W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kívánjuk a sajtó strabagságát!

2006.11.16. 14:33 Tóta W. Árpád

Strabag-ügyet Ausztriában pattintotta ki a Die Presse; a felvetés szerint a magyar kormánypártok komoly zsebpénzt kasszíroztak a jó nevű útépítőtől. Hűha, a mindenit, hát most aztán lesz kapsz - gondolhatta erre a tájékozott magyar polgár. Legalább a pártpénztárnokokat megfeszítik, a Strabag pedig tíz évig nem épít egy emésztőgödröt se.

Aztán ment a hímezés-hámozás, továbbá mismás, felmerült, hogy nincs is itt semmi, egy félreértés az egész, csak az osztrák belpolitikai villongás egy rágalma hullámzott át Magyarországra. Valójában a magyar parlamenti pártok ártatlanok, sőt tényleg 386 milliót költöttek a kampányukra.

De most már van bizonyíték. Igaz, közvetett, de mindennél többet mond. Tessenek tenni egy kanyart a Magyar Nemzet vagy a Hír TV oldalán. Igen, szép nagy Strabag-reklámok mindenütt. Értelmük, az irtó sok van nekik. Simán előfordulhat, hogy az MN-olvasó épp autópálya-felhajtót szeretne vásárolni, csak ajánlatra várt. Lásd még a Magyar Villamos Művek hirdetését a Népszavánál. Vegyél több áramot, elvtárs. A következő nagy hirdető szerintem villamost és villanymozdonyt fog reklámozni.

Felhagyok az idealista sóhajtozással, nem jó az semmire. Tárgyaljunk. Ezen a blogon még rengeteg hely van. Olvasói jól szituált döntéshozók, sokan kérdezték e-mailben, nem tudok-e megbízható magasépítőcéget, mert kéne a gyereknek Duna-híd. Ráadásul nem is felejtettem el teljesen németül, még a végén lapszemlére vetemedek unalmamban. Sima banner húsz forint, skyscraper ötven, szuperbanner száz. Sisak és légkalapács a macinak megegyezés szerint. Megnyílott a kutyatár!



Címkék: magyar nemzet mszp szdsz hír tv népszava korrupció

113 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr417878

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Törzskocsma 2008.03.13. 11:34:46

Még egy rosszkedvű posztAz árampiac "liberalizációjának" problémáival kapcsolatban egész jó cikkeket lehetett olvasni - pl. Kaderják Pétertől a Heti Válaszban, vagy hosszabban a Reakcióban.Egy "nemzeti bajnok" kinevelése…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

húúúúúúúúúúúúúúúdegáz.....
A klasszikus Dávid Ibolya féle 70:30 :)))
Egyszerűbb lett volna a 30-at is zsebbe rakni, mint ilyen kamu-hirdetés útján :)
A hír tv és a MN tulajdonosi (érdek) köre azonos a Reorg, Vegyépszer körrel. A Vegyépszer alvállalkozója volt a Srabag az M7 felújításánál. Feltehetően máshol is és másnak is, de ez megmaradt bennem, mert 2,5 évig bosszankodtam hétvégenként BP és Balaton között.
Epekedve várom a Siemens reklámokat :)
Ott legalább nem lesz ilyen átlátszó, mert ők csinálnak mezei fogyasztóknak is termékeket.
Nnna, végre feltűnt valakinek a médiából is...
a strabagos ellen-forradalom...
Strabag, Strabag...

Sosem felejtem el azt az öreg Antall-funkcionáriust, aki (kissé már meszesen) büszkén mesélte, hogyan segített nekik megszerezni valamelyik céget, hogy stratégiai befektetők kezébe kerüljön, ne valami felelőtlen távoli pénzügyiekhez.

Aztán amikor elkezdték keresni a jó kapcsolatokat az új kormánnyal, mérgében lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról.


Mellesleg akkor értettem meg, mekkora lúzer volt az Antall-bagázs, hogy emellett még meg sem szedték magukat annyira, hogy megmaradhassanak pártnak...
Ezt a strabag-hirdetes dolgot, mintha mar a klub radio, vagy az ES megirta volna. Nem ketlem, hogy nem magadtol vetted eszre, de mar egy hete felmerult.
egy hete? lehet, hogy nekem gabalyodott össze az időérzékem, de már vagy egy hónapja röhögünk a HírTV-n. S már akkor is megírta volna Tóta W.

mostak(korcs)ak énnemértem a kutya kis agyammal, v. hogyisvanez??? Tahát akkor: a külföldi pályaépítő a zsíros állami megrendelésekért eurószázezreket utalt vmi medvealkatú politikusunk szlájára, aztán mikor ez kiderült elkezdte a zsíros megrendeléseken beszedett milliárdok egy részét a másik (szőlősgazda futballsztár) politikusunk médiacégeinek utalni reklám jogcímen??? Tóta: Wágom???
Amúgy nem is rossz gyakorlat.

Innentől valahányszor valaki korrupciós ügybe keveredik, ellátja kicsit hirdetésekkel az ellenoldali sajtót is.

Mondjuk a lopások és stiklik miatt innentől tuti nem buktetnak senkit - de legalább nem kell félni tőle, hogy az eltérő korrupciós potenciál miatt nyilvánosság nélkül marad a mindenkori ellenzék, és borul a demokrácia :-)
Nem a mackó számlájára. Valahonnan elő kell gazdálkodni a kampánypénzet, na. Minden párt azt (hazudja) őőő.. mondja, hogy 386 millert költ kampányra. Plánesőt, ennek megfelelően a könyvelésben is ennyi áll. Másrészt a plakátokat ingyen nem nyomtatják még akkor se, ha már elfogyott a keret. Erre való a (pártcég) őőő... pártközeli cég. Az megkapja az épp aktuális Strabgtól a lóvét, majd merő jóindulatból rendel a mackóséknak (vagy mikor épp melyik pártot nézzük) egy kis plakátragasztót, vagy benzint a kampánybuszba. Mint adomány.
Csak a végén jönnek Haiderék...
Üdv!

