W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ölni és élni hagyni

2009.09.04. 11:40 Tóta W. Árpád

Hazánk erdői vadban viszonylag gazdagnak számítanak, bár olyan nagy böszme állat, mint a medve vagy az orrszarvú nem él meg itt, de nem is baj, senkinek se hiányzik, hogy a medvebűnözéssel újabb munícióhoz jusson a fasizmus. Van elég őz, szarvas, vaddisznó és nyúl. A probléma az, hogy alig veszik ki a részüket a nemzeti jövedelem megtermeléséből. Hovatovább többe kerül a vadállomány fenntartása, pátyolgatása, mint amennyi bevételt a vadászatuk hoz. Elmondható, hogy az erdei állatok a segélyezésre rendezkedtek be.

A vadászat ugyanis luxushobbi, amit kevesen engedhetnek meg maguknak. Ahogy az autóiparból és a médiából, szinte mindenből, ebből is csak úgy lehet nagy pénzt húzni, ha tömegeknek tudjuk eladni.

Csakhogy annyi vadállat mégsincsen. A kispénzű vadászoknak a fácánt, kacsát, vadlibát tudjuk felkínálni, de ahhoz is meg kell venni a drága fegyvert, vizsgázni, kísérővadászt fizetni, meg az állatot aranyárban – nem nagyon éri meg. A halak sokkal jobban teljesítenek, mert a horgászatba bele lehet vágni viszonylag olcsón, vadászni pedig, legalábbis törvényesen, nem lehet.

A megoldás az, ha egy-egy disznót vagy szarvast többször is eladunk. Nem egy vadász fizet százezret, hogy eldicsekedhessen az élménnyel, hanem naponta tíz fizet tízezret – és holnap is van nap. Tehát nem kell őket agyonlövetni pazarlóan.

Sajnos ez részükről is áldozatot kíván. Naivitás ugyanis azt képzelni, hogy a lőfegyvert kiválthatja a fényképezés. Az egy másik eszköz. Nem alkalmas a lézer sem, mert az meg az elemlámpa rokona, és nem a puskáé. A vadászat nemcsak erdőjárás, hanem ballisztika is. A golyónak repülnie és becsapódnia kell. A kellően élvezetes, de maradandó sérülést nem okozó módszert az emberek egymás közt régóta használják, és paintballnak nevezik.

A jövő vadászparadicsomában tehát festékgolyókkal lövöldözünk, a fegyvert a kijáratnál leadjuk, átvesszük az eltalált állatokért járó oklevelet és műanyag trófeát, és hazamegyünk. Ugyanúgy el lehet mesélni, hogyan közelítettük meg az őzikét széllel szemben lopakodva, és hogyan fojtottuk vissza a lélegzetünket a lövés pillanatában. Viszont nem öltünk meg semmit, karma hótiszta, militáns zöld barátaink se szólhatnak egy mukkot se. A kapitális szarvast utánunk még mások is lelőhetik aznap, aztán mehet aludni a kényelmes jászolba. Mindezt pár tízezer forintból ki lehet hozni, ami a vadászélményt elérhetővé teszi a középosztály, és azon belül a vegetáriánusok, hippik, az öléstől húzódozók számára.

Némi menedzseri fantáziával pár ezer forintig, egy állatkerti családi jegy áráig is le lehet menni, noha ez már valóban állatkert lenne inkább, kijelölt útvonalakkal, lőállásokkal. És kevésbé eldugott, kezdőknek is eltalálható, esetleg rögzített állatokkal, akiket az egymást viszonylag sűrűn követő vendégek naponta akár tízszer-hússzor is végigpofoznának.

Ez nekik persze nem volna kényelmes. Az emberen a festékgolyó csúnya véraláfutást okozhat, de a vastag bunda ezt elviselhetővé enyhíti. A stressz viszont tagadhatatlan. Cserébe egészségügyi ellátásban, szakszerű gondozásban, kiszámítható takarmányozásban részesülnek télen-nyáron. Nem kell egy-két makkért feltúrni az erdőt, és rettegni, hogy anélkül mi lesz velük, a családdal, nem kell félni a ragadozóktól, sőt az éles puskáktól se. Ezek a civilizáció örömei, amelyekért viszont meg kell dolgozni mindenkinek. Ingyenebédet nem osztogathatunk, de a nyugodt, munkás élet lehetőségét megnyithatjuk minden magyar előtt, beleértve a vadállatokat.



Címkék: felkínálom

211 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr441359203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy mítosz születése 2009.09.04. 12:40:03

Nem is igazán érdekes, hogy Edelény fideszes polgármestere miket mondott - azt találta mondani, hogy a környék cigányai direkt gyógyszereket szednek be, sőt a hasukat gumikalapáccsal ütlegelik, hogy sérült gyerekük szülessen, így kapva emelt összegű cs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy a tanulsága az egész szósznak:
A vadászok tudják mit kell tenni ha túlszaporodik az állomány.
A módszer bevezethető, csak át kell venni a módszereket. A szőlő és kukorica mellé az egyébként is meglévő magaslesek mellett még egy párat fel kell építeni a teljesség kedvéért, és hagy szóljon a móka. A trófeákkal is lehet fényképezkedni, lehet aranyérmes is, stb.
Az érdekes csak az lesz ha a szarvas is visszalő, de ez csak segíti az izgalmas játékot.
A végé feltalálható lesz a "háború" -nak nevezett össznépi társasjáték.
Természetesen a kitüntetésekről sem szabad elfelejtkezni, az helyettesíti a trófeát.
Hol itt az újdonság? Ilyen már volt.
Nem hiszem, hogy a vadászat lenne a fő téma. A vadász "urakat" meg hagyja ki aki nem tudja miről beszél. Valójában mint fentebb írta valaki, az élőhely elvétele a fő probléma. És abban nem csak a vadász urak keze van benne sőt:P
És a hajtókkal mi lesz? Velük nem foglakozik senki? Jellemző...
@Tóta W. Árpád:

rossz felé hajlik a lába?????????????
Szép gondolat, de számomra pont a lényegét ölné meg a szakmának. Mind a horgászatban, mind a vadászatban a zsákmányszerzés a lényeg, ami az állat elfogyasztásában csúcsosodik ki.

