W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Akiért a kolomp szól

2006.11.21. 13:00 Tóta W. Árpád

Beszartunk a nemezsapkás hídfoglalóktól, ezért nem csináltunk semmit - vallja be a Népszabadságban Medgyessy Péter, a semmit csinálás főkolomposa, a zseni, aki ciklus elején kezdett költekezni. A jellegzetesen medgyessys, tehát rém unalmas cikk egyébként konkrétan az ellenzék nyakába varrja a hídfoglalást, de ez a kisebb csúsztatások közé tartozik.

Mindenesetre Medgyessynek sem kell szégyenkeznie, el is büszkélkedik eredményével: "A Horn-kormány idején, pénzügyminiszterségem alatt született meg a nyugdíjreform." Mégiscsak jobban hangzik, mint az, hogy "miniszterelnökségem viszont a hitelből finanszírozott pangás időszaka volt, mert csak egy kádárista tökfej vagyok".

Medgyessy tanácsot is ad, hogy ne érezze magát annyira elanyátlanodva a Gyurcsány-kormány. "A bátorságnak bölcsességgel és higgadtsággal kell párosulnia a sikerhez", üzeni a volt miniszterelnök korunknak. "Nyitott tenyérrel nem lehet markolni", válaszolja neki Mao egy koporsóval odébb. Szikszai Etusra már nincs is szükség.



Címkék: lapszemle történelem népszabadság reform

118 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1518144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegény Péter, javakorabeli elegáns öregúr, néha hamvába holt kísérleteket tesz, hogy valmiféle bölcs öreg visszavonult politiker benyomását keltse. Pedig szegény olyan szürke és még csak túl okosnak sem mondható.

Hatalomban is jelentéktelen volt, azon kívül is az.
ha rosszindulatú lennék, felvetném, h a most előkerült "mi a faszt is csinálsz te utazó nagykövtként" című kérdés inspirálta.
A kérdés jogos.

;))
Pedig jó miniszterelénök lett volna Svájcban, ahogy egy interjúban önmagáról állította. Értjük mi, kár gyöngyöt szórni a disznók elé...
túl naiv volt ő ehhez, azt mondta egyszer.
természetesen utazik és nagy és követ, mint egy tipikus t.ügynök, ezzel mission completed
Szót se érdemel ez a légsúlyban is túl könnyű politiker... Adja itt a haza atyját, röhög a vakbelem.
Egyébként mi a faszt csinál utazó nagykövetként?:)
naív politkus? jah, meg vega oroszlán:)
Aki utazgat, az sok útelágazáshoz érkezik közben :)
"Egyébként mi a faszt csinál utazó nagykövetként?:)"

Hivatalos válasz: "az forintban nem is fejezhető ki"

ha így egymás közt vagyunk, szerintem: hallgat.
Ki kérte erre? Komolyan.
Szegény Medggyessy most aztán halálra lett irgum-burgum. és napszemcsiével hanyag eleganciával tördeli a kezét.
naiv, he?
ne má', gyerekek!
nem naiv, hanem tökéletesen alkalmatlan. nem is kerülhetett volna soha a hatalom közelébe, ha 90-ben sikerült volna átnyomni a Hack-féle törvényjavaslatot, h a régi funkcik - természetesen elavulhatatlan érdemeik elismerése mellett (broáf)- nyugdíjba vonuljanak, vagy legalábbis 3 ciklusok át semmiképpen ne kerülhessenek vezető pozícióba. de persze Antalléknak kényelmesebb volt lepaktálni a szocikkal, mint lerendezni a régi dolgokat.
ez meg ráadásul! méghogy bankszakember! pártvonalon nyomták be a bankszférába, mert ott is kellett jó elvtárs - hisz tartótiszt volt a drága, főnök, nem "sima" besúgó.
és most potom évi 30 millát utazgat el... hát hányinger ez, nnna
:(
Hát a hallgatást azt meg is kell fizetni. Csak miért pont nekem???
Etus nem Mágenheim, hanem Szikszai!
Gondolom úgy vannak vele, addig sincs itthon...
>Hivatalos válasz: "az forintban nem is fejezhető ki"

dehogynem. kap evi 70 milliot, es egesz evben nyaral. oda megy konferenciakra, ahol sut a nap, vagy amugy is elmenne. csak nemileg szabadabb a kotlsegkeret, mintha maganpenzbol pihenne.
de vegyuk eszre. nagyon olcson megusszuk evi 70mill-el, hogy Medgyessy nem csinal semmit.
mi lenne ha csinalna valamit? ujabb 400milliard folyna el kimutathato kozossegi haszon nelkul?
Az a baj, hogy Etust így már a fene se ismeri fel.
Mágenheimként még esetleg.
Szóval jobb volt hibásan.
Döglött oroszlánba rúgni még hagyján ... de egy cicust?! :)

