W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A jobbik és a legjobb

2010.06.01. 05:00 Tóta W. Árpád

A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem ugathattak, hiszen ők voltak az ötletgazdái annak a stratégiának, hogy hülyeségeket ígérünk, és aztán csinálunk valami egészen mást. Az izlandiak ezt jól tudták, tele volt a tökük, úgyhogy fogták magukat, és leszavaztak a tréfarépákra. Izlandon ők lettek a fehér kocka, a „köszi, egyiket sem” lehetősége.
 
Mint mindent, ezt is a magyarok találták ki előbb, a hírhedten kalmárszellemű eszkimók csak ellopták az ötletet. Magyarországon gyakorlatilag a rendszerváltás óta kísérletezett egy maroknyi jókedvű polgár, hogy bejegyezzék végre a Pató Pál Pártot, amelynek vállaltan annyi a célja, hogy parodizálja a többit. A Legfelsőbb Bíróság elutasításának indoklása szerint azonban az ilyesmi demoralizáló és közösségellenes, mármint hülyéskedni a politikában. Ezért aztán a magyar viccpárt csírájában elvérzett. A Kétfarkú Kutya Párt már meg sem próbálta a hivatalos utat.
 
Sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani, aminek az a tanulsága, hogy nem az a baj, ha valaki értelmetlen baromságokat hirdet, hanem hogyha ezt bevallja. A bíróság különösebb fakszni nélkül jóváhagy bármilyen gárdát, sőt ha végül úgy dönt, hogy nemaddiga, akkor sincs semmi, és nyugodtan be lehet masírozni a Parlamentbe is egyenruhában. A Legjobb Párt közösségromboló és társadalomellenes lenne; a Jobbik Magyarországért Mozgalom meg teljesen rendben van.
 
Következménye pedig az, hogy aki rendszer- vagy elitellenes tiltakozásra kívánja a szavazatát használni – ahogy az izlandiak –, az csak olyan bohócok közül válogathat, akik nem viccből néznek ki hülyén, hanem mert tényleg elmebetegek. Jól elkúrta a tisztelt bíróság.

 
Röhög a vakbelem
 

Pedig nem ártott volna valami szelep, ugye. Ezután sem ártana, mert ha semmi más nem is látszik az új kormányból, az már nagyon is, hogy nincs meg a térkép se, nemhogy a kiút. A legvadabb szövegek repkednek arról, hogy miért is nincs kész a házi feladat, amire nyolc évük volt. Azért, mert nem tudjuk, mennyi az annyi. Azért, mert előbb meg kell egyezni a nemzettel. Azért, mert ez most nem is kormányzás lesz, hanem forradalom meg földmágneses pólusváltás. Pedig csak azért, mert eddig annyira önfeledten hülyéskedtek, hogy a közelgő vizsga eszükbe se jutott.
 
Az egymillió megígért munkahely egyharmada a csúcsminiszter szerint a turizmusból lesz. Ráadásul főleg az iskolázatlan munkaerőt helyezné el a felvirágzó idegenforgalomban, hiszen nálunk a legnyomorultabb proli is beszél legalább egy idegen nyelvet, ugye. Vagy ha nem, akkor majd a belföldi forgalom, az szívja fel őket. Érdekes elgondolás, hogy ha a magyarok körbelátogatják egymást a határon belül, attól több lesz a pénzünk. A másik fele ennek az onániának az a meggyőződés, hogy Magyarország igazából a legkívánatosabb desztináció széles e világon, és csak azért mentek eddig Párizsba meg a horvát tengerpartra a turisták, mert az volt az első találat a Google-ben. De majd most beoptimalizáljuk Magyarországot az élbolyba, és akkor jönnek csőstül csikóst nézni, meg smukkokat a pécsi EKF-en. Ez volna a terv. És sajnos nem viccből.
 
Gyurcsány négy éve üres mappákat lobogtatott, hogy azokban van a program, aztán zárt körben elmondta, hogy csak néhány hete óta foglalkoznak azzal a mellékes kérdéssel, hogy az országgal mit kezdjenek, és már középtávra sem látnak előre. Semmi jele annak, hogy a Fidesz ennél sokkal alaposabban készült volna, az viszont biztos, hogy sokkal kevesebb idejük lesz nekifutni. Lesz még itt bazmeg és fogaknak csikorgatása. Akkor jönne jól a Legjobb Párt, hogy felfigyeljenek a világ népei: ni, ezek az aranyos magyarok, jól megszívták ugyan mostanában, de milyen jó fejek, él még a pesti vicc, nem vesztették el a humorérzéküket. Talán még az is eszükbe jutna, hogy ellátogassanak ebbe a vidám kis barakkba, és dobnának egy euró borravalót a bárgyún vigyorgó, kézzel-lábbal mutogató helybélieknek.


Itt az idő: A kocka el van vetve



Címkék: fidesz program jobbik külpol újpárt

538 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr142046768

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csontvázkeringő 2010.06.03. 20:14:27

Milyen az, amikor a Fidesz 8 évig asszisztál az MSZP-nek populista ellenzékként csontvázakat hordani a szekrénybe, aztán amikor ő kerül kormányra, feltépi az ajtót, kirángat néhányat a nyakánál fogva, és rájuk kiabál, hogy "meg...

Trackback: A jobbik és a legjobb 2010.06.01. 18:04:03

A magyar viccpárt csírájában elvérzett, sokkal könnyebbnek bizonyult fasiszta, kommunista vagy vallásos pártot alapítani.

Trackback: Kétfarkú főpolgármestert! 2010.06.01. 11:30:27

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ugyebár közismerten csak vicc, egy street art-os magánakciója. De mi lenne, ha az ötletgazda egyszer csak gondolna egyet, és valóban bejegyezné pártként? Hát lehet, hogy pont az, ami mostanában Izlandon: Nem kis meglepetés...

Trackback: Besti Flokkurinn 2010.06.01. 08:34:55

Az Index cikke alapján azt hihetné az ember, hogy Izlandon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ottani megfelelöje nyerte a (reykjaviki helyhatósági) választást.Erösen rokonszenves lenne a számomra a dolog ebben a formában, de úgy tünik, a hír némileg túloz. B...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Lord Kilburn:

"Be kell vallanom, a Tömjén Zsolt szójátékot már én is elkövettem néhányszor. A húgom meg Dúró Dórát következetesen „túrótortá”-nak nevezi… de nem bántásból, inkább viccből"

Hát igen: a mi szánkból még a szar is ízesebb, mert mi ilyen igazi européer kommentelők vagyunk....
@Lord Kilburn:

"Amikor látok egy „kurcsány”-t, „furcsány”-t, azok annyira beszédesek: Szinte látom a gyűlölettől eltorzult arcot, ahogyan az utálat szavakba öntve hangokká (betűkké) transzformálódik."

Ugye ezt látod Gréczy blogjában és a stop.hu egyéb kommentjeiben is, amikor horthyviktoroznak, vagy orsósviktoroznak, vagy itt egy nick "orbánmentesítőnek" hívja magát, stb...

Ejjjj, hát remélem, nem vagy maszopdroid, h ezeket ne lássad. Látod-e?
@tulok ex betonputtó:

"1., kisbetűvel írja, (gyurcsány, ovi) "

Én gyurcsány nevét következetesen kisbetűvel írom, senki másét nem. Ez pedig egyértelmű: a tisztelet teljes hiánya, a megvetés jelenléte. Ugye jogom van megvetéssel nézni vkire, mint ahogy másnak is rám? Ő dolga, én dolgom.

(Még Veres nevét is képes vagyok nagybetűvel írni, pedig hát ő sem kevésbé aljas figurája az elmúlt éveknek, de nem főbűnös. Bajnai, Lendvai pedig teljesen egyértelműen kapja a nagybetűt.)
@Tóta W. Árpád:

Egyszer már valaki fölvethetné végre, h se nem adócsökkentés, se nem megszorítás, hanem adósságátütemezés, de legalábbis újratárgyalás (esetleg más kamatokra állítás, kiváltás olcsóbb hitellel, stb...)

