W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Go West

2009.09.01. 07:00 Tóta W. Árpád

Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és nemzeti retorikával. A Jobbik ugyanez a négyzeten, a kormányképesség látszata nélkül. A konzervatív gazdaságpolitikát az MDF stipistopizta le, stílusa polgári-visszafogott. De mit képvisel az MSZP? Mit lehet összekaparni a kormányoldal maradék ideológiájából, társadalomkép-töredékeiből? A baloldaliság szamárvezetőjét, az alanyi jogon járó jólét igényét és ígéretét lenyúlta az ellenzék, ráadásul szerencsétlen szocik mégiscsak kormányon vannak még, nem ígérhetik az ellenkezőjét annak, amit a válságkormányuk tesz. Viszont az nem éppen egy szociális forradalom, ugyanis arra már nincsen pénz.

A frakció veszettjei azért megteszik, ami telik tőlük: Bajnai kabátja mögül visítozó kis kommunisták nyújtogatják a nyakukat, és nyomják a klasszik, medgyessysta szociáldemagógiát, határolódnak elfele. De onnan nehezebb ugyanezt előadni, mint ellenzékből.

A hagyományos balos szövegek részben az ellenfelekhez kerültek Gyurcsány idején, részben meg kiderült róluk, hogy romlásba vezetnek. Az újraelosztás növelése, a bőséges segélyezés, a munkáltató állam fenntartása egyenlő az elkúrással. A nyugdíjasetető csodafegyver sem működik már, hiszen most vették el a tizenharmadik havit, és különben sincs keret.

Márpedig lehet elkúrni, lehet lopni, sok mindent megbocsát a választó, csak egyet nem: ha egy párt öndefiníció nélkül marad. Ha van valami, amit legalább el tud mondani magáról, akkor ahhoz valamennyi szavazat tartozni fog. Ha nincs, akkor a bukás méretének nem szab határt semmi. Ideológia, arculat, agenda kellene, sürgősen.

Ebben a reménytelen szituban a legjobb, ha gyorsan valami importáru után néz a magyar baloldal. A sikeres politikai vezetőt majmolni szokás. Technikáit, arculatát epigonok tucatjai próbálják alkalmazni a saját országukban, ami néha beválik, máskor meg csúfosan megbukik, mert bizonyára minden ember egyenlőnek születik, de a népek mégis tök különbözőek.

Vigyázó szemetek

Ha pedig majmolás, akkor az első keresőszó nyilván Obama. Nota bene: nem a konkrét gazdaságpolitikája vagy válságkezelése az érdekes most, hanem a sztájl és a dizájn. Az sem gond, hogy népszerűsége esik: a seggét verné a földhöz az MSZP, ha az 50 százaléknak a közelében lehetne. Az ő feladatuk most nem a győzelem, hanem a megmaradás.

Obama arculatának - a bőrszínén kívül - két olyan eleme van, amihez nem kell a költségvetést felborítani (a többihez fel kell). Az egyik a lazaság, az everyman-tempó, a lezser kézfogás bárkivel, aki a hatósugarában van. Beiktatása után az egyik első celebhír arról szólt, hogy lekezelt a helikopterszemélyzettel. Vagy interjút ad egy tizenegy éves néger kisgyereknek – mert ő ilyen, partnernek tekint mindenkit, osztályokon átívelően. Erre azonban nem képes mindenki. Magyar politikusoknak is szokásuk panellakásokba becsöngetni kampány idején, és ott pörköltet ebédelni galuskával, de hát tehénen a gatya, messziről bűzlik az egész, mindenki érti, hogy az illető elnökúr rohadtul nem tesz ilyet alapjáraton, csak keccsöl a szavazatokért. Obama ezt elő tudja adni, Szekeres Imrét viszont hiába kenjük be cipőpasztával, akkor se lesz hihető.

Az amerikai elnök másik ismertetőjegye, hogy – elődjével és riválisával szemben – technofil, bátran és ügyesen használja az online teret, kéziszámítógépen twitterezik az Air Force One-ról. A technofília önmagában is szimpatikus vonás például az amerikai férfiak körében, de több annál: a modernizáció igenlése, a technikai fejlődés, sőt általában a fejlődés elfogadása, hirdetése, az ideszületés életöröme. Ennek a passzív formája a technika látványos használata és priorizálása, aktív, konfrontatív alakja pedig a középkorba visszavágyók támadása és kinevetése.

Ez az egy téma maradt, ahol a baloldalnak szövegelnivalója lehet. A gazdaság kínos terület, és szebbet úgysem tudnak mondani, mint hogy mindenkinek lesz nagyobb autója pusztán a magyar hittől. A nyolc év eredményeivel nehéz büszkélkedni, mert még ami felépült, annak is ellopták a felét. A válságkezelés eredményei pedig egy olyan kormányhoz kötődnek, amelynek élére baloldali pártpolitikus széles e hazában nem akadt.

A modernizáció az egyetlen, amit zászlóra lehet tűzni. A huszonegyedik század nyugati életformájának felvállalása az egyéni szabadságjogokkal, a technológiával, az egymás mellett élő szubkultúrák elfogadásával. Sőt, a monolitikus, egyfelé menetelő nemzet képének lecserélése a szubkultúrák szövetére. Triviálisnak hatott volna húsz vagy tíz éve, de markáns értékválasztás ma, amikor ezt az életformát naponta élvezi és igényli az egész ország, ám közben bömböl a mindezt tagadó, Középföldére vágyó, normatív romantika.

Hogy ezt képviselheti-e hitelesen a Magyar Szocialista Párt, az egy másik, költői kérdés. Viszont valakinek muszáj lesz.



Címkék: mszp magyarland

337 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr761352219

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSzP esélye 2009.09.01. 12:23:10

Az Index főoldal ajánlója szerint:  Tóta W.  Go West Az MSZP utolsó esélye, hogy beáll a nyugati imperializmus láncos kutyájának.   Hülyeség.Már régen beállt. De utálják, mint a szart, mert büdös, marakodik a jól láthatóan az ő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@egyittlakó:

Már meg ne sértődj, de meddig olvastad el a kommentemet?
Leírtam:"__A volt (mszmp-és) párttagoktól hemzsegő MDF?__"

Mit számít az, hány éves vagyok? Nem mindegy?

Ha 20 lennék más témákban tolnám az igét. Ha 80, örülnék hogy lélegzem, és süt a nap. Akkor egy egyszerű extrapolálás és...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

malac te nem vagy menthetetlen, de néha annyira, de annyira el vagy tévedve az ateistákkal vagy a nem hívőkkel kapcsolatban.

"Bizony-bizony, akármennyire fáj, de "a hit hegyeket mozgat meg", és lelkeket gyógyít. Patetikusan hangzik, és elismerni is nehéz egy vérgőzös ateistának, mert azzal borulna a hit értelmetlenségébe vetett hite."

Szvsz. mindenki elismeri, hogy a hit segít. Hogy mennyire, az már egy más kérdés, de én is személyesen ismerek jó pár embert, aki ha nem tért volna meg (sajnos a katkók által gyűlölt Hitgyülibe:)), akkor már régen elpusztította volna magát.

A másik fontos dolog az, hogy szvsz. mindenki "hisz" valamiben. Ki istenben, ki a hazájában, ki magában, ki a családjában, bármiben. Szerintem egyetlen vérgőzös ateista sem hiszi, hogy a "hit" értelmetlen lenne. Esetleg azt mondja, hogy ebben a dologban (isten és az egész iparág körülötte) hinni hülyeség, ne adj isten káros.
@_dave_:

"én azt érzem, hogy a jobboldal idegenkedése a tv-ből ömlő hulladékra vonatkozik, ..... hogy ezek és ehhez hasonló műsorok a szocializáció zászlóshajói, milliós nézettséggel, több milliós kampánnyal."

Ébresztő! Magyarország már deklaráltan (Viktor), és a mérések szerint is (közv.kutatók) jobboldali. Ha millió jobbos nézi, akkor az "idegenkedés" értelmezhetetlen. Ej-ej, hígul az élcsapat:)
@Tóta W. Árpád:

"fiatal voltam és kellett a pénz."

Ez jó baszott jó vóóót:-))) (kivételesen, he-he...) LOL
Árpi, az újságírás megtévedt pornósa....
@Lord Kilburn:

az a baj, h össze nem illő dolgokat hasonlítotok össze.
a baloldali ÉS kábé az Ablonczy Balázs főszerkesztette Kommentárnak felel meg, mindkettő full elvont, mindkettő olvasótábora eltartott kisujjal issza a teát, ám mindkettő ugyanolyan elfogult.
én nem látom a falkalogikát, max. annyi a különbség, h a jobboldal intézményrendszere még kevésbé épült ki.
ezért lehet lemagyarnemzetezni mindenkit, meg amolyan tótawésen begyömöszölni minden jobbost a sikhülye idióta kategóriába.

a szerzőnek meg szerintem savanyú a szőlő, lássuk be, h ennek a blognak a népszerűsége látványosan (le)csökken(t) (h mennyire, azt nem tudom, mindenesetre az utolsó hely a blogszavazáson nyilván nem véletlen, pl. a Vastagbőr népszerűségben, a Konzervatórium színvonalban előzött, és pláne ez az utóbbi éppenhogy nem egy "zombi"-blog, lévén a fél exSZDSZ holdudvar ott írkál...), az ilyen esetre a szokott reagálás, ááá, a hülyemagyarnemzetolvasózombikhátperszehogynemérnekfelhozzáméssszel.
(megjegyzem, a magyarnemzetet éppoly ritkán olvasom, mint ezt a blogot.)
@Tóta W. Árpád:
"bizony. a legkitartóbb gyurcsányisták sem szoktak odamenni a jobbos blogokra/fórumokra azzal, hogy ők most itt rommbolni fognak. ennyire ugyanis mégsem kitartók, nem ér nekik ennyit az egész."

De nem tiltja senki sem el Őket onnan. Bocs, de te is egy időben rendszeres kommenetelő voltál a jezsuitáknál, és az észrevételeid - ez persze nem baj - cseppet sem voltak egyetértőek.
@cserenkov: még ma is olvasom, csak lelassult kicsit. na de bocsi, az egyet nem értés, és a szándékolt trollkodás/személyeskedés/spammolás/zsidózás/fenyegetőzés ugye nem egy.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"a gyónás, egy adófizető katolikusnak sok szempontból hasonlatosan hasznos, lélekápoló, mint egy ateistának a pszichoterápia."

