W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A Gyurcsány-csomag mellé

2006.12.14. 09:00 Tóta W. Árpád

Szép dolog a reform, a maga módján a megszorítás is szép, a karácsony viszont még szebb. Nekünk kevésbé; felnőttfejjel ez az egész hercehurca több nyűggel jár nettó, mint örömmel, de a gyerekeknek nem kell a Saturnban tülekedni, se fenyőfát faragni bajonettel, tehát nekik ez mégis varázslat, gombszeműség, csodavárás. Ha valamiért a karácsony elmarad, az a gyerekeknek a legszarabb. A témában klasszikus Kosztolányi igen érzelgős, vagyis igen hatásos novellája, mely szerint Karácsony angyala a szegény gyerekektől elveszi a mackót - tudniillik el kell adni, hogy cipőt vegyenek belőle -, a gazdag gyereknek meg odaadja.

Na de az érzelgés nem áll jól nekem, térjünk a tárgyra. Az egyház címke alatt eddig kizárólag kritika és baszkurálás szerepelt, ezt most egy alkalomra felfüggesztem, és véletlenül épp a baptisták járnak jól. Nem mintha különösebben érdekelne a Jézus-sztorinak ez a változata, tudja minden művelt ember, hogy a jézusosdit csak úgy rátolták a keresztények a fenyőünnepre/szaturnáliára, az nem az övék, nincs hozzá több közük, mint a kommunistáknak, akik meg a fenyőünnepet találták ki újra. Viszont a baptisták hatékonyan segítenek tízezer gyereknek abban, hogy valami kerüljön a fa alá tűlevélen és hokedlin kívül. Egy másik csomag a Gyurcsányé mellé. Ehhez csak az kell, hogy másik tízezer ember - nem olyan sok az, csak 0,1 százaléka Magyarországnak - fogjon egy cipősdobozt, és pakoljon bele karácsonyra valót, majd elvigye az átvevőhelyre, amit a honlapon kereshet ki. De előbb érdemes kitalálni, hogy hány éves milyen gyereknek lesz a pakk. A képen látható példány ötéves kisfiúnak készült, ezért vonatot, egy jó mackót, autót és gumicukrot tartalmaz. Fegyver tilos, pedig abból pont van itt elfekvőben egy pár, de hát majd megnő a kisfiú és elmegy rohamrendőrnek, ha annyira hiányzik neki.

Ezerötszázból megtelt a csomag. Az három doboz cigaretta. Egy normális bor. Egy gramm olcsó fű. Vagy tíz darab Magyar Nemzet. Kinek mi.

A dobozt december 15-ig 19-ig lehet leadni, szóval uzsgyi, nem elég a jót akarni. Aki mégis lemarad, az a Mikulásgyárba még 23-ig beszállíthatja az ajándékait.

Attól persze nem lesz jobb ember senki, hogy csinál cipődobozt, de ahogy a mesterséges intelligenciánál, itt se az számít, ami belül van, hanem csak az output. Nemcsak szívjóságból lehet ebben részt venni. Lehet képmutatásból, bűntudatból, PR-ból. A címzettnek tökmindegy: ő vigyorogva tologatja az autókáját a fa alatt. Huszonvalahány évvel ezelőtt gödröt ástam a homokozóba, ágakat és újságpapírt tettem a tetejére, és befedtem homokkal. Nem voltam ott, amikor a csapda működésbe lépett, de tudtam, hogy valaki beleesik majd, úgyhogy előre mosolyogtam. Ez a doboz pont ilyen, csak fordítva működik. Ha majd nagyon ráérek, kitalálom a pokolgép párját is.

Cipősdoboz.hu


Címkék: egyház

179 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3922525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koszonom a gyerekek neveben a cikket.
Érdekes, hogy itt még nincs hozzászólás. Mindenesetre én köszönöm, mert pont akartam, de majdnem elfelejtettem, de most nem fogom- hogy megtöltsek egy cipősdobozt.
Ami nem cikk, hanem blogbejegyzes. De sebaj. En mar csak hulye maradok. :)
Szép kezdeményezésnek tartom, remélem célba ér az ajándék.

Előre jelzem: nem gondolom, hogy a személyes tapasztalatból, amit most megosztok veletek, általánosítani lehetne.

Úgy 4-5 évenként, amikor összegyűlt otthon egy rakás használt ruha, szépen összepakoltam őket, hogy odaadjam a rászorulóknak. A különböző segélyszervezetekben nem nagyon bízva, nyakas ateista létemre a katolikusokhoz vittem a cuccot. Bementem a templom melletti kis irodájukba, mondtam, mi járatban vagyok. A bent ücsörgő három, idősödő hölgy kedvesen mutatott a sarokban álló, hatalmas dobozra, hogy csak rakjam bele az adományt. Betettem, majd kijöttem az irodából. Hirtelen eszembe jutott valami, és visszafordultam, hogy megkérdezzem őket. Amikor ismét beléptem, a következő kép fogadott: mindhárom öregasszony mélyen behajolva a dobozba, és egymás kezéből rángatják ki a ruhákat, amit két perce hagytam ott.

Hát, azóta sem vittem oda semmit.
A baptisták úgy általában szimpatikusak.
Ezerszer erősebb a közösség mint a róm. kat. Nem úgy néz ki az istentisztelet, hogy vasárnap egy óra mise (esetleg megnézzük a tvben) aztán lehet menni a meccsre. Baptistáéknál a hétvége bizony meg van szentelve. Minimum egy full nap rámegy, de van hogy mindkettő. A baptisták többnyire nem "vallásosak" hanem hívők. Megélik a vallásukat, közösségen belül házasodnak, barátkoznak, élnek és halnak. Aki bajba kerül segítik, aki teheti, segít. Szóval tök szimpik. Az egyetlen, amit fel lehet róni nekik, hogy az énekeik rettenetesek. Az amúgyis nyálas készlethez amerikából importáltak még egy kamionyi rettenetet és azt gitár-miegyéb kisérettel renrde elő is adják. (Mondjuk mellettük szól, hogy többnyire ezt is saját köreikben teszik)

Ha emlékszik valaki még a Csauék végnapjaira, az első vonatnyi segélyt akkor is a baptisták küldték.

Dobozt én is csinálok, mert adni jó.

max_headroom:
Nem kellene altalanositani. :) Itt Bajan az egyik katolikus papnal van egy hatalmas hutolada, abban szepen becsomagolva, helyre kis pakkokban szendvicsek. Hogyha esetleg (mert eleg gyakran elofordul), hogy valaki ehes es etelt keresve bezorget a paplakba, akkor csak elo a csomagot, akar hajnali 3-kor, be a mikroba, es kesz a meleg etel. Es ez is egy katolikus ember. Van aki csak szinjatsza a dolgot, van aki cselekszi. De nem szabad altalanositani. (Hogy pl. innentol minden katolikus uberjo emberke.)

En pl. baptista vagyok, es sajnos ismerek olyan baptistat, aki nem eli meg a hitet. Megmarad kulsosegekben. En is hibazom, mert emberbol vagyok.

No, ennek a postnak sincs sok ertelme itt. :)
TWA De, jobb ember lesz valaki a cipősdoboztól. Meg aki ilyen cikket ír. Úgyhogy megint rosszul érzem magam a tegnapelőtti beírástól. A faszozós cikhez, tudod melyik.
Hú most egy pillanatra megjelent elöttem a kép, amit max_headroom látott, belépve az ajtón: három nyanya háttal az ajtónak, mélyan behajolva. Brrrrr.
ambator:

Azert zenei stilusokban vannak gyulekezetenkent is kulonbozosegek baptistaeknal. :)
Nalunk, Bajan, pl. inkabb az orgona szol az enek melle. Ifjusagi alkalmakon kerul elo a gitar, zongora, dob, basszusgitar... Es az enekek kb. 30%-a kulfoldi eredetu (nemcsak amerikai, hanem sved, nemet, etc.) A tobbi jofele magyar. ;)

De: fel, ciposdobozt tolteni!!! :)
Hoppá, Árpád szívébe is behatolt a Karácsony Szelleme. Még ha csak annyit is akart vele elérni, hogy a karácsonyfa alatt a kis srác átszellemülten tologassa a kis autót. Azt hiszem, hogy ezzel a bejegyzéssel többet tett, mintha egészen karácsonyig töltögetné a cipős dobozokat.
Dess, te nyilván több baptistát ismersz és jobban, mint én, kívülállóként.
Én csak azt írtam, ahogy én látom az én baptista barátaimat.
Példamutaó életet élnek a hét gyerekükkel. Néha irigylem őket a hitükért. De hát én már csak maradok ateista, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.
Az én zenei izlésem (szerencsére) csak nekem mérvadó. Mindenki azt hallgat, énekel, amit akar.

(Mondjuk az rettenet, hogy a legtöbb boltba már tejért, kenyérért se lehet ilyenkor bemenni, mert dől a hangszórókból a vájt krisztmesz meg a dzsingli bell, nekem meg felfordul a gyomrom és nehézlégzésem támad)
azt hiszem, hogy meghosszabbították 17-ig a leadási határidőt, nem kell ma kapkodni, de ezt azért nem árt csekkolni telefonon, a tévében hallottam :)
ambator:
Orulok, hogy vannak baptista barataid! A peldamutato elet pedig (az en velemenyem szerint) sokkal tobbet er, mint ezer "Jezus szeret Teged is" polo, vagy eroszakos, ramenos hitterites. En is ennek hatasara lettem hivo, ahogy itt mondjak "a vilagbol tertem meg". :)
Annak a Billy Grahamnak a fia(Franklin Graham) vezeti ezt a "ciposdobozos" alapitvanyt,aki 2x is jart itt,(Carter,Bush papa idejeben).Soha nem felejtem el,hogy Szarajevoban az o munkasaik voltak ott a leghamarabb,minden mas segelyszervezetet megelozve.