Meg aztán létezik egy vadgazdálkodásnak nevezett valami is, ami nem egy árnyalt kifejezés a politikai csürhe tevékenységére. Mivel az állatok élettere beszűkült, kénytelenek alkalmazkodni ami többé-kevésbé sikerül is, de gyakran nem úgy, hogy az embereknek is jó legyen:

- Nincs bajom az őzekkel addig amíg nem állnak neki a földünkön bandákba verődve a vetésnek.
- A rókák is ennivalóak tudnak lenni, de a mégiscsak a csirkepörköltel lakom jól.
- Nem örülnék neki, ha a mindenütt csak szarkákat látnék az énekesmadarak helyett.

Az egyensúlyhoz igenis ölni kell, az egyensúly megteremtése pénzbe kerül. Tény, pusztán anyagilag tekintve veszteséges, de hány forint a rigófütty?
@Danis: "Mi lenne, ha altatóval lőnének?"

Pár tucat lövés és úgy járnak mint Jacko.
@Tóta W. Árpád: "főleg hogy a kedvenc állatom a disznó!"

A post még csak hagyján, de ebből mi lesz?
@thinker_:

Számomra nyilvánvaló, hogy a cigányok a szarvas. A kampós orrszarvút is értem. De ki a medve?
@Tóta W. Árpád:

Látom kipihented magad.

Amúgy olyan baromira nem tömik az állatokat kajával, mint amennyire a többség gondolja. Általában pont elég ha békén hagyják őket, meg engednek nekik némi élőhelyet. Jobbára őshonos fajokról van szó, el vannak magukban is. Sok esetben a ragadozók hiánya miatt kissé túl is szaporodnak.

Egyébként az erdő- és vadgazdálkodás nem feltétlenül ráfizetéses, még ha nem is a szarvas meg a gyesznyó a húzó ágazat.

A természetfotózásból lehet bevételt realizálni, érdemes szarvasbőgés idején körülnézni Gemencen.

A paintballos ötlet kissé ízléstelen, de viccnek elmegy.

Furcsa mód az utóbbi időben mindent ilyen nyereség veszteség szempontjából vizsgálgatsz.
Azért jó lenne, ha olyan dolgoknak is lehetne létjogosultságuk, amiket nem lehet készpénzre váltani.

Persze azért vicces kis poszt
@Lord_Valdez: Ahaha! Depeche Mode: Stripped + Monthy Python Gyalázószoba 2in1.
Volt hasonló a régi vidámparkokban, egy lyukon kidugta a fejét az alkalmazott és tortával vagy labdával lehetett dobálni.

Szerintem mindenképpen jelmezbe öltöztetett csórókkal és hajléktalanokkal kellene ezt megvalósítani, könnyebben fel tudnák dolgozni a stresszt, és a pénz is közvetlenül kerülne a megfelelő helyre. Ráadásul a T-Rex jelmezbe öltözött hajléktalan nem ugrál, mint egy kenguru. Be lehet tanítani, hogy ha meglövik, akkor fekve várja be a vadászt, és lehet rajta féllábbal pózoló fotót készíteni.
Esetleg lehetne elektromos sokkolóval is lőni őket, az azért közelebb lenne az igazi vadászélményhez.
Az első ilyen vadászparkot akár Monokon is létrehozhatnák, ott úgyis nagyban folyik az idomítás.

Az állatok meg élhetnének békében.
@szigiri:
Hasonló, de azért ez nem ugyanaz a feeling, mint leüvölteni egy ügyintéző fejéről a hajt. Pláne, hogy némi tettlegesség is belefér a prémium csomagba. Mennyire menő már egy fotó, ahol te és haverjaid állnak baseball ütővel és a háttérben egy szétvert bankfiókkal. A sok lúzer ott pózol kétméteres halakkal, meg bazi nagy szarvasokkal. Nagy ügy, de egy legyőzött ügyfélszolgálat, az már valami. Azzal aztán lehet villantani, mert ilyesmire szinte mindenki vágyik néha a lelke mélyén.
Azért ott sántít a történet, hogy állampolgároknak vannak kötelességeik is, nem csak jogaik, míg az állatoknak csak jogaik (már ahol). Tehát nem kell az emberi társadalomhoz alkalmazkodniuk, az emberi törvényeket betartaniuk és ha áttévednek Szlovákiába nem lehet őket kitiltani vagy visszatoloncolni, hogy "hé te magyar szarvas sicc haza".

Ha asszociáció megengedett, akkor én a poszt alapján arra asszociálnék, hogy a szerző bizonyos népcsoportot nem tekint embernek, hiszen csak jogokat állapít meg nekik, de kötelességeket nem, mint ahogy az állatoknál, elég, ha csak élnek, ahogy nekik tetszik.
Ez szomorú.
Én nem tudnék lelőni egy állatot.
Hasonló ötletem volt tavaly. Nagy elkerített őzfarm, rengeteg őz. Jön a vadász, fizet.

