W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Add ide az ítit!

2009.01.31. 23:00 Tóta W. Árpád

Amerikai állampolgárok ezrei, tízezrei ragadnak faxot, levélpapírt vagy számítógépet, hogy Barack Obamának levelet írjanak. Mind ugyanarra kérik. A gyerekek rajzolnak hozzá, a komoly fölnőttek udvariasan érvelnek, a primitívebb hívők nyomtatott nagybetűvel követelik. Azt kívánják az új elnöktől, a Remény és a Változás hordozójától, hogy mondja meg végre az igazat.

Az ufókról.

Ehhez az aláírásgyűjtéshez csatlakozom az alábbiakban.

Tisztelt Elnök Úr, My Homie!

Amikor kisfiú voltam, az én hazám nem volt szabad. Internetről álmodni sem mertünk az úttörőtábor hideg barakkjaiban, ahol gyerekkatonának képezték ki a magunkfajta zsenge nyolcéveseket. Hétfőn nem volt tévéműsor. A könyvkiadást markában tartó kommunista párt csak néhány felületes, gyakran fotókat sem tartalmazó ufóskönyvet engedett nyomtatásba. De mi a barakkok mélyén, a szürke lakótelepek játszóterein arról sugdolóztunk, hogy minden bizonnyal nem vagyunk egyedül.

Amikor az én hazám megszabadult az orosz csizmától, reménykedve tekintettünk Amerikára. Ott Roswellben, vagy az 51-es körzetben, ott van a bizonyíték, az Új Világkorszakot megnyitó igazság. Az eljövetel. Mármint a tudományos fajta, a valódi. Úgy képzeltük, nincs már messze a pillanat, amikor az amerikai kormány megkocogtatja a poharat, és szólásra emelkedve elmondja: Íti él, és megváltott minket. Gyógyítja a rákot, kiveszi a vízből az oxigént, örök életet és világbékét ád.

Aztán nem történt semmi. Azóta sem.

Nagyrabecsült Elnök Úr! Nehogy most hagyja abba az olvasást!

Belátom, a világ legnagyobb hatalmú vezetőjeként nem dönthet csupán egy néhai kisfiú álmaira hagyatkozva. De van ennél jobb érvem.

Szívszorító érzés lehet a világ legerősebb országát irányítani, és nyomban ráébredni, hogy a globális válság még Amerikánál is nagyobb hatalom. Pedig logikus: a bolygó nagyobb, mint Amerika. A katartikus győzelem, a színesbőrűség feletti örvendezés hamar feledésbe merül, amikor a válságról kiderül, hogy nem hatódik meg egy fekete elnöktől.

Afrikában például válság van, mióta létezik, pedig ott aztán volt elég feka király.

No, you can’t.

Elnök úr, a történelembe vezet másik, biztosabb ösvény. Én nem tudom, van-e az amerikai ingujjban ufó, de feltételezem, az elnöknek beiktatása után megmutatják, ha van. Végül is figyelembe kell vennie a kormányzás során. Nos, ha akad a raktárak mélyén bármi érdemleges, akkor épp itt az ideje a felfedésének.

Lássuk a medvét! Elő a kis szürkékkel! Muti a csészealjat! Szó sem esne válságról legalább két hétig. Utána is csak a belső oldalakon. Persze az emberek így is elvesztenék az állásukat, bosszankodnának a dugókban, szenvednének a kórházakban. De legalább lenne más témájuk.

És lenne a világnak is. Muszlimok, európaiak, oroszok és kínaiak vennék észre, hogy a saját ligájukon kívül egy nagyobb csapatnak is részei: mind emberek. A földönkívüliek meg nem. Az emberiség a sárról ismét az égre emelné tekintetét.

Mr. Obama, rombolja le a falat!

Záró rendelkezések

Obama elnök kezébe. Eyes only.

Amennyiben az ufómítosznak semmilyen bizonyítéka nem áll rendelkezésre, illetve a megmagyarázatlan esetek mind fegyverkísérletek következményei, akkor a feladat valamivel bonyultabb. A bizonyítékot elő kell állítani.

Obama elnök, Önt a tenyerén hordozza Hollywood. Rendelkezésére áll a teljes titkos apparátus. Filmet forgatni a legegyszerűbb, de épp ezért egy videofelvétel önmagában alig hiteles. A tárgyi emlékek, űrhajómaradványok hitelt érdemlő prezentálása ennél nehezebb feladat. Ehhez olyan preparátumokra van szükség, amelyek a nemzetközi sajtó újságírói, esetleg szakértői előtt valódinak tűnnek. A laboratóriumi kutatásuk nemzeti érdekre hivatkozva korlátozható vagy megtiltható – a Vatikán sem mindenkinek engedi meg, hogy a turini leplet és egyéb ereklyéit tanulmányozza. Még kiderülne, hogy a fele ócska hamisítvány.

A legcélszerűbb az, ha a statikus kiállításon mintavételi lehetőség nélkül kísérjük végig a stábokat, viszont nyíltan bemutatunk valamit a ma még titkos katonai fejlesztések közül, és azt mondjuk, hogy ez már ufótechnológia.

Itt az idő, hogy Amerika a szcientológiánál többet is hozzátegyen a globális mítoszkincshez. Ha még azt is sikerülne hihetően előadni, hogy az amerikai kormány felvette a kapcsolatot a földönkívüliekkel, akkor a nyugati világ visszanyerhetné földöntúli támaszát. Legyőzzük újra a kozmikus magányt.

Yes, we can.



Címkék: ufó válság külpol

225 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr65911576

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: wikileaks : karlsruhe 2009.02.09. 00:56:15

[...]you can download: erőteljes botrányszag. Reméljük benne vannak Árpd ufóilink -[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyitott kapukat döntögetődnek. Ezek az adatok régóta rendelkezésre állnak, de ez nem változtat semmin. Hiába ismertek részletekbe menően pl. az Area 51, Rendlesham, Betty and Barney Hill, Phoenixi fények teljesen földi eredetű háttere, az UFÓ hívőket ez cseppet sem befolyásolja. Hiú ábránd, hogy azokat az embereket, akik komolyan hiszik, hogy a kormányt az idegenek írányítják, vagy hogy Hitler egy UFÓ-val menekült a titkos északi-sarki bejáraton keresztül a Föld üreges belsejébe, bármilyen szinten is befolyásolná a NASA és a légierő átlal nyilvánosságra hozott rengeteg adat. A logikus magyarázatokat, a világképükbe nem illő részleteket vagy automatikusan teljesen figyelemen kívül hagyják, de még inkább csak növekszik a paranoiájuk, mert az összeesküvés elméletekre hangolt agyuk kapásból arra a következtetésre jut, hogy a kormány csak ködösít.
Akik nem tudnák, hogy mi ez, álljon itt a retorika három alappontja:

1, kik vagyunk mi?
2, ki az ellenség?
3, mit teszünk vele?

Öndefiníció, ellenségkép, lelkesítés. Ha van közös ellenségképünk, össze tudunk fogni ellene. A hadi kiadások pedig újra fellendítik Amerika gazdaságát, hejj!
Hat igen... Jack O'Neill most is eppen egy csillagkapun masirozik es zuzza a gonosz Goa'uld-okat... vagy Replikatorokat.

Ettol persze meg siman vannak idegenek.

Arpi, ne akard tudni, amit ok tudnak, mert akkor neked is meg kell halnod. Oregen legalabbis... vagy nem, de az biztos.

Bar ha jobban belegondolok, hogy a Star Wars nem is kitalacio... lettem volna Skywalker, Tauntaun-on lovagolni, Wampa kezet fenykarddal levagni...
@Tóta W. Árpád: Olvasgattam amiket írogattál. Elnökről, ufókról, Istenről, Allahról egyebek. Ha fikázol az énednél, emberségednél nagyobb dolgokat - jó magyar szokás szerint - attól csak hiszed, hogy nagyobb leszel. Esetleg az egód, de annak növekedését mi többiek is látjuk, érzékeljük. A cikked tiszteletlen, és teszed, teheted ezt úgy, hogy tudod, nem lesz következménye. Az ilyen emberre mondják, hogy cibálja a rácsok mögé zárt tigris bajszát. A kereszténység elleni kirohanásaid visszafogott indulata azért megérne egy jó pszichológiai elemzést! Kíváncsi vagyok, hogy miért utálod ennyire Istent? És arra is kíváncsi lennék, hogy a többi poszt-író a napokban (mert nem te voltál az első és egyetlen) miért bizonygatja lelkesen a kereszténység értelmetlenségét? És miért nem olvasok hasonlóan céltudatosan - buddhizmus, Hinduizmus vagy ateista-romboló cikkeket? Nem fikázzák így az asztrológiát, a médiában és mindenhol terjedő jóslással foglalkozókat, az agykontrollt, a boszorkányságot, a határtudományokból pénzt és ismertséget kovácsolókat! Miért pont a kereszténység a gyűlölt portéka?
Hargitai Károlytól megvan véletlenül valakinek a Támadnak az idegenek címü regény?
@Ejjnye Bejjnye:

Isten mindegy hogy keresztény vagy zsidó, vagy lépjen a színre, vagy ti lépjetek egy kicsit hátrébb.

A hit véleményem szerint több kárt okoz, mint amennyi a haszna.

Bizonyos dolgok már nem kellene hogy vita tárgyát képezzék.

Mondjuk TWÁ lehet tényleg csak az egyik szakálast (van több is?) nem tiszteli kellőképpen, ez viszont diszkrimáció.
@Blassius: bookline.hu/search/oldbooks!execute.action?mkod=106253&_v=Hargitai_Karoly_Tamadnak_az_ufo_k_
hargitait ne már. a legnagyobb kókler a témában, ever.
@ZOLDMANO: Isten mindegy hogy keresztény vagy zsidó, vagy lépjen a színre, vagy ti lépjetek egy kicsit hátrébb.

A hit véleményem szerint több kárt okoz, mint amennyi a haszna.