Tavaly 7.5millio gyereknek osztottak dobozt,90 orszagban.(samaritans purse international relief)
max_headroom: nemrég meghalt az édesanyám és gondolkoztam rajta, hogy a ruháit a katolikusoknak adom, de felnyitottad a szemem és viszem inkább a vöröskereszthez. Thx.

A baptista = példamutató élet témához: szerintem ez az egyetlen értelme a vallásnak. Megmutatja az embereknek, hogy hogyan élhetnek normális életet. Egy élet-howto. Life for dummies. Baj akkor van, ha a vallási vezető erre vonatkozóan fasságokat hord össze.
Sajnos nekem a vöröskereszttel is van hasonló történetem, mint max-nak :( Egy ismerősöm évekig onnan öltözködött, pedig nem volt éppen rászorulva. Volt ismerőse ott, aki szólt, ha új dolgokat hoztak és a minőségit szépen kiválogatták, csak a maradékot küldték tovább. De nyilván nem ez az általános, legalábbis remélem.
Cipősdoboz ügyben pedig, nálunk céges szinten megy a gyűjtés, tavaly több száz doboz gyűlt össze :)
Amikor a cigányozós bejegyzésben túltengett a telepiccsükki és a mértkellnekemelviselnem, akkor be akartam írni a következőt de elment a kedvem. De most talán itt lesz a helye.

Lakik kb. három-négy utcányira tőlunk egy család, félig cigányok. Nagyon egyszerű körülmények között, szó szerint (szerintem illegálisan egy üres telken) összetákolt kunyhóban. Ital, munka semmi, stb. Nem mondanék ellen, ha valaki azt mondaná valószínű időnként a nagyobb gyerekek felmásznak/belógnak egy nyitvahagyott erkélyajtón, szóval a riasztó be van kötve. Mindenestetre a "halmozott hátrányos helyzet" kifejezést erre találták ki. De a családban a gyerekek is előre köszönnek, nemcsak nekem.

Be szoktak csöngetni nagyritkán, az ajtót nem nyitom ki, de összeszedem abból ami a hűtőben meg ilyenkor télen a ruhásszekrényben nélkülözhető. Pénzt nem, ill. egyszer háromszáz forintot (gondolom cseppfolyósodott). Úgy kb. öt hete lehetett, kora du. sétáltam hazafele. A családfő jött szembe, összeomolva, sírva. Sose szólt, beszéltünk egy szót se, de kérdezés nélkül mondta, hogy előző este kórházba vitték a kilenc éves fiúkat, aki aznap reggel meghalt. Láttam volt néha, helyes szőke(!) kölyök volt. Mielőtt valaki azt mondaná, hogy valamilyen lenyúlós mese volt, mindjárt pénzt kértem volna, a történet ennyi. Kifejeztem részvétem, mentem tovább, azóta sem láttam őket.

Nem is gondoltam, hogy ennyire megérint majd ez a szomorú eset. És jobban éreztem magam, hogy korábban nem hajtottam el őket. És azért is, mert nem nyomtam valamilyen uszító cikket vagy postot korábban, még akkor sem amikor benyomták a jobb első ablakom (nem ott és nem ők, két és fél éve, de valszeg. cigányok).

Szóval nehéz ez. Nem hibáztatom, aki azt mondja nehéz eggyüttélni. De azóta folyton ez a kilencéves kissrác jut eszembe, amikor valaki azt mondja "dögöljetek meg". Pedig lehet lopott is.

Mondom ez inkább a cigányos posthoz illett volna.
"Baptistáéknál a hétvége bizony meg van szentelve. Minimum egy full nap rámegy, de van hogy mindkettő."ű

Kiváncsi vagyok mennyien tartják be mert aki a katolikusoknál nem tartja meg az már az képmutató állat kategória itt. De gondolom a baptistáknál is... Kiváncsi vagyok hányan tartják be. Egyébként semmi bajom velük csak erre a beírásra reagáltam

A kezdeményezés szép, mi is szoktunk ilyeneked adni, és jó Árpád tóllából/billenyűzetéből ilyet olvasni. Már a tegnapi postja is meglepett, hogy káromokáds nem volt benne (!!!!)
Egyébként majdnem minden egyát szervez ilyen gyüjtést (pl. a sarkon nálunk a rom.kat. is), szerintem nyugodtan ki lehet ezt terjeszteni az egész egyházi közösségre, bármelyik felekzetre. Ez is hozzátartozik a "dolgaik" közé...
Ez a gyerek a képen tök ugy néz ki mint én kiskoromban amikor nagymamámtól átvettem a vasutat, amikor először ránéztem teljesen meglepődtem :):)
Riszpekt baptiszt, biggáp Árpád!
Sejtelmem sincs hányan és mit tartank be.
Azt tudom, hogy a barátainkhoz többnyire szombaton megyünk, mert vasárnap az imaházban vannak lényegében reggeltől estig. És nem ők vannak ott magukban, hanem teltház van. Volt már, hogy meghívtak oda is, bizony ott zajlik a közösségi élet. Külön foglalkozás a gyerekeknek, ifjaknak, miegyéb.
Bréking nyúz, sőt ápdét:

"Változás:
A nagy érdeklődésre való tekintettel a cipősdobozok leadási határidejét meghosszabbítottuk 2006. december 19.-ig."

Forrás: ciposdoboz.hu
Ez szerintem a legtöbb egyháznál így van. Én romai kat.-ként volt, hogy kiváncsiságból eljárkáltam református haverommal egy református Istentiszteletre. Közelebb is állt a szívemhez a dolog. Na de ez mind1, a lényeg, hogy ahol eddig én voltam ez így szokott menni. Foglalkozások, szakkörök, kirándulások, cserkészkedés stb...
pár éve a Máltai szeretetszolg-hoz vittem be néhány használt ruhát egy zsákban, de nem voltam biztos benne, hogy nyitva vannak, úgyhogy a kocsiban hagytam, és úgy csengettem be asszem a Márvány utcai fiókjukba

fiatal csaj kinyit, majd elkezd mentegetőzni, hogy még nincsenek nyitva, eltartott néhány pillanatig, amíg felfogtam, hogy azt hiszi vinni akarok, nem hozni:)))

ehhez képest egy tízenvalahányezer forintos ing volt rajtam, és egyébként sem úgy voltam öltözve, mint egy mélyszegény, így hát egy meglepően vicces helyzet volt a jutalmam

de komolyan, észrevettétek már, hogy az igazán jószívű emberek, pl amilyen az a lány is lehetett, a legritkább esetben okosak is?

Az egyházakat alapvetően utálom, mert ráerőszakolnak valamit az emberre, amikor még védekezni sem tud. Mit tehet egy csecsemő az ellen, hogy nyakonöntik hideg vízzel és onnantól ő katolikus? Semmit. A baptistákat viszont nagyon bírom. Ők úgy vannak vele, hogy baptista akkor leszel, ha úgy döntesz. Meghagyják a választás jogát. És persze azzal foglalkoznak, hogy beteljesítsék az egyház valódi szerepét. Közösséget teremtsenek, és szolgáljanak. Én is csomagolok egy dobozt. Velük biztos, hogy célba ér.
Ha már a baptisták szóba kerültek, belegondoltam abba, hogy kit mennyire irritál melyik egyház. Mármint az átlagembert. Gondolom a listát a jehovások és a hitgyülisek vezetik. De utána mindjárt a r.kat vallás következik, aztán a reforátus, evangélikus, baptista, és talán végül a buddhista. Ez a lista jó körülbelüli összefüggést mutat azzal, hogy a konkrét egyház mennyire tolakodóan, mennyire magas lóról terjeszti meggyőződését.

Lehetne az egyházak irritálóságáról szavazni is (mint a gecifaszról). Ami tanulság lehetne a jehovásoknak is - de pont ők fognak iyesmiből tanulni. Másrész amikor egy meggyőződésés katolikusnak valaki sokadszor bizonyítja isten nemlétét, az neki kb. olyan lehet, mint nekünk amikor a jehovások jönnek az újságaikkal.
Dess 2006.12.14. 09:22:03:
"Nem kellene altalanositani."

A második mondatom kimaradt?
Nekem mind az összes nagy pápista szeretetszolgálatról van rossz tapasztalatom első kézből. Sajnos. Turci-butik etetés, levámolás stb. A baptistákról nincs. Egyik ismerősőm jár rendszeresen baptista keresztelőre, de ő egy perverz kukkoló :-)

De állambácsi is furán intézi az ilyen ügyeket.
Árpád: respect.

ooyee

vagy nem derül ki. nagyon más a világ egy valóban altruista ember szemszögéből.
max_headroom:
Sry, ugy latszik write-only uzemmodban funkcionaltam. :(
Tenyleg irtad, hogy nem kellene ebbol altalanositani. Csak mar reflexbol (sajnos) dolgozom neha... :(
woland villásreggliztél mostanában kanttal?:D
Pascal, bocs, ha csak gyorsan írtál, de ne mossuk össze az egyház és a vallás fogalmakat. Gondolom te is így akartad.
Érdekes ebből a szempontból a krisnás közösség, amelyik tolakodó, de a többség elnézi nekik, mert közben sárga lepedőt akasztanak megukra és etetik a hajléktalanokat.
Lehet, hogy a jehovásoknak is jót tenne, ha valami hülye vidám egyenruhában járnának, nem pedig az idióta divatjamúlt fekete öltönyeikben. Vagy legalább kitalálnának valami egészen hülye járásmódot.
woland: oooyee az három o, biztos te is altruista vagy...
Rosszindulatú Vászka: persze egyházra gondoltam. Többnyire azt is írtam. Rettentő gyorsan írok, mert dolgozom is közben, aztán elszörnyedek sokszor utólag.
allambacsi tegye magat a ciposdobozba

