a következő:
1.) Az országgyűlésben a második hely nem elég jó, csak az első! Ez minden baj forrása.
2.) A pártok ezért mindent elkövetnek, még a csalást is bevállalják, hogy megszerezzék az első helyet. Sok pénz kell nekik a kampányra, amit a nagyvállalkozói réteg tud meghitelezni, de azt a megnyert választás után sajnos törleszteni kell, ezért vannak a közbeszerzési anomáliák és az egyéb privatizációs ügyességek.

Hogyan lehet ezen változtatni? Egyszerű. A pártokat rá kell kényszeríteni, hogy együttműködjenek, hogy az ellenzék is érvényesíteni tudja az elképzeléseit. Teljesen nevetséges rendszer, - véleményem szerint az igazi demokrácia megcsúfolása - ha néhány mandátumos többségre hivatkozva a kormány minden kérdésben ignorálhatja az ellenzéket, aki mögött azért a fél ország felsorakozik. A lényeg, amíg a magyar proliból avanzsált politikusok el nem sajátítják a demokrácia lényegét (10-250 év) addig minden törvényt 2/3-os többséggel lehessen csak elfogadni. Ez eleinte megbénítja a működést, de csak addig, amíg ki nem alakulnak a kompromisszumkeresés új technikái. És akkor az első hely megszerzése nem lesz többé élet-halál kérdés.

Ennyire egyszerű.
tistedur

Néha száraz, néha kései, sőt ittam már vállalható félédest is. Ez csak akkor, ha tokaji. Somlóiból csak csontszáraz, nyilván.

A Szepsy az persze édes

Vörösből viszont csak szárazat

Ami baj, hogy a borozás drága hobbi, kivéve ha eljutsz némely pincékig :)
RoFä 2006.12.14. 22:48:16

Jót álmodtál. Kérdés: A fehér ruhájú, tiszta szívű idealisták idealizmusát mi őrzi meg? Mert én láttam 'annó', a rendszerváltás közben/után lobogó hajú, idealista, ifjú politikusokat nekiindulni a pályának. Rendszert és módszereket akartak váltani. Frisset, újat, jobbat hozni. Aztán mára megélhetési politikus lett belőlük, populisták, korruptak és cinikusak lettek. Mára már semmiben sem különböznek a töbi politikustól. Mitől tud valaki ellenállni a hatalom csábításának/igézetének/korrumpálásának? Mert szent azért nem sok él köztünk.

OFF
Amúgy az éjjel én forradalomról álmodtam. Tényleg. Tortákkal kezdődött (tudom, nem az én ötletem, csak olvastam, de az udvari bolondos ötletedre rímel), és pofonokkal vált egyre keményebbé. Nem lett vége, mire reggel lett.
Ha véletlenül kellene egy igazságos, jó fej, értelmes, toleráns diktátor, ne feledkezzetek meg rólam.
Körkérdés:

1.,Kinél mikor szakadna el a cérna?
2.,Ekkor érdekelne-e, hogy mi lesz utána?


swen 2006.12.14. 18:03:01
"egyszerűen el kell zavarni őket"
Nincs válasz.

Laca 2006.12.14. 19:59:06
"elengedhetetlen egy kétkamarás parlament megléte"
Nincs válasz.

Peti 2006.12.15. 06:57:33
"A pártokat rá kell kényszeríteni, hogy együttműködjenek, hogy az ellenzék is érvényesíteni tudja az elképzeléseit."
Nincs válasz.

Figyelemre mélto, hogy a konstruktiv ötleteket mennyire ignoràlja a nagyérdemü közönség. Vajon miért?
ecet: Ezek konstruktív ötletek? Csak a kétkamarás parlament lenne az, de nem tudom, hogy ez mennyire változtatna a korrupción.

Guga: Milyen mikor? Hogyan lehet ezt megfogalmazni? X százmilliárd ellopott forintnál? X számú lopós, hazudós politikusnál?
mavo, ne fárassz.
De a kedvedért: saját tulajdonban működő gyógyszertárak szokásos eladási ára a hathavi nettó forgalom. 500M-nál ez kb. 84M havi forgalmat jelentene. Ez az akkori időben kb 3 nagyobb patikát jelentett, vagyis ingyen jutottak hozzá 50 másik nem rossz forgalmúhoz, 4-5 veszteségeshez, gyógyszertári központhoz, gyógyszerkészítő laboratóriumhoz, irodaházhoz, meg az apró. Ha szerinted ez korrekt, akkor csak veled szeretnék üzletelni. Van még kérdésed?
mert mindenkit tudja, hogy nincs esely, es az egesz szoveg csak szocseples.
a demokracia illizioja
RoFä, engedd meg nekem légy szíves, hogy információk birtokában legyen véleményem is! Az, hogy megint a gyógyszerészek példáját hozom fel, az nem azért van, mert a gonosz világ minden elvetemültje miellenünk tör, hanem mert ezekbe látok bele. Ha hentes lennék, akkor biztos a Picket siratnám, és onnan lennének rémtörténeteim.

És akkor is van véleményem, ha ez neked nem tetszik, és igenis mindenkienk rossz, ha a 5000M vagyont 500M-ért adnak el. Az ugyanis közpénz, ami hiányzik máshonnan. A korrupció nem azért rossz, mert csak idegen szó van rá, hanem azért mert gyakorlásával a kisebbség megrövidíti a többséget.
ON
Javaslatot hiányol itt valaki, tehát megismétlem: a pártoknak csak bárki más számára elérhető listaáron lehessen bármit is vásárlni, kereskedelmi rabatt kizárva. Mindent vásárolniuk kell, saját előállítás a ködösítés miatt kizárva. Ennek persze lehet párja a byilvános támogatás a lá USA, de az előbbi nélkül az mit sem ér.
Ellenvélemény? Cáfolat?
quicksilver

a kormàny ellenörzése, a kétkamarás parlament változtatna a korrupción meg azon amit Peti irt, hogy "néhány mandátumos többségre hivatkozva a kormány minden kérdésben ignorálhatja az ellenzéket"

Laca ötlete "a civilszerveződések erősödéséröl" ugyancsak jàrhato ut.

murcos vizioja utopikus, de nem lehetlen: "Kezdjük kicsiben. Vegyünk jegyet a buszon". Ez a folyamat elöször a fejekben kell, hogy lejàtszodjon, amire 150 év aligha lesz elég.
van ukràn demokràcia, meg svàjci demokràcia. a kettö közül az egyik müködik.
"a demokràcia a legrosszabb àllamforma, de jobbat nem ismerek"
szabadon ?churchill? utàn.
Tikus!
az ötlet jó...

ecet!
és a kétkamarás parlamentben-ha a második kamarába is választás alapján kerülnének be az emberek,mi biztosítaná a kontrollt?!

a parlamenti többség mindn helyen azt jelenti,hogy a többség ignorálhatja az ellenzéket....
és mi van akkor,ha az ellenzék ignorálja a kormánypárti többséget?!

tistedur, jol megfogtàl. nem tudom, de utànanézek hogyan megyen az CH-ban.
Ennek a blognak nincs sok értelme. Szar a politika, szar a közélet, szar a világ és maga az élet. Ezen nincs mit háborogni, tudomásul kell venni, változtatni úgysem lehet.Ha valakinek ez nem tetszik akassza fel magát, egyébként viszont próbáljon a saját normái és erkölcse szerint élni.
ecet: Ki ellenőrizné a kormányt? Elméletileg ma is megteszi a parlament mondjuk, vagy a független bíróság... a baj ma is a gyakorlattal van. A kétkamarás parlament meg... hogyan kerülnének be a másik házba a mondjuk szenátorok, és mi biztosítaná, hogy ők nem lennének ugyanolyan korruptak? A kormány meg nyugodtan ignorálhatja felőlem az ellenzéket, amíg az ellenzék szarik konstruktív lenni, és 'mellesleg' ugyanolyan korrupt, mint a kormány.

"Kezdjük kicsiben. Vegyünk jegyet a buszon"

Erre leírtam egy pár dolgot, de kitöröltem. Általánosságban: aki becsületes a farkasok között, azt vagy megeszik vagy éhenhal.
szegény bibó. nem ő írt a szabadság kis köreiről?

A kedvencem az angol parlament! Ott bezzeg minden nap színre lép a két/három oldal vezetője, egymástól 3 méterre vitatkoznak. Senkinek még csak eszébe sem jut hogy ne lépjen fel a parlamentben. A lehetőség adott a konstruktív munkára.

Nálunk is adottak a feltételek, a probléma csak az, hogy nem élünk vele. Minden pártnak kényelmesebb a jelenlegi status quo, a kevés agymunka és ez a provinciális, szánalmas hozzáállás.

A kétkamarás parlament mitől lenne jobb? Egy kamarával is lehet normálisan irányítani egy országot, nekünk persze ez sem megy. Elég megnézni az ORTT civil tagjait. Hogy ők mennyire függetlenek, számomra igencsak kérdéses!

A közbeszerzés a korrupciónak csak az egyik része. Kíváncsi vagyok hogy a bezárásra ítélt kórházak közül pl. mennyi minősül értékes ingatlannak, és hogy kik fogják megvásárolni a ezeket.
quicksilver
megoldàs kell, hogy legyen. mi magyarok sem vagyunk kukàbbak mint az osztràkok vagy a németek.
ecet

Elvileg nem, de valamiért mégsem működik ez az egész!
Miért nem megy át a kommenten, bazzeg?
mit várunk?
90-ben történt valami? felelösegre lett vonva valaki? kapott barki is 1 ft büntetest vagy egy ejnye-bejnyet, azert hogy mindenki ellopta azt amit el lehetett lopni, "minden szinten szinte mindent"

A miertekre most nem ternek ki: szovjet csapatok 91-ig azert csak itt maradtak,+ a nyugat sem akart itt semmi balhet, csak a penzet vissza.

Szoval, miert valtozott volna meg barmi is varazsütesre, azert mert demokracia lett, hehe, nem lett megmutatva, hogy az rossz volt, jol megbaszni egyeseket, hogy lassa a nep hogy vege.

De nem, csak azt latjuk hogy ugyanaz a szar megy tovabb, nepbutitas-partfinanszirozas, közbeszerzes, stb, stb- csak most lehet k.anyazni, regen a rendszert szidtuk most meg egymast.
"Senkinek még csak eszébe sem jut hogy ne lépjen fel a parlamentben."

Pàr héttel ezelött egy parlamenti élö TV adàs alkalmàval groteszk jelenet tanuja voltam. Miutàn egy fideszes képviselö Koka miniszter miliàrdos vagyonàra utalt, Dr.Koka siralmas képpel hosszan és szélesen ecsetelte, hogy ö bizony éjjel nappal keményen dolgozott azé' a miliàrdokért, s azt nem kéne àm irigyelni.
A legnagyobb meglepetésemre egyetlen képviselö nem kérdezte meg, hogy az intenziv pénzkeresés közben mégis mikor van ideje arra, amiért az adofizetök pénzéböl busàsan megfizetik. A kormànyzàsra.
laziorom

Mikszáth kora óta nem változtak az "úri huncutságok". A politikusaink most is olyan erkölcstelenek mint akkor voltak. Csak akkoriban még valami hasznosat is produkáltak.
Ecet

amire én utaltam, az az hogy nálunk különleges alkalomnak minősül ha az ellenzék és a kormány vezetője egyszerre van jelen a parlamentben, ne adj isten esetleg még vitáznának is. ez egyszerűen röhejes és a demokrácia szágyene!
Nova21 2006.12.15. 10:31:38

persze, lehet, visszamenni a török idökig es meg tovabb, de ez europaban sem volt mashogy, de ott megis kulturaltabban müködnek ezek a dolgok.