Management kivezet egy őzt egy sokhektáros vadászterületre. A játéknak, mint a sakknak, 3 kimenetele van:

- vadász lelövi, hazaviszi, megeszi
- vad sikeresen elevickél a vadászterületről vissz a rezervátumba.
- vad sikeresen kimenekül a vadászterületről a szabadba, s szabad lesz

Ez a szabadság lenne a fair-play element a dologban, hogy az állatvédőknél is átmenjen az üzlet a kóserségi teszten, és az edrenalin is meg legyen nem csak a vadnak.
@bastian: A történet ott sántít, hogy megpróbálhatod úgy olvasni, mint az Állatfarmot, és akkor hamar rájössz, hogy nincs TWÁ-nál nincs semmi ember-állat párhuzam, vagy úgy, mint bármely szépirodalmat, hmmm, ez pedig ízlés dolga...
@cso zsi:
Mi van, milyen moziról csacsogsz?
jól van Tóta...majd a te kedvedért kiírtjuk az állatokat elvégre csak viszik a pénzt... ja és tiszta röhej még ebbe is belevarrni a fasizmust... annyira fárasztó a sok hülyeséged...ajánlottam már egy két témát amivel foglalkozz...miért nem teszed??
Apám mesélte, hogy keltettek/neveltek vadkacsákat. Akár a baromfit. Vadkacsák szépen hozzászoktak a kajához és csesztek elrepülni :) Úgyhogy végül is úgy lettek levadászva a szerencsétlenek, hogy rárakták őket egy ilyen ferde futószalagra, mikor vége volt a szalagnak a kacsa kénytelen volt repülni hogy ne essen pofára - a hülye olasz meg boldogan lövöldözött rá :)
Szóval van sok sznob f ebben az országban, kapjanak a pénzükért vadkacsát :) kb. mintha sörétes puskával lövöldözne a baromfi udvarba - na de a feeling és a marketing...:D
A helyzet ennél sokkal profánabb: TWÁ a Da Vinci-kód írójának babérjaira hajt... Végy 5-6 aktuális témát és asszociációt, amik közül mindegyik kapcsolódik egy másikhoz jobb- vagy balkéz felől, aztán gyúrd egybe őket valami holisztikus összefüggésrendszert sugallva. Legalább két-három szemét a láncnak mindenki fel fogja ismerni - ki ezt a kettőt-hármat, ki amazt, úgyhogy lesz hozzászóló bőven...

A kiindulópont egy 2 nappal ezelőtti hír, ebben olvasható az, hogy a romák 10 évre számított támogatási pénzösszegét valami elmés Magyarország 1 éves erdő-, hal- és vadgazdaságára költött pénzösszegéhez hasonlítgatja a nagyságrendi egyezés okán. Cigénykérdés, cigánymészárlás témaként adott, holnap melegfelvonulás, az is adott, a vadakat vadásszák, hopp milyen hálás asszociáció, ebből már összejön egy poszt... ilyen kis szépirodalmi poszt, mert a direkt publicisztikát a témában már TWÁ is unja, lényegében minden elhangzott...

A - szerintem még TWÁ-t is meglepő fejlemény - hogy a hozzászólók nagy része a nulladik asszociációs dimenzió paintball- meg "horgászni jó!"-tematikáját kapta fel, és jóformán elmaradt a jó kis cigányozás...
Na idefigyelj ÁRPÁD!

Már többször leírtam leírom megint,
Nagymamám aki meghalt, tehát a házának a szomszédságába népes őzcsalád költözött.
Anyám nem teheti be a lábát az anyja házába, eladni nem tudja.
Az utolsó éjjel, amikor ott aludt, azt kiabálta át a kibaszott ŐZIKE, hogy megbassza, utána elvágja a torkát.
Tudod ez az őzike emberölésért ült több mint 10 évet.
Ha nálam elszakad a húr.
Bazd meg elfog.
Nem az őzike fog rábaszni, hanem aki a lovat a segge alá rakta.
Kurvára nem érdekel, ha kicenzúrázod.
És akkor azt mondom, igazuk volt a debreceni állatoknak, mert állatokkal nem lehet máshogy bánni.
Mond meg a kurva istenit, mi a faszt csinálnál a helyünkben.
Kurva okos tudsz ám lenni!!!!
Csak ne provokálódj könyörgöm, mert a verbális erőszak is erőszak, és a fejedre fog visszaszálni.
Akiket védesz, nagyon nagyon sok erőszakot követtek már el.
És leszarom a holokauzstot, az én dédapám is zsidó volt, de nem tűröm hogy ez miatt állandóan a faszt kell szopni ebben az országban.
Az egymilla cigány a szarba tapos minket.
Nyugodtam töröld ki, vagy hagyd bent, azt is leszarom.
Nálam a fegyvert teljesen és jól kiváltotta a fényképezőgép. A trófea pedig maga a fotó és az élmény. :)
És persze jobban is örülök az eredeti élőhelyén gyönyörű fotón látható állatoknak, mint a kitömött fejeknek a falon.
Kinek mi az élmény, embere válogatja.
@Mezőbándi: :D Ennyit is régen röhögtem.
@pruitt igoe: Árpinak is van már szerény javaslata. Afrika kapcsán tette.
Egyszerűen hülye vagy.
Nem provokátor, hanem hülye.
Te hogy fogod magad kimenteni amikor esetleg összefutsz velük egy éjjelen?
Távoli rokonaim több mint 10 éve kivilágítatlan lovasszekérbe csapódtak az éjszaka közepén.
A cigányok baltával vertek agyon mindenkit aki a kocsiban ült.
Sokan vannak az országban akikkel a kibaszott őzikéid nagyon szépen elbántak már.
Ezennel lezártam itt minden kommentet.
Mert már nem tudok jót állni azért amit írnék.
BASZÓDJ MEG!
Ez milyen frankó ötlet...
Beállsz a Kossuth téren a sorba, kibérled a kis festékes puskádat, megsorozod a kilépő politikusokat, majd átveszed az oklevelet, műanyag trófeát, hazaviszed, felszögeled a falra a frissen lőtt műanyag Bajnait a Gyurcsány fej mellé...
A kormányőrök meg kicsit leporolják az igazit, betolják az a8-ba oszt jónapot...
@ZOLDMANO: Ez nagyon hatásos lehetett volna ! :)
Ha-ha-ha, bizalommal fordulnál igen tisztelt és hőn szeretett rendőrségünkhöz és ugyan ilyen hévvel felhívnád a figyelmüket arra, itt az idő, hogy rokonod házánál "SÜN" alakzatot vegyenek fel. :D
Nem inkább a menekülő embert (vagy MAnhunt-ot)kéne megcsinálni munkanélküliekre-köztörvényes bűnözőkre-BKV személyzetisekre vadászva? Nehogy csak az erdei állatok járjanak jól...
az igazi nagy pénz abban lenne,ha olyan állatok lennének,mint a predator,hidd el!
a kőgazdak majmok őrá jönnének.
modjuk a vadak mindenkiéi,csak hoztak egy törvényt hogy nem. a királyok idején a király erdeiben volt tilos a vadászat,meg a püspök vagy ki birtokán.
kisvadra mindenki vadászhatott máshol,de eljött a szocializmus és már nem
Magas labdát adtál fel! Nem igazán nehéz leütni!!