Ha színre lép, 2000 év múlva azt mondják: csalás az egész. De abban igazat adok neked, hogy Istenről vitatkozni hülyeség. Ha létezik, és olyan, amit olvasni lehet róla, nincs szüksége védelemre, sem annak bizonygatására, hogy létezik-e, teremtett-e, figyel csak vagy cselekszik is stb... Én is unom a Vele és Róla való vitákat. Az a véleményem, hogy mindenki kérdezze meg Őt a témáról! Persze ennek van kockázata, és lehet, hogy nem úgy sül el a dolog, ahogy az ember várja. Csak az olyan okoskodókat nem szeretem, akik mondjuk véleményt formálnak, idézgetnek kortársaik vagy egy-egy nehezen ellenőrizhető, a történelem távlataiban rejtőző, esetleg illogikus szerző munkáiból, és megmondják tiszteletlenül a tutit! Esetleg hivatkoznak a bibliára, de el sem olvasták elejétől a végéig, nem próbáltak elemezni, ellentmondásokat vagy éppen összefüggéseket keresni. Esetleg elolvasták volna a Koránt, a Taoista fordításokat, a Bhagavad-Gíta-t, és sorolhatnám. Fikázni néhány ezer évet, az megy!
A második amivel vitatkoznék, hogy kérlek ismerj meg hívő-és nem vallásos embereket, szervezeteket. Ezeknél van a hitnek "haszna"! Ők azok akik saját anyagi érdekeiknek ellentmondva - évezredek óta - humanitárius munkát végeznek. Nem undorodnak a leprástól, a mosdatlan feketéktől Afrikában, segítik a hajléktalanokat világszerte, viszik a kultúrát és a kenyeret az emberevő bennszülötteknek.
Szerintem kiraly lenne ha obama megmutatna.. remelem azert nem lenne tul ijeszto :)
Csodálkozom, hogy a Disclosure projectről senki sem linkelt még semmit. Pont azért harcolnak, amit Tóta W. is "követel".

www.disclosureproject.org/

Volt egy sajtókonferenciájuk, ahol autentikus (vagy annak beállított?) emberek nyilatkoznak az amerikai UFO projektekről. Van olyan ember is, aki állítása szerint az UFO katasztrófákhoz kiküldött csapat embere volt.

Fenn van a youtubeon, jó hosszú. Ezek után kicsit megdöbbenve, bár egészséges szkepticizmussal álltam fel. Azóta (2001) persze semmi érdemi nem történt.
www.youtube.com/watch?v=LOeDyeU3lyM
@ZOLDMANO: Isten mindegy hogy keresztény vagy zsidó, vagy lépjen a színre, vagy ti lépjetek egy kicsit hátrébb.

A hit véleményem szerint több kárt okoz, mint amennyi a haszna.

Ha színre lép, 2000 év múlva azt mondják: csalás az egész. De abban igazat adok neked, hogy Istenről vitatkozni hülyeség. Ha létezik, és olyan, amit olvasni lehet róla, nincs szüksége védelemre, sem annak bizonygatására, hogy létezik-e, teremtett-e, figyel csak vagy cselekszik is stb... Én is unom a Vele és Róla való vitákat. Az a véleményem, hogy mindenki kérdezze meg Őt a témáról! Persze ennek van kockázata, és lehet, hogy nem úgy sül el a dolog, ahogy az ember várja. Csak az olyan okoskodókat nem szeretem, akik mondjuk véleményt formálnak, idézgetnek kortársaik vagy egy-egy nehezen ellenőrizhető, a történelem távlataiban rejtőző, esetleg illogikus szerző munkáiból, és megmondják tiszteletlenül a tutit! Esetleg hivatkoznak a bibliára, de el sem olvasták elejétől a végéig, nem próbáltak elemezni, ellentmondásokat vagy éppen összefüggéseket keresni. Esetleg elolvasták volna a Koránt, a Taoista fordításokat, a Bhagavad-Gíta-t, és sorolhatnám. Fikázni néhány ezer évet, az megy!
A második amivel vitatkoznék, hogy kérlek ismerj meg hívő-és nem vallásos embereket, szervezeteket. Ezeknél van a hitnek "haszna"! Ők azok akik saját anyagi érdekeiknek ellentmondva - évezredek óta - humanitárius munkát végeznek. Nem undorodnak a leprástól, a mosdatlan feketéktől Afrikában, segítik a hajléktalanokat világszerte, viszik a kultúrát és a kenyeret az emberevő bennszülötteknek.
Most vagy megállt a blog, vagy cenzúráznak!
Egyik sem szép dolog.
@Tóta W. Árpád: lol. akkor mégis vannak, akik értenek a hajtőművekhez? :D

ebben ki nem kókler?
ratatuj: Ez igaz, de Jezust is elegge kiosztottak meg leszoltak:-)
a valoszinuleg ertelmes elet olyan tavol van tolunk az univerzumban (meg ha idealista modon a legkozelebbi helyet is vesszuk) hogy esely sincs arra, hogy eljutottak volna idaig (meg celzottan se, nemhogy csak ugy startrek enterprise-osan, tu a szenakazalban, a vegtelenbe es tovabb alapon, joves menes kozben) szoval kar meg almodozni is rola, hogy mindez olyan gyakran tortent meg hogy volt kozottuk ami le is esett ide...

ha volt is eset amig nem tudunk megmagyarazni, es gyanithato hogy nagysagrendekkel fejlettebb technologia mint a mai, akkor azok is i vagyunk csak a jovobol erkeztunk es a legjobb ha nem hozzuk nyilvanossagra mert azzal megvaltoztatjuk a jovot is

ennyit szerettem volna elmondani
A kommentek feléig eljutottam de már nem bírtam megállni hogy ne reagáljak. Nézzük akkor sorba a dolgokat.

1. Ufó téma

Először nézzük azt hogy létezhetnek e. Gondoljunk bele hogy itt van ez a nagy valami amit mi világegyetemnek hívunk. Szerintem kanyar nélkül kijelenthetjük hogy veszett nagy. Akkora hogy el se lehet képzelni. És nő már egy jó ideje. Mi itt elvagyunk ezen a kis bolygón egy pár millió éve. Mire lemásztunk a fáról itt a szomszédban (a Marson) már ki is halt az ottani élővilág. És ez eddig csak 2 bolygó amit néztünk és valljuk be hogy van még egy pár darab rajtunk kívül. Úgyhogy akárhogy nézzük az hogy egyedül vagyunk az egész világegyetemben eléggé Egoista hozzáállás. Vagy félünk az igazságtól esetleg nem is akarunk tudni róla. Mert alapvetően az ember nem szereti azt ami nála jobb.

2. Utazás az ürben

Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy már sikerült is átlépni a fény sebességét pl: Tachyon-okkal.

3. Obama színvallása

Most komolyan azt várja az emberiség Obamától hogy mondja az hogy: Persze hogy vannak Földönkívüliek. Mi már tudunk róluk 50 éve. Csak nem voltunk benne biztosak hogy ti is tudni akartok róluk.
Szerintetek mi történne? A Hamász lettené a fegyvert? Megszűnne környezetszennyezés? Bekövetkezne a világbéke és hippidalokat énekelve körbetáncolnánk az ürhajóikat kézenfogva? Lemondana a Mi Ferink?
Hát sajnos el kell hogy keserítselek titeket mert nem. Ha jól tudom az ötvenes évek környékén amerikába kiadtak egy olyan "parancsot" (nem jut eszembe a pontos szó amit ide akartam) Hogy ha a katonaság bármilyen a világűrből érkező objektumot fedez fel aminek a pályája keresztezi a földét akkor csak abban az esetben lehet erről szólni a lakosságnak hogyha már nem tudnak mit csinálni ellene. Mert tömeges öngyilkosságok, fosztogatások és lázadások törnének ki. Mert az ember fél attól ami jobb nála. És lehet hogy Obama el akarná mondani de akik mögötte állnak azok nem.

4. Vallás

Az embereknek kell valami amiben hihetnek. Enélkül nem tudunk létezni. Elhisszük hogy van valami magasabb erő ami irányít minket mert el akarjuk hinni.
De ha már itt járunk egy kérdés. Ha ez a Felsőbbrendű lény megmondja nekünk hogy mi a helyes út és hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk akkor hol van itt a szabad akarat? Amit akkor kaptunk amikor az a kölyök leszedte az almát.
Az volt a baj hogy amikor leestünk a fáról és elkezdtünk gondolkodni akkor még nagyon nemértettük az egész szituációt. Miért van világos egy ideg aztán meg miért van sötét? Miért folyik víz az égből? És akkor elkönyveltük hogy valaki vagy valami segít nekünk. És eszerint élünk a mai napig. Valószínűleg azért mert külön iparág épült a vallásra. De ez már egy másik sztori.

Szóval azoknak akik lusták végigolvasni az egészet itt egy rövid verzió:
Földönkívüliek vannak.
Lehet gyorsabban menni a fénynél.
Nem fogja Obama azt mondani hogy vannak Ufó-k.
Zuhanó Repülőn nincsenek ateisták.

Ja és amúgy ez a dolog is úgy le fog csengeni hogy 2 hét múlva már nem is emlékezünk rá. Ellapátolják valami szőnyeg alá mint az igazat szeptember 11-ről.
@Redmaster:

"Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy már sikerült is átlépni a fény sebességét pl: Tachyon-okkal."