Az igaz, de a fejzsugorító tiszteletdiját a páciens fizeti, a gyóntató pap viszont állami szubvenciót (is) élvez. Az én pénzemen, aki soha sem gyóntam életemben, eretnekségből kifolyólag. (És különben sem.)
Egyébként az antidepresszánsokkal sem árt csínján bánni.
@Lord Kilburn:
Az ember a nap egy bizonyos óráját rászánja, hogy megnézze a fejleményeket.
Aki szeret írni, ír.
Aki kevésbé, az rövidebben ír.
Aki nem, nem.
@Tóta W. Árpád:
Ezt aláírom.
A trollkodás/személyeskedés/spammolás/zsidózás/fenyegetőzés engem is irritál.
Viszont azért volt pár (normálisnak nevezhető)vitám ballerekkel jobbos blogokon, és nem értem, hogy miért nem jönnek többen. Vagy azért mert a ballerek egyáltalán nem blogolnak, vagy azért, mert Ők is elvannak a saját kis blogjaikon/univerzumukban. Ez utóbbi esetén viszont feltételezhető közöttük is a széles nagy egyetértés.
@Shore:

Eltereled a figyelmet a lényegről. Ez pedig az, h ha elismerjük a hit/vallás/egyházak társadalom-lélektanilag hasznos voltát, akkor simán támogatni kell őket államilag, éppúgy, ahogy egy drogos ambulanciát, vagy egy alkoholterápiás (piás, éééérted???) támogat az állam, mindannyiunk pénzéből. (Figyelsz, anyátok? Mindannyiunk pénzéből kezelik a drogosokat, és ezzel nekem semmi bajom. Egyetlen emberről sem lehet lemondani.)
@anyátok:

Állami pénzből kezelik a drogost is. Erre ugyanúgy passzol a logikád. Ezek szerint veszni hagynád, ha nincs rá pénze? Dögöljön meg.

Millió és még egy olyan dologra költ az állam, ami társadalmilag hasznos, de te mégsem fogod sohasem használni. És akkor ezeket szüntessék meg?

Roppant önző logikájú álláspontot viszel, nem érzed?
@Diocles:

"mindenesetre az utolsó hely a blogszavazáson nyilván nem véletlen,"

Árpád valószínűleg nagy ívben leszarja az egészet, viszont én pusztán a tények kedvéért szeretném megcáfolni ezt az ostoba jobbos "toposzt".
Tóta 20 versenyző blogból (hogy ez a mezőny hogy jött össze, a fene sem tudja) a 10. lett. Ez lett lefordítva a tényeket tisztelők társaságában utolsónak. LOL.
@Tóta W. Árpád: "az a helyzet, hogy a globalizáció mindenhol javította az életminőséget, amennyire az egyáltalán mérhető."

Arpi Arpi berugtal???
talan a centrumorszagokban, de Afrikaban Bangla Deshben? a vilag nagyobb felen?

de nalunk is csak kb a lakossag 1/3-a elvezi...
@Tóta W. Árpád:
"a jelenkor felvállalása lehet egy olyan markáns arculat,"
eddig OK.

"ami egyrészt különbözik a jobbos aranykor-mítosztól (ami kb a középkor),"
ez is kb igaz, bar olyan globalizált kozépkor!

"másrészt védhető (szemben a gazd. ballal.)"
vedhetonek, vedheto, de a zarojeles az mar ordas f@szsag!

szerintem a neolib mantrak a vedhetetlenek.

nezd mar meg a nemet valasztasi eredmenyeket, olvass nemet lapokat!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Tagadod-e, h rengeteg efféle történet ismeretes?"

hat, minden relativ. ez teny. biztos tobb tortenet "ismeretes", de hogy mennyi is valojaban az azert kerdeses.


"Bizony-bizony, akármennyire fáj, de "a hit hegyeket mozgat meg", és lelkeket gyógyít."

a speed is hegyeket kepes megmozgatni.


"és karitatív tevékenységei miatt is"

ez kurva jo. ezen mindig jokat rohogok. kapnak egy vodor penzt az allamtol aztan abbol "jotekonykodnak". ezt nyilvan csak az egyhazak tudjak megcsinalni. mert ok olyan jok!
@Shore: ez egy mobilizációs verseny, nem népszavazás. vannak blogok, ahol hetente kétszer szólnak, h pls szavazzatok ránk, a törzsközönség meg dicsekszik, hogy "én mindennap nyomok rátok". nem is meglepetés, hogy az összetartó kisközösségek tudnak sokat nyomni, akiknek annyira fontos ez. nyilván Diocles kolléga se gondolja komolyan, hogy egy kvázináci blog "a legjobb".

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: malacka, ne legyél már tök. az egyházak karitatív tevékenységét támogatni nem ugyanaz, mint az egyházat magát, ami ugye nemcsak karitatív, hanem pl náci uszítás, ld hegedűs, meg pártpolitikai kurválkodás.

@Karesz (Charlie): nézd meg a linkelt videót. a glob. jótékony hatásai ott érezhetők legkevésbé, ahova _nem ért el_. de pl kínában az életszínvonal is mérhetően emelkedik, indiában is. afrikában a helyiek _ellenében_ megy a nyersanyagtermelés, őket abba nem sikerült bevonni igazán, inkább csak zavarják.

"szerintem a neolib mantrak a vedhetetlenek."

én a gazdasági balt eleve védhetetlennek tartom ugyan, de itt nem erre utalok, hanem h Gyurcsány reformkísérlete után nem lesz épp testre szabott a gatya.
@Aldobói Feldob: Engem a mai napig megdöbbent, hogy vannak embere, akik szerint a "globalizáció" tudatos választás eredménye. Sokak számára nehéz felfogni, hogy ez nem egy eltervezett, eldöntött dolog, hanem egy folyamat, ami spontán megy végbe, amit észre lehet venni, alkalmazkodni lehet hozzá és élni lehet a lehetőségeivel. Én még most is meglepődöm, amikor szűkölve, kivont lándzsával a barlangjukba visszaügető ősembereket látok, akik szerint a globalizáció az egyfajta valamiféle opció, amiben bárki is dönthet. Igen, állítsuk meg a globalizációt: ne legyen több repülős-hajós-vonatos áruszállítás, zárjuk le a határokat, égessük fel a telefonközpontokat és kapcsoljuk le az internetet, mert csak így lehet megállítani ezt a fránya globalizációt, hogy a konzervatív magyar ember is megnyugodhasson végre!
Hogy-hogy te még nem unod a politikát?
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: „Te minek neveznéd azt, ha kisiklott életeket a megtérés helyretesz????

Tagadod-e, h rengeteg efféle történet ismeretes?”

ott van mindjárt egy igazi sikersztori, a pajor tamásé!
a horváthék fia, többé nem megy haza, hiába várja anya :DDD
@Tóta W. Árpád:

"az egyházak karitatív tevékenységét támogatni nem ugyanaz, mint az egyházat magát"

Nem elsősorban erről beszéltem, hanem az evangelizáció szerepéről. Az evangelizációról, mint ami lelkeket menthet meg, amint azt Gera vagy sok más ember, családok ezreinek példája mutatja.

És itt jön be az, h a fakultatívan választható hitoktatást (erkölcsi nevelés) miért nem támogatja az állam, miközben mondjuk a fakultatívan választható latintanulást, vagy rajz- és műalkotások elemzését igen. (Nem hiszem, h előbbi sokkal hasznosabb, mert ami abból kell, azt ráér megtanulni az orvosi egyetemen.)

@huba:

A karitatív pénzeket az egyházi emberek jóval kisebb fizetésért juttatják célba, jóval kisebb lopással, mint a civil szervezetek. Amúgy meg ezt honnan veszed:
"kapnak egy vodor penzt az allamtol".
Mennyi az a "vödör pénz"???

De mondom, az állam így is jól jár, mert az adományrendszert működtető apparátust nem kell fenntartania
Árpi már megint igazad volt, a traktorpofájú parasztok a legnagyobb élősködők:

index.hu/belfold/2009/09/02/tamogatas_fejlesztesek_cigany/
mai index hir!
"Új Tocsik-ügyet emlegetnek Kecskeméten
A Mercedes-gyár telkeinek adásvételét 36 százalékos sikerdíjjal intézte egy volt kisgazda cége"

Arpi, nem arrol kene posztolni, hogy ha mar a kozszolgalat korrupt, hogyan lehetne visszaszerezni a hitelét, hogy az Orban fele leendo elbocsatas nem bosszu, hanem szuksegszeruseg ha gatyaba akarjak razni az allamot?
(ugye te se gondolod, hogy az allami tulajdon megszuntetheto? ha pedig marad akkor lopni is fogjak...
persze a lopas se szuntetheto meg de azert minimalizalhato...
a jelen szint tarthatatlan.Ö


ez meg mennyi jo tema van!
@Tóta W. Árpád:
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.09.03. 00:07:27

milyen jol megvalaszoltal malackanak!
de azert megint hianyzik a fele. mert az egyhaz attol meg tarsadalomszervezo ero, hogy neked nem tetszik. mas se mondjak az egyetlen sikeres cigany intagraciot egy punkosdista szekta (!) kovette el.

"@Karesz (Charlie): nézd meg a linkelt videót."
1) az keszulekemen nem jon be semmi.
2) attol mert vagy egy propagandavideo mellette, nem lesz jobb.
3) ellene ugyanigy lehetne csinalni.
mast en mondjak, mindehol tonkretette a tradicionalis olykor tobb ezer eves munkamegosztast, fenntarthato fejlodest.
ez meg nem fenntarthato.

"a glob. jótékony hatásai ott érezhetők legkevésbé, ahova _nem ért el_."
mindenhova elert, orszagcsodok stb.

"de pl kínában az életszínvonal is mérhetően emelkedik,"
de nem a globalizacio miatt, hanem annak ellenere, mert diktatura van, mert dolgozank veszettul.

"afrikában a helyiek _ellenében_ megy a nyersanyagtermelés, őket abba nem sikerült bevonni igazán, inkább csak zavarják."
ugy van! meg iranban is meg afganban meg iraqban es ki tudja mi van sziriaban stb.

"én a gazdasági balt eleve védhetetlennek tartom'
tudjuk, de attol nem lesz az. csak arra giondolj, hogy nem a meggyesi fele program a balodali, hanem a svedben, nemetben megvalosult.

"ugyan, de itt nem erre utalok, hanem h Gyurcsány reformkísérlete után nem lesz épp testre szabott a gatya. "
valoban!
gyurcsany meg a lehetoseget is tonkretette annak , hogy hiteles baloldali part alakuljon.

de ez nem jelenti azt , hogy orokre.

amint lesz hiteles baloldali part, lesz test amire szabjak...nem egy napoleon fogja felepiteni.
@Bölcs Lázadó: Bölcs Lázadó · bolcslazado.blogspot.com 2009.09.03. 00:52:49
kiverted a biztositekot!

" Engem a mai napig megdöbbent, hogy vannak embere, akik szerint a "globalizáció" tudatos választás eredménye."
dehogy csak annyira amennyiben itt irod:
"észre lehet venni, alkalmazkodni lehet hozzá és élni lehet a lehetőségeivel. "
pontosan!

"Sokak számára nehéz felfogni, hogy ez nem egy eltervezett, eldöntött dolog, hanem egy folyamat, ami spontán megy végbe"
kb ugy spontan mint a forint arfolyama, egy svajci bankban eldontik, hogy felmenjen, akkor felmegy, ha eldontik h lemenjen akkor lemegy.
persze eldonthetik amerikaban is...