Pl. Simens ügy, azert hogy korrupt dönteshozokat megkenjenek, befolyasoljanak, szamlakat nyitogattak, hogy finanszirozni tudjak ezket az üzelmeket, hogy a vallalat minnel sikeresebb legyen.
Most jol megkefelik öket, mo-n kitüntetnek öket, hogy milyen remek üzleti erzekük van es rengeteg embernek adnak munkat. ezek a különbsegek zavarnak de nagyon
laziorom

Szerintem sem lehet állandóan a történelemre hivatkozni. => A csehek/szlovénok miért járnak előrébb mint mi? Mert másképp gondolkoznak mint mi, mert többet dolgoznak, mert kevesebb adót csalnak, nem tudom...

Valaki írta hogy először talán vegyük meg a buszjegyet, kis lépés az emberiségnek nagy lépés blablabla. Erre mit írtak? Hogy ez így eltartana 150 évig is. Hát eről van szó!!! Ezért írtam hogy Mikszáth óta szar se változott! Mert mindig 150 évig tartana de soha nem kezdjük el!!!
tessék indulni a választásokon, nem csak itt pofázni.
aztán ha lesz elviselhető, őszinte lehetőség, akkor majd az itt észt osztó, helyzetet tisztán látó arcok arra fognak szavazni.

nem olyan bonyolult ez.
Nova21 2006.12.15. 10:43:15
pontosan, miert tartanak elöbre? es miert fognak utolerni a balti orszagok meg a szlovakok, akiken csak mosolyogtunk meg nemreg?
en csak egy elvarhato fejlödest kernek, belatom nem erhetjük utol ausztriat, de legyünk legalabb az elsök között k-europaban
Mcs: Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Te komolyan gondolod, hogy nem olyan bonyolult ez?
mcs 2006.12.15. 10:43:47

"itt az mcsp itt az mcsp", bodrogi gyula rendkivül vicces partalakulata. ennyi erövel ök is indulhatnanak,ha twa jol szamolt es 6-7 milliardra teszi a kampanyösszeget.

egyebkent nem artana egy uj konzervativ-liberalis-szocialdemokrata ;-) partalakulat, feher kesztyüben mint rostas gusztav az ujpest egykori kivallosaga.
Laziorom: Addig amíg nincs komunikáció, kompromisszumkészség politituséknál addig esély sincs.
Én is csak egy elvárható fejlődést kérnék, de a józan ész itthon nem működik. Amíg a pártok 14-ik havi nyugdíjjal, nem lesz gázáremelés típusú szövegekkel stb. kampányolhatnak (és meg is választják őket!!!) addig semmi esély egy normálisabb országra.
Guga w.blog.hu/2006/12/14/szavazz_rank_loptunk#c133421
Szeptember 19-én néhány ezer embernél már elszakadt a cérna. Kb. a tizedük aktívan csinálta, a többi szurkolt.
Amíg nem tud mindegyikük magával vinni még 8-10 embert nem is lesz változás.
Itt - vagy máshol - fanyalogni, netán magyarázni, hogy ez a folyamat most milyen jó (MSZP-sek), netán milyen rossz (Fideszesek), nem fog érdemi változáshoz vezetni.
ecet: komolyan nem tudom. Én alapvetően optimista és idealista voltam, ma már nem vagyok egyik sem. Kimennék külföldre, ha akadna rá lehetőségem, mert nem látok jó jövőt Mo.-nak. Nemhogy jó jövőt, de még egy sugárnyi fényt se látok az alagút végén.
Figyusszatok! A demokrácia működik Svájcban és Angliában, mert megtanulták néhány száz év alatt. Mi ott tartunk mint a gyerek, aki megkapta karácsonyra az új társasjátékot és elolvasta a használati utasítást, de még nem érti a lényegét. Kiosztottuk a kártyákat a játékosoknak, helyetfoglaltunk az asztal körül és indulhat a játék. Az említett országokban azért működik a dolog, mert ők nem csak a leírt játékszabályt tartják be, hanem az íratlan szabályokat is, náluk magasabb a kultúráltság színvonala, egy csomó dolgot már nem kell külön hangsúlyozni, mert eleve mindenki tisztában van vele. Nálunk más a helyzet. A mi politikusaink szülei nagyrészt még prolik voltak, ezek nem szívták magukba az anyatejjel a társas viselkedés alapvető szabályait. Ugye nem mindegy, hogy amikor a gyerek nekidől a polcnak, akkor egy Hegel kötet esik-e le vagy egy lábas. A mi politikusainknál nyilván az utóbbi. Dehát ez van, nem keseregni akarok, nekünk ilyenekre van most lehetőségünk. Meg kell várnunk, amíg szép-lassan kitanulják a mesterséget, de ez idő.

Kurva témához: miért nem minden nő kurva? Biztonságért, védelemért, pénzért, kényelemért, luxusért szexel fizetnek. Nincs ebben semmi rossz, én ezt nem ítélem el, de ne álszenteskedjünk. Az a nő, amelyik 30 fölött a szerelmével jár, az a.) nagyon szerencsés, b.) ritka mint a fehér holló.

Peti
Peti!
az a hegel kötet a fejedre esett nem a lábadra...

"a kurva" témát anyukádnak is kifejtetted?! vagy a barátnődnek?!
Telitalálat, mármint a cikk. Szép ajándékot kap Leisztinger úr az ő kis cipősdobozában. Egy kis demagógiát ha szabadna: mik azok az emberi tulajdonságai amik miatt ő ebben a cipősdobozban részesülhet(nem a baptistáktól) és ez mennyiben rombolja a gyermekek fejlődését ebben a "jelenlegnincsjobb" demokráciánkban, a követendő ember tulajdonságok terén? Mondjuk összevetve a faszozópicsázó indexhez képest. A nyelvi nevelés iránt aggódók egyetértését várom!
peti, rendben van tanuljuk a demokraciat , "harapjuk meg a klaviaturat"
de Te 100-evekröl beszelsz, a finnek eleg hamar beletanultak
2010-re a "hegyitotok", balti 3-as beelöz minket, gazdasagi teren ha nem valtozik semmi, eleg 5-6 jo ev es az orszag ra tudna allni egy egyenletes fejlödesre.

szerintem nem sok kapcsolat van a demokratikus hagyomanyok, es a gazdasagi fejlödes között
Ebben az országban még a "fehér kocka" is képes lenne zsebretenni egy kis pénzt... :P
A Siemens nemcsak a Combinokkal nyert pályázatot, Hanem még évekkel ezelőtt a Honvédség távközlési rendszerét is ők cserélték, szemben az olcsóbb ajánlattal.

Soha senki nem fogja bevallani, hogy igen loptam , vagy kenőpénzt fogadtam el. Helyette mindent megtudnak magyarázni.

Senki nem érez lelkifurdalást lopás után, mert ez a mindenki ezt csinálja ország. A vezetéstől a legaljáig.
Hát én is remélem hogy nincs szükség évszázadokra, nekem csak ezt a 60-70-80 évet osztották.

A józan ész kifejlődéséhez mennyi idő kell, mert én ezt hiányolom. A finneknél és a baltiaknál szerintem pont ez található meg.
kovvacs!
akkor a "fehér kocka" ne legyen párt...sőt
alapítvány vagy kht se...
de létezzen,mint lehetőség
Tiltakozom! Mindenkinek: VAN esély! Csak ülünk a fenekünkön és nem csinálunk semmit. Több civil szervezet kellene és sokkal erősebbnek kellene lenniük.

Ha birkák maradunk és lehajtott fejjel eltűrünk mindent, mert nem akarjuk tudomásul venni, hogy a vágóhídra visznek bennünket, akkor nem is lesz változás. A demokráciára szavazott mindenki 1990-ben, de nem lett demokrácia. Akkor tegyünk érte és legyen! Elkezdtem a neten olvasni Bibó összest, lesz benne útmutató, tudom.

Lehet, hogy beállok politikusnak, hátha van felvétel. Szociális- és családügyi, ifjűságpolitikai miniszter szeretnék lenni.
korrupcio ugyben _oriasi_ a sajto felelossege.
igen az index-e is!
ugyanis nincsenek kokret, birosag elott is megallo bizonyitekokkal alatamasztott tenyfeltaro cikkek.
A figyelo tocsik ugy kirobbantasan kivul lofasz se jelent meg a sajtoban.

a partok kampanykoltsegei nagyon konnyen lebuktathatok lennenek ugy, hogy birosagi eset legyen a dologbol. (ha a birosag mondvacsinalt okokkal elutasitja, lehet menni Strasburgba)
ossze kell szedni, hogy melyik part mennyit hirdetett tv/radio/kozter/... ez talan meg nyilvasno adat is az ORTT mediafigyelesenel, es a kulobozo mediumoknal.
listaaron fel kell szorozni, melle tenni a partok kampanykoltsegeinek hivatalos kimutatasat, es vagy okirathamisitas, vagy csalas, vagy... tortent. majd a bizonyitasi eljaras soran kiderul melyik buncselekmeny valosult meg, az logikailag lehetetlen, hogy egyik sem.

pont a fuggetlen media az ami nem szabadna, hogy beken hagyja rohadni a politikai rendszert. nem is beszelve rola, hogy egy medium altal kezdemenyezett "tiszta kezek" akcio nagy erdeklodesre tartana szamot jopar honapon/even keresztul.
megerne a belefektetett idot. nem kicsit, nagyon.
Emberek,

azért ezt a témakört másképp is fel lehetne fogni.
Az alapprobléma a következő:
a mi társadalmunk _általában_ korrupt, mondjuk úgy közepes mértékben. A korrupciónak megvan a maga tere és szerepe.

Az egyik szívás az, hogy nem egyenletes a korrupció elfogadottsága illetve elutasítottsága. Pl. megtanultam borravalót adni a pincérnek, de nem tudom, hogy mikor mennyivel és milyen módon illik melyik orvost megkenni, ezért pl. a gyerekorvosunk minden bizonnyal marha rosszul jár velünk. Amikor bedagadt bokával vártam egy (hehe mostmár súlyponti) kórház traumatológiáján, nem tudtam, kinek hogyan kéne stexet leadni, hogy ne kelljen 5 órát várnom a soromra, miközben az összes később érkezőt behívták.

A skandináv országokban minimális a korrupció, óriásiak az adók, és mindenki elvárja, hogy az állam komoly szerepet vállaljon a mindennapokban.
Viszont szívesen kifizetik a magas adókat, mert nem úgy néz ki, hogy azt lenyúlják.

Egyes afrikai országokban olyan elemi szintű dolgokért is komoly kenőpénzt kell fizetni, hogy szóba álljon veled a rendőr, ha feljelentést akarsz tenni, mert pl. elloptak tőled valamit.