Úgy en blokk nem biztos, hogy totál hülyeség volt Megyó osztogatósdija. A teljes pártpaletta szemérmesen feledkezik meg igen sok polgártársunkról, akiknek tényleg végső csapás volt letérni a lenini útról. Egyszerűen van egy generáció, aminek a nagy részével már semmit nem lehet csinálni. Szép duma minden vájárból call-centerest faragni, de kamu.
Tartozunk annyival ennek a rétegnek, akiknek 40-50 éven át más lemezt nyomtak, hogy most átsegítjük az újon, amiből jó már neki igazán nem jut.

Csak ehhez Megyó elfeledte elmagyarázni Ovi szponzorálta ifjú 'középnek', hogy nekik most coki.
Akkor legyen Tyúkanyó :)
Ismerünk másik Etust? Szerintem nem nagyon...
MP a vegytiszta példája annak hogy országunkban az opportunizmus milyen mértékig kifizetődő még akár igen hosszú távon is.
(akartam szmájlit a végére, de mire a végére értem elment a kedvem)
Megvallom, elhittem volna, h mekkora közgazdász/szakember, ha nem ült volna le OVival vitázni annakidején. Olyan bakikat engedett meg magának, amikkel totál lejáratta magát.
alkalmatlan volt! No!
kirúgták! No!
felfelé bukott! No és???
Így megy ez kis Abszurdisztánunkban! No!

A nevelt lánya, az az Anita v. hogyhíjják, no az megérne egy hét ajtócsapkodást....:-)
Ugyanmá, lapozzunk több szót nem érdemel ez a lúzer.
Mindig neveket lóbáltok, nem képzelitek, hogy az úgy van, hogy jön egy ember, miniszterelnök lesz csak úgy aztán hülyeségeket csinál, mert olyan kis töketlen.
Vannak párton belüli irányzatok jobbra is, balra is. Pár éve ez úgy nézett ki, hogy "Péter, itt a küszöbön az EU csatlakozás, az EU-s források, ha most a Viktor megnyeri magának a választásokat mi itt 30 évig nem rugunk labdába, el is felejthetjük magunkat , mint pártot, tudod te mi lesz itt?" a másik oldalon meg ugyanez csak a nevet kell helyettesíteni Viktorra. Aztán múltak az évek, jött az EU tagság, kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását, haszon csak 2007-től... na de hoppá addig van még egy választás... szal kvázi annak az "áldozatai" vagyunk, hogy ad1 a pártok elszámolták magukat, végig azt hitték, hogy ez már a hajrá, és végül 8 évesre nyúlt ez a kampány, erkölcsileg és anyagilag felőrölve az országot. ad2 túlbecsülték az EU-s lehetőségeket. ad3 mi meg mindig arra szavazunk aki a többet igéri
Szegény levitézlet miniszterelnökünk abban volt naív, hogy azt gondolta a kormánypártokon belüli ellenzéke nem fogja kitörni a nyakát, tévedett. Sajnos amit az osztogatással művelt, abban a maga módján igaza volt.
Vajon hol járhatott Medgyessy, amikor az észt osztották? W., neked van tipped?
Lement a bótba tejér, de nem vót má csak kenyér...:DDDDDDD
a követ minden követ követ.
Egyáltalán nem hiszem, hogy MP buta lenne.
A sok okos itt veri a nyálát a blogon, ő meg utazgat az okosok pénzén. Szóval ki a buta??

Más kérdés, hogy miniszterelnöknek alkalmatlan volt. Annál nagyobb égés Viktornak, hogy még MP is megverte.
:) ámbátornál a pont ;)
Kropotkin:

és még mindíg jobb volt akkor, mer most+ mindenkinek "coki"...:-(

és ezt GyuFa még meg is agyarázza...

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ámbátor,
muhaha, ez nem vikinek volt égés, hanem nekünk. vagy szerinted az hogy bb évi nyert, az bb bélának volt ciki? annyi hogy itt nem smsben szavaznak, de attól még a voksolókat minősíti....meg a mostani is:)
Nmtom ki a bb évi meg béla, de hogy MP határozottan jobb benyomást keltett mint OV az akkori vitájukban az faktum.
OV ott nagyot égett, annyi ereje viszont volt, hogy elkötelező igéreteket húzzon ki MP-ből. Az a 'naiv' meg aztán betartott. Az igéreteket is, meg nekünk is.
Ámbátor!
Az okosságról alkotott képed nekem nem tetszik. Ha az az okos aki más pénzén utazik, akkor az is okos aki úgy tör be hozzád, hogy nem kapod el, akkor okos az autótolvaj, a zsebmetsző, mert mind vígan él azok pénzéből, akiket megkárosít.
Ovi szerintem nem égett. Akkor kezdte azt a stratégiát hozni, hogy konkrétumokról nemigen beszél, mert 1) az emberek úgyse értik 2) a szakértelem bolsevista trükk 3) érzelmekre hatni számok nélkül is lehet.