Te mit szeretnél: újabb megszorítást? Adónövelést? Adócsökkentést? Bukjon meg mielőbb a Fidesz? Mit?

Vigyázz, mert ha ügyesek, akkor téged is érinteni fog, ha újabb megszorításokat találnak ki!
@Walter Melone:

Nincs elkúrás, csak még a piac nem fogta fel, h OV nagy lépésekre készül, strukturális reformokra és szigorú költségvetési politikára, ezért megy most ez a "kenjük rá a szart az elődökre" válságkommunikáció.

A piac hamar rá fog jönni, h ez sokkal jobb, mintha osztogatásról vagy felelőtlen adócsökkentésről szónokolnának. Ha figyeltétek, mit mondott Barrosoval folytatott tárgyalása után OV, akkor az nyugalomra kell, h intsen.

Ma reggel volt Szijjártó az mtv-n, és ugye ő most OV személyes szóvivője. Tőle megkérdezték, mit gondol Kósa kijelentéseiről és annak hatásairól. Erre ő finoman elhatárolódott azzal, h gyakorlatilag ezt mondta.

őt kéne megkérdezni, én a miniszterelnök szóvivője vagyok, de majd fogok beszélni vele, h mire gondolt.

Hát így. És sose feledjük, a II. gyurcsány kormány ezidőtájt még alig mondott vmit arról, h mit akar, pedig nem volt hatalomváltás, maguk folytatták a saját dolgaikat.
@ne most:
Mondja meg már valaki, mi az, hogy bikicsunáj?
Ja, és ezzel a véleményemmel együtt sincs barlangos testem. Ami a természet egy kellemes csodája, tehát én annak örülök. :-)
De nem vagyok ennyire szigorú; fentebb írtam, hogy szerintem mi lehet a névkifacsarás oka. Ahogy Putyin cárról beszélnek - és találóan! - úgy itthon is megragadható egy-egy parlamenti jómunkásembör jellegzetessége így.
Ez meg szerintem itt egy kötetlen helyszín, csak nem kell mindent tökhivatalosan leírni, hanem lehet érzelmekkel is operálni egy határon belül.

Tömjénezni meg magukat katolikusnak valló kommentezőket is láttam már. Szerintem frappáns kép az ő külsődleges nagy büdös hívőségéről, ami inkább hívság - sajnos fényévekre lehet az igazi krisztusi hittől.
Na erre a Facebook-kezdeményzésre utaltam tegnap: Group of Hungarians and Slovaks who DO NOT hate each other - lehet csatlakozni, most épp 32. 446 tagja van.
@Lord Kilburn:
Qrcsány az "elkúrt országgal" maga adott magának becenevet. A Furcsány Lelenc (nyerenc, verenc, stb.) nevet Temesi Ferenc írótól kapta jó hat éve. A "Ferenc államférfi"-t is magának köszönheti egy blog-mondata révén: "Történelmi beszédet írok Klára!"
A francos mindenbe kintről belepofázók még mindig nem tértek magukhoz a kósai sokkból: ecoline.hu/piac/20100604_kulfoldi_kosa.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_4 Talán meg kéne tanulniuk nyilatkozni, szerepelni is, felmérve, hogy kormányerőként nemcsak a csápoló rajongói fan-klub előtt állnak, ahol már csak a létükért tapsvihar a jutalom. A politikus ott kezdődik, hogy tud minden helyzetben alakítani, lehetőleg legkevésbé az országa kárára. A csonti bábjáték nyugaton nem nyerő, és biza Hunnián túl is van élet. Sőt, ami ott van, az fontos az itteni élethez is. Nem olyan bonyi, ha én is felfogom...

Én is írtam le kisbetűvel sokak nevét, fogom is. Ez kifejezése lehet az irántuk érzettkeserű tehetetlenségnek, megvetésnek, stb. A négy év alatt felgyülemlik ilyen az emberben.
A Tömjén, a Tompika szerintem nagyon kifejezi amilyenek, ez la bocca de verita a nép ajkán. Aki ilyennek áll, ezt bírnia kell. A Kúrcsány is ilyesmi, a magyar ilyen nyelv és nép ezen nem tudok felháborodni, van benne humor és tömörítő készség. Az Arrogán is jó volt, mert szóvivőként bicskanyitogató stílust nyomott, csak aztán polg.maisterként lett a bulvárlapok kenyérre kenhető cuncimókusa.
De persze elkoptatva mindegyik uncsi, mint minden először szellemes évekig torzultan üvöltve fárasztó közhely lesz.
És én használtam Kunczére a szadesz Miska kancsója-t, mert az is kifejezte a szituját ott és akkor. És itthon már nincs is maró karikatúra róluk. Láttam angol nyelvkönyvben olyat, hogy John Major (arra szóviccet találni nehéz lett volna :-) mint minden szart felszívó porszívó szerepel, amit ide-odarángatnak az utcán, mondván még arra is jobb lenne, mint miniszerelnöknek, annyira pocsék. Thatcherről mik jelentek meg! Nem érdekel a politikus hamvas lelke.
Ha Orbán származása meg valóban az, aminek mondják - én is tényként hallottam vidéki ismerőstől, aki ismerte a nagypapáját - nem értem, miért stigma ez rajta? Miért nem vállalja fel, hisz ez a legnagyobb sikertörténet lenne M.o.-n, nagyobb, mint a Daróczié - csak ezzel mennyi erőt adhatna! Benne ez az egy nem zavar egyáltalán. És ugye teljesen Obamára hajazó fotósorozatot publikáltatott a kampányban (tán nem véletlenül), hát ebben is követhetné az idolját.
Pontosan mi a gondotok a gyengébb forinttal? (Attól most tekintsünk el, hogy a devizahiteleseknek rossz. Nem csak körülöttük forog a világ.)

A német ifo ma is azzal hozakodott elő (menetrendszerűen), hogy Görögországnak ki kell lépnie az EU-ból, hogy leértékelhesse devizáját, mert a megszorításokkal csak egy polgárháborúnak ágyaznak meg.

Ezt értelmezhetitek úgy, hogy Magyarország útjára kellene lépjen...
@Tóta W. Árpád: CNBC elo adas 1 percel ezelott: running headline "HUNGARY PM SPOKESMAN: HUNGARIAN DEFAULT TALK IS NOT AN EXAGGERATION"

kb 2 - 4 evente egyszer emlitik magyarorszagot a CNBC-n.
Az elmúlt napok terméséből éppen erre, a legérdektelenebb, legszubjektívebb és igazából komolytalan, névtorzításokról szóló hozzászólásomra vártam legkevésbé reakciókat.

De akkor megpróbálom komolyan is. Erről egyszer írtam már, de leírom még egyszer, hogy azért kerülöm a közszereplők neveinek torzítását, mert ezek csupán az érzelmekre hatnak, én meg szeretek érvelni. A másik, hogy sokkal inkább jellemzik a hozzászólót, mint a bántani kívánt célpontot, és egy színvonalasabb vita során csak rontják a hozzászólás minőségét.

„mert mi ilyen igazi européer kommentelők vagyunk....”

Igen, Malacz, nyugodtan nézd vissza, hányszor torzítottam politikusok neveit. Gyűjtsd csokorba, hasonlítsd össze a kommentelők átlagával. Borítékolom az eredményt: européer kommentelő vagyok.
@anyátok: www.youtube.com/watch?v=gX-Jjl_8dvA EGy vidéki faszi - biztonsági őr - ilyen általa kreált angollal énekelt. A bikicsunáj volt a fő mondanivalója. Láthatod a videóban. Ezt felkapták a megaszarból az emberek - cikizni tette be a tv2 - és arat ezzel a gyerek. A hanga amúgy annyira nem is rossz, Uhrin Benedek-jelenség.
Feltett kézzel feladom ez olvasva: www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/szijjarto_kosa_nem_tulzott_johet_az_adocsokkentes_36918

Miért jó ilyennel játszani? www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=447969, ecoline.hu/piac/20100604_forint_euro_szijjarto.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_4

Nem vagyok szakember ebben, de aki az, kérem, magyarázza el már hülye fejemnek, miért turbózzák fideszék a hülyeséget még mindig? Ma is? Meddig kell zuhantatni a szent hazai fizetőeszközt és szent hazai gigacéget ecoline.hu/piac/20100604_otp_limit.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_4? Csányi úr most nem aggódik? Ez neki is fáintos?

