W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Két pogány közt

2009.06.09. 23:00 Tóta W. Árpád

EP-választás, IV. rész - Fidesz

A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP leendő szavazóit korbácsolják fel; amikor centrista, békülékeny és konstruktív arcot mutatnak, az meg a vérgőzösebb fidesznyiket lendítheti át az őszinte-kőkemény hardcore táborába.

A hitelességi probléma a szabad sajtó okozta ozmózis eredménye. Vagyis hogy az árpádcsávóknak szánt Kövér- meg Semjén-szövegek eljutnak az épeszűekhez is; a külföldön, üzletembereknek előadott Orbán-szövegeket pedig hüledezve olvassa a szerencsétlen bennszülött balfasz, aki elhitte Szíjjártónak, hogy tényleg van kiút áldozat nélkül. Sokkal egyszerűbb lenne, ha targetálhatnák és titkosíthatnák a kampányt. De arra még nincs technikai megoldás, minden a nyilvánosság előtt hangzik el. Sőt a választás közeledtével kirajzanak a magnós emberek a lakossági fórumokra és a templomokba.

Az új többség veszélybe került. Hiába a relatív győzelem, az abszolút számok gyengülő lelkesedést mutatnak, például a szociális népszavazáshoz képest. Lám, nem mindenki fideszes, aki nem akar fizetni, bárha akkor nagy arccal, vastag bőrrel így is magyarázták. Sokkal kevesebben mennek el a két szép szemükért, mint amikor konkrétan nyalókát osztanak. 1,6 millió ember tett hitet mellettük. Ez háromszorosa az MSZP eredményének ugyan, de nagy kérdés, mennyi tartalék van mögötte, és elég lesz-e az egy országgyűlési választásra. Ahhoz kellene még minimum négyszázezer. Éppenséggel van még annyi érdeklődő, csak ők ma már máshol keresik a boldogságot. Az Egy Zászló elszakadt. A fölényes győzelem abszolútértékben kiábrándító. A hatalmas, fenséges Fidesz, amely az Egész Ország nevében követel, kiabál és bujtogat évek óta, az országhoz képest ilyen kicsike - de tény, hogy a kicsik között a legnagyobb.

Az egységes jobboldal stratégiája érvénytelen. Immáron. Hovatovább. A pártszakadás bekövetkezett. Nem vezetők, nem is párttagok szöktek át nagy tömegben a szélsőjobboldalra, hanem a legfontosabb jószág, a választó. Szocikkal és új belépőkkel együtt, persze.

Ez az én vérem

Abban pedig, hogy a radikális szöveg, a brutális, szükség esetén hazug, gátlástalan harc, és az „ezekkel szemben mindent szabad” romantikus kultúrája szalonképessé vált, kurvára sáros a Fidesz, akármennyire nem akaródzik most vállalni. Felelős természetesen a töketlen balliberális koalíció, és a válság, és még sokan mások. De a szélsőjobb az ő kiskertjükben erősödött meg.

Orbán elmondta világosan, hogy a radikálisok integrálására törekszik, mert még mindig jobb ez, mint egy önálló, húsz százalékos fasiszta párt. Csakhogy elkövette a nyugati társadalmak történelmi hibáját: úgy fogadta be a barbárokat, hogy kényelmi okokból, konfliktuskerülésből eltekintett a nevelésüktől. Nem mondta nekik, hogy fuj, nem szabad, náculni csúnya dolog. Sőt bátorító szeretettel istápolta a Jobbikot kismalackorában, amikor egyébként még közös polgári köre volt Vona Gáborral. A Fidesz zsebből vezérelt médiabirodalma különös figyelmet fordított a hibbant-szentkoronás-zsidógyűlölő rétegre, korábban a Demokrata, ma már inkább a Magyar Hírlap által. Mégsem sikerült őket megtartani. A Fidesz elnéző mohósága arra volt csak jó, hogy a szélsőjobbos őrültségek elfogadottságát növelje.

A daganat öntudatra ébredt.

Most meg kell küzdeni vele. Az összecsapás elkerülhetetlen, az ellentét viszont feloldhatatlan. Végül megbosszulja magát, hogy a Fidesz éveken át merő hülyeségen és érzelmeken tartotta a sajátjait, és elvadította őket az értelmes beszédtől. Mert hülyeségből és gyűlöletből, íme, van töményebb.

Az elbutulás, az elbutítás drillje üt most vissza. Milyen egyszerű volt a vizitdíj, a tandíj vagy a nyugdíj ügyében előreküldeni Szíjjártót, elmondatni vele két mondat ostobaságot, és letudni. Csak aztán amikor a cigánykérdés a kötelező gyakorlat, akkor kiderül, hogy ezen a röfögésszerű nyelven, ennyire leegyszerűsítve erről csak fasisztául lehet beszélni. Itt árnyalni kellene, de attól a műfajtól már elszoktak, és elszoktatták a közönségüket.

A győzelem virtuális, a kormányzás messze van még, és nem ígérkezik könnyűnek.

Ajánlott olvasmány: Körösényi András: A jobboldal elhúzódó válsága



Címkék: fidesz jobbik ep választás

572 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr251174490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.13. 19:29:53

Nézőpont Intézet A Nézőpont Intézet igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, egy végtelenül szimpatikus fiatalember, aki gyakran tűnik fel a Hír tv "Civil Kaszinó" c. beszélgetős műsorában, és bár nyilvánvalóan jobbra húz a szíve

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.12. 17:33:25

Melyik bal a jobbik? Mottó: "Nagy kényelem a megnyugvás hitünkben Nemes, de terhes, önlábunkon állni."     (Madách Imre) Néhány vakhívő szocidióta kormánypárti szavazó azt szajkózza a neten, untig olvasott végeláthatatlan soraiban, hogy…

Trackback: Havi Fricska 2009.06.10. 10:16:29

Felfüggeszti működését a FideszA választási siker hatására radikális stratégiaváltással állt elő a Fidesz-KDNP kampánystábja. A Századvég Alapítvány több száz oldalas, az EP-kampányt összefoglaló elemzésének elolvasása után Orbán Vikor maga rendelte el a…

Trackback: Luczifer-bazár 2009.06.10. 06:54:48

A valóság fogságábanUtópikus az a tudat, amely az őt körülvevő „léttel” nincs összhangban – kezdi Mannheim Károly közismert dolgozatának egyik fejezetét, majd odébb folytatja – a lét utópiákat szül, ezek pedig szétfeszítik a létet,…

Trackback: SZENZOR 2009.06.10. 06:46:29

Kurucvirtus reloaded Mottó: "Aki háborút kezd, először ásson két sírt." "Fiad nem csak a te fiad, hanem a kor gyermeke." (Konfuciusz) Kedvem lenne azzal foglalkozni, miképp lehet az, hogy a 6-8%-ra taksált cigány társadalom mindössze 0,5%-kal bírta mega…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostan igazad is van: a probléma nem az előrehozott választással van, hanem az alapvető hozzáállással OV és a Fidesz részéről: ez tudod, még ha a baloldali médiakampányt nem is nézik, akkor is kiböki minden ember szemét. A hatalom megszerzéséhez is kell erkölcs, békében, szeretetben szabadon, akar lenni, dolgozni az ember. A kampányuk épp az ellenkezőjét ígéri, mert buták, mint a tök.

Koronaúsztatás helyett meg, vehettek volna tejfölt a Szabolcsban éhesen iskolába kószáló gyerekeknek… Akkor tudnánk, hogy ez, amit mondanak, valóbban csak kampányduma, tudnánk, hogy tényleg vannak erkölcseik. A gerinctelen, nyilatkozgatással viszont teljesen más jön ki az egyenletben.

Egyet viszont nagyon megértek: A Fidesz azt próbálta mindezekkel pótolni, ami Európában a többi demokratikus népben megvan, Öntudat. Nem nemzeti, hanem egyáltalán Öntudat. Ez Magyarországon részint nyitott piac, ide ékelődtek be. Tudod Németországban, Vagy egy Ausztriai kis faluban miért nincs szemét az utcákon?

Mert el se dobják. Ugyanezért vannak jobb anyagi helyzetben is. (van rend a fejekben) Ott egy polgári család, olyan autót vesz, ami neki illik, nem pedig a gatyáját fizeti egy E-s Mercire lízingre. Nem költenek feleslegesen, semmire, és az előállított javakat, a közvagyont is más szemmel illetik, AZ közös, arra vigyáznak.

Itt viszont, szinte minden önkormányzati tenderre, rengeteg ellopott pályázati pénzekre, jobb és baloldalról bőven akadhatunk. Megint a szemlélet. A munkát pedig, ezért nem becsüljük, becsülik, mert egy lekövethetetlen felelőtlen ígérgetésektől teljes katyvaszba pumpáljuk bele az életenergiánkat (ezt szabad prédaként, felelősség nélkül tekintik), ugyan e katyvasz miatt formál jogot a polgár az adókerülésre, a vállalkozó a minimálbérre, és érzi értéktelennek munkáját az egyszeri ember. Ezen kellene változtatni.

