W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Homo polipicus

2008.09.29. 06:00 Tóta W. Árpád

Ez egy csodálkozós ország, a magyar politika rendre olyan újdonságokkal rukkol elő, hogy be kell szarni, és alá kell írni legalább egy chartát. Ilyen nóvum például, hogy egy miniszterelnök hazudik. Vagy hogy választás előtt osztogat. Ez olyan egy példátlan eset, hogy körbelovagoljuk a világot egy hasonlatért. Balkáni. Ázsiai. Állati.

Most meg arra kell rádöbbennünk, hogy a politikában pont ugyanúgy létezik az ipari kémkedés, mint a nagyvállalatok között. Az ipari kémkedés csúnya dolog, a törvény bünteti, aki ilyet csinál, az szégyellheti magát – ha kiderül. Mégis örökkévaló, ugyanis a rivális titkait kifürkészni kifizetődő módszer, a titkon szerzett információk értékes eszközök. Nem is lepődünk meg vagy tüntetünk, ha kiderül, hogy egyik autógyár kémkedik a másiknál, vagy két Forma-1-es csapat egymás ellen. Kémkednek, informálódnak, tanulmányozzák egymást a kereskedelmi tévék, a hipermarketek és a bankok, országok és birodalmak.

Na de hogy a Fidesz az MSZP-t! Meg az MSZP a Fideszt! Húbazmeg, ezt azért nem gondoltam volna. Lehallgatás, kémprogram-telepítés, környezettanulmány! Terhelők gyűjtése, meg a Stumpfék pénzelik a váltást, még ilyet! És hogy a titkosszolgálat lehallgatná az ellenzéket! Ez itt maga a putyinizmus. Európa, segíts!

Vagy nevezhetnék nixonizmusnak is. De az annyiban hibádzana, hogy a Watergate-ügyben csak a hatalom vetett be titkos eszközöket. És nem azért hallgatta le az ellenzékieket, mert azok véletlenül pont az amúgy szemmel tartott maffiával bizniszeltek, hanem csak úgy.

I'm not a crook


Mi sem természetesebb, mint hogy a Fidesz mindent megadna az MSZP adminjelszaváért (tipp: pirosvirág), az MSZP pedig megtesz bármit, hogy beszerezzen valami jó szaftos hangfelvételt. Mindketten megtapasztalták, milyen elemi ereje van egy kéz alatt szerzett beszédnek. Mert az őszödi szalagot sem Gál J. Zoltán felejtette a villamoson. De hogy bűncselekmény volt-e megszerezni és nyilvánossá tenni, azon nem rugózik már senki. Ehhez képest az nem újdonság, hogy a Fidesz igénybe vesz egy magánnyomozót, ha valamire kíváncsi. És miért ne lehetne kíváncsi arra, mennyit mászkál Moszkvába az NBH főigazgatója? Érdekelheti pusztán nemzetféltő aggodalomból, vagy azért, mert az a kényszerképzete, hogy az NBH is gyűjtöget ezt-azt a Fidesz embereiről, ha alkalma van rá. És amikor a leghasznosabban felhasználható, akkor fel is használja. Dávid Ibolyának éppen a legjobbkor, elnökválasztás előtt esett a retiküljébe a CD. Ki tudja, van-e felvétel a Kéri-beszédről? Vagy egy másikról? Lehet, hogy van, de az a választásra tartogatott mappában pihen. És vajon mi mindenről van még? Lehet, hogy semmiről, de ha mégis, akkor nemigen maradt nekik erkölcsi alapjuk a tiltakozáshoz.

Némelyik talán már tudja, miből lehet baj. Távoli lakossági fórumokon elhangzott köteles beszédek, azonosított fórumnickek, üzleti és magántitkok, kisebb-nagyobb korrupt ügyletek. A többi csak magában találgat, hogy miket művelt idén, amit ellene fordíthatnak. Izgalmas pillanatok lehetnek ezek a BB-házban, ahogy fel-alá szaladgál a sok kis riadt pocok, és retteg, mikor csap le a turul. Bizisten bekukucskálnék mulatni, ha nem volna bűncselekmény. De az.

Ciánok ideje


A polip elbukott, vacsora lesz belőle. Az UD Zrt. nem sokra jutott a kémprogramjával, és Dávid Ibolyáról sem jött össze semmi kellőképpen terhelő. Pedig nem most keresnek először: valakik már egyszer elterjesztették az Ausztráliában kezelt drogos fiú sztoriját. A cég nem úszhatja meg a felelősségre vonást, mégiscsak az NBH-ba próbált befurakodni, azt pedig nem nézik sehol jó szemmel. De ez mindegy, senkit sem érdekel a Horváth nevű ember sorsa. Annál inkább, hogy ebből mi húzható rá a Fideszre. A védekezés ingatag: csak érdeklődtek ők, feladatot nem adtak, s ha esetleg mégis, akkor fogalmuk sem volt, hogy ezek törvénytelen eszközökkel dolgoznak. Ezt biztosan elhiszi, aki akarja, de valószínűleg aki akarja, az is tudja, hogy szarban vannak az övéi, sötétben tapogatózva, kétségbeesetten kapálóznak. Drukkol hát nekik, hogy olyan gagyi kopóalkatrészekkel, mint Szijjártó és Répássy, valahogy kijátsszák szögletre.

A drukkernek nem az az érdeke, hogy ne legyen lehallgatás, hanem hogy a mieink hallgassák le azokat, és ne bukjanak le. Régóta megbocsát már hazugságot, lopást, bénaságot és butaságot. A kémkedésre még büszke is lenne. Ezek ellen mindent szabad. A nemzetbiztonság pont azt kívánja, hogy ezeket megfigyeljük és elintézzük, mert ezek a nemzet létét veszélyeztetik.

Ahol háború van, oda kémek is kellenek. Amikor a kémek lebuknak, és szerencséjük van, kicserélik őket csöndben, diszkréten egy ellenkémre. Ha nincs kire cserélni, ha a megbukott félnek nincs ütőkártyája, nos, a kém számára ott a játék vége. A megbízó pedig csak remélheti, hogy ügynöke beveszi a ciánkapszulát, mielőtt vallomásra kényszerülne.

Szilvásy Györgyről: Túl a barátságon



Címkék: fidesz korrupció

264 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr45686589

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.29. 13:35:37

w - Homo polipicusMi sem természetesebb, mint hogy a Fidesz mindent megadna az MSZP adminjelszaváért (tipp: pirosvirág), az MSZP pedig megtesz [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem nagyon is sokatmondó, hogy az ügylet pénzügyi háttere nem új párt alapítására vonatkozott, hanem egy meglévő, és működö párt (szekondhandos) megvásárlására.
Erre enged következtetni az a "tény-halmaz", amit eddig megismerhettünk.

Kiskorúak naivitása, és a lehetőségek teljes félre-magyarázása ezeknek a törekvéseknek (és ezen belűl a lehetőságeknek) a fel nem ismerése.

Ábrándozni persze lehet (gondolj Csokonaira!)Eredmény: a naivak naivitásából következő butítási szándék.
Ja, meg mozgó postához hasonlóan mozgó önkormányzatokat és polgármestereket alkalmaznék. Összevonnék falvakat, városokat.
Alapvetően én is örülnék egy új pártnak, csak az a baj, hogy amint megalakul, be kell valahova skatulyázni, ugyanis egy új párt önmagában nem lehet kormányzóképes. Az se kis teljesítmény, ha sikerül bejutnia...

Amint egyszer koalíciót köt az MSZP-vel, vagy Fidesszel, már el is veszti azt a törékeny 5 százalékot. Nem egyszerű.

Az Oriensre sajnos nem lehet szavazni, pedig milyen szép is lenne egy steril, érzelemmentes gazdaságpolitika, érzelmi blablák nélkül... :)

Nagyon őszintén mondom, azzal is kiegyeznék, ha 2010-ben Gyurcsány-Orbán vita helyett Simor-Navracsics vitát látnék, érdemi érvekkel...
:)
(Csak ugye vannak mindkét oldalon azok a bizonyos párton belüli kung-fu mozdulatok...)
Árpád! Ne tedd közzé!
Nem irigyellek.
.............de szolidalitok.
Árpi
Bocsi, ez ilyen értelmiségi dolog, ésszerűnek tűnik amit írsz, és ezért bízol benne.

"ha a kérdésekről tudomást vesznek mások is," nem tud tudomást venni róla, mert akkor a lényegét vesztené el. A balliberális oldal akkor teljesen megsemisülne, az a gerince: néhány dogma a 19. századból.
Az új párt-igényhez még annyit, hogy ezek nem életképesek, ha nincs valami szervezet, hálózat, amire ráépül aztán maga a párt. Az MSZP-nek, Fidesznek (szakkollégium), SZDSZ(szabad hálózatok, vagy valami hasonló szervezet?)-nek is megvolt a maga "nyersanyaga", amiből építkezni tudott megalakulásakor.

Mittudomén, alapítani kéne egy Oriens-fan clubot... :DDD

Ami meg a politikusutánpótlást illeti, ijesztőnek tartom azt a szellemi színvonalat, ami itt-ott megcsillan (cúslágostúl, "gyurcsány-a-hibás"-ostul...)
Az a baj, hogy ez is egy öngerjesztő folyamat, minél jobban utáljuk a politikusokat, annál valószínűbb, hogy aki elég tehetséges ahhoz, hogy sikeres legyen, az hülye lesz elmenni politikusnak. Úgyhogy marad a selejt... :S
Nem, nem hiszem, hogy a liberalizmus összeomlik, ha felismeri, hogy a multikultinak feltételei vannak, amiket meg kell követelni. Nem véletlenül foglalkoztam itt többször Fortuynnal is, meg az iszlámmal. Sztem önmagában annyi, hogy legyen szabad, ami másnak nem árt, még mindig elég markáns lib. politikának ad teret.
"Az új párt-igényhez még annyit, hogy ezek nem életképesek, ha nincs valami szervezet, hálózat, amire ráépül aztán maga a párt."

ez azért már nem annyira fontos, mnt korábban, a mai nagypártok tagsága eltörpül a szavazóik mellett. de akkor is kell egy csomó jelölt pl, ezért szoktak alakuló fantasztapártok hirdetésben jelöltet toborozni. aztán van még ez a buta kopogtatócédula-rendszer...
de hálózat nélkül is kell ahhoz pár száz ember, hogy a párt érdemben hozzá bírjon szólni nagyjából a legfotnosabb problémákhoz. erre nem képes a jobbik, a zöldkomcsik, a vöröskomcsik; ezeknek egy-két issue-juk van, oszt annyi. mellesleg ide érkezett meg a szadi is.
"legyen szabad, ami másnak nem árt,"

ez régen volt és gaz sem volt...

annyit szabad, amennyit kikényszerítek magamnak, ez a versenyelv, erről szól minden,a globalizáció, most például a megismétlésre váró kongresszusi szavazás a 700 milliárd USD-ről...
oboral 2008.09.30. 19:39:49

Bizony túlzás. Ha van valamijük, akkor talán elő kellett volna rukkolni vele. Mert a Ibolya-Cd max arra jó hogy kiderüljön nem történt semmi. Ráadásul elvileg ha "lefülelés" volt, akkor emberek meg nevek kellenének és konkrétumok, nem pedig Szilvásy interjuh amikor a műsorvezető siet a szegény ember segítségére...
Nem pedig maskarádé. Meg az ahogy indult... "fegyvertartás..." ami mint kiderült lufi volt... aztán ott volt a mailszűrés ami amellett, hogy baromság, még szintén elég esetleges. Aztán most ez... ami még egyenlőre a nesze semmi kategória. De a balos média hamar rástartolt izombol mintha ki lenne adni hogy sulykolni kéne a polipot. :)
Aztán nehogy ugy járjunk mint az egyszeri mdfes a lőszert küldtek nekem hogy izé" üggyel hogy kiderüljön az is csak kacsa volt, ugye, sajtónak szóló napi mocskosfityesz.