Ámbátor, nálam is irritációsorrendben: krisna, jehova, hit és végül a történelminek nevezettek :)

Krisnásokat úgy szoktam lecsavarni, mikor egy! forintot kérnek, hogy pogányokat nem támogatok - eddig egy lány nevette el magát, a többi teljesen felhúzta magát rajtam :-)
Szerintem ez egy igazán szép bejegyzés Árpád részéről, kár elkezdeni a szokásos "tolakodó, erőszakos rk. egyház" kezdetű óbégatást. Amit egyébként nem is értek. Annak idején engem is "nyakonöntöttek", de eddigi életem során még egyszer sem éreztem tolakodónak akár a rk., akár jehováék fellépését. Ha nem akarom őket hallani, odébblépke, elkapcsolok, stb. és kész. Ha utóbbiak, néha "letámadnak" is az utcán, erőszakosnak sohasem éreztem őket, inkább kedvesnek. (főleg ha a három poronttyal vagyok(unk).
Én a használt ruhát a Máltaiakhoz szoktam vinni és tekintettel arra, hogy nekem már nem kell, nem nagyon érdekel, ha az egyik farmert ne adj' isten valaki megkaparintja magának.
Most meg majd a kölkök számtalan játékából összerakunk egy dobozt.
Téyleg, nekem ez a felület úgy jó ahogy van, de az jó lenne ha a saját helyesírási hibáim utólag még - mondjuk tíz percig - tudnám korrigálni. Mert ég az arcom néha, nem kicsit, nagyon.

Ez meg a nov7 cikkhez illett volna.
a a baptista a meno a katulikus meg szar aa me raeroszakoljak magukat a karcsonyfaraa en lyukakat asok a homokozobaa az kaafa aa me haahaa.
A Deák tér veszélyes hely ebből a szempontból. Engem egyszer 15 perc alatt három egyház akart ott megtéríteni, azt se tudtam, hogy szereljem le őket. Mondjuk engem a krisnások nem irritálnak, inkább kat. és hit.
Pascal, hagyd a franba. Akkor helyeseznek a műértelmiségiek, ha kifogytak az észérvekből. Amúgy is csak a pillanatnak írunk, nem az örökkévalónak - esetleg, ha ebből is könyv lesz, majd szépítünk :-)
Á nem, ilyenkor saját magam miatt ég az arcom.
Pascal, hívd fel a cihiáteremet (Dr. Zwack), remek szakember!
4000 éves karácsony:

www.churchofgod.hu/cont/hirek/sz_u_20031220.php

Egy érdekes kis rész:
" legtöbb ember számára magának a Karácsony megünneplésének az eredete teljesen ismeretlen, s valószínûleg meglepõdnének, ha megismernék a gyökereit. Vajon hányan tudják pl. azt, hogy voltak keresztények, akik elvetették, sõt betiltották a Karácsony ünneplését hosszú idõn át? Az amerikai kolóniák némelyikén pl. szó szerint a törvényben is tiltották Karácsony megünneplését 1659-tõl egy ideig"


"a harmadik században, amikorra a kereszténység arculata már javában megváltozott, még ekkor is vitatták a Karácsony létjogosultságát. Origenész, a katolikus teológus pl. kijelentette, hogy a Karácsony ünneplése bûn, mert annyira mélyen pogány eredetû.

"
Az ajándékozás például egy pogány babiloni szokásból ered...
Ehhez a bejegyzéshez nehéz mit hozzátenni, szép volt Árpád (we love you, Jesus loves you ;);))!
Talán azt jegyezném meg, hogy az output fontos, de ami belül van, az az embernek saját maga miatt nagyon fontos. Meg hosszú távon az outputokat is érinti.

más:
nem máshol kéne valláskritizálni?
van rá elég bejegyzés :)
Rigor:
mond ezt a csunya, rossz pogany szokast szereto gyerekeknek. Szerintem itt nem arrol van szo, hogy magat a hitet probalnak erositeni ezzel az akcioval. Hanem szimplan segiteni, oromet szerezni.
BO,SELECTA: erdekes a kommented, kialudtad mar magad?

(Amugy minden "egyhazi" unnepnek megvan a pogany gyokere, ugyanis valahogy be kellett adni a jonepnek... :) ) Az egyhazi zenek is eszerint "fejlodnek".
Resist:

Egyházkritizálni, az előző bejegyzésekbe kéne, ha már valaki kritizálni akar. Csakhogy azt vettem észre, mostanában az előző post azonnal behal amint jön az új. Nem egyhazkritizálásnak, hanem türelmetlenségkritizálásnak szándam, ld:

"amikor egy meggyőződésés katolikusnak valaki sokadszor bizonyítja isten nemlétét, az neki kb. olyan lehet, mint nekünk amikor a jehovások jönnek az újságaikkal"

ami engem illet.
Dess: engem zavar ez a legkevésbé, minthogy szabadgondolkodó vagyok:) - az inkább zavar amikor kisajátítás van.
"Most meg majd a kölkök számtalan játékából összerakunk egy dobozt."

4. Ne tedd a következőket a dobozba:
Használt tárgyak [ciposdoboz.hu]
Na endlich, valami jóság!
Éljenek a baptisták :)
ez igaz, csak gyerekként majd a gyerekeid miatt jó a karácsony mint olyan, a többi bs.

mi is minden évben összeállítunk egy-egy pakkot vagy egy családnak aki rászorul vagy egy ismerős viszi el aki adományokkal szeretet szolgálattal foglalkozik.

de ez egész évben megy nemcsak ilyenkor, de persze karácsonykor a legjobb érzés adni annak aki rászorul. sok őszinte mosolyt tud okozni.
pascal:a kisordog bujt beled?:)10:26:16

Biztos vagyok benne,hogy most nem az egyhazak fele kene vinni a temat,hanem inkabb az altalanos humanitas fele.Pl,az erdekelne,hogy amit regebben ezerrel szerveztek a szakszervezetek a munkahelyeken(Telapo trip),ma miert nem csinaljak civil formaban.Beszedett tagdijakbol a hulye is tud szervezkedni,maganemberkent,barati korrel,kapcsolatokat megmozgatni,meglepni leszakado,vagy tobbgyerekes csaladokat!-az egy mas tortenet.
Arpi, ez nagyon szep volt.

(Csak egy megjegyzes...Mo-on nem divat az "ok nelkuli" adomanyozas, nyilvan a gazszamlara sem futja sokszor. En azt tapasztaltam kulfoldon, hogy kulonbozo charityknel lehet "venni" tagsagi kartyat, ami mondjuk egy ket ezer forint, amit ok adomanynak vesznek, es te a tagsagi kartyaval nehany helyen olcsobban vasarolhatsz. Pl Allatvedelmi charityk tagsagi karyajanak felmuatatasakor 10% lejon a bioboltokban, vagy zold-boltokban. Ha azt vesszuk, egy ev alatt boven bejon az az egy ket ezer forint amit rakoltottem arra a tagsagira, megis egy alapitvanyt segitettem mukodni. Masik pelda, kutyamenhely (persze a nagyobbak) plusskutyust kuldenek a tagsagival...amit a koloknek oda lehet adni:) Aztan nehany nagy bevasarlo kozpont a bevasarlo kartyajuk tulajdonosanak is ad kezdvezmenyt nehany alapitvanyi szervezetnel, uzletnel. Meg egy harmadik dolog -idekinn sok a pelda - az otthonin "sekundhend" boltok itt szinten alapitvanyiak, magyaran megveszed a hasznalt markas polot es nem a bolttulajdonos lesz gazdagabb hanem kutya/macska/beteg gyerek kapja a penzt. Az boltos neni amugy meg nyugdijas, jol elvan, legalabb nem betegszik bele a postas varasba).

Na mese vege, remelem egyszer itthon is igy lesz.

Opsz, megegy...

Fair trade vagy hatranyos orszagok aruijait is erdemes venni, pl ha csokit veszel valakinek karira, vegyel inkabb afrikaban keszultet. Sokkal inkabb egyetertek a fair trade aruk vasarlasaval mint a penzadmonayokkal. Ezzel munkat teremtesz es megbecsulest, es nem a kormanynak megy. vagy de, de legalabb az elv szep...