Ide is beteszem a kérdéseimet, tényleg érdekel a véleményed erről. Többet igérem nem floddolok.

Árpád,

Ha már a magyarországi korrupciónál tartunk, szerinted lesz olyan újságíró, aki lesz olyan tökös és feltárja ezt következő nagy lenyúlást? Te megírnád?

index.hu/politika/belfold/kormnegyed06

Már itt lehetett borítékolni, hogy ki lesz a befutó.

index.hu/gazdasag/magyar/kormn060913

index.hu/politika/belfold/negyed060929

Na persze, önkormányzatoktól…

index.hu/gazdasag/magyar/korne061024

Érdekes lenne megpiszkálni, hogy ebből a húsz érdeklődőből hány központosul egy kézben.

index.hu/politika/belhirek/?main:2006.10.27&285691

És hányan pályáztak pusztán naivitásból

index.hu/gazdasag/magyar/nyukor061107

Itt már azért pedzegetik a végső döntést…

Engem, sok minden mellett, csak az dühít fel, hogy bárki könnyen lehet világraszóló gazdasági szakember, ha harmad, ötöd annyiért szerez meg ingatlanokat, ráadásul hitelre. Érdemes utána alapítani egy tudományos, művészeti díjat, és minden el van felejtve…
végre elkezdődött az árkos-bokros magyar politikai oldalak közeledése
ti már semminek nem tudtok örülni? tipikus magyar mentalitás...
a béke is pénzbe kerül, annyi lovettánk meg még nincs, hogy demokráciánk is legyen

Aranyos volt, hogy amig csak Kuncze es Puch jott szoba, addig az UFIblogban is ment a nagy eszosztas, de amikor a Fidelitas neve is felmerult hirtelen valahogy elult a fene nagy erdeklodes. Pedig hat, ha valakinek, nekik igazan lehettek volna bennfentes infoik az ugyrol ... ;-))
Hogy magamat idézzem az előző téma hozzászólásaiból: "én azt nem értem, hogy minek kellenek a Strabag reklámok a HírTvre? Úgy értem, hogy egyszerűbb lett volna ellenszolgáltatás nélkül adni a pénzt a TVnek, mert így a reklámokkal eléggé kilóg a lóláb, ráadásul nyilvánvaló, hogy nincs túl sok értelme reklámozni a Strabagot. Így talán több háziasszony választja majd a Strabagot a következő saját autópálya építéséhez a kert északi és déli vége között?"
dolphin, sajnos ez a Fideszes körökben mindig így megy. A Magyar Nemzet sem szokott megszellőztetni a Fidesznek ártó témákat. Ilyen szempontból jobb a Népszabi azért, ott még az MSZP/SZDSZre nézve kedvezőtlen dolgokról is írnak valamennyit...
"de amikor a Fidelitas neve is felmerult"

? - Mesélj, ezt még nem hallottam!
mertekado becslesek szerint minimum 4milliardot koltott a ket nagy part fejenkent reklamra a valasztasi kampanyban.
szerintetek a tagdijakbol szedtek ossze?
van egy masik magyarorszag, amirol csak a partpenztarnokok tudnak. ott is elhangzanak valasztasi igeretek, csak azokat be is tartjak.
a mi legnagyobb banatunkra.
system Error system Error

Hun van ilyenkor a zugyeszseg esa rendorseg????

Hámá nem-e az ő dolguk lene ezzel foglalkozni? Há nem tiszta, hogy ha valaki a sógorokná beönt egy valag pízt az Dunába, akkor azt itten fogja valaki kihalaszni.... És ha ott világra szóló az ügy és rendorsegi, birosagi ugy van belole, az mert nem eleg a mi rendvedelmi szerveinknek, hogy el kezdjenek jarni??

Ja hogy ok is benne vannak?? Akar benasagbool, akar ugy hogy vmelyik oldaltol kapjak a lovet, akar ugy hogy csak feltik a kisallasukat....

system Error system Error

És még ti mondjátok hogy nem kell forradalom?
ott van belőle belőle bírósági ügy?
Morális válság lenne, vagy mifene?
Ennek tényleg utánna mehetne valaki...Árpád? Csak ha bukna az egész orbán-gyurcsányi banda, ki jönne helyettük? Jobbik az ne, nem akarom, hogy a gyerekemnek hittanra kelljen járni, ha nem akar...Vigyáznia kéne a baloldalnak, nehogy az legyen, mint a lengyeleknél. Mondjuk vicces lenne: a Jobbik-KDNP kormány ellenzéke a Fidesz..., jó tudom, erre nálunk azért nincs esély.
csak annak a logikáját nem értem, hogy miért PONT AKKORTÓL hirdet ezeken a helyeken a strabag? korábban sohasem láttam őket OTT. ez igy valahogy nem gömbölyű.

mellesleg pl. a blogter.hu cimlapi legalsó sort is érdemes megnézni. Ott virit a cég neve. szóval akkor ők is??