"Én még most is meglepődöm, amikor szűkölve, kivont lándzsával a barlangjukba visszaügető ősembereket látok,"
en meg nem lattam ilyet.
viszont karhoztatom azt a globalizaciot amelyik lengyelorszagbol kamionban hoz tejet ide, a mienket kiviszi olaszorszagba nyerstejkent, holott csak a tesco nyereseget kell novelnunk, mindket helyen lenne eleg tej helyben.

" akik szerint a globalizáció az egyfajta valamiféle opció, amiben bárki is dönthet."
igy is van, de nem mi donthetjuk el hanem a nagyok (USA FRo japan nemet), most eppen a bankok offshoreok megrendszbalyozasa van teriteken.

" állítsuk meg a globalizációt: ne legyen több repülős-hajós-vonatos áruszállítás, zárjuk le a határokat, égessük fel a telefonközpontokat és kapcsoljuk le az internetet, mert csak így lehet megállítani ezt a fránya globalizációt,"
ne haragudj de ez f@szsag, senki nem akarja leallitani pl. az internetet
csak nem akarunk ertelmetlen szallitasokat, CO2 novelest feleslegesen.

nem kell mangót enni ha az az ara, hogy a paradicsom iztelen!
ki fogjuk birni.

"hogy a konzervatív magyar ember is megnyugodhasson végre!"
nem azert, hanem, hogy az unokaink egy jobb allapotban levo foldet orokoljenek, nem egy felmelegedett elsivatagosodott, jegsapkaelolvadt foldet!!!

vetted?
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Oh azok a csodálatos megtérések:
Elég régen, a Hetek-ben olvastam egy interjút egy meghitesültről szóló könyv kapcsán, aki röviden felvázolta az életpályáját. Kevés sajtóterméktől lettem rosszul annyira, mint attól a cikktől.
Most megtaláltam megint:
www.drjezus.hu/csodak_01.htm
Röviden összefoglalva: Újdonat házaspárnak mégújabb gyermeke genetikai okokból még kiskorúként halálra van ítélve. Orvosok közlik, hogy nekik egészséges utódjuk közösen nem lehet.
Szülők ennek ellenére bevállalnak még ÖT(!) gyereket, akikből négyen szintén betegen születnek és tizenéves koruk előtt nyomorúságos körülmények között meghalnak.
Betérnek azonban a szülők a hitgyülibe, ahol az úristen megbocsátja a szülők vétkeit (Melyeket a nyilatkozók szerint az előzző életükben követkhettek el(!))és csodák csodája a hatodik gyerek egészséges.
Jól hangzik, nem? Lám milyen hatalmas erő a Hit!

De álljunk meg egy pillanatra, azzal a valós kiegészítéssel, hogy hangzik a történet, miszerint a megtérés után, született 3 gyerekből 2 szintén a halálos kórt hordozta? És bűnbocsánat meg minden dacára, bizony meghaltak. Meg milyen istenképnek felel meg az az elképzelés, hogy valakit a gyermeke halálával lehet büntetni?
A cikkben reklámozott könyvnek az volt a címe, hogy "Az élet győz!"
Azért egy 5-1 re végződő mérkőzésen nem a vendégcsapat győzőtt. Még ha csak a második félidőre is ért oda.
Kedveskéim!

Az igazi társadalmi változásokra, hazánkban még várni kell, mert még a cselekvőképes emberek zöme nem háborodott fel (statisztikusan) annyira, hogy az utcára menjen és mindent és mindenkit szétverjen. Ez hazai a néplélek egyik legnagyobb hibája, hogy tűr, tűr, aztán hirtelen robban. A robbanás viszont, bár tisztító erejű, olyan nagy károkat okozna, hogy újabb évtizedekkel vetne vissza minket. Ennek megelőzésére találták ki a tárgyalásokat, amelyben a társadalom nagyobb csoportjai megbeszélik a gondjaikat. Itt nem a parlamentre gondolok, hanem pl. az érdekegyeztető tanácsra. Mi lenne a tárgyalási alap? Hát ez az! Nincs ilyen. A kormány elnéző mosollyal fogadja a háromszáztizenkét tagot számláló szakszervezet sztrájkfenyegetését. Tehát, ameddig a társadalom csoportjai nem szervezik meg magukat és lépnek fel az erőszak fenyegetésével, addig az éppen regnáló hatalommal nem lehet érdemben tárgyalni. Addig kilopják a szemeteket és még ki is röhögnek, hogy milyen hülye vagy. (Tényleg azok vagyunk.)
Tehát marad a csodavárás: egy olyan vezér után, aki abszolút hatalomra tesz szert és ÖNKORLÁTOZÓ intézkedéseket és törvényeket hoz. Kedves Árpád! Szeretem a kirohanásaidat, amelyek rám üdítő hatással vannak. Legyél szíves átgondolt, jövő-orientált és lehetőleg konkrét tanácsokat osztani OV-nak, hátha vannak még csodák és megfogadja :)
@Tóta W. Árpád: "pártpolitikai kurválkodás". Igen, ez precíz és pontos, ez a megfelelő megfogalmazás.
Maradjunk mi is modernek a Szocialista Liberális pártszövetség vezetésével!

www.privatbankar.hu/html/bef/1400.php?kommentar=31783

"az, hogy kevesen fizetnek sok adót, nem magyar sajátosság, hiszen Németországban például az adózók 0,1 százaléka fizeti a jövedelemadó 8, az Egyesült Államokban pedig 1 százalékuk a jövedelemadó 40 százalékát."

"Hatmillió forint feletti éves jövedelmet az összes adózó 3,6 százaléka - 162 ezer adózó - realizált, ám náluk csapódott le az összes szja kötelezettség 32,5 százaléka."
@BlogBob: "Ez a "nincs ötletem, de tartsuk életben az MSZP-t" sorozat része?"

Tudod erre is azt tudom mondani, mint amit a fideszesekre mondtam.
Egy kormánynak nagyon kell ellenzék!
Ahogy a fidesszel az volt a legnagyobb bajom (elszakadva a tenyérbemászó stílustól), hogy *nem* volt kontrolja a kormánynak, [mivelhogy nem volt komolyan vehető, így nem látta el a feladatát], úgy az elkövetkező szoci ellenzékkel is az a bajom, hogy nem nagyon látszik.
Az tény, hogy a fidesz fog kormányozni, de az nagy kérdés, hogy lesz e olyan politikai erő, amelyet komolyan lehet venni és betölti az ellenzék feladatát (lényegileg, hogy okos kérdéseket vet fel, komolyanvehető kritikát mond, alternatív javaslataik vannak így a következő választásokra alternatívát tudnak nyujtani.
Erre a szerepre technikai okokból a szoci párt a főjelölt. Na most nem mindegy, hogy lesz-e ellenzék.
Tudod a demokráciához az is kell!
Mikularizáció – abból mikulás lesz a végin.

Tiszta kaballa (el van rejtve a nevébe minden, ez szerintem az első alma volt…csak kicsit hülyére sikerült, levenni)

AZ most a minden, az semmi? Az mi? Nem lehet, hogy mégis, az is mikularizáció?
: - )


Pumpalizáció, az mi? Az most pumpa, Pali, vagy pum-pali? : -)
Főleg nyelvtanszakértők véleményét várom : -)

De ha már egybetű:

Pompalicázió? : - ) Esetleg? A régi udvari szokásokat szemügyre véve.
Egyszer biztos elmegyek udvarmesternek „alizálok” egyet.
csak így magamelé képzeltem egy névjegykártyát;
Kovács László - modernista
:D :D

jót nevetek majd ha majd elkezd zengeni az öreg komcsik hangja a modernizmusrol...
persze ha szépen lecserélnék a régi brigádot a fiatalokra akkor lehetne valami hitelessége... de ilyen úgyse lesz... valószínübb hogy önmaguk paródiáját adják majd elő lendvai ildikó főszereplésével... tapsvihar meg internacionálé...
Szerintem most a szociknak nem az a problémájuk, hogy milyen arculatot vegyenek fel. Odarakják az óriáspalkátra a félhülye Kiszel Tüncikére hajazó Szili Katót, akiről azt hiszik, hogy széles körben szimpatikus, (pedig csak a nála is hülyébeknél az) és begyújtenek 20-30 százalékot, amire számíthatnak, és átmennek ellenzékibe.

Nem játszanak győzelemre. Ezért is ülhet a Gordon technokrataként a székben. Mert senki nem akarja odatenni a seggét. Minek, hogy rajta verjék le a port? A Gordon az amúgy is egy leköszönő ember. Megmondta előre, hogy csak addig marad ott, amíg lejár a ciklus, és utána elmegy privátba vállalkozni. Nem is érdemes ott maradni, mert a szociknál az a szokás, ha valaki beleül egy székbe, azt már fúrják a klikkek és haveri körök. Na most mi történne azzal, aki bukik a székből? Feltápászkodni sem lenne ideje, és már kiették a máját.

Szóval hagyják a Gordont manőverezni a süllyedő hajón, amíg ők hazalopják a vasmacskát is. Ezért is gondolom, hogy tévedés azt hinni, hogy Gyurcsány bábja lenne, és továbbra is ő mozgatja a szálakat a háttérből.

A választások után meg csak lesz valami. Bár nem mindenkinek. Ezért kell ellopni a vasmacskát.

Szépen ellesznek ellenzékben, és majd ők huhoghatnak, hogy mi ez a megszorítás. Annyira nem, hogy ne menjen át, csak annyira, hogy az Orbán majd bukjon 2014-ben. És akkor majd szépen lesz mindenkinek kényelmes karosszéke megint.

Addig meg csak kihúzzák a bespájzolttal.

Ha nem így lesz, akkor rábasztunk. Mert Orbán lesz a következő elkúró.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Millió és még egy olyan dologra költ az állam, ami társadalmilag hasznos, de te mégsem fogod sohasem használni."

Igazad van, ez a modern társadalom az adóbeszedéssel és újraelosztással.

Nekem nem az a bajom az egyházakkal, ha normatív támogatást kapnak az államtól átvállalt feladatok ellátásáért vagy hogy fel lehet nekik ajánlani az 1%-ot, stb.

Nekem az a bajom, ha KÜLÖNLEGES státust vindikálnak maguknak. Mitől? valami magasabbrendűségi komplexusból!

Részemről az az elvárásom az egyházpolitikával szemben, hogy szigorúan *töröljék* mindenhonnan az "egyház" szót és az egyházak mindenestől a "közhasznú alapítvány" kategóriába kerüljön azonos (vagyis nem több és nem kevesebb jogokkal).

Csak egy primitív példa: a könyvelésük, pénzforgalmuk teljesen átlátható és ellenőrzött legyen (mint az alapítványoké).
Másik durvább példa: a temetést végző pap miért kap adómentesen pénzt, míg a polgári halottbúcsúztatónak számlát kell adnia.