Mi meg valahol félúton vagyunk.
Lehet sírdogálni, hogy rohadt az elit, meg mi magunk is azok vagyunk, de akkor vagy változtatni kellene - ami némileg naivitás;
vagy a meglevő jelenségekhez alakítani a szabályainkat, szokásjogainkat, törvényeinket.
Pl. egyáltalán ne szabályozzuk, hogy mennyit lehet a kampányra költeni, és ne is adjunk állami támogatást a pártoknak. Lopjanak és kunyeráljanak, amennyit csak bírnak. Amelyik hirtelen tiszta kezűnek akar mutatkozni, majd kiáll a nyilvánosság elé a részletes számlával, hogy ennyit kaptam ettől, annyit meg attól, stb. Aki meg nem áll ki, az nyilvánvalóan lopott, és ennek a tudatában lehet rá szavazni vagy nem szavazni.

Ez sokkal tisztább ügy lenne.
Én azt utálom, hogy annyiszor csinálunk úgy mintha. Miközben mindenki tudja, hogy nemis.
Pascal

"(Leisztinger) aztán meg, jó sakkozóként, azt játszotta, hogy jókor, jó helyen töbszörös áttéttel szerzett meghatározó tulajdonrészt egy vállalatban - és ha megvolt neki a meghatározó többség, kiszedte a cégből amit lehetett."

Ezt konkrétan a kisrészvényesek meglopásának nevezik, és fejlettebb piacgazdaságokban a törvények igyekeznek is tenni ellene. Amúgy pl. Hodorkovszkij is játszott hasonlókat.

Jogszerű lehet a dolog, de aki megcsinálja, azt filantrópnak ne nevezd már...

------

A kitolás az egészben amúgy, hogy még ha valamelyik nagy párt netán úgy is döntene, hogy holnaptól abbahagyja, hamarosan kiszelektálódna.

Szendvicsemberekkel, marketingszakértők és egyéb elemzők nélkül nem is lehet választást nyerni.
Hú, a sajtó nem tár fel rendesen és nem támaszt alá bizonyítákokkal korrupciós ügyeket? Bassza meg a kutya, nem is ez a dolga. Felhívja a figyelmet, oszt kész. Amikor meg bizonyítékot szerez a rendőrség helyett, még meg is büntetik őket, mert nem a rendőrségre rohantak a rendőrség helyett megszerzett bizonyítékkal, hanem bemutatták a tv-ben. Ha mindenki ésszel végezné a dolgát sokkal kevesebb gondunk lenne.
Kangörény, ez így nem igaz, ez a műfaj az újságíráson belül létezik külföldön. (Oknyomozó-tényfeltáró lenne a neve?)Magyarországon nem nagyon.
Egy (amúgy eléggé ismert) újságíróismerősöm szerint nem véletlen, hogy Mo-n nem divat ez a fajta újságírás. Merthogy nem kicsit veszélyes. Név nélkül emlegetett sztorikat általánosságban, ahol nyomatékosan közölték újságírókkal "ismeretlenek", hogy "nem igazán érdemes" az ügynek alaposabban utánajárni.

Azért a hvg hellyel-közzel néha írogat ilyen cikkeket. Lásd pl. múltheti sztori a Vitukival. De azért a potenciális vevő céggel kapcsolatban nem említették meg a pénzügyminiszter nevét, vajon miért. Néha olyan feledékenyek tudnak lenni....
Nagyapó:

Egyrészt igazad van, de lopásnak azért túlzás hívni (a hostile takeover tananyag az MBAn). Az egyik nagy port kavart hostile takeover az volt, amikor hat éve az angol Vodafone megszerezte a német Mannesmann Mobilt. Szóvel ez egy elfogadott és törvényes útja a vagyonszerzésnek.

Más kérdés, hogy a "kiszedek belőle amit lehet"-tel valszeg a többi részvényes nem jár jól. De ugye ők részvényt vettek és nem garantált államkötvényt. A részvény pedig kapitalizmus, nem szociális alapon megy.

Ha azt mondod nem egészen erkölcsös úton jutott a pénzéhez: másik példa, hogy az első időkben nem lehetett akármennyi részvényt kapni a kárpótlási jegyért, ezért mások álltak sorba neki, akitől ő (szabályosan, legálisan de nem erkölcsösen) "átvette" a részvényeket.

A "részben filantróp indíttatás" lehet túlzás, én csak azt akartam érzékeltetni, hogy amikor már jó sok pénze volt és lenyugodott, lett meggyőződésből MSZPs, nem előtte. Egy törekvő üzletembernek nem is érdeke valamelyik oldal mellett elkötelezni magát. Hacsak nem pártvonalon szerzi a pénzt, de ez rá nem igaz.

Viszont korrupció ittott lehetett, nem mondok ellent. Egyébként Magyarország korrupciós indexen azt hiszem inkább hátrébb szerepel. Ebben Leisztinger is hibás valszeg., de mindenki más is aki odacsúsztat egy tízest a rendőrnek. Úgyhogy nem lehetünk büszkék, nincs mire. Konstruktív ötletek jöhetnek, hogyan lehetne a korrupciós indexen javítani.
>Ha mindenki ésszel végezné a dolgát sokkal kevesebb gondunk lenne.

ember, vedd eszre itt arrol van szo, hogy a hatalmon levo elit _NEM_ vegzi esszel a dolgat. majd talan egu Gergenyi, vagy egy Gergenyi beosztott fog bizonyitekot gyujteni mondjuk Gyurcsany, vagy Demszky ellen.
amerikaban talan. nalunk 1000%, hogy megtalaljak a modjat, hogy dobjak az ugyet -> minden marad a regiben.
ha a sajto nem gyujt bizonyitekot, akkor lofasz se fog. aki csak ugy maganemberkent gyujt bizonyitekot, es feljelent, orulhet, hogy nem kerul bortonbe 20 evre lazadasert.

probaltal mar valaha feljelentest tenni redorsegen? kismillio modjat ismerik, hogy egy kenyelmetlen dologbol ne legyen ugy. rontja a statisztikat.
swen:

Milyen civil szervezet? Amikor ma bárki csinálhat civil szervezetet, és bármikor el lehet nevezni nyilván való politikai szervezetet "civil"-nek? Minek akkor további hatalom nekik?
Például, ha megnézzük az MTV jelenlegi kuratóriumát, ott találjuk az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom nevű civil szervezetet (nyilván politikamentes), de van Garaboncziás Egyesület, Magyar Ötvösművészek Társaság , stb. Mi közük a TV-hez ezeknek?

Birkaság, lehajtott fej, nemzethalál - próbálj már meg kilépni a népnemzeti nagymagyarság szokásos kliséi közül és vedd észre:
- Az emberek nagy tömegben igenis birkák. Bármely tömegesemény igazolja. Az értelmes ember (Homo sapiens) nagy tömegének mozgása jól modellezhető a folyadék mozgásával, függetlenül ettól, hogy mi lenne logikus.
- Ettől azonban az egyes ember még nem, vagy nem feltétlenül birka.
- Nem-birkáktól azt kérni hogy ne legyenek birkák nyilvánvalóan fölösleges. Az ember a tömegében hordozza a birkaságot, nem az individuumában.
- Attól, hogy egy politikai erő nem tetszik neked, még nem hazaárulók vagy tömeggyilkosok.

Pl ott kezdheted el az erkölcsös életet demonstrálni, hogy Bibót megveszed könyvesboltban, nem pedig letöltöd a netről. Amíg az átlagember olyan könnyed természetességgel tölt le könyvet-zenét-filmet a netről, fénymásol magának a munkahelyen (mer ingyé van), avagy utazik jegy nélkül (csak egy megállót), addig ne várd el, hogy a politikában rend legyen.

Nyilván, ha beállsz politikusnak, ne add alább a miniszterségnél. Pont olyan miniszterekre van szükség, mint te vagy.
Quicksilver:

halvány segédfogalmam sincs, mi őrizné meg.

Magyartanárom szövege volt: "boldogok a próbára nem tettek". Milyen igaz.

Amúgy szerintem van, aki eleve lopni megy, van, aki 'morálisan ingatag', és ahogy túzközelbe kerül, a könnyebb utat választja, és van olyan is, aki egyszerűen csak belefárad, elkopik a nagy tisztasági harcban, amikor ő fehérben mászkál egész nap, körülötte meg csupa kéményseprő.

Ja, és ami még fontos: az arányérzék. Tudom, hogy nagy buli, nagy pénz, kis buli, kis pénz... de mégis jobban megbocsátok annak, aki százezret lop, mint aki százmilliót. A rendszert a százezres is rombolja (illetve fenntartja), mégis.

Ja, és a tiszta tekintetűek pedagógiai diktatúrája utópia, tudom.

Kérdés, mennyit kellene fizetni 'minister'-einknek, hogy a kísértést minimálisnak mondhassuk, és hogy kellene ellenőrizni őket.
Shadow, hiszen tudom, hogy igazad van. Azért nem állhatok be politikusnak, mert nagyon gyorsan eltávolítanának onnan. Nem vagyok sem megalkuvó, sem korrupt és ha politikus lennék, még kevésbé lennék az. Nem vonatkozik rám a letöltés meg ingyen, meg ilyesmi, nagy könyvtáram van és gyakran rendelek a netről is, ugyanis lényegesen egyszerűbb így könyvhöz jutnom a falunkban, mint egyéb módon. Itt nincs könyvesbolt. De ha bejutok a fővárosba, imádok böngészgetni és könyvtárba is járok. Filmet még sohasem töltöttem le a netről, sem időm, sem kedvem, egyelőre nem is tudom, hogy kell. Zenét néha igen, bevallom. Sosem állítottam hogy tökéletes lennék:-)

Az utolsó mondatod ugye gúny volt? :(
osi: "Mcs: Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Te komolyan gondolod, hogy nem olyan bonyolult ez?"

tényleg komolyan gondolom. lehet gerillamarketinggel, netes nyomulással, körlevelekkel, akármivel elindulni, aztán, ha akad annyi ember, hogy összejöjjön az 5% akkor benn lesznek a parlamentben. 3 és fél év van rá, hogy megszervezze valaki. az emberekben megvan a fogékonyság az újra, kérdés: lesznek-e elegen.

én pl. a köv választáson nem tudom, kire szavazok, mert az eddigi arcokból mocsokmód elegem van.
legszivesebben a mkkp-re szavaznék. (mkkp.hu) csak ők (ő) meg pont attól szimpatikusak, hogy eszük ágában sincs indulni.

mindenesetre a blogos, kommentes nyinnyogás még sok világmegváltást nem hozott az életben.
RoFa:

A korrupciós indexet nemcsak az egy-egy nagy tétel, hanem a sok kicsi is viszi lejjebb. Sőt a sok kicsi többet árt. Pl. nem hiszem, hogy Németországban vagy az USAban a GSM licenszek kiosztása mindig és mindenkor patyolattiszta lett volna. Mégis a korrupcióban sokkal jobb helyezést értek el. Egyrészt egyetértek a nagyobb-rosszabb elvvel, de csak addig, amíg nem mentség a kisebbre. Másrészt ha csak a sok kicsi tűnne el nálunk, azzal is sokkal előbbre lennénk.

A tiszta tekintetű csapat meg szerintem nemcsak utópia de rossz is lenne. Az eszközökben nem válogatás torzít, korrumpál, bármennyire is tiszta lelkű eredetileg az illető. És én nem hiszek amúgy sem a pártok, kormányok, stb. mögött álló, szabadkőműves-szerű szerveződések befolyásában és hatékonyságában.