talán inkább arról van szó, hogy ez is olyan bazi nagy cég, amelyik mindeütt jelen tud lenni, nála ez nem pénzkérdés.
na ja, viszont totaw zarpadnak begyulladhatott a bal csukloja, mert valahogy mindig csak jobbra ut. igazad van, ezt is meg kell irni, egy ideje en is duhongok, de allig latom, hogy a kunczet gyalulnad. arpad!
Impala, ebben teljesen biztos vagy, hogy Árpád mindig csak jobbra ütne?
A Strabag-ügy cincálása jobbra ütés? Szállj már ki a forgószékből. A Strabag-ügy a kipattanásakor tisztán koalíciós ügynek nézett ki. Öhm nézett volna ki, ha egy szó is igaz lett volna belőle, persze. De szerencsére nem.
a legrosszabb persze az egészben az, hogy ha bármely párt környéke korrupciótól kezd bűzleni(ami persze nem sűrű...), akkor mindig jön a másik oldal véresebb szájú rajongótábora(közéleti és nem közéleti figurák egyaránt)és elkzed arról beszélni, hogy bezzeg a másik. Ez éppen az a hülye érvelés, hogy pl. Hitler bűneinek emlegetésekor valaki azzal védi őt, hogy Sztálin még nagyobb geci volt...Azt kellene beláátni, először, ugye, amit Árpád forszíroz állandóan: hogy ugye 386 millió. Mert ez pontos képet ad a mi kis politikai elitünkről, arról, hogy mennyire is akarják ők, hogy lebukjon a másik.Semennyire.
Persze az ország gallyra vágásában már a másikra mutogatnak, most éépen már gusztustalanul, pedig azt is együtt csinálták.16 év alatt.
Ejnye lányok, micsoda rosszindulat. Amikor az oroszok Mig-29-est reklámoztak a Budapest Tv-n, akkor hol voltatok?? Én vettem is egyet a gyereknek, annyira nyaggatott! :)
Egyébként én az ÉSben nem láttam a témát. Máshol könyen lehetett, a HírTV-n már régóta fut, az MNO-n csak pár napja észleltem.
Azt nem értem, miért van hogy a többség az egyébként meglévő józan paraszti eszét nem használja olyan tények megfigyelésekor, amelyeknél annyira kilóg a lóláb, hogy nagyon. Amikor egyszer kiváncsiságból a (Rém)HírTV-t nézve egyetlen időjárásjelentést megnéztem, gennyesre röhögtem magam: más módon nem tudnak pénzt juttatni a gátlástalanul hazudó médiaszócsövüknek mint hogy a Vegyépszer támogatja az időjárásjelentést? Egy kereskedelmi adón milyen hasonló profilú cég bukkan fel hirdetőként ugyanott? Majd pedig a szintén érdekkörbe tartozó Strabag is nyom egy kis pénzt az üzemeltetésre, és hogy, hogy nem az egyik legkeményebb mélyütést az ő nevükkel akarták a koalíción elhelyezni. No de ilyet! És mindenki csodálkozik meg találgat.
A 386 milliós határról csak annyit, hogy a '94-es választáson a Fidesz egymaga milliárd forintos nagyságrendben költött a kampányára, csak a nyomtatott anyagokra 1 milliárd forint fölött ment el a keretből. Amit a további gazdasági hatalmat már a politikából kimaradva elérni nem tudó érdekkörök dobtak össze, ilyen-olyan módon. Ó, azok a régi szép idők, mikor az Andrássy úti Fidesz-főhadiszálláson a legjobb stiklik értelmi szerzőjeként brillírozó Simlicskánál álltak a szőnyeg szélén az ismert "nagy hatalmú" politikusok...
HÁHÁHÁHÁHÁHÁ

A másik topicban tegnap jeleztem, milyen feltűnő hogy a MaNem online kiadása egy baszott nagy Strabag banner után enged csak a tökös polgári újságírás közelébe.

Erre tessék, már itt is a post :)))

Azt hittem, csak én gyártom a hülye összeesküvés elméleteimet :D
Na, előbb írtam, mint olvaastam. Buta Robert. ejnye.

Tényleg hetek óta mennek a hirdetések???

Ilyen egy gyengéden göcögős, bájosan humoros, szájbakúrt országot... Most komolyan...
Olcsó szarjankók vagyunk itt mindahányan. Gyomrom fordult fel mikor Demszky meg humvald polgármesterek magyarázták a bizonyítványt a belvárosban, hogy de jó az mindenkinek. Átépítés szép is lesz és mindenki jól is jár és ők tényleg csak a legjobbat akarják. Könyörgöm! Másrészt őszintén: a mostani hőbörgők közül ki tenne vajon másként, ha már odaáig eljutott. Holnap megjelenik egy Strabag banner az indexen is, meglátjátok.
Tóta már belengette, hogy "lecseréli a piros-fekete sávot Strabagosra2, de szerintem túl olcsón adja a bannert... :)
Én ide szeretném azt a Strabag-bannert. Csak egy picit, na. Nem lesz átlátszó.
A Siemenst meg elhajtanád?

Szerintem amelyik többet fizet, ha már opportunizmus, akkor legyen zsíros, tokás :))
Eeefér mindkettő, instállom. Huszas egy bannerletöltésért nem oan olcsó, de hát ez ilyen speciális ajánlat.
a klub rádión már régóta fut a Siemens reklám, de a legjobb hogy a paksi atomerőmű zrt. is reklámozza magát. miért is?
Most kivételesen komoly leszek.

Rengetegszer keveredem politikai vitába emberekkel, mindkét oldalról. Az általános kezdet az, hogy a ......... lopik, de bezzeg a mieink. Ilyenkor mindig mondom, hogy szerintem a tieitek is, és attól függ, hogy aktuálisan ki van nyeregben (kormányon, polgármesteri székben, kgy. többségben).

Ezután bólogatás vagy jóízű anyázás, komcsizás, zorbánozás kezdődik, vérmérésklettől függően.

Ilyenkor én általában azt mondom, hogy persze baj, ha lopnak, de engem jobban zavar, hogyha szemlátomást pazarolnak is. Mert ennyi pénzt (magyar ktgv. sokezer milliárd, hiány ennek most épp a 10%-a) nemigen lehet ellopni, pazarolni viszont igen.

De néha kicsit elbizonytalanodom.