Szep Karacsonyt mindenkinek:)
Pascal, nem is neked szólt.
A bloggal szembeni türelmetlenség télleg nem jó, éljenek a régi bejegyzések!
Csak dógozni is kéne valamikó...
most akkor mindenki elmondja a véleményét, vagy teszünk is valamit azokba a dobozokba?
Árpád nyilván nem mondta, hogy akkor most felszólítok mindenkit, hogy csinálja utánam...
de mi lenne, ha?
ez teccik, egy dobozt összerakok én is
Galileo, a civil közhasznú alapítványokkal szerintem az a baj, hogy ha létrejön egy ilyen, (pl. szlovákiai fenyőfák újratelepítése) akkor mindjárt kell az alapítványak egy főállású elnök meg alelnök, az elnöknek meg titkárnő. És akkor még a felajánlott 1%okból meg az adományokból utazásra is kell. Szóval sehol sem jut el az adományok 100% de én azt gondolom (az esetleges, de szerintem nem számottevő lenyúlás ellenére) a fenti cikkben szereplő baptista módszer még mindig igen jó. Ezenkívül még örül az ember szíve, amikor egy kőkemény profitorientált cég adományoz (mégha részben PR miatt is teszi), sőt a közvetlen módszer is, erről már lásd: 10:03:50.
Refuse: visszanéztem és az előző, a bölcsészes nem is fagyott le. Szóval témafüggő.
Pascal 2006.12.14. 11:53:55

Ja, ebben van valami. Az elküldött játékautókat valószínűleg tényleg kissrácok kapják meg, nem az alapítványi elnök fog játszadozni velük. :)
Szerintem azért ilyen kevés eddig a komment ehhez a témához, mert azok, akik csak azért írtak a blogra, hogy meglegyen a napi fikázásadaguk (akár a cikkíróval, aklár más hozzászólókkal szemben), ami után elégedetten dőlnek hátra, hogy megint de jól megmondtam valakinek, azok döntő többsége most kissé meg van zavarodva, hogy mit is kellene ("szabadna", mert a morális fékek itt gondolom itt felbukkantak a tudatalatti legmélyéről) ide pötyögni... :)

Jó cikk, egyébként, mármint jó érzés volt olvasni, ilyet is, ami nem ment át érzelgős bájolgásba, csak azért, mert közelít a karácsony.
"felnőttfejjel ez az egész hercehurca több nyűggel jár nettó, mint örömmel, de a gyerekeknek nem kell a Saturnban tülekedni, se fenyőfát faragni bajonettel"
TWÁ, szerintem neked sem KELL. miért érzel kényszert?
Asszem a baptistak azok, akiknél arva gyerekeket lehet orokbefogadni, ok inditottak ezt a ciposdoboz ajandekot is, olyan mintha ok a segitest hivatasszeruen uznek. Jo csavok. Mi pedig dobozoljunk! (Bocs, hogy nincsenek ékezetek, de itt kulfoldiaban kuzdok a francia billentyuzettel...)
KiHaEnNem:"...nem divat az "ok nelkuli" adomanyoxas.
Divat nem is lesz(jo,nyugatabbra tars.i elvaras,meg a media is rajta van),de udito kiveteleket tudnek mondani.Szerintem valami megmozdult 1-2eve a "mi milliardosaink"kozott is.A buntudat biztos tenyezo sokaknal,de a masik,hogy nemzetkozi szinten mar kiforrott,jol mukodo semak vannak filantrop fronton,amik lassan lekepzodnek nalunk.Nobilis Kristofot peldu en birom,nem poliroztatja a segget mindennap a bulvarban,pedig megtehetne(bele se szol az Index strategiajaba),es egy rendkivul sokszinu csako.Karitativkodik is rendesen.A masik kedvencem a Kogartos Kovacs.
Egy csomo minden most jut eszembe,de mennem kell melozni.Remelem estere tobben megmozdulnak,mert ez azert ciki.
"Where is the looove?"
Egyetértve az előttem szólókkal, mély riszpekt a téma népzserűsítéséért. Mi vittünk tavaly is cipősdobozt, idén is fogunk - személyesen vittük el a kőbányai leadóhelyre, aki volt ott, annak nem kell bemutatni (ha vannak megszállottak, hát ők ott aztán azok, le a kalappal).
Nem tudom, olvasta-e valaki a velük készült riportot mostanában, én csak emiatt idézem:
"Ahogy azt a szeretetszolgálat munkatársai hangsúlyozzák, nem is annyira a tartalom számít, hanem a gondoskodás, az ajándékozás mikéntje: ha szeretettel csomagolják, akkor nem lehet nagyot tévedni. Mindezek ellenére a szolgálat minden egyes csomagot felbont és átvizsgál, hiszen tavaly is visszaéltek az ajándékozás formájával, s volt, aki erőszakra felbujtó játékot, szexkártyát, műpéniszt vagy bezacskózott ürüléket rejtett el a dobozban." (nol.hu/budapest/cikk/426568/)
Krisztusi szeretet ide vagy oda, az ilyet vasalt bakanccsal kellene állkapocson rugdosni. Pedagógiai aspektusból.
Gera, igazad van, csak nem ismertettem pontosan a részleteket. Szóval arról van szó, hogy gyermekeink számtalan olyan ajándékot kapnak az (elmebeteg) nagy- és keresztszülőktől, amelyeket a közelükbe sem engedek... (Ezeket általában postán küldik...)
Használatlan, sőt, sokszor bontatlan darabok, de a úgy gondoljuk, nem szükséges egy 12. Száncsál Barbi, Vicss baba, bazi nagy műanyag autó, stb. de gondolom ettől más gyerekek örülnek majd neki, mint pl. egy kézbe nem vett duplapéldányú gyermekkönyvenek is...
Nemrég helyszűkéből adódóan meg kellett válnom pár zsáknyi jó minőségű ruhadarabtól, pokróctól, ágyneműtől. Mivel nem tudtam egyedül egyik helyi segélyszervezethez se becipelni, telefonon hívogattam őket sorban,h esetleg el tudják-e vinni. Mivel városszerte láttam a kisteherautóikat futkosni, valamint elég sok cuccról volt szó gondoltam ez nem lehet olyan különleges kérés. Hát tévedtem. A vöröskereszt és máltai szsz diszkréten elhajtott a p.csába,h mit képzelek, erre nekik nem telik. A cuccot végülis a nagycsaládosok egyesülete vitte el, akiknek azért sikerült autót keríteni valahonnan, aranyosak voltak, kedvesek, az ügy szerencsésen lezárult. A dolgok sorsa nem érdekelt tovább.
Most mindenféle önámítás nélkül, nem szívjóságól adtam oda a dolgaimat, hanem kényszerből, de azon elgondolkoztam,h ha tényleg áldozok valamire, szeretettel adnám és akkor rúgnak belém, vajon meghatódnék-e a nagy karácsonyi "segíccsük a szegény szerencsétlen embertársainkat" dumán. És még valami. Aki segíteni akar,az segít a karácsonyi álszent hangulat nélkül is.
en megertem, hogy atvizsgaljak, de ilyenkor felmerul a kerdes, hogy mit csinalnak akkor, ha valami olyat talalnak a dobozban, ami nekik kene?
(pl templomban perselyezesnel is lattam, h sekrestyes lazan kivesz egy ezrest a perselybol, es zsebrerakja)
c4nn1b4l: Vagy bízol bennük, vagy nem. A honlapon szépen meg van kérve, hogy ne rakjál bele pénzt, akinek van szeme az olvassa. Mondjuk TV2-től nem volna énidegen próbálkozás jeladóval felszerelt papírpénzt betenni csomagba aztán figyelni, hova rakja a szeretetmunkás... de ne legyünk TV2. Egyébként is, kisgyereknek csomagolsz ajándékot, minek tennél bele kápét. Ha valaki kápét akar küldeni, arra van bankszámlaszám, feladhatja.
Bravo TWA! és köszi. Jó bejegyzés és biztos vagyok benne hogy hatására olyanok is dobozttöltenek éppenmost akik nem biztos hogy amúgy megtennék. már megérte. és ettől már jobb napom van.
Bravo Bapt.egyh.!Azon kevés egyházak egyike akiknek Intézményi szinten NEM csak maguk/saját híveik felé hajlik az adakozó kezük. szeresd felebarátod. függetlenül attól hogy a szakállas csávóban vagy az agnosztikus gondolkodásmódban(nem biztos hogy ezt jó megfogalmazás) vagy a rézfalloszú bagolyban hisz e.(legalábbis ha nem árt vele senkinek)
Ezt a gondolatot ajánlom mindenki figyelmébe. neked is TWÁ!
Kellemes doboztöltögetést mindenkinek.
C4nn1b4I, ha jól írom a neved:
Nem vitatja senki, páran beírták, hogy itt-ott létezik lenyúlás. Meg nem minden adomány jut el a címzetthez. De egy ilyen doboz értéke ezer-kétezer forint. Az aktivista, aki ott dolgozik, segítőkészsége miatt megy oda. Ezért én a pénzbeli módszernék mindig jobbnak gondoltam a természetbenit. Pl. egy multi akkor jár el helyesen, ha egy "beteg gyerekekért" képződmény mellett/helyett például utánanéz a neten, megrendeli elvámoltatja, (keres valakit aki üzemelteti ha kell) és odaadja a kórházi gépet. Ahelyett, hogy kifizetné. Mert akkor biztos abban is, hogy nem a "legtöbb-paraszolvenciafitető" cégtől vásárolja a kórház.
Nem csak a baptik csinálják ezt, kb minden katolkus gimiben nyomják. Nálunk (katolikusoknál) persze nem csak így a vakvilágba megy az adakozás mint a rohadt protestánsoknál, meg van szervezve flottul. Párosával mindenki kap egy kiscsókát, megkapjuk a kölök Jézuskának írt levelét is. Aki nem teljsíti időre a dobozkvótát, mehet templomot seperni. Kurvanagy a templom, szóval nem lehet lazsálni, meg elbliccelni. Persze csak katolikus gyerkőcöknek mennek a dobozok, a többi nyomorulton segítsen az állam, basszátok meg!
Narancs!
őszintén remélem hogy íróniával írtál és nem így gondolkodsz. ha nem akkor te max. katolikus vagy keresztény biztos nem. szerintem. csak szerintem.
jah én nem vagyok katolikus mielőtt valaki betámadna...:d
De, igenis jól áll neked TWÁ, ha érzelmes vagy. Annak is kell lenned, csak úgy lesz a lelkedben harmónia:-) És érzem, hogy szívből jött. Én mindenesetre köszönöm neked ezt az írást (vagy mi a neve? post? )

És de, mindannyian jobbak leszünk attól, ha készítünk és adunk egy teli cipősdobozt. Viszont nem ez a fontos. Ne magunk miatt tegyük, mert az önzés, bár kétségtelen, hogy az adás öröme is megmelengeti a lelket. Tegyük azért, hogy csillogjanak azok a gyermekszemek.
"Tiporjátok el a gyalázatost"

A muzulmánoknak kötelessége a szegényebbek támogatása, az alamizsna, ill. támogatás ott többezer éve prosperál. Csak hogy tuggyátok :)

Állatmenhelyet azóta nem tápolunk, mióta egy ismerős ismerőse, aki hallotta, hogy több háziállattal élünk egy fedél alatt, kibaszott nekem a kocsijából vagy 80 kg különböző állattápot, amit egy nagyobb allatmenhelyben dolgozó barátnőjétől kapott, és szólt, hogy van még, ha kell. Köszöntem, többet nem kértem.