Azóta még durvított :)

Van egyébként egy összeesküvés-elmélet, miszerint a D209 boríték ott volt a vita alatt Viktor zsebében, de végül mégsem vette elő. Kizárható, vagy inkább tuti? :)
tegye fel a kezét, aki megszavazta volna a gázár támogatás, a lakásvásárlás támogatás, a 13. havi nyugdíj, a tandíjmentesség, a közalkalmazotti béremelés elmaradásának/eltörlésének programját úgy egyben, mert külön külön mindenki megszavazza boldogan azt, amelyik nem az ő zsebe. Az lett volna a racionalitás, ez meg itt mostan az ára ...
Passenger
ez szep volt.

ámbátor,
persze azért keltette jobb benyomását, mert utálod ovit és mszpre szavazol. semmi másért.
Szegény jó Petya a kontraszelekció és a velünk élő kádárizmus diadala. Kovácsot nem akarta a párt, mert Németh Miklóst szerették volna. Kovács viszont nem szerette volna Némethet. Addig szarkodtak míg végül rátaláltak a se nem hal, se nem hús Péterre, aki mindenkinek és senkinek sem volt jó. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk.
Lehet hogy MP okos, mert jól kihasznált mindenkit a saját javára, de én ezen nem tudok nevetni. És szomorú ha ezt bárki követendőnek tartja. Ha valaki az "okosságval" a "butákat" kihasználja az nem valami humánus, és morális izékről már ne is beszéljünk.
Egyébként Megyó nem tök hülye, de politikusnak tökéletesen alkalmatlan. Ööööö....
Passenger, biztos fentvan az iróniaszűrőd.

ePtOn, nem vagyok MSZP szavazó és Viktor ott szerintem (és az összes akkori kommentár szerint) oldalfüggetlenül gyenge volt.
OVi csak azok szerint égett, akik nem értették, pontosan miről beszélnek a vitán. Bár elismerem, azokra valóban jobb benyomást tehetett MP. Amibe mellesleg belejátszhatott, h így még nem vitatkozott senkivel sem, vagyis legalább "új" embernek számított ilyen magas szinten. De szerintem nem volt vitapartner, OVi simán lemosta a pályáról. Amit most tavasszal már nem tudott ugyanígy megtenni Fletoval, ugye.
Ámbátor, bocs, ha félreértettelek.
Defter

Emlékszel te arra a vitára?

MP szar volt, de ez nem lepett meg senkit. Próbált jópofizni, néha követhetetlen okfejtésekbe keveredett a szociaiöööális helyzetről és a kórházakban csöpögő csapról.

Viszont Orbán ahelyett, hogy felmosta volna a padlót vele, előzékenyen segítette MP-t hogy a szimpatikus underdog szerepéből legalábbis döntetlenre hozza a cuccot.

Előtte pár nappal viszont az adóügyi donjuan durván feltörölte Pokornival a Közgáz padlóját. Ott ha jól emlékszem Pokorny támadólag lépett fel, és nem bírt a dörzsölt funkcival.

Orbán taktikája emiatt is lehetett a "végén középre bemegyek" bevált receptje.
nahát megint gyülekező van okoséknál. utólag mindenki mekkora zseni. gondolom megy ez előre is. szóval 2010-ben kíváncsi vagyok, elfelejtitek-e ugyanígy a véleményeteket.
amúgy ha jól emlékszem nem volt nagy tüntetés, meg jövőbe látó felhördülés a megyó osztogatása ellen sem. 2006 morálfilozófus álszentjeinek erre is emlékeznie kellene. nem?
finland