Emberek. Készült valaha arra vonatkozó becslés valami külföldi watchdog vagy akárki tollából, amelyik megpróbálja megbecsülni a nálunk elpanamázott vagy nettó módon sikkasztott pénzek arányát a teljes költségvetéshez képest? Tényleg, nagyságrendileg mekkora összeg lehet? GDP 0,2%-a, vagy 2%-a, vagy 10%-a (az egész ktgv. hiány)?
Az atom még érthető...lenne...üzemidő-hosszabbítás előtt állnak. Lehet, hogy még népszavazás is lesz a dologból, kell informálni (puhítani) a népet.

Amúgy semmi bajom az atommal, nem vagyok antinukleáris greenpeaces.
Hát nem tudom, én valamilyen módon szabályoznám a nem kereskedelmi v. szolgáltató tevékenységet folytató cégek reklámozását, főleg ha állami tulajdon is van benne.
Viccelhetünk is, de közben a korrupció a teljes spektrumban megállíthatatlan. Vagy van valakinek ötlete? Csináljunk listát az önérzetes tenni akaró köztisztviselőkről.
Tóta, Kedves lányok, fijjúk! Ugye nem most jöttetek rá, hogy politikai korrúpció létezik? Régóta megy! Vigyázó szemeteket most épp a Siemens-re vessétek, meg a combinó-ra. Az atomról meg kb. ugyanannyit tud a magyar, mint a korábbi post-os bankhitelekről.
Jó kérdés, hogy hány százalék. Talán egy parlamenti bizottság kiadhatná vmi külsős könyvelő cégnek, hogy számolja ki.
a madarak azt csiripelik, hogy a beruhazasi/epitkezei penzek min. 30% csuszik el.
de kerdes hova sorolod, hogy nemely intezmenyben igen jok az atlagkeresetek.
off

Mondjuk én arra is csinálnék egyszer egy felmérést, hogy a magángazdaságban mekkora rész megy el reklámra... Az ugyanis az aggregált jólét szempontjából többnyire ugyancsak kidobott pénz (= hatékonyságrontó tényező) - már azon túl, amennyiben a tájékoztatást szolgálja... Most nem a GDP-növekedés, hanem a közgazdasági modellekben használt haszon(=elégedettség)maximalizáció szempontjából...

on
RoFa: pedig aszittem grínpíszes bankár vagy:-))) A sikk. aránya meg sztem vhol sztem az általad említett 10% körül van...:-(((
csókolom, értesültem róla, hogy már a régi görögöknél is volt korrupció, de ez nem szól amellett, hogy akkor hagyjuk is, le van már tárgyalva. szólni kell mindig, folyamatosan, hogy látom, mit csináltok, köcsögök.
a buzizós bogban ilyenkor már 400 bejegyzés volt. Talán itt kell keresni a bajt.
világos: a buziknak kell a korrupcióellenes harc élére állni. akkor majd odafigyelnek.

óvatos próbálkozások már vannak egyes csatornákon.
khm... a seggemmel a korrupció ellen???

ezt inkább meghagyom neked worluk:-DDD
Az rendbe' lesz, hogy a korrupciós ügyeket a hirdetésekből tudjuk meg, mert így talán jobban oda fognak rá figyelni az emberek: nagyobb felület, figyelemfelkeltőbb megjelenés.
korrupcióellenes movement: hát igen nem dávid ibolyának kell élére állnia egy ilyen kezdeményezésnek (tiszta kezek vagy mit szerettek volna) mert akkor az egy mosollyal elintézhető. de ki lenne erre alkalmas a buzik közül?

(pim f. poszt mikor lesz tényleg?)
Moft maj' mentegetozok, de meloban sok ujsag jar, tobbek kozt a demonkrata is. Na ottan peldaul regen megirtak, ehhez kepest kuss es most itt a dobbenet. Egyebkent meg RoFa kollegaval hasonlo modon szoktam -probalok- kommunikalni a korottem levo nepekkel, (ti. a szkepticizmus nalam regota dafault ha az itteni maffiakrol pff... bocs partokrol van szo) de valahogy mindig az en kurva anyam. Ha meg ilyet viritasz az orruk ele akkor jon a "na jo de ok tobbet, jobban" valasz. Bazzeg telleg nem tunik fel sokaknak, hogy szinte tok mindegy, hogy terd alol vagy combkozepbol vagjakj le az ember labat?
SCD: ezzel sajna mind így vagyunk a normálisabbja közül: anyáznak innen is-onnan is. engem pl még a saját családtagjaim is néha... de én ellenállok!!! maradok a "semmi kellős közepén" vagy debrecen a hortobágy közepén már az???
Mindenki biztos benne, hogy az MDF nem része ugyanúgy a partinak. Abban is biztosak vagyunk, hogy nem pontosan egymilliárdot költöttek a kampányban, miközben saját tőkéjük 200 milla volt csupán? Biztosak vagyunk abban is, hogy nem jött 400 a Schmuck társaságtól és mégegyszer ennyi egy autópálya-építőtől?

Én persze biztos vagyok benne, hogy nem, csak érdeklődöm.
Én úgy tudom, az MDF pont nem lépte túl a keretet. Valószínűleg nem rajtuk múlott, hanem egyszerűen nem volt annyi mondanivalójuk, hogy érdemes legyen felületet vásárolni. Persze az én infóim is csak pletyik a párt-pr-szférából.
Fél év, és talán kiderül az igazság. Ha úgy állnak a csillagok. Mindennek van nyoma ugyanis. Egyes pártok nem csupán korruptak, de még pancserek is. Kérdés, hogy nyombirtokos mikor érzi érdekében állónak beszállingóztatni egy szerkesztőségi postaládába az átutalási megbízás másolatát.
Mi lesz fél év múlva? Szólj már előtte, hogy ne aludjam át!
Nem ilyen egyszerű ez sajnos. Ugyanis amikor valaki épp szállingóztatni készül, akkor azt általában meg tudják győzni, hogy jobban járhat, ha nem teszi. Hiszen erről szól ez a post!
Árpi, ki csinálja a grafikákat a postokhoz? Kegyetlen jók.
Hmm kedves W! Ha a monanivalon mulott volna a dolog akkor ehen haltak volna a a markecingesek a "kreativ" (mer' az a konyvelo) a nyomdasz, a reklamfelulet gazdaja meg plakatragaszto... Szerintem
én csinálom, de nem jók, nincs ilyen rutinom. ha a photoshop bicska lenne, én a fokával próbálnék faragni.
Beszélni kéne arról is, hogy pontosan mi a baj a korrupcióval. Ugye a világ nagyobbik és elmaradottabbik részén a baksis tökéletesen természetes dolog, és valahol érthető is: fura dolog lehet százezrekből élni és közben milliárdokról dönteni.