De nagyon gyorsan, mert ebből a szempontból, mindegy hogy bal vagy jobb oldal lesz, ha ez ilyen marad, baszhassuk az egészet.

Nem is lenne olyan nehéz ezen változtatni, ez nem csak munkahelyek születésének kérdése.
Erre való a Média. Erre kellene a Pártok mocskosan szerzett kampánypénzét költeni A FIDESZÉT is.

A munka, az érték előállítás propagálása lehetne egy közösségformáló tényező. A mások által előállított javakat, pedig nem sajátjaként kellene tekinteni egyetlen önkormányzatnak, kormánynak sem, hanem nagyon felelősség teljes kezelését kellene megvalósítani, az adóba befizetett pénz pedig nem az APEH-é. A mienk. A gázt is, ami Oroszországból jön, Mi fizetjük. Mindent ebben az országban, MINDENT. Azokat a Pártpolitikusokat, akik indulatot gerjesztenek, hazudoznak, megtévesztenek minket, a MI pénzünkből Mi tartjuk. Tőlünk ÉSZAKRA az ilyeneket, jobb és baloldalról azonnal elzavarják bármiféle közpénztől.
Ha a munkát értékessé tennénk, Értékes lenne az magyarnak, értékes lenne a cigány, német, szlovák, román, horvát, szerb kissebségeinknek is, Magyarországon. JOBBIKOS barátaink pedig szégyelljék magukat, amiért, megoldásként, Nagy Magyarországot egyesíteni akaró pártot kulminálnak, Magyarország ellen fordítva (ottani szélsőségeket felkorbácsolva ezzel) az összes környező országot, kibaszva az összes kint lévő Kárpátaljai, Erdélyi, Felvidéki, Vajdasági Magyarral kisebbségekkel. Teljes történelem ismeret hiányában, hogy miért is vesztettük el valójában az 1848-as szabadságharcot. Akik ilyet tesznek, Ezt hívják buta magyarnak, aki saját nyelvtársát küldi kés alá…
@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

okostojgli 3 pontja:
1. 2006-ban nyertek(tünk). Egyéb?
2. Bort inni de vizet prédikálni tetves dolog, különösen akkor ha adófizetők pénzéből van a szőleje Tokajban. (Ennél már csak egy tetvesebb van, ha annyira álszerény főhősünk, hogy a látszat kedvéért elintézi ne ő kapja a legtöbbet). Vajon Viktor az első ígéretszegésre eltakarodik?
3. Fiatal Demokraták erkölcsétől védj meg, uram, minket!
@Walter Melone:vagyonadó ...amit a társadalom szeretne?" ??? szeretné a franc :) max úgy gondolják, még egy rend bőr hiányát kibír a hátuk.de ha lenne jobb megoldás...bár most már ebben a szarban valszeg nincs más,csak a hetedik rend bőr.de az ezt megértés,ill elfogadás,és az ezt AKARÁS közöt borzasztó nagy a különbség.
nekem a "vagyonadóval" egy nagy bajom van...hogy pl az én direkt esetemben:adózott jövedelemből összejön 10 év alatt egy összeg...mondom:adózott.közben anyósapós még megtámogat nagyszülői ház eladásából(öregek qrvasokat dolgoztak azért a földért-házért.nem csak állam adóztatta meg,de a háború meg a kommunizmus is).Havi fixre még felveszünk bankkölcsönt(havi fix adózik,ugye....)és veszünk egy házat,hogy a két gyerekkel meg egy nagymamával elférjünk valamelyest. elvileg a házvásárlásra(amit adózott jövedelemből vettem,nem hirtelen "vagyont szereztem"...a vagyonszerzés havonta folyik,ill. adózik)kinyom az apeh 4milláig 2%,a 4milla fölötti összegre 6% vagyonszerzési illetéket....vagyonszerzési...mintha a "vagyon "nem havi szinten,adózottan "szerződne"...ez az illeték egy 11,5millás panelnél 530ezer forint körül van...utána lehet számolni :) drágább háznál arányosan több. és a tetejébe a "vagyon" nem is az enyém,hanem egy nagy része a banké.és ha bebukom a részletfizetést 10 év után,elúszik a ház,és a "szerzett vagyon"utáni illetéket apeh nem fogja visszaadni,vagyonvesztési támogatásként...ugye.
na és mindezek után,most majd kitalálnak egy ingatlanadót...kész szerencse,hogy csak 30milla felett...egyelőre.de lehetett volna 10,vagy 2milla is...adjátok össze,hányadik adó kivetése ez arra az egy darab "vagyon"ra,amiből a lakás lett...vagy ami a lakás...
vicces dolgok ezek.csak kissé igazságtalan.hogy állambácsi lop ,csal,hazudik,miniszterelnök qrvaországozik,és 80millás éves bevételből nincs szegénynek csak az anyuka panelja pápán,a másik csődbevívői szakértőként és libakufárként milliomossá vált offshorszakértő,pont mint a pénzügyminiszter...és ezek elmesélik nekem,hogy milyen jó becsületes adófizetőnek lenni,és segíteni az államot az önfenntartásban.mert a hátam 7ik rend bőre nélkül sajnos ez nem megy.szóval ennyi bajom van csak a vagyonadóval...
@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: ...ez a 12pont annyira jellemző...de 2002?a mi ferink egyik napról a másikra ellentmondott önmagának. medgyessy szerint az a jó poltikus,aki holnap meg tudja győzni a polgárt a tegnap szintén általa bebizonyított igazság ellenkezőjéről.a neten kering számtalan összevágott anyag a tegnapi ígéret-mai valóság,politikusvs. realitás,híradó,stb témára :)
és ilyen embereket akarsz meggyőzni arról,hogy nem szép dolog az ígérgetés?meg hogy sokkal rosszabbul és nagyképűbben ígérgettek,majd szemrebbenés nélkül mentek szembe saját ígéreteikkel,és valósították meg azoknak a szöges ellentétjét...? ezeknek az embereknek ez a lételeme...ma azt mondom :a fehér fekete,nekem higyjél,ne a szemednek.holnap,ha a másik oldal mondja a piszkosfehérre,hogy szürke,akkor felhördülök:hát nem látod,hogy átver??? az FEHÉR!!! ja hogy a tegnap jómagam is azt mondtam,fekete?az mindegy...mindig az számít,amit utoljára mondok :)
@stalien: @Tóta W. Árpád:

:-)))))
Sztem ti tettetek legtöbbet hozzá a vitához érdemben!

Az igazi érv a jóízű mosoly. Mennyivel nehezebb mosolyogni a világra, akkor is, ha az kezd nem olyan lenni, mint én, mint vicsorogva vinnyogtatni törpe mussolinizva...
@Jaffar: azon azért gondolkodj el:hogy lehet az,hogy 7 éve nem a fidesz kormányoz,orbán be se jár a parlamentbe:) és érdekes módon,7 év alatt semmi,vagy szinte semmi nagyon komoly ügyet nem tudtak rájuk bizonyítani....biztosan volt ez-az. meggyőződésem,hogy a fidesz sem szent. viszont a ballib oldalnak ballib kormányzás közben buknak ki a nagyobbnál nagyobb suttyóságaik,sikkasztás,ingatlanügyletek,offshore cégekbe menekített állami pénzek...és egyre többen vannak előzetesen letartóztatva....ja ez biztosan azért,mert,ahogy feri apánk mérgébe megaszonta:"az a baj,hogy az ügyészség túl független" (???)me' milyen kéne legyen?ja hogy nem is kéne legyen.majd a kormány megbünteti a rosszakat :)
hihi
szóval ezen el lehet gondolkodni,miközben szórjuk a szutykot a fidesz fejére,állítólagos piszkos ügyleteik miatt :)
ismétlem:meggyőződésem,hogy olyan is van-volt.de az is meggyőződésem,hogy a fidesz vizet sem hozhat a balliberálisoknak ezügyben :) és én mindig azt vallottam:nyugodtan lopjon a főnök,vagy legyen túlfizetve,addig,amíg én decensen élek,és nincs gondom semmire,ill jól meg tudok élni a becsületes munkámból.a baj akkor kezdődik,mikor tőlem lop annyit,hogy kezd fájni...
nagyapám a két vh között villanyszerelő volt egy gyárban. egy vendéglőbe járt ebédelni a gyár tulajával,aki mindig szívélyes"Jöjjön,üljön ide,kedves Kálmán"-al hívta a saját asztalához.pedig biztosan kizsákmányolta,és élősködött rajta.de az öregnek volt 10 rend,szabónál méretre csináltatot öltönye,és 8 pár cipője,saját kaptafával a cipésznél,szombatonként kaszinóba járt,és semmire nem volt gondja....magyarul:felőlem mindenki annyit lop,amennyit akar,amíg nem akarja lehúzni az emberek hátáról a bőrt.ha igen,akkor meg ...horn gábor megmondta,hová kell olyankor menni :)
Azok a nyüves fehérek, mit fehérek jobbikosok, már megint mit csináltak:

index.hu/bulvar/2009/06/12/olaszliszka/

Mikor lesz már rend ebben az országban?
@sünmalac69 pofonokat igényel:
"A tisztességes boldogulás 12 pontja"...