Még egy, csak mert ez is nagyon birizgálja a csőröm: nem létezhet "kiegészítő normatíva" az egyházi óvodára és iskolára, vagy az egyházi fenntartású öregek otthonára, amit az alapítványi intézmények nem kapnak meg.

Vagyis egy szóval: nincs olyan hogy 'egyház', csak 'társadalmi szervezet'-ek vannak, amelyeket AZONOS elbírálással kellene kezenie a törvényeknek!

Szóval nem a jogaikat vitatom, hanem a teljesen indokolatlan *kiváltságaikat*.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "A karitatív pénzeket az egyházi emberek jóval kisebb fizetésért juttatják célba, jóval kisebb lopással, mint a civil szervezetek."

Hát azért nem ártana ezt alátámasztani valamivel a fene nagy hiten kívül ;)

Megjegyzen szerintem szent Ferenc vagy Tamás [már nem emlékszem] (az aki a "legyetek jók ha tudtok" filmben szerepel) volt az utolsó karitatív pap.
Fontos mondat a filmben (gondolom történeti hűsége is van), amikor arra a kérésre, hogy csukja be a templomajtót azt válaszolja, hogy azt nem lehet, a templomnak állandóan nyitva kell lenni, hogy a rászorulók betérhessenek.

Ehhez képes mai napság leginkább csak zárt templomajtók vannak és pénzt kérnek a látogatóktól. Csak az "előadások" alatt van nyitva, de a legfőbb kérdés mindíg a pénz, pénz, pénz.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Igazságosak. :) Csakhogy fair legyen a gondolat zárása. ;)

S akkor a kissé off egyház-támogatásos gondolatodhoz szólnék.

"Hány és hány börtönlakó számol be arról, h odabent megtért, aztán kijőve normális, munkás életet él. Így volt vele Németh, a rendőrgyilkosság ki nem végzett egyik tettese is például."

Ha esetleg odabent Zuschlag megtér, akkor ugyanígy hivatkozni fogsz rá példaként? Vagy, akik megkéselték a veszprémi kézilabdást, és megtérnek? (Félre ne értsd, értem a gondolatodat, és inkább elfogadom; csak könnyű egy 20-30 éves bűncselekmény elkövetőjét így említeni, mint egy mostaniét; pláne akkor, ha az ország nagy része simán felakasztaná a mostaniakat.)

"Csakhogy neked a vallásos, adófizető polgárokból kéne kiindulnod. Nekik bizony jelentős lelki támasz a hitük, és joggal várják el, h az állam támogassan ezen okból (és karitatív tevékenységei miatt is) az egyházakat."

1. Van-e pontos statisztika arról, hogy mennyi a vallásos adófizető állampolgár? Van egyfajta eredmény persze, amikor az SZJA-ból adható százalék célpontjáról nyilatkozol: adják-e a beteg vizslákat ápoló szervezetnek, avagy legyen a célpont a református egyház. S az tiszta sor.

Van támaszkodási alapunk az egyházak magyarországi helyzetéről, ez a népszámlálási adatokból készült statisztika. A gond az, hogy ezek személyes adatok és önbevallásra épülnek. Ergo annak vallom magam, aminek akarom, wiccának, boszorkánynak, katolikusnak, zsidónak, buddhistának. De még ez sincs személyhez kötve tárolva, nem is lehet. Ergo fogalma sincs az államnak, hogy az adófizető állampolgárok között mekkora a különböző vallási irányzatok híveinek aránya, esetleg az ateistáké.
Ráadásul a becsületesen adózó wiccának mi az érdeke abban, hogy támogassuk a református egyházat, ha az övé nem kap?

2. Egyházként hivatkozunk a témára, de basszus, van vagy 230-250 bejegyzett egyház. Köztük az ezen a blogon is többször vesézett Szcientológia Egyház. Adjunk-e nekik pénzt újabb, jobb hazugságvizsgáló e-meterre? Melyik iszlám egyházi szervezetet támogassuk adódból, amelyik talán összekapcsolható a terroristákkal, vagy amelyik nem? Vagy ez hitéleti kérdés, nehogymár beleszóljunk, az állam szintjén?
Esetleg adjunk pénzt a Boszorkányszövetségnek? Ismerek egypár vénlányt, pár éven belül szükség lesz arra, hogy az egyházuk gondoskodjon róluk...
Őszinte leszek, pl. a jehova tanúi látványától is kiver a veríték, és pl. fogalmam sincs, hogy a Grál-üzenet Mozgalom mi a lótúró lehet. S szerintem vagyunk még így egypáran. Pénzt nekik?

"Aztán érdemes lenn végiggondolnod, hogy a gyónás, egy adófizető katolikusnak sok szempontból hasonlatosan hasznos, lélekápoló, mint egy ateistának a pszichoterápia."

Hát, a családom katolikus; nem tudnék olyat mondani a bátyámon kívül, aki az elmúlt 10 évben gyónt volna. Ő is csak az esküvő miatti hókuszpókuszért tette. S bőven ismerek ateistát, aki életében nem találkozott pszichomókussal, sem bölcsész, sem orvos verzióval.

Másrészt ekkora erővel az előbb említett e-meter eljárást is támogassuk, az is egy gyónás, vagy mi. Vajon a wiccák, a boszorkányok hogy intézik ezt? A Lángoló Női Szív Rendjében hogy mehet?

Az egyház témával pont ezek az apró részletkérdések jelentik a probléma lényegét. A magyarok 70-75% valamilyen keresztény vallási irányzat híve, és 15 % az ateisták aránya; és általában amikor a vallásról van szó, ez alatt a keresztény Isten dicsőítését értjük, miközben van még 1-200 másik verzió is; ami ha elfogadjuk a népszámlálási statisztikai adatokat, akkor a népesség 5-10%-át teszi ki, ami azért nem kevés.

Az átlag magyar többségének lövése sincs arról, hogy ezek egyáltalán léteznek; aztán néz bután, amikor a koreai keresztény gyülekezet gitározik az aluljáróban; vagy amikor a papucsos krisnás megszólítja.

Ráadásul az egyház, mint szervezeti forma olyan, amelynek segítségével elég vaskos idiótaságok eladhatók, sőt, a demokratikus társadalmi berendezkedés szabályi gyakran kijátszhatók, és érdekes pénzügyi műveletek végrehajtására adnak törvényes lehetőséget.

Másik része a dolognak az, hogy ez hitéleti kérdés. Itt az elmúlt 20 évben nem az állam támogatta az egyházakat (en bloc mindet, vagy elvégzett feladatok szerint, hívek arányában), hanem adott párthoz köthető kormány támogatta a szívéhez közelálló egyházakat. Ez a módszer elmegy a média esetében, de nem kellett volna az egyházak némelyikét bizonyos esetekben pártlap/párttévé szintjére süllyeszteni. S itt hibáztak a pártok, akik kilóra vették az egyházakat; és hibáztak az egyházak, amelyek pár ezüstforintért eladták magukat, az egyén hitének ápolása helyett politizáltak. Persze nem ők, hanem egyes tagjaik, de nem intették csendre őket, nem határolódtak el, stb.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Állami pénzből kezelik a drogost is. "

Az utcán fölszedett alkoholistáktól beszedik a költségeket (és az nem 300 Ft vizitdij). A drogosoktól nem? Nem tudom... Egyébként némelyik jobban járna, ha feldobná a lúdtalpát. Drogosnak lenni rémes lehet.
@Shore:
"mindenki elismeri, hogy a hit segít"
- Te vigyázz, nem mindegy, hogy kiben hisz az ember? Hát bizony én csak az operáló orvosban hiszek, mert az látja, amit csinál. Van, aki a brókerjében hisz (szegény), van, aki Oviban, stb. A szomszédék pici fia a nagymamában...
@Doktor Kotász:
"Odarakják az óriáspalkátra a félhülye Kiszel Tüncikére hajazó Szili Katót, akiről azt hiszik, hogy széles körben szimpatikus, (pedig csak a nála is hülyébeknél az)"
Vigyázz, Kotász, ez az ország túlnyomó többsége... Szerencsére jut a lelkesedésükből Ovinak is.
@cserenkov:

"nem értem, hogy miért nem jönnek többen."

Az ember, hacsak nem mazochista, előbb-utóbb elunja, hogy olyan emberek oktassák ki, akik igen nagy valószínűséggel szarabbul teljesítenek az adott témában.
Pl. adócsaló bűnöző prédikál a becsületről, szingli a nemzet fogyásról, sváb, szerb, félzsidó oktat magyarságból stb..

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

malac ezt az előbb direkt elengedtem a fülem mellett, de már másodszor jössz ezzel.
Csak nem azt akarod mondani, hogy a hívők lelki roncsok, akik rászorulnak az egyház és a hit támogatására? Néha ez bennem is felmerült, de elhesegettem a gondolatot. De ha te mondod!?:)


@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Maradjunk mi is modernek a Szocialista Liberális pártszövetség vezetésével!"

Ezt a "modernitást" azért a Nagy Magyar Jobboldali Gyűjtőpárt rajongói is szeretik.
Egyébként a cikk nem teljesen konzisztens. Lásd te idézeted, meg ezt:

"Különadót - az egyéni vállalkozókat is beleértve - összesen 301 ezer fő vallott be,... A 4 százalékos különadót 7.137.000 forint feletti jövedelem esetén kellett megfizetni"
@eMeL:
"Na most nem mindegy, hogy lesz-e ellenzék.
Tudod a demokráciához az is kell!"

Ugyan már. Ovi megmondta, hogy ellenzék nélkül is lehet kormányozni. Azután meg is próbálta megmutatni, de kicsit félresikerült neki. A lúzerje...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Te Malac, igazad is volna, ha az Egyház képes volna tisztán tartani saját akivistáit. Még a pápa SS múltjára se haragszom, végül is taknyos kölyök volt, kár, hogy most is eléggé Scheisspreuss némely kérdésben.
De saját születési egyházam Hegedüseiről csak nem mondod, hogy evangelizálnak?
(Régi sztori: az első világháborúban a szembenálló csapatok ágyúit egyformán megáldották a tisztelendő atyák, igaz, a magyarokét a Szűzanya nevében.)
És így tovább.
Persze ugyanez igaz az evangelizáló Fideszre, KDNP-re, Mszp-re is - mind ontják ám a malasztot, és az egydül üdvözítő hitet!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: ""kapnak egy vodor penzt az allamtol".
Mennyi az a "vödör pénz"???"

2008: Hiteleti tevekenysegek = 35.5 milliard ft.

ez kb 14x tobb mint amt a partok tamogatasara kolt az allam
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "És itt jön be az, h a fakultatívan választható hitoktatást (erkölcsi nevelés) miért nem támogatja az állam, miközben mondjuk a fakultatívan választható latintanulást, vagy rajz- és műalkotások elemzését igen."

1. azert ne mert egyhaz es allam szet lett valasztva, nagyon helyesen. eleg sok baj lett abbol mar az elmult evszazadogban hogy elotte nem voltak szetvalasztva.