Azóta ismerősökkel ilyen százalékos dolgokkal kis gyereksportegyleteket támogatunk, kis pénz, de a kis lurkó legalább örül a pólónak vagy tornacipőnek.

A kórháztámogatás önként pénzzel (utánajárt a csapat), egyszerűen gyomorforgató.

A medencések sztem is jól csinálják.

Egyébként fles, hogy mennyi féle kisebbséggel (vallási, származási, nemi, politikai stb) arccal tudok itt vitáznai. Télleg, nem kekecség.
Ximinez 2006.12.14. 12:30:45
emiatt idézem:
", szexkártyát, műpéniszt vagy bezacskózott ürüléket rejtett el a dobozban."

ezt kb 3 szor kellett elolvasnom hogy elhiggyem végre.. az meberek mindig meg tudnak lepni..mit érezhet ekkor ??
Sajnos a konkrétumokat nincs módom most előkeríteni, de.
Emlékeim szerint Németországban készíttetett az ottani katolikus és evangélikus egyház közösen felmérést arról, hogy az embereknek mi a véleményük az egyházakról és mit várnak tőlük.

Kb. az jött ki, hogy a mondanivalóval nem tudnak/akarnak mit kezdeni. Ugyanakkor elvárják, kifejezetten jónak tartják és kívülről is hajlandóak támogatni az egyházak szociális tevékenységét. Mint pl. a szeretetszolgálatokat- karitaszokat, akik a szegények megsegítésével, katasztrófáknál való segítéssel foglalkoznak.
Jónak és fontosnak tartják, ha pl. alkoholistákkal, drogosokkal, hajéktalanokkal, börtönpasztorációval foglalkoznak.
Ezekben a témákban nemvallásosok is elismerik az egyházak szakértését, igénylik és értékelik azt.

Aki nem bízik a segélyszervezetekben vagy az egyházakban, vagy nem bízik senkiben sem, nézzen körül arrafelé, ahol él. Vagy menjen el az aluljárokba karácsony környékén, vigyen ételt és italt a hajléktalanoknak. Mindenhol vannak szegények, vannak sokgyerekesek, akik örülni tudnak az ajándéknak. Faluban élek és a mi orvosi rendelőnkben is van egy nagy doboz, ahova a ruhaneműt tesszük. Nem kell messzire mennünk, ha segíteni akarunk.

Nem kell kereseni a kifogásokat. Segíteni nem kötelező.
helyesen: aluljárókba
amindenit!! helyesen: keresni
tényleg jó, és dícséretes a kezdeményezés, és én nem is parázok a lenyúlások miatt de off leszek most.

... én a baptistákat nem bírom. 8 évig kisvárosunkban a polgármester a helyi baptista gyülekezet tagja volt. ki is jelentette: addig nem lesz zenés-táncos mulatóhely a városban, amíg ő a király, mer' az egyházuk azt nem tartja jónak. nem is volt semmi. sőt olyan erős nem-világi ifjúságpolitikát folytattak, hogy gyakorlatilag minden fiatal elhagyta a várost.
szal én őket sem bírom.
Tóta, kapsz egy pirospontot, ez az írásod nem annyira szar mint az összes többi. Legalább el tudtam olvasni, anélkül, hogy késztetést éreztem volna arra, hogy lekeverjek neked egy nyaklevest.
Zahar
asszem teljesen jogos a "nemkedvelésed" A POLG.MESTER IRÁNYÁBA. azt hiszem minden vallásnak megvannak a maga bigott (a posztra való tekintrttel nem írok dudrvábbat)arcai. Néha még világi hatalomhoz is jutnak. ami nagyon nem jó. sem az adott egyháznak sem a vallásnak semsenkinekse mer a farizeuskodást a szakállas csávó sem kedveli a rege szerint.
ha hatalma van az ilyen (khm)arcal nehéz mit kezdeni. de azért a teljes egyházat vallást ne csakéskizárólag ilyen arcok gyülekezetének gondoljuk már lécci(talán gyülisek meg jehovások meg néhányan kivételek)! biztos vagyok benne hogy a te kisvárosodban is jónéhány hithű baptista csóválta(khm) a fejét és nem tetszett nekik.az ilyennel viszont a vallástársak sem tudnak mit kezdeni általában.
Bizony, egy eszme sem felelős azokért akik hisznek benne!
zahar: Melyik varosban volt ez? Kivancsi vagyok. :)
Lehet mán írták, de 19-ig meghosszabbították a dobozok leadását.
Peti, látod tudsz te kedves is lenni :-)
igen, a baptistáknál felnőttkeresztség van, ami elvileg jobb megoldás, mint csecsemőként odaadni a gyereket, de igazából nem számít, mert úgyis annak nevelik, aminek akarják. ruhákat mi is a máltaiaknak adjuk, de csak mert közelebb vannak, mint a VK. másrészt viszont eléggé hitgyülis egy társaság, mármint bigottság terén.

Refuse: nem bírtam megállni az elhatárolódást :)

KiHaÉnNem: pont ezt a különleges békát például egy ilyen charity shopban vettem 20 dán koronáért, és komoly szerepet szánok neki a gyereknevelésben, mert kézre lehet húzni. worluk.index.hu/medve/breki_1.JPG
én is adok cipősdobozot a gyerekeknek. Lehet hogy pakolok is bele ajándékot is.
Narancs 2006.12.14. 12:58:41

Most mit kell itt provokálni, he? LOL. Legalább valami ötletesebb nick-et találhattál volna. Ennyire hülye ember létezése, mint ez a te fiktív "Narancs"-od, nem túl hihető. :(
Tóta!
ez a béka nagyon ijesztő..
Igen, ijesztő, de mint mondotta, eztet használja majd szabályozásra.
naná, Bubi, a béka majd akkor jön, ha rosszak voltunk. és nem ilyen érzelgős, mint én.
Árpád,

majd őrizd meg ezt a békát, mert ahogy elnézem a pofázmányát később még a felvilágosításban is segíthet:)
Én általában a túlcsordulást a nagycsaládosokhoz vezetem le. Egyrészt mert én is az vagyok, másrészt ott még nem hallottam lenyúlásról, illetve ott aki cuccközelbe kerül maga is mind nagycsaládos, úgyhogy végülis ott is jóhelyt van.
Nomeg ők tényleg hajlandóak helyszínre is kiszállni.

De a nagycsaládosokhoz már csak az jut, amit nem adok oda a szintén házhoz jövő cigány családnak. Ez a legbiztosabb, a kézből-kézbe adományozás. ráadásul olyan szegények, hogy arról kódulnak.
Lehet, hogy off topic, és az is lehet, hogy otromba ide a kérdés, de én akkor is felteszem, nem bunkóságból, hanem puszta tudásvágytól vezérelve:

1. Mi számít nagycsaládnak?

2. Mihez képest nagy? (a bevételükhöz képest, vagy a többi családhoz képest?)

3. Miért lesz valaki nagycsaládos, ha nyilvánvalóan nem fogja tudni eltartani a gyerekeket? Vagy ez életforma, netán extrémsport?

4. Nem megfelelő nagyságú bevétel esetén nem olcsóbb fogamzást gátolni, mint utána gyereket nevelni?

Lefty!
bunkóságnak az..főleg a 3,4 kérdés..

3 gyerek fölött beszélnek nagycsaládosokról
a nagycsaládosok nagy része el tudja tartani a gyerekeit-csak kicsit nehezebben
a nagycsaládosok nagy részének azért van ennyi gyere,mert szereti a gyerekeket..vagy betart bizonyos vallási előírásokat,amelyek tiltják a fogamzásgátlást..és emelett szereti a gyerekeket
Vagy mint a gonosz mondás szerint: nincs otthon tévé:)
tisdeur:

én nem vitatom, h szeretik a gyerekeket.

Én is szeretem a kutyákat, nagyon is, és pont ezért nincs kutyám: ugyanis nem kertesházban lakom. Innentől a kutyával nagy eséllyel kibaszás lenne, ha tartanám. Ez nem érvényes a humanoidokra is? Egy gyerexoba, abban pölö 2db gyermek fér el úgy, hogy jól is érzik magukat. Minek rakjak oda még kettőt, aminek az eredménye az, hogy senki sem érzi jól magát? Nem akkor szeretném a gyerekeket igazán, ha nem azt nézném, hogy én szeretem, hogy sok van, mert szeretem őket, hanem azt venném első helyre, hogy nekik jó legyen, és lépjenek lépten-nyomon egymás szájába?
Értettük, lefty, persze nem biztos, hogy egyetértettük.
Lefty, hogy te mekkora balfék vagy!
A nagy fogyasztási tébolyban nem is hallottam erről a dologról. Szerencsére van az a rossz szokásom, hogy wblogot olvasok. Köszönöm, a napokban gyártunk dobozokat, asszonnyal már lebeszéltem. :)
Lefty!
1. vannak olyan kutyák,amelyek jól elvannak lakásban is...
2.szerintem nem érdemes belemenni a szülök egy gyereket és annak megadok mindent vagy lesz négy gyerekem, nehezebb lesz minden,de megpróbálom őket boldogan és szeretetben felnevelni vitába...
gyerekként irigyeltem a nagy családokat,mert ott a gyerekek tök jól érezték magukat,meg egymás közt is mindig frakcióztak a suliban
a szülőknek is jó,mert több gyereket lehet szeretni
nincs ezzel semmi gond,ez magánügy,nem kell visszaélni vele,és kész

(továbbra is OFF) én speciel hárman vagyok testvér. soha éhen nem haltunk, és nem rugdaltuk egymást frusztráltan, hogy szűkös a hely...
Lefty
Ezt a kerdest kicsit sarkitva latod. En ismerek 8 gyerekes nagycsaladot, koszonik, boldogok. Nincs mobil, playstation, markascucc a gyerekek birtokaban, az iskolaba is gyalog jarnak, de mindegyik gyonyoruen olvas, jol tanul, hangszeren muveli magat (nem ciganyok, csak igaz hivo katolikusok).