Vagy tényleg dollárba fektetett a Szentkirályi utca és sika-kasza, mindegy, másnak ez mit hoz? Érdemes ilyen balfasznak mutatkozni egy hetes kormányzás után? Tényleg nem hiszik el, hogy ott kint nem ért(ékel)ik a kacsintós szmájlit az ilyen dumákhoz biggyesztve? Hanem vérkomolyan gondolják, hogy ez van, és eszerint kezdenek ténykedni és vélekedni édes hazánkról az aranylón ringó (most épp vízben fekvő) búzaszálak dacára?
Ez nem rémhírterjesztés?
...1 hete sincs, hogy a zorbán kormány hatalomra került. Ezalatt az idő alatt annyit már sikerült elérniük, hogy éves mélypontra lökték a forintot! Ráadásul úgy, hogy "tódítottak".

Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy ténylegesen mit akarnak kezdeni az ország gazdasági helyzetével, azt hogyan és miből (!) valósítanák meg stb.

Ez a cseppnyi tódítás tök egyértelműen arra megy ki, hogy magyarázzák bizonyítványukat: annak ellenére, hogy 8 éven át mást sem tudtak pofázni, csak hogy semmiféle megszorításra nincs itt szükség, elég egy szimpla radikális adócsökkenésre és eljő a kánaán, most muszáj valahogy kijönni ebből a dumából és jól odamondani, hogy jé, csak most látjuk és hát így valóban szükséges a megszorítás. Annyira szánalmas!! Frankón hülyének nézik az embereket! Sőt sok embernek súlyos anyagi többlet kiadást is jelentett, hogy ezek ismét megszólaltak!
Döbbenetes, milyen feledékenyek a T. Kommentársak (elvtársak, kor-és kartársak, bajtársak, csendestársak, stb.) Tavaly volt az euro 300 Ft.- fölött is. Hiába, ezek a fránya spekulánsok váteszek. Valamit tudhattak a debreceni bürgermeister majdani szózatáról. (Netán nála is jobban ismerik a magyar gazdaság helyzetét).
@Lord Kilburn:
Olyan szaporán veregeted a vállad te európai brit, hogy az én tenyeremnek már nem is jut hely. De azért érezd: megsimogatom a búbodat.
"Francois Fillon kijelentette, hogy a maga részéről semmi rosszat nem lát abban, ha az euró/dollár árfolyam eléri a paritást."

És milyen igaza van.
Erre a sok hülye itt agonizál egy kis forint gyengülés miatt.
Lárifári.
Csak az európai (a fehérek között), aki nem figurázza ki a politikusokat gúnynéven?
Ausztria hol van akkor? Idézet 2000-ből:"A szabadságpárti politikus homoszexuális vonzalmairól szóló találgatások nem új keletűek Ausztriában. Egy évvel ezelőtt a karintiai tartományi választásokat megelőzően néppárt-szimpatizánsok egy Haider-arcképet plakátoltak ki hosszú orral, és a szabadságpárt emblémáját felhasználva a "Finocchio" feliratot helyezték el rajta. A "Finocchio" a melegek gúnyneve az olaszoknál. Természetesen volt nagy kuncogás, amikor az emberek rájöttek, mit is rejt a felirat. Nyilvános fórumokon azonban senki nem hozta szóba ezt a sikamlós ügyet. Arrafelé azt hangoztatják: amiről nem lehet beszélni, arról pletykálni kell. Ameddig Jörg "ferdeségének" története nem hivatalos, addig nem esett folt a "családvédő" és a "sohasem hazudtam" mottóval kampányoló kormányzó hírnevén." Innen: www.hetek.hu/hatter/200004/jorg_haider_a_nover

Aki nem hiteles, azt megtalálják. Marosán Györgyöt Buci Gyurizták egy a miénknél sokkal keményebb/en/ megtorló korban. Utalva eredeti mesterségére, és nem szeretetből.

Régen, amikor - lásd TMG és a vezető magyarság elmélete - a jómodor még sokkal nagyobb súllyal esett a latba, is volt ilyen: "A fattyúnyelv előszeretettel foglalkozik közéleti emberekkel, és igyekszik nevüket átalakítani a maga ízlése szerint. Sorra veszi az írókat, művészeket, politikusokat........ /mivel/Budapestet akartuk bemutatni, így igen nagy tömegben estek ki politikusok, kiknek tevékenysége nemcsak Budapestre vonatkozott, hanem az egész országra. Hogy példát is adjunk, kihagytuk Tisza Pistá-t, Tisza Kálmán "generális" nevét, Bánffy Dezsőt, a nemzet locsogányát, ellenben felvettük azokat, kiknek tevékenysége szorosan Budapesthez kapcsolódott, mint -- bár inkább politikusnak számít -- Podmaniczky Frigyes bárót, a Kockás báró-t, vagy a pesti versenyekről ismert Batthyány Tivadar grófot a Szakállgróf-ot. Így jártunk el az írókkal is és mellőztük például Jókai Mór Zsoké nevét, mert Jókai nem Budapestnek írt, hanem az egész magyarságnak, de felvettük tipikus pesti alakként Kiss Józsefet mint Jekele bácsi-t. Krúdy Gyula is pesti típus, illik tehát, hogy gúnyneve, a Hosszú itt szerepeljen." Innen. mnytud.arts.klte.hu/szleng/zol_ged/szemnev.htm
(szerintem , most érveltem :-)) De bocs az offért.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!):
24 óra sem kellett ahhoz, hogy az újabb orbitális hazugság kiderüljön. Nem Szíjjártó (Kósa) beszélt államcsődről, csupán annyit említett: másfél éve maga Gyurcsány államférfi szónokolt az államcsőd elkerüléséről az IMF-hitel felvétele kapcsán. Ezt fordították (ferdítették), majd kezdte rágni csomó hazai nyafinger. Spekulánsoknak persze jókor jött, no de őket se kell egy kis csalásért kergetni a hokedli körül...
@Beekeetchoonai Witchai: Már elküldtem tiszta forrásból. Egy életre megjegyzi, azt hiszem, ha kiheveri a sokkját. Kívánom is neki, hogy ez legyen a legnagyobb sokkja ezek után. :-D
@Tóta W. Árpád: vmi zen-meditációból eszméltél, hogy ennyire üres volt az elméd, amikor ezt írtad? :)
Ezek is hülye hazai csúsztató, nyígó nyafingerek? Ja, bocs tényleg: megint megfizették őket az itteni ballibbantak! Mindig elfelejtem, hogy a Wall Streeten, Párizsban és a Cityben olyan szarul keresnek ezek az öltönyös okostojatok, hogy rászorulnak a kis magyar fikapénzre, hogy azért Orbánékba rúgjanak.

"A Goldman Sach elemzője szerint a csütörtöki és a pénteki, piaci pánikot okozó kijelentéseknek pusztán az a céljuk, hogy egyelőre ne kelljen betartani az áprilisi választások előtt tett költséges ígéreteket. Magdalena Polan úgy véli, a mesterséges válság lehetővé teszi majd Orbán Viktor számára, hogy a Bajnai-kormány nyomdokain haladva szigorú költségvetési politikát folytasson. A legvalószínűbb, hogy a Fidesz így készíti elő a bevezetendő strukturális reformokat. Szerinte nem állítható párhuzam a magyar és a görög helyzet közé.