Ejha, sün koma, látom hogy baromira csipázod a szockó mézesmadzagokat. Nos, Orbán vezérrel kellene egyeztetned, mert az ő ígérethalmazához prímán passzol a szent tehén listája, így a kettőből simán ki lehetne hozni egy frappánsat. Ehhez csak a 2006-os viktoriánus ígéreteket kell átböngészned, találsz majd ott 14-ik havi nyugdíjat is. Totál szoci program volt az is, hazudozás a javából, és valami hasonlót nyomat most is a fityesz... tudod, a "majd mindent visszavonunk" című revü... Még mindig működik nálad a parasztvakítás? Nem fogod fel, hogy csak a hatalom számít, bármi áron? Ha a kedvenc pártod nem szerzi meg a hatalmat, és nem tud zsíros állásokat meg helyzetet teremteni az őt eddig támogató elitnek, akkor csúnya világ következik a polgártársakra...
aki a malaccal vitatkozik, az több mint kemény fába vágta bele a fejszéjét, én speciel a tuskónál éket szokok használni, de hogy ez miképp kapcsolódik a better magyarland projecthez, azt nem tudom, ellenben határozottan és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában ki merem jelenteni, hogy a következmény nélküliség még nincs feltalálva, így nem is létezik.
TWA: "A daganat öntudatra ébredt.
Most meg kell küzdeni vele. Az összecsapás elkerülhetetlen, az ellentét viszont feloldhatatlan. Végül megbosszulja magát..."

friss index cikkbol
"Orbán a hétfői frakcióülésen azt tanácsolta képviselőtársainak, hogy ne foglalkozzanak a Jobbikkal, és megpendítette annak lehetőségét, hogy a parlamenti választások után hatalomra kerülve megvizsgálják: milyen szerepe volt a titkosszolgálatnak a párt megerősödésében. Elemzők szerint akár jól is jöhet a Fidesznek az erős Jobbik, mivel így a centrumban politizálhat, nem kell engedményeket tennie a szélsőségeseknek."

Kapunk popkornt amig varjuk az elkerulhetetlen osszecsapast? ;-)
@sorhajóhadnagy:Bencsik meg a Demokrata mögött fideszes pénz van.A Jobbiknál alap,hogy többet költöttek,mint amennyi saját forrásuk van tagdíjbevételekből,meg abból a 26 millióból,amit a bíróság ítélt meg nekik nem régen.Persze ha jövőre nem költenek egy petákot se,akkor nem szóltam.(Idáig nem járt nekik költségvetési támogatás,lopni pedig csak kormányon lehet.)Ráadásul a Jobbik szárnyalása egybeesett az alapból rasszistának titulált,nekem meglehetősen gyanús,gyilkosságsorozat elkövetésével és nem én vagyok az első,akinek bűzlik a dolog,ha jól emlékszem Tóta pár hónappal ezelőtti cikkére.Vagyis valakik tudatosan kavarják a (kétségtelenül létező)szart.De a kolléga szerint tényleg vállalkozók pénzelik őket,ez lehet,de a kettő nem zárja ki egymást.
@navera:Hát ezen tényleg meglepődtem.Mire számítanak,hogy a Jobbik vasvillával kiűzi innen a multikat,meg kitelepíti Madagaszkárra az őslakókat?Akkor lehet,hogy rafkós-magyarok,de nagyon naívak és futhatnak a pénzük után.
@hacsaturján:

Hmmm... "ez miképp kapcsolódik a better magyarland projecthezz"?

---------

A pitiáner ember, mindig pitiáner marad. Néha úgy tesz, mintha bírna nagyvonalú lenni, ide-oda behízeleg, de végül emberi hiátusainak szövevényes rekettyéséből csak-csak kihámozódik az, amit Popper Péter is megerősített: az alapvető személyiségjegyeink nem változnak, legfeljebb másképp, másra és máshogyan vetítjük ki...

Hogy ez miről jutott eszembe, nem is tudom...
- Jónagyot kívánok mindenkinek, ez itt a szuperkereskedelmi tivi keményen rákérdezős műsora, amit ééén vezetek. Hát persze, hogy ééén. Mert más nem tud ilyen keményen. Egyedül ééén. Ez a zizészerűség mellettem itten a Dögös Maca, aki persze nem számít, csak dísznek van, de annak is rossz. Olyan a lába, hogy az egy hányinger. Hát mutass be engemet te Maca a kedves nézőknek, rajongóimnak, ájultan heverőimnek, nem mintha kéne, de azért mégis.
- Kedves nézőink fogadják naaagy, naaagy szeretetteeel a műsor házigazdáját, a Dudut. Applause.
- Ééén Dodó vagyok, te féleszű! A Nagy Dodó! Ennyit se tudsz megjegyezni? Másnéven a Tanár Úr, világos ez neked, éjsötét barma a jóistennek? Pányimájes, durákina?
- Applause.
- Tejójézusmária, hogy hová keveredtem már megint … no mindegy, ez van, pénz beszél, kérem, hogy a még eszméletüknél lévők mossák fel az ájultakat otthonaikban, ne mulasszanak egy szót se, és én el is árulom mindjárt, hogy kurva nagy dobásra készülünk ma este. Beszereztünk direkte a maguk kedvéért a bűvös széket a Karinthy hagyatékból, abba kötöztük bele a vendéget. Mert az is van ám, a franc, aki megeszi. Szinte mindig ideraknak nekem valakit, nehéz egy szakma, ez, nnna! Szóval kedves hogyishívják, fel van nekem írva a papírra, ami elkallódott … Dezsőkém, ne hülyéskedj, mondd már a fülemre, mert istenbizony kicsúszunk a műsoridőből!
- Applause.
- Na most belehörgött a félcédulás. Hogy mi? Nem érdekel engem, hogy kinek a mije, abszolúte nem érdekel, pökök rá, a nevet mondjad a papírról Dezső! Ami oda van írva. Szóval Szentlórántfalvy. Háromszoros Nobel díjas. Értem. Egyetemi tanár. Ível vagy ipszilonnal? Nem mindegy, dehogy mindegy, én tudom érzékeltetni az ipszilont. Nahálisten, akkor vágjunk is bele, Pócsmegyer úr. Szereti maga a megszorításokat?
- Nem én, kérem! Senkise szereti.
- Mivel maga így pofára olyan közepesen művelt embernek látszik, mondja már meg nekem, lehet jelenleg az ország érdekében mást csinálni, mint megszorításokat?
- Dehogy lehet! A közgazdasági Nobel díjamra esküszöm, hogy nem! Aki mást mond, az hazudik.
- Hány párt hozza össze a megszorításokat a Parlamentben?
- Kettő.
- És maga melyikre szavazott?
- Egyikre se.
- Hát mit mondjak, nem értem én magát. Állítólag valami díjat is kapott? Oszt mégse?
- Nem mentem el.
- Tudja, mit tett ezzel?
- Hogyne tudnám. Erősítettem azokat a pártokat, amelyek minden megszorítást elvetnek. Sőt, azokat is, amelyek …
- Ezt akarta?
- Isten őrizz!
- Hát akkor?
- Applause.
- Kuss. Tőled meg kérdeztem valamit!
- Csak a meghülyülésemmel tudom magyarázni.
- Nahálisten, jó ez a szék, kezdünk egyenesbe lendülni. Még van háromegészkéttized másodpercünk, röviden válaszoljon. Felköti magát, ha hazamegy?
- Dehogy!
- Nagy kár. Dezső! Kioldozhatjátok, aztán botozzátok le a lépcsőn. Hogy mennyi eszementtel vagyok én körülvéve … még szerencse, hogy a Jobbikra szavaztam. Lesz itt rend, a keserves mindenit!
@powershot:
"Hol vannak a hiteles csonkamagyarországi politikusok?"

Csonkamagyarország nem volt hanem lesz!
@okostojgli:
"ne játsszál nőneműt, még akkor se, ha te is az vagy. Nekik szokásuk, hogy tízszer kell elmondani valamit, hogy egyszer se fogják fel."
Én bátortalanabb ember lennék, így én ide ezt így nem mertem volna bepötyögni.
De pszt: igazad van.
@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
1. Erre a világra kicsit nehéz mosolyogni.
2. Továbbá minden marhaságon nehéz mosolyogni, mert néha még én is dühbe jövök, néha meg elkeseredem, hogy lehet valaki ennyire hülye.
3. És úgy látom, ilyesmi Veled is előfordul.