***

vakapad 2008.09.30. 19:51:18

Koholmánynak jó a békaember sztori is, csak segíteni próbáltam az elvtársaidnak. :)
Amugy meg a "legyilkolni" kategória bizonyos szubkultúrákban nem a tényleges biológiai halálnak elérésére utal. Pl politikailag legyilkolni = kiebrudalni szaftosan abból a székből amit jó elvtársként ismét egyes egyedüli indulókent nyert meg. :)
Tom hogy kell a párt a tisztelet társaságának, de a csipet csapat egyszer csak meghozta a cdt mese elég hm durva.
Márpedig ott, hogy mit keres nála.
"amit jó elvtársként ismét egyes egyedüli indulókent nyert meg. :)"

hohó. a rohadék. milyen kivételes is ez a módszer a magyar pártoknál!

Az én szüleim mindketten párttagok voltak anno. Annyira, hogy apámat, aki szegény, anyámhoz hasonlóan, az égvilágon semmihez nem értett, Rákosiék az államosításkor még munkásigazgatóvá is ütötték. Hamar kitelt ugyan a "becsülete", mert előbb csak főkönyvelővé(!!!) "züllött", de pár évvel később, a korszak idiotizmusára jellemzően, már a csille mellett tolta a lapátot..

A "hite" viszont megmaradt, annyira, hogy cafatokra is tépte 56-ban a tagkönyvét. És azért ilyet csak az igazi hívők csináltak. Anyám utálta is rendesen ezért a hitbéliségéért és mondanom se kelljen, ő nem is merte összetépni az ő párttagkönyvét.

Sajátosan "érdekes" hangulata volt, mindezek miatt is, gyermekkorom vasárnapdélutánjainak. Családom elkötelezetten jobboldali beállítottságú tagjaival kiegészülve, végtelen, indulatos, kellően zavaros, időnként kifejezetten ingerült hangulatú, csillapíthatatlan, abbahagyhatatlan, parttalan politizálásba zuhant az egész ostoba, hülye banda.

Tóta W. blogjainak kommentjeit olvasgatva betonszilárd a dezsavü-érzés. És csak azért nem nevezem ezt a fajta reminiszcenciát családias hangulatúnak, mert már az eredetije sem volt annak nevezhető.

Említett családi résztvevők többsége később mind megjárta a Hárshegyet is persze. Nem is egyszer. Mondanám, hogy a hozzászólók többségére is ráférne valami ilyesmi, de azt hiszem, hogy már Hárshegy sincs... vagy az a Lipótmező, ami megszűnt? Mindegy...

Általános Párt! Hol vagy!? Miért szűntél meg!!!? Már csak te segíthetnél a "politizáló" elmebetegek tömegében elmerült áldozatokon...

Egyáltalán nincs semmi értelme ennek a fajta "politizálgatás"-nak tehát. Már az eleve abszolút tévhit ugyanis, hogy művelői közüket érzik valamihez, bármihez, pl egy országhoz, társadalomhoz. Egyszerű tény: Egy hatalmi elven működő ún. "társadalom"-ban nem létezik és nem is létezhet semmiféle tényleges társadalmi lét. Különösen nem az ún. "többségi" elvű demokrácia alapján, mert az már önmagában is csak egy közönséges blődli, fogalmi képtelenség.

Hatalom és társadalom egymást fizikai értelemben kizáró fogalmak és jelenségek tehát. Említettem volt, ez egy érvénytelen kor. Millió egyéb ok mellett, pl. emiatt is.
"Hatalom és társadalom egymást fizikai értelemben kizáró fogalmak és jelenségek tehát. Említettem volt, ez egy érvénytelen kor. Millió egyéb ok mellett, pl. emiatt is."

na igen, bes. ez egy érvénytelen kor. apámé (1924) mennyivel érvényesebb volt. az öreg romániában született (close to arad), de rövid ideig érvényes 2. bécsi döntés nyomán visszatért az anyanemzethez, pedig csak ált. iskolás volt. (legalább megtanult németül meg románul a kis nebuló...) milyen fasza volt neki, hogy 20 évesen löttek meg bombáztak mindenfelé, majd rákosi elvtárs-pajtás idejében foshatott, ha berúgva elmesélt egy politikai viccet... ehhez képest nekem (1953) ki kellett bírnom a kádár rendszert, meg a "demokráciát" mdf-től dideszen át a szocikig.

most mindjárt fel is akasztom magam bánatomban. :DDD

de még ugorjunk csak vissza a posthoz.

fasza, amikor mossuk össze a dolgokat, s a végén legyintünk, hogy rohadt szemét politikusok.... mindenhol lehallgatják egymást.

pedig az opció még mindig nyitott, sőt szakmailag ezt EGYETLEN eddig napvilágra derült TÉNY sem cáfolja, pláne nem zárja ki.

tehát nem zárható ki, hogy volt titkosszolgálati tisztek korrekt bűnszervezetet működtettek évek óta.

ennek során erőszakos pénzbehajtásokat végeztek, állam-, üzleti- és magántitkokat szereztek meg, az így birtokukba kerülő adatokkal üzletembereket (talán még politikusokat is) zsaroltak. bűnös tevékenységük során igen szoros kapcsolatot tartottak fent a fidesz vezető politikusaival éppúgy, mint a nekik alvállalkozásban feladatokat végrehajtó alvilági körökkel.

a szervezet irányítói az eljárás jelenlegi szakaszában még szabadlábon vannak, s mindent elkövetnek annak érdekében, hogy dezinformációkkal összezavarják a közvéleményt. a bűnszervezet vezetői tudatosan igyekeztek a politikai kapcsolataikat minél szorosabbra fonni, hiszen tisztában voltak azzal, hogy lebukásuk esetén csakis akkor kerülhetik el a felelősségre vonást, ha az adott párt hatalomra kerül.

természetesen ed mc bain népszerű krimiíró legjobb munkáit a 70-es évek elején írta. nem is álmodhatott akkoriban szept. 11-ről.

azt írta akkoriban valahol: "a mesterlövész ellen nincs védelem."

én ezt adaptálnám 2008-ra és az általam más hasonló ügyekben (un. maffiaperekben) szerzett szakmai tapasztalataim alapján: "a pentítók ellen nincs védelem."

szeretném aláhúzni, hogy az általam felvetettek pusztán a hírek olvasásán, a youtube cucc meghallgatásán, cikkek elolvasásán alapulnak. semminemű folyosói pletyka, legenda nem befolyásol.

nagyon örülnék, ha a tények a későbbiek folyamán megcáfolnák ezt a lehetséges "polip" verziót.

amíg ez nem történik meg, totál be lennék szarva, ha a fidesz vezetői közé tartoznék.

csakhogy nem tartozok közéjük, ezért inkább röhögök, bár visszafogottan, mert a hátamon csorog közben a hideg veríték, ha arra gondolok micsoda felelőtlenség volt, hogy 20 év alatt ennyire hagytuk lerohadni a köztársaságot.

fontolgatom továbbá, hogy a közelgő zuschlag perről (mint az egyik vádlott védője) a saját blogomon kedvenc íróm munkájának címét elplagizálva: "feljegyzések az egérlyukból" címmel postokat nyomok, melyek teli lesznek intimpistáskodásokkal meg folyosói pletykákkal. emiatt persze majd mindenki feljelent mindenkit és én többet fogok a tévében szerepelni, mint a magyar gyuri. :DDDDDDDDDDD

ps: szemét módon felhasználtam a pillanatnyi moderálás szünetet és megreklámoztam a blogomat!!! :DDDDDDD
Qqriq 2008.09.30. 19:35:32
kedves Qqrig!

"Ez príma meglátás, Fletó ööööö.... Charlie.! "
na ezt kikerem magamnak, a baloldalnak kevesen artottak tobbet mondjuk a mult szazadban mint fleto

"Alig várom már a köv. május 20.-át, hogy fizethessem az szja-t ezért a nemes célért."
nem hiszem, ha igen akkor te a keves, nemes 'better magyarlandert' faradozo ember koze tartozol es akkor meg is valasztanalak kepviselonek is.
:)
"Te is bent vagy a buliban?"
nem. csak egyszeruen szeretek gondolkodni. es az nem alternativa ha becsukjuk az onkormanyzatokat.
mert mi van helyette?
semmi!
nagyon klassz! szoc segelyt mindenkinek!
leepiteni a MAV szarnyvonalakat ugyis vesztsegesek!
lehagyni az orszag 70%-at! nem eurokonformak!

inkabb olvasd Lanyiek anyagait az onkormanyzatok ugyeben...
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.09.30. 20:53:04
" nézd már meg az utánpótlást, a Fidelitas elszivacsosodott agyú balfaszait, a tohonya, buta tolvaj ifjúszocikat, az IDF-et!"
en hozzatennem meg a HÖK-ot is mint politikus utanpotlast!
jajj nekunk!
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.09.30. 20:54:54
" könnyen lehet, hogy fontos hírekről maradtál le, mert már "lepörögtek"."

nem konnyen lehet, EN MINDIG lemaradok fontos hirekrol es hiaba akaraom visszakeresni nem megy aztan elunom...
Ne félj! 2008.09.30. 22:58:32
" A szuper gazdag ausztriában ez most 29 %-ét. Pedig ott is tudják, hogy a [szelsojobb] nem kormányképes és nem lesz belőle kenyér.
Mégis.
Van magyarázatod? Mert szerintem senkinek sincs. "

a szupergazdag ausztriara van magyarazat epp az hogy szuper gazdagok,
(4. europaban 1 fore)
onzok, nem akarjak megosztani senkivel, legkevesbe jottment magyarokkal ciganyokkal romannokkal szlovakokkal, stb...
az evtizedek ota uralkodo partok nem jok mar hisz az o tevekenyseguk hozta letre ezta katyvaszt...

lasd bajor valasztasokat a CSU tan eloszor 1945 utan van 50% alatt, (48%) tortenelmi vereseg: koaliciora kenyszerulnek, 11%-ot buktak es a linkek be se jutottak...