És itten nagyrészt az értelmiség dúl, asszem. :)
RoFä - melyik értelmiségi?
Emlékszem a vitára. Nem minden részletére, de egy-két durva butaságra igen. Amiket közgazdász nem mondhatott volna. De valahogy másképp láttuk azt a vitát asszem. Nem baj, nem mindig értünk egyet.
Az unokámtól is szokom kérdezni, mi a túrót akarsz most érettségi után? Mindig aszongya, hát utazó nagykövet szeretnék lenni...
Tejbegrrr!!! Hát persz, hogy ismerünk más Etust, mondjuk József Attila nővérét...
én őt nem láttam. nem úgy a szikszait! még lenkenéni is smafu mellette. amúgy honnan jön ez a "smafu"?
A smafu a böszme mellett van az értelmező kéziszótárban
ilyenkor mindig szomorú vagyok. annyi szép dologra lehetne asszociálni. miért van ez a beszűkülés? ennyire limitált a környezet?
Smafu franciából jön, a je m'en fous (kb. 'szarok rá') magyarosított változata.

köszi, főleg ha igaz:)
"A bátorságnak bölcsességgel és higgadtsággal kell párosulnia a sikerhez", - ez pont olyan mintha valami bulvármagazin horoszkópjából idézte volna.
Emlékeztek Fletóra, amikor, immár min.elnökként tartotta első felszólalását a Nagy Fehér Szódagyárban? Valami olyasmit blablázott, hogy asszonyga, ha nem is szó szerint: "felkérem MP urat, hogy utazó nagykövetként, vesse latba tekintélyét a világban Magyaro. érdekében". Tekintélye? Megyónak? Miről beszélt ez (már akkor is)???
Arpad, en attol felek, h forintban azert eleg jol kifejezheto ez az utazo nagykovetseg....
Plusz Medgyessyrol alkotottb szegeny szerencsetlen loser kepet azert az arnyalja, hogy ugye szepen jelentgetett
hadd masoljak mar ide egy linket emlekeztetoul: gondola.hu/nagykep.php?oid=764494&ct=image%2Fgif&szal=11947
gondola.hu/nagykep.php?oid=764510&ct=image%2Fgif&szal=11947
Szoval szerintem a kep vilagos, egy nem tul ertelmes ember azert szeretett volna jol elni, ezert elvallalta az allampart titkos szolgalatat, nagy geciseget nem csinalt csak sok kicsit, kozben jol felvette (tobbed magaval) a hiteleket, h fenntartsa az allampart uralmat, azutan meg szepen atvedlett liberalkapitalistava, ehhez politikuskent hozzakevertek a spin-doctorok egy kis szocialis szivet, aztan kisse belekeveredett egy kis huzavonaba az SZDSZ-el, amit a szelsojobb osszeeskuveselmelet hiveinek legfobb megelegedesere egy gyors kirugas kovetett. Most utazo lofasz.
Ó, hát az ő naivitását megénekeltem már egyszer régen. Jóféle, szelektív naivitás volt.
index.hu/velemeny/jegyzet/naiv
najo: miert mondott le ez az aranyember?
na az a baj, hogy ez sajnos a TWA olvasoi klubban ez egy gyenge tema, tutira megy. Javaslom az amoba.hu lelkes kommentaloinak a bevonasat.
igen, de rájöttem, hogy az erős témák felhígitják ezt a formálódó jezsuita rendet.
Szegény Megyó, ez az ember örök tévedésben van. Ahelyett, hogy élhetné a jómódú bankárok szürke hétköznapjait folyamatosan abba piszkál amihez lövése sincs. Ő a magyar politika két nagy cikijének egyike, a másik OVI. Megyó azért mert a mai napig hiszi, hogy azért őt választották 2002-ben mert jobb mint OVI, Vityesz pedig azért, mert annyira béna volt, hogy kikapott Magyarország legalkalmatlanabb politikusától. Megérdemlik egymást.
Nehogy már azt higgyük, hogy az SZDSZ-nek bármi köze volt Péterünk menesztéséhez. Tőlük még most is itt lehetne. A jó szocik látták be, hogy vele nyerni 2006-ban pont annyi esélyük van, mint a Fidesznek Ovival. A különbség az, hogy ők még nem látták ezt be.
Haaaaaaat, nem tudom sztyopa, lehet h csak a bennem lako csurkapistabacsi mondatja, h beszolt a szadesznek, oszt rogton repult.