Továbbá: 12, és n+1 pontjaitokról:
Ti azért jobban látjátok a realitásokat, mint, mondjuk, én, akinek a politika és a közélet nincs központi érdeklődési körében.
Hát hogy lehettek ennyire naíivak?
- De Józsikám, mit nem értesz te ezen?
- Az egészet.
- Hászen kurva egyszerű. A Gyurcsány hazudott.
- Honnan veszed?
- Ő maga mondta.
- És most higgyek neki? Szerinted hazudós, nem?
- Hazudós, de akkor is hazudott.
- Mikor?
- Ne idegesíts már, hazudott, és kész.
- A frakciónak?
- Hülye vagy te Józsi! Nem érted?
- Nem.
- Most bizonyítsam be?
- Igen.
- Ő maga mondta.
- Nem hiszek neki.
- Esküdjek meg rá, hogy hazudott?
- Nem kell. Elég egy bizonyíték.
- Ő maga mondta.
- Ezt már hallottam.
- Józsikám az isten szerelmére higgyél már nekem!
- Nem.
- Nézd Józsi, ide letérgyepülök, és az anyám életére …
- Hatos parcella.
- … jó, akkor sírva könyörgök, drága Józsikám, összetett kézzel, hogy a Gyurcsány …
- Nem hiszem. És ne heverj hason nekem, sós könnyekkel öntözve és ököllel verve a padlót, mert árt neki.
- Makacs, megátalkodott ember vagy te Józsi, egy kőszívű jégcsap és egy jégszívű kőcsap ócska keveréke. Nincs benned emberi érzés, tudod?
- Bizonyítékot.
- Megírta a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, a Heti Válasz, a Demokrata, a Gondola, a Kurucinfó, a …
- Hitélettel nem foglalkozom.
- És a nép lefelé tartotta a hüvelykujját!
- Tudom. Már csak mínusz ötöt kell aludni.
- A Szíjjártó is mondta!
- Tényleg? Na, most meginogtam. Ugyebár ők sose hazudnak, és három éve rosszabbul éltünk, mint hét éve.
- Na látod!
- De ez se jó. Nem éltünk rosszabbul.
- Bárki tévedhet, nem?
- Az persze lehet, hogy a Szíjjártó három éve rosszabbul élt, mint hét éve.
- Ugye!
- Sőt!
- Ugye?
- Viszont ezt nem magának mondta, hanem nekünk. Plakáton. Lehet, hogy hazudtak a kampányban? Vagyis mégse értem.
- De Józsikám, mit nem értesz te ezen?
- Az egészet.
- Hászen kurva egyszerű. A Gyurcsány hazudott …
@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Te Malac, ezekből azért sok mindent megvalósítottak.
Ma elküldte egy hasonlókorú barátnőm a pécsi Kétfarkú Kutya Párt honlapját.
Elhatároztam, hogy tanulmányozni fogom a kérdést: ha be akarok lépni, befogadnak-e?
Az L.M.P. után a második legjobb párt. Vagy, ha a Centrumot is nézzük, a harmadik. Komolysága pontosan megfelel a hazai cirkusz-wustli-szombatibúcsú-politika kocsmai szintjének, de a szándékuk tiszta és még nem volt alkalmuk összekoszítani.
@anyátok:
Már amit a szépséges Ovi nem obstruált a béka feneke alá.
@alasehir:
És nincs iagaz. Tiltakozom a női alsónemük nevében.
@Senkifia:
Egy szóval se mondtam, hogy az Mszp jobb. Söt, ha figyelmesebben olvasod amit írtam, akkor nem +irsz ilyet. Mindössze csak annyit bátorkodtam mondani, hogy az állítólagos többség által választandó párt semmivel sem jobb, mint a jelenleg kormányon lévö. Ráadásul az még legitim is lenne,mert mint tudjuk, az a legitim, amire a fidesz azt mondja, hogy az. Több ló nem futott. Különben meg, mi magyarok pont ezt érdemeljük ami most van. A saját orráig lát mindenki, pont úgy mint a pártok. A szomszéd tehene meg dögöljön meg. Aki nem velem van, az ellenem taktika meghozta a gyümölcsét. Lassan kezdem mégis jó döntésnek tartani, hogy leléptem, bár mondjuk nem az anyagiak miatt. Remélem mire nyugdíjas leszek addigra már jobb lesz, de addig még van vagy 35 évem :D
@vakapad: "Hitélettel nem foglalkozom."

:)

-Hazudott.
-Mit?
-Beismerte.
-Mit ismert be?
-Hát hogy hazudott.
-De mit hazudott?
-Értsd már meg, hogy beismerte!
-De mit ismert be?
-Azt, hogy hazudott.
-De mit hazudott?
...
@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

Hát naja!

Lamperth M.-nak - látva ezen kinyilatkoztatását - biza bőven lenne oka estig sorolni mea culpáit, véres lehetne háta, haja meg hamuszürke, ha mondjuk komolyan vette volna, amit akkor mondott, s azt is, amit mostanság, némi skizofrén balanszírozással Szűz Mária ártatlansága és Lamperth Mónika szocialistasága közt, mert hát tényleg emberfeletti az elhitetés, ezúttal az őszödi beszéd kapcsán; hogy igen, akkor és ott, ő is érezte, fel kéne állnia...

Oszt milyen érdekes, valahogy mégse lőtte ki a székéből, jó érzésének katapultja...

Amúgy nincs ezzel gond, nem is várok mást Lamperthtől sem, csak ne rugódzon már ilyeneken, annyira gyenguska próbálkozás...
@anyátok:
Nincs igaza. Visszavontam.
A fő, hogy ne általánosíccsunk!
OFF
Lehet, hogy én meg apátok-ra változtatom a nick-emet? Mert anyátok kommentjeit kedvelem.
Kortárs-sorstárs?
ON
@Hivatásos beszólóművész:

"Mint amerikának Bin Laden, kiképezték most meg jól tökön rúgta őket."

Jó a hasonlat, csak az eredetije nem igaz. Bin Ladent nem képezte ki senki, mert egy szaros puskát sem tudna elsütni.
Bin Laden egy pedofil műharcos, akinek sok pénze volt, és csak szervezte a gerillákat a pakisztáni határvidékről.
Véletlenül sem Afganisztánból, mert azt bombázták a ruszkik.
vakapad 2009.06.12. 20:29:09

Te miért nem a hócipőnek írsz?
@grizliewok:
Az a gáz, hogy valóban erre számítanak. De nem gondolnak a köv. lépésre, lépésekre, picit sajnálom Őket, s közben magunkat is.
@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

" sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára · szenzor.freeblog.hu 2009.06.12. 18:54:01 "

Volt egy tiszta pillanatod, amikor éppen képes voltál az önrefeflexióra, csak a tudatosulás és a hoppáélmény előtt,majdnem időben hárítottad...

@anyátok:
"És fenntartom: még a hajléktalan is adót fizet, amikor kenyeret vesz (ÁFA!). Miért kellene neki iskoláztatni a gazdagok gyerekeit? Iríy ember lehetek, mert én is sajnálom tőlük, még az ingyen középiskolát is."
Valamivel előbb meg ez:
"Ha veszel egy pár cipőt, vagy egy zsömlyét, X % áfát fizetsz ki. Akkor is, ha munkanélküli, vagy kisnyugdijas vagy. Nem látom be, hogy a milliárdosok tehetséges és tehetségtelen kölkeinek miért én fizessem az iskolába, vagy a melléje járását."

Nos Anya:

A hajléktalanok is kapnak segélyt meg közgyógyellátást...hajléktalan szálló, ez+az.
Ez ugye mind ingyenbe van:-)

A hajléktalan ebből-abból fizet áfát+jövedéki adót éves szinten (egyszerűen, hogy értsd:-) kétszázezer forintot.
A rohadék tehetősek, meg gazdagabbak meg mondjuk áfára, jövedéki adóra egymilliót, a rohadt még gazdagabbja meg kétmilliót.

És rohadt gazdagok többsége szja-t, vagy iparűzési adót, nyereségadót, vagy kamatadót, vagy osztalékadót meg még fingunk sincs milyen adókat fizet. És még ha vállalkozásuk van, munkát adnak X főnek.

Akkor ki fizeti a kinek a mijét?

Kádár meghalt, oda az igazság, mi?!

Nem ismered azt a modern tanmesét, amikor 10 ember elmegy sörözni, és az első fizeti a számla 60 %-át, a 2-5. nem fizet semmit, 6-7. együtt 5%-ot fizet, 8-9. együtt 20%-ot, a 10. pedig 25%-ot fizet. Aztán amikor a legtöbbet fizetőt megverik és az nem megy velük többet sörözni, akkor kiderül, hogy még a számla felét se tudják kifizetni.

Kisebb arcot kérek Anya! és még kevesebb demagógiát.