Nekem is furcsa ez az eletmod, es nem is tudnam elni, de megertem, hogy szamukra viszont az eletnek csak igy van ertelme. Comprende?


Peti
Te mazochizmusbol olvasod TWA blogjat? Ez speciel egyeni dontesed, de ha csak ez motival, akkor idebofoges nelkul is megteheted, nem?
Lehet azon töprengeni, amit Lefty mond, a családtervezés nem az ördögtől való. Viszont itt az a lényeg, hogy az a gyerek nem tehet semmiről, hadd legyen neki karácsonya.
Na, most fogom megkapni a hideget-meleget, tudom.

1. A Baptista Szeretetszolgálatnak valóban nagyon szép és támogatandó céljai vannak. Volt amiben részt is vettem (Srí Lankai árvák, egy évig), de

2. Miért kell erről is lehúzni a sápot? Konkrétan arra gondolok, hogy Szenczy Sándornak miért kell kurva nagy Mercivel nyomulni a külügynél, és miért kell iszonyatosan agresszívan úgy csinálni, mintha neki (mármint a Baptistáknak) mindig egy csomó lóvé járna, mert ők a Baptisták? És miért kell állandóan sajtóval, Miniszterelnökkel, meg kiskutyafülével fenyegetőzni, ha megkérik hogy tessék szépen pályázni a pénzekre?

Mondom a céljaik szépek, egyetértek velük, csak a hogyant, azt nagyon kevesen látják.

Ja, és nem a Mercire vagyok irigy, csak azt gondolom, hogy ha valaki állandóan az ájtatosmanót játsza a kamerák előtt, és ő az überfaszajámborszolgálatkész csávó, aki az egész életét feltette, meg satöbbi, akkor elég rosszul veszi ki magát egy luxuskocsi a segge alatt.
tistedur: Persze, a hónaljkutya:) - de tényleg, az ilyen kis retikülpitbullok elvannak, de azokat nem igazán nevezhetjük kutyának. Egy normál lakásnál még egy tacskónak is több tér kell!!!

Én meg úgy vagyok vele, hogy a kutyának a kutyaólban a helye én se mászok be a kutyaólba, ő se másszon be az én ólamba - vagyis a lakásba.
Sga, nem kapsz tőlem hideget, sőt én nem ismerem Szenczy Sándort, de ha így van ahogy írod, akkor szégyellje magát. Mondjuk én úgy tudom több helyen szegénységet kell fogadniuk szóval egyedi esetről lehet szó.
Félre ne értsd! Nem általában a Baptistákat, meg a szeretszolgálat aktív tagjait kritizálom. Valószínűleg mind nagyon jámbor emberkék, akik tényleg elhivatottak, és nem pénzért csinálják.

Fent nevezettet viszont kritizálom. Csak őt.
Rosszindulatú Vászka,

a krisnások speciel a gyűjtögetett pénzből rengeteg jószolgálati dolgot művelnek. Én se vagyok oda értük, de ami tény az tény.
TWA, tulajdonképp egyetértünk, nem az ördögtől való, sőt a családnak akikről fenn írtam lehetne megfontolandó. De senki sem kérte még számon, a saját szüleitől, hogy minek szültél ilyen helyzetben. Sőt inkább: minek adtál intézetbe, miért nem próbáltad meg. És sok nagycsaládban inkább helyén az értékrend, jó a hangulat. Meg a nagycsaládról nekem J.S.Bach is jut eszembe.
Mavo, ezt senki nem vitatja, volt is feljebb, akkor is irritálnak. Ugye csak tisztelnem kell a köreiket, szeretni nem.
Arpi
toprengeni lehet, csak nem mindegy, hogy milyen stilusban.
Okitani is lehetne, sot kellene a csaladtervezest, de ha valaki szamara erosebb az o Istene parancsa, akkor a baromi nagy tolerancia jegyeben fogadjuk mar el.

Egyebkent tapasztalataim szerint a vallasi okokbol nagycsalados letet valaszto emberek szaja sir a legkevesbe, hogy mennyire nem telik semmire.
elfelejtettem az előbb megjegyezni, hoyg a cpősdoboz-akció a Nagycsaládosok Országos Egyesületével kooperációban folyik.

ennek a Szenczynek a merdzsója viszont érdekel, lehet, utánanézek, nehogy elbízzák már magukat ezek a lubickolós keresztyének.
Cozumel, én is ezt igazából, csak egyszerűbben.
Árpád, a nagycsaládosok lobbija elég hatékony - van ilyen ismerős - pl. kartonszámra lejáratközeli élelmiszer stb. Nem fájhat ez senkinek, én pl. úgysem venném meg a gyümölcsjoghurtot két nappal lejárat elött féláron sem, a multi meg kidobná, bár bizarr látvány egy ilyen kies lak a kartonlap cuccal.

Egyébként a vagyont a hitgyülisek sem tekintik isten ellen valónak, le is vámolják rendesen :-)

Egyébként kis erőfeszítéssel másoknak örömöt okozni nem üldözendő. A "csóró" gyerek pont leszarja az egészet, csak örül a műanyagjátéknak.
Ugye Buthánban a népességszabályozás, meg össznépi boldogság..

bár ki tudja, azt is csak egy Frei dossziéból láttam ami mint tudjuk nem mindig a legmegbízhatóbb forrás...

- OFF-

(a legutóbbitól persze a falat kapartam, volt néhány ultrasötét riportalany aki nagyon sokat dumált, a normálisabb az valahogy kevesebb időt kapott, és közben az a szenzációhajhász duma a 4.dimenzióról mintha valami nagyon egységes tényleges dimenzió lenne - jól összemosva mindent - ja és pedofiltémát is megpendítette - ahol az jelentette a lemészárolni való aljas pedofilt hogy valai egy 17 éves lánnyal chatel, és chaten rádumálja hogy megmutassa a cicijét a webcambe.)

Szegény nagycsaládosok... milyen lehet az a joghurt amit már a multi kidobna -azaz nem merik mégegyszer átcímkézni?...
Rigor: ezzel a mégegyszer-rel fején találtad a szöget :)
Rigor, te most kötexel!

Akkor fojtassuk, vajh hány klozet kell egy ijen családnak a boldogsághoz a raklapbontás utáni 1 órában?
TWÁ. Légy csak kőkemény, kompenzálandó a fentieket. Bár mára bukta van: a cinikus írásaid, külsőd tulajdonképp burok az érzékeny szentimentális belső elleplezésére. Ezt kérlek ne csesztetésnek vedd sőt :). Szenczyt meg ne sajnáld hanem osszad ha igaz de ha egyszer kérhetném, most csak egyszer - karácsonyra - konkrétan a Szenczyt és ne a lubickolós keresztyéneket. En bloc.
Nem illik a rosszabb anyagi helyzettel viccelődni, főleg hogy én is épp abban vagyok. Ha jó alaposan át/szétfőzi/süti az ember a cuccot akkor nem lesz tőle rosszul akkor sem ha kissé lejárt...
(meg egy csapott ek. umami és az íz is tökéletes)
a "Friss" termék meg amúgy is drága, a zöldségen látszik hogy meg lehet-e enni. Tehát van a hús amit a konyhán rendbehoz az ember, a tojásról törésnél kiderül a zöldségen látszik, egyéb marhaságokat pedig nem szoktam venni, egyrészt mert drágák másrészt mert szarok, harmadrészt mert rosszul leszek tőlük:)

A kedvencem egyébként a csirkeszív, kb. 300ft/kg körül van árban, amúgy is órákat kell kuktázni mire megpuhul és egyébként meg annyira finom, hogyha baromi drága lenne akkor is vennék néha.

Hááát Rigor..a zöldség meg tele van vegyszerrel, főzheted napestig, benne marad. A vitaminok pedig eltűnnek belőle, igaz, főzés előtt is alig voltak, már a tárolásnál elveszett az a kevéske is. Ettem már lejárat utáni kefírt meg joghurtot, a hűtő mélyén bukkantam rá, nem lett semmi bajom. Néha nálam is anyagi csőd bír beállni, és akkor megveszem az akciós árukat is. Ez van. Vega vagyok, tehát nálam a zöldség alapkérdés. De méreg nélkül.
Gyerekek akkor most pontosan, akik tényleg komptenensek a témában. A mikulásgyár meddig tart, mert a vöröskereszt oldala szerint csak 17-ig. Itt meg azt írja Árpi hogy 23-ig.
- off

swen: én meg pont fordítva: scd életmódon étkezem (orvosi okokból), így elég kevés növényt eszem az is főleg rostmentes, alacsony ch tartalmú.
lehet h balfék vagyok, de határozott véleményem, hogy pénzből élünk, és csak nem árt osztani szorozni, mielőtt nekiállunk egy gyereknek.

Ettől persze, a gyerekek nem tehetnek semmiről, és kapnak tőlem is dobozt.
Lefty!
nem vagy balfék...csak másoknak erről más a véleménye....