Írj erről többet, vagy linkelj!
THX
arra én is kíváncsi lennék. már régen szerettem volna átlépni a fénysebességet.

de amúgy továbbra is lehet, hogy az ufók dimenzióval utaznak, és akkor nem kell átlépni. érted, bemész a dimenzióba az Örs vezér téren, és abban a pilanatban kiszállsz az Astorián. csak nem tudom, hogy egy ilyen térhajlítás nem okoz-e túl nagy rombolást a két pont között.
Ez az ufó téma kemény dolog. Hiába ismeri el bárki, hogy nincsennek azért még a sok hívő utánna is hisz benne és azt mondja, hogy le vannak tagadva. Szerintem igyunk (egészségetekre) sok pálinkát (egészségetekre) és akkor sok ufót lehet látni (egészségetekre). Meg mást is. Például mindent rózsaszínben.
Egészségetekre. Ni milyen rendese ember ez a Gyurcsány... Ha rosszul lesz egy nő akkor ölbe kapja...

ha van olyan, hogy látens homoszexualitás, akkor talán értelmezhető a láten kereszténység is, melyben érzésem szerint Árpi szenvedsz, mert hogy egy ítis postból két mondat után a vallás lesz a téma, meg hogy 2000 éve ki mit mondott, ez azért érdekes
Árpi!

A cím Pákóra hajaz?

"Add ide a didit"

Az alcímmel mi volt a sugallatod:
"A nagy világon e kívül"

szted van?, vagy maradjunk a Piramisnál:
"Nincs egy hely, nincs egy hely...":-))

Üdv.

/off-Ps.: Irtó jó képet találtam az új adócsökkentéses posztomhoz. Teljesen adekvát a jelen helyzetben.:o) Nézd meg! /
"érted, bemész a dimenzióba az Örs vezér téren, és abban a pilanatban kiszállsz az Astorián."

érted, bemész a hálószobádba, és a Bódy Szilvijében kötsz ki:-))
Ezt a címet a Fekete Pákó ihlette? :-)))
@Tóta W. Árpád: na igen, igazából a vicces fiúk a féreglyuktól sokat remélnek.
ebben most pont nem vagyok biztos, de talán még arról is szó van, hogy direkt is elő lehet idézni, szándékos célhellyel.
a kérdőjel ott van, hogy ha itt bemegy egy űrhajó, akkor észreveszi-e hogy történt vele valami, vagy a másik véglet, kiesik a túloldalon egy rakás fém- és szénmolekula, fagyasztott oxigén és hidrogén kíséretében.
@Ejjnye Bejjnye:


Kellene egy alapítvány vagy hasonló (a'la Asimov). Az alapítvány foglalkozna a létezővel, a tudománnyal.
És volnátok Ti kedves barátom, a hívők.
Mivel nektek a tudományra semmi szükségetek nincs, ezért Ti nyugodtan visszatérhetnétek a középkorba, máglyázhatnátok, vallásháborúzhatnátok. Ha pedig veszélyeztetnétek az Alapítvány érdekeit, akkor hathatós beavatkozás történne (vissza az ókorba, vagy a kőkorszakba).
Nem rossz az arány. A többség azt hiszi, hogy mi vagyunk az univerzum csúcsa. Nem semmi !
@Rhythmeen: szerintem a párhuzam logikus és triviális. ld még: w.blog.hu/2007/05/02/szentiras_magyarazat_erich_von_d_niken

@malacka69 az édentől keletre...: naná, hogy pákó.

@ratatüj: igen, ez az egész teleportáció főkérdése, hogy egyben jön-e ki a végén a csomag. eddig ugye a legelemibb részecskékkel folyik csak a kísérletezés, az nem esik szét.
Fel nem foghatom, h aki tudományosan magyarázza, h nincs Isten, hogy hihet mégis az UFO-k létében? Az UFO-hit mennyivel kevésbé röhejes, mint az Isten hit (mármint ateista szemszögből nézve)?
off

Remélem másnál is kiemeli sárgán az én nickem:-))))

on

@Hod:
"A többség azt hiszi, hogy mi vagyunk az univerzum csúcsa."

A többség csak abban hisz, amit látott azzal a gülü szemível, és felfogott azzal a tompa agyával:-)
mindenkinek a saját nickjét emeli ki.
A tachyon, a hajlított tér meg a féreglyuk mind úgy keletkezik, hogy valakik felállítanak egy elméletet saját (saját!) axiómákkal, és aztán ráeresztik a matematikát, ami az axiómákból kiindulva hosszas számolgatás után valamilyen eredményeket ad. Egy elmélet felállítójának pedig, ha az eredmény például egy féreglyuk, igen nehéz azt kimondania, hogy az ő axiómái hülyeségek (azaz a kiindulásnál van a hiba), sokkal inkább készpénznek szokták venni az eredményeket, akármik is azok. Még soha nem látott akármik esetében pedig nagyon nehéz cáfolni az elméletet, mondván, hogy nem állnak összhangban a kísérleti eredményekkel, hiszen ilyen utóbbiak egyelőre nincsenek (szerintem nagy valószínűséggel nem is lesznek, de ez meg az én axiómám, ami vagy igaz, vagy nem).

A tachyonokat illetőleg megjegyzendő, hogy a relativitáselmélet nem a fénysebességnél nagyobb sebesség létét tagadja, hanem csak azt tiltja végtelen tömegnövekedés), hogy aminek eredetileg kisebb a sebessége, mint a fényé, az a fénysebességet elérhesse. Fentiekből következően, ami már születése pillanatában gyorsabb, mint a fény, az nem sérti a relativitáselmélet axiómáit. Hogy aztán van-e ilyen ...
"mindenkinek a saját nickjét emeli ki."

Jajjjistenem, Árpi, te ennyire hülyének néztél:-)))))))

Háppersze, h tudtam, épp ez lett volna a gyilkos erejű poén:-)

Üdv.

(Jó, hogy néha van egy UFO-s poszt. És ezt most elvont értelemben értettem...)
Terhajlitas es teleportacio (hazi feladat elsosoknek)

Vegy egy A4-es lapot. Egyik vegebe rajzolj egy kis kort. Legyen ez `A`. Masik vegebe egy masik kis kort. Legyen ez `B` Fogj egy kis bogarat. Helzezd az `A` korre. Most fogd meg a papirlap masik szelet es ovatosan hajtsd ra a `B` kort a bogarkara. Kicsit nyomd meg, majd hajtsd ki a papirlapot.
Megfigyeles: teret hajlitottal /tudom sik - de most dimenzioszamokon ne vesszunk ossze/ es a bogarkat (vagy annak egyes reszeit) sikeresen teleportaltad `A`-bol `B`-be!
Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!
@malacka69 az édentől keletre...:

"A cím Pákóra hajaz?"
"Ezt a címet a Fekete Pákó ihlette? :-)))"


na bumm, megelőztél 6 perccel az asszociációs játékban. Nem kell felvágni... :-))))))
Jó téma, bár a végén a Záró rendelkezések rész nem teccik. Lehet, hogy túl szép lenne, hogy valami politikus egyszer az életben tényleg igazat mondjon, akár tényleg vannak bizonyítékaik (de szép lenne, kicsi korom óta ezt várom), akár kamu az egész.
És ha tényleg lenne valami, mekkora változást hozhatna a fejekben!! Már ezért megérné.
Azt nagyon nagy beképzeltség állítani, hogy egyedül lennénk az egész Univerzumban.
Az is komoly nagyképűségre vall, hogy valaki azt állítsa, hogy mi már a természet minden lényeges törvényét ismerjük, nincs tovább. Számtalan példa van a tudományban, hogy ez a kijelentés mindíg megbukott. Azt mondhatjuk, hogy a tudomány jelen állása szerint ez nem lehetséges..
Gyerekként egy csomó dologról azt tanultam, hogy ez sci-fi marad, az elmúlt 10 évben, meg sorra megvalósulnak:
-Gondolat vezérelt művégtagok.
-Teleportálás (oké, még csak lézersugár és cézium atomfelhő megy, de megy)
-mobil telefon (Erik Karstner: Május 35)
-GPS
-Internet
-napvitorlás (oké ezt csak tervezik)
-ion hajtómű
-klónozás
-láthatatlanná tévő cucc

Ha kicsit kívülről nézzük a civilizációnkat szerintem tök érthető, ha ebből ki akarnak maradni, vagy legalább megvárják, hogy észhez térünk, vagy felfordulunk a saját idióta dolgainktól. Ezekből sokkal komolyabb felsorolást lehetne csinálni, mint a megvalósult sci-fi cuccokból.
Egy külön post sorozatot megérne, hogy a fényes civilizáción mennyire beteges valójában, ha jobban megkapargatjuk a mázat.
A kisebbség meg abban is hisz, amit más látott azzal a gülü szemivel, és más fogott fel azzal a tompa agyával, aztán mondta nekik, hogy az úgy van. Ők meg puff, elhitték azt is.
@Redmaster:

Továbbra sem értem ezt a "fénysebességnél nagyobb sebesség" dolgot, mert ez csak akkor lehet tudományos tény, ha nemcsak papíron mesterkednek, de kísérletileg is sikerül megmérni. Ahhoz meg kéne egy olyan műszer, amivel gyorsabban lehetne mérni, mint a fénysebesség... vagy mi, de nem értem, hogy lehetne ezt mérni, mintha önellentmondás lenne benne... és milyen sebességgel halad a műszer áramköreiben az elektomosság? Nem értem:-(
Nézd, Árpád,
a puszta kíváncsiság szintjén el lehet molyolni a kérdéssel, de engem jobban érdekel, hogy mennyiben változtatná meg az életünket, ha egyértelműen kiderülne, hogy léteznek? A mi saját egyszemélyes életstratégiánk szempontjából van-e bármiféle jelentősége ennek a kérdésnek?

@vakapad:
:-)))))) Ez érdekes volt, vakapad polihiszti!;-)

A féreglyukakat meg ebben a blogban inkább ne emlegesd, tekintettel a gazdára (worluk)

:-))
@malacka69 az édentől keletre...:

"A többség csak abban hisz, amit látott azzal a gülü szemível, és felfogott azzal a tompa agyával:-)"

Elektront se sokan láttak eddig mégis elhiszi mindenki, mer kigyullad a lámpa.