Hasonlóan látja a BNP Paribas szakértője is, aki szintén úgy véli, hogy nonszensz Magyarországot Görögországhoz hasonlítani. A nyilatkozatokkal a Fidesz csak igyekszik kihátrálni az adócsökkentési ígéretek mögül, hisz azokra jelenleg még nincs mozgástér. Szerinte is követi majd elődjét az új kormány, s szigorú költségvetési politikát folytat.

A JP Morgan szerint a Fidesz két éves válságkezelő programot jelent majd be a hétvégén, a mostani nyilatkozatok azt a célt szolgálják, hogy addig is elhalaszthassa a növekedés-serkentésre és foglakoztatás-növelésre tett ígéreteinek beváltását. Ezzel ráadásul nagyobb mozgásteret teret majd maga számára az IMF-fel egy újabb készenléti csomag életbeléptetéséről folyó tárgyalások során, így a Valutaalap könnyebben beleegyezik majd, hogy az idei költéségvetési hiány magasabb legyen az ígérténél - írja a Bloomberg"

Innen:www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=447989
Brumy, ahogy dr. Melles mondta:"Azonban pont azokban az országokban volt megfigyelhető, ahol több, nálunk kötelezővé tett oltás nem kötelező jelenleg, hogy ha az oltási kedv csökken, visszatérhetnek olyan betegségek, mint a kanyaró, a mumpsz vagy a szamárköhögés.

Dr. Melles Márta szerint a „potyautas jelenség” – a csoport immunitása védi a nem beoltottakat is – csak akkor nem okozhat problémát, ha csak azokat nem oltják, akiket valóban nem lehetséges, súlyos alapbetegség vagy allergia miatt például. Ha viszont tömegesen nem oltatjuk be magunkat, bízva abban, hogy elegendő, ha a többiek be vannak oltva, a betegségek újra felüthetik a fejüket - " ez nem olyan fajsúlyú azárt, mint hogy melegvízben oldott porral vagy szobaszökőkútként saját magaddal táplálsz-e valakit. Az magánügy. Attól más gyereke nem lesz beteg.

De Melles dokinő szerint abban bízni, hogy ha elvből nem is oltatok, mert csak, de a többiek be vannak az ovis, sulis csoportban, akkor hawaii van az enyémnek mégis - veszélyes játék. Mások egészségével.
@dark future: "szerintem zseniális terv!"

Azért az' híresen jó magyar tényfeltáró újságírók helyébe utánnanéznék shortolták-e a fineszesek fölnökök a forintot. Mert ha még azt sem, akkor egyszerűen idióták, ha meg igen, akkor még rosszabb.
@Várúr: Itt egy also szó nem esik Gyurcsányról, idézet jön Kósától, aki a Napi Gazdaság konferenciáján szónokolt:

"Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Napi Gazdaság kkv-fejlesztési konferenciáján.

Van olyan igazgatási ágazat, ahol júniusra már nem tudunk bért fizetni, mert elfogyott az erre elkülönített keret - hozott egy példát Kósa.

Most nem lehet semmi konkrétumot mondani, hiszen a hét végén és a jövő héten dől el, mit is lehet kezdeni. Az bizonyos, hogy vészhelyzet van. Most, mivel süllyed a hajó, bármi áron azonnali lépéseket kell tenni. Általános válságkezelést nem lehet alkalmazni, teljesen új alapokra kell helyezni a gazdaságpolitikát - mondta Kósa, aki szerint a kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg." Innen.www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=447788&place=kepnelkulivezeto1

Ja és a Napi pl. színmagyar lap, magyari tulajjal - nem mint a Nyugat "lakájmédiája" írt erről tehát.

Szíjjártó kente ma Gy.-ra az egészet a botrányt észlelve.
@a szív fészkei: Jaj ezt az oltásost a másik poszthoz akartam küldeni, elnézést. Összekavarogtak az ujjaim, az enternél.

De ha már idekerült oltástéma, amire még most büszke is lehetne hazánk - és ez is off - a H1N1-et is mennyire jól el lehetett vinni politikai térfélre és ott csinálni a fesztivált.
Mindenből hitvita volt/van/lesz, ahogy ebből a forintmizériából is látszik. Nem lehet itt semmit normálisan megcsinálni és értelmesnek nézni az embereket? Elismerni, hogy ezt most elkalibrálták?
@Tóta W. Árpád: "láttál te már oroszt SZU-térképpel nyígni? törököt az oszmán birodalommal? osztrákot a monarchiával?"

én már láttam oroszt a történelmi Oroszország térképével nyígni, akit még komolyan is kellett venni, te is emlékezhettsz rá: úgy hívták, hogy Zsirinovszkij.

a tékép minden szegmensét nem memorizáltam, de arra tisztán emlékszem, hogy az volt a legkevesebb, hogy Alaszkát vissza! :)

aztán nézd meg, milyen a putyini autonómia Csecsenföldön, ott se matricát ragasztanak, hanem odamennek tankkal.

a törökök meg valóban nem lobogtatnak térképet, csak miután az I. VH után elbukták a 16. században elfoglalt Ciprust, ügyeltek rá, hogy full nacionalistára neveljék a kölyköket, és az 1960-70-es években total wart játszottak az amúgy szintén NATO-szövetséges Görögországgal, meg aztán nézd meg, mi a helyzet a kurd autonómia kérdésével az iraki határ környékén: utastérben nemigen van lőszer, a biztonság kedvéért inkább csőre töltötték a tankokat.

az osztrákoknál meg, aki náculni akar, annak ott van Dolfi álma a nagynémet egységről, meg a jobbra-balra, Ukrajanán át húzódó német kolonizáciról, ehhez térkép se kell, kis kalauznak ott a My War.

persze mindez mellékes, mert Magyarország helyzete - talán az egy Ciprus kivételével - amúgy is más, mert 1) a mi országunk népe saját magával szomszédos b+, 2) te szoktad mondani, hogy lehet jönni Európába, de ha nem tetszik a renccer, el lehet menni, na és akkor - e szerint a gondolatmenet szerint- a határra betelepült népek miért akarnak itt autonómiát, meg önálló országot kiszakítani Mo-ból?

egyébként szerintem sem kéne Erdélyt visszacsatolni, mert mindenki jobban járna, Erdélyből megcsinálnák egy közös magyar-román offshore-miniállamot, ami olyan lenne, mint az angoloknak Man, meg úgy Európának Monaco, meg Málta meg Ciprus; a románok is jól járnának, a magyarok is, meg az erdélyiek is, de ehhez a két államnak együtt sincs elég esze - sajna; mondjuk akkor meg az EU nyígna :)
@Pantagruel: "láttam oroszt a történelmi Oroszország térképével nyígni, akit még komolyan is kellett venni, te is emlékezhettsz rá: úgy hívták, hogy Zsirinovszkij"

és ugye, hogy mekkora hihetetlen buta faszkalap volt?

na, ilyenek a magyar megfelelőik is.
Nincs itt kérem semmi probléma, a németek 2.5%-on adnak el 10 éves kötvényeket. Meg kell kérni őket, hogy adják már ezt nekünk tovább 3.5%-on. Még így is jól járnak. És mi is jól járunk.
:)

Ha a pánik miatt beszárad a magyar kötvénypiac, akkor jöhet újra az IMF az 5%-os ajánlatával. Esetleg elfogadjuk.
Az IMF még mindig jobb, mintha a piacon próbálkoznánk 7%-ért kölcsön kérni, ahogy azt Bajnaiék tették. Gordonka szolgalelkűségéhez Obama gratulált is levélben, üdvözli a kedves család minden tagját.

Orbánék tökéletesen jól látják, hogy deflációs periódusban ez rengeteg, fölöslegesen kidobott pénz. (A Kósa beszéd előtt sem kaptunk jó árú hitelt!
Gyarmatoknak szánt kondícióknak örültek itt sokan, amikor némileg csökkentek a hitelkamatok. Azóta persze még többet kérnek a befektetők, Magyarország számára egyre olcsóbb tehát a görög megoldás. Szijjártó vagy Kósa semmi ördögtől valót nem mondott.)