és a dobozba ugye teszel is valamit? :)
Rigor, mi az az scd életmód?
Lefty: különösen a szegényeknél, és/vagy elmaradottabb népeknél a nagyszámú gyerekcsinálás természetes túlélési stratégia része.

Egyébként pedig lehet moralizálni az élet szentsége vs túlnépesedés, továbbá lelakjuk a földet dolog közt, aztán megnézni a butháni példát ahol mind a két irányra odafigyeltek.
Pascal: "külsőd burok az érzékeny szentimentális belső elleplezésére" zseniális :)
már nem első post, hát jobban lehet az off felé hajolni:
az, hogy egy gyereknek mi elégséges, az meglehetősen szubjektív. amit állandóan hallok, az a sírás, hogy mennyibe van egy gyerek. és hogy mennyire szeretjük is őt, azt az egyet. és hogy milyen jó lenne másik, de hát ohne lovetta...
hát igen, bólogatnék én, ha nem az éves rendes tengerpart és a középkategóriás lenne az a szint, ami fölött már elégséges a szolgáltatás. szóval ne beszéljünk már kollektív félre, ha macera a kölök, meg nem enged önmegvalósítani, járni a világot. aki szereti a gyerekét, az áldoz érte, és nem sír, hogy miről kell neki ézért lemondania. aki meg nem szereti, az ne hivatkozzon bérre-adóra-járulékra. nem kötelező szeretni a kölköket.
Vattafak
Jol beszeltel, uff.

Nekem eleg a ketto, mert onzo dog vagyok, es szeretnek meg tengerpartot latni, meg onmegvalositani, es az uj ruhakat meg muszaki ketyereket is kedvelem idonkent.
Nem halmozom a szart, de nincs is kedvem spartaiskodni.

De nem sirok, hogy nem birnank meg egyet eltartani, egyszeruen nem akarunk.
nos a szenczy mercije. hat igen ja, az "adashoz" nelkulozhetetlen egy tiz- huszmillios auto. masodosztalyu riportereink egyikenek Vujity utnak allando kiseroje, egy kabe max 1 mft-bol kihozhato utat megvalosit ugy 15-bol, ehhez kepest a szbadibeci egy gentleman. ld pld pokoli tortenetek eszak korearol szol reszet. Eszak koreaba tok siman el lehet jutni kinabol repulovel, az ar 800- 155 eur/kopf attol fugg hany nap. asszem koryotours.com (de lehet rosszul emlekszem, mindenesetre az teny hogy a szenczy ur valoban gyakran utazgat a legpuccossabb felszerelesekkel, modon, mer nek " adni jo") Ezt onmagaban tisztelnem is, de aki ugy ad el, hogy elvesz az basszon szarazon. nnna.
conzumel, tehát félreérthető voltam. önző dögöt nem írtam, félrebeszélést igen.
de ha te kivétel vagy ebben, elhiszem.
"külsőd burok az érzékeny szentimentális belső elleplezésére"

Azt a jól ismert Star Wars-jelenetet tenném a címerembe, amelyben a birodalmi lépegetőből egyszer csak kidugja fejét az aranyos kis endori mackó.
szívecskés pizsamában:-)
Kedves (ez a nick azért nem gyenge:) )Reparon: nekem a danone a kedvencem ebben a témában, a gusztustalan undorító nyerészkedés a rákosgyerekek aaha persze, a dolog beépítve az árba, így az érzelemre irányított kampány ordas nagy hasznot hoz.

Aki igazán segíteni akar önzetlenül az nem veri nagydobra, nem kürtöli világgá,
hanem szépen csendben teszi.

Az egyházas segítősdi egyébként persze szép dolog, de ugyanakkor a vallási mémeket iszonyúan hatékonyan terjeszti.

És mindenhol akadnak önérdekű emberek.

A legszebb példáját a kirakatjótékonykodásnak pont egy ismert szeretetszolgálat csinálta: Hoztak egy arab kisgyereket afganisztánból, aki "béna" volt - valójában nem egészen (csak nem voltak meg a feltételek kint) és itthon a Pethő módszerrel, és persze jézus segítségével egy gyógytornász pár hónap alatt talpra állította. A béna újra jár hallelúja. Emellé a kissrác családját is ideröptették és bekvártélyozták, hogy mellette lehessenek. - mindezt látványos tv műsor keretében.
Namost abból a pénzből meg energiából amiből ezt a látvány akciót kihozhatták volna, eg tucat kisgyerek életét lehetett volna megmenteni némi kötszerrel meg takaróval, esetleg ha az önkéntes maga utazik ki - persze hogy jövök én ahhoz hogy kritizáljak hiszen még ennyit sem teszek, meg persze jót tettek stb, de azért ez annyira átlátszó látványműsor volt...

Legközelebb meg majd Gyurcsány Ferencet láthatjuk ahogy kötéssé tépi szét magáról az inget hogy beköthesse egy sérült kisgyermek karját.


Persze még az ízléstelenül kihasználós adományozás, segítség is sokkal több mint a semmilyen.
Gyurcsány eddig is jótékony célra utalta a fizetését, egyébként. véletlenül kiderült.
Vattafa
Nem ertettuk felre egymast, onzo dognek En titulalom magam, amiert sajat erdekeim a kovetkezo gyerek vallalasa fele helyezem.
Mi ez, ha nem onzes?

Az mas kerdes, hogy az en konyvemben onzonek lenni nem feltetlenul negativum.
néhány technikai jellegű kérdés a dobozkészítéssel kapcsolatban (a honlapjuk sajnos nem túl informatív):
- Fel fogják bontani csomagokat szétosztás előtt? (Mert ha igen, akkor a díszcsomagolás felesleges.)
- Előfordul, hogy a nehezebb csomagokból átpakolnak ezt-azt a könnyebbekbe? (Szerintem ez mindenképpen szükséges lenne, mert a gyerekek össze fognak veszni azon, hogy ki mennyi ajándékot kapott, a nagyobbak talán már az ajándékok árával is tisztában lehetnek, és ez sok konfliktushoz vezethet)
- Magyarországon fogják őket szétosztani? (Mert ha külföldre is visznek belőle, akkor pl. magyar nyelvű mesekönyvet nem célszerű beletenni, úgyis csak gyújtósként végezné)
Tud ezekről valaki valamit?
"pont ezt a különleges békát például egy ilyen charity shopban vettem 20 dán koronáért, és komoly szerepet szánok neki a gyereknevelésben, mert kézre lehet húzni."


- nekem brekim volt...igazi brekim, es kezre lehetett huzni...de engem nem nevelt vele senki:)
Magyarországon osztják. A honlap szerint jó alaposan be kell csomagolni, nem tudom, belenéznek-e. Lehet, hogy igen, mert tavaly voltak jópofa emberek, akik vibrátort meg szart csomagoltak.
Hát, bátyáméknak a rómkategyház segített minden tipikus kiegészítő létfenntertási dologban (pl. ruha), amíg egyenesbe nem jöttek. Most ők "törlesztenek", márminthogy önként.
Csak tudjátok a rómkategyháznál egy-egy segélyakció, legalábbis ami igazán és folyamatosan működik, annál nem a médiavisszhang a mozgatórugó, hanem a közösség. Ezek a rendszeresen meglévő opciók nem egy napra szólnak, hanem a maradék 364-re, általában.
No, mindez nam a baptisták ellen szól, mert ez egy remek akció. Az viszont nekem nem szimpatikus, hogy összehasonlításra kerül a "kis ügyes" meg a "nagy mafla katolikus egyház", és zsigerből az utóbbi veszít. Ahol van (és nagyon sok helyen van, sőt ez a jellemző) korrektül működő katolikus közösség, ott alapvetően segít a környék szegényein. Csak itt nincs fényképezkedés.
(Más téma: kedvencem a Dánon, aki 50-60 milliós reklámkampányban csodáltatja meg a 20 milliós adományát. De ez már csak az én bajom, legalább adnak valamit, ez tény.)
Mondom mindezt olyan katolikusként, aki két éve nem járt ugyan templomban, mert sokmindent furcsáll azért, de előtte "aktív" voltam, és ezekből a tapasztalatokból indulok ki.
Persze Karácsonykor megy a faszverés, ilyenkor mindenkinek eszébe jutnak szegény gyerekek. Médiaköcsögök és politikusseggek mutogatják magukat, hogy mennyire rendesek és adakozók, könnyes lesz tőle az adófizető szeme...Utána jön a nagyböjt egész Húsvétig. Na az már nem olyan nagy ünnep, /r. katolikusoknak a legnagyobb/ nem akkora a profit, minimális buksisimogatással meg lehet úszni az egészet. Aztán karácsonyig a nagy vákum meg a túlélőharc. Két ünnep közt egy fentebb említett állatot sem lehet látni az állami gondozottak, illetve szegények környékén sem. Rohadt egy képmutatás ez az egész. Aki ad, az adjon önzetlenül, ne ezzel legyen teli a tv meg a bulvársajtó, hogy lám xy milyen király mennyit ad.
sqa...

Szenczy Sándor nem merdzsóval jár, legutóbb még egy terepjárószerűséggel láttam. És mért rossz a külügyhöz járni, mikor onnan kapnak egy csomó zsét. És mi az hogy erőszakos? és "a baptistáknak jár a lóvé" hozzáállás...
van szerencsém szerencsésen ismerni. Ő ugyanis ... a gyülekezetem lelkipásztora :) ne kérdezzétek hogy hogy ér rá, mert nem tudom...
Viszont: idegesítő már neki is magyarázni, hogy mért ne lakjon 5*-os hotelben, ha távolkeleten csótányokkal kéne aludnia fél dollárral kevesebbért, mikor másnap milliók (pénzben...) sorsa dől el egy tárgyaláson.
de aki nagyon irigyeli, elmehet nyugodtan háborús övezetekbe segélyt osztani, mondjuk groznijba.