Egy hazai energiahordozóra, a lignitre alapozott nagyerőmű épül fel 2015-re Visontán, erről állapodott meg a Magyar Villamos Művek és a Mátrai Erőmű. A 200 milliárd forintba kerülő építkezés kétezer embernek ad majd munkát, a részben biomassza elégetésére is alkalmas erőmű kapacitása 400 megawatt lesz, így a háztartások egyötödének áramellátását tudja biztosítani.

-

Na atom az nem lesz csak jó kis szenes ...
Ma olvastam egy interjút Katona Tamással a múlt heti narancsban.
Röviden:

Almássy Kornél megérkezett az elnökválasztásra nagy elszánással. Majd bement egy szobába ahol öt percet beszélt négyszemközt a Dávid Ibolyával. Majd kijött falfehér arccal közölte, hogy elsőként szeretne felszólalni, és lemondott a jelöltségről.

Szóval szerintem D.I. nek van még valami a retiküljében...
Burkus király 2008.09.30. 23:08:04
" jön a vadiúj gazdasági világválság."
ne ez fontosabb mint a kemkedes


"Én csinálnék egy pártot,"
az eg szerelmere csinaljal!
" a progi az lenne, hogy megfelezem a képviselők számát, a megtakarításból fölfejlesztem a magyar gazdaságot."
1) a felezes nem eleg 100 kepviselo elegendo, ha eleg annyi 16 millio hollandnak nekunk is.
2) hat eleg keves fejlesztendo jonne ki abbol a nehany milliard forintbol...
(inkabb a nyugdijasokat kell megsarcolni,...:)
jenőke 2008.09.30. 23:10:51
"Ábrándozni persze lehet (gondolj Csokonaira!)..."
nem Vörösmarty-ra gondoltal_?
Persze Katona Kálmán volt a nyilatkozó. Bocs.
Ne félj! 2008.09.30. 22:47:19

A Jobbik meg Munkáspárt helye a parlamentben lenne pár képviselővel, ha nem lenne ez a magas küszöb. Miért?

A Jobbik meg a Munkáspárt elő hozakodik olyan problémakörökkel, amely a nagypolitika tudatáig, amúgy nehezen jut el. Az persze más kérdés, hogy megoldásokat ezekre a problémákra nem tudnak mutatni, de már maga a probléma megjelenése a hatalmi elit körében is cselekvésre késztetné az ország sorsát befolyásoló erőket.
Torgyán is ideális ellenzéki volt az más kérdés a kormányzati pozicíók közelébe nem szabadott volna engedni.

A Jobbik soha nem fog 15%-16% -ot szerezni még az 5% sem lesz meg. Ennek az okai, hogy nem képes semmiféle racionális politizálásra lásd. a legutóbbi pesti banzájon való megjelenést. Egy politikai erő nem megy el ilyesmikre, ha akar v.mit kezdeni magával. Na meg a célját se nagyon értem az ilyen önlejáratásnak, mert a népnemzeti turbó robik szavazni sem fognak elmenni azzal a címszóval, hogy nincsen demokrácia meg nem kell párt Szent Korona tan a tuti ...

A cigánybűnözéssel mindenki tisztában van, aki nem dugja a fejét a seggébe, mint a pösti politikai elit.
A Jobbik anno ezt a kérdéskört bedobta a nagyszínpadra viszont ez édes kevés a szavazatok megszerzéséhez , mert hol van egy racionális megoldástervezet? az édeskevés , hogy pár száz pincér ruhás pár havonta itt-ott felvonul egy terrorsúlytotta faluba.
Itt bizony szociális-társadalmi programra lenne szükség na meg oktatás-nevelés reformtervezetre, mert a pincérek vonulgatása a problémát nem oldja meg.

Sőt gyakorlatilag a Jobbiknak semmiféle államvezetéshez szükséges programja sincs a MIÉP-ben még voltak anno közgazdászok egyéb szakértők a Jobbikban már semmi. Ki hallotta már a Jobbikot megnyilatkozni pl. gazdasági kérdésekben?

www.jobbik.hu/rovatok/partunkrol ez ilyen nem is tudom mi sok rizsa közt elveszik az a pár konkrétum.

Nem tudom az SZDSZ, MDF, Centrum milyen szempontból értelmiségi formációk? szerintem meg inkább a mindenhonnan kieső emberkék gyűjtőhelye a többségük elhazsnált, lejáratódott ember. Gyakorlatilkag egyik sem rendelkezik semmiféle racionális programmal, vagy ha rendelkezik is azt már annyiszor lejáratta, hogy a kutya sem hisz nekik.
"Szóval szerintem D.I. nek van még valami a retiküljében... "

nem d.i. kavarja a lapokat. mert utána a jó arcú almási előjött az nbh megfélemlített dumával. ezzel persze csak a jobboldali médiában mer előjönni. bár még ott is megkérdezik, mitől kapott új erőre. :DDDD

én azon rugóznék, hogy mindegy-e ha az állampolgár óvatlanul belelép egy darab szarba és káromkodik, vagy nyakon öntik az ötödikről egy vödör kakival és szintén káromkodik?

:DDDD
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.01. 02:40:06

Igen, bár neked bizonyára az MDFnél megbocsátható csak máshol gond ugye?
Meg az áljelöltek indítása is ugye? :)
Az MDFnél helyénvaló, ők valódi "demokraták".

hat csak azt tudjuk, hogy alig tudunk valamit...

www.nol.hu/cikk/508923/
Kristl, nem írtam én, hogy megbocsátható vagy helyénvaló. csak szóltam, hogy más szemében a szálka.
Hát mivel én sose indultam egy személyben pártelnöki pozicióért, nem indítottam ellenjelölteket a vetélytársam ellen, nem lebegtettem cdket gonoszan kacagva, hogy "ugyan mi van ezen a cdn"... sztem a szálka/gerenda az esetemben nem állja meg a helyét. :)
Carnirova

Általában igazad van a Jobbikkal kapcsolatban.

De szerintem valamelyik baloldali pénzforrás nyomat nekik egy-két milliót, és lesz bőven program, meg szakértő. A szakértőket pénzért veszik, vagy küldik őket. Mindegy, a lényeg az, hogy bekerülnek a parlamentbe. Elvisznek mondjuk 10 %-ot a Fidesztől, szalonképtelenek mint Haider vagy Csurka, Orbán nem léphet velük koalicióra. Erről szól a dolog, a magyar radikális meg vakul és boldog.
Ma III. Richárd kormányozza az országot, a dolgoknak ezért ilyen természete van.
Ma telefonáltam a fideszes haveromnak, és furcsa hangok jöttek odaátról... szinte éreztem Szilvássy leheletét, az NBh "tojó madara" fészket rakott agyamba.... óvatosan beszéltem.... aztán hallottam, roppanó hangokat, súlyos nyögdécseléseket.... már ott is vannak, elkapták - gondoltam... megijedtem, riadtan gondoltam arra, h tán épp kínozzák? Valaki tuti ott van... Talán áruló lett, és összejátszik velük?
Aztán úgy hallottam, mintha vízesés környékéről telefonált volna, pedig tudtommal otthon volt, még mondta is, h épp újságot olvasott, mikor hívtam...
Én most már nagyon félek, fogalmam sincs mitévő legyek... Nem értem, mi volt ez... bár a végén, mintha felszabadult lett volna a hangja, afféle megkönnyebbült érzés jött odaátról... Félek... Mi ez?
Malacka
Szerintem a haverod lenyelte a mobiltelefonját... Amire korábban Szilvási kémprogramot telepített és bekötötte Kövér Laci nagyothallókészülékébe...
valami ilyesmi történhetett...napok óta hívom az NBH központi számát, de valami kormányzati jósda jelentkezik...
Nem voltak kémprogramok a BKV számítógépein
Kipukkadt a lufi, "politikai kamu volt ez az ügy".

-

ejnye-bejnye csak nem? :D
Ne félj!

Sztem csak klozeton volt, fingott és tojt!:o)))

Más:
Van egy szíjgyártó ismerősöm, akinek a vezetékneve Orbán, és a mérlegen 130 kilót mutat...
Egy szíjgyártó, kövér Orbán!:o)
Kitűnő fidesznyik!
RE: Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.09.30. 23:00:45

"meg egy óvó szó a nagytőkésnek, hogy ne akarja magát ebben a szennyes mocsárban összekoszolni"

Csányiba szerintem kár volt belekötniük. Erre egyszer még rákefélhetnek... Ha nem állnának a hátuk mögött pl. a nagytőkések, szánalmas kis pojácák lennének csak a politikusok (némelyikük még így is az :-)).

"Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor - hasonlóan a 2006-os országgyűlési választáshoz - ismét veszíteni fog"
index.hu/politika/belfold/gyur8541/

Ezt szerintem ne akarja, mert abból akár még polgárháború is lehet. Aztán akkor páran tényleg lógni fognak...

Miért gondolom ezt?

Maga Gyurcsány állítja: "Szerintem azért (is) bukta el az előző választásokat (mármint Orbán Viktor - df), mert azt hitte, hogy azok éppen olyanok lesznek, mint a korábbiak. Tévedett, vesztett. Most is azt fog"

Gyurcsány stratégiája valóban nem lehet más. Mert hogy áll az mszp a választóknál? Eredményeik vajmi kevesek. Hinni már a sajátjaik sem nagyon hisznek nekik. A blöffölős / önfényező trükköt már kijátszották. Az osztogatósat is.