Méghogy a hajléktalanok, meg a segélyezettek fizetik a... Ja, mit is?

index.hu/belfold/2009/06/12/orban_a_jobbik_es_az_mszp_szavazoira_hajt/

Viktor hülye, már megint nem tudja befogni a száját.

"Nyitott, nagy, jobboldali gyűjtőpártban gondolkodik, amely az emberekkel köt szerződést"

Ennek ez a heppje, a "szerződés". Már a múltkor sem jött be, jól kiröhögték miatta.

"két szélsőségre hajlamos párt van körülötte: az MSZP, illetve a Jobbik.
"

Hát az MSZP-re sok mindent lehet mondani, de hogy szélsőségre hajlamos lenne, hááát.

"Azt javasolja a szocialista szavazóknak, hogy nézzék meg a Fidesz programját"

Néznék ők, néznék, csak hol? És éppen melyiket? A külön "szocialista választóknak" készült verziót?
@anyátok:
@alasehir:
Kéretik szövegkörnyezetéből nem kiragadni a mondatokat. Hölgyek számára szolgálati titok: gondolkodásra, eszének magas fokú kihasználására készteti a hímneműt ha nőneműhöz hasonlítják. Kéretik ezt a titkot megtartani, egyébként a nőneműek kiragadják környezetéből és megsértődnek, egyúttal hülyét csinálnak magukból mint a 12 nőszervezet az egész oldalas újsághirdetéssel a Népszabiban az öregecskedő feleség kapcsán.

Anya! vissza a sajtospogihoz!:-)

w.blog.hu/2008/04/08/makro_1

Uccsó három bekezdést különösen ajánlom. Lehet mégsem olyan hülye ez a Tóta:-)
@sertésmájkrém: budai vagyok; jelentem, innen is így látszik - Magyarország21-gyel, már ami az inkriminált index-cikket illeti, 100%-ban egyetértek.

Szerintem Robin Hód valamit kompenzálni szeretne, valami hatalmas elfojtással küszködik, rossz a lelkiismerete, és ország-világ előtt szeretne bizonyítani, egyszersmind gratulálni magának, hogy milyen toleráns; amúgy ordít róla, hogy potenciális Jobbik-szavazó. Majd rádöbben. Szegény.
"Median: "A magyarok négyötöde valamilyen formában elfogadná a vagyonadó bevezetését""

Orbán tudja ezt, hiszen hetente több millió emberrel konzultál személyesen; csak aztán véletlenül a másik gombot nyomta meg, azóta Szíjjártó ezt böfizi azembereknek.
Na, már ragad rám a bénázásod, Árpi. Szijjártó, természetesen.
Jaj, én is úgy félek a jobbikos nácistásoktól! Ma is azt álmodtam, hogy erőszakkal kivették a szalámit az szendvicsemből! Remélem Orbán Viktor elnökúr majd oroszlánként megküzd velük és nem pucol el a páncélautóján, ha veszélyt érez, mint 2006-ban. Meg drága Lendvai Ildikóban is bízok, hogy fogjon össze a nácisták ellen Orbán elnökúrral! Adná az ég, meg Brezsnev elvtárs szelleme!
Szorítsuk meg egymás kezét a végveszélyben! Öleljük keblünkre Kolompár Orbán és Farkas Flórián polgártársainkat is!

Összefogást a menetelő fekete bakancsúak ellen! Nem hagyhatjuk, hogy árpádoszászlók szennyezzék Budapest kristálytiszta levegőjét!
Elég volta menetelőőőő....öö.. jaj nővérke! beszartam!!!

@Pantagruel:

"Median: "A magyarok négyötöde valamilyen formában elfogadná a vagyonadó bevezetését""

Valóban. Ez a "valamilyen forma" pedig pontosan azt jelenti, hogy: elfogadom, ha én nem esek az adózók közé.

Már csak azt nem értem, mi következik ebből a négyötödből, mert szerintem semmi.

@Shore:
Ha alaposabban megnézzük, ez a cikk tele van csemegékkel.
pl.:
"Obárn Vikotr"
Ezt, sajnos, kijavították, pedig olyan szép szlávos hangzása van :)

"offshore-kormány"
Milyen egy offshore-kormány? Ciprus kormánya, de itt dolgozik?

"Nem épülnek majd síkvidéki autópályák"
Gondolom, a Fidesz majd a hegyekbe akarja építeni őket :)

Ebben igazából az a szomorú, hogy értelmes emberek (Pokorni, Navracsics) is meghülyülnek, ha a pártérdek úgy kívánja.
@Pantagruel:

Mostanyába csapnivaloan rosz a hejesirásod, de azér tudhassuk rolad, hogy ez nem mindíg volt igy. Szed ősze magadd légycives!
@Pantagruel:
"Median: "A magyarok négyötöde valamilyen formában elfogadná a vagyonadó bevezetését""

Ja persze, "valamilyen" formaban en is elfogadnam, csak annak a formanak 0 koze van ahhoz amit epp probalnak beterjeszteni. Es a hizatkozott 80% tulnyomo resze valszeg igy van vele.
@sertémájkrém / @ pantagruel: a: magyarorszag21.blog.hu/2009/06/11/index_99 linket illetően külföldről jelentjük, hogy innen is így látszik, sőt nagyon. az utolsó bekezdéstől eltekintve, ami talán egy kicsit személyeskedő, minden rendben van.
innen az index-szel is elnézők vagyunk, tekintve a világpolitikai helyzet mai komplikáltságát, és nem rójuk fel neki, hogy egyszer jobbfaszt, egyszert balfaszt szop. hacsak nem viktoriánus, mert akkor automatikusan, - nos, nun, well -, double feature a program..
@okostojgli:
"ne játsszál nőneműt, még akkor se, ha te is az vagy. Nekik szokásuk, hogy tízszer kell elmondani valamit, hogy egyszer se fogják fel."
Ez volt a szöveg. A környezet.
Én is alsó nemű vagyok - mert, ugye, a FÉRFIÚ a felsőrend - de nekem elég, ha Viktor háromszor mondja, Kövér László felsőrendtől pedig egy után is megértettem, amilyen éles női intuíció szorult a szűk agyamba.
Más.
@jaegtoer:
Tisztelem azokat, akik a sok adójukat tényleg befizetik, de akkor is fenntartom, hogy, mivel ma Magyorországon nincs 10 olyan igaz ember, aki a reptéri hordár és az alkalmi ablaktisztító után munkáltatói fizetnivalókat fizetne, gyakorlatilag ők is adóelkerülők. A svájci bankszámlákról most nem beszélek.
Az egyetlen általam ismert elkerülhetetlen adó az áfa.
Fenntartom, hogy csakis szorgalmas, lehetőleg tehetséget is mutató kölkök tandíját vagyok hajlandó fizetni, ha rászorulnak.
Mármint önként és dalolva.
Egyébként tanácsolom, olvassátok el Grabancelkapó Viktor ujraválasztási diadalbeszédét.
Félek, nem Nektek, általában intelligensnek látszó bloggereknek címezte.
@okostojgli:
Pótválasz.
Az öregecskedő feleség tényleg izléstelen volt.
@eugenika: "Már csak azt nem értem, mi következik ebből a négyötödből, mert szerintem semmi."

szerintem elméletek - jobbról-balról
@jaegtoer:
Póthozzászólás, miután másodszor is elolvastam igazságot is tartalmazó válaszodat.
Igazad van, a milliárdosok sokkal több adót fizetnek, mint a kisfizetésűek, a kisnyugdijasok, stb. A milliomosok is.
De ugye, azt Te is belátod, hogy a nemgazdagok túlnyomó többségben vannak, adójuk a költségvetésnek talán mégis nagyobb hányadát jelenti?
Egyébként nem tudom, hogy a hajléktalanok hányan vannak, azt sem, hogy mennyibe kerülnek. De azt tapasztalatból tudom, hogy általában nem a szegények gyerekei mezeiznek egyetem helyett a diszkóban, mert akkor apuka hazahívja őket kapálni.

"Ebben igazából az a szomorú, hogy értelmes emberek (Pokorni, Navracsics) is meghülyülnek, ha a pártérdek úgy kívánja."

Értelmes emberek nem hülyülnek meg, csak a jellemtelenekről derül ki, hogy jellemtelenek!
Végig gondoltam a realitásokat, és módosítottam a nick kiegészítésem...:o))
Orbánnal szemben nagy az elégedetlenség a pártjában, 1216 szavazóból 5 fő ellene szavazott. Ez már a vég, a párt kettészakadása várható!
"Es a Jobbikot, mint koalicio kepes partnert (vagy akar kisebbsegi kormany kulso tamogatojat) ne tetelezzuk fel, mert abbol vilagbotrany lenne."