Ha most a vallást nem keverjük ide, szerinted mi a valószínűbb:
1. Többmilliárd, bolygókkal rendelkező naprendszer közül csak a miénken alakult ki "értelmes" élet.
2. Többmilliárd bolygókkal rendelkező naprendszer közül mi átlagosak vagyunk, esetleg kissé szerencsésebbek az átlagnál, mondjuk benne vagyunk az 1%-ban.
@changebug:

A feladat eleje lemaradt:
"Remélem, mindenkinek van otthon egy végtelen tömege a kamrában vagy valamelyik polcon. Kérjétek meg apukátokat, hogy keresse elő. Ha mégse lenne, akkor elégedjünk meg a térhajlítás helyett a papírlap hajlítással és nyomkodással, amivel a tér is szimbolizálható, meg a bogárka végtelen tömeg közelében való megdöglése is."
@Walter Melone:
Ezt a dalocskát én a hatvanas évek elején énekelgettem a fiúkkal, amikor Fekete Pákó még (ha jól tudom) kéjes gondolatként sem létezett.
@malacka69 az édentől keletre...:

"Fel nem foghatom, h aki tudományosan magyarázza, h nincs Isten, hogy hihet mégis az UFO-k létében? ..."

értem, mit akarsz ezzel; ámde azért 2 dolog:

1) "aki tudományosan magyarázza, h nincs Isten"

a tudomány mai módszerével nem lehet "megmagyarázni", hogy nincs Isten, mert maga a módszer valamely feltételezett létező nem létének a bizonyítására alkalmatlan, s ha bizonyíthatóság képtelenség, nincs mit magyarázni

az ember Istenről alkotott képzeteinek és ezek "bizonyítékainak" (mítoszok, legendák, szent iratok, csodás tanúságtételek), a sajátos, elvont filozófiai hipotéziseknek és ezek irodalmának körültekintő vizsgálata után kijelenthető, hogy ezek önmagukban nem elég meggyőzőek Isten (vagy istenek) létezésének bizonyítására, ám annál inkább arra, hogy Ő(ket)t az emberi képzelőerő teremtményeinek tulajdonítsuk

2) földönkívüli élet létezésére (melynek pusztán statisztikai alapon is igen nagy a valószínűsége) évről évre mutatkoznak biztató jelek: például bebizonyosodott, hogy a Marson van víz, ami az élet alapvető feltétele, a minap pedig, hogy olyan gázok termelődnek a bolygón, amelyek származhatnak akár élőlényektől is (és persze élettelen forrásból, vagy mindkettőből); ha ez bebizonyosodik, az újabb bizonyíték amellett, hogy a világegyetemben máshol is kifejlődhetett intelligens élet; tehát nő a valószínűsége annak, hogy igenis ésszerű, logikus azt feltételezni, hogy "nem vagyunk egyedül"

az persze, hogy repülő csészealjak kis zöld tölcsérfülűeket, vagy tojásszemű nagyfejű gizdákat hoztak-vittek az USA felett, hát az - szerintem is - meredek
Átlépték a fénysebességet:

index.hu/tudomany/fenyseb/

Még az Index is megírta annak idején. Persze nem eszik olyan forrón a kását..
@ZOLDMANO: Szeretem Asimovot, és Frank Herbert Dűne-ciklusát is, ebben megegyezik az ízlésünk. Azonban a te finom kritikád nélkülözi a történelem és ebben is a vallástörténelem helyes ismeretét. Pont, akikhez hasonlítod a magamfajtáját, égették meg a hívő embereket a reformáció kezdete előtt és után. Azóta is akikről beszélsz és hatalmuk van, a vallás hirdetői. Jómagam pedig igazán szeretem a tudományt és annak vívmányait, legyen az csillagászat,vagy biológia kémia.... Lenyűgöz a csillagos ég a távcsövemben, és az univerzum nagysága, rejtélye. Azonban a tudomány, és annak jó néhány önhitt kijelentése kevésbé. A nagy vitatkozók is sírba szállnak egyszer. Én is. Félek ettől? Igen. Képzelődöm a hívőkkel együtt? Lehet. De ha csak annyi esélyem van a további játékra, minthogy egy ufo száll le a szobádba....nos már akkor én nyertem, és te szívsz. Biztos vagy benne, hogy nem fogsz szívni?
Kedves Árpád!Ami Obamat illeti,tökéletesen igazad van,az amcsik nem elnököt,hanem megváltót látnak benne.Nekem magyarként és európaiként kissé fura látni,hogy az emberek egy politikusért ennyire rajonganak,de az amerikai egy fiatal társadalom és így hajlamosabbak a naivitásra.Ami az UFO-kat illeti,nekem az a gyanúm,hogy az,aki ilyen vehemensen tagadja a létüket,az ugyanabba a csapdába esik,mint azok akik szerint mindent az UFO-k mozgatnak.Úgy gondolod,hogy nem hiszel semmiben,de te a materializmust és a zsigeri szkepticizmust már olyan szinten űzöd,hogy az már valláspótlék.A tudomány egyik jellegzetessége ,hogy ellentétben a vallással,nem tekinti magát egy zárt,önmagában elégséges rendszernek és nem azok lendítik azt előre,akik mechanikusan alkalmazzák,hanem akik eretnek kérdéseket tesznek fel és nyitottak maradnak az újra és ezért természetesen a saját koruk jól megköpködi őket.Nem kell HINNI semmiben,de ha látsz,hallasz valamit,amiről úgy gondolod,hogy hiteles lehet,akkor az az igazán tisztességes,ha bevallod magadnak,hogy nem tudod mi az és nem állsz elő minden áron olyan képtelen magyarázatokkal,amivel egy óvodás is körberöhögne,mint ahogy azt tették pl.a 2008-as stephenville-i eset kapcsán a hivatásos szkeptikusok,szemben egy egész város lakosságával és amiről a CNN is leadott egy több részes sztorit,pedig ők aztán nem szarral gurigáznak.,,Maga elhiszi amit a vaksi szemével lát,a süket fülével hall,a tompa agyával gondol?"Tudja ki mondta ezt Tóta elvtárs?
@vakapad:
2009.02.01. 21:25:28

:-)))))) A végén még kiderül, van humorod.

@Pantagruel:
"a tudomány mai módszerével nem lehet "megmagyarázni", hogy nincs Isten, mert maga a módszer valamely feltételezett létező nem létének a bizonyítására alkalmatlan, s ha bizonyíthatóság képtelenség, nincs mit magyarázni2

Egyetértek, mégis ezzel próbálkoznak oly sokan...

deviszont
Én nem arról beszéltem, h hisznek abban, h a Földön kívül van élet, mert ebben talán még én is hiszek, hanem abban, h értelmes, önálló intelligenciával rendelkező lények élnek a földön kívül, amelyek időnként erre kószálnak...
nabazmeg, majd bolondok lennének...
pláne ilyen gyurcsánnyal terhelt időkben...
(csakhogy megfeleljek vakapad fórumtárs elvárásainak)

:-))

Üdv.
"Nekem magyarként és európaiként kissé fura látni,hogy az emberek egy politikusért ennyire rajonganak"

nekem nem :D
Magyarországon még furább,mint a kiselefántok.
@malacka69 az édentől keletre...: "Fel nem foghatom, h aki tudományosan magyarázza, h nincs Isten, hogy hihet mégis az UFO-k létében?"

bár én agnosztikus vagyok ufóilag is, a két állítás messze nem azonos súlyú.

az a felvetés, h valahol létezhetnek intelligens lények, egy igen szerény kis állítás. a lehetségességére kiváló bizonyíték, hogy itt vagyunk mi. tehát ilyet már láttunk. maga a feltételezés kb olyan, hogy a szaturnusz valamely holdján lehet víz, vagy cink, vagy oxigén. miért ne lehetne, ha a földön van?

az isten-állítás ezzel szemben az egész univerzumra kiterjedő lényt tételez, amilyet ráadásul nem is láttunk se itt, se máshol. plusz az intézményes vallás megállapítja ennek az istennek a motivációit, jogrendszerét, lábméretét. ezzel inkább az a fajta ufóhit állítható párhuzamba, amely tényleg megváltást vár az ítiktől, továbbá tudni véli, hogy melyik bolygóról jöttek, milyen és mekkora hajókkal, és pl azért, hogy felhívják a figyelmünket a környezetvédelemre meg a világbékére.

hahaha, de buták!
és milyen okosak ezzel szemben, akik ugyanezt egy istenről képzelik!
@Tóta W. Árpád:

Az "emberek" minden politikusért rajonganak, amíg a megváltót látják benne. Amikor aztán kiderül, hogy ő is ember, akkor jön a csalódásból eredő gyűlölet. Nopersze én is utálom, hogy minden gondomat magamnak kell megoldani, ahelyett, hogy a megváltó elintézné, csak én CSALÓDÁS NÉLKÜL veszem tudomásul.
Nem hagynánk már abba az isten létének bizonyítgatását, akár pro, akár kontra? Egyik se bizonyítható tudományosan, azaz mindkettőben lehet hinni (az ateizmus éppen olyan hit, mint bármi más). A két hit között az a különbség, hogy az egyikben vannak elvárások meg követelmények, melyek betartása, illetve be nem tartása büntetést és jutalmazást helyez kilátásba, a másikban meg nincsenek.

Az ufókat illetően egyik hit esetében sincsenek.
@Tóta W. Árpád:

Pusztán elméletileg (hogy miért muszáj léteznie), és valószínűségi modellt tekintve, vsz Isten létét is legalább annyira lehet magyarázni, mint az UFO-k létezését.

Ami pedig a "látták" bizonyítékokat illeti, abból is van szép számmal, akár itt a közelben, Medjugorje-ben is. Az ottaniak például elég hitelesnek tekinthetők, s akik látták őket, beszéltek velük, sokan megtértek... de ez most mellékszál.

A tárgyi bizonyítékok tekintetében a turini lepel valóban nagyon erős (erről érdemes lenne vitát nyitni, mennyire), de akinek turini lepel kell, h higgyen, az nem igazán lényegileg közelít a hithez/Istenhez.