Rendszerváltás óta ez az első alkalom, amikor végre mi játszhatunk a piaccal és nem fordítva.
Talán erre értette Orbán, hogy visszavettük az önrendelkezést.
És ez mit jelent? "gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg."
@a szív fészkei: hát ez semmit, nincsenek is ilyenek :D
a plafontv. van, de az nem alkotmány.
@tulok ex betonputtó: "Ha valaki egy közszereplő nevét
1., kisbetűvel írja, (gyurcsány, ovi)"

Jelentkezem egynek.
Én általában mindet kisbetűvel írom (ritka az a kivétel, akit megtisztelek a nagybetűvel: talán Nemecsek, az megérdemelné).

Vagyis nem véletlen, ez egyszerűen egy célszerű eszköz, mint a smilek használata. Internetes módi.

Megjegyzem az ovi névhasználat fenemód találó: durcás és sértett, tisztára mint egy óvodás ;)

[...és tizenéve óvodásnak lenni, na az sem semmi...]
@Tóta W. Árpád: hát ebben nincs vita, bakker

egyébként nem tom, vágod-e, kik még nagy matricaragasztgatók?

tudom, hogy most sokakat meg fogok bántani, de hát az a nagy büdös helyzet, hogy Izraelben láthatsz ennyi térképes matricát, nem tudom, hogy ők tanulták tőlünk, vagy mi tőlök, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a sztenderd vizuális kommunikáció, ha valaki a másikat ki akarja túrni valahonnan. csak ott még babakocsikra is ráragasztják :) szóval a hazai matricázósokkal feltűnő a hasonlóság, áá vajon miért? vagy csak nekem tűnik úgy? na mindegy meg ez a történelem ura szívat minket-igazságot nekünk-nyígás is ismerős valahonnan - hú, de honnan?
Biztos teljesen stupid vagyok, de tényleg ez a valós helyzet most? "Rendszerváltás óta ez az első alkalom, amikor végre mi játszhatunk a piaccal és nem fordítva.
Talán erre értette Orbán, hogy visszavettük az önrendelkezést."

Most mi diktálunk, ha jól értem, a Wall Streetnek index.hu/gazdasag/vilag/2010/06/04/a_nap_kerdese_a_wall_street_journaltol/ meg a többi, minket gyarmatsorba görnyesztő dögnek?
Félelmükben picsognak, hogy móresre tanította őket Orbán? Akkor jó :-)). De megnyugodtam. Így kell ezt csinálni. Oké.
@a szív fészkei: mindenki be van szarva, mert kósa belengette, hogy más országokról is nyilatkozgathat, ha kedve szottyan. lehet, hogy holnap a kínai gazdaságot dönti be.
Rég halott apámtól maradt rám egy viharvert egy dolláros - az első nyugati pénzéből volt, amihez anno hozzájuthatott, így eltette és én is szerencsepénznek hordom. Eddig nem sokat fialt, de most....

Ezek a drága fiúk nekem dolgoznak, most esett le!! Áldassék a nevük, hisz előbb-utóbb vagyonos leszek így, hogy csak itt ülök, és kattogok a gépen. Na, egy rossz szó el nem hagyja ez ügyben a szám többet. Ja és nincs devizahitelem se. Szóval nekem hawaii.

És a nyugatnak meg coki. Örüljön a Strauss-Kahn a Piroskának csak, pedig az is túl jó volt neki. Még a pénzünk is kéne?
@a szív fészkei: "lehet, hogy holnap a kínai gazdaságot dönti be"
- igen ere várunk.
@anyátok: Szívesen! Terjesztem a kultúrát orrba-szájba. Ennél a fiúnál még adva lehet, hogy megtanul jól angolul és akkor nem is kell röhögni rajta tovább...

Míg Kósa, khmm. Ahogy Árpi írta, épp növeli a lengetőizmát: "kósa belengette, hogy más országokról is nyilatkozgathat, ha kedve szottyan. lehet, hogy holnap a kínai gazdaságot dönti be. "
@anyátok:

@a szív fészkei:

Szíjálájszí májószáj!
@a szív fészkei:
Csúsztass csak.... Pusztán annyi állítottam: NEM FENYEGEGETT államcsőddel sem Kósa, sem Szíjártó, mint a pontos szövegből napnál világosabban olvasható. Londoni, párizsi, stb. öltönyösék akarták saját szájuk íze szerint értelmezni, immár nem először.
@a szív fészkei:
Ba'meg, ha elfogyott a fizetési keret, arról jobb kussolni és uzsorahitelért futkosni? Tényleg pusztító volt az elmúlt nyolc év, bár ezt eddig is tudtam. Amúgy kis magyar éretelmezés: Kósa az államcsőd elkerüléséről beszélt, nem annak bekövetkezéséről. Mint Qrcsány, csak ő ugyanezt a sarcoló hitel felvétele u t á n közölte, előtte egészen mást.
Mellesleg a hízásnak induló Szíjártó egyelőre a saját szíjának árt, nem a magyar gazdaságnak.
@Várúr: "Szíjártó egyelőre a saját szíjának árt, nem a magyar gazdaságnak."

Ma a szokásosnál is butább vagyok. Ezt pl. nem értem (a bikicsunájt már igen).
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

"Nem pikáns! Eddig is az nyert, akivel meg akarták nyeretni,..."

Igen, ez így van régóta. Azért pikáns mégis, mert nem a transzparencia felé tettek lépést, pusztán kikapcsoltak egy kontroll lehetőséget, kvázi ami eddig is folyt azt engedik tovább, csak már nem lesz büntethető, ha kiderül.

Btw, egy ismerősöm barátjának az unokahúga mesélte, hogy a szoci és a Fidesz kormányok között annyi volt a különbség közbeszerzési szempontból, hogy 98-02 között leszóltak jóelőre, hogy az aktuális cuccon el lehet-e indulni vagy sem, szoc időkben pedig hagyták acsarkodni a cégeket egymás ellen. (Ebből a (cég)szempontból hatékonyabb volt az Orbán-éra. Mostanában pedig azt hallottam, hogy éhesebbek lettek a potentátok (rövid hátralévő idő + ügyészségi kockázati felár)

Mindenestre én szerencsésnek érzem magam, hogy a piacról élek és nem az államból. Biztos több lenne a zsé, de a köpet is borotválkozó-tükrömön.

"felelős ember felelős döntést hoz majd, amit rajta számon lehet kérni"
Úgy legyen!

"felgyorsul"
igen

"és olcsósodik"
nem

"...majd visszatérhetünk rá, h érdemes volt-e"
Jaja. De honnan tudjuk majd meg?
Egyébiránt szabályzókon kellene változtatni, mert pl. ez a műtárgy/2km mutató gyászos. (csak hogy a pályánál maradjunk)

Más: Ez a Lázár gyerek kifejezetten jókat mondott tegnap, esélyes, hogy hamrost kicsinálják szegényt.
@a szív fészkei:

"Mindig elfelejtem, hogy a Wall Streeten, Párizsban és a Cityben olyan szarul keresnek ezek az öltönyös okostojatok, hogy rászorulnak a kis magyar fikapénzre"

Ezt jobb is ha elfelejted, mert a fikapénzt nem az okostojások kapják, hanem ők adják a politikusoknak.

"Félelmükben picsognak, hogy móresre tanította őket Orbán? Akkor jó :-)). De megnyugodtam. Így kell ezt csinálni. Oké. "

Örülök. A lényeg, hogy egy ponton túl az adósnak már érdeke a csőd. (lásd pl. biztosított subprime adósok)
A görögök megpróbálták a csődöt, de nem lehetett.
Miközben kézzel-lábbal tiltakoztak, egy óvatlan pillanatban a szájukba tömték a pénzt.
Szerintem velünk is ugyanez a helyzet.
Nem mehetünk csődbe, ha akarunk sem.
Talán furcsán hangzik, de ez van.
Ezt a speciális helyzetet érdemes kihasználni, erre célzott Kósa.
@Várúr:

"Ba'meg, ha elfogyott a fizetési keret, arról jobb kussolni és uzsorahitelért futkosni?"