Hát ha a Fidesz testvérpártja a Likud, és a Jobbik falangista (ld. TWÁ), akkor "gyümölcsöző" szövetségük lehet akár még szalonképes is, hiszen Izrael is szövetségre lépett a libanoni falangistákkal(Falange). ;)
@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke:

Malacka, ez a nick nem olyan jó, mint az előző! ( 0 az információtartalma, gondolj csak bele.)
Vagy talán nem értek valamit?
Egyébként fölöslegesen kepeszkedik Bajnai és csapata, Ovi megmondta még az EP választás előtt, hogy a kormány csak ne hozzon döntéseket, mert azokat ő(k) megdönti(k), amint hatalomra jut(nak).
@bagoly2:

Tudod, aki a Fideszben politizál, az már eleve egy jellemtelen kötsög gazember. Sőt, még az is lehet, h a gatyájában nem a pöcsét hordja, csak egy gumislag darabot két dióval, mert még ráadásul töketlenek is.

---------

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket."

Csókoltatom Kornis Mihályt
Pantagruel 2009.06.13. 20:54:10

Most nem tudom eldönteni, hogy burkoltan zsidóztál a Likuddal, vagy csak kiemelted, hogy egy ilyen demokratikus állam számára egy ilyen szövetség nem furcsa, sőt teljesen természetes.

Amúgy én a magam részéről a kormányt kívülről támogató (feltételesen) pártot feltételezek a jobbik esetében 2010-től. De ezt is leírtam már szerintem. Lehet saját blog kéne nekem is. :]
@anyátok:

Egyezzünk ki annyiban - ha ez lehetséges - hogy a tényleges fizetőkben nincs hajlandóság arra, hogy az eddiginél is többet fizessenek.

"De ugye, azt Te is belátod, hogy a nemgazdagok túlnyomó többségben vannak, adójuk a költségvetésnek talán mégis nagyobb hányadát jelenti?"

Nem látom be. Már nyilvánosságot kapott, hogy a nettó adóbefizetők az adófizetők között is kevesen vannak, és a befizetett adók 70-80 százalékát az adózók 20%-a fizeti be.

Alapvetően arra megy ki a játék, hogy próbálják elhitetni velünk, ha x y-ok többet fizetnének, akkor az ingyenélőknek, vagy az akárkiknek több elosztanivaló jutna. De ez nem igaz, mert csak arról van szó hogy többet lehessen lopni a közösből, csak az egyik offsorol:-) a másik simán lop, a harmadikok, meg támogatottként, meg segélyezettként, meg miegyéb címen teszik ugyanezt.

Abban nagy közmegegyezés van, hogy munkalehetőségekért, megfelelő bérezésért nincsenek össznépi tömegmegmozdulások, inkább a készpicsamelegmálé effektre játszanak. Bocs. sültgalamb-nak is szokták említeni.
Majd valaki megoldja. Hát 20 év alatt kőkeményen bebizonyosodott, hogy nem. Könnyebb a másik bukszájára kacsingatni és sunyítani.

Tudod Te azt, hogy közüzemi díjhátralékok kifizetésére az önkormányzatok adósságcsökkentési szolgáltatást indítottak. Így hívják. Ez a neve. Mintegy üzletág. Az is. Hosszú távra be vannak erre rendezkedve.A polgármesteri hivatalok is, meg sokan mások, a magánszemélyek. Az öntudatosak. Akik tudják, hogy ez nekik jár. Törvény erejénél fogva. Egy ellenszolgáltatás nélküli szolgáltatás. Feltétele: nem kell dolgozni, vagy alacsony jövedelem. És hogy mekkora támogatási összegek repkednek? egyszer láttam egy 500.000 Ft. felettit (minden papírt nem olvasok el), s amikor elmeséltem egy ismerősnek megnyugtatott, van ennek a duplája is, és nem is olyan ritka. de a 150-300.000 Ft-os standard.
És ez milyen adminisztrációs költséggel jár a hivataloknak és a közüzemeknek? Na elég is mert agyvérzés kerülget.

És akkor probléma, hogy 1000-2000 hülyegyerek is bekerült a felsőoktatásba.

Hát a zsenik hova juttatták az országot?

Ideje próbálkozni a hülyékkel. Azoknak még szerencséjük is van.
@bagoly2: " "Ebben igazából az a szomorú, hogy értelmes emberek (Pokorni, Navracsics) is meghülyülnek, ha a pártérdek úgy kívánja."

Értelmes emberek nem hülyülnek meg, csak a jellemtelenekről derül ki, hogy jellemtelenek!"

bizony, ez így van.
Olvasva a kommenteket úgy látom, hogy süketek párbeszéde folyik. Mindegyik mondja a magáét és bizonygatja a saját igazát.
Senki nem hajlandó arról beszélni, hogy mi lenne, ha a győztes végre felhagyna a legyőzött fikázásával. Pontosítok, a Nagy Vezér épp most készül a földön fekvőt tovább rugdosni. Láttam már ilyet egy kocsma előtt, hányingere is volt tőle mindenkinek.....
Szerintem a békülékeny európai stílus 15%-ot hozna a Fidesznek, a sárbadöngölős felcsúti "putri-style" ugyanennyit fog vinni.
@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke:
Azért érdekes belegondolni, hogy demokráciában (vagy abban amit ennek jelentenie kellene...) előfordulhat e olyan, hogy gyakorlatilag mindenki egy állásponton van?! Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy sokszor 5 ember is képes háromféle nézetet vallani. A demokráciának (amit állítólag képviselnek) nem az a lényege, hogy mindenki ész nélkül ugyanazt szajkózza. Akárhonnan nézzük az egy olyan rendszernek a sajátossága ami ellen ők ágálnak a legjobban. Egyszerűen hiteltelen, hogy csak 5 ember ne értene egyet Orbán Viktor újraválasztásával. Szó se róla gondolom, hogy OV a legtámogatottabb ebben a kérdésben, de az is biztos, hogy azért nem ekkora arányban. Nem jó üzenet ez a gondolkodó emberek felé szerintem.
háj

engem a pártok aktuális erőviszonyai totálisan hidegen hagynak.

szerintem a lényeg az, hogy:

a bajnai-ék most előreviszik az országot, vagy nem?

történik érdemi válságkezelés, vagy sem?

ami az ep-választásokat illeti: nagyon érdekel az minket, h ki az a huszon-x ember, aki kimegy brüsszelbe?
mert engem nem érdekelt, és ezért nem is mentem szavazni.
@Tóta W. Árpád: "az szdsz ... (az én tippem: nem kerül be)."

Egy esélyük lenne, ha felismernék, hogy teljes átfazonírozás kell. Egy év elég lenne egy vadiúj vezérkarral, megújult csapattal (a teljes vertikumban) és egy jól kitalált jobbos-liberális programmal, ami kevés, de fontos célt tűz ki és arra összpontosít.

Nem feledem Churchill szavait (szabadon): aki huszon-évesen nem szocialista harmincas éveiben nem liberális, abból nem lesz jó konzervatív negyvenes éveire. [talán csak annyiban változott a dolog, hogy gyorsabban érnek az emberek és egy 5-10 évvel lejjebb kell csúsztatni a skálát ;)]

Persze bízni nem bízhat ebben senki valójában, hiszen mo-on vagyunk valamint az szdsz-re különösen jellemző a moralizálás, mégha inkább cselekedni kéne is.
@okostojgli: "-Hazudott.
-Mit?
-Beismerte.
-Mit ismert be?
-Hát hogy hazudott.
-De mit hazudott?
-Értsd már meg, hogy beismerte!
-De mit ismert be?
-Azt, hogy hazudott.
-De mit hazudott?"

Meghát vagy hazudós és nem hiszem el azt a hazugságát semn, hogy hazudott, vagy nem is hazudós ée elhihetjük, hogy tényleg hazudott.

Hogy érthetőbb legyen a dilemma ;)

Egy Y elágazásban két irányba visz az út a hazudósok falujába (akik mindig hazudnak) és az igazmondók városába (akik soha nem hazudnak).
Egy ember áll az elágazásban --nem tudjuk melyik faluba való-- és tőle kell megtudnunk, melyik úton induljunk tovább.
Te mit kérdeznél, hogy a megfelelő faluba juss?
@eMeL: "vadiúj vezérkarral, megújult csapattal (a teljes vertikumban)"

most látszik (minden pártnál), mennyire szűk a használható politikai osztály. káderhiány. az szdsz megújulását a legtöbben kuncze gáborral képzelik el! az mszp meg medgyessyt jelöli?
@eMeL:

- Ha azt kérdezném tőled, hogy ez az út visz-e a hazudósok falujába (igazmondók városába), igennel válaszolnál?
@eMeL: Hogy érthetőbb legyen a dilemma ;)

nem lett érthetőbb;) már csak azért sem, mert vakapad ezt a dilemmát máris tökéletesen leírta..
@Tóta W. Árpád: "az mszp meg medgyessyt jelöli?"