Nézz utána, Biológia: szimbiótizmus vs. élősködés!

Vadászat: dúvad- korlátozás nélkül lőhető vad- ugyanis túl szapora, kártékony.

Nem kicsit hülye a párhuzam, amit felállítottál!!!
@mirInda: ez így van.
a vadászoknak a trófea dicsősége a fontos és nem állhat távol a vadász mentalitású emberektől amit a Menekülő ember-ben láttunk.
na megyek,mert még sok hüleséget el kell olvasnom.
Helló!
Fingani szabad?
(Igen, mert úgyis kimoderálja az idiTóta)
az oles elmenyenek meg van a maga osi szepsege. ez a catch and release nem eleg barbar hozza. az emberek vert akarnak latni/ontani. ez az usaban sosem jonne be. persze ott nem is luxus dolog a vadaszat.
sutyerák: nem a vadászat nem erről szól illetve nem erről kellene, hogy szóljon!

(sajnos, természetesen , az üzleti felfogás itt is sok mindent megváltoztatott)

Vadászat: a vad, és élőhelyének megfigyelése, az arról való gondoskodás, a dúvadak irtása, a felborított biológiai egyensúly fenntartása...

Megint: vagy nagyon logikus, vagy nagyon cinikus a párhuzam!!!
@aszinkron degenerátor: igen, ez nagyon illik ide.
A Vadászat a legjobb Hobo album...:-D
@Tóta W. Árpád: "a másik ötletem, elnézve a rendőri erődemonstrációt, hogy tarthatnák egyben a gay pride-ot és a katonai dísszemlét!"

valoszinu a legtobben (legalabb 15%) ciganyokra lovoldoznenek szivesen. ez csereben megelhetest biztositana a resztvevo cignyoknak. a kecske is kaposzta is tipikus esete.

kivancsi lennek lenne e feszultseglevezeto hatasa?
@mivammáhe: azok nem a hobbivadászok akik a pénzt hozzák a buliba,hanem a hivatásos vadászok.
....a felborított biológiai egyensúly fenntarása...
Rossz megfogalmazás, elbasz...am.
.. a felborított biológiai egyensúly ellensúlyozása.
Sorry!
@sutyerák: Mi a fasznak kellene ebbe a buliba pénzt hozni?
Maga az erdőgazdálkodás nem hoz eleget?
Maga a !!normális!! vadgazdálkodás nem hoz eleget?
Muszáj mindenről hét bőrt lenyúzni??
Kellenek nekünk ostoba fasz énekesmadarakat gyilkoló olasz vadászok?
Kellenek nekünk sznob, barom divatvadászok?

Nem, nem kellenének!!
Valami itt is el van baszva, de nagyon.
De azért érzed te is- ez a "poszt" qrvára nem erről szól.
@sutyerák: egyébként meg rosszul fogalmazol: a hivatásos vadásznak kötelessége védeni a vadat, és környezetét. Akiről te beszélsz, éppen a fasz, sznob hobbivadász, akiknek a puskát inkább a seggébe kellene dugni..
Bazmeg, a vadászatot csak úgy engedném, ha a vadnak is lehetne puskája, és ő is járhatna lőgyakorlatra...

Érdekes téma, majd elolvasom:o))

Üdv.
Svájcban már régóta paintball-lal vadásznak, vagy nektek még nem tűnt fel a Milka tehén színe? Na ugye.
@Lord_Valdez: "Biztos, az én hibám, de úgy gondolom, hogy etikusabb ölni, mint kínozni..."

Nem vagyok vadászat párti (talán leginkább lustaságból meg mert tudjuk mi tapad mo-on a "vadász" szó jelentéséhez).
...És bár nincs gondom az állat megölésével (vadászatával) az már nagyon zavar, hogy nincs fair-play ebben a 'játékban' [még egy ok, amiért "egyesek" szeretnek vadászni].

Távcsöves puskával 800 méterről lepuffantani egy állatot, látjátok ezt betiltanám. Lehet becserkészni és nyíllal lelőni. A bátrabban lándzsával és vadászkéssel mehetnem medvére is. Na igen, ez vadászat. Ez a jelenlegi pedig inkább csak orvul lepuffantás... így nem is egy teljesítmény (hacsak a koránkelés tényét nem tekintjük komoly teljesítménynek).
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
már vagy huszadik hozzászóló említi, hogy a vadászat - szerintük - akkor lenne igazságos(?), ha a szarvasnak is lenne puskája.

Valamit nem értek. Amikor ezek az illetők giroszt zabálnak, akkor is felmerül bennük, hogy olykor emberhússal kellene etetni a pulykákat meg a borjúkat - há, mer úgy lenne igazságos, hö - meg mikor megveszik ezek az illetők a jó kis fitti bőrcipőjüket, aközben azon merengenek, hogy bazz, ez nem igazságos, emberbőrből készült cipőt az állatoknak?