Ám a baj ott van, hogy a megvesztegett embernek megváltozik a lojalitása. Elfogadja a reálisnál sokkal magasabb árat. Ám még ezzel is együtt lehetne élni. A baj ott kezdődik, hogy elfogadja a rossz minőséget is. És ha egy beruházás öt év alatt az alapjáig rohad szét, akkor gyakorlatilag az egész költség elvesztegetettnek tekinthető. Gondoljunk az évről-évre gányolt budapesti utakra, amik sokak szerint attól olyanok, hogy kilopják belőlük a fagyállót. Nyilván vissza kell csorgatni valahol, valakinek, hogy az önkormányzat ne éljen minőségi reklamációval. Tehát nem az kerül sokba, hogy valakit megkennek és ettől drága az út. Nem. Az autósok százezreinek széthulló futóműve, az a drága, meg az emberek általános kedve, amikor az ilyen dolgoktól kiszolgáltatott alattvalóknak hiszik magukat. Fél évvel ezelőtt 206-os Peugeot-omra 250 ezret kellett költeni. (Szerencsére már mexabadultam tőle.) Persze akkor kellett volna valagba rúgni, amikor francia autót vettem, de azért érdekes, hogy a hibák mindegyike összefüggésbe hozható az út minőségével (felfüggesztés, lengőkar, futómű, kanyarstabilizátor...)
Nade ez mentalitás ugye.. Nekem az az érzésem, hogy több szférában is jelen van, nemcsak politikában. A mentalitás pedig nagyon lassan változik, mert rögzül kulturálisan, hogy úgy kell csinálni. (Vízzel locsolt majmok esete kísérlet pl.) Mentalitást változtatni elég nehéz.
Lehet olyan helyzet, hogy jobban megéri szállingóztatni, s ezzel érdemeket, meg ilyenolyan bizottsági helyet szerezni az ellentétes oldalon, mint perifériára szorítva tengődni a pártban, amellyel már nem is értesz egyet. Persze kicsi az esélye, hogy egyszer erről nyíltan is csetelhessünk, ne csak rébuszokban, ez igaz. Épp ezért jöttem itt a csillagok állásával. Mindenesetre nem kapnék a szívemhez, ha kiderülne, hogy a 70-30 inkább 65-25-10. Azt a hozzászólást nem is értem, hogy említett pártocska ezért meg azért nem vásárolt felületet. Vásárolt! Tavaszig keresztül-kasul jártam az országban, mindenhol ott volt óriásplakáton, meg kis plakáton (cumi, emlékszünk még?)kampányfilm futott, neten is hirdetett, szórólap is akadt bőven.
Akármilyen hihetetlen, a MN és a HírTv is jelentős számú döntéshozót ér el. És mivel a közhiedelemmel ellentétben a strabag nem kizárólag állami megrendelésből él, így szerintem érthetők a hirdetések. Az meg, hogy ezek az emberek bal vagy jobboldaliak rohadt mindegy.

A nagy, monopol/oligopol helyzetben lévő cégek/multik vagy állami szolgáltatók pedig olyan eszközökkel építik a corporate identityt, amilyennel akarják. Egyesek sportolókat, focicsapatokat, sporteseményeket támogatnak, mások meg újsághirdetésben írják le, hogy mi jófejek vagyunk és nekünk Te, kedves Ügyfél, vagy a legfontosabb vagy éppenséggel azt, hogy "mi vagyunk azok, akik olyan gyönyörű autópályát építettünk nektek".
Igazából, hogy a strabag építi-e az autópályát nekem mindegy is, meg az is hogy szép-e, ha pl. a Görbeháza-Nyíregyháza szakasz, amit nap mint nap használnék közel 1 évet késik. Ha PR, akkor a reklámmal lehet éppen ezt az apró kellemetlenséget erősíti csak fel, nekem ugyanis az fog eszembe jutni, hogy beígértétek decemberre, de nincs, így felülbírálom tegnapi máshová rakott kommentemet. Nem jó a kommunikációs emberük.
dany

Ezen én is elgondolkodtam, végül is marketinges volnék. Na de pont most? Pont így? POnt a HírTV+MaNem párosban? Nemár.

Ezen kívül - jobban belegondolva - a Strabag marketingje normális esetben B2B jellegű kell, hogy legyen. Az ilyet pedig hatékonyabban lehet végezni konferenciákon, szakmai rendezvényeken, kiállításokon+vásárokon, lobbizással, Drágapolgármesterúr nettó megkenésével.

Egészoldalas banner, annak egy pindurit nagy a meddőszórása.

Az image jellegű CI erősítő kampánynak szerintem nincs létjogosultsága. Ki a fasz érdekel az autósok közül, hogy ki éíptette a pályát? jó, vagy szar, és mennyi a matrica, ez érdekli. Beleszólása nulla, nem vehet holnap másik sztrádát, nem vehet igénybe alternatív (EGUT építésű) sztrádát, max ha úgy dönt: coki Strabag, mostantól nem járok csak arra amerre nem te építettél.


dany82

Milyen döntéshozó az, akit egy ilyen banner befolyásol?
Azonnal kirúgni, az én adóforintjaimról ugyan ne döntsön!
Na foglaljuk össze

Valaki a beruházások 30%-át említette, mint korrupciós hányadot
Más a GDP 10%-át.