Meggyőződésem, hogy nem kell új párt. Aki most tiszta és tisztességes politikát kezd folytatni, bármelyik pártban, óriásit nyerhet. Lám Kósa, csak annyival, hogy mérsékeltebben és egyenesebben állt a dolgokhoz, mennyit nyert az elmúlt hónapokban. És ezek után azt is elhiszem, hogy Debrecen városvezetésében kevesebb a korrupció.
A pártok többet költenek kampányra mint amennyi adva van ezért lopnak. Lehet erre 2 megoldás:
1, Többet adnak nekik a költségvetésből
Ezek után mi lesz a biztosíték, hogy a bejáratott csatornákat betömik?
2, Reklámfelületet ad az állam,nem pénzt: MTV reklámidőt, hirdetési felületet. Ezen felül pedig TILOS lenne a több reklám. Persze ez sem biztosíték a lopás megállítására.

Még egy felvetés: Köztudott, hogy az önkormányzatok a legkorruptabbak. Átláthatatlan, bürokratikus szerkezet, szinte ismeretlen pártkatonák, alulfinanszírozott működés: ideális terep a korupcióra. Sokkal erősebb ellenörzés kellene. Minden egyes eladott tulajdonrész után kellene egy hivatalos magyarázat: ennyiért adtuk, erre költjük, stb. Kiváncsi lennék mire kellett pl. a 3. kerületnek a hajógyári szigetért befolyt pénz.
facit: magyarorszàgon franko a korrupcio, ha erös a protektorom. ha az ellenfélé még jobb, akkor én vagyok a néger. bele kell törödni. ilyen a sors :)
Pascal

A leírásom idealizált, nem létező emberekről szóló politikai horror volt, amitől nekem is forogna a gyomrom. Mert tudom, hogy ilyen nincs.

A beszivárgás, a rendszer belülről megváltoztatása viszont - szóval szerintem nincs más választás, ha valaki tényleg változtatni akar.

Esély a sikerre: tetszőleges természetes szám negatív kitevőjű hatványa :))
Meg a rokonsági és ismerettségi összefonódások. Ha nem így van azért ne következzetek meg.:
A Dégáz lecserélte az autóit,még a kilencvenes években, ha mindenigaz Renault-kra. A Dégáz vezér rokonságban volt a Renault vezérrel. Így a vezérkar is kapott luxusautókat ajándékba és mindenki jól járt.

Aztán meg van olyan, hogy a rokonság egyik tagját rakják ilyen meg olyan posztokra. Cserébe ő is a keze alá dolgozik, falazik a jótevőjének , üzleteket szereznek egymásnak stb.

A fehérgalléros bűnöző pedig nem bűnhődik. A bukott bankvezér horgászik két ítélethírdetés között.

A M.E.G.A. cégcsoport jogi képviselője, meg úgy nyilatkozott, hogy Őket avval vádolják, hogy rossz minőségű élelmiszert hoztak forgalomba(holott jó minűségűt csak romlottat) És ha bebizonyosodik, hogy ők jó minőségű élelmiszereket forgalmaznak, akkor még kártérítést is fognak követelni. Az ilyen pofátlan gecihuszár menjen a picsába!

Manapság népsport egymás lehúzása, a lopás és sikkasztás. Nem az a bűnöző, aki ilyeneket csinál, hanem azt könyvelik el balfasznak, aki nem csinál ilyeneket, vagy akit lehúznak. Ez elég szar.
swen 2006.12.15. 14:07:50
"Shadow, hiszen tudom, hogy igazad van. Azért nem állhatok be politikusnak, mert nagyon gyorsan eltávolítanának onnan."

Mint Németh Miklós? Meghallgatásán úgy kezdte: felülvizsgálok, tisztújítok, fiatalítok. Elég volt egy bukáshoz. De ez csak egy kiragadott példa, sztem sok van belőle. Egyvalami tény, tényleg "kinyírnának".
"A "részben filantróp indíttatás" lehet túlzás, én csak azt akartam érzékeltetni, hogy amikor már jó sok pénze volt és lenyugodott, lett meggyőződésből MSZPs, nem előtte."

Mondjuk ezt én úgy hallottam, a Fidesz-kormány alatt jobbnak látta többnyire külföldön tartózkodni, mert - néhány gazdasági összetűzés után - nagy erőkkel nyomoztak a bizonyos ügyletei után; végül inkább jelentősen megtámogatta a szoci kampányt...

Ez alapján azokat azért a kpj-befektetéssel is átvágták kicsit a befektetőiket (akiktől azt nem megvettékj, hanem szavazat nélküli Arago-részvényeket adtak nekik), bár annyira nincs szépen leírva - mondjuk persze, így jár, aki szavazati jog nélkül vesz részvényt, de akkor is...:

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=10534
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=10565

A '90-es évek két legjövedelmezőbb befektetése a privatizáció és az emberi hiszékenység.

Ízlés dolga, melyiket volt csúnyább kihasználni - az én ízlésem szerint az utóbbit...
Többen írjátok a beszivárgást. Sztem nem jó ötlet. Majd azt mondják a "beszivárgottnak", hogy fogadd el ezt a kis aprópénzt. Arról meg ne is beszéljünk, hogy aljasságra, nem lehet az aljasság a válasz. Legyen inkább tömeges kivégzés:D
Az ellenörzés nem lenne olyan borzasztó bonyolult: Léteznek fejlett vállalatirányítási rendszerek. Ezek logikája alapján lehetne olyan netes felületet működtetni, hogy bárki bármelyik forintot követni tudja. Szvsz ez megoldható. Nyilván kellő tapasztalat kellene a számok jó olvasatához, de ilyen tehetséges ujságírókkal ez nem jelenthet gondot.
RoFa

Persze, kérlek ne vedd komolyan amit írtam - mesének pedig szép volt. Én mondjuk idealistább vagyok, csak lesz a nagy pártokban aki felismeri, hogy egy gesztussal most ő személyesen mennyit nyer. Nem csak kívűlről beépülve.

Én a magam részéről néha humorérzékeny jobboldallal álmodom. Az is szép mese.

Nagyapó, ha úgy gondolod, lehet igazad van. Az erkölcs mintaképének én sem gondoltam, nem is írtam.
Azért egyvalamit furcsálok. Kevesen kommentelnek ebbe a blog bejegyzésbe nem?!
Akadozik kicsit a blog.hu, új jelszórendszer van, azért. Gondolom. Vagy egyszerűen érdektelen a téma.
Tiko!
ugyanazt olvasom tőletek,amit magam is gondolok,látok,tudok...
megoldási javaslatom-olyan ami demokratikusnak számítana nem nagyon van...
mit csináljak?
Épp most szállt el egy nagyobb kommentem... Grrrr... Írom újra...
szerintetek milyen demokratikus és megvalósítható dolgot tudnánk csinálni?!
Az előző ciklusbn volt egy tétova felvetés kormányoldalról, hogy valamit kéne kezdeni a párt- és kampányfinanszírozással, de nagyon gyorsan elhalt, nyilván a koalíciós pártokban sem volt meg a szándék. a sajtó annyit tehet, hogy minden egyes interjúnál szóba hozza a kérdést: tényleg 385 milliót költöttek 2006-ban?
Egyébként, ha jól tudom, (sajnálom de nem jut eszembe az úriember neve), intézményesítetten kalkulálgatja ki mennyit költött kampányra, és a végén feljelent? Nem. Azt mondja az állampolgári kötelesség - ő csak számol(tat):P

Mit tehet a sajtó? Lévén az egyik legerősebb szervezeti egység - feljelent.
Kicsit rendhagyó leszek a véleményemmel. Szerintem nem az az alapvető probléma, hogy a politikusok évente ellopnak 10-20-50 milliárdot. Ha csak ennyi lenne az ára egy jó vezetésnek, ennél sokkal többet is megérne. Ha egy jó vezetés csak évi egy százalékponttal magasabb GDP növekedést tudna elérni, az a ciklus végére 1200 milliárdos jövedelmi többletet jelentene a gazdaságnak.

Az alapvető probléma nem a lopás, hanem hogy választást populizmussal lehet megnyerni. Ha megjelenne egy lánglelkű, tisztán altruista és szakmailag kifogástalan politikai erő (amiből szerintem csak az utóbbi a fontos, ha az meglenne, nem érdekelne, ha egy szemét tolvaj banda lenne), az nem ígérne 14. havi nyugdíjat, nem állítaná, hogy a költségvetés rendben van, nem csökkentene ÁFÁ-t, nem ígérne járulékcsökkentést és úgy általában nem próbálná meg mindenkinek hitelből kinyalni a seggét. Nem is választanák meg. Ide populizmus kell, nagykanállal, amit csak súlyosbít a magyar törzsi gyűlölködés. Magyarország agymosott pártkatonában nagyon erős, azoknak meg aztán pláne nem számít (még ha véletlenül értene is hozzá), hogy mit mond a politikus, csak az, hogy hogyan van felcímkézve.

Az baj a szokásos: demokráciában az istenadta nép olyanról szavaz, amihez fingja sincs. Ezen nem tud változtatni az „elit” kisöprése vagy egy közjogi módosítás. Sőt, még a korábban valaki által vizionált népi felkelés sem. A nép, miután felakasztotta az utolsó politikust, fújna egy nagyot, vállon veregetné magát a jól végzett munka után, de óhatatlanul jönne a kérdés: mi a túró lesz akkor most, b+? Mitől lesz akkor most jobb?

A politikai elitet a „nép” maga köszönheti saját magának. Nem kötelező a hülyeségre szavazni…
Csak homályosan emlékszem, de bírság jár a kampányköltségek túllépéséért. Vmi olyasmi hogy: a túlköltekezés pénzkeretét, plussz a bírságot az államkasszába kell csengetni. Szerintem jól jönne egy pár milliárd mostanság nem?
Tiko!
igen jól jönne...


Rpa!
a kedvenc politikusam talleyrand volt..
megvesztegethető,de egy olan döntése nem volt ami ártott volna franciaországnak...
az álmom a tisztességes,hatékony politikus lenne..
lassan beérném olyanokkal,akik csak hatékonyak
A populizmust nyilvánvalóan nem lehet kizárni. Dániában és Svédországban is populizmussal nyernek választást a politikusok. Ezért gondolom én, hogy a pártfinanszírozáskor nem abból kell kiindulni, hogy mennyibe kerül egy fullos populista kampány, mert az állami pénzem nyomtatott/publikált/stb hazugság. Inkább az ezzel foiglalkozó bármilyen felületek mennyiségét kell csökkenteni és azt a keveset pedig "államilag kiutalni". Kinek hiányozna a kampány utolsó heteiben a pártreklámocska? Kinek hiányozna az oriásplakát? Aki szavazni akar, az megtalálná a neki címzett infot, aki meg az oriásplakátok miatt szavazott, az jobb is, ha nem megy el.
Én nagyon örülnék annak, ha valaki jól vezetné az országot, és közben szétlopná magát. Tényleg. Azt gondolnám, hogy megérdemli. Egy tisztességes, de inkompetenes politikus sokkal (SOKKAL) több kárt okoz, mint amit nem lop el. Valamiért mindig ez szúrja a szemét az embernek, pedig tulajdonképp aprópénz.

Na most az, hogy jelenleg az inkompetens politikusaink szétlopják magukat, az már elég nagy baj.
Rpa, csak részben tudok veled egyetérteni. Mert az elmúlt választás példa arra, hogy nem mindig az nyer aki többet ígér. Hanem aki hitelesebben képviseli a saját meggyőződését. Látni kell azt, hogy annakidején a GyF-Kóka páros hitelesebb volt, mint a Magyar Vizsla, Mikola, és Viktor. Mert tényleg nem volt igaz, hogy rosszabbul élünk mint négy éve. Minek azzal kampányolni, amivel még a saját válaszóik sem értettek egyet a lelkük mélyén.