Attól tartok, valakik nagyon lesodródtak a morálfilozófia intellektuális mellékvágányaira...
usában van olyan, hogy pisztolyos vadászat. az valamivel sportabb, mint a campelés sniperrel.
Árpi,

ezt most benézted.
Az az igazság, hogy az őzek, szarvasok, miazmás lassan többen vannak mint a vadászok. Ma Mo.-n, jelen pillanatban minden második újszülött cigány.
Ez pedig 50%.
Aki nem hiszi, járjon utána, direkt nem raktam linket, a valóságot úgyis elhallgatják.
Az igazság az, hogy rövid időn belül - rövidebben belül mint gondoljuk - ők fognak ránk lőni, és nem paintball-al.
Illúzióitok pedig ne legyenek, a fidesz ugyanúgy el fogja tartani őket, mint ezek a büdös kommerek. Amíg lesz miből.
Ma is megnéztem a maunika sót, ez nélam - ha csak időm van rá, egyfajta sajátos tájékozódás, olyan, mint a man in black-ben a pletykalap, abban volt ui. állítólag a frankó megírva.
Volt benne egy cigány nő, 29 éves, 9(!)gyereket szült eddig. Azt, hogy hány év munkaviszonya volt eddig, vagy a gyerekei apjainak eddigi életükben együtt, már meg sem merem kérdezni.
Miért alap, hogy ezeknek jár a csp. csak azért mert szaporodnak mint az üregi nyulak? Alattunk vágják a fát.
Ki kell állni az Oszkár mellett is, megbízható forrásokból tudom, szlovákiában is divat a cigányok közt a nyomorékszülés a magasabb szoc. ellátás reményében, úgyhogy nem zörög a haraszt...
@Tóta W. Árpád: az ijjaszat nagyon nepszeru. ismerek olyat is aki ijjal lott medvet.
@félemelet:

"már vagy huszadik hozzászóló említi, hogy a vadászat - szerintük - akkor lenne igazságos(?), ha a szarvasnak is lenne puskája."

Most mijér bántogatol, he? Én még csak a címnél tartottam, mikor asztat írtam befele...
@Tóta W. Árpád:

A pisztolyos vadászat még rosszabb!

Pontatlanabb lövés, ergo jobban szenvedő állat.
a pisztolyt amúgy is szokták használni utánkeresésre, vagyis a sebzett vad felkutatásához. ilyenkor jól is jön egy ismétlőfegyver, tekintettel a mérges vadkanra. és ezek nagy kaliberűek, expanzív ("dumdum") lőszerrel, szóval az nem nagyon szenved már utána.
@amergin:

igen, az is jó post volt.
árpika,

szeretnél vadászni mi??? mi hiányzik hozzá? ha a pénz hiányzik hozzá, akkor soha nem fogsz vadászni pajtás. Javaslom az állatkertet rózsapatronnal.

"a pisztolyt amúgy is szokták használni utánkeresésre, vagyis a sebzett vad felkutatásához. ilyenkor jól is jön egy ismétlőfegyver, tekintettel a mérges vadkanra. és ezek nagy kaliberűek, expanzív ("dumdum") lőszerrel, szóval az nem nagyon szenved már utána.

megkérdezem: hülye vagy? szeretnél fegyvert? vagy félsz? vagy csak kellett 1 cikk, amire fizetnek?
fingod sincs semmiről faszkalap.
@nabazzmeg: "Ma Mo.-n, jelen pillanatban minden második újszülött cigány."

ezt honnan veszed?
@Mr.AT:
Te, hagyd már abba ezt a buzizást! Itt kapitális szarvasokról van szó, nem kapitális marhákról!
@aszinkron degenerátor:
Bocsáss meg, de ennél nagyobb ökörségeket régen olvastam.
El hagytad a végéről a :))) jelet.
A nagyfejű vadakra úgyis csak tintával lehet lőni, jogosítvánnyal rendelkező ujságíróknak.
Te hiába lősz ki zöldet-kéket, nem marad meg rajtuk. Hacsak valami nagyon zaftos házasságtörési sztorit nem tudsz kitalálni, és elmesélni a zöldséges stand mellett a kofáknak, meg a nájlonszatyros vásárlóknak.
(Ez tényleg bájosabb - hatásosabb is - mint egy sikertelen terror-akció)
A vadkan agyaraba is tolthetnenek festeket.
@EG0: "Svájcban már régóta paintball-lal vadásznak, vagy nektek még nem tűnt fel a Milka tehén színe? Na ugye. "


Ez jóóóó!
De vajon miért lila?
@nabazzmeg: Igazad van,én sem értem,hogy a megélhetési szaporodóknak miért JÁR a támogatás amikor a sok purdén kívül mást nem tesznek a közösbe.
@ZOLDMANO:Nem,nem volt igazuk a debreceni állatoknak.Azért nem,mert faluszéli ártatlan, a média szerint nem bűnöző,hanem dolgozó cigányokat lőttek le.Ha köztudottan bűnöző életmódot folytató,másokat terrorizáló netán gyilkos cigókat irtottak volna,állítom,hogy bírnák az ország rokonszenvét mint Robin Hood vagy Rózsa Sándor.(Talán még cigányokét is.)
@EG0:

a milka eredetileg twárpádsávos volt,de ugye jobb nyugati demokráciákban az ilyet betilccsák.Maradt hát a lila-fehér pacaminta,ami a legjobb rejtőzködő szín a vájci szirti tehenke számára !-)
éjjen az uri tell a vi(v)lee,

@anyátok: ja !

Itt már utaltak rája(zsibbasztó),hogy a citált szöveget Major Tamás mondja el a HBB Vadászat című albumának elején
Talán ezért nem volt ss májlee .

Szóval a szerző szarvas(gomba)vadászaton ért le-bőgése okán megírja a dőzs"ölni és (f)élni hagyni." című aktuálist. De mit keres itt a maci a málnásból, akinek golyóálló feje van és még csak nem is rentábilis.
Nos ezek után felmerül a kérdés,hogy ki lője le a körzeti megbízottat?

www.youtube.com/watch?v=10qLYy6hiFQ
Az én javaslatom a booga dzsekob féle karikásostorral való vonalkód rácserdítése az állat farjára.Szvsz. ez állatságosabb lenne sőt ellenállásra,cselezésre ösztökélné a prédát-ort. Utána kódvizit illetve zsozsó lebegtetés. Ma a szivárvány mintás nyélű nógatók lennének kapósak.Felfejlődhetne az ostorgyártás.is..
.
@eMeL:
Ez engem nem zavar. Ez ugyanis, nem játék, még a vadásznak sem az, tehát nem kell ilyen értelemben fair-nek lennie. Mondjuk az zavar, ha tényleg pusztán csak szórakozás, de szerencsére ez nem jellemző, mert a húsát, bőrét stb. eladják és mások megeszik, felhasználják.
Ismerek vadászt és tudom, hogy ez nem olyan móka, hogy na akkor kimegyünk gyilkolni, hanem kimész és vársz és vársz, és sokszor úgy mész haza, hogy látni se láttál vadat.