2. a hitoktatas semmi esetre sem azonos az erkolcsi nevelesel! nem allitom hogy feltetlenul ellentetes vele de nem azonos.

3. ha egyhaztortenetet tanitananak rajz, irodalom vagy tortenelm kereteben azt en kifelyezetten tamogatnak. de valoszinu te nem erre gondolsz.
Árpád ! Modernizáció a zászlóra?
A kakóbiztos klaviatúra nem volt elég modern?
@Shore:

"Ezt a "modernitást" azért a Nagy Magyar Jobboldali Gyűjtőpárt rajongói is szeretik."

Győzzön hát a modernebb!
Mi USA-t vagy Németországot majmoljuk inkább? Melyik lenne jobb?

"Egyébként a cikk nem teljesen konzisztens."

Az APEH közleményben is ugyanez van.
www.apeh.hu/sajto/sajtotaj/2008_adozasi_folyamatok.html
@huba:

Nincs időm, de ezt nem állom meg.

A gyerek apja fizet adót, a hittan fakultatív tantárgy. Mármost, ha több gyerek is szeretné fakultációs tárgyként tanulni, miért is fosztatik meg ettől? Nem épp Magyar Bálint beszélt szolgáltató iskoláról?

Miért sérülne ettől az állam és egyház szétválasztása? Marhaság. Nagyon marhaság, hiszen eddig megfizették a fakultatív tantárgyat oktató hitoktatót, és eddig is szét volt választva az egyház az államtól.

A szolgáltató iskola lényege éppen az, h az állam lehetőséget biztosít annak az oktatására, amire van valós igény. És ez az igény jogosan merül fel az adófizető katolikus, izraelita, református, stb... polgár részéről.

"a hitoktatas semmi esetre sem azonos az erkolcsi nevelesel"

Sajnos ez igaz.Meg is látszik Kókán és Kunczén... remélem, sejted miért pont őket citálom.

35,5 milliárd, gondolom az 1%-kokból, nem? Honnan az adat?
@Shore:

"Csak nem azt akarod mondani, hogy a hívők lelki roncsok,"

Ugyan! Ne hülyéskedj. Azt akarom mondani, h a lelki roncsok egy jelentős részét meg tudja menteni a hit. De ezek a megmentettek csak egy szűk kisebbsége lesz a teljes hívő közösségnek. Félremagyarázásod betudom szokásos cinizmusodnak. Pont.
off

A 20 utolsó kommentet nézegetve meg kell állapítanom, kezd belterjes lenni a blog, elszoktak a jobberek, pedig nem fogytak el, látom őket másutt.

Ezen én elgondolkoznék.

on
Doktor Kotász 2009.09.03. 13:41:09
"Szerintem most a szociknak nem az a problémájuk, hogy milyen arculatot vegyenek fel."
ugy van!
"és begyüjtenek 20-30 százalékot, amire számíthatnak"
Jo ha a felet!!! melyik orszagban elsz!
naponta derul ki ujabb korrupcio, penzlenyulas..

"gordon Megmondta előre, hogy csak addig marad ott, amíg lejár a ciklus,"
de mar pedzegetik, hogy o a legkisebb rossz, fel kell kerni...

"Szóval hagyják a Gordont manőverezni a süllyedő hajón, amíg ők hazalopják a vasmacskát is. Ezért is gondolom, hogy tévedés azt hinni, hogy Gyurcsány bábja lenne, és továbbra is ő mozgatja a szálakat a háttérből."
hanyasod volt logikabol? ezek ossze nem tartozo dolgok, gordon gyurcsany embere, kizart hogy ne egyeztessen...

"A választások után meg csak lesz valami. "
na latod ez igaz!:)

"Addig meg csak kihúzzák a bespájzolttal."
kizart dolog, elteszik a penzt és az az ovek, nem a partte, lasd a privatizalt vagyon eleg lenne ezer evre, de az maganvagyon lett nem partvagyon...
amugy is 8 ev jon, azt meg nem huzzak ki!
@anyátok:
"Vigyázz, Kotász, ez az ország túlnyomó többsége... Szerencsére jut a lelkesedésükből Ovinak is."

Sajnos.
@Shore: Te valószínűleg egy parafenomém vagy, hogy egy nickname után így a vesékbe látsz.
Ez egy elterelő felvetés volt. Ha úgyvesszük szolíd trollkodás!
Tény 1.:
Bajnai György az eskütételkor azzal a _nem_kötelező_ kitétellel fejezte be, hogy "Isten engem úgy segéljen!"

Tény 2. :
A Bajnai-kormány elveszi a hitoktatók fizetését

Tény 3.: 2009-ben 100 millióval növelték az abortuszra szánt pénzt a 2008-as évhez képest. Most mennyivel fog nőni a keret?

Jól haladunk az "Isten engem úgy segéljen!" útján, nem mondom...
hmmm...

Árpád, te tudod, hogy mindenféle politikus (meg azzá vedlett, véletlenül a "T" házba beszavazott ember-forma-firma) ellenzékben igencsak népbarát, "szociál"-ista, de olykor demo(csok)rata színezetű lesz.
na, de ha éppen odaadják néki a kormányrudat, mondjuk kicsit (vagy nagyon nehéz) helyzetben, akkor biza, gondja van arra, hogyan rebegje el "választó?"-inak, hogy hű-de-nehéz dóga van a...

ellenzéki "szamár"padsorból nem tűnik olyan nehéznek sipákolni a nehéz és fájdalmas döntésekkel szemben, de figyeljük csak meg, hogy aki ma merényletként, kizsigerelésként, megvekeszedett gyilkoskodásként jellemzi az intézkedés-terveket (általában) holnap, a bársonyszékben esetleg hápogva-sápogva mentegeti ugyanaz(oka)t a húzás-fajtákat...

talán mindegynek is tekinthetjük, hogy éppen milyen színű zászlóba csomagolják göthös testüket, meg rommlott (esetleg romlásnak induló) lelküket.
aki valahogy kezelni tudja a szerep-váltással járó esetleges dillemmákat, valószínű, hogy az maradhat tartósan a felszínen.
persze, ez csupán spekuláció, nem természeti törvény...
@eMeL:
@huba:
@daito:

Az azért érdekes, mikor a szocik és az szdsz tagadja, h keresztény egyházellenes volna, aztán a híveik, azaz ti, valamiért mégis csak képtelenek vagytok a legkisebb gesztusra is.

Amikor majd Dávid Ibolya pártjára szavaz valamelyikőtök, akkor az ebből a szempontból felettébb érdekes húzás lesz.

"Dávid Ibolya szerint a keresztény erkölcsiség alkalmas a homoszexuális és leszbikus hajlamú emberekkel való egészséges társadalmi viszony kialakítására, de az érintettek részéről is szükséges, hogy viselkedésük kellő toleranciával és visszafogottsággal párosuljon."

www.jogiforum.hu/hirek/1660
@cserenkov:
én pl. látogatnék mindenféle "oldali" blogot, de akkor párhuzamosan kéne mindet mazsolázgatni...
a W blog is sok időmet lefoglalja: a beszélő program nem olvas olyan sebesen, és minden betűt el kell (itt is) olvasni...
ja, se jobber, se baller, se kaller nem vagyok. szerencsére -- mindenütt -- csak a hüjeségen (kell) felkapnom a vizet, nem azon, hogy (x-y milyen vérlázítóan "másik"-oldali).
@eMeL:
ok. ha már modernizáció, akkor egyik-másik vallási intézmény templomaiban oltár helyett "dolgozzanak bank-automatánál,
ha már (megállapításaid) azt érzékeltetik, hogy már "egyházék"-nak is immár a pénz az istenük (de legalább is a helyettese)...
@daito:
"érdekes pénzügyi műveletek végrehajtására adnak törvényes lehetőséget."

pl.: a Hit Gyülekezete. ha igazak a társaság eddigi "történelméről" beszámoló összefoglalók, akkor pl. egy centet sem érdemelnének, mert (a beszámolók szerint) N. S. nem éppen kispályás...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Az egyházat azért nem érdemes a pszichoterápiával együtt venni mert míg az utóbbi mindenkin tud segíteni, addig az egyház enyhén szólva nem és a segítés is elég furcsán tud elsülni, gondolom összefüggésben azzal hogy nem igazolt statisztikailag, nem bizonyítékokon hanem csak anekdotákon alapul. Elvileg az orvostudomány viszont kísérletileg is igazolva van, a pszichoterápiával együtt. Az egyház, akármelyik, akkor lehessen elismerten pótléka a pszichoterápiának ha úgy is hat. És erre bizonyítékok, számadatok is vannak, és nem arra gondolok hogy a bizonytalan, szétesett embereket fanatizálja, mert erre egy fasiszta terrorszervezet is képes, azokat meg hadd ne támogassuk.

Amúgy a támogatáshoz elvileg a gyakorló vallásosak többsége kellene. Ami nincs.
De ha lenne is, sokkal értelmesebb lenne közhasznúként támogatást szereznie amíg ez a többség nem egyetlen vallásé hanem soké.

A hittant azért nem tartom támogatandónak iskolákban, mert az iskolában elméletileg objektív tudást kellene tanítani, a hittan pedig olyasmiket tanít ami a tényeknek ellentmond. És azt is tanítja mellé hogy ezt el kell hinni(annak ellenére hogy mást lát az ember). Azaz vakulást tanít objektivitás helyett.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Bajnai György az eskütételkor azzal a _nem_kötelező_ kitétellel fejezte be, hogy "Isten engem úgy segéljen!""
lehet hogy a saját Istenét értette alatta ami támogatja az abortuszt és utálja a keresztény hitoktatókat.
Természetesen az ő hitét és egyházát is támogatni kell egy vödör pénzzel, ki tudja melyik sikátorban fetrengene most belőve ha nem lenne neki a Hite :DDD
@Doktor Kotász:

"Ezért is gondolom, hogy tévedés azt hinni, hogy Gyurcsány bábja lenne"

Rosszul tévedsz. Bajnai offshore Gordon GYF egyik embere. Mondhatjuk úgy Kóka2, de Kókánál sokkal elfogadhatóbb kivitelben.
Még az is elképzelhető, hogy Bajnai meggondolja magát (segget csinál a szájából) politikusi jövőjét illetően.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Malacka, itt vagy te jobbernek, minden 2. hozzászólás a tiéd, simán kihozod az arányt 50-50 re.
Erőltesd még egy kicsit, lesz az több is:-)
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Kedves Malac,
Először is, vége az uborka szezonnak:)
Másodszor, önálló gondolkodásra képes, egészséges lelkületű ember nem vállalhatja fel, hogy Árpád által irányba terelgetett, - Árpád "pozitív" válaszát remegve kattintó kézzel várva - nyelvvel őt kényeztetni szándékozókkal lépjen, naponta "szócsatába".
Ennek ellenére minden tisztetletem a tied, mert érzem mögötte az embert és a jószándékot.
Ugyan szélmalomharc amit csinálsz, de ha egy ember véleményét sikerül megváltoztatnod, és ezután nem fogja azt gondolni, hogy meg kell szüntetni az egyházat,vagy hogy Magyarországnak nem nemzeti kormányra van szüksége, akkor megérte.
Szóval, a beltenyészetre tett megjegyzésed helytálló. Korábban is az volt, csak maximum néhánnyal többen próbálták árvíz idején átvödrözni a Dunát, a Tiszába:)
@noname.blogger:

"Az egyházat azért nem érdemes a pszichoterápiával együtt venni mert míg az utóbbi mindenkin tud segíteni,"

A _pszichoterápia_messze _nem_tud mindenkin segíteni, sőt: alig valakin.