Az UFO létezés, mint állítás, manapság éppúgy az univerzumra vonatkozik, mert az átlátott bolygókon eddig nem találtak értelmes lényeket, s aki a valószínűségekről beszél, az pont arról beszél, h valahol kell lenniük az univerzumban.

"hahaha, de buták!
és milyen okosak ezzel szemben, akik ugyanezt egy istenről képzelik!"

Azok az ateisták (kizárólag azok!!) igenis viccesek, akik az Isten hitet röhejesnek, még a saját UFO-hitüket vérkomolynak gondolják.

Üdv.
@Ejjnye Bejjnye:

Szövetség.
Erről szól a vallás, szövetséget kötsz a nálad hatalmasabb lénnyel. Ha létezik túlvilág akkor Te a szerződés értelmében bebiztosítod az ottani létedet.
Én nem kötök szerződést.
A létezőt érvénytelennek tekintem.
Én EMBER vagyok.
És teszek az istenre.
@vakapad:

Nagy a te tévedésed!
Az emberek azt várják, h a politikusok a törvények által rájuk ruházott emberi gondokat oldják meg, te meg itt úgy állítod be, mintha a hülyeparaszt magyarja a csöpögő vízcsapot is a politikussal akarná megszereltetni. Sőt, még tán az impotenciáját és kapuzárási pánikját is vele kezeltetné.... mittomén még mit...
Hát nem!
De azt igenis elvárom, h azokat a gondokat oldják meg, amiért odaszavaztuk őket.

Sajna, a jelenlegi politikai elit, amely szinte a rendszerváltozás óta ugyanaz, nem tud felmutatni túl sok eredményt. Gyakorlatilag nem csökkent a lemaradásunk pl. egy Ausztriával szemben, pedig elvileg kellett volna, hisz mélyről indulva könnyebb nagyobbat növekedni minden értelemben.

Üdv.
grizliewok 2009.02.01. 22:06:36
"Ami az UFO-kat illeti,nekem az a gyanúm,hogy az,aki ilyen vehemensen tagadja a létüket,az ugyanabba a csapdába esik,mint azok akik szerint mindent az UFO-k mozgatnak.Úgy gondolod,hogy nem hiszel semmiben,de te a materializmust és a zsigeri szkepticizmust már olyan szinten űzöd,hogy az már valláspótlék.A tudomány egyik jellegzetessége ,hogy ellentétben a vallással,nem tekinti magát egy zárt,önmagában elégséges rendszernek..."
jo gondolat de el ne galoppirozzad magad, ahhoz hogy az uFO-k ban higgyunk letezesuket bizonyitani kene!!!!
eddig meg nem sikerult, ugyhogy nem kell ugy tenni mintha abban hinnenk, hogy nincsenk.

@Tóta W. Árpád:
Arpi agnosztikussagod mintha nem lenne azonos az isten es az ufo vonatkozasaban.

UFOt el tudsz kepzelni, Istent meg nem.

de mint bolcsesznek melegen ajanlom
Ludvik SOUCEK A fekete bolygo testverei
cimu konyvet
(kozmosz fantasztikus konzvek sorozat, 1969 nincs 200 old kisalaku)

ez szatiraja az orosz es amerikai sci-fiknek, es ez akkoriban megjelent gond nelkul.

A fénysebességnél gyorsabban utazáshoz csak annyit fűznék hozzá hogy amikor Stephenson előállt a vonat ötletével 200 évvel ezelőtt akkor a nagyon okos Prof-al és Dr.-el kezdődő nevűek kijelentették hogy az ember nem utazhat gyorsabban egy ló sebességénél mert a súlyos testi és lelki megrázkódtatásba abban pillanatban belehalna. Szóval ezért van az hogy most a Máv ilyen sebességgel halad mert még vannak emberek akik nem tudnak nagyban gondolkozni. És ami számukra lehetetlennek tűnik azt nem is hajlandóak elfogadni.
Pedig lassan el kéne fogadni hogy a tudomány fejlődik. Ezért van az hogy minden 2. évben új számítógépet kell venni a játékosoknak mert a gépek sebessége megnégyszereződik. Ezért kell 5 évente új kocsit venni mert egyre biztonságosabb és takarékosabb lesz. Sőt azt mondta az egyik ismerősöm hogy van már olyan kocsi ami vízzel megy de én jól kiröhögtem :D Mert erre a tudomány nem képes...
És amúgy énis ajánlom az ufóellenzőknek a K-pax című filmet. Mert ha meglátogatna valaki minket a földön kívülről vagy akár a jövőből ezt csinálnák vele hogy bedugnák egy elmegyógyintézetbe és röhögnének rajta. (Vagy rosszabb esetben elkapná valami kormányhivatal és a létező összes nyílásába csöveket dugnának és ha marad cső akkor újakat nyitnának rajta.) Szóval el lehet gondolkozni hogy egy ilyen intergalaktikus találka után az idelátogatók turistaparadicsoma lenne e a mi kis sárgolyónk.

Ja és mellékesen fűzném még hogy az emberek azért örülnek Obamának mert színes bőrű és muszlim. Vagy mi. És most mindenki ezt hangoztatja. És akkor most mivan? Most akkor hol van ilyenkor a faji megkülönböztetés ellen tüntetők népes tábora? Ilyenkor is azt kéne hangoztatni hogy ő is csak ember. Igaz erre hogy ember majd rájönnek 1 év múlva amikor még jobban fog érződni a válság keltette hullám... Na jó van akkor fél év múlva.
@Tóta W. Árpád:

Dehogy is, ez így nem elég tudományos. A földi tapasztalatokból kiindulva nem egy univerzális mindenható van, hanem minden bolygónak x számú saját istene, akik egymás között allokálják a lelkeket: van, ahol licitálnak rájuk, van, ahol elnyerik kártyán, van, ahol háborúznak értük, van, ahol egyszerűen leseftelik egymás között. A demokratikusabb helyeken meg a népek maguk választják meg az istenüket/isteneiket. (Jó esetben nem négyévenként.)

Továbbvíve a gondolatot: mivel a Föld nevű golyóbisnak is több istene van, ezt a tényt extrapolálva arra következtethetünk, hogy univerzumszinten több isten létezik mint bolygó.

Az viszont számomra nagy dilemma, hogy az isten is bír ufó lenni (ha materializálódva megjelenik valahol), hiszen bizonyára ismeretlen objektumnak számítana, hacsak nem valamilyen ismert helyi létforma alakját ölti magára.

kéne egy elemzés amiben Lovas István megváltóvárós írásait vetik össze Worluk ítis szövegeivel. remélem valaki egyszer megírja. apropó Eljövetel 2 lesz?
Malacka rulez.

Árpi, télleg fura ez nálad...

Mint valami modernkori Leo Taxil. Aki mórickaként mindig ARRA gondol. Mert muszáj nekije.

Obama -> UFÓ -> Vallás

Érdekes, hogy tégedet ennyire izgat ez az egész Isten-kérdés.

Hát mi a tosz akadályoz meg tégedet abban, hogy megírd a turini lepelről a frankót?!?!

Egy olyan sistergős ateistásat?

Mer' hogy itten alfarhangon fikázgatunk, utalás-szinten rábüfizünk, az eléggé szegényes.

Elő a farbával! Essünk neki a Lepelnek! Na!... Mi lesz mán!?

Hívők milliói várják itten tülled, Mária országában, hogy mit kőőő errőőő gondulnyi...

Jó vadásssszatot!

P.
ZOLDMANO:

"Én nem kötök szerződést.
A létezőt érvénytelennek tekintem.
Én EMBER vagyok.
És teszek az istenre."
.............


"ZOLDMANO EMBER, Gaia, 2009.02.02.

T. ZOLDMANO Úr/Úrhölgy/Egyéb!

Mai nappal sajnálattal tudomásul vettem azon bejelentését, melynek értelmében a mai napig köztünk fennállott szerződést felmondottnak tekinti. Ennek következtében a továbbiakban részemről, mint szerződő fél részéről tárgytalannak tekintendők a tárgyhavi kötelezettségek, úgymint csodás gyógyulások, karambolok elhárítása, szemmel verés kivédése, fekete macskák út szélén tartása, stb. A továbbiakban természetesen megszűnik mai nappal az a jogviszony, amely engem, mint szerződő felet feljogosított az Ön életébe történő közvetett, ill. közvetlen beavatkozásra. Mivel bejelentését véglegesnek tekintem, kérem, hogy a materiális létezés végén az általam eddig Önnek lízingelt, de teljes értékében ki nem egyenlített 1 db. lelket (zöld színű, "Manó" fantázianevű) számomra a Főportán borítékban leadva visszaszolgáltatni szíveskedjen.

Kiváló tisztelettel:

id. Isten,
Atya, Fiú & Tsa cég
ügyvezető igazgató"
Árpi, wazz...


"az a felvetés, h valahol létezhetnek intelligens lények, egy igen szerény kis állítás. a lehetségességére kiváló bizonyíték, hogy itt vagyunk mi. tehát ilyet már láttunk. maga a feltételezés kb olyan, hogy a szaturnusz valamely holdján lehet víz, vagy cink, vagy oxigén. miért ne lehetne, ha a földön van?

az isten-állítás ezzel szemben az egész univerzumra kiterjedő lényt tételez, amilyet ráadásul nem is láttunk se itt, se máshol. "

1, életet egyelőre máshol nem találtak, tehát az, hogy lehetséges még máshol is, nem több, mint fantáziadús spekuláció.

2, Mitől megalapozottabb azt állítani, hogy az általunk ismert létezési forma egy a sok közül, ahhoz képest, hogy vki aszongya: ez az egyetlen hely a világegyetemben, ahol élet van?

3, Az anyagi világ variációi lehetségesek, persze. De azt állítani, hogy a földi élettel analóg létformák máshol is létrejöhettek, mennyivel fajsúlyosabb érvek ahhoz képest, hogy vki azt állítja: létezik az általunk ismert létformáknál magasabb rendű is?