NAAAA! Inkább Doktor Torgyánt!!!...esetleg Szíjártót!
@anyátok:

Nana, sztem Lendvai vérszemet forgatva vicsorogna, ha a riporter "ügyvezető kormány"-ként aposztrofálná a Bajnai-féle bénalibát, vagy bénakacsát, ...vagy mittomén hogyan kell mondani...

@mingyábehalok:

"nagyon érdekel az minket, h ki az a huszon-x ember"

Egész pontosan 22+2+3=27 magyar ül majd az EP-ben. Én személy szerint örülök ennek, még ha csak szimbolikus ereje van csak, akkor is.

@firlefranc:

Félreérted/benézed a helyzetet.

A földön fekvő ahelyett, h bedobná a törölközőt, és belátná, h egy olyan helyzetben, amikor Bajnait 8%, Morvait szintén 8%, míg Orbánt 39% látja alkalmasnak a miniszterelnökségre (Nézőpont Intézet), abba kéne hagyni, és fel kéne állni, elfogadni azt, h a nép döntsön a folytatásról...

Nem, ez az mszp nevű ember nem úgy fekszik a földön, hanem kezétől, lábától megfosztva még mindig azt vinnyogja, h csak ő tudja kezelni a válságot, és nem szabad átadni a hatalmat a Jobbikkal összejátszó rohattetű fidesznek. Sőt, eredményesen kezelik a válságot, már látszik az 50 nap eredménye....

(Kitérő: Emlékszünk még gyurcsány ama 2007. tavaszi kijelentésére, midőn azt mondotta több évi kormányzás után, h már látszik az alagút végén a fény? Hmmmm...)

Valahogy úgy néz ki, h kapott egy nagy maflást az mszp nevű kocsmai kötözködő, amitől elnyúlt, és ahelyett, h azt susogná esdeklőn: "Megadom magam, és bocs, hogy élek!", ahelyett még megverten is acsarkodik, megverten is a másik felet hibáztatja mindenért.

Az ilyen nem érdemel kíméletet.

"Szerintem a békülékeny európai stílus 15%-ot hozna a Fidesznek"

Hát akkor örüljünk, h a Fidesz nem ezt a békülékeny hangnemet követi, és az 56% nem megy fel 71%-ra. Kinek kell az egypártrendszer? Neked kell?

Ha valóban hibának tartod a fidesz részéről, h továbbra is presszionálja a maszopnyikokat, hát örülj, h elszeretkezik, örülj, h nem lesznek még erősebbek, örülj, h elbukják azt a 15%-ot, amit szted megszerezhetnének!
@eMeL:

Az SZDSZ meghatározta a programot, amit szerinte végre kell hajtani. A program a nép döntő többsége számára kemény megszorításokat tartalmazott. Gyurcsány közölte, hogy ezt mind és ilyen iramban a magyar néplélekkel (amely most is éppen a csodát várja, és ez be is van neki ígérve, ráadásul két helyről) nem lehet megcsinálni, ugyanis akkoriban még nem volt világválság.

Miután a nép (egyesek hathatós segítségével) bebizonyította nekik, hogy ezt tényleg nem lehet végrehajtani, még parlamenti többséggel se (az MSZP torkán Gyurcsány valahogy lenyomta), némi gúnyolódás közepette, de nagyon sértődötten otthagyták a koalíciót, és a további önmeghatározásukat mint egyetlen alappillérre, a nép Gyurcsány utálatára építették fel.

Na ez jött most be nekik. De nagyon.
@Tóta W. Árpád:

Az mszp most jön rá, h el kell távolítani a párt éléről a "baloldali milliárdosokat".

Amit Lendvai mond arról, h nagyon tiszta ember kell miniszterelnök-jelöltnek, az azt jelenti, h milliárdos nem lehet.

Sztem van egy-két jó arcuk (pl. Botka), de ki az, aki bevállal egy biztos buktát, miközben a maga környezetében sikeres?

Ahogy én nézem Mesterházyt, túl kevés. Nem elég okos, gyakran hibázik, és túl közhelyes.
Újhelyi? Max. iskolaigazgató lehetne. Szinte nem is látok mást, csak Botkát, esetleg Szilit, még ha őt utálod is szívből.

Gondolom, az nekik is világos, h Szekeres, Baja, Kiss P., és a többi régi káder alkalmatlan, mert ők végig ott voltak a pártvezetésben akkor, mikor a pártot a szakadék felé vitte gy. ferenc és v. jános.
A jelenlegi "vagyonadó" tervezettel azért ért egyet az emeberek 80%-a, mert őket nem érinti. Nincs 30 milliós lakásuk, nincs 170 lóerős autójuk, vitorlásuk, stb. Ha minden ingatlan után kéne fizetni, le is esne a támogatottság 5%-ra.
Nekem a mostani tervezettel az a fő bajom, hogy megint nem rakták mellé, hogy mibe kerül majd az adó behajtása. Lesz-e egy új főosztály az APEH-en belül, saját informatikai rendszerekkel, 500 köztisztviselővel, behajtási osztállyal, ellenőrökkel, évi 5 milliárdos költségvetéssel. nem új adófajtákat kéne kreálni, hanem a régieket egyszerűsíteni és rendesen behajtani. Abból simán összejönne a tervezett 50 milliárd kétszerese.
Elgondolkoztatott engem is ahogyan tovább. Valóban, fidesz kiengedte a Pandorát a szelencéjéből arra nem számítva, hogy őt is leigázhatja. Sokuknak van felelőssége, hogy idáig jutottunk. Én döbbenten néztem az a hat kiemelt megyét, akiben a Jobbik komoly tért nyert.

Én részrehajló vagyok, vállalom. Tán ha az az emberek mindennapjait legjobban érintő tárcát, az egészségügyet meg a közoktatást nem a szadesz kapja, nem lenne ekkora pártja a Jobbiknak.

Sajnos előbb kellett volna gondolkodni. Szocik nem láttak előre, a szadesz meg bevonzotta azt, amitől tartott. Tegyék ki a plakátjaikat magunknak, és nézzék. De ne 2009-t írjanak hozzá, hanem 2000 vagy 1998 évet. És szálljanak szabadon...

Orbánt meg mint Sztalin 99,58881 %-kal választották újra...Hát minimum 8 év múlva, és majd újra megnézzük...De addig meg kell éljük, és köszönöm előre is azt az érát szadesz!:P

@Tóta W. Árpád: Káderhiány az van.
Amúgy szerintem az szdsz körül nincs nagyon jobb ember Kunczénál. Ez az ő pechük.

Valaki ellenvélemény? Lenne jobb emberük?
-Igazságbeszéd vót.
-Mi?
-Igazságbeszéd.
-Az mi?
-Hát, amikor valaki kiáll és elmondja.
-Mit, amiről eddig hazudott?
-Ööö, igen, de most végre szakított vele..
-Ezt honnan lehet tudni?
-Hát, azt mondta...
-Tehát eddig hazudott, de most már az igazad fogja mondani, és ezt el kell hinni?
-Ööö, igen...
-Miért?
-Mer... elmondta, nagy tömeg előtt. Kiállt.
-Úgy érted, kiállt elénk a választók elé és nekünk mondta, mondjuk a tvben?
-Ööö nem...
-Nem?
-Nem, de kiállt értsd már meg.
-Értem, hova állt ki...
-Hát a párt...
-A pártelit elé, és nekik mondta, hogy hazudott?
-Ööö, igen.
-Miért, ők nem tudták?
-De tudták, de... szóval hogy ne tegyék többet... vagy ilyesmi.
-Ó értem. Tehát kiállt a pártja elé, és azt mondta változtatni kellene...
-Igen, na végre hogy érted!
-Ó értem, nyilvános volt a rendezvény?
-Ööö... nem, de miért számít ez?
-Tehát nem volt nyilvános, akkor honnan tudjuk hogy mit mondott?
-Kilopták, a gonosz fityesz, vagy a belső kerékkötők.
-Tehát, ahhoz, hogy megtudjuk mi állt a beszédben, ki kellett "lopni" a beszédet?
-Ööö igen.. A mocskos kerékkötők.
-Tehát ha nincs senki aki kilopja, akkor sose tudjuk meg, Feri milyen szenvedélyes igazságbeszédet mondott?
-...
-Tehát zárt rendezvényen kiállt elénk, elmondta a beszédet, de ha nem lopják ki, a gáncsoskodók sose tudjuk meg hogy eddig hazudott?
-Nem ő, hanem mindenki, az egész politikai elit a rendszerváltozástól.
-A rendszerváltozástól?
-Igen, az Orbánék is hazudtak.
-Jó, tehát ha jól értem, Feri kiállt az emberek elé egy zárt ülésen, és kijelentette hogy mert Antal, meg Orbán hazudtak, ezért ő is és most már nem akar, mindezt úgy, hogy csak az mszp elit hallhatta, és egy kerékkötő kilopta... hogy elgáncsolja a reformokat. Ezért a beszéde egy igazságbeszéd ami nekünk szólt.
Hihető.
-Mocskos fidesznyik.
- :]
@eMeL:
Nemtom. Szabad a gazda. Te mit kérdeznél?
Mondjon már valaki 1 érvet,miért kellett volna a Viktort jelen pillanatban cserélni?