Manapság a betegség szintű pszichés kórképekben sokkal hatékonyabbnak bizonyulnak a gyógyszerek, és a beszélgetős terápia jobbára csak kiegészít, és marad az egyszerűbb esetekre. Bezony ám!

@Guga:

"50-50"

Különleges anyagól gyúrt matektanárod lehetett.

@palacklakó:

Nos, ebbe nehezen tudnék belekötni, de gondolkodni fogok a nick hordalékának megreformálásán, mert tényleg vége az uborka szezonnak, most szőlőszezon van;-))
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Rosszul tévedsz. Bajnai offshore Gordon GYF egyik embere. Mondhatjuk úgy Kóka2, de Kókánál sokkal elfogadhatóbb kivitelben.
Még az is elképzelhető, hogy Bajnai meggondolja magát (segget csinál a szájából) politikusi jövőjét illetően."

Naív vagy. Kóka is elvileg Gyurcsány embere volt a közvélekedés szerint, de az is csak rárugta az asztalt, és borította a koalíciót.

Az, hogy haverkodtak, meg üzleteltek együt korábban, és GYF emelte be a kormányába Bajnait, annak nincs jelentősége. Nincs olyan, hogy embere. Egy büdös szót nem értettél abból, amit írtam.

Ha az MSZP-ben valaki bukik, annak ideje sincs feltápászkodni, mert kizabálják a máját.

Szerinted milyen utasítást adhatna ki bárkinek is Gyurcsány? A legszerencsésebb helyzetben csak legyintenének, hogy mit akar ez a hülye. Ha sokat pattog, akkor felrúgják és lehugyozzák.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "aztán a híveik, azaz ti, valamiért mégis csak képtelenek vagytok a legkisebb gesztusra is."

Malacka két tévedés:

- Nem vagyok híve *egyetlen* jelenlegi magyar pártnak sem. Nem érdemlik meg. Egyik sem! Szavaztam mindíg eddig, minden alkalommal (a legelsőt kivéve a legkevésbé rosszra).
- Az egyházak jogait én nem kívánom csorbítani (tudod a liberális lelkem azt mondja, hogy joga van abban hinni, amiben akar, akár a repülő rózsaszín eláfántok feltámasztó erejében is... nincs közöm hozzá). Amit nem kívánok *eltűrni* az bizonyos emberek (vagyis az általuk létrehozott társadalmi szerevezetek (értsd egyház)) *kiváltságait* (értsd indokolatlan többlet jogaiban és támogatásában)
Ilyen értelemben a pártok törvényen felettiségével azonosnak tekintem a pártok törvényen felüliségét, és mindkettő nagyon zavar.
@noname.blogger: "Természetesen az ő hitét és egyházát is támogatni kell egy vödör pénzzel"

A vallásszabadságban az is feltétel, hogy egyik vallás sem kiálthatja ki a saját istenét egyetlennek.
Tűrnie kell! mások istenét, vagyis ha én a repülő rózsaszín elefántok istenekben hiszek, akkor semmilyen okot nem tudok felhozni, ami miatt egy mese a szűzfogamzásról és a feltámadó emberről bármiben is magasabbrendű lenne az én szeretett rózsaszín kedvenceimnél.
Nem minden "isten" "tiltja" pl. az abortuszt... és neked nincs _jogod_ megkérdezni a másik embertől "milyen istenre gondolt" az ominózus mondat kiejtésekor.
Az egyszerüen nem igaz, hogy a magyarok 70-75 százaléka vallásos lenne, ezt sem az egyház, sem az egyházkutatók nem gondolják.Az emberek többsége nem igényli a vallást és csak hivők kis része szeretné visszacsinálni a francia forradalmat és a felvilágosodást és szeretne egyházi államirányitás alatt élni.
Én speciell nem szeretnék. Amerikában nagy a hivők aránya, bár ez nem jelent egyházi befolyást, mégis elfogadják, hogy az egyházakat a hivők tartsák el.
És erre ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét.

Nekem tetszik az ,, az isten engem ugy segéljen ,, kitétel, mert veretes mondat , ami mögött nem istenhit, hanem történelem van.
Miért is kellene a hitoktatókat fizetni? tartsák el őket azok , akiknek szolgáltatnak, mint a francia tanárokat vagy a balett- és kőfaragó oktatókat.
Én ugyan nem tudom, hogy az egészségügyben elkülönül-e az abortusz, de lám-lám, mindjárt megjelenik egy kétes követelés, feltehetően a keresztyény erkölcs nevében. Hát ezért kell az egyházat elkülöniteni az államtól, többek között, hogy ne tudjon beleszólni az életünkbe. A hitoktatók pénzét meg, ha lehetséges, a veszélytelen szex és a nemi élet kérdéseinek oktatására kellene forditani, ami aztán csökkenthetné az abortuszok számát - nem tilalommal, hanem ismeretterjesztéssel
Az egyszerüen nem igaz, hogy a magyarok 70-75 százaléka vallásos lenne, ezt sem az egyház, sem az egyházkutatók nem gondolják.Az emberek többsége nem igényli a vallást és csak hivők kis része szeretné visszacsinálni a francia forradalmat és a felvilágosodást és szeretne egyházi államirányitás alatt élni.
Én speciell nem szeretnék. Amerikában nagy a hivők aránya, bár ez nem jelent egyházi befolyást, mégis elfogadják, hogy az egyházakat a hivők tartsák el.
És erre ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét.

Nekem tetszik az ,, az isten engem ugy segéljen ,, kitétel, mert veretes mondat , ami mögött nem istenhit, hanem történelem van.
Miért is kellene a hitoktatókat fizetni? tartsák el őket azok , akiknek szolgáltatnak, mint a francia tanárokat vagy a balett- és kőfaragó oktatókat.
Én ugyan nem tudom, hogy az egészségügyben elkülönül-e az abortusz, de lám-lám, mindjárt megjelenik egy kétes követelés, feltehetően a keresztyény erkölcs nevében. Hát ezért kell az egyházat elkülöniteni az államtól, többek között, hogy ne tudjon beleszólni az életünkbe. A hitoktatók pénzét meg, ha lehetséges, a veszélytelen szex és a nemi élet kérdéseinek oktatására kellene forditani, ami aztán csökkenthetné az abortuszok számát - nem tilalommal, hanem ismeretterjesztéssel
@eMeL: "Ilyen értelemben a pártok törvényen felettiségével azonosnak tekintem a pártok törvényen felüliségét, és mindkettő nagyon zavar."

Elnézést, helyesen:

Ilyen értelemben a pártok törvényen felettiségével azonosnak tekintem az egyházak törvényen felüliségét, és mindkettő nagyon zavar.
Az egyszerüen nem igaz, hogy a magyarok 70-75 százaléka vallásos lenne, ezt sem az egyház, sem az egyházkutatók nem gondolják.Az emberek többsége nem igényli a vallást és csak hivők kis része szeretné visszacsinálni a francia forradalmat és a felvilágosodást és szeretne egyházi államirányitás alatt élni.
Én speciell nem szeretnék. Amerikában nagy a hivők aránya, bár ez nem jelent egyházi befolyást, mégis elfogadják, hogy az egyházakat a hivők tartsák el.
És erre ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét.

Nekem tetszik az ,, az isten engem ugy segéljen ,, kitétel, mert veretes mondat , ami mögött nem istenhit, hanem történelem van.
Miért is kellene a hitoktatókat fizetni? tartsák el őket azok , akiknek szolgáltatnak, mint a francia tanárokat vagy a balett- és kőfaragó oktatókat.
Én ugyan nem tudom, hogy az egészségügyben elkülönül-e az abortusz, de lám-lám, mindjárt megjelenik egy kétes követelés, feltehetően a keresztyény erkölcs nevében. Hát ezért kell az egyházat elkülöniteni az államtól, többek között, hogy ne tudjon beleszólni az életünkbe. A hitoktatók pénzét meg, ha lehetséges, a veszélytelen szex és a nemi élet kérdéseinek oktatására kellene forditani, ami aztán csökkenthetné az abortuszok számát - nem tilalommal, hanem ismeretterjesztéssel
@cserenkov:

"Te valószínűleg egy parafenomém vagy, hogy egy nickname után így a vesékbe látsz."

Ha már három éve találkozok ugyanazzal a nickkel, akkor néhány dolgot már lehet tudni róla.

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:


"Bajnai György" ???

"Jól haladunk az "Isten engem úgy segéljen!" útján"

Már melyik isten útján? Lehet, neki van egy saját különbejáratú. (Most látom csak, noname ezt már elsütötte:)

"Dávid Ibolya szerint a keresztény erkölcsiség "
Ebben mi a különös? Ha a "keresztény erkölcsiség"-en azt érti, amit a magukat hívőnek titulálók a _gyakorlatban_ művelnek, akkor ez a mondat megállja a helyét.

@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Bajnai offshore Gordon GYF egyik embere."

Hát ez a politikusoknál nagyon gyorsan tud változni.
@Doktor Kotász:

"Naív vagy. Kóka is elvileg Gyurcsány embere volt a közvélekedés szerint, de az is csak rárugta az asztalt, és borította a koalíciót."

Amit láttál csak színjáték.
Még ha feltételezed is, hogy Kóka önálló életre kelve pattogott, nem váratott magára sokáig a kijózanodása.

"Az, hogy haverkodtak, meg üzleteltek együt korábban"

Meg most, és holnap. És jó eséllyel holnapután is.

"és GYF emelte be a kormányába Bajnait, annak nincs jelentősége"

Nincs hát...

"Nincs olyan, hogy embere. Egy büdös szót nem értettél abból, amit írtam."

Szerencsére nem innen tájékozódok.

"Ha az MSZP-ben valaki bukik, annak ideje sincs feltápászkodni, mert kizabálják a máját."

Ferinek nem esett komoly baja. Szelleme tovább él.

"Szerinted milyen utasítást adhatna ki bárkinek is Gyurcsány?"

pl: Aki él és mozog az szavazzon Gordonkával!

"A legszerencsésebb helyzetben csak legyintenének, hogy mit akar ez a hülye. Ha sokat pattog, akkor felrúgják és lehugyozzák."