Azóta a helyzet megfordult. Én nem is Öszödhöz kötném leginkább, hanem ahhoz a ponthoz, amikor bejelentették a megszorításokat. Előtte azt mondták, dübörög a gazdaság. Utólag meg, hogy megszorítás kell. Igaz, hogy kell megszorítás, de nem ezt kommunikálták előtte. Öszöd csak a hab a tortán. Óriásit esett a hitelességük.

De az ellenzék sem politizál most okosan. Büntetőjogi felelősségről beszél , túloz, stb. Ez sem lesz hiteles egy idő után. És a választók egyáltalán nem reagálnak birkaként, következetesen elutasítják az arroganciát.

Szóval ezért vagyok én optimista, ezért gondolom, hogy meglátja valaki a nagy pártokból, hogy mértéktartással, korrektséggel itt mennyit lehet nyerni. Bármelyik oldalról.
Abban mondjuk én is benne lennék, hogy a tiltsuk a politikai hirdetéseket (károsabb, mint a dohány...).
A szavazó dolga, hogy utánanézzen, hogy kire érdemes szavazni.
Pataj 2006.12.15. 16:21:59

Pont ezért "hézagos" a médiatörvény. Gondolom senkinek sem áll érdekében egy "javított" változat, pláne nem a 2 legerősebbnek. A kicsik álszent viselkedéséről meg már ne is beszéljünk. Elfelejtik hozzátenni, hogy nem becsületből, hanem pénzhiány miatt nem lépték át a keretet..
Tiko

érdekes logika. és a befizetendő pénz vajon honnan származna?
Rpa,

"A szavazó dolga, hogy utánanézzen, hogy kire érdemes szavazni."

Hűha:) Sok lenne az "én majd megmondom, mert már utánanéztem"! Nem?

Reklám off, politikai vitaműsorok ON. És legyen igazi vita, nem ám, kamerába belemondom, míg a másik lárifárizik..
Rpa

a szavazó nemigen nézne utána. ilyen a természete. jó (?) esetben elmegy szavazni.
woland 2006.12.15. 16:27:05

Ez nem logika. Jogszabály, de nem tudom pontosan sajnos.

És a válasz: természetesen a pártoktól.
Tiko (és woland), most jobb a helyzet?
A felelőtlenül és kompetencia nélkül szavazgató embereket nem lehet kiszűrni és azt hiszem, a politikai hirdetésekre bízni az ilyen emberek véleményének alakítását, hát elég szuboptimális... Ha vélemény híján random szavaznának, talán még az is jobb lenne, mint most...

Megokosítani őket semmilyen rendszerrel nem lehet.
Nem néznének utána? És az akkor most jó vagy rossz? Mert eddig sem néztek utána csak látták, hogy ki hogy mosolyog/szomorkodik a drága reklámban,ami tudjuk, hogy legjobb esetben is csúsztat. Akinek 4 év alatt nem alakul ki a hírekből plussz a sajtóból plussz a környezetétől a véleménye, annak nem hiszem, hogy a demokráciát erősítendő segít az oriásplakát. A probléma inkább a média jelenlegi "felosztása", mint nehezen ellenőrizhető állandó mumus lenne.
Igaz Rpa,

De az emberek "felvilágosulhatnának" egy jó vita keretein belül, egy szakavatott moderátorral. PL: Balló. Szerintem ő okés lenne.
Pataj 2006.12.15. 16:42:23

Sajnos ez is igaz. Hiányzik nálunk a politikai kultúra.. Nem olvasunk semmit, csak megjegyezzük hogy Tokaj meg Altus meg a többi.. Így nehéz. Valóban.
És mégvalami. Egy nagy érdem szerintem TWÁ-nak, hogy ide egy olyan csoportot eszkábált össze, akik mindenféle nyálcsorgatás, acsarkodás nélkül tudnak hozzászólni. Majd ha a politika eléri a "szintünket", akkor majd mondhatjuk, hogy elindult a jó úton.
Szerintem nem nehéz: Nem kell mosópor-reklám a politikában. Persze az alapvető kérdést, mármint a korrupciót ez semoldaná meg, (csak spórolna a kassza pár milliárdot négyévente) és nem lenne előre kódolható, hogy a pártoknak 4 évük van összecsalni igéretekkel, korrupcióval azt a pénzt. Talán nem lenne törvényszerű, hogy un. "gazdasági csoportoknak" feküdjenek le.
Tiko, a vitákkal nincs is bajom. Sok haszna szerintem ennek sem lenne, mert azon a tényen, hogy a legtöbb ember csak hiszi, hogy ért a gazdasághoz, nem sokat segítene. Ez igazából nem is várható el sok embertől, viszont mindenki szavazhat. Így aztán (még ha a vitákban tényleg korrektül is jönne le a felek álláspontja) egyszerűen a populista felet támogatná, vita ide vagy oda.
Rpa 2006.12.15. 16:54:02

Erre kellene egy jó moderátor, aki kigazolná a populizmust, minden irányból. Viszont akkor maradnak a puszta számok, amire, őszintén szólva az előző választásról sem nagyon emlékszek, mert nem értek hozzá. Inkább a célkitűzéseket kéne számba venni, azt hogy ez populista vagy realista-e. Azok akik hatalmon voltak, azok meg bizonyítsák be hogy ígéreteik/jövőképük teljesült-e, és ha igen akkor mi a következő jövőkép, és az populista/realista-e. Kb ennyi. Szerintem.
És a moderátort ki választana? :)
Szerintem a mai Mo.-n egy db elfogadható van, úgy hívják Balló. Mindkét oldalt keményen suhintgatja, mégis mindenki elfogadja. Ha ő meghal, akkor baj van:P
...a koradélutánhoz képest már árnyaltabban írnám le a javaslatomat.

Tehát:
Pártfinanszírozsában, kampányban:
1, Ne legyen korlát, mindenki annyit költ, amennyit akar, ott, ahol jólesik, úgy, ahogy neki tetszik.
2, Ne legyen semmilyen állami támogatás, mindenkinek magának kelljen összeszednie a pénzt rá.
3, Legyen kötelező a nyilvánosság, ugyanúgy fel kelljen tüntetni a párt honlapján, hogy Kiss Béla adott 1.000Ft-ot, mint azt, ha esetleg a siemens ad 500millát.
4, Aki valamelyik tételről elfeledkezik (mindenkori felelős a párt első három embere és a pénztáros), azt úgy lehessen seggberúgni, hogy alsó tételként is letöltendő börtönbüntit kaphasson.
Belátom, naiv elvárás lenne, hogy valamelyik párt _önként_ választana nyilvánosságot.

5, Döntéshozatal ügyben:
minden párttagot, aki bármely szervezetben szerepet vállal - pl. önkormányzati képviselő - fel kelljen tüntetni a párt honlapján.
Valamint azt is, hogy hogyan szavazott minden olyan ügyben, ahol több, mint 100e Ft sorsáról / pozíciókról, kinevezésekről döntöttek.
Gyakorlatban pl.:
Kiss László - önkormányzati képviselő, XII. kerület, építési bizottsági tag. 2007. jan. 6. Templomfelújítás - igen. 2007. jan. 7. útfelújítás - Strabag. Villamosbeszerzés - Siemens. 2007. jan. 9. püspöki kiállítás önkormányzati támogatása - igen. Stb.

Aztán ha valakit érdekel, ebből a kötelező nyilvánosságból összerakhatja a maga kis mozaikképét.

Peti 2006.12.15. 11:10:09

1. "A demokrácia működik Svájcban és Angliában, mert megtanulták néhány száz év alatt."
Ez stimmel.
2. "mert ők nem csak a leírt játékszabályt tartják be, hanem az íratlan szabályokat is, náluk magasabb a kultúráltság színvonala, egy csomó dolgot már nem kell külön hangsúlyozni, mert eleve mindenki tisztában van vele."
Nem stimmel, illetve kiegészitésre szorul. Természetesen vannak idealistàk, akik nemzeti büszkeségböl betartjàk az iratlan szabàlyokat. A többség viszont tojik rà. Öket ràkényszeritik a betartàsra. Az ellenörzés àllando jellegü. Mindenki mindent làt. The Great Brother Watching You. Ha a svàjcinak eszébe jutna vasàrnap -mikor törvényileg abszolut tilos a munka- az autojàn kicserélni az ablaktörlöt tuti, hogy feljelenti a szomszéd. Ha nem jut eszébe csak azért, mert tudja, hogy feljelentik. Erröl a gyakorlatrol tarthat mindenki amit akar. Tény, hogy megmérgezi az együtélést, de ... végül mégis hasznos a közösségnek. A törvények azért vannak, hogy betartsa a polgàr. Ami nem explizit megengedett az tilos. A diktàtum tudomàsul vételéhez le kell mondani az individualizmusrol, vagy titokban gyakorolni.
ecet!
Az a szisztéma, hogy "ami nem megengedett, az tilos" 16 éve megbukott.
Netán visszakívánod? (persze jogod van :o)
honeybadger
nemigen. amiröl te beszélsz az a nomenklatura törvénye. amiröl én, az a szuverén, a NÉP diktàtuma.
Baló az Baló, nem Balló. Esetleg még Bárdos, talán Krizsó Szilvi. De úgyse működik az, hogy egy vitán a moderátor beszól, h például Viktor, pofa súlyba, ez üres populizmus. Hiszen még azt is csak októberben nyögte ki, hogy tán mégse pont most kéne járulékot csökkenteni.

Döglődik a blog.hu, lehet, hogy csak holnap lesz új post, de azért próbálkozom.
miert doglodik??
attol meg h nincs mindig uj poszt attol meg nem kell doglodonek venni, nem doglodik csak keresi a ritmusat, a szivvereset...h mikent is fog elni:)))

maradok portuguese:)))
ud. artur rimbaud
pff... a blogszolgáltató döglődik. a számítógépes (sőt: komputeres) rendszer, amely lehetővé teszi nekem, hogy írásokat tegyek közzé itt. de most nem teszi, mert valamit szerelnek rajta.
nem baj rafer onre is egy kis pihenes:)))

...es az indexre is irhatna neha, regen minden Kedden meg Penteken irt egy cikket, mar egesz ritmusszeruen tudtam, h ma TWÁ nap lesz es jo volt szerettem a ritmus az adott egy biztonsagot es jo erzest:)))
...es majd rendbe jon az a szerver is!!!
" a sajtó annyit tehet, hogy minden egyes interjúnál szóba hozza a kérdést: tényleg 385 milliót költöttek 2006-ban?"
és ugyan minek? sokkal nagyob, sokkal nagyobb volumenű ügyekben sem lett semmi ha kiderült a hazugság, vagy ha kiderült h. ezt 100-szor meghaladó összegek körüli elszámolás nincs rendben.
A Baló igenis egy balló.
Amúgyként mindegy, milyen jól felkészült szakember vitatkozik egy populistával, mert a jó populistát éppen az teszi, hogy cinizmusával és kiváló kommunikácós képességeivel ki tud térni a valósággal való szembesítés elől, mindezt úgy, hogy kevésbé képzett hallgatójában azt az érzetet kelti, hogy igenis válaszolt a neki szegezett kérdésre, méghozzá kiválóan.
(Amatőr párttásai ebben utánozni próbálják, aminek eredménye viszont visszataszító.)
Mekkora is volt az autópálya-korrupció nagyságrendje? Arra gondolok, amikor (már) a versenyhivatalnak (is) feltűnt, hogy előre le volt osztva, ki mit nyer.