megmar hadd vedjem meg OVI-t. Szoval ha arrol nem is beszelunk, hogy legalabb az elozo, EGESZEN masmilyen rendszer kiszolgaloja (MP), fullkiskocsog haszonelvezoje nem volt(GyF), egyszeruen amikor beszel, akkor nem oylan idegesito, mint az imbecil MP es a tulmozgasos, papos, hihhhhetetlenul irritalo hatasszunetekkel operalo GyF. Jojo en is latom azt a mondat- vegen-felviszem-a-hangsulyt hanghordozast, ami szinte kotelezo a Fideszben, de ez megsem a felrebillentett feju szonoklat a gyerunkbarataimmal befejezve.
Medgyessy egy beta forditó és beszédprogrammal, valamint trial Prime Minister - modullal vezérelt robot volt, de öntudatra ébredt és gyarló emberi tulajdonsagai lettek (beszarás, megrendülés, ingerültség, megszeppenes, sertodekenyseg) az allitolagos naivitas, vagy esetleges inkopetencia azonban nem sorolando ide, az a honositott szovjet konstrukciobol eredő szeriahiba.
állitolag valami virus okozta az egészet, mert antivirusbol is csak valami crackelt lófaszt tettek rá.
kezelhetetlen lett, nem volt mast tenni, kompromisszumos megolast kellett keresni. na, vegulis uj feladatot kapott a vas, mobil mszp-kioszk lett belole, azonban mostmar erzelmi- es lelkiismereti okokbol kifolyolag csak freeware, meg opensource szarokat volt hajlando magara telepiteni, es pingvines kituzoje is lett. szoval...
a totalis iranyitast sose sikerul mar felette visszanyerni. a lenyeg, hogy magaban ellegyen valahol. allitolag meg mindig tudja a szupertitkos, szovjetektol titokban elbugazott magyar atomfegyver inditokodjait, (...es meg sok minden mast is).
1ebkent erdemes ezeket jogtiszta, stabil, megbizhato szoftverrel ellatni. az se baj, ha lassu, legyen stabil, es erzelem-mentes.
nekem meg az iras nem megy
Az politika az pénz és ezt a mi GYFünk jól illetve jobban tudta mint a Megyó bácsi. Utóbbi ott volt alanyi jogon, neki nem kellett látnia fától az erdőt. A szadesz meg privát véleményem szerint annyit tett, hogy megmondta feltónak, ha te nem szúrsz ki velünk mi sem szúrunk ki veled.
Naaaaaaaa, ne csinaljunk mar ugy, mintha GyF nem alanyi sot csaladi jogon lenne ott a politikaban. En azt nem ertem pl. h. a Fidesz valami erotlen probalkozason kivul, miert nem vette elo az Apro-villa regi tulajat. Hamar ehhez politikai part kell, h valaki ilyet feszegessen.
Fecó már akkor meggyőződéses politikus palánta volt amikor az Apró családot csak a történelemkönyvből ismerte.
A pasas kizárólag azért nyomta az üzletet, hogy legyen ereje és befolyása politizálni úgyhogy nem alanyi, hanem genetikai oknál fogva van a politikában. Szerintem orvosi eset.
MP, OV, GYF mind egy szálig kádáristák. Náluk csak mi vagyunk azok jobban, mert valamelyiket mindig megválasztjuk. Ja, ugyanígy kádárista a Kuncze, Csurka, Ibolyka, satöbbi. Amíg az a közfelfogás, hogy "ott fönt majd eldöntik" és várunk a mannára, addig nem tudjuk kiszellőztetni a kádári lábszagot.
Jojo Guga ez tokjo, de tudod a kepviseleti demokracia ilyen, Debil, Gyiktehen meg a tobbiek vegulis kovettek a receptet, nem rabizni azokra "ott fent". De nekem kurvara nincs idom atnezni a koltsegvetest, meg kialakitani a kormanyzati negyedet, kell valaki aki ezt elvegzi helyettem.
MP, OV, GYF mind egy szálig kádáristák. Náluk csak mi vagyunk azok jobban, mert valamelyiket mindig megválasztjuk. Ja, ugyanígy kádárista a Kuncze, Csurka, Ibolyka, satöbbi. Amíg az a közfelfogás, hogy "ott fönt majd eldöntik" és várunk a mannára, addig nem tudjuk kiszellőztetni a kádári lábszagot.
Bocs, de beragadt a billllllllllllentyű, nem akartam 2x elküldeni. Kedves da: több megoldás is létezik. á: normális politikusok (ilyen nincs a felhozatalban, max.Kósa Lajos) bé: anarchia cé: diktatúra.