Amúgy nem szoktak 800 méterre lőni, mert az már meghaladja egy átlag vadász és vadászfegyver képességeit, a sörét, meg kb. 60 méterig hatásos, nagyobb vadaknál inkább csak 30.
Másrészről a vadászok (hozzám hasonlóan) jobban szeretik megölni, mint megsebesíteni az állatot, tehát nem lőnek rá nagyon messziről, mert utána órákig keresgélhetik, hogy hová szaladt, majd ha megtalálta (ha egyáltalán) akkor kénytelen pisztollyal agyonlőni, azt pedig mindegyik utálja.
@ZOLDMANO: többször nekifutottam a cikk elolvasásának és a te kommented után is...még mindig a biológus szól ki belőlem, mit terepgyakorlaton megtanultam...És csak nézek ki a fejemből, mik vannak.
Hát csak óvatosan jegyzem meg, hogy a beltenyészet, azaz a rokon a rokonnal, a testvér a testvérrel, anya a fiával, apa a lányával való kapcsolatokból nagy arányban születnek degenerált gyerekek...gondolok itt pl. a Habsburgokra, illetve a vérzékeny Miklós cárevicsre...;)
Egy kis Pilóta Rádió feeling. Jó! :)
Aszongya az index:

„Állítás: Milliárdok mennek el a romákra.
Válasz: Tíz év alatt harmad annyi pénz ment a romákra, mint egy év alatt például mező-, erdő-, hal- és vadgazdálkodásra, és negyed annyi, mint mondjuk a nonprofit szervezetekre összesen egy év alatt. Az állam pártoktól függetlenül rendkívül ügyetlenül kezeli a hazai romaügyet.”

Miért mondja ezt az index? Mert azt tartja érdekesnek, hogy más dolgokra többet költ az állam, mint romaügyre, ugyanakkor „rendkívül ügyetlenül kezeli a romaügyet”. Mégpedig a „hazait” (nem tudom, hogy ezt miért kellett kihangsúlyozni, netán kezeli az állam a külföldi romaügyeket is?). Nyilván, gondolja az ember elolvasás után, a romaügyet az államnak kell kezelnie. Ahogy minden ügyet is. Illetékes elvtársból van bőven, ez nálunk hagyomány, majd az állam kezeli, amit kell. Orbán Viktor is kijelentette főzés közben, ha az emberek úgy akarják (úgy akarják), akkor ő szívesen hoz áldozatot, amennyiben az áldozat az, hogy a pozitív úgyakarás után ő, mint állam, elintézi, hogy egyedül nálunk ne legyen világválság (mi az neki). Ugyebár valakinek ezt el kell intézni, és az emberek mindig azt választják meg, aki az elintézést megígéri nekik. Az emberek rendkívül szeretnek ölbetett kézzel ülni, amíg az elintézés folyik. Megértem őket.

Namost bármilyen ügynek a jelenlegi kezelési/elintézési menete úgy zajlik, hogy az én pénzemet a pénzirány gondos államközpontikormányi kitalálása után államközpontikormányilag odaítélik valahová, azaz van egy nagy húsosfazék, amibe államközpontikormányilag beleszórják a húst, a fazekat sok-sok államközpontikormányilag kinevezett illetékes elvtárs üli körül, akik minden irányból cincálják a fazekat, az államközpontikormány pedig reménykedik abban, hogy a nagy cincálás közepette egy-két darab oda is leesik, ahová szánta (nem esik le = per definitionem „ügyetlen kezelés”). Az ügyes kezelés, szerintem, azt jelentené, hogy a szocialista ügykezelést fel kellene váltani a kapitalista ügykezelésnek. Utóbbi úgy történne, hogy az államközpontikormány nem csinál semmit, mert fogalma sincs, és nem is lehet fogalma onnét a Parlamentből, hogy mit kellene, ugyanakkor pledául a cigány kisebbség okos megfontolás és tanácskozások után kitalálja (ő képes lenne rá), hogy mi vinné előbbre a dolgokat, taktikát és stratégiát épít fel, ezt a kormány elé terjeszti, a kormány pedig megfelelő intézkedéseket és törvényeket hoz (hogyha kell), és némi kompromisszum árán adott összeget utalványoz a problémát belülről ismerők által jól kitalált célra (mindig kell).

A baj sajnos az, hogy a cigányság nem talál ki semmit. Se taktikát, se stratégiát. Helyette választott és nem választott, gyanús vezetői révén harsányan és egyoldalúan jogot véd, valamint kivagyi pénzzuhatagba burkolt vajdafia esküvőt rendez, melyek közül egyik sem az az esemény, amelyik a többséget pozitív irányban vinné közelebb a kisebbséghez. Mondhatni, sőt. Hasonló a helyzet szivárványosékhoz, akik szintén nem találnak ki semmit, helyette büszkeségmenetelnek, ami a vajdafia esküvőhöz hasonlóan a földön fekvő, már letaglózott utolsó rúgásához hasonlít, amit a győző hivatalosan és nagylelkűen megenged neki, de magában tudja, mit gondoljon a rugdosódóról. És ez a gondolás egyre kevésbé pozitív. Sajnos, én sem vagyok híve a rugdosásnak, akármely helyzetben történjen is az.