Nyomja valaki fejből az összeget?
1 km autópálya = 1 milliárd Ft
"Ne legyen semmilyen állami támogatás, mindenkinek magának kelljen összeszednie a pénzt rá."
Na, ez a demokrácia halála: mert azt csak nem gondoljuk, hogy 100000 darab kissbéla fogja fenntartani a pártok működését, dehogy: ki az a hülye, aki ezeknek ad a pénzéből? Béla örül, ha nem kell foglalkoznia a politikával, nemhogy a sörrevalót odaadja valakinek, aki már amúgy is rohadt gazdag.
Így viszont néhány nagyvállalat kezébe kerülnek a pártok, aztán végképp nem várható el tőlük, hogy a "mi" érdekeinket képviseljék. A megoldás erre az lehetne, hogy alacsony összegben maximalizálják az adomány lehetséges mértékét – így viszont kevés túl pénz fog befolyni, és oda lyukadunk ki, hogy mégiscsak államilag kell fenntartani a pártokat.
Paradox módon, az állami intézmények használóit is állami intézményként kell eltartani.
Népszabadság • Római Róbert • 2006. augusztus 26.:
"Öt év alatt több mint 850 milliárd forintot költött a magyar büdzsé autópályák építésére. Egyre több jel mutat arra, hogy az elkészült és az épülőfélben lévő gyorsforgalmi utak 250-300 milliárd forinttal olcsóbban is elkészülhettek volna."
Hááááát jvagymi,

tudod az a gond ezzel, hogy a nagyvállalatok valószínűleg így is adnak egy csomó pénzt. És valószínűleg minden oldalnak, mert nincsenek ők megőrülve.

A javaslatom max. csak átláthatóbbá tenné a képet. Hogy nem ad a Béla? Ne adjon. Siemens ad? Adjon. Ha a választónak pedig fontos az a szempont, hogy az adott párt a siemend érdekét ne képviselje, akkor az általa támogatott pártokra majd nem szavaz.

Akár tiltod a támogatást, akár maximalizálod,
a nagy pénzek meg fognak érkezni a pártokhoz.

Bélának meg üzenem:
Nézd, kedves Bélám, lehet választani: vagy a kedvenc pártodat és az esküdtellenség pártodat is a Te adódóból támogatom,
vagy 500 Ft-tal kevesebb az adód, és eldöntöd, hogy a kedvenc pártodra vagy a sörödre költöd.


vagymi, nem erre gondolok, hanem amikor a versenyhivatal elkapta őket, hogy töknyíltan leosztották egymás között a szakaszokat.
És érdekes módon egyik politikusnak se tűnt fel.
kovvacs!
az kartelezés volt-és a versenyhivatal el is meszelte a cégeket
Ha a 2004-es ügyről beszélünk: az eredeti 128 milliárd helyett már mintegy 160 milliárd lett a nyertes tender.
Elméletileg el tudom képzelni, hogy egyik politikusnak sem tűnt fel; ha nem hívták oda őket a félhomályos szobába az asztalhoz, nem tudnak róla.
Az átlagpolgár nagyon ritkán néz politikai műsort. Legfeljebb a választási időszakban egy keveset.
A híradókat viszont viszonylag sokan nézik, bár a fele csak háttérnek használja. Itt azért lehetne valami rikácsolást csapni.
A nagy lopásokat mindig a hatalmon lévő követi el, mert ő van helyzetben. Ellene fellépni meg kockázatos. A tv-knél is működik az érdekeltség. Az pedig a profit. Ujjat húzni?
Az elit elkergetése egyébként nem teljesen felesleges. Az utódok egy ideig kevesebbet mernek majd.
A Gallup egyébként világosan kimutatta, hogy Gyurcsány sokkal szimpatikusabb a nőknek, mint a férfiaknak. Gyurcsány a kampányában jobban épített az érzelmi töltésre és elég jól játssza. Bejött.
Ezen mi segítene?
A kampánypénzek kérdése egyébként melléktéma. Jobb, ha a balambéri nyugdíjaskör plakátoztatja ki a falut/várost az akármelyik párt mellett?
Az átláthatóság lenne a lényeg. De ahhoz kormányfüggetlen testület - ne a kormány döntsön a költségvetésükről - és Parlamenttől függetlenség kellene. Mert melyik Parlament szavaz meg olyat, ami veszélyezteti őt.
És aztán mit megérne egy ilyen testület megvesztegetése!
Ennél sokkal kisebb dolgokat sem szavaznak meg 10-15 éve.
- a múlt nyilvánosságra hozása
- létszámcsökkentés
- mentesség (az alkoholszonda alól)
- stb.
1.oké...akkor puffogjunk(legalább nem lesz gyomorfekélyünk)
2.és sajnáljunk magunkat(azt meg ugyis kurvára tudjuk)
3.és ne menjünk el szavazni(de utána blogokba se írkáljunk)
4.vagy próbáljuk meg a kisebbik rosszat választani(és visszatérhetünk az első két ponthoz)
Vajon mi az oka az utolsó két bejegyzéssel kapcsolatos viszonylagos érdektelenségnek (melyet a hozzászólások száma érzékeltet)?
Egyfelől nyilván ez az egész jelszó-mizériát jelölhetnénk meg okként, másfelől viszont arról lehet szó, hogy ezekből a témákból lényegében hiányzik a konfliktus. Nincs min úgy igazán, ész nélkül hajbakapni. Senki nem fogja azt mondani, hogy kisgyerekeknek ajándékot adni hülyeség, vagy hogy teljesen rendben van az, hogy a pártok milyen módon bűvészkednek a kampánypénzekkel. Az viszont, hogy van-e Isten, vagy léteznek-e földönkívüliek: na kérem, az egy igazi ütközőpont.
Kedves Calver,
az oka az, hogy újra kellett csinálni (szerintem másnak is) az egész beregisztrálást a blogba.
Mától ha meglátom, hogy IndaPass, elfutok.
Nekem mondjuk kettő percbe telt ez az "újraregisztrálás". Úgyhogy azért annyira nem gáz...
Felvetődött itt a nagyvállalatok pénzügyi szerepvállalása a kampányban; meg ennek a lehetséges következményei... van néhány (anti)utópia, ami gigavállalatok uralta (mármint politikailag) társadalmat mutat be. Érdekesek mindenképpen. Nem tűnik kizárható jövőképnek.
"van néhány (anti)utópia, ami gigavállalatok uralta (mármint politikailag) társadalmat mutat be. Érdekesek mindenképpen. Nem tűnik kizárható jövőképnek."
Holott az államnak többek közt pont az kéne, hogy a szerepe legyen, hogy a társadalom "érdekvédelmi szervezete" legyen, valamiképpen ellensúlyát képezve a pénzügyi hatalomnak. Hiszen hatalma annak van, akinek pénze van - ezzel áll szemben az állam hatalma, amely mögött minden minden polgár egyenrangú módon áll. Képzeljünk csak el egy államot, ahol a szavazat súlya a befizetett adóval arányos, aki meg nem fizet, az nem szavazhat.
Guga: nyilván ez is hozzátartozik, utaltam is rá. Már tegnap is volt ez a mizéria?
Calwer!
ezt nem kell elképzelni..cenzusos választójog.elég sokáig volt divatban európában..
a mizéria ma reggel kezdődött...és egész nap volt
Meglátásom szerint nem SZDSZ, hanem Braun Róbert, nem Fidesz, hanem (Wermer András és) Szijjártó Péter, nem MSZP, hanem Democracy corps., ésígytovább van. Hogy megszemélyesítsem azt, ami nem megszemélyesíthető. Profi politikai PR. A fidesz kezdte 96-97 tájékán. Nyert. Az MSZP behozta a nagyhalat (az amcsikat 2003-4 tájékán), újrapozícionálta (csomagolta) magát --> nyert. Itt már rég nincs politika, csak Pol-i PR kampányok. A pártok csupán termékek. Egyiknek szebb a doboza, mint a másiknak, de belül mindben csak rothadó hús van.
Vagy, ha így jobban tetszik: ideológiai katyvaz.
Vízipipa, a Gallupot akkor Gyurcsány finanszírozza:-) Hogy az értelmesebb nőknek nem szimpatikus Gyurcsány, még azoknak sem, akik az MSZP-re szavaztak, írásba adom.
Wahh, na miután átküzdöttem magamat az informatikai gátakon, hadd nyilatkozzak meg a kopasszal kapcsolatban is:)... bár egyébként kár, mert lopnak, mindegyikük, mint a szarka, és csak az akadályozza meg őket, hogy időnként a közvélemény megrökönyödik... Tényleg, pl. Láriferin, Vektoron de egyébként Rigolyán , vagy Gábor(ok)on, senki nem lepődött meg, hogy reklámidő-költségben 5x többet vannak a keretem, mint amit törvényileg kiszabtak rájuk???

1ébként ez a túlcsorduló korrupció keleti, balkáni (bizantinus) sajátosság. Ha nyugatabbra megyünk létezik ugyan, de jelentősen (50 az 1-hez arányban) kisebb mértékben. Mondom én, már számtalanadszor, a Transparency International nem véletlenül szűnt meg kicsiny hazánkban. Ez egy korrupció ellen küzdő NGO volt (/van ma is a civilizációban). Nos már nincs...:) milyen váratlan..
"közérdek (...) koszos kis kurvaként testesül meg a magyar pártokban"

A felháborodás jogos, de attól még nem kéne a nőket gyalázni..."