Sajnos hülyelibsiéknél nagyon elmélyült már a sunnyogási igény, a félelem.
Szeretik. Óvják naptól, széltől.
@Lord Kilburn:
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
@eMeL:

Ne értsetek félre, nincs nekem ezekkel semmi bajom, csak a motivációs bázisra voltam kíváncsi.

Nekem a kisbetűzés (malacka)olyan kisember bosszújának tűnik, de megértem. A konzekvens kisbetű (eMeL) szintén ok. Nekem is pont n.e. jutott eszembe, hogy azért ő a pozitív hős volt, vagy mifene.

Az alkotások közül (Lord K.) az egyediek tetszenek, az átvett, elcsépeltek már kevésbé. A túrótortán pl. konkrétan elvigyorodtam.
@Várúr: "ő ugyanezt a sarcoló hitel felvétele u t á n közölte, előtte egészen mást."

Nagyon helyesen.
Rövidesen éjfél, utána indul a hétvégi csontvázinvázió. Malac nem nyilatkozik alkotmány-preambulum ügyben, megyek vacsorázni, Nektek meg jojcakát!
Találkozunk holnap a csontvázkiállításon, addígra talán megmagyarázza Váruruni a Szijjártó szíját.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!): "Erre a sok hülye itt agonizál egy kis forint gyengülés miatt."

Hozzáértésed a hegyeket ostromolja!
Oszd az észt ó Te Nagy Bölcs!!

A forint leértékelése lehet egy tisztes közgazdasági cél, de azt nem így kell csinálni. Ami történt az kóklerség [értsd az alkalmasságot kizáró indok].
Komoly(!) [értsd hozzáértő, nemzetközileg elismert] közgazdászok szerint a kiszámíthatatlan árfolyam félelmetesen káros és veszélyes a gazdasági szereplőkre (vagyis végső soron az országunkra).

Én aki azt mondottam vala, hogy adjuk meg nekik a lehetőséget, most azt mondom, megkapták, ideje hogy elhúzzanak...

Veni, vidi, NON vici
@anyátok: "Szijjártó szíját."
Hízásnak indult -> szíja bánja -> Szijjártó
@eMeL:

"Komoly(!) [értsd hozzáértő, nemzetközileg elismert] közgazdászok szerint a kiszámíthatatlan árfolyam félelmetesen káros és veszélyes"

Talán 1-2 hete nyilatkozta Csányi, hogy 280-290 körüli euró-forint árfolyam lenne a jó.
Tessék. Kiszámítható az.
Előre szóltak.
@eMeL:

"Én aki azt mondottam vala, hogy adjuk meg nekik a lehetőséget, most azt mondom, megkapták, ideje hogy elhúzzanak..."

Ez a legaranyosabb...
4 (Négy) évig fognak maradni, de lehet hogy tovább.
Nincs rinya.
@tulok ex betonputtó:
Kösz.
Joccakát, most már tényleg békén bagylak Titeket és szegény moderátort.
LOL, hörrtévé híradójában egy árva szó nincs a mai krachról :D
@eMeL: Alant van az idézet, hogy ezt hogy jól kell érteni; mindenki - én is - aki máshogy látja, csúsztat. Ja és a szokott hülye sunnyogó.

Várótól egyenesen: "Csúsztass csak.... Pusztán annyi állítottam: NEM FENYEGEGETT államcsőddel sem Kósa, sem Szíjártó, mint a pontos szövegből napnál világosabban olvasható. Londoni, párizsi, stb. öltönyösék akarták saját szájuk íze szerint értelmezni, immár nem először."

Ja Csányi mondta valaholTalán 1-2 hete nyilatkozta Csányi, hogy 280-290 körüli euró-forint árfolyam lenne a jó.
Tessék. Kiszámítható az.
Előre szóltak."
Aham, ez volt hivatalos bejelentés, most meg sittysutty magyarosch nemzeti vágtával végre is hajtották. Gond egy szál se. Csányi most örül, hogy ilyen hamar és pikkpakk teljesült a vágya?
@tulok ex betonputtó: A neve szíjgyártót jelent? Tehát, ha a szíja bánja a kerületnövekedését (mitől kezd valaki fiatalon rögtön hízni, ha pozícióba kerül?), az csak jó, mert újat termelhet, felpörgeti a kkv-át, és dől a pénz. Így tehát mindenkinek hízna kell, hogy legalább a bőrösök már jól járjanak az új szíjak legyártásával.

Ha van itthon még bőrdíszműves vállalkozás... Mert ha nem, akkor ezzel is megint Kína nyer. Szíjjártó nekik kerekedik kifele.
"Ezt a Piroslapról vettem:" Az ország és a devizahitelesek becsült kára több száz milliárd forint." piroslapok.blog.hu/2010/06/04/a_fidesz_elkurta_vagy Tényleg ennyi? És megérte?

Viszont úgyse figyel senki erre itthon pár kommentelőn kívül, mert dübörög a Trianon-fesztivál. Nem is véletlen ez az egész elszólás meg az időzítése?
Na, mindjárt holnap lesz. Okosabbak leszünk?
@Tóta W. Árpád:

az mno-n sincs. jó húsz centit lefelé görgetve van egy néhány mondatos hír varga kinevezéséről, ennyi az összes reakció az incidensekkel kapcsolatban:

"Az államtitkár arra az újságírói kérdésre, miszerint nem gondolja-e, hogy Kósa Lajos csütörtöki mondatai okozták a forint hirtelen esését, azt válaszolta: az eseményeket egy nagyobb összefüggésbe kell helyezni, és akkor minden világossá válik."

szóval nagyobb összefüggésbe kell helyezni. ez a megoldás.
@a szív fészkei: El vagyol Te tévedve barátom, nem kicsit, nagyon. A szijjártást még az őshazából hoztuk mangunkkal. De monnyuk minimum Levédiából. Hatalmas szijjakat tudtunk jjártani már akkor is. Innen is ered a közkeletű köszönésünk is (biz.)
Hungaro-etimológiailag: szittya -> szítja -> szijja -> szia -> szia, van euród?
@Tóta W. Árpád: ezzel szemben a CNBC-n meg nem beszeltek ennyit magyarorszagrol mint ma. mindenki komolyan vette a dolgot es senki nem emlitette hogy esetleg ez csak belpolitikai csel. messzirol sokszor nem latszanak a reszletek. jol meg fogjuk szivni!
@tulok ex betonputtó: :-D nem halok meg hülyén, kösz! De most nem dollár a nyerő?

Nekem meg valami angol (rég kitántorgott magyar persze) spiné képes volt azt levezetni, hogy a see you-ból ered a szia! Még ezt a jó kis levéd ízt is elvette volna tőlem!
Át fogom aludni a Csonti Való Világot! De reggel 10. 30-kor még kómában vagyok.