Ha 2009-ben vagy 2010-ben tényleg megpróbálnának a győzelemre játszani (amit azért kétlek), azt csak egyféleképp tehetik: ha 19-re lapot húznak. Azaz gyökeresen meg kell változtatniuk az eddigi kampánystratégiát.

Mi módon? Úgy, ahogy most azt elkezdték az antiszemita / antirasszista kártyával és a megfigyelési botránnyal. Veszélyes tendenciák ezek.

Mit várhatunk a folytatásban? Egyrészt a népesség további durva polarizálását (ebben partner lesz a fidesz is, erre számíthatnak), újabb törésvonalak generálását (oszd meg és uralkodj), másrészt a közélet hiszterizálását, a lakosság félelemérzetének fokozását, a valós vagy vélt ellenfél (sőt: ellenség) felnagyítását, démonizálását. Esetleg néhány nagyobb volumenű, nagy megütközést kiváltó, utólag pontosan rekonstruálhatatlan és kinyomozhatatlan sajnálatos eseménnyel kombinálva (természetesen a titkosszolgálatok bevonásával és támogatásával).

Az esélytelen nyugalmával emelheti Gyurcsány a tétet. De egy idő után már semmi sem lesz drága. Időben kellene megállítani...

Ha az mszp nem akarja gazdasági és politikai katasztrófába sodorni az országot, akkor mielőbb váltaniuk kéne. A küldetéstudatos fanatikus helyett most egy nyugodt, józan gondolkodású, mérsékelt politikusra lenne szükségük, aki sokat ugyan már nem tehetne hozzá ehhez a két ciklushoz, viszont korrekten, becsülettel levezényelhetné a váltást. Győzni vele ugyan nem győzhetnének, de pozícióik egy részét megtarthatnák, emellett biztosan megakadályozhatnák a fidesz 2/3-os előrenyomulását.

már írtam korábban, a gyurcsány-utálat énszerintem nem akkora népsport, mint azt a fideszesek és támogatóik hinni szeretnék. simán csak gyurcsány-utálattal nem biztos, hogy lehet nyerni. persze utálni attól még lehet.
Én azt nem értem, hogy ha az NBH le tudta fülelni azt a telefont és ajicsomit készített belőle DI-nek - éppenpontdetökvéletlenűűűűűl az újraválasztása naptyára időzítve -, akkor azt mér nem tudják, hogy kőőőőőőőőőztűűűűk is egy tééégla vaaaan?...

És eztet hadd ne ércsem: nyilvánosság előtt CD-t lengetni, meg sajtótájékoztatni, nahát! micsoda véletlenek! Hááááátilyenöccsém nincsis.

Hájde rossz az, aki rosszra gondol. VÉLETLEN sem fordulhat elő, hogy az NBH lóhalálában körmöli a lefülelt cuccokat, oszt mitteszisten PÜNKT a D-napon adják át a nemkeresztbefekvő nacsasasszonynak.

Nem ám a bíróságnak.

Á.

Szóval, önbíráskodni csak a politikusoknak szabad, nekem meg az alfűtőknek tilos. Nekem, ha a rendőr(?), ha nincs azonosítója, oszt pofányver, nem szabad visszabasznom szívlapáttal, hanem jelentsem fel. "Símaszkos, leesett azonosítójú, kb. 180 cm magas, korpulens férfi 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott".

Aha.

Mondjátok, ti kedve elvtársak, tényleg azt hiszitek, hogy ekkora bitang nagy amatőrizmussal mindenkit meg lehet agymosni? Hogy gondoljátok, Feri ott fenn, te géniusz-és-erkölcsbajnok, illetve lakájos médiások, hogy a szkeptikus mogyeri nép nem fog feltételezni esetleg mszp-s érdekeket aközött, ami történt?

"jéééé, egy cédé... némán, hát eztetet Ibolykának eeevisszük mán... mosmommeg, pont jól gyün neki, képzeeed, éppen válaszcsák megfele, me nekünk ő jó lössz, me megigérte, hogy megszavazza a kölcségvetést, rafkósan, fegyelmezetlen farkcijóvvaaa, ha ü lesz az elnök megen, depersze eztetet nem nyilvánossan, hanemhát csak szőrmentin, me a Viktort aztat nagyon utájja, mivelünk meg tökre kijön. Hádde meg a Feri is csak örvendeni fog, mer nem is tud rólla!!! oszmos milyen kapóra van ez itten, hogy a Zibi igy talán megmaradhat pártelnöknek és hát esetleg ugye, tunna minket támogatni kivürrőőő... Jó há a zü érdeke is, hogy maraggyon a parlament, mer a Feri meg tudná menteni őket, a Lejsztingernek még van ekkis pézmagja, oszt a tisztelt társaság is beavatkozhatik még a választásokba, vagy majd a szoffert érted, megfirkájjuk, éééérted, oszt pont lesz nekik annyi, amivel bejutnak oszt a Viktor meg megin bekaphattya kétezertízbe is..."

(részlet Kiss Ernő hangarchívumából. Az apró recsegések és csobogás hangjáért a kedves hallgatók elnézését kérjük)

P.
A Gyurcsány/Orbán utálaton már túlléptem. A részemről ez egy lehetséges stratégia felvázolása (mintegy kívülállóként, nem vagyok fidesznyik, még ha most annak látszom is).

Bizonyára kevesebb információm van, mint pl. neked, annyit tudok a világról, amit magam tapasztalok meg, ill. ami a sajtó torz szemüvegén keresztül eljut hozzám, és eleve csak az éjszakai sávban, hobby szinten foglalkoztat a politika, de a fenti stratégia térnyerésének, a folyamatok kiteljesedésének reális veszélyét látom.

Persze el lehet ezt annyival is intézni, hogy szemellenzős Gyurcsány-utálat. (Amire meg persze kár lenne fidesz-stratégiát építeni, hiszen Gyurcsány mostanában nem egy fix pont még az mszp-n belül sem.)

Szóval, ha lehallgatásban ilyen faszák az NBH-sok, akkor a Teve utcai lövöldözőt mér nem bírják megtalálni?

Vagy a parlamenti robbantókat 1998-ból?

Gáz ez a politikai analfabetizmusba oltott szakmai bénázás.

Oláh kollégák vinnyogva röhögnek rajtunk. Slotának meg komoly nehézségeket jelent majd a hitelesség látszatának megőrzése, ha a magyar tsz-szervek aknamunkájára fog hivatkozni a szlovák puma megbicsakló ugrásánál. Senki nem hiszi majd el még ott sem, hogy ennyire szarok a magyar politikusok-nemzetbiztisek.

A gazdasági válság nem kifejezetten az amúgy is éppen az egyensúlyát kereső GyF-nek és bandájának malmára hajtja a vizeletet.

Paradigmákat kéne váltani, nem hiszterizálni. Fletóék erre másznak rá, megint, mint 02-ben, mint 06-ban, mint már 94-ben is, baszki, ehhez értenek. Ha kell, gerjesztenek feszkót, amit majd megoldanak.

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez botrány! Az, hogy van-e progija a Fidesznek, sokadlagos kérdés.

Sikerült a szociknak megállítani a Fidesz hazugsággyárát: ja, láttuk. Kár, hogy ezzel a gazdasági fejlődést is sikerült lefékezni.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.10.02. 02:48:17

A cégek második negyedévi nettó finanszírozási igénye a negyedéves GDP 4,3 százalékát érte el (297 milliárd forint). Ez egyébként éves szinten a GDP 5,3 százalékát tette ki. A vállalatok jelentősen csökkentették betéteiket, a kötelezettségeknél a hosszú lejáratú hitelek és az egyéb tartozások növekedése volt a meghatározó.

-

Mindenki adósodik el, ha nem bukik gyurcsány hamarost összeomlik a nemzetgazdaság ... a vállalkozások is csak hitelekből tudják már szponzorálni gyurcsány baromságait.
értem én, hogy utáljátok fletót, ha fidesz drukker lennék, nekem is baszná a csőrömet a fickó, de ezt a köröket egymilliószor lefutottuk. jópofa dolog összemosni ezt-azt, de azért a tények makacs dolgok, elvtársak.
a kérdés továbbra is adott:

eddig semmi sem zárja ki annak lehetőségét, hogy nbh-tól távozott titkosszolgálati alkalmazottak korrekt és kurva veszélyes bűnszervezetet (bulvárnyelven 'maffiát', 'polipot' működtettek. a bűnszervezet vezetőivel a fidesz meghatározó politikusai, az üzleti élet egyes vezetői szoros kapcsolatot tartottak.

na de ugorjunk is egy post-ot, hiszen hátha van még néhányszáz lehallgatás, néhány megabájt adat az nemzeti nyomozóirodánál. saját személyes korábbi szakmai tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, az nnyi új vezetői kibaszott felkészült zsaruk.

és eszembe jut, hogy a mercedes beruházás sem szivárgott ki. valamit tudhat ez a szilvásy.

ja. szintén puszta logikai következtetés: nagy barom a szakmában, aki nem tudja, az usa nemzetbiztonsági szervei már 2000 előtt képesek voltak minden kommunikációs eszközt lehallgatni. (ecelon). na most szept 11. után ebbe a projecktbe kibaszott sok dollárt még bele is pumpáltak. ha szimatom nem csal, ez a kövér mégsem annyira rafinált, mint a bajuszából kinézné az ember. erről a demeterről meg szó se essék... :DDDD

ps: mi köze egy nettó bűnszervezetnek a költségvetéshez meg a konvergenciaprogihoz?

talán leszakadt a megyeri híd? :DDDDD
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.10.02. 08:56:30

Engem nem érdekelne gyurcsány úr, ha bármiféle értelmes programot letenne az asztalra, de mihelyst bejelent v.mit másnapra már a független index is cáfolja pontról pontra egy hétre rá meg kiderül, hogy még az sem valósul meg.

A reform címszóval a nagy "igazságbeszéde" óta csak adóemelések történtek. Nem lett racionalizálva a költségvetés nem építették le a gentry réteget a szociális kiadások sem lettek megfelelően beállítva egy mai nyugdíjas meg több nyugdíjat kap, mint egy pályakezdő fiatal ...

Mi köze? a lószart sem érdekelnek ezek a figyelemelterelések, amelyekkel a hozzád hasonló butácskább szavazóréteget célozzák meg ... kb. ez az UD Zrt. ügy akkor érdekelné az emberek termelő rétegeit, ha nem lenne ilyen béka segge alatt az ország, de még akkor sem biztos. Tudod Szilvásy úrnak már azt sem hiszik el az emberek amit látnak. -
Ne félj! 2008.10.01. 21:23:53

jobbikrol " baloldali pénzforrás nyomat nekik egy-két milliót, és lesz bőven program, meg szakértő."
te is hiszel az osszeeskuves elmeletekben?