Ha úgy visszatekintgetünk, egyébként is az emberiség története diktatúrák története, pár másodperc demokráciával.
Sztyopa: jó szocik látták be, hogy vele nyerni 2006-ban pont annyi esélyük van, mint a Fidesznek Ovival. A különbség az, hogy ők még nem látták ezt be.

Na ne ma a faszom hegyen jon ki, h a libsiknek eza modi, h allandoan Spodolitek ezt az embert. Az Ov most pl. nem azer nem nyert mert Gyurka annyira jo volt hozza kepest, hanem mert a Draga Ultra Ibolya felrekelfelt az SZDSZ-el, attol hogy vegul a dolgokat mindig a libsik dontik el nem kell O.V-et degeszre szapulni mert van valaki ebben a szephazaban aki nem hajol meg elotettek es nem nyalja aki a szaros seggetek:)))
Az a nemnormáális, aki bármelyik mai politikusunk miatt képes mérgelődni. Nem kő szavazni menni,legyen 20% körül a részvétel oszt majd akkor lesz alkotmányos válság, oszt majd akkor hátha megjön az ész.

Szerintem kádárista duma, hogy "nem választani felelőtlenség" Amíg ezzel etethetőek vagyunk, nem múlik el a szocializmus.
Szegény,szegény Péterünk!Reméljük sikerült ezzel a Népszabadságra hangszerelt, önigazolással kevert matekleckével kiírni magad a közéletből!Nem ejtenénk könnyeket!
"hanem mert a Draga Ultra Ibolya felrekelfelt az SZDSZ-el"

a robotok nem kefelnek:
szeretkeznek
remelem azer meg tagja lehetek a formalodo jezsuita rendnek:)))

good night!!!-my dear
hat akkor szeretkezett am legyen...

by
Ebben a formalodo rendben azert eleg sok toresvonal van....de ez jo.
szerintem meg hagyni az Alzheimeres nyugdijasokat h a politikaban garazdalkodjanak, az faszsag.
da 2006.11.21. 18:01:32
Ebben a formalodo rendben azert eleg sok toresvonal van....de ez jo.

:) Igen, mert már most felsejlik, hogy lesznek akik a Tököt, míg mások a Szandált választják szimbólumjuknak.
varjavarjavarja. ez most nem esett le. biztos azert mert egesz nap osztrak parasztokkal szerencsetlenkedem...
Csak egy poén a Brian életéből. Ahogy összeáll a kritikus tömeg, azonnal két részre is szakadnak: egyikük a mester elejtett Tökét, a másikuk a mester elhagyott Szandálját tekinti fontosabb szimbólumnak.
jajjjjjjjjj. bazmeg ez a szerencsetlen Ausztria....meg a Briant is elfelejtem...
dos boot: igen,igen,igen. Kádár tökét vagy szandálját imádjuk egyfolytában. És még jól össze is veszünk rajta. Kirájjj a kommented :-)
najo de akkor ki nem kadari Guga?
Kosa Lajos?????
Na. A dolog úgy kezdődött, hogy a szocik biztosak voltak a 2002-es buktájukban. De kellett, hogy legyen egy miniszterelnök-jelölt féléjük. De épelméjű szoci el nem vállalt ilyet, mert a bukta után esélye sem lett volna soha semmire sem. Tehát kellett egy outsider, egy balek, aki majd jól elviszi a balhét. Megyó még pártag sem volt, semmi sem. Osztán beütött a ménkű, Viktorunk elveszítette azt, ami már a kezében volt. A szocik meg ott álltak, mint Bálán szamara a hegyen. Megynyerték, amit el kellett volna vesziteniük (nekik legyen mondva, nem sokat tettek érte, hogy megnyerjék), és egy lúzert tettek meg főnöknek. Két évbe került mire sikerült leváltani. De sikerült. Örüljünk ennek. A kis boldogság is boldogság. Hogy utazgat, hát istenem, tegye. Ez volt az ára annak, hogy ne cirkuszoljon nagyon, amikor leváltották. Ha ebben az országban ez lenne a legnagyobb pénzkidobás az ablakon, én lennék a legboldogabb. Viktort is megbíznám valami hasonlóval. Sokan fellélegeznének, főleg a jobboldalon.
Nem tudom. Lehet,hogy ő is az, de táplálok egy illúziót, hogy tán mégse.
azert nem tudok szabadulni attol h a viktort levaltani akarok beepitett liberalbolsi ugynokok a NY-TA-miis? Parizs? tengelybol, mert ki lesz utana? Szijarto? Rogan? Kosa???
de ez a Kosa olyan kib.unalmas figura....ja Guga, az ilyen politikai illuzio az aztan tenyleg kadari.
meg sracok, azert ne csinaljunk ugy, mintha valakit az asztal korul kell kergetni, " h te budos kolyke, ha nem vallalod el a miniszterelnokjeloltseget akkor kitekerem a nyakad"
najo lassan mar csak magamnak irok: nem lehetne Arpad egy olyan tema h "geci orvosok" jojo, tudom, h nincs benne pápa, meg zsido, de mittudomen ottvan a MAZSIHISZ szeretekorhaz, meg a Szent Ferenc Kh. Szoval tudom, h ne kivansagmusor, de a kovetkezo ne az legyen hogy " ciki-e RodyD?"
portugese:"Az Ov most pl. nem azer nem nyert mert Gyurka annyira jo volt hozza kepest, hanem mert a Draga Ultra Ibolya felrekelfelt az SZDSZ-el, attol hogy vegul a dolgokat mindig a libsik dontik el"