Gyűlnek már lassan a médiahiénák csúsztatni a világ négy sarkáról ide? Akkor elkaphatják a zászlóerdőt meg a siratást is a 90 évért. Lesz országimázs is 2 in1, külön büdzsé se kell rá. Tony Curtis szegénykém már úgyis nagyon rozi egy újabb zserbós reklámfilmhez, idecsalogatni az amikat.
@a szív fészkei: Kitántorgó spinéknek alapból nem hiszünk! (OFF: hogy én mennyit köszönhetek a különböző helyekről kitántorgó spinéknek. ON)

De az internacionális Hallo? az a Puskás Tivadar-féle telefonhírmondó főpróbájának a hallod? HALlod? HALLOD? HALLOD B+???! -jéből ered.
@huba: hát igen. az a baj a piaccal, hogy nincs neki pápája. mert ha lenne, akkor oda lehetne settenkedni hozzá titokban, és a fülébe súgni, hogy ne tessék elhinni, amit röfögünk magyarul, az csak hakni.
@dark future:
Szélesebb összefüggésben:

1. Szombat délben: az első, már ismert csontvázak előugranak a sifonérból
2. Hétvége: Fidesz + Csányi + Demján + Széles szorgalmasan dolgozik a 3 napos akcióterven, Orbán első kézből ismerteti a lengyelek esetét a hiteleikkel.
3. Hétfőn a Fidesz bejelenti az államcsődöt
4. Magyarország nem tárgyal a hitelezőivel (az EU és az IMF megszívja, a többi befektetőnek meg úgy kell)
5. A hitelezők nem tárgyalnak Magyarországgal (nincs miről)
6. Új vezető kerül az MNB élére (nem, mintha sajnálnám Simor kirúgását)
7. Matolcsy beindítja a belső keresletű motorját
8. Magyarországon megindul a belső tőkefelhalmozás (Csányi + Demján + Széles)
9. Az új MNB vezetés meghitelezi a kormányt (békakölcsön)
10. Devizahitelesek: a Kormány utasítására az OTP átvállalja az összes devizahitelt 350 HUF/EU árfolyamon, kötelező alapon
11. A devizahiteleket persze sem az OTP, sem az Állam nem fizeti vissza senkinek sem, kizárólag a hitelfelvevőknek kell majd törleszteniük,
12. Aki nem törleszt, az visszaeső bűnöző lesz a második hónaptól,
13. Újra körbehordják majd az Országzászlót.
@tulok ex betonputtó:
Ejnye... anyukád elszomorodna ekkora butaság láttán. A qrcsányi/bajnai féle csődről illetékes eeetársak többet tudtak, mint az említett két kalandor. Ők előzőleg saját népüknek, választóiknak, szimpatizánsaiknak is őrjöngve hazudtak, innen a bukkantyú.
www.piacesprofit.hu/gazdasag/a_fideszkormanynak_nem_lehet_igy_beszelnie_a_piacokon.html Sikerült hülyét csinálniuk magukból, velünk együtt. Ha ezentúl Tamás Pityesz egész évben nemzeti vágtázik, akkor is nehezen fogja ezt a kis megítélési malőrt helyrehozni a sok szép paci, peckesen rajtuk a nyalka huszárok zsinóros mentében, forgóval.

Kósa&Tsai fessenek kacsintós szmájlikat a homlokukra, amikor nemzeti nagy létünk nagy temetőjét vizionálják a sajtájokon.
Ja mocsok demagóg is leszek: abból a pénzből, amit itt elbokáztak 2 nap alatt humorheroldként,- mert ijesztegetésül nem azt mondták orvul, hogy "savanyúcukor!" (l`Art pour l`Art) -, nem lehetett volna az árvizesekre is fordítani pár garast? hetivalasz.hu/itthon/tragedia-borsodban-sorra-dolnek-ossze-a-hazak-29853
A kurva szolgáltatók nem bírnak azon megegyezni, hogy hívható legyen rajtuk a segélyvonal index.hu/belfold/2010/06/04/csak_a_t-mobile_halozatabol_hivhato_a_1752/, és emiatt baszódott el sok millió forintot érő hívás, na az is jellemző Levédiánkra. 1749-es viszont mindenhonnan, vezetékesről is fogad.

Ja, és homokzsákokat nemcsak a jobbikos jaumagyarok szoktak pakolni - a múltkori dunai gebasz idejéről dísz bumáskája van a férjemnek Tarlós úrtól arról hogy, melózott ott keményen napokig. Ez azért nem politikai oldalfüggő.
Mikor fogják be ezek a pofájukat? Ezeknek semmi szent, semmi se drága, csakhogy kimosakodjanak a hazugságaikból! Beáldozzák a devizahitelesek százezreit, vajon hány embert fognak kilakoltatni a megemelkedett törlesztőrészletek miatt? Ha bekövetkezik a csőd, nekünk annyi, nyugdíjasok, tanárok, orvosok tömegei maradnak munka és megélhetés nélkül. Elképesztő cinizmus! Ennyire becsüli az embereket a Fidesz, ágyútölteléknek kellünk csak a politikai túlélésükhöz.
@tulok ex betonputtó: Nagy etimologizátor vagy, grat! Neked kéne ezentúl megfejteni szakmányban a Kósa&Tsai féle kommunikációs Rosetti-köveket, és a te megoldásodat kajabálni a hülye világ felé.
Talán nem értenék ennyire félre a drágákat(bár mint olvashattad, azok direkte így:"Londoni, párizsi, stb. öltönyösék akarták saját szájuk íze szerint értelmezni, immár nem először." (id. Várúrtól) Az a félrevivő baromarcú NY Times meg pláne. www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100605-a-new-york-times-a-magyar-kormany-ugyetlen-trukkozeserol-ir.html

Kellene a tehetséged, mint egy falat fehér kenyér á le Wass Albert (ha jól olvastam a kis belinkelt karácsonyi énekét.) Jó munkát! :-)
Ja és most megvolt csontishow vagy se? Eddig ültettem, nem tartottam kezem a Varga és a haza ütőerén...

Avagy még van rajtuk húscafat, nem is annyira lecuppantak? Hagyó se lopta el? www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/varga-mihaly-konszolidalt-a-magyar-gazdasag-helyzete-318047
Kedves tulok ex betonputto, kezd is el a melót és értelmezd: az, hogy "konszolidált a magyar gazdaság helyzete", az mit jelent? Nehogy már megint félrevigyen a közmondásos butaságom. (Butaságom története, aranyos kis film volt :-))

Off: Ja, a kitántorgó spinéid - gondolom - nem az a korosztály voltak, aki nekem sziát elemzett.... Annak csak ezt köszönhetted volna.
@anyátok:
Szíjártó láthatóan hízásnak indult, tehát újabb lyukat koptat az övön. Amúgy a magyar gazdaság pocakosodását várom,nem a műrettegő spekulánsokét. Még egyszer: tavaly az euro 300 fölött volt a Derékszíjártó Pétör nélkül is.
@Tóta W. Árpád: nem mukodik tokeletesen a kulfoldon-tartozkodo-orban-viktor es a hazai szetvalasztasa. illetve hogy a kulfold csak az elobbire figyeljen.

ps: tanulsag amugy a sajat szamunkra az ,hogy mi is kb ennyire pontosan latunk bele mas, foleg tavoli orszagok ugyeibe. meg az usa-beli esemenyek is tok felre vannak ertve magyarorszagon.
@a szív fészkei:
Kedves nyavalygók. Nincs program, túl sok a program, stb. után most a romló forint. A pénz már csak olyan, hogy yoyózik. A dollár, a jen, stb. még nagyobbakat szokott. Lehet hivatkozni NYT-re, akármire... ez az egész hisztéria olyan mulatságos, hogy ihaj. Egyhetes (1) kormányzás után. Ne tessék a szerencsétlen devizahitelesekre hivatkozni. Ez a poszt pár hete tele volt az ő könyörtelen lebaszásukkal, hogy mertek kölcsönözni... Nem remélek én itten se belátást, se méltányosságot. Ezért estek akkorát arcra ballibék. No de csak tessék hölgyeim uraim, csak tessék... Nyitva még a szopoda :-))
Néha azért megpróbállak kirángatni titeket Tóta Wilhelm Árnold árnyékából a napfényre. Szabadság!
@Tóta W. Árpád: Nem azért esett, mert elhitte amit mondtak, hanem azért mert látta milyen hülyék kezében van az irányítás.
@Várúr: "Még egyszer: tavaly az euro 300 fölött volt a Derékszíjártó Pétör nélkül is."