A béka seggénél tülekedők ricsaja fel sem hallatszik oda,ahol jelenleg a fidesz áll.
Miért kéne nekik foglalkozni a jelenleg
kis pitiáner pártocskákkal?

Aki nem szavazott,az miért ugatérozik?
@Tóta W. Árpád: Árpád, valószínűleg azért "forgatják kevesebben -- egyik meg másik tábor "sajtóját"", mert a másik oldaléra nem kíváncsiak (talán a csordaszellem kiirtja belőlük a "halgasd meg a másik..." mentalitást).
az igaz(nak tünik), hogy nem (nagyon) luxus a tányéros-madzagos tv/internet/egyéb, de a "háztartási" költségvetésbe betervezése eme szolgáltatásoknak nem is mindig könnyű döntés...
@Yasashi Tanuki: jól mondod.

le kéne számolni az iskolában a zabolátlan "egyenlősdi"-vel, érdemei elismerése (mérlegelése) után mindenkit olyan "környezetbe" kell helyezni, ahol vele egy tempójúakkal kerül össze...
lehet ugyan kísérletezni azzal, hogy (néha napján) eltérő képességűeket terelnek egy helyre, de ez egyáltalán ne legyen (egyedül üdvözítő) koncepció. tényleg, az esetleges "integráció"-t is óvatosan, ésszel kéne működtetni, mert ha nyakló nélkül, lázas igyekezettel "nyomatjuk", abból előbb-utóbb hasznavehetetlen, poshadt lötty lesz, értékelhetetlen középszer, esetleg a nagy semmi.
lehet toporzékolni, hogy "fúj-fúj, szegregáció" és tsai..., de akkor meg a sok (agyon)diplomázott oktatási szagember szíveskedjék az ilyen hirtelen-eszmék mellé használható (szakmai) programo(ka)t is lerakni, különbenez az "ők is ugyanolyanok" lózung csupán üres locsogás lesz, semmi más...

@6.Lenin:
"Mondjon már valaki 1 érvet,miért kellett volna a Viktort jelen pillanatban cserélni?"
Lenin, már megint hozod a formád.
Senki sem mondta itt, hogy V-t cserélni "kellett" volna.
Arról van szó, és nem másról, hogy egyeseknek megvan a véleménye arról a politikai formációról, ahol a vezért 99 %-kal választják meg. Szagos, na, de nem hiszem el, hogy nem érted.
Egyáltalán: milyen ez a vezérezés? Dán vezér, norvég vezér... Te hallottál ilyet?
@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: "ahelyett, h azt susogná esdeklőn: "Megadom magam, és bocs, hogy élek!", ahelyett még megverten is acsarkodik, megverten is a másik felet hibáztatja mindenért.

Az ilyen nem érdemel kíméletet."

malacka, nagyon nyomulsz, már megint.
még szerencsee, nem te mondod meg azért, ki és milyen fokban gyakorol a politikában kíméletet. te is hozod a formádat. kis szadista. elkottyantottad magad.
@amergin: Faust? Áh, nincs benne bíznisz, nem okés. Mefisztó?? Annak nem elég okosak. De a legeslegjobb: Belzebub! Kérjük, vigye őket magával!:D
@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke: nekem titkos favoritom juhászferi...vagy max. molnárgyuszi...:)) De főleg a hejjes pasi juhászferi...

Vállalom, női szavazó vagyok, az érzelmeim lehet hatni!! Hagyom magam! Bajnait is komálom, mert jó pasi!:DDDD
@amergin:
Volt. Csak a Magyar Bálint féle keménymag kikezdte... és még Árpi se szerette.

***

@forgó hangszóró:
Kik nem olvasnak? :)
Csak azért, mert az eddigi blogos életem alapján nekem az jött le, hogy sok "jobbos" olvas ám mindent. Nem csak jobbos oldalakat... hanem balost, minisztériumit, független szerv. kimutatását.
A balosoktól ez már ritkább, már egyáltalán a független meg a minisztériumi... a jobbos meg aztán'...
Kivétel persze olyanok mint Shore vagy Lapi.

@alasehir:

A 99% csak egyet jelent: a Fidesz tagság tud gondolkodni, és belátja, h ilyen sikeres választás után nincs alternatívája Viktornak.

Sztem sokka cikibb, h amikor már lemondott fletó a miniszterelnökségről, tehát belebukott a kormányzásba, a pártja volt annyira debil, h ennek ellenére 85%-kal elnöknek választotta.
Hát ha van idiotizmus, akkor ez az. Azt mondani, h "bazmeg, miniszterelnöknek szar voltál, pártelnöknek jó leszel".

@Letícia:

Ha már ez a szempontod, ami teljes joggal érthető és releváns, akkor már inkább Horváth Csaba:

mszp.hu/public/images/articles/2009/05/big/mszp_4a16856d55777.jpg
@Jaffar:
Szerintem jaffar a legostobább és legelfogultabb fórumozó az indexen.
@jaegtoer:
Félek, nagyjából igazad van.
Egyébként a magyaz zsenik nem Magyarországot szokták előbbre juttatni, mert onnét idejében elhúznak - nemcsak a zsidók, hanem pl. Szentgyörgyi, stb. Ebből is látszik, hogy zsenik.
Ja, és nem bábám, ha akik tehetik, tényleg többet fizetnének.
@vakapad:
Megkérdezném, hogy mit mondana a Te testvéred, melyik út vezet a Városba?
...és a másik úton indulnék.
@sünmalac69 az ügyvezető kormány ellenzéke:
Nem értelek (vagy Lendvait, ha csakugyan csodálkozna).
Tegyük fel, hogy 2010-ben mégis az MSzP győz, ámbár szerintem aligha. Gondolod, hogy Bajnai folytatná? Szerintem akkor sem ő folytatná, inkább hinném, hogy Bokros vonulna be az MSzP-be, szamárháton, vagy fehér lovon.
Tehát akkor Bajnaiék valóban csak ügyvezetők - addig. (Nem tudom, jogilag mikor ügyvezető valaki. Tényleg, mikor?)
@Letícia:
Igen, és Bajnai legalább nem is törpe, mind Ovi.
Nekem is jobban tetszik, inkább elfogadnám unokámnak.
@alasehir:

Igazad van.Szerintem is elég lett volna 85%,aztán meg bizalmatlansági inditvány,
utánna meg szépen kirúgni.Erre elég 2 hét.
Valóban elég maradi 1 párt,nem választanak évente legalább 3x,csalással elnököt.Faszba velük.
Ja,hogy neked más a véleményed?
Viszont az nem érv.
A vélemény meg szabad.

@okostojgli:
meg az öreg ex-munkásőröktől...
@anyátok: "Ez volt a szöveg. A környezet."
Szerintem pedig az, hogy gondolkodj, ne mellébeszélj. Ez volt a szöveg és környezete.
@anyátok:
Szerinted ízléstelen (szerintem ironikus). Akkor az "öregecskedőt" szó szerint kell venni. Tényleg, szó szerint kell érteni? Visszatérve a szövegkörnyezetre, szerinted Gy.F. ezzel az öregecskedős mondattal mit akart mondani? Neked mi jött le? És biztos vagy abban, hogy Fletó is azt a gondolatot akarta elmondani? Egyéb értelmezés elképzelhető mint a tied? Vagy csak félre lehet érteni és te félre is érted. Te hogy emlékszel, nem inkább arról volt szó, hogy a 3 szoba-3 gyerek-4 kerék legalább akkora bornírtság mint ha valaki az öregecskedő feleségét meg rendetlen gyerekét akarná lecserélni? (Ugyanis volt ott rendetlen gyerek is)

Van egy pártelnök, nyújtja a kezét a másiknak, hogy azokkal ottan csinálni kéne valamit mert nagy baj lesz, mire az a másik azt mondja, ne kínálgasd magad, te kis nőstény, a kurvák csinálnak olyat. Na ez ízléstelen. Vajon lesz egész oldalas 12 nőszövetség által jegyzett tiltakozás a Népszabiban?
@eMeL:
Azt kérdezném igaz-e, hogy O.V. sose hazudott.
@Kristl: "Hihető."

Itt van a kulcsa mindennek. Szerintem hihető, szerinted nem. Két vélemény, két álláspont. Amivel különösebb baj nem is lenne ha csak az nem, hogy akiknek nem hihető azok az előítéletük miatt utasítják el (érzelem), akik szerint viszont hihető azok nagyjából értik is miről volt szó Őszödön (értelem). De arra a kérdésre, hogy mit hazudott Gy.F, mit ismert be, a mai napig nem kaptunk választ. Ez viszont nem vélemény, tény.
süti beállítások módosítása