"a lényeg az, hogy bekerülnek a parlamentbe. Elvisznek mondjuk 10 %-ot a Fidesztől, szalonképtelenek..."
nem 10-et vesznek el hanem 4.5%-ot es nem jutnak be a parlamentbe, csak igy veszhet el a szavazatuk.
(kulonben kockazatos mert kolicio lesz akar papiron akar anelkul, mint csurkaval)
persze nehez 4.5%ra beloni de igyekeznek a fiuk.

Gyurcsany nem III. Richrad, aki elhatarozta, hogy gazember lesz.
annal sokkal rosszabb. gatlastalan, es azt hiszi jo az orszagnak amit muvel.
inkabb o a fonover a szall a kakukk feszkere-bol!
dark future · www.andocsek.hu 2008.10.02. 02:38:55
" Gyurcsány mostanában nem egy fix pont még az mszp-n belül sem."
nem a fenet ez egy wishfuk thinking.

index mai hire:
"Gyurcsány szerint Orbán ismét veszteni fog
Ugyan, mondta a lemondását firtató kérdésre"
dark future · www.andocsek.hu 2008.10.02. 02:21:40
Tenyleg sotet jovot vizionaltal, hiaba nomen est omen.

" Hinni már a sajátjaik sem nagyon hisznek nekik. A blöffölős / önfényező trükköt már kijátszották. Az osztogatósat is."
ezek mind igazak, de tobbszor is ki lehet jatszani ezeket az onfenyezest biztosan...

" gyökeresen meg kell változtatniuk az eddigi kampánystratégiát.
Mi módon? Úgy, ahogy most azt elkezdték az antiszemita / antirasszista kártyával és a megfigyelési botránnyal. Veszélyes tendenciák ezek."
igy igaz... csak ez nem gyokeres valtoztatas mindig voltak inszignifikans kis ugyek amiket fol kellett fujni es fol is nagyitottak a fasiszta veszelyt
(bacsfi diana, gönc kifityulese...stb)

"Mit várhatunk a folytatásban? Egyrészt a népesség további durva polarizálását (ebben partner lesz a fidesz is, erre számíthatnak), újabb törésvonalak generálását (oszd meg és uralkodj), másrészt a közélet hiszterizálását, a lakosság félelemérzetének fokozását, a valós vagy vélt ellenfél (sőt: ellenség) felnagyítását, démonizálását. Esetleg néhány nagyobb volumenű, nagy megütközést kiváltó, utólag pontosan rekonstruálhatatlan és kinyomozhatatlan sajnálatos eseménnyel kombinálva (természetesen a titkosszolgálatok bevonásával és támogatásával)."

pontos talalo latlelet.EZ LESZ!

"Az esélytelen nyugalmával emelheti Gyurcsány a tétet. De egy idő után már semmi sem lesz drága. Időben kellene megállítani..."
KELLENE! Hogy?
eppen azert mert gatlastalan nem eselytelen, legalabbis o ezt hiszi, de emelni fogja a tetet az biztos!

"Ha az mszp nem akarja gazdasági és politikai katasztrófába sodorni az országot, akkor mielőbb váltaniuk kéne."
ahogy mondod "kéne", mert lesz@rjak mi van az orszaggal, csak az erdekes, hogy mennyit tudnak lenyulni az meg ellenzekben biztosan kevesebb.

" A küldetéstudatos fanatikus helyett most egy nyugodt, józan gondolkodású, mérsékelt politikusra lenne szükségük,"
nem szukseguk, szuksegunk!!! nagy kulonbseg!

"aki sokat ugyan már nem tehetne hozzá ehhez a két ciklushoz, viszont korrekten, becsülettel levezényelhetné a váltást. Győzni vele ugyan nem győzhetnének,"
na ezert nem fog jonni!!! (indirekt bizonyitek, nincs elorehozott valasztas...)

" de pozícióik egy részét megtarthatnák,"
inkabb 19-re lapot huznak, ugy hogy mar 3 also is kiment a paklibol.

" emellett biztosan megakadályozhatnák a fidesz 2/3-os előrenyomulását"
ez nem erdekli oket, ha meglenne a fidesz 2/3, akkor lenne csak nemzethalal meg fasiszta veszely, akkor legkozelebb biztosan ok nyernek!
"inkabb o a fonover a szall a kakukk feszkere-bol!"

rosszabb! a Szmöre a Nils Holgerssonból!
Paszternak · osember.blog.hu 2008.10.02. 02:40:31
" ha lehallgatásban ilyen faszák az NBH-sok, akkor a Teve utcai lövöldözőt mér nem bírják megtalálni?"
mibol gondolod hogy akarjak?
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.10.02. 08:56:30
"eddig semmi sem zárja ki annak lehetőségét, hogy nbh-tól távozott titkosszolgálati alkalmazottak korrekt és kurva veszélyes bűnszervezetet (bulvárnyelven 'maffiát', 'polipot' működtettek"

na es? semmi nem is bizonyitja! vagy van feljelentes?, eljaras, birosag? lesz kovtekezmeny?
NEM!
hat akkor?
"akkor a Teve utcai lövöldözőt mér nem bírják megtalálni?"

no, hát a januspannoniusos anyagok közt pont volt egy, amikor az UD-sek egy AMD gépkarabély beszerzését intézik... még a végén meglesz.
Carnivora 2008.10.02. 09:03:20
"a lószart sem érdekelnek ezek a figyelemelterelések, amelyekkel a hozzád hasonló butácskább szavazóréteget célozzák meg ..."
no no, nem kelle szemelyeskedni...meg Lapival szemben se! es ez a butucska a reteg a tobbseg! jol celoznak!

"ez az UD Zrt. ügy akkor érdekelné az emberek termelő rétegeit, ha nem lenne ilyen béka segge alatt az ország, de még akkor sem biztos."
valoban nem erdekli oket. az orszag meg lehetne sokkal jobban is,
pl a tavalyi 1.3%-os novekedes tenylegesen csak 1%-os volt irja a KSHra hivatkozva a HVG.

"Szilvásy úrnak már azt sem hiszik el az emberek amit látnak."
azok kozul akik rendszeresen interneteznek... de ez is a kisebbseg.
nem 1%-s hanem 1.1.%-os bocs lemaradt!
"no, hát a januspannoniusos anyagok közt pont volt egy, amikor az UD-sek egy AMD gépkarabély beszerzését intézik... még a végén meglesz."

egy alapos nyomozáshoz idő kell. plusz a nyomozásnak is vannak érdekei:DDD

addig a sajtó oknyomozhat. a mercit sem népszavazás hozta magyarországra. :DDD
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.02. 10:11:36

Ez kb. az MSZP hívő tagozata számára hiteles információ max. :D
T. Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.02. 02:27:15

A Gyurcsány utálatról.

Egy mérnök (nem ám Mari néni a falu végéről), amikor arról ír, amihez ért:

"...azért írok, mert úgy gondolom, hogy valahol mégiscsak szakmai kérdés, amúgy meg az érintettség okán is!
Tokaji erőmű??

Pista, az erőmű Szerencs határában épül, a nevezett hegytől kb. 20 km-re, ahol egyébként sohasem - ma sem - termeltek bort.
Szerencs az ún. "ütközőzóna" külső peremén van, a legtávolabb a hegytől.
A jellemző szélirány É-ÉK-i, tehát "elfelé" fúj.
Kb. 80 évig mindig volt ipari termelés Szerencsen, a cukorgyár éppen idén nyáron zárt be.
Annak a füstje -tisztítás nélkül- éppen nem zavarta a szemek töpörödését.
A tokaji világörökségi terület ezt a címet amúgy szabálytalanul szerezte meg, mellesleg annak idején nem verték nagydobra, hogy eladták, ma már francia, olasz, német tulajdonban van.
Azért azt Te sem gondolod komolyan, hogy az erőművet a szalma terület közepére kellene telepíteni!?
Beszállítás, vill. csatlakozás, közművek, stb... meg még egy-két szempont.
U.ez a berendezés Angliában, világörökségi területen nyerte el a "zöld alma" díjat, ami a legelőkelőbb ottani környezetvédelmi elismerés.

Tehát amint látod azért vannak pro érvek is, csak ezek valahogy nem annyira jönnek át!"


És amikor a mérnök "úgy általában" ír (ugyanez a levél!):

"...talán most ba...uk el a következő 1-2 generáció boldogulását, hogy hagyjuk pár tucat tébolyult elmebeteg ország pusztító regnálását."

A Gyurcsány elleni utálatkampány már befejeződött. Totális sikerrel.
abban igazad van, vakapád, hogy a fletó elleni jellemromboló kapmány véget ér. még sikeresnek is lenne mondható egy feltétellel.

ha a hétvégén lennének az általános választások.

ez persze kizárt, legközelebb valamikor tavasszal lehet urnákhoz járulni, de sokkal valószínűbb,hogy 2010 tavaszán.

addig pedig még annyi minden történhet a fidesszel és a hozzá közel álló üzleti körök egy részével.

engem sokan kiröhögtek hónapokkal ezelőtt, amikor azt állítottam, hogy a faszi nagyon pontosan látja az 5., 6. lépést is, míg legnagyobb ellenfele ma már a másodikat is elbaltázza.

tehát a fidesz megint nagyon elcseszte a formaidőzítést és meglepő módon még ma is nagyon sok honfitársunk azt gondolja, hogy a közvélemény-kutatási eredményeken alapul a végrehajtó hatalom legitimitása.

pedig nem azon alapul, ezért kezd nagyon gyorsan átalakulni a lejárató kampány bohózattá.

pedig a végén a valóság szokott jól kijönni az ilyen szitukból. szvsz fletó jogosan optimista. idén okt 23-án aligha lesz forradalom. hála istennek, teszem hozzá. :DDD

Szia Lapi,

"szvsz fletó jogosan optimista. idén okt 23-án aligha lesz forradalom. hála istennek, teszem hozzá. :DDD"

Sajnos, az első mondatodban egyetértünk.