Szal, szvsz eléggé csökött dolog ám kizárólag ilyen antropomorf módon gondolni a földön kívül lehetséges életre. Még mindig csak a görög olümposziak formájában tudod elképzelni? Az az absztrakció pont neked nem menne, hogy túlépve a pókhason, a görbe háton-lúdtalpon, puffadáson, büdös szájon, létezhet élet magasabb regiszterben?!?!?!

Na látod, EZT nem hiszem.

Üdv,

P.
@Redmaster: halkan jegyzem meg, Obama _nem_ muszlim...
Redmaster · redmatyi.blog.hu 2009.02.02. 00:23:10
Azert mert jo a fantaziad meg nem szabad figyelmen kivul hagyni a tudodmany torvenyeit.
"fénysebességnél gyorsabban utazáshoz csak annyit fűznék hozzá hogy amikor Stephenson előállt a vonat ötletével 200 évvel ezelőtt akkor a nagyon okos Prof-al és Dr.-el kezdődő nevűek kijelentették hogy az ember nem utazhat gyorsabban egy ló sebességénél mert a súlyos testi és lelki megrázkódtatásba abban pillanatban belehalna."
ugyan!
es ezek a profok doktorok hol vannak? meg, nevuket se tudod, (Einsteinet meg ismered) es ha voltak is inkabb varosi legendak, ha nem, akkor is kiszelektalodtak a tudomanybol.
ahogy kiszelektalodott a flogisztion elmelet is, es sok mas...
de a planck allando, a newtoni tomegvonzas torveny, a termodinamika torvenyei nem fognak kiszelektalodni, igy az az univerzalis allando se amit fenysebessegnek neveznek.

termeszetes, lehetseges minden olyasmi amit meg nem figyeletunk meg pl nagyon nagy energiaknal, de azt ugyse birna ki elo szervezet...

"ami számukra lehetetlennek tűnik azt nem is hajlandóak elfogadni."
ott a fuzios eromu es energia... a fizikusok mar tobb mint felevszazada széditik vele a politikusokat.
es nyogodt lehetsz benne, hogy nem fog megvalosulni, iparilag nagymeretekben hogy meoldja az emberiseg energiagondjait semmikeppen.

"Pedig lassan el kéne fogadni hogy a tudomány fejlődik."
bizony, de nem F@assagok iranyaba, hanem a torvenyei alapjan.
pl az energiamegmaradas torvenyet se lehet megkerulni.
mikor egyetemen orokmozgokat terveztunk hazi feladatkent, neha majd megorultunk, mert ugy tunt hogy mukodnie kell, mig ra nem jottunk hogy mi a bibi...mindig volt...

"Sőt azt mondta az egyik ismerősöm hogy van már olyan kocsi ami vízzel megy de én jól kiröhögtem :D Mert erre a tudomány nem képes..."
jol tetted. lehet ugyan hidrogennel hajtani az autot, akar vizzel tankolni is, de ahhoz hogy a hidrogent elegesd elotte el kell bontani a vizet tobb energiaval mint amit visszanyersz ha elegeted...disszipacio van, entropianovekedes van, nem tudod megszuntetni.
persze lehet napelemmel bontani a vizet es azt egetni... de meg sivatagokban sem igazan hasznalhato...

amugy nem azert kell otevente uj autot venni mert az jobb, hanem hogy az autogyarosoknak, bankoknak profitjuk legyen.

" [obama] majd rájönnek 1 év múlva amikor még jobban fog érződni a válság keltette hullám... Na jó van akkor fél év múlva."
igy van!
Még nem láttam Párizst, tehát nincs is.
Imádom, amikor gondos kutatás, érvelés nélkül határozott véleményünk van. Ezt hívják ostobaságnak!
Fizikusként és anélkül, hogy láttam volna UFÓ-t a tanítványaim kedvéért kidolgoztam egy egyszerű módszert. Jényege az, hogy 1850 előtt nézzük meg az irott emlékeket, amihez hozzájuthatunk, és keressünk UFÓ-ra utaló híreket.
Amit találtam azt bizony nem mutattam meg a tanítványoknak, kár lett volna megzavarni őket. Mert bizony hihetetlen, de sok olyan hír, naplóbejegyzés van, ami azt igazolja, hogy vannak UFÓ-k. A nádvágók nem csészealjat, hanem izzó vékát láttak repülni a XIX. század elején, a Rákóczi szabadságharc idején és utánna is gyakori volt az ismeretlen fényjelenség.
A kurucok lóra kaptak és lovagoltak utánna, ezt Bercsényi aláirása hitelesíti. Ha valaki nagyon kiváncsi szivesen megadom azt, hogy hol olvasható.
Senki nem mondhatja azt, hogy szürkék vannak benne, mert Aradon magas feketéket láttak. :) nem vicc.
De ez a fényjelenség létezik.
megjegyeznem , hogy az
add ide a didit fekete pakonal sokkal osibb,
pl kibedy ervin is enekelte akkor, mikor az500 Ft-os cimletet bevezettek
add ide az ady-t atkoltesben.
Hakk mikor is volt? most mar a 200-as papirt is vonjak ki...
A cikk szórakoztató, bár szemlátomást nem tárgyal egy-két roppant fontos kérdést, miszerint:

1. És ha a gazdasági válságot éppenséggel az ufók csinálták?

2. És ha éppenséggel a fekák ufók (jó, akkor ufonauták). Engem nem lepne meg, másfél évig dolgoztam a nigériai nagykövet rezidenciáján. De elég ránézni a Fekete Pákóra is (ha pedig megszólal, akkor az meg már sok is)

3. És ha éppenséggel a fekák ufók ÉS a válság ufó-technológia? Ezt például az az Árpi-féle axióma is alátámasztja, hogy "Afrikában azóta válság van, mióta van". Bár az axiómából nem derül ki, hogy melyik az ok és melyik az okozat: ott van válság, ahol feka a király, vagy ott lesz feka király, ahol válság van? (az USA esete azt mutatja, hogy a második, az afrikai helyzet viszont az ellentetjét - szóval ez is egy tyúk-tojás probléma)

4. Ha vannak ufók (vagy -nauták), nem érzik-e esetleg személyiségi jogaik csorbításának, hogy "azonosítatlan repülő tárgy"-ként hivatkozunk rájuk (ha pedig valami nyelvészi babérokat dédelgető csillagész osztja a lapot, akkor "azonosítatlan repülő tárgynauta"-ként). Mit szól ehhez mondjuk egy Plútóról érkezett intelligens gáz? Nem lenne szükségük esetleg egy-két(száz) érdekvédelmi szervezetre? Netán helyi önkormányzatra? (Bár utóbbi mindenképpen kellene: ha itt vannak, akkor itt, ha meg nincsenek, akkor meg ott, ahol vannak. Ha meg nem vannak, akkor meg még mindig megélhetési forrás félretett pártpolitikusoknak.)

Kérdéseimre sürgős választ várok, mert úgy döntöttem, hogy este egy vogon űrhajóval hazaugrok, és átírom erről a hülye gombócról szóló bejegyzést az enciklopédiában, ti.: "Jobbára értelmetlen."
Nem hiszek ítíben, bigfútban sőt még a loknesziszörnyben sem. Ezt azért bocsájtom előre, hogy amit láttam barátaimmal, az sem győzött meg. Viszont láttunk valamit, ez tény. Úgy 15 évvel ezelőtt egy nyári éjjelen a tiszta csillagos eget bámultuk az ardennekben, Biévre város közelében.Feltűnt egy lassan mozgó nagy csillag, ami akár egy műhold is lehetett volna.Több mint fél órát követhettük a mozgását.Azt érzékelni lehetett, hogy nagy magasságban volt és csak a méretében különbözött a csillagoktól. A mozgása viszont meglepő volt. Egyenletesen haladt, majd ugrott egyet hol jobbra, hol balra, hol előre, hol hátra. Sokszor egész nagy távolságokat is. Nem akartunk hinni a szemünknek. Olyan volt, mint gyerekkorunkban a tükörrel falra vetített fény, melyet hirtelen el lehetett mozdítani, így soha nem kaphattuk el. Nos ezt mi láttuk, tapasztaltuk. Eddig bárkinek meséltük, nem hitte el. Így most sem várom.
@vakapad: 2009.02.01. 22:26:46

„Nem hagynánk már abba az isten létének bizonyítgatását, akár pro, akár kontra?”

Valaki bizonygatta?:o Hol? Mikor? Tessék gyorsan abbahagyni!

„A két hit között az a különbség, hogy az egyikben vannak elvárások meg követelmények, melyek betartása, illetve be nem tartása büntetést és jutalmazást helyez kilátásba, a másikban meg nincsenek.”

Mérnök úr, ez egy nagyon rossz mondat, mert
a) arra is következtetek, h a hívő számára egyértelmű erkölcsi iránymutatások léteznek, míg az ateista erkölcse totálisan relativizált, bármit megtehet minden erkölcsi aggály és lelkiismeret-furdalás nélkül;
b) úgy tűnik ki a szövegből, mintha az ateista szabad ember lenne, a hívő pedig szabadságától megfosztott, aki etikai értelemben birkaként terelt a hite által (holott tudjuk, Isten szabad akaratot adott az embernek... sajnos/nem sajnos, ítélje meg ki-ki a maga módján)

Üdv.
@kartunboj: én elhiszem neked. már csak azért is, mert nem próbálod azt mondani, hogy márpedig ufót/istent/stb-t láttál.

amúgy meg nem tudom, mit szívtatok, de kérek én is ;-)
Tegyünk rendet, mert itt elég kavart érzek!

1. Állítás: van olyan bolygó, ahol van élet.
2. Állítás: van olyan bolygó, ahol értelmes lények élnek.
3. Állítás: van olyan bolygó, ahonnan (magas intelligenciájú) értelmes lények látogattak már a földre.