Induljunk ki az utóbbiból, könnyen számszerűsíthető.

GDP@Hungary = 14500 euro / koponya. Tízmillió lakossal és 10% korrupciós hányaddal számolva ez olyan 4000 milliárd forint. (Lélegeztetőgép-ekvivalens mennyi, he?)

Ha évente 10.000 embert korrumpálnak, akárhogy - akik részt vesznek így-úgy a döntéshozatalban - az fejenként 400 millió körüli összeg.

Ez sok.

Vagy a korrupció emészt fel kevesebb pénzt, vagy sokkal több emebert korrumpálnak :)

(Tudom, leegyszerűsítés, csak arra akarok rámutatni, hogy nem az ellopott pénz a legnagyobb gond valószínűleg. Hanem 1) hogy szuboptimális megoldásokhoz vezet 2) erősíti az amúgy is meglévő szarunkbele pazarlási kultúrát.)

"érdemeket, meg ilyenolyan bizottsági helyet szerezni az ellentétes oldalon"

Az itt feldolgozott eset pont azt mutatja, hogy NINCS ellentétes oldal, amikor valamelyik S-sel kezdődő mamut ügyeiről van szó. Kennek egy szendvicset az ellentétesnek is.
Talán az egyetlen banánhéj az lehet, ha valamelyik bennfentes megtér az Úr Jézus Krisztushoz, és nekiáll az üdvözülésnek.

dany: aha igen, pont most jött rájuk az image-építés. Pont a fidesz udavri sajtójában. Hogyne.
Amúgy ne higgye valaki hogy szerecsenmosdatásba kezdtem, nyilván egy fillért se kellene csórni alapból.

Csak itt jókora számokról van szó, jó lenne legalább megbecsülni, mennyi az annyi.

És azért a kicsit, a nagyon, és a minden lpétéken túl pofátlanul enyves kezek országai közül én inkább a kicsit enyves kéz országában szeretnék élni, noha a jelek nem erre mutatnak.
Lapzártánkkor a hirtv és az mno oldala is egy lófallosznyi méretű Strabag logoval indít.

Tessék már küldeni nekik linket, sokszor. Nyilván nem veszik le, de legalább égjen egy kicsit a pofájukon a bőr :)

S-sel kezdődő mamut esetében nincs. V-vel kezdődő kiselefánt esetében talán.
Árpád vazze akkora szemétség ez... Mutternak most vettem egy körforgalmat karácsonyra, fater meg megkívánt egy Siemens atomreaktort... Ééés akkó mivan? Ez egy szabad ország, ti félreprogramozott kövér droidok!
Az olcsó hangfelvevős mp3-lejátszók sokat segítenek a tisztán látásban.

Nekem lenne egy javaslatom: legyen a jatt kötelező (úgy értem, törvényben előírt módon), hatóságilag megállapított mértékű (mondjuk iparáganként, tevékenységenként). A pályáztatók így más szempontok alapján kényszerülnek dönteni (pl. minőség).
Na de urak... Emlékeztek 2002-re, a nagy diadal utáni időkre? A Vegyépszer volt a Nagy Sátán, az eredendő Gonosz, akinek ármánykodását szétveri a jók seregének élén Keller?
Urak, kapott aztán mégiscsak később megrendelést a Vegyépszer, vagy sem?
Azzal kell megegyezni, akivel éppen tárgyalni lehet. Nem kell azt hinni, hogy bármilyen jól tájékozott sajtós tud annyit a politikai életünk közeljövőjéről, mint egy befolyásos vállalatvezető. Messze mehet még ez a Strabag reklám, azt mondom nektek.
"...Talán az egyetlen banánhéj az lehet, ha valamelyik bennfentes megtér az Úr Jézus Krisztushoz, és nekiáll az üdvözülésnek."

Itt egy pillanatra letérni véllek látni az agnosztikus pályaívről (mintha egy titkos szimppp...) de biztos mindjárt összeszeded magadat...


Ha valaki nem értené: van egyszer nagy építőipari biznisz az autópályáknál. Van egy másik az önkormányzatoknál. Mellik oldalnak is termett több babér idén ősszel? Tessék felébredni. Strabag-botrány nincs és nem is lesz, viszont Fidesz-városban Strabagos útépítés még könnyen lehet.
Comandante:

Ön cinikus. Ön rosszmájú. Önnek kurvára igaza van.

Ha Mi, Rendes Emberek odakerülnénk, és nem a versenyszférában tolnánk a Kamazt, akkor mi is lopikolnánk? Ezt a kérdést bírom feltenni, ki-ki nézzen magába mélyen.

(Aki nem versenyszféra, az is. Lényeg a képzelt belehelyezkedés: pozíció, az ego-fazék metrika, és a lágyan felpörgő háromezres Audi-motor. )
RoFä
Magunk között vagyunk, őszinte leszek. Volt, amikor láttam, mi folyik bizonyos helyeken. Nem voltam soha kedvezményezett, de bárhogy fordulhatott volna a kocka. Így hát eltöprengeni eltöprengtem. Válaszom: nem tudom. Azaz: fogalmam sincs.
Ady mondja:
"Galád vagyok? Galád az élet.
Bűve miért nincs az Igének?
Vággyal, kínnal miért gyötör
Pénzes gyönyör?"
Többet, szebbet, jobbat biztosan nem tudok.
Ez mekkora! A mozillával nem tudom megnézni a magyar nemzet honlapját. hiába kattintok a tovább linkre, nem történik semmi.
Bazeg, visszaraktad a képet Árpád???
na most mi van? mégsem perel a S? :)
hmm.. visszatetted a cikket... johet a magasabb ajanlat? meg a macisisak, macikalapacs?
looking forward
:)
most nézem a hírtvt, hát nem S reklám megy? a drága ráadásul ZRT.