És hál'Istennek, a másodikban is :o)))

Üdv,

P.
Ööö...
akarom mondani, a 2.-ban és a 3.-ban.

P.
szia paszti! fel sem merült bennem, hogy ebben ne értenénk egyet. :D
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.10.02. 13:47:55

Én a helyedben kezdenék fosni, ha 2010-ig tervez maradni gyurcsány addig összeomlik a gazdaság, és Orbánból kb. király lesz :D
értem ne aggódj, carnivola. sem én, sem a családom nem a politikából él.
nem a gazdaság omlik össze, hanem az amerikai pénzügyi rendszer kapott kis léket, ami most 700-800 milliárd usd-jébe kerül az amerikai adófizetőknek.

a globális pénzügyi rendszer a bizalmon alapszik, miként a bank maga is, hiszen a pénzedet bízod rájuk közvetlenül, vagy az ágyneműtartót választod.

na most ez a mihancsik zsófia írt egy levelet a csányinak. a narancs tegnapi száma lehozta.

vágod? olyasmit kérdez, hogy a dávid ibolyát érintő beszélgetés tartalma miatt picit meginogott a bizalma, mint otp ügyfél, hogy mi lesz, ha az árnyék-titkosszolgálatok kerülnek hatalomra. vagyis nem ők, hanem akik velük vannak jóban. ajaj... nyílt vitára hívja a csányit, hogy most melyikük mondjon le. ő az ügyfél, vagy csányi a bankvezér?

kár, hogy a mancs honlapján nincs rajta, én meg nem érek rá kutakodni a guglival.

a mihancsik sokkal jobban leírta. na majd döntenek a globális pénzügyi rendszer nagy moguljai a wall streeten, vagy bill gates + putyin. :DDDD

pont kimaradt az életemből a foxi-maxi, de hátha van még olyan barátunk, aki emlékezik? most a nagytőke mozgatja (irányítja, befolyásolja) a politikusokat, vagy a politikusok a nagytőkét? mert az megvan, hogy pl nálunk a multik meglehetősen komoly, sőt meghatározó szerepet töltenek be a gazdaságban. hogy mindenhol a fejlett világon így van ez, na még ez is megvan.

ez azért nem mindegy a post sub-ját tekintve. imho...

ps: hátha kína mozgatja a háttérből dávid ibolyát és smuck arnold egy kínai kém! a külső megválasztása telitalálat volt pekingben. :DDD
Mihancsik levele:
ras.freeblog.hu/archives/2008/09/27/Nyilt_level_Csanyi_Sandornak/

bizony, nagyon érdekes, hogy a tüzérségi párbajban Csányit valahogy kikerülték a lövedékek. pedig.
itt kemkedesrol vitazunk mikor eg a haz???

[a tudomanyra a] "ráfordítások értéke 245,7 milliárd Ft-ot ért el [tavaly], GDP-hez viszonyított aránya pedig 1%-ról 0,97%-ra mérséklődött. Mindez alapvetően a költségvetési szervezetek és a felsőoktatásban működő kutatóhelyek K+F ráfordításainak csökkenéséből adódott; a vállalkozási szektor ráfordításai 7,7%-kal – az elmúlt évinél kisebb ütemben – nőttek".

elore a fejlett tudasalapu gazdasagert!!!
"bizony, nagyon érdekes, hogy a tüzérségi párbajban Csányit valahogy kikerülték a lövedékek. pedig."

és eddig... tenném hozzá. azért ha angol lennék nem tennék nagy pénzt arra az opcióra, hogy január 1-én is cs.s. vezeti az otp-ét. arra meg egy fontot sem raknék, hogy mához egy évre is.

persze még az sem kizárt, hogy orbán viktor valaha visszatér a hatalomba. csak az esélyei csökkennek erre. mégpedig rohamosan. jól jön majd még akár egy navra is listavezetőnek, vagy bárki más, ha demetert meg kövért nem számítjuk. :DDD

sorry, karesz, ha benéztem, és ez nem polip post, hanem tudományfinanszírozási izé. :DDD
akkro bevagok ket idezetetet a legnagyobb peldanyszamu magyar napilapbol:

jol mutatja a gyurcsany jelenseg ellentmondasaait:

"Az MSZP-ben ugyanis még ebben a helyzetben sem érzékelhetok azok a folyamatok, amelyek eredményeképpen a párt új személy által fémjelzett új politikai irányvonalat kaphatna.

A rendszerváltás óta eltelt idoszakot végigtekintve azonban van abban valami paradox, hogy miniszterelnökként éppen Gyurcsány Ferenc vált a magyar politika egy helyben járásának szimbólumává. O volt ugyanis az, aki több vonatkozásban is újat hozott az elmúlt években. Nóvum volt a személye, a stílusa, az, ahogyan a politikába bekerült, ahogyan felépítette saját imázsát a pártján belül, illetve a választók felé. 2004-ben ciklus közben, a Medgyessy-kormány bukását kihasználva, választások nélkül került a miniszterelnöki székbe. volt akkor a baloldal új reménysége, valamint a jobboldal és Orbán Viktor új kihívója, majd legyozoje. Végül pedig új volt az is, ahogyan Gyurcsány Ferenc pályája sikertörténetbol kudarcsorozattá vált: a miniszterelnök politikája és a róla kialakult kép mára a visszájára fordult. Ez pedig különösen a közelgo költségvetési szavazás fényében nyújt fenyeget kilátást nem pusztán a kormányfo, hanem az egész baloldal számára. "


es ez mar a velemeny riovatban jelent meg:

"[GYurcsany] elobb dübörgo gazdaságot, nagy jólétet és szolidaritást ígérve, a köz pénzén felelotlenül túlköltekezve és adókat csökkentve, a választókat félrevezetve, még az unokáinkat is adóssággal megterhelve nyerte meg pártja élén a választásokat. Azután párttársai szuk körében bevallotta a gyozelmet hozó trükkök százait, és a szándékos nem kormányzás másfél-két évét, hogy cinkossá tegye frakcióját, ... a nyilvánosság elé allt a valódi helyzet ismertetésével, a megszorításokkal és a reformokkal. A liberálisok ebben örömmel tartottak vele, hiszen ez volt a programjuk iránya (kicsi állam, kicsi adók, nagyobb versenyképesség és öngondoskodás). Az eroltetett átalakítás elleni "háromigenes" népszavazáson elszenvedett súlyos vereség nyomán újabb hátraarcot vezényelt a kormányfo-pártvezér, a.... A kérlelhetetlen reformátor Gyurcsányból bátor ellenreformátor lett."

mindenki, akik hisznek Gyurcsányban, melyikben és melyiknek hisznek? Mert mindháromnak mégsem hihetnek. Melyikkel kellene kiegyeznie az SZDSZ-nek, és honnan tudhatnák, mikor vált újra álarcot?"

na ezt kerdem toled en is Lapi!
én arra következtetek karesz, hogy te nem csíped fletó politikáját. ez ok.

de hogy jön ez a poliphoz, csányihoz, esetleg kövér lacihoz???
karesz, segítek kicsit. itt a bizonyíték, hogy fletó egy kossuth lajos és haynau egy személyben,kis horn gyula beütéssel.

elherdálja a jövőt a gazfickó, a 90 és 100 éves szavazókat készül kilóra megvenni, pedig nem is ők a jövő!

a teremburáját!

hvg.hu/itthon/20081003_gyurcsany_jubilleumi_juttatas_nyugdij.aspx

bakács tibor meg keveri a szart bolgárúr műsorában:

comment.blog.hu/2008/10/03/bakacs_tibor_nagyon_veszelyes_adast_csinalt

akinek meg ez sem elég, az meg jól kiszavazhatja magából, amit akar:

index.hu/politika/belfold/ugynok4937/

lapi · lapi.blog.hu/ 2008.10.03. 14:37:20
"én arra következtetek karesz, hogy te nem csíped fletó politikáját."
meglehetosen jol kovetkeztetsz, bar csak enyhen kozeliti a valot.
szerintem ugyanis a Maszop politikaja nem baloldali. es ezzel olyan torpe minoritast alkotok.

" ez ok."
mitol lenne ez OK?

es hogy mi koze ennek a kemkedeshez? hat nem gyurcsany politikaja az, ami megfigyeltet embereket kft-ket ellenlabasokat?
vagy szerinted GYF errol nem tudott?
az meg nagyobb baj lenne!
meggyőztél, karesz. orbán (kövér, demeter) tehát fletó ügynöke. át vagyunk tehát baszva és nem is kicsit. :DDD

ráadásul még ex-fürj-deutschtomira sem sokáig számíthatunk. öt nyilván a barroso mozgatja jó ideje.

index.hu/politika/belfold/deubrussz010/

élmény volt a minivita veled, de itt én tisztelettel megfutamodnék, mielőtt kiderítem magamról, hogy én meg a népszerű répától tanultam a büntetőjogot. :DDD
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.10.03. 15:47:00
"meggyőztél, karesz."
ne viccelj velem lapi!
" orbán (kövér, demeter) tehát fletó ügynöke."
na ezt nem allitottam. erdekes, hogy egy ilyen cd- ibolyahoz erkezeseben, a titokminiszter leleplezeseiben, te nem latsz kivetnivalot.

"át vagyunk tehát baszva és nem is kicsit. :DDD"
ide rohej jelet tettel, pedig tenyleg at vagyunk b@szava, te is en is, mindketten mas okbol ugyan, de nagyon!

"élmény volt a minivita veled"
na ezt se hiszem, nem is futamodnal meg ha elmeny lett volna!
mindenki, akik hisznek Gyurcsányban, melyikben és melyiknek hisznek? Mert mindháromnak mégsem hihetnek. Melyikkel kellene kiegyeznie az SZDSZ-nek, és honnan tudhatnák, mikor vált újra álarcot?"

na ezt kerdem toled en is Lapi!
nem valaszoltal!!!
csak a saját véleményemet mondhatom, karesz. nekem speciel a jelenlegi politikai és társadalmi helyzetben a gyurcsány "vegyes" jön be.

az szdsz, ha rám hallgat, azt csinál, amit akar. amikor kilépett a koalából én kiléptem belőlük, sőt előre ki is postoltam, nehogy kókát/fodort váratalanul érje a hír. :DDDD

na nem fogok itt reklámot csinálni a blogomnak. :DDD

a fidesznek meg ezúttal sem sikerült belopnia magát a szívembe. :DDD

ezért vessetek a mókusok elé!!!

lapi

index.hu/gazdasag/magyar/kenyszer0810/

Ez azért egy érdekes fejlemény lenne, és én mint abszolút amatőr azt mondom, hogy talán minden párt jól is jönne ki belőle.
Az SZDSZ azért, mert végre megmutathatná "kapitalista" énjét, a FIDESZ mert megszívathatná a szocikat, Gyurcsány meg tehetne egy olyat, ami (szvsz) jó az országnak, viszont a "népnyúzó" intézkedést rákenhetné a többiekre.