A kurva, noha a végű, nem nő(nemű, lévén a magyarb an nincs ilyen. :-)
tistedur: ha ma kezdődött a mizéria, akkor a tegnapi kevés kommentet nem lehet a számlájára írni.
j Vagymi, 1ébként megkapó a "kiváló kommunikációs képesség" kritérium, imho azért akadnak nála jobbak is, akár a saját pártján belül is (bár nem vagyok fan). Baló sztem felhúzta magát a kiégett autóján oszt annyi.
Calwer!
ez igaz...de erről a témáról nehéz vitatkozni-ahogy ezt már valaki más leírta
nem unalmas-csak dühítő és fárasztó egyben
ráadásul növeli a tehetetlenségérzetedet,
mert nem mehetsz oda a szóbanforgó személyekhez hogy felpofozhasd őket:ez nem lenne jogszerű,de legalább igazságod lehetőség lenne..

népszavazásra kellene bocsátani azt,hogy a mindenkori parlament január 2-5 között ott álljon egy díszes pódiumon és a tiszelt szavazópolgárság megdobálhassa őket azzal ami a keze ügyébe kerül..
Lehet, hogy kicsit hosszú leszek és bonyolult. Előre is bocs. Szóval:
Biztos, hogy el lehet választani ezt a "lopunk-csalunk" meg "minden szentnek maga felé hajlik a keze" dolgot a politika, v. inkább a POLITIKUS lényegétől??? A hatalom és a pénz (vagyon) olyan szinten átjárható egymással, mint az anyag és az energia - igazán a köztük húzódó határ sem állapítható meg, és szabadon átalakulnak egymásba. Ez esetben aki hatalmat akar, az a pénzt is akarja, és fordítva. Még nagynevű nyugati politikusokról is gyakran kiderül, hogy hatalmukkal szereztek pénzt, vagy pénzzel hatalmat. Nem akarok ünneprontó lenni, de ha ez az elmélet fedi a valóságot, akkor SOHA nem lesz önzetlen és tiszta kezű politikai elitünk (sem másnak, persze). Ez esetben legfeljebb a külső korlátokkal igyekezhetünk gátat szabni a politikusok hatalom- és pénzszerzésének.
Itt mindannyian nagyon tépjük a szánkat a politikusok ellen. Én is felhördültem; méghogy a politika szakma! De aztán átgondoltam, és messzemenően igazat kell adnom Tóta W.-nek; sőt, nem is szakma, hanem hivatás! Nézzünk magunkba; könnyű mondani, hogy mi jobban csinálnánk, de tényleg??? AKARNÁNK mi ezt csinálni? A politika: uralom, irányítás. Nagyon sok kellemetlen dologgal jár; megalkuvások, saját értékrend feladása, piszkos trükkök, seggnyalás, képmutatás, hazugságok... ez azért kényelmetlen dolog ám! Biztos, hogy sokan nem adnák fel a fizikai és lelki békéjüket ezért. Én pl. biztos nem. Azaz: nem lennének alkalmasak politikusnak. Viszont aki nem alkalmas, az nem is csinálhatja jól! Egy vezető, aki nem akar v. nem tud utasítani; nem jó vezető. A politikussághoz ezek szerint hatalomvágy KELL (és mint az elején kifejtettem, ez együtt jár a pénz iránti mohósággal is). Néha előfordul persze valami istentől eredeztetett elhivatottságérzet (mint a királyoknál), de ez szerintem igen ritka és többnyire veszélyes vagy nem túl sikeres.
Úgyhogy Hölgyeim és Uraim, én szkeptikus vagyok. Amíg politika lesz, addig a politikusok ILYENEK lesznek. Ez van.
Egy jó politikus legyen karizmatikus egyéniség, tudjon tömegeket állítani maga mögé, legyen koncepciója arról, amiről kell, legyen jó vezető, ne törekedjen egyeduralomra, és mert mindenben nem lehet tökéletes, ezt ismerje be és ne a haverjait vegye maga mellé, hanem komoly tudású szakértőket. Neki elég, ha irányítani tudja a szakértői testületet, rálátása van a dolgokra és elfogadja a nála hozzáértőbbek javaslatait. És ha kellően biztonságos létet teremtett az országnak, akkor tőlem akár meg is töltheti a zsebét, azt úgyem ússzuk meg.

Biztos van még, most csak ennyi naív elképzelés jutott eszembe.
Télleg elég naiv. Láttál ilyet? Akár külföldön?
Calwer!
"Képzeljünk csak el egy államot, ahol a szavazat súlya a befizetett adóval arányos, aki meg nem fizet, az nem szavazhat. "

Elő kéne ásnom agyam rejtekéből vagy a netről,
de mintha az egyikfajta ókori görög államberendezkedési modell pont így működött volna.

Általában - amellett, hogy közhelyszerűen nem kedvelem a túlgazdag nagyvállalatokat, akik bárkut meg tudnak venni kilóra - nincs ellenemre, hogy aki hajlandó részt vállalni a közterhekből, az jobban beleszólhasson abba, mire is menjenek el ezek a közterhek.
Nem tudnám megmondani, hogyan működne ez a modell a gyakorlatban. Mindenesetre tud bosszantani, hogy a soha munkát nem látott velem egykorú segélyből élő ún állampolgár szava ugyannyit ér, mint az enyim, aki irgalmatlan pénzt leadóztam már életemben - amiből ugye a segélyt is fizetik.
Jajjjajjajj persze ez politikailag nem korrekt, de akkor is tud bosszantani.
"Képzeljünk csak el egy államot, ahol a szavazat súlya a befizetett adóval arányos, aki meg nem fizet, az nem szavazhat. "

Tényleg szép lenne ! A Kóka, Veres és Gyurcsány félék szavaznának meg mindent, a nagy többség meg nézhetné, ahogy a maradék vagyonából kiszavazzák szigorúan demokratikus úton. Aki ezt komolyan gondolja az elmebeteg. Ezzel szemben jó lenne, ha visszakerülne a megfelelő helyére a képviselők visszahívhatósága. Amíg ez nem lesz, addig négyévente beleszólhatunk a politikába addig, amíg eldöntjük (szerintünk), hogy ki lopjon a következő négy év alatt.
kovvacs

"Az egyik szívás az, hogy nem egyenletes a korrupció elfogadottsága illetve elutasítottsága. Pl. megtanultam borravalót adni a pincérnek, de nem tudom, hogy mikor mennyivel és milyen módon illik melyik orvost megkenni, ezért pl. a gyerekorvosunk minden bizonnyal marha rosszul jár velünk. Amikor bedagadt bokával vártam egy (hehe mostmár súlyponti) kórház traumatológiáján, nem tudtam, kinek hogyan kéne stexet leadni, hogy ne kelljen 5 órát várnom a soromra, miközben az összes később érkezőt behívták."

Ez sántít. Nem ugyanaz a szitu, ha a vendéglőben vagy a benzinkútnál adok némi borravalót, mert ezt önként teszem, akkor is ki fognak szolgálni, ha nem adok, legfeljebb néha rámborítják a levest. Viszont az, hogy bizonyos állami megbízásokat semmi esélyed nincs megkapni, még akkor sem, ha te teszed a legjobb ajánlatot, vagy hogy a hivatalnok nem intézi el az ügyedet csak ha megkened, vagy hogy a hivatalnok hajlandó egy kicsit félranézni, ha megkened, na ez a kőkemény korrupció. Ezen nincs mit megtanulni, ezt ki kell írtani gyökerestől. Egyébként nem lenne nagyon nehéz. Létre kellene hozni egy a telefontanú-hoz hasonló rendszert, ahol anoním módon be lehetne jelenteni, ha pl. egy egyébként természedvédelmi terület besorolású telken felépül egy 250 M Ft-os ingatlan, vagy ha egy tenderen a legdrágább ajánlattevő nyer. Ezekről mind értesül valaki csak kinek szóljon? Az ügyészség pártos, a bíróság és rendőrség függetlenségéről pedig még beszélni is kár.
Rpa! Van igazság abban, hogy a választást csak populizmussal lehet megnyerni. De! Mi lenne, ha pl. az lenne a törvény, hogy a választási ígéreteket szigorúan be kell tartani. Hiszen választó egy programra adta le a voksát és nem elsősorban X-re vagy Y-ra. Engem az háborít fel, hogy a választások után egy kormánynak jogában áll a választási ígéreteit beszorozni mínusz eggyel. Ez az amire a FIDESZ azt próbálta mondani, hogy illegitim. Igazuk van, csak sajnos nem közjogi értelemben. De miért nem lehet ezen változtatni?
Tikó írta: "Egy nagy érdem szerintem TWÁ-nak, hogy ide egy olyan csoportot eszkábált össze, akik mindenféle nyálcsorgatás, acsarkodás nélkül tudnak hozzászólni." Ez nem az Árpi érdeme, ez a játékszabályok tanulása. Tessék visszalapozni a közéleti topic-okat, mi volt itt 96-98 tájékán, ajjjajjjaj! Most, 6-8 évvel később már senki nem megy bele olyan teljesen értelmetlen meddő vitákba, hogy melyik párt jobb. (Látjuk, hogy mindegyik egyforma szar.) Ez ügyben teleírtunk már több terrabyte-ot, láttuk mi lesz a vége, senki nem kívánja mégegyszer elővenni.
Lehet, hogy igazad van Tikus, de megmondom őszintén, az utóbbi idők patikák körüli történései óta nem tudok hinni patikusnak, ha patikáról van szó ... mert mint tudjuk, a benzinkútnál vásárolt Algoflex méhnyakrákot, tüdőembóliát és veszettséget okoz (impotencia incl.), míg a patikában vett heroin gyógyítja a rákot, az AIDS-et, és az inkontinenciát.

Kezeit csókollom. Remélem, büszkének teccett lenni a nagy kampány idején.
Cpt.Flint, nem, nem láttam. De attól még ábrándozhatok erről:-)
swen
A Gallup évek óta kormánypárti, ez nem újdonság. Mégse haszontalan amit mondanak. A kérdés megfogalmazásával (környezetével, lehetséges válaszokkal, stb.) mindig lehet nyerni néhány %-ot a "gazda" javára. Ha már így sem megy, akkor mellőzik a nyilvánosságot. Meg persze tájékoztatják a megrendelőt a változtatás szükségességéről.
Egyébként ne ítélj pusztán a környezeted véleménye alapján. Hány értelmes nőt jelent ez? 10-20-30? Az bizony nem a "nők" véleménye.
Számold meg ehhez a bejegyzéshez hányan szóltak hozzá! Gondolod, hogy ez az "ország" véleménye?
Egyébként itt a Gallup mérés a Gyurcsány/Orbán iránti szimpátiáról nemek szerint:
kepfeltoltes.hu/061216/gyurcsi_-_nemek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
mavo: picitoff, de egyetértek. Érthető, hogy a patikusok próbálják az érdekeiket védeni, de nem elfogadható, hogy (ál)szakmai ürügyek mögé bújva teszik ezt. Hiteltelenné teszi őket. (van még a Mo.-on valaki, aki hiteles...?)
TWÁ,
"Baló az Baló, nem Balló. Esetleg még Bárdos, talán Krizsó Szilvi. De úgyse működik az, hogy egy vitán a moderátor beszól, h például Viktor, pofa súlyba, ez üres populizmus. Hiszen még azt is csak októberben nyögte ki, hogy tán mégse pont most kéne járulékot csökkenteni."

Balló az Balló:) Bárdos? Hmm, szerény meglátásom szerint ő felületesen pártatlan, de mégsem, Krizsó meg gyengusz lenne, szegénykémet letorkolnák..
Tiko

a populizmust kigazoló moderátor megegyezik az én udvari bolondommal. Ha politikus.

Ha újságíró, akkor meg több kéne belőle. A jelek nem biztatóak, lásd Széles Gáboros post. Az Ápisz csődbe megy :)))

Továbbvive a gondolatot, a bulvármédiába is be kellene szivárogni :) Bár nem tudom, hogy lehetne a Blikkben nagy képes, kis szöveges politikai mélyelemzéseket és erkölcsi okítást közölni, de majd kitalálom. :))
A megoldás egyszerű:
minden pártot tartson el a saját tagsága, mamelukserege, és gazdálkodjanak annyiból, amennyi befolyik. Ha többet költenek, legyen aki leellenőrzi az eredetét, nyilvánosságra hozza, ha törvénysértés van, szankcionálja.
Murcos:

a fejétől bűzlik a hal
Tistedur:

az alternatíva mi vagyunk. Én úgy látom, hogy pl. az itteniek véleménye az egész helyzetről jó sokban egyezik. Ahogy pedig járok-kelek a városban, ismerősöktől, családtól, barátoktól is ugyanezeket hallom. Hát akkor éppen az ilyeneknek kellene egy programot letenniük az asztalra! Mindenki tegyen bele valamit, álljon össze egy egésszé, amivel már be lehet rontani a parlamentbe.
Abbé!
csak akkor vagyunk alternatíva ha elszakadunk a pártoktól...és ez a probléma:vagy pártot gründolsz-vagy indulhatsz pártonkívüliként(ez az önkormányzati választásokon működhet jobban,de még ott is megjelennek a támogató pártok,vagy az azokhoz köthető civil szervezetek)
Pinokkió: ellenségekre - és ezek azok - nem szavazok!