1. állításnál erősebb 2, annál pedig 3., ezért ebben a sorrendben egyre kisebb a valószínűségük.

Egyesek az 1. igazolásával rögtön bizonyítottnak látják a 3-at, holott ekkor még a 2. sem bizonyos.

@stanci:

Szabályosan fizikai fájdalmat okozott, h egy diplomás embernek ennyire pocsék lehet a helyesírása...

Bocs, de ezt nem állhattam meg, pláne, hogy annyira magabiztosan tudálékos volt a fellépésed.

Üdv.
"Egyesek az 1. igazolásával rögtön bizonyítottnak látják a 3-at"

pontosan. tanár úr relációanalízisben jártas.

egyébként ehhez hasonló a kreacionisták érvelése, akik meg úgy működnek, hogy nagy erőkkel igyekeznek lyukakat találni az evolúciós elméletben, és amikor van egy, akkor pillanatok alatt igazolva látják ebből nemcsak a teremtő istent, de a gondoskodó istent, a jézus krisztust, meg az egész mindent. (vö: god of the gaps)

ja és feltűnt valami: "ebben a sorrendben egyre kisebb a valószínűségük"

hol van a sorrendben a krisztus-sztori?
@malacka69 az édentől keletre...:

"a.) arra is következtetek, h a hívő számára egyértelmű erkölcsi iránymutatások léteznek, míg az ateista erkölcse totálisan relativizált, bármit megtehet minden erkölcsi aggály és lelkiismeret-furdalás nélkül;"

Marha rosszul következtetsz.

"b) úgy tűnik ki a szövegből, mintha az ateista szabad ember lenne, a hívő pedig szabadságától megfosztott, aki etikai értelemben birkaként terelt a hite által "

Az ateista valóban _lehet_ szabadabb mint a hívő, de ez a szabadság inkább annyit jelent, mint egy a la carte étkezés egy menüsorral szemben. De abban talán egyetértünk, hogy ez önmagában nem jelent semmilyen minőségi sorrendet. Se pro, se kontra:)
"egyébként ehhez hasonló a kreacionisták érvelése, akik meg úgy működnek, hogy nagy erőkkel igyekeznek lyukakat találni az evolúciós elméletben, és amikor van egy, akkor pillanatok alatt igazolva látják ebből nemcsak a teremtő istent, de a gondoskodó istent, a jézus krisztust"

ennél már csak az a tutifrankóbb, amikor katolikus hívők érvelnek a Teremtő léte mellett kreacionizmusra hivatkozva

tekintve, hogy a r. kat. egyház, élén a mindenkori pápával már jó ideje a teologikus evolucionizmus híve, s mint ilyen nem csak elhatárolódik az intelligens tervezés elméletétől, hanem egyenesen vele szemben, annak ellenében foglal állást

egyébként idén márciusban a Vatikánban sor kerül egy tisztán tudományos konferenciára is, "A fajok eredete" megjelenésének 150. évfordulója alkalmából; az intelligens tervezés, ill. a kreacionizmus elmélete természetesen nem képezi tárgyát
@malacka69 az édentől keletre...:


Malacka!
Azt írod: ebben a sorrendben egye kisebb a valószínűségük.

Ez sztem akkor állja meg a helyét, ha az egyenletekben csak természetes számok szerepelnek.
Tehát a végtelen mint érték sehol sem.


Akkor viszont tudnunk kellene legalább nagyjából hány darab bolygó van az általunk ismert univerzumban+ azon túl.

Ezt nem tudjuk.(amennyire én tudom)

Ebben az esetben vagy becslünk egy számot, vagy elfogadjuk a tér végtelenségéről szóló elméletet.

Akkor viszont az általad vázolt lehetőségek között minimális a differencia.

Persze lehet hogy mégsem...;-))))
@Paszternak:

”1, életet egyelőre máshol nem találtak, tehát az, hogy lehetséges még máshol is, nem több, mint fantáziadús spekuláció.”

Ez az állítás kb. analóg azzal, mint amikor Robinson átvizsgálja a kunyhóját, megállapítja, hogy abban hozzá hasonló lény nincsen, tehát, mondja, az, hogy rajtam kívül is vannak emberek, nem több, mint fantáziadús spekuláció (hát persze, hogy csalódik szegény).


”2, Mitől megalapozottabb azt állítani, hogy az általunk ismert létezési forma egy a sok közül, ahhoz képest, hogy vki aszongya: ez az egyetlen hely a világegyetemben, ahol élet van?”

Annálfogva megalapozottabb, hogy kb. tudjuk, hogyan alakult ki, azaz a rajtunk kívül létező, irtózatos számú bolygón (ha a feltételek adottak, márpedig sok helyen biztosan adottak), semmi nem tiltja a kialakulását. Ebből következőn sokkal valószínűbb, hogy kialakult, mint hogy nem.


”3, Az anyagi világ variációi lehetségesek, persze. De azt állítani, hogy a földi élettel analóg létformák máshol is létrejöhettek, mennyivel fajsúlyosabb érvek ahhoz képest, hogy vki azt állítja: létezik az általunk ismert létformáknál magasabb rendű is?”

Azért fajsúlyosabb érvek, mert ilyen alsóbbrendűt, mint mi, már láttunk, olyat viszont, mint felsőbbrendű, még nem (néhányan mondják ugyan, hogy igen, de sajna azok is emberek, akik mondják). Kivétel természetesen, ha a XXI. század televíziós, gázöngyújtós, Gripenes emberét nem tartjuk felsőbbrendűnek Julius Caesarnál, mert akkor van felsőbbrendű is.
OFF
erdekesseg:janos apostol 1.levele,4/8
"aki nem szeret,nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet."

Ki merne azt allitani a jelenlevok kozul,hogy nem is letezik szeretet?hogy magasrol tesz ra?...hogy mashol az univerzumban nem talalhato?
ON
Amugy szerintem a leggonoszabb ufok a virusok. :)
Raadasul tobbnyire elpusztithatatlanok.
@malacka69 az édentől keletre...: Kedves malacka, nem hogy helyesen írni, hanem gépelni sem tudok, és van még egy súlyos hibám, hogy sohasem olvasom el azt, amit irtam, most elolvastam az előzőt és nagyon csodálkozom, hogy három hiba fizikai fájdalmat okozott.
Ami pedig a magabiztonságomat illeti, az is tévedés, mert csak leírtam azt, amit olvastam és határozottan ütögettem a billentyüket.
@Tóta W. Árpád:

"hol van a sorrendben a krisztus-sztori?"

A hit nem bizonyítékok és okoskodások láncolatán múlik, nem is azon, h elég nagy-e a valószínűsége Isten létének, hanem egyfajta belső megtapasztaláson, amit vagy megkapsz életed folyamán, vagy nem, esetleg a halálod előtti órákban, vagy egy halálközeli élményben...

Üdv.

---------

@Shore:

"Marha rosszul következtetsz."

Vagy vakapad fórumtárs fogalmazott részint pontatlanul, részint rosszul...

Üdv.
@Tóta W. Árpád:
Persze, hogy angolul beszélnek az Ufók. A számítógépeik pedig kompatibilisek a mieinkkel. Úgyhogy ha esetleg gonoszak lennének, akkor csak simán ráküldünk egy hackert, aki felküldi a vírust, és tönkreteszi a berendezéseiket. És még egy halálfejet is kirajzol a képernyőre :) (ahogy a Függetlenség napjában láthattuk)
Hahó Walter!

Na de itt folyamatos részhalmaz viszony áll fenn, ugyanis 1-nek valódi részhalmaza 2., annak pedig úgy szintén a 3.
Csak akkor lenne minimális differencia, ha mindről elfogadnánk, h közel egy a valószínűsége, de ez eddig vizsgált égitestek esetén a relatív gyakoriság még az 1. esetén is sokkalta közelebb van a 0-hoz, mint az 1-hez, pedig a mintavétel nem kicsi. Persze ez matematikailag még mindig nem jelent semmit, de emberi léptékkel mérve miazhogynagyonis!

Üdv.

-------------

@stanci:

"három hiba fizikai fájdalmat okozott."

Én konkrétan hetet (azaz 7-et) számoltam meg (vesszőzési hibák nélkül), köztük igen durvákat is, amik effektíve tényleg fájtak! Nézz utána!

Üdv.
@Karesz (Charlie): es ezek a profok doktorok hol vannak? meg, nevuket se tudod, (Einsteinet meg ismered) es ha voltak is inkabb varosi legendak, ha nem, akkor is kiszelektalodtak a tudomanybol.

Igazad van. Kiszelektálódtak. De ettől függetlenül az akkori kor nagy elméi voltak ezért mondhatták azt amit mondtak. És az emberek egy része hitt nekik. Ugyanúgy mint azok akik meg voltak győződve arról hogy a föld lapos. És ez a nézet pár ezer évig tökéletesen helyt is állt. Ugyanúgy mint az hogy hogy a Nap a Föld körül kering.
Sőt egy ismeretlen (valami Kopernikusz) azt is mondta hogy az egész világ a nap körül kering ami egy csöppet felháborította az egyházat mert nem illet bele az Ószövetségben írtakba.
Vagy tudok mondani egy másik teljesen ismeretlen embert aki nem szelektálódott ki Arisztotelész néven fut aki kitalálta hogy a különböző súlyú testek különböző sebességgel zuhannak szabadesésben. Mondjuk ehhez is kellett 2000 év míg valaki azt mondta hogy: Bocs, de nem.
Ezzel csak azt akarom bemutatni hogy mindig van JÓ és JOBB válasz. És lehet hogy a törvényeket nem lehet megszegni de megkerülni meglehet.
Ezért van az hogy például a húrelméletre (fizikusoknak most ez az új heppjük) van 10 különböző törvény ami szerint léteznie kell és mind eltérő módon írja le mégis mind a 10 törvény helyes attól függetlenül hogy csak egynek kéne lennie.