Ez nem valószínű, csak hátrébb vonult a pódiumról. Ferinek nagyon sok ember ellen van ki nem játszott ütőkártyája, viszont Feri ellen jó eséllyel mindent felkutattak már, amit csak lehetett. Egy másik posztban linkeltem például hogy többek szerint akár a jelenlegi offshorozó miniszterek is büntethetők lennének, ha úgy hozza a sors és van rá Népakarat!

www.fn.hu/cegek/20090601/bajnai_oszko_offshore/


Shore

"Hát ez a politikusoknál nagyon gyorsan tud változni."

Tud, de ez a brancs még nem robbant szét.
@Shore:

Te nem tudtad, h úgy kezdte az esküjét, h "Én, Bajnai György Gordon..."

Tehát még egyszer rögzítsük: Bajnai György Gordon (Szeged, 1968. március 5. – ) magyar üzletember, párton kívüli politikus... - írja a wiki.

LOL, párton kívüli politikus, ha-ha.... semmi köze a szocikhoz, az Internacionálét is csak félszívvel énekelte a pártértekezleten, amihez semmi köze...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Tényleg Gyuri? Nem áll jó neki, túl hétköznapi.
@Shore:

De hiszen hétköznapi modorú az emberünk! Semmi extra, semmi macsós, semmi karizma... (bár még nem láttam rövidujjasban.

Képzeld el, ha mégis őt indíthatják a szocik, mert - bár esküdözött, h ő aztán nem - elvállalja a miniszterelnök-jelölti posztot.
Akkor egy kapus csap össze egy csatárral, és "bukott miniszterelnök" lesz, ahogy azt Gerő András aposztrofálja rendre Orbánt.

Milyen nehéz lenne a maszopnak feldolgozni, h az újratöltött bokrosuk, egy kiváló válságkezelő - Gerő András fogalmai szerint - bukott miniszterelnökként vonul be a köztudatba...


No akkor, de csakis akkor, de szeretnék Gerővel beszélni, hogy is van ez az általa erőltetett szókapcsolat?
ez a gordonozás azért megér egy postot.

mármint hogy szerencsétlen mszp mennyire győzködi, mert nulla ötletük van a sajátjaik közül.

de ő nem fog ebbe belemenni, azt hiszem. hanem dacol a szelekkel, mint a kőszáli sas. vagy kőszáli kecske legalább.

hülye is volna pont most. majd négy év múlva.
@Tóta W. Árpád:

Tisztára igazad van. 2014-ben úgy jöhet majd vissza, mint egy megdicsőült Bokros, mint aki előkészítette Orbánnak a konjunktúrát, bár ez nyilván vitatott téma lesz, h mennyiben igaz.

Szóval, emberünk nem bangó, nem áll majd kötélnek. Igaza van.

De ha túl nagy lesz a bukta, akkor lesz itt még MSZP 2014-ben? Gyurcsány beszáll egy új libsi pártba? Mindenki mocorog, még Fodor is sürög-forog... valami készül, de igazán csak a választás után fog csak kibomolni...
- Seee-jja-mi-lobóóó-gónkat-fé-nyes-szell-llöhők-fúúú-jják-seee-jjaz-van-aaa-rra-ír-vaha-éjj-jen…
- Nem szégyelled magad, Ernő?
- Én ősbölény vagyok. Nekem szabad. Émmán akkor komcsi voltam, mikor a kunbéla nagyapját a kakastollasok … emlékszem, vérvörös csütörtök volt …
- Emlékszel. Aha.
- Rólam mindenki tudja. Megírtam könyvben is.
- Te?
- Na jó. Elmondtam.
- Kinek?
- Az írástudó elvtársnak. Aki írni tud.
- Elvtársnak? Aki írni tud?
- Tiszteletbeli.
- Vagy úgy. Jó az öltönyöd. VOR?
- Az.
- Csak a cipőd …
- Tisza. Nem tetszik?
- Most, hogy mondod … de nem ezért jöttem.
- Hanem. Csak gyorsan, Lajos, gyorsan, rengeteg a dolog. Nyilván a titkárnőm is említette, itten állandóan fel kell ügyelni, mert a népvagyon forog kockán, és a bizottsági elnöknek óriási ám a felelőssége! Mindenki gyanús. Van itt például egy alak, már a pofája is olyan tenyérbemászó. Az például, nem lop.
- Nem?
- Az istennek se. Vajon mit akarhat? Hetek óta azon gondolkodom.
- Te a pártnak lopsz, Ernő?
- Természetesen! Csak nem képzeled, hogy …
- Jártam a házaidban, Ernő!
- A párt …
- A nyaralóidban is!
- A párt …
- Hagyjuk. Csak azt akarom kérdezni, mit keresel itt a kapitalizmus közepén te, az ősbölény?
- Nehogy már engem akarj felelősségre vonni! Ültünk a langyosban, egyszer csak az a hülye Gyurcsány odahozta a Molnár Lajost. Megszavaztuk? Megszavaztuk. Jött a Horváth Ágnes. Megszavaztuk? Megszavaztuk. Jött a Bajnai. Aláírtuk? Aláírtuk. Hát akkor mit akarsz még?
- Nem zavar, hogy a kapitalizmust építed?
- Én? Az állami vállalat felügyelőbizottsági elnöke? Fiatal vagy te még, Roland ecsém. Ha nem vetted volna észre, ugyanott ülök, ahol a hatvanas években, meg a hetvenes években, meg a nyolcvanas években, na jó, plusz mobiltelefon, számítógép, plazmatévé és Volga helyett háromliteres passzát. A népvagyon az népvagyon, nemde?
- Akkor is, Ernő. Abba kéne hagynod. Ilyen múlttal ...
- Hm. Kezdem érteni. Te akarsz lenni a felügyelőbizottság elnöke. Amíg lehet. Mert jövőre már nem. Igaz?
- Igaz, nyomorult komcsi! Igaz! Én legalább a kapitalizmust építeném. Amíg lehet!
- Mert jövőre már nem. Igaz?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

Bár a jóslás a te asztalod, de abban azért biztosak lehetünk, hogy a mostani nagyon egyszínű (jobbos) Magyarország sokáig nem tartható. És ez nem azért van, mert Kádár öröksége, meg negyven év, vagy valami hasonló baromság, hanem mert túl sok, nagyon különböző érdek nem hozható össze egy pártba.
Lehet (sőt talán biztos), hogy a szocik 2014-ben nem nyernek. De hogy lesz egy nagy baloldali párt akkor, az biztos. És az vagy az MSZP, vagy az utódpártja lesz.

És tetszik, nem tetszik 10%-ra egy urbánus, liberális párt is jó itthon.
Kiről beszél a tóta wé?

egy olyan embert ajánl az mszpnek, akije már van: Gyurcsány pont az a fajta hiperaktív mindenkivel lekezelő, twitter helyett blogoló nagy kommunikátor

nem jött be

a szart megpróbálták öltönybe és meleg kézfogásokba csomagolni...
@Shore:

Az utcsó két sor kivételével egyetértek, de azzal nagyon nem, deviszont azt jelezném, h irdatlan szar a pártok felhozatala új káderekből, melynek szerintem az az oka, h annyira lejáratódott a pártpolitizálás, h normális ember már régóta nem párttag. Innentől kezdve pedig lehet mazsolázni a kakis pasikban. Aszt mi meg egyre nehezebb szívvel választjuk a legkisebb rosszat....
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
nagyon elvetemült gondolat-kísérlet, de szerintem az évszázad szenzációi sorában az élen lenne az a fejlemény, hogy a politikusi ide-odavándorolgatások, átigazolások egyik (rész)eredményeként Gy. F. és O. V. (esetleg) egy klubban kötnének ki...

jó, jó, mindkét "úrfi" hívei eretnek gondolatnak tartanák ezt, és szentség-törésként kárhoztatnák, dehát a politikusokon a "köpeny" nem örökkön-örökké szokott rajta lenni, bármilyen kis-közepes fuvallat képes, és huss!, lefújja róluk.
@eMeL:

"vagyis ha én a repülő rózsaszín elefántok istenekben hiszek, akkor semmilyen okot nem tudok felhozni, ami miatt egy mese a szűzfogamzásról és a feltámadó emberről bármiben is magasabbrendű lenne az én szeretett rózsaszín kedvenceimnél."

Az elefántokkal annyi a gond, hogy azt senki nem hiszi el.
A szűznemzést viszont sokan...
Ettől egy adott aspektusban máris magasabb rendű, még akkor is, ha egy másik aspektusban egyik sem igaz.

pl:
Amit a reklámokban látsz, az szerinted igaz? A hazug reklámok mind egyformák?
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia): "Az elefántokkal annyi a gond, hogy azt senki nem hiszi el.
A szűznemzést viszont sokan..."

De hát a hitben az a lényeg, hogy belső, szubjektív dolog.
Mindegy hányan hisznek hasonlókat (azonosat nem tudnak, mert nem computer és programkód van belül, hanem egy modell a külvilágról, amiből fizikailag sem lehet két egyforma), vagyis csak egyének hitei vannak. Ebből kettőt összehasonlítva lehet vitatkozni a valóságtartalmukon, a hihetőségükön, de az egyik hit "magasabbrendűségén" _mértékegység_ híján értelmetlen filózni.
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia): "A hazug reklámok mind egyformák? "

A "rossz" reklámban is hisz valaki, a vevők egy adott százaléka. ha nem lenne _elegendő_ vevő, aki elhiszi (hisz benne), akkor az a reklám lekerül a képernyőről.
Az hogy melyik "magasabbrendű" jó kérdés [ha már erre vetítjük a hit vitát ;)].

Magasabb _értékű_ az a reklám, amelyik kevesebb befektetéssel több bevételt (hívőt) hoz, amelyiknek nagyobb a tetszési indexe, jobban kiszolgálja a tömegelvárást... de ettől még arról nem mond ez semmit, hogy melyik a "magasabb rendű". Megközelíthető művészeti kérdésként is a reklámok összehasonlítása, de annak sem sok köze van a hithez (elhiszem a reklám által sugallot dolgot, mégha tudom is hogy komputer grafika segített eltüntetni a foltot, vagy hófehérre varázsolni a vásznat).

Maradjunk annál, hogy lehetetlen összemérni, amit nem lehet megmérni, amire nincs mérőszám.

Szóval vallásháborús alapon az én hitem 10.000 rózsaszín elefántja értékesebb, mert többen vannak és képesek letaposni bármilyen istenfiát, mégha feltámad is egyszer kétszer... bibíííí.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
Spätreflex: jobb, ha az abortuszt kötőtűs néniknél bonyolítja a 4 gyerekét nehezn eltartó anya, vagy a bajbajutott kamaszlány?
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
"irdatlan szar a pártok felhozatala új káderekből, melynek szerintem az az oka, h annyira lejáratódott"

Hallottad már azt a szót, hogy kontrszelekció?
@anyátok:

Már megint lükeséget beszélsz.