Te valóban el is hiszed a hülyeségeket amiket összehordasz?
@ne most: "Nem azért esett, mert elhitte amit mondtak, hanem azért mert látta milyen hülyék kezében van az irányítás."

Ez nagyon ott van ;)
Újabb gumicsont:
Tippem a háromnapos rendkívüli kormányülés végére az, hogy a nyugdíjpénztárakat államosítják. Abból tudnák finanszírozni az ígérgetéseiket, és csak max. 1,5 millió ember rághatna be, azoknak is egy része fidióta, akik a szart is megeszik a Párt kezéből. Így a Nemzet Miniszterelnöke elkerülhetné a saját öszödi beszédét.

@Várúr:

Hát te tényleg reménytelen vagy. Talán a Pártól kapod a fizetésed, hogy ilyen elvakultan védesz minden faszságot?
@Várúr: Kedves Ür, én nem szoptam, sőt. Leírtam, fénysebesen fial az 1 dollárocskám :-) meg amim még van. Attól ezt még nem tartom államférfiúi hősleg tettnek, bocs.

De mit olvasok éjjel:" OrbanWinetou 2010.06.05. 20:10:47
Jó poszt.
Az OTP volt napi minimuma -15% is.

És mit ad a teremtő, pont akkor volt egy kurrrvanagy vétel. Ebből ki lehet számolni mennyit fognak nyerni:
535 ezer darab. (meg előtte néhány 300 ezer darab fölötti, de az drágábban)
535 000 * 4624Ft = közel 2.5 milliárd forint.
(Ha a korábbi gyenge árfolyamon eladják, ez kb. 10% haszon.)

Ez ugyan csak egy gondolat, de szerintem bűzlik itt valami. " Innen.koklerbroker.blog.hu/2010/06/05/kokler_politikus_avagy_shortolja_hazankat_a_fidesz_a_bukasunkra_jatszik?fullcommentlist=1#comments

Mások meg euróval játszottak nagyban épp ezen a két napon oda-vissza. Te ezt is megmagyarázod a Fidesz felé pozitívan, nem lep meg, ahogy az se, ha valaki nem ezt fújja, az zicherhülye - megszoktam tőled.
Csak azokat a devizahiteleseket oly nagyon meg akarták óvni ellenzékből, ha jól emlékszem. Most perpill két napig nem voltak annyira érdekesek a Zemberek, akik ezzel éltek....
Nekem devizahitelem nincs, nem volt, nem lesz, nem azért írok. Nem én estem arcra tehát, a szopodát se nekem kínáld.
Orbán hallgat 3 napja. Ez is kommunikáció persze.

Ja, és kösz, hogy rám ragyogtatod Napodat a tótai árnyékot ellensúlyozni. :-) Borulok le nagyságod előtt. Ami természetesen nemzeti.
EGyébként, www.origo.hu/itthon/20100606-vita-kosa-lajos-gazdasagi-beszederol-a-sajat-facebookoldalan.html már azt sem tartom véletlennek, hogy Kósa mondta ezeket a sírásó dumákat. Mindenkit nem küldhet Orbán BX-be, mint Áderékat és KL népszerű meg "ha ő lenne a Fidesz feje, de jó lenne"-szerű álmok szívet dobogtató hőse, stb. Most ezzel sajtájjal kicsit megtépáztatták a kackiás tollait, hiszen külföldön egy időre elásta magát. Itthon meg áldják nevét, akik a Várúr szopodáját benépesítik...

De lehet, hogy ez hagymáz persze. Ki lát a lapok mögé, csak az a furi, hogy hülyeséget mindig másokkal mondat ki, ő meg spirituálisan lebeg elérhetetlenül, amikor konkrétumok kellenének. De ha Kósának jó ez a szerep, lelke rajta.

Csányi papa meg mit kaphatott cserébe azért, hogy dőlni hagyta egy ideig a pici OTP-jét? Ő lesz a bankelnök, vagy ha Orbán az alcsúti Szűzanya által megkoronázva államelnök lesz akkor miniszterelnök? Meglódul az ember agya.
@Újdiaszpóra (ex Fogyasszon import sertéstejet!): "Ez a legaranyosabb...
4 (Négy) évig fognak maradni, de lehet hogy tovább.
Nincs rinya."

Már hogy ne lehetne. Jogom van hozzá ;)
Tudod arról van szó, hogy megelőlegeztem, hogy tabula rázát csinálnak és valóban rendet akarnak csinálni az ország érdekében.
Túl optimista? Gyerekes vágyálom? Igen, de megadtam a lehetőséget. És csalódtam!
Most hát nem adok több biankó csekket, majd ha bizonyítottak, utólag(!) elismerem egyes tetteiket, ha megérdemlik.

A különbség talán annyi, hogy én nem fogok habzó szájjal zorbántakaroggyozni az utcákon. Elfogadom a játékszabályokat (mert a libsibolsihazaárulókomcsiszemetek már csak ilyenek) és kivárom a választásokat.
Azért azt is tudomásul veszem, hogy kicsi az esélye, hogy a 'nagy orbán király' teszi helyre az ország szekerét, így mégiscsak arra ösztönzöm a gyerekeimet, hogy olyan életpályát tervezzenek, amiben bármikor, mármely más országban (vagyis elmenekülve innen) sikeresek lehetnek. Stimt? Stimt!
@a szív fészkei: "a see you-ból ered a szia!"

Pedig (tudtommal) latin: servus (szolgád vagyok) --> szervusz --> szia
@eMeL: Ja. A szervusz a servus-ból ered. A szia pedig a see you (see ya)-ból. És a kettőnek semmi köze egymáshoz :)
@eMeL:

"így mégiscsak arra ösztönzöm a gyerekeimet, hogy olyan életpályát tervezzenek, amiben bármikor, mármely más országban (vagyis elmenekülve innen) sikeresek lehetnek. Stimt? Stimt! "

Zavard el őket Angliába, ott nagyon bölcs az elit. (Lásd Árpi új posztjában az idézett angol megnyilvánulásokat)
:)
@Patrick Bateman:
Ne, lehet valami még újabban egyet nem érteni! :-D (nem bánnám, ha ez lenne vérrel öntözött rögvalóságunk legnagyobb gondja, sőt kívánom is!)
Wiki szerint:hu.wiktionary.org/wiki/ szinonimája szervusznak.

Más szerint meg:"Szia

alakváltozatai: szi, szia-bia, szia „kati”, szia-mia, sziamiáú, sziszi, sziasztok-helló, szíjad, szióka, szijóka, szióka-mióka, szió-mió, sziasz;

eredete: 1. a szervusz rövidült változatának (szeasz) elszakadt módosulata (sziasz). A szi alak etimológiájában átfedések is lehetnek az angol see you rövidített változatának (see – látlak) átvételéből adódóan. Mindenképpen idegen eredetű;
elterjedtsége: rendkívül nagy;
alkalomhoz való kötöttsége: bármikor használható, a legünnepélyesebb alkalmakat kivéve;
napszakhoz való viszonya: semleges;
nemekhez való kötöttsége: semleges;
hangulata: bizalmas, baráti" Innen:www.c3.hu/~hatodik_sip/98%20lapok/Irasok98/Nyar98/T-ny-11.htm
@a szív fészkei: Amíg ki nem vágnak mindkettőnket offolásért :), alaposabban utánanéztem, és legalábbis erősen vitatható. Az ötvenes években jelent meg, ez gyengíti a latin eredetet.
ld.:
szia: 1952. Nyr 76:305
sziász: 1953. Nyr 77:474
sziasz: 1964. NymLev 12
sziasztok: 1964. NymLev 12
szió, szióka: 1985. NyDiv 15

De az Index "Szavak eredete" fórumában volt már erről egy hosszú vita a 2172. hozzászólástól kezdve, és igazából egyik tábor sem győzte meg a másikat, annyi mindenesetre látszik, hogy szervusz->szasz transzformáció jól magyarázható, de a szervusz->szia már eröltetett.
süti beállítások módosítása