én szeretném feltételezni, hogy van rá naivan logikus magyarázat is...
próbálj felvázolni egy jóindulatú, logikus magyarázatot, ami szerint a strabag el akarja érni a hír tv nézőit, hogy ebből üzletileg profitáljon.
A HírTV-t Orbán Viktor, meg számos frissiben megválasztott Fideszes polgármester is nézi. Az ő meggyőzésükre irányul a kampány. Esetleg arra építve, hogy "no lám, a Strabag mégsem piszok multi, és a baloldal szekértolója."

A Taxi2000-nek is biztos bejött, amikor a 2000-es évek elején egyedüliként bérelte a reklámokkal túlzottan nem ellátott jobboldali hetilapok összes hátsó fedőlapját...

Nem elég magyarázat ez? :-)
hát ha neked elég, akkor boldog ember vagy. megint oda lyukadunk ki, hogy kellenek a mítoszok :)
Ha elolvasod a korábbi hozzászólásaim a témában, talán felfedezed a finom iróniát...
Francba is, most látom, egész meggyőzőre sikeredett. Te kértél jóindulatút és logikusat, lehet verszenyezni vele.

A győztesek közt kormányszóvivői állást sorsolunk ki :-)
...valamint örökre kitiltjuk a PR területéről, a polgármestereknek szánt üzenetet ugyanis nem a Csintalan szünetében, hanem konferenciákon és ajándékcsomagok által közvetítjük.
engem csak az zavar, hogy ez olyan piszkosul átlátszó, hogy egy Viktor, Viktororzó kisnyugdíjas is lazán átlátja, hogy itt valami nagyon bűzlik.

mostanában tényleg ennyire hülyének nézik az embereket? már a pofájukba is nyomják a koorupciót?
ááááááááááááááááááááááá de jó ez a Hirdetés :))))
:))))))) hú, könnyem potyog szakadok meg a röhögéstől:)))))

ki hol hirdet es miert?
ket jol elkulonitheto hirdetes van:
az egyik az ismertseget/elismertseget novelo (PR), a masik a termek/szolgaltats kozvetlen eladasat segito (sales) hirdetes.
a nagy beruhazo cegeknek a masodik csoportba tartozo hirdetese gyakorlatilag nincs. meg kell keresni a donteshozokat kozvetlenul.
ha viszont a ceg nem tudja elerni, hogy a sajto csak ugy irjon rola (pl: a Trigranitrol csak ugy is sokfele irnak), akkor az elso hirdetes "szokasos"

de ez itt elmeleti fejtegetes volt, a strabag kampanyanak idozitese erdekes.
egyebkent nagyon erdekes, hogy a partok 6-8 tocsiknyi penzt koltenek (es szereznek meg valahonnan!) a kampanyban es semmilyen oknyomozo ujsagiro/masik part/szamvevoszek/... nem tud meg csak egy fel tocsiknyi botranyt sem kirobbantani.
ez igy az igazi balkan/szicilia/indonesia/... kiszamolhato, hogy van brutalis korrupcio, de minden informacioval rendelkezo elo ember hallgat rola ;(
milyen érdekes ez a blogbejegyzés.

Már ezer éve mondjuk jobbról, hogy mindkét oldal korrupt, és különbséget inkább a kormányok teljesítményében kéne nézni, de ez a komcsi portáslelkűek "agyáig" nem jut el.
Ők leragadtak a Vegyépszernél, meg az Orbánbányáknál... (köszönetően neked is Wárpi!.. bár lehet, hogy te csak az igényeket elégited ki, és nem gerjeszted azt)

És mostmár "strabagoznak" is. :-)))
Ki hitte volna ezt egy hónapja... Minden fáj, ami Vitykának hozza a pénzt. A portáslelkű erre különösen érzékeny! A szaros kis életüknek egyetlen értelme, hogy 4évente egyszer keresztbe tegyenek a bejáratnál. Aztán boldogan összenézhet a hasonszőrű barátaival a BKV-n: "erősek vagyunk! Nem engedtük be Viktort!"... -most meg kiderül, hogy Vityka így is jól él...? Hát hogy van ez?

Akkor mire a sok áldozatvállalás...? a komcsik balfaszságainak fizetése, -a mindenki által utált- Demszky beikszelése, ha "a cigány" most sem fog éhenhalni?

Én örülök minden pénznek, ami a HírTV-hez megy. Nagyon jó és értékes műsorok vannak ott. (persze van egy-két brutális is) DE összehasonlítva az ATV-vel vagy a kerTévékkel, messze veri a mezőnyt! Csak így tovább! A komcsik csak kormányozzanak (le vannak szarva)... meg a portáslelkű szavazóik is. 4 évente egyszer van egy jó napjuk. Az életük többi része viszont egy nagy szívás... hehe. De nem kell a hajnali BKVézókat sajnálni! Akiket ez a mocskolódás tart össze, azok szívjanak is egész életükben. Mi meg csak olvassuk a szebbnél-szebb statisztikákat a szánalmas kis életükről...

index.hu/politika/belfold/budapest/bpszav64535/
Szeva, csak mert valamiért én is betargetálódtam, pedig isten bizony semmilyen kérdőíven nem nyilatkoztam úgy, hogy akár közeli, akár távoli jövőben szándéxom autópályát venni. Gondolom, nem csak nekem jutott ez a megtiszteltetés. (aki nem értené, majd mindjárt felteszek vhova egy screenshot-ot, srtabaggal a maci alatt mindjárt, aszt belinkelem)
Node.
Kicsit paranoid vagyok, néha látok ott is konspit, ahol nincs. De a pi*ba is, hogyan kell azt érteni, ebben a kontextusban, hogy "hallgatni arany"? Akkor ez most konspiráció, vagy nyíltszíni megfélelmítés? Vagy én vagyok a szerencsétlen barom hogy ez előtt a komment előtt nem fékeltem az ip-met?

dafkenaiv

ps. vagy rádiót akar indítani az építési vállalkozó, és épp ezt hájpolja gerillába'? :D
itt a képernyőlövet, ha vki duplaturbós centrifugát kapott volna az arcába helyette.

kepfeltoltes.hu/view/061120/scrsh_str_w_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kovvacs 2006.11.17. 23:02:36
ááááááááááááááááááááááá - vagy pont erre gondoltál? Ez vicc volt és benyaltam? Vagy még mindig nem értem?
poén lesz az a hírdetés.