Nem az abortuszra szánt pénzt kéne emelni, hanem azokat a pénzeket, melyek:

- ösztönzik az anyaságot, a gyermekvállalást;

- olyan tevékenységet folytatnak, amelyek a dilemmában lévő kismamákat a megtartás felé motiválják, főleg, ha erre minden anyagi és egyéb feltétel adott (pl. nem tartanám rossznak, ha a döntés előtt egy _kötelező_ elbeszélgetésen kéne résztvennie a kismamának, mielőtt gyilkoltatná a magzatát)

- felvilágosításra, nem kívánt terhesség megelőzése, a promiszkuitás veszélyeinek taglalása, stb...

Nem az okozatot kéne kezelni, hanem az okot.
@eMeL:

"De hát a hitben az a lényeg, hogy belső, szubjektív dolog."

Az adott hitűeknek nyilván szubjektív, engem viszont kívülről is megfigyelhető mérőszámok jobban érdekelnek. Nekem ez jelenti a magasabb rendűt. (ebben hiszek, ez az Én vallásom)

"Maradjunk annál, hogy lehetetlen összemérni, amit nem lehet megmérni, amire nincs mérőszám."

Mint írtam, ez a része nem is érdekes. A magasabb rendűséget úgy definiálod, ahogy neked jól esik.
Mondhatod akár azt is, hogy a többség véleményét tekinted annak. Vagy akár azt, ami ellen a többség legintenzívebben harcol.
Esetleg azt, amiben az elefántot veszed észre.
Én inkább egy objektív, jól megfogható mérőszámot választok.

"Szóval vallásháborús alapon az én hitem 10.000 rózsaszín elefántja értékesebb, mert többen vannak és képesek letaposni bármilyen istenfiát, mégha feltámad is egyszer kétszer... bibíííí."

Számodra lehet bármi értékesebb, Én viszont nem ebben a mérőszámban hiszek. Azt kedvelem, ami nem ennyire szubjektív. Ebbe viszont nem fér bele a fenti állítás. Nagyon is belefér viszont az elképzelésedhez csatlakozók száma!
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
"- ösztönzik az anyaságot, a gyermekvállalást;"

Elvileg most is vannak szociálpolitikai intézkedések a gyerekek támogatására (kezdve a gyessel).
Abban egyetértek, hogy ezt keményen át kellene strukturálni, szerintem is a jelenlegi pénz többszöröse kellene (csak másként pl. pelenka, tápszer adómentessége, ingyenes tankönyv... tulajdonképpen ingyen minden a gyerekeknek, készpénz nuku, stb. erről sokat írtam már).
Ez azonban nem igazán az abortusz kérdése. Ha jól érzem (vén fasziként) az abortuszra jelentkezőknek csak kisebbik hányadánál pénz kérdés ez, inkább élethelyzet értékelés van. Mondjuk ide meg inkább az anyaotthonok, célzott örökbeadások stb. körülményeinek javítása kellene.

"- felvilágosításra, nem kívánt terhesség megelőzése, a promiszkuitás veszélyeinek taglalása, stb...

Nem az okozatot kéne kezelni, hanem az okot. "

Vagyis iskolai nemi felvilágosítás (meg egyáltalán a világ ismeretének oktatása, mert az is nagyon hiányzik) kell.
Talán ezerszer jobban mint a hitoktatás. Azt megkapja otthon (ha a szülei komolyan gondolják), de sajnos a sok hülye szülő "csak" az életre nem tanítja meg a gyerekét... kezdve hogy ne legyen terhes.

"- olyan tevékenységet folytatnak, amelyek a dilemmában lévő kismamákat a megtartás felé motiválják, főleg, ha erre minden anyagi és egyéb feltétel adott (pl. nem tartanám rossznak, ha a döntés előtt egy _kötelező_ elbeszélgetésen kéne résztvennie a kismamának, mielőtt gyilkoltatná a magzatát)"

Ha jól emlékeszem erre megvolt a szocialista megoldás az abortusz bizottságokkal... ha arra is jól emlékszem, sok probléma volt velük... nem igen szerencsés, amikor mások beszélnek bele az ember életébe, "erkölcsi magasságból" szólnak, miközben a valóságban ugyanolyan kutyaszaros az életük.
Másik oldalról, ha civil szervezetek lehetőséget adnak az anyáknak, hogy megszüljék a gyereket és örökbeadják, az pl. egy alternatíva. Jól jár (lelkiismeretének megnyugtatásával) az anya is és akik gyerekre várnak.
Perzse ha napjában százszor közlik a kismamával, hogy "bűnös vagy", akkor megette a fene, van a lekiismeretnél rosszabb, a megaláztatás, azt sem bírják nagyon az emberek.
Szóval tenni kell az abortuszra várók "megmentéséért" és nem beszélni róla, de kétszer meggondolva, hogy ha egy másik ember életébe belép valaki, akkor mit is tesz.
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
"Nem az okozatot kéne kezelni, hanem az okot."

Úgy van. Jobb volna megelőzni a nem kívánt terhességeket.

Havi fejenként 40 000-ből nem kellene ötödik terhességbe esni.
Nem kellene hülye kamaszoknak 13 - 14 éves kölyöklányokat megerőszakolni. Felnőtteknek sem kellene.
Nem kellene... stb.
Egyébként az én fiatalkoromban minden a.b. bizottság fő feladata az volt, hogy a jelentkezőket rábeszélje az új babára. Irreális vállalkozásra is - persze, nem mindig sikerült.
De ez az átkos Rákosi- és Kádár korszak istentelensége volt. Nem tudom, most van-e a.b. bizottság.
@noname.blogger: @eMeL: @preston:
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: , és még sokan mások:
"ne jöjjön senki azzal, hogy mi mindent vettek el az egyházaktól.Magyarországot az egyházak áldásával vitték be a háborúba, ez itt nem Lengyelország, ahol
a sokszáz éves függetlenségi harc adta a katolikus egyház erejét és hitelét."

Ebben Leninnel értek egyet, aki bolsi létére ezúttal libsi volt, mert azt mondta, hogy
"akinek pópa kell, fizesse meg a pópát".

A kötelező hitoktatás kellene? És amíg az ateista gyerekek ateista hittanra járnának, az agnosztikus szülők gyerekei külön matekot kapnának? Vagy dupla órát a "polgári szocializálódás" tantárgyból (amit viszont kötelezővé tennék)?
@malac69 zsákutca kutató:
"Már megint lükeséget beszélsz."

Na igen. Hát te sem a doktori disszertációdból idézel, amikor orbitális hülyeségeket maszatolsz ide.

"Nem az abortuszra szánt pénzt kéne emelni, hanem azokat a pénzeket, melyek:
- ösztönzik az anyaságot, a gyermekvállalást"

Valóban? Egy 12-13 éves lány esetében is? Ej, ej shün koma...

"- olyan tevékenységet folytatnak, amelyek a dilemmában lévő kismamákat a megtartás felé motiválják, főleg, ha erre minden anyagi és egyéb feltétel adott (pl. nem tartanám rossznak, ha a döntés előtt egy _kötelező_ elbeszélgetésen kéne résztvennie a kismamának, mielőtt gyilkoltatná a magzatát)"

Tényleg? Egy kamaszlánynak miért lenne dilemma, hogy nem kellene az életét kisiklatni, mert bután felcsináltatta magát? Magzat-gyilkolás? Elárulnád, hogy neked hányszor tiltotta meg bárki is az önkielégítést? A spermák nem érdemlik meg az élethez való jogot, szerinted? Kettős mérce, sün...

"- felvilágosításra, nem kívánt terhesség megelőzése, a promiszkuitás veszélyeinek taglalása, stb..."

Mit mondanál egy 12 éves kislánynak? Kicsim, ha dugni akarsz, legalább ne engedd, hogy a csóka gumi nélkül hágjon meg? Kétlem, hogy a mai gyerekek felnőttként gondolkodnának. Amit te mondasz, az egy kiélt 22 éves egyetemista lány számára talán érthető. Az talán még azt is tudja, hogy az orális szextől nem esik teherbe. És mint hogy az éremnek két oldala vagyon, a mai kölyköket (majdnem azt mondtam, hogy kis köcsögöket) is tanítani kell arra, hogy gumit húzzanak a farkincájukra, ha meg nincs, akkor... coitus interruptus. Kétlem, hogy sok kisfiú tudná, ez mit jelent.
A témához fűződik: közeli katolikus ismerősöm lánya 16 évesen szülni kényszerült. Elmeséljem, miről kellett lemondania?
Nem értem, miért lényeges épp az MSZP jövője...

1., MSZP nemegyenlő szocialista párt. De akkor mi?
2., Kiket képvisel? (Keveseket.)
3., A FIDESZ jövő májustól kormányozni lesz kénytelen. Nem inkább azzal kéne foglalkozni, hogy milyen elvek és tények mentén? Csak mert az ország jövője a tét.
4., Míg az MSZP arculat-felvarrása senkinek nem fontos. (Önmagukon kívül.)
Nincs mit megmenteni sem az MSZP-ben, pláne nem az SZDSZ-ben.
@German Shepard:

"Egy kormánynak nagyon kell ellenzék!"

Ezt részletesen írtam itt nemrégiben:
w.blog.hu/2009/09/01/go_west_5/fullcommentlist/1#c6960759

Mivel olyan a választási törvény amilyen, jelenleg nem várható új pártok belépése a placcra és az *egyetlen* realitás a fidesz/mszp egymás ellenőrzése.

Szar ügy, látom én, de okos ember nem dobja ki a realitásokat érzelmi alapon!
Nyugat és a demokrácia illúziója.
Go west!

index.hu/kulfold/2009/09/12/thatcher_gorbacsovtol_varta_hogy_megakadalyozza_a_nemet_ujraegyesulest/

"Thatcher 1989-es moszkvai találkozójukon jelezte Gorbacsovnak, hogy sem Nagy-Britannia, sem Nyugat-Európa nem örülne annak, ha az NDK és az NSZK egyesülne. A miniszterelnök asszony világossá tette, Gorbacsovtól várja, hogy megakadályozza a német újraegyesülést, és biztosította a szovjet vezetőt arról, hogy a nyugati országok elnézőek lesznek, ha Szovjetunió megteszi a kellő lépéseket."

"Thatcher úgy vélte, hogy egy egységes Németország Nyugat-Európa stabilitását veszélyeztetné. A Nato és a nyugati országok hivatalos álláspontja ennek éppen ellenkezője volt, de Thatcher azt mondta Gorbacsovnak, nyugodtan hagyja figyelmen kívül ezeket a hangokat."

"Nem Thatcher volt az egyetlen, aki rossz szemmel nézte a német újraegyesülést. Egy hónappal azután, hogy a fal leomlott, Jacques Attali, Mitterand miniszterelnök fő tanácsadója Kijevben találkozott Vagyim Zaglagyinnal, Gorbacsov egyik külpolitikai tanácsadójával. Attali elmondta, Franciaországnak nem tetszik, hogy Moszkva nem avatkozik be Berlinben, és hogy az egységes Németország gondolata félelmet kelt a francia emberekben."

Bennem meg a francia arabok keltenek félelmet. Meg a sok Thatcher féle politikus zseni. ("Nincs társadalom")
Mein Gott!
süti beállítások módosítása