Egyébként ajánlom figyelmetekbe a blogját:
vbgy.zsoltar.hu/pasztorblog.php
Gyerekkoromban a Hanzel Teó volt a legjobb barátom, meg második szomszéd is egyben. Tudtam hogy baptisták, nagyjából tudtam is, hogy az k.b. mit jelent. Szinte az egész hétvégéje el volt cseszerintve szegénynek. Míg én az utca végén lévő "bunker"-ban lógtam a többi sráccal addig az ő lelkét ápolták. De kicsit irigykedtem rá, mert tele voltak mindeféle jóval - harmónium a nappaliban, LEGO játék az NSZK-s rokonoktól, stb. Az is igaz, hogy nem szórták a pénzt semmire, sőt az apja mivel fodrász volt ingyen nyírta a hajamat (mindig csikóra. ehh...). Rég találkoztam velük.
Megtöltök egy cipősdobozt, remélem átmegy a kezükön.
Árpád
Legaláb kicsit bedobod a kavicsot.
fELFODROZA a vizet
s egész jók jönnek ki:-)
Érdekes pedig durva eszközökkel eyzed és mégis
MIndegy a lényeg az eedmény
Rigor!

Mi az az ek. umami amit írtál?

Lefty, semmi gond a határozott világképeddel, csak ezt engedd meg másoknak is. Erős lelki életet élő mélyen vallásos arcoknak kevésbé fontos az anyagi javak (hamis mammon) felhalmozása, mint a szerintük teljes élet. Én sem értem, de ők úgy, én másképp - ez így kerek. A kutyás hasonlat meg erős.
ez végre korrekt. lehet, hogy betérek a baptistákhoz.
OFF:
olyan közt. enlök kéne, aki ilyeneket talál ki/ csinál. erre, ilyenekre volna való. még nem késő, van majd 5 éve.
ON
lehet agitációs anyag, pártpropaganda is a csomagban?
kovacske!
pártpropaganda?!
nem,nem lehet benne
jó, gondolom azzal, ha a szülő belenéz a dobozba, mielőtt a fa alá kerül, ki lehet szűrni mindent, amit nem adna a gyereknek.
Kedves worluk!

Örülök, hogy találsz magadnak elfoglaltságot. Csak nagyon vigyázz, meg ne térj véletlenül, mert nagyon fogok röhögni. Tudod, Istennek minden lehetséges... :)

Ed
akkor már röhöghetsz, mert én az üdvözültek vigyorával fogok felülemelkedni a világ kacaján.
A babtistak nem eroszakosak?
Milyen jo hogy csak felnottkent lehet keresztelkedni?

Nezzen valaki utana hogy mi folyik a Toalmasi gyerektaborban!

A ciposdoboz kezdemenyezes jo, de remelem nem kell az ajandekokat kapo gyerekeknek 1-2 oras hitteritest es megteres sztorikat hallgatni mielott megkapnak!!!
Rosszindulatú vászka:

Az umami - adja meg a japán ételek ötödik alapízét.

Ez az ősi fűszer önmagában íztelen, fehér kristályos por, amit régen a tengeri hínár főzetéből nyertek, és nap mint nap mi is eszünk belőle tudtunkon kívül:)


Az fűszerek tasakján ezt az összetevőt a rémisztő nátrium-glutamát (E621) néven találjuk. Sok alaptalan vád érte, mivel az emberek egy kis százalékánál allergiás reakciót válthat ki, ami főleg nagy mennyiség elfogyasztása után bőrpírral, fejfájással jelentkezik. A kínai vendéglőkben egyébként púpozott kanállal szoktak ebből a fűszerből használni, így fedik el silány minőségű összetevőket.

Nem tudjatok, hol a rákban van az a Bánya utca ?
Érdekes kontraszt olvasni ezt a bejegyzést meg a háeszeket a többi témához képest. Tovább erősödök bennem az a gondolat hogy van itt néhány ember akivel "elmennék lovat lopni". Isakár.
anyu:
VIII. ker. Népszínház utcából (Blaha L. téri McDonald's mellett) indul a 37 v. 37 A villamos.
Kb. 10 megállót kell menni vele egészen a Halom utcáig, majd egy picit tovább kell sétálni.
Nahm,
aszongya:
www.terkepbank.hu
oldalon meg lehet keresni szépen a X. ker Bánya utca 1-et.
Amúgy meg azoknak, akiknek nem fog összejönni a cipősdoboz-sztori, mert pl. picibabával vannak otthon, vagy betegek, vagy meghalnak a sok munkától, vagy nagyon messze van a leadóhely,
ajánlom alternatívának a
www.devaigyerekek.hu/
honlapon középen látható számlaszámot.

(Most látom, hogy a Baptisták nekik is szállítanak cipősdobozokat!)

Számomra ez a dévai sztori az, ami az irracionalitás határát súrolva működik. Egyre több árvaházat, iskolát, napközit stb. nyitnak. Elképesztő problémákkal kell megküzdeniük.
(Ami utálok, hogy nem mindig képesek távol tartani magukat a politikától. De tudjátok mit, le van sz...va; aki naponta enni ad kölköknek, ruházza, tanítja őket, esélyt ad a nyomorból való kijutásra, az néha tévedhet a politikát illetően.)

Olyan világban szeretnék élni, ahol semmi szükség arra, hogy cipősdobozban gyűjtsenek ajándékot gyerekeknek.
Valami elromlott? Vagy sohasem volt jó. És nem is akarjuk megjavítani.
A szülők megveszik az ajándékot a gyereknek, ha van miből. Ilyen egyszerű ez.
Le kellene már szokni erről az "összeszedjük, megadóztatjuk és majd mi kiosztjuk" rendszerről. Nyugodtan töröljétek a beírást, de már nagyon kikivánkozott egy ilyenfajta bejegyzés.
Mtz, hejjeshejjes! Egyenlőséget mindenkinek:))) Alanyi jogon!!! Állítsuk vissza a kommunizmust, amikor senkinek se volt semmilye, és az milyen igassságos volt.
Dzsi,

Semmi baj Szenczáy Sándorral, HA fel tudja mutatni azokat az erényeket, amely mellett az kereszténység és a keresztény egyházak kiállnak. Ha viszont ő feltűnően jómódú (terepjáró vagy merci), és olyan szinten utazik, ahogy pl. a középvezetők egy multinacionális cégnél, akkor azért megérdemel egy csípős beszólást.

Én jártam pl. Indiában, frissen végzett kutatóként egy konferencán. Nem ötcsillagos szállodában, de nem is koszos bogaras stb. turistaszállón laktam. Volt árban is különbség. Ha meg akarja őrizni a szimpátiájám, utazzon úgy, ahogy egy kutató.

Kettős, amit a stílusról gondolok. Ezt a saját blogjáról vettem:
"Bánt és zavar, hogyha az indulataim elragadnak. Miért nem tudok úgy elengedni, ahogyan Jézus tette? Ő tudta, hogy igaza van, mégis hagyta magát. Meg kell tanulnom ezt is még! Valaki lecsapta a telefont, amikor velem beszélt."

Az nekem visszatetsző, amikor bárki a hit nevében arrogánsan és agresszíven nyomul (arrogáns ateisták is, tessékvigyázni). Ha Sándor konkrétan mindent elkövet azért, beleértve egy kis agressziót is, hogy több segély támogatás stb. legyen, végülis csak a munkáját végzi. De nem biztos, hogy a mérték nélküliség mindenkinek szimpatikus.
Köszi a cimet, illetve az odajutást. Most már sejtem, hogy hol van, csak elsőre mellbevágott, hogy le kell menni a térképről...

Szerintem jó dolog az ilyesmi. Én nem birom az utcán koldulgatókat, hajléktalanokat és egyéb nyomorultakat, mert az államnak kutya kötelessége lenne biztositani, hogy ne kelljen senkinek se az utcán aludnia decemberben, de az sem megoldás, hogy a piára valót én biztositsam neki. A Dévaiaknak én is küldök minden hónapban, 3 ezer ft-ot ki kell birnunk, attól nem leszünk se gazdagabbak se szegényebbek, de oda ajándékot elég macerás küldeni.Aki meg nagyon fikázza a baptistákat meg a dévaiakat, menjen és csinalja jobban.
most olvasom hogy rekord dőlt meg a mikulásgyárban, több mint 1400 doboz érkezett eddig...
Szomoruan nezem, hogy egyesek meg ebbol a temabol is megprobalnak vallashaborut csinalni.

TWA! Kuldtem neked egy emilt, Ciposdoboz targgyal. Legyszi olvasd el mihamarabb!
kissé megkésve, Karácsonykor olvastam a cipősdoboz témáról. és csak röviden két megjegyzést szeretnék hozzáfűzni.
igen, előfordulhat, hogy nem ér célba egy segély, vagy valakik hülye tréfa gyanánt nem megfelelő ajándékot tesznek egy dobozba. Ha emiatt senki nem adakozna, akkor egy gyerek, vagy család sem örülne, és elveszne az a sok öröm, amit a jó, és célbaért ajándékok okoznak. tehát, szerintem nem arra kell nézni, hogy mi egy akcióban lehet a rossz, hanem hogy mi lehet a jó!
másik dolog, hogy én is baptista vagyok, és a baptisták is emberek, bukásokkal és győzelmekkel. A baptisták azt tartják, hogy nem jócselekedetek által van üdvösségünk, hanem KEGYELEM által. A jócselekedeteket, a bennünk lévő lélek munkálja, nem mi magunk eszeljük ki, és veregetjük meg a vállunkat, ha valami sikerül.Néha mi is bukdácsolunk, sőt el is bukunk, amit isten előtt bánunk meg. További kellemes Ünnepket!
süti beállítások módosítása