Node, hálaisten, ez a helyzet nemsokára a múlté lesz. Jön az „ügyes kezeléssel” mindent elintéző államközpontikormány, amit már nagyon várunk. Hányat kell még aludni addig?
Na akkor most a kötelező áthallást kell kivélni ebből a cikkből is, mint a debreceni pó'gármester nyilatkozatából, hogy azért kapták el a vadászokat a zsaruk pont Debrecenben, hogy lejárassák a jobbos várost?
Vagy Magyarországon a szavak azt jelentik, amit jelentenek és kezeltessem a paranoiámat? :-)))
Egyébként a Majmok bolygója óta erős fenntartásaim vannak a cca. 7 milliárd beszélő majommal kapcsolatosan.
@Úlfhéðinn: azt a rádiót muszáj lesz feltámasztani valamilyen formában, érzem.
@huba: ""Ma Mo.-n, jelen pillanatban minden második újszülött cigány."

ezt honnan veszed?"

Bizonnyára költői túlzás... és bár a hozzászólás egyéb gondolatai sem vonzanak túlságosan... de tény, hogy a _kívánatosnál_ nagyobb a cigány újszülöttek száma és hogy ennek egyik oka (persze a tradicionális okokon kívül) az elcseszett támogatáspolitika.

Ki kellene mondani végre (bőrszíntől és egyebektől függetlenül, egyszerűen pragmatikusan, PC és egyéb baromságokat mellőzve) hogy az államnak alapvető érdeke támogatni a népességszaporulatot, de a modern korban nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos. Tehát csak és kizárólag az az állam érdeke (vagyis azt kell hogy támogassa), ha a felnövő gyermekek adófizető polgárokká tudnak válni [munkaképes, lehetőleg nagy jövedelemtermelő munkára képes].

Bérrabszolgával telítve a világ, munkaképtelenekkel szintén. Önző módon --az eljövendő nyugdíjacskámra is gondolva-- azt állítom, hogy jól képzett dolgozókat kell "termelni" és csak azt lehet támogatni. Kezd kiderülni, hogy még Europa (a maga hallatlan gazdasági erejével) sem képes fenntartani ezt a rózsaszín leányálmot, ami kialakult [nálunk is].
@karacsi_maci: Az amerikai hadseregben rendszeresített M24-es mesterlövész puska (Remington 700) hatásos lőtávja 800 méter. Ha számodra 1-2 kilométerről semmiség kilőni egy célpontot, akkor jár a kalapemelés.
@Gemajel: Ennyi erővel a a Debreceni Munkaügyi Bíróságot is bekeverhetnéd, mert azzal szemközt kaptál el őket...:) Szerintem fordulj orvoshoz...a majmokat meg ne bántsd, jó??Köszike!!:DD
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: "Bazmeg, a vadászatot csak úgy engedném, ha a vadnak is lehetne puskája, és ő is járhatna lőgyakorlatra..."

A személyiségzavar, de még a tudatzavar is gyógyítható, sün elvtárs (bocsi, ex-elvtárs polgártárs). A vad nem személy, tehát ne akard személyiségi jogokkal felruházni. Jó hogy nem állati önvédelemről papolsz. :-)
A te gondolatmeneted szerint, adjunk hálót a halaknak? Nagyon jó, ma még nem röhögtem.
@Tóta W. Árpád:
"Csakhogy annyi vadállat mégsincsen."

Tévedsz, Árpi. A sünöket nem vetted figyelembe. :-)
Szóval, nem sikerült a melegeket levadászni, mert ot álltak a rendőrök. A derék meleg-vadászok ezért tervbevett, friss-meleg őzikéik helyett a Dohány-utcai zsinagógát dobálták meg. Dum-dum nem volt, de le lehetett tépni a fesztivál plakátjait. Amíg a rendőrök azt is meg nem akadályozták.
Ebben az otszágban már tényleg csak a nyulakra lehet vadászni.
Kezdőknek:

az őzike az nem Bambi, hanem kegyetlen killer. Olvass sok Salamon király gyűrűjét by Konrád Lorenc, maj' megtudod te is, milyen tévedés, hogy ez gyámoltalan jószág.

Másfelől a baromállat gida nem szavaz. Nincsenek jogai. És ebből következőleg nem tehető felelősé azért, amit csinál. Ő tehát nem tehet róla, hogy hidegvérű gyilkos, vagy egy hasa alá szarkupacot növesztő seggarc.

Ellentétben az emberi lénnyel, melyet a Felhomályosodás olyan csillogó elméjű lénynek bírt leírni, hogy Kolompár Kevinke szeme elvákul beléje dikkhe!!!

Hájde csak szótam, hogy a nyehem-nyehem őzgidázás elég ványadt metafora... ...amit a precíz információk a kézifegyverekről sem ellensúlyzóznak...

...hö!!!

P.
Nem tudom hogy leírták-e de a paintball fegyvernek a hatásos lőtávolsága messze elmarad a vadászfegyvertől szerintem.
Tehát egy őzhöz (vaddisznóról meg nem is beszélve) nem nagyon tudsz olyan közel kerülni hogy paintball puskával ki lehessen lőni.
Arról meg nem is beszélve hogy mondjuk egy szarvas vagy egy vaddisznó lehet nem venné jó néven a mókát és a végén az lesz mint a medvés viccben:
"Vadász vadász te ide szopni jössz ugye?"

De ha gyártanának nagyobb hatóerelyű paintall puskát az ugye azzal járna hogy a lövedék kezdő sebessége jóval nagyobb lenne amitől sokkal nagyobbat ütne, lehet hogy már megsebesítené bambit.
@Lord_Valdez:
hat ilyen esetben -ami megeshet- egy vadasz a keset hasznalja
nem pisztolyt
ezert hivjak vadaszkesnek
@Tóta W. Árpád:
de majd ugy csinaljatok mint az amerikaiak, meg te ezt a topikot, hogy legyen 10 -20 mp kesleltetes, hogy a csunya beszedet ki lehessen sipolni
Szia!