Én nagyon szurkolok.
Nincs is oka Gyurcsánynak ellenezni, hiszen megmondta, ő nem csinál választási költségvetést.

Egyébként találtam egy 30 centi átmérőjű őzlábgombát. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével.
érdekes, mióta lett Fiktív Feri ennyire szavahihető ?

Gondolom ezzel együtt
( reakcio.blog.hu/2008/10/03/szuletesnapi_plusznyugdij_ilyen_orszag_pedig_nincs_cxxiii) is fényeznivaló a hirtelen kedvenced

Igaz, hogy védhetelenül gátlástalanul a szavazóbázisra hajt, ahogy a Trakamagyarnál is, de persze arról se írsz.

DE MIÉRT NEM ?
"ironizáltam."

végromlás, nemzethalál, ha már a szerző is ironizál itten! az utolsó tőrdöfést most vitte be a fleto ezzel az aggkori jutalékkal, nem tartom kizártnak, hogy még szegény jászai joli néni is haza fog járni. méghogy polipicus, piha!
back to sub:

már az ügyészség is átállt...

hvg.hu/itthon/20081003_ud_ugyeszseg_panaszok_lefoglalt_szerverek.aspx

pedig itt lehet a hiteles válasz minden kérdésre:

www.mno.hu/portal

az online-ban ugyan nem érhető el, engem meg ismer az újságos, szal majd belinkeli valaki, mert én már csak elvből sem adok pénzt ezért a mértékadó konzervatív politikai napilapért. :DDD
mennyire hasonlít ez a faszi a fenyőre... olyan igazi titkosszolga búrája van. :DDDDD

az mn pedig igazi bátor és tényfeltáró lap, ugye?

www.mno.hu/portal/411734

:DDDD

a szálak ugye a jósdába vezetnek, ahol átlépünk egyúttal a másik dimenzióba, aminek végén bush cia-ja néz ki hülyén a fejibűl, s kövér bajusza felfelé kunkorodik az optimizmustól. :DDDDDDD
pedig már a 70-es években belevéste vki az egyik előadó asztallapjára a jate jogi karán. (engem már az a tény is meglepett, ha néha beestem valamilyen előadásra, persze, hogy minden jelentős felirat bekódolódott az agyamba.)

"egy férfi bajusz nélkül pont olyan hülyén néz, mint egy nő bajusszal."

kevesen vették még akkoriban az üzenetet...

:DDDDD
ezt pedig valaki beledobta az e-postafiókomba... és ez nem vicc.

Polgári polip

Milyen cég is az UD?

Az UD egy hivatalosan elsősorban vagyonvédelemmel foglalkozó magáncég, melynek vezetői, tulajdonosai volt III./III.-as, illetve volt NBH-s személyek. A cég elsősorban a magánszférában tevékenykedett.

Miért került reflektorfénybe?

Még 2008 elején észlelték az NBH-nál, hogy valaki kémprogramot telepített az NBH rendszerébe. Mivel az NBH rendszere zárt rendszer, ezt csakis belső ember követhette el, ami a legnagyobb veszély egy titkosszolgálat esetében. Több hónapos nyomozást követően az NBH főigazgatója lőfegyverrel való visszaéléssel, államtitoksértéssel, többrendbeli számítógépes visszaélésekkel és magántitok jogosulatlan megismerése gyanújával jelentette fel az UD két cégvezetőjét, Horváth Józsefet és Tóth Jánost, valamint az alkalmazottak közül, Morvai Tamást és a cég informatikusát, Loss Istvánt, akik mind NBH-sok voltak. A feljelentést házkutatások és lefoglalások követték.

Miért tartott 8 hónapig a megfigyelés? Nem az lett volna a célszerűbb, ha az első jelzések után feljelentést tesznek?

A titkos adatgyűjtés időigényes folyamat. Ennyi időre volt szükség, amíg elegendő bizonyító jellegű anyag keletkezett a feljelentéshez.

Mi is szerepelt a rögzített anyagban az MDF-fel kapcsolatban?

Ezen Tóth János arról beszél Csányi Sándornak: "valakik" megkeresték őket, hogy gyűjtsenek terhelő adatokat Dávid Ibolyáról és az MDF-ről.
Valakik ugyanis - ezt tartalmazza a rögzített és nyilvánosságra került beszélgetés - azt szeretnék, hogy a pártban ne ő legyen az elnök, hanem Almássy Kornél. Kiderül Tóth szavaiból: Tombor András szeretné ezt, s az MDF-beli hatalomváltást Stumpf István volt kancelláriaminiszter pénzelné.

Ki az a Horváth József?

Horváth József a rendszerváltozás előtti Belügyminisztérium III/III-as csoportfőnökségén kezdte a pályáját, a "baloldali elhajlókat" tartotta szemmel, valamint a Fidesz megfigyelését is ő elemezte. 1990 után a megalakuló NBH kötelékébe került,, értékelő tisztként folytatta munkáját. Az NBH-nál maradó Horváth karrierje az 1998-as kormányváltás után ívelt fölfelé. Kövér László minisztersége idején dandártábornokká avanzsált, s 1998-ban az NBH műveleti főigazgató-helyettese lett. A 2002-es kormányváltás után 42 évesen nyugdíjba vonult Horváth az üzleti életbe távozott, ahol egymásra találtak az egykori kollégával Tóth Jánossal, s közösen építették ki az UD-csoportot.

Ki az a Tóth János?

Tóth János a rendszerváltozás előtti Belügyminisztérium III/III-as csoportfőnökségén kezdte a pályáját, az egyházakat tartotta szemmel.
1990 után a megalakuló NBH kötelékébe igazolt, Tóth biztonsági ellenőrző munkákon - a mai C típusú átvilágításnak megfelelő feladatokon - ügyködött. Majd távozott a magánszférába, egyebek közt a Gresham kaszinó biztonsági főnöke volt, ahonnan közvetlenül azután került el, hogy az intézményt kifosztották.

Ki az a Tombor András?

2000-2002 között a Miniszterelnöki Hivatal Kül- és Biztonságpolitikai Államtitkárságán dolgozott (kül)politikai főtanácsadóként, főtisztviselőként. Főnökével Szemerkényi Réka politikai államtitkárral való összetűzése miatt még a választások előtt távozott a MeH-ből és a magánszférában folytatta munkáját. 2002 és 2007 között a Multireklám Kft. (majd Rt., végül Zrt.) ügyvezetője, majd vezérigazgatója. 2007 októberében távozik a Multireklám vezérigazgatói állásából az új tulajdonos, az osztrák Epamedia utasítására. 2000-től a Tihanyi Alapítvány ügyvezető igazgatója, és Matthias Corvinus Collegium, főigazgatója.

Hogy került a Fidesz, illetve a fideszes Demeter Ervin és Kövér László az ügybe?

Furcsa mód még szeptember 12-én az UD egyik cégvezetője Horváth József azt nyilatkozta, hogy valójában nem ő és cége áll a célkeresztben, hanem például a Fidesz. Demeter Ervin még a Nemzetbiztonsági Kabinet ülése előtt sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Fideszre akarja terelni a gyanút a kormány. A nyilvánosságra került telefon-beszélgetések mindenestre azt tanúsítják, hogy , hogy Demeter mellett Kövér László is kapcsolatban állt az UD-vel.

Hogyan kerül az ügybe Orbán Viktor?

A Fidesz elnökét senki sem keverte bele az ügybe, csak saját maga. Először Kövér László kapcsán említette meg a pártelnök, hogy csak egyszer látta Kövért egy étteremben együtt ebédelni Horváth Józseffel az UD vezetőjével. (Ezek szerint Orbán korábbról már ismerte Horváthot...) Később pedig azt jelentette ki, hogy Demeter Ervint ő biztatta a szeptember 12-ei sajtótájékoztatójára, hogy ha tud valamit az UD-ről, azzal álljon elő. Emellett ezt is kijelentette annak kapcsán, hogy Demeter a politikai következményekre utalva interveniált az országos rendőrfőkapitánynál: "Pontos tudomásunk van arról, hogy a kormány titkosszolgálata bizonyos újságírókat tájékoztatott arról, mit csinál másnap. Demeter Ervin a legsürgősebben jelentett nekem minden ilyesmit."

Honnan ismerte Demeter és Kövér az UD vezetőit?

Demeter és Kövér is munkakapcsolatban állt az UD vezetőivel.
Eredetileg mint titokminiszterek álltak kapcsolatban a Fidesz kormányzása idején az akkor még NBH-s tisztekkel. Horváth Kövér László bizalmából lett példátlanul rövid idő alatt századosból dandártábornok.

Kiderült, hogy szeptember 11-én Demeter felhívta Bencze József ORFK főkapitányt. Miért aggályos és miért furcsa ez?

Már a hívás maga is aggályos, azonban a legkülönösebb az, hogy olyan információkat közölt Demeter, amelyek addig nem is kerültek nyilvánosságra, ("Ez az ügy a közérdeklődés középpontjába fog kerülni, és a következő hónapok arról szólnak, hogy a Fidesz ellopta az iratokat, Dávid Ibolyára adatokat gyűjtöttek".) Minderről azonban Dávid Ibolya csak másnap beszélt, vagyis Demeter csak úgy tudhatott erről, ha vagy az UD vezetői vagy az UD-t megbízók tájékoztatták erről, vagy pedig ha ő maga volt az egyik megbízó.

Demeter Ervin elhatárolódása kielégítő? ("Határozottan kijelentem, hogy sem Kövér Lászlónak, sem a Fidesznek, sem nekem nincs hivatalos kapcsolatunk az UD Zrt.-vel, nem adtunk nekik megbízási szerződést.")

Demeter először azt állította, hogy semmilyen kapcsolata sincs az UD vezetőivel, majd arról beszélt, hogy van, de csak 3-4 havonta találkoztak. Végül kiderült, hogy tudatosan eltagadta az igazságot.: az UD olyan megbízást is kapott tőle - például Laborc Sándor tábornok külföldi útjairól történő tájékoztatás - amelynek legális eszközökkel nem lehet eleget tenni, tehát az ilyen megbízás kiadása is, teljesítése is kívül esik a jogszerűség határain.

Milyen joga és kötelessége van ilyen helyzetben Szilvásy György titokminiszternek?

A titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszternek joga és kötelessége megvédeni a titkosszolgálatokat a támadásoktól. 1990 óta nem érte ilyen mélységű és veszélyes támadás a haza védelmét szolgáló titkosszolgálatokat. A miniszter a feladatát tette, amikor az NBH által felderített - az ország biztonságát fenyegető - ügyre ráirányította a törvényhozás figyelmét, a közvélemény figyelmét. Ennek érdekében hívta össze a miniszter a kormány Nemzetbiztonsági Kabinetjét, majd indítványozta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának összehívását: e bizottság feladata a titkosszolgálatok felügyelete, védelme. Ám a testület fideszes elnökének, Simicskó Istvánnak a bojkottja megakadályozta, hogy a bizottság tegye a kötelességét.

Miért jelentették fel, tett-e olyasmit, ami jogszerűtlen?

Szilvásy azt állította az UD-ről, hogy az a Fidesz árnyék-titkosszolgálataként, egyfajta polipként működött. Ez az állítása nehezen vonható kétségbe. A feljelentést a főügyészségre beadó Répássy Róbert szerint viszont hivatalos személy ellen elkövetett személyes adattal való visszaélés, valamint hivatali hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentik fel a minisztert:, ami még csak köszönő viszonyban sincs a tényekkel. A feljelentés nyilvánvaló célja, hogy elterelje a figyelmet a Fidesz kapcsolatáról a szemetesládákban kutakodókkal, a környezet-tanulmányozókkal, híváslista-vásárlókkal és kémszoftver-fejlesztőkkel. Egyébként az ügyészség feladata lesz elbírálni a feljelentést...

Tényleg lehallgattak képviselőket az ügy kapcsán?

Országgyűlési képviselő lehallgatása fel sem merült. Arról, hogy esetenként a már gyanúba keveredett és törvényesen lehallgatott személyt hívó, illetve az általa hívott fél fideszes képviselő volt, nem a lehallgatást végző szervezet, illetve személyek tehetnek. .A törvény szerint "ha a nemzetbiztonsági szolgálatok országgyűlési képviselőre vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozójára vonatkozóan információgyűjtő tevékenységet kezdenek (folytatnak), e tényről a miniszter haladéktalanul tájékoztatja a Bizottságot. Az ügyben érintett képviselő e tevékenységről nem kaphat tájékoztatást". Ha azonban a lehallgatásra vonatkozó engedélyben más a célszemély, aki történetesen egy képviselővel folytat beszélgetést, akkor ez a kötelezettség már nem áll fenn. A nemzetbiztonsági szolgálat akkor követett volna el törvénysértést, ha - mint a Fidesz utólag számon kéri - megsemmisítette volna a Demeter és Kövér "UD-kapcsolatára" vonatkozó hanganyagot.

A politikusokon kívül Laborc Sándor tábornok neve is felmerült. Miért?

A Fidesz már azóta "harcol" Laborc ellen, amióta felmerült a neve, hogy ő lesz az NBH főigazgatója. Laborc ellen az a Fidesz sok hónapja sulykolt vádja, hogy KGB akadémián végzett, következésképpen nem alkalmas a NATO-tag Magyarország titkosszolgálatának vezetésére. A dolog szépséghibája, hogy a NATO országok mindegyike magyar belügynek tekintette és elfogadta Laborc kinevezését: az Egyesült Államokban a Külügyminisztérium európai ügyekkel foglalkozó helyettes államtitkárával és az FBI igazgatójának helyettesével is tárgyalt. A Fidesz presztízsszempontok miatt utólag is be akarja bizonyítani igazát, ezért próbáltak nyomoztatni Laborc állítólagos moszkvai útjai után. Csökönyös következetességgel akarják bizonyítani teljességgel valótlan: állításukat, hogy "kapcsolatot tart a KGB utódszervezetével". Pont olyanok beszélnek állampárti módszerekről, akik volt III/3-as tiszteknek adnak legális eszközökkel nem teljesíthető megbízatást!.

Mit szól ehhez a világraszóló botrányhoz az Európai Néppárt, mit szólnak a Fidesz testvérpártjai?

Európa csendes. Ám ez a csend beszédes. Eddig minden egyes olyan ügyben, amikor a Fideszt komoly támadás érte - például, hogy összejátszik a szélsőjobboldallal - az Európai Néppárt (EPP) vezetői rögvest testvérpártjuk segítségére siettek. Most egy hang nem hallatszik a Fidesz mellett.

Lesz-e bírósági eljárás, felelősségre vonás az ügy miatt? Milyen felelősség merülhet fel egyáltalán ebben az ügyben?

A nyomozóhatóságok, az ügyészség feladata, hogy eldöntse vádat emelnek-e az ügyben, és ha igen, kik ellen. Azonban akkor is, ha elhúzódó nyomozásra és jogi eljárásra számítunk - és nagy valószínűséggel ezzel kell kalkulálni - azt már most leszögezhetjük, hogy van politikai felelősség is, amely nem büntetőjogi kategória. Máris megnevezhetők személy szerint is bizonyos politikai felelősök: a Nemzetbiztonsági Bizottság két tagja, Demeter Ervin és Kövér László "boltolt" a törvényesség határain jóval túlterjeszkedő "árnyék-titkosszolgálat" vezetőivel. Funkciójuk (az NBB tagság) egyébként a legszigorúbb C típusú biztonsági ellenőrzéshez kötött.
Felmerül: ha ennek az ellenőrzésnek kérdőívét ma kellene kitölteniük, mit válaszolnának a 44. kérdésre: "Ismert-e ön előtt olyan körülmény (kockázati tényező), amelynek jelzését a biztonsági ellenőrzés szempontjából szükségesnek tartja, (például kompromittálásra, zsarolásra alkalmat adó információk)?"

lapi

Hová jutott a világ, már a "tiszták" is III/3-asokkal üzletelnek! Össze vagyok törve:)
Lapi

Ha most nem vagy ott a magyar tarkán, akkor múltkor nem a rasszizmus, fasizmus és kirekesztés ellen tünciztél, hanem fletó mellett egy pártrendezvényen.

Üdv.:-)
szia malacka! :D

ha jól számolom, az elmúlt 20 évben a magyar charta volt a 3. demonstráció, amelyikre elmentem. de nem lövöm le az új post-omat. :DDD

és ne offoljuk szét a topicot pls. :DDDD

mit szólsz? ez a tombor egy igazi nemzeti tőkés!!!

www.mcc.hu/index.php?menu=collegiumrol&page=tortenet

és még tanít is, mégpedig közgazdaságtant. (még jó hogy nem etikát!!!:DDDD)

tortenelemszak.elte.hu/hivatalos/mcc.print

"Sohasem az történik, hogy a zsarnok csak úgy belép az ajtón. Mindig mi engedjük be."

nol.hu/cikk/509344/

Jajjjj Istenem, ez a Debreczeni egyre hülyébb.

Belenyúl a tények nagy szalmakazlába, és kedvére mazsoláz egy-egy szemet, ami kell neki a prekoncepciójához, hisz minden cikke ezen az elven íródik.

Most már csak azt kéne megértenem, h mi a faxért kell ennek a csekély tehetségű írónak a Magyar (közszolgálati) Televízióban műsort adni?

Ilyen alapon Bayer is kaphatna adásidőt.
Mondjuk heti váltás lenne:
Páratlan hét Bayer, mert páratlanul zseni;-), páros hét meg Debreczenié, mert a debreceni úgyis páros:-)))
Na nagyszerű Gyurcsi már megint veszi meg a nyuggereket ...
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.03. 19:32:58
"találtam egy 30 centi átmérőjű őzlábgombát. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével."

na most ezek nagy Imre utolso szavai a nyilvanossag elott. idezni persze lehet de valahogy egy ozlapgombaval kapcsolatban nem egeszen izleses, ildomos.

ha belegondolok, Mezo Imret meg csurkaek se b@sztattak!
miert? mert martir volt, lehet hogy rossz ugy erdekeben, de martirokat nem jo kikezdeni
plane ha nem tudjuk elerni hogy ribbentroppok es speerek irkaljanak a blogra.
az kerdeztem lapitol hogy melyik gyurcsanynak hisz, azt felelte, neki a vegyes gyurcsany jon be...

hat ugatos kutya legyek, ha ertem.

mindegy mit mond, akkor is hiszunk neki? ha adocsokkentest iger, akkor is, ha
adoemelest?
dehat mindketto nem lehet igaz egyszerre!
neked is igazad van fiam!
"Az adóterhek csökkentésével gyorsított gazdasági expanzió általában a jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenségek nagyarányú növekedésével, és így a társadalom széles rétegeinek leszakadásával jár együtt."

es akkor meg ez is!
(itt olvasni):
www.nol.hu/cikk/509518/
Hitlerhez hasonlította Göncz Kingát Slota

"Amit ezek (magyarok) művelnek, az már az arrogancia csúcsa. Henleinhoz és ahhoz a müncheni pincebeli kis bajszos emberkéhez hasonlíthatom. Annak ugyanolyan volt a retorikája, mint ennek az asszonyságnak. Talán már neki is serken az a kis bajuszkája"

Slota a kereszt alatt elhangzott szónoklatában ismét "kócos asszonynak" nevezte Göncz Kingát, majd nyomatékosan megerősítve korábbi mondását, kijelentette: "valóban kócos, egy nyomorult", aki fenyegetőzni mer és kérdéseket tesz fel annak a szlovák kormányfőnek (Robert Ficónak), akinek még "a cipője sarkáig sem ér fel".

-

Miért is tűri ezt a magyar diplomácia?
"Hitlerhez hasonlította Göncz Kingát Slota..."

Ez a történet nem csak a szlovákok radikalizálódásáról szól, hanem arról is, hogy mi, magyarok, a korábbi tekintélyes éltanulóból utolsó szarok lettünk a térségben, akiket következmények nélkül lehet alázni. Hasra estünk, és eddigi versenytársaink most még örömmel rúgnak is belénk egyet-kettőt. Ez ellen nem sokat tehet a diplomácia. Más kell ide. Hadd ne mondjam, mi.
Kedves Carnirova

Miért tűri? Csinálja. Gyurcsánynak és Fico-nak közös érdekük, hogy választóik szemében nemzeti érdekvédőnek tűnjek, sok száz apró trükk és annak is tűnnek.

Derenk (törölt) 2008.10.13. 19:42:19

Nem elírás? Nem homo politikus?! (politicus)
süti beállítások módosítása