Amúgy a Strabag botrány napján írtam a HírTV-s Csintalannak emilt. (még reggel)... sőt! SMS-t is írtam, hogy van egy újabb botrány. DE SEMMI! A HírTV sem mondta be a hírekben. Miközben az index címlapon tárgyalta reggel óta.

Akkoriban még azt hittem, hogy a HírTV nem akar rárepülni az ügyre, nehogy csapda legyen, és egy újabb beégéssel gazdagodjon a jobboldal... De ez a Strabag hadjárat mindent megmagyaráz.
Ebből látszik, hogy csak azok visítoznak, akiket éppen kihagytak a pénzosztásból.


Wárpi! Az MDF ha túl lépte a keretet, ha nem, akkor is megpróbálták megvesztegetni Tarlóst a támogatásukért cserébe. Mocskos kis brigád az is.
yovanna, beszoptam, ez nem az adverticumon hostolódik, de azért jó vicc volt, hahaha, de az osztrák STRAssenBauGeraten irodáiban is biztos csapkodták a térdüket...

vagy lehet hogy a Tótawé közben leszerződött a konkurens német-amerikai StrassenBau-Corporation-nel egy kis gerillamarketingre? :D
Akkor viszont megvan a válasz arra, hogyan lehet felkurblizni a nemzeti összterméket. A recept:

1. írjunk ki pályázatot, amin meg lehet minket kenni.

2. Hagyjuk magunkat megkenni. (Ez még nem a BIP, hanem a jutalékunk.)

3. Tegyünk a megkenő vállalat országában feljelentést, korrupció miatt

4. A ajánljuk fel a vállalatnak, hogy visszavonjuk a feljelentést (ellehetetlenítjük, diszkreditáljuk a feljelentőt). Ezért is kapunk jutalékot.

4.a A vállalat hazájában a nyomozás megreked.

5. De mivel sajnos időközben a honi média is ráharapott az ügyre, a hullámok elsimitása érdekében adjuk meg a vállalatnak a gázosabb médiák (és melyik nem az) PR-menedzserének címét. Amit ezekkel külön letárgyalnak reklámozási volumenben, az megdobja a médiapiaci szereplők éves eredményét, s azzal együtt a nemzeti összterméket is.

...
sznobrász! Ezzel csak az a gond, hogy végeredményben mi fizetjük meg, hisz az autópálya kétszer annyiba került. Tehát a saját pénzünkkel vesztegetjük meg magunkat. Ráadásul a hasznot külföldiek költik el.

Az egésznek csak akkor lenne értelme ha hazai cég tenné ezt, hisz ha az ő vezetőik kaszálnak, akkor mondjuk vesznek pár nagyértékű autót, vagy felújítják a lakást, ami végülis az egyéb hazai vállakozóknak jó.
halinorbi 2006.11.21. 10:43:54

Pontosan. Fontos lenne egy költség-haszon elemzés, s csak akkor belevágni, ha a drágább ajánlatok árát fedezi a BIP-növekedés. Esetleg, ha szimpi a multi, leadózhatjuk a kenőpénzünket, meg itthon költhetjük el, ahelyett, hogy nyaralót vennénk Floridában - akkor az is a haszon-oldalra kerül...
Zamat: "A hír tv és a MN tulajdonosi (érdek) köre azonos a Reorg," A Reorg vezetését elég régen lecserélték, a mostaniról mindent el lehet mondani csak azt nem, h a vegyépszerhez köthető lenne. Lsd Rotyis József elnök-vezér ig I. ker polgmester jelölt a kormánypártok oldalán.
Teljes Strapacska szabadságot! az úttörő 13-dik pontja.
Mikor a STRABAG buli szóbeszéd tárgya lett éppen nekik dolgoztam. Lazán lehúztak egy csontra levékonyított munkán 5MFt -al. Gyanítom, hogy a kéz-kezet mos alku árát a legkönnyebben félreseperhető kisvállalkozókkal fizettetik meg. Úgy sem tudunk perelni, ha meg csődbe megyünk nincs is ki pereskedjen. Könnyen utána lehetne nézni a generál és az alvállalkozói díjaknak, persze ha valakinek is érdeke lenne az igazi bekerülési érték megállapítása. Halinorbi kapisgálja.
Most nezd meg Arpi, hogy megzavartad itten a mi jobb sorsra erdemes Parankat ... ;-)):
parakovacs.blogter.hu/?post_id=104076
Ez nem megzavarás volt hanem egy igazi jó cumiztatás :)
nem értem a hölgyeket/urakat. valamikor, a történelem hajnalán élt 1 tocsik nevezetű zugügyvéd-gyakornok vagy mifene jurátor. ha jól emléxem, 850 miller "sikerdíjat" kapott a semmiért. ebből a stexből bizonyítottan átutalt a szadesz és a maszop pártpénztárnokainak cc. 120-120 millert, az ok ismeretlen :)
a művésznő ugyan belebukott, de a maszopos csávó még ma is a parlamentben ül és képvisel téged /engem nem, én kiszálltam a magyar állampolgárságból/
szval a dínók idejében volt 1 ilyen ügy és nem lett semmi következménye. itt kell igazat adnom fitz /v. fritz/ tanár úrnak, ez bizony 1 következmények nélküli ország...
süti beállítások módosítása