Ez annyira jó ötlet, hogy meg kéne csinálni a való világban is.Éppen aktuális lenne: egyre többen szeretnének lövöldözni, mindenki csöves és mégsem halna bele senki...
@Paszternak:

"Másfelől a baromállat gida nem szavaz. Nincsenek jogai. És ebből következőleg nem tehető felelősé azért, amit csinál. Ő tehát nem tehet róla, hogy hidegvérű gyilkos, vagy egy hasa alá szarkupacot növesztő seggarc."

Hát igen, ezért is sántít annyira a felvezetés, csakhát sztem az, h az első rész metaforisztikus, a második meg egy korrekt "szerény javaslat", eléggé összekuszálja a poszt tartalmát, bár kétségtelenül méltányolandó, h a paintball-os ötlet csak idegbeteggé akarja tenni az állatokat, de életben hagyja őket. :o)
Ezzel sajnos nem oldódik meg a probléma, miszerint a vadállatok túlszaporodása és az erdő terjeszkedése veszélyezteti az emberek lakóhelyét. A medvék keze pedig már lassan mindenhova betette a lábát,kifosztják a málnásokat és mézesbödönöket, de ott vannak az állatvédők, főleg külföldön, akik, hogy enyhítsenek saját, prémvadász hajlamaik miatt érzett bűntudatukon, állandóan minket cseszegetnek.
@Paszternak: Hát nem valami jól sikerült komment.Talán azért, mert nem teszel különbséget vad és dúvad fogalma között. Így csak olyan egységes elbírálás ez, mint a Balsai módosította és Sólyom által elfogadot "szoc.bűnözés" törvény. Erre mondod te " cigánybűnözés". Pedig a törvényt kellene eltörölni, miért nem ezért harcolsz? Ja, ezt fel kéne érni ésszel és úgy nézem értelem akkor fog megcsillanni szemecskédben, ha füleden bevilágítanak zseblámpával.
@Tóta W. Árpád: A nyíllal való vadászat a legsportszerűbb, mellesleg sokkal izgalmasabb. Én puskával csak ragadozó nagyvadakra meg max. orrszavúra vadásznék.
@eMeL: Azonkívűl, hogy tökélestesn igazad van, ez egy nagyon rasszista hozzászólásnak számít idehaza.

Az államhatalom a rendszerváltás óta a szegénységet termeli ujra, mivel az ellátórendszeren keresztül veszi meg a voksait.

Aki itt adófizető állampolgárként akar tisztességesen megélni, az HÜLYE!!!!! Mivel a magyar unblock azért mégsem az, ezért a múltrendszerből áthozott eszköztárral lop csal hazudik. Akár a vezetők, úgy a vállalkozók, a minimálbérre bejelentettek, Mari néni az őstermelői státuszában 200 ft-ért eladogatott borával...

Az egészet újra kellene gondolni, de Én attól tartok, erre se szándék se akarat, csak a kommunikáció, és a kifogások, hogy mit miért nem lehet.
Nem a témához tartozik, de érdekes:

www.hirszerzo.hu/cikk.ide_a_lakasod_-_kinek_all_erdekeben_kitenni_a_bajba_jutott_lakashitelest.121920.html

Tudtam, hogy ez a VÉSZ csak egy pánikkeltő majombanda.
@grizliewok:

:o))) LOL, ez teccet! Különösen a "medvék keze pedig már lassan mindenhova betette a lábát" kitétel.
@klacus: "ez egy nagyon rasszista hozzászólásnak számít idehaza."

Mert idehaza valakik (talán szándékosan) nagyon összetévesztik a pragmatizmust és a rasszizmust. Igaz izmus-izmus.
Így hát az ország fontos kérdéseiről (ahogy nagyon helyesen leírod, az okokat sorolva) soha nem praktikus (pragmatikus) döntés születik, csak amolyan "politikai".
@Keer: Csak hát mindig a politikusok felelősségéhez lyukadunk ki...

Az a szerződés, amelyik ellentétes egy törvénnyel, az semmis.
Vagyis a jogszabályoknak kell megfelelő védelmet adniuk (pl. beszúrni extra türelmi időket, hátha konvertálni tudja a hitelét; magáncsőd intézménye és az ahhoz kinevezett csődbiztos, aki védi a bajbajutott érdekeit; extra vételi jog létrehozása, hogy az opcióba bármikor beléphessen egy harmadik fél, ha csak egyetlen forinttal is több jut a hitelfelvevőnek stb.)
A vadászösztönben nem csak az van benne, hogy meglőjék a vadat, inkább az, hogy lelőjék. A lövöldözés csak az út, a cél az elejtés. A hobbivadászok vágya akkor csitul igazán, mikor kimúlik az állat.
Úgy fog, bazmeg, kinézni egy hét után a csóri szarvas, mint egy gay pride-zászló.
@Shenpen: dehogyis, a megtermelt bevételből naponta többször le lehet mosni extra szenzitív vadsamponnal. with Aloe Vera.
@Tóta W. Árpád:

:-))) LOL, Árpi!
Hát a rendszeres lemosáshoz meg kell szelidíteni, akkor meg már nem lesz vadállat, elveszíti a vadászat az igazi ízét! Képzeld el, mész a festékpatronos lövegeddel, az állat meg ahelyett,h a menekülésre fogná a dolgot, odajön egy kis simogatásért, egy kis szenzitív samponos lemosásért dörgölőzni. Hát ez már milyen vadászat, ahol nem te űzöd a vadat, hanem ő áll elébed mosolyogva.

Üdv.
Ez a cikk szerintem átvitt értelmében zsenge. Szó szerint meg talán még nagyobb baromság. Kéretik beiratkozni Gödöllőre v. Sopronba az egyetemre és elvégezni a vadászat ill. a vadgazdálkodástan tárgyakat minimum közepes eredménnyel és utána írni a témában.
Komolytalannak rossz, komolynak szintén rossz.
A vadgazdálkodás jó pénzforrás, ugyanakkor, fontos tevékenység is. Nem tetszenek a kertekben tartott állományok, ahol jóval az eltartóképesség fölött nevelgetik a vaddisznókat és szarvasokat, hogy azután lepuffantsák.
süti beállítások módosítása