Har Móni: egyik sem tisztességes, akik nincsenek benne az ügyekben, az bűnrészes abban, hogy vannak ügyek

Nibelung: egyáltalán nem kell tudomásul venni
tistedur:

óh, én egy kicsit más keretekben gondolkodom, ha már egyszer valódi változásokat óhajt mindenki. Ha megvan a program, terjeszteni kell, megismertetni az emberekkel, hogy lássák, miről van szó. Ezek után rá kell őket venni, hogy ne a tévét bámulják, hanem jöjjenek és követeljenek. Valódi, igazi tömeg! Mivel ettől még senki sem retten meg, el kell foglalni a megfelelő középületeket.
Tárgyalásokat kezdeményezni az államfővel és a fegyveres testületek vezetőivel a hogyantovábbról. Ideiglenes, civil kormányt kinevezni.

Ezalatt őrizetbe venni az addigi főkolomposokat, és bent tartani őket addig, amíg egy -igazán - független bíróság dönt az ügyükben.

Párbeszédet kezdeni a civilekkel, hogy milyen formában és módon lehet választásokat rendezni. (pl. cenzusos választás, stb.) Nagyon sok okos, tehetséges és független szakember van ebben az országban, ezért nem reménytelen a helyzet, hogy végre történjen valami.

Az egészben a legnehezebb az, hogy miként lehet rávenni az embereket arra, hogy álljanak fel a tévé elől, illetve ne csak a fejünkre nőtt pártokban gondolkodjanak.

valami ilyesmi jutott eszembe, de minden más ötlet érdekel, ami nem kevesebb, mint a teljes politikai klikk és más vezetők felelősségre vonása :) így lehet csak visszaszerezni a 90 óta ellopott pénzek jó részét (hisz nem vesztek el, csak átalakultak), és a jövőben megadályozni az évi 4-5 ezer milliárdnyi közpénz eltűnését; akkor maradhatnak kórházak, lenne pénz oktatásra, (akár esztétika szakosoknak is), stb., és nem lenne szükség az ilyen-olyan csomagoknak elnevezett rémálmokra. Mert van itt pénz, csak rossz zsebekben.
ha ráértek olvassátok el a szöveg végén a kiemelt kulcsszavakat:
Címkék: Fidesz korrupció MDF MSZP reform SZDSZ
asszem, goebbels elvtárs ezt így tanította - még jó, hogy az indexes csikánóknak eszük ágában sincs sugallni, befolyásolni, neaggyisten manipulálni :)
asztakurva. azér mozognak itt a haza legnagyobb agyai. ábécérendről hallott már, növendék?
Politika:
Én két dolgon akadtam fenn mostanában: Miért olcsóbb nekünk egy kormányzati negyed a mostanitól 3-4 sarokra egy a piacon jó áron értékesíthető helyen?

Miért kell, hogy az önkormányzati jelöltek mögött pártok álljanak? Elvileg az ő feladatuk a lakóközösség (város/kerület) érdekének védelme. Illetve az a terület fejlesztéséért történő lobbizás.
Nem hizsem, hogy sokkal jobb egy bólogató kutya, aki a kormány minden ötletére lelkesen bólogat, mint egy ellenzéki, akit pártszimpátia alapon kizárnak minden lényeges döntésből.

Ok tudom naív vagyok, de gondoltam írok egy kis gondolkodni valót.

Korrektség???:
Nagyon sokan azzal magyarázzák saját cselekedeteiket, hogy a többiek is ezt csinálják... És ez nem csak a politikára igaz. Ugyan ez van a közlekedésben, üzleti életben.

Erre csak egy ismerős kérdést szeretnék idéázni: Ha a többiek a kútba ugranak akkor te is utánuk ugrassz?

Lássuk be, vadkapitalizmusban élünk. A pártok meg örömmel aszisztálnak.
Az origó alábbi cikkéből: Utcai zavargások Koppenhágában, www.origo.hu/nagyvilag/20061216utcai.html
a következőt olvasom ki. Dániában egy ifjúsági ház bezárása tud olyan zavargást generálni, mint nálunk egy minusz 1-el beszorzott választási program öszödi hitelesítéssel. Ezekután ott egy darabig igen meggondolják majd, hogy bezárjanak-e ifjúsági házakat.
Nálunk nincs mit meggondolni. Ha lesznek is tüntetők, majd megunják és hazamennek.
Hát ez is az egyik oka annak, hogy nálunk sok olyasmi előfordul, ami nyugatabbra nem.
Na, lehet cáfolni.
hahaha a kulcsszavakat meg egy véletlengenerátor köpte ki magából na mennyé mán...
Worluk
w.blog.hu/2006/12/14/szavazz_rank_loptunk#c134696
És mond Árpi, ezt a sorrendet a gép csinálja vagy te? Mert így remek, elfogulatlan olvasata van.
Nem gondolod, hogy a szerzőnek kéne a címkék sorrendjét megadni? Már csak azért is, hogy ne a legfontosabb szerepeljen az utolsó helyen.
Úgy látom, itt jelentősen keveredik (egyes fejekben) a politikai elit és a közszolga fogalma. Szóval azért ezt nem kellene. A szakértő, higgadt, földhözragadt, lojális, tisztességes: az a közszolga. Az foglalkozik a saját szakterületével, fejleszti azt, körülveszi magát még hozzáértőbb, de nem vezető típusú beosztottakkal stb. Esetleg eljut a szomszédos szakterületekkel való gyümölcsöző interakcióig. Lojális a feletteseihez (aktuális kormány), és befogja, ha politika kerül szóba (legalábbis nyilvánosan).
A politikus, az egész más. Arra fentiek egyike sem kötelező. Sokkal átfogóbban és felületesebben kell gondolkoznia, egész mások a céljai és (elvileg) a "nagy egész" jövőjét kell megterveznie és nem egy szakterületét. Van ugye egy határmezsgye, amikor politikusok miniszterek, államtitkárok, főosztályvezetők lesznek; tehát közszolgák is egyben. Na, ott lehetnek problemák. De a kettőt szerintem akkor is el kell választani egymástól. Bár; volt, aki Őszöd után azzal érvelt, hogy a miniszterelnököt mint köztisztviselőt kellene felelősségre vonni a valótlan állításokért, adatvisszatartásokért. De ezt senki nem vette komolyan; ami azt jelenti, hogy az én meglátásomat más is osztja.
Szóval ez a szakértői humbug, amit itt politikusokkal kapcsolatban emlegetnek egyesek, ez szvsz butaság. A politikusnak nem kell szakértőnek lennie, a közszolgálatban meg (jó esetben) már most is azok vannak. Itt csak annyi a kérdés, hogy a szakterületeket érintő kérdésekben előbbiek éppen mennyire hallagatnak az utóbbiakra. Vagy esetleg éppen másokra.
ÁBÉCÉREND baszki, nem érthető? F-K-M-M-R-S. nem tudok belenyúlni.
Akkor szóljál nyugodtan, hogy ezt a rendező rutint tiltsák le. Könnyebb, mint megírni.
Két paranoid beteg miatt nem reformáljuk meg az ábécét.
Kedves Emberek,

rábukkantam a frankó hasonlatra:
megtiltani a pártoknak azt, hogy pénzt fogadjanak el üzlet"ember"ektől, cégektől,
kb. ugyanakkora naivitás, mint elvárni egy 16-20 körüli lánytól, hogy ne éljen szexuális életet házasság előtt.

Hiába mondod, hogy erkölcstelen, nagy a kockázata a betegségnek és nemkívánt gyerekkel járhat.

A sokféle megközelítés a fenti kommentek közt olyan, mint a naiv szülőké: ha időre haza kell jönnie, nem lesz semmi baj; ha megmondom neki, hogy csak csókolódzon, akkor azt fogja tenni, stb.

Ami most van a közéletben, az kb. annyi, hogy jól van fiatalok, foghatjátok egymás kezét. Közben úton-útfélen kefélnek, és csinálják a zabigyerekeket (lásd érdekes törvények, kormányrendeletek, önkormányzati döntések, közbeszerzések stb.).
Mi meg vagy úgy csinálunk, mint a vallásos szülők, hogy áááá, nincs itt semmi baj, hiszen nem látjuk őket kefélés közben, akkor biztosan rendesek;
vagy szívjuk a fogunkat, mert nem látjuk, hogy a lány kivel vadul, és hogy fog kinézni a kölyök.

Ezér mondom: mivel kefélni akkor is fognak, ha politikailag korrekt gyerekek potyognak is az égből;
legyenek az aktusok legálisak és nyilvánosak.
Szabadjon kefélni, pártot agyonfinanszírozni és kötelező legyen naprakészen a stex folyósítását nyilvánosságra hozni. Mert különben mindkét félnek börtönbünti.
Mink meg majd meglássuk, hogy szavazunk-e rájuk. Vagy esetleg valamelyik szimpatikus parlamenten kívüli pártra. Vagy esetleg kivándorolunk.

(A hasonlatot kikerekítve. A nemmegkent pártok esetéről jut eszembe a következő beszólás egy katolikus fiútól, aki egyes katolikus lányokról szólva megjegyezte: Tudod, annak, aki így néz ki, nem nehéz szűznek maradnia.)
remélem tudod hogy ki a beteg paranoid baszkikám - ha kell, meg tudom adni a listát :)
KorrupcióSZDSZMSZPFideszreformMDF.Nézzük keverve.
Hehe

Háttárpáád, épp most tapasztaltad meg a saját bőrödön, hogy milyen is a politika. Az önjelölt Nyakók, Szijjártók, egyebek ilyen eseteket kreálnak, mint fentebb ők ketten, és ha elég jó, vagy a politikai mítoszokba elég jól beleillik, átveszi őket az igazi Nyakó és/vagy Szijjártó és kész az ügy. Eseteket biztos tudsz mondani te is, ezeket nem sorolnám.

A politikai mítoszok pedig nem megkérdőjelezhetőek. Orbán szőlőt lopott, Gyurcsány valami mást.
Helló!
Nagyon érdekes kommenteket olvasok itt!
Lehet, hogy teljesen sajátos az elképzelésem, de szerintem nem a politikusok lopnak itt igazán. Sőt akik lopnak nem is gondolják úgy, hogy az lopás. Szerintem egyszerüen egy újraelosztás van folyamatban, mégpedig az erő és pénz oldaláról támogatva, ezt az általam igazinak tartott értelmiség tehetetlenül figyeli, a politikusok pedig vagy kiszolgálják ezt, vagy bármilyen ellenkező irányt képviselve buknak.
Lehet, hogy én is csak naív vagyok mint Swen (vagy ő provokatőr?), de szerintem ebbe a folyamatba semmiféle beleszólásunk nekünk nem lehet, maximum vágyhatunk arra (szándékosan nem imádkozhatunkat írtam), hogy a következőkben kialakuló elit sem akarja majd levágni az aranytojást tojó tyúkjait!
Ja, újraelosztás az van. Most épp jutalmazás címszó alatt.
süti beállítások módosítása