Most akkor ki döntötte el? Az SZDSZ, vagy Ibolyka. Ha le libsizel, akkor legalább legyél következetes
Kedves da,
persze, én se, meg te sem vagyunk mentesek az illúzióktól. Nekem egyébként lehet valaki a világ legunalmasabb figurája, ha egy olyan fejlődést hoz ki egy városból, mint mondjuk Kósa. Nem tutti befutó ez a fiú sem nálam, csak hirtelen nem jutott más az eszembe . Igazat megvallva egy masszív elseggelés hiányzik kies országunknak, benne minden polgárelvtársnak külön-külön, mert nem ébredtünk még fel a háromhatvanas kenyér óta.
ja: RoByD
Guga: okok, csak kotozkodom.Nemreg jartam Debrecenben, Budapestnel jobb az tuti.
da: wheedekhy goomiechizmaash boonkouw lévén örülök az ilyen hozzászólásnak, bár Debrecenhez még közel sem lakom. Az eredeti idéára visszatérve: Antallteccettekvolnaforrdalmatcsinálni József, Hornnaés Gyula, Hóbagoly Péter, Torgyán Viktor, Medgyesiútelágazódás Péter, meg ez az Elkúrtuk-Böszme Feri mind janibátyánk reinkarnációi.

Én bírnám, ha az öreg végre a nirvánába távozna, mi meg (itt súlyos képzavar következik): nem várnák a Kádár csöcséből folyó háromhatvanas kenyeret. Az öreg kifingott. Innentől kezdve RAJTUNK múlik.
Én szeretem a cinizmust, és ezért annyira örülök neki, hogy itt mindenkinek ennyire megvan a véleménye az eddigi főfütyikről, meg a mellékekről is.

Na de egyfelől: tetszettek volna odamennyi, és jobban csinálni. Mi van, miért nem politikus itt mindenki? A teremburáját! Annyi remek ötlet, annyi szakértelem, annyi lesújtó vélemény a teljes politikia elitünkről! Joggal, egyébként.

Szerintem Antall nem volt kádári figura, Fletó necces (is-is), Orbán átment nemkádárból nagyonkádárba, Horn - bár ő definíció szerint homo Kadaricus- felülemelkedett magán, és ezért nagyra becsülöm őcikiségét. Medgyessy persze szintén kádári. Hóbagoly - nemtom, rövid volt.

Ja, és ne tessék már elfelejteni, hogy aki politikusnak áll, az valami olyan katyvaszba kerül bele, hogy a legjobb szándékok ellenére is igen hamar le bírja húzni a mocsár, ha nem figyel. Ne m mondom hogy az említett urak ebbe a kategóriába tartoznak. De azé boldogok a próbára nem tettek.

Szóval lehet menni jobb pártokat alapítni, belépni a mostaniakba, könyökölni, aktívára, összetartásra, polgári négyszögbe, liberális körbe, konzervatív egyletbe járni, zöld mozgalmat alapítani, tenni, tudni, merni, mérni, zsebre tömni, vesztegetéis pénzzel pártkasszát feltölteni :))
Az a baj, hogy kurva sokat írtok, így totál elveszik minden okos gondolatom, mire a végére tekerek. És időm sincsen írni. Gondolkodom azon, hogy én is majd diktafonra mondom és a kollégáim pedig begépelik..
Azt valaki magyarázza el nekem, hogy medgyessynek hogy jön ki a 0,7% a 100 napos program plusz-kiadásait tekintve.

2002ben kb 5000 milliárd volt a költségvetés főszáma.

Namármost ugyebár habár ámdebár él saccperkb 3 millió nyugdíjas az országban és mindegyiknek kifizettek fejenként 19.000 Ft-ot. Ez 57 milliárd forint, ami 1,14%. És még van további 99 lépés. Meg mégegyszer száz.