A nem idevalósiakról (földünkhöz képest vidékiek) pedig még mindíg fenntartom azt a nézetemet hogy azért nem tud róluk a civil lakosság mert nincsenek rá felkészülve. És az egyház se nézné valami jó szemmel.
De hátha igaza lesz a jövendöléseknek és Benedek lesz az utolsó előtti és akkor megtudjuk mi is van a világban (govinda.blogter.hu/tag/jovendoles)
FYI:

Tachyon:

"A tachyon is any hypothetical particle that travels faster-than-light."
@malacka69 az édentől keletre...: "hanem egyfajta belső megtapasztaláson, amit vagy megkapsz életed folyamán, vagy nem"

Aha, szoval valami total szubjetiv dolog. De nem lehet, hogy akkor semmi koze sincs ezeknek a dolgoknak az "objetiv" vilagunkhoz?
@ratatüj: Kedves l'ecsó! Ez annyira jellemző reakció volt, hogy kénytelen voltam kitenni a blogomra :)))
@malacka69 az édentől keletre...: Malacka kérlek, nem szeretném az időmet azzal tölteni, hogy a nemlétező vagy létező helyesírási hibáimat keresgéljem. Nagyon sajnálom, hogy irdatlan műveletlenségemmel megzavartam éteri köreidet. Talán jobb lenne, ha most mások írásában számolgatnál.
Hidd el ott is sokat fogsz találni.
Én nem azért léptem be a blog-ba, hogy személyes, pitiáner kritikákkal foglalkozzam, amikben tagadhatatlan rosszindulatot is érzek. Én ezzel befejeztem kettőnk primitív vitáját.
@malacka69 az édentől keletre...:


Az eddig vizsgált égitestek száma elenyészően kicsi az égitestek valódi számához képest. És ebben a nem reprezentatív mintában is találtunk egy égitestet ahol kialakult az értelmes élet. A Földet.(bár ebben az értelmesben sokszor kételkedem...)

Másrészt:
Ha én felfedezek egy új rovarfajt valamelyik esőerdőben (mondjuk hangyát, hogy társadalmi élete is legyen), befogok néhány egyedet és elhozom megmutatni/tanulmányozni, fotókat csinálok róluk. Később még egy TV-stáb is elmegy lefilmezni őket.
Nos, ezek a hangyák tudják-e vajon, hogy ők most fel lettek fedezve?


Másrészt, ha megnézed a Föld élővilágát, Az egyedszámot, a sokféleséget, és te egy idegen civilizáció küldötte lennél, nem lehet, hogy nem is az embert tartanád uralkodó fajnak ezen a bolygón, hanem mondjuk a rovarokat? Esetleg a vírusokat?

@Redmaster: Redmaster · redmatyi.blog.hu 2009.02.03. 00:22:04
nem vitatkozol velem, ez persze nem baj.
de en azert probalkozom...
:)
"hogy a Nap a Föld körül kering."
ez egyszeru tapasztalati teny. nezz ki reggel meg este, lathatod a nap mozog nem a fold.

"egy ismeretlen (valami Kopernikusz) azt is mondta hogy az egész világ a nap körül kering ami egy csöppet felháborította az egyházat mert nem illet bele az Ószövetségben írtakba."
nem egeszen. Kopernikusz a papanak ajanlotta a muvet, mert olyen egyszeru es frappans, hogy csak isteni eredetu lehet, De o meg korpalyakban gondolkodott, es elorejelzesei rosszabbak voltak mint ptolemaiosze, aki tudott a fold gombolyusegerol, csak aztan pechjere dogmanak fogadtak el a tanait.
Kopernikusz meg vagy 200 evre kiiktatodott a kozgondolkodasbol es ma se tudnank rola :) ha nincs Galilei.

" nem szelektálódott ki Arisztotelész néven fut aki kitalálta hogy a különböző súlyú testek különböző sebességgel zuhannak szabadesésben."
atrisztotelesz mozgastorvenyei kiszelektalodtak, az o leiro megsimeresi modszere filozofiaja nem.

"Ezzel csak azt akarom bemutatni hogy mindig van JÓ és JOBB válasz."
nem. csak jo valasz van, pontosabban csak az a jo valasz, ami megfelel a felsimert torvenyeknek.
amelyik nem felel meg, akkor se jo valasz ha nem ismerjuk a torvenyt es leirja az eszleleseket.
amiota ismerjuk a newtoni tomegvonzas torvenyt nem hasznalhatjuk az arisztotelesz fele: a targyaknak az a tulajdonsaga hogy a fold fele esnek cimu, empirikus megfigyelesen alapulo torvenyt.

"És lehet hogy a törvényeket nem lehet megszegni de megkerülni meglehet."
ne haragudj de ez F@ssag.
ugyan hogyan kerulod meg a tomegvonzas torvenyet?

" a húrelmélet"
jelenleg meg vitatott. hianyoznak a kiserleti bizonyitekok... ha jobban leir valamit mint eddig, bekerul, ha nem
kiszelektalodik mint a diracnak a magneses monopolusa...

"A nem idevalósiakról (földünkhöz képest vidékiek) pedig még mindíg fenntartom azt a nézetemet hogy azért nem tud róluk a civil lakosság mert nincsenek rá felkészülve."
ne haragudj de ez is F@ssag.
azert nem tudunk roluk mert nincsenek.
(elvben lehet, hogy vannak, meg tolunk tavol, de egyenlore nincs bizonyitiott kapcsolatfelvetel)
Néhai kisfiú = szegény gyerek már meghalt, egykori lesz az inkább.
Ha megérkeznek, szopni fogtok.

Úgy tűnik, minél idősebb vagyok, annál kevésbé hagyom magam beugrani ilyen ócska provokációnak.

SOHA, de soha nem fogja egymást meggyőzni a két tábor - legyen szó hivő-a(u)teista, UFO-NUFO, para-nopara, gyúccsán-zóbbán, anti-szemita, stb. -, mert itt qrwára szó se nincsen észérvekről...

Saját szememmel láttam ufót, és napi kapcsolatban állok istennel. (Nem tudom a mobilszámát, mielőtt valami arrogáns kis köcsög elkezd ezzel poénkodni...) És, ki nem szarja le?! Magánügy. De csak szánni tudlak titeket a kib@szott nagy "ide-a-bizit-de-izibe" ostoba, csökött agyú, "má' nehogymá' én, a 3D-s véglény legyek a világmindenség non plus ultrája" szkepticizmusotokért...

Mert mit láttok a kocsányokon ülő zselégolyókkal, és mit vagytok képesek felfogni azzal a csonthéjas pudinggal a fejetekben? Fizikai és matematikai bizonyítékai vannak a negyedik, ötödik, stb. dimenzióknak. Mit jut el ebből hozzátok?! Kicsit csak abba kellene belegondolnia minden nagyokosnak (ahelyett, hogy a saját kis beszari énjének bizonygat itt valamit), hogy mit reagálna a legtöbb ember, ha csak annyi történne, hogy minden spektrumban látni kezdene a szemével?! És mit szólna hozzá az a sok szerencsétlen, aki nem?

Szar nektek, hogy vakok vagytok, ráadásul lázmérővel akarjátok megmérni az időt. Az evolúció nem állt meg. Találjátok meg ti is a helyeteket a "családfán". Kicsit nagyobb nyitottság és kíváncsiság, és sokkal kevesebb csuklóból elutasítás. Lehet, hogy meglepődtök majd. De ha összeszorított szemmel és segglukkal üvöltöztök, hogy "de akkor is sötét van!", akkor az is marad... Lelketek rajta. Szó szerint.
@kartunboj: köszönm. imádok híres lenni.

@Novi bácsi: én hiszek neked, van egy kronométer a csuklómon, úh szerintem is van értelme a negyedik dimenziónak.

hogy láttál ufót és napi kapcsolatban vagy istennel, egs, de abból nem kérek, én maradok a kartunboj féle cuccnál, ránézésre nagyobb az élvezeti értéke, a te növényedtől agresszív lesz az ember.

a lelkem meg már odaadtam a korábbi nőimnek, szóval a tudománytalan seggösszeszorításom már tét nélküli.
Novi bácsi 2009.02.03. 17:05:32
"mert itt qrwára szó se nincsen észérvekről..."
azert en probalkozom.

"Fizikai és matematikai bizonyítékai vannak a negyedik, ötödik, stb. dimenzióknak."
minek irkaltok ilyen hulyesegeket.
??????????
fizikai bizonyitek nincsen. egyenlore olyan kene, hogy idejon egy negydimenzios faszi es a 3D zart fiokbol a negyedik iranyabol kivesz egy targyat (anelkul hogy kihuzna a fiokot... szoval ezen nem segit az idot tekinteni negyedik dimenzionak.

a matametika az absztrakcio, mi konstrualjuk, ahogy 0, 1, vagy 2 dimanzios targy sincsen (de el tudjuk kepzelni) ugyanigy a jobb kepzelotehetseguek el tudjak kepzelni a 4. 5. stb dimenziokat is.
de ez nem bizonyitek a letezesukre.

Arpi! azt hiszem kene irnod a horoszkopokrol is posztot.
mindjart kettot... egyet hogy mekkora f@ssag hinni benne, es egy parafrazist, hogy milyen okosak a nok, akik ezzel a horoszkopos meta nyelvvel meg tudjak szervezni az eletuket, es milyen klassz modon...:)

"Azt kívánják az új elnöktől, a Remény és a Változás hordozójától, hogy mondja meg végre az igazat.

Az ufókról. "

Obama csak egy áldozat, nem feltétlenül lesz beavatva minden apró részletbe, még akkor sem, ha esetleg vannak itt ufo-k.
(nem gondolnám hogy vannak)
@kobudka: a szkeptikus blogon felvetettem ezt disclosure projectes dolgot és kaptam olyat....
mindenkinek ajánlom, hogy utána legyen miről beszélgetni!
nagy király vagy kobudka hogy szóba hoztad!

www.disclosureproject.org
süti beállítások módosítása