Szóval van valaki olyan okos, hogy ezt nekem el tudja magyarázni?
Rofa:
A kádárizmus (egyik) lényege abban nyilvánul meg, hogy hülye igéretekkel etetjük a jónépet, aki - és ez a még lényegesebb: EZT EL IS VÁRJA. Amíg ez így van, és amíg a politikusok is, mi is beállunk a sorba, addig mind egy szálig kádári kreatúrák vagyunk. Nincs vége a szocinak, amíg várjuk a jános bácsi osztogatását. Jelentem, inkáb DÓGOZNI kéne már végre.
Guga
Teljesen igazad van, ezt kellene végre megértenünk. Ezt a bandát mi magunk választjuk és tűrjük meg kormányként és ellenzékként. A probléma valóban az, hogy nincs még kedve az istenadta nép többségének kimászni a langymeleg gulyás-kommunista pocsojából....Akinek meg igen, azoknak egy része nem termeli a nemzeti jövedelmet, hanem elhalássza a megtermelt egy részét bambábbak orra elől....oszt jónapot...
Ha már így egyetértünk, aminek örülök, lépjünk eggyel tovább: a., vadi új pártalapítás a "vér,veríték,könnyek" elv alapján b., diktatúra c., anarchia

Most volt időm végig olvasni a hozzászólásokat.
M.P., szegénységpárti, útelágazásos, utazó nagykövetünk véleményem szerint nagyon "eccerű" ember. A sorsa hozta úgy, hogy mindig ott volt, ahol egy ilyen lúzernek nem kellett volna ott lennie. Volt ez az ember még miniszterelnök-helyettes is a Kádár rendszerben. Vajon akkor mit és mennyit tett azért, hogy kies kis országunk úgy eladósodjon? M.elnöksége során most megint sokat tett a szegénység érdekében. Utazgasson csak, ha már így alakult. Még mindig olcsóbb nekünk így.
Sokan mondjátok, hogy így az olcsóbb...

Én meg nem értem. Összefoglalom:
Szal, MP-vel mint arccal (pártkönyv nélkülivel), meg lett nyerve egy választás (szegény OV, ekkora égést...). Aztán MP, egy másik igen fénylő arccal, ki mint a Csillag, úgy világított, és szintén nagyon okosakat mondott, összerúgta a port. A végén mindkettőt kirúgták.

Csillagról hallott azóta valaki?

MP ezek szerint valahol mégis be van ágyazva, még ha pártkönyvet nem is akartak neki adni. Gondolom, Csillag hagyta, hogy megszabaduljanak tőle, nem féltem. Normális esetben MP-vel is ennek kellett volna történnie. Cs. elment valami pénzkereső helyre: azért, mert egy adott pillanatban nem neki áll a politikai zászló, még később visszatérhet, addig pedig meg kell élni valamiből (de persze, az a zászló már nemigen fog neki állni).

MP ezek szerint ezt nem akarta megkockáztatni, nem szerette volna, hogy szépen elkészített pártbeli melegágya kihűljön. Maradni akart talán? Lehet, hogy ha nem utaztatják, akkor itthon láb alatt lett volna? Nekem úgy néz ki, hogy nem mi nyerünk azzal, hogy házon kívül van, hanem valaki a szocpárton belül. Aki meg tudta gyözni GYF-t.

Kicsit aggódom: ezek szerint MP-nek hatalma van a szocpárton belül, amivel ma is élhetne, ha nem kellene állandóan utaznia. Elég félelmetes, nem?

Most akkor nem értem. Ha Orbán úr a század (egyik) legtehetségesebb politikusa - amint állítják -, Medgyesi úr meg az, aminek az itt kommentelők festik, hogy a *csába tudta úgy lealázni a tündöklő "Csaba királyfit" a 2002-es választásokon?
Guga
Amíg mi magunk nem változunk, addig akárkit is választunk egy idő után ugyan ide jutunk....
Ahhoz, hogy változzunk felelős mediákra lenne szükség. Ilyen itt ma nincs.
Úgy tűnik, a média a politikai elit partnereként abban érdekelt, hogy a tömegek inteligencia szintjét a béka feneke alatt tartsa. Ami ma igazán fontos az országnak (itt élő emberek összességének): elosztó rendszerek reformja. Erről kellene vitatkoztatni szakértőket, Orrba szájba. Még az is lehet, hogy az ilyen viták a politikusokat is kiokosítanák....
Ha nem tanulunk meg legalább vm szinten összefüggéseket látni és abban gondolkodni, akkor ennek az országnak annyi. Mert a szavazókat mindig meg fogja tudni vezetni a gátlástalan politikai elit, akár melyik oldalról.
boroka: valami hasonlót akartam én is gagyogni. Mai hír, hogy esik MINDKÉT nagy párt népszerűsége, a kicsik meg már be sem jutnának. Az emberek tán kezdenek felébrdeni. NO szavazat ezeknek. A média meg pont annyit ér, amennyit elhisznek belőle. Én semmit. Az elosztó rendszereket meg demokratikusan nem lehet megreformálni. Jöhetne egy kis zsebdiktátor, de nem a sötét oldalról, hanem a dzsedik közül.
süti beállítások módosítása